pisma
Nema zapisa.
Brojač posjeta
211151
Arhiva
« » kol 2014
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - kolovoz 2014
petak, kolovoz 29, 2014

////////////////////

NAJNOVIJE-  3. 9. - UPALITE RADIO SPLIT - SNIMKA  U 20:05 ! :)

NOVO: 3. 9. - BILA SAM U SPLITU OVIH DANA- USKORO ČLANAK - PRIJE 2o H- AKO STIGNEM - IMA PUNO SLIKA  ;) - PRIJE RADIO SPLITA U 20:05  ???? ;)

///////////////////////

NAPOMENA - 31. 8. - , - OVA ZAHTJEVNA PJESMA SVIRA OD KAD SAM DALA OVAJ ČLANAK - JER MI JE JAKOV JAVIO - DA ĆE OVU OD ĐANIJA MARŠANA "ADIO" PJEVATI KLAPA ADRIATICUM- IZVEDBA IM JE BILA VRHUNSKA- MATE JE SOLIRAO !! PUBLIKA U ČUDU - NEVJERICA, ZAR TAKO MLADI  I TAKO DOBRI ?! - BIT ĆE ČLANAK :) !!!

/////////////////////////////////////////

BAJ-NICA NEWS - NAJNOVIJE- 30.8., 00:30 : BILA SAM IPAK U MAKARSKOJ ! KAD SAM DOZNALA DA JE MOJA DRAGA PROF. ROZARIJA SAMODOL ( MIMICA)  IZ OMIŠA U ŽIRIJU VEĆ 10 GODINA , NIJE BILO DILEME - MOBITEL DOGOVOR JE PAO, IDEMO ! SVEUKUPNI JE POBJEDNIK KLAPA SUBRENUM I PJESMA "OVA NOĆ" KOJU SAM OPET KAO U SPALADIUM ARENI OTPJEVALA CIJELU NA NOGAMA :) ONI SU TO VIDJELI I MAHNULI SU MI !!! VIDJELA JE TO  I PUBLIKA ;) ALI NE I ŽIRI - I ONI SU POBIJEDILI !!

NARAVNO DA SAM S PROF. ROZARIJOM PRIČALA O KLAPAMA , ALI O SVAKOJ : ADRIATICUM , KAŠE, SUBRENUM I SOL - ŠTO ME UZ NJIH VEŽE - BEZ IKAKVOG UTJECAJA NA GLASANJE !!!

1. NAGRADA PUBLIKE - KL. BERULIA IZ BRELA, KOJU SAM IMALA ČAST PRVI PUT ČUTI- SUPER SU : SADKADA DOŠLA SI I RIBAR SAM STARI !!

3.  ŽIRIJA: KAMPANEL  : MOJA JUBE I BOKELJSKA NOĆ - I SOL: CESARICA I NEDOSTAJEŠ MI TI !  - 2.  KAŠE i SUBRENUM JOŠ PJESMU - LETI PJESMO, LETI  I BARULIA - TE SVEUKUPNI POBJEDNIK SUBRENUM  - A KAD SAM VIDJELA DA ĆE PJEVATI "OVU NOĆ"- UUUUUUU - nitko sretniji od mene :) !!! NA OVOM SE FESTIVALU GLASOVI BROJE PA AKO IMAJU ISTI BROJ GLASOVA - NAGRADE SE DIJELE !!

MOJI MILJENICI KLAPA ADRIATICUM POPRAČENA JE OVACIJAMA  USRED PJESAMA I NEVJERICOM DA IM JE PROSJEK GODINA 19 PA SAM MORALA LJUDIMA TUMAČITI- BILI SU GENIJALNI U IZVEDBAMA : RODIJA SE SIN KLAPE ŠIBENIK I OVA ĐANIJA MARŠANA JAKO ZAHTJEVNA "ADIO" -A  MATE JE JAKO DOBRO OVO IZVEO ! BRAVO , MATE ! SAMO SAM JAKOVU JAVILA DA SAM IPAK DOŠLA- DA IM NE GOVORI ! :)

MOJI DRUGI SIMPATIZERI KLAPA KAŠE - KAD SU POČELI PJEVAT : "JEDINA DOĐI"- DOŠLO MI JE DA VIKNEM: DOŠLAA SAAAAAM ! :) TE "BARBA TOMA" - NIKAD ČULA- AL SUPER , SUPER ! Nažalost, klapu SOL nisam upoznala- bio je veliki šušur iza ove Večeri !!!!

KAD BIH REKLA DA JE OVA NOĆ, PARDON, VEČER,  BILA NEZABORAVNA, MALO BIH REKLA. DO ČLANKA - ZNAČI-  SVEUKUPNI JE POBJEDNIK KLAPA IZ ŽUPE DUBROVAČKE SUBRENUM- A JEL SE SJEĆATE ONIH KOMENTARA ONOGA DUNDE IZ KLAPE- KOJI ME PITAO: JESAM LI JA ONA ŠTA JE BILA U 4. REDU NA NOGAMA U SPALADIUMU- EEEEEE, JAVIO MI SE DUNDO , ZAR STE SUMNJALI, I SVI SU ME POZDRAVILI - I VIRUJTE , JA NJIMA PJEVALA  "OVU NOĆ"- A ONI I KAŠE MENI "RUŽU CRVENU" - SVE ĆU VAM OPISATI -SVE !! - GENIJALNE KLAPE, KAŽU, NIKAD JAČA KONKURENCIJA, I SVE HITOVI DO HITOVA SKORO ! PUBLIKA JE PJEVALA - SVE SE SNIMALO- MAKARANI I SVI GOSTI- PREPUNO LJETNO KINO- CCA 550-600 STOLICA :) VELIKE POHVALE SVIMA KOJI SU ZASLUŽNI ZA OVU NOĆ :) VELIKI POZDRAV VODITELJICI TANJI- ZNA ME ?! :) -SVE OVO ZA SAMO 40 KUNA !! ČESTITKE SVIM KLAPAMA - SVE STE PJESME ODLIČNO IZVELI- TEŠKO NAM JE BILO GLASATI !!!! VELIKI POZDRAV PROF. BUBLI :) - TAKO NEPOSREDAN , PRIRODAN ČOVJEK !!! NADAM SE - ETO MENE I DOGODINE- BOŽE ZDRAVLJA !

HVALA MOM MUŽU ŠTA ME PUSTIO TAKO DALEKO :) POTPISAO JE DANAS NOVI UGOVOR SA ŠKVEROM !!! S VRATA MU JE JUČER SJAŠILA POREZNA !!!!  DOBILA SAM MU U OVOJ GODINI VELIKI SUDSKI SPOR !!! BRZO MU JE ROĐENDAN I ŽENIMO SINA ! :) OJLAAAAAAAAA :)))))

SNIMKA OVE SUPER-VEČERI NA RADIO SPLITU PO PLANU JE U SRIJEDU - 3. 9. - U 20:05 SATI :)

JUTRO- 30.9.- BILA SAM S TATOM DJEČJEG FESTIVALA "GLAS POLJICA" , GORANOM I S DIVNOM OBITELJI ANDREJA DORIĆA - JAKO SU ZADOVOLJNI PRIJEMOM KOD PUBLIKE I OVE GODINE I FESTIVALOM U CJELINI ( "VIDITE DA MOŽE BIT ŽIVO I BEZ MENE- REKLA SAM :) "  - SVE ĆE MOJ BIVŠI UREDNIK ;):) PORTALA DUGIRAT.COM - DATI  USKORO !!! JEDVA ČEKAM - A DVD ĆU DOBITI ! :) MOŽE SE KUPITI :) 

UGODNO IZNENAĐENJE !!! - MAHER-GITARIST  DARIO PLEVNIK POSLAO MI JE POKLON - NJEGOV CD "HRVATSKE VODE "- CROATIAN WATERS - INSTRUMENTAL ! HVALA VAM, DARIO ! 


///////////////////////// - OVO JE ČLANAK  OD 29.8. :) ////////////////////////

Uh, dragi moji, nije mi lako - nimalo ! Evo piturajem i nisam imala mira dok nešto nisam doznala .

PRVO : Znate da ne mogu bez pjesme i da na kraju svakog mog turbo dana, ako im a u blizini kakav Koncert koji bi mi bio zanimljiv, idem guštat- opustit se "radno" i uživat u pisanju članka poslije toga , kako bih vam sev prenijela- misleći na vas koji niste bili ondje gdje ja idem .

DRUGO: VEČERAS JE 13. DJEČJI FESTIVAL "GLAS POLJICA" KOJEM SE JAKO RADUJEM - SAMO 4 KM OD MOJE KUĆE !

TREĆE : S prošlog članka : Na ovaj su me Festival pozvale i klapa Kaše iz Dubrovnika - oni debitanti pobjednici FDK OMIŠ 2012 , ali i ove godine 1. Nagrada publike ( dobro ih znate iz mojih članaka : Laku noć, moja ZORO bajna , prognozirala im pobjedu na FDK 2012 . ITD :) i najmlađa klapa u Hrvata ADRIATICUM  iz Šibenika ( dobro ih znate iz mojih članaka s njihovih Božićnih koncerata nakon  čega sam postala njihova Počasna članica, ITD.  :) .

NISAM IMALA MIRA I NEMAM GA - IZVOLITE S PORTALA GRADA MAKARSKE :

Makarska će u petak biti meka za sve ljubitelje dobre klapske pjesme. U gradu pod Biokovom održava se jubilarni 10. Festival klapa uz mandoline i gitare na pozornici Ljetnog kina s početkom u 20.30 sati.

Ove godine nastupaju klape: Adriaticum iz Šibenika, Berulia iz Brela, Hrvace iz Hrvaca, Kamen iz Splita, Kampanel iz Zagreba, Kaše iz Dubrovnika, Kumpanji iz Blata na Korčuli, Nostalgija iz Zagreba, Sol iz Paga, Srdela iz Makarske, Subrenum iz Župe dubrovačke i klapa Vela Luka-Proizd iz Vele Luke.

Program će voditi Tanja Topić, a gošća večeri je Meri Cetinić.

Festival klapa uz mandoline i gitare održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i Splitsko- dalmatinske županije, a organizator je Grad Makarska i TZ grada Makarske. Pokrovitelj nagrade publike je Elektro Makarska.

Pretprodaja ulaznica po cijeni od 40 kn je u Fotomuzikalijama Joko i Turist birou i po 50 kn na dan Festivala na blagajni Ljetnog kina od 19,30 sati.

Kao i svake godine, sve je pravovremeno organizirano i pripremljeno, samo još da ne padne kiša, kaže Vedran Buble, alfa i omega Festivala klapa uz mandoline i gitare čijom se zaslugom do danas održao i postao nezamjenjivi dio Makarskog kulturnog ljeta. U povodu jubilarnog slavlja, tijekom ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta nastupile su nagrađene festivalske klape.

I u desetoj godini forma Festivala ostaje ista. Dvanaest klapa natječe se za standardna priznanja, najavljuje Vedran Buble, direktor Festivala klapa uz mandoline i gitare.

Janja Glučina   ( OP.A. HVALA VAM !  u tekstu sma ja podcrtala :))

Znate za klapu SUBRENUM IZ ŽUPE DUBROVAČKE i onu lijepu pjesmu OVA NOĆ ( ima moj YT :) i članak , nakon kojeg su me u komentaru pitali: JESAM LI JA ONA GOSPOĐA KOJA JE U 4. REDU BILA NA NOGAMA I PJEVALA "OVU NOĆ" - a samo tri dana  je bila premijera na CMC - u , o čemu sam prije Spaladium koncerta dala članak i riječi pjesme !:) Još se nismo upoznali :(

Znate i za klapu SOL iz Paga i one lijepe "TEŠTAMENT"- Split-fest 2010. - ALAAA - kako su slavili iza 1. mj. kl. Sv. Florijan i one Škverske , a zatim Split- fest 2012. i jako dobre pjesme  "BOLANCA" - sve sam vam to objavila-a nismo se još upoznali :(

VEČERAS IMAM PRILIKU DA IH SVE POZDRAVIM - ALI- DJEČJI FESTIVAL REDOVNO POPRATIM  I KOD NAS VAŽI ONA - "A ŠTA ĆE SVIT REČ " - ILI " DI JE VRAG NOSI, ODAKLE JE SAD DOŠLA "  - mala sredina  , PUNO KUĆA, veliki balkoni, kuća na cesti uz more i sve vide - ali i čitaju ! ;) ali i gledaju ;)

ZBOG TIH TRADICIONALNIH MALOMJEŠTANSKIH  "PREPREKA" - I ZBOG DJEČJEG FESTIVALA - NE ZNAM GDJE ĆU VEČERAS. TUŽNA SAM -  NA PO MI SRCE ŽIVI :(

ONO ŠTO NAKON PROČITANOG NA PORTALU MOGU REĆI-OVO ĆE STVARNO BITI LJETNO-KLAPSKI VRH VRHOVA. BRAVO ZA SVE KOJI SU ZASLUŽNI DA JE I OVAJ FESTIVAL DOŽIVIO SVOJ JUBILEJ ! ČESTITAM !

A TKO JE ONO GOVORIO KONTRA INSTRUMENTALIZACIJE KLAPSKE PISME I KLAPA  ! ;)


ŠTA IMA NOVA S MOJIM MEZIMCIMA : KLAPA ADRIATICUM IMA NOVOG ČLANA LUKU , GITARISTU, A IZ KLAPE JE IZAŠAO I VRATIO SE U KLAPU MORE, IGOR,  ( o kojoj sam pisala i dala slike, a koju vodi IVAN iz klape Adriaticum - hm- sukob interesa ;) , znači , ONAJ ŠTO IM JE KVARIO PROSJEK ;) :) DAKLE, NEMAJU VIŠE  POSJEK 20,9 GODINA NEGO 19 GODINA I NITI JEDAN ODNEDAVNO NIJE MALOLJETAN  ;) :) - Važno je napomenuti- ovo je NAJMLAĐOJ KLAPI U HRVATA PRVI FESTIVAL, PRVI NATJECATELJSKI NASTUP ! NARAVNO, KAO NJIHOVA POČASNA ČLANICA S ISKUSTVOM KLAPA, DALA SAM IM NAPUTKE -  UGLAVNOM, IMAJU MOJU VELIKU PODRŠKU ! ONI JESU MLADI - BILE SU I KAŠE NA FDK OMIŠ 2012- DEBITANTI I- POBIJEDILI - NIKAD SE NE ZNA !!!  REKLI SU MI KOJE ĆE PJESME PJEVATI- ALI NE BI BILO FER , DA VAM TO OTKRIJEM  ( op.a. nisam našla popis pjesama ?! )

Dragi moji čitatelji, znate da kad su klape u pitanju nikad nemam mira - MORALA SAM ZVATI RADIO SPLIT- KONCERT ĆE BITI OPET SNIMAN , G. EDO GRACIN JE VEĆ U MAKARSKOJ - SNIMAK ĆE BITI U JEDNU SRIJEDU U 20, 05 SATI ( DOZNAT ĆU KOJU , VJEROVATNO IDUĆU PA ĆU VAM JAVIT :) !

BLAGO SE LJUBITELJIMA KLAPA KOJI ĆE BITI VEČERAS U MAKARSKOJ !

NASLJEDNICA -  RUŽA CRVENA


nasljednica @ 12:58 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 26, 2014
//////////////////////////////////////////////

NOVO: - 28. 8. - 11, 45  -  "O JADNA TI SAM" ! - EVO MI STIGAO MEIL I SMS I ČAK I PLAKAT !!!  - "AKO IMAM VREMENA,  POZIVAJU ME, SUTRA , 29.8. - NA 10. VEČER KLAPA UZ GITARU I MANDOLINU U MAKARSKOJ - MOJE DRAGE KLAPE ADRIATICUM IZ ŠIBENIKA , KOJOJ SAM POČASNA ČLANICA, I KLAPA KAŠE -ČIJA SAM "ZORA BAJNA";)!!! HVALA VAM !!!!!-  VIDIM S PLAKATA- DOLAZE I MENI OBOŽAVANE SUBRENUM, DU - "Ova noć" -  I  SA  PAGA KLAPA SOL , DA ZAPIVAMO "Bolancu" !  JOJ - KAKO ONI MISLE NA MENE - SAD SU ME OVIM SAMO RASTUŽILI: Ko-me ću da-ti tuuuu noć, kada bi volila i taaa-mo poć ?! :( "- A IMAM NA ČEKANJU "IZNENAĐENJE "KOJE NISAM JOŠ OBJAVILA   :(  - DI ĆU SUTRA UVEČER ?! :( ! PO DANU SAM U VELIKOJ GUŽVI , SLATKIM PRIPREMAMA :)))

//////////////////////////////////////////////

"Netko" se ipak brine da mi popravi raspoloženje i stigle mi DVIJE vijesti !

NAPOMENA: SLIKE SU IZA FESTIVALA "GLAS POLJICA" 2013. G. :)


>>>>>>>>>>>>>>PRVA VIJEST : TATA ANDREJA DORIĆA, ZORISLAV, IZ VARAŽDINA MI JAVLJA DA JE NJIHOV ANDREJ ODUŠEVIO KONCERTOM NA ŠPANCIRFESTU !! SMS GLASI : Evo otpjevao Andrej, s vođenjem konferanse, 18 pjesama, sat i 20 min- Koncert na Špancirfestu !  Od 19 do 20,30 h ! Ful doza, a poslije još uživo na Varaždinskoj TV , intervju ! Ponosni smo na njega ! Možete otvoriti današnji Glas Slavonije , ima pola stranice  o Andreju ! Unatoč kiši Varaždin živi!! Pozdrav,  Dorići ! Vidimo se u Dugom Ratu !!

O ANDREJU DORIĆU I NJEGOVIM RODITELJIMA DALA SAM SVAKE GODINE ČLANKE S NAŠEG DJEČJEG FESTIVALA "GLAS POLJICA"- KOJI STALNO ČITATE :) PRESRETAN TATA ZORISLAV JAVLJA DA POGLEDAM "PORTAL GLAS SLAVONIJE" DA VIDIM ŠTO O ANDREJU PIŠU I DA JE BIO GOST NA VŽ- TV - I EVO GA - NEKA BUDE I KOD MENE - RADUJEM SE ZAJEDNO S ANDREJEM I NJEGOVIMA - JES ! HVALA NOVINARKI !

"ŠPANCIRFEST 2014.

Mladi Osječanin Andrej Dorić oduševio publiku u dvorištu Muzeja anđela

Bez imalo treme, unatoč tome što je nastupao ondje prvi put, 15-godišnji Osječanin Andrej Dorić održao je jednosatni koncert tijekom Špancirfesta u Varaždinu, u dvorišnom prostoru Muzeja anđela.

Andrej je jedan od četvero mladih umjetnika koji su imali priliku nastupati na ovom festivalu koji je popularnošću odavno prešao granice Hrvatske pa je njegov nastup to više bio značajan. Ipak, ovo je njegov 101. nastup koji je odradio više nego profesionalno.

- Osjećao sam se odlično i nije mi smetala ni kiša koja je uporno padala tijekom koncerta. Zaštitio sam se kišobranom i nije mi palo na pamet stati, jer mogu reći da su doista svi uživali. Ja najviše - rekao je Andrej, čiji je nastup iz prvih redova pratio još jedan osječki umjetnik, Nikola Faller, koji je ondje prezentirao svoje umijeće rada sa slamom.

Andrej, koji je nastupio na festivalu zahvaljujući ponajprije odabiru organizatora, ali i Osječanke Jasenke Tot, koja godinama prati njegove nastupe, ondje je otpjevao pjesme s dva izišla CD-a, a jedan je u pripremi. Orilo se tako Varaždinom "Osijek, grad na Dravi", "Moja cura iz Mostara", "Šokački roker", ali i Osječanima poznat "Petar Pan". Nije isključeno da će ovaj učenik drugog razreda Treće gimnazije nastupiti i dogodine na Špancirfestu, a kako doznajemo, organizatori su željeli i da ponovi nastup u nedjelju. Iako je i sam to želio, morao se vratiti u Osijek, jer se priprema za nastup na festivalu u Dugom Ratu, kamo putuje već sljedećega vikenda. ( OP.A. OVO SAM JA PODCRTALA !!:)

Marija MIHELIĆ  ( PORTAL "GLAS SLAVONIJE"- Živili ! ) KARLA FORJAN U CRVENO NA VOLANE  I ANDREJ - DUGI RAT 8/2013 :)
ZA LJUBITELJE NAŠEG DIVNOG DJEČJEG FESTIVALA - je dječji, ali nisu dječje pjesme - U PETAK - 29.8. 2014. - Dugi Rat, Poljički trg, 20:00 sati
13. dječji festival "Glas Poljica" u organizaciji Udruge "Vjernost"- FESTIVAL KOJI SVAKE GODINE NADMAŠUJE ONAJ PRETHODNI NA PREPUNOM TRGU - dokaz - kod mene :) !!!
NOVOSTI OVE GODINE !!! : A MORAM IH DOZNATI- EXKLUZIVNO: OSIM ANDREJA DORIĆA I KARLE FORJAN - NAŠE MALE , SLATKE "ČARDAŠ MAME" ,AUTORSKA PJESMA KOJOM NAS JE PROŠLE GODINE OSVOJILA :) ! EVO SAM JE U ŽURBI SADA PRONAŠLAAAA- OJLAAAAA - MALO JE BILA PREHLAĐENA  !:) A GLE TKO JE BIO VODITELJ !  ANDREJ ! BRAVO !!!

http://youtu.be/R-A1SzbJVl8


DOLAZI NAM JOŠ JEDNA GOŠĆA , MIA REBA S PJESMOM NA ENGLESKOM JEZIKU, VRLO ZANIMLJIVU, ZA KOJU, KAKO SAM UVIJEK TURBO, MISLIM, DA JE RIJEČI BAŠ NA ENGLESKOM I GLAZBU I ARANŽMAN NAPISAO UPRAVO DARIO PLEVNIK - O KOJEM SLIJEDI DRUGA SUPER-VIJEST !

VAŽNO : Imala sam namjeru dati 3. ili 4. dio članka mojih dojmova s ovog divnog našeg festivala "Glas Poljica" - 2013. - rezerviran samo za KARLU . Mi ćemo se vidjeti, Karli ću se ispričati - ali neka zna da je teta Zorana nije zaboravila . To je djevojčica takvog glasa i temperamenta kao da sam je ja rodila ! :) a još pjesma "ČARDAŠ MAMA" :) !!!

 

/////// A  JESMO LI KO MAMA I KĆER- STAVILA JE MOJU REČINU :))) ///////

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

>>>>>>>>>>>>>>>>> DRUGA VIJEST  : MAHER-GITARISTA DARIO PLEVNIK IZ OSIJEKA ODRŽAT ĆE SVOJ INSTRUMENTALNI KONCERT S GITAROM U DUGOM RATU NA PLAŽI DO KAFIĆA "RIVICA" U ČETVRTAK , 28. 8. - IZA UTAKMICE "HAJDUKA" - OKO 22 SATA , ULAZ I SLUŠANJE JE BESPLATNO - ŠIROKO JE MJESTO I MORE , JOŠ I SUPER ZA NOĆNO KUPANJE  - 26-27 TEMP ! ;) :)
Da li se sjećate Daria  i što sam vam o njemu pisala VEZANO ZA DJEČJI FESTIVAL "GLAS POLJICA" , ZATIM SAMO O NJEMU - PROŠLE NAM JE GODINE BIO POSEBAN GOST I PJEVAO NAM JE ONE DVIJE DIVNE PJESME "DOMOVINA" S ETNO FEST-A U NEUMU I "DOMOVINO, NAJMILIJE MOJE"  !:)   Muzičar, vrhunski gitarista, preporučila sam ga prof. Neni Munitiću za Omiš Guitar Fest 2015. , jer smo ove godine zakasnili- OGF 2014. je bio prepun gostiju od jutra do zore !!!. Čovjek koji piše muziku i aranžman za sebe , ali i za nadarenu dječicu, koji su redovni gosti našeg Dječjeg festivala GLAS POLJICA - i taj mi članak često čitate - hvala vam ! NOVO- Prof. NENO MUNITIĆ POTVRDIO DOLAZAK NA KONCERT IZA HAJDUKA !!!! - JES ! :)
DA ĆE OVO BITI VRHUNSKI DOŽIVLJAJ NEMOJTE UOPĆE SUMNJATI, JER SAM DOBILA PRIJE 2 MJESECA NJEGOV SAT I PO VREMENA DUGAČAK INSTRUMENTAL I OSTALA ZADIVLJENA SLUŠAJUĆI GA - DOK SAM BILA BOLESNA.

DOĐITE I UVJERITE SE- MOŽETE I ODMAH - ILI KAD UHVATITE VREMENA - POSLUŠAJTE KRATKE ISJEČKE KONCERTA U TRAJANJU 17 MINUTA :>>>>>>>>   http://soundcloud.com/darija/dario-plevnik-koncert

Koncert u cijelosti traje sat i po, AKO NE BUDETE TRAŽLI BIS !!!.

TKO ŽELI DOZNATI VIŠE - TKO JE DARIO , EVO DIO ONOGA ŠTO STE  KOD MENE MOGLI PROČITATI : Dario Plevnik rođen je u Osijeku 1969. godine. Svu svoju glazbu sklada, piše tekstove, aranžman i produkciju. Do sada je objavio sedam CD-a. S Nnjegovog trećeg, instrumentalnog CD-a "SNOVI", iz 2000. godine, engleska diskografska kuća Chrisanne, instrumentalnu skladbu "DARIJA" ( OP.A. TO JE IME NJEGOVE ŽENICE :) uvrstila je na kompilaciju Chrisanne collection IV i to uz jaka svjetska imena kao što su Henry Mancini (dobitnik Oskara), Nat King Cole, Pedro Garcia i ostali.

Prvi je u svijetu, 1999. godine, spojio tamburicu i električnu gitaru u instrumentalu "Slavonski konji", s kojom je uspješno predstavio Hrvatsku na europskom, Etno Festivalu u Austriji i Mađarskoj (Sopron i Eisenstadt 2002.).

U posljednjih sedam godina Dario svira klasičnu gitaru i sklada klasične instrumentale za gitaru i orkestar.

DOBITNIK JE VELIKOG PRIZNANJA : Progašen je Umjetnikom Godine 2011. http://www.damngoodtunes.com/Artist_of_Year.html

A MORATE NAM DOĆI I UŽIVATI ! POZOVITE GA I U VAŠE MISTO !:)

VAŠA NASLJEDNICA - RC - svestrana- menadžer(N)ica

nasljednica @ 14:55 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 25, 2014

SVE JE DOBRO, DRAGI MOJI,  KAD SE DOBRO ZAVRŠI - UH !

NEĆU NITI DA POMISLIM NA POSLJEDICE- VOZAČ SAM 27 GODINA.

DOLAZIM POMALO K SEBI. POSLALA SAM ČLANAK I SLIKE NA 24SATA.

ZAŠTITNA OGRADA - PROBIVENA ?!  KAKVA NAM JE TA VRSTA SIGURNOSTI NA AUTO CESTAMA ?! OD KOJEG SU TO METERIJALA ?! OD  KARTONA , TANKOG LIMA ILI JOŠ JEDNA UŠTEDA MATERIJALANA NAŠIM CESTAMA , A NOVAC OD TZV. SKUPE OGRADE - GDJE JE ?! -  MOŽDA JE OVO I BILA SKUPA ZAŠTITNA OGRADA ?!  VIDJET ĆETE USKORO SLIKE PA PROCIJENITE SAMI  !

OGORČENA SAM , OGORČENA  - ALI I SRETNA, DOK MI NE DOĐE UGLAVU !

Prema hitnoj dojavi moje uže obitelji koji su išli jutros za Dubrovnik, da se ne brinem ako čujem na radiju strašnu nesreću sa sretnim završetkom po ljudskim sudbinama, negdje oko 12, 30 sati, ogromni kamion je iz sada neutvrđenih razloga, probio duplu zaštitnu ogradu iz smjera Ploča prema Zagvozdu na auto cesti PLOČE- ZAGREB te prešao na drugu stranu auto ceste. Srećom , moji su iz osobnog automobila na vrijeme spazili kamion KOJI IDE PREMA NJIMA te pravovremeno reagirali. Kamion im je sasvim pripriječio put ! Kažu bilo je prestrašno ! Srećom, nitko nije ozlijeđen , jer su ga na vrijeme spazili u svojoj prilagođenoj vožnji i oprezu, jer su moji mališi u autu i zbog toga što tu, na toj dionici,  nerijetko prođu i divlje životinje ?!!MIRNO SU MI I TAKTIČNO JAVILI I PREPRIČALI OVAJ NESVAKIDAŠNJI , HIČKOKOV DOGAĐAJ. PITALA SAM IH SMIRENO, JER I JA MORAM PAZITI NA NJIH - JEL IMAJU PIĆE SA SOBOM I HRANU, JER SE NEMAJU GDJE OKRENUTI . - DA, IMAJU SVE, JER OVO IM NIJE PRVI PUT DA IDU S TATOM NA TEREN . OVOGA PUTA TJEDAN DANA PRIJE VRTIĆA. ČAK SU I MENE POZVALI S NJIMA. REKLA SAM IM : NE , HVALA . ZAŠTO , MAMA ?! ZATO JER GDJE NE TREBAM PO OVOJ GUŽVI IĆI - NE IDEM. - MAMA, SVE JE TO SUDBINA - REČE MI. - DA, ZNA TO MAMA, PUNO SAM SLIČNIH SUDBINA  PROŠLA.

Nakon 20 minuta stvorila se već kolona, no, brzom intervencijom vatrogasaca zaštitna je ograda uklonjena te su moji , srećom, kao mnogi automobili pušteni dalje u vožnju. ODVALJENA OGRADA JE BILA NA NJIHOVOM TRAKU CESTE - PRESTRAŠNO. Na nekom radiju je zatim u mom prebiranju - ima li kakva vijest o tome, bila uskoro vijest o toj saobraćajnoj nezgodi na engleskom (uhvatila sam),  a poslije je oko 12, 47 sati javljeno da je zatvoren put Zagvozd - Ploče do daljnjega te se mole svi da nađu drugo rješenje ili da ne kreću tim putem. Moji su slikali tri slike tog zastrašujućeg prizora sa sretnim završetkom.

VIDITE - SLIKE SU NASTALE KAD SU KOLONU PUSTILI, JER DO TADA MI KĆERKI NIJE PALO NAPAMET DA SLIKA STRAVIČAN PRIZOR - U ŠOKU I POD DOJMOM DA SU SRETNO PROŠLI OVU SUDBINU.NAZVALA SAM IZA "RADIO-VIJESTI" MOJE I REKLA DA JE TAJ DIO AUTO CESTE ZATVOREN I ŠTA SE DOGAĐA ?! SREĆOM, NAKON DOLASKA VATROGASACA, NJIH JE PUSTILO DALJE PREMA PLOČAMA I TAD SU BILI KRAJ OPUZENA, ROGOTINA I SJETIH SE MOJIH NERETVANKI , BLOGERICA - MALO DA SEBI OLAKŠAM .


SLIKALA JE MOJA KĆERKA IZ AUTA U KOLONI BILI SU PRVI ILI DRUGI . SLIKANO JE SA ZADNJEG SJEDIŠTA, GDJE JE KĆERKA PREŠLA UZ MALIŠE. KAD IH JA VOZIM , ODAH MI KAŽU : BAKA, NISI NAS VEZALA ( kad su bili manji ) . SAD SU VEĆI I ZNAJU - PRVO ŠTO TREBAJU URADITI JE - VEZATI SE I TO ČINE SAMI I MENE NAUČILI : BAKA, ODMAH STAVI POJAS , ODMAH ! - EVO, DUŠO ! ALI KAMION NA DRUGU STRANU ?!Pazite u prometu, morate voziti i za sebe i za druge !

///////////////////////////////////////

VEČERAS JE GOŠĆA TV JADRAN NAŠA DRAGA ANNA KORDIĆ U EMISIJI "PISME ZA DUŠU" O KOJOJ SAM DALA NIZ ČLANAKA. SAD SAM MALO ZAMANTANA PA VAS MOLIM, AKO VAS ZANIMA, A VIDIM, ČESTO ČITATE, POGLEDAJTE ŠTO SAM O ANNI PISALA. ANNINU INTERPRETACIJU "NA TERACI" MIŠE KOVAČA POSLAO MI JE POPETOV, KOJEG SAM POZNAVALA ONDA SAMO VIRTUALNO. ANNA JE VIŠKA NEVJESTA , UDATA ZA MATKA KORDIĆA U VISU. ŽIVE U PRAGU, OBOŽAVA DALMATINSKE DOBRE STARE PJESME ( MIŠU, ZEČIĆA, IVČIĆA, GRDOVIĆA, MAJU BLAGDAN , A KAKO TEK PJEVA DALMATINO POVIŠĆU PRITRUJENA - DA, IMATE NA YT - MENI JE ZA NOVU PRIGODINU LANI POSLALA MEIL YT- RUŽU CRVENU ) . AKO SE SJEĆATE, DOVELA SAM JE BILA PRIJE 3 G. EDI GRACINU NA RADIO SPLITU, OBAVLJEN JE S ANNOM ZANIMLJIV INTERVJU,  I UVEČER NA TV JADRAN  U EMISIJI "PISME ZA DUŠU". TAD SAM SE BILA POTPISALA S- MENAĐER-(N)ICA. IZVINITE,NE MOGU SE BAŠ SKONCENTRIRATI- a  trebala sam dati jedan veseli post.

EVO, DOK PIŠEM POKUŠAVAM NE MISLITI NA OVO OD PRIJE DVI URE . A JUČER I OVIH DANA SMO SE MOJI MALIŠI I JA ISKUPALI, ISMIJALI, "IZGRUPRIRALI" ( IZGLUPIRALI) NA PLAŽI.PLANIRALA SAM POPODNE NA TV JADRAN ODNIJETI ROŽATU ( U EMISIJU NE SMIJEM - TO VAM NE TREBAM PONAVLJATI )  ALI NE MOGU POSLIJE OVOGA. S ANNOM I MATKOM  NAĆI ĆU SE SUTRA TU BLIZU MENE, GDJE NJEN MATKO IMA RODBINU , MOŽDA I ZAPJEVATI - NE ZNAM - POD STRESOM SAM .

NOVO: 18,30-  ZVALI SU ME IZ  24SATA U 17,30 H, DA PROVJERE TKO SAM ( dala sam moj br. mob ) MOJU PRIČU KOJU SAM IM UZ DOPUŠTENJE MOJIH POSLALA - UZ SREĆU DA SU OSTALI ŽIVI I - KAKVE SU NAM TO TZV. ZAŠTITNE OGRADE NA AUTO CESTAMA, KOLIKO SU VOZAČI I SUVOZAČI NA NJIMA SIGURNI  ?!


POZDRAV - DOLAZI MI U GLAVU POMALO FILM S CESTE :(

NOVO - 23, 10- HVALA  TV JADRAN ! NAKON CIJELOG DANA , TUŽNOG DANA U KOJEM IZ SOBE NISAM IZAŠLA- ČEKALA SAM ANNU , KAD UGODNO IZNENAĐENJE - NAŠA MLADA SUPER GRUPA IZ OMIŠA VOX BOX O KOJIMA SAM DALA SAMO "CRTICE" O NJIHOVIM NASTUPIMA U BORIĆIMA, NA HUMANITARNOM KONCERTU U OMIŠU ZA ZAKLADU ANA RUKAVINA ITD. DO PRIJE 2 ČLANKA KAD SAM IH ZATEKLA U DUĆAMA U NIKOLINOG UJCA IVANA U CAFFE-U U DUĆE-VAVLJE, GDJE SU POKAZALI TAKO RAZNOLIK REPERTUAR- BAŠ SU MI BILI "LIJEK ZA DUŠU" VEČERAS  ! HVALA VAM, LIPI MOJI ! HVALA ANNI ! DRAGO MI JE DA SAM TE VIDJELA NA TV, A SUTRA "UŽIVO", AKO BUDEM BOLJE.

KONTAKT  - 098 447  235 - VOX BOX-A IZ OMIŠA KOJI SU VAS VEČERAS SAMO PROVELI KROZ NJIHOV ŠIROLIKI SPEKTAR PJESAMA , TAKO SVESTRANI I GLASOVIMA I RITMOM KOJI IM JE U TIJELU I KADA NIKOLA RASTURA JAPANSKOM  TRUBOM ( ON JE ČLAN KLAPE OMIŠ, VATERPOLISTA , ČLAN GRADSKE GLAZBE, SVIRA - MA NEMA ŠTA NE SVIRA- AL KAD S TRUBOM RASTURA I CIGANSKE - ROMSKE - AJMEEEEEE  DIVOTE !!!-  POZOVITE IH NA FEŠTE- NEĆETE ZAŽALITI !  


nasljednica @ 14:06 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 19, 2014
///////////////////////////////////////////

AJME NOVO- 28.8. UPRAVO NAŠLA : http://youtu.be/g4CGtm2mKQA

///////////////////////////////

Kada idete s koncerta s osmjehom na licu, dragi čitatelji, onako zagonetno-zadovoljim osmjehom, kada vam pri tome oči još i suze, a ne znate da li je Split lijevo ili desno po silasku vožnjom s Tvrđave i za to ne marite ( ima goriva :) i kad vas vodi do Splita ljubazna Gospođa s Koncerta, i kada vas do kuće uz još onaj osmjeh i još suzne oči stišće oko grudi ili srca- za sve je "kriv" taj opaki portugalski , "lisabonski" fado - amen.

Odmah pišem da izbacim iz sebe sve nagomilane emocije ovog Koncerta , jer osjećam takvu radost pomiješanu s tim teretom oko srca, da ću puknuti ako pisanje ostavim za sutra. Pitam se , mislit ćete - ova je prolupala - i ne tiče me se što ćete misliti, ali vrlo dobro me znate skoro pet godina, i znate da su moji članci s dušom i iz duše. Takav će biti i ovaj - odgušta !

 
 

Uvodno- br. 1. : Bila sam tužna zbog onog požara kada smo morali nazad na putu za Kaštela na ovaj Koncert zbog kolone na Sirobuji, što smo čuli na radiju. Pročitala sam poslije članak i vidjela slike Konceta i napisala u komentaru- "ako bude negdje ovaj koncert u krugu 10-15 km od Splita i Omiša, molim da nas obavijeste. I jesu  na moju veliku radost - Kliška tvrđava 19.8. 2014.! Odmah, da ne zaboravim - hvala Portalu Grada Kaštela !!! Na traženje mojih prijateljica, Žane iz Omiša , Snježane iz Solina i ostalih, evo odgovor : ovo je bio zadnji koncert Ive Perkušića za ovo ljeto - pitala sam ! - Odmah sam se javila mladom umjetniku, zaljubljeniku u fado i rekla da sam dala onaj komentar, jer zbog požara nisam mogla do Kaštela, a on reče s osmjehom , pruživši mi ruku : Da, sjećam se, vidio sam ga,  a  Vi ste to napisali !? :)

Uvodno br. 2. : Nedavno sam odgledala divan film o Amáliji Rodrigues , najpoznatijoj portugalskoj fado pjevačici, najvećoj promotorici ovog glazbenog stila u svijetu, zbog čega su je prozvali Rainha do Fado (Kraljica fada).


Krenuli smo na vrijeme zbog one brze ceste i došli pola sata prije i uživali kao 2013. g. na lokalitetu kad sam dala članak o Bitki za Klis , gledali i slikavali panoramu Splita i podno Klisa - i opušteno u 2. redu, 1. sjedalo guštala u namještanju mikrofona pod budnim okom Marina Miše Limića ( op.a. znate ga , iz grupe "Stijene") i svemu što je neobično kada publiku puste da ulaze bez strogih kontrola. Mirno, opušteno i još - besplatno.

Za mene nije bilo bitno hoće li biti deset , stodeset, ili stotine ljudi , nikad to ne gledam. Došla sam s velikom željom da osjetim taj "prokleti" portugalski fado uživo, jer ga godinama osjećam i nosim u sebi. To niti može niti zna svatko. Fado imaš ili nemaš u sebi . Da, neodvojiv mi je fado bio do večeras od drage nam Jelene, koje sam dvije pjesme slušala u Solinu 2006. g. Tada je Jelena otpjevala dva "fada" na Humanitarnom koncertu za vrijeme kojih pjesama je većina publike bila nezainteresirana pa su i meni odvraćali pažnju. Od večeras tako dalje s "fadom" neće biti !

Bez obzira na večerašnju publiku, koju moram pohvaliti, bez obzira da li su došli kratiti vrijeme ili su došli sa znatiželjom ili su poklonici fada,  uživala  sam "punim plućima" na Kliškoj tvrđavi.

Priznajem, obukla sam se namjerno kao "crna udovica" - zbog fada. Priznajem stavila sam čak dvije ruže crvena na sebi - zbog fada- jednu u kosi na kraju guste , prirodne pletenice - zbog fada ! Zašto ovo pišem ?! Zato jer fado nije samo tuga, već i radost. Fado je "kontrast" , fado je borba jedne polovine duše s drugom polovinom duše. Fado je život , sad radost , sad tuga . Ako taj "život" ne opjevaš kao što često činim, kada pjesmom ne izbaciš iz sebe sve one radosti ili tuge, propadaš. Fado je pjesma , život, duša . Fado sam ja, fado ste i vi, ali vi to ne znate. Želite dokaze - izvolite.
Nebitno, da li je Ivo Perkušić, lijep, ružan, ovakav ili onakav, neosporno je da od večeras kada čijem riječ FADO misli mi neće letjeti prema Jeleni. Samo kratka napomena : ovaj članak nije sponzoriran kao nijedan moj do sada.

Može pisat tko god što i kako hoće, ja po svom, bez Urednika za vratom, slobodnim stilom kao i svih ovih skoro pet godina, a novinarka nisam.

Malo mi je sad lakše . Izbacila sam dobar dio dojmova iz sebe i evo se smješkam :)

Ivo nas je najprije pozdravio pjesmom, zatim riječima . Lijepi uvod : Dobra vam večer ! Hvala što ste došli ! Ja imam odavde ljepši pogled - jer vidim vas i predivnu panoramu iza . ( op.a. da, vidjet ćete na slikama, Ivo i dva njegova prateća Instrumentalca, Genijalca, bili su na manjoj prirodnoj etaža- pozornici, pravo kad ulazite na Klišku tvrđavu. Mi smo gledali u njih , reflektore , zaklonjeni zidinama Tvrđave od vjetra. Da, bilo je vjetra i simpa Ivinih upadica, ali to nije ometalo ni njega ni mene , a mislim ni ostale. Zahvalio se Organizatoru Koncerta , koji ga je uvrstio u Kliško kulturno ljeto 2014. i omogućio da svoj fado predstavi poklonicima te vrste glazbe ! - Evo, zahvaljujem se i ja ! :) op.a. Ja sam Vam  ona blogerica koja je po pozivu gđe. Mladenke Gruica bila i opisala jako dobro osmišljenu Bitku za Klis- 1. večer , petak, 2013 . g. :)

Pitala sam prije početka curu koja je s Ivom pričala: Da li postoji kakav program, što će pjevati ?! Ljubazno mi je rekla : Ne treba vam to, on će vam uoči svake pjesme reći o čemu pjesma pjeva !- Aha, rečem , kao što sam čitala na Kaštelanskom portalu - hvala :)

Mogla sam na kraju ovog nezaboravnog Koncerta pitati Ivu za "transkiripte", ali , rekla sam mu : Neću vas zamoliti za Vaše transkripte, dati ću članak po svom ! :) - Uočio je moj temperament ( o tome poslije :) i unaprijed mi se zahvalio na Članku. - Ne morate, ja Vam o svemu pišem , gdje idem , o svim koncertima, i prenesem ljudima moje gušte, doživljaje, riječima i slikama, a tako ću i o ovom Vašem Koncertu :) Morala sam mu i ja pružiti ruku kao mnogi čestitari i zahvalit se na doživljenom !

Vodio nas je riječima , prozom ili poezijom , uoči svake pjesme - evo, pod jakim dojmom , pokušat ću se prisjetiti, jer napišem natuknice, kojih se poslije uopće ne pridržavam, a što je najgore, ne znam pročitat svoj rukopis- jer ja to na brzinu da ne ispustim ili užitak ili pljesak !

Evo o čemu jedan fado pjeva : Živjeli smo zajedno, imali zajedničke fotografije, knjige , a onda smo se rastali i ostavili te zajedničke fotografije i knjige tamo negdje pod prašinom i , tko zna, možda se opet jednog dana sretnemo i opet nađemo te naše stvavi ispod one iste prašine - predivna interpretacija.

Rekla sam ovom Mladiću na kraju Koncerta , moj prvi dojam, iskreno : Znate šta , kad ste počeli pjevati, a još do refrena niste došli , počela sam već suziti - i znala sam, to je bilo - to ! - Rekao je na teih mojih riječi s blagim naklonom i srdačnim smiješkom nepoznatoj ženi : Hvala Vam , od srca Vam hvala, drago mi je:) !

Mladić je uživao u svakoj pjesmi, "zlu ne trebalo", rekao je kad mu je vjetar rasuo papire s riječima , skupljajući ih : Ma znam sve riječi, ali da ih ipak opet pokupim, jer zlu netrebalo :))) - nikad se ne zna ( op. a. može zapeti ili zaboraviti ili pogriješiti riječi ). On je pjevao, pjevao i pjevao. Prema sadržaju pjesme , fado pjesme, neke dionice nježno, neke "normalno", a neke strastveno , jako bi na te rukom zavitlao uvis kao toreador ! Nježnima je pridodao urođeni šarm , ponekad zatvorenih očiju utonuo u riječi pjesme , a ponekad s osmjehom radosti.

Pjesma u kojoj On traži Nju, dolazi na njihova nekadašnja zajednička mjesta, i vraća se i vraća ponovno, a Nje nema, i kad gubi svaku nadu i sjedne u kafić da popije kavu- Ona mu se pojavi - veseli fado, jer izraz fada, je i radost. Tu smo radosnu pjesmu s hepi endom popratili u ritmu s pljeskom !

"Kako svaki grad, svako naše malo mjesto ima svoje "luđake ", ne po psihičkoj osobini nego po posebnosti, takve ima i Portugal. Mi smo Mediteranci, Portugalci su uz ocean, ali imamo dosta zajedničkog i evo jedna pjesma , ( op. a. mislim da je rekao tradicinalna za koju se ne zna autor ) "Lisabonski luđaci "- savršeno je otpjevao , a mi pratli ritam !

"Kad vam se plače, smije, kad imate problema, pjevajte , samo pjevajte "- kaže u jednom fadu Perkušić , ali vrijedi za sve fade - "Kanta e fade" !

Ivo nam je najavljivao , rekla sam, o čemu će pjevati. Budući imam žicu za strane jezike, talijanski me od malih nogu učio moj Nono (djed) , osjećala sam stihove koje je pjevao po nekim riječima manje ili više sličnim talijanskom i stvarno uživala.

Otprilike : Pitaš me kako sam , a da te to uopće nije briga, pitaš me s kime sam, ni to te nije briga, pitaš me gdje ću a da te i to nije briga- A JA SAMO ZNAM DA TE VOLIM - šapatom je izrecitirao ovo velikim slovima - predivno !

Vodeći nas tako kroz Koncert , rekao je da Portugalci imaju svog "Tina Ujevića", koji je opjevan u nekim pjesmama, pa tako u onoj koja je slijedila ( op.a nisam zapamtila ime, nemoguće je , a da sam uzela transkripte ;)- znala bih, nisam profi- novinarka i Ivo će to razumjeti, naravno ! :)

Fado je i KIŠA - reče Ivo, i izrecitirao stihove otprilike : Rastali smo se i nikome nisam rekao razlog, ali kiša koja je padala , kapljicama je po prozorima svakome šapnula razlog i svi ga sada znaju - ma predivno ! ŠTORIJA Ž DONTE, ŠTORIJA Ž DONTE, ŠTORIJA Ž DONTE- može se na ovo Ivo i Ana nasmijati, kako ja to pišem , ali ja sam tako zapamtila :) Potražit ću je na YT !

Ana vam je ona cura, žena koja je s Ivom pjevala u Kaštelima - nastavlja Ivo : "prije tjedan dana i mi smo vam onda i sada ćemo dva dueta poznatih portugalskih pjevača - duet koji je Ivo pjevao u Rovinju, rekao je , 2012. g. s vrlo popularnom portugalskom pjevačicom FADA , Anom Muourom, koja je po svijetu pjevala i s Princeom i Stonesima i kad je njega čula kako pjeva, rekao je- " možda će ovo biti pretenciozno, ne znam kako ćete ovo shvatiti- ali rekla mi je nakon što se ugodno iznenadila da jedan Hrvat pjeva fado, ovo : ( joj, prepričat ću, smelo me ovo :) - Vi i da ne pjevate , oči vam govore "fado" - što je za njega bio veliki kompliment i klik- da s fadom nastavi dalje !! - Da,  to sam mu i ja na kraju Koncerta rekla , bila je jaka rasvjeta ! Momak je pjesmom kroz Koncert "lebdio", neopterećen ni vjetrom kojeg je "nonšalantno " prevario na način da je listove pjesama vodoravnom bočicom vode "smirivao "- "zlu ne trebalo" :) Bio je - genijalan ! Odjeven od glave do pete u crno. Crna boja nije uvijek odraz tuge - ne. Nekad je najsvečanija boja !

NIKADA TE NISAM ZABORAVIO - bila je jedan od pjesama - molim, zar i vama nije blizak naslov te pjesme ?!:)

Fado - Ranjeno srce ( mislim ?!) - recitira otprilike : na postoji toliko veliki svemir kao što je moja ljubav za tebe, ne postoji toliko zvijezda na nebu kao što si ti u meni, ali postoji veliko nešto kad nam se dogodi - ljubav ! ( op.a zar niste i vi nekad osjetili tako nešto- jeste i jesmo - i zato imate u sebi i vi fado, a to ne znate - da se zove - faaaaaaadooo ! :)

Rekao nam je Ivo tijekom Koncerta da on pjeva kao i mnogi u Portugalu fado s dodatkom bluza , ali najviše se voli bazirati upravo na tradicionalnom fadu. Tako nam je među ostalim pjevao pjesmu o TRAVI, travi kao sijenu, livadi. Pjevao nam je i o VJERI, ukazujući kako i u tome Portugalci imaju sličnosti s Hrvatima , vjeri u ljude, u život , u bolje sutra.

Lijepo je bilo čuti , ali i vidjeti Ivinu neumornu , sat i po vremena , muzičku pratnju koju nam je predstavio : Joška Tomića i Pavla Sviličića te posebno lijepi ( osim stasa, u Kaštelima je imala onu moju crnu veštu na rese- rekla sam joj večeras :)))) glas i duet s Anom Dorotić Burmaz. Iskoristio je Ivo da u duetu s Anom nama dočara poznate duete fada ( op.a . rekao je kojih izvođača, Marize i još jednog pjevača kojeg je više puta spomenuo - mogao bi to biti ovaj s YT -  CARLOS RAMOS ?!) te su oboje dobili zasluženi pljesak. Ana se zahvalila Ivi što je pozvao i na ovaj Koncert. ( op.a prije Koncerta su oboje dali intervju nekoj TV, koja je i mene kad su doznali u razgovoru o čemu pišem, nagovarala da stanem pred kamere i da rečem bar dvije rečenice: A ne, ne, ne hvala, ne smijem ja to ! :)

Međutim, među više veselih-fado pjesama tzv. koliko sam razumjele, "POTRAGA" pjesama , onih baš ritmičnih, eto, je ne bih bila ja , da nisam uočila i pljeskom i plesom na stolici popratila " Lisabonski fado " ! :)

Draga mi je njegova otvorenost i neposrednost, kontakt s publikom i da nam prepričava kako je primio pohvale od poznate pjevačice Marize, čiju je skladu tetralno MEU FEDO s neopisivim zanosim večeras  otpjevao - bravo !

Koncert se bližio kraju i Ivo reče: Sada jedan fado o BIJELOJ RUŽI - ROSA BRANCA - a ja, kao ja - izletjelo mi : A NE O CRVENOJ RUŽI ?! :) Publika pljesak, a Ivo : Evo za dragu Gospođu, neka bude CRVENA RUŽA i otpjeva taj fado- Bravooooo, netko vikne , ne prvi put ! :) ;) BILA JE RIZMIČNA I DIVNA - BALARE NA STOLICI :) ;)

Koncert je završio KANTA E FADO - i tada me Ivo pozvao u tako opuštenom okruženju na pozornicu, da s njim zapjevam bar refren : Dođite Gospođo , samo refren sa mnom ! : ) Ajme, ne smijem Vam ja to, kakve sam sreće , još će me kamera uhvatiti ili osvanuti u novinama - a on i publika u smijeh i pljesak ! :)Međutim , moje srce, moj drugi onaj dio duše, nije izdržalo sjediti na mjestu , kada je " za Gospođu , na njeno traženje još jednom "- MOLIM VAS, JOŠ JEDNOM "LISABONSKU" ( op.a. KAD LISABON PJEVA, jer nikad ne znaš jel te Lisabon mrzi ili voli ,  - QUANDO A LISBOA CANTA ! :)

http://youtu.be/PefLdwMzFBs  evo sam je našla i naučila :)

Sempre que Lisboa canta
Não sei se canta
Não sei se reza
A sua voz com carinho
Canta baixinho
Sua tristeza


Sempre que Lisboa canta
à gente encanta
Sua beleza
Pois quando Lisboa canta
Canta o fado
com certeza


I na tu "LISABONSKU" vrlo ritmičnu, ojlaaaaaaa- nanoge balare :))) i SVJETLO ! HOP- sjednem ! Izgasi se svjetlo - ja hop, balareee :) HOP- SVJETLO !- Hop - sjednem - a Ivo pjeva i smješka se, bio je šou !:) - a ja se osvrćem , ima li koji Škveranin, bentipasajarca , da me ne bi slikao ?! ( op-a. ovu beštimju gugle ne zna prevesti, a Moj ovancirani inžinjer i kolege imaju ZABRANU otvarati Internet- prati ih se i ja više odavno nisam udarna tema - ali "zlu ne trebalo"- kako reče na početku Ivo Perkušić, koji je od večeras dobio , vjerujem, ne samo mene za fana ili faN-icu već i mnoge druge koji su došli i po mojoj mini-anketi :) "MOMAK JE ODLIČAN !:)"

Budući imam oko sokolovo i na 15 metara , mogu vam reći da mu je frizura bila super- kao "latino laver " ! Vidjet ćete na slikama - čim stignem !

HM, MOŽDA SADA MALO I ŽALIM ŠTA NISAM UZELA OD IVE TRANSKRIPTE- ALI, HM - MISLIM DA U NJIMA NEMA PREPRIČANIH PRIČA NEGO RIJEČI PJESAMA. TJEŠIM SE, DA ONDA MOJ OVAJ ČLANAK NE BI BIO - TO ! PREPISAT- MA TKO JE TO VIDIO - PREPISAT OVAKO DOBAR KONCERT ! ? NE, OVAJ KONCERT A NI IVO PERKUŠIĆ, NISU TO ZASLUŽILI - A- M - E- N, KAKO JE ZAVRŠILA JEDNA NJEGOVA PJESMA - S AMEN !

DAKLE, KONCERT JE ZAVRŠIO BISOM NA USLIŠENU MI ŽELJU "KAD LISABON ZAPJEVA " - UZ VELIKI PLJESAK I VELIKE OVACIJE PUBLIKE I MENE S NJIMA !!!

A ŠTA SAD, KAD SAM VAM DIO PREPRIČALA, EVO, NE BOLI ME VIŠE OKO SRCA - ONDA ĆU JOŠ I OVO. REČE MI NA KRAJU IVO : ZAŠTO NISTE GOSPOĐO DOŠLI DO MENE I MALO ZAPJEVALI ?!- S BLAGIM SMJEŠKOM :) Rečem : Izvinite, , STVARNO ME ČESTO KAMERA UHVATI ILI KOJI FOTOGRAF- TO MI MUŽ NE VOLI :) - IVO ĆE : VIDIO SAM ODMAH DA STE VRLO TEMPERAMENTNA ŽENA I MENI JE TO DRAGO, JER SU NEKE PJESME UPRAVO TAKVE . :) A JESU , I NA POLJUDU SU BILE PA SAM MORALA VIKATI: AJMO NA NOGE, NISMO NA KOMEMORACIJI :))) - IVO: UPRAVO TAKO, BRAVO ! :)

ZBOG TE BLISKOSTI, IZOSTAVIH OVO PA OVIM PUTEM IVI PORUČUJEM :

Poštovani Mladiću, Vi koji mi možete biti ili sin ili zet po godinama, ja sam "silom (ne)prilika" postala blogerica (OP.A OSTALA BEZ POSLA :). Žena sam, mama i baka UZ TO IMAM PROFESIONALNU DEFORMACIJU - DIPL. SAM PRAVNICA :)  SAD ME SLUŠAJTE DOBRO - KADA MENE NEŠTO TAKNE, KAD MI DUŠU DIRA, JA MORAM TO ZBOG SVOG TEMPERAMENTA IZBACITI VAN ! ČLANAK JE GOTOV IAKO BIH MOGLA JOŠ 2 SATA PISATI O VAMA I KONCERTU . AKO OVAKO NASTAVITE VI ĆETE DOPRIJETI DO ONIH SLUŠATELJA I SLUŠATELJICA, KOJI ĆE ČUTI VIŠE O FADU I NAGLO GA ZAVOLJETI. NA TOM VAM PUTU ŽELIM SVE NAJBOLJE I ZNAM , OSJETILA SAM DA VAS NEGATIVNI KOMENTARI NITI MALO NEĆE DIRATI, JER " FADO JE U VAMA - A TO SE U OČIMA VIDI ! "- KAKO JE REKLA ANA MOURA ILI MARIZA ?! ! AKO FADO , VAŠ FADO, NE POPRIMI "NAIZGLED" VELIKE RAZMJERE KOD PUBLIKE , BUDITE UVJERENI DA ĆE VAS MNOGI POTAJNO SLUŠATI ILI DOĆI NA VAŠE KONCERTE, POGOTOVO MUŠKI DIO UZ IZGOVOR: ONA MOJA HOĆE NA PERKUŠIĆEV FADO-A PRI TOME ĆE I TAJ JUNAK UŽIVATI ! DANAS BITI FIN , LJUBAZAN, OBRAZOVAN I UMJEREN, ALI I SVOJ, NIJE MANA NEGO VRLINA. SVI ONI DUŠOBRIŽNICI KOJI VAŠU FINOĆU NAZIVAJU PODRUGLJIVIM IMENOM, UVJERILA SAM SE- MNOGO SU POGRIJEŠILI !

MNOGO SREĆE U DALJNJEM RADU, A VIDIM I ČUJEM I ČITAM, VRLO STE AMBICIOZAN MLADIĆ , OSTANITE TAKAV KAKAV STE - SVE ĆE SE TO POZLATITI I DOĆI ĆETE I DO "PORINA" JEDNE GODINE !!! I - OD KAD ZNAM ZA SEBE , DRŽIM SE ONOGA : KAD MI JE TEŠKO- PJEVAM ! :)

S POŠTOVANJEM - GOSPOĐA S RUŽOM CRVENOM -  ROSA VERMELHA  - NO, NO - ROSA BRANCA :) JOJ, S DVIJE ;):)

Dragi moji čitatelji, članak o 12. Susretu klapa u Strožancu je "na čekanju"- ovo sam imala potrebu odmah iz sebe "izbaciti"- jer FADO obožavam.  Fado je moj život - jer da mi nije ove moje pisme, život bi mi bio drugačiji, a ovako s pjesmom nasmijana dočekujem sinov pir ! :)

nasljednica @ 23:43 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 15, 2014

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Vidim, nestrpljivi ste i znam, s razlogom. Vidjela sam dva profi-novinarska članka, polu-hladni i nedorečeni .Sinoć nije tako bilo u Žrnovnici. Slobodna od svih okova (uredničkih), prepričat ću vam sinoćnju Večer . Zašto Večer ?! Zato što osim klapa ima puno toga što je na mene ostavilo jako snažan dojam. Sad ćete reći - uvijek "jako snažan dojam"- pa je - čitajte.

Ako koračate sve bliže i bliže od parkinga do novog mjesta održavanja Smotre klapa oko 100 - 150 m u visokim sandalama i ako prigušujete svaki vaš korak da osluhnete žubor rukavaca rijeke Žrnovnice i ako sebe uhvatile da hodate kao na prstima pa onda hodate normalno, jer su žubori sve glasniji i glasniji, drma vas adrenalin : Šta je ovo, majko moja, pitam se koračajući ! Žubor je pratio mene, ja njega i tada najglasniji žubor i natpis "Antoničin mlin" !!! Ajme ! Nisam ga odmah slikala od ljepote gdje sam došla misleći to ću na izlasku. "Ajmekala" sam po ulasku u taj Mlin , to izletište, slikavala lijevo , desno, naprijed, nazad , gore, dolje uz žubor koji je nadglasao mnoštvo ljudi.

Priroda sama od sebe u sto koluri, ali vrlo efektno naglašena pomno odabranom kolorističnom rasvjetom koja je osvjetljavala stabla, bilje, kamenje, polumrak, jakost gdje treba . Kakva pozornica - na etaži, prirodnoj etaži na kojoj su već sjedile klape , svaka za svojim stolom ispod stabla.

Mjesto u kojem sam ušla i po kojem sam hodala vodio me prema prirodnom parteru gdje su nas čekale stolice. Ostavih torbu , potrčim dok Moj traži parking ( našao ga je brzo) da ovako živahna poslikam šta više da njemu ne dignem tlak.

ODMAH ISPRIKA - g. Kuzmaniću, članu klape Sv. Juraj koja je na godišnjem odmoru : Ispričavam se, tek kad sam sjela, sjetila sam se zbog čega ste me pitali u mom preletu i slikavanju - Kako sam ?! :) Onako u trku rekla sam : Uvijek super ! - a Vi ste mislili na moju ruku , zbog čega sam u suzama ostala kući i nisam došla na Gradine na vaš Koncert posvećen Toniu Kljakoviću, što vam je svima rekao moj Rake, trubač u Orkestru HRM-a. Evo, g. Kuzmaniću, ( op.a. to vam je član Klape koji uvijek gleda u nebo :) četiri dana, ruka je super, na mlado je - hvala na pitanju i brizi :)

Ajme, ljepote - Bože moj, kakva ljepota, tako blizu, a ja prva ne znam za ovo ?! DA-SJETILA SAM SE: Naš omiški vrtić vodio je djecu do ovoga Mlina i unuk mi je pročao - sjetila sam se ( op.a.  17.8. ubacila !!!) ! ( nastojim pisati književno zbog Google translatera, jer ovo svi čitaju, samo ne znam kako prevode "naše" kad govore u EP ;):) Obraćam se mojima i tražim potvrdan odgovor : Je, super je. Predivno je. Nisam ni ja nikad bio ovdje i Škverani su mi rekli da ću se začuditi kad dođem - reče Moj suprug.

Od četiri kamere , metar i po pred nama Kamerman , odmah sam mu rekla : Ako mene ne uhvatite , snimka neće biti potpuna :)) Ljubazno se nasmijao , a Moj suprug dodao : Da. Obavezno je snimite ! :)))) Mislila sam da će grom iz zvjezdanog neba ! :)))

Vjerujte mi stalno sam "ajmekala"- divila se RAJU NA ZEMLJI - promišlajla samo što se mali anđeli ne pojave negdje iznad krošanja ili nas :)  što ću vam pokušat dočarati slikama u preletu !!! Na prirodnoj toj pozornici tako lijepo ukrašenoj , s nama desne strane bio je video zid na kojem smo cijelu večer mogli gledati sve vezano za Žrnovnicu od izgleda iz aviona do detalja , crkve, škole, suvenira, krakuna, mlina, žrvnja , starih ključeva starinskih vrata, malih slapova, smokava, šipaka, slike ljudi iz njihove mladosti, itd .)

 

Ipak s oko pola sata zakašnjenja, ali to zakašnjenje ne računam , jer sam ga iskoristila da se kao odjevena Eva nagledam i nadišem i naslušam toga zemaljskog raja sjedeći do mog obučenog Adama - među nas prošeta VILA divnoga stasa, glasa, žena takve elegancije, vidno nadahnute lokacijom ove Večeri. Stvarno je briljirala svojim božanskim glasom, bila je to voditeljica HTV-a , Lejdi Oreb. Pretpostavljam da je unaprijed osmislila što će i kako govoriti, ali mislim da je nadahnuta ovim okruženjem, mnogo toga sa takvim nadahnućem i dodala, jer drugačije ne bi njene riječi bile istinite , a bile su.

"Dobra vam večer, kako ste !? :) Da vas čujem !:) - ne bih vam sada baš svaku riječ prepričala, prvo: jer svaku nisam ni zapamtila,a drugo: snimalo se pa bih mogla što ubaciti a da nije rekla, a treće: bit ćete radoznaliji, kako je i što govorila na snimci HTV-a i Radio Splita , našeg dragog Ede Gracina i vrijedne ekipe ( ne znam kada - doznat ću :)

"Dobra večer vam želim u ovoj divnoj prirodi od Boga nam danoj ! Hvala Gospi na ovoj ljepoti ! Blagoslovljeno vam slušanje !"- rekla je Voditeljica onako se lagano okrečući u zanosu i podižući ruke , kao da nam pokazuje- baš divno.

Tada je Voditeljica redom prozivala sve klape , koje su na svaku prozivku ustajale, naklonile nam se i pozdravljale nas - uz kraći uvodni govor najave za svaku posebno i tako redom - ženske klape : "Oduvijek se ljudski rod pitao , pričao "štoriju" , kako bismo rekli pa su nastale tako" - ŠTORIJA , Kaštel Kambelovac, PUTALJ , Kaštel Sućurac, KURJOŽE , Podstrana - uz naš veliki pljesak!

Voditeljica nam tada ukazuje na blagodati naže domovine, od stoljeća sedmog, ovog zavičaja, Poljica, škrte nam zemlje i evo prozivka muške klape PASIKA iz Kostanja ( op.a. slali mi zračno poljupce, neki mahali, a ja motiram ( tumačim ) da mi je suprug TU - a moj suprug maše njima i smješka se :)) Hvala ti , Bože, ujutro ne radi, odmah je bolje volje, zaslužio je malo odmora :) FILIP DEVIĆ, Split, - "i dok su zivke ostajale sušne " - KLAPA KAMEN iz Kamena, KLAPA MORBIN , Donji Humac - koja je dolazila na pjevačko mjesto i klapa domaćin SVETI FLORIJAN , Žrnovnica - tamo iza na toj pozornici čujemo kako FILIP DEVIĆ pjeva , a zatim i sve klape potiho za svojim stolom MURTILICA LIPO CVIĆE , dok MORBIN čeka svoj nastup. Popraćeno velikim pljeskom  mnošta ljudi na nogama - po mojoj procjeni 8 redova po 30-40 ljudi i okolo još 200, mislim oko 500-600 ljudi , jer su mnogi bili u mraku :) !

Evo ih prvi : KLAPA MORBIN - oni šta pjevaju "Južnjačku" , elegantni sa maslina-saten pojasom: CVIĆE MOJE, CVAT MI i NAMISTO MOLITVE mo. Štipišića.

Voditeljica je prije svakog nastupa klape imala poneki kraći prigodni uvod - ženska klapa ŠTORIJA : IZIŠLA JE ZELENA NARANČA i LIPO MI TE VIDIT- J. Fiamenga :)

Slijedila je PRIČA O SUHOZIDU - Kamerman je već otrčao snimati, a mi smo slušali priču o gradnji suhozida: Znate, rekao je majstor Mate ili Ante, to vam je bio naš stari zanat. Uzimate kamen u ruke i s njim se čas svađate čas lipo pričate i tako iz dana u dan , a zatim je razgovor bio s prof. Ivicom Lolićem. Nisam znala gdje je to bilo pa nisam slikavala nego uživala:)

PUTALJ - ženska : MLADIĆU, MLADIĆU i O, DA MI JE CIMENTATI MORE , ( op.a. obradio je moj rođak po baki, maminoj mami , Marko Rogošić - vidite kako mi imamo tu "žicu" - talent , dar !:)

Voditeljica je tada ugostila našeg POLJIČKOG KNEZA Petra Rodića , gore na toj velikoj pozornici za stolom gdje je sjedila klapa PASIKA na kojem je bio na "siniji" ( okrugloj dasci :) - a šta- SOPARNIK te nastavili priču o POLJIČKOM SOPARNIKU :) Naš je Knez rekao : Čujte, pomalo su ovdje u Žrnovnici počeli stavljati grožđice i šećer da bude kaloričnije jelo, slađe , ali to nije baš pravi poljički soparnik. S druge strane do Voditeljice je sjedio g. Marko Aljinović, predstavnik jedne od najstarijih obitelji toga kraja uz Mihanoviće , koji nam je pričao KRUHU NAŠEM SVAGDAŠNJEM.

PASIKA je već bila za mikrofonima, naziva po škrtoj zemlji među kamenjem , obradivoj . DA, OBAVEZNO JE Voditeljica rekla , iz kraja dične nam Mile Gojsalić, poljičke junakinje u doba Turaka ( op.a. tako nekako , jer me to jako dojmilo, a Voditeljica ne zna da je u publici žena djevojačkog prezimena GOJSALIĆ , njena Nasljednica ! :) Pjevali su TUŽNI SNOVI, BOL PROSJAKA i ĆALE MOJ - nagrađeni kao svi velikim pljeskom i ovacijama.

Dolaze moje susjede KURJOŽE , ženska klapa i pjevaju IZAĐI NA PROZOR i REKA JE DA ME VOLI - super ! Pljesak veliki !

Evo ih FILIP DEVIĆ - ( ne mogu vjerovati ?!:) DA JE MENI S TOBOM KROZ PASIKE - nisam mogla na ovu šutjeti , jedan od moja tri top-dueta - KAD TE VIIDIM KAD TE POZDRAVIIIIIIIIIM , KAD ME BOOOO LII ODMAH OZDRAAAAAA VIMMMM - hm, dok mi Moj nije rekao : Nisam došao tebe slušat ! :))))) ( op.a nema veze, mislim, važno da si Adame obučeni pored mene , konačno , ma šutjet ću do kraja ;):) a zatim ZA TVOJU PONISTRU - predivno.

Tada čujemo Voditeljica : A što vi radite, slikate ! Maslinu ?!:) Da,reče Umjetnik. Pita djevojčice: Što vidite , što je ovo - MASLINA - slikara Ivice Marina , mislim negdje iza, nisam mogla od gužve do njih, ali sam uživala i maštala. Vidjet ću na HTV- u :)

Evo domaćini - SVETI FLORIJAN , DVD ŽRNOVNICA i pjesme : U SUBOTU NAVEČAR i CETINA , koju je započela i vodila njihova Ana :). Ugodno su me iznenadili  s obzirom da su na Top ljestvicama sa klapsko-zabavnim pjesmama. Zasluženi pljesak !

Voditeljica reče : PSSSSSSST- TIHO, TIHO SADA - OSLUUUUHNITE - ŠTO ČUJETE - AHA VODU, ŽUUUBOR - ŽRVANJ - MLIN- milina je to bilo osluhniti i klapa MORBIN za stolom pjeva utiho SVITLA NOĆ .

Klapa KAMEN , klapa staroga kova i pjesme čeka i počimaju : MARIN NAM JE DOŠA i KAMPANELI - predivno ! Veliki pljesak !

Jako brzo je došao KRAJ, ali znala sam po člancima da slijedi ONO IZNENAĐENJE. Najprije je Voditeljica pozivala na mjesto za pjevanje klapu po klapu s kratkom biografijom . Zatim je slijedila ugodna NOVOST-  djevojčice su držale imena svih članova ženskih i posebno muških klapa, članica i članova i - BIRALO SE DEVET ČLANICA NOVOOSNOVANE KLAPE,  imena koji im je voditeljica dala - "ŽRNOVNICA"- ŽENSKA , A ZATIM MUŠKE KLEPE NAZVANE "ŽRVANJ"- doviknem ja  to ime :))) - I TO JE BIO PRAVI ŠOU !

PRILIKOM IZVLAČENJA IMENA ZA MUŠKU KLAPU , JEDNA DJEVOJČICA KOJA JE IZVUKLA IME REČE: TO JE MOJ OTAC !: )

TADA JE SVAKA NOVOIZBRANA SASTAVLJENA KLAPA ZAPJEVALA PO JEDNU PJESMU. KLAPA SE SASTOJALA OD SVIH ONIH TENORA, BASEVE, BARITONA, ALTOVA, SOPRANA, PRVOG , DRUGOG ITD- I NAJPRIJE JE ŽENSKA OTPJEVALA : DOBRO VAM JUTRO, A NAKON NJIH MUŠKA - NAMA NA VELIKO IZNENAĐNJE - ZAPOČELA VODITELJICA PJEVAJUĆI : U POJU SE MALAAAAA- I DARKO PASTAR , NAŠ SIMPA MOMAK IZ DUGOG RATA, ČLAN SV. FLORIJAN-A , POVEDE UZ INTONACIJU SIMPA KLAPAŠICE PJESMU : U POJU SE MALA !

NIJE TO BIO KRAJ - OVO NI JA NISAM ZNALA - TREBALO JE ODLUČITI, TKO JE BOLJI ?!:)

VODITELJICA REČE : IZABRAT ĆEMO VEČERAS POBJEDNIKA. SAD ĆEMO NAJPRIJE PLJESAK ZA ŽENSKU - DA ČUJEM : MI PLJESAK !! SADA DA ČUJEM ZA MUŠKU - JA MOGA MLATNILA PO RUCI I GOSPOĐE OKOLO MENE UTIŠALA ;) :)))) - I POBIJEDILA JE KLAPAAAAA - KAŽE VODITELJICA- JA VIKNEM : ŽRNOVNICAAAAAAAA !:) PITA VODITELJICA - JER ZATO ŠTO SU ŽENE ILI SU BOLJE ?! VIKNEM : BOLJE SU BILE !!! I JESU- OPUŠTENIJE NEGO MUŠKA KLAPA :)

VODITELJICA: ZA NAGRADU ĆE DOBITI- VIKNEM : SOPARNIK :))) !!! VODITELJICA REČE: PO JEDNU SADNICU MASLINE PA JE ZASADITE ONDJE GDJE IMA I NEMA KOD VAS UVJETA PA ĆETE VIDJETI ŠTA ĆE BITI S NJOM :) MASLINE SU DOBITNICAMA PODIJELILI GUBITNICI -I  LIJEPO IH JE BILO VIDJETI KAKO IM DIJELE .MI SMO TO POPRATILI  PLJESKOM:) !

Poštovani čitatelji članak bi bio mnogo duži da sam vam baš sve ispričala, Uglavnom , nadahnuta predivnim rajskim okruženjem, u ovoj predivnoj večeri , divno osmišljenog PROGRAMA, VRLO SADRŽAJNE VEČERI VRIJEDNIH ORGANIZATORA I DOMAĆINA ! TKO JE MOGAO DOĆI, A NIJE, MNOGO JE PROPUSTIO. BIT ĆE NA HTV-u , ALI UŽIVO JE - UŽIVO !

Voditeljica NAS JE NA KRAJU POZDRAVILA RIJEČIMA : DRAGI POSJETITELJI, BLAGOSLOVLJEN VAM BIO SVAKI VAŠ KORAK OD SADA I ZAUVIJEK ! - HVALA VAM , VODITELJICE OREB,  BIO I VAMA I DOVEO VAS TAJ VAŠ KORAK OPET K NAMA, JER PRENIJELI STE ONO ŠTO JE DUŠU DIRNULO, TU NAŠU NETAKNUTU PRIRIDU, TAJ DJELIČAK VRIJEDNOG NAM ZAVIČAJA , TAJ KOMAD NAŠE DOMOVINE ZA KOJI STE REKLI DA ČUVAMO TO ŠTO IMAMO ZA NEŠE SADAŠNJE I BUDUĆE NARAŠTAJE , TU NAŠU BAŠTINU, I LIJEPU A CAPELLO KLAPSKU PJESMU ! HVALA VAM OD SRCA !

UGODNO I DIRLJIVO IZNENAĐENJE PO ODLASKU - Otišli smo polagano prema izlazu, pozdravljali drage nam ljude - slikavala neslikano i dođemo do soparnika kad : JEDNA ŽENA MI SE OSMJEHNE I PITA: DOBRA VEČER, KAKO STE ?!- REKOH : DOBRA VEČER, MI SE ODNEKUD ZNAMO, POMOZITE MI ?! - ŽENA REČE: JA SAM VAM BILA UZ SINA KAD VAM JE STRADAO NA SKUTERU NA INTENZIVNOJ- KAKO VAM JE ON ?!- STANEM ! REČEM S VELIKIM OSMJEHOM , POLJUBIVŠI JE : DAAAA, VI STE TOOOO! ON JE SUPER, USKORO SE ŽENI ! :))) - ŽENA REČE , ONAKO MILO : BAŠ MI JE DRAGO, BAŠ MI JE DRAGA TA VIJEST, NEKA MU JE SRETNO ! - HVALA VAM, SESTRO, I UGODAN VAM OSTATAK VEČERI ! ( OP.A. KAKO SE NE BIH SJEĆALA, CIJELE DANE SMO SE VIĐALE, PRIČALE,  SKORO MJESEC DANA NA JILD-u 2003. G. )

I tako kako sam lagano dolazila, još sam lakše odlazila :))))) - JER SU MU SE ODLIJEPILE NOVE SANDALE , VISOKE, PLUTVAČA :))) I JA S NJIMA U RUKU :))))) ČISTA CESTA , NI KAMENČIĆA NI STAKALCA- TAKO ŠETNJOM PAPAJUĆI SOPARNIK DO AUTA - ALI USPUT SLIKALA DIVNU RUŽU CRVENU IZ PREDIVNOG GRMA KAO DA ME ČEKAO UZ PUT- JER NE MOGU BEZ NJEEE ! :)

HVALA VAM, ŽRNOVČANI - SVOJ SAM KRATAK DOJAM UPISALA U "KNJIGU" NA IZLAZU  ŠTA SAM KRAĆE MOGLA, JER ME MUŽ ČEKAO BOSONOGU- EVO, OVO JE MOJ OPŠIRAN DOJAM , KOJI STE ZASLUŽILI !

NADAM SE, VIDIMO SE I DOGODINE !

NASLJEDNICA, OMIŠKA, RODA GOJSALIĆA- AL UVIK RUŽA CRVENA ;):)

SADA DRAGI ČITATELJI- SVI PUTEVI VODE ZA OMIŠ -

NA ¨"VELIKU GUSARSKU BITKU" U PONEDJELJAK - UVIJEK 18. KOLOVOZA, NA IDEJU NAŠEG OMIŠANINA JOŠKA STELLE, ČOVJEKA IZ MOGA KVARTA - ZVANOG - PUNTA ! AKO JOŠ NISTE BILI, VRIJEDI DOĆI . PROŠLO JE LJETO BILO MALO UZNEMIRUJUĆE , JER JE ZAPUHAO BURIN PA JE LJULJAO I BRODOVE I JARBOLE . UZ REKONSTRUKCIJU VELIKE SLAVNE BITKE NAŠIH HRABRIH NADALEKO POZNATIH GUSARA U BORBI PROTIV VIŠESTRUKO MOĆNIJIH NEPRIJATELJA ,MLEĆANA , MOŽETE UŽIVATI U DALMATINSKIM DALICIJAMA, SOPARNIKU, PIĆU I NAKON TOGA I DOBRU GLAZBU - ČEKAMO VAS!

AKO NE MOŽETE DOĆI,IMATE NA YOU TUBU I MOJ ČLANAK KOJI PUNO ČITATE !

/////////////////////////////////////////

NOVO- 16. 8. BILI SMO PRVI PUT I TO VEĆ 12. SUSRET KLAPA U STROŽANCU- 5-6 KM  OD KUĆE PUT SPLITA. BILO JE JAKO LIJEPO ISPRED MALE KAPELICE (CRKVICE) NA ONOM ISTOM MJESTU O KOJEM SAD DALA SVOJ PRVI ČLANAK 8 ( 1. slika u mojoj galeriji:) - O MLADOMISNIKU NAŠEM IVANU IZ JESENICA- EVO PET GODINA DA JE TO BILO ! BIT ĆE ČLANAK I O OVOJ VEČERI, KOJU JE "NEODVOJIVA OD KLAPA" VODILA NAŠA DRAGA EDITA LUČIĆ :) UPOZNALA SAM CURU,MOJU MEZIMICU,S RUŽOM CRNOM U KOSI - IZ SLAJDA GORNJEG ČLANKA !:)

NOVO - 16. 8. BILI SMO IZA KLAPA U DUĆE- VAVLJE- CAFFE "IVAN"- 3 KM OD KUĆE PUT OMIŠA -  S DONJE STRANE CESTE UZ MORE , GDJE JE SVIRAO NAŠ  MLADI ODLIČNI OMIŠKI MJEŠOVITI BEND VOX BOX , KOJI SAM VAM POKAZALA NA KONCERTU ZA ANU RUKAVINU U OMIŠU U HOTEL PLAŽI. I OVDJE JE BILO SUPER - NIKAD NI U TAJ KAFIĆ NISAM BILA NITI SAM ZNALA DA POSTOJI?! VRATIT ĆU SE DANJU I RUČATI I KUPATI S MOJIM MALIŠIMA :)VOX BOX IMA JOŠ VEĆI GENIJALAN REPERTUAR PJESAMA I NIJE ČUDO DA IH ZOVU DA SVIRAJU NA PIREVIMA I SLIČNIM "ĐIREVIMA"- MI SMO "KOCKU" BEND ZA SINOV PIR DAVNO REZEVIRALI- I ONI SU SUPER :) ! 


nasljednica @ 23:40 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 14, 2014
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

SKINUTA "ŠKVERSKA"- DANAS BLAGDANSKA

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

ČLANAK ZA LJUBITELJE KLAPA :) E, ISTINITO VAM JE TO !

To su vam također moji prijatelji, koji su iza 50. Splitskog festivala 2010. godine ,a na kojem su osvojili GRAND PRIX  - pa dvije godine poslije , konačno doznali : TKO JE TO O NJIMA VEĆ DAO PRVI ČLANAK SAMO NA JEDNO SLUŠANJE PJESME UOČI FESTIVALA S RADIJA :"KAKO ĆU JOJ REČ DA VARIN" :) Evo sam se već naježila ili književno - već me trnci prožimaju - i od te pjesme i mog nadahnuća - JER ON JE RADIO I RADI U ŠKERU - JA JOŠ UVIK S DIPLOMOM KUKUMARE SADIM . Tada smo je Moj škveranin , baš tada bravar ovanciran ( unaprijeđen ) u inžinjere, čuli u paklenoj vožnji i ja odmah- hop- članak - 30.6. 2010.-  koji ste mi miljon puta pročitali - hvala vam ! :) ! SVIRALA JE TA PJESMA, DALA SAM PRAVE RIJEČI , ALI I MOJU AUTOBIOGRAFIJU I OVE STIHOVE :))))

 Prognozirala sam im HIT GODINE i čak su došli do nominacije ZA PORINA ! Nažalost, Porina nisu dobili ONI, nego Jelena :( POSLIJE TE PISME, MOGA SU I MENE NA SVIM PIREVIMA DIZALI NA RUKAMA U VIS - OJLAAA - NE LAŽEM, IMAMO DVD :))) A TAKO ĆE BITI USKORO I ZA SINOV PIR  !:))) - A šta se od tada prominilo - sve isto - osim :

DOK ON U ŠKVERU CILI DAN  RADI ,

JA DOMA NA KATU  NOVI STAN  GRADIM ,

JOŠ UVIK BOB I KUKUPMARE S DIPLOMOM SADIM :)
Te su godine 2010. mjesec i po dana poslije  50. St - festa za dane Zaštitnice njihove Žrnovnice, Velike Gospe , održali 1. Smotru klapa i zavjetovali da će tu tradiciju zahvale nastaviti . Od 2010. g. do danas, bila sam na svim tim njihovim Večerima klapa . Lani sam baš dala primjedbu, ma zamislite - ona lokacija je dobra, ali, zaboga, da mnogi sjede po pločama grobova te da nas zapljuskuju ili guše miomirisi čavapa, kobasica i sl. što je ipak malo zasmetalo mnogima.

I EVO GA - 5. SMOTRA ODRŽAT ĆE SE NA NOVOJ LOKACIJI, ZA KOJU JA PRVA NISAM NIKAD ČULA - ANTONIČIN MLIN , ČULA NA RADIJU , ČITAM NA NJIHOVOM PORTALU I DOZNALA SAM PUNO VIŠE . MOŽETE I VI :)

SADA JE BIO RAZGOVOR NA RADIO SPLITU S ČLANOM KLAPE DVD ŽRNOVNICA SV. FLORIJAN I ZNAM DA NASTUPAJU KLAPE : ženske: Kurjože iz Podstrane, Putalj iz Kaštel Sućurca, Štorija iz Kaštel Kambelovca, te muške klape Kamen, Pasika iz Kostanja, Morbin iz Donjeg Humca, Filip Dević iz Splita, te domaćini, Sveti Florijan- klapa DVD ŽRNOVNICA (SLIKALA SMA KANADERA PRIJE PAR DANA, BIO JE POŽAR TAMO ).

Večeras će u Žrnovnici biti jako živo i slušajući sad na Radiju , nema dileme, idemo i moram se pohvaliti - to je jedna od rijetkih klapskih smotra na kojima redovno ide i moj Škverski Varilac , Ovancirani inženjer, NESUĐENI OFICIR :)) HVALA TI, BOŽE, DA MOJ UJUTRO NA VELIKU GOSPU NE RADI !))

Član klape je napomenio da je ulaz slobodan, da ima dosta sjedećih mjesta , ali i stojećih uz njihovu lijepu rijeku , tako lijepi okoliš gdje je , čitam, sniman dio serijala Igra prijestolja .

Bit će tu uživo rad vrijednih obrtnika i sve ćemo moći uživo vidjeti I KAKO SE BRAŠNO RADI . Moga će sigurno zanimati kako se peče kruh ispod peke (nisam to još provala - ustvari i jesam , kruv se lipo digao, nije mogao bolje, ali Moj i diveri su za doček Nove godine pekli dvi gudice ( praščića ) na kominu pa su mi peku grijali uru i po i naravno, kruh je bio crn :))))) Onda smo ostrugali 3-4 mm crne kore i usladili se u jako dobrom kruhu "ispod kore" , SVI SU MI GA HVALILI :)  JER SAM GA ODOKATIVNO S DOZAMA SMJESA I PRIMJESA S JUBAVI ZAMIJESILA :)))))

Zanimat će ga , sigurno, i izgradnja suhozida , a i mene - jer mi se čini da ću prije ja ziđat MEJU nego on sad sa finim, a ne rašpa -rukama. Kad smo kod toga- masiranje s bravarskim rukama mi je više prijalo nego ove "bejbi-ruke" ;) :)))) Bila sam dala jednu pjesmu na tu temu :) ;)

Ima još nešto : MOGA ĆE JAKO ZANIMATI - kako Žrnovčani rade soparnik - NAIME , SVI SE SOPARNICI ZOVU "POLJIČKI" - JER RIJEKA ŽRNOVNICA JE MEĐA PREMA SPLITU , GDJE ZAVRŠAVAJU NAŠA POLJICA- ALI ONI U SOPARNIK STAVLJAJU GROŽĐICE ILI SUVAVICE :) ŠTO JE NAMA NEZAMISLIVO. IMA ONIH KOJI STAVLJAJU KOROMAČ ?! KOJI STAVLJAJU MRVICE KROKANTA ?!- MOJ  ĆE RADO , A I JA, PROVATI NJIHOV SOPARNIK S GROŽĐICAMA. JAVIT ĆU VAM- KAKAV JE !

UGLAVNOM, SVE ĆE TO BITI , OSJEĆAM, NEŠTO SAVIM DRUGAČIJE, POČEVŠI OD AMBIJENTA DO VRIJEDNIH RUKU OBRTNIKA I SVIH KOJI SU ZASLUŽNI DA KONAČNO NA OVAJ NAČIN I ŽRNOVNICA POPRIMI SVOJE ŠIRE ZNAČENJE - A NE KAO ŠTO SAM JA DOK MI ĆAĆA NIJE IŠAO U PENZIJU- ZNALA ZA BRDO PERUN, GDJE JE ĆAĆA 20 SATI DNEVNO ZA FIRMU "IZVAĐAČ" VOZIO ŽALO - ONDA JE TO BILO BRZOM CESTOM OMIŠ- SPLIT , KADA NIJE BILO OVOLIKO PROMETA.

DAKLE, ZBOG BRZE CESTE OMIŠ, SPLIT- NEMOJTE VI IZ MAKARSKE ONIM OMIŠKIM TUNELOM - JER ĆETE U CETINU UPAST - NEGO IDITE SVI PREKO TUGARA- DA BAR MI OVIH 6-7 KM MOŽEMO UMJESTO 2 SATA PROĆI BAR ZA "SAMO" SAT - JER ĆE MOME PUKNUTI FILM - PA ĆE KA ZA ŠKORU - S AUTOM - CURIK ! ZABOGA- 4-5 KM SMO VOZILI URU I NEŠTO - UHHHHH- I PAZITE NA PJEŠAKE TOM IZA-BRDA CESTOM !****************************************************************************

DAJTE MI U KONCESIJU- ZARAĐIVAO BI VIDIKOVAC KANJONA I UZGOJ GLJIVA !

GOST U STUDIJU RADIO SPLITA , ZAHVALIO SE SVIMA KOJI SU IM POMOGLI U OSTVARENJU OVE IDEJE - ALI ZA KOJU JE PRIZNAO - NA OVOME TREBA ZA IDUĆU GODINU RADITI VEĆ OD JESENI !  Smotru zajednički organiziraju udruga Prijatelji kulturne i prirodne baštine Žrnovnice - Žrvanj.

GOST U STUDIJU JE APELIRAO- SMOTRA KLAPA POČIMA TOČNO U 20, 30 SATI

I VODITELJICA JE LEJDI OREB , A KAD ONA TO VODI-

NEMA ŠANSE DA SE MINUTA KASNI S POČETKOM PROGRAMA !

S NETA : PAZITE OVO :))) !!!  - Ponosni smo i da su mediji prepoznali značaj ove manifestaciju pa će smotru snimati čak četiri profesionalne kamere, a snimat će je i Radio Split, gdje će snimka smotre biti emitirana naknadno - rekao je predsjednik udruge Žrvanj, Petar Amižić.

ZANIMLJIVO S NETA  : Prvi spomen 1080. godine Ime Žrnovnice prvi put se spominje 1080. godine, no zapisi kroničara iz slavne Poljičke kneževine svjedoče kako je i car Dioklecijan oko 243-316 g. uživao u žrnovačkom kraju jer je imao lovačku kuću na Gračiću, brežuljku usred žrnovačke kotline.

POSEBNA ZANIMLJIVOST - S NETA - ala će ovo biti veliki izazov klapama - pročitajte !!!! : Nakon redovitog repertoara, ljubitelji izvorne klapske pisme još će uživati u neformalnom programu jer će se nakon završetka službenog dijela programa, slučajnim odabirom formirati tri potpuno izmiješane klape od klapskih pjevača koji su nastupili u službenom dijelu bez prava na prethodnu pripremu svaka od tri 'nove' klape otpjevat će jednu poznatu tradicionalnu klapsku pjesmu.- ALA , ŠTA ĆE OVO BITI NAPETO ! KAKVA IDEJA !!!! BRAVOOOO !!!!

DAKLE, SVI PUTEVI VEČERAS VODE U ŽRNOVNICU !

VAŽNO- JEDAN PUT VEČERAS VODI GOSPI U SINJ PA PAZITE !!! 

PAŽNJA, ŽRNOVČANI - PAZITE DA VAM NE DOĐE ONI ART-VERATOR I NE SKINE HRVATSKI SIMBOL PA MISTO NJEGA STAVI SVOJE MUDANTE- JER- SVE JE TO - UMJETNOST- SA ILI BEZ PROMILA ?!

ETO VAM GA "GRADE" U SUBOTU - VAŠ MUP ZNA KAKO ĆE .VAŠA RUŽA CRVENA IZ OMIŠA , PUNTE, KVARTA - Ibolja Štašana ;)

NEMOJTE ZABORAVIT NA VELIKU GUSARSKU BITKU U OMIŠU  PO IDEJI MOGA SUMJEŠTANINA, S KVARTA ZVANOG PUNTA DO PLAŽE, JOŠKA STELLE - 18. 8. ( PONEDJELJAK ) - ČEKAMO VAS ! OČEKUJEMO  DO SADA REKORDAN BROJ POSJETITELJA. U OPĆINI GRADU OMIŠU ( SA ZALEĐEM, SEOSKI TURIZAM !) IMA  VIŠE GOSTIJU NEGO ŠTO SPLIT IMA STANOVNIKA - A, E- O TOME SE NE PIŠE ?!

**********************************************************************

NOVO - 15. 8. //  5. SMOTRA KLAPA U ŽRNOVNICI  ODRŽANA JE U AMBIJENTU POPUT RAJSKOG VRTA UZ VRLO NADAHNUTU VODITELJICU LEJDI OREB , KOJU POSEBNO OVIM PUTEM POZDRAVLJAM - PREPOZNAT ĆE ME IZ SLIKE :) !NARAVNO, IMALA SAM POTREBU UPOZNATI SE S KLAPOM MORBIN I EVO REZULATAT :)*************************************

15.8. - ČLANAK JE GOTOV (18 h)- JOŠ SLIKE - AL IDEM u GATA NA FEŠTU  BRZOM CESTOM SPLIT- OMIŠ I DA BIH STIGLA U GATA U 21 SAT ,KREĆEM ZA OMIŠ U 18,30  H - NE BRINITE, NE PROLAZIM ONIM TUNELOM :)


POŠTOVANI ČITATELJI ( JUTROS ) , IAKO SE SVE SNIMALO-USKORO ZASLUŽENI ČLANAK IZ KOJEG ĆETE SAZNATI I VIDJETI ONO ŠTO NEMA NIGDJE U MEDIJIMA ;)  - BRAVO, ŽRNOVČANI !

MI BLAGDAN VELIKE GOSPE SVETKUJEMO U SELU KRUG-JESENICE


nasljednica @ 12:20 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 9, 2014
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NOVO- 00:30- 12. 8. - MASSIMO NA SOLINSKOJ GRADINI  11. 8. 2014. DIGAO NA NOGE SVE "ŽIVO I NEŽIVO" - ČITAJ: PUBLIKU I OSTATKE STARE SALONE - KONCERT EMOCIJA, KONCERT MUZIKE KOJOM DIŠE I ŽIVI  "U RITMU MUZIKE ZA PLES" - KOJU JE IZVEO PRVU NA BIS - ZAPLESALA JE I AZRINA "GRACIJA" ;) :) !!! PREKO 1200 LJUDI OD 5-65 GODINA PJEVALO JE MASSIMOVE PJESME I OBRADE DRUGIH PJESAMA- SKINILA SAM KOJE KILO ;)- JER JE PJEVAO " SVE JE TO OD LOŠEG VINAAAAA " ;):) A PILA SAM ČAJ :) !

NOVO-NOVO - 11. 8. - 6,20 h : JEEEEEEEEEEEEEEE- Pjesma "Južnjačka"  VEĆ JE  prijedlog za Zlatnik dana ( 11.8.) Radio Dalmacije ! A ŠTA SAM REKLA ?!:)

AAAA- MJESEC  JE  NOĆAS  BIO  "NIKAD BLIŽI ZEMLJI-"  U 1 SAT  KO DA JE ZORA - LIPO ZA NOĆNO KUPANJE :);) SLIKAVALA SAM :)


?????????????????????????????????

NAJNOVIJE- 10.8.- 21, 30 - Večer fada u društvu s Ivom Perkušićem - Kaštel Novi u 22 sata - ( DANAS JE BILA NAJAVA NA RADIO SPLITU - UZ "FADO-GOSTA" IVU PERKUŠIĆA.-   NAŽALOST, ZBOG BRZE CESTE OMIŠ - SPLIT- TROGIR , KOJA NEMA ALTERNATIVNIH RJEŠENJA- ZBOG  VELIKOG , GUSTOG, CRNOG DIMA KOJEG SAM VIDJELA S PLAŽE, ALI NISAM ZNALA GDJE JE POŽAR - U KILOMETARSKOJ KOLONI PREMA KAŠTELIMA -  KOD HOTELA LAV JOŠ BOLJE VIDIM CRNI DIM NA RADIJU VIJESTI u 21 sat - ČUJEMO (ZNAČI, JOŠ NIJE BIO LOKALIZIRAN) : BUKNIO U 19 SATI  POŽAR U SKLADIŠTU KONSTRUKTOR-INŽENJERINGA, MOLE SE SVI OKOLNI STANOVNICI DA ZATVORE SVOJE PROZORE I VRATA I DA NE IZLAZE VANI TE DA JE OTEŽAN ULAZ U SPLIT NA PREDJELU SIROBUJE .- KRASNO- PREDIVNO - BOLJE NE MOŽE - KOJE I KAKVE KEMIKALIJE, KOLIKO ŠTETNE ?!  20 DVD CISTERNI ?!

JEDINOM BRZOM CESTOM TROGIR-SPLIT-OMIŠ - ODMAH SMO SE VRATILI NAZAD NA SKRETANJU ZA ŽRNOVNICU SUOSJEĆAJUĆI S OKOLNIM STANOVNIŠTVOM KOJE SE U KUĆI I STANOVIMA GUŠI I PITANJIMA : KAKO TAKVO SKLADIŠTE MOŽE BITI BLIZU NASELJA - HM ?! - SUOSJEĆALI SMO SA SVIMA U AUTIMA U ZASTOJU NA SIROBUJI  !!

KUĆI VIJESTI U 22 h : POŽAR LOKALIZIRAN NA NAČIN DA SE SKLADIŠTE NIJE MOGLO SPASITI, JOŠ GORI - ALI ČUVAJU OKOLNI DIO SKLADIŠTA- HM ?! - 11 H- JOŠ GORI !!!!

INAČE,OBOŽAVAM FADO. HOĆE LI BITI RADIO ILI TV SNIMKA- NE ZNAM , ALI ZNAM DA BRZU CESTU OMIŠ- SPLIT- TROGIR-  MOŽEMO SAMO SANJATI . IZ HELIHOPTERA NITI OVA VLADA NE VIDI STANJE NA OVOJ DIONICI ?! DAJTE JE KONCESIONARU - JER VI KAO NI ONI PRIJE , NEMATE ZA OVE "GLUPOSTI" NI NOVCA NI RJEŠENJA- U OMIŠU TUNEL KOJI VODI ZA NIKUDA - VISI U ZRAKU - NEMA ZIP LAJN !!! JADAN ! A I MI !

NAJNOVIJE 11.8. - 11 H-  S PORTALA GRADA KAŠTELA - FADO U IZVEDBI IVE PERKUŠIĆA BIT ĆE PONOVNO NA KLISU 19. 8. (UTORAK) 2014. KAKO JE BILO SINOĆ- PROČITAJTE  NA PORTALU :) 


??????????????ČLANAK OD 9.8. 2014.??????????

Želja mi je, dragi moji, da poslušate ovu divnu pjesmu.

Premijerno je izvedena - puštena jedno popodne dok sam ležala (zbog ruke) nek se zna - dana 25. 7. 2014. na Radio Dalmaciji u 16,30 h .

NOVO- 10.8. 17 h- nakon kućne gužve , svi na more :) - A JA : 

 RIJEČI PJESME "JUŽNJAČKA"

Glazba: Davor Juraga
Stihovi: Pjero Mirić ( isprika zbog mog tiska!)
Aranžman: Ante Pupačić Pupi


HVALA "GAZDARUŠI"na YOU TUBE !


OPET SU PO STOLU  RAZBACANI PAPIRI

BILO JUGO DUŠU  LAKO UZNEMIRI

VEĆ DVA DANA PUŠE - MISLI SE U SRCU GUŠE

VEĆ DVA DANA PUŠE - SNOVI SE U SRCU RUŠE.


PTICE LETIDU NAD VALON

IŠKEDU PRSTI PRAVE ŽICE

A MENDULE SU DAVNO OCVITALE

MARČANE BURE PASALE

LITO JE SVE BLIŽE URA ZA UROM

JEDVA SE KLIŽE.


IZ DANA U DAN SVE JE ISTO

OPET PARI MI PUSTO MISTO

SAKRILE SE NOTE I VONJA

DA ĆE JUGO OKO NAŠEG ŠKOJAAAAA


JUGO S MORA POLIJEEEEE

KRV JUŽNJAČKA PROVRIJEEEE

JUGO S MORA POLIJEEEE

KRV JUŽNJAČKA PROVRIJEEEE


PTICE LETIDU NAD VALOM

IŠKEDU PRSTI PRAVE ŽICE

A MENDULE SU DAVNO OCVITALE

MARČANE BURE PASALE

LITO JE SVE BLIŽE

URA ZA UROM JEDVA SE KLIŽE.


IZ DANA U DAN SVE JE ISTO

OPET PARI MI PUSTO MISTO

SAKRILE SE NOTE I VONJA

DA ĆE JUGO OKO NAŠEG ŠKOJAAAA


JUGO S MORA POLIJEEEEE

KRV JUŽNJAČKA PROVRIJEEEEE

PUPI SOLIRA S GITAROM - SUPER !!!!!!!!

JUGO S MORA POLIJEEEEEE

KRV JUŽNJAČKA PROVRIJEEEEEE

( MOLIM VAS, ISPRAVITE ME U KOMENTARU,

AKO SAM KOJU RIJEČ ILI SLOVO FALILA-HVALA! )

25.8. -KLAPA MI JE HP-EXP- POSLALA na YT RIČI PRIJE 7 DANA :)


:) NOVO  - 12.8. - PUPI ja uhvatio signal na godišnjem :) - javio mi se na mob. u vezi meil-zamolbe , da li su  riječi točne i  - g-din. Tekstopisac je posjetio moj bloger i potvrdio da su  "riječi" o kej  :) !!!  Pozdravljam  VAS  I CIJELU EKIPU ZASLUŽNU ZA OVU DIVNU PJESMU !:)


***********************************************

A MENDULE SU DAVNO OCVITALEEEE


Klapu sam vidila na 1. Izlučnoj večeri 48. FDK Omiš 2014. i znam ih, slikavala ih i opet kući na Finalu. Oni mene ne znaju . U studiju je bio to popodne zaslužni Dvojac, dok Pupi nije bio. Pupija znate - "drugi tata" Omiš guitar festa :)

U 18 h sam je naručila pod GLAZBENA ( želja)  i svirala je "do daske" . Meni je jasno  zbog čega nije primljena o.g. na festival Šibenske šansone - da, odnijela bi koju nagradu !

Simpatičan Autorski dvojac je rekao: Pjesma nam se svidjela, ali ako niste na nekom od Festivala, ništa od dolaska na koju Top-listu.

Dragi i poštovani Autori, ne gubite nadu, mnoge pjesme nisu došle do Festivala pa su stigle na Top liste! Nemojte da vam dam primjere :) Predivna je- DIRATE DUŠU .

Tada sam sebi zacrtala - moram s njom na moj Bloger - bez ikakvog osobnog interesa kao uvijek ! Želim da je ljudi čuju i guštaju kao ja ! Postat će HIT ! Ne volim da razvikane klape s "ajme majko" stihovima pune Top liste, dok ove klape o kojima se malo zna IZ MALIH MJESTAŠACA SRCA MOGA , BRAČA , VISA I IMOTSKOGA -  budu zapostavljene.

USPUT: VIDIM PUNO MI OTVARATE ŠIBENSKU ŠANSONU 2012 - I VEĆ KAD SAM I POMISLILA KAKO ĆE BITI BOLJI FESTIVAL OD SPLITSKOG, PROŠLE SAM GODINE GLEDALA I ZAPISIVALA - ZABOGA, TO JE POSTALA  "ŠIBENSKA ŠARCONA" ili "ŠTRACONA", TIPA "POŠTO ULJE" MENI DRAGE GRUPE MJESNI ODBOR ili REP- 022 - SIMPA PISMA ali da joj repa šansonu pod balkonom - hm ?! Ja bi ga potirala ČA - "tako pijanoga" :)  NEMA VEZE SA ŠANSONOM !? Sve je postalo "bučkuriš" ?!

****************************************

POZDRAV IZ BAJNICA - U MORU SAM -20,15 h:)


VAŠA Igora Odbrešana ;) - RC :) IMA JOŠ ČLANAKA NA ČEKANJU :)

nasljednica @ 02:27 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 4, 2014
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
NAJNOVIJE- 5.8. - 23,10 h- DA, ŠKORIN KONCERT U PODSTRANI ZAMIJENIO KONCERT KLAPE SV. JURAJ !!!!
KAKO SE TO DOGODILO ?! ZBOG ČEGA ?! PRVO- ZBOG TOGA ŠTO BRZO UČIM IZ TISKANIH MEDIJA, POJEDINIH ČLANAKA - ONO: DAJ NASLOV, A ISPOD TOGA- SKORO NEMA VEZE SADRŽAJ S NASLOVOM ! A DRUGO- ZBOG BRZE CESTE TROGIR- OMIŠ - DO KONCERTA, NAŽALOST, NISMO DOŠLI!!!
- DOŠLI KUĆI  P-J-E-V-A-J-U-Ć-I !!!! NAJPRIJE DA VAM OBJASNIM- Podstrana je općina od moga mjesta Bajnice ( zadnje u našoj Općini Dugi Rat ). Naša završava, a Podstrana počima na brdu MUTOGRAS kojeg često vidite u mojim zalascima sunca. Općina Podstrana nakon 7 km dijela Jadranske magistrale ( koja od Omiša do Splita nema uz more alternativne ceste ) završava rijekom Žrnovnicom koja se baš tu ulijeva u more i tu se na novo uređenom prostoru trebao održati večerašnji koncert. Dakle , samo 6-7 km  od moje kuće.
Nakon ovako TUŽNOG dana, prihvatim poziv Moga i odemo na Škorin koncert u 21, 15 h. ZAHVALJUJUĆI BRZOJ CESTI OMIŠ-TROGIR, MI SMO U KOLONI VOZILI 5 KM - DO 22,20 h ( sat i pet minuta !) I UŽIVALI U PROMOTIVNOM CD-U KLAPE SV. JURAJ "DA NAM NIJE OVE LIPE PISME". VIDJEVŠI DA JOŠ 2 KM NEĆEMO PROĆI ZA CCA SAT VREMENA, OKRENULI SMO SE NAZAD BRZOM CESTOM TROGIR-OMIŠ I DOŠLI KUĆI P-J-E-V-A-J-U-Ć-I .Budući da Moj rijetko uvečer izlazi vani, jer osim NEDJELJE radi u Škveru svaki dan, iako je začudo bio jako strpljiv i bez psovanja, lijepo smo tih 5 KM PREŠLI P-J-E-V-A-J-U-Ć-I  UZ KLAPU SV. JURAJ.
HVALA KLAPI OD SRCA NA DIVNOM POKLONU ! TO JE OVAJ CD SA STRANE !
LIJEPO VAS JE BILO ČUTI I VIDJETI NAJPRIJE NA HTV 4, A ZATIM NA SV. MISI NA HTV1.
Moga sam muža utješila- Neće ti Škoro počet prije 10 - 10 i po, a već prije ponoći iđe za Čavoglave! Nećemo ga ni vidit nego po ure ?! NAPOMINJEM- NE SMUNJAM DA SU PODSTRANCI DOBRO ODRADILI POSAO - ALI DRUGI PUT , AKO  BUDE KOJI KONCERT, POĆI SE KUPAT U STROŽANAC - ODMAH DO UŠĆA ŽRNOVNICE I OSTAT TAMO NA KONCERTU ILI RIBARSKOJ VEČERI !!!
NA POVRATKU KUĆI SLIKAVALA SAM TU STOJEĆU KOLONU I USRED PJESME BISMO ZAPITALI JEDNO DRUGO: KAKO OVI LJUDI MOGU STIĆI NA AVION, TRAJEKT, VLAK ILI NEDAJBOŽE U BOLNICU. MOJ SE KRSTIO 20 PUTA- A JA KAŽEM: TAKO TI JE GODINAMA- 3 ure do Omiša- 2 do Splita uz CD !!!
OVAKVU SLIKU NA MAGISTRALI GLEDAM I PROŽIVLJAVAM I SLIKAJEM ODMAH IZA RATNIH GODINA KADA SU NAM SE TURISTI POČELI VRAĆATI -  CCA SAMO - 20 GODINA, DOK VLADA LETI HELIHOPTERIMA  ! NAŠA JE KUĆA SKORO NA POLA PUTA SPLIT-OMIŠ I VRLO ČESTO SMO BILI "INA", MRTVO ODMORIŠTE - STAJALIŠTE UZ WC, BACANJE SMEĆA, MIJENANJE BEBA NA NAŠIM ŠENTADAMA ILI NA TERACI- A DA NE GOVORIMO KOLIKO SMO LJUDIMA GUMA PROMIJENILI I DALI SOKOVA I VODE - I VODE ZA PREUGRIJANE MOTORE. S-T-R-A-V-A - A  OBEĆANA BRZA CESTA JOŠ JE U SNOVIMA ONE, OVE I BUDUĆE VLADE, A KOLONE TRAJU .
!!!!!!
USPUT- JAKO SMO DOBAR ZALOGAJ ZA NEDAJBOŽE NOVI DOMOVINSKI RAT, JER SU NAM MIGOVO UMJESTO ZA REZALIŠTE PARADIRALI NEBOM IZNAD KNINA. A ŠTA DA SU PALI NA NAROD ?! VELIKODUŠNI AMERI SU NAM POKLONILI POLUISPRAVNE  ĐIPOVE, JER NISU IMALI KUDA S NJIMA. DA LI JE NJIH NETKO PREGLEDAO. AHA MOŽDA IMAJU GODINA, ALI NEMAJU KILOMETARA ?! IZGLEDAJU GORE NEGO ONE KOJIMA JE MOJ ĆAĆA I JA MALA U NJEMU, RAZVOZIO RADNIKE "IZVAĐAČA" PO SELIMA. VIDI LI TO GĐA. LJEPOTICA ILI ĆE I NA-TO ODGOVORITI KADA DOĐE VRIJEME ?!
??????????
AKO SU MIGOVI STARI 30 GODINA - O ČEMU JE VODILA BRIGU NAŠA NATO-ZVIJEZDA, KOJA JE DANAS , USPUT, NEPRIMJERENO BILA ODJEVENA NA OVOJ SVEČANOSTI  ISTIČUĆI SVE SVOJE OBLINE TE U CRKVI KOKETIRALA S KAMERMANOM I STAJALA BUDNA I TEMPIRANO NASMIJEŠENA. O ČEMU SU SVEČENICI GOVORILI- KLADILA BIH SE S NJOM U 10 000 E DA MI TO ISPRIČA. SVE SAM SLIKAVALA. I BANDIĆA ZA KOJEG SAM MISLILA DA GA JE DRMNUO I 4 INFARKT. I KARAMARKA KOJI JE JEDVA OČI DRŽAO POMALO OTVORENIM, ALI NIJE DUGAČAK VRAT.
!!!!!
VLADA NA GODIŠNJEM - ISTOČNA SLAVONIJA TEK JEDVA KUĆA PO KUĆA SE OBNAVLJA. ZA MJESEC DANA POČIMA ŠK. GODINA ?!  U DOBA TITA, 1963. POTRES U SKOPJU- HOoo -RUK- JAKO BRZO SU SVI BILI NA RADNIM AKCIJAMA I GRAD JE BRZO OBNOVLJEN- A OVDJE U NAS "SAMO" SELA- JOŠ SE PUNO TOGA I NE ZNA. JADNI LJUDI - A "MI" PO KAFIĆIMA I NA PLAŽAMA ?! I NA ODMORU - HM .
/////////
AKO ITKO TREBA BITI NA GODIŠNJEM, TO SU SUCI USTAVNOG SUDA , KOJI SU SVAKO DRUGU ODLUKU VLADE MORALI PREISPITATI, A BILO IH JE MNOGO.
/////////
PREMIJER MILANOVIĆ NE BRILJIRA, TO JE OČITO - ALI I NE KRADE !!! ( UBACUJEM: SVAKA ČAST ZA HRABROST ONAKVOG GOVORA U KNINU -ISKRENO , ODLUČAN, ZNAO JE DA ĆE GA ČEKATI ZVIŽDUCI , JER VRAG U LIJEPOJ NAŠOJ NE MIRUJE ! ) ALI KAKO MOŽETE OČEKIVATI RAST , PORAST GOSPODARSTVA I RADNIH MJESTA KAD SU NAS ČELNI LJUDI HDZ-A DOSLOVNO OPLJAČKALI - DAKLE, ONI, I IZMIŠLJENE TVOREVINE , TIPA HRVATSKOG FONDA ZA PRVATIZACIJU NA TEMELJU SRAMOTNIH ZAKONA U DOBA DOMOVINSKOG RATA ?! - GDJE JE NAŠ NOVAC IZ TOGA FONDA, A TVORNICE NAM PORUŠENE, BRANITELJI UMIROVLJENI, RADNICI NA ULICI ) ?! PREMIJER NIJE SVEMOGUĆ ! DA I HOĆE NEŠTO URADITI, IMA LOŠE MINISTRE (VEĆINOM) A UZ TO MU KARAMARKO VJEČNO PODMEĆE NOGU - KAKO JE SLASNA TA PREMIJERSKA FOTELJA !! KANDIDIRAT ĆU SE ! !!!
!
IPAK SU MI SVIH OVIH GODINA, A I DANAS,  SUDBINE BRANITELJA NA PRVOME MJESTU.
JESTE LI IH ČULI, A GLEDALI DOKUMENTARAC VEČERAS O LJUDIMA IZA OLUJE - TUŽNO.
JOŠ SE JEDAN BRANITELJ UBIO- POSLAO JE JASNU PORUKU.
HOĆE LI KONAČNO "NETKO" BAR NJEGA ČUTI . 
IMAO JE I ŽELJU. DA LI ĆE BITI ISPOŠTOVANA.
ZVIŽDUCI - TOGA SAM SE BOJALA - TO BRANITELJI NISU ZASLUŽILI.
NE DIRAJTE IH- NEKA POĆIVAJU BAR ONI U MIRU
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++OVO JE BIO ČLANAK+++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++
KRIŽEVI NA POČETKU NISU SLUČAJNO
+++++++++++++++++++++++++++++++++
EHHHH MOJ VLATKO - KAKO TE ZABORAVITI ?!- NIKAKO I NIKADA !
VELIKI DANI NAŠE NOVIJE POVIJESTI - ALI I VELIKI DANI NAŠE BUDUĆNOSTI
TKO NAM JA RASPRODAO LIJEPU ZEMLJU I TKO IMA PRAVO DA TO JOŠ ČINI
Zar želimo da nam odlaze djeca ?! Zar želimo ovu zemlju drugima dati ?!

Ne razumijem , nikako IH ne razumijem ni ONE ni OVE.
Ovu ljepotu su HEROJI branili, za ovu ljepotu su ginuli.
Ovu ljepotu smo dali i dajemo za sitne novce - I TO BEZ ITI MALO SRAMA.
JEL TO  "DOMOVINSKA ZAHVALNOST" ?!
 
VIDITE KAKVU LJEPOTU IMAMO - VIDIM JE SVAKI DAN, LIJEPU KA I RUŽA
**************
NEKA BOG TE ČUVA CROATIO MATI
NEKA TEBE I NAS  BOŽJA RUKA PRATI
*****************
*********************************************************************************************************
************"ZLATNE SLIKE" U SLAJDU - SU IZ MORA ******************************************
Klapa Sv. Juraj jedna je od sudionika velikog Koncerta domoljubnih pjesama naziva 'Od stoljeća sedmog' u Kninu , 4. 8. (pon.) VEČERAS,  na trgu Dr. A. Starčevića u 21 sat .
PITAM SE - DIRNU LI  "ONE" I "OVE" DOMOLJUBNE PJESME ?!
ŠTA PROLAZI NJIHOVIM GLAVAMA KAD ČUJU "STINU PRADIDOVU", "STOJI GRAD" , "BOŽE, ČUVAJ HRVATSKU" I DRUGE ?!
UZALUD SE PITAM . NE ČUJU.
KAKO ONDA PJEVUŠE ?!
TEK ONAKO - USPUT.
SKUPLJAJU GLASOVE UZ STASOVE I JEFTINE MONOLOGE.
VAŽNO SE NACRTATI , BITI VIĐEN.
ČUTI, VIDJETI, KAKO NAROD ŽIVI.
KAKVO OTKRIĆE.
VIDITE SVE IZ BLINDIRANIH AUTA, GOSPODO.
********************************************
Nasljednica - RC
********************************************
NOVO : 5. 8. 2014. - IZVOR SLOBODNA DALMACIJA : KAKO JE BILO NA KONCERTU - KOJI HTV , NACIONALNA TV, NIJE PRENOSILA. SINJ-KNIN , NIJE DALEKO- TUŽNA SAM , A MOŽDA SUTRA ( DANAS  NA DAN OLUJE ) BUDE SNIMKA ?!.
" Devetnaest baklji za devetnaestu proslavu „Oluje" upalilo je devetnaest izvođača koncerta pod nazivom „Od stoljeća sedmog", kojim je na Trgu Ante Starčevića počela kninska proslava Dana domovinske zahvalnosti. Baklje su upaljene u spomen poginulim hrvatskim braniteljima.

Tradicionalni kninski koncert u praskozorje najvećeg hrvatskog blagdana počeo je skladbom „Stop the War In Croatia", prerano preminulog pjevača i domoljuba Tomislava Ivčića, koji je tom prilikom i posthumno odlikovan.

- Mi smo raniji „Kninfest", manifestaciju lakih nota, ove godine zamijenili za prigodni koncert uoči proslave „Oluje". Zahvaljujem se svim izvođačima, koji su se odazvali našoj manifestaciji. Večeras je zaista sve „pucalo" od domoljublja i pjesama koje su postale svojina svakog hrvatskog građanina – zadovoljno je kazao Ante Nadomir Tadić-Šutra, organizator i predsjednik Glazbene udruge „Kninfest".

Teško je reći kome je publika više pljeskala. Zdravku Škenderu („Sretan je onaj tko Hrvatsku ima"), Krešimiru Peroviću („Bože čuvaj Hrvatsku"), ansamblu Bonaca („Croatio iz duše te ljubim"), Hrvoju Hegedušiću („Stoji grad"), klapi Sveti Juraj („Stina pradidova") ili Draženu Žanku, koji je otpjevao naslovnu pjesmu „Od stoljeća sedmog". Bila je to jedna prekrasna domoljubna glazbena priča."
HVALA SLOBODNOJ DALMACIJI !
 I TAKO TA "PREKRASNA DOMOLJUBNA GLAZBENA PRIČA" , RIJEČI KOJIMA  JE ZAVRŠEN OVAJ ČLANAK , NIJE ZASLUŽILA BITI U DIREKTNOM PRIJENOSU - NEOPROSTIVO. NIJE TO ZBOG KLAPE SV. JURAJ, SLUŠAM IH I BEZ TV  - IPAK JE OVAJ KONCERT BIO " DEVETNAEST BAKLJI ZA DEVETNAESTU PROSLAVU OLUJE ". MOŽDA GA REPRIZIRAJU UOČI 20-TE PROSLAVE ILI IPAK SUTRA ( DANAS) 5. 8. ?!
**************
 GLUHA NOĆ. NIJEMA NOĆ.
MORE MI POD NOGAMA MIRUJE.
HEROJI NIKADA NE UMIRU.
ONI POĆIVAJU.
*******************

OSTALE NOVOSTI NAŠEG KRAJA- 5 SATI , ZORA ĆE- 5.8.  NEMAM SNA:
********


1. NA DAN OLUJE - NA DAN BRANITELJA - U SUSJEDNOJ NAM OPĆINI PODSTRANA DOLAZI MIROSLAV ŠKORO.
PREDGRUPA GRUPA VIVA, IZA KONCERTA ŠKORO IDE ZA ČAVOGLAVE.
2. U SUBOTU JE U TOJ VRIJEDNOJ, BOGATOJ OPĆINI , BIO TRADICIONALNI  MUZIČKO-KULINARSKI-EKO-ETNO SKUP NAZIVA "ZA POLJIČKIM STOLOM". BILI SMO OBITELJSKI SAMO SAT VREMENA, JER JA NISAM MOGLA DUŽE.
3. NA FDK OMIŠ 2014. NAGRADE SU ODNIJELE NJIHOVE DVIJE Ž. KLAPE ANKORA I KURJOŽE.
4. IMAJU MUŠKU KLAPU PRASKA (BRESKVA) KOJA JE VEČERAS SUDJELOVALA NA 19. MANIFESTACIJI "DOBROJUTRO MORE"U NJIHOVOJ UREĐENOJ GORNJOJ PODSTRANI , STAROM  SELU. ONI SU ISPRED NAŠE OPĆINE DUGI RAT 30 G. NAPRIJED . U TOJ JE OPĆINI HOTEL LAV. IMAJU UREĐENU RASVJETU, NOGOSTUP, KANALIZACIJU.
5. LAUREAT  DOBROJUTRO MORE 2014. G. JE G.   PETAR GUDELJ ČIJU KNJIGU IMAM VEĆ 16 G.- PUT U IMOTU - PREDIVNA JE. PRIJATELJICA KOJA MI JE POSUDILA, PREMINULA JE ODAVNO. BILA MI JE ŽELJA ODNIJETI TU KNJIGU I POSTHUMNO DA NAPIŠE DA JE NJOJ POKLONJENA- IZ ZDRAVSTVENIH RAZLOGA NISAM OTIŠLA.
6. SINOĆ SAM SE NAKON 12 DANA SPUSTILA NA NAŠU PLAŽU- SVE NAŠE MLAĐE I STARIJE ŽENE , I JA S NJIMA, PRIHVATILA-  ZAPJEVALE SU MI - RUŽU CRVENU - DA IM NEDOSTAJEM .
7. NISAM BILA U OMIŠU NA GUSARSKIM DANIMA- NE MOGU VOZITI I VELIKE SU KOLONE ZA OMIŠ.
 

nasljednica @ 06:37 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.