pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » vel 2014
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - veljača 2014
srijeda, veljača 26, 2014


Poštovani čitatelji,  ovo je najavna špica od lani, 4. OGF ! :)

Samo 5 minuta slučajno poslušanog kraja razgovora s prof. Nenom Munitićem na radiju u travnju 2010. godine, povezao me neraskidivom vezom s Omiš guitar fest-om ! Iako sam to poslijepodne doznala samo za tu Završnu večer na kojoj je svoj solistički koncert imao naš dragi prof. Petar Veliki - Čulić ( kako ga od milja zovem :) na kojem je čak i pjevao prvi put za javnost, ostala mi je ta večer u neizbrisivom sjećanju s mislima:DOLAZIM I DOGODINE!:) OP.A. JA SAM IZ OMIŠA, ALI SAM SE UDALA NA POLA PUTA OMIŠ-SPLIT:) i TAKO SAM POČELA SVE VAMA OPISIVATI - S GUŠTOM, JER SU TO NENO I PUPY, ALI I NAŠ OMIŠ- ZASLUŽILI !:)

Evo ove 2014. g. peti je OGF i treći put pokrovitelj  je naš Predsjednik . PREPOZNAO JE OVAJ PROJEKT - KOJI IMA VIŠETRUKU VAŽNOST ! "Ova slika dolje, kopija dopisa, govori više od tisuću riječi"  - zaključili smo Neno i ja - zar ne ?! Mislim da je ovo samo kod mene objavljeno - Hvala Vam, Predsjedniče, hvala Vam što ste bili u nedjelju u naš lijepi gradić , iako nisam bila ( opravdano izostala), sve mi je prepričano!  Znam da ste uživali slušajući "naš trojac" , višetruko nagrađivane učenike prof. Nene - divna djeca ! A dragi čitatelji, ja ovo super vidim ( LCD 107 ) - Predsjednik piše prof. Neni - Udruga male žice, da sa zadovoljstvom prihvaća pokroviteljstvo 5. OGF-a i želi  mu sve najbolje ! - da, slika govori više od tisuću riječi !!!!


 "Nićim izazvana" , te 2010. godine,  nitko od mene nije tražio da na svom Blogeru išta pišem, osjetila sam ovaj PROJEKT već "na prvu" da će to biti novi OMIŠKI BREND i nisam se prevarila ! Osjetila sam taj naš omiški dišpet , da se uključim u prenošenje događanja bez ičijeg odobrenja , bez ičijeg pitanja- jer ovo je moj nezavisan bloger i mene nitko za članke ne plaća :) Ali, moram se pohvaliti , prof. Neno je sa zadovoljstvom prihvatio moje volontiranje "u sjeni", slatko se nasmijao kad me vidio ,kad je doznao za prvi članak, pohvalio me i meni je to bila "plaća" !  Ipak me od 2011.  svake godine počasti svaku večer s dvije karte. Hvala ti, Neno, od srca !

S velikim vam zadovoljstvom želim reći da ni sama nisam znala što će sve taj Festival iznjedriti, što će se sve događati, kako ćemo upoznati vrhunske majstore gitare i s njima postati čak i prijatelji, a oni - našim druženjem, našim omiškom ljubaznošću i neposredonošću, postati veliki prijatelji našeg malog gusarskog gradića.

To je jedno predivno zadovoljstvo kojeg s takvom radošću dijelim s "dva tate Festivala" -  prof. Nenom Munitićem i Antom Pupačićem Pupiem. Isto tako moram naglasiti, Nenova desna ruka je i njegova vrijedna supruga, koja mu pomaže i koja ga "trpi" 365 dana , jer OGF ne prestaje nikad !

Ni sanjala nisam da će se ostvariti moji mladenački  snovi - OVIM SAM FESTIVALOM "BILA U ŠPANJOLSKOJ , SLUŠALA FLAMENGO MUZIKU I GLEDALA FLAMENGO PLESAČA "- PROŠLE GODINE . To je članak koji slijedi - kojeg sam ostavila kao top-događaj iz 2013. godine ! Nešto vrlo, vrlo posebno ! KARTE SAM PLATILA-TO JE NENO ZASLUŽIO !

NI SLUTILA NISAM DA ĆE MI SE OSTVARITI PREMA PROGRAMU JOŠ JEDAN SAN, "POĆI U GRČKU" - SLUŠATI UŽIVO GRČKU MUZIKU, GRČKI MELOS, UŽIVAT U BUZUKIJU I SIRTAKIJU-VIDJETI I SLUŠATI I UŽIVATI U MJUZI MAHERA IZ GRČKE, GIERGOSA GEORGOPOULOSA , KOJI JE SVIRAO NA  OTVORENJU OLIMPIJSKIH  IGRARA, A ZATVORIT ĆE OVOGODIŠNJI 5. OGF (OP.A.- NE KAKO JE NEGDJE PISALO: DA ĆE OTVORIT 5. OGF !!!) DAKLE, TA POSLASTICA NAS ČEKA ZAVRŠNU VEČER , 26.4. ! NENO MI JE TO ODMAH JAVIO :) !!!- A MORA BIT DA MU JE NETKO PRIŠAPNIO DA NA SVIM PIREVIMA PRVA I ZADNJA OSTAJEM PLESAT NA PODIJU LEGENDARNU STVAR IZ FILMA "GRK ZORBA" ;):) ! OPAAAAAAA !:)OPET ĆEMO I OVE GODINE IMATI PRILIKU NE SAMO SUSRESTI VEĆ I UŽIVATI U "GITAROZVUKOVIMA" MURISA VARAJIĆA, NAŠEG STALNOG ILI GOSTA PROGRAMA ILI OPUŠTENOG PRIJATELJA SA SVOJOM EKIPOM :) VIDITE OVU SLIKU OD LANI- O TOME POSEBAN ČLANAK IDE ! :) OVE GODINE MURISU -MAHERU PRIPALA JE ČAST DA SVOJIM KONCERTOM OTVORI 5. INTERNATIONAL OGF ! BIT ĆE GENIJALNO, JER NAM JE MURIS SVIRAO MALO U KAMPU 2011., ALI I MALO DUŽE U KAŠTEL SLANICI, DAN POSLIJE - A NENO MI JE REKAO , JOJ, - PSSSS- O TOME U ČLANKU KOJI SLIJEDI :) !

Opet i ove  godine "NENU BOLI GLAVA" kao lani - JAKO PUNO NATJECATELJA JAVILO SE IZ CIJELOG SVIJETA ! Neka, TO JE SLATKA BOL:)

U jednom od ekskluzivnih meilova Neno mi je javio ( on zna da ja volim ekskluzive:)- isječak s objašnjenjem, jer ja se u sve ovo baš ne razumijem: "Dobili smo dvije ogromne multinacionalne kompanije za sponzore :

1. Strings by mail - najveća on line trgovina u svijetu za prodaju žica i oprema za gitaru i

2. Savarez strings - Francuska, Mercedes među žicama za gitaru, a donacija je vrijedna preko 14 000 kn

Svi natjecatelji: 1. plasirani, 2. plasirani i 3.plasirani u svim kategorijama dobivaju kao nagrade najbolje žice za gitaru u svijetu. " ( op.a. nemojte zamjeriti Neni ako ima koja greška u pisanju, jako je žurio , jer je dobio stotine meilova na koje je želio odgovarati, a ja ga samo usput na četu upitala : Izvini,neću ti smetati, ima li šta nova- pozzz :) I odvojio je Prof. 2 minute da mi dade odgovor :)UPOZNALA SAM  DIVNE LJUDE MEĐU KOJIMA GRADITELJA GITARA I TO TREĆA GENERACIJA U NJEGOVOJ OBITELJI - IZ ZAGREBA KAO I RAVNATELJICU/DIREKTORICU - Međunarodne glazbene ljetne škole Pučišća, koja se održava od srpnja do rujna, a njezine radionice namijenjene su studentima i glazbenim entuzijastima svih dobnih skupina, svih razina znanja te iz svih dijelova svijeta. i O NJIMA ĆE BITI POSEBAN ČLANAK ! DO TADA, AKO OVO VIDE- ŠALJEM VELIKI POZDRAV !:)

Puno toga lijepoga i zanimljivoga doznala sam iod ovih naših simpatičnih gostiju u sasvim slučajnom druženju u kafiću 100 m od kuće moga oca koja je 150 m od hotela Plaža , gdje se odvija dva dana natjecateljski dio u pojedinim kategorijama te ZAVRŠNA VEČER . Imam jako puno slika koje sam obećala objaviti divnoj djeci , ALI I ONIH SA PRVE VEČERI- OTVARANJA 4. OGF-ta - ZANIMLJIV TENIS: KRIŽANAC - RAĐA :) A DA LI VAS ZANIMA MODRA REVIJA DONJEG RUBLJA- IZ MOG KUTA ;) BIT ĆE:) !

Pohvalo mi se Neno još nešto, a neću vam sve otkriti, među ostalim mi je naglasio i ovo : "Binod Ojha je Legenda i on promovira Omiš jako puno u svom dijelu svijeta, cijelu godinu sam s njim u kontaktu."

NISAM STIGLA PRIJE OBJAVE U NOVINAMA  DATI EKSKLUZIVU ( NENO MI JE VEĆ RANIJE JAVIO :) ;) DA SU POZIV ZA 5. OGF 014. DOBILA DVA  VRHUNSKA GLAZBENIKA, NAIME,ČEKA SE PRISTANAK SATRIJANIJA I KNOPFLERA. SAMO 250 SRETNIKA IMAT ĆE  PRILIKE I GLEDATI I SLUŠATI IH NA ZADNJOJ VEČERI U KONGRESNOJ DVORANI HOTELA PLAŽA-AKO VLASNIK NE STAVI LCD-EKRANE U OSTALE DVIJE PROSTORIJE I JOŠ MOGUĆE DVIJE U PRIZEMLJU ?!:) . AKO SE ODAZOVU SLUŽBENOM POZIV ZA KOJE OGF , ZAHVALJUJUĆI BOGATIM SPONZORIMA I NJIHOVOJ NESEBIĆNOJ PODRŠCI I ŽELJI, IMA NOVACA, ONDA ĆE TO BITI SUPER-EKSKLUZIVA FESTIVALA !!! IAKO, KAKO MI NENO KAŽE,  NARAVNO DA MU VJERUJEM, NISU ZANIMARIVI NI OSTALI GOSTI FESTIVALA ! 


Iz generacije sam koja je slušala noću krišom Đimija Hendriksa, Đenis Đoplin, Suzi Kvatro, Cepeline itd.- NA PLOČAMA ILI POD UHO MALI TRANZISTOR I RADIO LUKSEMBURG ;) - a danju Plavi orkestar, Bijelo dugme, grupu COD- da me mama ne viče :)))) HAHHAA - SLUŠALA SAM "LEB I SOL " KAD SU MOJI RADILI :) U PAUZI UČENJA - I NAKON CCA 33 GODINE UPOZNALA I GUŠTALA U PREDIVNOM KONCERU VLATKA STEFANOVSKOG, KOJI ČLANAK MI JAKO PUNO OTVARATE - ONAJ "1-1-2-3, 1-. 1-2-3-":))) KAD JE VLATKO NA MOJE TRAŽENJE , A ONDA I PJEVANJE- NA BIS - ODSVIRAO "JOOOO-VAA-NOOOOO, JOOO- VAN- KEEE "- OPAAAA I KAO ŠTO JE I VLATKO REKAO, OVO JE TIP FESTIVALA MUZIKE I DRUŽENJA. OSJEĆA SE JEDNA -KAKO JE TO SAD MODERNO REĆI - "SINERGIJA" PUBLIKE S TAKO DRAGIM I TAKO JEDNOSTAVNIM MAHER-GITARISTIMA, KOJE STVARNO SLUŠAMO SA STRAHOPOŠTOVANJEM, A POSLIJE SE DRUŽIMO  KAO DA SU TU MEĐU NAMA GODINAMA  I SVIM GOSTIMA NAŠEG OMIŠA. 

IZ OVOG UVODNOG ČLANKA, AKO DO SADA NISTE ZNALI ( A ZNALI STE, JER STE MNOGO TOGA ČITALI I KOD MENE !:) OVAJ FESTIVAL GITARE JE OPRAVDAO SVOJ SUPER SLOGAN : " GITARA JE ŽIVOT - A ŽIVOT JE U OMIŠU  " - ČEKAMO VAS RAŠIRENIH RUKU I VELIKOG SRCA !:) ČEKAMO I SVE VAŠE, RODITELJE, BRAĆU, SESTRE, PRIJATELJE, DOĐITE- AKO BUDE TOPLO, MOŽETE SE I OKUPATI NA NAJLJEPŠOJ I NAJDUŽOJ PJEŠĆANOJ PLAŽI NA JADRANU - SLIKE SU NA ČLANKU NIŽE !:)

SVE TO ZNAJU I NAŠI VIŠEGODIŠNJI MOTORISTI IZ RH, EX JUGE I EVROPE - KOJE OVIM PUTEM POZDRAVLJAM  - STALNI PRIJATELJI "MOTO-SUSRETA" U NAŠEM OMIŠU , RUJAN / 2014. , OVE G. BIT ĆE 15-TI PUT !:) IMATE SLAJDOVE I NENO I PUPY SU BILI MEĐU NAMA :);) JES ! :) I SVAKAKO ZASLUŽUJU DA I O NJIMA NAPIŠEM, IAKO VEĆ I JESAM- IMA ČLANAKA I SLIKA - NAŠI OMIŠKI BAJKERI MOTO KLUBA "GUSAR" SU NAJPRIJE VRHUNSKI AKTERI SVAKOG OGF-A I KAO PRATNJA UVAŽENIM GOSTIMA I DIO SPEKTAKL-BAKLJADE OTVARANJA PRVE VEČERI U KAMPU, A IZA TOGA VRIJEDNI VOLONTERI OGF-A ! ŽIVILI MI ! :)


TO BE CONTINUED -Vaša Predstavnica javnosti ;):) olvejs red rose :)

PAŽNJA- 3.8.-LORA:PREDSTAVA: GOLE ŽENE - I U BABI IMA VITAMINA;)!

http://youtu.be/7fn62NX5f9Y

IMA  CRVENE ŠTIKLE KA I JA :)))) !!!!


////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


IZVINITE-NE MOGU ŠUTJETI ! NIJE TOČNO DA LJUDI U OMIŠU, KAKO KAŽE G. KARAMARKO, ŽIVE JAKO LOŠE ????! BOŽEMUOPROSTI-SVAŠTA?! ŠTA BI SAD TREBALO DA MOJ OMIŠ BUDE PRIKAZAN U JAVNOSTI KAO NEKO GLADNO MJESTO ?! MA NI U KOM SLUČAJU, MA DAJTE, MOLIM VAS  !  MOJI OMIŠANI NE ŽIVE NI BOLJE NI LOŠIJE OD STANOVNIŠTVA CIJELE LIJEPE NAŠE.ČAK SMO I SRETNI ŠTO SMO UZ MORE.IMAMO RAZVIJEN TURIZAM, GOSTI NAM SE VRAĆAJU 45 GODINA, ALI ŽIVJELI BISMO MNOGO BOLJE DA SE G. KARAMARKO U 23 GODINE DRUŽENJA SA SVOJIM PRIJATELJIMA IZ NAŠEG SUSJEDSTVA NIJE ZAPITAO - ODAKLE IM SVE ONO TUŽNO ZAKLANO, PREPARIRANO, SKUPOCJENO, SAGRAĐENO,MRAMORIRANO,MOTORIRANO, ITD.- ŠTO NEMA ŠANSE DA NI ON NIJE VIDIO , BAR NA ZIDU, I ZNAO - A POKRADENO U PRIVATIZACIJI- "NIKAD ČUO" ?! MOJ PRELIJEPI OMIŠ S OKOLICOM BIO JE I TE KAKAV ZLATNI RUDNIK ZA "PLAČKU STOLJEĆA" - HVALA !


nasljednica @ 23:35 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, veljača 23, 2014
 

Ovaj moj Prezimenjak koji je zadnjim člankom (ne daj Bože da mu bude zadnji,ali za sada - je ) o dr. Štambuku , voditelju naše omiške službe Hitne pomoći, ovoga je puta stvarno pretjerao (nije prvi put). Meni ne treba ni tviter ni FB niti mi triba otvorit "maškarani nick" da me se ne pripozna u komentarima. Ne vrijeđam i ne iznosim nikad neistine.

OVOGA PUTA SAM JA - TU - "PREDSTAVNICA JAVNOSTI" KOJA IMA PRAVO NAPISATI ŠTO ME VOLJA I KAKO ME VOLJA , OVO JE MOJ BLOGER (PORTAL) I MENE NITKO NE PLAĆA - JEL VAM JASNO - E TAKO MI JE REKAO OVAJ PREDSTAVNIK JAVOSTI , KAD SAM GA KONAČNO VIDJELA I S NJIMA POKUŠALA 15 MINUTA USPOSTAVIT NORMALNI LJUDSKI KONTAKT PRIJE MJESEC I PO DANA U ILIRSKOM SJEMENIŠTU u Omišu - "SAT S GRADONAČELNIKOM "- GDJE SAM SPECIJALNO DOŠLA NJEGA VIDIT I UPOZNAT i reč mu par riječi.

Znate da sam iskrena i neplaćena - od mene sada druge "Predstavnice javnosti", imate pravo znati - tko je i kakav je taj koji neprestano blati moj Omiš, tko nas granatira, svako malo - BUM ! Vrlo opasno se dira i u ono šta nema veze s vezom, al taj ne preže ni od koga , upozoravan više puta !

Ovo će mu netko reći, ovo će on i pročitati - možda i neće , ali i ja kao Predstavnica javnosti, kako se on predstavio u tel. pozivu dr. Štambuku, uzvračam istom mjerom - samo doktor je doktor , a novinari su novinari- a ja sam atipičan novinar, ali nije ni on tipičan - daleko je od takvih, ni sjena meni .

Ima svoj portal u Omišu - na njemu piše : ako imate kakvih tema , javite nam- i ja mu javim jedan slučaj , misleći pri tom, ovo nek je prova, a ja ću o tome ionako na moj Bloger. Zamoljena sam bila , jer da ću ja to najbolje opisati , nije baš gorući bio ni od ŽIVOTNE UGROŽENOSTI NI VAŽNOSTI, ali jednostavno, mi koji smo se javili na jedan natječaj , bili smo prilično i neugodno iznenađeni razvojem događaja i ja sam njemu najprije SEBE MEILOM PREDSTAVILA, samo šta mu nisam napisala 90-60-90 ( možda je to nedostajalo pa da slučaj uzme u obradu :))))) .

U svakom slučaju, obečala sam mojim supatnicima toga natječaja da ću mu dati vrimena , ako on ne da , da ću ja edukativno na svom Blogeru dati članak- koje zakone trebate nabubati kao pravnici ili dipl. pravnici u 4 dana kako biste prošli pismeni dio izbora za tajnicu škole. Međutim, kako se da zaključiti iz njegovih članaka, očito je da ako ne platite unaprid ili ne obećate novčanu naknadu ili niste član ni jedne stranke niti ste za njega FACA , da o vama i meni sličnima , neće dati članak uz sve dokaze - jer on je Urednik svog nezavisnog portala za koji ne dobiva ni kune - kako mi je rekao , što bi se dalo zaključiti da ga ne plaća ni Novina za koju piše , jer su i tamo i vamo isti članci ?! Nismo mi Omišani blesavi !Međutim , ovo obrušavanje na omišku Hitnu pomoć, tribalo bi, ajmo reč u najmanju ruku, ako nam dalje zatriba, da pozovemo Hitnu iz Imotskog - imali bismo "ONE TO ALL" ekipu !

Ma tko je on da zove dr. Štambuka , voditelja naše Hitne i da ga kao inspektor ispituje i nakon toga opiše razgovor s našim vrlo cijenjenim Doktorom i još napiše da mu je spustio slušalicu ?!

JEL TO "U ZDRAV MOZAK" NA NEOMIŠKI NAČIN ?! E, Predstavniče, ponizio te , jel - nije ti upalio U ZDRAV MOZAK NA NEOMIŠKI NAČIN ! Za Boga miloga - pa neće Doktor tebi nepoznatom davati intervju i opravdavati svoje postupke i još imati strpljenja s takvim ?! A još ako si pri tome zauzeo liniju hitne - tim gore ( ne znam da li si ga zvao na Hitnoj ili van Hitne- doznat ću !) . Ako si ga zvao za vrijeme službe , jesi li bio svjestan da si u tom trenutku, tim minutama mogao ugrozit nečiji život ?! Znam da HITNA ima DVA broja - oba znaju bit zauzeta !


DA ZAVRŠIM OVAJ DIO - NEOMIŠANIN KOJI JE BEZ PRATNJE DOKTORA DOVEZEN U SPLIT, DAJE SE ZAKLJUČITI DA NIJE BIO ŽIVOTNO UGROŽEN, JER JE BIO U STANJU POLICIJI NAKON NEKOG VREMENA DATI ISKAZ - ŠTO MI JE BILO DRAGO PROČITATI, JER IPAK SE RADI O ČOVJEKU , BEZ OBZIRA JEL ON KUPIO OD SINA DRŽAVNE REVIZORICE MOJ MOSOR U STEČAJU - DOK MI RADNICI NISMO NI KUNE DOBILI ! TO NIJE NJEGOVA STVAR - O.K. - ALI GAZI I PARKIRA BUS NA NAŠIM TRUDIMA ! U SVAKOM SLUČAJU, ŽELIM MU BRZ OPORAVAK .A sad ću vam ja opisati moj razgovor s tim mojim Prezimenjakom ( koji njega nimalo neće dirnut, nema šanse):

U Ilirskom na sat s Gradonačelnikom nisam znala da li je Prezimenjak među nama i pošaljem SMS mom prijatelju: JEL VEČERAS OVDE ONAJ NOVINAR MOJ PREZIMENJAK :) - dobijem odg: SJEDO DI TEBE :) .

OPAAAAAA - SJEDI DO MENE :)))) - ALI- NITI DA MI SE JAVIO, A JA NJEMU SVE OSIM MOJIH DIMENZIJA - DA VIDI DA JA NISAM "PRIPADNICA JAVNOSTI " U VEZI ONOG NATJEČAJA NEGO DA IMAM IME I PREZIME ! NE TRZA ON !? HM ?!

A zašto se on nije predstavio dr. Štambuku ?! Nego -  ON - Predstavnik javnosti ?! MA, NU, MOLIM TE ?! JEL SKUPIO POTPISE ?!

Dakle, šutim, razgovaram, pitam , sudjelujem u Ilirskom u razgovoru s Gradonačelnikom - al čim je Predstavnik počeo zapisivati kao i ja te poluglasno i nerazgovjetno razgovarat s našim g. Gradonačenikom ( DALJE U TEKST S g. G. ) ) dala sam opasku, da bih molila da se, tko zatraži riječ i predstavi , na što je Predstavnik u vitar govorio , ne meni u lice, "da ovo nije konferencija za novinare" , na što sam u njegov "profil" rekla, "A TAKO JE OGLAŠENO na lokalnom portalu", na što je Predstavnik odmah to tu večer na svom "NEZAVISNOM MUKTE PORTALU" REAGIRAO ka lud nižući od veće do manje i manje - rečenice , naglašavajući kako je to bilo oglašeno kod njega na portalu - asti koji "slučaj" od čovika, pomislih !

Kad mu se moja poznanica u Ilirskom tu večer obratila IMENOM, ja stanem i prema njemu- njegovom PROFILU rečem: AAAAAAAA VI STE TAJ  ?! :))))) Molim, mislite li da mi se okrenio, da me pogledao u oči- ma dajte, molim vas, neš ti mene ! A jako me dobro "zna" i slikom čak i vidi me svugdje, ja njega nisam znala-al sam doznala da smo bili na mnogim događanjiam u istoj prostoriji.

Pitanja su išla dalje i onda BILI iz Gata pita g.G. : Kako Vi gledate na to da neki novinar, sad nebitno koji, ( OP.A. Bili i ekipa zna dobro Predstavnika ) da ljude oko Vas, Vama bliske, naziva miševima i štakorima - te neke mišje rupe spominje i sl.

Što je g. G. odgovorio - otprilike , za mene iznenađujuće : "to je njegov stil"- na što sam ja rekla : Oprostite stil vrijeđenja , pa zaboga, vrijeđati može svatko i ja ima Bloger, ali nikad nikoga nisam prozvala neprimjerenim nazivom, a vrlo mi je bogat riječnik !

I tako se bližio kraj susreta s g. G. i ja prilazim Prezimenjaku i pitam ga -sad već na Ti kad se pokazao takvim niti da me pogleda , ma tko je on ?! Više mi ga je priko glave : Slušaj ti, već odavno vrijeđaš naš Omiš , jesi li ti svjestan šta činiš ?! Ljudi moji, stao je bježat od mene na par metara , ja za njim ! Ma jel ti to mene izbjegavaš, alooo ?! Stani ! Ja tebi sve o meni ,a ti niti da staneš - stani, ne grizem ! Bježi on i dalje po dužini Ilirskog !? Asti koji lik - JUNAK u NOVINAMA , KUKAVICA u javnosti - bila sam stvarno šokirana - ali ja i dalje za njim !

Aloooo , jel ti znaš koliko je Stella uložio truda i zdravlja da produži ljetnu sezonu u našem Omišu s Velikom gusarskom bitkom uvijek 18.8. a ti BUM : DUPLERICA U SLOBODNOJ : BOMBA NAĐENA U OMIŠU U RAVNICAMA I JOŠ DALI SLIKU OMIŠA U NOVINAMA - BEZ RAVNICA ?! Slušaj me dobro , taj metal , to "čudo" u Ravnicama je pronađeno kad sam imala 5 godina , a ti sad otkrio Ameriku ?! Jes ti normalan ?! Bježeći od mene i dalje, udostojio s reći : To je izvor bio od Omiške policije i ja sam dao taj članak i još nešto zbrljao , nerazgovjetno, negledajući me u oči ?!

JA: I ovo da te pitam : S kojim pravom si onako ogadio onu curu iz Splita koja se javila za čelno mjesto TZ OMIŠA (F. Karabatić) ?! Ja ne ulazim niti mi je to pravo u izbor i imenovanje , ali onako ogadit vrlo kvalitetnu curu , curu koju sam 4 dana PRIJE sasvim slučajno upoznala u moje buduće nevistice , cura koja mi je pokazala svoj kvalitetan program i prezentaciju šta bi ona u Omišu to učinila za boljitak mjesta - ti ćeš visokoobrazovanu curu onako izvrijeđati ?! Jesi ti normalan ?! - Odgovorio mi je gledajući utamo, uvamo, ugori, udoli : Da neće njemu nitko diktirat i naređivat šta će pisat - "a da kako to ja, kad sam mu se već onako prestavila ( U MEILU) , kako ja tako s njime ?!" OPAAAAA- a šta si mislio da ću kad te sretnem pohvaliti - čestitat ?!

Blatiš sve živo i neživo u mom Omišu, ništa ti u njemu ne valja - prodaj onda stan i odseli se ! Već si upozoren kad pišeš o HDZ-u da stranku ne uopćavaš nego da dadeš ime i prezime, PRETHODNO SVE PROVJERIŠ, ako si već plaćen da o tome pišeš, jer da si pretjerao !

Dr. Štambuk - nije pao na TVOJ U ZDRAV MOZAK - ka pametan čovik ! Svaki liječnih Hitne pomoći, procjenjuje da li je njegova pratnja do Splita nužna, jer nema ih ni 5 ni 10 nego samo JEDAN !

DOPUNA- 25.2. - 14,50: : EVO ZBOG PUKNUĆA EKRANA LAPTOPA - TEK SAD VIDIM OVO - BRAVO, DR. LUETIĆU !!! S NETA: Šef županijske Hitne pomoći dodatno ističe da dr. Štambuk nije putovao u Split jer je on taj dan bio jedini službujući liječnik, te bi njegovim odlaskom omiška Hitna ostala bez liječnika na više od 50 minuta, koliko je potrebno da vozilo ode do Splita i vrati se natrag. Zato je, zaključuje dr. Luetić, dr. Štambuk postupio prema svim pravilima struke. ( OP.A. A ODRONI I SEMAFOR NA DUĆAMA, MOŽEMO JEDINO U MORE SA SVOJIM DA PUSTIMO HITNU!!! )


Godine 2007. usred FDK Omiš, dobla sam poziv mog člana obitelji da HITNO dođem ( u Omišu živi ) , da trebam odvest hitno u Split - jer je naša Hitna prezauzeta - i O.K. s Festivala na Hitni prijem na Križine i nije Doktor tamo pitao- gdje vam je pranja, a osoba nije bila zdravstveno ugrožena, a bolovi luđački !! OMIŠKA HITNA ME PITALA KAD SAM IŠLA PO UPUTNICU - JEL VAM OSOBA MOŽE U VAŠE AUTO , IMAMO JAKO HITAN SLUČAJ; SAD SU ZVALI ?! - MOŽE ! REKLA SAM - HVALA VAM , SAMO VI SPASITE TOGA - ja ću gas do Splita sa SVA ČETRI SVJETLA !

Ne diraj se Predstavniče javnosti u Dr. Štambuka - spasio je mnoge živote , ne znam ni za jedan zataškan slučaj - pa ti bi o njemu davno pisao ?!

Ne diraj Predstavniče javnosti Dr. Štambuka - On mi je spasio sina 27. 8. 2003. kada je skuterom stradao ne svojom krivnjom u 10,40 u Dućama i bio ŽIVOTNO UGROŽEN KOLIKO JE KRVARIO I MOGAO JE I VIŠE DA "ALL EKIP" NIJE BILA I STRUČNA I BRZA !!!

DOKTORTE ŠTAMBUK , IZVINITE, IMA BOGA - OVO JE , EVO - MOJA ZAHVALA ŠTO MI JE SIN I VAŠOM BRZOM I STRUČNOM INTERVENCIJOM - ŽIV , A DA VAM SE OSIM , NAKON GODINE DANA KAD SAM TEK DOZNALA DA STE TO BILI VI - TEK TADA ZAHVALILA - EVO TO ČINIM S VELIKIM ZADOVLJSTVOM NA OVAJ NAČIN !

OVAJ PREDSTAVNIK JAVNOSTI JE VRLO OMRAŽEN U OMIŠU ( DOBAR JE S RIJETKIMA-ZNAM S KOJIMA !) - SADA VI, DOKTORE, IMATE RAZLOGA DA PROTIV TOG PREDSTAVNIKA JAVNOSTI PODIGNETE TUŽBU ZBOG NIZA RAZLOGA. SLOBODNA SAM VAM SE PONUDITI DA VAM JE JA NAPIŠEM - VRLO JEDNOSTAVNA , IDE TO MENI KAO I ODVJETNICIMA. NEMOJTE STAT NA OVOME , JER MORATE DOZNAT, MEĐU OSTALIM, I TKO JE TAJ LIJEČNIK KOJI JE PREDSTAVNIKU JAVNOSTI ONO REKAO O OMIŠKOJ HITNOJ POMOĆI I SVE ŠTO JE HRABRI PREDSTAVNIK JAVNOSTI NAPISAO - NEOMIŠANIN.A SADA DRAGI POTENCIJALNI KANDIDATI ZA TAJNICU NEKE ŠKOLE IZVOLITE - koje zakone trebate naučit i koja vam pitanja mogu biti :) DIO MOJE PRIJAVE ZA JOŠ JEDNO MJESTO TAJNICE DRUGE ŠKOLE , ČEKAM ODGOVOR - koji članak Predstavnik nije uzeo u obradu :

" Za potrebe Natječaja za tajnicu Srednje škole u Omišu, ( op.a. moj prvi posao - na zamjeni nakon Faxa i s dvoje male djece:) prosinac 2013, obnovila sam i obogatila staro i stekla nova znanja pripremajući se za pismeni dio ispita na koji je od nas 28 pristupilo samo 10 kandidata. Izvori za pismeni ispit znanja bili su: 1.Ustav, 2. Zakon o radu, 3. Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, 4. Zakon o pravu na pristup informacijama, 5. Zakon o ustanovama i 6. Zakon o zaštiti osobnih podataka. Nisam, nažalost, primljena. Utrošeno vrijeme za učenje u samo 5 dana ( 190 isprintanih listova) ne smatram niti malo uzaludnim, naprotiv. Vama može biti i dokaz da sam vrlo uporna osoba i željna rada u struci.// SRETNO; KOLEGE- 194 ISPRINTANE STRANICE , 4 nova zakona + ZR - BEZ USTAVA- njega sam imala vremena samo proći na laptopu :)A OVO SU , DRAGE MOJE KOLEGE, MLADE I S ISKUSTVOM  I BEZ ISKUSTVA ( KOJE SE NA OVOM NATJEČAJU NIJE ČAK NI TRAŽILO) - PITANJA - PA NEKA VAM POSLUŽE SA ZADOVOLJSTVOM ! :) ŽELIM VAM PUNO VIŠE VRIMENA ZA ODGOVORE- NEGO SAMO 1 SAT :) ! KAO - TREBA DAT SAMO DEFINICIJE ?! PA PRAVO NISU DEFINICIJE !!!  - IZVOLITE :))) ! SVE ODGOVORE NA OVO NE ZNA NITI MOŽE ZNAT ITKO - PRAVO JE ZNANJE VLADANJEM MATERIJE I POVEZIVANJE ZAKONA SA ZAKONIMA - A NE OVO :))) !O cijelom "nepotrebnom i suvišnom ZNA SE folkloru" obaviješten je Inspektorat prosvjete u Splitu. Ja prijavu nisam podnijela, ali sam bila u Inspektoratu - zanimalo me - da li ima prijava?! IMA NEKOLIKO i od 2. 1. 2014. do danas  - nema povratne informacije ?!. Valjda je Inspektorat pretrpan ostalim prijavama ?! Nema veze, povratnu informaciju prijavitelji moraju dobiti, do tada neka cura radi- samo SMO BILI JAKO UPLAŠENI S OBAVIJEŠĆU : NA RADNO MJESTO JE IZABRANA XY, DIPLOMIRANA PRAVNICA S POLOŽENIM PRAVOSUDNIM ISPITOM :))))) ALA , LUDILA ?! NI NA PRAVU NI NA PRAVOSUDNOM ISPITU NISAM IMALA OVA PITANJA , A PREMA KĆERKI NI NA VIŠOJ UPRAVNOJ NEMA OVIH PREDMETA , NE UČE SE OVI ZAKONI . IZABRANA JE MOGLA KAO VEĆ ZAPOSLENA NA TOM MJESTU PO ODLUCI RAVNATELJICE BEZ NATJEČAJA,"BLIŽE OLTARU", ZNAT SVA PITANJA - E, TO SAD "NJIMA NA DUŠU":)!

NAPOMINJEM OD 7 ČLANOVA ŠKOLSKOG ODBORA  - 4 SU HDZ ( OSTALA 3 ČLANA su napustila sjednicu - uz obrazloženje : da neće učestvovat u ovom cirkusu  ! - SLAVILO SE - CURA POTVRĐENA ! I NEKA JE, NIJE MI ŽAO - GENERACIJA MOJE KĆERKE, ALI NAS S BOGATIM RADNIM ISKUSTVOM TAKO PONIZITI ?! - SVI SU MI SE ČUDILI ZAŠTO IZLAZIM NA PISMENI ISPIT - ZATO, JER NE ODUSTAJEM ! UČILA SAM NON-STOP-SAMO ZALASKE SLIKAVALA ! VOLIM UČIT ! NAUČILA ŠTA IMA NOVO U VEZI S EU PRAVILIMA I STANDARDIMA , ŠTO GARANT, NE ZNA NI MINISTAR PROSVJETE :) ! NE PRIHVAĆAM METODE ZASTRAŠIVANJA ili izrugivanja kako bi izbor imenovane , sumnja se, bio uvjerljiviji!

E DRAGI MOJI, NISAM TAJKUNICA, NEMAM PARA DA OVOM PREDSTAVNIKU JAVNOSTI PLATIM ZA OVAJ SLUČAJ - KOJI NIJE OD ŽIVOTNE UGROŽENOSTI :))) - JA SAM ZA NJEGA "NITKO I NIŠTA" KAO I NAS 27 U OVOM SLUČAJU !

NADAM SE DA ĆE SAMOPROZVANI "PREDSTAVNIK JAVNOSTI" KONAČNO SHVATIT PORUKU KOJU SAM MU DOBRONAMJERNO- BESPLATNO OVIM ČLANKOM PRENIJELA . EVO, OVO, MOGU JA I BEZ TEBE !:)

PREDSTAVNICA JAVNOSTI - S PUNOMOĆI - NA TRAŽENJE !:)

VELIKI POZDRAV DR. ŠTAMBUKU I EKIPI ŠALJE -SKUTERAŠEVA MAMA :)JOŠ DVA MJESECA DO  5. OGF 2014 !

KONCERT KLAPE SV. JURAJ ODGOĐEN ZA  IDUĆI  PONEDJELJAK  - TV JADRAN !

P.S. 25.2. - KAKO PIŠE U KOMENTARIMA- EVO SAM PRIKLJUČILA LAPTOP NA TV ( CRKA EKRAN:) LIPO JE VIDIT OVE SLIKE MOGA OMIŠA I SVE SLIKE DOLJE NANIŽE :)))   MOJA "PR" JE DODALA - DA JE KONCERT KLAPE SV. JURAJ ODGOĐEN ZA IDUĆI PONEDJELJAK, A JA SAM ZA TO VRIJEME SINOĆ SLUŠALA CD - KLAPE ADRIATICUM "ZA BOŽIĆ U ŠIBENIKU" , A ZATIM KLAPE SV. JURAJ "KRALJICA MORA" :)

 CIJELI SAM DAN JUČER DOBIVALA SMS-ove  I POZIVE POHVALA ZA OVAJ ČLANAK , ODGOVARALA NA SMS-OVE I POZIVE I BRISALA ZAGUŠENU MI MORIJU - ČLANAK JE  NEDUGO NAKON OBJAVE STAVLJEN NA FB ! HVALA VAM !:)


nasljednica @ 20:01 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare

 

POŠTOVANI MOJI ČITATELJI, JUČER POPODNE SAM OVO OBJAVILA PA SINOĆ SKINULA KAKO BIH O OVOME DALA POSEBAN ČLANAK I DA "NE KVARIM" ONAJ - KAKO SAM POSTALA POČASNA ČLANICA KLAPE ADRIATICUM IZ ŠIBENIKA :) .

MEĐUTIM, EVO, NAKON EMISIJE NU2 U KOJEM JE GOST BIO SUDAC TRGOVAČKOG SUDA, KOLAKUŠIĆ, KOJEM BIH JA DALA OCJENU 10 - AL SUPER JE I 9, 69 - NISU LJUDI BLESAVI, STAVLJAM OVO KAO NOVI ČLANAK -  S MALOM DOPUNOM :

NAJPRIJE - DOPUNILA SAM JUČER BILA OVAKO: NOVO 22. 2. - MA KAKAV GENERALNI ŠTRAJK ILI ŠTRAJK UPOZORENJA ?! SINDIKATIMA OPET PORUČUJEM DA SU ZAKASNILI 18 G. GLEDE ZAKONA O RADU KOJI JE VEĆ ONDA BIO "ROBOVLASNIČKI", A KOJEM STANJU U POKRADENOJ LIJEPOJ NAŠOJ SU I ONI KUMOVALI. NISU ZNALI NI MOGLI ZNAT ZAKON O PRETVORBI I PRIVATIZACIJI DRUŠTEVNIH PODUZEĆA NITI SU POBLIŽE BILI UPUĆENI U PROBLEMATIKU ŠTO TAJ ZAKON DONOSI. NISU IMALI POJMA - TU KASNE 23 GODINE JER DA JESU, NE BI NI NAS NI SEBE NI NAŠE GOSPODARSTVO OD KOJEG SU DOBRO ŽIVJELI DOVELI DO OVOGA - SUKRIVCI SU !

DVIJE GODINE JE MALI ROK DA OVA VLADA UNIŠTENO POPRAVI, IAKO I ONI RADI NEKE ČUDNE POTEZE KAO ŠTO JE  TZV.  "PREDSTEČAJNA NAGODBA". TO JE SAMO BACANJE PRAŠINE U OČI, ŠTO VJERUJEM, I DIO VLADE ZNA. DIO ILI SVI RADNICI OSTAT ĆE BEZ POSLA, A SVOJA POTRAŽIVANJA PA SKORO I DA NEĆE VIDJETI ( EVO I SUDAC JE TO POTVRDIO). TU JE NIZ NELOGIČNIH STVARI KOJE SRAMOTE HRVATSKO PRAVOSUĐE ZA KOJE SAM TVRDILA DA POGLAVLJE 23. NIKAD NIJE ZATVORENO KAKO BISMO UŠLI U EU ! TO JE NEKI NOVI POSTUPAK U KOJEM SUDJELUJU : FINA -> POREZNA- ( OBE SU POD MINISTARSTVOM FINANCIJA !)  >UPRAVNI SUD NA KRAJU LANCA , KOJI NEMA BLAGE VEZE NA OVU TEMU, BAŠ KAKO KAŽE SUDAC KOLAKUŠIĆ, KAO DA TRGOVAČKOM SUDU DATE DA ODLUČUJE O PREDMETIMA U VEZI INVALIDNOSTI ! NI O OVOME SINDIKATI POJMA NEMAJU, JER NISU OBRAZOVANI, NISU PRAVNICI, A VIDIMO DA I 500 PRAVNIH STRUČN JAKA SU SE JAKO NAMUČILI- SUDAC IH JE PROZREO, NIJE SAM :)! .

RAZBACIVANJE, OPET PONAVLJAM I STAVLJANJE POD NOS OVOJ VLADI FAMOZNU BROJKU NEZAPOSLENIH JE SULUDO - BUDIMO ISKRENI ! GDJE SE ZAPOSLITI KAD JE SVE UNIŠTENO ILI KUPLJENO PA OBEĆANO DA ĆE BITI PRENAMIJENJENO. EVO SLUČAJ TVORNICE DALMACIJA - DUGI RAT, GDJE JE BIVŠA MINISTRICA HOLLY TEK SAD OTKRILA TOPLU VODU, A JA SAM TO IMALA U PROGRAMU 2009. KAD SAM BILA KANDIDAT ZA NAČELNICU NAŠE OPĆINE ! GODINAMA GLEDAMO TO RUGLO OPĆINE KAO I SVI TURISTI KOJI TUDA PROLAZE SAMO NA DRUGAČIJI NAČIN .


DA JE PRETVORBA I PRVATIZACIJA BILA ZAKONSKI DOBRA, NE BI SE U USTAV NAKON 20-AK GODINA UBACILE ODREDBE DA NE ZASTARIJEVAJU KAZNENA DJELA POČINJENA U VRIJEME PRIVATIZACIJE I PRETVORBE, O ČEMU SAM DAVNO PISALA ! OVO JE SAMO BITKA DA ONI - SINDIKALISTI, OSUGURAJU SVOJE ČLANARINE I OPSTANAK U UDOBNIM FOTELJAMA U OVO MALO FIRMI ŠTA JE OSTALO I DRŽAVNIM SLUŽBAMA. PORUKA: VRATITE SE U ŠKVER MEĐU SVOJE CJEVARE I RUZINU , BRUSEVE, ŠPORKICU. ŠKVERANI DIO VAS DOBRO ZNAJU - SKINULI STE TRLIŠE. KAD IH VRATITE, ONDA MOŽETE RAVNOPRAVNO S RADNICIMA OSTVARITI SVOJA LEGITIMNA PRAVA.

DOBRO ZNAM SINDIKALISTU KOJI JE DOLAZIO U NAŠ POKRADENI "MOSOR", ČIJE SMO ZEMLJIŠTE KRVAVO PLAĆALI IZDVAJAJUĆI OD SVOJIH USTA 5 GODINA OD ZARADE- 557 000 DEM  !!! MOSOR D.O.O. U STEČAJU KUPIO JE SIN BIVŠE DRŽAVNE REVIZORICE / TU NEMA SUKOBA INTERESA ?! / NAPISANO JE DESETINE ČLANAKA NA TU TEMU I ??? - TE GA PREPRODAO AKTUALNOM ČOVJEKU - NEOMIŠANINU - MI NI KUNE NISMO DOBILI !

SVE O SINDIKATIMA I "PLJAČKI STOLJEĆA" ZNAM IZ MOG BOGATOG, NEPOSREDNOG RADNOG ISKUSTVA TE NIZOM SEMINARA NA KOJIMA NA MOJA SVA LOGIČNA POSTAVLJNA PITANJA ODGOVORE NIKAD NISAM DOBILA - OSIM "POKAZAT ĆE VRIJEME" ! DA, VRIJEME JE POKAZALO DA SU MOJA PITANJA I SUMNJE BILE OPRAVDANE !

KAD STAVITE OPET ŠKVERSKI TRLIŠ NA SEBE,ONDA SE JAVITE-PUNO KASNITE. ŠTRAJKOM ŽELITE SAMO POKAZATI DA NEŠTO RADITE.TROŠITE NOVAC ZA NEKE MAŠKARADE, KAPICE, KECELJE, ZASTAVICE, PIŠTALJKE , A SVE KAO IZLET I ONDA NA MARENDU ! ZA SVE STE SUODGOVORNI - ZA PLJAČKU STOLJEĆA I NJEN NASTAVAK U VIDU IZMIŠLJENE, NELOGIČNE,TZV. "PREDSTEČAJNE NAGODBE" O KOJOJ POJMA NEMATE KAO NI ONIH RANIH 90-IH ! SRAMITE SE !

BEZ POSLA SAM SKORO PET GODINA ! RADO BIH SE MIJENJALA SA SVAKIM KOJI NIJE ZADOVOLJAN PLAĆOM U OVIM KRIZNIM VREMENIMA ! NE NASJEDAJTE SINDIKALISTIMA ! MI NEZAPOSLENI ,MI POKRADENI . MI SMO TA OBESPRAVLJENA "MANJINA" , KOJA BI TREBALA "DRUKČIJE" - ALI NEKA TO PO ZAKONU ODRADE NADLEŽNE INSTITUCIJE. KAKO MI JE NAŠA STAČAJNA UPRAVITELJICA REKLA, SLUČAJ MOSOR-A  D.O.O. JE DAVNO PREDAN ODO-U,A JA SAM KRVAVIH 10 GODINA BRANILA SVOJE I OBRANILA - HVALA DRAGOME BOGU , DOK SU ONI GRADILI, LOVILI, KOLEKCIONIRALI ITD. - A DRUGI BARNILI OVU DIVNU ZEMLJU I ZA NJU ŽIVOTE DALI !!!

ZATO STOJIM IZA OVOGA ŠTO JE VRLO PAMATAN SUDAC REKAO, ALI GA STANKOVIĆ NIJE BAŠ MOGAO DOBRO PRATITI - ZAVRŠAVAO BI ODGOVORE SA "AHA". "POKRENIMO SE", REKAO JE PAMATNI SUDAC! SMANJITI BOJ ROČIŠTA, NEMA OČITOVANJA NA PODNESKE DANE NA RASPRAVAMA, TJ. BEZ DAVANJA PODNESAKA NA RASPRAVI  ILI U ZAPISNIK PA TRAŽIT OČITOVANJE - ODMAH TO TREBA ODRADIT ! NEMA ODGODE, SVAKI DOLAZAK ODVJETNIKA - PUNOMOĆNIKA , KOŠTA , A SVE TO OMOGUĆAVAJU SADAŠNJE ODREDBE I ZATO SUDSKI SPOROVI TRAJU I VŠE OD 15 - 20 GODINA : PRIMJERICE : TUŽITELJ ILI TUŽENIK MOLI  DA MU SE UDIJELI ROK OD 15 DANA DA SE OČITUJE - I MORA MU SE TO DOZVOLITI- PO ZAKONU !!! BRAVO, SUĆE , TOME TREBA STAT NA KRAJ I SPASIT ĆETE I RASTERETIT I SUDOVE I KLIJENTE , ALI I SUCE  PA I ODVJETNIKE, IMAJU SPOROVA DO KRAJA ŽIVOTA ! SVI TO ZNAJU SAMO SE PRAVE LUDI - A JADNI KLIJENTI (VEĆINA) NE SAMO FINANCIJSKI VEĆ I DUŠEVNIM BOLIMA SVE TO PLAĆAJU !

DRŽAVU KOŠTAJU I ONI U PRITVORU, BESPLATNI SMJEŠTAJ I HRANU I IMAJU: HRANU POSEBNU ZA NOVU GODINU, TENIS, FIRNIS, SOBU ZA RAZMIŠLJANJE I MIR DA MOGU NAPISAT KNJIGU ! ŠTA TREBA 3- 5- 7 OPTUŽNICA PA KAD SE SVE ZBROJI DOBIT ĆE KARIKIRAM 65 GODINA ZATVORA - ZNAM POSTOJI KUMULATIVNA MAKISMALNA KAZNA - AL NEĆE DOČEKATI ! NAMA NE TREBA NJIHOV ZATVOR. NAMA TREBA VRATITI  UKRADENO ! NJIH NA SLOBODU I LIŠITI IH SVIH FUNKCIJA ! ONI SU IONAKO OSIGURANI SA SVOJIH DESET PRSTIJU ! KAKO U HBOR-U U UO I NO SJEDE VIŠEMILJUNSKI POREZNI DUŽNICI ?!?!


HVALA STANKOVIĆU I SUCU KOLAKUŠIĆU - DOBILA SAM JOŠ JEDNOM POTVRDU DA SAM DOBRO PROCIJENILA DA ULAZIMO U "PLJAČKU STOLJEĆA" - ŠTO SAM DIREKTORU ODMAH REKLA ČIM SAM PROČITALA ZAKON - A ON MENI : O ČEMU VI TO ?! JA NJEMU: DOBRO, VIDJET ĆETE ! MI RADNICI OSTALI SMO BEZ 12-14 PLAĆA - A PLODOVE NAŠEG RADA OD 1984.- 2003. , OD 2005. UŽIVAJU DRUGI, A NEKI VEĆ OD 1998. I 2001. - ZNA SE - SVE JE KOD ODO-A SPLIT ! EEE, DA JE MOSOR JEDINI ?!

OGLAS: MIJENJAM STATUS NEZAPOSLENE OSOBE SA ZAPOSLENOM ! NEMAM NI GODINA STAŽA NI ŽIVOTA DA BIH BILA DRŽAVI NA TERET !

SINDIKALISTI - PRESTANITE VIŠE , ŠTA ĆETE DVA SATA PIŠTATI ?! I UVIJEK POČIMATE UOČI PRIPREMA ZA TURISTIČKU SEZONU ?! DAJMO ŠANSU VLADI JOŠ 2 GODINE DA UČINE ČUDO OD RASULA KOJE SU NASLIJEDILI, KOJE JE TRAJALO 20 GODINA.KAD SMO BILI TOLIKO STRPLJIVI, MOŽEMO JOŠ 2 GODINE - IAKO NIKAKO NE RAZUMIJEM NJIHOVE "ISPRIKE"! KOJE PRIJEVREMENE IZBORE TRAŽITE ?! OD KUDA BOGATSTVO "OVIMA NOVIMA KOJI NAJAVLJUJU UĆI U UTRKU"  I SLIČNIH - ZAR ZA NJIH GLASATI ?! MA DAJTE, MOLIM VAS !?


VAŠA N-ICA ,VRHUNSKA PRAVNICA - BUDUĆA MINISTRICA ! ? POČASNA ČLANICA ! :)

P.S. REAKCIJA PREDSJEDNKA JOSIPOVIĆA JE PAUŠALNA - JER PREDSJENIK NE ZNA BIT, POVOD NI UZROK NI POSLJEDICE TZV. PREDSTEČAJNE NAGODBE. NEMA ON VREMENA ZA TO, NE SPADA U NJEGOVU NADLEŽNOST .ISKRENO,NIJE TO TEMA KOJU NJEGA TREBA PITATI ZA MIŠLJENJE! TO JE KORAK UNAZAD ZAKONA O STEČAJU, KOJI SE I NIJE PRIMJENJIVAO PREMA SVAKOJ FIRMI JEDNAKO - VRLO JE RASTEZLJIV  ! A NORMALNO JE DA ĆE RESORNI MINISTAR BRANIT OVU IZMIŠLJENU KATEGORIJU- A JOJ, ŠTA NIJE IZMIŠLJENA 2003. MOŽDA BI NAŠ MOSOR D.O.O. RADIO I DALJE I OSTALI, KAO ŠTO SMO BILI, NAJJAČI PROIZVOĐAČI PVC STOLARIJE ! SAD ČEKAMO OCJENU USTAVNOG SUDA - ŠTA ONI MISLE O TOJ FAMOZNOJ PREDSTEČAJNOJ NAGODBI!


nasljednica @ 15:05 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 20, 2014

 

Aaaaa, moram se pohvalit , samu sebe - e ! Iz naslova već vidite o čemu je riječ. Neću vas puno zamarati , jer imate sve pred sobom ! Znam da niste zaboravili ni ove divne momke ni ovu divnu izvedbu  ni uradak našeg Ivana prikazan preko @Popetovog kanala :)Ne mogu vam opisati taj utorak, 18. o2. 2014. g. od mobilonog poziva oko 10 h  i VELIKOG IZNENAĐENJA u 16 h !"BLOKALA SAM I SAD!" Došla sam poslije igranja na Omiškoj plaži , stavila bisere :)Ovo je bilo OSOBNO - duboko dirnuta , ugodno iznenađena , da su od ŠOKA suze radosnice  priskočile onaj "KLIK" , otišle su negdje dalje "iza mene" ili u meni. Cakle mi se malo oči .U zakazano vrijeme , na zakazanom mjestu ,na poziv dok me sin vozio u Omiš , došli su mi Adrijan i Mate . Jedva sam dočekala ovaj članak i to s dokazima ! Prišli su mi s takvim poštovanjem i takvim posebnim nastupom , da sam pomislila , a oni to nisu znali "ajme, kao u kazalištu , a ne u kafiću" - tako sam se osjećala ! Neću duljiti - a neću vam sve ni ispričati - sat vremena ugodnog druženja, držala sam moje uokvireno Počasno članstvo koje su mi uručili s velikom , predivnom ružom crvenom ! :) Oni su došli da mi iskažu zahvalnost za moje članke o njihovim koncertima i za you tube . Držala sam OVO kao malu bebu u naručaju . Ponesena time i njima sam tako rekla.

Moji članci o najmlađoj klapi u Hrvatskoj, koja me izvedbama oborila s nogu  najprije u Omišu, moji članci iz duše, neneručeni doveli su do ovoga ! Sjećate li ih se, naravno, prosjekom godina 20,6 :) Novost u međuvremenu od Koncerata: Pridruženi član Klape, Igor, koji je "kvario prosjek", sada je član i Klapa ima 3. BASA ! Znam da se sjećate - MOJ PREDIVNI MALI GRADIĆ, OMIŠ S TOLIKO DUŠE I LJEPOTA I KONCERTA KLAPE ADRIATICUM U CRKVI SV. MIHOVILA 28.12. - te na poziv nakon tog članka NJIHOV KONCERT U SV. DUJE , 3.1. 2014. - REZULTAT SU OVOGA ŠTO VIDITE ! Više od 7 godina pišem o klapama , a intenzivnije od kad sam blogerica od 10/2009. i OVO DOŽIVJETI - POSEBAN JE OSJEĆAJ !

OSJEĆALA SAM SE KAO PRIMADONA NAKON USPJEŠNO ODIGRANE ULOGE U HNK - NEŠTO, ŠTO VAM ŽELIM PRIBLIŽITI ! POČASNI SAM ČLAN KLAPE I SVI SU MI SE POTPISALI NA ČLANSTVO ISPISANO KRASOPISOM S RUŽICAMA CRVENIM - KAKVA IDEJA !  U PODLOZI SE NAZIRE ČUVENA ŠIBENSKA KATEDRALA - obrađena u Maturalnoj radnji moga sina Gordana ! :)

NOVO - 21. 2. - 12, 45 !!! preduhitrili su me jer sinoć nisam stigla prevest :))) dobila sam meil , u kojem,među ostalim ( za sad tajna:) piše: Znači doli na dnu povelje za počasnog člana na glagoljici piše: ''N A Š O J   N A S LJ E D N I C I'',s obzirom da je sve u starinskom štihu učinilo nam se prikladno. OP. ČLANICE:  HVALA OD SRCA !!! :)

Nakon našeg rastanka s obećanjem ponovnog susreta , poslala sam SMS Jakovu , na čiji se nagovor Klapa i okupila i počela pjevati i Jakov mi reče da su imali u planu me na drugačiji način iznenaditi i TO SVI , ali njihove obveze učenika srednjoškolaca te studenata i njegove pripreme ZA JEDNU SUPER PREDSTAVU , nisu im to omogućili !Jakov mi je nešto malo , ukratko rekao- pitam ga , jel uloga s bradom kao u Omišu s Klapom kad je recitirao ili obrijan kao u Sv. Duje :) ?! Slatko se nasmijao i rekao zagonetno : "Nešto između te dvije kombinacije" :))))

A KAKO SAM GORA OD CIA-e - EVO GAAAA !!!

JAKOV U CRKVI , brkovi i brada - NA KONCERTU "BOŽIĆ U OMIŠU " :)A ONDA SINOĆ I MALOPRIJE NAĐEM NA ŠIBENSKOM PORTALU ONO ŠTO ME ZANIMALO - I Jakov Bilić, član HNK ŠIBENIK , je otkriven - s brčićima :)))PIŠE : Nakon 11 godina od zadnjeg izvođenja i 125 izvedbi u produkciji kazališta Komedija, predstava 'Veliki manevri u tijesnim ulicama' Ive Brešana dolazi na šibenske kazališne daske . Premijeru će u Šibeniku imati u petak, 21. veljače, u 20 sati. Repriza je dan poslije u subotu, 22. veljače isto tako u 20 sati, dok je za 27. veljače najavljeno gostovanje na festivalu 'Virkas' u Virovitici. Danas smo nazočili generalnoj probi, gdje su se odvijale posljednje pripreme pred sutrašnje premjerno izdanje. /više na ŠI-portalu/:) Uz šibenske snage, Franku Klarić, Jakova Bilića i Matu Gulina ( itd:) TU JE I GLUMAC JOŠKO ŠEVO, KOJI JE IGRAO SVOJU MONODRAMU  "GOVORITE LI HRVATSKI" U GATIMA NA DANIMA IVE MARJANOVIĆA, 3. 8. 2012., O KOJOJ NISAM  DALA ČLANAK, ŠTO SEBI NE MOGU OPROSTITI, IAKO SAM DIO PROVUKLA KROZ DRUGE ČLANKE !

SRETNO, JAKOVE, NA  PREMIJERI PREDSTAVE I - DA ZNAŠ ,  PROČITALA SAM DA ĆETE BITI GOSTI I U HNK SPLIT -  ! DOLAZIM :) ! NOVO-: 22.2. :)))) ČITAM, ČITAM - POBRALI STE OVACIJE PUBLIKE OKUPANE SUZAMA OD SMIJA - I POBRALI SU ZBOG VAS PUNO RUŽA CRVENIH KOJE DRŽITE U RUCI, DRŽIŠ JE I TI (GLEDAM MORE SLIKA:)  - ČESTITKE I S MOJE STRANE !!!:) OJME- KO ĆE MENE FERMAT KAD SE POČNEN SMIJAT U HNK SPLIT ?!:)))) I ZAMISLI  "IVO, IVO" SKANDIRALI SU, A MI ZAJEDNO ZAPIVALI MEŠTRA IVU U MOM OMIŠU - EVALA, MEŠTRE IVO - BREŠAN !:)

VELIKI POZDRAV SVIMA  I VAŠEM DUŠEBRIŽNIKU OD KLAPE G. FILIANU  I PUNO USPJEHA U ŠKOLI, RADU I LJUBAVI ;):)  I POZDRAV  SVIMA VAŠIMA

ŠALJE ZORANA VUKOVIĆ , ROĐ. GOJSALIĆ, IZ OMIŠA , UDATA U JESENICAMA, POČASNA ČLANICA   "VAŠA  NASLJEDNICA  ":) !

NOVO. 25.2. - U 14, 30 - PRIKLJUČILI SMO LAPTOP NA TV :) - SAD GLEDAM OVU LIPOTU NA VELIKOM 107 EKRANU :))) SINOĆ SAM U NEDOSTATKU KONTAKTA S LAPTOPOM ( CRKA EKRAN) SLUŠALA VAŠ CD - I UŽIVALA ! HVALA NA SVEMU ! :)


P.S. SAMO USPUT  - ONAJ NOVINAR MOJ PREZIMENJAK NITI MI JE ROD NITI POROD NITI JE IZ BLIZINE OMIŠA - 100 KM DALJE JE ! TOLIKO DA SE ZNA -NEMAM VEZE S NJIME , MI OMIŠANI IMAMO DUŠU:) NIJE NI ONAJ O KOJEM PIŠE OVIH DANA!

////NOVO - 12, 45 H - PRIMILA MEILOVE  klape SV. JURAJ  ////

Koncert Klape HRM „Sveti Juraj" i Orkestra HRM iz dvorane u Lori,  23. 12.  2013. - na TV JADRAN ! - (O KOJEM SAM DALA ČLANAK - KOJEG SAM CIJELOG PROPLAKALA - ZA ANTU - GENERACIJU - JUČER 2 MJESECA OD KAD JE PARTIJA U 56-OJ G. :(!

U ponedjeljak 24. veljače 2014. na TV JADRAN s početkom u 21,05 sati pogledajte cjelovečernji koncert Klape HRM „Sveti Juraj" i Orkestra HRM održan povodom 8. Memorijala Andrija Bartulić-Toni u Domu HV u Lori 23.12.2013.-  OP.A. SINOĆ SAM BILA KOD MOJE DRAGE RUŽE GUSLARICE ( O KOJOJ SAM VAM PISALA)  I NA ZIDU UGLEDAM TONIEVU SLIKU I REČEM : JOOJ, ZATO MI JE TONI NA VIDEO ZIDU U LORI  BIO POZNAT- ZABORAVILA DA SAM GA U VAS VIDILA ?! RUŽA MI REČE DA U DAROVANOJ MI KNJIZI "PISME UZ GUSLE" IMA NJENA PJESMA I ZA POK.TONIA !

NOVO - KONCERT ODGOĐEN ZA IDUĆI PONEDJELJAK - 1.3. U 21 H !


////////////Viški memento - Tragedija Ratne Fregate Radetzky- spomen skup za sve hrvatske mornare poginule kod Visa koncem XIX. stoljeća

U organizaciji Hrvatsko austrijskog društva u ponedjeljak 24.02.2014. u Pomorskom svetištu Gospe od Pojišana u Splitu s početkom u 19 sati održati će se komemoracijski spomen-skup za sve hrvatske mornare poginule kod Visa koncem XIX. stoljeća. Na spomen skupu pod nazivom Viški memento - Tragedija Ratne Fregate Radetzky / iz 1869/ samostalna izlaganja imati će dr. sc. Stanko Piplović, mr. sc. Gordana Tudor i Robert Anastasov.

Događanju će nazočiti izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, admiral Robert Hranj, zapovjednik HRM-a.U prigodnom programu i sv. misi zadušnici će nastupiti klapa „Sveti Juraj"-HRM.


ŽIVILI MI - IDEM OPET ZA OMIŠ :) !!!


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


PREDSJEDNIK IVO  JOSIPOVIĆ SUTRA, NEDJELJA,  23. 2., DOLAZI U MOJ OMIŠ  POSEBNO ZBOG 5. INTERNATIONAL OMIS GUITAR FEST-A,  (24 - 26. 4. 2014. G) .! IMAM EKSKLUZIVU I PUNO TOGA - KREĆE SERIJAL OD 24. 2. :) Predsjednik će se u hotelu "Plaža" družiti s već vama predstavljenom djecom o kojima sam pisala iza 4. OGF - Završna večer - 2. dio- A PRVI SAM OSTAVILA KAO DOGAĐAJ GODINE ! :)dakle, višetruko nagrađivanih učenika iz Osnovne glazbene škole "Lovro pl. Matačić", a posebno će pozdraviti OMIŠANINA prof. Nenu Munitića, ravnatelja "Međunarodnog Omiš Guitar Festa", kojemu je i ove godine Predsjednik pokrovitelj. I ove nam godine dolaze mladi genijalci iz cijeloga svijeta - za danas - toliko :) !

U PONEDILJAK , 24. 2.  U NAŠ PREDIVNI GRADIĆ DOLAZI G. KARAMARKO - HOTEL PLAŽA - U 19 SATI - UH, ŠTA BIH MU VOLILA POSTAVITI NEKA PITANJA - TIPA " DI STE BILI DOK JE GRMILO"!! BILA SAM NA PROMOCIJI KNJIGE ZABRANJENOG NOVINARA U HOTEL PLAŽI, ČULA  DR. HEBRANGA , NOVINARA JOVIĆA  - TO MI JE VIŠE SLIČILO NA PREDIZBORNI SKUP HDZ-A NEGO NA PORMOCIJU , KAO HDZ KARCINOM KOJI SE POTAJNO ŠIRI DALMACIJOM U IME KNJIGE ( NISAM BLESAVA!). ČAST POŠTENIM HDZ-OVCIMA ! 


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 

 

nasljednica @ 23:25 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
nedjelja, veljača 16, 2014

NAJNOVIJE :) !!!! 20.2.  - OVO JE OBJAVLJENO KASNO UVEČER 16. 2. - JUČER MI JE  ORGANIZATORICA  MARIJA  JAVILA  DA JE POSLALA  ODMAH LINK  OVOG ČLANKA AUTORICI KNJIGE  gđI./gđici. INDIRI , A  AUTORICA JAVILA - DA SU ČLANAK ODMAH NAŠLI I PROŠIRILI GA DALJE FB-om  I ODUŠEVLJENI SU ČLANKOM I  " DA SU ONI SVI BILI ODUŠEVLJENI SA MNOM" ! :) !!! AAA- ZATO SAM VIDJELA KAKO MAHALUŠU ČITA CIJELA BOSNA I  HERCEGOVINA I CIJELI SVIJET I TIME DOPUNILA ONO PRI DNU S LJUBIČASTIM SLOVIMA - JER TAKVA,  KOLORISTIČNA, JE I MAHALUŠA -:)))) !!!!!  

VRIDILO JE, VRIDILO- DRAGI MOJI ČITATELJI ! :)

VELIKI POZDRAV INDIRI , NELI I NENADU I CIJELOJ EKIPI PREDSTAVE !:)

HVALA VAM I NA  "MAHALCU" - TO SAM OSTALA DUŽNA - MALO JE TU MAČ ;):) PA MORAM MALO UBLAŽITI  IZRIČAJ - ČLANAK JE NAPISAN !  SLIKE SAČUVANE ):) - ODGLUMLJENO SUPER  - PJEVAČICA GENIJALNA - VELIKI POZDRAV I NJIMA  :))))) ! 

A  KAD SMO VEĆ KOD POZDRAVLJANJA - VEEEEEELIKI POZDRAV GLUMCIMA I EKIPI "RECEPT ZA BOLJI ŽIVOT" I " COSA NOSTRA " - PREPRIČAVAM PREDSTAVE KAD GOD SAM U UGODNOM DRUŠTVU  ILI KAD ME PITAJU : KAKO JE BILO, AKO NISU KOD MENE PROČITALI - ONDA KAŽEM : IMATE KOD MENE :) !

RUUU ŽOOO MOOO JAAAA MLADOST SAM TI DALAAA :)))))

////////////////////////////////////////////

NAMIJENJENO LJUBITELJIMA , LJUDIMA OD KAZALIŠTA - ALI  BEZ KUNA ! ;):)

Split, Lora, 15.2. 2014. - predstava JA, MAHALUŠA ;) :) ! Uh, uh, uh, uhhhh, uhhhhhhh, kako da vam prepričam ovu predstavu. Kad ja ostanem bez riječi i kad ja ne znam kako početi, e onda bi vam , poznavajući me s mojim doživljajima opisa viđenog, trebalo sad sve biti jasno ! Ili sam vas ovim uvodom zaintrigirala- šta je to u vražjoj Mahaluši :) Mahalac je bio "tvrd", možda sam ga i ostavila za kraj da bih ga usporedila s Mahalušom. Mahalac će ipak malo sačekati, prednost dajem Mahaluši, jer ONA JE SVE TO: knjiga, scenarij, scenografija, režija, kostimografija, gluma, songovi, ples, - ona je PREDSTAVA koja vas razoruža, koja vas toliko ogoli da nema NJE ILI NJEGA koji sebe u Lori sinoć nisu prepoznali u bilo kojem smislu ove Knjige ili Predstave. EVO KAKO JE BILO - HVALA @POPETOVU  ŠTO MI JE POMOGAO DA SLIKE IDU PO REDU !!!  - ONE KOJE SAM SLIKAVALA OKOMITO- NEĆE DA SE ISPRAVE ?! -HM, ŠTA JE SAD ?!  GLEDAM NEMA ZAVRŠETKA, IZLASKA NA  POZORNICU I NJIH I AUTORICE KNJIGE JA, MAHALUŠA-MORAT ĆEMO PONOVO ?!

 

Nisam pratila pisanja u medijima da ne padnem pod nekakav utjecaj- meni možete vjerovati, nemam urednika, nema muljanja, ali - ah, aah, aaaaaaahhh- priče iz bosanskih mahala ( ulica, četvrti ) sažeti tako genijalno u više od sat i po vremena, naprosto se čini "nedostižnim" pa čak i za mene, mislim, po mojoj procjeni i ocjeni! Nemoguće u mogućem-kratko i jasno- hm ili "moguće u nemogućem" ! Kad bih vam detaljnije prepričala Predstavu i "sve" , sva "okruženja", ovaj bi članak bio u nastavcima. Iskreno ću vam reći ovo, sve moje predstave koje gledam, zapisujem slikajem, pjevam po potrebi pa i zaplešem na stolici - ali NIKAD dok pišem članak ne povirim u svoj šalabahter-priča ide sam od sebe , po sječanju. Ovoga puta imam jedan sladak teret za koji me baš briga hoće li koji Škveranin, kao i jutros na poslu- reći mome mužu da sam pjevala !!) Dakle, vratimo se na taj sladak teret-bolje reći "slatku odgovornost". Vrijeme je Interneta pa i mnogo starije babe imaju i FB ( ja - ne ) pa će tako mnoge nevine gledateljice, koje mi mogu biti i mame ,kao i mlađe ženice i žene, djevojke i zaručnice,poznati tko ovo piše - ako uguglaju naziv predstave.

Naime, pjesma Jutros mi je ruža procvjetala - dobila je svoj nastavak- u dvorani !!! - hahhaaaaaa- nevjerovatno - da, dogodilo se i to. Doznala sam pa sam vam i napisala ranije da će ovu pjesmu pjevat Mahaluša, ali sam i sumnjala, jer kabaret- predstave su nekada podložne i promjenama i izmjenama, doduše rjeđe nego naši zakoni ;) pa je predstava u svim svojim pričama i prepričavanjima i dijalozima i monolozima imala česte nastavke "upadicama" poznatih nam pjesama , malo novo izmijenjenog i dopunjenog izdanja, koje su baš lijepo "sjele":) . Ali nije samo to bilo događaj s pjesmama - zbog čega sam mislila da će RUŽA izostat tu večer. EVO ŠTO SE DOGODILO ! :) Genijalka je negdje pri kraju Predstave ( namjerno s velikim slovom umjesto MOG NAKLONA ) rekla: A SADA " BALADA O NEVINOSTI" :))) - POČELA Mahaluša polustrastveno-poluogorčeno na mikrofon pjevat Jutros mi je ruža procvjetalaaaaaa ali , ruža nije bila cvijet - hahhaaaaaaaaaa- razumijete li što je to bila njena procvala ruža  - PUBLIKA SE NE SAMO VALJALA OD SMIJEHA NEGO SU SKIČALI, URLIKALI, ZAVIJALI, UHUHIVALI  - DO USIJANJA, JER JE MAHALUŠA "ZRAČILA" SVOJU RUŽU ŠARENOM , ŠIROKOM NABRANOM HALJINOM - POKAZIVALA NA NJENU RUŽU DOK JE PJEVALA , A PUBLIKA U EKSTAZI - hahhaaaaaaa !  Uspjela sam vam slikati, ali i pjevati skupa s Mahalušom, u drugom redu malo desno od nje - al ono "pravo, bona, jašta !"Jutros mi je ruža procvjetala, ružu gledam pa sam zaplakalaaaaaaa, ru žo moja mladost sam ti dala- tužna Mahaluša , pjeva na mikrofon, vrti tužna glavom, svojom sam te suzom zalijevalaaaa - KOJE JE ONA MOTE ( POKRETE ) RADILA , IZAZVALA JE URNEBES , a publika na moj pljesak nastavila pljeskom u ritmu i mojim vođenjem pjesme, nastavila i pjevat - Kolko sam te pu taaaa poljubilaaaa, tužno gleda u ružu :)))) još pupoljak mlaaadi dok si bilaaaaa - publika arlauče :))))) ona nastavlja, ali i ja uz nju i slikavajući je : ispiiii- ja - laaa rosu s tvojih granaaa - vrti Mahaluša grozničavo- strasno i žalosno, istovremeno glavom , tuguje- mjesto usneeeeee mo je ga dra ga naaaaaaaa - uzavrila dvorana , a kako i neće :))))) Ovo možda ima na YT- bu , ali nema OVO što je slijedilo - hahhaaaaaa . Mahaluša je od nas bila popraćena na kraju VELIKIM DUGIM PLJESKOM, ali i ONA JE NAMA DALA PLJESAK , BILA JE STVARNO POČAŠĆENA TIM PLJESKOM I OZARENA!!! Mislim i rekla BRAVO i - STALA , STAO I PLJESAK- stala Ona sa smješkom i da stala da se uozbilji - ALI U TOJ 1-3 SEKUNDI NJENE KONCENTRACIJE I VRAĆANJA NA TEKST , vrlo zahtjevan tekst već sat i po - vidjevši je onako razdraganu, ali sad već kao "ozbiljnu oficirku" samo što nije uhvatila zraka da nastavi govorit - JA POČELA : RUUU ŽO MO JA MLADOST SAM TI DA LAAAAAA SVOOOOO- JOM SAM TEEEE SUZOM ZALIJEVALAAAAAAA - JA SAM LETILA SJEDEĆI NA STOLICI I SLIKAVAJUĆI NJU - ONA GLEDA U MENE KAO I PRI KRAJU DRUGE STROFE , JER IPAK NIJE MOGLA ZADNJE DVA STIHA OSTAT SASVIM OZBILJNA, JER SAM CIJELU PJESMU PJEVALA UZ NJU , PUBLIKA NIJE BAŠ ZNALA SVE RIJEČI, A DA I JE , OD SMIJEHA NIJE MOGLA PJEVATI- KOLIKO JE STRASTI I TUGE MAHALUŠA POKAZALA ZBOG SVOJE RUŽE :))))) - I TADA, NA TO MOJE SOLO PJEVANJE, ONA POD SVJETLIMA REFLEKTORA; STALA I GLEDA U MENE :))))) SVA OZARENA MI TADA DADE TAKAV PLJESAK ZAJEDNO S PUBLIKOM DA SE TO OPISAT NE MOŽE- I REČE NA MIKROFON: BRAVO, GOSPOĐO!!! EH ŠTO NEMAM FOTO APARAT DA JE SLIKAM !!! _JA PJEVAM I DALJE- PUBLIKA PLJEŠĆE !!! ! - MAHALUŠA REČE, KLIMAJUĆI I ODOBRAVAJUĆI MOJU SOLO "FRONT STEJĐ SIT DAUN" TOČKU " , DAKLE, REČE :" MA HAJDE MOLIM VAS, PA JEDAN JE ŽIVOT !" - TAKO JEEE, REČEM  I DODAM : MAŠALA !!! hahhaaaa - A PUBLIKA PLJESAK I PLJEŠĆE I PLJEŠĆE- MAHALUŠA SE STALA SMIJATI - SPONTANO, ONO BAŠ IZ SRCA, OSJETILA SAM DA JOJ JE BILO DRAGO - može tko i pomisliti iz publike da sam ubačena bila da to učinim, ali evo, ako tko iz publike pročita- NE , TO SAM JA , ONA RUŽA CRVENA S POLJUDA :) NAMJERNO NISAM STAVILA CRVENU NA SEBE DA ME NE PREPOZNATE - NEGO BOJE VANILIJE - EEEEE :) Dok ovo pišem, smijem se od kuraže koju sam izvela- al ja sam jednostavno takva osoba - JA, DALMATINKA - TEMPERAMENTNA, GLASNA, RASPJEVANA, BEZAZLENA - JESAN, TAKVA SAM I GOTOVO !

Vjerujte mi, Mahaluša je nakon nekoliko minuta ušla ponovo u tekst, da se vrati na sam početak, zbog kojeg nam je sve i ispričala - ali do zadnjeg "kadra" JA SAM BILA TOTALNO RAZORUŽANA POD DOJOM SVEGA OD MAHALUŠE DO DALMATINKE :))))) TAJ VAM OSJEĆAJ PRIPADNOSTI TIH MOJIH PAR MINUTA KABARET-PREDSTAVI NE MOGU OPISATI ! Ovdje moram prikazati jednog Gledatelja, lijenog Dalmatinca :)))) koji nije prihvatio filđan s kavom koju mu je Mahaluša ponudila riječima , u čučnju. MA HAJDE, IZVOLITE, PROBAJTE KAVU, EVO I KOMAD KOCKE ŠEĆERA PA HAJD, UMOĆITE GA MALO ! :))) Publika u smij, ON NI MAKAC ! - hahhaaaa- MISLIM DA SAM BAŠ I TIM NJEGOVIM NEČINOM BILA DODATNO MOTIVIRANA DA SE MAHALUŠA-NELA OSJEĆA OPET DOBRODOŠLOM U SPLITU - a onaj Lijenčina u prvom redu, trebao je ostati kući, a ne se nacrtati u prvom redu, a, e ! Uh, a šta ako je to bio koji KUM, VJENČANI SVJEDOK, GRADONAČELNIK, ŽUPAN - MA DAJTE MOLIM VAS - takvo neaktivno ponašanje - ju, ju, a da možda jadan nije smio ništa zbog FRAU ?! :)))) Ovo sam ovako namjerno napisala, jer je Mahaluša imala i ulomak imitiranja žene iz Švdske i Njemačke koja je miksala sa naškim jezikom tvoreći tako BANDU BOSANSKI JEZIK- kako je rekla :)))) OBRAĆAJUĆI SE KAO SVEKRVI: - JA , JA , MAJNE MUTI IH ŠPAREN AJNE KLAJNE KASE FUR MAJNE KIND KAD ODRASTE :) BIO JE TO SVEUKUPNI ŠOU - KAKO JEZIČNI I "JEZIČNI" , JER ODSKAKANJA BRZOIZGOVORENIHRIJEČI DO POTPUNOG UVIJENJA I ODULJIVANJA NEKIH REČENICA I RIJEČI PREMA POTREBI - BILO JE NEVJEROVATNO SVE TO PRATITI I S MAHALUŠOM SE IZ PRVE BRZINE UBACIVATI U TREĆU PA U SEDMU ( ka onaj audi:))) PA U DRUGU PA U PETU BRZINU - PA "NA SVA ČETRI" KAO ŠTA IMA VAŠE DALMATINKE ĐIP :) BILO JE GE-NI-JA-LNOOOOO !

Joj, koliko toga bih vam htjela prepričati, moglo bi ovo prerast u NEPREPISANI MAGISTERIJ :))))) Mislim se, da li bi imalo smisla da ovu Predstavu napišem u nastavcima - ma ne volim sapunice , ovo i nije sapunica, ali je " cjelovečernja sapunica" za koju bih htjela da stane u jedan članak. Bit će teško - ma ne meni pisati nego dati u jedan članak.

Predstava "JA, MAHALUŠA" kao Uloga i kao Osobe, Glumica Nela i Glumac Nenad , koji su se tako simpatično glumački povezivali, ali i "tjelesno smjelo i softli bezobrazno" ponašali - ju, sram ih bilo,ALI NIJE BILO SRAM STARIJE GOSPOĐE DO MENE KOJA JE ČESTO SKIČALA , A MOGLA MI JE BITI MALOLJENA MAMA - MUTI ! :))) Primijetila sam da sam joj malo i smetala mojim slikavanjima, zapisima ( koje uopće ne gledam sada) kao ona FINA GOSPOĐA, A NA ŠPORKARIJE SE SMIJALA I SKIČALA PUNO GORE I JAČE OD MENE - ali - hahhaaaaa- NEKA; NEKA - SREĐENA "MUTI" do mene IMALA JE JEDAN GAF - NAIME, POČEO JOJ JE ZVONITI MOBITEL - A MI U 2. REDU- hahhaaaaa- KOPA ONA DUBLJE I DUBLJE I DUBLJE- AAAAAH, AAAAAAAH, AAAAAAAAAAAH - DUBLJE - JOŠ TRAJE TO NJENO KOPANJE, A PREDSTAVU TAD VIŠE I NISAM MOGLA PRATIT I DA SAM HTJELA IZA MOJE SOLO TOČKE - I KONAČNO GA FRAU MUTI UHVATI I UMJESTO DA GA IZGASI, ONA TAKO KULTURNA ČAK OBAVI I RAZGOVOR - A JOJ , A JOJ, POMISLIH: HEBATE PATAK, ŠTA TI NIJE ZVONIJA NA POČETKU PREDSTAVE PA NE BI NA MENE POTAJNO ŽUGALA - JER OD TOGA ZVONJENJA MOBITELA VIŠE SE NIJE USUDILA DA ME POGLEDA - hahhaaaa- nije bila ni komunikativna :)))) - ali DOBRO ARLAUČE U TIM GODINAMA, SVE JOJ NA BAZI SEXA BILO SMIJEŠNO - E, TE , FRAU MUTI SU MI NAJDRAŽE, A ON DO NJE - hahhaaa KAO I NENAD , BOSANAC UZ MAHALUŠU - TAJ LIK NA POZORNICI JE OPET POSEBNA PRIČA :)))))) !

DA, BILO JE USRED PRESTAVE , U SRED DVORANE RANIJE, JEDAN MOB- POZIV - hahhaaaa- PA JE MAHALUŠA POVEZANO S TEKSTOM NONŠALANTNO REKLA: DE, BOGATI JAVI SE, TKO ZNA ŠTO JE VAŽNO, RECI DA SI NA PREDSTAVI  !- publika u smijeh !!!! ISTO TAKO NAKON PAR MINUTA NEGO JE POČELA- REKLA JE TEHNICI-BOJSIMA: DE, SMANJITE MALO OVO PUHANJE ODOZGO, DOĆI ĆEMI DO JAJNIKA - publika u smijeh !:))))

DAKLE - Ja, mahaluša - nisam, Glumica Nela , mahaluša nije . Međutim, ulogu koju su joj povjerili bio je pravi , baš pravi pogodak ! Glumicu ne znam , nisam je gledala nigdje do sada i tko zna hoću li je ikad više i gledati, ali zapamtit ću je ! Predstava je i sadržajno zahtjevna I gumački izvedbeno, pri čemu mislim na Mahalušine priče , prepričavanja, preobrazbe u 5 minutnom dijelu od studentice, žene, majke , prijateljice, svekrve, nizanje i brzina riječi ljute žene koja li ga nabraja i nabraja svom jadnom mužu, našavši "njegovu tajnu kazetu" s "onim sadržajem", njeno prebrzo nizanje optužbi kojima je zapljusnila jadnoga muža - izgledala je, tj. slušno se činila kao SINGL PLOČA na obrtaju LP ploče- ono sa 45 na 33 u moje vrijeme:)))) BEZ GREŠKE ! Savršeno piljenje, "drobljenje" kako bismo mi lokalno rekli - slušate i divite se , pri tom uopće ne očekujete grešku,a opet u brzini sve razumijete što mu je nabrojila- genijalno bez da je jezik zapetljala ! / Ono piskutavo brzinsko nabrajanje , uhativno je izgledalo kao srotinu riječi u deset sekundi ! Kad je stala, publika je morala nagraditi zasluženim pljeskom - prekinula po tko zna koji put Predstavu!! Genijalna je bila ! Njeni pokreti ruku, a tek pokreti nogama ili nogicama, a ne , ne "ama baš pravo" NOGAMA - jer ima jako dobre noge, čega je i te kako bio svjestan i onaj tko joj je ulogu dodijelio, ali i ona sama. Sve u svemu - osim rječitog dijela Predstave, Glumicu-genijalku se imalo što i gledati . Da i mi žene, ali i muškarci du dobili ljepšu večeru za 120 kuna nego da su potrošili 3-4 puta više da su svoje gospođe ili djevojke odveli na Valentinovo- pametan njihov potez ! Vrijedilo im(NAM ;):) je gledat Genijalku u svim pozama- doslovo, u svim pozama - zar vam trebam nabrajati - kojima - MA HAJTE, MOLIM VAS !:)))))

O kej, znatiželjni čitatelji i čitateljice, šta ste naoštrili vid - evo :  dok se ona "namjestila da je njen malo" - kako sad ovo napisat- "da je njen malo- TAPA-TAPA iza " bio joj je toliko "dobar " da je ona onako ozbiljno , dok se publika valjala do smijeha, - gledala u svoje nokte od ruku :))))) Koja Luđakinja - a on "tapa-tapa" iza nje, uz nju ;):))) i najdnom on onakav blekast , kaže: ŠOK, PRVI PUT !- a publika gledajući njegove face, njegove pokrete - e sad čime , paaaa , eeeeee - u smijeh - ona mrtva ozbiljna , jer joj nije bio po guštu :)))) Htjela je reći, da s vremenom u tom BRAAAAKU , koju riječ ona izgovara s gorčiniom, BRAAAAAAKU sve pomalo postaje rutina za žene, a njima ne :)

Muškarci u Lori ( ju, ovo čitajući LORI izgleda kao "vojna ustanova", ne , ne , nego muškarci u dvorani su i te kako naparili oči ( sad, ne znam da li gugle ovo zna prevest- jer se moji članci prevode :))) - dakle muškarcima su , garant, ispale oči i mislim da su zažalili što predstava nije bila u dvorani u obliku amfiteatra od 4- 6 redova, da bi Genijalku, "zgodnu fatalnu crnku ", bolje odmjerili ! :) A ona Fatalna Crnka, OP.A. FATALNA CRNKA je bila ogovarana i u busu za Sarajevo :)))- A ON BOGATAŠ- GOSPODAR PRSTENOVA !!!! :)) i te kako je svjesna svojih atributa - kojih ima bezbroj: noge s crnim prozirnim čarapama, obrubljenim na vrhu bedara onom gustom čipkom koja ih drži, često širenje i skupljanje, grčenje, dizanje u vis, preklapanje jedne na drugu kao što je i sam rekla "kao ŠERON STOUN" na onoj stolici, radeći vježbe kao u teretani , vitka, gipka, savitljiva, pokazujući vježbe u teretani za održat dobru liniju , bilo je jako zabavno za gledat, jer je pri tom svaka riječ, skrik, uzdah, "uzdahanje" bilo od duboke DONJE NOTE - RE, do glasovnog skićanja, jačeg i od NAJJAČEG soprana u kazalištu, imitirajući majku koja sinu govori kontra djevojke : Nnnnne ! NE ! NnnnnnnE ! NnnnnE ! - publika u trans i pjesak , pljesak ! Nizala je priče za pričama, na svoj način opisala starlete kao one su , jelte, "kurbe",a muškarci takvi kao one nisu starletani ni kurvari nego uspješni muškarci- što smo do sada i čuli u predstavam , ali Genijalka je to na svoj način opisala, braneći pri tome te jadne nevine starlete :)))) Nisu one krive što polažu kolokvije redovo, POKAZUJUĆI IGROM TIJELA :)))) daju ispite- POKAZUJUĆI DRUGIM DIJELOM TIJELA , polažu godinu za godinom na FAKULTETUUUUU i dolaze do diplome - DIŽUĆI I ŠIREĆI NOGE U ZRAK NA STOLICI ZA STOLOM PUNIM RAKIJICE, FILĐANA, ĐEZVE, ZDJELICE S KOCKICAMA ŠEĆERA :))) i tada uz pratnju Lika , koji je imao sto likova, o njemu naknadno, DAJ MI ŠTO MI TREBA - EBOTE FAKULTET I zapjeva ona : GAUDEAMUS IGIDUR - hahhaaaa UBACIVŠI NA SVOJ NAČIN RIJEČI - SMIJALI SMO SE KAO LUDI - latinsko-bošnjačkim jezikom, miksala je , a publika u smijeh !!! Nevina njena SVILENA , ŠARENA haljinica , na kojoj je namještala desnu pa poslije i lijevu dojku : ŠTA JE SAD OVOJ ?!:) poprativši ih rukama, micajući ih, namještajući na mjesto na koje trebaju stajati ;) publiku je gadno izazivala, MA MUŠKU, BONA  I ZAPJEVALA: MALI MRAV, MAALI MRAAAV, U NJEDRIMA NESTOOOO- I STALA- JA NASTAVILA: MORAM DA GA NAĐEM DA ZEMIJENIMO MJESTOOOOO :))))

Sada malo o poigravanju s Bosancima. Nije ih baš štedjela, počevši od maminih nevinašaca do kurbara:) Dovodi stariju majci, njemu 22, njoj 31-35- ovako kao ja, kaže ona, lijepih godina i Lik za klavirom note a ona pjeva: DANAS MAJKOOOO ŽENIŠ SVOGA SINA- ŽENIŠ SVOGA SINAAA - i ja s njome :)))) SVI PLJESAK ! A ONA STALA NAS IMITIRATI- DA, DA PLJESAK ! PLJESAK- HA, ŠUTI BONA, KOJI PLJESAK- TO JE BRAAAAAAK - BRAAAAAK - VIČE S GORČINIM: BRAAAAAK ! DA, DA, TREBA APLAUDIRATI - JER TO JE BRAAAAAAAK ! - da nije prošla godina ili dvije pa ta ženica bila ona Švabica ili Šveđanka reče: KAKO SAM SE ZAHEBALA ! :))) Publika u trans - a Mahalušin izraz lica i izgovorena rečenica, bili su neodoljivo uvjerljivi ! :))))

Švabicu je imitirala : JA, JAAAA, BRAK, ALES SUPER i počme pjevat i otpjeva cijelu pjesmu : VJERUJ U LJUBAV jer ljubav je sve, vjeruj u ljubav i živi od nje - svaki stih je popratila posebnim gestikuliranjem lica te na kraju čvrsto zaplela prste ruku , kao neraskidiva čvrsta veza i onda HOP - prekine se ta čvrstina - "puče brak " - PLJESAK PA NJENO RUGANJE TOME - BRAAAAAAK . I ta tek nakon dvije godine , žali se prijateljici uplakana, a prijateljica joj reče :KONAČNO SI NAKON DVIJE GODINE POMAKNULA TE ZAVJESE S OČIJU - KAO PROGLEDALA ZA KOGA SE UDALA :)

Preobrazivši se u ulogu "zadovol(e)jne" žene - izrecitirala je od tajči : MOJ MALI JE OPASAN - JEDNA RUKA , DRUGA RUKA - i sve u skladu sa stihovima recitiranja ona tapa-tapa po svome tijelu !!!

Sada i o muškom liku - jest da je bio u njenoj sjeni, jer nije dominirao Predstavom, ali moramo priznati, a tako je Predstava i zamišljena, taj LIK, kojeg je genijalno odradio tupasti, plačljivi, nježni, vitalni, njen partner Nenad , izazivao je već svojom pojavom smijeh u dvorani :) Koju njegovu točku izdvojiti, vrlo je teško. Iako joj je bio većinom klavirska pratnja, Lik koji neodoljivo u sebi sadrži manire i face kombinacije MR BINA I ĐERI LUJSA, bio je njena dežurna "dvorska luda" , na način na koji je Mahaluša njime upravljala. Posebno je naglasak bio na njegovim izrazima lica na koje ne možeš ostat ravnodušan, nema šanse !!! Posebno je bilo i njegovo presvlačenje, koje sam vidjela tek kad s e maknuo od bijelog klavira s crvenim ružama- ali onaj dio publike se već valjao od smijeha vidjevši ga otkačeno odjevenog , da smo mi s ove strane dvorane već naslučivali- kakav će se sad pojavit :)))) Tako složeni odjevni predmeti u jednom pa drugom pa trećem itd. pojavljivanju imalo je od strane Mahaluše svako svoju svrhu :)) Sad se smijem , slike mi pred očima :))) Obukao odijelo, ali mu tijesno prekoooo :)))) ŠTA JE SAD , pita ga ona :) On: NE MOGU GA ZAKOPČATI ! - tužno kaže , a ona : KAKO TO SAD NAJEDANPUT ?! - a mi u trans pa on polako pokušava , zatvara, otvara, zatvara , otvara - sako ( jaknu) - smijeh !!!!!

Zatim neodoljiva njegova imitacija nakon što je Mahaluša navijestila KAO U ONOM FILMU, ONAJ DAN U TJEDNU, NIJE UTORAK, NIJE ČETVRTAK- DA; SUBOTA - a on počne imitirati ĐONA TRAVOLTU - U ORIGINALU : A; A; AAA, AAAAA, STEJ EN LAAAJV - piskutavim visokim tonovima kao Travolta - pobravši naš pljesak !!! :)))) Njegovo novo odijelo, Mahaluša je popratila ogovarajući muškarce , kakvi su im stilovi odijevanja i ukusi : GLE, OPET GA NAĐE, dodirujući njegov prsluk, mislim, rugavši mu se: PA TAJ SAM KOMAD BAR PEEET PUTA ODNIJELA NA TAVAN I ONA GA PONOVNO NAĐEEEE ! Sva nervozna i živčana zbog toga i njegovog neukusa : POGLEDAJTE GA, ZA VJENČANJE, ODIJELO SA MATURALCA :))) A on jadan sliježe ramenima , faca tužna, malo tupa , kao - Šta može, nema drugog - jadničak :))

I tako godine braka prolaze i pjesma : KASNO JE SAD ZA SVE - a nastavak je genijalan- do suza :) E sad vam ne bih smjela sve otkriti, jer to mora biti iznenađenje :))))

Poučan JEDAN dio Predstave koju nam je Mahaluša prenijela : NANA MI JE DOBRO GOVORILA - PRIJE NEGO STUPIŠ U BRAK, DOBRO PROVJERI SVE NJEGOVE, OD AMIĐE , DEDE , nabraja, nabraja PA ČAK DO KUCE I KUCU PROVJERI ! TO JE ISTO JAKO VAŽ-NO ! a publika u smij :))) s pljeskom velikim !!!!! Muškarci su zatrovani sportom - i gle ga , onaj se dio dvorane koji vidi njegove rekvizite , već smijao, vizavi Lika , a on sa zastavom spreman za navijanje na SP U BRAZILU, I SAV SRETAN POČNE VIKAT SKAKUTAJUĆI I MAHAJUĆI ZASTAVOM : ALE, ALE, ALEEEEEEE - a ona će : GLE GA !? DE MAJKE TI, PRESTANI MAHAT TOM ZASTAVOM ! DO BRAZILA IMA DA S NJE SPADNU SVE ZVJEZDE - a mi u smijeh, a on jadan, od veselog navijača, tužan klaun osta - mi u smijeh :))) !!!

Ne bi valjalo da vam baš sve otkrijem - ali i ovo ću : MUŠKARCI, kaže Mahaluša, VOLE DA NJEEENUUUU SLIKU NOSE U NOVČANIKU I DA SE HVAAAALE DA S TOM ŽENSKOM SPAVAJU ! Tada Lik šeta ponosno otvorenim novčanikom po pozornici i ona kaže : POGLEDAJTE GA SAMO ! TO JE ON ! I tada Lik silazi u dvoranu , prolazi pred prvi red i HVALI SE : POGLEDAJTE JE; POGLEDAJTE; HAJD SE VI POHVALITE DA SPAVATE S OVAKOVOM ŽENOM - JA OVO DEREM ,A VI ?! - a publika u smijeh !!! :)) A on onako blesav sam od sebe - odijelo ludo , da luđe na njemu ne može biti :)))) PRIČA IDE DALJE I MAHALUŠA KAŽE , otprilike: ONA MU, NARAVNO, ODEEE, A ON - POČME PJEVAT : SLIKUUU TVOJU LJUBIM, ŠAPĆEM TVOJE IMEEEEEEE - hahhaaa- I JA S NJIME :))) DOK MAHALUŠA MAHALA JEZIKOM I DALJE - AL JA TAD NE ČUJEM , JER ON JOŠ PJEVA I SVIRA NA KLAVIRU :))))

Ima u Predstavi i Bogataša , Neoženjenog, NAPISANO VEĆ -TAJ JE TZV.  "GOSPODAR PRSTENOVA".))) - Lik počne: JESIL MALA LJUBILA DO SADAAAAAAAA- ma bilo je ludoooo !!!! Bilo je šala i na račun porvinscijaki koje kao dolaze u SARAJEVO NA FAKULTET IZ LIVANOVIĆA , što je naziv DJEVOJKE SA SELA i , naravno, pjeva Mahaluša : JA SAM DJEVOKA SA SELAAAAAA, ALI SEVKI SVAKA ČAST , ALI OVE ŠTO DOĐU; MA JOK, MA KOJI FAKULTET - DOĐU ZBOG - EEEEEEEEE :)))) Muškarci se na njih, eeeeeeeeee, a žene ne mogu od ljubomore ! :))) MALA NAĐE FRAJERA I POČME PLAKAT: DVAAAAAA MJESECA IMAM ISTI MOBITEEEEEEL, DVA MJESECA IMAM ČINČILU DO BUBREGA, NAPUHALA ME PROMAJAAAAAAAA - A ON JADAN - morat će joj udovoljiti :) !

Rečenica: STID ME NJEGOVOG STIDA tako je dobro ukomponirana U TEKST :) u taj dio priče da to morate pogledat, ali i to da je i ON POSTAO SPONZORAN :))) JER JE NAŠAO MALO STARIJU ŽENU :))) A ONDA PROĐE NAKO VRIJEME I ONA ZAPJEVA sva očajna : DA LI ZNAŠ DA TE NE VOLIM ( od Magazina- Huljića :))))

A onda imamo Veleposlanika ili sl. i gđu, Ministricu koja nije baš od onih stvari, ali DVA SPRATA NIŽE ON NAĐE MLAĐU :) ! Kad Lik izlazi sa velikim Ministricinim šeširom , jer to je njoj fetiš ili bogata bunda - publika u smijeh :) !!! Pjesmaaaaaa: JEDAN DAN ŽIVOTA DA OSTANE MENI I NJEGA BIH DUŠOOOO POKLONIO TEBI - I njegovo pjevanje neumorna Mahaluša prekine -s prijetnjom, Što ako te Ministrica vidi ?!:)

Bila je i scena , kada ona legne i čeka ga, čeka, čeka nestrpljivo njega - a ON HRČEEEEEE-HRČEEEEEEE- NALJUTILA SE ONA: MA DOĆI ĆE MENI PRAAAVI HRČAK PA TI SAMO NASTAVI TAKO !- a publika u smijeh :))))

Imamo i njegovu pjesmu njoj : MALO MI JE JEDAN, JEDAN ŽIVOT S TOBOM- a Mahaluša će KONTRU :)))) LEŽI, HOĆE ZASPAT AL NE MOŽE I GOVORI: ENO JEDNE OVČICEEE, ENO DRUGE OVČICEEEE, ( ležeći položaj:))) i veselo vikne: EVO I ČOBANA ! :) A TI HRČI KAD NE ZNAŠ NIŠTA DRUGO !:)

TRAŽI ON MALO VODE - ONA NE DA - ONDA PISMA : NE DAM DRAGI NI KAPI, NEK TI DUŠA ISHLAPI, OD SINOĆNJE - i nastavi Mahaluša priču :))))

Zaljubila se ona u ŠONA kao KONERIJA :)))) Hoće baba od 82 da izgleda mlađa i hoće na fitnis, teretanu - boja kose malo na crveno, farba 365 al i pjeva: NEĆU, NEĆU DIJAMNATE - :)))

KAŽE TAKO MAHALUŠA, DODIRNE SE I TE TEME - ŠTO JE TO MUŠKI KLIMAKS ?! HM- MISLI SE, TO JE NEŠTO KAO ŽENSKI KLIMAKS - KADA ON TRČE , VJEŽBA, HOĆE DA IZGLEDA MLAĐI, TAKO SE I OBLAČI - dok on po pozornici trče ka lud :))) Publika u smijeh :))) !!!! pjeva on : ČUVAJ ME SE MALAAAA, JER JA SAM PRAVI MORSKI VUK !!! -A ONA ĆEEEE: VUČE, VUČEEEE, PAZI GDJE I KAKO TRČIŠ, POLOMIT ĆEŠ ZUBEEEEE, NISU TVOJI, TUĐI SUUUU VEĆ 40 GODINAAAAA - HAHHAAAA :))))

A ONDA MAHALUŠA KAŽE : I ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE NEGO NA KRAJU JEDNA "BALADA O NEVINOSTI ": JUTROS MI JE RU ŽA PROCVJETALAAAAAA- :))))) - SVE O OVOME SAM VAM OPISALA NA POČETKU OVOG ČLANKA !!!! A SAM KRAJ, JOŠ PAR MINUTA - SPOMENULA- SVE MORATE ODGLEDATI SAMI - A JESAM LI VAM SVE ISPRIČALA- E, NISAM :)))) IMA TOGA JOŠ - a pljesak koliko je trajao ?! UH !!!!!NA KRAJU SU POZVALI SPISATELJICU "JA, MAHALUŠA" INDIRU KUČUK SORGUČ- KOJA IM SE RADO PRIDRUŽILA NA POZORNICI - JER OVO JE BILA NJIHOVA STOTA IZVEDBA OVE PREDSTAVE I TO BAŠ U SPLITU !

IZA TOGA JE TU VEČER, NAKON NAŠIH DUGIH OVACIJA - I NJIHOVOG DUBOKOG KLANJANJA, BILA MALA PAUZA I ONDA ISTA PREDSTAVA VEĆ 10-AK MINUTA POSLIJE !

SVE JE BILO SAVRŠENO -SVE ! Vidi se tko je zaslužan za cijelu kostimografiju :))))) Rekla sam već, mogu ovo dat u nastavcima- ali genijalnu Predstavu, NJENE GLUMCE, GENIJALNU Nelu Đenisijević i GENIJALNOG Nenada Tešića morate odgledati , uživati kao i mi , I VALJAT SE OD SMIJEHA I OTKOČITE SE I OTKAČITE SE - JER JEDINO NA SMIJEH NE PLAĆAMO PE-DE-VE - hahhaaa :))) ojlaaaaaa :)))!

PREDSTAVA "JA, MAHALUŠA" USKORO IDE NA TURNEJU PO ISTRI :) ISTRIJANI, OBAVEZNO JE POGLEDAJTE !!! LJETI ĆEMO NASTOJATI ZAJEDNIČKIM SNAGAMA DA TURNEJA RAZVESELI NAŠ KULTURNI SPLITSKO-DALMATINSKI  ZAVIČAJ , I S OSTALIM PREDSTAVAMA -  KOPNO I OTOKE ;):)))) ALA ŠTA ĆE SE "MOJI" SMIJATI - NA OTVORENOM :))) NAŠA KULTURNA LJETA :)

ZAHVALJUJEM SE POSEBNO, U IME SVIH KOJI ZNAJU I NE ZNAJU, ORGANIZATORICI SPLITSKE UDRUGE ZA KULTURU I KOMUNIKACIJE "KULTIVITIS" , MARIJI STANČIN, UDRUZI  SPECIJALIZIRANOJ ZA HUMORE .KAKO SAM I NAJAVILA , NAKON "JESENI SMIJEHA" ILI "FESTIVALU SMIJEHA - FESTIVALU BOSANSKOG HUMORA" U SPLITU TIJEKOM DVA JESENSKA MJESECA-LISTOPAD/STUDENI 2013. -  " NAKON NOVE GODINE ZA VALENTINOVO I ZA DAN ŽENA , BIT ĆE  OPET VRIJEME ZA HUMOR ", KOJI NAM SVIMA NEDOSTAJE ! VIDI SE PO RASPRODANIM I ISTU VEČER PONOVLJENIM PREDSTAVAMA ! ZANIMLJIVO, MARIJA ME PRONAŠLA NA BLOGERU I ZAMOLILA DA SVE POPRATIM :) JESAM, S VELIKIM ZADOVOLJSTVOM ! HVALA, MARE, GUŠTALA SAM !:) A I MOJI OMIŠANI KOJI SU ČITALI SVE OVO, A NISU BILI NA PREDSTAVAMA - NEKI JESU - NARDINA I EKIPA :))))//////

NOVO - 18.2. /// HVALA SVIMA IZ BIH , ZENICE, SARAJEVA, MOSTARA, FEDERACIJE BIH I SVIMA, SVIMA, KOJI ČITATE MOJU MAHALUŠU DILJEM SVIJETA - VIDIM VAS  SA STRANE - VRIDILO JE !!!! ) SEVDAH ĆE NAM SVIRATI MURIS VARAJIĆ NA 1. VEČERi 5. OMIŠ GUITAR FESTA - 4/2014 - DOĐITE !!! SVIRAO MI JE , JA PJEVALA :IMAM JEDNU ŽELJUUUU- SLIJEDE SADA TI ČLANCI :) !!!!


NAJAVA: ZA DAN ŽENA - PREDSTAVA: GOLE ŽENE -I U BABI IMA VITAMINA - LORA - a kad je to - NA UKINUTI NAM OSMI MART- VRATIT ĆEMO GA SAME -A ONI NEK VRATE AUTE - IMAM I JA KOČIJU P.S. ISPRIČAVAM SE CIJELOJ JAVNOSTI ZBOG OVE KOČIJE-MENI JE DOBAR I BUS !

MA HAJTE, JEDNOM SE ŽIVI ! VAŠA N-ICA- RC- MENAĐERICA :);)

NOVO: HUMANITARNI KONCERT KLAPE SV. JURAJ U OGULINU u subotu 22.02. u sportskoj dvorani-za bolesnu djecu Ogulina.Na koncertu u organizaciji udruge Oda prijateljstva iz Ogulina čiji je prihod namijenjen za liječenje dvojice dječaka Jakova i Luke nastupiti će i KUD "Klek" iz Ogulina.Početak u 19 sati. //ODAZOVITE SE , POMOZITE I UŽIVAJTE- POZDRAV OGULINU !


 

 

nasljednica @ 23:40 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
petak, veljača 14, 2014

 

NE SAMO ZA VALENTINOVO, JEL DA ?!  ;):)

Ono što svaka žena sanja / da uz sebe ima muža i priko dana /
tebi nikad nije bila tajna. / al ko bi usta hranio gladna /
Tvoja duga putovanja / provne vožnje po Bračkom kanalu /
čekala sam sama do svitanja./ ja kući ti na Amorelli tada /

Ono što svaka žena voli / da je muško kući i da je gladi /
dušo moja, to si uvijek znao. / zato nisi navigavat opet pošao/
Dao si mi sve na svijetu / kuće, aute, sudove, mriže, motiku lijepu /
al' mi ipak ništa nisi dao. /e, jesi,škersku plaću kobasice DA RADIM-rado :)/

Voli me, samo me voli /zato me glava nikad ne boli /
ova me samoća boli / dok si u škveru ja ribu lovin /
Neću pusta obećanja / oću đipa, neću jahtu ni do Koralja/
meni treba milovanja / šta će mi putovanja /,
to što svaka žena sanja. / ja iman i za "bacanja " /

Voli me, samo me voli / od sudova me onda glava ne boli/
ova me samoća boli / kad noću poreznoj pamet solim/.
Pusti kuće i imanja / dosta mi je porezne tih sranja /
meni treba milovanja / sad lokacijske papiri izdanja/ ,
to što svaka žena sanja / da se riješi zakonskih zavrzlama/.

Ono što svaka žena voli / sigurno nisu sudovi tvoji /
dušo moja, to si uvijek znao / zato si pravnicu izabrao /.
Dao si mi sve na svijetu / punomoć, pečat , račune , odvjetničku lentu /
al' mi ipak ništa nisi dao / nego u na turi platio mi samooo ;):)))/


VOLI ME , SAMO ME VOLI - "UVIJEK, ZORICE":))))) JE DA ME NAJUTIŠ NEKAD, AL VRIDIŠ ZLATA :))))) OJLAAAAAAAAAAAAA ;):),


POZDRAVLJA VAS - JA, MAHALUŠA, MA JOK, BONNA ;):) VAŠA RUŽA CRVENA :) ! - JUTROS MI JE RUŽA PROCVJETALAAAA- ALA ĆEMO SUTRA PIVAT ;) :) 

NAJNOVIJE PO URE IZA OVOG POSTA- DOJAVA; JA, MAHALUŠA, ZBOG VELIKOG INTERESA, BIT ĆE DRUGA PREDSTAVA U 21 SAT u LORI I HVARU !!!! - iako je već prikazavana u sklopu programa Festivala BiH humora  10-11/2013. opet su dvije predstave u Splitu! :) Znači, opravdala je i u Splitu svoju titulu NAJGLEDANIJE HUMORISTIČKE PREDSTAVE /večeras je u ZADRU / pa ćemo na SMIJ SE, OTOČE ! :) - onaj put zbog slatke obveze bake nisam mogla poći - sada čekam s nestrpljenjem !:) - jesil ma la jubi la do sa daaaaaa - jesi jesi al Bosanca nisi:)))

//////////////////////////////////////////////////////

Mnogi od vas ne znaju priču o Miljenku i Dobrili - po kojima je, pretpostavlja se, Šekspir napisao Romea i Juliju - i zato Kaštelani trebaju naplaćivati sva mjesta koja su vezana za ovu dirljivu ljubavnu priču, kao što Talijani naplaćuju posjet Veroni - onog balkona- u paketu za izlete- bila sam tamo na eskurziji u Srednjoj -oko 1 200 000 ljudi godišnje posjete Julijin dvor i slikaju balkon, zašto da i mi ne ubiremo te pare u Kaštel Lukšiću ?! Kako Dubrovčani naplaćuju Knežev dvor, a mi Omišani bi trebali povisit cijenu za na našu Mirabelu !

Nakon što je legenda o nesretnoj ljubavi kaštelanskih plemića Miljenka i Dobrile iz 17.stoljeća hrvatskoj javnosti predstavljena kroz spot za pjesmu Ružo crvena uizvedbi klape „Sveti Juraj", donosimo Vam i kratku priču autora Gordana Vasilja  :Legenda o hrvatskom Romeu i Juliji snimljena je na povijesnim lokalitetima dvorca Vitturi i dvorca Rušinac u Kaštel Lukšiću, kao i u crkvici Svetog Ivana Krstitelja gdje pokojni ljubavnici počivaju i danas. MORAM OVO POSJETITI !

U priči sudjeluju glumci Kaštelanskog kazališta Marin Jelenčić i Nikolina Rabadan, a režiju potpisuju Hrvoje Svalina i Patrik Grgurić- koji spremaju spot za pismu "Odriši me" :)

Vjerujemo kako će za Valentinovo ova priča biti novo nadahnuće za sve romantične i zaljubljene, ali i podsjetnica našoj javnosti kako je posrijedi, nažalost, do sada neprepoznatljiva iznimna turistička ponuda i neiskorišteni hrvatski kulturni brend. TAKO JE, g. MARKO -SLAŽEM SE !

Spot za pjesmu  RUŽA CRVENA u režiji Svalina-Grgurić, možete vidjeti PO STOTI PUT KOD MENE na linku http://www.youtube.com/watch?v=39K24an6Oxs. - a PISMU NISAM DANAS NAMJERNO PUSTILA - IAKO JE ONA MOJA No ONE ;) :) !

///////////////////

NAJNOVIJE -14. 2.- 13,20 h - UVIJEK SRETAN DAN ZA NAŠE OLIMPIJCE !:) IVICA  KOSTELIĆ ,ZVANI . SREBRENKO KOSTELIĆ, ZIMSKO OLIMPIJSKO SREBRO U SUPER-KOMBINACIJI - U UVJETIMA KAO ZA LJETNE OLIMPIJSKE IGRE NAKON ŠTO IH JE 11 POLETILO=IZLETILO SA STAZE !:))) ČESTITAMO ! :) STAZU POSTAVIO TATA KOSTELIĆ -E, TATA, TATA, MOGA SI I BOLJE TO  S TIM ŠTAPIMA - GENIJALAC JE MALO VOZIO U GRČU DO POLA, A ONDA DAO GAS !  A JE, SVI SE MIJENJAJU, SMJENJUJU, A IVICA JE  IPAK UVIJEK NA POSTOLJU I TO U SVOJOJ 35-OJ GODINI  NAKON SILNIH POVREDA, OPERACIJA, OPORAVAKA - KOLIKO VOLJE U TOM ČOVJEKU - GOU, ĐONI, GOU -  BIT ĆE SVIRKE !!!:)))) U-BE- RI- LJU- BI- CUUUU :))))!


nasljednica @ 07:33 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, veljača 11, 2014

 

Odnija đava i tv i radio vijesti ! Pun mi ih je je kufer, a neki mi rekli da ličin na onu Župa-nicu ?! MA DAJTE, MOLIM VAS ?!:)  Dosta mi je Porezne, sudova, banaka, ovrha - njegovih kaubojskih parkiranja i njegove vožnje, prigovora , ugovaranja poslova, računa - iman više posla oko njega i njegovih pi*darija nego oko kuće, dice, unučadi, vrta, poja, kokoša i ribolova- iman dozvolu za turistički ribolov ;) Nisam znala :)  Ima i nešto lipega- počeli radovi opet na katu - s razlogom, lipim razlogom iza lita - e ! :)  SALA JUST SAY YES JE REZERVIRANA ;):)

Evo jedna mala istinita pričica,ako se ne pritvori u roman. NASTOJAT ĆU DA BUDE BAR NOVELA :) Brže pročitajte, jer ću brisat :))

Svima muškima, pardon, većini, pukne film OLITIGA DOĐE ŽUTA MINUTA. Nekima rijetko ili ćešće pa ni Moj nesuđeni oficir nije iznimka !:)))

Bili smo na plesu. Kišilo je kad smo izlazili. On otišao po auto. Ja se ostala pozdravljati i žurila k njemu, "JER SE NJEMU NEĆE PUNO"- U PRIJEVODU: BRZO MU PUKNE FILM !

Došao je autom do ulaza, do crvenog tepiha - ja taman 5 m od njega, pogleda me i on GAS ! ? ODEEEEEEEEEEEEEEEEE

Ojmeeeee ?! Šta mu je ?! Ostala ja "ki ona stvar" prid ulazom (ne smin baš originalno napisat , ima ovde i finega svita koji ovo čita :).

Zima, 22. 11. 2012.- dan posli godišnjice braka. Ebate je lud ! Šta mu se desilo ?! Za njim ja u sandala- štikle, tanko odjevena - nema ga, mračina na cesti. Ojme zemljo "profundaj se"- "progutaj me" da me kogod iz mista ne vidi ako izađe iz sale - ojmeeeeeee, koji straj u kosti . A koji mu je vrag da me ostavi ?! A nije baš pijo, nije od tog sporta!? Sto scenarija u mojoj glavi punoj soka , ne pijem dok plešem pogotovo, jer sam ionako turbo, a baš tu večer sam bila "primjerena- umjerena" čak i u plesu , a on jako živahan :)

Bentipasajarca, nakon duuuugih 5 minuta , najednom prema meni duga svitla - ja KIP, skamenila se od straja ! ?

ON ! ? AJ ULAZI !- naredba !

Ulazim ja šutke, malo pokisla, oznojna, smrznuta - i sidnem na zadnji sic i "KUCO"- NI RIČI !

U retrovizoru mu vidim kurbanjski smješak i ON UPALI RADIO SPLIT- bilo je 2, 20 sati, dobro se sićan. NA RADIJU - GABI PIVA : ON ME VOLI NA SVOJ NAČIN - ON MEEEE.....

JA : ..... VOLI NA SVOJ NAAAAAAČIN; ON ME VOLI NA SVOOOJ NAČIIIIN.........

ON nježno: ZORICE UMEST ĆEŠ ME VIŠE ! ZNAŠ DA UJUTRO RADIM ; DIŽEN SE U PET I PO, A TI SE TAMO STALA POZDRAVLJAT , JESI LI IH SVE IZJUBILA ?!

JA : JA VIDIM U TOOOOM OKU ....ON ME VOLI NA SVOJ NAAAČIN , ON ME VOLI NA SVOJ NAAAAAAČIN ..........

Evo nas doma ....... (a nastavak ) - e ne može, ritke su noći da smo solo u stanu ;)

Aj dobro, evo malo : I JA SE STALA SKIDAT I PJEVUŠIM : OooNNNnnn ME VOLI NA SVOJ NAAAČIN, OOooooON ME VOLI NA SVOJ NAČIN- od bisa na n jega !!!

JEL ZNATE RIČI TE PISME - EVO IH :)))))

On ne piše nježna pisma, nikad o tom ne govori ( GOVORI,SAMO VIŠE RADI;)
ne zna srce da otvori , al' ja vidim što mu značim- EEE !:)

On me voli na svoj način, on me voli na svoj način :) EEE:)

On će poći tko zna kamo ( NA BALOTE ILI KARTE :)
on se vraća kasno noću ( IZ ZAHODA :)
al' i takvog ja ga hoću ( NE RADIM UJUTRO;) :))))
slab je pa se pravi jači ( JOJ, NE PRAVI SE -JOŠ JE FIT !:)))

Ja vidim u toj igri , vidim vatru ispod leda ( NEMA LEDA -još;)
kad me ljubi, kad me gleda ( EEEEEEE ;)
dok se češljam, dok se svlačim ( NE SMIN PROĆ KRAJ NJEGA ;)

On ne voli da ga pitam ( JEL DOBIJA ILI IZGUBIJA NA BALOTAN :)
kao školjka biser krije ( VAŽNO DA NE KRIJE PLAĆU ;)
da l' je sa mnom ili nije ( ALI VRATI SE TO JE NAJVAŽNIJE;)
al' dobrotom nekom zrači ( IZ MIRE STO ĐAVLI VIRE ;)

I TAKO ON POČEO MANTAT OKO MENE, CILE-MILE, MIČE KOSU, PRILIPIJA SE UZ MENE MOKRU ,OKISLU I OZNOJNU- a nikoga u kući ;) DLANOVIMA PO MENI KA U @POETIKE, SAMO ONO JE MAŠTA U NJE ;):))))))

JA nježnooooo: A JEEEEEL, JESI REKA DA RADIŠ UJUTRO, VEĆ JE PROŠLO TRI URE, BRZO ĆE I PIVCI - KU-KU-RIKUUUU ! - - uh - NEĆU VAM REĆ ŠTA MI JE TAD REKA -hahhaaaaaaa!

Oli vas zanima šta je bilo- a šta - A - IZ KREVETA NA POSAL ! ;):))

NEKADA JE BILO S FAXA NA POSAL-SAD MOŠ S FAXA NA KONTEJNER !

AL ZNATE ŠTA : - Nisu babe šta su nekad bile :P Iza toga mi je donija vitamina u krevet , ISCIDIJA MI LIMUNA I NARANČE i iša radit :)))) OJLAAAAAAAAA- JEL ONDA OVO IZMIŠLJENO VALENTINOVO 14. 2. ILI SKORO SVAKI DAN, A TAKVIH IMAN O-HO-HOOOOOOOO - JER ON ME VOOOLI NA SVOOOOJ NAAAČIN - A KAD MALO PODIVLJA- ZNAM RECEPT ZA BOLJI ŽIVOT - NEĆEMO SAD, E - TO SPADA U COSA NOSTRA I ON ZNA DA NISAM MAHALUŠA ! :)))) AJTE, VIDIM O SE NA MAHALUŠI U LORI - 15.2. -pivat ćemo: VJERUJ U LJUBAV, ŽIVI OD NJE :) ;) PA UMRI ! NEMOŠ NA PRAZAN ŽELUDAC NIŠTA ;) !

ZOKY NOVA-K ;) RED ROSE FAJER ;):)))))))

//////////////////////////////////////////////////////////


Dragi prijatelji,

Svima Vama koji vjerujete u čaroliju ljubavi pjesmom na linku http://youtu.be/L-WgBHrAAmI želimo romantično Valentinovo!

Klapa "Sveti Juraj" - HRM 


SAD JA : - HVALA VAM, KLAPO NAŠA, UŠLI SMO U LEGENDU "ZALJEVA SAN FRANCISKA" - POLJUD 2010 - bio je nominiran za dokumentarca  3. 1. 2014. - i pismu pod linkom , i onu RC S BILIN LANCUNOM VIDILI SU MILJUNI LJUDI ;):)


nasljednica @ 14:27 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 6, 2014

PJESMA JE ZA NAŠEGA ANTU MADUNIĆA- OTIŠAO I  OSTAO VJEČNO U ZAGREBU, ALI I U NAŠIM SRCIMA :(

Bio je ponedjeljak 23. 12. 2013. u Split, Dom HV na Poljudu , tzv. LORA, 20 h, cjelovečernji koncert Orkestra HRM i klape HRM Sveti Juraj u spomen na tragično ubijenog pukovnika Andriju Bartolića, predsjednika HVIDR-e grada Splita,na kojem su prikupljena sredstva od ulaznica donirana udruzi Down-sindrom 21-Split. NI OVOGA PUTA, DVA DANA UOČI BOŽIĆA, A JEDAN UOČI BADNJAKA, KLAPA ME NIJE OČEKIVALA KAO NI LANI NA BOŽIĆNOM KONCERTU U SOLINU KAD SU MI REKLI : Nismo Vas očekivali, obićno su žene ovih dana oko kuhanja, kolača, spremanja kuće :) a ja sam rekla: Sve je to kod mene pod kontrolom:) S OSMJEHOM - DABOME, PA ŠTO VAM JE- ZAR VAM NIJE JASNO, DA SVE SVOJE OBVEZE OBNAŠAM POŠTENO I U SKLADU S BRAČNIM I OBITELJSKIM DUŽNOSTIMA :)   - EVO SLAJD

Mogu se sad malo našalit i govoriti kao aktualna Župa-nica, koju sam mnogo puta slatko imitirala nakon NU2, bila mi je simpa- ALI ONU VEČER KONCERTA, OVU O KOJOJ PIŠEM, NIJE MI BILO NIMALO DO SMIJEHA. PUNA PREKRIVENE TUGE,A SMIRENA DA JE OPET KOD KUĆE SVE POD KONTROLOM UOČI BADNJAKA, ALI DANA, VEČERI KADA ĆE SUTRADAN NA MIROGOJU BITI POKOPAN NAŠ MADUNIĆ, NAŠA GENERACIJA KAO I NIZ DANA KOJI SU TOME PRETHODILI:BOLESTI DRAGIH OSOBA,SMRT MOJIH OMIŠANA, NEMILI OMIŠ-TURBO-KRADEZE-NATJEČAJ-FOLK TE NESHVATLJIVOST NAŠEG PRAVOSUĐA, POREZNE, TV I RADIO VIJESTI , MNOGO TOGA ŠTO ME PODSJETILO NA FILM "LET IZNAD KUKAVIČJEG GNJEZDA" - A K TOME I SAM RAZLOG, POKOJNI TONI, SUBORAC, GENERACIJA MOG VLATKA TE POMOĆ KOJU NAJČEŠĆE DAJEMO MI OBIĆNI LJUDI KOJE POREZNA BLOKIRA , A JOŠ POD DOJMOM NAŠEGA COCE - POĆI U LORU, BIO JE LIJEK ZA DUŠU I SRCE !

CITIRAT ĆU IVU ANDRIĆA  (@Poetika) "LJEPŠA DUŠA LJEPŠE JECA"-  DODAJEM- "LJEPŠA DUŠA LJEPŠE PJEVA". Evo - od srca.

RAZLOGE SAM NAVELA - ZBOG ČEGA SAM IŠLA S PUNO EMOCIJA U LORU - "IDEM PJEVAT" - I BAŠ MI JE ODGOVARAO NAZIV TOG KONCERTA : DA MI NIJE OVE LIPE PISME . HM, POMISLILA SAM, KAKO OVA KLAPA UVIJEK MENI POGODI NEKI TRENUTAK, DOGAĐAJ - UVIJEK NEKA TAJNA VEZA ?!

Ne baš puna dvorana ( večer prije je bio Koncert u HNK - tu već imate priliku da sretnete ELITU te da pokažete svoju odjeću, torbu i cipele s markom te prošetate bunde bijelog medvjeda ili biozona ) te broša od kljova nilskog konja, a ovdje ljudi u rebama) .Međutim, ta napola popunjena LORA bila je PREPUNA SRCA I DUŠE - ali i - SUZA - MOJIH.

Koncert je započeo Marko i Klapa: IMA JEDNA ZVIJEZDA SJAJNA- MISAO SVIJETA : (S. S. Kranjčević)
Ima vječna zvijezda sjajna za oblacim negdje trepti,
ne vidje je smrtno oko samo srce za njom hlepti.
Il' su lažni ideali ili laže ovo doba
tko će otkrit ovu zvijezdu,s onu stranu našeg groba.-

i na video zidu piše:  ANDRIJA BARTULIĆ, 1967-2004.

Ako možeš, sačuvaj u sebi mjesto za njih

kad pođeš tamo negdje, oni više ne mogu,

Ne stidi se reći da si ih volio, iako ne uvijek.

Uzmi ono što je ostalo od njih, što si naučio njihovom smrću,

i zadrži to za sebe.

Kada ljudi zaključe da je rat glupost

sjeti se tih nesebičnih riječi.

Došla je tada voditeljica Edita Lučić. Kratko nas  je pozdravila. Drago joj da je njoj pripala čast da vodi ovaj Koncert te ŠTO MI JE BILO JAKO DOJMLJIVO : pozdravila je nazočne članove obitelji pok. Andrije Bartolića, POIMENIČNO (o kojem baš puno i nisam znala) te njegove prijatelje i suborce. U tom trenutku - na velikom video-zidu pojavila se slika s ratišta pok. Tonia koja me podsjetila na moga rođaka VLATKA, tetina sina, prve žrtve AKCIJE MASLENICA - kojem sam članke do sada davala pa sam i ovaj članak planirala dati u vrijeme sjećanja na tu veliku akciju naših branitelja ( gledala sam dokumentarac, i 6. 2. su bila događanja) a moj Vlatko Sudić je pogođen 22. 1. 1993 , rođen 1967 KAO I TONI , MOŽDA SU SE I POZNAVALI :(. U TONIJU SAM VIDJELA NJEGA, PLAČEM, SUZA ZA SUZOM i mislim se - kako je obitelji Bartolić tu večer- SUOSJEĆALA SAM - JAKO, mislim  kao i svi koju su tu večer došli i platili ulaznicu - i ja za nas dvije (na humanitarnim koncertima ne želim karte besplatno).PRETUŽNO MI JE BILO GLEDATI ŠTO SE SVE PRIKAZIVALO NA VIDEO ZIDU.

Poslije Edite, odličan Orkestar HRM-a s UVERTIROM IZ GUBEC BEGA, prepoznala sam odmah - sjedila malo lijevo od pozornice i od krana kamere (TV JADRAN) nisam mogla slikavati te se premjestila na drugu stranu dvorane. Do početka Koncerta  upoznala sam simpa gospođu Boženu iz Kaštela.


Tada je samo KLAPA zapjevala KRALJICU MORA - takvi glasovi u tako akustičnoj dvorani s genijalnim ozvučenjem, podsjećajući me na "mog nesuđenog oficira, kojega je ta Kraljice sačuvala, kad se dva puta potapljao-treći mu nisam dala poć, njegova zamjena se zapalio:(" - OPET SUZA ZA SUZOM- NE MOŽE RIJEČ IZ GRLA (bio je članak o našoj životnoj istini vezano za tu pjesmu). Tako snažan dojam Klape da vam ga ničim ne mogu prenijeti - osim da mi vjerujete. A na video zidu : more, valovi, galebovi.

CROATIO IZ DUŠE TE LJUBIM - Klapa i Orkestar te opet riječi na video zidu - misli mi se produbljuju, ZAŠTO, ZAŠTO SU GINULI - SUZA ZA SUZOM - slike Tuđmana, Kninske tvrđave na koju je brat Kenedi moje pok. ujne Mire donio onu veliku zastavu, SVE OPLJAČKANO, JEDNI KRALI, DRUGIH GINULI, treći invalidi, četvrti s PTSP-om, mnogi gladni, nezaposleni , ISTINA, STRAŠNA, TUŽNA ISTINA. SUZE. MLADOSTI NAŠA.

NE DIRAJTE MI RAVNICU , Klape i Orkestar, UZ STOTINE KRIŽEVA NA VUKOVARSKOM GROBLJU, jeza me prožima , slika na video zidu - potakla je i publiku da malo pjevuši , ono malo pa malo jače, ali ne jako - bolno je to bilo pjevat i gledat slike iz VUKOVARA.

STINA PRADIDOVA , opet i Klapa i Orkestar - ponos, suze.- JA SAM STINA KRALJA ZVONIMIRA  , PUBLIKA PJEVA- TUKLI SU TE SVAKAKVI BARBARI - HRVATSKA SAM OD VIKA VIKOVA, DARUJTE MI, BRAĆO, MALO MIRA - JA SAM STINA VAŠIH PRADIDOVA - a ONA  opljačkana , "braća nam ne daju mira "-  Porezna  nam otkida, istovremeno nam Država dužna - pojeo vuk magarca , itd :(

Ovo mi morate sad vjerovati - pjesma U BOJ, U BOJ-  orila se cijelom Lorom, ljudi su tako nju ispratili , pjesma je tako SNAŽNO zvučala u ovoj dvorani i mislim da se javio onaj SPLITSKI DIŠPET - ZA ŠIMUNIĆA - a ja ne mogu grlo pustit- SUZA ZA SUZOM - zar treba nakon toliko vremena RAZAPET NIKOLU ŠUBIĆA ZRINSKOG I IVANA ZAJCA - nevjerovatno koliko su neki Hrvati, kulturno "zločesti" - zaboravili na ovu operu i ajmo sad Šimunića razapeti - a ja prva, uvijek , uvijek znam od gušta, bez imalo primisli, vikunut u svojoj temperamentnosti kad me pitaju ZAR ĆEŠ OPET to i to (nevezano za Dom i Domovinu ) kažem : UVIK, ZA DOM , SPREMNA ! Vidim " PODRŠKE JE BILO NJEMU I OVU VEČER" ! I SUZE klizu - momak dušu dao za pobjedu i umjesto da slavimo, pobjeda pala u drugi plan. Smiju nam se. Mnogima je to "dobro došlo"- pa ima Boga - za inat MI I BRAZIL NA OTVORENJU SP !

Uzburkanu, dušom ispunjenu dvoranu "smirila je" savršena kompozicija samo Orkestra HRM-a : LIPA MOJA, ČA SI BLIDA - Runjićeva- a ja baš blida tih dana  , učila danonoćno za onaj kradeze-natječaj,uveli pismeni , stručni ispit za tajnicu , VŠS - VSS , mene s toliko godina išli testirati, a sve namišteno bilo. E,  neću odustat - ZA DOM, SPREMNA, UVIJEK ! ( od nas 28 na pismeni došlo 10, jedna odustala) i kuham i perem i  mobiteli, telefoni - ne mogu Maduniću na Mirogoj , BADNJAK je sutra - SUZE TEKU.

Tada PISMA SPLITU , Klapa i Orkestar - mislim g. Kuzmanić, 2. bariton - Ka anforaaaaaaa...... Kano zvona Sv. Dujeeeeeee- Spliteee moj - pisma koju su pjevali i u HNK Split, a ja ovu večer nisam mogla ni "do-re", SUZE , slike na video zidu borbe, ratišta, Splita, mora, lipote, grobova, sunca.

A onda PROLOM OBLAKA IZ MENE - DA MI NIJE OVE LIPE PISME - moja duša je počela jecat , tiho, a to je najteže. Kćer me gleda, kažem joj jedva, tiho, molećivo: Pusti me. - kakve su mi misli prolazile i sada kad ovo pišem - "ne volim veljaču" - jer da mi nije  ove mojeee pisme - ???! SUZA ZA SUZOM, nekako čudno, nezaustavljivo, pitam se, šta mi je , jel to ono nakupljeno godinama , ne brišem ih i ne briga me ako me kamera hvata - ali pjevat nisam mogla.

A onda "SAD SAM BILA GOTOVA - KAKO MI ZNAMO REĆI KAD NAS NEŠTO STVARNO DO TEMELJA DIRNE"- pjesma GDJE SI MAJKO DA ME BUDIŠ - ANTE, ANTE MADUNIĆ, NAŠ ANTE GENERACIJA ODE - ONI PJEVAJU, JA JECAM, SUTRA POGREB, A NISAM GA NITI OPLAKALA OD ŠOKA KAD SAM SAMO NEKOLIKO DANA PRIJE DOZNALA DA JE JAKO BOLESTAN. ZVALI SMO SE SVI MOBITELIMA ! NJEGOVA ANKA, MAJKA, BILA JE NA NJEGA UVIJEK PONOSNA : MOJ ANTE DIPLOMIRA, ZORANA, - MOJ ANTE, POLOŽIO PRAVOSUDNI, E, ZORANA, - OŽENIJA SE MOJ ANTE, - E- I ANTE BI UVIJEK U OMIŠ DOLAZIO I NAMJEŠTALI SMO PROSLAVE OSNOVNE I GIMNAZIJE PREMA ANTI I STIPI ŠAŠKORU - KADA DOĐU U OMIŠ LJETI, NA GODIŠNJI ili kad bi mogli doć za taj vikend . KAKO SUZE NE BI TEKLEEEEE - ANTU NISMO DOČEKALI PROŠLO LJETO. NISMO SE USPJELI OKUPITI ZA 40 GODINA OSNOVNE ŠKOLE. KAD SMO SE ZADNJI PUT ČULI U ZAGREBU 5/2011, DOŠAO JE ODMAH PO MENE, DOVEO ME SVOJOJ PUNICI I KĆERKI I POKAZAO SVOJ STAN I SVUGDJE "ŠEFOVE" SLIKE  ( Omišanina,naša genaracije OŠ- Tome Raljevića,sv i smo troje bili u istom razredu) - a Šef mi rekao taj dan - Zorana, završio sam taman njegov portret i Bakula mi kaže: Gotovo je, ne moraš dalje oko toga, nema ga više. SLIKE GAMBORA-MILANA STANIĆA, PROF. COTE - ALI SVE S OMIŠKIM MOTIVIMA-  I DA ZNATE , REKAO MI JE ONDA ANTE: STAVIT ĆU JEDNU PISMU ZA TEBE , s onim njegovim čudno-dječjim-pogledom - KOJU -pitam sa smješkom ?!: ) I ANTE PUSTI RUŽU CRVENU - ZA - MENE, ZNAO JE DA JE VOLIM :( I JA MU ISPRIČAM O ROZANI, NJENOM NINU I SVE O TOJ PISMI - TO NIJE ZNAO :(.

I OVO DA VAM KAŽEM - OBAVEZNO ČESTITAMO JEDNI DRUGOME BOŽIĆ, NOVU GODINU, A ZA USKRS SAM MU NAPISALA: DRAGI ANTE, SRETAN USKRS TEBI I TVOJOJ OBITELJI I DA ŠTA PRIJE OSJETIŠ DRAŽI DJEDA :) - ODGOVORIO JE : HVALA DRAGA ZORANA I TEBI I TVOJIMA. HVALA TI NA OVAKO LIPOJ ČESTITKI ! // ETO, NEĆE  BITI DJEDA. NJEGOVA JE UVALA OSTALA DALEKO, DALEKO - ALI ON NAS JE 18. SIJEČNJA OVE GODINE, NA SVETOJ MISI ZADUŠNICI OKUPIO - I OBEĆALI SMO SVI - OD OVE GODINE ĆEMO SVAKU GODINU SLAVIT I TO ZAJEDNO I OSNOVNU I GIMNAZIJU - ZA ANTU. U CRKVI SMO STARU MAJKU ANKU PRVI PUT VIDJELI, PUNA CRKVA SVIJETA I MI, GENERACIJA, SMO SE TEK TADA ŽALOVALI, JEDVA - MAJKA NIJE MOGLA IĆI U ZAGREB- NISU JOJ DALI DA ODE, A ŽELJELA JE - NIJE TO BILO ZA NJU , A NA PISMU, ZADNJU U CRKVI- KRIST NA ŽALU - MOJE JECANJE  NI TJEŠENJE MOJE ROZANE,: "Nemoj Zorana",  NIJE MI POMOGLO :( - OVO ĆE SVI PRVI PUT PROČITATI- NAŠE SMS-OVE ZA USKRS :(nisam ih nikome još prepričala, samo mužu :(

SUZE MOJE SU KLIZILE NA OVOM KONCERTU U LORI "KAO GOSPI", ČUDNO NEKAKO , NE MOGU VAM TO OBJASNITI, KAO DA SAM BILA ONAJ ROTACIJSKI VODOPAD, SAĐU, PENJU SE, IZLAZE, SILAZE NIZ LICE, PREKO ŠMINKE I OČIJU I NA USNAMA, SLANE SE SLIJEVAJU U USTA -  ŠTA MI JE ?! - ALI PUSTILA SAM IH , PUSTILA, NEKA IH, NE MOGU KONTRA NJIH, NE ZNAM ŠTA  MI JE PA AKO BOG TAKO HOĆE, NEKA IH - OČITO SE U MENI PUNO TOGA NAKUPILO, PUNO, NEPRAVDE, VIJESTI, SJEĆANJA I LIJEPA I TUŽNA, I KRAĐE I PLJAČKE, I POREZNA, SUDOVI- JEDAN VELIKI NAKON 10 GODINA - KONAČNO DOBILA .POREZNA NAS JOŠ U ZDRAV MOZAK .

Evo sad i nje : UVIJEK ĆU TE I SIJED VOLJETI, falit će mi jubav tvojaaaa - divota, SUZE , sve više ljudi rano umire, hoćemo li i mi dočekat te sijede - one iza 70-ih , jer Moj je sijed genetski od 35-te.

Pazite sada - ZORA BILA - publike je poludila - ja ne mogu glas pustit , čudim se sebi, divim se njima. Pljesak i pivaju  NIJE MENIII NIKAD DOSTAAA TVOJIH RIČI TVOGA TILA - OVACIJE !

Kako SUZE zaustaviti kad evo još I COCINA - VILO MOJA - kako ?! NIKAD GA NEĆEMO PREŽALITI . COCE JE S NAMA BIO I TU VEČER I SVI SU PJEVALI - SVI- DIVNA PUBLIKA- JA OPET NE MOGU , ŽELIM ALI NE MOGU- A KLAPA PJEVA I PJEVA I PJEVA. SUZE TEKU - ode naš COCE.

E sada nešto malo tragi-komično ( NIJE O MENI RIJEČ) , ma iskrena sam i gotovo: Marko kaže : SAD EVO JEDNA PJESMA ZA SVE DAME VEČERAS, DIVNA STE PUBLIKA, HVALA VAM OD SRCA , ALI OVA PJESMA JE SAMO ZA NJU ! "Uvukla se ja u stolicu, mislila da mu je simpa mlađi član 1. bas , Goran Bralić, rekao da me vidio, mislila ja , ojme, samo da mi ime ne reče- uh , neeeeee- snima seeeee" o.k. NIJE MI IME SPOMENIO OVU VEČER - BAŠ JE FER- MISLIM - I  "ROZANINA" RUŽA CRVENA - O KOJOJ SAM TOLIKO PISALA, I S KOJOM JE NJEN NINO ISPRAČEN samo 3 mjeseca NAKON ŠTO JE OD MENE DOBIO NOTE I RIJEČI, JAKO JE ZAVOLIO , U SVOJOJ 46-OJ GODINI ( Klapa zna za ovo ) SUZE TEKUUUU - PUBLIKA PJEVA I PJEVAAAA- JA NE VJERUJEM ŠTA ČUJEM. MA JEL OVO I OVDJE NJIMA RUŽA CRVENA NAJDRAŽA UZ TOLIKO KLAPSKIH HITOVA,SVIH KLAPA;RUŽA KAO U HNK SPLIT ,POLJUDU, IGRIŠĆU,VARAŽDINU,ČAKOVCU,DOMU SPORTOVA U ZAGREBU, GDJE GOD JE IZVODE, U STOŽICAMA U LJUBLJANI - ZAR JE TO STVARNO JOŠ JEDNA POTVRDA DA JE KLAPU RUŽE CRVENA OBILJEŽILA - DEFINITIVNO - JE ! GUŠTALA SAM I SUZE, SUZE- ALI SADA NA KRAJU, MARKO KAŽE: OVO JE BILO ZA NJU, ZA NAŠU EDITU ! ? JOJ ?! ŠOK ?! TRGNEM SE - PROMISLIM- KOJI GLUMAC ?! NIJE ME VIDIO - AHAAA- TAKO, NIJE MU REČENO DA SAM U LORI - AHAAA, AJ NEKA - I BAŠ ME BRIGA . ENO IM EDITA U CRVENOJ ČIPKI I ŠTIKLI ! BIT ĆE TAKO ON SVUGDJE REČE - JER NEMA MENE U PUBLICI, HM, GLUMAC - NIJE ME VIDIO - AL - ČITAJTE KRAJ - ČEKAJTE !!!!!

Kako je Koncert bio uoči Božića, uslijedio je niz prigodnih i PUBLIKA PJEVA : Dobra večer, bog da- samo KLAPA , Narodi nam se, U se vrime godišta - GENIJALNO S Orkestrom - jako lijepo, jako, al SUZE TEKU - i bliži se kraj -preletjelo vrijeme u svoj divoti Koncerta .

U međuvremenu se Edita tijekom Koncerta zahvalila svima: pokroviteljima, supokroviteljima, zahvalila se u ime udruge za ovu djecu i TO NIJE BIO KRAJ ! Zahvaljivao se tijekom Koncerta i Marko Bralić, drago mu da su Klapa i Orkestar imali ovu čast da održe cjlovečernji i to humanitarni koncert. Zahvaljivao se divnoj publici : HVALA VAM OD SRCA, ozaren, sretan - i doći će opet, ako ih pozovu . Pozdravili smo i dirigenta ĆIĆERIĆA i cijeli Orkestar HRM-a .Više puta na naše ovacije natjerali smo ih da ustanu sa stolica. Pozdravila sam odmah na početku Mo. Karuzu, prepoznala da svira klarinet Jakov Košćina , eno i moga rođaka Rake- trubač. Na kraju je u dvoranu uletio mladi prof. Tonći Tranfić- pozdravili se i on skokom na pozornicu, ide tamo iza pozdravit oca-n ije ga dugo vidio.

NE ZNAM, JA TAKO ODUŠEVLJENA ALI I MIRNA,GLEDAM , MILINA OKO SRCA,  PUBLIKA IH NIJE PUŠTALA POĆI S POZORNICE, DOVIKUJU: JOŠ, JOŠ ! POTAJNO SE MISLIM , KOJU ĆE, KOJU ĆE PUBLIKA ŽELJETI ?! TADA DVORANOM POČELO ODZVANJATI, DOVIKUJU KLAPI: RUŽUUU CRVENUUU ! BAR REFREN , REFREEEEN - IPAK , PROMISLIM ?! ! A JA SAM SE BILA ZA VRIJEME BOŽIĆNIH PJESAMA MAKNULA SA STOLICE I IŠLA MALO NIŽE SLIKAT PUBLIKU I NAVIŠE SLIKAT SVIH NA POZORNICI - I MARKO KAŽE: ŠTA ĆEMO ?! EDITA-NOVA RUŽA NJIHOVA CRVENA REČE : A PUBLIKA HOĆE RUŽU CRVENU ! PUBLIKA U TRANS ! U TOTALNI TRANS - IDEMO LJUDI, KAŽE, MARKO, KAD VEĆ ŽELITE RUŽU CRVENU - A JA SRETNA I S NEKOM ISPLAKANOM LAKOĆOM- UDAHNEM, AHHHHH - PROMISLIM: KAKAV DIVAN KONCERT, KOJA DIVNA PUBLIKA , A MALO VIŠE OD POLA DVORANE KAO DA IH JE MILJUN - JAAAA NISAM MOGLA PJEVATI . DUŠU SAM OLAKŠALA, NEOPISIVO, SUZAMA . OVO MI JE TREBALO, OVO , JER - KUĆI NE PLAČEM, JER NIKAD NISAM SAMA, ALI DOĐE TO I MENI - POGOTOVO U VELJAČI , DA, ZATO NAJDULJE PIŠEM - VIDITE.

I TADA MARKO - JOJ, JOJ, REČE : IDEMO RUŽU CRVENU , REKAO SAM ZA SVE DAME VEČERAS I JEDNU POSEBNU, NAŠU RUŽU CRVENU, ZA KOJU NISAM ZNAO DA JE VEČERAS S VAMA TU U PUBLICI, TEK SAD SAM JE VIDIO , ZA GOSPOĐU VUKOVIĆ- I OJMEEEEEE- POKAŽE RUKOM PREMA MENI, A JA I KĆER BAŠ NA OSVIJETLJENE 2 STOLICE - UH ?! :) I :( - A ŠTA ĆU, RED JE- DIGNEM SE I MAHNEM SVIMA NA POZORNICI , JER SU MAHALI NEKI MENI -  PUBLIKA SE OKREĆE U MOM PRAVCU - JA - SUZNIH OČIJU, ISPUNJENA SRCA, OLAKŠANE MOJE DUŠE - UHHHHHHHH.

IZAŠLA SAM IZ LORE, SREO ME ONAJ ISTI MLADI ČLAN, 1.BAS, GORAN BRALIĆ , KOJI ME VIDIO NA POČETKU,I REKAO:JESTE LI ČULI KAO VAS JE MARKO POZDRAVIO ?!:) JA: JE,JE ,ISPRAVIO JE GREŠKU ZADNI ČAS, KAD ME VIDIO U DVORANI - NASMIJEŠIM SE - REČEM : NISAM VIŠE VAŠA RUŽA CRVENA ! ENO VAM EDITA - NASMIJAO SE !:) PRUŽIM MU RUKU I REČEM: PREKO OVOG STISKA, PRENESITE MOJE ČESTITKE CILOJ KLAPI ZA BOŽIĆ I NOVU GODINU :)!

Eto dragi moji, zato idem iz kuće , da zaboravim na ružne strane života. Ni mene ni moje nije mazio, ode nam Ante, Svjetlana Krunina - sve nas je manje - i zato ,KAKO NAZIV KONCERTA BAŠ KAŽE :  DA MI NIJE OVE MOJE PISME - ZAKLJUČITE SAMI - ME NE MORATE - JA ĆU : NE ZNAM , UZ PJESMU JE SVE LAKŠE, SVE SAM U ŽIVOTU PJEVAJUĆI PREBRODILA,  RJEĐE SUZAMA, VIŠE SMIJEHOM, OPTIMIZMOM, VJEROM. 

OVAJ KONCERT NEĆU NIKADA ZABORAVITI . OVU SAM VEČER IZAŠLA "PUNO LAKŠA" IZ LORE, IZBACILA SAM SVU TUGU "OVOGA SVITA"  - HVALA VAM, KLAPO NAJDRAŽA MOJA - KLAPO S DUŠOM - DA, LJEPŠA DUŠA LJEPŠE JECA - ALI I LJEPŠA DUŠA LJEPŠE PJEVA , A TO STE VI - TO JE NAŠA TAJNA VEZA I KAD NISTE ZNALI ZA MOJU ROZANU, NJENOG NINA IVANCA NI ZA MENE NI MOG NESUĐENOG OFICIRA - A NI ZA NAŠEGA ANTU -SVE SE NEKAKO POKLAPA. ZAKLJUČAK JE BIO : E SAD MOGU LIPO SUTRA DOVRŠIT BAKALAR I DOČEKATI BOŽIĆ SA SVOJIMA I PJEVAT - AHHHH !

////////////////////////////////////ČAKALICA-MREŽA TV  - 01. 02. 2014. GOST - g. MARKO BRALIĆ : MOGLA BIH VAM PUNO PREPRIČATI ŠTO JE MARKO GOVORIO. MEĐU OSTALIM JE ISTAKNUO GDJE IM JE BILO NAJBOLJE: TEŠKO IZDVOJITI, ALI  KINA KAO DA SU DOŠLI ROLING STONSI , TRANSPARENTI IZNAD VELIKOG BRODA, NASTUPI S PRIJEVODIMA RIJEČI NA ENGLESKOM , DAN ULASKA HRVATSKE U EU , PJEVANJE PRED EP, - ITD , ITD - ALI FENOMEN RUŽE CRVENE NI ONI SAMI NISU OČEKIVALI - SLOVENCI I MORNARIŠKA KLAPA I ROŽA ČRVENA ( O MOJIM SLOVENCIMA I NJIMA SAM PISALA :) ! PJESMU SU PJEVALI DAVNO, NAGLASIO JE I TO  AGRAMERI, CROACIO IZ DUŠE TE JUBIM , PJEVA SE DAVNO KAO I DA TE MOGU PJESMOM ZVATI KAO I VILO MOJA-ALI OVAJ UZLET KLAPSKE PJESME, MARKO SMATRA NEKIM BUNTOM KONTRA NERODNJAKA. DA, KAŽU , NA PITANJE VODITELJICE, DA LJUDI KAŽU DA ONI IMAJU DUŠU PA JE MARKO CITIRAO RIJEČI MO. STIPIŠIĆA: NIJE VAŽNO KAKO SE PJEVA , MOŽEŠ SE TRUDITI KOLIKO HOĆEŠ, ALI AKO PJESMA NE TAKNE DUŠU SLUŠATELJA, SVE JE UZALUD . MARKO JE REKAO I OVO: MOJA MI JE OBITELJ NA PRVOME MJESTU, ALI IZA NJIH - PJESMA, KLAPA, TAKAV SAM I NE ZNAM ŠTO BIH DRUGO U ŽIVOTU MOGAO RADITI I NA KRAJU: POZDRAVLJAM SVE LJUBITELJE KLAPSKE PJESME, A POGOTOVO NAŠE FANOVE , LJUBITELJE KLAPE SV. JURAJ ! :) UH- AJ O KEJ - JOŠ NAJBOLJE DA ME I NA TV POZDRAVIO ! :)

MEĐUTIM, VODITELJICI MORAM ZAMJERITI MALO GLUPO PITANJE: KOJA VAS PUBLIKA NAJVIŠE SLUŠA, GLEDA - KAO DA JE S MARSA PALA ?! A MARKO JOJ JE LIJEPO REKAO - NEMA DOBNE GRANICE, OD NAJMLAĐIH DOOOOOO - DA, PA MOJI MALIŠI SU RUŽU CRVENU PJEVALI PRIJE NEGO SU PROGOVORILI ! DA, POHVALIO SE NASTUPOM U PREPUNOJ KATEDRALI NOTERDAM - 1000 SJEDEĆIH MJESTA, PREPUNA, NA BIS TRI PUTA PA IZNENAĐENJE NA KRAJU, VAN KATEDRALE, OKRUŽILI IH, TRAŽILI DA OPET PJEVAJU :) PRESRETAN, DA, BIO JE PRESRETAN !

ALI-ALI-ALI - KONCERT IZ LORE BIT ĆE USKORO NA TV JADRAN - HOĆE LI IZREZAT ONAJ POZDRAV NA KRAJU ZA RUŽU CRVENU, HOĆU LI MORAT BJEŽATI IZ KUĆE KAO NAKON POLJUDA 2010 , DI SAM UHVAĆENA S ONIM "BILIM LANCUNOM DI PIŠE RUŽA" - KOJI JE ČAK NOMINIRAN MEĐU PET DOKUMENTARNIH EMISIJA U ZALJEVU SAN FRANCISKO ,3. 1. 2014. - JAVILA SLOBODNA DAMACIJA - SAZNAT ĆETE !:) A HOĆE LI KRALJICA MORA ILI PJESMA ILI ALBUM BITI NOMINIRAN ZA PORINA I TO ĆEMO SAZNATI ! ? :)

NOVO  !!! 12.2. ZBOG NEODLOŽIVIH OBVEZA NA VALENTINOVO KLAPA NEĆE PJEVAT U ZG !!!!!! - KAKO JE MARKO NAJAVIO- NAJVJEROVATNIJE KLAPA SV. JURAJ PJEVAT ĆE NA VALENTINOVO - U ZAGREBU ?!

O.K. - IONAKO BI MOJ GRINTA- OPET IĐEŠ NA KLAPU SV. JURAJ- A VALENTINOVO ?! :)))) O KEEEEJ - VODIM GA NA "JA, MAHALUŠA" U LORU - 15. 2. - DA SE MALO NASMIJE - JOJ, NEĆU SMJETI PJEVATI:) NEK STOJI KUĆI,NAMA JE IONAKO SVAKI DAN VALENTINOVO ! ;):))) JOŠ UVIJEK - EEEEE;) !

VOLI VAS VAŠA RUŽA CRVENA:) ! VELIKI POZDRAV BARBA MILANU U BRELIMA - ROZANINOM TATI , MAG. PRAVA, KOJI ME REDOVNO ČITA !  VI STE , BARBA MILANE, JAKO DOBRO RAZUMILI MOJE SUZE - ZNAM. I JA VAŠE . OVA PODLOGA BOJA JE ZBOG VAS DA VAM SE OČI NE UMORE - POZDRAVITE TETU KIKU -DO VIĐENJA U OMIŠU !

 

P.S. TV JADRAN- ČAKULA NA JADRANU, 6.2. - 16, 30 H - ZAHVALJUJEM SE DUGORAĆANKI - GLEDALA SAM U VELIKOJ GUŽVI OKO RUČKA, MALO SU MI KASNILI S DIDOM :) TV JADRAN, ČAKULA NA JADRANU- A OVOOO JE BILOOOOO,HVALAA!!! - GOST g. MARKO BRALIĆ,   TEMA FENOMEN PJESMA "RUŽA CRVENA" I PRIČA O MILJENKU I DOBRILI , ISTINITOJ LJUBAVI, PRETEĆI ŠEKSPIROVA ROMEA I JULIJE ( IZMIŠLJENIH LIKOVA ) NA KOJE VERONA ZBOG ONOG BALKONA BERE DOBRU ZARADU - GODIŠNJE OKO 1 200 000 POSJETITELJA . DA, BRAVO, g. MARKO, I MI SMO , NAŠA GENERACIJA I ANTE S NAMA, BILI U VERONI, PLAĆENO SKUPO U "PAKETU" KAKO STE I REKLI !  MA ZAMISLITE I VAŠA RUŽA CRVENA JE BILA ISPOD JULIJINA BALKONA - EDITA- NIJE :). U PRAVU STE, TURISTI BI IMALI NAJMANJE 3 MJESTA: DVORAC VITTURI, DVORAC RUŠINAC U KAŠTEL LUKŠIĆU TE CRKVICU  SV. IVANA KRSTITELJA, U KOJOJ POĆIVAJU NESRTENI, ZABRANJENI PRAVI KAŠTELANSKI  LJUBAVNICI TE POSJETITI MJESTA GDJE SU STANOVALE OBITELJI MILJENKA I DOBRILE . BAŠ MI JE BILO DRAGO ČUTI CIJELU TUŽNU PRIČU !!!

SREĆA MOJA, DA SAM IŠLA U SOBU GLEDAT EMSIJU - 1. BILA SAM MIRNA - 2 . DVA PUTA SU PUSTILI  YOU TUBE RUŽU CRVENU , POLJUD 2010 - I BILA SAM ČAK ŠEST PUTA NA TV - A JOJ , A JOJ - MOJ NIJE VIDIO, AL REĆI ĆE MU KOJI ŠKVERANIN :) OVA VODITELJICA JE BILA UPUĆENIJA - ZGODNO JE PITALA MARKA: TKO SVE PJEVA RUŽU CRVENU, NA ŠTO JE g. MARKO REKAO: OD VRTIĆKE DOBI PA DO - DA, KAD SAM MOJIMA REKLA ŠTO SAM GLEDALA , MOJA LUĐA ČUVENA POČELA, AJMO BAKA , PLESAT I PJEVAT I PRIHVATIO I UNUK ( 3,8 I 5,8  g. JA 55,8 g :) - RUŽO MOJAAA CRVENAAAAA UZ OBAVEZNU KOREOGRAFIJU, ONA NA STOLICI :) - MA KO TO MORE PLATIT ! I, VODITELJICA JE PRIMIJETILA DA MARKO S TOLIKO DUŠE PRIČA O KLAPI O RUŽI CRVENOJ ZA KOJU NI ONI SAMI NISU ZNALI DA ĆE POSTATI KLAPSKI FENOMEN , A DIVAN SPOT TEK 8 MJESECI POSLIJE- ŠTO NIJE UOBIČAJNO ! NA KRAJU SE g. MARKO OBRATIO NAMA GLEDATELJIMA - A ŠTA JE REKAO - AAAAAA PUNO LIPOGA ! :)
PAŽNJA: BIT ĆE  USKORO SPOT ZA HIT-PJESMU "ODRIŠI ME" - NAPRAVIT ĆE GA UPRAVO DVOJAC , GENIJALCI, KOJI SU OSMISLILI SPOT ZA RUŽU CRVENU NA TEMU HRVATSKIH ROMEA I JULIJE - MILJENKA I DOBRILE - HRVOJE SVALINA I  PATRIK GRGURIĆ .

http://www.youtube.com/watch?v=39K24an6Oxs.

ČEKAMO ! NESTRPLJIVO, ČEKAMO - ODRIŠI ME  !


SLIKE I SLAJD NAKNADNO - PEČEM LIGNJE ;):)-STAVLJENO :) PISALA SAM NAMJERNO KNJIŽEVNIM JEZIKOM- DA GUGLE MOŽE DOBRO PREVESTI- JER SVI MOJI ČLANCI ZAVRŠE NA INDEX - TRANSLATE:)  PA IH I JA PONEKAD S GUŠTOM ČITAM NA KOJI GOD HOĆU JEZIK ;):) A KLAPA SV. JURAJ JE POZNATA I U KINI - ETO, IMAJU TAMO PUNO FANOVA I NEKA ČITAJU I KINEZI :) SAJONARA :) !!!AJTE, ŽIVILI, VIDIMO SE ZA 5-6 DANA :)

nasljednica @ 15:01 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
utorak, veljača 4, 2014

NOVO :PAŽNJA

- EVO IZ KOMENTARA DOLJE, IMAM DOJAVU -TV JADRAN, 6.2.- EMISIJA ČAKULA - 16,30 H - A ŠTA JE TO TAKO ZANIMLJIVO ZA MENE ?! HM ?! HVALA ČITATELJICI IZ DUGOG RATA - VIDJET ĆEMO ?! :)

NOVO : NISTE VALJDA ZABORAVILI - STOTA PREDSTAVA "JA, MAHALUŠA" BIT ĆE U SPLITUUUU - U LORI - 15. 02. !! ULAZNICE ZA PREDSTAVU SU U MUSIC SHOPU KOTEKS OD UTORKA 04. VELJAČE - 60 KUNA.REZERVACIJE NA BROJ: 095 8008 742. I NEMOJTE KUPIT NA SRED DVORANE- JER ĆETE MORAT PIVAT SA MNOM-  JUTROS MI JEEEE RUŽA PROCVJETALA- KAO I , MISLIM, VJERUJ U JUBAAAAV , SA - ČU - VAJ NJUUUUUUU - OJLAAAAAAAAAAAA :)

MORAM DATI I  "VLAŠKA POSLA" - ZADUŽILI SU ME :) 

ŽELIM DATI I ČLANAK "KONCERT KLAPE SV. JURAJ I ORKESTRA HRM-a" IZ LORE, 23. 12. 2013 - ZAŠTO JE BIO POSEBAN !


OVO JE OD 4. 02,- Evo me. Teško mi se odvojit od " ZORE BAJNE";):) Imam u skicama još neobjavljenih članaka, ali ovaj mi je "hitan" da možete u kinu pjevati :) U vožnji jutros čujem ovu naslovnu pjesmu, koja je baš duševna, iskrena i istinita, ali i poučna ! RIJEČI ( greška na njegovom papiru na 0:46 -kraće od stihova @nut :))) YOU TUBE SAM SKINULA JER  GA NISAM ZNALA ZAUSTAVITI ! ? :)

 početak i refren: TEČE, TEČE, RIJEKA PREMA MORU

MORE ŠUMI I UZIMA SVE

ONA SAMA SJEDI U SVOM DVORU

I PROKLINJE PROŠLE GODINE

OSTALA JE SAMA PORED RIJEKE

U SJENI SVOGA NEOSTVARENOG SNA

IMALA JE RUKE TOPLE I MEKE

USNE RUMENE KAO U ŽITU MAK

PROSILI JE SVI NAJBOLJI MOMCI

HTJELI JE VODIT NA SVOJ KUĆNI PRAG

NIJE ZNALA ŠTO JOJ SRCE HOĆE

NIJE ZNALA KOJI JOJ JE DRAG

TEČE , TEČE RIJEKA PREMA MORU ref.

U ŽIVOTU NIKAD NIJE KASNO

SREĆI NIKAD NE PROLAZI ROK

NAĐI DRAGOG GODINA PO SEBI

I PROMIJENI OD ŽIVOTA TOK

SVI SE MOMCI REDOM OŽENILI

OKITILI SREĆOM KUĆNI PRAG

ONA NE ZNA ŠTO JOJ SRCE HOĆE

ONA NE ZNA KOJI JOJ JE DRAG

TEČE,TEČE RIJEKA PREMA MORU - ref.

Ona: JA JOŠ NE ZNAM ŠTO MI SRCE HOĆE

JA JOŠ NE ZNAM KOJI MI JE DRAG-čekaj princa !:)

Bio je razgovor o filmu "Gangster te voli", koji će se u kinima počet prikazivati 6. 2. 2014.g. Ima li netko tko još nije čuo za čovjeka koji godinama spaja parove i već sam prije čula da su preko njega supružnici postali njih oko 400 i niti jedan se nije razveo. G. Nediljko je u braku i kaže da je na njegov ovaj posao supruga bila u početku malo ljubomorna, ali se s vremenom naviknula. Kaže ,mora i on upoznati te cure , žene, malo s njima popričati, malo im praviti društvo - a, e, a kako bi ih mogao drugačije preporučiti osobi za koju misli da bi joj odgovarala :))) i!


POTRAŽILA SAM U GOOGLE - A ZVUČALO MI JE DA SAM LANI ČULA ČIPKICE U EMISIJI "DO POSLJEDNJEG ZBORA" - da :)!

////TKO ŽELI ZNATI VIŠE ////////


S NETA SADRŽAJ FILMA I NAGRADE : GANGSTER TE VOLI je komedija o ljubavnim odnosima u 21. stoljeću. Nedjeljko Babić bračni je posrednik. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster. Za razliku od suvremenih bračnih posrednika, Gangster vjeruje u osobni kontakt. Svakoga svojeg klijenta upozna osobno kako bi ga procijenio, ali i dao mu neke korisne savjete. Kada se Gangsteru za pomoć u pronalaženju muža obrati 35-godišnja Bugarka Maja, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan za riješiti. No, činjenica da je Maja samohrana majka trogodišnjeg djeteta i strankinja, ovaj slučaj pretvara u Gangsterovu nemoguću misiju. Momci iz Imotske krajine koliko god bili željni da pronađu životnu partnericu, ne žele Bugarku s djetetom. Njen slučaj razotkriva tragičnu apsurdnost patrijarhalnih muškaraca u modernom društvu: iako su usamljeni i nesretni, vlastite predrasude onemogućavaju ih da se promijene i ostvare ono što najviše žele.

NAGRADE: :

MINSK FILM FESTIVAL, Bjelorusija – Specijalna nagrada radia Unistar «za ironičan pogled na stvarnost»
DOKUART, Bjelovar – nagrada publike
MEDITERAN FILM FESTIVAL, Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina - nagrada publike
ZAGREBDOX – nagrada publike
EAST EUROPEAN FORUM, Jihlava, Češka – nagrada IDFA Foruma za najbolji dokumentarni film u razvoju

FESTIVALI: NOMINIRAN NA 23 FESTIVALA ( VIŠE NA NETU !)

ŠTA KAŽU O FILMU " PA SE VI RUGAJTE" : Recenzije-S NETA !!!! :

"Gangster te voli" najbolji je hrvatski dokumentarac 2013. godine i jedan od naših deset najboljih nefikcijskih djela svih vremena...Hrvoje Krstičević, Dokumentarni NET

„Gangster te voli" sjajna je i provokativna komedija prožeta društvenim komentarima o zamkama moderne romanse u tradicionalnom društvu." Lynne Crocker, Hot Docs selector

"Gangster te voli napućen je živopisnim karakterima, a Imotski kraj je prikazan neusporedivo dojmljivije nego u filmu "Sonja i Bik. Diskretno zabavlja, ali i uznemiruje."Nenad Polimac,Jutarnji List

«Dokumentarac Gangster te voli Nebojše Slijepčevića na Bačvicama je izazvao euforiju» Jurica Pavičić, Jutarnji List

"Nebojša Sljepčević briljira s novim dugometražnim uratkom, a ovo je jedan od onih filmova koji ima sve potencijale domaćeg dokumentarnog hita - ne samo za publiku 'Sonje i bika' i 'Svećenikove djece', već i za svjetske festivale koji moraju pasti na ovako dobar, zabavan spoj hrvatske ruralne egzotike i iskrenih emocija." Velimir Grgić, T-Portal

A JOOOOOJ, NE MOGU VIROVAT - SIMPA KRATKA REPORTAŽA, GANGSTER GOVORI STRANJSKI ALI hahhaaaaaaa:)))) WEB STRANICA FILMA I NA 00:48 - PIVA UJNA MOJE SUSIDE DIJANE IZ IMOTSKE KRAJINE O KOJOJ SAM DALA ČLANAK , KAKO SAM SKORO S PIRA ZAVRŠILA NA GANGA FESTU U CISTA PROVI ( puno ga čitaju:)  - UJNA IMA KAPICU,SASTAV "BILE RUŽE", ONA I SESTRA I RODICA, A DO NJE JE , MISLIM , UNUKA  - http://www.gangsteroflovefilm.com .

IZVOLITE - GDJE ĆE I KADA FILM BITI PRIKAZAN I JOŠ NEŠTO :)))))Film će se od 6. veljače moći pogledati u Zagrebu (kino "Europa" i "Grič"), Splitu (kino "Central"), Puli (kino "Valli"), Osijeku (kino "Urania"), Sinju (Gradsko kino "Sinj"), Vodicama (kino "Vodice"), Velikoj Gorici (POU "Velika Gorica"), Kutini (kino "Moslavina") i Varaždinu (kino "Galerija"), a nakon toga i u Zaboku, Đakovu, Novskoj, Slatini, Prelogu, Vinkovcima, Gospiću, Sisku, Rijeci, Dauvaru, Poreču, Čakovcu, Labinu, Pazinu, Dubrovniku, Pakracu, Rovinju, Samoboru i Koprivnici.

Povodom početka kino distribucije Nediljko Babić - Gangster i ekipa filma gostovat će na projekcijama u Zagrebu (4.2.), Splitu (6.2.), Sinju (7.2.), Sisku (12.2.), Rijeci (13.2.), Poreču (14.2.) i Rovinju (15.2.).  ALAAA MORALA BIH POĆI :)

N-ica - RUŽA CRVENA ;):) HM, NIJE LOŠ OVAJ POSAO ;)

nasljednica @ 00:22 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.