pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » ruj 2015
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - rujan 2015
utorak, rujan 29, 2015

////////////////////////////////////////////////////////

Dobar dan - molim, čitajte što vas zanima- 4. DIJELA  :)

 Izvinite, što kasnim koji sat , ipak ne mogu normalno funkcionirati , sve radim sama - JER SAM PRESELILA SVOJ URED IZ DNEVNOG BORAVKA U SPAVAĆU SOBU , TREĆI PRIVREMENI MI JE NA LJULJI, ALI TAMO SAM SAMO NA TABLETU ;):) VIDITE MOJE UVJETE RADA I BOJ KOJI BIJEM S EKRANIMA - a sinoć kad sam došla kući s predivnog koncerta SOLIN PJEVA ARSENU, nisam mogla do svog UREDA U SPAVAĆOJ  SOBI  - jer je Moj jubjeni u njemu spavao , da ga ne ozračim - ionako je od mene "ozračen " ;):) ah, bilo bi mu previše uoči rođendana !!! :) ;) Ovaj članak je vrlo složen-a kad se sve izdogađalo ovaj divan vikend ! :) Eeee !

VIDITE - NE MOGU BEZ LAPTOPA, JOŠ NISAM STIGLA DA GA ODNESEM NA POPRAVAK 2 DANA - JER MI TREBA I KAO ODVJETNICI ! :) U BORAVKU MI JE EKRAN TV LCD 107, GLAVA PUT GORE - A OVDJE MI JE OVA MRLJA NA LCD 19 INČA, - FI 10 CM  - OVAJ CRNI KRUG,  I UVIJEK MI JE TAMO GDJE NE TREBA - PA MORAM MICATI FUNKCIJE, LIJEVO- DESNO ! UH !

ZAMOLBA : MOLIM POŠTOVANE BLOGERICVE I BLOGERE DA SKINU GRANICU I ŽICE OKO SVOG BLOGA  KAKO BIH JA S TABLETM MOGLA NJIH KOMENTIRATI S KREVETA ILI LJULJE - UVJETI SU MI, VIDITE - KAKVI- ZATO MI JE TABLET- SPAS , A NA TABLETU SE NE ZNAM ULOGIRATI ?! HVALA UNAPRIJED ! :)
///////////////////////////////////////////

1. DIO - NAJPRIJE - ZATO VAM ONI I PJEVAJU - NI PJESMA NIJE SLUČAJNA - KAO POČASNA ČLANICA NAJMLAĐE KLAPE U HRVATA , KLAPI ADRIATICUM IZ ŠIBENIKA , OBITELJIMA SVIH NJENIH ČLANOVA , ČESTITAM BLAGDAN NJIHOVOG ZAŠTITNIKA SV. MIHOVILA ! Izabrana pjesma nije slučajna : 1. za samo onih prokletih "Kostelićevih" po ocjenama Žirija , ma za "dlaku" 0,1 nisu ušli u Finale 49. FDK Omiš, a tek su prvi put nastupali na Izlučnoj večeri - ovo što Voditelj kaže na kraju- a , pa nisam mogla ostati sjediti, suza suzu gonila od sriće !! :) , 2. BANDA UDARALA - je, udara nas banda sa svih strana - i -"djeva zaplakala" kad vidi i čuje i čita svega i svačega - kupila Expres, Telegram, čitam sve - pa išla ohladit u Solin !

!!!!

KLAPA ADRIATICUM je mjesec dana poslije 49. FDK OMIŠ 2015. - na 11. Festivalu klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj ( članak na čekanju :)  osvojila 2. nagradu dobrim , starim pjesmama : Golube , golube pitomi i Nikolina, Nikolina, Nikolinaaa - jes ! :)


Blagdan Sv. Mihovila čestitam i našoj dragoj kolegici, blogerici @Obrazovanje-znanost i njenoj obitelji u Lijepoj našoj i svijetu :) i SVIM ŠIBENČANIMA I SVIMA KOJI ME ČITAJU , KOJIMA JE SV. MIHOVIL ZAŠTITNIK - JA SAM SE UDALA U OMIŠU U ISTOIMENOJ CRKVI ZA MOG JUBJENOG PRIJE 34. G.- skoro godišnjica , eee :) !

Blagdan čestitam svim "klapašicama" i "klapašima"- i svim njihovim voditeljima i voditeljicama - izvinite, svih vas znam, puno vas je te pjevačicama i pjevačima , koji nam život čine ljepšim ! :) Ne znam jel vas ima više nego stranaka i udruga - računajući i sindikate :) ;) pa da koga ne izostavim ;)

Blagdan čestitam HNK ŠIBENIK -  posebno Jakovu Biliću i Franki Klarić !:)


Blagdan čestitam i klapi Sv. Mihovil , klapi MUP-a RH , koja je s klapom Sv. Juraj pjevala na Rivi u sklopu turističke poslastice "Jedan cvit, za cili svit " - čitate članak, hvala :)

///////////////////////////////////////

2. DIO - U župi sv. Ivana Krstitelja u Puli gostovala je u nedjelju 27. rujna 2015. g. klapa Hrvatske ratne mornarice , Sv. Juraj

- op.a. - Hvala "Slobodnoj" - uredništvu rubrike MISIJA i mojoj dragoj prijateljici Mari, koja mi je poslala link , a, e, preduhitrila me ;):) - lipo da misli na mene ;) - klapa je pjevala i u Fažani - slike imate na njihovom FB ! :)

"Inicijativa za pozivanje te svjetski renomirane klape proistekla je od pastoralnih vijećnika župe Marka Hrge i Suzane Valić koji su i organizirali cijeli događaj.

Klapa je najprije animirala liturgijsko pjevanje pod župnom misom u 11 sati. Euharistijsko slavlje predslavio je župnik fra Đuro Hontić.

Poslije mise održali su prigodni koncert duhovnih i domoljubnih pjesama u prepunoj pulskoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja. Bilo je zaista dirljivo promatrati kako starije, tako i mlađe župljane koji su bili ganuti do suza izvrsnim pjevanjem i izborom pjesama klape Sv. Juraj. "- op.a. ovo  sam ja podcrtala ! :)

Op.a. - eeeeee a šta ste mislili ?! :))) Drago mi je !!!!! Mogu misliti kako su svi uživali, suze tekle ,eeee :)!!!

////////////////////////////////////////

3. DIO - Klapa Signum iz Čapljine, BiH, apsolutni je pobjednik Večeri mješovitih klapa - čestitam ! :)

op.a. - članak sam složila iz "Slobodne" i portala FDK Omiš :)

Na najsunčanijem otoku na Jadranu predivnom VISU , konkretnije u Komiži, 26. rujna 2015. , u Spomen domu ( nije Hvar najsunčaniji - linčine meteorološke - mjerite VIS ! :) održana je Večer mješovitih klapa 49. FDK moga Omiša.

Prvu nagradu Žirija i Publike osvojila je klapa SIGNUM iz Čapljine, Bosna i Hercegovima - što bi se reklo : MJEŠOVITA KLAPA SIGNUM APSOLUTNI JE POBJEDNIK VEČERI MJEŠOVITIH KLAPA 49. FDK OMIŠ ! :)

Na ovoj klapskoj poslastici , op.a. mogu samo zamisliti , nastupilo je 11 klapa: Slavić (mj) – Zagreb, Študija (mj) – Zadar, Podgora (mj) – Podgora, Volat (mj) – Pučišća, Komiža (mj) – Komiža, Proćulić (mj) – Smokvica, Kurenat (mj) – Mljet, Maraška (mj) – Zadar, Signum (mj) – Čapljina, Kampaneli (mj) – Donja Kaštela i Basca (mj) – Baška Voda.

Čestitam mojim simpa klapama na osvojenim nagradama : BASCA iz Baške Vode je druga ( op.a. njih slušam u mješovitom sastavu u našoj crkvi "Kod Fratara", ono malo izvan Omiša , gdje je Lovre Marušić imao svoj Pijanistički recital itd. :) , a klapa KAMPANELI iz Donjih Kaštela ( njih susrećem najčešće npr. za Dan Grada Omiša, koncerti Zaklade Ana Rukavina , itd. ) dobila je treću nagradu.

!!!!!!

Članovi žirija ( 3 člana, ne 5 kao u Omišu ) : dr. Ivana Tomić-Ferić, prof. Jasminko Šetka i mr. Marijo Krnić.

I ova večer ne bi bila bez suradnji sa Gradom Komižom i Turističkom zajednicom Grada Komiže, Koliko mi je poznato iz Programa novog ravnatelja FDK Omiš, Mije Stanića, ako ne promijeni svoje mišljenje nakon ove Večeri ( op.a. dobro je komiško vino, Plavac mali, Viška vugava , spiza ;):))) ovo bi trebala biti i zadnja Večer FDK OMIŠ u Komiži.

Obrazloženje je bilo  ( op.a. pročitala sma svih 59 stranica Programa 6 kandidata za ravnatelja FDK Omiš- kad sam to rekla Miji , rekao je : Mora bit da ste se drogirali - hahhaaaa,a  zanimalo me - jako ;) - s čijim Programom se i ja slažem, da su ovim načinom održavanja Večeri mješovitih klapa izvan Omiša, ne neki su način mješovite klape zakinute : prvo - što je ovo izvan Omiša, drugo - zbog toga što mješovite klape pjevaju dva mjeseca nakon finalne večeri u Omišu i , treće - ne pjevati u Omišu - nije to to - ni za njih ! Ovo sam sad ja malo doradila -a šta je , je !

To bi blo isto kao da Festival MALI SPLIT stavite u rujnu u Trogiru !? Ili Kaštelanski đir , Klape pjevaju pop da preselite u Omiš u lipnju - ala šta bih tek guštala :) ;) čekajte članak s Kaštelanskog đira - proplakat će srce moruuuuu svoooom !!!! ;) Međutim, Višani neće ostati bez klapske večeri - bit će "neke druge klapske večeri"- ne bojte se ! :)

!!!!!

/////////////////////////////////////////

4. DIO - SINOĆNJI KONCERT "SOLIN PJEVA ARSENU " - sigurno može bez zadrške biti ponovljen u HNK SPLIT uz plaćanje ulaznica - jer je bio toliko dobar, s toliko duše , da ću vam to dočarati - moram ! Mediji su super popratili, čitam i prije i poslije , ovaj Koncert, ali članak "nema dušu" !!! Sve pohvale organizatorici, ali i sinoćnjoj simpa suvoditeljici,  profesorici Teani Kovačević, mentorica udruge "Glazbeni talenti" - čije curice  su oborile Žiri u TV šou ZVJEZDICE ,i velike pohvale dječici i mladosti - moj članak su zaslužili !

!!!!!!

Do mog članka - čitajte u medijima i bit će , garant, na tv :) OD SADA ĆU REDOVNO GLEDATI "ZVJEZDICE"- jer , inače, nisam za taj šou, nisam, zbog one dječice koja psihički nisu dorasla za takve javne nastupe, UZ NJIH I JA PLAČEM, a psihički sma stabilna ! - TO JE TREBALO IZREZATI- JER JE ŠOU SNIMKA , moguće da će se djeci rugati u školi ???!!!! 

!

Cure prof. Teane su psihički jako stabilne, ŠTO SU I SINOĆ DOKAZALE - VIDILA SAM MALU FLORAMY !!! :) I MALU SA IZREZANOM "SLOBODNOM" I MALU ĐENIS ĐOPLIN I MALUuuu - MA SVE ĆETE VIDJETI I PROČITATI - ALI I ONE MALO STARIJE - SENIORKE , KOJE SU ODVOJILE VREMENA DA NEUČE LIJEPE ARSENOVE PŠJESME I OTPJEVAJU S TOLIKO DUŠE - VIDITE IH !!!

OVAJ KONCERT MORA BITI U VEĆOJ PROSTORIJI - I STVARNO - ZASLUŽENO PONOVLJEN  U HNK SPLIT- VRH !!!

OD ARSENOVE NIJE LAKO BUMAMARCU - s mališanima - do CIJELOG ZVONIMIROVOG DOMA kao ZBOR - PAMTIM SAMO SRTENE DANE :) BRAVO , BRAVO, I BRAVO ! Matija Dedić je sinoć stvarno bio ponosan  i pljeskao sjajnim izvedbama Arsenvih pjesama !!! :)

!!!!!!

BILO JE GENIJALNOOOOOOO !


SVIH VAS POZDRAVLJA NASLJEDNICA - POČASNA ČLANICA KLAPE ADRIATICUM I - RUŽA CRVENA :)

I MOLIM- OTVORITE MI SVOJE GRANICE, BEZ ŽICA , MOLIM , OKO VAŠIH BLOGOVA - HVALA , NAJOZBILJNIJE - DOLAZI ZIMA - BIT ĆU POD DEKAMA - REDOVNO VAS ČITAM, ALI NE PUŠTA ME KOD VAS BEZ "IDENTIFIKACIJE" - NAŽALOST :(

nasljednica @ 09:37 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
petak, rujan 25, 2015
Lambadu još uvijek plešem ko one godine kada je postala hit !!!

Plešem je ovako kao na ovom spotu !

posebno ovaj dio gdje sam na čelu "kolone" i svi za mnom koji znaju korake

- opa ajmo bokovima, nogicama -

opaaaaaaa !!! :)

Lets visit his blogger - Popetov :)  Ovako je izgledala moja čestitka 2012- za 4 godine Popetovog bloga :)

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/nica-cestita-kolegi-blogeru-popetovu--4-godisnjicu-229-20082012--reportaza-iz-kine-kl-sv-juraj--229-htv2--17-50-i-23-9-tv-jadran--16-h-ruza-crvena-dobila-maditeransko-ruho-/18091346.aspx

DANAS ČESTITKA IZGLEDA OVAKO :) JER ME KOLEGA POPETOV PUNO TOGA NAUČIO - JOŠ SLAJD ;):)
JEDAN LEPTIRIĆ SLETIO @SJENI NA RUKU ;):)


Lambada - Willkommen auf der Insel Vis, Dalmatien, Kroatien - Gruß Blogger Popetov ! Sieben Jahre Popetov in die Welt der schönen Bilder gesendet von der sonnigste Insel in der Adria !

Lambada - Dobrodošli na otok Vis, Dalmacija, Hrvaška - Pozdrav blogger Popetov! Sedem let Popetov poslal v svet lepih slik iz sončnem otoku na Jadranu! Obiščite svojega blogger ! :)

Lambada - Välkommen till ön Vis, Dalmatien, Kroatien - hälsnings bloggare Popetov! Sju år Popetov skickas i en värld av vackra bilder från den soligaste ön i Adriatiska havet! Besök hans bloggare ! :)

Lambada - Bienvenue à l'île de Vis, la Dalmatie, Croatie - Salutation blogueur Popetov! Sept ans Popetov envoyé dans le monde de belles images de l'île la plus ensoleillée de l'Adriatique! Visitez son blogueur ! :)

Kolega , ali si mislio da ću te prikočiti ?! :) A ne , nee, pošta na otocima kasni, vidiš, 3- 6 dana, kako kartulina tako i telegram ;) :) KOLEGICE BLOGERICE SU NA PUTU ZA VIS POSJETILE MENE I VIDIŠ- OSTALE U BAJNICAMA !! - @VIGGA NIJE S NAMA - OTPLOVILA DALEKO ;) :))))) LA LA LA LA ALALALALALALLA LAAAAAAA  ;):)

Lipi pozdrav Tebi i Tvojima i svima koji me na Visu znaju ! :)
Pozdrav šaljem iz sunčanih i pretoplih Bajnica !

- BAJ - NICA ;) ....opaaaaaa...lets dens ! :)

P.S. IDEM NA MORE, IZA KIŠE SUNCE, MORE 24 - ZOVU ME ! :) SVE SLIKE S PLAŽE SU OD 23. 9. 2015 . !!!! MORE JE BILO 23- 24  :) !

RUŽA, RUŽICA - LA LA LA AL LALALALLA LA - OPAAAA :) !OPET LIPI ZALAZAK :)


OSTALE VIJESTI :

GDJE JE MINISTRICA PUSIĆ !?NOVINARI PITAJU SUVIŠNO ?!KLAPA SV. JURAJ U FAŽANI 26.09.2015 . :)

Poštovani prijatelji!

Ovaj vikend mornarička klapa „Sveti Juraj"-HRM gostuje u Istri !

Pozivamo Vas na naš koncert koji će se održati u subotu 26.9. 2015.u FAŽANI s početkom u 20 sati.

Osim na spomenutom koncertu mornarička klapa pjevat će na Sv. misi u Župnoj crkvi u Fažani istog dana u 11 sati povodom blagdana Svetog Kuzme i Damjana.

Veselimo se Vašem dolasku!

Klapa „Sveti Juraj"-HRM

RUŽA CRVENA ČESTITA BLAGDAN SVIMA U FAŽANI I LIJEPO SE PROVEDITE NA KONCERTU - I PJEVAJTE SLOBODNO S KLAPOM KAO I MI NA RIVI 18.9. 2015 .G. :) !


nasljednica @ 15:38 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
subota, rujan 19, 2015

//////////////////////////////////////////////////////////////////

NOVO: 23.9. - 12 sati:  

Klapa Sv. Juraj pjevala je jutros na činu otvaranja obnovljenog spomenika Josipu Vraniću, prvoj žrtvi Domovinskog rata na području Splita i iz redova HRM-a u uvali Kašuni , Split. IZVOR: Dalmacija news- upravo pročitala - MIJENJAM PJESMU - ZEMLJO MOJA - OD SADA KRIST NA ŽALU :(- NE MOGU, UBIVA ME :( 

http://www.dalmacijanews.hr/clanak/gsu3-zapusteni-spomenik-josipu-vranicu-konacno-obnovljen#/clanak/gsu3-zapusteni-spomenik-josipu-vranicu-konacno-obnovljen


Josip Vranić počiva već 24 godine u miru te nedugo poslije , s mojim rođakom Vlatkom Sudićem , prvom žrtvom VRA MASLENICA , sa svim njihovim suborcima koji su svoje živote dali u obrani Hrvatske zemlje.

:(

                               

 NOVO: 23.9. - 12,30 h: Na povratku iz Splita , kod mene je na pola puta Split - Omiš , svratio moj rođak Ante Raljević, Rake ( niže na slici ), trubač u Orkestru HRM-a, koji mi je detaljnije ispričao pogibiju ovog hrabrog Momka te vrlo dojmljivo prepričao današnje jutro na Kašunima povodom obnove Spomeniku Josipu u čast i slavu. Posebno ga je dojmila njegova Prof. koja je lani čitala stihove ovog nadarenog Momka te njena recitacija jedne druge pjesme koja nije izostavljena ni danas.

Moj Ante/Rake je ovom prilikom trubom odsvirao skladbu Mirozov te popratio njom polaganje vijenaca na obnovljeni Spomenik. Rekao mi je da je klapa Sv. Juraj otpjevala : himnu Lijepa naša domovino , Kome bi šumilo more moje sinje te Krist na žalu. Sve je bilo jako teško, tužno, priča mi Rake,  i za rodbinu poginulog Josipa kao i za njegove suborce, prijatelje i znance te pripadnike HRM-a , među kojima i Josipovih prijatelja, vršnjaka - moj Ante je rođen u veljači 1971.godine.

Nadamo se da obnovljeni spomenik Hrvatskom junaku neće ubuduće biti zapušten te da će Koncesionar plaže Kašuni voditi računa da od danas bude netaknut. Dvadeset i jedno stablo - samo dvadeset i jedna mu godina bila - godište mog Vlatka (?!) , momci hrabra srca.

NAĐOH - JOSIP VRANIĆ ( 14.7.1970 - 24.09.1991. ) 4 mjeseca je bio mlađi od mog Vlatka - ( 3.12. 1969. - 22. 01. 1993. )  znači "vrpšnjaci". Vlatko poginuo godinu i 4 mjeseca nakon Josipa   :( KOLIKO TE HRABRE MALOSTI ODE  :(


Neka se ne nikad Domovinski rat ne zaboravi - ja, prva ne mogu :(

NAKON RAKINOG ODLASKA , nađoh :

http://www.udruga-gavran.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1920:-na-dananji-dan-1991-poginuo-je-josip-vrani&catid=90:kolumne


///////////////////////////////////////////////////////////////

NOVO- 20. 9. : Danas me je klapa Sv. Juraj ugodno iznenadila ! :) Poslala mi je njihov najnoviji CD "ZEMLJO MOJA" u izdanju MORH-a, Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo, Odjel multimedijalnih sadržaja.///////////////////////////////////////////////////////////////


UVODNO NAKON ODGLEDANOG I ODSLUŠANOG VELIČANSTVENOG KONCERTA KLAPE SV. JURAJ I ORKESTRA HRM NA DAN HRM-a U KOJEM SAM BILA ČLANICA "RIVA ZBOR-a" : Sigurno bih potpisala da klapa Sv. Juraj kao pripadnici Oružanih snaga, pobliže Hrvatske ratne mornarice i Orkestar HRM-a ne mogu napraviti "tulum" ( laički i sažeto rečeno) pogotovo na Dan proslave HRM-a , a oni su to sinoć na prepunoj Rivi u Splitu učinili  u sklopu Ljetnog splitskog programa "Splitski litnji koluri" - SUMMER COLORS OF SPLIT, a da se ni ja ni klapa Sv. Juraj ( moj zaključak prema viđenom :)  nisu tome nadali !

NOVO : SLAJD SA VIŠE SLIKA JE MALO NIŽE U ČLANKU ! :)Evo zbog čega - neće članak biti dug, jer bi mogao biti puno duži  ! :) Nevjerovatno , trebala sam iza Koncerta s Malom i rođakom Rakom, Antom Raljević, trubačem u Orkestru HRM-a , sjesti na piće "da malo ohladim" od svega doživljenog !

Znate onu poznatu rečenicu Mladena Delića : Ma ljudi moji, jel to moguće ?!- Kažem vam sad ja - Moguće je , jer sam gledala, slikavala, čudila se, pjevala, njihala se, okretala se, išla dalje , bliže, lijevo, desno od bine da vam mogu dokazati "da je MOGUĆE" !

Uz klapu Sv. Juraj , vani zvana Sant Giorg :) svim svojim , čilo se, pažljivo odabranim pjesmama ( 16 od "mali milijun" koliko ih pjevaju ) uz dva instrumentala Orkestra HRM-a , svi smo mi na Rivi pjevali od prve do zanje pjesme !!! Ljudi i te kako dobro znaju njihove pjesme osim malo manje - riječi najnovije "Zemljo moja" , poete Branka Slivara , napisane i izvedene uoči 20. Obljetnice "VRA OLUJA" , kako je i Voditelj Klape i najavio - Marko Bralić , koji nas je vodio kroz Program s toliko oduševljenja da smo njega i Klapu ugodno iznenadili tijekom cijelog Koncerta !

U mnogo navrata nam se zahvaljivao ! Zahvalio se SVIMA pripadnicima HRM-a koju su nazočili slavljeničkom Koncertu na DAN HRM-a . Svi smo bili na nogama, bez razlike, bez stolica , TAKO DA SMO BILI "SLOBODNI" I U PJEVNJU I U PLJESKANJU U TAKTU ZA VRIJEME PJESAMA TE JOŠ JAČIM NA KRAJU SVAKE PJESME UZ GLASNE OVACIJE "BRAVOOOOO !" - TE U NJIHANJU PREMA TEMPU PJESMA - NEŠTO NEVJEROVATNO !Oduševio me ne samo odaziv ljudi nego i znanje riječi pjesama ! Među nama koji su pustili svoje glasove, isticala su se dva čovjeka , kojima sam u par navrata prišla te s njima stvorila mješovitu klapu :) Morala sam ih poslije pitati - koji su ?!:) Pohvalili su mi se imenom i prezimenom tko su te da su pjevali u "meni nepoznatoj klapi" ,a da bih sve to na kraju Koncerta - pod dojmom zapamtila- Čovjek mi reče: Evo, izvolite, slikajte majicu !:)

Oduševili su me domaći i strani gosti , među kojima sam prije Koncerta popričala : Česi , Slovaci, Poljaci, Njemci, Japanci , Kinezi , Australijanci, Amerikanci, Talijani , Šveđani , susjedi iz BiH, Slovenci te rekla o čijem se Koncertu radi i zbog čega - jer smo došle ranije i moram provest moju mini anketu , moram i gotovo ! Svi oni su gledajući i prateći nas , pljeskali u ritmu pjesama , koje su bile "za ritam" te s nama pokazali i svoje veliko oduševljenje viđenim i doživljenim !

POSEBNO MORAM NAGLASITI - IMAM DOKAZE - MNOGI SU OD NJIH SA ILI BEZ ŠTAPA ONOG ZA SELFI , SNIMALI KONCERT - NEVJEROVATNO ! PRATILA SAM IH I SLIKAVALA KAO DA ME NETKO PLATIO DA "ŠPIJUNIRAM" ŠTA SE DOGAĐA MEĐU TOLIKIM MNOŠTVOM NA RIVI ! KAKO SAM SE OSJEĆALA - NE MOGU OPISATI - NEMAM RIJEČI  ( a tek sam na početku :) !SAD ZAMISLITE KAKVU USPOMENU NOSE U SVOJE ZEMLJE, U SVOJE DOMOVE, SVOJOJ RODBINI IZ DIVNE DALMACIJE , IZ DIVNOG SPLITA - ZA KOJI JE MARKO BRALIĆ, VODITELJ KLAPE S PONOSOM REKAO : NAJLJEPŠEG GRADA NA SVIJETU , KOJEM BOGU MOREMO ZAHVALITI ŠTO GA NAM JE DAO .SIGURNA SAM DA BAR 80% JE SINOĆ ČULO NEOBIĆNO PJEVANJE DEVET LJUDI U BIJELIM UNIFORMAMA I NE ZNAM KOLIKO ČLANOVA ORKESTRA HRM-A , nisam Raku pitala - pitat ću ga.

CJELOVEČERNJI KONCERT U TRAJANJU OD JEDAN SAT I 45 MINUTA OTVORILA JE RIJEČIMA DOBRODOŠLICE I NA KRAJU RIJEČIMA ZAHVALE OPET MIRELLA MEIĆ - TE ISTO TO PONOVILA NA TEČNOM ENGLESKOM JEZIKU. Rekla je i nekoliko sažetih rečenica o klapi Sv. Juraj te Orkestru HRM-a  : od kada djeluju, na čiji prijedlog - mons. Josipa Šantića , njihove uspjehe i što ih čeka, koliko CD-ova , gdje su sve nastupali koji im je plan - krajem godine idu u kanadu i SAD ! :)TKO JE MIRELLA, LJUPKA VODITELJICA :  ja znam , vodila je dječju emisiju na nekadšnjoj TV Marjan "Abrakadabra" :) -a Vi koji niste iz Splita , žena koja ne krije svoje godine, al sam pronašla malo više o njoj :) Mama joj je bila zaljubljenica u francusku šansonjerku Mireille Mathieu , kao i ja :) G-din Mucalo ( naš pjevač, zabavljač, bivši ravnatelj HNK SPLIT - jer ovo prevodi Google ;):) često je najavi: Evo Mire iza koje dva slova L vire ! :) Zaljubljenica je u francusku šansonu i sinoć sam joj se morala javiti uoči Koncerta , jer mi je stvarno zahvalna, a nismo se znale - za onaj članak u HNK SPLIT- MON AMOUR - humanitarni koncert za Dječji  odjel KBC Firule koji mi još uvijek čitate :) A kako lijepo pjeva francuske šansone ( piše u članku -tamo ! ) :)Znači, ovo sam ljeto bila na TRI Koncerta klape Sv. Juraj ( Sv. Rujan - do prije 10 dana bi rekla moja unučica, a najnovije - Sv. JURA - ma ne, nego sv. Jura-J ! O kej baka, jel ovako : Sveti JURA- J !? hahhaaa - ma ne nego SVETI JURAJ - U KOMADU, zajedno - "JURAJ" ! :)))) Svaki Koncert je imao svoj faktor - ne mogu izdvojiti ni jednog - ALI UVIJEK POSTOJI ONO ALI - OVAJ MI JE ZBOG OKRUŽENJA, STRASTVENOG PJEVANJA NE SAMO KALPE- KOJA UVIJEK DAJE MAKSIMUM OD SEBE NEGO SVEGA DOŽIVLJENOG OKO SEBE I DALJE SEBE ! :) ČUDO NEVIĐENO !!!

Bilo je i ovoga, prvi puta čula ovacije : MARKOOO ! MARKOOO ! - iza pjesme SUZA U TUĐINI - ono kad podigne : Ovo mrvu zemljeeeeee moga rodnog krajaaaa, osjetit će tilo mojeeeeeee kad dođe do krajaaaaaaaaaaaaa !!!! Marko nije mogao vjerovati- vidilo se na njemu ! - Pozdravio je svoje kolege - osjetio je , čuo tko mu dovikuje !!!!Bilo je i ovoga : U najavi Ružo moja crvena , Voditelj Klape reče , kao inače - Za sve dame večeras Ružo moja crvena - a na meni TRI :)))) U jednom trenutku moja poznanica iz Splita, reče :  Dajte da Vas slikam dok pjevaju Ružu crvenu !- JA : HM ?! - Aj, možete, nabrzake ! :)- imala sam svoju  pletenicu oko glave, jer me često pitaju - jesu li mi to umetci - ma koji umetci u 58 .-oj, još baba :))) , drugi dio kose sam pustila preko treće ruže crvene ( jedna u kosi, dvi na naramenicama - tri  ;):) eee !

SLAJD - KOJI POTVRĐUJE NAPISANO ! 

NOVOST U SASTAVU KLAPE SV. JURAJ - umjesto 1. tenora g. Hrvoslava Kružića , ajme ?! :) došao je u uniformi Marko Pecotić- Peco, nekadašnji 1. tenor klape Iskon ( to se reče "pridruženi član " kao u moje drage klape ADRIATICUM IZ ŠIBENIKA KOJOJ SAM POČASNA ČLANICA :)  E, SAD - ZNATE DA SAM UVIJEK ISKRENA - MA , MORAM OVO NAPISATI - NA KRAJU IZVEDBE RUŽO MOJA CRVENA NEDOSTAJAO MI JE ONAJ "KRAJ" G. HRVOSLAVA kad podigne : RUŽOOOOO MOO-OOO - JAAAAAAA ! - O.K. vjerojatno  Peco nije imao vremena da nauči taj dio - ali meni je to nedostajalo :) PECO, plizzz uvježbaj to, jer kod mene nećeš dobit "zeleno svjetlo" - hahhaaaaaa ;)

PROGRAM KONCERTA : 1. LIPA MOJA ČA SI BLIDA , samo Orkestar te su uslijedile -  KLAPA uz Orkestar : 2. DA MI NIJE OVE LIPE PISME , 3. UVIJEK ĆU TE VOLJETI, 4. GDJE SI MAJKO DA ME BUDIŠ, 5. SUZA U TUĐINI.- za sve one koji nisu s nama večeras, reče g. Marko . Napustila je Klapa tada binu uz veliki pljesak i ovacije publike !!!! MARKOO ! MARKOO! :)

Zatim je Orkestar pod dirigentskom palicom Tonća Čićerića , dok je Klapa otišla malo ovlažiti grlo , odsvirao vrlo "tancanu" ritmičnu ;)  :) 6. ČA ĆE MI COPACABANA - ojlaaaaaaaa :) ;) .Po povratku u divnoj splitskoj noći Klapa i Orkestar su nas počastili pjesmama  : 7. PISMA SPLITU, 8. NE DIRAJ MOJU LJUBAV , 9. VILO MOJA , 10. ZORA BILA , 11. RUŽO MOJA CRVENAAAAA , - ČUVŠI NAS KAKO "SMO IH MI NADJAČALI " HAHHAAAA - Organizacijski voditelj Klape MARKO BI U SVAKOJ  IZVEDBI PJESME USKOČIO : ONDA DA ČUJEMO SAMO VAS ! - A NA KRAJU, NEIZBJEŽNO: LJUDI, HVALA VAM, SVAKA VAM ČAST ! " RIVA ZBOR " BIO JE UŠTIMAN KAO DA SMO MI VJEŽBALI MJESEC DANA - SAVRŠENO ! IZ SVEG GLASA SMO PJEVALI , STRANCI PLJESKALI U RITMU - KLAPA NAS JE UZ ORKESTAR PUSTILA DA SAMI PJEVAMO I PLJESKALI SU ONI NAMA ! A ŠTA DA VAM IŠTA VIŠE KAŽEM - TO JE TREBALO DOŽIVJETI !ZNATE ŠTA - TREBALO JE JOŠ NEŠTO I VIDJETI - NEVIĐENO MENI DO SADA :)))) : ŽENE, ŽENE !!! RUKAMA , PRSTIMA SU SRCE RADILE , PJEVALE IZ PETNIH ŽILA , UPUĆIVALE SRCE <3 KLAPI !!! DA MENI MUŽ PJEVA U KLAPI SV. JURAJ - MA SIGURNO BIH KOJU ZA KOSE POTEGLA ! - ALO, GOSPOĐOOOO, FERMAJ MALO , TAMO MI JE MUŽ  ! hahhahaaaaa !

KLAPA JE IŠLA OPET MALO OVLAŽIT GRLO - NE ZNAM "NA ČEMU SU , TRI DANA PROTOKOLARNIH PRIPREMA I OBVEZA I PROBA" - RED, RAD, DISCIPLINA - PA MOŽDA JE I NJIMA DOBRO DOŠLO DA SE TAKO OPUSTE NOŠENI NAMA NA RIVI , ISPRED NJIH, OKO NJIH, ALI KULTURNO OPUSTE - UZ ULJUDAN PLJESAK NAMA - SVE BAŠ KAKO TREBA - ALI VESELI :))))  - PA AKO SU PRIPADNICI HRM-a i ONI SU LJUDI - ALI LJUDI S TOLIKO DUŠE DA DO VAŠE PJESMOM I PJEVANJEM MORAJU PRODRIJETI  !

JA KAD PIŠEM ZA BLOG - NE MOGU PISAT BEZ DUŠE  "DA ME UBIJEŠ" - TAKVA SAM I GOTOVO ! :)

Dok je Klapa opet išla malo cugnit ( ne znam šta :)- ma zumirala sam - VODU ! :)  Orkestar je svirao opet onu njihovu poznatu UVERTIRU - IZ GUBEC BEGA - 12. kompozicija. LJUDI ODUŠEVLJENI IZVEDBOM I ŠTA ČUJU I KOGA U UNIFORMAMA VIDE ! NAGRADILI ORKESTAR OVACIJAMA PO TKO ZNA KOJI PUT I G. TONĆI ČIĆERIĆ S NAKLONOM POŠTOVANJA PREMA NAMA I DADE ULJUDNO "NAREDBU" ORKESTRU DA SE DIGNU NA NAŠE OVACIJE  UZ NAKLON :) !!!!

U trećem izlasku Klapa nam je uz Orkestar ili MI SMO OPET uz Klapu i Orkestar pjevali : 13. JA NE MOGU DRUGO NEGO DA JE LJUBIM , 14. KOME BI ŠUMILO MORE MOJE SINJE - poludili smo svi ! 15. CROATIO, IZ DUŠE TE LJUBIM - SVI : još se sićammmm - LUDILO !!!! 16. ZEMLJO MOJA - e, rijetko su je znali , ali OVACIJE NA KRAJU !!!! 17. STINA PRADIDOVA TE ZA KRAJ 18. U BOJ , U BOJ - ALI S NJIMA MEĐU NAMA OPET ONA DVA ČOVJEKA S POČETKA PRIČE ! :) "RIVA ZBOR" OPET POLUDIO !!!!

PO PJESMI SAM PRETPOSTAVILA DA JE KRAJ KONCERTA :(  TE ORGANIZACIJSKI VODITELJ, KLAPE SV. JURAJ, POZDRAVIO JE SVIH , SVE NAZOČNE KAKO TO I DOLIKUJE U OVOM SVEČANOM DANU, NA TOM SVEČANOM KONCERTU , SVIH IZ REDOVA HRVATSKE RATNE MORNARICE POVODOM NJENE 24. OBLJETNICE OSNUTKA, SVE HRVATSKE BRANITELJE I NJIHOVE OBITELJI TE OBITELJI POGINULIH HRVATSKIH BRANITELJAI INVALIDA DOMOVINSKOG RATA.

ZAHVALIO SE SVIMA ZASLUŽNIMA ZA OVAJ KONCERT U SPLITU , POČEVŠI OD GRADA SPLITA, TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA SPLITA I SVIMA OSTALIMA . NIJE SE ZABORAVIO ZAHVALITI "TEHNICI" KOJA JE UZ NJIHOVOG VODITELJA G. MARKA BOŽIĆA, KOJI JE "OBIĆNO" ODJEVEN (NE)PRIMJETNO PROLAZIO MEĐU NAMA PAZEĆI DA LI JE SVE POD KONTROLOM /JA KA ŠPIJA ;)/,  BESPRIJEKORNO ODRADILA  SVOJ TONSKI DIO PROGRAMA  !ZAHVALIO SE SVIMA NAMA KOJI SMO PO OVOJ SPARINI DOŠLI NA RIVU, NA NJIHOV KONCERT ! NIJE ZNAO DA NAS JE BILO IZ OMIŠA, JESENICA GDJE SAM UDATA , DUGOG RATA, - POZNAM LJUDE !!!! TE IZ SPLITA.  SVOJE KAŠTELANE JE POZNAO - POZDRAVIO JE I SVOJE UMIROVLJENE PRIPADNIKE HRM-A I KOLEGE IZ KLAPA - MA NIKOGA NIJE ZABORAVIO !

SVAKA ČAST - A BIO JE TOLIKO SRETAN , PONOSAN DA SE TO VIDJELO I IZDALEKA I BEZ "MOGA ZUMA" APARATOM !

PONOVIMO, MORAM I JA "UTVRDITI GRADIVO"- TKO SU ČLANOVI KLAPE SV. JURAJ - SRAMOTA ME, TRI ČLANA OD NJIH DEVET JOŠ NE ZNAM IMENA -AJ O.K. - PIŠEM O NJIMA 6 GODINA , VALJDA ĆU U SLIJEDEĆE TRI NAUČITI NJIHOVA 3 IMENA - MA KAD IMA PREKO 800-900 KLAPA - NIJE MI LAKO , JER JA SLUŠAM "KLAPOM", I DUŠOM , A NE NJIHOVIM IMENIMA :)

E ! :)

DAKLE , ČLANOVI KLAPE SV. JURAJ SU : 1. TENOR - HRVOSLAV KRUŽIĆ, ( ZAMJENIO GA PECOTIĆ ) , 2. TENORI : IVICA KUZMANIĆ I MARKO BRALIĆ, BARITONI - DARKO TRANFIĆ-onaj šta piva drugu dionicu u pjesmi Ne diraj moju ljubav , I BRUNO ANDRIĆ, 1. BAS - GORAN BRALIĆ, 2. BASOVI: JAKOV ŠEGVIĆ I IGRACIO TRANFIĆ, čekajte , jesam li ih sve nabrojila napamet - hm- izgleda da jesam- 9 njih - opa- neće mi trebat tri godine - pa konačno !!! :) JOJ, fali mi jedan- BARITON -JOJ- DOMAGOJ ŽANIĆ ! :) E, SANJAT ĆU GA ! :)

EEEEE, AL TO NIJE BIO KRAJ S PJESMOM U BOJ, U BOJ - PLJESAK NAŠ NIJE IM DAO POĆI S BINE - MARKO REČE : HVALA VAM OD SRCA ,A ONDA EVO SADA ČUJTE I NAŠU HIMNU: i počnu tonovi MI SMO HRVATSKI MORNARI !!!!!! uz pjevalje ILI PLJESAK "U RITMU MUZIKE ZA TRANS"- JE I BILI SMO SVI KAO U TRANSU !JA: HVALA VAM , PUNO HVALA-SVIMA - OD BINE DO PARTERA -RIVA !

KLAPA SV. JURAJ JE JOŠ JEDNOM DOKAZALA DA SU NE SAMO PROMOTORI KLAPSKE PJESME VEĆ I LIJEPE NAŠE DOMOVINE , ŠTO GLASOVIMA, ŠTO DIVNIM SPOTOVIMA I ŽELIM IM SRETAN PUT  ZA AMERIKU I KANADU KRAJEM STUDENOG DO POČETKA PROSINCA !!!OVO JE MAJICA LJUDI KOJI SU DO MENE PJEVALI -NA KLAPSKI NAČIN :) ZNAČI CHORUS CROATICUS - OBILJEŽILI, POHVALILI SU MI SE , 25 GODINA DJELOVANJA - 1987- 2012 ! ČESTITAM I OVIM PUTEM ! :)

EH - DA KLAPA SV. JURAJ IMA JOŠ 2-3 KONCETRA ,  DOŠLA BIH  NA RUB ANOREKSIJE :)))))

SVE ČITATELJE POZDRAVLJA -RUŽA CRVENA ,

RODOM IZ KOLIJEVKE KLAPSKE PJESME - IZ MOGA OMIŠA - udata u Bajnicama , gdje me čita i najbliže susjedstvo - ojlaaaaaaa - MOJ PIVA: ČA ĆE MI KOPAKABANAAAAAA - hahhaaaa O-LE ! A JA PJEVAM - DA MI NIJE OVE MOJE PISMEE - jer pjesma mi treba baš ovih dana !

nasljednica @ 22:10 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 16, 2015

NAJNOVIJE - 19.9. - RUŽA CRVENA UŽIVO : USPJELA SAM SLIKE SLOŽITI, A TEKST, RIJEČI- NEKA VAM , DOK SE MALO OHLADIM OD SINOĆNJEG KONCERTA , KRATKO REČE MOJ KOMENTAR OD SINOĆ ISPOD OVOG POSTA - EVO COPY PASTE : AAAAAA .....KAKAV KONCERT NA RIVI......AAAAAA.....PREDIVNOOOO, PIVALI SMO SVI KO JEDAN ZBOR, STRANCI SNIMALI KLAPU, ORKESTAR , NAS..... LUDILOOOOO , NOĆ PREDIVNA, ZNOJ SE CIJEDIO, LINIJA MI JOŠ BOLJA.....bentipasajarca, da imaju ovi misec jos 2-3 koncerta, došla bih na rubu anoreksije :) .....SAD SAM TAMAN , KAKO BI REKLA @POETIKA ;) 

-SLIKE I ČLANAK ČIM STIGNEM !!!! HVALA, KLAPO MOJA, HVALA ORKESTRU , HVALA SVIMA MA RIVI , DOM AĆI PIVALI, STRANCI PLJESKALI U RITMU I SVE SNIMALI - DIVNA PROMOCIJA SPLITA, SRDAČNIH LJUDI ( OMIŠANA, JESENIČANA, KAŠTELANA, SPLIĆANA ) IZ DALMACIJE I DIVNIH PJESAMA - NEMAM RIJEČI ! USTVARI IMAM- ALI UZ SLIKE NEĆE BITI POTREBNE !!!!


/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


NOVO: 18.09.2015- IZA "ZORE BILE" PISMA " JA NE MOGU DRUGO NEGO DA JE LJUBIM " ! - NEKAD GALEBOVAAA JAAAATAAAA - EVO JEDAN OKO 18, 30 SATI NA NAŠOJ PLAŽI :)- OVA SE PJESMA ODNOSI NA ZEMLJU - NE NA ŽENU ! - ZA SREĆU I SUZEEEEE, ŠTO ONA IH PROLI , JA NE MOGU DRUGO NEGO DA JE VOLIM .NEMOJTE MISLITI "DOK PJEVAM" DA NE MISLIM NA "IZBJEGLICE" - ON JE OŽENJEN , MOŽDA JOŠ I NIJE TATA !- slika s NetaMOLIM PROSVJETNE RADNIKE DA NE ČINE ŠOKOVE DJEČICI KOJA SU TEK UŠLA U ŠKOLU - TAKO SE RADUJU ŠKOLI !!!! MISLITE MALO I NA NJIH. VAŠA TRAŽENJA OSTVARITE "NORMALNIM" PUTEM - NA VAŠOJ SAM STRANI, ALI NEMOJTE ŠTRAJKOM I NEMOJTE OVIH TEŠKIH DANA ZA LIJEPU NAŠU ! BAR STE VI ŠKOLOVANI LJUDI !

- HVALA - BAKA PRVAŠIĆA  !

/////////////////////////////////////////

Ovaj mi je članak dugo u mislima i ostavila sam ga upravo uoči proslave Dana Hrvatske ratne mornarice - 18. rujna ( DAN KOJI JE IZABRAO PREDSJEDNIK TUĐMAN ) - i to na Splitskoj rivi u petak , 18. rujna 2015. godine s početkom u 20 sati .

NAJPRIJE - Ima jedna zanimljivost ! :) Ovih mi je dana u mislima i članak o "Omiškoj pjesnikinji" čije pjesme pjevate "nema gdje ih ne pjevate" i baš sinoć u Omišu konačno smo sjele i dugo pričale. Članak o omiškoj pjesnikinji, a nije ispod zida Kamerlengaaaaa nego kule Mirabelaaaaa :) bit će kada se dogovorimo. Malo mi je "drugačija", a da nije , ne bi bilo njenih divnih pjesama !

Dođem kući i baš iza 23 sata kad sam htjela memorirati Pjesnikin broj mobitela - uzmem tablet i čirnem : Ima li slučajno you tube s Koncerta na Igrišću 17.7. 2015. njena pjesma u izvedbi klape Sv. Juraj - IMAAAAA ! JES ! :) Objavljen prije nekoliko sati - dakle objava i moj konačan razgovor s Omiškom pjesnikinjom - 15. rujna 2015 :) - a jel sad i ovo slučajno - E, NIJE kao ni jedan članak ! IMA NEKA TAJNA VEZA - IMA I GOTOVO ! :)

ZAŠTO SAM IŠLA NA IGRIŠĆE KAD JE KLAPA VEĆ IMALA NEDAVNO KONCERT NA RIVI o kojem sam pisala i javila mi se i gdjica. Aida i Mirella :) ?!

Iskreno, išla sam se uvjeriti , ne znam kako sad to opisati- išla sam se u nizu klapskih koncerata koji su bili ili će biti tijekom ovog ljeta ,  da je klapa Sv. Juraj naša najbolja klapa ! Išla sam ih provjeriti - malo ne baš primjereno, da li će to biti reprizni Koncert s rive uoči "Dana Oluje" ili će biti nešto drugačije i nešto novo- OJI JE NJIHOV FAKTOR X ?!.Išla sam i s razlogom - da pjevam , jer da mi nije ove moje pisme - vrag bi me davno odnio ! :) Išla sam jer ne propuštam njihov ni jedan koncert u bližoj okolici - 38 km :)))) ! Išla sam i zato da vidim neodoljivo Igrišće i da čujem one avione iznad glave- hoće li ih Klapa opet kao one godine , mislim 2013 , nadjačati - i JESU - NIJE PROLETIO NITI JEDAN ? :) !!! Išla sam da čujem, jesu li "izdušili" od tih silnih koncerata u nizu povodom nadolazećeg praznika ?!

ASTI-  ŠTA MI SE DOGODILO ?! Išli smo na vrijeme iz kuće zbog kolone na Brzoj cesti Omiš- Split-Trogir i prateći semafore i signalizaciju na već otvorenoj cesti ( moš mislit ;) i vozeći između bijelo-crvenih čunjeva kao na auto trkama - ODOOOOO JAAAAAA - PRODUŽILAAAA , 20,45 sati- iza aerodroma !? Majko mila, gdje sam ovo- pa ovo je onaj novi rotor kad vozimo ili idemo po Nevisticu na avion ?! Uh, jadna ti sam , noć sparna, ne mogu disati- šta je sad ovo ?! TABLA ČIOVO-TROGIR_ 20,55 sati- Čekaj, nema logike, moram rotorom za SPLIT- di je Štafilić s ove strane, koji po redu ???????? Stala sam 5- 7 puta , derem se iz auta : MOLIM VAS KOLIKO DO ŠTAFILIĆA ?! - ETO SAMO PRAVO, TU STE! Ma di sam TU kad se vozim 3- 5 km- ZAKASNIT ĆU, MOŽDA I NEĆU, PRESPARNO JE, MOŽDA ĆE "VOJSKA" MALO I KASNITI- ZNAJU ZA GUŽVE ?! TJEŠIM SEBE NEUTJEŠNU ! :(

KAD SAM DOŠLA U ŠTAFILIĆ - PARKING PA DO IGRIŠĆA 50 METARA I?! Joj, na objavljenom Programu pjesma Mirno spavaj ružo moja je 2. - pa neću valjda nju propustiti ?! VIČEM : Dicoooo, jel mogu ovde parkirat auto- jel počelo ?! Možeteee, je, počelo je - i čujem iz daljine: SAMO JEDNOM SRCE SLUTI , o majko moja nu koja pisma :)))) e, srce sluti ;):))) DA JA DOLAZIM :))))) TRČEM U ŠTIKLAMA , SANDALE S PIRA MOGA SINA - 11 CM - UH- PRVI DIO PISME - AJ O KEJ ! AL OVO JE VEĆ ČETVRTA :(

ZAŠTO SAM OBUKLA VEŠTU BOJE ŠUŠNJA, LIŠĆA I OKOLIŠA - S DISKRETNOM RUŽOM CRVENOM- FI 12 CM :) ;) - Zato da me poštovani Glasnogovornik Klape ne pozdravi usred Koncerta , TO MU JE OBIČAJ - e ! Da me ne vidi , e ! I NIJE :)))) - ALI ME ZATO VIDIO ONAJ VRAG IZ KLAPE ŠUFIT NA VEČERI ZATVARANJA KAŠTELANSKOG LITA I REKAO : MOLIM VAS JEDNIM PLJESKOM POZDRAVITE VRLO AKTIVNU ONU TAMO GOSPOĐU VEČERAS ! Ajmeeeee, Stođavle, DI SI MENE NAŠAO - i posli mi je rekao da ih ja nekako kao nosim, nosim , da im dajem poleta, da oni vole ovakvu publiku , e h, da je više takvih Gospođo ! :) - Ma kako neću, dođem pjevat ! I sad ću vam reći : na završni koncert povodom Zatvaranja kaštelanskog ljeta naziva KLAPA CAMBI I GOSTI , MOGAO SE ZVATI : KLAPA MASLINA I GOSTI KLAPA CAMBI I ŠUFIT NA IGRIŠĆU - jer su oni pjevali po 5 pjesama, a klapa Maslina 10 pjesama ( šta refrena, šta pola šta cijelih ) uz "recitacije tj. anegdote g. Bubice :)

GDJE SMO SJELE ( kćer i ja ) - SVE PUNO !!!! SAMO U PRVOM REDU I U DRUGOM 3 stolice - S POČETKA S LIJEVE STRANE kad se dođe "naopako" na Igrišće , jer je ispred bilo veliko stablo i zvučnici .Taman lijepo, od velikog stabla i zvučnika i velike ulične svjetiljke skoro ih sve i ne vidim - važno da ih čujem ! :) A ne mogu ni oni mene vidjeti :))))

Zbog čega NEMIRNA CRVENKAPICA I DEVET VUKOVA - TO MI JE BILA ASOCIJACIJA - hahhaaaaaa - dakle, osim šta sam obukla haljinu lišća, šušnja i okoliša (dezen) i skrila se iza stabla i zvučnika ,ali mojoj adrenalinskoj duši, čuvši i Orkestar HRM-a i moju najdražu klapu u Hrvata , i najbolju, a šta ću - morala sam - DOŠULJAT SE IZA DEBELOG STABLA I ČIRIT IH I SNIMATI TABLETOM KO CRVENKAPICA U ŠUMI :) - SAMO RUKU DO LAKTA IZBACILA I SLIKAT APARATOM - MA NI ŠTIKLE ME NISU SPRIJEČILE - još su mi pomogle da se "utaborim " kao Mehmen Paša sa šatorom, ka klinovima u zemlju da ne padnem po kosini zemlje oko stabla , a na hrapavom, rupičastom betonu hodala kao "po jajima" :)))) - NAMJERNO SAM OBULA TE ŠTIKLE DA SE NE MIČEM S MJESTA - I NISAM IZDRŽALA :) !!!

ALO MOMAK - KOJI JE KONCERT SNIMAO TIK DO MENE - MORALA SAM JADNA ŠUTJETI DA NE BI ISPALA MJEŠOVITA KLAPA ;):) TE SAM MU MOTIRALA- NE MENE SNIMIT !!!

UGODNO IZNENAĐENJE ČIM SMO DOŠLE : Opaaaa, asti Igrišće na drugi način ! Predivno, okrenuta pozornica za 90 stupnjeva NA LIJ -VO ! - predivno, Orkestar HRM-a na tlu, a iza pozornica - ma baš prekrasno ! Prevruće , ali tko je mario za takvu sparnu večer - osim Gospođe do mene koja se lepezom hladila pa tako i mene : HVALA VAM NA BESPLATNOJ KLIMI, GOSPOĐO ! :)) !!!! Nasmijala se - imala je lepezu veću i širu 360 stupnjeva nego Masimo u X Factoru Adria :))))

SAD O KONCERTU OD 4. PJESME - UVIJEK ĆU TE ( i sijed) VOLJETI PA DALJE :

1. Kako i priliči ovom "državnom Koncertu" imali smo Program  ,

2. ODABIR PJESAMA - Orkestar besprijekoran po toj "pasjoj vrućini" pod ravnanjem maestra Tonća Ćićerića .

Propustila sam - jooj :( - 1. LIPA MOJA , ČA SI BLIDA - instrumental Runjićeve - kako neću kad sam promašila "pistu" i zakasnila ! 2. MIRNO SPAVAJ RUŽO MOJA, Klapa uz klavirsku pratnju Nikole Celića - ooo jadna ti sam , I ZNATE ŠTA MI JE PALO NAPAMET : DA VIKNEM NA KRAJU - MOŽE LI JOŠ JEDNOM MIRNO SPAVAJ RUŽO MOJA, ZAKASNILA SAAAM ! - ali , nisam baš tolika Divljakuša ?! ;):)))

3. Da mi nije ove lipe pisme - Orkestar i Klapa - ehhhh, koja istina u tim riječima !!!

4. ČUJEM - u trku sa štiklama : " samo jedno srce sluti " Uvijek ću te voljeti - "Evo meee, tu sam"- govorim :))) - Mala se stala smijati: Mama , ne trči, past ćeš ! :)

Pljesak publike, a ja tužna - grrrrrrr - BRZA CESTA I KVRAGU TKO JE OTVORIO ?! E, nećeš Zorana više BRZOM CESTOM nego STAROM sa 101 policajcem koji leži po vrućini :)))))

5. GDJE SI MAJKO DA ME BUDIŠ - Orkestar i Klapa - ma divota , ljudi pjevuše , ja uživam .

6. SUZA U TUĐINI - Orkestar i Klapa- rasturio Marko !- OVUUU MRVUU ZEMLJEEEEEEE MOGA RODNOG KRAJAAAAAAA osjetit će tilo mojeeeeeee kad dođe do krajaaaaaa - MISLIM SE , NAKON TOLIKO NASTUPA U KLAPI , NAKON TOLIKO NASTUPA NA TV-EMISIJAMA, NAKON TOLIKO VISINA I NIZINA I I KILOMETARA - KOLIKO ON MOŽE OVO DIGNUTI ?! SVAKA ČAST !!!

7. PISMA SPLITU ,Orkestar i Klapa - koliko sam je puta čula i opet drugačija - predivno !

VIDITELJICA - asti sjedila je tamo sa strane , vidjela sam je lijevo od stabla i zvučnika - KAD VODITELJICA, LJUPKA ŽENICA , POZNATA OD KONCERTA NA IGRIŠĆU KLAPE SV. JURAJ BEZ ORKESTRA, MARIJANA VULAS :) Opet ona izabrana za voditeljicu, reče : Klapa HRM-a Sv. Juraj je klapa koja niže hitove za hitovima i oni kroz svoje pjesme ističu ljubav prema domovini, prema obitelji , ali su u duši , iako su "vojska" i veliki romantičari , stoga poslušajmo što će nam Klapa slijedeće pjevati .

Pronašla sam ovih dana : Marijana Vulas je učiteljica razredne nastave , VSS, u OŠ Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu, odakle mi je i Jetrva :) - četiri brata- četiri neviste-svi smo u jednoj kući :) Marijana je zaista u toploj noći tako toplo vodila Program , da je i svojom ljupkošću uveličala ovaj Koncert, a tako nenametljivo , lijepoga glasa -a stasa ?!:) i stasa ! :) Ove sam podatke o Marijani našla na netu, isprika, ako se što promijenilo u međuvremenu - možda je promijenila zanimanje, ali znanje VSS ne može ! :)

8. BURA - Marko kaže u najavi ove pjesme : E da je malo bure večeras ne bi škodilo , šta vi mislite ?!:) Ja iza stabla doviknem : A POŽAR ?! :)))) predivna Bura uz klavirsku pratnju Nikole Celića ! Publika pjevušila , ja malo jače ;)

9. NE DIRAJ MOJU JUBAV - ala počeo kao inače g. Tranfić - koji lipi glas - i moram ponoviti - ova mi se pjesma u izvedbi klape ŠUFIT nikako nije svidjela, jer su mi malo "mlakasti" -al kad sam je prvi put čula u izvedbi klape Sv. Juraj - tek me onda dotaknula -amen ! ŠUFITE, NE LJUTITE SE - ovo moje mišljenje po broju slušanja na Yt vam nije naštetilo :)

10. VILO MOJA - Marko kao inače reče : Sad pjesma za sve žene u publici večeras koje su došle u tako velikom broju po ovoj sparini i u spomen na našega COCU ! Hvala vam od srca ! Pjevao je , mislim g. Kuzmanić - jer ovo je njegova i Božja :) uz Orkestar - predivno i publika s njima !

11. ZORA BILA - Klapa uz Orkestar, Marko tako emotivno - a zna li čija je to pjesma, mislim, ko je tekstopisac ?! ;):) Publika se ne gasi , pjeva i pjeva ! :)

12. AJME EVO JE - RUŽO MOJA CRVENA - valjda me nije Glasnogovornik vidio - pa imala sam haljinu "mimikrija" ?! Smeta stablo i zvučnici ! ? :) Reče - sad ona koja je obilježila klapu Sv. Juraj- znate je svi ! :) Uh, dobro je ! :) Pjevali smo je svi , ja sa smiješkom opet do stabla u polumraku u haljini šušnja , lišća i okoliša ;):) i snimam !!!! JES ! SAD SAMO VI- DA VAS ČUJEM - i mi, naravno !!!!!!

EVO VODITELJICA, SPASITELJICA I REČE ( OVO JA SVE PO SJEĆANJU :) - Sparna ova ljetna večer , Klapa treba samo malo da uzme vode - Joj, silaze , sad su ISPRED MENE - JA KAO NE GLEDAM U NJIH ! :) KĆER MI REČE: MAMA , VIDILI SU NAS ! :)))) - NE GLEDAJ TAMO , NEUGODNO MI JE - NEDAVNO SMO BILI NA RIVI PA OPET OVDE ! :)

13. GUBAC BEG - UVERTIRA - obožavam je , a kad svira Orkestar HRM-a još i više - OPET VELIKE OVACIJE PUBLIKE- ORKESTAR NA NOGAMA - NA KOMANDU SVOG DIRIGENTA  !!!

VODITELJICA DOĐE I REČE - Približava se "Dan Oluje", veliki dan u novijoj hrvatskoj povijesti i Orkestar i Klapa HRM-a nastavljaju svoj niz koncerata uoči toga Dana. Sada ćemo čuti u njihovoj izvedbi domoljubne pjesme te su nas počastili :

14. JA NE MOGU DRUGO NEGO DA JE LJUBIM uz Orkestar - Vezali me uz taj kamen - lijepo to pjeva i Mišo ! Pljesak neizostavan !

15. CROATIO , IZ DUŠE TE LJUBIM - uz Orkestar - Svake noći - publika već plješće !!! Pjevamo i pjevamo - znoj se cijedi ! :)

16. NE DIRAJTE MI RAVNICU , Škorina, uz Orkestar- e, tu se vidjelo koliko "izbjeglica" se doselilo u vrijeme Domovinskog rata , tko zna koliko ih je tu ostalo, a tko zna koliko se njih rado vraća u Kaštela - uh !

17. STINA PRADIDOVA koju je Marko najavio , u spomen na sve hrvatske branitelje pozdravivši sve goste ovog koncerta , a posebno branitelje među njima te njihove obitelji, jer ih poznaje i vidi ih ! Pljesak i pjev publike uz Klapu i Orkestar ! Predivni glasovi !

18. U BOJ, U BOJ iz opere Nikola Šubić Zrinski , Ivana Zajca - ako još netko to ne zna ! - snažni glasovi, snažna izvedba ma da je i MIG preletio Igrišće ne bi se čuo- jer ovu pjesmu klapa Sv. Juraj izvodi kao da ih je 99, a ne samo devet - amen ! Orkestar je dao punoću njene izvedbe , a u Orkestru po toj ljetnoj sparini VELIKO HVALA , jer često su članovi posezali za vodom, jer je bilo plus 40, mislim !!! U Orkestru, moram se opet pohvalit, svira moj rođak RAKE - trubač !

Pitao je Marko pred kraj, dva sata !!!- Jesmo li vam dosadili, hoćete li kući -  Jel vam vruće ?! :) ZAHVALA : Hvala vam od srca što ste došli i napunili opet Igrišće i time nam dali poleta za daljnje nastupe koji nas čekaju ! Hvala vam svima što ste došli ! Hvala vam na podršci koju nam pružate svih ovih godina ! Hvala Gradu Kaštela i Turističkoj zajednici , glavnim pokroviteljima ovog Koncerta i svima koji su nam pomogli da ovo realiziramo ! Posebno HVALA SVIM NAŠIM BRANITELJIMA I NJIHOVIM OBITELJIMA , ZAHVALJUJUĆI KOJIMA MI DANAS ŽIVIMO U SLOBODNOJ HRVATSKOJ ! - DA, LIJEPE RIJEČI- ZASLUŽENO SU DOBILE VELIKI PLJESAK PUBLIKE !

VODITELJICA MI SE SA STRANE SMJEŠKA- A JA , MISLIM SE DA LI DA ODEM DO NJE I REČEM, DA ZAMOLI KLAPU DA PONOVE MIRNO SPAVAJ RUŽO MOJA - KAO NE ZA MENE- NEGO ZA ONE KOJI SU ZBOG GUŽVE NA CESTI ZAKASNILI NA OVAJ KONCERT- ETO, NISAM JOJ REKLA I BILO MI JE POSLIJE ŽAO :((((

OVACIJE NISU PRESTAJALE- PLJESAK I PLJESAK - I UGODNO, UGODNO IZNENAĐENJE - KAKO I DOLIKUJE OVOM DIVNOM KONCERTU GRADA KAŠTELA - NISAM OČEKIVALA, A OBOŽAVAM JE :

DOĐI U KAŠTELAAAA, TAMO TE ČEKAM JAAAAAAAAA ! :) REKLI SU MI DA SE PJESMA ZOVE " ZAR JOŠ NE POZNAŠ MOJA KAŠTELA "- HIMNA NJIHOVA GRADA OD SEDAM KAŠTELA !

E, S OVOM PJESMOM, SADA , DANAS MOGU REĆI - S OVOM SU PJESMOM KLAPA CAMBI I GOSTI TREBALI ZAVRŠITI SVOJ KONCERT KOJIM JE ZAVRŠENO KAŠTELANSKO KULTURNO LJETO- JER S PJESMOM CROATIO, IZ DUŠE TE LJUBIM, KAO DA JE BIO DAN HRVATSKOG SABORA :))))

ZAKLJUČAK : NAMJERNO STAVIM SVAKI PUT BROJ PJESAMA KOJE KLAPA SV. JURAJ PJEVA ! DVA SATA KONCERTA PROŠLA SU KAO U TRENU ! SVE PJESME ZNAM I OPET SVE DRUGAČIJE ! SIGURNO I PUBLIKA ZNA I ČULA IH MALI MILION PUTA - I OPET SU NAPUNILI IGRIŠĆE , JER IGRIŠĆE SU KAO MAGNET KAO I KLAPA SV. JURAJ !

SLAŽEM SE S ONIM ŠTO JE MARIJANA VULAS , VODITELJICA, REKLA U JEDNOM YOU TUBU : ŽIVJETI U KAŠTELIMA ZNAČI DA SI BLAGOSLOVLJEN , IAKO VEĆINA KAŠTELANA TO NE OSJEĆA TAKO . LJUDI U KAŠTELIMA NISU SVJESNI ŠTO IMAJU . DODAJEM- MISLIM DA I NISU . JA IM SE RADO VRAĆAM PA MAKAR KOJA KAŠTELA I PROMAŠIM !

MORAM NAPISATI I OVO, MORAM - KLAPA SV. JURAJ PJEVALA NA SVOM KONCERTU 18- 22 ILI 24 PJESME , SVE PJESME OD ONE PRVE DO ZADNJE PJEVAJU KAO DA PJEVAJU OBRNUTIM REDOM ! KAKO ?! OVAKO - PJEVATI NA SVOJIM CJELOVEČERNJIM KONCERTIMA SA ILI BEZ ORKESTRA HRM-A , NJIHOVE GLASNICE IMAJU JEDNAKU SVJEŽINU IZVOĐENJA , A PUBLICI SE PREDAJU S TOLIKO EMOCIJA , ALI I OZBILJNOSTI, BEZ "KREVELJENJA" NA KOJE SAM KLAPSKE VEČERI BILA SVJEDOK NEOZBILJNOSTI . TIME KLAPA SV. JURAJ ISKAZUJE VELIKO POŠTOVANJE SVOJOJ PUBLICI I NA TOME IM VELIKO HVALA - JER MI TO PREPOZNAJEMO !

ZA KRAJ : MALO ME KLAPA SV. JURAJ KAO RAZMAZILA - JA BIH RADO VOLJELA ČUTI JEDNOGA DANA NJIHOVU IZVEDBU DIVNE PJESME KOJU IZVODI KLAPA ŠUFIT : PROPLAKAT ĆE SRCE (MORU SVOM) ! :) VOLJELA BIH ČUTI GLASOVE KLAPE SV. JURAJ U NJIHOVOJ IZVEDBI  , BAŠ BIH ! :)

OVIM ČLANKOM HRVATSKOJ RATNOJ MORNARICI ČESTITAM NJIHOV DAN , A POSEBNO ORKESTRU HRM-A I NJIHOVOJ DIVNOJ KLAPI I PO GLASOVIMA I PO LJUDSKIM DUŠAMA, ONIM TOPLIM, ISKRENIM - KLAPI SVETI JURAJ !

RUŽA CRVENA - NE, NIJE TO ZBOG OVE PJESME ! VJERUJTE MI !

P.S. DOBILA SAM DANAS OD KLAPE MEIL ZA MEDIJE :

Poštovani prijatelji!

Povodom obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice, pozivamo Vas na cjelovečernji koncert Orkestra HRM i klape „ Sveti Juraj" HRM koji će se održati na splitskoj rivi u petak 18.9.2015 s početkom u 20 sati.

Veselimo se Vašem dolasku!

Marko Bralić, org. voditelj klape

OVAJ ČLANAK KAO NITI JEDAN MOJ NIJE SPONZORIRAN !

OVAJ ČLANAK JE UMJESTO DEVET RUŽA CRVENIH

ZA NJIHOV DAN I SVE LIPE PISME ,


KOJE SE NE USUDIM POSLATI IM NA BINU IZA KONCERTA

- NITI KAO POD ANONIMNO "HVALA VAM ! ŽENE IZ PUBLIKE " :)

!

PAŽNJA: ŽAO MI JE ŠTA SE NA YT-OVIMA S OVOG KONCERTA NE ČUJE PUBLIKA ?!

JER- PJEVALI SMO S KLAPOM I PLJESKALI !!! :)


nasljednica @ 23:25 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 14, 2015
////

Eto, dragi moji, jutros "me nisu slušale slike"- trebao je biti članak : "Mala Vicina" nakon 50 godina opet Galeb-ov model na Reviji 60-ka - 2. 10. 2015. g.- Modna revija u autobusu Split-Omiš te nastavak u Muzeju grada. Trebala sam za Omiš i slušam o tome na radiju - ulazim u Omiš preko mosta ?!

KAD ?! :) Asti, kamere , razgovori s "ljudimau uniformi" - poznam HRM-a - jel ono Kapetan HRM-a među njima - Šta se ovo događa !? :) Slikam u koloni -STOJIMO NA MOSTU :)

Idem u kafić Đamiju, čekam moje mališe - zavija žuto vozilo HITNE - ali ide "nazad" put Doma zdravlja. Pomislih, nekome pozlilo kad nisu išli za Split.

Ubrzo me moji zovu da su preko mosta već na Priku da im dođem tamo i za 4 minute odem iz Đamije do parkinga - 100 m - sjednem u ĐIPA ! Naglašavam s razlogom ! Zašto ĐIP !

Nastavim vožnju jedinom trakom oko kvarta Punta , jedini smjer, jer je dupli ukinut ima ohoho godina - ZASTOJ !?

Čudno - nije ga bilo prija 10 minuta ?!

Kako je pravac - hm- NA DNU vidim POLICIJA i rotirajuća svjetla ?!

Pitam našeg Omišanina 150 m od RASKRIŽJA I SEMAFORA: ŠTA JE OVAJ ZASTOJ ?! BIT ĆE ZBOG HRM-a ?!

NE, reče mi, JEDNU MALU BACILO MALOPRIJE AUTO !

AJME, MAJKO MOJA, DOBRO NISAM NAIŠLA NA TU SCENU - KAKO JE MALA ?! JEL PUNO ????!!

ON: IZGLEDA DA NIJE - ne znam ?! ( NAPOMENA - I NAIZGLED LAKŠE OZLJEDE MOGU SE ISKOMPLICIRATI I PRERASTI U TEŽE - ZNAČI, NIJE MOJ OMIŠANIN TAJ, A NI JA , DA PRENOSIM TEŽINU DJETETOVE OZLJEDE ! SREĆA U NESREĆI JE - DA JE MALA ŽIVA .) 

Ljudi moji, NE VOLIM VELJAČU VEĆ 25 GODINA ( ponekad sam malo spomenula KROZ MOJE PISANJE :( - niti želim o tome pričati - ni sad ne mogu dalje - JA ONOG VOZAČA KOJI JE BACIO MOJU MALU I BILA U KOMI MJESEC DUGIH DANA - SANJAM - A NIKAD GA VIDJELA NISAM . ZNAM MU IME I PREZIME I ODAKLE JE . ZNATE KOJU JE KAZNU DOBIO : BIO JE KRIV - UVJETNO 2 GODINE !!!! A ZNATE ŠTA SAM DOZNALA - VOZIO JE KAO LUD I NIJE ALKOTESTIRAN !!! DOZNALA SAM : TAMAN MJESEC DANA PRIJE ISTEKLA MU UVJETNA OD GODINE I PO DANA, TAKO SU MI REKLI. TKO MU JE DOSUDIO- znamo svi u Omišu !

KAKO SPAVA VOZAČ ?! NIKAD NIJE PITAO ZA MOJU MALU - A JA 25 GODINA NE VOLIM VELJAČU - IMALA JE SAMO OSAM GODINA .

Željela sam dati uoči početka školske godine onaj SPOT - PAZI KAKO VOZIŠ- ali me ona Mala neodoljivo podsjeća na moju Malu - teško mi je , a kad ga vidim na TV "ja sam gotova ! ". Lakše mi je bilo dok sam radila nego ovako ŠEST I PO GODINA KUĆI pa mi se odmotavaju svi filmovi što smo od 2. razreda OŠ prošli - ALI bila je jako vrijedna i uporna ! Moje suze nikada nije vidjela- a jedan od razloga što sam postala blogerica je i TAJ - da manje mislim na TU VELJAČU 1990. ( veljača je imala 28 dana ) UZ BOŽJU POMOĆ, KAD SU SVI DOKTORI DIGNULI RUKE, JA NIKAD !!! - ČUDO SE DOGODILO ! :) PROBUDILA SE KAO DA JE PRESPAVALA STOLJETNI SAN_ MOJA TRNORUŽICA. DUGE GUSTE KOSE, JAKA ZA SVOJU DOB - eto, bila je od naše četvoro djece zadnja - i nju je oborio kombi. Da je od ostalo troje djece oborio- sigurno ne bi preživjeli ( moja mlađa kćer, te rođaci njene dobi- A NJU SA DOJILA 22 MJESECA I ONA JE PAPALA SEKINO MLIJEKO OSAM MJESECI- NOVO. Pauzirala samo tri dana dok sam bila u rodilištu. Bila je jaka, zdravo jako dijete -jako slična onoj Maloj s reklame - TU REKLAMU NE MOGU STAVITI !!!!!!!! .

ZAMISLITE DA SAM NAIŠLA NA TAJ TRENUTAK KAD JE VOZAČ IZ MENI NEPOZNATIH RAZLOGA UDARIO TU DJEVOJČICU DANAS :(.

DAKLE , STANJE JE U OMIŠU OVAKVO - IAKO NE VOLIM PISATI PROTIV MOGA OMIŠA - ALI MORAM - IZVOLITE :

Kako mi je moj Omišanin rekao da Mala "izgleda nije teško stradala" ?!, u koloni sam slikavala taj "maskirni brod HRM-a " - valjda da malo svoje misli maknem u stranu - pod stresom.

DOĐEM DO NAŠEG JEDINOG KRIŽANJA - KOJE NIJE BLIZU ŠKOLE - kako je napisala Novinarka u članku DN ( vidjela odmah u 16, 30 h po dolasku kući - ne , nije to onaj semafor do škole 80 m i 100 m- OŠ i Srednje - ne - )

TO JE SEMAFOR, PRVI NA KRAJU MOSTA PREKO CETINE , JEDINO KRIŽANJE PRAVACA- SPLIT- MAKARSKA TE PUNTA ( UŠĆE RIJEKE CETINE I PLAŽE ) I PRAVO , RADMANOVE MLINICE .

MEĐUTIM, DOĐEM K SEBI I SLIKAM ! OPAAAA- MOJ LIJEVI SEMAFOR NA KOJI TREBAM ĐIPOM SKRENUTI PREKO MOSTA U PRAVCU SPLITA - UOPĆE NE RADI !!! SLIKAM- ZNAK JE I STOP  !!!

OPAAA- DRUGI SEMAFOR , MENI S LIJEVE STRANE - TREPTI SAMO ŽUTO SVJETLO- OPAAAAAAAA- SLIKAJ I TO ! DO NJEGA PIŠE NA CRVENOJ TABLI - ZNAK - "ŠKOLA" - JER I NA TOM SEMAFORU DJECA PROLAZE, I OSNOVCI I SREDNJOŠKOLCI .

ZAŠTO JE VAŽAN MOJ ĐIP !?

ZATO JER KAD SAM U NJEMU- NA VISJEMU SAM - PREGLEDNIJE MI ! DONEKLE VIDIM KROVOVE VOZILA IZ PRAVCA SPLITA - KAD SE ŽELIM UKLJUČITI U KRIŽANJU PREMA KUĆI U PRAVCU SPLITA !

AKO SAM U CITROENU- NE VIDIM BAŠ NIŠTA NA CESTI, JER JE NIŽI - NAPRAVIM KOLONU ŽIVČENIH VOZAČA IZA SEBE- BRIGA ME , EVO ZAŠTO ČEKAM :

1. VAŽAN MI JE MOJ ŽIVOT !

2. VAŽAN MI JE ŽIVOT VOZAČA IZ JOŠ TRI SMJERA !

3. VAŽNO MI JE DA ME KO NE UBIJE AUTOM ILI JA NEKOGA !

4. NA UKRASNE KLUPE NA TOM KRIŽANU SJEDE LJUDI , LAĐIKAJU SE I OD NJIH POGOTOVO NE VIDIM NIŠTA !

5. OGRADA MOSTA JE OBOJANA PLAVOM BOJOM, GUSTA JE I NE VIDIM NIŠTA - TKO DOLAZI IZ PRAVCA SPLITA !

6. SMIJU MI SE NAJČEŠĆE OMIŠANI, MEĐU NJIMA I POLICAJAC , ČESTO, U CIVILU- GLE ZORANE ZA VOLANOM ! SAMO SE VI SMIJITE !

TEK KAD SAM SASVIM SIGURNA - TO JE KAD NAJČEŠĆE NE RADI SEMAFOR, JER DA RADI, NARAVNO DA BIH NA ZELENO KRENULA I TO IPAK S OPREZOM, JER NI PJEŠACI NEMAJU PUNO ŽIVACA !

MEĐUTIM, KAKO DANAS NI SEMAFORI NISU RADILI, A NIJE BILO POLICAJACA NITI BOBIJA - GUŽVE ZA OMIŠ SU BILE VEĆ OD DUĆA KAD SAM DOLAZILA OKO 11, 20 SATI.

EVO SLUČAJA KAD SAM U AGILI - U KOJU VOZIM MOJE MALIŠE- I IMA NA STAKLU STRAGA ZNAK- "BEBA U AUTU"- ŠTO SE TAD DOGAĐA?! KAO IZ SLUČAJA S CITROENOM - SVIRAJU MI ŽIVČANI VOZAČI- STOJIM HLADNO, ČEKAM KAD ĆU KRENUTI. MA NEĆU JA ZBOG ŽIVČANIH ZA VOLANOM RISKIRATI NAŠA TRI ŽIVOTA !

NARAVNO DA MI TRUBE, MOTIRAJU DA SAM "SKRENILA" - SAMO VI NASTAVITE- RADIM RUKOM DA "NEĆU" I RADIM RUKOM "DA ME ZAOBIĐU"- IMAJU I DRUGU TRAKI, PA JUNAČE, AJDE ZAOBIĐI ME TI PRVI PA ĆU JA ZA TOBOM - KAD NIŠTA NE VIDIM !!!!

- U ZAOBILASKU MI VIKNU : KRAVO, ŠTA STOJIŠ !?- ODGOVORIM : DJECA U AUTU- NE ŽURI MI SE - AJTE VI, DA TE VIDIM U OVOJ GUŽVI ! ON JAKO,DERE SE - JA SA SMJEŠKOM ZBOG MOJE DJEČICE, INAČE, KAD SAM SAMA- NAM ZAVIKATI NA TAKVE : NEĆU DA RISKIRAAAAAAM, NIŠTAA NE VIDIM !!!!.

I tako danas , nisu bili sa mnom, sreća - ali Unuk već doznao kad sam došla do njih s druge strane mosta: Baba , jednu djevojčicu je bacilo auto, jer on jako dobro zna šta to znači . On zna da je i tetu bacilo auto kad je bila mala. HM ?! Znači- odmah se doznalo niti 10 minuta !

Često sam na cesti i često nailazim na nesreće - kad vidim skutera - tijelo mi na dva dijela - ODMAH MI SE FILM ODMOTAVA OD 27.8. 2003. GODINE I HVALA NOVINARU Slobodne Dalmacije I. MARKOVIĆU ŠTO JE NAPISAO DA MOJ SIN NIJE BIO KRIV ! NIJE MU BILA KRIVA NI SESTRA 1990. GODINE.

Čitam članak Novinarke Dalmacija Newsa. Naš Barišić joj dao izjavu. Ja ne znam niti mogu ocjenjivati tko je kriv za ovu nesreću. Opisala sam ZATEČENO MOJE STANJE ODMAH , NETOM, NAKON NESREĆE. DALJE, NIJE MOJA DOMENA- ZA TO POSTOJI POLICIJA I VJEŠTACI- U KOJE VRLO MALO VJERUJEM - IZ ISKUSTVA , DUGOGODIŠNJEG, ŽIVOTNOG I NAPISANOG I PROČITANOG !

Nakon igranja s dječicom , idem prema đipu ( blagoslovljen svaki euro koji smo za njega dali- puno niže od stvarne cijene, jer je Gđa. vlasnica dobila novo auto od Firme, a ovo je opterećivalo, jer ga je uzela na lizing - te je kupnja nastala u svega par sati ).

I TAKO PREMA AUTO NAIĐEM NA MOJE OMIŠANE I PITAM : JEL ZNATE DA JE JEDNU MALU BACILO AUTO !? - ZNAMO , ZNAMO , DOBRO JE PROŠLA ( ZBOG DALJNJE ISTRAGE NE BIH SE UPUŠTALA I NE VOLIM "ČULA-REKLA-KAZALA" ) ALI ČINJENICA JE OVA :

DA NIJE BILO MEDITERANSKIH IGARA "MIS"- U SPLITU , OMIŠ BI TEŠKO DOBIO TOLIKO POTREBNE SEMAFORE - KAO I OVAJ TUNEL "KOJI VODI NIKUDA"- A NOVCI "OTIŠLI SVUKUDA- ZNA SE" !!!!!!!

Usput: GODINE 1979. AUTO JE BACILO JEDNOG BLISKOG ČLANA MOJE OBITELJI , imala je 8 godina - NA MJESTU GDJE JE OD "MIS"-A POSTAVLJEN DRUGI SEMAFOR- KOJI JE NA PRAVCU NA MAGISTRALI KAO ONAJ PRVI, SAMO IMA SKRETANJE PREMA PLAŽI U OBA SMJERA , IZ SPLITA I IZ MAKARSKE ! ZNAČI NIJE RASKIŽJE -ALI - TAJ SEMAFOR JE JOŠ FREKVENTNIJI,A NI TU SEMAFORI NAJČEŠĆE ILI NE RADE ILI TREPTI ŽUTO- PA LIJEPO TI MOJ PRVAŠIĆU, DRUGAŠIĆU, AKO TE MOJA KĆER NIJE KAO TETA U VRTIĆU ILI TVOJI RODITELJI NAUČILI - KADA PROĆI CESTU KADA TREPERI ŽUTO- PRELETI AKO IMAŠ SREĆE !!!! PRESTRAŠNO !!!!

ŠTA REĆI O MOTORISTIMA- JA IH SE I U AUTU BOJIM I ZBOG NJIH SAMIH I ZBOG SEBE, JER NE VIDIM KADA DOLATE- ČAST IZNIMKAMA !!!! !!!

PREDVEČER SAM OPET BILA U OMIŠU - ČUJEM NA ISTOM SEMAFORU NA KOJEM JE JUTROS STRADALA DJEVOJČICA, DA JE PRIJE 10-AK DANA AUTO UDARILO DRUGO AUTO I DA JE BIO ŽIVI KOLAPS !!!! NEKOG SU ČOVJEKA POLEGLI NA JEDNU OD ONE 4 FAMOZNE KLUPE GDJE CETINA FINO PUŠIKA, LAĐIKA, POGOTOVO LJETI, A ZNAM NAPAMET TKO NA TIM KLUPAMA SJEDI I GLEDA I MENE I MOJE SPOSOBNOSTI ZA UPRAVLJAČEM - I PRUŽALI MU PRVU POMOĆ !

ZAKLJUČAK :

1.TREBA DA SEMAFORI RADE CIJELU GODINU !!!!

2. TREBA ŠTO JE NETKO DAVNO PREDLAGAO- DA NA DVA MJESTA, OTPRILIKE BLIZU TIH SEMAFORA, POD HITNO NAPRAVITI PJEŠAČKI MOST !!!!

3. MAKNUTI HITNO SVE KLUPE , JER SMETAJU IZALAZU S PRAVCA UŠĆA I PRAVCA RADMANOVIH !

4. NIKAKO NE PREKIDATI KOLONE , POGOTOVO LJETI, ZA DVA - ČETIRI PJEŠAKA - TO ME ZGROŽAVA NAKON SAT I PO, DVA VOŽNJE ZA OMIŠ- 10 KM !! TO ČINE I POLICAJCI, A O BOBIJIMA I NJIHOVOJ SPSONOSTI DA I NE GOVORIM !

KAD SMO VEĆ KOD VOŽNJE - OČEVIDCI SU MI REKI DA PREDSJEDNICA NIJE OBIČNIM AUTOM DOŠLA ONU SRIJEDU U OMIŠ ( NITI VIKENDOM KADA JE BILA POZVANA DA OSJETI TU GUŽVU NA BRZOJ CESTI TROGIR-SPLIT-OMIŠ !) NEGO NEKIM ĐIPOM S ROTIRAJUĆIM SVJETLIMA !!! BAJNICE SU NA MAGISTRALI - MLADEŽ SVE VIDI I SVE DOZNA - AKO JA VEĆ U TU URU NA PLUS 50 NISAM BILA NA BALKONU !!!

I ZNAČI NA ODLASKU, U SURETU S MOJIM OMIŠANIMA - KAD MI JE LAKNULO DA JE DJEVOJČICA PROŠLA S LAKŠIM OZLJEDAMA PITAM :

JEL MI TKO OD VAS MOŽE REĆI, ŠTA JE ONAJ MASKIRNI VELIKI BROD HRM-A NA UŠĆU CETINE , PRIVEZAN ZA MOST ?! VIDILA SAM DO MOSTA KAD SAM DOŠLA U OMIŠ AUTOM OKO 11, 20 SATI KAMERE I RAZGOVOR S LJUDIMA IZ HRM-A , POZNAM PO UNIFORMAMA !? :)

- NARAVNO- VRLO KOMPETENTNA OSOBA MI REČE : TAJ TI JE BROD NAKON 24 GODINE IZ PLOČA PONOVO DOŠAO U CETINU !!- AHA- ZAKLJUČILA SAM ZBOG ČEGA ! ČEKAM ČLANAK !!!

- STVARNOOOOO ?! :) AJ , DOSTA MI JE ŠOKOVA OVIH DANA- PISAT ĆE, BIT ĆE NA TV - IDEM KUĆI - UH !

JAKO VAŽNO : MOLIM SVE NADLEŽNE INSTITUCIJE I GRARD OMIŠ I OSNOVNU ŠKOLU DA PODUZMU NEŠTO I SVE RODITELJE , DA U "MALU ŠKOLU"- ONU KOJA JE SMJEŠTENA "PRIVREMENO" - STO GODINA, U BIVŠE ŽELJEZNIĆKO ODMARALIŠTE NA PUNTI , DA NE ULAZE S AUTIMA U TU SLIJEPU ULICU ! TU IMA DOVOLJNO AUTA STANARA I TU DJEČICE TRČE U OBLIŽNJI DUĆAN PO MARENDU ! AKO SE BILO KOJEM STANARU U TOM KVARTU PUNTA ŠTA DOGODI- ZBOG "ČEPA" , HITNA NE MOŽE DO NJEGA DOĆ NITI VATROGASNO VOZILO U SLUČAJU POŽARA !

MOLIM- HITNO STAVITI ZNAK "SAMO ZA STANARE " . RODITELJI MOGU DJECU DOVESTI I PO NJIH DOĆI AUTIMA ( OD 1. - 4. - R. ) SA STRAŽNJE STRANE TE "ŠKOLE", ALI POLAKO - SLOBODAN PROLAZ I NIKOME NE SMETAJU !!!

RODITELJIMA OVE DJEVOJČICE ŽELIM DA NE PROMIŠLJAJU NA GORI SCENARIJ "ŠTA SE NJIHOVOJ MALOJ MOGLO DOGODITI"- VRAG BI IH ODNIO !

NEKA BUDU SRETNI DA JE PROŠLA S LAKŠIM OZLJEDAMA - NAJMANJE ŠTO JOJ SE OVOG NESRETNoG DANA MOGLO DOGODITI.

MOLIM POLICAJCE PP OMIŠ - KOJE VRLO ČESTO VIDIM  U VOŽNJI  U AUTU KAKO SAMO SJEDE  - NE ZNAM ŠTA RADE KAD SJEDE KAD PROĐEM TOKOM 365 DANA , GLAVOM ZABAČENOM UNAZAD - ILI GLAVOM U POD - VIDIM !!!! - (PROSJEČNO DNEVNO IDEM ZA OMIŠ  3-4 PUTA) - MOŽE LI DA BUDE UVIJEK NETKO OD NJIH NA KRIŽANJIMA I DO SEMAFORA  OD 7 DO 20 SATI ??? !!!!

AKO NEĆE ONI - JA ĆU KAD GOD BUDEM MOGLA - VOLONTIRAT ĆU ! PAZIT ĆU NA PJEŠAČKI NA DJECU - SAMO NEKA MI DAJU DOZVOLU ZA TO !!


A VOZAČ - O NJEMU NE BIH NITI RIJEČI - NEKA INSTITUCIJE RADE SVOJ POSAO .

SKUTERAŠEVA MAMA  ( TAJ MI ČLANAK JOŠ ČITATE)

- POZDRAVLJAM "HRVATSKE CESTE " I NAŠE OPĆINARE DUGI RAT - DANAS JE 14. 08. 2015.- OVAKO JE JOŠ ISTO STANJE - ISPOD JE PLAŽA   )

KATASTROFA !  

POZDRAV OD MAME PREŽIVJELE DJEVOJČICE !

Dana 12. 8. (prekjučer :) dobijem meil - da ne bih ovo danas tužno završila :

Dobra večer teta Ružo crvena ;)
Ja sam super, evo me u Zagrebu sutra idem za Deutschland :)
Kako ste mi Vi? Kako ide pisanje ? Nadam se da će ljudi prepoznati jednog dana onu pravu ružu, ružu koja iskače iz svog buketa !!! :)
Pozdrav,
Lovre


To vam je onaj naš omiški vrhunski Pijanist, LOVRE MARUŠIĆ, bivši učenik prof. Rozarije Samodol ( Mimica, - nadam se da će se sada novim rukovodstvom u Centru za kulturu , vratiti u naš Omiš, ONA SLIKA KOD MENE JE BILA ZADNJA , SAD VEĆ BIVŠEG RAVNATELJA CENTRA ZA KULTURU )  - NEDAVNI članak Recital Lovre Marušića u Fratara :) Srela sam mu jutros mamu Dajanu na Priku i pohvalila joj se- zasuzile smo obje ! :) LIPI POZDRAV , LOVRE, OD TETE RUŽE CRVENE :)


nasljednica @ 22:19 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 10, 2015
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ČEKAJTE - RED JE U POŠTI, MORAN POSLAT NEKOLIKO TELEGRAMA- OZBILJNIH ! IMAM SAMO 400 KN NA RAČUNU, JER SAM NAŠLA KNJIŽICU S NEŠTO SITNIH DOLARA !!!

U PLANU SU MI NA ČEKANJU DRUGI ČLANCI-ALI OVO MORAM OBAVITI , JER NEKE STVARI NE MOGU PROBAVITI !!!

PRVI TELEGRAM IDE MINISTRU LORENCINU I ZA NJEGA JE OVA PISMA :) MINISTRE NEMOJTE SE LJUTITI, JA SAM VAM MALO VRAŽJA, ALI ZNAM BITI I OZBILJNA! INAČE, SPADAM U "MI", JER SU "ONI"  PLJAČKOM STOLJEĆA UZELI MOJE NOVCE UPLATAMA U HFZP MOJIH UDJELA U MOSOR-U D.O.O. OMIŠ !

USKORO TELEGRAM- NADAM SE DA ĆE BITI ISPORUČENI PRIJE 3-5 DANA KOLIKO TREBA VREMENA DO VISA !

NAŠA VJEČNA OMIŠANKA PO MAMI, ĐURĐICA MILIĆEVIĆ - BARLOVIĆ/ Mucalova:)


Došla EURKA KUNI na more, da provedu ljeto zajedno.
Upoznali su se NEKE zime, i zaljubili se opasno.
Kao plamen kao vatra, planula idila.
EURKA se u KUNU strasno, bila zaljubila.
A ONA sada bez nje nigdje, nije MOGLA više.
Kad se VRATILA U DIJASPORU I ZAGREB, KUNA EURKI piše.

DARKO, DARKO,sunce naše žarko, ka ministra trebamo te,
NIJE BILO pusto, I BEZ tebe je gusto, dođi  u Omiš na more :))).

Došla EURKA KUNI na more, provela se s NJOME fantastićno.
Ali LOVA u svakom pogledu, NAPUNILA KESU drastićno.
Al sve lijepo kratko traje, pa i ta romansa.
Blizio se konac ljeta, i TURISTIČKOG transa.
A za uvijek da se NE SJETE ZASLUŽNOGA LIKA.
Na rastanku NISU razmjenili par tisuća slika.

P. s. kriv je "protokoool" ! - odmah otkaz "protokolu" !

BRZO ĆU JA, RED JE U POŠTI !

TELEGRAMI SU JAKO OZBILJNI !

EVO IH - POŠTA RADI 24 SATA :)

PRIMA: MINISTAR TURIZMA LORENCIN - ZAGREB

SADRŽAJ: Poštovani Ministre Turizma (MI), da ste samo poslali helihopter po Joška Stellu (ONI) , direktora TZ Splitsko-dalmatinske županije, došao bi za 12 minuta. Trebalo je odgodit Konferenciju u Bolu za samo pola sata. Joško sigurno nebi "rodio" iznad Bračkog kanala. "Heliodrom" mu je 80 m od naših kuća u Omišu, ista smo ulica, malonogomeno igralište. Do velikog igrališta Jošku treba samo 3 minute vožnje. Vrlo ste mi simpatični, jer me neodoljivo podsjećate na bivšeg radnog kolegu. Izvinite, kad Vas vidim na Tv- pomislim- Blago mu se, došao na gotovo ! Bablje ljeto još traje, Omiška velika plaža puna kupača ( slikala jučer). Kolone još uvijek prema Omišu i Splitu.  Čudo nedoživljeno na Jadranu ! Turizam se gradi godinama. Ispravite veliku grešku Vašeg "Protokola". Sazovite novu konferenciju u studenom. Ovim propustom kao da je na inauguracju Predsjednice RH, umjesto nje, došla frau Angela M. ! S poštovanjem,

ŠALJE: Zorana Vuković, dipl. iur.

PRIMA: MINISTRICA OPAČIĆ

SADRŽAJ: Poštovana,  molim Vas,  da posredujete da se ukine Big Brader o kojem govori cijela nacija. Stupite u kontakt s ostalim zemljama u regionu , tj. Vašim kolegama. Ako je BB nemoguće ukinuti, neka se prikazuje iza 2 sata uzoru. Hvala na razumijevanju ! Znam da možemo mijenjati program, ali usmena predaja sutradan je prestrašna !

ŠALJE: Zorana Vuković, dipl. iur.

PRIMA : DRŽAVNA PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU

SADRŽAJ: Poštovana, molim Vas da poduzmete sve radnje kako biste našu djecu, malu i veliku, oslobodili neprimjerenih emisija u najgledanijem terminu. Ovo se odnosi najp na Velikog Brata i na filmove nasilja i svega i svačega ! Hvala unaprijed!

PRIMA: MINISTAR RADA

SADRŽAJ: Poštovani g. Mrsiću, ja sam Gospođa iz Omiša s tribine Garancija za mlade. Izvještavam Vas da je počela primjena nove mjere za koju ne znate. To je Garancija za stare - "S posla na posao" - starije od 50 godina! Molim provjerite! Ni branitelji ni invalidi nemaju prednost - samo oni koji još rade?! S poštovanjem , Z.V. dipl.iur.

PRIMA: RAVNATELJ HRT-A

SADRŽAJ: Poštovani, molila bih Vas u ime svih pretplatnika da u najgledanijem većernjem terminu iza 20 sati, reprizirate bar 3 dana jako kvalitetnu emisiju "Dobro jutro, Hrvatska", koju mnogi ujutro ne mogu gledati, zavrijedila je! Također Vas molim da nam vratite Školski program i više sadržaja za djecu. Hvala unaprijed !

PRIMA: UREDNIK ZABAVNOG PROGRAMA NOVA TV

SADRŽAJ: Poštovani, molim Vas da najavljenu emisiju "Tvoje lice zvuči poznato" skinete s Plana prikazivanja, jer emisija, izuzmemo li neprimjeren sadržaj iz BB, vrlo sliči Big Braderu. Umjesto potrošenog novca, mogli poslati predstavnika Hrvatske na Eurosong i time pridonijeti Lijepoj našoj. Ovim ne pridonosite ništa osim  ruganju natjecateljima ! Prikazivanjem ove emisije mogu nastati dalekosežne posljedice. Djeca bi se mogla oblačiti u suprotne spolove što sve više postaje životno . Hvala unaprijed !

PRIMA: GRADONAČELNIK GRADA ZAGREBA

SADRŽAJ: Poštovani g. Bandiću, kada vidim one Vaše Fontane na TV, odmah se sjetim plodnih dalmatinski krava i kako njihovo mlijeko frca iz fontana. Nisam za podjele, ali novac iz Dalmacije zaslugom procvata turizma, ne ide u BG nego u ZG- prva asocijacija. S poštovanjem, Gopođa iz Omiša koju ste vidjeli izbliza više puta (-ima članak) !

PRIMA: MINISTAR GOSPODARSTVA

SADRŽAJ: Poštovani Ministre, molim Vas pod hitno PRIJE IZBORA zatražite i objavite POPIS PROPALIH FIRMI ZA VRIJEME PLJAČKE STOLJEĆA TE BROJ LJUDI KOJI SU OSTALI BEZ POSLA,  ALI I ONIH KOJI SU RATOVALI TE SE NISU IMALI GDJE VRATITI i RADITI ! Molim Vas da provjerite  koliko se u Hrvatskoj udruzi poslodavaca promijenilo čelnih ljudi te nam date njihova imena i gdje su sada. Isto tako molim i za HFZP ! Hvala unaprijed !

PRIMA: MINISTAR FINANCIJA

SADRŽAJ: Poštovani Ministre, pohvaljujem Vaše stajalište prema bankama! Iz iskustva dobro znam da su  osim  u radnjama s ovrhama, deložacijama i suučesnici u Pljački stoljeća. Izmjenama i dopunama Stečajnog zakona,kojima su pogodovali "ONI",  banke su dobile pravo namirenja ispred radnika ! Biste li mogli po tom pitanju nešto učiniti za nas opljačkane ?! Mi smo radili, zarađivali, širili tvornice, odricali se naših "viškova", "ONI" nam odnijeli. Gdje su naši novci iz HFZP ?! Ne mogu slušati u Saboru bivšeg kao da nije znao ništa, a sve se vrtjelo oko novca ! Lutao je svijetom i prezadužio nas ! Primite moje veliko poštovanje !


PRIMA: MINISTAR PRAVOSUĐA

SADRŽAJ: Poštovani Ministre, molim Vas da putem nadležnih službi , komora i sl. , hitno provjerite koliko svaki odvjetnik ima predmeta te duljinu njihova trajanja na sudovima. Postojeće stanje je neodrživo. Klijenti najprije obolijevaju pa umiru. Znam iz iskustva. Hvala unaprijed !

PRIMA: PREMIJER MILANOVIĆ

SADRŽAJ : Poštovani Premijeru,

ja sam ona baka s kojom ste popričali iz Pozivnog centra 2008. g. za pomoć Petrovoj bolnici. Molim Vas, što hitnije me pozovite na razgovor čim budete blizu Splita. Spadam u "MI" (nisam SDP, bila sam nezavisna kandidatkinja 2009. za načelnicu naše Općine). Čast poštenim "ONI", ali "ONI" drugi su mi skratili 20 godina života. Predlažem Vam da provjerite domoljublje svih saborskih zastupnika sazivajući hitno Izvanrednu sjednicu Sabora s jednom točkom Dnevnog reda : Smanjenje plaća saborskih zastupnika. Poslušajte me, učinite to ! Hvala, unaprijed !

ŠALJE: Zorana Vuković, dipl.iur.


PRIMA: PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE

SADRŽAJ: Poštovana Predsjednice, molim Vas da me pozovete na razgovor. Bio bi vam od velike koristi. Javno ne mogu. Hvala unaprijed !

ŠALJE: Zorana Vuković, dipl.iur.

PRIMA: BIVŠI IZBORNIK VATRENIH - NIKO KOVAČ

SADRŽAJ: Poštovani, podnosite ove dane hrabro. Kad je dobivao Ivanišević- bravo ! Kad je gubio- nema od njega ništa ! Isto je tako bilo i za Janicu i za Ivicu i za Blanku  i za Filipovića ! A tko stoji iza svega - Veliki Tata ! Odmorite, zaslužili ste ! Narod nije baš blesav ! Pozdravite Anicu od Gospođe iz 1. reda , sjedalo do nje, na Split-festu prije ohohoo godina :) Dala sam joj Smoki , kad je neka menađerica htjela maknuti s mjesta do mene - E, ne može,rečem,  ona je bila Prva pratilja Miss svijeta , sjedit će tu !!! :) Živili !


KONTAKT: ostavite komentar- primam i neregistrirane !


NISAM ŠOPING KRALJICA :) ALI MISLIM DA SAM POTROŠILA SVIH 400 KN NA OVE TELEGRAME !

!!!! BIVŠEM RADNOM KOLEGI KOJI ME NEODOLJIVO PODSJEĆA NA MINISTRA LORENCINA , ON TO ZNA ( SDP) , OD SRCA ČESTITAM ROĐENDAN ! NE TREBA MENI FB DA ME PODSJETI ! TO JE MOJ DRAGI KOLEGA KOJI ME NAUČIO MNOGO U INFORMATICI I UVIJEK MI PRISKAKO KAD JE TREBALO ! MOŽDA ME NEKADA U SEBI I DAO VRAGU, ALI TO NIKADA NIJE POKAZAO- "COPY PA PASTE " ! :)))))) HVALA, KOLEGA, NEKE STVARI U ŽIVOTU TEBI I DULI DUXU NE MOGU ZABORAVITI !!!! ŽIVIJA ! :) ON JE KRIVAC ZA NICK "NASLJEDNICA" !!! - SVE JE POČELO OD PREDSTAVE "OD POČELA DO RASULA" ;)


nasljednica @ 20:24 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
nedjelja, rujan 6, 2015

UVOD: Puno tužnoga jutros u vijestima - i sad će cijela nacija o Bigiju, malo tko će o stanju u zemlji i izbjeglicama. Onaj čovjek je već pao u zaborav - ma neću tugu, hoću nešto lijepoga i za mene, a i za vas !

Dobar vam dan :) ! Gledate i slušate izvedbu MIRNO SPAVAJ RUŽO MOJA , klape Sv. Juraj u Brežicama :) - Izbor pjesme nije slučajan - razlog, drugi dio posta ;)

Ispod ove pjesme Jure Bralić, momak koji najčešće daje you tubove nastupa klape Sv. Juraj , a i lijepe spotove, napisao je  ( ili prepisao ):

"Snimka Dobrodelnog ( humanitarnog ) koncerta Orkestra Slovenske vojske i klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj" održanog 29. svibnja 2015. u sportskoj dvora ni u Brežicama u Sloveniji u organizaciji Društva Zdravje za Posavje za kupnju mamografa (aparat za brže otkrivanje raka dojki).

Ovaj humanitarni koncert je i prvi zajednički koncert Slovenskog vojnog orkestra i klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj" u Sloveniji, unatoč tome što je mornarička klapa svojom prepoznatljivošću jedna od najslušanijih dalmatinskih klapa u susjednoj državi. Orkestrom ravna maestra Andreja Šolar." ( op.a. podcrtala sam ja, jer sam dala puno članaka o tome, i imam ih još :)  i  jedva čekam  da Orkestar i maestra Andreja dođu u nas u Split ili Kaštela  :) !

Nakon vrlo radnih ljetnih mjeseci klape Sv. Juraj i Orkestra HRM-a , Klapa je zasluženo dana 9. kolovoza otišla na godišnji odmor :) U međuvremenu su dva puta prekidali godišnji - s razlogom- jedan od njih- ona mlada Kadetkinja ( rođak mi svira trubu u Orkestru HRM-a ). Klapa mi je poslala meil o novim nastupima- IZVOLITE :

TKO ĆE I GDJE UŽIVATI U KONCERTIMA : PLAN NASTUPA ORKESTRA HRM-a I KLAPE SV. JURAJ - RUJAN 2015. G.

1.) 18.9.( petak) SPLIT, Riva – SVEČANA PROSLAVA DANA HRM-a

- Cjelovečernji koncert klape HRM „Sveti Juraj" i Orkestra HRM-a povodom proslave Dana HRM-a u 19 sati ;(  IDEMO PJEVAT ! :)

( op.a. - svake godine je i drugačiji i opet odličan !!! ) LANI SE ZVAO "DUŠA MI JE MORE"

!!!!!!
 

2.) 26.9. (subota) FAŽANA - nastup klape „Sveti Juraj" HRM na proslavi Dana župe Fažana i njenih zaštitnika „Sv. Kuzme i Damjana" s početkom u 20 sati.

Već je skoro godina dana prošla od kako sam bosonoga trčala od parkinga do hajdukovog starog igrališta pa nizbrdo do Kerumove lijepe Zapadne obale, pred hotelom Marjan. Tu je bila proslava dana HRM-a i njihov odličan koncert i Vojni državni vrh i naši vojni brodovi . Zašto sam trčala i žurila,:))) odbjegla mama :))) pa za 10-dana mi se sin trebao ženiti , gosti trebali doći , a ja u bijeg :))) O kej, imala sam uz to i posla u Splitu ;)

************
A vidim da još čitate moje škečeve - evo vam još jedan- naslov:

RUŽA CRVENA - U ZDRAV MOZAK- epizoda LJUBAVNICA ;):))))

Onih dana kad me viroza uhvatila, a Moj radio popodne kao i cijelo ljeto, ležala sam i trpala u sebe sve vitamine i Moj me lijepo hranio, kuhao. Već sam bila dala tužni post da neću moći na Klape u Makarsku :( UZ NJEGOVU NJEGU- IPAK SAM OTIŠLA :)

Ležim, Moj kuha - zazvoni mi mobitel. NOVI MOB- u koji mi sin još nije prebacio sve brojeve :)))

brrrrrrrrr

JA: ( KA NAVIJENA - ljubaznim glasom, šta tko mora znat da sam slaba ;) Izvolite, tko me treba - imam novi mobitel pa nemam sve brojeve u memoriji ?!

Ona: Ovde Snježana T. , triban vašeg muža, rekao je doći na ručak , još ga nema ?!

Ja: Trebate moga muža ( umiljato :)

Ona: Da, vašeg muža, čuli smo se maloprije, reka je doći, još ga nema !

Ja: Ali, izvinite ( umiljato :) ja vam nemam muuuužaaa .

Ona: nemate muža ?!

Ja: A, nemam .

Ona: Imate li prijatelja ?! -  već joj malo zbunjoza :)

Ja: Ne, nemam ni prijatelja . ( umiljato :)

Ona: Nemate ni muža ni prijatelja ????

Ja: Nemam ( umiljato ) . Ja sam OPATICA .

Ona: Opatica ?! Pa i njima, oću reći , vama, triba muškarac ! - ( osjećam da se prilično uzrujala- hahhaaaaaa )

Ja: A neee , neeee . Mi smo vam na malom otoku na Jadranu, teško nas je naći . (umiljato)

Ona: POLUDILA I VIKNE - A JA SAM NA SVEMIRU !

Ja: ( NASTAVIM UMILJATO) : A VI STE NA SVEMIRU. A KAŽU DA IMA I NA SVEMIRU ŽIVOTA PA GA POTRAŽITE, OČITO VAM TREBA .

HOP, PUKA JOJ FILM ! PREKINILA MOB-RAZGOVOR ! - hahhaaaaaa

MOJA CIA- Predstavila se, nije glupa da dade točno ime i prezime, ali je glupa , jer mi je njen broj ostao u mobitelu :)))

Odem mužu koji je miješao ručak i na drvenoj žlici isti probao- mmmmmmmmm - Dobro je !:)

Ja: Zvala te neka žena, da ste maloprije pričali, da te čeka na ručak  - a ti mi još kuvaš ručak i još te s kreveta gledam - hahhahaaaaa.

On: Ma zamisli čime se bave. Koja to luda može biti ?!- uz neizostavan kurbanjski smješak i zelenim očima i bijelim zubima ;):))))

Ja: Koja ?! Neću se uopće zamarati :)))) VIDI SAD OVO- ŠTA DA TEBE NAZOVE NEKI MUŠKARAC I TRAŽI MENE I REČE DA SAM MU REKLA DOĆ NA RUČAK - HAHHAHAHAAAA

On- NEĆU VAM NI REČ ŠTA MI JE REKA- HAHHAHAAAAAA - sa svojim NEVINIM KURBANJSKIM SJEŠKOM ;)- hahhaaaa !

ZA KRAJ - ISPRIKA OPATICAMA- PALO MI TO NAPAMET, JER SU RADILE STOTINKE SEKUNDE  U MOJOJ GLAVI, A JA OVAKO MALO VRAŽJA - IZVINITE.

RUŽA CRVENA - KOJA MIIII-RNOOOO SPAAAA-VAAAAA -:)

JER MOJ MUŽ NEMA LJUBAVNICU  NI JA LJUBAVNIKA

- hahhahaa- na mene je naišla - sljedeća , molim ! :))))))

Pitajte broj u nje- 09X, je još uvik 90-60- ;) XX-kao ona MISS ;)

GLE NAS- KA ŠON KONERI I ZETA ĐONS KA  ZA PISMU "UVIJEK ĆU TE VOLJETI"

KLAPE SV. JURAJ KOJI JE SLOŽIO JURE BRALIĆ ;):)))) "sad"= danas :)))

VIRUJTE MI - SAD KAD IMAM SINOV LCD EKRAN-

ZBOG CRNOG KRUGA NA EKRANU - FI 10 CM- NAPAMET SAM KLIKALA

FUNKCIJE ZA STAVIT SLIKE :))) NELOŠE  :)))))

 

nasljednica @ 09:17 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 2, 2015

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Zbog čega ovaj naslov - zašto sam uopće išla na ovaj Koncert, evo razlozi:

1. Htjela sam se uvjeriti u priče, da li su ljudi zasićeni klapskom pjesmom - NISU !

2. Htjela sam usporediti NA ISTOM MJESTU, NA iGRIŠĆU, Koncert klape Sv. Juraj i ovih tzv. "tri najbolje klape" - donijela sam zaključak !

3. Htjela sam čuti kako zvuči klapa Cambi iz Cambelovca- jer su komentari različiti: a) nije to više ona klapa, b) meni su oni moji iz kaštela pa neka su mijenjali sve članove, meni su naj !, c) super su s novim tenorom , d) obožavam klapu Cambi- koju ?! kako koju, onu klapu ! Koju, ima ih dvije ?! - Ali ima dvije ?! - Zaključak - 1. Tenor je dostojna zamjena.

4. Htjela sam čuti klapu Maslina na 15 m, a ne na 150 m kao na Poljudu - hm- dalje u članku.

5. Htjela sam vidjeti ozbiljnost završetka Kaštelanskog kulturnog ljeta - koje po Programu i kako pratim njihov portal, smatram najboljim kulturnim ljetom uokolo "mene"- neozbiljna završnica- dalje u članku.

6. Htjela sam čuti, hoće li netko pjevati i Ružu crvenu i opet uživo predivnu Proplakat će srce , klape Šufit - dalje u članku.

7. Htjela sam ispuniti sebi ovu večer pjesmom i sa simboličnih 30 kn , ma da je i 60 kn - išla bih- jer mi pjesma dušu lijeći, a nepravde sa svih strana - nakupilo se - pao mi imunitet i evo, virozna , tj. lagano oporavljajući se - otišla na ovaj Koncert i nitko nije mogao osjetiti da sam u post-viroznom stanju :) ;) Pjevala , uživala, ali - puno toga ali- i dušom napunjenom i mojim zaključcima išla kući - PJEVAJUĆI - DOĐI U KAŠTELAAAAAAAAA :))))) .

Neću na dugo i široko , samo ću vam približiti "sadržaj" ove "klapske večeri". Svi hvalospjevi , sve negativne kritike, a mogu biti i pozitivne kritike ( to su tzv. hvalospjevi) nisu plaćeni i zato volim da vam iskreno prenesem ovaj tzv. Koncert ( op.a. članak napisan odmah sinoć u rukopisu, jer sam na malom papiriću pisala natuknice pa da mi se ne dogodi da svoj rukopis ne razumijem ) . Ništa nisam našla na portalima - sinoć, SAMO KRATAK ČLANAK - ni mene , koju su puno slikavali :))) ?! NOVO: Ne znam šta piše na kaštelanskom portalu - SAMO SAM SEBE VIDILA POPODNE NA JEDNOJ SLICI ?! Dakle, neopterećeni članak, ali će me zanimati komentari tamo ispod članka, valjda će ga biti - na njihovom portalu.

Ubacujem: Podsjetio me jedan Gost na portalu Gr. Kaštela- da, dočekala nas je ograda, pomislih odmah na Mađarsku ?! Nelagodan osjećaj - a lijevo iza takve visoke ograde, ljudi stajali, slušali i gledali - na nogama, a stolice prazne tu ispred ograde- bilo mi ih je žao - ko izbjeglice ?!


A. IZBOR I BROJ PJESAMA - neozbiljan - nedovoljan - KONCERT TRI TZV. "NABOLJE KLAPE " TAKO PIŠE - TRAJAO JE NITI DVA SATA, BLIŽE SAT I PO, URAČUNAJUĆI U TO VRIJEME ANEGDOTE G. BUBICE IZ MASLINE. MALO SU MU DUŽE TRAJALE - OSIM O ARSENU :(

1. KLAPA CAMBI , KAŠTEL KAMBELOVAC - PJESME : 1/ Lipoto moja, 2/ Neprolazna si mi ti, 3/ nakon najave : Evo kiše - KIŠA, 4/ Ako tako treba bit te "za kraj ovog prvog nastupa, kako je rekao Član Klape , pridužio im se g. Pere (?) i zajedno 5/ Sad kada došla si - i odoše uz veliki pljesak , zaslužen ! Pohvale novom 1. Tenoru Klape, on čak i smijeh zna pokloniti za razliku od "Odbjeglog ;) - NA KRAJU KONCERTA- ŠOK I NEVJERICA- ČEKALI SMO OPET DOMAĆINE KLAPU CAMBI - došli su samo zapjevati zajedno- tek se na bini s Editom dogovarali- rečem ljudima oko sebe : Sigurno će sad , Dođi u Kaštelaaaa, ako je uopće znaju :))) kad ono CROATIO IZ DUŠE TE JUBIN - KAO DA JE DAN HRVATSKOG SABORA ?! Nagovarala sam simpa žene oko mene : Ajmo mi dok se oni dogovaraju POČET PIVAT : DOĐI U KAŠTELAAAA, to je prigodna - s njom je svoj Koncert ovdje na Igrišću ovo ljeto  klapa Sv. Juraj završila na bis svoj divan Koncert ! - te dodala - TRI NAJ KLAPE , JEDVA OTPIVALE 5 PLUS 10 POLU PJESAMA PLUS 5 - OKO SAT I PO VREMENA S ANEGDOTAMA G. BUBICE , A KLAPA SV. JURAJ CIJELA DVA SATA UZ POKOJU INSTRUMENTAL ORKESTRA HRM-a DOK SU SE NAPILI VODE U SPARNOJ VEČERI ! A KAD SU IMALI KONCERT PRIJE 2 GODINE O KOJEM SAM PISALA- 20 ILI 22 PJESME , PJEVALI SU PRVU KAO ZADNJU ILI ZADNJUU KAO PRVU- SVJEŽI -A IZA DUGE TURNEJE !!!ZNAČI PET PJESAMA KLAPE DOMAĆINA ?! Razočarali su ne sam mene nego i ostale, jer sam čula komentare : Al je već gotovo ?!- Malo je trajalo !- Kako Cambi nije opet pjevala, bez veze kraj ?!

2. KLAPA MASLINA - najavila ih naše draga Edita, kao naše drage goste iz Šibenika, koja nakon povratka iz Slovenije ima novi naziv KLAPA COMBI - tj. Kombi ( jer Kaštelani vole K pisati C ;):)))) - PJESME: 1 / Adio Luiđi - pola instrumental i popeli se članovi Klape i zapjevali taj refren - refren - samo refren ! 2/ Dalmatinac sam ( ?!- zašto ovu ?! ) , 3/ Da mi nije moje dice - Arsenovu ( suza mi suzu gonila ), 4/ Odlazak- Tina Ujevića - Arsenova ( suza mi suzu gonila) , 5/ Oči boje lavande ( čudno ?!) , 6/ Ružu crvenu ( nisu me takli - iako sam povikala u najavi g. Bubice- BRAVOOOO! i pjevala i pjevala , a u mislima izvedba klape Sv. Juraj - nije to-to ) 7/ Maslina je neobrana , 8/ Nadalinu - prvu strofu i refren ( ?) , 9/ Da te mogu pismom zvati - nakon priče o Crvenkapici- i pitanja : A bako, zašto imaš tako velika ustaaa - to je bio odgovor Vuka ?! :) , 10/ Večeras je naša fešta ( mislim da su to oni pjevali )

- JEL VAM OVO OZBILJNA KLAPA MASLINA KOJA IMA MALI MILION SVOJIH DIVNIH PJESAMA - U NAJDUŽOJ KARIJERI NAŠE NAJSTARIJE KLAPE , LEGENDARNE , KAKO JE REKAO G. BUBICA I U DALMACIJI I U HRVATSKOJ I U EVROPI I U SVIJETU- na što je publika prasnula u smijeh !:) Možete li vi, dragi čitatelji, naći bar 4 njihove pjesme među nabrojenima ?!NADAM SE , DA ĆE ZA NJIHOV VELIKI JUBILEJ, KOJI OČEKUJEM NA "POLJUDU" PJEVATI SVOJE LEGENDARNE PJESME KOJE VEĆ PJEVA MLADA , NAJMLAĐE KLAPA U HRVATA , "MOJA DICA ILI UNUČAD :) - KLAPA ADRIATICUM"- KOJI SU U MORU HITOVA IPAK OSTALI VJERNI TRADICIJI , NAJPOPULARNIJOJ KLAPI NJIHOVA ŠIBENIKA GRADA - JER SU U MAKARSKOJ 28.8. 2015. PJEVALI : GOLUBE, GOLUBE PITOMIII I NIKOLINA , NIKOLINA, NIKOLINAAA :)))) NADAM SE DA ĆE IM ADRIATICUM BITI DOSTOJNI NASLJEDNICI TE GOSTI JUBLARNOG KONCERTA ! :) "DIVNA MOJA DICA" - NE SAMO ŠTO SAM  NJIHOVA POČASNA ČLANICA, DIVNA I ZBOG ODGOJA I ZBOG PJESAMA I ZBOG "OZBILJNE" MLADOSTI !!! USPUT: KAD SU MI RC ZAPJEVALI U KALETI ONE ZIME IZA BOŽIĆNOG KONCERTA, JOŠ NISAM NI DALA BILA ONAJ ČLANAK- ADRIAN MI REČE : MI VAM VIŠE VOLIMO PJEVATI ONE STARE DALMATINSKE - I JA ZAPOČELA - AJMOOOOO : JA SAM MLADI DALAMATINAC- PA MEŠTRA IVU :))) ZNALI SU, ZNALI I PRIHVATILI PJESME - I NA ČUDU DA "OVA ŽENA ZNA TE PJESME " - DA, IMALA SAM 14 GODINA I LP PLOČU DAMATINSKIH PJESAMA - TADA KLAPE ŠIBENIK ! :))))

3/ KLAPA ŠUFIT , PJESME : 1/ Zvona moga grada ( ni blizu nisu kao kl. Sv. Juraj - mlako, nježni su - PRIJE ZVONA MOGA SELA- SAMO I U SELU JAČE ZVUČE :))))) 2/ Jubin te dušon svom, 3/ In vino veritas ( aj dobro , samo čudan odabir ?! - ja u elementu, vesela - ojlaaaa - meni je sve DOBRO !!!!! - vitlala CRVENOM MARAMOM - oznojila se :) , 4/ Proplakat se srce moruuu svooom - ojlaaaaaaaaa - ja nanogeeeee - MORALA SAM NA OVU NANOGE - BENTI I KAMERE I FOTOGRAFE I BRZO SJEST ;) !!!! Ponijela me - VRIJEDILO JE DOĆI- VRIJEDILO :) !!!!!, 5 / Vilo moja ( ili obratno redoslijed- jer su me ponijeli pjesmom - ZAMANTALI PLJESKOM ZA MENE - OJMEEEEEE ????? :))) , 6/ Ne diraj moju jubav ( još nabolje da nisu taj hit, i ponavljam, zavoljela sam tu pjesmu tek kad je na Igrišću prije 2 godine pjevala klapa Sv. Juraj . Šufit su mi nekako mlakasti u toj pjesmi :);) znaju oni to :))) Bili su vrlo raspoloženi - ali - očekivala sam i ostale njihove pjesme - ništa ?! Malo ?!ZAKLJUČAK U VEZI KLAPA I KLAPSKOG PJEVANJA I IZBORA PJESAM A ZA OVU ZAVRŠNU VEČER KAŠTELANSKOG KULTURNOG LJETA :

BEZ UVREDE , MOLIM, MENE NITKO ZA OVO NE PLAĆA PA NI KLAPA SV. JURAJ. OD MNOGIH KLAPA DOBIVAM CD-OVE , KARTE ZA KONCERTE, MEJLOVE ZAHVALE, SUVENIRE , IPAK - KUPIT ME NITKO NE MOŽE - NE MOGU LAGATI. ŽELIM BITI ISKRENA ! STOGA - IDEMO NA VAGU ( MOŽETE ME DATI VRAGU STO PUTA !!! ) - NA JEDNOJ STRANI VAGE KLAPA SV. JURAJ - NA DRUGOJ NOVA CAMBI KAMBELOVAC , MASLINA I ŠUFIT-, tzv. "TRI NAJBOLJE KLAPE " ??? !!! NAGLO BI NA VAGU PRITEGLA KLAPA SV. JURAJ - AMEN - UZ NAPOMENU- NIJE TO ZBOG RUŽE CRVENE NITI ZBOG "NEKIH ČLANOVA KLAPE "- JA IM NITI IMENA NE ZNAM - ODGOVOR JE OVAJ : NJIHOVI GLASOVI I NJIHOVE IZVEDBE ZA MENE SU OD SVIH KLAPA - NEDOSTIŽNE !!! NADAM SE I ZATO JEDVA ČEKAM DA OD NJIH ČUJEM PJESMU "PROPLAKAT ĆE SRCE MORUUU SVOOM".

PROPUST ORGANIZATORA , ŠTO MI DOKAZUJE NEOZBILJNOST OVAKVOG ZAVRŠNOG KONCERTA : NIJE BILO PROGRAMA ( ili ga nisam vidjela - pitala sam ljude- nitko ga nije imao oko mene ?!) Uvijek imamo Programe na klapskim koncertima ?! DRUGO- MNOGI SU PRIGOVARALI: ŠTA JE S DATUMIMA OVOGA lJETA, TE DA JE OVA VEČER TREBALA BITI 2. RUJNA - DA ŠTA IM JE OVE GODINE , DOK JE BIO NEKI "ČOVJEK" DA SE TO NIJE DOGAĐALO !!!ZAKLJUČAK NA DRUGI NAČIN - KONCERT KAO KONCERT POHVALJUJEM ! ČUDNOVATO RAZNOLIK ! VOLIM PJESME KAKVE GOD ONE ZVUČALE I IŠLA KUĆI OPET - PJEVAJUĆI :)

SKEČ-MEČ S KLAPOM ŠUFIT I MENE - HAHHAHAAAA- VITLALA MARAMOM IN VINO VERITAS - I ONDA ZAPISIVALA NJIHOV DVIJE PJESME - KAD ČUJEM : NE ČUJE ONA, RAZGOVARA NA MOBITEL !? KĆER MI KAŽE- MAMA TEBI GOVORI ! OKREĆU SE SVI , JER JE RUKOM POKAZAO NA MENE ?! JAAA - DAJTE MOLIM VAS JEDAN VELII PLJESAK ZA ONU TAMO GOSPOĐU, JAKO AKTIVNA VEČERAS !: ) PLJESAK - S MOBITELOM U RUCI JE SAD , ZAUZETA !!- E NE, NE , NISAM , NISAM !!! PIŠEM , ŠIŠEM I POKAZUJEM MALI BLOKIĆ I KEMIJSKU - NE , NE MOBITEL !!! ČLAN KLAPE KAŽE: MA MOŽETE VI GOSPOĐO SLOBODNO, KAD MOGU I ĐACI U PRVOM RAZREDU !!!- JA ; NE , NEEEEEE, NE MOBITEL - PIŠEM !!!!!

POSLIJE KONCERTA JE DOŠAO MEĐU NES , PRIĐEM MU I PITAM : JESTE LI PRIMILI MOJ POZDRAV U PRUJU ?!:))) OD MOJIH SUSJEDA :)))- JESMO, JESMO,L VI STE NAŠA, MA VI STE NAŠA- NE ZNAM KAKO BIH REKAO- JOŠ MI ODZVANJA TAJ POZDRAV IZ SLOVENIJE !!! ALI VI NAS NEKAKO- KAO DA NAM DAJETE POLETA - REČEM: JA SAMO VOLIM PIVAT I VOLIM PISMU I NE MOGU MIROVAT ! - HAHAHAAAA

KADA BIH VAM PRIČALA ANEGDOTE G. BUBICE- BIO BI ROMAN - MEĐUTIM , GDJE,. PORED MENE SU M I REKLE: OVO JE GOVORIO I PROŠLI OUT ! - SLUŠAJTE SAD OVO, SMIJAT ĆETE SE ! - PITAM , AL JE ISTO OVO PRIČAO ?! DA I VENTULAJE SE ŽENA DO MENE I USPUT I MENE.

MORAM POHVALITI VRLO EMOTIVNI DIO G. BUBICE VEZANO NA SPOMEN ARSENA DEDIĆA- MORAM- SUZA SUSU MI JE GONILA. NAIME, REKAO JE DA JE ZA NJIH NAPISAO 35 PJESAMA, A SAMO ZA SVOJU GABI VIŠE NEGO ZA NJIH. I SAD O PJESMI KOJU OBOŽAVAM, A NISAM ZNALA POZADINU , MISLILA SMA NEŠTO SASVM DRUGO. NAIME, PRIJE 11 GODINE NAKON OPERACIJE U PADOVI, ARSEN JE IMAO SVEGA 35- 37 KG I TAD JE NAPISAO JEDNU PJESMU , MEĐU MNOGMA , JER NIKADA NIJE IMAO MIRA, ŠTO JE I DR SRŠEN POTVRDILA - REKAO JE, BRANKO, NAIPSAO SAM JEDNU , EVO TI JE ŠALJEM I RADI S NJOM ŠTA HOĆEŠ , A TO JE BILA PJESMA " DA MI NIJE MOJE DICE "- SUZA MI SUZU GONILA- BRIGA ME ZA KAMERE, FOTOGRAFE - PJESMU SAM TADA OSJETILA NA NOVI NAČIN - ZNATE I RIJEČI- POTRAŽITE IH :(ARSEN JE VOLIO PJESNIKE, POGOTOVO VELIKOG TINA UJEVIĆA ( OP.A. UZELA SAM GA NA MATURI U MOG PROF GALE - PETICA ) I UGLAZBIO "ODLAZAK" TE OBE PJESME VRHUNSKI OTPJEVAO, JER ODGOVARAJU SADAŠNJOJ BOJI I TONU NJEGOVA GLASA- IMITIRAJUĆI POMALO, OSJEILA SMA TO ILI JE BILO SLUČAJNO ( ?) U IZVEDBI- ARSENA - SUZE KLIZE I KLIZEEEEE , REČE: ADIOS AMIGO- SREST ĆEMO SE MI OPET I PJEVAT I PRIČAT , U RAJU ! - SRCE MI JE IMALO PUKNIT- SAVRŠEN DIO KLAPE MASLINAI G. BUBICE .

MOJA VELIKA ISPRIKA ADRIANU IZ KLAPE ADRIATICUM - 1. TENOR !!!!- KAD SAM NA BINU VIDJELA NA PJESMU ADIO LUIĐI, AFIO BEPINA DA SE POPEO PRIDRUŽENI ČLAN MOG ADRIATICUMA- JA NA NOGE I VIČEM , MATE, MATEEE !!SVA SRETNA ! MATE MI MAHNE ONAKO NJEŽNO, NEUPADNO KAO JA NJEMU. POSLIJE KONCERTA- JAVIM SE NJEMU I ZAHVALIM KLAPI MASLINA , A METE MI REČE NJEŽNO, LJUBAZNO: SAMOO, JA NISAM MATE :) - JA - JOJ , ADRIANE, FALILA SAM !!! AJMEEEEEE, KOJA GREŠKA, IZVINI, MOLIM TE IZVINI, A JA VIČEM, MATEEEEEEEEEE !!!!! ADRIAN MI LJUBAZNO REČE: MA NEMA VEZE, NE SEKIRAJTE SE :) - JA : KAKO NEĆU, VAŠA POČASNA ČLANICA I FALILA IME TEBI, DONIO MI RUŽU CRVENU U OMIŠU S MATOM I POVELJU POČASNE ČLANICE - I JA TAKO ! :( ADRIANE , NEĆU SPAVATI CILU NOĆ ZBOG OVOGA ! :( NASMIJAO SE LJUPKO, NJEŽNO: MA DAJTE , NEMA VEZE:) IMAAAAA- AL SI ME ZAMANTAO KAD SAM TE VIDILA, JEDVA DOŠLA, AL KAD JE PISMA OZDRAVIM :( NISAM MOGLA SEBI DOĆI DO KUĆE I OPET KUĆI- DA, MATE ?! A JOJ MENE !? SRAMOTA- PROPALA U ZEMLJU !I TAKO PJEVAUĆI- NA RIVI DO AUTA- PROPLKAT ĆE SRCEEEE- ČUJEM GRUPA SUPRUŽNIKA ŠUŠKA- OVO JE ONA ŽENA :) OKRENEM SE I REČEM : DA, JA SAM IZ OMIŠA I VOLIM I PIVAT I PISME I BALAT :)) I VOLIM OVA VAŠE KAŠTELA, IMA NEŠTO U NJIMA !!! :) - REČU MI : NEKA , NEKA, SAMO VI PJEVAJTE , ALI I MI VOLIMO VAŠ OMIŠ, MI SMO IZ KAMBELOVCA :) !!!!

ZA KRAJ - KAD JE G. BUBICA REKAO DA JE ŽELIO DONIJETI RUŽE CRVENE U KAŠTELA I KAD SU IM REKI DA ĆE BITI OKO 1000 LJUDI, REKAO JE, TO ĆE NAS KOŠTATI VIŠE NEGO ONAJ POPRAVAK KOMBIJA OD 1500 EURA U SLOVENIJI I VIDIM DA ĆE NAM IZA TOGA TREBATI I NAMA HUMANITARNI KONVERT I POČMU TONOVI RUŽE CRVENE- BRAVOOOOO - DIGNE SE I VIKNEM !!!! - VEĆ SAM U SJENI STABLA I SVJETLA DAVNO SPAZILA G. TRAMFIĆA I KAKO PJEVA ČAAK, I ZA VRIJEME RUŽE CRVENE PRIĐEM MU I SLIKAM GA: DOBRA VEČER- ČAST NJIMA, ALI RUŽA CRVENA JE SAMO "VAŠAAAAAAA" !!!!! TO VAM JE ONAJ ČLAN KLAPE SV. JURAJ , ONAJ ŠTA RECITIRA U KRALJICI MORA- INAČE , TATA PROF. TONĆA TRANFIĆA, KOJI ME PRIJE KONCERTA SPAZIO :))) I LJUPKO ME POZDRAVIO- A KAKO ME POZNAO- IMALA SAM "TULIPAN" NA HALJINI ;):)))) O- LE ! :) ;)HVALA NOVOJ KLAPI CAMBI IZ KAŠTELA , KLAPI MASLINA I KLAPI ŠUFIT - MENI JE BILO, INAČE, SUPER- VIDJELI STE - ALI ZA KRAJ STE TREBALI BAR S PAPIRA ČITATI I ZAJEDNO ZAPJEVATI "DOĐI U KAŠETLA " , JER JE S VAŠIM KONCERTOM ZAVRŠILO KAŠTELANSKO LJETO-A NE "CROATIO IZ DUŠE TE JUBIN"- NIJE "DAN HRVATSKOG SABORA" :))) ;)

DRAGO MI JE DA JE IGRIŠTE BILO PUNO - TE DA SMO POMOGLI ONOME KOME JE POMOĆ POTREBNA - MOGLA JE KARTA BITI I SKUPLJA !

A PUBLIKA - A , LITO JE MALO FJAKE, PJESME PA VEĆEG PA MALO MANJEG PLJESKA - AL CAMBI, NJIHOV CAMBI - SAMO 5 PJESAMA - A DA NISU SVI MALO POTEGLI, JER SE TAMO IZA BINE I KANTUNA KUĆE ZA VRIJEME KONCERTA ČULO SMIJEHA I PRIČE- ČULA JA U 10-OM REDU ! ? VESELO, VESELO !

NAŠA DRAGA EDITA , DOBILA JE BUKET LIJEPOGA CVIJEĆA , ALI SE PLAŠILA STAJATI DO JEDNOG ČLANA KLAPE KOJI IMA PETORO DJECE ! :))))

VAŠA - KUĆI DOŠLA: UPLA-KA- NA ZORAAAAAAA MUUU-ŽU SVOOOM :)))

- ŠTA TI JE, PITAO ME : MA RASPLAKA ME BUBICA IZ MASLINE U VEZI ARSENA I ŠUFIT S ONOM PISMOM - PROPLAKAT ĆE SRCE MORU SVOOOM- AJ , ĆERCE, ZA TEBE JE STAT KUĆI !!! - HAHHAHAAAAA - AHA -DO SOLINA I GRADINA - KLAPE 4. RUJNA 2015 . GODINE :) IDEMO : ISKON, ŠUFIT, CAMBI - SPLIT ( ONI SU MI DRAŽI - UJKINOOOOO ;):) I VOKALISTI SALONE :) !!!!

MORAM NAGOVORIT MUŽA DA IDE - DA UKROTI SVOJU GOROPAD-NICU !!!:)))JOJ, SKORO ZABORAVIL :)))- REČE MI JEDNA ŽENA NA POČETKU IZ KAMBELOVCA : JOJ, JA SAM SAMO DOŠLA ZBOG BRALIĆA- TAKO GA OBOŽAVAM , SVA SE JEŽIM KAD PJEVA ! - REČEM U ČUDU: MA NE PIVA VAM KLAPA SV. JURAJ ! - ONA ME POGLEDAI REČE: MA NE TAJ BRALIĆ NEGO IZ INTRADE - JEDVA ČEKAM , JEDVA, SAMO SAM ZBOG NJEGA DOŠLA !!! GLEDAM JE BLIJDO : GOSPOĐO, IZVINITE, VI STE NAŠLI STARI PLAKAT -:)))))  ! GLEDA ME : ZAR VI OZBILJNO ?!- JA : NARAVNO, PIŠEM O KLAPAMA , NEMA VAM INTRADE I VAŠEG BRALIĆA VEČERAS:))))) - A BRALIĆA VAM IMA I U KLAPI RIŠPET- HAHAHHAAAA ! ŽENA OSTALA- PAF - NA K RAJU KONCERTA MI REČE : ETO, NEMA MOG BRALIĆA I NITI JEDNA ME KLAPA NIJE DIRNULA !- NIJE NI MENE, OSIM ŠUFITA I PROPLAKAT ĆE SRCE MOOORU SVOOOOM , POBJEDNIČKA NA KAŠTELANSKOM ĐIRU - MORAM DATI TAJ ČLANAK,  REČEM , AL VOLIM PIVAT ! :) MENI JE UVIK LIPO ! :)

nasljednica @ 21:53 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare

NAJPRIJE - NAAAAJPRIJE OVO !

NAJISKRENIJE ČESTITKE GOSPODINU IGORU BREŠANU ČIJU DUŠU BOLJE POZNAJU NA SJEVERU JADRANA NEGO OVI NAŠI NA SREDNJEM JADRANU ! ŽALOSNO , ALI ISTINITO !

POZDRAVLJAM MEDIJE KOJI SU TEK SAD POSVETILI MALO VIŠE PLAĆENOG PROSTORA ZA ČLANAK O GOSPODINU BREŠANU I ŠTA SU SAD OTKRILI AMERKU !!! KOJA BI JA MILJUNAŠICA BILA DA PIŠEM ZA MEDIJE ?! OVAKO JE SLAĐE, BEZ UREDNIKA I OD GUŠTA I ISKRENO ! A ŠTA SAM JA PISALA UOČI SPLIT- FESTA 2015 ?! NEPRAVDA, VELIKA !! PJESMA JOŠ JEDAN SUDNJI DAN - PREDIVNA !

EVALA, GOSPODINE BREŠAN - IMA BOGA, IMA !!!!

//////////////////////////////////

OVO JE EPP ČLANAK - JER ĆU DATI NOVI SA SINOĆNJEG KONCERTA IZ NASLOVA- ALI VEĆ SADA MORAM DATI VELIKU ISPRIKU ADRIANU IZ KLAPE ADRIATICUM IZ ŠIBENIKA , KOJI JE SINOĆ BIO PRIDRUŽENI ČLAN KLAPI MASLINA !!!!

DRAGI ADRIANE, KAKO SAM REKLA, NISAM PO NOĆI SPAVALA - IZVINI, MOLIM TE !!!!

DRAGI MOJI ČITATELJI, KAD SAM VIDILA ADRIANA S MASLINOM - JA PO MOM : MATEEEEEEE, MA - TEEEEEEEEE....A ON ONAKO UFINO MI MAHNUO- SMJEŠAK- JA SVE SRETNA - MAŠEM I MAŠEM !!!!!

IZA KONCERTA NA RIVI- SRETNEM U PROLAZU U KAFIĆU MASLINU /ZVANI COMBI :)/ I KRATKA PRIČA , A TAKO LJUBAZAN MOMAK ADRIAN , ONAJ KOJI MI JE S MATOM DONIO U OMIŠ RUŽU CRVENU I PLAKETU NJIHOVE POČASNE ČLANICE- ISPRED SVIH , KAD SAM GA OPET NAZVALA "MATE"- LJUBAZNO REČE SA SMJEŠKOM TAKO BLAGIM : SAMOOOO, JA SAM ADRIAN :)

AJMEEEEEEEE, A JA VIKALA- MA-TEEEEEE, MA -TEEEEEEEEEE- AJME IZVINI, KAKVA GREŠKA , ADRIAN, DAAAAAAAAA, NAPISAT ĆU TO , NAPISAT, TO JE BILO OD SRIĆE, ZAMANTANA KAD SAM TE UGLEDALA I JOŠ SE OPORAVLJAM OD VIROZE, AL TO NIJE OPRAVDANJE  :((((( !!!!!

MA NEMA VEZE, BLAGO REČE, NE SEKIRAJTE SE:) ADRIANE, KAKO NEĆU, TO JE NEOPROSTIVO !!!! VAŠA POČASNA ČLANICA I TAKVA GREŠKA- JADNA TI SAM !!!! SANJAT ĆU TE NOĆAS !!!! AJ BOG I POZDRAVI MI IH SVIH !!!!!

PAŽNJA : ADRIAN VAM JE ONAJ PRVI, PRVI TENOR - VISOKI, KLAPE ADRIATICUM - PROPALA SAM U ZEMLJU !!!!!

/////////////////////////////////////////

SAD MALO DRUGAČIJE - DAKLE, JAVLJAM SE S NOVOG RADNOG MJESTA !!!! :)))

NAIME , DOBILA SAM POSAO U SVOJOJ 57-OJ GODINI- NOVE VLADINE MJERE  : " S POSLA NA POSAO" ILI "IZ KUŽINE U SOBU "! - U JEDNOG DIVNOG GOSPODINA, KOJI ME OBOŽAVA, A I NJEGOV SIN !!!! GOSPODIN IMA 61 GODINU, A  SIN 28- DIVNI SU PREMA MENI !!! RADNO VRIJEME MI JE 24 SATA I TO KAD JA HOĆU- KLIZNO !!!! PLAĆA- KAŽE- DOBRA VAM JE  !!!!

DAKLE, MOJ POSLODAVAC JE NA GODIŠNJEM, OVISNIK O SPORTU, ŽIVOTINJAMA I MAX TVEU ! IDEMO NA SUDSKU NAGODBU 15. 9. - VEĆ MI TLAK SKAČE , JER GOSPODIN ŽELI DA JA KAO NJEGOVA ODVJETNICA SKLAPAM NAGODBU, JER ON NE ZNA - ŠTA BI ?! NJEGOV LJUBAZNI SIN- ZADNJI ČAS TREBAO MU NEKI DOPIS- NEMOJTE SE SEKIRATI, JA SAM TU - I DOPIS NAPISAN I ČAK POSLALA POŠTOM- MA IŠLA NA POŠTU !!!! !

MOJE NOVO RADNO MJESTO JE U MOJOJ SPAVAĆOJ SOBI - UZ MOJ DIVNI RADNI STOL, KOJI SE BAŠ LIJEPO UKLOPIO U ČOKOLADA-BIJELU SOBU- ISTI JE !!!! SJEDIM KAO NEKADA NA KATU GDJE SAM U MIRU PISALA- ILI KAO NEKADA U FIRMI -  ZA OVIM RADNIM STOLOM, KOJEG JE MOJ SIN HTIO RASCIJEPATI U KOMADIĆE,  A  POSLODAVAC, TATA,  LOŽIT VARU S NJIM- BORATI, TAJKUNA U MENE !!!!

AJME JE GUŠTAN !  PITATE, JESAM LI TO KONAČNO I EKRAN POPRAVILA OD LAPTOPA- DA NISAM VIŠE VEZANA ZA BEŠTIJE, SPORT, LIGU PRVAKA, PRVAKA LIGARA, KUP KUPOVA, KUPOVA KUPOVNIH KUPA I SL- E, IMAM DRUGI EKRAN !!!

MOJ MILI SIN , DONIO MI IZ SELA LCD EKRAN NJEGOVA DEMOLIRANG STAROG RAČUNALA- AL EKRAN KAO NOVI- SAMOOOO- IMA CRNI KRUG MALO GORNJE LIJEVO - FI 10 CM PA KAD DOĐEM DO TOGA MJESTA, PIŠEM NAPAMET ! JESAM MAHER !!!:))) DO SADA SAM 2 GODINE GLEDALA IZ FOTELJE U ARIJU, TJ, UVIS U EKRAN TEVEA, SAD MALO ULIJEVO U OVI LCD , MISLIM DA SE KAŽE 19 INČA ?! , AL PUNO VEĆI OD EKRANA LAPTOPA !!!!

SVE BI BILO O KEJ- DA NISAM NA LAPTOPU NEŠTO TAKLA PA MI SLOVA NA OVOME SITNA - UUUUUUU- SRIĆA DA IMAN 3- 4- 5 OČALA  ZA VID PA MI PISANJE, ZAKLJUČITE SAMI, DOBRO IDE- SAMO NE VIDIM DOBRO ZAREZE I TOČKE , JER SU SLOVA BLIJEDA ?!

IMALA SAM VIROZU, DA, KAŽU DA JE IMA PUNO - NALAZI SU KO U MALOG DJETETA- SVI !!!! ALI SMRŠAVILA BEZ DIJETE I ZBOG VOROZE I ZBOG TURBO RITMA I OVIH KONCERATA, GDJE NE MOGU MIRNO SJEDITI - E !! MA KOJE DIJETE - MISLIM, PREHRANA, ISHRANA !!

DAKLE, TO VAM JE MOJE STALNO ZAPOSLENJE- NJEGOVI SUDOVI- OVO JE ZADNJI, AL ME ŽIVCIRA !!!!

PISMA KOJA VAM SVIRA- MOGLA BI BIT ZNAKOVITA- DAT ĆU OTKAZ MOM POSLODAVCU - MA OSTAVIT ĆU GA , JER NIŠTA NE CIJENI ŠTA RADIM ZA NJEGA SVIH OVIH GODINA - SVE SAM MU "SUDOVE" DOBILA !!!!

DOPIS BRODARU KRILJANSKOM, KOJI MU JE ZA MEGA JEDRENJAK DUŽAN OHOHOOOO GODINA , I NJEMU DOPIS PRED TUŽBU POPODNE - S OVOG MJESTA, A TEK  SKORO DOŠLA IZ OMIŠA I NISAM NI RUČALA ! SVE JA !!! SVE !!!! ONDA PITAAAA - MA NE PITA- KARTICA JE MOM POSLODAVCU UVIJEK U PLUSU - BLAGO MENI, REČE - ON . DA NJEMU BLAGO S MENOM- DAKUDĆE !!! :)

EVO MOB ZOVE MOG POSLODAVCA IZ ŠKVERA - ČEKAJTE !! PREKINULO- BOLJE :)))) !! ON SE KUPA I LOVI PUŠKOM RIBU , JER SU MU VRŠU, PO NAŠEM NARODNOM OBIČAJU U BAJNICAMA UKRALI, PO TKO ZNA KOJI PUT . NEMA VEZE - IMA I GLADNIH !

OVO JE BIO PRVI I TO PROBNI ČLANAK NA NOVOM RADNOM  MJESTU :) A JESAM PAMETNA- PA SLOVA SU MI BILA BLIJEDA, JER LCD EKRAN NISAM UKOSILA PREMA MOJIM OČIMA - HAHHAHAAAA- SAMO , NASTOJAT ĆU ČLANAK PISAT MALIM SLOVMA, JER , KAŽU PAMETNI DA SAM NEKULTURNA, JER VELIKA SLOVA ZNAČE VIKANJE- AKO JA VIKNEM - KAO SINOĆ MATEEEEEEEEEEE- IMA DA PUKNU I STAKLA U SOBI !!!!! :)))

AHHHHHH- MOJA SOBICA -. MOJA SLOBODICAAAAAAAAAAA :)))

POZDRAVLJA VAS- ZRORICAAA - JER NA NJU ASOCIRA OVA SOBICAAA ;) AJME, JESTE POKVARENI :))))))

A U ZORU ZORICA ME BUDIIIIII - A, NE , NE , ON KAŽE DA SAM CILU NOĆ NA LAPTOPU I DA U ZORU LEGNEM -  PA VIDITE KOLIKI SU MI RAZMACI IZMEĐU ČLANAKA- E, SAD ĆU SVE STIĆI !!!!!

AJTE , ŽIVLI,SRIĆA DA MOJ POSLODAVAC PUŠKU OSTAVLJA U GARAŽI - JER ĆE SAD DOĆI I REĆI: ALI SI ODONDA JOŠ NA TOM - BIP ! - JESAM ! NAPISALA SAM TI SVE ŠTA SI TRAŽIJA , POSLALA MEILOM, FAXIRALA - JOŠ NEŠTO, JUBAVI ?!:))))

A PLAĆAAAAAA, POSLODAVČE MOJ ?! - O KEJ, TVOJA KARTICA :) U PLUSU :) - KAD SI KUPILA TU TUNIKU !- DONILA MI NEVISTA IZ IRAKA ILI TUIRSKE, NEBITNO, JEL LIPA ?! :)

AJME , VIDI SE DA SAM ŽELJNA PISANJA - NEĆU U MORE PRIJE 19 H :)

PA-PAAAAAAA - IDEM ČLANAK NAPISAT :)

A MOM POSLODAVCU ĆU ZAPIVAT :

PROPLAKAT ĆE TI SRCE MOOORU TVOOOOM

KADA NOGU DADEM MUŽUUUU SVOOOOM

NEK TI MAX TV BUDE LIPJI OD MENE DOOOOM

KAD POD RUKU S DRUGIM  POĐEM ONDAAA  :)

HAHHAHAA.-MORAN GA ODVEST U GRADINE -SAMO, NEMA MRDANJA ! :(

JE, ZASLUŽIJA JE "NOGU"- ZVALA GA JUBAVNICA- BIT ĆE ČLANAK I O TOME !!!!


nasljednica @ 16:43 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Index.hr
Nema zapisa.