pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » srp 2011
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - srpanj 2011
subota, srpanj 30, 2011
 OVAJ URADAK SA MNOM NA KRAJU , POSLALA MI GĐA. DIANA , A JA JE NE ZNAM ...AKO SE SJEĆATE U JEDNOM KOMENTARU PA SAM BILA DALA U POST....JA PRI KRAJU :))))

http://youtu.be/5JvS1WLCcs8     ....MIRA KUVAČIĆ I NA ZG VELESAJMU GA PRAVI ! :)

MOJ FOTO SEJŠN :)  -  KAKO SE RADI NAŠ SOPARNIK

Moran par uvodnih riči , za one koji ne znaju – što je to SOPARNIK ?! To vam je naše posebno jelo, nemrsno, KROATEN BREND :) , specijalitet ,  zaštićen UNESCO-m, specijalitet bez kojeg ne može već par godina niti jedna fešta, krštenje, pričest, krizma, pir, prigodna zakuska – NIŠTA I NIGDI BEZ SOPARNIKA ! U našim POLJICIMA – svaki dio ga radi sa svojim dodacima –a ja po  Jeseničkom ali dodajem i kapulu - SLAĐI JE ( Donja Poljica ).
Zbog njega su napravili festivale u DUGOM RATU I KOSTANJIMA , našla sliku - DUGIRAT.COM :)


MOJI SU IMALI DOĆI IZDALEKA , ZNALA SAM DA GA NEĆE BITI VIŠE ZA KUPIT U 22 H PA..:)))

http://img832.imageshack.us/img832/2678/soparnik102008080499200.jpg

DAKLE :) Blitvu sam oprala, osušila i isjeckala kući, dok je muž radija ( za 2 soparnika cca 8 kg srebreno-listne blitve, samo listovi  ), ala užitka sjeckati i pjevušiti.....
Umijesiti tijesto , ala koje opuštanje ( za 2 ide cca 2 kg mekog brašna, malo soli, mlake vode i kap ulja - od viška brašna glava ne boli :-) Dok pripremin sve za ponit u selo, 4 kugle  ( jufke -kako bi zvale MOJE BOSANKE :);)

Vašno da je oganj (roštilj, komin) na koji će se peći dobro "ujaren" ( ugrijan) bar 45 minuta velikim drvima, a unda sitnijim, jer triba ga lugom pokriti.

   Potrebne su 2 sinije ( daske od specijalnog drva ,  promejera 90 cm, za razvajat lazanjur (oklagija, okrugli valjak-štap ) dužine 110 cm. Tijesto na jednu siniju  pa na drugu razvajat što tanje, ali da ne pukne- meni je debljine lotos maramice, ne smi biti debelo-ne valja.


     Na jednu SINIJU  baciti blitvu koja se začini u našim sa maslinovim uljem i soli -odoka .

     Onda se uzme lazanjur , na njega namota tijesto s jedne sinije i tako se onda odmota i položi na tijesto na DRUGOJ SINIJI NA kojoj je već ona smjesa s blitvom.  Zatim se "zafrnjoka" kraj UKRUG di se tijesta spajaju, da blitva ne bi izletila van. Ovaj dio tzv. KANTUNE :)))  neki posebno najviše vole i traže, potuku se.


   po vrhu se pospe s malo pure (palente) , pokrije drugom sinijom i zaokrene .....palenta služi da se ne zalipi o dasku -SINIJU,  i da lakše sklizne u oganj ( roštilj) koji je metlicom brzo očišćen od luga, žeravice , ubaci se u njega soparnik, i pokrije lugom i žeravicom-ravnomjerno. Peče  tako 10-ak min , pa se malo zarotira , da se ne bi zalipija ....neće, neće.I još se peče cca 10 minuta i ....


  Zatim se izvadi na siniju i krpom dobro obriše , isčisti od luga, a dobro dođe i metlica, a i puvanje u njega ako imate dobra pluća...:);)

  Tako isprašen tj. očišćen polijete ga maslinovim uljem , koliko upije - odoka cca 3-4 dcl i pospete nasjeckanim lukom ( češnjakom - nekoliko glavica -od oka , al nikako da fali=nedostaje, jer mu ulje i češnjak daju onaj poseban ukusili okus ). TAJ DIO ME POSEBNO OPUŠTA..aaaaaa....DLANOM UTRLJATI PO NJEMU, dok trljaš , dlan se "žari" ...opušta i još na lipom planinskom , čistom zraku. ( ni tigar komarac me nije omeja u tome, a navalili ko đavli ). Moja Purgerica je uživala i ponudila se da mi otme užitke sjeckanja, aj dobro, triba je malo i zaposliti...dok ja radim drugi soparnik i pjevušim....

  Zatim dolazi rIzanje.... kida se  na rombove tzv. KUSEVE - pa sam došla na ideju da otvorim FAST-KUS , na što je moj popizdija , OJME :))) ....a svaki kus na pazaru je 5 -7 kn ,a svaki soparnik ih ima cca 45 pa računajte, a Moj oće da RADIN, A NE DA MI ?! :)

 A na kraju , ne znam jel mi ga je draže praviti ili pojisti i zaliti dobrim vinom kuma imenjaka koji ima brod Deliju ,a može i piva , što ko voli, a Purgerki iđe gusti sok -NE MOŽE MI DOĆ OVO LITO, BUMO SE VIDLE U RUJNU:)
   osmjeh ukućana - sve govori !

UMEO GA VAPOR - A RADI I SUTRA  ! NE ZNAM OĆEMO LI POĆ ?!
***********************************************************************************************************************************


PISMA JE ZA MOJU @LOMIC - VIDI KOMENTAR ISPOD PROŠLOG POSTA :)

http://img818.imageshack.us/img818/7038/ropax.jpg 

OMIŠKE GUSARSKE VEČERI - IVANA PIVA U BORIĆIMA U  31. 7. U 22,30 :)))O DA MI JE , O DA MI JE CIMENTATI MOREE........A ZAPIVAT  ĆEMO NAS DVI ZVIZDE :) DOSTA MENI DO OMIŠA I TOVAROM.......IONAKO SU KOLONE :)

**********************************************************************************************

IZA SLIKA S FRIZOM , KOJE JE NAŠA SILVO POHVALILA ......

http://img269.imageshack.us/img269/7726/dsc06996i.jpg

 ŠTA SE DESILO ?!....POSLALA MI JE SVOOOOOJ :) !!!!

http://img146.imageshack.us/img146/5637/picture003ie.jpg UUUUUH OVAJ MI JE TIHA PATNJA, AL MOJ - KAŽE " DI JE OVO ZA TEBE " ?! :)

http://img560.imageshack.us/img560/3719/cimg3158.jpg

OJMEEEEE KAKO JOJ LIPO STOJI ...... ...A UVIK PA I SAD, MOJ VOLI MOJ VRATIĆ :) EEEE :) ...@proziran-svijet ..., LIPI POZDRAV :) PUSA ! BLAGO TI SE, OPET PIR:)!

 VAŠA OMIŠKO-JESENIČKA ŽENICA SA SELA :) AL UVIK RUŽA  CRVENAAA :)

 
nasljednica @ 07:25 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 26, 2011

A JOOOJ DRAGI MOJI , NAJPRIJE IZNENAĐENJE DANA  !!!! :) ??? :))))))  JES !!!!!!

http://img29.imageshack.us/img29/7345/dsc07177p.jpg 

http://img837.imageshack.us/img837/3628/dsc07179kg.jpg

ANNI SAM ČESTITALA SV. ANU !  ČUJEMO SE MI - JAKO JE SRITNA :)!

*****************************************************************************************************

A SADA "REZIME"  45. FDK OMIŠ 2011 - ONO ŠTA NISTE VIDILI :))))

Ako niste znali ,u četvrtak  21. srpnja održalo se FINALE ŽENSKIH KLAPA  Trgu Sv. Mihovila.

Nastupile: Tiramol, Korčula, Filip Dević-Dalmatinke, Split, Skontradura, Dubrovnik, Kolapjanke, Sisak, Ventula, Split, Kurjože,  Podstrana, Armorin, Zagreb, FA Linđo, Dubrovnik, Dišpet ,Zagreb, Neverin, Kaštel Lukšić i Drača,Mostar.a Ćakulone iz Zagreba,nisu :( ŽIRI JE ODLUČIJA OVAKO :

1. Zlatni štit sa povijesnim grbom grada Omiša - klapa "Neverin" iz Kaštel Lukšića. 2. Srebrni štit sa povijesnim grbom grada Omiša - "Armorin" iz Zagreba, 3. Brončani štit sa povijesnim grbom grada Omiša , "Dišpet" iz Zagreba- iz Zagreba. .

POŠTENA  OMIŠKA PUBLIKA GLASALA JE OVAKO :

1. Zlatni omiški leut - "Ventula" iz Splita. 2. Srebreni omiški leut - "Neverin" iz Kaštel Lukšića, 3. Brončani leut: klapa "Drača" iz Mostara, zamislite iz BiH - NAJBOLJI DEBITANTI ! BRAVO , CURE !!!! PONESITE DALMATINSKU PISMU I U BiH !! :) HVALA VAM ! ...a nisam mogla doći, slatke obveze !

*************************************************************************************************************************************************

U petak 22. 7. MUŠKO FINALE  : Oštro, Konavle, Morbin, Donji Humac, Puntari ,Omiš,Omiš, Omiš, Bibinje ,Bibinje, Kaleta, Zadar, Adrion ,Makarska, Braciera, Bol, Bunari, Vodice, Pinguentum ,Buzet, Grdelin , Zagreb i Šufit ,PO ODLUCI ŽIRIJA , SLAVILI SU

1. Zlatni štit : klapa Šufit iz Splita, 2. Srebreni štit : klapa Grdelin iz Zagreba, 3. Brončani štit :klapa Pinguentum iz Buzeta....ali  ...zbog slatkih obveza psolušala sam Puntare i Omiš :)))

http://img836.imageshack.us/img836/3182/dsc07026a.jpg

ISKRENA OMIŠKA PUBLIKA GLASALA JE OVAKO :1. Zlatni leut gr. Omiša :klapa Puntari iz Omiša, 2. Srebrni leut : Morbin iz Donjeg Humca  3. Brončani leut : klapa Omiš iz Omiša, ZNALA SAM !!!!

http://img851.imageshack.us/img851/9088/dsc07037f.jpg

BIT ĆE SNIMKA PA ĆETE VIDIT JEL "LOKALPATRIOTIZAM" :) VRAĆALI SMO IH ! SUPER SU !

http://img7.imageshack.us/img7/456/dsc07035o.jpg

********************************************************************************************************************************************* 
 SUPERFINALNA VEČER I NOVOST  za 45. FDK OMIŠ , u kojoj smo osim nas - publike, glasali i gledatelji HRT-a ,  „OMIŠKU ZLATNU STINU “  akad. kipara hvarskih korjena , Omišanina KAŽIMIRA HRASTE , dobila je klapa PINGUENTUM iz BUZETA - lipe naše ISTRE ! Aj, fala Bogu da nismo bili ka glasači  iz Big Bradera :)  HVALA VAM ŠTA GODINAMA ŠIRITE NAŠU PISMU VAŠOM ISTROM !
 
SA NJIHOVE STRANICE : Muška klapa "Pinguentum" osnovana je 1994. godine u sklopu Glazbenog društva "Sokol". Osnivači su bili  osmorica mladića iz Buzeta i okolice, pod vodstvom Sanjina Radovića. Prosjek godina članova je bio ispod 20 godina, pa su u to vrijeme bili jedna od najmlađih klapa. (op. bl. ima puno :) Novu postavu klape čine: Aleksandar Pavletić (1. tenor), Dragan Markežić, Mikele Presel (2. tenori), Igor Jermaniš, Sanjin Radović (baritoni), Nenad Medica i Sandro draščić (basi). Voditelj je i dalje Sanjin Radović. Kraće vrijeme u klapi je kao 2. tenor pjevao i Slaven Zlatić.
 
http://img838.imageshack.us/img838/4315/dsc07103o.jpg
 
AL IMA JOŠ JEDNA NOVINA :) Superfinalnoj večeri je nazočio i PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ i mnogobrojna POLITIČKA ELITA ( čirila sam do tehnike-ekrana sastrane - više puta su ga zumirali , uživija se naš Predsjednik , ka i ja :))) samo šta sam ja PIVALA :))))
Eeeee, al bija je i Milan Bandić,.......A MORALA SAM U AKCIJU - DI JEEEEEE - KO - ONA ! :))))
 
http://img196.imageshack.us/img196/4379/dsc07156k.jpg
 
KLAPA DIŠPET , ZG,  I sopran -- Vlatka Ljuban , Eeeee , ovo vam je ONA ! :)
II sopran -- Željka Vojvoda, Eva Kirigjija
I alt -- Ana Marija Jerković, Katarina Jelić, Andrea Bilać
II alt -- Ivana Bekavac, Jasna Pižeta, Katica Marinović
SOLO - Katica Marinović- OVO U PISMI : O DA MI JE CIMENTATI MORE :)
 
http://img189.imageshack.us/img189/5787/dsc07113b.jpg
 
  
http://img26.imageshack.us/img26/1822/dsc07155z.jpg
 
IZVINITE, NISAM ĐELOŽASTA, ALI UZ BRANKA UVODIĆA,  NISAM ZA TO DA VODITELJICE BUDU DRUGOG GOVORNOG PODRUČJA  ! OVO JE DALMATINSKA VEČER , S DALMATINSKIM NAGLASKOM ! MENI TO SMETA I GOTOVO ! E, ZA DIŠPET :) ;) NAPISAT ĆU SAD - JA BI BOLJE VODILA OD TONČICE I TO BESPLATNO ! :);)..A DI SU ONI - EVO IH !! ....lipe uspomene 6.1. 2011!
 
http://img202.imageshack.us/img202/6793/dsc07158y.jpg
 
http://img20.imageshack.us/img20/8140/dsc07159s.jpg
 
MA BIT ĆU ISKRENADO KRAJA - MOGA JE I PREDSJEDNIK REČ PAR RIČI - BAR ON NE KORISTI : TRANSPARENTNO, DRŽAVNE INSTITUCIJE , NA PRAVOM SMO PUTU DO PRAVOGA PUTA I NE SMJEŠKA SE ČOVIK "UPRAZNO" I NE NOSI BIŽUTERIJU :))))
 
http://img812.imageshack.us/img812/7671/dsc07125.jpg
.....ALOO DARKO, AJMO SKUPI  EKIPUUUUU - BRŽE ....MORAM DOMA :))))))  ZA VAS .... !!!!!
 
http://img35.imageshack.us/img35/9712/dsc07154h.jpg
 
PREDIVA SUPERFINALNA VEČER ZAVRŠILA JE S MILJUN ŠARENIH PAPIRIĆA ISPALJENIH IZ TOPA  I VELIČANSTVENIM VATROMETOM ! HVALA GLAVNOM POKROVITELJU I SVIM SPONZORIMA I UPRAVI FD KLAPA U OMIŠU - BINGO !:)
 
MA NISTE VALJDA MISLILI DA ĆE OVAJ RAPORT PROŽ BEZ NJIH !!! : )))) ZA VAS !!!
 
http://img850.imageshack.us/img850/2567/dsc07151y.jpg
 
O SVEMU SAM MOGLA ROMAN ILI "LANCUN" NAPISAT - AL OVO JE ZA ONE KOJI NEMAJU VRIMENA ČITAT , NEGO GLEDAT SLIKE :);) IMAN MILJUN SLIKA  :);)
 
http://img594.imageshack.us/img594/7825/dsc07140z.jpg
 
VAŠA OMIŠKA GUSARICA - RUŽA CRVENA :) A JESAM LI VAM I OVO OBEĆALA ?! :) TV :) !
 
http://img402.imageshack.us/img402/5066/dsc07150t.jpg
 
P.S. ISPRIKA SVIM KLAPAMA KOJE NISU NA SLIKAMA- imate sve, i šta su pivali na www.fdk....:)
********************************************************************************************************************
NAŠE DUGORATSKO LITO  2011. ! ...JER UDALA SAM SE U OVOJ OPĆINI ! :)
 
http://img683.imageshack.us/img683/8304/dsc07161ie.jpg
 
NOVO: SJETILA SAM SE , DA MI  JE NEPOZNATA GĐA. DIJANA USIJEĆNJU, MISLIM ,POSLALA OVAJ YOU TUBE - S FESTIVALA SOPARNIKA U NAŠEM DUGOM RATU 2010 :))))
 
 
http://img714.imageshack.us/img714/9779/dsc07568t.jpg
 
FAZE RADA I MOJ FOTO SEJŠN  izrade SOPARNIKA :) KOGA ZANIMA - ARHIVA 12/2009.
 
LIPI POZDRAV DIJANI - KOJA ME POHVALILA ZA ONIH PAR RIČI - NA KRAJU VIDEA !!!! :)
*******************************************************************************************************************
 
http://img109.imageshack.us/img109/1126/dsc07160u.jpg
 
LANI SMO SE JA I MOJE SUNCE NABALALI NA GUSTAFE, SADA - IVANA KINDL !
POSEBNO ME VESELI VEČER - VESNE PARUN - 1.8. NA MIRABELLI  U 21 SAT
PRIGRAM SVIH VEČeRI JE JAKO BOGA T ! I NATAŠA JAGNJIĆ I IVAN GLOWATZKI :
PREKO TRNJA DO ZVIJEZDA - 31.7. NEDILJA - KO ĆE SVE POVATAT ?!:)
 
http://img17.imageshack.us/img17/3071/dsc07060g.jpg
 
VAŠA TURBO - NOVINARK-ICA GUSAR-ICA  :) AL UVIK RUŽA CRVENA :)
nasljednica @ 22:15 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
subota, srpanj 23, 2011
 

ANNA VAM PIVA NAMJERNO- DA NE BIH KA...NAVIJALA MOJE "OMIŠANE" :)PUNTARE :)
 
A NE SMIN NI HAJDUKOVU ILI OD BARCELONE - JER ME ČITA CILI SVIT :)))) O-LE !
 
VEČERAS BIRAJTE - KLAPE ILI NOGOMET ILI........I JEDNO I DRUGO :) ;) ILI TREĆE  , A, E :)
 
http://img850.imageshack.us/img850/7665/dsc06993qm.jpg
 
VAŽNO : IZRAVNO - UŽIVO S RADIO SPLITA - RAZGOVOR S  DRAŽENOM MLADINOM :)
 
DVIJE PRETHODNE VEČERI - KOJE STE MOGLI PRATITI UŽIVO NA RADIO SPLITU - BIT ĆE SNIMKA JEDNOG LIPOG DANA ?? !!!
 
VEČERAS JE ONO "PRAVO" ,  PO PRVI PUT - TZV. SUPERFINALE  !
 
DA SE NE MISLITE -  IZRAVNO ĆE NA HTV-U BITI  U 21 SAT , A RADIO SPLIT ĆE PRIJENOS DATI S ODGODOM OD 2 SATA .
 
TKO VOLI I NOGOMET I KLAPSKU PSIMU - A IMA SLIKU U SLICI ILI DVI  TV ....NEK UTAKMICU GLEDA, A KLAPE SLUŠA ILI  NEKA IZABERE PROGRAM , AKO NE DOĐE U OMIŠ.
 
KLAPSKE PISME UVIK IMAJU SVOJU PUBLIKU BEZ OBZIRA NA UTAKMICE , REKAO JE gdin. MLADIN, IAKO JE NA NJEGA BILO DOSTA PRITISAKA, AL KLAPE IDU UŽIVO !
 
DA SE NE MISLITE - TKO JE U NAŠEM SUPERFINALU - ČULA SAM  PA IZVOLITE !
 
 1.  PUNTARI
 2.  ARMORIN
 3.  BUNARI
 4.  KAŠE
 5.  BRACIJERA
 6.  DIŠPET
 7.  MARETA
 8.  VENTULA
 9.  PINGMENTUM
10. VERSI
11. GRDELIN
12. NEVERIN
13. ŠUFIT
 
BUDUĆI NEMAN VRIMENA, NEMAN KAD NAPISAT ODAKLE SU I JESU LI M, Ž ILI MJ KL. :) A VI KOJI SE RAZUMITE U KLAPE - TO ZNATE !:) VEČERAS ZA "ZLATNU OMIŠKU STINU" IZRADE KAŽIMIRA HRASTE - PIVAJU OVAKO:
 
1. 6 MUŠKIH  KLAPA - 5 PO IZBORU ŽIRIJA I 1 PUBLIKE,
2. 4 ŽENSKE KLAPE  - 3 PO OZBORU ŽIRIJA I 1 PUBLIKE
3. 3 MJEŠOVITE KLAPE - 2 PO IZBORU ŽIRIJA 1 ULAZI IZRAVNO - IZ "PODRUŽNICE" - OPUZEN, FDK OMIŠ !:)
 
ZA VRIME NASTUPA SVAKA KLAPA ĆE IMAT BROJ ZA VAŠ POZIV, A LINIJE ĆE BIT UKLJUČENE TEK KAD ZAVRŠI ZADNJA KLAPA !
 
http://img232.imageshack.us/img232/5351/dsc07013j.jpg
 
DRAŽEN MLADIN SE ZAHVALIO I PUNO POHVALIO- MA I JA - RADIO SPLIT ŠTO VEĆ 45 GODINA PRATI ZBIVANJA OKO FESTIVALA DALMATINSKIH KLAPA I POGLAVARTSVU GRADA OMIŠA I SVIMA SPONZORIMA - JER TRADICIJA ALMATINSKE KLAPKE PISME SE PRONILA PO CILOME SVITU I NE SAMO ONE IZVORNE VEĆ I NOVO-SKLADANE.
 
http://img835.imageshack.us/img835/9264/dsc07014bg.jpg
 
MLADIN JE DAO PRIMJER - S VEČERI NOVIH SKLADBI, g. MOJMIRA ČAČIJE VEĆ TRAŽE KLAPE DA IM DA NJEGOVU PISMU  TE SU VODITELJICA I MLADIN ZAKLJUČILI , DA ĆE MNOGE PISME POSTATI HITOVI - AAA ŠTA SMA VAM JA NAPISALA, JELTE ?! E, TRIBAN I JA U ŽIRI !:) KAD VEĆ NE MOGU MAKNIT EDITU LUČIĆ, A RKLA SMA MLADINU I SVIMA, DA BI JA BOLJE VODILA PROGRAM NA OMIŠKI , A NE KA TAMO NA NEKIM FESTIVALIMA ONI KOJI NEMAJU VEZE S NAGLASKOM - PA FALIJU NAZIV PISME - JEL : UMIRI SE MORE - TVRDNJA ?! ILI UMIRI SE, MORE - NAREDBA ?!  DA NE GOVORIM NAZIVE KLAPA - BODE ME U UŠI ! :) PU-NTARI ILI PUUUNTAAA-RI :)
 
http://img192.imageshack.us/img192/2097/dsc07050z.jpg
 
OMIŠ JE NAJKLAPSKIJI GRAD NA SVITU I SAMO NA NAŠEM TRGU LIPO ZVUČI KLAPSKA PISMA - DAKLE , ŽIRI VEČERAS NEK SE OPUSTI - NA GLEDATELJIMA JE RED DA IZABERU NAJDRAŽU KLAPU - A SAD , OLI ĆEMO GLASAT KO U BIG BRADERU  ?!:)))))))
A MORAN NAGLASITI DA SMO IMALI KLAPU IZ SISKA, ĐAKOVA , BIH, ČAK I CRNE GORE PRIJE..... KLAPSKE PISME SU POSTALE NAŠE NACIONALNO BLAGO, REKAO JE MLADIN - TAKO JE I PONOSIMO SE TIME !
 
ZA KRAJ JE ZAŽELIO PISMU KOJA JE KOD MENE SVIRALA OVIH DANA- OMIŠKU STINU !...DOK CETINA TEČEEEEEE UVIK ĆE NAS BITIIII - AJ NEKA NEKO ZAUSTAVI CETINU :)))))))
 
HVALA, RADIO SPLITE - DA NIMA VAS - NIŠTA OD OVOGA NE BIH ZNALA ! NIMAN KAD !!!
 
***************************************************************************************************************************************************
S OBZIROM NA VELIKO NEVRIME KOJE NAS JE ZAHVATILO OD TROGIRA DO OMIŠA , LED JE PADAO U KAŠTELIMA, SPLITU.....KASNIO JE AVION S IGRAČIMA BARCELONE - AL , SVE O.K. , EVO SLETILI SU SRETNO IMA 20 MINUTA I IDU U HOTEL LE MERIDIEN - LAV .
NIJE SVAKO ZLO ZA ZLO, KAŽE SE, LIPO SU SE NAGLEDALI NAŠE LIPE DALMACIJE - A SAD JE I SUNCE PA SE NADAM DA NEĆE BITI VATERPOLO NA POLJUDU :)
UVJETI SU IM JEDINO , SLUŠAM , TZV. "PRIVATNOST" - MOLIM LIPO, NE SMEJTATE IM :)
 
POHVALJUJEMO I RADUJEMO SE DA SE TAKO VELIKA MOMČAD ODAZVALA PROSLAVI STO GODINA HAJDUKA - E, NEK ZNA CILI SVIT !
 
LIPI POZDRAV BLOGERU @nick barca :) vo MAKEDONIJA !!!!
 
EVO UŽIVO, NOVA HAJDUKOVA NA RADIJU :) HVATAM JE .......
 
HLADAN TUŠ - ZASVIRALI NOVU HIMNU HAJDUKA - TORCIDE S BRDA ! :)
 
PRIJENOS NA TV VAM POČIMA VEĆ U 19 SATI !...PAZITE NA POLJUD MOŽETE UĆ SAMO DO 20,10 ! :) SAD REKLI !
 
HVALA , RADIO SPLITE - DA NIMA VAS - NIŠTA NE BI ZNALA ! A JE, KAD NIMAN  KAD :)
*****************************************************************************************************************************************************
 
A DI ĆU JA VEČERAS - DOZNAT ĆETE :)
 
http://img10.imageshack.us/img10/4315/dsc07088k.jpg
 
VAŠA GUSAR-ICA ZORALDA :)
 
http://img16.imageshack.us/img16/2646/pb032407.jpg
 
DOPUNA : A IMA JEDNA LIPA VIST... PSSSSST .....UMIRILO SE MORE :);) FALA TI, BOŽE !!
nasljednica @ 16:00 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 21, 2011
DA, DRAGI MOJI ČITATELJI I KOMENTATORI , DOŠLA NAM JE U SPLIT ANNA KORIĆ - ČEHINJA , VIŠKA NEVISTA I NAS DVIJE SMO SE KONAČNO I UŽIVO UPOZNALE ! :)
 
ANNA ME , TAKO RADOSNA , DOBILA NA MOBITEL JUČER NA STANICI ZA TEHNIČKI PREGLED I KAKO SAM TREBALA IĆI PO MUŽA U SPLIT, NISAM ODBILA POZIV DA DOĐEM KOD NJIH U STAN MAME NJENOG SUPRUGA MATKA. ONIH PETNAEST MINUTA DRUŽENJA OSTAT ĆE ZAUVIJEK U MOME SRCU . UPOZNALA SAM MATKA  ( mecak.bloger.hr) I MATKOVU MAMU I MOGU VAM REČI, IZGLEDAJU UŽIVO I ONI, ALI I ANNA , PUNO MLAĐI NEGO NA BLOGERU NA SLIKAMA . NARAVNO, USPJELE SMO I ZAPJEVATI !
 
IAKO JE BILA UMORNA OD PUTA , A JA OD CESIJA, KOMPENZACIJA, TEHNIČKOG, SPLITA DVA PUTA I DUGOG RATA I KUĆE - ONA UMORNA, JA OZNOJNA - SLIKALA NAS JEDNA GOSPOĐA U PROLAZU, ZAŠTO NE ?! PA NEMAMO NASTUP - VEĆ SLIKU POZDRAVA SAMO ZA VAS !
 
http://img190.imageshack.us/img190/8775/dsc06958e.jpg
 
POSLIJE MI JE POSLALA SMS - VIDIM , I U NJENOM SRCU OTAT ĆE ZAUVIJEK NAŠ KRATAK SUSRET - TKO TO MOŽE PLATITI ?! :)
 
DOŠLA SAM DOMA I PRIMILA MEIL OD RADIO SPLITA !:) ANNA JE DANAS GOŠĆA NA RADIO  U 13,30 ! ZA VAS KOJI NE ZNATE, RADIO SPLIT JE DVIJE NEDJELJE U EMISIJI "GLAZBENI SPOMENAR" PUSTIO MOJE ŽELJE - NAŠE DALMATINSKE PJESME U ANNINOJ INTERPRETACIJI  , KOJE SAM DOBILA OD @POPETOV-A !
 
ANNA I NJENI PRIJATELJI SU SLUŠALI EMISIJU U PRAGU ! NJENU SREĆU NE MOGU VAM OPISATI, ALI NI SVOJU ! :)
 
A SVE JE POČELO OD MIŠINOG ZDRAVSTVENOG STANJA U VRIJEME KAD MI JE ĆER OPERIRALA STOPALO U KLINICI "DR NEMEC" I KAD SAM MIŠINU "NA TERACI"  STAVILA NA SVOJ BLOGER, MISLEĆI DA ĆE MI OVO LJETO BITI BAŠ NA TERACI I S KOJOM PJESMOM SAM I MIŠI ZAŽELILA BRZI OPORAVAK !
 
NAKON TOGA NAŠ DRAGI BLOGER , MALI MAHER @IVAN-1 , NAPRAVIO MI JE YOU TUBE S MOJIM SLIKAMA S TERACE (VIDJELI STE) .
 
IZA TOG IVANOVOG DIVNOG URATKA , MOJA DRAGA BLOGERICA ISTRIJANKA, KOJA MI JE DONIJELA U MATULJIMA 25.5. - ONAJ JAKO DIRLJIVI YOU TUBE URADAK U IME MNOGIH BLOGERA  - SRETAN ROĐENDAN, RUŽI CRVENOJ , NAPRAVILA MI JE  NOVI  DVOSTRUKI YOU TUBE URADAK "SERENADA NA TERACI"- VIDJELI STE GA I SAD JE SA  STRANE :) !
NA TOM URATKU  SU MOJE SLIKE IZ BAJNICA  I @POPETOV-E  DIVNE SLIKE IZ  VISA I SLIKE PRAGA - ZA ANNU ( "SRENADA" OD MATKA JELAVIĆA  I MIŠINA "NA TERACI") ANNA JE BILA JAKO SRETNA - NIJE MOGLA VJEROVATI DA SVE TO GLEDA I SLUŠA  ! TAD SAM JE I UPITALA , DA LI BI VOLJELA BITI GOŠĆA RADIO SPLITA ?! NARAVNO ! S OSMJEHOM ! I EVO, DANAS ĆE BITI !
 
 http://img845.imageshack.us/img845/7981/p9091285custom.jpg
 
ZA ONE KOJI NE ZNAJU, @POPETOV MI JE NAKON POSTA  KAD JE SVIRALA NA MOM POSTU MIŠINA "NA TERACI" , POSALO MP3 VERZIJU - KAKO TU PJESMU PJEVA ANNA KORIĆ :) SUZE SU MI TEKLE , JER SAM OSJETILA ONU ANNINU DUŠU , ANNINU LJUBAV PREMA DALMATINSKM PJESMAMA ! TOLIKO SAM BILA ZADIVLJENA, ZATEČENA , DA SAM @POPETOVA ODMAH ZAMOLILA DA ANNU PITA - SMIJEM LI MP3 "TERACU" OBLIKOVAT U YOU TUBE - ODOBRILA JE OD SRCA ! :)
OD TADA SMO NAS DVIJE STALNO BILE U KONTAKTU MEILOM I IZ TIH MEILOVA JE I NASTAO ONAJ POSEBAN POST O ANNI  KORDIĆ , ČEHINJI - VIŠKOJ NEVISTI :)
 
IZA TOGA - IMALA SAM JAKO PUNO POSJETITELJA NA BLOGERU  I IZ ČEŠKE !:)
 
KAKO MI JE ANNA I OBEĆALA, DOBILA SAM NA POKLON NJENA TRI CD-A , KOJA SAM ODMAH SINOĆ I POSLUŠALA , ALI I ZASRAMILA SE !
 
http://img715.imageshack.us/img715/4479/dsc06964g.jpg
 
http://img30.imageshack.us/img30/715/dsc06971m.jpg
 
1. CD - ŽARKA LJUBAV JADRANA
 
 
http://img717.imageshack.us/img717/4563/dsc06967s.jpg
 
http://img155.imageshack.us/img155/1677/dsc06968e.jpg
 
2. CD - VE SKRYTU DUŠE - ( prijevod: Tajno u duši ili Skrito u duši )
 
 
 http://img813.imageshack.us/img813/2163/dsc06965x.jpg
 
http://img708.imageshack.us/img708/9197/dsc06977d.jpg
 
3. CD - RECI MI ŽIVOTE............ I SVI S POSVETOM ! :) JES !:);)
 
UŽIVALA SAM ..... VI ZNATE DA JA VOLIM PJESME I PJEVATI , ALI DA ČEHINJA ZNA VIŠE DALMATINSKIH PJESAMA OD MENE - TO MI NIJE ZA POHVALIT SE :) MALO ŠALE - JER ANNINA MAMA JE IZ BJELOVARA !:)
NIJE ZA POHVALIT SE , DA NE ZNAM SVE RIJEČI PJESME "DALMATINO POVIŠĆU PRITRUJENA " -A ANNA IH ZNA !  POHVALJUJEM ANNU - S PONOSOM !!!!!
 
http://img828.imageshack.us/img828/8972/dsc06976un.jpg
 
OVIM PUTEM  SE JOŠ JEDNOM ZAHVALJUJEM  GLAVNIM KRIVCIMA  @POPETOV-U , @ IVAN-1 , DRAGOJ BLOGERICI ISTRIJANKI,  I SVIMA VAMA KOJI STE MI U KOMENTARIMA I MEILOM I SMS-OVIMA POHVALILI ANNINO PJEVANJE !!!! :)
 
SRDAČNE POZDRAVE ŠALJEM SVIM MOJIM NEPOZNATIM ČITATELJIMA U  ČEŠKOJ !:)
 
JOŠ JEDNOM VELIKO HVALA RADIO SPLITU ŠTO NAM JE PRUŽIO SVE SRETNE TRENUTKE !
 
P.S. POST SAM NAPISALA NA HRVATSKOM JEZIKU (NE NA MOJ NAČIN , DIJALEKTALNI ) DA MI GOOGLE MOŽE PREVEST NA ČEŠKI (DA JA NE BIH NEŠTO POGRIJEŠILA )  !
 
http://img171.imageshack.us/img171/102/pc1425442kopija.jpg
 
http://img854.imageshack.us/img854/7847/dsc06980m.jpg
 
VAŠA ZORA-NKA ILI OMIŠKA RUŽA  ( MOJ NICK KOD MATKA NA BLOGU :)
 
PRIJEVOD ZA MOJE DRAGE ČEHE  I ANNINE PRIJATELJE KOJI OVO ČITAJU !
 
Ano, drazí moji čtenáři a komentátoři, přišel k nám ve Splitu pokrývá ANNA - České dívky, přebytek nevista A my dva jsme se nakonec a čtení LIVE!

ANNA mě, tak veselý, se na minulost PHONE provozu a jak bych měl jít na manžela SPLIT, NOT odmítli pozvání, aby přišel i doma MAME její manžel, matko. Těch patnáct minut DRUŽENJA zůstane navždy v mém srdci. Matka se setkal (mecak.bloger.hr) Matkov máma a mohu vám říci, žijí a jak vypadají, ale já ANNA, mnohem mladší než bloggeři na obrázku. Samozřejmě, že se nám podařilo zpívat!
Později poslal text - Aha, a ve svém srdci navždy OTAT naše krátké setkání - Kdo může platit?

Přišel jsem do domu, a Meil ​​PŘIJATÉ od rádia SPLIT! Anna je v rádiu hosty v 13.30! Pro ty, kteří nevědí, RADIO SPLIT je dva týdny v pořadu "Hudební Zápisník" Nechť můj PŘÁNÍ - NAŠE dalmatských písní v interpretaci ANNINOJ, jsem získal z POPETOV @-A!
Anna a její přátelé poslouchali Emise v PRAZE! Její štěstí Nedokážu popsat, ale i své vlastní!

A to všechno začalo MIŠINOG nákazový status je v době, kdy WE CER PROVOZNÍ v noze klinika "DR NĚMEC," a když jsem Mišina "NA terasa" Oblečte si blogger v domnění, že jsem se letos v létě se jen terasa, kterým je SAM a PJESMOM MISIE přál rychlé uzdravení!
Poté, drahá blogger, @ MALÝ JOHN Maher-1, se mi YOU TUBE s mými obrázky AT terasou (jste viděli).

Za to nádherné stvoření John je, můj milý Blogerica Istrijanka, která přinesla v Matulji 25.5. - Jedním z velmi dojemné YOU TUBE URADAK pro mnoho bloggerů - Happy Birthday, rudé růže, se mi nové dvojité YOU TUBE práce "Serenáda terasa" - viděli jste!
NA TÉTO výtvory jsou mé FOTKY Z Bajnice I @ POPETOV-E DIVNE FOTKY Z VISA a obrázky PRAGA - Anna ("SRENADA" OD Matka JELAVIĆ I Mišina "NA terasou"), Anna byla tak šťastná - nemohl uvěřit, že sledovat to všechno a poslouchejte! Pak jsem IS jsem se zeptal, jestli by chtěli, aby se hosté RADIO SPLIT? Samozřejmě! S úsměvem! A tady, dnes se!

Pro ty, kdo neví, @ POPETOV mi po e-mail, když hráli Mišina "NA terasa" práci MP3 verze - jak tato píseň pokračuje ANNA kryt:) Slzy tekly, protože jsem cítil, že Annina SOUL, Annina láska písně DALMATINSKM !
Od té doby se dva z nás vždy v kontaktu Meili Meili, a od toho byl vytvořen zvláštní, že příspěvek O Anni:)
Kromě toho - jsem si hodně návštěvníků Blogger a z českých a

Ačkoli ona byla unavená z cesty, já od Cession, kompenzace, technické, SPLIT dvakrát a dlouhou válku a Dům - ona se unavila, já OZNOJNA - NAS maloval dáma mimochodem, proč ne? PA NEMAMO výkon - ale OBRÁZEK ​​POZDRAVA právě pro vás!

JAK SE ANNA jsem slíbil, jsem dostal jako dárek jeho tří CD, které včera večer a okamžitě jsem poslechl, ale já jsem se styděl za SE!

1. CD - Vášnivá láska ADRIATIC
2. CD - Ve SKRYTU DUŠE - (překlad: tajemství skrývat v duši nebo ducha)
3. CD - Řekni mi život

Líbilo se mi to ..... Víš, že milostné písně a zpívat, ale že Česká republika je dalmatské písně ví víc než já -, které nebyly pro pochlubit:) maloobchodní prodej - Annina PROTOŽE JE ZE MAMA BJELOVARA!
NOT se chlubit, že nemusíte znát všechna slova, aby "Dalmatino POVIŠĆU PRITRUJENA"-ANNA dobře zná! Chválím Anna - s pýchou!
Touto cestou děkujeme ještě jednou hlavní viníky @ POPETOV-U, @ IVAN-1, DRAGOJ Blogerica Istrijanka, a vám všem, kteří se MI v komentářích a Meili a SMS je chválil Anna zpívá!

S přáním všeho nejlepšího, zaslána všem můj neznámý Reader ČESKÉ!

Ještě jednou, díky RADIO SPLIT To, co jsme měli všichni šťastné okamžiky!

Dovětek Jak jsem psal o chorvatský jazyk (ne na mé cestě, nářeční) Ano, můžeme Google Translate do české (to bych udělal něco špatně)!

VAŠE ZORA-nka OR OMIŠ ROSE (můj nick AT Matka blog:)
 
***************************************************************************************************************************************
NOVO - SUPERFINALE 45. FDK OMIŠ -NA HTV VEČERAS 23.7. subota - SVE VRSTE KLAPA:)  MOŽETE GLASATI !:)
nasljednica @ 08:10 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 18, 2011
VAŽNO : ANNA JE GOŠĆA R SPLITA , letvrtak u 13, 30 ( 21. 7 . ) JES !!!! 

NOVO - DOPUNA - SRIJEDA - 20. 7. iza 20 sati-snimka ovog koncerta NA RADIO SPLITU ! :) 

DOBAR VAM DAN , EVO VAMA KONAČNO, VAŠE RUŽE CRVENE :) MOGU NEVEST PISME I  NAGRAĐENE, AL TO NIJE TO, TAKO VI  NISTE ZASLUŽILI - ALI OVO JESTE :) !
DAKLE, VEČER NOVIH SKLADBI  15. 7. 2011. NIJE SE SNIMALO, ALI ČULA SAM PA VIDILA NA STRANICI "SCRADONE" BIT ĆE  CD - VEČERI  OVIH NOVIH SKLADBI ! HVALA IM UNAPRID !:) JES :)
ALI ....ZBOG LIPOTE RIČI, IZVEDBI, MOJIH DOJMOVA ....ZNATE I SAMI DA VOLIM "LANCUNE OD POSTOVA"...ALI NEŠTO JE JAČE OD MENE - ŽELIM DA VAM SVRATIM PAŽNJU NA TE LIPE NOVE PISME , OD KOJIH ĆE VEĆINA BITI RADO SLUŠANE I POSTATI HITOVI  !:)
 
http://img845.imageshack.us/img845/6893/dsc06651d.jpg
 
IDEMO REDOM  ( INAČE, PRVI SAM PUT BILA NA OVOJ VEČERI ..... I JOŠ JEDNOM VELIKO HVALA KLINICI "DR NEMEC" I PRIM, ERNEST IRHA - ŠTO ĆER I JA MOŽEMO NA FEŠTE !:)
 
....IZVINITE, UNAPRID SE OGRAĐUJEM ZBOG MOGUĆIH GREŠAKA - JER.. HVATALA SAM LIPE RIČI -  UŽIVO - KAO NEKAD ZAPISNIKE, TAD NIJE BILO GREŠAKA !  :)
 
1. POTOPI SE BARKA DIVOJAČKA,KLAPA PETRADA (M) - ZG
    GLAZBA MOJ ROĐAK M. ROGOŠIĆ ČLAN KL. NOSTALGIJA ;), PISMA : NARODNA
 
http://img148.imageshack.us/img148/7202/dsc06653n.jpg
 
 :) ALI NISU BILI SAM...S NJIMA SIMPATIČNA ANKA ...JOJ ...VLATKA IZ Ž. KLAPE DIŠPET  :)
....PROGOVARA LIPOTICA ANKA :
KO BI ME S KRAJA UHVATIO  , NJEGOVA BI VRIDNA JUBAV BILA....
TO ZAČUJE ČOBAN OD OVACA PA PRISUČE GAČE DO KOLINA PA ODE DO NJE.....
ANKA:  ..VIČE IZ DUBINE DVORA : NEKA JUBI TORBU STRMAVICU, NEKA ČUVA RUNJAVU OVČICU,
KAD NE MORE MENE DIVOJČICU, PROKLET BIJA SVAKI JUNAK.....
http://img28.imageshack.us/img28/8307/dsc06744j.jpg
 
( .E.... SAD ..... ZANIJA ME NJEN LIPI GLAS :)))) MA I NJIHOV !
 
2. ĆERI MOJE - FILIP DEVIĆ (M) SPLIT 
    GL: N. BARIĆ, TEKST: S. VUKUŠIĆ ,  PIVAJU OD 1962. G. !
....DICO MOJA IME VAŠE POJEM , NOSIT ĆETE DALJE STOPE MOJE
U KOSI VAM BLAGA ........ TAJNA NEBA , ZEMLJE I ČOVIKA.
ĆERI MOJE KRIPIT ĆE VAS JUTRA, BLAGOSLIVLJAT BRŠLJAN PORED PUTA
MORA NEŠEG DIRAT ĆE VAS PLIME, ĆERI MOJE, KRALJICE OD STINEEEEE
ĆERI MOJEEE, DICO  MOJAAA, UUUUUUUUUUU
 
3. KRIŽ NA PUNTINU - KEMEN (M) , KAMEN,
   GL: I. BREŠAN, OBRADA: P. GOTOVAC , 34 PUTA NA FDK OMIŠ !
... KAD OD MORA IŠĆEŠ OPROST, BOL BOLUJEŠ SLUTIŠ KRAJ
ON UZME PA NE VRAĆAPA MU POSLI BUDE ŽA
NA PUNTINU KRIŽ STOJI , O NJEMU NIKI MORNAR ZNA
SVE VAPORE BODRI, BROJI , NA NEVERI NIMA SNA ......
 
4. DA TE NE UVRIDIN , NOSTALGIJA (M) ZG ,
   GL: E. RADIĆ, TEKST: P. VLAJIĆ - ROĐAK MARKO R. S NJIMA :)
    DA TE NE UVRIDIM NE POVRIDIM , JUBJENA MOJA, NAJDRAŽA MOJA
    DA PRI SKUTE TVOJE KLEKNEM I ZAHVALIM NA RIČI LIPE,NA MISLI BRIŽNE
    NA SVAKOJ SUZI ČA ISKALA SI ZA MENEEE
 
    O MAJKO MOJA, SVITLO OKA TVOGA, ČISTO JE I SVETO .....
    TVOJE SRCE SAMO ČA NI STALO, UVIK KUCA ZA ŽIVOT MOJ
    AL TI UVIK ČEKAŠ NA KORAK MOOOOJ
 
5. MATERINA SVIĆA , SUBRENUM (M) Ž. DUBROVAČKA.,
    GL:K. MAGDIĆ, TEKST: J. FIAMENGO (VIŠANIN:)
   ..I SAD GLEDA NA ME SA NEBESKIH SKALA, BILA MI JE MATI, OSTALA MI MATI
     ZA SVE LIPE RIČI, UFANJA I NADA, BILA MI JE KUĆA, SAD JE S ANĐELIMA
     U LUMINU KRAJ OLTARA...................( ZANILA ME ...)
     PA TE ČUVA PA TE DVORI, SVE SAD VIDI NJENA SVIĆA .....
     NA SVE LIPO SVE ME SIĆA, SVITLO NJENO, DUŠA NJENA
FORTE : NEMOJTE JE TRAŽIT POD PLOĆOM U GREBU
              BILA MI JE MATI , SAD JE S ANĐELIMAAAAAA
( gdin. Jakša VIŠANIN  napisao je SUITRA ĆE TE PONIT  ( ZA ĆAĆU ) OVA JE ZA METER.....
 
6. NE JUBI IZ UŽANCI, VERSI (MJ), SPLIT
    GL:D. TAMBAČA, TEKST: A. BORČIĆ, (KUSA IZ PUNTARA ?!:)
   
    ŽENSKI VOKAL:
    PASALA JE JUBAV KANO LITNJE LIŠĆE
    ŽIVOT SVE PROMINI, JUBAV SVE RAZVODNI
    MORE NEKA NOSI .......  ???  (ZANILA SAM SEEEEEEE )
    SRIČA S ENE PROSI , NE JUBI IZ UŽANCI .......
 
7. MOLA , PETRADA (M) ZG , BEZ VLATKE:) ,
    GL. I OBR. : R. MLADINA I J. ČALETA, TEKST:R. MLADINA
   
    ŽIVOOOO: LA LA LAJ LAJ LA LA LAJ LAJ ....
    TI SI MOLA PUNO LIPA , MAA LIPAAAAA
    MA SI PINKU SLIPAAAA  (X2)
    KAD NE VIDIŠ I NE ĆUTIŠ MUKE OVE OD JUBAVI , ZA TE MOLA
OD JUBAVI MOLA BI SVE, OD BOLA DO MILNE PRIPLIVA BI SVE
PLIVA BI SVE LA LA LAJ LAJ LA LA LA LAAAAAAA
.....OTVOR MOLA SVOJE LIPE , LIPEEEE  OČI
DA VIDIŠ DA SAM MOKAR OVE NOĆI, OD JUBAVI SILNE OD BOLA PLIVA BI SVE .....
 
8. KANDELA , LUKA (Ž) , RIJEKA,
    GL: D. TAMBAČA, TEKST : J. FIAMENGO, Višanin :)
 
http://img828.imageshack.us/img828/4820/dsc06669wf.jpg
 
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
UŽGA SI MI TILO KA FERAL U LUCI
NE ZNAN ŠTA TI REČI SAD KAD MISEC BLIDI
SAD SAM TI SRITNA, NE ZNAM ŠTA NAM SLIDI
ZA TE SAM RESLA........????? ( PONILA ME I OVA ....)
NE BI ME TVOJA NEVIRA (P)OMELA
DA TE NA TE LJUTA ŽALILA JA NISAM
      SUDBINA NAM ŽIVOT SPLELA , MOJA SI KANDELAAAA
......CILI ŽIVOT ČA SE UŽGA ZA TE, NE ZNAN ČA ME ČEKA
      I ŠTO SRCE TAJI.......UŽGA SI MI TILO, MOJA SI KANDELA
.....ZAUVIK SI MOJA DUŠAAAAA, MOJAAA SI KAN - DE- LAAAAAAA
 
9. FUNDAMENAT , BRACIERA (M) , BOL,
    GL. TERE:) TEREZIJA KUSANOVIĆ, TEKST : MUŽ DARKO KUSANOVIĆ:)
...( NISAM BAŠ SVE UVATILA, PROLAZILI KRAJ MENE...KUSA JE RADIJA SA MNOM :)))
     NISAM GA STIGLA NAZVAT ZA RIČI ?! NASTOJAT ĆU ! a lipa je , lipa !!!!!
 
10. ĆAĆE MOJ, NEVERIN (Ž) , KAŠTEL LUKŠIĆ,
      GL:Ž. KLJUČE, TEKST: V. VRANDETIĆ-LEBARIĆ
 
http://img694.imageshack.us/img694/4294/dsc06677d.jpg
 
...AAAAAAA ........PONILE SU  ME..... JAKO LIPAAAAAAAA
 
11. I DUŠON I TILON , LUKA PLOČE (M), 30 G. PIVAJU !  i meni sada :))))
     GL: I. KALEB, TEKST:D. ORŠULIĆ-ŠUMAN I V. MATAGA
 
I DUŠON I TILON I SVON SVOJON, SVON SVOJON  VIRON
UVIK SAN TE VOLI , SAMO TVOJ SAM BIJAAAAA
I DUŠON I TILON UUUUUUUU SAM TE VOLI UUUUUUU
A STEGLE ME KLETVE , PRIGNILE BUREEEEE
NEVIROM ME ...... ( PONILA ME I OVA ) MOJA BILA VILOOOOO
I DUŠON I TILON I SVON I SVON SVOJON VIROM, UVIK SAN TE VOLI UUU
...ANĐELE MOJ LIPI NA TE MSILIN I DUŠON I TILOM UUUUUUUUU
 
12. KUĆA NA ŽALU , CAMBI (M), KAŠTEL KAMBELOVAC.,
     GL:V. DIDOVIĆ, TEKST: J. FIAMENGO , VIŠANIN :)
........( PONILA ME I OVA .... )
NIKO NIJE NIŠTA REKA KAD SI POŠA.....
A NA ŽALU KUĆA OSTALA JE PUSTA
NJEZINO MI SVITLO NE SILAZI S USTA
NA ŽALU KUĆA SVITLIMA SE BORI
SVITLOST NJENOG PRAGA ZOVE TE I GORI  UUUUUUUUUUU
 
13. UMIRI SE MORE , SINJ (M), A ODAKLE ?!:) GL. I TEKST: M. ČAČIJA
    
POSLAT ĆU TI MORE PISMU DA TE SMIRI
U OVE DANE JUGA KAD LIPOTE NEMA
POSLAT ĆU TI MORE OD KAMENA VERSA
JER TI SI DRAGULJ U VRIMENA GRUBAAAA
        MOLIT ĆU SE MORE DA SE VRATE LJUDI
        ČA SU TVOJIM PUTEM POŠLI
        POSLAT ĆU TI MOREM SUZOM DA TE MOLI
        MA NEK SE NE RAZLIJE
        A KAD U TE KALE NEK SE NE .......( ZANILA SAN SE )
POSLAT ĆU TI MORE SVE DARE SVOJE
POSLAT ĆU TI MORE PISMOM SVE ANĐELE
        SMIRI SE , SMIRI MOREEEEEEEE
        MA NE BUDI GOREEEEE
        I TO ČA IDE KRIKU TVOMEEEE
SAMO SE UMIRIIIIIII U LIPOTI SVOJOOOOJ, SAMO SE UMIRIIIIIIII
 
http://img684.imageshack.us/img684/8439/dsc06704s.jpg
 
EEEEEE KAKO JE VEČER BRZO PROLETILA, 12 KLAPA I 13 LIPIH PISAMA, CD  SCRADONE !:) 
 
http://img695.imageshack.us/img695/4342/dsc06715gn.jpg
A NAGRAĐENE SU -  NAGRADE IZRADIO NAŠ  KAŽIMIR HRASTE ! :)

1. "UMIRI SE MORE" , klapa "Sinj" , NAJVIŠE GLASOVA PUBLIKE I OCJENE ŽIRIJA- STVARNO JE BILA SUPER !....naj pisma i naj fotku  @pope...ne čita postove :) dugo mu :) oće li je poznat ?!:)

http://img807.imageshack.us/img807/4774/pc110574customcustomjj0.jpg

2. "KUĆA NA ŽALU" na tekst Jakše Fiamenga u izvedbi klape Cambi iz Kaštel Kambelovca - DRUGA NAGRADA , JAKO DOBRA ! 

3. "ĆAĆE MOJ ", Ž. klapa Neverin iz Kaštel Lukšića,TREĆA NAGRADA ! SUPER !

http://img838.imageshack.us/img838/7894/dsc06233m.jpg

NAJBOLJA IZVEDBA KLAPA SUBRENUM  iz Župe Dubrovačke za  PISMU   MATERINA SVIĆA - AAAA JAKO DOBRO , JAKO !!!!!!.

NAGRADU za najbolje stihove "Drago Ivanišević" DOBIO JE  Jakša Fiamengo za pjesmu "KANDELA ,  ž. klapa Luka iz Rijeke - PRE-DI-VNAAAAAA JEEEEEEE !!!!!.

http://img36.imageshack.us/img36/2571/dsc06732p.jpg     Na kraju ove večeri , Hrvatsko društvo skladatelja, u  povodu  45. obljetnice i djelovanja na promociji specifičnog segmenta hrvatske glazbene tradicijske kulture, dodijelilo je Festivalu dalmatinskih klapa iz Omiša POSEBNO priznanje.Priznanje je u ime Hrvatskog društva skladatelja, ravnatelju festivala D. Mladinu uručio mo.Stjepan Mihaljinec.

A ZA KOJU SAM JA PISMU GLASALA, EEEEEE, NEĆU VAM REČ :) POGODITE !:)...

....A VI " SCRADONA " - MA POŽURITE ! VRTIT ĆE SE MNOGE NA RADIJU , A POSLI I NA TV ! .AAA I NA YIU TUBE :)

http://img200.imageshack.us/img200/6160/dsc06745t.jpg

OD <3  ZA VAS , VAŠA  NEUMORNA RUŽA CRVENA :)

 A U SUBOTU SUPERFINALE - 23. 7. na TV i RADIJU  .....ALA PISAMA !

***************************************************************************************

NOVI YOU TUBE URADAK I PISMU KOJU ANNA KORDIĆ PIVA ......DOŠLA JEEEEE !!!!

 ANNI I SUPRUGU ŽELIM SRETAN DOLAZAK U SPLIT I NA VIS ! :) DOŠLI SU !!!

a  ja od cesije, Split, tehnički DUGI RAT pa opet po muža u ŠKVER- SPLIT i s ANNOM i MATKOM 15 MINUTA AL DOVOLJNO ZA DIVAN SUSRET !

Di ste prijatelji moji?...   NAĆI ĆETE na mecak.bloger.hr      ....... ZA ANNU ! :) POSLUŠAJTE O POGLEDAJTE !!! .............HVALA MATKU, KOD NJIH SAM "OMIŠKA RUŽA :) ! HVALA !!.......... I VI STE DIVNI KO DA SE ZNAMO 100 GODINAAAA :)))
HVALA AUTORICI NOVOG URATKA , SUPER JE !! I TEBE POZDRAVLJAM OD <3  ! :)
**************************************************************************************************
DANAS , 19. 7. MI JE IMENDAN !:) ČESTITAM GA I ZORI, I ZORANU, I ZLATI , I ZLATANU I ZORICI-SINJSKOJ alkarskoj OBITELJI ZORICA !!! :) EVO ME JUBE ;):)
 
VAŠA TURBO ZORA-NKA :)))))
 
nasljednica @ 09:57 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 17, 2011
 

E P P :) .MISLIM JA NA VAS ! :)

DRAGI MOJI , ZBOG PREZAUZETOSTI  KASNI POST O VEČERI NOVIH SKLADBI   45. FDK OMIŠ 2011. I ZBOG SINOĆNJEG GLEDANJA  PREDIVNOG  KONCERTA - "ZAGREB OMIŠU " U SKLOPU FDK OMIŠ :) !

ALI .........................

DANAS  NA HTV2  - S POČETKOM U 13,30  / 13,40 PO DRUGIM IZVORIMA/ AKO STE U MOGUĆNOSTI POGLEDAJTE SNIMKU KONCERTA - VEČER POBJEDNIKA DALMATINSKE PISME U KAŠTELIMA KOJA JE BILA PRIJE PAR DANA (NEMAM VRIMENA VIDITI -KADA :)) !.
 
OVAJ KONCERT PRATILA SAM UŽIVO NA RADIO SPLITU ! :) bio je predivan !!!!.
 
MOLIM VAS , IAKO SU SVE PISME BILE DIVNE, OBRATITE PAŽNU NA PISMU KLAPE SV. JURAJ  "UVIJEK ĆU TE VOLJETI " - JER NIJE IZVEDENA U POTPUNOM INSTRUMENTALU , KAKAV JE NA Y TUBU I KOJA VERZIJA JE SVIRALA NA MOM BLOGU - VEĆ UZ  PREDIVNU, ROMANTIČNU PRATNJU MLADOG PROF. TONČA  ( NJEGA SAM VAM PREDSTAVILA U POSTU : KLAPA SV. JURAJ U GATIMA 8.8. 2010. GODINE )
 
UŽIVAJTE - AKO STE U MOGUĆNOSTI I TO JOŠ, POD KLIMOM ;):)
 
JA ĆU UŽIVATI PONOVNO ! :)
VAŠA RUŽA CRVENA ...ŽURIM :)))) RUČAK :)))))

 

nasljednica @ 10:54 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
petak, srpanj 15, 2011
 

LIPO JE BILO PREKSINOĆ U NAŠEM STAROM SELU JESENICE - POČELO 10. DUGORATSKO LJETO !!! - EVO "DNEVNOG REDA"  u organizaciji  Udruge "Jesenice", udruga za očuvanje i razvoj starih sela Jesenica u suradnji s Kulturnim vijećem Općine Dugi Rat u srijedu, u starom selu Jesenice , održala je  Kulturno-zabavnu večer, u staroj  Blagajne u  21 sat, koja je obuhvaćala :

- OTVARANJE biste don Ante Škobalja, autora kipara Tea Baučića, kojeg se moj suprug jako dobro sjeća !

http://img851.imageshack.us/img851/3854/dsc06568u.jpg

- o životu, dijelu i  značenju don Ante Škobalja za Jesenice odlično nam je govorio dr.sc. Gracijano Kalebić  (šk. kolega moje kćeri:) O SVEMU SAM SUTRADAN O DON ŠKOBALJU ČITALA NA INTERNETU - HVALA GRACIJANU , ŠTO NAM JE PRIBLIŽIO TOG VELIKOG ČOVIKA !

http://img714.imageshack.us/img714/1313/dsc06589m.jpg

- predstavljanje knjige "Poljička seoska blagajna", izdane 1909. godine, o kojoj je govorio predsj. udruge JESENICE, Juica Ivanišević

http://img24.imageshack.us/img24/7119/dsc06601d.jpg

- predstavljanje plana obnove zgrade Blagajne, vraćanje u njeno prvobitno funkcionalno stanje- O TOME JE GOVORIO gdin. Domagoj Klarić, PROJEKT REKONSTRUKCIJE izradio je gdin. Marušić ,

- dodjela nagrada u trci sa karijolom (karića, trokolica ) uz kacige i sve mjere sugurnosti, KOJA ĆE POSTATI TRADICIJA (ovo je bila 1. godina !) iako 65 prijavljenih, MUP-u se nije stiglo prijaviti :)

http://img694.imageshack.us/img694/678/dsc06575io.jpg

Zanimljivo: OVU BLAGAJNU I SVE NAŠE STARINE OBUHVATILA SAM U SVOM PROGRAMI ZA NAČELNICU OPĆINE DUGI RAT PA MI JE BILO JAKO DRAGO ČUTI SVE TU VEČER PA I TO DA SE STARA DRAGOCJENA BLAGAJNA KONAČNO PRIVODI SVRSI UZ POMOĆ MJEŠTANA I OSTALIH INSTITUCIJA NA INICIJATIVU UDRUGE "JESENICE" - ŽIVOT SE VRAĆA U SELO !

http://img94.imageshack.us/img94/6995/dsc06567r.jpg

Nakon svega, u sparnoj noći - druženje uz roštilj i piće, te glazbu DJ Zvone

http://img191.imageshack.us/img191/3373/dsc06572o.jpg

HVALA SVIMA !!!!!

********************************************************************************************************************************

HUMANITARNI KONCERT ZA NAŠU NOVU CRKVU SV. PETRA NA PRIKU U OMIŠU , ODRŽAO JE SINOĆ NENO BELAN I KLAPA MORE, NA KOJI JE BILA MOJA KĆER I KAŽE DA JE BILO SUPER.  HVALA NENI I KLAPI MORE !!!!

http://img3.imageshack.us/img3/194/dsc06462ao.jpg

**********************************************************************************************************************************

PAKAO NA BRAČU : JA SAM JUČER POD KLIMON IMALA RADNU AKCIJU U KUĆI I NISAM VIDILA UŽAS BRAČA- POŽAR KOJI SAM OD 16,30 DO CILU NOĆ PRATILA.......S TERACE I USPILA SLIKAT NEŠTO I ZA VAS ............. A U IZA PONOĆA NA  "24SATA" NETKO MOLI DA MU SE JAVI ŠTA JE U MILNI , GDJE SU MU KLINCI, ŽENA I RODBINA....MOGU MISLIT KAKO JE BILO NA TERENU...... IMALI SMO I M I PAR PUTA TAKAV STAMPEDO - UH

http://img146.imageshack.us/img146/3981/dsc06606e.jpg

http://img713.imageshack.us/img713/5325/dsc06619s.jpg

http://img190.imageshack.us/img190/4024/dsc06612v.jpg

http://img534.imageshack.us/img534/774/dsc06641f.jpg

OVO JE NA  10 -ak KILOMETARA OD MOJE TERACE !

ČUJEM RANOM ZOROM DOŠLO 5 KANADERA, 3 TRAKTORA I 2 HELIHOPTERA , TE REMORKER....STRADALI MASLINICI, OVCE , AL LJUDSKI ŽIVOTI NADLJUDSKIM NAPORIMA SU IPAK SPAŠENI ............GADNO JE BILO SVE GLEDATI S TERACE  I SLUŠATI RADIO SPLIT....

NAŽALOST- PRED BRAČANIMA JE JOŠ JEDNA PAKLENA NOĆ- GLEDAM KANADERE , VATRENA STIHIJA JE POPODNE VIŠE  PREMA OMIŠU !! .....U 19,30 JOŠ UVIK !  UŽAAAS !!!

**********************************************************************************************************************

DANI MILE GOJSALIĆ - KOSTANJE, GRAD OMIŠ - TRI VEČERI TRAJU :)))

http://img41.imageshack.us/img41/4761/spomenikmiligojsalicaki.jpg

*****************************************************************************************************************

VEČERAS U OMIŠU : 45. FDK OMIŠ 2011 - VEČER NOVIH SKLADBI - NADAM SE DA ĆU POĆI ?! NISAM NIKAD DO SADA ! A I NAŠA TEREZIJA KUSANOVIĆ  ( BIO POST O NJOJ VIŠE PUTA , NAŠA JUDITA ) I NJEN DARKO (muž) IMAJU SVOJU SKLADBU ( riči i muzika :) bravo !!!!!...........a IZBLIŽE  ZA NAŠE OKO SOKOLOVO - @popetov-a :) ni ona NA TERACI :)

http://img838.imageshack.us/img838/3157/dsc06517p.jpg

AL OVU LIPOTICU NE MOGU ZABORAVIT :) MORAN OVAJ FRIZ VEČERAS ILI ZA FINALE ;)

http://img585.imageshack.us/img585/9642/dsc06571b.jpg

VAŠA REPORTERKA , AL UVIK RUŽA CRVENA  :)

ODO  JA NA FDK - nove pisme :))))

P.S: IZVINITE, NISAM MOGLA BEZ OVE LIPE - BISTE ! :)

nasljednica @ 14:15 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 11, 2011

 

 
DRAGI MOJI, BILA SAM U OMIŠU NA 4. IZLUČNOJ VEČERI, MALO, ALI DOVOLJNO, SVE  ŠTO VIDITE , NASTALO ZA 20 MINUTA :
JOOOJ....U KALETI  - ALA LIPOTICA - IZVINITE , JA SAM TA I TA , A KOJE STE VI, IMA VAS MILJUN.......KO ĆE VAS SVE  ZAPAMTITI :) KLAPA LIBAR - U TISNOJ KALETI MOGA OMIŠA :)
 
http://img28.imageshack.us/img28/3158/dsc06500sw.jpg P.S NISU?
 
UPUTILE SU ME NA LIPU PISMU NJIHOVU - "DA" , NA YOU TUBE -, I SAD JEDVA VIDIM TASTATURU .....RASPLAKALI ME GLASOVI, RIČI I MUZIKA ...HVALA VAM , DRAGE MOJE, ČULA U FINSLU STE, ČITAM SADA-NISTE ?! AL OVA "DA" NA KOJU STE ME UPUTILI - JOOOOOJ , PREDIVNA JE I ZATO ĆE SVIRAT NA MOM BLOGU !!! 
http://img12.imageshack.us/img12/1271/dsc06511m.jpg
PITALA SAM IH NABRZAKE PAR PITANJA, AL ISPOD PISME  IMA I ONO ŠTA IH NISAM TILA GNJAVIT :)  "COPY" :
 
http://img34.imageshack.us/img34/1336/dsc06512sb.jpg

Članovi: I. sopran: Josipa Mustać II. sopran: Lucijana Begonja , Jelena Mustać I. alt: Josipa Skoblar, Mirela Budija, Lora Mustać II. alt: Jelica Kolanović, Iva Babić, Vjera Grbić, Julija Knežević ,Voditelj : Petar Čančar , Žanr: Klapsko pjevanje - Dalmatian vocal group, Grad: Privlaka, Zadar

http://img32.imageshack.us/img32/3503/dsc06513h.jpg

OD  LJUBAZNE  ŠEFICE SAZNALA SAM  DOSTA O NJIMA, A DA NE FALIJEN , EVO - S NETA :  

Na 41. FDK Omiš u izbornoj večeri debitanata 15. lipnja 2007.  osvojila 1. nagradu publike te uz ostale nagrađene klape sudjelovala na večeri pobjednika debitanata.
Klapa se uspješno predstavila i publici u Bolu na otoku Braču 2007. , 1. Nagradu publike ( BUČARSKA BALADA ....A  ZAPIVALE SMO POČETAK ...KO NE ZNA ZAIGRAT NA BUČEEEE ...OOOOJ :)))) I  DOĐI DRAGI )  

U Pakoštanima na Festivalu klapa -"Školjka", 2009. -Srebrna plaketa, a 2010. godine Brončanu. Na FDK OMIŠ , 2010 ponovile su nastup i uspješno predstavile svoj rad sa svoje dvije nove pjesme. 

Prvi put  na Večerima dalmatinske pisme – Kaštela 2010, - 3. nagradu publike za novo skladanu pjesmu ''DA'', tekstopisca Branka Slivara, i autora glazbe Nenada Papića.  POSLUŠAJTE JE NA Y TUBE !!!!
LIBAR JE 2009.  snimila svoj album prvijenac pod nazivom ''Libar od života''. A MORAM GA KUPIT !


http://img824.imageshack.us/img824/7996/dsc06532t.jpg

IDEM DALJE, DVA NASMIJANA MOMKA , KOJI STE VI - KLAPA KRKA , BILICE (ŠIBENIK)

http://img832.imageshack.us/img832/3617/dsc06508a.jpg

KAO DEBITANTI FDK NA VEČERI DEBITANATA IZBORILI  NASTUP NA IZLUČNOJ VEČERI U OMIŠU , DA ĆE PIVATI : 1. ŽIŽULA, I 2. RUMEN ĐULA, INAČE IH IMA 9 U KLAPI, ALI NASTUPA IH 8.. G. 2009. BILI SU TAKOĐER USPJEŠNI NA VEČERI DEBITANATA. ..a di su ostali ?! :)))))

http://img825.imageshack.us/img825/886/dsc06510b.jpg

ZAŽELILA SAM IH DA ZADRŽE OSMJEH I OPUŠTENO NASTUPE I DA MI VOLIMO MLADE DEBITANTE :)

ASTI , IZVINITE , KOJE STE VI ?! KO DA SAM SEBE VIDILA U TIM GODINAMA, BILA KOŠUJA, VELIKI OKRUGLI DEKOLTEJ, VOLAN, SKUPJENA KOSA A RUŽA U KOSI , AJMEEEE .....STANITE - KOJE STE VI ?! JA SAM VAM .....TA I TA - I EVO :

http://img16.imageshack.us/img16/1350/dsc06516w.jpg

AL MENI POZNATA JEDNA, SMJEŠKA SE, PITA ME : AL STE ME ZABORAVILI ?!:))))) SA SAJMA SASO , KAŽE MI !:) AJMEEEE, STVARNO IZ 2008. G. - ŽELJANA, ŠTAND DO ŠTANDA !  JES !

http://img19.imageshack.us/img19/9319/dsc06520t.jpg

 IMA IH 7 , U NOVOM SASTAVU SU, AL I PRIJE SU BILE NA FDK OMIŠ :) UVATILA SAM IH ZADNJI ČAS PA NISAM VIŠE  DOZNALA, MA SVE SU LIPE , SVE - MOJ ĐIR -E ;):)

http://img560.imageshack.us/img560/1324/dsc06518i.jpg

NASTUP ODLIČAN, KONKURENCIJA VELIKA ?!

http://img580.imageshack.us/img580/8039/dsc06523i.jpg

DOBRA VEČER, JA SAM TA I TA, A VI STE ?! .......KLAPA KANELA , 3  GODINE PIVAJU, LJUBAZNA VODITELJICA , PROF. SONJA BATUR , REKLA MI PAR RIČI,JER NASTUP SAMO ŠTA NIJE POČEO : KAO USPJEŠNI DEBITANTI FDK U BOLU, IZBORILI SU NASTUP NA IZLUČNOJ VEČERI  I PIVAT ĆE: 1. DOBRO JUTRO  I  2. LIBAR OD ŽIVOTA . BAŠ VAM HVALA , IZVNITE - SAMO SE VI PRIPREMITE !!!!....nabrzake prid nastup nastala je ova fotka :) LIPI POZDRAV ! :)

http://img713.imageshack.us/img713/963/dsc06515i.jpg

NAŠLA SAM O NJIMA: Nakon što su godinama u ekipi pjevali gdje god bi stigli, doma, u kafiću, na ulici i plaži, šestero mladih, nadarenih i entuzijastičnih prijatelja iz Grebaštice i jedan iz Konjevrata odlučili su pokrenuti klapu, pa kud puklo da puklo. Iako ni jedan od njih nikad nije pohađao glazbenu školu, niti se na neki drugi način formalno glazbeno obrazovao, to ih nije spriječilo u namjeri da svoju ljubav prema dalmatinskoj pismi pretvore u nešto više. VOLJA, TRUD, RITAM I SLUH - JAČI SU OD GLAZBENE ŠKOLE, ( TAKO JE NASLOV :)...ZNAJU , KAKO NE - ZA kl. BUNARI :)

http://img39.imageshack.us/img39/8489/dsc06504w.jpg

U rujnu prošle godine ovi hrabri dečki, klape KANELA,  između ostalog i svi dobrovoljni vatrogasci, odlučili su realizirati svoju strastvenu želju, pozvavši profesoricu Sonju Batur koja je ubrzo organizirala audiciju.
Kanelu čine prvi tenor Ivica Gašperov, zatim Milan Krnić i Ivica Mrdeža – drugi tenori, Marko Bačelić i Joško Bašelović – basovi, te baritoni Matej i Krešo Banovac. Iako djeluju manje od godinu dana, već početkom ovog ljeta počeli su svakog četvrtka nastupati na grebaštičkoj plaži. I to bez ikakve novčane naknade. Osim što se želimo približiti publici, drago nam je i što smo svojim nastupima obogatili ponudu Grebaštice – skromno će Ivica Mrdeža, koji je sa svojom Kanelom prošlog tjedna u Grebaštici nastupio uz popularnog Vinka Cocu, te u Šibeniku s klapama Fortica i Skradinke. Stati uz bok renomiranim imenima u svijetu dalmatinske i klapske pisme, zaista je više nego dobar početak. Dečki, samo naprijed!(ir) A BAŠ SAM SRITNA DA SAM OVO NAŠLA O VAMA I SRITNO VAM U DALJNJEM RADU , PIVANJU !:)

 http://img705.imageshack.us/img705/1555/dsc06519v.jpg

ASTI, EVO SAŠA I ON SA SAJMA SASO 2008  KA I ŽELJANA :)))) A KAKO STE , PITA ME , A DOBRO, ...a vidim ! :))))) A TI ,?! ... AJDE MOLIM TE SKUPITE SE , JA SAM BEZ POSLA I BLOGERICA SAM , ZA MOJ BLOG , A NISTE BILI LANI ?! ...NISU BILI OD 2008 . KLAPA MORČIĆ IZ RIJEKE :) A JA BILA U RIJECI (ZATO I ZATO ) .......A  BILO MU JE ŽA . AJTE , NEĆU VAM SMETATI , HVALA VAM I SRETNO SVIMA VEČERAS !!!! SRETNO !:)

http://img696.imageshack.us/img696/2616/dsc06506h.jpg 

A NAŠLA SAM I O NJIMA:) Klapa sa 9 stalnih članova su u ovom sastavu  punih 9 mjeseci. SAMO ?!  Klapa  MORČIĆ , RIJEKA, sastav:
- Damir Stošić, prvi tenor,- Branko Bonefačić, drugi tenor,- Renato Radić, drugi tenor,- Sanjin Jurčić, drugi tenor,- Davor Šćulac, bariton,- Ivan Rebić, bariton,- Marko Turina, bas,- Saša Repić, bas,- Boris Radić, profondo bas, zajedno uz umjetničkog voditelja Svetu Popovića, bivšeg člana i suosnivača Klape FORTUNAL i Klape LEVANT i renomiranog voditelja Klape FORTUNAL, ženske Klape LUKA te Klape CRIKVENICA.
U dosadašnjem radu bilježe nekoliko nastupa na kojima su između ostalog predstavili i Općinu Viškovo. SVE O NJIMA NA NETU ! POSLUŠALA SAM IH !!!! :) SUPER SU PIVALI, ALI....KONKURENCIJA 4 VEČERI JE JAKA !........ morali smo ići kući :)

http://img600.imageshack.us/img600/580/dsc06443p.jpg  DRAGI MOJI ČITATELJI, OMIŠ VAM JE CENTAR SVITA , PISME ONE  ČISTE, PRAVE, DALMATINSKE "A CAPELLO" , UŽIVO SVE BOLJE ZVUČI I IZGLEDA - IMAT ĆETE PRILIKU VIDIT , ZA SAD ZNAM - SUPERFINALE UŽIVO  I GLASATI - SUBOTA 23.07. ! NOVINA 45.FDK OMIŠ !

NETKO ME POHVALIO NA TRUDU, NE , NIJE OVO TRUD, OVO SU MOJI GUŠTI - ZA VAS , DA ZNATE I "ONE DRUGE" KLAPE - IZ PRVE RUKE I IZBLIZA ! JA SAM GUŠTALA, AL NISAM  MOGLA OSTAT DO KRAJA - ŠTETA . SVE IMATE NA STRANICAMA FDK OMIŠ !

FINALISTI 45. FDK OMIŠ 2011 U JAKOJ, JAKOJ KONKURENCIJI SU : ( sa fdkomis )

Dvanaest najboljih ženskih sastava redom su: Drača – Mostar, Neverin – Kaštel Lukšić, Dišpet – Zagreb, FA Linđo – Dubrovnik, Armorin – Zagreb, Ćakulone – Zagreb, Kurjože – Podstrana, Ventula – Split, Kolapjanke – Sisak, Skontradura – Dubrovnik, Filip Dević - Dalmatinke - Split i Tiramol – Korčula.

Dvanaest ponajboljih u muškoj konkurenciji su: Šufit – Split, Grdelin – Zagreb, Pinguentum – Buzet, Bunari – Vodice, Braciera – Bol, Adrion – Makarska, Kaleta - Zadar, Bibinje – Bibinje, Omiš – Omiš, Puntari – Omiš, Morbin – Donji Humac i Oštro – Konavle.


http://img827.imageshack.us/img827/6498/dsc06550s.jpg11.7.

VAŠA OMIŠKA RASPIVA-NICA, REPORTERKA UŽIVO :)

http://img231.imageshack.us/img231/192/dsc06543n.jpg 

AL UVIK - VAŠA RUŽA CRVENA :);)

nasljednica @ 22:29 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 10, 2011
 

DRAGI MOJI , AL OVOGODIŠNJE VATRENE IZLUČNE 4 VEČERI SU POČELE ZA MENE I PRIJE SAMOG POČETKA - KAKO , OVAKO :) EVO VAM SLIKE !!!!
 
http://img692.imageshack.us/img692/4382/dsc06331x.jpg
 
1. VEČER : OKO 19 SATI U ŠETNJI S UNUKOM -ALAAAA GENERALKA NA MALOM TRGU STJEPANA RADIĆA -SUTON :):
 
http://img7.imageshack.us/img7/803/dsc06341a.jpg
 
KOJE SU OVO ?! HM ?! IMA IH MILJUN, KO ĆE ZNAT KOJE SU - AL DOBRE SU !!!! A TAMARIN IZ VRANJICA - MA NU, A TAMAN MI SINU JAVILI DA JE PRIMLJEN NA POSAL U VRANJICU OVO LITO , JES !!!! KONOBA NA RIVI !!!! OJLAAAAAAAAAAA
 
KOJE SU OVO ?! HM ?! ŠESNE I ONE , LIPO PIVAJU, BRAVO ! ( U NASTAVKU :))))
 
GALERIJA - MOJI TAMBURAŠI "RUŽE CREVENE" KOJI SU MOJIM POLJACIMA PIVALI TU - MOJU PISMU, NISMA IH VIDILA, AL ONI MENE JESU, RUŽA CRVENA NA TORBI I OKO RUKE I JA ČUJEM ......RUŽOOOO MOJAA CRVENAAAAAAAA - OPAAAAAAAAA NASMIJALA SAM IM SE I REKLA DA DOLAZE POLJACI 13. 8. I OPET ĆEMO PIVAT !!!!:))))))
 
http://img809.imageshack.us/img809/7651/dsc06374h.jpg
 
IDEMO NA PARKING - PROLAZE DVI LIPOTICE : IZVINITE VI SE MALOPRIJE PIVALE NA TRGU , SLIKALA SAM VAS:) MOŽE LI JEDNA ZA MOJE BLOGERE ....VRLO RADO, NASMIJALE MI SE .....A ČEKAJTE , KOJE STE VI ?!....MI SMO VAM FIJ......  KAKO ......FJOOO........PIVAMO VAM TREĆE , OK- SLIKALA SAM PLAKAT - NAŠLA !!! -KLAPA FJORETA - MAKARSKA !!!
 
http://img5.imageshack.us/img5/4386/dsc06364r.jpg
 
- IZVINITE - KOJE STE VI ?!:) A RODICA LEA S NJIMA: AL NE ZNAŠ, PA FILIP DEVIĆ ?! AA , LEA, KO VAS MORE SVIH ZAPANTITI ,KOLIKO VAS JE , JEL MOŽE JEDNA - A ,SIMPA SU I SRITNO !
 
NAKON GLASANJA, javili mi , ženska klapa DRAČA IZ MOSTARA - PRVA- 1. VEČER ! :) a vidit ćemo se :) izvela je pjesme "Murtilica lipo cviće" i "Švet' Ivane o' moga Trogira", obe pjesme na narodni tekst u obradi Nikole Buble. Ovaj plasman treći je u uspješnom nizu ove godine, nakon osvojenog trećeg mjesta u Blatu na Korčuli -  s klapskom obradom pjesama "Ima jedan svijet" i "Ej vapore"i pobjede na Večeri debitanata u Bolu na Braču. ČESTITAM ! :)
 
http://img829.imageshack.us/img829/1518/biggern.jpg
 
2. IZLUČNA VEČER-A MORAM  NAĆI MOJE BUNARE, VIDIT KLAPU OMIŠ ,
 
AAAAAAAAAA IZVINITE:) , KOJI STE VI ?! SAMOBOR ....A SAMOBOR!:), DOBRO NAM DOŠLI U OMIŠ, A VI STE TOOOOOO, DA , ČULA SAM NA RADIO SPLITU NAJAVU, BAŠ SAM VAS TRAŽILA - ČAK IZ SAMOBORA :)))) MOLIM VAS JEL MOŽE SLIKA ZA MOJE BLOGERE....A KAKO VAM SE ZOVE BLOG......NASLJEDNICA.BLOGER.HR.........A ŠTA IMATE OD TOGA ....IMAM GUGLE - MILA GOJSALIĆ, NAŠA HEROINA :)))))) ... A KAKO SE ZOVE VAŠA KLAPA .......SAMOBOR - klapa SAMOMOR ?! :)))) A SUPER ZA ZAPAMTIT !!! ŽELIM VAM PUNO SRIĆE I OPUSTITE SE , MI SMO VAM SUPER PUBLIKA !!! AL JA NE MOGU OSTAT - UNUKA MORAM ODVEST DOMA, A TU SAM IZAŠLA UDATA PRIJE 30 GODINA , E, BAŠ NA TA VRATA SU NAS DOČEKALI, OVO JE CRKVA SV. MIHOVILA :) JES !  SVI VESELI , JA POGOTOVO :)))))
http://img59.imageshack.us/img59/4825/dsc06459x.jpg
 
IZVINITE , A KOJE STE VIIII ?!:)))) ... VIDIM VESELE LIPOTICE , BLAGO IM SEEEEEE, MUŽEVI, MOMCI IM DAJU DA PIVAJU ....ŠMRC .....MI  SMO VAM IZ SISKA !!! A VI STE TE IZ SISKA , A KAKO SE ZOVETE ?!......MI SMO KOLAPJANKE ( MISLILA SMA DA SAM IH KRIVO ČULA, KOLPAT ĆE IH :))) A SIMPA PLAVUŠA DOŠLA DO MENE I KAŽE, EVO DA ZAPAMTITE , PROTUMAČILA MI , AL KO ĆE ZAPAMTITI I :) .....AAAAAAAAAAA , TAKOOOOO, A JEL IMATE SVOJU STRANICU ?! ...IMAMO ....HVALA NAĆI ĆU JE ! :) EVO NAŠLA :)  COPY ZA VAS !!!!!!
http://img853.imageshack.us/img853/8784/dsc06460y.jpg
 
Kolapjanke i Kolapjani ove godine obilježavaju više od 10 godina djelovanja. Tijekom tog su razdoblja svim svojim srcem, voljom, energijom i prije svega svojim glazbenim izričajem nastojali njegovati hrvatsku glazbenu baštinu s posebnim osvrtom na dalmatinsku klapsku pjesmu i time doprinijeti kulturnoj i glazbenoj raznolikosti u Sisku i Sisačko – moslavačkoj županiji.
U sklopu vokalno instrumentalnog ansambla Kolapjani iz Siska djeluju ženska klapa Kolapjanke i muška klapa Kolapjani. Ansambl čini ukupno 20 članova, a umjetnička voditeljica Kolapjanki i Kolapjana je Siščanka, prof. Marijana Ivšić, ujedno i članica Kolapjanki.
ASTIIIII .....SLUŠALA NA RADIJU SAMO NAJAVU. A GLE , ONE PIVAJU VEĆ 10 GODINA - ČESTITAM VAM VAŠ JUBILEJ OD SRCA !!!!!
Kolapjanke i Kolapjani su tijekom svog desetogodišnjeg djelovanja sudjelovali na svim značajnim klapskim festivalima i to na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu, susretima klapa u Crikvenici i Grobniku, Sv. Petru u šumi, organizatori su uvijek dobro posjećenog susreta klapa u Sisku, rado se prisjećaju svojih nastupa na Jelsi, Bolu na Braču, Vodicama,  Vrbovcu, Zagrebu, Kutini, Petrinji, Dugoj Resi, humanitarnog koncerta kojim su Kolapjanke i Kolapjani značajna novčana sredstva donirali Siščanu Kristijanu Suziću, brojnih  božićnih koncerata, nastupa u organizaciji grada Siska, koncerata, promocija knjiga, te drugih kulturnih,  glazbenih i sportskih zbivanja, ali i sudjelovanja na smotri malih vokalnih sastava Sisačko moslavačke županije, Lipanjskim zvucima u Petrinji, suradnji sa Ljubom Stipišićem, Harijem Rončevićem, Nenom Belanom i  Tomislavom Mrduljašom. Kolapjanke i Kolapjani skromno žele naglasiti da iza njihovog djelovanja nisu izostale niti nagrade i priznanja. MA BRAVO , LIPE I SIMPATIČNE MOJE DAME !!! SVAKA ČAST !!
 
http://img854.imageshack.us/img854/9238/dsc06464u.jpg
 
DRAGI MOJI ČITATELJI, IMA MALI MILJUN KLAPA I VRLO SU BLIZU VEĆINA NJIH "RAME UZ RAME" - A NAŠ ŽIRI JE ZAHEBAN - SVE ŠKOLOVANI PROFESORI, STRUČNJACI, PA S PRAVOM NAKON DVI IZLUČNE VEČERI I NIZA GODINA, PITAM SEBE  PA TAKO I VAS PA TAKO I DRAŽENA MLADINA: BENTIPASAJARCA, KAKO ISTA KLAPA DOBIJE 7,2 PA 9,0 - AKO ME TKO USPIJE UVJERIT U TU LOGIKU , DIGNIT ĆU MU SPOMENIK ! -  ILI NISU OPRALI UŠI OD MORA ILI IMAJU SVOJE FAVORITE ILI NE ZNAJU NIŠTA O KLAPSKOM PIVANJU - KO JE OVDE LUD ?!  PUBLIKA DADE NAJJAČI PLJESAK, ONI NE UĐU U FINALE ?! JA SAM SVJEDOK ! OMIŠKA SAM I NEEEĆUUUU DA I FEST . KLAPA BUDE "KUŽINA" KA JOŠ NEKI FESTIVALI - NIJE FER , NE ČINITE TO , MOJI OMIŠANI , GUSARI - BUDITE SVOJI , TERE, NENO I ELITA , DAJ USAGLASITE SE, NEMOJTE IMATI STRUJE MEĐU SOBOM ! HVALA UNAPRID, AL , ČUJEM , VEĆ STE ZAKASNILI - NIJE MI DRAGO !!!! NIJEEEEEE ! ŠTA ME BRIGA ŠTA SE KRIŽA NAJMANJA I NAJVEĆA OCJENA - NE ČINITE BUDALE OD SEBE ! .....VAŠA GUSARICA , ISKRENA , I NE SLIJEŽITE RAMENIMA - ZNAM VAS !DRAGI STE MI  AL NE ČINITE ....IZDARIJE :) ! E !
 
http://img19.imageshack.us/img19/4059/dsc06461wv.jpg
 
- Ovogodišnja novina Omiša svakako je superfinale, pa je jako zanimljivo kakvu će postavu činiti sudionici elitne koncertne priredbe, u kojoj ćemo ravnopravno suprostaviti sve klapske kategorije, neovisno o tom jeli riječ o muškarcima, ženama ili mješovitim sastavima. O ponajboljima,prvi put  odlučit će  gledatelji, ali i glasovi pristigli televotingom. Držim to izazovom, pa i revolucionarnim, jer će biti i onih koji će oponirati, ali i onih kojiu će podržati naša nastojanja“ – kaže Dražan Mladin, ravnatelj Festivala,  ( ŠTA JE OVO ?! AL ĆE I OVDE TEL I MOB GLASANJE - HM?! A BIT ĆE DA SE ZARADI ŠTOGOD, JER KAKO ĆUJEM, NISU NAM BAŠ DALI FINANCIJSKU POMOĆ ONI KOJI SU SE NJOME OKORISTILI DO SADA ?!) .  ( op.a. sa portala fdk omiš i ovo ispod )

-"Festival se uistinu potvrdio kroz večeri koje prethode onim, da tako kažemo, standardnim, natjecateljskim, u Omišu, ali i revijalnim programima koje godinama iniciramo u Vinkovcima, Zagrebu, Mostaru …., kroz participaciju za EBU radijsko natjecanje“ – kaže Dušan Šarac i nastavlja –„Ne baš zanemarivo, imamo međunarodni karakter festivala, i to ne samo zbog kuriozitetnih gostovanja kakva je ove godine bila jedna mariborska klapa, nego ozbiljnim uvrštenjem ženske klape „Drača“ iz Mostara u konkurenciju".

BEZ OBZIRA NA NAČIN GLASANJA NAŠEG VRLOG ŽIRIJA, BEZ UVREDE , MOLIM, AL LOGIKA MI JE JAČA STRANA , A NE ZAOSTAJEM NI ZA ZNANJEM KLAPSKOG IZVOĐENJA , JER ČESTO KAD KAO ELITA DOĐEM DO KARTE - MOJI FAVORITI BUDU NA KRAJU I POBJEDNICI .....

JA SAM PRESRETNAAAAAAAAA-  SRCE MI JE VEĆE NEGO LIPA NAŠA I "PRIKO" JER SU NAM DOŠLE I MOSTARKE !!! A GLE  TE SLUČAJNOSTI - SIN VIDIO NA INTERNETU , PRIMLJEN NA FAX U MOSTAR, JER U SPLITU NE MOŽE, PAUZIRAO JE 2 GODINE PA NE MOŽE BEZ MODERNE DRŽAVNE MATURE !!! A RODICU ZEZLE VARIČELE PA I ONA IŠLA U MOSTAR !!!

E PA KAD BUDEM IŠLA U MOSTAR - ETO MENE K VAMA , AL PRIJE ĆU VAS ČUTI U FINALNOJ VEČERI, MOŽDA ČAK I UŽIVO AKO SE DOČEPAM PRIKO "DRAČA" :) (TRNJA ) DO KARATA - AKO NE , NA TRGU POD ŽIŽULOM :) !!!!

IMA 54 KLAPE u 4 IZLUČNE VEČERI, - NEDILJA, 10.7. ZNAT ĆE SE FINALISTI - 24 klape - 12 muških i 12 ženskih , na kraju ove 4-te  Izlučne večeri ( na svakoj su anstupale i M i Ž  klape ! )

http://img52.imageshack.us/img52/1853/milegojsalic.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/2849/dsc06488ph.jpg

 OMIŠKA GUSAR(N)-ICA - AL UVIK RUŽA CRVENA :)

http://img221.imageshack.us/img221/874/dsc06283cw.jpg

A VEČERAS U KAŠTELIMA - LUDILO OD KLAPA - SVE NAJ  10 GODINA - 10.7. 2011. :)

P. S. KAŠTEL KAMBELOVAC – VEČERI DALMATINSKE PISME- SLUŠALA i SNIMALA IZRAVNO- NA RADIO SPLITU - PISMU "UVIJEK ĆU TE VOLJETI " KLAPA SV. JURAJ JE PIVALA  UZ KLAVIRSKU PRATNJU MLADOG PROF. TONČA - PREDIVNOOOOOO - BRAVO ! 
                   


http://img17.imageshack.us/img17/2820/dsc09727m.jpg

-bila je revijalna večer najboljih klapskih uspješnica s ovog festivala s početkom u 21 sat
 
**************************************************************************************************************

VAŽNO S RADIO SPLITA U 13,10 : RAZGOVOR G. EDE GRACINA S DRAŽENOM MLADINOM- OVE GODINE PRVI PUTA , ZNAČI , JE GLASANJE GLEDATELJE I SLUŠATELJA TV I RADIO POSTAJA - TZV. SUPERFINALA I ŽENSKIH I MUŠKIH I MJEŠOVITIH KLAPA ,A NAGRADA JE "ZLATNA OMIŠKA STINA"  NAŠEG  OMIŠKOG UMJETNIKA , aaaa hvarskih korijena :) KAŽIMIRA HRASTE ( FINALE Ž KLAPA JE 21.7, A M KLAPA 22.7.) SUPERFINALE -subota 23. 7. -ALAA:)

PAZITE SAD OVO : G. DRAŽEN JE REKAO DA SE ČUDI , A NAGLASIO DA NE BI SMIO REČI, DA ŽIRI NIJE ŠUFITU SINOĆ NA 3. VEČERI DAO OCJENU 10 ?! .....A ŠTA SAM JA NAPISALA O ŽIRIJU ?! EEEEE , GODINAMA MOME UHU NE PROMIČU NIJANSE,TRIBALA BI JA U "ŽIRI" :)!

P.S. sad ću vam reči, ŠUFIT KAD PIVA " JA NE DIŠEM " , višegodišnji pobjednici, lani CAMBI !

NAJDRAŽE MI JE ČUT KAKO CURE I MOMCI PIVAJU - ZA KLAPSKU PISMU "NEMA ZIME" ! !

p.s. NEDILJA, 23,40 - U FINALU SU ŠUFIT :), BUNARI :) DRAČA (Ž) :) ......moram doznati :)

 

 

nasljednica @ 00:08 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 4, 2011

 

Děkujeme všem návštěvníkům z ČESKÁ REPUBLIKA - článek o Anni !
NASLJEDNICA - NICK podle mých genech - NAŠE CHORVATSKÉ JUDITA
 
 
AAAAA MORAM OVO   ODMAH NAPISATI :  PISMOM  "UVIJEK ĆU TE VOLJETI" ( autor glazbe  Pero Kozomara, autor teksta Fayo, aranžman Nenad Šiškov ) KLAPA SV . JURAJ NASTUPILA JE NA 2. VEČERI SPLITA 2011. I NA SVEOPĆE IZNENAĐENJE MOJE ANKETE (TEL I MOB) , PISMA NIJE UŠLA NITI U FINALE  PA ČEK NI PO ONOM DODATNOM IZBORU KAO ŠTO JE LANI KLAPA SV. FLORIJAN (  ODMAH SAM PREDVIDILA DA ĆE BITI VELIKI HIT!  I DALA POST ! I KLAPE SOL  IZ PAGA , SUPER PISMOM "TEŠTAMENT" !)
ŠTETA, VELIKA ŠTETA, ŠTO SU GLEDATELJI MOGLI ČUTI SVE PISME 1. I 2. VEČERI SAMO PRIKO CMC TV I TV DALMACIJE (NEMA SVAK TE PROGRAME!) PA DA SE UVJERE ŠTA SMO SVE ČULI OVE DVI VEČERI - ....A TEK FINALE - E TO SU MOGLI (ONI KOJI JUTROS NE RADE !) DO 1, 30 !?  .
OVO PIŠEM S PRAVOM , BUDUĆI PRATIM SPLITSKI FESTIVAL OD KADA ZNAM ZA SEBE I NE MOGU DOĆ SEBI DA PISMA KLAPE SV. JURAJ NIJE UŠLA U FINALE (A ČUDIM SE - KOJE JESU, MAJKO MOJA ?!......neko zviždukanje, neko aa, AAaa, AAAAa, pribiveni JOLE !).
 
NE BIH KOMENTIRALE NAGRAĐENE, UVIK IMA I VATRE I DIMA, AL SIGURNO  JE KAKO SAM I PRETPOSTAVILA , DA JE ROĐENA NOVA "BIŽUTERIJA" , KOJA JE DOBILA 1. NAGRADU PUBLIKE, A KOJU JE TA ISTA PUBLIKA PRILIKOM URUČENJA IZVIŽDALA - JESTE LI VI TO ČULI - FALA BOGU, IMAN DOBAR SLUH I VID . ČAST JELENI, IMALA JE VRHUNSKI KONCERT U SPALADIUMA (BIO JE POST...ALI...)  I JA SAM RAZMAŽENA :) PA ŠTA ?! :) TRIBA MI ZA TO NAGRADA, DAJTE MOLIM VAS , I TO PRVU ?!  NISAM HORVAT :)) ČESTITAM , JELE - IMENJAKINJO MOJE NEVISTICE:) ! ČESTITAM I KLAPI KAMBI , 1. od žirija, ULTIMA PARTENCA, (P.S. KAŽU NA RADIJU DA ĆE IMAT POSLA NA LOVRINCU - to vam je Splitsko groblje, lipa je )
 
MEĐUTIM, NE ŽALIM ZBOG "SRAMOTE" OKO PISME,"UVIJEK ĆU TE VOLJETI"  (SIGURNO BI JE NINČEVIĆ UVRSTIO U FINALE ), JER JE ČEKA SUDBINA "CESARICE" I " MOGA GALEBA", AL NE ZA 10 GODINA NEGO ZA 10 DANA ! AAAA DA LI JE  MOJA OMILJENA KLAPA UČESTVOVALA NA ST-FESTU ZBOG MAMLJENJA PUBLIKE ZVUČNIM IMENIMA , MOGUĆE JE, JER ZA 60% SUDIONIKA , NIKAD NISAM ČULA ?! ISKRENO ! E, BAŠ ĆU IH PITATI - KAKO SU UOPĆE DOŠLI NA IDEJU DA NASTUPAJU - ŠTA ĆE NJIMA IJEDAN FESTIVAL - ONI SU INSTITUCIJA ! BREND HRVATSKI, HRVAŠKI,  ( SLIJEDI POST O KLAPAMA U SLOVENIJI RAZGOVOR S MOJIM SUSIDIMA :)........EVO DOLI ČITAN...NA POZIV ŽUPNOG UREDA ?!?!
 
A VIDITE ŠTA SAM NAŠLA - CITAT : Pjesma „Uvijek ću te voljeti“, sigurna je NASLJEDNICA ( E, KAKO LIPO ZVUČI :);) svima poznatog velikog hita klape Sv. Juraj - HRM  "RUŽO CRVENA"  
 
http://img171.imageshack.us/img171/9610/dsc03509j.jpg
  
EVO VAM TE NOVE , LIPE , JUBAVNE PISME  , AKO JE NISTE JOŠ ČULI, AL GARANT ĆE BITI OMILJENA NA RADIO POSTAJAMA, MISLIM - ŽELJAMA ! :) ;)
 
 
 
NEKE STVARI SRCE SLUTI
NE PRIČAJTE, KAŽEM SVIMA
BILO BI MI TEŠKO ČUTI
DA TE NEKO DRUGI IMA
 
NEKE STVARI SRCE SLUTI
ALI SVE KO ŽIVOT MINE
CVIJET SE MOŽE OTKINUTI
AL PROCVJETA DOGODINE
 
TEBE ĆU UVIJEK VOLJETI
FALIT  ĆE MI LJUBAV TVOJA
UVIJEK ĆE ME BOLJETI
ŠTO TI VIŠE NISI MOJA
 
NEKE STVARI SRCE SLUTI
NE PRIČAJTE, KAŽEM SVIMA 
BILO BI MI TEŠKO ČUTI
DA TE NEKO DRUGI IMA ........   E NE DA ME NIKOME :)
 
 
http://img20.imageshack.us/img20/8828/dsc05498qp.jpg
 
NAKON SPLITSKOG FESTIVALA, KLAPU SV. JURAJ , HRM, ČEKA NIZ KONCERATA , EVO DOKAZ ! :) JES :) ! ako ste blizu.....obavezno pođite ! :)
 
 
1.)    02.7.  SPLIT – FESTIVAL ZABAVNE GLAZBE SPLIT 2011. god (OVO JE BILO :) AL NIJE GOTOVO!
              – nastup klape Sveti Juraj-HRM na poziv župnog ureda pjesmom Uvijek ću te voljeti
 
2.)     6.7. (srijeda) KOMIŽA, o.Vis – nastup klape Sveti Juraj-HRM na svečanosti otvaranja
              međunarodnog ribolovnog natjecanja u organizaciji ŠRK «Big Game Croatia»
 
3.)     8.7. (petak) VRBANJ – cjelovečernji koncert klape HRM i Orkestra HRM  na poziv župnog ureda, a u jeku turističke sezone
     
4.)     10.07. (nedjelja) KAŠTEL KAMBELOVAC – VEČERI DALMATINSKE PISME
                   -revijalna večer najboljih klapskih uspješnica s ovog festivala s početkom u 21 sat
 
5.)     13.7. (srijeda) SENJ – koncert klape HRM i Tamb. orkestra HRT-a u sklopu kulturnog ljeta
                  grada Senja, a na poziv gradskog poglavarstva s početkom u 21 sat
 
6.)    14.7. (četvrtak) KASTAV – koncert klape HRM i Tamb. orkestra HRT-a u sklopu
                 KASTAVSKOG KULTURNOG LJETA na poziv organizatora s početkom u 21 sat
 
7.)     18.7. (ponedjeljak) POVLJANA, o Pag – cjelovečernji koncert  klape Sveti Juraj-HRM
                  na poziv poglavarstav grada s početkom u 21 sat
 
8.)     20.07. (srijeda) BUŠKO JEZERO,  samostan Sv.Ilije-- nastup klape Sveti Juraj-HRM
                   na Sv.Misi povodom blagdana Sv.Ilije s početkom u 10 sati
 
9.)     22.7. (petak) BIOGRAD  – TRADICIONALNI SUSRET DALMATINSKIžH KLAPA
                 - nastup klape Sveti Juraj-HRM na poziv klape Biograd i gradskog poglavarstav grada Biograda
 
10.)  27.7. (srijeda) NOVIGRAD cjelovečernji koncert klape HRM u sklopu Kulturnog ljeta
                - početak koncerta na Skalinama u 21 sat, gost koncerta klapa Mendula
 
11.)  29.07. (petak) TROGIR –Kula Karmelengo - Tradicionalni humanitarni koncert
                 renomiranih klapa s dalmatinskog područja za potrebe Udruge tjelesnih invalida „TOMS“ za
                 socijalno najugroženije osobe s invaliditetom
 
12.)  31.07. (nedjelja) NIN- nastup klape HRM na LJetnim večerima u sklopu turističke
                  promidžbe na poziv gradskog poglavarstva     (plairana aktivnost klape HRM)            
 
13.)  3.8. (srijeda) SINJ – KLAPE GOSPI SINJSKOJ – FESTIVAL MARJANSKE PJESME
               -  nastup klape Sv. Juraj na festivalskim večerima na poziv festivalskog odbora ( organizatora)
 
14.)  4.8. (četvrtak) ZAGREB – GOSPA VELIKOG ZAVJETA - DAN VOJNE BISKUPIJE
              -Nastup tijekom Svete mise u Vojnom ordinarijatu s početkom u 12 sati
15.)  5.8. (petak) KNIN -  DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI
              nastup na središnjoj svečanosti u Kninu i na koncertu u izravnom prijenosu HRT-a su 20 sati
 
16.)  6.8. (subota) SKRADIN – TRADICIONALNI SUSRET DALMATINSKIH KLAPA
-             nastup na zajedničkom koncertu  na središnjem trgu s početkom u 21 sati
 
17.)  7.8. (nedjelja) ROGOZNICA ŠIBENSKA - cjelovečernji koncert klape HRM u sklopu
              obilježavanja oslobodilačke akcije HV-a pod nazivom „Oba su pala“ s početkom u 21 sat
 
VIDIMO SE - A DI ?!  NEMA GATA OVE GODINE , ONO 8.8. KA PROŠLE DVI GODINE :( 
http://img714.imageshack.us/img714/9500/dsc05102b.jpg IZ :)
 
VAŠA RAZMAŽENA RUŽA CRVENA :)  I HVALA NA OVOJ LIPOJ PISMI , E !
*****************************************************************************************************
POČEO 45. FDK OMIŠ 2011 - IZLUČNE VEČERI (NA STRANICI  FESTIVALA :)
KLAPA SAGENA , DOK SAM PISALA ZA DUGIRAT.COM, NIJE OBJAVLJENO, A DUŠA ME BOLI - EVO, MOMCI DRAGI, UZ ISPRIKU - SADA ŠALJETE POZDRAVE MOJIM BLOGERIMA, ANE ČITATELJIMA NAŠEG LOKALNOG PORTALA (naravno i MOJIMA koji su me ovde nastavili čitati :)
http://img808.imageshack.us/img808/4497/dsc05890q.jpg
A BIJA JE POSEBAN GUŠT STAT UZ NJIH I SLUŠATI NAPETOST OKO GLASANJA I TAKO SMO SE UPOZNALI - MA BAŠ SU SIMPA I  VOLIM KAD MLADE CURE I MOMCI ČUVAJU TRADICIJU DALMATINSKIH KLAPA I PISME ! E , PA SRETNO VAM NA IZLUČNOJ VEČERI (mislim u subotu ?!)
p.s. VIDITE DA SAM ALIKU SAČUVALA !!! :) Nasljednica :) vidimo se ?!
nasljednica @ 08:27 |Komentiraj | Komentari: 41 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.