pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » tra 2015
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - travanj 2015
srijeda, travanj 29, 2015

NAPOMENA: nema yt ove pisme s preko 50 tis. posjeta ?! Ovaj YT pjesme NA OMIŠKOJ STINI u izvedbi klape Sv. Juraj sve češće je u vašim željama na CMC-u !- hvala vam !!!!

UVODNO : Poštovani čitatelji, trebamo malo prekinuti članke o genijalnom 6. Međunarodnom Omiš guitar festu 2015, zbog najava događaja ovih  dana. Ne brinite, bit će i riječi i slike :)

***********************************************

JESAM MAHER - SPOJILA DVI STRANICE "SD"- < IZVOR :)

Iz Programa Klape Sv. Juraj: 1. 05. (petak) u OKUČANIMA obilježavanje 20. Obljetnice vojno-redarstvene akcije BLJESAK - nastup na Svečanom obilježavanju kod centralnog spomenika poginulim braniteljima i Sv. Misi u 11 sati koju predvodi Vojni ordinarij u RH mons. Juraj Jezerinac.Klapa nam je svima poslala meil  uoči Sv. Jure :

Poštovani prijatelji!

Slobodni smo predstaviti Vam naše do sada neobjavljene fotografije u tzv. prikrivnim odorama koje je snimio Tom Dubravec, fotoreporter Slobodne Dalmacije tijekom njegovog nedavnog boravka u našim radnim prostorima u Pomorskoj bazi u Splitu ! Vjerujemo da će Vam se svidjeti!

Klapa „Sveti Juraj"-HRM - //  !!!  EVO IH NA RADNOME MJESTU :) !!!

 Izvor SD / Glazbeni specijalci HRM -a :

Klapa Sv. Juraj: I "Ružu crvenu" pjevamo po zapovijedi !


NOVO-16:44 h-SMS KLAPE:Lijepi pozdrav na putu za ravnu Slavoniju ! -  Hvalaaaa, polako i sretno ! Lp, RC :)


Nadam se, dragi čitatelji, da vam ne trebam tumačiti što je značila ova VR akcija BLJESAK - veliki dio zapadne Slavonije je oslobođen. Tijekom VRA MASLENICA izgubila sam rođaka Vlatka Sudića ( imate članke ). Isto tako, meni prvoj ne treba tumačiti šta je značio JASENOVAC ! Bili smo tamo na ekskurziji u 7. r. OŠ, mi iz Omiša,i u udžbenicima je bilo puno toga napisano,  i moram vam reći da onu stravu šta sam vidjela, još uvijek su mi slike pred očima.

TUŽNO, LEKCIJU "O JASENOVCU" NEKI SU PRESKOČILI , A

MNOGI SE NISU NI RODILI I NISU BILI U "JASENOVCU" !

TUŽNIJE, ODAVANJE POČASTI ŽRTVAMA NIJE POLITIKANSTVO !

TUŽNO, POSLATI IZASLANIKA ISTO JE KAO I "DOĆI"- čega se sramiti !

SAD ĆE NAS OPET PILATI - GDJE ODRŽATI PROSLAVU "OLUJE"-

PA U KNINU, ZABOGA ! NEMOJTE PONAVLJATI "VUKOVAR" !


APEL MINISTRASTVU PROSVJETE- Zbog rano-dječjih trauma, molim da eskurzije srednjoškolaca koji su zreliji od osnovnoškolaca ,NE ŠALJETE VAN LIJEPE NAŠE !  NE IH U OSNOVNOJ ŠKOLI VODITI U "VUKOVAR", TO JE PRERANO ZA NJIH NEGO NA KRAJU SREDNJE ŠKOLE NA SVA SPOMEN OBILJEŽJA ! SREDNJOŠKOLCI ĆE BITI SVJESNIJI PROŠLOSTI I ODGOVORNIJI PREMA BUDUĆNOSTI !

**************************************************************

  

NISAM ZNALA ?! :) - da Festival dalmatinsih klapa Omiš ima svoj The Voice :))) Slučajno sam vidjela prije dvije subote, 10.4. u Slobodnoj Vodič kroz Dalmaciju i trk "s autom" na audiciju za 49. FDK Omiš u Omišu u Ilirskom sjemeništu - ja u čudu !!!:) Do tog dana održale su se tijekom mjeseca ožujka i travnja audicije u Zadru, Šibeniku, Splitu, Rijeci, Zagrebu, Dubrovniku i na Korčuli i u Omišu -za sve one koji su bili spriječeni da dođu na prethodne audicije prije ove predzadnje u Omišu. A zadnja će bit u Čapljini  ( vidite niže :).

Moram vam opisati te gušte i kako je to bilo uživo - uskoro i koja slika ! :)


*************************************************************

Festival dalmatinski klapa OMIŠ - jači je i od The Voica i X Faktora Adria :) , davno smo prešli granice Lijepe naše :) - Kako mi je to popodne rekao ravnatelj FDK Omiš Dražen Mladin, završna audicija je u sadržaju Koncerta u Čapljini 30. 4. 2015 :) i evo sa stranice fdk.omis - slike ću dati naknadno s 1. Večeri otvaranja 48. FDK Omiš 2014 pripala je klapama iz BiH - bilo je svega :) i bilo je nezaboravno :)))) Program je vodio glumac Frane Perišin čitajući stihove hercegovačkih pjesnika, nastupile su ženske klape "Lira" (Trebižat),"Narenta" (Mostar) i "Diva" (Široki Brijeg), mješovita klapa "Signum" (Čapljina), te muške klape "Delminium" (Tomislavgrad) i "Trebižat" :) dio sam vam već bila pokazala -i tko je pjevao Tebi majko misli leteeee - klapa Naranta :))) - evo s fdk.omis:

Audicije za klape iz Bosne i Hercegovine - 30.4.2015. - Čapljina :)

  

Ustanova "Založba kralja Tomislava" iz Čapljine i festival dalmatinskih klapa u Omišu 16. ožujka 2015. godine potpisali su "Protokol o suradnji". Tako će se prema potpisanom Protokolu audicije za klape iz Bosne i Hercegovine koje su se prijavile nastup na ovogodišnjem festivalu dalmatinskih klapa u Omišu održati u vidu javnog koncerta.

Koncert, na kojem van konkurencije mogu sudjelovati i druge klape, održat će se dana 30. travnja 2015. godine (četvrtak) u velikoj dvorani hotela Mogorjelo u Čapljini s početkom u 20  sati pod nazivom "klape na Neretvi". Organizator koncerta je "Založba kralja Tomislava".


POZDRAV SVIM KLAPAMA U ČAPLJINI - OD RUŽE CRVENE :)!- znaju me :)


Sada je 15: 35 - puna posla :) bit će slike i izvještaj s audicije u Ilirskom sjemeništu :

 ************************************************************

RAZMIŠLJAJU- NA ČUDU SU - KOJA DIJAGNOZA JE RUŽI CRVENOJ ?!:)

- ZOVITE DR HAUSA :) NEĆE ZNAT NI ON ! :)

Nakon Čapljine znat ćemo tko ulazi u "malo pred finale", jer malo veće finale je prvo u Bolu na Braču - audiciju su prošli i NAJMLAĐA KLAPA ADRIATICUM IZ ŠIBENIKA koju vodi Ivan Samodol, najmlađi voditelj klapa ( i klape MORE)  KOJE SAM POČASNI ČLAN, ALI MOLIM LIJEPO, SVE KAKO ŽIRI OCIJENI ! JA SAM PRESRETNA ŠTO SU SE JAVILI , I ŠTO SU UDOVOLJILI STROGIM KRITERIJIMA "MASSIMA" I " JOKSIMOVIĆA" ;):) - TO SU ONI ŠTA IH JE OKUPIO MLADI GLUMAC HNK ŠIBENIK JAKOV BILIĆ - koji bi bio ljepši  od Višnjića u Hitnoj službi , o.k. bio bi mu mladi dr. kolega asistent :) ali i brži u akcijama , jer je mlađi ;) :)))) - slikala sam ih :)))

- sačekajte - sve će biti, ovo sam trebala najaviti, jer dani bježe ko ludi !:)

******************************************************


NOVO : Upravo vidjela u Slobodnoj - U Split 5. 5. uoči Sv. Duje dolazi Japanka koja je pjeva "Četri stađuna"- a joj !!! :) pisala sam o njoj  i pjevala mi na blogeru - Izumi Yamaguchi, japanska pjevačica i glumica - Rekla je kako će kad se vrati u Tokio naučiti još hrvatskih pjesama. U to nema sumnje, kupila CD Tereze Kesovije.!!!

https://youtu.be/FII17Yh9KAY  !!!! prati ke klapa KAŠE !!!

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/nippon--japanska-televizija-snima-informativnozabavnu-emisiju-u-splitu-najdraza-im-je-klapa-sv--juraj----hvala-tv-nippon-dobrodoslica-na-moj-nacin--njihova-zvijezda-izumi-yamaguchi--i-cetri-stadjuna-/17070744.aspx  - NIPPON-u je najdraža klapa Sv. Juraj ! :) - 16.4. 2012.g. :)

*****************************************************


Vaša reporterka - iz dušeeee - Ruža crvena :)

MORAM I OVO :UNICEF TRAŽI POMOĆ ZA NEPAL - POMOZIMO !

NEVISTA SRITAN TI ROĐENDAN ! DOBILA JE DIVAN BUKET CVIJEĆA I POKLON KOLEGA

IZ SIERA LEONE-DOSTAVA NA KUĆNU ADRESU- RASPLAKALO JE!


U Split dolazi Japanka koja je pjeva "Četri stađuna"
nasljednica @ 15:33 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 27, 2015SLIKALA ME LJUPKA VODITELJICA !!!:) POSLIJE I PROF-FOTOGRAF SE PROŠULJAO OVUDA NA 3. VEČERI :) POMAKLA SAM STALAK ZA NOTE, PRISKAKALA KABELE U ŠTIKLAMA 10 CM :)) NIJE ME STRUJA UBILA :)) I PROVUKLA SE IZA OVIH REKLAMA - NA 2 METRA  OD OLJE , A  DO NJEGA NENO BELAN  :))))) HVALAAAAA, IRENAAAAA, CARICE !!!

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

ZZZZZZZZZZZZ- PROBIO JE OMIŠ GUITAR FEST ZVUČNI ZID - BAŠ ONAKO KAKO JE PUPI ZAGRMIO U OVOM NAJAVNOM ĐINGLU ZA OVOGODIŠNJI OGF I PRELETIO KROZ OMIŠ TAJ ZVUK POPUT MIGA ( JOŠ NEPROIZVEDENOG ! )


Dragi čitatelji, ovo je kopirano s prethodnog članka u kojem sam vam dala kratke izvještaje po svakoj večeri. /TAMO GA BRIŠEM /

Molim za strpljenje dok ne složim slike, treba mao više vremena.

Hvala na razumijevanu, a OVA VELIKA slova za koja mi neki spočitavaju da znače "VIKANJE" - u mom pisanju u kojem nemam za vratom urednika , a kamoli s neodgovarajućom diplomom, u mom načinu pisanju u ovom slučaju znače "RADOST" ! :)

1. VEČER : NOVO - 23. 4. 2015. - Uspila sam čaaaaak otići na 1. Večer 6. OGF - jer mi se to popodne vratila Nevjesta nakon 3 mjeseca pa zajednički ručak i na juriš u Omiš ! :)

Iza super prvog , živahnog, ali i "molit ću - lijepo" i jako ozbiljnog  gitarističkog dijela Programa - dodjela nagrada ( bit će članak ) , klapa RIŠPET održala je odličan Koncert u trajanju više od dva sata s njihovim hitovima , ali i klapskim obradama hitova g. Kozomare koje pjevaju druge klape ili Oliver/ Điboni/ Kemal :) U izvedbi im se , mislim , CESARICE,  pridružio genijalan Paco Seco ( moram uzeti moj šalabahter ;) :)! Izvinite, nisam bila na komemoraciji - JER ZA KLA-AA-PU TRIBA IMAT DUŠUUU ! :) Upoznala sam koooonačno g. Kozomaru i "ekipu" Rišpeta - g. Kozomara "zna za mene " :) ;) ?! - a kako me je poznao - a po RUŽI CRVENOJ I JER SAM BILA MIRNA / Rovinj :);) HVALA VAM ŠTA STE OTPIVALI I RUŽU CRVENU !!! :)

Veliki pozdrav klapi Rišpet i g. Kozomari i ženskoj ekipi s njima - šalje Ruža Crvena-  Roda Mile Gojsalić - ovo zbog g. Amulića :) - šta i kako - bit će članaaaak ;):) JER ZA PI-IIISMU TRIBA IMAT DUŠU - OVO JE PORUKA MOJIM OMIŠANKAMA I OMIŠANIMA ;):) DOŠLA SAM PREUMORNA, ALI VESELA KAO UVIJEK KAD TREBA - E ! ;)  

HVALA PROF. NENI NA PRVOJ LIPOJ VEČERI I SVE VAS POZIVAM, DOĐITE NA SLJEDEĆE DVIJE I GUŠTAJTE - VIDITE PROGRAM ZA DANAS, PETAK !!!! NOVO, 27.4. -  - pretijesna nam je dvorana, prepunila se i ostale dvije večeri !!!!

VELIKI POZDRAV ŠALJEM I LIPIM CURAMA S BILIM AUTOM, PARKIRANE DO SKRETANJA U ULICU MOGA ĆAĆE:) NEĆU VAM DATI NJIHOVU REGISTRACIJU ;)

Veeeeliki pozdrav mom osobnom liječniku dr. Zvonku Močiću i njegovoj simpa Supruzi !!!! :) Bit će i slike ;)

2. VEČER - NOVO: 24. 4. 2015. Uspjela sam ići i na drugu Večer 6. Omiš guitar festa :)  Prvi dio dodjela nagrada po kategorijama, započela je savršenim sviranjem mandolinskog orkestra GMD Sanctus Domnio iz Splita. koji su prije mjesec dana osvojili Prvo mjesto u Italiji !! Još mi u ušima odzvanja izvedba V. Sunka : March in blue - genijalno !! Vrlo zabavno je bilo i dalje, opušteno, ali i s velikim poštovanjem prema dobitnicima nagrada "malima" i malo većima , i ovacijama vrlo raspoložene publike, opet u prepunoj dvorani hotela Plaža.Drugi dio - savršeni koncerti , ono baš za opustit se, sve zaboraviti i prepustiti se žicama gitara. Virtuoznošću nas je najprije počastio Francesco Scelzo, a iza njega Paco Seco, nagrađeni našim velikim pljeskom , oni uzvratili bisevima !

Imam dosta toga za napisati pa malo sačekajte ! Zahvaljujem Neninim "securiti bojsima" Lelasu i Tafri na legendarnoj pjesmi u duetu na gitarama - iz kultnog filma KUM - u prijevodu Govori tišeeeeee dragi mogli bi naaaaas čuuut - oni svirali, ja pivala kad su svi išli ča IZ DVORANE ;)***********************

NAPOMENA- ZA LJUBITELJE ORIGINALNOSTI - MUZIČKIH KONCERATA !!!

3. DAN 6. OMIŠ GUITAR FESTA , 25. 4. 2015. SUBOTA, U HOTELU PLAŽA S POČETKOM U 16 SATI , NADARENA MLADOST ODRŽALA JE POSEBAN KONCERT - SVATKO NA SVOJ NAČIN , STVARNO POSEBAN  !!! SVI STE BILI POZVANI , ULAZ JE  BIO BESPLATAN !

I KADA POMISLITE DA JE OMIŠ GUITAR FEST NADMAŠIO SAMOG SEBE - UVJERITE SE UŽIVO DA JE ČAK I VIŠE OD TOGA !!!!! - 175 NATJECATELJA - OD MEKSIKA PREKO JAPANA DO SUMPETRA ČAK  ( MOJA UDATA OPĆINA DUGI RAT :) DOŠLO JE U NAŠ MALI LIJEPI GUSARSKI GRADIĆ NA UŠĆU CETINE ! - SARAJLIJE NIJE NI LOŠE VRIJEME SPRIJEČILO DA SE OKUPAJU :) ! PREPUNA DVORANA SVE GOVORI ! BRAVO, NENO I SVIMA - BIT ĆE ČLANAK !

3. VEČER - AIR GUITAR, QUEEN CATEGORY, A ZATIM NENO BELAN I OLJA DEŠIĆ ! :)

NOVO: 25. 4. 2015. - TUŽNA SAM I PRESRETNA-  ZAVRŠIO JE 6. MEĐUNARODNI GUITAR FEST 2015. - FESTIVAL GITARA, DJECE, MLADOSTI S PET KONTINENATA , OPET PONAVLJAM, 175 NATJECATELJA - MOŽETE LI MISLITI KAKAV JE TO POSAO ODRAĐEN U SAMO TRI DANA : SMJEŠTAJ, DOČEK, AUDICIJE , POMNO SLUŠANJE I OCJENJIVANJE ŽIRIJA U VIŠE KATEGORIJA. S PUNOM ODGOVORNOŠĆU TVRDIM, BEZ IMALO PRETJERIVANJA ILI DODVORAVANJA PROF. NENI MUNITIĆU, NJEGOVOJ SUPRUZI - VJERNOJ "DESNOJ RUCI" KOJA GA PRATI I PODRŽAVA OD 2010. G. , GENIJALCU KOJI JE DRUGI TATA OGF - ANTI PUPAČIĆU PUPIJU, KOJI JE OSMISLIO OVOGODIŠNJU NAJAVNU ŠPICU : KLAPA I GITARA - DA JE 6. OVOGODIŠNJI OMIŠ GUITAR FEST "PROBIO JE ZVUČNI ZID " U SVAKOM POGLEDU , DA, NAJJAČI JE DO SADA - NENINOM ODUŠEVLJENJU NA ODAZIVU SPONZORA I NATJECATELJA NEMA KRAJA - "ČUDNO VENIĐENO" !

A KAKO TO ?! OVAKO: PRIJAVAMA, ORGANIZACIJOM, ODLIČNIM VEČERIMA SA TAKO SRDAČNIM , NEPOSREDNIM, OVACIJAMA PUBLIKE POPRAČENIM PROGLAŠENJIMA PROBJEDNIKA I POBJEDNICA , OD JAPANA DO SUMPETRA ČAAAK ;) DO ODLIČNIH IZBORA GOSTIJU SVE TRI VEČERI U SLUŽBENOM DIJELU I POSLIJE U GUSARSKOJ KONOBI ( ČULA SAM DA JE BILO SUPER !) PA SVE DO NAJJAČIH SPONZORA I DONATORA , NIKAD VEĆI ODAZIV U SVEMU KAO OVE 2015. GODINE ! DA LI MOŽE BOLJE ?! - TEŠKO ?! :)

SAVRŠEN KONCERT NENE BELANA I OLJE DEŠIĆA S NOVOM KLAPOM "OMIŠKA VELIKA PLAŽA"- A TO SMO BILI SVI MI, NJENI ČLANOVI, NAS 500 U KONGRESNOJ DVORANI HOTELA PLAŽA !!! PJEVALI SU "DUO ČELOS"- MALO ĆELAVI :) NENO I OLJA, ALI I NOVONASTALA KLAPA "OMIŠKA VELIKA PLAŽA" :) ! BIT ĆE ČLANAK- SAČEKAJTE MALO , POSEBNO VI ŠTA ĆIRITE MOJ BLOGER REDOVNO, A NISAM VAS VIDILA :)))) A ŠTA NISTE DOŠLI ?! O.K. IMATE PORTALE , NOVINE I MENE PA ĆETE IMATI ŠTA I VIDJETI I PROČITATI ! OVA VEČER JE BILA OCEANI JUBAVI - A KAKO SU LIJEPOOO, POSEBNO MUŠKI VOKALI PJEVALI- AAA- DIVOTA ! :) Romantičari !

QUEEN CATEGORY - U KRALJEVSKOJ KATEGORIJI POBJEDNIK JE SINOĆNJI GENIJALAC FRANCESCO SCELZO ! DOBIO JE PUNO DIVNIH POKLONA , ČAK DVIJE JAKO VRIJEDNE PREDIVNE GITARE , OD KOJIH DRUGU PO ODLUCI PUBLIKE ! KAKO ĆE IH PROŠVERCATI NA AVION - NE ZNAMO ?! :) NEPLANIRANO NAM JE ISPUNIO ŽELJU DA NA JEDNOJ OD TIH DVIJU GITARA ODSVIRA NEKU KOMPOZICIJU - VRLO SRDAČNO PONOVIO JE ONU S BISA SINOĆ ! A SINOĆ SMO NAS DVOJE I POPRIČALI :))))NARAVNO, SVE JE ZASLADILA DIVNA VODITELJICA IRENA PERIŠIĆ ! :)

ŽIVIO, NENOOOO I CIJELA VRIJEDNA EKIPA OKO TEBE ! :)

I STVARNO DOBAR SLOGAN - GITARA JE ŽIVOT- A ŽIVOT JE NA OGF !

NAPOMENA: Još vas jednom molim za strpljenje - sve ćete vidjeti i pročitati !:)

Vaša Novinarka - Red Rouse :) Zorana Vuković ;) rođ. Gojsalić iz Omiša :)

VAŽNO- jer me pitaju: prezimenjak mi nije ništa u rodu, vidim unaprijeđen je - Urednik je SD.


OD TREĆE VEČERI 1. OGF 2010. ( ZA PRVE DVIJE NISAM NI ZNALA 2010.g. DOK NA RADIJU NISAM ČULA RAZGOVOR S NENOM  TU SUBOTU IZA 14 H - ŽIVIM 10 KM OD OMIŠA ) PRATIM OVAJ GENIJALAN  "PO SVEMU" FESTIVAL I VEĆ SAM U MOJIM POČECMA NAPISALA DA ĆE MEĐUNARODNI OMIŠ GUITAR FEST UZ FESTIVAL KLAPA U OMIŠU POSTATI NOVI OMIŠKI BREND ! POGODILA :) !HVALA, PUNO HVALA SVIMA ŠTO JOŠ UVIJEK ČITATE SVE TE MOJE ČLANKE - VIDIM I PRATIM SA STRANE  :) SVE TO ČINIM IZ SVOG GUŠTA ZA VAŠE GUŠTE - ALI I ONE KOJI ĆIRE IZA KANTUNA  ;) A NA SVE VEČERI IDEM ZBOG GLAZBE KOJA JE MOJ ŽIVOTA NA MOJ NAČIN :)  , ZBOG  ZABAVE I DA SAMA OSJETIM I ČUJEM KAKO JE BILO - A NE DA ČITAM - HM - MOGLA BIH DATI "REPLIKU" NOVINSKIM ČLANCIMA, KOJI SU PLAĆENI , POLUISTINITI I POLUINFORMIRANI, EVO NPR. USPOREDIRTI DIVNU IZVEDBU PJESME "ALELUJA" I NAPISATI - KOJU JOŠ NITKO NIJE TAKO OTPJEVAO U DVORANI HOTELA PLAŽA - ZGOROZILA SAM SE ! - TREBALO JE PISATI "KOJE BI SE POSRAMILI RENOMIRANI IZVOĐAČI OVE PJESME " ?!  I OVO NPR. - ZNA LI TZV. NOVINAR DA NIJE BILO TAKMIČENJE U SAMO JEDNOJ VRSTI GITARE ?! - I PACO SECO PRIDRUŽIO SE SVOJIM INSTRUMENTALOM KLAPI RIŠPET U SAMO JEDNOJ PJESMI ! :)  DONT VORI - BI HEPI- ZATO SAM JA TU ;):)  JEL TAKO BARIŠIĆU ;) :)))))PITAJU ME- EVO ODGOVORA: MOŽETE KOD MENE OSTAVITI KOMENTARE, NE MORATE BITI REGISTRIRANI KAKO STE MISLILI - HVALA !!! - ALI I NE MORATE DATI KOMENTAR, DOVOLJAN MI JE JAKO VELIKI BROJ POSJETA !!:) ojlaaaaaaa - ZZZZZZZZZZZZ :) !
nasljednica @ 11:56 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 23, 2015
/////////////////////////////////////////////

NOVO : PO POVRATKU S OGF VEČERAS , 24.4. 2015.  EVO MEILA :)

Poštovana gđo. Vuković,

zahvaljujemo na originalnom i ugodnom iznenađenju povodom imendana naše klape ! Vi ste takav ljubitelj klapske pjesme da nije čudo da su vas ljudi prepoznali i ispunili Vašu želju. Kada je u pitanju klapa Sv. Juraj , za Vas nema prepreka.  Uvijek nađete vremena za nas i klapa to prepoznaje i vrlo cijeni.

 Još jednom hvala na Vašem "telegramu" ! Uručen sa zakašnjenjem :)

Vama i Vašoj obitelji , ponovno u punom sastavu , želimo ugodan vikend !

S poštovanjem i svako dobro pošiljateljici Ruži crvenoj ,

Klapa Sv. Juraj HRM

///////////////////////////////////////////

NEĆE BLOGER ??? - EVO JE - NOVO: Hvala @Popetov !!!

 https://youtu.be/rrQEKnxh4jc  - RC PREMIJERA ! :)

OVA PISMA JE TEK PRVI PUT NA YT ! :)


( STRAŠNO ŽURIM- IDEMO PO NEVISTU :)________________________________________

TELEGRAM : VRSTA : rczvn-57

Primatelj: Klapa Sv. Juraj , Lora, Split

Sadržaj:

MOJOJ NAJDRAŽOJ KLAPI ŽELIM SRETAN IMENDAN S POSTAVLJANJEM NA YOU TUBE NJIHOVE PREDIVNE IZVEDBE COCINE PISME "Mirno spavaj Ružo moja"!

OVAJ YOU TUBE PRIMITE KAO MOJ SKROMAN POKLON ZA SVE LIJEPE DANE I NOĆI UZ VAŠE PISME, KONCERTE I CD-OVE !

ZA MENE I MNOGE VAŠE FANOVE VI STE "THE VOICES" U KLAPSKOM SVITU !

POZDRAVE VAMA, G. BOŽIĆU I , NARAVNO, PROF. TONĆU TRANFIĆU, KOJI VAS VIJERNO PRATI U INSTRUMENTALNIM NASTUPIMA KAO I OVE VEČERI ,

ŠALJE, RUŽA CRVENA :)

Pošiljatelj: Ruža Crvena, Nasljednica

Telegram sadrži (?! ) riječi - PLAĆENO ! :)

Bajnice, 23. 4. 2015. na Sv. Juru , 1:20 sat :)


_________________________________________


Posebnu zahvalu šaljem you tube kanalu Tanka žica iz Požege, jer da nije vas, ovog poklona za koji sam dugo molila da mi netko učini ovu veliku uslugu, za mene od posebnog značaja, ne bi bilo ! Hvala još jednom, od srca :) !

P.S. Dragi moji čitatelji , posjetitelji ovih mojih gušta pisanja, ako vas zanima detaljnije , sve je napisano u komentarima ispod ove predivne izvedbe na you tubu :)

ŽIVILI MI !

700 SAM NA SAT - IDEMO PO NEVISTU :)

VAŠA RUŽA CRVENA :)

NOVO- 28.4. malo zalutalo niže u članku prije :  27.4.2015.  -16:16:22 | Neregistrirani korisnik [] ZADAVOLJSTVO MI JE BILO OBJAVITI VIDEO (Tako sam ispunio Tvoju,ali i moju želju).... Tanka žica......( op.a. javio mi na yt da mi je ostavio komentar- nema ga ?! - kad ono post niže)  - HVALA! HVALA ! - pozdrav Požegi i cijeloj Slavoniji :) !
IZA ZAJEDNIČKOG RUČKA I DRUŽENJA IDEMO NA OGF !:)

/ NOVO- 27.4.2015. "siže" je prebačen u sljedeći članak /


**********************************

ISPOD KULE MIRABELAAAAA OMIŠ NE IDE SPAAAT,

A JA NEMAM SNA NI  MIRAAA :)

JOŠ BI TILA MALO ZAPIVAAAT  :)

AJ DOBRO :  MIRNO ĆE SPAVAT RUŽA VAŠAAA :)

MIRNO VEĆ SPAVA OFICIR MOOOJ :)

BLAGO SVIMA , A JA  ĆU IH SNIVAAAAAAAT :)


DO ZORE ĆE GITARE ZVUK U KONOBI  SVIRAAAAAT :)

E, DA, UNUČICA ( 5.G.) JE DANAS/VEČERAS  NA PIRU  :) - KAŽU DA JE ISTA BABA-S RUŽOM CRVENOM U DUGOJ KOSI , VOLI PJEVATI I PLESATI :))) IŠLA SAM PO MALIŠE U 23 H , BAKAAAA- JA ĆU JOŠ OSTATI :) O KEJ, JUBAVI, - SUTRA U BAKE SVI NA RUČAK :)
nasljednica @ 12:18 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
petak, travanj 17, 2015
://////////////////////////////////////////////////////////////

NOVO / PROMIJENILA SAM ONU VESELU PJESMU , SAD VAM SVIRA OVA IZ HNK SPLIT S HUMANITARNOG KONCERTA  ZA ANĐELE - EVO ZAŠTO / - DANAS 19. 4. 2015. GOŠĆA NA RADIO DALMACIJI U EMISIJI IVE PERKUŠIĆA,  IZA VIJESTU U PODNE , BILA JE GĐA. DIJANA ANIČIČ - PREDSJEDNICA UDRUGE ANĐELI SPLIT, DOBITNICA NAGRADE HRABRO SRCE , VIDJELI STE NA HTV U VELJAČI  - Uz redakciju 24 sata uspila se izboriti za Zakon da roditelji  teško oboljele djece izbore status njegovatelja !!!. - I ČULA SAM NJENU POTRESNU PRIČU.


https://youtu.be/DVVLKaj4cvw


ZAŠTO OVO PIŠEM , ZATO JER SAM  "NEKIM SLUČAJEM"  STAVILA PLAKAT BAŠ S TOGA HUMANITARNOG KONCERTA ZA ANĐELE KOJI JE ZAPOČEO KLAPOM SV. JURAJ I PJESMOM SUZA U TUĐINI , O ČEMU SAM DALA ČLANAK -  U SPOMEN NA HR. BRANITELJA TONIA BARTULIĆA. DANAS DOZNAJEM DA JE GĐA. DIJANA  PROŠLA TEŠKU KALVARIJU I PROLAZI JE JOŠ UVIJEK , ALI S NEKOM I VEDRINOM . DOBILA JE PRAVNU BITKU ( NAŠLA SAM NA GOOGLU ) - NAIME, NJEN POK. BLIZANAC ( GREŠKA LIJEČNIKA RODILIŠTA SUDSKI DOKAZANA NAKON PUUUNO GODINA ) ZVAO SE TONI, A NJEN ANĐEL KOJI JE UZ NJU, DUJE, ima 16 godina.  IPAK SVU SVOJU GORČINU PRETOČILA JE SVOJIM OPTIMIZMOM U DIŠPET DA U SPLITU OTVORI UDRUGU ZA ANĐELE, DJECU S POSEBNIM POTREBAMA, REČE: PO ONOJ, ŠTO TE NE SLOMI, TO TE OJAČA !- TAKO JE, GĐO. DIJANA !!! 

- APELIRANO JE U EMISIJI DA TAKVE DJECE U SPLITU IMA JOŠ , javljaju joj se mnogi roditelji, ALI , NAŽALOST, POTREBNE SU IM VEĆE PROSTORIJE , STOGA SE TRAŽI OD GRADA SPLITA DA IM U TOME POMOGNU. 

APEL VASTI GRADA SPLITA - POMOZITE UDRUZI ANĐELI - JER ANĐELA IMA JOŠ. DOBRO JE GĐA. DIJANA REKLA : AH, DA,  POMAŽE NAM I ZAGREB I SPLIT, ALI DOK TO NE OSJETE NA SVOJOJ KOŽI I U SVOJOJ BLIZINI, SVE JE TO SPORO- DA, GĐO. DIIJANA, ONAJ TKO TO NIJE OSJATIO NE MOŽE ZNATI NI BLIZU ŠTO STE VI PROŠLI I ŠTO SVE PROLAZITE - O SVEMU KAD SE VIDIMO. NAKON OVOG KONCERTA I ČLANKA OBEĆALA SAM MAMI , ONE CURE NA BINI,  DOĆI U UDRUGU, ALI ZAREDALE SE VIROZE MOJIM MALIŠA PA UKUĆANA PA UPALE PLUĆA I MOJ NEKI KAŠALJ ?! - ZDRAVA SAM IMA TEK 15-AK DANA - VIDIMO SE USKORO.

Više se puta pitam - Škole s e-dnevnikom, a mnoga druga , pogotovo oboljela ili takva rođena- nemaju ni osnovno !


///////////////////////////////////////////////////////////////////


Ne volim južinu, ali zato volim pjesmu. Evo iz novog Plana klape Sv. Juraj vidimo da opet idu u Sloveniju, Brežice , 4 dana iza mog rođendana :) i da pesem ne pozna meja :)

UVOD: EVO KAKO SU NAŠI LJUDI U ISELJENIŠTVU DOŽIVJELI PJESMU KLAPE SV. JURAJ SUZA U TUĐINI :

Dragi Marko, ova prekrasna pjesma me je dirnula do suza!!!!!!!

Proslijedit ću link mojim dragim prijateljima i suradnicima u hrvatskome iseljeništvu, bit će oduševljeni!

Puno hvala na divnom doživljaju!

I čestitke prigodom obljetnice najbolje klape na svitu!

Srebrenka Šeravić

Hrvatska matica iseljenika Zagreb

*********


Krasna je ta pjesma! Mi smo ju vec emitirali u nasoj emisiji!

Kad sam ju prvi put cula, suze su mi tekle! Predivna je!!

A klapa Sv. Juraj je, za mene, naj bolja klapa!! Sve njihove pjesma mi se svidjaju!

Puno ti hvala!

Srdacan pozdrav

Stella Hubmayer, Buenos Aires

Croacias Totales Radiosat

Todos los lunes de 19 a 21 hs

Ponedjeljkom od 19 do 21 sati.

FM Signos 92.5 Mhz

http://www.croaciastotales.com

http://www.facebook.com/croacias.totales

Predivna pjesma – dira u dusu !

Tanja Males Krznar, Njemačka

Krasna pjesma.
Puno pozdrava!

Ivo Puchesa, član hrvatske klape BA iz Buenos Airesa..


NOVO  19. 4. 2015. - SKINULA SAM ONU VESELU PJESMU , PISALO JE I OSTAVLJAM : Namjerno svira ova pjesma , jer "su oni idol svake ženeeeeee " :)))) pogotovo mojih Slovenki preko ljeta koje su mi rekle : TAK FAJN BILA ONA TVOJA KLAPA U STOŽICAMA U BIJELIM MORNARIŠKIM ODIJELIMA :)))) ŠE SO KLAPE KRASNE BILE, AL ONI SU BILI NAJBOLŠI ! :)))) - evo slika koju sam već dala u članku s 9. Memorijala ( plakat niže ) na kojem koncertu je klapa Sv. Juraj pjevala Suzu u tuđini, publika zanijemila ! NOVO - 19. 4. - A ZA RUŽU CRVENU U NAJAVI JE G. MARKO REKAO : SAD ĆEMO JEDNU KOJU ANĐELI JAKO VOLE !- KLAPA JE PJEVALA, A ANĐELI PLJESKALI. I BAŠ STAVIH OVU SLIKU  - prije dva dana ! ? Hm ?!MORAM ZAMOLITI  G. BRANKA UVODIĆA DA  MI NAJDRAŽU KLAPU DOVEDE U OMIŠ ZA EMISIJU "LIJEPOM NAŠOM" ;) :) JOJ, AL KLAPA TREBA ISHODOVATI ODOBRENJE ?!

PLAKAT ZA HUMANITARNI KONCERT U HNK SPLIT - ZA ANĐELE - !
PLAN NASTUPA (potvrđeno) KLAPE SV. JURAJ travanj/svibanj 2015 :)

-op.a. vidim da su slobodni 23. 5. - AGAPE (OSI) OMIŠ, mogli bi tada imat feštu u Radmanovim mlinicama i dolazi nam i gđa. ANA ( Normalan život) ?! :) kaj ne i klapa Sv. Juraj :) ?! NOVO- AGAPE SU  ) 9. 5. - neslužbeno !? :)

1.) 22.04 (srijeda) SPLIT, Spaladium arena – Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i manifestacija ASBA 2015 ,  nastup klape na svečanosti otvaranja u Spaladium areni u 10 sati ;

2.) 1. 05. (petak) OKUČANI obilježavanje 20. Obljetnice vojno-redarstvene akcije BLJESAK - nastup na Svečanom obilježavanju kod centralnog spomenika poginulim braniteljima i Sv.Misi u 11 sati koju predvodi Vojni ordinarij u RH mons. Juraj Jezerinac ;

3.) 5. 05. (utorak) STARIGRAD na Hvaru - cjelovečernji koncert klape HRM „Sveti Juraj" povodom 4. Međunarodnog susreta novinara, pisaca i diplomanata na zahtjev Udruge novinara HRT-a ;

4.) 7. 05. (četvrtak) ZAGREB, MORH, Dom OS RH Zvonimir - nastup klape „Sveti Juraj"-HRM i Orkesta HV u 19,30 sati ;

5.) 9. 05. (subota) PRIMOŠTEN, Rudina - cjelovečernji koncert klape HRM „Sveti Juraj"povodom Gospe od Loreta, zaštitnice mjesta Primoštena u 19,30 sati ;

6.) 11. 05 ( ponedjeljak) ZAGREB, župa Svetog Leopolda Bogdana Mandića - nastup klape „Sveti Juraj"- HRM na Sv. Misi uoči blagdana Svetog Leopolda Bogdana Mandića u 19 sati ;

7.) 12. 05 -19.05 - VOJNO REDARSTVENO HODOČAŠĆE HRVATSKE VOJSKE I POLICIJE U LOURDES ( FRANC.)

8.) 28. 05. ( četvrtak) ZAGREB,  Lisinski – SVEČANA PROSLAVA DANA OS RH - nastup klape „Sveti Juraj"-HRM i Orkesta HV  u 12 sati ;

9.) 29. 05. ( petak) BREŽICE, Slovenija – gostovanje klape HRM „Sveti Juraj" na humanitarnom koncertu Orkestra vojske Republike Slovenije za kupnju mamografa za potrebe gradske bolnice u Brežicama u 19 sati .

UŽIVAJTE LJUDI DRAGI U PJESMAMA I ŽIVOTU - PJESMA SVE LIJEČI ILI BAREM DOK IH SLUŠATE I GLEDATE ;) :) SVE ZABORAVITE ZA VRIJEME KONCERTA ! :)

EKSKLUZIVA: OD JUČER 16. 4. 2015. JE KONAČNO BILO MOGUĆE DA PREKO CMC-A NARUČIMO PJESMU KLAPE SV. JURAJ "SUZA U TUĐINI" TO JE OVA IZ HNK SPLIT- KONCERT "ZA ANĐELE "- kad god je želite, naručite je za samo 3,70 lipa - SMS JEDINO NE POSKUPLJUJE :)***************************************************************

LIJEPA PAŽNJA OD KLAPE:ČESTITKA-STOLNI KALENDAR I VELIKI KALENDAR-2015 .G.

NASLOVLJENO : POŠTOVANA GĐA. ZORANA VUKOVIĆ , RUŽA CRVENA  itd. :)

CMC TV MI JE OBEĆALA , TAKO I JA VAMA, DA ĆE MI JAVITI KADA ĆE DATI SNIMKU HUMANITARNOG KONCERTA IZ HNK SPLIT ZA POK. TONIJA - SAV PRIHOD ZA UDRUGU ANĐELI IZ SPLITA , KOJA JE OVE GODINE DOBILA NAGRADU ! HVALA, ŠTO MI ČLANAK ČESTO ČITATE ! Još mi ništa nisu javili - poslat ću im opet meil ! Ova izvedba Suze u tuđini na CMC-u je s tog Koncerta u HNK SPLIT .

P.S. ide opet nastavak 6. OMIŠ GUITAR FESTA - 23.- 25. 4. 2015- DOĐITE NAM :)

Vaša Ruža crvena ;) :)


nasljednica @ 10:38 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 15, 2015


SAD MALO DRUGAČIJE - NOVI OMIŠKI BREND , KAKO SAM ZAKLJUČILA VEĆ NA KRAJU PRVE GODINE ODRŽAVANJA OGF 2010. G. - DJECA, MLADOST I "STAROST" NA JEDNOM MJESTU - THE VOICES  OF GUITARS -  GITARA JE ŽIVOT, A ŽIVOT JE U OMIŠU ! :)

NAJAVNI SPOT JE SNIMLJEN NAJPRIJE IZ AVIONA DA VIDITE MOJ LIPI OMIŠ , A ZATIM UZ KIP MILE GOJSALIĆ, POLJIČKE JUNAKINJE ( OD TUD MOJ NICK, MOJE DJEVOJAČKO PREZIME :) KIP JE IZRADIO IVAN MEŠTROVIĆ I NALAZI SE NA MJESTU GDJE SU PREMA PRIČI TURCI S KONJIMA BJEŽALI I BACALI SE U KANJON PRED HRABRIM POLJIČANIMA, KAD JE MILA GOJSALIĆ U ŠATORU SPALILA AGU I SEBE ( OP.A. imate moj članak Život u vječnosti :) VIDITE I  MALU GUSARICU, KOJU SAM NAZVALA "RUŽA HRVATSKA" I ČUJETE KLAPU SV. KLIMENT. OVI BROJNI GENIJALCI SU UČENICI GITARE , PRETPOSTAVLJAM, SVI IZ KLASE PROF. NENE MUNITIĆA :) A TU JE VIRTUOZ NA GITARI , DRUGI TATA OGF , ANTE PUPAČIĆ PUPI !

Zašto sam Malu sa spota i plakata nazvala Ruža Hrvatska: prošlo ljeto je imala dugu kosu kao do prije 10 dana i uplela sam joj na plaži pletenicu i stavila u kosu njenu RC i rekla da pozdravi mamu i tatu , da reče da ih je pozdravila Ruža crvena :)))) a Mala je rekla - Ruža Hrvatska :) Od tada je tako zovem :) !
********************************************************************

OVE JE GODINE OGF SPOJ DALMATINSKE PISME I GITARE


BROJIMO DANE DO 6. MEĐUNARODNOG OMIŠ GUITAR FESTA U LIJEPOM GUSARSKOM GRADIĆU OMIŠU, GRADU I ZALEĐU PREPUNOM PRIRODNIH LJEPOTA - DOĐITE NAM ! :)

OVE NAM GODINE DOLAZI 170  NATJECATELJA S PET KNTINENATA : MLADIH I MALO "MLAĐIH" U MNOGIM KATEGORIJAMA GITARA : DJECA SA SVOJOM PROFESORIMA, RODITELJIMA, MOMCI I DJEVOJKE S PRIJATELJIMA, MNOGI STALNI  I NOVI GOSTI ! DIVNA PREDSEZONA :)

Šesti OGF 2015. otvara klapa RIŠPET, ali ne kako vi mislite , ne , neeeeee !!! To će biti posebno iznenađenje ! Hm, ne znam da li bih vam odmah to javila, evo, razmišljam - a zašto razmišljati ako i vrapčići na našoj Omiškoj velikoj pješćanoj plaži i galebovi i golubovi cvrkuću , guguću da će to biti posebna večer , jer će klapa RIŠPET nastupati uz GITARU ! :)

S FB Omiš guitar festa prof. Nene Munitića prenosim :

Dragi moji,
ovo je namijenjeno prvenstveno našim ljudima koji vole pjevat uz gitaru: 1 skladba (pjesma) otpjevana i odsvirana uz akustičnu gitaru (može jedna ili dvije osobe gitara + glas) .
1. Nagrada: akustična gitara Yamaha LS6 M.A.R.E. (vrijednost preko 5.000,00 kn), Diploma, snimanje pobjedničke skladbe u profesionalnom studiju Digisound Ltd., poklon sponzora, statua, video snimka nastupa .


 Dobrodošli !  https://www.facebook.com/events/926236450760268/

NPR. IZDVAJAM NATJECANJE U KLASIČNOJ GITARI :

http://www.omisguitarfest.com/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=26


Raspored natjecanja

Prijave: od četvrtka 23.04. 9 sati - ujutro, hotel Plaža

Petak 24.04.

8:30 - V. kategorija

9:00 - VI. kategorija (1. etapa)

15:00 - II. kategorija

16:30 IV. kategorija

16:30 - VII. kategorija

20:00 objava rezultata i dodijela nagrada i diploma

Subota 25.04.

9:00 - I. Kategorija

9:00 - VIII. kategorija

10:00 - III. kategorija

>>> 13:30 - Samo Šali, predavanje "Sve što bi gitaristi trebali znati o gitari"

>>> 14:30 - Maroje Brčić- promocija knjige "S gitarom pod ruku"

15:00 - Objava rezultata i podijela nagrada i diploma

16:00 VI kategorija - finale


ALL WHAT GUITARISTS SHOULD KNOW ABOUT THE GUITAR

Samo Šali has a PhD in analysis and optimization of classical guitar acoustics. He lives and works in Slovenia as a guitar maker. In a 60 minutes lecture Samo Šali will present functioning of a classical guitar – how a string pluck is transformed into a sound. In addition, he will present his »rule of consonance-dissonance« which was published in scientific journal Experimental Mechanics in year 2000. At the end Šali will explain his method for measuring frequency response of the guitar which was also published in scientific environment.

SVE ŠTO BI GITARISTI TREBALI ZNATI O GITARI

Samo Šali je doktorirao iz analize i optimizacije zvuka klasične gitare i kao graditelj gitara radi te živi u Sloveniji. U 60 minuta dugom predavanju prezentirati će funkcioniranje klasične gitare – kako se trzanje žica pretvara u zvuk. Tome će slijediti prikaz »pravila konsonance-disonance« koje je godine 2000 objavio u znanstvenoj reviji Experimental Mechanics. Za kraj Šali će objasniti i svoju metodu za objektivno mjerenje frekvencijskog odziva gitare koja je takodje bila objavljena u znanstvenoj sredini.

IZ PROGRAMA :

23.04. - 20 sati - Klapa Rišpet uz gitaru i GOSTI ! ;)  (100 kn)

24.04. - 19:30 sati - GMD Sanctus Domnio, Francesco Scelzo i Paco Seco (50 kn)

25.04. - 20 sati - Neno Belan i Olja Dešić (100 kn)

SVAKU VEČER JE AFTER PARTY U GUSARSKOJ KONOBI HOTELA -besplatno !


Cijena paketa za sva 3 dana - 200 kn

Rezervacije ulaznica na: omisguitarfest@gmail.com Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i 0959108376


Ovo je početak :) kraj pjesme do 1:30 min  https://youtu.be/jyiaVt6px0wVaša Guitar music news - Red Rose :)


nasljednica @ 10:49 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 12, 2015


NOVO ?!:) POZDRAV DRAGI I MARIJI OD MENE MA GDJE BILI  !! :)

ANEX: KAD BI MOJ MUŽ VIDIO DOLORES NA TV- UVIJEK  BI PRVI PUT ZAVIJAO: UUUUUUUUUUUUUUUU - JE DOBRAAA !!- A DRUGI , PAR SEKUNDI IZA TOGA  : Uuuuuuuu, PUSTI ME , ZORICE, TI SI BOLJA OD NJEeee !!!- E, JA BI GA ZA KOSU ČUPALA DOK TO NE IZGOVORI :)))  ZA KONTRU BI MU REKLA DA JE MENI ALEN VITASOVIĆ, BURAAAAA-  ONIH 90-IH GODINA :)  ON BI REKA: JESI GA NAŠLA ! :)  Sad mi nabiva na nos - cili bataljun -  Jadna klapa, ni kriva ni dužna :))))) ! 


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


HITNO, 13. 4. - KBC FIRULE TRAŽE VEĆ OD SUBOTE DAVATELJE KRVNE GRUPE NULA - PLUS I MINUS TE B - PLUS I MINUS . KAKO JE ZADNJI PUT ODAZIV BIO VELIKI, NISAM TO U 10 SATI U SUBOTU NAPISALA NA SVOM BLOGERU.

OPET , KBC FIRULE MOLI , SLAB JE ODAZIV, TREBAJU IM OSIM OVE DVIJE KRVNE GRUPE I A - PLUS I MINUS. NAPOMINJU, DA NIKAD U OVO DOBA NIJE TREBALO OVOLIKO KRVI. ŽIVIM NA MAGISTRALI, HITNE POMOĆ ČESTO ZAVIJA. MISLIM SE OD KUDA DOLAZE - S BALKONA VIDIM REGISTRACIJE - STRAŠNO. MOLIM, ODAZOVITE SE VI KOJU STE U SPLITU I BLIZU SPLITA. RADNO VRIJEME OD 8- 18 SATI.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

TI, SAMO TI - NIŠTA BEZ KLAPA ! ;) :) Je, bila sam dugo usamljena, čuvali su moje mališe od bake ko da imam kakvu zaraznu bolest- ono neka alergija, satrala me  ! Sad to nadoknađujemo ! :) ojlaaaa - valjda mi je tada i odgovarala ova pjesma ?!
Proljeće je , imam članaka na čekanju, mališi su mi "glavni"  -ali naiđoh ovih dana na ovu divnu Doloresinu pjesmu: Ti, samo ti :)Gledajući je podsjetila me na - naaaaaa- naaaaaaaaaa- kako sam se nekada odijevala :)

Danas popodne , nedjelja, 12. travnja 2015. nađem u starom koferu moje dvije suknje ovoga moga đira što je na njoj u ovom you tubu :) Bluze također imam, ali i ovo na glavi :) Obožavam Dolores Strujić. Bila je najpopularnija i najljepša dalmatinska pjevačica 90-ih godina i odeeeeeeee u tuđinu. Sjećate li se njenih dueta s Duškom Lokinom : Dalmatinca srića prati, Dobro jutro, Dalmacijo, a  Ostavi me  i Daj, opusti se  i još mnoge predivne  i Nedine - Zora je svanula ! :) Zna li netko gdje je ona - u tuđini je , ali jel pjeva ?!UŽIVAJTE U LJEPOTAMA NAŠE DALMACIJE I MALO ODMORITE  OD MOJIH ČLANAKA - DO NOVOG  ;)

DUGO NISAM VIDJELA NITI SE IGRALA S MOJIM MALIŠIMA PA  OVIH DANA TO NADOKNAĐUJEMO NA OMIŠKOJ PLAŽI I U NAS U SELU :)

Slike čarobnog neba su prije par dana 1 km u Podstrani od moje kuće  :)

Ostale 3 su iz sela Jesenica danas, gdje smo obiteljski opet slavili "Uskrs" , s napomenom da je moja kruška iz prošlog posta procvala :)JOKER - ZOVI :) !!!!!

HVALAAAAAAA ! :) Očito će mi trebati još repeticija ;)

Pozdrav svima od Ruže crvene :) 

i čekam vas na 6. OMIŠ GUITAR FESTU 23.- 25. 4. 2015 .!!!

nasljednica @ 23:36 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 6, 2015Ana, Ana, da, tebe zovem :) ! Zorana je ,  Ruža crvena , kako me i ti zoveš od prije nekoliko dana :) - prepuštam ti uredništvo mog današnjeg Blogera - izvoli, vodi ga ! ( napomena: Ana Tomašković je urednica i voditeljica emisije Normalan život )

ANA: Dobar vam dan i još jednom sretni vam Uskrsni blagdani , poštovani "gledatelji". Uoči Uskrsa i najave moje emisije Normalan život na temu spota Oči u oči u izvedbi klape Sv. Juraj s glumcem Perom Eranovićem i don Šurlinom, na moju meil adresu stigao je zanimljivi meil. Blogerica Zorana / Ruža crvena, htjela je nečim iznenaditi na svom Blogeru nadnarednika Marka Bralića i mladog glumca Peru Eranovića. Don Šurlina ne poznaje. Zorana / Ruža crvena predstavila mi se u nekoliko crta te mi je zbog vjerodostojnosti napisanog poslala i nekoliko svojih slika. Nakon toga Zorani / Ruži crvenoj bez razmišljanja odgovorim:

Poštovana i draga gđo. Zorana,

kada se ljudi prepoznaju srcem, onda ne postoje nikakve prepreke da ljudi koji se osjećaju "svojima", zajedno još više oplemenjuju tu sinergiju optimizma, dobrote i ljubavi. Bila sam silno počašćena kada sam u emisiji uoči Uskrsa mogla ugostiti g. Marka Bralića, mladog glumca Peru Eranovića i don Šurlina, kako bismo u emisiji Normalan život prenijeli Uskrsne poruke. Jednako sam osjetila i Vas.

Najveća vrijednost i moja osobna radost u svemu je što radim kao urednica i voditeljica HRT-ovih emisija , ali i u osobnom angažmanu s potrebitima izvan redakcije, jest upoznavanje takvih divnih ljudi koji "žive" Evanđelje i koji poput svjetlosti prkose ovom otuđenom i materijalističkom svijetu.

Don Šurlina, Pero Eranović i Marko Bralić u emisiji su svjedočili koliko je važno promišljanje našeg svakodnevnog života kroz naša "djela" - s koliko se odgovornosti odnosimo prema svojim obvezama, obitelji, ali i prema zajednici, osobito nemoćnima i potrebitima, koliko je važno da promišljamo o dimenziji naših branitelja kako bismo još više nastojali prenositi "svetost mira" te praštanja. Pjesme i spotovi klape Sveti Juraj više su od pjesama. To su životne priče u kojima se mogu pronaći svi koji znaju srcem čuti, prepoznati Božje poruke.

Kako uređujem i vodim i radijsku emisiju Ovo malo duše na HR2 koja se emitira nedjeljom, zajedno s gošćom mag. Bastić odlučile smo da su pjesme od klape Sveti Juraj HRM najbolji izbor za istinsku Uskršnju svečanost, jer emisija se emitira na sam Uskrs oko podneva. Emisija počinje nakon Vijesti koje su u 11.30, a traje 50 min.

Draga g. Zorana, uz takve ljude svijet je ljepši, radosniji, mirniji te svakako primjer da postajemo i ostanemo bolji ljudi.

Na žalost , nisam imala dovoljno vremena nakon snimljene emisije za druženje s mojim gostima, jer sam morala odmah na novo snimanje, ali mislim da će Vama i gledateljima emisija dokazati koliko smo svi u studiju vjerodostojni u svakoj izgovorenoj riječi i da živimo istu religiju, dobrotu i ljubav, poštovanje Boga i čovjeka. Moji dragi gosti, također su morali za Split, jer su imali svoje obveze.

Zahvaljujem na lijepim riječima i od srca Sretan i Blagoslovljen Uskrs Vama i svima Vašima koje volite,

s poštovanjem,

Ana T.

Nakon mog meila Zorana / Ruža crvena  poslala mi je meil i još malo više o svom životu posebno potaknuta mojim riječima "Pjesme i spotovi klape Sveti Juraj više su od pjesama. To su životne priče u kojima se mogu pronaći svi koji znaju srcem čuti, prepoznati Božje ruke". Zorana / Ruža crvena je mnogo toga prošla u svom životu opisano mi kroz pjesme klape Sv. Juraj : Ruža crvena, Kraljica mora, Suza u tuđini , Da mi nije ove pisme  i druge - tako da sam doznala da je svi odavno zovu Ruža crvena i zbog čega je taj cvijet prati cijeli život, da je suprug izbjegao treću nesreću ploveći kao mladić mnogim oceanima , da joj je zaova u Australiji 40 g, da je u svim nevoljama i tužnim izazovima njenoga života Pjesma bila ta koja je održala njen optimizam kada joj je bilo najteže. Bog joj je dao potrebitu snagu, osjetila je to. Pjesma Oči u oči , duboko je dojmila s razlogom koji mi je napisala. Divila se mladom glumcu Peri koji je tako vjerodostojno odglumio dušom i tijelom stradalog hrvatskog branitelja. Na samom početku prvog meila napisala je i nekoliko riječi  "tajne veze između nje i klape Sv. Juraj" - uvijek se nešto poklapa s njenim životom i njihovom pjesmom i spotom.

Dirnuta mojim meilom, upitala me da li smije koristiti dijelove moga meila na svom Blogeru . Napišem joj :

Draga gđo. Zorana, divna "Ružo crvena",

molim Vas da me slobodno zovete imenom, Ana, jer kad se ljudi na ovaj način osjećaju, nisu potrebne formalnosti. Slobodno koristite mail kako god želite, pisala sam ono što osjećam i mislim.

Naravno da ste emotivka, to je Božji dar. A Vaša je veličina u jednostavnosti i djelima, puno ste toga u životu prošli, puno ostvarili, zadržali vjeru i veliki optimizam. Bog Vam je na tom putu poslao i puno dobrih ljudi, zato jer "Vi to zaslužujete".

Silno ću Vam se radovati osobno Vas upoznati. Ove sam godine obećala doći u Omiš na obljetnicu udruge Agape. Lijepo surađujem i s ( ja ispuštam - s nekim mojim dragim Omišankama :) , dakle , bit će prigode za susrete. U Zagrebu ste mi dobrodošla gošća, samo mi se nekoliko dana ranije javite na mobitel broj 09x xxxxx, kako bih se poslovno i privatno organizirala.

JA UBACUJEM - nadalje - ispuštam kao "Anino privatno" :) Uglavnom- njene dvije bliske osobe zovu se Ruža i kao jedan moja sestra :) i imamo još dosta zajedničkog !!!

Nemam osobni profil na Facebooku, postoji službeni fan Club koji uređuju fanovi (meni nepoznati ljudi). Oni službeno dobiju obavijest o mojim gostima i temama emisije te nekoliko fotografija sa snimanja ili pripreme emisija, s nekog službenog puta i sl.

U očekivanju kavice s jednom divnom Ružom crvenom (moja bliska osoba tako se zove pa ste mi još draži)

Do skorog viđenja , pozdrav šalje Ana

DRAGI MOJI, SUTRA JE SVJETSKI DAN ZDRAVLJA I OVO SE POKLAPA : SVJETSKI DAN ZDRAVLJA, A POŠTOVANA UREDNICA I VODITELJICA, MOJA DRAGA ANA TOMAŠKOVIĆ U BEZBOROJ SVOJIH EMISIJA UGOSTILA JE MNOGE NA TEMU RAZNIH BOLESTI ILI STANJA TIJELA I ŽIVOTA . NEKE IMATE NA YT ili HRT : EMISIJA NA ZAHTJEV.

TAKO JE PRIJE DVIJE GODINE U EMISIJI UGOSTILA NAŠE VRIJEDNE DVIJE ŽENE NATALI STANIĆ I DANIELU IZ UDRUGE AGAPE ( OSI ) OMIŠ, O KOJIMA SAM DAVALA ČLANKE. UPOZNALA SAM PREKO AGAPE NAŠU DRAGU KOLEGICU BLOGERICU @STOPALICU, LUCU CETINIĆ. , VIDITE KAKO JE SVIJET MAL - LUCA CETINIĆ JE U TOJ ANINOJ EMISIJI BILA TELEFONOM I SLIKOM UKLJUČENA KAO GOŠĆA , JER JE LUCA , NAŠA VELIKA HUMANITARKA , UČILA RADU NATALY U UDRUZI AGAPE OMIŠ. ANA, TO TI NISAM REKLA I DA MI JE LUCA POKLONILA SVOJU KNJIGU - TI MOŽEŠ SVE I ZBIRKU PJESAMA - NEPRIPADAJUĆA  :) A JESMO LI REKLE, ŠTA ĆEMO I O ČEMU PRIČATI KAD SE SRETNEMO :))

********************************************************************

Daljnje uredništvo Ana prepušta meni - uh, pod dojmom sam sada što imam reći o spotu Oči u oči . Što su rekli gosti u emisiji. Strpite se, molim vas. Joj, evo moj Nesuđeni oficir iz Kraljice mora, trebam mu ustupit TV, jer mi meštar još nije zamijenio ekran laptopa- vijesti u 19 h :)Nastavak u 22 h : Vrlo mi je emotivno i teško prepričati što su gosti u emisiji rekli. Mnogo toga sam vam prenijela meilovima koje mi je poslao g. Marko Bralić, tako da mnogo i znate. Emisija je počela ŠUŠTANJEM LIŠĆA koje me prenulo - uranjeno po mom satu 3 min ?! :) a fotić nespreman - joj ! A Moj treba doći da idemo u Omiš, ajme , hoću li moći odgledati cijelu emisiju. Srećom, došao je na Kraljicu mora - uh ! Emisija je, dakle , počela ovim spotom te je tijekom emisije spot puštan na velikom ekranu iza Ane i gostiju, odnosno, na velikom "zidu" studija HRT-a, divno, dojmljivo.

Ana je skoro na samom početku rekla da je spot premjerno pušten par dana uoči Dušnog dana 2014. te su odmah bile pozitivne reakcije gledatelja da žele znati više o ovome spotu i više o ovoj životnoj priči pa je jedan od razloga upravo taj što je u emisiju uoči Uskrsa pozvala glavne aktere spota Oči u oči. Živimo Evanđelje, reče Ana, a pred kraj emisije je rekla, da nisu samo naše ljepote ono što bismo trebali čuvati kao naše blago, kao naš nacionalni identitet nego Ljudi, Ljudi su ti koji pronose svoju nacionalnost. Na te riječi se g. Marko nadovezao i rekao da je svake godine hodočašće svih vojski, vojnika, branitelja, invalida i sl. u Lurdu , na inicijativu dviju nekada zaraćenih zemalja Francuske i Njemačke i upravo je cilj tog hodočašća pomirenje, zajedništvo svih, na koji se Klapa rado odazivlje u svibnju svake godine.

Nadnarednik Marko Bralić: Spot je sniman po zamisli g. Skelina koji je napravio i divan spot na pjesmu Ružo crvena ( op.a. dvorac Vitturi, Kaštel Lukšić ). Bilo je pitanje kojem glumcu povjeriti tu ulogu, ulogu hrvatskog branitelja i došli su do toga da pitaju don Šurlina. Don Šurlin je bez razmišljanja predložio Peru Eranovića, sina poginulog hrvatskog branitelja. E, sad se postavilo pitanje, kako to Peri reći, kako će Pere to iznijeti, kako će na to reagirati cijela obitelj  koja je izgubila i supruga i oca, što će reći mama Jelena, stvorilo se puno pitanja. Pere je tada imao samo dvije godine kad je tata poginuo. - Marko se u emisiji još jednom zahvalio don Stjepanu na dobroj ideji i Peri na dobro odrađenoj zahtjevnoj ulozi. Zahvalio se HVIDRA-i Split-dalm. županije na ustupljenoj uniformi, i svemu što je Peri trebalo da bude u pravoj ulozi hrvatskog branitelja. Zaista im od srca hvala, rekao je g. Marko. "Tata bi bio ponosan"- jedan je od mojih komentara ispod spota, a g. Marko je rekao i ovo - kao meni u meilu: " U njemu je u ulozi hrvatskog vojnika-branitelja angažiran mladi akademski glumac Pere Eranović, inače sin Stipe Eranovića, poginulog hrvatskog branitelja čije se ime nalazi na jednoj od postaja križnog puta ovog spomen obilježja, što na poseban način doprinosi vjerodostojnosti i simbolici ovog uratka i odaje pijetet mlađih naraštaja kako poginulim tako i živim hrvatskim braniteljima." Nakon puštenog spota , rekao je g. Marko, mnoge je dirnulo, nitko nije ostao ravnodušan, mnogi su zaplakali, mama Jelena , i reakcije gledatelja, prijatelja, pohvalivši i zahvalivši don Stipanu i Peri još jednon na TV-u ! Marko je imao potrebu reći da je snimatelj i redatelj spota , koji je bio spriječen da dođe u emisiju, rekao da od kada radi ovaj posao da još nije sreo osobu, glumca ili glumicu, koji "kuže na prvu" što on od njih traži te da je pred perom blistava budućnost ! 

Don Šurlina: Opisao je svoju braniteljsku ulogu na Južnom bojištu, kada je već počeo s 27-28 g. razmišljati o svećeničkom pozivu. Ovo sve je bila BOŽJA PRVOVIDNOST - moje učešće u Domovinskom ratu, upoznavanje Pere do njegove uloge u spotu . Rekao je da mu je odmah Pere pao napamet. Bio mu je razrednik u Gimnaziji u Sjemeništu u Splitu i zna Perinu obitelj. Rekao je da je Pere nedavno diplomirao glumu tako bio je najvjerodostojniji izbor. Pere i mama su odmah rekli : Zašto ne !

Pere Eranović - zapamtite ovo ime - a znam da već jeste po svim ( i mojim ) pisanjima na Blogeru i broju posjeta na YT : Uhhh, teže meni ovo sad pisati nego Peri odglumiti. Anu je zanimalo kako je tako mlad i s takvim životnim iskustvom prihvatio i tako dobro odradio svoju ulogu u spotu. Rekao je da je za to zaslužan njegov kršćanski nauk. Majka je ta koja je nadomjestila tatu i zna da joj nije bilo lako te da je u njega i brata ugradila sve ljudske vrednote , ni traga , ni sjemena nekoj mržnji prema nekome. Vedar momak čvrsto na zemlji - Ana ga je na početku predstavila : EVO GA, POŠTOVANI GLEDATELJI, TU JE S NAMA, ŽIV JE !- na što se Pere slatko nasmiješio :) Po Peri LJUBAV je idejni začetnik svega. Od Ljubavi sve poćima. Nikada u životu nije imao mržnje prema nikome, bez obzira što nije imao oca da uz njega odrasta kao druga djeca. Cilj koji bi siguran je, i tata želio, je postignut - (pod stolom ruka  prati palac i kažiprst druge ruke ) nabrajajući kao "prvo" - završio je fakultet, kao "drugo" - on i brat rade posao koji su odabrali. Čovjek u svim ovim bremenitim vremenima kad nas bombardiraju svakakvim vijestima, šta, da li je trebalo da mama , šta je najlakše, začepi uši i da kuka, ne ! Uskoro je Uskrs, u svima nama leži poneka tuga, ali uvijek postoji , Uskrs da to izađe iz nas, da nam bude radostan i prije svega trebamo biti ČOVJEK bez obzira na različitosti, na vjeroispovijest. Moramo početi raditi jedni za druge, svatko pri tome može pomoći.

- Pere je govorio kao zreo momak, kao čovjek iz spota kojem bih u onoj uniformi dala preko 35- 40 godina. Priznao je da je s nekom radošću pristao na tu ulogu. Nije mu bilo lako jer je g. Skelin, snimatelj i redatelj, stalno vikao za njim : " Brže, brže , sve mora stat u 4 minute !"  :) A on je glumac i kaže, nije se imao kad vremena usredotočit na samom mjestu snimanja , na ulogu. Kad su mu je dodijelili, danima je razmišljao o njoj. Ali kad je drugog dana skinuo svu tu uniformu po vrućini, čizme , naoružanje, tek je tada osjetio neki umor - ali i olakšanje, radost.

Na kraju je Ana pohvalila Peru , njegovo razmišljanje, za koje se ne može zaključiti da je bilo unaprijed izrežirano, a emisija od cca 45 minuta protekla je kao u 5 minuta - i dala nama svima Peru kao za pravi primjer - kako je tako mladi čovjek , tako velikog srca , pun ljubavi prema ljudima, prema religiji koja je pokretač života ! Naglasila je da je Peri spot bio kao neke emisija, pasija - što li ?! POŠTOVANI GLEDATELJI , OVO JE BIO DAR ZA SVIH NAS I VAS ZA USKRS ! ŽIVIMO EVANĐELJE ! Sretan vam i blagoslvljen Uskrs !

Pri kraju emisije bilo je riječi o još dvije pjesme i spotovi : Croatio mati i Kraljica mora , o čemu sam mnogo pisala i imate ispod spotova - za koje je Ana još jednom potvrdila da pjesme klape Sv. Juraj nisu samo pjesme i spotovi već da imaju "neku drugu dimenziju" ! - JA: Točno, draga Ana, zato su oni moja najdraža klapa !

VAŽNO: JOŠ MNOGO TOGA POUČNOGA JE BILO U OVOJ ANINOJ EMISIJI. ZA SVE KOJI NISU GLEDALI, U GOOGLE UPIŠITE: HRT1: EMISIJA NA ZAHTJEV: NORMALAN ŽIVOT - KLIK NA PLAY !

ILI - http://w.w.w.hrt.hr/enz/normalan-zivot/
Pozdrav tebi draga Ana i "glumcima" iz spota i gđi. Jeleni - Ruža cvena

koja je NA SVJETSKI DAN ZDRAVLJA - POSTALA MAMA I JEDNOG SINA ! :) BILO JE TO 7. 4. 1987. GODINE - KAD SU NA ULTRA-ZVUK REKLI : GOSPOĐO , I TREĆA DJEVOJČICA ! :) A NE, NE , OVO JE U MENI MUŠKO - NIJE VAM ISPRAVAN TAJ UZ - NAJOZBILJNIJE :) !!!! TAKO JE I BILO ! MOJ SIN JE KROZ OŽUJAK OBRANIO DOPLOMSKI RAD I BIO NA PROMOCIJI . NJEGOV ROĐENDAN SLAVIMO MALO SKROMNIJE, JER NAŠA I NJEGOVA JELENA NIJE S NAMA VIŠE OD 2 I PO MJESECA . BUDUĆI JE I NJOJ ISTO GODINA KOLIKO I NJEMU , ALI ROĐENA KRAJEM TRAVNJA, USKORO DOLAZI PA ĆEMO PROFEŠTA, AKO BOG DA - ZAJEDNO DVA ROĐENANA !!! :) U NAS JE UVIJEK USKRS - ŽIVIMO EVANĐELJE !

Hvala svim zdravstvenim radnicima na brizi oko moga sina 2003. godine !

Skuteraševa mama - onaj članak puno čitate, hvala : Za mrvu jubavi :) !
SINE , SRETAN TI ROĐENDAN !  

 

P.S. SVIJET JE MANJI NEGO ŠTO UOPĆE MISLIMO- VEČERAS SAM BILA U EMEZETE I U RAZGOVORU- USPUT, PITA ME JEDNA MLADA GOSPOĐA, JESAM LI GLEDALA SAD U SUBOTU EMISIJU NORMALAN ŽIVOT :)  I U RAZGOVORU, ONA JE ODUŠEVLJENA EMSIJOM UOPĆE I PITA ME : ŠTA KAŽETE ZA NAŠEGA DON ŠURLINA, JA SAM IZ KAŠTEL LUKŠIĆA ! TREBALI BI MNOGI DOĆI NA NJEGOVE PROPOVIJEDI . U KAŠTEL LUKŠIĆ NEKA DOĐU PA ĆE ČUTI ŠTA BI TREBALI - I TAKO MI NASTAVILI O OVOM SPOTU, DIVNOJ ANI -  VODITELJICI EMISIJE :) ITD.  - ONA ĆE OVO PROČITATI- POZDRAVLJAM TE JESNA ! :)       


nasljednica @ 18:43 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 2, 2015

 

VELIKI JE ČETVRTAK . Poštovani čitatelji prije dva dana Klapa Sv. Juraj proslijedila mi je ovaj meil !  Oni su to sigurno učinili i na svojoj FB stranici ( ja se još u fb ne razumijem :). Prošlo je skoro godinu dana da sam ovu pjesmu Oči u oči čula uživo na Put križa u Kaštel Lukšiću u njihovoj Župnoj crkvi . Nakon toga je Klapa objavila divan spot pjesme Oči u oči. Naravno da sam sve to popratila i dobila kardiomiopatiju, i vidim, hvala, još sve to čitate .

Nakon svega toga kao "grom iz vedra neba" upoznala sam u siječnju o.g. Peru Eranovića, mladog glumca iz ovog divnog spota.Najprije, evo meil HRT-ove Urednice A. Tomašković klapi Sv. Juraj :

Poštovani !

U subotu 4. 4. 2015. uoči blagdana Uskrsa na Prvom programu HRT-a s početkom u 9,05 sati pogledajte emisiju Normalan život na temu pjesme i spota "Oči u oči" klape „Sveti Juraj" , HRM-a.U emisiji sudjeluju: mladi akademski glumac Pere Eranović, sin poginulog hrvatskog branitelja čije se ime nalazi na jednoj od postaja Križnog puta , spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja gdje je spot sniman, don Stipan Šurlin, župnik Kaštel Lukšića, inače hrvatski branitelj koji se nakon sudjelovanja u Domovinskom ratu odlučio za Studij teologije i zaredio za katoličkog svećenika i Marko Bralić, organizacijski voditelj klape „Sveti Juraj", HRM-a.Reprizu emisije možete vidjeti istog dana navečer na 4. programu HRT-a u 20 sati, te na sam Uskrs ujutro u 7 sati na 1. programu HRT-a .Svakako poslušajte i radijsku emisiju Ovo malo duše na HR 2 koja se emitira u nedjelju 5. 4. nakon Vijesti , poslije 11.30 sati u kojoj je gošća magistra Josipa Bišćan, pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo te glavna sestra u Poliklinici Medikol u Zagrebu.

Divnim porukama o dimenziji Uskrsa iznimno su pridonijele i duhovne pjesme klape „Sveti Juraj", HRM-a s njihovog koncerta pod nazivom Misao svijeta.Ana Tomašković, urednica (op.a. ja sam podcrtala)

Budući cijenjenu HTV-ovu voditeljicu i urednicu Anu Tomašković pratim godinama , uopće ne sumnjam da najavljena emisija neće biti zanimljiva. Pere, don Šurlin, nadnarednik Marko , tema pjesma Oči u oči i ovaj predivan spot.

Međutim , konačno sam odvojila vremena da u Google upišem ime cijenjene Urednice i imala sam što pročitati. Možete i vi. Njoj nepoznati ljudi otvorili su FB njenih fanova ( valjda se tako kaže ). Ono što nisam pročitala ili nisam još pronašla je to, da u toj Voditeljici / Urednici vidim jedno posebno lice Žene, jedno od onih žena Nacionalne TV kojih ili nema među nama ili su u mirovini. Takvu uljuđenost, takav staložen glas, takva dikcija, takva pojava kao žene, osobe , izvinite , ne mogu je usporediti ni sa jednom Voditeljicom svih TV-a. Iskreno. Sve ostalo bih lagala.

SAD ONO ŠTO SAM VAM OSTALA DUŽNA OPISATI ( ako vas zanima ) :NASLJEDNICA OČI U OČI S PEROM ERANOVIĆEM U DUGOM RATU :)

Čitali ste kod mene da je u Dugom Ratu 7. 01. 2015. bio Humanitarni koncert za malu Lucu te da sam tu upoznala Peru Eranovića o kojem sam toliko stranica ispisala i komentara kao maturantica za Maturalni rad :) Evo opis našeg šok-susreta:

U čučnju do nogu Organizatorice Koncerta ugledam simpa egzotičnu djevojku i upitah je : Jel i Vi nastupate večeras ?! - S predivnim osmjehom i živahnim očima reče: Neee, Prijetelj mi nastupa u bendu :) Još uvijek sam u čučnju, 30 cm od mene, pogledam glavom prema gore u Prijatelja - s Prijateljem , pričaju, pitam je : Jel ovaj prvi - a jel ga mogu slikati ?! ( malo bojažljivo - hm ) S velikim osmjehom Egzotična mlada dama reče: Naravno, on Vam je na to naučio, glumac je :) U čučnju još uvijek upitah je u jednom dahu: Jel ovo Pere Eranović ?! ( ono kao da mi je netko dojavio da sam dobila Bingo 100 tis kuna ) - Da, to je on :)

Iz čučnja sam se za tren ustala, prekinula Prijatelje u razgovoru ( ma da mu je i Premijer bio sugovornik , ne bih izdržala ! ) ali - pružila sam ruku - ali - šta reči ?! Djelići sekunde kao godine: Dobra večer, izvinite šta prekidam, ja sam Zorana Vuković- s osmjehom :) - Pere me gleda prekrasnim očima, zbunjeno odmahuje glavom ( ne zna me ???) - Stanem - šta reči - ja sam Nasljednica ! ( sad i ja već upitno gledam njega i na čudu sam - ma tko sam ja ?!  smješkam se, a muka mi :) ?! )

Ajme, ni to mu ne znači ništa - joj, jadna ti sam - blokada u trenu ali ne odustajem  !? Idem dalje , jadna ti sam - JA SAM BLOGERICAAAA - "RU - oboje smo izgovorili u trenu - ŽA CRVENAAAAA" :) PERE ushićeno reče: ( još nam ruka u ruci :) AAAAA, TO STE VI :) ?!  I POLJUBI ME "BEZ MISLIT SE" - U OBA OBRAZA ! :) IZVINITE NISAM SE ODMAH SJETIO !! Uhhhhh ! Laknulo mi je !  Ali, nastavio je : Pita mene moja Mater, koja je to žena ?! Koja to žena  toliko piše o tebi ?! Kako je ne znaš ?! - Ne znam , pojma nemam i tako Vam ja dođem u razgovor s Jakovom Bilićem i on mi sve reče o Vama ! :) ( op.a. Jakov Bilić je onaj mladi glumac don Jere iz Glorije HNK Šibenik , najprije mi poznat i upoznat kao "krivac" za najmlađu klapu u Hrvata , kojoj sam Počasna članica- Adriaticum iz Šibenika !:)

Uhhhh, Pere, a je svit mal ! - Da mal, uzvrati :) Ti došao u naš mali Dugi Rat na Humanitarni koncert 5 km od moje kuće. Pere, moram ti reći, očarao si me onim spotom ! Predobro. Kako si ono odglumio !? Znaš li da sam misecima imala kardiomiopatiju zbog one pisme i spota - najozbiljnije.- A hvala Vam, skromno reče. A znaš li ti da sam na Dan Grada Vukovara 18. 11. 2014. "poljubila" u Splitu Nadbiskupiju gori iznad Starog Hajdukovog pa trk do rive do one druge Biskupije - i nema "Priče iz Vukovara", tvoje "profašističke" monodrame ;) - Zar stvarno ?! A gdje ste to pročitali da će biti ?! U Slobodnoj !- Nego, Pere, znači tvoja Mama mene čita ?! - Da, sve vam živo ona prati :) I onda : koja ste , koja , odakle, zašto, kako ?! - Majko, ne znam tu ženu :) Eeee Pere, reci Mami, da sam žena koju je posebno dirnuo onaj spot Oči u oči, jer sam izgubila rođaka, tetinog sina Vlatka,  u skoro tvojim godinama, bio je prva žrtva Akcije Maslenica,. U tebi sam vidila njega. Pa sam, najozbiljnije, na Humanitarnom koncertu za Anđele - u čast pok. Tonija u HNK , očekivala da ću te tamo upoznati, da ćeš tamo biti predstavljen. - Pere : Zvali su me, imao sam obaveza, nisam mogao doći. - Vidi, gdje smo se upoznali , ne mogu vjerovati , ne mogu ti opisati ovu moju radost ! Puno sam o tebi čitala kao i o Jakovu i znaš, imate nešto, ono nešto zajedničko vas dvoje - i sad ću mu baš poslat SMS da je svit mal i da sam te upoznala :) !! To sam i učinila i Jakov se iznenadio ! :) ! Čudni su putovi Gospodnji !

Ovo sve je trajalo 3 - 4 minute, nisam ga htjela smetati pred nastup, a ja bih o detaljima susreta mogla napisati sad maturalnu zadaću: Kako sam upoznala Peru Eranovića, glumca iz predivnog spota pjesme klape Sv. Juraj "Oči u oči".

Pozdravili smo se nakon te 3 - 4 minute i opet na kraju Koncerta i rekla da pozdravi Mamu i da joj kaže da  i ja imam sina njegovih  godina i dvije kćeri malo starije, da sam baka i da imam i unuka i unučicu - i da pišem o svojim guštima za gušte mojih čitatelja :) Eto, ne znam mnoge moje čitatelje - pa ni tvoju Mamu ! :) Puno je pozdravi i "čujemo se"- ( jer mi je Pere rekao neke ekskluzive:)

DODATAK- NIJE SPONZORIRAN ! Moram i ovo napisati : Gorana Višnjića ili dr. Kovacha iz "Hitne službe" nisam vidjela uživo. Međutim, kada bi producenti i redatelji vidjeli Jakova Bilića i Peru Eranovića, dr. Kovach bi lako mogao u prijevremenu mirovinu .


SVIM MOJIM ČITATELJIMA ŽELIM SRETNE USKRSNE BLEGDANE !


Ruža crvena - Nasljednica
nasljednica @ 00:11 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.