pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » ožu 2013
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - ožujak 2013
subota, ožujak 30, 2013
DRAGI MOJI, USKRSNA ČESTITKA NA MOJ NAČIN - PJESMA KOJA MI SE JAKO SVIDJELA "CRVENI PLAŠT" PAPA BENDA,KOJU SAM NAUČILA DOK SAM PRESLUŠAVALA PJESME UOČI KONCERTA HRVATSKOG KATOLIČKOG RADIJA 16.3. 2013 . U SPLITU
 
 
SADA NAS TREBAJU DJECA S AUTIZMOM !
S NETA- NI JA NISAM SVE ZNALA : Autistična djeca izgledaju kao i sva druga, ljupka su, lijepa i naizgled sasvim zdrava, međutim oni pričaju vrlo malo ili nikako, žive u svom svijetu ograđeni nevidljivi zidom šutnje i izolacije, doimlju se kao da vas ne čuju, a u stvari vas ne razumiju, teško je uspostaviti bilo kakav kontakt s njima i samo upornim i svakodnevnim radom mogu se postići rezultati da se socijaliziraju i nauče ono što je drugoj djeci uobičajeno: držati žlicu, obuti cipele, koristiti WC i sl. Oni vole sigurnost poznatih prostora, osoba i stvari, sve novo ih plaši i treba vremena da se priviknu. Kada nešto žele uzmu vas za ruku i pokažu, rijetko koriste govor, on je uglavnom nerazvijen.Ponekad izgled i boja hrane su razlog zašto neće jesti.

POZIVAM SVE KOJI SU U SPLITU I OKO SPLITA DA DOĐU NA OVAJ HUMANITARNI KONCERT 2. 4. (UTORAK) 2013 U VELIKU DVORANU GRIPE U 20 H .

NOVO: VIDJELA SAM "NJIHOVU STRANICU"- BIT ĆE PRIJENOS NA HTV!


MALA NORA ŠITUM I ANA RUKAVINA NISU USPJELE U JEDNOM, ALI USPJELE SU U DRUGOM. USKRESNUĆE NJIHOVO JE PRISUTNO - ZAKLADA ANE RUKAVINE JE POSTIGLA SVOJ CILJ, A SAD ĆE I "NORINA NAMJERA". ONE ĆE UVIJEK BITI TU, MEĐU NAMA I S NAMA .

IMAM POTREBU NAPISATI, BOLEST NE PITA NI ZA GRANICE NI ZA BOJU KOŽE NI ZA VJEROISPOVIJED.

ANA I NORA POSTALE SU NA NEKI NAČIN "USKRSNUĆE I NOVI ŽIVOT" NEČIJI . HVALA IM.

VAMA KOJI SLAVITE ,

SRETAN VAM I BLAGOSLOVLJEN USKRS.

 VAŠA N-ICA -"RC" - SRETNA SAM, SVI SU KOD MENE:)nasljednica @ 23:26 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 26, 2013
**************************************************************************
Kakvi  lipi dani prid Cvitnicu. Znala sam da najavljuju snig i hladnoću. Ovo je moralo biti slikano da vas malo stepli.
Moram napisat, da mi je ovu idilu s balkona 22. 3. pokušala poremetiti takva navijačka atmosfera s TV-a (uživo iz Zagreba) uoči utakmice Hrvatska-Srbija, da je parilo ka ratno stanje. A ništa drugačije nije ni kad igra Hajduk : Dinamo (sačekuše itd) .
Zato, uživajte u onome ŠTA VAM ŽIVOT PRUŽA , NETKO U SNIGU, NETKO U MORU - kako sam i ja.
I ja sam gledala utakmicu i veselila se pobjedi, ali malu Noru nisam zaboravila kao ni Čorluka ni mnogi - tako da je prava euforija u nas kući izostala.
Čestitam našim igračima, imali su veliki pritisak - dopapren medijima!
Možda neke od vas zanima: Zašto sam toliko "u priči" o Hrabroj Lavici - imam razloga.
 Sretna sam i raspjevana i to me držalo, vjera, nada, moj optimizam i ZATO SVIRA I PIVA PAPA BEND PISMU "VELIK SI ".
 
Zato je u meni tako jak taj žar ili plam za svim humanitarnim koncertima- nije meni na njima do pivanja, suosjećam s djecom i roditeljima na svoj način (post koji često čitate Skuteraševa mama, Koncert za mrvu jubavi, za puno radosti) moj Lav je danas zajubjen u Tigricu :)))
 
************
PETAK- 22. 3. - S MOGA BALKONA - (PRO) LJETNA IDILA : DIDA I UNUK DIZALI MRIŽE, VRŠE , S DRUGE STRANE GALEBI I NA KRAJU SUTON.

*******************************************************************************************
*******************************************************************************************
 
SUBOTA - 23.2. - DAN UOČI CVJETNICE- od VISA DO BAJNICA :) SAMO JEDAN DAN S NASLJEDNICOM - OD 6 h DO PONOĆA :) ONDA SE PITAJTE , ODAKLE MI OVA ENERGIJA ?!:)


*********
S balkona sam već u 6 sati vidila KRUZER U SPLITSKOJ LUCI  MSC  FANTASIA (8 km zračno:) a ne kako su na radiju rekli da će u 8 doći. Odvela Škveranina radit (radna subota) pa na rivu čekat PLETENE PALME S NAJLIPJEGA ŠKOJA - VISA i uživala u lipim prizorima . Sve vam pokazuju slike i na njima piše.
Moja relacija je bila taj dan : BAJNICE-ŠKVER-RIVA- KATAMARAN KAROLINA - PAZAR-PERISTIL- KLAPE I GOSTI - ŠKVER ( po Škveranina) -KUĆA - OMIŠ - GATA ( PALME S VISA ZA RODBINU) -GRADAC DO GATA, CRKVICA SV. JURE - "TUNEL KOJI VODI NIKUDA":)))) - OMIŠ (pravili mlada mamica, ja i moji mališi zečiće za Uskrs ) - BAJNICE ( moj u 22 sati još zaželio crni rižot :) -
PALMINE GRANE - TEŠKO SE BILO RASTAT SA STAROM , A PO OBIČAJU, MORALA SAM .
**************************************
SVE JE PRIKAZANO U SLAJD- bio je tako lipi dan  i da ja u svojoj skoro 55-oj prvi put uđem u katamaran- e, to mi je bila velika želja i ljubazna posada KAROLINE - JADROLINIJE mi je dozvolila - HVALA IM I mirno more i nek ih čuva KRALJICA MORA !
********
             
************************************************
             HVALA MOJIM VIŠANIMA OD SRCA NA OVOM  VRIDNOME POKLONU !
*********************************************************


OD RIVE PRIKO PAZARA DO PERISTILA PA DO AUTA , MNOGI SU ME ZAUSTAVLJALI, JER SU SE NA PAZARU PRODAVALE 3 PUTA MANJE PALMINE UPLETENE GRANE - ZATO SU SE OVIMA SA SLIKE I DIVILI ! PREKRSAN TRADICIONALNI POKLON S OTOKA VISA ( da se Dubrovčani ne ljute, dan prije sam gledala emiju kako se kod njih čine ove palme za Cvjetnicu i oni su poštanske marke naručili- dobra dosjetka ) .
A KAKO JE BILO NA CVITNICU I KOJA SU JOŠ IZNENAĐENJA BILA - U NASTAVKU U PETAK ILI SUBOTU - KAKO OSJETIM I STIGNEM.
MORAM VAS POSJETITI - NEKI SU OTVARALI TAJ POST- NISAM HTJELA NA CVITNICU DAT IJEDNU PISMU- VEĆ PET GODINA DA NIMA ROKA I NA RADIO SPLIT, U EMISIJI GLAZBENI SPOMENAR , PUSTILI SU MOJU ŽELJU: NIŠTA SE PROMINILO NIJE, KOJU DOBRI NAŠ ROKO PIVA.
ETO, JESTE LI GUŠTALI - JA JESAM :)
*******
*******DANA 23. 3. - MOJA PURGERICA MARIJA (o kojoj imam dosta postova) POSTALA JE BAKA PA JOJ I OVIM PUTEM ČESTITAM NA UNUČICI ! :) slika iz arhive s Dugoratskog lita :)
VODIM JE OVDE UVIK NA LITNJA DOGAĐANJA-VOLI KLAPU SV. JURAJ :) UŽIVO U GATIMA 2011 - guštala je na pismu MARIJOOO; JUBAVI MOJAAA :))))

MIR S VAMA I U VAMA ŽELI VAM VAŠA N-ICA-"RUŽA CRVENA"
****************************************************************************
NOVO : Norini roditelji - izvor  Index:
"Dragi prijatelji,
obavještavamo sve one koji žele prisustvovati, da će se pogreb naše drage Nore održati u subotu, 30.3.2013., u 12 sati, na gradskom groblju Zadar."
***********************************************************
NOVO: Index : MALENA Vukovarka Mia Lana Knezović, koja boluje od Lenox-Gasttautovog sindroma, nedavno je uspješno operirana u Beču. Maloj Mii Lani treba novac za fizioterapeuta i terapiju koju im ne pokriva HZZO! Račun - Privredna banka Zagreb - Sanela Knezović: 2340009-3110331234.
MI  IDEMO 2. 4. NA GRIPE - za "autiste"!!!
nasljednica @ 01:44 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
četvrtak, ožujak 21, 2013
 

Ovaj POST JE DANAS S POVODOM - ZA "LAVICU" , u Danima kršćanske kulture , koji traju od 16- 26. ožujka 2013. u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku , uz Neninu glazbu iz naše Crkve Sv. Josipa u Dugom Ratu i Dariove stihove (Dario živi u Dugom Ratu) i moj suton iz Bajnica ( Općina Dugi Rat - u kojoj sam se udala).OČE MOJ

Htio sam Ti pisat davno.
Bio sam očajan i sam.
Tražio sam te.
Svuda.
Pružao sam Ti prazne ruke i puno srce,
Ti si znao da je vrijeme.
Hvala ti.
Nakon svih onih noći, onog očaja i pustinje,
svih onih staza kojima sam tumarao,
vremena koje je žurilo i ljudi kojih sam se bojao,
hvala Ti.
Hvala Ti što si mi poklonio dašak života
i združio ga u ovom vremenu,
što si našao dobrim dati mi ove ljude i ljubav u njima,
što si kao Neznani iz sivila Azije doveo moj narod
u ovaj raj,
u kojem su samo Tvoje oči bistrije od mora,
i Tvoja ljubav pitomija od sunca.
  
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Zbogom "Lavice"- obitelji sućut
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
NOVO ,22.3.- 20,45: IZA UTAKMICE- OSJETILA SAM ĆORLUKINO RASPOLOŽENJE I OSJEĆAJE I ZNALA DA ĆE NORU SPOMENIT  ONAKO  GOVOREĆI  :"Pratio nas je naš mali anđeo s neba Nora  i sućut njenoj obitelji ".  Ima nas puno koji smo još uvik pod dojmom  odlaska  Curice Heroja , koja je napravila "ČUDO" u HRVATSKOJ , ŠTO NITKO NIJE USPIO - "ANA RUKAVINA" NA NEKI DRUGI NAČIN I MISLIM  "DA TO NIJE SVE OD NJE". HVALA TI, NORA. IGRAJ SE NEBESKIM LIVADAMA I ŠALJI NAM SUNCE S NEBA-TREBA NAM .
NEKA I OVO OSTANE OVDJE : http://youtu.be/opMAhdyxQOQ
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
*****************************************************************************************
Upravo sam doznala meilom - moramo MI pomagati i dalje : Humanitarni koncert “Za istinu – Ja mogu sve” održat će se na 2. 4. 2013. godine , velika dvorana Gripe , Split, a cilj je prikupiti novčana sredstva kako bi se trenutni prostor Centra za autizam, Split, preuredio, ali i kupio autobus za djecu. Glavni organizator je Vijeće roditelja Centra za autizam Split te brojne udruge poput Branitelja Splitsko-dalmatinske županije, splitski Crveni križ, regionalni klub PU IPA, Udruga logoraša i branitelja grada Zagreba, Hrvatska gorska služba spašavanja, Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i Zaklada Kap za slap.Ovom humanitarnom koncertu odazvali su se- VIDITE PLAKAT !
Dan 2. travnja ujedno je Dan svjesnosti o autizmu, a osim koncerta biti će organizirana još neka popratna događanja.
***********
Nasljednica
nasljednica @ 15:38 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 17, 2013

Koncert kojim nas je počastio HKR, ostat će mi dugo u sjećanju. Ne morate se čuditi, jer " vesela Zorica" je pisala o božićnim koncertima, klapama, opernim arijama iz HNK, šansonama, Gretici, i gdje god sam bila i prenijela vam kao i 7/2010. predstavu "Josip i njegov čarobni kaputić" (s mladim glumcima iz Denvera:)

Ovaj mi je nekako ostao kao jedan od koncerata meni najbliži srcu. Prepun lijepih glasova, instrumentala, gospel glazbe i pjesama. Imamo mladost s kojom se trebamo ponositi. Mladost koja slobodno vrijeme predano vježba do slijedećeg nastupa. Pored njih su nastupali i stariji članovi , što mi je dalo nekakvu posebno notu da u pjesmi , svi se dušom povežu, kao ona kategorija na Omiš guitar festu "bez dobne granice". Svaka otpjevana pjesma dojmila me kao neka druga molitva ili sadržajno šalje neku nam neophodno potrebnu poruku i mir u duši.

U ovim stresnim vremenima, subota 16. 3. 2013 , lijepo proljetno jutro u mojim Bajnicama pa igranje na Omiškoj plaži, a u daljini iznad Babnjače požar u Naklicama , iznad glave kanader (senzacija za moje mališe) a zatim šetnja i branje šparoga u našem selu Jesenice, voćke cvjetaju te na kraju dana  otići na ovaj Koncert i  doživjeti  predivnu duhovnu okrijepu- bilo je nezaboravan osjećaj !.

Dojam mi je veći zbog naknadnog druženja s učesnicima ovog nezaboravnog Koncerta od A-Ž ?! Čitat će ovo i moje nove čitateljice i čitatelji . Osjećam da se već smješkaju - izvolite, obećala sam :)

U prepunoj velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa, koncert je započeo možda sa kojom minutom kašnjenja :) kao da su znali da sam se malo zaplela s parkingom pa sam tako zakasnila na prvu pjesmu, ali jedva ušla u prepunu Dvoranu. Unutrašnjosti njenom, ulaskom po prvi put, ali ne i zadnji, bila sam ugodno iznenađena. Jedva dva mjesta, ponudila nam je ljubazna Organizatorica ( op. p. pozdravljam je ovim putem :) Morala sam biti „bliže oltaru“ kao uvijek . Kad gle čuda ?! Iza nas dio klape SV. Juraj ?!:) Pozdravili smo se , naravno. Tu su sjedili do svog nastupa kao posebni gosti Koncerta.

Kroz program večeri vodio nas je g. Slavko , koji je u najavi svakog visa/benda rekao nekoliko riječi više , kako bi nam ih bolje predstavio , kao npr. od kada su zajedno, gdje su nastupali, koje nagrade su pobrali , koliko CD-ova su do sada izdali i od kuda su, iz koje župe .

Svojim upečatljivim nastupima počastili su nas redom :

1/ VIS MIHOVIL (Split, Sv. Mihovil) 18 članova ,1 solo i zbor od 10 osoba i instrumentalisti: 2 klavijature, el. acc. akustična, 2 električne  git i bas gitaru, bubnjeve) s pjesmama : SHPOUT TO THE LORD I OPEN THE EYES OF MAY HEART. Stigla sam na veliki pljesak iza prve pjesme ,ali i drugi nije bio ništa slabiji, jako su bili dobri - malo sam se tad micala, jer sam dobila ta dva mjesta za sjest :)

2/ VIS IZIDOR (Split, Sv. Andrija) 9 članova : 1 solo i 3 prateća te svirači: klavijature, elekt. gitare, bas gitara, bubnjevi, i pjesme: KAO MARIJA i DAJE SVE  ZA  TEBE . Koji veliki instrumenti , kakve lijepe djevojake , sve u crno , upada mi u oči crvena gitara, a mislim da su imali djevojku za bubnjevima . Izvedba u kompletu je bila savršena i dobili su zasluženi veliki pljesak !//

3/ PAPA BEND ( Solin, Gospa od Otoka) s 10 članova: 1 solo i 6 pratećih , instrumenti: klavijature, akust. , elekt. i bas gitara i def, pjesme: TVOJA ZA SVA VREMENA i CRVENI PLAŠT (ovu sma skoro stavila na bloger u najavi ovog Koncerta, ali zbog imena novog Pape , stavila sam pismu Franjo- Visa Sperantes). Djevojka jedna s upetenim pletenicama, sve su bile u crno , ali s velikim srebrenim cvijetom, pjevanje s takvim zanosom da vas naprosto ponese. Osjetivši naš veliki pljesak, Voditelj je zamolio , mislim da se  zvala Sanja , da još jednu otpjeva sa sestrom, koja je na bis-u tada  pratila na klavijaturi, a u nastupu je bila do nje (ima slika) – pobravši kao i svi do tada naš veliki pljesak. Sestra je već promijenila prezime :) Pjesmu Crveni plašt sam nekoliko puta ponavljala na YT ! P.S.  naknadno saznala na bis je pivala Sanja Štrk, za klavijaturama njena sestra Maja :) Obe imate na YT - pivaju za pireve (ne znam jel svakome?!:) Sada u Velikom tjednu - pivaju VELIK SI !

Mi smo ovisno o pjesmi svaki bend/vis popratili pljeskom u taktu s pjesmom ili nagradili nakon izvedbe, jer nismo baš mogli remetit onu„molitva-pjesmu“ , onu skrušenu, duhovnu na taj miran način, dok smo pojedine mogli i jesmo popratili u taktu ozarenih lica od djevojčica do bakica. Okrenula bih se i u svakoj ozarenoj baki vidjela moju baku Niku , kada me je onda u 8. r. OŠ iz prvog reda gledala sva ponosna - kako njena unuka glumi Djevicu Mariju – Božićna predstava (moj post o mojoj najdražoj ulozi uživotu)

Iza ova tri visa/benda , voditelj HKR, g. Slavko Nedić, koji je ovu koncertnu večer tako opušteno i toplo vodio, najavio je posebne goste večeri, moju dragu klapu, znate već koju – Sv. Juraj ( op.p. ovo mi je sadšto slijedi malo teže pisati - znate da sam iskrena). Naime, nakon što je voditelj , kako za svaki vis/bend dao uvodne riječi, isto tako je rekao i za klapu Sv. Juraj , što već znam davno napamet ( a i vi, koji znate da ih pratim skoro na svakom koraku) , ali kad je Marko najavio pjesmu OČE NAŠ za našeg novog Papu Franju, a zatim KRALJICU MORA , njihovu najnoviju pjesmu , rekavši kome je namijenjena ( o čemu sam pisala i piše ispod YT- verzije) ostala sam u nevjerici- JEL MOGUĆE DA ĆU JE ČUT UŽIVO ?! Al me začudio i veliki pljesak pri najavi te pjesme – pa tek se vrti na radio valovima mjesec dana– nevjerovano ?! Za kraj je najavio za sve naše branitelje i generale STINU PRADIDOVU – i prije početka pjevanja , pobrali su veliki pljesak.Naravno, da je uz Marka kao organiz. voditelja klape pozdravljen i g. Božić, njihov voditelj-ali i neizostavan uvodni topao pozdrav Marka nama : Dobra vam večer , dragi ljudi - itd :)

Pjesmu OČE NAŠ su otpjevali tako uvjerljivo s dionicama forte i piano, da sam i sama ostala zatečena, jer rijetko čujem izvođenje te pjesme, nakon čega su nagrađeni zasluženim pljeskom.

Kad su započeli pjevati KRALJICU MORA , ne samo zbog "onoga" čime su me njome tako vezali (bio je post o mom momku, sada suprugu , koji se prije 35 g. po drugi put spasio na oceanu te treći put otišao umjesto njega momak , koji je na tom brodu gdje je moj trebao ići, poginuo) nego zbog takvog iznenađenja izvedbe pjesme , koja je UŽIVO "mnogo jača" nego na YT-u i na radiju – suze su same klizile niz lice i konačno sam otkrila , tko recitira one divne stihove, a iza sebe čujem, netko šapatom reče : Krasnoooo. Već su na pola pjesme u instrumentalu (s matrice) pobrali naš veliki pljesak, na moju radost i moje veliko iznenađenje - bravo, ljudi u dvorani ! Molitva uživo , koju su osim glasova cijele Klape, otpjevali tako da je i Marko sugestivno, rukama „molećivo“ upućenim Kraljici mora gestikulirao , da sam ga na tren zamislila kao svećenika na oltaru te uputio vapaj čuvanja naših mornara Kraljici mora , dok se ja bezuspješno borim- kako suze zaustaviti. Ne, nisam uspjela! Bilo je to jače od mene, možda neisplakano od prije 35 g. ostalo duboko u meni (op.p. gđi./gđici. Organizatorici do mene  šapnula sam da sam uz ovu pjesmu dala na blogeru moju istinitu priču). Da, pjesma je jako dobro nagrađena pljeskom !

STINA PRADIDOVA popraćena u ritmu za vrijeme izvođenja i ona nagrađena na kraju.

Ovo što pišem, nije, ne, zbog onoga što je tad slijedilo. Naime, Voditelj je rekao Klapi: A kad je već ovako (mislio na naš veliki pljesak) ako nemate ništa protiv, ja bih da nam otpjevate bar još jednu pjesmu. Uhhhhh Marko je počeo govorit, da koju?! koju izabrati u ovoj večeri duhovnih pjesama?! i momak iza mene poluglasno vikne: Ružu crvenu, dok je Marko već počeo govorit: A evo , svaka vam čast (pozdravivši nas kao uvijek) ima jedna pjesma ,koja nas je – TAD - jedna u crvenom vikne: RUŽAAAA- Marko se nasmijao i nastavio- nekako obilježila , pisma o najlipšem cvijetu za sve dame ovde večeras: RUŽA CRVENA - i cijela dvorana je pjevala.

Iza mene je u 3 sekunde nastao novi vis/bend Ruža crvena :))) 3 momka i 1 cura i ja okrenuta prema njima i pjevali smo iz sveg glasa , dok mi je oko vrata na svilenoj marami bila jedna RC , a druga u ruci visoko ! S nama su ozarenog lica pjevale i mlađe i starije žene kao prateći vokali , svi ljudi. To je bio neponovljiv osjećaj i moj bend je bio sretan: A vi ste Nasljednica – Daaaa! :))

E sad, uhhhh, Marko je opet rekao: Da čujem samo vas   tako je i bilo - uz veliki pljesak- ali i tad – uhhhhh – Marko reče: Svaka vam čast, ljudi dragi, al ne mogu da ne pozdravim večeras ovde među nama jednu „ružu crvenu“, pokazavši rukom u mom pravcu – i bio je red na pljesak koji sam dobila da se i dignem i naklonim svima , i jesam, cijeloj Dvorani, ljudima  koji su s osmjehom i glavom klimajući i pozdravljajući me , jako pljeskali :) možda što sam bila jedina u crveno – ne znam, bila sam još pod dojmom Kraljice mora, ali na krilima Ruže crvene. Na kraju je Voditelj rekao : Ljudi moji ja bi ih slušao 24 sata, a vi ?! Pljesak je sve rekao !

U nastavku programa Voditelj je najavio te su nastupili :

4/ VIS DOMINIK- Generacija 80-ih (Split, Sv. Dominik) 7 članova, 4 cure pjevačice i g. Damir Jerončić , svirači : klavijature , gitara i mandolina, pjevali su nam : MATI ( prekrasna, koja je posebno dojmila moju Katju ) i RIJEKE LJUBAVI ( premijerno izvedena za ovu prigodu ). VIS Dominik  je u crkvi sv. Dominika počeo pjevati 1969. god. , rekao je g. Slavko , a članica Dagna se našalila da publika ne misli da su oni ti koji su tada nastupali, nego su adekvatno izgledu ipak puno mlađi !:). Voditelj je naglasio da su nastupali na ovom Koncertu 2011. g. i kako su se svidjeli piblici, da su zato pozvani i ove godine. Prošle nije bilo ovog Koncerta,  naime, 20.3. je u Puli preminuo splitsko-makarski nadbiskup u miru mons. Ante Jurić,  što je poslije rekao i Ravnatelj HKR . Ovom  su se prilikom ponovno okupili  ( op.p. Sv. Dominik ima svoj redovan sastav - doznala sam poslije). Doznala sam da će nova pjesma RIJEKE LJUBAVI biti snimljena tijekom svibnja , koja je uradak g. Nikše Krpetića (na slici u crnoj košulji s mandolinom uz g. Damira- s gitarom) ali i to da je za klavijaturom bio brat g. Damira, Danijel Jerončić ( op.p. po prezimenu, izgleda sa smo iz Poljica Mile Gojsalić- moje djevojačko prezime, od tud moj nick - rekla sam curama i momcima :) . Svi su se oni uz 4 žene , među kojima i Dagna Blašković, rado ponovno okupile za ovaj Koncert i ponovno bili nagrađeni velikim pljeskom u nadi da će se i iduće godine odazvat pozivu:)

5/ VIS GOSPA OD ZDRAVLJA (Split, Gospa od Zdravlja) 9 članova, 4 vokala i 5 svirača: klavijature, acc , elekt. i bas gitara i mandolina ), pjesme : U SNOVIMA i DIONICA NADE. Prekrasne pjesme . Koliko se sjećam, članovi ovog Visa bili su jednostavno, neuniformirano obučeni, mandolinu je svirala simpatična "dugokosa plavuša" u kariranom (imate na slici) te mladi momak na gitari , također u kariranom . Zanos kojim je ovaj Vis pjevao , kao i svi tu večer, pokušala sam vam slikama dočarati. Naravno , i oni su ispračeni velikim pljeskom.

6/ VIS SPERANTES (Split, Sv. Frane na Obali) 11članova, 3 solo i ostali zbor, svirači: klavijature, bas gitare, 2 elekt. i akustična i bubanj, pjesme : SIDRO ( pobjednici Papa-festa 2012) i PURPURI. Njihovu izvedbu pjesme "Franjo" stavila sam na blogeru u najavi ovog Koncerta , kao "izgovor" zbog imena novog Pape , jer sam to i povezala s tom temom, ali i zbog toga, što sam se 2-3 dana uoči Koncerta opuštala preslušavajući na YT-u kako i koje pjesme koji od visova/bendova pjevaju. U spotu je pjevao član klape Šufit, a da li je on bio sinoć s njima , zaboravila sam pitat . Tko god da je vodio pjesme , zvučalo je odlično !

Voditelj je na kraju zadržao na binu vis Sperantes te zamolio da nam se obrati g. Zvonimir, ravnatelj HKR , ali je prije zatražio i pljesak za njega samoga , jer g. Slavko je očekivao da će g. Zvonimir unajmiti pravu voditeljicu, a ne njega. Međutim g. Zvonimir je upravo g. Slavku dao voditeljsku ulogu i nije pogriješio - nagradili smo i njega velikim pljeskom !

Došavši na pozornicu, g. Zvonimir Ancić  nas je toplo pozdravio, zahvalio glavnom organizatoru VERBUM- u te svim suorganizatorima, pokroviteljima i donatorima , među kojima je i "moj" GRAD OMIŠ (op.p. a, e, kad sam već iz Omiša:). Naglasio je da je ovaj tjedan, 13. 3. uoči Dana kršćanske kulture, izabran novi Papa i upravo rekao ono , što i ja kod sebe u najavnom postu : Papa je izabran prije , samo su kardinali bili na kušnji - da li će ga prepoznati - i jesu, dobili smo novog Papu Franju te najavio u to ime VIS SPERANTES i pjesmu FRANJO , koja mi svira i dalje na blogeru - jer je znakovita i jer je bila zadnja koja je otpjevana na tom Koncertu za našeg Papu, ali i zbog toga ŠTO MI JE JAKO TEŠKO IZDVOJITI NEKU DRUGU PJESMU NEKOG DRUGOG BENDA - ovu večer nije je pjevao član Šufita nego momak s nekom ka "šuškaricom" u ruci ( op.p. ne znam ime instrumenta - ima slika:).

Nakon koncerta sam pozdravila i g. Slavka ( voditelja ) i g. Zvonimira i rekla mu da će sve biti na mom blogeru i da će ova velika dvorana iduće godine biti tijesna :)! Bilo mu je jako drago i rekao mi je : Oooo pa Vi ste naš PR :) Daaa, sve šta radim , radim samo "iz gušta za gušte" mojih čitatelja , od kojih ću večeras imat još više ! :)

Ovim putem pozdravljam sve učesnike ovog "Koncerta za dušu" , gđu/gđicu prestavnicu Organizatora (koja nas je pozvala na 2 stolice) g . Slavka i g. Zvonimira te zahvaljujem svima onima koji su zaslužni da ovaj koncert 6. po redu bude opet u Splitu ! Hvala velikom zboru u Dvorani - ljudi, genijalni ste bili !!! :)

Veliki pozdrav "mom novom bendu Ruža crvena" ( ima slika:) kao i curama iz Papa benda (slika u dvorani - ona jedna ima lipe pletenice u kosi - hvala spretnom fotografu;) i curama iz Visa Izidor sa onim velikim istrumentima ( Izidorke su na slici izvan dvorane s instrumentima :) ! Isprika svima s kojima nisam napravila posebne fotke , Bože zdravlja, dogodine ću , bila sam još pod velikim dojom :)

S ovim Koncertom nastavljaju se Dani kršćanske kulture ( 16-26.3.2013.) u Splitu te u Šibeniku i Dubrovniku s događajima, odnosno bogatim Programom , koji možete pronaći na www.danikrscanskekulture.info .

Na kraju : Hvala dragome Bogu što sam s radosšću i mirom u duši na povratku kući izbjegla sa smješkom veći lančani sudar, zbog psa koji je izletio na cestu :)

ŠTO JE SLIJEDEĆE:PONEDJELJAK-18. 3. 2013. - VELIKA DVORANA GRIPE - Humanitarni koncert - "Razvedrimo Đaniju djetinjstvo"- za 30 kn - DOĐITE U ŠTO VEĆEM BROJU !

 

SLIKA ZA MOJE DRAGE  ČITATELJICE  I  ČITATELJE !:)

Svim mještanima moje Općine Dugi Rat, iako me nisu izabrali za svoju načelnicu 2019.g. čestitam Sv. Josipa , našeg zaštitnika - sa željom:pametno na ovim izborima !

SRETAN IMENDAN  SVIM JOSIPAMA I JOSIPIMA , A  MEĐU NJIMA MENI NAJDRAŽEM JOSIPU  I TO NA OTOKU VISU, ŽENO GLAVA, PODŠPILJE , KOJI JE ZA MENE UZGOJIO ONU RUŽU CRVENU, KOJU STE VIDILI U ONOM BUKETU NEDAVNO  ! :)

PR-Nasljednica, nesuđena Načelnica- "Ruža crvena":)

PRETUŽNA VIJEST- 20.3.-16,30 : PRVI DAN PROLJEĆA 2013 - MALA NORA ŠITUM IGRA SE SADA NA ZELENIM LIVADAMA NEBESKIM, I MAMA PIŠE : VALJDA ĆE NJENOJ HIPERAKTIVNOJ CURICI BITI DOVOLJNO ŠIROKE, I NORA  JE REKLA "DOSTA VIŠE" - ZBOGOM LAVICE- moju si dušu dirnula , sve ubode igala koje si imala,sve rane, nek izvor postanu za sve ljude, za dobrotu i za hrabrost -ja u svakom djetetu vidim lice tvoje, zato Kriste ,nadala se, al ipak darovala ti je sebe. Roditeljima i rodbini - sućut.

nasljednica @ 21:49 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
petak, ožujak 15, 2013


Dragi moji, u Omišu me pitaju : Kako to da nisi ništa napisala o Mižeriji ?! - rekla sam im : Jesam u komentarima "ispod", al bit će poseban post.
Danas mi je ovo puno važnije.

IMAMO PAPU - FRANJO I.

Prije dva dana netko reče :

Duh Sveti već zna ime novog Pape,

Kardinali su na kušnji. I bijah tako.

Papa je izabran. Imamo novog Papu.

Skromnog, slugu siromaha,

Lica onih koji ga prikrivaju,

Bolesnika koji zdravlja nemaju.

Ne čudim se što iz Evrope nije,

Evropino ime okaljano već je prije.

Mnogima i meni zbog toga laknulo je.

Povjerenje u Crkvu vraćeno je.

Tango u duši imaju oni samo

Životu koji raduju se i daju se snažno.

Trbuhom za kruhom Hrvati naši

U njegovoj zemlji novu su našli.

Ruka i Božji blagoslov neka ga dugo prati,

Ovim putem želimo mu ja i moji Hrvati !

(op.p. Novi Papa voli tango kao i ja )

 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Koncert Hrvatskog katoličkog radija u Splitu 16.3.(sub.) 2013.g.Izvot - Net - Deveti dani kršćanske kulture održat će se od 16. do 26. ožujka u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku, a obuhvatit će 70 različitih programskih sadržaja - koncerata, izložaba, tribina, projekcija filmova, predstava te predstavljanja knjiga i nosača zvuka, najavio je Tiskovni ured Dana kršćanske kulture.

DANI  će svečano biti otvoreni 16. ožujka u Splitu u crkvi sv. Frane na obali, gdje će biti predstavljena monografija Križnog puta akademskog slikara Vasilija Jordana, autora Križnog puta postavljenog u crkvi sv. Frane 2005. godine. Time će se osobito proslaviti i 50. obljetnica njegova umjetničkog rada, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Dana kršćanske kulture.


MEIL KLAPE SV. JURAJ : Već nekoliko godina, pod okriljem Dana kršćanske kulture, Hrvatski katolički radio (HKR) priređuje revijalne koncerte kao dar svojim slušateljima, ali i svima ostalima koji vole duhovnu šansonu kao glazbeni izričaj namijenjen svim uzrastima, neovisno o glazbenoj naobrazbi. Ove godine HKR koncert organizira u suradnji sa Vijećem za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije .

Koncert će se održati u subotu 16.ožujka u velikoj dvorani  Nadbiskupskog sjemeništa s početkom u 19 sati.

Nastupaju: VIS Izidor (Split, Župa sv. Andrije), VIS Sperantes (Split, Crkva sv. Frane),Papa Band (Solin, Župa Gospa od Otoka),VIS Mihovil (Split, Župa sv. Mihovila), VIS Dominik - generacija 80-ih (Split, Župa sv. Dominika),VIS Gospa od zdravlja (Split, Župa Gospe od Zdravlja),Klapa Sveti Juraj HRM (Split) je poseban gost. Od njih sam i primila "Pozivnicu" - Zahvaljujem:).

DOPUNA- 16.3. - 22,40h: ISKRENO, KAKVA I JESAM, ZA SVE VAS KOJI ME ČITATE 3 I PO GODINE, JAVLJAM VAM DA JE OVO BIO JEDAN OD MOJIH NAJDRAŽIH KONCERATA U ŽIVOTU.

OD SRCA ZAHVALJUJEM HRVATSKOM KATOLIČKOM RADIJU ŠTO NAS JE OVIM KONCERTOM POČASTIO U "DANIMA KRŠĆANSKE KULTURE U SPLITU 2013".

VELIKI POZDRAV SVIM  MOJIM NOVIM ČITATELJICAMA I ČITATELJIMA, KAO  I NOVOM STEND AP - BENDU "PSSSST ZA SADA":) NASLJEDNICA ĆE ODRŽATI OBEĆANJE TE PRENIJETI NA SVOJ "NENOVINARSKI" NAČIN SVE DOJMOVE ,KAKO JE VEČERAS BILO!

HVALA KLAPI SV. JURAJ NA MEILU I NA- PSSST:)

HVALA BOGU ŠTO SAM NA POVRATKU MIRNO I S OSMJEHOM IZBJEGLA LANČANI SUDAR,A TO MOŽE SAMO ONAJ KOJI IMA NEKI POSEBAN MIR U DUŠI - BEZ PANIKE, "ON" JE BIO UZ MENE :)

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

MOJIM OMIŠANIMA U ZEMLJI I SVITU  I  KOJI SU GA POZNAVALI

 

  

ADIO , MILANE – Oću, pozdravit ću Gordu. Uvik mi je pitao za muža i pozdravljao ga; strastveni ribić na Omiškome mostu; tih, kako je i živio, toplina glasa , brižnosti u razgovoru , nedostajat će mi. MI srednja generacija Omišana - znali smo ga u početku kao zeta naše pok. učiteljice Mire Šaškor koja je davno preminula.

 ______________________________________________
 U dubokoj boli javljamo rodbini, prijateljima i znancima da je
nakon kratke i teške bolesti, 13.III.2013., svoje najmilije napustio naš voljeni

MILAN ĆIRIĆ

1957. - 2013.

Posljednji ispraćaj našeg Milana obavit će se dana 15.III.2013. (petak) u 15.30 sati na groblju Vrisovci. Autobus polazi s mula u 15 sati.
Beskrajno tužni i ožalošćeni: supruga Ina, sin Mateo, kći Marina, punac Mate Šaškor, svastika Gordana Šimac s obitelji, rodica Snježana Radivojević s obitelji te ostala rodbina i prijatelji.
Molimo biti oprošteni od posjete kućnog žalovanja.
Izraze sućuti primamo na ispraćaju. Počivao u miru.

_______________________________________________

@@@@@@@@@@@@@@@

VAŠA NASLJEDNICA al uvik "RUŽA CRVENA" i ZAHVALJUJEM SVIMA , SVAKODNEVNO IMAM PUNO ZAHTJEVA ZA KONTAKT  NA FB , AL JA STVARNO NEMAM FB ( za sada:).

nasljednica @ 08:44 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 13, 2013

Dragi moji , znam da očekujete post s Narodne veselice kojU nam je novi vlasnik BRODOSPLITA - DIV-ŠKVERA priredio , al čekajte malo:)

Nakon večerašnje emisije Paravan, na HTV1- i dokumentarca ŠKVER IGRA FER, moram napisati , da to nije ništa novo : ŠKVER JE UVIK IGRA FER, JER DA NIJE, NE BI TOLIKO GODINA OVI VRIDNI LJUDI RADILI ONAKO KVALITETNE BRODOVE! DALI SU ŠKVERU, RUZINI, VARENJU, TOKARENJU, BRAVARIJI, CIJEVIMA, DVODNU, BRUSENJU, RUPAMA, PALUBI, FRIGALI JAJA NA LIMU NA TEMPERATURI PLUS 70  LJETI , BOJANJU - CILI SVOJ ŽIVOTNI VIJEK - OD NEKADAŠNJIH MLADIĆA , TI VRIDNI LJUDI , OD OCA DO SINA, UNUKA , NEKI SU  DOČEKALI PENZIJU !

BILI SU DIKA I SPLITA I DALMACIJE I JUGE I OD 1991. - HRVATSKE - ZA SPLITSKI ŠKVER JE ZNA CILI SVIT - A ZA ONA 4 FINCA ! A TKO JE KRIV DA JE BRODOGRADNJA UNIŠTENA - OVI VRIDNI RADNICI SIGURNO NISU !

ZAR TREBA NEKOGA UVJERAVAT DA ŠKVER ( ŠKVERANI) IGRA FER !? NE TREBA !

PROŠLI JE POST BIO O MOM SVEĆANOM PORINUĆU TANKERA - VEČERAS O MOM RADNOM PORINUĆU S MOJIM SLIKAMA - IMAM IH PUNO !!!! KAD SU ONAJ MOJ ČLANAK VIDILI IZ INFO-SLUŽBE ŠKVERA, BILA SAM POZVANA KA "MEDIJ" NA SASTANAK NEDUGO POSLIJE TOGA : POTPIS UGOVORENIH NOVIH 6 BRODOVA - BIO JE I SANADER ( pisala sam o tome :)

 

Znate već da je moj VKV bravar posli 29 godina ovancira ima 5-6 godina, zbog stručnosti i poštenja, među inžinjere u kancelariji i da se od tada puno sekira i koprca u krevetu. Veća plaća , al zdravlje, puno je odan poslu .Od kad ja ne radim, to nas je spasilo.Vodi izradu, gradnju tankera , odgovara za živote ljudi- U JEDINICI OPREME. NEK ZNA NOVA UPRAVA ŠKVERA- I DA SAMO ON RADI U OBITELJI ! 
FALA TI BOŽE, onaj  radnog naziva NOVOGRADNJA 468 klizija je ka po loju u uvodu !!!!

Ovo doli je trenutak čekanja i veeelikog uzbuđenja dok sirene nisu označile 12 sati !!!! Jučer je RADNO porinut u 11 sati -TOČNO; ne smi se kasnit ni sekunda , u opasnosti su radnici ispod njega ,da se ne nakrivi,bočno, nije cilu noć spava.Moje su slike !!!RADNO PORINUĆE nije isto ka i ono SVEČANO ( prošli post) , ovo je kad se tanker spušta u more , onda ga od siline uranjanja pet remorkera koče da ne odplovi od težine u VRANJIC ,ne, nego samo u kanal Sv. Kajo. Triba paziti u sekundu da svi radnici u isti tren prekinu, na kosini cca 10% , sajle koje na suvome drže taj NEUŠMINKANI tanker koje ga drže - ne smi ni jedan radnik sekundu zakasniti!


Kad "napeto" sklizne u more , dočekaju ga pet remorkera da ne iđe dalje u kanal Sv. Kaj (o).Onda čujete takvu buku ko da helihopteri kruže vama iznad glave, a ustvari TO STRŽU VEEELIKI LANCI OD SIDARA TANKERA koji ga moraju zaustaviti ! Kažu ronioci da ta brazda zna biti i oko 800-1000 metara na dnu mora - koja je to težina ! ?
Tada taj VELIKI TANKER proizvede TOLIKE VALOVE da se sve živo ljulja i ima opasnosti da puknu čak i sajle koje drže drugi tanker uz obalu- znalo se dogodit!
E , sad , čim su ga fermali ( zaustavili ) a sve smo gledali iz kancelarije (ureda) mog inžinjera, pitam: DI ĆE SAD? IĐE VAMO ?! ŠTA ĆE VAMO ?!  MOJ kaže,SAD ĆE GA DOVEST OVDE ISPRID NAS,ISPRID NAŠE RADIONE. DOLAZI MENI NA tzv. OPREMU.

AL GUŠTA, SLIKAJEM , SRCE MI BUMBARA: A VIDI DUGE IZA NJEGA !!! POLAKO DOLAZI K NAMA I EVO GA : OČI U OČI S NEUŠMINKANIM TANKEROM - AJMEEEE, SAD MOŽE UDRIT U OBALU ?! Tješi me moj gospodin inžener: ŠTO TI JE, JES LUDA , DI SE TO SMI DESITI ?!I EVO GA : DOŠA JE DI GA ČEKA MISTO UZ SAMU OBALU ZA "MUKE UP" , uređenje unutrašnjosti s miljun škala (stepenica ) izvana i iznutra , a sitni VESELI RADNICI MAŠU NAM , JER SU I ONI SRITNI KA MALA DICA !.A GADAN IMAJU POSAL I ONI SU BILI NA TANKERU CILO VRIME ...a šta da se popolovija E NIJEEEE, KLIZIJA JE I ON KO PO LOJU ! BRAVO, ŠKVERANI !

Slika iman puno, al vas neću opeterećivati, evo vam moj inženjer u svojoj radnoj sobi s MILJUN NACRTA . Ajme meni kako se snađeš?! LIPO, kaže on - A VIDIN KAD JE LIPO KLIZNIJA U MORE ,SVAKA ČAST !!! I ON JE ODAHNIJA !IZA NJEGA JE NEUŠMINKANI LIPOTAN - vidite ga - IMAO JE TEMPERATURU 38-39 st. - KO JE SMIJA OSTAT DOMA ITI JEDAN DAN ?!
PIO JE ANTIBIOTIKE AL JE MORAO DOLAZIT NA POSAL I  NA PORINUĆE! A GLE MENE - KO DA SU ME OSE IZBOLE . PA NISAM SPAVALA 5 NOĆI, SKIDALA SAM MU TEMPERATURU!VRIDILO JE DOĆ I OVAKO NEISPAVANA.OVAJ OSJEĆAJ DA NEUŠMINKANOG TANKERA MOGU POMAZITI KA DELFINA -NIKAD NEĆU ZABORAVIT ! kakav je to sjećaj...PREDIVAAAAN !!! GRDOSIJA DO MENE NA 30 METARA !


KAD SMO SILAZILI PITAM: A DI SU ONE SLIKE ?! - KOJE SLIKE ? pita on - MA ONIH GOLIH ŽENA U STVARNOJ VELIČNI TAMO NA ZID.NEMA IH. ( a to sam zapazila na SVEČANOM PORINUĆU 4/08 :) ON:OPET GLEDAŠ LUDOSTI, ZORICE, ZORICE, MA OPITURALI IH U BIJELOO POSLI ONOG TVOG ČLANKA .DOŠLA NAREDBA DA IH ILI ODLIPE ILI OPITURAJU U BILU BOJU.

JA: E, NIJE BIJA NI RED DA ONO BUDE NA ZIDU DOK ONI STRUŽU, KROJE, VARE, BUŠE.MOŽE IM RUKA ZADRČATI I ETO NESRIĆE NA RADU !


PO IZLASKU IZ RADIONE - OJME ANAKONDE?! MOJ KAŽE: TO SU TI ONI LANCI KOJI SU BUKU STVARALI, KAD SI MISLILA DA JE HELIHOPTER:) AJME KAKO SU DEBELI ?!


Eto dragi moji, ovaj  tanker, reka mi je, "kratak" je 190 m, širok 32, visok 17, a nosi 52 000 tona , rađen za JADROPLOVA i on je prvi za neke posebne namjene-priča mi je to u krevetu :)


*************************************************************************

NOVI DODATAK OD PROLIĆA 2012: BILA JE TO  NOĆ KAD ME PIPA U ZORU, E, PIPA, I GOVORIJA: TAMO NA STOLU SU TI NACRTI, STAVI IH NA STUP !

OJME- BUNCA ???!!!!! ALOOOO - KOJI NACRTI , U KREVETU SI PORED MENE :)))) A ON: STAVI, BOGATI NACRTE NA STUP !

ALOOOOOO- DRMNEM GA - JES TI SKRENIJA?! POČELA GA ZEZAT: MENE U ZORU ŠALJEŠ DA STAVIM NA STUP NACRTE - HAHHAAAAA, U KREVETU SI !!!!

KAD SAM GA PUKLA NOGOM - SHVATIJA JE TEK DA SANJA ! E , TO VAM JE ODGOVORAN I POŠTEN RADNIK ŠKVERA !


ONAJ CRVENOOBRAZIĆ FALIJA NATJEČAJ ZA KUPNJU ŠKVERA  2010. i OSTA NA FUNKCIJI I DALJE - MA DA SAM JA IKAD NA POSLU FALILA NATJEČAJ, VRCALA BI ODNAH IZ FIRME !

VAŠA ŠPIJU-NICA - PRIDUHITRILA SAM IH :))))E, KO ZNA OĆE LI ME G. DEBELJAK IKAD VIŠE PUSTIT U  ŠKVER  I , ŠTA SAM DOŽIVILA - DOŽIVILA SAM ! :)

DOPUNA: ŠKVERANI NE SLUŠAJTE POJEDINCE !

OSOBNO SMATRAM DA JE VLADA OVE TRI TEŠKE GODINE NEIZVJESNOSTI, KOJE SAM I JA TRPILA U OBITELJI, ALI I CILA OBITELJ , IGRALA NEKU IGRU - U MEĐUVREENU  JE JEDAN  IZGUBILA, A DRUGA SE JEDVA DRŽI, JER JE NASLIJEDILA - ZNA SE  -I ZATO IMAMO  " PAD ZA PADOM"  (NE MISLIM NA SPRETNOST) NEGO NA SMJENE, TJ. OSTAVKE.-

TU BI KONTINJUED :);) MOŽDA ĆE ME PUSTIT G. PAPPO :)

nasljednica @ 00:24 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 10, 2013

 JOOOOOOOOJ KOLIKO ČITANJA SAMO NA PORTALU ??

A KOLIKO ČITANJA NA MOM BLOGERU ????

Nasljednica u Škveru (skoro krstila tanker!)

Details
Rubrika: Gospodarstvo
Datum: 02 Travanj 2008
Čitanja: 3714
Tanker Dugi OtokZnala sam da će u prošlu subotu biti svečano porinuće novog tankera, ali nisam mogla shvatiti koji su to osjećaji, koji gušti, kakva uzvišenost nazočiti ovome događaju. Nastojat ću biti kratka (kao obično :-), a i unaprid se ispričavan zbog nestručnosti, nisam škveranka – pa ću ja doživljeno ovdje opisati na svoj neprofesionalni način. Profesionalni ste osvrt ionako već čitali u Slobodnoj ili čuli na TV. Dakle, neradna subota, ja na poslu, zove Zakoniti u 11,15 – Da bi li ja išla s njim i sinom na porinuće Tankera?Do 12 triba biti tamo. Ja blokala na tren. Ajme, pitan, iđu li žene tamo?! A on odgovara: Iđu, kako ne, to ti je svečanost, fešta, po Splita bude tamo... Priča san ti uvik kako je to, pa da vidiš jedanput uživo. Drugačije je na TV… I tako... Imala san samo 5 minuta fore da smislin šta ću obuć... jer već u podne je porinuće! Stigla san se skockat u petnest minuta. Ta nisam kuma tankeru ... NASLJEDNICA U ŠKVERU

Piše: Nasljednica, a tko drugi

Ulazimo u taj strogi ulaz «Škvera», ma puštaju nas ka i cili svit šta hrli tom porinuću. Uzbuđeno koračan škverskin betonom koji me hranija u našim najtežim danima braka, a nikad nisan bila unutra – do radione, di je Zakoniti radija 29 godina. Modri trliši, ma ko je vidija boju, osin kad bi ga oprala.

Tanker Dugi Otok

E zadnju godinu je Zakoniti ovancira u inžinjere, bez diplome, ali sa znanjen kojeg je toliko godina steka, stručnošću i povjerenjem od svojih pretpostavljenih.

Iskreno, nije mu se bilo lako prihvatiti novog posla – nije sebe moga vidit u kancelariji, odvojit se od vridnih radnika , od one ruzine, zujanja strojeva, brusilica itd. Ipak je on srasta s «malima». Ali počelo mu je, pomalo, goditi i ovo novo radno misto. U subotu je bija izuzetno ponosad di me doveja!

Dolazimo do parka, a nasrid njega, onaj spomenik – piramida- na kojima su imena poginulih škverana u Domovinskom ratu – tu sam zastala – čitam ime krštenog kuma naše ćeri – Mile Brešić – tužno! Ostala žena sa sinom od 2 godine i trudna od 8 mjeseci. Tužno…

Odma iza parka dolazimo do velikog ka porta i zgrada od radiona i kancelarija. Ljudi u koloni idu prema nama do doka di dostojanstveno leži TAJ GIGANT - TANKER i čeka svoje porinuće.

Tanker Dugi Otok

Aaaa grdosije! A jesu li ovo radile ljudske ruke !? A koliko judi je tribalo za sve ovo! Osjećaj vidjeti taj TANKER na doku – divota, ponos i moj i naš i vaš – ponos Splita ! Dalmacije! Hrvatske! (E da je još uz to bit u plusu i ja bi tako gušta, op.ur.). Moje misli lete prema onim budalama, koji najavljuju moguće gašenje Brodosplita – Ma jel to moguće !?

Ukinili im parking radi JOKERA i DVORANE pa jadni ljudi vrte se okolo di parkirati ?! Gledam na početak broda plava tenda (izdaleka), bina, obrubljena bilom platnenom ogradom a iz daljine čujen glasove klape (zbora) Brodosplita – pivaju himnu.

Znam da su funkcioneri i cila elita tamo, ali ima ih ka mravi, ne vidim baš puno. Zakonitom sam postavila mali miljun pitanja, a on je strpljivo odgovara. Osvrćen se oko sebe – tajac, svi u stavu mirno - išćekuju….

Nebo vedro. More ka ulje mirno. A šta su oni brodi tamo – kad će se oni maknit?! . Zakoniti kaže: Bogati, onu su ti remorkeri, oni se ne miču kako ti misliš, nego kad brod ode nizbrdo po šinama u more , onda oni idu prema njemu da uspore i zaustave njegov tok prema u kanalu Sv. Kajo. Misli da ih ima pet. A ovi ovde tanker isprid nas, to ti je moj i Josipov (inženjera koji s njim radi). E ovaj tanker ide odma na misto ovoga šta će sad biti porinut. Odma, bez čekanja. Ja blenila, priskačemo one cijevi, tražim šta bolji kut gledanja. Našalin se usput: Nisan znala da imaš tanker ?!

Tanker Dugi Otok

A šta je ona krpa na početku tankere!? A ispod ti je njegovo ime. Čekaj pa ćeš sama pročitati kako se zove. To ti je naručila zadarska Tankerska plovidba. I ovi drugi, moj tanker, je isto za njih.

Gledan ljude okolo, svi se raspoređuju, traže svoje misto odakle gledati, slikavati, fotoreporteri, muževi i žene, mala i velika dica, a ja neman aparat.

Kad najednom ugledan da na doku ispod tog tankera vrcaju iskre na svakih nekoliko metara – ajme , šta je ono !? A vidi ljudi ispod njega – oće li ih zgnječiti !? Ajme, ne bi in bila u koži, nema tih para !!!

A Zakoniti onda objašnjava da su to specijalci, koji kidaju tzv. «zadnje osiguranje» tankera prije porinuća. Ovo je jako važan momenat, jer šef mora koordinirati rad svih specijalaca, šta bliže u sekundama da bude to «osiguranje» otpiljeno i da tanker može u more. Ajmeee !?

Najednom u 12,00 brodske (škverske) sirene! Opalili šampanjac ono ka šta vidite na TV! Pukli onih nekoliko velikih bilih baluna, a od njih miljun balunčića leti u zrak visoko, visoko – crveni, bili, plavi i miljun svjetlećih listića, ajme divote, a onda se skinila i ona krpa šta je krila ime tankera i otkrila : DUGI OTOK!

Tanker Dugi Otok

Tanker je počeja klizit u more. Kut klizišta cca 10 stupnjeva – meni zastaje dah i ne dišem za tih nekoliko sekundi koliko je SPLITSKOM PONOSNOM DIVU tribalo da laganini klizi do mora. Srce mi se uzlupalo a-tro-ke da san mu vlasnica! Dobro, ka kuma. Ajme – divote, trnci su me prožimali….

A može li zapeti, a može li ostati na tračnicama, a može li se nageti, a može li se izvrniti i do nas doći, a može li puknit , a može li ostat di je – to su bila moja bombardiranja 2-3 minute prije 12 sati.

Dobila sam odgovore, i to s obrazloženjima – ali isto tako mi je Zakoniti spomenija onaj tanker «Hrvatska», koji je zapeja prije 2-3 godine baš na ovakvom svečanom porinuću (ako se sićate – tad je bila panika i na državnom nivou – zva se «Hrvatska»). No zaboravimo sad njega.

Trnci prošli, brod laganini, stručno porinut, sve proračunato, izračunato od inženjera u sekundu i u milimetar !

Najedanput čula zvuk kada helikopter prelijeće nisko?! Šta se ovo čuje ?! – Ma vidiš li tamo ona sidra, gledaj, to ti lanci stržu i spuštaju ih da tanker zaustavi , a prema njemu sada idu remorkeri da ga i oni zaustave. Pričali su nam ronioci da ta sidra (od pitaj Boga koliko kg /tona ) naprave takvu brazdu na dnu mora – da je to čudo !!! A oni malešni remorkeri (prema grdosiji) imaju zadatak da zaustave Ponositog da nebi nastavija dalje i doša do druge strane obale – uuuu – ali sve stručno – bez greške.

Tanker Dugi Otok

Ali to nije sve, kad je tanker uša u more, počelo sve škripati do nas i oko nas na obali! Jaka struja je počela ljuljati ove brodove i čak je neki konop od drugog tankera « na čekanju» puka, iako je bija osiguran s puno konopa (čeličnih) baš iz tih razloga, struje, valova .

Koji doživljaj, koja divota, koji ponos! Evala ŠKVERANI !

To nije sve – odveja me Zakoniti u svoju kancelariju – aaa morao se pohvaliti. Prolazili i upoznavala se s vridnim radnicima i inženjerima , a jedan dobacuje: Je li Vijeko, nisi ženu vodija dok si bija u radioni, nego sad kad si ovancira u inženjere !? Naravno, svi smo se nasmijali i sa svima sam se rukovala!

Ulazimo u radionu di je on radija 29 godina! Veličine je ka 3 igrališta mala baluna u Omišu ….. Penjemo se , puf, pant, ja gledan unazad – kad li: Vidi golih žena tamo!!!

A on će : A ugledala si to, jel !? A ja : Kako neću – vidi kolike su… slike… ha ha ha. A on (fin kad je samnom) Uuuu, uvik su ti ludosti na pameti : Ja: Meni na pameti, tebi na zidu, ka zidni tapeti ! On: Ma ajde, naprid, ne radin tu, penji se i dovede me u njegov ured. A kako lipo, koji pogled, nacrta mali miljun na tri stola.. A on pita : Oćeš li sad više cijeniti moj rad u Škveru, a !? Vidiš li ti kako je meni!? A ja : Od danas ću ti ga cijeniti manje, jer si doša do kancelarije i više ne peren često kombinezone ( sad su crveni – za inženjere ).

Tanker Dugi Otok

Na odlasku gledam rukovanja, čestitanja, sva radosna lica radnika, inženjera, ljudi, funkcionera – a i elite iz Splita i iz Zadra, a ja malo sjetna - neman slika . Rekla sam mu: Aj , dobro, bit će od «Glasa dalmacije» i još koga ….Kad najedanput , njemu se javlja i predstavlja mi ga - gospodina inženjera Ivana Babića, koji je sa sobom nosija neki vrhunski aparat.

Naravno, Zakoniti ga je zamolija da mu ženi pošalje koju sliku, jer da bi ona to poslala na Internet. Ona piše za našu mali Portal, a nema još foto aparata. Ljubazni gospodin nas je slikao (obiteljska slika i sin je bija ). Nisam ni sumnjala da mi g. Ivan, na mejl neće poslati bar 2 slike, kadli ono, BINGO -osvanilo 13-14 slika ! Hvala puno g. Babiću!

Hvala puno i g. Tončiju Grandovu iz Salija (Dugi otok) koji nan je isto mejlnija slike, a čiji je brat časnik palube u zadarskoj Tankerskoj plovidbi. Eh, da, od Tonča san saznala da je tanker "Dugi Otok" treći tanker koji nosi ime ovog našeg otoka od osnutka Tankerske plovidbe!

Nitko sritniji od mene kad san to dobila. Događaj i doživljaj je to koji ću pantiti cili život i opet ću na porinuće ovog drugog, kojeg mi vodi sa ostalim inženjerima Zakoniti i mladi inženjer Josip, kojeg sam također upoznala. Naravno, imala sam čast upoznati neposrednog direktora od Zakonitog – gosp. Vinka Dražića ( na slici u kariranoj jaketi ) i inženjera Nevena Balića ( na slici u crvenom kombinezonu ).

Rasprava i opisivanje jednog takvog broda bila je u natuknicama, vedrih lica, samo skraćeno, rekao je g. Dražićevo – to Vam je kao da slažete miljun lego kocaka – svatko brine o svojoj, pa se onda sve slaže vrhunski u cjelinu koju ste sada vidjeli, milimetarski, ne smije se nigdje pogriješiti… itd. – još sam pod dojmom! Hvala gosp. Dražiću !

Tanker Dugi Otok

Lipi pozdrav svim Škveranima, radnicima i inženjerima od Vjekine žene !

Doznali za ovaj portal!

Srela san i ekipu iz KANAL-a 5 – čitaju nas i pohvalili ovaj portal (plava gospođa)!

I NEKA ONDA NETKO KAŽE DA ŠKVER TRIBA UGASITI – to vam je isto ka da čoviku ukinete kisik bez kojeg ne može živiti!

Splitu ukiniti Škver !?

ŽENA ŠKVERANINA VAS SVIH POZDRAVLJA - 10.3. 2013 . :)  rc :)

nasljednica @ 02:31 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
petak, ožujak 8, 2013

Evo još jedan Dan žena i ja ovo nikad nisam niti ću zaboravit ! Bila su ono lipa vrimena kad smo išli na ručkove samo mi žene, od čistačice do pravnice .OVO JE MEĐUNARODNI DAN- A IMA LI GA U EU?!U pokradenoga ( od 2001-2003 , do stečaja) , al one 1988. g. već uspješnoga MOSOR-a d.o.o. za izradu PVC stolarije, Omiš, zaposila sam se kao prva i zadnja pravnica. Meni su od čistačice do kolegica VSS svi bili jednaki. Dobri naš direktor Josip Vlahović ( veliki vizionar kojem su se 1990. smijali na ideju o vjetrenjačama koje su tek sad IN ) TAJ OSMI MART počastio nas svečanim ručkom . Nas 14 žena išlo s tri auta. U ona divna vrimena na tim ručkovima bili su i parovi, muževi i žene, al ništa bez MUZIKEEEEEE ! Idemo di je muzikaaaaa !

Čekao nas stol i ja nakon 20 minuta rečem: Ajmo više plesat, navalili ste ko blesave, ko da ste postile 5 dana ( nije meni bilo do spize nego balat ).One meni: Ajde ti, mi ćemo se pridružiti.

Ja: Ma neću, jeste li vi lude, ne znam nikoga ovde ?! Ajde izidite , ostavite malo za posli,noge mi balaju ispod stolaaa !

Parovi već na podiju u meni kuva, kuva, i konačno njih 4 izašle sa mnom na podij . Ojlaaa !
Plešemo , plešemo, i tako plešemo i plešemo, i plešemo i plešem i svi mene gledaju . Plešemo , rukama , nogama, ja i glavom u ritmu ka uvik - kad, sve više njih gleda u mene i smiju se, smješkaju, namiguju . Hebate ludih muških, žene kraj njih - ko ih je smija više pogledat, mislit će da mi fali partner ?! U pokretima ništa neobično ni upadno- ono u ritmu muzike za ples !
Smiju se i moje prinčipese, ka luđakinje i valjaju od smija svi u restoranu , gledaju u moje noge, o.k. lipo balam ( plešem ). Bacam i ja smješak okolo ka i svi , a u sebi im spominjem - bip !

KAD ! Ova moja do mene krepaje od smija i meni prstom pokazuje u pod . Alaaaa - ja mislila ,to joj je neki novi pokret - ona me za ruku vata , ja u transu  mjuze ( pila sam radensku, vozila sam njih 5 .) Kad ona meni sagibajući se pomalo od smija  do poda,  pokazuje opet u pod rukom i krevelji  seeeee, ne može ni govorit ?! pratim je ja i ja s njome do poda- neš ti pokreta ?! KAD - betipasajarca - AJMEEEE BRUKEEEEE- zamislite - cilo vrime šta san se više tresla, najlonka mi je iz dugih gača sve više salazila niz nogavicu na podij AJMEEEEE - zato me svi gledaju , smiju se dok su žderali sa kolegicama, ženicama, ljubavnicama.

NISAM SE ZBUNILA KA NI NAŠ PREMIJER- E, PRAVILA SAM SE VAŽNA ! Lipo ja tad - na srid podija „ni pet – ni šet“ počela izvlačiti tu najlonku- ALI - ZABORAVILA DA JE ONA SPOJENA S DRUGOM NOGAVICOM – NAJLONKOM –HULAHOP i STALA je izvlačiti KA RIBAR KADA POTEŽE MRIŽU - znate onaj mot- nakrivljena na jednu stranu i poteeeežeeeem i ZAPELOOOOOO - a, marala jedruga nogavica najlonskih hulahopa proć „TUDA“ !

E, tuda , tuda - kroz „đavolji trougao“ . Mene oblija znoj, šta od žuljanja tuda , šta  od muke i bruke ko da izvodim strip-tiz , al srca junačka, gena kamenih, glumin pribranost - NA SRID PODIJA – A NISAM PALA U ŠTIKLAMA KA HOLY - a najlonka ka LAŠTIK ka ŽVAKA – RAZVUKLA SEEEEE uuuuuuuuu , a neki BLEKAN ( glupi muški) sa strane dobacija : TRIBA LI VAM POMOĆ?  GRRRR - Samo san ga ošinila ovim SITNIM očima-odma umuka i - izvukla kooonačno ribarica „mrižu svojuuuuu „!:)))))))

Benipasajarcaaaaaaa taj OSMI MART nikad neću zaboraviti , iman PTSP ( post traumatski splet pozdarija) :) A muški kupovali ruže ženicama :)

EVO - S OTOKA VISA DA VAM JE SAMO POKAŽEM .)!Eeeeeeeeeeeeeee - sve mi mogu uzest i AL DUŠU NISU - 16 neisplaćenih plaća i  8006 m2 zemljišta koje smo mi radnici isplaćivali Općini krvavih 557 000 DEM, PET GODINA od plaća - a u stečaju prodano za 925 TIS. E,pa PREPRODANO ZA 3,6 miliona E ! Novac je iša suprugama BANKARA:)  ZAPIVAJMO PRIJATELJI OVE NOĆI - VALJDA ĆE NAM LOVA IZ MOSORA JEDNOM DOĆI - ojlaaa, A SINDIKAT  I JOZU MARIĆA,KO DA SAM VRAGA VIDILA-KASNI 10 GODINA AKTIVNO, A PASIVNO 20 !A zašto nogavica u gačama ?!?????,dica su mi bila mala ( 1982, 83 i 87 ) i ja u priši kad dođem doma posli posla odputa skinem sve, i sutradan stavim nove gačice i nove najlonke, al ovaj put hulahopke ostale u  dugim crnim gačama - AJMEEEEEE i plesale sa mnom i ja dobila PTSP – i svaki put kad oblaćim duge gaće uvik pipam , jesu li najlonke unutra :))))NICA- PRAV-NICA- "AJ VIL BEK" ! ;) - al "RC",

Hvala Gospodinu s najlipjega otoka, Visa iz Ženo Glave, Podšpilje,  na ovom lipome buketu s RC koju je za mene uzgajao , kojeg mi je poslao po svojoj supruzi :) i SRETAN DAN ŽENA SVIM ŽENAMA KOJE ME POSJEĆUJU:)!

******************************************************

ŠKVERANKA JAVLJA (16 H) - MOJ ŠKVERANIN DONIO KUĆI 7 KARATA NA KOJIMA PIŠE : " HVALA NA VAŠOJ DONACIJI"  TE SE MOLE SVI KOJI IMAJU TE KARTE, DA SUTRA (SUBOTA) 3. 9. 2013. DOĐU NA VELIKU HUMANITARNU FEŠTU SAMOBORSKOG DIV-A, NOVOG  VLASNIKA "BRODOSPLITA"-KAKO BI  ISTE  BILE ISKORIŠTENE ZA PRIKUPLJANJE SREDSTAVA CENTRU ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE "JURAJ BONAČI" - ILI DA IH PROSLIJEDE DALJE NEKOME TKO MOŽE DOĆI -  SVAKA VRIJEDI 10 KN, A SLUŽI ZA JEDNO PIĆE DA NE BI DOŠLO DO OPIJANJA!

FEŠTA ĆE SE ODRŽATI NA "VIP-PARKINGU" DO SPALADIUM ARENE (VEĆ SU TAMO ŠATORI I STOLOVI, A TO JE ONAJ PARKING DI JE SAMO ELITA MOGLA ULAZITI- JA- S ISKAZNICOM NEKOG  SAJMA;):) .

SVE MOŽETE PROČITATI NA NETU - MENI JE NAJVAŽNIJE DA CENTAR PRIKUPI ŠTA VIŠE NOVCA I DA PIVAJU GAZDE u 19 h I MARJAN BAN I DIKTATORI U 23 H . ALA KAD PROCVATU U PROLJEĆE JABUKEEEEEEEE :))))) GALANTAN POTEZ  DIV-A , NEK KO KAŽE ŠTA GOD OĆE ! UZ PEČENU JANJETINU, VOLOVE I  FAŽOLA-POČIMA U PODNE I TRAJAT ĆE DO  ZORE- 2-3 SATA!

DIV-U ĆU POSEBNU ZAHVALNOST ISKAZAT NA MOM BLOGERU, AKO MI MUŽ NE DOBIJE OTKAZ. AKO MENE PRIME ZA DIREKTORICU "MOG" SEKTORA ( JAVILA SAM SE G. PAPU U ETER RADIO SPLITA PRIJE 3 JUTRA :)  BIT ĆE  IM JEDAN OD PRVIH  NAJPAMETNIJIH POTEZA !:)

MORATE NEŠTO ZNATI: DA DIV NIJE UZEO ŠKVER, IŠAO BI U LIKVIDACIJU !!! ŠTA TO ZNAČI- PITAJTE SINDIKAT!!!  A ONI- SINDIKAT - KAO ZAŠTITNICI RADNIKA, HOĆE LI I ONI DOĆI??? MISLIM , DA BI BILO FER DA SE POJAVU , JER JE I NJIMA OVO U VELIKOM INTERESU - OD ŠKVERANA IPAK PRIMAJU ČLANARINU - O HUS-U  SAM VEĆ DALA SVOJ POST I MIŠLJENJE (MORAJU IZUČIT PRAVO PA TEK ONDA "U AKCIJU"-KASNE U SVEMU 20 GODINA,A BILI SU RAME UZ RAME  U 90-IMA  UZ POSLODAVCE - ZNAM !)  

PAŽNJA: ISTI DAN IGRAJU "SPLIT" ,A POSLIJE  "HAJDUK" PA MOLIM STRPLJENJE I VOZAČA I PJEŠAKA- APELIRAM OVIM PUTEM DA NE BI SLUČAJNO" PAUK SLUŽBA ORDINIRALA" KAO NA OTVARANJU SP U RUKOMETU !!! ONO JE BILA JAVNA SRAMOTA (PARKINGA NEMA DOVOLJNO NI  ISPRID  ŠKVERA NI DO ARENE !) TKO JE U SPLITU , MOLIM DA DOĐE GRADSKIM PRIJEVOZOM ILI PJEHE- HVALA U IME ORGANIZATORA - JER ZNAM KAKAV KRKLJANAC NASTAJE , A POGOTOVO - KAD JE SVE MUKTE !!! 

GOSPODIN DEBELJAK PREKO FB OBRATIO SE ŠKVERANIMA I MOLI SVE LJUDE DOBRE VOLJE DA SE ODAZOVU I DOĐU  "NA NOVO ROĐENJE ŠKVERA" - SRETNO ! HUMANITARNE KARTE VAS ČEKAJU I PUSTITE SADA "PRIČE O JANJCIMA I VOLOVIMA"- ŠKVER IĐE DALJE, A TO JE NAJVAŽNIJE ! IPAK MOJU OBITELJ HRANI SAMO JEDNA PLAĆA I TO ŠKVERSKA (JA I ČER NEZAPOSLENE, SIN STUDIRA-OĆE LI MI GA "SINDIKAT" ŠKOLOVAT ?? !!! PAMETNOME DOSTA - AMEN !

nasljednica @ 00:28 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 6, 2013
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
A, e !:)
Izvinite, dragi moji, mi Dalmatinke neke riči upotebljavamo kao "skračenicu", kao npr. umisto "državnih sr-nja", neki kažu: "kakav nam drek sve država dela, no, kaj ne" :))))
 
Ovu raskoš bajame u kišni suton bio mi je baš veliki gušt slikati , ma nu, ko da su posute dijamantima :)
OBLAK KIŠNI SUNCE JE SKRILO,ČAROLIE JE IPAK BILO :)
 
******************* 
***
Dok sam slikavala ovu raskoš NISAM PALA,
pentrala se štiklama i pod krošnju stala,
nisam pitala suside dozvolu za branje
dosta mi je i od države šparoga-srXnje :)
***
Izvinite,u "mikrofon" sam ovo rekla
ne primam saborsku za to plaću
imunitet nemam i mogu šta oću
za nula kuna doma,dok se oni glođu :)
***
Uz lipu pismu sve je lakše :) Zar ne, Kaj ne- Ča ne :)
***
Vaša Ruža Crvena :) OR - RED ROUZ ;):)
nasljednica @ 09:53 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 3, 2013
Dragi moji čitatelji , imam puno članaka na čekanju pa tako i o MIŽERIJI koja nas zastupa na Eurosongu 2013. Post o Mižeriji ću dat uoči  Međunarodnog  dana žena - s razlogom ;):)
Vi znate da ne mogu mučat (šutit - čitam da nekima triba prijevod ove naše pisme :)))
Ova 2- 3 dana više sam u prirodi , puno manje u kući pa sam tako srela i našega Nenu Munitića - " tatu Omiš guitar festa", iako taj naš Festival IMA DVA TATE - tu je i Pupy , naravno, al ima i DVI MAME - eto, jedna je Nenina vrijedna žena, koja je zajedno s Nenom u ovom Projektu 365 dana, a druga sam " nevidljiva ja" , ona kurjožasta ( znatiželjna:))))
NEWS OF OMIS GUITAR FEST 2013. Novosti - najnovije , jer sam pitala Nenu za objavu :)
Neno, šta ima novoga?! A Neno "kao Neno", cijeli dušom u ovom "mega projektu ", kaže:
Stigla nam je prijava iz dalekog Kathmandua, Nepala, za električnu gitaru.
U procesu smo ishodovanja vize za dolazak njihovog natjecatelja, POBJEDNIKA  u disciplini električne gitare i njihovog direktora festivala i TV producenta njihovog showa Guitar Idol. ( OP.P. A JOJ , DA SE O OMIŠ GUITAR FESTU  TAMO DOZNALO ?! - POHVALNO , SVAKA ČAST, NENO !!! )
Stigle su prijave iz Rusije , Norveške, Makedonije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i iz Hrvatske .
Mislim se, aj baš lijepo - mogli bismo na Eurosongu dobit bar 8, ako ne 12 od tih zemalja, mislim, koje učestvuju :)  jer mi smo stvarno jako dobri domaćini . Tko je jednom došao na OGF, taj nam se opet vratio ! :)
E, neće Neno reč - "iz naše zemlje", nego iz Hrvatske - jer kako Neno , tako i naš ocjenjivački sud , ne daju ocjene ono ka na Eurosongu " ti meni, ja tebi ".
Nema toga na OGF-u ! Nema veza i vezica - gitara govori sve.  Nema namištanja kao u , eeeeeeeee, niti klađenja kao uuuuuu, eeeeee !
Sve je lijepo, čisto kao bistri izvor naše Cetine.
 
 HVALA @LOMIĆ NA KOMENTARU- 5 U 1- I AUTO REKLAMIRA:)
GITARA JE ŽIVOT - A ŽIVOT JE U OMIŠU ! od 18 - 20. 4. 2013.
PISALA SAM, PRVA JE VEČER HUMANITARNA.BIT ĆE JOŠ RIJEČI, ALI I SLIKA KOJE ĆE VAS PRIVUĆI -DONJE RUBJE  I GITARE -MODNA REVIJA :)
DRUGA VEČER, 19. 4. (petak) GALA VEČER KONCERT KLASIČNE GITARE U HOTELU PLAŽA - Kongresna prekrasna dvorana , nastupaju :
 - Darko Bageski, Vojin Kocić, duo D. Cerović - G. Krivokapić i ansambl LAURUM :)
 
MOLIM VAS ,NE SAMO POSLUŠAJTE NEGO I POGLEDAJTE OVAJ SPOJ MUZIKE, ČAŠA VINA KOMUNIKACIJE KVARTETA , SVE PO TAKTU - ANSAMBLA LAURUM !
MENI-DO TADA NEVIĐENO I PO OVACIJAMA PUBLIKE,GENIJALNO! Ovo je bilo u Ilirskom sjemeništu, Priko, Omiš, OGF 2012 :)
 
 
PRIJAVITE SE , NE BOJ TE SE - EVO DJELIČAK KAKO JE BILO LANI NA TAKMIČENJU U KATEGORIJI "GITARA I GLAS" U KAŠTEL SLANICI , U RESTORANU U KANJONU NAŠE RIJEKE CETINE. NOĆ PREDIVNA. BILA SAM TAMO. BILO JE PREPUNO !
U OVOJ KATEGORIJI NEMA DOBNOG OGRANČENJA.
Prije proglašenja pobjednika , imali smo SUPER "GUSARSKI MENI" - sve osim soparnika, jer gusari nisu još znali šta je to, oni su uz more bili, a soparnik je bilo jelo težaka - seljaka, jelo s blitvom :) SAD NAS ČEKA PRAVI GUSARSKI MENI - U NOVOOTVORENOJ GUSARSKOJ KONOBI HOTELA PLAŽA - A DI- PA U OMIŠU , E !:)
Ovaj uradak je kraća snimka viđenog i odslušanog !:)
  
 
JAVITE SE , JOŠ VAM NIJE KASNO ! NAPIŠITE PJESMU, NAUČITE JE SVIRATI , POŠALJITE PRIJAVU ( OBRAZAC VAM JE NA STRANICI OGF ) - DO 18.4. IMATE VREMENA DA SVE I UVJEŽBATE.
BEZ OBZIRA DA LI ĆETE POBIJEDITI, OVDJE VAM JE VAŽNO I UČESTVOVATI, JER STJEČETE OGROMNA ISKUSTVA , PODUKE KOJE PRIMATE "IZ PRVE RUKE" OD PRAVIH STRUČNJAKA.
********
VAŠA N-ICA, OMIŠKA GUSARICA -AL UVIK "RC"
*******
ŠOKIRANA SAM upravo na vijestima-3.3. : NEVEZANO AL VAŽNO : NE SMIMO VIŠE BRAT , MI - OVDE ŠPAROGE NITI VI NA SJEVERU KESTENE, GLJIVE I OSTALE ŠUMSKE PLODOVE, SAMO UZ DOZVOLU ?!???? - SVE SU TO NAŠE ŠUME I PLANINE, AL REBNIT ( PRIJEVOD : KAZNIT NOVČANO ) ĆE NAS MASNO ( PRIJEVOD :MNOGO)  ČAK DO 7000 KN ZA ONU MALU VEZICU OD 15 KN ! A JADNE ŽENE, ZARAĐIVALE SU NEŠTO KUNA OD TOGA. A ŠTA NAS JOŠ ČEKA ?! MORAJU ČAK IĆ POKAZAT KOLIKO SU ČEGA UBRALE I NA TO OPET NEŠTO PLATIT- A JOOOJ ?!  
 MA ČEKAJTE , KO ĆE ONDA TO BRAT ?! OLI ĆE ZAPOSLIT 100 000 NAS- AJ HVALA, EVO, BILJEŽIM SE SUTRA- JEDNA MANJE NA POPISU  NEZAPOSLENIH - A MOJE ZELENJAVO ?! KAŽU NI ZA OSOBNE POTREBE ?! :P!.
 
AL ČEKAJTE, ŠPAROGE SU MI OKO KUĆE, HBG- OSTAJE BROJKA ISTA , AKO NE I GORA !!! ??? OGLAS : PRODAJEM SVOJE ŠPAROGE - DOK NE MORAM ONU BLAGAJNU JOŠ KUPIT- JER NISAM- "KAFIĆ" !
 
NOVO , 5.3. 9 h- ANTE ZEC, INVALID IZ SPLITA - ŽELI NA UTAKMICU HRVATSKA-SRBIJA, 22. 3. 2013. UTAKMICE SU MU "SVE", POKRETAČ ŽIVOTA ! POGLEDAJTE OVAJ LINK I ŠTA PIŠE ISPOD !  NIŠTA NIJE NEMOGUĆE ! HNS NIJE "BOG" ! I OVA PRIČA  ĆE DIGNUT HRVATSKU "NANOGE" ! ANTE- UZ TEBE SMO !
nasljednica @ 20:27 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.