pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » tra 2014
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - travanj 2014
ponedjeljak, travanj 28, 2014
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Poštovane čitateljice i čitatelji, ljubitelji gitara i znatiželjnici, evo kako je bilo na Završnoj večeri 5. Omiš guitar festa 26. 4. 2014. godine . Bit ću iskrena, nije mi lako sve dojmove prenijeti - jednostavno iz razloga " što sam još pod velikim dojmom" i Prve i Druge večeri ,ALI I ZAVRŠNE :)

Započinjem namjerno sa Završnom, jer - e, pa ne znam zbog čega, kad su mi sve bile super: Prva uz Pupijevo iznenađenje, Petra Čulića Velikog i njegovu "M" , genijalnog Mlikotu i ljubavnu poeziju uz pratnju njegovog solo-gitar mahera Hrvoja Tona, odlične "Glumce" našeg teatra Mali Princ interpretirajući Lorkine stihove, svirku ovogodišnjeg Kralja OGF Gian Marca Ciampa , Murisa Varajića - dragog gitar-genijalca- "domaćina" iz Sarajeva, guitar-mahera Gorana Krivokapića uz zanimljiv crtić :) , ( Petrit Ceku nije došao, nažalost , zbog bolesti ) . Ovu večer su podijeljene super- nagrade od IX. - XII. Kategorije. Prva i Druga večer bit će posebno opisane uz slike, koje su već spremne za slajd :)

Međutim, evo, ipak mi je srcu milija malo, ma ne mogu to reći, kad mi je i Prva bila super, veličanstvena, Druga umirujuća , kakva mi je baš odgovarala nakon mojih turbo dana - ma evo, možda šta je Završna bila ipak u mom ritmu :)- a MURIS  :) - PRVA VEČER ;):)Sve tri večeri Program je vodila i to vrlo spretno, naša Irena, jer je Neno imao toliko iznenađenja , a Irena ih je sve ljupko i spontano ukomponirala u Program ( op.a. druga bi se voditeljica naljutila i :)))) Bravo za Irenu !!!

Izvolite slajd, ako nemate vremena čitati :) u njemu je većina toga rečeno :

 

********************************************

Prvi dio Završne večeri , prije nastupa dragih nam gostiju iz Grčke, počeo je dodjelama nagrada i to :

IV. KATEGORIJA : 17 G. I MLAĐI, KOJIMA JE BOGATE NAGRADE uz brončanu, srebrenu i zlatnu medalju ( detaljnije o nagradama na službenoj stranici OGF ) URUČIO G. HRVOJE TON, predsjednik ocj. suda : 3. Pečnik Mislav , 2. Dominik carević, 1. Miroslav Mrass - ( op.a. to je onaj momak što je dobio 1. nagrade prošle dvije godine kao kantautor i nisma ga poznala koliko je narastao :) ;

V. KATEGORIJA : 19 G. I MLAĐI - NAGRADE URUČIO ČL. OCJ. SUDA G. CLAUDIO PIO LIVIERO : 3. ( TROJE IH JE DOBILO, JER SE BILO TEŠKO ODLUČITI !) Miroslav Mrass , Dario Markulinčić i Stojaković Petra, 2. Silvio Bilić ( o kojem sam ostala dužna čl. od prošle godine :), 1. Natan Zlodre .

VII. KATEGORIJA : KOMORNA GLAZBA S GITAROM , 15 G. I MLAĐI , URUČIO JE NAGRADE ČL. OCJ. SUDA G. ADMIR DOČI : 3. TRIO Belotti Elora, Kuzmenić i Simunić, 2. Omiš guitar trio : Zorko Trgo, Željana Jerić i Silvio Bilić, 1. Omiš guitar duo: Željana Jerić, Silvio Bilić :)

VIII. KATEGORIJA : KOMORNA GLAZBA S GITAROM BEZ OGRANIČENJA U GODINAMA , NAGRADE URUČIO ČL. OCJ. SUDA G. ĐANI ŠEHU: 3. Omiš guitar trio ( opet :) , 2. Duo gitara Darina Jakalova i David Hnat , 1. Omiš guitar duo ( opet :) .

Uslijedilo je proglašenje pobjednika u VI. KATEGORIJI - nagrade je uručio pred. ocj. suda g. Maroje Brčić -( op.a. detaljnije na stranici OGF :) - ali 1. mjesto , dobitniku gitara u vrijednosti od 37.500, 00 kn , diploma, statua OGF , sudjelovanja na Enrico mercatali guitar festivalu , Gorizia, Italia 2015, pehar , kotizacija za Sarajevo gitar fest 2015, poklon sponzora Savarez strings itd :)

Svi nagrađeni i oni mladi i malo mlađi i malo stariji dobili su velike ovacije publike , ali što mi je posebno bilo lijepo vidjeti je, da su svi jedni drugima čestitali s velikim osmjesima , bez zavisti ! Bravo, bravo, bravo ! Na kraju su bile zajedničke fotografije ( te sam prepustila profesionalnim - fotografima, da ne smetam iz prvog reda , gdje sam sjedila do "elite" :) !

"KRALJ" OVOGODIŠNJEG  5. OGF  - U TZV.  "KRALJEVSKOJ DISCIPLINI "  JE  GIAN MARCO CIAMPA ! VIŠE O NJEMU U ČLANKU S 2. VEČERI :) LANI JE TO BIO  MLADI  PROF. PETAR ČULIĆ VELIKI :)

 
TADA JE IRENA JOŠ JEDNOM POZDRAVILA SVE NAGRAĐENE TE POZVALA NENU DA NAJAVI VELIKI SENZACIONALNI TRIO, KOJI NAS JE , NAPISALA SAM VEĆ NAPRIJED, POČASTIO JEDNOM TOČKOM PRVU VEČER - 24. 4. U ČETVRTAK !

*  *  *  *  *

Završna večer - 2. dio : NENO JE S VELIKIM ZADOVOLJSTVOM DOŠAO DO IRENE DA NAJAVI GOSTE IZ GRČKE , ALI - ALI- OPET IMAMO JEDNO VELIKO IZNENAĐENJE, REKAO JE NENO- NAIME, GIORGOS GEORGOPOULOS TRIO POČASTIT ĆE VAS SVOJOM GRČKOM RAKIJOM :))))) ŠTO JE PUBLIKA POPRATILA BURNIM OVACIJAMA !!! UZ OVO JE VRIJEDNO SADA NAPOMENUTI , DA JE NENO PRVU VEČER GITARISTIMA IZ JAPAN I GUATEMALE DAROVAO VINO "OMIŠKU RUŽU" :) !

SVOJU SAM ČAŠU GRČKE RAKIJE  IPAK PREPUSTILA PRVOJ GOSPOĐI IZA MENE , JER SAM IMALA PUNE RUKE POSLA :) TAKO DA NISAM PROVALA , SAD MI JE ŽAO  :)

"DAME I GOSPODO , GIORGOS GEORGOPOULOS TRIO , UŽIVAJTE ", REKAO JE NENO !:)

NA POZORNICU UKRAŠENU CRTEŽIMA GITARA DJECE VRTIĆKE DOBI , MEĐU NJIMA I MOG UNUKA I UNUČICE ( NJENA JE NAJŠARENIJA :)))) DOŠLA SU NAM TRI MOMKA , KOJE SAM UPOZNALA VEĆ PRVU VEČER. NAIME, SVE ŠTO SE TU VEČER GOVORILO JA SAM GIORGOSU PREVAĐALA NE ENGLESKOM ( NPR. OVO JE GRADONAČENIK OMIŠA, GOVORI TO I TO , OVO JE OVO- ITD. - E, VIŠE VRIJEDI GOVORITI ENGLESKI BEZ POTVRDE (PAPIRNATE) NEGO S POTVRDOM , PAPIRNATOM, A NE IMATI KONTAKTA S NIKIM ;) :) !! VRLO SAM LJUBAZNA DOMAĆICA OMIŠA, JER SMO SE MI I SUTRADAN VIDJELI NA NAŠOJ OMIŠKOJ PLAŽI , GDJE SAM IH SLIKALA I TO OBJAVILA U ČLANKU PRIJE ! :)

BIT ĆU ISKRENA KAO UVIJEK- DAO MI JE VASILIS ( NA SLICI U SLAJDU - DESNO ) DA SLIKAM PAPIR S  KOMPOZIVCIJAMA KOJE SU SVIRALI, ALI I KOJE JE ON PJEVAO, MEĐURIM IZ VELIKOG POŠTOVANJA PREMA NJEMU I NJIMA , IAKO SAM MU OBEĆALA DA ĆU PRETHODNO PRONAĆI TOČNE NAZIVE - JA TO NE MOGU, JER VEĆINA KOMPOZICIJA JE NA GRČKOM I PISANO VLASTORUČNO NA ŠTO ME VASILIS I UPOZORIO :). - HVALA, VASILIS, DA, BILO JE TEŠKO !:)

 NAJPRIJE NAS JE GIORGO ( NA SLICI U SREDINI :) NA ENGLESKOM POZDRAVIO , ZAHVALIO SE NENI ŠTO IH JE POZVAO NA OGF, DA IM JE TO VELIKA ČAST BITI S NAMA OVIH DANA I UPOZNATI OVAJ LIJEPI GRADIĆ I MNOGE LJUDE . NAGLASIO JE , DA ONI NEĆE SAMO SVIRATI GRČKU MUZIKU VEĆ I OD NEKIH STRANIH KOMPOZITORA - DA NE BI BILO ZABUNE .- ŠTO SMO POPRATILI PLJESKOM !

TADA SMO SE PREPUSTILI UŽICIMA NJIHOVOG KONCERTA . KAKVI SU TO GUŠTI BILI - AAAA JOOOOOOJ !!!  I JOŠ GRČKI MELOS UŽIVO - NE-ZA-BO-RA-VNOOOO ! ONI KOJI NISU BILI BLIZU, SVE SU MOGLI DOBRO VIDJETI NA "VIDEO ZIDU" DO POZORNICE - SVE SU TO ORGANIZATORI JAKO DOBRO OSMISLILI , OD TOG VIDEO ZIDA DO RAZGLASA , RASVJETE - BRAVO FRANE I EKIPA - BRAVO ZA TEHNIKU  !!! MISLILA SAM LANI DA JE "ONO" U POGLEDU ORGANIZACIJE BIO "VRH" - PREVARILA SAM SE , JER UVIJEK I UVIJEK , NOVE IDEJE , IZNENAĐENJA ( BIT ĆE IH U 1. I 2. VEČERI JOŠ :)

KONCERT JE BIO PREDIVAN, SPONTAN, NEPOSREDAN. ŠTO TO ZNAČI ? ! ZNAČI DA SU KROZ KONCERT MOMCI IZ "GRIS- TRIA" KOMUNICIRALI S NAMA :) LJUBAZNO NAM TUMAČILI NEKE POJEDINOSTI, KAO NPR. VASILIS SE NAŠALIO NA TEMU KOLIKO INSTRUMENATA SVIRA GIORGO, DA JE JAKO BOGAT ČOVJEK - NA ŠTO SE I GIORGO NASMIJAO , A I MI KOJI SMO RAZUMJELI ENGLESKI :) DOK BI GIORGOS MIJENJAO INSTRUMENTE , VASILIS JE REKAO I OVO : A ŠTO SAD DA KAŽEM ?! :) MI U SMIJEH, JER I ON SE SMJEŠKAO, NIJE ZNAO ŠTO REĆI - JER NIJE BAŠ LAKO PRED OVAKO "TEMPERAMENTNOM BLIŽOM PUBLIKOM" NASTUPATI :)))))

ZNALA SAM PO PRESLUŠANIM YOU TUBE-IMA DA NPR. , KAKO MI JE I VASILIS POKUŠAO OBJASNITI KOMPOZICIJA "MEDLEY" SADRŽI U SEBI NEKOLIKO KOMPOZICIJA , NA ŠTO SAM MU REKLA, DA ZNAM , I DA SAM VIDJELA KOLIKO MINUTA IM MNOGE STVARI TRAJU :)

MEĐU MIX KOMPOZICIJAMA MOGLO SE PREPOZNATI NA JEDAN NEOBIČAN ZVUK GIORGOSOVIH INSTRUMENATA UZ GITARISTIČKU PRATNJU VASILISA I JANISA ( LIJEVO NA SLICI ) NPR. "PINK PANTER" I MNOGE DRUGE :) ŠTO MI JE PUPI POTVRDIO :)

MEĐUTIM "TEMPERAMENTNA BLIŽA PUBLIKA" MEĐU KOJIMA SE ISTICAO NENO , ALI UZ NJEGA I JA - POČELI BI PLJESKATI UZ NJIHOVE TAKTOVE , UZ POVIKE,  I TAKO POVELI SVIH U  DVORANI U KOJOJ JE STALO CCA 300 LJUDI ( 230-250 SJEDEĆIH MJESTA ). UZELA SAM STOLICU DO KAMERMANA, JER SAM DOŠLA ZADNJI ČAS I UZ DOZVOLU GĐE. MUNITIĆ SMJESTILA JE U PRVI RED DO DOGADONAČELNIKA I OSTALE ELITE :) NAŠEG GRADONAČELNIKA IVANA I (MOG) DR. MOČIĆA , PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA ( OP.A. SIGURNO SE ČUDIO KAKO SAM SE BRZO OPORAVILA :)))) A KAKO NEĆU , TKO NE BI OZDRAVIO UZ GRČKU MUZIKU, JER MI JE NENO POSLAO OVAJ YOU TUBE I NAPISAO: EVO DA SE MALO ZAGRIJETE - A NIJE NI ZNAO DA SAM BILA BOLESNA  ! :)) ;))))

SLIJEDILO JE POSEBNO IZNENAĐENJE NA KRAJU :))) SIGURNO ĆE BITI YOU TUBE I VRLO LAKO, VIŠE AUTORA , JER ZA JEDNU DJEVOJČICU ZNAM :) JUČER MI JE NJENA MAMA REKLA : STAVIT ĆE TE MOJA PETRA PAOLA NA YOU TUBE, ODMAH JE REKLA, EVO SAD ĆE TETA ZORANA POČET PLESAT :)))))

DA, PROF. RALJEVIĆ ( A ČIM JE ROD MOJE MAME, ONDA I JA VUČEM TE GENE :) ;) POVEO JE SIRTAKI "KAO GRK ZORBA" TE SU MU SE POČELI PRIDRUŽIVATI MOMCI I CURE I SVI KOJI SU ŽELJELI - JER JE VASILIS ILI GIORGOS REKAO , DA MOŽEMO SLOBODNO DOĆI PLESATI :))) JEDVA SAM DOČEKALA PA MOLIM ONE KOJI IMAJU KOJU SLIKU GDJE SAM I JA NA NJOJ - DA MI JE POŠALJU NA MEIL :))) BIT ĆU VAM VRLO ZAHVALNA ! :) BILO JE GENIJALNO - PREDIVAN OSJEĆAJ PLESATI SIRTAKI UZ PRATNJU GRKA - OBOŽAVAM SIRTAKI I ZNAM MALI MILJUN KORAKA , SAMO CURA KOJOJ SAM SE PRIDRUŽILA U 3. REDU, "OBJESILA" MI SE NA RAME I BIO JE BRŽI TAKT NEGO SU ONI VUKLI - OJLAAAAAA :)))) SIRTAKI TEČE MOJIM VENAMA , A TO ZNAJU SVI SA PIREVA I PLESOVA NA KOJIMA SU ME VIDJELI !:)

UZ VELIKE OVACIJE - TO JE, NAŽALOST , BIO I KRAJ OVOG SAVRŠENOG KONCERTA. PJESME KOJE JE PJEVAO VASILIS , ONOG NEKOG POSEBNOG GLASA, TAKO SU DIVNO ZVUČALE NA GRČKOM, TAKO NEKAKO TUGALJIVE , ALI I STRASNE - UŽIVIO SE ! A ONE ŽIVE, PUNE RITMA , PRATILI SMO I PLJESKOM, I OVACIJAMA - PREDIVNOOOOOOO !!!

KONCERT JE ZAVRŠIO KAO DA JE TRAJAO 15 MINUTA , A NE - NE ZNAM NI JA KOLIKO :) "BILA SAM U OBLACIMA I BEZ RAKIJE ":))) , MI SMO JOŠ PLJESKALI - SMIRIO NAS JE NENO : ČEKAJTE, ONI ĆE NAM JOŠ SVIRATI. POZIVAMO VAS SVIH DA NAM SE PRIDRUŽITE U GUSARSKOJ KONOBI GDJE SE NASTAVALJA PROGRAM.

TKO JE ŽELIO, MOGAO JE IĆI U "PRETIJESNU" GUSARSKU KONOBU , U KOJOJ JE BILO MNOGO IZNENAĐENJA !!

ALI - GDJE JE PETAR ČULIĆ VELIKI ?! NEMA GA - ON SE VRAĆAO SA SUSRETA MLADIH U DUBROVNIKU, GDJE JE NASTUPIO, KAKO SU MI REKLI, U "GOSPEL ZBORU SV. MIHOVILA " ( PROVJERIT ĆU IME ?!:) . DOK JE FEŠTA TRAJALA , NEKI SU SE VEĆ I VRATILI IZ DUBROVNIKA .

UZ VEĆ NAJAVLJENE BENDOVE , GITARU U RUKE JE UZEO I FRANE I SVIRAO I PJEVAO : "KNOK, KNOK ..." :)))) I TO U DVA NAVRATA !

NAKON ŠTO MI JE LJUBAZNI GAZDA JUNIOR HOTELA PLAŽA DONIO DVIJE STOLICE, JER IH NIJE BILO, A I NE MOGU PALAČINKE STOJEĆI JESTI :)))) SJELE SMO OPET ZA STOLOM "MOJE GENERACIJE " I NJEGOVE ŽENE :)

VEĆ U PRVIM TRENUCIMA U GUŽVI  !!! AJME-  UGLEDALA SAM JEDNU MENI PREDIVNU OSOBU, KOJU ZNAM OD KADA ZNAM I ZA SEBE - NAŠU PRIMADONU , NAŠU "MALU FLORAMI" IZ OMIŠA - NADALEKO POZNATU PRIMADONU GERTRUDU MUNITIĆ !!! VIDJELE SMO SE ZADNJI PUT U ZAGREBU PRIJE NEKOLIKO GODINA. POZNAVALA JE MOJE TETE I PO NJIMA ME OPET PREPOZNALA I RADO SE SLIKALA SA MNOM - ZA VAS :) NEKI SU TRAŽILI DA NAM ZAPJEVA, ŠTO JE IPAK ODBILA, JER NIJE NJENA VEČER, ALI SAM JA POVELA DIO JEDNE NJENE ARIJE I NEKI JOŠ UZ MENE - ZA NAŠU PRIMADONU ! :))))OPET IZNENAĐENJE ! NENO JE BIO PRESRETAN ! SUPRUGA ISTO TAKO !!! ZNAM DA SU SE NARADILI SVIH OVIH 365 DANA , A POGOTOVO OVIH ZADNJIH MJESECI I  ZADNJA TRI I NENO REČE U TRANSU : MA KAD JE TAKO, DOSTA JE VIŠE DA DRUGI SVIRAJU, MORAM MALO I JA " - I DAO SEBI ODUŠKA NA SVEOPĆU RADOST !! BRAVOOO , NENOOOO !!!!

 NAJEDNOM MRAK ?! NE VIDIM ŠTA MI JE IZA LEĐA - KAD NETKO VIKNE- TORTAAAA !  - JUBILARNA, PRIGODNA!!! AJME , JE LIJEPA !! "PROLAZILA" JE NA KOLICIMA TIK DO MENE I EVO FOTKE !SVI SMO MOGLI PROBATI ,  JER JE VRIJEDNA DOMAĆICA GĐA. MUNITIĆ, PO LJUBAZNIM HOSTESAMA I JAKO VRIJEDNIM SVIH OVIH DANA, SVIMA DIJELILA ! MLJAC- BILA JE SUPER , ALI I NJU SAM PROSLIJEDILA GOSTIMA, JER SPADAM U "DOMAĆE" :)!NENINU TETU, NAKON ŠTO JOJ JE NENINA ŽENA DALA KROKANAT-GITARU S TORTE , ZAMOLILA SAM ZA FOTKU ! BILA JE JAKO STRPLJIVA I NAMJESTILA MI SE- VIDITE JE ! :)ATMOSFERA U GUSARSKOJ KONOBI JE BILA KAO I SVAKU VEČER - PREDOBRA - ALI OVU ZADNJU VEČER JE BILA U ZNAKU PETOG OGF - JUBILARNA , POSEBNA, I TO BAŠ KAKO I PRILIČI, BAŠ ONO "NA NIVOU "! SVI SU SE SA SVIMA DRUŽILI ! :)UZ OZARENA LICA SVIH I DOBRA JELA , ŠTO JE TKO HTIO NARUČITI, ( JA OPET PALAČINKE ALA HOTEL PLAŽA - SLIKA U SLAJDU :))) OPET JE DOŠAO TRENUTAK DA NASTUPE DRAGI GOSTI IZ GRČKE ! ZAMOLILA SAM IH : PLIZZZZZZ, SAMO NEMOJTE SITRAKI, JER MORAM KUĆI :))) HVALA VAM , PUNO HVALA ŠTO STE DIŠLI U NAŠ OMIŠ - A TO SMA IM REKLA I 25. 4. NA OMIŠKOJ PLAŽI , GDJE SU MI ISKAZALI VELIKO ODUŠEVLJENJE PRIRODNIM LJEPOTAMA OMIŠA . NENO MI JE REKAO DA SU SE I KUPALI ( JUČER- PETAK )  !!!! HVALA , HVALA - I ONI OPET - ČUJEM ZVUKOVA SITRAKIJA I OPET SE MALO VRATILA - I TEŠKO MI JE BILO OTIĆI ! NENO JE KAO I SVAKU VEČER, ZRAČIO TAKVOM SREĆOM, DA VAM OVA SLIKA S 1. VEČERI SVE GOVORI !:)
TAKO JE , EVO, NA MOJ  SKROMAN, ALI OD SRCA - NAČIN, ZAVRŠIO PREDIVAN JUBILARNI OGF 2014 !

JOŠ I OVO - KAKO JE VEČER BILA PREPUNA IZNENAĐENJA, BILO JE JOŠ JEDNO VELIKO  IZNENAĐENJE  I ZA MENE. IRENA ME POZVALA I REKLA: JEDNA OSOBA, VAŠA OBOŽAVATELJICA ,   REDOVNO ČITA VAŠ BLOGER I DRAGO JOJ JE DA VAS JE KONAČNO I VIDJELA UŽIVO :) NARAVNO, SLIKA ZA USPOMENU ! BILA SAM U NEVJERICI , UGODNO IZNENAĐENA !!!!  STVARNO, JAKO LIJEPI OSJEĆAJ ! :) HVALA, DRAGA GABRI(J)ELA , I MENI JE BILA VELIKA I ČAST I ZADOVOLJSTVO UPOZNATI TEBE, JEDNU MOJU TAJNU ČITATELJICU ! :) 
DO KADA JE TRAJALO TU NOĆ, NE ZNAM PA NIJE ISKLJUČENO DA NEĆE BITI "IZMJENA I DOPUNA " NA MOJ NAČIN :))))

HVALA JOŠ JEDNOM PREDSJEDNIKU JOSIPOVIĆU I SVIM POKROVITELJIMA I SVIMA U ORGANIZACIJI , A NENI I NJEGOVOJ GOSPOĐI, MOJ VELIKI NAKLON !

HVALA TEREZIJI KUSANOVIĆ , KOJA JE NENU NATJERALA DA GUITAR FEST IZ SPLITA  PRESELI U OMIŠ- ŠTO JE NENO NAGLASIO NA PRVOJ VEČERI - O TOME U ČLANKU S 1. VEČERI .

ŽELIM NENI, PUPIJU, I SVIMA U OPRGANIZACIJI OMIŠ GUITAR FESTA , DA I DALJE USPJEŠNO NASTAVE S NOVIM OMIŠKIM BRENDOM, KOJI SAM PREPOZNALA ODMAH  "NA PRVU"  2010. GODINE I TAKO VEĆ NA POČETKU I PISALA .

DA, NAŠ OMIŠ, MALI GRADIĆ, VELIKOG SRCA, POSTAO JE CENTAR SVIJETA !

PONOS JE BITI OMIŠANKA I OMIŠANIN , GRAD KLAPA, GUSARA  I GITARA - KAKAV KONTRAST ! :)

BOŽE ZDRAVLJA - PROSLAVIT ĆEMO MI  I 10. OGF ! :)


VAŠA PRESS - OGF, NJUZPEJPERICA - NASLJEDNICA :)

TO BE CONTINUED- S 1. I 2. VEČERI ! :)


P.S. ČLANAK JE PISAN DOK MI MEŠTRI PROLAZE IZA LEĐA DA MOGU LAKŠE NA SKELU :))) A SLIKE SAM SLOŽILA NOĆAS :))) MOLIM, NEMOJTE MI ZAMJERITI NA GREŠKAMA- ŽELJELJA SAM DA OVO ŠTO PRIJE OBJAVIM, JER MOGU PISATI SAMO KAD MI JE TV LCD 107 SLOBODAN  - SAD JURIŠ U OMIŠ  :)

***************************************************

MOJOJ DRAGOJ BUDUĆOJ NEVISTICI KOJA JE DALEKO, ŽELIMO SRETAN  ROĐENDAN  ( 30.4.) I DA NAM SE SRETNO VRATI KUĆI  - RADOVI SU POD KONTROLOM ;) ! :)

* * * * *


NA DANAŠNJI DAN ( 2. 5.1982. G.:)  PRVI SAM PUT POSTALA MAMA ! SRETAN ROĐENDAN ŽELIM MOJOJ KĆERI ( IMA JE U SLAJDU:) FEŠTAMO SUTRA U SELU :)

- 2.5.-VEČERAS IDEMO ILI U HNK NA SPLITSKI AKVAREL ILI U OMIŠ NA KONCERT MEĐURELIGIJSKOG ZBORA PONTANIMA IZ SARAJEVA I PUČKIH PJEVAČA IZ TUGARA :) TEŠKO NAM  SE ODLUČIT :)

- 2-.5. IPAK ODOSMO POSLUŠATI PONTANIMA , SA ZAKAŠNJENJEM - IZA ROĐENDANA, ALI VRIJEDILO JE - NEŠTO TAKO LIJEPO I NEOBIČNO !!!

LIJEPO JE ZAVRŠIO DAN KAD SAM PRVI PUT POSTALA MAMA ! :)


********


nasljednica @ 12:35 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
utorak, travanj 22, 2014

////////////////////////////////////////////////////

NAJ- NAJ-NAJNOVIJE- 27.4.- 1, 35 H - ZAVRŠIO JE , ALI SAMO SLUŽBENO - PETI INTERNATIONAL OMIS GUITAR FEST 2014. - JER ON JOŠ UVIJEK TRAJE U OVIM SATIMA I TRAJAT ĆE NE SAMO DO ŠESTOG , NEGO "DO VJEČNOSTI "- JER JE BILO GE- NI- JA - LNOOOOOOOOOOOO- :))) OP- OP- OP- OPA- OPA- OPA- OPAAAA- JEAAAAAAAAA- HVALA NENI, HVALA ŠTO JE I OVE GODINE DOVEO POSEBNE GOSTE , TRI DIVNA MLADIĆA IZ GRČKE - Giorgos Georgopoulos trio - NAĐITE IH, MOLIM VAS , NA YOU TUBU- ALI UŽIVO JE IPAK - UŽIVO- Op-op-opa-op-op-opa ;)  !
DOŠLA NAM JE POSEBNA GOŠĆA  - NENINA TETA , JAKO PONOSNA NA SVOGA NENU -  PRIMADONA GERTRUDA MUNITIĆ !!!:) SVE ĆETE VIDJETI I PROČITATI :))))  HVALA MOM OMIŠU- PREDSJEDNIKU JOSIPOVIĆU I SVIM DRAGIM GOSTIMA IZ CIJELOGA SVIJETA - ( NISAM MOGLA NI ZAMISLITI GDJE ME SVE ČITAJU )- I BILO JE U GUSARSKOJ KONOBI VESELO , VESELO JAKO VESELO !:) E, DA - I OVU SU SVIRALI U SLUŽBENOM PROGRAMU - NENO I JA I DRŽALI RITAM A ONDA I CIJELA PUBLIKA : )  SJEDILA SAM U PRVOM REDU DO "ELITE" ;) :)  ŽIVILI MI I DO ČITANJA !!!- HVALA, NENO, ODUŽIT ĆU TI SE - OP - OP - OPA ;) :) !!!

////////////////////////

NAJNOVIJE - 25.4.- 1, 30 H- PROGRAM  OTVARANJA  5.OGF-A BIO JE NEMAM RIJEČI  KOJIMA BIH VAM U BAR 2-3 REKLA !!!  GLUMCI TETRA MALI PRINC GENIJALNI !  VEDRAN MLIKOTA I NJEGOV PRATEĆI GITAR-MAGER , GENIJALNI !  ALI NENO NE BI BIO "NE-NO" != "ZAŠTO- NE" - DRAGE GOSTE IZ GRČKE KOJI VAM SADA SVIRAJU , ZAMOLIO JE DA NAM ODSVIRAJU BAR JEDNU NJIHOVU - VELIKI SU PLJESAK  DOBILI - I STAKLA SU MOGLA POPUCATI NA PROZORIMA ! SVE  JE TRAJALO DO 22,30 - A ONDA SVI U GUSARSKU KONOBU , GDJE JE MURIS ODRŽAO OBEĆANJE : IMAM JEDNU ŽELJUUUUUU  I JOŠ JEDNUUUU: ZAVOLJEH SE DVOJE MLADIH- ŽUTE DUNJEEE- AMAN , AMAN  I JOŠ TRAJE, A MI SMO MORALE POĆI KUĆI, JER UJUTRO RANO MI MEŠTRI DOLAZE - UZ PISMU GRUPE KVIN- BOEMIEN REPSODY ! - GRCI KOJI VAM SVIRAJU , NENO JE REKAO : EVO, ZA OVO VRIJEDI DOĆI U SUBOTU ! :) HVALA MURISU NA ISPUNJENOJ ŽELJI - A NENO I SVI SUDIONICI I VODITELJICA IRENA I NENINA ŽENA  I SVI - BLISTALI SU OD SREĆE ! - BIT ĆE ČLANAK ČIM STIGNEM - DO TADA UŽIVAJTE U GRČKIM GENIJALCIMA ! LAKA VAM NOĆ ILI DOBRO JUTRO - JA MORAM LEĆ - HEPPY - HEPPY ! :)  ZNAČI, MURIS JE SVIRAO TEK U GUSARSKOJ KONOBI ( NE KAKO PIŠE NA NETU DA JE PROGRAM OTVARANJA UVELIČAO MURIS - AH TAJ NEDOBUDNI NOVINAR ! ;) :))))  U KOJOJ SMO SE SVI NAGURALI . U SALI NA KATU ( KONGRESNA DVORANA ) STALO JE OKO 300  LJUBITELJA GITARA ! DODIJELJENE SU NAGRADE OD X-XII KATEGORIJE TE NAM JE ZASLUŽENO ZASVIRAO NAJBOLJI PROGLAŠENI GITARIST MATEJ PERIĆ !!! NARAVNO, VEČER NIJE MOGLA POČETI NITI BEZ PETRA ČULIĆA VELIKOG, LANJSKOG POBJEDNIKA I NJEGOVE "M" ! A PRIJE NJEGA, NA IZNENAĐENJE SVIH , ANTE PUPAČIĆ PUPY  SA SVOJOM "FANFARA-GITAROM" ZAPOČEO JE OVU GALA VEČER  - OTVARANJA 5. OGF . NE BISTE MOGLI VJEROVATI , KOJE SMO SVE GOSTE IMALI SINOĆ !!! DA, BIT ĆE ČLANAK ČIM STIGNEM I FOTKE - VEČER JE VODILA "SPRETNA " IRENA ! :)))) DIO SIMPA SCENOGRAFIJE KRASILI SU CRTEŽI GITARA VRTIĆA MOJIH MALIŠA PA TAKO I NJIHOVA 2 RADA - EEE ! :))) A MOJA KĆER ( TETA U DRUGOM VRTIĆU, POMOGLA IH JE DRUGOJ TETI POSLOŽITI  NA PANOIMA ! :)))) NENO JE BIO I ZBOG TOGA SRETAN : "PO OVIM  CRTEŽIMA SE VIDI DA DJECA U OMIŠU ŽIVE ZA GITARU OD ROĐENJA !!!"JOŠ NOVIJE - 15, 30 : GRČKI TRIO SAM SLIKALA I S NJIMA PRIČALA U OMIŠU NA PLAŽI - SNIMAJU OMIŠ, ODUŠEVLJENI SU PRIRODNIM LJEPOTAMA !!!  PITAJU, HOĆU LI DOĆI SUTRA NA SIRTAKI DANCE - OU JEAAAAAA !!! POZDRAVILA SE S NENOM I MURISOM- BILA SAM S MOJIM MALIŠIMA SAMO SAT VREMENA - NISAM IH VIDILA 5 DANA ! MEŠTRI NA KUĆI PA SAM MORALA  NAZAD !!!

DOBILA SAM MEIL, VIDIM  - SLIKE IZA PREDSTAVE GLORIJA U HNK SPLIT - POSLALA MI  PRIJATELJICA- AL NE ZNAM JOŠ GDJE JE VIDJELA - KAKO ME PRONAŠLA :)))))))


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Evo dragi moji, ljubitelji gitare , 7. nastavka uoči 5. OGF-a , PRVA VEČER - 24.4. (četv.) VEDRAN MLIKOTA I POEZIJA UZ GITARU- bojim se da ću se počet smijati, jer meni je Vedrana dosta vidjeti onako "flegma" i ja u smij :)))

Međutim, sumnjam. Tražila po Netu šta bi to moglo biti - upišem u Google : Vedran Mlikota i večer poezije i nađoh ( evo jedno) : "Dolaze „govoriti" ljubav u ime domaćih i stranih poetskih velikana poput Tina Ujevića, Matoša, Sergeja Jesenjina, Dobriše Cesarića, J. Šotole, D. Ivaniševića, Pabla Nerude, J. Brela, E.A. Poea i ponajviše Arsena Dedića. Riječ je o svevremenskim stihovima i melodijama, koje poznaju od riječi do riječi i oni koji nisu znalci, jer su to vječne melodije i stihovi koje ni vrijeme, ni zaborav ne mogu izbrisati. No, to nije sve! "Kako će Vedran, npr. izrecitirati (možda) Gle malu voćku poslije kiše, puna je kapi pa ih njiše :))))) a bit ozbiljan i on i ja :)))) ili P. Nerude - Tijelo žene :

Tijelo žene, bijeli brežuljci, bijela bedra,
slična si svijetu kada se daješ.
Ruje te moje tijelo divljeg ratara
i sin iskače iz dubine zemlje.

Neće valjda od E.A. POE- Gavrana ?! :)))- NEĆE NENO DA MI OTKRIJE O ČEMU SE BAŠ TOČNO RADI, OSIM ŠTA MI JE ZAGONETNO NA MOJ UPIT ODGOVORIO - " POEZIJA I GITARA SE LJUBE, BUDI SPREMNA :) " - Nije mi ništa novoga otkrio, znam da se ljube, ali da dođe Robert Kurbaša ili g. Tranfić iz klape Sv. Juraj pa o.k. ali Vedran Mlikota.

ALI - sada ne mogu stavit upitnik ni uskličnik- JER SAM NA NETU SVE HVALE O VEDRANU PROČITALA GDJE JE SVE ODRŽAO I ODUŠEVIO NA "VEČERI POEZIJE UZ GITARU" I SADA ME MALO I SRAM I ŽELJNO OČEKUJEM NJEGOVU RECITACIJU I TO NEMA VEZE S ONOM "SARAJEVSKOM AUDICIJOM" - RECITACIJOM - ZAGRLJENI, ZAGRLJENI, KIŠA PADA, VAL SE PJENI, "BIP" SE MENI, ZAGRLJENI , ZAGRLJENI :)))

2. DIO "VEČER MURISA VARAJIĆA" - mog "prijatelja", koji mi je dušu ispunio i u restoranu Ribnjak i večer poslije u Kaštel Slanici - svirajući na gitari među ostalim i SEVDAH - da me oborio s nogu , a ja pjevala : Imam jednu željuuuuu - sve sam to opisala OGF 2011. - On i "njegova ljubav" su svake godine,evo i pete s nama.Oni nisu Gosti, oni su kao Domaćini !Dakle god. 2011. Muris nas je iznenadio sevdahom uz svoje stvarno maherstvo , virtualnost na gitari uz prethodnu svirku njegovih omiljenih muzičkih numera , da sam mislila da on svira od rođenja- pa tako me moja znatiželja odvukla dalje da doznam konačno - TKO JE TAJ DIVAN, NEUMIŠLJENI - JEDNOSTAVAN ČOVJEK - MURIS VARAJIĆ i nađem ovo na Mirisovoj službenoj stranici ( skratila sam ) : Rođen je 1979. u malom gradu zvanom Foča, BiH. Rat je započeo 1992. kada je Muris pohađa 6. razred OŠ i tada mu je život krenuo drugim tokom.Preselio se sa svojom porodicom iz Foče u Sarajevo. Foča je bila napadnuta i nesigurna za stanovnike. Sarajevo 1992-1995 - 3 godine ukupnog užasa, nema hrane, vode, nema električne energije, bez plina . Sigurnog mjesta praktično nije ni bilo. Muris je većinu vremena provodio kod kuće i tada je prvi put uzeo gitaru u ruke, negdje 1993. Počinje slušati slavne svjetske gitariste i bendove kao što su Knopfler, Satriani, Gilmour, Vai, Metallica, Iron maiden te Vlatko Stefanovski.
Ova velika raznolikost stilova kasnije mu je pomogla izgraditi svoj specifični stil sviranja- ( op.a. provjereno uživo - maher je !!! ). Otkrio je svoju veliku strast za muziku i gitare te sve ostale hobije ostavlja po strani. Počinje intezivno vježbati gitaru, često po 7 sati dnevno i tim tempom je išao 4 godine. Prvih par godina uopće nije imao gitaru, nego je od komšija posuđivao nekakve akustične gitare koje su daleko od kvalitetnog instrumenta. Muris upisuje Music Hign School u Sarajevu. Taj vid formalnog muzičkog obrazovanja mu je otvorio oči i tada je shvatio mnoge stvari koje je već savladao i svirao, a nije znao kako se šta zove ili koji smisao ima. Od tada počinje njegova muzička karijera - itd. ( ostalo imate kod Murisa ) Prvi veliki koncert mu je bio koncert Hari mata Harija u olimpijskoj dvorani Skenderija u Sarajevu, gdje je odsvirao gitare i pjevao back vokal.- itd. DALJE: Dino Merlin, istaknuti Bosanski pjevač ga angažuje kao gitaristu za svoju turneju povodom albuma Sredinom. Godine 2001. Muris počinje saradnju sa Mladenom Vojičićem Tifom i pridružuje se njegovom pratećem bendu. Išao je s Tifom na turneje širom Bosne, regije i Evrope. Sve više se pojavljuje u javnosti, ima intervjue i snima gitare za pjevače raznih žanrova kao što su Tifa, Igor Vukojević, Dado Topić, Emmano-ITD. Svirao je i na soundtracku za Bosanskohercegovački film Gori vatra, sniman u Tešnju. ITD- Danas živi u Sarajevu i radi kao solo gitarist i član benda Pakt 5. Uglavnom nastupa svugdje, radi u studiju te daje privatne instrukcije gitare.Prijavljuje se na Guitar Idol te Dean shredders contest. Tu je još bio i na Lick Library-u Steve Vai competitions. Postigao je zavidne rezultate na sva tri takmičenja a na Lick Library-u je bio prvi te postao ponosni vlasnik skupocjene gitare Ibanez JEM signature Steve Vai. Muris ima oficijelni web sajt te profil na myspaceu i Facebooku. Na Facebooku postoji i grupa koja mu je posvećena. ITD - Njegovo vrijeme još nadolazi - OP.A. SLAŽEM SE !

Svake se godine sretnemo i pozdravimo, ali 2012. osim pozdrava ipak nisam ga htjela ometati i zapjevati "onu našu "- ali prošle godine iza savršenog Koncerta Puchero and group, kad sam napravila nekoliko fotki u Gusarskoj konobi, gdje se po običaju nastavlja druženje do sitnih sati ( mama mora kući :) NAIĐEM NA MURISA I EKIPU I KAO "PRESRETAČICA" REČEM :))) - PA VI STE MENI SUĐENI , AJMO : IMAM JEDNU ŽELJUUUUUU - I NARAVNO EKIPA JE PRIHVATILA - EVO NAS - SLIKALA NAS JE NJEGOVA LJUBAV :)A KAKO NAS ČEKA  SUPER MURIS-MAHER-VEČER,OVIH SE DANA PRISJEĆAM LIPIH STVARI NA YT KOJE JE MURIS SVIRAO NA OMIŠ GUITAR FESTU DO SADA ALI I "ŠIRE" - ali  IMAM JEDNU ŽELJUuuuuuu (BEZ NJE NEĆE ZAVRŠIT OVU VEČER-!!:))) može i JUTROS MI JE RUŽA PROCVJETALA ( ONA IZ "JA, MAHALUŠA" :)))  // NAJNOVIJE 23,00 h - POSLUŠALA SAM PREDOBRU STVAR- ROMEO & JULIET- MURIS SVIRA I PJEVA !- predobra je ! evo dio ( NAŠLA SAM SVE RIJEČI )

Juliet
The dice were loaded from the start
And I bet and you exploded into my heart
And I forget, I forget
The movie song
When you gonna realize
It was just that the time was wrong
Juliet... - PREDOBRO JE OVO !!!


VEČER PRIJE - 23. 4. IDEM U HNK SPLIT- MARULIĆEVI DANI - O ČEMU SAM VEĆ PISALA- IDEM GLEDAT "GLORIJU" HNK ŠIBENIK I JAKOVA BILIĆA KAO DON JERU I FRANKU KLARIĆ KAO GLORIJU ( O NJOJ SAM NEDAVNO ČITALA U SLOBODNOJ ) -TAJ ROMAN RANKA MARINKOVIĆA TOLIKO MI SE U DOBA NAŠIH LEKTIRA UVUKAO POD KOŽU DA NE ZNAM KAKO ĆU ZADRŽATI SUZE- I PISMA I SUZE SU ZA LJUDE. OVIM PUTEM POZDRAVLJAM KLAPU ADRIATICUM IZ ŠIBENIKA GRADA , KOJU JE JAKOV OKUPIO I OKURAŽIO :)  I NJIHOVOG DUŠOBRIŽNIKA G. FILIANA - VAŠA POČASNA ČLANICA ! :)NAJNOVIJE - 00:20 , 24.4. 2014. - EVO ME IZ SPLITA-PREDSTAVOM GLORIJA HNK ŠIBENIK ZAPOČELI SU 24. MARULIĆEVI DANI, KOJU SAM PRVI PUT ODGLEDALA UŽIVO I JOŠ SAM POD DOJMOM ! PREDSTAVA JE POČELA U 20,30 h I TRAJALA DO 22,45  h - SA SAMO 15 MINUTA PAUZE - A ČINI MI SE KAO DA JE TRAJALA PREDSTAVA 40 MINUTA , ŠTO SAM POSLIJE I FRANKI REKLA KAD SAM IM IŠLA ČESTITATI ! FRANKA JE REKLA : "TO JE ONDA DOBRO !:)" !!!!  GLAVNE ULOGE , KAO ŠTO ZNATE, PRIPALE SU MLADIM I VRLO HRABRIM GLUMCIMA HNK ŠIBENIK I STVARNO SU BRILJIRALI, SUVERENO VLADALI SCENOM, JAKO DOBRO ODRADILI SVOJE ULOGE - JAKOV BILIĆ KAO DON JERE I FRANKA KLARIĆ KAO GLORIJA (MISLIM DA SU OVO NAJMLAĐI GLUMCI KOJI SU IKAD DOBILI OVE ZAHTJEVNE ULOGE ?!) I NA KRAJU ZASLUŽENO SU SVI GLUMCI DOBILI OVACIJE PUBLIKE! ČESTITAM ! BIT ĆE ČLANAK ČIM STIGNEM ! ( meštri su mi na kući - popodne Omiš i OGF :)!!! 

SA OGF 2013- IMA JOŠ LIPIH STVARI I SLUČAJNOSTI :)
POZDRAVLJAM VAS PRESS OGFEST-NJUZPEJPERICA :) E- ČEKA ME AKREDITACIJA :) ! IMAM JEDNU ŽELJUUUUU ;) JOJ , BIT ĆE KAMERA - HM !?DA TI TVOJA MEDNA USTA BAR JEDNOM POLJUBIM - MURISE, GUTAM PO 2 SIROVA JAJA SVAKU VEČER ZA GLASNICE !!!! NAJNOVIJE- 11 H-  MURIS MI JAVIO - POČET ĆE VEČER S PISMOM : IMAM JEDNU ŽELJUUUUU - HVALAAAA !:) EVO DOKAZ DA SAM JE NAUČILA  CILU :)

IMAM JEDNU ŽELJUUUUU
DA TI TVOO-JA MEDNA U-STA
BAR (JOŠ) JEDNOM POLJUUUU-BIM x 2
- PA DA SEEEEEE NIKAAAA-DA IZ SNAAA NE PROBUDIM x 2


NIŠTA ME NE BOLIIIII

SAMO MI SE SRCU RANA  POZLJEĐUJE STAAA-RA

MA NIŠTA ME NE BOLIIIII

SAMO MI SE SRCU RANA POZLJEĐUJE STAAA-RA

- JEEEER ME TIIIIIII NE VOLIIIII-Š SRCEEE IZ NJEDAAA-RA X 2


DOKAZ KAKO SE SVI RADO ODAZOVU NENINOM POZIVU I KAKO SU ODUŠEVLJENI I PRIJEMOM I OMIŠEM  I ČIM ZAVRŠI ZADNJA VEČER- ODMAH, ODMAH (!) NENO ZAPOČIMA PRIPREME ZA SLJEDEĆI OGF - dužna sam vam još dva članka -  O NAŠEM "ODLASKU U ŠPANJOLSKU S OGF" 2013.- IMAM SLIKA, ALI I NEPODIJELJENIH DOJMOVA S VAMA SA "ŠOKANTNOG" KONCERTA DIVNIH LJUDI PUCHERA & GROUP UZ FLAMENGOOOO! OVE GODINE IDEMO U GRČKU - SIRTAKI, BUZUKI ITD :)

HVALA PREDSJENIKU JOSIPOVIĆU, HVALA SVIMA, SVIMA KOJI SU OMOGUĆILI DA SE ODRŽI I 2014. G. OVAJ FESTIVAL U NAŠEM OMIŠU , NA KOJEM JE NAJVIŠE PRIJAVLJENO NATJECATELJA DO SADA !!GITARA JE ŽIVOT - A ŽIVOT JE U OMIŠU - U GITARISTIČKOM CENTRU CIJELOGA SVIJETA  !!

A HOĆE LI NAM DOĆI OPET DINO RAĐA ?! - IMATE GA U PRETHODNIM NASTAVCIMA:)- NADAMO SE DA ĆE 2015. BITI GOTOVA VELIKA DVORANA DO "STUDENCA" I ONDA ĆE NAS STATI PUNO VIŠE NEGO SAMO 250 LJUDI - JER KONGRESNA DVORANA JE LIJEPA , ALI SAMO ZA 250 NAS . ALI G. VLASNIK IMA DOBRE IDEJE - MONTIRAO JE VELIKE PLAZME U OSTALIM MANJIM DVORANAMA PA SE MOŽE GLEDAT I SLUŠAT "DIREKT" PROGRAM  IZ VELIKE KONGRESNE DVORANE - HVALA MU !:) 

IZVOLITE PROGRAM 5. OGF -a, 24 - 26. 4. 2014 .:)

24.4. – četvrtak 20:00 h

Hotel Plaža - Svečano otvaranje Omiš guitar festa

Večer poezije uz gitaru - Nastupaju:
Vedran Mlikota uz gitarsku pratnju Hrvoja Tona;
Glumci grad. teatra Mali Princ, Omiš, uz gitarsku pratnju F. Kovačević;
Posebni gosti: Muris Varajić, Ante Pupačić Pupi

22:30 h: Muris Varajić – električna gitara
Gusarska konoba, hotel Plaža

25.4. – petak 20:00 h

Hotel Plaža - Gala večer klasične gitare

Nastupaju: Gian Marco Ciampa,Goran Krivokapić,Petrit Ceku

22:00 h: Blues night – In roots, Split i Sanjin Banić Bane, Pula
Gusarska konoba, hotel Plaža

26.4. – subota 20:00 h

Hotel Plaža - Svečano zatvaranje Omiš guitar festa

Večer sirtakija- OPAAAAAAA :) !
Nastupa:
Giorgos Georgopoulos trio - BUZUKI :) !

22:00: Andres & Los Andinos (Čile) - glazba Anda- JOJ ! :)
Gusarska konoba, hotel Plaža


/ZAR SE JOŠ MISLITE DOĆI ?! :)

///////////////////////////////////////////


 

MOJOJ DRAGOJ KLAPI SV. JURAJ ČESTITAM IMENDAN !

SRETAN BLAGDAN SVIM PUČANIMA KOJIMA JE SV. JURAJ ZAŠTITNIK

- POSEBNO  MOJIM DRAGIM VIŠANIMA !:)


nasljednica @ 00:16 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 20, 2014
 

*********************************************************************************

U čestitki su stihovi mladog bankara iz Dugog Rata , Daria Pekasa, o kojem mi članke u nastavcima pod naslovom Dugoratska Love story ili Love story na dugoratski način , puno čitate - hvala vam.  Sjećate li se priče kada ga je supruga iznenadila sakupivši sve njegove pjesme još iz srednje škole i fakulteta i za rođendan, uz sve drage prijetelje , a da on nije znao , priredila promociju. Davor je mislio -  rođendan .

VAŠA NASLJEDNICA

*********************************************************************


nasljednica @ 00:10 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
petak, travanj 18, 2014
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Dragi moji, s Petrom sam i započela pisanje o Omiš guitar festu 2010. g. i to kad sam na radiju slučajno to popodne čula intervju s prof. Nenom Munitićem o tada Završnoj večeri na kojoj je najavljen Koncert Petra Čulića ( imate na YT :) i kada je u javnosti prvi put i zapjevao ( arhiva 4/2010:) Preduhitrila sam NOVATV :)
 
 
Bravo , Petre ! I prije "mene" i još uvijek Petar niže uspjehe ili sam kao autor ili njegovi učenici . Prošle godine na 4. OGF bio je sveukupni dobitnik - osvajač Grand Prix nagrade OGF 2013. !
VEĆ SAM U PRVOJ EPIZODI OVOG SERIJALA NAJAVILA DA SMO S OGF-OM BILI PROŠLE GODINE U ŠPANJOLSKOJ, A OVE GODINE NAS NENO VODI U GRČKU i to s ovim genijalcima koji su započeli Olimpijske igre,a u Omišu, centru gitare cijeloga svijeta , završiti će službeno 5. International OGF  2014.g.!
I doznavši da sam onaj tjedan bila bolesna , Neno mi pošalje meil : "...evo da Vas malo zagrijem pred nastup " ! :)))))) a muzikoterapija je i pomogla , jer poslao mi je ovo :
 
 
Hvala , Neno, odgovorila sam , ali od kad si mi javio da ONI dolaze, Giorgos Georgopoulos trio live on Omis guitar fest 2014 , sve sam njihovo uvečer preslušala i odgledala na you tubu :) !!!
Eto dragi moji , VELIKI JE PETAK , priprema za veliki blagdan , stoga nisam pustila da vam "uživo" sviraju - to po želji učinite sami .
Ako ste blizu ili dalje , ovogodišnja OGF atrakcija se ne propušta - samo 250 mjesta imamo u Hotelu Plaža , stoga požurite :
Rezervacije ulaznica: omisguitarfest@gmail.com — at Hotel Plaža, Omiš
Evo i ovo ! Uživajte  !
Za veće i duže užitke i nakon službenog Koncerta 26. 4. 2014. party se nastavlja u Gusarskoj konobi u prizemlju Hotela do sitnih jutarnjih sati :)
////////////////////////////////////////////
////////////////////////////////////////////
NOVO : KLAPA SV. JURAJ  IMA NIZ GOSTOVANJA NA RADIO POSTAJAMA I NA TV - AKO IH ŽELITE ČUTI I VIDJETI - IZVOLITE :
1.) RADIO DALMACIJA - sub.- 19.04. – gostovanje u programu s početkom u 15.05 h -  predstavljanja pjesme OČI U OČI i ODRIŠI ME ;
2.) NOVA TV In magazin Vikend, sub.- 19.04. – reportaža o uskrsnim običajima Kaštela – snimka iz konobe Intrada u Kaštel Novom u 15,55 h  ( repriza u pon. u 11, 05 h)  ;

3.) HTV 1. sub.- 19.04 u emisiji Lijepom našom u Drnišu  u 18, 25 h ;

4.) TV JADRAN , nedj.- Uskrs 20.04.2014 u 11, 00 h  – koncert pod nazivom "Jer je veliko milosrđe Njegovo " – nastup klape „Sveti Juraj"-HRM na smotri pučkih napjeva i duhovnih pjesama u pobožnosti Križnog puta održanoj u župnoj crkvi u Kaštel Lukšiću. Uz klapu nastupaju: klapa Tamarin, Pučki pivači iz K.Lukšića,Tugara i Donjih Kaštela, VIS Signum i dječji zbor Stella Maris iz K.Lukšića- OP.A. O DIJELU OVOGA SAM VAM PISALA I DA JE KLAPA PJESMU "OČI U OČI" IZVELA A CAPELLO !!! ;

5.) HTV 1. nedj.- Uskrs 20.04. 2014 u emisiji "Mir i dobro" u 14, 28 h – predstavljanja pjesme OČI U OČI ( na samom kraju emisije) ;

6.) HTV 1. sub.- 26.04. u emisiji Lijepom našom u Drnišu u 18, 25 h .

KLAPA SV. JURAJ ŽAŽELJELA VAM JE SRETAN USKRS !
//////////////////
//////////////////

OGF- press - njuzpejperica - Nasljednica :)
NASTVALJAM : PRVU VEČER 5. OGF-MURIS VARAJIĆ !:)
nasljednica @ 13:24 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
utorak, travanj 15, 2014

NAPOMENA: NAPISALA SINOĆ, ALI DOBILA SPOT KL. SV. JURAJ !

OJLAAAAA - IZA MEJAŠA I "ZORICA" KOJIMA SAM ODMAH PROGNOZIRALA - VELIKI HIT - EVO NAM SASTAV "RAZBIJAČI ČAŠA" I - "PROFESORICA " !!!! DA, ZORICA (JA) BILA SAM I PROFESORICA - AKO NISTE ZNALI ! ;) CRO RECORDS MI NEĆE ZAMJERITI, NAPROTIV, NEDAVNO O KLAPI KAŠE POHVALILI SU ME, JER PRATE MOJ BLOGER ! :) ! :) HVALA VAM !- JOŠ JEDAN MOJ HIT ZA PIR :) !!!!Hahhaaaaaaa , evo me prije nastavka OGF - danas sam ( 14.4.2014.) na CMC-u vidila i čula OVU ŠAŠAVU  pismu pa me podsjetila na lipe dana kad sam bila PROFESORICA -SAMO MALO STARIJA :)

Ima jedna malo starija -Od mene nekoliko ljeta
Izgleda kao djevojčica - A tako se i ponaša
Ma stani malo,meni prepusti -Da joj kažem ko si ti
Sve joj tako fino objasnim -Kako dobar si i fin
Meni tvoja pomoć ne treba -To je moja PROFESORICAAAA
Nestala je ona,ostavila sve -Mene, tebe,tebe, mene Ko zna koga sve,


Ne mogu ovako,Ne mogu bez nje,

javi se , PROFESORICEEEEEEEE
Nestala je ona,ostavila sve
Mene, tebe,tebe, mene - Javi se
Evo stigla jesen,škola počela
Vratila se profesorica
Prošla jedna školska godina - Nije se promjenila
Čini mi se , mlađa izgleda -Il sam ostario ja
Tvoja priča već je dosadna -TO JE MOJA PROFESORICAA
Nestala je ona,ostavila sve , itd.- ( ISTEKLA MI ZAMJENA ! :)


Za moje nove čitatelje, moj prvi posao bio je TAJNIK (TAJNICA) Srednje škole u Omišu ( bez partijske knjižice ;) i PROFESORICA privrednog i radnog prava - ekonomistima :) ! Bila  bih i nedavno opet tajnica - da sam HADEZE :)

Ovo privredno je poslije zamijenjeno u trgovačko - a ako ćemo i gledat , odlična izmjena , jerbo je onda bilo privrede, a iza toga privredu su uništili i zamijenila je trgovina- daj šta daš ili ti meni - ja tebi - ili zna se - krasno se - i zato smo se - među 10 ONIH svrstali - POZDRAVLJAM D EKONOMIK - stvarno je i moj omiljeni list - KOMIK ! ;)

Usput, jel oni znaju di je Kroejša i jel znaju da se 20 godina u nas marčapijalo i tko je sve u Dalmatincu, JOJ, REMETINCU ?! I najbolji "čiri bi - čiri ba" ne može ovu lipu zemlju izvadit iz ovog s(t)anja u koje nas je uvalila ranije Vlada !

A DI JE PROFESORICA ?!:)EVO PROFESORICAAAAAAAA -KI DJEVOJČICA -KOSE, OČALA STASA KA IZ SPOTA ;) sjedi u Đamji - 50-ak m od h Plaža- OGF! :)

Dakle,diplomirala sam 6 dana PRIJE NEGO SAM PRVI PUTA POSTALA MAMA ! TERMIN PORODA I "DIPLOME" JE BIO ISTI DAN - 26.4. 1982. :))) .

E OVO MORATE ZNATI - NIKAD NISAM DIPLOMIRALA !!! NIKAD NISAM PISALA DIPLOMSKI RAD-TAKO NISAM NI BRANILA DIPLOMSKI !!!

ZNATE DA NIKAD NE LAŽEM !!! A DOBILA DIPLOMU !!! ??? KAKO SAD TO ???!!!! EVO ĆE I MENE DOĆ VIŽITAT ONA KOMISIJA ZA DIPLOME :)))))

I KAKO DIPLOMIRANA - A NISAM DIPLOMIRALA ?! HE HE  BILA SAM ZADNJA GENERACIJA PRAVNOG FAKULTETA U SPLITU KOJA NIJE TREBALA PISATI DIPLOMSKI RAD ! ZADNJI ISPIT I GOTOVO !

I tako, rodila prvu malu 1982. pa nakon godinu i po rodila drugu 1983. i od škverske se plaće nije moglo živit i mama s dvi male bebe - obe sam dojila- curik 10 KM nazad ŽIVIT u ćaće još 3- 4 miseca, jerbo sam se zaposlila 100 m od naše kuće - DA IH MOGU DOJITI - u TU NAŠU Srednju školu, ranije - našu , Omišku čuvenu Gomnaziju.

Opaaaaaa koji gušti držat onaj IMENIK - DNEVNIK U RUCI i onako po hodniku šetati - ka važna:) vATA ME SMIJ, AL MORALA SAM BITI MALO KA OZBILJNA - IAKO SVI "Dobar daaan profesoriceeee" !:)  U ZBORNICU SIDILA S MOJIM  DRAGIM PROFESORIMA KOJE SAM NAPUSTILA SAMO 6 G.-LIPO SE BILO VRATIT :)  - brzo sam i liniju vratila , bez krema, tretmana i asortimana - genetika - opet na 54 kg.

Sati predavanja bili  su simpa - SVE OČI SU BILE UPERENE U NAJMLAĐU PROFESORICU - HAHHAAAAA - Sve u razredu mudraci i mudrice- svi odlikaši skoro. Je me malo trta vatala - al lako ću ja s njima - prošlo me brzo. Bili smo kao vršnjaci ! :) Kakvi lipi dani !!! :)

I vragovi jedni, oni muški, NA SATU - KOLIKO JE JEDAN BIJA BLEKAST- LIPO UZEJA OGLEDALCE I MENI PO TILU PA U OČI - HAHHAHAAMrtvo hladno rečem s blagim smješkom  : Vedrane ( je , zva se Vedran :))) ja bih na tvome mjestu nešto originalnije smislila , a ne BLJESAK u oku i još kao da ne vidim da je zrcalo kod tebe na boku . Zaškarpunija se ki - :))))

Zdravka, danas ti odgovaraš . Profesorice, ja - Dobro , kad naučiš javi se. Lola, jesi li ti danas spremna. Profesorice , znate ovaj - Nema problema, kad naučiš javi se. Jelaviću, šta je s tobom danas,- Znate ako može drugi put . Leo ( Ljubičić - novi direktor Peovice- Omiš :))) Šta je s tobom ?- Evo i ja bih drugi put , imamo dva testa danas . Dobro,  danas idemo dalje s gradivom :)

I tako - dragi moji, vjerovali ili ne- kad su naučili sami su se javljali - nije bilo stresova i one profesorske strogoče - "sjedi jedan" nitko nije imao ocjenu nižu od četiri. Loše ocjene i hvatat ih nespremne , nije TO mene veselilo.

I da se na kraju pohvalim- mnogi su zbog mene zavolili Pravo i upisali ga i iza toga našli dobra radna mjesta !

GODINE SU PROLAZILE- PAZITE , ONI SU BILI MATURANTI - 18- 19 G, MENI 25 :) I KAD GOD BISMO SE PONOVNO U OMIŠU SUSRETALI I DAN DANAS , KAŽU, RPOFESORCE , VI STE UVIK ISTA ! :)))

DIVNO SE OSJEĆAM KAD SVOJOJ DICI KAŽU: OVO JE MAMINA PROFESORICA - PA MAMA TUMAČI- NIJE JOJ JASNO DA TAKO MLADO IZGLEDATE :))))

ČAK MI JE JEDNA UČENICA PRIJE DVA MJESECA REKLA: OD KAD VAS NISAM VIDILA , VI STE UVIK ISTA ! VI BISTE TRIBALI NAPISATI KNJIGU "KAKO OSTATI MLADA " - :))))))))) I MNOGI SU MI TO I RANIJE GOVORILI - VALJDA SAM PUNA VITAMINA - CEE- EEEE - A JE , IMAN LIPE VELIKE LIMUNE !:)))))LITI IM SE U PLIĆAKU NAŠE OMIŠKE PLAŽE PRIKLJUČIM I BACIMO PICIGIN- RADIM PARADE - STVARNO - ONI SE ČUDE :))))))

A SALTA IZ ZALETA S PRŽINE PA U PLIĆAK - ovde u Bajnicama di san se udala - sa šljunka zalet u more - BUČ ! :)))

SAMO - MOJ MI NE DA DA IZVODIM LUDE SKOKOVE  U OMIŠU  - MOGU OVDE U BAJNICAMA S NAŠEGA PORTIĆA, AL TAMO PRID KAMERAMA ON NE DA - JA BIH - OJLAAAAAAAAAAAAA-BUČ !:)

ETO, PROFESORICA JE JOŠ KO DJEVOJČICA- POMLADILI ME MOJI MALIŠI :))) I KAKO PIVAJU "RAZBIJAČI ČAŠA" - BRAVO MOMCI ! BAŠ VAM HVALA ZA JOŠ JEDNU MOJU ISTINITU PRIČU, A O ISTINITOSTI ZORICE- MOŽDA OBJASNIM ZA ROĐENDAN- 25. 5.  - NA DAN IZBORA ZA EP , ma nu kad su  ?! - JE, SVE TRČEM DAT GLAS , (UVIK ĆE BITI KAKO NAM GAZDE KAŽU!) - I JOŠ OSTAVIT PARTY ZA EKIPU  i janjčića na ražnju ;):))))

NIKAD NEĆU ZABORAVITI I NJIHOV MATURALNI PLES  NA KOJI SAM MOGLA POVESTI I MOG ŠKVERANINA ( bio je:)- BILA SAM PARTNERICA BAŠ VEDRANU -IMAM SLIKE :))))) A PREDAVALA SAM I TREĆAŠIMA - SVI SU IMALI 4 ILI 5 !:)  

JAVI SE, PROFESORICEEEEEEE ! :)))
POZDRAVLJA VAS PROFESORICA ZORICA VUKOVIĆ ! ;):)

SLIJEDI BRZO NASTAVAK- 5. OMIŠ GUITAR FEST - VELKAM !

nasljednica @ 23:35 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 9, 2014
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Dragi moji, malo pauze od OGF,ovih sam dana dobila više meilova- evo jedan - slušate  najnoviju obradu- prvi put ! Slika Cvijeta iz Raja je moja ( U ARHIVI ).

NOVO 15.4. ( 23 H) - OBEĆALA SAM SKINIT MOJ YT :(


RIJEČI PJESME OČI U OČI OSTAVLJAM - DIVNE SU .

Pitam se što ću reći kad se budemo gledali
oči u oči ja i Ti , što li ću tada reći?

Hoću li izdržati kad se budemo gledali
oči u oči ja i Ti , oću li moći izdržati ?

Kad se budemo gledali oči u oči
kad se budemo sreli ja i Ti

Sjeti se da sam samo čovjek,
a Bog da si Ti

Kakav li ću biti kad se budemo gledali
oči u oči ja i Ti -kakav li ću onda biti ?

Kakav će to biti susret kad se budemo gledali
oči u oči ja i Ti - jedan čovjek i njegov Bog ?

Kad se budemo gledali oči u oči
kad se budemo sreli ja i Ti
sjeti se sam samo čovjek a Bog da si Ti.

Tekst pjesme:Branko Bošnjaković, ako niste znali - ja, ne, jer rijetko znamo tko  je napisao koju pjesmu, što je vrlo nepravedno.

I tako bolesna , na dan rođendana moga sina, koju proslavu je preuzela moja pr-nevistica , baš na taj dan Klapa Sv. Juraj poslala mi je ovaj meil kao svim fanovima , a na moj ZNATIŽELJNI upit - bio je odgovor. USKORO STIŽE VIDEO URADAK . Evo meila:

Poštovani!

Ususret proglašenju svetim Pape Ivana Pavla II 27.travnja 2014 u Vatikanu, klapa "Sveti Juraj"- HRM-a s posebnom radošću Vam predstavlja svoju najnoviju obradu pjesme Oči u oči.Svjedoci smo nesebične ljubavi Karola Wojtyle prema hrvatskom narodu, posebno u najtežim trenucima domovinskog rata pa je ova pjesma naša zahvala Bogu za obilje božjeg blagoslova kojeg po njemu kao narod primismo za života i nakon njegove smrti.

Srdačno Vas pozdravljam u ime mornaričke klape "Sveti Juraj" iz Splita,

Marko Bralić, org. voditelj Klape

IZVINITE, KLAPO MOJA , DA MI NIJE OVE PISMEEE- UHHHH- NISAM MOGLA IZDRŽATI DA  JE NE PUSTIM , DA UŽIVAJU MOJI ČITATELJI  KAO I JA - BAŠ MI ODGOVARA - HVALA  VAM KLAPO S DUŠOM ! OVAJ YOU TUBE NEK IDE ZA MOJU DUŠU ( DOK NE IZAĐE USKORO  VAŠ URADAK !) - SLIKA CVITA JE MOJA . NADAM SE,  DA SE NEĆETE LJUTIT NA MENE ! HVALA I KOLEGI BLOGERU S VISA - POPETOVU NA POMOĆI ! KAD PUSTITE SVOJ URADAK, OVAJ YOU TUBE SKIDAM. JESAM !!!!

Pjesma kl. sv. Juraj "Odriši me" već je na 3. mj. HR TOP-a 33  ! 

NOVO, 11. 4.- 2, 45 h -  ( čekam popiti lijek u 3 h, i nađem :) !!! - IZVOR RADIO LABIN- PRIJE 14 H :) Uskoro će snimiti i spot za pjesmu koju je velečasni Blaž Bošnjaković napisao davne 1982. godine.Pjesmu ''Oči u oči'' u izvedbi klape Sveti Juraj HRM, poslušajte premijerno u nedjelju 13. travnja u emisiji Riječ vjere. Naša vjerska emisija ovog tjedna slavi 18 godina i najdugovječnija je emisija na Radio Labinu. Cijeli intervju s Markom Bralićem emitirat ćemo u ponedjeljak u 12:30.! 

 

EXKLUZIVA - NAJNOVIJE ZA VAS !!! - PREMIJERA i to A CAPELLA  - 11. 4. : Večeras u Kaštel Lukšiću u prepunoj Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Smotri pučkih napjeva i duhovnih pjesama pod nazivom "Jer je veliko milosrđe njegovo" u pobožnosti Križnog puta s početkom u 18:30 sati ( do 20:15 ) u savršeno osmišljenom i odrađenom Programu - na V. postaji : ŠIMUN CIRENAC POMAŽE ISUSU NOSITI KRIŽ - KLAPA SV. JURAJ IZVELA JE PJESMU "OČI U OČI" - i to A CAPELLA ! LJUDI SU POČELI PLAKATI ! Ukoliko ne stignem dati članak i slike - bit će snimka na TV ! Mišin mi koncert nije padao napamet, ali - NEŠTO ME TRGNULO U 18 h - iz kreveta sam otišla u Kaštela (malo zakasnila) i ozdravila !

Slika sa zajedničke izvedbe svih sudionika : Župni bend - VIS Signum, kl. Tamarin (ž) - Vranjic, Dječji zbor Stella Maris-K.Lukšić, Ženski zbor Sv. Cecilije - K. Lukšić, Pučki pjevači Donja Kaštela, Pučki pjevači iz Tugara i kl. Sv. Juraj : "Ja sam uskrsnuće i život"- voditeljica prof. Gabriela Lozić ! Bravo ! Svi nabrojeni sudionici pjevali su svaki na svojim Postajama Križnog puta.

DANA 14.4. 2014. (23 h) KLAPA MI JE POSLALA SPOT "OČI U OČI" BRAVO JURE !
////////////////////////////////////////////////////////////////////////


U ovogodišnjem Programu 10. Dana kršćanske kulture u Dubrovniku će 11. 4. biti prikazan film - izvolite s Neta: U dokumentarnom filmu Joze Barišića "Ivan Pavao II. - Nemamo vremena za gubljenje" vidjet ćemo poznate kadrove kroz koje se pokušava oslikati veoma zanimljiv i bogat život i djelo Pape koji je obilježio kraj XX. i početak XXI. stoljeća. To je prilika da se prisjetimo na čovjeka koji će u povijesti Hrvata ostati zabilježen kao iskreni i potvrđeni prijatelj. ( op.a. kada je Papa bio na Žnjanu u Splitu 4. 10. 1998. g. , slušala sam ga i sve  gledala i doživjela sa našeg kriljanskog jedrenjaka Jadranska kraljica ,tada vl. pok. "Mikule Malog," sada vl. sina Ive Tomaša  )

OVE GODINE ME SANJA ŠTRK (PAPA BEND) POZVALA 8.4. U CRKVU SV. FRANE NA VEČERI DUHOVNE ŠANSONE,GDJE NASTUPAJU NJENA SESTRA I ONA - NAŽALOST , NISAM MOGLA POĆI. SANJA MI JE SMS-OM TAKOĐER ISKAZALA ŽALJENJE, ALI I NADU : BIT ĆE JOŠ KONCERATA - DA BIT ĆE , AL NE VIŠE TAJ.

U DUBROVNIKU JE NASTUPALA MOJA SIMPA KLAPA KAŠE , ALI JE S NJIMA U MISLIMA BILA NJIHOVA "ZORA BAJNA" TE SAMOZATAJNA DRAGA MI KLAPA SUBRENUM NA KOJU JE MISLILA /"OVA NOĆ"/  .

U ŠIBENIKU NASTUP IMALA "NAŠA MULARIJA" , KAKO IH ZOVEMO NJIHOV G. DUŠOBRIŽNIK FILIAN I JA , NJIHOVA POČASNA ČLANICA-NAJMLAĐA KLAPA ADRIATICUM, KOJU JE OKUPIO I OHRABRIO, NITKO DRUGI NEGO - OPET MORAM PONOVITI, MLADI GLUMAC HNK ŠIBENIK , JAKOV BILIĆ.
JAKOV BILIĆ U GLORIJI- MARULIĆEVI DANI- 23. 4. 2014.


E SAD DA NE BI BILO KAO KOD SLUČAJA MARKA TOLJE U "ZVIJEZDE PJEVAJU" - "LIJEP- LIJEP- LIJEP" ŠTO GA S PRAVOM MALO LJUTI , MORAM NAPISATI SLJEDEĆE: OD KADA ME JAKOV OBAVIJESTIO DA S NJIHOVOM PREDSTAVOM RANKA MARINKOVIĆA "GLORIJA" ZAPOČIMAJU  MARULIĆEVI DANI I DA BI VOLIO DA 23. TRAVNJA ODGLEDAM PREDSTAVU, PUNO SAM ČLANAKA O JAKOVU PROČITALA (OD BIOGRAFIJE DO KRITIKA)  ZBOG ONOG "LIJEP" - KAKO BISMO MI REKLI "STAVI NASRANU", JER MOJ DOJAM O NJEMU U 3-4 IZLASKA NA BOŽIĆNOM KONCERTU U OMIŠU KLAPE  ADRIATICUM  28.12. TE 3.1. U SV. DUJE BIO JE DOVOLJAN ZA JEDAN MOJ ZAKLJUČAK- KOJEG JAKOV ZNA. - slika , izvor :Šibenski portalO JAKOVU SAM ČITALA NAJLJEPŠE KRITIKE I DOZNALA PUNO TOGA TE DA JE DIPLOMIRAO U KLASI PROF. JOŠKA ŠEVE, O ČIJOJ UPEČATLJIVOJ PREDSTAVI U GATIMA NISAM STIGLA DATI ČLANAK : "GOVORITE LI HRVATSKI" . slika. izvor- Slobodna Dalmacija
STOGA, S NESTRPLJENJEM ČEKAM DA ODEM U HNK SPLIT "UZETI POTVRDU " ONOGA ŠTO SAM  U MOM OMIŠU OSJETILA  I  SVE NA PORTALIMA ČITALA, A NA YOU TUBU ZATIM I VIDJELA, O VRLO I NADARENOM ( telentiranom ) I MLADOM I LIJEPOM ŠIBENKOM GLUMCU, JAKOVU BILIĆU TE VAM PRENIJETI MOJE DOJMOVE I SLIKE - psssst-ZABRANA FOTO U HNK;) . DA, DON JERE  - NI " PUŠ AP 1-3 "  NIJE MI MOGAO PROMAĆI NI TVOJA KOLEGICA FRANKA KLARIĆ - GLORIJA !!! :)!

VELIKI POZDRAV MOJIM DRAGIM KLAPAMA ŠALJE

RUŽA CRVENA, ZORA BAJNA, POČASNA ČLANICA

NOVINARKA S DIPL. DRUŠTV., A NE TEHN. SMJERA ;)

SUBOTA- U NAS JE DANAS U SELU "JESENICE TREKING" !!! SVE JE MEDIJIMA DOBRO POPRAČENO ! IDEMO POPODNE VIDJETI SVE TO. 1. GRUPA - RELACIJA DUGOPOLJE - JESENICE OKO 110 NATJECATELJA, 2. GRUPA CCA 300 LJUDI KROZ CIJELO SELO 5-6 KM ! UVEČER SVIRA VOX BOX IZ OMIŠA ! ZADNJI MOŽE DOĆI DO 20 H - INAČE SE PRVI OČEKUJU OKO 13 SATI !!!!


nasljednica @ 23:21 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 3, 2014

 

ALOOO, PETREEEE, vičem popodne trkom pred  našom ulicom na Punti ( op.a. SAD VEĆ JUČER, JER SINOĆ NET NIJE RADIO , PISALA SAM UPRAZNO, SAD PONOVO:) PETAR : POZDRAVLJAM, JESTE LI DOBROOOO ?!:) Uzvraćam : JESAAAAAAAAM - UVIJEK :) Ja: Čitaaaš li ?! Jel praaaatiš ?! :))) Petar: Naravnooo :) !!! IZA TOGA RAZLOGA MI NIJE BILO TEŠKO IZABRATI ŠTA DA VAM SVIRA :))) ali mi je jako žao što prof. Petra Čulića Velikog nisam slikala s njegovim "kradljivcima" nagrada u Poreču, jer su ga čekali ispred Muzičke škole :) a ja do njih 20 m - uh !

Da se prisjetimo OGF 2013. , kako je bilo i najavljeno, prošle godine je prva večer bila osim natjecateljskog i humanitarnog karaktera. Cijeli prihod od ulaznica po 50 kn išao je udruzi AGAPE (OSI) čiji su gosti bili štićenici udruge SRCE, koji su imali priliku da nakon klape Rišpet i zapjevaju

 

Nakon natjecateljskog dijela i sviranja dragih stalnih ( op.a. sad veće i domaćina:)  i novih gostiju "maher-gitarista" : Branko Bogunović - Piff, Ivan Mihaljević, Mladen Pecović, Ante Pupačić -  Pupi ( išao u glumce, čitam :) , Željko Mazavac, Dragomir Herendić - Dragianni, The Plinks , Bruno Mičetić, vrlo simpatičan, ali i napet dio bio je "zračni tenis" Ivice Križanca, našeg Omišanina, i "velikog" samozatajnog humanitarca Dina Rađe. Velikog je u zagradama iz dva razloga. Prvi , jer je skoro pa duplo veći od mene, a drugi, ono što Dino ne voli isticati, koji dio ste mogli vidjeti nedavno u TV-emisji 8. KAT - bilo je jako dirljivo i poslije pročitati na našim portalima. A ono što ste vidjeli u 8. KATU, nešto je što mi je Pupi prišapnuo i ne smijem s tim u eter ;):) ! A, dobro Rađa svira, jel da !?:) Mogao bi se ove godine prijavit u kategoriji AIR GUITAR, u 60 sekundi pokazat svoje umijeće na gitari bez obzira na dob i spol :)

Dakle, kako volim biti šta bliže događanjima, za velikim okruglim stolom sa "REZERVIRANO" sjedio je Dino sa jednim od svojih sinova. Asti kuraže od mene: Izvinite, jel slobodno (2 mjesta do njega :) - ja ljubazno , a Dino, još normalnije odgovorio: Je, je, slobodno je . Nakon par minuta "mojih visinskih i nizinskih priprema" zbog Zvijezde do mene - uskoro smo i malo popričali kao da se znamo otprije :) - uglavnom sam mu dala kratke natuknice o ranijim događanjima i šta nas čeka ovu prvu večer. Dino Rađa je bio prvi put na OGF i rekao je da nije znao da je "ovako dobro", ali je i Dino meni objašnjavao neke stvari. Zamislite- sjedila sam do svjetske zvijezde , tako obične da sam bila i ja opuštena -"čitaj" : komentirala naglas šta sam imala komentirati :)

Uskoro mi je sa smješkom prišla mlada dama?! ( do tad je nikad nisam vidjela) predstavila mi se : Milena Ulić - s kojom sam se samo bila čula preko telefona i tu smo se upoznale :) Odmah mi se svidio njen imidž - u kosi je imala RC  ! :) Tada sam već sjedila među dvije zvijezde , jer sam o Mileni, našoj Omišanki, prvi put čula u najavi ove večeri kad mi je Neno poslao meil, da će manekenke nositi Milenin nakit , što me posebno oduševilo. Međutim, Milena je već nakon pjevanja klape Rišpet i gostiju iz udruge SRCE iz Splita , jako lijepe kutijice sa svojim nakitom poklonila udruzi AGAPE."Imam nešto i za Vas", reče mi - i pokloni mi unikatni nakit njene linije De Lena koji se lijepi na tijelo - bila sam jako i počašćena i dirnuta, rekla je : "Budući volite RUŽU CRVENU lako mi se bilo odlučiti ! " :) Inače, tu nas je večer vezala još jedna RUŽA CRVENA , Milena je imala u kosi , a i ja skoro zadnji tren pa odustala :)I zatim je započeo nenajavljeni "zračni tenis" Križanac : Rađa - nadmetanje tko će dati više za jedan od dresova još jedne zvijezde I. Perišića ( žuti, zeleni i crveni :) Bilo je jako zabavno, ali i navijački baš napeto . Zadnju i najveću ponudu dao je Rađa , nakon čega mu je dres žute boje sa velikim oduševljenjem i velikom zahvalnošću uručila naša Natali ( Agape, Omiš), jer je i taj novac išao u humanitarne svrhe. ( op.a. nije tad bilo linićijade:)

NATJECATELJSKI DIO U SVIRANJU GITARA U VIŠIM KLASAMA OVOG PUTA IZOSTAVLJAM :)Slijedila je oku ugodna modna revija kupaćih kostima i ljetne odjeće naše dugovječne tvornice GALEB , Omiš, ( koje sam i ja bila "lutka" od svoje 10-20 g. po kojoj je gđa. Mirjana Kranjčević, vrhunska "Mirjana Modelarka" ( tako je još uvijek zovemo :) , po meni šivala unikatne majice donje i za nosit izvana, na špaline i golih leđa :) nakon čega sam ih uvijek dobivala za poklon i bila "hodajuća Galebova reklama" ;) eee - :) - a Galeb je samo 120 m od ćaćine mi kuće, na plaži, - mama odradila 35 g. u njemu ).

Naravno, za slikavati divnu Modnu reviju, nastala je velika gužva :)))) Bila sam od njih na metara, položaj- klečeći:) ali mijenjala su se često i svjetla i aparat mi je bio "spor"-   a i manekenke su mogle biti malo sporije, a manekeni su mogli biti brži :))) Sve je bilo na nivou zadatka i oni i mi. Čuo se poneki uzdah što nije nimalo omelo lijepe cure dalmatinske :) Neke su uzvratile osmjehom, a neke su bile "isključene" :) Izvinite, budući su svi nosili svaki put drugu gitaru, možda su uzdasi bili zbog predivnih gitara ;):) A je, bilo je onih koji su do mene komentirali gitare ;):) Znate da sam uvijek iskrena :)Bit ću sad još više iskrena : gitare sam vidjela tek poslije i divila im se i svaku dotakla- kakav osjećaj  na kraju ove divne večeri - lijepo posložene i morala sam se slikati sa crvenom ;):) u izradi mladog ROBERTA BAŠIĆA , vlasnika obrta RBAŠIĆ - Custom handmade guitars - opaaaa - www.rbasicguitars.com - 091 553 98 24 ( op.a. s njegove vizitke:), kojeg sam nazvala prije tri večeri i najavila članak, ali i da provjerim "da li je ovo njegova vizitka" :) Naravo da me se odmah sjetio :)))A šta trenutno radi i hoće li doći, rekao je da nije ovog puta baš siguran , jer da svira u bendu :) "Daj ti to meni napiši na SMS "- zamolih ga :) i evo odgovora : Bendovi su KONTROLA ZVUKA I COUNTRY STRIKE. Srdačan pozdrav ! ( smajlić- osmjeh) Bilo mu je jako drago da ga nisam zaboravila i da ću održati obećanje :) I MENI ! VELIKI POZDRAV , BAŠIĆU, I TEBI I EKIPI ! :) Robert Bašić je prvi s lijeva ! :)  Srela ih drugi dan u mojoj ulici :)Dragi čitatelji, dragi ljubitelji gitara , ovim završavam 1. dio Prve humanitarne večeri OGF 2013 - a o natjecateljskom dijelu , u jednom od nastavaka - jer je Modna revija bila u pauzi dok je netko od SOE ( stručna ocjenjivačka ekipa:))) zbrajao bodove , jer je i član SOE , Ante Pupačić- Pupi , drugi tata OGF, pomno pratio "gitare" s Nenom za vrijeme Revije gitara ;):))) A jesam ih ulovila :))))Nakit koji sam dobila od Milene čuvam ! Zbog čega ga nisam još prilijepila na tijelo ?! A zbog jednog važnog događaja vezenog baš za 2. Večer OGF - 19. 4. 2013 . koju i kojeg nikad neću zaboraviti : ČIN - ČIN ! :) I o tome u nastavku :) !

TKO ŽELI VIŠE O PREDIVNOM MILENINOM NAKITU- S NETA ( izvor: Slobodna Dalmacija - skratila sam): Dizajnerica nakita Milene Ulić iz Omiša, koja stoji iza imena De Lena već nekoliko godina stvara nakit koji je zaštićen kao jedini u svijetu. Čipkani nakit koji se izdvaja direktnim apliciranjem na bilo koji dio tijela nosi titulu Izvornog hrvatskog proizvoda, a već je dostupan i izvan granica naše zemlje. Milena : Kako me u mojem radu uvijek inspiriraju žene odlučila sam odabrati materijal koji će dodatno naglasiti njihovu jedinstvenost. Upravo iz tog razloga De Lenin zaštitni znak je čipka. ITD - Izdvojila bih i direktnu aplikaciju na kožu koja omogućava prilagodbu svakom osobno,a takav pristup najviše je doprinio činjenici da danas imam nakit koji je zaštićen kao jedini u svijetu.- Iz dosadašnjeg iskustva mogu reći kako je mnogo zahtjevnije i teže iznijeti potpunu novost u maloj sredini. U većim sredinama ljudi su otvoreniji prema novitetima dok je kod nas potrebno jedno vrijeme adaptacije kako bi se netko usudio s tim izići na ulicu. ( op.a. ja do Neninog meila o Mileni nisam znala - mala sredina :(

Velike sredine su zahvalnije. Ne postoji, ili barem u manjoj količini postoji pritisak okoline koji je kod nas nažalost još uvijek jako izražen. Ovdje je ljudima previše stalo do mišljenja drugih i to ih sprječava u izgradnji osobnog stila. Boje se imati na sebi nešto što ostali nemaju. ( op.a. u pravu je - ja se ne bojim naše male sredine - imam više stilova, prema potrebi i u 56. g. ! :)

- S obzirom na to da se nalazimo u tako maloj sredini i da se radi o proizvodu koji je jedinstven u svijetu, jako sam zadovoljna reakcijama publike, Naravno potrebno je još puno truda i strpljenja. Neki znaju biti jako iznenađeni i nejasno im je zbog čega sam odabrala tako neuobičajen način. Ali vjerujem kako će s vremenom sve doći na svoje mjesto. Nakit se na kožu lijepi posebnim ljepilom. Nakit De Lena moguće je aplicirati samo u ekskluzivnim salonima . ( op.a. Na Netu imate divnih slika !!!!- DeLena Fashion Jewellery - www.delena.eu/delena_company_info.html - ima FB :)‎

 

To be continued :)OGF - Press Novinarka - Red rose :)

VIDITE KAKO  NAM JE LIJEPO - DOĐITE , ČEKAMO VAS !:)

WELCOME TO THE WORLD GUITAR CENTER - OMIS !!

Witamy w świecie GUITAR CENTER - OMIS !

BIENVENIDOS A EL CENTRO MUNDIAL DE GUITARRA - OMIS!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

NOVO - 4.4. 2014.-23,55 h :) !  SVEČANO OTVARANJE MARULIĆEVIH DANA U SPLITU JE 23. 4. ( SRIJEDA ) 2014. G. - S PREDSTAVOM, PREMA ROMANU RANKA MARINKOVIĆA, "GLORIJA" - U IZVEDBI GLUMACA HNK ŠIBENIK - A U NJOJ DON JERU IGRA - NITKO DRUGI NEKO JAKOV BILIĆ :) SJEĆATE LI GA SE IZ ČLANAKA I SLIKA I SLAJDOVA  BOŽIĆNIH KONCERATA NAJMLAĐE KLAPE U HRVATA ADRIATICUM : 28. 12. 2013. U OMIŠU I 3.1. 2014. U SV. DUJE :)  NAKON ČEGA SAM POSTALA NJIHOVA POČASNA ČLANICA  I ONIH "BREŠANOVIH MANEVARA":) E, OVU PREDSTAVU NE PROPUŠTAM ! :) JAKOVE, DOLAZIM !:) A NA "MANEVRE" ETO ME NA SPLITSKOM  LJETU :) ! 

A SUTRADAN POČIMA OGF-24.4. (ČETV.) - SUPER!


nasljednica @ 12:18 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.