pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » svi 2013
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - svibanj 2013
četvrtak, svibanj 30, 2013
 

NOVO -SA STRANE : Premijera spota za Huljićevu pjesmu "JA SAN ROJEN DA MI BUDE LIPO". Pjesma će premijerno biti izvedena na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama, KOJI ĆE SE ODRŽATI 14. I 15. 6. - BAŠ MI JE SIMPA :).


NOVO : OVO JE BILO U MAGAZININ-U O OTOKU VISU -HVALA @POPE:)

http://dnevnik.hr/showbuzz/inmagazin/na-visu-se-slusa-reggae-i-istrazuju-vojni-tuneli-bivse-jna---288431.html#image
 


 :) SUMMER DREAMS IN KROATIEN 2013 Mitteladria Insel Vis /Issa/ und Bajnice: HIT : Sonnenuntergänge und Sonnenaufgänge:)

:) SOGNI D'ESTATE IN CROAZIA 2013, centrale isola adriatica di Vis / ISSA / e Bajnice: HIT LA BELLEZZA DEL ISOLA DI VIS / ISSA / TO Bajnice: Albe e tramonti:)

DRAGI POSJETITELJI, ODUŠEVLJENA SAM POSJEĆENOŠĆU MOGA BLOGERA I ISKRENO VAM ZAHVALJUJEM ! :) OVIH DANA JOŠ SLAVIM NAŠE ROĐENDANE, JOŠ NISMO GOTOVI :)
 


PRVI DIO OVOG POSTA  POTAKNUT  JE  PREDIVNIM FOTO-SLAJDOM IZLASKA SUNCA KOD KOLEGE @POPETOVA S OTOKA VISA, OTOKA KOJI POSTAJE SVE VEĆA LJETNA HIT DESTINACIJA ( BILA JE POSEBNA REPORTAŽA NA TV PREKJUČER KAO OTOK SA NAJVIŠE SUNČANIH SATI, A NE KAO DO SADA OTOK HVAR , I NEOTKRIVENIH LJEPOTA, JER JE VIS BIO GODINAMA NEDOSTUPAN GOSTIMA -VOJNA BAZA ) - AAAAAA POSEBNO ŠTO KOD KOLEGE NISTE UOČILI DA SE RADI O PREDIVNOM SLAJDU SVITANJA , A NE O JEDNOJ SLICI  - EVO S VISA:).
 
IZVOLITE SAD SLAJD-SLIKA  JEDNOG ZALASKA SUNCA  KOJEG SAM SLIKAVALA  SAMO 8 MINUTA PRIJE NEKI DAN, IZ MOJIH BAJNICA:)
 
 
*****************************
KOLEGI VIŠANINU I MENI OMIŠKOJ ( NE KOMIŠKOJ:) ZAJEDNIČKA JE LJUBAV PREMA LJEPOTAMA ,ČAROLIJAMA SUNCA, NEBA, OBLAKA, MORA - I TO NJEGOVI IZLASCI, MOJI ZALASCI,:)
NE IDEMO NIKUD BEZ FOTO-APARATA, ŠTO NAŠE "DRUGE POLOVICE" JAKO LJUTI , ALI TO JE JAČE OD NAS ( MOJ ŠKVERANIN POPUSTIO MALO, NJEGOVA  VIŠKA- NIMALO :)))))
*********************************************************************************
 
A KAD  VAM SE VEĆ SVIDJELA MOJA PJESMA , EVO JOŠ NEKIH IZ NEOBJAVLJENE MOJE PRVE ZBIRKE ( u pripremi je : ).
 
Ogledam se

Pogled na more
s moga balkona
to sam ja bez okova
u moru vidim sebe
kakva bih htjela biti
izvini,prijatelju
ne smijem dalje
suze bih mogla liti
znam da to ne bi tija
ostajem mirna i ja
*********
*********
  
Sutoni moji
 
Hrana su moja kasni sutoni moji
bez daha ostajem nebom prateći ih
gdje je platno, gdje kistovi moji
da u dahu naslikam ih, slaveći ih
 
Ne čudite se od kud mi snaga ovakva
od sutona mojih ona sva je satkana
bili kišni, olujni ili od sunca svih koluri
ipak su mi najdraži cvjetova ruža crveni moji
********
 Pjesnikinja - spisateljica :);)

*********************************************************
PONUKANA ODGOVORIMA VRLO VAŽNIH POJEDINACA NA TV KOJI "NISU POLOŽILI MALU MATURU " ;) - EVO ZA NJIH ," MALI ESEJ ";) S NETA ( da ne mudrujem ) - Tijelovo, punim nazivom Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove je katolički blagdan. Za Katoličku Crkvu, svetkovina je u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak.
Tom prigodom vjernici se usredotočuju na sakrament u kojemu je Krist ljudima ostavio sebe samoga: Tijelo, Krv, dušu i božanstvo.

Crkva već stoljećima blagdan Tijelova slavi prvog četvrtka nakon Presvetog Trojstva. Kao i u većini zemalja, i u Hrvatskoj je taj dan državni blagdan, što vjernicima omogućuje da dublje dožive Euharistiju. //  ( OP.P. ??? )

OSOBNO : Da li vi vjerujete da vjernici baš taj dan "dublje doživljavaju Euharistiju" ?! Ako takvi vjernici samo na taj dan dublje doživljavaju Euharistiju, onda je to žalosno ! Ima onih koji dolaze samo da ih se vidi u Crkvi.Nikako i nikad neću prihvatiti da se kršćanski blagdani proglašavaju neradnim danima osim Božića ( Uskrs je ionako u nedjelju, a čemu Uskrsni ponedjeljak i ostali blagdani nego skupljanje političkih bodova. )Od kada je tako, od kad su se isprepleli crkveni blagdani ( ne državni blagdani ! ) s državnim praznicima, Crkva je po meni izgubila na svetosti .Nek me Crkva izvini, ali propovijedi vezano za politiku, nikako ne bi smjeli biti Njena tema / i obratno/. Izvinite, to je moje mišljenje, ja tako osjećam- i nikako ne tražim da se slažete samnom - ne , samo sam napisala šta ja mislim. Hvala.

ŠKVERANI  NA TIJELOVO  RADE - OD 1.6. RADE SVI POD OTKAZNIM ROKOM ! A DALJE ?
U SUBOTU S  LUCOM PA NA ROĐENDAN UNUČICI :)

NOVOO: 31.5.-RADMANOVE-AGAPE- ODGOĐENO !

A ČEKA ME MOJA MARIJA-SAJAM CVIJEĆA NA BUNDEKU:)

 
http://img22.imageshack.us/img22/8505/picture261p.jpg

VAŠA RUŽA CRVENA :)
DOUNA: APEL SINDIKALISTIMA : BUDUĆI STE  I VI KUMOVALI STANJU U DRŽAVI, JER PROTEKLIH 20 GODINA NIŠTA NISTE NAPRAVILI, PUSTITE OVAJ NAROD NA MIRU -  "NE GLUMITE MATIJU GUPCA" ! JA SAM DOMA BEZ PLAĆE I IKAKVIH PRIMANJA SA ZAVODA (S DIPLOMOM ), JOŠ SAMO MUŽ RADI OD NAS 4 I NE ŽIVIMO OD TURIZMA. KOPAM, SADIM, DRŽIM KOKOŠE,LOVIM RIBU,A VI ?! - KAO VELIKI DOMOLJUBI NISTE IZABRALI PRIKLADNO VRIJEME ZA "CIKLONU SINDICAY".TKO ĆE SNOSITI  POSLJEDICE  VAŠEG USTANKA UOČI TURISTIČKE SEZONE  (VI NEĆETE) - JEDINE GRANE GOSPODARSTVA KOJA NAS DRŽI NA ŽIVOTU! TKO VAS FINANCIRA ?! UČENICI IMAJU ISPITE. VI  NITI ZA NJIH NE MARITE ! ZASUČITE RUKAVE, MOTIKE  I MAŠKLINE U RUKE  KAO I JA I SADITE MASLINE I LOZE - NISMO MI NI OVCE NI KOZE - SVJESNI SMO STANJA U DRŽAVI ! HVALA! 
nasljednica @ 00:17 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 27, 2013

 SVIRALA JE TEREZINA: SREĆU ČINE STVARI MALE:)

SREĆU ČINE STVARI MELE - IGRE DJEČICE I BAKE :)

IVANU JE BIO 19.5., 5,  ROĐENDAN, A ENI ĆE 1.6. 3.:):) 

BAKIN U SREDINI, 25.5., MI TO SLAVIMO I OVAKO:)

  NJIMA  SREĆUUUU  ČINE  STVARI MALEEE

NAŠE IGRE , NAŠE ŠALEEEEEEE  :))) 

 

Pedeset mi je i peta :)

 

Pedeset mi je i peta

petica je moja brojka sretna

Koliko je to, unuk pita, odgovara baka

tebi pet, meni pet i pet toliko je baki  ljeta !

 ***** 

 Okrećem se nazad pedesetpeta

sve prepreke i radosti ovog svijeta

prohujale su, brzina mi je uvijek "peta"

bez briga ne bih cijenila ljepotu ružinog cvijeta .

*****

Pedeset mi je i peta

duše bogatstvo u cijeloj godini mi cvjeta

nije od rođendana mog i u kući moga svijeta.

  Sve zadatke što Bog mi dade do petka

mislima mojim u subotu na rođendan prošeta

svih mojih pobjedonosnih pedeset i pet ljeta !

*****

Sve radosti žene, mame, bake kao "kometa"

jer meni tako malo za sve vremena treba,

svijet oko mene i kad se ruši- kao da cvjeta

ponosna na životnu snagu pedeset pet ljeta !

*****

Sadržajem bogato vrijeme za pola stoljeća

 Ljudi dragi, pedeset mi je i peta !

Istinsku sreću opisat bih mogla kao poeta

ne marim što vremena za to još nemam

Bogu zahvaljujem, jer tek mi je pedeset i peta :)

*****

 Pedeset mi je i peta

sretna ponavljam i nikome neka ne smeta

u zagrljaju ručica malih kojima baka pjeva i tepa

od djece moje, djeca su moja sveta

satkala najljepši buket bakinoga ružinog cvijeta !

********** 

RUŽE IZ PODŠPILJA, ŽENO GLOVA- OTOK VIS :) 

HVALA SVIMA NA ČESTITKAMA :) !

VAŠA RUŽA CRVENA ;):)

********************

DOPUNA:HVALA @STOPALICE NA  KOMENTARU I NA  http://youtu.be/5n9xTTWCXHs  , 

NISAM ČULA OVU OD KLAPE ŠIBENIK ,IMAŠ KOM NA YT :)

KORISTIM PRILIKU DA JOŠ JEDNOM POZDRAVIM DIVNE PETAŠE OŠ "TIN UJEVIĆ"  IZ ŠIBENIKA, KOJI SU MI ODREDA ČESTITALI ROĐENDAN  24.5. U RADMANOVIM MLINICAMA- BIT ĆE SLIKE :)))

*************************************************

KLAPA SV. JURAJ POSLALA MI JE MEIL - ONI SU OVIH DANA NA "MJESTU ZLOČINA" , GDJE SU 2001. PRVI PUT NASTUPILI I OD TADA JE POČEO NJIHOV VELIKI KLAPSKI USPJEH, TURNEJE ITD. - I ZBOG TOGA SU MI ČESTITALI "NA VRIJEME", KAKO SAM NAPISALA U PROŠLOM POSTU :) - EVO MEILA O HODOČAŠĆU :

21. HODOČAŠĆE VOJNO-REDARSTVENIH SNAGA REPUBLIKE HRVATSKE U SVETIŠTE MAJKE BOŽJE U LURDESU (Francuska) od 21.05. – 28.05. 2013. :)

Od 21. – 28. svibnja ove godine Vojni ordinarijat u RH, predvodi 21. Hodočašće Hrvatske vojske i policijeu najpoznatije svetište Majke Božje – Lurdes gdje se i ove godine održava međunarodni susret vojski svijeta, na kojem sudjeluju vojske iz 40 zemalja. Uz hrvatske vojnike, policajce i vatrogasce u Lurd će hodočastiti hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi i pripadnici povjesnih postrojbi hrvatske vojske.Na svečanom otvaranju međunarodnog vojnog susreta u Bazilici Pia X, pred više od 30 tisuća vojnika cijelog svijeta, hrvatske oružane snage, predstavljat će klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“.

SRETAN POVRATAK, ŽELI IM "RUŽA CRVENA" :)

 

nasljednica @ 11:53 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 22, 2013

 LUCEEEEE, ČUJEŠ LI PJESMU - ONU ISTU - 3/2011 !:)

Tako je to u životu: događaju se neke čudne stvari - slučajno ili ne - i stoga preskačem članak o IZLOŽBI 50 g. folklora u Omišu (slijedi prigoda uz koju ću ga dati), jer imam neodoljivu potrebu da izvršim obećanje prema Luci, našoj dragoj blogerici @stopalici (ranije @tragstopala), koju sam često posjećivala i ostavljala komentare, kojima sam s Lucom dijelila mišljenje, bilo o onome što je Luca pisala ili onome što sam iz života s njom podijelila, uglavnom , komentari potpore - PRIJE NEGO SE UPOZNAMO! :) POZVANA JE LUCA  !STIŽE IZ ZADRA SVOJIM AUTOM !!

. 

Nisam vješta u korištenju digitalnih knjiga na laptopu,a pogotovo što mi je u 5/2011, od nagaza na njega, pukao ekran ( to svi znate ). Međutim, negdje duboko u meni grizlo me da obećanje koje sam dala Luci, da ću dat svoj osvrt na tu knjigu i  to nisam ispunila, a uz sav trud i telefone i meilove, nisam joj uspjela naći ni nakladnika. Tada mi je kćerka morala na operaciju stopala i to baš nakon Godišnje skupštine udruge AGAPE u Omišu, koju sam slikavala i trebala dati članak. Rekla sam to dr. Barišić, a nedavno i bankarici Leko .

Vidjevši prije nekoliko dana da Luca želi poslati svoju knjigu u opipljivom obliku, sva radosna sam se odmah javila da mi je pošalje. Bit ću iskrena, zaključit ćete čak i „sebična“, poželjela sam da mi je pošalje iza 1. lipnja (unučice rođendan:), da mi „ne pokvari“ ovaj niz radosnih dana , rođendana moje unučadi i moga. Knjiga TI MOŽEŠ SVE  i  prva zbirka Lucinih pjesama NEPRIPADAJUĆA stigle su na moju adresu – ipak uoči naših fešta. Mom veselju nije bilo kraja , ali – stala sam i promislila, knjiga TI MOŽEŠ SVE , znam da je nesebična ispovijed osobe sa invaliditetom , kako LUCA skraćeno zove „ OSI „. Kiša, tmuran dan,radovi na katu, meštri, i pitanje : Da li sam i hrabra suočit se s onim što sam dio proživjela. Mislim se, šta će mi kći reči , ako „Eržikine suze“ neću moći zaustaviti?!

Ipak , uzela sam knjigu kao komad kruha da mi ga netko da za spasenje, zgrabila sam je i počela čitat „u dahu“, nisam više čula bikamere, štemanje, nisam ni ručak skuhala, ni majstorima odnijela kavu, sok, kao svaki dan , a  taj dan došli i limari.

Čitajući Lucin uvod, „Eržikine suze“ su same tekle, knjigu nisam  ispuštala, glas sam pokušala imitirati  kad bi me moja „preživjela“ kćer nešto zapitala, skrivajući  pri tom svoje lice.  Ne , ne smije vidjeti mamu ovakvu. Ne smijem ni na skajp s unučadi, mali su, ali pitali bi me : Baka , šta ti plačeš? Pametna su naša dječica, sa fakultetom se rađaju.

Iskreno, Lucin uvod bio je „pravi uvod“ ravan „recenziji“ u 1. licu  jednine, onako iskren, bez kiča i kičenosti, bez ovoga ili onoga da nam se dodvori- ma neeeee ! Lijepo mi je Luca napisala da se ne trudim (tako nekako) da svi koji su čitali njenu knjigu, dali su svoje recenzije. Vjerujem joj. Drsko je možda od mene da i ja pišem o Lucinoj knjizi, kad su joj već toliki o njoj pisali. Drsko je prema onima koju su joj svoje recenzije poslali, ali – znate me već kao blogericu, ne mogu šutjeti, jer kad me nešto dirne , onda i ja kao i svi vi , o čemu god se radilo, moram izbaciti iz sebe. Stoga, ne bih željela , a znam da neće, Luca ovo shvati kao jednu recenziju u nizu kojom bih ja kao „recenzentorica“ htjela nadmašiti već primljene recenzije ! Ne znam što joj je tko napisao i nemoguće je napisati, obuhvatiti sve ono što bih htjela, kao ni Luca u svojoj knizi.

Luca opisuje svoj život od dana od kad se sjeća sebe do današnjih dana, kad je ostala paralizirana, niza operacija koje je imala . Čitajući JA MOGU SVE, mojom glavom vrte se  paralelni filmovi , ŠTA SAM „JA MOGLA SVE“  moja mala i ja , a onda 13 godina poslije, moj sin i ja , i suze klizu i klizu. Otvorila je Luca moja sjećanja, vratila mi je film unazad u 1990. pa u 2003. godinu kad su  moja djeca stradala , bila u komi, i nisam mogla da prekinem ni te moje filmove niti paralelno čitanje Lucinog života. Vuklo me dalje i dalje. Vremena nisam imala baš puno da čitam u jednom dahu, a tako sam željela. Stoga , kad mi je Luca javila da idem do njenog bloga i da hoće da se „nacrtam tamo“ ?! pomislila sam : joj, gdje ću u Zadar, a tako bih voljela?! Skoknem do njenog blogera- pa Luca dolazi u moj Omiš , pozvana je u Radmanove mlinice na proslavu 5 godina postojanja Udruge AGAPE – mojoj sreći nije bilo kraja!

Zbog toga sam prošle tri noći do 3 uzoru čitala TI MOŽEŠ SVE i odlučila dat ovo što čitate (ako čitate, jer nisu baš svi senzibilni prema OSI, to i Luce zna)- parkiraju na njihovim žuto obojenim mjestima, vidite i sami./ Čitajući , dakle, ovu knjigu dalje i dalje , uhvalila sam sebe da mi je lice suho, da je LUCA OBRISALA ERŽIKINE SUZE, nestale su, Luce, nestale !  Gutala sam sve naslove , podnaslove, masnim slovima ispisane, istaknute riječi tvog prijatelja koji više nije na ovome svijetu, gutala sam o ulozi tvog neprežaljenog oca u tvom životu, na čijim si leđima „na krkeč“ kad te vodio u Split, vidila Split iz šire perspektive nego što su te drugi nosili. Iz onda nazadne Tijarice, Dalmatinske zagore, sredine koja te gledala „jako drukčijom i sa sažaljenjem i onim : "Bolje da je umrla“ ( poznato mi je to i te kako !!!)  nekada sa mnogo manje kuća, ono ružno pače naraslo je u brižnu i snažnu osobu usprkos čudnoj iznenadnoj bolesti koja joj je život okrenula u neželjenom smjeru- nekom čudnom virusu, a ne "uroku", kako su nagađali u selu .

Okrenula ti je bolest život, Luce, ali nema veze da Pravo nisi uspjela upisat iz ,u knjizi, navedenih razloga . Knjiga TI MOŽEŠ SVE  za mene „jača“ od knjige gđe. s „titulom“ , i njene knjige "Tkanje života", koju sam na preskok čitala i rekla sestri : Ništa novoga nisam doznala što ne znam ( op.p. nek me izvine Poštovana, stvarno je tako). Luce, prenijeti nam sjećanja ranog iz djetinjstva, one simpatične i lijepe sličice, crtice, mačke u špakeru na drva, pravljenje sira, sitno cvijeće u vazi na Cvjetnu nedjelju i još mnogo , mnogo toga, otkrila si nam i  svoju lirsku,nježnu dušu u sebi, osim sebe kao jako dobrog, iskusnog  i psihologa i  psihijatra i psihoterapeuta – jer osušila si moje suze i moje tužno lice djevojčice koja je puzala  svojim paraliziranim nogama, ohrabrilo me da se suočim sa svim onim što bi moglo slijediti u tvojoj knjizi prvijencu.

Fakultet nisi upisala, nisi ni Višu ekonomsku (bilo je nekih drugih razloga, vidim, obe smo volile "jezike") , ali Luce, bez „njonji-njonji“ tvoje knjiga je toliko poučna i toliko preporučljiva svima kao jedan PRIRUČNIK naslova: KAKO SE NOSIT SA SVOJIM  NEDOSTACIMA  ILI NEDOSTACIMA DRUGOGA (ma- ne ,kako si napisala: nosa, ušiju, sisa, podočnjaka, guzica, jer da su u tvojoj koži ili OSI , to im nikada ne bi palo napamet ) ili naslova: ŠTO AKO NAJEDNOM NE BUDETE OSOBA KAO ŠTO STE BILI ili naslova : MOŽETE I VI SVE ! Nikakav fakultet ni nikakva diploma tebi nije potrebna – moj zaključak je već na trećini knjige bio : LUCE, TI SI DIPLOMIRALA , a šta sam dalje čitala , LUCE TI SI MAGISTRIRALA na  temu „Ukoštac s invaliditetom i kako ga pobijediti“ , a zatim pri kraju vičem da me svi čuju: LUCEEEEE, TI SI DOKTORIRALA na temu „ Društvo , invalidne osobe od rođenja ili od događaja -  dva svijeta koja mogu postati jedan“ ! 

Mama je bila mama , onakva kakva je, i ima poseban kutak u tvome srcu, nalaziš opravdanje za nju, za njeno ponašanje, selo je to bilo, bila si svjesna – naravno, tek kad si sazrela. Tvoj stric , tvoje dvije drage osobe i tvoj snažni otac, koji je hranio toliko djece , od čijih si pisama crpila snagu dok iz Njemačke nije za Božić dolazio kući. Imaš njegove gene.

Uz operacije , one sve cijevi, cjevčice , aparate i aparature u bolnicama , susreti sa sličnim osobama, neljubazno osoblje , podsjetili su me i te kako na „naše dane“. Mnogo toga imamo zajedničko,  iako direktno nisam bila invalid, boli- jer , kako ti kažeš : INVALIDA U MOZGU  još ima , nažalost ! Svuda su oko nas, hijene nerazumne, lažni osmjesi, tješitelji, pogledi sažaljenja, umjesto da budu sretne što njih nitko ne treba okretati da ne dobiju rane od ležanja, da ne traže ih netko za tri sata ipak malo okrene, suze Eržikine koje si sušila, a isplakala kad si od nje otišla, sva sam zapamtila.

Epizoda strašnih , nemogućih imala si , vjerujem, bezbroj, ali ona gdje si skliznula na klizavoj kišnoj cesti , gdje te moglo pokupiti bilo koje vozilo ili ono kad je tvoja prijateljica u Splitu izašla s kemoterapije pa slomila stopalo, kad si joj „dobro pomogla“ ,kako je i sam  Doktor rekao – da je zahvaljujući tebi , spašena od dvije operacije – a i ti s njome sa štakama (u momentu bez štaka jer si ih odložila , jer ste se obje našle na podu) - nemoguća misija  koju si TI učinila mogućom , zaboravivši pri tome da si osoba paraliziranih nogu - KAKAV SI TI VELIČINA, LUCE, DIVIM TI SE – blago rečeno. Vjeruj mi, zbog toga sam prestala  plakati .

Tvoj život , tvoje bolničke dane , tjedne , mjesece, žuljevi od proteza, zrno graška koje si simbolično spomenula u cipeli svaki dan – da bi nam dočarala taj žulj, tu bol za koju si napisala „ ne ponovilo se“ - zbog kojih si i nastavu gubila, i stigla si svoju generaciju i sve što si ovdje opisala, za svaku je pohvalu, jer to ni ne-OSI , nažalost, rijetko uspiju ( moja kćer i sin su uspjel, jer su brzo rehabilitirani iza saobračajki  :).  Kad sam njih sad spomenula, sjetih se da im nisu davali šanse kao ni tebi kad si željela upisati Srednju likovnu, a danas , našla sam te, praviš divne radove ( još ću temeljitije to istražiti:) !

Točno je, dok si dijete neke stvari drugačije shvaćaš, dok ne odrasteš i postaneš svjesniji ,  zreliji i da te hvatala „depra“ , kako si se moderno izrazila – i tvoja borba s tim. Izvanredno si nam to dočarala i pokazala - snaga tijela, tjelesna, fizička snaga je ništa prema čvrstoj , mentalnoj snazi. Onom Ljubavnom pričom dokazala si  da i OSI može živjeti "ispunjen život ". Sjećam se te priče i još nekih s tvog ranijeg blogera @tragstopala, ali se u svemu ne sjećam da sam @zlatnu uputila na tvoj bloger. To je izgleda bilo u mom transu i zato sam se iznenadila kad sam okrenula nakon 20-ak početnih minuta čitanja onaj dan ,  najednom, stranicu 169 , gdje i mene spominješ. Tako sam se nekako čudno osjećala zbog toga , čitala taj dio tri puta – tko, šta, kad ?! a samo si se mene usputno dotakla i gle , izrodilo se @zlaticinim komentarom , koji je postao dio ove knjige. Ponosim se tom činjenicom.

Luce, mogla bih do "zore bile“ pisat ovaj moj  osvrt na tvoju knjigu. Znaš li kako ona izgleda sada : križići, uskličnici, savinuti kantuni stranica , gore ili dolje , a Luce, vjeruj mi – OVO PIŠEM U DAHU, BEZ STAJANJA , ne gledam to, te bilješke ( jer sam ponesena , jer letim dok ovo pišem, evo i moj došao iz Škvera, radio do večeras, dokasna, odgovaram mu samo da „aha“, „je“, „o.k.“ – skoro pa sam  isključena!

Ugodno sam iznenađena da je velika tvoja zasluga , dostupnost invalidnim osobama ili OSI kupališta na Benama u Splitu - tzv. "Ljepotica na Marjanu" , ali istovremeno suosjećam s tobom  da takvog kupališta još nema u Zadru – a valjda će Kalmeta ili "novi neki"  to riješiti (nude se već godinama novci za OSI, izgleda da ni u vas ljudi to ne prate). Slažem se s tobom, kao da si predvidjela, da će Hrvatska opet „poplaviti“, iako su nas ONI do ovoga doveli, i slažem se da smo „ostrižene ovce“,evo, dokazalo se, izgleda !

Luce, o mnogu čemu si nam pisala i te kako nam otvorila oči kao OSI i kao „zdrava“ osoba koja zaboravi na svoj invaliditet ne samo pomažući  OSI nego i svim tvojim nesebičnim aktivnostima da život OSI bude bolji , ljepši i da nas naučiš da su OSI , osobe kao što smo mi „zdravoga mozga“, osim onih malo drugačijih , koje ustanove zanemaruju.

Ova tvoja dragocjena knjiga, koju SVIMA preporučujem, jer nitko ne zna što im donosi dan, a što noć, još mi je jedna potvrda - zbog čega ne volim serije , izmišljene bajke i basne,  jer takvih serija imamo svi pa i ja od kad znam za sebe. Plakati nad serijama, izmišljenim likovima, ljepotanima i ljepoticama, ljubavima i sličnim glupostima, meni je trošenje vremena, jer toga imamo ili u susjedstvu ili šire.

Sjećam se, ne znam da li i ti, dala sam ti ovaj komentar: Kao dijete divila sam se jednoj mojoj Omišanki, koja je imala samo dvije nadlaktice i rodila i  odgojila dvoje krasne djece i sad je vidim sa unucima. Uvijek sam se divila toj ženi.

Knjiga TI MOŽEŠ SVE, odgovorila  mi je , Luce, na mnoga pitanja, pomogla mi je u mnogim stavovima , zahvalna sam ti zbog toga , neizmjerno, i baš kako si ti ipak u nekim dijelovima izbjegla da „zagrebeš“ ispod površine ili samo malo , i ja ću  izbjeći da napišem  neke  moje   detalje - ostat će u meni. Nešto ipak, ono nešto, ne može se ne smo izgovoriti nego niti napisati, jer kad se i napiše , kao da je i izgovoreno. Tvoja knjiga je POUKA , tvoja knjiga je ŽIVOT , tvoja knjiga je NADAHNUĆE, tvoja knjige je BOGATA OSTAVŠTINA ZA TVOG ŽIVOTA. Ma koja Ana Karenjina , Patnje mladog Vertera- tvoja knjiga malkice baca na „životnu knjigu“ Otac Goriot , doduše ni blizu sličnog  sadržaja . Zajedničko im je što je životna i poučna . 

TVOJA POVIJEST ŽIVOTA , KNJIGA S TOLIKO BOLA, BORBE, USPJEHA I NEUSPJEHA,  ISTINE, PROŽIVLJENOG , PONIŽENOG ,USPRKOS SVEMU - POZITIVNOG SVJETONAZORA, TVOG OPTIMIZMA PREMA ŽIVOTU S RAZLIČITOSTIMA KOJE NE PRIZNAJEŠ, POUKA SVIMA NAMA „ S MOZGOM“,I ONIMA „BEZ MOZGA“ I NEKIM TVOJIM BIVŠIM RADNIM KOLEGICAMA !Znam ti razumiješ  zašto ovo ponavljam ,a svaki će radoznali čitatelj pronaći odgovor u tvojoj prvoj knjizi. Usporedba sa sportašicom Sandrom Paović i tebe, kad si na blogeru objavila taj post , sjećam se, nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Citiram te :Sandri je cijela nacija poručila: "Ti možeš sve." - Ja sam oko sebe od najranije dobi slušala: "Ti to ne možeš!"- istaknuto masnim slovima u knjizi. Sandra je bila jedino dijete (koliko u trenutku pisanja si znala), a vas je bilo šest u siromaštvu - itd. ( str. 163 , Ti možeš sve ).

Dobro kažeš, proći će puno vremena dok ljudi shvate neke stvari. Znaš, ona "zaboravljena djevojčica" , koju nitko nije obilazio u bolnici, podsjetila me na malu Marinu iz Karlovca , kad samo ja i moja mala bile u Krapinskim toplicama dva mjeseca. Samo je tata dolazio posjetiti, mama nikada, rekla su mi sestre. Boljelo me to u svoj našoj obiteljskoj muci kao i mnoge OSI od 5-8. r. OŠ, koja djeca su mi pričala svaki svoju priču dva puna mjeseca, dok je moja mala spavala . Slušala sam ih, tješila, šminkala i frizuru im činila – uglavnom dani su im bili drugačiji dok nisam došla ( ja sam bila jedina mama-kao pratnja, a oni su bili većinom OSI od rođenja.) //

Ne mogu napisati – ŠTO REČ NA KRAJU – kraja nema , jer bih o tvojoj knjizi TI MOŽAŠ SVE mogla napisati toliko dug rad, recenziju kao za maturalni rad koji sam izabrala Tina Ujevića „Lelek sebra“- TI NE LELEĆEŠ, TI NISI NI SEBAR ( rob) – TI SI HEROJ NAŠEG VREMENA, TI SI UČITELJICA SADAŠNJOSTI I BUDUĆNOSTI SVIMA NAMA. VOLJELA BIH DA SAM IZDVOJILA NEKE TVOJE CITATE, JAKO MUDRE ZAKLJUČKE, JAKO OPTIMISTIČNE I POTICAJNE , KAKO BIH TVOJE BUDUĆE ČITATELJE NATJERALA DA BAR DIGITALNO PREUZMU KNJIGU – ALI OVA BI MOJA „RECENZIJA“ OD „LANCUNA“ PRERASLA  U CIJELU „DOTU“ – znaš onu koju Mlada nosi uoči svadbe, kad svi susjedi izlete na balkone ili prozore pa iza škura čire: šta je ono Mlada donijela?! Ne, morat će čitatelji ipak zaviriti u "dotu - ovu tvoju dotu " i vidjeti da sam u pravo o ovome što pišem.

SRETNA SAM , LUCE, sretna sam  što sam i ovo napisala, a mislila sam kad sam uzela knjigu, kako sam na početku napisala : da će mi „pokvarit“ ove moje , naše slavljeničke dane, ROĐENDANE  – NISI , LUCE, PRESRETNA SAM , BOGATA SAM ZNANJIMA I SAZNANJIMA I POUKAMA KOJE SI NAM NA TAKO JEDNOSTAVAN NAČIN DOČARALA, IZNIJELA, PREPRIČALA – kako god  - I PRIMIJENIT ĆU IH , A NADAM SE, BUDUĆI NISAM PRVA ČITATELJICA, DA SU NEKI IZ OVE KNJIGE MNOGO NEUČILI !

HVALA TI, LUCE, HVALA TI ŠTO SI NAM DALA ŽIVOT NA DLANU, NESEBIĆNO ZA BOLJI ŽIVOT I RAZUMIJEVANJE MEĐU "SVIMA NAMA" SA I BEZ INVALIDITETA . ETO, DRUŠTVO JE TAKVO KAKO JE, IMATE SVOJ DAN U GODINI 3. 12. - DAN OSOBA S INVALIDITETOM - utješno, da se bar jedan dan netko sjeti OSI , a za ostalo se , nažalost u našoj zemlji za razliku od drugih zemalja, za svoja prava i dalje morate boriti sami ili pomagati  među sobom , baš kako si napisala,gdje se osjeća ta nepravda, tvoje ogorčenje- a mi smo svjedoci sa humanitarnim koncertima, akcijama i sličnim stvarima, nažalost  !

A ŠTO JE PISALO NA ONOJ STRANICI 169 - EVO (uzimam knjigu) : " Pročitala sam u jednom dahu, iskreno ne bih da nisam vidjela preporuku od nasljednice, suze mi teku, ne znam zašto, pripisujem to nejednakosti koja je prisutna," itd.  piše Zlatna - (zlatnazitnapolja.bloger.hr)  i nadam se da si uspjela doći do ostalih komentatora, koji su postali dio tvoje knjige :)

STOGA,  NIJE SVAKO ZLO ZA ZLO- kad je sve tako bilo - kad je sve tako moralo biti  i kad si USTRAJALA  ( jedan naslov je i "Ustrajnost")  i ZAHVALJUJUĆI TOME , MI ĆEMO SE VIDJETI U SUBOTU , NA PROSLAVI UDRUGE AGAPE U RADMANOVIMA DO MOGA OMIŠA, KOJOJ SI I TI DALA SVOJ DOPRINOS , ZBOG ČEGA SU TE I POZVALI NA PROSLAVU 5 GODINA RADA UDRUGE !

SA SMJEŠKOM NA LICU, UZ ISPRIKU ŠTO SE NISAM DOTAKLA SVIH TVOJIH TEMA ( jer je nemoguće,iako sam neke čitala i po dva puta) JEDVA ČEKAM NAŠ SUSRET I SRETAN TI PUT DO MOG OMIŠA – OJLAAAAAAAAAA ! E, DA, KNJIGA TI JE LIJEPO ILUSTRIRANA SA TVOJIM SLIKAMA  : TVOGA OCA , KOJI IMA POSEBNO MEJSTO U TVOM KUTKU SRCA,  I  SLIKE S PLAŽE I TVOJI CRTEŽI I TVOJIM STIHOVIMA – "NEMA" ZA SAD MJESTA ZA NJIH, ALI BIT ĆE – OBEĆAJEM I TO ! VIDILA SAM I TVOJE PREDIVNE RADOVE KAD SAM OTVORILA DIGITALNE KNJIGE PREKJUČER, BIT ĆE JOŠ ČLANAKA, BIT - I DO VIĐENJA U MOM OMIŠU , POZDRAVLJAM TE OD SRCA! :)//

NICA-RECENZENT(N)ICA – RUŽA C. I NISAM LIPOTICA, KAKO MI SE OBRAĆAŠ, VIDJET ĆEŠ ME, OBIČNA SAM ŽENA:)

NOVO , 23.5. :  ZBOG KIŠE- ODGOĐENA JE PROSLAVA ZA DRUGU SUBOTU,1. 6.  - TAD MI JE UNUČICI ROĐENDAN:) ! ALI DOĆI ĆU, LUCE :)!

NAJNOVIJE , 24.5. : VELIKI POZDRAV ŠALJEM "PETAŠIMA" OŠ "TIN UJEVIĆ" IZ ŠIBENIKA I NJIHOVOJ RAZREDNICI I RAZREDNIKU :) HVALA VAM , DIVNI STE ! DRAGI ČITATELJI, ČESTITALI SU MI VEĆ DANAS ROĐENDAN U RADMANOVIM MLINICAMA, GDJE SAM BILA S MOJIM MALIŠIMA  I PJEVALI SMO ZAJEDNO "RUŽU CRVENU" I DRUGE PJESME  ! BIT ĆE SLIKE ČIM STIGNEM - PUSA !!! :)

NOVO: 25.5.,12,30 : MISUSOVO?!:) DANAS VIDILA NA GOOGLE PAR PUTA OVU SLIKU ,ŠTA SLAVE ONI DANAS ?! KLIKLA, PIŠE: HEPI BERZDEJ ZORANA :))))) A HVALAAAAA :))))

* KAD JE VEĆ TAKO - NI KOLEGA @POPETOV NIJE MOGAO OPET BEZ "ORIGINALNOSTI" - EVO DIO " 55 ZA 55" , ČESTITKU TREBA ČUTI I VIDJETI :)

 DAMO sretan TI rođendan !!! smileys

HVALA  VAM , POPE !!!!!! !:)

EVO I OVO : Uoči koncerta Splitu s ljubavlju , klapa Sv. Juraj poslala mi je meil: Budući ćemo na Vaš rođendan biti na hodočašću u Lurdu , na Vaše ime čekaju vas dvije karte na blagajni HNK ,kao rođendanski poklon od Klape ( itd:) ! - daaaa, pisalo je na koverti "za Ružu crvenu" :) Zahvalila sam im se :)

NAJNOVIJE, 21, 15: DOŠLI MOJI KINEZI U 19 - BAKINI MALIŠANI S POKLONIMA :))) SAD- UPRAVO PO NAJVEĆEM PLJUSKU DOŠAO I MOJ STUDENT  S  DALEKOG PUTA - NEBO JE NA ZEMLJU  PALOOOO- AL MAJKA SAŠLA PO NJEGA!!! - A ON NOSI - POGODITE ŠTA : MAMA, SRETAN TI ROĐENDAN :)A MI NA CESTI  BEZ KIŠOBRANA :) U KUĆI NAVIJAČKA ATMOSFERA,VAŽNA UTAKMICA:)  -ALI KAD SU VIDILI NJEGOV CVIT U BUKETU - SVI  SU MI ZAPIVALI: RUŽO MOJA  CRVENAAAAAA :)) MA KO TO MORE PLATIT !!!:))))

nasljednica @ 00:48 |Komentiraj | Komentari: 41 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 19, 2013
DRAGI MOJI ČITATELJI , VI NOVI - AKO NISTE ZNALI, PRIJE 4 GODINE ( 2009) KANDIDIRALA SAM SE ZA NAČELNICU NAŠE OPĆINE DUGI RAT ( u kojoj sam se udala, 1981. G. ) . BILA SAM ZADNJA IAKO S NAJBOLJIM PROGRAMOM, NEZAVISNI KANDIDAT, S FAKULTETOM . ONI "BEZ ŠKOLE" BILI SU ISPRED MENE . UNUK JE IMAO JEDNU GODINU - MOJI SU ŽIVJELI "NA TERENU" . NOVO: 20.5. SJETILA SAM SE - OVU SLIKU SAM IMALA "SOLO", AL JE BEDRO BILO OTKRIVENO-VIDITE DA SAM GA OBOJALA -IZAZVAO BI PLAKAT SUDARE :)))
 
EVO , već prošlo 5 godina :)
http://img641.imageshack.us/img641/6954/picture116d.jpg
SADA VIDIM BROŠURE KANDIDATA KOJI ME OPONAŠAJU - U MENE NIJE BILO : VODOINSTALACIJA, KANALIZACIJA, TRUDNICE, BRANITELJI, UMIROVLJENICI - NEGO KONKRETNO , RAZRAĐENO PO TOČKAMA ! PONOSNA SAM I DRAGO MI JE DA SU OD MENE ŠKOLOVANE I S VELIKIM, BOGATIM RADNIM ISKUSTVOM, BAR NEŠTO NAUČILI ! :) SAMA SAM SVE FINANCIRALA ! ( IMA ČLANAK O OVOME:)
 
Zorana Vuković
 
OD TADA DO DANAS - POSLJENJIH MJESECI I DANA , MNOGI SU OČEKIVALI DA ĆU SE OPET KANDIDIRAT I OBEĆALI DA ĆE GLASAT ZA MENE . OVIH DANA, "KAO ŽALE! - DA NISAM, REKLI SU MI I VEČERAS :)
POČELO JE SLUČAJNO SLIKOM IZ SLUČAJNE LIMUZINE (JEDINA SLIKA GDJE SAM BILA SAMA U FOTIĆU, JER SE NISAM IMALA KAD NAMJESTITI :) - I GLE SLUČAJNOSTI , U MOME OMIŠU PRIJE 3-4 DANA OPET ONA ISTA LIMUZINA ( KOJU SAM ONDA BILA TELEFONOM UPOZNALA VLASNIKA DA JE UNAJMI MOM RADNOM KOLEGI, KOJI JE BIO KUM NA PIRU :) SMIJALI SMO SE I REKAO MI JE :" VI STE STVARNO "NEMOGUĆA" ŽENA, ALI U POZITIVNOM, MISLIM !" MNOGI SU REKLI DA ME ŠAMPANJAC U OVOJ LIMUZINI UPROPASTIO, JER -KAO DA SAM VEĆ SLAVIMA POBJEDU! MOGU VAM REĆI, SLAVILA SAM ŠTO SAM UOPĆE UŠLA U "BARU S GLADNIM KROKODILIMA"-TREBALO JE ZA TO HRABROSTI  !
IMALA SAM JE !:) -EVO SLIKA IZ OMIŠA UOČI KONCERTA - VEŠTA NA RUŽE :) !! !!
ISKUSTVO U "ŠAŠAVOJ" KAMPANJI JE BILO (SVATKO SE JAVIO KAO I SADA !), MENI POŠTENOJ,KVALITENOJ  KANDIDATKINJI, VIŠE NEGO VELIKO, OZBILJNE PRIPREME  (TV JADRAN PA LOKALNA TV) I NIJE MI ŽAO . BILA SAM SVJESNA KOLIKO VRIJEDIM . MNOGI SU SE BOJALI MOJIH KVALITETA I MOJIH ODLUČNIH POTEZA.NISAM ZA LAŽNA OBEĆANJA . U MOJIM BAJNICAMA DOBILA SAM "32 POINTS", A TOLIKO NAS JE U KUĆI !!! :))))
SHVATILA SAM TO BILA KAO MOJ NOVI POSAO - A NE KAO POLITIKU ! PREVARILA SAM SE -JAKO!
GLEDAJUĆI UNAZAD, ALI I UNAPRIJED - SVE MI SE TO SKUPA, BLAGO REČENO "GADI" I UVJERILA SAM SE DA JE POLITIKA STVARNO - BIP !
ZBOG ČEGA?! SLIČNO KAO EUROSONG - IZBORI SU JEDAN SKUPI CIRKUS S KANDIDATIMA KOJI O MNOGOČEMU POJMA NEMAJU (ONI TAMO ZNAJU BAR PJEVAT ( ZNAM I JA :) - A "OVI" NI DVI POŠTENE REČENICE NE ZNAJU SLOŽITI, A KAMOLI DA ZNAJU ZAKONE I POSAO NAČELNIKA/CE ! I TAKVIM KANDIDATIMA , CIRKUSANTIMA (NISU SVI) POSREČI SE DA ČAK BUDU I IZABRANI - SRAMOTA ME BITI U TOM "BUBNJU" - ISKRENO !
DOPUNA , 19.5.23 H - UPRAVO SAM VIDJELA NA NAŠEM PORTALU-  DUGIRAT.COM - IZ IZBORNOG STOŽERA 2009. GODINE - SLIKU S KIM SAM BILA U UTRCI ZA NAČENICU- NE ŽELIM JE OVDJE  STAVITI !
SMIJEM SE SAD ŠTA SVE ČITAM I VIDIM- TKO S KIME - I KAKO VJETAR PUŠE- KAKO I ONDA ?! KOD MENE UVIJEK ISTI VJETAR PUŠE , NE MIJENJAM SE NI PO KOJU CIJENU!
 
 
ČETIRI PROTEKLE GODINE "NESUĐENE NAČELNICE" , BILE SU PREDIVNE ! NIJE MI IH POKVARIO NI VIKTOR LENAC NI POREZNA NI SUDOVI - JAČA SAM OD NJIH ! UNUČAD, MOJA DICA, OBITELJ KOJA SE ŠIRILA I ŠIRI SE , SLATKE OBEVEZE ŽENE, MAME, BAKE, ODVJETNICE, ITD. - MORE, GALEBOVI, ZALASCI SUNCA, KOJIH SAM SE NAUŽIVALA - PREDIVAN MI ŽIVOT ČINE !
NE KVARI MI GA NI SAD MUŽEV OTKAZ U ŠKVERU - KAKO BUDE , NEK BUDE - GLADNI  NEĆEMO BITI !
NEMA TIH PARA KOJE BIH DALA DA ULOGU BAKE , NEZAPOSLENE , MIJENJAM ZA POSAO NAČELNICE S PARAMA !
ARHIVA: Gusarsku bitku na OMIŠKOM MULU ...evo 2009 !

 
PITAM SE - KAKO ONI S "NEIZVRŠENIM OBEĆANJIMA" IMAJU "MUDA" DA SE OPET KANDIDIRAJU ?! KAKVI SU TO "LIKOVI", A KOJE PLAĆE IMAJU ?! ČAK I U SABOR DOSPIJU - UZ "MUUUU" - RAZUMIJETE ME !:)
 
NA PAPIRU MOJ UNUK - al opet sritnaaa :))))- evo i moja Rozana sa svojom ENOM ! ONA ME NAGOVORILA DA NAUČIM RUŽU CRVENU - NISAM JE BILA ČULA DO TADA !!!
NE , NE, NIJE DA TIME TJEŠIM SEBE !
SVU LJEPOTU, RADOST, SREĆU, GLUPIRANJE , NOVE PJESMICE OD MAME KUKUNKE DO ITALIJANE , FITNIS VJEŽBE, KUPANJE , I SVE, SVE , ŠTO SU MI DALI UNUK I UNUČICA, NIKAKVA PRIZNANJA I  NIKAKVE PLAĆE NE MOGU MI ZAMIJENITI !
OVA TRI TJEDNA RADOVI SU NA KUĆI (SIN SE ŽENI - KADA, DOGODINE ?? ) LETIM NA SVE STRANE , STO ZANIMANJA IMAM TIJEKOM DANA I OPET UVEČER ODEM NA KONCERTE I VEČERAS /SINOĆ SAM NAPRAVILA ŠTRUDEL I TORTU , MALO SE IGRALA ( EU-SONG SLUŠALA:) JER SUTRA /DANAS- 19.5. SLAVIM DA SAM POSTALA BAKA- ODNOSNO, ROĐENDAN  MOGA SUNCA :) !!!
******************
SRETAN PETI ROĐENDAN, BAKINOME SUNCU !
MOJ UNUK, NAJMLAĐI JE 1. TENOR KLAPA UOPĆE : SA 2 GODINE VEĆ JE SVUGDJE , GDJE JE BIO S BAKOM, SVIMA POKAZIVAO KAKO PJEVA "RUŽU CRVENU" : PRIJE JE PROPJEVAO NEGO PROGOVORIO (NIJE JOŠ ZNAO SASTAVLJAT REČENICE, A PJEVAT JE ZNAO :)
NIKAD NEĆU ZABORAVIT JEDNU IZLUČNU VEČER FDK OMIŠ 2010 - KAD JE SA MNOM BIO U GLEDALIŠTU. BIO JE JAKO MIRAN. SVI SU SE ČUDILI. IMAO JE 2 G. I  2 MJESECA:))))
SUTRADAN - NIJE "RUŽU CRVENU" PJEVAO KAO DO TADA - NEGO NAPUČENIM USNAMA I RUKAMA , POKRETIMA ( MOTAMA) KAO PRAVI TENOR - AAAAA ZATO JE BIO MIRAN - SUNCE BAKINO !
KAD IDEMO U ŠOPING , OBILAZI I HVATA TUNIKE, VEŠTE (HALJINE) , SUKNJE, KOŠULJE, BLUZE - SVE S RUŽAMA CRVENIM : BAKA , EVO ZA TEBE - SAV PONOSAN ! OOOO SUNCE BAKINOOOOO - KAKO TI ZNAŠ, A ON SE SAV SRETAN NASMIJEŠI : PA ZNAM , BAKA ! :)
MOJ UNUK , PONOSNI JE NOSITELJ NAJPRIJE VIŠEG BIJELOG , A ZATIM, NAJNOVIJE, VIŠEG ŽUTOG POJASA U TEKVANDOU (TAJ KLUB POSTOJI U OMIŠU, BIT ĆE POST ) - TOLIKO SMO SE IZLUDIRALI DA VAM NE MOGU OPISATI.
DIDA ZABRINUT, U ŠKVERU POTPISAO OKAZ, AKO OBRT ZATVORIMO, MORAMO PRIJAVITI SVA NJEGOVA POTRAŽIVANJA I NA NJIH PLATIT POREZ, A NEĆEMO NOVAC NIKAD VIDJETI  ?!  IMALO GA JE KOLPAT !! A DRŽAVA MU DUŽNA TJ. VIKTOR LENAC,A TOJ DRŽAVI TREBA PLATITI POREZ ?!!!!!  - A JA MU KAŽEM : GLE NAŠU DICU, GLE NAŠU UNUČAD - IMAMO NJIH - I DIDA DOĐE K SEBI I KAŽE : JE, U PRAVU SI ! I JESAM - ŠTA ĆE VAM ŠOLDI, SEKIRANJE AKO DOŽIVITE I PROŽIVITE MOŽDANI ILI SRČANI  UDAR ?!
ŽIVOT JE LIJEP, DRAGI MOJI, MA KOLIKO VAM GA NETKO ŽELIO ZAGORČAT1! CIJENITE SVOJE ZDRAVLJE, UŽIVAJTE U SVAKOM DANU !!!
A , HOĆETE LI ILI NE NA IZBORE - RAZMISLITE - MISLIM DA NAM GORE NE MOŽE BITI - SAMO ISTO, BOLJE  ILI - ČEKAJMO EU !?
MI IDEMO SLAVIT UNUKOV 5. ROĐENDAN I KAO UVERTIRU ZA BAKIN 55-TI  I UNUČICE TREĆI , 6 DANA IZA MOGA - U SELU !:))))
*****************************************
ŽIVILI MI ! VAŠA "RUŽA CRVENA" - BAKA ZOKE:) - AL NAJPRIJE IDEMO U CITY CENTAR JUTROS :))))) OJLAAAAA
P.S- 23 H -BILI SMO CITY CENTAR I PROSLAVILI U SELU !:)
nasljednica @ 03:09 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 16, 2013
ZBOG PREVELIKOG BROJA POSJETA MOG BLOGERA I PITANJA, ŠTO MISLIM O PJESMI MIŽERJA , DAT ĆU KRAĆI ČLANAK ?!:))) , JER IMAM RADOVE NA KUĆI :)
NAJPRIJE SE ISPRIČAVAM I ČESTITAM NAŠEM DAMIRU MIMICI , OMIŠANINU, ČIJA UDRUGA ZA OČUVANJE HRVATSKOG FOLKLORA, OMIŠ, JUTROS U OVIM SATIMA , PRIMA NAGRADU GRADA OMIŠA !
DAMIRE, ČESTITAM TI OD SRCA- ZASLUŽIO SI TO I TI I TVOJA CIJELA OBITELJ KOJA JE UKLJUČENA U UDRUGU !
ČLANAK ĆE BITI KAKO ZASLUŽUJE. BUDUĆI IMA JAKO PUNO SLIKA,, A HTJELA BIH DA TO BUDE SVE LIJEPO- ZBOG TURBO-AKTIVNOSTI U KUĆI I VAN NJE, ČLANAK ĆE BIT ZA KOJI DAN !
ČLANAK I SLIKE SA SINOĆNJEG SUPER -KONCERTA GRADU OMIŠU , BIT ĆE IZA DAMIROVOG-MOLIM  ZA STRPLJENJE, JER  SAM  KOORDINATRICA RADOVA NA KUĆI, ODVJETNICA, VOZAČICA ITD:) ( OVO ZA MOJE OMIŠANE, KOJI ME ZOVU - DI SU SLIKE ?!:)
SAD O NAŠIM PREDSTAVNICIMA NA EU-SONGU: BISNA SAM KO PAS ! @LOMĆ JE KOMENTIRALA DA NE SHVAĆA PRETHODNI MOJ POST I PISMU PUMPING- PA TO JE SIMPATIČNA "RUGALICA" KLAPE BUNARI VEZANO ZA KLAPU NA EU-SONGU. LIPO PIŠE :)
DALA SAM BILA ČLANAK O SVOM VIĐENJU ČIM SAM ČULA "TUŽNU VIJEST-KOGA ŠALJEMO" I BILA SAM U PRAVU. POKAZALO SE DA KLAPI NIJE MISTO NA TOM CIRKUSU.
VIDILI STE I SAMI. NAŠA SVETINJA MEĐU ONIM ASTRONAUTIMA, KING KONGOM, ONOM VEŠTOM IZRASTANJA PIRAMIDE (VIDILA JE OD SEVERINE:))) ONE VEĆ VIĐENE KOREOGRAFIJE, MLADO MESO (NISAM JUBOMORNA, SMIŠNE SU) ONE VEŠTE OPET KA SEVERINA ( ONA IZ ITALIJANE NA RESE I ONA "SEVE-OPAČIĆ-SAMO DUŽA:))) .
KAD SU U NIZU PRIJE GLASANJA DALI DVA PUTA SVE PISME, DOJMILO SE KAO DA SLUŠAM JEDNU PISMU- A NAŠA 4-TA KO DA JE BILA "ŠKERAC" ( FELER, GREŠKA, ŠKRIPA) U TOJ PISMI , KO DA JE GRAMOFNSKA PLOČA ILI CD ZAGREBALA/-O ( ODUDARALA JE ).
SAMIM NASTUPOM, NE SRAMIM SE REČI- DOSLVNO SAM SE NAJEŽILA , JER JE PISMA PREDIVNA I SUPER JE PIVAJU ( O TOME U ČLANKU O SLANJU KLAPE NA EU-SONG NISAM MOGLA, JER SE NIJE ZNALA PISMA).
MOMCI PREDIVNIH GLASOVA, PISMA KOJA ZASLUŽENO OSVAJA TOP LJESTVICE, PREDIVNA JE. ZNALA SAM DA ĆE BIT INSTRUMENTAL, JER BEZ NJEGA NE MOŽE -ALI - TRIBALI SU NJEŽNIJI INSTRUMENTAL , TEK TOLIKO DA SE DRŽE PRAVILA EU-SONGA , PREVIŠE GA JE !
BISNA SAM , JER SU KLAPU S LUSTEROM - NE S MORA , TISUĆE VIDILI S ONOM FAMOZNOM KOREOGRAFIJOM NA KOJU SU NAM SE SMIJALI !
ZATIM SU ZA "SAMO 3 ZIMSKA DANA" SNIMILI SPOT- PLAGIJAT , SCENE IZ FILMA "MALENA" DI ONA PROLAZI TRGOM, DI SE SVI OKRIČU ZA NJOM , BACAMO NIZAŠKALE NARANČE-MANDARINE "ZORANA" IZ OPUZENA:))) STISNUTI U KALETI, PRED KUĆNIM PRAGOM- JOŠ SE SMRZLI. PRVI TENOR IMA VEĆI SLAMNATI ŠEŠIR OD OPSEGA GLAVE , ONA CURA U ČIZMAMA U PLIĆAKU, A JA BOSA HODAM PO NAŠEMU I ZIMI - I NIŠTA MI - DA SU MENI PLATILI KA NJOJ, JA BI I U BIKINIJU :))))).
MEĐUTIM ČEKALA SAM BAŠ JEDNO : DA LI ĆE DIREKCIJA I G. ČAČIJA , KOJEG JAKO POŠTIVAM, DATI SPOT I CJELOKUPNI IMIĐ MIŽERJE NA NAČIN DA PREDSTAVI NAŠU OBALU - KAD ONO, KAKO SAM BAŠ OČEKIVALA- AL VAM NISAM HTJELA  NAPISATI,  NAŠE DIČNE ALKARE IZ SVOGA KRAJA, OLITIGA PREMIJEROVOG KRAJA ?! POZLILO MI JE !!!
TU SAM DODATNO POBISNILA - MIŽERJU POVEZAT S ALKARIMA  I JOŠ IMAT , KAKO JE BILO REČENO, ALKARSKE PRSLUKE ZA 17000 EURA PO SVAKOM, NESPOJIVO. ŠTA EVROPA ZNA ZA ALKARE, MISLITE LI DA ZNAJU ZA NAJEZDU TURAKA , MOŠ MSILIT - ZNAJU ZA ASTRONAUTE, KING KONGA ITD. !
SCENE SU , POGOTOVO ONA DI MU SE ONA U OKRETAJU DAJE U NARUČJE, UMISTO DA MU SE JUBAVNO BACA:) JE NEUVJERLJIVA PA ČAK I NOGOM JEDNOM KA ČAPLJA - A CURA JE LIPA, ALI I ON :) ! A ON SE SMRZA - MA DA JE I OŽENJEN, MORA JE ODGLUMIT :))) ?!:) O.K. SPOT JE BIO PREKASNO !!!!!!!!!!
GLEDALA SAM I STUDIO 45- KSENIJA URLIČIĆ, KOJU SAM I JA , NEZNAJUĆI, KRIVILA ZA SVE OVO, ZGRAŽAVALA SE UOPĆE NA ODABIR KLAPE , JER JE BILA 20 G. RAVNATELJICA FDK OMIŠ (ČITALA SAM KOMENTARE , MNOGI SU I NJU KRIVILI).
G. KOSTANDINOV JE DOSADIO I BOGU I ĐAVLU - A NJEMU BAŠ LIPO !
NAJAVA PISME- LEPTIRIĆ U CRO-BOJAMA ZASTAVE : AJ FALA BOGU DA SU POKAZALI MALO MORA I KONOBU -IAKO NEM JE MORE BILO UŽE NEGO SLOVENIJA - UMISTO DA KA ZA SPOT "ĐULI" POKAŽU NAŠE LIPOTE !? PA NE BI SE SMRZLI DA SU IZ HELIHOPTERA SNIMILI 30 MINUTA DIO JADRANA EVO : OD VISA DO MENE, MISLIM OMIŠA :) - A NE TRI CILA DANA SATRALI SE ZA ONAJ SPOT ?!
NIJE ON TAKO LOŠ, ALI JE MOGAO BITI BOLJI. ZAMIŠLJALA SAM ČAK , KAD JE VEĆ NAJAVLJENO U ALKARSKIM ODORAMA , DA ĆE BITI NA KONJU I KASKATI PO PLIĆAKU NAŠIH RADMANOVIM MLINICA RIJEKE CETINE ILI U LIPOTAMA SINJKE KRAJINE - NIŠTAAAAA !
NA POZORNICI NASTUP: PRVI TENOR JE IMAO TREMU, ČULO SE ONO "H", "H", "H", A 2. TENOR JE ISTO NA 1-2 MISTA MALO ZBLESIO, AL TO IONAKO EVROPA NI RUSI NE RAZUME. PUSTIMO MI OVACIJE PUBLIKE, NE TJEŠMO SE TIME - AL ETO PROMOVIRALI SMO PISMU KOJA JE SVE , SAMO NE KLAPSKA. PIVA JE KLAPA ,TJ.  EKIPA, AL TO JE POP PISMA I TEŠKO MI NAPISAT "U KLAPSKOJ IZVEDBI" .
OČEKIVALA SAM DA NAKON NAŠE HAJKE NA KOREOGRAFIJU NEĆE BITI GEJ-SCENA, BILO IH JE, SLIKALA SAM ZAJUBJENE POGLEDE 1. TENORA I 2. TENORA (NEMAN KAD STAVIT TU SLIKU) - KO PAHOR I JACA :)))) NEK SE NE LJUTE NA MOJOJ ISKRENOSTI :))))) OPET SU IH MUČILI KOREOGRAFIJOM - PONAVLJAM, NAJEŽILA SAM SE OD LIPOTE PISME, ALI KAKO JE REČENO DA ĆE DIO OTPIVATI BEZ PRITISKA I ZAGUŠENOSTI INSTRUMENATA, NISAM BAŠ TO ZAPAZILA.
UNIFORME ALKARA SU IM LIPO STAJALE. ŠTA JE - JE . UKUPNI DOJAM- POHVALE, NISU NAS OSRAMOTILI ! BIO IM JE VELIKI PRITISAK - KAO I SVIMA - ALI NE TREBAMO BITI ŽALOSNI ŠTA NISU U FINALU - JER JE ONO CIRKUS NAD CIRKUSIMA , NAMA TAMO NA TAJ NAČIN S UNESKO-SVETINJOM - NIJE MISTO I TOČKA - KOJU SAM DAVNO STAVILA ( PRVI POST). PROSTITUIRALI SMO KLAPU I GOTOVO !
SLAŽEM SE S G. URLIČIĆ, DA SE DADE HULJIĆU DA NAPIŠE PISMU - ON JE MAHER DA UZ SUPER MUZIKU I OD LUDASTE 3-4 RIČI ZAMANTA PUBLIKU ( RECIMO JEDNA NJEGOVA OD ZADNJIH-SRAM ME NAPISAT RIČI :))) KO DA EVROPA RAZUMI, E:).
ALI DOZVLITE, ZA PRETPLATU KOJU PLAĆAMO I JA MEĐU NJIMA I TE KAKO MASNO ( OVRHA!!!!!) TRIBA VRATIT DORU ! POZRONICU PLESA SA ZVIJEZDAMA IMAMO, ILI ZVIJEZDE PJEVAJU I NE VIDIM NEKOG TROŠKA ?!
NEK IH SUFINANCIRAJU ODVJETNIČKI UREDI HANŽEKOVIĆ AND CO. I LEKO I CO. - KOJI TIMBRAJU NA TIMBRU TIMBRANOME IZ ŠPRANCE ZA TIMBAR ZA GLAVNICU OD 230 KN ( 3 RATE TV PRETPLATE) 940 KN JAVNO-BILJEŽNIČKOG TROŠKA OD 5 SEKUNDI I JOŠ NA TO I J. BILJEŽNICA POPOVIĆ U SPLITU 465 KN- 660 KN I ODEEEEEEE JEDNA PLAĆA !!!
GLASANJE : TUŽNO, JADNO, KUKAVNO ALI I POUČNO ! JESTE LI VIDILI KAKO SE SUSJEDI ČASTE,UVAŽAVAJU - SSSR SVOJIM RASPADNUTIM ZEMLJAMA I OVI DRUGI, DENMARK, NORVEJ, ŠVIDEN, FINLEND- ITD - A MI ?????? BALKANCI - ZA NJIH PRIMITIVCI, A RUKU NA SRCE - BILE SU NEKE NAŠE BALKANSKE PUNO LIPŠE OD OVIH KOJE SU UŠLE U FINALE ! JES, AJ EM VERI VERI HEPI, KAŽE JEDNA, DRUGA: VANDEFUL, AJ EM KREJZI TUDEJ ! JER SE NISU NADALE - KAŽE TREĆA: DA JE PUNO TRUDA ULOŽILA , A NIJE SE NI MAKLA NI FIZIČKI NI GLASOVNO, ČAK NI NOGE NIJE POKAZALA :) AL IĐE U FINALE ?!
VEČERAS ČEKAM MAKEDONIJU - BAŠ ME ZANIMA HOĆE LI ESMA I LOZANO U FINALE, A TAKO BI VOLILA, JER SU MI SUPER !
DAKLE, VRATITE NAM DORU DA BAR GUŠTAMO ZA ONO ŠTA PLAĆAMO , JER NA TO IMAMO PRAVO - A NE G. VELEUVAŽENI NESVRGNUTI CAR -HATEVEDIOKLECIJAN DA O SVEMU ODLUČUJE ?!
NAJNOVIJE-NAKON 2. VEČERI: SVE ZEMLJE EX JUGE TREBAJU BOJKOTIRATI EUROSONG 2014. PA NEK PIVAJU KINEZIMA,SRAMOTA! ZAR BAŠ NI JEDNA S BALKANA NE VALJA ?! IDEMO,ROBOVI U EVROPU, PIVAT ĆEMO PISME KOJE NAM ONI DADU !!!! SVE JE MOGUĆE OD 1.7.!
********************************************
VEČERAS BI MORALA I U OMIŠ - DAN JE NAŠEG ZAŠTITNIKA SV. IVANA NEPOMUKA - AL ČIRNIT ĆU JA MALO U OBLIŽNJEM KAFIĆU :)
VEČERAS I CILI DAN SU DOGAĐANJA U MOM OMIŠU , VEČERAS I REVIJA FRIZURA - JA ĆU SEBI NAPRAVIT SAMA "PLETENICE STAJLING" :) ;)
**********************************************
MOM GRADU DITINJSTVA I MLADOSTI, IAKO NAM JE SKINIJA  "LEGENDARNU KAMENU KLUPU NAŠIH JUBAVI, PISME I GITARA " - ČESTITAM DAN GRADA - SV. IVANA NEPOMUKA ! PAMETNO NA IZBORE !
***************************************************
 
**********************************************)
POZDRAV ČITATELJIMA - VAŠA KOMENTATOR-NICA-"RC";)
**********************************************
ŠKVER BLUZ OLITIGA ŠKVER BLUES:
P.S. MOJ ŠKVERANIN JE JUČER POTPISA OTKAZ- BIT ĆE VESELO - AL NE I MIŽERJASTO ;):) IMAN MORE, RIBE, VRŠE, MRIŽE, ZELENJAVO, ULJA, VINA, KOKOŠA :)))) ALI I PIVAM I PLEŠEM PA- HAHHAHAAAA :))) MOJ POLUDI KAD KAŽEM: "MA NEMA ZIME" HAHHAHAAAAA! :)))) KAD MOŽE VIŠNJA P. - MOGLA BI I JA :))))
E DA, SVIĐA MI SE  TAMBURAŠKA VERZIJA "MIŽERIJE" I ONAJ SPOT  !!!!!!
*********************************************
OJLAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!
POŠTAR UPRAVO DONIO !!! COPY SA @STOPALICE :)
AJMEEEEEEEEEEEE !!!!!!
KO OVO MORE PLATIT  !!!:)
 
HVALA LUCEEE: JAVLJAM : STIGLA  POŠILJKA ! 10,4O:) !!! ODRŽAT ĆE NASLJEDNICA OBEĆANJE ! JEDVA ČEKAM ! ŽIVILA MI , LUCEEEEE !!! :) AJMEEEEE :)))) !? LJUDI, POŠTO SAM NEPISMENA I NEMAN KAD BADAT ( UKUCAVAT) PC U ELEKTONSKOM OBLIKU, EVO MI NAŠA DRAGA BLOGERICA POSLALA NJENE PRVE KNJIGE S POSVETOM- EEEEEEEE :) ! BIT ĆE, BIT, RECENZIJE :) !
KIŠA PADA - A JA VESELA - aj o.k. malo zasuzila od sriće :) !!!! :)
*******************************************
 
ZA LUCU - NAJNOVIJE 14,5 : OD KAD SAM DOBILA U RUKE TVOJE  KNJIGE , ČITAM "TI MOŽEŠ SVE" I NE ODVAJAM SE OD NJE, OSIM ŠTA SAM SE NA SKAJPU  ČULA I VIDILA S MOJIM MALIŠIMA 5 MINUTA. MEŠTRIMA NISAM ODNILA NI SOK NI KAVU, RUČAK ĆU SPEKLJATI U 10 MIN - OVA KNJIGA JE NE SAMO ZARAZNA, LUCE, NEGOOOO -  NE ZNAM ŠTA ME NATJERALO DA SA STRANICE DO KOJE SAM DOŠLA, GUTAJUĆI SVE NAPISANO -  "SKOKNEM"   BAŠ NA STRANICU  169 - JEL TO SLUČAJNO ?! - MISLIM - DA - NIJE -  SVE PAMTIM, SVE - NEVJEROVATNO DA SAM TO SLUČAJNIM PRESKOKOM "PROČITALA"-ETO, NISAM MOGLA IZDRŽATI, A OVO NE NAPISATI "ODMAH", SAD I ZBOG TOGA ŠTO ĆE ME MALIŠI VIDIT NA SKAJPU  U 14,20  SATI PO DOGOVORU - KNJIGU ZATVARAM,  I ZBOG TOGA , ŠTO IDEM U OMIŠ NJIMA U 16 SATI - KNJIGU ZATVARAM - A TAKO BIH RADO OSTALA JE ČITAT "U JEDNOM DAHU" KAO I DO SADA!
NEĆE ŠKVERANIN OSTAT GLADAN , ALI BAKU "OVAKVU" - NEĆU DA VIDE :))))  MISLIM DA SI SHVATILA - MOJ NAKLON, LUCE UZ MIŠINU, SVIRAT ĆE OPET " OSTANI SVOJA" KAD BUDE RECENZIJA MOJA :)  LJUBI TE NASLJEDNICA "TVOJA"  :) A ŠTA LI ME TEK ČEKA U ZBIRCI PJESAMA "NEPRIPADAJUĆA" ?! :)))) JOJ, JOJ - IĐEM ČIRNIT - JOJ , GLE -BRAVO !!!!!!
 
BLAGO ONOM KOJI ZNADE MISLI PISAT PO PAPIRU
BLAGO ONOM KOJI NAĐE UGOĐENU TU MANIRU
SVE PJESNIČKE ČISTE DUŠE SVE TE VERSE SVI ROMANI
OPLEMENE NAM ŽIVOTE ISPISANI TI ĐERDANI
 
P.S. U MENE  "LANCUNI" - STRANA 26 -SLUČAJNO :)
nasljednica @ 10:36 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 12, 2013

 
Pošteni moj svitu, ZNATE DA OBOŽAVAM EXSKLUZIVE - evo SUTRA, 14. 5. 2013. je PRVA polufinalna večer Eurosonga 2013 ! CROATIA NASTUPA ( NE AIRLEJNS, iako su ozdravili :) Angažirala sam sve živo u Evropi, sve ćaćine goste : ESKO, MONA - u Švedskoj!, ANIA, JACEK, KATČA, HANČA, LUDVIG, JOHANSEN, STRAKOVI, TOMASOVI, SADA, KEMO, FATIMA, GORANA, ZORICA, MIRA, FATA, SABINA, ĐENADA, IVANA, JOHAN, HANS, TODOROVSKI, TRAJKOVSKI, NEBOJŠA -  ETC:) !!!

Napetost raste, al da će biti baš ovakav preokret nisam ni slutila.
ZNATE LI -  da su Makedonci izbacili pismu koja je tribala poć pa iđe neki muški i Esma Redžepova- lipa pisma .
S nama se HTV dobro poigrala, nasanjkala nas je za pretplatu koju debelo plaćamo, A DA NAS NIŠTA NISU PITALI  ( pogotovo ovrhu na ovrhu - kad i bankovni račun blokiraju , jer je važno da se zovete ka neki istog imena i prezimena - moje iskustvo ).
SAD TO OSTAVIMO, ALI - ETO NISMO IMALI PRAVO IZABRATI NIŠTA - SERVIRANA NAM JE NI KRIVA NI DUŽNA "KLAPA S MORA" I PISMA KOJA NAM BAŠ ODGOVARA "MIŽERJA"-TRIBA PRIZNATI LIPO PIVAJU, SAMO IH JE IPAK ONA KOREOGRAFIJA SROZILA, da se ne izrazim po dalmatinski :)))) - PA SMO I MI USPILI DA SE TO PROMINI KA MAKEDONCI.
NAŽALOST, IAKO "KLAPI S MORA"  PREDIVNO STOJE ALKARSKA UNIFORMA I LIPO PIVAJU I LIPA PISMA I TA VRAŽJA KOREOGRAFIJA PROMINJENA I LIPI SPOT DI BACAMO NARANČE NIZ ŠKALE ( VRSTA "ZORANA" IZ DOLINE NERETVE :) I DI "MALENU" GLEDAJU SVI PRIKO TRGA GRADA ZAŠTIĆENOG UNESKOM, A ONA NA KATRIGI ZABAČENE KOSE- ISTA JA :)  - IPAK JE DOŠLO DO VELIKOG IZNENAĐENJA IZ ŠTABA HTV-A !!!! IZVOLITE - IZA SINOĆNJE GENERALNE PROVE - BEk STEJĐ !
 
S NETA - CITAT- KLAPA BUNARI :);) ugodno sam izenađena !
" U Dubrovniku smo snimili i spot za ovogodišnji Eurosong. Naime, nakon diskvalifikacije Klape s mora i Mižerje s Eurosonga zbog predobre koreografije, Hrvatska u Malmo šalje vruću kombinaciju europskog sjevera i juga.U tradicionalnoj klapskoj acapelli izvedbi izvorne narodne skladbe "Pumpaj" ( OP.P. PUMPING )  predstavljat će nas mlada potentna klapa Bunari iz Vodica i najpoznatiji rizničar i čuvar švedske narodne baštine Lunar Ole Anders Gustavsson. "( OP.P. IMAJU LIPA ODIJELA , TRADIŠNL DALMEJŠN VID KAPA S MORA-evo je :))) 
 
ETO,DRAGI MOJI, U ZADNJI TREN, IPAK SMO USPILI POKAZAT DALMATINSKU ŽIVOST, DA NISMO "MIŽERJA" I DA IMAMO DEBELU VEZU ( OVOGA GOSPODINA IZ ŠVEDSKE S MOJOM DRAGOM KLAPOM BUNARI IZ VODICA. )
NE ZNAM JESU LI STIGLI PUSTIT BRKE ILI ĆE ZALIPIT UMJETNE  I BRADU KA SULEJMAN ?!ONAJ LOOK SA FDK OMIŠ 2012 IM JE DONIO SUPERFINALE - I KOREOGRAFIJA LOKICE STEFANOVIĆ (POZNATE KAO ČOLIĆEVE PRATITELJCE - NJIH 6 U ONA DOBA ) KAKO IMA MOJIH LETEĆIH BLOGERICA - A KAKO JE MENI SVAKI DAN VALENTINOVO , TAKO MI JE I SVAKI DAN PRVI APRIL - VOLIM ŠALU, SMIJEH JE LIJEK I NADAM SE DA ĆE VAS OVO MALO U LIPOME VRIMENU U KOJEM U ŽIVIMO , NASMIJATI KA MENE !
EVRIBADI GLEDAJ -ME, KAKO BACAN BALO-TE :)
BILE ŠTIKLE ILI TE-NE SVI RADO GLEDAJU U ME-NE;)
NAPUNAPAJ SE, NAPUNPAJ SE :) ;) PUMPING :) !!!!!
 
MISLIM DA ĆE OVA PISMA I OVO VESELJE DOVEST DO FINALA , IMAJU I ONI LIPU NOŠNJU !  VIDITE, UNAPRID SE KLAPA BUNARI RADUJE POBJEDI - OSVOJIT ĆE  SRCA EX JUGE- TVELV POINTS VIŠE PUTA !
UŽIVAJTE ! ZOVITE SVE ŽIVE DA GLASAJU ZA NAS  ( NEMOJTE ONE KOJI SU JOŠ NA BIRAČKIM POPISIMA).
BUNARIMA,- KLAPI S MORA - VODICE SU NA MORU , POŽELIMO PUNO USPJEHA ! MA NEĆE SE ONI SMEST  KA NI OVA OVDE :) !
 
MA KE MIŽERJA:) GVARDA ME:) MIA KAPELI,BELE GAMBE :);) E UNA ROSA:);)
@@@@@@@@@@@@@
VAŠA NASLJEDNICA- OLVEJS RUŽA CRVENA :);)
S RADIJA JUTROS:U SPLITU SE DANAS OTVARA NOVI (STARI-MODERNIJI) CENTAR ZA DJECU S AUTIZMOM- pohvalno !!! (IMALI SMO MALI DOPRINOS -ONAJ LIPI HUMANITARNI KONCERT NEDAVNO NA GRIPAMA,MAMA VESNA,ITD ), DOLAZI MINISTRICA OPAČIĆ - FIRULE U 12 SATI (MORALA BIH ZA SPLIT, INAČE, POSLOVNO!!! GRRRR !)
PROGRAM PROSLAVE SV. IVANA NEPOMUKA - ZAŠTITNIKA MOGA OMIŠA - JAKO JE BOGAT OVIH DANA PA KOGA ZANIMA, LAKO ĆE GA NAĆI !!!
nasljednica @ 23:55 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
petak, svibanj 10, 2013
 

POŠTOVANI ČITATELJI, POSEBNO LJUBITELJI KLAPA I KLAPSKIH PJESAMA , OSIM ŠTO @STOPALICI, NAŠOJ DRAGOJ  LUCI CETINIĆ NISAM ISPUNILA OBEĆANJE , DO PRIMITKA NJENE POŠILJKE I DO ČLANKA I SLIKA S IZLOŽBE "50 GODINA FOLKLORA U OMIŠU" IMAM VELIKU ŽELJU DA VAM OTKRIJEM , AKO NISTE ZNALI - JEDNU MUŠKU "KLAPU U SJENI", KOJOJ SAM IMA MISEC DANA OVO OBEĆALA :) !


"U žamoru grada"

Evo, izgleda je drugo vrime došlo
Al pari mi se da je puno više prošlo
Piturala si kosu, prominila si misto
A ostalo je, kažeš više manje isto

Dugo si se tražila, morala si kažeš
I nemaš više potribu da sve dvaput važeš
Reka bi ti nešto, evo i moti će me izdat
Možda ne bi tila čut, al moran ti priznat

Još mi dođe da te uzmem sebi
I znam da te ovaj put pustija ne bi
Nemam ništa da ti nudim
Ako se i sitim, odma se probudim

U žamoru grada ne pripoznam glasa tvojeg
I more bit da si našla malo boljeg
Pa nek ti je sa srićom, uzmi šta ti život nudi
Jer ono šta san ja, nikad neće drugi
 

"OPITURALA SAM KOSU"- S KRIZME U NEDILJU IZ KONOBE "BAJSO" :)
OSIM ŠTO SAM OVI LIPU PISMU  SLUČAJNO "OTKRILA" NA YOU TUBU - STUPILA SAM S NJIHOVIM ČLANOM U KONTAKT PUTEM KOMENTARA ISPOD OVE PISME - A POVEZNICA NAM JE ZATIM BILA , PRIJATELJICA MOJE KĆERKE , IVNA PEKO, KOJU SAM VAM BILA DALA UOČI IZLUČNE VEČERI FDK OMIŠ ( 2010) KAO NAJMLAĐU VODITELJICU, TADA , KLAPE DALMACIJACEMENT :))))  ZAMISLITE OVO, DA BIH O NJIMA VIŠE DOZNALA (JER NIKAD ZA NJIH NISAM ČULA ?! :)))  UPIŠEM U GOOGLE "KLAPA SERPENTINA" I IZAĐE MOJ ČLANAK O IVNI - I SPOMINJE SE, KAKO MI JE IVNA REKLA BAŠ OVA KLAPA!

 EVO IVNE KOD NAS U KUĆI :)
IZ ARHIVE: Voditeljica klape DALMACIJAVINO Ivna je udata mlada mama, diplomirala je na Glazbenoj akademiji u Splitu-smjer Glazbena teorija ! ( završila 1. Jez. gimn. i gl. šk. J. Hatze u Splitu - odlična učenica u obje) jako svestrana.Obožava svoj voditeljski posao, kojeg je započela prateći maestra Ljubu Stipišića na probama VOKALISTA SALONE . Njena zainteresiranost rezultirala je povjerenjem g. Stipišića da mu pomogne u radu s VOKALISTIMA SALONE i u njegovoj odsutnosti te su ih zajedno primpremali za FDK u Omišu. Suradnja s maestrom Stipišićem počela je nakon njenog novinarskog razgovora i članka s Maestrom, radeći na DANIMA KRŠĆANSKE KULTURE. Prepoznavši Ivnin telent, Maestro je pozvao da vodi mušku klapu SERPENTINA pri Ekon. fakultetu Split !!!:)))

( op:p: A JE SVIT MAL :))) IVNA NIJE ČULA  OVU PISMU :)) PUSTILA JOJ NA MOBITEL - IMA SVE U KOMENTARIMA NA YT :))))) EE :))))

http://img194.imageshack.us/img194/3476/dsc08205d.jpgEVO ŠTO SAM OD LJUBAZNOG ČLANA DOZNALA:

O klapi:  Klapa Serpentina (m) nastaje na Ekonomskom Fakultetu u Splitu 2006. god. uz pomoć maestra Ljube Stipišića Delmate, i danas broji osam članova. Od 2010. godine je pod vodstvom Branimira Vukorepe te u sadašnjoj postavi djeluje malo manje od dvije godine. Klapa bilježi veći broj nastupa na raznim svečanostima, te na nekoliko dobrotvornih koncerata i smotri.

"Budući planovi klape su veliki, okrećemo se  u oba smjera, što intrumentalni i a capella. Krajem 2012. godine ulazimo u studio te snimamo svoju prvu autorsku pjesmu "U žamoru grada", koliko iz želje danapravimo nešto svoje, toliko i iz razloga da skupimo iskustvo od onih koji to rade već dugo.

Želja nam je očuvati tradicionalne vrijednosti našeg kraja, a isto tako i stvarati nešto novo u čemu će moći uživati neke buduće generacije. Okuplja nas prije svega ljubav prema glazbi i pjevanju, te se nadamo da će naš sadašnji i budući rad naći mjesta u srcima ljubitelja dalmatinske glazbe."- izjavio mi je Mate Gagić, inače, bass Klape .

 E, I JA VAM TO OD SRCA ŽELIM , ZATO JER MI SE SVIDILA OVA PISMA I ZATO JER NISTE UMIŠLJENI  I ZATO JER SMO SE "NAŠLI" :)!

SERPENTINA ZNAČI VIJUGAVA  CESTA, STAZA, i kad popiješ:)

Glazba i tekst ove lipe pisme : Josip Sušić
Aranžman: Branimir Vukorepa ( Brane-KAŽE IVNA:)/J.Sušić

Klapu Serpentina,Split,čine  (evo slika s Neta ,7 IH JE, IMA IH SAD 8 :)

Josip Marušić, I.tenor
Branimir Vukorepa, II.tenor (BRANE-KAŽE IVNA:))))
Ivan Biuk, II .tenor
Roko Šćepanović, II tenor
Josip Sušić, bariton
Branko Omašić,bariton
Jerko Livačić,bariton
Mate Gagić, bass
 
KAD SAM OVU LIPU PISMU OTKRILA PRIJE CCA MISEC DANA , BILO JE OKO 1000 POSJETA, A SADA VEĆ PREKO 3000, TAKO DA IM MOJA REKLAMA BAŠ I NE TRIBA- AL MENI JE  BIO GUŠT DAT OVAJ POST O "KLAPI U SJENI" A I KLAPI S MORA, IZ SPLITA ;) - JER SU ZASLUŽILI -, A NI NA JEDNOME RADIJU JE NISAM ČULA !   JEL SE VAMA SVIĐA OVA PISMA ?!
 
POZDRAV IVNI  I  KLAPI ŠALJE NASLJEDNICA-OLVEJS "RC":)
 *******************************************************************

U OMIŠU - 9.5. (SUBOTA) U HOTELU PLAŽA - ODRŽAT ĆE SE HUMANITARNI KONCERT "PJESMOM ZA PRIJATELJA" U SKLOPU PROGRAMA ZAŠTITNIKA GRADA OMIŠA, SV. IVANA NEPOMUKA - ODAZOVITE SE OMIŠANI !EVO JEDNA ZGODICA: PRIJE PAR DANA SRELA JURU  OMIŠANINA IZ  KLAPE RIŠPET  ZAPIVALA: PROJDI MOJOM KALOM PREDOBRO JE ZNAŠŠŠŠŠ- I STALA, ŠINJORINA NEKA BILA UZ NJEGA :)))) NASMIJA SE JURE - ZNA DA SAM "ZVRK":))) LIPA VAM JE OVA,JURE,A ŠTA ĆU DONIT OVE GODINE NA ST-FEST , GRABLJE, SIKIRU,MOTIKU,ŠTA :)? ON KAŽE:OPET UPALJAČ !:))))  OJME ?! :)) ME NE MOGUUU- IZGORIJA MI PALAC:))))PROJDI MOJOM KALOMM PREDOBRO JE ZNAŠŠŠŠ, OD KAD SVIT POSTOJI :)))

MORAM IH PITAT: ZAŠTO JE AMULIĆ IZDVOJEN OD KKAPE ?!

TELEGRAM MOJOJ DRAGOJ ZAVIČAJNOJ KLAPI PASIKA IZ KOSTANJA DONESITE MI CD STAROGRADSKIH. PISAMA, NISAM GA KUPILA ZA DIŠPET. AKO  NE DOĐEM, OSTAVITE MI GA NE RECEPCIJI HOTELA ! - ( O.P.JOJ, SKUPLJI  OVI TELEGRAM NEGO CD - U KN, EVO IDE OBIČNI:)))- RAZLOG: SUTRA SAM U 14 H NA PIRU PA NE ZNAM OĆU LI ŠKIVAT 2 URE ?! HVALA UNAPRID :)!

AJTE ŽIVILI, IĐEN PITURAVAT OGRADU :)) I SUTRA UJUTRO PITURAJEN PA NA PIR U 14 H - OJLAAA :))) PA ROĐENDANI PA PIR 8.6. :))))

P.S. Nisam mogla sa pira na ovaj Koncert (valjda ga je Foto-Gunjača snimao :) ima načina pomoć ovoj Udruzi !!! Na piru  ( uži krug prijatelja , igrali i na balote , bilo je super :) pivali su mi RUŽU CRVENU NEKOLIKO PUTA :))) ali i Zoricu od Mejaša  :))))

SRETAN VAM MAJČIN DAN ! - MORAM NAPISAT : NIKAKO SE NE MOGU POMIRIT ŠTA SU GA POMAKLI !!! ČEKAM TKO ĆE GA SLIJEDEĆI POMAKNIT ?!  !!!!!!

ČESTITAM DUJMIĆU NA PRIMITKU "PORINA" ZA ŽIVOTNO DJELO ! -A SANJA ???? ILI JE IMALA VIROZU ILI JOJ SE GRLO STEGLO- OČI SU JOJ BILE PUNE SUZA (IMAM VELIKI LCD) - TEŠKO JOJ JE , MISLIM, PARTIJA JE NJEN MUŽ RANO ! NIJE MU POSVEĆENO VIŠE NOVINSKIH STUPACA NI TV MINUTA, ŽALOSNO.  "NOVI FOSILI" SU IPAK BILI I OSTALI ŽIVA LEGENDA NAŠE MLADOSTI I SADAŠNJOSTI - NI JA NISAM STIGLA DAT POST O TOM TUŽNOM DOGAĐAJU I TOM SKROMNOM ČOVIKU. SANJA,PIVAT ĆEMO KAD BUDEMO JA I TI 63  - NIŠTA I NIGDI BEZ PISME !!!

 

 

 

nasljednica @ 01:14 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 6, 2013

Ne znam, dragi moji, da li  je svetkovini Svetog Duje, zaštitnika grada Splita , mogao biti ljepši uvod od sinoćnjeg Koncerta "SPLITU S LJUBAVLJU" u HNK Split, Orkestra HRM-a i klape Sv. Juraj i njihovih divnih gostiju. Već treću godinu pišem vam o tim svečanim koncertima. Ovaj mi je imao neku svoju  posebnost – ako vas zanima, IZVOLITE !:). OTIŠLA SAM S KRIZME U 19 h-NISU MI ZAMJERILI - HVALA, NADO,KISS OD "RC" !:)

Kroz program nas je lijepim glasom i ugodnom pojavom vodila  Mariola Milardović – Perić, splitska novinarka i TV voditeljica Splitskog studija HTV-a (ovo sam se naknadno raspitala:)) Pozdravivši nas,citiram:" u hramu splitske kulture“, I NAPOMENULA, DA SE OVIH DANA I OVE GODINE SLAVI I 120 GODINA HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA U SPLITU :)! Uvodno je dala  posebanu važnost  na na ulozi same „pjesme“ koja nas prati  kroz cijeli  život i to već od samog rođenja, zaželivši nam uživanje u ovom Koncertu . (OP.P.ISPRIKA-slajd mi nije OPET po redu prihvatio slike ?!
Budući je ova godina u znaku obilježavanja 90 godina umjetničkog djelovanja maestra Ive Tijardovića , Viditeljica je rekla, citiram: „ZAR IMA BOLJE UVERTIRE ZA OVAJ KONCERT OD UVERTIRE Tijardovićeve„Male Floramye“,  jedne od najpoznatijih Tijerdovićevih opereta, koju je prema najavi odlično  izveo Orkestar Hrvatske ratne mornarice pod dirigentskom palicom g. Tonća Ćićerića. Stvarno smo uživali !

Prvu solo izvedbu imala je splitska sopranistica Antonija Teskera,  očaravši nas izvedbom  „O kućo mala“ iz Tijardovićeve operete Splitski akvarel – uz veliki zasluženi pljesak. Lijepa dama, lijep stajling ! Prekrsano !//

Voditeljica je u nastavku pozdravila Orkestar HRM-a te nam o Orkestru rekla ono što ste kod mene čitali mnogo puta – pa da sada ne ponavljam. Uglavnom, osnovan je početkom Domovinskog rata , njeguje sve glazbene smjerove i zapaženi su ne samo u zemlji već i u svijetu – nagrađeni našim velikim pljeskom.//

Simpatični Saša Jakelić, tenor splitskog HNK ( op.p. našla na Netu) na moje veliko iznenađenje, otpjevao nam je Terezinu  "Fontane tvoje sunčane" – bilo  je i odlično i neobično slušati ovu pjesmu „u muškoj interpretaciji“:)  . Mislim da bi i Tere pokazala svoju  ushićenost i povikala srdačno kao i mi : Bravooooo !//

Tenor , Stefan Kokoškov , počastio nas je  uz ovacije, pjesmom „Zvona moga grada“! Predivnoooo !!!//

Zatim je Orkestar HRM-a odsvirao pjesmu „Lipa moja“, tako suptilno, da smo nježno i mi pjevušili  i uživali!//

Đani Stipaničev, slijedeći u nizu divnih gostiju otpjevao nam je : Cvijet čežnje i Bodulsku baladu , tražeći od nas da mu malo „pomognemo“ i jesu, jer ja sam stalno pjevala :) !//

PAŽNJA :)))Šarmantna Voditeljica najavila je zatim TRI TENORA, i to : Sašu Jakelića, Stefana Kokoškova i Đanija Stipenićeva , najavivši pjesmu: SPLITSKI TANGO –ALI NITKO TU VEČER NIJE ZNAO DA JE JEDNA ŽENA U PUBLICI NA „MELODIJAMA HRVATSKOG JADRANA 1995. G.“ TOJ RUNJIĆEVOJ PJESMI , TRIMA TENORIMA : BEPI MATOŠIĆU, NENADU KERI I IVIĆU, URUČILA 3. NAGRADU PUBLIKE „BRONČANI GALEB“:), KOJU JE SPOZORIRAO  MOJ „MOSOR“ D.O.O. OMIŠ :)!

 NIJE MI BILO LAKO  ČESTITATI ČAK TROJICI:)))

Nad Marjanom kad jutro se zabili i zlatnog sunca probode me trak,
najdraži grade vrime nam se dili, lipote tvoje pijen zadnju kap.
Adio, adio Splite moj - Adioooo životeee moooooj,
Adio i znaj da teško jeeee , umrit bez ljubavi u krilu tvom.
Moj sveti Duje rane mi zacili,za zadnji vijađ blagoslov mi daj,
a duša s tilon kad se bude dilit, da skončan u lipoti ni me straj.

Do mene je sjedila u 6. redu jedna starija Gospođa (78 g.), pjevala i plakala i rekla mi je : Znate , pjevam i plačem, a nema dugo da sam sahranila  kćerku ( 52 g.). – Rekla sam joj: Gospođo, samo pjevajte i plačite, olakšajte dušu, i mene je pjesma održala–približila sam moju glavu uz njenu i pjevale smo .Kad smo se na kraju pozdravile i popričale, ( bila je učiteljica u jednoj OŠ u Splitu, rekla mi je : Vi jako lijepo pjevate !.Hvala Vam.//

Voditeljica je iza "Tri tenora" , koje smo opet ispratili ovacijama, zatražila da Đani ostane te najavilaaaaa KLAPU SV. JURAJ, HRM-a o njoj ukratko rekla „najvažnije“ ( op.p. neću vam ponavljati, jer znate sve napemet :). Došli su u bijelim uniformama, vidjelo se da je Kina daleko iza njih, linije super! :)!!! A šta su nam oni pjevali, evo! NAJPRIJE UZ ĐANIJA - Ja ne mogu drugo nego da je ljubim! Ajme zaboravila sam koja je bila druga pjesma,  kad ih sve znam !?, zatim,Uvijek ću te voljeti i , naravno, ZA SVE DAME VEČERAS, kako Marko inače kaže: RUŽU CRVENU ! OPET REFREN–SVI ZAJEDNO i dirigent je i nama dirigirao ! ALA GUŠTA - SVI PJEVAMO !:)

Iza klape Sv. Juraj Voditeljica je rekla, citiram je :"A kad je Klapa završila nastup Ružom crvenom, sada najavljujem "Ružu naše hrvatske estrade" Zoricu Kondža ( op.p. protiv ove Ruže - IMENJAKINJE na više načina : Ruža i Zore i Zorica, nemam ništa protiv, obe živimo stalno u RH:). Pjevala nam je jako emotivno, da je dojmila i ovu Gospođu do mene i mene : Molitvu, Ima jedan svijet, Zar je voljeti grijeh – tražila je i Zorica da pjevamo s njom, i jesmo ! GUŠTALA SAM !:)  Nakon velikog pljeska, zvala je na pozornicu Sašu Jakelića  i pitala ga : Jesi li naučio?! Jesi, jel ?! I u duetu onu lijepu poznatu pjesmu - najprije dio Saša pa Zorica pa duet , iza dueta , obratno: SAMO TI ( J. Banova i J. Fiamenga):

Duet: Samo ti prave riječi znaš
samo ti moju ljubav znaš
i dok slušam riječi te
vjeruj mi ti si mi sveeee! PREDIVNO !

Za kraj ovog divnog Koncerta SPLITU S LJUBAVLJU – zajedeno su nam zapjevali NIMA SPITA DO SPLITA – I NEMA:) !

Voditeljica je pozdravila nazočne uzvanike Koncerta. Mi smo bili na nogama i tražili BIS – i opet ČA NIJE BIJA PAMETAN TAJ STARI RIMSKI CAR  -  I SVI MI S NJIMAAAAAA – HVALA , SPLITEEEE !

HVALA ORKESTRU HRM-A  I HVALA MOJOJ NAJDRAŽOJ KLAPI - SV. JURAJ I SVIM GOSTIMA !!! PUNO HVALA ! BILO JE NE-ZA-BO-RA-VNOOO!!!

HVALA OD SRCA KLAPI  NA PREDIVNOJ "ROĐENDANSKOJ ČESTITKI ": 5.5. -  ZA 25.5. - UMJESTO 55 RUŽA CRVENIH !!! :)

*********************************************************************

"ZA DAN EUROPE", (9. 5. ), Klapa Sv. Juraj  pjeva 8.5. (srijeda) u Teatru Regio u Torinu !  "SVOM NAJJAČEM MEDIJU":) POSLALA JE OVAJ MEIL, ČLANAK S PORTALA SLOBODNE DALMACIJE :) Izvinite "Slobodna", niste me primili za vašu novinarku- tko vam je kriv ;) Evo, slika s Neta ?!

 Teatro Regio (Torino)

Povodom obilježavanja Dana Europe, u srijedu 8. svibnja, u Teatru Regio u Torinu u Italiji, klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj“ održat će svoj cjelovečernji koncert na poziv Europske zaklade za obrazovanje (ETF). Zajedno s klapom kao gost koncerta nastupit će poznati hrvatski pjevač Đani Maršan, sada generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu. - Iznimno smo počašćeni pozivom Europske zaklade za obrazovanje (ETF) da se klapskom pjesmom, kojoj je UNESCO dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, predstavimo pred ovako značajnim auditorijem u Torinu, gradu povijesti i kulture. Nakon našeg nastupa za delegaciju ETF–a u Zagrebu prošle godine uslijedio je njihov poziv i spremnost da u potpunosti financiraju naš dolazak u Torino, što smo sa zadovoljstvom prihvatili - izjavio je pred odlazak u Italiju organizacijski voditelj klape Marko Bralić. Na koncertu će nazočiti predstavnici Ministarstva gospodarstva iz 40-ak zemalja Europe, a Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske predstavljat će ministar Gordan Maras.

SVAKA ČAST !"ZAPIVAJ KLAPO MOJA" SVIMA TAMO!:)

ŽELIM VAM SRETAN PUT I  SRETAN POVRATAK!:)

NOVI SPOT KRALJICE MORA http://youtu.be/nytUvrqUjBs !

RUŽA CRVENA !!!!:)

SPLIĆANKAMA I SPLIĆANIMA ČESTITAM SV. DUJU - ALI I SVIMA KOJIMA JE OVAJ SVETAC ZAŠTITNIK ! SRETAN IMENDAN IMENJACIMA I BRATU MOJE KUMICE MIRNE-DUJI !!! :)

 ***************************************************************************************U SKLOPU OVOGODIŠNJEG PROGRAMA VIŠEDNEVNE PROSLAVE SV. IVANA NEPOMUKA, ZAŠTITNIKA GRADA OMIŠA, DANA 9. 5. (ČETVRTAK) U 19,00 SATI ,U PROSTORIJI UDRUGE ZA OČUVANJE HRVATSKOG FOLKLORA OMIŠ ( Ulica Mile Gojsalić :)) SVEČANO JE OTVORENJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA POVODOM OBILJEŽAVANJA 50 GODINA FOLKLORA U OMIŠU .

Autor ove hvale vrijedne IZLOŽBE je veliki ljubitelj hrvatske kulturne baštine ( pjesme, svirke, instrumenata, plesa, nošnji, frizura, starina - itd. ) naš Omišanin, Damir Mimica, umjetnički voditelj Udruge za očuvanje hrvatskog folklora Omiš.U prilog tome je i činjenica, da Damirovi sinovi Antonio i Žarko i sviraju i pjevaju i plešu u Udruzi folklora, dok kćer Damira osim što pleše i pjeva , zadužena je za prelijepe frizure, a supruga Silvana je Predsjednica Udruge!Svaka čast, Damire ! Pohvale tebi i tvojoj obitelji ! Tako se Hrvatska voli - djelima, a ne riječima ! Nadam se velikom odazivu ! Vidimo se u večeras  ! NAPOMENA: DAMIRA I SINOVE STE VIDJELI NA MOJIM SLAJDOVIMA:) PLAKAT TI JE ČIST KO SUZA !!!

Zorana - VALJDA ĆE I MENE BITI NA SLICI IZ GIMNAZIJE :)

nasljednica @ 22:02 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
srijeda, svibanj 1, 2013

MI NERADNICI ISTO KAO I VI RADNICI SLAVIMO PRVI MAJ - AL RADNO  !

SLAJDA - ZA SVAKOG PO NEŠTO - OD TURBO "RUŽE IZ HRVATSKE" ;):)

OD RANA JUTRA - DO OMIŠ GUITAR FESTA 2013 :) SVE SE MOŽE :) !SINDIKALNI PROSVJED NIJE USPIO ! SAVJET : PONOVITE GA NA "POLJUD 2013 - NE DAMO TE PISMO NAŠA" :) SAMO IZ OVIH KRAJEVA NAS BUDE PRIKO 20 000 :)! ČULA SAM PAR PAROLA- ŠTA LAŽETE DA PROSVJED NIJE POLITIZIRAN , ETO, KOLIKO VAM VIRUJU !

JAVLJAM SE HITNO ZA POSAO STJUARDESE: DOK NJIH DRŽI EPIDEMIJA, PRIMITE ME/ NAS NA POSAO: ZNAM JEZIKE, ZNAM ONE S.O.S.-MOTE RUKAMA (POKRETE) AKO ZATRIBA, NE SMETA MI AVIO-LET, ŽVERTA SAM I ČAK  OD NEKIH I ŠARMANTNIJA, LIPO MI STOJI MODRO ODIJELO (KOSTIMIĆ, MINJAK) S KOLARINA (KRAVATA) CRVENIM I BILIM KOCKICAMA  I KAPICA KA PARTIZANKA:) ! USPUT, OBJAVITE NATJEČAJ : JAVIT ĆE VAM SE MNOGI KONOBARI I KONOBARICE- NEŠ TI POSLA - VUĆ ONA PIĆA NA KOLICA !SRAMOTA: OVO JE RAZLOG ZA IZVANREDNI OTKAZ UGOVORA O RADU- RAZLOG VIŠE I ŠTETA NA DRŽAVNOM NIVOU , IMA NAS KOJI HOĆEMO RADIT I ZA MANJU PLAĆU !  ALI POZABAVIT SE I S LIJEČNICIMA ! ETO, KOLIKO I ONI VIRUJU SVOJEM SINDIKATU ! A KOLIKO ĆE DRŽAVA MORAT PLATIT LJUDIMA ZBOG OTKAZANIH LETOVA ?! A PREDSEZONA JE I TO NA PRVI MAJ !!!! NIJE VAMA, GOSPODO LETAČI, NAJTEŽE ! AJTE PITURAVAT I ČISTIT RUZINU U ŠKVERU !!!!!!

P.S. AKO MOJ OSTANE BEZ POSLA U ŠKVERU , NEĆE MOĆ "MIŽERIJA" POĆ NA EU-SONG, JER HTV I ODVJETNIČKI URED HANŽEKOVIĆ AND PARTNERI  RADE TAKVE GREŠKE - DA SU MI BLOKIRALI RAČUN NA BANCI - OIB- SINA , UMISTO MUŽA  ( NAŠLI ISTO IME, AL NISU GLEDALI DATUM ROĐENJA, SIN SE NIJE NI RODIJA :))) ,A JA NEMAM IZ 2011. GODINE DOKAZE DA SAM SVE PLATILA ?! DOŽIVILA SAM TRI VELIKA STRESA, KOJA MI NEĆE UBLAŽITI NI 10 PLAZMI DA MI POKLONE  ! A ŠTA JE TEK S ONIMA KOJI NEMAJU NI "MIŽERUJU"- ?! SRIĆOM MI IMAMO ! ŽIVILA MONOPOLISTIČKA HTV ! ŽIVIJA MONOPOL NEKIH ODVJETNIKČKIH UREDA ! ŽIVIJAAAAAA ! SRETNA SAM ŠTA SE NISAM  UČLANILA U ODVJETNIČKU KOMORU !  DRAGO MI JE DA JE RAZGOVOR ZABILJEŽEN- ETO, NIJE VAŽNO NI JEL GORDAN, 1987 . ILI GORDAN, 1954. - VAŽNO SE VAMA NAPLATIT  OD NAŠE "MIŽERIJE" ! NOVO: RAČUN ODBLOKIRAN- 5 RAZLIČITIH ODGOVORA IZ OVOG "DRUŠTVA"!?

DOBILA SAM MEIL- E, KA NJIHOV NAJJAČI MEDIJ :))) !IMAMO SAD ROĐENDANE , KATJA, IVAN, BAKA, ENA :))) I JEDVA ČEKAM KONCERT HRM-A I KLAPE SV. JURAJ U SPLITU UOČI SV. DUJE, 5.5. 2013- U HNK ! DOĐITE , BIT ĆE - A KAKO MOŽE BIT - PA VIDITE TKO SU IM I GOSTI - EEEEEE :)))NOVO, 5.5. : NAKON JUČERAŠNJEG  POLIVAJA NOVE TERACE PA U OMIŠU ZBOG "VIŠEG ŽUTOG POJASA BAKINOGA SUNCA" U TEKVANDOU :)  RUČKA I KUPANJA, DANAS IMAMO KRIZME , ALI VEČERAS - DRITO U HNK !:) ŽIVILI MI !:)

NAJNOVIJE-6.5.- S KRIZME NA KONCERT - A KAKO JE BILO - SLIJEDI ČLANAK- MA GENIJALNOOOOOOOOOOO!

VAŠA RASPUŠTE-NICA = BAT OLVEJS  RUŽA CRVENA :)))

nasljednica @ 20:21 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.