pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » vel 2010
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - veljača 2010
subota, veljača 27, 2010

Tedi SpalatoPred prepunim gledateljstvom Tedi Spalato održao je 02. veljače 2008. veličanstven koncert – doista je to bio koncert "ljubavi i duše" – koncert za pamćenje. Uvodnu riječ dala je voditeljica Edita Lučić, a potom se skupu kratko obratila predsjednica Udruge, tj. Kluba žena lječenih na dojci Omiš, gđa. Zorica Fistanić- ispraćena velikim pljeskom. 
Zatim je na binu došao trubadur Tedi rekavši da se rado odazvao ovom koncertu zbog plemenitog cilja Udruge, ali i iz svojih osobnih razloga... Potom je krenula pisma, prava, naša, dalmatinska... iz Tedijevog koncertnog programa, koji je osim divnim dalmatinskim baladama bio prožet i toplom pričom i Tedijevim dogodovštinama i vicevima, no najprije  predstavljanjem svoje ekipe – "…samih neženja…" kako reče za Salka i Tonča, koji su ga
pratili na gitarama ...  
Osvrt na koncert 'Suze Ljubavi'
Piše: Nasljednica
Vrijeme i mjesto: Ilirsko sjemenište Omiš, u 20 sati
Gledatelja: krcato!;  Štimung: svi za jednog – jedan za sve
Tema: darujmo ljubav kad je najpotribnije
Cilj: Osviještenje žena – odmah na pregled, mamografija i ultrazvuk !
 
Zatim je na binu došao trubadur Tedi rekavši da se rado odazvao ovom koncertu zbog plemenitog cilja Udruge, ali i iz svojih osobnih razloga. Prije 15-ak godina i njegova je majka imala tumor na obje dojke i, srećom, uspješno ga je izliječila. Prisjećajući se tih dana, Tedi je s nama podijelio intimnu prigodnu pjesmu:
... Gospe moja uzmi mi sve, uzmi mi sve, samo nju ne.
Gospe moja smiluj se ti, smiluj se ti , nju mi ozdravi. 
Sve bi dao da je vratim,
Da smo opet skupa mi,
Njene boli i ja patim,
i u ovoj molitvi...
Naravno, ovom pjesmom izmamio je osim velikog pljeska, najprije duboki uzdah publike.
Iza toga je počeo službeni dio Tedijevog koncertnog programa, koji je osim divnim dalmatinskim baladama bio prožet i pričom i dogodovštinama i vicevima, te predstavljanjem svoju ekipe – «…same neženje…» kako reče za Salka i Tonča, koji su ga pratili na gitarama.
Prva se Ilirskim sjemeništem razmilila službena:
Odavno te lipšu nisam čuja…..
Dalmatinska pismo mojaaaa …..
Iza te, pivao je za sve žene u publici :
…Da se prahom cviće prospe,
cviće sa procesijeeee,
njeno lice ka u Gospe….
Nek se meni nasmijee...
Naravno i mi smo skupa s njim to pjevušili, a on to piva tako nježno s toliko ojećaja ...
E onda jedna posvećena ŠKARPELINIMA, spominja je spomenike, ti škarpelini koji su ostavili toliko traga u našoj povijesti, klesajući  «… bogatune, sirotinju i šporkadure ….» , zbog čega je ovu pismu poznatog autora ( Robert... nisam zapamtila prezime ) Tedi rado uglazbija, jednostavno nije moga odolit :
...E lipi moji zna kamen siv,
Ja san škarpelin od kad san živ,
Meni je kamen i kruv i križ,
Ja sam škarpelin , bogat sam i živ…
Ja sam škarpelin , dlito i friž….

Zatim je priča - uvodna: 
« Mi bi tili malo više jubavi nego što je imamo- da manje dajemo, a više primamo- eee svi bi mi to tili – al nije tako«. 
Tada je spomenija da mu je ćaća Bajić iz Zadvarja - vlaj, mater po i po, dida Marušić…. pa je počeja priču o starim običajima, o starom stolu drvenome, a ne o ovima sada plastičnima, o onom starom stolu na koje je ostajao svaki friž kad se sikla kapula, luk i petrusimul – a malo je još ti –a zatim je uslijedila pisma
... Svaki friž na stolu
Riže, para, siče,
suzon inkolaje
onu pinku sriče.
Ka lupež u mraku
Ja kraden sve s reda
Lipote gladan, jubavi žedan…
      

Ovaj refren je zajedno s nama zapiva par puta, a je se zasramila kako mlađe i starije gospođe od mene znaju sve riči ove pisme, a ja jedva znala melodiju refrena. Divila sam se publici!
E onda je krenija s vicevima, imitira je Olivera (100%)! Ovim ričima ...
Bija je osmi misec prošlo lito, zovem Olivera:
T. Di si ?
O: Evo san na brodu u Luki.
T: Šta radiš?
O: Ništa , uvatija san 60-ak kila ribe.
T: Jeli sve u redu?
O: A je ..
T: Šta radiš sada?
O: A jin, jin.
T: A šta jiš ?
O: paštete i pletenicu!
Publika krepaje od smija... Onda VIC o mužu i Jozici – iša muž vanka i reka da će doć do deset, da spremi večeru. Prošla i ponoć i dva sata , kad evo ti njega. Ona jidna, baca kroz prozor spizu, pa baca pjate, pa uvatila da će bacit stol – a pita je muž: Oli ćemo večerati vanka ?!
Potom je uslijedila pisma : DOBRO TI MORE BILO za naše pomorce:
... Dobro ti bilo more
Od ditinjstva ča te tilo
Ča si ga ka dragu jubi
Dobro ti more bilo….
Za njega si se i rodi
Dobro ti more bilo...
Svi smo ponovno s Tedijem pivali refren  – svi koje jedan uštimani zbor! Divota !
Kad je Tedi s oduševljenjem zaključija da mi lipo pivamo, podilija je nekoliko čudnih instrumenata u publiku da ga prate za jednu pismu koja je slijedila – čudni ritmovi, ko bi je na prvu pripozna – taktovi ka indijansko pleme – a ono – KONOBAAAA !....konooobooo mooojaaaaa...........
( neću dalje, ta znate je svi ), ali kad je završija pismu uz našu glasnu pomoć, diga se sa stolice i počeja se klanjat i zahvaljivat i reka:  - Divni ste ! 
I vraća se u po čučnja sisti na stolicu – a ja iz publike : 
- Može li refren !? 
On pogleda put mene , a ja ispod svitla :)))) – Što ? A ja ponovila - Molim vas refren ! 
Bilo mu je drago ka i publici. Završija refren – Tedi na nogama - klanja se, priklanja, savija, sklapa ruke, zahvaljiva se: HVALA VAM , HVALA VAM. Potom se vratija sist – u publici sad muk, tišina – 2-3 sekunde tajac – koncentracija za novu pismu i Tedi po čučnja za sist .reče: . HVALA VAM...a ja  HVALA VAMA  i ...pao je veliki pljesam !!!!
Tedi će – ma vidite onu tamo galeriju, onu gospođu pod svitlom, ( op.p.uuuuuh :) i počene pričat o feralima – šaljivo i otprilike ovako:  – Iša muž i žena sa prijateljem u ribe. Upalili feral i isplovili u noć. A ženu na moru uvatili trudovi i počela rađati (valjda bili nigdi vani ), zove muž upomoć prijatelja, izlazi prvo dite, aha – fala Bogu, gotovo je. Ali izlazi i drugo dite ! Aj neka – evo izlazi i treće, pa izlazi i četvrto!! Čudom se čudi otac – šta je ovo... Kaže mu prijatelj: Pa utrni više feral, zar ne vidiš da se na svitlo skupljaju...
A sad kad je krenija, teško ga je bilo zaustavit...  
– Kupili naši mašinu za robu, stavili je na pod, a kako nima pločica nego je kamen, a kamen nije u livelu, počela se mašina u fazi centrifuge micat  – a žena pita nuža – šta je ovo?! A muž kaže: Oli ne vidiš da ide mečat robu sušit!   
Veliki je zafrkant  Tedi ...
A onda je zapiva VELA LUKU …. Mala ne zaboraviiii!... I naravno, svi s njim! Zatim: MOJE IZGUBLJANO BLAGO…. nostalgija za prvim jubavima – piva je :
...Pasali su lipi sati
I odnili ča in drago
Ti se smiluj pa mi vrati
Moje izgubljeno blago…
 
( i svi mi s njim…..)
Onda nam je priča ča mu se dogodilo na koncertu s Cocom u Zagrebu:

- Bija s Cocom u Lisinskom ( Tedi priča i  imitira Cocu – finim nježnim glasom) ! Izaša Coce na pozornicu i kaže : otpivat ću van dvi pisme – prva je Da je meni s tobom kroz pasike, a druga jeee… druga jeee……druga jeee…. druga... ma ne znan koja je druga! - reče publici Coce.     
Onda je upitao publiku – koju će sad – netko je viknija MADONA ….. i otpiva je i tu , ali zašto – rekli smo mu... JUŽINA !
Zatim je zapiva onu pismu sa Šibenskih večeri šansona – duet s Harijem :
...Di je pisma moj je dom
Pisma ča mi srce para
Živit će i skončat s njom
Dalmatinska duša prava ….
Nek me bode u srece
Stara klapa i gitara…….
….živit će i skončat s njon
 dalmatinska duša prava...
Pri sam kraj koncerta recitirao je čuvenu pismu Testament od šjor Ljube Stipišića. Uživija se, recitira ka da je u kazalištu, a stihovi... stihovi srce paraju i gone suze na oči... 

Tedi SpalatoPrije DALMATINO POVIŠĆU PRITRUJENA – iskoristio je prigodu i  puno, puno se zahvalio što je pozvan, puno se zahvalio i Udruzi i njihovom humanom radu i puno se zahvalio svima koji su došli na koncert i podržaju rad Udruge na pomoći i edukaciji žena, te je rekao : POZOVITE NAS – DOĆI ĆEMO VAM OPET !

DALMATINOM je koncert završija uz kratak pozdravni govor predsjednice Udruge i najavom jubilarnog desetog koncerta iduće godine !


HVALA SVIMA KOJI SU NAM OMOGUĆILI OVAJ KONCERT!
  
HVALA TEDIJU! 

DOPUNA:  27. 02. 2010.
- Isprika Uredniku našega portala, tekst sam namijenila baš danas , da VELJAČA NE PROĐE BEZ OBILJEŽAVANJA GODIŠNJICE RADA KLUBA ŽENA LIJEČENIH NA DOJCI - vrijedne volonterke -MOJA ZAHVALA ZA NJIHOV RAD SVIM ŽENAMA ČIJA JE POMOĆ POTREBNA , prije 2 tjedna gosti si bili bend DALMATINO, nisma mogal ići, žao mi je , Edita Lučić, čujem , pitala je GDJE SAM , DA GĐA Z......opiše i svaki njen udisaj hahahaaaa - žao mi je , stvarno nisam mogla ići. Ovaj moj članak je postigao veliku čitanost  :)))))  SLIKE NISU MOJE , fotić sam kupila uoči rođenja mog unuka i mog rođ. 5/08  :)))

nasljednica @ 22:51 |Komentiraj | Komentari: 52 | Prikaži komentare
petak, veljača 26, 2010

....... nastavljam  stihove od @sjetise , hvala tebi i  @stini  !-

Upravo sam na svom sinoćnjem postu kojeg sam započela temom koja mi srce para , dušu mi razara  svaki put........naišla na novi komentar @sjetise i ona započela, ja nastavila......
....., izgleda da "ona"  ipak zna tu našu KAMENU KLUPU ...to je bila višemetarska kamena klupa naše mladosti,sjedilo se na njoj s obe bande,  stoljeća i više je postojala, to je bilo misto naših sastajanja , kao da u Zagrebu kažeš : Ispod sata na Jelačić placu u 8  ili  na Rivi  kraj kule u 9  ili .....ona je bila dio našeg života , LEGENDA Omiša, što Neomišanima nikad mi Omišani njeno rušenje nećemo oprostiti. 
Baš sam prije neki dan razgovarala s našim Omišanima da pokrenemo akciju izgradnje nove kamene klupe, jer ove šentade, kad kraj njih prođem ko da sam u Zagrebu u Gornjem gradu di sidi A.G. Matoš na onoj jednoj , al to nije to ! 
Prije njenog rušenja Neomišani na vlasti, neki prvi, prije današnjih, čak su nam i more tu ukrali, znate šta su napravili – ma nasuli su onaj plićak kad je oseka, onu dubinu kad je plima, ono močenje naših nogu kad su valovi tukli baš u rub te naše kamene klupe, od nje , na toj šetnici 2 m , niti, od mora......a more , a morska trava tako lipo su mirisali.......

.......nasuli su to bez veze ... zgražavali smo se mi Omišani ......uništili izgled STARE RAZGLEDNICE NAŠEGA OMIŠA – "nitkovi" pa makar mi u ekipi po funkciji bija i naj prijatelj.....al taj sigurno nije diga ruku ZA , al sad kad sam puno više u Omišu ...tuga me vata ! na tom nasutom dijelu je onaj spomenik NAŠIH  BRANITELJA, sliku sam vam već par puta pokazala ...al večeras ću vam otkriti OD BOLA I TUGE još nešto , neodvojivo od te KLUPE ......iznenadit ćete se vi, koji ste znali za to, a važnost KAMENE KLUPE ćete tada shvatiti. Upisivali smo u njoj, kamenom udubljivali imena naših prvih junavi, ne virujem da je to bolio, bojama neizbrisanim upisivali jubavne ondašnje SMS poruke kada mobitela nije bilo niti na filmovima .....i sve su nam srušili ...... NIŠTA VIŠE NEMA ......boriće, borove  su osikli da bi stavili bine za neko novo vrime.....a vamo južnije da pasi mogu piškiti...... popločali su naše boriće , puteljke između njih ko da i u moje doba nismo nosili štikle i tanje nego danas...u šta su pare bacili ...


I evo od BOLI i GORČINE i nezaborava nastavljam stihove ...........

Kamena omiška klupo
Bez tebe sve je tamo tupo
Opijena si bila mirisom borova i mora
Šta danas imamo od toga
Ponos omiški ti bila si i zora 
Krafne tople jeli smo
Uz valove do postola mora 
Grane bora su hlad
nad tobom držale 
uspomene na tebi
zapisane ostale 
dok kroz boriće pisme
klapa naših se čule
mladiči s gitarama
i uši cura načuljene
od Fošala skupljali
smo se držeći 
krafne i baškote našega Paške
Tu nas je tražija ćaća
Tu nas je za kose čupala mater
Tu smo se jubakali mi
Koji na zlo nisu mislili
Ako škuribanda bila je
Grijeha onog bilo nije
Lipše je bilo u mraku
Šapat čuti i
 nevidjeti crvena lica
Kad na uho
šaptali smo ka dica  
Srušili su te neljudi 
Novi Turci koji p
ojma imali nisu
Al zezli su se o
prostili im nismo
Di su poruke naše drage
Imena naša tajna
Sve zdrobili i zasuli
Metalne klupe posadili


Niste starog ribara zbrisali
Barba Burova, svako jutro
Krpija je mrižu svoju
Na početak tebe 
Sidija je neumorno
Nestala ti ipak nisi 
stope naše kažu : ne briši, 
Al ribar stari Burov 
U borićima tvojim tako paše
Plete i danas mrižu svoju 
I uvik dirne dušu moju 
Tako je bilo i
prije dva dana 
Slikala sam ga i 
Blogerima mojim istinu dala 


Nema kamene klupe naše
Al  barba Burov stari 
U našim borićima pogrbljen ostaše....
Tu sam prohodala i ja 
prohodala su i naša dica
Neću imati mira ja 
Dok se ne vrati KAMENA 
KLUPA 
naša 
nezaboravljena ta !
Gojsalića roda , Mile, novog doba !Fetiva Omišanka , Gojsalića roda !


DODATAK : Ne mogu virovati- upišite u google OMIŠKA KAMENA KLUPA pa vidite istinu i slike !!!!  Javila se neka gošća, došla do urednika postala, moga prijatelja koji daleko živi , www.almissa.com - kliknite i uvjerite se !!!! Ne znam skiniti slike, al ti klikom sve ćete viditi !Nek se srami Omiško poglavarstvo koju su odluku donili i "dušu" nam zdrobili  - al uspomene nam nisu odnili - niti ćete !
      


nasljednica @ 21:30 |Komentiraj | Komentari: 50 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 25, 2010


Koliko sam poetična mogla si vidit pjesme „iz rukava“ –arhiva 12/09, al evo pod svjetlom poklopca laptopa opet iz rukava :) znam da čekaš "one" , ali šlag na kraju za one blogerice koje čitaju samo taj - kraj :)))))


Moj Omiš i kamena klupa
(imao je legendarnu dugu klupu 50-ak metara)


Što starija više bivam
O tebi češće snivam
Ulice nisu kliske kamene ka prije
U mom Omišu ništa isto više nije.
Kamenu klupu, znamenje Omiša
Srušili su oni 
Koji o povijesti tvojoj
Nisu znali ništa
Kamena duga klupa
Sve naše tajne 
Srušene su s njome
Al od kad nje nema
Ostale su u srcu mome .


Za zagrijavanje poznata :

Željela bih noćas ,dok je mjesec mlad
Da još jednom čujem riječi te 
Volim teeeee
Oću da te jubin, da te usrečim , 
pivat ću ti , bit ću samo tvoj grdelinnnnnn J


....... koju jedva čekaš, pročitaj šta prije...... Al ekipa misli da i ja nemam takvih trenutaka pa nisam ni stina , ni mirna J
Volim bruškin
A šta me diraš po stoti put
Al ne poznaš svaki moj kut
Ruke bruškin su ti nekad bile
Po tilu su mi takve bile mile 
Od kad u inžinjere ti odeš 
Znaš puno su ti nježnije
Ipak bruškin onaj više volim
Biž od finih inžinjera
Bruškinima da me diraš 
Više me takvima izazivaš.


( bruškin:gruba, tvrda četka :))


Evo ovo sam napisala ja, još najbolje da vam i sliku koju vruću dam  JJJ Ma ni to mi teško ne bi bilo, kad bi znala da mi se rastavom ne bi zapritilo – al oću li nać bruškinaste ruke vake, ne hvala- bez te slike, vatajte sada zjake J ....izvinite ovo je samo zbog rime......ma koje slike – nisu za vanjsku upotribu osim ako mi ih kogod ne ukrade J J J Naravno ovo je zbog šale J
HAALOOO .......@sjetise, jel ti dosta :)))).....paaaaa.... zbirku bih mogla za cca dvi ure napisat - kako mi iđe, hhahahaaaaaa
J


  

nasljednica @ 22:45 |Komentiraj | Komentari: 72 | Prikaži komentareČekali ste, jer sam najavila, post o JOSIPU.  Sinoć i @popetov o njima .....Za one koji me još nisu čitali, radila sam u firmi MOSOR d.o.o. za izradu PVC stolarije.  U firmi je radio i jedan  divan, neiskvareni  momak,  bio je najprije u radioni, a onda  raspoređen za noćnog  čuvara u ratno doba . Taj posao mu nikako nije odgovarao, a ja nikako, kao njegova šefica,  nisam mogla Direktora uvjeriti – da to nije za njega. 
Bile su hladne noći, a ratno doba, klapala limarija na krovištu velike montažne hale, bez klime....puvalo sa svih strana .........Ja bih ga uvečer zvala par puta i rekla da ide doma , da je hladno, zamračenje....da se samo upiše u knjigu da je dežurao.  Nije htio radi mene da to učini, da me direktor ne ukori, da ja nemam problema.....


Dolazilo je i proljeće jedno, drugo i  Josip je tako  jedno  proljeće  mene dočekao s buketom ŽUTIH NARCISA , prišao mi stidljivo, pogleda me i tiho govoreći : PRAVNICE, OVO JE  ZA VAS , polako spustio  glavu i pogled ... pružajući mi buket  predivnih svježih žutih narcisa ...zacrvenio se........ostala sam malo zbunjena  i ugodno iznenađena .... samo sam rekla : HVALA, ...AL , ZAŠTO....rekao je : ETO ,TO SU PRVI IZ MOGA VRTLA ...ZA VAS ......došlo mi je milo oko srca .... volila sam cviće ......i tako još par puta to proljeće ,dok su narcisi trajali u njegovom vrtu.......i tako drugo, treće proljeće.......
Sljedeće proljeće  i  svako do danas , nitko mi  nije više nosio....... ŽUTE NARCISE....Josipa više nije bilo..... TI ŽUTI NARCISI ......nikad više .......bio je veliki pogreb......prvi put sam došla u njegovo selo......ZASLUŽIJA JE  i  sto puta sam mu rekla, i prije  narcisa iz njegova vrtla , da me ne zove PRAVNICE ...i  jedva prista da me zove- kako oće samo ne Pravnice , i konačno - zvao me :  ZORE .......al to je izgovara onda tako „blisko“  ko da s njim i ja dežuram , nestala mu je iz glave ona njegova  PRAVNICA...a godinu posli , ZORE je ostala bez  ......JOSIPOVIH  ŽUTIH NARCISA...... .

Pjesma za Josipa

Oni narcisi lipi žuti 
Koje davao si meni 
Nisu nikad zaboravljeni
Ostali su uvik ,  meni
Živi su , uveli nisu
Ka i sjećanje tebe, meni
Narcisi  od tada postali su tužni  
Svako proljeće  kad ih  vidim 
Na tebe me uvijek sjete , 
Ovi  od nedilje što slikam ih 
Nisu kao tvoji oni svježi  ŽUTI.


U žute narcise gledam s nostalgijom krajem svake veljače i početkom svakog proljeća , a bio si tako mlad.....bolest je bila jača........i jesam , slikala sam ja ove prve, mlade,  u nedilju kad je zasjalo sunce u jednom vrtu , iznenadili me , od uzbuđenja ruka je malo zadrčala......nisu moji .....  moji su u sjećanju , oni tvoji - zauvik.Počivaj u  „nebeskim  narcisima“ .... zvijezdama .... ŽUTIM. 
ZORE , koja ti nije mogla pomoći ....i suze opet teku.....  

nasljednica @ 00:45 |Komentiraj | Komentari: 42 | Prikaži komentare
utorak, veljača 23, 2010
 

Dragi moji, ako niste čitali ili čuli, moj Omiš ima svoj nogometni klub NK OMIŠ.  To bi bilo logično , da klub nije imao prvotni naziv KOMITA, a nakon odprilike  3 desetljeća prominio je naziv u ISKRA. Zadnji , današnji naziv nosi od 1955. , znači 3 godine prije mog rođenja. E pa šta , reći ćete, ni prvi ni zadnji . Međutim , imam neodoljivu potrebu da napišem ovaj kratak post i to iz dva razloga i treći na kraju :

U ČAST 90-og ROĐENDANA NK OMIŠ
/ IN MEMORIAM/ MOME UJCU 
       Marku Raljeviću-Prčeti
       8.05.1945. – 24.02.1990.

Znate da sam dite Omiša i omiške Punte, onog špicastog dijela Omiša, uzduž ili iza leđa naše predivne pješčane dugačke plaže. E tu negdi iza di mi imamo kuću , nekada su bili veliki tereni na kojima su naši omiški balunjeri počeli davne 1919. igrati „balun“ ka od neke robe umotane i napravljene u taj ka balun. 
Od kad znam za sebe, žestoka sam navijačica bila, a pogotovo što je poslije igralište bilo uz  tzv. Ilirsko sjemenište  u kojem smo ćaćine firme IZVAĐAČA  dobili stan  pa sam s prozora ili balkona moje Rozane, u jesen i početak proljeća lipo mogla gledati utakmice , ali kad bi stabla prolistala, propupala i procvitala, jok, onda sam bila među masom svita doli na dvi  ka velike škaline (stepenice) ondašnjih tzv. Tribina.Kako sam bila već onda živahna, nije mi se bilo teško popeti „lupeškim škalama“  na zid vidine cca 2,5 , širine za ondašnju širinu, male guze. NK OMIŠ 1969..jpg
E ,pa šta je tu zanimljivo ?! Zanimljivo i važno je to, da mi je ujac  MARKO RALJEVĆ, zvani PRČETA !!  slika ekipe iz 1969. godine, čuči, prvi s liver bande - bio jedan od najboljih igrača NK OMIŠ svoga vrimena , a spominje se i dan-danas kao legenda - svoje generacije , eeee ! A jesan bila ponosna na svoga ujca , a pogotovo NEZABORAVNO kad bi  ZABIVA GLOVE IZ KORNERA , JES !!!!  Sičan se toga ko sad ! J On bi namistija balun u onaj korner, točno zna di ga špicat i balun krene u zrak, golman gleda u točku vrha putanje i unda taj golman loše procijeni di će taj balun završiti i MAKNE GLAVU gledajući igrače isprid sebe  , a balun OKRENE SMIJER put gornjeg ugla branke i GOOOOOL ! J ala koji urnebes bi bija...jednom sam skoro zaboravila da sam na onom zidiću, a tad sam imala manje guze. BILA SAM GODINAMA PONOSNA NA NJEGA i ostala ! Volila sam mu ukrast KOZU i s njom gas do daske sa 16-17 godina brrrrrrrrr na malom igralištu – na Punti , posli !!!!!! 
E,  to nogometno STARO igralište na PRIKU , di sam stanovala prije Punte , di je nonova kuća, stvarno je nakon niza uspjeha NK OMIŠ, postalo tisno. NK OMIŠ nizao je uspjeh za uspjehom, nisu mogi stat svi gledatelji i domaći i gostujućih ekipa , i fala ti Bože , zahvaljujući Mediteranskim igrama u Splitu, Omiš je dobio na krajnjem dijelu gradića, na samom ušću lipe naše Cetine novo igralište zvano po legendarnom barba „Anđelki  Ferati“. E , tu je bilo gušt gledati 1979.   reprezentacije Tunisa, Turske , Alžira i......koja još ono....ah da, Francuske! 
Dragi moji , MOGA UJCA VIŠE NEMA od 1990. , umro je od teške bolesti u svojoj 45-oj godini i na svečanoj sjednici povodom 90-og rođendana NK OMIŠ, u ovu  nedilju, moja ujna je posmrtno primila ZAHVALNICU na ime Marka Raljevića za izuzetan doprinos i potporu u radu i rezultatima kluba .
MOJ UJAC JE UMRO na sutrašnji dan 24. veljače 1990. i to u vrime kada sam osobno i ja imala veliku tragediju u užoj obitelji ( sa sretnim završetkom, ujcu nisam mogla biti na pogrebu), a istovremeno je ovaj svit napuštao lagano i , osim maminog brata, i mamin  rođak, moj dragi  Mario  Raljević, koji mi je oženio tatinu nećakinju , čiji sin danas piva u omiškim Puntarima –Ante , zvani RAKE. Ni mome Mariju nisam iz istog razloga,  nakon samo 3 tjedna ujčeve smrti , išla na pogreb. Znači u užoj obitelji , tri tragedije , samo ja sam ostala nosit veštu „na cvitove „. Tek posli dužeg vrimena,  u glavu mi je došlo, da nema više moga UJCA MARKA ni ROĐAKA MARIJA .NK OMIŠ - 1998/99-novo MIS -igralište
Godine su prolazile, foto tehnologija uznapredovala :)  i kako „ jabuka ne pada daleko od kruške“ ili po genima, u NK OMIŠ  igrao je ujčev sin VLADO  RALJEVIĆ, I! čuči: treći s live bande !!. I tada sam bila vrlo ponosna. Međutim, ne samo moj rođak Vlado, već i mnoga omiška dica čiji su očevi igrali u NK OMIŠ, nastavili su tradiciju svojih očeva. Trenutno vam je najpoznatiji MALI KRIŽANAC, hrvatski reprezentativac. 
U čast 90-te godišnjice NK OMIŠ u nedilju je odigrana u 15 sati utakmica između NK OMIŠ i NK HAJDUK ( tzv. druga momčad ) i jel virujete da ih je OMIŠ stuka sa 3:0 , što je HAJDUKOVCIMA vrlo teško palo, a naši slavili ko da su osvojili prvenstvo-tako su mi rekli  !!!  Ne bi tribala nikoga posebno izdvajati, ali evo, budući ga znam, igrao je sin nekadašnjeg  HAJDKOVCA Igora Jelavića.
Na svečanoj sjednici  u nedilju su dodijeljena mnoga priznanja, al moram istaknuti našeg dragog pok. ( rano preminulog ) ANTU KUVAČIĆA – KUVU , koji je cili svoj životni vijek bio u NK OMIŠ , najprije kao igrač pa sve do trenera . Mnogi  igrači su nakon aktivnog igranja postali suci, kao npr, OGNJEN VITAIĆ, otac nogometaša, bliznaca , braće VITAIĆ ! JČESTITAM S PONOSOM I RAZLOGOM DEVEDESETI ROĐENDAN  NAŠEG  NK OMIŠ i hvala svim trenerima i igračima i pomoćnom osoblju od prve do ove rođendanske godine, jer je NK OMIŠ godinama bio zaštitni znak našeg lipog mista i danas ,zaista, najsportskiji klup s preko 300 svojih članova u sedam različitih dobnih skupina ! Mlade treba usmijeriti prema sportu, aktivnostima kojima jačaju duh i tijelo, da bi u današnjim teškim vtrimenima odgajanja „manje lutali stazama bespuća ili nestanka“.     
Sv. Misa mome ujcu je sutra – 24. 02.  u 17 sati u glavnoj župnj crkvi Sv. Mihovila – u Omišu.
UJČE, NK OMIŠ i TVOJ OMIŠ , NIJE TE ZABORAVIO !
- počivao u miru .
Tvoja ...ti znaš koja -“živahna“ lupežica KOZE, kad si me vika da ću u Cetinu s njom uletit .  Čuvaš ti mene ozgara .

I još sam živahna , reka si: U ZDRAVOM TILU - ZDRAV DUH !
Jesen 2009. u štiklama 11 cm  i dugin noktima -  na našoj lipoj omiškoj plaži !:) 
A ne znan je okrenit, namučila san se!:) malo posli kad mi dođe sin ...ko zna kad ....nema veze :)-konačno PR nevistica okrenila !

DOPUNA: Kao žestoka navijačica, već kad hoćete "dodatak" jedne godine , jednom  zgodom, zapazila sam jednog našeg dragog blogera na Ribnjaku- bija je faca !!! On bi se mogao sjetiti na koga je pogled zaustavija , kad sam se derala sa tribina, i opet me tražija :))) - nalazi se među mojim dragim komentatorima:)))), samo je onda imao više kose :))) kad bih sve napisala ovo bi bio LANCUN! Živili ! :)))) PR nevistica je rekla, da sam tribala i sliku odsprida .....:)),a unda bi moj nećak triba bit u rebama u moru do kolina :)))))Ponovit ćemo !!!!


nasljednica @ 19:13 |Komentiraj | Komentari: 66 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 22, 2010

POŠTOVANI, 

BUDUĆI SAM JUTROS VIDJELA DA ME @MALAUVALA POSJETILA KAO I MNOGE I PJUNULA DA NAS ZAINTRIGIRA .- TKO JE oN/ONA..pa bacim pogled- jel ona na blogu dana-aha- tu smo ga , treba glasati.....NA KOMENTARU SAM JOJ NAPISALA DA NE MOGU ZA NJU GLASAT VEĆ ZA @ANDRIANA01, JER JE NEDOPIUSTIVO DA DANAS PIŠE O MUJI, PLAVUŠAMA  I "KU..." I STAVI LIPU SLIKU , A JUČER o KORIZMI , POŠTIVAJUĆI SVA PRAVA I SLOBODU PISANJA SVAKOGA OD NAS !!!


OKO 18 SATI .... PALJBA NA MENE ....I NA VIKALICI PRIJE PO SATA-SAT i
...@NAŠ DRAGI BLOGER OTKRIJE DA JE  @MALA SKINILA VIC s bloga !!!....NASTALE SU PREPIRKE...
ZNA SE TKO SE
JAVIO  I @MALA SAD KAŽE DA ĆE GA NAMJERNO SAD VRATITI - KOLIKO JE BLEKAST-A !!!! 
ODEM DO @ADRIANA01-DA MU KAŽEM DA SAM ZA NJEDGA GLASALA KAD ...OTKRIJEM
LANAC....@MARE,1,23,3,4....piše
 DA JE GLASALA ZA NJEGA ...PA @POETIKA1...DA JE I ONA S oba bloga ....
...MA LJUDI MOJI ....JA SAM ODAVNO PROKUŽILA NEKE STVARI, AL OVO JE PREVIŠE....
...USPOREDITI @ANRIANA01 I @MUJU S K....- JE NEDOPUSTIVO, A NAROČITIO Se time  
@ANDRIANU01-ŠTETI TAKVIM GLUPIM PODRŠKAMA-TO NJEMU NE TREBA !!! 
OVO PIŠEM NABRZAKE DA ZNATE ZA KOGA STE USTVARI GLASALI I SAD KAD VODI- VJEROVATNO
ĆE  @MUJO I POBIJEDITI - SRAMOTA ....MA MAKAR VRATI  I TAJ VIC.
NIJE PROBLEM U VICU NEGO U KONTRADIKTORNOSTI OSOBE, ali i klanova - tko za koga glasa . @maluuvalu3-sam slučajno išla pogledat i slučajno našla ove VEZE !!! Nije ovo prvi put, al osob ekoje se predstavljaju kao jako poštene , koji-koje vrijeđaju sv eživo, ustvari su skroz drugačije, da, imaju na to pravo, al zar to nije licemjerrno ?!
DA, SVATKO IMA PRAVO NA SLOBODU PISANJA , AL DA POBIJEDI S "MUJOM" - MALO PREVIŠE - PORED @ANDRRIANo01-MA TKO TO ON BIO..PA MAKAR I @POETIKA1 ....
MALO MI BILO ČUDNO, JER SU GA PROGLASILI UMRLIM....ZAŠTO........ JOŠ NIKAKO MI NIJE JASNO ZBOG ČEGA....osim zbog velike kvaliteta pisanja, postao im je konkurencija-najvjerovatnije!!!?. LJUDSKA ZLOČA  ....PA NAPIŠU , DA SE NE SEKIRAM DA JE ŽIV I ZDRAV I DA JE SAM SEBE POKOPA KAKO BI MI ŽALILI ZA NJIM....e svašta !A SVE JE
KRIVA@CRNARIKA, VRAŽICA, KOJA ME BAŠ TAD UPUTILA NA ,,,VIKALIVCU :))))!!! 
DA STVAR BUDE JOŠ GORA
-@MARE I  @POETIKA1.....U SVOJIM KOMENTARIMA NA MOJ BLOG  ispod posta o SANREMU_ OTKRILE SVOJE PRAVO LICE , žao mi je , jako me rastužilo to njihovo javljanje na takav način!!!
@MALAUVALA3- NAIVNO !!! MA TKO TO BIJA, ŠTETA , A TAKO JE LIPO PISANIO O KORIZMI !!!!
I SAD DA ĆE vRATITI  VIC :))))  LJUDI MOJI OVDE JE SVE MOGUĆE.... !!!

OVO JE BILO NABRZAKE I SASVIM SLUČAJNO.....kad je jedan pošteni bloger , stvarno, na vikalici javio DA JE VIC MAKNUT....a ona malo posli....da će ga namjerno vratiti........ma bez veze..........čini ludosti !!!! vic je vic i bija je dobar, kako kome ....al je vic , al nespojiv s postom prije -NIKAKO !!!!! i onda veze i vezice i vodila @mala za blog dana alaaaa........ a ja pivam: 
ne dam, ne dam da me slomee, 
da o meni slikaaaa blijediiiiii, 
zbog svih vas što me vole , 
jer sam žena koja vrijedi
........hahahaaaaaaa


Do čitanja, vaša lutajuća reporterka :) 
svjesna da ću na sebe možda navući lavinu kojekakvih komentara. al ja ne živim , a pogotovo ne pišem radi LOVA NA NAGRADE, već IZ GUŠTA ZA ONE KOJI ME VOLE ČITATI !!!


nasljednica @ 22:40 |Komentiraj | Komentari: 40 | Prikaži komentare
nedjelja, veljača 21, 2010


VALERIO SCANU VINCITORE DELLA 60. EDIZIONE DEL FESTIVAL DI SANREMO 2010.


Ljudi moji , kad sam prvu večer čula ovog momka,  a najprije ga vidila, pa onda čula s koliko senzibiliteta piva  pismu koja baš spada u TALIJANSKE KANCONE  - znala sma da će, nakon odslušanih svih pisama, pored jako oštre konkurencije ON BITI POBJEDNIK, osim ako PUBLIKA i oni kraj TV koji su glasali-NIJE IŠLA NA KVASINU !!! Podsjetio me odmah  na Banderasa- bez gitare, skupljene kose „u rep“ , onog pogleda ... ali nježnijeg i mlađeg J. Drugu večer je svoju psimu piva u duetu s jako dobrom ALEKSANDROM AMOROSO. Inače, pobjednik VALERIO je pobijedio na jednoj vrsti talent šoua lani na KANAL-u 5,  a ne na nacionalnoj TV-RAI , kako je jutros rekla voditeljica na Radio Dalmaciji . Pisma je vrlo dojmljiva, izvedba fantastična iako se čini LAGANINI  ( snimila sam je, al mislim da će biti na You Tube ) i zove se    


PET TUTTE LE VOLTE CHE ....
ZA SVAKI PUT KAD...

Tijekom  pogledane „ ludaste“  četri večeri SANREM-a, a pogotovo u 5. finalnoj, kad je cili orkestar pobaca listove s notama  nakon što je DEKOLTEJ - VODITELJICA  objavila da su u super finale među njih tri pisme SUPERFINALISTE  ,  ušli  VALERIO (pobjednik) te  TRI MUŠKA , među kojima i „izbjegli“ talijanski princ  EMANUEL s pismom ITALIA AMORE MIO, nasta je takav nemir i u galeriji i publici niže uz zvižduke, da je SANREMO pokazao i ovaj put da je festival kontroverzi, otkačenosti , bez obzira na široki milijunski krug gledatelja (samo u Italiji 12 miliona ), ova TRI MUŠKA osvojili su drugu nagradu, dobro ih nisu gađali pomama i jajima , jer na Sanremu- NIŠTA ČUDNO , al bar znaju privuč gledanost , al privukli su ovog puta i OŠTROM KONKURENCIJOM JAKO DOBRIH PJESAMA – po meni bar PET  za  POBJEDNIČKU, al različitog STILA !!!


Osobno, svidila mi se  i ta ITALIO AMORE MIO iako su njih tri počeli 1. Piano, 2. Forte, 3. Tenor-ski dio pisme i garant će biti dosta na radiju !!! To je ta , u sredini, taj PRINC, aaaa lipo piva , pa DRUGI SU !...slike kad stignem !!!!
SANREMO je ovoga puta pokazao da se trebalo nešto NOVA dogoditi da on izbije opet u PRVI PLAN , jer je malo talijanska kancona „popustila“, pa su u finalu ušli „ludasti“ likovi i muški i ženski, ne samo po vizualnom već i po interpretaciji i bojama glasova, ali i ŠAROLIKOSTI OD ROKA DO BALADA PREKO KRAJNJE OTKAČENOSTI DO KABARET PJESMICEJednu „PIPI DUGU  ČARAPU“  simpa pjevačicu ALISIU  i pismu  MALAMORENO , pomogli su, nek izvinu, mislim tranversisti –garant će se vrtiti na radiju  ?! 
GOSTI su im ,iako je KARLA BRUNI izostala, bili vrhunski : ĐENIFER LOPEZ prošlu večer s plesačicama iz MOLEN RUŽA ,

sinoć plesači MAJKLA ĐEKSONA – oriđiđi, čime je SANREMO odao počast  MAJKLU ! Savršenstvo plesa- genijalci ! (možda i to na You Tubu) 
Skoro škandal izazva je i neki njihov poznati stari LIK , koji je počeo govoriti o FIAT ind. I da će u 2011. G. biti otpuštanja radnika pa ga je famozna  DEKOLTEJ- voditeljica –ona ista J prekinula , jer su počeli  nemili  povici iz publike , škandal samo šta se nije desio, jer ona je to fantastično i simpatično smirila !


Osobno mi je najveće iznenađenej večeri bio NASTUP MLADIH NADA ITALIJE I TO PO STAROSTI –njih dvoje po dvoje , od 16- do 10 godina s PREDIVNIM IZVEDBAMA  STARIH SANREMO- HITOVA pogotovo dvi cure s pismom  ANNE OXA – SONO NOI !! ali i najmlađi dvojci – genijalci.  Momak koji me svojom iznterpretacijom očarao i  liči na ANDREASA  BOČELIJA u doba puberteta......jel vama !? 


.....a jedna MALA RICAVA, vrlo lipoga glasa,  imala je  veštu ROZO- LILA od vrha do dna KA I JA, samo moja je do poda, A PIVALA U ZANOSUuuuuuuu, jel vidite   
J 


Iako sam SANREMO rijetko prekidala svih večeri , zbog našega FAKA , nisam vidila da je bila najavljena LEJDI GAGA ?! Al je na oduševljenje mojih mlađih u kući sinoć  gošća bila MERY J. BUIGE .
 

Ajme bila je i  jedna izvrsna točka s nekom pjevačicom „obučenom“ samo sprida u „trokut gitaru“ – gola , dok su se iza nje nizali kompjuterske  genijalne KEREFEKE  po cilome platnu
NEVIĐENO, pivala je na talijanskom pismu FIVER !!! GOLA S GITAROM ka veštom (haljinom) dok joj dekoltej- voditeljica nije donila simpa plašt i strepila i  pazila da ova ne padne  
J


Bilo bi dobro kad bi to bila na You Tubu , kerefeke  su genijalne , imam samo slike
J
To što nije bilo KARLE BRUNI nadomjestio je „ludasti“ kantautor što „malo baca „na onog ludastog predstavnika  BiH „ – s pismom KARLA BRUNI i , naravno, spominje i SARKOZIJA i dobija ovacije publike !
Bila je i ROKIJA , bosonoga, dugokosa , crvenokosa pjevačica IRENA GRANDI ........KOJA JE IMALA MOJE REČINA (naušnice ) IZ ABU DABIJA koje mi je donija kolega s terena , a možda i PARFEM J Provala sam je „uvatiti „ s njima, al mislim da nisam uspila.Koson je mantala. 
JOJ moram i ovo napisati, treću večer bila gošća neka LIPA ŽENA , jel iz koje "sapunice " -možda ćete je pripoznat sa slike

 i ona zaželila da joj  MLADA TRI TENORA otpivaju O SOLE MIO – i jesu , nju dirnulo do suza , bili su za ocjenu 4. ALI –ALI –ALI ta mlada TRI TENORA kad su se pjavili otpivali su OČAJNO „GRANADU“ – u KUPE-U ŠPADE, neusklađeno, a “ludasta „ publika NANOGE -  BRAVOOOOO, BRAVOOOOO.....a grozno !


ZAKLJUČAK: VODITELJICA dokazuje da su malo punije žene IN,IMALA JE CRNU KRINOLINU :
 
MALO ŠIRU OD MOJE KOJU SAM IMALA NA KĆERKINOM PRIRU OD 14 DO 22 SATA, SAMO MOJA JE BILA BOJA ŽARKO BRESKVA  !!!! A IZA 22 - ROKIJA I ŠTO SAM TADA IPAK BILA 6-7 KG TANJA OD NJE HAHAHAA !!!! ležerna i vrhunska, spontana i ubivala tremu mladim izvođačima, publika otkačena – ne prežu ni od koga, na momente sam mislila da je puno toga unaprid smišljeno  ,A  POBJEDNIK VALERIO SCANUGENIJALAN !  NE ZABORAVIT E povirit na You Tube i SOLO i DUET s ALEKSANDOM AMOROSO-mislim da je to već  „montirano“ , jer ja se nemam kad s tim bavit –A MORAM NA BLANKIN MITING !!!!


ARIVEDERČIIIIIII !


... iz Sanrema, s ljubavlju, vaša akreditirana Novinarka !

GRACIE , BRAVO  CRO CAPU !!!  FILIPOVIĆU , iako nismo spavali od 4 do 7 sati - VRIDILO JE ! STASERA _ KOSTELIĆ I EKIPA _ SRITNO !!! PR ĆE MI MOB: JAVITI STANJE !!!

nasljednica @ 13:52 |Komentiraj | Komentari: 54 | Prikaži komentare
subota, veljača 20, 2010

A niste mislili , valjda, da neću i o ovome VELIKOM DOGAĐAJU napisat "koju rič"  ?!!!! Dragi moji, iako se osjećan ka  jedna od „razbivenih“ skijašica , ono prije 3 dana na onoj stazi od 3 km, ne znam jel mi koje rebro ciklo (o tome post) evo pišem uz bolove , jer današnji dan ne mogu bez naslovljene teme – s mog kuta gledišta kao redovne gledateljice UŽIVO .

BLANKIN MITING – PREDNOSTI I MANE 
GRIPE – SPALADIUM ARENA 
BLANKA NAPADA SVJETSKI REKORD


Sutra , nedilja , 21. veljače,   s početkom u 18 sati, to vi već znate održat će se PETI BLANKIN MITING,  u SPALADUM ARENI, drugi put za redom u toj dvorani . Jedva čekam ići (ako mi se bolovi ne pojačaju) jer ono gledati i doživiti  UŽIVO  je nešto, nešto.....ma predivno.
Prvi put sam bila one godine iza DEVIS KUP-a u  Splitu kad su karte bile 70 kn , a za „NJU“ gledat  po jadnoj cijeni od 20 kn. Obožavan gledati te skakačice, al osim gledanja, štosno je ono pljeskanje na ritam pisme koju je svaka od njih izabrala- al, gadno za njih ako publika „nema sluha“- krivo ih ponese i TROP-ništa od skoka, ljestvica DOWN!Atmosfera predivna, dlanovi se užare, skakačice skakale i odpadale jedna  po jedna i na kraju sam Blanku snimala mobitelom kako daje autograme dici „do zadnjega“ i ja je pitam : Blanka , kako su karte samo 20 kn, a za Ljubičića i Ančića su bile po 70 kn, al si ti manje vridnija od njih ?! Na to  mi  kaže s osmjehom: A hvala vam, al to nije do mene to je do organizatora...ja joj na to kažem AL  SU SE PRIPALI DA NEŠ NAPUNIT ARENU.....nasmijala se i pozirala, al to je negdi u mobitelu.
Blanka bilo kuda prid Tv-om za njom svuda! (ovi LCD, crka posli 6 mj.- dobila novi al i pšrominila sam marku proizvođača !)


Sljedeće godine GRIPE su opet bile prepune, umjesto dlanova kupili smo  one plastične  štape i s njima u taktu lupali....ali  BLANKU smo zeznili.....vrtila je glavom NE TAKO....sa svojim rukama u vis da pratimo nju....na pismu BON ĐOVIJA- Bad medicine ...mislim da je bila 2. sa 198 cm. Al dobro, bilo je gušt gledat.  ATRAKCIJA JE BILA ONA KANAĐANKA , MILJENICA PUBLIKE , CRNA GAZELA sam je nazvala-  FORESTER !!!! Sve su bile ispračene velikim pljeskom , al CRNKINJA  posebnim ! Kad sam se na kraju opet spustila  među Blankine kolegice MAJKO MOJA PA OD NJIH 8-9 , bar 6 SU NIŽE OD MENE ....nisu ni mogle skočiti više od 194, 196 –koliko i jesu pa se PITAM-OKLEN IM UOPĆE VOLJA KAD ZNAJU DA NIKAD NEĆE UVATIT MEDALJU-STALE SU RASTI ?! J i ja Ruskinjama na ruski da hvala što su opet došle, onima na engleski.....VELKAM TO SPLIT EGEIN , VIL  JU CAM NEKST JEAR J OOOU JES , HIJE IS VANDEFUL.....i na njemačkom ......e nisu one lude i ja bi se odazvala....SVE SU SE ZBLENILE MOJOM OTORENOŠĆU ...jedna do druge su bile ....hahahaaa, koji GUŠTI !!!! .
GRIPE – veljača  2008. Zadnji put je održan 3. BLANKIN MEĐUNARODNI MITING (aj, znan da se tako ne zove, al ja ga tako zovem JER JE BLANKA – NAŠA ATLETSKA KRALJICA  TO ZASLUŽILA) nije bilo karata, ušla na fintu  i u VIP ložu ! J iza , u mom pravcu su trčale i isprid mene skakale-ala gušta ČIČEROVA, FORESTER, PALMAR, DEMIREVA, ŠKOLINA, MIRELA DEMIREVA, ŠAMSUDINOVA , KOVALENKO , skroz sam im bila blizu. BLANKA je skakala s onim POVEZOM na  ODRAZNOJ NOGI – nešto je u tom dijelu bolilo- JEL SE SIĆATE ONA ČUDNE TRAKE ?! Nisam još imala aparat (kupila ga u 5.misecu prije psssst J i mog 50-og J)  a i smeta bi mi , jer ne bi mogla na svaki Blankin skok izvest ONAJ NJEN PLES i ŠUTIT ĆEMOJ
 


TAD JE BLANKA SKOČILA 201
cm, što je bija dvoranski rekord I DOBILA JE DIJAMANTNI  PRSTEN
J  - NAJ SKOK MITINGA DO TADA , i sutradan jedan moj poznanik @BILI -evo ga !!!

hahahaaaaa , iman i ja tebe, inače pobjednik Grebeninga, Trakinga, jedan od najvridnijih mladića oko organizacije Dana I. Marjanovića - Kulturnog ljeta u GATIMA ! član KUUD MOSOR GATA :))) !
na našem portalu je napisa  u komentaru :“ a ha ha.....sinja san je.iman je na dva video zapisa, na čudu gleda prema meni i najradije bi skočila u masu da se u njoj izgubi, a na drugom maše rukom ko DA UPRAVLJA DIZALICOM NA GRADILIŠTU I PLJESAK NAKON DOBRO OBAVLJENOG ZADATKA. UMRIT ĆU OD SMIJA. OVO MORA U ARHIVU UREDNIŠTVA!“  i jesam, upitno sam gledala jel on na gavnoj velikoj  tribini i jesam plesala ka BLANKA kad je priskočila tu ljestvicu  ono.....kako je on opisa
J ka upravljač dizalicom....ojlaaaaaaa @poetikaaa1...@crnarikaaa JJ

GODINE  2009. MITING je pribačen u SPALADIUM ARENU -  budući je zvršilo SP U RUKOMETU, a da šta više ljudi dođe vidjeti  ARENU za male pare , pozvana su i dica i penzioneri  i program je VEĆ  POČEJA  u 15,30 pa sam se čudila di će DICA I STARIJI SIDIT  TOLIKO DUGO A  NAJ-SKOKOVI SU  TEK  IZA 18,30 SATI...zbog obiteljskih obaveza,došle smo oko 17,30  i naravno , nered u WC-ima, a oko   18 h, kad je počelo ono bolje napetije  skakanje STARIJI SE POČELI VEĆ DIZATI I NAS SMETATI- ARENA PRAZNITI , a hebiga, nije im lako sidit non-stop  od 15 sati . briga njih , i ne znaju zašto su došli J J
Ža mi je šta nisam UŽIVO čula i vidila ANU RUCNER- obožavam je ! Ove godine se veselim posebno UNIT X- u i mojim miljenicama SPALATINAMA , al dobri su i oni iz DFN (?!) -bili gosti na našem DUGORATSKOM LITU u pauzi DJEČJEG FESTIVALA - trbušne plasačice, mladići s vatrama na konopima  uz akrobatske skokove -ma ludilo !!!! 
Skakanje je taman počelo odprilike kad smo došli  , al ga nikad neću zaboraviti  J i  LL.MA BLANKA JE IZMATRETIRALA S PRAVOM POSTAVLJAČE PODLOGE , nakon svakog skoka našla je MANU , pa su OVI IZ ELITE U ODIJELIMA morali doći do tog MISTA na koji je ona imala primjedbu , za smijat se i za plakat, mislim da nije bilo to odmah u izravnom prijenosu-ONI  na HTV-u uvik za NJEN MITING imaju nešto VAŽNIJE  !!! L
Onda drugi put opet ONI U ODIJELU S KRAVATOM stavili debelu traku ka selotejp. Onda treći put BLANKA TABA , TABA PODLOGU  ka linoleum na tom misti , ali ljuti se i onda je došlo njih 10 MLADIĆA I LJUDI MOJI - SA SVAKE STRANE PO NJIH PET DIGLI U ZRAK KOMAD TE PODLOGE PA NAMIŠTALI PONOVO TAJ KOMAD PODLOGE ŠIRINE cca 2-3 m , dužine cca 20 M, DOŠLA SAM BLIŽE I SLIKAVALA-al nigdi da nađem te slike –LUDILO J al i sramota  L ! Opet Blanka skakala , al samo njoj smetala ta GRBA ...... mora bit da je to malo ka uzrujalo i skočila je NOVI DVORANSKI REKORD od 202 cm J J
Samo razočarale su nas kolegice , jer su slabo skakale, valjda od šoka kako nas je puno bilo, ipak u dvoranama ne bude više od 3-5 tisuća ljudi, a nas bilo sa stolicama 12 tisuća, jel lažu da je dvorana u zadnjih SAT , SAT I PO  NAJUZBUDLJIVIJEG SKAKANJA  bila PUNA ! NIJE – DICA I STARCI OTIŠLI –ŠTETA , ka ih je vrag tira da dolaze samo da DOĐU, al bar su ubili popodne i vidili ARENU! J

Pljesak ZA BLANKU  opet po taktu ovog puda AC/DC ..Highway to hell... i Blanka vrti glavom NE TAKO!!! PRATITE ME , al dvorana velika, NEUSKLAĐENA  PRATNJA PLJESKOM L p PONOVO-DOBRO J Na onom PLAFONSKOM EKRANU prikazivale su se slike ka izbliza .....ALI TO NIJE TOOOOOO ! KA NA GRIPAMA !
IAKO JE BLANKA 2009. SKOČILA NOVI REKORD MITINGA : 202 cm , išla sam kući malo razočarana , prvo :zbog ljudi koji su izlazili KAD NISU TRIBALI i SMETALI, i zbog toga što ARENA NIJE BLISKA NAMA KAO NAŠE STARE GRIPE !!! TAMO JE ATMOSFERA INTIMNIJA, BLIŽA, MOŽEŠ SKAČICE "DOHVATITI" , POSLI S NJIMA PRIČATI ......ovdje je HLADNIJE, SKAKAČICE SU NAM ONO DALJE i KAD SE SPUSTITE DO OGRADE – JA SAM IPAK ZA STARE GRIPE !!! JOŠ JEDNA PREDNOST – NA GRIPAMA SE TRIBINE NE JUJAJU ONO KA JAKOVE-JAKOVE ka ove montažne  u ARENI- SVE OVO JE REKLA I MOJA PROVEDENA ANKETA NA IZLAZU !!!  E  , sutra ću ja na GORNJE-KAMENE  TRIBINE  , ma kad volim bit bliže, riskirat ću , ionako sam „zgruvana“!!! J 
GODINA 2010. – SPALADIUM ARENA – drugi put , dobro je što počima u 18 sati – očekujem punu ARENU.....dolaze njih 4  NAJ –SKAKAČICE  s vrha : KLJUGINA, SKOTNIK, ŠKOLINA, GORDEJEVA –koja je otkriće sezone!  al nema one koja izbjegava susret i dvoboj s BLANKOM- NEMA ARIENNE FRIEDRICH- navodno je razlog skoro Njemačko prvenstvo...buuuuu ! hm !!?????? Neće nam nedostajati J   dolazi i VITA PALMAR, JEVSEJEVA I KOVALJENKO I JOŠ NEKE 2-3 – SVAKA ČAST- BIT ĆE LUDILO !!!  ŽAO MI JE NEMA ČIČEROVE_OZLIJEĐENA !!!KUPIT ONE PLASTIČNE ŠTAPE, AL MI JE IPAK DRAŽE DLANOVIMA, al boli me desno rame i ruka – sitit ću se sutra one s polomljena 4 rebra na spustu, na ZOI – koja se i takva  „spustavala“ !
JOOOJ , IAKO NE ZNAM OĆU LI VAKO KIŠNO a ne SKIJAŠKI ZGRUVANA MOĆ  UPRAVLJET DIZALICOM  J J AJ NEK ME NEKO ZAUSTAVI J- A MAJICA na meni   ILI ONA NA CRO-KOCKICE ILI  JAVISEEEEE – PA ETO ME NA TV SA ŠALOM HAJDUKA – E J 
NOVINA 1.  - čujem da je ovaj  Međunarodni miting uvršten u kalendar  Europske atetske federacije pa bi organizator ako BLANKA na njemu obori svjetski rekord, a najavljuje se da je u dobroj formi , trebala dobiti  20.000. EURA ! Trener BOJAN,kad ja strepin , kako je tek njemu ....uuuuuuu...hhhhhhh.......... koji adrenalin !!!!!!! 

i uz njega  Blankin adrenalin i SPLITSKA PUBLIKA – Blanka – SAMO NEBO JE GRANICA -  mogla bi  ostvarit OČEKIVANO
! Mogu vam reći da šta sati odmiću i mene trese taj skakački adrenalin iako ću morat popit danas koji KETONAL da sutra mogu dat znak DIZALIČARU
JJJ za one koji su priskočili pola ovog posta – to vam je tako oslikan MOJ BLANKIN PLES –POBJEDNIČKI 2008. Na GRIPAMA  J
Napomena: čujem i to , da možda neće doći do ovog TZV. KALENDARSKOG UVRŠTAVANJA,  jer je ravan zalet, da bi trebalo biti u krugu , pa će POLJUD U RUJNU TO OPET NAMA OMIGUĆITI – AKO NISTE ZNALI JES !!! J Šta se mene tiče, nek uvedu još koji u Splitu na cige-cage zaletu J !!!
NOVINA 2. – uz kupljene ulaznice od 20 kn , dobite ćemo i BON – od 10 kn za kupnju knjige u „PROFILA „-dobro je i išta,  uz ulaznicu NIŠTA ! :))))
NOVINA 3. – firma PROMET će mukte od 15 do 24 sata vozit do ARENE ! pametno !
NADAJMO SE SAMO DA BLANKA NEĆE PRIJE TOGA OPALIT I U KOJI ŠTOK SPALADIUM ARENE  J
  i , kako čujem, dobro se oporavila od nedavne viroze .
MOLIM, BLANKA JE TO ZASLUŽILA  - DRŽI TE JOJ PORED TV-om FIGE,  A MI ĆEMO U ARENI PLJESKATI- NADAM SE ONAKO KAKO TO ON ŽELI , U RITMU ( popizzzz..im kad faliju takt )  A NE  JEDNI U KUPE , DRUGI U ŠPADE ! J
      
DAKLE , BLANKA SUTRA U RODNOM GRADU PRED SVOJIM SPLIĆANIMA I SVIMA NAMA NAPADA SVJETSKI REKORD  - 209 cm i to ako prethono  prileti  203 cm. A čujem i ADIDAS asistent je doša radi patika – JES ! J A ona ARI-JADNA FRIDRIH nek ostane doma grist nokte prid  TV !!!!!

BLANKAAAAAA  VLAŠIIIIIIIIĆ - SRETNOOOOOOO !
Nadam se da ću uspit doć do naših dragih Ruskinja i reči im: Spasibo, chto prishli v  Splite! Vy priedete v sleduyuschem godu !?  I nadam se da će mi ljubazno reči kao one  2008. g. na Gripama  : DA, konechno. Auditoriya....Arena....prekrasna !!! Do svidaniya ! ...i ja njima : DO SVIDANIYAAAA !
A JEL ZNATE DA U SPLITSKOM ŠKVERU VELIKA DIZALICA NOSI BLANKINO IME ?! :)
A JEL ZNATE DA JE Marinko Slavica iz Bilica blizu Šibenika napisa pismu : Blanka Vlašić rođena u Splitu, sad je ona najbolja na svitu.... ?! :)

Vaša Glasnogovornica :)....


nasljednica @ 12:40 |Komentiraj | Komentari: 45 | Prikaži komentare
petak, veljača 19, 2010


Dragi moji , ovo  su vam slike , NE OD LJETA - NEGO OD JUČER  , oko 17,40 sati -18. 02. (četvrtak) 2010. godine u mome Omišu . Sunce zalazi, svjetla ulična se pale , kad- meni iza leđa  "lipa slika " !  Moj školski kolega 12 godina - uvik je bija  predsjednik razreda, a ja njegova dopredsjednica, osim , aj više je bilo i vrime, zadnja dva razreda Gimnazije - zaminili smo uloge  :)
sl.1. Alo, jes to ti ?! Jeee uživaš .......čekaj da uzmen fotić.....ne izlaziiiiiiiii...... Ajde namisti se za moj blog !!! :)))  KOJI BLOG?!....AL TI PIŠEŠ :)))) UNDA OĆU ! :)))) Daj ne smiji seeee:))


sl.2. ČEKAJ, MALO ĆU SE VRATIT NAZAD , JEL DOBRO ?! :)))))  Super, vidi se Omiš s tek užganim svitlima , ajme koja lipotaaaaa...jel ti ladno....(a bilo je proljetno vrime ) MA JOK ! :))))


sl.3. Aj lipo sad kad si izaša pozdravi iz našeg lipoga Omiša moje blogerice i blogere :)))  EVO MAŠEM I RECI DA IH JE POZDRAVIJA ...upsss, Znan da si ludast, al ne mogu to napisat ...inače Đurica je svih 12 godina škole ima sve petice od vrha do dna , bez da je knjigu otvorija i iša sa našom generacijom Antom Madunićem (odvjetnikom) i Stipom Šaškorom ( javnim bilj.) u Metropolu, ali se zbog klime vratija nazad ,( oni dva su završili Pravo, a Đuro tija biologiju ), volija je puno životinje ...... 
sl.4. A diš s tom "gondulom" ?! :)))) Okreni je sprida , neću otraga to sivilo ( i posluša me ) . IĐEM JE ODNIT DO ĆAĆINOG TI DVORA , DO TVOG SUSIDA ; AAA KAKO ĆU TE NAĆ...?!....Ma ka nasljednicuuuuuu, samo upiši...NASLJEDNICA BLOGER.... i sta se čudit i smijat : NASLJEDNICA ?! :)))...Ma ne ka bogatašicu -to su mnogi mislili ,nego, ti znaš kojeg sam roda - GOJSALIĆA !!!! Geni , geni kameni ....... :))) Bilo mu je čudno pa drago :))  


sl.5.  Naš Đurica koji voli LUDASTE sportove, KOJI SU MU U KRVI, kao i sve šta je opasno , adrenalinsko,  pogotovo ono PENTRANJE PO OMIŠKIM KLISURAMA , PLANINAMA u kanjonu naše lipe rijeke Cetine......ono sa klinovima....ajme kako će se razbit koji put ( ne daj Bože !!! ), mislim i da skače one LUDASTE OMIŠKE SKOKOVE LJETI,a RAFTING -ne sumnjam ! :) u duši je osta uvik dite OMIŠA !!!!  Veseljak , žilav, čeličan ,visok, nemiran, a ne baš tako "krepostan " :))....hm, da je "komadurina"  ne bi se moga ni pentrat  :))) Aj živija i pogledaj blog :) MA OŠ ME STVARNO STAVIT TAMO ?!:))) Aj Bog, oću !!!! :)

sl.6. Đurica ode , a samo par minuta posli divan prizor MOJE OMIŠKE PLAŽE I ZALASKA SUNCA TAMO IZA PLANINE ...do mojeg mista di sam se udala...10 km ......a u nas je sunce još uvik...to znam....u Omišu sunce puno ranije zađe.....KOJA LIPOTAAAAAA , zar ne !!!!! SAMO ZA VAS !
I ne znam kako ?! kaže naša draga blogerica , da je uvik TRENUTAK neki koji vas inspirira, sjetim se tada jednog od naših najtrofejnijih sportaša svih vremena MATIJE LJUBEKA , koji nas je iznenada napustija 2000. g. - svi smo bili u šoku !
Za ove mlađe to vam je bio naš VESLAČ,  KANUIST , dobitnih MOREEEEEE  MEDALJA , a kako je sad vrime OLMPIJSKIH IGARA ,ne mogu a da vam ovo ne napišem : Matija Ljubek je na  LJETNIM  OI  1976.g. u MONTREALU osvojio ZLATO I BRONCU, a onda 1984. U LOS ANĐELESU -  ZLATO I SREBRO ! CILA "DRŽAVA " JE SLAVILA , A  CIL SVIT SE DIVIJA !!!!
Sjećam se ko sad, da je na MIS-u ( MEDITERANSKIM IGRAMA U SPLITU ; maskota je bila sredozemna medvjedica - zvana ADRIJANA) , Matija  osvojio TRI ZLATNE MEDALJE !
HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR je,  nakon njegove prerane smrti, za koju nismo mogli povjerovati, uveo  nagradu HOO - ZA ŽIVOTNO DJELO MATIJA LJUBEK  !  I ZASLUŽIO JE  da se po njemu tako zove!
VRIME JE - znam , ZIMSKIH-OLIMPIJSKIH IGARA , al Đurica me sa svojom "gondulom" i veslima , jučer sitija na našeg MATIJU LJUBEKA i njegovu "gondulu" i njegova vesla  - zar je to bilo slučajno - asocijacija ?!
HVALA TI MATIJA NA SVIM NEZABORAVNIM SPORTSKIM TRENUCIMA  i, VIDIŠ, NISMO TE ZABORAVILI !!

Dodatak: Jel vidite , malo šale nije naodmet, da bi me KERUM ipak triba uzest za savjetnicu KULTURE, ŠPORTA I ....PROSVJETE ( o tome poseban post ) :)...(uh šta me nervira ovo Š-ŠPORTA  ko da sad rečem ŠAVJETNICU PROŠVJETE......ma ja ću govorit SPORT:), aj živili !


nasljednica @ 00:50 |Komentiraj | Komentari: 48 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 17, 2010

Pažnja: IMATE KRNJE-POST prije ovoga :)
Nemojte mi zamjeriti - al ovo je bilo sinoć na POKLADNI UTORAK NA TV !
Na sinoćnoj prvoj večeri talijanske kancone SANREMO  2010. , za one koji nisu imali mogućnosti pogledati kako je to izgledalo na RAI UNO, pažnju , osim kao uvik prekrasne pozornice, privlačila je voditeljica -dva puta se prisvlačila - obučena u FORTISIMA CRVENOJ vešti    :)s osebujnim dekoltejom, silikons mejbi :)  - prvi dio :


Drugi dio programa:Iza toga nizale su se dojmljive  kancone , a onda je došla ZVIJEZDA VEČERI - SUZANA BOYLE uvjerivši ELITU kako dobro piva I DREAMED A DREAM, izmamivši ovacije publike već samim izlaskom na pozornicu dok se prikazivao onaj vIDEO Talent šoua u Britaniji kad se žiri zgražavao kad je vidio , a publika smijala, dok nije počela pivati i one začuđene face uvaženog žirija i njihove nevjerice kao i ovacije publike pri samo prvim njenim tonovima pisme I DEAMED A DREAM !!!! bilo je dirljivo !!!, dok sam se ja sva naježila snimajući je . Na kraju je dobila buket predivnog cvijeća Sanrema te u intervjuu rekla da joj je drago ( a šta će drugo reći) da je pozvana i da se  nada da će ta suradnja trajati i dalje .

E onda je došlo, za one koji to nisu očekivali, događaj o kojem će se više pisati nego o odslušanim jako dobrim kanconama.
Ljudi moji uslijedilo je ovo ...kako je najavljena - ne znam, jer nas je bilo više oko TV-a, al nismo mogli virovati da je ovo SANREMU POTREBNO - a koliko je naplaćeno, valjda će se i to doznati, a Talijani ne štete , a nićim izazvana :),   IZVOLITE  KA CRTIĆ ( malo skraćeni , e nisam tila veće slike , jer ovakvih imate klikom MIŠA tamo di vi bolje znate od mene !) :1. sl.

2. sl.


3.sl.

4.sl.

5.sl.

6.sl.


7.sl.

8.sl.
E neću više, ovo vam je previše !
Inače, moram naglasiti, iako je prilično ostario , odličnu pismu je imao TOTO KOTUNJO- kojeg znate po evergrinu L, ITALIANO...La šate mi kantareeee....., a za one koji ne znaju FESTIVAL SANREMO već niz godina održava se u Teatru Ariston u kojem često bude neplaniranih nemilih skečeva ( neću o njima ) !.
SANREMO kao festival postoji od 1951. godine i od kad znam za sebe , znam, i za njega !!! 


U neka dobra vrimena , finalna večer je kod nas bila prikazavana godinama , kad sam zavolila ANNU OXA ( HOXA) ...i mogu vam reći da je SANREMO PROSLAVIO ANNU , ALI I ANNA -SANREMO - bila je višestruka pobjednica -svaka pisma joj je bila HIT,a Anna imala svaki put novi imiđ-nesvakidašnji, nešto ala naša Josipa Lisac. 
Sjećateli se njenog odijevanja, ja najviše onog crnog ogrtača s kapuljačom , osebujnog glasa i jako zgodna !!! 


Nedavno je sa Ivom Gamulinom (Đanijem) Hvaraninom :))) nastupala u Lisinskom - jeste li gledali njihovu uzvedbu PIJESAK VREMENA, a ja volim njenu SONO NOI !!!!
Inače, SANREMO je proslavio grupu RIKI E POVERI s pismom SARA PERKE TI AMO ; EROSA RAMACOTIJA- ADESO TU , a ĐIOLU ČINKVETI sa nezaboravnom NONOLETA ( NON HO LETA ) ..ANNU OXA - DONA CON TE .... i niz pjevača i evergrinova ....uuu...ima ih, a KLAUDIO VILA ...to vam je onaj pjevač koji je na Splitskom festivalu dok je bio INTERNACIONALNI pivao Terezinu -Nono, moj dobri , nono- u svojoj verziji- nezaboravnoj !!! !
Godinama sam išla kod sestre  gledati ga priko satelita, a više je i vrime, sad ga gledam preko MAX TV-a i uživam na VELIKOM EKRANU !!!!
Samo da vam naglasim od SANREMA je potekao i EUROSONG !!!
Jel van dosta....ako nije, žao mi je- moram kuvati !!!
DODATAK 1. Nisam vam napisala da SANREMO uvik potakne neku novu modu, evo ovaj put vi muški, koji imate garant i bilu i crnu košulju, ako su vam dojadile (dosadile) , moderno vam je pola/pola, pola bijeli dio i rukav -a pola crni dio i rukav -ludilo (bez veze) :)


DODATAK 2. Popodne čitam našu dragu @dalmatinku47 i Slobodnu, KERUM je osta be SAVJETNICE ZA KULTURU, šta mislite, a, da mu se javim ?! :))) Uvik sam u akciji !! I znam prenijeti i izvući ono naj!!! Razmislit ću iako piše da ne namjeravaju nikoga staviti umisto ove Ivaniševićke .
 
Živili, večeras je druga večer SANREMA , a KOSTELIĆ?! jel on večeras ?!


nasljednica @ 10:25 |Komentiraj | Komentari: 59 | Prikaži komentare
utorak, veljača 16, 2010

FANTASTIČNI-DOMIŠLJATI  MOJI OMIŠANI - GUSARI !!!!
A /   KRNJE 2009.
Dragi moji , evo kratko s riječima , jer slike sve govore . Moji Omišani mislila sam , ali  upravo gledam i ostale gradove na NOVA TV, ipak izgleda da cila Lijepa naša ima iste MOTIVE  koga za KRNJU !!!!
Evo gledam u SPLITU TORCIDA spalila uuuuuuuuuuu - čekajte NOVINE !!!  Nisu Krafnu :)
Najprije sam lani 2009. ugostila, tj. udomila ovu dvojicu koji su dehidrirali, prije nego sam išla u Omiš !! :)))

NAJPRIJE KRNJE U OMIŠU  2009. g., ugodno me iznenadili , jer,  ZNA SE kad je CILA DRŽAVA BILA U .......


ali to nije sve, moji  GUSARI SU BILI GLAVNI NOSITELJI FEŠTE !Bili su gosti i na RIJEČKOM RIJU !

Ukrali su Slovencima u Piran(t)skom zaljevu srdela taj vikend, pekli ih i dilili, a tako su radili prošli tjedan u ĐAKOVU - s brodom !!!!!! p mene malo najili taman kad san se vraćala kući s posla, al san žeđala posli puno ! A TUĐE JE SLAĐE !!!!!


Dobre su duše !!!! popela se na škale drvene od broda !!! briga me!
A evo još par naj-sličica !!! Najprije iz Rijeke 2009.
ZORO OSVETNIK- ne juti se, umanjila sam te :))) Ugo jel ga raspoznaješ, Ugo vam je naš Omišanin koji živi u Kanadi...ima odličan blog ( almissa...)!!i dobija je priznanje >Grada Omiša !!!!
a  jel poznate jednog od braće VITAIĆ ?! HAJDUK IH NIJE VOLIJA ... bili su im jeftiniji ONI DRUGI al oni su genijalci !! često sam ih ukrcavaala u Omiš u školu !!!eeee , a to si dica moga Ogija, zato sam to napisala@oggimenu !!


Moja generacija otkačenih AMORO-I, bez mene , a štaš :))))  


 uuuuh, ovi su me pripali lani :))

KRNJE 2010. :)
AJ ZNAM KRNJE 2010. VAS VEČERAS ZANIMA _ EVO IH !!!! TRIBA JE BITI I Mr LAHOR otraga , al im nisu dali :))....uh i ONI SU MI U KRVI-ZBOG NJIH MI ČESTO SKOČI TLAK....!!!!

A ne znan zašto san se sitila Bebeka, pa  ne liči mi na njega ....počela san pivat DABOGDA TEEE VODAA ODNILAA; ŠTA SI NAM UČINIJAAA; POSLI TEBE NIŠTA NEMAN; OSTALA MI  USPOMENA OD MOSOR-a I  OD LENC_AAAAaaaaa:)) a nu di mu je stavila crvenu šriklu :))))

a vide joj se neki detaljčići, a mene zeza malo fotić PR nevistice :))ima najlonke - crne sa bilom čipkom podudara joj se sa ...ups..... :) mogla me je pop....ati:)


nu, di joj je štikla ......, jer još kokoš pile nije snila ,tamo di je stala njenaaa štiklaaaa..... :)))   a ovo doli - nigdi bez njega da ZNA kad će se VRATITI !!! ??? :)))Vrag me odnija , ako nije bilo više policije i njihovih auta večeras nego da je došla u Omiš cila Slovenska delegacija !!!!))

Ma pored naših GUSARA i moga Darka, generacije i svih, nije njih triba večeras nitko čuvati , jer kad GUSARI nešto naume to i učinu .....a šta :


namjerno sam slikala s ovog kuta- SPOMENIK BRANITELJIMA (vidi post Dan pada Vukovara ) , koja ironija, SPOMENIK I KRNJE DVOJAC ....al došlo mi je zapivati .......PRIJATELJI , ČESTO MISLIM NA VAS.......ali vesela je noć pa okrenila na onu :
Šta je ostalo od jubaviii, 
šta je ostalo od srećeee, 
ostala su  prazna obećanjaaaa, 
ostale su prazne vrećeeee....
al HARAČ ih puni !


Nije mi se svidila ideja iz NOB-a, al momci su dobro složili ustašu, partizana, ranjenika i zarobljenog Njemca, e , to je bilo nekada, a danas nam eurima pune kućne i državne kese, a vrimena se minjaju....al ideje, vidite, ostaju- na mladima.!!
Sve slike su pod budnim okom policije nastale KRNJE za 3 minute, a onda iznenada DIM , trk i PALJENJE KRNJE I U borićima presrela ovu NOB Ekipu, bila je kišaaa!


A moram vam još dati sliju iz Rijeke, ne znam čije su ...jel vi znate ?!

P.
S. Evo naš mali BRONČANI FAK večeras oko 20-og mista , a dobro je krenija, bija je 3., al je 2 punta falija i odma izgubija poziciju,a štaš, sutra nova km-traža ! Sretno!!
A SANREMO-SLIKE ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA !!!! Sve je mogu istovremeno :))  pogrde, strip tizzzz- ušla u čašu ka Nives...uuuuh....al bez robe....uuuuu......SANREMOBERLUSCONI :)))) e svašata , al bila je i SUZANA BOJL !!!!!  prekrasan glas !!!!!


nasljednica @ 23:00 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 15, 2010
Dragi moji, na do sada neviđeno „komplet“  koncertnom spektaklu  koji nam je priredio Zdravko Čolić pred 14 tisuća gledatelja ,  s pravim orkestrom pa  bendom, pratećim vokalima  nama dobro poznatim s DORE,   plesačicama koje su dale posebnu veselost spektaklu ( a je jedana malo napravila mali škerac :) VIDEO ZIDOVIMA U RAZINI GORNJIH TRIBINA DA SVI VIDE I DOŽIVE SPEKTAKL i sve naj, naj......pozorniva u obliku slova T - sa škalinama da Čolić može u publiku, lajt sou, lajt igre, i sve do tada u S.areni neviđeno......

 
Kako sam izgubila par dana prije svaku nadu da ću poć na ovaj koncert, jer su upućeni Škverani rekli mome da ima karata koliko oćeš ,da nitko ne iđe, zvala me to popodne susjeda - da je bolesna i da mi daje kartu od 150 kn za 100 kn uz koju dobiješ u Areni i DVD koncerta , tako lipo dobijem TRINAESTI RED !!!! meni uvik sritan broj !!!!  ali ja  kupim sebi na kiosku dupli ČOLIĆEV CD –prije par dana , nek mi svira ovih dana  -s etiketom  „ZA VALENTINOVO“! 

STVARNO, NJEGOVE PISME SU MI U KRVI


Obućen se casual-tropic, rebe i gori bluzu laganini i ja i moja nasljednica  mlađa- pratiteljica, najprije do mojih po aparat. Mali spava u 19!! ( važno radi događaja posli).
Parkirali isprid debelog špaga – zabrane daljnjeg parkiranja iprid LIDL-a (važno radi radnje na kraju posta )J Ebenti CITROENA , nizak,J ĐIP i „gljive“ i visoke pragove priskoči ko ništa, aj eto , može ga i pauk dignit, a da ne buden 3.  ja usmjeravala još 5 auta do mene JSvi se zahvaljivali J Valjda neće pauk J
Došli tamo, kartu neman za moju „pratiteljicu“-a ko je vidija ženu da sama iđe Čoliću ?! J Karata –nemaaa ni po švercu i lipo ja u kolonu i puste nas dvi na tu jednu J
Koncert kasnio po ure , al još se ulazilo ! Kad u 21 mrak, na tri velika video platna na pozornici i poviše na zastorima zvjezdice , raja AAAAAAAAAAA !!!!! J I izlazi KLAPA koju ne raspoznajemo, al mi je to rekla gđa. do mene koja je bila na koncertu u Zg-bu , da CAMBY VEČERAS PIVA DVI PISME i oni počeli  TI SI MI U KRVIIIIIII....divota...publika u čudu......i evo ga J elegantan u crno ka uvik, ni kg manje ni više, a skoro 60 godina (možda na licu) ali po kondiciji, motama a POSEBNO PO GLASU –ONAJ ISTI ČOLIĆ ka prije 30-35 godina !!! J 


Počeo je odmah redati niz svojih hitova PRODUŽI DALJE ...mi već u transu.......pruža ruke publici do njega .....dobija i ružu u  bilome papiru .....piva u čučnju, trče  s jednog kraja pozornice do drugog , skakuče J POZDRAVIO NAS  „nakon toliko dugih godina“.....  ŽIVIŠ U OBLACIMA MALA..... PISAT ĆU JOJ PISMA DUGA ..... ,a na platnu iza njega svaka pisma popraćena slikama i video motivima , npr, ŽIVIŠ U OBLACIMA MALA ...lipe slike oblaka ka od @popetova...... zvjedice na ČIJA JE ONO ZVIJEZDA......Milena Dravić i on u mlađim danima na pismu  MOJA DRAGA...neki krugovi  na MALO POJAČAJ RADIO......snijeg ,pejzaži ka u  @vigga, na Balaševićevu...... i tako više od dva i po sata (a zašto ne znam do kad-na kraju!  J
 


Najednom u srid prvog dijela koncerta ( a bilo ih je tri dijela  – u crno, pa bila jaketa, pa opet u crno) među zaljubljenim golubićima na parteru s pafona miljun crvenih baluna !!! J koja LIPOTA ..... predivno!  Ljudi moji, svi smo bili na nogama , hitovi naše MLADOSTI  one naše nekadašnje „neikvarene“  ALI MORAM NAGLASITI I DANAŠNJE MLADOSTI...,,,koja je bila fenomenalna, u zagrljaju, zaljubljeni i nezaljubljeni ,a koji su me oduševili znanjem njegovih pisama, da sam se malo i posramila , ja neke i ne znam .
Sve njegove  pisme su EVERGRINOVI...to je dokazano i ovim koncertom, pa zar CAMBY  nije to dokazao izabravši TI SI MI U KRVI  J  ne znam koju izdvojiti ili one senti še ili Ojlaaaaa kako kaže @poetika ili one cupa-cumpa koju bi volila čuti i @dalmatinka 47 ,a na koje  UVIK ona @nasljednica nikad nema mira J 

Posebno sa se sitila @rusule (rusulice) i @dušedvije  na neku meni novu :
Sačuvaj me Bože njene ljubavi,
Onog ludila i strasti, sam se nikad neću spasti,
Od ljubavi kojoj kopni sjaj,
Ali mi u nju neeeee diraj.......prekrasna balada.......
A neke J i na @likos37......“mala moja mala...mala...još ne.......“ J
A na moju @crnuriku me sitila ona već na prve taktove smo poludili .....RUŽICE MOJA RUŠKA..... J i opaaaa.... ojlaaaaaa a i @pasicku1.......ma na sve VAS !!!! J 
E ovde moram nešto ubaciti, isnpirirana komentarom @opiranje, u kratkoj pauzi , tri plesačice su plesale KAN-KAN a ona ženska u 13-om redu J  plesala ka blesava , al noge dizala samo do 60 stup. Jer su casual (benti  casual) elastin rebe kočile da noge nisu išle do 70-80 stup. ka inače kad ga pleše J a ta se mislila, oće li komodne  dimlije obući , jer bit će i ČAJE, ČAJE ŠUKARIJEEEEEEE J a i ima ih dosta pisama  di se cila triba mrdati kako s kojim dilom tijela J I u tom KAN-KAN tu  „živahnu“  žena tucka -  od oko 65 g. okrenem se i plješće mi i kaže BRAVO.... SUPER J a ja se imala razbit samo  na cici lomenih šlalina J 
Međutim, tribine su se tako tresle da me već straj uvatija  da će meni 13.RED PRISIST...u glavi sam već zamišljala da će mi lim kroz kičmu , šipke ......(nije smišno) da ćemo se svi  strmopizdit na dno dvorane, da će mi lim okidati nogu....uuuuuu.......ludila......oko mene dehidracija živoga svita i starijeg od mene , smetala mi koliko su puta išli po pivo, sokove da sam im rekla GORI STE OD DICE....jednom bračnom paru sam rekla JESTE MUKTE PROŠLI, DOVELI ŽENU U ARENU NA VALENTINOVO i to u prolazu nakon čega mi je ON reka:  EVO JE, VODIN MALU PIŠKITI J

A zašto san se ukenj.... la, zato jer kad smo moj i ja došli na onu prijateljsku utakmicu sa Slovenijom 4 dana prije SP u ruk.  ili  kad su naši imali zagrijavanje.....I kad nije bilo puno svita ....svaki moj korak na tim montažnim tribinama....i "moga" do mene .....taj svaki naš korak činija je ....JAKOVE-JAKOVE ( prijevod...ljulja se podloga , ugibala se svaka montažna škalina ) i tad rečem mome: AJMEEEE A ŠTA ĆE TEK BITI KAD NAS BUDE OVDE PUNO ZA 4 DANA ?! On kaže :ŠUTI DA TE KO NE ČUJE .....MA KAKO ĆU ŠUTIT, OVO JE GROZNO...i nakon par dana URUŠILE se te tribine ...pisalo u novinama.....i  zato sam se ja, da prostite ukenjala...kad bi sila ovlažit usta CEDEVITOM  iz plastične boce ...isprolivala se po dekolteju  J....a baš me malo oladilo J .....ali tribine ...montažen AJMEEEE !!!....hebate žene ove do i iza mene priko mojih godina ( bar iman fore da ih stignem ) mlade babe od priko 70 godina „skaču ka blesave“......ma koji vas đava tira –sidite – mislim se i da ih malo uplašim kažem JOJ ŠTA SE TRESU TRIBINE , PROPAST ĆEMO, one me poslušale šta sam rekla al  i nastavile  J J  .A na bini - otraga na platnu NJEGOVE LOKICE , za mlađe: to si vam  plesačice njih 6 iste od glave do pete , koreografkinje LOKICE STEFANOVIĆ, koje su godinama pratile ČOLU -  naj plesne grupe u bivšoj državi !!!! budile su nostalgiju ! jer su NEPONOVLJIVE !!!!!!!
Oko 22,30 stiže 1. SMS :  MALI TE ČEKA ( moja trudnica )- kratko ja: TRAJE !.........opet oko 23,15 : OŠ DOLAZIT, MALI TE ČEKA, SAMO ZOVE BABA!....a meni se srce para, cipa, lomi.....znoj curi .....izdržim još 15 minuta uz GORI VATRA I FANTASTIČANU SLIKE BINE  S „VATROM“ !!!!  Publika se ne gasi...u transu i mlado i „mlađe i luđe“  .....tribine ...ajme......ljuljaju se ......računam kad počne stampedo-izlazak....kad ću onda do mog MALOGA ......RAZOČARAT ĆE MI SE .....nema  mog KUC- KUC na vratima s noktima kad on skići BABA, BABA .....i napuštamo moja „pratiteljica-nasljednica mlađa“ arenu.....kad ono ZVAO SAM JE EMILI....poslušamo u hodniku laganim koracima do vrata......
NE-ZGODE S AUTIMA !!!
..... a vani gledam jel mi CITROEN lipo oprani CRVENI NA MISTU !
J
OJLAAA JE !!!! J A ozgara s parkinga juri od LIDL-a crno-bilo auto pravo na nas koji smo cestu tu začepili , jer debeli konop jedan momak nije moga skinit i mi se NAREDALIA  SAD OVAJ NE MOŽE  IZAĆ......A DI ĆETE ...vičem ja ......AJME ZAKASNIT ĆU NA BUS !!!!!.....ČEKAJTE MOJ JE CITROEN, JA ĆU NA RIKVERC PA ĆEMO VAM NAS DVI ( njegova uplašena cura ) DIGNIT KONOP !!!! i ja trk u suto i na rikverc ...upalin sva 4 i stanem.......CURA DIŽE , ON SKORO DA ĆE I PROĆ AL HEBIGA ANTENAAAA!!!!........CURA viće MOLIM VAS DOĐITE...odvrtila ona antenu ali 2 cm od anterne zapinju......ZADNJIM NAPORIMA  DIGLE KONOP JOŠ MALO; JOŠ MALO I ......ona kaže JOSIPEEEE , DRŽ ANTENU ...MENI SE ZAHVALJIVALI !!! J JA KAŽEM : AL SE ZOVETE JOSIP ?! ??? JESAM , nasmije se , ja njemu  IMATE LIPO IME J momak J HVALA VAM PUNO I  IMATE  VI LIPO AUTO J ja njemu ka iz topa NE SER..... J ( uvridija me , e, J  a je lipo se sjajija , moj ga opra , izglanjca, ali radi parkinga opet nisam išla đipom, hebiga ) ..... NIJE MOOOJ.... MUŽEV JE...  MOJ JE ĐIP... srića bilo dvoje ljudi samo J Smijali mi se, a kako neće J On meni da mi je lip CITROEN ( xsara)A JE VALENTINO BOJA .....
KUC-KUC-BA-BA
I tako turbo baba iša kod turbo unuka kojega je izmučija ČAROBNI GRAD
to popodne i zbog kojega mi je baterija riknila na njihovom foriću na ČAJE ŠUKARIJE......... tila san ga o pod !!!! UH ! Ali srića da sam minutu prije zamolila curu da me slika na tribinama .....dok nisam propala i dok mi senije u leđa zabila koja šipka......heben ti montažne ...a neš nikad više ...i još 13. red  
J)))))))
E  STVARNO  i   150 kn vrhunskog koncerta od 3 sata  isplatilo za ljubitelje Čolićevih pisama !!! POD VELIKIM DOJMOM NAS DVI OTIŠLE SMO SRETNE VESELE I OZNOJNE MOME TURBO UNUKU ...KUC KUC .....BA-KA, BA- KA s druge strane vrata ......KO TO MORE PLATIT !!!! DODATAK ODMA :  Ljute me natpisi o većoj pažnji prosidbe  Ane Gruice  nego o koncertu, cura i njena obitelj su mi dragi, divni ljudi ,al to nije bila poanta koncerta , NI ORIGINAL , JER JE neki  MATE zaprosija lani na VALENTINOVO na odličnom koncertu na Gripama  LUKE NIŽETIĆA – svoju JELENU !!! 
Al čitam da je bila na koncertu  i MARIJA  ŠERIFOVIĆ- pobjednica Eurosonga s pjesmom MOLITVA , jel se sićate te lipe pisme ?! Eeeee nju sam srela u Jokera prošlu zimu , ako ne virujete -evo , imam je , jako ljubazna, popričale malo o živahnome bratu u onom multi šou .......ja je gledam upitno (ka , jel to ona ?! ) a ona meni klima glavom - da je :))))) bila sam 5-6 kg šira :)))))))


Čitam da je CAMBY na kraju otpiva s ČOLIĆEM - PISMO MOJAAAA...već si na poletuuuuu ......, a ja TEK J ili uvik u „POLETU“ ...bit će na You Tube ta snimka  ........mogu mislit kako je bilo to za čut ...i da je koncert trajao do PONOĆA !  E , HVALA ČOLIĆU I PUBLICI ŠTO SU GA ONAKO ODLIČNO PRIHVATILI !!!!!
A ZAŠTO - JOSIP - LIPO IME –uskoro u postu – o .JOSIPU.....
Vaša RUŠKA ! J      
Anex: Naravno , Škverani rekli mome da sam bacala ređipet , nek je bila šala, on im je tako i uzvratija da sam kupila najskuplji MOJ BROJ, al mislim da je dosta i ko je kolovođa ?! - INŽINJER -  (opet ) JOSIP !!!! Mislim ovog puta da su zbilja pretjerali !


nasljednica @ 15:08 |Komentiraj | Komentari: 44 | Prikaži komentare
subota, veljača 13, 2010


ČOLIĆ U ARENI - NEVIĐENI MUZIČKI SPEKTAKL PRED 14 tisuća ljudi !!! KLAPA CAMBY PREDGRUPA : TI SI MI U KRVI !!!!! od 21 do iza 23,30 !!!!

Zamislite da vam ja sviraaaam ......ZA MOJE DRAGE  BLOGERICE -  ovim pismama darujem vam sjećanja na LIPA VRIMENA , darujem vam LJUBAV !
 
PISMA U PODLOZI ZA SVE DRAGE BLOGERE - posebno za romantićare, ali i za razbijače čaša ;) :)

Iznenađenje koje slijedi - u grlu me steglo.......mutirala ;) a šta ću kad me ove psime diraju ...a VAS  ?! :) ;)
Dragi moji , ovoga puta slike i riječi govore više ...ako budete imali primjedbi...ja ću ga lako pritvoriti u LANCUN ili ČIPKICU :


A ne mogu vam svima dati RUŽU  ! ;)

ŽELIM VAM SRETNO VALENTINOVO NA OVAKAV NEOBIČAN NAČIN - i Omiš ima svoje MARIJAČIJE !!!   !nasljednica @ 23:49 |Komentiraj | Komentari: 53 | Prikaži komentare
petak, veljača 12, 2010

Dragi moji, kako se ja baš u sve razumin J, osim u ovo čudo ( ocjena 2 ), a kako neki dragi blogeri-ce nemaju živaca  čitati moje LANCUNE J , evo jedna mala ČIPKA  J ,i znam da nisam jedina u onome što slijedi  , al moram NAŠOJ KRALJICI ovim postom   poručiti

JANICE, NISMO TE ZABORAVILI !

Danas, noćas u  3 sata po našem vremenu otvaranje je ZOI u Vankuveru ...ali bez naše JANICE, malo me drži tuga zbog toga, al za one koji su puno mlađi od mene, neka znaju da nas je mnoge godine zimi po tužnom i južinastom vrimenu, po ledu i , buri i suncu „držala na životu“ i sva je HRVATSKA BILA  KA JEDNO  , jer ja ONA , JANICA KOSTELIĆ  , dostigla  SVEMIR što se skijaškog svijeta tiće i kad smo često slušali JANICAAAA KOSTELIIIIIIIC  KROOOO-EJŠAAAAAA ! KO TO MORE PLATIT !.


ODMORI SE ; ZASLUŽILA SI !  i LIPO NAM SE SMJEŠKAJ !
Ta jednostavna i uporna cura,koja je nedavno klepnila i paparazze
J ima i pravo J šta joj se smetaju ljubiti, bar ona nije to zaslužila, nija ona "ONE"  J i ja bih ih nogon pukla  u .......J, ostala je VJEČNA SVJETSKA LEGENDA iz male, male zemlje HRVATSKE, za koju mnogi nisu čuli , ako su nas zaboravili sa SP U NOGOMETU i IVANIŠEVIĆA U VIMBLEDONU !!! J Onda je doša i RUKOMET pa DEVIS KUP ( aj nemojte me vatati kako se piše, imate google J pa provjerite J
 )
KRATKO I GLASNO :  mene vata nostalgija , jer neću imati onoga adrenalina ka na zadnje dvi ZOI-e , kad sam s kauča skakala na noge , pa na vrh naslonjača pa s kauča priko stolića do TV kšete  J skupa s njom sam HAKLALA JJJ  ovi moj me vika KOJI TI JE ĐAVA , ali ubrzo su se svi uz mene pritvorili ko na tribinama  SALT LAKE CITY-ja   , veljača 2002. G. IMALA JE SAMO 20 GODINA i osvojila  4 MEDALJE, TRI ZLATNE I JEDNU SREBRENU : 1. u slalomu, 1. u veleslalomu, 1. u kombinaciji i 2. super-veleslalomu  J NAJJAČA JE BILA NA DODJELI KAD JE MEDALJU ZAGRIZLAJ S GUŠTOM !Onda su došle sljedeće ZOI U TORINU 2006.  (mislimJ ) opet medalje : 1. u kombinacijama ZLATO !!!!  i SREBRO u super-slalomu  !!! KROOOOO-EEEEJŠ-AAAA ......JANICAAAA KOSTELIC  J ONA DIŽE RUKE JA uporni BRACO IVICA J  konačno se dokopa SREBRENE MEDALJEEEEE !!!!
J
JEL SE SJEĆATE ONOG ČVRSTOG ZAGRLJAJA I PLAČA IVICE I JANICE , to je bilo 2006. g. U TORINUUUUU - uh kako su priletile te godine !!!! 
Iako JANICE nema više na ZOI ona je uvik s nama i fali nam ( nedostaje) i meni to više nije to !
NJEN ADRENALIN ĆE MI  ZAMIJENITI  NAŠ  ŠOLA I BOB 4-SJED J, ALA LUDILAJ, oni mi se čine ka i onaj crnac iz toplih krajeva ( gledali ste film ?! J) on iz tropskih krajeva na ZIMSKIM OI  J J  A IVICA , ma samo da se ne razbije J, VAŽNO JE UČESTVOVATI, A OD MEDALJE VIŠE – IVICE, GLAVA NE BOLI
J
DRAGO MI JE DA OVAJ MALI FAK  ( jel trietlon ) ZA KOJEGA 90% HRVATA NISU NIKAD ČULI ( pa ni ja )  NOĆAS NOSI  NAŠU ZASTAVU J  !!!  EVALA MALI  !!! GLEDAT ĆEMO TE – znan kakvi je to osjećaj , ka kad sam nosila TITOVU ŠTAFETU, pa bilo vama drago ili ne ,ovo pročitati – al to su BILA ONA DOBA !!! J
 
NAŠA  KRALJICA je ispravnu odluku donila 2007. G. kad se povukla iz sportskog svijeta – zdravlje je važnije –A JANICA UŠLA U SVJETSKU POVIJEST sa samo 20 GODINA ! ŽIVILA NAŠA SNJEŽNA KRALJICA !
Tada su BARUNI pivali onu IMA JEDNA ZEMLJA MALA IME JOJ JE HRVATSKA...... ( jel to bilo za JANICIN NEZABORAVNI DOČEK 2002. NA TRGU BANA JELAČIĆA , gdje dan prije bilo meni prvi put u životu MINUS 12 stupnjeva, sutradan na dočeku – 14 , a puno njih goli do pasa J
ja otputovala to jutro, ŠTETA !
HVALA TI ,JANICE, OD SRCA  NA SVE NAŠE TRENUTKA SLAVLJA I VESELJA i imaš pravo, šta ti smetaju u ljubavnim užicima J
 !!! A sad je na BRACI RED !!!! DRŽIMO FIGE I NJEMU I SVIM NAŠIMA na ZOI 2010 !
Nek svira ova pisma još.... jer Janica bi sigurno tila biti na stazama......a toliko je puta bolilo i stisla bi zube i alaaaaa "nizbrdooooooo " DO ZLATAAAA !!!
DOPUNA: Joooj sitila sam se, jel se sićate one vožnje na SLJEMENU 2006.g. kad je SLALOM SLALOM-ILA BEZ JEDNOG ŠTAPA .....izderane ruke i osvojila SREBRO - to svit do tada još nije vidio!!!.


nasljednica @ 22:43 |Komentiraj | Komentari: 48 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 11, 2010

Za moje drage -koje zanima......ostali priskočite @jutarnja, bit će i za tebe uskoro ......
Iako je bilo do 18,30 neizvjesno hoću li iz određenih okolnosti uopće ići na ovaj koncert, „moja dijaspora“ javlja da neće dolaziti po ovome vrimenu i da mi dođemo k njima. Dobro..sve dok moj nije doša sa „popodnevnog opuštanja“ gdje su mu napunili glavu da sam dan prije bila opet na Radio Dalmaciji, što sam mu već rekla-a povod je bio 3 pisme za HAITI : Đibo, Oliver i Đulijano pisma  :Pismon te ljubi  miljon mandolina... nisam mogla a da ne zovem i rečem: E ja sam za Đulijana , jer me na humanitarnom koncertu ZA MRVU JUBAVI ova pisma zezla, na nju sam skočila na noge dok nisam od kuće dobila od muža komandu SIDI DOLI, samo je tebe 4-5 puta prikazalo priko ekrana....na to se Voditeljica nasmijala i rekla , POVEDITE I NJEGA, ja njoj : Ma on je uvik umoran, dajte koju utakmicu samo da okrene program, da me ne prati na tribinama, jer kakve sam sriće opet će me kamera uvatiti (ovo pišem i zbog slijeda događaja iz Arene).
Međutim, doša je ljut,tad  sam znala da neću na koncert, pokupin ćer, obučen se ka za Himalaje i biž iz kuće. On dobacuje: Ako odete u Arenu, nastoj da te kamera uvati..... Nisam  uzela đipa nego ćerinu Agilicu (crvenu) . Hm, znači, mogli bi poć, ali ubija mi svu volju NEMA KARATA , kaže, JEDINO PO ŠVERCU i izletimo. Došla kod mojih, izigrala se, DAJ MI PITURU DA SE MALO NAŠMINKAN  , JUŽINA JE; IDEMO NAS DVI DO ARENE  URU I PO PRIJE PA AKO NAĐEMO KARTU PO ŠVERCU......“dijaspora zna da mene muzika liječi ...po kiši."..i mi odemo, malo teška srca, al doći će oni meni danas ili ja njima opet popodne.
Gužva uru i po prije za poludit-di oparkirat – kad neki dobri čovik mi reče NA PARKING LIDL-a, super! Iza toga i ja druge upućivala , 100 m od Arene. Došli do ulaza A u Arenu , nisam ni stala,drugi  DOBRI ČOVIK iprid nas DVI kaže: TRIBA LI VAM KARTA, POKLANJAM ,IMAN SAD JEDNU VIŠKA, OSOBA MI OTKAZALA..... naravno, s nevjericom je uzmem, toplo zahvalim .To je bilo metar od vrata, odvažim se,uđem , rečem  MOMKU na kartama: IZVINITE, IMAM SAMO JEDNU KARTU, MOŽEMO LI NAS DVI UNUTRA.....On tako ljubazno reče: MA SAMO VI GOSPOĐO I ONA  UĐITE I UŽIVAJTE ...nisam mogla virovati !!!...karte bez reda i sjedala, tako ušle u 20 sati, izabrale lipo misto.....prva tribina do pozornice, vama desna strana ekrana........I JAVIM @CRNOJ RIKI DA VAS SVIH POZDRAVI IZ ARENE !!!
U toj mojoj rastresenosti i zbunjozi od kuće, zaboravin uzet fotić od ćere, moj u kvaru još uvik, i mirna mislim , MA NAĆI ĆU KOGA, DAT MU MEIL I NEK MI POŠALJE KOJU SLIKU.....ma uostalom PRIJENOS JE ...mirna sjedim kad čujem:  ZORANAAAA , maše mi moja  JAGODA iz OŠ, nismo  se davno vidile, ja red 14, ona 13 preko puta mene , onog prolaza.....ČITAM TE NA BLOGU...SUPER SI.....POSEBNO ONO O ROZANI I NINU; ONO ME POTRESLO......ja njoj da sam došla neplanirano ka za Himalaje obućena  i bet fotića i da je molim da nešto slika....i  ona mi DADE FOTIĆ DA SLIKAJEM ŠTO OĆU......nisam mogla virovati !!! HVALA JAGODA !
Evo i bivši dragi kolega iz MOSOR-a, ALO JESI TI BILA ONO JUČER NA RADIJUUUUU (pet redova isprid mene, sve puno svita) JESAAAAM , on se smije i plac gore pokazuje J Taj moj kolega radi sad ko smetlar , a njegova divna žena profesorica radi ko konobarica u H Plaži, nikako da se zaposli u Srednjoj školi u Omišu-tako su bili u zanosu, da ih nisam tila slikati, njihova stvar, nek uživaju....
Koncert počeo riječima o HAITIU u 9,25.....spikerica koju nismo vidili rekla je u par dirljivih rečenica sve o HAITIU pd 1492 . g. kad ga je otkrija Kolumbo, kad je postao Španjolska kolonija, robovanje Europljanima, 30 godina diktature nekog njihovog koji je ubio 30 tisuća ljudi, zemlja u kojoj do 18-te godine bilježi silovanje 50% žena do 18-e godine, zemlja s vekikim brijem zaraženo HIV-om  : ZEMLJA KONTRASTA : LJEPOTE I SIROMAŠTVA ......pretužno. Za to vrime na onom velikom EKRAN-SEMAFORU na sred plafona dvorane, smjenjivale su se vrlo tužne slike razrušenog grada i stradalnika, užas.......
U 21,25 na binu je prvi došao naš UNICEFOV ambasador ĐIBONI , zahvalio se velikom odazivu, svi smo već sjedili na svojim mistima, cijeli parter je bija popunjen, puštali su nagornje tribine iznad bine, ljudi na nogama u redovima i vodoravno i okomito i u prolazu i službeni spiker obavještava tada da nas je u dvorani 14000.....12 službeno prodanih karata i one 2000 onako..... ATMOSFERA VELIČANSTVENA.....
Điboni uz euforiju počeo ČINIM PRAVU STVAR ...uz podršku publike, naročito one mlađe dobi ispred sebe u prepunom parteru...... došli poznati voditelji  .....nakon Đibe evo OLIVER...MOJ LIPI ANĐELE  i CESARICU, atmosfera do „plafona“. Gledala sam više u onaj ekran gori nego gledala doli ...slike stradalnika u improviziranim bolnicama, štapovi , na njima bili lancuni, invalidi, amputirane noge, ruke, žena na štakama.....al najviše me dojmilo i SITILA SE VUKOVARA I MALE ŽELJKE ......SPASIOC S MASKOM ZELENOM NA USTIMA U NARUČAJU NOSI UPLAKANO MALO CRNO DITE......pretužno.......
Evo ih po uniformi  crnoj ili modroj klapa SV.JURAJ....nije me briga što su pivali neku novu obradu a ne RUŽU CRVENU..... i ova pisma je bila prikladna s obzirom i na viđene slike. Dok su oni pivali , na ekranu na plafonu intervju s Kerumom, Dujomirom Marasoviće, Jolom itd.....kad evo ti  ROZGA , ala, RODIT ĆU TI ĆER I SINA....dovikuju, da je to Kerum naručija (briga me) a iza te TI I JA RAZBIJAČI ČAŠA ......publika poludila, svi tancaju, pivaju, malo stegnuta grla i ja snimala i pivala, al nije to bio baš dobar izbor za ovu večer.....nikako !
Evo ga i THOMPSON jedna poznata pa MOJ DIDA I JA...... al ruke su u zraku mladosti na parteru bile ko za Đibu, Olivera, Rozgu, a kad na njegovom koncertu to vidite , onda odmah prenose kako je to neki ustaški pozdrav..ma dajte , molim vas.....iza njega njegov prikan  TIHO ORLIĆ.....VOLIM TEBE DJEVOJČICE MALA , VOLIM ŠTO SI IZ MOSTARAAAA.......publika i s njim pivala.
Evo ih GRUPA VIVA i publika s njom poznatu pismu, ja sam gledala slike na ekranu s HAITIA......njima se pridružija JOLE .....uz neizostavnu OTVORI MI DRAGA.....publika na tribinama na nogama (nisu svi)......iza njega CAR – COCE ...Ajme , rečem naglas, da bar oće i OĆEEEEE prvi taktovi .....SKORO SAKI PUT KAD SE MI POGLEDAMO ....VI-LOOOOO MOJAAA ......obožavam njegovu izvedbu ove pisme, leži mu i  gotovo ,a i ja na nogama......dirnila me.....
Moja  ćer se uzvrtila, ja u početku uzela sebi točeno pivo (nemirnom štiklom pola prolila, cedevitama počastila moju Jagodu i ekipu, a ćer nije tila ništa i baš ožedni na ĐULIJANA.....asti neće valjda sad onu moju škandaloznu PISMON TE LJUBI MILJUN MNODOLINA......e nije , ostavimo bunde na stolicama, odemo 4 min do šanka po vodu u bočici na cuclu, vraćamo se kad..... KAMERMAN I VODITELJICA DO MOG MISTA...asti miša, ne mogu virovti, njene stvari na mojima, ljubazno sjednem i rečem joj da nema problema da ću  ja držati ......dogovara ona s njime JEL DOBRO OVAKO?! Ja joj kažen JE LIPA SI MOŽEŠ J nasmije se i ona meni ,a ja njima rečem MOLIM VAS AKO ĐULIJANO SAD POČNE- PISMON TE LJUBI MILJUN MANDOLINA –SNIMAJTE ME ZA INAT ONIMA KOJI ME ČAKAJU KA NA GRIPAMA PRIJE 2 GODINE ...MA BOLJE NEMOJTE .....(mislim bit će belaja) .....
Kad cura mene zamoli da rečem u kameru par riči o dojmovima večeras I REČEM:  OVO VEČARAS JE NEŠTO PREDIVNO, ČUJEM DA NAS IMA 14 tis , 12 tis regularnih i još 2 TISUĆE PREKOBROJNIH I JA SAM JEDNA OD NJIH JER NIJE BILO KARATA I NISAM VIROVALA DA ĆU UOPĆE UČI: RISKIRALA SAM I DOŠLA I NIJE MI ŽAO; ZOVITE LJUDI ; ZOVITE ŠTA VIŠE OVAJ BROJ....A MUŽU AKO TI KO REČE KAKVE SAM SRIČE EVO KAMERA  ME OPET UVATILA , IZVINI BILO 300, 6000 ili 14000 MENE UVIK NAĐE ( di će i oće li biti to prikazano...mogu odma spremat kufere...ako mu reču njegovi „plaćenici“ jar nije isključeno da mu netko neće reči da sam bila isprid kamere  ! )   
Evo ih klapa CAMBI.......DUGO NIJE PALAAAA KIŠAAAAA .......i ja NANOGEEEEE na prve taktove ( fotić izdušija ) DA BUDEEEE CILI MOJ SVIT ,MENI NE MORE BIT, A KAD ZABOLIIIII, STISNIT ĆU ZUBE I NEĆU PUSTITI KA I TICA KRIK,  KAD  SVE ŠTO VOLIM I SVE ŠTO SANJAM, MENI NE MORE BIT..... pa nek me prate, briga me.......a na ekranu pokazuje -pozivima prikupljeno više od 700 000 kuna....ĐIBO je reka na startu da je u UNICEF uplaćeno 2 700 000 kn !!!!

Evo i razigrani LUKA NIŽETIĆ - ZAPLEŠI SAMNOM KAO NEKAD .......pa PROLJEĆE JE, A U MENI NEMIR.... /gledala na ekranu slike jadnika i promišljam na otimanje dice, silovanje, otimanje mladih radi prodaje organa.....stegnuta srca..... i  promišljam kakav kaos tamo vlada a spikerica još rekla da i u ovoj situaciji KORUPCIJA CVITA ! JADAN NAROD .....PRESPORO SVIJET  REAGIRA /   a napominju naš 1 poziv dovoljan je za vodu prijeko potrebnu.......
Evo i njih klapa ISKON ......VRIME JE ZA KRAJ  ........JOŠ NE MOGU PRISTAT VOLIT TEBE GORDU TEBE TAŠTU...morala sma pivati...( e ovo je bilo ipak prije, jer sam snimala !) ma nije baš važan redoslijed..... Iako su najavljivali  GRDOVIĆA u novinama , a piše i na karti – nije ga bilo, ne sićam se i da je bija KARAN ?!
Pred kraj TEDI i ....SVE ĆU PREŽIVIT.....morala sam i ovu pivati...i ona mi odgovara ....NA SVE SAM FRIŽI SPREMAN .......  naravno , kad on ušuti, publika se sama čuje ka više puta tu večer... kao i na Koncertu Suze ljubavi za Klub žena liječenih na dojci u Omišu, bija je sinoć bez gitare , dirigirao publici po svom stilu i kad nas je u Omišu bilo 250 i sad 14 000 !!! .

Na parteru gledam zaljubljene golubiće cca 16 godina u zagrljaju i ljubljenju s ružom crvenom koju joj je on kupija , jer je cura prodavala ruže među njima doli. Nisam ih tila slikati, to je njihov zanos, njihova intima, al , eto spazila sam ih.......
Koncert se primiče kraju i u razgovoru s divnom ženicom iza mene i njenom ekipom oni znaju moje drage poznanike moju nastavnicu Ivku Žilić i njenu cilu obitelj i ja kažem , recite im samo da ste upoznali ZORANU, a ona zine, nasmije se  i kaže I JA SAM ZORANA !!!!! i pružile ruku uz veliki osmjeh i ONA ĆE OVO PROČITATI i  -PRIMI VELIKI POZDRAV OD IMENJAKINJE !!!!! Na ekranu PRIŠLO MILJUN KUNA !!!!!! Obećale smo popiti piće u RIVICE u Dugom RatuE SAD ZA MNOGE IZNENAĐENJE,  ALI ZA MENE NE- dijelom !!!!
, jer sam pročitala u novinama, a na ulaznici je nema MARTIN /E) iz Big Bradera, koja je iznenada izašla...ako se sjećate.....i vrlo dojmljiv njen govor na njenom  jeziku , jer njeni su u gl. gradu svi zdravi , čuli su se , u HR je već 8 godina I EUFORIČNO SE ZAHVALJIVALA HRVATSKOM SRCU, NARODU I DA TO SVI ČUJU DILJEM SVIJETA KOJI PRATE OVAJ KONCERT.....i MARTIN nam je  pivala jako dobro jednu lipu pismu AL ZNATE UZ ČIJU PRATNJU, JESTE GA PREPOZNALI, MOJ OMIŠANIN  B A U Č O – saxofonist uz DINA DVORNIKA 20 godina , (slika iz Borića u Omišu),  a i uz MIŠU ! poslala sam mu SMS da se obavezno s njom slika i da mi pošalje sliku. Onda sam mu na kraju doviknila, dok su ih svi slikavali, da sam ostala bez  baterija i na mote – 1 sliku da mi pošalje :BILO MU JE DRAGO DA SAM I JA U ARENI (iman post  o njemu mislim 12/09) a sad će mi , ja mu kažem , dati intervju za novi post –kako je on , saxofon i ona postali „FAMOZNO JEDNO“ ?!   
Za kraj je službeno „klapa voditelji“ objavila da je skupljeno preko MILJUN KUNA i tada su na binu došli svi  i zajedno zapivali VJERUJ U LJUBAV .......... meni se nije  žurilo kući i mogu vam reći sve do izlaza iz SPLITA ....nije bilo naguravanja niti s autima ....... svi pod tajanstvenim nekim  „dojmom HAITIA“ , a imala sam i Agilicu s etiketom BEBA U AUTU :) . Naravno da sam zvala onaj broj, al nisam imala sriče nikoga dobiti „uživo“.


PUNO SAM SRITNA DA SAM BILA DIO VELIČANSTVENOG SPEKTAKLA...i evo  ovo još :  dok su ljudi ulazili u Arenu, kamera se igrala s publikom ( srića stala ukrug 6 m od mene ) , bilo je nezaboravno kad bi uvatila 3-4 para „golubića“ koji bi se tada poljubili  uz naš gromoglasan pljesak i uzvik EEEEEEEEEE !!!!!!! VEČER ZA PAMĆENJE !

Evo čekam , oću li dobiti poziv iz ŠKVERA DA SAM OPET VIĐENA- to će im biti zadnje-rebnit ću im tužbu za duševne boli koje mi čine već tri godine, zbog čega ja moram strepiti radi „doušnika“ , joooj da iman jubavnika pa aj s pravom , al to što budem na noge ili fotićem slikajem i u čemu sam obućena  .....prelazi više sve granice. Javili mu i da sam  10.11. 09.  dobila kupon bon od Rad. Dal.  (samo na 1 SMS DAR )...700 kn za kupnju u TOMMY-a, a on bija kući, ja zaokružila na  1000 kn, privarila se i dodala taman šampanjac, ima još u gepeku  -sad oni ovo čitaju!!! ;)


Hvala vam na strpljenju čitanja ovog posta, al tila sam vam prenijeti dojmove iz Arene.

Napomena: slike i video MUVIE  - kad mi moja Jagoda pošalje. (Grdović nije bija garant, Karan-jel bija?! ma nije ?)

KONCERT JE KAO I HAITI BIO KONCERT KONTRASTA: TUŽNIH SLIKA NA EKRANU I  PISME UZ AUFORIJU U PUBLICI. VAŽNO DA JE MILJA KUNA  ZA HAITI PRESKOČENA  IZ  NAJLIPŠEG GRADA NA SVITU ! I HVALA SVIM ORGANIZATORIMA I SVIM UČESNICIMA KONCERTA !SAD KAO NA DODJELI OSKARA : HVALA PUNO MOJOJ PR @CRNOJRIKI ŠTO VAM JE PRENIJELA MOJ POZDRAV UŽIVO IZ ARENE ! DRAGA - JOŠ JEDNOM PUNO TI HVALA , A HVALA NA STRPLJENJU ZA USTUPLJENI LAPTOP  I  JOLI  :) !
 


Jutros na Radiju rečeno da je sakupljeno više od 1 400 000 kuna !!!
Napomena: Danas je svjetski dan bolesnika. Želim vam svima dobro zdravlje!


nasljednica @ 08:38 |Komentiraj | Komentari: 75 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 10, 2010

VAŽNO: PR crnarika: Nasljednica vas sve pozdravlja iz  Spaladium Arene !!!Dragi moji znam ja biti i te kako ozbiljna. Dokazat ću vam ovim postom uoči večerašnjeg himanitarnog konecerta ZA HAITI ,  i  riječima i  slikama, stoga vas pitam

IDETE LI NA HIMANITARNE KONCERTE 
ZBOG HUMANOSTI ILI ZBOG SEBE

Najprije , naglašavam da se ovo ne  odnosi na one koji nisu u mogućnosti poći na ovakve koncerte, jer nemaju  ni GRIPE , ni LEDENU DVORANU, ni ove ARENE uoči SP U RUMOMET, al, dobro......da vam bude jasniji ovaj post i što želim reći ,  prisjetit ću se  nekih od većih pa zaključite sami , primjeri iz  SPLITA :

GRIPE : travanj/2008. – humanitarni  koncert  ZA MRVU LJUBAVI – pomoć za JILD KBC Firule SPLIT- za dotrajalu aparaturu – nastupale sve ZVIJEZDE – bilo je krcato svita ...prijenos uživo – AKCIJA  USPJELA !!( o tome uskoro post – prigodni);GRIPE: prosinac/2008. – humanitarni koncert   STOP NASILJU-BUDIMO PRIJATELJI –  NISU NASTUPALE  ZVIJEZDE , nastupali su: Emina Arapović poznata vam sa  NOVE TV kad su tražili mlade nade,  The Obala, genijalne  mlade nove grupe NO MORE i ZINEDIN ZIDAN  (Kamionđijoooo, Metropoloooo....), Dean Dvornik  - odazvao se rado, iako je Dino preminuo tri miseca prije, i još neke NEZVIJEZDE,  ali i HARI RONČEVIĆ ....znate li koliko je bilo ljudi na GRIPAMA -  300-400 – požurila sam zbog parkinga uru i po, al nažalost – MALO LJUDI , UŽASNUTA.. 


 
- svi bruje o NASILJU , svi bi ono, ovo, a nitko da dođe i da plati tih jadnih 20,kn za HUMANITARNU STVAR , za pomoć udruzi koja se brine o tim problemima (imam cijeli članak, neću vas zamarati ). 


Sve NEZVIJEZDE su se tako dobro potrudile da nas zabave kao da je miljun ljudi .......do mene je na praznim tribinama sidija HARI: pitam ga , Šta kažete na ovo, a on – A vidim i ja ...al guštam u ovim mladin budućim našim zvijezdama....a šta ćete ......vidite da njih nije briga jesu li GRIPE pune ili ne , oni praše i svaka im čast – složila sam se. Na kraju su svi zajedno zapivali..... Dinovu JA SAM HIPNOTIZIRAN  i mi svi s njima –koliko nas je malo bilo ....bile su i neke mlade ekipe ......u publici.... 
A HARI NAS JE NAGRADIJA
s tim da je piva više pisama pred kraj nego je planirano:
Kad bih se moga rodit
na bilo kojem mistu
opet bi bira tebe
i ovu ljubav istu
i ove uspomene
i tvoju dušu čistu
more, Dalmaciju i pismu splitsku.

Ajme, onda nam je zapiva  za kraj - AJ ČA, VOLIN TEEEEEE.......GRIPE:  tjedan dana poslije- prosinac /2008. ...KONCERT  THOMPSONA (ovo sam slikala majicu na ulazu ) – miljun ljudi , karta OSAMDESET KUNA  ( 80,00kn )!!!!!!  Nije iglica mogla stati !!!  Naravno, išla sam i ja na taj koncert, al namjerno NISAM platila kartu, prošvercala sam se, iskreno, muž se ljutija - jer me gorčina od samo tjedan dana prije još držala-bila sam ogorčena ....kiša, nevrime , bili su obe večeri ........ koncert jei ovaj  bio nezaboravan , bez razvikanih obilježja, moja omiljena SINE MOJ i još mnoge. ALI PREPUNE GRIPE !PROKURATIVE – ljeto /2009... MOJ LIPI ANĐELE ....ma ljudi moji , znam da Danijela nije bila prigodno obučena , bila sam u drugom redu (iza kamere) i nazvala broj i ONA mi se javila na prvi poziv i posli sam išla do nje da JOJ ČESTITAM na uspjehu HUMANITARNOG KONCERTA .....nastupale ZVIJEZDE ......ma taj koncert nitko nije spominjao po NOVCU koji se sakupija, nego KAKO JE DANIJELA BILA OBUČENA ...ma ljudi moji ....je, ne slažem se ni ja, nije bilo prikladno...al , zar je to toliko važnije.......OD SKUPLJENE POMOĆI –ZA NAŠE ANĐELE !
UBACUJEM: POLJUD : Ovo lito, kraj ili početak šk. god. , ne mogu se sititi, uglavnom vruće i vrime za kupanje HUMANITARNI KONCERT za ONKOLOGIJU KBC Firule.......e ovde su bile ZVIJEZDE i NOGOMETAŠI čak i iz ITALIJE, ali ko bi napustija kupanje ili klimu ......stadion POLJUD ...niti 15 000 ljudi, sramota , na TV - kažu da se prikazivalo samo tamo di je bilo ljudi .......... malo se skupilo novaca ....a karte su se dijelile da POLJUD na TV bude pun !!!! Žalosno ! (imam slike, nebitno)
SPALADIUM ARENA – večeras,veljača/2010.  :  svaki pa i ovaj koncert - hvale vrijedan - POMOĆ HAITIJU – čujem na radiju – SVE KARTE PRODANE-POHVALNO!!!!!!, e !  a kad nastupaju ZVIJEZDE .... grubo vrime, klimatizirano, mukte karte, nisam još kupila ( iz nekih razloga ) a vidim da i neću - kartu za samo 20-30 kuna, ja to nadoknadim pozivima i kad sam na GRIPAMA i kad sam kući ZA PETROVU  BOLNICU (tad mi se u jednom pozivu javio imenjak Milanović, čekala  sam prvo unuče), zatim nedavno   za  „DAJ PET“ , pa ZAKLADA ANE RUKAVINE ( javile mi se nepoznate osobe – više puta  ) jer nisam u Zagrebu...al možemo pomoći od kuće .......kao i svi vi koji ne možete na HUMANITARNI KONCERT, ako ste finacijski u prilici da na takav način pomognete . 
Mladi se najviše otkače, oni su odmah do bine - i bili u Splitu (slika s Gripa ) ili u Zagrebu, oni su iskreni ....


Evo moje drago susidstvo uvik komentrira AAAA UVIK IDEŠ NA SVE  KONCERTE i FESTIVALE .... nisu one od tih đireva , ma jok, a sad ja skoro DA NE IDEM ( već je prepuno) a evo i  moje poznanice , kažu, da idu odvest dicu... a DA I ONE I DICA VIDE SPALADIUM  ARENU IONAKO JE GRUBO VRIME .....a ne znaju kako će se namučiti malo s parkingom......pješačit će i 2 km !!! hm, nisu nikad još bili u SPALADIUMA.... a inače, ne vode dicu u gužve NIGDI pa ni na GRIPAMA ........nisu one za , inače, koncerte, rađe čakulaju po kućama , ma njihova stvar, briga me.
Puno mi je drago, ako neću vidjeti Spaladium arenu uživo večeras kao prije 13 mjeseci , onda bar na TV da će biti ovakav kadar ! ( na Blankinom mitingu-prije godinu dana -nije bila prepune )
Jel vidite di sam bila NEBU POD OBLAKE, ispod GLAVNE KAMERE -a večeras ?! ako vidite da netko maše ljubičastom maramom.....:)))ako budem te sriće :))))))))))))
Sad vi meni recite ZAR MORAJU BITI ZVIJEZDE DA HUMANITARNI KONCERT OSTVARI CILJHUMANOST ILI je riječ o SEBIČNOSTI...da vidite svoje ZVIJEZDE za male pare i nekad i malo , puno veče -a recesija je !  Ma dajte , ne može me nitko uvjeriti u suprotno ! Izvinite – imate dokaze !

POZDRAVLJAM SVE I HVALA SVIMA KOJI IDU ZBOG HUMANOSTI !!!!
HVALA SVIMA NAŠIM ZVIJEZDAMA , KLAPAMA KOJI SU SE ODAZVALI DA NASTUPAJU na humanitarnom koncertu u Spaladium areni - naziva - SVI ZA HAITI , jer pomoć im je i te kako potribna , al sporo stiže......! LIPO JE ZNATI DA SU KARTE RASPRODANE pa makar i šverceri zaradili - bar ću znat  ;) !


nasljednica @ 14:03 |Komentiraj | Komentari: 36 | Prikaži komentare
utorak, veljača 9, 2010

Ne volin južinu, SELMU sam stišala dok pišem, nek svira vama, a vidim da se moja „draga konkurencija“ u životnim komi–pričama vrlo dobro zahuktala, neman mira dok ne napišem još koju mini komediju J skratit ću J Moram naglasiti, od kad kod nas ima kulturno-zabavna manifestacija DUGORATSKO LITO , ove godine je bilo 8.  po redu, od kojeg ne mogu izdvojiti niti jednu večer u kojoj zbiljan nisam uživala  J, ne idem baš nigdi osim još na DIM u Gata i moj Omiš- Festival i GUSARI , ali bila  sam, eto, jednom i na  SPLITSKOM LJETU.....

NISAM ZNALA DA SE RAZUMIN I U OPERU J


Prije početka  te prve godine  svakoljetnog Dugoratskog lita , moja Nansy i ja dobile karte za premijernu izvedbu  fantastične AIDE na Splitskom ljetu. Kako nikad nisam bila, ajmo mi vidit i to.
J  Moj se doma krsti- Zokeee, ma diš ti na operu...samo da ti je izač iz kuće, uvik nađeš razlog  ( a jesan, kuća, posal, škola završila, triba mi malo LAMPAPA J 
.....da ga uvjerim  pivala po kući FIGARO-OOO, FIGARO-OOOOO...
J LALALA-LALAAAA  KARMEN i njen  strastveni  , žestoki  ples mu pokazivala J On krepava , AJ ZORE...JE , JE RAZUMIŠ SE J UMIRI SE VIŠEEEEE J I VAKO MI JE VRUĆE J UPALI KLIMU JJJ ja njemu O SOOOLEEE MIOOOOOOO, KE BELAAAA KOZAAAAAA....... J UMUKNI SAD ĆE VIJESTI.... JSredimo se nas dvi ka ELITA  J  štikle, LEPEZA , nakit, elegancija ,  i čipi-čips i multi sok na cuclu J u njenoj torbi, moja ja bila  „torbica“.  Sile na tribine, lipo pregledno. PERISTIL, scenografija, rasvjeta , predivno kao i ta litnja noć. 
Počelo.....srce mi bumbara...koja lipota J gledam kapeline isprid, sa strane fini uglađen svit, u transu gledaju J moja Nansy cvita i ja J  Aaaaaa dolazi i Aida , crnkinja, operna diva......alaaaa J jel moguće  da sam na premijeri u svojoj 40 i nekoj godini  J Zavija Aida...orkestar svira, dirigent sa štapićima dirigira.....hm....vrime odmiče....meni nešto ne štima J  NANSY KAKO TI SE ČINI OVO .......A lipo, lipoooooo...... 
JA gledam  ELITU, svi u transu, jesam li ja luda ili mi je slon prdnija u uvo
J, al to mi još nitko nije reka J NANSY , JEL TEBI ORKESTAR U REDU ......A prekrasni su........NANSY, A JEL TI ONA LIPO  PIVA......Ona: A , znaju oni koga su doveli.....(šapućemi,a meni živci igraju....) ...Odmiče predstava.....ja se uzvrtila.....NANSY, DAJ MI ĆIPI ČIPS......Ona: Ma diš sada, (šapće mi i smijulji se ufino, inače , jako je fina dok nije samnom J) DAJMI ODMA I BOCU SA CUCLOM.....( ona se zgražava mojoj nekulturi i šta je ometam i ipak se smijulji J )J  
Iza mene čujem psssst....šššššššš....... malo posli ........NANSY, AL NE ČUJEŠ ?!  ORKESTAR „U KUPE“, ONA PIVA „U ŠPADE“, DIRIGENT KO DA TIRA KOMARCE.......
J....Nansy cijuće J  zamisli se ...i potvrdi......glavu meće niže da je ne zamijete J J J ja krepajen , vrtin se, ometan sve živo i umišljeno J
Evo sad i mladi baleta HNK ...aaaa prekrsani su o......i tako i oni BALET  nastupali svako malo....između radnji......divim se ja , ali i Nansy....evo opet AIDE  , kad zavija, zavija  i  “ prosula se“ najedanput  na pod ...jako loše izvela taj pad.....JA: NANSY , NU, ŠTA SE MENE TIČE NIJE TRIBALA NI PAST..... Krepajen J)).E Nansy nije mogla više ...počela ja naglas cijukati od smija J, a ja zgrožena s onim šta vidim i ja u cerek, tila san  se sitit tužnih trenutaka da se uozbiljin J ,al ni jedan da mi padne napamet J ...okolo psssst, ššššššššš, a ja naglas, puka mi film :  MA AJTE MOLIM VAS , JEL VIDITE DA OVO NEMA VEZE...MUZIKA I PIVANJE TOTALNO NEUSKLAĐENI......JEDINO BALET VALJA .....“fine kapelinuše (žene sa šeširom i briljantima – gledaju me s visoka – nu seljanke jide čipi čips i cucla piće...i bleji, a niko je ništa ne pita .:) J
NANSY  AJMO MI ČA......ona se čudi, al i njoj dopizzzzz...lo......otišle mi doma..... J  imitiram ja, ulicama se valjamo od smija J ljudi me gledaju J briga me......ko ovo more platit J
Došla doma , keže moj, kud prije J Bože sačuvaj, srića da su karte mukte , očajno.....KUD TE VRAG VODIJA NA OPERU ...oštra kritika... J  Ja: Valjalo je ić vidit samo mlade baleta HNK, super su bili......i kostimi i scenografija.....Moj:  EVO JE , KRITIČARKA OD STRUKE; BLAGO MENI U SVE SE RAZUMIŠ..... ( izvinite ne znam okrenit sliku, okrenite Vi glavu, ako imate živaca dok mi PR ne pomogne, hvala!!! ;) J

Sutradan u Slobodnoj , na balkonu  uz marendu posli plivanja
, na zadnjoj stranici KRITIKA: OD A DO Ž šta sam ja i rekla !!!!!
J Moj ne može virovati šta mu čitam: JEL.... JA LUDA J  
Išla u Dugi Rat  u dućan i navratim u Nansy......kaže njen; A ŠTA JE....POBIGLA SI S OPERE, JESI NEMIRNA
J MA DI JE OPERA ZA TEBE J, JEL TI ZNAŠ UOPĆE ŠTA JE AIDA ( je, on zna J )....a ja kažem skrušeno ;)  : EEEE,  NE ZNAM STVARNO.....A IMAŠ LI  NOVU SLOBODNU ?! J  Imali su je ....i vidila moja Nansy članak i vidija i njen i ona se ZABEZEKNILA ......... sve do A do Ž s naglaskom da je „jednina svijetla točka premijere bio baletni ansambl HNK Split „.....jako loša kritika....... Nansy i ja u smij J a Njen reče zapanjeno : STARA .... SVAKA ČAST J e , a ja se ne razumin u opere...., jel .... J 

Izvinite, sto puta meni draže naše DUGORATSKO LITO...kad god je kod mene - NIGDI BEZ moje PURGERICE :)))) , Cinco i Marinko, klape, večer književnosti, Večer soparnika,  Arijana i Za EU spremni,  Da se ne zaboravi u čast Oluje,tamburaši, likovne izložebe, KUD-ovi i gostovanja, naš gitarist  Petar Čulić, A LITNJE MAŠKARE- MAŠKARANA OLIMPIJADA –LUDILOOOOOO  
J  ( bit će postova i o tome ) , ribarske noći i sve mukte J u ovim recesijskim vrimenima , naš Načelnik nije lud ......prepustio LITO 2009. UDRUZI TVORNICA I POGODIJA !!!! J ma koja AIDA hahahaaaaa

Napomena: nemojte priskočit post ispod i on je novi, slova malo veća zbog @lomic :))) hvala i SELMA NEK SVIRA JOŠ.......vaša Selma ili Marčelina je išla na operu i nikad više! 
J

nasljednica @ 12:00 |Komentiraj | Komentari: 43 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 8, 2010

KAKO VAŠA SELMA PUTUJEEE NA POSAAAL PO SNIGU ..02/09.g.

Prošle godine diže se moj Valentino u 5,30 , iđe u Škver i prene me: Asti snigaaa, da nisi išla na posal.......Ok, kažem , al iman puno posla......( a na poslu kolega nevozač i jedan novi-kad su ona dva neprežaljena - otišla, taj vozi di vrag neće...... )
U 9,15 zovem kolege, javi se Jole (novi kolega) Ima li sniga ...modu li na posal.....Možete, nema nešto posebno, na Agili su zimske gume.......( đip prinoćija do firme, jer sam dan prije bila na sastanku u Splitu do 19 ).
Obučem se ja i naravno, neman niske, nego čizmice sa štiklom, a pogled s mog balkona na službenu agilu .....simpa...:)
 
sl. 1.Na  Radio dalmaciji vesele pisme i Jolina Nosi mi se bilaaa bojaaa, bira se Zlatnik dana , zovem i zapivam prolazeći kroz naš gl. grad Općine ....uživam.....u lipotiiii , bjelini.....sve upijam i slikajem .....

sl. 2.


Zove Valentino: Nisi valja išla radit, doma se niko ne javlja....AAAA jesam uživam u lipoti, šta si me pripa.....Ti nisi normalnaaa....ma diš čerce po ovome u Omiš....aj vrati se doma.... Ma zvala sam , reka mi je Jole da modu slobodno...aj ne brini.....dolazim bliže Omišu, sniga sve više, ala, sviram i mašu mi dica s moga PRIKA di sam živila ka dite tamo....veseloooo, al klizavoooo......a gume ZIMSKEEEE :)
sl. 3.Sve je bilo dobro dok nisam ušla u GREND KENJON OF CETINA RIVER....SUDAR...ala zalipili se...ajme dobro nije ko u Cetinu završija.....alaaaa....Agila sve teže vuče......hebenti zimske gume...srce mi malo ko onako počelooooo...
Zovem u firmu , javi se Jole: ALO, ĐAJMS....Koji čejms, šta je vami ?! ...ALO ĐEJMS hebenti zimske gume.....Ajteee polakoooo......   Iđen ja polako, ja po svome Agila po svome ...ja bliže punoj crti /znana da je sipod sniga i leda , znam napamet i okuke ) a Agila OPAAAA KLIZIIII PREMA RUBUUUU LIVOOO PREMAA CETINIIII....ala HOP trgnem se , uzmen torbu punu "svačega" i zletin ka u AKCIJSKOM FILMU....srca junačka, ne triba mi kaskader...i ja živaaa ! a ti Agilaaa ako ćeš i u Cetinu , neće meni moj dobri Direktor prigovorit...neš ti auta....i Agilica stane uz rub ...aj dobro.....


Izlazim, ladno ka đava, ŠTIKLE, ŠTIKLE ma drže po jakoj buri, zabila ih ja KA ONE KLINOVA ŠTA IH PLANINARI ZABIJU....hebate......a da san bila u niskima KO NA SKIJAMA odo i ja ili u ZID PLANINE ili u BAZEN EKOLOŠKI BEZ KLORE ...ajme meni, jadna ti san srca Poljičkoga. 
Zovem: ĐEJMS....Šta van je sada ?!-kaže Jole.....DOLAZI PO MENE ODMA, ISPRID MENE SUDAR...NEMA ŠANSE DA DOĐEM AGILA POČELA KLIZITI I JA ISKOČILA,,,,,,A di je sad Agila....MAAA dolaziiiii, ostala na rubu...DOLAZI...ostat ću ovde na ledu ka na početku kanjona ka novi spomenik MILI GOJSALIĆ  na početku , a ona na kraju kanjonaaa...SAMO ŠTA OVA IMA ŠTIKLE.....molin te ostavi sve
Pročitaj kompletan post
nasljednica @ 20:50 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
nedjelja, veljača 7, 2010

Obećala sam vam post o humanitarnim koncertima, al ima vrimena do onog u našoj Spaladium areni , al nešto me izazvalo, najprije @crnarika i pandurija na Plitvicama i onaj štos pred  @ globalnim kad mu je pandur rekao - da je bija sinoć s drugom  ženom /al  je @crna prominila boju / pa  pročitala što se našoj dragoj @lomić desilo 6.02.  i to povezala sa  „bezveznim“ člankom da je Seve šarmirala policajce i evo moga J

JEL TRIBAŠ BITI POZNATA  OSOBA 
DA ŠARMIRAŠ POLICAJCA I PROĐEŠ LIŠO

Amo malo veselo...bura je...vedro, neću plakat  i  TAKO ......BEZ KAPI  AKOHOLA J odo vaša Selma  , ma ne na fakultet J, nego u šoping ovo lito u Split sa ćerkom, a zvizdan puca, dišemo na škrge, kupan se od 6- 9,30 i u kuću ......pricvrčila žega, ajmo u nabavu , u đipu lipa klima, a ta nas temoperatura čeka i u  šoping centru, u frižideru samo riba.....triba ga napuniti...dolaze moji ...a i moja draga Purgerica J

Zbog sadražaja, moram napisati da sma obukla bezveznu veštu
,  (to je ova na slici s Purgericom ) na kantune, "sve po 12", a litnju - nije dolčevita
J ni do poda , e J , a pošto je bila malo kaaaa malo više kraćaJ ja navukla i bijelu suknjicu do kolina ka prava žena J a u njoj idem i na plažu J, štikle, nigdi bez njih J
Natovarila pun đip na karticu „peglare“ ka Vlatkica J i na povratku ETO TI IH VRAŽE – ugledam ih di nikad TU nisu bili i BRŽE NAVUĆ KAJIŠE  ( POJASE)  J rečem kćerki. ALAAAAA  STOP !
Pandur (P) : vaše isprave molim, prometnu, vozačku......
Ja (J) : evo prometna, vozačka doma....( skrušeno ;)
P: kako doma ?!
J.Sitila se da je nisam ponila, kad sam  već krenila, prominila torbicu, da ne vučem veliku.....
P: a pojasevi....
J: a uvik ih stavim al evo u pokušaju da ih navučemo ..... vi dobro vidili ......
P: dva su vam.... kazna vam je  1000 kn...
J: a znam..... ( ka tužna  J)
P: bez vozačke 300 kn...
J: a znam...( ka tužna J)
Nakon što je iša u vozilo , sija do kolege , zove me.......došla....
P: istekla vam je prometna .....
J: ajme, pa u deseti misec  tek ......( sitim se da je kasko u 10-ti a , redovni u 7-mom, ajmeee !!! )
P: a šta ovde piše.....( u uuuu znala sam .....istekla ima cilih 15 dana .....ajme, može me i ubit....zadržavam prisebnost , hebate kolilo je to kn – neman pojma a bit će PLAFON , uh )
J:  (glumin iznenađenje......) stalno sam na cesti..... kako mi je to promaklo ( parimaklo mi je ....)
P:  kazna vam je 2000 kn.....za ovo....
J: možete me i ubiti.....( ja skrušeno J)
P:  gospođo ja sam vas već jednom pustija, dobro san vas zapanitija, ovaj put neću moći  (nikad ga nisam vidila, jer ima jedno obilježje na licu )
J: oprostite, da ste to učinili, jako dobro pamtim... ( ljubazna nemogu biti ljubaznija J 
P: di radite ...NIGDI  ( skrušenoJ)....di van muž radi ...A JADNA ŠKVERSKA PLAĆA ( a on ovancira J), radi li vam ta lipa cura do vas, jel  van to ćer ?!.....NE RADI NI ONA , JE, ĆER MI JE......a ima li ta mala momka tako lipa ...NEMA (ja već shvaćam da je počeja okopnjivatiJ).....a bi li ta vaša ćer mogla za mog kolegu.....NE BI, STARIJA  JE NEGO IZGLEDA, A  ON JE JOŠ I PUNO MLAĐI , KOLIKO VIDIM ( pogodila J)
P: ja sam vas gospođo već pustija , šta ćemo, moran napisati prijavu...a diste bili ......
J: išli na karticu kupit malo spize .... ( skrušeno, a da je otvorija đipa, sve bi poispadalo J
P: gospođo a jel vaš muž ljubomoran i kako van je kupija to dobro auto  ( zadržala sam prisebnost na +50 stup. Dobro nisam pala na pod  od pitanja, koji mu je đava ?!  J .......KAKVO VAM JE TO PITANJE U SRID BILA DANA PA DA JE VEČER ........NEGO.......( ufino . J
P: recite mu , ako je jubomoran da skoči sa vrha zvonika Sv. Duje , bit će bar siguran da se neće više dignit , ne sa prve 2-3 škaline (stepenice) ...nego s vrha......(( a ljudi moji...jel ovaj šta pijaaaa ili ga je sunce zvizlo .......ostala sam srca junačka poljička  jedva na noge ......ne , nije mi došlo da ga pjunen ni da ga trisnem .....moja lova je u njegovim rukama...uh ))
J:  a svaki koji voli je ka malo jubomoran i ja san......
P: nego gospođo vi ste meni poznati, zapantija san ja vas s ovim đipon , ne mogu vas više pustiti.......
J: izvinite , ali ja vama iz đipa ne mogu biti poznata,  inače,  ličim skoro pa na svaku petu žensku. Uvik me zaminjuju s nekom.....
P: je, je , zapantija san ja vas i to s ovin đipon, jesan ....jesan.....i oprostija van kaznu........( ma neću prižalit - ni na kraj pameti u onim pripremama za program , za TV Jadran i lokalnu TV , nisam slikala đip s mojim plakatima .uh ! )J: ( aaaaaa sad već na +60 st. -sitila se
J J J) JEL ME SE SIČATE IZ ĐIPA ILI SA ĐIPA ..... J
P:  ( gleda me ....gleda ....i konačno ;) ) MA JESTE LI VI ONA NAČELNICA NA IZBORIMA ZA DUGI RAT .......
J:  e pa fala Bogu da ste se sitili, ja bih vas i te kako zapamtila, je, ja sam ta, jer sam ostala taman tada bez posla......i javila se za načelnicu......i muž mi oblipija đipa sa 4 moja plakata :))
P: aaaa zato ja vas znan......
J: kako nećete znati kad san s đipom po 3- 4  puta dnevno uvik na relaciji Omiš-Split...... nisan trošila za one đambo plakate da ne bi bilo sudara J i sve sam sama financirala J
P: i koja ste bili 
J:  ZADNJA ...jedina žena , jedina sa fakultetom ,znanje jezika,  nezavisna , apolitična, ozbiljna i ginem za posal....eno im tamo, meni  je ovako još bolje ......
P: ma kad je tako , ajte vi lipo odma registrirajte ovoga đipa i recite mužu da ste dobro prošli i da 1000 kn potroši na onu lipu curu ( i ćer mu se nasmijala ) J
J: a hvala vam puno..... neće mi se ovo više dogoditi, uuuu ode mi 3.300,oo kn za tren ...hvala vam na razumijevanju i sad ću vas baš zapantiti i idem odmah na registraciju. ...i tako...vaša Selma ...ode doma s punim "kuferima" spize i nisam se mogla naget kroz prozor, jer je bilo prevruće, zatvoren je bija  J

EEEE  KOLIKO VRIDI BITI  POZNATA OSOBA – MA KOJA SEVERINA  J

A šta je reka muž- e Zorice , Zorice opet sapunica...prikinija me odma u startu...... bolje !!!  ....i tako ja DRITO (odmah) išla registrirati moga đipa ....uh...zaradila odma 3.300, oo kuna, 
E  NEĆE MI SE OVO VIŠE DOGODITI A NJEMU ŽELIM SVAKO DOBRO DOBRO !!!...iako su mu pitanja bila blekasta , a ja propadala u zemlju, špijat će me netko mome doma od susida da me policija uvatila i eto ti škandala  - i rekli su mu, al sam mu ja rekla: TO JE BILO ONDA KAD SI ME PRIKINIJA...... aj  živili !!!!   ....bura ......je.....SELMA SVIRA VAMA ...ja je ne mogu od tuge slušati......samo na trenutak 
J Moja mala i ja na njen rođendan 2. 05. 2009. u Radmanovima - kanjon Cetine
- visja od mene 12 centi .....ne voli seslikavati ka ni ćaća ....:))))))) nasljednica @ 20:22 |Komentiraj | Komentari: 67 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 4, 2010

P.S. 1. DANA 5.02. u 16,52 nema još moje SELME....još Šerbeđija piva...pa kad ne znam montirat.
P.S,  2.  NE MOGU DOĆ K SEBI  i ne mogu ni pisati...od kad sam napisala "nema još moje SELME ...baš tada je moja draga i naša draga  @crnarika "uskočila" i montirala mi je...... je, vidili smo se u Splitu proje par dana ..... duša od žene ...... i  ona je "putovala" za Plitvice i  iz Plitvica mi je "uskočila" ....... ne mogu pisati....dok  svira........a neću je stišati ni izgasiti.....HVALA TI....Puno...........

Dragi moji , za one koji nisu vidili zadnji post, najavila sam di sam bila , i obećala da ću vam dati post sa slikama. Kako ne lažem i kako nam je Rade lipo i dugo piva ovu lipu pismu uz taj post , evo vam i ova koja mi je „pokvarila“ DAN !.......srića da je još nisam „montirala“ , jer ne bih vidila tastaturu.......A  sad pitam ove bliže meni 

JESTE LI ČULI ZA ČAROBNI GRAD – ZVAUVIJEK MLAD
RAJ ZA DICU – SPAS ZA RODITELJE
(prepisano sa njihovog letka ) J

Kako je jučer  bila godišnjica mojima , lipo smo ih išli iznenaditi, srića da sma prije zvala ...ko da neću – di su , a ONI TAMO ....pssssst- odlučili ih „presresti“  TAMO !

Ljudi moji, oni su mi pričali, ali doživila sma tek TO sinoć, od 19,30 do zadnjega – do 21 sat !!! Došli smo mojima u ČAROBNI GARD  u prizemlju naše POLJUDSKE LIPOTICE ,ispod tribina - iSTOK ,  prostorije nekadašnjeg velikog salona namještaja, površine oko 2000 m2 , a koji je , pitala sam - otvoren uoči BOŽIĆA , kao najlipši dar za splitsku dicu i svu dicu  koja u njega dođu , i one van Splita  ! Parking - ne može bliže ovu večer   J TAMAN, a onače, ima parkinga okolo koliko želite, kao za utakmicu  J. Kasne ure za dicu , pa ih je bilo malo....PUCAAAJ BAKIIIII - bravooo !!!!

 

Unuk kad me vidija ustreptao ručicama, tapkao nogicama, skičao  BA-BA, BA-BA....raširio ruke, u svakoj balunčić.....a na ulazu mi odrasli moramo na cipele staviti ka najlon s laštikom....ali TURBO BAKU - KO ĆE ZAUSTAVITI ,a pogotovo što ludarije moj unuk i ja radimo doma, a ovde nam ŠIROKO POLJEEEEE.....ali  ŠTIKLE će probiti strunjaču, a na meni 3 rukava robe – bila sam home-stajling, skinila odmah   ŠTIKLE i u bičve ......ala ....PUCAJ BAKI.....
Što sam sve tamo vidila, samo sam govorila AJME......i kad je unuk zajašija na KONJA , pivala sma ĐIHA ĐIHA ČETRI NOGE SVE ČETIRI KRUTE , ĐIHA ĐIHA MI IDEMO NA DALEKE PUTE...prolazi dite oko 3-4 godine i kaže : NE PIVA SE TAKO ! ...hm, NEGO KAKO ?! ( opaaaa, vid maloga , a je legenda , volin vaku dicu ) ovako se piva: ĐIHA HA , ĐIHA HA , SVE ČETIRI KRUTE....ĐIHA HA, ĐIHA HA , MI IDEMO NA DALEKE PUTEEEE. Ja ga zamolila da mi ponovi-ponovija dva puta , treći put smo zajedno....moji krepali od smija, pohvalili ga ! J

 

Sadržaja koliko hoćete, labirinti, razne igraonice za dicu svih uzrasta , podmorje s ribama, mrižama, barbi –kuća, cvjećara za dicu, dvorac Trnoružice, kućica Ivice i Marice........mala šentada sa fenjerom i stablom limuna do nje ....ala divote. Briga moje što sam ja  "ranjena" na čuki  J

 

Igre za odrasle, sve čisto, wc-i na katu livo, školjka za odraslu osobu i odma uz tu i školjka za dite, a tako i lavandin (umivaonik),  kafić u prizemlju, na razglasu mlada cura keže:  MARKO JAVI SE MAMI NA ULAZU....posli : ANA MAMA TE ČEKA U KAFIĆU; DOĐI.....ala šta je ovo......je ima i kafić , a uz igraonice sa strane ima dugačko mjesto di roditelji, tete, babe, strine , ujne, strici, ujci....i svekolika rodbina može siditi i čakulati ...ako neće u kafić, a sve to za samo 35 kn i stoj koliko te volja -tzv. DNEVNA KARTA  za dite  J, a MJESEČNA 200 kn - imate pravo dite dovesti 10 puta , znači ne plaćaju odrasli svoj boravak u Čarobnom gradu  !!!! Evo vam malih detalja , slika imamo puno .......(nisu sve za objavu :)))))) )

 

Ali našli mi igru i za nas ......PUCANJE TOPOVIMA......ala  PR-nevistica na moju komandu morala izuti ŠTIKLE...UPADAJ ...... PR-sin ...jedva dočeka i ostala ekipa, zaratili u 4 kantuna i PUCAAAAJ ....oznojila se ka na teretani, ma koja teretana........... LUDILOOOOOOOO, loptica miljun u svim bojama ...klimatizirano...UNUK SRITAN .....dodaje loptice i čudi se ...ne može više pratit ko koga gađa ...unakrsna paljba J

 

Kad..... pustili oni pisme BILOG DUGMETA .....ala gušta PUCAAAAJ ....e , je , sve dok nije BEBEK ZAPIVA   S E L M U   - ubila meeee , legla, kosom pokrila oči, i rukama i legla na strunjaču i suze.......unuk doša do mene BA-BA, BA-BA i miče nježno ručicama kosu ....osmjehnula sam mu se i uhvatila ga u nježan zagrljaj i pivala SELMU........

 

Na izlazu sam rekla curama di sam tribala ići, a nu, di sam završila i da je mojima godišnjica ......(a oni su samozatajni, ne smin ih spomenitJ  i u dogovoru sa lipim curama , ustupile mi odmah MIKROFON DA IM NA RAZGLAS ČESTITAM GODIŠNJICUUUUUUUU...a kako sam rekal da imam svoj blog i da malo naših ljudi znaju za ovo....dopustili su da uzmeme letke i da napišem ovaj post !  I mi se lipo  tako  razigrali i proslavili neobično  TU   GODIŠNJICU i bilo je  N E Z A B O R A V N O ...........izašli smo zadnji uz ljupke osmjehe lipih cura , joj, da, i upisali par rečenica pohvale u Knjigu dojmova !!!J

 

Al  to nije sve , da, došli smo kući kod mojih  ( 8 km  od mene ), ja zavijala SELMU........moji načeli ŠAMPANAJC J i kolači ...i NARAVNO BEZ NJIH OPET NE MOŽE  - TRI RUŽE CRVENE – ove su prave , mirišu  - TAMAN J A kad je jedan iz naše ekipe kući rekao  DA SU SVE SNIMALE KAMERE , DA RODITELJI MOGU SVAKI TREN VIDITI DI IM JE DITE....BLOKALA SAM , AJME !?!  AL SU NAS GLEDALI, AL SU ČULI KAKO PIVAM SELMUUUUUUU , i nisu nas vikali  -a mogli su priko MIKROFONA, e pa HVALA IM !!!!! J
I tako lipo ......na povratku kući napisala onaj dodatak-pisma ala Šerbeđijina , IMAM PISMU ZA TEBE ......morala sam , sama je dolazila, riči navirale........SVE JE TO OD LOŠEG VINAAAA ....
I za kraj -  teška su vrimena , "struja skupa", vani hladno, pogotovo sad za VALENTINOVO , vi koji ste blizu – DRITO U ČAROBNI GRAD –  opustite se i grlite uz lipe pisme za dušu , možete sidit u kafiću, ako su dica malo veća, ili do njih da su vam „na oku“ – i UŽIVAJTE !!!!!!! A kako vam je i JOKER blizu, a muški spol ne voli šopinge, nek žene idu u Jokera , a vi s ditetom ili dicom u ČAROBNI GRAD J ! Mi ćemo sigurno opet do Valentinova još par puta i (sa letka ) :  AKO HOĆETE :
ZA TVOJ ČAROBNI ROĐENDAN NAZOVI: 021 380 649  ili  099 803 8050 ( s letka !!! )
Inače radi svaki danom od 9 – 21, zimsko doba ni J I STVARNO JE - KAKO STOJI U NASLOVU POSTA !!!!!  TURBO BAKICA NIKAD NE LAŽE - imate i dokaze !!!  
NA SVE  PROBLEME ZABORAVITE ...a ne triba ih nabrajati,  i otiđete kući  SRITNI I VESELII i PIVAJUĆI.......JOJ, imate u sklopu Čarobnog grada i satove plesa.....MIČITE ME ODAVDE.....SALSA......ŠKOLA KUBANSKO KARIPSKIH PLESOVA za sve generacije ......

...i ..... sve bi bilo dobro da nisam čuIa ......SELMAAAA, SELMAAA......na ulasku u voooooz ti htjedoh  reeeč, nešto nježno.......al rekoh samo ............I NE NAGINJI SE KROOOOZ PROZOOOR........(uuuuh kad bude psima neću moć odgovarat na komentareeeee !!! )

SRETNO VAM VALENTINOVO UZ ZVUKE OVE PISME ( bila je Imam pjesmu za tebe rade Šerbedžije )  , EVO JE   S E L M AAAAAAAAA .....(DOK NE MONTIRAN) sad je  MONTIRANAAAA -  JEDNA  OD NAJNJEŽNIJIH LJUBAVNIH PISAMA ....koju sam ikada čula  -istinita priča !!!! 
I LIPO CVIĆE ....ORHIDEJICA s crvenim fjokom  OD MOJE PR-NEVISTICE za slavljenike !

...UZ  VELIKI  POZDRAV LIPIM CURAMA  I CILOM OSOBLJU "ČAROBNOG GRADA"
  i molim , ako imate primjedbi pošaljite ih na moju Knjigu dojmova :)))  SMS - 098 90 60 323  :))))))   hvala unaprid  !......(  a SELMA  će ......kad je montiram ) EVO JEEEEE ........ 

nasljednica @ 23:44 |Komentiraj | Komentari: 126 | Prikaži komentare
utorak, veljača 2, 2010


IMAN PISMU ZA TEBE MALO SAM VIŠE POPILA
GODIŠNJICU SLAVILA, SLAVLJENICA NISAM JA
U LUNA PARKU SE IGRALA,S UNUKOM LUDOVALA
KAO NEKAD IZ DAVNIH DANA,PA  MALO I PRETJERALA

IMAN PISMU ZA TEBE MALO SAM VIŠE POPILA 
IGRALI SE SVI , NE,  NISAM SAMO BILA JA
DO SPLITA S UNUKOM OTIŠLA, DOBRO SE OZNOJILA
KAO IZ MLAĐIH DANA , GODINAMA  MI NEDOSTAJALA 

IMAN PISMU ZA TEBE MALO SAM VIŠE POPILA
OD RADOSTI U IGRAMA S MOJIMA UŽIVALA
DO SPLITA NAVRATILA, NEPLANIRANO TAMO ZAVRŠILA
MALO SE OPUSTILA, DOK KAMERA NAS SNIMALA

IMAN PISMU ZA TEBE SVE DO JEDNOG TRENA DOBRO BILO JE
VIROVATI NISAM MOGLA TAD , SELMA JE ZASVIRALA
SUZA JE IZ OKA KANULA, PISMA MI JE DUŠU DIRNULA
NA STRUNJAČU LEGLA SAM I RUKAMA SE POKRILA

JER KAO NEKAD TI I JA,  NA TAPETU  DO MOG PROZORA 
SJEĆANJE KAO U DAVNIH DANA, SAMA SU NAVIRALA

SELMA NAM JE SVIRALA , AKO SI ZABORAVIO, NISAM JA 
UZ ZVUKE PISME TE , SUZA MI JE VEČERAS KANILA
GLEDA UNUK ŠTA MI JE , BA-BA- , KAŽE, I MAZI ME
OSMJEH SAM MU UZVRATILA, NJEŽNO GA ZAGRLILA 

JER KAO NEKAD TI I JA,  NA TAPETU DO MOG PROZORA 
SELMA NAM JE SVIRALA , KAO DA JE BILO JUČERA

KAD SMO SE KUĆI VRATILI, ŠAPANJAC ZA GODIŠNJICU NAČELI
PIVALA SAM  SELMU JA, JEDNA OSOBA POMOGLA
SUZA JE OPET KRENULA , DOK GODIŠNJICA JE TRAJALA

ZATO ZBOG RIČI PISME TE ... DO PONOĆA -PUSTI MEEEE
POSLI U MISLIMA PISME TE,  KAO NEKAD I  JUČER  - DIRAJ ME

IMAN PISMU ZA TEBE MALO SAM VIŠE POPILAAAA
U VOŽNJI DO KUĆE SELMU PIVALA, DOK  SUZA JE KLI-ZI-LAAAA

p.s. ma nije za mene bilo ić u Lava i gotovo..... AL ZA MENE JE BILO POĆI U ČAROBNI GRAD U SKLOPU STADIONA -POLJUD !!!!! uskoro post o tome, i slike , naravno !!!!

*********************************************

Ovaj post je DOTA, a ne samo "lancun" - a moram vam dočarati kako je bilo, e !


Dragi moji, znate da je bilo neizvjesno oću li ozdraviti i oću li skupiti ekipu za u LAVA u klub INMOTION za koncert Rade Šarbedžije 29.o1. (petak)....nakon uzaludna tri pokušaja , prijateljice da bi one rado , ali muževi „ga ne vole“, otkažem od 4 , 2 karte potvrđujem dolazak , nakon što mi je moj Valentino reka: Amo ča nas dvoje sami, ovo činim radi tebe , nek ti ovo bude za VALENTINOVO , i otišli smo na koncert naslovne pisme novog albima 

IMAM PJESMU ZA TEBE
a ja
IMAM PJESME ZA VAS 
NA KONCARTU NIJE BILA  ANASTAZIJA
AL JE S KONCERTA OTIŠLA pssst


Aaaa šta ću obući- prijateljica se na SMS-u čudi AL NISI NIKAD BILA U INMOTIONA , OBUĆI SE CASUAL , TO TI JE SVAKAKO JEDNOSTVANO, NIJE TI TO GLAMUR.....ajme na muci  sam, moje casual je na cvitove , volane, .....sve upadnio, žive boje,  sve izvižitala, na trk napravila nered, stavila 6 viklera- i gotova za tren , odabrala svevremensku, svednevnu - veštu na rese s Poljičke, čizmice do kolina, sjajnu ka kraću crnu bolero jaketu, crvenu , da crvenu, bisernu ogrlicu uz diskretne crvene biserne naušnice i taman opranu, burom osušenu METRo-bundu...Oću li bit upadna .....A lipa si , lipa...kaže mi moj Valentino smiješeći se...
....doveja me do gl. ulaza ki na RED CARPET ,pa  liftom 2 kata niže u CASINO (sitila se onog trajekta J) a do njega taj INMOTION, ali budna i jaketa-skiniti...KAKO ĆEŠ TAKO GOLA , ...Ma klima radi sigurno.........Ušli u taj klub, klaustofobičan, taman, prigušena svitla, jedva face nazireš, više žena , al ne puno manje muških, puno ka šipak, 250 sjedećih, a stajaćih i priko dozvoljenih 400, i dima, dimaaaa, fumaju u svih 16 !!!! Ajme meni, nu di je konecert- prvi dojam......počeli skidati ljudi đempere, jaketice......meni TAMAN !
Kasnija cilih po sata , moj Valentino malo šetao da obiđe poznata lica,  al kad se pojavija Šerbedžija i kad je počeo s naslovnom pismom novoga albuma Cro. Rec.- IMAM PJESMU ZA TEBE – zaboravila sma – gdje sam ......... osjećaj nevjerovatan, znala sma da će BITI VEČER ZA PAMĆENJE ...odmah je počeo s tom pismom.....rebe, crna košulja i jaketa, crni onaj njegov šešir.......stolica visoka barska, niski stol s pićem , vino 7 dcl...dvi čaše na stalku....Jamnica.....uz klavijaturistu JURU i akustičnu gitaru Livija Morosina.......

Imam pjesmu za tebe, godinama čeka  ta 
I strpljivo namigne sa dalekih obala
U njoj vrani konji svi,  šta su davno zbrisali
Jednom lica poznata na pamtim ih više ja
Imam pjesmu za tebe , sama se-be pii-saaa-laa
Od Silbe do Santa Monike, mora se nadisala.
U njoj miris prošlih ljeta, sjaj i bijeda  trošnog svijeta
U njoj boja lijepih dana paada preko naših rana.
Imam pjesmu za tebe  da te malo razgaaali
Neće prognat tugeee te , al će da ih ublaži
I na tren će vrijeme stati,  i
na časak  ćemo zanti
Gdje se tajna skrivala,g
dje je sreća ostalaaa.
Imam pjesmu za tebe ,p
oslije ću je svirati
Nek se ona omakne,k
ad sjećanje provali
KAO NEKAD TI I JA, TAMBURAŠI ZA NAMA
POD PROZORE DRAGIH ŽENA, ULICAMA USPOMENA
Kao nekad ti i ja.... (z prekrasne zvuke akustične gitare )


Imam pjesmu za tebe, Prava je i jedina
Vozi znane puteve,b
ez granica, carina
Rijetke minute toči, r
adost srca , smijeh za oči
U njoj još smo djeca mi, j
oš nas nisu slomili (x2)
KAO NEKAD TI  I JA , TAMBURAŠI ZA NAMA 
POD PROZORE DRAGIH ŽENA ULICAMA US-PO-MENAAAAA
I ponovio i reče tiho spuštene glave -IMAM PJESMU ZA TEBE.

Uz  pljesak nastavio je dalje , predastavio gitaristu Livija Morosina i klavijaturistu JURU ( slovinski naglasak imena JU-RA!) upozna ga je i primijetija na 1. god.  Glum.  akad. u  Ljubljani, mislim 1992.g. i vidjevši njegov talent za sviranje, zamolija ga Rade bi li s njim na koncerte, jer tribalo je zarađivatia JURA MU KAŽE: RADO, JA ZNAM SVE VAŠE PJESME  ! – pao je naš pljesak, od tada su nerazdvojni.
Stajala sam na nogama, njihala se u ritmu laganini pisama i onih bržega ritma , sve kako pisma diktira, al sam neupadno gledala oko mene i isprid mene u polumraku, nitko tijelima ne mrda , stoje i gledaju ka balzamirani.....čudim se-kako tako mogu......Rade se uživija, unija u svaku rič, svaki stih, svaki tempo pisme, gestikulira rukama , nogama, plesao, cupkao, divljao...sve po potrebi  izvedbe...ukipljen ili kružeći po rubu okrugle bine...baco ironični smij, nekada i pravi smij....a između pisama ubaciva pričice iz svog života, istinite.....
Bio tako u Londonu, ujac ženin bija predsjednik Bolivije, ona diplomata za Boliviju u londonu, a on...kaže volontira za njihovu ambasadu-čuvao svoje male dice J kad , a mi s epoznaje mo po našemu pozdravu EEEEEE, u tramvaju neka žena EEEEEE, on njoj EEEEEE, ona njemu-RADE , JESTE LI TO VI ?! a ona JOK !...a ona OD KUD STE ....on : IZ SLOVINIJE .ona...JAME ISTI STE; PJUNUTI RADE ŠERBEĐIJA .....i naravno poznala ga po GLASU....i kaže AJME, AJME RADE TOS TE VI....ŠTO ŽIVOT UČINI  DA MORATE ZARAĐIVAT ČUVAJUĆI DJECU ( mislila da je bebi-siterica J).....iza toga je otpivao SLOVENSKU :
Piše mi majka, brine se, kako mi je....
Polako učim slovenski, polako učim.....
Pišu mu djeca iz Zagreba, brinu se , kako mi je
U mome žive nemiru , pombratinska lica u svemiru
Polako učim slovenski.......
E kad je rekao da živi u Ljubljani, ind. zona  Fužineeee- publika se nasmijala i on.....
Počeli su tonovi  BARBARE....Sjeti se Barbara......i onda ona poznata ljuljajuća melodija, nisam mogla stat ka spomenik.....TKO NEVJERNE USNICE ČEKA, SA OKUSOM MEDA I MLIJEKA, TAJ TVOJE IME ZNA ZO-RA-NAAAAA  - uh, pardon ;)  ...BAR-BA-RAAAAA, TAJ TVOJE IME ZNA - BAR-BAA-RAAAA........PREDIVNO.......AL MALO ME živciralo što je iza svake pisme iša vidit na papir –bez cvika za vid-šta slijedi , koja pisma, koja priča životna...a onda neke „izvinite, neznalice žendskog roda“ nisu znale ništa dovikivati ..nego svaki taj njegov tajm-aut.....ka papige NE DAJ SE INES......uh, ma čekajte , nije ni po koncerta, kvragu, pivat će i nju.....
A onda tako nizajući pisme , priče, najavio je pismu za njega jednog od najvećih kantautora na ovim prostorima – a koga , a Arsena....a znala sam TVOJE NJEŽNE GODINE ........i čim je prve dvi –tri riči započeo....publika u transu ...ali utiho.....a on s rukama s gestama  i ričima ....MOLI JE DA GA OSTAVI ......jer.....
SVOJE NJEŽNE GODINE  TI ĆEŠ DRUGOM DATI, 
JER JA BIH TVOJE POLJUPCIMA ISPUNIO TUGOM....
....I TADA RADE TRESNE ČAŠU S ISPIJENIM PIĆEM O POD...
.....STRASNO, OGORČENO.......I ZAPIVA NJEŽNO U TOM TRENU,
 TRGNUVŠI SE.... 
NE BUDI ,NE BUDI SE MALA, TI NE ZNAŠ NI DOBRO NI ZLO,
NE BUDI , NE BUDI SE MILAAAAA, JER NIJE JOŠ VRIJEME ZA TO
............ VELIKI PLJESAK.............
Pivao je , počastio nas dramski, pjevački širokim svojim repertuarom......one viću opet NE DAJ SE INES......uhhhhhh......a on kaže VIDITE U SPLITU NISAM BIO MISLIM OD 1987....SPLIT JE GRAD POEZIJA...SMOJE...TETA LEPA......HAJDUKA ........A NEKO UPADA...KERUM.....DRUGI SE NASMIJALI, A ON KAŽE: PUSTITE TOOOOO... RUKAMA U ZRAKU - U JEDNOJ SA ŠEŠIROM.......HAJDUK, DVORNIK, GENDA, MOJA DRAGA ZDRAVKA  I  NETKO KOGA SAM IZUZETNO CIJENIO TOMA BEBIĆ........UZME GITARU ...MISLIM......I POČNU TONOVI ........A U PUBLICI URNEBES......i sio na visoku stolicu i počeo........

JESTE LI ZNALI MARČELINU , ŽENU IZ MOJE U-LI-CEEEEE
SMIJEH JE TRAŽILA , BOL UPOZNALA MAR-ČEE-LIII-NA ...
.. a meni se grlo steglo..oči zasuzile, evo i dok se tog prisječam......
NA ČELU NOSILA JE TUGU,U OKU JOJ JE SJALA NOĆ
PRAMEN KOSE ŽIV, ČUVALA JE CRN
MAR-ČEE-LIII-NA...I ponovija dva puta ...
piva je forte .......ja sam ostala BEZ DAHA.......
I tako , sjetio se nestašluka iz djetinjstva , njegovog druga Vukašina, njihovih ludosti  ( a nije baš red da to opišem-što su radili) i nakon puno godina dobije pismo da je Vukašin nagdi na nekoj ulici VINKOVACA pogođen za vrime rata metkom...a uvik je glumija BELMONDA ...( izgleda  da je to film DO ZADNJEG DAHA ( povezala sam ?!) jer sve šta su radili radili su DO ZADNJEH DAHA i posvetio je pismu svome Vukašinu ......i Vukašin se pogođen  onako digne s poda drsko pogođen metkom i po onom BELMONDOVOM - RADE GA IMITRAO.....DESNIM PALCEM PROŠAO PREKO USNICE i kaže- PAOOOOO.........jako dojmljivo, pisma koju ja Rade stvarno  posvetio svom Vukašinu....pisma koja mu je izmamila suzu u oku..pljesak, veliki ...... 

Iznenadio me je Diklićevom pismom s Opatijskog festivala 60-ih ,

OPROSTI , VOLIM TE ,MADA TO NISI HTJELA
TI ZNAŠ DA VOLIM TE,
ZAR SAM JA TOME KRIV...
NISI VIDJELA SUZU NA LICU MOM...
NIJE TAJNA DA TE VOLIM,
DA TE ŽELIM KAO DAN
ZATO MOLIM TE (šapatom spuštene gleve)
DA MI OPROSTIŠ TOOO....uz tonove gitare za kraj....
Ma pivao je i pričao o svojoj ženi i dici, kusd su selili, jedna koncertna životna, nostalgična priča, emigranta tražeći kruh za obitelj......i tada iznenada izrecitira na lipom kajkavskom dijalektu neku , ne mogu se sititi SVEVREMENSKU BALADU PETRICE KEREMPUHA tako upečatljivo, snažno...progovorio je Krleža kroz njega ...al ja nisam zapamtila –koja je to pisma bila , al poznata ...zatečena lipotom naglaska izgovora tih riči.......
Koncert se bližija kraju, vrime brzo odmicalo i Rade najavi klapu LUČICA , njegove drage prijatelje s kojima je prije ohoho godine 1986/7. Na balotama popio 40 l vina –njih 10-ak uz janjetinu i klapa zapiva .....MARIČIČIČI-MARIČIČIČIČIIII  i još jednu poznatu.......i publika lagano s njima.....ma puno lipo.....
Najavljuje Rade kraj ...mi se bunili NEEEEE, a "one tuke" opet dovikuju NE DAJ SE INES,  a ja jedva da se Valentino ne najuti, a ne znam ni di je , po metra ili 10 od mene, izustim ANASTAZIJUUUU.....a Rade će rukama u zraku  ČEKAJTE, ČEKAJTE  i stane i počne : 
ČEKAJ ME I JA ĆU SIGURNO DOĆI.....
SAMO ME ČEKAJ DUGO.... ali sam mu zamjerila što je jako brzo izrecitirao, iako jako dojmljivo,a li to nije bila prava verzija ...ona nježna....žurio je...... POZDRAVIO NAS ......vičemo VRATI SEEEE, VRATI SEEE.......vraća se miče mikrofon, stolicu, namišta se dok je recitirao, a koju, je, moga je ićć bez nje - NE DAJ SE INES....a ja ukočena bez daha  snimala , a ona prilično dugo traje a KAMERA U MENE ....ajme..ne smin se maknit ...vidit će se da san se sakrila...ajme vidi li to moj Valentino...ma reflektor drito u mene , smeta mi je snimanju.......zemljo otvori se...osvitlilo ovaj dio nas......ajme miči se sa mene......noge mi se tresu – kud me vrag donija u orvi stajaći red do ovih što su sidili na niskim  tabureima.......moj Valentino ne voli da mene „kamera voli“.....bit će belaja......srce mi se uzbunbaralo....uhhhh......završilo..pisma lipa, al nije moguće da neće ANASTAZIJU......
Tada Rade reče VIDITE SVA PUBLIKA ZNA SVE PJESME PJEVAČA NA KONCERTIMA , A MOJE PJESME NITKO NE  ZNA...IMA LI NETKO IZ PUBLIKE DA ZNA NEKU MOJU PJESMU , Evo, JA ĆU MU POMOĆI.....ajme, ajme di me nađe ...sad RASTAVA BRAKA ili ŠUTNJA...srce mi bumbara ..samo što nisam zakoračila ta DVA METRA NA BINU I REKLA JA ZNAM  ANASTAZIJU .......a šta će reći moj Valentino, gledam – nema ga...di se izgubija, neman dopuštenje........okrenem se...da ću ići ča........i taman  Rade kaže : OVU ĆETE MI SIGURNO POMOĆI..........i ja snimala , al slaba rasvjeta .....TIHOOOO POOOJTE SIĆANIII SLAAAVUUUJIIII DA SEEEEE MOJEEE ZLATO NE PROBUDIIIIIII...lipo , tiho , nježno, žene i muškarci davali su ruku Radi, pozdravljali ga...ljubili.....sve je obilazija uša u publiku......al kad je iša prema mojoj strani .....izgasila sam REC ...... da ne priđe grupi žena di sam i ja bila..ajme a di je Valentino...okrenem se , idem prema vratima, a moj  Valentino će OPET TI I KAMERA, C c C c C , vrti glavon, je voliš prvi red i gotovo.....A PA NISAM VISOKA KA ONE IZA MENE , DOŠLA SAM UŽIVAT U RIČIMA , POKRETIMA.....GLUMI......e nije mu baš bilo to drago , kvragu i kamera – di me nađeeeee,
I tako kući sritna među prvima, nakon prvog bisa ode VAŠA MARČELINAAAAAAA da ne pokvari  snenog Valentina (ipak se to jutro diga u 5 , iša na posal u 6 i pustija tanker – napeto u 11 i mene diga iz kreveta – AJMO, VODIN TE , NEK TI OVO BUDE ZA VALANTINOVOOOOOO !  E PA HVALA MU NA JEDNOM NEZABORAVNOM ZA MENE JOŠ NEDOŽIVLJENOM KONCERTU OVAKVE VRSTE.
A koliko bi ovaj „moj lancun „ ili "DOTA"  - bija da sam vam još opisala kako je Rade opivao pismu SRETAN PROSVJETNI  RADNIK , koju je popratija pokretima ka lutka na koncu NA NU NINI NI NU NA, NA NU NINU NI NU NAAA.....pa rokija ...sve u tempu vesele pisme ALI KAD BI VAM opisala PRIČU O VASI LADAČKOM ....pivali smo je cilu s njime, a forte refren pri kraju, tu sam se otkočila, molala grlo.........čitali biste cili dan...samo ovo : na koncertu u SAVA centru vidio da publika plješče al ne njemu , netko dolazi s desne strane – Tko- ĐORĐE BALAŠEVIĆ , dođe do njega i kaže na mikrofon javno noseći skriptu ispod ruke.... IMAM SCENARIJ  , HOĆU DA GLUMIŠ U FILMU O VASI LADAČKOM ...i naravno kaže Rade  PRIHVATIO SAM i slegnuo ramenima...uskoro će premijera- koliko sam razumila......Obožavam ovu pismu....neću vam ni jedan stih napisati, ima ih puno, to je jedna, znate i sami PRIČA ....volija je birtije....želijaaaa......ma, nađite je sami.....VOLIO JE KONJE VRANE....ne ne mogu........Balaševićaaaaa....ĐABA BILO KONJA VRANIH...KAD JA NISAM S ONOM KOJU VOLEM.....kAD JA NISAM........
Otpiva nam je među ostalim i  jednu ka kaubojsku....kako je žena odlučila ostaviti muža BILO PA PROŠLO.....PROBAO MILOM, PROBAO SILOM...A ONA ODE S ONIM DEBILOM, NE GRE VIŠE TAKO STARI MOJ...TVOJA ŽENA HOŽE ŽIVOT SVOJ.....otpiva nam je i  VEĆ SAM TI PRIČAO TO.......dosta upečatljivo , glasno i nemirno hodajući po okrugloj bini......NEĆU DA SPOMINJEM  RAT I UŽASE , POLTIIKU I SLIČNA S(R)TANJA......HOĆU DA DOPUSTIM SUZU LJJUBAVI ........
E ne smin zaboravit...JURA je imao solo nastup na klavijaturi genijalno izvedenu, mislim svoju pismu, ČAJKOVSKI i 69 RUSKIH SKLADATELJA...ka nabrajalica ....ka ona naša Dino i Boris Novković ( Malo nas je al nas ima ) ....od prezimena ruskih skladatelja- ber da je zapeo, tako brzinski, publika oduševljena !!!!
Bila je i pisma  Z A B O R A V I  jako , jako dojmljiva , snažna „molitva“ ...AKO ME SRETNEŠ NEGDJE  U GRADOVIMA STRANIM ......NISMO LI SE VEĆ NEGDJE  VIDJELI , KAŽI I ZABORAVI......ZABORAVI.........a - iako nije bila "ANASTAZIJA" ........zaboravit ovaj koncert nikad neće .......
Vaša Marčelinaaaaaa    i SRITNO VAM VALENTINOVO ! 

- 20. GODINA OD KAD JE PARTIJA  Toma Bebić , koja slučajnost, danas MARČELINA  bila za prijedlog , među njegove tri pisme, za Zlatnik dana  4.2. 2010. na Radio Dalamaciji, i naravno nije pobijedila, jer nije pivao Toma nego Marjan Ban -a to nije to !

- a ako još niste još zaljubljeni-ima vrimena......nikad nije kasno ......ono vam je moja RUŽA CRVENA !
  


nasljednica @ 00:55 |Komentiraj | Komentari: 131 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 1, 2010
nasljednica @ 15:00 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.