pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » vel 2011
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - veljača 2011
nedjelja, veljača 27, 2011
 
E, dragi moji , skratit ću priču koliko god mogu da ne bude "lancun". Ko gleda slike ili samo pisme , HVALA I ZA TO :)
Stvarno ništa u životu nije slučajno .....vi već znate da sam  dite iz kolijevke klapske pisme , iz lipega OMIŠA, da sam pisala o klapama : Puntari , novoj klapi OMIŠ , klapi Sv. Juraj (više puta zbog moje "Ruže crvene:) ,svirala odmah "Zora bila",pisala o klapi Podvorje, Bunari ,o Večeri Šibenčana na otvorenju 44. FDK OMIŠ , a klapu Pasika sam često spominjala i puštala da svira na mom blogeru .
Pismu IZAĐI IZ MOJE ČAŠE , čula sam na radiju ujutro - 24.4. za Zlatnik dana, ugodno iznenađena da je piva moja draga klapa PASIKA - al par puta sam napisala još nešto o toj klapi......vidite posli .
Inače, za PASIKU sam vezana po porijeklu, klapa je iz KOSTANJA , sela moga kraja, mojih DIČNIH POLJICA  -roda sam MILE GOJSALIĆ i baš iz Kostanja , velike heronine NAŠIH POLJICA U DOBA TURAKA  (google) to već neki znaju, i zbog toga , zbog tih mojih GENA je i ovaj moj NICK, to ne može nitko platiti. Dala sam bila i post Nasljednica u GOJSALIĆA DVORMA :) jer u Kostanjima imaju kulturne večeri DANI MILE GOJSALIĆ :) - kada sam prvi puta bila !
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
NI OVO NIJE BAŠ SLUČAJNO VEČERAS ! Napisala sam da sam DOBILA SVOG OSKARA NA DUGORATSKOM LITU 2010- urečen mi je  DVD DOKUMENTARAC na kulturnoj večeri , na kojoj je uz taj film bilo predstavljanje knjige g. Mihanovića  POLJIČKI PARNAS II  ( dala sam post ). Virujte mi, nakon rođenja unučice u 2010. g. to mi je najdraži trenutak , najponosniji u prošloj godini, a  inače !:) HVALA AUTORICI I UDRUZI TVORNICA - organizatoru DUGORATSKOG LITA (općine di sam se udala i kandidirala za načelnicu :)
PISMA "IZAĐI IZ MOJE ČAŠE"....bila mi je jako poznata i mislila sam se , jel je ono piva Zvonko Bogdan ili Miki Jevremović, znala sam je  još kad sam cura bila - al da NJU OVAKO IZVODI KLAPA PASIKA , ostala sam PAF ! .....puno pisama sam naučila iz gostionice pored kuće di je bila muzika uživo, a ja u noćnoj litnoj "karanteni" pa sam zato puno zavolila i starogradske i meksikanske i romske.
KAKO JE NASTAO SPOT , za Y Tube, jer mi je g.Amulić rekao da je njihov u pripremi ;)   ?! ..odmah nakon što sam dobila link ( @crna je bila na putu ) teškom mukom sam meilom zamolila našeg malog genijalca blogera @ivan-1 , jer mu je tata došao doma ! :)......uzela sam brzo crveni novi neupotrebljeni nadstoljnjak, dvi nove čaše, ulila vino crno u njih, nakosila jednu  .... slikala , izvadila par mojih slika i Omiša i obavezno da stavi mene sa SOPARNIKOM - POLJIČKIM , OD NEDAVNO ZAŠTIĆENIM PROIZVODOM !:) ! I OBAVEZNO MEŠTROVIĆEV SPOMENK - MILI GOJSALIĆ ! naša veza !
I Ivan je to lipo posložio, a znam da nije imao puno vrimena ...pa tata mu je došao kući ! - HVALA TI , IVANE, PUNO , uz ispriku zbog TATE !  EVO VAM JE OPET - HVALA; IVANE ! :) MAHER SI
 
Jednu času držim u ruci, polako je okrećem
Iako si otišla od mene, ja gledam te u vinu i plačem
     I pijem za tvoje oči , i pijem za tvoju ljubav
     Jer hoću da se smirim
Izađi iz moje čase , izađi iz moje duše
Jer hoću da te zaboravim
Polako noć prolazi , ja sjedim i pijem 
    I pijem za tvoju ljubav , i pijem za našu sreću
    I pijem za tvoje oči , i  pijem za tvoju ljubav
Jer hoću da se smirim
Izađi iz moje čaše .....
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
A KAKO JE I RUŽA CRVENA DOSPILA DO POLJSKE i ja dobila onaj PORTRET - jučer sam je prevela na engleski i poslala MOJOJ ANJI I JACEKU :)  uz MOJ , a Bože moj , YUBE TUBE :) ......oni obožavaju naše klapske pisme ...al i mene :)  dolaze i ovo lito u ćeće ! :)
One glass in my hand, i slowly turning her - Even you went from me, i see you in wine and cry

I drink for your eye's and I drink for your love - Because i can't calm down

Go away from my glass go away from my soul - I want to forget you

Night is on the end, I am sitting and drinking - Even you went from me, I can't forget you

A sutradan kad sam riješila "moje upravne probleme" nazvala sam g. Amulića:) "organizacijskog voditelja" Klape i vrlo kratko sam saznala što me zanimalo  - uputio me LIPO - KRATKO :) na ovaj članak iz SLOBODNE DALMACIJE :).....( pa nešto posli ovoga , još nitko ne zna ŠTA :)
 
EVO : Na inicijativu maestera, Jasminka Šetke klapa Pasika obradila je poznatu starogradsku pjesmu "Izađi iz moje čaše" (autori: B.Bogdanović – B. Matić – J. Šetka) kao najavu albuma koji pripremaju sa obradama starogradskih pjesama.
U pripremi je i snimanje video broja za ovu pjesmu. Klapa Pasika iz Kostanja, općina Omiš, nastala je 1998.god. na tradiciji crkvenog i pučkog pjevanja u zavičaju legendarne poljičke junakinje Mile Gojsalić. Tijekom svog postojanja i djelovanja održala je brojne koncerte u domovini i inozemstvu, promovirajući tako našu bogatu kulturnu baštinu i tradiciju, javlja Radio Dalmacija.
Klapa redovito sudjeluje na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, gdje je u prošlogodišnjoj finalnoj večeri osvojila drugu nagradu „srebreni Leut“. Naziv klape simbolizira uspomenu njenih članova na djetinjstvo, jer pasika je komadić škrte zemlje težačkom rukom otete kamenu, u kojoj najčešće raste loza, poneka maslina ili smokva.
Članovi klape Pasika rođeni su i žive u Kostanjama, pa je klapa pokretač i nositelj brojnih društvenih i kulturnih aktivnosti u svome mjestu, među kojima se posebno ističe kulturno ljeto „Dani Mile Gojsalić“. Za svoj rad klapa je nagrađena i Plaketom grada Omiša za 2006.god.
ALI , DRAGI MOJI, JA NE BI BILA JA , DA NISAM TRAŽILA -KOJE SU JOŠ PISME U PRIPREMI ?! i ČORAK :) IZVINIO MI SE G. AMULIĆ- DA MI NE SMI ODAT TAJNU , DA ĆE BIT IZNENAĐENJE - HM , O.K. POŠTIVAM, nasmijali smo se oboje :) JOOOOJ, JEDVA ČEKAM !
Ali rekla sam , NIŠTA NIJE BAŠ SLUČAJNO - naime, nisam dala još članak OMIŠANI OMIŠANIMA , koncerta održanog 5. 02. 2011. g. , koji je vodio, osmislio , upravo g. J. ŠATKA .....I KAD  JE SIO ZA KLAVIROM I ZATRAŽIO NAŠU POMOĆ DA PIVAMO UZ NJEGA ...i na  TU  PISMU OKRENILA SAM SE  "PASIKI " I REKLA "AJMOOOOO" ....nasmijali se ......i GLASNO SA MNOM ......REFREN.......PA ME SAD JAKO ZANIMA OĆE LI I OVA PISMA BITI NA CD-u........ smijali smo se ......ZNAMO SE MI I TE KAKO  .....došlo mi je da uzmen mikrofon i zapivam s prof. Šetkom  !...A PROF.  ŠETKO JE ZAPOČEO OVUUUU....ja na prve note naglas : TOOOOOO - TO JE BILA OVA PISMAAAA !!!! opaaaaa ......Moj piva :Ko te nema - blago mu seeee :))) dok ga ne uvatin za kose !
 
 
 ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 DA NE LAŽEM, EVO VAM DOKAZ - koliko sam bila daleko od njih.
 OPET NIŠTA NIJE SLUČAJNO....... na dan kad sam kratko nazvala g. Amulića , kojeg imam mob od dana kad je moj dragi SVEKAR PARTIJA , ima 2 i po godine , TAJ DAN .....25. 2. (petak) bila bi fešta u kući - mome Svekru bi slavili rođendan , al lipe uspomene su ostale ,KLAPA PASIKA JE PIVALA NA ISPRAĆAJU MOGA SVEKRA .....27.08. 2008. godine ..... od tada je naše prijateljtvo i nastalo ..... zaželila sam ovu pismu ...al je nema na YT od PASIKE ?! ....bili su ugodno iznenađeni mojim izborom pisama...MA ONU NEKU...FINILI SU ĆAĆA TVOJI TRUDI.......MOLIM VAS, NE ZNAM KAKO SE ZOVE.....SUTRA ĆE TE PONIT, REKLI SU .....
Sutra će te ponit njih šest među ruke ( i jesu 4 sina i velika 2 unuka )
Mater će naricat, teško brecat bilo
Finili su ćaća tvoji trud i muke
Kamena će ploča pokrit tvoje tilo 
      Dušu si razumi smokve i rogača
      Ka svoj i naš život pristave si zida
      Sutra će te odvest okle se ne vraća
      A vrh stola prazna ostat će katriga
Rodilo je zlatom sve ča god si taka
Nek ti na sve vike zemlja bude laka
Pokrila te ploča sad smo mi na tratu
Triba nam odradit život ka žurnatu
      Istrajat će tilo, dat se neće stina
      A i ti si s nama i neka te nima
Jakša Fiamengo  
vrlo dojmljiva pisma, nitko na groblju nije ostao ravnodušan.......
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
.......a znate MOGA  KOLEGU JURU MANDALINIĆA S POSLA .....šta ste mu čestitali imendan, šta mi je iz UAE donije one 3 para lipih REČINA - e , i on je iz KOSTANJA, vratija s eiz UAE :)
HVALA KLAPI PASIKA ! JEDVA ČEKAMO CD STAROGRADSKIH OBRADA - a oće li biti KO TE IMA TAJ TE NEMA - HM ?!:)))) da se kladimo ?!:) ako ne bude i ONA - JA SAM JE BAR VEĆ ČULA ! HVALA VAM PUNO ! HVALA I PROF. ŠETKI ! :) I SVIMA KOJI SU RADILI NA OBRADAMA !
I još nešto.....kao što se svake nedilje u ĐAMIJI (kafiću) pozdravimo prof. Šetka i ja, nadala sam se kratkom mom znatiželjnom razgovoru i jutros , ali bio je u društvu lipe dame , a ja čekala mog đeložastog muža ;):) i od razgovora  - ništa :)   
JEL OVO SLUČAJNO :) ETO O KLAPI PASIKI, klapi iz kraja mojih GENA , puno nas veže ....JOJ I IVO PUPAČIĆ, moj bivši radni kolega u MOSOR-a d.o.o. Omiš ( PVC SOTLARIJA ,naša  pokradena firma) , koji je bija MONTER, kojem sam uvik govorila: TI SI MORA PRAVO UPISAT- IVO JE PREDSJEDNIK MO KOSTANJE ! Sreli smo se NA DIDA MRAZA U CITY CENTU ONE U SPLITU i nasmijao se na moje pitanje JESI LI JOŠ PRISIDNIK ?!..... A BOŽE MOJ, ŠTA PITATE, DOŽIVOTNI ! :)))))
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
VAŠA POJIČKA :) ;)
DOPUNA - POPODNE SMO ISPRATILI NAŠEGA DRAGOG Tihomira Čaglja "BIBU" -LEGENDU- UZ KLAPU PASIKA i zvukove trube "MIDINE" - ma jel i to slučajno.......toliko svita , toliko cvića.......volili smo ga , bio je drag i poseban ........ izgubio je bitku nakon 1,5 godine ......... (bit će post-zaslužija je )...
nasljednica @ 21:06 |Komentiraj | Komentari: 38 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 24, 2011
 Dragi moji......turbo su mi dani i jako "napeti"...neću o tome.........

U DVORU NONOVE  KUĆE U OMIŠU KA DITE SAM SE VESELILA PROCVITALOJ BAJAMI......TUŽNA BILA KAD BI JOJ JUTA VELJAČA, ŽESTOKA OMIŠKA BURA, IŠČUPALA ONE LIPE LATICE......POSLI 15-AK GODINA ĆAĆA JE ZBOG LOZA OSIKA MOJU BAJAMU, MOJU LIPU, MIRISNU,  JEDINU RADOST S PROZORA DOK SAM UČILA ...... NOSTALGIJA ZA NJOM UVIK OSTALA , a moja Purgerica me zvala DA DOĐEM U Zagreb .. OĆU, KAD PROCVATU JABUKE .....

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

RESLA SAM, UDALA SE  I ČULA I PUNO  ZAVOLILA OVU LIPU PISMU .....ONEG DANA KAD SAN POŠLA.......PLAKALA JE I STINA......MOJE BAJAME U ĆAĆE VIŠE NIMA......KAD GOD DOĐEM ......POGLEDOM JE VRATIM....MOGLA BI JE I SAD NACRTAT......BILA JE VJESNIK  RADOSTI...... ALI NAKON OMIŠKE BURE.....TUGA .......NISAM JOJ NIKAD GRANČICU OKINILA.... ONA MI U MISTU DI ŽIVIN .. ..JA JE  U  SELU TRAŽILA......

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

DOPUNA :  sjetila sam se @nadanje naše čitanke : "Lijepa bajama i opaka veljača "......pun kufar mi svega bilo, sve se skupilo i još kako riješiti "PRAVNI PROBLEM"......SUTRADAN OPET POSLOM U OMIŠ, SPLIT  I...OPUSTILA SE ....MALO.....

 ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

A TILA SAN POBIĆ OD SVEGA , AL KO ĆE UMISTO MENE ODRADIT POSAL.....DOSTA JE ,OVO SAMO DA ZNATE ZAŠTO ME "nije nilo".... a tribla sam jutros opet na "teren"....nisma išla ....

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

 SAMO JEDAN OSMJEH MI TRIBA .......JEL  PRIMJEĆUJETE...."OVO NISAM JA" .....OSMJEH MI TRIBA......

*********************************************************************************************************************KLAPA PASIKA - NOVI HIT - IZAĐI IZ MOJE ČAŠE .................dok sam se  jutros spremala za "akciju dana "čujem........NA  RADIO DALMACIJI u 9,40........AJME LIPOTE .....moja draga KLAPA PASIKA  (Omiš - Kostanje ) IZVODI OBRADU  LIPE STAROGRDSKE PISME  (nema je još na  na Y. Tubu ...al bit će, garant )  ...IZAĐI  IZ MOJE ČAŠE ...../bila je u glasanju za ZLATNIK DANA - nisam mogla dobit vezu :( ....a baš mi lipo legla ...... i čujem , bit će još obrada !!!

OD KLAPE PASIKA dajem vam novi SPOT za "SAČUVAT ĆU PISMU" ako ga niste još vidili niti pismu čuli - snimano u Kostanju , di su i moji GOJSALIĆA DVORI- evo ih na našim škalinama :)  , di se igra moj pradida Pavao - za one koji ne znate - od tud mi MOJ NICK - nasljednica - po heroini Mili Gojsalić ! i ovaki SOPARNIK i ja pravim ( bit će post uskoro) A KOSTANJE -  LIPO SELO NAŠIH POLJICA !DOPUNA - 25.2. - U POVJERENJU ;) - dobila link -  IZAĐI IZ MOJE ČAŠE !

Zamolila sam meilom @ivan-1 - u 22:45 -  IZVOLITE  YOU TUBE :)HVALA TI @ivan-1 ....divan si ! - idući post opširnije o ovome !:) LIPI POZDRAV SVIMA ........ SAD SAM VESELA .....zbog Ivanovog uratka !:)

NOVO : Koncert klape SVETI JURAJ -HRM u programu TV JADRAN, nedjelja 27. 02. 2011.godine s početkom u 21,15 sat - dobila sam popodne MEIL - ako imate TV JADRAN , svakako ne propustite - OVO JE KONCERT U POVODU 10-te GODIŠNJICE KLAPE U HOTELU LAV - 5.02. - kad nisam išla zbog ESKURZIJE s kojom sam bila "NA ROZGI", dušom u LAVA !

VAŠA RUŽA CRVENA :)

nasljednica @ 22:51 |Komentiraj | Komentari: 44 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 21, 2011
 Ova južina  "nije normalna", uh, al  imamo lipe vijesti - TAJČI NAM DOLAZI ! Dica su mi sritna, a moja ćer (mlada mama , moran vam ovo reč) 1987. g. imala je 4 godine i nema šanse da bi za pir moj sestre obukla koju čipkastu veštu tete iz Australije - morala san obać cili SPLIT da nađem oni narančasti materijal za onu veštu-al , našla sam samo zeleni i ona onako mala i tanka - tila je veštu UZ TILO KA TAJČI - i gotovo - po zapovidi, mala škorpijonko ! :) A pivale su obe njene pisme , al ona je posebno imitirala , imala je uvik mota za ples, ali i glas za pivat !...evo slikala naslovnicu :) triba se sitit , e !

 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
Maloprije  smo starija i ja obnovili na You Tubu TAJČINE PISME i ona ih sve još zna ....već po prvim notama.....JA NEKE malo ZABORAVILA :)
 DITE SAM IZ SMOKVICE - starog dila Omiša , uz Cetinu, put Radmanovih Mlinica do moje 6-te godine pa ide SMOKVICA hahahaaaaaa  DRAGI PRIJATELJI ,A SADA ZA VAS TAJČI ,ahaaaa :) !
 
 
 
SAD AJMO NA ZAZANCIJU ...."aaaaa di ima dima, ima i vatre" :)
ZABRANJENO MLAĐIMA OD 45 GODINA ! ;)  
 
 
 
 
MOJ DRAGI JE OPASAN ( na moj način ;):)
 
Moj dragi je opasan, još uvik je živi vrag :)
on je nemiran i nestašan ko da je još mlad
        Jedna ruka, druga ruka ,šta će mi haljine
        e moj dragi, skini je, tako to ne ide
Moj dragi je opasan i kada nije mjesec mlad
njegov mali je opasan, kada krene, ne zna stat :)
       Još nosi jaknu sa nitnama, kaže košulje su mu bez veze
       on nosi tugu u zelenim očima  (  kurvanjske OČI :)
       još voli samo mene :)
PAZI SAD :
Voli me dirati i maziti i ljubiti , svi mu kažu: glavu ćeš izgubiti iiiiii :)
       Moj dragi  je još opasan ,žešći je nego ikad do sad :)
       njegov mali je opasan , još uvik mi je drag  ;):)
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
Pažnja: od svih istraživanja, točno je samo ono, da je "keks" iza 50-ih najbolji , nema briga, nema škole, ispita, mature, diplome, dica većinom vani, JA ODMORNA, NE RADIM :))))  :) ;) Golubići na katu :) Mladenci u Omišu :) ala je lipo .....tila san ih prije par godina sve opet upisat bar na neke tečajeve , uvik su se motali po kući :)), doduše sad ogladne oko 1- 2 ure ponoći .... :))))
A TAJČI planira turneju - ZAGREB na jesen - 14. 10. pa Beograd pa SPLIT - POLJUDE, POLUDI  :)ne , ARENA , POLUDI !  VAAAAUUUU :) ;) ZA MLAĐE ako nisu znali .....
ŠTA ĆE SE ARENE TREST ! Puno ste slušali u medijima o TAJČNIOM POVRATKU , znam da svi koji ste je volili , da je još volite ! A KO JE TO NIJE VOLIO - JOJ KAD ZAPIVA DUHOVNE STVARI - ALA BIT ĆE NEZABORAVNO ! BOŽE SAMO ZDRAVLJA DO TADA - BIT ĆE ČLANAK !
A JEL SE VAMA ČINI DA JA IMAN JOŠ UVIK BUBE  U GLAVI.....MISLIN DA TO NEMA VEZE S GODINAMA - KO JE DITE - DITE U DUŠI I OSTAJE ! :) .A MOJ UNUK ZA SVAKU MRVICU NA PODU ILI MENI NA KOSI,  KAŽE : BABA - BUBE :)
 
 
MENI JE DRAGA I OVA .....
 
ZABORAVIMO MALO I NA PROBLEMOS i RELAKSIRAJMOSE, KAKO JACA KAŽE - JA DODAJE - DO KRAJA  :) JA BI JOJ DOBRO DOŠLA !!! :) MA KOJE ČUDOS  KOLIKO NAS  NA ZAVODU IMADOS- JA VAS NE RAZUMINOS - PA SVE SU ZATVORILOS  , PRODALOS, POKRALOS   ....DAJ PISMOS  GONZALES ......ARIVA, ARIVAAA, OLEEEEEEEEE.........
 
 
ALA ZORALDE ....ma čekajte .....JOŠ ME NISTE VAKU VIDILI ............EEEE !
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
A TILI BI MALO IZBLIŽEGA ...:EVO SAD ĆU ....malo sporije iđe , ono ČUDO mi je radi ;):)
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
O LEEEEEEE......JEEEEEEEEEEEEEEE.....ojme, ma šta tamo na TV piva ZORA BILA (neću tu po južini, nećuuuuuuu !...ipak sam je ovde u sobi UPALILA -LIPA PISMA , bit će post o njoj ! )
 
AJTE ŽIVILI ...mogu ja još šta ubacit , sad na TV JADRANU- PISME ZA DUŠU !.....
...OJMEEEEEE DOBILA SAM ŽELJU " RUŽU CRVENUUUU" JEEEEE :))))))))nasljednica @ 19:57 |Komentiraj | Komentari: 38 | Prikaži komentare
petak, veljača 18, 2011
 

.......znam dobro što mi je, biž ča iz kuće .......jer putujem, vozim, pritičem, slikajem, pivam , pišem , čuvam, zabavljam se ........ U KANJON CETINE....... vrag odnija i južinu ....

Rozga piva:

Ovih dana nisam najbolje
ne spavam, samujem
sve što kažem, radim, učinim
ne valja, slabo je
eeeeeeej, ja znam dobro što mi je...

Zatvorila sam se ovih dana u "posal", isključila čet, mobitel, sama u četri zida, s nikim nisam pričala, koncentracija pomućena od južine, od  6,30 do 1 ure ....slabo jela, a ručak, večeru  kuvala, "samovala", sinoć iza 22,30 gledala SANREMO... i opet  uz posal do iza 1 ure .....vidim .....nije mi to baš pametno,  a još južina ( ma di ja sama ?! ne mogu da s nikim ne progovorim .....da se nasmijem ....vidite post kod @tla ! )  i ostavila danas SVE  oko 11,30 i PRAVAC OMIŠ PO UNUKA :) i s njime cili dan :) prije ručka ..... do 15 po omiškoj plaži uživali...........
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
......na balun, pa se bacali po pržini pa marendali i pili OKA (soka:)......
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
 ......pa IŠLI  U  KANJON NAŠE LIPE RIKE CETINE :) ....... ( ovo di ležim si fotkam - slika od prije  8 dana )..... kad smo uživali  i divljali na suncu....... uznemirili ljude u kafiću :))) .....bilo je KA LITO :)
 
Obečala sam unuku da ću biti u stanu dok se probudi , al do kasna je produžio spavati - al kad sam rekla: BABA IDE SADA KUĆI.....počeo je JECATI, ručicama pokrio oči, sakrija se na pod iza fotelje ....MA DOĐI BABI , NEĆE BABA KUĆI.....OĆEMO NAS DVOJE OPET U ĐIPA ......DA BABA, suze ronija , jecao,  I JAKO, JAKO  ME ZAGRLIJA...MA KO TO MOŽE PLATITI ......evo vam dokazi UŽIVANCIJE !:)
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
A bili smo samo PO kilometra od Omiša u kanjonu mirne Cetine, iza drugog tunela ,  KOJU JE  @NUTRINA JAKO LIPO OTPIVALA  SU SVOJIM STIHOVIMA ( @nutrina - molim te, ponovi ONU ! ) .....plizzzzzzzz .....
 
 
....vidili maslačke, divlje tratinčice, al i VISIBABE...on me gleda ....DA OVO SU VI SI BA BE.....a unuk kaže ....gleda me čudno , NE BABA......TEEE-TE (cvijeće),  JA: DA CVIJEĆE, ZOVE SE VISIBABA......raširija plave oči.......NE BABA .....ja : VIDI KAKO VISI CVIJET .......nisam se puno trudila, jer ne može on povezati " BABA DA VISI":))))) .....ostalo je ipak :)  "EPO TEEETE" ! (lipo sviće) :)
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
...JA: POMIRIŠI, JEL LIJEPO MIRIŠU .....DA, BABA, EPO .....JA: OĆEMO LI ODNIJETI MAMI I SEKI  I STAVIT U VAZU :) ....DA ! BABA !!!  s lipim smješkom ..ma ko to može platiti ......
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
......gazila san patikama ...op, op, alaaaa......ala gušta :)))))
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
Na povratku odmah do drugog tunela PRVE TURISTISTIČKE LASTE IZ LAJPCIGA - tata NIK, mama KONNY, mali TEO  ...došle se popeti na one naše omiške okomite stine......da su vidili na Internetu, BAT , VER IS JOURS KAR ?!:)  ( vlakom L- Minhen , ZG- ST .....BAJ TREIN ?!:)  JESSSS, END AFTER DET , VI VIL GO TO  HVOR ......OU VANDEFUL, kažem ja ( o tome više na omis-info.com :)..... a , je , mogla sam proč pa ne  zastat -  ljubazna  domaća  žena , baba :))))).....OUUU , IT ISNT JOR SAN ?! :) NOU, NOU, AJ EM HIS GRENDMADER :)- ( kažu da me đins pomlađuje 15 g ;):)
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
A na koje se stine oni pentraju, muka mi ih je bilo vidit i ispod njih , a kamoli  na njima , uh brrrrr i još sina od 7 godina poveli s punom opremom, da mali uči , jooooj .....a oni to vole, e !
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
I tako vratila sam ga ćeri oko 20,30 .....bili na kolače i čaj ....zezali se......kokolavali u šetnji , po plaži , u autu ......razdrma mi sve funkcije u đipu ...pucali smo od smija .....i brisače i klimu i svitla i žmigavce i neka još čuda , koja nisam ni znala da postoje ......cenili, cenili smo od smija ..... sutra dolazi na ručak ...DA , BABA , DOTI  NA UTAK , MAMA, TATA, TEKA (seka) i IA , smješkom VELIKIM ! :) DAJ BA , POJUBAC BABI - ON : BAAA !:) JA TEBI !.....on rukom obrisa lice: A ZAŠTO BRIŠEŠ LICE :)......gleda me:  MINKA , BABA (šminka) ...MA NEMA BABA MINKU hahhaaaaa i on gleda i počeo se smijati :) NEMA BABA MINKU, EEE ! :))) S ĐIPOM NA UŠĆU CETINE :) ala blata :) !!!!!
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
Sada sam o kej :) ...... sinoć se malo zezala na bloger-viki  :)  malo da se nasmijem ..........( neku i otirala 3-4 puta ;):)))))  a i jutros sam konačno uspila stavit u funkciju - kako slike stavit- dobila novi LINK ?!:) SAD ?!  ....joj, ubacujem slike ...ne ide mi ........NE IDE OPET ?! a na drugi način?! proba ?!
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
OĆE ! ...al kako sam uspila ...ne znam.....idem provat opet koju ..... ???? !!!!  :) nije od danas !
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
Idem  dat par novih slika ... ubacujem ih ...... ?!
E, da , prije 2 dana divni  MOJ SUTON ! Predivnih slika imam .....
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
I VRAĆA SE TAJČI ! :)...o tome poseban članak i PALOMI NEGRI U CITY CENTRU :)
Hajde da ludujemo ove noći......... Moj mali je opasan (ne samo ) kad je mjesec maj ;):)
A SLIKE S FEŠTE HAJDUKA......polako...bit će :) !
A SANREMO - ala, svega, lani sma ga popratila 2/2010, arhiva:)
 
***************************************************************************************************************** 
OPET MI SLIKE NE PRIHVAĆA PRIKO ONOG ČUDA ...nego nekako .......otvorim pa COPY -PASTE ?!     
U S P I L A       S A M      A L     S P O R O :)
 
PUNO  VAS  POZDRAVLJA .... I  LIPI VIKEND ŽELI ! :)
 
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
 
.........uhhh.... sporo išlo :) al O.K.   ! :)  1, 40 h,  nisam odustala :)
 
BUDUĆI JE MOME UNUKU I MOE EKA NIL  ( more rijeka NIL ) ...I DANAS VIDILI I OVU EKU NIL, A KO-KO-DIL...... EEE PAVAO..........MI SMO MU BACILI KUVA  DA  PA-PA ......PIVALI SMO NAŠU ....... U " ĐIPA "  :))))   ....... ( đip  mu je "pojam "!!!! , ne voli AGILICU :)
 
 
KOJU SMO PUŠTALI CILO LITO PRIJE SVAKOG SNA POPODNE  :)
*********************************************************************************************************************
NE ZABORAVITE - RADIO SPLIT - u 17 sati - GLAZBENI SPOMENAR ! ne košta ništa - I MEILOM možete na   radio.split@hrt.hr   , tel  021 539 300 - PISMU KOJU NISTE DAVNO ČULI , A ŽELITE JE !:)
JA ĆU ZA MOJE RODITELJE ŽELJU NARUČITI - ZA 53. GODINA BRAKA  ! JES ! :)
*********************************************************************************************************************
D O PU N A :  Voditelj Emisije je upravo (17,40 ) pročitao MOJU ŽELJU MOJIM RODITELJIMA U OMIŠU - HVALA MU  PUNO , SUPER EMISIJA !  I ČAK JE  REKLAMIRAO MOJ BLOGER !
NE MOGU VIROVATI ...... POHVALIO GA ?! !!!! I ZAHVALIO RODBINI KOJA ME  UPUTILA  NA RADIO SPLIT :)  JES ! ....čistim , peglam ...odgušta .......sad će MOJA PISMAAAAAA !
*********************************************************************************************************************
AJTE ŽIVILI ! :) ..........Samo kap veselja tražim samo malo, malo smijeha  ...... 
 
nasljednica @ 23:38 |Komentiraj | Komentari: 36 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 16, 2011
 

Jučerašnji dan 53. GODIŠNJICA BRAKA MOJIM RODITELJIMA  (bilo je to 1958. g., a posli  3 miseca dobili prvu "spišuju" olitiga "mene") , kažu da je mama bila najlipja cura u SMOKVICI, siromašnom dilu moga Omiša, onaj uz riku Cetinu, prema Radmanovima , a oboje su lipo pivali i bili članovi OMIŠKOG MJEŠOVITOG ZBORA :) Nisam im moglaići , čestitala sam im telefonom.....Mama je volila ovu pismu....... (inače je sada dobro sa zdravljem, kamenac stoji di je, ne miče se, srce neće da diraju .....veliki je rizik, tu priču mnogi od vas znaju , mama izgleda mlađa,  a i otac je ka momak :) .

 
******************************************************************************************************************
Jučerašnji dan, 12 GODINA, da je PARTILA MOJA DIVNA SVEKRVA.....nakon što sam snimila IVČIĆEV KONCERT U LISINSKOM di je bila poseban gost bakica MARICA HASAN , koja je na jednoj radio stanici iz Podravine , iskazala želju da s IVČIĆEM ZAPIVA UŽIVO ....od tada je moja Svekrva zavolila ovu pismu ....uvik smo je pivali na kućnim feštama ( ima nas ka KINEZA ) ...čitala sam joj u crkvi VELIKO pismo zahvale na svemu....svi su ili plakali ili šmrčali ...i danas se sićaju svi toga -...NJOJ JE I ODLAZAK S OVOG SVITA BIJA RADOST-  Žena LEGENDA - KATE JUGINA ,  svi su je u mistu volili, dojila uz svoje i tuđe dite , radila za dnevnice po mistu, rodila 8 dice.....
Danas za NJU puštam NAŠU "UDARNU" i kad god je čujem LIJEPOM NAŠOM ili TV JADRAN, Pisme za dušu .......od kad je partila.....stegne mi se grlo......dica kažu: EVO ONA TVOJA I BABINA PISMA ....i zašute , ......ja pivam , pivam.....i Moj se priključi .....!
 
EVO JE ?! NE MOGU VIROVATI DA IMA SNIMKA - kliknite  samo 2x !..moja radost i tuga !
 
 
HVALA, HVALAAAAA,  PUNO  - NEPOZNATOJ OSOBI NA OVOME   !!!
......DA JEL SE SIĆAMOOOOO ...SIĆAMO SE, EVO VAM DOKAZ - HVALA VAM !
VELIKI POZDRAV "AUTORU" IZ DALMACIJE - PRENESITE MU TO !
 ********************************************************************************************************************* 
Jučerašnji dan je bila PROMOCIJA NAŠOJ JELI , mag. oec . , magistrirala 12. 10. 2010. - genijalki , ma ko da sam je ja rodila ( od knjige do kopanja, voli jezike , pivati, balati...nikad umorna, sama sebe školovala, jedinica, mudrica, a i berekinica ka ja :) roditelji rade u FIRMI KOJA PLAĆU NE DILI  (u Splitu) .....a Moga često kad se obuče u crveno ili kapicu crvenu uz crnu lišu, dugu kosu-podsjeti na mene :)
 
 
PA JEDNA, DVI  I ZA MOJU JELU! ...al koju, ima ih miljun :) ..... ( to je ona moja pr-nevistica, nije još ;) vodička na eskurzijama usrid svinjske gripe, neustrašiva,  koja me puno toga naučila na blogeru, sad nema vrimena !)  COPY iz arhive 4/2010, ne radi ovo "čudo" za slike, SINOV  23. ROĐENDAN:) .


Znači, MAGISTRIRALA je 12.10. 2010. g. - a već kraj godine ušla u uži izbor od 600 nezaposlenih mag. oec., bankarstvo i financije  ( znanje jezika ) I BEZ "VEZE" NJU IZABRALI nakon 2-3 razgovora - JELE RADI ! :) OD NOVE GODINE !....nemoj da od mene odeš...... i moga sina........
 
BRAVO JELE I ČESTITAM JOŠ JEDNOM NA PROMOCIJI - NISAM TI MOGLA JUČER DOĆI, TO ZNAŠ......a tek su joj (uskoro ) 24.g. , PRVA GENERACIJA PO BOLOGNJI ! :) BRAVO !!!!
 
VAŠA NEREBAMBILA BLOGERICA , danas....neke druge psime.....
 
AJME DOK UBACUJEM PISME- NA RAD. DALMACIJI -15,07 h, IVČIĆ !- JEL OVO SLUČAJNO ?!
 
NIJE ...NIJE .....I ON SE VESELI  "GORI "...... (pisma je lipa, al meni riči ne odgovaraju,a nisu,e)
Meni danas pašu stvari lagane.......
nasljednica @ 14:42 |Komentiraj | Komentari: 31 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 14, 2011
 

Evala , dragi moji , ma skužajte, ne radi mi ovo čudo za ubecit slike , pa sam  @crnuriku zamolila da mi priko  You Tube montira za VAS za DANAS ovu  predivnu pismu, poslušajte je ili ako nemate 4,30 min vrimena ....pročitajte bar riči ...... zavridila je ! 
KA(d) BI LIPOST TVOJA - KLAPA DALMATI
 
SVA SE LIPOST STEKLA U OČIMA TVOJIM
JOŠ ZA KOJE VRIME POĆEŠ JUBAV TRAŽIT
ZA JEDAN TI POGLED JA BOGU SE MOLIN
MA DA NI SAM NE ZNAM ČA TI MOGU DATI
    NI ZLATA NI SREBRA KUĆA MOJA NIMA
    TEK MI BOKUN ZEMJE OD DIDA JE OSTA
    A I ON JE , VIRUJ, SAMO GOLA STINA
    ZA PROŽIVIT ŽIVOT OD SVAGDAŠNJEG POSTA
 KA(d) BI LIPOST TVOJA MENI URES BILA
SVE ZVIZDE BI POŠA SVU NOĆ ZA TE SJATI
JUTROM BI KA SLAVIĆ POZA KUĆON PIVA
KO LI ME TO BUDI , TI BI TILA ZNATI
    U MORE BI SKOČI BI BI SLANA KAPJA
    DA U PODNE DOJDE I RAZLADI  TILO
    MILOVA TE , JUBI, PO BEDRIMA ŠTRAPJA
   ZAPLIĆA TI KOSE, UZBUNIJA BILO
 NI ZLATA NI SREBRA KUĆA MOJA NIMA ......
 
 
Izvinite , riči pisme sam slušajući zapisala uz "uradak nepoznate osobe " :)
 
Ovu pismu sam čula prvi put 2007. godine 9.8. oko 13,10 slučajno, usput, na RADIO  SPLITU ...i 10.9. 2007. .... i uvik pri kraju samo dio refrena  i šušteći......ne raspoznavajući sve riči, a kad sam za rođendan dobila LIPI NOVI radio, nikako OPET da uhvatim RADIO SPLIT  ? i baš prije par  dana ujutro oko 7, 45 na RADIO SPLITU, OPET NAKON PAR GODINA "OVA NEZABORAVNA"  . AJME, JE LI TO MOGUĆE ( REC ! snimila je !) KLAPA DALMATI - Jelsa !:)
MISLIM DA JE OVA LIPA PISMA NEZASLUŽEO "ZAPOSTAVLJENA"  - nema je na You Tubu  dok mi je @crna nije prije par dana dala UZ NJENU RUŽU CRVENU - REKLA JE - IZ NJENOG VRTLA , JER ZNA DA NEMOGU BEZ NJE , BEZ RUŽE CRVENE !
 
Uživajte i UVATITE RADIO SPLIT , JAKO DOBRU MJUZU PUŠTAJU - NEDILJOM POPODNE : GLAZBENI SPOMENAR ! Pisme možete i priko meila zatražiti, koje davno niste čuli !
 
OVIM PUTEM ZAHVALJUJEM "IZVORU"  I   @crnojriki NA OVOM URATKU  !
HVALA MOJOJ "RODBINI"  ŠTA ME UPUTILA NA - RADIO SPLIT ! SIGNAL ODLIČAN ! :)
........ uživam u ovoj pismi , koja mi je do RUŽE CRVENE bila NAJ, imala mi je ono "nešto" iako je nisam znala cilu, al na prvo slušanje me dirnila , ali i sad je obožavan - pogotovo, kad je znam , konačno, cilu......  !
A JEL SE SIĆATE OVEEEEE ?!:)
 
 
HVALA NA ČESTITKAMA - AL KAKO MALA KANITA BEBA PIVA - MENI JE SVAKI DAN VA-LEN-TI-NOOOOOO - VOOOOO !:)
Zna li netko , di je Kanita  ?!  Pivala je s DANIJELOM i "Simpatiju" :) !!!   Hvala unaprid na odgovoru !:)
Ljubite se, mazite se, pazite se, popustite, ne svađajte se, sve najlipje vam želim  .....a darovi nisu važni uopće ( al , ima i takvih kojima jesu , meni nisu ! ) A , po meni , ovi DAN je nepotriban.....ako je "pažnja" samo za ti Dan , onda kvragu sve, samo vi trošite , trošite lalalaaaaaa !
 
VAŠA  ROMANTIČNA  BLOGERICA ! :);)
Vodička bila - Dubrovnik pa je i njega tamo poslije odvela :))))) copy iz arhive ! :)


DOPUNA : MOJA JELENA , PR-NEVISTICA , 15.02. - U 17 SATI IMA PROMOCIJU !!!
                     Nisam mogla ići ,..... bila je  Sv. misa za moju divnu Svekrvu .....
                    
A MOJ  SUTON JE  ......  P R E D I V A N...... KO U RAJU  .....a slike ne mogu stavit  :( 
nasljednica @ 06:22 |Komentiraj | Komentari: 36 | Prikaži komentare
nedjelja, veljača 13, 2011
 

IZVINITE - TKO ŽELI ČITATI -KAKO JE BILO NA ROZGINOM KONCERTU - POST JE ISPOD OVOGA !A MORAM OVU DANAS STAVITI - NA STOTI ROĐENDAN HAJDUKA - SLIKA KOJA JE OBIŠLA SVIT - ........pa ću se ja radi nekoga ustručavati balati i pivati...pa nisam došla na komemoraciju ... POLJUD - 12. 09. 2010.  NE DAMO TE PISMO NAŠA ......e ?!...KO DA SAN JA KRIVA ŠTA JE MENE  UVATILO PORED MILJUN LIPOTICA ...osvanila U SLOBODNOJ DALMACIJI 13.09- sutradan , uh !:), (imala san letit iz kuće , zbog ove slike , ojmeeeeeeeeeee .... :))))) A DANAS - MOJ SE SMIJE :)))))))

 http://img827.imageshack.us/img827/3540/poljudklape8120910.jpgNaravno, stizali pozivi i SMS-ovi , jedan : pita moja prija - jesi ono ti ?! JESAN; I TI SI MI JOŠ TRIBALA....MA KAKO SI ONAKO SMRŠAVILA ....MA DAAAJ, NISAM KAJIŠ NI STEGLA, IMA LUFTA JOŠ DESET CENTI , A BERMUDE DVA BROJA VEČE, NOSIN IH SAMO PO KUĆi, NE VOLIN DA ME IŠTA STEŽE......Lipa linija, kaže prija, MA JESI LI ME I TI ZVALA ZBOG TOGA ...A jesan i da te malo čujen, di si.....EVO ME UTEKLA U OMIŠ....GLEDAT PRIJENOS; MOJ DOMA JUT KA PAS !....EEEE Svašta, kaže prija, AJ BOG, PUSTI ME I TI :)))  al ovoga izdvajan :
ZA RAZLIKU OD MENE TI SI ISTO U SLOBODNOJ ALI NE U CRNOJ KRONICI . CARICA SI !!!!!....SMS od moje Tee , koja je za dlaku izmakla stinama u Krilu !

 

DALMATINAC SAM TU SAM ROĐEN JAAAAAAA
SAMO MORE ZNA DA JE VOLIM JA SNJEGULJICU S POLJUDAA


DALMATINAC SAAAM OVO JE MOJ DOM

 TU SU MOJI DIDOVI DAVNO SIDRO BACILI

MENE VEZALIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII  ! ........a JESU ! :)

( roda sam MILE GOJSALIĆ - naše POLJIČKE HEROINE KOJA JE RASTRALA TURKE iz naših krajeva ..............jeeeeeeeee - idite u GOOGLE ;) :)

VAŠA SNJEGULJICA I 15 000  PATULJAKA S POLJUDA ! :) Ojme ovu san sad našla ....bila sma sastrane....neman kad vidit snimku........IDEM NA PALOMU NEGRU u CITY CENTAR UONE :)  drugi koncert je u 17 h ! :)U SPLITU PA NA RIVU :)  MIŠO je bija šlag na kraju na ST FESTU - 2010 ...ima još pisama na Y Tubu !!!!.....a aaaaaaaaaaa ima li em tamo, bila sam u prvome redu !!! :))))p.s. COPY s posta 9/2010- ne radi mi ono čudo za slike metnit !ŽURIM ......sad je 15, 40 - pusaaaaaaaaaaa :)))) ;) 

nasljednica @ 15:13 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
subota, veljača 12, 2011
 

ISPRIKA ! NE IDE MI SKIDANJE SLIKA ?! ....ZATO UBACUJEM Y TUBE........šmrc ......

 
Sinoćnji koncert (11.2. petak) Jelene Rozge u Spaladium areni , ostavio je "PAF" sve koji su došli već DO Arene, vidjevši nezapamćenu gužvu ne samo na ulazima , već i okolo Arene. Takva gužva nije bila ni uoči Halidovog, Đibinog, Oliverovog, Čolićevog i Balaševićevog koncerta (iako sam na sve došla na vrime).
Iskreno, doma smo zaratili: muž (obožava Rozgu više nego mene, Ninu, Severinu - onu Gospe moja .....;):)  i sin su rekli : ŠTA TI JE, PA ROZGA TI JE SAD NAJJAČA, BIT ĆE KRCATO, VIDIT ĆEŠ.
Moja prva reakcija kad sam čula da Jelena priprema koncert baš tu , bila je : MA DI ĆE ONA U ARENU, OSRAMOTIT ĆE SE, NEĆE BIT 3-4 TISUĆE LJUDI ......AHA , ZOVE UPOMOĆ SEVU, SAMARDŽIĆA i naknadno čula i JOLU ! Gadno sam se prevatila, GADNO ( puno ) !
Cijeli koncert JELENA je odradila SAMA , dok su gosti pivali "amo reči" samo dok se ona prisvikla i ovlažila grlo .....svega svaki po dvi pisme , al super!
 
Naravano, duša mi je bila u LAVA , uoči Konceta slavljenika DESET GODINA Klape HRM SV. JURAJ , gdje smo muž i ja pozvani , ali mojoj ESKURZIJI sam obečala davno prije da ću ih odvesti  NA ROZGIN KONCERT,  a i mužu je radna subota. Međutim, iako govoreći mojoj eskurziji, MA NEMA KARTE .....jer za čudo - švercera nije bilo...ipak smo konačno ih kupili po 100 kn, od traženih 200 po karti.ALI IPAK SAM SE OBUKLA  LIPO - KO DA NEĆEMO NAĆ KARTE PA DOMA PO MUŽA ZA NA KONCERT  "DESTE GODINA KLAPA SV. JURAJ" - šta je sigurno, sigurno !
 
 
 
Koncert je započeo  oko 20,45 i dok smo još bili pred ulazom ozvanja vani BIŽUTERIJA, gunđamo među sobom da nije smila još početi kad nas je vani bilo bar 2 tisuće još......i onda nas sekuriti bojsovi naglo pustili, SRIĆA, bila je to prva pisma , Rozga na bini i na kraju pisme HVALA VAM, HVALA, SPLITE, PRESRETNA SAN, NISAM MOGLA VJEROVATI  DA ĆE VAS OVOLIKO BITI ! ( op.p. dan prije u In magazinu sam čula da je radosna , jer je prodano 11 tisuća karta , a Jole, je reka , da joj ja dao podršku, jer da je svit voli, da ima svojih 5-6 hitova i da je to -to ...MA JOLE, GADNO SI SE ZAZNIJA - ima ona one s MAGAZINOM od prije - MILJUN HITOVA , MILJUN !!!! )
  
U predivnoj i prekratkoj crvenoj haljiničici, Rozga olitiga naša draga JELE, izgledala je  ka BOMBON! Karte sam dobila Bogu pod oblake, jedna i VIP , ali smo se prilipili na 10 m od nje - niko nije ni sidija od prve do zadnje pisme ciloga koncerta - a fotić ME NIJE SLUŠA ! Imate slika svugdi :)
A LJUDI MOJI JE LI TO MOGUĆE, OKO  12 OOO LJUDI  .....ma i više i  još 1000 ostalo vani !!!!!!!
  
Na kraju prvog seta njenih hitova počela je Sevinu Prijateljice , naravno SEVE se penje i EUFORIJA ARENOM ! Seve je rekla : Prije pet godina sam Jeleni rekla da može napunit dvoranu i evo napunila je i Arenu ......grleći je ......završile su Prijateljicu.
Seve je bila kao i uvik VAU - srebrena šljokičasta haljiničica uz tilo i rekavši : Znate i Jelena je prišla TRIDESETU....znali smo koja pisma ide .....Nisam ja s pameću skrenula , kad sam vam sve ovo spomenula, to su samo znaci sjete  ( pivala sam SREĆE :))), lete mi lete  ( pivala sam NE LETE MI ,NE LETE :))))...ona TRIDESETEEEEE....ja PEDESETEEEEEEEEEE opaaaaaa .
  
E, onda je Seve rekla ...Pročitala sam jučer u Slobodnoj nešto......pa zato TURBOOOO......LJUDI POLJUDILI ( a bilo nas je od 5 do 75 godina , e da, kaže mi sin - vozija nas  ka za RED CARPET , bunda me zezla kod kupnje karata, pa sam morala reč da je falšija iz METROA  pa oni čepurkali dlaku vučju :))))  MAMA, JEL TI ZNAŠ KO DOLAZI NA ROZGINE KONCERTE ?! smijajući se....došlo mi je da mu opalin plešćurinu (nisam nikad !) JEL?! A jel ti znaš od njenih hitova GOSPE MOJA OBUCI ME U BILO I ZADNJIH -ONE MAGAZINOVE KAD TE ĆAĆA NIJE NI NAPRAVIJA, AJ UMUKNI ! 
 
I  tihi tonovi VIRUJEN U TE S TOBON ŽIVIN LIPO,  a ne "turbo" dostojanstveno kako priliči ovom koncertu .......moram vam reči da sam se bojala da Sevi ne bi zviždali, jer smo mi takav svit, svoje izviždimo, tuđe veličamo, ALI , DRAGO MI JE-PRIVARILA SAM SE !!!   SPLIT VOLI ROZGU I SEVU !
 
U drugo setu hitova , započela ga KARANTENOM :) svit poludija , ja je ne znam :) Jele je došla u lipu tirkiznu haljiničicu na volančiće....ko drugi bombončić !:) crne cipele, na platformu I MOGU VAM REĆI - PROČITALA SAM BAŠ NOĆAS - NETOČNO !  mislim u Slobodnoj......DA SE NIJE KRETALA , DA JE BILA STATIČNA -  NIJE ISTINA !!!!! Jele je balala, otkačila se totalno i nisam se bojala uopće oće li se ka Indira (Colonija) u visokin cipelama izvrniti ! Bila je presritna ...ni sama nije virovala svojim očima , a ni ušima .....koliko nas je bilo ....... KONCERT ZA PET PLUS !
 
U ovo drugom setu nizala je svoje nove i stare hitove  MAGAZINA ...aaaaaaaa  TRI SAM TI ZIME ŠAPTALA IME....KOKOLO , KOKOLO, KOKOLO MOJ...poludiiiiii.......pa taktovi ..ajmooooo........OKO MOJE SANJIVOO , DAVNO SE RAZDANILOOOOOO.......BALAAAAAAJ........OPAAAAAAAA.....ma ove su i dica znala, ARENA POLUDILA ... tribine montažen balale s nama opaaaaaaL
E onda je na kraju zapivala onu ...duet s Jolom i JOJE IZMAMIJA OVACIJE PUBLIKE ! Pohvalio je  Jelu:  KRASNA SI .... i za klavirom ...pa u zagrljaju ...OSTAVIT ĆU SVITLO ........SVIT POLUDIJA...
Pa je tražija da dignu ruke oni koji su za Valentinovo sami- ajme, bilo je puno ruku ...pa pisam ona .....OBUĆI  ĆU ODIJELO ...... i kleka na kraju .....a davao je mikrofon curama da pivaju... lipo , ma spontano , neposredno.......LUDILO !!!!
 
Ode Jole, treći set - JELE uz klavirsku pratnju g. Kazinotija  ....aaaaa..... BIJA SI MI SJAJ U OKU .......TI SI ŽELJA MOG ŽIVOTA ...... SUZE BISERNE.....IDI I NEEEEE BUDI LJUDE......i ojlaaaaaaa ...KAD BI BIJA  BLIZUUUUU, BIJA BLIZUUUU KRAJ MENEEEEE ( op.p.izvinite teško mi je pisat, jer pivan usput :)))) ....MINUS I PLUS .......pa "ka fol" gleda da joj tisna vešta nije popucala na šavovima i reče ma- NE TIČE ME SE ...a najava za pismu :) !  ARENA poludila !......GOSPE MOJA OBUĆI MI BILO........ZA HAJDUKAAAAAAA...bengalka usred partera ....al je brzo ugasili !
E , pripoznala sam ritko slušanu ( ja ) onu pismu sa Željkom Samardžićem , POLUDILI SVI......VIDI NA ŠTO ŽIVOT SLIČI.......i s mikrofonom u ruci penje se ŽELJKO......RAJA U TRANSU ( ja gledam u čudu - svi pivaju ! )
 
 
Lipo je Jeli donija "moju" RUŽU CRVENU , opet zagrljaj podrške, lipo nas pozdravija i rekao : PRIJE NEGO VAM NEŠTO ZAPJEVAM, MORAM VAM REČI DA STE NAJPONOSNIJI GRAD NA SVIJETU.......STO GODINA VAŠEGA KLUBA HAJDUKA, ZAISTA ZASLUŽUJE POŠTOVANJE I ČESTITAM HAJDUKU OVIM PUTEM .....i zapiva 2 svoje pisme zajedno sa svima ( mi stariji baš nismo znali) a NA KRAJU......... : VIDIM JATA ONIH ISTIH PTICA ....DALMACIJA U MOM OKUUUUUUUU....sve poludilo .......i optišao HVALA SPLITE !
U četvrtom setu Jele u crnoj čipkanoj haljiničici na volan...predivna , ma ka lutka ......ZAHVALJUJE SE; KLANJA NAM SE, OBLIK SRCA RUKAMA ČINILA......dilila ga svima ....... DA NE MOŽE VIROVATI ŠTA VIDI , KOLIKO NAS JE...... ( op.p. mislim šta s ekoncert bližija kraju DA JOJ JE NEVJERICA BILA SVE JAČA....I ONA SVE "LUĐA" RAZIGRANIJA u onim cipelama od 14- 16 cm ...a ona u Slobonoj piše ..:DA SE NIJE KRETALA - UH ?!
Bina je bila ka ROMB , sa srane s dva kraka , tako nam je često dolazila na obe srane, da nam bude bliže !!!!
 
U zadnjem  ovom setu , opet stari hitovi MAGAZINA....SVE I DA HOĆU JA NE MOGU SEBI PRIZNATIIIII.....DA JE CIJELI ŽIVOT MOOOOOJ.......SAMO MINUUUUUT SRCA TVOOOOG ....DA LI ZNAŠ DA TE NE VOLIM .....RODOT ĆU TI ĆER I SINAAAAAA.... i još nekoliko , ko je moga u onoj EUFORIJI, SLIKAVANJU I BALANJU SVE ZAPANTITI.......
 
ZAHVALJIVALA SE OPET NA KRAJU, KLANJA SE.....SRCE ČINILA RUKAMA ....i za KRAJ -  OJLAAAAA ......TI I JA RAZBIJAČI ČAŠA - ŽIVOT JE NAŠ BIJA DAJ ŠTA DAŠ .....OJMEEEE S PLAFONA MILJUN CRVENIH BALUNAAAAAAAA........na bis iza VRATI SEEEEE, VRATI SEEEEEE...vratila se i opet BIŽUTERIJA ! ARENA POLUDILA ! 
JELENA ROZGA JE NAKON VIŠE OD DVA SATA (oko 2 i po sata ) PIVANJA I BALANJA OTIŠLA ....al rekla je na kraju: HVALA SPLITEEEEE, VIDIMO SE OPEEET ! ...s velikom nevjerisom...nije mogla virovati....nije........grlili su je, bila je u zagrljaju dugo s nekim na dnu škala .......divna je !
 
ONA ODE...MI OSTALI JOŠ PAR MINUTA ...nitko da mrdne .....pa išli i mi ....ne požalivši za kupljene karte ......nimalo ! pivajući ----ŽIVOT JE NAŠ BIJO DAAJ ŠTA DAAAAAAAAAAAŠ .............
 
ONA MALA JELENA s kojom sam slikala moje kćeri i nečakinje davno ( ma jučer ;) na Melodijama hrvatskog Jadrana , kad je prvi put nastupila ka nova pjevačica MAGAZINA I KOJU SAM POHVALILA I KOJA MI JE SIMPATIČNO REKLA, NEUMIŠLJENO: BAŠ VAM HVALA , GOSPOĐO, ZAISTA JE POSTALA PRAVA ZVIJEZDA .....bilo kome drago ili ne  ( i pored legendarnih hit-mejkera Huljićevih..... FIKUS I HIBISKUS, opraštam).
 
...I ZA KRAJ , HVALA TI JELENA NA LIPOME , NEZABORAVNOME KOCERTU .....koliko čujem od puno svita posli....da su išli večina iz znatiželje -DA VIDE OŠ IZDURAT, OĆE LI TI KONCERT IZNIT GOSTI - TI SI DOKAZALA , UZ DUŽNO POŠTOVANJE TVOJIM GOSTIMA , DA TI GOSTI NISU NI TRIBALI !
MALA VELIKA JELE OSIM LIPOGA GLASA, STASA I FORCE - PRAVI JE ŠPIRIT !  TKO NIJE BIO, VIROVAO- PUNO SE ZEZNIJA , PUNO !
 
PORUKA ORGANIZATORIMA KONCERATA U SPALADIUMA - HVALA VAM NA HALIDA, CRVENU JABUKU , ČOLIĆA, BALAŠEVIĆA I NA BAJAGU I INSTRUKTORE u ožujku, ALI IMAMO MI NAŠIH I TE KAKO DOBRIH ZVIJEZDA !
 
I ZA MANJU CIJENU KARTE - UŽIVALI BISMO VIŠE PUTA - SAMO DA VI IMATE VIŠE I SLUHA I "NOSA" , ALI I VOLJE !
U OVIM TEŠKIM DANIMA - PJESMA DUŠU LIJEČI !
 
 
OPET NE MOGU BEZ KRAJA : IAKO SAM OVAKO OPISIVO - GUŠTALA UZ MOJU ESKURZIJU U ROZGINOM  KONCERTU - TILO MI JE BILO U ARENI, ALI DUŠA UZ KLAPU SV. JURAJ U LAVA - Iskreno , ali tješim se , OVAJ ROZGIN U ARENI teško da će biti ponovljen - bija je NJEN PRVI , PRVI JEDNE ŽENE KOJA JE POKORILA ARENU - a na koncertima KLAPE SV. JURAJ BILA SAM VIŠE PUTA  i o tome dala svoje članke .
 
ROZGA IDE U ZAGREB POČASTIT  NAŠE "DAMLAŠE" I OSVOJIT "HLADNE" :)  PURGERE I USPIT ĆE !  SRETNO JELE !
VELIKI POZDRAV "EKIPAMA" S KOJIMA SAM PRIČALA I KOJI SU MI PRODALI KARTE !
 
 
ČESTITAM STO GODINA HAJDUKU ! SVI  NA RIVU SUTRA !!!!!
 
Vaša Reporterka , bez "muljanja" - sve istina !
nasljednica @ 23:05 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
petak, veljača 11, 2011
 

Dobar vam dan , dragi moji, iako sam u velikome poslu ovih dana , al izdvojim 2-3 ure obavezno za unuka ,  nije mi bilo teško izabrati nekoliko stranih lipih pisama za Valentinovo ..... možda vam se koja i svidi......  (možda je bilo bolje jednu.......) ali kad se ne mogu odlučiti - KOJU ?!....... izvolite ....kliknite ili vidite samo naslov......

Edith ....vječna......

 

 Sara - Prodavačica ljubičica ....film iz mog ditinjstva,nezaboravan ....NERA me podsjeća na Saru....


 Love Story ..... cilo kino je plakalo..... i danas......
 


 Barbra .....jedan od njenih najlipših filmova.......
 


 Oliwia i  John .....adrenalin me i danas bumbara.......ovako san se oblačila....
 
 


Whitney ...... predivan film....... odavno ne gledam ovakve......
 


Pretty ...... i ovo se događa........


 
Dirty ...... volim plesati....to me  "oslobađa ".....................


Desperado ....adrenalinska do srži ....moj temperament ..... "ovi bi me štitija" , a lipo mu je i  Salma pivala u filmu .....


 
Nisam tila Ptice umiru pjevajući...... nisam ni onda ( blicnila sam ) ni reprizu ovih dana.....
 
I za kraj....... nakon posta , kojim sam zamolila one koji znaju točan prijevod....Paloma negra iz filma FRIDA.......dobila sam ovaj meil od nepoznate  osobe - naslov TVOJA PJESMA
 
" nadam se da je to ta....malo je drugačije prevedena nego si ti prevela, dopada mi se jako i zaista, doći na tu ideju da je prevedeš, to je zaista lijepo =)))) viktorija je bila i moja izvođačica, jer je svaku pjesmu zaista interpretirala na svoj neki jedinstveni način i to je zaista bilo jako lijepo od nje.....čak je imam i na mobitelu, da me nasmije kad se počne smijati =)) "
 
 
"Umorna sam od suza i dan mi ne sviće više ne znam da li da Te proklinjem ili da molim za Tebe. Bojim se da Te tražim, možda ću Te i naći? Tamo gdje mi prijatelji kažu da ideš ima trenutaka kad želim da me nema, kad bih željela isćupati moje tuge i moje patnje, ali moje oči umiru ako ne vide Tvoje i svakog jutra sva moja nježnost čeka na Tebe. Ugovorila si sebi pir golubice crna, golubice crna, gdje si? Ne igraj se više mojom čašću i mojom svadbom. Tvoja milovanja pripadaju meni, samo meni i nikom drugom! I iako te volim do ludila, molim te, ne vraćaj se više! Golubice crna, ti si put do prokletstva. Želim biti slobodna, da živim s kim ja hoću. Bože daj mi snage, jer umirem od želje da odem za njom...."
Načula sam , al ne sasvim , na radiju , Viktorija će bit u Splitu u City Centru  One ...dijelit svoj CD, al kad .....moram doznat kad ... puna sam posla .......aha, google !...... NAŠLA SAM !!!!  ODRŽAT ĆE 2 KONCERTA 13.2. (nedilja) u 15 i 17 sati - JEEEEEE !.........AL KO ĆE SUZE FERMAT......NE SMIN STAVIT RIMEL ......NA RADIO  SPLITU SU PROČITALI MOJ MEIL - NEKA GOSPOĐA JE TRAŽILA -  KOJA JE TO PISMA......pročitali su u "GLAZBENOM SPOMENARU " NEDILJOM POPODNE ..........
NARAVNO , BIT ĆE POST ....slike .......- ZA VAS !
 
OVIM PUTEM JOŠ JEDNOM - HVALA , nepoznatoj , ljubaznoj  Osobi na prijevodu ove psime !...ni jutros nisam ravnodušna kad čujem ovu pismu ...........
DANAS SAM NA ČUDU, di večeras ?!  : Da li na Koncert Klape Sv. Juraj  ( 10-ta godišnjica) ili s eskurzijom u Spaladium arenu   (Rozga , Seve...itd...a obećala sam im i još jučer zaradila dobru lovu .....)
U NEDILJU FEŠTA - HAJDUKA  NA RIVI - STO GODINA ! Coce, Grdović .......
 
Vaša filmska mjuzik-producentica.....
nasljednica @ 07:22 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
utorak, veljača 8, 2011
 

E, ko da je lako izabrati među najlipšima  , najlipše pisme ...... Valentinovo se probližava, privatno iman - inače- malo vrimena , a tražim za vas lipe pisme i slike . Nisam DJ , ali miksam  pa za svakoga po  neka lipa ......(jer jako žurim :)  Bentipasajarca , svaka mi je draga, aj sad pogodi- koja će vam se baš sviditi - a moram za Omiš ......

LJUPKA - (1975. g. )- jedna od SEDAM DIVA NA SV. DUJU U SPLITU 2010.g.KEMAL -   uuuuuuuu, eeeeeeeeeee , aaaaaaaaaaaaa .....  ŽIVA ISTINA ! :)

 

Eh, da je meni bar na tren  u tvoje srce ući
da vidim koga voliš pa od sreće ili boli
ovu dušu smiriti
      Ne želim više biti njen , po sto puta ostavljen
      meni trebaš samo ti , koja osmijeh može mi
      na lice vratiti
Nemoj da te prevari ovaj pramen sijedi
ima nešto u meni što nikada ne blijedi
Nemoj da te prevari ovaj pramen sijedi
zar ti moja ljubav dovoljno ne vrijedi

http://img25.imageshack.us/img25/4804/sam2462.jpg

MARUŠKA - na Večeri retrospektive  SPLIT 2010.  pivala  je ZRINKA  ! :)NE MOŽE BEZ KLAPSKE , DITE SAM IZ ......  O M I Š A   ......A LIPA JE ......A JE, AKTUALNA JE  OVA ..... NE ŽIVI SE OD "ZRAKA" .....a ko to kaže , a ?! :)BEĆARUŠKU SAM SKINULA  9.2. u  12, 45  - ZBOG KL.SV. JURAJ - VIDITE DOPUNU ! ! !

P R I G O D N A   ZBOG DOPUNE : OVU LIPU SAM TRAŽILA U GATIMA  DA PIVAJU  ovo lito  8. 8.  ( ima post o tome ), a POSLIJE POTRAŽILA ORGAN. VODITELJA KLAPE - DA ČUJEM - ZBOG ČEGA JE TRAŽIO MOJU ADRESU : MA ZBOG NOVOG CD-a MARIJANSKIH PJESAMA ( na slici na Y Tube , na kraju :)...A VI STE ?! :) pitao je sa smješkom ...JA: TRAŽILI STE MOJU ADRESU  ?!:) ...MARKO: A VI STE NAŠA RUŽA CRVENA :) .......A , JESAM ,  KAD NE MOGU BEZ NJE....VIDITE DA SAM JE I VEČERAS TAKALA NA SEBE , NISAM U KOSU :)  hahaaaaa

  EVO JEDNA  " NA SUVO olitiga NA SUHO " LUDORIJE NA PLAŽI :)

http://img607.imageshack.us/img607/1200/sam2279.jpg

AJTE ŽIVILI, BIT ĆE JOŠ KOJA SLIKA ......ŽURIM....... POSAL i  VRAGOLIJE PO PLAŽI :)

D O P U N A : IAKO SAM RUŽU CRVENU ČUVALA ZA VALENTINOVO ...IPAK MORAM :) UPRAVO SAM PRIMILA MEIL - 18, 45 :)  JES :) ! EEEEE, JESAM FACA !:) a toliko sam pisala o KLAPI  HRM - Sv. Juraj i MOM SIMBOLU ŽIVOTA ...i pripremila nove slike s "ružom crvenom" i EVO , preduhitrili me :) 

Poštovani prijatelji!
 
Slobodni smo obavijestiti Vas kako će se povodom 10. godišnjice osnivanja i djelovanja klape SVETI JURAJ -HRM u petak 11. veljače 2011. u klubu Inmotion Grand Casina hotela Lav s početkom u 22 sata održati naš cjelovečernji koncert.

Ulaz je slobodan!


Radujući se Vašem dolasku, primite srdačne pozdrave mornaričke klape "Sveti Juraj"!
 
                Marko Bralić, organizacijski voditelj klapeOVIM PUTEM ZAHVALJUJEM  KLAPI HRM S. Juraj   NA POZIVU , ČESTITAM  DESETU GODIŠNJICU !  I   SVAKAKO  ZAHVALJUJEM  MALOM - VELIKOM  našem dragom blogeru , genijalcu  -  @ivan-1  za ovaj URADAK  za You Tube  !  JES ! :)

PUSA VELIKA , imenjaku moga unuka :) ..... Ivanu ! :)

A KAKO JE BILO NA POLJUDU I KO JE IMA BILI LANCUN -  STO GODINA HAJDUKA - S "RUŽA" I ONA SLIKA , EVO ! IZA  KRŠTENJA UNUČICE  12.9. - HOPLA - LANCUN  ISPARALA , 3 LAKA ZA NOKTE CRVENA - POTROŠILA NABRZAKA   I JEDVA USPILA OVO NAČINITI , A DOŠLA ZADNJI ČAS :)))))  I NU , MENE UVATILO.....  :)))) JEEEEEEEEEEEEEEEE ! :)ALA, A TEK ONA SLIKA :)  u SLOBODNOJ ..UH - IMALA SAM LETIT IZ KUĆE ojmeee I ZA HAJDUKA !:)...ovo nije ta ....... ovo je moja već je bila u postu O NE DAMO TE PISMO NAŠA :)

http://img62.imageshack.us/img62/2205/dsc09467k.jpgAJTE ŽIVILI.... MOGU JA JOŠ TOGA MINJAT ....SAMO DOGAĐAJI ZA DOGAĐAJIMA, 

bentipasajarca obećala vodit eskurziju NA ROZGU, SEVU  U  ARENU - NA ČUDU SAM  :)

KOSTELIĆ U GERMIŠPARTERKIRHENU - BRONCAAAA !!!!!  BRAVO, GO , ĐONY, GOOO ! :)

nasljednica @ 09:16 |Komentiraj | Komentari: 29 | Prikaži komentare
subota, veljača 5, 2011
Današnjem izboru lipih pisama  , dragi moji,  kojim vam želim lipi vikend , kao  dite iz kolijevke klapske pisme , OMIŠA  ( to i vrapci već znaju ) .......

http://img837.imageshack.us/img837/8519/dsc08508un.jpg

povod je večerašnji koncert   "OMIŠANI OMIŠU" , na kojem nastupaju naše (kako sam čula ?!)klape PUNTARI  ( bez Tere, možda se i pridruži ?! ), mlada klapa OMIŠ i klapa PASIKA  ( Kostanje, općina-Grad Omiš ) . Zato uživajte .....izvolite .....neke ste čuli, neke i niste ?!......

PUNTARI -  SAMO MORU VIRUJEN
 
 
Samo moru virujen , More sluša, ja mu pričam priče
Samo moru virujen,  Ono šumi, pušta me da vičen
Samo moru virujen,  More liči, more rane vida
Samo moru kažen sve, More sluša, pa me ispovida
http://img204.imageshack.us/img204/6097/sam2269.jpg
Samo moru virujem, -Samo valu, oseki i plimi,
Kada svi me ostave, More širi ruke da me primi.
Samo moru virujen, More sluša pa me osokoli
Samo moru virujen , Samo more znade da te volin.
http://img683.imageshack.us/img683/2407/sam2322f.jpg
 
OMIŠ - JU TE SAN SE ZAJUBIJA  ( mlada postava, većina dica stare kl. Omiš)
 
PASIKA na drugi način -  prigodna...
 


VILA MOJA PROJDE - lipa kombinacija  .....
 

Vila moja projde,ne reče mi zdravo
udija san,reka,jubavi je malo,
udija san,reka,jubavi je malo.
       Prokleto ti bilo,što san te jubio,
       lipu mladost svoju za tobom gubio,
       lipu mladost svoju za tobom gubio.
Da san moli jelu što san,vilo tebe,
prignula bi grane,jubila bi mene,
prignula bi grane,jubila bi mene.
       Kad bi suze moje na kamen padale,
       kamen bi se raspa,suze bi ostale,
       kamen bi se raspa,suze bi ostale,
       kamen bi se raspa,suze bi ostale.
 
 
 MARČELINA ..... u spomen na  legendarnog TOMU BEBIĆA, koji je partija 4. 2. 1990. g.
 
 "...Nažalost danas se njegove pjesme i njegov glas rijetko kada mogu čuti na radiju, na televiziji nikako, u novinama se malo kada spominje šjor Toma, ali uostalom ne treba se ni puno pisati ni govoriti o Tomi Bebiću, o njemu najbolje govori njegov život, njegove pjesme, aforizmi, članci, šale i sva ostala njegova djela.Toma Bebić je još za života bio legenda, čovjek koji je sa svojom energijom obilježio cijelu Dalmaciju. ( posvetio se travarstvu zbog zloćudne bolesti i nije uspio ).
"Cili svoj život crpimo snagu sa izvora kojen je Toma otvorija špinu da za nas zauvik toci", kazao je Dragan Lukic iz TBF-a (a članovi grupe ističu da je njihovo ime skraćenica od Toma Bebić Fan) u ime grupe splitskih umjetnika.
S tom Lukićevom rečenicom i zaključujem ovaj mali i nepretenciozni spomen na Tomin život i djelo….  " ......
izvor Google - Toma Bebić (više ...)

 
   

Jeste li znali Marčelinu,
ženu iz one ulice?
Smijeh je tražila,
bol upoznala, Marčelina.
         Na čelu nosila je tugu,
         u oku joj je sjala noć.
         Pramen kose živ,
         čuvala je crn, Marčelina.
 
 http://img268.imageshack.us/img268/5818/dsc08301s.jpg
 
 
Vaša novinark-nica  ljubiteljica klapske pisme
http://img810.imageshack.us/img810/5457/sam2025.jpg

ŽELIM VAM UGODAN VIKEND ! 
 
DOPUNA :  5. 2. - subota ,  u 22,35 h !!!!!!!!! 
Koncert pod vodstvom i ideji  prof. Šetke bio je VRHUNSKI , koji nam je za klavirom odsvirao i zapivao par "dobrih stvari" !  (bit će post !) Čak i .............psssssssst ,e neću vam otkrit ...... :)
Piva je solo i Mijo iz Puntara (čujete ga solo u Samo moru virujem ) , bio je i Mali Veliki Petar Čulić - i on je i svira i piva , fetivi Omišanin Neno Munitić - i on je svira i piva , ujedno je i  dir. OMIŠ GUITAR FESTA i EXSKLUZIVA - DOLAZI NAM VLATKO STEFANOVSKI !!!! JEEEEEE !!!!!  ( od 5.- 10. 04. koliko sam zapamtila :)  gost je i Carlo Marchione !  DOĐITE ! ;):)
Više  o OMIŠ GITUAR-FESTU , rekli su mi Petar i Neno - da nađem stranicu "omiš-gituar-fest !!!!?  potražit ću ga !!! JEEEE ! :) - O PRVOM G.FESTU U OMIŠU - moja arhiva 4/2010. ! :) imate i You Tube - upišite Petar Čulić ( ili Intrade  Croatio iz duše te jubin  - pa imate momka pod crvenim svitlima -  , i naći ćete  i jednu @blogericu pored mene ( ja u crvenom:);) ojlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Koncert je večeras završio  -  SVI ZAJEDNO - RUŽO MOJA CRVENAAAAAAAAAAAAA ...
Ajte ŽIVILI ! :)  Prepuna sam, dojmova , pivali su uuuuuu predobro -  SVI ! :) ...zapisivala, slikavala, pivala, plesala, pljeskala, držala ritam  ojlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa MA SVE SU TO MOJI OMIŠANI  I OMIŠANKE i rekli su mi  ZORANA, OSTALA SI UVIK ISTA ...... neke žene mamine iz GALEBA : Izvini,al  izgledaš i puno mlađa.........a neke me nisu ni poznale.....prošlo je godina......ohohooooo.......neke su rekle - uvik istaaaaaaa  ka nekada ....... puna života, Svaka ti čast ......... IZJUBILE MEEEEEE...ma nije to ništa još......bit će post , bilo me svugdi :) !!!!!! :))))
p.s. Izvinite - Golubići su sa mnom..... sutra ću vas posjetiti !
nasljednica @ 07:10 |Komentiraj | Komentari: 33 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 2, 2011
 

Nije lako ,dragi moji,  izabrati lipe pisme , al evo pripremljeno je već preksinoć, ali lipi dani ko proliće , pa sam bila s unukom :)

Znate da volim SUTONE (zalaske sunca) i zato jedna lipa .......Lađe koje odlaze,odnose toplo ljeto s našeg otoka,
odnose zadnje nade, tebe nema tu,a kiše dolaze.
Prozor prema zalazu,
u mislima tvoj lik, sonate i Chopin,
a vjetrove s juga sjetno pričaju o jednoj ljubavi što umire.
Dok plaču krošnje starih borova, zovem te krikom, gubim glas,
sa druge strane našeg prozora,rađa se novo svitanje,
a nema nas. 
http://img69.imageshack.us/img69/3256/sam1536.jpg
 
@AUTORAAISA me oduševila svojim stihovima O BOJAMA ..... još uvik neman riči....
    iz poštovanja nisam želila prepisati.... pročitajte kod nje, ako niste ......
u PLAVOJ ...prepoznala...
ŽUTOM ...ljubomorom zavila...
ROZOM ....smješak izmamila...
CRVENOM....strast osjetila....
LJUBIČASTOM.....mašti se prepustila ...
SIVA ....tugu najavljuje....
BEZ OBZIRA ...... uvik je pogled ZA DUŠU ......
 
http://img844.imageshack.us/img844/4855/sam1765.jpg
 
Zbog toga volim moje sutone s balkona ili u pravcu ...... oči u oči...s ceste 
 
 
LASTAVICA ......  s kojom je moj mlađa sestra osvojila 2. nagradu žirija na Prvom pljesku, al nije imala podršku roditelja i nije nastavila s pivanjem.....a pivala je ka MERI, JOSIPA, TEREZA....nastupala 2 godine s VIS "MIRABELLA" po plesovima NK OMIŠ  :)
 
http://img651.imageshack.us/img651/3194/sam2125.jpg
Napomena : u ovoj bila od 14 do 22 sata, a onda se u 22 sata  zbog KOMODA i BALANJA do 6 sati -  PRISVUKLA :) 
http://img51.imageshack.us/img51/3148/dsc03419b.jpg
DOPUNA ZA @hologram :)))))
 
JOSIPA - 3. 2. nastupa u MALOJ DVORANI NA GRIPAMA-DNEVNIK JEDNE LJUBAVI .nadam se da ću poći..... nezaboravna iz moje prve LP -ploče , ko je onda imao para , dvi mizerne radničke plaće i ipak kupila mi teta - LP - GUBEC BEG .....HIT.....NAD HITOVIMA i  "JEDNA" JOSIPA ! Tko će joj sutra biti gost...ne znam, al ovaj duet bi tribala otpivati.....ako odem...... bit će post .......
 
 
A,  EVO VAM ....u nas su dani  ko PROLIĆE,  MENDULE NISU JOŠ PROCITALE .....slikala sam jučer zumbul, tratinčice, al nema mendula (bajamovih cvitova još :(  evo vam prigodna  :)  i MOJ ZNA BIT  BEĆAR  - OVU I ON OBOŽAVA ! :) opaaaaaaaaa POZDRAV TAMBURAŠIMA !
http://img251.imageshack.us/img251/6714/sam2065i.jpg
 
    i JEDNOM  je otišlaaaaa :)))) 
    ZA VRAGA SE VRATILA :))))
Mili Bože, zašto si me stvorio
što me nisi u kamen pretvorio
Kad mi duša NEMA  tugu
NIKAD NISAM moga voljet' drugu :)
a srce mi  BOLUJE :))) 
moram živjet PORED nje :))) ....ko ti je kriv :))))))
 
 ....DOLAZI MI UNUK  !!!!  JEEEEEEEEEEEE
 
AJTE ŽIVILI !!!!  (moram ručak završiti :) ojlaaa
 
nasljednica @ 13:07 |Komentiraj | Komentari: 35 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.