pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » ožu 2014
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - ožujak 2014
ponedjeljak, ožujak 31, 2014
 

Nastavljamo o dojmovima s 4. Međunarodnog Omiš guitar  festa 2013.  - IZ BUGARSKE - Bozhana Pavlova - 2nd prize Omis guitar fest 2013 - svira vam : D. Scarlatti: 2 Sonate (bila je i slika:)- Šaljem Božani veliki pozdrav ! - Аз ви изпращам поздрави и се надявам да донесе от Далмация хубави спомени! :))Ne mogu od sreće ! Među svim mojim , brižljivo čuvanim papirima s važnim napomenama nađem večeras sa 4. OGF jedan mali, mali listić   o Mladiću kojeg sam upoznala u Đamiji, kafiću do hotela Plaže , gdje je bilo cjelodnevno natjecanje mladih gitarista. Do njega je , u priči sam saznala, sjedila  Ivana Vrandetić, voditeljica Međunarodne ljetne muzičke škole u Pučišćima na otoku Braču. (op.a. slika je već bila -al gdje mi je onaj papirić ?!:)

 

Nisam htjela u ovom serijalu njih dvoje preskočiti - volim održati obećanje !

U mom malo brzinskom razgovoru s njima, doznam - tko toliko važan sjedi do mene u Đamiji - opaaaaaaa ?! I tako smo započeli priču i Antonio mi reče nakon svega - ali onako pomalo i skromno , jer ja bih po dalmatinski "vikala" - "Moj ćaća i ja radimo gitare već priko sto godina " :))) a Antonio meni o njihovoj tradiciji pričao pomalo, možda se čudio "od kuda Ova, ko grom iz vedra neba ":) Pa možda sam i bila GROM , jer nešto me privuklo da do njih sjednem :) Bilo je mjesta svuda okolo - ali eto - ja do njih !:) - Ali nisu oni "golubići "- neeeee- oni su se u Omišu upoznali - poslovno ! :) E, sve doznam - a - jer sam mislila da su "golubići " pa da im ne smetam !

OVO VAM JE JOŠ JEDAN DOKAZ KAKO JE NAŠ OMIŠ GRAD LJUBAZNIH NENAPORNIH DOMAĆINA I GRAD NOVIH PRIJATELJSTAVA , DRUŽENJA I DIVNIH USPOMENA :)

I tako u priči Antonio me onako samozatajno (flegma:) upitao : Jeste li bili u hotelu gdje su natjecatelji ? - JESAM !?:) Jeste li vidjeli možda one dvije gitare do žirija ?! JESAM ?! Da, one su vam gitare naše izrade , tu sam ih izložio. AJMEEEE?!  ONE DVI LIPE TAMO NA 1. KATU ?! :) Da- reče , Antonio, Ivana se smješkala - AJME I TO SU BAŠ VAŠE I JA IH SLIKALA :) ?!  Antonio : Stvarno ?!:) DA  i GLE KAKO JA U OVIH 10 MINUTA SAZNAH TKO JE SVE DOŠAO U NAŠ LIPI OMIŠ !!!

 

NAŠE JE POZNANSTVO I BUDUĆE PRIJATELJSTVO ZAVRŠILO NAKON SAMO 10 MINUTA, BOGATIH MINUTA- I TO NA NAČIN DA MI JE ANTONIO REKAO : KADA DOĐETE VAŠOJ PRIJATELJICI U ZAGREB, SLOBODNO MI SE JAVITE I ODVEST ĆU VAS U NAŠU RADIONICU PA ĆETE VIDJETI KAKO MI TO RADIMO :)

Dragi Antonio, nažalost, nisam od tada bila u Zagrebu , iako sam puno puta planirala. Prije ljeta moram do Zagreba - i poslovno i privatno :) i budem se javila !:)

Evo dragi moji čitatelji, kako sam samo 3 rečenice napisala na tom malom bijelom papiriću - kako ću doći do službene stranice Antoniove tradicijske radionice glazbala , gitara, tamburica i sl. i misleći da će mi ovo biti najteži članak za napisat. Upravo sam našla sve o njima i ne mogu vam opisati koliko sam sretna !!! Stranica je "Stjepan M. Gilg" - pa sam se s Antoniom par puta u razgovoru "zaplela" (zabunila) toga dana u Omišu - da je on Stjepan - a ne , to mu je bio pradjeda - JESAM LI SADA, ANTONIO, KONAČNO DOBRO RAZUMJELA ?!:)

 

EVO S NETA- ANTONIO MI ODOBRIO  : Čak i danas u trećem stoljeću neprekidnog majstorstva sa aktivnom četvrtom i petom generacijom nasljednika, Stjepan M. Gilg ulazi u jedinstvenu epohu stvaranja i usavršavanja inventivnog koncepta Croatica instrumenata te klasičnih gitara koncertne kvalitete promičući se u radionicu specijaliziranu za instrumente izgrađene po narudžbi, skrojene po mjeri i vrhunske kvalitete.

Tradicija: Kada je 1894. godine u Preloščici kraj Siska Maksimilijan Gilg, preuzevši obrt od Šime Habijaneca, osnovao samostalnu radionicu za ručnu izradu tambura i ostalih trzalačkih glazbala vjerovatno nije ni pomislio da začinje jednu dugu i uspješnu tradiciju. Već poćetkom XX. st. Gilgova ručna manufaktura postaje poznata širom svijeta.ITD.

Od 1915. godine očev je posao još uspješnije nastavio njegov sin Stjepan Gilg. Izuzetnu kvalitetu svojih glazbala potvrdio je dobivši niz značajnih priznanja za svoj rad, među kojima se posebno ističu diploma, Grand Prix i zlatna medalja dobiveni u Toulousu 1931. godine. - op. a. mene - skratila jer imate sve na njihovoj stranici  :  Od 2001. godine, nakon završetka naukovanja, u posao se aktivno uključuje i pripadnik pete generacije - Velimirov sin Antonio Zwirn.

TKO ŽELI VIŠE- OVO MI JE TEK ANTONIO MALO NAPOMENUO : S NETA: Uza svu (neizbježnu) primjenu modernih strojeva i suvremene tehnologije, mi u osnovi svakoga radnog dana ponavljamo 'biografiju' svoje radionice iz vremena predaka, majstora-glazbalara iz obitelji Gilg: slijedimo drevnu tradiciju besprijekorne ručne obrade svakoga dijela svakoga pojedinog glazbala.  ITD:).

Dakako, temeljna pretpostavka za izradu svakoga kvalitetnog glazbala je pomno dobro odabrano drvo. Instrumenti marke 'Stjepan M. Gilg' već više od stotinu godina nastaju samo od prirodno osušenoga - 10 do 30 godina čuvanoga - drva probranih domaćih i egzotičnih vrsta, što osigurava savršenu kvalitetu tona, blistav estetski izgled ITD.

Veći dio skladišta zauzima najkvalitetnija rezonantna smreka,-  OVO ĆU JA PROVJERIT :)))a slijede bosanski rebrasti javor te druge domaće sorte tvrdih lišćara, dok se naše zalihe u novije vrijeme popunjavaju i i egzotama vrhunske akustičke kvalitete i koloristički lijepe teksture poput prekrasne jacarande, indijskog palisandera, ITD.

Reparature: Kao što njeguje već više od stoljeća dugu tradiciju gradnje glazbala, radionica 'S. M. Gilg' održava i tradiciju vrhunskih popravaka, održavanja i restauracija trzalačkih instrumenata. Dakako, vratit ćemo u život i Vašu dotrajalu violinu, havarirani kontrabas pa čak i pohabanu električnu ili jazz gitaru...

Ipak, među najvažnijim našim referencama su višegodišnje održavanje instrumenata Tamburaškog orkestra HRT-a i folklornog ansambla LADO, kao i tambura mnogobrojnih kulturno-umjetničkih društava, mandolinističko-gitarističkih ansamabala, dalmatinskih klapa i mnogih samostalnih muzičara.

Tambura: Koliko god ponosni na njegovano umijeće i dosegnutu razinu izrade naših tambura - moramo priznati da tu nikakve tajne nema: riječ je jednostavno o sintezi vrsnoga, ITD-  - bilo da se radi o minijaturnoj bisernici, elegantnoj bugariji ili moćnoj berdi, odnosno o tamburi srijemskoga, Jankovićevog ili Farkaševog sustava. ALA SAM PONOSNA ŠTO SAM SVE PROČITALA I DOZNALA !

NAŠLA SAM NA STRANICI I NAGRADE- ČESTITAM - I HVALA VAM ŠTO STE I VI PREPOZNALI NAŠ OMIŠ I GUITAR FEST I DOŠLI POKAZATI VAŠU RUČNU IZRADU KLASIČNIH GITARA ( OP.A. JESAM LI DOBRO ZAPISALA ?!:)

NOVO -31.3. -23 h: SINOĆ SAM POSLALA SLIKE ANTONIU EVO ODGOVORA :))))

" Draga Zorana,

Potvrdno, ja sam Antonio. Stjepan Gilg je bio moj pradjed po kojem se zove naš obrt.

Nikad nije kasno za dobar članak i ovim putem ti zahvaljujem na trudu! :) ...evo, već mi i Neno javlja preko fejsa da sam postao poznat !

Nažalost, ove god.  ne dolazim jer mi se poklapa sa jednim drugim važnim poslom i već mi je sada žao što ću propustit OGF i svu predobru zabavu i koncerte. No, već sljedeće god. bi se trebao vratit.
Hvala Ti i na fotkama.

Veliki pozdrav iz Velike Gorice!

Antonio " - ( OP.A. SAD MI RECITE JEL LAŽEM ?! I VIDITE DA ŽALI ŠTO NE MOŽE DOĆI OVE GODINE I ZBOG ČEGA !!! ŽIVIJA, ANTONIO ! VELIKI POZDRAV TEBI I VELIKOJ GORICI - SAD ZNAM DA ĆU U ZAGREB IĆI AVIONOM I KO ĆE ME ČEKATI - IMA TAMO ONA DOBRA GOSTIONICA ALA KONOBA - BILA SAM U NJOJ S MOJOM OBITELJI  ! ;)  :)))))


A JOJ MILI BOŽE - S KIME SAM JA TO U OMIŠU SJEDILA - S GRADITELJEM GITARE I MNOGIH INSTRUMENATA I VODITELJICOM LJETNE MUZIČKE ŠKOLE IVANOM VRANDETIĆ U PUČIŠĆIMA NA OTOKU BRAČU - MA KO TO MORE PLATIT - NITKOOOO ! :)   

O "Ivaninoj školi"  također sve imate na Netu !:) Pronašla sam odmah !  Šta da vam kažem o IVANI  ?! :) Hm , mislila sam se, - voditeljica Međunarodne muzičke ljetne škole , a tako mlada ?! Ali kad mi je dala brošure i kad mi je u kratkim  crtama objasnila neke stvari i kad sam kod kuće pročitala puno toga o toj hvale vrijednoj školi ne samo iz brošure nego i s Neta - stvarno sam bila "važna" što sam i Ivanu upoznala u našem Omišu i sretna što je tako važna Gošća bila u nas :) - Ivana, četitam i tebi  - super škola ! Našla sam više članaka !:)  

"BRAČKI PORTAL - 2013.":) U Pučišćima je sa radom započela "Međunarodna ljetna glazbena škola - Pučišća" koja postoji već 18 godina i jedna je od najvećih škola toga tipa u Hrvatskoj.Održava se tijekom tri ljetna mjeseca (srpnju, kolovozu I rujnu), po desetodnevnim radionicama.

Radionice iz klasične, jazz, pop i afro-kubanske glazbe, na gotovo svim instrumentima, vodi 50 renomiranih profesora iz prestižnih akademija i konzervatorija iz naše zemlje te zemalja Europe, Rusije i Amerike. Nastava je individualna, što omogučuje izobrazbu učenika osnovnih i srednjih škola te akademije, kao i usavršavanje profesionalnih glazbenika i pedagoga, u kratko nema dobnih granica niti je odlučujuća godina glazbene naobrazbe.

Cilj ove škole, osim glazbene naobrazbe i usavršavanja je, obzirom na međunarodnu suradnju, i razmjena iskustava te predstavljanje hrvatskih autora i glazbe, odnosno hrvatskog "proizvoda" na hrvatskom tlu.

Projekt se samofinancira, no unatoč tome, traje osamnaest godina i dobitnik je mnogih priznanja – temeljem stručne ekspertize Ministarstva znanosti i športa, ocijenjena je kao "jedna od najboljih škola takvog tipa u RH", a priznanje za razvoj turizma i kulture dodijelila joj je Općina Pučišća te Splitsko-dalmatinska županija.Zasluga za 7000 noćenja svake godine, u Pučićšću pripada upravo našoj školi pa je tako poznato da ona u mjestu - "otvara i zatvara turizam" , odnosno, u malom, turistički nerazvijenom mjestu, razvija ono čemu Hrvatska teži – kulturnom turizmu.- ( op.a. BRAVO ZA IVANU ! BRAVO ZA BRAČANE ! :)  

DOĐITE U OMIŠ, DOĐITE POKAZATI ŠTO SVE IMATE I SKLOPITI NOVA PRIJATELJSTVA, DOĐITE , ĆEKAMO VAS RAŠIRENIH RUKU  i popit ćemo osvježavajuće piće u Đamije i 3M-a - ja sam s mojim mališima iza 14 sati svaki dan na plaži -a uvečer na OGF !:) !!

Bit će i modna revija gitara i ljepotica , mislim, proizvoda Gelebovih kupaćih kostima - bit će, bit će !:) Puno toga još imamo- zato žurim !:) 

Šaljem veliki pozdrav Ivani i Antoniu !- ako ovo vide ?!:)


VAŠA OGF - PRESS- NOVINARKA - Ruža crvena ;):)

- sad opet ono moderno : " sponzorirani članak" ;):)

NOVO - OPET !- PROVJERENO - javljeno mi :) - jedna od "najluđih" predstava Festivala bosanskog humora u Splitu , COSA NOSTRA , opet u u Lori i to "24. 4. 2014. (četvrtak)" ( op.a. ovaj datum kad se izgovara  zvuči mi kao "Cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče" :)))) - Za vas koji ste blizu Splita ili u Splitu, a niste je odgledali, obavezno pođite ! Za sve koji ste spriječeni , imate kod mene članak, a i slike - kako je bilo :))) 
nasljednica @ 00:29 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
petak, ožujak 28, 2014

 

Da, dragi moji, naš od davnina proslavljeni gusarski gradić na ušću rijeke Cetine u kojoj se 1962/63. G. SNIMAO JEDAN OD SERIJALA FILMA WINNETOU ( Winnetou und Old Shatterhand - Karl May Filme ) već broji dane do otvaranja petog po redu - jubilarnog GUITAR Festivala!Broje se dani , a dojmovi mi se još uvijek nisu slegli od OGF 2013, a ni od  2011. :). godine niti će ikada . Doživjeti i proživjeti i u mojim godinama (mlađa sam od Zdenke Kovačićek) - ali i rokerske duše kad je u pitanju dobra glazba čak od makedonskog Ora preko sevdaha do Jimi Hendrixa i Zeppelina i Deep Purple i sve što je u moje vrijeme bilo adrenalinski, ali i nježno - sve se opet vratilo u naš lijepi Omiš, u moje lijepe godine :).

To su dani kada je Omiš veći od Europske Unije , dani kada je OMIŠ - SVIJET U JEDNOM ILI NA JEDNOM MJESTU - BEZ OBZIRA ZNAMO LI RUSKI, BUGARSKI, ENGLESKI , JAPANSKI, GRČKI , ARMENSKI, LITVANSKI, ŠPANJOLSKI, PORTUGALSKI - SVI SE SPORAZUMIJEVAMO I SVI SMO JEDNA VELIKA OBITELJ. Naš prof. Neno je imao jako dobru intuiciju i to mi je priznao : Zašto ne, da pokušamo s ovim Festivalom i u našem Omišu ! I uspio je i sretan je i bio je u mnogim tv-emisijama ovih godina  i u radijskim - u eteru :) Prepun radosti, dojmova - kakav odaziv, kakav odazIv guitar-mahera njegovih prijatelja, koji su se jedva čekali ponovo vratiti u Omiš. HVALA IM !  

Sa svih strana svijeta dolaze gosti i natjecatelji sa svojim profesorima i roditeljima i  sretan je Neno kako je Omišu, svome Omišu, uspio započeti na jako lijepi način turističku predsezonu .( za post-sezonu zaduženi su Omiški bajkeri :)  Bravo, Neno !

NAJPRIJE - EXSKLUZIVA - Večer otvaranja:

1/ Večer ljubavne poezije uz gitaru s Vedranom Mlikotom,

2/ Muris Varajić će svirati i pjevati sevdah: Imam jednu željuu....Ru-žo mojaaa....

Nastupit će i glumci gradskog teatra Mali princ uz pratnju Franke Kovačević.


S velikim zadovoljstvom vam prenosim dojmove prof. Nene Munitića, za kojeg sam napisala, da je jedan od "DVA TATE" OGF zajedno s Antom Pupačićem Pupijem .

Najprije da vam kažem, učenici prof. Nene Munitića i prof. Petra Čulića "Velikog", kako sam ga prozvala nakon solističkog koncerta na prvom OGF 2011 , ona djeca o kojima sam pisala u članku Završne večeri OGF 2013. - 2. dio ( ima ih u slajdu :) - jer sam PRVI ostavila za posebnu poslasticu ove godine , donijeli su čitav kombi nagrada  s natjecanja MLADIH GITARISTA  "Porečki tirando " - 21.- 22. 3. 2014. ovih dana - bravo !!!

Dakle, s velikim nestrpljenjem očekujemo svi 5. OGF - svi, svi i domaćini i gosti i natjecatelji ! Bit će užarena atmosfera.

Napisala sam prošli put ( part 1. :) da Nenu opet boli glava- a kako neće, kad se javilo mali milion i gostiju i natjecatelja-  Festival ih ne može sve primiti ! Trebao bi trajati 7- 10 dana !

Neno je bio sretan što smo prikupili sredstva za djecu s poteškoćama u razvoju i gosti su nam bila djeca iz Udruge SRCE , koja su nam i pjevala. Za to su bile zaslužne Natali i Daniela iz  naše Udruge AGAPE ( OSI ) Omiš i voditeljice Udruge SRCE. Pjevala nam je klapa Rišpet :)

Sve nas je na hrvatskom , a zatim na engleskom - tečnom engleskom :) ne ono "pipl mast trast as" , iako nama i trebate vjerovati , pozdravio ljubazni domaćin prof. Neno !!! Iza Nene je svih pozdravio, pohvalivši ovaj novi omiški brend ,predsjednik Gradskog vijeća ( moj :) dr. Zvonko Močić te proglasio Festival OTVORENIM !

Pratila sam zadovoljstvo tih dana na Neninom licu kada bismo se sreli - rezervacije su stizale iz Lijepe Naše ali i iz cijele Regije ! Spozori su stizali s asvih strana ! Nagrade su bile bogate , a jedna od njih i objava na You Tubu - čujete li ovog mladog mahera !!!

Gostiju je bilo i natjecatelja iz cijeloga svijeta osim Nepalca i producenta njihove jedne TV kuće, koji nisu dobili vizu.

Program je vodila naša draga Irena ! Evo Tigrica sa simpa Kolegom:)Jedan sasvim običan - neobičan gost do kojeg sam sjedila i pričala, bio je nitko drugi nego DINO RAĐA sa sinom !!!! Svi su se htjeli s njime slikati, a on nimalo ometen, rado je pristao ! PUPI MI JE NEŠTO ŠAPNUO - A MISLIM DA JE TO REZULTIRALO ONIM ŠTO STE MOGLI VIDJETI U EMISIJI "8. KAT " :)))) U vezi Rađe- bit će posebna priča :)Vidjeli smo i svi smo bili oduševljeni s mladim gitaristima Lovrom Ohlhoferom iz Zagreba, Filipom Optolowitzem iz Poljske i mnogim  drugima !!

Naš stručni ocjenjivački sud- tj. ŽIRI - bio je dobronamjeran sa svojim zapažanjima i opaskama koje je davao mladim i malo starijim natjecateljima, tako da su mogli  zaključit "da im žiri " želi dobro !!! Nije to zločesti žiri, ne, ne , to su bili divni umjetnici- o kojima i svemu ostalom u nastavku - part 3. :)Ali , rekao mi je Neno, nikome nije lani bilo jasno da s malim proračunom uspijevamo organizirati Festival na ovakvoj svjetskoj razini, da se svi čude ! :). Međutim pročitala sam da naš Centar za kulturu nije uopće OGF uvrstio u svoj Program za ovu godinu - MISLIM DA I NE TREBA - JER OGF JE VEĆ JAKI BREND S JAKIM SPONZORIMA I HVALA PREDSJEDNIKU JOSIPOVIĆU ŠTO JE TO PREPOZNATO , a Centar neka novce daje gdje je potrebnije.

to be continued  - PART  3. :)

Novinarka bez diplome novinarstva- al odgovarajućom za pisat članak ;):)

A vidite nas - a tko zna, "Kolo sreće se okreće", reče Njegoš: "Tko bi doli eto ga gori " :))) možda budući ravnatelj Centra za kulturu i njegova tajnica pa makar na pola radnog vremena - ma mogu i volontirati, nije u šoldima sve - jer sam turbo ;):) - IMAM JEDNU ŽELJUUUUUU - OJLA- MURIS ! ŠTA ĆEMO PIVAT !!!;)sad je moderno napisati " sponzorirani članak" ;) :)))

Zorana Vuković, Gusarka, Poljičanka, Omišanka, dipl. iur, - nije lažirana ;) !!!

IZVOLITE LIJEPI DOKUMETARAC KOJI KRUŽI PORTALIMA O NAŠEM OMIŠU !

HVALA MIJI STANIĆU I CIJELOJ EKIPI !!!  DOKUMENTARAC JE IZ 2000. G.- KADA JOŠ NIJE BILO OGF NITI VELIKE GUSARSKE BITKE NITI SAČEKUŠA NAŠIH DIČNIH GUSARA U KANJONU CETINE NITI GUSARSKIH LJETNIH VEČERI NI LUDIH SKOKOVA - ALI SU TAD ZAPOČELI OMIŠKI MOTO SUSRETI , A  IMAMO  I ZIPLINE IN OMIS GODINU DANA :)!!! Uživajte- za svakog ima puno toga - i DOĐITE NAM !nasljednica @ 00:28 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 23, 2014

Najnovije:EVO I SPOT DOLJE NIŽE-ODRIŠI ME !

NOVO-27.3.,PONOĆ-KAŠE STOP,OD SAD "ODRIŠI ME":)


Predivni moji čitatelji, kasnim s 5. Omiš guitar festom i doživljajima s 4. OGF  4/2013 :) upoznala sam DINA RAĐU ! ;):) al stići ću sve- ima još mjesec dana do početka 5. OGF ! Neno, bombardirali su me moji miljenici kao šta si i TI !!:)

Evo me PR-Antonia, mag. rel. publ.klape KAŠE ( op.a. kad se opet budem kandidirala za načelnicu-unajmit ću Antoniu;):)! ,mojih dragih Dubrovčana, a među njima je i Bračanin i Višanin:) meilom večeras podsjestila, ako nisam vidjela SPOT ZA PJESMU "IZA DUGA PUTA" da je pogledam i poslala mi link - You Tube je od strane Croatia Recordsa koji su njihovi diskografi!

HVALA,HVALA,DRAGI MOJI,ŠTA MISLITE NA MENE - ALI JA SAM VEĆ POSLIKAVALA S TV-A PREMIJERU NA PRVI DAN PROLJEĆA I VIDILA DA JE VAŠ VICKO IŠA U GLUMCE, DOBRO MU IDE I GLUMA!:) SPOT VAM JE ODLIČAN - A PISMU SAM NAUČILA ONA DVA DANA UOČI DANA ŽENA KAD SAM BILA BOLESNA :)))) I UŽIVALA- SAD NEKA UŽIVAJU MOJI DRAGI ČITATELJI, A JA SAM U SPOTU UŽIVALA KAD SAM IMALA VRIMENA MONTIRAT LAPTOP NA LCD TV-107 EKRAN- ALA GUŠTA! Nadam se da me Cro-records neće skinut s Blogera?!Čekam odgovor.EVO-GA!-NOVO-JUTROS: "Slobodno možete koristiti spot na svom blogeru, kako ste to i dosad činili. Hvala Vam što promovirate klapu Kaše i klapsku pjesmu općenito." - HVALAA !:)RIJEČI PJESME "IZA DUGA PUTA" -molim dopunu NA MEIL- NOVO-JUTROS STIGAO MEIL- HVALA, ANTONIA -SAD ĆU COPY DA NE BUDE ZABUNE - MOJE SKIDAM:)

IZA DUGA PUTA (Vicko Dragojević)

Vraćam ti se opet, moja dobra luko

tu pred tvoje dvore gdje smo skupa snili

Kad me takneš krilom, tvojom zlatnom rukom

Vratit će se opet ono što smo bili.

          U lošim danima ja sam dobro znao sve

          da ti si anima, i tijelo za koje se trudim

          da uvijek kraj tebe se budim.

Uvijek sanjam isto iza duga puta

da smo opet mladi, dosadni i svoji

i da trepnem uru usred tvoga skuta

i ponovim ti stoput koliko te volim.

          Iza duga puta, spuštam kufere

          Vadim iz kaputa

          Srce što je tuklo samo, samo zbog tebe.

Iza duga puta kada zbrojim sve,

vadim iz kaputa

srce što je puklo samo, samo zbog tebe.

          Vraćam ti se opet preko sna i drače

          da u smiraj dana ukrstimo pruge

          i ponovim ti opet riječi koje znače

          ipak nešto više nego neke druge.- HVALAAAA ! :)

Ispod YT-spota piše: Klapa Kaše iz Dubrovnika prvi dan proljeća slavi novim spotom! Glazbeni video za pjesmu "Iza duga puta" drugi je spot s debitantskog nosača zvuka mlade dubrovačke klape Kaše pod nazivom "Rego". Nakon vesele "Brune" ( OP.A. nisam je stigla još objavit!), u spotu pjesme "Iza duga puta" glavnu ulogu ponio je umjetnički voditelj klape, i autor svih pjesama na albumu, Vicko Dragojević, dok je režiju spota i ovoga puta potpisao mladi dubrovački umjetnik Matko Saltarić. Spot je sniman na prekrasnim lokacijama starog Dubrovnika, od najstarije ceste do Grada i skrivenih lokacija unutar zidina.( JA. predivno !:)

Uz snimanje spotova, klapa je ponovno ušla u studio. Uskoro planira izdavanje nosača zvuka s a capella izvedbama pjesama dubrovačkog kraja, dok će svoj dubrovački izričaj s instrumentima nastaviti graditi na brojnim festivalima zabavne glazbe. (op.a.kasnite-ja nestrpljiva ! ;):)HVALA NA REGU !:) Bit će članak 10 g. Neverinki , HNK SPLIT, Dan žena!:)/////////////////////////////////////////////////////////////////////

KONAČNOOOOO!

DOBILA SAM VEČERAS MEIL :) SPOT KLAPE SV. JURAJ ZA PJESMU "ODRIŠI ME"- premijerno,ponedjeljak, 24. 3. 2014., HTV 2, u emisiji HOTSPOT u 19,55 h - valjda ćemo kod tate završit s rođendanom - ma ima TV :)! Opet se Klapa sa mnom u životu podudara- ma ne mogu vjerovati - na dan kad je rođen moj Arsen :)

A dana 10. 3. Klapa mi je kao njihovoj RC ;) poslala ekskluzivu ( možda i Editi Lučić - kako je Marko nazvao u Lori, DA JE ONA NJIHOVA RC - JA SAMO MEDIJ :( jer mene nije vidio, posli je bila replika ;):) ?! ) nekoliko kadrova sa snimanja novog spota i ovaj meil :

"U izdanju nakladničke kuće Scardona iz Zagreba, klapa HRM „Sveti Juraj" ovih je dana započela snimanje spota za svoju najnoviju pjesmu Odriši me u etno-eko selu Škopljanci u Radošiću.Scenarij i režiju spota potpisuje provjerena ekipa Hrvoje Svalina i Patrik Grgurić, autori spotova Ružo crvena, Zapivaj klapo moja, Bura i Mia bella bionda uz sudjelovanje glumaca kaštelanskog kazališta Teatar! Vjerujemo kako će novi spot dodatno približiti snažne emocije pjesme slušateljima kroz izvrsnu glumačku priču i prekrasne kadrove izvornog ambijenta u kojem se snima. ( OP.a. baš me zanima !?:)

Naša nova pjesma znakovitog naslova 'Odriši me' je u potpunosti drugačija od naših dosadašnjih izdanja, a opet smo stilski ostali vjerni našem glazbenom izričaju. U njoj smo se prepoznali kao ljudi i glazbenici, a vjerujemo da će se to dogoditi i našoj vjernoj publici posebno kada vide ovaj spot čije nas je snimanje posebno dojmilo u prekrasnom prostoru etno-eko sela u Radošiću¨ - izjavio je Marko Bralić, pjevač i glasnogovornik klape.(OP.A. ORGANIZ. VODITELJ!:)

Do skore premijere koju ćemo na vrijeme najaviti,( OP.A. evo najavili mi večeras- HVALA ! :)  na niže naznačenim linkovima pogledajte fotografije sa snimanja spota u režiji spomenutih autora Svaline i Grgurića.

 


SAD JA : Kako sam, bila jako nestrpljiva, poslala sam meil - KAD ĆE VIŠE SPOT ?! Odgovor je bio : KIŠA NAS JE OMELA - ahaaa vidim , bilo je jako kišno ;):) !!!!

Dakle, sad ćemo vidjeti to lijepo eko-etno selo Škopljanci u Radošiću - AAAAA BAŠ JE LIJEPO !!!!

 

Aj neka svijet zna i za taj naš biser - a ja ću pogledat sad na Globusu- gdje je to ?! :) Evo našla na Netu: "Etno eko kompleks obitelji Škopljanac u zaseoku Škopljanci, selo Radošić (zaleđe Kaštela), prostire se na površini od čak 300 000 četvornih metara. U samom srcu sela nalazi se obnovljeno dalmatinsko selo sa 20-ak kuća.

 

Zahvaljujući borbama bikova (op.a. aaaaaaa po tome sam ga do sada i znala - Radošići i jadni bikovi ?!:) seoskoj olimpijadi, Ivanjskim noćima i izboru najljepše djevojke Dalmatinske Zagore,to je najveći i najpoznatiji turistički kompleks te vrste u Hrvatskoj.
Osim obnovljenog kamenog sela, kompleks obuhvaća šumu hrasta medunca, koja je zaštićeni spomenik prirodne baštine RH, etnografski zavičajni muzej sa 50-ak izvornih narodnih nošnji Dalmatinske Zagore i 800 originalnih uporabnih seoskih predmeta.Sve to zajedno sa konobama, pušnicama i kućama s kaminom, u kojima ugošćuju posjetitelje, tvori jednu cjelinu, koju već sada možemo prezentirati kao autohtoni hrvatski proizvod. - LIJEPO, LIJEPO, NEKA SE I NAŠI JESENIČANI U NAŠEM EKO-ETNO SELU UGLEDAJU NA VAS - A JA GORI U JESENICAMA IMAM KUĆU - MI IMAMO "KONOBU KOD BAJSE" O KOJOJ JE BILA NEDAVNO DUPLERICA U JEDNIM NAŠIM NOVINAMA, AL JE NOVINARKA NAPISALA NEISTINU - DA JE DO BAJSE TEŠKO DOĆI-MA MOLIM TE,LAKŠE NEGO STAROM CESTOM ST-ZG-PREDUHITRILA ME JE,BAJSI,MOM SUSJEDU U BAJNICAMA,OBEĆALA SAM DAT ČLANAK- EVO ME U BAJSE NA KRIZMI LANI S RUŽOM RDEČOM, OKRENILA SAM PEKU - TELETINE I PIVCA,JANJČIĆI SU  BILI NA RAŽNJU:)!POŠTOVANA KLAPO, MOLILA BIH VAS DA ZA SLIJEDEĆU PISMU DOĐETE U NAŠE EKO-ETNO SELO JESENICE, NEĆETE BITI NI GLADNI NI ŽEDNI. SPREMIT ĆU VAM PEKU OD HOBOTNICE ILI OD ČEGA OĆETE I NAPRAVIT VAM NA LICU MISTA U MENE SOPARNIK , IMAN DOMAĆEGA UJA, DOBREGA VINA, ČININ KRUV POD PEKON,  ME NEMA ŠTA NEMA :). AKO ZATREBA, OVISI O RITMU NOVE BUDUĆE PISME, IMAT ĆETE I BRAZILKU ;)- A,E, DOZNALA SAM NA TV Z1 U "SVAKODNEVNO" DA VAM NISU MRSKE ;):)OJME! ODRIŠI ME !- NOVOOOOO-JUTROS-DOKAZ-POSLALI SU MI MEIL I LINK- NAĐITE NJIH !!!:)

http://youtu.be/oRozoLvUNSM -HVALA NA RUŽI CRVENOJ!


 

"Od ukupno dvadesetak kamenih kuća, njih deset kompletno je obnovljeno tj. uređeno te kao takve čine jednu cjelinu – Dalmatinsko selo- bogate kulturno-povijesne baštine, koje se izdvaja od ostalih sela u okolici." SAD JA : BRAVO! DRAGO MI JE DA SAM OVO PRONAŠLA !!!- A NAŠE EKO-ETNO SELO JESENICE NIJE U VAŠOJ OKOLICI - A MI MAGARCE ZA TRKU IMAMO !:) SVAKO LITO JE TRKA MAGARACA U NAŠEM SELU- nisam još stigla objavit slike i članak :) SADA JEDVA ČEKAM SPOT - A OĆE LI MI GA SCARDONA ZABARNIT OBJAVIT ?! MARKO PLIZZ-RECITE IM ZA MENE.JA BIH SPOT UBACILA OVDE! NOVO-JUTROS : SCARDONA  MI JE ODMAH ODGOVORILA NA MEIL! - MOGU, NIJE POVREDA AUTORSKIH PRAVA !- HVALAAA!!:)NAJNOVIJE -24.3. - 22,30 - EVO GA -  - 27.3. OBRATNO !!POŠTAR NA BICIKLI JE G. TRANFIĆ- NJIHOV ROBERT KURBAŠA IZ "KRALJICE MORA"  ŠTA RECITIRA ONO  O B UNACI KAD SE ...., A NA VRATIMA KUĆE JE "G. KUZMANIĆ!" - A OSTALI JEDU I PIJU. A JEL VIDITE NA DNU ONAJ FJOK OD ŠPAGA - ODRIŠUJE SE ! - U VRIME PRIKAZIVANJA SPOTA BILI SMO NA PUTU KUĆI- SAD SAM TEK "DOŠLA NA RED" DO LCD TV, 107 CM - I SPOJILA LAPTOP ( ekran mi ne valja) IŠLA ODMAH NA YOU DA VIDIM DA LI JE OBJAVLJEN SPOT - I JES ! - VRAĆALA SAM GA 3 PUTA , SLIKA VELIKA - I - EVO, ISKRENA KAO UVIK- SUZIM :( PREDIVAN JE, JAKO DOBRO OSMIŠLJEN , JAKO DOBRO ISPRIČANA PRIČA - HVALA AUTORIMA PJESME (Tatjana Jergan Botunac - Tatjana Jergan Botunac - Mario Božić) I HVALA AUTORIMA SPOTA - GENIJALNA KOMBINACIJA , PO MENI ČAK BOLJI SPOT OD MOJE RUŽE CRVENE I NAJBOLJI DO SADA !!!!( ONAJ BACA NA ROMEA I JULIJU-IAKO SMO PUTEM TOGA SPOTA DOZNALI VIŠE O MILJENKU I DOBRILI) ALI OVAJ SPOT JE PODIGAO VISOKO LJESTVICU NE SAMO KLAPI SV. JURAJ VEĆ I SVIM KLAPAMA! ŽAO MI JE, NE MOGU DATI KOMENTAR ISPOD SPOTA NA YT - JA TO NE ZNAM PO NOVOME - ALI MISLIM  DA SAM "SUZAMA" SVE REKLA- AMEN .U OVIM  SU SE RIJEČIMA PJESME MNOGI MOGLI PRONAĆI- A SPOT POGLEDAJTE KAO I JA 3 PUTA PA ĆETE VIDJETI BOLJE I DETALJE I KAKVA JE TO PRIČA ISPRIČANA. NE ZNAM KOJA JE ONO GOSPOĐA U SPOTU- ALI JE PRAVI ODABIR !!!UHHHHH - PREDOBRO JE SVE - MOJ NAKLON !.

NAJ-NAJNOVIJE,25.3.- pjesma "Odriši me" je broj 1 na JADRANSKOJ TOP LISTI OVOG TJEDNA !  http://www.radiodalmacija.hr/top-liste/jadranska-top-lista -klik !:)


Vaša Z. Vuković., mag. iur. rilejšn, pablik of Kaše,

Red rose kl. Sv. Juraj

and Počasni član klape ADRIATICUM - koja nastupa na Danima kršćanske kulture u svom Šibeniku (VIDILA SAM PROGRAM), a ja ih mislila predložit u Split :(

Hvala što još otvarate Koncert dana kršćanske kulture u Splitu- 3/2013- a Sanja Štrk-POZVALA ME-PSST!:)

VAŽNO: PROF. NENO MUNITIĆU-SVE ĆU STIĆI O 4.OGF ŠTA JOŠ NISAM;) JER GITARA JE ŽIVOT,A ŽIVOT JE U NAŠEM OMIŠU:)ČESTITAM TEBI I PROF. PETRU ČULIĆU VELIKOM NA KOMBIJU PUNOM NAGRADA VAŠIH UČENIKA NAŠE OMIŠKE MUZIČKE ŠKOLE-JESI LI POSJETIO RODBINU ;):)!

HVALA SVIMA NA MEILOVIMA!POZZ OD DADILJE FREN !:)


nasljednica @ 23:34 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 19, 2014

DOPUNA- NOVI SLAJD - U GAJU TOM KUKAVICA KUKAAAA :)))

EVO GOLE ŽENE ! Pažnja : 1/ djelovi PJESME KAD SE VOLI SU  su i dio Predstave :)

2/ SLAJD - nije za one koju su se u ovo vrijeme odrekli golih žena !

 SLAJD JE SKORO PA ISPRIČANA PRIČA :)))) ali ima tu još toga i OKO TOGA :)))) !!!

ISPRIKA i  DOPUNA 

 - ZBOG VELIKOG BROJA SLIKE SU PODIJELJENE U DVA SLAJDA, A VRIJEDI IH I TE KAKO ODGLEDATI :)-  S PJESMOM KUKAVICA KUKA "KORNI GRUPE" I ZDRAVKA ČOLIĆA , S NJOM ZAVRŠAVA PREDSTAVA  I MOJE PJEVANJE :))))) 

Mama i tata i oba moja brata oduvijek su protiv nas
Niz ulicu me prate, sa sastanka vrate, došao si na loš glas
Svi govore pazi, jer on ti srce gazi, bit će kratka ljubav ta
Tko ne ljubi kratko taj ne zna što je slatko, a tako tebe volim ja

Kad se voli, kad se voli ne misli se
Kad se ljubi, kad se ljubi izgubi se
Ljudi moji, ljudi moji kad bi znali ne bi sreću krali

Regionalna turneja , dabome, "regionalna" - za sada , što nikako ne znači da će i ostati u okviru "regiona" , jer svakako zaslužuje da prijeđe, dabome, te granice "regiona" ( nakon transparentno, sinergije i ova riječ je jedna od najnovijih riječi hrvatskog jezika ;):) , BNP, "bruto narodni proizvod", dabome, ju, pardon, izletjelo mi , jer to svakodnevno čujeeeeem i čitaaaaaam , čujeeeeem i čitaaaaaaaam, grrrrrr - pada rejting , ( bolje i to nego hm ;):))) isprika, dabome - RADI SE O "BOSANSKOM NARODNOM POZORIŠTU" IZ ZENICE - BNP-a i predstavi GOLE ŽENE I u babi im a vitamina, 8. Marta - Međunarodni dan žena, koji su nam ukinuli ovi pe- bip- ri - a možda i u "regionu" , dakle, u "produženom Festivala BiH humora u Splitu od 10-11/2013 i kako sam najavila i za Valentinovo ( Ja, Mahaluša:) i evo i na Dan žena :)

Ova predstava koju izvodi "šest luđakinja":)))) u dvorani Lora, zbog velike zainteresiranosti publike depresivne publike, mislim, depresivnog svakodnevnog okruženja ili mi se samo tako čini, jer prva sam kojoj okruženje nije depresivno - hahhaaaaaa - humora na TV i Netu i u novinama ima za složit scenarij za predstavu "Kako od 10-11 loših muškaraca napraviti jednog pravog" , mislim, dobrog, muškarca, ono bona , baš po mjeri žene , tj, države pa da ne ide sve u PM - ju, sram vas bilo, ma da ne idu Putem Meda van Lijepe Naše ili  Preko Mora :) Interes je bio toliko velik da je predstava bila istu večer ponovljena - jes !

I tako virtualnim tragom koji su došli do mene da sve ovo popratim :) opet sam išla tragom ceste i ovaj put do Lore da vam dam članak o Predstavi ( sjećate se , Dan žena - bolesna iz AGAPE pa Lora pa HNK - Kaše :))) I kako na početku napisah "šest luđakinja" - to je izraz ono pravi dalmatinski !!!! :) pozitivan izraz i kompliment, dabome, koji i sama često primam kad zabavljam ekipu : Koja si ti luđakinja :)))) te FINE, KRASNE, NEKE ČAK I POŽELJNE ;) ,NEKE HISTERIČNE I LUDE - o.k, dok su u najboljim godinama , a za one u najstrijima Muškarac zna da kaže : Pa šta , staviš joj kušin ( jastuk, blazinjo ;):) Ju, sram ga bilo - dok One jadne pripremaju kojekakve smjese i  pomade da "ga ožive" u dijelu predstave E PE PE - ekonomsko propagadni program ;):) sigurno mu ne stave kušin , jastuk, blazinju na - bip ! :))))

Dakle, ovih ŠEST LUĐAKINJA za vrijeme čije glume vam često dođe pomisao da idete piškit, ma dabome, štooo- ne znate što znači "piškit" , ma da iđete u ve ce - pa onda da vam što ne promakne, dabome, skupite noge bili ONA ili ON - JER PROPUSTIT SE NE SMIJE NIŠTA- A one su po ulogam najprije djevojčice pa tinejđerice pa žene u "lošim godinama " ;) pa babe ka i ja u najboljim godinama - jer i baba treba vitamina - ojlaaaaaaaaa . ONE SU : Ezo: FAKETA SALIHBEGOVIĆ-AVDAGIĆ , Oliva: SABINA KULENOVIĆ, Xena: ANĐELA ILIĆ, Štrumfeta: SELMA MEHANOVIĆ , Soap Lady: LANA ZABLOCKI-DŽEHVEROVIĆ i Femka: SELMA ĆOSIĆ. A ne , ne , neću vam otkriti koja je koja - jok , sve biste htjeli NA GOTOVS - ma jok, bona, ima da pođete i da gledate, ako još niste !!!

A kako je "bez dečka svakoj ciruci muka" - taj dečko , kojeg smo čuli, a nismo vidjeli , dečko kojeg se glas čuje negdje gore u zraku , zbog bolje najave onoga što slijedi , je gospon , šjor, ma nije mahalac, fin je, fin, jako fin, dabome - voditelja šou-programa: EMIR FEJZIĆ.

I kako ono reče redateljka , redateljica, režiserica citirajući Duška Radovića : „Žena mora voljeti. To je njoj važno. A koga će voljeti, to je tek na drugom mjestu. op.a. JE, E, VIDIM ! Ako pogledamo – svaka žena nekog voli. A zašto voli – to ni sama ne zna ( op.a. voli i ženu ) . Voli, jer ima to svoje žensko srce. Muškarci ne treba da brinu ( op.a. a ima ih koji vole i muškarce ) Žene će voljeti MUŠKARCE , bez obzira." op.a. eeeeeeee- bez obzira, ju na šta mislite, eeeeeeee - aman bez obzira koliko ima pokretnina , nekretnina, kartica, koliko je fudran ( dalmatinski = koliko ima para, novaca, eura, dolara, franaka, kemova ma devizaaa, u takujinu, novčaniku, portafoju, bio malen debeljuca, ili visok ćelav ili s puno kose, nabildan il je tuče il je mazi i pazi ) Za sve ostalo - uvijek mi žene , inteligentnije od muškaraca, nađemo rješenje, iako s dokazanim 30 % manjim plaćama na istim radnim mjestima - hm - majke mi , eno izglasano da nismo više ni teoretski izjednačene s muškarcima i od koga - od ŽENA sa ( Tomašićka ) i bez pištolja, sa i bez rečina od 12 kuna ( Šuica- imam iste ) - a jesu se proslavile !?! Jer bez dečka bit svakoj je curici mukaaaaaaa - zbog čega ovo- doznat ćete ;) :))) pa bio on SUV ka komarac , kakav je takav je , šćepaj ga , ne daj ga - jer jeeeeeeee - a sad više i ne mora bit - MUŠKARAC - može bit i - bip ! samo taj bip- treba imati svog - bip-a ( to su tzv. jedna od prava manjina šta nije moja stvar ) . Izvinite, g. Duško, ovo ja malo svoga ubacila , jer je jako inspiratitatidivno - ove riječi nema ni u Klaićevom rječniku :))))) :) !

OVA "SEDMA LUĐAKINJA" - dakle redateljka Cose nostre , Ja, mahalac i Ja, mahaluša, dovela je u dvorani Oružanih snaga tzv. Lora , skoro do tuče - tučnjave oko pitanja - Koja je predstava iz Festivala bosanskog humora u Splitu najbolja - da, daaa ! - hahhaaaaaa - Kažem, ja ih ne mogu izdvojit , ka ni mater dicu !!! Osim onoga ludoga Mahalca "trebera", frajera koji se frajeriše i ne štedi ulični riječnikom nas u publici , koja se valjala od smijeha ,kojeg članak vam se još nisam okuražila = ohrabrila da objavim ( u skicama mi je kao i slike :) Aman bolan , što će ljudi reći za mene - eeee- a mene čita jako fini svijet - eeee ! Ju, pa da mi kažu - gle , mahaluše, e neću , bar ne još za sada :))) Hm, iako su me već iza onog članka neki nazvali Mahaluša , kad su me čuli u Lori di pjevam i kad su pročitali moj članak i vidjeli slajdove , slike i kad su, e, rekli su mi, trčali doma u ve ce - hahhaaaaaaaa - Ru - žo- mo - jaaaaaaa - ojlaaaaaaaa :)

I dobro je redateljka Mirela Trepanić rekla: " - monologe iz teksta Duška Radovića uprizorila sam kao scene u kojima cabaret-performerke izvode šou „Gole žene", pokušavajući odgovoriti na ženama nesumnjivo važna životna pitanja – i to u svim životnim dobima: od djevojčica, preko tinejdžerki, zrelih žena, do starica ( op.a. starice su one koje ne mogu više ni hodat ni ić u poje , ni kopat, ni sadit, ni sjedit - to su starice !- ali ako sve to i ne mogu, a mogu bit vesela duha , onda su SUPER - STARICE MAKAR I U STARAČKOM DOMU I DOK SE TAMO ZABAVLJAJU I DOK SE TAMO I SVAĐAJU PA I POČUPAJU U INVALIDSKIM KOLICIMA - DO TAD SU BABE PUNE VITAMINA - A GOLE - HM !!! :).

OVO ŠTO JE REDATELJKA REKLA - ŽIVA ISTINA ČAK I VIŠE OD TOGA - JER KAD BI VAM SVE OVO ŠTO SAM GLEDALA I ZAPAMTILA, IMAM SAVRŠENU MEMORY , OVAJ BI ČLANAK BIO U NASTAVCIMA. BUDUĆI SAM VAS JAKO RAZMAZILA PREPRIČAVANJIMA DO DETALJA - E NEĆU, NEĆU OVOGA PUTA - MORA DA IDETE VIDJETI PREDSTAVU ! REDATELJKA KAŽE : "Proces stvaranja predstave Gole žene... I u babi ima vitamina protekao je u atmosferi pune posvećenosti projektu cjelokupnog autorskog tima, a naročito glumica koje su, pored svog primarnog zadatka – stvaranja likova, radile i na tekstu, dramaturgiji scena i drugim scenskim rješenjima. Iz ovakvog „metodološkog" koncepta, proizašla su, također, koreografska, scenografska i kostimografska rješenja... Nastojala sam, dakle, da svi, zajednički, kreiramo šou „Gole žene". POŠTOVANA REDATELJKO, MOJ NAKLON I VAMA I CIJELOJ EKIPI PREDSTAVE ! SVE SE TO DALO ZAKLJUČITI ! IZBOR GLUMICA JE ODLIČAN ! IZBOR PJESAMA ODLIČAN ! IZBOR KOSTIMA ODLIČAN ! SCENA I KOREOGRAFIJA ODLIČNI ! USPJELE STE - A TO STE I VIDJELE PREMA NAŠEM PLJESKU, SMIJEHU, I PREPUNIM DVORANAMA ! A kad ćete opet doći ?! :))))

" I sada, na kraju projekta, kad pogledam u svoj redateljski dnevnik i pročitam zabilješke mojih razmišljanja o „svijetu žena" koji sam ovom predstavom željela prikazati - OP. A - I MENE JE , I JA OD TADA VIŠE RAZMIŠLJAM O SVIJETU ŽENA , POGOTOVO MOGA SVIJETA PA MI DOĐE DA NAPIŠEM ISTINITI SCENARIJ ZA SMOČIT MUDANTE ( gačice) OD SMIJA :)))) - " čini mi se da je predstava ispunila većinu mojih prvobitnih zamisli pretočenih u scenske slike, kao što su: „djevojčice u obdaništu", „penzionerke u domu za starce", „zid želja", „zid njihovog života (patchwork)", „očajne kućanice", „ilustrativna režija (crtanje)", „mapet šou", „kako sačuvati muža", „guru (gatara, astro-kafe)", „žene-lutke-klovnovi", „muškarci – muška košulja ili sako", „zamisli život u ritmu muzike za ples" i druge "- MA DA ISPUNlLE,NASMIJALE SVOJIM PERFOMANSIMA .

" Na kraju se, s punim uvjerenjem, usuđujem reći da smo uspjeli iznjedriti komediju koja, ne samo da je u stanju zabaviti i nasmijati publiku, nego je istovremeno i svojevrsna „škola za žene" u kojoj se traže odgovori na brojna pitanja iz oblasti muško-ženskih odnosa, ljubavi, braka - MA DABOME - NI SAMA NISAM MOGLA OČEKIVATI ŠTO SU SVE ONE I ODIGRALE I KAKO SU ODIGRALE I ŠTO SU SVE GOVORILE I ŠTO SU NAS U TOJ ŠKOLI NAUČILE ! :)))))) !!! Mirela Trepanić

Ma ne bih vam htjela baš sve ispričati, ali evo, smilovat ću vam se malo :)

DJEVOJČICE - maštaju za koga bi se one udale i tu se rugaju i viču jedne na druge: Jaću se udat za pilota, a ova druga kaže- a ja ću za šofera i on će imat svoj kamion pa ćemo putovati svuda po svijetuuuu. Prva joj reče - a moj pilot, čim je pilot , njegov je avion i mi ćemo po svijetuuuu ! Javi se ona golih n ogu s sexy čarapama , crvena , crveme štikla , kaže: Može bit lijep ko Elvis i imat onaku frizuru, ja bih više voljela BARBIKUUU :)

POSEBNO LUD JE BIO IZBOR MIS FEDERACIJE BIH ZA IZBOR MIS SVIJETA -  hahhaaaaaa- TREBALE SU SVE FINALISTKINJE ODGOVORIT NA PITANJE: KOJA JE NAJVEĆA MUŠKA MANA ? - hahhaaaaaaaaa- publika se valjala od smijeha - TO  MORATE ČUTI - TE ODGOVORE !


KAO ŽENE : ovo je bilo posebno ludo - došle su kod terapeutkinje ili gatare i bio je šou kad je Gatara htjela da se skoncentrira na posao i reče : HAAAAAAM ! - samo se moj smijeh prolomio Lorom ! - a ona mrtva hladna ponovi - HAAAAAM !- ja u smij i ostali tek "":))))

Počele se žaliti na muža koji ima rodbinu ( Ona s viklerima :))) ja imam samo jednu sestru i majku, a on ima i majku i oca i braću i sestre i amiđe i amiđinice i strine i ujne i - poludila je - izludila Gataru :)))) Ušla Finija tužna - traži pomoć- ali najviše je zanima ŠTO ĆE NA KRAJU BITI S HUREM ?! - Publika u trans !!!! Ova jedna da muž opet da sve ,sve što obuće, jede, pije, iziđe, legle - SVE MU JE UVIJEK ZADNJI PUT ?! Što da radi ????? Izludila je Gataru - Terapeutkinju !

SAVJET ZA ŽENE : Skačite oko njih ! :) Jednoj je rekla da glumata KVOČKU- da igra oko njega : KVA, KVA, KOKODA; KOKODA - i ova sretna otišla lamatajući rukama ko kvočka !!! Publika u smij !!! Lažite, lažite, glumite, samo glumite - štoooo?! Mislite da i on vama ne kaže !? Ma hajte , molim vas :)))

Najednom Gatara - Tearapeutkinja ruke širi, diže  u nebo i trza glavomi rukama  i pušta glas kao BRRRRRRRR- mi u smij !!! MA BOLAN KUPIM NOVU ENERGIJU- oznojila se koliko su je ove pacijentice izmorile - uloga po meni najzahtjevnija - to je ona najdeblja u slajdu , simpa je kao i sve što su bile simpa i žene i glumice !!!!

KAKVOG MUŠKARCA IMATI ZA MUŽA : najbolji je onaj malecki, debeli, debeljuca- taj je ko malo klupko, jako poslušan, pošalješ ga u dućan , on hop - vraća se sretan - za čas - izvoli ženiceeee .) Ti su vam najbolji muževi ! Dobar je savjet : kad ima doći kući, otuširana ga dočekajte , u donje specijalno rublje, i krunu u stavite na glavu da misli da ste spremne- a taj će biti jako umoran , tad idite u ve ce i tamo se ismijite ! :)))) Dobar je savjet - da ga zavodite kao u kabareu, jer se oni na to pale :)))) IZRUGUJU INTELEKTUALCE, KOJI SE INTELEKTUALNO UZDIŽU U VE CEU S NOVINAMA !:)))))   Dobri su vam i čelavi, oni što nemaju kose, jer se kaže , da ako nemaju kose da imaju puno onih hormona, bolan , znate kojih pa su ti jako dobriii - da ;) : ) !!!!

E PE PE : Kupite madrac u jednom komadu da se bolje osjetite jedno uz drugog , SAMO 990 kuna puta šest rada i JASTUK DOBIJETE GRATIS - novac ne vraćamo ! :))))

AKO MU ( francuski malo) pHadne oHna mHoć, znaHte već kHoja, uzmHete maHlo mHeda, mHalo oraha, mHalo ovogHa, onogHa , smiHksate i sHve imHate na INTERNETU GOLE ŽENE - HU HA NJE- VE VE VE- DUPOLO VE VE VE- I U BABI IMA VITAMINA - nemate pravo na žalbu ! Publika u smij !!!!:))))

U STARAČKOM DOMU - genijalno su glumile babe :))) Čak sam onu golonogu uhvatila kako namješta dentijeru , a ogovarale su one mlade- kako mogu da se udaju za starce. Bilo je kao njihova šetnja , korak po korak sa stolicama - i u jednom momentu ona s viklerima je napravila korak prije njih a jedna joj reče: Stani, kud si se požurila, nismo na trkama !! A jedva hodaju :))) publika u smij !!!!

Predstava je završila na način da su te babe - onako stare i treskave i bez zubi :))) iz publike dozivale dečke :))) i u jednom trenutku je jedan momak priskočio tri reda i hop pred njih da će na binu- ali one to nisu vidjele - MISLIM DA BI BIO ŠOU !!!! - one su se baš tada okrenule i išle s bine - a ja vikala VRATI SE, VRATI TE SE - od pljeska me nisu čule !!! I SADA NA KRAJU TE ŽENE ,BABE - TRAŽE JOŠ UVIJEK MUŠKARECE - JER I U BABI IMA VITAMINA - a kako je to izgledalo i uz koju pjesmu ako niste do kraja pogledali SLAJD - evo, zahvaljujem autoru ovog YOU TUBA - hahhaaaaaaa-VIDITE KRAJ !!!! DAKLE I U STARAČKOM DOMU- ONE TREBAJU VITAMINA I PUSTILI SU PJESMU: U GAJU TOM, KUKAVICAAA KUKAA, BEZ DEČKA BIT, SVAKOJ JE CURICI MUKAAAAA - OJLAAAAA !!!:))))Veliki pozdrav šaljem i ovog puta cijeloj ekipi GOLIH ŽENA i za sve vas koji je niste još pogledali obavezno idite - jer nisam vam ni 5 % htjela prepričati, a na YT nemate ništa za sada osim ovog snimka iz Lore i najavne špice :)))))

PJEVALA SAM OVU KOJA VAM SVIRA, publika pljeskom popratila i njih i ples na ovu !!! SVAKO MALO JE PUŠTALI PA I OVU NA KRAJU U YOU TUBU :))) KOJU ZNAM SVE NAPAMET - NE MOGU ŠUTIT I GOTOVO! AKO ŠUTIM DOMA NJEMU, NEĆU OVDE I GOTOVO!:)  Pitao me Moj , a jesi li pivala - Ma jesam, "sve trčala," ovako bolesna :)) ojlaaaaaa - a ozdravila sam  - smijeh je lijek ;) -  da, i u babi ima vitamina , jer sam ih usula u sebe ta dva dana samo da mogu u Agape , Loru i Ha eN Ka ; :) - psst, evo Organizatorica ;) ;)

 

SAD ČITAJTE U KAKVOJ SAM BILA TAD SITUACIJI, DRAGI MOJI ČITATELJI - A JOJ :) "KAKVE SAM SREĆE"- DO MENE JE SJEDIO JEDAN JAKO LJUBAZNI GOSPODIN, A DO NJEGA JAKO LJUBAZNA GOSPOĐA - MENI ONA NEŠTO POZNATA - SMJEŠKA MI SE, HM - I JA NJOJ - ALI JEL TO ONA ?! JOJ DA JEEE- KAKO BIH JE BILA ZAMOLILA DA SJEDNE DO MENE (JA SAM BILA NA SJEDALU 16, A ONI 17 I 18 :) - OVO NIKAD NEĆU PREŽALITI - JOJ !!!!

VRAG MI NIJE DAO MIRA I UVEČER ORGANIZATORICI ČIM SAM DOŠLA KUĆI ŠALJEM SMS: IZVINITE, TKO JE BIO GOSPODIN DO MENE I DA LI JE ONO DO NJEGA SJEDILA IVANKA LUETIĆ - ONAJ HIT S VUCOM : JA NE MOGU, NE MOGU BEZ TEBEEE- MOLIM TE VRATI SEEEE- JER SAM TU PISMU PIVALA KAD MI SE UNUK RODIO U ZAGREBU GDJE SU MOJI ŽIVILI - I DALA SAM MOJ SNIMAK NA BLOGERU KAKO PIVAM TU PISMU ?! :)))

ORGANIZATORICA MI ODGOVORI: DA, TO JE LEGENDARNI GALERISTA PERO IVULIĆ FRANCUZ I IVANKA LUETIĆ DO NJEGA :)!

JOOOOJ - AJMEE- A ZNATE ŠTA JE TAJ FINI GOSPODIN NA KRAJU PREDSTAVE MENI REKAO , OSIM ŠTO JE DOZNAO DA NEŠTO BILJEŽIM I SLIKAJEM ( bilješke opet ne gledam !) A VIDIO ME KAKO SAM MALO ŽIVLJA I -DABOME,ZAPIVALA I MALO VIKNULA-BRAVO,A BILA BIH I ŽIVLJA DA NISAM OSJETILA DA JE NEKI POSEBAN FINI GOSPODIN (znate da uvijek pišem istinu!) E, i taj fini Gospodin REKAO MI JE : I VI STE MOGLI GLUMIT VEČERAS S NJIMA !- A JA KAO IZ TOPA, NIMALO ZATEČENA,JER SAM SEBE VIDJELA U PREDSTAVI, REČEM : I BI ! - joooooj KOJA KURAŽA OD MENE ?! UH- A KAD SAM TAKVA ! :)

NA OMIŠKOJ PLAŽI 26. 6. - 2009. - 51 g. :)))   I DANAS OVO RADIM :) !POSEBNO POZDRAVLJAM MENI JAKO DRAGU IVANKU LUETIĆ I ŠTETA DA JE PRESTALA PJEVATI !  POZDRAVLJAM I GOSPODINA FRANCUZA DO NJE - BILO MI JE ZADOVOLJSTVO , A MOŽDA SE SUSRETNEMO I  NA PRIČIGINU ILI U PETAK- KOD TITA U RAJU :)   


Pozdravlja vas BAKICA  "puna vitamina";) i onda gas  3.8. za HNK !:)

 NOVO : U petak, 21. 03. 2014. u programu Televizije Z1 - od 17, 30 h, u emisiji "Svakodnevno" koja će biti posvećena koncertu Udruge Downov sindrom grada Zagreba, koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, gostovat će klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" iz Splita. POSLIJE MEILA KLAPE- PRONAŠLA SAM NA NETU OVO : Udruga Down sindrom Zagreb u sklopu projekta Sunčana strana dlana organizira obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down 22. i 23. ožujka od 10:30 do 14 sati na Zrinjevcu. Pokrovitelj događanja je Predsjednik RH Ivo Josipović, a u glazbenom programu sudjeluju Jelena Rozga, Colonia, Connect, Zabranjeno pušenje, Elemental, Opća opasnost, Lana Jurčević, Žanamari Lalić, Klapa Sv. Juraj & HRM, Lidija Bačić, Filip Dizdar, Saša Lozar, Bojan Jambrošić.ODAZOVITE SE ! JA NE MOGU POĆI ZBOG VELIKIH  I SLATKIH OBAVEZA !:)  I ZAPIVAJTE RUŽU CRVENU I ZA MENE !!!:)

NOVO- 22.3. : KLAPA SV. JURAJ NA Z1 BILI SU SUPER ! :) -

"KOD TITA U RAJU"- ZABRANJENO IŠTA PRIKAZIVATI ZBOG ZAŠTITE AUTORSKIH PRAVA - VIDIM NEMA NI NA YT- A TITO JE REKAO DA ON SVE PRATI PREKO SATELITA I LJUT JE NA TUĐMANA I MILOŠEVIĆA ŠTA SU UČINILI SA SFRJ ! IMAM SLIKE, ZNAM TEKST- AL ŠTA AKO TITO PRIKO SATELITA , ALI I FB , JER GA IMA, ZABRANI MOJ BLOGER ?!:) A, E ! NEĆU DOK NE DOBIJEM DOPUŠTENJE AUTORSKOG TIMA - DO TADA- NIŠTA!

HVALA SVIMA KOJI SU DALI KLIK ZA "POMOĆ OTOCIMA" U POSTU KOJI SAM SKINULA - DOBILA SAM TAJ MEIL OD @LOMIĆ, VIDJELA NA VIKI OD @POPETOVA, A @POETIKA JE OBEĆALA DATI KLIK - UMJESTO MENE !! HVALA !


 


nasljednica @ 23:04 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 16, 2014

OPET FEŠTA ! Isprika,ovo ima prednost,a Gole žene su spremne :)

SLAVLJENIČKI KONCERT : 1/ 100 GODINA POČETKA RADA TVORNICE "DALMACIJA"  DUGI RAT, 2/ 47 GODINA KUD-A "DALMACIJA" , DUGI RAT TE 3/ DANA OPĆINE - BLAGDANA SV. JOSIPA, ZAŠTITNIKA NAŠE OPĆINE - DUGI RAT - slajd- niz slika je malo niže :)


Sinoć, subota, 15. ožujak 2014. u dvorani kina 'Dalmacija' u Dugom Ratu održan je veliki slavljenički Koncert, kako je i najavila voditeljica Irena Perišić "TRI U JEDAN" - i to:  47. godina KUD-a "Dalmacija",Dugi Rat, STO GODINA OD POČETKA RADA TVORNICE "DALMACIJA", Dugi Rat, i OBILJEŽAVANJE ZAŠTITNIKA NAŠE OPĆINE- SV. JOSIPA ! Odmah na početku NAKON ODSVIRANE HIMNE , "Minutom šutnje" odali smo počast svim preminulim radnicima TVORNICE ( op.a. - kreditom njenog obalnog radnika, moga pok. Svekra JUGA, izgrađena je kuća u kojoj sada živi njegova/naša mnogobrojna obitelj u Bajnicama, mjestu na kraju Općine - hvala mu ).             SLIKA JE SPECIJALNO ZA BARBU IZ ŽIVOGOŽĐA - PISME ZA DUŠU :)

Bogati program obogatili su naši vjerni prijatelji iz susjedne nam općine Podstrane ( prema Splitu ), odlična muška klapa PRASKA ( u prijevodu Breskva :), kojima sam zajedno s njihovim Puhačkim orkestrom ostala "dužna" članak o Božićnom koncertu na istom mjestu.

Ovom svečanom, blagdanskom Koncertu prisustvovao je vrlo istaknuti koreograf, vitalan iako u visokoj životnoj dobi, prof. Branko Šegović, veliki prijatelj KUD-a DALMACIJA , Dugi Rat .Slavljeničkom Koncertu s posebnim razlogom prisustvovala je i gđa. Mladenka Gruica, vama već po mojim pisanjima jako poznata, predsjednica KUU SV. KLIMENT,sa željom da KUD-u DALMACIJA čestita 47. godina rada, uspješne suradnje, posebice, njihove nesebične pomoći u vrlo zahtjevnom spektaklu o Mili Gojsalić "ŽIVOT U VJEČNOSTI" ( u kojoj je nastupila "Damirova RUŽA", jedina žena guslarica u Hrvata) , o čemu sam vam dala više članaka) zaželjevši im još mnogo godina uspješnog rada i djelovanja. Ovom prigodom gđa. Mladenka je našem gradonačelniku Rogliću i predsjedniku KUD-a prof. Zeliću uručila Zahvalnice i knjigu Život u vječnosti. Pohvalila je dugogodišnje očuvanje hrvatske kulturne baštine  KUD-a DALMACIJA i zahvalila svim radnicima TVORNICE, koja je odgojila mnoge naraštaje, a svima koji nisu među živima - "neka im je laka zemlja", rekla je gđa. Mladenka.Nakon što nas je naš Gradonačelnik pozdravio u kraćem prigodnom govoru sjećanja i ponosa , Irena je dala riječ predsjedniku KUD-a prof. Zeliću , koji je na jedan poseban način održao prigodan govor - za koji sam ga zamolila da ne bih ja nešto izostavila, da mi ga dade i da ga podijelim sa svima koji niste bili i za moje drage čitatelje, jer ono što je prof. Zelić čitao, zavrjeđuje posebnu pažnju - IZVOLITE IZDVOJENI DIJELOVI :

" Lijepo je kad se u jednom danu obilježava toliko značajnih događaja kao što je večeras: Dan Općine Dugi Rat- blagdan Sv. Josipa, 100 godina početka rada tvornice DALMACIJA i 47 godina uspješnog djelovanja našeg Društva ( KUD Dalmacija ). Tvornice odavno nema. Ostala je samo prašina, drago sjećanje na nju i dugo iščekivanje njenog prostornog uređenja. Zaslužila je TVORNICA da je se sjećamo . Davne 1967.g. osnovano je KUD DALMACIJA . Nosimo njeno ime , a godinama nas je podrobno sponzorirala i gurala u svijet."

Posebno se prof. Zelić zahvalio njenom prvom predsjedniku pok. IVI JURIŠIĆU i rekao, da spomen na njega ujedno bude i zahvala svima onima koji su dali svoj doprinos KUD-u.

"Kroz ovih 47 g. na stotine mladih je prošlo kroz naše sekcije zbora, ritmike, orkestra, drame, pjesme, plesa i folklora. Obišli smo cijelu Lijepu Našu ,pronijeli ime Dugog Rata , Dalmacije i Hrvatske širom Europe i svijeta. Bili smo u Americi, Aziji. Osvajali smo visoka mjesta na mnogim natjecanjima, Spomenimo samo neke : 1. mjesto na Državnoj smotri folklora u Daruvaru ,-4. mjesto na najprestižnijem Festivalu folklora u Llangollenu ( V.Britanija), Zlatna medalja i GRADN PRIX na INTERFOLKU u Sankt Petersburgu - Rusija."

Predsjenik Zelić govorio je dalje o posljednjem desetljeću koje im je bilo vrlo plodonosno: broj članova je preko 200, program obogaćen s 5 novih koreografija i sada ih imaju 23, 5 godina imaju svoj orkestar pod ravnanjem prof. Nene Munitića, sudjelovali su na 10 međunarodnih festivala, ugostili nekoliko inozemnih folklora ( op.a. sjećate li se mog članka o KUD MEKSIKO  u Dugom Ratu pa u Radmanove Mlinice i onih iz Slovačke i na mom blogeru i lokalnom portalu :), gosti na mnogim smotrama diljem Hrvatske i dobitnici Grupne nagrade Općine Dugi Rat. Planovi : povećati brojnost sekcija i repertuara, oprema novim nošnjama, opremanje orkestra novim instrumentima, ponovno oživljavanje dalmatinske klape, osnivanje dječjeg zbora, nastavak sudjelovanja na međunarodnim festivalima folklora. Trenutno se vode razgovori o gostovanju u Barceloni i San Pedru ( California- SAD), predpoziv naših iseljenika - što je izazvalo veliki pljesak publike !!!

"No ova večer nije za pričanje. Ukratko smo se prisjetili od kada smo i čiji smo , što smo radili i što ćemo raditi, gdje smo bili i kuda će mo poći , a sada zapjevajmo i zaplešimo"- završio je svoj govor prof. Zelić  ( op.a. zovemo ga još mnogi i dalje "Prof." jer je to i bio, a poslije i Ravnatelj naše Srednje škole u Omišu:) - ČESTITAM VAM DAN OPĆINE DUGI RAT I SV. JOSIPA - HVALA !" - završio je svoj govor predsjednik Zelić.


POSEBNO sam bila iznenađena što je među nama bio u publici i naš Damir Mimica, predsjednik, voditelj, koreograf, plesač , pjevač - itd. "Omiške udruge folklora", znate ga već po člancima IZLOŽBE 50 g. FOLKLORA U OMIŠU i koncertima koje sam opisivala, u kojem je za Dan Grada Omiša nastupila guslarica naša Ruža Jolić, koju je mojim posredovanjem Mladenka angažirala u Život u vječnosti i u Bitki za Klis - te sudjelovala na našim lokalnim Ljetnim kulturnim zbivanjima:). Ponovni susret gđe.  Mladenke i Damira bila je prilika za zajedničku fotografiju :)Naravno da sam iskoristila da se opet kao na našoj Poljičkoj noći 2012. g. slikam i s Mladenkom i njenim Pavom ili s Pavom i njegovom Mladenkom - od kada je i započela naša suradnja :)
Ovu je večer bio posebno vidno ponosan prof. Neno Munitić :) VODITELJ MANDOLINSKO-TAMBURAŠKOG SASTAVA U OKVIRU KUD-A DALMACIJA ! :) - "TATA" OMIŠ GUITAR FESTA , koji počima za malo više od mjesec dana :) Po osmjehu vidite ne samo da je sretan zbog nastupa "svojih" sinoć nego i zbog jako velikog odaziva natjecatelja i gostiju ovogodišnjeg 5. OGF - a to mi je potvrdio i Damir ( op.a. za što sam mu rekla, da znam većinu, a "ostalo" ću uskoro doznati :)Hvale i truda vrijedan muzički program otvorili su naši najmlađi članovi Dječja grupa folklornog ansambla DALMACIJA sa STARIM SPLITSKIM PLESOVIMA. Stari Splićani rado su plesali Monfrinu, Četvorku i Šaltin polku pogotovo u vrijeme u doba narodnih svečanosti, svadbi i sl. U plesnim elementima i kostimima vidan je utjecaj Zapadne Europe i Mediterana . Za koreografiju je zaslužan prof. Branko Šegović - rekla je Irena . Bravo, Djeco ! 

POMLAĐENA grupa prvog folklornog ansambla izvela je SPLITSKU KVADRILJU čiju je koreografiju postavio prof. B. Šegović, a sastoji se od plesova : A la francez, Kadril, Po splisku i A la parizijen. Splitska kvadrilja sačuvana je iz vremena francuske prisutnosti u Dalmaciji , a za nju je karakteristično postojanje CAPA DI BALO , koji o plesačima , na iskvarenom francuskom jeziku , daje zapovijedi. Stvarno je bilo predivno !

Irena je rekla : Uvjereni smo da ste  s naše desne strane primijetili simpatični mladi Mandolinsko- tamburaški orkestar , koji nastupaju ili kao pratnja plesačima ili "solo" :) Kako znaju oni i samostalno zapjevati uz sviranje dokazali su nam i sinoć : Govori tiše dragi mogli bi nas čut ( op.a. predivno, vodila je mlada violinistica - doznala sam joj ime - Ivana Vrkić, zvana Šumska ;):))))) "i njen brat također- ";)  Šumski :))))- pjevala sam ovu divnu pjesmu i raznježila ko Tomčićka :), Večeras je naša fešta i Da nije jubavi , da nije jubaviiii :))) - a tu sam šutjela ;) :)))) Bravoooo ! Njihov umjetnički voditelj je prof. Neno Munitić , za kojeg je Irena posebno naglasila "van protokola" : divna osoba , divan čovjek i privatno - i ja to potvrđujem i svi mi koji smo s njime u kontaktima - ali i svi ONI koji nam se svake godine vraćaju na Omiš guitar fest ! :) Naravno, Neno je dobio zasluženi pljesak ! :)

Zatim je uslijedio najomiljeniji ples Hrvata Bunjevaca ( Vojvodina- Bačka ) MOMAČKO KOLO u kojem se momci neupadljivo natječu u igranju, kvrcajći "zvečkama" ili "zvončićima" :) na čizmama, čime postižu posebne zvučne i ritmičke efekte . Koreograf je prof. B. Šegović , a BUNJEVAČKE PLESOVE su izveli Prvi folklorni ansambl KUD-a DALMACIJA. Bili su odlični, razigrani i pjevali su ! :)

U samo središte Programa bili su naši mladi plesači , budućnost KUD-a DALMACIJA - Starija dječja grupa koja nas je počastila LIČKIM KOLOM IZ OTOČCA . U ovom Kolu Kolovođa zapovijeda promjenu plesnih figura - rekla je Irena. Nema glazbene pratnje, a ritam je određen plesnim koracima. Njihov je voditelj prof. Milivoj Raljević . Bili su divni ! Bravo !

Irena dalje najavljuje: jedan od simbola Općine Podstrana je PRASKA ( Breskva:) , jer je u svojoj poljoprivrednoj povijesti othranila mnoge obitelji . Time je bilo logično da jedna klapa u Podstrani nosi takav jednostavan , ali snažan naziv koji uvijke asocira na mjesto iz kojeg Klapa dolazi i tako je promoviraju . Muška klapa PRASKA osnovana je u studenom 2008. g. pod stručnim vodstvom Bleženka Juračića. Osim u Hrvatskoj, Klapa je lipu našu dalmatinsku pismu pronijela diljem Hrvatske i Europe te dobila mnoge nagrade, među kojima izdvajamo : Festival klapa Gospi Sinjskoj , 2011- 1. nagrada Žirija te Kaštelanski đir , 2013, 3. mjesto Žirija i 1. mjesto Publike - bravo ! ( op.a. Klapa je dio dugogodišnje kulturno-pjesničke menifestacije " Dobrojutro more " u njihovoj Gornjoj Podstrani zajedno s klapom Šufit od prve godine , mislim već 17. g. :)

Pjevali su nam u prvom izlasku : 1. Sićaš li se draga ti one večeri , Plavi putevi mora i Omili mi u selu divojka ( op.a. isprika zbog naziva pjesama ) , a u drugom izlasku : Murtilica lipo cviće, Sve te više volim ja (obrada) - op.a. a ova bi se posebno svidjela mome mužu :))) i Meni ne more bit ( op.a. ova se posebno sviđa meni ;):) BILI SU SUPER I TAKAV SU PLJESAK I DOBILI ! Bravooooo - vikali smo ! Naravno da nisam šutjela ;) !

Između njihova dva nastupa u izvedbi Prvog folklornog ansambla pogledali smo  i nadalje uživali u PLESOVIMA ZAGORJA -  čija je osnovna karakteristika plesanje u parovima koji su raspoređeni simetrično po kružnici. Uz ples se i pjeva ( op.a. podsjetili su me žene na Ladarice :) . Plesni stil je čvrst na punom stopalu sa mnogo okreta u paru. Koreografija je gđe. Slavice Košutić. Bilo je genijalno !!!

I NA KRAJU - najčešći je običaj da naše programe, rekla je Irena, završavamo s KOLOM IZ OPERE "ERO S ONOGA SVIJETA", kompozitora Mo. Jakova Gotovca. Glazba i koreografija KOLA komponirane su na glazbenim, pijevnim i plesnim elementima običaja iz Dalmatinske zagore u kojima se evocira atmosfera nekadašnjih "derneka" toga kraja. Solisti su bili Petra Dragošević i Ante Čagalj. Koreografiju Oskara Harmoša i Branka Ljubića sceni je prilagodio prof. Milivoj Raljević . ( op.a. KUD DALMACIJA Završno kolo iz ERE pleše na kraju povijesnog spektakla ŽIVOT U VJEČNOSTI , autorice, tekstopisca, redateljice i glumice gđe. Mladenke Gruica - u Kostanjima na Danima Mile Gojsalić , a, e, moje djevojačko prezime ! :) Naravno, da je ERO i sinoć dobio velike ovacije publike - Bravoooo - uz napomenu da su sve "generacije " KUD-a ovo slavljeničku večer - blistale !!!

Na kraju večeri , Irena nam je još jednom čestitala dan naše Općine i blagdan Svetog Josipa , a svima koji slave imendan zaželila je u ime KUD-a sve najbolje !

Nakon što je ovaj  bogat slavljenički Program u dvorani našega kina završio, ugodno se druženje nastavilo uz prigodni domjenak u "Staroj zgradi Općine". Tu sam popričala s prof. Brankom Šegovićem i bilo m u je drago čut za moje djevojačko prezime i o čemu sve kao blogerica pišem :)  I tu me prepoznala "Novinarka" jednog lista -s Koncerta klape Sv. Juraj, LORA, 23. 12. 2013 :) ŽIVILA MI, GOSPOĐO ! :)

MOJOJ ( novoj, udatoj ,već 33 g. ) OPĆINI DUGI RAT I SVIM NJENIM  ŽITELJIMA NEKA JE SRETAN NJEN DAN I ZAŠTITNIK SVETI JOSIP !

SVIM JOSIPAMA I JOSIPIMA NEK JE SRETAN IMENDAN i mom bivšem radnom kolegi , također , mom učitelju Copy- Paste - iz Gata;)!

POSEBNO ČESTITAM IMENDAN MOM DRAGOM JOLI S OTOKA VISA , KOJI ZA MENE UZGAJA I DARUJE MI UVIJEK  - RUŽE CRVENE !  Eto jedna u gornjem desnom  uglu mog blogera !:) VAŠA NOVINARKA ;)

PAŽNJA ! VEČERAS SMO ( 16.3.2014.) U OKVIRU PROGRAMA OBILJEŽAVANJA DANA NAŠE OPĆINE U KINU DALMACIJA ODGLEDALI I ISMIJALI SE DO SUZA NA ODLIČNU PREDSTAVU "AUDICIJA" KUU TUGARE  ( SELA IZA NAŠE PLANINE :) ZA KOJU JE VODITELJICA REKLA DA JE IMA NA YOU TUBU I DA JE PREŠLA PREKO 5000 POSJETA - A SADA VIDIM I PREKO 6000 POSJETA ! POGLEDAJTE AMATERE ! MOJ ČLANAK NIJE POTREBAN ! ODLIČNI SU BILI :)))))) - HVALA, DRAGI TUGARANI,  NEK GLEDATELJI UŽIVAJU- I JA ĆU OPET !:)))

http://youtu.be/hwQbSfnBtgk   Bravooooo !:)

NOVO. 19.3. -HAHAHAHHAAA - ŠTA STE NAVALILI S POSJETAMA - JEL TO ZBOG SV. JOSIPA I OVE VEČERI ILI ZBOG KUU TUGARE I AUDICIJE ILI ČEKATE "GOLE ŽENE" - EE ONE IDU VEČERAS, A PREDSTAVA 21. 3. U KINU CENTRAL - KOD TITA U RAJU - IDE I DRUGA U 21 SAT !!!!   A JA HITAM ZA OMIŠ - OJLAAAAAA - NA OMIŠ BIČ :)))) ĐENJAAAAAAAAAAAAAA :))))

nasljednica @ 01:45 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 10, 2014

 

Pjesma koja vam svira ima svoj višetruki značaj !:) Ma evo, stvarno ništa u životu , bar za mene, nije slučajnost !:) Jesam BOLNA SAM LEŽALA tu noć tek od 4 sata i samo još koji sat zaspala i tell - i već u 9 došli moji mališi i BAKA - hop- zaboravila da me boli :))) I nakon "razlaza" popodne , baka je imala samo 10 min da se sredi :) Hop franzete ( šiške:) pod špinu ( pipu, slavinu:) , fen 10 sek :) zabacila glavu i - hop- kosa u rep :) ZA FEŠTU SPREMNA ! :) NEMAM FB I NATALI MI MEILOM ŠALJE POZIV :

"Zaposlene, nezaposlene, udate, neudate, djevojke, majke, bake...
Poštovane!
Povodom Međunarodnog dana žena Udruga „Agape" organizira zajedničko druženje dana 8.3.2014.g. , subota, u svom prostoru na Punti, Obala gusara bb, s početkom u 16.00. sati.
Ulaz slobodan, a uključuje malo, malo spize, malo pića i puno dobrog raspoloženja.
Bilo bi dobro da nam "prijavite" vaš dolazak iz organizacijskih razloga.
Srdačan pozdrav!"

Jednu sitnicu ponijela , jer kolače nisam mogla napravit. A u zoru zaključila- ništa od mojih odaziva za Dan žena, a dan prije toliko vitamina BABA usula u sebe , samo da budem zdrava ZA AGAPE, LORU I HNK - KAŠE :)

Presretna popijem max-flu,I ZA 15 MIN - na ušću naše predivne Cetine uđem u HAPPY PEOPLE HOUSE - nove prostorije udruge AGAPE u mom Omišu - i šta vidim - žene svih dobi :) puno osmjeha. Sjedile u stolicama i u invalidskim kolicima, tako vesele da sam pomislila: Bože moj, ja ovdje ne znam tko je s invaliditetom, tko bez ?!:) Sebi sam zacrtala : Pazi, nemoj pretjerivati, nemoj se isticati , daj njima da dođu do izražaja ! :)

Međutim , one  ŽENE su me totalno oborile s nogu ! Nije bitno da li nas je bilo 25 , 55, 75 - bitno je da smo sve bile ISTE , NEBITNE ČAK NI GODINE ! :) Ma koje godine ?! :)   U druženju upoznajem baku mlađu od mene i hvali se koliko ima unučadi - Ona u kolicima i Ona radi i pomaže Osobama s invaliditetom- pršti od sreće !:) Nevjerovatno :)

 

Možda najstarija među nama, jedna druga žena ( dalje: Gospođa:) ponosno mi je rekla: IMAM 82 GODINE PA ŠTA :) MENI TO NIJE VAŽNO ! s velikim osmjehom i kažem : SVAKA ČAST , NE BIH VAM DALA TE GODINE ! - mislim se, JES ! ja imam još puno vremena i godina da pjevam - tek mi je 56 - skoro - hahhaaaa ŽIVILE ŽENE ! Živila mi, Gospođo, draga !

GOSPOĐA , ta Gospođa, mislim da je bila po O.I. - osobnoj iskaznici , najstarija- al s toliko duha i žara ponesena svojim pjevanjem, plesom - osvojila je svih nas !!!

Pjevala je Gospođa, pjevala, naravno ne brzinom pjesme koju pjesma traži, a ja sam se tom tempu prilagodila - usporila sam :) GOSPOĐA kaže : JA VAM UVIK PIVAM I PLAČEM ! - sa širokim osmjehom ! :) Znala sam da imamo ono nešto zajedničko i iza tih riječi priđem joj - pomogla joj sjetiti se riječi - ali I ONA JE MENE PODSJETILA NA RIJEČI NEKIH PJESAMA - svaka čast, Gospođo - MA DI ME NAĐEEEE- povičem i dobijem pljesak, a svi do tada su bili upućeni toj GOSPOĐI ! :)))

PJESMA - BOLNA TI LEŽIM - SAMO JE JEDNA U NIZU KOJU JE GOSPOĐA ZAPOČELA PJEVATI !:) IZBOR PJESAMA JE BIO TOLIKO ŠIROK- DA STVARNO- ZA NJU, ZA MENE I SVE KOJE SU NAS SLUŠALE I PRIDRUŽILE , DOKAZUJE - DA PJESMA NE POZNAJE GRANICE , BAŠ NIKAKVE !

ŠTA JE GOSPOĐA ZAPOČIMALA PJEVATI, a mi nastavile za stolom , evo neke : Ne klepeći nanulama , Ja sam mladi Dalmatinac, Bitola moj rodni kraj, Ja sem Varaždinec , TA TVOJA BARKA MALA - ONDA MI U DUETU: TAKA TAKA TA KA TAKATAKA TAAAAA - ALI KAD JE POČELA : JA PIJEM ČAŠU GORKIH SUZAAAAAAA , ZA NAŠU LJUBAV ZA NAŠU SREĆUUUUUU - I JA DODALA : A JAJAAJAAAAAA- SVI U SMIJ I PLJESAK I GOSPOĐA- PLJEŠĆE I ONA POČELA - AJ JA JA JAAAAAAAAAAA- a ja : AJAAJAJAJAJA RRRRRRRRRRR - LUDILO - HAHHAAAAAA !!!!!

ONDA NAS JE ŠEFICA NATALI UZ MIX CD POZVALA DA I PLEŠEMO - JEL MI VJERUJETE- A I HOĆETE, JER NIKAD NE LAŽEM - IMATE I SLIKE - PLESALA JE I VESELA-BAKA U KOLICIMA I OVA GOSPOĐA , KOJOJ SAM PREPUSTILA "PJEVANJE" I TO SA ŠTAPOM !!!!!

NIJE SE GOSPOĐA DALA , A JA NISAM BAŠ HTJELA DA DAM FORCU MEĐU NJIH , MISLEĆI- NIJE TO U REDU :))) PREVARILA SAM SE :)))) SVE TE DIVNE OMIŠKE ŽENE - TAKO SU SE OPUSTILE, NEKE SU VRŠNJAKINJE MOJE MAME I BILO MI JE BAŠ ŽAO ŠTO JE NISAM IZVELA IZ KUĆE - SAMO 100 M OD "KUGLANE".

PLESALE SMO - A NE ZNAM ŠTA NISMO OD VALCERA DO ČARLSTONA :))) A KAD JE DOŠLA JEDNA SLOVENSKA - OPALILA SAM ONO JODLANJE - OJLARI, OJ LA RIJA JAAAAA- I TA GOSPOĐA NA SAV GLAS - KAD SAM JA STALA - OJLAAA, OJLARI, OJ OJ OJ OJ OJIIIIII - ŠOU JE BIO, ŠOU - BILA JE GLAVNA !! :)

SAD JEDAN , SAMO JEDAN- MOJ SKEČ - hahhaaaaa - NA MIX CD - ULETIO BANDERAS I DESPERADO I U ONOJ GALAMI NAS "RASKALAŠENIH ŽENA " JA OTIMAM , BAŠ OTIMAM ŠTAP OVOJ GOSPOĐI !!!! ONA GA NE DA - NE ZNA ŠTA MI TREBA :)))) JA NJOJ NA UHO : TRIBA MI KAO ZA GITARU, JER OVA JE PISMA UZ GITARU , ON JE BANDERAS S GITAROM- DEREM SE JA :)))) A GOSPOĐA KAŽE : KAKO NE, EVO TI GA :))))I JA UZMEN NJEN ŠTAP, INVALIDSKI - KAO DA SVIRAM NA GITARI :))) I STALA IMITIRAT BANDERASA I MURISA VARAJIĆA I NENU MUNITIĆA I PETRA ČULIĆA I VUCU - JER USKORO ĆE 5. OMIŠ GUITAR FEST :))) - SVE UZ DESPERADO - KAKVA JE OVACIJA TAD NASTALA- JA VAM TO NE MOGU OPISATI - NA NA NINA NA NA , NA NA NINA NA NA NA - ALAJ MORENO, KE MO RA SOOOOO ( ma ja to bez veze al u stilu pisme_:)) O - LE !!!! OZNOJILA SAM SE - UH :)))) A GOSPOĐA BEZ ŠTAPA - PLEŠE I PLEŠE - AL NA JEDNOME MISTU - DA NE PADNE !!! AL NE DA SE NI ONA NI SVE ONE KOJE I NISU ZNALE KOJA TO PJESMA SVIRA - ALA , GDJE SAM JA OVO - NI U PUNO MLAĐIM GODINAM NI KA CURA NISAM OSJETILA OVE GUŠTE !!!

PRIĐE MI POSLIJE "MALA ČARIJINA" - KĆER VELIKOG TATINOG MI PRIJATELJA ( mlađa od mene 10-ak g. :) , ZNAM JE KAD JE DITE BILA, I REČE: ZORANA, KOLIKO FORCE U VAMA, OSTALI STE UVIK ISTA :) A ZNATE , JA ŽIVIM VEĆ DUGO U SPLITU I ZNATE KAD SAM VAS ZADNJI PUT VIDILA ?!:) - KADAAAAA - pitam :))) NA TENISKOME TERENU, ONO KAD STE PIVALI ZA TEREZU S ONIM BARBOM :) !!! Ajmeeeee- A jel znaš - imaš na you tube snimak !! Na dan rođendana moje mame - 27. 6. 2008. SP U NOGOMETU - tu smo večer igrali s Turcima :) Imaš i moj članak FALA TI, TERE - puno mi ga čitaju, ja sam blogerica :)))) A znaš na DAN OBALE U SPLITU prije 2 g. onaj mi je barba piva Ružu crvenu :) Imaš i taj članak :)))) ONA - baš ću pogledat !!! Zašto morate poći ča ?! :( - Zamoljena sam da pratim predstave BiH humora u Splitu :)))

BILO JE PREDOBRO I DVA SU MI  2 SATA PROLETJELA KAO 20 MINUTA  - I ODMAH ZA LORU !


NATALI I DANIELA POBRINULE SU SE ZA SUPER HRANU I DA SVE BUDE BAŠ U STILU I NA NIVOU PROSLAVE DANA ŽENA !!! NAŠE PJESME BILE SU RUŽE I KARANFILI I LJILJANI :)

HVALA IM OD SRCA NA TRUDU, NA HRANI, NA BEZALKOHOLNOM PIĆU I NA MNOGIM KOLAČIMA - SVE JE BILO BAŠ NA NIVOU - OD -DO !

MORALA SAM NA KRAJU U 18 SATI - PRIGUŠIT SUZE U SEBI ZBOG ODLASKA U LORU . Svima sam rekla da moram poći - s osmjehom, bila sam taj dan "podijeljena" - rado bih bila ostala s ovim divnim ženama - ali , razočarala bih moju dragu Mariju, Organizatoricu, kojoj nisam ni potvrdila taj dan da stižem u LORU.

 


Ljudi moji, vi znate da sam iskrena , ništa ne umanjujem niti napuhavam ! TAJ DAN ŽENA OSTAT ĆE VJEČNO U MOM SJEĆANJU - ĐE ME NAĐEEEEEEE ?! :)))))  PA IZA LORE U HNK - KAŠE !

 


Evo, večeras, završavajući ovaj slavljenički članak , ma nisam mogla a da ne nazovem AGAPE pa tko mi se javi - Natali ili Daniela - DVIJE DIVNE ŽENE - JEDNA DUŠA - ŽENE KOJE SU NOMINIRANE ZA NAGRADU GRADA OMIŠA ZA 2013. GODINU - I malo se s nelagodom ,ono malo, odvažim da ja - kao onda u Radmanovim mlinicama na njihovom Jubileju , kao onda NEPRIPADAJUĆA dođem, kako se zove prva zbirka pjesama naše drage Luce Cetinić , koja je onda bila iz Zadra došla- naša blogerica @tragstopala ( @stopalica) koja je Natali učila prve korake u ovome poslu - koji sam dio tog dana opisala, a kompletnu ću feštu opisat uoči ovogodišnjeg druženja u Radmanovima- evo, pitala sam i sebe pa onda na mob . NJIH : Zbog čega sam i ja pozvana MEĐU SVIM OVIM ŽENAMA I "ELITA ŽENAMA" moga Omiša - brrrrr - zvoni mobitel : Dobra večer, Zorana je , izvinite na smetnji, koga sam dobila - na odgovor : Dobra večer, rečem- Daniela, jeste li to Vi ?! - Jesam Zorana, izvolite ?! - Ma izvinite, završavam članak - kako nam je bilo na Dan žena - ali - ja ne znam , zbog čega ste mene pozvali ?!

Daniela: - ( ma rekla mi je nešto lipo kratko- zamantala me i pojasnila) : Zato jer si žena - s velikim Ž ! - grop mi u grlu, rečem: A ŠTA STE ONDA VAS DVI - TI I NATALI - SA SVA ČETRI VELIKA SLOVA - Ž_E_N_A !!!

Daniela: Pa Zorana , jesi li došla nama u Radmanove, jesi li bila s nama na otvorenju nove prostorije Udruge - pa ?! :) Ženo, kako te se ne bismo sjetile ?!

Ja: A Natali - šta bi ona rekla ?!

Daniela: Zorana,isto šta i ja-mi smo jedna duša u dva tijela, isto ! :)

Hvala Vam, puno hvala - ja stvarno završavam članak i NAPISAT ĆU - VIDIM KOGA STE SVE POZVALE I NEKA OVAJ MOJ NENARUČENI ČLANAK, BEZ UREDNIKA;) KAO I ONA PRETHODNA DVA, BUDU DOKAZ SVIMA ONIMA KOJE SU BILE SPRIJEČENE DA SE ODAZOVU VAŠEM POZIVU, DA VIDE KAKO JE BILO - JER JE I DAN ŽENA , JER JE I VIKEND , A MOŽDA SU PO PRIČI VEĆ ČULE - KAKO JE BILO- EVO IM DOKAZ - I UJEDNO I POZIVNICA DA DOĐU DOGODINE ! NEĆEMO TLAČIT GRADONAČELNIKA DA NAM NOSI RUŽE - A MOGLA BI PRVA DAMA OMIŠA DOĆ DOGODINE ! :);)

JEL MOGU TAKO NAPISAT ?! HOĆE LI OVO BITI I DOGODINE ?!!!!:)

DANIELA: NARAVNO, BRAVO, SLOBODNO NAPIŠI TO - OVO ĆE NAM BITI SVIMA TRADICIJA - ČEKAMO VAS SVIH I DOGODINE !!!:)

OJLAAAAAAAAAAAAAAA - I DA ZAVRŠIM S ONOM PJESMOM KOJU SU BRENA I LUKA NIŽETIĆ PJEVALI KRAJ KARLOVCA, A MI OVAJ DAN U OMIŠU , U GRADU PISME, DUŠE , U AGAPE (OSI) : JEDAN DAN ŽIVOTAA DA OSTANE MENIIII I NJEGA BI AGAPEEE JA POKLONILA TEBI - A KAD SRCE STANE NA NJEMU NEK PIŠE - HVALA TI BOŽE - OD TADA DOBRO JA DIŠEM ! - OZDRAVILA SAM :) I ODOH ZA LORU PA HNK- MORAM VIDIT KAŠE !:)

I MISLIM SE OVIH DANA - PJESMA STVARNO NE POZNAJE GRANICE , A NI OSOBE SA I BEZ INVALIDITETA - SVE SMO BILE ISTE - ISTA DUŠA , ISTO SRCE - ISTA PJESMA - KAO JEDNA GENERACIJA - ZAR JE MOGLO BITI LJEPŠE I JOŠ BEZ IJEDNOG MUŠKARCA - OSIM NA MIX CD-U :) !

HVALA VAM NATALI I DANIELA !

HVALA SVIM ŽENAMA ZAPOSLENIM I VOLONTERKAMA AGAPE !

HVALA SVIM ŽENAMA KOJE SU SE ODAZVALE POZIVU !

LA VITA E BELA ! MOJA IMENJAKINJA I JA SMO PRVE IŠLE ČA - PREPUNE DOJMOVA , DIVLJENJA , PRIČA - ONA JE DONILA ŠAMPANJAC ! BUM ! :)

PJESMA KOJA SVIRA: BILA SAM "BOLNA", ONE SU "BOLNE", SVI SE BORIMO NA SVOJ NAČIN - "BORIMO SA SOBOM"- JER ŽIVOT NAM NIJE POSUT LATICAMA RUŽA, NAIĐEMO I NA BODLJE I BORIMO SE , JER SMO ŽENE, MAJKE, BAKE -  PISMA KOJU UVIJEK TRAŽE DA PJEVAM I IMITIRAM NADU OBRIĆ NA SVIM NAŠIM PROSLAVAMA I OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE I NA NAŠIM EKSKURZIJAMA I NA KUĆNIM FEŠTAMA - MA DI ME NAĐEEEEEE :) !!!!

HVALA, GRADE MOJ ! HVALA GRADONAČELNIKU IVANU KOVAČIĆU I SVIMA KOJI SU OVIM DIVNIM ŽENAMA PREPUSTILI NAŠU NAPUŠTENU "STARU KUGLANU" KOJA JE STVARNO POSTALA " HAPPY PEOPLE HOUSE" ! :)

HVALA VAM OD SRCA - DA I MI "ŽENE" IMAMO GDJE DOĆI I PJEVAT I PLESAT - OLITIGA , KAKO SVAK "IMA SVOJ STIL PISANJA " : EVALA, IVANE, TEBI I TVOJIMA , ŠTA SI DA NAŠU KUGLANU U PRAVE RUKE DA I MI ŽENE IMAMO SVOJ BOKUN KANTUNA U NAŠEMU LIPOME GUSARSKOM GRADIĆU ! :) KVRAGU I KINO, A JE MI GA ŽA ŠTA JE SOREN ALI - POMALO, NIJE SAD PRIŠA - ETO ĆE I DVORANA USKORO !

ZA PETI INTERNEŠNL OMIŠ GUITAR FEST - 4 / 2014 - SPREMNA !

VIDIMO SE - GRADE MOJ, U CENTRU SVITA U GITARI !

ŽIVILE NATALI I DANIELA - I DOBILE NAGRADU GRADA  !!!!

VAŠA OMIŠKA GUSARICA,NOVINARKA - N-ICA,GENA KEMENIH !

BAJNICE NEWS : NAJAVA - NA PRVI DAN PROLJEĆA -  21. 3. - PETAK - DOĐITE U KINO CENTRAL, SPLIT, U 19 H,  BRATI LJUBICE -  KOD TITA U RAJU  - SENZACIONALNA KOMEDIJA, PREMIJERNO U HRVATSKOJ , KOJOM ULAZIMO U TURISTIČKU PREDSEZONU  2014. - JAVILA MI ORGANIZATORICA !! VIŠE ĆETE NAĆI NA PORTALI DALMACIJA NEWS :)  ILI NA GUGLU:) !! POŽURITE - OD DANAS PRODAJA KARATA!

http://youtu.be/7pbMOvw3OzI 
nasljednica @ 23:45 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
subota, ožujak 8, 2014

NAJNOVIJE - 9.3. U 00:30 !!!!!   ZASPALA OD BOLA UHA TEK U 4 - PROBUDILI ME VEĆ U 6, 20 - UH- - NEMA NIŠTA OD IZLAZAKA - RADOVI NA KATU, DOŠLI KINEZI MOJI - AL KAD SU MI DOŠLI MALIŠI- :)))))

1. STIGLA SAM U 16 H - U UDRUGU AGAPE - PREDIVNO JE BILO ! :))))

2. STIGLA SAM NA VRIJEMA U LORU- predstava Gole žene - i u babi ima vitamina - ispunila sva očekivanja u prepunoj dvorani  ! :))))

3. STIGLA SAM I U HNK -20 MIN KASNILA !! NA KRAJU SUPER JUBILARNOG KONCERTA ŽENSKE KLAPE NEVERIN ( 10 g. ) - ZAJEDNO SMO KLAPA KAŠE I JA  ZAPIVALI  LAKU NOOOOĆ MOJA ZOROOOO BAJNA - A CAPELO -!!:)))

4. SRELA SAM PUNO KLAPAŠA I KLAPAŠICA- O SVEMU ĆE BITI ČLANCI !:) SRELA SAM I MATU IZ KL. ADRIATICUM- A KAKO JE BILO U BRISELU ?! :))))

KAKO ĆU UJUTRO OSVANIT - NE ZNAM - AL SAM HEPI ! MAX FLU :)

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Evo me, dragi moji, ne mogu od sriće !!! :) JES !

Dobila sam danas  / 7.03./ , uoči Dana žena poklon = REGO - CD KLAPE KAŠE iz Dubrovnika !!! Eno mi ih "skaču" po krevetu ! :)))) Malo sam na ovoj promaji radova na katu prilađena ovih dana , u Omišu okisla ( zato nisam bila vidit maškare ) pa malo i šmrčem pa malo i suzim od sriće - da oni meni šalju REGO, što znači POKLON za DAN ŽENA !!! Pivaju mi "u svih 16" !!! HVALA VAM OD SRCA !

Ajme meni moram pazit da mi se ne izliže skoro ka CD BOŽIĆ U ŠIBENIKU najmlađe klape u Hrvata ADRIATICUM iz Šibenika - ee, oni s prosjekom - sad već 20, 9 g. ;). Joj , da, i onda sam bila u krevetu dan-dva i slušala i suzila od sriće na njihov CD , e - čija sam Počasna članica ;) ! To me već i vrapci na granama znaju i čestitaju :))) A znate li di su ta "MOJA DICA" bila ovih dana ?! :) BILI SU U BRUXELLES-u U EP - ČAK ! I JAKOV JE BIO S NJIMA !:) Zvali su me i pitali šta će mi donit :);) A joj, a kad je tako, jedne viseće rečine ;) :))) !

A znate već da sam zamoljena da popratim Bosanski humor u Lori ovu jesen /zimu - popratila sam ih sve i dala vam članke ( Organizatorica me našla na blogeru :) i da me čakaju i sada 2 karte - jedna je predstava u 19 h, a ima i druga u 21 h - mogu ja i na škalinama, no problem !;) Samo da uđem ! A moram, moram poć pogledat GOLE ŽENE- JER I U BABI IMA VITAMINA - HAHHAAAAAA - MA DA VIDIM JA TE BABE, KOJE MI KONKURIŠU, BONA - MA HAJDE, JEDAN JE ŽIVOT, JEL MI TAKO REKLA MAHALUŠA KAD SAM JOJ ZAPIVALA: RUŽO MOJA MLADOST SAM TI DALAAAAA , ZADNJI PUT U LORI ;):)

A NAJPRIJE - dobila sam poziv Udruge AGAPE (OSI) Omiš da dođem u 16 sati na ugodno druženje nas žena. I to bi mi bilo teško propustiti !! Triba mi pisme uživo sa tim divnim mojim OMIŠKIM VOLONTERKAMA o kojima sam dala i članke i još ću :)Ovo je  HEPI HAUSE PIPL :)Klapa KAŠE , "moji mezimci" s PR- menađericom Antoniom :) , da se razumimo, ADRIATICUM su "moja dica", al ovi vragovi iz Dubrovnika koji su mi pivali LAKU NOĆ, MOJA ZORO BAJNA lani u dvoru Barba Marina, i kojima sam prorekla nakon Izlučne večeri FDK OMIŠ 2012- da će bit pobjednici Muškog finala ( Superfinale ne računam- namišteno za moje drage ROKERE S MORAVU ;):)- eee njih mi je ža propustit u HNK !!! DOLAZE IZ DUBROVNIKA, ČAAAAAAK, A JA ĆU OD NJIH BITI ZRAČNO 200 M U LORI - E KAD BIH ZNALA , OĆE LI PIVAT MEĐU PRVIMA ILI ZADNJIMA U HNK- ONDA BIH JA NAŠTIMALA NA KOJU PREDSTAVU GOLIH ŽENA DA IĐEM - DAL U 19 ILI U 21 - JOJ ?!

OVIM PUTEM SIMPA I VRHUNSKOJ KLAPI NEVERIN - ČESTITAM NJIHOV JUBILEJ!!! ONE SU VIŠETRUKE POBJEDNICE FDK OMIŠ I IMAJU BEZBROJ NAGRADA U SVITU  - I NADAM SE DA ĆEMO SE VIDIT !:) I o njima sam pisala i imamo i sliku zajedničku na mom blogeru- a jel beba već trče :))) JEDNA Mama je bila trudna - znaju one za mene - A VITAR PUŠE  ;):)))

Hm- možda i bolje da ne iđem, jer ne mogu ni sidit ni šutit kad oni pivaju KA U KOSTANJIMA :)))) - JOŠ U HNK - ZNATE ONO DA SAM I NA "MONAMUR" U HNK PIVALA i dala članak - jedini  i SIMPHONY OF QUEEN  s klapom Sv. Juraj , a kad znam pisme grupe KVIN :)

Evo sam od jučer i jutros i popodne u postelji uz max-flu, meda, mojih limuna , juve od moga pivca, čimule iz moga vrta , uz jaja u sorbulu mojih kokoša - NAUČILA PISME S CD-A REGO I dobila dobar doping samo da budem NA DAN ŽENA U ELEMENTU I DA SVE OVO STIGNEM !!!

A moga nesuđenog oficira , ma nu , molin te, pitali Škverani - di će odvest ženu na večeru : Hm, on im je rekao: RUŽA CRVENA mi je RASPRODANA ! hahhaaaaa - ODMAH SAM GA POJUBILA !!!! Hahha- a je mu mrsko - on će u miru doma svoga sa sinom raspalit boks - Filipovića ! Neka, nek se opusti bar uvečer DOK BABA NE DOĐE na Dan žena, a on opet radi- subotom ! Nek radi- ko radi ne boji se ZR-a !;)

SAMO DA MENI OVAJ DOPING UPALI I DA BUDEM O KEJ !:)

SVIM ŽENAMA KOJE POSJEĆUJU MOJ BLOGER ( O KEJ, NE MORAJU ČITAT MOJE LANCUNE - dosta im da me vide :))) ŽELIM SRETAN NAŠ Dan i svaki !

 VAŠA BABA PUNA VITAMINA ;):)))))) OJLAAAAAAAA

p.s. izvinite - meni je  ovo na TV LCD 107- ne znam jel su vam slova velika ili sitna ?!: MENI SU SUPER :) ! ekran laptopa mi u kvaru !:)


 

nasljednica @ 00:06 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 5, 2014

Dragi moji čitatelji,

moji dani jesu turbo, ali ni u vožnji ni na radiju niti na TV niti na našem omiškom najčitanijem portalu (?! možda mi je pormaklo) nisam bila "ovih" dana OKO VALENTINOVA čula i pročitala da nas je napustio veliki prijatelj NAŠEG MALOG, ALI GUSARSKIM  SRCEM VELIKOG, GRADA OMIŠA, MO. STJEPAN MIHALJINEC -  vrlo drag i rado viđen gost ( domaćin, već) KONCERTA VEČERI KAJKAVSKE POPEVKE U SKLOPU FDK OMIŠ, poslije nazvan "GRAD ZAGREB GRADU OMIŠU". Imam u starom laptopu sliku sa Gabi, Višnjom Korbar i Elvirom Voća - možda sam i dala članak s jednog od tih koncerata koji uvijek završava zajedničkom pjesmom svih dragih gostiju iz Zagreba  "NEKA CIJELI OVAJ SVIJET"  - koju sam odgušta pjevala i  na sav glas i na nogama !

Hvala klapi Sv. Juraj što mi je kao njihovom Fanu poslala ovaj meil - koji me jako izenadio i rastužio - stoga želim da mo. Mihaljinec bude na mom blogeru trajno zapisan, za vječnu uspomenu ČOVJEKA KOJEG SAM IZUZETNO CIJENILA, PRAVOG GOSPODINA , GOSPODINA U PRAVOM SMISLU TE RIJEČI - UZ KOJU RIJEČ MI ODGOVARA I "ČOVJEK IZ SJENE ". BAŠ OVIM RIJEČIMA : "ČOVJEK IZ SJENE" , DOK JOŠ NISAM NI BILA PROČITALA OVAJ MEIL DO KRAJA - TIM SAM RIJEČIMA KLAPI ZAHVALILA , MEĐU OSTALIM OVAKO - "...BIO JE ČOVJEK IZ SJENE, TAKO JE ŽIVIO". EVO MEILA KLAPE SV. JURAJ - SVE PLAVIM :

Raditi s maestrom Stjepanom Mihaljincom bila je prava privilegija - hvala mu od srca!

Iskrena sućut obitelji kao i svima onima koji su voljeli i poštovali njegov lik i djelo.

Poštovani Maestro, hvala Vam na povjerenju kojeg smo u Vama uvijek osjećali, posebno kada ste nas odabrali za izvedbe Vaših najvećih hitova na Retrospektivi Splitskog festivala 2010 !

Klapa "Sveti Juraj"-HRM

RETROSPEKTIVA SPLITSKOG FESTIVALA:

http://www.youtube.com/watch?v=2bC23mkFH0o  ( op.a. PROPLAKAT ĆE ZORA)

http://www.youtube.com/watch?v=3qXpVO0UsvI  ( op.a. GDJE SI MAJKO DA ME BUDIŠ )

http://www.youtube.com/watch?v=-iTkXuKiBHk  ( op. a. NOĆAS ĆEMO ZEMLJI KO MATERI REĆI s ALENOM NIŽETIĆEM , mama mu je naša Omišanka )

In memoriam: Stjepan Mihaljinec (1935. - 2014.)

U Zagrebu je 13. veljače 2014. preminuo Stjepan Mihaljinec – skladatelj, pijanist, producent, aranžer i dirigent zabavne glazbe (rođen u Zagrebu, 1. prosinca 1935.).

Omiljeni Miha, koji je bio i predsjednik Društva hrvatskih skladatelja od 1983. do 1984., napustio nas je nenadano, ostavivši iza sebe velik i dojmljiv opus kojeg će voljeti i generacije koje tek dolaze. Od neprolaznih zabavnih skladbi, kojih je skladao preko 300 ("Zadnji fijaker", "Noćas ćemo zemlji ko materi reći", "Proplakat će zora"...) preko skladbi za djecu te orkestralne i scenske glazbe, njegova je bogata karijera obilježena neumornim zalaganjem za poboljšanje domaće glazbene kulture.

Od 1957. bio je urednik u Programu i Muzičkoj proizvodnji na Radio Zagrebu a od 1981. do 1990. bio je glavni urednik Muzičkog programa. Kroničari posebno napominju da je bio otvoren prema novoj glazbi i posebno podržavao mlade glazbenike, dajući priliku mnogim "električarima" - poput Crvenih koralja, Sjena i Atoma - da se okušaju i naprave prve korake u studijima i programima Radio Zagreba. Od 1958. vodi vlastiti instrumentalni ansambl s kojim nastupa u zemlji i inozemstvu; isticao se kao klavirski pratilac vokalnih solista i dirigent na njihovim koncertima (Arsen Dedić, Krunoslav Cigoj, Domenico Modugno, Josephina Baker, Johnny Logan). Posebno valja istaknuti njegovu 40-godišnja suradnju s Ivom Robićem, plodno prijateljstvo s pjesnikom estrade Dragom Britvićem čiji su stihovi sjajno pratili Mihine note, duete s maestrom violine Josipom Klimom Pepijem...

Jedan je od utemeljitelja festivala Kajkavske popevke u Krapini (1966), čiji je bio umjetnički voditelj, a od 1971. do 2005. i umjetnički direktor. Bio je direktor zabavnog festivala Opatija (1980), a obavljao je i različite funkcije na festivalima Zagreb, Slavonija i Split. Od 1971. do 1979. bio je predsjednik Saveza muzičkih udruženja Hrvatske. Dirigirao je na nebrojenim snimkama za radio, televiziju i produkcije gramofonskih ploča te na svim festivalima zabavne glazbe u Hrvatskoj.

Pored Porina za životno djelo, kojeg je primio 2012. godine, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u domovini i inozemstvu - od Vjesnikove nagrade za glazbu Josip Štolcer Slavenski iz 1982. preko Odličja Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića, 1995. do Nagrade grada Zagreba 2005. i Nagrade Hrvatskog društva skladatelja Milivoj Korbler 2006. godine i mnogih drugih. Njegov nastup na 19. Porinu, uz Mišu Kovača za kojega je napisao pjesme "veće od života", dojmljivo je pokazao zašto su ga zvali "sivom eminencijom" i "čovjekom iz sjene". Pamtit ćemo ga kao diskretnog, decentnog, velikog gospodina i glazbenika.

Posljednji ispraćaj Stjepana Mihaljineca bit će u utorak, 18.2.2014. u 13.20h na groblju Mirogoj u Zagrebu.

Tekst: Hrvatsko društvo skladatelja"

DA, TAJ 19. PORIN KAD JE BIO , DALA SAM ČLANAK I SLIKE I MO. MIHALJINCA I MIŠE KOVAČA - OBA DOBITNICI NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO. ( bloger neće da mi dopusti stavit  te slike , al ima ih kod tog članka, moje su ).

HVALA VAM , GOSPODINE MIHALJINEC, NA SVIM EVERGRINIMA KOJIMA STE NAS PODARILI  I DOK JE NJIH , DO TADA STE I VI S NAMA . GODINAMA , OD KAD ZNAM ZA SEBE,  OD KAD SAM DIJETE BILA, TIHO, DA MAMU I TATU NE PROBUDIM , JA IZ DALMACIJE, IZ KOLIJEVKE KLAPSKE PJESME, UVIJEK SAM RADO SLUŠALA FESTIVAL KAJKAVSKE POPEVKE U KRAPINI I ZATO ZNAM VELIKI BROJ PJESAMA S TOG FESTIVALA KOJE SAM RADO PJEVALA U MOM OMIŠU NA VEČERI KAJKAVSKIH POPEVKI . VOLIM  SVE ŠTO JE LIJEPO PA TAKO I KAJKAVSKE POPEVKE . A ONDA UVIJEK NA KRAJU : ZNAM NEGDJE MJESTA IMA NA SVIJETU KOJEM ŽIVIMO MI - NEKA CVIJELI OVAAAAAJ SVIJET SAD SJA U SUNCU itd.

HVALA VAM GOSPODINE MIHALJINEC - POČIVALI  NA NOTAMA NEBESKIM . BIT ĆETE I DALJE SVOJIM PJESMAMA "DRAGI GOST" NAŠEG OMIŠA KAO I VAŠA GĐA. ELIVIRA.

POSLIJE SAM NA STR. FDK OMIŠ NAŠLA OVO :

Legenda popevke i zaljubljenik pisme ....

14.Veljača.2014.

Stjepan Mihaljinec, osvjedočeni prijatelj Omiša, neraskidiva spona kajkavske i dalmatinske pisme, veliki čovjek i prijatelj, skladatelj, aranžer, dirigent i pijanist zabavne glazbe umro je u Zagrebu u 79. godini života.

Tradicionalni koncert koji Grad Zagreb daruje u festivalsko vrijeme Gradu Omišu plod je uzajamne ljubavi i poštovanja između dragog Štefa i Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Stjepan je dugogodišnji kreator programa i predstavljanja kajkavske popevke, vrijednog i zanimljivog muzičkog izričaja zagorskog dijela Lijepe naše, u gradu dalmatinske klapske pisme. Zvuci prepoznatljivog "kaja" svakog ljeta izazivaju pažnju i divljenje nebrojene publike na omiškoj "velikoj" ili "maloj" pjaci. ( op.a DA, ISTINA )


KLAPI SV. JURAJ, JOŠ JEDNOM HVALA I NA MEILU I NA PJESMAMA S RETROSPKETIVE " 50 G. ST- FESTA" NA KOJEM SAM BILA I DALA ČLANAK SA SLIKAMA  I ŠTO STE OVU SUĆUT I LIJEPE RIJEČI PODIJELILI S VAŠIM FANOVIMA .

ETO - MIŠU KOVAČA I PJESME MO. MIHALJINCA OPET ĆEMO IMATI PRILIKU ČUTI  I S MIŠOM PJEVATI U SPALADIUM ARENI- 11. TRAVNJA 2014. I NE SUMNJAM  DA NEĆE BITI PREPUNA - A JA SAM IH UŽIVO ČULA LANI, KADA JE MIŠO PJEVAO NA 1. ROĐENDANU CITY CENTRA ONE U SPLITU ( ima članak). MOŽDA POZOVU KAO GOSTE I KLAPU SV. JURAJ  I ALENA NIŽETIĆA ?!


Nasljednica- vaša RC - željela sam ovo objaviti///////////////////////////////////////////////////////////////

KAKO JE BILO U OGULINU NA HUMANITARNOM KONCERTU KLAPE SV. JURAJ

Predivna večer klapske glazbe u Ogulinu

Klapa „Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice i Vokalni ansambl KUD-a Klek Ogulin oduševili su sve prisutne na humanitarnom koncertu održanom u subotu 22.2.2014. godine u Školskoj športskoj dvorani u Ogulinu. Svojim glazbenim umijećem klapa je stvorila iznimno toplu i ugodnu atmosferu u prepunoj dvorani i na taj način dala svoj doprinos pomaganju onima kojima je pomoć najpotrebnija, a ovaj put to su bili dječaci Luka i Jakov koji su na koncertu bili sa svojim roditeljima.

Klapa „Sveti Juraj" pokazala je zašto se ubraja među najbolje hrvatske klape, a njihove izvedbe najpoznatijih klapskih pjesama publika je pratila pjesmom i pljeskom. I domaće snage Vokalnog ansambla KUD-a Klek pokazale su kako se upornim radom može stvoriti kvaliteta koja Ogulin predstavlja na brojnim nastupima po Hrvatskoj i svijetu.

Koncert je organizirala Udruga Oda prijateljstvu u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i HDS Zampom, a pomoć u organizaciji pružila je i Športska zajednica Grada Ogulina. Na koncertu je od prodaje karata prikupljen iznos od 10. 000 kuna koji će biti podijeljen obiteljima Jakova (5) i Luke (14).
Koncert je pokazao da ogulinska publika voli klapsku glazbu te da Udruga Oda prijateljstvu predstavlja jednu od najaktivnijih udruga grada Ogulina koja već više od sedam godina organizira sjajne koncerte za svoje sugrađane.

Milena Marković - UDRUGA ODA PRIJATELJSTVU, Ogulin

/////////////////////////////////////////////////////////////////

NOVO - 6.3.- 12 h - HIT - PREDSTAVA GOLE ŽENE - RASPRODANA - 2. JE U 21 h :)

JOŠ NOVIJE "SMIJ SE, OTOČE" NAKON BRAČA I HVARA - ETO PREDSTAVE U KOMIŽI ! BRAVO JA ! HVALA ORGANIZATORIMA !  IDEMO DALJE S PREDSTAVAMA ! VELIKI POZDRAV SVIMA IZ KOMIŽE I VISA KOJI SU IMALI VREMENA DA ODGOVORE NA MOJE MEILOVE , I TAKO IH POVEZALA ! KAKO UBITI SUPRUGA ILI SUPRUGU- NEŠTO JE SLIČNO KAO BOSANSKI HUMOR "RECEPT ZA BOLJI ŽIVOT" -  A ONO JE BILA - LIKVIDACIJAAAAAAA SA HEPI ENDOM :) ! OVI NAŠ NAČIN  NISAM JOŠ GLEDALA :) IDITE, OTOČANI, VI JAKO DOBRO ŽIVITE, IMATE LIPE OBORITE RIBE, LIPEGA VINA, UJA, VIKENDICU DO VIKENDICE , GLISERE ZA HITNE SLUČAJEVE I TULUME VAMO DI SO MI - SVE VAN PADA S NEBA !! IDITE I GUŠTAJTE!

S POŠTOVANJEM, GĐA. VUKOVIĆ,  PR-MENAĐERICA U SJENI !:) 


nasljednica @ 23:50 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 3, 2014
NOVO - 6.3. - PREDSTAVA RASPRODANA- druga je u 21 sat ! :)

MUKA MI JE OD SVEGA NA TV I NA RADIJU PA SAMO BJEŽIM ZA HUMOROM !
OVO SAM VAM SAMO NASLOVIMA BILA NAJAVILA - SAD PUNO VIŠE :)!!

UKINILI SU NAM I DAN ŽENA- ZATO, ŽENE - IDEMO , JER JAČU SNAGU IMAJU ZAKONI EU NEGO NAŠI ;):)))))


REZERVACIJE NA MOB : 095 8008 742 - POŽURITE !:) HM- KASNITE LI ?!


HM, A SVJEDOČEĆI I PIŠUĆI VAM ( SA SLIKAMA - ZA KOJE ČLANKE SAM JAKO POHVALJENA I JAKO STE IH PUNO ČITALI :) TE O "DUPLIM"  PREDSTAVAMA  ISTU VEČER - FESTIVALA BOSANSKOG HUMORA 10-11/ 2013. ( JA, MAHALAC, COSA NOSTRA I JA, MAHALUŠA I RECEPT ZA BOLJI ŽIVOT )  I NEDAVNO OPET - JA, MAHALUŠA  VS. JA , DALMATINKA :) - VIRUJEM U VAS - DA ĆE I OVA PREDSTAVA BITI "DUPLA" NA DAN ŽENA :)

SUBOTA JE, VIKEND, I ZA SAMO 120 KN - POVEDITE SVOJE ŽENICE, SIMPATIJE, CURE U LORU - PUN POGODAK !:)


STOGA - TKO JE U SPLITU I MALO DALJE - DOLAZI NAM ŽENSKA HIT KOMEDIJA - KOJU NAM DOVODI OPET ISTA ORGANIZATORICA KAO NAPRIJED NAVEDENE PREDSTAVE  -  IZVOLITE :

Duško Radović: Gole žene - I u babi ima vitamina - eee! ;):)

VIDI BABE JE IMA MOJE CIPELE I DOBRE NOGE ;):)

http://youtu.be/ineQcaRGbcY  - RED ŠUZ VID RED ROUZ ;):)


Režija:Mirela Trepanić, OP. A. JAKO USPJEŠNA I  VEĆ SMO ODGLEDALI U LORI  I ŠIRE  :  JA, MAHALAC,  COSA NOSTRA I  JA, MAHALUŠA - S NADOM DA ĆE OVO LJETO I NA NAŠIM OTOCIMA LJUDE NASMIJATI. OPET IMA I PJESME , PLESA -:) HUMOR U DEPRI-VIJESTIMA DOBRO ĆE DOĆI SVAKOME ! - HALO, ZENICA- DALMEJŠN IS KOLING-VIČ SONGS VIL BI IN DIS KOMEDI DEN AJ KEN SING ?! :) HELP MI :) TENK JU VERI MAČ !:) VRAJT IT IN MAJ PLEJS FOR KOMENTERI - DAVN , DAVN, ANDER D TIS TEKST :) !

DIREKT IZ BOSANSKOG NARODNOG POZORIŠTA - ZENICA

PREMIJERA JE BILA U 12/2013 - NAŠLA SAM NA YT :);)

ZAMISLITE - AUTOR JE OSTAO - NEPOZNAT ! S NETA :)


Adaptacija i režija: MIRELA TREPANIĆ ( op.a. Oscar za sve predstave !:)
Scenski pokret: EMIR FEJZIĆ
Scenografija i kostimografija: ANTUN MAROHNIĆ
Izbor muzike: MIRELA TREPANIĆ ( op.a. ovde uživo - ja :)
Producent: HAZIM BEGAGIĆ
Izvršna producentica: SANDRA IKANOVIĆ
Inspicijentica: BORKA JOKANOVIĆ

* Predstava Gole žene - I u babi ima vitamina Duška Radovića,  u režiji Mirele Trepanić urađena je na osnovi dramskog teksta Ženski razgovori Duška Radovića pronađenog u Biblioteci Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a koji je zapravo dramatizacija istoimenog Radovićevog proznog djela. U primjerku teksta starog više od četrdeset godina nije navedeno ime autora dramatizacije, a ono, nažalost, i dalje ostaje nepoznato. U toku priprema predstave urađena je adaptacija teksta sa značajnim dramaturškim intervencijama i preinakama, u sklopu kojih je, pored ostalog, izvršeno i njegovo preimenovanje. ULOGE :

Ezo: FAKETA SALIHBEGOVIĆ-AVDAGIĆ
Oliva: SABINA KULENOVIĆ
Xena: ANĐELA ILIĆ

Štrumfeta: SELMA MEHANOVIĆ
Soap Lady: LANA ZABLOCKI-DŽEHVEROVIĆ
Femka: SELMA ĆOSIĆ

Glas voditelja šou-programa: EMIR FEJZIĆ

ŠTA KAŽE REDATELJICA : „Žena mora voljeti. To je njoj važno. A koga će voljeti, to je tek na drugom mjestu. Ako pogledamo – svaka žena nekog voli. A zašto voli – to ni sama ne zna.
Voli, jer ima to svoje žensko srce. Muškarci ne treba da brinu. Žene će ih voljeti, bez obzira."

Navedeni fragment, kao i ostale monologe iz teksta Duška Radovića uprizorila sam kao scene u kojima cabaret-performerke izvode šou „Gole žene", pokušavajući odgovoriti na ženama nesumnjivo važna životna pitanja – i to u svim životnim dobima: od djevojčica, preko tinejdžerki, zrelih žena, do starica. Proces stvaranja predstave Gole žene - I u babi ima vitamina protekao je u atmosferi pune posvećenosti projektu cjelokupnog autorskog tima, a naročito glumica koje su, pored svog primarnog zadatka – stvaranja likova, radile i na tekstu, dramaturgiji scena i drugim scenskim rješenjima. Iz ovakvog „metodološkog" koncepta, proizašla su, također, koreografska, scenografska i kostimografska rješenja... Nastojala sam, dakle, da svi, zajednički, kreiramo šou „Gole žene".

I sada, na kraju projekta, kad pogledam u svoj redateljski dnevnik i pročitam zabilješke mojih razmišljanja o „svijetu žena" koji sam ovom predstavom željela prikazati, čini mi se da je predstava ispunila većinu mojih prvobitnih zamisli pretočenih u scenske slike, kao što su: „djevojčice u obdaništu", „penzionerke u domu za starce", „zid želja", „zid njihovog života (patchwork)", „očajne kućanice", „ilustrativna režija (crtanje)", „mapet šou", „kako sačuvati muža", „guru (gatara, astro-kafe)", „žene-lutke-klovnovi", „muškarci – muška košulja ili sako", „zamisli život u ritmu muzike za ples" i druge.

Na kraju se, s punim uvjerenjem, usuđujem reći da smo uspjeli iznjedriti komediju koja, ne samo da je u stanju zabaviti i nasmijati publiku, nego je istovremeno i svojevrsna „škola za žene" u kojoj se traže odgovori na brojna pitanja iz oblasti muško-ženskih odnosa, ljubavi, braka...

Mirela Trepanić o predstavi GOLE ŽENE – ZAŠTO I KAKO?

Više od 40 godina knjiga Ženski razgovori Duška Radovića oduševljava čitalačku publiku. Isto toliko vremena predstave nastale na osnovu dramatizacija te knjige oduševljavaju teatarsku publiku.  Ženski razgovori su, na osnovu iste dramatizacije, u Zenici prvi put uprizoreni 1980. godine u režiji Zorana Ristovića, a isti reditelj ih je ponovo uprizorio osam godina kasnije. (Autor dramatizacije je, nažalost, ostao nepoznat iz ko zna kojih razloga.) Prva predstava imala je trideset dvije izvedbe, druga čak pedeset jednu; obje su, dakle, za zeničke pozorišne prilike, ostvarile iznadprosječnu gledanost.

Hasan Džafić (op.a. izvinite,malo skraćeno-ima više na Netu)


SVE DOZNALA VAŠA MENAĐERICA ;): RUŽA CRVENA- POČASNA ČLANICA :)

NOVO:THE OSCAR FOR 2014-"12 GODINA ROPSTVA"- U NAS-OKRENI BROJ!

Večeras 03. 03. (pon.) 2014 . na TV JADRAN s početkom u 21,05 sati pogledajte cjelovečernji koncert Klape HRM „Sveti Juraj" i Orkestra HRM održan povodom 8. Memorijala Andrija Bartulić-Toni u Domu HV u Lori 23.12.2013. - koji sam opisala . P.S. NAŽALOST - TV JADRAN JE SKRAĆIVANJEM MINUTAŽE i lošim  ozvučenjem publike- umanjio doživljaj Koncerta - stoga imate kod mene - ali bez tona.


nasljednica @ 00:18 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
subota, ožujak 1, 2014
 

 PODNASLOV : Tko moj grad kamenom, ti njega PISMOM !

Moj Omiš je grad pisme, grad sijanja ljubavi, bilo javno ili u konobama ili u svim druženjima pa i u kafićima. Da, i u njima znamo zapivati, ali i nasrid Fošala ili kalete , ako se sretnemo :)

Sinoć sam kasnila na Koncert iz Naslova zbog iznenadnih mi dragih gostiju u kući. To zna Jurin otac, Mijo, rekla sam mu na kraju - jer Jure Šaban Stanić vodi klapu Basca i s njima je sinoć pivao.

Jako mi je teško bilo izabrati pismu uz ovaj članak - jer postoji opet ona "licenca" pa da mi ne sruše - ne daj Bože Bloger, zato sam ovu pismu stavila sa strane. Valjda mi Licentator neće zamjeriti na 2 dana ?!

Sinoć, petak, (ovo nek se zna:) 28. 2. 2014., bio je koncert naziva Zapivala tica mala, u crkvi Gospe od Karmela - u sklopu našeg Franjevačkog samostana , koju većina nas zove "U Fratara".Crkva je bila prepuna,što mi je bilo jako drago vidjeti. Crkva moga ditinjstva u kojoj sam vam pisala, u kojoj me nono (dida) redovno vodio zimi-liti na sv. mise pa bi me dugim crnim kaputom ka šta ga je ima Tin Ujević , vrlo često znao pokriti do kuće - a ima se šta i hodati. Ono kad sam vam pisala da sam već sa 5-6 g. pivala uz jednog starog Fratra, kad smo samo on i ja na koru pivali i kad sam mu okričala listove pisme dok je on na klaviru note tipka. Bila sam na tome mome koru i sinoć- to je jedan poseban osjećaj- nakon 50 godina - to vam neću ni opisati. Ma, evo oću, vidila sam onu malu Zoranu, frizure ka "na bukalin" ( noćnu posudu) olitiga " na teču" , kako Fratru okriće listove i kako mu piva- jer ona nije znala sve note, ali bi Fratar glavom klimnija da mu SAD okrenem oni dugi list Pivanke !

Imala sam sinoć problema zbog parkinga, a nu di sam dospila, u krug naše OMIŠKE HITNE POMOĆI :), pune im ruke posla bile !!! Nabrzake sam pitala dopuštenje da parkiram di je praona - ljubazna sestra mi je uspila tek glavom klimnuti - da mogu parkirati !:)

Srića da imam "Program koncerta" pa vam, evo, za zaljubljenike klapske pisme, prenosim što su u pet izlazaka klape pivale:

 

1. BASCA : Zdravo Marijo, Ne mogu pogled tvoj obrati, Mi ne domo ćaću, Zbogom, neharna dušo ( ovu je obradio naš Jure - a Jure vam je član klape Rišpet , meni isto puno drage klape , samo - ova  lipa pisma s Rozgom, je više duet, a menje klapska pisma - Jure - e !:)


2. ČINKVINA : Vozila se po moru galija, Ne pitam ti biser zlato, More moje što me ne umori .3. BASCA: Tebi pojem, Dobra večer,vilo moja,Namisto molitve,Pruž desnicu,ruku tvoju.4. ČINKVINA: Zaspalo je siroče, Sidila djeva kraj mora,Šetale se tri šibenske gospojice.

Zaspalo je siroče isprid tuđih dvora,  ručicama doziva priko sinjeg mora.

Dođi,dođi,oče moj,mrkla noć se sprema, naše mile majčice još nam doma nema.

Sinoć su je odveli niki crni ljudi, tiho su joj pivali da se ne probudi.

Zaspalo je siroče ispod jorgovana, njega će probuditi zora sudnjeg dana.


 


5. BASCA: Žilju moj pribili, Prid didovon slikon,Da bi bila stvar moguća,Zapivala tica mala na zelenoj grani .

Obe su klape iza svakog nastupa bile posebno nagrađene pljeskom ! Svjedočim i lipim upadicama na ovom Koncertu ! Na kraju je publika u predivnoj atmosferi, u predivnoj našoj Crkvi van grada ( put Makarske - uvik prolazite uz ta naša Fratara) tražila i povicima ljubavi i pljeskom BIS i dobili smo ga .Jure je rekao : Evo, kad je već taaako ( po omiški :) , molim članice Činkvine da nam se pridruže. Ajte vi dajte ( op.a.  e sad se ne razumin šta im je Jure predložio, koji ono glas - mi ćemo basevima uz vas :) i pala je pisma IZRESLA RUŽA RUMENAaaaa - ( nisu mislili na mene -:) nego na divojku koja je pripoznala svoga dragoga - VO IMA DEVET LJET DA DRAGOG NISAM VIDILA - BILI GA DUŠO POZNALA - U TEM SE DRAGI POZNAŠE ZA JUBAV DA SE IGRAŠEEEE :))) Ima je na YT ali ne pivaju oni pa je ne mogu stavit da vam svira !

Voli vas vaša fetiva Omišanka , jer oklen sam - zna se, a ne mogu reć da sam iz Jesenica, e !:) Iz Bajnica vam pišem, di živim , e ! ;):)

Ruža crvena javlja- Škveranin radi - Ko radi ne boji se ZR-a ( ne ZOR-a , to je kriva skraćenica, kao da napišemo za Zakon o kaznenom postupku - ZOKP - ILI ZOOO - UMISTO ZOO - NIKAD SE MALE RJEČICE IZ NAZIVA ZAKONA NE PIŠU U SKRAĆENICAMA NAZIVA ZAKONA !!!)

Pozdrav vam šalje - Počasna članica kl. Adriaticum,Šibenik :) ! p.s. gleda Moj uokvireno moje "članstvo" na zidu, nije prije imao kad :)))  ŠTA TI JE ONO ?! OD KOGA ?! :))) MA OD MLADE , NAJMLAĐE KLAPE U NAS - PROSJEK GODINA 20,6 - SREDNJOŠKOLCI I 1 . G. FAXA ! :))) A ONA RUŽA CRVENA ?! :)) - Joj, tebe, uz poklon iđe i ruža,e ! :) Ma, svima možemo biti roditelji :) ! I ONDA NEIZOSTAVNA:ZORICE,UMEST ĆEŠ ME !!! :))))

p.s. Jure i ćaća mu, Mijo, rado čitaju moje članke :)- Jure, ne mogu naći vašu pismu u "mješovitom sastavu" pa sam izabrala ove :) ?!Lipi pozdrav SVIMA i hvala vam na ovoj divnoj večeri kojom ste  oduševili moje Omišane prije Korizme :)!!!


nasljednica @ 12:37 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.