pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » kol 2017
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - kolovoz 2017
srijeda, kolovoz 30, 2017

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Dobar vam dan :)

NASTAVAK - S 13. FESTIVALA KLAPA UZ MANDOLINE I GITARE - MAKARSKA :)
Mogla bih vam o svakoj klapi koja je nastupala ovu Večer napisati "roman" - npr. od našeg blic druženaj prije i poslije Festivala, o tim divnim "klapašima" - UH- "vrag ga odnija ko je izmislija ovi naziv , meni pari ko da klapaju, lamataju jezikima :))) PRIJEVOD : ne sviđa mi se izraz KLAPAŠI jer mi to zvuči kao da puno govore, da im ne možete zaustaviti - jer po naški "klapati" može značiti i " ka čovik govori ko da pas laje -hhhaaaa " :)
Prošli sam članakom htjela dočarati malo atmosferu Festivala klapom TROGIRSKI KANTI :)
Danas, nabrzake, jer sam u stisci, uvijek na mlazni pogon, KLAPU SOL - moju još jednu omiljenu klapu, divnih ljudi, s kojima pričam kao da se znamo godinama - a bilo je kao "usput"- parkirali smo auto do njihovom odernog autobusa :)))
E, to "usput" kad bih vam prepričala kao i s klapom HISTRI - rekli biste da sam "čakulona"  ( osoba koja puno priča ) , a nisam. Samo sam malo ljubaznije otvorena , razgovor u hodu do Rive :)
Na ulazu smo dobili Program kao svake godine, ali uopće nisam stigla pročitati šta će tko pjevati :)
KAD - TONOVI- AJME ?!
KLAPA SOL-  ŠTA JE OVO ?! :)
NE MOGU VJEROVATI - pa klapa SOL S PAGA DONIJELA DAŠAK "NAŠE BILE ŠTORIJE ", ONOG DIVNOG MJUZIKLA NA KOJEM SAM UZ SEVU NAPUNILA MAŠTELO SUZA - AJME -
MANTA ME JUUUUBAAAAAV - OJLAAAAAAAAAAA
A MORALA SAM OPET DO BINE :)))
SNIMALA PRAVO TJ. UKOSO - GLEDALA USTRANU - NITKO POGLEDA PRIJEKORA PREMA MENI KAO ŠTO SE ZNA DOGODITI U MOM OMIŠU - MA NITKO, SAMO SMJEŠAK, POGLEDI ODOBRAVANJA :)
VIDITE PO SNIMKAMA DA SAM PJEVALA I TI GLASNO, U ČUČNJU , U PLESU U STAVU MIRNO !!
TO OVAJ FESTIVAL ĆINI POSEBNIM- GLEDAJUĆI S MOJE PRIVATNE STRANE - SUBJEKTIVNO !!!

ŠTO FESTIVAL ČINI POSEBNIM OBJEKTIVNO- OPET JE ZA JEDAN ROMAN - LIJEPO JE BITI U GLEDALIŠTU KADA SVAKI PUT KAŽE VODITELJICA , OVAJ PUT DIVNA LEJDI OREB,  A CAPELLA PJEVANJE POTJEČE IZ OMIŠA, S OMIŠKOG FESTIVALA, UVIJEK, BAŠ UVIJEK, SVAKE GODINE TO NAGLASE - A JA DIJETE TE KOLIJEVKE KLAPSKE PJESME - GUŠTAM !!! :)
!!!
LIJEPO JE ČUTI DA IZ IMOTSKOG POTJEČE TAJ MANDOLINSKI ZVUK , I ETO, SVE SE SLILO U MAKARSKU NA OVAJ DIVAN FESTIVAL.

IMA JOŠ PUNO RAZLOGA ŠTO OVAJ FESTIVAL ČINI JEDINSTVENIM : NPR.  PJEVAJU SE DOBRO ZNANE PJESME , DAMATINSKE STARE I NOVE PJESME, ALI I ONE " IZ NAFTALINE "- NAFTALINA JE MIRIS KOJI VAM ROBU U STAROME ORMARU ČINI "VJEČNOM" :)
TE STARE , ZABORAVLJENE PJESME PJEVAJU SE NA OVOM FESTIVALU !!!!- TO JE RAZLOG ZBOG KOJEG LETIM KAD IH ČUJEM NAKON 40 GODINA, JER SAM KAO DIJETE ZNALA I TE KAKO SVE TE PJESME, I TO NE SAMO KLAPSKE NEGO I POP PJESME ! :)

DAKLE , NE PJEVAJU SE NA OVOM FESTIVALI SAMO NOVIJE PJESME NEGO I PJESME IZ "NAFTALINE" - I KLAPSKE  I POP U KLASKOJ OBRADI ! :) - TO SU POSEBNI GUŠTI ! :)

DOGODILO SE OVE GODINE DA JE KLAPA KAŠE PJEVALA DVIJE SVOJE NOVE - JEDNU O JUGU :) , DRUGU KAO NAJAVU ZA NOVU SERIJU NA JESEN- "SRCE ORIĐINALA"-ALI O TOME NAKNADNO :)
WWW. MAKARSKO PRIMORJE PIŠE - idite tamo- tko želi znati više :)

ŠTO SU KLAPE PJEVALE NA 13. FESTIVALI KLAPA UZ MANDOLINA I GITARE  - A, MORAM DOKAZATI - DA SHVATITE LJEPOTU OVOG FESTIVALA -
UZ NAPOMENU :
SVE SNIMKE SU NA MOM YT KANALU - IZ JUBAVI :)

1. KAMEN : LJETU JE MOEM KRAJ I TO NIJE ĆAKULA,
2. HISTRI EX. Volosko :  NIKOLETE ( u Programu piše Ja nikog nemam ) i NA KANTUNU KUĆA STOJI,
3. TROGIRSKI KANTI : PRAVA JUBAV JEEEEEE I GRINTAVA - pobjednička Publika u Kambelovcu :)
4. MARINETA : KAD SE ODMOTA STARA TUNA I STARE CURE,
5. SOL : MANTA ME JUBAV I FINILI SU, MARE, BALI,
6. HRVACE : KLAPO MOJA I FALJENA SI PISMO MOJA,
7. SUBRENUM : KOLIKO SAN TEBE JUBI I IDU DANI, LETI VRIME,
8. ČIOVO : U ZALJEVU MALOM , GLE I KAO DA TE NE VOLIM - (snimajući rečem: ič više za klapu Sv. Juraj ;)
9. KAŠE : SRCE ORIĐINALA I BILO JE JUGO,
10. KUMPANJI : DIŠPERADUN I NEMOJ KATE ,
11. TRAMUNTANA : MORE SNOVA I UVIK JUBIT ĆU TE JA,
12. BONACA: KOME BI ŠUMILO MORE MOJE SINJE ( opet sam rekla koju rič dok sam snimala - za klapu Sv. Juraj - hahhaaaa- kao- vama po omišku 9,5 , ali klapi Sv. Juraj 10 !!! :)  i  ZBOGOM PRIJATELI MOJI !

NA KRAJU OVOG "JAVLJANJA", MORAM NAGLASITI DA JE FESTIVAL KLAPA UZ MANDOLINE I GITARE ZAVRIJEDIO DA U SVOM 14. IZDANJU 2018. GODINE BUDE U IZRAVNOM TV PRIJENOSU - BAŠ U TERMINU KRAJA LJETA KADA SU VEĆ ZAMRLI FETIVALI !!!
GOSPODINU BUBLE , DIREKTORU FESTIVALA, SVAKA ČAST NA OVOJ GLAZBENOJ POSLASTICI I SVIMA ONIMA KOJI SU POMOGLI DA SE FESTIVAL ODRŽAVA VEĆ 13-TU GODINU ZA REDOM !!!

SKORO PUNO GLEDAIŠTE ( NIJE BILO PREPUNO LJETNO KINO KAKO PIŠE - JA UVIJEK ZNAM VIŠE ;) :) ALI TO NIJE BITNO, VEČER JE BILA PREDIVNA , A SVE POPRAĆENO DIVNOM "BAKLJADOM" NA VRHOVIMA BIOKOVA PUTEM I S PARKINGA , KOJE SMO IMALI PRILIKU VIDJETI - DA, ŠALA MALA, ALI - IZGLEDALO JE KAO BAKLJADA - NAŽALOST, MALI POŽARČIĆI- imate i te moje snimke :(.

DAKLE, SVE SNIMKE IMATE NA MOM YOU TUBE KANALU I UŽIVAJTE - S NAPOMENOM DA ĆE SIGURNO BITI NEČIJIH SNIMAKA BEZ MOG PJEVANJA - HAHHAAAA-
A REKAO MI J G. BUBLE, dir. Festivala  : SAMO VI PJEVAJTE, TO MI JE DRAGO, ZATO I  JEST OVAJ FESTIVAL DA SE PJEVA !!!
NISAM SAMO JA PJEVALA -E- PJEVALA JE I PUBLIKA !!!
SVE SE SNIMALO, BIO JE I G. EDO GRACIN, GLAZBENI UREDNIK S RADIO SPLITA OVU VEČER , BILE SU KAMERE - I JA SAM ZA TV JADRAN DALA IZJAVU , A, E - JER  JE TO OVAJ FESTIVAL ZASLUŽIO !!
TKO NE ZNA, a nije čitao ranijih godina - DA ZNA I OVO: NA FESTIVAL IDEM ZADNJIH NEKOLIKO GODINA PO POZIVU MOJE PRIJATELJICE PROF. ROZARIJE SAMODOL ( MIMICA IZ OMIŠA ) KOJA JE OD POČETKA FESTIVALA ČLANICA  ŽIRIJA :) - NAJISKRENIJE OD MENE - NITI ZA JEDNU KLAPU PROFESORICI ROZARIJI NE GOVORIM , NE NAVIJAM , MI U VOŽNJI PRIČAMO O SVEMU, ALI O GLASANJU NE !

OVO JE JEDAN OD KLAPSKIH FESTIVALA NA KOJI SE RADO VRAĆAM ! :)

ZDRAVI MI I VESELI KAO I JA BILI,
  LIPI POZZZ SVIMA OD RUŽE CRVENE, E, OVO SAM JA, AL NE U BILIN GAČAMA NEGO OVOG KOMPLETA 😀VOLI VAS - RUŽA CRVENA OMIŠKA RASPJEVANA :)

Izvinite na greškicama- žirim :) !!!!
nasljednica @ 08:54 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 26, 2017
@@@@@@@@@@@@

VELIKA ISPRIKA DANA 27.08. VIDIM JUTROS , STOGA, 

SVIM KLAPAMA KOJE NISU NA MOM YOU TUBE

PIŠE DA PRIJENOS NIJE USPIO PA PONAVLJAM

A VIDJELA SAM JUČER DA MI JE NET ZAPINJAO :(

ZBOG PONAVLJANJA SNIMKE, PISAT CE: 13. FEST KLAPA, MAKARSKA , naziv klape

NAPOMENA: OBJAVE NISU PO SIMPATIJAMA NEGO PO PAMĆENJU NASTUPA

JER, ZNA SE, ČIJA SAM RUŽA CRVENA ;) 

@@@@

UVOD : HAHHAHAH- KAKO SE TO POVEŽE U ŽIVOTU - OVA PISMA - PA BILA JE VEĆ TRI PUTA NA MOM BLOGU DANIMA I BAŠ MI SE OD SVIH OBJAVA- DO SADA OD SINOĆNJIH NASTUPA JAVIO ČLAN TROGIRSKIH KANTI - A LIPO JE TO, LIPO !!!!

PISMA UJEDNO ODGOVARA MOM PRIJATELJSTVU S MOJOM SLAĐOM , ALI IMA VEZE I SA BLOGER-SVIJETOM , JER SU MI NEKI HTJELI ZAMUTIT KARTE - HHAHAAAA 

OU JEAAAH- EVO SVIRA I UNUK OD PO GODINE GUDI UZ MENE - HAHHAHA

SAD ĆU POKUŠAT - JER MI NA PROŠLI POST PRIJE PAR MINUTA NIJE PRIHVATILO s fejsa-  VIDIM DA STE NAVALILI S POSJETAMA !!!

PA KAD JE VESELO

NEK JE VESELOOOOO

POPETOV , SRITAN TI ROĐENDAN !!!!

A POPETOV JE BLOGER KOJI MI JE PUNO ASISTIRAO NA MOM BLOGU PA ME PUNO TOGA I NAUČIO PA MI JE RADIO SLAJDOVE - I ZAHVALJUJUĆI I NJEMU, JA SAM JEDNA OD NAJČITANIJIH BLOGERICA - BEZ NJONJI- NJONJI ČLANAKA- JER OD OVOGA NEMAM KRUVA, SAMA SAM SVOJ UREDNIK - AL IMAM GUŠTE KOJE MI NIKAKVI NOVCI NE MOGU PLATITI !!!

OVAJ JE FESTIVAL ZASLUŽIO DA BUDE U IZRAVNOM PRIJENOSU 2018.

TO SAM REKLA I ZA TV JADRAN !!!

@@@@@@@@@@@@@@@@

  !!! EVO ME NEPLANIRANO, :))) KAKO UNUK ZASPE, JA PENJEM PISME SA DIVNOG, VESELOG, OPUŠTENOG 13. FESTIVALA KLAPA UZ MANODILNE I GITARE , NA KOJEM SE OSJEĆAM U MAKARSKOJ , SKORO, BOLJE NEGO DOMA !! A TEK KADA SPOMENE VODITELJICA BILA TO TANJA IZ KLAPE FJORET :) ILI DIVNA LEJDI OREB KAO SINOĆ I LANI, ONDA "LETIM" :)
  I ...PUNO SAM SUSRETA IMALA S KLAPAMA , NAKRATKO, ALI PUNO , PUNO KRAĆE NEGO S MOJOM NAJ KLAPOM SV. JURAJ- ONI SU IPAK ORUŽANE SNAGE :)
  EVO VAM DJELIĆ ATMOSFERE-A ..., MORALA SAM DOĆI DO BINE I PIVATI S TROGIRSKIM KANTIMA :) I OVU I ONU "GRINTAVA" MA ŠTA SI GRINTAVA :)))
  POVOD OVE OBJAVE JE ZAHVALA - IZGLEDA , ČLANA KLAPE TROGIRSKI KANTI, ZA KOJE SAM U MORU KLAPA ČULA NA BORISOVOM KONCERTU - O ČEMU SMA PISALA- JESEN 2015- PJESMA "SVJETIONIK" - EVO MOJE OBJAVE, UZ NAPOMENU, NI JURTROS I SADA NE MOGU TON DA UPALIM PA NE ZNAM KAKO UZ NJIH PJEVAM :))))


  IMAM PUNO UNUČADI, PUNO POSLA , PUNO ZVANJA I ZANIMANJA PA NISAM PJESMU BAŠ NAUČILA- MA GUŠTI MOJI SU I OVAKO , GUŠTI !!! :)
  G. BUBLE, DIREKTOR FESTIVALA , KOJI JE ZASLUŽIO DA PO KVALITETI BUDE U IZRAVNOM TV PRIJENOSU REKAO MI JE LANI , NA MOJE , JEL SE JUTI ŠTA JA MALO OVAKO PIVAM ?!:)
  A NEEEEE, GOSPOĐO, ZA TO I POSTOJI OVAJ FESTIVAL POZNATIH PJESAMA , I TU SMO SVI DA SE ZABAVIMO !!!
  ZA ONE KOJI NE ZNAJU- OVAJ JE FESTIVAL OD VEĆ IZVOĐENIH KLAPSKIH PJESAMA I OBRADA POP , PRETEŽNO, HITOVA - ZATO JE ZA MENE POSEBAN !!!  - ZNAČI, NEMA PJESME KOJU PUBLIKA , SKORO, PA DA I NE ZNA !!!
  - A PUBLIKA- SJAJNI SU !!!
  EVO DJELIČAK - KAD SAM U ČUČNJU ISPO DIVNIH ČEMPRESA , DOŠULJALA SE DO BINE MALO SASTRANE - NITKO ME NIJE NITI VIKAO NITI OBADAVAO NITI MI SMETAO - TO JE X FAKTOR OVOG FESTIVALA !!!:)
  - I NIKO NEĆE, NE ,
  RUŠIT MOJE SNE,
  PRAVA JUBAV JE,
  JAČA OD NEKE ZLOBE- JER U MOM OMIŠU - NEKI MI NE DAJU PIVATI- HAHHAAA :)
  LIPI POZDRAV TROGIRSKIM KANTIMA - I ŠALJITE MI NOVITADE NA nasljednica@gmil.com - čitaju me , misli, i Eskimi , a skoro , i Pingvini već skoro OSAM GODINA MOGA BLOGA !!! :)
  DAKLE, BAKA-UVJETI MI NISU DALI DA POSLUŠAM KAKO TVUČIM- AL SIGURNO ĆE NETKO DATI KAO I LANI , ČISTE NASTUPE KLAPA- OVO SU MOJI GUŠTI :) !!


  SVIH VAS POZDRAVLJA RUŽA CRVENA - UNUK JE GLADAN :))!

nasljednica @ 18:50 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
@@@@@@@@@@@@@@@@@

UVOD - COPY PASTE S FEJSA - U ŽURI SAM I SADA - UNUK MI SE PROBUDIO - 18 H I NEŠTO :):)))

  😀DOBRO JUTRO.....IZASLE SU NEKE SNIMKE NA MOM YT KANALU.....UPISITE, MAKARSKA, 13.FEST KLAPA.....pa dodajte........ KAMEN......, PROGLASENJE...PA OPET PROGLASENJE I TRAMONTANA.......TROGIRSKI KANTI,....KASE,.....ZBOG KASNE URE, NASLOVE CU TOKOM DANA UREDITI.....SAD CU JOS KOJI SNIMAK LANSIRATI.....ZURIMO ZA OMIS 😀 GUSTAJTE😀👍

  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

  MALOPRIJE SAM NA FEJSU OBJAVILA OVO 

  POVOD JE - JAVLJANJE ČLANA KLAPE TROGIRSKI KANTI -

  JER - VOLIM KAD ....KAD....KAD MI SE LJUDI JAVE ZA OVO ŠTO OD SRCA I GUŠTA RADIM !!!

  - IZVINITE, NEĆE DA MI PRIHVATI- IDEM NA NOVI ČLANAK - HAHHAHHA
nasljednica @ 18:38 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, kolovoz 23, 2017
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

UVOD : OVO NIJE BILO U PLANU - ALI - ČITAJTE - S MOG FEJSA -NAKON  TOMINOG !!!!!

@@@@@@@@@@@@@@@

......almissa.com.....hvala UGI MATULIĆU NA SLICI IZ MOG ČLANKA !!!!

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/omis-je-ispratija--malog-rastom-al-velikog-dusom--svoga-bibu--tihomir-cagalj--post-za-sve-po-svitu-koji-su-ga-znali-i-zvali-ovih-dana-njegovu-rodbinu/6907488.aspx


 EVO NAM BIBE NAŠEGA !!!!!"Dica Bagulina"- UGO, I SVI KOJI ČITATE ČLANAK O BIBI- LIPI POZDRAV !!!
@@@@@

OVO SAM NAKON 1. ČLANKA NA FEJSU ISPOD OBJAVILA :

  !!! A LJUDI MOJI, TAKVA SAM - ILI- OVAKVA SAM, I GOTOVO - ISKRENA, EMOTIVNA , DOJETLJIVA I NAJČEŠĆE BEZ PRIPREMA , DOĐE MI IDEJA - SVI ME VOLE (većinom- oni šta me ne vole, zavide mi bezrazložno ;) - I EVO !!
  Vezano za donji članak/post- jer me Tomo, Šef "naljutio", ali sad kad sma ovo otvorila i poslušala prije nego stavim na fejs.....Tomo, sad si me rasplakao ...... ovo je bilo u hodu, dječica oko mene, ljudi šetali - AJMO, SVI SVETI SU, ZAPIVAJTE
  I NISU OKLIJEVALI .....jesmo malo riči zabrljali, nisam je odavno pjevala, a znam je ....

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

         PRVI ČLANAK : 

  !!! JOJ, PREDUHITRIO ME MOJ DRAGI TOMISLAV RALJEVIĆ, ŠEF, rođaci smo, da smo načistu s nekim mislima - vidim ovu objavu :
  Tomislav Raljević

  Jučer u 12:14 ·

  ( ovdje je VELIKA SLIKA BIBE ) KAKO JE NEMA ?!...
  Bibin mural pored TZOmiš , uvik mi je drago proć i sitit se dana.......

  Fotografija Tomislava Raljevića.
  P.S. NE VIDIM SLIKU ?!
  MOJA NEISPRIČANA DRUGA PRIČA O BIBI : Još uvijek na mom blogu čiataju članak kako smo ispratili našega BIBU .... i NEŠTO ČUVAM, NEŠTO KAO DA ČEKAM DA OBJAVIM I SAD VEĆ PO UVODU ZNATE ŠTO. Ja ću po svom: Imam novi tablet od , mislim, lipnja prošle godine i ..... prođem rijetko od glavnog gradskog parkinga do TZ OMIŠ i BOROVA , jer me relacije voze okolo- KAD - AJME ?! BIBE ?! TKO S EOVO SJETIO ?!!!! BOŽE, NE MOGU DA VJERUJEM ?! DOĐEM BLIŽE , ČITAM , TRESEM SE OD LJEPOTE, OD NEOBIČNOSTI DA JE BIBE TU U SVOM OMIŠU, TU S NAMA ...... SLIKAJEM ....VRTTIM S EOKOLO....SLIKAJEM BLIŽE, DALJE ....BOŽE, BINE ....KAO DA JE ŽIV !!! ULETIM U TZ OMIŠ, PITAM KO TUKA : IZVINITE, OD KADA JE OVO NASLIKANO I TKO JE OVO ANSLIKAO ???
  - AL NE ZNAŠ, ZORANA, IMA I GODINA I PO SKORO !!
  - MOLIM, GODINA I PO , A JA TEK PRVI PUT VIDIM !!!
  - TKO JE NACRTAO OVO !?
  - STIPE !!!
  - KOJI STIPE ?!
  - KAKO KOJI, SIN OD TOME , ŠEFA, RALJEVIĆA !
  - ON ?! AL MU I SIN OVAKO DOBRO CRTA KAO I ĆAĆA ?!
  - ŠTA TI JE , DI TI ŽIVIŠ, MALI JE FAMOZAN !!!
  ......................
  SRETNEM MOG ŠEFA, GENERACIJA OSNOVNE ŠKOLE, PITAM GA, POHVALIM MU SINA I REČEM DA STVARNO NISAM ZNALA DA I ON SLIKA ...... I POPRIČALI SMO....I OBEĆALA DA ĆU STVARNO DATI NA BLOG ...... tad je bloger počeo zezati sa postavljanjem slika ....MOŽDA ĆU SAD DA SUPIJEM NA ONU FINTU- SA FEJSA , DIREKT COPY PASTE NA MOJ BLOG ....... sad sma za laptopom , trebam nakon ove objave s tableta prebaciti slike u ovo ....pa onda na blog ....moim vas , sačekajte !!!
  DAKLE, ZA OVO ME SAD "NALJUTIO" NAŠ "ŠEF" , VIDJELI STE GA S AMNOM NA SLIKAMA , RADI U GRADSKOM MUZEJU !!! AKO OBJAVIM OPET TE NAŠE SLIKE, BOJIM SE DA IH ONDA NE BLOGU NEĆE BITI- ALI BIT ĆE IH U ČLANKU O NEKOME DRUGOME KOJI JE TO ZAVRIJEDIO !!
  DAKLE,
  NAKON ŠTO SMA VIDJELA OVAJ CRTEŽ I ŠTO PIŠE, SRETNEM FANI , BIBINU SESTRU, ISKAŽEM JOJ MOJE ODUŠEVLJENJE S OVIM - I BILO JE I NJOJ JAKO DRAGO DA JE NJEN BIBE S NAMA - VI , KOJI GA NE POZNAJETE - BIBE JE ISTI, POTPUNO ISTI !!!
  TOMO MI JE REKAO DA PRIHVATIM ZA PRIJATELJA NJEGOVOG STIPU ( IME IMA PO DJEDU) PA DA VIDIM NJEGOVE RADOVE "DA ĆU PAST NA GUZICU" ! - I JESAM !!!!
  STIPE , MALO JE REĆI - HVALA TI, SINKO, NA OVOME , MALO .....
  Evo sad ću među 4000 slika na tabletu naći TVOGA I NAŠEGA BIBU - iz Omiša - KAKO SI SE OVOGA SAMO SJETIO !!!!


NAPOMENA : BLOGER IMA NOVU FUNKCIJU STAVLJANJA SLIKA, ZAMOLIT ĆU POPETOVA , AKO STIGNE DA STAVI LIPO OVE SLIKE !!

HVALA TOMI, HVALA STIPI I "MOJOJ KLAPI" - ZA BIBU !!

nasljednica @ 23:59 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, kolovoz 20, 2017

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

DOBAR VAM DAN - ČLANAK ZA FANOVE NINE KRALJIĆ I ONE KOJI ĆE TEK POSTATI !!!

Uvod: Zbog nedostatka vremena za "tekući" post
- a zbog velike želje da vam objavim  OBEĆANI članak s Nininog koncerta, to jutros rado činim !!!!
Članak je dugačak kao i mnogi moji danas, ali tim dugačkim, vidim, pratim, vraćate mi se godinama - čitaju se - zbog TOGA VIŠE VOLIM BLOG OD FEJSA, UZ TO I ODGOVARAJUĆA PJESMA !!!
////////////////////
HVALA CZK- CENTRU ZA KULTURU OMIŠ, G. PETRU BULJEVIĆU, ŠTO JE POZVAO NINU !
//////////////
////////////////////
Pokušavam, dragi moji, osloboditi se okova koji su me prikovali za seriju u režiji Nine Kraljić koju sam odgledala u svim njenim epizodama u mojem Omišu. Osim toga sve nakupljene dojmove ljubomorno sam čuvala za sebe, ljudima nisam mogla prepričavati detalje kako to inače radim. Neevjerovatna je ta Cura. Ona vam je krha razigrana mlada osoba. Mnogo tanja nego što smo je gledali na tv. Ona je zabljesnula kao zvijezda i vinula se na EU-song ,a  tako prizemljena, draga, neposredna kao da se s nama došla samo družiti i usput "ajmo koju pjesmu zapjevati - kao ono : jel može ova ?! ".
************************
Duga crna lagana haljina , malo veza od konca bijele kave, onako "ero stila", ali malo izenađujuće , duga sivo-plava kosa, koju bi u "epizodi" malo glavom odbacila nazad ili vratila naprijed , onako - usput. Na pola puta do bine ipak je izula vidoke platforma sandale i bosonoga, komodna , popela se na binu , razigrana - činilo se "u frmi" - za pjesmu spremna !
Međutim, Nina je tijekom koncerta nekoliko puta istaknula da je malo umorna , jer je dugo , dugo putovala do Omiša. Ali kad bi pustila glas - ni U od Umora - ni U !
*******************************
Sjela sam u treći red, jer dva su bila za "elitu"- da ne smetam tabletom nikome.
Možda bih i ranije bila dala obećani osvrt , ali pitala sma na kraju Ninu da mi dade Program Koncerta na što mi je prijatelski rekla , da ima fasciklu s pjesmama, ali obje znamo da je pjevala onako kako je koju pjesmu ( možda) otvorila , kako joj je došlo - sasvim opušteno pa bi mi to samo stvorilo zbrku - zaključile smo.
Umjesto toga , trebala sma izdvojiti vremena da po tabletu nakon snimki koje su već objavljene , po redu vidim naslove svake od epizoda Ninine serije .
Zašto baš ovako oslikavam Ninin koncert ?! Pa zato što ne volim serije  tzv. sapunice, ne volim ih, neću tugu, dosta mi je nje u životu !
Razlog više je što se u svakoj od serija uživim , poistovjetim s nekim likom , a najgore mi je što uvijke znam - što slijedi - kakav kraj. Zato ne volim serije i ne gledam ih odavno.
********************
OVU NININU SERIJU - SVAKU NJENU EPISZODU - UŽIVJELA SAM SE I KOD PJESAMA KOJE NAMAJU VEZE S MOJIM ŽIVOTOM -  A KAD SAM TAKVA , A MISLIM I MNOGI OD VAS.
******************************
RADI LAKŠEG PRAĆENJA NININE SERIJE - PROVEST ĆU VAS BAŠ PO SVAKOJ EPIZODI KOJU JE REŽIRALA I TO NASLOVIMA- vi pogledajte snimke.
ZA SERIJE ČESTO KAŽEMO  DA SU IZMIŠLJENE, NESTVARNE , MEĐUTIM , NININE EPIZODE IZVEDBE SVAKE PJESME BILE SU NESTVARNO- STVARNE .
KAKO SAD TO - NESTVARNE ,A  STVARNE ?!
"LIJEPO" - KAŽE SE :
NESTVARNE - jer sam se uhvatila da mi čak i tablet smeta dok me Ninin glas , interpretacija nosi negdje ni sama nisma znala GDJE ! Držala sam tablet radi vas da vam mogu dočarati svaku epizodu. Nisam izdržala u nekima - "pukla sam pozitivno" - gasila snimanje , sebe pustila da lebdim, da idem negdje gore , napisala sam POPUT DRONA koji sluša, snima - I UHVATILA SEBE DA VIDIM SAMO NININU SILUETU I PONEKAD GITARISTU MIRA MALO IZA - MA NI FASADU ŠKOLE IZA BINE NITI ZELENILO, MISLIM, OLEANDRA PORED KOJEG ČESTO PROLAZIM NITI ONU SMOKVU, MISLIM, MA NIŠTA NISAM VIDJELA.
JESAM LI BILA HIPNOTIZIRANA - NE ZNAM - NE ZNAM ŠTO ZNAČI TO STANJE - ALI JA MEĐU PUBLIKOM SIGURNO KAO DA NISAM BILA.
ŠTO ZNAČI "STVARNE " EPIZODE - to vam znači da je svaka epizoda , pjesma , bila prepričana kao stvarna , ali opet u neshvatljivo dobroj režiji savršene Nine .
********************************
Pa da počnem :
SERIJA ŽIVOT U PJESMI :
EPIZODE :
1/ DEJ MI BOŽE, OČI SOKOLOVE
2/ PROŠETA SE
3/ DUNI MI, DUNI
4/ JUTROS   MI JE RUŽA PROCJETALA
5/ ZAJDI, ZAJDI
6/ MARIA
7/ POMNIŠ LI
8/ PRICA LASTAVICA
9/ ŠKOTSKA
10/ SAMO
11/ LIGHTHOUSE
12/ VIR
13/ ZALJULJALI SMO SVIJET
14/ ČULA JESAM DA SE DRAGI ŽENI
15/ JEDNA POČETNA - prvi pokušaj pjevanja etno
16/  dogovor s publikom
17/  JEDNA ZA KRAJ NA ENGLESKOM
18/  NA BIS - MOJA ŽELJA - ŠTO TE NEMA
**************************************
KADA BIH VAM SVAKU OPISALA - "SATRALA BIH VAS" - SEBE SPASILA DA IZBACIM OVO U MENI ŠTO SE NAKUPILO , AL BILO BI PREDUGO.
IMATE MOJE SNIMKE - UŽIVAJTE - JER TA CURA IZ NARODA , PO NIČEMU NE ODAJE CURU S EU-SONGA , DUŠA JE KOJA SE RIJETKO SUSREĆE  ( bar ja sa svim zvijezdama naše glezbene scene koje misle da su nedodirljive ili pomalo uvrijeđeme čak i pitanjem nakon mojih obajava :   A KAKO NEMA MOJE SNIMKE ?! U ČEMU JE PROBLEM ?!
PROBLEMA NEMA - snimam što me i kako volja najčešće uz prethodno odobrenje ,a to što nekoga nisma objavila , to je moj izbor i moj razlog - za ništa nisma niti zamoljena niti plaćena -  TO SU ISKLJUČIVO MOJI GUŠTI ZA GUŠTE SVIH VAS KOJI OVE GUŠTE NISTE DOŽIVJELI.
*********************************
S KONCERTA ĆU VAM PREPRIČATI EPIZODU BR. 14- ČULA JESAM DA SE DRAGI ŽENI
ZNATE ŠTA, U ISTO OVAKOJ ŽELJI DA VAM ISPRIČAM KONCERT AMIRE MEDUNJANIN NA SUSTIPANU ( NE U MOM OMIŠU - JER SU MOJI OMIŠANI LOŠA PUBLIKA  I MISLIM DA ĆE IH TREBATI  PREODGIJITI GLAZBENO , ŠTO NEMA VREMENA ZA TO- JER PJESME KOJE S EPJEVAJU SU EVERGRINI VEĆ ODAVNO-ALI ONI "NI  MAKAC" NA AMIRINOM KONCERTU, DOK SMO AN SUSTIPANU SVI PJEVALI , SVI MI - CCA 2500 DO 3000 LJUDI.
PJESMU ČULA JESAM DA SE DRAGI ŽENI- USPOREĐUJEM- PJESMU ZNAM ODAVNO.
PJESMU SAM UVIJEK DOŽIVLJAVAMA "INATNO-ŠAŠAVOM" ,A  TAKO NAM JU JE IZVELA I SJAJNA EMIRA - KAO ONO : DRAGO MI JE DA SE ŽENIŠ. ETO I MENE, NOSIM TI DAROVE , AL EVO TI I TVOGA SINA - ONAKO LUCKASTA IZVEDBA.
NINA,
NINA,
NINA - TOJ PJESMI GLASOM KOJI JE I GLAS I INSRUMENT I TONAC I SVE U JEDNOJ OSOBI - PJESMA KOJIM BI SIGUNO DOBILA NAGRADU GLUMIŠTA - PJESMA ZA ONOGA TKO IMA ONO NEŠTO KAO JA , ONO ŠTO HVATA DIMENZIJU IZVEDBE , BILA JE NESTVARNA EVO ZBOG ČEGA I KAKO .
Čula jesam da se dragi ženi, srce moje.
Nek se ženi, drago je meni, srce moje. ONA SE RADUJE , I NEKA SE ŽENI, ONA GA VOLI , I NEKA NJEGA , RADUJE SE DA JE NAŠAO LJUBAV SVOG ŽIVOTA.

Jagoda malena, jagoda črlena,
Pozdravi mi v Koprivnici dragoga! RADOSNO PJEVA , VESELI SE I ONA NJEGOVOJ SREĆI.

I ja ću mu u svatove doći, srce moje,
I ja ću mu lepi dar donesti, srce moje. VEĆ RADOST POMALO POPUŠTA - DOĆI ĆE MU U SVATOVE , DOĆI - GLAS JE ODAJE - ONA TAKO PJEVA DA TA RADOST POPUŠTA I DA PRELAZI U TUGU

Jagoda malena, jagoda črlena,
Pozdravi mi v Koprivnici dragoga! NE PJEVA VIŠE TAJ DIO RADOSNA

V levoj ruki kita ružmarina, srce moje, ON JE I DALJE NJENO SRCE , VOLI GA
V desnoj ruki malenoga sina, srce moje. ALI TUŽNO PJEVA ŠTO MU DONOSI - NJEGOVA MALOGA SINA , ŠTO ON NE ZNA ILI ZNA  , AL ONA MU GA ŽELI POKAZATI ILI SAMO TUGU SVOJU DONIJETI DO NJEGA , ALI DA MU NE POKVARI VJENČANJE

Jagoda malena, jagoda črlena,
Pozdravi mi v Koprivnici dragoga! PRETUŽNA - evo pjesmu sad ne slušam, a plačem dok ovo pišem - kako je Nina to otpjevala -  I OPET TUGA , PJEV PRELAZI U PRETEŠKU TUGU - I TA JAGODA NJIHOVA  OSTALA JE ISTA - MALA I CRVENA - I ONA PRETUŽNA IPAK VAPI DA TA JAGODA NJIHOVA - POZDRAVI NJENOG NEPREŽALJENOG DRAGOGA - KOJI NE ZNA ZA SVOGA SINA - JOOJ NINAAAA - PA KAKO MOŽEŠ TO TAKO OPJEVATI
Pred svaku od pjesama Nina je dala kraći uvod - onako kao da sjedimo oko nje i kaže nam : POSLUŠAJTE SADA OVU , TO VAM JA TAKO RADIM I REČE : NI JEDNU PJESMU NIKAD NE OTPJEVAM JEDNAKO, NE , PJEVAM JU ONAKO KAKO SE TADA OSIJEĆAM , POHVALIVŠI SVOG GITARISTU SJAJNOG MIRA KOJI IMA JAKO TEŽAK ZADATAK, ŠTO JE NINA I REKLA .
POPRIČALA SAM NA KRAJU S GITARISTOM U SJENI OVOGA KONCERTA - MIRO ( Miroslav) JEST U SJENI, MIRO SE VRLO SAM I ČUJE I REČEM MU : IZVINITE, MNOGI SUGURNO MISLE DA VI IMATE UZ NINU LAGANI ZADATAK - POTVRDNO MI KAŽE GLAVOM DA SAM U PRAVU I OBRVAMA KAO ONO " DA, TAKO MISLE "- NASTAVIM PUNA DOJMOVA : AL ZNATE , NIJE LAKO NINU PRATITI- OSIJEĆAM TO - ONA JE I GLAS I INSTRUMENT , ONA JE I TONAC , ONA JE SVE ŠTO GLAZBA TREBA , ONA JE I NJEŽNA , ONA  I JODLA, ONA I ZAVIJA OD NIŽIH DO VISOKIH TONOVA , ONA UTIHNE, SMANJI TON, A VI - VI JE MORETE PRATITI U DJELIĆU SEKUNDE - STATI DA ONA ODJOLDA DO KRAJA, AKRAJ JOJ NITI NE NASLUĆUJETE . NINA BRAVURIRA ILI NA POČETKU ILI USRED PJESME ILI NA KRAJU I  VI OSJETITE TO - I PUSTITE JE - I ONDA PROĐETE PRSTIMA PO SVOJOJ GITARI -KAO GOTOVO- I PUTITE NJU DA ONA ZAVRŠI PJESMU !
TO NIJE NIMALO LAKO - VI STE "ATENTO" CIJELI KONCER OD SAT I PO BILI UZ NINU -SJANO, SJAJNO - KAKO SE ZOVETE ?! :)
BILO MU JE DRAGI ČUTI TU MOJU OBRANU PREDMETA "ULOGA GITARISTE UZ GLAS PJEVAČA " - ZOVE SE MIROSLAV GUGIĆ ( moram provjeriti - al ime je točno ).
Mladić iz Centra za kulturu donio mu je Knjigu da upiše svoje dojmove - nije baš bio spreman - vjerovatno pod odjmom što mu je prišla i tako obrazložila njegovu ulogu neka nepiznata Žena , Mladić iz Centra to nije ništa čuo - i prekinuo nas - ALI O.K. - BOLJE - Miro je bio mojim riječima stvarno nagrađen - jer - teška je uloga gitariste UZ NINU - NINU KRALJIĆ !
KONCERT SE BLIŽIO KRAJU- KVRAGU I TABLET - DA SAM ZNALA DA ĆE OVI OKO MENE SA SITNIM MOBITELIMA DATI NA YOU TUBE SNIMKE - NE BIH SNIMALA - ALI DOBRO JE , PRVA SAM IH OBJAVILA UZ NAZIVE PJESAMA , A NE "NINA KRALIĆ U OMIŠU "- TAKO  JE NAJLAKŠE !
VIDJELI SMO DA SE NINA ZAHVALILA IZ HOTELSKE SOBE U OMUŠU SJAJNOJ PUBLICI KOJA JE POMNO SLUŠALA - DA, BILI SU TIHI, NA PRVI POGLEDA JAKO MIRNI KAO DA SU UŽIVALI -A NINI JE TO ODGOVARALO I VIŠE PUTA JE POHVALILA PUBLIKU.
MEĐUTIM, PUBLIKA U OMIŠU SA SVOJOM MIRNOĆOM I JAKIM PLJESKOM IZA SVAKE PJESME BILA JE ZA SVAKU POHVALU- ALI TO NIJE BILA PUBLIKA OD OMIŠANA , MALO JE BILO MOJE PUBLIKE , VIŠE PUBLIKE KOJA JE U OMUŠU NA ODMORU .
STVARNO NE ZNAM , A TO ŽELIM NAPISATI :
KOGA BI MOJOJ PUBLICI U OMIŠU TREBALO DOVESTI DA BUDU SVI OMIŠANI NA KONCERTU ?! TZV. ELITI KARTE NE BIH DAVALA- ELITA NE ZNA UŽIVATI, JER , BOŽE MOJ, ŠTA DA JOJ KAŽU - GLE JE !!!!
MA ZNATE ŠTA , DA SAM JA TZV. ELITA , NEMA TE SILE KOJA BI MENE UŠUTKALA NA DOBROJ PJESMI ILI IZA DOBRE PJESME - NE ZNAM GLIMITI, NISAM KAMENA !
BITI U OMIŠU I NE ZNATI DANIMA DA NINA KRALJIĆ IMA KONCERT, TO MI JE GROZNO !
JA IZ BAJNICA MORAM SVIMA GOVORITI DA ĆE NINA IMATI KONCERT ILI DA JE IMALA KONCERT- DA KADA ?! A MAJKO MOJA ?!
TREBA LI VAM DOVESTI MITU MITIĆA , SESU ARLEKINUŠU , NEKOG KO SUZAMA LEPI TAPETE - MA MOLIM  VAS - KULTURA JE DALEKO OD VAS, MOJI OMIŠANI ILI NISTE SPREMNI NA KULTURNI PROCVAT NAGLI U NAŠEM GRADU - NE MOGU VJEROVATI !?
DA, SVJETLA SE UGASILA - NINA DOSKOČILA OPET NA BINU ( NE ZNAM ZBOG ČEGA - DA, ZAHVALILA SE , DA SMO DIVNA PUBLIKA ) I U TOM TRENU "MOJA KULTURA DOBRE OMIŠKE DOMAČICE" POVIKNE : NINA, ŠTO TE - NEMA, DODAM- SA SMJEŠKOM- U OMIŠU ?! :)
 DAA, DAAAAAAAAAAAAAAA, SHVATILA JE NINA MOJU ŽELJU - I ETO BIS - JADANKINA PJESMA ŠTO TE NEMA KOJA IZVEDBA OD SAMO TI MINUTE ME DOTUKLA I SREĆA DA JE NIJE CIJELU OTJEVALA OD OSAM MUNITA, KAŽE, S MATIJOM DEDIĆEM PRIJE GODINU DANA - JER JE VRLO ZAHTJEVNA NA NJEN NAČIN - A MENI - POLETIM IZ TREĆEG REDA , PRED PRVI SA SANDALAMA CRVENIM, GAMOŠ, NA BIJELO SITNO ŽALO SJEDNEM ONO  NA TURSKI, PREKRIŽENIH NOGU - A SUZE SE SKUPLJAJU U OKU - GRLO STEŽE - UH- DOBRO JE -STALA JE I DOVIKNE MI :
HVLA VAM , HVALA, ŠTO SAM MOGLA OVU DA PJEVAM.
HVALA VAMA, UZVRATIM ! :)
A NINA MENI : UVIJEK !!!!
////////////////////////////////// OTIŠLA SAM NAKON DVA DANA NA NININ KONCERT U SOLINU UZ BEND - NAŽALOST , ZBOG VELIKE KOLONE NE BIH BILA STIGLA I VRATIH SE KILOMETAR PRED HOTEL LAV NAZAD I U OMIŠ :(
/////////////////////////////////
OVA DIVNA CURA SVOJU JEDNOSTAVNOST DOKAZALA JE I RIJEČIMA - DA - TO JE REKLA: IZVOLITE IMATE MOJ KONTAKT,A MOŽETE ME IZA KONCERTA SVE PITATI, MOŽETE MI SLOBODNO PRIČI I DA SE MALO DRUŽIMO :) ONAKO RAZIGRANO POPUT DJEVOJČICE - NEOČEKIVANO :)
////////////////////////////////
ZNATE MENE "BLEBETUŠE"- ALI SJELA SAM DO NINE NA RUBU BINE I UŽIVALA U ČESTITKAMA I GLEDAJUĆI KAKO SE S NJOM SLIKAVAJU I PRATEĆI PITANJA I ODGOVORE -A JA - ŠUTIM, ŠUTIM, ŠUTIM- NI JEDNI MI PITANJE NIJE PALO NAPAMET - ZNATE ZAŠTO ?!
ONAJ MOJ DRON U MENI - JOŠ JE DUGO, DUGO BIO TAMO NEGDJE U NEBASKE VISINE GDJE ME NINA KRALJIĆ SVOJIM GLASOM INSTRUMENTIMA  OBOJANIM POSLALA - VISOKO, VISOKO, IZDAN MOJIH, SADA VEĆ STARIH ČEPRESA LIJEVO ODMOJE KUĆE KOJE SAM KAO MLADA NAPUSTILA DOK SU TI ČEMPRESI JOŠ BILI MLADI . NEKI SU OVIH GODINA I POSJEĆENI.
////////////////////////////////
ŠTO JOJ JE REKLA JEDNA GOSPOĐA : NINA , HVALA VAM , HVALA, JA SAM NA DVIJE  PJESME, A SVE SU BILE DIVNE I VI TAKOĐER, BILA NEGDJE GORE MEĐU ANĐELIMA !- AAAAAA BAŠ VAM HVALA , REČE DIRNUTIM TONOM NINA.
DOŠLE SU JOJ I RPIJATELJICE ČESTITATI.
I U SVEMU NINA KAŽE MENI KOJA JOŠ RIJEČ NIJE REKLA : A VI STE MI SE TAKO LIJEPO SREDILA ! :) DIRA MOJU HALJINU, RUŽU U KOSI, POMAZILA PO RUCI :)
REČEM SA SMIJEŠKOM: A TO JE ZA VAS I JEL KONCERT ETNO ?! :)
PRIČA NINA, SLIKAJE SE - POPRIČALE I MI DVIJE U TRI MINUTE - I OPET POHVALI MOJ "SLADAK STAJLING" ?! :)  I NASTAVI SAMA O SVOJOJ HALJINI  - POHVALILA SAM JE - BAŠ PRAVA ETNO . PREKRASNA MLADA ŽENA - SVJESNA GLASA KOJI HRVATSKA NEMA .
///////////////////////////////
POLJUBILE SMO SE , ALI NA TRK SLIKALE , JER JE ONAJ MOMAK IZ CENTRA DOŠAO PO NINU DA JE ZOVE RAVNATELJ CENTRA - MORALA JE POĆI, AL NE ZNAM NI DANAS - ČEMU TA ŽURBA ?! PA JA SAM S NINOM POPRIČALA SAMO TRI MINUTE - MOGLI SU SAČEKATI- NISAM JE JA UPILALA - SAMO SAM SLUŠALA I UŽIVALA - NEGDJE - NE ZNAM NI SAM JOŠ UVIJEK - GDJE .
///////////////////////////////
EVO DANAS , 20.08. OBJAVLJUJEM OVAJ ČLANAK - JEDAN OD KONCERATA KOJI ĆU PAMTITI KAO JEDAN OD NAJLJEPŠIH STVARI KOJE SU MI SE DOGODILE OVO LJETO :)
/////////////////////////
E, DA, NAKON DVA DANA IŠLA SAM ZA SOLIN NA NININ KONCERT S BANDOM, ALI ZBOG KOLONE , NAŽALOST, NISAM STIGLA :(
/////
UGODAN DAN VAM ŽELI
RUŽA CRVENA - U STRCI - DANAS !!!!!
nasljednica @ 09:19 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 17, 2017
@@@@@@@@@@@@@@@@@

UBACUJEM : BARBA ŽARKO JE ISPRAĆEN SVOJOM RODBINOM, PRIJATELJIMA I ZNANCIMA - UZ POZDRAVNI GOVOR U KAPLICI NA MIKROFON DA SVI ČUJU NA RAZGLASU OVO- NI JA TO NISAM ZNALA :

BIO JE PRIPADNIK DVD OMIŠ OD 1958 - ZAPAMTILA JER SAM SE TE GODIN RODILA - I SVE DO POČETKA DOMOVINSKOG RATA.

DOBIO JE PUNO PRIZNANJA , KAŽEMO, ORDENJA, ALI G. LELAS VATROGASAC, ISTAKNUO JE MEDALJU ZA HRABROST I TO 1968. GODINE KADA JE UČESTVOVAO I SVOJ ŽIVOT STAVIO U OPASNOST KADA JE AUTOBUS PUN PUTNIKA SKLIZAO S CESTE I STAJAO NA KONOPIMA DIJELOM BRODA VRGADA - TOGA SE JOŠ SJEĆAJU MNOGI STARIJI OMIŠANI.

BARBA ŽARKO SE PONOVO PRIKLJUČIO DVD-u OMIŠ KADA JE SPOZNAO DA MU JE I ZET DOBROTA ČLAN DVD OMIŠ - TADA JE S NJIMA SVE PROLAZIO U STREPNJI, U AVJETIMA I U FEŠTAMA ! :) 

UVIJEK DOBRODOŠAO - UVIJEK VOLJEN , ISKREN I POŠTEN !

POĆIVAO U MIRU - A SAM KRAJ SAHRANE BIO JE PRIVATNI, INTIMAN, NAKON ŠTO SU SE PJEVAČI UDALJILI  :(

@@@@@

:( Upravo su mi javili tužnu vijest .... napustio nas je barba Žarko Mimica, Damirov otac ( Damira znate iz članaka o Omiškom folkloru i sl. ) , a samo nekoliko dana prije pjevao je s nama na Smokvičkoj ribarskoj noći ispred njegove konobe .....


Teti Filipi , Damiru , Mirji Dobrota i njihovim obiteljima, ciloj rodbini upućujemo moja obitelj i ja iskrenu sućut.....eto, barba Žarka smo imali priliku čuti ....


Barba Žarka ćemo ispratiti popodne u 18 sati ( 17.08.) na groblju Vrisovci,Omiš

Autobus s Mula kreće u 17:15 sati 

****************************************************

IZVOR -SLOBODNA DALMACIJA :

Tužnim srcem javljamo rodbini, prijateljima i znancima da nas je dana 16.VIII.2017. godine napustio naš voljeni suprug, otac, djed i pradjed

ŽARKO MIMICA

1932. - 2017.

Pogreb dragog nam pokojnika obavit će se dana 17.VIII.2017. (četvrtak) u 18 sati na groblju Vrisovci u Omišu. Autobus polazi s mula u 17.15 sati.
Ožalošćeni: supruga Filipa, sin Damir, kćer Mirja Dobrota, nevjesta Silvana, zet Neno, unuci Antonio, Duško, Žarko, Damira Čagalj i Borna Trgo, praunuci Anđela, Gabrijela, Roko i Filip, sestra Albina Karninčić s obitelji, obitelji pok. braće Ive, Filipa i Ante, šure Marunčić, te ostala ožalošćena rodbina, kumovi i prijatelji.
Počivao u miru Božjem!
*************************************************************************************
Barba Žarko, pivali Vam anđeli nebeski ...... ostajete mi uvik u lipom sićanju, ona mala unuka Nike i Vlade iz iste kale iz Smokvice i hvala Vam za sve lipe riči i sva lipa sićanja ono kad san bila mala, ali i nakon puno godina , prije nekoliko večeri , kad ste me se sitili : Kako te se ne sićam , Zorana, koliko je godina prošlo ....ja san ti od ćaće Arsena stariji 2 godine ...... I onda smo lipo i popričali pa i zapivali .

Zorana , Nikina i Vladina unuka iz naše Smokvice 

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

nasljednica @ 13:21 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 16, 2017
@@@@@@@@@@@@@@@

UVOD: IZABRALA SAM OVU ŠKEVRSKU JER SMA IM PROREKLA POBJEDU I DALA PRVA ČLANAK O KLAPI SV. FLORIJAN I PISMU USPOREDILA S MOJIM ŽIVOTOM :))) !!

EVO MOJE PRIČE-SLIKE NE VIDIM ?! ŽIVA ISTINA, ČITA SE JOŠ UVIJEK - A KLAPA DUGO NIJE ZNALA , TKO JE OVA OSOBA KOJA JE DALA OVAJ ČLANAK !!!! :)

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/split-fest-2010-hit-klapa-sv-florijan-kako-cu-joj-rec-da-varin-za--skeverane-i-danasnje-cure-2-vecer-hitovinadalinaaaaa-htv-evo-bila-sam-na-rtlexplozivu-/3398506.aspx 

EVO DOŽIVILA DA SAM S NJIMA I ZAPIVALA !!! OJLAAAAAAAAAAA :))))

@@@@@@@@@@@@@@

  Humanitarni koncert večeras u Žrnovnici , bio je za svakoga po nešto - ZA MENE JE BILO -SVE !!! Sve pisme znam od sjajne mlade Dame Sare do Škugora, od Roka do Matka, od "Tine Tarner" do "Glorije Gejnor" , od Pasike do F. Dević pa tamo do njihovog Sv. Florijana i zapivala Kako ću joj reć da varim :)

  Prva sam napisala članak o toj Klapi, prva sam odmah predvidjela pobjedu s tom pjesmom na Split-festu 2010. godineeeee :))))

  Prekrasna , spontana Edita i simpatični kolega Ivi...ca Bebić, bili su dobitna vesela kombinacija - a moram pohvaliti i publiku !!!

  EEEEEE, klapa Pasika ( a di je Ivo, treći s live bande ?! ) , vidili su me i prva je bila ;) - pogoditeeeeee - Ružo moja crvenaaaaaaaaa......na odlasku ponovo Sv. Florjan - Zora bilaaaaaaaaa :))))
  Tablet mi je prazan , puno sam snimala ( za laptopom sam sada ) - genijalna organizacija , super večer pa na pizzu pa u more i evo me doma - skoro 2 ure :)))
  Moja draga gošća iz Beograda bila je oduševlejna našom glazbom !!! :)

  Moram vam reći da me Škugor prvi put oduševio izvedbom Vilo moja- bez suvišnih "bravura" -A SOLE MIO , NIKAD BOLJE NIJE IZVEO !!!! - I ŠTA MI SE DESILO - u muvanju dječice oko mene - i da njemu budem bliže- pisma će biti u dva dijela :)))) morate čuti onaj kraj !!! :)
  Bilo je mladih dueta , sjajna Nera ,Band XXS, neke nove sjajne cure - mlade pa malo starija ......pustite me da se sad lipo naspavam , bit će članak :) i snimke , of skroz !!! :)
  HVALA , ŽRNOVNIČANIMA - PETICA !!! - I DONIRAT ĆU NA ONAJ RAČUN !!!!!!!!!!!!!!
  I ZNATE ŠTA : KONCERT NA KOJEM SU BILA TRI POBJEDNIKA SPLIT FESTA: klapa SV. FLORIJAN, MATKO I ŠKUGOR , pohvalili su se Domačini !!! :))))
  Svi su bili presretni i gosti Večeri i Organizatori tolikim odazivom ljudi i publika koja je odušeljena pljeskom nagradila stare zvijezde , ali i one koji tek dolaze ! :)
  PRIGODNE RIJEČI UPUTILI SU NAM : Predsjednik MO, Župnik i iz GSS-a g. Stipe Božić!!!!!!!! Hvala svim vatrogascima , sponzorima, donatorima, volnterima -svima, svima - prepuno gledalište - svi su pivali - a to volim !!!!!!!!!!!!
  Laku noć ili gud morning želi vam Red rose ;)

  NAPOMENA : OVAJ ČLANK ĆU "PRECIZIRATI" :)

  IMATE VEĆ PUNO OBJAVA NA MOM YT KANALU !!! :)

  **********************************************************
**************************************************************************

NA MOM YOU TUBE KANALU VEĆ IMATE

MNOGO DOKAZA KAKO NAM JE SINOĆ BILO LIPO

I KAKAV JE VELIKI ODAZIV LJUDI BIO NA OVOM HUMANITARNOM KONCERTU !!!

////////  SLIKE NA NOVI NAČIN NE ZNAM STAVITI, OSIM COPY PASTE S MOG FEJSA :) 

YOU TUBE SNIMKE ĆE VAM PUNO VIŠE REĆI !!!!! :)))))

LJUBI VAS VAŠA RUŽA CRVENAAAAAAAAAAAAAA :))) 

nasljednica @ 13:30 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, kolovoz 15, 2017
@@@@@@@@@@@@

PONOĆ JE - A JA ZAHVALJUJEM G. PATRIKU GRGURIĆU NA OVOM PREDIVNOM SPOTU ZA DANAS PRIGODNE PJESME U IZVEDBI MOJE NAJDRAŽE KLAPE I NAJBOLJE KLAPE U HRVATA , KLAPE HRM- SV. JURAJ, "O, GOSPE SINJSKA" .

NAPOMENA - SPOT JE OBJAVLJEN PRIJE DVIJE GODINE I O NJEMU SAM DALA ČLANAK - IZDVOJILA NEKE KADROVE - IMA IH PREDIVNIH , IMA IH KOJI PRIKAZUJU DIVNU SINJSKU KRAJINU, IMA IH S NEKOM SIMBOLIKOM, UGLAVNOM, SPOT KOJI PRIČA PRIČU - TADA SAM NAPISALA, KAO DA JE NASTAVAK SPOTA ZA PJESMU "RUŽO MOJA CRVENA" !

@@@@@@@@@@@@

ISPOD OVOG SLUŽBENOG SPOTA SCARDONE PIŠE :

Datum objavljivanja: 25. lip 2015.

(M. Lešćan - A. Jadrijević - M. Božić)
Scardona © http://www.scardona.hr/
Facebook: https://www.facebook.com/discography....
Klapa-Sv.Juraj-HRM-Facebook: https://www.facebook.com/klapasveti.
Deezer: http://www.deezer.com/album/10646030
Režija i snimanje: Patrik Grgurić

Ususret proslavi 300. obljetnice pobjede branitelja Sinja u bitci sa Turcima pod zagovorom Gospe Sinjske, klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ Vam predstavlja najnoviji spot za pjesmu O Gospe sinjska, koja je ujedno i njezina himna !

Pjesma je izraz naše zahvalnosti Majci Božjoj- Gospi Sinjskoj u čiji su se zagovor stoljećima utjecali naši pradjedovi boreći se očuvati našu opstojnost na hrvatskoj zemlji, kako u obrani pred Turcima tako i u nedavnom domovinskom ratu.

S pouzdanjem u Gospin zagovor alkari su obranili Sinj i cetinsku krajinu prije 300 godina, jednako kako su to učinili hrvatski branitelji u nedavnom domovinskom ratu, uzdajući se u zaštitu te iste Nebeske zaštitnice, Majke Božje. 

Snimke iz zraka potpisuje Duje Marin, a režiju i snimanje Patrik Grgurić dokazani autor spotova poznatih uspješnica mornaričke klape kao što su: Ružo crvena, Oči u Oči, Zapivaj klapo moja...itd.

Ovaj spot i pjesma izraz je i naše osobne vjere i zavjeta Gospi sinjskoj, a od srca zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u njegovoj realizaciji, na poseban način Franjevcima u Sinju na čelu s fra Petrom Klapežom i župnikom fra Antoniom Mravkom kao i alkaru Neni Mariću i Viteškom alkarskom društvu u Sinju.

Klapa Sv. Juraj  - HRVATSKE RATNE MORNARICE 

*********************************************************************

Sretan blagdan

VELIKA GOSPA

SVIMA KOJI GA ŠTUJETE ,

želi  RUŽA CRVENA IZ OMIŠA 

nasljednica @ 00:01 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, kolovoz 14, 2017
@@@@@@@@@@@@@@@@

 PRVI MOJ DOJAM KOJI SAM SINOĆ IZA PONOĆA OSTAVILA NA SVOM FEJSU NAKON POVRATKA S SJAJNOG KONCERTA ANE OPAČAK UZ PRATNJU MO. KARUZA :

  😀NOVO- ponoć i 15 min- BON SUA !;) La Vie en Rose - Život u ružičastom- BILA SAM NA OVOM SJANOM KONCERU ANE OPAČAK, MOJE MILJENICE , UZ PRATNJU MO. KARUZA - BILO JE -AAA, KAKO MOŽE BITI NEGO PREDOBRO !!!- javljam vam se presretna (za laptopom, jer mi se tablet puni !!) ! Ni jači vjetar ni ovo ni ono - ništa nije umanjilo draž ovog Koncerta , jer Ana uz sjajnog mo. Karuza i ne može da napravi nego da se osjećate kao na rijeci SEINI na nakom brodu gdje na sve zaboravite u nekom brodskom otvorenom restoranu, u mislima odvojeni od svih ! To sam ja osjetila večeras- vjetar i glazba, kosa ukročena i Ani i meni - NEMOJ POĆI SAD, MA NEMOJ POĆI SAD - al nakon velikog pljeska opet biss - jedna pjesma još za KISS !
  Hvala CZK Omiš i g, Buljeviću, još jedna remek-noć- MERSI BOKU ;) :)!!
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


@@@@@@@@@@@@@@@@

DO ČLANKA O KONCERTU NINE KRALJIĆ I ANE OPAČAK - S MOG FEJSA DANAS oko 13 sati  :)

@@@@@@@@@

  :) RUŽA CRVENA - KAO GLAZBENA KRITIČARKA - Upravo me zvao sin moje Marice, Ivan Katičić ( pisala sam i o njemu u svezi onog njegovog prvog roman- ili knjige , zbirke pripovjetki, bio je članak o Ivani i u Slobodnoj :) i pitao me, jer me njegova mama vidjela sinoć na Aninom konceru - KOJI MI SE KONCERT VIŠE SVIĐA - ILI NINE KRALJIĆ ILI ANE OPAČAK ?! :) - A zašto me to pitaš !? :) Odgovorio je da u kući zasjeda "konzilij":)
  Nije me zatekao pitanjem, jer o tome razmišljam već o...davno :) REKLA SAM MU DA NE MOGU REĆI KOJI MI JE BOLJI, DA MINJE SVAKI SUPER NA SVOJ NAČIN ! :)
  Ninu sam slušala samo jednom uživo nedavno u mom Omišu ( članak je na čekanju, jer uz članak ide i pjesma- mora ići na blogu :).
  Anu Opačak sam slušala više puta od prvog susreta na Omiš guitar festu i divnom koncerru u Kaštil Slanici ( imate taj članak :) HNK Split ( imate i taj članak :) do Ilirskog sjemeništa ( imate i taj članak i moje yt snimke, jer imam tablet ).
  Svaki od ovih koncerata ponovno bih opet gledala. Svaka od njih ima svoj faktor koji me privlači ! Opis "faktora" bio bi jako dugačak.
  DA LI JE ANA OPAČAK UMIŠLJENA - PITA ME - KAKO JE IVAN ČUO DA GOVORE ?! - Neeeee, niti malo ! Jedna sasvim obična cura , toliko draga, neposredna, može joj se prići, s njom popričati. Znam je i sa Šibenske šansone sa Zagreb festa , pratim tu Curu ( ove godine ne nastupa - EKSKLUZIVA : radi na završetku svog albuma :)
  Ista je takva i Nina Kraljić, koja nam je na kraju koncerta rekla da joj slobodno iza nastupa priđemo, da se možemo s njom slikati i malo popričati ( taj je članak , znači, na čekanju :)
  O RASPONU GLASOVA - Obe imaju jako veliki raspon glasa , baš sam to i sinoć kod Ane uhvatila, iako to znam.
  Uputila sam Ivana na moje you tube snimke ( Anine tek izlaze , ali da ima one iz Ilirskoga ).
  Naglasila sam da su obe cure jednostavne u smislu da po ničemu se ne smatraju "nekim zvijezdama"- ne !
  Naravno, Ninin glas je nešto "posebno" što se Hrvatskoj "još nije dogodilo" :)
  Ni jedna ni druga mi nikada ne bi dosadile slušat, ali i gledati ih. "SVE JE STVAR UKUSA - NA KRAJU ! " :)
  ___________________________________
  - P.S. ovo sam objavila u slučaju ikakve priče , jer Omiš je malo čudan grad, sve se dozna u pola sata pa da ne bi bilo "Zorana je rekla ovo- ono" - ne , Zorana zna što "govori" - i ovo sam rekla Ivanu ( koji , usput, rečeno, voli i književnost, a mislim, novinarstvo ;) :) Opreza nikad viška, jer Ivan može dati kakav članak - hm ;) !!! hahhaaaaa ! ;)
nasljednica @ 17:40 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, kolovoz 13, 2017
@@@@@@@@@@@@@@@@@@

AKO MI SAMI NEĆEMO - IZGLEDA, NEMA KO NEĆE ,

A TKO IMA - MALO JE i "NJIMA" !

OBOGATIT ĆE SE JOŠ NA NEKRETNINA POREZIMA !!!!!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@

  Klapa Sveti Florijan
  Veliki humanitarni koncert za sva opozarena područja...hvala svima na potpori i veliko hvala Matko Jelavić Marko Škugor Klapa Pasika Nera Ban Roko Blažević Sara Andrić Ella Jerković XXS band i ostali

S MOGA FEJA JUTROS : ) !!!!!

  PAŽNJA: Prekosutra na humanitarnom koncertu ZA VATROGASCE U ŽRNOVNICI nastupa među ostalima i RTL-ova ( ne)zvijeZda SARA ANDRIĆ !!!! :)
  UPOZNALA SAM JE IZA KONCERTA ČETIRI TENORA, o kojem sam dala članak !!!
  Nisam se slikala sa Sarom, al sam negdje napisala ili kod mene ili na njenom fejsu, da ćemo se slikati drugi put i to vrlo rado :)
  Bila sam totalno zbunjena ovom mladom Damom , baš - Damom !!!
  Najprije ugodno iznenađena izvedbom ove pjesme , pjesme koju se samo Zvijezde odvaž...e pjevati, a Sara čak uz Četiri tenora, a zatim - šok na kraju:)
  Ovako je to bilo : Izlazimo u gužvi, mlada Dama do mene, svi joj čestitaju, čestitam i ja : niža od mene za glavu, ručica tanana, nježna, plahog glasa, poput srne je ili iz novele "Breza"- tako sam je doživjela ..... bila sam opet sasvim zbunjena - jer Tv je čini toliko velikom kao trokrilni ormar, dodano još 25 do 30 kg - nisam mogla vjerovati.
  Posebno me dojmilo njeno ophođenje u rukovanju i odgovorima čestitarima - za ne povjerovati ! Toliko skromnosti, a opet i one ljupkosti, toliko "bečke škole" , što u današnje mladeži baš ne uočavam, toliko neposrednOsti - i sve zajedno - tako nježna- a takvog glasa ! Opet asocijacija na Edit Piaf, ne po boji glasa ( Edit je jedna i jedina ) nego po stasu i "glasu" iz toga mladoga , nježnoga bića !
  SARA JE CURA ČIJE VRIJEME NEUPITNO DOLAZI - samo da joj se ne dogodi kao s onom divnom curom Vanessom koju sam preko g. Dubravke Pleško dovela na dječji Festival u Dugom Ratu našeg Gorana Mladina , Vanesse, koja je na neko vrijeme bila ostavila svoje baletne papučice !! Dubravka je inače, mama, Dore Pleško, o kojoj sam također pisala , dala slike i snimke .
  SARA, NADAM SE DA ĆEMO SE VIDJETI SUTRA iako mi je prijevoz jako upitan ( auto mi dugo na popravku ) !!!
  SRETNO DRAGA MOJA, UŽIVAJ U TOME ŠTO RADIŠ !!! - PROČITALA SAM SINOĆ ONAJ TVOJ RAZGOVOR ZA JEDAN POTAL, AKO STIGNEM DAT ĆU LINK NEKA LJUDI PROČITAJU TVOJE ISKUSTVO U RTL TRAŽI ZVIJEZDU
  EVO TOG ČLANKA :
  http://dalmatinskiportal.hr/zivot/nedjeljna-cakula-sara-andric--na-televiziji-je-bilo-samo-ono-sto-je-produkcija-showa--zvijezde--zeljela-da-vidite--a-ja-cu-ispricati-sto-se-dogadalo-iza-kamera-/22421

  Lipi pozdrav - do viđenja.....a tako se veselim ..... TETA RUŽA CRVENA :)   

nasljednica @ 08:59 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 10, 2017
@@@@@@@@@@@@@@@

UVOD : OD ONOG MOG ČLANKA O "TONCU" NA MOM BLOGU JA IMAM I STRAHA I SVJEDOKE ZA TO !

MOLIM, PROČITAJTE !- OVO MI NIJE BILA NAMJERA, ALI BAŠ VEČERAS SAM UZELA STARI "REFLEKTOR" I EVO:

COPY PASTE S MOG FEJSA , JER TAKO MOGU COPY PASTE I SLIKE STAVITI- KAO DOKAZE - NE ŽELIM STRAH OD NIKOGA !!!! 

@@@@@@@@@@@@@@@

PRIČA O "TONCU" S 51. FDK OMIŠ JOŠ TRAJE - EVO ŠTO JE ZA "REFLEKTOR" IZJAVILA KLAPA VENTULA 😠TLAK MI JE SAD 300 , ŠTO ZNAČI- TAMAN 👍

U RUKE MI DOŠAO "REFLEKTOR" OD 27.07.O.G. , STRUČNA LITERATURA KOJU SAM IZ KANTE ZA PAPIR UZELA U POREZNOJ U SPLITU-sjećate se da sam bila !!!!!


A SJEĆATE SE MOGA ČLANKA O "TONCU" S FDK OMIŠ, KAD SAM NAPISALA DA MI JE PRISJELA 3. IZBORNA VEČER. VIKAO ME ŠTO SAM ZA SLIKAT SE IZ ŠALE, UZELA JEDAN OD MIKRIFONA, JEL ZNAM DA JE TO SKUPO !?
LJUBAZNO REČEM, IZVINJAVAM SE, SAMO ZA SLIKU. LJUTITO REČE: BIO BI RED DA STE PITALI KAD VEĆ ONAKO NEGATIVNO PIŠETE O MENI !
POBJEGLA SAM , ZBOG NJEGOVE GRUBOSTI, NISAM SE DRUŽILA S MOJIM KLAPAMA I OKRETALA DAL ME PRATI !
.............
DALA SAM BILA ČLANAK DA SU SE NEKE KLAPE TUŽILE NA NJEGA I DA VIŠE NEĆE DOĆI NA FDK! TO SAM JAVILA I RAVNATETELJU STANIĆU I MORA BITI DA MU JE ON TO I REKAO U DOBROJ NAMJERI !
TONCU , KOJI JE PO MENI BIO O.K. TREĆU IZBORNU, REKLA SAM NA TOJ OPASKI ZA MENE : NE SEKIRAJTE SE, VEČERAS ĆU ISPRAVITI POGREŠNI NAVOD ! - I U SVOM SAM SE GRADU LOŠE OSIJEĆALA , IŠLA NA PIVCE ZA ŽIVCE, MISLEĆI, ČOVJEK NIJE U KRIVU, A JOJ KAKO JE DRZAK.
..........
NAKON TOGA, JEDAN OD KOMENTATORA NA KONCERTU U SOLINU, U NAŠIM DOPISIVANJIMA, SAM POČEVSI TEMU O TONCU, REKAO MI JE, TJ, NAPISAO, DA TONAC I TE KAKO MOŽE POKVARITI IZVEDBU I OBJASNIO NAČIN.
..........
U MEĐUVREMENU, VIŠE NJIH , MOJIH OMIŠANA, REKLO MI JE DA SU SE KLAPE BUNILE, DOK DRUGI DA SAM TOČNO NAPISALA ONO O TONCU. ISPRICALI SU MI , KAKO SE TO RADI, A KAKO KVARI !!!!
ZATIM SAM UGUGKALA ULOGA TONCA ....AHAAA.....IPAK ISTINA .
..........
SADA .....ČITAM O "TONCU" , PREŠUTJELA VAM ŠTO JE BILO U MEĐUVREMENU, KAD EVO , VELIKI ČLANAK O KLAPI VENTULA , I ISJEČAK SAM ZUMIRALA.
NAPOMINJEM, DA MI JE NELAGODNO, ODNOSNO DA SA STRAHOM IDEM NA MUZIČKA DOGAĐANJA, I AJME, IMAM POTREBU DA SE SAKRIJEM DA ME TAJ TONAC NE VIDI ..... NEKI MI JE STRAH UTRAO U KOSTI ONU VEČER KAD SAM MU VIDJELA IZRAZ LICA KAD ME UKORIO ZBOG MIKROFONA !!!
.........
O TOME SAM PRIČALA JEDNOM OMIŠANINU I REKAO MI JE: NJEGA SE BIJOŠ !? ON TI JE BOLJI OD KRUVA !!
- JESAM, ENO NEK TI REČE ČOVJEK KOJI ME SLIKAO S MIKROFONOM U 5 SEK I ČLANICE KLAPE XY !!!!
- MA SIGURNO MU JE BILA PUNA KAPA, VRUĆINA, OVO, ONO, MA NJEGA SE BOJIŠ , ZBOG NJEGA SI POBLIGLA , MA DAJ ! :)
..........
NIJE MI JOŠ IZ GLAVE NESTAO, EVO ČLANAK VELIKI O KLAPI VENTULA I ŠTO SU ONE MEDIJIMA REKLE ZA "TONCA" !!
TO JE SVATKO PROČITAO !! CIJELI SVIJET !!!!
..........
NA KRAJU MOG ČLANKA SAM NAPISALA , DA ME BAŠ ZANIMA, HOĆE LI TAJ TONAC BITI U IZRAVNOM PRIJENOSU 20. FEST ŠIBENSKE ŠANSONE, U OBA FEST JE UMJETNIČKI RAVNATELJ D. ŠARAC !?
TKO NAM TO ŽELI POKVARITI FDK OMIŠ ! ? PITALA SAM SE U ČLANKU !? NE ZNAM OD KUDA JE TONAC !?
..........
RAVNATELJU MIJI STANIĆU ĆU OVO I PUNO TOGA IZ OVOG ČLANKA REFLEKTORA DATI KAD GA VIDIM !
.........
FDK OMIŠ NE ČINE PJESME NITI SAMO KLAPE VEĆ GA ČINE I LJUDI , LJUDI SU URES NAŠEG FDK, A JA NE ŽELIM DA NAM GA NETKO POKVARI !
.........
I NAKON OVOGA, ŠTO MI SE DO ONOG ČLANKA NIKAD U 8 GODINA PISANJA NIJE DOGODILO, JA IMAM STRAH OD "TONCA" , ALI I SVJEDOKE !
..........
ZNAČI, EVO JAVAN DOKAZ O ONOME ŠTO SU KLAPE NAKON 2. IZBORNE VEČERI PRIČALE , A JA PREPRIČALA.


KLAPA VENTULA IMA VELIKI PRIGOVOR NA "TONCA" , A MIJO STANIĆ MI JE REKAO DA SU UVJETI ZA SVIH ISTI - SAD SE PITAM, PITAM SE, PITAM....
HVALA. NA OVU TEMU SAM DOBRO UTVRDILA GRADIVO O ULOZI TONCA !!!!

MOŽDA NI KLAPA VENTULA NIJE U PRAVU, ALI .....ČLANAK JE OBJAVLJEN ....ONE SU UTUČENE : PROČITAJTE !

POZZZ VENTULAMA - MOŽDA "TONAC" I NIJE KRIV - KAD MIJO KAŽE DA SU UVJETI ZA SVIH JEDNAKI !!! ALI ONAJ ČOVJEK IZ SOLINA, IZ GRADINA MI JE POJASNIO STVAR !!

RUŽA CRVENA IZ OMIŠA :)

nasljednica @ 23:18 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 7, 2017
@@@@@@@@@@@@@@@@@@

UVOD - Dobro jutro- ovo ja copy paste mog prvog javljanja "uživo" s mog fejsa noćas :)

ČLANAK SLIJEDI - I NA FEJSU I NA BLOGU - JER BEZ PJESME "NE MOGU" :) ali najprije o koncertu Nine Kraljić :)

DO JUTROS IMATE VIŠE OBJAVA NA MOM You Tube KANALU - SLIKA NEMA- JER SAM HTJELA DULJINU PLJESKA SNIMITI TE ČUVATI TABLET ZA OVAJ CIJELI KONCERT 

@@@@@@@@@@@@@@@@@@

  DOBRO KAŽU, NE OČEKUJTE PUNO ILI NE NADAJTE SE PA ĆE VAM SE DESITI ONO LIJEPO ŠTO ŽELITE😀 I NISAM SE BAŠ NADALA DA ĆU POĆI I NA PTEDIVAN KONCERT "MATIJA SVIRA ARSENA" UZ NJEGOVE DIVNE GOSTE ,......UŽIVALA SAM , ALI I ZA VAS 😀
  SAD SU DVA SATA, NAKON KONCERTA I DRUŽENJA S PRIJATELJICAMA, PO POVRATKU KUĆI - ODMAH U MORE😀 TREBALO MI JE DA SE OHLADIM OD SVIH DOJMOVA, JER OVAKAV KONCERT , U NIKAD DO SAD VIĐENO, BAR JA NISAM VIDJELA, PREPUN PLATO DO CENTRA ZA KULTURU ILI ... GRADSKE KNJIZNICE😀
  KONCERT MATIJE I GOSTIJU ZORANA PREDINA I LEE DEKLEVE BIO JE ..... OPISIV ! 👍
  PUBLIKA ME ISTO TAKO ODUŠEVILA , I HVALA JOJ !
  HVALA G. PETRU BULJEVIĆU ŠTO SE NAŠI GLAZBENI UKUSI U VELIKOJ MJERI ILI SASVIM POKLAPAJU PA MI DOVODI ONE KOJIMA SE NI U SNU NISAM NADALA👍
  HVALA DR. MOČIĆU, PREDSJ. GRADSKOG VIJEĆA KOJI MI JE POKLONIO UZ ODOBRENJE G. BULJEVIĆA SVOJE KARTE PA SAM SE I JA KONAČNO OSIJEĆALA KO TZV. ELITA😀👍
  PUNA DOJMOVA VEĆ JE NA MOM YT KANALU PJESMA....KOJA ZBOG KOJE SAM ZAUZILA.... JER I JA SAM " U MOJIM NJEŽNIM GODINAMA" , KOLIKO GOD NEKIMA IZGLEDALA KAO ONA KOJA MORA UVIJEK NEŠTO " IZVODITI " 😊 JESAM , BILA SAM ZA NEPREPOZNATI, NISAM SE MAKLA S MJESTA U BAŠTI S ARSENOM U MAŠTI...... I DA NISAM DOBILA KARTU, ISTO BIH POSALA I SNIMKAMA VAM DOČARALA OVU VEČERAŠNJU MAESTRALNOST !
  I G. MOČIĆ I G. BULJEVIĆ SLOŽILI SU SE DA SAM KARTU ZASLUŽILA...SVOJIM POSANJIMA, OBJAVAMA, SLIKAMA, SNIMKAMA 😊 HVALA, I JESAM 😀👍
  DO UJUTRO BISTE NA MOM KANALU TREBALI IMATI PRIKAZ BAR 5 OBJAVA😊 SVE ZA VAS , A ZA DOKAZ KAKAV JE KULTURNI BUM NAPRAVIO U MOM GRADU NOVI RAVNATELJ CZK G. BULJEVIĆ, UPRAVO ONAKO KAKO MI JE REKAO U NAŠEM PRVOM RAZGOVORU KAO RAVNATELJ CZK OMIŠ, članak na blogu koji mi još uvijek čitate, hvala Vam 😊
  HVALA VAM, G. PETRE, BIT ĆE ČLANAK....OVO JE SAMO NAJAVA 👍 ZBOG DULJINE PLJESKA KOJEG NISAM HTJELA PREKIDATI SNIMANJEM, SLIKE NEMAM, ALI ZATO IMAM SNIMKE PA ĆE SE MNOGI OSiJEĆATI KAO DA SU BILI S NAMA OVU DIVNU, DIVNU VEČER 👍
  U potpisu konkretnije 😀 kćer tate Arsena, i mama kćerke Arsene 😀
  LAKU NOĆ ILI DOBRO JUTRO....ŽELI VAM ŽENA U NJEŽNIM GODINAMA 😉😀 RUŽA CRVENA, ŽENA PUNA DUŠE ZA SVAKOGA🌹
  https://youtu.be/Q306eddnQvE


  Prikaži više
nasljednica @ 08:22 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 6, 2017
 

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

UVOD : Gledate drugi po redu lijepi spot klape Sv. Juraj za pjesmu O, GOSPE SINJSKA , o kojem sam pisala na svom blogu - predivan je !!! Prvi mi je za Ružo moja crvena , inspiriran legendi o Miljenku i Dobrili  ( članak uprizorenja uskoro - onaj iz Kaštel Lukšića 04.08.2017. ! )

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

KLAPA SV. JURAJ NA SVOM JE FEJSU OBJAVILA :

Poštovani prijatelji.

Večeras 6. kolovoza 2017. na Trgu dr.Franje Tuđmana u Sinju s početkom u 21 sati održat će se cjelovečernji koncert klape Hrvatske ratne mornarice „Sv. Juraj“ i Orkestra HRM-a pod dirigentskom palicom maestra Tonća Ćićerića !

Bit će to koncert u čast Gospi Sinjskoj , našoj nebeskoj Majci i u čast slavodobitnika 302. Sinjske alke te u spomen Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Veselimo se Vašem dolasku !

KLAPA SV. JURAJ- HRM

OP.AUTRICE BLOGA: HVALA VAM NA OBAVIJESTI - malo mi je to daleko :(
BLAGO SE ONIMA KOJI ĆE DOĆI UŽIVATI NA TOM KONCERTU !!!
VELIKI POZDRAV KLAPI, ORKESTRU I PUBLICI U SINJU !!!

Sretan put i Gospe Sinjska neka vam dade snage da izdržite takav tempo nastupa,
želi vam RC :) !!!
/
///////////////////////////////////////////////////////////////

NA STRANICAMA CENTRA ZA KULTURU OMIŠ - IMATE NAJAVU KOJU SAM VIŠE PUTA OBJAVILA NA MOM FEJSU
DIVAN KONCERT  VEČERAS U MOM OMIŠU
"MATIJA SVIRA ARSENA "
MOLIM VAS , TURBO MI JE DAN - POSJETITE STRANICU, ODNOSNO FB CZK ILI TZ GRADA OMIŠA !!!

HVALA NOVOM REVNATELJU CZK OMIŠ -  PROGRAM OMIŠKOG KULTURNOG LJETA JE TOLIKO BOGAT DA , IZGLEDA, I ONI KOJI ŽIVE U OMIŠU, NEMAJU VREMENA NI 20 METARA OD KUĆE DOĆI NA TAKVE KONCERTE, PRIREDBE I SL.
MOŽDA JE IPAK NEŠTO DRUGO PO SRIJEDI - HM ?!
MISLIM DA MOJIM OMIŠANIMA TREBA BAR JOŠ TRI DESETLJEĆA DA SHVATE KULTURNI BUM ILI PROCVAT  KOJI JE NASTAO DOLASKOM NOVOG RAVNATELJA ?!
- HAHHAA :
- SNIMILA SAM SEBE A CAPELLA - KUĆA ZA PTICE- NISMA JE STIGLA DATI NA YOU TUBE :)
KAD SAM VIDJELA PLAKAT UZ CESTU, ONAJ VELIKI- AJME ?! - KOJI NAM KONCERT DOLAZI ?! :)

ČLANAK S KONCERTA NINE KRALJIĆ JE GOTOV, ALI GA OSTAVLJAM - JER UZ NJEGA MI TREBA ODGOVARAJUĆA PJESMA KOJA NIJE BILA U SKLADU S DOGAĐANJIMA KOJE SMA POPRATILA OVIH DANA :)
BEZ TE PJESME NI NA FEJSU TO NE BI BILO TOOOOOOOOOOOOOO !!!!:)
HVALA VAM, PETRE, NISAM SIGURNA DA ĆU DOĆI - KLINIKA ŠVARCVALD MI JE U KUĆI :)
ALI I DJEČJI VRTIĆ :)
ZANIMA ME ODAZIV MOJIH OMIŠANA - JER ZAISTA NE ZNAM KOGA IM DOVESTI DA U PUBLICI BUDE PRETEŽNO OMIŠKOGA SVIJETA ?!
NE VJERUJEM DA IM TREBA DOVESTI KAJU BUBAŠVABU ILI GILU KRTIĆA ?! :)))))

LIPI POZDRAV SVIM MOJIM ČITATELJIMA
TURBO RUŽA CRVENA :)))) MALIŠANI SPAVAJU DO MENE :))))
IZVINITE NA GREŠKAMA- UVJETI SU MI "AJME ?!" :))))

KISSSSSSSSS- SVIMAAAAAAA :))))
nasljednica @ 12:54 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, kolovoz 2, 2017

@@@@@@@@@@@@@@

NOVOOOOO- 04.08. - 8 SATI - PRONAŠLA SAM !!!!

PJESMU LEGENDA O MILJENKU I DOBRILI PJEVALA JE VIŠNJA KORBAR NA SPLITSKOM FESTIVALU 1964. GODINE ( IMALA SAM 6 GODINA :) POSLIJE - IMAMO SNIMKU I TEREZA KESOVIJA - EVO VIŠNJINA :

https://youtu.be/Mlsyzxd5ZG8

LIPI POZZZ - SAD MI DOLAZE MOJI MALIŠANI :) ODMAH U MORE:)

S TATOM IH VARĆAM POPODNE U OMIŠ I UZIMAM AUTO !!! :)

@@@@@@@

  DRAGI MOJI, AKO STE 4. 08.,PETAK, BLIZU SPLITA, TJ. KAŠTEL LUKŠIĆA NIKAKO NEMOJTE PROPUSTITI "PRIČU O MILJENKU I DOBRILI" OVOGA PUTA POD REDATELJSTVOM MOJE DRAGE MLADENKE GRUICE KOJU SE UPOZNALI U MOJIM CLANCIMA "ZIVOT U VJEČNOSTI - O MILI GOJSALIĆ TE BITKI ZA KLIS - USKOČKI BOJ 👍
  MORAM SE POHVALITI I UJEDNO MOJOJ MLADENKI ZAHVALITI NA POZIVNICI ZA OVU KULTURNU POSLASTICU U PROGRAMU DANA MILJENKA I DOBRILE U SKLOPU KASTELANSKOG KULTURNOG LJETA 😀
  UZ MLADENKINO DOPUŠTENJE... OBJAVLJUJEM SLIKE MILJENKA I DOBRILE U NJENOJ REŽIJI 👍
  SAM POČETAK JE IZRASTAO PREMA PREDIVNOM SPOTU ZA PJESMU "RUŽO MOJE CRVENA" KOJI DVORAC I O KOJE NESRETNO MLAFO PARU JE BEZBROJ PUTA NA MNOGIM TV KUĆAMA GOVORIO G. MARKO BRALIC, VODITELJ KLAPE SV. JURAJ. SVA SAM TA GOSTOVANJA I PRICU O MILJENKU I DOBRILI POPRATILA I SLIKAMA I CLANCIMA NA MO BLOGU.
  OVU PREDSTAVU SAM ODGLEDALA NA TV, UZ MOJE GUSARE IZ OMIŠA I BILO JE PREDIVNO
  DA ĆE OVAJ PUT U PETAK POD PALICO MOJE MLADENKE BITI POSEBNO , UOPĆE NE SUMNJAM 👍
  RADO DOLAZIM..... PROBLEM MI JE PRIJEVOZ....MOŽDA MI SE TKO OD MOJIH SMILUJE😯
  MLADENKI JOŠ JEDNO OD SRCA HVALA NA POZIVU 😀.... VAŠA RUŽA CRVENA 🌹 I ZABORAVITE LAZNE ROMEA I JULIJU, DJECU VODITE U LUKSIĆ DA VIDE PRAVE DVORCE , SVOJ ZAVIČAJ, A NE POD LAŽNI BALKON IZMIŠLJENIH ROMEA I JULIJE, KAKO JE GOVORIO G, MARKO BRALIĆ👍
  ZNAM DA JE POŽELJNO DA SE POSEBNO ODIJENEMO.....IMAM IDEJE...AL MOLIM BOGA DA....ODEM 😊 DRŽ TE MI FIGE 😀  **********************************

DRAGA MLADENKA, JOŠ JEDNOM  VAM HVALA NA USTUPLJENIM SLIKAMA - UZ ISPRIKU DA IH DRUGAČIJE NE ZNAM POSTAVITI NA BLOG, JER JE BLOGER PROMIJENIO FUNKCIJU STAVLJANJA SLIKA !!!

RADUJEM SE ZAJEDNO S VAMA I VAŠOM SJAJNOM EKIPOM ŠTO STE BAŠ VI, KAKO SU MI REKLI U ŠTAFILIĆU NA KONCERTU "MOJE KLAPE " , DOBILI POVJERENJE DA POSTAVITE OVU PREDSTAVU NA VAŠ NAČIN !!!

SIGURNA SAM DA ĆE I OVO BITI JOŠ JEDNO VELIKO , UGODNO IZNENAĐENJE - JER VI STE S TAKVIM TALENTOM ROĐENA -A TAKVI SE RIJETKO RAĐAJU !

IMA ONA STARA POSLOVICA :

KNJIGA ,ŠKOLA, NE DA DARA VEĆ PRIRODA SAMA STVARA i  I JOŠ NEŠTO - SIGURNO BI I U OVOJ PREDSTAVI NAŠA MLADENKA POZVALA I MOJU, NAŠU DRAGU RUŽU JOLIĆ, KOJU SMA JOJ PREPORUČILA ZA UPRIZORENJE LEGENDE O MILI GOJSALIĆ NEKON ČEGA JE MLADENKA RUŽU ANGAŽIRALA U BITKI ZA KLISNAŽALOST, NAŠA RUŽA JE OVOGA PUTA SPRIJEČENA  I JAVIO MI JE PAVE DA IM JE RUŽA PUNO NEDOSTAJALA U NEDAVNO ODRŽANOJ BITKI ZA KLIS ! 

O TOME SAM VAM RANIJE PRIČALA KAKO JE NASTALA TA SURADNJA : RUŽA , JEDINA GUSLARICA U HRVATA, BILA JE GOŠĆA KONCERTA DAMIRA MIMICE IZ MOG OMIŠA, ZAPAZIH JE I PREPORUČIM MLADENKI - I NASTALO JE VELIKO PRATELJSTVO TE JE RUŽA NEODVOJIVA OD SVIH MLADENKINIH NASTUPA, REŽIJA , OD OVIH UPRIZORENJA PA DO PROSLAVE OBLJETNICE 4. GARDIJSKE BRIGADE I MNOGIH PROMOCIJA !

Slikovni rezultat za SLIKE NASLJEDNICA


DRAGA RUŽA, ŽELIMO TI BRZI OPORAVAK ! JAKA SI TI !

I JOŠ NEŠTO, REČENO MI JE U ŠTAFILIĆU NA KONCERTU KLAPE SV. JURAJ OD STRANE OSOBE KOJE JE NAZOČILA MLADENKINIM PROBAMA, DA ĆE OVO BITI POSEBNO UPRIZORENJE !!! :)

DOĐITE !!!!! A ZA "VIŠE" - POSJETITE STRANICU TZ GRADA KAŠTELA !!!

KLAPA SV. JURAJ IDE NA PROSLAVU VRO OLUJA

Slikovni rezultat za SLIKE KLAPA SV JURAJ


KAO SVAKE GODINE 4. I 5. KOLOVOZA U KNIN !

nasljednica @ 21:18 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 1, 2017

@@@@@@@@@@@@@@@

 

UVOD : Članak je da se ne zaboravi - i namijenjen fanovima klape Sv. Juraj i fanovima Jazz Orkestra OS RH , njihovim obiteljima , ali i mojim Omišanima zbog našeg Ervina :) 
@
Ima nešto u tima Kaštelima , ima nešto i u tom lijepome mjestu dijela Štafilića zvanom Igrišće , i ima nešto puno lijepo u svakom od sedam Kaštela, neka magija koja me ondje vuće ! Nije ovo da bih postala Počasnom gošćom Grada Kaštela niti dodvoravanje bilo kome.
Kad god uđem u bilo koja Kaštela piva mi se : Dođi u Kaštelaaaaaa , tamo te čekan jaaaaa :) i onda se smješkam -  Kaštela čine ne samo njihova prirodna ljepota ( dođem uvijek u suton ) nego i ti divni ljudi, bili oni običan puk ili "elita" , kako znam često napisati. Vidjeti osmijehe na njihovom licu,čuti koju simpatičnu upadicu, koju lijepu riječ  kao -Kako ste - ili- Opet smo na istome mjestu - lijepo je to - hvala im !
O. kej - nećemo o meni - nego o Koncertu.
HM - JAZZ ORKESTAR ORUŽANIH SNAGA REPUBLIKE HRVATSKE - čovjek bi na tu pomisao odmah iz prve zaključio "joooj, đez, nek ide onaj tko to voli, za puk je to čista dosada ".
A ne, ne, ne, ne , puk je vjerovatno najviše došao da posluša taj besplatan tradicionalan Koncert u sklopu jednog od najljepših kulturnih ljeta koje posjećujem - i to ovaj u Kaštelima - ali - PUK SE MOŽDA I PREVARIO - hahahaaa !
ISKRENO, O JAZZ ORKESTRU , BUDUĆI VOLIM I ĐEZ I DA SAM UŽIVALA I U JAZZ ORKSETRU HRM-a POD RAVNANJEM MO. TONĆA ĆIĆERIĆA - OČEKIVALA SAM DA ĆE BITI DIVNO, ALI - ISKRENO - OVAKO - NE ! 
OČEKIVALA JESAM -ALI ŠTO SMO SVI DOŽIVJELI SINOĆ -E, TO NITKO NIJE OČEKIVAO !!!!
KOLIKO NAS JE BILO NA IGRIŠĆU ?! - MILION !!! ZBOR OD MILION LJUDI - KOJI I TE KAKO VOLI KLAPSKU PJESMU I SVOJU KLAPU KOJA JE I NJIHOVA KAŠTELA PROSLAVILA PO CIJELOME SVIJETU - USKORO I U AUTRALIJU :)
PUBLIKA : IDEM PARALELNO PISATI - PUBLIKA ME ODUŠEVILA - HAHHAAA-  UZ "LUDASTOGA" - IZVINITE GOSPON DIRIGENT , U PRIJEVODU " VESELOG= DOBRO RASPOLOŽENOG" , JESTE NAS "IZDRESIRALI" - PO DALMATINSKOME ZNAČI "UMORILI" VAŠIM VOJNIM NAREDBAMA , ALI JA BIH HTJELA DA SE OVAKAV KONCERT IPAK PONOVI I KAO ŠTO KAŽE LJUBAZNA VODITEJICA MARIJANA VULAS, KOJOJ STE "UKRALI" - TO VAM ZNAČI "ODUZELI" POSAO - DA OVO POSTANE TRADICIONALAN KONCERT JAZZ ORKESTRA OS RH NA IGRIŠĆU, JER JA PRVA VOLIM I PJEVATI , ALI I PLESATI -hahhaaaa - I BILA BIH PLESALA SALSU , DA NIJE BILO ONIH "ANKONDI"- TO U MOM PRIJEVODI ZNAČI "KAMERA" - ;) !!!
POČETAK PRIJE POČETKA KONCERTA : Na ljubazne osmijehe Direktorice TZ GRADA KAŠTELA i njene Pomoćnice ( isprika , imena se ne sijećam ) one lijepe Cure s bijelom bluzom , raskošne bijele čipke , osjetila sam  potrebu da se rukujem i pohvalim Kaštelansko kulturno ljeto, jer me viđaju svake godine. Pohvalili su moj stajling , a ja se pohvalila prstenom RC moje Jetrve iz Sućurca :) Bilo im je drago , jer svi oni prate moj blog - hvala vam ! Zatim, ljubazan osmijeh voditeljice Marijane , uvijek rado viđene - i gle - haljina donji dio skoro kao u moje duge haljine :)
MJESTO SJEDENJA : Moje je uvijek, doći ranije, sjesti bliže-ali REZERVIRANO nije popunjeno na vrijeme pa je ljubazna Cura u bijeloj bluzi predložila da sjednemo u prvi red - ala gušta ! :) Hvalaaa ! :)
POČETAK: Ljubazna Marijana uvodi nas u progarm s hvalospijevima o sudionicima večeri - o Orkestru - Jazz orkestru OS RH i Omišaninu koji je rado došao kao dostojna zamjena za najavljenog gosta te rekla što i ja vama na fejsu " SVIMA POZNATIJI IZ TV ŠOUA ZVIJEZDE PJEVAJU " - dodajem - onaj moj članak s Marijom Borić Fanthom in the Opera, koja me izvedba rasplakala- još uvijek čitate, hvala :)
JAZZ ORKESTAR OS RH OVE GODINE SLAVI 25 GODINA POSTOJANJA I NAKON NIZA KONCERATA NA JESEN IMAJU VELIKI U LISINSKOM KAO KRUNU SVIH LJETNIH KONCERATA TE JE MARIJANA NAPOMENULA , DA ORKESTAR OVE  ČETIRI GODINE VODI G. DAVOR DROPULIĆ TE DA SU DOBILI PORINA ZA ALBUM " SAMO JEDNOM SE LJUBI" - spomen na Velikog IVU ROBIĆA !- popraćeno velikim pljeskom !
DOJAM : JOŠ SAM U VALCERU ILI RITMU S KUBE ILI LA BAMBE ILI LOS CABALEROSSA , JER JE , MA ZAMISLITE , PJEVAO ČOVJEK, ČLAN JAZZ ORKESTRA OS RH , UČINIO MI SE ODMAH POZNAT !!!- PA TO JE ONAJ LJUBAZNI ČOVJEK KOJI MI JE LANI NA GRADINE U SOLINU DOZVOLIO DA SNIMIM KONCERT LOS CABALEROSSA !!! NISAM MOGLA VJEROVATI - bilo mi je neugodno da mu se poslije javim :)
U PRVOM NASTUPU ORKESTAR NAM SE PREDSTAVIO SVOJIM INSTRUMENTALOM popraćen našim velikim pljeskom -  A ONDA G. DROPULIĆ PITA, KOJI VJETAR PUŠE ?! NEKI TOPLI :) VIKNEM "FEN" IZ SAHARE :)
A DA ORKESTAR NE BUDE OZBILJAN , JER ONI TO NISU , DIRIGENT NAJAVI LA BAMBU - OPAAAAAA :)
NAKON TOGA G. DIRIGENT NAJAVLJUJE ERVINA BAUČIĆA , ljubazno nas Ervin pozdravi i reče da je prvi put tu u ulozi pjevača :) te smo uživali u njegovim izvedbama : Stranges in the night - o kojoj pjesmi nam je koju riječ više, uz ispriku Velečasnome, g. Dropulić reao da je čitao u knjizi o Sinatri da je Sinatra nikada nije volio , jer se radi o dvojici "tople braće" :))))
Za pjesmu Sinatre MY WAY , G. DROPULIĆ REČE ERVINU DA "NA ONAJ DIO" DIGNE PRST I DA PUSTI DA PUBLIKA PJEVA - I PJEVALI SMO : AJ DID IT MAJ VEEEJ :)  - OPET - AJ DID IT MAJ VEEEJ !!!!

DOŠAO JE RED I NA NAJBOLJU KLAPU U HRVATA - NAJDRAŽU, KLAPU S DUŠOM O KOJOJ JE HVALOSPJEVE KAO UVIJEK "OTPJEVALA" VODITELJICA MARIJANA I NAGLASILA DA IMAJU IZA SEBE PREKO 1300 KONCERATA  DILJEM SVIJETA, ALI OPET IM JE NAJDRAŽE PJEVATI U SVOJIM  KAŠTELIMA :) VODITELJICA , DIVNOG STAJLINGA - VIDJET ĆETE NA MOJIM SNIMKAMA !!!
KLAPA SV. JURAJ - NASUPILA JE NAJPRIJE UZ JAZZ ORKESTRA OS - uživali smo i nagradili ih pjeskom pogotovo zbog najava i bliskosti njihovog Dirigenta - Voditeja i s Klapom i s Publikom !!!
Svaka pjesma imala je svoj onako "nonšalantni" - to Vam g. Dirigentu znači - "usputni, opuštajući" uvod , koji je često izmamio osimjeh publike - sjajne publike - KOJA SIGUNO NIJE POSLIJE KONCERTA  DALA BATINE  G. MARKU BRALIĆU ZBOG OJEVANJA NA KAJKAVSKOM -A DOBRO MU IDE, POLOŽIO JE "POD BRAJDE" :)!!!!
KLAPA JE PJEVALA : Ne diraj moju jubaaaaaaav , Pod brajde :) , Proplakat će zora - g. Dropulić u uvodu reče iz tamo neke 1969- ili - g. Bralić i ja viknemo SEDAMDESET I PRVE :) Mišo Kovač na Split festu koju pjemsu nitko nije htio te je KRALJ Mišo rekao da je dadu njemu i da će s njome pobijediti te g. Bralić dodao da je g. Stjepan Mihaljinec posebno za retrospektivu 50 g Split festa napravio aražman za klapu Sv. Juraj ,jer je Mišo rekao : Može , ako će je izvesti klapa Sv. Juraj :) - bila sam na toj Večeri !!
SVAKU PJESMU JE I PUBLIAK PJEVALA I NAGRADILA VELIKIM PLJESKOM !!!
ZBOG ČEGA OVI MOJI PRIJEVODI - hahhaaaa- g. DIRIGENT JE IZAZVAO G. MARKA BRALIĆA JEL ON ZNA KAJKAVSKI, AK ON MORA TU VEČER  ZNATI  DALMATINSKI ?! :)
ERVIN BAUČIĆ - UZ SIMPATIČNE UPADICE DIRIGENTA KOJI JE ČESTO "IZAZIVAO" VELEČASNOG - A MORA BITI DA SE GOSPON DIRIGENTU SVIDJELO NJEGOVO MISNO VINO - ILI JE UVIJEK TAKO DOBRO RASPOLOŽEN - hahhaaa- ISKRENO - TAKVA SAM I JA PA BI I ZA MENE MOGLI REĆI DA VOLIM "BUMBITI"- TO VAM U PRIJEVODU GOSPON DIRIGENT, ZNAČI, PITI - VOLIM PITI, VOLIM PITI I PJEVATI I PLESATI I BUDEM SAMO NA VODI !!!!
ERVIN NAS JE POČASTIO SJAJNIM IZVEDBAMA : Strangers in the Night, My Way i Fly me to the moon. po dogovoru s dirigentom, morao je rukom dati znak , a on zastati- na " Det is maaaaaaj veeeej " - PUBLIKA PJEVALA - MORALA JE - NIJE SMJELA ODBITI NAREDBU, REČE DIRIGENT !!!
OPET ORKESTAR - MORALI SMO NA ZNAK USTATI - NA ZNAK RUKOM - KAKO JE G. DIRIGENT NAREDIO - I PLJESKATI I PLESATI NA LA BAMBA I UZ GOSPODINA IZ LOS CABALEROSA ZAPJEVATI : GUANTANAMERA, OoOoO- GUANTANAMERA, GUANTANAMERAAAAA, Oooo- BRAVO ZA PUBLIKUUUUU !!!
LA BAMBA - AJMO NA NOGEEEE- DA VAS VIDIM - ONI MOJI SE BRŽE USTAJU, VALJDA JE TO ZBOG VRUĆINE, REČE RASPOLOŽENI DIRIGENT !!!!
SJANOOOOOO - VESELOOOO- FITNIS KONCERT - PLJESAK, NANOGE, ZAPLESALI !!!!
A CAPELLA NASTUP KLAPA SV. JURAJ - PRIGODNO - UZ PUBLIKU KOJA SE NIJE "GASILA"- TO VAM U PRIJEVODU G. DIRIGENT ZNAČI DA NIJE PRESTAJALA PJEVATI :)
NARAVNO- G. MARKO BRALIĆ JE NAJAVIO OBLJETNICU VRA OLUJA - I ZA SVE ONE KOJI NISU VIŠE S NAMA , ZA SVE NJIHOVE OBITELJI , i ZA SVE ONE KOJI JESU S NAMA , USLIJEDILE SU PJESME - S PUBLIKOM : Stina pradidova, Moj dida i ja, Lijepa li si - nisam snimala , uživala sam - g. MARKO VIKNE : A VI ?! - SVI MI - U GLAS - SVAKI STIH - PREDIVNOOOOOO !!!!!
NA KRAJU SAM VIDJELA G. MARKA BRALIĆA KAKO DAJE IZJAVU NEKOME ( op.a. možda dade izjavu i meni jednog dana ) - evo copy paste s Portala Kaštela , da i ovo imamo :
- Bila je to večer evergreena za sve generacije, puno plesa i ritma. Nešto što se rijetko viđa u Kaštelima. Veseli me da smo našim ljudima predstavili Jazz orkestar Oruzanih snaga, koji je večeras prvi put nastupio u Kaštelima. Iznimni glazbeni virtuozi sve su nas počastili, a klapi Sveti Juraj HRM je uvijek pravo zadovoljstvo nastupiti s ovakvim sastavom – kazao je nakon koncerta Marko Bralić iz mornaričke klape.
NA KRAJU SVIH KRAJEVA - ČUJETE - JEDNU PUTNU - A - NISAM OČEKIVALA S OBZIROM NA PROGRAM KONCERTA , MEĐUTIM , TA MOJA PUTNA JE I NJIHOVA - JOOOJ, ZAR ???? RUŽO MOJA CRVENA - SNIMALA SAM, OPET  ME GLAS IZDAO, NISAM NI GU-KNILA :(- NAKON ČEGA JE G. MARKO PREPUSTIO  ZA KRAJ BISS ORKESTRU , ČIME JE ZAVRŠIO OVAJ ŠARENI, FITNIS KONCERT - KONCERATA EVERGRINA, OBRADA, DOBRIH UPJEŠNICA KAO I DOMOLJUBNIH PJESAMA UZ RIZMOVE SALSE, LA BAMBE - SVEGA - ZA SVE UZRASTE !
JE, SVAKA ČAST , OVO JE BILA JEDNA NEOBIČNA KONCERTNA VEČER ! PRVO , ŠTO JE DIRIGENT DAVOR DROPULIĆ UZEO VODITELJSTVO NAŠOJ DRAGOJ MARIJANI VULAS , ŠTO SE MARIJANA NIJE LJUTILA, NAPROTIV :)
MO. DROPULIĆ BIO JE CIJELU VEČER UVODNIČAR U SVAKU PJESMU ILI BI PREPUSTIO G. MARKU, ORGANIZACIJSKOM VODITELJU KLAPE SV. JURAJ ili BI ZBIJAO ŠALE ŠTO JE "RAZLOG DA PONUDI SVOJU ULOGU ZA OSTAVKU" - hahhaaaa- VOJSKA I TAKO NEOZBILJAN ! :)
E SAD OVO : Na mom fejsu više : Presreo me moj you tube napoznati Kolega - među ostalim mi je rekao da mu se jako sviđa elokventnost g. Marka Bralića , što u prijevodu znači smisao za govor i to je u ovom slučaju urođeno, to se vidi, osijeća, baš primjereno trenutku kada što treba reći, fino, odmjereno, ono - iz duše . Rečem Kolegi: Da, to je on, takvi su svi članovi Klape , neposredni, ljudi s dušom !!!!
ETO, GUŠTALA SAM VAM SVE ISPRIČATI - OVAJ KONCERT SE SNIMAO PA SE NADAM DA ĆE BITI NA TV ! :)
G. DROPULIĆ SE NA KRAJU SVIMA ZAHVALIO I SVI SU SUDIONICI DALI I VELIKI ZASLUŽENI PLJESAM STVARNO DIVNOJ PUBLICI KOJOJ NI AVIONI NISU SMETALI- HM- JEL PROŠAO KOJI ?! :) A JE , JEDAN, SNIMILA SAM GA :)
NEMOJTE SE PUNO MUČITI TRAŽEĆI ME - NISAM U MRAKU, NE VOLIM GA ;) :)))) VOLIM KAO PREDSJEDNICA PRVI RED UVIJEK !!! :)
ŠTA JE SLIJEDEĆE - A PUNO LIPOGA :
1. KLAPA SV. JURAJ JE VEČERAS NA STRADUNU NASTUPALA,
2. U ČETVRTAK, 3. 08. U KAŠTEL STAROM ORGANIZATOR HVIDRA- KONCERT POVODOM OLUJE ,
3. IDU U KNIN 4. I 5. KOLOVOZA - TO ZNAMO !
JAZZ ORKESTAR OS RH NASTAVLJA SVOJIM KONCERTIMA U BIOGRADU, ZADRU I BIBINJU I NA JESEN ( 18. 11. ?!)  KRUNA KONCERATA U OVOJ SLAVLJENIČKOJ GODINU JE U LISINSKOM - PREPORUČUJEM !!!!
********************
KAKO JE KLAPA SV. JURAJ IZ KAŠTEL LUKŠIĆA , NAJAVLJUJEM UPRIZORENJE "MILJENKA I DOBRILE" U REŽIJI MOJE DRAGE MLADENKE GRUICA - ZNATE JE PO "ŽIVOT U VJEČNOSTI " I "BITKA ZA KLIS" - A GOSPOĐE IZ TZ GRADA KAŠTELA , SINOĆ SU MI REKLE DA JE TZ IZABRALA BAŠ MLADENKU DA REŽIRA OVE GODINE TU DIVNU PREDSTAVU -  BIT ĆE NOVI ČLANAK - JER PREDSTAVA JE 4. KOLOVOZA - DOBILA SAM POZIVNICU !!! :)
*********************
LIPI POZDRAV SVIMA - OD "JEDNE PUTNE" - RUŽE CRVENE :) BEZ AUTA SAM BAŠ OVIH DANA - ALI - GURALI SU MI CITROENA :)))) ĐIP- MUŽA JEDAN BUBNIO , MORALA ODJAVITI TABLICE BAŠ OVO JUTRO - 31. 07. 2017 - IMA NEKA TAJNA VEZAAAAA - IMA I JA OTIŠLA U KAŠTELAAAAA :) VESELO :)
I U KUĆI NA FEŠTI USKORO POPEVAT ĆU NAŠOJ TETI MANDI :
POD BRAJDEEEEEE-
POZVAT ĆEMO SVE NAŠE PAJDAŠEEEEE :)
POPEVALI BUMO SUNCE DOK NE ZAJDEEEEE :)
ZA RODNU GRUDU I ZA VALOVE NAŠEEEEE :) ;)
 

nasljednica @ 23:45 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Index.hr
Nema zapisa.