pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » kol 2012
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - kolovoz 2012
petak, kolovoz 31, 2012
*****************************************
OVAJ POST SAM STAVILA POD RUBRIKU "IGRE" -  MOLIM VAS , PROČITAJTE JEDAN OD TRI DIJELA, KOJI VAS ZANIMAJU - TKO SE STVARNO S NAMA OVO IGRA, HVALA !
P.S. KVARGU I DUGI NOKTI - I PETARDA EKRAN - SLOVA SAM FALIVALA :)
*****************************************
PODJELA HRVATSKE : STVARNO NE ZNAMO VIŠE NI SAMI - TKO NJIMA I NAMA GLAVU NOSI ?! NARAVO DA NEĆEMO BITI SPAŠENI "PO DUHU SVETOMU"-ALI ???
IMAJU PRAVO ŽUPANI NAŠIH ŽUPANIJA ŠTO SE LJUTE DA SU PREKO MEDIJA ČULI ZA OVU "TRIK" PODJELU LIJEPE NAŠE OSIROMAŠENE !!!
SVI SMO MI DOZNALI OVO PRIKO MEDIJA - NIKAD U SVOM PLANU I PROGRAMU RANIJA NI SADAŠNJA VLAST OVO NIJE SPOMENILA- ZATO SMO SVI U ŠOKU I SADA ĆEMO SVI VUĆI SVAK NA SVOJU STRANU -SVAK NA SVOJ MLIN PA ĆEMO SE ČUDIT NEREDIMA ?!
 
DOBRO JE DR. DODIG GOVORIO NA TRIBINI U DUGOM RATU O ULASKU U EVROPSKU UNIJU ! ZAR MISLITE DA SMO BAŠ MI NAJPOTRIBNIJI NOVACA EU- FONDOVA ?! BOŽE, DAJ DA BUDE TAKO-AL IMA I GORIH U  SAMOJ EU  I TO "NA ČEKANJU"!!
  
Pusić o slovenskoj ratifikaciji: Glavni problem je prenervozan pristup pitanju Ljubljanske banke
A SAD OVO :
POŠTOVANA GĐO. PUSIĆ -
ČULA SAM VAS PRIJUČER U VIJESTIMA NA RADIO SPLITU KAKO STE REKLI OVO:
SVAKA BAKICA ĆE IMATI ASVALTIRANU CESTU DO SVOGA DVORIŠTA, SVAKA BAKICA ĆE IMATI STARAČKI DOM, SVE ĆE BAKE MOĆI SVOJU DJEČICU UPISATI U DJEČJE VRTIĆE, ZA DESET GODINA BIT ĆE ZAVRŠEN PELJEŠKI MOST  ITD !MA DAJTE MOLIM VAS ??? !!!!!
POŠTOVANA GĐO. PUSIĆ, STVARNO STE ME RAZOČARALI, KAO BAKICU I KAO STANOV-NICU DRAGE NAM I JEDINE OPLJAČKANE RH.
IMAM PRIJEDLOG UNAPRIJED - UMISTO DA ČEKAMO "NEDOČEKANU" LOVU EU , AJTE LIPO SVE OVE KUĆE BOGATAŠA KOJI SU SE OBOGATILI ZA VRIME DOMOVINSKOG RATA I TVORNICE UPROPASTILI, AJTE PRIKINITE TOBOŽNJU PROVJERU PORIJEKLA NJIHOVE IMOVINE I OVA SUDSKA MANTANJA MJESECIMA I GODINAMA I LIPO NAM OTVORITE U TIM VILAMA TE VAŠE STARAČKE DOMOVE - TO JE IONAKO NAŠE !!! BIT ĆE LIPO I VAMA - IMAT ĆETE I JAKUZIJE !
JA ĆU VAS DOĆ PRVA POSJETITI I DONIT LIPE OBORITE RIBE I BANANE !
A JEL SE PITATE,OKLEN ĆE TE UDOMLJENE BAKICE I DJECA I UNUČAD PLAĆATI STARAČKE DOMOVE - AJTE , MOLIM VAS ?!
 
A OVE LIPE NEKE VILETINE KA ZGRADE , PRODAJTE KAO STANOVE I U PRIZEMLJU  OTVORITE  DJEĆJE VRTIĆE - I TO JE IONAKO - NAŠE ! IMA LIPOGE ZELENILA OKOLO I SVE JE POD VIDEO-NADZOROM  !
 
SVE SLIKE, SATOVE, BIJESNE AUTE I JAHTE LIPO PRODAJTE - PO ONOME - KO DA VIŠE - I OD TOGA ASVALTIRAJTE PUTOVE, AL PRIJE TOGA UVEDITE KANALIZACIJU I VODOVOD I STRUJU DO TIH NAŠIH SELA , KOJE TAKO LJUBITE. ŠTA ĆE IM ASVALTA DOK KAKAJU U CRNU JAMU I VADE VODU IZ GUSTIRNI NA MINUS 10 I PLUS 40 !?
UZMITE ME ZA SAVJET-NICU - BOLJE VAM JE 111
************************************************************
EVO DA NISAM OTVORILA PORTAL OPĆINE DUGI RAT - NE BIH ZNALA NI OVO - BAŠ U LIPO VRIME NAŠLI - U TRI URE POPODNE -  POHVALNO !
 
COPIRAM ZA ONE MOJE  DRAGE SUMJEŠTANE, KOJI ČITAJU VIŠE MOJ BLOG NEGO OVU STRANICU  "OPĆINE":
 
Javna rasprava o II izmjenama i dopunama Prostornog uređenja Općine Dugi Rat

Na temelju članka 86. i 95. Zakona o prostornom uređenju i gradnji („Narodne novine“ br: 76/07, 38/09, 55/11, 90/11 i 50/12) općinski načelnik Općine Dugi Rat, objavljuje ponovljenu javnu raspravu o

II izmjenama i dopunama Prostornog uređenja Općine Dugi Rat

I.Javna rasprava trajat će 15 dana, od 27. 08. do 10. 09. 2012. godine.

II.. U vrijeme trajanja javne rasprave planovi su izloženi na uvid u prostorijama Općine Dugi Rat svakog radnog dana od 8,00 do 15,00 sati.

III. Nositelj izrade i izrađivač plana održat će javno izlaganje o planovima u kino dvorani u Dugom Ratu, dana 03. 09. 2012. godine s početkom u 15,00 sati. OP.P. NU KOJA URA ?!

IV.Primjedbe na izložene planove mogu se davati do zaključenja javne rasprave na slijedeći način:
- upisivanjem primjedbi u Knjigu primjedbi u Općini Dugi Rat
- iskazivanjem primjedbi u zapisnik koji će se voditi pri javnom izlaganju 03. 09. 2012. godine,- OP.P.- U KINU - ZAPAMTITE U 15 SATI - 3. 9. PONEDILJAK!! i
- upućivanje pisanih primjedbi Načelniku Općine Dugi Rat, Poljička c.133., Dugi Rat.

Rok za predaju pisanih primjedbi na protokol Općine Dugi Rat je 10, 09. 2012. godine do 15 sati.
OPĆINA DUGI RAT
OPĆINSKI NAČELNIK
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE DA MI JE ZNAT - KOLIKO NAŠIH SUMJEŠTANA ZNA ZA OVO - EVO IM, DA NE BI POSLI GRINTALI DA NISU ZNALI - BRZO PROŠIRITE VIJEST !!!
**********************************************************************************
ONDA TREĆE - PETICIJA ZA IZGARDNJU BRZE CESTE TROGIR- OMIŠ - PA LJUDI MOJI ZAR JE OVA VLADA STVARNO IŠLA UUUUU- NE SMIN PO DALMATINSKI - NEGO ĆU UBLAŽIT - PA REČ - KVRAGU ! ?
PRVO - PRVI PREMIJER ZNA KAKVE SU GUŽVE OVDE , JER JE IZ SINJSKE KRAJINE,
DRUGO- IMAMO 5- 6- 7- MINISTARA S OVOG PODRUČJA I S OTOKA-ZAĐAVLA!
TREĆE- NEVEN MIMICA, ZNAM GA OD KAD ZNAM ZA SEBE, JER JE SIN MOG DRAGOG DIREKTORA OSNOVNE ŠKOLE U OMIŠU, POK. POBRE, PA SE PITAM, JEL ON ONO S HELIĆEM DOLAZI U OMIŠ ? AHA,EVO LETI HELIĆ,BIT ĆE NEVEN? !:) EVO OPET KANADERI !!!!
 
AAAAAAAAAAAAA
KOJEMU SAD MINISTRU TRIBA SREDITI PUT OD GLEVNIH CESTA DO ZAVIČAJNOG SELA ILI MISTA - BOŽEMESAČUVAJ ŠTA ČINE??? ?!
KOME JE U INTERESU DA NAM UNIŠTI I OVO ŠTA JE OSTALO - NAŠ TURIZAM ! KOLONE SU PREMA SPLITU OD MOJIH BAJNICA - 15 KM- TRIBA VAM OKO 1, 40 DO SPLITA.
A KOLONOM OD BAJNICA DO OMIŠA , 1O KM, TRIBA VAM 1, 45 SAT - JER SMETAJU DVA SEMAFORA PA ULOGU PREUZIMAJU BOBIĆI I BOBIĆKE - PA PREKIDAJU KOLONU ZBOG DVA, SAMO DVAAAAA PJEŠAKA - UŽAS !
MA SVE JE IŠLO UUUUUU, UH - NE SMIN OPET PO DALMATINSKU - AL DA SMO SPALI NA TO DA POTPISUJEMO PETICIJU - KO DA PLAČEMO DA NAM NAPRAVE OVAJ VAŽAN DIO CESTOVNE PROMETNE MRIŽE - JESU LI "ONI" NORMALNI ?! OD KAD SAM MAMA POSTALA - TO SU OBEĆAVALI I SKUPLJALI GLASOVE -SVI !¨I ONI I OVI !! ??
UHHHHHHHHHHHHHHH
STVARNO SAM SE ZGROZILA KAD SAM ČULA - KOJI SU IM CESTOVNI  PRIORITETI ?!
MA I SLAVONSCI DRAGI I MEĐIMURCI I ZAGREPČANCI SPOMINJU "MATER" VLADI - KAD SE UVALE U OVE KOLONE I JOŠ S MALOM DJEČICOM, JER IM PUT TRAJE JOŠ 2 SATA NAJMANJE KAD SAĐU S FAMOZNOG AUTO-PUTA ZG-ST !
STVARNO - PREDLAŽEM: PREKIDAJTE SUĐENJA I ČUĐENJA OKO BOGATAŠA I NJIHOVE IMOVINE - ODUZMITE IM IH KAO ŠTA ODUZIMATE PILIĆE I TV-E I SKIDATE NAM S PLAĆE AKO SMO VAM DUŽNI - JER MI OD NJIHOVIH UVJETNIH KAZNI , A I ZATVORA, NEMAMO BAŠ NIKAKVE KORISTI , A NI VI -SAMO ŠTETU, ZA SMJEŠTAJ I ZA HRANU, A ONI LIPO TAMO PIŠU KNJIGE !!!! ! NJIMA ĆE KAZNA BIT DOVOLJNA- ODUZET IM NEZAKONITO STEČENO ! AMEN ! I NEK BUDU SRITNI DA NISU U ZATVORU - PA IZ  NJEGA NE MORAJU TRAŽIT  DA IH PUSTE  NA GODIŠNJI ODMOR !
IĐEN, IĐEN NA "POLJUD" - ZA URU ĆU ZNAT - OĆE LI BIT ODGOĐEN ZBOG KIŠE - JER "NE DAMO TE PISMO NAŠA - 2012" - AKO BUDE ODGOĐEN, PIVAT ĆU KUĆI - OD MUKE ŠTA SVE ČUJEM - A NA TV VIDIM MR SMAJLIĆA !
*****************************************************
POLJUBI ZEMLJU PO KOJOJ HODAŠ- JER ONA TI NIŠTA NIJE KRIVA !
A JE, KRIVA JE ŠTA JE LIPA, NA LIPOME MISTU I UZ MORE ! 
EVO POŽAR OKO MAKARSKE - OPET KANADERI !
 
******************************************************
VAŠA NASLJEDNICA - RUŽO MOJAAAA CRVENAA - ODLIČNA NAJAVA "POLJUDA 2012" NA RADIO SPLITU :))))))
N O V O:RADIO SPLIT-G. BUBALO-"POLJUD 2012"-NEMA ODGODE!:)
 
nasljednica @ 13:45 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 30, 2012
 

+++++++++++++++++++++++++++++++

ISPOD OVOG VIDEO URATKA PIŠE:

Tijekom ožujka,travnja i svibnja 2010., na mjestu stradanja vatrogasaca,po idejnom rješenju arhitekte Nikole Bašića,uz dragovoljno sudjelovanje više od tri tisuće hrvatskih vatrogasaca,graditelja suhozida i prijatelja nastradalih sagrađena je pristupna staza,kapelica i dvanaest spomen križeva. Koristeći drevnu hrvatsku tehniku gradnje suhozida,slažući stijene na način kako su ih naši pretci slagali tisućljećima,vadeći kamen tradicionalnim alatima,nikli su,i u znoju i trudu izrasli suhozidni križi,posebni i jedinstveni spomenici junacima Kornata.

Pjesma „Križi" je nastala u čast hrabrim vatrogascima,a na ponos svim graditeljima.
Također,pjesma je nastala na ideju gosp. Borisa Dukića (DVD Zaton),stihove je napisao gosp. Branko Slivar,a za glazbu i aranžman je bio zadužen gosp. Toni Eterović.Izvođači su klapa Kampanel te Čedo Martinić.
Zahvaljujemo udruzi „Suhozid" iz Kolana na otoku Pagu (prijedlog modela i vođenje gradnje suhozidnih križeva).
Zahvaljujemo Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije te Šibensko-kninskoj županiji koje su sa svojim gradovima,općinama i vatrogasnim postrojbama organizirale gradnju križeva i omogućile da stvorimo ovu pjesmu.


MISLILA SAM DANAS BEZ MUZIKE, BEZ PJESME , AL NAŠLA SAM OVAJ VIDEO URADAK, KOJI ZAISTA POHVALJUJEM , KAO I OVU PJESMU  I STAVILA U POST - DA SE NE ZABORAVI .POGLEDAJTE ŠTA SU IŠLI GASIT  ?! MNOGI PA NI JA, NE SHVAĆAMO - ZBOG ČEGA ?! DVANEST TIJELA.

 

SPOKOJ DUŠAMA NJIHOVIM.S OBITELJIMA SUOSJEĆAM KAO I SVI VI.

 

 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

SINOĆ JE ( 29.8.) U MOM OMIŠU S POČETKOM U 20,00 SATI, U PREPUNOJ GELERIJI CENTRA ZA KULTURU OMIŠ, U SKLOPU XXIII. OMIŠKOG KULTURNOG LJETA, OTVORENA VIII. SAMOSTALNA IZLOŽBA NAŠEG DRAGOG SUMJEŠTANINA, SLIKARA PROF. ZDRAVKA COTE.
OVA PRODAJNA IZLOŽBA JE OTVORENA SVAKOG DANA DO 10.09. 2012.NAKON UVODNIH POZDRAVNIH RIJEČI DIREKTORA CENTRA ZA KULTURU OMIŠ , DENISA TAFRE , PRIVILEGIJU DA OTVORI IZLOŽBU TE DA NAM PRIBLIŽI LIK I DJELA PROF. COTE, IMAO JE PROF. BOŽE MIMICA, UJEDNO I AUTOR HVALE VRIJEDNIH RIJEČI , NAZIVA : "U PRILOGU IZLOŽBE SLIKA ZDRAVKA COTE" - BROŠURE KOJU SMO TOM PRILIKOM DOBILI.

POHVALJUJEM ŠAROLIKOST SVEČANOG PROGRAMA OTVARANJA OVE IZLOŽBE OD STRANE MLADIH MUZIČARA , POSEBNO IVANE I FRANKE .
STIHOVE NAŠIH POZNATIH PJESNIKA RECITIRAO JE GLUMAC ŽARKO RADIĆ, ČIME JE POSEBNO BILA OBOGAĆENA OVA VEČER.


POSJETITELJI SU ČESTITALI PROF.COTI NA NOVIM RADOVIMA,A PROF. COTA JE OBEĆAO DA ĆE BIT JOŠ RADOVA, A TIME I IZLOŽBI, ČIME NASTAVLJA OMIŠKU TRADICIJU STVARALAŠTVA NAŠIH  SUMJEŠTANINA MILOVANA STANIĆA I MILANA STANIĆA, GAMBORA
******
NA MOM BLOGERU BIT ĆE POSEBAN POST O OVOJ IZLOŽBI, JER NAŠ DRAGI PROF. COTA TO I ZASLUŽUJE I NJEGOVE SLIKE OBOŽAVAM  - ZEZA ME BLOGER I IMAM POTEŠKOĆA STAVITI SLIKE - HVALA NA RAZUMIJEVANJU.
*******
NASLJEDNICA - "RC"
nasljednica @ 00:04 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 27, 2012
 

ŽIVA ISTINA, DRAGI MOJI ČITATELJI I LJUBITELJI KLAPA I KLAPSKE PISME ! NAŠI MISIONARI , KOJI SU PRIJE PAR DANA IŠLI U KINU , POSLALI SU SVOJIM FANOVIMA MEIL ( 25.8.) OVOG SADRŽAJA !  VIRUJTE MI , UGODNO SAM SE IZNENADILA -  ONI ČAK U KINI MISLE "NA NAS " .
- SVAKA ČAST !

 
FASCINANTNO JE TO - ŠTO SU IM PISME PREVEDENE NA KINESKOM JEZIKU - ČITAJTE :)))
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Poštovani prijatelji ,
Srdačno Vas pozdravljamo i Šaljemo Vam ekskluzivne snimnke klape "Sveti Juraj" HRM iz Šangaja.
U Kini su nas dočekali uz sve moguće državne i vojne počasti.
Danas je u Šangaj ( najveći grad u Kini s više od 20 miliona stanovnika) uplovilo kineski ratni brod klase fregata da bi nas ugostio i na njemu imali koncert za posadu broda.
Nakon toga smo imali svečani prijem kod kineskog generala i održali cjelovečernji koncert u njihovoj vojnoj bazi pred više stotina vojnika, dočasnika i časnika.
 
Koncertne dvorane su opremljene najsofsticiranijom tehnologijom, a nase pjesme su prevedene na displejima i jambo monitorima na kineski jezik kako bi razumjeli o čemu pjevamo.
Sutra ( 26.8.) produžujemo u Peking gdje nas očekuju još tri koncerta pred vojnim i državnim vrhom, a u planu je posjet Kineskom zidu, Trgu nebeskog mira i Zabranjenom gradu.
Kina je zaista impresivna, u pravom smislu te riječi, a Kinezi su izvrsni domačini.
 
Srdačan pozdrav svima u Hrvatskoj iz daleke Kine od mornaričke klape"Sveti Juraj"!
 
OVO SE DRAGI MOJI , ZOVE TA POVEZANOST KLAPE SV. JURAJ S NJIHOVIM FANOVIMA I SVIMA KOJI IH RADO SLUŠAJU  I VOLE KLAPSKU PISMU . DOĆI U KINU I BITI POD OVAKVIM DOJMOVIMA I JOŠ UZ TO NAMA SE JAVITI - STVARNO JE ZA SVAKU POHVALU !!!!
 
OSOBNO ME VESELI DA IM JE OVAKO LIPO I DA NAS U UNIFORMAMA PREDSTAVLJAJU U DALEKOJ KINI - NEK NAM SE SRETNO VRATE NA POLJUD 2. 9. - NEDILJA "NE DAMO TE PISMO NAŠA " :)
ČEKAMO IH :)
 
SAJONARA :))))
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
MOJ OSVRT NA 15. FESTIVAL ŠIBENSKE ŠANSONE - SVE POHVALE !
 
ALI- TEK SU ZADNJE PISME BILE "PRAVE":)

15. FESTIVALA ŠIBENSKE ŠANSONE 2012:)"DONESI MI JELE VODE":) I "PROKLETA LJUBAV", NOVI VELIKI HITOVI - BIT ĆE IH JOŠ :)
IAKO NEKE PISME NE SPADAJU U ŠANSONE -evo:
1. U STANU JE BILO TURBO PA OVAJ OSVRT NIJE TOLIKO "ČIST",A NI TONSKI PRIJENOS - NA MOMENTE SE LOŠE ČULO?!
2. KEMAL MONTENO - ČUDI ME DA JE PIVAO PO OVOJ VRUĆINI - NI GLAS MU NIJE BIO O.K. - zanimljiv duet ,
3. OD MERI I IVANE SAM OČEKIVALA "i bolje i više" ,
5. DEAN DVORNIK "ČUVAM SVAKU KAP " - ODLIČNA PISMA, MALO I NJEMU ČUDAN GLAS- "PREHLAĐENI" MI JE BIJA DRAŽI - AL , SUPER!
6. ĐANI STIPANIĆEV "PROKLETA LJUBAV" - ZNALA SAM DA ĆE POBIJEDITI - UŠLA MI JE ODMAH POD KOŽU I TEK DANAS OKO 13 NA RS DOZNAJEM DA JE POBIJEDILA- ZAPAMTITE - BIT ĆE VELIKI HIT ! OTPIVAO JE S TOLIKO EMOCIJA , DA PUBLIKA STVARNO NIJE MOGLA OSTAT RAVNODUŠNA, A NI MOJ RIBAR-REKA JE - DOBRA JE! :))) MORE MU JE ZAKON!:)
7.KL. BUNARI "SENTIMENTO"-ODLIČNA ! BRAVO !
8.KL. BRODARICA - SIMPA MOMCI S PISMOM "KORAK" - BRAVO!
9. SIMPA MI JE I "MALI BUBICA"- LIČI NA GLAVNOG PIVAČA KL. MASLINA, JEL MU TO SIN?!, IMA I ĆAĆINE MOTE (POKRETE) KAD PIVA:) ! NJEGOVO VRIME DOLAZI - BRAVO,MLADIĆU !
10. KL. MASLINA - NJIHOV VELIKI NOVI HIT - PJEVNA OLITIGA MELODIČNA, LAKO PAMTLJIVA I BIT ĆE , GARANT, HIT NA PIRU MOGA SINA (BOŽE ZDRAVLJA:) - A TEK KAD NEVISTICI ZAPIVAN "DONESI MI JELO VODE" :)))
11. CAMBI -SPLIT - "SVJETLA DALJINE" - JAKO DOBRA ka uvik!!!
12. KL. ISKON - JAKO DOBRA PISMA KA UVIK- AL FALI IM PECOTIĆ DA JE "PODIGNE" !
13. LIDIJA BAČIĆ- LIPA PISMA-OBUČENA KA U VJENČANICI, AL OPET PRIVLAČI  PAŽNJU NA NOGE I TILO PA SE GUBI DOJAM PISME:) !
14. KL. LIBAR - TEŠKA PISMA KA NA SPLIT-FESTU , TREBAT ĆE VRIMENA DA SJEDNE U UHO - DOBRA STVAR !
****
NENO BELAN JE DOBIO NAGRADU ZA NAJSLUŠANIJU OD LANI "OCEANI LJUBAVI" KOJU CILU GODINU DANA PIVA MOJE MALO BAKINO ZLATO:) - NAJTROFEJNIJI JE IZVOĐAČ OVOG FESTIVALA - ČAK 17 NAGRADA !!! REKAO JE DA SE TU U "ŠIBENKU"- "PRONAŠAO" !:)
 
ĐANIJEVA JE SUPER - A NINČEVIĆ, NE MORE FALIT !:)
 
SVE OD KAD JE SVITA , OD KADA JE VIKA
PRIKLETA JE JUBAV MORA I ČOVIKA
NE RAZUME ONI ROĐENI KRAJU
DALMATINCI ŽIVE AKO NAVIGAJUUUUU !!!!
ALAAAAAA POD KOŽU ME DIRAAAAAAAAA !!!!!
 
********
NAUČITE OD KLAPE MASLINA "JELU" ŠTA SVIRA - DO POLJUDA 2. 9. - "NE DAMO TE PISMO NAŠA 2012" - BIT ĆE ŽIVOOOOO :)))
AAAAAAA KLAPI MASLINA PREPORUČUJEM MOJE GOLUBIĆE ZA SPOT :)))) JELOOO, JESI LI "ZA":))) ČITA NAŠA JELE OVO :)))) A PISMA LIPO POČIMA, BAŠ - UH :))))
KOME ĆU SE JA PRIKLONIT :))))
DONESI MI JELE VODEEEEEEEE I OTVORI VRATA RAJU
SVI ME PUTI MOJI VODE SAMO TEBI MILI KRAJU
DONESI MI JELE VODE BISTRE KAO OČI TVOJE
PA NAPOJI OD JUBAVI RASUŠENO TILO MOJEEEE
  
VAŠA RUŽA CRVENA KOJA JE U ETERU RADIO SPLITA PIVALA "PROPLAKAT ĆE ZORA" U EMISIJI ZLATNA RIBICA , KAD SAM IM JAVILA SADRŽAJ MEILA KL. SV. JURAJ :)))- I TO SAM PIVALA NA KINESKOM :))) ISTINA !!!
********
ŽIVILI - DO POSTA POLJUD 2012 - U ČETVRTAK :)))
*******
DOPUNA: PRENIJELA  SAM SMS-OM NA TV JADRAN , "PISME ZA DUŠU" - POZDRAVE KL. SV. JURAJ IZ KINE SVIM FANOVIMA :))) E :)))
nasljednica @ 01:15 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 24, 2012
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
A, DRAGI MOJI DOBRI I POŠTENI, STARA POSLOVICA DOBRO KAŽE: S KIM SI, TAKAV SI  ;)- PA JE OVAJ POST UPRAVO TAKAV :)))) ojmeeeeee-
OTKAČEN MALO  :)))))
DAKLE SPREMALA SAM SE VEČERAS PRIKO KANALA , NA VIS U VIS I - KUPILA NOVI KOSTIM - PONILA BORŠE  PUNE, PUNE SPIZE , MALO ROBE, NEPOTRIBNA :))) ALI - OJMEEEEE :((((
AAA LIPO SAN SEBI GOVORILA - UHHHH- MORALA SAM, MORALAAAA PO DALMATINSKI , PO NAŠKI  , SVE POSLAT UUUUU !!!! - NISAN NI JA  DUŠICA, SVE/T(N)-ICA, A, E, DALMATINKA SAM - ŽESTOKA ! UHHHHHHHHHHHHH
LIPO IŠLA NA TRAJEKT I LIPO PUTEM SLIKAVALA U KOLONI, JERBO SAN SE ZAHEBALA - NIJE JOŠ GOTOVA ZAOBILAZNICA - BRZA CESTA NEZAPOČETA !

Ajde Nasljednice trči uzmi borše pobići će trajekt
ajde Nasljednice trči uzmi borše pobići će trajekt
eee no naaaa, pobiga je trajekt
ajme meni svaki put se isto dogodi
kad dođen tu
reeeeklaaaa san jaaaaaa
triba uru prije doći
triba lipo misto uvatiti
e noooo naaaa pobiga je trajekt
sad bi one borše bacila ća u pičku materinu jaaaa
ti si ZAOBILAZ-NICE kriva
jer san jaaa lipo NA VIS mogla ići ćaaaaa
eee nooo naaa pobiga je trajekt
tra-lala-la-la-laaaaaaa la-laaa-laa-laaa la-la-laaaa ...
pobiga je traeeeekt
*************
OJMEEEEEE - EEEEEEEEEEE
NE MOGU DO POPEEEEEEEEEEE
*************
EVO POPINA SLIKA, ČEKA ME JE - NISAM JAVILA DA MI JE POBIGA "HEKTOROVIĆ" - JER SAM BILA BISNA I TUŽNA :(((
ALI NARUČILA SAM TI TORTU !!! NEMOJ SE IZNENADIT - IZ NJE ĆE TI ISKOČIT "ONA TVOJA"- DOŠLA SAN DO NJE ;) :))))
.
AAAA - S KIM SI , TAKAV SI ! EEEEEEEE- ONAJ YOU TUBE ;):)
**************************************************************
POPE, JA NE ZNAM KA TI ČESTITAT - ZATO SI TI I POSEBAN ! SAMO OVAKO, NA OVAJ NAČIN, MALO NEOBIĆAN, A KAD NE ZNAN DRUKČIJE ! SORRY !
  
@POPETOV , SRITAN TI ROĐENDAN ŽELE VLAJI IZ BAJNICA :)
NEK TI SE OSTVARE SVE TVOJE ŽELJE , ZNAM DA SU SKROMNE , AL OTKOČI IH MALO , I NEK ŽIVIŠ DUGO U ZDRAVLJU I VESELJU SA SVOJOM UŽOM I ŠIROM FAMILIJOM !
POLJUBAC U OBE BANDE NEK TI UMISTO MENE DADE TVOJA VIŠKA ! U NAS JE TAKAV OBIČAJ, A, E !
ŽIVILI VI NAMA STO GODINA !!!!
HVALA TEBI I TVOJIMA NA SVEMU - NA RADOSTIMA I GUŠTIMA KOJE STE NAM  PRIUŠTILI !
DIVNI STE ! NEK NAŠE PRIJETELJSTVO "OD VIRTUALE DO ZBILJE" POTRAJE DUGO, DUGO !
POSEBNO TI ZAHVALJUJEM NA , NAAAA ( MA , NEK SE MISLE ,E ) :) ;)
  


 smiley
 

JES !:)- OVO SAM COPYRALA OD TEBE - ŽIVIJAAAA !:)
 
******************************
U VIRTUALNOM SVITU - ZA SVE MOJE ČITATELJE - NEKA ZNAJU - ZAHVALJUJEM TI ŠTO SAM PRIKO TVOGA BLOGERA UPOZNALA I ZAVOLILA  SVAKU BUŽU TVOGA VISA , STABLO, CVIT, KALU, BEŠTIJU, IZLAZAK SUNCA, VALOVE, MORE, STINE- MA SVE I VAŠE OBIĆAJE OKO UJA , GROŽĐA, KOLAČA , SPECIJALITETA ITD - I HVALA ŠTA STE MI POPRAVILI KRVNU SLIKU :) ČININ SALTA BOLJE NEGO U 20-IMA ;):) UZ SVE SLIKE , NEK ZNAJU I OVO , POPE JE BIRAO PRIGODNE LIPE ILI OTKAČENE PISME , AL I ONE SU BILE LIPE !! STVARNO JE MAHER ZA KOMBINACIJU SLIKE, SLAJDA, PUZLA S ODABIROM PISAMA - KRATKO AL "POTPUNO" -  NJEGOVI "POKUŠAJI" VIDEO URADAKA NITI MALO NE  ZAOSTAJU S  "PROFESIONALNIM RADOVIMA" ! -UVJERITE SE NA :
 KLIK
*************
MORAN I OVO NAPISAT ZA ONE KOJI NE ZNAJU, A NE ZNAM JEL TO PIŠE NA  "FB"- POPE VAM JE OTIŠA IZ SJEMENIŠTA NA KRAJU 2. GODINE I ZATO JE NA NJEGOVOM PROFILU ONA CRKVA . AL NEMOJTE DA VAS TO ZAVARA, JER POPE JE STVARNO FRAJER, MODRIH OČIJU, PRAVA MRGA OD ČOVIKA, VISOK ,  KAKO I KAŽE NJEGOVA "VIŠKA" , KOJU MOJ OBOŽAVA ! A VALJDA PO ONOJ "MLAĐA JE , SLAĐA"!
POPE NIJE PRAVI DALMATINAC/ ON VAM JE POLA MAKEDONAC , VIDITE NICK! 
+++++++++++ 
N-ICA - ZO-RANA , KAKO ME ZOVE "RH" - AL OLVEJS RUŽA CRVENA :)
*************
 
P.S. 2. - ŠALJEM TI POŠTOM ONO ŠTA SE NE MORE POKVARIT - MOJU SLIKU S PLAŽE U BIKINIJU - JER VIDIM - TO JE POSTALO "IN" NA BLOGOVIMA- AL , JA NE BIH - HVALA :) ŠKVERANIN NIJE ZA TO - PLAŠI SE REŽISERA :)))))nasljednica @ 01:14 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 21, 2012
***************************DOPUNA 23.8., 15H- VIDILA SAM PLAKAT "POLJUD 2012"- DOLAZI I KLAPA BUNARI - IZ VODICA - ROKERI - OĆE LI OBRIJAT SAD GLAVE:)))

U VOŽNJI SAM GUŠTALA: HIT TJEDNA R. SPLITA- OPET "LUMIN"- KLAPE RIŠPET! KAK JE DOBRAAAA- KAŽE MOJA PURGERICA:)

**********************************************STRPLJIVI MOJI, ZBOG GUŽVE U KUĆNOM 16-ERCU , MOLIM, ČITAJTE DO SUBOTE:)))

DOŠLA MI JE U NEDILJU MOJA DRAGA PURGERICA SA SVOJIMA PA MALO KASNIM S OVIM POSTOM.hhaaaaaa  SLIKA OD LITA 2008- 4 GOD. SAM BILA STARIJA:)))
 
EVO DA VAM PRINESEM ODMAH , NEŠTO ŠTO SAM ČULA JUČER NA RADIO SPLITU - NABRZAKE :)))).
NE MOGU VAM  SAD DAT SLAJD S GUSARSKE BITKE  - AL BIT ĆE !!:)
IZVINJAVAM SE LIPOTICAMA IZ METKOVIĆA MARICI I RUŽICI - AL IMA VRIMENA, ODRŽAT ĆU OBEĆANJE :)
ZAŠTO VAM SE JAVLJAM - DANA 25.8. SUBOTA , JE FESTIVAL ŠIBENSKE ŠANSONE ! VOLIM ŠANSONE, ALI ISKRENO NISAM ZNALA DA JE OVE GODINE 15-TI PO REDU - AJ BAŠ MI JE DRAGO- ČESTITAM !!! MALO SAM ZNALA O TOM EFSTIVALU?!
 
AL ČULA SAM DA JE GLAVNI G. DUŠAN ŠARAC - TO NISAM ZNALA, TO VAM JE  UMJETNIČKI DIREKTOR FESTIVALA DALMATINSKIH KLAPA ?! HM ?!
ČUDI ME TO JAKO - ZAR TO NIJE NEKAKAV VID - MODERNIZMA NAŠEG ZAKONODAVSTVA TZV. "SUKOB INTERESA" :))))
I ONDA ČUJEM , NA RADIO SPLITU , KAKO JE G. ŠARAC DOBRO OGADIO SPLITSKI FESTIVAL , KOJI - KAKO SAM I JA NAPISALA, NEMA VEZE S NEKADAŠNJIM FESTIVALOM TE REKAO " TAJ FESTIVAL VIŠE NIŠTA NE ZNAČI - MOŽDA U LOKALNIM RAZMJERIMA ".- ODMAH MI JE BILO LAKŠE DA TO KAŽE I ČOVIK OD STRUKE.
ALI JEDNO JE KAD JA TO KAŽEM "ŽENA IZ NESTRUKE :))) I TAKO OZBILJAN ČOVIK I BAŠ TAKO DA OŠINE PO "SPLIT-FESTU".HM?!
MISLIM DA JE MALO PRETJERAO S IZJAVOM - MORAMO PRIZNATI DA NAM JE "SPLIT" DAO I OVE GODINE LIPIH PISAMA, A I U ZADNJE VRIME- IAKO PREVLADAVAJU "TUGA IMA PRVI RED DO MORA" - "LJUBAV NEMA RODNI LIST " ITD - OD KOJIH RIČI SE I DIOKLECIJANOV KONJ - UHHHHH - HAHAAAAAAA - VIDITE :)))


MOŽEMO SE MI RUGAT KOLIKO OĆEMO , I JA PRVA, AL TE PISME PALE I ŽARE TOP LISTAMA NAŠIH RADIJA - TJ. RADIO ŽELJA .
G.ŠARAC JE REKAO , MEĐU OSTALIM, DA JE CILJ ŠIBENSKOG FESTIVALA UPRAVO VRATITI PRAVE RIČI NA FESTIVAL, DAT MU ONU PRAVU NOTU FESTIVALA , DA SE PRAVA DALMATINSKA ŠANSONA ČUJE KROZ KLAPSKU IZVEDBU TE OSTALIH PJEVAČA. AJ POHVALNO, JER JE TO SPLIT-FEST IZGUBIO, NIMA TOGA VIŠE  - I JA SAM "ZA" !
REKAO JE ČAK I OVO - DA NIJE BAŠ VOLIO DA SE ZOVE "FESTIVAL" NEGO SAMO "ŠIBENSKA ŠANSONA" - E PA SLAŽEM SE - AKO ĆEMO MALO BOLJE RAZUMIT SVE OVO OKO TIH FESTIVALA ŠTA SE DOGAĐA !!!
 
ONDA SAM ČULA DA JE REKAO DA I MOJA DRAGA KLAPA BUNARI OLITIGA "DALMATINSKI ROKERI S MORAVU" - ZBOG BRKOVA NA FDK OMIŠU :))) A TO SU "NJIHOVI" :)))- NASTUPA NA FESTIVALU ŠANSONE I KLAPA KAMBI SPLIT, A NE KAŠTELA , KLAPE ISKON, BRODARICA, JOŠ NEKE (NISAM SVE ZAPAMTILA), DEAN DVORNIK ITD- SIGURNO PIŠE SVE NA KOJEM DO NJIHOVIH PORTALA .
E KAD SMO KOD TOGA- BAŠ SE MISLIM, TKO BIRA KOJE ĆE SE PISME PIVATI NA KOJEM FESTIVALU, ALI I TKO JE U TIM ŽIRIJIMA , AL MUČI ME I TA PUBLIKA - HM?! - JER NA NAŠIM FESTIVALIMA JE BILO I BIT ĆE "KUŽINE" !!! NA MELODIJAMA JADRANA - RUNJIĆEVE I HULJIĆEVE , PRETEŽNO - NA SPLITU U ZADNJE VRIME - ZNA SE !?
A KAKO JA TO - A LIPO !? OPET MORAM SPOMENIT KLAPU SV. JURAJ I "UVIJEK ĆU TE VOLJETI" - NIJE UŠLA NITI U FINALE !!!
NEKI KAŽU DA KLAPAMA NIJE MISTO NA "SPLIT-FESTU"- SLAŽEM SE -AL KAD IM VEĆ DAJU PISME - KAJ NE :);) INAČE, PO MOM MIŠLJENJU - KLAPU BI NA TOM FESTIVALU UBACILA KAO "SUPORT" -ALA LIPE NAŠE DALMATINSKE RIČI !!!:)))) KAO MIŠI " PROPLAKAT ĆE ZORA" !
A KAKO TO DA JE KLAPA RIŠPET S PISMOM "LUMIN" OSTALA BEZ "PRAVE" NAGRADE NA SPLITSKOM FESTIVALU ?! A DOBILA JE NAJVEĆE OVACIJE PUBLIKE ?!


KAKO TO DA SU DANIJELA I "BRODOLOM" KAO I JELENINA "SOLO IGRAČICA" , JAKO DOBRO PROŠLE I DOBILE NAGRADE?! JEL TO STRUKA GLASALA ZA NJIH "ZBOG LIPIH RIČI" ?! U SVAKOM SLUČAJU, PRIZNAJEM - SVE VIŠE MI SE SVIĐAJU TE OTKAČENE PISME :)
 IZGLEDA DA NAM  PAŠE  "MALI BRODIĆ" U KOJEG BI STRPALA SVU NAŠU VRLU VLADU  U  OVIM "PLAŠI-LAŽI-SORRY" VRIMENIMA -SAMO DA NE DOĐE DO "BRODOLOM"-AAAA!
 
IZVINITE ME , MOJI DRAGI "BUNARI" - ČUDNO MI JE DA SU ONI DOBILI SUPERFINALE OMIŠA- UZ KLAPU KAŠE, KOJA JE DOBILA U MUŠKOM FINALU 1. I ŽIRIJA I PUBLIKE ?! I IZGLEDA, AKO SAM POSUMNJALA JA - TAKO I OMIŠ GOVORI - RELACIJA - FDK OMIŠ - D. ŠARAC - VODICE - ŠIBENIK - BUNARI ! MA ISTO NE VIRUJEM - HM ?! LAŽE SELO, LAŽU LJUDIIIII - DI IMA DIMA , IMA I VATRE ?! :) MA NEMREM BILIVIT !!!!
 
ISKRENO ČESTITAM FESTIVALU ŠIBENSKE ŠANSONE NA 15 GODINA - AL NEMOJTE DA SE PRIČAJU OVAKVE PRIČE - NEMOJTE DA SROZAVAMO OVU NAŠU LIPU RIČ, NAŠE LIPE PISME - NEMOJTE DA GLEDATE DA DOĐETE  DO POBJEDE PO SVAKU CIJENU - NE , MI TO I TE KAKO OSJETIMO PA SE RAZOČARAMO  I , UOSTALOM, POKAŽE I VRIME  !!!
 
JOŠ NEŠTO: NIKAKO NE SHVAĆAM RASPORED OVIH NAŠIH LITNJIH FESTIVALA - MA DAJTE RAZMAKNITE IH MALO !!! KO DA NAMJERNO ZAPLIĆU NOGE JEDNI DRUGIMA ?!
 
KAKO JE FESTIVAL KLAPA U KAŠTELIMA BAŠ U VEČERI MUŠKOG FINALA ILI SUPERFINALA U OMIŠU - ILI MELODIJE ISTRE I KVARNERA - DIREKTNO NA TV- U ?!
IZVINITE, JA TO PRVA NE RAZUMIN !
JOŠ DA NIJE BILO OTVARANJA OLIMPIJSKIH IGARA - I SPLITSKI FESTIVAL BI BIO BAŠ U TOM TERMINU (MISLIM). PUNO MI SE SVIĐA OVAJ TERMIN "ŠIBENSKIH ŠANSONA" KAD SMO POMISLILI DA JE SVE KREPALO - A NE, NE - USKORO I "POLJUD 2012" :) !
EVO OVOM PRILIKOM POHVALJUJEM I VEČER RETROSPEKTIVA - 1998-2011. GODINE - FESTIVALA ŠIBENSKIH ŠANSONA, PETAK 24.8. - ZA KOJE PISME DO SAD NI JA NISAM IMALA POJMA DA SU "TAMO NASTALE " - EVO, MA NEMA IM SE ŠTA PRIGOVORIT - PISME SU SUPER - AL IPAK OBRATITE PAŽNJU NA "TIM" POBJEDNIKA - HM ?
 
 1. DALMACIJO LIPA - TOMISLAV BRALIĆ & KLAPA INTRADE
/ T. Eterović - M. Anđelković - T. Eterović / 2001.
2. TARAŠ - NAS QUATROS
/ D. Šarac - D. Škevin - T. Eterović / 2001.
3. JOŠ NE MOGU PRISTAT VOLIT - KLAPA ISKON
/ P. Kozomara - S. Tafra - R. Kazinoti / 2009.
4. POFRAJAT ĆU ŽIVOT - ARTEMIJA STANIĆ
/ J. Stanić - J. Fiamengo - A. Bjelinski / 2003.
5. DUŠO MOJA - ŠIME BUBICA
/ T. Eterović - Z. Golob - T. Eterović / 2005.
6. NEĆU VIŠE JAZZ KANTATI - RIVERS
/ T. Obrovac / 2006.
7. SAMO ME JUBI - DEAN DVORNIK
/ D. Dvornik - Vukica - D. Dvornik /
8. DITE - LIBAR
/ S. Jakelić - S. Jakelić - S. Jakelić / V. Koceić / N. Čelan /2010.
9. KRUH I SOL - MERI CETINIĆ
/ M. Cetinić - K. Juras - T. Eterović / M. Cetinić / 2004.
10. ZAR VIŠE NEMA NAS - KLAPA CAMBI ( S )
/ N. Belan - N. Belan - I. Popeskić / 2010.
11. ZLATNE URE - HELENA BASTIĆ & KLAPA BRODARICA
/ Z. Tutić - J. Fiamengo - T. Preradović / 2002.
12. SRCE OD LEDA - NENO BELAN & KLAPA MORE
/ N. Belan / 2003.
13. ZA DUŠU - KLAPA ŠUFIT
/ D. Šarac - K. Juras - J. Šetka / 2011.
14. SUZA NA ŠKOJU - ĐANI MARŠAN
/ Đ. Maršan - Đ. Maršan - A. Valenčić / 2002.
15. KUĆA KRAJ FERALA - TOMISLAV BRALIĆ
/ D. Juraga - D. Juraga - A. Gašpardi / 2005.
16. BALADA O KOKI - MATE GULIN & KLAPA FORTICA
/ D. Šarac - D. Škevin - T. Eterović / 2000.
17. ŠIBENSKA GRANDECA - LIDIJA BAČIĆ & KLAPA NEVERIN
/ D. Šarac - D. Škevin - T. Eterović / 2010.
18. POTRAŽI ME - ĐANI STIPANIČEV & KLAPA MASLINA
/ B. Bubica - G. Bujas - T. Eterović / S. Kalogjera / 2005.
19. LIPOTE GLADAN, JUBAVI ŽEDAN - TEDI SPALATO
/ T. Spalato - B. Slivar - T. Spalato / D. Marušić / 2004.
20. ŠIBENSKE USPOMENE - KLAPA MASLINA ft. RADE KOŠTAN
/ D. Šarac - P. Picukarić - T. Eterović / 1999.
21. DA TE MOGU PISMOM ZVATI - KLAPA MASLINA
/ I. Badurina - F. Bilić - A. Baša / 1998.
22. ZORA BILA - TOMISLAV BRALIĆ & BRANKO BUBICA & FEST. ZBOR
/ P. Kozomara - S. Tafra - R. Kazinoti / 2010.
 
ALI MI SMO ĐAVLI SVIT - ZNATE KAJ  MI  JE REKLA JEDNA PURGERICA IZA KLAPA U DOMU SPORTOVA  16.5. 2012.-: GOSPOĐA, VI STE DALMATINKA , KAJ NE!?:)))))
A NEEEEEEE, NEGO SLOVENKA :)))))))
ZNATE KAJ VELIJU ZA  VAŠU "ZORU BILU" ?!
OČEKIVALA SAM POHVALU, A ONA: " TVOJA MATER U SNU LAJE".
A JOOOOOJ- ZGROZILA SAM SE - NIJE MI BILO SMIŠNO NIMALO ! REKLA SAM JOJ TO ODMAH - KOJA LIPA PISMA I LIPE RIČI I TO MOJE OMIŠANKE !!
 
ZAKLJUČAK : NEK SE SVI FESTIVALI ZOVU BEZ OVOGA "FESTIVAL" I NEK NE BUDE NAGRADA - JER NISAM ZA "KUŽINE" I NE MOŽE ME NITKO UVJERITI DA KLAPA "INTRADE" NIJE DOBILA 1. NAGRADU PUBLIKE "SPLIT-FESTA" KAO KOMPENZACIJU U OVIM BOGATIM VRIMENIMA ZA KONCERT U PAUZI SUPERFINALA - JER PUBLIKA JE BILA ZA KLAPU RIŠPET I "LUMIN" I GOTOVO - A JEL RIŠPET NA ŠIBENSKIM ŠANSONAMA- ALA ŠTA BIH VOLILA !!! ?? MORAN PROVJERITI ?

************************************************************************************************

O KLAPI "ŠUFIT" - KOJA JE  SIMBOL "DOBROJUTRO MORE" !:)

MOŽETE , DRAGI MOJI , ZAKLJUČIT DA SAM MALO I BISNA ZBOG ČINJENIČNOG STANJA , KOJEG SAM DIJELOM I SVJEDOK - I ONDA MI TAKO BISNOJ NA VEČERI "DOBROJUTRO MORE" INTRA KLAPA ŠUFIT - AAAAAA KOJOJ OVAJ PUT NISAM MOGLA ŠUTIT !!!

 KLAPA ŠUFIT ĆE OVO ČITAT, DOZNALA SAM :)))). NA OMIŠKOM SU FESTIVALU BILI SAMO NA VEČERI NOVIH SKLADBI - I POBIJEDILI !!! ZASLUŽENO - SVAKA ČAST !

A KAKO IH NIJE BILO U IZLUČNIM VEČERIMA, NISAM IH TILA PRESREST IZA TE POBJEDE. ONDA SAM OPET SRELA DVOJICU S NAGRADOM U KALETI I OPET IH NISAM TILA PRESREST ! ZA DIŠPET ! POKUPILI MASLO OVIH GODINA I - CRTA ! :)))

AL KLAPA ŠUFIT JE VJERNI PRATITELJ "DOBROJUTRO MORE" DO MENE U PODSTRANI - OD PRVE GODINE - OVO JE BILA 16. PO REDU !! I JA NJIMATE VEČERI : DOBRA VEČER - E BEZ TREĆE , NEMA SREĆE !:)))) ONI BLENILI - KOJA JE SAD OVO ???? :)))))

MORAM VAS PITAT , ŠTA VAM SE DESILO DA STE ONU GLUPU PISMU PIVALI NA "SPLITSKOM FESTIVALU" ??? ŠTA JE VAMA ONO TRIBALO?!

JEDAN OD NJIH ZASTAO I REKAO- AAAAAAAAA VI STE ONA ŠTA PIŠE - EEEEEEEEEEE, JA SAM TA :)))) JA: VI DA PIVATE : PRIJATELJU MOJ VIDIJA SAN JE BEZ TEBE, A VI DA PIVATE NJEMU , VIDIJA SAM I JA TVOJU I ZAJEDNO KUKATE - MA UŽAS JEDAN ! BILA SAM STVARNO BISNA I BILO MI JE LAKŠE, KAD SAM IM TO REKLA , KONAČNO!!!

VI DA PIVATE ONE RIČI , A DA VAS NISU NAJAVILI - PO NIČEMU VAS NE BI POZNALA - MA JEL ONO ONA MOJA KLAPA ŠUFIT???? - ONA KOJA KAD PIVA- JA NE DIŠEM I ZA VAS SAM GLASALA U OMIŠU - MA DAJTE - ŠTA VAM JE ONO TRIBALO ????

A JEDAN SE ODVAŽIJA, DRUGI SU SE ČUDOM ČUDILI - KA ONO- KAKO JA TO MEĐU NJIMA - A NEKI SE MALO I SMJEŠKALI - I DOBILA SAM OČEKIVANI ODGOVOR: GOSPOĐO , NAMA SU ONU PISMU PONUDILI, SVIDILA NAM SE, I ONDA ODLUČILI DA SE ISPROVAMO I U TIM LAKO-ZABAVNIM NOTAMA !

AJMEEEEE- UŽAS , REKLA SAM IM, AL ZNATE - MOJA JETRVA JE LUDA ZA TOM PISMOM I TAJ MI JE DAN DOŠLA DA JE RASPALIM NA PC-JU DO DASKE :))))

E ONDA SE ONI NASMIJALI I KAŽU : EEEEEEEE TA PISMA I JE PISANA ZA VAŠU JETRVU I ONE KOJIMA SE SVIDILA hahaaaaaa, NA ŠTO SAM JA REKLA, MA ONA VOLI SVE PISME KOJE SU ZA PLAKAT hahahaaaaaaa AL ISKRENO I MENI JE SVE DRAŽA - AL NEMOJTE VIŠE I PAZITE, DALI SU VAM 1. NAGRADU ŽIRIJA- DA DOGODINE OPET DOĐETE !!!!  NASMIJALI SU SE , ALI MALO I POGLEDALI- SHVATILI SU ME OZBILJNO ?! :))) JOOOJ !!!SPASIO ME U NAJTEŽEM TRENUTKU  JEDAN OZBILJAN ČOVIK S KRAVATOM I UPAO MEĐU NAS I REKAO : NE , NE , NIKAKO VIŠE NA SPLITSKI FESTIVAL, TO VAMA NE TRIBA !!! A JEDAN ME PITA: A KOJA JE VAMA BILA NAJBOLJA ?!

ODMAH SAM REKLA "LUMIN" KA I PUBLICI ! A NEKI ME TAMO U PROLAZU PITAO: A ŠTA ZNAČI ONO : BEZ TE BE NE MOGU , BEZ TEBE NE UMIN, ŠTA ZNAČI - NE UMIN ?! POGLEDALA SAM  GA BLIDO I REKLA : DA BEZ NJE NE ZNA !!! :))))

ETO - DOBILA SAM POTVRDU DA SAM I TU BILA U PRAVU I ZA DIŠPET - SAM STAVILA DA VAM SVIRA OVA PISMA KLAPE ŠUFIT - DA MOJA JETRVA RONI SUZE ISPOD MENE NA KATU - MOJA MERI - I DA KLAPA "ŠUFIT" IPAK SHVATI - DA NIMAN NIŠTA KONTRA NJIH- AL IMAN KONTRA OVE PISME KOJA MI JE SVE DRAŽA IAKO JE GLUPA I ZA MOJU MERI KOJA JE ZAVIJA PO CILE DANE  , JERBO ZA NJIH NIJE SPLITSKI FESTIVAL . TOČKA !

*********************************

 VAŠA STRUČNJAKIN-ICA ZA PISME -AL UVIK "RC" UVIK!!!

PREDLAŽEM :  AJMO RASPISAT REFERENDUM "ZA" ILI "PROTIV" DODJELA NAGRADA NA FESTIVALIMA - ZBOG "KUŽINA" JERBO SE BOJIM DA ĆE I OVA NAŠA LIPA DALMATINSKA RIČ OTIĆ KVRAGU - A TO NAŠ DRAGI LJ. STIPIŠIĆ DELMATA NJE ZAVRIDIJA !!!

UVIJEK ĆU TE I SIJED VOLJETI, TREBAT ĆE MI JUBAV TVOJAAAAAA - KLAPA SV. JURAJ - IĐE 23. 8. ZA KINU I VRAĆA SE NA POLJUD 2012 - JES !!!! NEK IM JE SRITAN LET I POVRATAK !!!I NEMOJTE MI ZABORAVIT DONIT CRVENI KIMONO - XL :))))!

DOPUNAAAAAA- NISAM VAM REKAL - DOŠLI SU MI U ĆAĆE MOJI DRAGI POLJACI - ONI ŠTA SU MI ZBOG RUŽE ČRLJENE DONILI ONAJ MOJ PORTRET :)) BILA SAM JUTROS  K NJIMA U RADMANOVE, IŠLI BRODOM, VRATILI SE SAMNOM- VIŠE U KOMENTARU NIŽE - OJLAAAAAA- ZAVOLILI SAD "ZORU BILU" - NIJE MENIII, NIKAD DOSTAAAAA:))))

nasljednica @ 01:36 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 16, 2012
 

JE, ŽIVA ISTINA , DRAGI MOJI , AL JOŠ NISAM STIGLA DO JOŠKA STELLE IDEJNOG ZAČETNIKA I GLAVNOG ORGANIZATORA OVE KULTURNO-POVIJESNE MANIFESTACIJE , NA KOJU  I TE KAKO VRIJEDI DOĆI !
 
NJENI POČECI NISU BILI NIMALO LAGANI, TO JOŠKO, MOJ SUSID U OMIŠU , NAJBOLJE ZNA . ALI MISLIM DA SE I SAM NIJE NADAO DA ĆE VELIKA GUSARSKA BITKA DOSTIĆI OVAKO SPEKTAKULARNE RAZMJERE I TO SVAKE GODINE S NOVIM POPTARNIM SADRŽAJIMA - TREBALI SPOMINJATI POLJIĆKE KOMINE I SPORANIK , I CRNI RIŽOT I PALAČINKE "UŽIVO" - NIŠTA VIŠE NIMA BEZ SOPARNIKA .
 
A TEK DA ĆE BITI PRIKO 15 TISUĆA LJUDI OKO GLAVNE OMIŠKE LUKE - VEĆINA OBUČENA U GUSARE , I DICA I MLADI I STARI , MA NI U SNU - I JOŠ I VIDEO ZID I JOŠ I KAMETE I JOŠ DA NAS GLEDAJU PRIKO SATELITA ČAK OKO 50 000 LJUDI - MA NI U SNU !!! BRAVO JOŠKO !!!
 
TRIBA LI SPOMINJATI DA PO OMIŠA , ETO MISLIM NA STARU GRADSKU JEZGRU, DAJE SVOJ NESEBIĆNI DOPRINOS OVOM SPEKTAKLU KO DA SE SNIMA NEKI DOBAR FILM. A DOĐE LI NAM JOŠ ĐONI DEP - ALAAAAAA KARIBA U OMIŠU !!!
A OVAKO JE BILO PRIJE 3 GODINE - KANAL5 :)

GODINE 2010 . PIŠUĆI OVDJE O VELIKOJ GUSARSKOJ BITKI - KOJA JE UVIJEK 18.8. - NAPISALA SAM "DI JE ĐONI DEP, VALJDA TRAŽI BLAGO ZA MENE " :)) A JESAN VIŠĆICA :))) MA NISU GA TRIBALI ZVAT - JEDAN MOJ BIVŠI RADNI KOLEGA LIČI NA NJEGA :))))
 

PREPISALA IZ "SD" : Na ovogodišnju Gusarsku bitku u Omišu 18. kolovoza pozvan je i - Johnny Depp. Hollywoodski glumac koji je uprizorio lik Jacka Sparrowa u čuvenom filmskom hitu, kontaktiran je preko njegova agenta doduše u posljednji tren, pa organizatori još nemaju nikakvu potvrdu niti mogu nagađati hoće li doći do realizacije posjeta. Nadaju se jedino da bi i poznatog glumca moglo zaintrigirati rekonstruiranje izvorne gusarske bitke koja se u 13. stoljeću odvijala između Omišana i Mlečana. Riječ je o događaju kojim se Omiš nastoji brandirati u povijesno-tradicijskom duhu.

 

 AAAAAA LIPO BI BILO DA ĐONI DEP DOĐE ! A BI LI OVA NA SLICI MOGLA BITI  "ONA NJEGOVA" IZ FILMA-JEL ONO ELIZABETH ?!;):)
 

ZA MOJE NOVE ČITATELJE - OVAKO SAM PISALA 2010 :))) Spektakularna četvrta po redu rekonstruirana originalna GUSARSKA BITKA iz 13. st. , ovog ljeta nadmašila je ne samo MLEČANE , ondašnju pomorsku velesilu, već i samu sebe!
Pred više od 14-15 tisuća domaćih i stranih gostiju, Bitka je besprijekorno , na oduševljenje i uzdahe mnogih , posebice djece, bila fantastično odigrana, pomno isplanirano kretanje brodova, ali i sve prije i poslije nje što se odvijalo. Pogled i snimke iz VIP BRODA - eeeee, ja ELITA ! :);)

NOVO : JOŠKO STELLA JE JAKO ZAUZET OVIH DANA- ALI JAVIT ĆE MI ON KOJE NAS TO NOVINE OČEKUJU OVE GODINE PA ĆU JA VAMA OVDE TO LIPO PRIŠPIJATI - ILI - BOLJE DA TO OSTANE IZNENAĐENJE :) A VIDIT ĆU ?!:)))
 http://img52.imageshack.us/img52/7748/dsc00059yp.jpg Uz predivan suton kojeg su "okom"- "mali miljun" foto-aparata, mobitela i kemera (službenih TV i privatnih) zabilježili svi nazoćni oko Omiške luke tzv. MULA , zasigutno je jedna , ako ne i najveća i najljepša uspomena ikad odnijeta svojim domovima.

Prema mojoj skromnoj, ubrzano provedenoj mini- anketi, gostiju je bilo osim dragih nam Čeha, Slovaka, Poljaka, Njemaca, Francuza, Talijana, Skandinavaca, ex Juge , od kojih su mnogu produžiji svoj odmor u našem lijepom Omišu upravo zbog ove velike kilturno-povijesno-turističke manifestacije, bili su i gosti čak iz Japana i Kine ! http://img202.imageshack.us/img202/346/dsc00022oj.jpg Među mnogima su bili i znatiželjnicu "u prolazu vožnjom Omišem" i ne sluteći razlog okupljenoga svijeta uz magistralnu cestu uz samu obalu, uz beklje, dim i miris dima iz drevnog oružja i tutnjeve. Obećali su na vrijeme doći iduće godine, oko 18.8. na dan kad će se Bitka već petu godinu za redom odvijati.
Idejni tvorac, naš Joško Stella, moj susid s PUNTE , začetnik ovog hvale vrijednog čuvanja važnog herojstva iz dijela bogate hrvatske povijesti koja BITKA je već postala OMIŠKI BREND, s oduševljenjem je primao riječi hvale na kraju programa.

Za RTL i HTV i ostale radio i Tv postaje, u vidnom zanosu sreće i olakšanja :) izjavio je , da je jako zadovoljan i ne samo rekontrukcijom večerašnje Bitke već i samim odazivom ljudi kojih je, po procjeni prijatelja, bilo preko 10 tisuća ( dodajem i čak više od 5 tis. nego lani !) pod oružjem je bilo preko 100-120 ljudi, svih gusara i njihovih gostiju te da mu je cilj uz nesebićno zalaganje mještana da ova BITKA bude ne samo prepoznatljiva u našoj Županiji već diljem lijepe naše te u svijetu. A KOLIKO JE TU ORUŽJA, BARUTA, KOSTIMA I SVEGA ?! UUUUUH !!!http://img833.imageshack.us/img833/5160/dsc00014gl.jpg Na ovaj način , Omiš s njegovom netaknutom prirodom, zasigurno će postati jedna od vodećih turističkih destinacija na Jadranu.

Ovim putem se naš Joško zahvalio svim dugogodišnjim gostima sudionicima Bitke te svim suorganizatorima te Ministarstvu turizma, koji su prepoznali i podržali njegovu ideju.
Ove godine kneza Malduka ,zapovjednika Gusara, igrao je "gusarski veteran" Boris Mimica , koji je pred TV kamerama izjavio da su same pripreme tekle već deset godina, a realizacija već četvrtu godinu i ako treba, našalio se, Gusari će pomoći i Premijerki i našoj Vladi da izađu iz ove krize.
http://img33.imageshack.us/img33/3831/dsc00106hj.jpg Zapovjednika jake mletačke velesile Akoncija , igrao je mladi glumac Marko Kapitanović. Prisluškujući njegov intervju za RTL, rekao je da zahvalan Organizatoru da je upravo njemu pripala ova velika čast i dužnost da bude Akoncije, gdje mu je koncentracija morala biti zaista visoka tijekom cijele Bitke, jer ovako nešto doživjeti je zaista nešto posebno . NE ZNAM TKO ĆE GA OVE GODINE GLUMITI ?! :) JAVIT ĆU VAM !Na kraju su, kao poraženi, Mlelčani morali predati slabo naoružanim, ali hrabrim Omiškim gusarima čuvenu škrinju s blagom uz obvezu plaćanje tzv. "danka" za nesmetani prolaz Bračkim kanalom.
http://img412.imageshack.us/img412/909/dsc00024xs.jpg Monogobrojnim gostima posebno su osim drvenih atraktivnih turističkih jedrenjaka Romance ( mletački brod ) i Juniora i četiri leuta ( flota Gusara) uz tutnjeve topova i kubura bili atraktivna mačevanja na brodovima i padovi - skokovi u vodu tzv. bacanje Mlećana pod slabašnim oružjem , ali jakim rukama Gusara. Tiho, mirno i toplo more, vedro nebo, predivan suton , učinili su ovu Bitku još jednom velikom turističkom poslasticom .http://img842.imageshack.us/img842/6905/dsc00034e.jpg Na sam početak, uoči bitke čiji je program vodio Darko (poznat vam iz Malavizije s Buckom i Ivicom) dio omiškog gradskog zbora Kralja Slavca, pojačan našim Ervinom Baučićem, otpjevao je pjesmu U BOJ , U BOJ ! iz opere Nikola Šubić Zrinski - onako srčano, borbeno, kako to i dolikuje slavnim Omiškim gusarima !

OP.P. OVOG TATU I MALU SAM SRELA PRIJE 5 DANA U KAFIĆU ĐAMIJA U OMIŠU - MALA JE SAD VEĆ VELIKA , ALI TATA IMA OPET MALO DIJETE - SJETIO ME SE :)! 
http://img267.imageshack.us/img267/5789/dsc00006sf.jpg Iza Bitke svi posjetitelji su uz simboličnih 10-20 kuna mogli pojesti čavape i piće , a za sam kraj , malo manje od dva sata velike fešte, uz oduševljenje svih generacija , ali i zatečenih, ugodno iznenađenih gostiju :) LANI I SOPARNIKA PO 6 KN , CRNOGA RIŽOTA PO 10 KN I PALAČINKI PO 6 KN !!! NAŠA ANITA JE UVIK TU !!!
Posebno pohvaljujem i zahvaljujem specijalnim gostima Gusarke bitke, koji su svojim prisustvom uveličali ovaj spektakl ne samo u legendarnoj Bitki već i posebnim tradicionalnim slikovitim nošnjama, drevnim oružjem i plesom : Kliškim uskocima,

http://img693.imageshack.us/img693/1838/dsc00105in.jpg Dubrovačkim trumbunjerima te Kumpanjima iz Blata sa otoka Korčule.http://img841.imageshack.us/img841/4584/dsc00081ut.jpgUžitak za oči i uši i vrlo ljubazni i strpljivi pred objektivima posjetitelja, naravno i moga fotića :).

http://img541.imageshack.us/img541/6036/dsc00088s.jpg Što reči na kraju nego da je Stella najavio da se zaista svi zaljubljenici , neposredni supomagaći Bitke, kao i mještani, zalažu da svaka bude iz godine u godinu sve bolja i bolja i da se njegove riječi "pozlate"- da GUSARSTVO postane najvažniji dio omiške turističke ponude uz veliku podršku oca PERE, po kome se zove jedan od LUDIH OMIŠKIH SKOKOVA- Stop aj za sliku Pere! EVO GA !!!http://img812.imageshack.us/img812/6986/dsc00029sm.jpg Kako je rekao nakon prve održane Gusarske bitke 2007.g. - tako se zaista i događa, iz godine u godinu je organizacijski sve bolja i bolja ! Ove godine je zaista nadmašila samu sebe . OP.P. TO JE BILO 2010- A 2011- BILA JE JOŠ BOLJA !! http://img829.imageshack.us/img829/6998/dsc00010o.jpg Četitam našem Jošku , Organizatoru te Omiškim gusarima koji su svojim velikim zalaganjem učinili da se omiška turistička sezona produlji, budući mnogi turisti već 2-3 godine svoj odmor planiraju upravo oko 18.8. - Večeri Gusarske bitke - a novopridošle očekujemo dogodine u još većem broju- sve slike su moje, al ova u dimu baklji mi je posebna...tik do bine i ....a pazila san da mi kosu ne uvati , a i veštu ;):)
http://img202.imageshack.us/img202/4967/dsc00082m.jpgNa kraju, Joško Stella je izjavio RTL-ovoj ekipi da ima saznanje da je Bitku preko tportala uživo pratilo preko 10 tisuća gledatelja ! ......dodajem, a koliko će ih gledati tek kad dođu svojim kućama nakon što završe svoj odmor u našem predivnom mjestu, jedinstvenom na Jadranu, koje ima veliku pješćanu plažu, i more i rijeku, predivan kanjon rijeke Cetine, i planine i ravnicu !

Velika zahvala Županiji splitsko - dalmatinskoj, TZ grada Omiša, Gradu Omišu te Ministarstvu turizma s nadom da će OMIŠKA GUSARSKA BITKA postati novu hrvatski brend!
http://img821.imageshack.us/img821/5929/dsc00036g.jpg 


ČEKAMO VAS - DOĐITE - I UŽIVAJTE - SAMO ZAČEPITE UŠI :)))

http://img59.imageshack.us/img59/4531/dsc09998i.jpg

NAŠI OMIŠKI GUSARI, HM - NE ZNAM OĆE LI OPET  ZA Split u sklopu LIPIH DANA DIOKLECIJANA , A VALJDA OĆE KAD PRISKU  GLUMI SANDRA PERKOVIĆ ;):) ! RATKO GLAVINA GLUMI CARA :)

FEŠTAT ĆEMO IZA BITKE UZ GRUPU "MAGAZIN" - U 22,30 !

**********************************************************************************
VAŠA OMIŠKA GUSAR-NICA - ALI UVIK "RC" ;):)
  

nasljednica @ 00:23 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 14, 2012
 

ZNAM DRAGI MOJI DA STE OČEKIVALI POST - KAKO JE BILO NA PROSLAVI 35 GODINA MATURE . PRIJE SAM TILA STAVIT SLAJD O NAŠIM OLIMPIJCIMA- NIŠTA ZA SADA.
NISAM IH  IMALA JOŠ NAMJERU STAVIT , JER JE PRED NAMA VELIKI KRŠĆANSKI BLAGDAN " VELIKA GOSPA".
OVAJ NAŠ KRAJ, POZNATO JE ODAVNO - HODOĆASTI SE "GOSPI SINJSKOJ".
I LANI SAM NAPISALA, MI JESENIĆANI, DUGORAĆANI - IMAMO POSEBNU SV. MISU U STAROM SELU KRUG . 
 PISMA KOJA SVIRA - OPET NIJE SLUČAJNA.
HVALA TI - piva je klapa "SVETI JURAJ" -HRM, o čemu sam lani pisala uživo (RIJEČI)  - pobijedili su tada kad sam slušala izravan prijenos sa Radio Splita i prognozirala im pobjedu  - odmah mi se svidila .To je bio Festival marjanskih pjesama "KLAPE GOSPI SINJSKOJ" Sinj, 3.08.2011.

MEĐUTIM, IAKO VESELA OVIH DANA , RASTUŽILA ME VIJEST DA NAS JE DANAS (JUČER) NAPUSTILA MAMA MOJE VJENČANE KUME MARIJE, BAKA "ONOG" MOG KAMERMANA SA SUPERFINALA LANI FDK OMIŠ , koji me je par puta "uavtijo". PUNO SAM LIPIH SATI , DANA PROVELA NA NAŠOJ PUNTI U NJIH DOMA. DIJELILA JE MENI I SVOJOJ MARIJI ONE PRAVE MAJČINSKE SAVJETE S KOJIMA SE MI ONAKO U PUBERTETU NEKAD NISMO BAŠ NI SLOŽILE S NJOME .
MNOGI JE POZNAJU KA ŽENU "FRANE POSTOLARA".
 
 
NJIHOV  TOPLI DOM, POTLEUŠICA NA SAMOM ULAZU U OMIŠ S DESNE STRANE OD SPLITA - BILA JE UTOČIŠTE, TOPLI PRIJEM ZA SVAKOG PUTNIKA I NAMIRNIKA , JER JE TI BIO I BUS-KOLODVOR PA  DOK SU ČEKALI BUS IZA DOKTORA ILI SPIZE - ETO IH U SOVULJEVIH.
 
OPET - MEĐUTIM- ODE KUMA VERA UOČI VELIKE GOSPE . MEĐUTIM- OPET , MEĐUTIM- ODE PRIJE NEKOLIKO GODINA I NJENA STARIJA ĆER FRANKA - UOČI JOŠ JEDNOG VELIKOG KRŠĆANSKOG BLAGDANA "USKRSA" I TO - GREŠKOM , PUKOM GREŠKOM KOJA SE DOGODILA U KBC FIRULE , ZBOG JEDNE POGREŠKE JEDNE "RUTINSKE" INJEKCIJE PRIJE RUTINSKE OPERACIJE ŠTITNJAČE -A VRIDNE RUKE NAŠE  FRANKE SVE SU  LIPO SPREMILE UOČI ODLASKA U BOLNICU - ZA BLAGDAN "USKRSA" KAD SE VRATI DOMA.
 
EVO , I NAŠA FRANKA I KUMA-TETA VERA  , OTIŠLE SU BAŠ UOČI VELIKIH BLAGDANA - ZAR JE TO SLUČAJNO ?! MOŽDA BISTE VI REKLI - JE . MENI NIJE - BILE SU PRAVE KRŠĆANKE . PUNO JE OMIŠ TUGOVAO I JOŠ TUGUJE ZA FRANKOM, MLADOM MAMOM DVOJE DICE - I SUTRA (DANAS) ĆEMO SE SVI NA GROBLJU, KAO I VEČERAS U ZAJEDNIČKOJ MOLITVI - OPET SJETIT S VELIKOM TUGOM NAŠE FRANKE .
 
ZA SVE MOJE OMIŠANE , ZA SVE NJIHOVE PRIJATELJE, NJIHOVE "PUTNIKE I NAMIRNIKE" , ZA SVE KOJIMA SE MOJIM BLOGOM VIJEST ŠIRI POPUT MUNJE - OBJAVLJUJEM   VEČERAS TUŽNU VIJEST :
********************************************************************************************************
“Tko vjeruje u mene, ako i umre živjet će.”
(Ivan 11,25)
S tugom u srcu javljamo rodbini, prijateljima i znancima da je dana 13.VIII.2012. blago u Gospodinu preminula naša voljena

VERONIKA SOVULJ

rođ. Mihanović
ud. Frane
(1925. - 2012.)

Posljednji ispraćaj drage nam pokojnice bit će u utorak 14.VIII.2012. godine u 18 sati na gradskom groblju Vrisovci u Omišu.
Autobus polazi s Mula u 17.15 sati.
Ožalošćeni: sin Zoran, kćer Marija, nevjesta Mira, braća don Frane, Ćiro, Jure, Tomislav, Luka i Vlado s obiteljima, sestre Mila i Ozana s obiteljima, obitelj pok. brata Petra, obitelj pok. djevera Slavka, zaova Benedikta s obitelji, unučad Verica, Borna, Frane, Matija, Marija, Karmen i Vicko, praunuci Petar, Gabrijel i Luka te ostala rodbina i prijatelji
Počivala u miru Božjem.

**************************************************************************************************

HVALA VAM - ZA SVE LIPE RIČI KAO MAJKE , ZA SVE VESELE I BRIŽNE TRENUTKE KOJE SMO KOD VAS PROVELI DANIMA I GODINAMA NAŠEG DJETINJSTVA I PUBERTETA - U ONOJ VAŠOJ MALOJ POTLEUŠICI DESNO OD MOSTA PRIKO RIKE CETINE, GDJE STE ZA SVIH IMALI UVIK ŠTA ZA JIST I PIT - ŠTA JE BILO ZA VAS, DILILI STE S NAMA -

 

POĆIVAJTE U MIRU S VAŠIM FRANOM I VAŠOM FRANKOM - A MI ĆEMO SE SUTRA (DANAS) OD VAS OPROSTITI  I JOŠ JEDNOM NA SVEMU ZAHVALITI .

VAŠA ZORANA - NADAM SE DA MI VAŠI NEĆE ZAMJERITI NA OVOME POSTU - ZNAJU ME JAKO DOBRO I ONI I NAŠI OMIŠANI - IMALA SAM VELIKU POTRIBU OVO NAPISATI.

POĆIVAJTE U GOSPODINU - KAKO STE I ŽIVILI .

I JEL ISTINA ŠTA SAM DANAS ČULA "DA STE SESTRAMA REKLI DA VAM NE PIVAJU ZA USKRS RUŽU CRVENU NEGO KAD UMRETE " ?! NISAM ZNALA DA STE I VI VOLILI TU PISMU ?!

********************************************************************************************************************

********************************************************************************************************************

ZANIMLJIVOSTI S RADIO SPLITA - NAJNOVIJE : 

1.  NAŠA OLIMPIJKA SANDRA PERKOVIĆ GLUMIT ĆE "CARICU" NA DANIMA CARA DIOKLECIJANA U SPLITU. DAVNO SAM ZNALA DA SANDRA IMA ONO NEŠTO I DALJE I VIŠE OD ZLATNE MEDALJE - POGLEDAJTE JE /SLIKA - GOOGLE/ . ODLIČNA ZAMISAO ORGANIZATORA DA PRIVUČE POSJETITELJE , ALI PITANJE JE : KAKO ĆE SANDRA BIT OZBILJNA , JER JE VRLO VESELOG DUHA. BRAVO, SANDRA !2. PRIJE 5 G.  PREMINUO JE 23. 8. MARKOTA MATE , MOMAK IZ PROMAJNE , NEKIMA POZNAT KAO MISTER HRVATSKE, KAO BAJKER (NISAM SVE ZAPAMTILA) , ČULI SMO PREMIJERU NA TALIJANSKOM PISME " PROKLETI ČETVRTAK" NJEGOVOG PRIJATELJA LUKE MORANA IZ ITALIJE , U KOJOJ OPISUJE NJIHOVO DRUŽENJE , NOĆNE IZLASKE, PRIJATELJSTVO I ČAK U TOJ TALIJANSKOJ PISMI - SPOMINJE SE NAVIJANJE ZA HAJDUKA I TO NA HRVATSKOM- "MALEDIRE GIOVEDI" (mislim da je ovo naziv).

LUKA MORANO ĆE DOBIT POVELJU POČASNOG GOSTA GRADA PROMAJNE , OPĆINE BAŠKA VODA (MISLIM DA SAM DOBRO ZAPAMTILA ) PISMA JE ODLIČNA.

3.  VEČERAS, 14. 8. -  U 22 SATA NA SPLITSKOJ RIVI DOČEK  JE NAŠIH OLIMPIJACA ! I RED JE , ZASLUŽILI SU I "KOD NAS"  SLAVLJENIČKI DOČEK .

ZA ONE KOJI SU TEK SAD DOZNALI ZA SESTRE ZANINOVIĆ, PONAVLJAM ,PRIJE KOLEKTIVNOG G.O. I "ČEKANJA"  RADNIKA SPLITSKOGA ŠKVERA , BILE  SU KUME BRODU  "SOLIN"  KOJEG JE RADOVE NA JAKO VAŽNOJ "OPREMI" VODIO  - MOJ MUŽ , AL NADAMO SE DA TO NIJE I "ZADNJI  BROD"  KOJI JE ISPLOVIO IZ BRODOSPLITA ! BILI SMO SPRIJEĆENI POĆ NA "SOLINOVU" PRIMOPREDAJU .

4.  NE BIH O "OVOM" , JER JE PRETUŽNA GODIŠNJICA IZ DOBA DOMOVINSKOG RATA -BIT ĆE NA TV !

 

nasljednica @ 00:23 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
četvrtak, kolovoz 9, 2012


DRAGI MOJI ČITATELJI ,OVO JE BILO 2002. PRED NAŠOM GIMNAZIJOM :)

LAKO ĆETE ME POZNATI  PO CVIĆU :) OVA VRAŽJA 1. S DESNE STRANE U REBAMA JE NAŠA MAGDA - NAS DVI KAD POČENEMO PIVAT- NE GASIMO SE DO KRAJA :)))) SAMO ONA VOLI BIT NA STOLU- JA NE  :))))  MOLE ME SVAKI PUT- A JOK - NE HVALA hahhaaaaaa :)))) KAO ŠTO VIDITE , OVO JE IZ 1992. GODINE :)))

PROF. KUIĆ JE BIO NAŠ RAZREDNIK, A PROF. GALE OD B - RAZREDA !

4. A:) ERCEGOVIĆ JASNA, FAGARAZZI MAGDA, GOJSALIĆ JA, IVANČEVIĆ ŽELJKO, KADIĆ MLADEN, KATUŠIĆ ZORAN, MARIĆ MARICA, MARKOTA IVAN, MARUŠIĆ STIPE, MEDIĆ TANJA, MIMICA MIROSLAV, OĆASIĆ NADA, PANDŽA ZVONKO, PETRIĆ VEDRANA, PETROVIĆ SMILJANA, PRIMORAC MARINA, RAKULJIĆ IVANKA, ŠAŠKOR STIPE, ŠTRANGAR JULIJANA, TERZIĆ DUJE, VOJNOVIĆ ĐANKI, VULIĆ TONĆI :)

4.B:) ABRAMOVIĆ ĐURICA, BEOVIĆ NEDILJKO, BOBAN IVANA, BRZOVIĆ ANTE, CRNKOVIĆ VESNA, ČONDIĆ DIVNA, ČOVIĆ TONĆI :) ,JURIČIĆ NEDILJKO, KEKEZ ZLATKO, KLARIĆ ANTICA, KUVAČIĆ DAMIR, LAUŠIĆ IVICA, LELAS IVANKA, MADUNIĆ ANTE, MARUŠIĆ RUŽICA, MILOŠ MIRA, PAVLIĆ SILVANA, PAVIŠIĆ MARIJANA, STANIĆ LINDA, ŠODAN SILVANA, TOPIĆ SENKA, UTROBIČIĆ IVANKA, VASSA MARIJA, VULIĆ TIHANA.

OVO JE NOVI SLAJD - POČETAK JE SAMO KAO U PRETHODNOM - NOVE USPOMENE!

NA SLAJDU ME VIDITE DI PIVAM UZ NAŠEG LOKALNOG MUZIČARA - MAGDA SE TADA MAKLA :)))) NAS DVI SMO UDRILI FORCU I TO PO ŽELJAMA NAŠE GENERACIJE !!!

KAO ŠTO VIDITE- KAD PIVAM , CILA SE UŽIVIM-A KAD SAM TAKVA :) TAKO JE BILO I NA ESKURZIJAMA :)))

OSTALA SAM ISTA  KAKVA SAM I BILA - NISU MOGLE BURE SLOMITI MI  KRILAAA !!!!OVE 2002 G. BILA JE RADNA SUBOTA - NISAM STIGLA U FRIZERA, ALI I  MNOGE ME BRIGE PRITISLE ! MUŽ JE REKAO : "POĐI,  OPUSTI SE - ZABORAVI BAR OVU NOĆ NA PROBLEME " - UZ NJEGOV BLAGOSLOV- OPUSTILA SAM SE - KAO ŠTO VIDITE - NISMA PILA NEGO VODE ILI SOKA - NIKAD NE PIJEM ALKOHOL - JER SAM NA MLAZNI POGON I NA "MLIKU" :))))

OVO JE DA VIDITE KAKO NAM JE BILO I DA VIDE ONI IZ NAŠE GENERACIJE KOJI NISU DOBILI CD SA SLIKAMA :)

DRAGI MOJI - DOĐITE I ZAPIVAJMO I OVE NOĆI ! :)

 ZBOG RECESIJE , NEMAMO MJUZU UŽIVO :) MA MOŠ MISLIT : MA SAD SU KLAPE "IN" PA NAM JE DOSTA GITARA :))))

 NO SIKIRIKI - ZNATE VEĆ KO ĆE PIVAT ;) :) MAGDA NE MOŽE IZDURAT :))))

 OVAJ POST JE  I ZA ONE NAŠE DRAGE KOJI NE MOGU DOĆI - A ŠTAŠ .

 NETKO JE JAKO DALEKO, NETKO TRAJNO SPRIJEČEN.

VESNA , NISI VIŠE S NAMA :(  ALI ZNAŠ TI DA ĆEMO TE  "OGOVARAT"  - OSTALA SI NAM ZAUVIK U LIPOM SJEĆANJU !!!

MALO ĆEMO TE PROBUDIT - NEMOJ NAM ZAMJERIT . VESELIMO SE ČA SMO JOŠ NA OVOM SVITU . 

ĐURICA  ĆE DOĆI  SA SVOJIM PRIJEVOZNIM SREDSTVOM- A , VRIME JE OLIMPIJADE I SJEĆANJA NA MATIJU LJUBEKA (BIO JE POST O ĐURICI :) VIDILA SAM GA SINOĆ I PITALA : ĐURICE , JEL DOLAZIŠ S ONIM HAHAAAA , A DA NEGO ČIME :))) A KAD SMO UZ MORE  ( RESTORAN  "ZVIZDAN"-RAVNICE-BRZET, KUPAT ĆEMO SE :))))


NEKE  I OD NAS NIJE ŽIVOT ŠTEDIO - AL MI  SMO PRIŽIVILI - DOBRO JE , MOGLO JE BITI PUNO GORE !

EEEE , DOBRA SMO MI GENERACIJA ! POKRIVAMO SVE DRŽAVNE RESURSE !

http://img171.imageshack.us/img171/6475/sam2109.jpg

SAMO SMO JOŠ MLADI DA UĐEMO U SABOR, NIJE TO JOŠ ZA NAS - BALAVURDIJU :)

HVALA SVIMA KOJI  STE SE ODAZVALI ! :)!!!

ZAHVALJUJEMO PROF. VINKU GALE,KOJI NAS NIKAD NIJE IZNEVJERIO! UVIJEK SE S RADOŠĆU ODAZIVA NAŠIM GODIŠNJICAMA. PREDAVAO NAM JE HRVATSKI JEZIK - KOD PROF. GALE  ZA MATURU SAM OBRADILA I OBRANILA TINA UJEVIĆA "LELEK SEBRA" ZA 5 ! :)  PROF. KUIĆA - POZDRAVLJAMO :)U IME STOŽERA ZA PROSLAVU , CILU NAŠU GENERACIJU - POZDRAVLJA 

 VAŠA ZORANA - OLITIGA "RUŽA CRVENA"   KOJA VEĆ ČETIRI NEDILJE NA RADIO SPLITU U EMISIJI "ZLATNA RIBICA" S OVOM PISMOM POZIVA NA OVU PROSLAVU:)))

(SAMO JA IMAN BLOGER:) MNOGI IMAJU FEJS BUK- JA JOŠ UVIK NE , MOŽDA IZA OVE PROSLAVE ?!

P.S. SPREMITE POPIS PISAMA KOJE ĆEMO VAM MAGDA I JA PIVAT :)  PJESMA ĆE NAM RADOOOOOST DATI - RADOST ŠTO NA LICU BLISTAAAAAAAA ZAPJEVAJMO DRAGE PJESME SVOG DJETINJSTVA - IMITIRAT ĆU KA UVIK  - TEREZU, ALI I SEVU :))) !!! JER - OSTALA SAM ISTA KAKVA SAM I BILAAAAAAAAAA :))) SPREMILA SAM CD S HITOVIMA ONIH DANA :)))

***********************************************************

DODATAK IZA PROSLAVE - DO NOVOG POSTA :)))

HVALA RADIO SPLITU ŠTO SU MNOGI PREKO RADIO VALOVA ČULI MOJ POZIV :)))HVALA  IVANU PERAKU- HARMONIKAŠU ( SVIRA I DRUGE INSTRUMNETE ) ŠTO NAM  JE UVELIČAO PROSLAVU - I POČEO S "RUŽOM CRVENOOOOOM " :))))

POSEBNO POZDRAVLJAM MAKARSKE MAŠKARE, KOJE SU MUNJEVITOM BRZINOM ZVALE MARIJANU PAVIŠIĆ - DA JE OSVANIJA OVAJ SLAJD !!!

MNOGI SU GA VIDILI  - NITKO SE NIJE LJUTIO, NAPROTIV, BILO IM JE DRAGO I NAMIŠTALI SU MI SE ZA NOVI SLAJD :))) DIVILI SU SE MOJOJ ENERGIJI :)) NEUMORNOSTI- OLITIGA FORCI :))) DA SAM UVIK ISTA :))) A JESAM ! EEEE:))) I NISMA OSTALA BEZ GLASA :)))) GORI DUŠAAAAA, GORE OBRAZIIIIII :))))

nasljednica @ 16:01 |Komentiraj | Komentari: 30 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 6, 2012
NOVO 4.9. - AKO TRAŽITE NOVI ČLANAK - UPIŠITE : RUŽIN POLJUD !
DOPUNA 23.8.: VIDIM DRAGI MOJI DA PUNO ČITATE OVAJ ČLANAK - VIDILA SAM U SPLITU PLAKAT ZA "POLJUD 2012"-DOLAZI I KLAPA "BUNARI"- VODICE- JES :))) ROKERI S MORAVU FDK OMIŠ 2012- JER SU PUSTILI BRKOVE- OĆE LI SE SAD OBRIJAT:)))?!
*************** JEEEEEEEEEEEEE ********************
NE MOGU IZDRŽAT - MORAM VAM JAVIT !!! ZA SVE LJUBITELJE KLAPSKE PISME - S RADIO SPLITA UVATILA UŽIVO VEČERAS GOSP. BUBALA , JEDNOG OD TRI KRIVCA ZA "POLJUD- NE DAMO TE PISMO NAŠA" !
PIVAT ĆE NAM KLAPA SINJ , KOJA OVE GODINE SLAVI 30 GODINA !
*********
TU JE I RUŽA CRVENA OLITIGA KLAPA SV. JURAJ :)) JES !- ONI FINI DEČKI KAK IM LEPO PRISTOJE ONE UNIFORME - REKLI MI PURGERI U DOMU SPORTOVA 16. 5. 2012 :)))
*********
MASLINA - KOJA JE VJEČNO MLADA I NEOBRANA :)  KUMPANJI S KORČULE, MOJI DRAGI GOSTI NA VELIKOJ OMIŠKOJ GUSARSKOJ BITKI - 18.8. :)
**********
I KAMBI , JER IM MORE BIT :) , KOJI SU LANI SLAVILI NA POLJUDU -JOJ, JEL CAMBI -SPLIT ILI CAMBI- KAŠTELA ?! AJ ČITAT ĆU OVO KA I VI !!! ŠTA NAS MANTAJU S TIME ?! :)))
A TRIBA , TRIBA, ZNA GOSPODIN BUBALO DA DALMATINCI VOLE I TAMBURAŠE - BIT ĆE, BIT, NEKI - SAMO JOŠ SE JOŠ NE ZNA - KOJI !! JES " NIJE NI VAŽNO- SVI SU DOBRI !!!!
NAKON ŠTO JE 27. 7. (PETAK) NA FDK OMIŠ KLAPA SINJ ODRŽALA SVOJ MINI - PRIGODNI JUBILARNI KONCERT ZA VRIJEME PREBROJAVANJA GLASOVA U MUŠKOM FINALU,NAKON ČEGA JE ODRŽALA VRHUNSKI JUBILARNI KONCERT U SINJU 1. 8. - PA RED JE DA NAM SVOJ OSEBUJNI REPERTOAR POKAŽU I NA POLJUDU !
******
 
ONAJ MOJ LANCUN S RUŽOM CRVENOM JE "JOŠ ŽIV" - A SLIKA OBIŠLA CILI SVIT - SLIKA SMUTNJE,PONAVLJAM,TRIBALA SAM LETIT IZ KUĆE - ŠKVERAN UH!!!!
******
SITILA SAM SE SAD - EVO, EVO , AKO NISTE VIDILI - KAKO JE SVE TO IZAŠLO U SLOBONOJ 20.9.- SUTRADAN OD "POLJUDA" - NA KOJI SAM DO SPLITA OVAKO MLADA I NEZRELA :))) IMALA 5 PUTA OSTAT BEZ VOZAČKE, JER JE BIO BAŠ IZA KRŠTENJA UNUČICE :)))))
 
 
 MA NE NISAM PILA NEGO-PSSST-BRZO VOZILA- MALO I NA SEMAFORU ;):))))  SRIĆA DA SAM ĐIP MOGLA PARKIRAT NA GRM :)))))
***********
JOJ , SAMO DA MOJOJ DRAGOJ KLAPI SV. JURAJ NE PRISIDNE " RI-ŽAAAAA" U KINI !!! AJ NEĆE VAM ŠKODIT DA MALO I SMRŠAVITE , LIPŠE ĆE VAM STAT UNIFORME :)))) KVRAGU I LCD  I PLAZMA - ŠIRE VAS :)))) U NARAVI, STE ELEGANTNIJI !!!
A KOJI VAS TEMPO ČEKA - 21-30. STE U KINI I ODMAH NA POLJUD !!!
A JUČER NA "DAN OLUJE" NA SV. MISI PA MI UVEČER PIVALI - HVALA :)!
 
 
 
KLAPI CAMBI PREPORUČUJEM DA DAJU ONO MALO DUŠE - IPAK SU NEKA TEŠKA VRIMENA - ŠTA VAS KOŠTA REČ : AJMO , SADA DA MALO I VAS ČIJEMO ?! :)))
 
MA ŠALIM SE , JER KAD ZAORITE : VRATA RAJA TI OTVORI  ZA MEEEEE, KONTRA TRAMUNTANEEEEEE DI JE BOLJI SVIT , EEEEEEE :))) NADJAČAT ĆU VAS :) JER-SAMO JUBAV OSTAJEEEEEEEEEEEEEE !!!
A MASLINA - EEEEEE, REKA JE BUBICA LANI ŠTA SAM I JA NAPISALA UOČI POLJUDA 2011 - CAMBI SLAVI 25 GODINA, A MI PIVAMO VEĆ 35 GODINA I BIO BI RED DA I MI IMAMO JEDAN POLJUD - DOBIO JE VELIKI PLJESAK PODRŠKE !!!!
*****************
DRAGI MOJI ČITATELJI , NEMOJTE SE NIKAKO MISLITI !!! AKO NISTE DO SADA BILI NA "POLJUDU- NE DAMO TE PISMO NAŠA" - POTEGNITE DO SPLITA - IMA REGISTRACIJA IZ ISTRE, ZAGORJA, SLAVONIJE, JUGA I SJEVERA - I ČAK IZ BIH I AUSTRIJE - SVE MOJE OKO SOKOLOVO VIDI - ALI I PITAM :))))
 
 POSEBNA ZAMOLBA :
POŠTOVANI GOSPODINE BUBALO ,
BISTE LI IKAKO MOGLI , ZA MOJU DUŠU, POZVAT KLAPU RIŠPET - I MIŠU , AKO VAS NI STRAJ DA TRIBINE POLJUDA KONAČNO NE POPUSTE NA PISMU "SUNCE MI OD TEBE DOLAZIIIIII " , A MI ĆEMO IONAKO UPALIT - SVAK SVOJ "LUMIN" - NA UPALJAČU !!!!!
UNAPRID VAM SE ZAHVALJUJEM - I BILJEŽIM SE SA ŠTOVANJEM I KUNEM DA ĆU ZAUZVRAT I OVE GODINE DAT OSVRT IZ DUŠE - KAKO JE BILO NA POLJUDU 2012- ETO, , SVE MUKTE KA I SVAKE GODINE !!!! A I VEĆ ZNAM ŠTA ĆU OBUĆ- SAMO BOŽE ZDRAVLJA :) !!!! I PONIT ĆU OPET ONAJ MOJ "LAN-CUN-CUN" - ZNAM KINESKI :))))
IZVINITE, NE BIH TILA BIT NAPORNA I ZAHTJEVNA, ALI I MLADA KLAPA "KAŠE " IZ DUBROVNIKA BILA BI VELIK POGODAK - ZNATE LI DA SU NA FINALNOJ VEČERI FDK OMIŠ OSVOJILI SU 1.  NAGRADU I ŽIRIJA I PUBLIKE - PA ZAVRIDILI SU - A I POPRAVILI BI PROSJEK GODINA I JOŠ IM NISU ISPITI 2. 9.- TEK 15. 9. - HVALA VAM !!!
IIZVINITE, NE SIĆAM SE DA JE IKAD BILA KLAPA SUBRENUM - POZOVITE I NJIH - ALA KAD BI ZAPIVALI "OVA NOĆ" - A DOŠA BI CILI JUŽNI JADRAN !:)
*******************
E DA, POZOVITE VELEPOLANIKA ZA KINU NA POLJUD KA ŠTA SU ALKARI ONEGA IZ TURSKE - TO JE BAŠ ONO - IN !!! VIDITE DA I KINEZI VOLE KLAPSKU PIMU :)!
**************
A LIPO, LIPO, BIT ĆE  "POLJUD 2012 " I U OSIJEKU !!! POHVALNO ! 
 
VAŠA VJERNA IZVJESTITELJICA - MENAĐERICA , VAŠ  "PR U  SJENI" :)
***************************************
RUŽA CRVENA OLITIGA NASLJEDNICA - OMIŠKA GUSARICA :)
*********************************************************************************************
MOJA GENERACIJA SLAVI 35. GODINA MATURE 11. 8. 2012.
BIT ĆE SLIKA !!!
I LIPŠI POST IZA OVOGA :))) S  PRIGODNOM PSIMOM:)))
VIDITE I  NA MATURALNOJ VEČERI SAM  IMALA RUŽU CRVENU :))))
NA SLIKAMA  SAM ONA PRVA S LIVE BANDE- BEZ FRANZETA:)))
AJTE DRAGA MOJA GENERACIJO - DOĐITE -
GORI DUŠAAA GORE OBRAZIIIIIII,
SVE NAM USPOMENE ZNAČEEEEE - DRUGO PROLAZI
NEK SUNCE NAM IZ ŠKOLSKIH KLUPA OPET DOLAZIII
- AJMO , DOĐITEEEEEEEEEEE - NEK NAM OPET DUŠA GORI !
HAAAJ -GENERACIJO 1977 - ZORANA VAM JE NASLJEDNICA :)))
nasljednica @ 21:45 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
nedjelja, kolovoz 5, 2012
 
 
ZNATE, DRAGI ČITATELJI ,UGODNO ME IZNENADIO JAKO VELIK BROJ OTVARANJA MOG BLOGA DANAS VEĆ DO 11 SATI - ČAK KOLIKO U "3 NAJJAČA DANA", 390.
HVALA VAM - ZADUŽILI STE ME !
  
KLAPA SV. JURAJ MI JE POSLALA MEIL , A JA VAMA :
 
Poštovani prijatelji!
U povodu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja,klapa HRM-a "Sveti Juraj" Vam s ponosom predstavlja  novu obradu pjesme "Stina pradidova", koju možete preslušati u privitku .

S poštovanjem i zahvalnošću svima koji su u "Oluji" ostvarili stoljetni san hrvatske države!

(DOBILA SAM U MP3-TO NIJE OVA KOJA SVIRA , LIPA JE)

 
DANAS ĆU BITI DRUGAČIJA - INSPIRIRALA ME SNAŽNO MONODRAMA "GOVORITE LI HRVATSKI" , GLUMCA JOŠKA ŠEVE IZ "GAVELE" - U PETAK UVEČER U GATIMA, 7. DANI I. MARJANOVIĆA, I SINOĆNJA 16. PJESNIČKA VEČER "DOBROJUTRO MORE" , KOJA SE ODRŽAVA UVIJEK U DANIMA SPOMENA NA "OLUJU" . ZAJEDNIČKO OVIM DOGAĐANJIMA JE - DOMOLJUBLJE !
NISAM PJESNIK,ALI KAD NEŠTO BUKTI U MENI, MORAM TO  ISPALIT VAN!
*******
DVADESET TI JE I KOJA , DOMOVINO, MOJA
 
"OVO JE MOJ DOM, OVO SU MOJI DVORI,
OVO JE MOJA KNEŽEVINA ! "
OSVRĆEM SE , DVADESET TI JE I KOJA
DOMOVINO MOJA
SAMO DVADESET I KOJA , DOMOVINO MOJA!
A KAKVE SU TE NEVERE SNAŠLE I KAKVE PLJAČKE
ŠTO SU RADILI LJUDI TVOJI , A NOSILI SU ZNAČKE
***
DVADESET I KOJA TI JE DOMOVINO MOJA
KA PROSTITUTKU NAČINJENU ZNOJEM I KRVLJU
DRUGIMA TE KOMAD PO KOMAD DALI
POD OBVEZNICE MUDRACA VELIKIH ZNALACA
PRODALI TE DOK SU DRUGI ŽIVOTE DALI
I OPET TO ISTO ČINE I NOVI NA VLADI
ZABORAVIVŠI NA HEROJE KOJI SU ZA TE PALI
***
LIPO TE JE IMATI, DOMOVINO MOJA
MA PUNO LIPO, LIPOTICE MOJA
HIMNU NAŠU NAPAMET CILI SVIT ZNA
A GRABEŽ , HOBOTNICE KRAKOVI
ČAPAVALI SU TE I JOŠ ČINE SA SVIH STRANA
JER TI SI PODATNA JOŠ UVIK , LIPA I MLADA
S TAKVIM LIPOTAMA KOJE NIKO NIMA
PA ZATO U BRISELU ONIMA TEČE SLINA
***
PIŠEM TI DOMOVINO MOJA RANJENA
NE ZNAM DA LI DA SE SMIJEM ILI DA PLAČEM
ZAR JE TRIBALO EVROPI SKINIT GAČE
ZNAŠ LI ČIJA METER OD OVIH NAŠIH DANAS PLAČE
POUČI ME , PODSJETI ME,
JER U KNJIGAMA MALO PIŠE
IMAMO TE DOMOVINO NAŠA, IMAMO
NEPONOVILO SE NIKAD VIŠE
***
NEĆU KA PUPAČIĆ PISAT O MORU
GLEDAM GA SVAKI DAN I S NJIME DIŠEM
NEĆU NI O KAŠTELANOVIM JABLANIMA
I NJIH SLIKAJEM KAD GOD ME VOLJA
NE ZNAM KA UJEVIĆ, ON JE IONAKO REKAO SVE
I MNOGI SU BILI VELIKI VIZONARI SUDBINE TVOJE
***
OVO JE NAŠ DOM, OVO JE NAŠ DVOR
A ISPALO JE DA JE NJIHOVO, SVE NJIHOVO
NI ĆAĆINO IM NIJE, PRISKOČILI SU TE LEKCIJE
NEOSJETLJIVI SU DO BOLA NA ŽRTVE KOJE SU PALE
NEOJETLJIVI SU DOBOGA NA VAPAJE NARODA SVOGA
***
VIJORIT ĆE SE ZASTAVA DANAS U ZVONIMIROVU GRADU
AL NEK ZNAJU PLJAČKAŠI, NISU UVATILI BOGA ZA BRADU
JER GINIT, GINIT I PRIJE "OLUJE" KRENILA JE
DOZVOLI MI , POLITIČKO-SABORSKA "AKCIJA PLJAČKA"
DVADESET I KOJA TI JE GODINA TEK
A TOLIKO IZRANJAVANA SI TI MENI
***
TOLIKO SE DESILO ONOG ŠTO SAM ZNALA
JER ZA PROUČIT NJIHOVE ZAKONE PLJAČKE
SVOJE SAM LIPE, PUNO LIPE GODINE DALA
BILJEŠKE UZ RUČKOVE DICI MOJOJ SERVIRALA
***
OVO JE MOJ DOM, OVDE SU MOJI LJUDI
OVDE JE BILA MOJA POLJIČKA REPUBLIKA
OVDE SU KROJENI PRVI ZAKONI, STATUTI
I NIJE VAŽNO, DOMOVINO MOJA,
IZ KOJEG SMO KRAJA TVOGA
VAŽNO JE DA SVE ONO TVOJE KRVLJU OBRANJENO
ŽIVOTIMA NEDUŽNIH I MOGA VLATKA
ŽIVIMO ŽIVOT SKORO ŽIVEĆI OD LJUBAVI I ZRAKA
***
TAKO SMO TE ŽELILI NEVINU I ČISTU
MNOGI UČESTVOVALI , MNOGI PRATILI SVAKU TVOJU BITKU
I ŠTA SMO DOBILI - NA STUP SRAMA SU NAS STAVILI
BRANITI SVOJE , BRANITI STOLJETNU DJEDOVINU
IZGLEDA DA TO NISMO SMILI, NEGO NA KOLJENIMA BITI
BRANITELJI, DOMOVINO MOJA, SNAGA SU PRAVA TVOJA
BILI ONI SRETNI JER SU ŽIVI,
ILI ONI KOJI NISU VIŠE S NAMA, KOJI NISU PREŽIVILI
***
MA ŠTA TE BRIGA ŠTA KAŽE NAŠA VIŠA SILA
BITNO JE DA SI NAMA MALIMA BILA I OSTALA ZAVIK
SAMO NAŠA, SAMO NAŠA, JEDINA I MILA
UMJESTO S RADOŠĆU DA SLAVIMO DANAŠNJI DAN
NEMA ONOGA KO SE NE PITA - TKO NAS I KAMO VODI
NEMA ONOGA KOGA SPOMEN NA OVAJ DAN NE BOLI
***
"OBA DVA, OBA DVA, OBA SU PALA !
OPROSTI MI BOŽE NISAM MISLIO TAD NA LJUDSKE ŽIVOTE
BILA MI JE TAD VAŽNIJA DOMOVINA MOJA"
U TO VRIME KRAJEVI NAŠI BEZ VODE I STRUJE
OPKOLJENI, RAKETIRANI, BEBE, MAJKE , STARCI
NA STUP SRAMA ZBOG "OLUJE" SU NAS STAVILI
BRANITI SVOJE NISMO SMILI, ZAR IKAD POKORENI MI SMO BILI ?!
***
SVE SU TO ZABORAVILE GLAVE VELIKE NAŠE
ČINE S TOBOM I NAMA ŠTA ŽELE I KAKO IM PAŠE
OVO JE MOJ DOM, OVO JE MOJ DVOR
OVO JE MOJA KNEŽEVINA,OVO JE MOJA DOMOVINA
ZAPAMTITE VI, SILE ZLA, OVO JE MOJA DJEDOVINA
NISMO JE DALI I NEĆEMO NIKADA
I PUSTITE JE NA MIRU!
ŽELIMO JE ČISTU, NEOKRNJENU OSTAVITI SVOME NARODU I SINU
I KUNEMO SE, NEĆEMO IZNEVJERITI PRADIDOVU STINU !
AMEN !
********
HVALA SVIM BRANITELJIMA I ČESTITAM IM NJIHOV DAN !
********
POKOJ VJEČNI MOME VLATKU I SVIMA NAŠIM HEROJIMA !
********
NASLJEDNICA-DRŽAVLJANKA "ZLOČINAČKE DRŽAVE" - "RC"
*******
PRVU ZASTAVU NA KNINSKOJ TVRĐAVI IZA "OLUJE" OD OKO 20 M - DONIO JE BRAT MOJE UJNE  MIRE IZ KUČIĆA -"KENEDI" SOVULJ - MAL JE SVIT , JAKO MAL !!!
********************************************************************************************
DOPUNA:  u 00 - KLAPA SV. JURAJ  - baš ko da je znala da me nekako mogu danas malo trgniti - zapivali su u KNINU večeras MOJU RUŽU CRVENU i time stavili TOČKU NA " I"  NA OVAJ VAŽAN DAN - HVALA IM !  Sve sam slikavala - to jednom drugom prilikom ( HRT PLUS -snimka)
DOPUNA U 00,30 - EVO IH S GAMULINOM OPET- VILO MOJA !!!
nasljednica @ 11:32 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.