pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » svi 2014
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - svibanj 2014
srijeda, svibanj 28, 2014
30.5. DOPUNA NA KRAJU :)

UVOD- ZNATE LI ?! : Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) obilježava se svake godine 28. SVIBNJA , na dan kada je 1991. godine održana svečana smotra zbora narodne garde ( ZNG ) i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a. Zbor narodne garde bio je naziv za profesionalnu, uniformiranu, oružanu formaciju, vojnog ustroja za obavljanje obrambeno-redarstvenih dužnosti u RH, preteču Hrvatske vojske. ( OP.A. OVO MORATE ZNATI, AKO VAM BUDE PITANJE NA NATJEČAJU ZA TAJNICU ŠKOLE )

KLAPA SVETI JURAJ IMA NOVU PJESMU- CROATIO MATI !

Poslala mi je Klapa najnoviju pjesmu  naziva Croatio mati. Jako, jako  mi se svidjela - domoljubna  nenametjiva, neagresivna, nekako nježna - NE BIH VAM JE SMJELA PUSTITI "U ETER BEZ DOPUŠTENJA" IPAK JE TO VOJSKA, JER NISAM G. MARKA BRALIĆA , ORGANIZ. VODITELJA KLAPE, STIGLA PITATI  - RIJEČI SAM "SKINULA"! I OPET I UVIJEK SE PJESMA POKLAPA S NEKIM MOJIM DOGAĐAJEM !!! Stihove je napisao fra. Ante Vučković, dekan Bogoslovnog fakulteta u Splitu, a uglazbio g. Jure Perdija "Bura", a aranžman dr. Stjepan Stipica Kalogjera.

KLAPA SV. JURAJ IMA NOVI CD - "Da nam nije ove lipe pisme"

Iz meila : Naša nova pjesma "Croatio mati" objavljena je na novom promotivnom CD izdanju pod nazivom: "DA NAM NIJE OVE LIPE PISME" kojeg objavljuje Služba za odnose s javnošću MORH-a povodom Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske. PIŠE I OVO :

Povodom Dana Oružanih snaga RH, predstavljamo Vam novi promotivni CD MORH-a pod nazivom: "DA NAM NIJE OVE LIPE PISME".

Radi se o koncertu u živo Klape "Sveti Juraj"- HRM i Orkestra HRM snimljenom u Splitu u Časničkom domu HV na Poljudu 23. prosinca 2013. ( OP.A. TO JE ONAJ DIVAN KONCERT KOJI SAM VAM U DETALJE OPISALA - VRIDILO JE - A KAKO IMAM  OKO SOKOLOVO - NA OMOTU JE TA PJESMA POD BR. 13. - A TU JE I NOVA HIT- PJESMA "ODRIŠI ME" - BR. 14. , TE "OČI U OČI", ŠTO ZNAČI DA SU OSIM PJESAMA S KONCERTA I OVE TRI NAJNOVIJE PJESME OBOGATILE NOVI CD "DA NAM NIJE OVE LIPE PISME" ! TIME JE  OPRAVDAN  NAZIV NOVOG CD-a KLAPE SV. JURAJ , HRM-a ! - SVIĐA MI SE DIZAJN CD-A ! )IAKO MI SE OVIH DANA NE PJEVA- IPAK NAZIV OVOG CD-A JE U OVO VRIJEME POPLAVA I  "NE DAJ BOŽE VEĆEG ZLA" - TO DOKAZAO. PJESMA NAS JE UJEDINILA. PJESMOM POMAŽEMO. DOBRO JE REKAO PREMIJER, ALI MNOGI TO  ZLOUPOTREBLJAVAJU. MOGAO JE BITI I POTRES I S KOLIKO POGINULIH . ŠTO AKO IZA TOGA NASTANE JOŠ VEĆE ZLO - PROŠIRILO BI SE I NA NEPOPLAVLJENA PODRUČJA, ŠIRE, JER BOLEST I LEŠINARI NE POZNAJU GRANICE I NE DAJ , BOŽE, VEĆEG ZLA - A VIDIMO I SRCA LJUDI NE POZNAJU GRANICE !

TO NIJE SVE OD KLAPE SV. JURAJ - OČI U OČI NA BIS ! :

POHVALILI SU MI SE : Šaljemo Vam a capella snimku pjesme OČI U OČI koju su mnogi zatražili nakon naše izvedbe na nedavnom hodočašću u Carcasoneu u Francuskoj ! ( OP.A. DA, PREDIVNO ZVUČI U TOM IZDANJU - ŽAO MI JE DA NISAM DALA ČLANAK "KRIŽNI PUT" IZ KAŠTEL LUKŠIĆA , BILA SAM  ONDJE - BIO JE SNIMAK NA TV JADRANU NA USKRS )

KLAPA MI JE, NA MOJE VELIKO IZNENAĐENJE, ČESTITALA ROĐENDAN ! NE ZNAM KAKO SU SAZNALI ( MOŽDA PREKO ROĐAKA RAKE, TRUBAČA ORKESTRA HRM-A)  - ALI VAM NE BIH  OBJAVILA SADRŽAJ ČESTITKE - TO NEK OSTANE MEĐU NAMA. HVALA IM !

SAD JA IMAM IZNENAĐENJE ZA KLAPU SV. JURAJ - SLIKA S TV S RIVE ZA POMOĆ SLAVONIJI I MOJ RAZGOVOR S MARKOM BRALIĆEM - A U POSTU PRIJE SAM NAVELA SVIH ( Antuna Vrdoljaka, Dražena Radića, Mislava Bago, Glumca HNK Šibenik-prijatelja Jakova Bilića i Franke Klarić , Tihomira Jelinčića - RTL voditelja iz Postira )

ČESTITAM  ORUŽANIM SNAGAMA I KOPNENOJ VOJSCI REPUBLIKE HRVATSKE - NJIHOV DAN !

HVALA IM NA VELIKOJ POMOĆI KOJU PRUŽAJU SVAKI DAN I SVIH GODINA, A POSEBNO OVIH TUŽNIH DANA POPLAVLJENOM PODRUČJU .

HVALA IM ZA SVE INTERVENCIJE NA MORU, NA KOPNU I U ZRAKU - PRI ČEMU MISLIM NA ONE S NAŠIH OTOKA - SPAŠAVANJU ŽIVOTA I NEZABORAVNOJ POMOĆI PRI  PORODU U HELIHOPTERU IZNAD BRAČKOG KANALA  !

RUŽE OD SESTRE !!!!


RUŽA OD SINA !!!!
JEDNO VELIKO IZNENAĐENJE ! ČESTITKA ZA ROĐENDAN OD UNICEFA KOJEM TRAJNIM NALOGOM S MUŽEVE PLAĆE - pomažemo.
SVE OVE LIPE STVARI POMOGLE SU MOM BOLJEM RASPOLOŽENJU, HTJELA - NE HTJELA - ALI  NA RIVU NISAM MOGLA POĆI I PJEVATI - GROP MI U GRLU !

NI OVO NIJE SVE : ROĐENDAN MI ZAVRŠIO -  humanitarnim Koncertom za stanovnike poplavljenih područja i to  komornog orkestra "Splitski virtuozi" u našoj crkvi Sv. Mihovila u Omišu na kojem je prvi puta u Hrvatskoj nastupila - 25.5. ( nedjelja) 2014. ( nek se zna ) za mene nepoznata, ali iz brošure, "vrlo ugledna violončelistica KIM COOK iz SAD, Pennsylvania sa Joseph Hayda - koncert za violončelo i orkestar u C-Duru ". Bio je baš za mene "slavljenički" ! Koncert je bio u organizaciji Centra za kulturu Omiš. Bit će članak :) Usput: Nije točan podatak , pročitala sam na Netu, ono što je svirano u foajeu HNK Split, 26. 5.  nije ipak prvi puta svirano kao i   Borisa Papandopula - Suita "Pintarichiana" za gudački orkestar, jer je izvedena večer prije u nas u Omišu. Hvala !

VAŽNO !- CENTAR ZA KULTURU OMIŠ, RASPISAO JE NATJEČAJ ZA TAJNIKA/ TAJNICU Osnovne glazbene škole "Lovro pl. Matačić", A TO JE ONA NAŠA NADALEKO POZNATA ŠKOLA KOJA IMA VIŠE NAGRADA OD NAŠIH TALENTIRANIH UČENIKA  prof. Nene Munitića, prof. Petra Čulića Velikog  itd. - NEGO POLA ILI CIJELA DALMACIJA, O KOJIMA SAM VIŠE PUTA PISALA O KONCERTIMA U ILIRSKOM SJEMENIŠTU I U CRKVI - KAD SU MI KLARINETOM ODSVIRALI REFREN "RUŽE CRVENE":) -  MOŽDA "TREĆA SREĆA" - JER NISAM PRIMLJENA POSLIJE ONOG UČENJA I PISMENE TORTURE NI U SREDNJOJ ŠK. U MOM OMIŠU NI U OŠ U JESENICAMA GDJE SAM UDATA - IZGLEDA, ONIMA SAM JESENIČKA, OVIMA SAM OMIŠANKA - ŠTA BI TRIBALA PIVAT  "JA SAM JUGOSLOVENKAAAA"- NE PIVA MI SE ! - JAVIT ĆU VAM REZULTAT. NEMAM GODINA NI ŽIVOTA NI RADA ZA PRIJEVREMENU MIROVINU , NE DAJ BOŽE JOŠ , A NEMAM NI KUMOVA NI LJUBAVNIKA  NITI SAM PRIPADNICA NEKIH OD MANJINA - A PUNA SAM ZNANJA, VOLJE I ŽIVOTA - DANJU STO ZANIMANJA, UVEČER IDEM NA DOGAĐANJA O KOJIMA VAM PIŠEM  VEĆ SKORO 5 GODINA ( PLUS 2-3 G.  PRIJE ZA LOKALNI PORTAL ) , A U MEĐUVREMENU MUŽU  DOBILA VAŽNE SUDSKE SPOROVE - ONI ĆE MENE TESTIRATI! E,SVAŠTA - AL O.K. SADA ZNAM ŠTO JE USKLAĐENO S PROPISIMA EU - HVALA IM !)

VAŠA N-ICA , UVIJEK RUŽA CRVENA,SUĐENA MI JE :)

DOPUNA: 30.5. - DOŠLA MI JE DANAS BUDUĆA NEVISTICA IZDALEKA , ZADOVOLJNA JE UREĐENJEM STANA - PROŠIRENJEM - NA KATU :)  - DONILA MI JE PREDIVAN PARFEM  S "RUŽOM CRVENOM"  NA KUTIJICI :) POZDRAV SVIMA, IMA PUNO LIPEGA- SAMO VAM NEMAM KADA SVE REĆI : ) OVAJ VIKEND SLAVIMO UNUČICI ROĐENDAN JER U 10 DANA JE BIO UNUKOV, MOJ I SAD NJEN - ŠTA ONI STARIJI, JA SE OSJEĆAM MLAĐA :) - ISPRIKA , NA ČEKANJU SU : KONCERT NADARENE OMIŠKE DJECE - IZ NAŠE CRKVE, ZA DAN GRADA, KLAPE I REVIJA FRIZURA -  ZA DAN GRADA - BIT ĆE SVE !!!  STRPITE SE JOŠ MALO - I AGAPE - ITD. - HVALA :)


nasljednica @ 01:25 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
subota, svibanj 24, 2014
NANOVIJE: 26. 5. DOBILA SAM U 20, 20 h  G. ANTUNA VRDOLJAKA  U ZAGREBU PA GLUMCA ŽARKA RADIĆA U SPLITU ,  S KOJIM SAM PRIČALA IZA GLORIJE U HNK SPLIT- ČIJA TETA ANKICA ERCEGOVIĆ STOJI DO MENE ! ZOVIMO , LJUDI  !! - ZATIM  MISLAVA BAGU- POZDRAVIO JE MOJ OMIŠ !- A JE ONDA SVIT JOŠ MANJI:  PA DOBILA SAM GLUMCA HNK ŠIBENIK,PRIJATELJA JAKOVA BILIĆA I FRANKE KLARIĆ IZ GLORIJE- SVI ONI IGRAJU U BREŠANOVIM MANEVRIMA - PITAO ME , JESAM LI GLEDALA "MANEVRE"?!:) - REKLA SAM : NE, AL HOĆU NA SPLITSKOM LJETU I PISALA SAM O TOME NA SVOM BLOGERU :) PITAO ME - KOJA SAM I TAKO REKLA DA SAM I POČASNA ČLANICA KLAPE ADRIATICUM- REKAO JE "KRASNO"! - JA : I SVIH MI IH POZDRAVITE !!- A NA KRAJU SADA- TOMISLAVA JELINČIĆA - KAŽEM : ??? - VODITELJ STE RTL-A , DAAAA- U ZAGREBU JE U KOLING CENTRU. IZ POSTIRA JE, PREKO PUTA OMIŠA, KAŽE. NJEMU SAM REKLA TKO JE BIO GL. VODITELJ NOVE TVORNICE SARDINA,  A ON: OVE NOVE ?! DAAAA :) - I POTVRDIO JE DA JE SVIJET STVARNO MALI, JER  POSTIRA SU PREKO PUTA MOG OMIŠAAAA, A JA IH ZUMIRAM IZ BAJNICA- VIDI SE TVORNICA SARDINA :) !!//////- USPUT SLIKAVALA SAM SVE 4 SATA !!!
Dragi moji , gledam ovaj jad na tv i slušam radio ili u busu ili u autu - ne mogu od tuge. Obečala sam Natali i Danijeli dati članak, nisam stigla zbog zauzetosti , ali i od žalosti . Ipak sam se večeras trgnula - ONE SU TO ZASLUŽILE, KAO I CIJELA UDRUGA AGAPE (OSI) OMIŠ  !
Ako sam prema "isječku" od prošle godine kao "NEPRIPADAJUĆA" ( jer nisam bila pozvana , nisam ni trebala ) išla radosna samo po pozivu naše kolegice blogerice @tragstopala ( @stopalica)  Luce Cetinić da se konačno upoznamo, ove sam godine pozvana - te se s velikim zadovoljstvom smatram PRIPADAJUĆOM  ( op.a. "Nepripadajuća" - je naziv prve zbirke pjesama naše Luce ).
Zbog nevjerovatnog osobnog događaja koji sam vam prošle godine doživjela i opisala - ono kad mi je prišao  Nikin tata  , kad sam se javila na mikrofon  ( op.a. srednjoškolca koji je poginuo na motoru na Marjanu , o čemu sam onda prije 2 g. opisala humanitarni koncert Nikino more ljubavi ) tad sam bila obećala  da ću nakon toga dati sve slike i članak. Međutim u ovom mom turbo životu  i gdje me sve ima i što sve bilježim - do večeras nisam stigla dati članak proslave 10 godina djelovanja AGAPE ( OSI ) OMIŠ, koje prve početke je predsjednici Udruge pokazala naša Luca, koja je bila jedna od glavnih gostiju proslave. 
Kasna je ura, ali  velika želja da vam pokažem kako je bilo 2013.
 
Tu su bili dragi prijatelji iz mnogih udruga: Trogira, Imotskog, Splita, Metkovića, Makarske, Trilja, Sinja, Bjelovara, Križevaca  ( isprika ako sam neke izostavila) , dok AGAPE,OMIŠ, obuhvaća Zadvarje, Šestanovac, Omiš, Dugi Rat i Podstranu. Ove godine je odgođeno zbog kiše  sa 17.5. , u sklopu Programa proslave Grada Omiša, na 24. 5. (subota) danas. Lani je trebalo biti, vidite po majicama na moj rođendan, a sad je opet otkazano pa je uoči mog rođendana.
Predivan je 2013.  bio dan, vidite da su se i kupali  i počelo je s GUSARSKOM SAČEKUŠOM I OTMICOM LIJEPE DJEVOJKE , što su slikavali i snimali zatečeni i oduševljeni turisti. Pucale kubure, bengalke, ma divota - imali su što pokazati  svojim kućama, odnijeli su lijepe uspomene i sve ljepote RADMANOVH MLINICA U KANJONU RIJEKE CETINE- SAMO 7 KM  OD OMIŠA - KUDA SE MOŽE  I BRODOM IZ OMIŠA, ALI I RAFTINGOM SPUŠTAJUĆI SE  NIZ  BRZACE OD SLIMENA - SJEVERNO. Otetu djevojku je trebalo platiti KOVČEGOM S BLAGOM ili ona ostaje kod njih ( vidite slike ).
Poslije  GUSARSKE SAČEKUŠE NATALY STANIĆ, PREDSJEDNICA UDRUGE, pozdravila je sve nazočne, a poslije i naš novi Gradonačelnik , imenjak mog unuka. Program je vodila naša ljupka i lijepa Irena Perišić ( TV JADRAN ) .
Za jako bogat program bili su zaslužni: klapa PASIKA, SA  MNOGIM SVOJIM HITOVIMA I OBRADAMA  ( NARAVNO ZA MENE Ruža crvena I OVA KOJA VAM SVIRA, KOJU ME NAUČIO MOJ POK. UJAC EDO ) , KUD DALMACIJA - DUGI RAT, ŠOLAJA I moj učenik HODŽIĆ , prof. ŠETKA koji je i sam zapjevao i rekao mi je jučer : DOLAZIM, JER ME SRCE VUČE !  Svirala JE I MLADA MUZIČKA SEKCIJA KUD-a DALMACIJA NA RADOST  SVIH TURISTA KOJI SU SE ZATEKLI U RADMANOVIMA- KOJU VODI NAŠE PROF. NENO MUNITIĆ - DOBITNIK NAGRADE GRADA OMIŠA:)
DRAGI GOSTI IZ KRIŽEVACA UGODNO SU NAS IZNENADILI - UDRUGA, KOLIKO SAM RAZUMJELA,NJEGUJE SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO TE IMAJU TVORNICU ČOKOLADE "HEDONA" ( OP.A. OVO MORAM TOČNO PROVJERITI ?!) TE JE NATALY SVIH POČASTILA PREDIVNOM BAJADEROM , KOJU JE PRVI PROBAO NAŠ GRADONAČELNIK IVAN KOVAČIĆ TE OSTALI PA TAKO I JA.
BILO PRODAJE AGAPINIH SUVENIRA, ZATIM SA STRANE VELIKO DRVO PRIJATELJSTVA NA KOJEM SU SE SVI MOGLI POTPISATI, PJESME I PLESA I LIJEPE SPIZE, NEIZBJEŽNOG SOPARNIKA , VRIJEDNIH  KUHARA I KUHARICA RADMANOVIH MLINICA, IZLETIŠTA NAŠE ŽUPANIJE , POSEBNO ZA "PRVI MAJ" !
OVE GODINE , REKLE SU MI NATALY I DANIJELA , KRUG PRIJATELJA SE JAKO PROŠIRIO. DOLAZE NAM ČLANOVI UDRUGE DAWN SINDROM  IZ SPLITA , ZNAČI NE SAMO OSOBE S INVALIDITETOM NEGO I OSOBE S RAZNIM OŠTEĆENJIMA.
ONI SU IZRAZILI VELIKU ŽELJU DA DO RUČKA RADE SOPARNIKE PA ZATO PROGRAM POČIMA U 10 SATI, RANIJE NEGO LANI .
OVE GODINE ĆE NAM, UZ KUD DALMACIJA, DUGI RAT ( OP.A. ONI ŠTO SU PLESALI SIRTAKI NA ZAVRŠNOJ VEČERI OGF )  PJEVATI PUČKI PJEVAČI  IZ TUGARA ( LIJEPOG SELA SREDNJIH POLJICA POZNATOG PO TREŠNJAMA) , KOJI SU NEDAVNO U HOTELU PLAŽI IMALI KONCERT SA ZBOROM PONTANIMA , PROGRAMA "PREMIŠĆIVANJA RAZLIČITOSTI "  SA  "SIMFONIJOM RAZLIČITOSTI " ( OP.A. BIT ĆE ČLANAK  I SLIKE NA KOJIMA SU MI SE TUGARANI RADO NAMJESTILI DA IH SLIKAM ).
POČAŠĆENA SAM POZIVOM UDRUGE AGAPE ( OSI) OMIŠ
PA BI MI BILO JAKO NEUGODNO DA NOĆAS NISAM DALA OVAJ POST .
SADA JEDAN MOJ SKEČ OD LANI : NAKON ŠTO JE NATALY PREDSTAVILA SVIMA NAŠU LUCU TE JE POHVALILA DA JU JE ONA NAUČILA OVOME POSLU, POMOGLA ŠTO I KAKO S OTVARANJEM I KAKO DA VODI UDRUGU AGAPE  I NAKON ŠTO SE LUCA SKROMNO JAVILA  I ZAHVALILA NA POZIVU I SVE NAS POZDRAVILA TE NAKON VELIKOG PLJESKA, JA NE BIH BILA JA - DA S DVIJE LUCINE KNJIGE U RUKAMA : "TI MOŽEŠ SVE" I  ZBIRKOM PJESAMA,  "NEPRIPADAJUĆA", OD MOG UČENIKA HODŽIĆA NISAM UZELA ( OTELA ) MIKROFON I REKLA 3 - 4 REČENICE VIŠE O LUCI ŠTO JE POZDRAVLJENO VELIKIM PLJESKOM !
DA, NAKON TOGA MI JE PRIŠAO NIKIN TATA, PREPOZNALA ME NIKINA MAMA PO ONIM RIJEČIMA : JA KAO BLOGERICA ŽELIM ISTAKNUTI JOŠ NEŠTO O LUCI - ITD.- O TOME SAM DALA ČLANAK, ALI MORALA SAM REČI I OVAJ DODATAK O LUCI, JEDNOSTAVNO- MORALA SAM.
POSLIJE SAM NATALY REKLA DA SLOBODNO TAJ DIO FOTO-GUNJAČA IZBRIŠE ( SKINE) , NA ŠTO JE NATALY REKLA : NE, DAPAČE, BAŠ POHVALNO JE TO BILO OD VAS.
DRUŽENJE SE NASTAVILO U KASNIJIM SATIMA, A JA SAM NAKON MALO PLESA OTIŠLA KUĆI S PREDIVNIM DOJMOVIMA KOJE SAM SLIKAMA, EVO I RIJEČIMA DOČARALA. SAD SAM "PUNO MIRNIJA".
O AGAPE - OMIŠ DALA SAM ČLANKE S OTVARANJA , USELJENJA U NOVE PROSTORIJE TE O NJIHOVOM POZIVU I KAKO JE BILO NA "OSMI MART "- DAN ŽENA - OPET NEZABORAVNO I PREDIVNO I DANAS ČEKAM ONU SIJEDU GOSPOĐU SA SLAJDA, IVKU IZ DUGOG RATA, DA MALO ZAPJEVAMO, JER MI JE REKLA: JA KAD PJEVAM , JA I PLAČEM - MISLIM DA ĆEMO TAKO I OVOGA PUTA . BIT ĆE ČLANAK I SLIKE , BATERIJA SE PUNI .

ZBOG STANJA U KOJEM SAM, ZBOG TUGE - IZABRALA SAM OVU PJESMU "TEBI MAJKO MISLI LETE", KOJU JE LANI BAŠ MENI PJEVALA KLAPA PASIKA . NOVO , 25. 5. - UOČI KONCERTA NA RIVI I NA TRGOVIMA I ZBOG MNOGO RUŽA KOJE SAM DOBILA - OD VEČERAS ĆE SVIRATI RUŽA CRVENA KLAPE SV. JURAJ , KOJI ĆE PJEVATI U IZRAVNOM  PRIJENOSU. I ZBOG RAZLOGA  U DOPUNI !!!!
**************************************************
- PRIPREMILA SAM, ALI NISAM SAD STIGLA OBJAVITI - ODGOVARA I OVOM MOM  POSTU : NAKON 35-37 GODINA, PJESMA RAJKA DUJMIĆA "DJECA LJUBAVI" OŽIVJELA JE I SNIMAN JE SPOT, AKO STE VIDJELI NA TV JADRAN - NA NAŠOJ VELIKOJ OMIŠKOJ PJEŠĆANOJ PLAŽI - SUPER PLAŽI ZA INVALIDE I NEPLIVAČE I NA NOVOM DJEČJEM PARKU NA MJESTU GDJE JE 35 GODINA BIO MINI-GOLF, 80 M OD MOJE KUĆE. ČUDNO DA SE MOJI MALIŠI I JA NISMO ZATEKLI TAMO DOK SU SNIMALI GRUPU BOSS  I MOMKA ANTONI(J)A I TATU IZ UDRUGE "SRCE" SPLIT. NE ZNAM DA LI JE SPOT VEĆ OBJAVLJEN. EVO IMAAAAA-  A JA SLIKAVALA S TV - ŠTA KAŽE TATA :
*****************************
SVIM KRIZMANICIMA ČESTITAM PRIMANJE SAKRAMENTA SV. KRIZME
- A  POSEBNO JEDNOJ MENI DRAGOJ KRIZMANICI U VISU !
NJENOJ NONI - SRETAN ROĐENDAN ! @POPETO-VI  SLAVE !
***************************************
HVALA AGAPE NA NEZABORAVNOM DRUŽENJU ! BIT ĆE ČLANAK !
****
MNOGO UČENIKA  U NAŠEM DIVNOM KANJONU I RADMANOVIM M LINICAMA I ONI : ODAKLE STEEEEE ?!¨- IZ PAGAAAA !!!- AJMEEE- MAH, MAH, I POZDRAVITE MI KLAPU SOL - OBOŽAVAM  NJIHOVU "BOLANCU" - NAĆI ĆETE ME - GUGLE "RUŽA CRVENA !:)***********************************
***
TAJ DAN , MOJ NESUĐENI OFICIR  IZ PRIČE ( IMA ČLANAK )
IZ  PJESME " KRALJICA MORA" NAKON  POSLA - "ŠKVERA" -
PRIREDIO MI JE  IZNENAĐENJE :)
ČEKALE SU ME NA STOLU  :)
****
*****
JOŠ JEDAN RAZLOG ZAŠTO VAM  SAM OVO DOPUNILA : ZABAVNI DIO PROGRAMA U RADMANOVIMA ZAPOČEO JE  S PJESMOM "RUŽA CRVENA", ALI  NA ODLASKU  IZ VELIKOG RESTORANA, MOJI PRIJATELJI SU MI UZ  MANODLINU,SVIRAJUĆI GOSTIMA, ZAPJEVALI RUŽU CRVENU.  VIDITE DA ME TA PJESMA PRATI GDJE GOD POĐEM I SVI ZNAJU DA JE "MOJA"- JER NE MOGU BEZ NJE  - RUŽE CRVENE !
OČEKUJEM  26. 5. PUNU RIVU I HVALA SVIMA NA ČESTITKAMA I RUŽAMA PREKO MEILA :)!****
NASLJEDNICA -"GOJSALIĆKA" KAKO ME "PASIKA" ZOVE- ali ipak " RC "
*****
P.S. VEČERAS SAM BILA NA HUMANITARNOM KONCERTU U NAŠOJ CRKVI.
****************

nasljednica @ 02:00 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 22, 2014
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ovaj premijerni spot već sam ranije ishvalila u onoj prvoj verziji. Bio je u planu DA GA STAVIM OVDJE prije POPLAVA - i mislila danas da ga neću dati - IPAK, VELIKO SRCE HRVATSKE u ovoj pjesmi sve govori - poslušajte ga :

POSVEĆUJEM GA SVIMA KOJI JOJ POMAŽU, A NAJVIŠE MALIM SLAVONCIMA KOJI ĆE SVJETSKO PRVENSNTVO GLEDATI U TUĐIM KUĆAMA ILI U PRIHVATILIŠTIMA :( PRETUŽNO :(

- SPOT JE DANAS OBJAVLJEN , 21. 5. 2014. g.NAJLAKŠE JE KAD PITAJU ME
KOLIKO I KAKO JA NJU VOLIM JAKO
SAMO JEDNA RIJEČ BI BILA TO
NEOPISIVO

I DANAS PAMTIM OCA DAVNO JE TO BILO
KAD ME NA STADIONU STAVIO U KRILO
TAMO PRVI PUT ČUO SAM
VOLIM TE HRVATSKO
NA PITANJE OVO OD TADA ODGOVOR ZNAM

NAJLAKŠE JE KAD PITAJU ME
KOLIKO I KAKO JA NJU VOLIM JAKO
SAMO JEDNA RIJEČ BI BILA TO
NEOPISIVO

NIKAD ZABORAVIT NEĆU TO ŠTO REKAO JE
HRVATSKU LJUBI SINE I NIKOG VIŠE OD NJE
TAMO PRVI PUT ČUO SAM
VOLIM TE HRVATSKO
NA PITANJE OVO OD TADA ODGOVOR ZNAM

NAJLAKŠE JE KAD PITAJU ME
KOLIKO I KAKO JA NJU VOLIM JAKO
SAMO JEDNA RIJEČ BI BILA TO
NEOPISIVO

Ipak sam ga objavila. Neki je dišpet u meni proradio kao i velika zahvalnost svima, svima koji pomažu !  Nisam kao i svi vi u elementu ovih dana. PJESMA IMA ONO NEŠTO ZAJEDNIČKOG  - volimo je - neopisivo , a to smo i dokazali ! Pogađaju me strašno , KAO I SVIH VAS, radio i tv vijesti, onaj jad i tuga što je zahvatio našu Slavoniju. Dičili smo se njome, ali smo je i obezvrijedili , zapustili , u svakom segmentu i u svakom vremenu, od kada znam za sebe. Ti vrijedni ljudi, po koliko su dinara pa kuna dobivali za svoje žito, za mlijeko, za svoju stoku i svoje proizvode. Danas nemaju ni tih jadnih dinara- ni kuna- nemaju ništa.

Ima više navijačkih pjesama, ali ova od Zaprešić bojsa , ujedinit će posebno cijelu Hrvatsku ,  a to vidim i po ranijim komentarima ispod prve objave pjesme- i jako dobro odgovara SITUACIJI U NAŠOJ ZEMLJI, POMOĆI STIŽU SA SVIH STRANA OD OTOKA, JUGA , ZAPADA, SJEVERA - ZA ISTOK !

OVO JE I NAŠIM REPREZENTATIVCIMA KAO I SLAVONCIMA - PRAVI DOKAZ - DA SMO UZ NJIH !

TOLIKO OD MENE- PJESMA SVE GOVORI - BAR MENI ODGOVARA ZA OBE SITUACIJE. I NEĆU SLAVIT ROĐENDAN , NE PJEVA MI SE NEGO PLAČE. MOJE MALIŠE SAM VEĆ PRIJE OPSKRBILA MAJICAMA I ZASTAVICAMA, A  ALBUM SA SLIČICAMA IGRAČA SE POLAKO PUNI : BAKA, JESI LI MI DONILA SLIJE ?!- JESAM, SUNCE, BAKINO .

HVALA ZAPREŠIĆ BOJSIMA I CIJELOJ EKIPI - NA OVOJ PJESMI  !

2. TEMA : PISALA SAM I OBJAVILA PJESMU OČI U OČI U IZVEDBI KLAPE SV. JURAJ - pjesma se nalazi ima 2 dana na Top ljestvici Radio Dalmacije i  možete za nju glasati .

NASLJEDNICA - "RC"

nasljednica @ 00:31 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 19, 2014

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

NOVO, 21. 5., 11, 30 - čula sam na radiju, priprema se koncert NA RIVI  u ponedjeljak 26. 5. ( najvjerovatnije ).

NE, KONCERT NA RIVI, OD NJEGA ĆE KORISTI IMATI NAJVIŠE KAFIĆI I SLASTIČARNICE  I ONI KO DA JE FIJERA !!!!- BIT ĆE ULAZA BEZ KONTROLE ! ŠTA JE S POLJUDOM ?! OLI SU NA TRIBINAMA PUNTINE I BROKVE ?! OLI JE TAPET OD ZLATA NA IGRALIŠTU  ?! BINA BI BILA DOVOLJNA I ONA MALA KAO ZA COCU ?! ĐIBU,  ZORICU,  CAMBI, MARJANA BANA i OSTALE, ZNAMO KAKO IZGLEDAJU. OTVORITE NAM POLJUD !

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nemojte misliti, dragi moji, da za ovo vrijeme nisam pratila vijesti. Moji mališi su bili u virozi. Prebacili su baki kanal ( program ) s KOCKICE u 10 , 12 i u 17 sati da vidim VIJESTI S POPLAVLJENIH PODRUČJA.PRESTRAŠNO - PRETUŽNO.

NAJPRIJE PRENOSIM POST OD KOLEGE BLOGERA @STARI-SPLIT, ( NEMAM FB ) :

POMOĆ IZ SPLITA : U dogovoru s Udrugom veterana 4. gardijske brigade, od ponedjeljka 19.05., do srijede u prostorijama KN Torcida organizira se prikupljanje hrane za pomoć žrtvama poplave u Slavoniji. Klub navijača će biti otvoren od 10:00 do 21:00 sati. Pozivamo sve da donesu konzerviranu hranu, ulje, brašno, šećer! To je MINIMUM koji možete napraviti za ljude u Slavoniji!!! KN TORCIDA - kraj starog placa./// SMJEŠTAJ !!!!  : na ovoj stranici nude se smještaji za žrtve poplava !! https://www.facebook.com/pomoczrtvamapoplava

NOVO: 21.5. 11, 40: DA ČOVIK NE POVIRUJE ! ( ITD.)  Dva su šlepera, puna do vrha, odnijela u utorak 45 tona pomoći, sve su to sakupili Splićani na poziv Četvrte gardijske. A Četvrta, pak, dobila „packu" Ureda državne uprave jer humanitarnu akciju nije - prijavila./ izvor- Slob- Dalm.


POMOĆ IZ DUGOG RATA (OPĆINE GDJE ŽIVIM): Dugoratski izviđači u svojim prostorijama u staroj zgradi Općine U ponedjeljak, 19.05. u vremenu od 17:30 - 20:30 sati počinju prikupljati pomoć za ugrožene u poplavama u Slavoniji. Prikupljat će se hrana (konzerve i ostala trajna hrana) i higijenske potrepštine. Uključimo se. Pomozimo koliko možemo. ( OP.A. JEL OVO VRIJEDI I ZA SUTRA ?! ) - VIŠE- dugirat.com

POMOĆ IZ OMIŠA: Trajne namirnice, hranu za djecu, higijenske potrepštine, građani mogu donijeti u prostor GDCK Omiš (baraka na Punti) od 8,00 do 20,00 h i u prostor HGSS (na autobusnom kolodvoru) od 17,00 do 20,00 h. ( OP.A. VRIJEDI LI OVO I ZA SUTRA ?!) - VIŠE-dugirat.com


OSJEĆAM GRAĐANSKU DUŽNOST DA POZOVEM SVE DOMOLJUBE I SVE ONE KOJI IMAJU KOJI KAT VIŠE I VIKENDICE U LIJEPOJ NAŠOJ NA KOPNU I NA OTOCIMA , DA IH USTUPE MAJKAMA S DJECOM, STARIMA I NEMOĆNIMA, DOK SE TATE I DJEDOVI , AKO UOPĆE MOGU, BORE S VODENOM STIHIJOM.

NEKA VAM MOJA POK. SVEKRVA BUDE PRIMJER! ZA VRIJEME RATA PRIMILA JE U JEDNOJ SOBI ( ISELILA SVOJE ) TRI MAME I ŠESTORO DJECE NA ŠEST MJESECI . ŠTO JE ONA JELA, ŠTO SMO MI JELI , JELI SU I ONI ! MOJI SUSJEDI SU PRIMILI LJUDE IZ BiH- JESTE LI VIDJELI DA ME SADIKA NAŠLA NA BLOGERU NAKON 20 GODINA - IZ SARAJEVA- SAD SE ČESTO ČUJEMO !!!! 


NA PRAGU JE TURISTIČKA SEZONA - DAJTE, DOMOLJUBI, POKAŽITE DA SU VAM ŽIVOTI LJUDI I OVE SUDBINE VAŽNIJE OD NOVACA !!!!AJMO, NAJLAKŠE JE "CIMER FRAJ" I UŽIVAJ ! AJMO , DALMACIJO, OTVORITE SVOJE SOBE I PRIMITE LJUDE ! OTVORITE SVOJE KAMPOVE, POZOVITE LJUDE !

AJMO, OTVORITE SVOJE HOTELE - PRIMITE LJUDE.GRAĐANI ĆE IM LAKŠE DONIJETI HRANU I ODJEĆU I OBUĆU ! HITNO ! NJIMA DAJTE PREDNOST PRI ZAPOŠLJAVANJU !

ZAR MOŽETE MIRNO SPAVATI SVI VI - I VI KOJI SE BUSATE U PRSA DA STE HRVATI, DOMOLJUBI, KRŠĆANI - AJMO, DOKAŽITE TO, NE RIJEČIMA, NE ZASTAVAMA  !

AJMO, VI, KOJI ŽIVITE VANI, A IMATE OVDJE KUĆE I VIKENDICE, USTUPITE IH LJUDIMA !

AJMO, CRKVO I CRKVENI DOSTOJANSTVENICI, OTVORITE VRATA VAŠIH ŽUPNIH  UREDA, BISKUPIJA, NADBISKUPIJA, MISLIM KAO GRAĐEVINA, KUĆA I VELIKIH ODAJA, PRIMITE LJUDE ! MOLITVE VAŠE I NAŠE SU "MALO" ZA OVE LJUDE .

 

AJMO SINDIKALISTI - NE VIDIM VAS OVIH DANA ?! - U VAŠE STANOVE U ZAGREBU USELITE LJUDE , A VI SE VRATITE SVOJIM STANOVIMA, KUĆAMA U KOJIMA IMATE MJESTA I ZA NEKOLIKO LJUDI VIŠE  ILI UDOMITE BESKUĆNE ŽENE I DJECU U TIM KUĆAMA !

AJMO POLITIČARI, BIVŠI I SADAŠNJI, DIREKTORI I VLASNICI SUPER MARKETA  - AJMO - USTUPITE SVOJE STANOVE, KUĆE, VILE DA LJUDI DOSELE U NJIH - PRAZNIH SU RUKU, NIŠTA VIŠE NEMAJU !

OVO JE TEŠKO IZVANREDNO STANJE - OVO JE "VIŠA SILA" - DAKLE, U SVIM VILAMA I STANOVIMA KOJI SU "POD ISTRAGOM", USELITE LJUDE - HITNO ! DA SAM PREDSJEDNIK ILI PREMIJER, TO BIH NAREDILA !

AJMO GRADONAČELNIČE, BALDAZARE, OTVORITE VRATA SPALADIUM ARENE , PONOVIMO KONCERT ZA JAPAN I HAITI ! HITNO ! ( AKO NIJE VEĆ PLANIRAN ?! ) NE NA RIVU !

AJMO, POLJUDE , PRIMAŠ 4 PUTA VIŠE LJUDI OD ARENE, OTVORI VRATA I NEKA BUDE KONCERT " PRIKO PISME DO VAS " ILI "DALMACIJA SLAVONIJI " ILI - NEBITNO ! SAD ĆE LIPA VRIMENA - DOLAZIMO !

NOVOJ VLASTI MOGA OMIŠA PORUČUJEM : ORGANIZIRAJTE KONCERT NA VELIKOM IGRALIŠTU GDJE JE BILA NEDAVNO OLIMPIJADA VRTIĆA , KAO PREDRATNIH GODINA !!! SVE SE MOŽE, KAD SE HOĆE- A VI STE TO DOKAZALI I OVIH DANA SLAVEĆI SV. IVANA NEPOMUKA, JER LJUDI SU NA MUKAMA !

VLASNIKU AUTO-KAMPA RIBNJAK-OMIŠ : USTUPITE KAMP-KUĆICE STRADALIM LJUDIMA DA IM MOŽEMO DIREKTNO DONOSITI HRANU,ODJEĆU I SVE ŠTA JE POTREBNO ,IONAKO ZJAPE PRAZNE , A NEKE OD NJIH I ZAPOSLITE !

NEZAPOSLENI , JAVITE SE NAJBLIŽEM "CRVENOM KRIŽU" I POMOZITE IM !

DRŽAVNOM VRHU - SVE NEKRETNINE U VLASNIŠTVU DRŽAVE, KOJE MOGU POSLUŽITI, SMJESTITE STRADALNIKE !


LJUDI - ŽENE, TRUDNICE, DJECA, STARCI, BOLESNI, NEPOKRETNI - NE MOGU ČEKATI !!

IZBORI - 25. 5. NEBI SMJELI BITI LEGALNI !!! - JER NEĆE SVIMA BITI DOSTUPNO GLASANJE. LJUDI SU U ŠOKU, OSTALI SU BEZ SVEGA I BEZ OSOBNIH ISKAZNICA.  MNOGI SU OTIŠLI VAN LIJEPE NAŠE, MOGU SE NEKI DRUGI LJUDI UMJESTO NJIH PREDSTAVITI - IZBORI MORAJU BITI ODGOĐENI - IZVANREDNO JE STANJE , A TAKO I DRŽAVNA MATURA !!!!


NOVO: VEČERAS SAM NA TV JADRAN, PISME ZA DUŠU, POSLALA SMS :  APEL !  BEND ĆE IONAKO PJEVATI , A VI UMJESTO SMS-A ZOVITE BR.  060 90 11 . POZDRAV IZ OMIŠA. ( RATKO JE TO PONOVIO I U ETER )- HVALA, RATKO!. 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

NOVO- 23,40 h :  Samo šibenska 'Glorija' brani boje Dalmacije  - Isječak :

Na ovogodišnjem Festivalu glumca, međutim, nema ni jedne jedine splitske predstave, a da nije "Glorije" šibenskog HNK, koja je na programu u srijedu 21. svibnja, mogli bismo reći da Aida Bukvić, izbornica 21. festivala glumca, južnije od Zagreba i Karlovca ne vidi ništa vrijedno pokazivanja na Festivalu-(više-Slob. Dalm.)

TO JE PREDSTAVA O KOJOM SAM NEDAVNO DALA ČLANAK  NAKON ŠTO SAM JE ODGLEDALA NA OTVARANJU MARULIĆEVIH DANA -  S NAGLASKOM NA KVALITETU MLADIH GLUMACA : FRANKI KLARIĆ ( SESTRI MAGDALENI - GLORIJI ) I JAKOVU BILIĆU ( DON JERI ) ! ČESTITAM !

KONAČNO JEDNA LIPA VIJEST NA DAN KAD SAM PRVI PUT POSTALA BAKA !

!!!!!!! -  NAJNOVIJE-  20.5. - 00, 35 H - IZVOR - TEATAR.HR : Prekida se Festival glumca-  Hrvatsko društvo dramskih umjetnika obavještava da se 21. Festival glumca zbog nezapamćenih poplava, te zbog potrebe solidariziranja s ljudima koji su u potrebi – PREKIDA. ( OP.A. -  TO JE U REDU ! )


nasljednica @ 18:06 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
petak, svibanj 16, 2014
********************************************************************************************

Nakon siraki-ritma svih ovih mojih dana, nakon predivnog "Koncerta Gradu" na prakingu u Omiš oko 22 h sretnem Nenu, i reče mi : Poslao sam Vam meilove, jeste li ih vidili ?! :) Neeeeeee, od jutros sam u Omišu ! :)

STOGA - evo- UMJESTO ČESTITKE - sa Završne večeri 5. Omiš guitar fest-a - o kojoj sam objavila članak: Oop-op-opaaa! ULETILA SAM S LIJEVE STRANE - 3. RED U ŠTIKLAMA:)

YOU TUBE - SKINUT 19.5. ZBOG "POPLAVA" 

http://youtu.be/FR6PvW5WmaU


*********************************************************************************************

NEKA MOJ GRAD I SVI NJEGOVI ŽITELJI BUDU "JEDAN DIVAN KRUG LJUDI" KAO ŠTO SMO BILI MI, POZVANI I NEPOZVANI, U OVOM KOLU , U OVOM KRUGU  I NEKA GA ČUVA NJEGOV ZAŠTITNIK, SV. IVAN NEPOMUK !

KORISTIM PRILIKU DA PROF. NENI MUNITIĆU, OVOM DIVNOM ČOVJEKU, OMIŠANINU, DUŠOM I TIJELOM, ČOVJEKU S VELIKIM SRCEM , ČESTITATI NA NAGRADI GRADA OMIŠA - KOJA ĆE MU BITI URUČENA UJUTRO ( SAD JE 1:30 h  ) NA KOJU SVEČANOJ SJEDNICI PLANIRAM POĆI !  BIT ĆE ČANAK ! :)

***************************************************


NEKON TURBO DANA, OSTALA SAM U OMIŠU, I OTIŠLA NA PREDIVAN KONCERT NAZIVA "KONCERT GRADU" U CRKVI SV. MIHOVILA, bit će članak !:) 

UJUTRO, DAKLE, KAD VI BUDETE OVO ČITALI , VEĆ ĆU BITI NA SVEČANOJ SJEDNICI GRADA U 9 SATI (PRVI PUT).  ZBOG OBAVEZA NEĆU  MOĆI POĆI NA SV. MISU I U PROCESIJU  .

OKO SPOMENIKA BRANITELJA (DO GRADSKE LUKE)  BIT ĆE SAJAM TRADICIJSKE BAŠTINE , AUTOHTONIH SUVENIRA I OBITELJSKIH GOSPODARSTAVA - POD VELIKIM  ŠATORIMA , U ORGANIZACIJI UDRUGE SIMPA NAZIVA "VOLIM OMIŠ" NA ČELU S  G. IVANOM BARIŠIĆEM. SAJAM ĆE  TRAJATI TRI DANA . U NEDJELJU ĆE BITI PROGLAŠEN POBJEDNIK NALJEPŠEG SUVENIRA KOJI ĆE DOBITI POKLON MILENE ULIĆ , O KOJOJ SAM VAM PISALA ( ONAJ DIVNI NAKIT ! - NJEN POKLON MENI NA 4. OGF - RUŽA CRVENA:)

BIT ĆE TU JELA I PIĆA DO MILE VOLJE , ALI NEĆU MOĆI POĆ NEGO U SUBOTU I NEDJELJU :)

UVEČER ĆE NA TRGU DR. F. TUĐMANA, POD ŽIŽILOM, U 20 H BITI VEČER KLAPA . U CRKVI SAM PITALA G. DRAŽENA MLADINA , KOJE KLAPE ?! :) REKAO MI JE DA ĆE NAM PJEVATI : OMIŠ, KURJOŽE I MORE :)

ZA TO VRIJEME BIT ĆE I MALONOGOMETNI TURNIR NA PUNITI :)


IZA TOGA JE DRUGA PO REDU REVIJA FRIZURA U 21, 15 SATI ! :)

**********************************************

 NOVO-  23, 30 h : Završio je Blagdan našega grada - KALENDARSKI , ali traje još dva dana :) . Presretna sam i sjetna. Sjetna što je završio ovaj dan - blagdanski, kalendarski, sv. Ivan Nepomuk, jer je tako lipo bilo, ali i bit će JOŠ ! :)

Presretna, ne znam da li zbog Nove vlasti, novih događanja, tako sadržajnog dana , od 10,30- 19,30 nisam bila vani, ali su mi večeras prepričali :) O.K. ETO MENE SUTRA I PREKOSUTRA - ČEKAJU ME IZVIĐAČI, SAJAM UDRUGE "VOLIM OMIŠ" I DOBRA SPIZA :)

Dan je počeo Svečanom sjednicom u 9 sati , a završio u borićima s Baučom, a u  starom gradu feštaju Smokvićani, dobitnici malonogometnog turnira. Ne sjećam se kad sam toliko puno svita vidila oko igrališta!.Tiha večer,malo prijetila kiša,a onda pun mjesec :)

Jutros  Sjednica, Sv. misa i procesija- večeras : KLAPE I VEĆ 2. TRADICIONALNA REVIJA FRIZURA - zajedno više od dva sata , lipe klapske pisme, a zatim uz poznate hitove , mađu kojima i iz GRKA ZORBA - SIRTAKI :)  oko 10 FRIZERSKIH SALONA  pokazalo je UZ VELIKE OVACIJE  - PREDIVNE ŽENSKE I MUŠKE FRIZURE, ALI NE SAMO FRIZURE - VRHUNSKU KOREOGRAFIJU OBIĆNIH CURA I MLADIĆA, MALO I STARIJIH I PUNO MLAĐIH :) ZANIMLJIVU ODJEĆU,  na prepunom Trgu "Kod žižule" KOJI JE BIO PRETIJESAN !:)  !
 

JEDAN DETALJ :)))) GLEDAM I SLUŠAM- KLAPA MORE ?! Hm, jesam li ja malo makla ?! - ma čekaj, ovaj plavi visoki ?! ma to je Igor iz klape Adriaticum, ONI ŠTA IM JE POKVARIO PROSJEK :)))) ?! Ma čekaj, ovaj treći - pa to je Ivan ?!  :) EVO DOKAZ DA SAM UVATILA IZDAJICE - A TAKO DAKLE, AA ?! :)))) OOOO - VI STE TO  ?! : ) - A jesam, Izdajice,a jel možemo onda dokaz poslati ?! :)))) - Može, može , pošaljite im :))))

KLAPI MORE ŠALJEM ISKRENE ČESTITKE NA 20 GODINA RADA !

IGOR JE IMAO TADA 9, A IVAN NIJE NI PROHODAO ?! :)

SVA DOGAĐANJA NA KOJIMA SAM BILA, BIT ĆE OBJAVLJENI ČLANCI I SLIKE :) MINISTRU BAUKU REKLA SAM DA JE IMANJAK MOGA ĆAĆE I KĆERI- Kako kćeri- Arsen ?! Zamantala sam ga :) - A dodali smo slovo- A !:)  - KOJA JEEE- NOSILA FRIZURU ;):) !

- MOJA KĆER  (teta u vrtiću, elegantna i bez dijete -s dvoje dice :)- MOJA ARSENA I MOJA NEĆAKINJA - GABI :)
P.S. NE ZAMJERITE , IMA PUNO LIPIH DOGAĐANJA -SVE ĆETE VIDJETI :)!


DRUŽENJE "AGAPE" (OSI) OMIŠ I PRIJATELJI,  ZBOG OVOG VREMENA JE ODGOĐENO ZA IDUĆU SUBOTU, 24. 5. :) - OSTALA SAM DUŽNA OPISATI , KAKO JE BILO 2013. G. :) !

KOD MOJIH MALIŠA JE BIO SIMPA DOGAĐAJ: UNUKU JE BIO IMENDAN :))) A UNUČICA, MLAĐA 2 G. PITA: A BAKA , KAD JE MENI IMENDAN SV. ENA ! :) UH-JOJ- MORAM SPASITI STVAR DA NE BUDE TUŽNA !!!!! -  ODMAH NA KRŠĆANSKI KALENDAR, 365 DANA - PUTA - 3- 4 IMENA, CILI PROČITALA :))))  I EVO GAAAAAAA IPAK - 22. 5. :))) ( SV. HEL-ENA, JER JE I ONA DOBILA IME OD POLA MAMINOG IMENA ARS-ENA :))) ) AAAA BILA JE SVA SRITNA : A KAD JE TO BAKA, ZA KOLIKO DANA ?:) ZA SAMO ŠEST, SUNCE BAKINO !  :)


UVIK VESELO ! NEMA STAJANJA- DANI SU MI U RITMU SIRTAKIJA - DO DALJNJEGA :) MEŠTRI JOŠ UVIK NA KATU - NEVISTICA DOLAZI ZA PAR DANA :)

POZDRAVLJA VAS VAŠA SIRTAKI-NICA ;):)  RC:) POČ. ČL. :)

*********************************

EVO ME  - 17.5.- 00;30- u Omišu  večeras ODLIČNI tamburaši- SLAVONSKI SAN  ! :)  - iz  ĐAKOVA  ! POZVITE IH NA VAŠE FEŠTE , DRAGI MOJI ČITATELJI, ŠTIMUNG JE BIO VRHUNSKI- KONTAKT JE - ČL. BENDA , LEO - NA 098 841 294 !!!! :) OPAAAA!:)

http://youtu.be/4QY3lF8nP7s


MOJ KOM. ISPOD NJIHOVIH  YT-PJESAMA:) Evoooo VAS ! Evo i meneeee - gđe. iz Omiša !!! Hvala VAM , puno hvala što ste nam uveličali proslavu našega GRADA OMIŠA !!! Hvala Onome tko se sjetio da VAS pozove ! :) Nadam se, da smo vas ugodno izenadili da znamo tamburaške pisme, ali i plesove, kola - mi, iz kolijevke klapske pisme !:) Odlična vam je i ova pjesma- a ja sam, nažalost, morala kući ( živjela sam prije udaje 150 m od šatora gdje ste nas večeras super zabavili , a udala 10 km prema Splitu - kako sam VAM i rekla :) Veliki VAM pozdrav šaljem i idem na svoj - nasljednica.bloger.hr - da ispunim obećanje ! ;):) Hvala na "Jabukama", a pozdravlja vas "Zorica" :)! Pozdrav veliki SLAVONIJI I ĐAKOVU ! :)

 

KOREOGRAFIJA NA LICU MISTA-ONE I JA NA "ZORICU" :)
JOŠ UVIJEK TRAJE ! -  PLESALI SU S NAMA , HVATALI KORAKE, KRUG, VLAKIĆ, GOSTI, STRANCI : RUSI, NJEMCI, AUSTRIJANCI - MISLIM DA GOSTI HOTELA PLAŽA VEČERAS UŽIVAJU, A I MOJA MARICA !!!:)  HVALA VAM  TAMBURAŠI NA ISPUNJENOJ MI ŽELJI- A MENI JE SVAKA VAŠA PISMA BILA "ŽELJA" :) - VIDJELI STE - ŽIVILI !!! :)

Danas- 19.5. -  muzika je skinuta zbog - poplava . 

NA DANAŠNJI SAM DAN PRVI PUT POSTALA BAKA :) ! 

BAKINOM SUNCU - SRETAN  6. ROĐENDAN !


nasljednica @ 01:53 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 14, 2014
   
A joj, u vožnji sam mislila da sam ušla u neki novi grad ?!
 
 
 
OVO JE ZA SVE MOJE OMIŠANE PO SVITU I ONE KOJI ZBOG KIŠA-SUNCE- HLADNO-TOPLO, NISU IZAŠLI IZ KUĆE , 13. 5. 2014.- TRI DANA DO GLAVNE PROSLAVE GRADA - SV. IVANA NEPOMUKA :)
MOŽDA ZA MNOGE MOJE POSJETITELJE OVO NIJE NIŠTA POSEBNO, ALI ZA MENE I ZA MOJE OMIŠANE , STARE PROLAZNIKE, GOSTE  - OVO JE NEŠTO POSEBNO NAKON 18 GODINA - NOVO RUHO MOGA, NAŠEGA  PRIRODNO LIJEPOGA GUSARSKOG GRADA !
BILA SAM STVANO USHIĆENA KA MALO DITE : ASTI PALME NA FOŠALU, CVIĆE MOJIH BOJA, SREĐUJE SE FONTANA U BORIĆIMA I BARBA BUROV U MIRU KRPI MRIŽU SVOJU I NOVA ŠETNICA I VISOKA, A NE NISKA RASVJETA- KAKO SU MI REKLI PRIJE, KAD SAM DALA ČLANAK O NASIPANJU PLAŽE - ( IZ MORA SE PRŽINA   ( PIJESAK:) VADILA - IMATE MOJE SLIKE :) MA PREDIVNO ,  A POSEBNO ZA LITNJE FEŠTE !
DOĐITE NAM !
IMA MISTA ZA SVIH ! :)
 
HVALA SVIMA, SVIMA KOJI SU ZA OVO ZASLUŽNI - MA TKO GOD DA JE !
SVE OVO SLIKAVALA POPODNE S MOJIM MALIŠIMA I SMJEŠKOM OD UHA DO UHA - GOVOREĆI : ASTI, JE LIPOOOOO !!!!
ŽIVILI MI !
DANAS, VEČERAS,  MI GENERACIJA IMAMO DRUŽENJE U KAFE-BARU "LANTERNA" , 50 M OD SPLITSKE BANKE - SRIJEDA , 14. 5. - U 19 SATI PA SVI VI KOJI OVO PROČITATE, DOĐITE, VAŽNO JE, NAŠ ANTE MADUNIĆ , GENERACIJA, DOBIVA POSTHUMNO NAGRADU GRADA OMIŠA - A NE, NE - ON JE S NAMA I OSTAT ĆE S NAMA ! HVALA , GRADE !
******
LIJEPA NAŠA HRVATSKA, HRVATSKA- I OBALA JADRANSKA, JADRANSKA :)
VI-ŠE CVIJE-ĆA - MA-NJE SMEĆA ;)
OJLA - OVDE IGRAMO PICIGIN I ČININ SALTA :))))
EEEE:)!
////////////////
VAŠA OMIŠKA GUSARICA ;) AL UVIK RUŽA CRVENA :) ;)
////////////////
NOVO: NAVIJAČKA SUPER PISMA "NEOPISIVO" ZAPREŠIĆ BOJSA, IMAT ĆE PREMIJERU SPOTA  DANA  21. 5. NA 24SATA I  CMC-U  - SKORO NA MOJ ROĐENDAN :) PIVAMO JE CILI DAN - "A KOLIKO VOLITE BAKICU : NEOPISIVOOOOOO ! :))) ! P.S. MA TO SAM PITALA MOJE MALIŠE DANAS, NE VAS - UZ FITNIS NA TAPETU ! IMAMO I ALBUM SA SLIJAMA :))))
*************
A JEL SE SIĆATE ČLANKA  O PISMI OD "MEJAŠA" U STARKAMA  "ZORICA" - A ŠTA SAM PROGNOZIRALA, JELTE  ?! :) - EVO IH, NAKON DOBIVANJA CRVENE RUŽE , NOMINIRANI I ZA PORINA - KAO  KAD SAM 2010. DALA ČLANAK "NA PRVO SLUŠANJE U AUTU " :) I KLAPE SV. FLORIJAN : KAKO ĆU JOJ REĆ DA VARIM - SAMO I TAJ PORIN  JE MALO ČUDAN - HM ?! VELIKE ČESTITKE ŠALJEM MEJAŠIMA PA MAKAR GA I NE DOBILI - JER BITI NOMINIRAN JE VELIKI USPJEH - KAKO JE REKAO JEDAN ČLAN NA CMC- U JUČER: DA, NOMINIRANI SMO ZA OSKARA :))))
 
nasljednica @ 14:14 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 12, 2014
Dragi moji čitatelji , BILI SMO ODUŠEVLJENI - 16.5. 2013 .:)

Prošle godine je bilo ovako :)

- a tako će i ove, u sklopu Programa proslave našeg Zaštitnika. Opet će biti REVIJA FRIZURA u organizaciji Udruženja obrtnika Omiša. "Pod žižulom", kako mi volimo nazvati taj naš Trg dr. F. Tuđmana, na kojem se prati na video zidu i FDK , Revija je bila je predivno iznenađenje !

Naši saloni , ako ste gledali slajd, a pokušala sam slikavati u onoj velikoj gužvi i nazive salona ,  "ruke stvorene" baš za taj posao , svojim su umijećem pokazali svu ljubav toga obrta , ljepotu slobode stvaranja  i oslobađanja svoga kreativnog duha , koje su modeli tako simpatično i profesionalno iznijeli ! Bravo !

Vidite motive, a ja sam dala naziv "MOJ ZAVIČAJ U MOJOJ KOSI" :)

Kakva mašta, kako je naš lijepi zavičaj, naš mali slavni gradić Omiš inspirirao naše frizere ! Rame uz rame sa "razvukanim" obrtnicma od struke, zar ne ?!

Ne mogu izdvojiti koja mi je najljepša. U kosi su palme, grmovi, hrvatski pleter, Grb Grada Omiša, pletenice u svim izdanjima, "poljička frizura", žuta brnistra , grmlje , kamen, "jaja", "šareni vodeni balončići" , margaritele, murtila, bogumila, mreža i školjke, puž, debeli konop zagropani i naša dična tvrđava Mirabela , kakva ideja ?! , "koja je sve to u svom podnožju gledala" , onako osvijetljena gore na planini :) , a ljudi prepun Trg.  Predivno !

Modeli su bile obične cure , djevojke iz naših obitelji, novi Dogradonačelnik, moj frend Pijer = Stipe ( onaj šta je sa mnom plesao u H Plaži kad me Moj ugledao cijelu u crveno :))) vidite i Matka iz BB. Bio je to pravi šou za pamćenje ! Žene u lijepim godinama bile su tako neopterećene, slušale ovacije publike,  da sam im zavidila- jer i ja bih rado kao one :) ;)

Pljesak, ovacije, za hrabre žene, udate , neudate, koje su šetale kao da su za pistu rođene , djevojke, momci s našeg Fošala ( s ulice) bili su strpljivi modeli dok se na njihovoj glavi stvarala neka druga priča po nekoliko sati - i zasluženo , baš zasluženo - dobivali naše ovacije ! Frizure su pratile i stajling i čak domišljatu koreografiju :)

Na kraju je naša Mira Kuvačić posjetitelje počastila svojim soparnikom - dala sam prednost dragim i ljubaznim POLJACIMA , koji su se tu večer zatekli u prolazu i ostali, snimali i slikavali. Rekla sam im da sjednu , da će biti Večer klapa, a iza toga revija frizura - BRZO SMO SE SPRIJATELJILI: KUD KARKONOSZE I KUD RUZMARIN - na izletu u Omišu - oduševljeni klapama ( rekla sam im o čemu koja pjeva ), a onda i frizurama !:) ( op.a. a ja njihovim Poljakinjama na EU-songu :))!

MOM ODUŠEVLJENJU NIJE BILO KRAJA-SLIKE IZA REVIJE , koju je vodila naša IRENA :)

 

ISPRIKA : BUDUĆI NISAM ODMAH DALA OVU PREDIVNU VEČER, ZBOG TURBO DOGAĐANJA KOJA SAM DALJE PRATILA ( IZBORI :)  OSTAVILA SAM OVAJ ČLANAK ZA OVAJ TJEDAN UOČI NOVE REVIJE 16. 5. 2014. , IZA VEČERI KLAPA. BILA SAM ČESTO KOD MOJE FRIZERKE "NENE", KOJA MI SE DAVNO POHVALILA DA JE  "STIL" iz "Slobodne Dalmacije" objavio lijepi članak.

******

Sada ćete vidjeti slike , službenog fotografa REVIJE Igora Velića, kojima mi se "NENA" pohvalila , uz dopuštenje sam ih slikala na ovaj način i zamolila za objavu na mom Blogeru :) IZVOLITE - ZNAČI, OVU SU VELIĆEVE SLIKE FRIZERSKOG SALONA "NENA" - S NAPOMENOM DA VEĆINU OVIH OBRTNIKA ZNAM , ALI "NENA"  MI JE JAKO BLIZU U OMIŠU :) - SVAKI DAN PORED NJE PROLAZIM 2- 4 PUTA :)

 

SVE POHVALE FRIZERSKIM SALONIMA ( nazivi po sjećanju i mojim slikama) : MARE, SANANDA, NENA, LAGANINI, LA ROUX, EXLUZIV, NELLY, RICA, TIP TOP I ANKICA .

MOJ CD SA SLIKAMA ODMAH IZA REVIJE DALA SAM GĐI. "NENI"- TAKO JE ZOVEMO :) A ONA JE PROSLIJEDILA DALJE :)

KOJA ĆE BITI TEMA OVOGODIŠNJE , DRUGE REVIJE- PSSSST- STROGA TAJNA, JER NEĆE BIT IZNENAĐENJE - AKO SE VEĆ NIJE PROČULO :)  Evo s omiš.hr-a :

Trg dr. F. Tuđmana ( "Kod žižule ") , 20.00 sati - Svečani koncert klapa

Revija frizura frizerskih salona Udruženja obrtnika Omiš - 21,15 sati .


ŽIVILI MI - jedva čekam :) samo da ne bude kiša ?!

STAJLIN FEŠON NJUZ-PRESS N-ICA :)

NOVO: KLAPA SV. JURAJ OTPUTOVALA U LURD :

Od 13. - 20. svibnja ove godine Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj organizira i predvodi 22. hodočašće Hrvatske vojske i policije u najpoznatije svetište Majke Božje – Lurdes gdje se i ove godine održava 56. međunarodni susret vojski svijeta na kojem sudjeluju vojske iz 40 zemalja.

Uz oko 640 hrvatskih vojnika, policajca i vatrogasaca u Lurd će hodočastiti i hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi i pripadnici povijesnih postrojbi hrvatske vojske predvođeni vojnim kapelanima i vojnim ordinarijem u RH mons. Jurjom Jezerincem.

Zajedno se hrvatskom vojskom u Lurd hodočaste i vojnici katolici Oružanih snaga BIH predvođeni vojnim ordinarijem mons. Tomom Vukšićem.

Na svečanom otvaranju međunarodnog vojnog susreta u Bazilici Pia X, hrvatske oružane snage predstavljati će Orkestar Oružanih snaga RH i klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj" iz Splita. Osim na svečanim ceremonijama u Lurdu, klapa HRM-a će tijekom hodočašća nastupiti u Avignonu, Carcassonu, Nici i Padovi.


NAJNOVIJE- 13.5. TOČNO U PODNE : DO SAD SAM BILA TAMO -VAMO - AUTOM  , OMIŠ- BAJNICE I NA RADIO DALMACIJI ( 11, 20 h ) ČULA GENIJALNU NAVIJAČKU, TRNCI SU ME PROŽIMALI :)  I MALOPRIJE U YOU TUBE UPIŠEM "NEOPISIVO" I POGODIM NASLOV -  JEEEEEE  !!! ZAPREŠIĆ BOJSIMA - HVALA , GENIJALNA JE !!! MOŽDA I KASNIM, JER IMA DOSTA SLUŠANJA, A VI KOJI JE NISTE ČULI, IZVOLITE - JER ONA OD KLAPE JE "LIMUNADA" , A NI SEVINA MI NIJE BAŠ LEGLA - FALI NAVIJAČKOG ADRENALINA ! ŽURIM, IDEM NAZAD ZA OMIŠ! :)

http://youtu.be/JB2O_gMQKZs


nasljednica @ 02:00 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
petak, svibanj 9, 2014
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
Moj Omiš je počeo obilježavati DAN GRADA OMIŠA - sv. Ivana Nepomuka ( 16.5.).
( Progarm, i to vrlo bogati ) naći ćete na omiš.hr ( da ne prepisujem :)
Ima jako puno događanja - i stoga će biti ovdje i nezboravna PRVA REVIJA FRIZURA  OMIŠKIH OBRTNIKA ( slajd spremljen :) , ALI I JOŠ NEKA IZNENAĐENJA!
Sada , nabrzinu, jer ovde u Bajnicama gdje sam se udala , gradi se nova trafostanica, obećana ima - ohoho godina pa nemamo struje od 8-9 h- 16 h- pa da iskoristim  da vam  pokažem -

ŠTA IMA NOVOGA U OMIŠU ZA SVE MOJE OMIŠANE I DRAGE GOSTE KOJI ĆE NAM DOĆI OVO LJETO- ALI I SVE NAŠE DRAGE MOTORISTE !!!!
NAJPRIJE- ŠIRI SE NAŠE VELIKA OMIŠKA PLAŽA !!!!
*****


*****
BAGER SAM ZATEKLA JUČER POPODNE NA NJOJ !!!! JEEEEEEEEE :)
NOVO U 16 H : JUTROS U 8 H  BIO JE BAGER NA POČETKU PLAŽE - DO KAFIĆA ĐAMIJA :) DJEČICA U VRTIĆIMA :) POPODNE ĆE BITI ŽIVO (VRAĆAM SE:)
*****

*****
DJEČICA SE RADUJU, A MI VELIKI SE SJEĆAMO NJENOG NASIPANJA  KAD SAM IMALA OKO  10 - 12 GODINA - ZATRPANI NAŠI MULIĆI ( PORTIĆI S KOJIH SMO SKAKALI ) ŠKALINE, VELIKE, DUGE S KOJIH SMO ULAZILI U MORE .  MORALO SE, OMIŠ SE POČEO RAZVIJATI KAO PRAVI TURISTIČKI GRADIĆ :) !!!! NOVO- 16 H : JUČER POPODNE BAGERISTA JE POČEO OD SREDINE PLAŽE:)
*****

*****
NETKO SE TAMO U DALJINI VEĆ I KUPA !!! DIVNO  -ZUM- 200 M - 19 H !  :)
***


*******
MOĆI ĆEMO SLOBODNO U ŠTIKLAMA PO NOVOJ  ŠETNICI OD "NEKADAŠNJE KAMENE KLUPE" ( NE MOGU IM OPROSTITI  ŠTA SU JE NEOMIŠANI SRUŠILI !!!!)  DO PRILAZA PLAŽI S BOČNOG DIJELA ,  OD FOŠALA ( NAŠE ŠETALIŠTE )  DO PLAŽE GDJE JE KAFIĆ ĐAMIJA !!!
******


**********
KAKO JE SAD LIJEPO VIDJETI, A JOŠ KAD BUDE RASVJETA :) NEĆE VIŠE BITI "ŠKURIBANDE" :)  ČUJEM, DOGODINE ĆE BIT POPLOČANA - ALA ONDA ĆE ŠTIKLE UPADAT IZMEĐU ?! ( MORAM IM REĆI DA RAZMAK BUDE MANJI OD 2 MM ;):)
*****

*********
OVI RADOVI NISU DIO  "PROGRAMA" PROSLAVE NAŠEG ZAŠTITNIKA :) IZENENADILO JE NEKE OMIŠANE I NEOMIŠANE, JER JE KOPANJE POČELO OD IZBORA, ALI JE NEGDJE ZAPELO. AH,  TA NAŠA ADMINISTRACIJA .
ČEKALI SMO OVO VIŠE OD 20 GODINA - JER GDJE JE ŠETNICA - TU JE NEKADA BILO MORE I TA JAKO RUŽNA , GRBAVA, ISPUCANA ŠETNICA , BILA  JE ŠIRINE 1/4 OVE KOJU VIDITE !!!!
NOVO - 16 H - REKLI SU MI JUTROS DA ĆE UZ ŠETNICU  BITI NISKA RASVJETA - TAMAN ZA OSVIJETLIT ŠTIKLE  I LAKIRANE NOŽNE PRSTIĆE ;) JOJ- I PROZIRNE HALJINICE ;)

 
*******
ČITAM DA GRADONAČELNIK DRŽI KLJUČE   NAŠE LIPOTICE TVRĐAVE MIRABELE I  NIKOME IH NE DA - EVO, GRADONAČELNIČE, DAJTE IH MENI !
NEMAM CRNO NA BILO O ZNANJU 3- 4- 5- 6 STRANIH JEZIKA- AL ZATO SE SVI GOSTI VRAĆAJU U MOGA ĆAĆE NA PUNTI , ZAHVALJUJUĆI MOJOJ LJUPKOSTI - VEĆ IMA 42 GODINE  ( VODILA SAM NONU AUTO-CAMP, A POSLI OCU  )  PA BI MIRABELA UVIK BILA PREPUNA GOSTIJU - UOSTALOM I S GOSTIMA OMIŠ GITAR FESTA BILA SAM PRAVA DOMAĆICA !!!
ŠTETA DA OVAKO SPOSOBNA ŽENA STOJI KUĆI -  IONAKO SAM NAJČEŠĆE U OMIŠU PA KAD ZATREBA, VODIM LJUDE NA TVRĐAVU,E !
RAZMISLITE MALO , GRADONAČELNIČE, BILO BI JAKO ŽIVO NA MIRABELI, PA ZNATE ME - ZNAM SVE O OMIŠU NA SVIM JEZICIMA ( KINESKI NABADAN :) I BILO BI- OJLAAAAA :) ;) ! SVAKI "PODEST" MIRABELE IMAO BI SVOJ PROGRAM ! I PLAĆALO BI SE DUPLO, VIŠE BI SE CIJENIO PREDIVAN VIDIK S NJE !!!
***********


*****
PROGRAM PROSLAVE ZAPOČEO  JE PRAVOM  IX. VRTIĆKOM OLIMPIJADOM, U SKLOPU XIII. OLIMPIJSKOG FESTIVALA DJEČJIH VRTIĆA HRVATSKE OD BAKLJI , NOŠENJE ZASTAVA DO PODJELE MEDALJA - BRAVO ZA TETE U VRTIĆU I BRAVO ZA SVE SUDIONIKE- BILO JE PREDIVNO NA NAŠEM VELIKOM STADIONU ( ZAHVALJUJUĆI MIS-u :) !!! NAZVANOG "ANĐELKO MARUŠIĆ" - IMAM  MALI MILJUN SLIKA :)))
****
IMALI SMO I DIVAN KONCERT "SIMFONIJA RAZLIČITOSTI" ZBORA PONTANIMA I PUČKIH PJEVAČA IZ TUGARA ! BIT ĆE ČLANAK :)
*****
U SKLOPU PROGRAMA GRADA  JE I PONOVNO DRUŽENJE UDRUGE AGAPE ( OSI ) U PREDIVNIM RADMANOVIM MLINICAMA ( BIT ĆE ČLANAK OD LANI :) I TO 17. 05. ( SUBOTA) . LANI SAM UPOZNALA, JEL SE SJEĆATE, NAŠU LUCU CETINIĆ ( BIO JE JEDAN DOGAĐAJ S TOG DRUŽENJA :( 
******
A NAŠ 15. MOTO-SUSRET IMAT ĆE JOŠ VIŠE MJESTA- 9/2014 :)


SRETEN DOLAZAK SVIMA - ŽELI REPORTERKA NA ZADATKU :)
/////////////////////////////
///////////////////////////////////////////////
GĐA. MLADENKA GRUICA POSLALA MEIL- IZVOLITE :)
////////
Poštovani ,
Dana 12. svibnja u 19, 00 h u dvorani Nadbiskupije Zajednica žena  Katarina Zrinski ,  Split , i KUU Sv. Kliment ,  povodom Majčinog dana   priređuju premijeru monodrame 'Tamo se...'! Majkama na čast!
Srdačno Vas pozivamo , 

Doc.Marija Boban  i Mladenka Gruica, KUU Sv.Kliment

 
*******
Idemo, dođite ako ste blizu :) OVO VAM PJEVA TEREZIJA KUSANOVIĆ- RANIJA POSTAVA "PUNTARA" - KLAPE IZ MOGA OMIŠA  - VIDITE MOJ KOMENTAR ISPOD ! :)
/////////////////////////
/////////////
NOVOSTI - KLAPA ADRIATICUM I KLAPA KAŠE , DANAS  , 9. 5. (PETAK) - SU U KISTANJIMA ( OP.A. JA MISLILA - KOSTANJIMA - BLIZU SU MI :))) - JAVILI MI SMS-OM- MORAM VIDJET O ČEMU JE RIJEČ- JER SAM BILA U VOŽNJI :) - AHA- 23, 10 H - 9. SUSRET KLAPA "VEČERI SV. NIKOLE" - VIDIM TU JE I MOJA DRAGA Ž. KLAPA REĆINA, KOJE SU MI NAKON ŽENSKOG FINALA FDK OMIŠ , NA KOJEM NISAM BILA, NEGO PO POVRATKU S BITKE ZA KLIS , NAŠLA IH ZA VEČEROM I - SAMO ZA MENE OTPIVALE "MENI FALI RUKA MUŠKA" ( IMA ČLANAK :))) EEEE DA MI JE POĆI I ZAPIVAT S MOJIM DRAGIM KLAPAMA - DALEKO MI JE TO !? POZDRAV SVIMA !!!! NOVO U 16, 5 H : ZVALA SAM MOJU REČINICU I REKLA JE DA JE TO JEDNO JAKO LIJEPO OKUPLJANJE KLAPA I ŠTETA DA MI JE DALEKO - I PSSSST- PRENIJET ĆE POZDRAVE OD "ZORE BAJNE " I "POČASNE ČLANICE" ;) :) IZNENADIT ĆE IH !!!!
******
Vaša Nasljednica- RC :) Zora bajna, Počasna čl. :)))
nasljednica @ 02:00 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 4, 2014

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Izvini , poštovani čitatelju,  za moj usud da izbacim iz sebe dojmove kojih sam prepuna od kada sam na 24. Marulićevim danima , na svečanom otvaranju, odgledala predstavu prema romanu Ranka Marinkovića GLORIJA u izvedbi HNK Šibenik. (Samo u vrijeme Omiš guitar festa oni su bili potisnuti, jer je i OGF donio pregršt dojmova) .

Uvodno: Da se i ja nešto razumijem u daske koje život znače, iako ne iz istog miljea, spomenut ću , a mislim da sam o tome i pisala. Jedne sam godine bila na premijeri AIDE  u sklopu Splitskog ljeta, koja me toliko razočarala, da sam nakon prvog čina otišla. Jedina svijetla točka bio je mladi baletni ansambl HNK Split. Sutradan sam u "Slobodnoj" pročitala upravo ono što meni nije bilo dobro - neusklađenost orkestra i glumaca te da je "jedina svijetla točka " bio baletni ansambl HNK ! :)

Neopterećena nikakvim člancima ( op.a. nisam ih stigla ni pogledati - ima li ih ?!) uz napomenu da vam GLORIJU neću prepričavati, jer je mnogi od vas vrlo dobro znaju , evo mojih dojmova - opet uz napomenu, da će ovaj osvrt biti iskren, bez obzira što sam počasna članica najmlađe klape u Hrvatskoj , Adriaticum , koja je nastala na nagovor Jakova Bilića, don Jere u Gloriji  ( op.a. svi moji članci su iskreni iako nisam nikakva članica , a kamoli "počasna") .

Rani jutarnji sati. Božji mir u kući. Uvjeti za iznošenje dojmova su odlični.

GLORIJU sam prvi puta gledala na TV ranih, mislim, 70-ih godina kada je glavnu žensku ulogu igrala Ljubica Jović, a jednu od uloga, mislim, Pero Kvrgić, i plakala. Jako se dobro sjećam.

Od tada do ove meni nove Glorije , mnogo se toga promijenilo , ali neke su stvari ostale iste.

Što je ostalo isto ?! Cirkusantska događanja , uz ispriku, u našim Crkvama , kojih smo svi svjedoci , mirakuli koji se još događaju . U jedan takav sam i ja povjerovala i vjerujem i dan-danas. Međutim, Crkva je sredina pa čak i "sredstvo" manipuliranja ljudima kako je bilo u Gloriji - i , nažalost, kako je to dijelom i danas. Ne  bih dalje o tome , nije mi omiljena tema. Idemo na GLORIJU !

IZVOLITE SLIKE IZ ZADNJEG REDA PARTERA DA NE OMETAM DRUGE - UŽIVAJTE  KAKO SAM I JA - OVO JE ZA VAS , ZA HNK ŠIBENIK I ZA MENE !

 

GLUMAČKA EKIPA ili kako se stručno kaže "glumački ansambl" ( ?!) :

Uz besprijekorne uloge Glorijinog oca Floki Fleša (Joško Ševo) , Biskupa (Špire Guberine) , don Zane i Tome (koje ne poznajem) te Majke koja moli Gospu za ozdravljenje sina, i Klauna, kojih također ne poznajem , osvrnut ću se na glavne uloge , uz napomenu, da bez naprijed nabrojenih uloga i glumaca, Glorija ne bi bila Glorija.

GLAVNI LIKOVI :

Jakov Bilić , na čijem bih mjestu bila i te kako zahvalna redatelju predstave ,jer preuzeti jednu takvu važnu ulogu, bilo je najblaže rečeno "vrlo hrabro". Igrati don Jeru nakon toliko postavljenih Glorija po kazalištima i prikazati se vrlo zahtjevnoj Splitskoj publici, nije bio nimalo lagan zadatak. Usporedila bih to "skakanjem iz padobrana" - hrabrošću , velikom hrabrošću.

Kad sam Jakova prvi put čula u Omišu na oltaru naše Crkve na koncertu Klape Adriaticum  "Božić u Omišu", ponavljam ( tko nije čitao članak ) osjetila sam da u tom mladiću ima ono nešto , kako bismo mi rekli "blaženo" . Njegov (iz)govor, njegove interpretacije zapisa koje nam je čitao, njegovo držanje , odmah sam posumnjala : Kakav momak iz Klape ?! Poslije sam tek u brošuri pročitala tko je on. Nakon toga sam o njemu čitala na Netu. Rođen je godinu poslije moga sina i samo sa 26 godina dobio je ulogu don Jere - dobar odabir redatelja !

Publika se, pretpostavljam, nagledala "don Jera" do te večeri, srijeda,  23. 4. 2014. - ja ne, stoga ću ovaj dan pamtiti .

Kao srednjoškolka onda , sada kao žena u najboljim godinama ( 50-ima ) pribojavala sam se , hoću li plakati kao onda kad sam bila mlada. Nisam, jer sam trostruko zrelija pa na Gloriju gledam drugačijim očima. Možda su mi pomogle i humoristične upadice, pitanja , sporednih uloga, tipa laganih, finih intrigantnih  propitivanja don Zane i skrušenih odgovora sestre Magdalene , specifično za naša mala dalmatinska mjesta. Propitivanja i Biskupa mlade, nježne časne sestre, s ne baš dobrom prošlošću, ono kao da neće, jer je ipak pokazao dužnu pažnju prema njoj, dok je don Jere sve to sa strane slušao i pratio.
Don Jere je nesumnjivo ne samo glavni lik Glorije nego na njemu i počiva Glorija. Na njemu počiva sva radnja i sva događanja oko Glorije. Reći ćete - zato i jest glavna uloga. Da, ali takav mladi čovjek , glumac, morao je "izdržati" - znate koliko tu dramu : od 20, 30 do 22, 45 sa samo 15 minuta pauze i odglumiti niz duševnih stanja: od prekomjernih ambicija, nemira, preko prigušenih izljeva nježnosti do potpunog sloma. Koliko sati je rada na toj ulozi, možda neću ni saznati.

Može tko god hoće reći da je Jakov mlad za ovu ulogu , ali taj sebi mora priznati da je bio odličan. Važno se pokazat "kako smo mi svit koji se u sve razumi ". Da, to činim i ja , ali ne iz toga razloga nego sam ulogom don Jere jako zadovoljna neotimajući se dojmu mladosti, ljepote, hrabrošću i godinama Jakova Bilića.
Bravo, za Jakova , "velik posao", vraški dobro odrađen !

U Omišu je bio "pobožan", osjetila sam. U Gloriji je isto tako bio pobožan , ali ovdje vrlo odan Crkvi do te mjere da je s velikom napetošću po svaku cijenu, odolijevao prigovorima don Zane , Biskupa i knjižničara Tome, kao i suprotstavljanju njihovim dobronamjernim  potpitanjima , kako bismo mi u Dalmaciji rekli "podbadanjima" o sumnji da jednu djevojku iz Cirkusa koja je postala časna sestra Magdalena, prikaže kao živu Gospu na crkvenom oltaru, ženu koja je u  Cirkusu koketirala sa svima. Don Jere se nervozno opirao, čak i ljutito. Poslije pogotovo i tada mu se kao čovjeku od krvi i mesa dogodila ljubav. Tu "opasnost" nam je Jakov toliko uvjerljivo uspio prenijeti da se u meni javilo jedno žaljenje - za zabranjenom ljubavi .

Međutim, Jakov je uspio intrigantno manipulirati "čistom" bivšom Cirkusantkinjom, koja mu je postala mamac ljudima da dođu u Crkvu. Počeo joj je prigovarati upravo ono što je upio od don Zane i Biskupa i Tome te je time "otjerao" od već započete uloge mirakula "žive Gospe" na oltaru. Počeo joj predbacivati hoće li koketirati s publikom, misli li da je još u Cirkusu, baca li smiješak posebice muškarcima , miče li očima ovako - onako i sl., uvjeravajući je i maltretirajući da mora biti prava živa Gospa, kojoj će svi vjerovati , naprosto- uvjerljiva .

U jednom momentu kada sestra Magdalena , Glorija, viče i kao da preklinje don Jeru : Što Vi hoćete od mene ?! - shvativši da je postala sredstvo, ali shvativši da je za njegovu ljubav u stanju sve pretrpjeti - uletio je don Zane u trenutku kada je don Jere desnom rukom bojažljivo, zabranjeno, pomilovao njeno lice.

Don Zane mu je na fini način ukazao - što čini , da pretjeruje i da je očito da se don Jere zaljubio na što mu je don Jere drsko rekao : O čemu Vi to ?! A don Zane pozvavši ga na večernju misu reče kao da neće dovede ga u iskušenje : Ali nećete ponijeti ruže sa sobom ? - i u tom sam trenutku i ja i don Jere, stala sam , gledala i slikala taj trenutak. Da, uzeo je  njen buket crvenih i bijelih ruža , crvenih - ljubav, bijelih- nevinost , i time je don Jere dokazao da je zaljubljen , primivši te ruže i priklonivši ih svojim grudima , gušeći u sebi zabranjenu požudu za Glorijom. Genijalno je Jakov to meni približio i tako činio svojom ulogom od početka do kraja - kada očajava za sestrom Magdalenom i odlazi u njen Cirkus da je odvrati od točke na trapezu - ali ne uspijeva, ona se već priprema.Nije ga dugo bilo, liječi se u gradu gdje je tu večer bio njen Cirkus , rekao joj je . Obolio je na živce nakon njenog odlaska, a njoj je , mislim, ipak lagao, da je to zbog toga što je don Zane izabran za Biskupa , nakon što je ovaj umro, a on dobio mjesto u knižnici Crkve.

Gorljivo, uvjerljivo preklinje Gloriju da se ne vraća na trapez, da ne sluti dobro , da se prisjeti "glasa" prije 7 godine, zahvaljujući kojem je ostala živa . Bilo je uzalud. Dok je on potrčao da reče njenom ocu da joj ne dozvoli nastup, Glorija ipak nako najave ode izvest svoju točku i padne s trapeza.

Zadnja scena : mrak, otvoren zastor , don Jere stišće u rukama njen crveni svileni plašt , prisloni ga na svoje grudi i zastor se zatvara. A ja i danas , 12 dana nakon predstave razrađujem lik don Jere , mladog , premabicioznog Velečasnog : NE ZOVITE ME VELEČASNI - često ispravljajući Gloriju , ZOVITE ME DON JERE , i ne znam da li je time htio bliskost s njom ili je to bio znak , prijekor, da bude što dalje od njega - na znam - vrlo je zagonetan taj Marinković i da sam maturalni rad umjesto Tina Ujevića i njegove zbirke pjesama "Lelek sebra" uzela GLORIJU , obradila bih puno više i dublje "JAUK JEDNOG DRUGOG ROBA" u njegovoj koži - don Jeru, a moj prof. Gale , mislim, bio  bi opet ponosan na mene.  ( op.a. čita moj bloger i rekao mi je : Čitam ja tebe, čitam dobra si, dobra !)

Bravo za Jakova ! Njegova me gluma dodirnula , njegove nesmotrene "crkvene greške" pa odmah molitve : Oprosti mi Bože , što je to činim- Opristi mi Gospe Blažena , što se ovo sa mnom događa - itd. - ( op.a. uh- moja je krivnja što se poistovjećujem s dragim i dobrim ulogama ) .

*******


Franka Klarić , sestra Magdalena, koja se zaredila prije 7 godina, jer joj je neki glas javio NE, NE NA TRAPEZ i pa se zbog zahvalnosti na te unutarnje riječi , iz života u Cirkusu okrenula sasvim suprotnoj strani ovozemaljskog života - Crkvi i ne sluteći šta je očekuje. Nevina lijepa , mlada glumica i žena , nije ni slutila da će biti nečija "marjuneta" . Odolijevala je skrušeno na "uljudna podbadanja" Biskupa i don Zane o njenom ranijem životu . No, nisu bili okrutni prema njoj, ipak su u službi Božjoj, jer njeno lice Gospe koje je don Jere zloupotrijebio , nisu im omogućavali da je vrijeđaju. Poštivali su njen izbor , ali su joj na fini način ukazali da nije dobro , kao i don Jeri, da na taj način vara ljude - da se u Crkvi desio mirakul : Gospe pustila suzu , Gospe pustila suzu, dobar znak, ozdravit će moj sin ! Ajme Gospeeee , hvala ti, Gospeee mojaaa !- naricala je jadna Majka moleći živu Gospu za ozdravljenje svoga sina.

Franki također treba odat priznanje za jako dobru glumu i za hrabrost prihvaćanje uloge Glorije ankon toliko Glorija. Moram istaknuti, jer meni detalji ne promiću - nježno bijelo, čisto, porculansko lice Gospe, bio je pravi pogodak u odabiru lika Glorije - ali i njeno skladno tijelo, jako lijepe noge kada je skinula "monturu" sestre Magdalene koje baš odgovaraju "tetki na trapezu", sasvim me razoružala ! Prelijepa uloga za prelijepu, čednu glumicu , kojoj je postalo jasno da je bila zabranjeno sredstvo u rukama don Jere, o čijoj zaljubljenosti u njega je don Jeri reko don Zane, kojem se Glorija ispovjedila. Don Jeru je , s jedne se strane naljutilo to od don Zane i Glorije - zbog izdaje da mu je sve rekla , a s druge, dovelo ga je do očaja zbog zabrane da tu ljubav iskaže, jer se vjerio sa Crkvom.
U jednom nježnijem dijalogu o Glorijinoj ulozi Gospe sa don Jerom, Glorija reče: "Don Jere, ako toliko govorite o duši, zašto me držite za ruku!" Da, ljudsku slabost , slabost muškarca pod odorom, mantilom  "Velečasnog", don Jere ipak u nekim trenucima nije mogao svladati ,to je bilo jače od njega. Glorija je to i te kako primijetila.

Susret s ocem pred Crkvom, koji je na plakatu i u prolazu poznao svoju Gloriju, koji je preklinjao don Jeru da je Gospa njegova kćer, a don Jere ga uvjeravao u suprotno: MA ŠTA VAM JE ?! KOJA VAŠA KĆER ?! TO JA GOSPA, ŽIVA GOSPA ! ODLAZITE VAN, ODLAZITE ! - bila je kap koja je Gloriji "prelila čašu". Očajni otac je molećivo govorio, preklinjao don Jeru : TO JE MOJA GLORIJA, MOJA KĆER, MOJAAA GLORIJAAAA ! ČAK MI SE U JEDNOM TRENU I NASMIJEŠILA , MOJA GLOOOORIJA - MOJA GLOOOORIJA-  otišao je tužan , skrhan, otjeran od don Jere .

Njena uvjerljiva gluma, očaj, bol koju je u tim trenucima osjetila zbog "laganja" don Jere i preklinjanja njenog oca da mu vrati kćer kao i kad ga je prvi put ponizio i otjerao iz Crkve s križem koji je donio na prodaju, čudnovatim križem, raspelom koji pušta krv, Glorija je bez duljeg razmišljanja , pokazala don Jeri da ona ne želi biti njegova igračka, ne želi varati puk zbog njegovih suludih maštarija , a pogotovo zbog nepriznavanja da je on u nju zaljubljen. Ljutito je sišla s oltara i prekinula "mirakul". Bravo za Franku ! Uvjerljivo, dojmljivo da sam se u toj ulozi također uživjela - što je dobar znak.

Rastrgnuta mlada žena između don Jere , koji joj je postao gospodar života, ne tijela - tijelo njeno mu je prekrivena zabranjena požuda , do oca koji plače pred oltarom na kojem ona stoji kao kip, ne sluteći da je ljubav njenog oca bila iz interesa da vrati publiku u Cirkus, zbog zarade . S jedne strane očajna zbog neuzvraćene ljubavi, s druge strane u želji da pomogne ocu koji je u Crkvu donio zbog zarade neki križ, raspelo na kojem krv može da procuri, koja je ostavila trag i na rukama don Jere, grešnika, koji je u tome vidio ZNAK da ne sluti nešto na dobro- ODLUČILA JE IPAK OGRNUTI SVILENI CRVENI PLAŠT, DOĆ NA CIRKUSKU POZORNICU i tako je s inatom jako dobro odglumila "da ide na sve ili ništa".

Vidno uzrujana nakon razgovora s don Jerom to nije bilo dobro za nju, što je i sama znala - otišla je svjesno - u smrt . Ona je jedini nepokvareni lik u predstavi , jer nisu ni ostali muškarci , Božje sluge, bili baš "imuni" na mladu i lijepu sestru Magdalenu, nježnu mladu ženu koja je bila sve samo ne slobodna i sretna u svojoj koži, u svom tijelu. Bila joj je uskraćena ljubav s očeve strane , što kao naivna, nevina i mlada osoba još nije mogla shvatiti te neuzvraćena , zabranjena ljubav mladog, zgodnog "Velečasnog" Jere. Iako je po ulozi malo u sjeni glavnog lika don Jere , ipak je Marinković Gloriju (Jagodu) prikazao kao glavnu okosnicu svog romana , koja s prkosom ide prema onome što je na kraju izabrala , sama, posve - sama u smrt.

Po svemu , po mladosti , po ljepoti, po izvedbi , po gestama lica, ruku, nogu, tijela, po nježnim dijalozima, po svađanju kad je trebalo ( na kraju posebno kad je Gloriju don Jere uvjeravao da će točka na trapezu završiti kobno ) po hodanju i vladanju scenom , po scenografiji predstave, po kostimografiji, po odabiru muzike , posebno kišnih kapi , rasvjete, oltara sa svijećama i cvijećem, nesumnjivo je da je Glorija "našeg vremena" , inače, svevremenska , koja bi to bila i više da još imamo pravih Cirkusa ( izumiru ) ostavila  na mene duboki trag te večeri, srijeda 23. 4. 2014. godine.

HVALA VAM ! Hvala redatelju, mom imenjaku, Zoranu Mužiću, veliko hvala svima , svima na ovako dobro postavljenoj predstavi HNK Šibenik. Posebno Hvala glumcu Jošku Ševi na uvjerljivoj , a kakvoj drugoj, izvedbi uloge Glorijinog oca. A PUBLIKA SE NA MOMENTE SMJEŠKALA REČENICAMA, PODBADANJIMA, KAKO PRILIČI U NAŠIM MALIM MISTIMA , SPOREDNIH LIKOVA I NA KRAJU VELIKIM OVACIJAMA ISPRATILA PREDSTAVU !

A kad je vać tako, moram se malo pohvalit :)
*************


POZVAO ME JAKOV poslije na prigodni domjenak. Mislila sam se, da li je meni tu mjesto ?! Ipak nakon odgledane Predstave , okuražila sam se i otišla mu čestitati, ali i divnoj mladoj glumici Franki . DOČEKANI SU UZ ZASLUŽENI PLJESAK I NASTALO JE ČESTITANJE ! Jakov je bio iznenađen kad me vidio i , ono po njegovom "milo" ( jer sam mu javila da dolazim u HNK, ali ne i u foaje :) reče mi : Ipak ste došli ?! :) Ja: Da, da ti čestitam , zaslužio si !:) - Tad se okrenem i pružim ruku i poljubim Franku ( u 2 rečenice se predstavih :) i rečem im : PREDSTAVA JE TRAJALA OD OSAM I PO - DO SKORO JEDANAEST SATI SA PETNAEST MINUTA PAUZE- A MENI SE ČINILO DA JE TRAJALA ČETRDESET MINUTA ! Franka se tada vidno iznenadila i ljubazno sa smiješkom rekla : Oooooo to je dobar znak, znači da je bilo dobro ! :)

DA, FRANKA I JAKOVE, BILO JE JAKO DOBRO - A OVAJ MOJ ČLANAK PRIMITE UMJESTO BUKETA PREDIVNIH BIJELIH , A POSEBNO CRVENIH RUŽA , BEZ KOJIH NE MOGU !

IZABRALI STE PRAVI POZIV I ŽELIM VAM OD SRCA PUNO USPJEHA U DALJNJEM GLUMAČKOM RADU ! O VAMA ĆE SE JOŠ DUGO , DUGO ČUTI, ALI I GLEDATI !

S NESTRPLJENJEM - ČEKAM "BREŠANOVE MANEVRE" ! :)

DODATAK:  3 -  4 DANA POSLIJE - DOBIJEM OVE SLIKE - joj ??! PREPUNA POSLA DO 18, 50- PA JURIŠ SREDIT SE I ZA SPLIT - REP JE BIO NAJBRŽE RJEŠENJE :) I DOĐOSMO 20 MINUTA PRIJE :)!Rekla sam tada g. Ševi, da nikada neću prežaliti što nisam dala članak o njegovoj predstavi u GATIMA na Danima Ive Marjanovića , 8/2012. ,  "Govorite li hrvatski?" , ali da sam par puta kroz članke provukla dio iz njegovog monologa . - Rekao mi je: Još je igram, imate vremena ! :) Ovo je trenutak kad mu se predstavljam :)Znam da su nas slikavali, ali nisam ni u snu mislila da ću dobit slike ?! i to  od moje Obožavateljice , koju jako cijenim  i obožavam ( jedno je iznenađenje na čekanju :). Gdje ih je pronašla ?! Tražila sam i našla u Galeriji HNK Split :) ! Ala gdje me ima - važno da nisam u Slobodnoj Dalmaciji - kao 2 puta s "Poljuda" - uh  ;):) Hvala, Mladenka !:) To je ona divna svestrana žena Mladenka Gruica iz mojih članaka: povijesnog spektakla Život u vječnosti ( o Mili Gojsalić  - od tud moj nick, jer mi je to djevojačko prezime ! :), Poljičke malatije  te  Bitke za Klis : ) Vidite Jakova ( zovu ga :), prekrasnu Franku , neku s bijelom ružom ;) g. Trpimira Jurkića, kojem sam se također javila, jer on vodi KUU MOSOR GATA - i svake ga godine vidim u Gatima na predivnim predstavama - o nekima sam pisala , a i o događajima naročito Završne večeri :)

EVO, OLAKŠALA SAM DUŠU, JER BIH BILA PUKLA !


VAŠA KAZALIŠNA KRITIČARKA - S DUŠOM ! RC :)

OVAJ ČLANAK NIJE SPONZORIRAN :)

NOVO- KLAPA SV. JURAJ NA RABU !!! - Povodom proslave Dana grada Raba - 08. 05. (četv.) 2014. na Trgu sv. Kristofora održat će se cjelovečernji koncert Orkestra HV-a i klape HRM-a  „Sveti Juraj" u 21 sat. ( op.a. a hoće li moja draga Klapa doći u moj Omiš povodom proslave našeg Zaštitnika - Sv. Ivana Nepomuka 16. 5.  :) ;) ?! NOVO- 9.5. - 2 H- KAKO JE BILO - A KAO I U PAKRACU , JAVILI MI- SUPER !!!!!

NAJNOVIJE - 8. 5. - 20, 30 h - OVO ME DOMA - A JUTROS U SLOBODNOJ DALMACIJI VIDIM MALI, MALI, SIĆUŠNI ČLANAK- FRANKA I JAKOV IMAJU VEČERAS PREMIJERU U 19 SATI U HNK ŠIBENIK - U MISLIMA SAM I NJIMA :) !!! I NAĐOH SAD- ODMAH O ČEMU JE RIJEČ PORTAL GRADA ŠIBENIKA: Lutkarska predstava za djecu ''Malo veliko kvrgavo drvce'' Omera Raka u režiji Zorana Mužića najnoviji je projekt šibenskog HNK. Ovom premijerom, koja će se održati večeras s početkom u 19 sati, Šibensko kazalište se nakon dugog niza godina vraća lutkarskoj sceni. ( OP.A. ITD :)  a uloge igraju Jakov Bilić, Franka Klarić, :)))  i  (OP.A. ITD:)  - POHVALE ZA JAKO VELIKU EKIPU HNK ŠIBENIK OKO OVE PREMIJERE !- VIŠE NA PORTALU !

NOVOOOOO - 9. 5. - 2 SATA  ( NEMAMO STRUJE DANJU !)  SA ŠIBENSKOG PORTALA :)))) PIŠE DA JE BILO  SUPER I OVO : Glumci koji su stajali iza tih lutki odlično su iznijeli te likove što nije bio samo glumački nego i fizički zahtjevan posao - Jakov Bilić cijelo je vrijeme na sebi držao i animirao veliko stablo teško desetke kilograma; stilizirane kvrgave grane teške četiri - pet kilograma na glavi je cijelu predstavu iznijela Franka Klarić glumeći malo, kvrgavo drvo; ITD - ČESTITAM FRANKI, JAKOVU I CIJELOJ EKIPI HNK ŠIBENIK !!!!!!

JOŠ NOVOSTI  -  KLAPA ADRIATICUM I KLAPA KAŠE ,SUTRA , 9. 5.  (PETAK) - SU U KISTANJIMA ( OP.A. JA MISLILA -  KOSTANJIMA - BLIZU SU MI  :))) - JAVILI MI SMS-OM- MORAM VIDJET O ČEMU JE RIJEČ- JER SAM BILA U VOŽNJI :) - AHA- 23, 10 H - 9. SUSRET KLAPA "VEČERI SV. NIKOLE" - VIDIM  TU JE I MOJA DRAGA Ž. KLAPA REĆINA, ONE KOJE SU MI NAKON ŽENSKOG FINALA  FDK OMIŠ , NA KOJEM  NISAM BILA, NEGO PO POVRATKU S BITKE ZA KLIS , NAŠLA IH ZA VEČEROM  I - SAMO ZA MENE OTPIVALE "MENI FALI RUKA MUŠKA" ( IMA ČLANAK :))) EEEE DA MI JE POĆI  I ZAPIVAT S MOJIM  DRAGIM KLAPAMA - DALEKO MI JE TO !?  

VELIKI POZDRAV SVIMA  IZ KLAPSKOG SVITA I ONIMA KOJI PITAJU ZA MENE :)))) POČASNA ČLANICA KLAPE ADRIATICUM !  EEE :)))))


nasljednica @ 07:23 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.