pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » vel 2013
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - veljača 2013
ponedjeljak, veljača 25, 2013

ČEKAJTE – OVO JE SAMO UVOD – VIDITE ISPOD VIDEA O ČEMU SE RADI – IZ MOG JE ŽIVOTA – DOKAZ DA NIŠTA IPAK U ŽIVOTU NIJE SLUČAJNO ! MENE JE OVA PODUDARNOST ŠOKIRALA, MEIL KOJI MI JE KLAPA POSLALA - TRIBALO MI JE VRIMENA DA DOĐEM K SEBI ! AKO VAS ZANIMA, PROČITAJTE, AKO NE- PRILETITE – NEĆE ME POGODIT! POGODILA ME VEĆ SAMO OVA PISMA I VIDEO, ALI I MOG „MORNARA“  GLEDAJUĆI JUČER EMISIJU „MORE“ I PREDSTAVLJANJE OVE PISME. KOJA MUZIKA - OBRATITE PAŽNJU! INSERTI S VIDEA SU IZ FILMOVA -PIŠE ISPOD YT URATKA.NISAM ZNALA DA LI OVO STAVIT U RUBRIKU "GLAZBA"  ILI "ŽIVOT" .

MEIL : Klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" s ponosom Vam predstavlja svoju najnoviju pjesmu pod nazivom "Kraljica mora" posvećenu hrvatskim mornarima (pomorcima) koji plove našim Jadranom i diljem svijeta.
Pjesma je, zapravo, molitva mornara Majci Božjoj Kraljici Mora s uspomenom na sve hrvatske mornare koji su stoljećima čuvali i očuvali hrvatski Jadran kojeg danas baštinimo.
Najnoviji video uradak ove pjesme autora Jure Bralića/- gledate sada, a možda ste ga već vidjeli.

 

Ništa u svemu ovome ne bi bilo neobično da klapa Sv. Juraj nije svim fanovima pa tako i meni „kao svom vjernom MEDIJU“ poslala mp3 u siječnju ove godine. Kad sam poslušala pjesmu , bez videa, jer to je bila mp3 verzija, pred očima su mi se odvijale slike – da, slike za koje mi je „Moj mornar“ puno puta rekao gledajući filmove brodskih katastrofa : Gledaj, evo ovako je nama bilo! Vidi ovo kad je voda ulazila u kabinu! Nu ovo je istoooooo, ovako je nama bilo! Bilo bi mi bolje da ne gledam ovaj film! Aj ča, more će ih potopiti! Vidi ove valove, ovakvi su bili onda nama usrid Pacifika-majko moja koju smo kalvariju prošli i to dva puta- jadan moj Jure da sam bio – UMUKNI VIŠE! - ZNALA BIH MU REČ-JUČER NISAM.GRLO ME STEGLO.

Da, neću vam duljiti, nakon što me ugleda cilu u crveno s RC u kosi u hotelu Plaža, kad sam maturirala 1977.g, počeli smo se viđati, iskrile su simpatije, a onda je on u rujnu dobio poziv za DRUGI PUT ZA NA BROD NA STRANCU. Već je doživio  jedno potapljanje broda.

Rekao mi je da ga ne čekam, da sam upisala Pravo, i ovaka cura može nać momka brzo, a  on - tko zna kad će se skinit s broda . Ispratio me do vrha moje ulice, bez poljupca (još nismo bili u toj fazi nakon 2 miseca).Tu sam cilu noć proplakala - ZAŠTO JE MORAO OPET POĆ?! JESU LI NJEGOVI BAŠ TAKO SIROMAŠNI?! Gradila se kuća, triba je potporni zid, svekar sam radio ka obalni radnik u DALMACIJI, Dugi Rat, kredit- njih 6, zaovu poslali u Australiju kad je Moj imao 9 godina.Teško su živili. Morao je poć.

Upisala sam Pravo i mislila stalno na njega. Viđala sam mu u Omišu braću, prijatelje i uvik znala GDJE JE. Tako u našem kafiću TURJUN , krajem sijećnja 1978. pitam mu brata: Onda, jesi li mu čestitao Novu godinu u moje ime i reka da sam ga pozdravila?! Brat kaže: Ali nisi čula na televiziji i u novinama?! ŠTA????

Jedva su izvukli živu glavu, imali su se potopit, dolazi ti prikosutra doma. MOJI OSJEĆAJI SU SE IZMIJEŠALI-DOLAZI DOMA- OPET NESRIĆA?! DRUGI PUT?! AL DOLAZI I DOLAZI PRIJE NEGO SAM I OPDSLUŠALA PRVU GODINU – ajme, ma važno da je živ, ali DOLAZIIIIIII- hepy je prevladalo u meni, vrag odnija i brod !

Uzela sam sve novine, gledala Tv, i razbolila se. Sedam je dana dolazio u Omiš, čekao me, nismo imali telefon, a ni naša veza nam nije bila nego do faze „simpatije na prvi pogled“. Sjećam se da sam iz novina izrezivala sve članke, sve sam naučila napamet, gdje, šta, kada, kako- i sedmu večer izašla sam skoro zdrava, veljača 1978. Mi smo se sreli (šporka kosa, marama na cviće mi na glavi da budem lipša) – pao je poljubac da je prijateljica Luce rekla: Asti majke ko da se niste vidili 100 godina ( a ona nije znala ni da se nismo nikad pojubili).

Od tada, veljača 1978- mi smo zajedno. Ali to nije sve . Nedugo zatim, nakon par mjeseci DOBIO JE POZIV OPET  „ZA BROD“. Ne samo zbog ljubavi i veze koja je počela, nikako nisam bila za to da pođe opet na brod-a njega je more vuklo, vuklo. Ni svekrva moja nije bila za to. Rekla sam mu:Ja ću te čekat, imam studirat bar još 3 i po, ali DVA SI PUTA SPASIJA GLAVU- NEMOJ POĆ, NEMOJ OPET, NIJE SRITNO.

MISLIO SE I NIJE IŠA-MOŽDA ZBOG MENE AL ZNA NEKAD REČ:JE, ZBOG TEBE NISAM. UMISTO NJEGA JE IŠA MORNAR S BRAČA – TONĆI KRIŠKA. Veći dio stare ekipe opet je išao na vijađ na STRANCU. MOJ NIJE, a rekao je- skoro je dobio čin 1. Oficira (nikad ga nisam pitala –šta je to?! Šta je to propustio- nije me nikad bilo briga nego da je ŽIV !)

Zaposlio se u Škver ka bravar, mater mi je branila jubav sa zanatlijom ( op.p. zato sam i dala onaj post istiniti KAKO ĆU JOJ REČ DA VARIM)  i zove me Moj na telefon  jedno jutro, jako rano, jedva je govorija: ZNAŠ POGINILI SU JURE I ONAJ MORNAR, U KABINI SE ZAPALILI. Kolpalo me?! Kako baš oni dva?! Rekao je: BILI SU U ISTOJ KABINI- ne zna se još kako je došlo do požara. Jadan moj Jure, jadan ti momak , ma kako im se dogodilo, di baš oni dva?!

JURE RAKULJIĆ I MOJ BILI SU PRIJATELJI OD ROĐENJA. DILILA IH JE JEDNA KUĆA I JEDAN VRTAL. I DAN DANAS MOJ KAŽE: DA SAM JA BIO S JUROM- prekinem ga !!! STANI- DA SI ,DA SAM, NE VRAČAJ SE VIŠEEEE ! AL NE MOŽE MOJ TO ZABORAVIT. MISLI UVIK – DA JE ON BIJA DA SE NE BI TO DOGODILO- A ŠTA ,ŠTA SE ZAPRAVO DOGODILO - NI ON SAM NE ZNA .

ČITALA SAM O NJEGOVOM DRUGOM POTAPLJANJU :VALOVI 7-8-9 METARA. USRED PACIFIKA. MUDZBURG HAMBURŠKE KOMPANIJE PRENOSIO JE 6000 TONA CIMENTA- UŠLA JE VODA U BROD. U 10,30 SU DOBILI NAREDBU DA NAPUSTE BROD- PRAMAC JE VEĆ TONIJA KAO NA OVOM VIDEU. SKAKALI SU- A PUNO MORSKIH PASA PA KO POGODI GUMENU  KA KAPSULU S RUPOM - POGODI. KO NE- ZNA MU SE SUDBINA. SVI SU USPILI. ČOVIK KOJI JE ZADNJI ČAS POSLAO S.O.S. – BIO JE GOST „EMISIJE MORE IZ RIJEKE“ PRIJE DVI GODINE- MOJ MORNAR VUKOVIĆ GA JE POZNAO: JE, ON JE TO- JE, ON JE RADIO NA „VEZAMA“. JESMO OSTARILI.HVALA MU - rekao je s uzdahom . I JA MU ZAHVALJUJEM I RIJEČKOJ EKIPI "MORE" !

U 12,03 MUDZBURG SE POPOLOVIJA I POTONIJA! ONI SU BILI VEĆ PRILIČNO DALEKO PA IH NIJE POVUKLO U DUBINU.  NOĆ SE SPUŠTALA,PACIFIK, NA OTVORENOM, OGROMNI VALOVI. NISU ZNALI JEL ITKO PRIMIO S.O.S.?! OKO 18 SATI STIGAO IM JE INDIJSKI BROD „KARTAGENA“ I SPUŠTAO IM KONOPE (UŽAD) JEDNOM PO JEDNOM I SVI SU SPAŠENI  ZAHVALJUĆI TOM PRIBRANOM ČOVIKU IZ RIJEKE !

KLAPA SV. JURAJ MI JE PRIJUČER POSLALA MEIL, DA ĆE U EMSIJI „MORE“ BITI PREDSTAVLJANJE  OVE PISME – ČEKALI SMO – MOJ MORNAR JE JEDVA GOVORIO , PUNE OČI MUŠKIH PRIKRIVENIH SUZA. GLEDA INSERTE JURINOG YT-VIDEA ( op.p.  AJME ?! joooooj i momak koji je složio video zove se JURE – sad sam se sitila !! )a moj govori : OVAKO, BAŠ OVAKO JE NAMA BILO. VIDILA SAM DA MU JE TEŠKO-NEMA NJEGOVOG JURE. NIKAD GA NIJE PRIŽALIJA, UVIK SEBE KRIVI ŠTA NIJE BIO S NJIME – a onda ja skočim : A JAAAAAAA ?! Ma ti bi se udala i bez mene- reče mi .

SAD OVO:KOJI DAN POSLI „NESRITNOG SLUČAJA KABINA-Jure i Tonći “ ,ODGOĐEN MI JE BIO ISPIT ZA POPODNE, IŠLA SAM PRVI PUT NA PROKURATIVE NA SUNCE DA POPIJEM SOK I MALO PONOVIM GRADIVO. DO MENE NEKOLIKO LJUDI,KAO NEKA RODBINA U CRNINI. OTVORENA SLOBODNA DALMACIJA NA STRANICI „OSMRTNICE“, ČUJEM GOVORE: ON BI TRIBA ??? VIDIM IME ?! „TONĆI KRIŠKA“ POVEŽEM, GRLO MI SE STEGLO: IZVINITE, JESTE LI VI RODBINA POK. KRIŠKE- POMALO PRIGUŠUJUĆI MOJU ZAPANJENOST.

DA, MI SMO, rekli su.  A ZNATE KOJA SAM JA- JA SAM CURA MORNARA KOJEM NISAM DALA DA IĐE TREĆI PUT, JER SE VEĆ DVA POTAPLJA. UMJESTO NJEGA JE OTIŠAO VAŠ TONĆI. Bila mi je muka, NEVJERICA, sućut se nisam usudila izgovorit.  POGLEDALI SU ME I JEDNA ŽENA JE REKLA: SUDBINA MOJA CURO, A ČA ĆEMO, EVO MI ČEKAMO KAPSEL PA GA VOZIMO ZA BRAČ.ISUSEEEEE- da ja usred Splita, di nikad ne iđem- naiđem baš na njegovu obitelj – ni danas , 34 godina posli, ne mogu doć k sebi- uvik o tome pričamo.

HVALA KRALJICI MORA ŠTA JE SAČUVALA MOGA MORNARA I NEKA ČUVA SVE NAŠE MORNARE KOJI PLOVE PO SVIM MORIMA SVITA.

MOJ MORNAR I SAD SKOČI U MORE USRED ZIME-TO JE JAČE OD NJEGA I PUNO JE PUTA SPASIO KAIĆ I SVOJ I OD ROĐAKA ILI SUSIDA- JER SMO MI NA MORU, A MORE ZNA I TE KAKO PODIVLJATI – A JA UMIREN OD STRAHA.NAKON EMISIJE „MORE“, AJME?!  NA RADIJU KLAPA SV. JURAJ I  „KRALJICA MORA“  KAO PRIJEDLOG  ZA HIT „JADRANSKE TOP LISTE“.U JUČERAŠNJOJ EMISIJI „MORE“ ČIJI JE DIO SNIMLJEN NA BRODU „UČKA“,REZIDENCIJALNOJ JAHTI PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE, MARKO BRALIĆ, gdin. TRANFIĆ i gdin. KUŽIĆ GOVORILI SU O OVOJ PISMI. MOJ I JA SMO SE PRISJEĆALI SIJEĆNJA/VELJAČE  1978. GODINE - I KUD BAŠ NA TU GODIŠNJICU , 35 GODINA POSLI , DA KLAPA SV. JURAJ OBJAVI „KRALJICU MORA“- SUDBINA ?! KAKVA SLUČAJNOST ?!

 MORAM I OVO NAPISAT, ZA VAS KOJI NISTE GLEDALI OVU EMISIJU:MISLIM DA JE G. TRANFIĆ REKAO: OVA PISMA, NE OČEKUJEMO DA ĆE BITI HIT, NIJE NAM TO BILA NAMJERA, ALI ONA SE KAO DESILA I POSVEĆENA JE KAKO JE I MARKO REKAO - U MEILU- ( OP.P. IZVINITE NE ZNAM TAČNO ).

JA SAD VAMA NAPOMINJEM- OVA PISMA NIJE NASTALA DA SE UDOVLJI SVEKOLIKOM SLUŠATELJSTVU, NEMA ONU DOMOLJUBNU ILI SRCEPARAJUĆU SVRHOVITOST, TENDENCIJU KOMERCIJALIZACIJE- NE ! OVA PISMA IMA SVOJU DUBOKU PORUKU "MOLITVU" ILI DUBOKO PRISJEĆANJE  KAO ŠTO JE POGODILA MOGA I MENE, TAKO ĆE MNOGE MAJKE, ŽENE, OČEVE, SINOVE, KĆERI , DICU, UNUČAD PRISJEĆAT NA PROŠLOST, ALI I NA SADAŠNJOST I BUDUĆNOST.

OVO NIJE PISMA NA KOJU ĆU SE NA POLJUDU POPET NANOGE – OVO JE PISMA „PRAVA MOLITVA“- MOLITVA ZAHVALE ZA SVE PREŽIVJELE I MOLITVA ZA SVE NAŠE ŽIVE MORNARE , KOJI PLOVE PO MORIMA SVITA, KOJA ĆE SE VRTITI POGOTOVO NA RADIJU I U ŽELJAMA ZA NAŠE POMORCE I U EMISIJI „POMORSKA VEČER“.

HVALA SVIMA KOJI SU ZASLUŽNI ZA OVU PISMU-A SVE VAM PIŠE ISPOD OVOG URATKA- A JA SAM IMALA POTRIBU DA „OVU VEZU MENE, MOGA MORNARA I NJEGOVE RUŽE CRVENE  I KLAPE SV. JURAJ I NJIHOVE RUŽE CRVENE “ PODIJELIM S VAMA. JE – I MOJ MORNAR, OVANCIRANI KV BRAVAR – „INŽENJER“ U ŠKVERU , ZOVE ME „RUŽO MOJA CRVENA“- IMA I ZAŠTO !!!  JEL SE SLAŽETE ! I VOLI ON KAD JE STAVIM U KOSU- NASMIJE SE KURBANJSKI KAO ONO LITO 1977. U OMIŠU, HOTEL PLAŽA NA PISMU „ČA ĆE MI KOPAKABANAAA, AKAPULKO I MADRID- KAD JA IMAN SVOJU MALU - O LE !“ KAD JE CILI PODIJ BIJA MOJ-A  ON BIO NJEN- JE , DRUGU JE DRŽA ZAGRLJENU, A SUTRADAN DOŠA BEZ NJE- A ŠTA SAM JA KRIVA- KRIVA JE RUŽA CRVENA U KOSI :) ! A, E ! :)

@A DANAS - 25.2. BI MOM SVEKRU, HRABROM MORNARU VUKOVIĆU S RB "KORNAT" BIO ROĐENDAN. NJEGOVA HRABROST U BORBAMA OKO VISA OPISANA JE I U KNJIZI.BIO JE PONOSAN NA NADIMAK "BORAC" ILI "JUGO". SAD BI MI FEŠTALI I PIVALI NJEGOV BEĆARAC:) PUNO ME VOLIO. POĆIVAJ U MIRU, BORAC MOJ.

@VAŠA RC-ŽENA "NESUĐENOG MORNARA"-OFICIRA?! @

@PISMA JE HIT TJEDNA RADIO SPLITA (bloger nije radio) !

@NOVO-26.02-Marko Bralić je dobio malu KRALJICU! ČESTITAM!:)

@AJME ?!:) JUTROS - 1. 3. DOBILA SAM MEIL: "Draga Zorana , sretan Vam imendan!" Hvalaaa:) Kakvo lipo iznenađenje !!!! Ovim putem svim svojim imenjacima i imenjakinjama čestitam Sv. Albina, borca protiv incestuozne , tj. rodbinske ženidbe. U nas po Katoličkom kalendaru Sv. Albin je preveden kao Zoran i Zorana, Zorica, Zorislav, Zorislava - ima nas;) : ) ima i Alba, Albina, Albino :) pa Jadran , Jadranka, Jadranko :))))

nasljednica @ 01:27 |Komentiraj | Komentari: 33 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 21, 2013
TEBI MAJKO MISLI LETE http://youtu.be/PqUHI1Ly11M
Pisma koja svira,nije slučajna.Čekala sam je, zamolila "Pasiku" prijučer da je stavi na YT i jučer popodne je osvanila ! Ova me pisma , ova obrada stvarno oborila s nogu. Sve se poklopilo toga dana. Mojim roditeljima bila 55. godišnjica braka. A na koga me posebno podsjetila - piše dalje u postu !!!
Bit ću iskrena, očekivala jesam nove pisme s novog CD starogradskih pisama, moje drage klape PASIKA, ali nisam stigla vidit koje su sve pisme obrađene osim one "moje" Izađi iz moje čaše (bio je YT:( op.p. nema ga više, ne  zna ni @ivan-1, zbog čega?!) i Karanfilo, koja vam je svirala par dan uz VIŠKI KARANFIL :)
 
Ovaj humanitarni koncert održan je u Omišu u Kongresnoj dvorani hotela PLAŽA, gdje će biti 2. i 3. večer OGF 2013 ! Dvorana je odlična, bilo nas je cca 250. Viditeljica je bila Edita (s Radio Dalmacije), kojoj zahvaljujem što sam misec dana prije doznala za ovaj koncert slučajnim susretom u Marmontovoj - hvala, Edita, čekanje na još jedno "pivanje" olakšalo mi je južinaste zimske dane !:)
Zašto sam u naslovu stavila "koncert" i prof. Šetke - zato jer je prof. Šetka ne samo viditelj klape Pasika nego što su se Edita i prof. Šetka simpatično nadmudrivali u vođenju koncerta. Doduše, Editi je i pomogao, jer Edita očekuje uskoro prinovu !!!:)
 
Međutim, toplina i "pletenica" njihovog voditeljskog dila programa bila je neizostavan dio večeri, koji je dao onu neku bosansko-dalmatinsku toplinu. Zbog čega- idemo redom- hahahaa- smijem se još uvik njihovim dosjetkama, ali i upadicama jedne živahe nazočiteljice večeri ;)
Napustila sam feštu kod mojih roditelja, koja je već započela u popodnevnim satima te se bližila kraju.Pivali smo pisme iz Pjesmarice te sam dobro zagrijala glasne žice ne znajući uopće da će mi tribati , ali znala sam da neću moć šutit - čitajte dalje :)))))
 
Uz klavirsku pratnju prof. Šetke , započeo je koncert - klapa Pasika s pismom "Pismo moja hrli tamoooooo" - a šta reći?! Iznenađenje prvo: prof. Šetka je rekao: Ajmo Omiš, da i vas čujem- tad sam znala da će bit koncert Omiš s Pasikom - ali i IZNENAĐENJEM večeri - koji su mi neki prišapnili ima par dana ! Vole me špijuni :)))
Pozdravila nas je Edita i rekla, da joj je rečeno da je Prof. poručio da dođe u 18,30 sati - na što je ona rekla: Ako će bit izravan Tv prijenos,doći ću,al to je u 20 sati i lipo mi pozdravite Šetku !:) Naravno, Prof. se kao i mi nasmijao :)
Nakon otpivane prve, sjetne pisme, Edita je - hahaaa- primijetila i dala "opasku" klapi Pasika : A momci, šta ste mi tako ozbiljni ?! - na što je jedna Živahna iz publike doviknila : Istrošili su se !!!!:) Edita joj se zbunjeno okrenila : Kako, čime ?! , a Živahna je rekla: Paaa jučer je bilo Valentinovooooo:) !!! na štu su se svi stali smijat !!!! AAAAAAAAA Valentinovo, kaže Edita, pa kako su se istrošili , jel misliš da jesu ?! Živahna kaže: Jesu, al ne vidiš po njima :)))) Edita upita; A vidim , samo ne znam jel financijski ili fizički :)))) Živahna se izvukla : Financijski !!:) a Edita: JA SAM MISLILA PRIJE FIZIČKI !!! E sad je Živahna morala umuknit - misleći u sebi - hm- da su fizički, bili bi veseliji :)))))) ( op.p. isprika Pasiki, al znate da sam iskrena:) - i oni su se smijali kao i cila publika:))))
Edita je pozdravila svih nas i prof. Šetku, napomenuvši nam da je postao "tata malog Dalmatinca" , jer je prof. Šetka iz BiH. Osim što je prof. u našoj Glazbenoj školi , jako je zavolio i klapsko pivanje te tako i postao voditelj klape Pasika i idejni je začetnik mnogim humanitarnim koncertima.
PASIKA, KLAPA - koju sam u svojim postovima 100 puta spomenila, klapa je koja piva na koncertima, sprovodima , ali i na vjenčanjima (ugodno sam se iznenadila!:) a za koju sam ovo lito čula da su dvi godine prije klape Sv. Juraj pivali po koncertima i feštama i Ružu Crvenu. Našla sam na YT i njihovu izvedbu, ali kako Ruža crvena nije na CD obrada- nisma ni očekivala da će je zapivat - možda negdi u podsvjesti - ma nema veze :) Imaju oni divnih pisama !:)
 
Pivali su: Ima jedna žižulaaaa,TIJA BI TE JUBIT MALA (pisma koju nikad nisam čula, predivna je! - evo skokla sam sad u vrime pisanja na YT - IMA JEEEE- OBJAVILI SU JE 8.2. 2013 :)-  zapišem par riči- uđem u gugle i nađem naziv pisme ako je ne znam, e !
Zatim je prof. Šetka predstavio Ivana , iz Omiške ekipe Pjevaj moju pjesmu : Idemo Ivane! i zapivao je uz Pasiku (bio im je član) Probudi me jutrom - uz veliki pljesak ! Moram pohvalit članove Pasike koji su uz klavir - jako lipo svirali i gitaru i mandolinu !!!!
Tada je Edita najavila humanitarne Škorine zvijezde iz Omiša: Ivanu Katalinić- Jerčić uz gitarističku pratnju člana mlade klape Omiš, Nikole Vulića (sina "moje generacije" Tonća:))) i pao je strašan MASSIMOV duet: Stranac u noći - IVANA: Znaju me svi, prodajem dušu zbog tebe, zbog nježnosti, zbog ljubavi, zbog nas. NIKOLA: Prošlo je sve za tebe ja sam sad stranac u noci, a želim te, i zovem te, wooooo , ZAJEDNO - refren !:Pjevat ću dok suze me ne zabole, ljubit ću dok usne mi ne izgoreeee- ma bili su tako neposredni, opušteni i simatični !
Zatim je IVANA pivala Zoricinu i mi s njome : Dan po dan - Zar je voljeti grijeh - bravoooo - pljesak !!!
Evo ponovo PASIKA:) Sačuvat ću pismuuuuu- e onda nam je prof. Šetka ispričao, kako kad je prvi put čuo Olivera davnooo u Sarajevu, onu : Šoto voće piva klapa itd.- da ga ništa nije razumija, da je mislija da piva na "japanskom" - svi smo se , ali i Prof. stali smijat- to je Prof. lipo , slikovito-imitirajući Oliverov glas uz klavir nama dočarao :))) i tako godine su porlazile, Prof. je došao u Dalmaciju i jako je zavolija naše pisme !
KAD SE VRATIJA MEĐU SVOJOM RAJOM, JARANI SU TRAŽILI DA IM PREVEDE TU OLIVEROVU PA JE TO BILO OVAKO, KAŽE PROF.- UZ KLAVIR: ŠO TO BONA PIVA RAJA U TO GLUHO LITNJE DOBA, I PROLAZI MAHALOM DOK SE SUŠI TVOJA ROBA :))))),UZ VELIKI SMIJEH PAO JE I VELIKI PLJESAK VRLO DUHOVITOM PROFESORU !
Zavolio je Profesor klapsko pivanje , klapske pisme, koje su odudarale od NJEGOVOG SEVDAHA - pomalo ih je upijao, ulazio u njihove tajne , ušao u klapski svit i zamišljao KAKO BI TO ZVUČALO KAD BI NJEGOV SEVDAH BIO OTPIVAN NA KLAPSKI NAČIN I KAŽE - EVO KAKO TO ZVUČI - OJME ?! POZNATI TONOVI NA KLAVIRU - A JA STVARNO NISAM ZNALA DA JE I OVA - TA KOJA KLAVIRSKI POČIMA, DIO TOG CD-A ?!
I POČIMA PASIKA: TE BI MAJ KOO MI SLI LEEE TEEEEE, PREKO POLJA I PLANI I NAAAAAAAA IZ DA LE KA PRI MI POOOO ZDRAV OD JE DI NA SI NA TVO O GAAAAAAAAAAAA - TO JE OVA KOJA VAM SVIRA !!!
TO JE OVA KOJU SAM PRIJUČER ZAMOLILA PASIKU DA JE MONTIRA NA YT- DA JE DAM UZ POST !!!
TO JE OVA PISMA ZA NAŠU BLOGERICU @LOMIC - IVANKU KOJA ŽIVI U ZAGREBU , A DANAS SU JOJ DOŠLI NJENI IZ BiH :) Časte se dalmatinskim delicijama koje je dala na bloger:))) EVO TI JA DARUJEM PISMU - DOK NE DOĐEM U ZAGREB :)))
TO JE OVA KOJU SAM ODMAH U NEDILJU U EDE GRACINA, RADIO SPLIT- U GLAZBENOM SPMENARU u 17 sati ZAMOLILA ZA PROF. ŠETKU I ZA 55 GODINA BRAKA MOJIM RODITELJIMA - DA MI JE PUSTE, AKO NEMAJU OD PASIKE, MOŽE I VICE VUKOVA !!! IMALI SU OD PASIKEEEEEE I UŽIVALA SAM !!!!
TO JE OVA KOJU SAM U PONEDILJAK ZAŽELILA NA RADIO DALMACIJI DA JE OPET ČUJEM - JER JE TEK JUČER PASIKA - 20.2. U 17 SATI STVALJENA NA YT - A JA JE SAMO MALO PRIJE TOGA OTPIVALA NA TELEFONU KAO ROĐENDANSKU ČESTITKU JEDNOJ DARGOJ OSOBI NA VISU !
PISMA MOJE MLADOSTI - OBOŽAVAM SEVDAH I ŽELJA MI JE JEDNOM IĆI NA KONCERT "SEVDAH U LISINSKOM" ( gledam godinama na TV:)
PAŽNJA: SUTRADAN OVOG KONCERTA , 16.2. ČUJEM NA RADIO SPLITU DA JE TU VEČER- 15.2. U SPLITU BILA VEČER SEVDAHA NEGDI ?? I KAŽU , KAKO BI BILO LIPO DA TAJ SEVDAH DOĐE I DO HNK SPLIT!
AKO DO TOG PROJEKTA DOĐE - MA NITKO SRITNIJI OD MENE ! ETO, PROF. ŠETKA - POTEGNITE, POKRENITE TAJ PROJEKT- VELIKE SU ŠANSE DA POSTANE KAO I ONAJ U LISINSKOM ! PUNO JE BOŠNJAKA ZA VRIME RATA DOSELILO U NAŠE KRAJEVE- I SVI ONI KAO I VI , SIGURNO ČEZNU ZA SVOJIM SEVDAHOM, KAO I MOJA PRIJA SENADA :) S KOJOM SAM SE NA NEDAVNOJ FEŠTI PRIPETAVALA - KOJA BOLJE PIVA SEVDAH, A ONDA SE POMIRILE I PIVALE U DUETUUUUU !!!!
SEVDAH MI JE SVIRAO I PIVAO MURIS VARAJIĆ NA OMIŠ GUITAR FESTU 2011- IMAM JEDNU ŽELJUUUUU :))))
NAPOMENA : OVA PISMA "TEBI MAJKO MISLI LETE" NA KONCERTU JE PASIKA PIVALA UZ KLAVIRSKU PRATNJU PROF. ŠETKE I BILA SAM UGODNO IZNENAĐENA DA JE I MOJ OMIŠ PIVA ŠOTO VOČE :) ! A MENI JE SRCE MUMBARALO !!!
Ali ni ovo još nije bio kraj IZNENAĐENJIMA VEČERI - prof. Šetka je rekao: Sad ćemo jednu za koju hoću da je i vi pjevate i sjeo za klavir i na samo DVA PRVA TONA - VIKNEM JEEEEEEE- RUŽA CRVENAAAAAAAAAAA !!! Sve mi je tad bilo dopušteno : i pivat i smetat ljudima i doć do Pasike na 2- 3 metra i doć do klavira i prof. Šetke uz VELIKO HVALAAAA - i moj Dr. Močić zna i svi Omišani moji znaju DA NE MOGU BEZ NJEEEEEEEEE BEZ RU ŽE CR VE NEEEEEEEEE- BILA MI JE I U KOSI !!!! SVI SU JE U DVORANI PIVALI - SVIH SAM SLIKAVALA -al te slike publike ne objavljujem da se ne bi netko ljutio :))) HVALA VAM , HVALAAAAAAAA !!!
Zatim je došla druga zvijezda Pjevaj moju najapjesmu Jesena Platiša uz brata - otpivali TI SI MOJ SAN ( ka Zorica i Oliver ) uz gitar-pratnju Nikole Vulića - prekrasno - prekidani našim pljeskom !!! A onda : JUBAV SI MOJA ZAUVIJEK - Nikada te neću zaboravit', uvik je uza me slika tvoja, sve će jednom proći i ostarit', ali nikad neće jubav moja- i Omiš je nagradio opet pljeskom !!!
Od poljupca njegovog na početku koncerta- još smetena :) najavila je Edita tada DENISA , još jednog člana Omiške ekipe , koji joj je zračno poslao pusu :))) i Denis nam je poklonio dvi dobre stare stvari i dobro mu je legao OLIVER i pisme : KLJUČ ŽIVOTA - novi život se rađaaaaaa- bravo Denis !!! a zatim najavio pismu , rekavši: Virujte mi, lakše je pivat na Poljudu prid 20 tisuća ljudi ili u studiju prid 200 ljudi nego ovde večeras di me gleda i majka i žena i ćer - što smo popratili velikim pljeskom, JAKO SMO S NJIME SUOSJEĆALI , a i sam je rekao - da ima malu pozitivnu tremu i počeo onu : MOJ LIPI ANĐELEEEEEE - a ja slikajem njegovu Branku ( članica nekadašnje omiške klape Smilje ) , cila je cvitala i pjevušila uz svekrvu , a ćer je snimala tatu mobitelom.
Svi smo pivali refren na Denisovo traženje. Da li će Denis nastavit solo karijeru i kakve su mu šanse, Edita je pitala prof. Šetku, koji je simpatično odgovorio: Denis je moj ravnatelj paaa  ( op.p. Centra za kulturu Omiš:)) izamivši naš pljesak.Denis je rekao,da ne razmišlja o solo karijeri - štetaaa, baš , štetaa - možda se Denis i predomisli !
Ponovo dolazi PASIKA, Hvali ih Edita kako su elegantni, šarmantni, ništa ne stare iako su se prvi put sreli- ne znaju ni ona ni oni koje godine :)))) al primjećuje da mnogi imaju brkove, jel to stvarno IN :)))) Koncert se bliži kraju - a Živahna opet povikuje : A KARNFILOOOO ??? nasmijali su se , prof. Šetka uzvraća: Bit će, bit će !:) Živahna sila i smirila se , al počeli tonovi-aaaaaaaaaa : RIBARA STAROG KĆI - svi smo pivali , prof. Šetka napušta klavir , nama dirigirao : Da čujem Omiš kako pivate , ma bravoooo !!
Tada prof. Šetka najavljuje posebno želju klape Pasika pismu IZAĐI IZ MOJE ČAŠE - ja stala - ma nije valjda????- a NEEEEE- ZA EDITUUUUU !!! ( op.p. nije bila za mene- blago se Editi - eto, nek sad čitaju - nema veze- svak ima neku svoju "ružu" - eto njihova je Edita hahahaaa !
A onda - tonovi - Živahna opet viče : VILO MOJAAAAAAA! - je , pivali su nam i nju i mi svi s njima !!!!
Kaže prof. Šetka , bliži se kraj koncerta ,a Živahna opet: A Karanfilooooo ??? Bit će, bit! i onda OJME ?! BIS - TONOVI FIJAKERA i SVI S NJIMA - FIJAKER STARI ULICAMA LUTAAAAAAA !!!! i EKIPA PJEVAJ MOJU PJESMU I NIKOLA VULIĆ S NJIMA I MOJI OMIŠANI MI KAŽU: AJ I TI  S NJIMA - uhhh da mi je bilo poć !!!!:)))))
**********
BIS, BISEVA - prof. Šetka se zahvaljuje svima nama - i na kraju kaže : Može, može još jedan BIS i molim samo refren , jer ste je večeras jako dobro pjevali - i poleti za klavirom nakon šta je klapi prišapnija pismu i PO TONOVIMA KLAVIRA-JEEE - RECITE JOJ DA BEZ NJEEEEEEEE NESTALE SU SVEEEEEEEEE SVE TAJNE JUBAVIIIIII- al nisu mogli stat i nastavili - PROŠLA JE VEĆ GODINAAAA- HVALAAAAAAAA- MA KAKVO IZNENAĐENJE - ma znate, nije ovo bilo za mene , pisma ,mislim- ALI DA SU MOJU RUŽU CRvEVNU DVA PITA ZAPIVALI NA OVOM PREDIVNOM KONCERTU- NI U SNU NISAM MOGLA NI ZAMISLITI - MA NI JEDNOM DA ĆE JE OTPIVATI, A KAMOLI DVA PUTA !!! ( bilo ih je na koncertu 11-12- ovde 7 / http://youtu.be/uRk4vEuzrZQ
IZVADILA SAM IZ TORBE DRUGU VELIKU RUŽU CRVENU I PIVALA I PITALI ME: KOLIKO RUŽA CRVENIH IMAM hahhaaaa- MILJUN I ČAK JEDNU U BUKETU S VISA I JEDNU POSEBNU, JUČER od VALENTINOVA OD MOG DILBERA:))) !!
KONCERT JE BIO ZA PAMĆENJE - EVO I OVIM SVJEDOČIM - I OVIM SE ZAHVALJUJEM PROF. ŠETKI I PASIKI I EKIPI PIVAJ MOJU PISMU I MOJIM OMIŠANIMA, KOJI SU ME IZNENADILI SVOJIM PIVANJEM:) VALJDA JE TO ZBOG LIPE VEČERI, PISAMA, DUHOVITOSTI , OPUŠTENOSTI I LIPE KONGRESNE DVORANE HOTELA PLAŽE :))) VIDIMO SE TU 19. I 20. 4. NA 4. OMIŠ GITAR FESTU :)
OD PETKA PIVAM:I RUČICEEEE MAJKO TVOJEEE KOJE SU ME ODHRANILEEEEEE !!!!! uvik suzim i kad je pivam! PREDIVNA JE !
I NEMA VEZE ŠTA NISU PIVALI - "KARANFILO " - NISAM JE JOŠ NAUČILA :)))))
Napomena: Ispričavam se PASIKI, JESENI I IVANI ,ako sam koju pismu priskočila :)))) i šta su slike malo mutne, to je od mog muvanja i prigušenog svitla ;):)
DOPUNA: OVAJ SAM POST PISALA S VELIKIM GUŠTOM:)))) Hvala vam šta puno čitate post s koncerta "OMIŠ OMIŠANIMA" i "SUZE LJUBAVI"-TEDI SPALATO !!! VRIDILO JE !:))))
NAŠOJ EDITI ŽELIM SRETAN POROD !:)
******
VAŠA RASPIVANA "RUŽA CRVENA" :))))
//////////////////////////////
//////////////////////////////
 NOVO: U nedjelju, 24.2.2013.,  na prvom programu HTV-a, u emisiji More s početkom u 13,25h pogledajte predstavljanje najnovije pjesme "Kraljica mora" klape SV. Juraj HRM.- poslali su mi je ima dva, tri tjedna u mp3, zatim spot- bit će jedna životna priča.
nasljednica @ 20:56 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 20, 2013
Sa strane će bit.....ma nek ova ostane.NEMOJTE REČI, AJME -OPET-JER NIKAD SE NE ZNA KO JE SLIJEDEĆI NA REDU,A "SLIJEDEĆI" VEĆ ČEKAJU U REDU .
 
Iako sam mislila dat drugačiji post, vidjevši ovih dana na TV i portalima, a pogotovo na Naslovnici članak "Mala Mia Lana treba vašu pomoć",čitajući komentare,osjećam neodoljivu potrebu ovo napisat.
Nisam želila biti Majka Terezija da neki to ne bi pogrešno shvatili, prepustila sam da i drugi dadu članak, ali sad je red "s našeg splitskog terena" uoči derbija !
Ne znam kako teče prikupljanje novca , ali na @vukovarblog u 7 dana nisam našla niti jedan komentar podrške. Do njega sam došla preko Naslovnice - zahvaljujući @bolegr-u.
Čitam komentare ispod drugog članka kako je Mamić pomogao našoj junakinji Eni Šarić, (onoj curi koja je svoj prikupljeni novac ustupila maloj Nori i rasplakala cijelu javnost ). Bravo za Mamića ma što god vi govorili o njemu i zbog čega se tako reklamira- neka njega ! Reklamiraju se i drugi, al od toga nema nitko koristi, osim njih samih !Toga čovjeka mogu neki vrijeđati, doduše on i sam to isprovocira, ali mu ne možete bar usebi ne reči "svaka mu čast" na takvoj pomoći ! Imaju mnogi para ohohoooo pa gdje su ( isprika, ako su ostali anonimni).
Sad čitam u Slobodnoj da postoji mogućnost da naš Hajduk pozove Dinamo u subotu na ručak. Čitam da se Hajduk nije odazvao Dinamu na ručak u Zagreb?!
 
AKO DO RUČKA DOĐE ILI NE DOĐE - POKAŽITE JOŠ JEDNOM VAŠE VELIKO HAJDUČKO SRCE TE SE ODREKNITE DIJELA ZARADE OD ULAZNICA ZA DERBI U NEDILJU U 18 SATI NA NAŠOJ POLJUDSKOJ LIPOTICI .
BUDITE BAR U TOME "JEDAN : JEDAN", A MI , ISTINSKI LJUBITELJI HAJDUKA, ZNAT ĆEMO TO CIJENIT , KAO I CIJELA LIJEPA NAŠA !
PREDLAŽEM: ODMAH DAJTE VIJEST ZA JAVNOST DA ĆE PRIHOD OD DIJELA ILI SAV NOVAC ( NE ZNAM KOLIKO SU ULAZNICE) IĆI ZA LIJEČENJE MALE MIE LANE - IMAT ĆETE, GARANT, JOŠ VEĆI BROJ VAŠIH VATRENIH NAVIJAČA , ALI I ONIH KOJI SU DOŠLI IZ HUMANITARNOG RAZLOGA .
IGRATI PRED ŠTO VIŠE ISPUNJENIM POLJUDOM TO VAM JE POSEBAN GUŠT, ALI I VELIKI VITAR U LEĐA ! SAD NEK VAM BUDE MALA MIA LANA !
DETALJNIJE AKO NE ZNATE: @vukovarblog: Oboljela od rijetkog Lenox-Gasttautovog sindroma, Mia Lana Knezović ne priča i ne hoda (op. negdje piše da je iz Borova, negdje iz Vukovara nebitno) , psihomotorno zaostaje,a ima i utvrđenu 100-postotnu invalidnost zbog oštećenja mozga. Iznos za terapiju koja bi joj mogla pomoći doseže skoro 25.000 eura, jer za terapiju aminokiselinama treba izdvojiti oko 5.000 eura, a za implantaciju matičnih stanica još 20.000 eura. Nažalost, Sanela i Davor Knezović, roditelji četverogodišnje djevojčice, ne mogu sami osigurati taj novac.

Roditelji su pokrenuli humanitarnu akciju 'Za Mia Lanin prvi korak' //OP.P. NIJE LAKO "PROSIT" AL LJUDI SU PRIMORANI //u koju se, za sada, uključilo nekoliko sportskih klubova i udruga. I KK Cibona se uključila u humanitarnu akciju.  Obitelj Knezović objavila je i žiro-račun za prikupljanje pomoći, otvoren u Privrednoj banci Zagreb na ime Sanele Knezović, koji glasi: 2340009-3110331234 .

vaša N-ica - navijačica - RC!
COMIC SANS- NOVO- RADIO SPLIT,21.2.12,55 - PITALI NOGOMETAŠA HAJDUKA, VUKOVIĆA: KAKO, KOJIM SREDSTVIMA TUĆI DINAMO? KAŽU DA JE ODGOVORIO: PUBLIKOM, BIT ĆE PREPUN STADION- E SAD, DA LI JE ON ILI VODITELJ EMISIJE DODAO - UGLAVNOM JE ŠTOSNO : PIPL MAST TRAST AS !!! ITC O KEJ !:)
******************************************************************
 POZIVNICA: Sutra, u četvrtak 21. veljače 2013. u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu s početkom u 19,30 sati održati će se predstavljanju knjige „BLAŽENI ALOJZIJE STEPINAC, Propovijedi o Deset zapovijedi Božjih". Knjigu će predstaviti: mons. Juraj Jezerinac, vojni biskup u RH, dr. sc. Edo Punda i mons. Juraj Batelja, promicatelj postupka za proglašenje svetim Bl. Alojzija Stepinca.
Tijekom predstavljanje knjige u glazbenom dijelu će nastupiti klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".

********************************************************************
INDEX.HR: BOSANSKI reprezentativci Edin Džeko, Seniad Ibričić i Sanel Jahić pokazali su da imaju veliko srce preuzevši na sebe troškove liječenja malog Elvedina Deronjića iz Brčkog.

Priču o sedmogodišnjem dječaku objavio je Bportal.ba, a tužna sudbina djeteta koji nakon smrti majke živi s bolesnim ocem, te mu je dijagnosticiran tumor, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Piše da je dječak rekao tati: Nemoj plakat, ako umrem ! Ovi nogometaši preuzeli su svu brigu oko ovog malog ! SVAKA IM ČAST - MOJ NAKLON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nasljednica @ 13:57 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 18, 2013
NAPOMENA MOJIM BLOGERIMA: POST JE NAMIJENJEN LJUBITELJIMA GITARE, DOBRE MUZIKE I VRHUNSKE ZABAVE, ZNATIŽELJNICIMA I "NEZNALICAMA" :) ŠTO JE  MEĐUNARODNI OMIŠ GUITAR FEST I TO 2013. - ČETVRTI PO REDU:) MUZIKA UZ POST JE NAMJERNA :)  TAKATAKATAKA :)  VIDEO - MALO NIŽE U POSTU :)!!!
Ovo sam danas uživo pohvatala za vas s Radio Splita, koji već četvrtu godinu,od samog početka medijski prati Omiš guitar fest. Dok mi je srce bumbaralo, ostavila pripreme oko ručka, napravila bilješke - izvolite !!! Unaprijed isprika, ako sam pogriješila imena i prezimena pa ako grešku uočite , molim da me u komentaru ispravite :)
EMISIJA NEDJELJNI AKVAREL RADIO SPLITA - UREDNIK I VODITELJ GORAN PELAIĆ, 17.2. 2013. - iza podne:)
Nakon odslušane pobjedničke pjesme sa sinoć završenog Sanrema 2013, kojeg sam pratila svaku večer, razgovor g. Pelaića i gostiju OGF, Nene Munitića, umjetničkog ravnatelja i Ante Pecotića Pupya, tekao je ovako :
G.PELAIĆ.: Eto to je bila pobjednička pjesma sa 63. Fesetivala Sanrema 2013. i evo sada u Omišu u Hrvatskoj 4. Omiš Gitar Fest - od 18-20.4. - pozdravio je goste, a Neno i Pupy su pozdavili slušatelje Radio Splita.
Popričali su najprije malo o 63. Sanremu i potvrđujem i ja, kako je rekao g. Pelajić, da su ove godine prodefilirali izuzetni izvođači sa odličnim pjesmama te je Neno i rekao da je tekst pobjedničke pjesme čaroban "KAKO DOLIKUJE" ovom festivalu.
G.PELAIĆ : Tekst i melodije su bile stvarno odlične , Sanremo je postao odavno međunarodni festival, ali evo već i Omiš gitar fest , četvrti put i ima svoju priču : AJDE NENO RECI !:).
NENO ( op.p. taj divan, vedar, neposredan, mladi čovjek, bespoštedno 365 dana u godini radi oko organizacije OGF, zaljubljen u svoj Omiša , maher gitarist, profesor, suprug i tata, "duša od čovjeka", moj susjed na Punti,Omiš:) Rekao da je preponosan da smo došli do 4. izdanja Međunarodnog OGF-a i da je preponosan da su i ove godine dobili po drugi put naklonost i podršku i visoko pokroviteljstvo predsjednika Ive Josipovića te se potajno nada da će nam Predsjednik doći i ove godine :).
NENO: Imali smo lani preko 200 prijavljenih natjecatelja iz cijelog svijeta i da se zna , prvu nagradu u kategoriji klasične gitare dobio je ČAJ VEJ LIN iz Tajvanda. Tu su još bili natjecatelji iz Japana, Čilea, Brazila i još mnogih država iz cijeloga svijeta.
Podsjetio je Neno i naglasio da je 1. nagradu u kategoriji električne gitare išla sjajnom gitaristi iz Beograda Mladenu Pecoviću , koji će nam doći i ove godine i pokazati opet svoje umijeća s gitarom.
Neno : Uspjeli smo napravit gitarisički svjetski centar svake godine u Omišu i posebno sam sretan da broj netjecatelja raste sve više iz godinu u godinu . Natječaj traje do 5. travnja. Svi zainteresirani gitaristi, koji bi se htjeli borit za veliki nagradni fond ,neka se prijave i neka dođu. Nagradni je fond ove godine ( za sada ) preko 75.000, 00 kn i nagrade su zaista velike, atraktivne.
Primjerice od djelića nagrada , evo jedne u klasičnoj gitari - gitara u iznosu od 37.000,00 kn i ne samo da oni dobiju nagrade-materijalne, već oni uz to imaju već dogovorene koncerte preko nas, koji će im biti plaćeni, na kojima će nastupati i na taj način im mi pomažemo u razvoju njihovih karijera.
G. PELAIĆ: Vidim na Internetskim stranica svi pitaju, kako će to biti, kako se prijavit, velik je interes !
NENO : Točno i moram naglasiti ove godine, ne samo da je Predsjednik opet prepoznao OGF, već ovu smo godinu prvi put dobili potporu Ministarstva kulture, a svake godine nas prati i Spitsko- dalmatinska županija i Grad Omišu , usprkos teškoj finacijskoj situaciji.
Neno je ovom prilikom slikovito naglasio: Svi smo zajedno shvatili tu našu sinergiju, "da se uhvatimo za isti štap", u našem svijetu gitara nema podjele.
G. PELAJIĆ: Ali prati vas i Radio Split :)))
NENO: Je, je ,od samog počekta i imate zato posebnu čast da saznate i naš Program za ovu godinu . Ovo je velika stvar i beskrajno smo vam zahvalni ! Ja sam se dotakao onihhhhh "KOJI DAJU LOVU " UPADA gdin. Pelaić:) Neno nastavlja : i beskrajno smo vam zahvalni , i zbog toga želim da vam Pupy uruči PRVU NAGRADU ŠTO STE LANI NASTUPILI :)
EVO, OSVOJILI STE 1. NAGRADU u 12. KATEGORIJI - u "AIR GITARI":))) , 100 bodova - tzv. ZRAČNOJ GITARI - SVIRANJE PO ZRAKU :))) JOŠ JEDNOM ČESTITKE ; ZASLUŽILI STE - uz pljesak :))))
G. PELAIĆ : 12. kategorija, ne znači li to da je lošija od ostalih ?!:))) A lipo, ovo ćemo kasnije uokvirit,a vidi šta su jubomorni oni tamo :)))
 
 
NENO: Ja bih samo prije nego Pupy kaže vezano za električnu gitaru i Program, rekao da smo odlučili da će svečano otavranje biti humnanitarno, znači, Slobodna Dalmacija, njihov novinar Vinko Vuković, je izabrao 5 ljudi koji su po njegovom mišljenju zaslužili laureat osobe godine u gradu Omišu, svaka u svom području od gospodarstva, sporta , kulture i došao sam na ideju da cijeli prihod prveveć atraktivne večeri ide za invalidnu djeci i njihove potrebe u dogovru s Natali Stanić udruge Agape, a da nas 5 leaurata budemo domaćini, dočekamo goste i da se svi lipo zabavimo .
PUPY: Moje su kategorije električna gitara 9, 10, 11. i 12, koju ste Vi dobili- AIR GUITAR :) ( op.p. bez ograničenja u godinama- 60 sekundi ! :)
A  ta 9. kategorija su natjecatelji u električnoj gitari do 12 godina.
10. je električna gitara uz matricu - nagrade su ogromne uz diplome, pehare ima i nagrada sponzora koje su prestižne i veće od 3.500,00 kuna i više - snimit ćemo s tog finalnog nastupa spot u HD , video, plus audio da ih vi ovde na Radiju možete puštati .
11. kategorija - akustičan gitara i glas - osoba svira akustičnu gitaru, a druga osoba piva. Kvalifikacije su preko dana, a uvečer takmičarski dio koji su bili najbolji u prednatjecanju.
G. PELAIĆ: Ovih godina je bilo velikih zvijezda koliko znam, šta je ove godine ?!
NENO: Bit će i ove godine , lista još nije gotova, ali o još sigurno potvrditi i to da nam dolazi jedna akustične gitaristička legenda iz ZG-ba Branko Bogunović - "taping tehnika", neće svi isto svirati , savim druga vrsta sviranja :)
PUPY: Kako sazrijava festival tako i gitaristi sazrijevaju.
NENO: Dragiani je tu, pregovori još teku i već je program jako bogat ! Moran istaknuti i drugu po redu modnu reviju gitara uz donje rublje i trikotaža GALEB ,koja više nije suorganizator nego naš donator i tu je još mlada dizajnerica nakita iz Omiša, Milena Ulić, umjetničko ime Dalena, radi se o specijalnom nakitu koji se lijepi na kožu. Taj spoj gitare, revija,mode,pjevanja, nakita bit će odmah prvu večer (četvrtak) - 18. 4. u 20 sati, restoran Ribnjak , kamp Omiš , to je ta večer otvaranja OGF !
G. PELAIĆ: Koliko sam čuo, ove godine imate puno bolji smještaj ?
NENO: Jeee, zbog onog vremena,onog snijega lani , kasnilo se s radovima na hotelu PLAŽA pa tako je kasnila izgradnja koncertne dvorane. Morali smo bit u drugim prostorima ,ali ove godine imamo fantastičnu KONGRESNU DVORANU koja je gotova ( op. p. je, potvrđujem, bio je koncert klape Pasika 15.2. prije 2 dana- odlična dvorana:) te će drugi i treći dan biti posvećen klasičnoj gitari u hotelu Plaža.
Imamo VUNDERKINGA iz Bugarske , samo mu je 16 godina , kakav je bio efekt lani - svi su bili na nogama, vraćali ga na binu , fantasičan mladi gitarist !!! Imat ćemo i pobjednike nekoliko svjetskih natjecanja
Ove godinine imamo još nekoliko svjetskih gitarista: Vojna Kocića iz Švicarke , iz Ciriha pa mladi Darko Bageserski iz Makedonije.
U 2. dijelu Porgrama svjetska zvijezda Goran Krivokapić iz Kelna i Danijel Cerović, oni će u duetu nastupati.
Tu je i ansambl LAURUM , koji su nam ostali dužni za cijeli koncert zbog protokola Predsjednika , tako da ćemo ih čudi ove godine .
NENO nastavlja ( op.p. ja prepoznala :) Ono što svira u pozadini , na svečano završetak stižu , ekskluzivno : BARCELONA FLAMENCO SHOW - ATRAKCIJA - nevjerovatna će to biti atrakcija , pjevač, plesač //
 
G. PELAIĆ: Čekaj da čujem malo ( op.p. kaže da pokušava i on petama al ima gumu :))))
Neno je tada tumačio tko su pet članovi te grupe : mlada dama violina,udareljke, Pukero gitara, plesači i pjevači, tako da će i subota 20. 4. stvarno biti spektakularna - uz glazbu, pjevanje i ples !: JES !!!! - ovo sam ja dodala - JES ! FLAMENGO JE U MOJIM VENAMA- imat ću niže cipele s pločicama da bolje klapaju- o - le :) !
NENO ALI I JA - uvjeren da će taj spektakl razgrabiti karte i to samo 250 sretnika i da od Paco de Luciae , Dalmacija nije vidila takav spektakl i uživat u šou od sata i po, oko 90 minuta !:) JES !:)
Na primjedbu da će i on sam g. Pelajić imat bar jedno svoje mjesto, Neno je rekao, da će mjesta imati cijela ekipa Hrvatskog radija- Radio Splita :)))) ! NENO : Vi ste nas pratili u samim počecima, podržali u skromnijim uvjetima .
HOTEL PLAŽA S 4 ZVJEZDICE ( op.p. nema samo bazen, a šta će mu kad je od mora 50 m :))) Na kraju programa završne večeri - REPASAŽ u Gusarskoj konobi u prizemlju hotela ( op.p. odličan ambijent, bila sam, I SPIZA :))) Omiš će živit 0 do 24 sata ta tri dana, rekao je Neno :)!
Omiš i gosti će guštat 24 sata u gitaristima, najboljoj glazbi , možete nas pratitna na našem FB , na našoj web stranici, malo pomalo ćemo podizat atmosferu , obajavljivat ćemo klipove :)
Uvjeren sam da će nas Radio Split pratiti i NENO poziva sve ljubitelje gitara, da besplatno cijeli dan dođu i uživaju i kako su lani u 17 sati , svi slušali pobjedu tog Tajvandca, puna dvorana je bila u sobotu, prepuna dvorana usprkos kiši, nevremenu !
NENO SE ZAHVALIO JOŠ JEDNOM RADIO SPLITU I REKAO : DOBRO NAM DOŠLI U OMIŠ I VIDIMO SE ZA DVA MJESECA :)
G. PELAIĆ: Hvala vama na ovom priznanju, na ovoj prvoj nagardi u 12.- kategoriji i zamolija da se ta kategorija ukine, da g. Pelaić bude jedini koji je dobio :)))) ( OP. P. MORA BIT DA JE TAPKAO KORAČIĆIMA KAO MUZIKA U PODLOZI, jer je pitao- jel to ovako iđe :)))) TE REKAO NA KRAJU : U očekivanju 4. MEĐUNARODNOG OMIŠ GUITAR FESTA , NENO I PUPY - HVALA VAM LIPA !
HVALA I VAMA - REKLI SU NENO I PUPY - ( OP.P. EVO SAD I JA KOJA JE SVE OVO POVATALA - HVALA RADIO SPLITU ! :)
GITARA JE ŽIVOT- ŽIVOT JE U OMIŠU ! :) DOĐITE I UŽIVAJTE !
***************************
Zorana Vuković- muzika e bella :) o- le ! :)
nasljednica @ 00:39 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
petak, veljača 15, 2013
Dragi moji, puno lipih obiteljskih i ostalih događanja ovih dana i lijepo vrijeme pa za sada samo ovo !:)

Najprije - NK HAJDUK-u čestitam 102. rođendan uz želju "više cvijeća , manje smeća", jer i pored ciloga smeća i šta se oko nejga sve dešava , HAJDUK ŽIVI VJEČNO ! Evo jedne lipe sličice koja narušava lipotu našega Splita, kako je rekla Znanstve-nica ( nisam ja :))) i da znate , baš sam ovih dana slikavala puno "ružnih" splitskih grafita :)))
 
 
Večeras je humanitarni koncert SUZE LJUBAVI uz nastup moje jop jedne drage klape -PASIKA, voditelj prof. Šetka ( iz BiH :) - u Hotel Plaži u mom Omišu :)
Napomena ako imate vremena : pogledajte moj komentar na ovu pjesmu - ako otvorite cijeli You Tube :))))
 
Ova me makedonska stara stvar s CD-a moje drage klape Pasika, podsjetila na koncert Vlatka Stefanovskog prošle godine na Omiš guitar festu 2012 :) Na ove pisme se ne može mirovat pa makar samo gornjim dijelom tijela i kad sjedim. Opaaaaaaaaaa !:))
 
                                          evo ga, stigao s Visa ima par dana :))))
 
A DA ZNATE : ČETVRTI OMIŠ GUITAR FEST 2013. KOJI SE ODRŽAVA OD 18 - 20. 4 , DOBRO SE ZAHUKTAVA !!!
Stižu nam prijave gitarista iz cijeloga svijeta !!!!
Javljaju se jako važni sponzori !
Prognoza će mi se po mojoj "vidovitosti ", kako kaže Marijaterezija , izgleda i ostvariti - OGF postat će novi hrvatski brend !!!
Kako je bilo prethodne tri godine , lako se možete uvjeriti na mom blogeru !!!
Hvala svima što čitate moje članke !
Drago mi je da čitate jako puno i članak s koncerta Vlatka Stefanovskog onaj " 1-2, 1-2-3, 1,1-1-2- 3 " bilo je genijalno !! Na moje traženje je odsvirao i JOVANOOOOOO, JOVANKEEEE ( a ja pivala :)))))
Svaka je večer bila genijalna i nezaboravna !!! Još ću pisat kako je lani bilo !:)
Dokaz imate i na you tubu - posebno su simpa djeca i mladi momci i cure - koliko talenata bude na jednom mjestu, da žiri stvarno ima pune ruke posla !!!! JAVITE SE I DOĐITE POKAZAT I ŠTA VI ZNATE - GITARISTI !:)
Kako biste postali dio Omiš Guitar Festa, pozivamo vas da pošaljete svoje aplikacije na internetsku adresu Festivala http://www.omisguitarfest.com/ do 05. travnja 2013. i na taj način sudjelujete u ovom iznimno zanimljivom i vrhunskom doživljaju gitare.
Kako mogu zaboravit i Murisa Varajića koji mi je u Kaštel Slanici zapjevao opet ( i večer prije u Kampu) dobru staru sevdalinku : Imam jednu željuuuuuu da ti tvoja medna ustaaaaaaaaaaaaaa još jednom poljubimmmmm :))))
Izvinite, jako žurim, jer , prije odlaska na koncert klape Pasika, popodne imamo i jednu obiteljsku feštu - jednu veliku obljetnicu braka :))))
Nadam se da će među svim lijepim pjesama sa CD-a obrada starogradskih pjesama , klapa Pasika otpjevat i Ružu crvenu, bez koje večeras " u kosi" ne idem na koncert ;):)
A Izađi iz moje čaše (uradak je naš dragi mladi bloger @ivan-1 meni iz nepiznatih razloga skinu) kao i sve ostale pjesme koje budu pjevali, naravno da me neće ostavit ravnodušnom i - da neću moć ni šutjeti ni mirovati !:))) KARN FILOOOO FIL FILOOOOO :)))) opaaaaaa :))))
Hvala vam što jako puno otvarate i koncert " Omiš Omišanima" , koji je umjesto Edite Lučić ( večeras ga vodi Edita) vodio šef klape Pasika, prof. Šetka !!! :)
 
Pozdravlja vas raspjevana "Gojsalićka" - kako me zove klapa Pasika - jer smo iz istog Poljičkog kraja, sela-mjesta Kostanja, drevne Poljičke republike, odakle su moji geni kameni, koju je od Turaka spasila naša junakinja Mila Gojsalić, i od tud moj nick- ako niste znali ;)
( p.s. a vi gledajte "Sulju", koji je do Sigeta pokla puno naših )
DOPUNA u 23,20 :BILO JE GENIJALNOO!!!-NIJE BILO KARANFILA, AL BILO JE PUNO RUŽE CRVENEEEEEEEEE  I VELIKIH IZNENAĐENJA - HVALA PROF. ŠETKI, HVALA KLAPI PASIKA - I HVALA "IZNENAĐENJU" !!! BIT ĆE ČLANAK :)
DOPUNA DVA - 17.2.- 12, 15 H:  RADIO SPLIT , KOJI OD PRVE GODINE PRATI OGF - UGOSTIO JE PROF. NENU MUNITIĆA, UMJETNIČKOG DIR. OGF I PUPYA - TE SMO SAZNALI JOŠ PUNO NOVOSTI, KOJE ĆU VAM OBJAVITI ČIM STIGNEM !!! HVALA RADIO SPLITU !!!
BIT ĆE GITARISTIČKO "LUDILO" U OMIŠU , ALI I JOŠ NEŠTO !!! ZA SADA PSSSSSSSST :)))
POŽURITE S PRIJAVAMA - I ČEKAMO VAS !!!!!!:)))))
nasljednica @ 16:30 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
utorak, veljača 12, 2013
LIPI MOJI,OVO JE JAKO DUGO, AL KRAĆE OD SILE I SULJE PA ČITAJTE PO NASLOVIMA, AKO VAM SE KOJI SVIDI -HVALA – SVE ZA VAS !

KO JE ZORICA – Akviziterka koja zabavlja akviziterke- 19, 40:Dobar dan, da li ste vi gospođa Vuković?! DOBRA VEČER, IZVOLITE ( sad ćemo vidit ko će koga )Drago mi je, moje ime je Jasna, gospođo Vuković-AAAAAA VI STE JASNA, IMENJAKINJA MOJE NAJ PRIJATELJICE, A OD KUD ZOVETE VI – Zovem iz Osijeka, dakle gospođo Vuković,je vas obavještavam- AJME IZ OSIJEKA STE,BLAGO VAM SE, JA VAM OBOŽAVAM TAMBURAŠE, JE DA STE DOBILI DALMACIJU, ALI TAMBURAŠI SU OVE GODINE NA POLJUDU DODATNO ZAGRIJALI ATMOSFERU,BILO JE NEZABORAVNO I ŠTETA DA BAŠ OVE GODINE NEMAMO DVD,AL IMAMO CD OD SCARDONE (motiram ćeri da mi donese stolicu, da mogu sist u hodniku, bežićni mi je na katu) A IZNENAILI SMO IH , MISLIM DA NISU OČEKIVALI DA ĆEMO SVI KO JEDAN PIVAT NE DIRAJTEEEE MI RAVNICUUUUU USOMENU U MENIIIIII- A ZNATE JA VAM OBOŽAVAM OVU: KAD PROCVATU U PROLJEĆE JABUKEEEE, JA SE SJETIM JEDNE DIVNE DJEVOJKEEE, ZNAŠ LI MAJKO DA JE BILA LJEPŠA NEGO BAJNA VILA KAO BIJELI GOLUBI TAKO SMO SE VOLJELI (cilu sam joj otpivala): Jako lijepo pjevate , stvarnooo.Dakle, gospođo Vuković, mi vas obavještavamo da ste dobili nagradu u iznosu od 390 kuna- A BLAGO MENI, KAKVE SAM JA SRIĆE, EVO VI STE TREĆI U ZADNJIH 20 DANA, MA NE MOGU VIROVATI, A JEL TO IZ KUĆE ZOVETE , IZ STANA, BLAGO VAMA , Kako znate , da zovem od kuće-KAKO NEĆU ZNAT, VESELA DJEČICA OKO VAS, ČUJEM VIJESTI, MUŽ VAM JE SIGURNO UDOBNO UVALJEN U FOTELJU KA I MOJ , A VI ZOVETE, MOJ JE ČAK REKAO DA SE NE JAVLJAM , BAŠ SAD KAD SU VIJESTI NAPETE , E DA JE MENI IMATI TAKAV POSAO , JA NEMAM NIKAKAV, BLAGO SE VAMA I JOŠ IZ TOPLINE DOMA SVOGA – Da , gospođo Vuković dakle dobili ste poklon u iznosu-stala je - AHA NE ZNATE GDJE STE STALI S ČITANJEM,ČITATE KO NA KRAŠ TRACI NA KOJOJ JE NA NORMI RADILA MOJA PURGERICA. Smješka se akviziterka : da evo našla sam- dakle gospođo Vuković dobili ste (neman pojmašta je sve nabrojila, brat bratu 1-2000 kn, a ono samo 390 kn) KOJA SAM JA SRETNICA BAŠ VAM HVALA – A znači već ste dobila – DA ČITAJTE DALJE , DA ČUJEM , NE MOGU OD SREĆE, TREĆI PUT U 20 DANA SAMO DRUGI ARTIKLI, I ZNATE JA VAM VOLIM I ONU : SVE JE ONA MENIIII JA TO DOBRO ZNAAM, SRCE MOJE LAŽEM SEBI, BOLJE DA SAM SAM ( i tu sam joj zapivala)- da lijepo pjevate ,imate baš veliku sreću, gospođo Vuković, i sve ćete ovo dobit u roku 3 tjedna uz poštarinu od 105 kuna – KOLIKO?! 105 KUNA SAMO, AAA JESTE LI VI NORMALNI, A OVA DVA PRIJE NISAM IMALA PLATIT NIŠTA ,AKO STE ME JEDNOM ZAHEBALI, NEĆETE VIŠE, TAKO SAM 2008. G. KAD SAM SE OŠIŠALA DO RAMENA KUPILA 4 UKOSNICE POSEBNE ZA 50 FRIZURA ZA 199 KN PLUS POŠTARINA 23 KUNE , A ONDA U KINEZA NAŠLA MISEC DANA POSLI ZA 39 KUNA –Zar stvarno, gospođo Vuković, tih proizvoda mi nemamo- DA , ALI JOŠ NISU DOŠLA NA MOJU ADRESU NI OVI SLUČAJNI POKLONI , A REKLI SU U ROKU 5 DANA – ZA STO PET KUNA MOGU KUPIT KILO ŠEĆERA, KILO BRAŠNA, 3 KUTIJA ČAJA, 1 ULJE, PAKET JAJA, 3 VRSTE MANISTRE, PRAŠAK ZA SUĐE, RECITE TOM VAŠEM POSLODAVCU NEK DA TE POKLONE MUKTE U HUMANITARNE SVRHE I JOŠ ZOVETE UVEČER USRED NAPETIH VIJESTI , BLAGO SE VAMA – HVALA I NE ZOVITE LJUDE KAD UVEČER ODMARAJU I GLEDAJU NAPETE VIJESTI – Znači nećete naš poklon, ali gospođo Vuković, ovo je jako preporučljivo – ZNAM ZA MOJE ZDAVLJE, TRIBALI STE ME PITAT KAKVO MI JE, ODLIČNO MI JE, AL SAD MI TRIBA TLAKOMJER – I PRASNULE U SMIJ I ONA I JA HAHAHHAHAHAHAAA ! Hvala lijepa gospođo Vuković-HVALA I VAMA, BAŠ MI JE BILO ZABAVNO MALO I PIVATI,K,IŠNI JE DAN, ĐAVA ODNIJA I JUŽINU, A VIDIM STRPLJIVA STE I UPORNA I IMATE LIP I UGODAN GLASIĆ, ODLIČNO ČITATE, JAVITE SE NA RADIO OSIJEK ZA SPIKERICU hhahahaaaaa/

KO JE ZORICA- dobitnica CD-ova i karata za koncerte po samo jednom pozivu ili SMS-u , koju Škverani uvik špijaju mužu ! Tako sam večeras dobila jednim pozivom  od DEANA DVORNIKA  CD „ Čuvam svaku kap“, naziva po odličnoj pobjedničkoj pismi sa Šibenske šansone 2012, o čemu sam već pisala, pohvalila sam Deana i rekla da je jako dobra ova PAPE, posvećena, zar triba reči kome! Cili CD je posvetio Dinu i Papi – bit će poseban post kad ga preslušam!:)

5.SLIKA-imate iz TAMO PUNO :))))).
 


KO JE ZORICA- izvjestiteljica festivala SANREMA koji počima večeras 12.- 16. 2.- koja vas je obavještavala o pismama, voditeljicama s dekoltejima i ONOJ STARLETI U VELIKOJ ČAŠI !!! – ima slika jako zgodnih- puno mi otvarate članak o SANREMU. Ali imam problem, Moj od večeras gleda utakmice na Maxtv- SANREMO možda mogu gledat iza tekme, AKO GA UOPĆE IMA NA MAXTV ????-uglavnom, valjda ću Finale-FESTIVAL PO OBLAČENJU I FRIZURAMA LUD KI KUPUS-MORAM ZVAT t-com - 08009000 :)

8.sl.
VAŽNO !zvala sam MAXTV- imat ću 63. SANREMO- 2013.g.!


KO JE ZORICA –kritičarka koja je ožežela Direkciju HTV-a u vezi klapa na Eurosongu 2013, odakle im takva suluda ideja- bez prava da mi koji plaćamo pretplatu , ne odlučujemo o ničemu. Al evo, čitate kao i ja „Šestorici veličanstvenih“ želim od srca da uđu bar u Finale-a, ako se desi neko čudo, da po direktivi EU , jer nemoš ništa „bez veze“, da i pobijede. Iako sam juta ka pas šta čine našim UNESCO-m zaštićenom svetinjom-ŽELIM IM PUNO USPJEHA S „MIŽERIJOM“ NEGDI PIŠE: BILI CVIT ZA BILI SVIT (a je, svi smo ki drogirani s bilim prahom:) SVAKA ČAST NA HRABROSTI – išla bi i ja, lipo se malo prošetat, kao članica koje klape, budala ko bi to odbija-o državnom trošku ili  BIT ĆE OD OVRHA HTV-A !!! Ajte ,šesni naši momci-šarmirajte Evropu, naoštrite glasove , riči ionako ne razume, dignite svih nanoge ka klapa CAMBI-KAŠTEL CAMBELOVAC:) - Ameriku-a klapa SV. JURAJ- Kinu, sad će  i INTRADE :) !!

KO JE ZORICA – zaljubljenica u more, sutone, galebe, brodove, kamenje, svoju Omišku pažu, omiška gusarica, gena kamenih tete Mile Gojsalić, koja obžava plesat, pivat, sve vrste glazbe , a pogotovo KLAPE – klapa CAMBI –K.KAMBELOVAC- lipa nova pisma „MOREŠ LI RAZUMIT – Novi singl klape Cambi, za promjenu, ima za solistu basa klape, Dina Šimera- sniman je u splitskom ĐARDINU - bez dodatnih lipotica ! :) da ne mislite da iman šta kontra njih, pivali su u onom velikom Hollu –a onaj novinar „kontra stadionizacije“ klapske pisme –čut će me i on– post je u skicama !

KO JE ZORICA – obožavateljica klapske pisme , Omišanka koja je od Edite Lučić ( voditeljice Radio Dalmacije) ima 20 dana doznala da moja draga KLAPA PASIKA ima koncert u mom Omišu – 15. 2., u hotelu PLAŽA (100 M OD ĆAĆINE KUĆE, DI ME Moj ugrabija) ,dužni su mi NOVI CD STAROGRADSKIH PISAMA.PRVA SAM UZ POMOĆ malog-velikog blogera @ivan-1- objavila mp3 , koji mi je povjerio g. Amulić– you tube IZAĐI IZ MOJE ČAŠE ! JES! Zašto je Ivan skinuo uradak- ne znam- AL ZNAM DA ĆU GUŠTAT UZ OBRADE STAROGRADSKIH PISAMA:) Karanfilo mome , izađi iz moje čaše hoću da te za bo ra vimmmmmmm:)))) Oni su iz mojih KOSTANJA - srca Poljičke republike, junakinje koja je Turke rastirala i sebe ubila da spasi svoja Poljica (google Mila Gojsalić-moj nick je od nje-djevojačko Gojsalić, molim lipo :)

KO JE ZORICA – izvjestiteljica OGF-ta, al ne Makedonka, kako je Vlatko  Stefanovski mislio prošle godine na OMIŠ GUITAR FESTU 2012- na kraju svog nezaboravnog koncerta , kad sam ga zamolila još , još bar JOOOVANOOOO, JOOOVANKEEEEE- i pivala je –ojlaaaaaaaaa. 4. OMIŠ GUITAR FEST 2013, u tijeku su posljednje velike pripreme- to je NOVI OMIŠKI BREND, koji ću i ove godine , četvrte po redu popratit mojim člancima, HVALA ŠTO DOSADAŠNJE MOJE ČLANKE ČITATE U VELIKOM BROJU ! UPRAVO MI POSLALI MEIL (21,20) NAJNOVIJE- OVE GODINE - UZ BARCELONA FLAMENCO SHOW-ALAAAA  :)!
"Gitara je život!", a život je na Omiš Guitar Fest-u! poznati je slogan najvećeg međunarodnog gitarističkog festivala u regiji koji će se održati od 18. do 20. travnja 2013., pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i Grada Omiša uz potporu Ministarstva kulture, u gradu na ušću Cetine.
http://img708.imageshack.us/img708/3567/sam4788.jpg

Započele su i prijave za 4.Omiš Guitar Fest, a prema riječima organizatora već su pristigle prijave iz Rusije, Poljske, Makedonije, Srbije, BiH i Hrvatske. Ove godine očekuje se preko 200 natjecatelja iz cijelog svijeta koji će pokazati svoje umijeće na električnoj i klasičnoj gitari te se boriti za rekordni nagradni fond u iznosu odpreko 70.000,00kn.
Kako biste postali dio Omiš Guitar Festa, pozivamo vas da pošaljete svoje aplikacije na internetsku adresu Festivala
http://www.omisguitarfest.com/ do 05. travnja 2013. i na taj način sudjelujete u ovom iznimno zanimljivom i vrhunskom doživljaju gitare.
Domaćini pripremaju i izrazito bogat koncertni i zabavni program uz najveće majstore gitare, a kako nam obećavaju organizatori uskoro izlaze u javnost sa detaljnim programom.
JOŠ NEŠTO : SA STRANICA MEJAŠI-BEND U TENISICAMA, KOJI PIVAJU „ZORICU“,PROČITALA SAM DA U SVOM BENDU IMAJU GITARISTE TE IH POZIVAM DA SE JAVE NA NATJEČAJ OGF-A I DA NAVRATE NA NJIHOVE STRANICE !!! ZBOG TOGA SAM I OSTAVILA OVU PISMU DA SVE POVEŽEM !

KO JE ZORICA- nezaposlena, al jako zaposlena dipl. pravnica, koja odreda dobiva za muža sve sudske sporove, s najlipšom ulogom života-turbo baka (čekajte, neman još ni 55 godina, svi bili zubi na broju, bez krema, pomada, s pinku šminke:), ribarica, povrtlaruša , književnica (buduća) žena,majka, kraljica hahahaaaaaa-OJLAAAAAAAAAAA !!!!

VAŠA ZORICA, „RUŽA CRVENA“-e, došla mi s Visa:)

nasljednica @ 21:56 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
nedjelja, veljača 10, 2013
Najprvo, već sam ranom zorom na radiju čula da je danas međunarodni dan braka :))))) Astipasajarca , kako meni mašta radi svašta, kako mi je nepresušna ki Peruča moje Cetine u najsušnijem dobu, mene ovaj Dan asocira na ovo-pa složili se vi ili ne , al ovo je moje :
Kako se već oza-konjuju brakovi između nje i nje, njega i njega,ne bi bilo čudno da se više ne sklapaju jedan na jedan nego deset na deset :) Onako , logikom naših EU susjeda pa i šire međunarodno gledajući - brakovi bi lako mogli postat onda "međunarodni":))) .
Drž mo se mi sad našega braka pa svima želim, i onima sritnima i nesritnima u njemu- SRETAN VAM DAN BRAKA , ovo "međunarodni" me straj iti izgovorit više ! :)))
Čitam jutros s Neta : uspješnost braka zagarantirana ako pišemo sastave o svađama ?! Koliko je koštalo to znanstveno istraživanje ?! Ajme ?! Nemamo se kad danima ,mi Dalmatinci kažemo "ni popiškit" , a kamoli pisat sastave o bračnim svađama :)))
Doduše, moje/naše su svađe - jednostrane hahahhaaa- ja iman ricetu : kad on bronutale ili stane vikat - izgubin se zračno 20-200 m - ovisi di smo i da daljinski ostane čitav :))))) ko zna šta njemu može šunit u glavu :))))) Al najčešće , bacin sve na šalu pa se i on počne smijat :)))) Ili kad ga prođe reful, onda mu se prišuljam i podsjetim šta je ono počeja govorit pa se i on počne smijat :))))
 
Pitate se, a šta je s njime kad ja vičem ?! Nećete virovat , ne sićan se kad je to zadnji put bilo. Sve bacan na šalu i onda on reče : Zorice, Zorice, živit ćeš, ćerce sto godina !:))) EEEEEEE, OĆUUUU, PA ĆU SE UNDA U STOTOJ UDAT ZA KOJEG TAJKUNA :)))))))
*****
BIT ĆU ISKRENA, JUČER SAM STVARNO ZAGRMILA NA NJEGA ! Nazva me na mob. nježno : Zoriceeee, odnija mi pauk autoooo- KAD SAM DREKNILA : NISAM TI RIJEŠILA NI ONA DVA PRETRHODNA SLUČAJA U OVIH 20 DANA, A TI OPET ČINIŠ PIZDARIJE ?! Iša san u Jokera,nisan sta 5 min - JESAN LI TI JAVILA DA JE RADIJO SPLIT REKA DA U SPLITU GRABE AUTE TRI PAUKA I TEBI VRAG NIJE DA MIRA! - i prikinem mu vezu !
Posli mi je bilo ža pa sam ga doma tješila i nazdravili viškom vugavom: VRAG ODNIJA I PAUKE, ČUVAJ TI ZDRAVLJE! :))))
************************************************************************
 
AJMO SAD KRATKO O TROVANJU (NE PASA) NEGO LJUDI !
Evo, @vigga zna da je dan počnem i završim kraš-expresom i baškotimai čokoladom:). Al za to mi triba mliko : gledam ja u njega, gleda on u mene ( mliko) ?! Nije ono Lahko jutro , nego neko drugo,Mleko s dolinov ili  Lindija ili s Karpata :) - zubi mi čine "svakidašnju vodu", ali ko zna šta su i u ovima uvalili za dužinu trajanja, a kad bi se liti pokvarilo, smrdi ki kolera. A MLIKO  OD SELJAKA - NE VALJA, JEL ?!
NEĆU kraš-expres, mogu i kapućino, mogu birat čokolejt ili vanilia - i anđel mi govori: Pogledaj datum ! Ajme , rok trajanja do 10.12.2012. godine,a ćer u dućanu kupila JUTROS ?! Benti šta je ovo ?! Ništa od kapućina s vrilom vodom ! o.k.
ČAJ ĆU : gledam mentu, šipak, lipu, šumsko voće (voda već uzavrila) meni se nikako ne da : A ŠTA AKO SU U TEMU STAVILI "TRAVE" - ionako me često zbog moje vesele naravi pitaju "na čemu sam" :) Ma neću ni to - rok je do 2015. g- valjda će ili neće do kraja 2014. naći šta štetno i u tome ?!:)))
NAŠLA RJEŠENJE: Viške naranče,domaće, i moj domaći limun- isciditi - jes! Lipo, zdravo puno vitamina !!!! s malo šećera :) EEEE :)
ALI KAKAV NAM JE OVO ŠEĆER ???? Ima godinu dana , kad činin kolače i žbatin friška jaja ( obožavan to i dodan malo viškega prošeka, made in croatia-Issa, Ženo Glava, Podšpilje:)) nikako da taj šećer ISKRA-mixer usitni, ko da je vapnenac u njemu ?!
E NEĆU!!!  PIT ĆU VIŠKO-BAJNIČKI KOKTEL BEZ ŠEĆERA , ali dodala malo PROŠEKA :)))) ZBOG TAKVOG ŠEĆERA SAM KUPILA NOVI FILIPSOV-MIXER i - OPET ISTO - nisam ni znala da mixeri imaju broj okretaja ( Iskrin je od kad san se udala 31. g. izliza se broj na njemu ? buči - a radi ki sat- ali šećer je kriv, a ovi Filipov ima čak 400 okretaja, al o.k. bešuman:))) !!!
EVO MOJ UPALIJA KLIMU :) Sad papamo viške narančine prije ručka i on sad pijucka viški prošek i smješka se, e Zorice, Zorice, puna si vitamina !:))! SREĆA JE U KAPLJICI, piše @sjena :))) je i štedimo,sritni smo, malo kapljice i teplo je.Blago meni, Zorice , jesi štedljiva:)))NAŠE KOKE u šetnji, 50 m  od kuće u borovini :)

ŠTA JESTI ?! ŠTA JE ZDRAVO, A KUPOVNO ?! 
Mi imamo ribu, školjke i morske alge (zdrava salata:)  zelenjavo, ulja, vina, kežem Mom jutros: KOLJI KOKOŠ! On me gleda blido ???? NEĆU NIŠTA IZ DUBINSKOG - KOLJI NAŠU DOMAĆU KOKOŠ , STRAJ ME VIŠE IŠTA KUPOVAT !
Moj : Zorice, šta je tebi, ono su nesilice, jaja nam daju svaki dan !? BRIGA ME, NEŠ TI AKO JEDNU ZAKOLJEŠ, VIŠE OBROKA ĆU NAPRAVIT OD NJE, OBILATE SU !!!
Moj: C, C, C, Zorice, Zorice, to nisu tovilice, nisu za jist, nego nesilice?? nosilice ??? meso im je tvrdo, žilavo- MA I OD DIVLJAČI JE PA OPET LIŽEŠ PRSTE KAD JE SPREMIN PA ĆU TAKO I TU KOKOŠ - NEŠ TI DVA JAJA VIŠE ILI MANJE hahahhaaa STA SE I ON SMIJAT !
MOJ: Zorice , stavit ćemo juvu od paške janjetine, domaće!
 - NEĆU, KAŽU DA JE IZ "NJU ZILANDA" I DA LIŽE PAŠKI KAMEN  MISEC DANA I DA JE PRODAJU KI PAŠKU !!! KOLJI KOKOŠ !!!
Moj : A Zorice , je ti voliš svoju guzicu, aaa?! :)))))
JESAN, A TI KAO NE VOLIŠ JE hahahhahaa I ON U SMIJ : Zorice, Zorice, živit ćeš ćerce sto godina :))) OĆU AKO ZAKOLJEŠ KOKOŠ !!!!
****
SAD OZBILJNO - VIRUJTE MI , SVAKI SE DAN PITAM: KAKO ŽIVE , ŠTA JEDU , ŠTA PIJU , ONI KOJI NEMAJU NI MORE (RIBE)  NI RIKU NI ZELENJAVO NI VINA NI ULJA NI KOKOŠA , A MOJ BOB VEĆ CVITA I PRIKO MI KOLINA  NARESTA , LIMUNA DNEVNO KILO BEREMO! MORAT ĆEMO, MORAT - KUPIT KOZU , "NEMA DRUGE", MOJ VOLI MUST :))) !
 
**********
Vaša N-ica,A KO JE ZORICA-kaže pisma na kraju :) RC !:)
***********************************************************
TKO VOLI KRAĆE POSTOVE I HAIKU POEZIJU :)
Klasa-Optimist :)
Tražim Ruku, dobila Nogu,
Tražim Radost, dobila Tugu,
Neću Kišu, hoću Dugu :)
( autor poznat, neš ti  :)
ZORICA ! ;) ojlaaaaaaaaaaaaa
***************************

nasljednica @ 13:11 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 7, 2013

Dobar vam dan, dragi ljudi diljem svita i hvala vam za "malu Noru", nek im je sritan današnji let i nek i Bog bude uz nju na putu ozdravljenja !

Dok svira ova lipa pisma evo mojih pričica iz jučerašnjeg života:) Valjda će ovo netko pročitat ;) i tako ćete nešto doznat, ako već niste i nekome i priniti :) A možda sam i zakasnila s inicijativom ?!:)

Kao mama i baka , koja još uvik može rodit (pijem kozje mliko za dugovječnost;):), poslovno obilazeći neka splitska mista ova dva dana, susrela sam mlade, ali i malo mlađe trudnice od mene, mislim, žene :)))

1. Priča na pjaci : Blago vam se, jedno u kolicima, drugo, vidim, uskoro će. Mlada mamica se nasmijala, a ja pitam : Oće li tata biti na porodu, a jel bio na prvome :)?! Mamica sva tužna s bebom koja samo šta nije izašla,  odgovara: Je gospođo, bio je, al sad ne znamo oće li i na drugome (vrti očima), jer triba opet platit 400 kuna za oni tečaj . MOLIM ?! ZAŠTO?! AL JE ZABORAVIO (smješkam se) KAKO JE BILO PRVI PUT?! Ma nije gospođo, nego malu sam rodila u Zagrebu, ali ta potvrda za muža ne vridi u Splitu pa mora ponovo na tečaj ovde u Splitu,kažu da su takva pravila  (tužna). OJME?! AL NISMO U ISTOJ DRŽAVI ?! Izgleda , gispođo moja, da nismo,ne znam, 400 kn, ja ne radim , a on – posal mu nije siguran. EEEE, SVAŠTA, U SVAKOM SLUČAJU,NEK VAM JE SA SRIČOM !:)

2. Priča u Jokera: Sretnem mladu trudnicu, koja nema nego "SAD" rodit (pogodila sam, proša joj termin:)). Za ruku drži sina od oko 5 godina. A OĆE LI TATA BITI NA PORODU?! Ha, moja gospođo, oće ako damo ponovo 400 kn za tečaj . ZAŠTO , AL NISTE U SPLITU RODILA? A jesam, samo ako prođu 4 godine, papir više ne važi. STVARNO ?! NE MOGU VIROVATI ! Da, da, poludija je ! MA STVARNO, AJTE I SRITNO!

3. Priča u Citya: Trudnica , ocjenjujem, malo mlađa od mene :))) na kolinima drži sinčića ka anđela,plave ricaste kose. SMJEŠKAM SE, BLAGO VAM SE GOSPOĐO I VIDIM IMATE RODIT. Imam (smješka se). A KOLIKO VAM MALI IMA GODINA, MISLIM OKO 2, JELTE?! Da, i četri miseca, ali mi imamo još dvoje ! BAŠ LIPO I POHVALNO ! Gospođa se smješka, vidim ne farba kosu (davno znam da je to štetno, al zanemarivo kad gledate sretnu trudnicu). A KOLIKI SU VAM TI DVOJE ?!:) Sin 22, čer 17  (smješka se) KRASNO GOSPOĐO, BAŠ VAM ZAVIDIM, A OĆE LI MUŽ BIT NA PORODU?! MUŽ SIDI KA ŠEIK, KI SULEJMAN :))) Ma kakvi, taman posla, ko će dat 400 kn i još da se za njega mislim da mi se tamo onesvisti. OBE SMO SE STALE SMIJAT , a ja ko ja (muž je iša u WC)  MA ČEKAJTE, OVAJ VAŠ MRGA , DA BI SE ONESVISTIJA hahhaaaa. Je, je, mrga! Mrga je samo kad – nastavak znate!

POUKA: NEMOJTE DA VAS PONESE ROMANTIKA;):))) IZVAN OBRAČUNSKOG ROKA OD 4 GODINE, KAO NI RODIT U DRUGOM GRADU – NEGO SE VRATIT U ONAJ DI STE VEĆ RODILI ! :))))

ZAKLJUČAK: BUDUĆI JE TEŠKO ZAUSTAVIT ROMANTIKU.))), POD HITNO , AKO NETKO IPAK PROČITA OVAJ MOJ ČLANAK (@lomicka kaze da ovo niko ne cita:)))) U VAŠEM JE INTERESU DA PRIKO UDRUGAM ZA TRUDNICE, B.E.B.E. i sl. PODNESETE PRIMJEDBE RESORNOM MINISTARSTVU ZA GRADITELJSTVO OBITELJI  :)) da se ova nelogičnost i nepravda isprave!!! DOPUNA-10.2.U 16 H- u gugle upišite "tečaj za očeve" ili portal RODA pa se uvjerite - ima čak tečajeva od 200 kn-druga država?!

*********Klapa Hrvatske ratne mornarice, SVETI JURAJ  (koja me smatra njihovim MEDIJEM:) obavijestila me, da je snimila novu pjesmu pod nazivom KRALJICA MORA posvećenu hrvatskim mornarima (pomorcima) koji plove našim Jadranom i diljem svijeta.PUNO JE LIPA :)Pjesma je zapravo molitva mornara Majci Božjoj Kraljici Mora s uspomenom na sve hrvatske mornare koji su stoljećima čuvali i očuvali hrvatski Jadran kojeg danas baštinimo.Tekst nove mornaričke simfonije,kako su je na prvo slušanje okarakterizirali naši glazbeni kritičari, potpisuje Anđelo Koić, glazbu Alfredo Šaina, a aranžman Mario Božić.Napomena: Dok ne uspijem stavit MP3,nađite na drugim portalima:)

*******!!!!!!!!!!!!!********!!!!!!!!!!!!******NOVO 8.2.-0:35: ONA CURA ENA ŠARAC  (18), KOJA JE SVOJ NOVAC DONIRALA NORI - PRVA JE KOJOJ ĆE SE SADA POMOĆ !!! UPLATE IDU NA ISTI BROJ ISTE UDRUGE KAO ZA NORU !!! VEĆ SAM U PRETPROŠLOM POSTU NAPISALA : KAKVA IZJAVA, RAZMIŠLJANJE, DA I NEBO PROPLAČE ! Vidim na Netu da je dozvoljeno stavit sliku JUNAKINJE !!! PUSA!:)

Minijatura za inačicu od 13:39, 24. siječnja 2012.

IDEMO DALJE, NEMA STAJANJA - ENA SADA IMA NE 14 DANA NEGO DEVET !!!HVALA TI, ENA , ODUŽIT ĆEMO TI SE - NE BRINI -  060 800 558 !!! SRETNO !

NAPOMENA: Roditelji male STEFANI, koje sam i ja zamolila za pomoć maloj NORI - ne mogu raspolagati ONIM NOVCEM, bili su na TV  ? Pomogli su NORI kao i mi ! Hvala im od srca! Pozadinu smo razumjeli, ne mora im biti nelagodno.Sretno i Stefani !!!

 

nasljednica @ 08:40 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 6, 2013
????????????????????????????????????????
ŠOKANTNA VIJEST! POVEĆAN JE IZNOS - ČUJEM NA RADIJU !
******
OVIM PUTEM MOLIM RODITELJE MALE STEFANI DA ONAJ "VIŠAK NOVCA" , KOJI SU OBEĆALI UPLATITI U "ONU ZAKLADU", DA ODMAH ODOBRE DA SE SREDSTVA PREUSMJERE, PRENAMIJENE ZA NAŠU NORU ( ISPRIKA, AKO SU OVO VEĆ UČINILI) !!!
MISLIM DA ĆE I TI RODITELJI POKAZATI VELIKO SRCE ZAUZVRAT - MALOJ NORI - A MI ĆEMO ZA DRUGI SLUČAJ KAO ŠTO JE BIO ZA NJIHOVU STEFANI, KAO ZA MALU DORU U IMPERIUMA 4. 12. 2012., OPET ISTO REAGIRATI !
OVDJE SE RADI O HITNOSTI, JER JE SVAKI DAN VAŽAN !
 
ONA CURA TEŠKO BOLESNA ENA ŠARAC (18)  JE SVOJIH 200 000 KN (mislim ili eura ?) USTUPILA NORI, JER TA CURICA "IMA VRIMENA ZA ŽIVOT" , REKLA JE : "JA IMAM DVA TJEDNA, A NORA NEMA TOLIKO" !!! KAKVO RAZMIŠLJANJE DA I NEBO PROPLAČE !!!
***
DA LI JE MOGUĆE DA HZZO ILI NAŠA VLADA ILI EU, KAD SMO VEĆ "PREDPRISTUPNA ČLANICA" POSREDUJE I DA MALA NORA OTPUTUJE I DA POČMU S LIJEČENJEM , A NOVA SUMA NOVCA POSLAT ĆE IM SE U ŠTO KRAĆEM ROKU ?!
NE VJERUJEM DA ĆE DIGNUT RUKE OD TOGA - ZAR JOŠ NIJE NOVAC OD PDV-A UPLAĆEN , PRIDODAN  NOVCU od tell i mob poziva - NE RAZUMIM ????
*****
LJUDI MOJI , OD PASTIRA DO MINISTARA, PREMIJERA I PREDSJEDNIKA LIPE NAŠE, POMOZIMO - VRIMENA NEMA-JOŠ SAMO 2 DANA-MALOJ TRIBA ŽIVOT !
SAMO ONIH 5 SEKUNDI KOLIKO TRAJE POZIV, DOK VRTITE 060 800 558 - ZAMISLITE DA SE RADI O VAŠEM DITETU ILI UNUCI , UNUKU - I - KAKO SE OSJEĆATE ?
***
MINISTRI, SVI REŽIMO NA VAS - EVO VAM PRILIKA DA DOKAŽETE , DA IAKO IMATE SKORO PA SVE PLAĆENO I ŽIVITE IZVAN SULUDOG PROSJEKA HRVATSKE,  DAJTE OD TIH VAŠIH OGROMNIH PLAĆA - OPRAVDAJTE NAŠE REŽANJE - ODVOJITE 1000-3000 KN , VAMA JE TO "SITNICA" , A MI ĆEMO VAS MALO "DRUGAČIJE GLEDAT" - ODNOSNO, OPRAVDAT ĆETE ETIKETU "DA GLEDATE SAMO SEBE" ! NAPOMENA, UZ ISPIRKU: OVO NIJE VRIJEĐANJE, ZNATE I SAMI ZA OVO.
***
ZALJUBLJENI, VI KOJI VOLITE, USMJERITE VAŠU LJUBAV PAR DANA UOČI VALENTINOVA NA LJUBAV PREMA MALOJ NORI- BIT ĆETE SRITNIJI U SRCU I DUŠI S ČAŠOM VODE I POLJUPCEM NA VALENTINOVO - DANAS VEĆ RECITE " DRAGA, ( DRAGI ) , ONO ŠTA SAM TI MISLIO KUPIT ILI POVEST NA VEČERU ILI NA PICU , AJMO DAT NOVAC NORI ! BIT ĆE VAM OSMJEHOM UZVRAĆENO, GARANT !
***
VI,UDRUGE MAŠKARA, NE KAŽEM DA MORATE PLAKAT OVIH DANA - ALI AKO ORGANIZIRATE MASKENBALE , MA DAJTE , ISKORISTITE TU VEČER PA SAV NOVAC ILI DIO, UPLATITE NA RAČUN MALE NORE - I VI ĆETE BITI SRITNIJI .
***
CRKVO, BISKUPIJO I SVI VI IZ OVE BRANŠE ZA KOJE,ČITAM, NISTE SE JAVILI NA TEMU MALE NORE-AL OVO NE SPADA U ZDRAVSTVENI ODGOJ ?!, DAJTE PODUZMITE I VI NEŠTO LOKALNO I GLOBALNO. HITNO ODRŽITE SVETE MISE ZA MALU NORU I NOVAC OD "LEMOZINE" HITNO UPLATITE NA RAČUN. IMA LJUDI, STARACA, KOJE NI NE ZNAJU OKRENIT BROJ ILI NEMAJU TELEFON, A KAMOLI MOBITEL- AL DAT ĆE ONI 2-3 KUNE ! MOŽDA NISU NI ČULI ZA MALU NORU ?!
****
HRVATI, DOMOLJUBI, MORNARI, OFICIRI, KAPETANI I SVI VI BIZNISMENI I NEBIZNISMENI , KOJI ŽIVITE VAN VAŠE DOMOVINE , MOLIM I VAS - UPLATITE ZA MALU NORU KOJI EUR , DOLAR.JOJ! KAD SAM SAD IŠLA KOPIRAT RAČUN-VIDILA SAM, KOMENTAR MATKA KORDIĆA, VIŠANINA, KOJI ŽIVI SA SVOJOM ANNOM U PRAGU - HVALA VAM ZA POMOĆ MALOJ !!!
***
DRAGI NAŠI GOSTI, TURISTI , KOJI UŽIVATE LITI U LIPOJ NAŠOJ, DAJTE I VI KOJI EUR, DOLAR ZA MALU NORU !
***
RAČUN I APEL: Children's Hospital doctors have increased the cost of treatment for small NORE ŠARIĆ OF CROATIAN - please help urgent payment to the account: //Dětská nemocnice lékaři zvýšily náklady na léčbu pro malé Saric Nore chorvatských - prosím pomozte naléhavou platbu na účet: //Children's Hospital artsen zijn toegenomen de kosten van de behandeling van kleine NORE Saric van de Kroatische - dringend hulp betalen van de rekening - met dank aan:
 

***HVALA , SVIMA! SRETAN PUT  MAMI,TATI I NORI !!!

Sve donacije iz Hrvatske i inozemstva donirajte na račun Udruge 'Hrabro dijete' (Nora je članica Udruge) s napomenom Za Noru

Udruga Hrabro dijete , OIB 58243364080

Žiro račun Zagrebačka banka - 2360000-1102209843

Za uplate iz inozemstva IBAN: HR0423600001102209843

SWIFT CODE: ZABAHR2X

Naš žiro račun je: PRIVREDNA BANKA ZAGREB 2340009-3110426252 (vlasnik računa Đana Atanasovska, majka) Poziv na broj 00 25052007 Nora Fora – Strašni lav


nasljednica @ 09:51 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 4, 2013
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Dragi moji čitatelji , u Hrvatskoj i van nje, imam materijala za vedre teme , ali najvažnija tema u Lipoj našoj ovaj vikend je ipak sve zasjenila !
Nisam slučajno izabrala ovu pismu- NORA me podsjetila na Kanitu Vidite refren :
Za dan kada pjesmom nas bude
za nas i za najdraže ljude
za dan kad se ostvare snovi
i svi tvoji budu moji
a svi moji budu tvoji
- ima puno simblike u njemu -
Mala Nora Šitum trebala bi uz našu pomoć poć u Filadelfiju - teško mi je pisat dalje o tome.
Imate na svim portalima. Mama "iščupava" svaku kunu , vapi za pomoć svojoj curici.
Molim vas, samo jednom , dva puta okrenite 060 800 558 - za samo jednu kavu manje ili jedan čaj ili pivo ili koji minut kraćeg razgovora na mob ( 5,05 kn ) ili telefon (3,75 kn).
NE KOŠTA VAS PUNO- A ZNAČI ŽIVOT .
Maloj Nori treba 3 300 000 kn - velik je to novac, ali ima nas, ima !
Dokažimo Evropi i SVIJETU da mi nismo SMEĆE !
Dokažimo da možemo i bez njih !
Ali se ipak pitam : ako mi možemo igrat EU LUTRIJU , može li EU uplatit koji eur za malu Noru ?!
Ima li tko - tko će u Splitu ili u blizini Splita ili bilo gdje u Hrvatskoj pa makar i školskoj dvorani , organizirati humanitarni koncert.
Nije bitno tko će pivat - samo da se DO OVOG PETKA skupi potriban novac. Mogu to biti i učenici osnovnih i srednjih škola, solo nastupi, folklor , zašto ne ?!
Lipo je čuti na TV i radiju da pomoć pristiže, za svaku pohvalu !
NE RAZUMIM G.  BANDIĆA KOJI KAŽE, AKO BUDE NEDOSTAJALO NOVCA DA ĆE GA DOPLATITI GRAD ZAGREB ? Zar onda treba čekat petak ?! HOĆE LI OVOM IZJAVOM PRESTAT UPLATE i TELEFONSKI POZIVI ?! TREBAO JE UPLATITI ODMAH - A NE ČEKATI  JOŠ 5 DANA ?! NE RAZUMIM NI HZZO , zasjeda tek SUTRA !?
***
Palac  Grgura Ninskog
za sreću ! 

* Foto - N-ica, 1.2.2013. *
 
Dobro jutro: Do radio-vijesti u 6 sati, sakupljeno je pola iznosa, kažu: vremena je malo- mala Nora je ujedinila cijelu Hrvatsku, Operater se odrekao svoje zarade ! Grad Imotski i udruga Imota su uplatili iznos te i Ivanišević , Mandžukić, braća Mamić, talijanski NK INTER !!!
***
DOPUNA: Osrednji potres osjetili smo u 5,27 minuta, Split i okolica, ne znaju se detalji još ?! Sušatelji kažu u 5,30-NE, 2-3 min prije te oko 4,7  po Rihteru?!
NOVO u 6,30 s radija: GIZDAVCI KOD MUĆA NAKON 15 DANA. Uhhh BILO JE GADNO !***
Na kraju emisije rečeno je: Okrenimo se mi ipak pomoći maloj Nori !!!! Priko vikenda se skupilo 1,5 mil. kuna !
***
PRONAŠLA SAM BROJEVE RAČUNA :
Sve donacije iz Hrvatske i inozemstva donirajte na račun Udruge 'Hrabro dijete' (Nora je članica Udruge) s napomenom Za Noru

Udruga Hrabro dijete , OIB 58243364080

Žiro račun Zagrebačka banka - 2360000-1102209843

Za uplate iz inozemstva IBAN: HR0423600001102209843

SWIFT CODE: ZABAHR2X

Naš žiro račun je: PRIVREDNA BANKA ZAGREB 2340009-3110426252 (vlasnik računa Đana Atanasovska, majka) Poziv na broj 00 25052007 Nora Fora – Strašni lav !POPODNE: 4.2. NISAM MOGLA POVIROVATI  PROČITAVŠI u 16,25: "prije 10 min" na INEDX.HR - sad na TV čujem-gledam njenu mamu - NAJJAČI SMO NA SVITU I U OVOME - "TURNIR ZA SAMO 3 DANA" - ZLATO NA NAŠIM SRCIMA -A SAD DALJE " U BOŽJE RUKE" ! SRETNO "LAVICE" !

čekat ćemo te na mostu uzdaha, imat ćemo cvijetak u reveru,a u ruci * 5.2.- do POPODNE SKUPLJENO 3,2 MILJ KN *

TAJČI PREUZELA BRIGU SMJEŠTAJA RODITELJA U FILADELFIJI !

TREBA I NOVACA ZA HRANU I SVE OSTALO, 3-6 MJESECI !

NAJNOVIJE,5.2.-21 h- NORA PUTUJE U PETAK !

nasljednica @ 01:09 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.