pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » kol 2015
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - kolovoz 2015
subota, kolovoz 29, 2015
 

Bilo je to kao "JUČER" - cijela Hrvatska je bila u šoku i još uvijek smo. Čudna akcija gašenja požara na jednom od Kornatskih otoka , gdje "Bog svoga nema" , osim flore i faune , svih je zgrozila , zapanjila, šokirala . Ima li uopće prave riječi za tu Akciju gašenja požara niskog raslinja u kamenjaru ?! Još uvijek je osobno ne pronalazim. Pratili smo iz minute u minutu izvještaje. Pratili smo iz sata u sat , iz dana i dan, iz mjeseca u mjesec iz godine u godinu i evo OSAM je prošlo od kobne , pretužne tzv. Kornatske tragedije.

Bilo je to 30. KOLOVOZA 2007. GODINE - vatrogasci i stariji i jako mladi "neobjašnjivim teorijama" izgubili su živote na prestrašan način. Gorjeli su ŽIVI na otoku do tada mu nisam znala naziv VELIKI KORNAT . TRINAEST života gorjelo je u vatri - kakva sudbina. JEDAN je preživio FRANE LUČIĆ IZ MJESTA TISNO .

Cijela Lijepa Naša bila je u šoku - ja još uvijek. OBITELJI POGINULIH I NJIHOVI NASLJEDNICI I NASLJEDNICI NASLJEDNIKA , TAJ DAN NIKADA NEĆE ZABORAITI kao ni svi mi koji s njima sosjećamo, a pravi razlog ne prihvaćamo- jer mnogi su nelogični.

U SVEMU OSTAJE SAMO JEDNO - NADA DA SE TAKVA AKCIJA GAŠENJA TRAVE NIKAD U NAS I NIGDJE NA SVIJETU VIŠE NE PONOVI - NA OTOKU GDJE BOG SVOGA NEMA, OSIM FLORE I FAUNE, KOJA SE OKOM NE VIDI- ALI SE VIDI KAMEN DO KAMENA. ZAR JE ZA TO TREBALO UMRIJETI ?! NIKAD NEĆU RAZUMJETI.

NEKA ME IZVINE SVI TEORETIČARI - NITI JEDNA IM TEORIJA KOD MENE NE PIJE VODU. VAŽNO MI JE ŠTO JE REKAO FRANE LUČIĆ. ŽIVIO, MLADIĆU, ŽIVI ŠTA SRETNIJE MOŽEŠ , JER VIDIŠ. ŽIVOT UGASNE NE U TRENU NEGO U MUKAMA KOJE SI I DOŽIVIO I GLEDAO I ČUO.

DANAS , SUBOTA, 29. KOLOVOZA , GODINE 2015. U MALOM (NE)MIRNOM MJESTU TISNO , DVD TISNO, OBILJEŽIT ĆE TUŽNO SJEĆANJE NA OSAM GODINA KORNATSKE TRAGEDIJE.

ČITAM I ČUJEM NA RADIO SPLITU: Program tužnog sjećanja počima ispred Vatrogasnog doma u Tisnom s početkom u 18 sati. Od tog mjesta KOLONA SJEĆANJA NA KORNATE krenut prema Centralnom križu do Mjesnog groblja kod crkve Sv. Duha.

"Uz obitelji stradalih vatrogasaca 8. Obljetnici sjećanja na Kornatsku tragediju nazoćit će brojni vatrogasni i državni dužnosnici, a prigodnim programom će nastupiti klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj".

Pretužno. A klapa Sv. Juraj , znam, da nije slučajno izabrana.

ŠTO JE REKAO JEDINI PREŽIVJELI - FRANE LUČIĆ :

„Helikopter nas je pokušao iskrcati na vrh brda blizu kruške u nekoliko navrata, međutim zbog jakog juga to nije uspio i onda su se pilot i Dino Klarić dogovorili da desantiraju niže od brda u jednu dolinu, a što je otprilike oko dva kilometra od kruške... Nakon 15-ak minuta hoda došli smo do jednog dijela koji je bio otvoren s južne strane i tu je naglo krenula vatra i dim, tolikom brzinom da nismo uspjeli pobjeći, premda smo pokušali trčati. Međutim, bila je strašna vrućina i jednostavno nas je spržilo. Nosio sam dosta opreme pa sam bio nešto niže, odnosno ispod ostalih kolega vatrogasaca, tako da sam imao malo više vremena za pokriti lice i okrenuti leđa, a kako sam imao kacigu na glavi i vizir, zaštitio sam kosu i lice...

Osjetio sam bol u rukama i vidio da su mi ruke natekle, te sam ostao na zemlji kao i ostali i pokušao stupiti u vezu s Javnom vatrogasnom postrojbom u Šibeniku, međutim, nisam imao signala. Oko sebe sam čuo jaukanje, zvanje u pomoć i vidio sam da su svi ozlijeđeni, međutim, nisam primijetio da je netko mrtav."

NE MOGU VIŠE O OVOME - ADIO, HRABRI NAŠI ..... OSTAT ĆETE ZAPAMĆENI, ALI I POUKA- NIKADA VIŠE SE NE PONOVILO !

nasljednica @ 11:57 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 27, 2015
//////////////////////////////////////////////////////////

NOVO- Nasljednica uživo s 11. Festivala klapa uz mandolinu i gitatu , Makarska- 28.8. 2015.- 00:20 H- 29.8. 2015 :

Najprije iskazujem iskrenu sućut u ime publike i svoje osobno klapi PROIZD koji su trebali nastupiti zadnji s pjesmama Neusnule noći i Molitva za tebe- kakva simbolika. Naime, Klapa je poslala priopćenje da je spriječena doći na Festival zbog smrti mladog člana obitelji .... priopćenje Klape pročitao nam je g. Buble, direktor ovog divnog Festivala :(

NAGRADE: ona bezdušna zavodNica tzv. "Petrunjela" mojih miljenika klape KAŠE- zavela je i žiri i publiku NE SAMO U ŠIBENIKU NEGO VEČERAS I U MAKARSKOJ - i sad znate - da je ta šinjorina koja je Vicku dala "nogu", osvojila dvi prve nagrade ! Gosparu Vicku predlaže go-spo-đa Petrunjela, tako me sad zove, da pismu "Petrunjela" lipo prijavi dogodine na Festival hrvatskog juga , a može i na Melodije Istre i Kvarnera , ako mu Alen Vitasović prevede na istrijanski. Može je ponuditi i Zlatnim žicama Slavonije , nek mu je prevede Kićo. Može i na Kajkavske popevke, nek prevede g. Elvira Voća. Ja za Vas Gosparu nisam Vaša Perunjela, neće Vas to spasiti - ostajem "Zora bajna", ako uskoro "ne promijenim to državljanstvo" :))) ;) Sad smo fifti: fifti ;) Dogodine imate Večer pobjednika u Makarskoj uoči ovog 12. Festivala - imate Gosparu 364 dana da za mene napišete pravu pismu, tj. pismu u kojoj bih se prepoznala ;) ;)

MOJA DRAGA KLAPA ADRIATICUM IZ ŠIBENIKA, prema vrlo neobičnom načinu glasanja Žirija ( opisano u raportu od 2014. g. ) dijeli s još nekim klapama u vrlo jakoj konkurenciji - "SREBRENU MEDALJU"- zlatnoga sjaja , jer su ih onako mlade prepoznale gospođe u publici oko mene - da su momci su bili lani prvi put, odlični su.... itd :))):) i što su im pjesme : Golube pitomi i Nikolina , popratili lijepim , zasluženim pljeskom i pjevanjem - na na naaaaa, na na na naaaaaaaaa, na na naaaaaaa, na na na i tijekom izvedbe i na kraju ! :)

Koncert J. Banova i Zorice je bio - duet Publike i Zorice, koja nije skrivala oduševljenje ! :)

Na kraju su  KAŠE "SVOJOJ " HM....Petrunjelini zapivali njihovu drugu pismu Ajmo još jednu, s kojom su pokupili nagradu na Kaštelanskom điru ( bila sam tamo :))) a na moj povik PEE TRUUU NJEEE LAAAAA - zapivali su i "Petrunjelu"! Gospar Vicko je rekao da nisu imali namjeru, ali da sam ih ja "linđo-stilom" S MARAMOM I SINĐIRIMA -  u ritmu Ajmo još jednu potaknula da mi otpjevaju Petrunjelu :) Hvalaaaaaaaaaaaaaaa (NI) STE TREBALI - znamo je svi napamet - eeeee ! :)

Do članka lipi pozzz svima i voditeljici Tanji :)

Sad mi je ža šta nisam dala Kaši da me pojube - da i oni čapaju vorizu - a Vicko bi imao vrimena napisat novu pismu ;)

Opet klapa Subrenum i pisma za moj odlazak OVA NOĆ :) ma predivno- ZDRAVA SAM ! :)

////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ovaj post neće biti dug, jer me boli, a tako sam se željela odazvati pozivu klape Adriaticum da i ove godine dođem na ovu predivnu Klapsku večer u Makarskoj . Zbog toga sam jako tužna i s ovo malo atoma pišem, jer je klapa Adriaticum iz Šibenika to zaslužila. Trenutnom stanju moje duše odgovara ova pjesma Adio, Đanija Maršana, koju je Đani, taj emotivni čovjek naše "polurazvodnjene"  estrdade uvrstio na svoj album 1993. godine naziva MOJE NALJEPŠE LJUBAVNE PJESME,  koju je klapa Adriaticum  pjevala  u " Makarskoj 2014.! Pronalazim simboliku u njoj :((((  Znate li vi više od refrena ove divne pjesme ?! Hm ?!

Sva izgubljena zrna sna, odjednom se vrate
zbog susreta što traj tren ko zvjezdani trag,
od godina ja mogu tek pokloniti sate,
a ti vrijediš više.

U jesen vodi ovaj put u magle i tuge
a tebi treba sretan smijeh i sunčani sjaj
i nježna ruka da na dlan ti prosipa duge
u tisuću boja.

Adio, adio, adio, adio,
ne dodiruj više moje dane,
nemiri mi mnogi i oluje kradu san,
moram biti sasvim sam.

U očima ti kiša zri ko proljeće blaga,
jer misli moje slutiš već dok idem u noć
i hvala ti za svaki tren djevojčice draga,
hvala za nadu.

Adio, adio, adio, adio,
ne dodiruj više moje dane,
nemiri mi mnogi i oluje kradu san,
moram biti sasvim sam. ADIO .... :((((((

Ispod ove yt - pjesme ostavila  sam popodne komentar : adioooo, lipi moji ......hvala vama za svaki tren , za svaku riječ, za svaku notu.....preslušavam vas.... neutješna, jer je moj dolazak sutra u Makarsku jako upitan :( .... a tako sam se veselila..... Uz vas uvik.... Vaša ponosna Počasna članica i sretno !Ne znam tko će sve nastupiti i s kojim pjesmama. To nije važno, jer Večer je lani bila vrhunska pa ne sumnjam da će tako biti i ove godine. Da nije tako bilo i svih ovih 10 godina, sigurno da se ova Klapske poslastica ne bi dalje u Makarskoj održavala .

Zašto baš želim naglasiti klapu Adriaticum, bez obzira što sam njihova Počasna članica, jer pišem i o svim klapama , kojima to nisam. EEEE eto i o klapi KAŠE o kojima su se mediji raspisali, a vidi se da o klapi KAŠE nemaju baš puno saznanja :) Čuli PETRUNJELU , a gdje su bili do sada ?! Majko moja, klapa KAŠE ima toliko dobrih pjesama, da su tek sada tzv. mediji pokazali koliko dobro "plivaju" u klapskim vodama. Tko je klapi KAŠE "na prvu " prorekao pobjedu kao debitantima " na FDK OMIŠ 2012- pa ja ! :) Od tada i njih stalno pratim i nisam pala i afan ( nesvijest ) zbog "Petrunjele", koja je predivna - u njihovom stilu - kao ni na 2. Večeri kaštelanskog đira ! :)

Vratimo se na klapu Adriaticum . Ovi divni momci, nisu više djeca. Kad sam o njima dala onaj članak "otrkića najmlađe klape u Hrtvata " 28. 12. 2013. g. na Božićnom koncertu u mom Omišu ( bili su srednjoškolci, neki studenti 1. godine:) , nakon čega su me pronašli te meilom pozvali na isti koncert u Sv. Duje , dana 3. 01. 2014. godine , stvarno , nisu više djeca. MATE je potegao ovu ĐANIJEVU pjesmu baš "muški" - kompletna izvedba dojmljiva- snažna - a tako mladi. op.a. Mate je naslici momak koji grli Curu :)Dvoje su diplomirali ovo proljeće, a trojica su upisali Akademije i Pravo i rekla sam budućem kolegi Ivanu : Znaš šta, do ći ćeti žuta minuta, ali nemoj posustati ! I meni se to bilo dogodilo da bacim sve knjige, ali ne, ne. Briga me šta će svijet reći i moji doma, ja učim za sebe , ne za njih i tako je i bilo ! :) Onaj drugi Ivan, najmlađi voditelj klapa , onaj s očalima, on je upisao Muzičku akademiju i mislim i Boris. Naše druženje je bilo ne baš kratko ovo ljeto u Omišu 11. srpnja uoči njihovog PRVOG nastupa na FDK OMIŠ na Izbornoj večeri , ali ne dovoljno dugo da bih sve zapamtila, jer ima puno novosti.

Podsjetimo se, članovi Klape, dok su mnogi njihovi vršnjaci doma gubili sate uz laptope , oni su po kaletama i skalinama njihovog Šibenika pjevali klapske pjesme - sad već i starogradske i sve po želji :))) Na ideju da ih okupi u KLAPU došao mladi glumac HNK Šibenik Jakov Bilić te su krenuli s ozbiljno razrađenim Projektom - Programom BOŽIĆ U VAŠEM MJESTU i USPJELI SU ! :)

Doći u Omiš na Božićni koncert bilo je - onako kako sam opisala o meni/nama nepoznatoj klapi . Onaj moj članak- tj- link - bila im je "viza" za njihove daljnje nastupe i turneje oko Božića 2015. g. ( Gunja, Čapljina , itd. ) i evo, idu kraj ove godine u Austriju i opet su poslali moj link - jer tako mladi, a da baš imaju povjerenja, pogotovo svećenici , hm, bilo je malo teže probiti led ! :) To mi je ispričala i "Delegacija" iz Čapljine i na Press- konferencji uoči FDK OMIŠ 2015. g.Opet se vratimo na ono osnovno- njihovo klapsko pjevanje i kamo su dogurali u samo 3 i po godine pjevanja - do 10. Jubilarne večeri u Makarskoj 2014. kada su s toliko hrabrosti ili ne znam kako nazvati, možda, drskosti, otpjevali ovu prezahtjevnu pjesmu Đanija Maršana . Dobili su zasluženo - treće mejsto ! :) Treće mjesto ovi moji " drznici" osvojili su među prekaljenim starim i starijim klapama , a to treba i te kako imati u obzir kad o njima govorimo. Oni jesu odrasli, oni jesu klapsko otkriće, ali i nose teret prevelike popularnosti klapa i poznavajući ih, sigurna sam , da se u tom "svijetu" jako dobro snalaze ! Daleko im je 10-o godišnjica, još dalje 20-o godišnjica, ali oni pjevaju kao da slave svaku svoju godišnjicu ! Kad zatvorite oči, ovo uvijek ponavljam, ne biste mogli zamisliti koliki im je prosjek godina - :))) ne više 20,6 - mogao bi biti 21, 4 :)))

Stoga sam s razlogom na njih ponosna ! I otkrit ću vam nešto, što vam je ili promaklo ili sam  napisala samo ispod yt njihove Izborne , prvog nastupa, večeri na FDK Omiš: Već kad sam ih ugledala kako čekaju nastup,s moje lijeve strane ,  suza za suzom tekla od radosti pa kad su pjevali , suza za suzom teče i dalje. To su takve emocije, jer su oni tako plemeniti, tako dobro odgojeni i imali su veliku odgovornost nastupiti na Izbornoj večeri, jer to je kao Malo finale na FDK Omiš ! Ona "dica" od prije godinu i po, evo ih u mom Omišu na FDK 2015 - srce mi je lupalo !!!! Za razliku od njihovog nastupa na 10. Jubilarnoj Večeri klapa uz mandoline i gitareu Makarskoj godinu prije, tu sam bila radosna na drugi način - osmjeh od uha do uha !!!!! EEEEEEEEEE - vikala sam tek iza nastupa i vitlala mojom šal-maramom s onim dukatima šta mi je Nesvistica donila :))) !!! NISAM , NISAM MOJOJ ROZARIJI REKLA DA IM DA VISOKU OCJENU - NE ! FER SAM BILA I OSTALA, A TIME BIH MOJU ROZARIJU DOVELA U NELAGODNU SITUACIJU - ZNA ROZARIJA DA NISAM "ON TAKVIH" - A IMA IH !!!

ETO - IMA TOGA JOŠ- ALI BIH S KLAPOM  ADRIATICUM OVDJE -STALA :)

ŽELIM IM SVE NAJBOLJE U SUTRAŠNJEM NASTUPU U MAKARSKOJ !:)

NOVO- 28.8. - NA 11. VEČERI KLAPA U MAKARSKOJ NASTUPAJU :

Adriaticum (Šibenik),
Berulia (Brela),
Čiovo (Trogir),
Hrvace (Hrvace),
Kamen (Kamen-Split),
Kaše (Dubrovnik),
Kumpanji (Blato na Korčuli),
Nostalgija (Zagreb),
Proizd (Vela Luka),
Srdela (Makarska),
Subrenum (Župa dubrovačka) te
Žrnovnica (Žrnovnica).


Kao posebni gosti Festivala , tj.  11. VEČERI KLAPA UZ MANDOLINE I GITARE U MAKARSKOJ - nastupit će Joško Banov i Zorica Konđaaaaaa !!! - Joj, da znate kakav su Konecert imali u pauzi Split-festivala -  5. 7. 2015. s raznim izvođačima i Zorica u duetima - predivno !!!! Sjedila sam tad u 1. redu, jer je "elita" išla na druge domjenke ;) meni dobro došlo, pjevala , uživala, slikavala i - snimalo me - samo šta mi anakonda od kamere nije ušla u usta kad je Amulić pjevao :))))

TKO ĆE VEČERAS OD KLAPA BITI ZORICIN DUET - ČUT ĆEMO - možda će prenositi RADIO SPLIT - ILI UŽIVO ILI IDUĆU SRIJEDU, JER ONI SU VJERNI PRATITELJI CIJELO LJETO SVIH KLAPSKIH DOGAĐANJA- G. EDO GRACIN &CO ! :)  HVALA IM !.


*****************************


A znate šta je još zanimljivo vezano za Večer klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj :))) VODITELJICA !!! - druga s desne strane :) Imam novih slika, al nemam snage sad ih tražit i ubacivat :(NARAVNO - da se sjećate klape FJORET iz Tučepa i predivne pjesme JUBAV SI MOJA JEDINA ČISTAAAAA ( o sinu) o kojoj sam dala članak, a da ih nisam ni poznavala :)))) JOŠ NISAM DALA kompletan ČLANAK O TOJ VEČERI KAŠTELANSKOG ĐIRA - pa majko moja, nisam povezala da je TANJA, njihova VODITELJICA, koja je ove godine na zadnjoj Finalnoj večeri 49. FDK OMIŠ 2015 , dobila Nagradu za izniman doprinos u očuvanju klapske a capello pjesme ( provjerit ću točan naziv, sad ne mogu ) - TANJA JE LANI BILA VODITELJICA 10. JUBILARNE VEČERI KLAPA UZ MADOLINE I GITARE U MAKARSKOJ !!! TO MI JE REKLA U OMIŠU :)))))

Usput , klapa FJORET je dobila BRONČANU NAGRADU NA 49. FDK OMIŠ 2015 - koju sam prvi put uzela i u ruke i vidila iz bliza :) Ala gušta ! :)

A JOJ, A JOJ - JOŠ SAM JE U MAKARSKOJ 2014. SLIKALA S MOJOM DRAGOM PROF. ROZARIJOM SAMODOL ( Mimica) iz Omiša, koja je napustila našu Muzičku školu , s razlogom, S KOJOM SAM IŠLA PROŠLE GODINE PRVI PUT U MAKARSKU NA OVU VEČER ! I GLE ČUDA, TEK TIH DANA SAZNALA SAM DA JE ROZARIJA ČLANICA ŽIRIJA I DALA SAM ČLANAK O TOJ VEČERI SA SLAJDOM :)

Kako su me FJORENTINKE izjubile na FDK OMIŠ i nagradile riječima onako ljupke : Hvala Vam, puno Vam hvala, što ste o nama onako pisali !!! - Rečem: Ma ja to od gušta, jer ste me pjesmom dirnuli ! :(  JUBAV SI MOJAAAA ....( O SINU SE RADI- KAŠTELANSKI ĐIR 2. VEČER :)

- Tanja mi je prije par dana poslala meil i pita : Hoćete li doći ove godine u Makarsku ?!:) DAAAAAAAAA, ako mi Bog da zdravlja - i evo - slaba sam i tužna ....a do sutra uvečer - tko zna !:(Veliki Pozdrav klapi Adriaticum i Fjorentinkama i Tanji i Pokroviteljima i Organizatorima divne Večeri klapa uz mandoline i gitare šalje

Počasna članica - za klapu Adriaticum , a za ostale "Ruža crvena" iz Omiša

Koliko sam čula dolaze i KAŠE , ako su se otrijeznili od cunamija koji su napravili u Šibeniku pa njih pozdravlja Zora bajna ;)

nasljednica @ 17:45 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 24, 2015
//////////////////////////////////////////////////////////////////////

NOVO 1: VEČERAS, 25.8.- LOVRE JE GOST NA MRAŽA TV u 21 h ! :)

NOVO 2: LOVRE JE JUTROS OTPUTOVAO ZA ZAGREB POTPISAT "PAPIRE" ZA TOKIO ! :) Čak j stigao da mi pošalje meil , kojim s ezahvaljuje na članku i svim slikama koje sam mu poslala ! :)SRETNO, LOVRE !

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

NAPOMENA- ZA LJUBITELJE KLASIČNE GLAZBE I ONE KOJI ZA GLAZBU IMAJU DUŠU - I ČITAJTE U NASTAVCIMA !

SLJEDEĆI ČLANAK ĆE BITI U  ČETVRTAK  - UOČI 11. VEČERI KLAPA UZ MANDOLINE I GITARE U MAKARSKOJ, 28. 8. PETAK, 2015.  - NA POZIV MOJE KLAPE ADRIATICUM, KOJOJ SAM POČASNA ČLANICA  ! :) IDEM S PROF. ROZARIJOM SAMODOL ( MIMICA) KOJA JE ČLANICA ŽIRIJA KAO SVIH 10 GODINA - BIVŠA PONOSNA LOVRINA PROFESORICA. NA NJU UOPĆE NE NUTJEČEM , ŽELIM BITI FER ! A - KAKO SE SVE TO U ŽIVOTU POSLOŽI !  :) I  SREĆA DA JE GORAN MLADIN , TATA DJEČJEG FESTIVALA U DUGOM RATU, GLAS POLJICA, FESTIVAL POMAKNUO NA  ČETVRAK 27. 8. - JER ON JAKO VOLI DA FESTIVAL POPRATIM NA MOJ NAČIN, A 2014. BILA SAM U MAKARSKOJ  ! :) GORANE, DOLAZIM ! :)

LOVRE JE ZASLUŽIO OVAJ ČLANAK ! Ima još slika :)

HVALA CENTRU ZA KULTURU OMIŠ !UVODNO: Zbog Lovre je vrijedilo propustiti tako željeni TV Festival dalmatinske šansone u Šibeniku - istu večer - subota 22. 8. 2015 - Mislila sam da ću gledati bar drugi dio Festivala, kad po običaju nastupaju "favoriti"-hm- , ali Lovrin koncert je završio u 22 sata pa slikavanja i događaji poslije i druženje u kafiću s roditeljima , bilo je - neopisivo ! Šta sam sve doznala - i s kojom i zašto baš tom pjesmom smo se razišli - čitajte ako vas zanima, a ja prepričavam uživo kakva je bila ta VRHUNSKA Večer :)))))

Po povratku kući niti na jednom portalu do 2 sata nigdje ništa o pobjednicima ovogodišnje Šansone , tek sutradan ?! A sigurno se bančiLo poslije ;):))) O.k. ionako sam bila pod velikim dojmom VEČERI S LOVROM - a Vickov broj mob nemam u novom mobitelu - sad znam da "BOLJE !" ! - JER BI MI SRCE PUKLO U VEČER - POBRALI SU ČAK TRI NAGRADE - ČESTITAM OD SRCA - VAŠA ZORA BAJNA !!!! :) ! :)

Kako Mediji ono, aha - U sklopu 26. Omiškog ljeta u klaustru Franjevačkog samostana na Skalicama, kojeg mi zovemo "Kod Fratara" - u tu divnu subotnju ljetnu večer ( ovako mediji ne pišu ;) Lovre Marušić , naš vrlo nadareni Omišanin , održao je svoj prvi pijanistički recital u svom gradiću. U vrlo ugodnom ambijentu u tzv. klaustru u kojem nisam jedina da sam bila prvi put , sa mo par stolica bilo je prazno. Medju njima i stolica Lovrine profesorice Rozarije Samodol (Mimica) , koja mi se sms-om sa žaljenjem sutradan javila, da je bila spriječena - "kao da je propustila koncert svog diteta ! " - tako mi je poslije rekla (nazvala me).

Iako sam stvarno čekala Šibensku šansonu, nije bilo dileme ! Šansonu ću gledati snimku ili na yt, ali LOVRE nema snimanja i to ne bi bilo TO ! Da teta Zorana ne dođe, više bi pogodilo mene nego Lovru. Došlo je puno naših Omišana, ali i mlada pijanistica iz BiH s mamom :) Uživale su i one i odnijele na svom mob sliku za uspomenu - ja ih slikala :) Mama Dajana je dočekivala goste sa i bez Pozivnica - blistala je !

Lovre....znate .....o Lovri mi čita cijeli svijet od onog mog prvog članka o njemu i stvarno, koliko god da vam se čini da će mi ovo prepričavanje biti lagano, nije. Imam jako veliku odgovornost. Razlog više je što Lovre Marušić uskoro , u studenom 2015. ide čak u Japan , gdje će nastupiti na jednom od najprestižnijih pijanističkih natjecanja "Hamamatsu International Piano Competition od 21. 11.  do 8. 12. 2015. Drugi razlog , ništa manje vrijedan - Lovre u svibnju 2016. godine ide u SAD , jer je u srpnju ove godine na 2. Međunarodnom natjecanju pijanista u Karlovcu (15.- 17. 07. 2015. ) osvojio Prvu nagradu i Nagradu publike i s tim kao pobjednik dobio osiguran Koncert u Coral Gables Steinway dvorani u Mijamiju - BRAVO, LOVRE ! Prošle je godine Lovre predstavljao "svoju" Zagrebačku akademiju ( sad će pohađati 5. godinu ) na Koncertu studenata u Ljubljani ! Ima toga još... :) GDJE GOD IDE I NASTUPA, PRONOSI IME LIJEPE NAŠE HRVATSKE I NAŠEG GRADIĆA - OMIŠA !

Još jedan razlog više ozbiljnosti ovog pisanja je da vam na ovaj način približim "veličinu" - "mladića iz moga grada", koji je u siječnju ove godine- čujete sa strane ova 4 dana - nastupio uz Zagrebačku filharmoniju, izvodeći 4. Koncert L. v. Beethovena , pod ravnanjem Zorana Juranića u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Odgledala sam ovaj you tube i njegovu lijevu ruku kojom kao da povremeno dirigira.

KAKO SVE OVO ZNAM - IZ BROŠURE , PROGRAMA OVE NEZABORAVNE VEČERI, A DIJELOM , JER PRATIM LOVRINE NASTUPE !

DA LI VAM JE SAD JASNO O KOJEM SE TALENTU RADI , O KOME PIŠEM - OPET, PONOVO, PREPOZNALA SAM GA ONE 2008. GODINE ! :) O onom Dječaku kojeg su zapazili na natjecanju u Dubrovniku te malo dalje pratili njegove nastupe i odveli ga od prof. Rozarije u Moskvu , hladnu Moskvu u sa samo 13-14 godina - iz tople Dalmacije. Sjećate se mog , inače, prvog intervjua i to s Lovrom :) Tada je Lovre rekao da ih ujutro kreštavim glasom budi ona ista Žena koja je budila i Ivu Pogorelića i koja mu je rekla da ga mnogo podsjeća na njega ! U Intervjuu sam doznala sve što me zanimalo i prenijela cijelom svijetu koji već od siječnja 2008. g. čita taj moj članak TAD PRVI PUT OBJAVLJEN NA NAŠEM OKALNOM PORTALU :)

PRIČA O KLAVIRU : Ova Večer u Omišu - zbog kolone sam uranila - sjela u 2. red i čekala našeg Lovru Marušića - Princa na crnom pijanu - koji je za ovaj recital, kao i za onaj večer prije u Splitu, dovezen čak iz Varaždina - posudba od EURO-UNIT -a . Vrijedni ljudi koja su ga na kraju Koncerta spakirala, taj gigantski YAMAHA KLAVIR ,  rekli su mi da napišem Varaždin-Čakovec :) op.a. ted se sjetim - pa iz te Firme , na njihovom you tube kanalu me netko snimio na koncertu klape Rišpet , 1. večer OGF 2015. , kako pjevam i tabletom snimam Ružu crvenu :) !

Mir tišina u 20, 30 sati evo nam elegantnog Lovre !

Popraćen velikim pljeskom dobrodošlice zahvalio se na našem dolasku te posebno Centru za kulturu Omiš, ravnatelju Denisu Tafra , bez kojeg ovaj recital u Omišu ne bi mogao biti održan. Morala sam ga poslije pitati da mi to objasni , rekao je : Mi u Omišu nemamo, nažalost, dobar klavir da bih na njemu mogao svirati, a g. Denism mi je omogućio i Centar za kulturu Omiš ,da se "posudi" onaj veliki , kojeg prijevoz ne samo da košta nego treba paziti i na zaštitu u transportu kao i na njegovo naštimavanje. - "Naštimavanje?!" - upitah začuđeno, ali i logično - Znači li to, da "oni" moraju nakon što ga stave na noge da svaku notu isprobaju i namjeste da zvuči baš kako treba?! - Da, upravo tako, jer bez toga ne može , reče Lovre.

Upozorio nas je da iz Programa recitala umjesto dvije Sonate D. Scarlattia , svirat će J. S. Bacha - englesku sita broj 3 u G- molu BWV 808 : 1. Prelude, 2. Allemande, 3. Courante, 4. Sarabande, 5. Gavotte I, 6. gavotte II ( Musette) te 7. Gigne. ( op.a. ovo sam napisala za ljude koji se u ovo razumiju - ja samo u " izvedbu, dušu, emociju koju nam Lovre prenosi"- a za to meni tako visoko "školovanje" ne treba . Čujem danas na radiju "nije važno koju vrstu muzike slušaš i u njoj uživaš, važno je da znaš slušati" - a ja to jako dobro znam - zato i pišem O LOVRI !

Nakon navedenog "opusa" Lovre je ovacijama nagrađen - naklonio nam se sa stilom, kao da je u najvećem hramu umjetnosti, a ne pred oko 80-ak ljudi koliko nas je stalo.

Mirnu noć upotpunio je savršenom izvedbom J. Haydn , Sonata u h - moll, Hob XVI: 32 . Ne znam što to sve znači, ali....uživala sam , uživali smo. Pratila sam sve ! Ništa mom oku nije promaklo , od crnog odijela sa sjajnom trakom na vanjskom rubu do mandžetnih koje bi se povremeno zasjajile na dnu rukava bijele košulje.
Njegovo prebiranje po tipkama i "sve napamet", kako kažem "bez nota", bez notnih zapisa , činilo je ovaj recital magijom ! Magija je nešto što te "omađija" , tako sam se i osjećala. Minute uranjanja u tankoćutnost nota pa onda živa svađa s njima pa sagnut s pogledom na tipke klavira pa zanos glavom u vis, u stranu pa kružni pokreti glavom kao da je i sam Lovre "omađijan" , bilo je "nesvakidašnji" doživljaj- i na kraju Haydna - opet ovacije i BRAVOOOO - BRAVO jer kad svira, rekao mi je, želi sve svoje emocije koje on u sebi nosi - da prenese i na publiku !
Tada bi lagano odšetao tamo negdje iza i evo ga : A- Scriabin , Sonata - fantasy , op. 19, no. 2 in gis - moll ( prepisujem iz Programa ). Bijaše to prava FANTAZIJA - toliko opuštajuće , a ne pomislite, ovo mi je sad palo napemet- da zaspete , jer vam Lovre nije dao ! Ovacije publike - na sat nisam ni promislila gledati ,a Šansona u Šibeniku nije mi bila ni na kraj pameti.

PAUZA - koji minut duža - tad sam čekala da počne zadnju točku Programa pa da se malo sa sjedala 2. reda na prstima štikli 11 cm lagano prošetam sa strane i iza , da vam dočaram ambijent. Da, obukla sam se kao za Lisinski - to je Lovre zaslužio !

IZA PAUZE - NA REDU JE BILA ZADNJA TOČKA - ROBERT SCHUMANN: KREISLEIRIANA OP. 16 :- ČITAM PRATIM , ZANIMLJIVO , EVO:

1. Äusserst bewegt (op.a. evo sam uspjela naći A s umlautom , znam njemački i engleski :) , Extremely animated ; 2. Sehr innig und nicht zu rasch ( Very inwardly and not too quickly); 3. Sehr aufgesereget ( Very agited); 4. Sehr langsam ( Very slowly); 5. Sehr labhaft ( Very lively ); 6. Sehr langsam ( Very slowly ) ; 7. Sehr racht ( Very fast ) und 8. Schnell und spielend ( fast and playful) . Po ovim "natuknicama" pratila sam i te kako ovaj dio Recitala - SAVRŠENO JE BILO !!!

Za samo 3- 4 minute poslikala sam malo i brzo s evratila na svoje mjesto - i uživala, uživala , uživala , da na sat nisam ni pogledala ( mislim, mobitel ) .

PIJANISTIČKI RECITAL NEKADA UČENIKA MALOG GUSARSKOG GRADIĆA OMIŠA , NJEGOVE OSNOVNE GLAZBENE ŠKOLE Lovro pl. Matačić , učenika prof. Rozarije Samodol ( Mimica) - ( op.a. u tu me Školu nisu primili kao tajnicu , moram ovo napisati, jer mi je još tuga na srcu, ali vidite, dragi Omišani , nisam zlopamtilo , a dragi moji čitatelji - ni sama nisam znala tko me sve čita ?! :) Čak i Osoba koja me pitala : Misliš li ti, Zorana, ostariti ?! - osoba koja mi se u prolazu "s visoka" jedva javi na moj pozdrav , jer sam mlađa, - hm- pitanja ?!- Preskakajući zidić sa štiklama da slikam , hladno rečem : Ne mislim. I nastavim slikavati ;)

PLJESAK ZA LOVRU JE TRAJAO - ljudi u nedoumici- ima li još ili je ovo kraj ?! PA VALJDA STE PRATILI PROGRAM - SVE NAZNAČENO ! TEDA POGLEDAM NA MOBITEL- 22 SATA - JOJ, SKORO SAT I PO PROGRAMA S KRAĆIM PAUZAMA - PROŠLO ZA TREN ! :)
E, LOVRE, KAD SAM DOŠLA NA RED DA ČESTITAM MAMI PA NJEMU, MEĐU MNOGIM ČESTITARIMA I POHVALAMA KOJE JE DOBIO, REČEM MU : LOVRE, JA SE OSJEĆAM KAO DA SAM DOŠLA S FIZIOTERAPIJE ILI MASAŽE ! - SLATKO SE NASMIJAO I PITA: JEL VAM SE SVIDJELO ?! :) - LIPO SAM TI REKLA - KAO SA MASAŽE I BAŠ TI HVALA, OVO MI JE TREBALO ! SJEDITI, NE MRDATI, SLUŠATI, GLEDATI, UŽIVATI - HVALA TI , PUNO HVALA !- HVALA VAMA ŠTA STE DOŠLI VEČERAS ! :) - REČE MI LOVRE :)

BLAGO PROFESORU KOJI GA ZA STUDENTA IMA ! VELIKI POZDRAV MENI NEPOZNATOM LOVRINOM PROFESORU NA MUZIČKOJ AKADEMIJI U ZAGREBU G. LJUBOMIRU GAŠPAROVIĆU , KOJU POHAĐA KAO I NA ERASMUS - SUDENT JE NA HOCHSCHULE FUR MUSIK FRANC LISZT, WEIMAR KOD PROF. GRIGORYJA GRUZMANA. Mnogo toga piše u Brošuri Programa - trebala bi tri posta o Lovri - PONOSNE PROFESORICE ROZARIJE SAMODOL ( MIMICA) , KOJA RADI U GMŠ U MAKARSKOJ VEĆ GODINAMA - PONOSNA NA SVOGA LOVRU- OVDJE JE U CRNOME OD SREĆE UPLAKANA MAMINA SESTRA !Imala sam potrebu slikati vrijedne ljude zaduzene za ovaj vrhunski klavir !Da Lovru puno ne smetam, zamolila sma ga, ali Lovre je to s radošću prihvatio i evo :
*

PAUZAA - ŠTA ĆU SAD PISATI ! SKRATIT ĆU KOLIKO GOD MOGU- evo slika sa čas. sestrom Mladenkom iz "Fratara" :) :

1. VELIKO HVALA LJUDIMA IZ EURO-UNIT-A OKO TRANSPORTA PRESKUPOG KLAVIRA DA BISMO DOŽIVJELI PRAVU MUZIČKU POSLASTICU ! U ZAHVALNOST SAM I NJIH SLIKALA !

2. I OVOGA SAM PUTA MAMU DAJANU I LOVRU ODVELA KUĆI AUTOM, KAO IZA ONOG KONCERTA I ONTERVJUA- TAD JE BIO PRVI KOJI JE SJEO U MOG NOVOG ĐIPA- NAŽALOST, TU SAM VEČER BILA S CRVENIM CITROENOM, MA NIJE TO- TO !

3. A JOJ, A JOJ - TATU RENCA SMO S VIROZOM IZVUKLI IZ KUĆE U KAFIĆU DO - NJIHOVE KUĆE I OSTALI DO PONOĆA - PRIČA I ZANIMLJIVOSTI , JOJ- EVO NEKE :

A) LOVRE STUDIRA S NINOM KRALJIĆ, POBJEDNICOM THE VOICE , SVATKO SVOJ ODJEL, SMJER ,

B) LOVRE I NINA PJEVALI SU U ZBORU U LISINSKOM NA PREMIJERI MODERNE KARMEN OVO PROLJEĆE,

C) UH...JOJ.....NE MOGU SAD I OVO  VJEROVATI :

UH... UH... A JOJ, A JOJ..... UZ ČAŠU CRNOG VINA KAD JE BILA RIJEČ O MOJIM PISANJIMA I SPOMENUH RUŽU CRVENU I KLAPU SV. JURAJ , LOVRE ISPRIČA : KAD STE VEĆ SPOMNULI TU PJESMU, MORAM VAM OVO ISPRIČATI. PROŠLE SMO GODINE BILI NA JEDNOM SEMINARU U ITALIJI I NA VEČERI ONAKO OPUŠTENI, EKIPA IZ GRUZIJR NAS JE ZADIVILA SVOJIM GRUZIJSKIM PJEVANJEM NEKAKO NI ZBOR NI KLAPA, NEŠTO MIJEŠANO. MI SE OSRAMOTILI. ŠTA SMO ONDA UČINILI. MI IZ HRVATSKE KOJOJ JE A CAPELLO PJEVANJE ZAŠTIĆENO UNESCOM , DOSJETIMO SE, U SOBI UGUGLAMO NA YOU TUBE - KOJU ĆEMO MI PJESMU PJEVATI SVIMA- I BAŠ IZABEREMO - RUŽO MOJA CRVENA ! UČILI SMO JE PAR DANA KAO KLAPA I TO JE NA KRAJU ISPALO GENIJALNO !-  AJME, LOVREEEEE, OD SVIH KLAPSKIH, BAŠ MOJU RUŽU CRVENU ?! - E, LOVRE, NEMAM RIJEČI ! :)

JOŠ SMO MI PRIČALI - I NA ODLASKU NAS DVOJE U ZAGRLJAJU POČELI RUŽU CRVENU I TATA RENCI, NEKADAŠNJI GITARSITA I PJEVAČ LEGENDARNOG OMIŠKOG SASTAVA MIRABELA - PRIDRUŽIO SE PJEVANJU S NAMA !:)

IZJUBILA SAM IH , IZJUBILA !!! - HVALA VAM NA OVOJ VEČERI ! - JEL MOGU O OVOME NA BLOGU, LOVRE ?! :) - MA PIŠITE SLOBODNO, ŽIVA ISTINA ! I HVALA VAM JOŠ JEDNOM ŠTA STE DOŠLI ! - MA HVALA TEBI, IDEM KUĆI KA SA FIZIOTERAPIJE ILI MASAŽE - PJEVAJUĆI - LIPI MOJ ! :)

JOŠ I OVO: KAKO LOVRE ZNA DA NE RADIM I KAKO SAM MU OPISALA UKRATKO O ČEMU PIŠEM, REČE: VI BISTE BILA , TO VIDIM NA VAMA I PO PRIČI, JAKO DOBRA MENAĐERICA ! NE ŠALIM SE - OZBILNO VAM KAŽEM ! - A ZNAM , LOVRE , UMJESTO TOGA PIŠEM , PIŠEM I GUŠTAM I ČITA ME CIJELI SVIJET ! I TEBE KOD MENE ! :)

VELIKE ČESTITKE RODITELJIMA I LOVRI

ŠALJE TETA ZORANA !

LOVRE ŽELIM TI DA SE OSTVARE SVI TVOJI MLADENAČKI SNOVI - DJEČAČKI SU SE OSTVARILI - U MOSKVI - NA POZIV UGLEDNE RUSKE PIJANISTICE I PROF. NATALIJE TROULL, KAD SI POŠAO U MOSKVU NA CENTRALNU MUZIČKU ŠKOLU PRI DRŽAVNOM KONZERVATORIJU P. I. ČAJKOVSKOG , KOJU SI 2011. USPJEŠNO ZAVRŠIO TE PRESELIO U ZAGREB NA MUZIČKU AKADEMIJU. A TEK SU TI 23 GODINE I JOŠ OVA JEDNA GODINA I DIPLOMA U RUCI ! :) !

NADAM SE , AKO DOČEKAM STAROST , MA NE TREBA KAO BABA NADA 95-TU, DA ĆU DOLAZITI NA TVOJE KONCERTE I DA NEĆU KAO BABA NADA DRMATI STOPALOM O POD- ONO - "TI U KUPE, BABA NADA U ŠPADE"- KAKO SI MI ISPRIČAO , A ONDA JE JA DOVELA U ZADNJI RED I DA DRŽI NOGE NA DAŠĆICU OD STLICE ;)  ! :)


LOVRE, OVAJ ČLANAK NEK TI BUDE MOJ POKLON ZA TVOJ 23. ROĐENDAN, DAN NAKON SV. LOVRE - PO KOJEM SI I DOBIO IME ! :) ONE SUZE NA NEBU SU BILE- SUZE RADOSNICE - ZA TEBE ! :)

PUSU TI ŠALJE "RUŽA CRVENA" -ako je netko to preskočio u članku "crticu" o toj pjesmi , nek pronađe ;)Novi članak u Slobodnoj Dalmaciji - kako je bilo u Splitu, večer prije ! Autor Mario Krnić, o kojem sam također pisala kad je nastupio u nas u crkvi Sv. Duha s našom Juditom/Carmen i Nelli Maulienko :) I taj mi čitate, ali nema one lijepe slike kad je terezija Kusanović pjevala MAČKU - negdje mi je u starom laptopu i ne znam , zbog čeka u mnogim člancima nema slika.  Nema veze:)


nasljednica @ 22:10 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 21, 2015
 NAJNOVIJE - 23.8. 2015- 1:15 SATI : NASLJEDNICA , "RUŽA CRVENA" , S  GENIJALNOG PIJANISTIČKOG RECITALA LOVRE MARUŠIĆA U OMIŠU 22. 8. 2015.

- Koncert za dušu i tijelo ! ......KAKVA PREDIVNA VEČER ..... PIJANISTIČKI RECITAL NAŠEG LOVRE MARUŠIĆA, nekadašnjeg učenika prof. Rozarije Samodol ( Mimica) dok ga nisu u Dubrovniku spazili "oni" i odveli u Moskvu SA SAMO 12 GODINA ! KONCERT BAŠ ....ZA DUŠU, ZA TIJELO, I SVEGA LIJEPOGA I ČUDNOGA ..... I NA PIĆE S PONOSNIM RODITELJIMA I ONDA SAZNATE USPUT NEKE SIMBOLIĆNE, ZANIMLJIVE STVARI , ALI I JAKO VAŽNE STVARI, DOGAĐANJA ...... I VRATITE SE KUĆI KAO S MASAŽE, RILAKS, S OSMJEHOM OD UHA DO UHA..... Dragi čitatelji , treba ići tamo gdje je duša, gdje ti se umjetnici daju, gdje ti poklanjaju sve svoje emocije .... a to treba i osjetiti .... i jesam ..... jer lagati ne znam .....bit će članak !

Hvala ti, Lovre, za svaku sekundu Koncerta , a i druženja poslije ! Hvala Centru za kultru Omiš za trud i zalaganje da se ovaj recital održi i u Omišu ( nakon Splita ) ! Veliko hvala "EURO-UNIT" ( Varaždin, Čakovec) na ustupljenom "gigantu klaviru" ( bit će zanimljive slike :) ! Hvala divnoj publici što su ovacijama pozdravljali našeg Lovru nakon svake parcijalne "izvedbe" - koja je prilično dugo trajala, a cijeli Recital skoro sat i po vremena !!! I sve to - bez nota ! BRAVO , LOVRE  !!! I hvala na komplimentu - da bih bila dobra menađerica :) ! Uskoro i članak i sike :) !

Pozdravlja te teta Zorana ! :) - a pjesma na kraju, do auta ;) :) !


////////////////////////////////////////////////////////////////////
Piše: Nasljednica
Povod: Lovrin koncert 10.01. (četvrtak) 2008.g.
Mjesto: Ilirsko sjemenište Priko
Vrijeme: dan koncerta, oko 14-e ure

http://www.dugirat.com/kultura/69-glazba/5729-Razgovor-s-mladim-pijanistom-Lovrom-Marušićem-v15-5729


Ovako je počelo prije nego sam znala što je blog i što znači biti blogerica, dok sam pisala za naš lokalni portal dugirat.com i donosila mu veliku čitanost ! RAZGOVOR S MLADIM PIJANISTOM LOVROM MARUŠIĆEM, učenikom prof. ROZARIJE SAMODOL ( MIMICA :)  - Ponavljam opet, kako Urednik nije mogao pratiti moj korak , predložio mi je da otvorim blog!

Otvorila sam ga ipak u listopadu 2009. , jer sam ostala bez posla zbog NEKIH KRADEZEOVACA KAD JE fIRMA 2003. G. IŠLA POD STEČAJ, ISTE TE GODINE KAD JE I PREDSJEDNICA OSTALA BEZ POSLA U KRADEZEU - do posla su samo HDZ-ovci mogli doći kao i ovih 6 mojih nezaposlenih godina tražeći posao - još uvijek vladaju HDZ-ovci i HDZ-ovce. Povod više za moje pisanje - nakon što sam bila i slavna ZADNJA kao NEZAVISNA JEDINA ŽENA kandidat za načelnicu Općine Dugi Rat !

Onaj članak o Svjetlu na kraju tunela , među nama neslavnim kandidatima mnogih općina , među kojim je i moje ime, a na koji je dobro zaradila tzv. novinarka koja pojma nema o svom poslu , ali, eto, zarađuje, slađi je meni svaki moj članak o SVJETLU IZ NAŠIH TUNELA nego sva njena lešinarska zarada svih ovih 6 godina !

Dakle, naslov na našem portalu na kojem sam pisala osim iz ljubavi i gušta , pisala sam i kao blogerica nastavila pisati o "svim svjetlima iz naših tunela" - od Lovre Marušića preko ljudi, klapa, glumaca- mnogih neznanih do najmlađe klape u Hrvata kojoj postadoh iz zahvalnosti Počasna članica najmlađe klape u Hrvata , klape Adriaticum iz Šibenika ponosnoga grada ! E, vidite , dokle je Lovre "došao"- nazvala sam ga tad- Omiški Pogorelić !

EVO LINK ČLANKA S MOG BLOGA S LOVROM MARUŠIĆEM, OMIŠKIM POGORELIĆEM  2010 :) :

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/nasljednicin-intervju--s-mladim-omiskim-pogorelicem--lovrom-marusicem--jedna-savim-druga-neobicna-prica--na-drugi-nacin-/2801220.aspx


Znate li šta je bilo s klapom Adriaticum i mojim člnakom !!! :))))- e, da bi uvjerili svećenike u nas i inozemstvu, prosljeđivali su link mog članka i tako dobivali "vizu" za mnoge Božićne koncerte i ove godine idu preko granice ! :) Tu su moja SVJETLA ! Ima ih još - trebaju doći opet na red !:) Svi moji članci čitaju se od dana objave do DANAS ! :)

Među najčitanijima je i ovaj kojeg sam copy paste prebacila na moj Bloger da upoznate našeg Lovru iz Omiša , sina mojih prijatelja, Unuka tete Nade , nećaka moje Marice Katičić ( udata !:)

Lovru sam od tada svako ljeto , rijetko zimi, susretala u našem Omišu :) Nisam ga morala ništa pitati, samo bismo se pozdravili i nasmijali i rekla bih: Znam , znam,, sve znam, pratim te, čitam , mama mi je rekla, - al ja bih imala još pitanja, al sad ne mogu, vidiš da mi mališi skaču oko mene , to moramo nasamo .

Lovre je rastao, dobio koje kilo i od onog nadarenog dječaka s početka i TOG MOG PRVOG INERVJUA tzv. službenog, evo 7 i po godina - pjeva mi se ovih dana "Po Arsenovom " :MLADIĆ IZ MO-O-O-GA KRAJA.....

Naš Lovre Marušić večeras u Galeriji umjetnina u Splitu, sutra u Omišu :) negdje ću morati poći, jer želim- ali za obje večeri imam ispriku ako ne odem - vraća mi se "moja Malala - i nemam mira dok ne sleti.

Ovih sam dana srela mamu Dajanu i obje smo bile i te kako sretne i uručila mi je Pozivnicu za Lovrin Koncert u Omišu ! Rekla sam joj : Znaš, cili svit mi još uvik na blogu čita onaj Intervju s Lovrom ! :) I njoj i meni oči su za tren bile pune suza radosnica- mama zahvalna , ja - a ja - a ka ja ! Emotivna , sretna i presretna !

Jučer čitam VELIKI članak u Slobodnoj i suze idu u kafiću MOJ LOVRE - MOJ MUKTE ČLANAK - a nu ovog velikog- koliko para ?! :)

Kako mi je Dajana rekla da nađem članak u Večernjaku iz siječnja ove godine - NAŠLA SAM GAAAAAA ! Hm, kako sam ga preskočila ?!

S OSMJEHOM NA LICU ČITAM NASLOV:  "Ovacije u Lisinskom za studente koji su već pravi virtuozi - ispod je slika Lovre :)
Pravi dragulj među nadarenim i vrijednim studentima Muzičke akademije bio je osobito Lovre Marušić, student klavira u klasi Ljubomira Gašparovića.-ovo sam ja podcrtala !!!! :)

Njegova interpretacija Beethovenova Četvrtog klavirskog koncerta bila je malo čudo od muzikalnosti, zrelosti, vladanja bojama klavira i potpunog uranjanja u glazbu, uz nipošto pozerske nego i za orkestar nadahnjujuće dirigentske pokrete lijeve ruke. "

VEČERNJI LIST - 17. 1. 2015. http://www.vecernji.hr/glazba/ovacije-u-lisinskom-za-studente-koji-su-vec-pravi-virtuozi-984701


RECITE MI - KAKO NE BITI PONOSNA BLOGERICA ?!

SRETNO, LOVRE , U OSVAJANJU SVJETSKIH POZORNICA !

Ponosna čela i s osmjehom šetam mojim Omišem !

Uhljebi - kusajte moj kruh - al do kada ćete ?!

///////////////////////////////////////////

//////////////////////

AMIRA MEDUNJANIN U MAKARSKOJ U NEDJELJU !

HALO, HALO, MAKARSKA ! OVDJE OMIŠ  - MAKARSKA,JAVI SE!BILA SAM LANI U VAŠEM LJETNOM DIVNOM KINU, NA 10. JUBILARNOJ VEČERI KLAPA UZ MANDOLINU I GITARU ( čitaju mi puno i taj članak :) !!!!

PREDIVAN AMBIJENT, ALI NEĆETE SVI MOĆI STATI NA KONCERTU AMIRE MEDUNJANIN !!! JOK, BONA ! :)

MISLIM, DA SAM JUČER U STORYU VIDJELA DA JE BILO PUNO U DUBROVNKU- PA KAKO NEĆE , PJESMA, BONA, NE POZNAJE GRANICE ,  A MJESTO JE TIJESNO ! NA SUSTIPANU U SPLITU ULAZILI SMO PREKO SAT VREMENA !!! RELI SU MI, DA NE PAMTE TAKVU GUŽVU !

AMIRA, AMIRA, JOŠ NISAM DALA ČLANAK ! SAD MI JE I DRAGO , JER SVA NJENA LJETNJA TURNEJA IMA VEĆE DRAŽI , JER DA SU KOD MENE PROČITALI- OTKRILA BIH MNOGO TOGA I "POŠTO ŽUTE DUNJE ";):) - KAKO JE AMIRA NA MOJ PRIJEDLOG DOBACILA RAJI KOJA JE DOP**LA DOVIKUJUĆI "ŽUUUUTE DUNJEEEEEE - ŽUTE DUNJEEEEEEE"- VIKNEM JOJ NA DEKICI ISPOD BINE I NJENIH DOGU: VIKNITE IM- POŠTO SU :))) I ONA VINE :))))) - JOŠ VAM NISAM PISALA ZBOG ČEGA MI JE NA KRAJU REKLA : DE , ŽENO, DA TE POLJUBIM, HVALA TI NA PJESMI !

AMIRA , PROPLAKAT ĆU AKO SE NE DOŠULJAM IZ OVE MOJE AVLIJE DO MAKARSKE - JER OPET "IMAM JEDNU ŽELJUUUUUU - A NIŠTA ME VIŠE NE BOOOOLIIIIII - SAMO MI SE RANA ..... mala virozica par dana- al nije od ludih alga ;):))))
UŽIVAJTE DRAGI MAKARANI I GOSTI - A JA JEDVA ČEKAM OPET "OFICIJELNI " I "NEOFICIJELNI" KONCERT AMIRE MEDUNJANIN - HM - TKO ZNA, MOŽDA I U MOM OMIŠU U NOVOJ DVORANI ?! ILI OPET U SPLITU - JER JE OTPJEVALA SAMO TRI SATA PROGRAMA - A IMA DA PJEVA , BONA, BAR NAJMANJE TOLIKO !!! ;):)

BIT ĆE OPET I RADOSTI I SUZA - JER EMOTIVKA, AMIRA, KAD URONI U SVOJE MORE PJESME , NE IZRANJA TAKO LAKO .....

JUTROS MI JE RUŽA PROCVJETALAAAA- A  KAD NE MOGU BEZ NJEEEEEE- BEZ RUŽE CRVENEEEE .........

nasljednica @ 16:00 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 17, 2015
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

NOVO: Večeras, iza Šušura iz Kaštela, pogledajte prvi dokumentarni film " o Velikanu " : MOJ ZANAT, Arsen Dedić , snimljen prošle godine - na HRT 1 - u 20:48 sati - najava:  https://youtu.be/5irtl8qk8yI

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

NOVO : VIŠNJA- MISLIM DA MOŽE OVIH DANA  OVA PISMA  "DJEVOJKA IZ MOGA KRAJA"- IMA ŽELJU DA ME LIJEČI , TVOJA PUTOVANJA, OČI, KOSA, NE DAŠ DA TE SLOME

Konačno članak o Višnji i njenom egzotičnom dućanu ORIGIN - a pjesma po njenom izboru, jer sam rekla da svaki moj članak prati pjesma- kao iz topa reče: Klapa Godimenti i Nazovi me svojim :) Nazovi me svojim / već je vrime da se stvorim / prid očima tvojim / viruj mi da još se bojim...
Lutanja, lutanja / i da more neće spojit tebe s nekim kao ja - pjevušila je u zanosu :) Obožava ovu pjesmu, jel s razlogom ?!:) JE ! - reče Višnja ! :) A ja od uzbuđenja loše slikala ! Al ljupke su, zar ne ?! :)

Članak s kojim kasnim, a želim vam ga "prepričati" i zbog čega ovako mladoliko izgledam ;)

Pa dobro, kako neću , kad mi je sin završio za fizioterapeuta , a na poklon sam dobila od Višnje  - a joj, a joj , e , pssst za sada - čitajte dalje ako vas zanima !

Jedna ljetna šetnja ulicama stare gradske jezgre moga Omiša - ULICA RIBARSKA 2 - POZNATIJA KAO "ULICA CVJEĆARE ORHIDEJA :) i JOJ - iznenađenje ?! Rekoh: Dobra večer , sa smiješkom, a drugi još veći osmjeh : Dobra večer, izvolite uđite, ! :)- A kad ste ovo otvorili ?! Vlasnica reče : prije par dana :)

Znatiželjna , ne znam šta ću prije gledati proizvode, bočice, teglice, i male i manje, i velike i veće, i okrugle i plosnate ili ljubaznu Prodavačicu - bila sam kao Alisa u Zemlji čudesa ?! :)

Očito je poslije bilo da mi nije bez razloga ponudila "neku čudnu masažu, neko čudno opuštanje"- vidjela je na meni "da sam napeta" . Kako neću biti, 600 na sat i toga 11. srpnja , obaveza milijun ,a uvečer želim vani , među svijet i događanja - Izlučna je večer 49. FDK Omiš :)

Dajte ruke,- reče ljubazna Višnja, slobodno pružite dlanove, s tako lijepi osmjehom i tako nenametljivo , da nije bilo u redu da odbijem :)

Poslušala sam je - i dobila tretman sa neodoljivim proizvodom i predivan osjećaj na koži !!! - Kako se osjećate, ljubazno me pitala, pogledom upitnim, predivnih zelenih očiju - ali smiješkom "koji vas osvaja" ! - Uh, predivno !-odgovorim. Predstavila sam se, koja sam i da sam blogerica i da ću baš dati sa zadovoljstvom članak "o njoj" !

A izvinite, pitam je - čija ste ?! E tad , malo vamo , malo tamo, malo Krilo Jesenice , malo Marušići - i shvatim, povežem - ahaaaa pa mamu ti znam :) ! Ti si Dunjina ?! Ista si Mama ! Da, svi joj to kažu! :)

Bila sam ugodno zatečena doživljenim i nisam imala vremena još ostati - moja blic pitanja i blic odgovori - obećala da ću doći opet !:)

U razgovoru rečem , sin mi je diplomirao za fizioterapeuta , dovest ću ga prvom prilikom :)

MALI DUĆAN - GOGO, OVE PREPARATE MORAŠ KUPITI, REKLA SAM MU KAD SAM DOŠLA KUĆI - pala mi je napamet ona pjesma "Mali dućan- otok sunčan "- da, takav je ovaj mali dućan.

Prošlo je puno dana, članak nisam dala, slike od tog prvog susreta " su negdje ?!" , ali proći pored Malog dućana ORIGIN , duša bi me boljela da se Višnji nisam javila prije par dana. Izvini, Višnja, puno se događanja izredalo - al bit će , bit, članak !:) Višnja se nasmije i reče : Ma hvala Vam , polako, kad stignete , ali nešto što vas čeka ! :) MENE ?! - JOJ ?!

 


Tada mi s onim svojim smiješkom uruči jednu vrećicu i dva preparata uz napomenu: Ovaj jedan je za Vas , da Vas sin masira, a ovaj drugi da Vam sin masira svoju ženu :)

IZVINI, VIŠNJA , NEUGODNO MI JE , POGOTOVO ŠTO NIŠTA JOŠ O TEBI NISAM NAPISALA - bilo mi je jako žao što sam tako nepravedna prema Višnji .

Hvala ti, puno hvala, zatekla si me opet ! Čime sam ovo zaslužila ?! Višnja reče: Eto, puni ste pozitive , zračite energijom i Vaš meil koji ste mi poslali s "isprikom zbog kašnjenja" , svako vaše slovo pršti energijom ! :) Prezauzeti danju, izlasci uvečer , tako treba živjeti, dati sebi oduška , i poslušajte me, dobro će Vam ovo doći , turbo ste , sin neka Vas masira pa mi se javite :) . Tad sam uzvratila : Hvala, hvala, mene dobro i muž masira :))) Pa onda MUŽ, kaže sa smiješkom , JOŠ BOLJE ! :)))

Višnjin dućan zove se ORIGIN i ne baš slučajno ! Naziv mu potječe od ORIGINALNOSTI prirodnih preparata u njemu i od ORIGINALNOSTI VIŠNJINIH KORIJENA ! Sama riječ ORIGIN znači KORIJEN. Pitah, zašto , kako ?! Višnja reče: Eto, nakon 10-ak godina seljakanja, ipak sam se vratila KORIJENIMA !

Pričajući s Višnjom, vidim nešto malo atipično za naše dućane ?! Kupci slobodno prebiru po bočicama, malim i velikim, čitaju, mirišu, bez da ih se opominje !?

Na moja pitanja Višnja mi reče: Svi proizvodi koje vidite su od osam različitih proizvođača i vodila sam se da odaberem ono što mi se sviđa i s čim se i sama rado mazuckam. Danas se uistinu svašta prodaje pod pojmom "prirodno" i onda kada naiđete na proizvode koji to uistinu jesu, onda ih znate cijeniti i vi i vaša koža.

Prirodna kozmetika se puno bolje apsorbira u kožu te kada pronađete prirodni preparat koji vam odgovara možete ga koristiti cijeli život . On će i dalje imati isti efekt. To nije slučaj sa ostalom kozmetikom, bar iz moga iskustva. Zbog toga i jesmo tako skloni čestom mijenjaju preparata, jer nam se koža "zasiti".

Slušam Višnju, da, vjerojatno je to tako nakon toliko godina istraživanja, ma i šta čitamo : prirodno ovo, ono - sve nešto prirodno kad tamo, tko zna šta je to ?!

Višnja, vidim svega na ovim simpa policama , šta imate sve u dućanu ?! Jako "toplo" si ga uredila , detalji , detalji, tako skladno.

Višnja: U ponudi imamo prirodne kreme, ulja za tijelo, morsko ulje, ulja za masažu, za bolove u mišićima, pilinge za lice i tijelo, sapune, anticelulitni program, preparate protiv komaraca, njegu za sunce sa prirodnim zaštitnim faktorom i njegu poslije sunca koja u isto vrijeme i energizira kožu.Višnja s toliko ljubavi govori o svom "malom dućanu" i tako nenametljivo, spontano da je baš bilo lijepo slušati . Nešto sasvim novo za mene, jer u tzv. dućane "s prirodnim preparatima" ne ulazim , jer im ne vjerujem.

Mnogo mi je objašnjavala . Zanimalo me mnogo toga i dobila sam odgovore. Članak bi bio predugačak - bolje, vi koji ste bliže, da odete do Višnje.

ZNAM DA VAS ZANIMAJU UČINCI PREPARATA KOJE SAM DOBILA :) PA EVO, PREPARAT ZA ili NA MENE - DJELUJE VRHUNSKI !!! ;) ZNAM, DA BISTE HTJELI KOJU SLIKU S MASAŽE - A JOK, SIN ZABRANIO - :))) - PA BIT ĆU TI LIPA HOSTESA  I REKLAMA :)))) - KO DA ĆE ZNATI DA SAM TO JA ;) - MAMMAAAA, MALO SI VIŠE RAZGOLIĆENA :)))))

MORAM BITI ISKRENA, PREPARAT ZA MOJU NEVJESTICU KAD SE VRATI - PRVA SAM ISPROBALA - NA SINOV PRIJEDLOG :) ;)IMA LI RAZLIKE ?! DAA, KAKO NE ?! SVAKI PREPARAT IMA SVOJ FAKTOR - MORALA SAM TO OSJETIT NA SVOJOJ KOŽI ! :)

DRAGE MOJE OMIŠANKE , ALI I OMIŠANI KOJI ŽELITE "LJEPŠI ŽIVOT" S VAŠOM PARTERICOM POGOTOVO AKO VAM JE UVIJEK LJUTA ILI UMORNA ILI JE BOLE MIŠIĆI RUKU, NOGU , GLAVA , PROŠETAJTE U ULICU GDJE JE CVJEĆARA ORHIDEJA , PRI KRAJU, I BIT ĆETE MI VRLO ZAHVALNI !!!

Hvala ti , Višnja, osjećam se "ki perce" :) ! OSJEĆAM SE ORIGINALNO !!! Slika iza 6. Smotre klapa u Žrnovnici "sve govori " ;)

A šta je rekao moj sin ! - MAMA, STVARNO TI POKLONILA ?!:) ZA VRIJEME MASAŽE- MAMA OVO JE ODLIČNO, A TEBI ?! - SUPER, GOGO, AAAAALAAAA ŠTA ĆE JELE GUŠTATI ! :)

U MEĐUVREMENU OBJAVE OVOG ČLANKA: GOGO JE VEĆ TRI PUTA BIO U ORIGINA , A JA , JEDNU UPALU MIŠIĆA OD MOJIH LUDIRANJA S MALIŠIMA "SKINULA SAM" SAMO JEDNOM SAMOMASAŽOM !!! :)

VIŠNJA, hvala ti i ovim putem ! - POZDRAVLJA TE DRAGA RUŽA CRVENA :))) - Višnja meilove uvijek započima : "Draga Ruža Crvena !


////////////////////////////////////////////

U OMIŠU VELIKA GUSARSKA BITKA 2015 - DAVNO JE PREMAŠILA 10 000 POSJETITELJA !!!! Uvijek nešto novo !!!

DRAGI ČITATELJI , AKO IDETE SUTRA , 18. 8. ( utorak ) 2015. NA VELIKU GUSARSKU BITKU, O KOJOJ SAM PUNO PISALA - A NAKON TOGA NA NESUMNJIVO ODLIČAN KONCERT , PO MAMI :) - NAŠEG OMIŠANINA ALENA NIŽETIĆA , PARKIRAJTE IZA" KUGLANE", DOLJE PREMA PLAŽI NA UŠĆU CETINE - 5 KUNA JE PARKING SVE TAMO DO PLAŽE I TO 24 SATA , A NE SAT !!!

SVAKAKO ZBOG GUŽVE TREBATE DOĆI PUNO RANIJE - I NA PUTU DO LUKE GDJE ĆE SE ODVIJATI VELIKA GUSARSKA BITKA - SAMO PRIJEĐITE CESTU NA TOM SEMAFORU - I PRAVO - JE CVJEĆARA ORHIDEJA I NAPRIJED 15-AK METARA - VIŠNJIN DUĆAN "ORIGIN "! :)

Vaša Nasljednica - Omiška gusarica - Draga RC :);)

nasljednica @ 18:23 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 14, 2015SVIM ČITATELJIMA I POSJETITELJIMA MOGA BLOGA,

ŠTOVATELJIMA VELIKE GOSPE,

NEK JE SRETAN OVAJ VELIKI BLAGDAN


UZ DIVNU PJESMU I SPOT "O, GOSPE SINJSKA"

 

Lijepo je bilo čuti iza Mimohoda i "Dana Oluje" :

"A kako je lipo pivala ona tvoja klapa Sv. Juraj!"

EH, GOSPE SINJSKA- BUDI NAM SPAS !


Nasljednica - Ruža crvena

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&

ZAVRŠILA  6. SMOTRA KLAPA U ŽRNOVNICI - SINOĆ OPET PREDIVNA !

NA TEMPERATURI OD KUĆE SA 37 , KOD PREDIVNOG ANTIČINOG MILINA OKO 17 STUPNJEVA - DIVOTA PROGRAMA, SADRŽAJA ! Čula sam "TANJU" uživooooo - KLAPA KAMEN - NISAM ZNALA DA JE TO TRADICIJSKA PJESMA ?! :) !!!!

VJERUJTE MI, NAJVEĆE IZNENAĐENJE VEČERI BILE SU MI IZVEDBE KLAPE SV. FLORIJAN - I TO A CAPELLA !!! NE BISTE IH PREPOZNALI ZATVORENIH OČIJU !!! PJEVALI SU S "CUROM" : MOJ DRAGI U CREPINI KOPA PA BEZ "CURE" PISMO ĆALI - BRAVOOO !!!!


PAŽNJA !!!!! NIJE SE OVE GODINE PRVI PUT TAKMIČILA TKO ĆE VEĆI PLJESAK DOBITI KLAPA OVA ILI ONA - NASUMICE IZVUČENI ČLANOVI IZMIŠLJENE KLAPE MOSOR I KOREŠNICA !!! NE, NEEEEEE - IMATE LINK MOG ČLANKA - DOLJE NIŽE - OD PRIJE OVOGA !!! MEDIJI POGREŠNO NAPISALI ?? !!

PAŽNJA : NIJE NASTUPILA NI KLAPA BASCA ( smijat će se ) KAKO JE PISALO  U NAJAVI, ALI U BROŠURI VEČERI IH NIJE BILO PA TAKO NI U PROGRAMU- MEDIJI POGREŠNO NAPISALI ?? !! DA JE NOVINAR BITI LAKO - VIDI SE , NOVINAR JE POSTAO SVATKO !

JA NOVINAR NISAM , ALI PIŠEM ISTINITO I SLATKO I NE TREBAJU MI ZAHVAL-NICE ;) :) KAO ŠTO SU IH SINOĆ SVIM MEDIJIMA , POKROVITELJIMA , PODIJELILI :)))

VIŠE VRIDI ISKRENA I LIPA RIČ ! :)

I MORAM NAPISATI - A TO NISAM ZBOG MUŽA DOŠLA REĆI ZA MIKROFON - OVO: NIJE TOČNO DA JE PRVI ČLANAK O KLAPI SV. FLORIJAN NAPISALA SIMPA NOVINARKA ( MISLIM DA SMO SE SRELE NA KLISU - ŽIVOT U VJEČNOSTI :) - NE , NEEEE, KLAPA SV. FLORIJAN JAKO DOBRO ZNA TKO JE DAO PRVI ČLANAK O NJIMA - O TOME SAM VAM PISALA KAD SMO SE SRELI PRIJE SPLIT-FESTA , MISLIM, 2012. GODINE ! E, NEK SE ZNA ! POVOD JE BILA BAŠ ONA "ŠKVERSKA PISMA" Split-fest 2010 IPRVI ČLANAK O NJIMA ! :)

-ŠTA JE BILO IZA 2010 :))) MOJ BRAVAR- OVANCIRAO U "INŽINJERE"- MOJ NESUĐENI OFICIR IZ PISME "KRALJICA MORA" - JOŠ U ŠKVERU RADI, DOBRA MU JE PLAĆA - A JA DOMA KUKUMARE ZATO S DIPLOMOM - NE SADIM - NEGO SAM "NA SUNCU" - NAAAA SUNCUUUU -  I NE DA MI DA POSTANEM BJONDINA ! ;) :) MA I NE BIH !

P.S. MNOGI MI POTEŽU KOSU, MISLE DA SU UMECI ???? E, SVAŠTA, JA BABA S 57 GODINA PA ĆU UMETKE STVLJATI , A JOJ , A JOJ ?! LUDEGA SVITA ! :)))) PA ME MALIŠI KAD SJEDNU NA MENE U MORU DRŽE ZA KOSU "ĐIHAAA, BABA ! " TAMAN DA IM U RUCI OSTANU UMECI - ALA KOJI BI TO ŠOU BIO ! :))))))
IMAM TRI RUŽEEEEE - NA RUCI, NA RAMENU I KOSI :)

SLIKA NASTALA U 7 SEKUNDI, JER MOJ NEMA ŽIVACA :))))

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&

NISAM SE NI OKRENULA - EVO 13. SMOTRA KLAPA U STROŽANCU :

U nedjelju, VEČERAS - 16. 8. 2015., ispred Crkve Gospe u Siti u Strožancu, s početkom u 21 sat nastupit će 14 dalmatinskih klapa i bit će opet nezaboravan doživljaj !!!  AJME , TKO SVE PJEVA - NAĐITE , NEMAM VREMENA ! :) KLAPA SV. JURAJ JE NA GODIŠNJEM !

JAKO MI JE ŽAO ŠTO NISAM DALA ČLANAK KAKO JE BILO NA 12. SMOTRI KLAPA U STROŽANCU 2014. - BILO JE GENIJALNOOOO !!!

PA KAD VAS KLAPE POZNAJU PA KAD PJEVATE  S NJIMA  PA KAD VAS PREPOZNAJU LJUDI "PO NEČEMU " - " DA SAM OZRAČILA CILI PROSTOR GDJE SAM DOŠLA "- A HVALA, HVALA, IZVINITE, PODSJETITE ME ?! OD KUDA ME ZNATE ?! - PA SA PIRA U SLOBODANE U BORKU U OMIŠU - DANIJELAAAAAAAAA !!!:)))PA KAD UZ TO SJEDNETE NAPAMET NITI POGLEDAT PORED KOGA STE :))) JOJ ?! KOD ČLANA KLAPE SV. JURAJ I SUPRUGE I PRIJATELJA, PA SE MISLITE, DAL SMIJETE PJEVATI ILI NE-  JOJ ?! AL JA PJEVAM :))) I GOSPOĐA JE PJEVALA :)))) !!!

UH,  KAKVI LIPI DOŽIVLJAJI !! PA KAD VAS PUSTE U SVOJ DVOR DA PARKIRATE PA KAD VAM SE SJEĆANJA VRATE IZ MOG PRVOG ČLANKA O MLADOMISNIKU IVANU - UHHHHH- KAKO TO ZABORAVITI ?! NIKAKO !!!


SAMO DA NE BUDE KIŠE !!!!

AJTE ŽIVILI MI, IMA NAS KUĆI PUNOOOO ! :)

VAŠA RUŽA CRVENAAA :)


nasljednica @ 08:44 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 12, 2015
Čula sam vijesti na hrt4 u 14 h ....prelistala portale .....

svoje sam rekla ..... nemam daljnjih komentara .....


Nica.... pratimo dalje .....

p.s. Radio Dalmacija, kako sam pretpostavljala, nema Radio želja - najavili u 18:15 h javljanje Predsjednice ....trebale bi biti odgođene sve javne manifestacije - Ivan Zak u Malom Ratu, Čubi u Solinu itd....


nasljednica @ 14:05 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 11, 2015

NOVO - 22: 45 - klapa Sv. Juraj pivala Zoru bilu do sada !

NOVO- 12.8.- Nives je pivala "Kolindu" do 14 h- sada NIŠTA ...

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Dobar vam ovaj sparan dan !

U žurbi sam - ali evo sličica s Odmorišta u Stobreču , malome mjestu blizu Splita - ovo jutro u 6;45 sati, 6. kolovoza 2015. godine. Inače, uvijek dočekam ZORU BILU kad trebam poći za moj OMIŠ ili poći za SPLIT ! Nema druge, jer u zakazano vrijeme ne može se stići. !!!!!!

Trebale smo ovo jutro i mali milion jutara , susjeda i ja doći do bolnica Križine i Firule , međutim zbog svečanog otvaranja Brze ceste Omiš - Split- Trogir, umjesto u 8 sati, krenule smo u 6,35 sati UJUTRO iz kuće - da ne ni upali poslije u svečanu elitnu kolonu. Tako smo odlučile. Na Odmorištu Stobreč , 2 km od početka Splita ili 7-8 od Bajnica popričale uz ness i malo prelistale novine i nakon sat i po "odmora" - produžile za Split, kad je već Svečano otvaranje završilo ! Kako nikad ne gubim vrijeme - imam i lijepih slika :) Evo jedna ! :) POZDRAV IZ STOBREČA ! :)Dragoj Predsjednici poručujem, ako pristane poći iz novog Ureda u Splitu do Omiša i to običnim autom, ako joj pukne guma, ako se voda u autu pregrije i počne joj dimiti, ili ulje, ili ostane bez vode ili povede prijateljicu s malom bebom  pa se bebe pokaka čekajući 2-3 sata ili dehidrira NA CESTI , neka stane slobodno do kuće do jednog malog dućana u Bajnicama .

MJESTO BAJNICE - TO JE DRUGO ODMORIŠTE  NA BRZOJ CESTI OMIŠ-SPLIT - JEDINI PARKING UZ CESTU , ŠIRINE VEĆ 9 GODINA SAMO 120 CM , JER HDZ VLAST U NAŠOJ OPĆINI DUGI RAT NIŠTA NIJE PODUZELA - PA BISTE SE MOGLI IZVRNITI S AUTOM NA PLAŽU I UBIT KUPAČE .

ZNATE, NIKOGA TO NIJE BRIGA dok netko ne strada ! A POZNAT ĆETE OVO NAŠE MALO MJESTO UZ PREDIVNO ČISTO MORE I EKO-ETNO PLAŽU  I PO DVA VELIKA LUKOBRANA OD SRUŠENIH SPLITSKIH TVRONICA !! E, U SPLITU SU NA TOM MJESTU NIKLE KERUMOVE ZGRADE, GDJE JE BIO DIOKOM I JUGOPLASTIKA - JESTE LI ČULI ZA TE TVORNICE ?! ONI U AMERICI U SAD-u JESU, JER SE JEDNA MOJA PRIJA POHVALILA DA JE KUPILA U NJU JORKU LIJEPU JAKNU, KAD ONO MARKA "JUGOPLASTIKA" - NEMA JE VIŠEEEEEE !  

Rado ćemo Predsjednici zamijeniti gumu, dati vode za auto ili novo ulje , mogu napraviti nuždu, a i bebi prominiti pelene, dati im iscrpljenima i hrane i pića . To radimo već 34 godine od kad sam se udala u Bajnicama .Ovo je boja palminih grana s lijepe haljine u Sinju :)

Ne brinite , Predsjednice , mi ne gledamo tko je tko - svima pomažemo i voljela bih Vas upoznati i imala bih Vam mnogo toga reći - pametnoga. Htjela bih se najaviti k Vama u Ured u Splitu, ali prateći vaše aktivnosti - ne znam - može jedino noćni termin zbog BRZE CESTE !  Vi ste 200 na sat, ja sam ipak 600 na sat, hm....mogla bih Vas "uhvatiti" , samo mi javite - gdje ste :)

Zorana Vuković, dipl. iur.

bez posla zbog "pljačke stoljeća", koja se ni Vama nije svidjela pa ste napustili HDZ 2003. ! Bravo ! Obe volimo volančiće i pjevati i "za sve smo - od ploćica do kormila " ! :)


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

U PETAK - 14. 8. 2015. UOČI BLAGDANA VELIKE GOSPE -

IDEMO NA 6. SMOTRU KLAPA U ŽRNOVNICU !!

- zeleno zbog rječice u Antičinog mlina - divnog ambijenta !
ČITAM , ČITAM, DA VODITELJICE NEĆE BITI KAO DO SADA - DA JE TO IZNENAĐENJE ! :) A DA NEĆE MOŽDA BITI NIVES , Bjondina?! :)  A NU IH- ŠTA JE NJEŽNO DRŽE :))))
ČLANAK OD PROŠLIH GODINA MI PUNO ČITATE :)

RADUJEM SE ŠTO ĆU UPOZNATI ČLANOVE KLAPE REBATAJICA O KOJIMA SAM UŽIVO PISALA HVATAJUĆI S RADIJA NA MERTOJAKU :))) ČLAN KLAPE NE SMIJE BITI MLAĐI OD 65 GODINA I PRIPADAJU "PICIGINAŠIMA S BAČVICA" !!!!

VEĆ ZNATE ZBOG ČEGA SE BAŠ TAJ DAN UVEO KAO SUSRET KLAPA- AKO NE ZNATE- MA ZBOG ONE VELIČANSTVENE POBJEDE - KAKO ĆU JOJ REĆ DA VARIN, HIT PJESME KOJOJ SAM PROREKLA VELIKU BUDUĆNOST I BILA JE NOMINIRANA ZA PORINA !!!  

- ČLANAK KOJI SAM PRVA DALA I RIJEČI PJESME- SPLITSKI FESTIVAL 2010. G. - POBJEDNICI KLAPA SV. FLORIJAN - VRIJEDNIH LJUDI DVD ŽRNOVNICA !!!  Evo nas lani 2014 :))) Drugi red: Moj u mraku, ja pa kćer :)))) IZVOR : FB KL. SV.FLORIJAN ;)ZBOG TOGA , ZBOG ZAHVALE VELIKOJ GOSPI , TAJ DAN UOČI VELIKOG BLAGDANA UVELI SU OVU SMOTRU KLAPA - PREDIVNA LOKACIJA - ANTIČIN MLIN !!! EVO KAKO JE TO IZGLEDALO- A KAKO JE BILO, MOŽETE PROČITATI ! BILO JE ŠTOSNO, TAKO ĆE I OVE GODINE BITI- IZVLAČENJEM IZ ZOBNICE, IZVUČENI SU ČLANOVI ZA DVIJE KLAPE I POBJEDNIK JE ONA KOJA JE DOBILA VEĆI PLJESAK PUBLIKE !!! MOŽETE SE NAJESTI DOBROG SOPARNIKA , POLJIČKE DELICIJE, ZAŠTIĆENE UNESCO-M , UŽIVATI U SVEMU - SAMO DA NE BUDE KIŠE ! IZVOLITE BAR - SLAJD - NE ZNAM GDJE SU MI SLIKE - A NEBI SVE STALE !

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/uoci-dana-velike-gospe-odrzana-zanimljiva-i-vrlo-sadrzajna-5-smotra-klapa-u-zrnovnici-uz-voditeljicu-lejdi-oreb-posebno-nadahnutoj-rajskim-lokalitetom--antonicin-mlin-dragulja-nasega-zavicaja/26763568.aspx


EVO IH OPET - ZAPAŽEN NASTUP NA SPLIT- FESTU - 2015 :)
Pozz svima- VIDIMO SEEEEEEEE I PIVAT ĆEMOOOO !!!! :)

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


JUBILARNA 300. SINJSKA ALKA,

NIJE PROŠLA BEZ MOJIH ZAPAŽANJA ! ;):)

PRATEĆI MEDIJE - MENI JE MISS 300. SINJSKE ALKE BILA ONA ! BRAVO, CURO , ŠINJORINA, ŠTA JESTE DA JESTE - BILI STE PREKRASNI !!! DI STE KUPILI TU BLUZU NA VELIKI BILI VOLAN ?! :) AHA , MOGLA BIH JA OD RIŠELJE LANCUNA IZ DOTE JEDNU TAKVU NAPRAVITI !!! INTIMELE SU SE IONAKO IZLIZALE VEĆ 34 GODINE, ALI LANCUNI NISU !! :) DOBRA IDEJA - E, RUČNI RAD :) ! ŠALJEM VAM VELIKI POZDRAV ! :)A DIČNI SLAVODOBIRNIK 300.-TE SINJSKE ALKE !!!!!A SRITNA MAMA SLAVODOBITNIKA 300. SINJSKE ALKE - BRAVO , GĐO. IVKOVIĆ !!! VELIKE ČESTITKE CILOJ VAŠOJ OBITELJI ŠALJE OMIŠKA GUSARICA - RODA MILE GOJSALIĆ, ONE JUNAKINJE KOJA JE UBILA SEBE I PAŠU I RASTIRALA TURKE !

- Pozdrav svima - Ruža crvena i vidimo se u Žrnov-Nici :) 

p.s. Dobila sam sm jutro novu sliku ! u !

nasljednica @ 10:24 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 9, 2015
/////////////////////////////////////////////////

NAJNOVIJE, 10. 8. - 18:39 H - GLEDAM VIJESTI - ZAR NAM STRANA STRUČNJAKINJA TREBA REĆI DA NAM VLAST TREBA NAGOVORITI ONU STRANU VLAST DA POPUSTE I DA PUSTE ONE TAMO ! ?- DA, TO SAM I MISLILA KAD SAM PISALA OVAJ POST - TO JE JEDINO RJEŠENJE ! SVE OSTALO IH MOŽE SAMO RAZBJESNITI .

Ne znam davati komentare,a da znam, ne bih se krila pod nekim nickovima


/////////////////////////////////

Draga Višnja, ispričavam ti se, članak odgađam zbog noćašnjeg sna ! Članak će biti odmah iza ovoga !

Sada idem s mališima na more ali  IMALA SAM NEODOLJIVU POTREBU STAVITI PJESMU O, GOSPE SINJSKA - KAO MOLITVU ZA NEDUŽNOG ČOVJEKA !

LJUTA SAM NA POLITIČARE U ZEMLJI I INOZEMSTVU ! NE RADI SE TO TAKO !

LJUTA SAM NA MEDIJE !

Digla sam se iz kreveta - na stolu dnevni list i na naslovnici slika mladog bračnog para - "moj san ".

"TO" SE OVIH DANA TOLIKO USADILO U MOJE MISLI, PRATIM NA TABLETU KAD GOD MOGU NA PAR SEKUNDI - TAJ RAZVOJ DOGAĐAJA I EVO -SANJALA SAM !

U glavi mi se vrte STIHOVI malo prilagođeni :

"JER I JA SAM ČEKATI ZNALA KAO NITKO NA SVIJETU "

- A TKO "ČEKAO NIJE"- ne mislim na razultate izbora - NEGO ČEKATI NA " ŽIVOT koji  je svim po prognozama bio pri samom kraju i ČUDO SE DOGODILO " - TAJ NE ZNA ŠTA JE TO !

A MOJ SAN - IPRIČAT ĆU VAM PO POVRATKU S PLAŽE - jer me čekaju mališi ..... žele na plažu, nestrpljivi su, ali ovo sam morala- OVU MOLITVU- AKO JE JOŠ ŽIV.....

- 14:30- NEĆE BLOGER DA MI UBACI SAN  I JEDNO JAVLJANJE IZ SINJA  I JEDNU LIJEPU SLIKU

POKUŠAVAM PONOVO UBACITI SAN : MOJ SAN - 14,50 H I DIO SE OSTVARIO - pri dnu :

Sanjala sam veličanstveno okićenu Crkvu Gospe Sinjske ( u Sinju ) s mnoštvom hodočasnika. Vidjela sam u Crkvi kako nose predivan, raskošan kip Gospe i slikavala je i ukoso i u čučnju i nagnuta , slike predivne. Toliko sjaja i neke posebne raskoši u tom kipu - blješti - savršen prizor.

Prolazim među mnoštvom i netko reče : Sad će ona to odmah na blog i fejs ! ( to mi često govore, a ja rečem: Na blog kad stignem, na fejs - ne )

Okrenem se i pogledam i iznenađeno rečem : O poštovanje g. Zdravko Mamić i Vi ste ovdje!:) NOVO-VIDJELA SAM GA, A I KAMERE HRT-a među tisuće ljudi na tv popodne na 300-oj ALCI ?!

G. Zdravko Mamić reče: Jeste li Vi još jedan Blentavina koja piše ! - ( na vrlo miran način, jer je čuo kako je netko rekao da "pišem" - u prolazu ).

Tad netko reče: Evo Slaven Bilić !-  Uzvratih : Neš ti face !- hm ?! NOVO: ČITAM POBIJEDILI NJEGOVI ARSENAL ?!

Iza njega ide Tonći Huljić , ja još pod dojmom riječi g. Mamića tražim odgovor od g. Huljića i rečem: Huljiću, molim Vas, recite g. Mamiću da pišem samo o lipin stvarima. Nikoga ne vrijeđam.

Huljić reče : Je, istina je, Gospođa piše samo o lipim stvarima.

U mnoštu sam vidjela puno mojih Omišana i jednu Omišanku , posebnu ženu, koja mi je uzor.

U prolazu s njom počnem pjevati Terezinu : Sviraj mi sviraaaaj pjesmee stareeee, još jednom želim ja da čujem njih - i ljudi gledaju , slušaju i počnu pjevušiti i oni.

Tereza, Dubrovnik pred očima - šta bi to trebalo biti ?!

ZNAČI , ONAJ ČOVJEK IZ SPORSTSKOG VRHA KOJI SE BEZBROJ PUTA OBRUŠIO NA MEDIJE U MOM SNU - hm ?!  ZAKLJUČAK: Njega ne opravdavam u većini slučajeva, ali ima istine da mediji i te kako napuhavaju stvar i itekako pišu da podižu čitanost ! NAJGORI je zaključak da prateći ovu tužnu "priču" pišu takve stvari da je to ne samo kaos , blago rečeno niti užas - najblaže rečeno- svima bih zabranila pisati na ovu temu ! Žalosno je da u ovoj "priči" i sudbini čovjeka i njegove obitelji oni ZARAĐUJU i od toga žive - da , žive, zarađuju, pa jedu KAO LEŠINARI !

Ne mogu se tako nehumano takmićiti tko će prije napisati koju vijest,  i ne smiju , pogotovo, da prenose neistine ili možda ih i izmišljaju. SVE TO I TE KAKO SVI MEDIJI PRATE , ALI PRATE SVI, SVI , I ZATO - JAKO SE BOJIM.

A NAŠI POLITIČARI , ne mislim da su se baš "pretrgli" oko ove tužne priče - oni feštaju, oni otvaraju, oni plješću, oni se smješkaju , oni se slikavaju . Ja to ne razumijem ?!

"Gdje je nestao "čovjek" - humanost - gdje je nestalo "obećanje", gdje su nestala sva obećanja - zar vjerujete da su podigli sve traktore i motike i grablje i češljaju po pijesku , ma dajte molim vas ?!

ZA JEDNO SPAŠAVANJE JEDNOG NEPOSLUŠNOG BICIKLISTE NA BIOKOVU JEDAN LET IZ SPLITA HELIĆEM DO BIOKOVA KOŠTA 500 EURA - MALO PROMISLITE ŠTA SAM OVIM HTJELA REĆI.- A EVO,MOGLI BI REĆI : POKUŠALI SMO SVE - kraj ne želim napisati - jer ..... GOSPE SINJSKA, BUDI MU SPAS !

******************************************************


A KAKO MOJ SAN RIJETKO GRIJEŠI - DOBILA SAM BAŠ DANAS MEIL U 13: 35 H I SLIKU IZ SINJA UOČI 300-te SINJSKE ALKE - S MOB !!! :

"U Sinju naletila na moju ujnu. Svi su se želili slikati s njima. Pozdrav iz Sinja, Dijana

Naime, prije četiri večeri, pjevale smo na plaži sve vrste pjesama , a među njima i GANGU na način na koji mi je Dijanina Ujna rekla da se pjeva. Naravno, Dijana je "bila glavna". Ujna je njena , ne moja i "nisu Bijele ruže, reče Dijana - nego BILE RUŽE - i evo, sjetile su me se ! Lijepo je kad me se ljudi sjete - malo mi za sreći triba .....o.p. Dijana je moja najnovija susjeda, članica klape Elektrodalmacija i kad smo kao svatovi  išli po Dijanu, dočekala nas je njena Ujna s unučicom u narodnoj nošnji ! O GANGI i sastavu BILE RUŽE i kako sma skoro išla s njima na 2. Tradicionalni ganga fest u Slivnu 2011. g. , bio je članak, koji mi jako puno otvarate ! Hvala vam !

SLIKA IZ ČLANKA- "BILE RUŽE" GANGA BEND - POSLUŽILE KAO PLAKAT !!!!

TA VRIJEDNA DIJANINA UJNA, BAKA JE KOJA SVIM SVOJIM UNUKAMA OD ROĐENJA SPREMA NOŠNJU I TAKO PRENOSI TRADICIJU NA SVOJE MALE NASLJEDNICE - VIŠE U ČLANKU , AKO VAS ZANIMA I AKO GA VI NISTE OTVARALI :

!!!!!!!


http://nasljednica.bloger.index.hr/post/kako-je-nasljednica-skro-zavrsila-na-ii-tradicionalnom-ganga-festu--slivno-2011--lipi-pozdrav-imotskoj-krajini-i-imocanima-po-cilome-svitu--ooooj--/13274763.aspx

Nasljednica - Ruža crvena ( hvala Popetovu šta je podigao sliku !)

NOVO : 10.8. - 1:25 h- Propustila sam večaras , a tako bi mi dobro došlo : Večer poezije uz Kseniju Prohasku na Kliškoj tvrđavi - joj -sad vidjela na Dalmacija news ?! Nikuda nisam išla zbog kolona ovih dana uvečer i tražila sam gdje bih konačno malo izašla i ne nađoh ovo tek sada . Članak na portalu je kratak - poezija J. Fiamnega . Poslala sam gđi. Kseniji meil , hoće li ova Večer opet biti negdje blizu. NOVO- 10.8.- 17:25 - MOJA EDITH PIAF I MARLENE DIETRICH javila mi se meilom !!!! Potom smo se čule telefonom. Prestava  prvakinje HNK Split Ksenija Prohaska naziva ''Oteto iz Tmine'' u kojoj govori stihove akademskog pjesnika Jakše Fiamenga te od nedavno Nacionalne prvakinje BIT ĆE KRAJEM KOLOVOZA U SOLINU, MANASTRINE ! JOŠ JEDAN DIO NAŠEG RAZGOVORA OSTAVLJAM ZA JEDAN OD SLJEDEĆIH ČLANAKA - bilo je gđi. Kseniji jako drago - Jabuka ne pada daleko od stabla ! Joj, samo da ne bude 28. 8. kada i 11. Večer klapa uz manodolinu i gitaru u Makarskoj, jer bih voljela poći na obe Večeri  - u Makarsku sam već davno pozvana ?!

NOVO: Predlažem gospodinu Strikomanu da napravi milenijsku fotografiju i to na četiri načina , ujutro , u podne , popodne i uvečer- slike : "ZMIJA- KOBRA 1, 2, 3, 4 " - BRZA CESTA OMIŠ-SPLIT-TROGIR !- AKO MU UOPĆE STANE U JEDNU SLIKU SVAKO OD TO DOBA DANA  !!!! UŽAS NA CESTI ! DA BISTE IŠLI VAŽNIM POSLOM U OMIŠ, MORATE IĆI 2 URE PRIJE- U 6 UJUTRO , A TAKO I ZA SPLIT- U 6 I KVARAT !!!

MOGU MU SE TE 4 SLIKE NAZVATI "POBJEŠNJELI MAX 1, 2, 3, 4 "

MOGU SE ZVATI I "KUM 1, 2, 3, 4"- JEL ZNATE ZAŠTO ?!


nasljednica @ 08:40 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 5, 2015


Dobro vam ovo prazničko jutro u kojem slavimo 20. Obljetnicu VRA Oluja !

Svi koji su gledali jučerašni Veličanstveni Mi mohod Ponosa i Slave i zajedništa sigurna sma da nisu ostali ravnodušni ! Besprijekorno organiziran od "Ideje" preko Snimatelja do SVIH Učesnika ostat će kao još jedan Veliki Dan u našoj novijoj povijesti !

Svi oni koji nisu gledali ovaj Mimohod mnogo su izgubili ! Gledati sve to uživo bilo je predivno , a kako li je tek bili svima onima koji su bili u Zagrebu, A KAKO LI JE TEK BILO ONIMA KOJI SU U MIMOHODU SUDJELOVALI !

!!!!!!! 

Moram se pohvaliti, među njima mi je bio Nećak , pripadnik Specijalne vojne policije !  Koliko nas je tako bilo ponosnih što su njihovi namiliji bili dio svečanog Mimohoda na Dan Oluje . Znam, nemoguće je bilo uočiti svoje drage , šta od uzbuđenja , šta od "mnoštva" i posebne koncentracije ! Nisam uspjela !!!!!

NOVO: 6. 8. 2015 - ubacujem ! JEEEEE ! "Uhvatila je Ponosna Teta svog Ponosnog Nećaka jučer popodne na SNIMCI SVEČANOG MIMOHODA NA HRT 4 ! - Hvala HRT-u , puno HVALA ! " Javila sam Sestri , Ponosnoj Mami i ona je snimila ovaj dio Mimohoda ! :)

VELIKI POZDRAV MOM NEĆAKU ŠALJE TATA ZOKS ! :) A koji je ?! :)

PONOS NAŠEG MALOG GUSARSKOG GRADIĆA OMIŠA - NEK SE ZNA !NOVO: Znala sam da je moj Nećak u Svečanom Mimohodu, ali sve je išlo tako brzo i jučer sam čekala KAD ĆE BITI NAJAVLJENA SPECIJALNA VOJNA POLICIJA U KOJOJ JE MOJ NEĆAK - na LCD TV 107 !!!  Približila je Teta aparat - i EVO GA - NA GORNJOJ SLICI !!!!

Napomena: Ovaj Momak na slici dolje "ni kriv ni dužan" postao je jedna od temau mom Omišu , jer su svi otvarali jučer i jutros moj blog !!! - Pa valjda ste moji znani i neznani Omišani i sestrini prijatelji trebali znati tko nosi kakve odore u Mimohodu ! Nastala je panika - ovaj Simbol naše Mladosti nije moj Nećak - joj, još u ovoj odori ! Joj, joj, joj !?
VIDITE LI RUŽU CRVENU I SVIJEĆU CRVENU ZA SVE NAŠE POGINULE

Moja djeca su bila rođena ( 9, 7 i 4 g. ) i nije mi bilo lako ujutro ići na posao , a tako i tati, ostavit ih male djedu i baki, a ispred kuće bi u 6 sati  izranjala podmornica  JNA , koju je u 17 sati , kad bi uronila , zamjenio Razarač JNA - i to baš direktno ispred naše kuće - jeza !

 

Mi ovdje, srećom, nismo osjetili pravi Domovinski rat , ono - direktno kao mnogi djelovi Lijepe Naše , ali ovi mjeseci, dugi mjeseci HLADNOG RATA, mjeseci straha, strepnje za našu dječicu ,  nikada neću zaboraviti, nikada  !!! Morali smo raditi, ja u Omišu , a tata u Škveru  onaj VELIKI VLAK ŠTA JE UŠAO OSLOBODITI KNIN , koji danas stoji u Parku Branitelja poginulih Škverskih radnika , među njima i jedan tata , koji je osim jesnog sina trebao za mjesec dana čuti da je dobio i drugog sina - MILE BREŠIĆ  IZ MALOG SELA HUM BLIZU   LIVNA, kršćeni kum naše duge male ! Tu vijest nikad nije primio - MIG JNA "skinuo " ga je kad je otišao na Bosansko-hercegovačko bojište braniti svoje. Koliko takvih tužnih sudbina ..... toliko smo ispačeni s toliko strana i na toliko načina - a onako se jučer predstaviti SVIJETU , BILO JE VELIČANSTVENO !

I NEKA CIJELI SVIJET ZNA DA JESMO MALI I NEKA NAS I DALJE TRAŽU NA ZEMALJSKOJ KUGLI I NEKA JOŠ UVIJEK GOSTI IZ SVIJETA KOJI NAM DOLAZE NA ZNAJU KOJI NAM JE GLAVNI GRAD - AL MI SMO SKROMNI, MALI  - ALI SRCEM I DUŠOM VELIKI I JAKI !


Moram se pohvaliti po tko zna koji put - na Dan pobjede - 5. kolovoza 1995. godine ONU VELIKU ZASTAVU KOJA JE ZAVIJORILA NA KNINSKOJ TVRĐAVI koju je objesio Branitelj koji će je i danas podići ( čula sam ga jutros na radio vijestima u 7 sati , HRTV 1 program, jako je uzbuđen ! ) osobno se za nju pobrinuo da  se napravi u Njemačkoj BRAT MOJE UJNE MIRE , poznat kao KENEDI ( Sovulj ) iz sela Kučića do Omiša. Znate, lijepo je to znati i napisati .


Ispod YT uratka - jučerašnje snimke nastupa klape Sv. Juraj u HTV-ovoj emisiji - 4. 8. 2015. ! - "Dobro jutro, Hrvatska" i malog šoua s HTV-om ispod pjesme "Stina pradidova" ,

https://youtu.be/9LhqLNBOtjs

ostavila sam komentar , ali dajem samo za danas , ovdje "kraj komentara"  :

Svim slušateljima ove pjesme Zemljo moja , poete Branka Slivara , pogotovo fanovima klape Sv. Juraj kao i članovima klape Sv. Juraj , Orkestru HRM-a , svim pripadnicima OS RH , svim braniteljskim udrugama , svim obiteljima živih i poginulih branitelja i braniteljica u Domovinskom ratu te svim njegovim preživjelim civilnim žrtvama kao i svim našim PRAVIM domoljubima u Lijepoj Našoj i u Svijetu , čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja - DAN skraćeno poznat i zvan "Dan VRA Oluja " !
Svima koji su dali svoje živote za ovu Divnu Zemlju - neka je laka hrvatska gruda !

Ne smijemo vas iznevjeriti, to je naša zadaća i stoga - ne damo ni pedalj naše zemlje Hrvatske !
Rodica Vlatka Sudića, prve žrtve akcije Maslenica , Nasljednica ( blogerica) - Ruža crvena iz Omiša


Mimohod Ponosa i Slave slikavala sam na način da sam uz televizor stavila jednu ružu crvenu i jednu svijeću crvenu da gori - a razlog - piše u jednom od komentara ispod "Stina pradidova" - yt iznad. Slikavala i suze su samo klizile - nema moga Vlatka ... ni mojim mladih Omišana .....

Okrenimo se budućnosti, ali prošlost ne možemo zaboraviti. Možemo oprostiti , ali ne možemo zaboraviti . Kršćani smo . Naša JNA tukla je po nama - prestrašno !

Jedna naša Mama otišla je na prevaru "5 minuta prije napada JNA" čak u Skopje po svog sina da ga izvuče iz kasarne. Bilo joj je strašno teško, uhvatili su ih. Rekla je da mu je to brat blizanac i tako ga vratila kući !

Svi mi imamo svoje neispričane priče , tužne, ali i radosne i nosimo ih s nama do prepričavanja našoj djeci i našim budućim naraštajima. Neponovilo se nikada više !

 

Strašno zamjeravam svima onima koji su sve to gledali PET GODINA , a nisu zaustavili taj napad JNA na naš goloruki narod i nikad mi neće biti jasno - zbog čega ?! Nikoga iz svjetskog političkog vrha pa i Evrope nisu dirnuli oni strašni prizori - one suze male Željke iz Vukovara , da bi rekli PODUZMIMO NEŠTO, TO MORAMO ZAUSTAVITI !

 

Budimo ponosni 365 dana, SVIH GODINA, ne samo danas - jer imamo zbog čega biti.
Ugodan vam Dan želim ! Gledajmo proslavu u Kninu pa Sv. misu i sve što slijedi !

Nama nakon nekoliko dugih dana dolaze mališi i ne znam koliko ću moću gledati TV , jer će tražiti da baka ide s njima na plažu - a već je sparno . Pokušat ću naći "zajednički kompromis " na relaciji BAKA - DJEČICA :) !


Pozdravlja vas Nasljednica  - Ruža crvena - roda Mile Gojsalić :)

nasljednica @ 06:17 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 1, 2015

************************************************************************************************

NOVO, 3. 8.! - POGLEDAJTE, UJUTRO, 4. 8. 2015. "DOBRO JUTRO. HRVATSKA" U 6,55 I 7,50 SATI ( ako niste, imate Emisija na zahtjev, jako zanimljivo !UŽIVO ! Morala sam ranije u moj Omiš zbog kolone i evo,

u "Đamije" mi upalili LCD TV 117 - 100 m od ćaćine kuće :)
***********************************************************************************************************

Dragi čitatelji, nisam stigla prije objaviti, a vi ste možda već i pročitali da je večeras u Sinju Hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije čudotvornoj Gospi Sinjskoj .

Prije Hodočašća bit će euharistijsko slavlje s početkom u 20 sati u dvorištu samostana Gospi Sinjskoj , koje će predvoditi mons. Juraj Jezerinac , vojni biskup.Trebali napisati da će euharistijsko slavlje uveličati moja najdraža klapa, klapa HRM-a Sv. Juraj . Znači, iza euharistijskog slavlja bit će procesija u kojoj će sudjelovati hrvatski branitelji, vojska i policija, s Gospinom Slikom do Gospina Grada.

****************************


MOJE SLIKE- ŽIVOT U VJEČNOSTI S KLISA

LEGENDA O MILI GOJSALIĆ - ja sam Gojsalićka :)

NOVO ! KLAPA SV. JURAJ SVOJIM JE FANOVIMA DANAS POSLALA MP3 VEZIJU NJIHOVE NAJNOVIJE OBRADE I IZVEDBE THOMPSONOVE PJESME, HITA , HITA SVIH NAŠIH STADIONA, KOJU SAM I U ZAGREBU ČULA NA MAKSIMIRU DA JE SVI PJEVAJU KOD OKRETIŠTA BORONGAJ , A KOJE ZAJEDNIŠTVO IZ TE PJESME I INAČE , NEĆE UNIŠTITI NI "SVEKRVE NI PUNICE" - PJESMU "LIJEPA LI SI " .

BUDUĆI SAM NARAVNO , POZITIVNO ŠOKIRANA TOM IZVEDBOM , MORAM ŠTA HITNIJE ZAMOLITI KOLEGU BLOGERA @POPETOVA DA JE "PODIGNE" NA YOU TUBE - DA ČUJETE KAKO ZVUČI "LIJEPA LI SI " U IZVEDBI KLAPE SV. JURAJ ! OVA MP3 VERZIJA MI JE POPRAVILA OVE TEŠKE DANE !!!!! HVALA KLAPI SV. JURAJ ŠTO ME SE SJETILA !


ČIM JE @POPETOV, AKO ME NETKO NE PREDUHITRI, STAVI NA YT KANAL - UZ DOPUŠTENJE NADLEŽNIH KOJE VEĆ IMAM - PJESMA ĆE BITI U MOM ETERU !Novo- 18:45 h : Hvala kolegi @Popetovu na yt !

https://youtu.be/yJwld3MiJEE


Poštovani slušatelji, do službene objave ove divne klapske obrade i izvedbe , dijelim s vama trenutke uživanja u slušanju mp3 verzije obrade Thompsonove hit-pjesme Lijepa li si, koju mi je klapa Sv. Juraj poslala danas, subota, 1. kolovoza 2015. godine . Nakon što sam je tri puta odslušala, bila mi je želja da kolegu blogera Popetova iz Visa zamolim da je stavi na svoj yt kanal, jer ja to ne znam, kako biste je što prije čuli.
Nadam se, čak sam i uvjerena , da će se klapska obrada ove divne pjesme "zajedništva" koja se objavljuje uoči 20. Obljetnice VRA Oluja , i vama svidjeti !


Za ovaj you tube izabrala sam jednu od slika klape Sv. Juraj u posebnim odorama koje je snimio g. Tom Dubravec, fotoreporter Slobodne Dalmacije tijekom njegovog boravka u njihovim radnim prostorima u Pomorskoj bazi u Splitu u nadi da se cijenjeni Fotoreporter neće ljutiti što nisam tražila njegovo dopuštenje. ( op.a. fotografije su objavljene na mom blogu u članku od 29. 4. 2015. , koje  mi je sa zadovoljstvom poslala klapa Sv. Juraj ).

 

Pozdravlja vas Nasljednica ( Ruža crvena ) iz kolijevke klapske pjesme, iz Omiša ( udata u Bajnicama :) te zahvaljuje najdražoj Klapi na novim muzičkim užicima , koje dijeli i s njihovim ponosnim "ocem" pok. mons. Josipom Šantićem koji ih s neba prati, čuva i sluša.

Pjesma sigurno čeka svoj spot , a tako i mi svi , jer ovakve ljepote nema nigdje na svijetu - zato ne damo ni pedalj Lijepe Naše Domovine za koju se krv prolijevala. Kome to još nije jasno , neće nikad ni biti ! Da je nisu obranili , ne bismo mi danas uživali ! Evo ovih dana , opet je moramo braniti - takav nam je "horoskop" ! Obranit ćemo svaki pedalj ! Dosta je više !


Hvala kolegi Popeovu iz Visa na montaži pisme Lijepa li si na yt kanalu !

***************************

S BRANITELJSKOG PORTALA PRENOSIM OVO ( kraća verzija) - užasnuta, jer moja djeca znaju tko je autor ove predivne pjesme !!- OP.A. VRLO ZANIMLJIV ČLANAK KOJI SAM JUČER PRONAŠLA !!- JA SAM "POJAČALA SLOVA I POTCRTALA"!!!

Pavković: Pitanje za milijun: tko je izvođač i autor pjesme „Mi smo garda Hrvatska"- eh, kako bih dobila taj milijun !

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske već mjesecima vježbaju za vojni mimohod za 4. 8. 2015. u Zagrebu . Mediji izvještavaju da čitave dane koračaju uz pjesmu „Mi smo garda Hrvatska".

Riječ je o pjesmi koja je postala zaštitni znak Hrvatske vojske, ali koja je tijekom Domovinskoga rata nekada se čula čak i više (da se malo našalimo) od rafala na bojišnicama. Bila je iznimni moralni oslonac hrvatskim braniteljima u vrijeme stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.  No, dok sve to znamo, malo tko zna-tko je autor i prvi izvođač ove već „narodne" pjesme? Kad bi to pitanje postavili u kvizu za „milijun kuna", vjerujte, malo bi bilo ljudi koji bi od prve na njega znali odgovoriti.....A oni koji znaju, pretežno glazbenici i glazbeni urednici – šute. Od jala i zlobe.

Dakle, autor i izvođač pjesme koju ćemo najviše slušati, poglavito u instrumentalnoj verziji (zašto ne i u pjevanoj) je nitko drugi nego - Mladen Kvesić ! Ono što je za Jugoslavene bila pjesma „Druže Tito, mi ti se kunemo" u izvedbi Zdravka Čolića (glazba. Đorđe Novković, stihovi: Mira Alečković) to je za Hrvate – „Mi smo garda Hrvatska"!

Međutim, svi spominju pjesmu, a nitko autora. Tako je i iz medija saznao da je njegova legendarna pjesma već sada pravi „hit" predstojećeg vojnog mimohoda u Zagrebu. Kantautor nam kaže da kad je to pročitao bilo mu je iznimno drago, ali i nije. Nazvao je, veli, Ministarstvo obrane i pitao: Je li bi barem mogao dobiti svečanu pozivnicu za vojni mimohod, gdje će vojnici, ali i drugi koračati uz njegovu pjesmu? Dakako, u prvo je vrijeme morao objašnjavati tko je i što je, da se ne zove „Krešić" nego „Kvesić", ali vrlo brzo su ga ipak obavijestili da će ga pozvati na mimohod. (Živi bili, pa vidjeli!)

Kvesić je svojedobno želio organizirati i solistički koncert u dvorani „Vatroslava Lisinskog" u Zagrebu... Dosad je snimio desetak albuma, a onaj prvi – „Mi smo garda Hrvatska" – ostat će u povijesti hrvatske glazbe – zauvijek.


VAŠA RUŽA CRVENA , djevojačko Gojsalić :)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


NAJNOVIJE: OD JUČER SVI GOVORE O "MALOJ" IZ RIJEKE ,

KOJA UZ KLAPU SV. JURAJ PJEVA HRVATSKU HIMNU I PJEVAT ĆE  JE NA POČETKU MIMOHODA UOČI PONOSNOG DANA LIJEPE NAŠE - 5. KOLOVOZA  2015 - KADA SLAVIMO 20. OBLJETNICU  "VRA OLUJA!" Sinoć sam odslušala snimku s probe od 58 sekundi , Klapa na snimci simpa u "dnevnoj bermuda- odjeći :)" , a Mala je predivna- Foto:Davor Erceg  !

DOBILA SAM SAM MEIL  OD KLAPE SV. JURAJ KOJA JE ODUŠEVLJENA MIOM !

POSLALI SU MI LINK ČLANKA I DA POSLUŠAM  KAKO ĆE TO 4. 8. 2015. G. BITI - HVALA KLAPI SV. JURAJ NA MEILU - JER SU MI DANI TURBO, A OVO SIGURNO NE BIH NAŠLA  !!!
Trinaestogodišnja Riječanka Mia Negovetić je s članovima Klape "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice u nedjelju na generalnoj probi za mimohod uvježbala izvedbu državne himne Lijepa naša.

VI STE OVO SIGURNO VIDJELI - AKO NISTE-IZVOLITE !!!

http://vijesti.hrt.hr/294112/na-mimohodu-ce-himnu-pjevati-13-godisnja-mia
nasljednica @ 14:21 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.