pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » vel 2012
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - veljača 2012
srijeda, veljača 29, 2012
ZA VAS , GOSPOĐO HELGA , PIŠEM OVAJ POST - BILI STE DIVNI ! ( s Neta)
 
 
 ZA VAS KOJA STE ME OD MALIH NOGU UČILI  TKO SU VELIKANI KLASIČNE GLAZBE, BALETA - VAMA UZ KOJU SAM UŽIVALA SLUŠATI  KAKO VODITE NOVOGODIŠNJE BEČKE KONCERTE - VAMA KOJA STE MI OBJAŠNJAVALI TKO I ŠTO PLEŠE UŽIVO TAMO NEGDJE  U NEKOJ DVORANI , VAMA PIŠE  "ONA MALA"  OD 8 GODINA - SADA BAKA.
http://img717.imageshack.us/img717/9431/dsc09579s.jpg
 
GLE PODUDARNOSTI , PRIJE PAR DANA , 18.2. U ČETVRTAK  , BILA SAM  PRVI PUT U ŽIVOTU , ZAHVALJUJUĆI RADIO SPLITU ,  NA KLASIČNOM BALETU  I TO P.I. ČAJKOVSKOG "TRNORUŽICA"  / SPJAŠČAJA KRASAVICA , 1889 ,- UŽIVO,  PREMA PRIČI  CHARLESA  PERRAULTA  - LA BELLE AU BOIS DORMANT ( 1697) ZNAM DA VAM JE OVO DRAGO ČUTI - SVE SAM PREPISALA I NAUČILA - I REKLI BISTE - DA ŽENE NA POČETKU KLIMAKSA I U KLIMAKSU TREBAJU RADITI  SVE ONO ŠTO IH VESELI , ŠTO MANJE BITI ZATVORENE U KUĆI , BJEŽATI OD DEPRESIJE  ( VAŠA EMISIJA O ZDRAVLJU) PA EVO , BILA SAM , BILA I UŽIVALA - SA SJEĆANJIMA NA MOJE DJETINJSTVO UZ VAS , NEZNAJUĆI NI BLIZU DA SE VI BAŠ TIH DANA OPRAŠTATE OD NAS - KAKO ZNAKOVITO ZA MENE. KAKO ? ZAŠTO ? POSLUŠAJTE ME DO KRAJA .
 
GLEDAJUĆI, UŽIVAJUĆI U TRNORUŽICI I KAZALIŠNOM BALETNOM SPLITSKOM ANSAMBLU POD VODSTVOM GĐE. ALMIRE OSMANOVIĆ - BAŠ SAM SE S RADOŠĆU  PRISJEĆALA VAS I DIVNIH BALETNIH TOČAKA ZA NOVU GODINU . SADA NAS ZA NOVOGDIŠNJIM STOLOM IMA "MILJUN" I NISAM GLEDALA ZADNJE 2 GODINE BEČKI KONCERT - AL NEBITNO - SVE ONE LJEPOTE OSTALE SU ZAUVIJEK DIO MOG DJETINJSTVA , MLADOSTI I SVIH GODINA .
 
http://img856.imageshack.us/img856/8706/dsc09571u.jpg
 
ETO, I  NA VAS JE  ZLA VILA CARABOSSE  BACILA KLETVU I BILA JE OVOG PUTA JAČA OD VILE JORGOVANA, KOJA JE  ZAKASNILA DA VAM DADE DAR POBJEDE NAD ZLOM SUDBINOM , ALI ZNATE, NEĆETE , NEĆETE VI OSTATI  OKRUŽENI  TRNJEM - NE , VI ĆETE OSTATI U NAŠIM CVJETNIM SRCIMA ZAUVIJEK KAO  I GĐA. GORDANA BONETTI .
 
BILI STE POPUT ONE MALE PRINCEZE AURORE. KOJOJ JE  ŠEST VILA DOŠLO NA  KRŠTENJE  PO POZIVU  KRALJA FLORSTANA ,  DA BUDU KUME MALOJ AURORI  : VILA NJEŽNOSTI, DAREŽLJIVOSTI, KRUŠNIH MRVICA, TEMPERAMENTA, BEZBRIŽNOSTI I  NAJVAŽNIJA U NJENOM ŽIVOTU - VILA JORGOVANA . DAROVALE SU JE POŠTENJEM, GRACIOZNOŠĆU, BLAGOSTANJEM , PJESMOM I VELIKODUŠNOŠĆU. I VI STE SVIM  OVIM, DRAGA GOSPOĐO HELGA, BILI DAROVANI .
ALI KRALJ NIJE POZVAO ONU ZLOČESTU VILU CARABOSSE KOJA JE SAMA DOŠLA I NAPRAVILA POMUTNJU NA DVORU - BACILA KLETVU NA MALU AURORU - DA ĆE SE UBOST U PRST I UMRIJETI NA SVOJ 16-TI ROĐENDAN .
U TRNORUŽICI ONA NIJE POBIJEDILA, JER VILA JORGOVANA JOŠ NIJE BILA DALA MALOJ AURORI SVOJ DAR. KOJI ??- ŽIVOT !!! POBJEDU DOBROG NAD ZLIM !!! EVO TE VILE JORGOVANA !
http://img855.imageshack.us/img855/733/dsc09439po.jpg
 
POKAZALA SE NA POZORNICI NAJPRIJE LIJEPA BIJELA KOLIJEVKA , A ZATIM  SE POKAZUJE  BALERINICA U BIJELOM OD 8 GODINA ( MISLIM ) , KAO AURORA - KOJU SU ZAHVATILI "TRNCI" CIJELIM TIJELOM, TREPERILA JE PRED NAMA NEMOGAVŠI IH SKINUTI - ČARI ZLE VILE  NISU SILAZILE S NJENOG TIJELA.
DOBRA VILA JORGOVANA PRIZNAJE DA SU ČARI ZLE VILE JAKE, ALI JEDINO ŠTO JE MOGLA UČINITI JE - DA NA 100 GODINA USPAVA SVIH NA KRALJEVOM DVORU.
FASCINANTNI SU BILI, KAKO BISTE VI REKLI, SVI KOSTIMI , RASKOŠNI ILI ONI KAKO ODRPANI ( PODERANI) KOJI BALETANI SU BILI OKO ZLE VILE. FASCINANTNA SU BILI NE SAMO BALETNA UMIJEĆA KOJA SAM GLEDALA UŽIVO , ZASTAJE DAH , ALI  POSEBNO FASCINANTNO UZ MUZIKU ČAJKOVSKOG, BILA SU GESTIKULIRANJA BALERINA I BALETANA , BILO TREPTAVI ILI NJEŽNI ILI ONO KAO UZNEMIRUJUĆI ILI VALCERI UZ VOLTE  ( POLULUKOVA)  NAPRAVLJENIH OD BIJELIH RUŽA - MA PREDIVNA SCENOGRAFIJA, SVJETLOSNI EFEKTI, I ONI DIMNE!  BILA SAM U 2. REDU ! SVE SAM UPIJALA !
 
http://img856.imageshack.us/img856/9645/dsc09491y.jpg
 
UZ SVE TE POKRETE JAKO DOBRO , PREDOBRO JE BALETNI  ANSAMBL  HNK SPLIT  PRIKAZAO SVOJIM LICEM , OČIMA, USTIMA, SVAKI DJELIĆ OSJEĆAJA RADOSTI, TUGE, ČUĐENJA, STRAHA , ŠALJIVOSTI - MILION GESTA!  U PUNA DVA SATA UPRIZORENJA "TRNORUŽICE"  - UŽIVALA SAM  NA ULAZU  U MOJ KLIMAKS - TO NAMA TREBA , VEDRINE, PLESA, UŽIVANJA U SVEMU , UŽIVALA   U IZVRSNOM BALETNOM ORKESTRU HNK SPLIT , POPUT MOJIH GALEBOVA KOJE GLEDAM SVAKI DAN- VRIJEDILO JE I TE KAKO POĆI .
UŽIVALA SAM , JER SAM SE PRISJETILA SVIH "UHVAĆENIH" POKRETA BALERINA NAŠEG  BLOGERA DINKA BEKAVCA - OŽIVJELE SU NJEGOVE BALERNE S PLATNA ! PREDIVNO !!!
CARABOSSA JE OTIŠLA , A KRALJ JE ZABRANIO UPOTREBU IGALA NA DVORU . VILA JORGOVANA JE PROREKLA DA ĆE SE SVI PROBUDITI KAD PRINC POLJUBI PRINCEZU. TAKO JE I BILO - ALI MOGAO JE MALO USPORITI.
 
http://img594.imageshack.us/img594/1723/dsc09501d.jpg
VIDITE, GOSPOĐO HELGA , ZNATE I SAMI  DA JE TO BAJKA , BAJKA KOJU BI SVI MI U OVOM ŽIVOTU ŽELJELI DA POLJUPCEM OŽIVIMO NAŠE NAJMILIJE- AL VILA JORGOVANA NIJE TAKO JAKA , MOĆNA - JER ŽIVOT NIJE BAJKA - OSIM AKO GA MI SAMI SEBI NE UČINIMO TAKVIM, NAŽALOST , NE UVIJEK . 
http://img13.imageshack.us/img13/1807/dsc09484g.jpg
 
GOSPOĐO HELGA, ZAŠTO TRNORUŽICA UZ "VAŠ ODLAZAK "?! VI STE BILI I BIT ĆETE  NAŠA VILA JORGOVANA - VI STE NAŠ ŽIVOT UČINILI BAJKOM - BAR ZA MENE OD KAD ZNAM ZA SEBE I BEČKI NOVOGODIŠNJI KONCERT ,OD VAS SAM UČILA MNOGO TOGA , TUMAČENJE BALETNIH TOČAKA IZ KOJE SIMFONIJE, OPERE, BILO KOJEG DJELA - VI STE MOJA VILA JORGOVANA .
 
DOŠAO JE DAN 16-OG ROĐENDANA I ČETIRI PROSCA S "MOJIM RUŽAMA" NA DVOR. SE DOŠULJALA  PREOBUČENA S BUKETOM MODRIH RUŽA ONA ZLA VILA I  MLADA AURORA SE U TOM BUKETU UBOLA I NA ZAPREPAŠTENJE SVIH  ONESVIJESTILA I ZASPALA.
ZASPALA JE BAŠ U VELJAČI U KOJOJ SAM "TRNORUŽICU" GLEDALA S "MOJOM AUROROM" - KOJA JE BAŠ U VELJAČI BILA "AURORA" -  "USPAVANA LJEPOTICA" U SVOJOJ OSMOJ GODINI I PROBUDILA SE NAKON MJESEC DANA ( ALI BEZ PRINCA ) DUGE PREKRASNE, GUSTE KOSE, KOJU JOJ JE JEDNA ZLA VILA U BOLNICI HTJELA OŠIŠATI ( NISAM DALA - "PROBUDIT ĆE SE MOJA MALA" , GOVORILA SAM ) I BAŠ U TOJ VELJAČI , KAD SU MI TO NAJTEŽI DANI U GODINI I VI ODETE - ZASPALI STE - KAKVA SIMBOLIKA ( NISAM HTJELA OVO NAPISAT, AL KAD PIŠEM , DAJEM SEBE U SVEMU -" MOJA AURORA" JE IZRASALA U PREKRASNU CURU , PRESPAVALA JE MJESEC DANA , SVE JE ZNALA KAD SE PROBUDILA - NA ČUDO SVIH LIJEČNIKA I RODBINE- OSIM MOJE - SAMO JA SAM VJEROVALA U ČUDO - A GOSPOĐO HELGA ,AAAAA A DA JA NISAM BILA NJENA VILA JORGOVANA !!! VALJDA JESAM  - NIKAD NISAM ZAPLAKALA , NIKAD NI TAD NI POSLIJE - PRESRETNA SAM BILA - MOJA AURORA SE PROBUDILA NAKON MJESEC DANA  - DA , TO MI JE PROLAZILO GLAVOM  U ČETVRTAK U HNK SPLIT - MOJA PROBUĐENA LJEPOTICA JE SJEDILA PORED MENE, SUZA JE SAMA KLIZNULA NIZ LICE, ONA NIJE VIDJELA !!!
I TAKO PRIČA IDE DALJE - U LOV NAKON 100 GODINA DOLAZI PRINC DEZIRE S PRATNJOM. PRIČAJU MU LEGENDU O USPAVANOJ LJEPOTICI I ON ZAŽELI OSTATI SAM I PRILAZI MU VILA JORGOVANA .
DRAGI ČITATELJI, NASTAVAK I KRAJ PRIČE ZNATE SVI - JA NE MOGU DALJE PISATI NA OVU TEMU - SVE ZLE SILE SU POBIJEĐENE I U ONOJ BAJCI I MOM ŽIVOTU I ŽIVOTU MOJE AURORE . GOSPOĐA HELGA JE ZASPALA 27. 2. 2012. - SVI SMO OSTALI ZAČUĐENI OVIH DANA , NEVJERICA!
 
NAŠA  "VILA JORGOVANA"  ZASPALA JE ZAUVIJEK I KAKO REKOH NA POČETKU - MA NIKAVO TRNJE NEĆE SE PRIPRIJEČITI IZMEĐU NAS , SVIH NAS KOJI SMO VOLJELJI GOSPOĐU HELGU - PRAVU DAMU , DAMU U PRAVOM SMISLU TE RIJEČI, DOBRE VILE NAŠEG TV  EKRANA , KOJU NIKAD UŽIVO NISAM VIDILA, A KAO DA JE BILA DIO NAŠE OBITELJI , JER - I BILA JE , ZAR NE ! I ZATO - NASTAO JE OVAJ POST  UKOMPONIRAN BAŠ UZ "TRNORUŽICU" NA MOJ NAČIN - KAO ZAHVALA ZA SVE BAJKOVITE TRENUTKE KOJIM NAS JE GOSPOĐA HELGA VLAHOVIĆ DARIVALA KROZ SVE TV EMISIJE ČITAV NIZ GODINA.
 
http://img221.imageshack.us/img221/669/dsc09575b.jpg
 
I TAKO DOK SAM GLEDALA TRNORUŽICU  I SAMA  SAM SE OSJEĆALA OPET  VILOM JORGOVANA - I DOK OVO PIŠEM - KAO DA SAM IZ SEBE IZBACILA "ONO NEŠTO" - I JESAM  !  A GOSPOĐA  HELGA JE BILA DOBRA VILA EX JUGE I LIJEPE NAŠE I VIDIO JE CIJELI SVIJET  ( EUROSONG U ZAGREBU 1990, "BOŽE OPET ISTA GODINA KAO MOJE AURORE "  .
SAD SU NEKI DRUGI KRITERIJI , REKLA JE U SVOM ZADNJEM RAZGOVORU NA TV KOJI SAM GLEDALA, UZ ISPRIKU , REKLA JE , GLEDA SE LJEPOTA, VANJŠTINA KOJI SU PRIMARNI , VRLO MALO NAČIN IZGOVARANJA, NAČIN PRIBLIŽAVANJA SVEKOLIKOM GLEDATELJSTVU I SVAKA RIJEČ JOJ JE BILA "NA MJESTU" , IZRAZIVŠI SVOJE NEZADOVOLJSTVO ŠTO  JE NJENO ZANIMANJE "PALO NA TAKO NISKE GRANE".
DOBRO SU REKLI, POSTAVILI STE VISOKU LJESTVICU PROFESIONALNOSTI U VAŠEM POSLU, KOJU JOŠ NITKO NIJE DOHVATIO.
 
GOSPOĐO HELGA , ŽAO NAM JE JAKO - POBIJEDILA JE ZLA VILA CARABOSSE U BAJCI  NAŠEG ŽIVOTA S VAMA .
 
JOŠ JEDNOM VELIKO HVALA  GĐI. ALMIRI OSMANOVIĆ  ( VJENČANOJ KUMI - MOJE VJENČANE KUME, KOJA SLUČAJNOST ) UPOZNALE SMO SE 1993.G. (od tad se nismo vidile)
 
HVALA I RADIO SPLITU - NA KARTAMA ZA OVU NEZABORAVNU VEČER U KOJOJ JE BLISTALA I "MOJA AURORA" ! :)
http://img713.imageshack.us/img713/4907/dsc09557qm.jpg
 
POSEBNU ZAHVALNOST ZASLUŽUJU I PO OVACIJAMA PUBLIKE , NARAVNO : KOREOGRAFKINJA ELENA PANKOVA I DIRIGENT HARI ZLODRE , JER SVAKI DJELIĆ SEKUNDE I POKRETA MORAO JE BITI I TE KAKO UŠTIMAN !!! SVE JE BILO BESPRIJEKORNO , JER ZNATE, IMAM VAM JA  OKO SOKOLOVO , AL I UHO !
SAMO ETO - IAKO JE BILA PREDIVNA DRUGA POSTAVA BALETA - NISAM NAKON 6 GODINA POVRATKA NA SCENU , VIDJELA GĐU. ALMIRU - AL REKLI SU MI DA DOĐEM  OSTALE TRI VEČERI , POČETKOM OŽUJKA - DA PITAM - KAD JE GĐA. ALMRA ( LAKO ĆU DOZNAT :)
 
NAPOMENA: "TRNORUŽICA" U HNK SPLIT BIT ĆE  : 1, 2  I  3.  OŽUJKA  -  ( SUTRA- ČETVRTAK, PETAK  U 19,30 , ALI U  SUBOTU  U 17,00 h - MATINEJA - ETO - NISAM NI ZA TO ZNALA ! A PREDIVNO  JE BILO I NA BALETU "GRK ZORBA" - AL TO JE NEKI DRUGI ĐIR .
 
HVALA VAM , GĐO. HELGA,  I TUŽNI SMO SVI - CIJELI KRALJEVSKI  OSIROMAŠENI DVOR ,  I  JA - "VILA JORGOVANA" - MOJE ŽIVOTNE BAJKE , KOJA JE ZAUVIK OSTALA DITE U DUŠI  - POĆIVAJTE U RUŽAMA RAJA , JER VI STE TO ZASLUŽILI  KAO I  GOSPOĐA GORDANA BONETTI , KOJE SE JAKO DOBRO SJEĆAM -O , IMALA SAM 14 GODINA - (16. 8. 1972. G.)
 
GĐO. HELGA, MORAM VAM SE POVJERITI: JOJ, HOSTESA ME DOŠLA UPOZORITI DA SE U KAZALIŠTU NE SMIJE SLIKAVATI ( RISKIRALA SAM KA I DITE, MA ZNALA SAM , AL ZA MOJE ČITATELJE ,  AL POSLI MI JE REKLA DA MOGU , ALI BEZ BLICA - IMAN PUNO SLIKA  I IMALA SAM KA I TRNO-RUŽICA  "NJEŽNU RUŽU  ROZU" NA SEBI  , NE CRVENU ! I U NEKIM SEGMENTIMA MOJE RUŽE CRVENE SU BILE NA PODU POZORNICE U PLESU - ČUDESNO KO U PRAVOJ BAJCI - OPET - NIGDJE BEZ RUŽE CRVENE !)
DANAS TUŽNA "VILA JORGOVANA" - "RC"
********************************************************************************************************
DANAS SE MOJ OMIŠ OPROSTIO OD JOŠ JEDNOG DIVNOG, DUHOVITOG ČOVIKA - I U SVOJ TOJ KOLONI "NETKO VAŽAN" MI REČE : ETO, ZORANA, ODE JOŠ JEDAN KOJI JE VOLIO ČITAT TVOJ BLOG . DRAGI MOJI ČITATELJI , TEK NAKON SAHRANE DOŠLO MI JE DO GLAVE - JEL MOGUĆE DA SAM SVOJIM POSTOVIMA , SVOJIM ŠALAMA , I ZBILJAMA ULIPŠAVALA ZADNJE MIESECE I DANE TAKO DIVNIM LJUDIMA- BILA SAM I PRETUŽNA , ALI I PREPONOSNA - DA SAM JA - JEDNA OBIČNA "JA" NJIMA ULIPŠAVALA TEŠKE DANE ( I ASIJI ŠABAN STANIĆ - SIN PIVA U KL . RIŠPET ) - ADIO DANE , TVOJ HUMOR OSTAT ĆE UVIK U MOM SJEĆANJU - I KAD SAM TO ČULA , ENO SAM TI UBACILA ZA TOBOM I JEDNU UKRADENU  "RUŽU CRVENU" - POĆIVAJ U MIRU - NEĆEMO TE ZABORAVITI ! NIKADA !
**********************************************************************************************************
nasljednica @ 17:58 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
petak, veljača 24, 2012
 

 
LEYDIS AND GENTLEMEN , THE OSCAR 2012- SONNY - GOES  TOOOOO MISTER MACHER - POPETOV.BLOGER.HR  FROM  ISLAND  ISSAAAAAA - IN KROEJŠAAA!!!
OOOUUUUUU  CONGRATULATION MISTER MAHER !!!!
 
PRITY WUMEN COLLING MR MAHER TO TELL SOME WORDS TO US ! :)
MR MAHER : OOOOU JEEE THANK YOU VERY MUCH TO NICA-ACADEMY FOR THIS VERY SECECIAL OSCAR.
OU NOUU, AJ CANT BELIEVER :) THANKS TO MAY MAMY, TO MY FATHER , TO MY CHILDREN AND SPECIAL TO MY SOMETIME ANGRY WOMEN DARIJA , BECAUSE SHE IS NOW HAPPY THAY ME HAVE A VERY NICE HOBBY - MY FOTOGRAPHY .I HOPE THAT SHE WILL NOT BE ANGRY ON ME IN FUTURE, BECAUSE ITS BETTER THAT I GO IN CAFFE BARS OR IN NIGHR BARS  !
 
http://img813.imageshack.us/img813/8154/dsc01531custom.jpg
 
(PREVODITELJ-NICA:POPETOV KAŽE DA SE ZAHVALJUJE SVOJIM RODITELJIMA, SVOJOJ DJECI, I POSEBNO SVOJOJ SUPRUZI KOJA JE PONEKAD BILA LJUTA NA NJEGA, AL SAD JE SHVATILA DA JE ON SRETAN SA SVOJIM HOBIJEM, FOTOGRAFIRANJEM ,NADA SE DA NEĆE BIT VIŠE LJUTA NA NJEGA , JER JE TO MNOGO BOLJE NEGO DA IDE U KAFIĆE ILI NA KURBE !
I AM SO HAPPY !
 
http://img31.imageshack.us/img31/7104/p1060659custommq2.jpg
 
I MEAN THAN MY 30 SEKONDS IS OWER AND NOW I GO TO DRINK SOMETHING AND GIVE YOU MY FIRST PHOTO WITH ZOOM :)! (PREVODITELJICA:POPETOV  KAŽE DA MISLI DA JE ISTEKLO NJEGOVIH 30 SEKUNDI - ZA OVAJ GOVOR - SAD SE IĐE OBLOKAT I DAT VAM PRVU FOTKU SA ZUMOM:))))
 
http://img855.imageshack.us/img855/4341/dsc01527custom.jpg
 
MR MAHER : AJ MUST KISS TO MY SONNY PRESENT - MY PRESENT , MY THE BEST PRESENT !!!AJ EM SO HAPPPYYYYYY !!!!!( KAŽE DA MORA IZJUBITI SVOJ SONY , SVOJ NAJBOLJI POKLON-JER GA JE ON I ZARADIJA , DA JE TAKO SRETAN !!!! )I MI SMO ZAJEDNO S NJIM - PRIJEVOD : JES MR POPETOV , AND WE ARE SO HAPPY BECAUSE YOU !!!!!
  
OU MISTER MAHER - JUST A MOMENT - WE HAVE ONE SURPRISE FOR YOU - SPECIAL GOST STAR FOR YOUUUUUU!
 
 
I WISH YOU MANY MANY BEATIFULL PIOCTURES- PHOTOGRAPHY  AND MOMENTS WITH YOURS  SONY - OSCAR  !
 
BUT DONT ZAPOSTAVITH YOUR FEMILY  AND US , YOURS FRIENDS  !!!!
 
OUUUUUUUUUUU JEEEEEEEEEEE !!!!!
 
PRESIDENT-NICA OF CROATIA  OSCAR FOTOGRAPHY ACADEMY :) ;)  
DOPUNAA 27.2.: THE OSCAR GOES TO - UMJETNIK ! JESAM POGODILAAA;) !:) 
nasljednica @ 00:22 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 20, 2012
 

DRAGI MOJI, VI ZNATE DA SAM PUNA IDEJA, JAKO MAŠTOVITA - ALI DANAS SAM POMALO I TUŽNA - I DOBIJEM OD NAŠE DRAGE BLOGERICE NEŠTO ŠTO ME RAZVESELILO !!! HVALA TI, @VIGGA !!! :)))

http://img837.imageshack.us/img837/7223/rijeckikarneval167.jpg

@VIGGA JE BILA NA RIJEČKOM KARNEVALU - NA RAZGLAS UZ PISMU KOJA SVIRA PROLAZILA JE I GRUPA "RUŽA CRVENA" I SJETILA SE MENE I SLIKALA I POSLALA MI FOTKE - RAZVESELILA SAM SE KA MALO DITE - MA KO VAS MOŽE PLATIT !? :) ČIME VAM ZA SVE SRETNE TRENUTKE UZVRAIT ?! :)

 http://img808.imageshack.us/img808/7400/ruzacrr.jpg

VELIKI POZDRAV EKIPI "RUŽA CRVENA"-IZ BAJNICA ILI OMIŠA,SVEJEDNO :)))

U ALBUMU LJUBOMORNO ČUVAM SVOJU JEDINU USPOMENU :

 

 http://img41.imageshack.us/img41/6100/dsc09346a.jpg

MAŠKARICA SAMO JEDNOM
 
DRUGI SE VESELE, TUŽNA JA SAM DANAS
OMIŠANI MOJI , TILA BI BIT SUTRA UZ VAS
U MAŠKARAMA ME TRAŽITE STALNO
AL ZNATE DA MI NE DA MOJ GESTAPO
 
MALA OVA SA SLIKE REKVIZITE RADNE IMALA JE
U OSMOJ GODINI S TIME BAVILA SE
OD SEKE MLAĐE POKRIVAČ I KIŠOBRAN OD KOLICA
TUŽNA VAM JE DANAS VAŠA NASLJEDNICA
 
http://img138.imageshack.us/img138/671/dsc09347d.jpg
 
SAMO JEDNOM I NIKAD VIŠE
U PAMĆENJU DADILJE SVOJE SEKE, ZAUVIK SE PIŠE
JER KAKO JE MALA VAŠA RESLA
NIJE SMILA BIT UMAŠKARANA I VESELA
 
DOŠLA I DRUGA SEKA BAŠ U 13-OJ
ZAUVIK S MAŠKARAMA BILO JE - STOJ !
PRIJATELJICE MOJE I DANAS SU NA BROJU
ZOVU ME , ŽELE DA STAVIM ODORU SVOJU
 
OBAVEZE ČUVANJA,I  BRANILA MI MATER MOJA
SADA JE NEČIJA , NJEGOVA , DRUGA VOLJA
DITE ,KAKO @SJENA KAŽE, OSTALA SAM ZAUVIK
PA MI DUŠA PLAČE -  TILA BIH BITI  SUTRA MOJ "CVIT"
" BEZ NJEGA JA ĆU UMRIT " - ON JE MOJ SVIT
                      *************
A JOJ DA MI JE SUTRA BIT U MAŠKARAMA I - U MOJU RUŽU CRVENU- UH ! ZATO SVIRA OVA PISMA I ZBOG @VIGGINIH FOTKI I ZATO JER SE DANAS OVAKO OSJEĆAM - ETO ! PVA PISMA JE ZA SVE PRILIKE - TO JE I EKIPA "RUŽE CRVENE" U KOLONI U RIJEČKOM RIU I PRIMIJENILA - HVALA @VIGGA - PUNO HVALA !!!! JER NEMAM FB - DOBILA SAM NA MEIL !
************************************************
A KAKO JE BILO  JUČER U CITY CENTRU ONE - POKAZAT ĆE VAM - ONE  !
http://img684.imageshack.us/img684/9074/dsc09338z.jpg
***********
*********** OŠ MEJAŠI, SPLIT  - ONE SU S PLANETA LJUBAVI :) !!!!
*********** OBE SLIKE SU NASTALE U 30 SEKUNDI :)) LIPI POZDRAV !!!!!
http://img40.imageshack.us/img40/7921/dsc09339l.jpg
 
 A KAKO IDEJA IMAN DOSTA - EVO VAM I KAŠTELANSKE MAŠKARE - SA 100 GODINA HAJDUKA - LANI NA RIVI :))) JEL POZNAJETE KOGA :))) OU JEEEEEE :))))
 
http://img69.imageshack.us/img69/5974/sam2984.jpg
 
EVO VAM  - SLIKA OD PRIJE PAR DANA :) SLIKAO ME "LUPINO" :)
 
 http://img52.imageshack.us/img52/3854/p1243526.jpg
 
  
 VOLI VAS VAŠA N-ICA , mejbi   PANDUR-ICA,  AL UVIK  "RC" :)
nasljednica @ 16:40 |Komentiraj | Komentari: 30 | Prikaži komentare
nedjelja, veljača 19, 2012
 
 
DUGOOČEKIVANA DORA 2012 ,  S  IZMJENAMA I DOPUNAMA KA U DRŽAVNOM PRORAČUNU , TOLIKO SU NAS IZMUČILI OVIH DANA, DA SMO  MNOGOBROJNO ČLANSTVO U NAŠOJ EU SINOĆ - JEDVA DOČEKALI ! GLEDAJUĆ , POTUKLI SE SKORO DA PROMINIMO  TV KANAL !
 
O.K. POŠTIVAM- DIREKCIJA JE TAKO ODLUČILA ! ONDA - SVI SMO SE S NEVJERICOM ČUDILI ŠTO ONO NINA IZVODI NA POZORNICI. NIJE ONA DJEVOJČICA  ( 39) NI VRCKASTA SEVE . POKUŠAVALA JE I NJU SKINIT POKRETIMA U SVOJIM PISMAMA- MA NINA, NE MOŽEŠ TI BITI SEVE, A NI ROZGA .
http://img254.imageshack.us/img254/2618/dsc09319r.jpg
 
(MORAM MU SE JAVIT HITNO-IMAMO DVA PIRA USKORO :)))))
 
DRAGO NAM JE BILO SINOĆ VIDIT I GOSTE IZ EX YU - AL ZADIHANA NINA NAKON SKAKUTANJA , POKVARILA JE DUETE .BOLJE JE MALA BOSANKA ZA KLAVIROM OTPIVALA NININU PISMU ( MISLIM , ČAROBNO JUTRO ) U NAS JE BILO JAKO BUČNO KA U GRČKOJ:)
 
SAD JE TAKO -KAKO JE, NAŠ ZAKLJUČAK JE BIO : BOLJE BI BILO DA SU BARU POSLALI  I  "TEŠKE BOJE" - DOBRA PISMA,BARE IMA KARIZMU, BAR BI GA PO NEČEMU ZAPAMTILI A OVAKO ????AAAAAAAAAA ODULJILO SE - CILA URA - MA KAD ĆE PISMA ???!!
 
http://img33.imageshack.us/img33/3807/dsc09322k.jpg
 
A NINA NEMA BAŠ NIŠTA , OSIM NEPROPORCIONALNIH DIMENZIJA ( OBLINA:);)  TE PREPOZNATLJIVOG GLASA , KOJI  JOJ -  DA GLEDA I U "NEBO", MISLIM, NEĆE POMOĆI !
MA IZVINITE I TAJ GLAS MI VIŠE NIJE KAO ONAJ NJEN NEKADA - TRAŽILA JE POMOĆ OD TURBO-LIMAČA IZ PUBLIKE. ZAPUVANA U 39.-OJ VEĆ :)))  A LIMAČI SA ONIM ZVEČKAMA U RUČICAMA -ALA KOMEDIJE , KO DA SU NAVIJALI -A SAMO NINA I NJENI HITOVI ?! SVAŠTA !
NAŠALILA SAM SE  : "OĆE LI JOJ TAKO NA EU-SONGU USKAKATI  PUBLIKA " ?! ( OP.P. OJME KOJA POMISAO :)))) AJMOOOOO SAD SVI : EEEEEEEE I SA ZVEČKAMA hahhahaaa
 
http://img819.imageshack.us/img819/3672/dsc09316l.jpg
 
BOJIMO SE , A NISAM BILA NI NAJMLAĐA NI NAJSTARIJA U NAŠOJ EU - DA NEĆE UĆI U EU-FINALE. JAKO LOŠA, DOSADNA PISMA, A I NINA . PO NAŠEM MIŠLJENJU ?????
 
NEOSTVARILE SE NAŠE PROGNOZE KA ZA OVAJ SNIG ! NINA, DIKO NAŠA - SRETNO TI !
SAMO NEMOJTE S FILMSKIM EFEKTIMA IZ TITANIKA ! PLIZZZZZZZ
 
http://img263.imageshack.us/img263/1561/dsc09321hl.jpg
 
ČEKAM NAŠU @LOMIC, ONA JE DORU LANI JAKO DOBRO OPISALA !!!
OJMEEE, AKO ONA BUDE NINOM ODUŠEVLJENA ?! MA POŠTIVAM MIŠLJENJE SVIH VAS ! OVO JE IZ MOJE EU-KUĆE:)))) AAAAAAAAAA JEL SE VAMA SVIĐA PISMA ?! I JOŠ NEŠTO JAKO VAŽNO: KOD NEKOG OD VAS BLOGERA PROČITALA SAM DIO STIHOVA - NETKO OD GORI VIDI SVE -TAKO NEKAKO ??????
I DA SE RAZUMIMO - PISMA KA PISMA NIJE LOŠA, AL NIJE ZA EU - PO NAMA , ISKRENO.
 
E JOŠ I OVO : DA BAR SPOT POKAŽE LIPOTE LIPE NAŠE - KA ĐUUU-UUU-LIIII :))) !!! PA DA BAR KAO TAKAV PRIVUČE EU-ZAINTERESANTE :))))) A NE TRI ŠKALINE KA FEMINEM ILI ONA CELEBRITI - UH, KAKO NE ZNAMO ISKORISTITI-A KOLIKO OVRHA ZA PRETPLATU - SA 350 KN DUGA NA 940 KN, JE HRT NAPLATILA - IMAJU NOVACA !!! IMAJU ! A MI - LIPOTEEEEE !!!
 
SLIKE: N-ICA/CRO-PRIXICA-BAJ-NICA
 
DOPUNA: DOBILA SAM KARTE OD RADIO SPLITA - BALET "TRNORUŽICA" U HNK !JES :) !
 
VAŠA N-ICA OLITIGA "RC" :)
nasljednica @ 10:57 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
petak, veljača 17, 2012
 

NE MOGU VIROVATI - U VOŽNJI ČUJEM DANAS REČENICU "...JOŠ JEDAN TUŽAN DAN " AL POJMA NISAM IMALA ZBOG ČEGA - PIVALA U VOŽNJI  , VEČARAS FEŠTALI, NITKO NE ZNA ??? !!! KAD KOD @POPE VIDIM OD @LOMIC KOMENTAR I OSTALA SAM - PAF !!!!

-  SKINULA SAM ZBOG NOVOG POSTA - IZ NU2- "DA TE MOGU PISMOM ZVATI "

A ZNAČI TO JE BILA TA TUUUUŽNA VIJEST - NEVJERICA- KOD @LOMIC PIŠE REČENICA VIŠE- JA NE MOGU - NEDOSTAJAT ĆE NAM I MOSOR JAKO, JAKO PUNO - POĆIVAO - NE , NE MOGU NAPISAT - ŽIVIT ĆE VJEČNO !!!

N-ICA PITA MOSORA : A JEL ŠJOR MOSORE ,OLI STE TRIBALI VEĆ PARTIT ?! OLI NISTE MOGLI BEZ BORISA DVORNIKA I IVICE VIDOVIĆA I VAŠIH PRIJATELJA ?!

ŠTA SI NAM OVO UČINIO- A  MAŠKARE DOLAZE , MA KO SE VESELIT MOŽE - MNOGI ZNAM DA NEĆE , NEĆEEEEE

NEZNAJUĆ TAKO ZA NIŠTA DO VEČERAS - JUTROS U KBC - EVO OVO :

http://img36.imageshack.us/img36/5306/dsc09264o.jpg

ZATIM NAĐEM I OVOOOOO - ISTI DAN - 17.2. - A JOJ

http://img820.imageshack.us/img820/1359/dsc09263lj.jpg

ZNAM DA "ŽIVOT " NE BIRA -AL TEŠKO JE PRIHVATITI NEKE STVARI U ŽIVOTU - JAKO TEŠKO .

GRAŠO PIVA : SVE NAS MANJE IMA TU . AL LJUDI KOJI SU OBOGATILI NAŠE ŽIVOTE - ŽIVE VJEČNO I ŠJOR DALMATA I LUIĐI I BEPINA I ANĐA VLAJINA I  - ZATEČENA SAM I NE MOGU DALJE PISAT .

DA VAS MOŽEMO PISMOM ZVATI - EEEEEEEE DA BAR MOŽEMO

SUĆUT OBITELJIMA

N-ICA

nasljednica @ 23:56 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 15, 2012

 

KLAPA "RIŠPET"  I MIŠO KOVAČ  - NOVI HIT :) "SUNCE MI OD TEBE DOLAZI" - HVALA RADIO SPLITU !  UZ MOJU " RUŽA CRVENA I LED "
 
DRAGI MOJI, ČULA SAM PREMIJERNO OVU LIPU PISMU IMA 2 SEDMICE  I ŽELILA JE ŠTA PRIJE DA VAM JE OBJAVIM  PA I ZA VALENTINOVO , ALI MOGA JURU OMIŠANINA NISAM STIGLA VIDJETI PO OVOM LEDU DA VAM O NJOJ VIŠE NAPIŠEM : ) I  - SINOĆ NA RADIO SPLITU ZA VALENTINOVO - OPET ČULA - EVO VAM JE !!! - MENI JE PREDIVNA - ODMA MI LEGLA NA PRVU ! :)

                               SUNCE MI OD TEBE DOLAZI
 
Sve si moje, od svih mojih riči , ča me drže pod tvojon ponistron
i sve moje, dušo, na te sliči, ljubav nas je splela ka brnistron
      Sve si moje, sve od moga grada , kad je jutro i kad večer pada
      i kad podne zvoni i sve stane, kad od sriće zazelene grane
 
http://img190.imageshack.us/img190/8154/dsc08900t.jpg

Gori duša, gore obrazi sunce mi od tebe dolazi
Sve mi značiš, drugo prolazi  sunce mi od tebe dolazi
     Sve si moje, sve u tebi vidin, riči tvoje riči moje zlate
     i kad cvaten i kad sav problidin, srce uvik kuca samo za teeeee
 
http://img846.imageshack.us/img846/9141/dsc08230l.jpg
 
JOOOOJ DA ZNAM VIDEO NAPRAVIT - UUUUUUUUUUUUH ........
 
TKO ŽELI VIŠE : RAZGOVOR JE BIO S G. PEROM KOZOMAROM, KOJI JE DOŠAO NA OVU SIMPA IDEJU DA OSNUJE NOVU KLAPU , AL PROBLEM- KOJI NAZIV ??? KO DA JE LAKO PORED TOLIKO KLAPA IZMISLIT IME  ?! I NASTANE "RIŠPET " i ova pisma -   G. PERO JE NAPISAO GLAZBU , aranžman: REMI KAZINOTI , na you tubu vidila da je moj  JURE ŠABAN STANIĆ aražman za klapu , A ZAR SUMNJATE - TKO JE NAPISAO OVE LIPE RIČI   :)  PA G. JAKŠA FIAMENGO - VIŠANIN :) eeeeeeeeeeeeeeeeee :)))) 
G. PERO JE OBJASNIO  NAZIV "RIŠPET" KAO  NPR. ENGL. "RISPEKT" , JER MEĐU MNOGOBROJNIM NAZIVIMA KLAPA , TEŠKO JE BILO NAĆI NEKI ORIGINALNI NAZIV . "RIŠPET "NA DALMATINSKI ZNAČI POŠTOVANJE , RESPEKT. A ČLANOVI SU JOJ MNOGI ZNANI NAŠI PJEVAČI KAO NPR. AMULIĆ PA TU JE I MOJ JURE ŠABAN-STANIĆ ( SIN MOJIH  DRAGIH OMIŠANA MIJE I POK. ASIJE , koja me  uvik čitala  , KAD SAM NAPISALA DA NJEN JURE PRENSI  I DALJE TRADICIJU  DALMATINSKE PISME - REKLA SAM MU TO NA BOŽIĆNOM KONCERTU U OMIŠU )
ONDA JE G. P. KOZOMARA DOŠAO NA IDEJU DA TA PISMA BUDE DUET S MIŠOM - KOJI JE ODMAH PRISTAO , SVIDILA MU SE NA PRVU !!!  -   VIDIM , VIDIM,  MIŠO NAM SE VRAĆA- OSJEĆAM TO !!!  KLAPI "RIŠPET"  ŽELIM PUNO USPJEHA !:) AL I BEZ TOGA - VIDIM NA Y TUBU KOLIKO JE VEĆ SLUŠANA !!!
SPOMENIO JE G. KOZOMARA I KLAPU SV. JURAJ I OBRADU "BURE" I ZANIMLJIVO, NISAM ZNALA , DA JE OLIVER ODBIO TU PISMU PIVAT, A VITASOVIĆ JEDVA DOČEKAO :) !A MOJA DRAGA KLAPA SV. JURAJ - IZVELA OBRADU , JES :)))) A @IVAN-1 VIDEO ZA MENE - HVALA!
************************************************************************************************************************
A KAKO STE ZAVOLILI  POEZIJU NA MOM BLOGU - IZVOLITE - NIJE COPY :) IZ RIŠPETA PREMA VAMA = "IZ POŠTOVANJA", DRAGI MOJI ČITATELJI :)
 
RUŽA CRVENA I LED
 
Ako sumnjali ste da usred zime ruže neće  bit
bez cvita u kojem je cilog života moga bit
prevarili ste se,  drugačija je ovih dana od svih
ruža crvena i led , ljubav je među njih.
 
Ona tako topla, crvena boja krasi je
on prividno leden, sunce kroz njega topli je
uhvatih lipotu ovu, sunce, priroda na dlanu je
dok ruža crvena ljubav daje, poklanja je.
 
http://img703.imageshack.us/img703/9558/1002023g.jpg 
 
Volim svaku njenu laticu , mirisni njen cvit
tako sam želila da ovu lipotu vidi cili svit
čeznila da je slikam dok toplina ne silazi
ruža crvena i led, sunce kroz njih dolazi.
 
Niti led nije zamrznija njene draži
ona voli, ona vedri, ona ljubav ne traži
griju je svaki dan mojih crnih očiju čari
ruža crvena i led, lipotom u krugu užareni .
 
http://img824.imageshack.us/img824/8851/1002018m.jpg
 
hladno, al sunce mi prolića već dolazi.
     ****************
 
http://img33.imageshack.us/img33/7020/sam3225.jpg
 
*********************************
VAŠA N-ICA PISMOM OBASJANA - OLVEJS "RC" :)))))
AAAA JEL MOGU MEĐU POETESE :)
nasljednica @ 21:22 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 13, 2012
 
UZDASI UZ RUŽU CRVENU
 
željela bih noćas 
cvijetom njenim da se opijem
u toplini ruku tvojih
da se kao maca izvijem
da ljubiš moj slatki vrat
znam, nećeš prestati 
dok me gledaš nagu
čokoladom dok se polijem
da li nas tko prisluškuje
 željela bih dahom 
našu ružu crvenu
toplinom tijela naših
da mazimo je i grijemo
da li bi mogao 
uzdasima našim dah
iz vulkana strasti 
da je slučajno savijemo 
dok trnjem njenim
i laticama me 
vragolasto golicaš
da se u olujnoj strasti 
 znojni smijemo prestani
prija mi golicanje tvoje 
čut će ljudi
jake uzdahe tvoje i moje
 
  
samo polako
samo nježano,klizno,mazno 
  nasilan ne budi
uz muziku nota naših uzdaha ,
upali samo obićnu
crvenu našu svijeću 
 zastaje mi daah
zaboravi, zaboravi , crvenu svijeću
*********
(nepoznata autorica s Interneta:)
 
http://img826.imageshack.us/img826/5367/1002021n.jpg
 
SRETNO VAM VALENTINOVO !:) AKO VAM JE SAMO 14.2.:)
 
 napomena: slikala na mojoj teraci 3.2. 2012.- jedva doklizla do nje :)
 hvala autor-ici :)
N-ica - bat olvejs .......
**************
VAŠA RUŽA CRVENA :)
nasljednica @ 17:03 |Komentiraj | Komentari: 37 | Prikaži komentare
petak, veljača 10, 2012
 

EVO GA NA - OPET - SNIG I U BAJ-NICA-MA, U DALMACIJI !!!!  PADAO JE  GUSTI SINOĆ , 10.2. -OD 21 SAT - NEVIĐENA MEĆAVA ! BILA SAM U OMIŠU NA OSTACIMA SNJEŽNIH RADOSTI OD PROŠLOGA PUTA !!!  :) ČUVAJ SE I BOG ĆE TE ČUVATI :)- KO JE ONO REKA OVIH DANA NA TV - AHAAA, SITILA SAM SE:)

http://img857.imageshack.us/img857/8397/1001927v.jpg

OVIM PUTEM POHVALJUJEM CIJELU EKIPU RADIO SPLIT-A KOJA JE OD 2.2. IZ MINUTE U MINUTU PRATILA STANJE U GRADU SPLITU I U NAJZABITIJIM DJELOVIMA HRVATSKE I ŠIRE . PREUZELI SU I ULOGU SLUŽBE 112 - JER JE OVA SLUŽBA VEĆINU UPUĆIVALA NA RADIO SPLIT ZBOG PREZAUZETOSTI !

IMAN PUNO SLIKA, AL IMAN NEOZBILJNU SEKU , G. KERUM IMA OZBILJNU GĐU. BEČIĆ :) EVO MALO OPET  DA MI SE UGRIJETE  AL UZ TAKTOVE OVE PISME - OJLAAAAAAAAAAAA

 ZNAM DOK SU DRUGI U JADIMA,MALO CIRKUSAM- SAMO 10 MINUTA JE OVO BILO:)

 PROŠLA SAM  JUČER SJEVER I JUUUG
 SEDAM PUTI KOMENTARE U KRUUUG
 A SAMO SAD JEDINO JA ZNAAAAM 
 NEMA DO MOJIH  BLOGERAAAA
                                              
http://img62.imageshack.us/img62/2927/p2100023.jpg 

PROŠLA SAM PUNO DOBRA, MALO ZLA
 IZ OMIŠA VRATILA SAM SE JAAAAAAA

http://img859.imageshack.us/img859/1790/p2100021.jpg
                                              
OVDE  JE MOJ DOM, AL TAMO JE OSTALO SVE
U DVORU VELIKOM, NONA MATE MOOOOG
BILA SAM U DOMU SVOM, DUŠI NAŠLA DJEČJI MIR
AL KUĆI KAMENOJ, TRIBALA  SE VRATITI

DOŠA SAM U OMIŠ SA RALICOM FERARIJAAAAA
KA MOJ NONO NEKADA,UVATILA SE GRABLJA I LOPATE JAA 
KA U ĆAĆE NEKADA UMISTO LIŠĆA SNIG ČISTILAAA
S LOPATOM RADIT ZNAM, "NEKE" BOLJE SA JEZIKA DVA
http://img27.imageshack.us/img27/5057/p2100025.jpg
 
VIDIM , NIMA ŽIVOTA NA VIRTUALI BEZ MENEEEE
BEZ MOJE DJEČJE ISKRENE VARGOLIJEEEEEE 
"SEKA SEKI" ;)  DOBACIT LAŽNO ZNAAAA, 
 DA NEBULOZE PIŠEM JA
 
http://img853.imageshack.us/img853/352/p2100020.jpg
 
 MA NIMA ŽIVOTA BEZ MENE, BEZ MOJE DALMACIJEEE
 VIRTUALA JE MOJ MALI DOM, JA SAM TU SVOJ NA SVOM
 U OKRILJU ČITATELJA MOG , JA ĆU I DALJE PO SVOM
 ZLOBNA NISAM NIKAD JA, AL ZLOBI TUĐOJ DOĆI ĆE KRAJ
 SA ŠKOLOM ILI BEZ NJE, ŠKOLA NE ČINI LJUDE SVEEE 
 ČEMU ZAVIST I ZLOBA TA, "TKO  JE  BOLJI MAKNI GAAAAA"
 SA VIRTUALE NEĆETE ME OTIRAT VIIIII
 - ZBOG DRAGIH ČITATELJAAAA MIIII :)))))
http://img853.imageshack.us/img853/418/p2100015.jpg
 
HVALA VAM NA SVIM VAŠIM KOMENTARIMA - HVALA SVIMA KOJI NISU NASJELI  NAPROVOKACIJE - OVO JE IPAK VIRTUALA- JA SAM S IMENOM I PREZIMENOM , BEZ KRINKE I SA  SLIKOM ;):)  OJLAAAAA I ZATO  OD JUČER :)
 
http://img826.imageshack.us/img826/8577/1002013e.jpg
AL IMA I JEDNA POSEBNO MENI VRIJEDNA :)
 
http://img585.imageshack.us/img585/1294/p1033446kopija2kopija.jpg
 
 ČETITAM HAJDUKU 101 GODINU - SLIKE OD 100 G. HAJDUKA ODGAĐAM , JER JE ODGOĐENA I UTAKMICA, E ! AL BIT ĆE :) !
 
 NAPOMENA: SINA SU PRIJATELJI PRIJUČER JEDVA IZVUKLI IZ MOSTARA , KAŽU HOROR ! NE IDITE NA PUT ! MOGU SE SAD  ZEZAT -AL BILA SAM ZABRINUTA SVIH DANA !!!
 
VAŠA N-ICA VESELJKA AL UVIK "RC" ;)
 
 
nasljednica @ 23:11 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 8, 2012

 

 
DRAGI MOJI, OVO JE SENZACIONALNO !!!  SAMO BUDITE STRPLJIVI  - EVO ODMAH IDE YOU TUBE :)))))
 
 
 
MOMCI, ČESTITAM- STRAŠNI STE !!! IZVRSNA VAM JE IDEJA I IMATE MOTA I GOTOVO !!!! POZDRAVITE MI RAZREDNICU - ZNAMO SE :) ;) !!!!
VAŠ VIDEO SAM VIDILA KAD JE BILO OKO 64 GLEDANJA, A JUČER PREKO 6000 ! DO SUZA SAM SE SMIJALA hahahhaaaa DANAS OKO 6500  ! SVAKA ČAST !
NAPOMENA : ima par dana na našem portalu dugirat.com  naišla sam na JEDAN ČUDAN NASLOV I U NJEMU JEDAN SUPER VIDEO . Ostavila sam komentar , OBEĆANJE - da ću ga objavit hitno na moj blog. Želila sam prije toga obaviti razgovor s GLUMCIMA IZ SPOTA , al ona vražja mećava 2.2. - spriječila me.
U GLEDANJU OVOG SPOTA, VRLO AKTUALNOG, NEĆE NI TRIBATI  RAZGOVOR!
 
A ZBOG ČEGA JE AKTUALAN:) MOMCI KAD SU GA STVARALI, NISU NI ZNALI DA ĆE BIT BAŠ "IN" OVIH DANA,SAMO PRATITE RIČI.SVE ĆE VAM BITI JASNO !
 
A KERUMU PORUČUJEM :"PA , DABOGDA MU PAO I VEČERAS"  I NEDIGA SE  DO IDUĆE ZIME - PA ŠTA ?! :))))  ŠALA MALA ;) !
- A ŠTA SE VI GOSPOĐO TAMO SMIJETE ?! ( REKAO JA DANAS U KRIZNOM STOŽERU :))) - A KAKO NEĆU , KAD NIŽETE BISERE ZA BISERIMA - A NIMA NI DO VAŠEG OGORJA - OVEGA ŠTA SE U SPOTU SPOMINJE ! NISTE NI VIDILI ,A LIPO , LIPO, KAŽETE -A JE, SVI VAS ODREDA BLAGOSLIVLJAJU  I  NAŠU PROSVJETU I MINISTARSTVO PROMETA I VEZA  !:)))))))))
 
MATURANTI DRAGI - ŽELIM VAM SVAKU SRIĆU U ŽIVOTU , NASTAVILI ILI NENASTAVILI ŠKOLOVANJE !!!!
VIDITE DA TAJKUNA IMA I BEZ ŠKOLE :)))) OJLAAAAAAAAAAA
SAMO DA ZNATE : Godine 1965.  osnovana je MOJA :) Gimnazija u Omišu., koja 1964.godine dobiva ime "Katje Pavišić Šperac", PARTIZANKE NAŠEG KRAJA , a 1992.godine škola dobiva ime našeg poznatog pjesnika i sugrađanina Jure Kaštelana. NAŠA "GIMNAZIJA"  JE DALA PUNO KVALITETNIH UČENIKA, OSIM MENE :))) I  saborskog zastupnika Nevena Mimicu ( on je iz Omiša, ne iz Splita ) ĆAĆA  mu je bio meni u ono doba direktor naše Osnovne škole POBRO MIMICA !
Škola je jedna od najuređenijih u Županiji. U SPOTU JE I VIDITE - ali u moje doba imala je samo prizemlje I KLISKI POD ZA OJLAAAAAAAA - UVIK SAM SE KLIZALA  I U 8,5  ILI 14,5 ULIJETALA U RAZRED - AAAA KUĆA MI 100 M  OD ŠKOLE ŽČEMU ŽURBA:)))) !
Kad sam u njoj radila kao moj prvi posal TAJNIK ŠKOLE i PROF. EKONOMISTIMA - imala je već dva kata i puno usmjerenja, a zadnjih godina, još i više !
 
ŽIVIJA 4. C  RAZRED SA SVOJOM RAZREDNICOM ( jako je dobro znam :)
 
LIPI POZDRAV VAM ŠALJE BIVŠA TAJNICA I PROF.-ICA :) AL IPAK "RC"
 
LIPI POZDRAV SVIMA MATURANTIMA LIPE NAŠE AL I ŠIRE:) JER SVI STE GLEDALI "TKO TO TAMO PEVA "- AKO NISTE VI ,JESU VAŠI RODITELJI :)
 
VAŽNA ZAMOLBA : MOLIM VAS, PITAJTE RODITELJE ,AKO SU IŠLI U OMIŠKU SREDNJU ŠKOLU 1984/1985 - DA LI SE SJEĆAJU TAJNICE I PROF.  PRIVR. I RADNOG PRAVA ( EKONOMISTIMA ) - ZORANE VUKOVIĆ IZ OMIŠA - MOŽDA STE I NJIHOVA DICA :))) !!!!! OVIMA IZ 1984- MATURANTIMA , BILA SAM NA MATURALNOJ VEČERI I ČAK PARTNERICA JEDNOM MATURANTU , JER NIJE BILO PUNO MUŠKIH :) I NITKO NIJE IMAO OCJENU NIŽU OD 4 !!!! NEKI SU ZBOG MENE PRAVO ZAVOLILI  I UPISALI I ZAVRŠILI !:) AJDE - JAVITE MI SE I NA  nasljednica@gmail.com :) hvala :)
nasljednica @ 00:26 |Komentiraj | Komentari: 25 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 6, 2012
 

EEEEEE , DRAGI MOJI, VESELILI SE PRVI DAN MOJI MIŠTANI, DICA, MAME, TATE , MA JA SAM ĆUTILA DA NE IĐE NA DOBRO OVO PA SAM GLEDALA LIPOTU SUSIDINOG VRTA IZ SOBE I TAKO SAM ŽELILA NAPISAT POST - BAŠ OVAJ - DANAS SAM DOBILA SLIKU , KOJU SAM ČEKALA- HVALA , GABY ! :) ( ĆER MOG DIVERA - KAT ISPOD NAS:) PUNO TI HVALA !

EVO MOJE RUŽE
 
 
NEĆU TUGU OVIH DANA, OĆU VESELJE
NEĆU OVU LADNU ZIMU, OĆU PROLIĆE
NEĆU DEPRU, NIJE ZA MENE, OĆU BIT "HAJ"
NEĆU KUKAT OKOVANA, OĆU PRIRODE LIPOTU
SNIG, LED SVUDA, PALMINE GRANE PRITEGNUTE
VIJESTI SLUŠAM , UŽASAVAM SE - ŠTA JE OVO?
AL OVA RUŽA MI BOL I RADOST ZADAJE
LIPOTU NJENU OD POČETKA S PROZORA PRATIM
GLEDAJUĆ JE OVIH DANA SMJEŠKAM SE I MALO PATIM
 
http://img714.imageshack.us/img714/7636/dsc08515j.jpg
 
OD PUPOLJKA DIVOJKE, ŽENA JE PO LEDU POSTALA
PO ZIMI OVOJ OKOM  SVOJIM SAM JE MAZILA
IZGLEDA DRŽALA JE I ONA MENE IZ SATA U SAT
GLEDALA JE IZA OMAGLJENOG STAKLA SOBE
OD TEŽINE SNIGA SVE SE VIŠE PRIGIBALA ZEMLJI
NE , NE , NEMOJ - GOVORILA SAM JOJ MISLIMA
NI SLIKALA TE JOŠ NISAM , NEMOJ POKLEKNITI, NE !
KO DA ME JE ČULA, A KO DA JE UMJETNA , OPSTALA JE
NE MOGU SE NADIVITI ČELIČNOJ NJENOJ SNAZI
U NJOJ GLEDALA SAM SEBE KAO MOJ ŽIVOT
PRIGIBA ME JE , AL OSTALA SAM  KA OVA RUŽA
 
http://img534.imageshack.us/img534/3061/dsc08518ul.jpg
 
TOPLINA MOGA POGLEDA,  ČULA JE VAPAJ MOJ
UMILJATO SAM JE GLEDALA , NEKAKO ZAJUBJENO
MA NA MINUS PET ONA JE OSTALA , GLEDAJTE JE
U RADOSTI JE GLEDALA I POMALO TUGOVALA
 NISAM IMALA FOTIĆ KOJIM BI VAM JE DAROVALA
AL EVO  JE , EVO , TOLIKO MI JE RADOSTI PODARILA
 
http://img846.imageshack.us/img846/3725/1002016m.jpg
 
MA NE OSJEĆAM NI ZIMU NI LED NI SNIG
ZBOG LEDA , KLIZAVICE NE MOGU JOJ JOŠ PRIĆI
NE MOGU JE DLANOM ZAGRLITI NITI UTOPLITI
POMILOVAT NJENE LATICE ČVRSTE, DA JE UGRIJEM
AL NE, NE ! BOJIM SE DA MOJU LIPOTICU NE PRENEM
ĆUTI ONA MENE , ĆUTIM I JA NJU , JER OBJE IMAMO
ONE PRAVE MEDITERANSKE , JUŽNJAČKE KRVI
TAKVE SMO BILE, TAKVE JESMO I TAKVE ĆEMO UMRIT
OD SVEGA CVIĆA IZABRALA SAM TEBE  ISPOD OVOG NEBA
MA S TOBOM ĆU I UMRIT , ZA TEBE SAM I ROĐENA
MA TO SAM JA -  A TI  - KO DA SI ZA MENE STVORENA 
OJLAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!
 
VAŠA RUŽA CRVENA :) TAKO SAM SAD SRITNA :) !
to be continued :) ima još LIPOTE :)
nasljednica @ 00:25 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
subota, veljača 4, 2012
IZVINITE, dobili smo struju u 13,55 - pa evo MOJ . :) COPY PASTE IZ  2008. g. , ČITAJTE - UHHH, MOLIM UŽIVITE SE KA UZ SERIJE  ( ne gledam ih !!) SNJEŽNI DAN, SNJEŽNI TJEDAN !
MEĆAVA VJEKOSLAV- JER JE TO PRAVO IME MOGA :) one 2008 bila je LADISLAV :) ! uh !
SADA U DALMACIJI -  MEĆAVA SNJEŽNIDAN ILI SNJEŽNISLAV - MA HVALA IM BRRRR
- E, NAŠE MALO MISTO KO DA JE OD CAKLA - DANAS - LED , LED - SVE SE VIDI, GRAJA ČUJE, JOK - HVALA - KAKO DO FIRULA ?!

Ovo ne bi poželila nikome  !
Ne tribate s počet  smijat, jer nije za smijat nego za proživit u 3D verziji, Avatar je „mila majka“, a PTICE HIČKOVOVE pizdarija,ala , ala, nisan ja baš nerječita, INAČE SAM KA BOKSAČICA ZA MILJUN DOLARA - BEJBI ;):), mi Dlamatinke imamo složenica  više nego g. Klajić  u svome rječniku,ma  ne priskačite , jer je redoslijed važan,ovo vam je bolje nego izmišljene kolumne  I SERIJE !!!! 
Molim da suosjećate s glavnom glumicom ka šta ste s KIM NOVAK u PTICAMA I boksačicom u Djevojki od miljun dolara. Hvala-ozbiljno. Vaša scenaristica i PR-montažer i sporedna muška uloga : ovo bilo 21. 03. 2008. G.  VELIKI PETAK prid USKRS !!!! Mislila sam ovo ostavit za taj dan, ali slike od ova dva dana na TV i vi koji volite filomove i vi moje pisanje i vi ,  i  imate živaca izvol,te! AKO IMATE ŽIVACA ! 

VELIKI PETAK - Skračeno - radili muž i ja, imamo đipa , kojeg smo i kupili da bi mogli više puta u Zagreb trudnici, a VELIKI PETAK-a srce materino ne može izdržati da je opet ne vidi, a VRIMEEE –PRAVO PROLJIĆEEEE .....a more ko ulje .....a do ZG , brat-bratu 3 i po ure  Kalmetinom - DALMATINOM FINOM!!!
PROGNOZA najavljuje, sunašca, smajlići veseli  cili vikend , naši megatereteorolozori stručnajci, da SE SNIG OČEKUJE  TEK  U PONEDJELJAK U VEČERNJIM SATIMA, taman u Zagreb i nazad – idemooooooo, MA , DIĆEMO, ZORE, NISMO SE NI SPREMILI - DRUGI PUT , ŠTA IMA DA SI JE VIDILA-meni suza za suzon-sin i ćer se već oblače, on  ZORE , ŠTA ĆEMO IM ODNITI, UMORAN SAN,TANKER, RADNICI.


http://img707.imageshack.us/img707/9381/fotografija0106l.jpg

Ja suza , suzon, na balkonu u kratkim rukavima a u 18 sati  je već mogu vidit.
NE TRIBA NAN (šmrc) NIŠTA (šmrc) NEGO (šmrc) LOVA i i JA ĆU VOZITI ( šmrc )  A TI NASTAVI SA SVOJIN OBIČAJEN I UBI OKO ( šmrc- jel suosječate  sa gl. glumicom ) JES TI LUDA diš ti vozit po auto cesti nepoznatome putu JA SAN (šmrc) TU  CESTU  NAUČILA  NAPAMET KOLIKO SAN PUTA BILA NJIMA U ZAGREBU , NEŠ TI - SAMI PRAVAC I IZ AVIONA SAM JE GLEDALA  STO PUTA (šmrc) A ZA ŠTA SMO UNDA KUPILI ĐIPA , DA ME BOLJE GLEDAJU U OMIŠU -MOŠ BIT MIRAN -GLEDAJU U ĐIPA A NE VIŠE U MENE SA CRVENIM CITROENON- ŠTA ĆE MI ĐIP KAD MI NE DAŠ S NJIME U ZAGREB .., A ĆU VOZITI , DA MI CESTA  LEGNE- DA ZNAN S DICOM POĆ SAMA ( šmrc)  MALA ĆE RODITI, NEĆU VALJDA GORI IĆ ČEŠĆE BUSOM AAAAA  I TI ĆEŠ IĆ VIDIT UNUČE KAD POSTANEŠ DIDA.

Aj , fala Bogu, na nagovor dice , koja znaju da je on ludast za volanon, pustija da je voziiiiin –jes ! Asti. Divoteeee , lipoteee, vidi priroda se budiiiiii, ( gas do 160 km/h) USPORI ZORE, USPORI. Ajde stavi Grdovića i opusti se, za služija si..eben ti tankera, umeja si mene i sebe s njime. Ajme lipoteeee, vidite dico gori na planini onih vjetrenjača. (DICA SE VESELE KO NA ESKURZIJI , ja vozač-vodička )gas do  daske – a ka praaaavac !!!!  ZORE USPORI.ZORE TROŠIŠ VIŠE GORIVA TAKO .Ajme pusti meeeee, ajme lipoteee-kad kraj nas ZZZZZUM a moj reče: Aha , daleko će ovaj !!  KO , pitan ja ,OVAJ  BNW -koji- E NISI GA NI VIDILA ., GLEDAJ TI U PLANINE I VJERENJAČE ...AJ BOGERETI STANI SA STRANE DAJ MI VOLAN ; DI JE ČERCE ZA TE OVDA VOZIT , POGINIT ĆEMO: Da mi nisi to više reka, ajmeeee juhuuuuu, evo jel mogu na 140.MA OGRANIČENO TI JE NA 100 A  tolerancija i malo priko) AHA , NIJE DALEKO nakon 30 km, policija zaustavila ONU SIVU KAMIKAZU !!!! ZORE,ŠTA SAN TI REKA:USPORI .OGRANIČENJE EEE. PIŠE DA JE 80 km/H.Jel, a di piše ?! J A di piše J  ZORE , IZNAD CESTE , AL NE VIDIŠ UPOZORENJE:Ma to je ništa,mi smo po buri išli sa službenim 140km/h a pisalo 60 , pa šta-DOBRO SI MI REKLA, NEŠ VIŠE IĆ S NJIMA  ( kolega iz Agana ) i lipo ZORE guštala i stigla za 3 sata i 15 minuta do LUČKOG!!! JES !!!! , a tamo.Aj evo ti ga , kad si navalija.MA DI ĆU JA S NJIN U GRAD ...kaže moj ....Ja kažem JEEEELl, JES  TIJA VOZIT, ENO NAS ČEKAJUUUUU !!! SVE SAM DOGOVORILA ; al ja u grad- Ne hvala !!!!  
I tako bili mi s našima i subotu i USKRS iiii ...nakon ručka , moja intuicija nikad ne griješi, JA BI DA MI IDEMO DOMA , ZOVU NEVRIME SUTRA , A JA MISLIN DA ĆE SKORO !!!!! L
Moji se čude...JA BI DOMA , DOSLI SMO, VIDILI VAS ; MATER  MIRNA......Zaustavljali nas naši , al JOK, MOLIM VAS –JA BI DOMA , NE SVIĐA MI SE OVO NEBO......NE VIRUJEN JA Mteroeloozolima , znaju faliti i mi ka VLAK U SNIGU !!!  Ne bi ja tila tako.........Bogme , poslušali me svi i u 14,45  mi se izjubili, doć će mater opet  svojoj maloj .....za 2-3 nedilje .....al USKRS SAM MORALA BITI S NJOM !!!
http://img443.imageshack.us/img443/1236/fotografija0103b.jpg

Ko će voziti natrag  ?! JAAAA,Onda idemo starom cestom-kaže moj!! Mene oblija znoj !!! NEMOJ MOLIN TE STAROM CESTOM.NOVOM, PRAVAC , PRIJE ĆEMO DOMA.Starom !!!! NOVOM , PLIZZZZZZ i opet skoro u plač, nećuUUUU one okuke , one rupeEEEE na cestama i onaj porušeni jad od kuća iz rata gledati.....I JA VOZIN NATRAG !  VOZIN PRAVO, GLEDAN U NEBO !!!
Voziiiin ....šta bliže Karlovcu...muž i dica se vesele SNJEŽNIM PAHULJICAMA KA MALA DICA ..ja se već ukenjala..na pomisao VLAKA U SNIGU ,al  vozin, vozin, vozin, JEEEE  - SNIG ĆE ZAMEST IMAN OSJEĆAJ,  ma koja   TV prognoza- JA:  ZNATE ŠTA , MISLIM DA NEĆEMO UTEĆ SNIGU ?! Muž: Zore, al ti ovo zoveš  snigon, vidiš da se ne zadržava na cesti, mislim se i gledam, aute iz suprotnog pravca, svi nose  SNIG NA KROVU , NA SEBI  ???!!!!  OKLEN OVI DOLAZE, BIT ĆE IZ SLOVENIJE, AUSTRIJE, promišljam u sebi,Muž prčka   , taži CD za njegovu dušu, sin oće tehno - GRRRR  - ŠUMAHEEEER, ćer da joj je svejedno, A u meni kuva, kuva. EVO MENE MOJI LJUDI  DOŠA SAN VAM NA BEVANDUUUUUU opalija ovi moj suvozač Grodvića. JA: Izgasi  gaaaaaa, upali vijesti -vičem !!! Moj:ŠTA SI REKLA; NE ČUJEN, gasiii Grdovićaaaaa ili ću ti ga  ja ugasit na VOLANU ( e, ima tu mogućnost !!! ) MOJ: ZAŠTO ĆU GA UGASIT ?! JA : ma da čujemo vijesti,da čujemo u šta ulazimo, šta nas čeka isprid Gorski Kotar , Likaaaaaaa?????  
Ne obadaje on mene LJUBI MOJ KAMEN TAMO DI ROĐAN SAAAN JAAAAAA , TAMO ĆU DOOOć BACITI  SIDRO - STOP! On meni: Koji ti je đava ?! JA: KOJI JE TEBI , PALI RADIO !!!! ON: Nema OVDE tvoje Radio Dalmacije , al oš kome poslat čestitku za Uskrs i vozi brže !!!!  NEMA TU SRIĆEEEE SINE MOJ VRATI SE TIIIIIIIIII:STOP ! ja na volanu prikinila opet !!!!  Jes ti luda, šta mi prikidaš pismu ili mi daj  da vozin ili ću pivat ! Tlak skače i meni i njemu - dica na mojoj strani !
Šta smo više napuštali Karlovac i približavali se tunelu onome prvome, nemojte me sad pilat –koji je prvi BOSILJEVO, MAL , VEL. KAPELA, nebitno, bitno da je tunel- kad uvik iđen gori-doli- ne znam koji je prvi  i to pogotovo sad !!!   Fala ti  Bože na daru urođene intuicije- oči suze od BILILA - DAJ MI CVIKE !!!  Aaaaaaa ?!  DAJ MI CVIKE ! Aaaaaaa ????? Ne čujen.CVIKE , BLIŠTI MI SE SVE- 

BILO GORI, BILO DOLI; BILO LIVO, BILO DESNO;  KO DA VOZIN U PAMUKU,  A IZA SNIGA- MORA BIT DA SUNCE ŽMIRI....jesan vezana , al glavon šta više do volana i šoferšajbe .NIŠTA NE VIDIN NI CESTU NI OGRADU I NIKOGA ISPRID-ajme meni 4 života su u mojin rukama.On će: VOZI BRŽE, KOLIKO TO VOZIŠ NA SAT ?!...ja:  40 , On: nagazi ga , šta se plašiš?  Ja.Vidiš li gori šta piše?!...On: Šta piše:?!  OGRANIČENJE –POZOR – 40 km/h MOJ: Ma molaj ti njih, ovo je đip, može on i brže , ajde BRŽEEEE VOZI, NEĆEMO DOMA VAKO DO UJUTROOOOOOO.
Ma pusti me , ne vidin cestu ni ogradu.!!!!  Opalija Moj  CD , kunja , pjevuši, meni oči suze , već mi došle NA LAŠTIK,orjentiran se po laganim okukama po rijetko viđenom i jedva uočenom  –autu koji ide za ZG !!!! Ajme meni evo i tunel,aj fala Bogu . MOJ: OŠ DAT MENI VOZIT ?! JA:Ne dolazi u obzir !!!! ČERCE SPORO VOZIŠ, NAGARI GA , OVO JE ĐIP, NIJE TI CITROAEN....JA:  A osjećam da malo ševeja, klizi, volan mi ne da kako ja oću. moj:AJDE,AJDE, NIJE TO ZA TEBE , AJDE STANI USTRANU - a luđaka - a mečava vijeeee !!!!.
brrrr MOB : Majko, di ste - kakvo je vrime ?!  JA : NE  ZNAM , AL LIPOOOOOO- U BJELINI; SVE BIJELO NI RUB CESTE NE VIDIN - ČER: Majko , ko vozi?? JA: E, JE, JEEEE - ČER:  Majko, ko vozi???  JA:  AJ BAŠ  MI JE DRAGO DA  TI JE DRAGO DA SMO BIL.  ĆER: Majko, šta ti jeee, ko voziiiiii????? JA : EVO  TATA  SLUŠA GRDOVIĆA  ; A JA LIPO VOZIN :SUPER ..PRAVAC. ĆER: Majkoooo, daj njemu da vozi . JA : EEEEE, EEEEEE, AJ NEKA; ČUJEMO SE OPET ZA URU , PUSAAAAA. ĆER: Majko, ti si skrenilaaaa !  JA: JE , JE ; TATA JE MALO :) ONA: Majko  na radiju su rekli da se ne ide na put da je mećava  tamo di vi iđete , vratite se ! JA : E  JE , JEEEE,  MA LAŽU ...EEEEEEEE, BILO JE.LIPO ZA VIDIT , A KAKO MISLIŠ DA BI SE TO MOGLO IZVEST  ( op.p. da se vratimo s auto-puta) .PUSA – klop ! - još si mi i ti tribala!!!!
CD sviraaaa, moj pivaŠTA SAM RANO OSTARIJOOOO, AL  NE  PITAJUuuuu Meeee  KAKOOOOO JA SAM .......STOP ! MOJ :Šta ti je sad ?!.JA:UPALI HAK, NARODNI  RADIO, OVDE SE RADIO DALMACIJA NE ČUJE.MORAMO ČUT STANJE NA CESTAMA. MOJ: Ajdeeee , vozi brže , upast  ćemo u noć , brže vozi kad san ti reka ( ja rukom, smirujem dicu otraga , i na retrovizor motiram podignutih cvika na čelo i  kolutam očima i da se oni umire - kad sin: TATA ; AKO TI UZMEŠ VOLAN JA ĆU IZAĆI - čer: I JA ĆU. moj:  Al je ne vidite , umrla je od straja?! Nećemo doma do zore -JA : MA KO JE UMRA OD STRAJA -BAŠ OPUŠTENO VOZIM AL PRVI PUTA SAM NA SNIGU I VAKOJ VOŽNJI I NEISPROVANI ĐIP ŠIROKIH GUMA PA JA BOLJE  SPORIJE- NE VIDIM JOŠ NI RUB ,A on: Udremo pa udremo pa šta ?! kaže on.  Ja: PA NIŠTA,JEL,  KAMENI SVATOVI bismo svi 4 postali  ili KA  VLAK U SNIGU ILI ZEMEO IH VITAR - ILI SNIGOVI KILIMANĐARA - UH.

http://img707.imageshack.us/img707/6681/p1243504kopija2.jpg
KAD ?! AJMEEEE betipasajarca RALICE ISPRID NAS  po izlasku iz 2.-3-eg  tunela ( op.p. ne prema nama ka na ovoj slici !!) - uzvirila se - ajmeee šta nas tek čekaaaaaaa.Opet moj: NU OVIH , ŠTA SU SPORI- bentipasajarca , AJ  ZAOBIĐI IH !!!! ja : MA JES TI LUUUD ?! DA ZAOBIĐEN DVI RALICEEEEEEE, JEL VIDIŠ DA MEĐU NJIH MOŽE SAMO BICIKLA PROOOOĆ ?! ja: UPALI RADIOOOOO.ma ši , on  uvalio TRIO GUŠT!!! da koji radio- Ralice čiste ,dobro je, MOJ: AJ PRIĐI IH- JA : DI ĆU IH PRIĆ, nisam ja ĐEJMS BOND pa botun pa prisdkoči i šta kad ih priskočin , DA JA NJIMA ČISTIM PUUUUT , JES TI LUUUUD ?!!!!!!!!!!
Dica se uzmenirila, tuckaju ga po ramenu da izgasi TRI-KVATRO GUŠT !!! konačno ga urazumili da  upali Narodni radio- kad -S NOVIM IZVJEŠĆEM JAVIT ĆEMO SE U  17 sati i 15 minuta , Ajme za 50 minuta –TEK !!!!!!  VOZIM I ŽIVA UMIREM - iza ralica -fala ti Bože šta si ih posla, a ti moj pizdi koliko oš i do novih vijesti i HAK-.pivaju  O ŠINJORINAAA KAD BI TEEE POJUBIJAAAA , U MORE SINJEEEEE SVE BI BACIJAAAAAAA.........Ne diraj volan.Nosi te  .AJ DAJ MENI VOLAN!!!  Ja njemu: MA ZNAŠ ŠTA OVO TI SAD KAŽEN I GOTOVO:  NITI IMAN DI STAT NITI MOGU STAT, JER JE KOLONA IZA NAS  I - AKO TI UZMEŠ VOLAN _JA ĆU IZAĆIIIIIIIIIII- ma nećemo nikad vako doma - JEL VIDIŠ OGRANIČENJE NA 30km/H ?!Vidin pa šta .A jel vidiš raliceeeee, a kad smo dolazili po lipon vrimenu- onda si vika da USPORIN !!!.AJ LIPO ĆEMO DOĆ SRITNO DOMA , TI LIPO PIVAJ .Ma nu , kome san da volan.brže vozi .U  ŠTAAAAAA U RALICE DA SE ZABIJEN U NJIH  ISPRID MENEEEEEEE -30 metaraaaaaaaaa.Mogli smo ostat među snigom i ledom ka ŠKVERSKI PONOS_AMORELLA- VIKING LINE  iz 1988. godine prije neki dan!!! ili TITANIK ...već san nas vidila smrznute  ili ugušene
I tako povuci-potegni- Fala ti Bože, izašli iz  SNIGA , pa je već debeli mrak. ĆER: : brrrrrr:  Majko, di steeeeee. JA : Ne znaaaaam. ONA: Daj mi ocaaaaa. JA :.E , JE, JE , AJ BAŠ MI JE DRAGO , PUSAA!! ONA: Majko, čekaj, šta mi se otac ne javlja?! jesi umorna, jeste li došli doma, jeste li blizu?!  JA : NE ČUJE TAJO MOB , RASPALIJA CD  GRDOVIĆEV - AL  NE ČUJEŠ- JE , JE PUSA ! ĆER: Majkooo, na vijestima govore da je još gore!!? . JA: JE, JE, LIPO NAN JE, KLIMA RADI, GRDOVIĆ MI NAPUNIJA UŠI 8-mi PUUUT , AJ BOG ! Klop!!!!
Uuuuuh , kooonačno  izašli iz LEPEGA SNEŽNEGA, maaa  SNIGAaaa iz svih tunela-  KAD AJMEEEE - BURAAAAA.KIŠAAAA.NEVRIMEEEEEE, sjaji se pod  od rasvjere ,JUJA I NAS I ĐOPAAAA, ne znan i ja više ni koga ni čega -iiiii- skoro 21 sat, a fala ti BOŽE , DUGOPOLJE za koji km piše na tabli-evo nas domaaaaaaa !!!!!!!! (skoro).
Ma JOK !!!!  Pitam sad vas :  KOJA BUDALA JE STAVIA MALU TABLU DA JE SKRETANJE ZA DUGOPOLJE I NEKU NOVU _ ZA BISKO .Ajmeee, tučen mog raspivano-ljutog suvozača.DI SMO OVO, DUGOPOLJE I KUĆICE OSTAJU DOLI DESNO ISPOD NAAAAS ?!
AJME MAJKOOOOOO kad je to vidija  PALJBAAAA - MA ČERCE TIŠ ME U LUDNICU DOVEST-KOJA SAN JA BUDALA - KOME SAN DA- DA VOZI...NEŠ   VIŠEEEEEE.Smiri se, smiri, zet vozi uvik ovda , on zna, ovo je put ka njegovom selu.Brrrrr ALO ĆER: Majko, šta je , dis te ?! NA PUTU ZA MAKARSKU , DAJ MI NJEGA - POMAGAJ-PROMAŠILA SAM DUGOPOLJE. ON JE POLUDIJAA !!!!Moj divni, samozatajni ( NE SMIN GA spomenit ) kaže sa smješkom: Ma , ništa, ništa za to još koji par 10  km naprid i dođete do naplatnih kućica BISKO i nemojte na naplatne ući nego se okrenite tu negdi iako je zabranjeno, al nemate druge .Nije ni čudo da van se to desilo-skužili smo sve nas dvoje, Vi ste vozili , super!.
MA SUPER- Eto reka nam je još 2-3 km  i da se okrenemo.A TAMO ĆEŠ TI SIST .Je , asi mislila daš ti vozit i šta je ovo , di je Bisko, prošli smo 5 km, zezaš me, muku ti Irudovu (nije sta nabrajati do kuće do 22,15 ) KAD KUĆI - VIJESTI : IZNENADNO NAVRIJEME POPRAĆENO SNIJEŽNOM MEĆAVOM DANAS POPODNE ZAHVATILO JE PRIJE OČAKIVANOG VEĆI DIO HRVATSKE. SLUŽBE


JA: Jel vidiš, ja luda , a?!  A ZORICE, ZORICE- plačem, a on se smije..MA TI VRIDIŠ MILJUN DOLARA , ( sitila se: miljn dolars bejbi - mejbi ?!:))))) NAJBOJA SI , AJME DA SMO KRENILI VEČERAS?! NE BI NI MOGLI.AJ , JESAN BIJA MALO ŽIVČEN.cmok , mmmm cmok !!! ja ga mičem rukama i nogama .AL MORAN UJUTRO NA POSAL......ČEKA  ME  TANKER !..Ma koji tanker- uskrsni ponediljak je SUTRAAAA !!!! Odma mu olakšala !
Heben ( šmrc) tebe i (šmrc) tanker ,meni je važno da san dicu i sebe dovela doma ,šta nisi izaša u LIKI i osta tamima špakera na drva , ja živa za moju trudnicu došla doma, JER tribat ću joj uskoro -  JA: NEĆU S TOBOM VIŠE I S ĐOPON NIGDI . moj :Ma Zorice bija san napet. A VIDIN, VIDIN  raspalija CD-ove .DA NISI BIJA ŽIVČEN , BILA BI TI RADO DALA VOLAN I JA PIVALA (šmrc)
Zaključak:  možda vama glupost , al, eto vam kad Dalmatinka i još luđi Dalmatinac  prvi put u životu zapadnu u BJELINU SNIGA,o lijepoj bjelini,čarobnim pahuljama, na  TV slike  i prid očima  one od 2008.g.- vraćaju mi se sjećanja. LIPI MOJ ĐIP, BLAGOSLOVLJEN SVAKI EUR KOJI SMO ZA NJEGA DALI !!!! LIPO MOJE!!!! A DA SMO IŠLI CITROEANOM , koji manje duplo troši, KREPA BI CITROAEN (kvari se često) i HELIĆ bi triba doć po nas ili noćit u birtiju s KAMIONĐIJAMA , Ajme njih miljun ,ja i ćer same .


Jel ste vidili šta sam proživila, ja kriva, ja ne znan voziti , po njemu bi poginili, jer bi on vodija radlice,a ne one njega, meni ovo nije smišno i tribalo mi je dugo da se nakon ovoga oporavim. Je, đip je malo ševeja po očišćenoj  cesti iza ralica kad je temperatura bila -4 - LED !  Al pozlatija se , moj đip !!!

OPET NA TV - ove slike - VAŠA ZOLLARY SWANK -ILI "RC" UH !

 


nasljednica @ 14:38 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 1, 2012
 
DRAGI MOJI, U HNK SPLIT , LOŽA 11 ZA ELITU , UOČI BALETA  "GRK ZORBA" , UPOZNALA SAM DIVNU GĐU. MILU I U SAMO DVIJE MINUTE NASTALO JE NAŠE POZNANSTVO , KOJE JE NAJPRIJE REZULTIRALO POZIVOM NA DOMJENAK NA  "DAN ŠKOLE " 6.12. 2011. TE  DALJNJIM PRIJATELJSTVOM, ZATIM OVIM ČLANKOM - NAMIJENJENOG MATURANTIMA I NJIHOVIM RODITELJIMA  :).
 
http://img835.imageshack.us/img835/9184/imgp0435y.jpg
 
ZAŠTO - VISOKA ŠKOLA ZA INSPEKCIJU I KANDROVSKI MENADŽMENT U POMORSTVU , PITATE SE - I JA SAM - PA SAM NA PRIGODNOM DOMJENKU DOZNALA  MNOGO TOGA ?!Osnovni razlog  je utvrđeni nedostatak stručnih kadrova u pomorskoj industriji Republike Hrvatske, ali i u svjetskim okvirima u cjelini. Njegovu osnivanju pristupilo se nakon što je osiguran potreban znanstveno-nastavni kadar koji je u mogućnosti kvalitetno realizirati program, nakon što su osigurane prostorne, materijalne i organizacijske pretpostavke potrebne za uspješnu provedbu stručnog studija za Inspekcijski i kadrovski menadžment u pomorstvu.
 
 
CILJ JE STVORITI KOMPLETNE STRUČNJAKE U PODRUČJU POMORSKOG MENADŽMENTA !
STOGA - su na stručnom studiju inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta u pomorstvu previđena  dva smjera. U planu je ustroj specijalističkog diplomskog stručnog inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta u pomorstvu. Studij se može izvoditi u semestrima i trimestrima. Moguće je birati izborne kolegije drugih studija i institucija.
 
DRAGI MATURANTI , RAZMISLITE - OVO JE ZVANJE BUDUĆNOSTI  JAKO POŽELJNO ULASKOM U EU !Ukoliko budete zainteresirani , odnosno , ako se odlučite, VREMENA IMATE  - dana 01.06.2012. godine vršiti će se upis budućih studenata s početkom u 9.00 sati u prostoriji Visoke škole za inspekcijski i kadrovski menadžment u pomorstvu Split  (zgrada Split Ship Managnent), Boktuljin put bb ( blizu Kauflanda).
Tom prilikom polaznici će dobiti sve potrebne informacije vezano za studij i upis.
 
ŠTO VAS SVE ZANIMA MOŽETE DOBITI  UPITOM  na broj mobitela  0959031949 ili elektroničkom poštom na e-mail adresi vsikmp.dekan@gmail.com , te na www.vsikm.hr .Sve informacije možete dobiti od 9h do 13h i 17h do 19h.
ZANIMLJIVI VAŽAN  JE KONCEPT EKELTRONIČKOG UČENJA - što  podrazumijeva integraciju informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) u obrazovni proces, što je inovativnost programa obrazovanja na ovoj Visokoj školi . OBRAZOVANJE NA DALJINU JE POSTALO GLAVNI OBLIK UČENJA I PREDAVANJA ŠIROM SVIJETA KAO REZULTAT RAZVOJA NOVIH TEHNOLOŠKIH MOGUĆNOSTI , A TIME I UŠTEDA RAZNIH TROŠKOVA . Planira se organizirati nastavu kao  kombinaciju kolegija  putem Interneta, radionica u učionici   i  udaljenih   predavanja putem  video-konferencijskih sustava.
E-learning:
zasnovan je na tehnologiji (IKT), ali je pedagoški orijentiran
predstavlja socijalni proces koji zahtjeva suradnju među ljudima
uvjetuje organizacijske promjene i uvođenje nastavnik/tutor  treninga
 
Prednosti:
omogućuje izbor mjesta, vremena i trajanja pojedinih seansi učenja mislim da je bolje napisati predavanja
omogućuje pristup udaljenim korisnicima koji zbog posla nisu u mogućnosti  putovati i redovto dolaziti na predavanja
danas možemo reći kako su u trendu dva oblika E-learninga:
Learning Management System (LMS)
videokonferencije putem Interneta
         
NASTAVNI PLAN STUDIJA  PRVE GODINE
 
I SEMESTAR - KOLEGIJI (PREDAVANJA I VJEŽBE)  : Informatika, Matematika I ,Sredstva pomorskog prometa, Osnove ekonomije,Sustavi kakvoće i zaštita okoliša i Engleski jezik
 II SEMESTAR : KOLEGIJI ( PREDAVANJA I VJEŽBE ) : Komunikologija, Matematika II, Upravljanje brodovima ,Osnove menadžmenta, Psihologija  i Engleski jezik
Preduvjeti upisa pojedinih kolegija stručnog studija definirani su Programom te uvjetima koje za pojedine kolegije odredi  voditelj kolegija, a potvrdi Vijeće Visoke škole za inspekcijski i kadrovski menadžment u pomorstvu.
Uvjeti upisa:
Završena srednja škola u četverogodišnjem trajanju, državna matura.
Za starije od 24 godine: završena srednja škola u četverogodišnjem trajanju, razredbeni postupak.
na prvu godinu studija mogu se upisati kandidati koji su završili četiri godine srednje škole. 
Kandidat prilikom predaje dokumenata za upis, individualno ispunjava test sklonosti i sposobnosti u obliku razgovora.

Nastava se odvija konzultativno i na daljinu, izuzev prakse.
Literatura i knjige uračunate su u cijenu upisnine.
Ispiti se polažu na daljinu ili sukladno pravilniku o studiranju.
Ako je kandidat završio dvije godine studija, višu ili visoku školu, priznaju mu se ispiti u skladu sa Zakonom, te se upisuje u odgovarajući semestar.
Upisati se mogu učenici po završetku  četverogodišnje srednje škole.
 
 http://img528.imageshack.us/img528/8489/imag0098a.jpg
 
PONAVLJAM , BILA SAM U TOJ VISOKOJ USTANOVI  na " DAN ŠKOLE" te se uvjerila u vrhunsku opremljenost učionica te razgovarala s predavačima i pitala sve što me zanimalo da vam mogu prenijeti . FOTIĆ NISAM IMALA - SVE SLIKE SU USTUPLJENE - ZAHVALJUJEM ! :)
 
RAZMISLITE, DRAGI MATURANTI , KONZULTIRAJTE SE SA SVOJIM RODITELJIMA . KAO BIVŠA PROFESORICA SREDNJE ŠKOLE U OMIŠU -  pravna grupa predmeta, ekonomski smjer ( I TAJNIK :) TE MAMA DVA ZAVRŠENA STUDENTA I JEDNOG KOJI STUDIRA , OVO MI ZAISTA ZVUČI JAKO PRIMAMLJIVO  - I UOČI ULASKA U EU -  "PO BOLONJI" .
 
VAŠA PROFESOR (N)-ICA AL UVIK "RC" :)
nasljednica @ 11:31 |Komentiraj | Komentari: 49 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.