pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » ruj 2013
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - rujan 2013
subota, rujan 28, 2013
**************************************************************************************************
TEMA 1.. _ DOĐITE LJUDI, GENIJALNO JE ! SLIKE VAM SVE GOVORE, MOJE RIJEČI NA SLIKAMA SU DOVOLJNE !

 
HVALA VAM SVIMA ŠTO STE DOŠLI IZ SVIH KRAJEVA U NAŠU LIJEPU DALMACIJU  !
 
LIJEPO SE ZABAVLJAJTE I DRUŽITE JOŠ DVA DANA . KAKO JE BILO U VEČERI UOČI POČETKA, DAN RANIJE - IMATE SLAJD U PRETHODNOM ČLANKU :)!
 
NA OVO SLAJDU SAM NAMJERNO DALA SLIKE DA VIDITE KAKO LJETO U NAS JOŠ TRAJE !
 
U OMIŠU SAM BILA I JUTROS I VEČERAS ( PETAK - 27.9.) . RAZLOG JE BIO OBITELJSKI ,ALI I DA VAM POKAŽEM- KAKAV JE BIO PRVI DAN !
 
UPOZNALA SAM  DIVNE LJUDE, UŽIVALI SMO I U TAMBURAŠIMA , U DOBOM JELU, U POLJIČKOM SOPARNIKU VIŠESTRUKIH POBJEDNIKA FESTIVALA SOPARNIKA , SUPRUŽNIKA TOMIĆ IZ TRBUSA , NAŠA POLJICA :) ANITA JE NEUMORNA :)
MOTORISTI , LJUDI , DRAGI GOSTI, SU ODUŠEVLJENI ! 
 
TU SU PUPI I NENO, "TATE MEĐUNARODNOG OMIŠ GUITAR FESTA":) , NEIZBJEŽNI  POSJETITELJI OVIH SUSRETA ! I DA ZNATE, VELIKE SU PRIPREME ZA 5. MEĐUNARODNI OMIŠ GUITAR FEST , TRAVANJ- 2014 :) !
 
MNOGI MOTORISTI I MOTORISTKINJE GODINAMA VEĆ DOLAZE , A MNOGI ĆE DOĆI OPET !:) DOK OVO PIŠEM - ČUJEM IH NA MAGISTRALI - BRRR, BRRRR, BRRRR- ASTI , KOLIKO IH DOLAZI !! A VEČER - PREDIVNA !:)
 
GOSPOĐA NADA IZ SLAJDA JE OVAJ PUT DOŠLA KOMBIJEM ( OSTALI ČANOVI EKIPE S MOTORIMA:) JER JE PREDSJEDNIKU MK OMIŠKI GUSAR, VLAHOVIĆU ,REKLA MI JE, DONIJELA MEDVJEDA TEŠKOG 180 KG - AAAAA ZATO U PROGRAMU NA NJIHOVOJ STRANICI U  ZA VEČER UOČI SAMOG POČETKA. ČETVRTAK ( SLAJD IMATE U PRETHODNOM ČLANKU - UVODA:)  PIŠE - VOL PEČE VLAHO POVODOM SVOG ROĐENDANA - E, PA VLAHO, SRETAN TI ROĐENDAN , S MALIM ZAKAŠNJENJEM !!! IZ PROGRAMA - DA VIDITE ŠTA SVE IMA :
 
Petak:  10,00 - vožnja brodom na otok Brač u Pučišća
            16,00 - perfomans bratskog kluba MK BROD,slavon.delicije i  bečari :)
             20,00 -  Gitarijada dva benda
             22,00 -  Vrane Požega
             24,00 -  Higt Voltage (tribute to AC/DC)-  do 2,00
        
Subota: 10,00 - panoramska vožnja motorima
             - Izlet na tvrđavu Forticu ( stari grad ) vodiči udruga planinara, do13,30 h.
             15,00 - Defile motora, fažol osiguran za sve učesnike
             18,00 - Povratak na plažu i prijave za gusarske  moto igre.
             19,00 - Moto igre :
                          - spora vožnja sa suvozačem
                          - Ukopavanje u pijesak
                          - utrka kajakom , klupska igra po dva člana iz kluba
                          - potezanje konopa 
              22,00 - Gitarijada dva benda
              24,00 - Higt Voltage ( tribute to AC/DC )
              01,45 - Vrane (Požega)
              04,00 - završetak glazbenog programa

Nedilja:  08,00-  doručak i kava-
NADAM SE DA ĆE G-DIN. "TESLA" IZ ŽUPANJE OPET DATI YOU TUBE URADAK KAO I PRETHODNIH GODINA - HVALA VAM, G-DINE TESLA :) ! HVALA VAMA I SVIMA KOJI SU OVIH GODINA , KAO SUDIONICI DALI SVOJE YOU TUBE URATKE S OVIH SUSRETA !!! 
HVALA ORGANIZATORIMA, SVE ŠTIMA, SVE JE SUPER !
NADAM SE, DRAGI ČITETELJI, DA VAM SE PISMA SVIĐA !:)
 
NASLJEDNICA - OMIŠKA GUSARICA :) AL OLVEJS RUŽA CRVENA :)
 
************************************************
 
 
TEMA 2.- HUMANITARNI KONCERT U LORI - U NEDJELJU 29.9.2013.-  19 H .
 
DA VAS PODSJETIM - GOSPEL ZBOR (BAND) AGAPE , DOŠAO JE DO SAMOG FINALA OVE GODINE U EMISIJI "DO POSLJEDNJEG ZBORA" ! DA , TO JE ONAJ ODLIČAN ZBOR- ODMAH SAM SE SJETILA !!!!:)
 
S NETA (malo izmijenjeno glagolskim vremenima, jer je nešto već održano :) : ZBOR AGAPE -  Snimili su sedam albuma. Repertoar skupine vrlo je bogat i obuhvaća klasični i suvremeni gospel, crnačke duhovne pjesme, country gospel, jazz i blues gospel, božićne pjesme te skladbe naših suvremenika i vlastite skladbe. Posebno njeguju popularno a cappella pjevanje uz vocal percussion i bogatu harmoniju.
U povodu 30. rođendana ansambla su na jadranskuoj turneji na kojoj su održali koncert 28. rujna u Zadru i  te će 29. rujna u Splitu.
 
UZ AGAPE NASTUPAJU klapa CAMBI (Kaštela), ELEKTRODALMACIJA .
 
NAPOMENA: NA NEKIM PLAKATIMA, "IZVORIMA S NETA"  OD PRIJE- NE PIŠE DA NASTUPA KLAPA SV. JURAJ, STOGA ĆU PROVJERITI !? :)
NOVO S RADIO SPLITA, 28.9. - 10,30 H : ČLAN ZBORA "AGAPE" IZ ZAGREBA, ISTAKAO JE DA IM JE SPLIT BIO VELIKA ŽELJA, JER NIKAD DO SADA NISU NASTUPILI U OVOM GRADU! OD UKUPNO 400 KONCERATA DO SADA,"AGAPE" JE ODRADILA NAJMANJE 80% OVAKVIH HUMANITARNIH KONCERATA. DOLAZI ZBOR OD 14 ČLANOVA UZ 4 ČLANA PRATEĆEG BENDA. ŽELJA IM JE DA PREKO UDRUGE "ZA BOLJI ŽIVOT" POMOGNU ONKOLOŠKOM ODJELU KAO I JEDNOJ OBITELJI OD POSEBNE SOCIJALNE SKRBI . GOSPODIN S KOJIM JE OBAVLJEN RAZGOVOR, NIJE MEĐU GOSTIMA NAVEO I KLAPU SV. JURAJ - A NA OVOM PLAKATU PIŠE - NA NEKIMA NE PIŠE ?!   
PAŽNJA : IZ PROGRAMA KLAPE SV. JURAJ ONI SU SUTRA U IMOTSKOM: 29.09. ( nedjelja) IMOTSKI – nastup klape Sveti Juraj-HRM na promociji knjige fra Željka Tolića „I bi tako“ u franjevačkom samostanu u Imotskom u 19 sati.- OSIM AKO NEĆE IZ IMOTSKOG DIREKTNO U LORU ?! NA PLAKATU SU NAVEDENI, A NA RADIJU IH GOSPODIN IZ "AGAPE" NIJE SPOMENIO KAO GOSTE ?!
NAJNOVIJE - 11,40 h- PROVJERENO ! : KLAPA SV. JURAJ JE VEČERAS U SLAVONIJI , KONCERT U LAZAMA , SUTRA SU U IMOTSKOM !!! - ZNAČI, IPAK JE GREŠKA NA OVOME PLAKATU.
****
 
MISLIM  DA JE OVAJ HUMANITARNI KONCERT KAO I ONAJ ODLIČNI  HUMANITARNI  U HNK SPLIT - Večer francuske šansone - "MON A MOUR" , ZAHVALJUJUĆI MIRELI I ARIJANI :) - 11/2012 - KADA SMO DONIRALI ZA OVAJ NOVI ONKOLOŠKI ODJEL , O ČEMU SAM DALA ČLANAK - SJEĆATE LI SE ?:)! DOĐITE OPET I NAPUNIMO "LORU"  I POMOZIMO OVOM ODJELU !!!! TREBAJU NAS !!
 
**********************************************!
TEMA 3 - FESTIVAL BOSANSKOG HUMORA PRVI PUT U SPLITU !:)
*****************************
BOSANSKI HUMOR DOLAZI U SPLIT , ZADAR I METKOVIĆ
- LISTOPAD/ STUDENI 2013 !
 
U STUDIJU RADIO SPLITA JUTROS JE GOŠĆA BILA  ORGANIZATORICA SPLITSKE UDRUGE ZA KULTURU I KOMUNIKACIJE "KULTIVITIS" , MARIJA STANČIN, SPECIJALIZIRANE ZA HUMORE .
RADI SE O "JESENI SMIJEHA" ILI "FESTIVALU SMIJEHA - FESTIVALU BOSANSKOG HUMORA" U SPLITU TIJEKOM OVA DVA JESENSKA MJESECA-LISTOPAD/STUDENI !.
 
NAKON NOVE GODINE ZA VALENTINOVO I ZA DAN ŽENA , BIT ĆE VRIJEME ZA HOMOR IZ SRBIJE, ALI O TOME ĆE BITI NAKNADNO RIJEČI.
 
"FESTIVAL BOSANSKOG HUMORA"- SVE 4 PREDSTAVE DOLAZE IZ SARAJEVA I TO NAJBOLJE KOMEDIJE U ZADNJE DVIJE GODINE IZ CIJELE REGIJE.
 
PRVA PREDSTAVA JE U SLIJEDEĆU SUBOTU, 5. 10 . -  "JA,MAHALAC" , PREMIJERNO, PREMA JAKO POPULARNOJ KNJIZI U BIH , AUTORICE INDIRE KUČUK-SORGUČ  - "JA, MAHALUŠA" , NAJVEĆIM BiH BESTSELEROM , KOJU ZOVU " BOSANSKI SEX I GRAD", A  KOJU KABARET-PREDSTAVU USPOREĐUJU S PRVOM SARAJEVSKOM "AUDICIJOM" :)
TO JE PRIČA , TIPA MUŠKOG SEXI-GRADA, KOMEDIJA U KOJOJ ĆE SE SVI MOĆI PREPOZNATI. U "MAHALCU" ON JE MAHALAC , ŽIVI ŽIVOT KAKO DRUGI ŽIVE. ZA NAGLASITI JE DA JE GLUMAC U TOJ KOMEDIJI DRAGAM MARINKOVIĆ MACA, POZNAT NAŠOJ JAVNOSTI PO RIELITI ŠOU , OPERACIJE TRIUMF .
PREMIJERA JE BILA NA SCENI 55 KAMERNOG TEATRA U SARAJEVU , I DVA TJEDNA PRIJE, NIJE SE MOGLO DOĆI DO KARTE, BILO JE OKO 2000 GLEDATELJA !  DRAGO NAM JE DA JE SPLIT VEĆ PREPOZNAO TAJ SPECIFIČNI BOSANSKI HUMOR I OVDJE ĆE SE MOĆ VIDJETI KAO " ŠTA SE IZA OGRADE RADI":)   
METKOVIĆ,  3. 10..,20 H - GRADSKO KULTURNO SREDIŠĆE, 
 ZADAR,, 4.10. , 20 H -  MALA DVORANA ŠC K. ĆOSIĆ
 
***********
DRUGA JE PREDSTAVA "RECEPT ZA BOLJI ŽIVOT" , SUBOTA,  19. 10. S POČETKOM U 20 SATI, KAO I SVE U DVORANI ORH POLJUD , POZNATIJOJ KAO "LORA",  PO CIJENI ULAZNICE OD 60 KN ZA KOJU ĆE SE SPLITSKA PUBLIKA NASMIJATI DO SUZA !
MORAM NAGLASITI, REKLA JE MARIJA, OVE GODINE U SVIBNJU, PUBLIKA JE BILA ODUŠEVLJENA PREDSTAVOM "RECEPT ZA BOLJI ŽIVOT" I NA TRAŽENJE SIMPATIZERA, OVA ĆE PREDSTAVA BITI OPET PRIKAZANA ! TO JE TEATAR LIBERTIN, DVA SJAJNA , MLADA, SVJEŽA GLUMCA ,EMIR FEJZIĆ I ADNAN GORO,  AUTORSKI DVOJAC OVE PREDSTAVE KOJA JE U KRATKOM ROKU POSTALA VELIKI HIT !
 DOĐITE TU SUBOTU - 19.10. ,  U "LORU" :)
ZADAR, 17.10., 20H, MALA DVORANA ŠC K. ĆOSIĆ
METKOVIĆ, 18.10, 2H, GRADSKO  KULTURNO SRDEIŠĆE
 
***********
U STUDENOME I TO U SUBOTU , 8. 11. BIT ČE PREDSTAVA "NAŠA STVAR" ILI "COSA NOSTRA" , RADI SE O JEDNOM LJUBOMORNOM TROKUTU U KOJEM SE DVIJE ŽENE BORE ZA NAKLONOST JEDNOG MUŠKARCA :) ZNAČI TO JE ŽENSKA PRIČA , DVIJU SJAJNIH GLUMICA , JEDNE NAM POZNATE IZ "LUD, ZBUNJEN, NORMALAN" , MINKA MUFTIĆ , A UZ NJU GLUMICA ELMA AHMETOVIĆ . (na plakatu drugo ima ?!) BIT ĆE SMIJEHA DO SUZA !!!
METKOVIĆ, 6.11., 20H, GRADSKO KULTURNO SREDIŠĆE ,
ZADAR, 7.11. 20H, DVORAMA ŠC K. ĆOSIĆ
 
NA PITANJE VODITELJICE , OD KADA JE ZAVOLJELA  MARIJA STANČIĆ,  BOSANSKI HUMOR, ORGANIZATORICA UDRUGE  JE ODGOVORILA DA JE SVE POČELO PRIJE 18 GODINA KAD JE U SPLITU GOSTOVAO SJAJNI ZIJAD SOKOLOVIĆ I TAKO JE SVE KRENULO.
 
***********
U SUBOTU, 23. 11. ŠLAG NA KRAJU  "MAHALUŠA" , ZNAČI PREMA KNJIZI OD KOJE SMO POČELI NA POČETKU RAZGOVORA "JA, MAHALUŠA" , GLUMICA JE SJAJNA NELA ĐENISIJEVIĆ . U  PREDSTAVI IGRA SJAJNI NENAD TEŠIĆ , GLUMAC, SVIRAČ, IZVOĐAČ, SVE U BOSANSKOM MANIRU, JER  TU SE RADI O MUŠKO-ŽENSKIM ODNOSIMA, KOJA OBARA REKORDE GLEDANJA . SVE SE ODVIJA  UZ PLESNU SKUPINU KABARE . ONI SU PRVI PUT U HRVATSKOJ, PRVI PUT, ZNAČI, U SPLITU , A ZATIM ĆE FESTIVAL GOSTOVATI U METKOVIĆU TE ZADRU. SVE SU PREDSTAVE PUNE SONGOVA I ZA CIJELU SU OBITELJ ! SMIJEH I DOBRA ZABAVA SU ZAGARANTIRANI !:)
 
NA KRAJU JE MARIJA STANČIĆ PREDLOŽILA DA SE U STUDIO RADIO SPLITA POZOVE "MACA" UOČI SAME PREDSTAVE I DA SE PODIJELI KOJA ULAZNICA ! :) VODITELJICA JE OBEĆALA DA ĆE JOŠ BITI RIJEČI NA VALOVIMA RADIO SPLITA O TIM PREDSTAVAMA !
 
MOJA ISPRIKA - AKO SAM ŠTA IZOSTAVILA, BIT ĆE  NA PLAKATU :)
STIGLA SAM MALO ODGLEDATI YT-OVE :))))) 
DOPUNILA SAM, DATUME ZA ZADAR I METKO PREMA MEILU !:)
 
"HUMOROM KONTRA DEPRESIJE" :)
nasljednica @ 02:02 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 26, 2013
DRAGI MOJI,ČITAJTE PO TEMAMA ŠTA VAS ZANIMA :);)
 
TEMA 1. Sinoć, srijeda, Radio Split je reprizirao Večer mješovitih klapa u Komiži, otok Vis.
U prošlom sam članku dala raport "iz prve ruke"  mog Dopisnika s Visa, iz Visa,a iz sinoćnjeg RAZGOVORA nakon Koncerta prenosim vam slijedeće.
Urednik muzičkog programa Radio Splita, g. Edo Gracin razgovarao je s D. Mladinom, čelnim čovjekom FDK Omiš.
Dražen Mladin nije krio svoje oduševljenje prijemom klapa u Komiži, sinergijom publike i izvođača, prepunih emocija, jer je stvarno bilo odlično, i pun pogodak.
Kako je uopće došlo do toga da se u Omišku priču uključi naš prekrasan otok Vis, pita Edo, koji je na margini svega, a znamo  da je trebala biti u Opuzenu prije samog Festivala i da je odgođena?!
Mladin je rekao slijedeće: Ideja je potekla od domaće klape s Visa, koja je iskazala veliku želju - zašto mi ne bismo bili domaćini jedna tekve večeri. Naišli smo na njihovu Načelnicu sa zaista velikom vizijom i prihvatili smo njihov prijedlog i nakon viđenog i doživljenog , Mladin je naglasio da je ovo početak jedne plodonosne suradnje FDK Omiš i sjajnoga otoka ,koje je ovih dana imalo Dane rogača, dobilo priznanje Slobodne Dalmacije kao najljepšem mjestu u Dalmaciji.
Zatim nastavio: Mi nismo mješovitim klapama rekli HVALA, trpile bi te mješovite klape, selektirane su godinama i gdje bi prezentirali svoju uvježbanost, svoje sate i dane rada, gdje bi se prezentirali  za takmičenje i za nagradu . Stoga smo u Komiži  donijeli ono što je lijepo u klapskom svijetu, mješovite klape i što je zanimljivo i klapu iz Bosne i Hercegovine, odličnu klapu iz Čapljine.Bila je to prava večer za sladokusce!
Večer je bila sjajna, klape su bile sjajne, sve su bile na vrhu izvedbe, radilo se samo o nijansama i sve su klape zaslužile FALKUŠU , koja je i bila nagrada ove Večeri. EVO DVI FALKUŠE ZA KAMPANELE - ČESTITAM !:)
Mladin je ipak istakao da i on osobno misli da su "Kaštelani" (mislio je na klapu Kampaneli ) bili ipak u tim nijansama najuvjerljiviji, što je potvrdio i stručni ocjenjivački sud , ali i publika, koja je bila fenomenalna.
Mladin je rekao Edi Gracinu  : Hvala i vama , radio Splite i "čuvajte nas" !
Nakon što su u eter pustili pjesmu Projden kroz pasike , Edo je rekao, da je sad konačno s FDK Omiš gotovo, na što je Mladin rekao da nije, jer da se treba u Lisinskom održati u studenome tradicionalna završna godišnja večer FDK, gdje ide 8,9 muških i ženskih klapa i najbolje s ove Večeri mješovitih klapa. Ide se dalje, nema prekida u gradu festivala klapa. FDK svoju zadaću sjajno izvršava i imamo sjajnu situaciju na ovom području.
Edo je istaknuo da je ove godine FDK bio izuzetan, imali ste na Izlučnoj večeri Samoance ( op.a. klapu iz Novog Zelanda, za koju sam najavila da će biti poseban članak ) .
Da, rekao je Mladin, imate dobru moć zapažanja :) i ne samo to, evo i Komiža  je  postala sada naš novi centar, podcentar . Bacili smo sidro ovde i nadam se da će i ostati , jer bilo je odlično i zahvaljujem svima: domaćnima, klapama, ekipi Festivala i Radio Splitu !
Nakon pjesme Ju te san se zajubija u izvedbi klape Samoana, Edo je za kraj želio da posluša mišljenje domaćina, načelnice Komiže, Tonke Ivčević : Ovo je bila jedna od nezaboravnih večeri u našem gradu, bilo je stvarno očaravajuće i trudit ćemo se svi da zadržimo ovu Večer u Komiži te da i na ovakav način produžimo i obogatimo našu turističku sezonu. Započimamo već u svibnju s Viškom regatom , preko mnogih događanja, ovig dana u rujnu  Danima rogača i sada s ovim predivnim festivalom mješovitih klapa. Klape su predivne, Dom je bio prepun, iskazale su se velike emocije i mislim da su se svi jako dobo osjećali i mislim  da ćemo ponovo dogodine krajem rujna imati ovu Večer na zadovoljstvo svih sudionika, svih nas !
EVO IH !:) ukrala slike;) ima ih svigdi na Netu :)
E, VIDI SE NA SLICI- A NAŠ DOGRADONAČELNIK IVO JE KI KAMPAMEL :)  PAZITE MUŠKA KLAPA IZ ZG-ba  ZOVE  SE "KAMPANEL" !!! )
NEK SE ZNA : S PORTALA FDK OMIŠ:
- Večer mješovitih klapa  u kojoj je nastupilo ukupno 9 klapa : FALKUŠA (Zagreb), KAMPANELI (Donja Kaštela), KOMIŽA  (Komiža),  KURENAT (Mljet),  PROĆULIĆ (Smokvica),  PULENA (Korčula), SIGNUM (Čapljina, Bosna i Hercegovina), SLAVIĆ (Zagreb) i  VOLAT (Pučišća).KLAPI KAMPANELI , PRIPALE SU OBE NAGRADE ( to piše:)  Klapi Pulena s Korčule pripala je druga nagrada, a klapi Signum iz Čapljine (BiH) treća nagrada stručnog ocjenjivačkog povjerenstva.  Najuspješnijim klapama u Večeri mješovitih klapa, koja je u Komiži održana po prvi put, dodijeljene su nagrade u obliku Falkuše rad Zdenka Zanchia.
NOVO : 27.9. 13. H - KAKVO IZNENAĐENJE !!! I OMIŠU SAM SRELA - VODITELJICU KLAPE KAMPANELI - JOŠ NE MOGU VIROVATI?!
 
 
******
 
TEMA 2. Edo  je iskoristio priliku da nama slušateljima odmah iz prve ruke kaže kojih još to brojnih događanja ima na Visu , Komiži i Visu NARDNIH DANA.
 
Načelnica grada Komiže je potvrdila da nije još kraj turističke sezone ( na najsunčanijem otoku;) : Krajem rujna imamo  Evropsko prvenstvo u balotama, natjecanje na koje dolazi 12 ekipa i to iz : Portrugala, Njemačke, Rusije, Slovenije, Srbije i ostali, sve pod pokroviteljstvom FIBE i to je jedino EP koje će se ove godine održati u Republici Hrvatskoj. Mogla bi ja u ŽIRI ;):)
 
Načelnica  je  zatim rekla  da udruga  LAVURAT ZA POJA, Podšpilje,  i ove godine održava Okrugli stol gdje dolaze čak i Japanci  ( 30.9.- 5. 10.)- "Iskustvo Singapura u podizanju svijesti o prirodnim i kulturnim resursima” te ranije Simpozij : Anatomija otočkih gradova, otoka Visa, gdje dolaze ( 27. - 29. 9. ) brojni arhitekti iz svijeta, a  tema je urbane cjenline Visa i Komiže , dolaze mladi inžinjeri vođeni mentorima, koji će govoriti o novim inicijativama kojima bi oživili naše gradove.
 
Nakon toga smo mi slušatelji čuli lipu pismu o Komiži ( ovako nekako ?! - Komiža me u zagrljaj ote , moje riči i besane rime, slide njene oseke i plime, sve Komižon je cvalo i vonjalo , - moram je naći na YT, ako je Scardona nije zaštitila;):)
 
Na kraju ove divne radijske klapsko-informativne večeri, koja je u natjecateljskom dijelu završila pismom Samo moru virujem, Edo je još jednom zahvalio Načelnici najlipšega grada ( po izboru Slobodne, a Vis je po izboru Večernjeg lista ) iskazivši obostranu nadu da se vide i dogodine na Večeri mješovitih klapa.:)
 
Za kraj smo čuli novu klapsku pismu Oda dalmatinskoj pismi , kojom je započeo ovogodišnji  47. FDK Omiš  u večeri posvećenoj mo. Stipišiću , klape MRIŽE.
**************************************************************************
TEMA 3. EXSKLUZIVNO : KLAPA SV. JURAJ DANAS NA PAGU SNIMA SPOT ZA PISMU : DA MI NIJE OVE LIPE PISME . Javili su mi se jučer iz Zagreba, a  prema Planu njihovih nastupa ovih su dana-evo isječka da vas podsjetim :) :
 
5.)     26 .09 ( četvrtak) NOVALJA, o.Pag  - cjelovečernji koncert klape „Sveti Juraj“-HRM u Pastoralnom centru u Novalji s početkom u 19 sati 

6.)    28.09.( subota) SLAVONSKI BROD, Laze - cjelovečernji koncert klape „Sveti Juraj“-HRM na 20. memorijalu  Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata „Hrvatski sokolovi – Laze s početkom u 19 sati

7.)    29.09. ( nedjelja) IMOTSKI – nastup klape Sveti Juraj-HRM na promociji knjige fra Željka Tolića „I bi tako“ u franjevačkom samostanu u Imotskom u 19 sati 

PAŽNJA: MOJA DRAGA ZAVIČAJNA KLAPA PASIKA, IZ KOSTANJA, ODAKLE NAM JE NAŠA POLJIČKA JUNAKINJA MILA GOJSALIĆ ( moje djevojačko prezime, od tuda mi i nick:) NIJE MI SE STIGLA JAVIT IZ ČIKAGA I NE ZNAM DA LI SU SE VRATILI ?!:) ZNAM DA USKORO S KLAPOM  INTRADE IDU ZA AUSTRALIJU, A KAKO IMAMO "VEZU", KLAPU "SAMOANA", NE BI ME ČUDILO DA NE ODLETE I DO NJU ZILENDA ;):) CD STAROGRADSKIH PISAMA IM JE SUPER !-p.s. vratili su seeeeee :)!!!!

NOVO : 27.9.- 13 h - !!!!:)  - OSIM VODITELJICE KAMPANELI , U OMIŠU SAM SRELA PROF. ŠETKA, VODITELJA KLAPE PASIKA!!! DA, ONI SU SE VRATILI, TREBAJU ZA AUSTRALIJU, ALI IMAJU JOŠ POZIVA ZA - OPET U AMERIKU !!! OVE GODINE SLAVE I 15 GODINA SVOGA POSTOJANJA !!!! - KONCERT ĆE BITI - HM, TAJNOVITO JE JOŠ - LIPI POZDRAV MOJOJ ZAVIČAJNOJ KLAPI !:) OD GOJSALIĆKE ;):)!!!

*****************************************************************

TEMA 4. ZAŠTO PROF. NENU MUNITIĆA, "TATU" OMIŠ GUITAR FESTA "BOLI GLAVA" ?!  Srela sam ovih dana prof. Nenu: Šta ima nova ?!http://img708.imageshack.us/img708/3567/sam4788.jpg

NENO: Virujte mi, glava me boli !? ( vrti njome:)

JA: A da nisu sinusi, viroza ?! ( ja zabrinuto)

NENO: Ma ne, nije, smješka se, virujte mi toliko se natjecatelja već javlja, a da ne govorim, koliko onih koji bi želili biti gosti Omiš guitar festa 2014  ( op.a. ovo ja zbog index- mog članka - translate:) . Ne znam šta ću učiniti ( op.a. znam detaljnije, koji gosti, šta i kako, ali neću još u javnost ;):)

JA: Neno,ajme,a Omiš nema veliku dvoranu?! Najveće je ona u kampu i Kongresna hotela Plaža. Znam OGF raste , širi se, ono postaje tisno. Hoće li biti bar gotova Sportska dvorana na Priku kraj Studenca ?! Joj od kada se govori u našem Omišu o toj našoj neophono potrebnoj dvorani, desetljećima - uh ?!

NENO: Ne znam, ali znam da će biti male ove koje imamo, boli me glava :)

JA: A  znam, razumin te , lipo je čut da te zbog toga boli glava :)! Joj, Neno, koja je to šteta Gradu- da nemamo veću dvoranu , koliko bi ljudi tih 3-4 dana s produženim vikendom 6-7  dana , došlo iz cilega svita u Omiš i svi bi bili zadovoljni i natjecatelji i gosti i iznajmljivači soba, apartmana, hoteli, ali i GRAD !

KAKO MOGU POMOĆ NENI ?! KAKO POMOĆ MOM GRADU OMIŠU ?! MOŽE LI SE UBRZATI IZGRADNJA  SPORTSKE DVORANE NA PRIKU - PA NIJE NI SPALADIUM ARENA BILA GOTOVA ZA EP U KOŠARCI ?! NEKA OSTANE POLA NEDOVRŠENO, ALI NEK SE ZAVRŠI BAR DVORANA.  Sportska dvorana

NATJECATELJI,ONI MLAĐI DOLAZE  S RODITELJIMA, NEKI S CIJELOM OBITELJI,  PROFESORI IZ CIJELOGA SVIJETA  PREPOZNALI SU NAŠ NOVI "HRVATSKI BREND" U NAŠEM LIJEPOM GUSARSKOM GRADIĆU! A JOOOJ, ONAJ NOVINAR-MOJ, UH, PREZIMENJAK  PIŠE U "SLOBODNOJ" NEKI SERIJAL "PING-PONG" OKO TE DVORANE IZMEĐU BIVŠEG I NOVOG GRADONAČELNIKA, A NIKAKVE KORISTI OD TOGA "ZA NAS " - SAMO ZA NJEGA ! A JEL PRIPREMIO  ČLANAK UOČI 5. OGF, 2014. -DA JE  U OMIŠU U RAVNICAMA UMISTO BOMBE :)))), PRONAĐEN  NEKI RADIOAKTIVNI  KOMAD IZ  ČERNOBILA ?! 

EVO IMAN JEDNU IDEJU : MINISTRICA MRAK, ONE PARE ŠTA KAŽE DA MINISTARSTVO GRADITELJSTVA IMA ZA PLATIT RUŠENJE BESPRAVNO IZGRAĐENIH OBJEKATA, NEKA IH USMJERI U DOVRŠETAK IZGRADNJE DVORANE , UMISTO U RUŠENJE OBJEKATA, BOGU DUŠU GRIŠI ,A OVAKO BI JOJ JE OKRIJEPIO (da nam pomogne )!!! HM, ALI MORA SAMO MINISTARSTVO KULTURE I MINISTARSTVO TURIZMA UČESTVOVATI / PARTICIPIRATI U OVIM DOGAĐANJIMA OD DRŽAVNE VAŽNOSTI, JER JE POKROVITELJ OGF-A PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ ! GOSTI IZ CILOGA SVITA,SA SVIH KONTINENATA DOLAZE U NAŠ OMIŠ - PREPOZNALI SU LJUBAZNE DOMAĆINE ,TEMELJE ZA NJIHOV NAPREDAK U SVIRANJU GITARE, LIPOTE OMIŠA I OKRUŽENJA, OTKRIVANJE NOVIH KARIBA !!!

MOŽE LI NAM POMOĆ SVEMOGUĆI GRADONAČELNIK ZAGREBA, VELIKI PRIJATELJ GRADA OMIŠA, G-DIN. BANDIĆ,  KOJI JE ZALJUBLJENIK U MUZIKU, PJESMU I OMIŠ - FONTANE NAM NE TRIBAJU , IMAMO MI VODE, CETINA I MORE :)?! 

MORAT ĆU NA OVU TEMU S GRADONAČELNIKOM POPRIČAT,JER SVE SE MOŽE,SAMO TREBA VOLJE I TREBA MU DOBRA SAVJETNICA ZA TURIZAM I KULTURU,ALI I ŠIRE ! TU SAM ! KUĆI -BEZ POSLA,AL UVIK U POSLU !

POZDRAVLJA VAS OMIŠKA GUSARICA-RUŽA CRVENA :)

A, NE , NE ,- TEMA 5. - NEMA JOŠ POZDRAVA :) EVO VEČERAS (26.9)  U OMIŠU, DIVNA BABSKO-LJETNA VEČER, UOČI 14. MOTO SUSRETA, KOJI SE NA VELIKOJ OMIŠKOJ PLAŽI ODRŽAVA OD 27-29. 9. 2013. ( OVAJ VIKEND) :) !EVO SLAJD - DA VIDITE KAKO JE VEČERAS. TAMBURAŠI SAMO ŠTO NISU POČELI SVIRATI , KAŽU MI, KAO I SVAKE GODINE- A SAMO 100 M OD ĆAĆINE MI KUĆE ! JOOOJ ! OVAJ SUSRET JE POD SLOGANOM "DOBRO DOŠLI, MOTORISTI" ! IMA NA STOTINE MOTORA, SVIH BOJA, MARKA I VELIČINA. LANI SAM POSLIKAVALA PO DANU, MILJUN MALIH ŠATORA GDJE SU MOTORISTI SPAVALI PORED SVOJIH LIMENIH LJUBIMACA I NEKE KAKO SE KUPAJU, KAKO SPAVAJU NA PLAŽI :) ŽIVO, ŽIVO, ČUJU SE SLAVONCI, ZAGORCI, RIJEČANI, SLOVENCI, CRNOGORCI, BOSANCI , ENGLEZI - ZATO JA ČUJEM POPODNE MOTORE- A ŠTA ĆE TEK SUTRA BITI - BRRUMM, nađoh  ovo !!!  http://youtu.be/Tq_fEHyuXFE  , pozdrav ŽUPANJI , ima link i od lani- 2012 - pogledajte kako uživaju - BAŠ VAM HVALA ! P.S. KAFIĆ NA UGLU SE PREUREDIO :))))


POZDRAV IZ BAJNICA (Pola puta ST-OMIŠ, ) NA MAGISTRALI  ČUJEM ESKADRILU MOTORISTA - SRETAN PUT I UGODNU ZABAVU ŽELIM U MOM OMIŠU :) MORE JE JOŠ LIPO ZA KUPANJE :) UŽIVAJTE  :)  !!!
http://img801.imageshack.us/img801/49/sam4907.jpg
 
 
NAŠU EKIPU "OMIŠKI GUSAR" POZNATE-BILI SU PRATNJA BIJELOJ LIMUZINI  S GITAR-MAHERIMA ,OMIŠ GUITAR FESTA :) IMA ČLANAKA PUNO :)!
NOVO , 27.9.- U OMIŠU SAM JUTROS POTRAŽILA I UPOZNALA AUTORA YT-OVA S MOTO SUSRETA U MOM OMIŠU ( YOU TUBE JE GORE , IZNAD:) . KAŽE DA SU IZ ŽUPANJE U NAS VEĆ PETU GODINU ZA REDOM ! IMA KUPAČA , MORE LIPO, SAD JE I SUNČANO !!
"MOJI" SU "UDOMILI" EKIPU IZ SLOVENIJE :) !!
 

nasljednica @ 12:09 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
nedjelja, rujan 22, 2013
 
Pjesma liječi sve u životu pa tako i malo razočarenja nakon košarkaške utakmice ( neću spominjat protiv koga:) u petak 20.9. 2013, ali i večeras kada ovo pišem :)Ma super - Bogdanović je u TOP PET- KOŠARKAŠKA GROZNICA OPET TRESE HRVATSKU!!! HVALA VAM, MOMCI ! :)
 
U našoj omiškoj župnoj crkvi Sv. Mihovila Arkanđela, u petak, 20. rujna 2013.  pod pokroviteljstvom Grada Omiša,  u organizaciji Centra za kulturu Omiš, s početkom u 19,30 sati, održan  je odličan i neobičan Koncert Zagorskog okteta i ženske klape Kurjože.
 
Jako lijepi i neobičan Koncert Slovenaca i Dalmatinki bio je prava poslastica !
 
Grad Omiš  je više 30 godina  GRAD PRIJATELJ  sa Zagorjem ob Savi .
 
ZAGORSKI OKTET , čini osam muškarac ( op.a. znam da nisam otkrila toplu vodu:) i izgledaju kao naša "klapa",ali tako i pjevaju. Okupili su se 1977. godine te od tada njeguju bogatu tradiciju zborskog pjevanja, a njihova suradnja s Omišem traje od 1980. godine.  Iako sam ih i nekih ranijih godina imala priliku čuti, raspitajući se, doznala sam da je sve počelo od ondašnje "stare" klape  ”Omiš”  te nastavljeno s klapom “Puntari”. U preko 30 godina prijateljtva, razmjenjivali su koncerte jedni drugima ,ŠTO JE ZA SVAKU POHVALU!
Zagorski oktet:1. tenor: Kržišnik Tomaž, Strnad Milan; 2. tenor:  Škrabar Štefan, Kržišnik Gregor; 1. bas: Očkon Jurij, Kogovšek Tomaž; 2.bas : Jenko Zdravko, Fale Anton  pod voditeljskom palicom prof. glazbe Urške Magdalene Kos od 2002. g. Oktet je vrlo popularan i u svojoj zemlji i izvan nje. Do sada su snimili pet nosača zvuka. Za svaku pohvalu je činjenica da Zagorski oktet ima potporu renomirane tvrtke EVI te financijsku Općina Zagorje.


Vrijedi zabilježiti čime su nas počastili tu večer. U prvom izlasku :
1. VEČERNI ZVONI  ( I . Hladnik , A. Medved)
2. ZGODNJA DANICA - narodna
3. JEZUS NAJ ŽIVI ( A. Mihelčić )
4. VEČERNI AVE  ( A. Foster, A. Merhar )
5. TRAVN,ČI SO ŽI, ZELENI ( Prir. France Marolt, narodna)
 
Elegantno odjeveni  uz glasove koje je bilo prekrasno čuti u našoj Župnoj crkvi, dobili su naš dugotrajan zasluženi pljesak !
 
Nakon Zagorskog okteta , nastupile su gošće Koncerta , naša simpatična ženska klapa, klapa iz mog susjedstva - KURJOŽE, u prijevodu : Znatiželjnice ( op.a. dijeli nas "pogranični prijelaz"  OPĆINA DUGI RAT i PODSTRANA, prema Splitu :).


Žene lijepe, decentno odjevene, uhu i oku uvijek ugodne, klapa KURJOŽE, okupile su se 2006. godine. Znam da su prošle godine , 2012,  dobile posebnu nagradu Općine Podstrana ( op.a. jako uspješne Općine ! ) za njihov doprinos u kulturi. Ove su godine u lipnju sudjelovale prvi put na VI. Međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih ansambala "Lipanjski zvuci" u Petrinji i bile apsolutne pobjednice. Osvojile su Zlatnu plaketu i  Grand prix !
Vrijedno je navesti da su 2011. godine u Zagrebu osvojile Zlatnu plaketu na Prvom natjecanju tradicijske vokalne glazbe 2011. g. i Zlatnu plaketu na Festivalu klapa "Školjka" u Pakoštanima. Kako im je dobra bila 2011. godine, dokaz je i Prva nagrada žirija na Međunarodnom natjecanju klapa u Pernastu, Crna gora.
( op.a. to sam vam pisala u članku o klapi Rečina iz Šibenika , koje ovim putem pozdravljam !:)
Voditelj im je prof. Mirko Radan, koji vodi i mušku klapu "u usponu"- MRIŽA iz Splita , koji su na 47. FDK Omiš 2013.  dobili  Zlatni leut prema glasovima publike  i soparnik :) -( op.a. o njima sam pisala  i da su nastupili na Koncertu za Dan Grada Omiša i na večeri posvećenoj Šjor Ljubi Stipišiću ovo lito u Gradini, Solin - i njih ovim putem pozdravljam ! Zadnji put smo se sreli u Žrnovnici na Večeri klapa, bili su kao i ja "publika":) !
 
Klapa KURJOŽE su nas počastile izvedbama :
1. JUR VEČERNJI GORI  ( zapis i harmonizacija A. Vezilic)
2. CVIĆE MOJE ( Josip Hatze -op.p. uvijek je pjevam, a ne znam čija je :)
3.  MOJ BRODIĆ ( K. Magdić, stihovi I. Oreb) 
4. NOCOJ PA OH NOCOJ ( Fr. Venturi , slov. narodna)
5. CETINAAAAAAAAA  ( D. Žanko, Obrada M. Čačija)
 
Treba li napisati da je i klapa KURJOŽA pobrala naš veliki i dugotrajan pljesak :) ! Uočila sam poseban "vodeći zanos" i ono poticajno pjevanje njihove sopranistice, ( op.a. mislim da se zove Monika :)  koja je ujedno i davala početni tonalitet pjesmama i cijelim tijelom " u nekakvom zdušnom zanosu", očima, ustima, pokretima ruku, predala se   i vodila  pjesme koje su nam pjevale. Ostale članice su je "slušale", nije bilo greške ! Bravo !


U svom drugom nastupu ZAGORSKI OKTET otpjevao nam je:
1. TEŠKO ČAKAL SEM VEČERA ( P.Kernjak)
2. BLEDI MESEC ( P. Kernjak, F.Rušan)
3. SPOMINI ( M. Kernjak )
4. CANZONA II - POD OKNOM ( W. L. Nigro, F. Prešeren)
5. STUDENČEK ( Prir. N. Zlobko, narodna)
 
Bilo mi je simpatično primijetiti , kako su za neke pjesme zamijenili mjesta, što samo dokazuje nama "laicima" ( op.a. kao na Koncertu kl. Sv. Juraj na Igrištu:) da je to i te kako važno !
Dobivši ponovno naš veliki, veliki pljesak - slijedio je  neizbježni BIS !

E !
Tada su se oni dogovarali, a "ja ne bih bila ja", da iz prve klupe nisam šapatom pitala : KOJU ĆETE SAD ?!:) naravno sa smješkom :)
I naravno, tako prirodni, spontani, nasmiješili su mi se dok je trajalo par sekundi dogovaranje i ja opet : Koju ćete, da zapišem ?!:))))
DOBILA SAM ŠTA SAM TRAŽILA - simpatičan odgovor visokog bjondastog člana : ČUT ĆETE ! :)))
Na naše veliko iznenađenje otpjevali su nam jako lijepu klapsku pjesmu "Plavi putevi mora" (M. Nardelli) koja je "nepravedno zapostavljena" ?! BRAVO ! :)

Plavi putevi mora
Pričaju beskrajne priče
A galeb ih sluša i pamti
I s vjetrom ih jedrima priča


Luke brodove zovu
A lanterne pale im želju
Na svakome prozoru cvjeta gle
Čežnja od čekanja duga


Tu za kormilom svojim
Mornar ih sluša i pamti
I odjek im čuva u srcu svom
Da jednom ih valima vrati


Isprika Zagorskom oktetu: Nisam na YT pronašla ni jednu od VAŠIH pjesama s ovoga Koncerta. Budući ste me oduševili izvedbom pjesme "Plavi putevi mora", ona svira uz ovaj članak, s mojom napomenom  na više YT uradaka, u kojima sam pohvale uputila UPRAVO VAMA - NEKA SE ZNA DA I SLOVENCI "PUNO LIPO PIVAJU KLAPSKE PISME !:)  

 Na kraju je ravnatelj Centra za kulturu Omiš , Denis Tafra, pozdravio nazočnog gradonačelnika Grada Omiša, dr. Ivana Kovačića i dogradonačelnika Ivu Tomasovića i nas nazočne te posebno drage goste Omiša iz Slovenije s nadom da će se ova tradicija dvaju gradova nastaviti i ubuduće , kao i drage gošće iz Podstrane.
Na samom kraju, uslijedila je razmjena poklona te je član Zagorskog okteta, ( op.a. mislim g. Anton , 2. bas, koji je davao intonaciju Oktetu :)  pozdravivši nas, rekao da ovo druženje s "Omišem" traje 33 godine i da se i on nada da će tako biti i ubuduće. Zahvalio se svima,a posebno našem Župniku što je u "Božjem hramu" u Omišu omogućio da se održi ovaj Koncert - dobivši naš veliki pljesak !
 
Koncert je bio toliko dobar da mi se njegovo trajanje od preko sat vremena , učinilo kao 20 minuta !
 
Da, lijepo je biti dio publike na Koncertu u simpatičnoj kombinaciji sloveskih riječi pjesama s dalmatinskim , ali i čuti kako dobro Slovenci pjevaju i "dalmatinsku pismu" !
 
Članice KURJOŽE su dobile RUŽE, ali ne samo one :))) Denis je i meni  i mojoj kćeri donio po RUŽU rekavši: Znao sam ,Zorana, da ovo neće tebi promaći :) Eto, Denis, hvala - nije ! Bilo mi je zadovovoljstvo da dam ovaj planirani članak i bez RUŽE :)  jer sam to željela - "da se ne zaboravi "   i da se dugo i ovaj čita na mom blogeru, jer je zavrijedio  :) !


Našem simpatičnom Omišaninu , Jošku Plastiću, koji uređuje portal FDK Omiš, a izgleda i Centra za kulturu (?! ) rekla sam ,da sam zbog njegove kritike ovo ljeto na Izbornoj večeri - kupila novi foto-aparat ;):) ma da, kupila bih ga i bez Joška i njegovih neumornih zezancija :)!!!!!
 
Po izlasku vani , pozdravila sam KURJOŽE i g. Mirka, ali nisam im se trebala posebno predstavljati - preduhitrile su me : ZNAMO MI VAS :)))) Bilo mi je drago čuti - da se moj glas daleko čuje :) !  Rekla sam im: Ako do sada nisam dala koji članak o vama , iza ovog Koncerta ću sigurno ! Puno vas ima na Izlučnim večima i teško mi vas je sve "pohvatati", što su njihov vrlo skroman Voditelj i KURJOŽE, shvatili sasvim opravdanim ! Stoga, ako u ove 4 godine mog blogiranja, nisam dala nijednu sliku ili koju riječ pohvale i za KRJOŽE ( op.a. što nisam baš sigurna) nadam se da sam s ovim člankom i slikama "ispravila moje zujanje" u vrijeme Festivala dalmatinskih klapa u mom Omišu :)! p.s. PA IMA VAS KOD MENE:))) KONCERT 1/2012- U ISTOJ OVOJ CRKVI SA KL. PASIKA, DUBRAVA, PUNTARI, MUČILO ME - IMA VAS JOŠ PUNO !! UPIŠEM "KLAPA KURJOŽA NASLJEDNICA" I NAĐOH I SLIKE,JOJ IMA VAS PRIKO 500 KLAPA!!:)))))
 
Veliki pozdrav  šaljem ZAGORSKOM OKTETU i KURJOŽAMA i svima koji su zaslužni za ovu večer u petak 20.9. 2013 . godine !!!! 
 

Dodatak 1. : Ljubaznoj Časnoj sestri sam u Crkvi rekla da sam tu pričešćena, krizmana , udata i da sam glumila Sv. Djevicu Mariju, što joj je bilo jako drago čuti, krstila moju unučad :) ! ALI - nešto sam izgubila tu večer - tražila sam više od dva sata , išla  po tu dragu Časnu, koja mi je ljubazno pružila pomoć u Crkvi te je ovom prilikom pozdravljam ( op.a. rekla je Časna da će BAŠ pogledat moj bloger:)!VIDJELE SMO SE SUTRADAN UJUTRO U CRKVI VEĆ OKO 7 SATI, NISAM NAŠLA "IZGUBLJENO"- BOGU HVALA,SVO ZLO BILO U TOME !:) 
Dodatak 2. Na povratku kući , iz đipa sam pozdravila na pola mosta PREKO NAŠE OPJEVANE CETINE - ZAGORSKI OKTET ( neki sa suprugama:)- DA, TO SAM VAM JA SVIRALA !!!! :))) LIJEPI POZDRAV I VAMA I JOŠ JEDNOM VAM HVALA NA LIJEPOM KONCERTU ! :) OP.P. dok ste VI večeravali, ja sam s "lampadinom" tražila moje izgubljeno blago-zato ste me vidjeli u onako kasnu uru :))) !
 
***************************************************************************************************
NAŠEM DRAGOM KOLEGI @POPETOVU, BLOGERU S OTOKA I IZ VISA, JOŠ JEDNOM ČESTITAM  PET GODINA  USPJEŠNOG RADA I SPOJA SLIKA NJEGOVOG ŠKOJA I ODABIRA PJESME UZ SVAKU OD NJIH I , VJERUJTE MI , NIJE TO NIMALO LAKO !  Dala sam recenziju o njegovom radu , ali koliko on ima slika npr. Prilova, na toliko bih mogla načina napisat članke o njegovom blogeru !
HVALA TI , POPE, JOŠ JEDNOM ŠTO SI SVIJETU I MENI PRIBLIŽIO SVOJ VIS !:)
 
      **************************************************************************************************
MOJ DOPISNIK SA ŠKOJA @POPETOV JAVLJA:   Sinoć (21.9.) održana je Večer mješovitih klapa FDK-a Omiš u Komiži, otok Vis. Ne znam kako je bilo, samo znam da je vani bio ogroooman red ljudi koji su čekali za ući !:) op.a.BRAVO!
Na Braču je ovaj vikend održan "Glos sa škrop"- festival otočkih klapa, Supetar. Po ocjeni publike najbolja je bila ž. klapa "ISSA" iz Visa. Mogle bi one brzo na FDK ako ovako nastave :) Od muških klapa Braciera.
HVALA , POPE ! ČESTITKE ŽENSKOJ KLAPI "ISSA" I NADAM SE DA ĆEMO SE UPOZNAT NA 48. FDK OMIŠ, 2014 :) !
P.S. JUČER SAM U SPLITU SRELA U BANKI ČOVIKA IZ KOMIŽE,KAŽE DA JE UNUTRA BILO PREPUNO NA OVOJ "VEČERI" I VIRUJE DA JE VANI OSTALO PUNO LJUDI,KAKO SAM MU REKLA. HVALA , DOPISNIČE!¨!
POPE, EVO S PORTALA FDK:)))) Klapa Kampaneli iz Donja Kaštela osvojila je prvu nagradu publike i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva- u Komiži .  Op.a. ONI su nam pivali na Dan Grada kada i Mriža :) ČESTITAM !!!!
 
Omiška gusarica - al olvejs - Ruža crvena :);)
***********
P.S. MORAM, MORAM  JOŠ JEDNOM I NA OVOM ČLANKU NAPISATI DA JE PJESMA "KRALJICA MORA" NA PUTU OSVAJANJA MNOGIH TOP LISTA, PROŠLI TJEDAN PO ODABIRU PUBLIKE BILA,NE SAMO ZLATNIK DANA VEĆ I NA KRAJU,ZLATNIK TJEDNA RADIO DALMACIJE ! ( op.a. ima, ima i o toj pjesmi moj članak, koji jako puno otvarate :)  Hvala vam i hvala svma koji su prepoznali ljepotu te pjesme klape Sv. Juraj ,HRM-a !
MORAM NAPISAT I OVO : AKO NAM NE UVEDU SANKCIJE I NA "PORIN-a" , NOSAČ ZVUKA POD IMENOM "KRALJICA MORA" VRLO LAKO BI MOGAO BITI NOMINIRAN ZA TU PRESTIŽNU NAGRADU !:)
nasljednica @ 23:44 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 19, 2013
 
SVE ME VIŠE SVRBI OD TEME O SANKCIJAMA I LEKSOVIMA !!!!
 
TEMA 1. Konačno top tema Dnevnika : Hrvatska košarka nakon 18 godina korak do medalje ! OĆETE POZNAT KOGA OD SVOJIH MEĐU NAVIJAČIMA ?!:)))
Iako su naši momci otišli bez velike pompe i vrlo skromni, tko je sumnjao u njih, sada gušta doma :) Eto kako sam ja to doživila korak do polufinala, naravno, uz ton do daske u našoj kući :)
PRED KRAJ UTAKMICE JEDAN KOMENTATOR KAŽE DRUGOME: SAD BIH JA ZAPJEVAO ONU ?! DA LI MOGU ?! - DRUGI MU KAŽE: NEMOJ, NE , NE ! ( OP.P. PRIPA SE I ON SANKCIJA :))) - JA TAD KAŽEM MOM NESUĐENOM OFICIRU IZ POSTA "KRALJICA MORA" : AAAAA SIGURNO JE MISLIJA NA ONU PIŠI MI BRATE, OOOO, PIŠI MI FRATELO, OOOOOO :)))) MOJ KAŽE: MA NIJE, NJIHOVA JEEEEE-PITAM: KOJA ?!-  MOJ : ČEKAJ, ONI SU VATRENI, ONI SU KAUBOJI, OVU SUUUUU- JA : DOK SE TI SITIŠ, JA ĆU PIVAT - PIŠI MI BRATEEE, OOOOO, PIŠI MI FRATELO - HAHHAAA ( OP.A. ZA ONE KOJI NE ZNAJU TO JE PREZIME UKRAJINSKOG IZBORNIKA :)))))
AKO NAŠI KOŠARKAŠI NEMAJU SVOJU HIMNU - AKO NEĆE IZABRAT "PRED TOBOM STOJI ŽIVOT, STOJI CIJELI SVIJET, OSAMNAEST TI JE GODINA TEK " :))) ONDA NEK BUDE " FRATELOOOOOO " :) ;)
ZNA LI NETKO DO VAS - KOJA JE NJIHOVA PISMA ?! : )
 
 
LEX FRATELO mi je puno draži  od onog LEXA, a da vam ne govorim kad vidim onu Vivien Li , ko da vraga vidin, ko onu Karlu del Fjuba ! Ima tko za to prima MALU plaću, nas nek ostave na miru !
 
ZA MOŽEBITNE SANKCIJE NEK ODGOVARA ONAJ VEĆINSKI 27% DIO GLASAČA ZA EU, A NE PREMIJER, KOJI JE SAMO "NASLJEDNIK" ( op.a. opet moj prezimenjak i imenjak ) U SVEMU OVOME - ZAR VAM NIJE JASNO TKO NAS JE DO OVOGA SVEGA DOVEO !
CAREMARKO- G. KARAMARKO, NE KORISTITE "TRENUTAK"-DI STE BILI KAD JE GRMILO?  VARATE SE GADNO AKO MISLITE DA BI LJUDI "VAMA" OPET DALI POVJERENJE !? HDZ JE PROŠLO NESVRŠENO I TEŠKO SVRŠENO VRIME ! ??
 
SAD BIH JA DA SAM NA VLASTI, PREDLOŽILA REFERENDUM ZA IZAČ IZ EU !
NIJE HRVATSKA NIČIJA - DA NE KAŽEM ŠTA!
NISU GINULI DA BI NAS OPET ČIZMA GAZILA!
UKINITE ONDA DAN NEZAVISNOSTI - JER SMO ZAVISNI I OVISNI !
U SPLITU TEMA:-UKINIT KOŠARKAŠKI KLUB SPLIT- ALOOO ?!
STADION "NOGOMETA 2020" U ZAGREBU-USRID LITA- ALOO ?!
 
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 
TEMA 2 . EVO NAM NOVE SANKCIJE: NE IDEMO NA EUROSONG!
ČEKAJTE DA SE POČEŠEM !!!
- PLAĆAMO 80 KN S KAMATAMA 20 PUTA VIŠE , AKO NISTE PLATILI 3 RATE IZ 2009- ONDA HRT NEMA LOVE - KRASNO! NEK VAM DADU HANDŽEKOVIĆ I LEKO & CO!
PA KAKO NAŠIMA IZ DIREKCIJE NIJE JASNO DA JE TO "KAPITULACIJA" HRVATSKE NA DRUGI NAČIN U GODINI KAD,TOBOŽE, SLAVIMO ULAZAK U EU  !
OSTANIMO BAR U PISMI TO ŠTO SMO-JER: VRIMEEEE JE OD MIŽERIJEEEE, SAMO PISMA OSTAJEEE !
PISMOM UZ SPOT KOJIM MOŽEMO STRANCIMA POKAZAT NAŠE LIPOTE, POZOVIMO IH K NAMA, U PROTIVNOM , ŠALJEMO SVITU LOŠU PORUKU : ZEMLJA NEZNANJA, TUKACA  I SIROMAŠTVA ?! MOJ STELLA, ČELNIK ČOVIK ZA TURIZAM NAŠE ŽUPANIJE POPINIT ĆE NA OVU ODLUKU - OBORIMO JE ! 
ALO, HRVATSKA TELEVIZIJO, TKO STE VI DA U IME RH DONOSITE OVU ODLUKU ?!
ĐIBONI JE PRIŠA GRANICE, DUO CELLOS ,GENIJALCI, ANA RUCNER - IMA JE ŠTA ZA VIDIT I ZA ČUT. ŽENA NE SAMO DA GENIJALNO SVIRA,ONA JE I PRELIJEPA KO "MLADA HRVATSKA" !
POZIVAM UDRUGU MUZIČARA HRVATSKE DA SE DIGNE KONTRA HTV-A , A MI , KOJIMA FALI LIPE PISME, NEPOJAVLJIVANJEM NA EUROSONG BILI BI ZAKINUTI PUNO.
LAKO ZA MENE/ NAS KOJI IMAMO DRUGE KANALE - GLEDAT ĆU/ ĆEMO MI TO SVE VEČERI, NE SAMO JEDNU !
IMATE VRIMENA. IMATE TUTIĆA, HULJIĆA, DUJMIĆA, ČULI SMO DA I KARAN PIŠE PISME ZA DORIS DRAGOVIĆ PA DAJTE NAM ZA OVU PRETPLATU ZA KOJU NE ZNAM ZAŠTO JE PLAĆAM (HTV NAJMANJE GLEDAM),A KAD PLAĆAM I MAXTV,DA NAM BAR TO NE USKRATITE . HVALA - JOŠ ĆU JA O OVOME !

PAMETNO JE ČOVIK REKA - SAD SMO U EU PRIPOZNATI !!!
 
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 
TEMA 3 : PLAN NASTUPA KLAPE SV. JURAJ RUJAN, LISTOPAD 2013 :)
 
OPET JE NA MOJU E-MAIL ADRESU STIGAO PLAN KLAPE KAO NJIHOVOM NAJVRIDNIJEM I NAJČITANIJEM "MEDIJU" ;) ALI I KAO NJIHOVOJ BOJ-NICI ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU ;)
 

MEDIJSKA NAJAVA NASTUPA KLAPE SVETI JURAJ- HRM ZA RUJAN I LISTOPAD 2013

1.)     20.09. ( petak) NAŠICE – cjelovečernji koncert klape HRM „Sveti Juraj“ povodom obilježavanja Dana pobjede u Domovinskom ratu s početkom u 18,30 sati

2.)     21.09.( subota) LJUTOMER, Slovenija – koncert najpoznatijih hrvatskih klapa  Masline, Cambija, Šufita, Sveti Juraj –HRM-a s početkom u 20 sati- ( BIT ĆE ŽIVO AKO DANAS TUČEMO LITVU ;):) !

3.)     23.09.( ponedjeljak) ZEMUNIK - 15. Obljetnica proslave Vojne kapelanije HRZ-a povodom proslave blagdana Svetog Mihovila –nastup klape HRM „Sveti Juraj“ na Svetoj misi s početkom u 11 sati koju predvodi mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij u RH

4.)     24.9.( utorak) SPLIT, Kašjuni – nastup klape HRM „Sveti Juraj“ povodom sijećanja na pogibiju Josipa Vranjića, prve žrtve HRM-a s početkom u 10 sati na spomen obilježju 

5.)     26 .09 ( četvrtak) NOVALJA, o.Pag  - cjelovečernji koncert klape „Sveti Juraj“-HRM u Pastoralnom centru u Novalji s početkom u 19 sati 

6.)    28.09.( subota) SLAVONSKI BROD, Laze - cjelovečernji koncert klape „Sveti Juraj“-HRM na 20. memorijalu  Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata „Hrvatski sokolovi – Laze s početkom u 19 sati
7.)    29.09. ( nedjelja) IMOTSKI – nastup klape Sveti Juraj-HRM na promociji knjige fra Željka Tolića „I bi tako“ u franjevačkom samostanu u Imotskom u 19 sati

8.)     3.10.( četvrtak) DUBROVNIK – CROATIA SUMMIT - nastup klape HRM „Sveti Juraj“ na svečanosti Croatia summita u hotelu Palace s početkom u 20 sati

9.)     5.10.( subota)  KRK – nastup klape HRM „Sveti Juraj“  povodom obilježavanja 472. God. Lepantske bitke na cjelovečernjem koncertu s početkom u 20 sati na kojem još gostuju klapa Kaštadi i klapa Zvonimir.

10.)  06.10.(nedjelja) MARIJA BISTRICA– VOJNO REDARSTEVNO HODOČAŠĆE 
- Nastup klape HRM na Svetoj Misi u 11 sati u izravnom prijenosu HRT-a
- Nastup klape HRM tijekom križnog puta u 15 sati

11.)  08.10. (utorak) POTRAVLJE, župna crkva – nastup klape HRM „Sveti Juraj“ na Svetoj misi i koncertu s početkom u 10,30 sati
12.)  10.10.(četvrtak) ZADAR, Dvorana  Višnjik –humanitarni koncert za djecu oboljelu od Arnold Chiari malformacije s početkom u 20 sati - ODAZOVITE SE !!!

13.) 12.10.( subota) DUBROVNIK - nastup klape HRM „Sveti Juraj“  na Svečanosti Parlamentarne skupštine NATO-a ispred hotela President s početkom u 17 sati

14.)  18.10.( petak) ČAKOVEC - nastup klape HRM „Sveti Juraj“  na Svečanosti prijema Zrinske garde s početkom u 20 sati

15.)  20.10.(nedjelja) ZAGREB, Dom HV Zvonimir– tradicionalni koncert klape za hrvatske branitelje i 100% ratne vojne invalide  u organizaciji „Bedema Ljubavi 1991“ u 11 sati 

SVAKA ČAST - POZDRAVLJA VAS RUŽA CRVENA I SRETNO PUTOVANJE

NOVO,21.9.: PJESMA "KRALJICA MORA"-ZLATNIK TJEDNA RADIO DALMACIJE !

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

TEMA 4 . - POŠTOVANI PREDSJEDNIČE, POŠTOVANI PREMIJERU I POŠTOVANI MINISTRE LINIĆU,

OVO SAM VAM DAVNO TILA NAPISAT,JER BI VRATILI VEĆI DIO POVJERENJA NAS BIRAČA, GLASAČA I DUŠOBRIŽNIKA, SMIRILI STRASTI UZMENIRENIH I PESIMISTIČNIH HRVATA ( JA SAM KLASA OPTIMIST, AL NISAM NI JA BLESAVA )  KADA BISTE NAPRAVILI ONO ŠTO I NAČELNIK METKOVIĆA ! SVAKA ČAST, CARE!

AKO JE RECESIJA, ONDA JE ZA SVIH ILI NIKOGA , AKO TRIBA REBNIT VEĆINU, ONDA I BOGATU MANJINU -  A VI ČINITE NAS LUDIMA I ZATO NE GLEDAM SABOR JER ME SRAM - SIDE , MOBITELIŠU I BEZ RIČI, A ZARAĐUJU. IĐU RUČAT,  PROŠETAJU I VRATE SE ! SKREŠITE IM PLAĆE NA PROSJEČNU HR ! BIO BI TO PRAVI POTEZ !!!

HVALA ! VIDIM DA VAM FALI PRAVA SAVJET-NICA !!!TEMA 5.- P.S. OVI HDZ NE ODUSTAJE-APOLITIČNA SAM-KOJA OSTAVKA I PRIJEVREMENI IZBORI ?! - ZA KOGA ?- ZA VAS !???

ŠTA JE SAD OVO ?! NASLOV S NETA -ala komedije :))):  

'Dokle ćete, gospodine Milanoviću zlorabiti našu strpljivost?' - KAŽE HDZ ?!

MA NU KO KAŽE ?! KOLIKO SMO MI BILI STRPLJIVI ?? PUSTITE ČOVIKA DA RADI SVOJ POSAL! NAROD VEĆINSKI - PRIKO 50% GA JE IZABRAO , NE  27% VEĆINSKI KOJI NAS JE UVEO U EU I HDZ !!!!!

POKRALI STE NAS , SAD MUDRUJETE - AJ UMUKNITE VIŠE I UĐITE U RUPE MIŠJE - DOSTA MI VAS JE VIŠE ! VI STE NAS UVALILI U EU I ZNALI STE ŠTA SLIJEDI ILI NISTE IMALI POJMA - ETO, SAD LOMITE KOPLJA NA ONOME TKO JE NAJMANJE KRIV !

OD JADA NISAM DALA  10-TI JUBILARAC POKRADENOG NAŠEG MOSOR-A D.O.O. OMIŠ, ZA IZRADU PVC STOLARIJE- 15.9. 2003- 15.9. 2013.!

NISAM ZABORAVILA, ALI ME BOLI KAO I SVE NAS POKRADENE ! OSTAVKU SMO TRAŽILI I VAŠU- PAAAAA - NIŠTA !!! MISLIM , NIŠTA OD OSTAVKE ! A OD OSTALOG - NIKAD VIŠE "VAMA"- NIKAD MANJE NAMA ! VRATITE NAM NAŠE - PA ONDA MAKNITE PROTIVNIKE VAŠE ! ZNAM - MALO MORGEN ! NEKI SU MISLILI DA ĆE NAM EU POMOĆ DA SE VRATI POKRADENO - JA ,NATURLIH ! ( ISPRIKA POŠTENIM HDZ-OVCIMA ! )

NEĆU SE NERVIRAT- ODOSMO NA PIR SUTRA:)

- AJTE ŽIVILI MI I UGODAN VAM VIKEND I NAVIJAJMO I DANAS  !!

HVALA SLOVENIJI NA GOSTOPRIMSTVU ! HVALA NAVIJAČIMA !!!

P.S.  20.9., -  DIV-BRODOSPLIT  ISPLATIO OTPREMNINE I ONIMA KOJI SU OSTALI NA POSLU - JEEE -ŠTO JE DANAS LIJEP I SUNČAN DAN :) !!! BUČ

P.S. 21. 9.- "KARLJICA MORA" Zatnik Radio Dalmacije!!:)

AJTE ŽIVILI, ŽURIM NA PIR ;:)))- VIŠANI NA KLAPE ! :) OJLAAA:)

JA SAM BILA SINOĆ U CRKVI SV. MIHOVILA U OMIŠU : ODLIČAN KONCERT :ZAGORSKI OKTET, ZAGORJE OB SAVI  I KLAPA KURJOŽE IZ PODSTRANE! BIT ĆE ČLANAK!:)

nasljednica @ 23:46 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
utorak, rujan 17, 2013
 
STRASTI NAVIJAČKE SE NE STIŠAVAJU - Moram ovo podijeliti s vama :))) EVO, IPAK , PAMTIT ĆEMO 14.9. 2013. - POLJUD I  ALEN NIŽETIĆ, "Ne damo te pismo naša" 2013- BIO JE I ZA COCU ! MISLIM  DA JE GLEDAO, GUŠTAO I PLAKAO OD SRIĆE !
 
 
 
 POZDRAV ALENU - mama mu je iz Omiša,ZNAN GA KA DITE, ujac iša sa mnom u Školu - ja sam ona žena, čijoj si ćeri poklonio svoj CD u - JOJ, BAŠ U STOBREČU NA 40. ROĐENDANU VEDRANA OĆASIĆA -NA ONOM KONCERU !!!:))))
Znate da živim na po puta Omiš-Split .DAVNO NIJE BILO TAKO ŽIVO  ! :)!
Subota popodne uoči velikog derbija, opet se vidilo da Hajduk živi vječno !
Opet kolone navijača sa nevijačkim rekvizitima iz pravca Omiša put Splita !
Svirale sirene, pisma se iz auta orila. Pisma u našoj kući :) navijačke :))))
U jedinom našem malom dućanu stajali su navijači iz Makarske, Imotskog, Vrgorca, Dubrovnika - da sam rekla: Ovde triba tabla : INA HAJDUK - smijali su se.A, e, kad ste tako ožednili ! :)
 
To NAVIJAČKO popodne s mojim golubićima i dječicom išla za Stobreč - PLAŽA PUNA KUPAČA,ALI i tamo predhajdučka atmosfera.Peklo se, roštiljalo već u parkiću uz rivu, majice, šalovi Hajduka. Iz svakog kafića Radio Dalmacija i navijačke pisme - opet ka u ona dobra stara vrimena.
 
Slikavali smo se,gledali ribice,PR Nevistica da ona mora do Jokera ?!:)
Ma kud ćemo tamo, sad je gužva ?! Morali smo-a to je prema POLJUDU!.
Kad , bentipasajarca, šta sve ovo vidim ( Aparat pun slika,ne mogu slikavat !) ko da traže  Bil Hladena- specijalaca ko unuk šta mi ima one legiće, one ka terminatore -  uniforma na njima- a izgledali su ka da će igrat ragbi-samo svi u crno ?!:)))
Unuk se propinjao sa sredine stražnjeg sjedala , ja kažem : Evo ti NINĐEGO :)))) Nisu bakaaaaaaa oni takviii :))))
Policijskih kombija ko da Obama dolazi u glavni grad Sirije - ma di mi ovo upadamo ?!  Jel se ovako čuvaju Hrvati od Hrvata - ma pretjerali su !
Stranci slikavaju, snimaju. SECURITI  na raskrižjima reguliraju saobraćaj - bolje bi ja ono izvela :))))
Unuk pita: Baka , zašto su oni  ovde ?!
Dušo, utakmica je.
Unuk: A ko igra ?!
Hajduk  i  Dinamo . Hajduk je iz Splita di se seka rodila, a Dinamo iz Zagreba di si se ti rodija:)
Unuk: Neka sam! Ja baka navijan za Hajduka.
Unučica: Ivane, ti navijač za DI-DA -MOJ , a ja za HAJD-U-K :)
Šta si Enice rekla , za koga ti mudrice bakina, pravnice, navijaš:)))
Unučica: Baaakaaaa pa za HAJD-U-K! :) ponavlja da bolje razumin :)
 
O kej - sad kad se vratimo kući ,upast ćemo didu u boravak i vikati za dišpet da se dida juti . DI- DA - MOJ ! DI-DA - MOJ !Nek  misli da navijamo za DINAMO:)
Unuk: Baka ja ću HAJD -U-K , HAJD -U-K!
Ivane, ma moramo dida najutit :)))) svi ćemo DI-DA- MOJ :)))
Tako je i bilo - vratili se kući, utakmica počela - a  mi uletili s rukama u zraku: DI-DA-MOJ, DI- DA - MOJ :)))))
A dida se raznježio - hahhaaaa MA KO JE DOŠA TO DIDU SVOME :))))
Unuk ( 5 g. ) me pogledao, unučici ništa nije jasno ni ne može ( 3 g.) , ja didu  šapćem da to znači DI NA MO - a njima rekla: AJMO OPET NAVIJAT , NAJUTIMO DIDA i svi : DI DA MOJ ! DI DA MOJ ! :) ONDA JE DIDA KAO VIKA , BIO JUT NA NAS :))) !!
NA POVRATKU IZ SPLITA -SIRENE  U 23 SATA I DALJE - MOJA BI  SAD- POK.SVEKRVA I JA UZIMALI TAVAJU (STOLNJAK:)) ILI BILI LANCUN I MAVALI SVIMA S DONJE TERACE - E, SITILA SE TIH LIPIH STARIH VRIMENA !!
 
Jedan motiv iz Stobreča to divno subotnje popodne:) 2 km od ST-a :)
 
 
A bilo mi je drago ovo : Na povratku u autu čujemo Edu  Pecija kako kaže : To je ono šta je Mamić rekao- da zavidi Hajduku na ovakvoj publici ! Mislim se i triba ! Hajdukovci su ginili na terenu ka u ona dobra stara vrimena - Hajduk živi vječno, možete u koncesiju dati Dioklecijanovu palaču-ali HAJDUKA- NE !   

 
I ETO OPET POLJUD 2013 - DOŠAO NA SVOJE - NE DAMO TE PISMO NAŠA - ORILE SU SE PISME S TRIBINA, A "PROJEKT" JE OVAJ PUT NAPUNIO POLJUD SA 27 000 LJUDI - SVI KO JEDAN- ZA NAŠEGA DRAGOGA COCU ! MISLIM DA JE GUŠTAO U BOLNICI - ZAPIVAT ĆE ON NAMA OPET NA POLJUDU ! POZDRAV COCI !
- A ŠTA SE PROJEKT "POLJUD"  NAKON 7 GODINA OSILIO I NAS NAPUSTIO- NJIMA NA DUŠU - BILI SMO IM SAMO ODSKOČNA DASKA - TAKO LJUDI GOVORE !  ŠTA JE NAJGORE - U GODINI KAD TREBAMO SLAVITI DA JE KLAPSKA PISMA UNESKO-M ZAŠTIĆENA ?!
NE RAZUMIN ORGANIZATORE NI-KA-KO !!! U GODINI KAD JE IZAŠLO TOLIKO DOBRIH PJESAMA, HIT DO HITA I  NJIH NIJE BRIGA !?
E PA GOSPODO, KOJE SAM VAS HVALILA DO SADA- MALO SE POSRAMITE !
NE TRIBA NAMA NI BINA, NI VIDEO ZID , NIKAKVE SKUPE STVARI NI ONE NOVOGODIŠNJE SVIĆICE,SAMO RAZGLAS I RASVJETA. POKRILI BISTE TO LAKO DOSADAŠNJIM ZARADAMA IZVAN "POLJUDA" ! AMEN !
DI JE ONAJ NOVINAR KONTRA STADIONIZACIJE KLAPSKE PISME?!- ON BI  NJU SAMO U MOJ OMIŠ ?! JE, MUDRAČE, A KAD SI ZADNJI PUT BIJA U OMIŠU ?! MOŠ, ČEHINJAMA, POLJAKINJAMA NA STOL PIVAT I TI I KLAPE NAŠE ! SVE SU TE "TVOJE KALETE I PJACETE" MOGA OMIŠA PUNE RESTORANSKIH STOLOVA  I STOLICA I BANAKA. BOKOVIMA, DA NE REČEM- ČIME ;), UDARAM U STOLOVE, A "GORNJIM DILOM TILA ;)" U TACNE KONOBARA :)) JEDAN ME I PROLIJA- NIJE BIDAN TIJA :)) - AJ SINKO, PRIPAZI MALO ŠTA PIŠEŠ ! "DAJ RUKU" ONOME O "KLAPSKOME SMEĆU" ! JOŠ SI PISA DA BEZ RAZGLASA A CAPELLA - JEL, OLI NA FDK OMIŠ-U NIMA RAZGLASA I MIKROFONA ?! DI TI ŽIVIŠ-KO TE PLAĆA ?!
ETO, BIJA JE POLJUD SA 27000 LJUDI- HVALA! - ARHIVA 2010 -ŠTA FALI SLIKI?! :)))))
 
 
COCE, OZDRAVITE NAM BRZO - ŽELI VAM OVA S LIVE BANDE :) !!!!
BENTIPASAJARCA , SKORO SAM IZ KUĆE "LETILA" ZBOG OVE SLIKE -SRIĆA DA JE DIV ZABRANIJA ŠKVERANIMA INTERNET ! S OVOG ME POLJUDA 2010. IMA NA YT- "RUŽA CRVENA"-A KAKO TAJ SCARDONA NIJE ZABRANILA  ;):)?
VELIKI POZDRAV I DRAGOJ MI TOMMY U  SAD-U !!! JAVILA MI SE ISPOD PISME "DA JE MENI S TOBOM KROZ PASIKE" NAKON KONCERTA ZA COCU U TROGIRU, ONO KAD JE KLAPA SV. JURAJ POZDRAVLA SVE DAME TAMO - ZABORAVILI ONE KUĆI - AL POSLI SU NA RADIJU ISPRAVILI - " POZDRAVLJAMO I SVE SLUŠATELJICE ;):)"- BILI SU DOBILI ŽUTI, CRVENI KARTON-SKORO ! :))))
 
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 
U BRODOSPLITU PORINUT TANKER UGOVOREN PRIJE PRIVATIZACIJE
 
Danas, 17. 9. 2013 ( nek se pamti )  u BRODOSPLITU je  uspješno obavljeno prvo ovogodišnje porinuće najvećeg broda do sada  čak i u svijetu , NAPRAVLJEN za 21 mjesec, - brod za prijevoz teških tereta duljine 152 i širok 27 metara namijenjen nizozemskoj tvrtki JUMBO SHIPPING, krštenog pod imenom Jumbo Kinetic, koji je malo i kasnio,a ugovoren u vrijeme "starog vlasnika". Koliko sam dana, mjeseci dijelila s Mojim nesuđenim Oficirom  ( iz članka o pjesmi Kraljica mora) vezano za dogovoren rok ovoga broda i njegove odgode, i kako takav nisu nikad radili , divio se Škveranima, a sve paralelno s događajima u Škveru - HOĆE LI OSTAT RADIT ILI NEĆE , mogla bih roman napisati .
NA SREĆU NAKON SVIH  "PROVJERA"  RADNIKA, MOJ NESUĐENI OFICIR POTPISAO JE NOVI UGOVOR I OSTAJE RADIT U ŠKVERU.JEDINI JE HRANITELJ U OBITELJI . HVALA DIV-u !:) LAKŠE SE DIŠE :)!
Budući sam dala jako čitane članke Nasljednica skoro krstila tanker i Moje prvo radno porinuće , gdje sam objasnila , što znači svečano , a što radno porinuće , evo našla sam na YT kako je to izgledalo, znači Novogradnja koju je vodio i moj muž. Trenutno se u  Škveru završava još jedan tanker, zadnji tanker, kojeg vodi i moj Ofricir - u svom dijelu posla, kojeg je ugovorio "stari vlasnik". Evo vam onaj o kojem sam pisala :) doživljaj sam vam prepričala i drago mi je da ga čitate.:) ! VIDITE KAKO SU LJUDI "SITNI" !! UHHHHH !
 
A, E,
ČESTITAM ŠKVERANIMA !:) ČEKAJU ČLANAK SA ONE FEŠTE- BIT ĆE!:)
 
OVO VAM JE MOJ SUTON SINOĆ :)  A DOK SE KUPAM, MUŽ VEĆ BERE :)))

ŽENA NESUĐENOG OFICIRA, BOJ-NICA RUŽA CRVENA ;):) 
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
JOŠ JEDNOM ČESTITAM HRM-U 22. GODIŠNJICU UTEMELJENJA!
DANAS JE SVEČANO U MAKARSKOJ !
ZNATE LI : DAN HRVATSKE RATNE MORNARICE obilježava se 18. rujna u spomen kada su hrvatski mornari na čelu s knezom Branimirom  887. g. u bitci kod MAKARSKE porazili MLETAČKO brodovlje, čime se želi posebno istaknuti hrvatska pomorska tradicija. 
http://img4.imageshack.us/img4/5029/dsc00022kdq.jpg
U MAKARSKOJ ĆE  DANAS U  SKLOPU DNEVNE SVEČANOST BITI I REKONSTRUKCIJA BITKE  IZ 887. s - GUSARIMA !:) (slika :arhiva Vel. Gus. Bitka-OMIŠ:)
nasljednica @ 18:56 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
petak, rujan 13, 2013
 
Živili VI meni, dragi moji ! Pročitajte šta vas zanima :
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 
DANAS,13.9.2013. - POPODNE - TV JADRAN , EMISIJA "ČAKULA NA JADRANU " U 16, 30 SATI, GOŠĆA JE NAŠA DRAGA RUŽA JOLIĆ, JEDINA ŽENA GUSLARICA U HRVATA ! TU MI JE VESELU  VIJEST JAVILA SINOĆ NAŠA DRAGA GĐA.  MLADENKA GRUICA , KOJA JE BILA GOŠĆA U TV JADRAN-ovoj EMISIJI "VELIKI LJUDI" 23. 8. 2013. !
S OVOM VIJEŠĆU ME JUTROS  PROBUDILA SVA SRETNA I NAŠA RUŽA - JA SE VEĆ STALA SMIJATI : ZNAM , ZNAM, SVE ZNAM.GĐA. MLADENKA GRUICA JE RUŽU PREPORUČILA TV JADRAN-U.
O RUŽI  SAM VAM PISALA, DA JE NAKON OMIŠA I DANA DRŽAVNOSTI, KOJU NAM JE DOVEO NAŠ DAMIR MIMICA, VODITELJ OMIŠKE UDRUGE FOLKLORA, NA MOJ ZAHTJEV BILA NA "VEČERIMA DANA MILE GOJSALIĆ U KOSTANJIMA 2013" - U MLADENKINOJ PREDSTAVI O MILI GOJSALIĆ "ŽIVOT U VJEČNOTI" !
NAKON TOGA RUŽA JE BILA DVIJE VEČERI U "BITKI ZA KLIS", GDJE JU JE MLADENKA UBACILA. PRVU VEČER JE STATIRALA S KLIŠKIM ŽENAMA, DA BI SUTRADAN NAŠA RUŽA VEĆ NAPADALA TURKE I TO JAKO UŽIVLJENO I JAKO ŽESTOKO, OVO VAM MORAM REĆI : JER NISAM :- HAHHAAAA- GDIN. MIJO, RUŽIN  MUŽ KAŽE : ZORANA, ŠTETA DA NISI BILA DRUGU VEČER - JA STAO SA STRANE VIKATI- RUŽOOO, PUSTI ČOVJEKA , TO JE SAMO GLUMAAAA, RUŽOOOO, MA ONA NASTAVILA DALJE DA GA TUČE I BODE VELIKIM KRIŽEM !!! :))) HAHAHAAA !!!! NEVJEROVATNA JE I TO S NOŠNJOM NA SEBI OD 6 - 7 KG , REKLA MI JE ! 
 
NAKON TOGA RUŽU SU NA MOJ ZAHTJEV PRIMILI NA GATSKOM KULTURNOM LJETU 2013.  "DANI IVE MARJANOVIĆA", GDJE JE NA ZAVRŠNOJ VEČERI GUSLILA I PJEVALA  I POBRALA VELIKE OVACIJE PUBLIKE.EVO RUŽE DANAS NA TV JADRAN!!! :) - MLADENKA I JA "SVE DANAS OSTAVLJAMO" I GLEDAT ĆEMO RUŽU ! Tko kaže da je petak- trinaesti nesretan dan :) P.S. EVO JEEEEEE !!!!
 
 
GLEDALI SMO I PONOSIMO SE NJOME !  P.S. A UVEČER PROSLAVILI :)
 
 
 
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 
PAŽNJA: SUTRA,14.9.-PRIJENOS  NA HTV 2- DVADESETE OBLJETNICA UZDOLSKIH ŽRTAVA, BiH , UZDOL- Ono se nalazi u općini Prozor-Rama   - UPRAVO SAM DOBILA MEIL OD GĐE. MLADENKE, JER JE I POZVANA NA TU OBLJETNICU TE MI NAPISALA NEKOLIKO RIJEČI VIŠE.EVO SAM PRONAŠLA - MLADENKA I NAŠ MALI POLJIČKI KNEZ U ŽUPI UZDOL,U  NJIHOVOJ CRKVI SV. IVANA KRSTITELJA!  
 DA BISMO VIŠE DOZNALI-  NAĐEM ODMAH SAD NA NETU :

Župa sv. Ivana Krstitelja u Uzdolu kod Prozora obilježit će u subotu, 14. rujna dvadesetu obljetnicu od masakra nad 41 uzdolskim Hrvatom katolikom, kojeg su 1993. godine počinili pripadnici postrojbi Armije BiH.

Program će započeti u 10.30 sati polaganjem vijenaca u Memorijalnom centru. U 11 sati Svetu misu predslavit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Nakon Mise uslijedit će se molitva za pokojne u Memorijalnom centru.

U Spomenici o župi Uzdol pomoćni biskup vrhbosanski mons. dr. Pero Sudar je, između ostalog, napisao:

"Strašni pokolj pripadnika Armije BiH nad hrvatskim civilima (29) i vojnicima HVO-e (12), izvršen na Uzvišenje Svetog Križa 1993. godine na Uzdolu, duboka je rana koja sve žitelje uzdoljske župe, ali i sve ljude ove zemlje, svakoga zbog nekoga i, ako smo ljudi, sve zbog svih, tako bolno peče da je mnogima ostala kapljom u prepunoj čaši životnog pelina. Koliko god sva istina o toj tragediji bila i ostala nedokučiva, njezino izbjegavanje bi neshvaćeni i neprihvaćenu bol zbog uzdolskih Žrtava, a pogotovo zbog njezina sudskog omalovažavanja i politikantskog iskrivljivanja činilo još nepodnišljivijom. Žitelji župe Uzdol, koji su paradigma svih nedužnih stadanjha civilnih žrtava, ne mogu i ne znaju živjeti s nepravdom i lažima te traže da se utvrdi istina kako bi vratili dostojanstvo nedužnim žrtvama".

Nakon Mise bit će upriličen radni sastanak u Etno selu Remić u 14 sati. Na ovom sastanku naći će se visoka izaslanstva Splitsko-dalmatinske županije i Hercegovačko-neretvanske. Sastanku će nazočiti političari iz RH, povjesničari i predstavnici braniteljskih udruga. Tema sastanka je ; "Potpora opstojnosti Hrvatskog naroda u BiH." Organizator ovog dijela obilježavanja Uzdolskih žrtava je braniteljska udruga Zavjet. NOVO, 16.9.: VIŠE NA BRANITELJSKOM POTRALU : Kardinal Bozanić pozvao vjernike da im uzdolske žrtve budu uzor u životu - See more at: http://www.braniteljski-portal.hr/Novosti/Obljetnice/Bozanic-pozvao-vjernike-da-im-uzdolske-zrtve-budu-uzor-u-zivotu#sthash.jv9YfHR3.dpuf

NEKA IM JE LAKA ZEMLJA

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

"VEČER MJEŠOVITIH KLAPA" KOJA JE OTKAZANA UOČI FDK OMIŠ 2013., BIT ĆE U ODRŽANA U KOMIŽI, OTOK VIS - 21. 9. O.G., A NE U OPUZENU - moja zasluga ;):) - A DAN POSLIJE: PET GODINA  DA JE @POPETOV  BLOGER :) ;)

To sam ja zatražila  od našeg g. Mladina , jer je VIS POSTAO TOP DESTINACIJA ZAHVALJUJUĆI I PREDVNIM SLIKAMA-OD KAD JE 22. 9. 2008. SVOJ BLOGER OTVORIO NAŠ KOLEGA BLOGER @POPETOV,VIŠANIN !  

E, PA KAD JE TAKO, KORISTIM PRILIKU , EVO - @POPETOV, SRETNA TI PETA GODIŠNJICA BLOGIRANJA, TVOG NESEBIĆNOG RADA I TRUDA DA NAMA I SVIJETU PRIKAŽEŠ LJEPOTE OTOKA VISA , KOJI JE POSTAO  JEDNA OD TRI TOP DESTINACIJE NA JADRANU ! :)

PREDIVAN BISER , KOJI JE GODINAMA BIO VELIKA TAJNA ZBOG VOJNE BAZE JNA , IZAŠAO JE NA VIDJELO IZ TVOJIH ŠKOLJAKA, TVOJIH BISERNIH, MAHERSKIH , FOTOGRAFIJA  ZA KOJE JOŠ NEĆEŠ DA ORGANIZIRAMO IZLOŽBU FOTOGRAFIJA U SPLITU, A ZNAŠ DA IMAM  I ZA TO MOJU  "VEZU" I DA JE MOJA  "VEZA" PRIHVATILA MOJ PRIJEDLOG! :)

Dakle, nakon što je otkazana Večer mješovitih klapa ( nitko mi nije znao reći zbog čega, a g. Mladina nisam htjela ometati :)  koja se kao dio FDK Omiš 2013. trebala održati  dana 22. lipnja u Opuzenu,kao što sam čula i dokaze pribavila ,ova Večer će se održati u KOMIŽI ! Ako niste pročitali, izvolite  s Neta da ne tražite :
 
U suradnji sa Gradom Komižom i Turističkom zajednicom Grada Komiže, 47. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2013. nastavlja s realizacijom svojih programa izvan Omiša, i to u subotu, 21. rujna o.g. s Večeri mješovitih klapa koja će se po prvi put održati u Komiži, u dvorani Spomen doma s početkom u 20.30 sati.
U natjecateljskoj večeri mješovitih klapa, nastupit će ukupno 10 klapa, i to: FALKUŠA (Zagreb), PROĆULIĆ (Smokvica), KURENAT (Mljet), SLAVIĆ (Zagreb), KOMIŽA (Komiža)!!!!!, KAMPANELI (Donja Kaštela), ZNAMEN (Kaštel Lukšić), PULENA (Korčula), VOLAT (Pučišća) i SIGNUM (Čapljina). ( op.a. pođite par dana prije radi "mora":)!
 
HVALA MOJIM VIŠANIMA NA POZIVU - ALI TU SMO VEČER BAŠ NA PIRU NAŠEG KUMIĆA , VATROGASCA DVD DALMACIJA DUGI RAT :)))  KOJEG SAM VAM  BILA DALA NA SLICI , KAD SAM PISALA O POŽARIMA I KOD NAS :)
NAPOMENA: Da ne bi bilo strke i frke - Večer mješovitih klapa u gradu Komiži na Visu , nije moja zasluga :))))) ISKORISTILA SAM PRILIKU DA VAM ZAISTA POTVRDIM, ZA ONE KOJI NISU ZNALI , DA JE KOLEGA @POPETOV (GOOGLE- POPETOV.BLOGER.HR)  JEDAN OD ONIH KOJI JE SVOJIM SJAJNIM FOTOGRAFIJAMA DOPRINIO  DA NAM PRIBLIŽI SVOJ DIVAN OTOK I DA KONAČNO DOĐEMO DO PODATKA DA JE VIS, A NE OTOK HVAR, NAJSUNČANIJI OTOK NA JADRANU, TJ.  OTOK S NAJVIŠE SUNČANIH SATI.
ISTINA JE  DA @POPETOV DANA 22. 9. 2013. SLAVI PET GODINA OBJAVLJIVANJA  SVOJIH MAHERSKIH FOTOGRAFIJA IZ VISA,IZ KOMIŽE I S VISA! ČESTITAM UNAPRIJED :) !
 
NA KRAJU : ČESTITAM  JOŠ JEDNOM VELIKI DAN , 22. GDIŠNJICU HRVATSKE RATNE MORNARICE SVIM NJENIM PRIPADNICIMA!  - Pokoj dušama poginulih -
 
NAŽALOST, TAJ VELIKI DAN NIJE U KALENDAR UVRŠTEN KAO PRAZNIK  ?! MOŽDA JEDNOG DANA I HOĆE , KADA NAŠIMA DOĐE DO PAMETI ! 

NOVO - 15.9. SMS IZ PULE -KAKO JE BILO NA KONCERTU KLAPE SV. JURAJ i Orkestra HRM ( POKRIVAM SVA PODRUČJA :) GLASI:KONCERT JE BIO VELIČANSTVEN ! OVACIJE.  PUNO LJUDI. PREKRASAN AMBIJENT U OKRUŽENJU RATNIH BRODOVA! - JOOOJ  - A meni promakao Koncert klape SV. Juraj i Varaždinskog tamburaškog orkestra iz Varaždina sa  Špancirfesta - na MAXTV-u :(

 
 BOJ-NICA RUŽA CRVENA :) KRALJICEEE  MORA SMIRI OLUJEEEE
 
NOVO,15.9.- VELIKO PRIZNANJE KOMIŽI I VISU i OTOKU VISU- s Neta:)! Boraveći u kratkom posjetu otoku Visu, Meri Matešić, direktorica Hrvatske turističke zajednice, komentirala je turističke nagrade i priznanja koja su ovih dana stigla na adrese gradova Visa i Komiže.

− Odličan je rezultat kada dva značajna hrvatska medija, Slobodna Dalmacija i Večernji list, dodijele vrijedna priznanja gradovima Visu i Komiži, možemo reći otoku Visu u cijelosti. Znak je to da su svi − i turistički djelatnici i oni koji to nisu, ali su opet na neki neposredan način vezani uz turizam − pridonijeli turističkom razvoju ovih sredina. Budući da nagrade dolaze od medija koji su uvijek kritični, mislim da su time i vrjednije − kazala je direktorica HTZ-a.

Matešić je poručila da i dalje treba razvijati održivi turizam, ali i očuvati sve ono što otok Vis čini drugačijim od ostalih destinacija, prije svega autohtonost i autentičnost krajolika, ekološki i potpuno očuvan prostor, kako bi Vis ostao urbanistički nenagrđen jer upravo sve to privlači turiste.

 

ČESTITAM @POPETOVU END FEMILI ! :) ZNALA SAM !!

NOVO-SUTRA-17.9.2013. JE NEŠTO-NE ZNAM HOĆU LI SMIT NAZOČITI ?! :( A DALA SAM BILA TAKO LIPE ČLANKE- NOVI JE VLASNIK :( NEMAM FB KA "ON" PA GA NE MOGU ZAMOLIT :(A SKORO SAM JEDNOG KRSTILA:(- :NOVOOOOOOO-  PORINUT JE DANAS 17.9. 2013. PRETPOSLJEDNJI BROD U BRODOSPLITU, ŠKVERU- JOŠ JE OSTAO JEDAN IZ DOBA STAROG VLASNIKA - NE ZNA SE KAD ĆE BIT PORINUT I TAJ - ZA NOVE ČEKAMO  SVI KA I VI - MOJ I DIVER RADE I DALJEEEEEEE!?:)

 

nasljednica @ 11:20 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
utorak, rujan 10, 2013
 

Dragi moji čitatelji, zbog osobitog poštovanja prema klapi Sv. Juraj i Orkestru HRM-a i HRM-u ( U PLANU MI JE BIO 2. DIO  DJEČJEG FESTIVALA), evo gdje će se ove godine proslavit 22. godišnjica HRM.

Znate da imam puno njihovih slika, al ipak -izvor . hrvatski vojnik-portal:)

 

Subota, 14.rujna 2013.

10,00  Uplovljenje brodova HRM u luku Pula

15,00 – 18,00 Posjet građana brodovima HRM

18,00 Sveta Misa/ Crkva Gospe od mora za sve poginule hrvatske mornare koju predvodi mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij u RH   

20,00 Svečani koncert Orkestra HRM i Klape HRM „Sv. Juraj“ na pulskoj rivi !AKO TV PULA BUDE PRENOSILA-IMAMO JE NA MAX TV-U -NITKO NIJE PRENOSIO ?!:)

NOVO - 15.9. SMS IZ PULE -KAKO JE BILO NA KONCERTU KLAPE SV. JURAJ i Orkestra HRM ( POKRIVAM SVA PODRUČJA :) GLASI:KONCERT JE BIO VELIČANSTVEN ! OVACIJE.  PUNO LJUDI. PREKRASAN AMBIJENT U OKRUŽENJU RATNIH BRODOVA! - JOOOJ  - A meni promakao Koncert klape SV. Juraj i Varaždinskog tamburaškog orkestra iz Varaždina na MAXTV-u :(

Nedjelja, 15. rujna 2013.

08,00   Jutarnja budnica Orkestra HRM ulicama grada Pule

09,30 Polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomen obilježja hrvatskim braniteljima i poginulim u Domovinskom ratu/ Centralni križ na Gradskom groblju Pula

10,00 Gat Rijeka  - Svečano postrojavanje postrojbi HRM-a kojem će nazočiti najviši državni i vojni dužnosnici RH

14,00 do 18,00 Posjet građana brodovima HRM

ČESTITAM  HRVATSKOJ RATNOJ MORNARICI  NJIHOV DAN !

POZDRAVLJAM SVIH U PULI I SVE KOJI ĆE NAZOČITI OVOJ PROSLAVI !  

PREMA DOBROM OBIČAJU,VIJENAC ZA POGINULE HRVATSKE MORNARE . Super fotka, hr-vojnik!

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

SAD - ovo pišem stvarno jako tužna . Tražeći od našeg Ivana , našeg dragog mladog blogera, koji se posvetio YT-be uracima ,  napustio bloger ( zamrznuo ga) , već sam na pitanje : Ivane, ne mogu naći PETAR PANA od Andreja Dorića za članak GLAS POLJICA, dobila odgovor :Teta Zorana,zato ja vidim da mi je s 3 miliona posjeta NA KANALU, kanal naglo spao na 1,5 miliona ?!:(

Nakon toga mi javlja da je dobio upozorenje od YT, ako još jednom prekrši autorska prava, da će mu ukinuti kanal - jako tužan i da mora paziti !

On je jedno jako inteligentno dijete, odlikaš, mezimac svih nas blogera. On je dobitnik mnogih Zahvalnica, Pohvalnica , nedavno i svoga Grada. Ivan je jedno izuzetno dijete - ove godine postao i srednjoškolac. ( op.a. greška-8.r. OŠ:)

Iako je dijete s prvim nagradama svih natjecanja u "Ajnštajn kategorijama"  i gradu i županiji, ne mogu sve ni nabrojiti - ON NIJE RADIO URATKE ZBOG ZARADE , NEGO ZBOG TOGA ŠTO JE U TOME UŽIVAO UMJESTO IGRICA NA PC, KRAĐA I TUČE PO ULICAMA I POSJETA KLADIONICAMA!MOJA-SLIKA-30.5.2011,Rijeka-Split!!http://img843.imageshack.us/img843/1571/dsc04894v.jpg

Odem do njegova kanala večeras da IZABEREM PJESMU UZ OVU PROSLAVU, njega kao ljubitelja klapske pjesme i  klape Sv. Juraj, i Intrade i - sve što se klapskom pjesmom zove , Slavonac  zaljubljen i u Slavoniju koliko i u "more",UGLEDAM VEČERAS OVO-DEBELIM SLOVIMA-NA VELIKOM CRVENOM  "TRANSPARENTU" (zamijenila sma boje):

Račun ivan1234550 usluge YouTube ukinut je jer smo primili više obavijesti treće strane o kršenju autorskih prava tužitelja, uključujući:
  • The Orchard Music
  • Đorđe Balašević
  • Scardona glazbena produkcija
Nije mene briga ni za TOM ni Balaševića , ali me briga i te kako za SCARDONU, jer koliko pratim sve ovo - Scardona se pojavila , po meni, s potpisima YT-uradaka iza Ivanovih i nisu baš po ničemu slični. Ivan je umjetnik-spaja muziku, riječi i slike i ne može on znati , koje su pjesme "zaštićene" kad mu dođe nepresušna inspiracija ?! Autorsko pravo ?!
Stvarno ne razumijem i još piše: TUŽITELJA,zar  je ovaj divan dječak   " kriminalac "TUŽENIK" ?!  A JOOOJ SVAŠTA !
 
Da se razumijemo,SCARDONU kao "kuću" zaista respektiram (ima ih puno, Tutiko, Huljići, Dalas itd.). Mega projekt POLJUD pratim, hvalim i o njemu pišem od prve godine. Međutim, smatram da nisu mogli tražiti zabranu IVANOVIH URADAKA NAKON ŠTO SU "POD SVOJE" UZELI  JAKO USPJEŠNE KLAPE KOJE JE NAJVIŠE IVAN REKLAMIRAO - koje su,usput rečeno - i bez Scardone davno prije iznjedrile velike hitove- a za koje je Ivan davno napravio jako lijepe uratke i dotigao 3 000 000 posjeta ! ZAR NE ?!
 
Ivan je jako tužan : "Tata Zorana, 3 miliona je palo u vodu " , A TAKO SE VESELIO SVOJIM URACIMA , A TOLIKO JE NJIMA IVAN PRIDONIO KLAPSKOJ PJESMI DA BI MU SE SCARDONA TREBALA ČAK I IZVINITI ZBOG OVOGA ŠTO SU MU UČINILI  PA ČAK GA I VANSUDSKI OBEŠTETITI - VELIKA MU JE BOL PRIČINJENA PREMA ZOO /ZAKONU O OBVEZNIM ODNOSIMA/. TO JE ISTO KAO DA SCARDONI - MA NEĆU NAPISAT ŠTA ( hoću: da im  netko zapali cijelu arhivu ) TJEŠIM SE IPAK, DA SU TO UČINILI ISHITRENO ?!
 
MEĐUTIM, POSTAVLJA SE PITANJE: KOME SMETA IVAN ?! JEL ZBOG TOGA ŠTO JE BIO MEĐI NAJPOSJEĆENIJIMA, MEĐU NAJBOLJIMA, MEĐU NAJ, NAJ , NAJ !? NEKA ME IZVINU SVE DISKOGRAFSKE KUĆE S LICENCOM DAVANJA YT URADAKA, AL MISLIM DA SU IVANOVI "DJEČJI" URATCI MNOGO LJEPŠI, KVALITETNIJI OD NJIHOVIH . NAJLAKŠE JE DATI SNIMKU, SPOT, AJTE VI DAJTE ZA SVAKI TON, RIJEČ PRAVU SLIKU-TO NE USPIJEVA MNOGIMA I IZISKUJE JAKO PUNO PAŽNJE.
 
SAD JA VAS PITAM, MOJE DRAGE BLOGERE I BLOGERICE I LJUBITELJE NAŠEG IVAN1234550 - ZNA LI SCARDONA KAKVE JE DUŠEVNE BOLI IZAZVALA KOD TOG DIVNOG DJETETA ?!
 
IVAN NIJE RADIO URATKE ZA  NOVCE , ZA 8-9 KN PO SEKUNDI KAO NEKI (DOZNALA SAM - A KOLIKO UZIMAJU DISKOGRAFSKE KUĆE OD KLAPA ?! ) - ČUDNO: Ima ISTIH pjesama sa mnogo uradaka i nije im kanal maknut ?!
IVAN JE SVE RADIO SAMO ZA SEBE, ZA SVOJE I NAŠE GUŠTE. MENI OSOBNO JE VIŠE PUTA NAPISAO, JER ZNA DA VOLIM KLAPSKE PJESME: TETA ZORANA, RECITE KOJU BISTE PJESMU ŽELJELI DA VAM NAPRAVIM ?! VIŠE PUTA SAM MU SE  ZAHVALILA  (NEUGODNO MI BILO) ALI RADOSNA SAM I  POČAŠĆENA BILA -IZA IZNENAĐENJA "RUŽE CRVENE", KOJA JE SKINUTA ,ZAŽELILA SAM MENI OBOŽAVANU OBRADU "BURE" KLAPE SV. JURAJ - EVO NEMA NI NJE !!!!! http://img40.imageshack.us/img40/1713/sumer213.jpg
TRAŽILA SAM  MALOPRIJE - MIŠINU "NA TERACI" - KOJU SAM NARUČILA OD IVANA KAD MI JE KĆI IMALA OPERACIJU - I TO SU SKINULI ! ?
 
NE ZNAM DA LI SCARDONA SURAĐUJE S MIŠOM KOVAČEM - NJIHOVA STVAR- NE ZNAM -TO BI NAJMANJE ZNAO IVAN ! .
HVALA SCARDONI ZA "SVE KLAPE" I ZA SVE ŠTO SU UČINILI DA BI KLAPSKA  PJESMA BILA ZAŠTIĆENA UNESCO-M- ALI  PRAVITI PRITUŽBE ZA NEKOGA, ZA KOGA SE NISU NI RASPITALI-TKO JE,KOME ĆE OVIM PRITUŽBAMA NAPRAVITI  OGROMNU NEMATERIJALNU  ŠTETU - KAKO ĆE SE SKIDANJE KANALA ODRAZITI NA NJEGOVU DOB ?! NJEGOVI UTROŠENI SATI, DANI, MJESECI, GODINE LJUBAVI PREMA SVAKOJ DALMATINSKOJ RIJEČI, NOTI, ODABIRU SLIKA, MUVINGA- NEPROSPAVANIH NOĆI - KAKO ĆE OSTAVITI TRAGA AKO MU SE KANAL UKINE - ŽALOSNA SAM JAKO , DA LI SU NA TO MISLILI ?!
TO JE ISTO KAO DA SU MU OTROVALI KUĆNOG LJUBIMCA KOJEG JE HRANIO I MAZIO GODINAMA :(
JAKO DOBRO ZNAM KAO DIPL. PRAVNICA - ŠTO JE POVREDA AUTORSKIH  PRAVA, ALI NJEGOVO TUMAČENJE U IVANOVOM SLUČAJU "NE DRŽI VODU" ! IVAN JE URATKE RADIO IMA NAJMANJE 3 GODINE - JA SAM NA BLOGERU SKORO 4 - NIKAD GA NITKO PRETHODNIH GODINA NIJE UPOZORIO NA NIŠTA- 3 000 000 POSJETA JE IMAO, OKO 400 PJESAMA JE ULJEPŠAO, DOČARAO,NEVINO  SAMO SE IGRAJUĆI  - OSIM U ZADNJE VRIJEME - ONDA SU MU TREBALI SKINUTI TE  ZADNJE URATKE ! ( OP.P. NEMA NI IZAĐI IZ MOJE ČAŠE - KLAPE PASIKA ?! )
 
YOU TUBE BI BILO BOLJE DA UGASI ONE BLJUVOTINE -ALI, NA TOME SE ZARAĐUJE - KOLIKO SAM ČULA ! OVO ĆE BITI I "TRANSLATE" I NEKA YOU TUBE OVO PROČITA, BIT ĆU JAKO POČAŠĆENA - VRATITE KANAL IVAN1234550 - TO JE DIJETE, JEDNO NEOBIČNO NADARENO DIJETE, KOJE JE JAKO POPULARIZIRALO UNESCO-M ZAŠTIĆENO HRVATSKO NEMATERIJALNO DOBRO - KLAPSKU PJESMU , ALI I SVOJE TAMBURAŠKE DIVNE PJESME ZA KOJE SMO PREKO IVANA PRVI PUT ČULI !
IVANU NIJE PROBLEM ŠTO SE NE SMIJE DIRATI U ONE STRANCE - MONOPOLISTE, ALI DA NAM I U YT-SVIJETU U LIJEPOJ NAŠOJ HRVATSKOJ, SCARDONA UZIMA MONOPOL NAD URACIMA KLAPSKIH PJESAMA, NEDOPUSTIVO JE ?!.
 
OVIM PUTEM MOLIM SCARDONU , AKO JE IKAKO MOGUĆE DA OD YOU TUBA ZATRAŽI POVRAT KANALA IVAN1234550 - BILA BIH IM I JA I SVI MI , JAKO ZAHVALNI.
 
MOJI ČITATELJI JAKO DOBRO ZNAJU I DA SAM ISKRENA I DA SAM VESELA , ALI VEČERAS STE ME STVARNO IZNENADILI. SLIKA  MOJA- RIJEKA-SPLIT, 30.5.2011. :)
 http://img189.imageshack.us/img189/2595/dsc04924xv.jpg
USPUT ZA SVE ONE KOJI ME PITAJU : ŠTA JE S POLJUDOM , NE DAMO TE PISMO NAŠA, 2013  - ODGOVOR SAM DOBILA OD NADLEŽNIH - POLJUDA NEMA, NAŽALOST. NI KLAPA NI TAMBURAŠA - UPUĆENA SAMA "NA TROGIR" I  "NA IGRIŠTE"  CAMBI, INTRADE, MASLINA  - MEĐU 300- 600 LJUDI - PA NIJE TO "MEGA PROJEKT-POLJUD" ?! SMATRAM DA SMO PREVARENI - "NE DAMO TE PISMO NAŠA" - PREŠLA JE S NAMA, S PUBLIKOM S POLJUDA, S PROVOM NA POLJUDU , KAD SU VIDJELI DA SU USPJELI-  PREŠLI SVE GRANICE I ONDA "NAS , PUBLIKU OSTAVILI NA CJEDILU, ALI I DOZOLITE, ZLOUPOTREBILI ČAK I KLAPE S TOLIKO  NOVIH HITOVA I U GODINI KADA SLAVIMO ZAŠTITU UNESCO-M  "- ŽALOSNO !- A POVELA BIH BILA MOJU MALU LUĐI ČUVENU :)))
 
VAŽNO : ISPRIKA ŠTO NISAM DALA 2. DIO DJEČ. FESTIVALA GLAS POLJICA - DJECA I VANESSA ČEKAJU . OVO JE TREBAO BITI 2. DIO OVOG POSTA - NAJAVA PROSLAVE 22. G. HRM- ALI TRAŽEĆI PJESMU NAIŠLA SAM NA BOMBU - NE ONU U RAVNICAMA U OMIŠU. TA BOMBA  JE TAMO OD KAD SAM IMALA 4-5 GODINA, A NOVINAR PREZIMENJAK SE NIJE NI RODIO TADA !  O TOME NAKNADNO .
 
BOJ-NICA RUŽA CRVENA:)  G. PAIĆU - TO SAM JA :) ;)
 
 - INAČE, NEĆE MI NIŠTA NI OVAJ DAN POKVARIT - ALI ŽELJELA SAM UKAZAT NA VELIKU NEPRAVDU , VELIKU . IMAM RAZLOGA ZA FEŠTE I BEZ POLJUDA , PIREVI, ROĐENDANI - ALI DA SCARDONA IMA PRITUŽBE NA IVANA - NISAM MOGLA PREŠUTJETI ! NOVO U 14,17 H- NJIHOV ODGOVOR NA  http://youtu.be/EIUhiz5KkfY : Poštovani,

Scardona je do sada puštala Ivana kao i nekoliko stotina drugih koji su radili vlastite video uratke koristeći glazbu koju smo mi financirali. Hrvatska diskografija je na najnižim granama i mora se okretati alternativnim, modernim oblicima zarade. YT je sigurno jedan takav i trenutno radimo na tome da postanemo partner s njima kako bi mogli opstati na tržištu i financirati HR glazbu, te kako bi uopće i moglo doći do Ruže crvene, Bure, Zore bile i mnogih drugih.

Hvala na razumijevanju.  - ZA ISTO TO VRIJEME DOBIJEM MEIL OD GĐE/GĐICE  iz SCARDONE - da ne zna o čemu se točno radi, ali da YT skida odmah pjesme koje su zaštićene. //

MOJE DOPISIVANJE SA SCARDONOM MOŽETE PROČITATI ISPOD LATINO IZVEDBE RUŽE CRVENE- JER SAM STVARNO TUŽNA KAO I IVAN : http://youtu.be/EIUhiz5KkfY  HVALA :(       POŠTIVAM STAJALIŠTE SCARDONE ,A KO SU ONI  FINANCIRALI SVE OVE HITOVE ?! ALI IVAN  NIJE ZARAĐIVAO NA URACIMA - ON JE TO ČINIO IZ LJUBAVI , IZ GUŠTA , TO JE BIO NJEGOV HOBI I NIŠTA VIŠE - "UBILI SU MU LJUBIMCA", A NA MOM BLOGERU SU OSTALE ŠUPLJINE NA MJESTU GDJE SU BILI YT URACI KOJE SAM PREUZELA OD YT, KOJE SAM PRVA OTKRILA I O NJIMA PISALA  - PA ČAK I AMATERSKI SNIMAK ZETA MOJE ROZANE PJESME "VILO MOJA" KAD SAM JE UČILA , KOJA JE PRVI PUT ČULA UZ ONO "POLJUD POLUDI" ! E SVAŠTA ! MI SLUŠATELJI, GLEDATELJI POLJUD-A I KLAPA - SAD NAM NE PREOSTAJE NIŠTA DRUGO NEGO SNIMKE S NJIHOVIH NASTUPA AKO SE  SCARDONA SMILUJE  I KAD STIGNE  - A ZAŠTO JE IVAN BLOKIRAN, ZAR NIJE DEMOKRACIJA- TO NIJE BILA KRAĐA AUTOSRKIH PRAVA - ŠTA JE S ONIM BENDOVIMA KOJI IH SVIRAJU NA FEŠTAMA. OVO U VEZI IVANA JE VEĆ TEMA ZA "SUD ČASTI" U ZAGREBU - SCARDONA POSTOJI OD 1999. A KLAPA MASLINA - ZNATE LI ?! :))) NEKA MOLE BOGA  DA IM LINIĆ NE POKUCA NA VRATIMA :) !!!A SMIJEM LI JA PIVAT RUŽU CRVENU, ZORU BILU I SVE LIPE PISME, BAŠ VAM HVALA ŠTA STE IH  VI FINANCIRALI :)  KOME BI ŠUMILO MORE MOJE SINJE  DA MILA HRNIĆA NIJEEE - A ČOVIK IMA 70 GODINA :)))

A MORAM I OVO PITATI - A KOJIM PRAVOM SU SKINULI NESCARDONINU PJESMU PETAR PAN - ZA KOJU SAM OD AUTORSKOG TIMA ANDREJA DORIĆA DOBILA MP3  I ZA KOJU JE PJESMU URADAK NAPRAVIO IVAN ?! ISTO TAKO, DAKLE, I KLAPE PASIKA  MP3  ZA PJESMU "IZAĐI IZ MOJE ČAŠE", KOJU SU MI ONI POSLALI ?! I ONDA SE SVE TO  SKINULO !? S KOJIM PRAVOM ?!

P.S. ISPRAVAK NETOČNOG NAVODA: JAVIO MI SE IVAN-ON JE OSMAŠ:), ANADREJ DORIĆ IZ OSIJEKA  ( GLAS POLJICA, PETAR PAN ) JE SREDNJOŠKOLAC:) ! 

NAJNOVIJE, 11. 9. VEČERAS : - SAMO ZA VAS ! NAŠA DRAGA  I NAJMLAĐA :) ;) KLAPA  RIŠPET - SPREMA CD SVOJIH MEGA HITOVA I S JOŠ 4 NOVE PJESME - OMIŠ JE MALI GRAD I U NJEMU SVE SE ZNA - ZA SADA SAMO TOLIKO  ;):)  REKLA SAM - SAMO DA PROMOCIJA BUDE  NAJDALJE 10-15 KM I DO 18 H DA POČNE :)))))  NIKAKO U KOJOJ DISKOTECI , VANILIJI, LIMUNU, HEMINGVEJU, GETEU,  JAGUARU I SL. ;):) A NE MOGU ONDA DATI ČLANAK , E ! KO JE VIDIJA DA BAKA IĐE DI I MOJI GOLUBIĆI IZA PONOĆA :))) REČENO MI JE DA ĆE SE UZET U RAZMATRANJE MOJA "PRIMJEDBA" ;) IZVINITE G. KOZOMARA, NISAM MOGLA POČ ODMA ČA , AL JE ODMAH ZAAAAGRMILO, ZAAAALAMPALO , I OKISLA  SAM POŠLA ČAAAA . NISAM MOGLA PREŠUTITI OVU "RADOST" - NEK SE LJUDI MALO I VESELE !  GORI MI DUŠAAAA, GORE MI OBRAZIIIII :) 

NOVO-12.9.- 15 H // - POGLEDAJTE-  POSLALA SAM ZAMOLBE I  BALEŠEVIĆU I "TOM" - SCARDONI NA ZNANJE : http://youtu.be/EIUhiz5KkfY - JER NE MOGU DOĆ K SEBI !

 
nasljednica @ 23:48 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
petak, rujan 6, 2013
日本の伝統的な太鼓で船"鹿島"とドラマーから日本の音楽コンサートオーケストラスクール大隊 - ドラムオーケストラ海軍、魅了"リーヴァ":)を歓迎する 
 
NOVO-7.9.- ČLANAK JE NA INDEXU :) MOŽE SE PREVEST- ŽUTA SLOVA SE NE VIDE PA  IDEM PROMIJENIT BOJU - JER OVO ČITAJU I DRAGI NAM JAPANCI !:)
 
"Zahvaljujući našim medijima" ili mom turbo životu, skoro sam sinoć propustila jedan jedinstveni koncert na ovom području u ovom desetljeću bogatog kulturnim  manifestacijama u našoj Splitsko-dalmatinskoj županiji i ove 2013. godine pa čak u u prošlom desetljeću ! PAŽNJA: Čak ni u Slobodnoj Dalmaciji u rubrici dnevnih događanja nije bilo obavijesti o ovome ?!
Samo jednominutni susret s rođakom Rakom na omiškoj plaži , koji svira u Orkestru HRM-a bio je dovoljan na moje pitanje:Šta ima nova ?! - da mi kaže :Večeras ti u Splitu na Rivi u 19 sati počima Koncert  Japanaca , koji su ovih dana u Splitu ! I mi sviramo, bit će to odlično, tribala bi doći , aveć sutra idemo na Vis svirati :)!
Kako smo moj Član obitelji ( ne smijem mu spomenuti ime :)) i unuk trebali  poći u Split, moj dragi Član obitelji, razumjevši da baki treba i malo muzike , odveo nas je i na Rivu !:)
Moram napomeniti, da sam posljednjih mjesec dana mom unuku ispričala najmanje 20-ak priča, izmišljenih, o maloj Ninđi da on od smijeha nije mogao jesti - jer moja mašta je za djecu nepresušna. Došla sam čak na ideju da počnem i ja pisati priče za djecu - npr. o MALOJ NINĐI - dojetljivoj djevojčici mame Ninđe i tate Ninđe , obučena u crne široke hlače i košulju , vrlo vragolasta, domišljata i spremna uvijek da čini neke gluposti ! :)
I gle čuda, Rivom prolaze Japanci, neznajući koji su , široke crne hlače,bijela košulja i kažem unuku : Ovo ti je tata male Ninđe - on me čudno pogledao !:) i nasmijao se , jer zna da se šalim :)) Mi tada nismo još , čekajući  našeg Člana s parkinga, znali što nas čeka na sred Rive ! ?
Najprije smo vidjeli Zapadnu obalu, trajekte, kruzere-divili se produženoj sezoni ( ja i Član, jel unuk ne zna šta je to ) , vidjeli članove Orkestra HRM-a pred crkvom Sv. Frane i čuli muziku na sred Rive - Brže , brže, tata će nas lako naći :) Mislim se, teško :) jer nemam RC u kosi :))SLIKE NA SLAJDU NAMJRERNO POČIMAJU S LJEPOTAMA RUJNA U DALMACIJI :))  
 
BILO JE NEZABORAVNO :
 
Čula sam na TV da je u posjeti HRM-a i našem divnom gradu Splitu došao japanski brod i da su neki s njega u znak zahvalnosti Hrvatskoj na pomoći koju smo im pružili kad je Japan zahvatio tcunami, pomagali negdje oko nekog uređenja -ali kako nas je kući jako mnogo, nisam čula - gdje ?!
Na portalima sam pročitala glavni dio, ali onaj o ovom genijalnom Koncertu i ovoj večeri nisam nigdje ?!.
Ove sam članke  pročitala sinoć i vidim tek jednu rečenicu: "Također, u četvrtak, 5. rujna, s početkom u 19,00 sati na splitskoj rivi održat će se koncert japanskog Glazbenog orkestra školskog divizijuna uz koji će nastupiti i bubnjari broda "Kashima" na tradicionalnim japanskim taiko-bubnjevima. "- TOLIKO SITNO DA STVARNO NISAM OVO PROČITALA ?!  :(
 
Došli smo do bine , mnoštvo pred njom, a na njoj orkestar iz Japana, o kojem je riječ. Još koja svirka i već gotovo - ili smo zakasnili ili su bile samo probe , oni već silaze s bine ?! GLE ČUDA: SVIRA RUŽA CRVENA-NAJEDNOM TU DO BINE NA NEČEMU ?!:) A MOJOJ ROZANI, KOJA MI JE PRVA REKLA ZA OVU PJESMU KLAPE SV. JURAJ I ZATRAŽILA DA JE NAUČIM ZA SVADBU NJENE KĆERI, BAŠ 5.9. JE ROĐENDAN :) -PUNO LIJEPIH PRIČA OKO RUŽE CRVENE - ALI I JEDNA TUŽNA ZA MOJE NOVE ČITATELJE - BRAT JOJ JE NAKON 3 MJESECA SAHRANJEN UZ TU PJESMU KOJU JE OD MENE ZAVOLIO -ETO .
Kad najednom čujemo iz pravca s dna Marmontove , evo ih, dolaze, vide se i čuju , koračaju i sviraju Marjane, Marjane - Orkestar HRM-a - prekrasno ih je bilo i čuti i vidjedi duž Rive:) ! Domaći i stranci su ih slikavali- prava poslastica za uši i oči ! Lijepa uvertira, mislim, ako će Koncert "Japanaca" biti iza ovoga ?!
Nisam se od radosti sjetila da ikoga išta pitam, jer su uskoro zastali pred binom, a do tada - kud oni - tu ja i slikavala - unuk nije bio uz našeg Člana , nego za mnom :)))))
Najednom su zastali pred binom na sred Rive - i započeli "splitske pisme dalmatinskih kolura "- (ovako sam ih ja nazvala :)
Ugurala sam se u prvi red među dvije vesele gospođe (mogu mi biti mame:) i pjevale smo !!! Ala ka "Poljud na Rivi  " :) Nima Splita do Splita - ča nije bija pametan taj stari rimski car,a ime mu je svi već znate Dioklecijan pa Sviraj mi sviraaaaaaj  pa More sinje more plavo more Jadraskoooooo- TA TVOJA BARKA MALAAAAAA - Ajmoooo :)))
Ala znoj se cijedi, plešemo na mjestu , vruća splitska noć ni grane palmi se ne miću - kako divan rujan u Splitu, a ja nemam ružu crvenu :( ! - IPAK JE BILA U TORBI , AL JE NISAM NAPIPALA :)
Sad ću vam ovo reći - za dišpet - ali i za pohvalu : jednom članu Orkestra HRM-a ( na slici je:) šapatom sam u pauzici rekla da mi zovne rođaka, da vidi da sam  tu - a on meni malo prekrivrenim smješkom i diskretnim motima očima - ka ono :Šta je Vama - mi smo vojska, ne smijem :) a ja njemu : Ja sam vaša - Ruža crvena klape Sv. Juraj :)))- vraga me je čuo - a kad nisam imala u torbi RC da me pozna ( uvijek ih imam 1- 3 i sad baš nijednu :(  O.k. pohvalno - zauzvrat sam ga namjerno slikala , nek Zapovjednik vidi  "da je Čovjek u službi i nema mrdanja " - Svaka čast, rekao bi Marko - kome ????  :))   ma meni , ne njemu :)))))) Nek se zna tko mi je otkazao poslušnost - odmah stegovna odgovornost :)))) !
Prije Orkestra HRM-a , unuk i ja pipkali smo one bubnjeve, mislila sam da su neki dekor ?! Bum, bum ja po njima - ala gušta i nagovorila unuka da i on malo bum- bum- tam- tam - nisam imala pojma "šta će se tim bubnjevima dogoditi "?!
Kad najednom evo ih - momci, ljudi  u crno-bijeloj kombinaciji - svaki za svojim bubnjem i s palicama u svakoj ruci. ( op.a. MUZIKU BUBNJEVA KOJU ČUJETE-NAJSLIČNIJA OVOJ VEČERI:)
Bili smo tada još unuk i ja u prvom redu, ali kad su počeli ( čakajte, mjerim odokativno dnevni boravak po dužini :))) da, bili su na 4 metra od našeg prvog reda i unuk  ODMAH  nazad Članu obitelji :))) Odzvanjali su njihovi udarci tako snažno, ali tako privlačno-neodoljivo, zaboravila sam na decibele i ostala gdje sam i bila .:)
Bila sam zatečena tim vještinama, zvukovima tih bubnjeva, njihovim koracima , naprijed , nazad, čučanj, iskorak, polukorak, i palicama u rukama u prevrtanju u zraku i rukama opet - upijala sam te vještine pogledom pokrivajući ove genijalce ispred mene i ove sa strane bubnjare.
Naguravali su se mnogi da ih šta bolje slikaju - ja baš nisam , jer imam zum :) Uočila sam da imaju rupe di im je pazuh, isprva kod prvoga mislila da mu je košulja pukla tu - ali ne, svima je bio takav otvor, vjerovatno zbog lekšeg dizanja ruku da ih ne zateže .
To je bila jedna posebna simfonija bubnjeva: na trenutke svi zajedno iste tonove pa onda po grupama različito pa bi se opet zvukovi spojili pa opet razišli , nešto posebno , do tada nikad nisam takve bubnjeve ni vidjela ni čula njihove zvukove ni njihove bubnjare- genijalno !  PAŽNJA: You tube koji svira nisam stavila u post- jer to nisu ONI,ali ovako je zvučalo i ovakvi su im bili pokreti i bubnjevi, osim onog s YT na zudu !
Iza svake "simfonije" bili su nagrađeni našim pljeskom !
Unuk je bio sav u čudu , spazih najednom do mene noge obuvene u smiješne vunene čarape i na naški šapućem unuku i gurkam Člana obitelji - da pogledaju :))) Slikala sam bez blica, krišom, da blic ne svrati pažnju na mene - kad odjednom simpatični Japanac do mog Člana obitelji reče : To je naš doktor zubar na brodu - i smije se - da , odmah smo na engleskom nastavili pričati !!!

HAAAAJ :) !!!!Poslije sam ih zamolila da se sa njihovim transparentom namjeste meni za zajedničku sliku za moje čitatelje , jer imam svoju stranicu :) rado su prihvatili i na slici je 1. s lijeva momak koji mi je rekao  da je ono doktor-zubar , a zadnji je , 1. s desna upravo taj doktor zubar (ako sam dobro zapamtila, jer sam bila ugodno iznenađena njihovom ljubaznošću, a mislim i oni s mojom :) Ipak mi je bilo neugodno pitati - zašto  vunene "cipele -čarape ( bičve)"  nosi po ovoj vrućini :)))
Inače , stajala sam, čučala, sjedila , kao mnogi okupljeni koji smo slikavali :)
Nakon savršenih i jako ozbiljnih genijalnih bubnjara koji su osim sviranja po bubnjevima svaku simfoniju završili uzvicima kao jedan , otišli su uz naš gromoglasan pljesak, ostavivši mene , mislim i svih nas u velikoj nevjerici: Zar je moguće da ovo doživimo u Splitu ?! Svaka čast onome tko je sve ovo osmislio , pripremio !
Iza njih panje se na binu Japanski orkestar , svjetla se već pale na Rivi , slušamo i uživamo,a mama nas zove kući zbog vrtića . Unuku i Članu obitelji, meni pogotovo, bilo je jako teško otići. Poslušali smo nekoliko skladbi.  Član obitelji je dobro pogledao sve instrumente i tad nas je na binu došao pozdravit jedan gospodin.
Bilo je i to jako lijepo čuti, ali nažalost, po zapovijedi, morali smo krenuti kući .
Član obitelji mi se malo sažalio i rekao : Baba, imate Vi materijala za dat dobar post - a tješio me je , iako sam bila i nasmijana , jer sam zahvaljujući i njemu i došla do Rive , jer aute nisam imala , a ostavili unučicu i mamu u nas doma :)
Prepuni stvarno lijepih dojmova s onim : TKO ZNA KAD ĆE VIŠE BROD "KASHIMA" DOĆU U SPLIT - BILI SMO JAKO SRETNI I IŠLI KUĆI S PRIČOM O MALOJ NINĐI I TATI KOJI SVIRA NA BUBNJU U KOJEM JE ONA BILA :))))
BAKAAAA: Ne zezaj  meeee :)))
SAD OVO : Nakon predivnih i nezaboravnih bubnjara , najednom se vojska posjetitelja pomakla 3 metra do bine pa i ja s njima .Prije toga pomicanja naprijed  VIDIM JEDNU GOSPOĐU PLAVE KOSE, SVA U PLAVOM ,KAKO SE NAMJESTILA ZA SLIKAT S NEKOM GOSPODOM - E PA KAD JE TAKO, HVATAM SLIKU TU I JA - NEK JE I JA IMAM ZA OBAJAVU !:)
Raspitala sam se tada: Tko je ta žena ?! A joj dobila sam sljedeće odgovore: To vam je ona naša glumica iz Amerike!- To vam je njihova izaslanica ! - A to vam je  žena prevoteljica njihova ! -To vam jeeeee, poznata i meni, čekajteee, to vam je naša glavna u Japanu !:)))
Misleći na tu zagnetnu Ženu, ljubazno  sam jutros nazvala najprije Bojnicu HRM-a , zaduženu za odnose s javnošću, koja me uputila gdje ću naći tu Ženu i vjerovali ili ne- došla sam do NJE ! To je voditeljica Turističke zajednice Grada Splita, Aida Jukić :) Voditeljica je bila počašćena mojim pozivim,a ja njenom ljubaznošću. Budući je žurila na sastanak, ramijenile smo meilove:).
Danas, 6. rujna završava posjet broda "Kashima" Republici Hrvatskoj u sklopu petomjesečne plovidbe oko svijeta i to  u godini kada Japan i Hrvatska slave DVADESETU obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa. ČESTITAM ! :)
Cijeloj posadi bojnog broda koja broji ukupno 360 članova, od kojih je 115 kadeta i njihovom Glazbenom orkestru školskog divizijuna za obuku i njihovim zapovjednicima i njihovim Bubnjarima od srca veliko HVALA ZA PREDIVAN KONCERT SA ŽELJOM ZA SRETAN NASTAVAK PUTA  I MIRNO MORE !
 戦艦と継続的幸せなタイムス及び安全への欲求を持つ美しいコンサートの訓練とその指揮官とそのドラマーの心からの感謝のために彼らの音楽のオーケストラスクール部門の全体の乗組員!

 
POSEBAN POZDRAV EKIPI SA SLIKE :) ! 
"BOJ-NICA"  KLAPE SV. JURAJ - RUŽA CRVENA - RED ROSE :) ;)
ZNAČI : SLAJD SAM NAMJERNO POČELA LIJEPIM SLIKAMA S MORA DA VIDITE KAKO JE RUJAN LIJEP U DALMACIJI - MORE JE JOŠ 24-26 :)) BUČ "!
 
 
 
nasljednica @ 15:29 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 2, 2013
 
SVIM UČENICIMA SRETAN POČETAK I NASTAVAK ŠK. GODINE - ŽELI TETA "ZORICA"  - MOJA ČESTITKA SVIMA ! Pjeva vam GOST programa  DARIO PLEVNIK,tekstopisac, aranžer i dječjih pjesama :)  1.DIO slajda - do šou programa :)
KAKO JE BILO OVE GODINE NA 12. FESTIVALU GLASA POLJICA, U NAŠEM DUGOM RATU, 23. 8. (petak)  U SKLOPU PREBOGATOG I NAŠEG DUGORATSKOG KULTURNOG LJETA 2013. - NAMJERNO SAM OSTAVILA ZA PRVI DAN ŠKOLE, DA SE MOGU POHVALITI SVI NATJECATELJI I SVI UČESNICI I PROKOMENTIRATI SA SVOJIM  RAZREDOM I "ŠKOLOM" :) !
KAŽU DA SLIKE GOVORE VIŠE OD RIJEČI -  A  KAKO  NE MOGU BEZ RIJEČI, JER ŽELIM  DA VAM SVE PRENESEM - IZVOLITEEE :)
 
U  najavi za ovaj genijalni Festival navela sam i sve natjecatelje i pjesme koje će  nam pjevati -  kako "od viška glava ne boli" i red je da ih još jednom  u ovom članku ponovno predstavim, IZVOLITE - Pravo glasa imali su i mlađi do 18 godina :)))
 
1. Dona Smajli i Anita Ahmeti- Baš mi je dobro
2. Petar Matičević - Zorica
3. Ema Kružić- Čarobno jutro
4. Bruna Zeljković - Singing rock and roll
5. Lučijana Karaman- Grenade
6. Vanesa Brzović- Razmažena
7. Iva Ivanišević - Make it shine
8. Lucija Bradarić - Okovi na srcu
9. Anamarija Strujić - Diamonds
10. Željka Rodić - Pola pola
11. Leonarda Smajli - Skinny love
12. Ivan Zemunik - Najljepše su oči moje majke
13. Stela Madunić - Only teardrops
14. Luka Vlahović - Skyscraper
15. Gabriela Braičić - Ludilo u glavi ( autorska pjesma)
16. Matija Mladin- Dar ljubavi ( autorska pj.)
17. Andrej Dorić - Od kafića do signala ( autorska pj.)
18. Karla Forjan - Čardaš mama  ( autorska pj.)
  
Predivna ljetna noć, prepun Trg, sjeli u 4. red.Čim smo   došli , odmah priđem jednoj od dvije Časne sestre iz Borova Naselja, koje su došle u pratnji 16  dječice. Časna mi je lijepo uzvratila pozdrav i pohvalila da su njene djevojčice obučene u našoj poljičkoj nošnji :)
Časnu mi je bilo malo neugdono zamoliti za sliku , možda je ima Goran Mladin, "TATA" Festivala, ili Velić, službeni snimatelj i fotograf Festivala ! Opaaaaa - kako lijepo zvuči ovo "službeni":) To vam potvrđuje da ovaj Festival GLAS POLJICA  nije neki "bez-veze" Festival već je kao i svih godina održao svoju tradiciju, ozbiljnost, ispred kojeg stoji veliki  nesebićan i rad "TATE" i njegovih volontera - BRAVO, GORANE !
Odmah ću vam reći što mi je TATA GORAN REKAO zagrlivši   mamu JASNU i tatu ZORISLAVA DORIĆA  , našeg stalnog natjecatelja Andreja iz Osijeka  : VIDI ZORANA, NAPIŠI DA NIŠTA OD OVOGA NE BI BILO DA UZ MENE NISU BILI OVI DIVNI LJUDI ! NJIMA DUGUJEM VELIKU ZAHVALNOST U SVEMU! NAJVIŠE SU MI ONI POMOGLI OKO OVOG FESTIVALA I TO IM NIKAD NEĆU ZABORAVITI ! 
Naravno, OBITELJ DORIĆ je bila zatečena ovim riječima :)!
  
Pozdravivši  nas, voditeljica MARIJA ŠUŠIĆ, najprije je pozdravila najzaslužnijeg čovjeka ovog "Projekta" ( op.a. ako je Poljud mega-projekt, onda je i ovo projekt i skoro duplo duže traje od Poljud-a :)
Goran je došao, pozdaravio nas , ali posebno i sve drage goste i POSEBNO 16-ORO DJEČICE IZ BOROVA NASELJA - TE JE ZAPOČELA PJESMA "STOJI GRAD" - Vjerujte mi , bilo mi je tad jako teško, oči su mi se nakupile suza, slikavala sam, nevidjevši kako su slike ispale. Goran je toplo , očinski prigrlio TRI MALE GOŠĆE od njih 16 , i svi smo mirno odslušali ovu pjesmu te na kraju dali dugotrajni pljesak . Dječica iz onog Borovog Naselja, za kojeg ni ja "do onda nisam nikad čula , a ni mnogi" . Uhhhhhhh.
PONOSIM SE - Ove je godine naše malo misto, velikog srca, ugostilo 16 DJECE IZ BOROVA NASELJA S TRPINJSKE CESTE U VUKOVARU, IZ ŽUPE SV. JOSIPA RADNIKA, U PRATNJI DVIJU ČASNIH SESTARA. GORAN JE NAGLASIO: PAZITE IZ KOJE ŽUPE, I SV. JOSIP JE ZAŠTITNIK I NAŠE ŽUPE - KOJA SLUČAJNOST :)
Već sam napisala: Svi su bili smješteni po obiteljima NAŠEG MJESTA ,došli su u srijedu ujutro, a sve na inicijativu dobrih ljudi i volontera našeg mjesta. 
Goran je pozdravio sve goste iz Slavonije , koji su tu da nam uveličaju svojom nazočnošću ovaj 12. Festival po redu !:)
Voditeljica je pozdravila i novog Župnika Dugog Rata i našeg načelnika g. Roglića i našu Katu Brahović ( često me čita, živi u Bajnicama:) šeficu Turustičke zajednice Dugi Rat , pozdravila zaslužne za tehniku, ozvučenje, rasvjetu, snimanje i sve volontere ove večeri , među kojima i Goranovu suprugu i kćerku , koje su zaslužne za mnogo toga, ali i za uređenje lijepe pozornice na kojoj su se smjenjivala ta divna djeca !
Sjedila sam s mojom Katjom i mojom Marijom Purgericom u 4. redu, ali vi znate da ja ne mogu mirovati. Iz slajda vidite da sam dolazila čak "pod noge" netjecateljima.
Iz slajda uz moju namjerno kratku zabilješku , s kojom nisam htjela da štetim slici, vidite s kakvom profesionalošću su ta djeca , učenici osnovnih škola , pristupili pjesmi koju su izvodili, što me jako impresioniralo !
Nije ovo prvi put ! Svake godine ( lani nisam bila,) ta mala-velika djeca, od nekih buduće zvijezde , imale su nam šta pokazati: od stajlinga do izbora pjesme i svojih glasovnih sposobnosti, muzičkog talenta. Obožavala sam ih gledati i neke kadrove za vas i ZA NJIH zabilježiti , iako Festival ima profesionalnog fotografa- Hvala Veliću, al ja po svome - znamo se mi :)))  !
NADAM SE , DA SAM VAM SLAJDOM  USPJELA PRIKAZATI , OSNOSNO, DOČARATI ONO ŠTO JE MENE DOJMILO - GLEDAJUĆI I SLUŠAJUĆI NAŠE ZVIJEZDE ! Napomena: Imam puno slika, ako ih netko od djece želi, evo: nasljednica@gmail.com:) 
Navijačka atmosfera je bila već u početku užarena sa "Zoricom", koju je Petar simpatično otpjevao, da je i Voditeljica rekla prilikom proglašenja PRVE NAGRADE PUBLIKE:" Pobjednik je onaj koji je doveo ovdje večeras sve svoje od vrtića do razreda i cijele rodbine-PETAR MATIČEVIĆ !" Petar je kao prava zvijezda iskoraknio 3-4 metra i rukama uvis pokazao kako je on to primio !!!!
Moram biti objektivna, Petar je iskoristio pravi trenutak velikog hita "Zorica", jer je ( od naših ) ipak Ivan Zemunik u muškoj konkurenciji , ljepše izveo "Najljepše su oči moje majke" -ali nije doveo svoje iz vrtića i iz razreda :)
Kad smo došli malo prije početka Festivala, pogledom sam potražila Andreja Dorića - joj, nije valjda ono on ?! Ne bih ga skoro poznala ?! Od onog malo stidljivijeg dječačića pretprošle godine, jer ga lani nisam vidjela, onog dječaćića iz knjige "Mojih 10 godina rada u udruzi Višnja" , onaj koji nije baš puno mrdao na divnu pjesmu Petar Pan , za koju nam je naš dragi bloger @ivan1 , napravio lijepi YT- uradak, za koji ne znamo kako je nestao ???  morala sam reči : ANDREJ , MA JESI LI TO TI ?! NE BIH TE POZNALA , PA VEĆI SI OD MENE U ŠTIKLAMA :))) Nasmijali smo se i on i ja , ali i njegov tata Zorislav koji nas je snimao - a, morala sam reči nešto  pametno u kameru, a šta, ne znam, bila sam ugodno zatečena Andrejem !
Prije početka sam pozdravila i mamu Jasnu , ali i jednu drugu Gospođu, ako ste vidjeli slajd - ČARDAŠ MAMU , a "da ne bih pukla" morala sam MAMI reči :  VAŠA KARLA , JOJ, KAO DA SAM JE JA RODILA ! MOJ ĐIR ! MOJ STAJLING ! MOJA VRCKAVOST ! KARLA JE GENIJALNA ! ( op.a. nadam se da mi muž ovo neće čitati - ako na DVD-u čujete uz ČARDAŠ MAMU "zvižudk ", to je bio moj - hahhaaaaaaa - opaaaaaaa , a pa nije valcer , e !:)
Karla me stvarno osvojila pjesmom ,a onaj mali-veliki Andrej pjemom Od kafića do signala - lijepo bogmeeeee- od Patar Pana ti već lijepo u Kafić !!! :)))
E, kod interpretacije te pjesme - iz Andreja je nestao onaj ranije opisani dječačić, momčić. Ma ljudi dragi,ne zbog toga što su me prethodnih godina darovali niti što mi je tu večer gđa. Jasna odmah rekla: Imamo nešto za Vas ! - nego, iz Andreja su  najednom  na vidjelo izašli oni slavonski, mangupski geni , stoga sam mu nakon nastupa mami rekla :  ANDREJ ĆE BITI VELIKA ZVIJEZDA, LIJEP, VISOK, LIJEPA  GLASA, MUZIKALAN, KOMPLETNO DAROVIT, MOMČE- BEREKINČE VEĆ IZVIRE IZ NJEGA, MA IMA SVE, BAŠ SVE I JEDNU POSEBNU NOTU PROFINJENOSTI  I NEKE  MAGIJE PRIVLAČNOSTI ZA CURICE "ONO KAO DA NEĆE" - DA, DAAA, VIDJET ĆETE ,AKO JOŠ NISTE !  VELIKI JE POTENCIJAL- TO ZNATE I SAMI  !!!!!
Mami Jasni je bilo drago čuti to moje iskreno mišljenje i šapnula mi je nešto povjerljivo : Andreja su prijavili na ZADAR TEENS FEST i 15. 9. će saznati da li je prošao s jednom  lijepom  pjesmom ( naslov je tajna ! poštivam ! )  Opaaaaaa , ode još Andrej i u Zadar, a od mame čujem da je izdao već i svoj drugi CD , koji mi žele pokloniti  ! JES i HVALA VAM !
U PAUZI FESTIVALA , kojeg je natjecateljski dio završila ČARDAŠ MAMA , pardon, KLARA FORJAN ( op.a. ne FLORJAN, kako je pisalo u Slobodnoj:) nastupio je divan plesni par Plesne škole "Amber" iz Splita i to vrlo simpa Duje i zgodna Zdenka - prava senzacija za dušu i tijelo, ali i za oči: mamba, čačača, valcer (bila sam iza pozornice do moje tajanstvene Vanesse - kad su plesali valcer - psst ) .
Mislim da je tada nastupio Andrej s Petar Panom  u rok izvedbi i još jednom pjesmom - lijepo, opušteno, ono mangupski slavonski:)
Voditeljica najavljuje - GLEDAM UZ POZORNICU- NIJE VALJDA TO ONA ?!:) VANESSU - JEEEE, ONA JEEEEE - ALI O VANESSI , SLIKAMA I O NJOJ SLIJEDI NASTAVAK OVOG ČLANKA- PREKSRASNA CURA , ANĐEOSKOG GLASA, ZBOG MOG KOMENTARA NA YT ISPOD NJENE PJESME- DOŠLA JE DO  NAŠEG ŠOU PROGRAMA- UPOZNALE SMO SE - KAKO , SAČEKAJTE NASTAVAK  ;):)
Tada su nastupili još nama dragi gosti:  Dječji zbor od 16 malih-velikih  Vukovaraca s pjesmama: ŠALOM i JEDNA JE HRVATSKA - jako dojmljivo, što je izmamilo naš veliki, veliki pljesak (jedva sam ih slikala).  
Goran je iza toga  na pozornicu pozvao svog velikog prijatelja , iskazavši nam čast što je i taj GOST večeras s nama - a to je bio Dario Plevnik, tekstopisac, glazbenik, aranžer ,  iz Osijeka. Čovjek nas je lijepo pozdravio, drago mu je da je s nama i otpjevao dvije pjesme da sam ostala "PAF" ,naziva : DOMOVINA
Nakon velikog pljeska otpjevao nam je DOMOVINO NAJMILIJE MOJE ! Pod velikim dojmom, morala sam ga poslije pitati , ma neka ispadnem i "glupa", ali moram znati, jer me oduševio kao i cijelu publiku : Izvinite, pjesme su Vam ove super,  da li ih ima na YOU TUBU ?! Nasmješio se i potvrdio, da ih ima ! Predivne domoljubne pjesme, predivne !  ( evo sad sam ih tek pronašla dok ovo pišem, nisam prije zbog turbo života moga).
 
Došlo je vrijeme koje je jako brzo prošlo- za dodjele nagrada , koje su uručili naš Načelnik i gđa. Katja :) NAGRADE SU PREDIVNE !
NAGRADE ŽIRIJA: 3. Karla Forjan ( NE Florjan, kako piše u Slobodnoj!)- “Čardaš mama“, 2. Stela Madunić-"Only teardrops“, 1. Anamariji Strujić - „Diamonds“.

NAGRADE PUBLIKE: 3.  Anamarija Strujić - „Diamonds“, 2. DIJELE Venesa  Brzović - „Razmažena“  i Ema Kružić - "Čarobno jutro"  ( op.a.  Ema je izostavljena u Slobodnoj Dalmaciji !!! ) , 1. Petar Matičević - „Zorica“.
Svi natjecatelji osim Povelja dobili su CD od Andreja Dorića, dragog natjecatelja iz Osijeka ( op.a. izostavljeno u Slobodnoj ?!).
NA KRAJU JOŠ JEDNOG ODLIČNOG FESTIVALA 12. GLAS POLJICA, 2013, svi učesnici su dobili zahvalnice i  CD našeg dragog  "domaćina",ne "gosta"- Osječanina Andreja Dorića koji im je poklon osobno uručio. Da, daaa, velik je Andrej :) !

Moram pohvaliti lijepu voditeljicu Festivala  Mariju Šušić, za koju sam poslije saznala da se uskoro udaje - e pa sretno ti uplovljavanje u Bračnu luku :) !

Nakon ove divne večeri - Pobjednik Publike je morao još jednom otpjevati "Zoricu" , kada su se sva dječica i neke mame i baka, popeli na pozornicu uz neizbježne pjenaste balončiće :)  a u zoru Zorica me budi , hopa cupa cijelu noć je bilo i BAKA KONAČNO DOČEKALA DA SA SVOJOM LUĐOM ČUVENOM ZAPJEVA ĐOLIČU :))))!

HVALA TI ,GORANE,HVALA UDRUZI VJERNOST , OBITELJI DORIĆ, g. PLEVNIKU, g. FORJANU ( tati Čardaš mamice:)) I SVIMA KOJI SU SVOJIM RADOM, VOLONTIRANJEM PRIDONIJELI JOŠ JEDNOM "GLASU POLJICA" ZA PAMĆENJE!  DOKAZ IMATE,ALI NE ZNATE DA SU NEKA DJECA POZVANA VEĆ NA DRUGE FESTIVALE - JES !!!

TO NIJE SVE - SAČEKAJTE  GOSTE  i VANESSU- 2.dio :) !

 
NA KRAJU : SRETAN POLAZAK U VRTIĆ SVOJ DJEČICI , KOJI GA IMAJU,
A NAVIŠE MOJIM MALIŠIMA,
ŽELI NAJLUĐA BAKAAA ĐOLANA, KAKO KAŽE UNUČICA ,
A UNUK : BAKA ZOKE  :)))))
****************************************
 
nasljednica @ 23:50 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.