pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » ruj 2010
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - rujan 2010
subota, rujan 25, 2010
Jedna vruća priča, prava dalmatinska po dalmatinski

 Ako se po jutru dan poznaje, unda će mi ova jesen bit vesela. A zašto ?, evo nisam ni moj  bikini uspila osušiti, pada kiša. A ne volin je i gotovo ! Al ležim u krevetu kad MI MORE BIT, muž kuva. Obilazila blogove, al adrenalin me puca da vam ispričam jednu vruću, jednu kontra kiše, vi, koji ne volite čitati nego samo gledati, me nećete biti uskraćeni-to već vidite :)))))  Dakle, mene smij vata kad se sitin svega u ovim litnjim misecima šta su za menom. Evo van jedna vruća......iako je bilo mojih ludosti i po bolnicama s materom....to ću drugi put......

Ma sad vi baš na vruću, jeeeeee, ma baš ću vam o tome pričati, nisan poludila.....iako mi se ovih dana i te kako piva
nije meni nikad dostaaaaaa
tvojih rukuuuuuu
tvoga tilaaaaaaaa...
a zašto, zato jer je proridija u krevetu , zbog one lipe slike u Slobodnoj i Poljuda na Tv  FALA BOGU  da je tanker JUČER konačno svečano predan i za kaznu me nije poveja sa sobon, a obeća mi je , ma ne bi mu ni išl,  a Škverani oće opet u nas u selo- na marendu, da im je u nas najlipše ....hm.....
.......Ajmo na događaj:...čitate jel.....koji ste vi... likovi....ajde ajde....briga me......svi neki FINI SVIT STE KAD PIŠETE I DAJETE SLIKE A IZA VAS BEREKINI ILI BEREKI-NICE :))))))
http://img821.imageshack.us/img821/2773/dsc03066r.jpg   Dakle, naši dragi Polu-purgeri vole , kad dođu na more, da opalimo svako jutro đir kaićem , do kafića u Krilu, 300-400 m od kuće, i to jutro more kooooo ulje. I tako oni 3 dana zaredom, četvrti, Moj  više voli kavu na balkonu i čitat Slobodnu  nego u kaić i s nama u taj kafić i kuvat ručak (okrenit meso u špakeru :).
A da stvar bude gora, neka dica nam uzela kaić po noći, uništili pentu, moj je popravlja zbog đira do kafića...i još mu jedan mali šapnija, da su potrošili gorivo pa da su se popišali u kantu, onaj rezervar  od goriva :))))))
Kaže moj, mući, ne spominji njima to, al pentu san popravija, al ne znam oće li izdurat do tamo.
A gorivo, pitan ja,....... izlija ga, jesi li luda, dićete s pišakon vozit i krepaje od smija :)))))).
BUDEMO POŠLI, NEEEE; viču oni s plaže, ja na balkonu,BUDEMOOO, IĐEMOOO, IĐEMOOOOOO :)
http://img204.imageshack.us/img204/6395/dsc03068.jpg    Lipo mi išli, polupurger sritan, penta dobro radi, nas dvi uživamo u lipoti našega kraja, obale, KAD PODNO PLANINE IZNAD STAROG SELA-VATRA......Ajme, jesu  vridni, KAJ JE TOOO; KAJ JE POŽAR. ?!..Ma - to KAJ , šta si zaboravia naški, NIJE POŽAR; TO NAŠI PALE NISKO RASLINJE , NAPRAVIT ĆE IGRALIŠTE IZA BLAGAJNE...u selu .Ma ne znam jel im pametno, vrućine su, di su đavlu danas to počeli......( u vožnji- pričali mi o KORNATIMA :((( )
I mi lipo došli do kafića....a  baš taj dan nisam nosila fotić, računan, penta upitna, ako buden skakala u more, morat će i fotić, a nije moj.....uh...a imala neki pridosjećaj !
I lipo mi izvukli kaić na žalo, pijuckali šta je ko tija i eto zvuk helihoptera......ušli mi u more......helić opet...zvuk......opa IMA KANTU, POŽAR JE NIGDI......kupamo s e, kupamo ,joj zvuk helića još jači, AJMEEE, SANJOOOO; EVO GA K NAMA ;JE LUD OVAJ PILOT.....ne smin sad napisat baš našu rič....U_U_USSSS...LA se ija i ona....PA DA , TAJ NIJE NORMALAN, kaže polupurgerica, ....ma judi moji doša je skoro do nas kupača i BUM S ONOM BAČVON ZAVATIJA MORE ....hebate jarac , blesavoga pilota, kako su u strahu velike oči, ja mislin da je bija 100-200 m od nas...e to sad mislin, ma oni dan ko da je bija 10-20 m od nas.., a ona voli plivati malo dublje, ja ne- prisilooo nam :))))))))
http://img827.imageshack.us/img827/9407/sumer281.jpg evo KAIĆ DOLI !
I onda mi vidili , POŽAR, ONA VATRA TOBOŽE PALJENJA ZA IGRALIŠTE...MA ONO JE PRAVI POŽAAAAR !! Evo ti kanader jedan , drugi čaaak, a je ih lipo viditi kako grabe vodu po površini, kud đavlu neman aparat.....i mi iđemo natrag doma.....hebate jarac onaj pilot nije bija normalan, MA SANJOOO, STIPEEE,  IĐE OVI NA NAAAAS......... ZGRABIT VODU......Oni dvoje gledaju....čude se...ne viruju........ja kažen GLE SAD ŠTA ĆU UČINIT....srića imala plastičen čehinjice koje ne klizu.....i.......crvenu vešticu i šešir.
http://img148.imageshack.us/img148/6762/dsc03067h.jpg    POPELA SE JA NA ŠPIC KAIĆA .....i SRIĆA DA SAN BILA SVA U CRVENO...a da koju ću boju i bit... :).. LIPO KA NA AERODROMU-HOP NANOGE NA TAJ , JEL, PRAMAC, SKINILA ŠEŠIR, KOSA DUGA CRNA VIJORILA KA NA TITANIKU ONOJ KEJT I JA ŠEŠIROM MAVALA I VIKALA -NEEE OVDEEE; TAMOOO; TAMOOOO:...POKAZUJUĆI DA NE IDE NA NAS.........moji Polupurgeri šta od straja šta od moje komedije krepavali od smija , ja poludila, bisna ko pas .
ALOOOOO TIIII (a poštivan ja njihov zanat , ma nemoj me ..... sad kad se opuštan od kuvanja Kinezima doma i nakon kapućina) ALOOO.. I ŠEŠIROM DA IĐE PUTTAMO -  PUT KANALA......ma nije se sledilo ništa u meni, adrenalin me bumbara.....ODEEEE ON.....ZAGRABIJA VODU  - AJ FALA TI BOŽEEE....UUUUUUUU GADNO, KAŽU MOJI POLUPURGERI...................mitili mi okukicu kad BRRRRRRRRRRRRRRRRR.. VRAĆA SEEEE , GLEDAJTEEEEE,  VRAĆA SEE...OPET JA NA PRAMAC, JEL, PRAMAC?! NEBTNO...OPET ŠEŠIR U RUKU....:Sanja viče DAJ JAČE MU ZAMAHNI......KAJ BU SADA OPET NA NAS....OOOOO  TAJ  NEKI KREE-TEEN .....odnija đava šaluuuuu.......ma jel on poludija ...skroz nisko.......AJMEEEEEE, sitila se ja 2008 godine iznad toga kafića......a sađe li požar niže, a naše masline , i ne samo naše....opet ćemo ostat bez OBLICA?!.
 
http://img180.imageshack.us/img180/8931/dsc025831024x768.jpg
 ......Stipe, muž joj, KAJ MISLIŠ DA NE BUDE K NAM DOŠAO :))); PA VIDIJA JE TEBE U CRVENO I SAD NAMJERNO OVO ČINI   I JA BIH NA NJEGVOM MJESTU...JA:  BLESANE, MA DI JE MENE VIDIJA; ODNIJA TE LIPI ĐAVA I TEBE S KUPA S NJIME; MA AKO  NAS ZAGRABI, BIT,ĆE NAS LIPO VIDIT U REZERVARU...PA ĆE S NAMA GASIT POŽAR.....Sanja viče:  STIPEEEE POGLEEEJ GAAA...AJMEEEEEEEEE NU LUĐAKAAA  deren se ja .........ALOOOOOO TI GORIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII JEL ME VIDIŠ AKO NE ČUEEEEŠ....AJ TAMOOO, TAMOOOO....rukom mu pokazujen udesno opet put Brača.........., MA SAD ILI NIKAD iLI ĆU SKOČIT U MORE SINJE.......MA NEŠ TI MENE TUMBAT U REZERVAR...I SAMNOM GASIT POŽAR  .
A tako smo lipo gledali njihove  vrhunske , znalačke akrobacije, uz samu planinu bi se nakrivili, sjena...a tek vatrogasci ispod njohovih BOMBI.....AL PRISILA NAM KAVA..........pa da razbijemo straj ...ja kežen AJMO RUŽOOOO MOJA CRVENAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...i do kuće još DALMATINAAC SAAAAM ......TU SAM ROOOOĐEN JAAAA...kaže Stipe NU LIPOTE STVARNO...AL TI SI KRIVA ..... A MOŽE BOT DA JESAN ...hm......MA ZNAŠ STIPE, PROŠLO LITO GASILI, PILOT JE TIK DO MOJE GORNJE TERACE PROLAZIJAA.......a on reče: ETO I ZAPANTIJA TE :)))))).....AJ TI MOJ LIPO U LIPI  K...... eto ti sad :))))))
 AL OVU KANTU HELIĆA I OVOG HEROJA KANADERMENA  NEĆAMO NIKAD ZABORAVITI ...........uhhhhhhhhhhhh
A MOJ ......penta izdržala.....super...a kad  sam mu počela pričat, ferma me je, AJ UMUKNI, AJ; DI GOD IĐEŠ NAPRAVIŠ SAPUNICU OD TOGA....JA:MA JEL TI JASNO DA SAN MOGLA U KANTU VODE ZAVRŠITI....E DA JESI KOJIN SRIČON ........KAŽE MOJ.....A DA ME KANADER POKUPIJA........EEEEEE DA JEEEEEEEEEEE; JOŠ BI MU PLATIJAAAAAAAAAAAAA....moji Kinezi (ukućani) se smijali ka blesavi, ja blida ka krpa .....suze na oči, nisu vidili.
http://img214.imageshack.us/img214/7577/dsc03049z.jpg
.....A posli ručka................A JEEEEEEEEL AAAA ŠTA DA ME KANTA UVATILA I KANADER  POKUPIJAAAAAAAAA.....stao se smijat kurbanjski .....i onda san ga išaketala za sav pritrpljeni straj ujutro ko da je on bija oni KANADERMEN  i za ono šta je reka .....................MAŠTAJTE  šta je bilo dalje :))))) volite maštati :))))))   ZO..... , UVIK AJDE U CRVENO, SPASILA SI TRI ŽIVOTA ...:))))))  uvatila sam ga za kose i rekla AJ PONOVI, AJ PONOVIIIII..........MA ŠALIJA SAN SE; KO BI MOGA ŽIVIT BEZ  TEBEEE.......JA BI MALO UGASIJA POŽAR....MA LUDONJAAAA, ZAHEBAJI SE :))))  ;) ..:);)  maštajte .......na duge staze :)))) ja volin i kraće ;):) a lipše je duže ;)...ustvari .......http://img683.imageshack.us/img683/9467/picture022mr.jpg 
A sad mi kažite , jesan li van dražja, vako FINAAA :) ( nije ovo ništa, mogu bit još FINIJA , volite takve ! )
 
Vaša Ruža crvena olitiga TIGRICA ;):) ne bojin se ni helić-safarija ;)
 
  
 
 
 
 
 
 
nasljednica @ 23:35 |Komentiraj | Komentari: 42 | Prikaži komentare
četvrtak, rujan 23, 2010
 

Dragi moji ........................DANAS JE PRVI DAN - kalendarski -  JESENI.........al imala sam neodoljivu potribu pred večer da ZA VAS SVE ......glumci: diverov sin Boris i HAJDUKOV MLADI GOLMAN VLADE TOMAŠ ...idemooooooooo....da....

IZVEDEMO OVO ...OJLAAAAA....ADIO LITOOOOOOOOOO 

 http://img837.imageshack.us/img837/7461/dsc00238jh.jpg 

 http://img227.imageshack.us/img227/6066/dsc00235l.jpg

 

http://img205.imageshack.us/img205/9182/dsc00236pp.jpg 

 http://img827.imageshack.us/img827/1433/dsc00241m.jpg

 

 http://img80.imageshack.us/img80/8206/dsc00240z.jpg

ovaj još cvita ;) moran patentirati ka @crnarika :))))  eeeeee, od mlađih se uči , eeeeeeeee :)

 http://img59.imageshack.us/img59/5744/dsc07216m.jpg

I ZA KRAJ - mi se  još kupamo, guštamo..., kuvamo se - kako vidite na TV ..ma  mogla bih još..........ali na MAX TV- Tereza piva ........ojmeee u DUŠU ME DIRA KA I PISMA KOJA OVDE SAD NA BLOGU SVIRA ,čula prvi put na POLJUDU 12.09. - klapa  INTRADE  !!! ma..... ne mogu još reči :) ovo........

 http://img186.imageshack.us/img186/5711/p020810181401.jpg  HVALA VAM SVIMA OD SRCA KOJI STE SA MNOM PODILILI  OVO LITO - na bilo koji način, ne živim u velegradu, al bilo me uvečer - svugdi -  što sam i ja podilila s vama i ZATO VAM SVIMA HVALA , jer pišem iz gušta, iz jubavi, to me ispunjava, a kad mi to netko sprječava , onda nisam OK- POLJUD 5, ona slika, onda NOVA TV - umelo me  ......  ZAR JE PIVATI I BALATI -GRJEH !!!!!.....odgovor na to pitanje (moje) dao je @svemirko...hvala ti !

http://img695.imageshack.us/img695/1410/dsc09378u.jpg

....hm..izgleda da nekome -je !.......

I OVA MOJA DUŠA - NE VOLI JESEN KAD SU KIŠE ... " Koncertima kontra kiše :) ;)...jer ni ovakvi veliki kišobran ne može podniti "moju kišu"...... al zato ste VI UVIK BILI -TU........

 http://img529.imageshack.us/img529/5203/dsc025571024x768.jpg

VAŠA FOTO-NICA  :) ;)  pu-saaaaaaa .....

http://img716.imageshack.us/img716/3842/dsc09673o.jpg

USPUT: 7.10.- ĐIBONI , 24. 10. OLIVER - U SPALADIUM ARENI 

ZA LJUBITELJE KLAPSKE PISME ! U PRODAJI OD JUČER

NOVI CD - BEST OF  KL. SV.JURAJ- Zapivaj klapo naša :)  JES !!!!

nasljednica @ 22:01 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
utorak, rujan 21, 2010

Dragi moji, prepustila sam vam da uživate u snimci na NOVA TV, al pravu atmosfetu i prave stvari POLJUDA 5. , niste mogli osjetiti ! Znam da je teško napravit skraćenu snimku, ali, razočarana sam...Zato ću vam ja dat nekoliko bliceva po čemu ćete pamtiti ovogodišnji POLJUD 5 ! Bila sam na prva dva, treći ne (umro svekar), četvrti , ne (došli moji golubići ) , al ovaj je bio "jak" kao i onaj POLJUD 1. , jer je , čast COCI, TERI I MIŠI , POLJUD 2, odmakao do Projekta, a posebno POLJUD 3 , koji je namijenjen bio 40 g. COCINOG pjevanja- uz dužno poštovanje CARU HAJDUKA I TORCIDE, DVD je odličan , ali Projekt nije bio tako zamišljen.

Ovaj POLJUD 5. - vratio se na početnu ideju Projekta - SAMO KLAPSKE PISME I NIŠTA VIŠE - NEZABORAVNO -  čekamo DVD !!!!! ;):) Znam sve , stupila sam bila i kontakt s Glasnogovornicom!

Budući nemam puno vrimena , malo neobićno ću vam prikazati ovaj VELIČANSTVENI SPEKTAKL - u kojem je nas MALI MILJUN pivalo ko JEDNA KLAPA , ZBOG ČEGA - PA ZNALI SMO RIČI SKORO SVIH PISAMA ........pogledajte......al najprije su nam pustili na video zidu predivne pozornice -isječke s POLJUDA 1, di je suvoditelj bija STRIKAN,  a zatim uz divan glas, glumačko-emotivno obojan - glas jednog jedinog posebnog zaljubljenika u pravu dalmatinsku rič ,pismu, gospodina Ljubu Stipišića DELMATE uz motive lipe Dalmacije ..citat iz  EJ, ČOVJEČE , šteta da ovo nisu dali na TV .......a inače su prekidali snimak čudno i nije bilo PRAVE ATMOSFERE..... poslije je bio g. Delmate emotivna  DALMATINOOOOO, POVIŠĆUUU  PRITRUJENA ....divota !!!!

http://img815.imageshack.us/img815/9195/dsc09385i.jpg  

a onda nenadmašna Ksenija pa neki g. Voditelj ? i "hladna" Šovagovićka  ( uh !) dali prigodni uvod i OPAAAAA......MJEŠOVITA KLAPA "FILIP DEVIĆ" ODMA U STARTU ;)  !!!!

http://img827.imageshack.us/img827/2306/dsc09388.jpg   ...........e naša @jube Damjanova -sitila se ja tebe odma, odma, odmaaaaa......e ,a svakoga se  sitila , samo krug sužen ;) :)  ojlaaaaaa uz taktove - pljesak rukama ko da smo imali dirigenta isprid !!!!! odma san znala TO JE TO !

http://img816.imageshack.us/img816/9431/dsc09413v.jpg ajme nikad je čula do tad uuuuuuuuu kako je dobraaaaa ZORA BILA -  (imenjakinja ;)  sa Šibenske šansone (našla je po refrenu :)  !!!!!

A TEK ŠOLTANKE - NATAŠA I MARINA svojom tercom samo njih dvi , NEZABORAVAN TRENUTAK-MINUTE POLJUDA 5 -PUBLIKA NIJE MOGLA IZDRŽATI ....MALO SMO STALI DISATI.......NEVJERICA...........PA UDRI PLJESAK NAJJAČI ...PA TAKO NAIZMJENIČNO.....DRAGE GOSPOĐE, MOJ NAKLON DO PODA ! ...čekam VAS U OMIŠU ...KAD -TAD -poznat ću  VAS !!!

http://img401.imageshack.us/img401/5937/dsc09410x.jpg   Otpivale su tako miloćutno, tankoćutno - u zanosu .......do ježura (trnci) starošoltanski napjev PRED OLTAROM KLEČI DIVA ...al vi na Tv niste čuli naše prekidanje, naše ovacije -BIT ĆE NA DVD-u - osjetit ćete VRUĆI POLJUD !!!!!!

http://img691.imageshack.us/img691/7199/dsc09439f.jpg

INTRADEEEE - samo me nervira što T. Bralića izdvajaju od te klape kao da je neka - ikona, nisu ni oni samo ovu :) a onda ovo šta bi i ja izrizala i NEĆE ONI DOBIT PORINA, jako su mi dragi , ali skužajte , da sam u žiriju  NE BI , eeeeeeeeeeeee a ZAŠTO- čitajte, sad će  ;)..jooj ....ne Bračić, Bralić !!!!

http://img340.imageshack.us/img340/1151/dsc09440m.jpg

POLJUD JE VRIJA , VRIJA PA POLUDIJA NA OVUUUUUU - MOJU - NAŠUUUUU :) ;) 

DEFINITIVNO  - "KRALJICA VEČERI"  KOJA JE DIRNILA SVA VAŠA SRCA - NAJIZVOĐENIJA NA SVIM TV I RADIO POSTAJAMA U PRVIH ŠEST MISECI  2010 , ako niste znali to -ONI ĆE DOBIT PORINA, garant !!! ; KLAPA HRM-  Sv.JURAJ i  njihov nastup baš na DAN OBILJEŽAVANJA DANA HRM - nisam čula da su ovo rekli , hm, OLI NISU SMILI ?! ...

  Č E S T I T A M       V A M    S  A D     JA !a je malo zakašnjenje, al zezla me ona slika :) ! 

VAŠA RUŽA CRVENAAAAAAAA :) ;)  kako mi reče g. Marko Bralić u  Gatima  eeeeeee :) (za one koji još nisu čitali postove prije -zahvaljujući RUŽI CRVENOJ od mojih Poljaka sad imam svoj portret s RUŽOM CRVENOM u kosi, zavolili ovaj CD koji sam im poklonila - i pivaju RUŽU ČRLJENUUUU

 http://img204.imageshack.us/img204/3711/dsc09423p.jpg  ..... prva je bila GDJE SI MAJKO DA ME BUDIŠ... svi na nogama , iza RUŽE ..mimo protokola TREĆA...e sad da me ubijete ...ne mogu se  sitit a g. Bralića mi neugodno zvat :) !!!!.....al zbog OVE RUŽE MOJE -ŠKVERANIMA SAM JA POSTALA TOP TEMA  pa tek onda  Šeherezada (neka ?!) pa  ulični prosvjed sutra u Splitu i privatizacija-aj bar su zaboravili na svoj jad pa makar ja platila tu cijenu ..... nakon slike u Slobodnoj , NOVA TV čapala mene na tribinama "ko da san ja kriva ,e :))) " nakon Krštenja unučice u 3 minute je sve OVO nastalo u 19,25 , oparala LANCUN BILI, 3 laka za nokte crvena o ŠTA IMA LOŠE U OVOME ?!  ŠTA ?! ....jooooj.........ALI ....NA  TV NOVOJ...piva RUŽA CRVENA...na mobitelu moja ROZANA: jedva govorila......M AAA  SLUŠAAAJ ...MA JESI LI TI......OVO........MA  ZNAŠ ŠTA........steže je u grlu , steže mene......MA .....NISAM ZNALA BILA BI......SNIMALA.....JOJ......MA NEK TI ....KO ŠTA REČE.......NE OBADAJI NIKOGA........JOOOJ ZAŠTO NISAM SNIMALA.........Jesan....ja san........tooooo...nisan ti tila reč.......javit......da te ne posjeti......al eto imat ćemo .....DVD.......ja sam u matere , MOJ je ljut još zbog slike u Slobodnoj , gledan na malu plazmu a kući ona 107 cm-ŠKVERANI MI SVE POKVARILI....... ( tko ne zna, Rozana mi je rekla za Ružu c. da je naučomo za pir njene ćeri a nakon toga 3 miseca uz ovu pismu klapa Puntari-njenog brata NINU ispratili u Omišu na vječni počinak :((((((

http://img25.imageshack.us/img25/4339/dsc09464hx.jpg E onda dok PLEŠU ERU S ONEGA SVITA : propust organiztora - ovo se nije smilo desiti ....iako me nije dekoncentriralo balati ERU :) ;)pokazuju :

http://img203.imageshack.us/img203/2233/dsc09450y.jpg...i doša na binu s kacigon u ruci , jer kaže, nije mu glava mogla uć....a kad umre ko će mu tilo onakome donit na POLJUD, je On je reka :)bacija Torcidine i nismo mu dali ići i ZA SVE ŽENE .........moju top 10 :) ;)

http://img837.imageshack.us/img837/4672/dsc09456o.jpg....na kraju svi da će zapivat... ja prva zamjeravam što su im dozvolili naziv pisme ovog PROJEKTA !!!!!  Nije u redu ! I publika to zna i....

 

 http://img228.imageshack.us/img228/4782/dsc09442.jpg ......nisu je na kraju ni otpivali  ........ :)

 http://img530.imageshack.us/img530/7513/dsc09467.jpg

ima još :) majica BRODOSPLIT SINDIKAT  ojlaaaaaaaaaaaaaaa  i "šal smutnje", koji je Mome osta u Đipu i ja ga ponila -a jel je PROSLAVA 100 GODINA HAJDUKA, JE -  zbog kojeg san osvanila u Slobodnoj :)  E PA ŠTA - pivala je  ovu pismu klapa  MASLINA !!!!!!

evo unuk se probudija ...ima još :) ajte ŽIVILI , vonjan  po TRIPICAMA i suvome :)))))))

DOBILA SAM SMS .....MA VIDIM TE NA TV ,  ZNAŠ TI SI RUŽA HRVATSKA, SVAKA ČAST ..... 

nasljednica @ 06:19 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
petak, rujan 17, 2010
 

 ........i tako , kako sam vam već rekla nakon KRŠTENJA MOJE  "RUŽICE" - teracu-party prepustila "mladima" i ćer i ja odoooooooo , "nastala" za POLJUD za 3  minute ...uh..a zna je MOJ koje rekvizite nosin ....uuuuuuuuuuuuuh........nosi ih i on na Poljud ! uuuuuuuuh

 ZAR JE PIVATI  GRIJEH .....kako kome ...... uuuuh......

eeeee meni je 13.  petak uvik bija sritan dan, ali  ponediljak- 13. je bija zbog Slobodne Dalmacije i ove doli slike - uuuuuu - dan u kući uuuuuuuuuuuuuh.........................

 - BIŽ IZ KUĆE VAN -  DOK TI LAPTOP U GLAVU NE DAN !!!!!

Škverani lipo "na tašte" odma, odmaaaa, odmaaaaa, našli na Internetu članak s Poljuda i HOPLAAAAA- uvatili  Moga u đir....a kako se njemu , posebno napetome zbog posebno napetog posla oko posebno napetoga tankera još ova 3 dana (i nedilju radi ), neće puno......:... biž u matere , kako san TAMO i napisala...kakve san "kurcheve sriche"  KUD BAŠ MENE BABUŠKU DA UVATI -aaa POLJUD 5. - JE BIJA ZA 100 GODINA HAJDUKA  eeee .....majko moja steže me oko srca ovih dana i piva mi se...OVIH DANA NISAM NAJBOLJEEE, NESPAVAAAM, SAMUJEEEM, .......i vidila i ja u SD uzoru već na  Internetu sliku i ajme , al ...nisam bila iznenađena...al čekala reakciju......MOJ radija do 17,30....doš, zabrania laptop, ka da san malo dite ,a jesan , "dite u duši " pa šta ....i sudac LOZINA , dobar čovik, viđen je  (i razapet) na TOMSONOVOM koncertu...pa ću se ja radi nekoga ustručavati balati i pivati...pa nisam došla na komemoraciju ....e ?!...KO DA SAN JA KRIVA ŠTA JE MENE  UVATILO PORED MILJUN LIPOTICA ???????

 http://img827.imageshack.us/img827/3540/poljudklape8120910.jpg

Naravno, stizali pozivi i SMS-ovi , jedan : pita moja prija - jesi ono ti ?! JESAN; I TI SI MI JOŠ TRIBALA....MA KAKO SI ONAKO SMRŠAVILA ....MA DAAAJ, NISAM KAJIŠ NI STEGLA, IMA LUFTA JOŠ DESET CENTI , A BERMUDE DVA BROJA VEČE, NOSIN IH SAMO PO KUĆi, NE VOLIN DA ME IŠTA STEŽE......Lipa linija, kaže prija, MA JESI LI ME I TI ZVALA ZBOG TOGA ...A jesan i da te malo čujen, di si.....EVO ME UTEKLA U OMIŠ........EEEE Svašta, kaže prija, AJ BOG, PUSTI ME I TI :)))  al ovoga izdvajan :

ZA RAZLIKU OD MENE TI SI ISTO U SLOBODNOJ ALI NE U CRNOJ KRONICI . CARICA SI !!!!!

Napravin pet metara koraka-  kad ONA,  i VIČE - HEBATE PATAK , TAMAN SAN TI POSLALA SMS, ja NJOJ : HEBA TEBE, JOŠ SI MI TI TRIBALA, KO KAŽE DA NEĆU PRIKOSUTRA OSVANIT .....A šta je ....al je šta brontula????  EEEEEE aaaaaaaaaaaaa javlja mi ćer DA NIJE NI PRISTA OD PET I PO ........... AJ TI MOJA ; ŠTA BI REKA DA TE STINA POGODILA ?!......A šta bi reka, plaka bi dva dana , treći bija na balotama ...ka da bi ja znala ........ otegla pa otegla......znaš kakvi su ti muški.......otišla san pivat , ne plakat, i znala san , znala da će ga (možda) najutit .....sve ovisi uvik o "tankeru"- da su ga pridali- smija bi se...a ovako..........evo me u Omišu.........

http://img31.imageshack.us/img31/5258/dsc07392he.jpg

ONA je moja TEA ŠODAN šta je ono u treći misec skoro ona GROMADA ubila  NJU I MUŽA , mog dragog DENIJA, rođaka, 200-300 m od naše kuće prema Omišu .....i imali sriće i manje duševne boli  NEGO JA OVIH DANA ZBOG ŠKVERANA, A TAKO BI IM ŠIKNILA TUŽBU - ionako mi triba love :)  ...zbog narušavanja bračnih odnosa...!!!!

NE  LEZI VRAŽE ......iza toga dva dana KREPA INETRNET I ZATO ME NIJE BILO !!
ETO.A UNDA ZBOG KNJIŽENJA - ISKLJUČILI MI MOBITEL - GORE NE MOŽE....zato sam meditirala, maštala, spavala........i sad umiren..šta će bit iza POLJUDA  NA NOVA TV U NEDILJU kad budem Mojem BIKU isprid TV MAVALA BILIN LANCUNOM NA KOJEM PIŠE - RUŽA i slika RUŽE...bentipasajarca , zvala sam moje iz Omiša na RUČAK -SVEČANI- mater jedva čeka gledat na moju VEEELIKU TV - ........a najmlađa seka , opet ona đeložasta  rekla materi: ENO TI JE , SAMO NJU UVATILO NA POLJUDU OD ONOLIKO SVITA !!!!!!! a mater : JEEEE, BAŠ LIPO FIGURA I TO U RUBRICI PISME, A NE U NEKOJ DRUGOJ  :).....A ONA ANAKONDA OD KAMERE -ZNAN DA MI JE SKORO  USTA UŠLA  :);) DOBRO NISAM LANCUN NA NJU BACILA .......

SAD IMAN FOTIĆ nevisticin , AL NEMAN PUNJAČ -JOŠ NISAM  STIGLA SVOJ KUPIT -ŽIVOT MI 600n NA SAT i .....KAKO  SAM ?!.........REČI ĆU VAM U NEDILJU POPODNE ........

MAAAA ZAR JE PIVATI  I   BALATI GRIJEH ...uuuuuh...MAJ HERC !!!!!

-ima još...unuk se probudija...kasno lega...sami smo.....nastavak sutra ujutro ako ovo ne izbrišen - radi MOJ i sutra i u nedilju - umeja ga tanker , a on mene  !!!!!

Vaša ( skoro ) ERI - NICA s onega svita ......e plesala  i ERU  na tribinama.......

ili  (kako me prija usporedila ka........ )

POLJUDSKA - SNJEGULJICA I miljun patuljaka, PUSA mojoj Priji, najbolja si !

ZNAČI -NOVA TV - 12,40 - eto pa gledajte, i RED CARPET- kakve san sriće ?!

Ružo moja crvenaaaaaaaaa

ovog puta si me upropastilaaa

ostat ćeš bool jedinaaaaaaaa

uspomena tribinaaa i novinaaaaa

......RECITE MU DA JE VOLIM JOŠ

I NE MOGU BEZ NJEEEEE- BEZ RUŽE CR-VEE-NEE.......

VAŠA DOBRILA :( i meni zabrana - LAPTOPA :(

nasljednica @ 19:52 |Komentiraj | Komentari: 33 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 15, 2010

 

Dragi moji, stigao je fotić i slike s Poljuda, ali ja ne mogu izdržati da vem ne pokažem onaj SMS iz prošlog posta, na kraju , zbog kojeg je moja RUŽA CRVENA opet postala  tužna ............ ( nakon ovoga , bit će slike s Poljuda - NE damo te pismo naša )

Dok sam ležala pored unuka , u 14,10 ,  bešumno mobitel i :

SMS : Dobar dan draga teta Zorana, slučajno sam naišla na Vaš blog i našla sam broj mobitela. Napisali ste pismu koja me podsjetila na  mamu  i osjetila sam potrebu da Vam se javim barem na ovaj način i pozdravim . ( u potpisu IME NJENE VELIKE MALE )

...... slova jedva vidila , u polumraku pod svitlom laptopa,  stegnuta grla, potvrdila sam joj SMS-om , da je, da je to bilo za NJU, i pitala, jako zatečena - napisavši joj i to , ali i da ja ne pišem pjesme...nego ...došlo mi...nisam mogla taj post završiti bez toga...morala sam izbaciti na papir...kažu da to olakšava dušu  (lako je vama pisati stihove, dragi moji, kad vas ne znaju,...mene mnogi znaju...s lokalnog portala ) ...i..... pitala je .....kako je došla do mene......  i tog mog drugog posta iz 11/2009-........

SMS : Slučajno sinoć preko neke pisme od Balaševića i vidim poznato lice i dok sam sve povezala naletim na tu pismu i srce mi se slomilo pa sam Vam se morala javit.

 ......"bila sam gotova" :((((((..........odgovorila sam joj par riči više, vedrije ..ka malo...da sam dobila i unučicu, čestitala mi je  trećeim SMS-om i od tada  ......dala sam joj moj meil i zamolila da mi napiše gdje je, kako je , kako obitelj, baka .......odgovorila mi je ......i  DIPLOMIRALA JE ........i ...kaže   SRETNO ZARUČENA ........I JOŠ NEŠTO-OSTAJE MEĐU NAMA ........moj meil je bio veliki za nju, ali niti riči o MAMI - sve vedro .........srića da postoje meilovi .........

POST JE BIO O ŽENAMA LIJEČENIM OD RAKA DOJKE.........a  na kraju ovo.......  

Za kraj  : MOJA PJESMA ZA NJU  

Jednog dana lipe zelene oči izgubile su čar

Tamnoputo lice dobilo je zelenkastu boju

Ali osmjeh joj sa usana nije salazija,

Imala je tada skoro odraslu dicu svoju.

Doživjele smo obje posebnu uzvišenost – majke,

A danas,  ja sam osjetila naduzvišenost – bake.

Dok nju hladna ploča već tri godine  prikriva
Ja se igram s mojim unukom i po kući rintam.

Ako i meni bude kao NJOJ suđeno ,

Imat ću razloga  Bogu reći hvala za sve do sada,

Ali ne bih volila zbog nemara  da moj unuk čuje kako plačem,

Da mi ni morfiji  ne pomažu, jer od bola u sobi  jaučem.
 

ONA i ja imale smo zajedničku prijateljicu

Kad god se sretnemo u pogledu nam  tuga ,

Umrla joj je na rukama nakon dugih i teških muka,

ONA u četrdeset i nekoj, ONA koja  nije dočekala svoga unuka .

NA KRAJU TOG POSTA : Napisala sam mnogo puta da ne volim tužne članke, ali ovaj članak je morao biti ovakav i baš ovih dana (op.p. kad nije objavljen nakon Avonove akcijena našem portalu ?). 


Pokoj vječni svima i ....... MOJOJ PRIJATELJICI .......

http://img190.imageshack.us/img190/4800/dsc07548a.jpg ....neću veću..uplakana sam .... a oči su ogledalo duše.....

 MOJA RUŽA CRVENA SVIRA DANAS - SAMO ZA  TEBE ... ČUJEŠ LI JEEEE ...

A "MALA MOJA VELIKA CURO" ...morala sam ovo, ne juti se........

.....IZNENADILA SI ME .........ČESTITAM TI I OVIM PUTEM NA DIPLOMI  !!!!!

"PRAVA SI "!!!!    SRITNO  VAM  U JUBAVI !!! I ŽIVILI VI MENI  !!!!

http://img339.imageshack.us/img339/570/dsc00201r.jpg

 

VELIKA , VEEELIKA PUSA OD TETE ZORANE !!!!!!!!!!!

nasljednica @ 06:08 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 13, 2010

- dopuna 14.9. U 8,22- pozdravljam moje Senjane - SA DNA POSTA I IZ KOMENTARA -MA JE SVIT MALI !!!!!! POZDRAVITE MOG ROĐAKA !!!!! I NARAVNO, ČEKAM VAS - UVIK !!! I ŽALIM DVA DANA DA SE NISAM S VAMA SLIKALA- BAR SA ŽENSKIM DIJELOM EKIPE !!!!!! veliki pozdrav - DRAGI BLOGERI, OVO JE MOJA EKIPA KOJU SAMA POZDRAVILA OVIM PUTEM I ....EVO, NAŠLI SU ME  OJLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.........  škverani SU UČINILI SVOJE - AL MISLIM DA ĆE IM OVO BIT ZADNJI PUT ! JER -  JA SAMO PJEVAM , JA SAMO SVIRAM.........

http://img217.imageshack.us/img217/7787/snig2009200.jpg

...RECITE JOJ DA BEZ NJEEEEEEEE

NESTALE SU SVEEEE

SVE TAJNE JUBAVIIIIII

SVE TUGE RADOSTIIIIIII............................. ORILO SE POLJUDOM , SVI KO JEDAN , POLUDILO SVE ...........g. Bralić ( iz kl.  SV.JURAJ )  mislin da nije moga ni on ni njegove kolege zamisliti KAKO RUŽU CRVENU - POLJUD PIVAAAAAAAA ............vrtija je glavon utamo-uvamo :).......EEE SAD ĆE OVU PISMU NARUČIVAT NA RADIO DALMACIJI-VERZIJU "UŽIVO" ...POLJUDE, DA VAS ČUJEM , AJMO REFREN............

...ako sam u GATIMA  2009. jedva opustila grlo , s razlogom , pa opet u GATIMA 2010. na isti dan 8.8. - opustila grlo , s razlogom, E SINOĆ SAM S POSEBNIM RAZLOGOM S RADOŠĆU PIVALA MOJU RUŽU CRVENU ...u koju svaki dan SVI GLEDAMO NA ZIDU NAŠEG BORAVKA - HVALA MOJIM POLJACIMA, ANI I JACEKU - i mojoj ROZANI - radost se opet vratila na MOM LICU ......., s RAZLOGOM . i KLAPI SV. JURAJ , jer ni u snu ni u mašti nisam mogla virovati da ću zbog ove pisme imati, dobiti , SVOJ PORTRET  :) !

 http://img413.imageshack.us/img413/8012/dsc09959wk.jpg  

Nevista-vodička, SPAŠAVAJ - IMAŠ MEIL !!!! neš ti meni lampat kad mi uđeš u kuću , odnija ti je FOTIĆ PUN SLIKA  :( a  nisam imala kabel da mojim dragim blogerima dokažem kako je bilo na POLJUD-NE DAMO TE PISMO NAŠA !!!! Eeeeee dragi moji, posli KRŠTENJA MOJE " MALE RUŽICE " stala me priša u 19 sati , skinila štikle, parangal veštu i svileni sako i ojlaaaaaaaaaaaaaa , škverska BILA MAJICA  ( Hajdukovu zaboravila od priše oprat :))) al sam ponila šal, takala na BILU MAJU -RUŽU CRVENU, prišila na CRVENU TRAKU RUŽU CRVENU i oparala ručno, bez nožica :) prrrrrrrrrrrr - PRVI BILI LANCUN koji mi je doša pod ruku neispeglan- nisam imala vrimena ;) i s 3 boćice laka CRVENOGA - NA BILOME LANCUNU NAPISALA U PRIŠI -  "RUŽA"  i kapala, upirala, nacrtala onim boćicama RUŽU CRVENU - VIDILO SE !!!!  VIDILO !!!!!

ne znan ubacit s googla sliku :( provat ću...... FOTO POLJUD 12.09.2010. neće !!:(

Bentipasajarca , da me rebe ne sputavaju, obukla CRVENE LANENE BERMUDE dva broja veće :) od prije kad sam bila šira :)  i  jutros evo vidim ...upišem GOOGLE -  POLJUD 12.9. 2010. ojmeee, oću li ovo bit u Slobodnoj .......ako MOGA ovo najuti , mogu se slobodno počet pakovat do NOVE TV , ovih 7 dana- i vratit se materi , poludit će :)  :( Nisam mu ja kriva šta njega ni uvatila ANAKONDA od kemere  na POLJUDU pije neki dan :) !!!!!  ŠKVERANI - ne činite mi škandal ! :)...evo stojin, ništa ne radin i čekam poziv....... :)

POLJUDSKA LIPOTICA SE ORILA i JUJALA SE U DIVNIM KLAPSKIM PISMAMA ( joooj ma ne ja , nećete me vidit na TV :)  - sve klape su bile sjajne , svima smo "pomogli" pivati , al SAMO KL .SV. JURAJ SMO TRAŽILI BIS  -REFREN - RUŽE CRVENE i mimo protokola otpivali su nam još jednu.....KAO DA TE NE VOOOLIIIM ..........

 ŠLAG VEČERI, jer ipak smo bili na POLJUDU ....bio je  COCE - Koji je reka - ako umren umotajte me u bilo, al ko će me dovest ovliko tilo na Poljud, bija je u elementu !!!!! Osvitlilo ga kraj branke di daje gol na 2 metra i cili POLJUD EEEEEEEEEEEEEE :)))) kaže da je doša motoron, al mu glava ne može stata u kacigu pa je zato drži oko ruke :)

NAKON HAJDUKOVIH PISAMA-onih borbenih, jer ovaj SPEKTAKL je jedan u nizu proslave 100 GODINA HAJDUKA - njemu smo isto ka i kl. Sv.Juraj vikali VRATIII SEEEE i on ZA SVE DAME , kaže, najavi i zapiva iz sveg njegova tenorskog glasa : VILO MOJAAAAAAAAAAAAAAAA ojlaaaaaaaaaaaaa

Miljun bilih baluna se spuštalo s "nebesa"  , događaj u tihoj litnjoj večeri ( ko je reka da je litu kraj ,a ?! , prekrasna pozornica i predivne voditeljice i nepoznati mi vodotelj ?! , vesela publika (naučili dobro pisme :)  - ( glasnogovornici Projekta sam nakon Poljuda 1 - napisala , da nisu ŽUTI baluni za POLJUD - i ja sam tako donila za moje unučiće DVA BILA BALUNA S HAJDUKOVIM GRBOM ...a šta će se veseliti ....misli BABUŠKA NA NJIH , MISLI :)))) balala na  ERU S ONEGA SVITA ........joj, mogla bi ga i upoznat, bentipasajarca, ako se MOJ najuti ...ne mogu mirovat ni na ERU I GOTOVO !!!!

Mogla bi van puno pisati...al čekajte NOVU TV i onu ANAKONDU OD KAMERE :) šta me zumirala MILJUN PUTA - ojmeeeeeeeeeeee, nadam se, valjda će taj dio izrizati ........

MA ŠTA DA VAM KAŽEM......ŠTA DA NAPIŠEM.......NE MOGU OD DOJMOVA ......SVE ĆETE VIDITI .........bit će bolje , ja se odo PAKOVAT ZA OTIĆ U MATERE...samo čekam poziv iz ŠKVERA iza 7 ili 10,30 kad je marenda : ZOKEEEEE, OPET SI NA SLICIIIIII, jadna ti san , od 10-15 ijada ljudi da mene uvati  niki tamo fotograf...aaaaaa - da ga MOJ NIJE UNAJMIJA - DA ME SE RIJEŠI, A?! ŠTA VI MISLITE ojmeeee, a tek na TV ........

 NA KRAJU KORISTIM PRILIKU

http://img823.imageshack.us/img823/5706/dsc08262k.jpg

DA DIVNOJ VODITELJICI VEČERI - našoj svestranoj umjetnici , gđi. Kseniji Prohaska - ovim putem ZAŽELIM SRETNU UDAJU NJENE KĆERI - idući vikend ! Gđa. Ksenija, Dugoratska EDITH PIAF ( naše lito 2010-ima post) blistala je i vidilo se da je uživala, i pivala je s klapama :) E PA SRETNO VAŠIM MLADENCIMA !!!

http://img269.imageshack.us/img269/1729/dsc09783d.jpg

PUSA ! Vaša Ruža crvena :);)

POZDRAV EKIPI IZ SENJA !!! DIVNE OBITELJI - I JAVITE MI SE KAD OPET DOĐETE na 098 90 60 323 :) Zorana

DOPUNA: Ubi me ova moja duša, upravo sam primila sad u 14,10 h SMS, iznenađena- tužan SMS, vezano za jedan moj tužan post s početka mog ulaska među vas...taj slijedi za par dana...ako uspijem slike večeras s POLJUDA STAVIT, nevista dolazi......jako tužan SMS- ma je svit mal !...i opet RUŽA postala tužna..... :((((

 

nasljednica @ 05:59 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
subota, rujan 11, 2010
 

DRAGI MOJI, HVALA VAM NA LIPIM KOMENTARIMA I ZA VAS

 http://img825.imageshack.us/img825/1318/dsc00229tc.jpg

ČAROLIJE NEBESKE IZNAD MOGA MALOG MISTA PRIJE 3 DANA

 

 http://img20.imageshack.us/img20/3373/dsc00226ar.jpg

  OVO ME ČINI RADOSNOM I ZATO IĐĐĐĐEM KUPIT NOVI FOTIĆ :)

http://img40.imageshack.us/img40/7669/dsc00228qu.jpg 

LIPI POZDRAV IZ BAJNICA  ! :)

- dosta je bilo posuđivanja, a jesan dolazi.....i s njom i njene čarolije....

http://img214.imageshack.us/img214/4287/dsc00152z.jpg

VAŠA "DIVOJKA S LJUTNJOM" - dosadilo mi više posuđivat fotić :)

NAŠIM VATERPOLISTIMA VEČERAS - SRITNO  ! 

P.S.  slijedi POLJUD- NE DAMO TE PISMO NAŠA 

 

DOPUNA ODMAH : MOJ fotić riknija ima ohohooo vrimena , ne zna ga nitko popravit, dosađujem pr-nevistici i ćeri, nevisticu čekaju eksurzije, ćer slikaje svoju dicu i uskoro mi sele u OMIŠ ! eto zbog čega - vidila sama odmah i 2. komentar :)))  ma jedan lipi, skromni, ne triba meni onaj šta košta ka spavaća soba :)))) ...a  ĐIBO U SPALADIJUMA 7. 10.,  a OLIVER  24. 10. - NEĆU VIŠE MOLIT FOTIĆ !:) ;)

-  kako neki ne  mogu bez duvana i kave , ja ne mogu bez laptopa i fotića, eto ! ;):) ...a jesen i zima dolaze......triba se naoružati :)

 

nasljednica @ 09:58 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 6, 2010
 

VOLIM JA I OVO ...... pa ćemo se opet vratit - POLJUD -12.09. - Ruži crvenoj....

Prebogati ovogodišnji OMIŠKI XXI. SUMMER FESTIVAL u svojoj pretposljednoj večeri dana 2. rujna (četvrtak) o.g.  zasigurno će brojnim posjetiteljima , zaljubljnicima opera i opernih arija i dueta te znatiželjnicima ostati vječno u sjećanju.
http://img541.imageshack.us/img541/409/dsc00217em.jpg
Gostovanje, kako je Splićani nazivaju "primadone assoluti" Hrvatskog narodnog kazališta , prof. Nelli Manuilenko , njenih učenika naše Terezije Kusanović, "omiške Judite" i mladog baritonat iz Splita Marija Krnića , prepunilo je crkvicu Sv. Duha u Omišu i skalinade ispred nje.
Uživjeti se u svijet OPERE  -  bila je blagodat onima koji su u taj svijet znali ući tu večer - MENI POSEBNO - S RAZLOGOM.
http://img840.imageshack.us/img840/122/dsc00205a.jpg
Njihove arije  su tako bajkovito, tako glumački - teatralno izvedene , s pogledom u "njihov svijet" a ne u nas u publiku, taj zanos svake otpjevane note, riječi, bez obzira na jezik na koji su pjevali, pokreti ruku, stav, korak naprijed-nazad, ruka gore , dolje, glava unazad , dodvoravanje u pojedinim duetima ili gestikulirajuća ljutnja ili nadmetanje prema zahtjevu izvedbe , izazvali su velike ovacije nazočnih na kraju svake arije .
 
Ljepše zaista nije moglo biti , slike sve dokazuju, izvolite popis arija  ( ako vas zanima ) i izvođača - redom prema njihovim izlascima na oltar Crkve , koji je poslužio kao kazališna pozornica "u malom" :
 
 1. Terezija - arija iz  TRUBADURA,
 2. Krnić - arija iz  ČAROBNE FRULE,
 3. Manuilenko - arija iz TOSCE,
 4. Manuilenko i Terezija - barcarola , HOFMANOVE PRIČE,
 5. Krnić - arija DON GIOVANNI A,
 6. Terezija - SEGUEDILLA ,
 7. Terezija i  Krnić , duet CARMEN I ESCAMILLA , razumila samo ...Ž TEEEM .....ne znam franc.,
 8. Manuilenko , Tretja pesna Ljelja , SNEGUROČKA,
 9. Terezija  - arija , SAMSON I DALILA, 
http://img185.imageshack.us/img185/6595/dsc00161iu.jpg
10. Krnić - arija DON PASQUALEA,
11. Terezija i Krnić - duet Melke i Frane, J. Hatze, ADEL I MARA ,
12. Manuilenko - arija Santuzze , CAVALLLERIA RUSTICANA,
 te za kraj namjeran odabir :
13. Manuilenko i Terezija - DUET MAČAKA , G. Rossinia - posebna poslastica za kraj bogatog kolorističnog programa , koju je "neobičajno , ali oprošteno" za opernu scenu , publika popratila smijehom zbog njihovog "mačjeg nadmetanja" s divnim buketima ruža u rukama ...e ovu sliku ni "moja konkurencija" nema, ja osjetila i HOP ! :) 
http://img827.imageshack.us/img827/4169/dsc00197q.jpg
Umjetnice su duet tako opušteno izvele, da je publici trebalo biti oprošteno , s posebnim krajem, nagnute Terezije nad ogradom oltara prema publici , mislim da nas je tek tada i "vidjela" u cjelovečernjem zanosu svog nastupa. Isto tako i primadona  Nelli i mladi Krnić nisu nas "vidjeli", uranjajući u svijet svojih arija za vrijeme svojih dojmljivih nastupa - BRAVO !
http://img689.imageshack.us/img689/890/dsc00216xx.jpg   Nakon dugog, dugog zasluženog pljeska, slijedio je "bis" svih troje umjetnika - dogovor i tonovi na klaviru naše drage prof. Rozarije Samodol - pjesma MILOST  posebnim  iznenađenjem - recitatorski dio sa simpatičnim ukrajinskim naglaskom primadone Nelli Manuilenko (hrvatskog državljanstva) - zaista posebno, glumački interpretativno , senzibilno , nezaboravno...ovoga što sam fotićem na stalku ukrala za vas :
 
 http://img828.imageshack.us/img828/994/dsc00220mf.jpg
 
Na kraju je prof. Nelli Manuilenko bila je jako ponosna na svoje  učenike Terezije Kusanović i Marija Krnića - koja je svoje osebujno znanje stečeno izvan granica Lijepe naše , utkala u nove hrvatske nade, u novu hrvatsku umjenost za čiju budućnost ne moramo strahovati .
http://img651.imageshack.us/img651/3673/dsc00195l.jpg
Elegantna Profesorica, elagantan mladi  bariton  Krnić i naša Tere u boji haljine njenih očiju, očiju " boje mora - onog mora kojem samo ona viruje " (op.a. Tere vam je pivala s Puntarima "Samo moru virujem"- ako ne znate ) bio je poseban užitak i za oči, Tere je naprosto zračila , ali i naša skromna Rozarija, prof. klavira ! BRAVO !
http://img185.imageshack.us/img185/1332/dsc00210dj.jpg
  
Na opuštenom razgovoru poslije ove divne večeri, gđa. Manuilenko je izrazila svoje iznenađenje i zadovoljstvo, da će ova Večer biti zabilježena i na našem "omiškom portalu" i mom blogeru . Osobno sam joj se u ime svih Omišana od srca zahvalila što je došla te joj uručila  buket  ( opet ;)) crvenih ruža .
 
 http://img716.imageshack.us/img716/8561/dsc00223tl.jpg
Morala sam i ja zapivati na kraju pred-praznom crkvom  MILOST i osjetiti  svjetla pozornice, svoj nedostižan san, iman te mote, držanje, pokrete ruku, stas, malo i glas .....ne baš kao Severina - Moja Rozana voli kad je imitiram, al MILOST bolje od nje pivam........ naročito DANAS .......a nisam mogla ni bez O SOOOOLEEE MIOOO....ala gušta....uživila sam se.... nikoga u Crkvi ....maštala o svom nastupu...bez treme....
http://img837.imageshack.us/img837/5926/dsc00222j.jpg 
 
A na kraju sam , momku  i divojci iz Slovačke, ponudila , na njihovo oduševljenje, da ih slikam na oltaru i na-trk ima dala buket crvenih ruža-opet ruže- i rekla : KISS , JU AR ĐAST MERID ! :) Bili su oduševljeni, a ja sad tužna da nemam tu sliku, fotić baš crka  - imaju je oni . Obećali doći i druge godine , eeeeeeeeeeee......uvik sam jubazna....eee ! 
 
FOTO : Nasljednica ...radim sto stvari odputa :) ...i zadnje dvi moj fotić ...
  
Napomena: Ozbiljan članak i fotke na Omis-Info.com - pozzz Uredniku !
 
Vaša  Pročelnica za turizam i  kulturu Grada Omiša ;):)
 
DOPUNA: ........8. 09 . je .......
BLAGDAN MALE GOSPE SVETKUJEMO-HODOĆASTIMO U VEPRICU -nadomak MAKARSKE- od ranih jutarnjih sati već bude puno svita, kolone......to je špilja ka REPLIKA GOSPE LURDSKE......
posljednih godina  SVETIŠTE su jako lipo uredili !  Kad sam bila sa sinom misec dana u BIOKOVKI,2003. -  4 godpođe-invlidi i sljepice, zmolile me da ih odvezem do Veprica-NITKO SRETNIJI OD MENE, sin je već bio dobro, a terapija mu bila 45 min, a nama triba 3 minute do Veprica..i
ZNATE ŠTA SE DOGODILO-HODOĆASNCI IZ DUBROVNIKA IŠLI ZA VATIKAN !!! .....ZAR JE TO BILO SLUČAJNO ?!......OBEĆALI SU MI PLATITI MISU ZA SINA I POMOLITI SE ZA NJEGA-ZAR JE I TO SLUČAJNO BILO ?!   N I J E ! ...posli par godina gđa. NADA -slijepa, koji sam vozila u Vepric, prepoznala mi glas u Gospe od Zravlja u Splitu-zar je i to slučajno među miljun svita- N I J E !
 
nasljednica @ 19:47 |Komentiraj | Komentari: 42 | Prikaži komentare
subota, rujan 4, 2010

 

Dragi moji,ovaj post je samo za NJU ...a i za vas koji me volite čitati ...

ROZANA, JUBE MOJA, VIDIŠ DA NE MOGU BEZ NJE....BEZ RUŽE CRVENE ...NI DANAS...........NI SUTRA 5. 09. .....SVAKI ......

EVO TILA BI DANAS BIT POSEBNO VESELA,  TILA BI TE ODVEST NA POLJUD 12. 09......., TILA BI DA KONAČNO POSLUŠAŠ ONAJ CD  RUŽO CRVENA ŠTA SU MI DALI DVA U SPLITU  u RADIO DALMACIJE, KAD SAM BOLESNA  IŠLA PO SVOJ DOBITNI PRVI CD KLAPE SV.JURAJ....., KAD SAM IM REKLA ZA TVOG BRATA...i NISI TILA SA MNOM U GATA LANI .....RAZUMILA SAM TE....

http://img707.imageshack.us/img707/9894/dsc06380i.jpg

 .........TI SI KRIVA DA SAM JE JA ZAVOLILA....TI SI TILA DA JE NAUČIM ZA PIR TVOJE TEICE ......, DA TI JE NAĐEM i KO JE PIV.....A JA NIKAD DO TADA NISAM ČULA ZA NJU ...........PA I MENI DOBO  SILA.....NEMA KOME NIJE....TI SI KRIVA ......

 ....AKO NISI ZNALA NA TV JE REKLO PRIJE TRI NEDILJE : NAJSLUŠANIJA PISMA NA RADIO I TV POSTAJAMA U PRVIH ŠEST MISECI OVE 2010. GODINE .....NITKO  NIJE RAVNODUŠAN NA NJU ...NA RUŽU CRVENU  :);) NI NA OVOME BLO.....A ZNAŠ I SAMA DA JE ONA BILA SIMBOL MOG ŽIVOTA....VESELIH TRENUTAKA  - DOK SE NIJE PRITVORILA JEDNOG DANA...... U NEŠTO SASVIM DRUGO..........

 http://img84.imageshack.us/img84/7936/54839837.jpg

I TI SI KRIVA ŠTA SAM JA NJU NAUČILA PIVAT MOJE POLJAKE  i DA SE ONA PIVA KOD NJIH I NJIHOVIH PRIJATELJA STALNO, A POGOTOVO KAD JE JACEK DOŠAO DOMA IZA DVI TEŠKE OPERACIJE OVE ZIME -VRAĆALA GA JE U ŽIVOT ...ROŽA ČRLJENA ......I ZATO ....EVO ..

 http://img535.imageshack.us/img535/2033/dsc09944oi.jpg

.....E  I TI SI KRIVA DA SAM JA OD NJIH DOBILA OVO

 http://img837.imageshack.us/img837/6369/dsc09947.jpg

TO JE MOJA ANIA KOJA JE DOLAZILA U ĆAĆE KAD SMO TI, ONA I JA IMALE 15,16, 17 I 18. G.

http://img827.imageshack.us/img827/5500/picture132i.jpg

A ONDA SAM JE PONOVO VIDILA - LANI....2009...I ONA JE DIPLOMIRALA PRAVO I IMA DVI ĆERI KA NAS DVI I BABUŠKA JE I ONA (slika moje ljulje dok je unuk nije očerupa, kad je moja Rozana došla s prvom unučicom kad sma postala baba 19.5.08, sad ona ima 3 unučice, ja unuka i unučicu) ) ...

http://img714.imageshack.us/img714/3176/dsc09945d.jpg

IZJUBILE SE ANIA I JA , SUZE...I OVE GODINE - OPET !!!! ....I IZNENAĐENJE .....i evo me tu večer iz OMIŠA, POKLON, JACEK JE NAPRAVIJA OKVIR-SAM , ODMA NA ZID s MOJIM PORTRETOM -tehnika-pastel  ....ZAHVALJUJUĆI    T E B I  !!!! MOJI SU BILI ODUŠEVLJENI A GORDO -ZASTA, OSTA BEZ TEKSTA,SAMO SE KURBANJSKI NASMIJA ...KA INAČE..EE 

I ZATO , JUBE MOJA , ...ŠTA REĆI VIŠE ....NEGO...

 http://img441.imageshack.us/img441/1430/dsc09956e.jpg

ROZANA , SRITAN TI ROĐENDAN !

VIDI KAKO SAN LIPA !!!! SMIŠNA !!! EEEEE  KO DA MI JE 22, REKLA MOJA ĐELOŽASTA NAJMLAĐA SESTRA ....

......odvest ću tebe i ekipu na Poljud

 ......opustit ćemo grlo !!!!

 http://img163.imageshack.us/img163/3227/dsc09951q.jpg

...prije ili posli toga naša -klasika votka juce ;):) ..AL JACEKOVA JE SUPER !!! UZ NJIHOV JUCE - JABUKA + MENTA = LETIŠ :)))al pssssst ovo je donio MOME hahahahaaa...dakle, onda mogu puvat u balun, brigame, pisat ću prigovor !  da im instrument nije bija dobar ;):)

 .......živila ti  meni danas , zbog tebe, ona krasi moj boravak........

 http://img197.imageshack.us/img197/9291/dsc09958t.jpg

alooo DANAS, al samo ova dva dana, darujem   TEBI !!!!!!!

 http://img266.imageshack.us/img266/8417/picture111k.jpg

i IDEMO NAS PET NA POLJUD ( moja Rozana je druga s desne bande, ovo je iz 2008. kad san postala baba i donila in rožatu -  po ure pauze, 2 dana nenaspavana al sritna:)..SPREMITE SE ,IDEMO JE PIVAT NA NOGAMA KA ZA PIR TVOJE TEICE .......

...u povjerenju: ne znam koliko ću izdržati...ili ĆU MONTIRAT ONU JEDNU STARU DOBRU NAŠU-PRIJE OVE...........Uh..

http://img695.imageshack.us/img695/8717/dsc09776u.jpg 

VOLI TE TVOJA RUŽA CRVENA !......

 http://img295.imageshack.us/img295/5053/dsc09867.jpg

NIGDI BEZ NJE ...CILO LITO ....I U GATA ....I NA GUSARIMA...I U DUGOM RATU i U ŽRNOVNICI NA 1. SMOTRU KLAPA .....:)

http://img823.imageshack.us/img823/1011/dsc00201zl.jpg

Evo ti JUBE MOJA ovi BUKET...ukrala ga za blog za tebe od operne dive Nelli Maliulienko, divne arije u Omišu prije 2 večeri....jel lip, a?..a znaš da ne radin ima više od 2 godine, iman povrat poreza 423 kn, to mi je za tzv. crne dane, eeeeee a štaš, Mosor pokraden - klupko se odmotava , ona aktualna sad Banka namirila sebe od stečajne mase, a mi radnici izgorili, zna barba Milan štoriju...aj lipa moja ....VOTKA JUCE čeka ;):)VOLI TE TVOJA RUŽA CRVENA eeeeee :)

p.s. javi mi , oću li minjat pismu...al vrime je od POLJUDA-BLANKA naš cvit, MALA SANDRA PERKOVIĆ pa NE DAMO TE PISMO NAŠA.....

 

 

nasljednica @ 07:46 |Komentiraj | Komentari: 33 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 1, 2010
 

Dragi moji, ovo je samo usput , život mi je turbo....VAŽNA DOPUNA ,1.9. U 18 h !

HVALA VAM SVIMA NA VAŠIM JAVLJANJIMA  - KOMANTARIMA, PUNO SU MI ZNAČILI ......ovih par miseci ...a i inače...... ćirnem ja al bez komentara ..... nadoknadit ću ja to ....vidit ćete ....sad ću imat više vrimena....nastojat ću......ako uspijen, eto mene .......

http://img522.imageshack.us/img522/658/picture034m.jpg

MAMA je dobro, laknulo joj, a i meni .... pa što Bog da...a da nije , ne bih ja bila ovako "šašava", ipak je bolje da je nisu dirali - za sada !  (nadopuna, odmah, nakon kom. @dušedvije- kojem se zahvaljujem i na komentaru ispod "Kornata" !)

http://img412.imageshack.us/img412/2696/picture200b.jpg

Čeka me moja Purgerica - da se dođem malo odmoriti i da doveden unuka..... nije mogla doći ovo lito, u penziji je i sad još više radi, a zna da i nas ima ko Kineza u kući, al ima mista za nju- zna ona to ...... srića, imamo tel i mob ;):) pa se čujemo...kaže da joj je voćnjak pun voća KA U RAJU.....i ona voli RUŽU CRVENU - bila je samnom lani u Gatima i gledala ih i slušala uživo i divila se.....jer klape nikad nije tako slušala......

TAKO RADO BIH VAS POČASTILA MORSKIM DELICIJAMA....... kao. npr. brujetom od ugora.....

http://img836.imageshack.us/img836/1162/dsc09811y.jpg

.......crnim rižototom a.... i

http://img689.imageshack.us/img689/2695/dsc08103d.jpg

iza njega se dobro bumbi, šaka soli , teča vode i na leđa :);) zagropa mriže ;) 

DOPUNA: JES ! EVO OPET DOBILA ZA pravni savjet OVOGA , malo manji do ovoga,al svaki je dobar :) ....na gradele....bentipasajarca ne mogu okrenit sliku, DOPUNA :  uuuh okrenila je !!!!! ma uostalom ne gledajte mene nego RIBETiNU, a ona pliva vodoravno ;):)_ slika pd 9/2009 :)Zdravi mi i veseli bili - jubin vas u obraz bili ;):)http://img90.imageshack.us/img90/9607/sumer225.jpg

s moje ljulje se sve lipo vidi i u mašti i u zbilji ;)

Vaša Ruža crvena...ma kad ne mogu bez nje...

POLJUD- 12.09. 2010. - kl. Sv. Juraj i još 5 klapa

Ne damo te pismo naša-DOĐITE,jer to nema nigdi- IMA !!!

SAD MI JAVILI , DOBILA MEIL ,  JES !!!!

- PORTOROŽ  4. 09. SLOVENIJA

ODNESOŠE MI MOJU RUŽUUUUUU ........

http://img716.imageshack.us/img716/281/klapeuslovenijiplakat.jpg

Za sve ljubitelje klapa i klapskih pjesama , za sve naše Dalmatince i Omišane i drage prijatelje u Sloveniji, za sve kojima je PORTOTOŽ blizu , a neće moći prisustvovati ovogodišnjem spektaklu na POLJUDU - Ne damo te pismo naša , dana 12. 09. - objavljujemo :

U subotu 04. rujna 2010. u  PORTOROŽU - SLOVENIJA , održat će se veliki  klapski spektakl na kojem će nastupiti najpopularnije hrvatske klape:
Cambi iz Splita , klapa Maslina iz Šibenika, klapa Jelsa iz Hvara, klapa Luka iz Rijeke, klapa Kumpanji iz Blata, klapa Kampanel iz
Zagreba i klapa Sveti Juraj - HRM .

Posebna gošća koncerta u organizaciji Worldmusica iz Zagreba je jedna i jedina , legendarna Tereza Kesovija.

Organizator je g. Duško Srijemac .
 
Pođite i uživajte ! Mi ćemo u Splitu 12. rujna ! @STARI SPLITE - OĆEMO LI PIVAT :)

OPAAA  IZ OMIŠA PRIKO KAŠTELA I PULE EVO NAS I U SLOVENIJIIIII !!! 

http://img709.imageshack.us/img709/4811/dsc025201024x768.jpg

Iđen čas vidit jesu li pripreme za ATLETSKI MITING 4-5.09. u Spalato pod kontrolom :) ...... BLAAA-NKAAAA VLAŠIĆ !!! ideeeeeeeeee 209...ljudi moji ma je li to mogućeeee...vika bi naš MLADEN DELIĆ, jedan, jedini...ovi svi drugi iza njega  kaaaa mrtvaci, božemiprosti.......

http://img299.imageshack.us/img299/6287/sumer218.jpg

Ma šta se Blanka skompala s onin Karbatićem, neš ti njega, a mama mu govori da je fini dečko , stidljiv , a je ....kaaaa... i svi stidljivi dečki i kaaaa Moj doma ;):)  BLANKA, DIKO NAŠA, VRAĆAJ SE DOMA ILI SE SUZDRŽI OVIH DANA , ma ne mogu mu oprostiti one gol-gol-ove  eeeee i gotovo !

SRETNO TI , ZLATO NAŠE ...iman lipih slika , ma se ne mogu pomaknit iz kreveta......ni šuškat u kutiji tražećo CD .....pssssst unuk mi spava.......

Ajte , ajte , baj !!!!!!.... da je volin još i ne mogu bez njeeeeeeeeeee

VAŠA REORTERKA NA MLAZNI POGON---VEČERAS FEŠTA NA RIVI !!!! 

U OMIŠU -OPERNE ARIJE -AJMEEEE DI ĆU PRIJEEEEE  ?! :)

nasljednica @ 08:37 |Komentiraj | Komentari: 36 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.