pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » pro 2016
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - prosinac 2016
srijeda, prosinac 28, 2016

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

NOVO - 5. 1. : IMAMO DOPUNE :) HVALA ASISTENTIMA :) !!!!

1. U VEZI HIBA - OBIČAJI OTOKA VISA- KOLEGA POPETOV :)

2. O KLAPI SINJ - OD YT KOLEGE Tomislava Mastelić-Ivić, koji je na svom kanalu objavio cijeli Koncert klape Sv. Juraj uoči Dana nezavisnosti 7. 10. 2016. :) u Karlovcu u Zorin domu :)

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


UVOD :Jesam, bila sam ljuta što nije pozvana i moja Klapa na kraju svoje jubilarne godine i evo, ispričavam se ravnatelju Miji Staniću što sam zbog toga negodovala, jer mi nije bilo shvatljivo , koliko moja Klapa ima božićnih humanitarnih koncerata u Lijepoj Našoj i van nje, a u Omišu ih nema. Mijo ( znam ga ka dite :) opraštam ti, jer je Koncert bio sjajan ! :)


Članak pišem odmah , jer iza ovoga nastavljam očitovanje na jedno Vještvo ( zamoljena sam , a volim pomoći ljudima :)

NAPOMENA : ČLANAK JE DUG NE SAMO ZBOG PJESAMA I IZVOĐAČA I MOG GUŠTANJA NEGO I ZBOG LIJEPIH OBIČAJA NAŠEGA KRAJA PRIJE , NA BOŽIĆ I VRIJEME IZA BOŽIĆA -STOGA SU MI U TOME POMOGLI TRANSKRIPTI NAŠE DRAGE EDITE , JER SAM UŽIVALA NE SAMO PJEVATI VEĆ I ČUTI NAŠE LIJEPE OBIČAJE - KOJI SU I U BAJNICAMA GDJE SAM UDATA 35 GODINA-SKORO NESTALI .

SAVJET :  KOGA NE ZANIMAJU NAŠI LIJEPI OBIČAJI NA VISU , U KAŠTELIMA, SINJU, SPLITU - NEKA PRESKOČI TE DJELOVE . HVALA - MUK I TIŠINA JE BILA KAD SU VODITELJI O NJIMA PRIČALI !:)


Ovaj večerašnji Koncert me zadivio najprije što je bila prepuna nova sportska dvorana ( ne volim ono ŠŠŠŠ -nego Sportska ! ) koju smo toliko dugo čekali i već se radujem serijalu Lijepom Našom g. Uvodića kad budemo pjevali - jer ovo večeras je bio test - baš test - kako Omiš pjeva - pod OMIŠ mislim na Omišane i Neomišane, jedno veliko zajedništvo u novoj vrlo prostranoj i modernoj dvorani - do Studenca :)


Sjajan voditeljski dvojac Edita naša draga i voditelj kolega iz Šibenika Nikola Urukalo, najprije s pozornice,a onda sa strane za stolom uz okićeni bor, vodili su ovu glazbenu božićnu poslasticu.

Odmah su se ispričli u ime onih koji su "opravdano odsutni "- dodajem : klapa Rišpet , ala šta bi još toga bilo !!!! :) i moja draga klapa iz Mostara Narenta, ali pozdravila sam ih po njihovoj delegaciji - ZALOŽBI kralja Tomislava iz Čapljine :) !

VIDJELI STE IH NA MOM BLOGU , PISALA SAM O NJIMA , O TOJ ZALOŽBI I ZAHVAJUJUĆI MOM ČLANKU O KLAPI ADRIATICUM , PRIMILI SU IH DA PJEVAJU U ČAPLJINI OPET ONAJ BOŽIĆNI KONCERT KAO U OMIŠU 28. 12. 2013.- I VEČERAS SU ME DAROVALI S KRUNICOM I TO - CRVENE BOJE !!!!:) HVALA IM ! :)

Na samom početku Gradska glazba Omiš svirala je četiri skladbe kao i prije dvije večeri u crkvi Sv. Mihovila koje sam snimke i članak već objavila ! :) "Djeca- manja i velika " su me poznala i neki nisu znali da je već sve u svijet išlo ! :) Iza njih evo nam dječje klape Bepo , OŠ Josip Pupačić našega Omiša: Dobra večer Bog da i Kirie Eleison, sve pohvale i zasluženi pljesak ! :)IZA VODITELJA EDITE I G. NIKOLE SA STRANE, BIO  JE  VELIKI VIDEO ZID S PROJEKCIJAMA LIJEPIH BOŽIĆNIH SLIKA TE SLIKA UDRUGE PRIJETELJI KAO NPR. UKRATKO O NJIMA, NJIHOV RAD, NJIHOVE TERAPIJE, NJIHOVI IZLETI I SL. 
 
Na pozornicu dolazi naša draga Edita i Kolega iz Šibenika , lijepo nas pozdravili riječima : "Dobra večer, poštovana publiko i Na dobro Vam došlo porođenje Isusovo!"Zahvalili su nam što smo ispunili novu dvoranu te time došli podržati ovaj humanitarni koncert za udrugu Prijatelj iz Omiša- rekavši: . Božićno vrijeme je vrijeme radosti i veselja, stoga ovaj koncert nije „običan“ već je humanitaran, jer novac od ulaznica ide Udruzi roditelja djece i odraslih s posebnim potrebama „Prijatelj“ iz Omiša za projekt „Glazbena radionica za djecu s posebnim potrebama“, koji je osmišljen u suradnji s osnovnom glazbenom školom „Lovro pl. Matačić“ u Omišu. Stoga poseban pozdrav upućujemo štićenicima Udruge „Prijatelj“, kao i svim njenim članovima i vrijednim volonterima koji s velikim srcem i ljubavlju pomažu u radu ove udruge. Uslijedio je naš veeeeliki pljesak za sve njih !!!!. Osim toga, motivi su bili, naglasila je Edita , i 50 godina FDK Omiš  i promocija nove sportske dvorane „Ribnjak“ za organizaciju ovog velikog projekta. DA, pokazali smo da možemo imati gala koncerte u njoj ! :) 
Pozdravili su sve nazočne iz političkog vrha Grada Omiša i sve nas.

VRIJEDI NABOJITI SVE DONATORE : Grad Omiš, Općina Podstrana i Šestanovac, Bepo Sound, Kaštil Slanica, Ignacio, Linda Novaković, Hotel Villa Dvor, Založba kralja Tomislava iz Čapljine- JOJ, ONI ČAK ?! :), Braća Simunić,  Maja Ivanac, Jagoda Gojsalić, Lovorka Bela, Dare (Dalmatinac), Malik d.o.o., Restoran Milo, Udruga Poljičana sv. Jure, Brunex Trade d.o.o., Studenac Omiš, osnovna škola „Josip Pupačić“ Omiš, Centar za kulturu Omiš, Turistička zajednica grada Omiša, Hidroelektrana „Zakučac“ Omiš i Zvonimir ( ispustili su ga spomenuti pa su naknadno - uz veliki pljesak ! ) .Zatim nam je stigla muška klapa „Filip Dević“ iz Splita, koji su nam otpjevali : Najsjajnija zvizda sašla , glazba i stihovi – Ljubo Stipišić Delmata i Sad pjevajmo, obrada i prijevod Ivo Babić (a cappella)- nagrađeni velikim pljeskom ! :)

VODITELJI SU SAD VEĆ BILI ZA STOLOM UZ OKIČENU JELKU I PO VRLO DOBROJ IDEJI, PRIČALI PRIČE, A MI SLUŠALI - UZ DOBAR RAZGLAS !  Voditelji NAIZMJENIČNO O OBIČAJIMA  :  Božićni običaji su cjelina narodnih običaja koji počinju mnogo prije Badnjaka i Božića, a obuhvaćaju cijeli Advent i produžuju se do Sveta Tri Kralja. Hrvati su od samoga početka kršćanskoga života Božić prihvatili kao najveseliji i najomiljeniji blagdan i zbog običaja.  Vrijeme Adventa obilježeno je ljubičastom bojom, odnosno bojom nade, a po kršćanskom vjerovanju vrijeme koje prethodi Božiću je vrijeme nadanja Isusovom dolasku na svijet.
Na blagdan Svetog Klementa 23. studenoga) u mnogim su krajevima spremali drva za blagdane, te posebne panjeve badnjake, a gospodar kuće bi odabrao i ovcu od koje će se prirediti božićna pečenka - zaoblica, veselica. Tu životinju su obilno hranili i zvali su je pečilo ili boško. Između Badnjaka i Sveta Tri Kralja raspoređeno je 12 dana (dvanaestodnevnica). To je razdoblje koje prebrođuje početak nove kalendarske godine i u to vrijeme se obavljaju raznorazna gatanja i čaranja (kako bude u 12 dana, tako će biti u 12 mjeseci i slično). 

Na blagdan Sveta Tri Kralja skidaju se ukrasi s božićnog drvca i ono se iznosi iz kuće. Završava božićni ili šire, zimski ciklus narodnih običaja i počinje novi specifični ili "prijelazni" ciklus, poznat kao pokladni. JA BOR DRŽIM PUNO DUŽE ZBOG VESELOSTI DOMA :)
TADA JE NASTUPILA OPERNA PJEVAČICA U KLASI PROF. TEREZIJE KUSANOVIĆ DIPLOMATKINJA GABRIELA DEGLIN koja je uz klavirsku pratnju mog Imenjaka ( mislim ?!:) zapjevala  O holy night  (Adolphe Adam ) već je na dijelu pjesme bila nagrađena velikim pljeskom !:) Bravo - pred Vama je blistava budućnost - naša Tere će se ponositi Vama ! :)
 
OPET - OBIČAJI U SPLITU - Na sam Božić išlo se na jutarnju misu između tri i četiri sata. Na povratku kući čekao bi ukućane već pripremljen stol, a na njemu postavljeni samo domaći proizvodi - suhe smokve, suho grožđe, mendule, orasi, pršurate (kvasni kolačići prženi u mnogo ulja), prošek i rakija.

Rana jutarnja misa na Božić ponegdje se nazivala pastirica. Na Tri Kralja bilo je Vodokršće, te bi svećenik na misi blagoslovio vodu koja se nosila kućama za slučaj nesreće, bolesti ili smrti. Toga bi dana župnik po Splitu i splitskim Varošima dolazio blagosloviti kuću. Nakon toga bi sam domaćin kuće u štali blagoslovio blago vodom koja se donijela s Vodokršća ( MORAM I JA MOJE KOKOŠE I PIVCA !) .
Blagdan Svete Kate - 25. 11. bio je po pučkom vjerovanju u mnogim krajevima početak Adventa ili Došašća - "Sveta Kate kokošica - misec dana do Božića", a i vrijeme je to kada se počinju pjevati božićne pjesme. Sveti Toma - 21.12.  ponegdje je početak pravih božićnih blagdana - tada se ide na ispovijed i pričest. Tučin dan ili ponegdje kokošji badnjak je dan prije Badnjaka. Isto kao i na Svetog Tomu, toga dana se vrši klanje onoga što je spremno za Božić  ( nisam dala da zakolju mog ni pivca ni kokoš ! ) . Kao najčešći početak ciklusa božićnih običaja mogu se uzeti dani ili blagdani Svete Barbare - 4.12., Svetog Nikole - 6. 12. ili Svete Lucije -13.12 prosinca, e !.

EVO IH ČIJA SAM POČASNA ČLANICA :) - Iz Šibenika klapa Adriaticum, o kojem Božićnom koncertu sma pisala dva puta i to im je bila "viza" ti moji članci da nastupaju u Čapljini , u Gunji nakon poplava i dalje - zahvalni su mi na tome , jer je svečenicima bilo čudno da klapa pjeva u crkvi pa su im oni poslali link mjih članaka - PONOSNA SAM NA NJIH - SVE ŠTO ČINIM I PIŠEM IZ LJUBAVI, DONESE MI NEMATERIJALNO BLAGO ! :).Klapa Adriaticum , u šibenskim nošnjama, zapjevali su nam :  Badnja večer i  Život leti kapetane uz pratnju instrumenata mandoline i gitare- ispračeni našim pljeskom ! :) 
SLIJEDE ZA STOLOM VODITELJI - POSEBNO MI ZNAN OBIČAJ S VISA - KOLEGE POPETOVA , BLOGERA :) Sveti Nikola prikazuje se kao osoba koja djeci donosi darove u pripremljene dječje čarape ili cipele i na njih odgojno djeluje. Osim što je poznat kao darivatelj djece, zaštitnik je pomoraca, ljekarnika, mlinara, putnika. Jedinstveni običaj vezan uz lik Nikole je žrtvovanje drvene barke pred komiškom crkvom uz vjerovanje da će se tako zaštititi brodovi te pomorci i ribari na njima.

Često je pratilac Svetom Nikoli zli lik Krampus. Dan Svete Luce poznat je i kao značajno predbožićno proricanje, osobito o budućim muževima. Dvanaest dana od Svete Lucije do Božića poznato je kao lucijanski dani, kada se proriče vrijeme za slijedeću godinu. Dan Svete Lucije u tradiciji se označuje kao posljednji rok za sijanje božićnog žita ( NIKAD MI NE USPIJE ?! ). 
U Kaštelima je zabilježeno vjerovanje da Sveta Luce dolazi noću, na tovarčiću, pa bi djeca za njega ostavljala ispred kućnih vrata slamu i vodu. Zanimljiv je običaj da se na svetu Lucu ili dane oko tog blagdana radilo na tronošcu (trinogi, bančiću), obično neki kućanski poslovi. Taj tronožac bi se na ponoćki donio u crkvu, te bi se, stajući na njega, za vrijeme "podizanja" prepoznale vještice - one bi u tome trenutku bile okrenute prema vratima.

VEĆ PREPOZNAJEM U SKORO PA MRAKU TREĆEG S LIJEVA , ČLANA KLAPE PASIKA - KA KAMPANEL JE I S NJIMA PROF. ŠETKA :)))  I VODITELJI IH NAJAVLJUJU : Da nas uveseli svojom pjesmom već čeka klapa „Pasika“ iz Kostanja- PRIJE NEGO SU REKLI AAAA- PROLOMIO SE PLJESAK DVORANOM ! :) Pjevali su :  Zdravo budi mladi kralju trad. obrada Ljubo Stipišić Delmata, Sačuvat ću pismu , Jasminko Šetka - Joško Markov - Joško Ćaleta,NIJE KAKO PIŠE  Nevere tvoje jubavi - NEGO - OPROSTI DUŠOOO , OPROSTI MOLIM TEEEEE-  ALA ZA KLAVIJATURAMA IH JE PRATIO PROF. ŠETKA - KAKVA RADOST IZ NJEGA ISIJAVA, KAKAV ZANOS - RAŠIRO RUKE- OPROSTI DUUUUŠOOOO- OPROSTI MOLIM TEEEEE ! :) SVI SMO PJEVALI !!! dobili su i oni naše ovacije- sve imate i imat ćete na mom you tube kanalu :))) a i ja pjevam , e ! :)PRIČE SE NASTAVALJAJU: Badnjak, odnosno dan prije Božića 24. prosinca posvećen je Adamu i Evi i tada je određen post. Inače je to dan priprema za Božić, kako onih duhovnih tako i ovozemaljskih. Toga dana se odlazilo u Split, Kaštela, Omiš ili Sinj kupovati. Obitelj je u božićnoj noći najčešće ostajala zajedno. Mladi su, ipak, često izbivali iz kuće i pucali (odgoneći zle sile) raznim eksplozivnim napravama.( NISAM OVO ZNALA - MORAT ĆU ONDA I JA NAUČIT BACAT PETARDE - MOJ MUŽ VIŠE POTROŠI NA NJIH I VATROMET NEGO JA ZA SPIZU :) - LUĐI JE OD DICE !!!!:)))) 
U znak veselja na Badnji dan, na Božić i Tri Kralja u Splitu i splitskim varošima pucnjava je bila redovita- I U BAJNICAMA :)))).

Nekada su za to služile puške, kubure, mužari i maškule ( A TO NE !!! ) , dok su u Splitu i Kaštelima krajem 19. i početkom 20. stoljeća kod djece najrašireniji bili nanuncini i tondini. Tondin je metalna cijev s ručkom, zatvorena s jedne strane, a s druge otvorana bi se napunio sumporom, barutom ili fosforom.( SIĆAN SE TOGA U OMIŠU U SMOKVICI KAD SAM IMALA 6 GODINA , JOJ, UH ! ) Kada se napuni u otvor bi se stavila manja cijev koja je imala ulogu udarne igle i s njom bi se udarilo o zid. Takve igre su prečesto dovodile do ozljeđivanja ( ETO; ZNALA SAM I SJEĆAM SE )  , no kako je buka važan dio ovoga razdoblja još od predkršćanskih vremena redovno se pucalo "iz svih kalibara". 

Buka je po starim vjerovanjima bila sredstvo obrane od zlih bića te bi ih se na taj način otjeralo iz naselja ( HM , ONDA STVARNO TREBAM NAUČIT BACAT JAČE PATARDE !!! :)))). Nakon vrlo pobožne ponoćne mise svi su žurili kući nahraniti blago, jer se vjerovalo kako ono tada dobija moć govora (. Za vrijeme i nakon božićnih misa narod se odijevao u svečana odijela, a vrijeme se provodilo u posjetama, jelu i odmoru. U Kaštelima postoji zapisana uzrečica: "Tko na Božić nova ne obuče, tome led se u kosti uvuče."- DABOGDA MU TAKO BILO :))))

OPAAA- EVO IH - POZNAJEM NJEGOVU VISOST - MARKA PECOTIĆA PECU U POLUMRAKU- KLAPA ISKON - PJESAK DVORANOM  :)))) Bio je kao suvoditelj - odmjeren i fin, raspoložen i opušten i priznao je : Ove jakete ne možemo zakopčati, to je od pustih "francuskih" ( salata ) , ali do lita ćemo ih moći zakopčati - primivši naš veliki pjesak i a, e, zatražio da i mi pjevamo s njima - e sad bih ja o tome pjevanju mogla roman napisati

HAHHHAHHA :)))))

-NAIME, ISPRED MENE JE SJEDIO JEDAN ROMEO - MA NISAM MU JA BILA KA JULIJA , ON MI JE KO BRAT - SUDJED NEKADAŠNJI IZ NAŠEG KVARTA PUNTA U OMIŠU I JA TABLETOM DO NJEGA NA 30 CM I MI DVOJE SMO BILI PRIDRUŽENI ČLANOVI ISKONU PA JE ISKON BIO MJEŠOVOTA KLAPA OVU VEČER !!!!

SVE JE SREĆA , SNIMILA NE JEDNA NEGO TRI KAMERA I RADIO SPLIT - PA SE NEĆEMO ČUTI-ALI ZATO HOĆEMO NA MOM YOU TUBE KANALU - HAHHAHA- KAŽE ROMEO : OVO JE ZA CCN ! :) - E MOJ ROMEO, JAČA SAM OD CCN-A , BIT ĆE TI I TAJ DOKAZ !!!!:)

MOLIM KLAPU ISKON DA SE NE LJUTI NA RUŽU CRVENU, JERBO VOLIN PIVAT I DOŠLI STE MI TAMAN - DA SE OPUSTIM OD OČITOVANJA NA JEDNO VJEŠTAĆENJE - PA AKO VAM ŠTA IZ PRAVNOG PODRUČJA ZATREBA- TU SAM - SVE IZ JUBAVI ! :)

INAČE, ROMEOVA SE GOSPOĐA SMJEŠKALA, A AKO TV UHVATI MENE DO ROMEA - MOŽE "JULIJA" MOGA MUŽA SKUPIT KOFERE ODMAH ! :))) OJMEEE ?! :) MA JA ĆU I NJEMU - NISAM ROMEU NI ON MENI PIVA- NEGO JE TAKVA PISMA BILA - ČUVAJ ZA ME POKRAJ SEBEEEEE MISTOOO, NEKA JE UTISNOOOOO :))))) TO MOJ UVIK PO KUĆI PIVA - U KREVETU MU JE ZIMI UVIK TISNOOOOO ;) :))))))

KLAPA ISKON nam je pivala I MI S NJIMA :) :  Dobra večer,prijatelji ONI HIT Matka Jelavića PA Još ne mogu pristat volit - Pero Kozomara - Sanja Tafra IZ OMIŠA - MOJA ZORA BILA :) !!!! NEĆE JOŠ DA MI DADE INTERVJU :( A ONDA -  Vrime za kraj - I - SAMO JUBAV OSTAJEEEEEEEE - E, I JE !!!! AMEN ! :) 

Voditelji ZA STOLOM OPET O OBIČAJIMA : Važan dio božićnih običaja sijanje je božićnog žita: najranije se sije na Svetu Barbaru 4. prosinca, a najkasnije na Svetu Luciju 13. prosinca. Ovaj običaj je definitivno pohrvaćen za vrijeme ilirskog preporoda.Svijeće su često gasili komadom kruha umočenim u vino ili žlicom punom vina uz riječi:OVO JE DOBRO !!!- " kako se utrnula ova svića, ovako se u nas utrnula svaka zloba i opačina." I adventski vijenac služio je za ukras i postavljanje svijeća.

Slama se, nakon božićnih blagdana, ritualno iznosila vani. Obično se to činilo trećeg dana nakon Božića, na Svetog Ivana, i to tako da su je, prije zore, stavljali na mlade voćke.O IMAM MLADE VOĆKE:) 

 
EVO U POLUMRAKU DOK ONI GOVORE-DOLAZI KLAPA SINJ :) MORAM ODVRTITI TABLET DA ČUJEM ŠTA SU PJEVALI !!!! POPRAČENI NAŠIM OVACIJAMA :) !!!!- AHA, EVO - KE-  MIŽERIJA I TRI SU KRALJA PRIŠLI BOGU, VESELIMO SE - BRAVOOOO !!! :) BAŠ PRIGODNA !!

NOVO: Komentar ispod yt objave pjesme Tri kralja - :" Klapa Sinj, i časna alkarska legenda slavujevog glasa Stipe Breko :) :) :)"- ovako je napisao g. Tihomir Mastelić- Ivić ( čekam odgovor, da li je ovdje u Klapi ili je to sjećanje na g. Stipu ? !! :) - jer od 876 registriranih klapa i onih koje pivaju na "vino" mislim "na crno" :) ;) - ne znam sva imena ni članove svih klapa :)))))


OPET O OBIČAJIMA NA HVARU I VISU :)))) - Panj badnjak stavljao se na ognjište na Badnjak i morao je tinjati do Mladinaca (treći dan po Božiću) ili sve do Sveta tri kralja (6. siječnja). Badnjak je mogao biti jedan ili tri panja, a poistovjećivali su se sa Svetim Trojstvom. 

Na Hvaru, u Gdinju, muškarac je postavljao tri maslinova badnjaka: jednoga su zvali otac, a druge sini. Kad panj badnjak nagori prekrstio bi ga s vinom riječima: Koliko ja tebi kapi, toliko ti meni bačvi.  Božićno drvce, pak, kitilo bi se svijećama, vrpcama, papirnatim lančićima, jabukama, kruškama, orasima, lješnjacima i sl. Običaj je bio i da se na Svetu Luciju otrgne grana neke voćke, stavi u vodu kako bi procvjetala do Badnjaka. To je božićna grana, na koje bi objesili figurice od tijesta.


EVO I NJEGA - MARKO ŠKUGOR , VELIKI PLJESAK !:) JE , MOGAO JE POĆI BEZ :  Oće duša vanka tila TE  Samo s tobom sam upozna ljubav ZA KOJU JE DODAO - ISPRAVAK POGREŠNOG MIŠLJENJA :))) DA JE TO DUET OLIVERA I NJEGA , DA ONI NISU MODERNI :))) DA IMAJU SVOJE ŽENE :))) I IZAZAVAO SMIJEH PUBLIKE :)))) NA OĆE DUŠA BANKA TILA- NISAM IMALA BILAAA KRILAAAAAAA- NEGO CRVENAAAAAAA- OD CRVENOG VELIKOG , ŠIROKOG ŠALA I VIDILA SAM DA ME OSVITLIJE KAMERMAN IZA - ZNAČI KAD VIDITE "BILAAAA KRILAAAAAA"- TO SU VAM MOJA :))) ;)


VRLO ZANIMLJIVO OPET - HVAR- KAŠTELA :Kolenda je ophod, čestitarska obredna crkvena pjesma što se pjeva o Božiću ili Novoj godini. Splitski Varošani su počinjali kolendrati, dan poslije Božića sve do Tri Kralja. Obično kolendraju muškarci, često njih dvadeset do trideset. Kreću oko Zdravo Marije ili kada se smrkne.  

Na Hvaru koledanje se započinje riječima: 
Dobro veče ovom stanu i od kuće gospodaru
došli smo vam kolendati ako ćete štogod dati
ili litos i do lita ovdje na dobro vam mlado lito dojde.
Kao dar koledarima se davalo paršurate, kruštule, smokve, rakija i dr.


Kaštelani bi ovako kolendavali:- (OP.A. SUTRADAN KLAPA SV. JURAJ O TOME NA NOVA TV-MAGAZIN IN :)
Došli smo van kolendrati i Božiće sve nazvati
po Božiću sveti Stipan, po Stipanu sveti Ivan,
po Ivanu Svi Mladinci, po Mladincin Mlado lito,
rodilo van uje, žito, rodila van marašćina i ostala vrsta vina.


Ako se koledare kojim slučajem ne bi iz bilo kojeg razloga, osim u slučaju smrti ili bolesti, pustilo u kuću ili ih se ne bi častilo primjereno imaštini ili neimaštini, tada bi se zaružilo, odnosno zapjevali ružni stihovi (na primjer na Visu): Ispred kuće jedna loza u kući ti mater koza.


EVO IH ŠTA PJEVAJU O CRNOJ ŽENI I PLETENICAMA :))) Klapa MORE - Šibenik: Ljubav moja to si ti Vinko Barćot - Remi Kazinotti,  Tri vrčine Dušan Šarac - Dinko Škevin - Remi Kazinotti ,uz pratnju instrumenata mandoline i gitare, e , ova je bila posebno ritmična i zanimljiva :)))) ZASLUŽENI PLJESAK !!!!

SAD O BADNJIM JELIMA : Badnja jela posebna su skupina posnih jela. To mogu biti lješnjaci, orasi, med, češnjak, jabuke, repa, žitne kaše, tjestenina, riba, ulje. Badnji dan karakterizira nemrs i post, te uređivanje kuće i priprema za Božić.

U Kaštelima se na Badnju večer večerao zeleni ili bijeli kupus sa suvicama i suhim šljivama, katkada riba i na kraju pršurate (prženi uštipci). Starije osobe bi se na Badnjak suzdržavale od jela do večeri, te bi se za njih reklo da cijeli dan žežinjaju. 

U Kaštelima i Sinju zabilježeno je blagovanje orahnjače, ali i medenjaka te božićne torte od oraha i čokolade. Mandulat je slatkiš od bajama, tradicionalan za božićne blagane (od mendula - bajam). Mandulat je često bio slastica koju su mladići poklanjali djevojkama. Mandulat je bio obrtni proizvod pa su po njega u kupovinu u Split dolazili iz raznih okolnih krajeva. 

Na otoku Visu se u božićno vrijeme pripremao poseban kolač, takozvani hib,- UVIJEK MI GA ŠALJU I VIŠKI PROŠEK :) koji se pripravlja od suhih smokava koje se samelju sa sjemenkama koromača te se oblikuje okrugli kruščić. Često se pripremao varenik, a to je vruće vino u koje je dodan med i papar, a po običaju se pilo na Božić prije jela.

NOVO- VIDIM ispod KOMENTAR KOLEGE POPETOVA- BLOGERA i vlasnika you tube kanala  IZ VISA, baš iz Visa  - "... imam malu ispravku o našem hibu, on se za Božić načme, a radi ga se kad ima smokava , tj. kad se smokve osuše - eto tako . - hvala Kolega :)

TADA SE KLAPI MORE PRIDRUŽIO NENO BELAN UZ OVACIJE PUBLIKE ! :)

Lijepo nas je pozdravio i Neno Belan i klapa More uz mandolinu i gitaru zapivali su :  Srce od leda , njegovu, Galeb , isto Neno Belan, Divojka s juga, isto  Neno Belan uz pratnju instrumenata mandoline i gitare- ORILA SE CILA DVORANA !!! BIT ĆE ILI VEĆ JESU SNIMKE NA MOM YOU TUBE KANALU :)))  

EVO SE VODITELJI VRATILI NA SVEĆANU POZORNICU : Na samom kraju koncerta reći ćemo nekoliko riječi o Udruzi „Prijatelj“. Humanitarna Udruga „Prijatelj“ pruža alternativne socijalne usluge koje nedostaju ili su slabo dostupne u zajednici u kojoj žive djeca s posebnim potrebama. Na području Grada Omiša te Općina: Dugi Rat, Šestanovac, Zadvarje i Podstrana, Udruga „Prijatelj“ jedina je takva koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju i mladim osobama s intelektualnim teškoćama.
Udruga djeluje od 2006. godine te okuplja i skrbi o 62 direktna korisnika različite dobi, različitih vrsta oštećenja i ekonomskog statusa. Uz suradnjuosnovnom glazbenom školom „Lovro pl. Matačić“ Omiš, Udruga „Prijatelj“ osmislila je projekt „Glazbena radionica za djecu s posebnim potrebama“.

Radionica je osmišljena kao svojevrsna glazboterapija s ciljem poticanje samopouzdanja, samopoštovanja kod polaznika, poboljšanja motoričke koordinacije, poboljšanja komunikacije i poticanja polaznika na suradnju. Želja je približiti i ojačati vezu učitelja, učenika i polaznika te osnažiti društvene odnose među djecom.

Rad u Glazbenoj radionici planiran je u rehabilitacijske svrhe, odnosno u svrhu smanjenja nepoželjnog ponašanja, poboljšanja i povećanja koncentracije i zapažanja te povećanja ugode i opuštanja. Glavni aspekt koji se želi naglasiti je ravnopravnost sudjelovanja djece s posebnim potrebama u životu lokalne zajednice, stoga je Projekt glazbene radionice planiran kao dugoročan.

EDITA : Pozivamo sada štičenike udruge kao i sve večerašnje izvođače da nam se pridruže na pozornici i da za kraj svi zajedno zapivamo. 

Laku noć i sretna Vam i berićetna Nova 2017. godina. Puno zdravlja, ljubavi i sriće!
Svi zajedno: U se vrime godišta -  SNIMAK KAKAV JE BIO KRAJ I POČETAK I KLAPA BEPO I PASIKA DOK SAM OVO PISALA - VEĆ SU NA MOM KANALU ZORANA VUKOVIĆ :)


OVAJ ČLANAK  JEST "BILO UŽIVO" ZAHVAJUJUĆI NAŠOJ DRAGOJ EDITI I TRANSKIRPTIMA NJENIM I VRLO SIMPA KOLEGE JOJ NIKOLE URUKALA - KOJEG SAM PITALA : A DI JE KLAPA ADRIATICUM - TRAŽIMO SE - NOVI MI MOBITEL- NEMAM BEOJ NJIHOV ?!

TADA SMO SE SLIKAVALI ! :))))

SLIKALA SAM DA CIJELI SVIJET VIDI NAŠU NOVU DVORANU !


ČESTITALA RAVNATELJU FDK OMIŠ MIJI STANIĆU , POZDRAVILA ELITU - DR. MOČIĆ UVIJEK ŽELI USPOMENU OD MENE - DA GA SLIKAM S NJEGOVOM ŽENOM , I JOŠ SAM S MNOGIMA POPRIČALA II - NA KRAJU DOBILA CRVENU KRUNICU- TO SAM VAM NAPISALA :) HVALA JOŠ JEDNOM EKIPI IZ ČAPLJINE ! :)

-TE DOK SAM IZLAZILANA VRATIMA ZATEKLA EDITU KAKO SNIMA NENU BELANA PA MI JE DOPUSTIO KOJE PITANJE I SVIH VAS JE POZDRAVIO I REKAO DA ĆE DOĆI I NA LIJEPOM NAŠOM- JER BEZ TREĆE NEMA SREĆE - BIO JE NA OMIŠ GITAR FESTU, REKLA SAM MU ZA TAJ DIVAN KONCERT PA OVAJ PUT- I REČE MI : AKO ME POZOVU , DOĆI ĆU !- VRLO LJUBAZAN !


LIPI POZDRAV SVIMA OD RUŽE CRVENE IZ OMIŠA - GOJSALIĆA RODA IZ KOSTANJA - ŽENE KOJA PO NOĆI PIŠE MUŽU TUŽBE, ŽALBE , PRIGOVORE, A ON MI PLAĆA KARTE ZA MOJE "LAMPANJE" PRIJE I POSLIJE , JER NE RADIM EVO OSMI BOŽIĆ - PA BOGU HVALA :))) - ČETVRTO UNUČE :))) -SAMO ŠTA NIJE :)))) !!!!!
JER NIJE VRIME OD MOJE MIŽERIJEEEEEEEEEE- I JUBAV MI UVIJEEEEK OSTAJEEEEEEEEE - PREMA OBITELJI , PJESMI  I OVOM I PRAVNOM PISANJU !:)

LIPI POZDRAV ZALOŽBI KRALJA TOMISLAVA IZ ČAPLJINE !!!

BIT ĆE SLIKE ČIM STIGNEM !! NEKI NOVI NAČIN ZA SLIKE ?!

NA BLOGU SPORIJE, JER IMAM NOVI MODERNI LAPTOP :))) !

NA FEJSU ZA TREN  !:)

DAKLE, IMATE OBJAVE SNIMKI S OVOG DIVNOG KONCERTA !

LIPI POZDRAV UDUZI PRIJATELJ- OMIŠ ! :)

JOŠ JEDNOM  SRETNE BLAGDANE I NOVU GODINU

ŽELI VAM RUŽA CRVENAAAAA :))))

nasljednica @ 22:22 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 27, 2016

@@@@@@@@@@@@@@@@

Sinoć je u prepunoj crkvi naše župe Sv. Mihovila Arkanđela , tzv. crkvi Sv. Mihovila, održan divan Božićni koncert dostojan osim članka na mom fejsu i na mom blogu, da ga cijeli svijet čita i svi naši Omišani koji nisu ovih blagdana u svom Omišu.
Dok ovo pišem već su objavljene na mom you tube kanalu mnoge izvedbe - upišite Božić u Omišu 2016. Članak je već na mom fejsu, a sad ga pišem, dopunjujem, na novom laptopu koji ima sve nove funkvcije i to me usporava - to ne volim :) jer žurim !!!
To je bio koncert svega onoga glazbenoga i lijepoga što Omiš ima , a to su :

1/ Zbor mladih "Nepomuk" , Omiš, koji je za klavijaturama pratila Ana Mimica , ponekad pridružena članica Orkestra HRM, kojeg zbora je voditeljica Ivana Jerčić Katalinić,
2/ Župni mješoviti zbor, Omiš, koji je pjevao najprije na koru Crkve , zatim pred oltarom za zajedničke izvedbe , kojeg vodi moja draga prof. Rozarija Samodol ( Mimica ) , profesorica u Glazbenoj školi u Makarskoj ( moji čitatelji bloga znaju je kao uvaženu članicu žirija i to jedinu ženu lijepog Festivala klapa uz mandolinu i gitare u Makarskoj uvijek na krauj kolovoza-imate moje snimke od ove godine - stvarno je to poseban festival - PRIJAVITE SE klapaši - jedna klapska i jedna moderna klapska obrada :),

   3/ Gradska glazba Omiš, koja u svom sastavu ima nadarene članove koji su pohađali najprije našu Glazbenu školu u Omišu, zatim u Splitu, a neki su već i studenti :) U Glazbi sviraju oni koji su pobrali prestižne nagrade u Lijepoj Našoj i dalje i šire ! Njihov ravnatelj je kapelnik Ante Raljević, Rake, kojeg mnogi od vas do sada - na fejsu koji čitate , ne znate , a moji čitatelji na blogu znaju, da smo prvi rođaci, jer je Rake član Orkestra HRM, u kojem svira trubu što sam o našem srodstvu više puta pisala i objavila slike .  

  


Zbog toga je njegova Rodica posebno bila ponosna sinoć i sve snimala :) A bio je i onaj poseban članak kad su na nakon Koncerta Gradske glazbe u Omišu salijetale Čehinje za autogram !!! :) Ravnatelj Rake, da ne zaboravim ovdje, na fejsu možda stignem dopuniti- morat ću- zahvalio se studentima i stidenticama koje su se , iako daleko od Omiša, odazvale ovom Koncertu i da sviraju u svojoj Glazbi grada Omiša - evala !!! Bravo ! Hvala vam i u moje ime ! :)

PROGRAM JE BIO SJAJAN - možda onako klasik božićni, ali ipak se pažljivo sastavio - jer je bio "šarolik" ne samo kompozocijama već i izvedbama Zbora mladih na oltaru Crkve pa - tko će sad ?! - aha- prof. Rozarija na koru i njen Župni mješovoti zbor - tko sad- aha- evo opet Zbor mladih "Nepomuk" - tko sad - aha- evo rođaka Ante, Rake, do mene 4 metra :) Sjajno odjeven- za svaku pohvalu , kako i dolikuje - i - pokreti "pripreme" i počimaju i oni .EVO PROGRAMA :

1. NADODI NAM SE, 2. VESELJE TI NAVJEŠĆUJEM, 3/ RODIO SE BOG I ČOVJEK , 4/ SVJETLA NEBESA , 5/ RADUJTE SE NARODI, 6/ VESELI SE MAJKO BOŽJA, 7/ PASTORELLA, 8/ JUNGLE BELL -ROCK ( J. Beal, J.Boothe: arr: Johnie Winston) 9/ ROCKIN AROUND THE CHRISTMAS TREE, ( J. Marks, arr. J. Edmunds ) 10/ GLORIA, 11/ RUDOLF THE RED-NOSED REINDEER ( J. Marks, arr. Johnnie Winston ) 12/ ARABIAN DANCES, arr. B. Graham, 13/ BIJELI BOŽIĆ, 14/ U SE VRIME GODIŠTA.ČLAN ZBORA MLADIH "NEPOMUK" , JOSIP ANČIĆ, SVIH NAS JE NAKON DVIJU PJESAMA POZDRAVIO:

"Dragi prijatelji, svih vas pozdravljam riječima "Slava na visinama Bogu , a na zemlji mir miljenicima Njegovim" - anđeli su u Božićnoj noći betlehemskim pastirima , a preko njih i svim ljudima dobre voje navijestili rođenje Isusa Krista.

Večerašnji Božićni koncert Zbora mladih "Nepomuk", Gradske glazbe Omiš i Župnog mješovitog zbora pjesmom vam nagovještavaju Kristovo rođenje . Hvala svima koji su pomogli u realizaciji ovog Koncerta , prije svih župniku don Mati Čuliću i Gradu Omišu na čelu s gradonačelnikom Ivom Tomasovićem ( bio je na Koncertu :) ! " U ime svih izvođača zaželio nam je sretne blagdane kao i našim obiteljima te radost koju dijelimo rođenjem Spasitelja te zaželio da nam Nova 2017, bude ispunjena mirom i pozdravio nas - Živjeli! , reče na kraju, ispraćen našim pljeskom !Koncert je bio pun duše, opuštajući , i sa simpatičnom greškicom :) U vezi "greškice" - vaša Ruža crvena vam poručuje, sve je to za ljude, jer i u HNK Split, na velikom Božićnom koncertu 23.12. bilo je greškica, a karte 150 kn ( dobila sam na poklon - željela i vidjeti Koncert Orkestra i Zbora HNK te konačno i Četiri tenora :)))) a- i prošetati i ja komadić mog bijelog medvjeda preko ramena ;) eeeee i u krzno natakla moju ružu crvenu najveću ;) :)
Sve u mom Omišu je bilo za čuti i vidjeti i lijepo i za mene posebno emotivno, da je moj Omiš bogat sjajnim zborovima i gradskom glazbom !

IMA JEDNA POSEBNOST EMOTIVNOST o kojoj sam pisala na blogu :) Na tom oltaru sam bila Djevica Marija, moja treća najdraža uloga u životu, božićna predstava kad sam bila u 8. raz. OSNOVNE , milo mi oko srca i u ovoj sam Crkvi priila sve sakramente :) - a do mene neka druga dječica sinoć pelješcu u ritmu jedne posebne skladbe Gradskog zbora te na kraju svake izvedbe- pogledajte snimke !!! :)

Srce mi je bilo puno radosti, a koju minutu zbog kućnih radosti s mojom unučadi, kasnila sam , joj i semafora zbog radova, koji su stali ovih dana. Lijepo je bilo vidjeti kad se prof, Rozarija pridružila svom Zboru i svi su pod ravnanjem Ante , Rake, zajedno pjevali, i mi s njima ! Ante nam je pri kraju svima zaželio sretne božićne blagdane i posebno se i ispričao i zahvalio gradonačelniku Ivi Tomasovicu što ga je toliko "upirao" i uvjeravao da su instrumenti loši, zastarjeli , što je Grad konačno shvatio, u ovoj novoj postavi, da su za glazbu potrebni novi instrumenti i te kako važni , što smo svi sinoć i osjetili !
Uzalud dobar ravnatelj i vrsni glazbenici, ako su instrumenti na izdisaju ! Bravo, Ante, tvoje tzv. dosađivanje je urodilo plodom i zbog toga i tvoje iskrenosti bio si sinoć zasluženo nagrađen ! Slijedi članak na mom blogu ....čim prije, jer mislim da sam paralelno sa snimanjem uspjela i aparatom slikati koju bistriju sliku !
HVALA SVIM IZVODAČIMA , HVALA SVIM SLUŽITELJIMA NAŠE CRKVE U GRADU I HVALA ŽUPNOM UREDU I HVALA GRADU OMIŠU NA BOŽIĆNOM KONCERTU U NAŠEM OMIŠU !!!! HVALA NA DIVNOM PROGRAMU OVOG BOŽIĆNOG KONCERTA! !!
Nasljednica.bloger.hr.....Zorana Vuković.....rođena GOJSALIĆ 😀 udata u BAJNICAMA 35 godina 🌹

P.s. Za Božićni koncert u novoj dvorani, dva sam plakata sinoć skinula od 23 na Fošalu i jednog zalipila u Bajnicama, a drugog na Krilu , da ljudi i ovdje znaju za sutrašnji koncert 28.12. - humanitarni za udrugu Prijatelj, Omiš , ulaz 50 kn.😀

ISPRIKA MOJA DAMIRU MIMICI , ZA 23, 12. VEĆ SAM IMALA KARTE ZA HNK SPLIT

SRETNE BLAGDANE JOŠ JEDNOM VAM ŽELI SVIMA ONA SA BIJELIM POLARNIM MEDVJEDOM, MILISM, KRZNOM, PRIKO RAMENA- NA MOM FEJSU -DOK SLIKU NE SKINEM S FOTO APARATA- JER 

JAR- NA OVOM NOVOM LAPTOPU MI JE SVE DRUGAČIJE- USPORAVA ME- JA SAM TURBO - I NEMAM JOŠ VREMENA DA SVLADAM SVE PREPREKE :))))

OBITELJ PRIJE SVEGA !!! :) CMOK  OD RUŽE CRVENE ! :)

nasljednica @ 16:44 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
nedjelja, prosinac 25, 2016

@@@@@@@@@@@@@@

ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ 

OD SRCA VAM ŽELI 

RUŽA CRVENA S OBITEJI :)

LIJEPI SU DANI,

PUNA NAS JE KUĆA,

PUNI SMO VESELJA I RADOSTI , 

ŠTO ŽELIM I SVIMA VAMA  !!!! :)DJETEŠCE ĆEEE NAM SE RO-DI-TI

U KREVETIĆ ĆEMO GA POLOŽITI :)

 

@@@@@@@@@@@@@@

MOLIM , YOU TUBE BADNJAK U OMIŠU - POGLEDAJTE KAD STIGNETE OVIH DANA :)

VIŠE NA MOM FEJSU - "ULAZ SLOBODAN" ! :)

ŽURIM....DJEČICA USTAJU :))))

nasljednica @ 08:45 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 20, 2016

**********************

***********

*****

Bez imalo dodvoravanja, poštovani čitatelji, jer pišem iz srca , iz gušta i samo istinu, sinoćnji koncert Gradske glazbe "Zvonimir" iz Solina pod ravnanjem sjajnog mo. Tonća Ćicerića iz Solina ( koliko znam, a znate ga i kao ravnatelja Orkestra HRM-a :) uz mlade članove Gradske glazbe  koji u njemu svoraju od nedavno te jednog člana cijelih 50 godina, osjećala sam se kao u onoj velikom teatru na onom Božićno-novogodišnjem koncertu kojeg je vodila naša draga Helga Vlahović- u Beču ! Ova vačer je pripala našoj dragoj Editi s Radio Dalmacije :)
Bilo je to u jako lijepoj Sportskoj dvorani, rekli su mi do Osnovne škole Kraljice Jelene , sa svake strane po 14-15 redova po 10 stolica te od je bilo popunjeno oko 80 % , što je jako dobro , budući nas u hotelu President nikad nije bilo toliko ( koliko znam :).
Solinjani imaju čime da se diće osim grada najvećeg nataliteta u Hrvatskoj i što sve daju i ulažu u svoje mališane i svoju djecu i što im sve pružaju.

Tako smo pri kraju Koncerta pozdravili nove mlade članove Gradske glazbe kojima je mo. Ćićerić uručio lijepi buketić s rozim orhidejama uz naš pljesak "dobrodošlice", uz dodatak- i jedan član iz Mravinaca dok je naš Predjednik otamo, reče raspoloženi mo. Ćićerić :)
Naš veliki pljesak koji je duže potrajao, bio je upućen njima za njihov dugogodišnji doprinos glazbi - jer Solinjani jako dobro znaju najstarijeg svog člana Gradske glazbe , koji ove godine slavi čak 50 godina sviranja na klarinetu Fabjanko Japirko te Mladena Kalebića na eufoniju te Franu Mihalja koji svira trubu ( mislim da sam pogodila laureate :) .
Posebne nagrade uručili su im predsjednik Gradske glazbe "Zvonimir", Grgo Bućan- ZAPAMTITE OVO IME ! :))) te gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević , koji su isto tako zaslužili naš pljesak ! PROGRAM BOŽIĆNOG KONCERTA BIO JE SJAJAN !
Na ulazu u dvoranu Nevjesta , Kćer i ja sretnemo simpatičnu djevojku, čudno obučenu ?! Kako bih vam što prije objavila kako je bilo- evo što sam ispod ove izvedbe što vam svira napisala - copy paste - ( s novog tableta - prvi članak - sve mi nešto moderno pa mi malo zapinje :)

Datum objavljivanja: 19. pro 2016. Vjerovali ili ne , ali Ruža crvena nikada ne laže:

Prvu vam objavljujem baš ovu pjesmu , iz razloga što sam ovu simpatičnu Zagrepčanka prvu štela na ulazu :) A, Izvinite, zašto ste Vi tako obućeni ?! :)- Zato jer sviram violinu na DOĐI, CIGANE, reče mi ljubazno i sa smiješkom :)- Joj, pomislih, jel to ona pisma iz opere GROFICA MARICAAA !?
ALA , JEDVA ČEKAM DA VIDIM PROGRAM ! :) Upoznale smo se, jako ljubazna cura je iz Zagreba i studira violinu u Splitu. Čujem tenora sjajnog Božu Jurić Pešić , kojeg je naša Edita najavila, prepoznam na naški DOĐI, CIGANE, jer je pjevao na hrvatskom, odmah se prišuljam u prvi red ..... ALI GDJE JE BARBARA I VIOLINA ?! 😕 ENO JEEEE, S VIOLINOM PRILAZI SA STRANE ORKESTRU .
A MOJE SRCE MI MIRA NE DA , MORAM JA DO NJE BLIŽE :) OVO JE SAD ILI NIKAD ! :) EVO BOŽE I BARBARE, EVO MO. TONĆA ĆIĆERIĆA KOJI RAVNA OVIM SJAJNIM ORKESTROM .

Mnogo iznenađenja....bila je s nama i sopranistica Branka Pleština Stanić. Bit će članak, jer oni to zaslužuju, a šlag na kraju : Dobra večer , Ružo crvena .... rekao sam Tonću , pozovi Ružu crvenu, da jednom dođe i na naš koncert, a ne SAMO GDJE JE KLAPA SV. JURAJ :))) hahahaaa!Čovjeka sam prvi put vidjela, bila sam jako počašćena njegovom ljubaznošću i načinom kako mi je prišao :).

Hvala svima , svim sudionicima ovog koncerta - kao u Beču , i hvala mo. Tonću što mi je odobrio objave snimki na mom yt kanalu , puno hvala ! :)
Ovim objavama, ova je prva , želim dokazati da MALO MI ZA SRIĆU TRIBA - ja sam tamo gdje je zagarantirano da će glazba dušu da mi drine , a to je bilo večeras uz sjajan ORKESTAR GRADSKE GLAZBE "ZVONIMIR"- SOLIN ! 

ČESTITAM NA OSVOJENIM PRVIM MJESTIMA NA TAKMIČENJIMA I ŽELIM VAM PUNO USPJEHA I DALJE ! JA SAM ONA ŽENA ŠTO VAS JE NA KRAJU SVIH SNIMALA , RUŽA CRVENA IZ OMIŠA, ALI UDATA U BAJNICAMA - VELIKO HVALA !!!p

OVO JE I ZA RAZREDNICU MOG SINA GORDANA , MIOC, SPLIT, PROF. ČILAŠ, KOJA JE U ZAGREBU I NIJE MOGLA DOĆI, DA VIDI KAKO JE BILO SRETNE BLAGDANE ŽELIM SVIM SUDIONICIMA OVOG DIVNOG KONCERTA I DIVNOM SOLINU , TJ. NJEGOVIM GRAĐANIMA, POGOTOVO ŠTO PRIDONOSE POVEĆANJU NATALITETA ! :)

EVO ČIME SAM BILA ODUŠELJENA - SJANIM IZBOROM PJESAMA, SJAJNIM ARAŽMANOM MO. TONĆA ĆIĆERIĆA , SJANIM GLAZBENICIMA , SRETAN ONAJ TKO IH U ORKESTRU TAKVE IMA TE ONIM PROGRAMOM O ČEMU SAM POČELA , za koji smatram da ga neće nitko ovako objaviti- JA HOĆU I ŽELIM , JER SU ONI TO ZASLUŽILI - KAO I NAŠE OVACIJE !

PROGRAM KAO DA SAM U BEČU !

1/ IT,S CHRISTMAS, 2/ WHITE CHRISTMAS, 3/ PANIS ANGELIUS- ( op.a. arr. T. Ćićerić ) 4/ BOŽIĆ U HRVATSKOJ ( T. Ćićerić - splet kompozicija ) 5/ AND WALTZ GOES ON - skladba koja je 30 godina stajala u ladici ,a napisao je Antony Hopkis , poznati holividski glumac, "uredio" Andre Rieu, arr. T. Ćićerić , 6/ GROFICA MARICA - UVERTIRA - arr. T. Ćićerić, 7/ GROFICA MARICA - KOMM, ZIGAN- SJAJNI SOLISTA- TENOR , mislim da je rečeno da je iz Solina - Bože Jurić Pešić i kako sam ispod ove izvedbe napisala STUDENTICA VIOLINE KOJA SE DOŠULJALA SA STRANE - BARBARA - I EVO JOJ PRIŠLA BLIZU, ČAK MI SE I NASMIJALA :))) 8/ GROFICA MARICA - Hore ich Zigeunerginen ( ispravit ću umlaute :) u jajnoj izvedbi solistice - sopranistice BRANKE PLEŠTINA STANIĆ , 9/ GROFICA MARICA - Komm mit nach Varasdin , arr. T. Ćićerić, 10/ GROFICA MARICA - Braunes Madel von der Puszta , arr. T. Ćićerić , koju pjesmu su izveli zajedno BRANKA PLEŠTINA STANIĆ i BOŽE JURIĆ PEŠIĆ.

SJAJNO, SJANOOOO, SJAJNOOO- BRAVOOOO !!!! IAKO SAM SNIMALA, VIDITE PO SNIMKAMA I VIDJET ĆETE DA NA NUMERE IZ OPERE GROFICA MARICEA I ONE DJELOVE ČARDAŠA NISAM MOGLA MIROVATI- TO JE U MENI I GOTOVO ! :) ;)

MORAM POHVALITI

SJAJNE SOLISTE - SJANU MLADU CURU S VIOLINOM , ALI I SJAJAN ARAŽMAN SVIH KOMPOZICIJA OD STRANE MAESTRA TONĆA ĆIĆERIĆA ! SVE SAM OVO I RAIJE U MOM VIŠE OD POLA STOLJEĆA ŽIVOTU ČULA NA TV U BOŽIĆNOM I NOVOGODIŠNJEM KONCERTU IZ BEČA -ALI UŽIVO I S TAKVOM SNAGOM DUHA I GLAZBE, OVO NISMA DOŽIVJELA PA NITI U HNK SPLIT NA BOŽIĆNOM KONCERTU NA KOJI SAM JEDNOM ČAK I MUŽA POVELA  :)

MOJA NEVJESTA I KĆER SU TAKOĐER UŽIVALE I SAT I PO SKORO PROGRAMA SVIMA TRIMA NAM JE PRELETIO, KAO DA JE TRAJAO NITI POA SATA !!! SJAJNO, SJAJNO, SJAJNO !!!!
E SAD ONAJ ŠLAG NA KRAJU - hahhaaaaa Izlazimo iz dvorane , uglađen i fin , reče mi jedan Čovjek, mlađi :);)

Dobra večer, Ružo crvena ( ono što sam naprijed napisala :)))) hahhaaa- TO JE BIO GRGO BUĆAN , PREDSJEDNIK GRADSKE GLAZBE "ZVONIMIR" - KOJI JE REKAO ONO MO. ĆIĆERIĆU , POZOVI RUŽU CRVENU NA NAŠ KONCERT,A NE SAMO KAD PJEVA KLAPA SV. JURAJ ! :)

- MOLIM , hahhaaaa, EVO , DOŠLA SAM , NE MORA PJEVATI KLAPA SV. JURAJ ! GDJE JE DOBRA GLAZBA ZAGARANTIRANA, JA SAM - TU ! A ZNAČI , VI STE ZASLUŽNI ZA POZIVNICU- BAŠ VAM HVALA - UŽIVALA SAM , STVARNO, DA SMA BILA U BEČU ! :)

Eto, dragi moji, Proram sam prepisala - dodala što sam zapamtila :) Ako ima grešaka, molim da me u komentaru ispravite ! HVALA JOŠ JEDNOM SOLINJANIMA NA TOPLINI KOJU MI UVIJEK PRUŽAJU I LJETI I ZIMI NA NJIHOVIM KONCERTIMA -  

SVE NAJBOLJE ŽELIM GRADSKOJ GLAZBI "ZVONIMIR" IZ SOLINA I NJIHOVOM RAVNATELJU MO. TONĆU ĆIĆERIĆU I ČESTITAM IM NA DO SADA OSVOJENIM NAGRADAMA OD PRVOG DO TREĆEG MJESTA ! IZLAZE POMALO MOJE YOU TUBE SNIMKE - ZASLUŽILI STE ! :)

POZDRAVLJA VAS ONA TETA KOJA VAS JE NA KRAJU SVIH SNIMILA , TETA RUŽA CRVENA I HVALA TONĆU ŠTO JE POSLUŠAO GRGU DA ME POZOVE NA KONCERT - KAO DA SAM BILA U BEČU !!!
* NAPOMENA - NOVI MI JE LAPTOP, NEŠTO MODERNIJI, SAD ĆU UBACITI OVAJ ČLANAK, A SLIKE ČIM ILI AKO BUDEM ZNALA :) AKO NE , BIT ĆE SVE S DOKAZIMA NA YOU TUBE SNIMKAMA, A MOŽDA VEĆ IMA I ČLANAKA I SLIKA NE NEKIM PORTALIMA ?! :)

ŽIVJELI DO NOVOG KONCERTA U VAŠEM SOLINU  ! :)

nasljednica @ 18:27 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
subota, prosinac 17, 2016

@@@@@@@@@@@@

BAJNICE CITY - 20.12.2016

- DOBAR DAN KONAČNO S NOVOG LAPTOPA NA KOJEM MI JE OD JUTROS SVE INATALIRANO :)

SLIJEDI ČLANAK S BOŽIĆNOG KONCERTA U BEČU, PARDON, U SOLINU :) ....LIPI POZDRAV DO TADA :)

@@@@@@@@@@@@

NAJNOVIJE, 19.12 .

- EVO KAKO JE BILO VEČERAS NA BOŽIĆNOM  KONCERTU KLAPE SV. JURAJ U TUZLI

http://www.rtvslon.ba/veliki-bozicni-koncert-odrzan-u-bkc-u-tk-tuzla-foto/

*HVALA IZVORU I HVALA I AVAZ.BA ....I SVIM BiH PORTALIMA

LIPI POZZ OD RUŽE CRVENE- 19.12.- U 1,25 H  , laptop stari na izdisaju, novi mi nije još uvijek sasvim u fiunkciji- sad mu i kabel za lcd 107 više ne vrijedi !!!!  :(((((

@@@@@@@@@@

NOVO - 19.12 - VEČERAS U SOLIN NA BOŽIĆNI KONCERT - POZVANA SAM  :)

Gradska glazba "Zvonimir" Solin priređuje tradicionalni Božićni koncert, u ponedjeljak, 19. prosinca 2016. godine, s početkom u 19:30 u novoj Sportskoj dvorani Arapovac u Solinu.

Uz Orkestar Gradske glazbe "Zvonimir" Solin, pod dirigentskim vodstvom mo. Tonća Ćićerića, nastupaju operni solisti sopranistica Branka Pleština Stanić i tenor Bože Jurić Pešić. Osjetite glazbeni božićno-novogodišnji duh uz poznate hrvatske i svjetske božićne pjesme te zvukove valcera i bečkih opereta.

.

Ulaz je slobodan. -  OP.A. - SAMO SE U OMIŠU PLAĆA ?!

NAJNOVIJE- KONCERT JE BIO KAO DA  SAM BILA  U BEČU- NA MOM YT USKORO , KOMM ZIGAN, GROFICA MARICA - JES, moram novi laptop osposobiti, tri mjeseca čekam sina , uh


@@@@@@@@@@@@@@ 

NOVO : TUZLANSKI ZBOR  IUVENTUS SALINARUM

POSLUŠAJTE IH ! :) https://youtu.be/_WkqH03YWUs

@@@@@@@@@@@@@@

NAJPRIJE -

SRETAN ROĐENDAN DIVNOM PAPI FRANJI !!!

Sad ono što vam nisam htjela napisati u članku s Humanitarnog koncerta u Splitu 14.16. o.g. :)

Objavljeno na fejsu klape Sv. Juraj !! :)

- Klapa se javila iz NOVE BILE gdje večeras imaju Božićni koncert u dvorani Maja.

*

Nakon toga idu u Tuzlu i tragom plakata dođoh do :

http://www.vecernji.ba/bozicni-koncert-u-tuzli-uz-klapu-hrm-sveti-juraj-1135222

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewnewnews.php?id=72828

http://www.dnevnik.ba/revija/kultura/na-bozicnom-koncertu-u-tuzli-nastupa-klapa-sveti-juraj-hrvatske-ratne-mornarice

http://hkdnapredak.com/napredak/2016/12/15/bozicni-koncert-u-tuzli/

Izvor : TIP.ba /

Istinska božićna čarolija u Tuzli: Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj" i zbor Iuventus salinarum"u BKC-u

Nađam i ovaj naslov

Božićni koncert u Tuzli:
Nastupa klapa "Sveti Juraj" i zbor "Iuventus Salinarum"

Franjevački samostan i tuzlanska podružnica Hrvatskog kulturnog društva „Napredak" po tradiciji organiziraju Božićni koncert koji će se ovoga puta održati 19. decembra.

Kako je rečeno Feni, na koncertu, za koji vlada veliko zanimanje, nastupit će klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj" i tuzlanski zbor „Iuventus Salinarum". Božični koncert održat će se u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli od 19 sati.

Koncert počinje u 19 sati, a ulaz za posjetioce je slobodan.

Na svom sam fejsu puno više napisala - moram to prenijeti na blog- čim stignem, možda  i ne  :)

LIPI POZDRAV HRVATSKOM FRANJEVAČKOM SAMOSTANU I TUZLANSKOJ PODRUŽNICI HRVATSKOG KULTURNOG DRUŠTVA "NAPREDAK" ,

MOJIM DRAGIM TUZLANIMA KOJI SU GODINAMA DOLAZILI U NONOV AUTOKAMP KOJI SAM VODILA OD SVOJE 13.- 14. GODINE DO UDAJE U OMIŠU , KOJI SU MI DARIVALI MNOGO PLETENINE KOJU DANAS KORISTE MOJA UNUČAD OD HALJINICA DO PREKRIVAČA ZA KREVETIĆ I KOLICA, HALJINA, POSTELJINE, ČIPKE

*

KOJI SU ME NAUČILI VALJATI PITE PA OVDJE GDJE SAM UDATA ODMAH SAM ZNALA RADITI NAŠ SPECIJALITET- POLJIČKI SOPARNIK ! :) SVE SU SE SVEKRVINE PRIJATELJICE ZNAMENOVALE- KAKO JA S DIPLOMOM ZNAM VAJATI SOPARNIK I BOLJE OD NJIH - LAZANJUR =OKLAGIJA :))) JOŠ ČITATE I GLEDATE MOJ ČLANAK KAKO RADIM SOPARNIK :)

*


*

KLAPA SV. JURAJ MI TO NIJE VJEROVALA ! :))))

- ZORANA ARSENOVA I VICINA

IZ OMIŠA :)

LIPI POZDRAV SVIM OBITELJIMA KOJE SU UDOMILI MOJ SVEKAR I SVEKRVA ZA VRIJEME RATA U NJIHOVOJ BiH , KAO I U OBITELJI ERCEGOVIĆ S KOJIMA ME DIJELILA SAMO OGRADA , - NAUČILI ME TUFAHIJE, URMAŠICE , BUREKE :))))

ŠALJE ZORANA, NEVJESTA KATE I JUGA IZ BAJNICA  :)

NEKADA , DIJETE, VRŠNJAK MOJE DJECE, SADA MOJ KOLEGA - NOVINAR KRUPALIJA OPET ĆE MI POSLATI ESKLUZIVU KAO IZ SARAJEVA PROŠLE GODINE :)

LIPI POZDRAV SVIMA OD SARAJEVA DO NOVOG TRAVNIKA, TRAVNIKA, VITEZA, lijepe TUZLE U KOJOJ SAM BiLA KOD NAŠIH GOSTIJU !

MNOGI SU ME NAŠLI NA MOM BLOGU I JAVILI MAMI - A ONDA I MENI :)))

NAŠLI SU ME - LAKO :)))) POGOTOVO ONI KOJI SU MORALI BJEŽATI ! :(

SADA ME ZNAJU I KAO - RUŽU CRVENU :) - NA SKAJPU SMO ! :)

A JE SVIT MALI - A OVA TEHNIKA - ČUDO !!!

******************


HVALA YOU TUBE KANALU DOLINA LAŠVE NA SNIMCI ADVENTSKOG KONCERTA KLAPE SV. JURAJ U NOVOM TRAVNIKU ! :)  !!!!!!! LIPI VAM I OVDE POZDRAV ŠALJEM :)

http://www.novitravnik.ba/video-one-propustili-koncert-klape-sv-juraj-novom-travniku/

DOLINA LAŠVE info

https://youtu.be/GxLcHfuVXVM:)

 RUŽA CRVENA IZ OMIŠA I BAJNICA :)

nasljednica @ 11:33 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
petak, prosinac 16, 2016
000000000000000000

MOJA PRIČA naziv je hvale vrijedne knjige , koju moram naručiti , odnosno, donirati Gradskoj knjižnici, Omiš , jer ova knjiga je puna emocija koja daje svjetlost roditeljima i djeci oboljele i liječene od malignih bolesti. Sada su mnogi već i srednjoškolci, studenti, neki već i rade , imaju svoje obitelji ! :)

*

 

JEDAN IZVADAK - naslov "SANUS" - pisano srednjoškolskim lijepim rukopisom , velikim slovima :

" Lijepo je znati da uvijek netko misli o tebi i za tebe , da je uvijek tu kada zatrebaš, kao mama i tata, netko s velikim nesebičnim srcem, da ti pruži utjehu i mir, dok si sam u bolničkom krevetu, kad osjetiš radost u druženju i kad se osjetiš kao dio grupe koja te bodri i pomaže ti u teškim vremenima. To su ljudi koji se nesebično zalažu za djecu kojima je pomoć najpotrebnija. Svi oni znaju što je tuga, bol i nemoć pred bolešću i svi znaju kakva je to patnja. Udruga SANUS je SVJETLOST za djecu , do kojih im je stalo. Sada kada je sve uza mene , sretan sam kada me pozovu k sebi. Osjećam se važnim i ponosnim što su se sjetili baš mene.

SVIMA VELIKA HVALA !

( Srednjoškolac s jednog našeg otoka )

Bravo, mladiću, tvoju zahvalu sam otvorila prvim otvaranjem knjige na oko 1/3 njenih stranica od 235 koliko ih ima, puna ovako lijepih zahvala, dojmova i svega što sam pročitala, slika, druženja i svega, svega puno lijepoga !

MOJA PRIČA - sigurno je vrlo korisna i preporučujem je svima da je nabave - a ja sam ovaj citat svjesno "zloupotrebila" , jer piše sitnim slovima - da se ni jedan dio ove knjige ne može reproducirati, itd ( zaštita autorskih prava). Dobila sam odobrenje da slobodno pišem o ovoj Knjizi nade i radosti  od Predsjednice Udruge, jer ova knjiga i ovaj članak je dokaz SVJETLOSTI KOJI JE  UDRUGA SANUS DONIJELA DJECI I NJIHOVIM RODITELJIMA od njenih početaka , od osnivanja 1990. godine do danas i ubuduće. 

Knjigu MOJA PRIČA možete naručiti na telefon 021 538 804 ili putem meila sanus@st.t-com.hr - čovjek nikad ne zna kako mu se i tko mu može pomoći kad mu je najteže, a ova knjiga nije sadržana od izmišljotina već sadrži iskustva i dokaže i mnogo toga.

Donirati i podržati rad Udruge SANUS možete na

Žiro račun  2330003-1100072253

IBAN HR6423300031100072253 Splitska banka

MOJA PRIČA - susret s predsjednicom Udruge SANUS :

Na donatorski koncert za udrugu SANUS koji je održan 14. 12. 2016. , došle smo zbog radova na cesti sat i po vremena prije. Uđosmo u Vanilla Club , nikoga osim konobara i vrlo ljupke , odmah na prvi pogled , jedne pogledom već simpatične ženice. Uz ispriku zbog ranijeg dolaska, ljubazna Gospođa mi se nasmije i reče : Izvolite, samo uđite, karte možete kupiti poslije kada dođu moje cure, ja sam ( pruža mi ruku i ja njoj :) Blaženka Anić, predsjednica Udruge :) Još se nisam predstavila - tko sam, gđa. Anić mi je s toliko radosti i ponosa počela njenu PRICU o počecima i uspjesima i preprekama na koje je gđa. Anić potaknuta obiteljskim slučajem i zahvalonošću došla na ideju da osnuje ovu Udrugu.

Pitam: A kakva je ovo knjiga !? ( na stolu ispred nas - njih 10-ak složenih jedna na drugoj ) - To Vam je MOJA PRIČA , knjiga naše Udruge , uzmite je slobodno, pogledajte , prelistajte , sadrži sve što smo s Udrugom postigli u radu s roditeljima i djecom , naša druženja, pohvale za naš rad, potpore , sve od kad smo osnovani na moju inicijativu davne 1990. godine. Mi smo, veterani po broju godina koliko djelujemo, jer smo osnovani 1990. godine. - Kako mi je to gđa. Anić prepričala, tek sam joj se predstavila- tko sam i dobila odobrenje da dam člana. " Dapače, vrlo poželjno , jer ima još mnogo toga što nam je u planu, a sredstva su nam potrebna. Zastao je jedan Projekt , moramo ga pogurati." -  Pogledajte , pokazujući mi knjigu i listajući je, toliko listova s manjim i većim člancima djece od dobi kada su tek naučila pisati do već odrasle dobi. Pogledajte naša druženje, vidite slike s ( osobama iz političkog života ) koje su nam puno pomogle , vidite što djeca naša pišu , naše pohvale koje smo primili za rad ovih 26 godina, zahvalnice, priznanja.

Radost na licu i blagi smiješak u meni je pobudio takav osjećaj da sam morala reći : Izvinite, nemam riječi, a pogotovo što sam Vas prvu vidjela , srela u mom prvom dolasku u Vanilla clubu ! Čim ste mi rekli Vaše ime, odmah sam se sjetila tko ste, jer sam na svom fejsu i blogu dala najavni oglas o ovoj Večeri :) Sada, ako treba , mi ćemo izaći i vratiti se jer smo rano  došle !? - Ne , ne, - samo se vi udobno smjestite ! :)

Dodala je: Ove knjige što vidite MOJA PRIČA s posvetom i zahvalom , dobit će svi koji će večeras nastupiti na ovom donatorskom koncertu.

Moja priča o MOJA PRIČA - Izvinite, mogu li kupiti ovu knjigu ?! - NE, nije na prodaju , možete je slobodno uzeti.  Imamo kutijicu u kojoj možete staviti svoju donaciju za ovu knjigu u visini koju hoćete kada budete poslije platili ulaznice na blagajni kod mojih cura. HOĆU - BAŠ VAM HVALA , JER CIJENA ULAZNICE JE JAKO MALA, A OVA KNJIGA - VIDIM NA PRVO PRELISTAVANJE JE SAVRŠENA ! - Gđa. Anić je odmah uzela knjigu s drugog stola te mi napisala posvetu !:) AAAA, BAŠ VAM HVALA ! - Vaše ime ?!- pitala me , rečem i dodam : Molim Vas u zagradama napišite RUŽI CRVENOJ - s razlogom, jer sam blogerica Nasljednica, ali zadnjih nekoliko godina znaju me i zovu pod tim imenom :)

Recite mi,vidim,  pjeva i moja najdraža klapa Sv. Juraj ?! :) - Da, oni Vam nastupaju prvi , a za njih sam morala dobiti posebno odobrenje. Znam, uzvratih, baš Vam hvala ! :)

MOJA PRIČA- Susret sa sinom gđe. Anić : Ovo Vam je moj sin !:) Rukujemo se, poznat mi- Izvinite, jeste li Vi bili i pjevali onu jednu pjesmu na koncertu Borisa u Ovčicama ?! - Jesam , a Vi ste ?! :) Ja sam ona koja je dala članak i you tube Vašeg nastupa :) - Aaaa Vi ste ta ?! :) Hvala Vam , vidio sam ! :) Rečem: A je svit mal ! - ( Pozvana sam u kavanu Ovčice 23. 12- joj,hvalaaa, vać sam dobila karte za prošetati svoju vučju bundu ;) u HNK Split, taj dan ! Nakon ovog srdačnog poziva- sad sam u velikoj dilemi !!!! Dođite, bit će lijepo ! , dodao je poslije na odlasku, - Znam , ne sumnjam ! :)

 *

Nakon lijepog druženje s Predsjednicom Udruge, divnom ženom, otišla sam na svoje mjesto, jer su joj počele dolaziti čestitarke i čestitari, gđi. Blaženki poznate drage osobe.

MOJA PRIČA - susret s klapom Sv. Juraj "oči u oči" - AJME ?! Ajmeeee ?! Evo ih, nemaju kud proći (već sam do tada obašla Vanilla Club ) nego pored nas na 3 metra - uh - dvoje, pa troje - pa svi prema meni i kćerki - joj, uh - rečem neočekivano : Izvinite, ( dok se rukujemo i pozdravljamo ) ovo nisam očekivala da ćemo biti ovako blizu ?! - A moramo Vas pozdraviti ! :) I tako smo , konačno, malo više popričali na kraju njihove jubilarne 15. godine, ma koji minut više, a meni se činilo jako puno, jer smo mi na "VI" !!! Prije nego su počeli dolaziti pozdravio me g. Božić, voditelj Klape te u razgovoru koji nisam ni sanjala, otkrila sam da iza onog dojma "strogog-klapskog glazbenika" stoji čovjek vrlo tople duše , koji je napisao onu njihovu pjesmu " o duši" te mi je rekao neke za mene slatke "tajne" - da sam zamantana bliskošću bila stvarno zatečena i vrlo, vrlo počašćena !!! Od ekskluziva - evo jedne - uskoro imaju koncerte u - a ne, ne , bit će na njihovom fejsu i puno toga lipoga ;) :)

U susretu s članovima Klape , joj, pohvaljena sam "da lipo pivam u Lori " ! :) - Mislite , sevdah ?! :) Joj, ali ste vidjeli one you tubove?! A kad sam živila među dva restorana u Omišu , sve pisme znam ! :)

Pohvaljena sam za snimke u crkvi sv. Dominika u Splitu :) A hvala , ja to od gušta !:) - Primjedba ( tako je nazvah :) Vidimo ima Vas "svugdje"- kako na sve stignete ?! :) - EVO, KAO I VEČERAS - IZ VRTA , SAĐENJA MLADE KAPULICE I METLE PO KUĆI - STALA U 18:45 SATI I HOP- U 19 SATI SMO VEĆ BILE U AUTU !:) 

Došao je do nas i g. Šef Klape :) - od njega sam posebno morala zatražiti odobrenje za snimanje da im, ne daj Bože, ne bih naštetila ?! U ime Šefa, organizacijskog  voditelja klape Sv. Juraj - dobila sam kao u saboru, toliko ih ih i ima :) "jednoglasno DA !" :) - Zašto ne, samo snimajte ! :)- reče Voditelj odnosa s javnošću , a i ja sam , medij ; ) - Hvalaaa !

*

UH- rastanemo se - Pita me kćer , zašto su tako rano došli ?! Rečem, vjerovatno zbog tonske probe - i jesu. Ubit će me iskrenost, a kad ne mogu bez nje, bez iskrenosti, jer to onda nisam ja !!!! SVE JE BILO DOBRO DOK NISU POČELI TONSKI MOJU HIMNU - Morala sam im poslije priči kad sam došla k sebi i reči : Molim vas, nemojte večeras pivati Ružu crvenu :( Već ste me s njom ubili :( - Ukratko nekim članovima poslije ispričam priču o mojoj Rozani.

Klapa Sv. Juraj zapjevala nam je:  Da te mogu pismom zvati, Vilo moja, Mirno spavaj Ružo moja :)  i , onu za koju nisu poslušali moju zapovijed i još s posebnim uvodom , joj ?! Hvala, počašćena sam ! Snimala sam je da ih ne vidim i da me ne vide :( , iza lijevog velikog zvučnika - na mom yt kanalu je :( ali sam posvetu zadržala samo za sebe u tabletu. Eto, na kraju njihove 15. godišnjice djelovanja , dobih neočekivano lijepu zahvalnicu !MOJA PRIČA - s Perom Panjkovićem, mojim kolegom po struci, diplomirani pravnik ! :) i Zoricom Konđa : Ooo i Vi ste tuuu ?! :) Upoznao me sa Zoricom, reče da smo susjedi u selu Jesenice ( znamo i zapjevati :) ,a Zorici rečem za onaj naš duet na mom you tubu s Večeri Momčila Popadića Split-fest 2016 :) Pero ima dobar parfem ( poljubio me ! :) - po izboru njegove Supruge :) !!! Pero, jel mogu večeras i Vas snimiti ?! :) Ma naravno, šta Vam je god po volji ! :) Zoricu nisam uspjela pitati , jer su je pozdravljali prijatelji.

Zorice, jedan you tube je objavljen - ako Vam smeta, jednim klikom ga skidam - htjela sam pokazati svima da ste velika humanitarka i da ste uvijek na ovim koncertima.

Pero nam je zapjevao: mix svojih hitova-zadnja Odnesi joj ruže bijele, zatim Gustirna tražeći sentiš i na kraju Split, Split :)

Zorica nas je počastila : Zar je voljeti grijeh, Mornareva žena i Za tobom luda. 

MOJA PRIČA - susret s Alenom Nižetićem :) - posebno mu se veselila moja kćer ! :) Bio je u društvu klape Sv. Juraj, prišla sam s isprikom : Izvinite, dobra večer , Alene, i znate, Alen je dite iz moga Omiša , znam mu mamu, a Alene, moja kćer je opet došla zbog tebe !:) Odgovori : Hvala Bogu da i netko od mlađih dolazi na koncert gdje sam ja ! :))))) Di je ?! Na 8 metara do Katje, rečem : Ona kojoj si na rođendanskom koncertu Vedrana Oćasića u  Sobreču poklonio CD i slikala se s tobom, iako ne voli slikavanje, a pjevati rijetko, osim tvojih pjesama ! :) Sjetio se Alen , sjetio se i 7.1. 2015. kad smo se opet sreli na humanitarnom koncertu za malu Lucu u Dugom Ratu, 5 km od naše kuće , te su se srdačno pozdravili uz obećanje da će joj pokloniti svoj novi CD ! :) Dokaz koji još čuva - piše u rokovnicima sve dojmove s naših izlazaka i čuva karte :

" Stobreč , 6. 08. 2008. - S roditeljima i tetom Marijom iz Zagreba bili smo na koncertu. Pjevao je Vinko Coce i drugi, i Alen Nižetić. Mama me slikala s Alenom! Ne mogu vjerovati ! Rekla sam Alenu da mi je od Srednje škole najbolji pjevač i da mi se njegova kazeta od slušanja izlizala - pokvarila, i on mi je iza koncerta poklonio svoj novi CD - Alen Nižetić- HITOVI !"

Alen nam je sjećanjem na Cocu za kojeg je rekao da je uvijek pjevao na ovim koncertima te je stoga zapjevao Ljubav mog života,  Dalmacijoooo te Boli me uspomena , za koju je u najavi rekao da sigurno malo nas zna tu pjesmu. Moja kćer je čak i pjevala, a ta je pjesma postala veliki hit nakon Zadar festa 1998. godine ! :)MOJA PRIČA - Milan Terze i Ivana Orlić - nikad čula za njih ?! Nakon sjanih nastupa i ustručavanja da ih snimim - sad mi je jako, jako žao :
- iza nastupa ljubazno zamolim Milana da mi na komadić papira nabrzake ( račun od pića ) napiše nazive imena pjesam koje je pjevao - Vrlo rado je to učinio i rekao da mogu objaviti koju sam snimila i da sam mogla snimiti sve i dogovorili smo se - snimam ga uvijek kad nastupa ! :) Hvala, Milane ! :)

* 

Milan je pjevao : Zmija u visokim petama, Dao sam joj dušu te jedinu koju sam snimila Od Nove godine kao "latino laver" u kojem ritmu je malo teže stajati miran ; )! 

*

KUĆI ISPRAVAK MOG NAVODA - pitam Nevistu i sina, jel vi znate tko je Milan Terze , sinoć je pjevao na koncertu ?! Nevista ko iz topa kaže: Milan ?! :) Pa to vam je onaj pjevač šta smo Vam rekli , samo niste išli za tim, da je pjevao na onom piru u Kaštelima na kojim smo nedavno bili ! Odličan je za štimung, pireve i te đireve. Svi ga traže ! :) - JOOOJ - Asti, zaboravila sam , al nekako mi to ime zvučalo , poznato !? 

*

Ivana Orlić, divna buduća zvijezda, ljubazna u novom ruhu njene pjesme EGOIST, s radošću mi je odobrila objavu njenog nastupa. Osim lijepog glasa, ima i zavidan stas ! Otpjevala nam je odlično Dorisinu Malo mi za sriću triba i Magazina s Rozgom  Ne tiče me se te EGOIST, njenu prvu pjesmu. Kod kuće sam potražila you tube te pjesme- i ne tiče me se, ali sam dala komentar ispod- jer nema joj se što prigovoriti! Sjajna je !

* 

VEČER JE STVARNO BILA DIVNA. SVI SUDIONICI SU NA POKLON DOBILI KNJIGU MOJA PRIČA, KNJIGU ISTINE, KNJIGU OSTVARENIH SNOVA, KNJIGU DA IPAK POSTIJI NADA I KADA JE NAJTEZE , KNJIGU POHVALA SA SVIH STRANA, KNJIGU LJUBAVI, DRUŽENJA ONIH KOJIMA JE TO NAJPOTREBNIJE, A ZA KOJE DRUŠTVO JOŠ NIJE SVJESNO DA JE TIM OSOBAMA IZLIJEČENIH OD MALIGNIH BOLESTI KAO I NIIHOVIM RODITELJIMA POMOĆ I DALJE I TE KAKO POTREBNA.

TO SU DJECA KOJA SU SE S NELAGODOM VRATILA U SVOJE ŠKOLSKE KLUPE , MEĐU SVOJE VRSNJAKE I SADA VEĆ MNOGI ODTASLI , STUDENTI SU , IZLIJEČENI, PUNI RADOSTI, NEKI VEĆ IMAJU I SVOJU OBITELJ ! :) 

Pomozite i vi da Program o kojem na ovom you tu bu govori predsjednica gdja. Anić , oživi,  da Vlada ima razumijevanja za njih kao netko prije, o čemu mi je Predsjednica govorila ! 

Na njihovoj stranici imate sve podatke , ja ću ih ubaciti čim mi tehnički razlozi omoguće. 

SVI SUDIONICI OVOG DONATORSKOG KONCERTA , KONCERTA DRUŽENJA, PJESME , LJUBAVI I DUŠA NE SAMO DA SU ISKAZALI SVOJU RADOST STO SU BILI SUDIONICI OVE VEČERI NEGO SU SVI REKLI NA KRAJU ILI NA POČETKU NASTUPA : POZOVITE NAS I MI ĆEMO OPET DOCI  !

NE ZNAM RAZLOG ZBOG KOJEG DULIANO, MOJ SUSJED LJETI NA PLAŽI NIJE NASTUPIO, ALI PREDSJEDNICA JE REKLA DA GA POZDRAVIMO , DA JE DOSAO PODRŽATI OVU AKCIJU SVOJIM DOLASKOM ! 

Jedan Tata piše :

"HVALA BOGU DA SMO SE I SADA SRELI. BUDUĆNOST JE PRED NAMA.

HVALA VAM NA SVIM OVIM DANIMA I DRAGIM LJUDIMA KOJI SU BILI OKO MENE I MOJE ANE ."

Mogla bih vam još puno toga dati iz MOJA PRIČA,  koja zlata vrijedi ! 

Ponosna sam što sam  vlasnica MOJA PRIČA i sretna što sam upoznala i gdju. Anić i rad ove Udruge, i želim im sve najbolje u daljnjem radu !!!

SRETNE BLAGDANE I PRAZNIKE SVIMA ČIJI SU BROJNI DOJMOVI U MOJA PRIČA  

I DA TO OSTANE MOJA PRIČA,  NJIHOVA PRIČA,

DA IM BUDUĆNOST ISPRIČA NOVU LIJEPU PRIČU NOVOGA ŽIVOTA KAD ODRASTU ONI KOJI JOŠ TO NISU!!!!

HVALA SVIMA KOJI SU SUDJELOVALI U OVOM KONCERTU TE POTPISALI ČLANSTVO U OVOJ UDRUZI S VELIKOM  RADOŠĆU NA LICU ŠTA ĆE VAM DOKAZATI MOJE SLIKE !!

OVAJ MOJ ČLANAK JE MOJA SKROMNA "DONACIJA" I POTPORA OVOJ UDRUZI , JER SAM I JA KAO MAJKA IMALA DVIJE "MOJA PRIČA" KOJU SAM UKRATKO REKLA GĐI.  ANIĆ - OBE SA SRETNIM ZAVRŠATKOM - A DOKTORI NADU NISU DALI - NIKAKVU, SAMO SAM JA VJEROVALA U ČUDO - NIJE MALIGNA BOLEST BILA - SKUTERAŠ  MOJ O KOJEM JOŠ ČITATE ČLANAK ,  OŽENIO SE, DIPLOMIRAO I ZAPOSLIO KAO FIZIOTERAPEUT I - IMAMO LIJEPE VIJESTI  ! :)


Ruža crvena , i imate mnogo you tube nastupa :) 

nasljednica @ 10:40 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 13, 2016

//////////////////////////////////////////

NOVO- jutro poslije : Članak sam napisala - nešto pritisla u žurbi da kokošama odnesem jesti pa za Omiš -  i izbrisala ga ?! :( - za sada copy paste mog komentara ispod ovog članka od sinoć/noćas , jer sam čitala divnu donatorsku knjigu MOJA PRIČA.

BILA JE OVO DIVNA DONATORSKA VEČER ! BIT ĆE ČLANAK. EMOCIJE MI SE NISU SLEGLE , NI BLIZU, JAOOO - kakvi sureti, druženja, dojmovi !!! NEKE PJESME BUDUĆIH ZVIJEZDA MI SE PODIŽU NA YOU TUBE.HVALA SVIMA KOJI SU SE ODAZVALI. MOGLA SAM SNIMITI I VIŠE, ALI BIT ĆE ČLANAK I SLIKE :)

- imate nastup Milana Terze i Ivane Orlić- s opisom :)

- podiže mi se razgovor s predsjednicom gđom. Anić !

- članak ću napisati popodne ponovo kad mi budu mirni uvjeti kao do sada !!! ZASLUŽILI SU !!!


///////////////////////////////////////////////////////


NOVO : ALI STE MISLILI DA ĆE ČLANAK BITI BEZ MOJE NAJDRAŽE KLAPE ?! :) IZABRALA SAM DANAS OVU , JER MI NENEKO ODGOVARA- KOLIKO OČEVA JE UZ SVOJE ŽENE, UZ SVOJU DJECU - DA IH BODRE - ZAPIVAJ KLAPO MOJA- PJESMA KOJU KLAPA SV. JURAJ RIJETKO PJEVA NA SVOJIM KONCERTIMA- MENI JAKO DRAGA - JESTE LI JE ČULI ?! OVO JE IZ 2010.GODINE - TADA SAM U GATIMA NA KONCETU POVIKALA : A ZAPIVAJ KLAPO MOJA ?! G. MARKO REČE: ALI I TU VEĆ ZNATE, TEK SMO JE PRIJE 7 DANA IZVELI NA MARKO POLO FESTU ?! :) BLAGO NAMA !!!- NIJE ZNAO TKO U PUBLICI NARUČUJE BISSEVE - UDOVOLJILI SU JOŠ TRIMA MOJIM ŽELJEMA :))))) MOJ 4. ČLANAK OD KAD SAM BLOGERICA :)

IZVOR: PORTAL GRADA KAŠTELA  : Klapa "Sveti Juraj" HRM na Marko Polo festivalu pisme i vina na Korčuli sa svojom najnovijom pjesmom „Zapivaj klapo moja" osvojila je 1. nagradu po odluci stručnog ocjenjivačkog suda i nagradu za najbolju dalmatinsku pjesmu Festivala.Tekst pjesme Ive Tadina, uglazbio je Tino Šimig, a aranžirao umjetnički voditelj klape Mario Božić. Klapa je pjesmu snimila u suradnju s jednim od najboljih gitarista na našem području prof. Marinom Jerkunicom, basistom Nenadom Begom, klavijaturistom TonćemTranfićem i drugim eminentnim glazbenicima.

////////////////////////////////////////


MISLILA SAM VAM DATI MOJ DUET SA ZORICOM OVO LJETO S VEČERI MOMČILA POPADIĆA ZA KOJU SAM DVIJE KARTE DOBILA PREKO SMS-A NA RADIO DALMACIJI :

https://youtu.be/cO2zLFi233g

MOLIM SVE OKO MENE DA PJEVAJU KAO I OVE VEČERI :)


EVO, NAŠLA SAM MOG SUSJEDA- I TO MELODIJE JADRANA 1995. GODINE KADA SAM DODIJELILA DRUGU NAGRADU PUBLIKE - MOSOR D.O.O. - ONAJ MOJ POKRADENI- BIO JE SPONZOR, KOLIKO SMO BILI JAKI !!!

!

Na ove sam koncerte kao mama i baka posebno osjetljiva, pogotovo po CIJENI OD 20 KUNA !

! 

IZVOR- Klapa Sv. Juraj , zatim nađem ovo :

http://splitskidnevnik.rtl.hr/vijesti/grad/donatorska-vecer-za-splitski-sanus-pomozimo-djeci-oboljelih-od-malignih-bolesti/

Udrugu SANUS 1990. godine osnovali su roditelji s ciljem da se pomogne njihovoj djeci, oboljeloj od malignih bolesti. Udruga pomaže djeci i njihovim obiteljima da izdrže tešku situaciju u kojoj se nalaze. Također, organizira razne aktivnosti za djecu i njihove obitelji kako bi im pomogla u oporavku.

Sanus okuplja 145 roditelja oboljele djece od malignih bolesti. Kroz uporan rad promiče se razumijevanje i tolerancija, nesebičnost i uzajamna pomoć. Sanus je međunarodna članica međunarodne organizacije ICCCPO. Odlikovana je i od predsjednika RH Ive Josipovića.

Jedan od problema bio je zbrinjavanje roditelja sa smještajem, kada dolaze van mjesta boravka na liječenje djeteta.

Humanitarni koncert

U srijedu 14.12.2016, u klubu Vanilla, održat će se donatorska večer za splitski klub "Sanus" – Klub djece oboljele od malignih bolesti. U programu nastupaju: Zorica Kondža, Klapa Sv. Juraj HRM, Giulliano, Milan Terze, Alen Nižetić, Pero Panjković i Ivana Orlić.

Početak koncerta je u 21 sat. Cijena ulaznice je 20 kuna i može se kupiti od ponedjeljka na šanku kluba, od 8 do 22 sata.

*

Zorica- ne zna da sam u Makarskoj u pauzi kad su Joško i ona imali svoj Koncrtu povukla publiku :)- Večer klapa uz mandolinu i gitare - divan festival !:)

Đulijano- ne zna da se kupam od njega 20 m u Bajnicama :)

Alen Nižetić- znamo se, mama mu je iz Omiša :)

*

Pero Panjković - znamo se , moj susjed u selu Jesenice :)

Klapa Sv. Juraj- koji su to- nikad čula ?! ;)

*

Ruža crvena vas poziva da pjevamo zajedno za djecu !

-Dođite bez bundi -

od činčila,bijelih medvjeda, jadnih lisica - a ja ću morati staviti za HNK SPLIT, 23.12. -  "4Tenora", da me vide u bijelom krznu od polarnog medvjeda - ka Marija Calas ;)karte po 150 kuna- a to je za elitu u elitnoj građevini - a karte sam dobila :)

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

SOLIN - ŽELJKINA RIJEKA SUZA - 14. 12. 2016.

DOM KULTURE ( Zvonimirov dom ?!) u 18 h

*

MOJ ČLANAK - http://nasljednica.bloger.index.hr/post/kako-se-zeljkina-zbirka-pjesama-moja-rijeka-suza-s-pritocima-u-dojmljivoj-izvedbi-mladenke-gruica-split14102015--pretvorila-u-moje-more-suza--upoznala-sam-zeljkutjedan-sjecanja-na-vukovar-i-skabrnju-u-splitu916112015/27716361.aspx

HVALA PAVI I MLADENKI GRUICA ŠTO SU NAM LANI DOVELI ŽELJKU ! PONOVO OVO NE BIH MOGLA PREŽIVJETI :(

NISTE SE TREBALI DRAGI MOJI, ČUDITI ŠTO JE PREDSJEDNICA ŽELJKINU MAJU DRŽALA ZA RUKE U VUKOVARSKOJ KOLONI NAKON 25 GODINA.

MLADENKA JE ŽELJKU I MAJU ODVELA PREDSJEDNICI OVO LJETO.

NASLJEDNICA - RUŽA CRVENA , i čuje istinu :(

nasljednica @ 17:41 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
nedjelja, prosinac 11, 2016

@@@@@@@@@@@@@

VIDITE, DRAGI MOJI, SJETILA SAM SE PO KOMENTARIMA I MOJIM OPISIMA ISPOD MOJIH SNIMKI, DA MI JE I TADA TIH DANA OKO KONCERTA ESMINOG U SPLITU 5. 07. 2016. GODINE BLOGER BIO U KVARU PA SAM ISPOD MOJIH SNIMKI PISALA "VIŠE"- OVO JE BILO NEŠTO ŠTO NI U SNU NISAM SANJALA- JEDVA DOŠLA - ZNAM JA KAKO I KAKO SAM UŠLA - ALI NEZABORAVNO - DA S ESMOM  PJEVAM - E , JOJ, NE !!!!

http://www.tportal.hr/magazin/glazba/435419/Trijumfalan-povratak-Esme-Redzepove-u-Split-nakon-30-godina.HTML

Moje slike- SVUGDJE - BILA SAM GLAVNA ZVIJEZDA U MOM OMIŠU, NEKI SU ME GLEDALI POPRIJEKO - PO OBIČAJU ;) - A JA SAMO PJEVAM- NISAM GOLA NITI TRAŽIM  LJUBAVNIKA - JA SAMO VOLIM ŽIVOT= PJESMU I PLES - I TAKVA SAM I GOTOVO- ALI- OBITELJ IZNAD SVIH !!!

!

VELIKO HVALA ZA ESMIN KONCERT U SPLITU - 5. 07. 2016 - za koji su zaslužni čelni ljudi Ritam produkcije Danijell i Jelena Nikolla, organizatori jedinstvene manifestacije na Sustipanu.

Ispod ove moje snimke piše :

Datum objavljivanja: 6. srp 2016.

Eh, imala bih vam puno toga napisati, medjutim, ovaj yt će vam dokazati još jedan dio kako je to kad nešto iz duše i pivaš i snimas i slikajes i istovremeno i drmas 😉
Ovo je pisma na koju uvik plačem , jer se uživim.... ovu sam vecer letila kao svi mi i ispred bine i iza..... i nisu poludile samo Splicanke kako piše u novinama, poludile su i Kastelanke i Omisanke i Dugoracanke , ali i Svedjanke .
Na ovu sam pismu bila što sam mogla bliže, radost mi prevladala tugu ove pisme, jer biti licem u lice s Kraljicom romske glazbe, bio mi je , mislila sam, nikad doživljaji san 😀
Teško je bilo raditi sve sto jesam , i pivat, i držati novi teži tablet, i slijevati, i cucanj, i mrdas u ritmu pjesama😉 i pratiti stacizvodim, jer su nas, čitajte nas 😉 puno slika ali, snimali, ojmeeee ...... 😉😀
Nisam bila jedina baka, bilo je i starijih od mene 😀 pa se tjesim 😀😀😀😀 imam ja ohohooo godina da sve ovo ponavljam ....ojlaaaaaaa....😀😀😀😀😀

Lipi pozzz šaljem svima oko mene,💋💋💋💋 rekla sam da ce biti dio po dio na mom yt kanalu....vridilo je, a tko nije bio, a voli romsku glazbu, vidjet će što je propustio 😀.....Ruža crvena 🌹

Budući mi je , nažalost , blog u kvaru 😯, Opisi su podulji ....mozda i suvisni 😀
Nisam od radosti plakala na ovu pismu, nisam, jer volim da imitiram Esmu, čujete me 😉 moja želja , moji snovi.....
Hvala Esme, Bendu koji je došao k nama na travu i svirao 😀, tad sam se malo povukla, jer mi je marama iz Turske, koju mi je Nevista dohila, privlačila pažnju 😉 i Organizatoru ove divne Veceri 😀💋💋💋💋💋

Pronašla-http://www.jutarnji.hr/spektakli/strane-zvijezde/splicanke-se-raspametile-na-koncertu-makedonske-zvijezde-esme-redzepove/4499837/

*

Maloprije čitam - http://dalmatinskiportal.hr/zivot/umrla-esma-redzepova-bila-je-sretna-nakon-splitskog-koncerta--a-njena-skromnost-i-jednostavnost-su-nas-odusevili-/17444

CITAT : "I uoči nastupa po dolasku u Split, Esma Redžepova se nije osjećala dobro. Priznaje Nikolla da se zaista zabrinuo za nju. ( ja- nije se to uopće osjetilo , puna ljubavi, topline !!! )

- Nekoliko puta joj nije bilo dobro, morali smo sjesti, hladiti je i vode donositi. Na pozornici je bila kraljica, nije se ništa vidjelo, ali znamo da joj nije bilo lako. Bila je sretna nakon koncerta, nije mogla vjerovati da nakon toliko godina ima publiku u Splitu. Otišla je ispunjena i taj ću osjećaj posebno pamtiti - zaključio je Nikolla. ( ja - ipak se tri puta presvlaćila u onoj sparnoj noći,a njena odjeća nije bila ni tanka ni lagana- bravooo ! )

Dodajmo na kraju da je osim iznimne glazbene karijere, Esma Redžepova bila nadasve poznata po humanitarnom radu. Sa svojim pokojnim suprugom Stevom Teodosievskim odgojila je, školovala i udomila 47-ero djece.

Kraljicom romske glazbe službeno je proglašena 1976. na Prvom festivalu romske glazbe održanome u Indiji. Priznanje joj je uručila Indira Gandhi."

Moj snimak- na biss - : https://youtu.be/s33TmSxN-Ic

Pišem  : Datum objavljivanja: 6. srp 2016.

Razudnanu publiku, ne samo iz Splita kako pise u novinama, vec i Omisa, Kastela, Dugog Rata....stranaca..... na trazeni biss bez oklijevanja pocastila je ovim sto cujete.....
Bila sam blizu, ni sekuriti boj nije mi branio 😀😉
Pitam, plesem, drman, snimam , ojlaaaaa ....
Evo...mi gosti...prekidan opis ...opaaaaa...nije vam ni potreban ....POZZZ od Ruze crvene 🌹

*

Evo Makedonsko devojče - moj snimak, AL PUNO BOLJE PJEVAM:)  - https://youtu.be/cq9MDWjrD8s

Pišem : Datum objavljivanja: 6. srp 2016.

Nezaboravan koncert priredila nam je kraljica romske glazbe sa svojim bendom sinoc u Splitu.... evo dio koncerta kada je Harmonikas trazio da i mi pevamo.....moja obozavana koju sam pjevusila i snimala i drmala maramom s dukatima koju mi je nevista dinila iz Turske 😀 Dala sam je i Gospodin koja dobro drma da ne budem u prvom planu ...uh....😉
Pivat, slikavat, mesati, pevati....težak novi tablet ..... i opaaaaa....Gospodja, molim Vas, držite mi malo tablet da mogu da dejan i s obe ruke da plesem.... brzo je odustala, hoće i ona da peva i da drma... hvala gdjo. Jasminka 😀.....
POZZZ Vama i Vašoj prijateljici, jel ono bješe .....Lana ..... opaaaaa
Hvala Esmi kraljici, hvala Bendu, hvala što su došli medju nas.....morala sam se povući u treći red, radi snimanja i fotkanja oko nas..... ali bilo je sad ili nikada....vidit ćete još......opaaaaaa.....ajmo......😀🌹 Svi smo polučili, ali ne samo Splicanke, kako piše u SD nego i Kaštelanske i Omisanke i Dugoracanke.....
Bila sam na video zidu 😀😀😀😀😀 s ružnom crvenom u kosi, druga....hm....vidit ćete , ako već niste...foto Croprix...😉😀
Blog mi ne radi, tužna sam....ali uvik će me biti ...ojlaaaaa🌹

*

PJEVAT ĆEMO KRALJICE - PJEVAM OD KAD ZNAM ZA TEBE I PJEVAT ĆU, IMITIRALA SAM TI GLAS - OBOŽAVALA SAM TE I TAKO ĆE BITI DOK SAM ŽIVA - ČUJEM SE I VIDIM SE- PREPOZNAJEM DUŠU U PJESMI - OD ONIH ROMA KOJI SU U MOM DJETINJSTVU PROSILI S DJEČICOM U RUCI - OD TADA ZAVOLJEH ĐELEM, ĐELEM :(

HVALA I NJOJ, Voditeljici HRT-e - NE MOGU SE SJETITI - DAMIN GAMBIT-  ŠTO JE UGOSTILA ESMU. UŽIVALA SAM U NJENOJ SKROMNOSTI - ŽELJELA DA EMISIJA VJEČNO TRAJE.

MOŽDA JE REPRIZIRAJU VEČERAS ILI SUTRA - JOJ DA, ELIZABETA GOJAN - SJAJNA NOVINARKA - HVALA VAM OD SRCA !!!

OBITELJI ESME REĐEPOVE ISKRENA SUĆUT ,

KAO I SVIM ROMIMA

ZBOG ODLASKA NJIHOVE KRALJICE

*
RUŽA CRVENA -  KOJA NE MOŽE DA MIRUJE I DA ŠUTI NA OVIM ESMINIM PJESMAMA I SVIM PJESMAMA KOJE DUŠU DIRAJU

Slike - koje su pod linkovima u galeriji - USPOMENE !!!

HVALA SVIMA KOJI SU NAS SLIKALI , KOJI SU SLIKALI OVU DIVNU VEČER NA SUSTIPANU - SVIMA NA DEKICAMA I NA NOGAMA - SVIM LJUBITELJIMA ROMSKE GLAZBE !

POZDRAVLJAM DANAS SVE ONE ŽENE KOJE SU SA MNOM PJEVALE , PLESALE, KOJE SU MI SE JAVILE- PRETUŽNE SU I ONE :(


!!!

TUŽNA SAM I SRETNA - OSTVARIO SE MOJ SAN !

*

LELE, ESMA, SKLOPILA SI ZAUVIJEK SVOJE OČI :(

nasljednica @ 18:45 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
subota, prosinac 10, 2016

@@@@@@@@@@@@@

Dragi moji čitatelj, znani i neznani, dragi moji fejs-prijatelji, vidite što sam dobila večeras :

Večeras je održana misa za pokojnog predsjednika Franju Tuđmana u crkvi Sv. Mati slobode u Zagrebu na kojoj je učestvovala klapa Sv. Juraj Šaljem nekoliko fotografija. Pozdrav ti  Zorana.

Moja Izvjestiteljica je Marina Pravica !

Hvala Vam , Marina, na meilu i što ste mi poslali ekskluzivne snimke. !!! I naravno, što ste me se sjetila !!!!

Nadam se , da se naša Klapa neće ljutiti, jer oni znaju da ih "mi" pratimo , da ja volim biti malo drugačija i objaviti novosti što prije.

Svi znamo da je krvlju , ali s jakim srcem ovaj goloruki hrvatski narod obranio naš teritorij od agresije dojučerašnjih susjeda. Svi smo strepili, mnogi izgubili najmilije. Naš narod u početku je bio goloruk. Išao je srcem junačkim kao i moj rođek Vlatko Sudić, prva žrtva VRO Maslenica, u obranu od agresora koji je pod svoje imao sve kasarne i svo naoružanje JNA na našem teritoriju . Ali - prevario se .

Pao je Vukovar i gledajući emisije o dr. Franji Tuđmanu ovih par večeri na TV , nisam znala da je Vukovar bio u rukama "susjeda " sve do 1997. godine. Ne znam, nisam vidjela da to piše u udžbenicima naše djece ?! Voljela sam gledati sve dokumentarne emisije o dr. Tuđmanu i serijal kako je sve to bilo tih ratnih godina na teritoriju Lijepe Naše. Zaboraviti niti smijemo niti možemo, ja, prva - ne mogu. Nema moga Vlatka .

Nisam znala da je dr. Franjo Tuđman otišao u SAD kod liječnika i , kažu, vratio se bez dijagnoze. Znao je , a i mi smo svi vidjeli , iako skrhan teškom bolešću , da je još uvijek obnašao predsjedničku dužnost. Suosjećali smo gledajući ga i slušajući njegov sve teži i teži govor, razgovor.

Dr. Franjo Tuđman, bio je povjesničar, akademik HAZU, i ZAUVIJEK ĆEMO GA PAMTITI KAO - prvog predsjednika suverene i samostalne Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Zauvijek ćemo u sjećanju nositi sliku kako na kninskoj tvrđavi dr. Tuđman ljubi hrvatsku zastavu - i za one koji nisu čitali kod mene - to je bila zastava od 25 metara - koju je iz njemačke naručio "Kenedi - Sovulj", brat moje pok, ujne Mire !!!

Dr. Tuđman bio je sudionik antifašističkog pokreta od 1941., kao obavještajni časnik-izvor Wikipedija - U vožnji sam danas više puta čula, s čime se slažem, da je dr. Franjo Tuđman bio antifašista te da je samostalna Hrvatska nastala na tekovinama antifašizma kako to i stoji u Ustavu Lijepe Naše. Neću polemizirati na tu temu - ja se s tim slažem, jer pratim našu povijest od mog djetinjstva do sada.

Dr. Franjo Tuđman rođen je 14. svibnja 1922., u Veliko Trgovišće, a preminuo od teške bolesti 10. prosinca , na današnji dan , u Zagrebu 1999. godine. Sahranjen je tri dana poslije na groblju Mirogoj u Zagrebu. Čini mi se kao da je jučer bilo.

Večeras s početkom u 19 sati održana je u Zagrebu u crkvi Svete Mati Slobode sv. misa za našeg dragog, prvog Predsjednika nezavisne nam domovine Hrvatske, na kojoj je sudjelovala i klapa Sv. Juraj.

Znala sam po riječima rođaka koji je trubač u Orkestru HRM- a da će moja najdraža Klapa biti danas po svom državničkoj dužnosti dio godišnjice obilježavanja sjećanja na našeg Predsjednika, ali nisam znala   - ni gdje ni kada.

I tako me ugodno iznenadila moja nepoznata Izvjestiteljica , čijeg se imena sjetih s fejsa klape Sv. Juraj koja mi je na moju zamolbu da mi se javi na meil, poslala iz Lisinskog slike sa slavljeničkog koncerta Orkestra HRM pod ravnanjerm mo. Tonća Ćićerića i klape Sv. Juraj 12. listopada 2016. godine.

Znajući , moja draga nepoznata Marina da sam kao i ona i Snaša jedna od mnogih fanova Klape, poslala mi je slike uz meil .

Hvala joj od srca !!!

Dragi moji, mnogo ste puta vidjeli što znači sudjelovanje klape Sv. Juraj na svetoj misi preko TV-a i imate bezbroj you tube objava, među njima i mojih.

I ovdje ću vam napisati kao u nekim mojim člancima, organizacijski voditelj klape S. Juraj, Marko Bralić, nemojte se čuditi što je on kako netko zna reći- uvijek u prvom planu- ali g. Marko je vrlo aktivan u Kaštel Lukšiću u njihovoj župnoj crkvi Uznesenja BMD i čita MUKU ISUSOVU preko 20 godina.

*****************************************

Kako je bilo na Koncertu KRAPINI ZA ROĐENDAN sinoć, javio mi je rođak Rake - Napisao mi je na viberu da su Orkestar HRM-a i klapa HRM-a Sv. Juraj odlično primljeni. Počastili su publikom koncertom , sigurno , za pamćenje kao što je svaki, nižući hitove za hitovima, što svojih , što "tuđih" :).

Budući sam željela znati "više" - za biss su sjajnoj publici zapjevali : U boj, u boj te Pod brajde i za kraj Mi smo hrvatski mornari :)

Imam ekskluzivne slike - samo za mene, jer bih trebala tražiti odobrenje Organizacijskog voditelja Klape - da ne bih slučajno prekoračila svoje ovlasti i time prouzrokovala neželjene posljedice ?!

Mogla bih vam dati jednu - eno je na fejsu Klape :)!

KAD SMO VEĆ KOD PJESME POD BRAJDE - SNIMILA SAM KVARTET GUBEC I SEBE VEČERAS U LIJEPOM NAŠOM - USRED SPREMANJA PO KUĆI I USKORO ĆE BITI NA YOU TUBE :)

Lijepi pozdrav svima od Ruže crvene :)

nasljednica @ 21:35 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, prosinac 9, 2016

@@@@@@@@@@@@@

A J M E ......POTRES JAKI, MALOPRIJE , DI JE EPICENTAR ?! 

ZVALI MOJI IZ OMIŠA... GADNO I TAMO !!

OKO 13,52 SATA....9.12....I U BAJNICAMA, DUGO TRAJAO, NAJMANJE 5 PO RIHTERU .....AJME ! !

U SVOJ PANICI HAHAHAAA NA RADIJU-  RUŽO MOJA CRVENA U 14:17 H :)

@@@@@@@@@@@@@@

OVO JE PRIČA S POVODOM - O NEVJEROVATNOJ ŽENI   -   POTAKNUTA OBJAVOM NA  NJENOM FEJSU - Nakon  20 godina pjevanja , kada je pobijedila rak - sada kad se i udala -  nitko je ne zove za Doček Nove godine - Što to ima u ljudima čudno da zavide na tuđe životeeee !!!!

NAKON GODINE DANA BOLESTI, LIJEČENJA, OPET PJEVA  - https://tamburaski.net/2016/06/09/marija-pavkovic-snasaodlucila-zapjevati-o-zabranjenom-vocu/


OVO NIJE PRIČA DA ISPADNEM HUMANITARKA - NEGO PRIČA ŽIVOTA !

TKO JE TA ŽENA ,LIJEPOG  VEZENOG SLAVONSKOG RUKAVA, KOJA UVIJEK OSTAVLJA LAJK NA FEJSU KLAPE SVETI JURAJ ?! HM ?!

ČLANAK S JOŠ JEDNIM  POVODOM

-POVODOM PREDAVANJA DR. BANOVIĆA U ILIRSKOM SJEMENIŠTU 8. 12. O PREVENCIJI I ŠTO KAD DOBIJATE RAK DOJKE  !

 

PRATIM SNAŠINO LAJKANJE, SRCA , POLJUPCI, "TEPANJA" :) - NEKA ŽESTOKA FANOVICA KAO I JA , AJ DA VIDIM TKO JE ONA !?
UPIŠEM U GOOGLE, JER TKO ĆE SE SJETITI DA KLIKNEM NA FEJSU ?! - FB I JA DVA POJMA- JOJ, BOŽE , ALA BRUKE, NIKAD ZA NJU NISAM ČULA ?! VIDIM JE U SLAVONSKIM DUKATIMA - POSLIJE NAĐEM DA VIŠE NIJE S NJIMA, DA IMA SVOJ SASTAV :)

PJEVA !? AJMO NA YOU TUBE - BENTIPASAJARCA , KAKO PJEVA !?
AJMO DALJE, RAK DOJKE, GOVORI O SVOJOJ BORBI S TOM OPAKOM BOLESTI S TOLIKO VEDRINE DA NISAM MOGLA VJEROVATI- @ŠOKAČKI PORTAL - ZAVRŠAVA RIJEČIMA : JA ZNAM DA NIKADA ME NITKO NEĆE NAZVATI "MAMA", STOGA DRAGI MOJI, JA SE VRAĆAM SVOM PJEVANJU, SVOJIM PJESMAMA !:) 

RAK DOJKE - PRIČA SNAŠA ONAKO USPUT  - LOCIRAN, ODSTRANJEN, OZRAĆEN, NESTAO, VRATIO SE, I OPET SVE PONOVO I NEMA GA VIŠE. TOLIKO RADOSTI U NJOJ , NEVJEROVATNO !!! - TRAŽIM DALJE ! NAĐEM KONCERT "ŽENA ŽENI" DRUGE NJENE SVOJOJ DRUGI PJEVAJU- KONCERT PODRŠKE DA SVE IZDRŽI, SNAŠA SKORO BEZ KOSE, ALI PJEVA , NAĐEM I PJESMU TU !

NAĐEM I ONU KOJU MENI UVIJEK TRAŽE NA NAŠIM PROSLAVAMA MATURE I OSNOVNE ŠKOLE - AJME :) - BOLNA TI LEŽIM VEĆ GODINA IMAAAAA- BORIM SE, BORIM, BORIM SA SOBOM, - OVA VOLI PJESME KAO I JA ?!

PRATIM, VIDIM, NESTADE ONAJ "LAJK VEZENI RUKAV" S FEJSA KLAPE SV. JURAJ - AJME ?! GDJE JE ?! NIJE VALJDA ?! :(

I OVO LJETO , ZADNJIH NEKOLIKO MINUTA TV JADRAN, INTERVJU SA MARIJOM !!! :) UH, DOBRO JE - NAJAVLJUJE DA SE UDAJE !!!

OČI MI PONE SUZA , A ZATO NJE NEMA NA FEJSU- A TAKO DAKLE, ZAUZETA PRIPREMAMA ZA UDAJU !!! :) TO, DIVNA , ŽENO !!

SANJAM IZA TOGA 20 DANA - OTKRILI MI RAK DOJKE 7 CM - PROBUDIM SE - UH, DOBRO JE ! SAN SAMO . SJEDNEM I KROZ GLAVU SLIKA SNAŠE NASMIJANE I MISLIM SE: DVA PUTA ŽIVOT NIJE MAZIO MOJU OBITELJ, ALI SVE JE DOBRO ZAVRŠILO, MOŽDA SAM SAD JA NA REDU ?! KAKO REAGIRATI AKO DOBIJEM NEKAD TU DIJAGNOZU ?! A MOJA UNUČAD ? - KAKO ĆE GLEDATI BAKU BEZ KOSE ?!

SNAŠA MI PRED OČIMA- NEMA SUZA, SAMO MOJ OSMIJEH. Čudno !

ŠTA ZNAČI OVAJ SAN ?! NIJE PROŠLO 7 DANA, EVO POZIV MENI ZA MAMOGRAFIJU.

DOŠLI NALAZI ČUDNO, BRZO - MOLIM ?! SNAŠA PRED OČIMA I NJEN OSMJEH I NJENE OČI VEDRE !
NEŠTO ČUDNO U NALAZU STOJI - SJETIM SE MARIJE, IDEMO : ILI RAK MENE ILI JA RAK - AKCIJA !!!!!
AKCIJAAAAA-REAKCIJAAAAA.NITKO KUĆI NE SMIJE PRIMIJETITI !!!!
AKCIJAAAAA - ODJEL JEDAN, DRUGI, TREĆI, A NE , NE, NE MOGU ČEKATI 5 MJESECI.

SESTRO, IZVINITE, OVO JE HITNO ( LAŽEM ) PIŠE - JAVITE SE SVOM DOKTORU- HITNO !
AJMOOOOO, SESTRO, NEMAM JA VRIMENA!!! AJMO - DOBAR DAN. BOLNICO- KOJI JE DR. DEŽURAN ?!

DR BANOVIC ?!  NAŠ IZ OMIŠA ?! A JA NJEMU REKLA , SMIJALA SE- AKO ME IKAD UVATI DA MORAM DOĆ KOD VAS NA PREGLED, JA ĆU U DRUGI GRAD :)))) REČE MI SA SMJEŠKOM : A NE , NE , KOD MENE ĆETE MORATI ! :))))

DOBIJEM DOKTORA - NASLJEDNICA OVDJE ( ZNA ME PO MOM NICKU :) , IZVINITE , JEL ME MOŽETE PRIMITI, NE VOLIM ČEKATI I NE MOGU, NEVISTA MI TRUDNA, OBAVEZE OKO SUDA , DJEČICE !?

PRIMIO ME "ODMAH SUTRADAN " - OZBILJNA JA , A DA MI  SE BILO NASMIJATI - JOJ - DOKTOR LJUBAZNO PROFESIONALAN - KAO DA TO NISAM JA - NEGO JEDNA " S TRAKE" - SVE OK- HVALA VAM !!! ALI IPAK MORATE NAPRAVITI ULTRAZVUK PA MI SE JAVITE - MIRNO . PROFESIONALNO - JOŠ ME PITAO KAKO U BAJNICAMA ?! -A super :) Nisam znala ni gdje su ?! :))))

 
AJMOOOOO- NEMAM KAD ČEKATI, ILI ON MENE ILI JA NJEGA- RAK- šta se duže čeka, šanse manje !
U GLAVI MI MARIJA , SNAŠA, MARIJA, SNAŠA, MOJ 4. POST O MOJOJ PRIJATELJICI koja je umrla od raka dojke :(
PREGLED ODMAH - RAZLOZI ISTI - lista od 4-5 mjeseci, ne mogu ja toliko čekati - mogu ja za to vrijeme  "odooooo"  !!!!!! Ljubazna Doktorica na ultrazvuku SVE PET !! - EBATEPATAK, DA SAM BAŠ NJOJ , TOJ DOKTORICI DALA SNIMKE OD PRIJE, NE BI BILO FRKE ! A SNAŠINE VEDRE OČI , MENI OSMJEH GLUPOJ- NALAZI MI DOMA BILI - TUKO !!! SEBI GOVORIM !!! NALAZE SI MORALA PONIJETI - TUKO !!!!

DOJILA SAM OD ŠEST I PO GODINA BRAKA- PET- NEKA NAKUPINA- ZNAM - UVIJEK MI TO U NALAZU - MASTOPATIJA - IMAN IH KO PREDSJEDNICA :)))) NIKAD MLIJEKO KUPOVALA NISAM :))) JELA ZA TROJE, LINIJA UVIJEK "TAMAN" :)

SNAŠO, SNAŠO, ŠTO SKORO I MENE SNAŠLO - STALNO SI MI U GLAVI PRED OČIMA TIH PAR DANA BILA , SUZU NISAM PROLILA - BILA SI MI TAJNA PODRŠKA !:)
PITALA SAM SE- ZAŠTO BIH JA BILA IZUZETA KAD HVATA SVAKU TREĆU, ČETVRTU ŽENU- ALO ?! NEMA ČEKANJA !!!!

DRAGE MOJE OMIŠANKE - OVO JE ČLANAK DVA U JEDAN ILI TRI U JEDAN !!!
NADAM SE DA STE BIKE NA PREDAVANJU O RAKU DOJKE DR. BANOVIĆA U ILIRSKOM SJEMENIŠTU !!!
NEMA PREDAJE, NEMOJTE MISLITI DA CE VAS MIMOIĆI - ALOOO- PROBUDITE SE !!!! ČUJEM DA VAS JE BILO 50 ak!?

SNAŠA JE OZDRAVILA :) PRIJE MJESEC I PO, DVA SE I UDALA ! :) TOLIKO ZRAČI POZITIVOM , DA BIH NA NJEN CRNI HUMOR NA SVOJ RAČUN ILI NAČINOM REKLA :ZRAČM OD ZRAČENJA, LUDASTA STO GRADI KAO I JA :)))) VIDILA SAM ODMAH, OSJETILA DA IMAMO ONO NEŠTO - ŽENA KOJA STALNO LAJKA KLAPU SVETI JURAJ - ONA I JA OTKRIVAMO DUŠE !

 
 

KAKO LI ĆE VEČERAS KRAPINA UŽIVATI !!!! :)

U SLAVLJENIČKOM KONCERTU- 15 GODINA KLAPE SV. JURAJ

25 GODINA ORKESTRA HRM-A POD RAVNANJEM

MO. TONĆA ĆIĆERIĆA

********************************************

TE DUŠE SU U PJESMAMA KLAPE SV. JURAJ !
TE DUŠE SU U NJENIM PJESMAMA , A I MOJIM, JER KAD MI JE NAJTEŽE BILO U ŽIVOTU, PJESMA ME JE ODRŽALA !

DAAA MI NIJEE OVE MOJE PISMEE ČIM BI DUŠU LIJEČILA :)

 
*SNAŠO, O TOME MEILOM IAKO MOJ OMIŠ ZNA- NE BIH JAVNO- MNOGO SAM TOGA PROŠLA- PJESMOM, VEDRINOM, OPTIMIZMOM I VJEROM !
A ZNAŠ KAD SAM PLAKALA ?! ONDA KAD SAM O TEBI ČITALA, KAD SAM TI SE DIVILA, I JOŠ TI SE DIVIM !!!! :)

OVA DVA DANA, NE SAMO ZBOG NEUGODNOSTI NA SUDU S DUŽNIKOM MOGA MUŽA, ŠTO SAM USPJEŠNO ZALIJEČILA MOJOM DJEČICOM U OMIŠU NEGO I OVIM ŠTO SAM PROČITALA NA TVOM FEJSU - OVOM PJESMOM MOLIŠ DA TE SE ZOVE DA PJEVAŠ - A TOLIKO KOMENTARA, LAJKOVA, POHVALA ??? !!!! I ONDA TVOJE OBRAĆANJE JAVNOSTI - KA POLITIČARKA ?!

DA, IMA ONA PISMA : NE ŽIVI SE OD ARIJEEEEE - TO MISLE I MOJI OMIŠANI KAD VIDE DA VOZIM ĐIPA I NOSIM SKUPU METRO-BUNDU ;)
JA SAM BLOGERICA, TI PJEVAČICA . POGODILO ME OVAJ TVOJ POST NA FEJSU . PIŠEŠ DA OD LAJKANJA NE MOŽEŠ ŽIVJETI, DA NE TRAŽIŠ HVALOSPJEVE, DA ŽELIŠ DA PJEVAŠ, DA NAKON 20 GODINA PJEVANJA NITKO DA TE ZOVE NA SKORI DOČEK NOVE GODINE- DA SU TE ZABORAVILI - UBILO ME , ALI POTAKLO MOJU DUŠU DA TI POMOGNEM .

JA SAM NA BLOGU POBJEGLA DA NE MISLIM ŠTO MI SE DODAĐALO U ŽIVOTU I SVE PROŠLA OSMJEHOM, PJESMOM I BILA ZAPOSLENA - SVE JE BILO LAKŠE .
SEDAM I PO GODINA NE RADIM, FILM MI SE VRTI UNAZAD - NEĆU DA SE VRTI- HOĆU NAPRIJED . NAKON OBITELJI, PJESMA I BLOG SU MOJ ŽIVOT.
JA SAM NAPISALA NA BLOGU DA NE VOLIM NJONJI NJONJI KOMENTARE, NEK RADIJE NE PIŠU NIŠTA. ZNAČI I TO NAM JE ZAJEDNIČKO.

SNAŠO, MI SE UOPĆE NE ZNAMO, AL VIDIM, LUDASTA SI KAO I JA, JAČE I OD SUDBINA HAHAHAAAAA - DA NAS NEMA , TREBALO BI NAS IZMISLITI- BAR MENI TAKO KAŽU :))))

DA SE VRATIM NA POANTU. TI, UDATA ZA JEDNOG ZGODNOG MISTER JOSIPA, TI TAKO DIVNA , TI DIKA NAS ŽENA, TI PONOS OBITELJI, SVOJE SLAVONIJE, TI MILJENICA SVIH TVOJIH LAJKAŠA, OSIM POZIVA USKORO "LIJEPOM NAŠOM" - NITKO TEBE I TVOJ BEND NE ZOVE ZA DOČEK NOVE GODINE ?!

A KAKO BIH TE VOLJELJA ČUTI, VIDJETI U ONOJ BIJELOJ ŠOKAČKOJ HALJINI S TVOG VJENČANJA S RUŽAMA CRVENIM GOSPOĐE CRNKOVIĆ- NEŠTO NEVIĐENO, PREDIVNO !!!!


SLUŠAJ ME SAD : TRADICIONALNI PLES NAS POLJIĆANA - POLJIČKA NOĆ , KOJI PRIPREMA , ORGANIZIRA NAŠA ĐURĐICA , KOJU ISTO ŽIVOT NIJE MAZIO, LUDASTA KAO NAS DVIJE, PRIPREMA SE ZA SIJEĆANJ ILI VELJAČU 2017, GODINE !!!!!
ALA KOJI BI TO DERNEK BIO - TAMBURAŠI I SNAŠA NA POLJIČKOJ NOĆI :) DALA SAM JOJ TVOJ BROJ MOBITELA ĐURĐICI ĆE TE KONTAKTIRARI !!! ONA ZNA O TEBI SVE - A JA KA TUKA :)

A MOJI LJUDI ZNAJU DA JA OBOŽAVAM PJEVATI, ALI ZNAJU I ZA "OŠTAR PAS", MOJ MUŽ :))) - JEDNU ME POLJIČKU NOĆ PUSTIO DA ZAPJEVAM: "KAD PROCVATU U PROLJEĆE JABKEEEE " I  "SVE JE ONA MENI "- NASLOV NA MOM BLOGU JE- ZVIJEZDA JE ROĐENA :)))))

OVAJ MOJ U MIROVINI - KUKA DA KAKO ĆEMO ŽIVJETI OD NJEGOVE MIROVINE :)))) REČEM, SNIMIT ĆU CE-DE HAHAHAAAA-NEĆU DVD , NE MORAJU ME VIDITI, I NEĆE :))))) POLUDI JOS VIŠE :)))

HELOU , SNAŠO, OVO PIŠEM TI ZNAŠ ZAŠTO,
HOĆU DA LJUDI ČUJU VAPAJE TVOJE !
JEL OD ZRAKA NOVCI (ARIJE ŠOLDI ) SE NE BROJE,
ONI TI ZAVIDE NA LJUBAVI VAS DVOJE !

MI PJEVAMO I JA TAKO MOM "BRATU TEREZIJU" KOJI JE SAD NA SUDU JER MU DUŽNICI NISU VRATILI LOVU PA MENE KO DOBER-VUMEN ŠALJE KOD TIH NJEGOVIH PRIJATELJA DA UTJERAVAM DUGOVE I SKORO NA SUDU NA SV. NIKOLU OSIM JAKO RUŽNOG VERBALNOG NAPADA, SKORO DOBILA I ŠAKU U NOS - ETO TI - NAPRAVIŠ DOBRO, KAKO TI SE VRATI ?!

DAKLE, NE VOLIMO OBE NJONJI NJONJI KOMENTARE !
VOLIMO ŽIVOT I PJESMU, OBITELJ IZNAD SVIH !
VOLIMO I KLAPU SVETI JURAJ I HVALA IM ŠTO SU NAS SPOJILI, DA TO UOPĆE I NE ZNAJU ! :)

MOLIM PAVU GRUICA I NJEGOVU DIVNU MLADENKU KOJI TE STALNO LAJKA , POLJIČANIN KAO I JA, DA MI POMOGNE DA TE DOVEDEMO DA NAM PJEVAŠ NA POLJIČKOJ NOĆI -ON JE BLIŽE OLTARU :) !!!!

MOLIM DRUŠTVO POLJIČANA SV. JURE U OMIŠU I U ZAGREBU DA MI POMOGNU KAO NJIHOVOJ GOJSALIĆKI , TO MI JE DJEVOJAČKO PREZIME , DA SNAŠU I NJENE TAMBURAŠE DOVEDEMO NA NAŠ PLES- SANŠA PJEVA - OD - DO ! :)

BORIM SE, BORIM , BORIM SA SOBOM - SRETNA ĆU BITI DA ZAPJEVÀM S TOBOM :) UVIJEK RASPJEVANA RUŽA CRVENA - RODA POLJIČKE JUNAKINJE MILE GOJSALIĆ :)

I JOŠ KAD BI GĐA. CRNKOVIĆ PREDSTAVILA SVOJE KREACIJE S RUŽAMA CRVENIM - BILO BI SUPER !:) GOSPOĐA KOJA TI JE IZVEZLA RUŽE CRVENE I ZASLUŽNA ZA TVOJU BIJELU ŠOKAČKU VJENČANICU I U NJOJ DA NAM PJEVAŠ !!!!!

A K TOME DODAM I MOJU 35. GODIŠNJICU BRAKA- I OJLAAAAAA. :))))
ŽIVOT JE LIJEP, KAD NIJESI SLIJEP,JUBAVNI ŽAR JE BOŽJI DAR
TO SE VIDI STVARNO SVEĐ , NA KOJOJ GOD SI SA VJENČANJA SLIKA TI I JOSIP-VEĆ :)

VOLI TE I POZDRAVLJA TAKO SNAŽNU, JEDNA OBIČNA, VESELA ŽENA DALMATINSKA :)
KAŽU- SRETAN JE ONAJ KOJEM BOG DADE KRIŽ DA GA NOSI.

ŽIVILA TI MENI, I MISLIM , DA TI I JA KAD NAM JE DOBRO IMAMO RIJETKE PRAVE PRIJATELJE :)))) NEKA ONIH DRUGIH , SRETNO I ŠIROKO IM ŽITNO POLJE I PLAVO MORE , A TOLIKO SAM IM DOBRA UČINILA, A NEMAM 7 GODINA SVOJE LOVE :))))

LJUDI DRAGI, POLJIČANI I LIČANI, DALMATINCI I ISTRIJANI - POZOVITE SNAŠU I NJENE TAMBURAŠE DA VAM PJEVAJU I SVIRAJU - NJIMA NIJE U ŠOLDIMA SVE - LJUDI SMO, DOGOVORIT ĆEMO SE, PIŠE SNAŠA :

SNAŠA ŽELI SAMO DA PJEVA UZ NEŠTO NOVACA - DOBRO NAMA , DOBRO NJOJ - A ZASLUŽILA JE I VIŠE !!! DRAGI MOJI, SNAŠA NEĆE DA PJEVA DA NAS OGOLI !!!!!

VIŠNJA, RESTORAN KAŠTEL SLANICA - TKO VAM PJEVA ZA DOČEK ?! AKO KASNIM, IMA I VALENTINOVO !! :) IMA I DAN ŽENA !!!!

EVO SAD I NA BLOGU I INDEX OVO PREVODI - ČITA ME CIJELI SVIJET !!!!

HALO SVIJETE- POZOVITE SNAŠU MARIJU PAVKOVIĆ I NJENE TAMBURAŠE- DA ŽENA UŽIVA U MUZICI I DA VAM PJEVA - SAMO TO SNAŠA TRAŽI - UZ NOVAC - PO DOGOVORU !!!!
LIPI POZZZ- NADAM SE, SNAŠO, DO VIĐENJA !!! :

VAŠA RUŽA CRVENA :

HVALA KOLEGI POPETOVU ŠTO MI JE S FEJSA OVAJ ČLANAK PRIBACIO NA MEIL- GDJE SAM ISPRAVILA GREŠKE I JOŠ MALO DODALA :)

PUNO TI , POPETOV, HVALAAA !!!

Ali mi je i napisao: Joj, kako ne znaš za nju, ZA SNAŠU, lipa je,lipo piva  -  često je u Lijepoj Našoj ?! A NISAM :(
nasljednica @ 01:16 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, prosinac 4, 2016
 

////////////////////////////////////////////////////

ČUJETE LI ME KAKO PJEVAM ?! I SNIMAM ! :)  BILO JE OVO VEČERAS !!! - ISPOD SNIMKE PIŠE OVO - COPY PASTE - PA ĆU ČLANAK DOPUNITI "SA STRANE" PA UBACITI - DO TADA VIDITE OVO :

Datum objavljivanja: 4. pro 2016.

Zajednička pjesma svih zborova i puka u crkvi Sv. Nikole, Župa Sv. Roka, Jesenice, Krilo, 4. 12. 2016, II. Nedjelja dosasca.
Na kraju divnog Koncerta duhovne glazbe svi smo zapjevali dobro nam znanu
PADAJ S NEBA ROSO SVETA
Prisjetila se kako sam u Osnovnoj školi bila uvijek uz klavir časne Bernardice u mom Omisu.....i ovdje sam s pukom počela pjevati, ali sam onda stala , da čujete svih njih , ne mene blizu tableta 😊
Vidite da volim sve vrste glazbe, pjesama koje dušu diraju.
Nadam se , da će ovaj Koncert duhovne glazbe postati tradicija i u nas !!!
Hvala svim zborovima na ovoj divnoj Večeri !!! .... bit ce snimke na ovom mom you tube kanalu😊

Nevista KATE JUGINE I JUGA, BORCA- Bili su moji Svekrva i Svekar divni ljudi

OVO JE VEČARAS BILO DIVNO I OBEĆALA SAM IM ČLANAK :) !!! SLIKE SAM IH VEĆ POSLALA, JER SAM TABLETOM I SLIKAVALA :)

EVO ČLANKA :

U našoj Župi Sv. Roka, Jesenice, u mjestu Krilo , u programu obilježavanja našeg zaštitnika Sv. Nikole, večeras je u istoimenoj crkvi održan Koncert duhovne glazbe. Jako bih voljela da ovaj koncert postane tradicionalan- mjesto bogatih i dičnih brodara, onih čiji su brodovi bili u Konvoju potpore gradu Dubrovnku i koji našu Općinu Dugi Rat čine bogatijom i poznatijom !

ZAŠTO OVAKAV KONCERT NE BI BIO TRADICINALAN ?!

Kroz program Konceta baš kako je i primjereno, pozdravivši sve zborove koji su prihvatili naše domaćinstvo, naš župnik don Tomislav Bašić, čitajući prigodne duhovne riječi, najavljivao je svaki zbor posebno prilikom njihova dolaska na oltar Crkve.

Kao prve zamolio je domaćine MJEŠOVITI ŽUPNI ZBOR SV. ROKO JESENICE, kojeg vodi naš uvaženi , vrlo daroviti glazbenik, tenor HNK Split, generacija moje kćerke, Slavko Tomaš, koji su nam izveli njegovu pjesmu O , Zaštitniče naš, popraćeni velikim zasluženim pljeskom !

!

ZATIM SU NAS NASTUPIMA POČASTILI :

1/ VIS ANGELUS JESENICE, viditeljica Irena Perišić: Tvoja ljubav izbavlja i tvoja za sva vremena;

2/ PUČKI PJEVAČI KAMEN, viditelj Mislav Gogić: Pivajmo , braćo, kršćani i Večernji zvon;

3/ MJEŠOVITI ŽUPNI ZBOR SV ANTE I GOSPE SNJŽENE DUĆE, voditeljica Ivana Vuković, za orguljama Donald Okmažić : Isuse Kralju, Svet je Gospon Bog i Pričesna;

4/ VIS PETRUS OMIŠ, PRIKO- voditeljica Irena Perišić, gitara Stipe Bogdanović: Život i Gospode, ja trebam te - tu sam primijetila vrlo efektnu pratnu doboša jedne cure :) vidjet ćete snimku :)

5/ MJEŠOVITI ŽUPNI ZBOR SV. MIHOVILA, KAMEN, voditelj Mislav Gogić, za orguljama Ivana Gogić - supružnici :) Pjevajte Gospodinu, Kog Zemlja more i Hvalite Gospodina;

6/ MJEŠOVITI ŽUPNI ZBOR POROĐENJE BDM,TUGARE, voditelj Ante Šipić-Sokol , za orguljama Ivana Mekinić : Zazivam te Bože, Visom leteć ptice male i Svetost Tvoja.

Svi su zborovi ispraćeni zasluženim pljeskm ! Bravooo !

!


Domaćini za kraj, naš MJEŠOVITI ŽUPNI ZBOR SV. ROKO JESENICE : Božanskog Srca i Prinesi Bogu.

https://youtu.be/M73pOMnhL8A


Na kraju ove divne koncertne večeri Župnik je pozvao sve zborove i nas da zajedno zajavamo - kako IZNAD  piše

PADAJ S NEBA ROSO SVETA

Padaj s neba, roso sveta, padaj s rajske visine!
Vapijahu starog svijeta duše čiste pravedne.

Otvori se, zemljo mila, da iz plodnog tvoga krila
u taj sretan, blažen čas svemu svijetu nikne spas.

Već se bliži vrijeme blago, već se bliži onaj čas
kad će izić Sunce drago, svanut svemu svijetu spas.

Svani, dane, i noć skrati, sini sunce, i povrati
Bogu čast na visini, svijetu mir na nizini.

Čestitali smo i pohvalili zborove. Vidjela sam drage ljude ! :) Puk i zborovi su se razišli, a ja bih voljela da je trajalo još , jer je bilo baš predivno !

Hvala župniku don Tomislavu Bašiću i mislim da mu je i naš Slavo pomogao oko organizacije ovog Koncerta duhovne glazbe ! Nisam pitala - provjerit ću.

Isprika autorima pjesama što nisu uvršteni ( još) u članak, jer na laptopu s kabelom imam problema ?! Ako stignem, ubacit ću s tableta u članak, ako ne, imena autora pisat će na you tube objavi pjesme po mom izboru :)

NEVISTA KATE JUGINE ILI - JUGA, BORCA-

Svi me znaju po oproštajnim riječima kad smo ih ispratili na vječni počinak  1999. i 2008.  - o tome drugom  prilikom - nisam mogla dozvoliti da budu sahranjeni bez riječi, I nisam se nadala da ću ih iti pisati, a kamoli govoriti-  sve je napisano "zadnji čas "- morala sam im se zahvaliti na svemu - VOLJELI SU ME PUNO :( !!!!!!! I JA NJIH  !!!!!

- NEDOSTAJU MI ZA BLAGDANE- PUNO - KUĆA JE VELIKA, JE-  DA NAS IMA 4 OBITELJI - JE - DA JE MOJA NAJBROJNIJA - ALI FALI ONAJ OKUP KAD SMO SVI U PRIZEMLJU KUĆE UVIJEK BILI - ZAJEDNO - I KAD BI NAM DOŠLA ZAOVA IZ AUSTRALIJE :(

BAKA SAM EVO TRI PITA I IMAM RAZLOGA DA BUDEM VESELAAAAA :)))  - POSTAT ĆU BAKA PO ČETVRTI PUT ZA VALENTINOVO  :)))) - ALI - OVE NAŠE BLAGDANE NE MOGU ZABORAVITI !

!

- p.s. bit će još slika- do tada imate ih na mom fejsu  :))) !!!


//////////////////////////////////////////////////

Obavijest- Tradcionalni ples Poljička noć , rekla mi je Đurđica, bit će u sijećnju 2017 . ! :) Čuvajte novce, vi koji ih nemate dovoljno  - da bar tako skromno proslavimo ulazak u Novu godinu :)  Ako želite - idite vi u hotele i restorane- vaša stvar - moja je biti s mojim ukućanima :)


//////////////////////////////////////////////////


POČITAJTE I OVO -


USPJELA SAM  S PAR SEKUNDI ZAKAŠNJENJA DANAS SNIMITI GOVOR, KOJI JE BIO I PROPOVIJED MONS. MARINA BARIŠIĆA NA SV. MISI NA MOJOJ GODIŠNJICI BRAKA NA GOSPU OD ZDRAVLJA U ISTOIMENOJ CRKVI - A DANAS NA TV JADRAN - EVO MOJ YOU TUBE

https://youtu.be/sLbgOrKFoOo  

VAŠA POBOŽNA RUŽA CRVENA

P.S. imam problema s kabelom lptop - tv ?! NOVI MI JE U SINA NA KATU, JOŠ MI NEŠTO TREBA INSTALIRATI PA  SE S OVIM MUČIM.JOJ...PREKIDA ME - AL USTRAJAT ĆU :)

nasljednica @ 23:32 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
subota, prosinac 3, 2016

@@@@@@@@@@@@@

NOVO - 3. 12. 2016- U 22:15 SATI - EVO KAKO JE BILO

"KLAPA HRVATSKE RATNE MORNARCE NASTUPILA U NOVOM TRAVNIKU"

HVALA IZVORU !!!!! :)

http://www.drukciji.ba/lokalac/klapa-hrvatske-ratne-mornarice-nastupila-u-novom-travniku-84366

*

Podnaslov: U prepunom Domu kulture u Novom Travniku po prvi put u srednjoj Bosni koncert je održala Klapa "Sveti Juraj" - Hrvatske ratne mornarice- Hvala Autoru članka ! :)

Ideja o održavanju ovog koncerta je potekla od novotravničkog župnika don Ante Ledića, i nakon što smo dobili odobrenje od Ministarstva obrane, rado smo se odazvali i posjetili ovaj divan kraj, kazao nam je voditelj Klape Marko Bralić.

Kako su nam kazali, oduševljeni su prijemom, iskrenošću i toplotom ljudi iz srednje Bosne.

Mi iz Hrvatske smo dužni Hrvatima u Bosni doći i pomoći, jer je pohvalno u ovakvom okruženju živjeti svoju kulturu i promovirati hrvatske vrijednosti, a posebno nam je drago kad vidimo s kakvom iskrenošću nas ljudi ovdje dočekaju, dodao je Bralić.

Svi ljubitelji klapske pjesme bili su u mogućnosti uživati u popularnim skladbama, a kako su "mornari" kazali, otpjevali su najpopularnije pjesme, prigodne za ovo adventsko vrijeme.

Dodajmo, sportska kladionica "Sport Plus" je bila pokrovitelj ovog koncerta.


*PUBLIKA JE UŽIVALA -  NISAM NI SUMNJALA !

@@@@@@@@@@@@@


OVO VAM PJEVA KLAPA SV. JURAJ S ONOG NEZABORAVNOG KONCERTA S ORKESTROM HRM-A U LORI - 23. 12. 2013. KOJI MI JE S RAZLOGOM OSTAO U VRLO EMOTIVNOM SJEĆANJU. PRI KRAJU KONCERTA OTPJEVALI SU I NEKOLIKO BOŽIĆNIH PJESAMA .

*


Adventski koncert pod nazivom "U susret Božiću"

klapa Sv. Juraj, Hrvatske ratne mornarice, iz Splita , održat će 03. 12. 2016. u 19 sati u Novom Travniku u  Domu kulture.

NA NJIHOVOJ STRANICI PIŠE : Klapa "Sveti Juraj" – Hrvatske ratne mornarice osnovana je početkom 2001. godine s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu i danasdjeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske. Klapu prvenstveno obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve u Hrvata,braniteljskih udruga itd.

Organizatori koncerta župa Presvetog Trojstva i Udruga Pront iz Novog Travnika pozivaju građane da na vrijeme osiguraju svoje ulaznice, jer je veliko interesiranje za ovaj koncert.

JA : UŽIVAJTE U BOŽIĆNIM PJESMAMA U SJANIM IZVEDBAMA KLAPE SV. JURAJ , HRM, IZ SPLITA , KAO ŠTO SAM I JA NA MNOGIMA !!!

*

*

SJEĆAM SE OVOGA U CRKVI GOSPE OD ZDRAVLJA - 20. 12. 2014.  : Božićni koncert Orkestra HRM-a pod ravnanjem Tonća Ćićerića te glasova tenora Špire Bobana i klape Sv. Juraj u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu u subotu 20. 12. 2014. bio je , pravi blagdanski KONCERT , kakav zaslužuju i publika i veliki blagdani koji su nam pred vratima i ambijentalna sredina - Crkva Gospe od Zdravlja- "imenjakinja" Dana moga vjenčanja :) Baš sam guštala i zbog toga u kojoj je crkvi Koncert i zbog nadahnutih vjernika u klupama iza mene koji su sve skladbe nagradili velikim pljeskom.

SJEĆAM SE I ONOGA U ZVONIMIROVOM DOMU U SOLINU - UZ ORKESTAR HRM-A - KAD SU ME PITALI : JESTE LI TO   DOŠLI ?! :))) A BAKALAR, A KOLAČI ?! :)))- SVE JE SPREMNO- REKLA SAM IM ! :) - MA BRAVO , SVAKA ČAST- ONO NJIHOVO - NEIZBJEŽNO ! :))) NEŠ TI 12 KILOMETARA :)))

O SVIM TIM KONCERTIMA DALA SAM ČLANAK  :)

**********************************************


KONCERT KLAPE SV. JURAJ I ORKESTRA HRM U KRAPINI

*

 

Dana  9. prosinca  (petak) 2016. g. u 19 sati

u Festivalskoj dvorani u Krapini

koncert "Krapini za rođendan"

održat će službena klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" uz pratnju Orkestra hrvatske ratne mornarice pod ravnanjem mo. Tonća Ćićerića.

**********************************************


MOJ PROŠLOGODIŠNJI  :)
RUŽA CRVENA ima novi adventski vjenčić

I

SVIH VAS POZDRAVLJA I ŽELI SRETAN IMEN DAN SVIM NIKOLINAMA I NIKOLIMA I IZVEDENICAMA TOGA SVECA, NINAMA ITD  - ZAŠTITNIKA MORNARA, PUTNIKA :)


nasljednica @ 00:44 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
četvrtak, prosinac 1, 2016

@@@@@@@@@@@@@

Neplanirani članak: Odoljeti ne mogu - emocije su mi izmiješane. Moja Zaova udala se za Čovjeka iz Novog Travnika , koji je preminuo na prošlu Novu godinu. ZA VRIJEME DOMOVINSKOG RATA SLAO JE FINANCIJSKU POMOĆ ZA NAŠU VOJSKU. VIDJELI SMO ISJEČAK IZ HRVATSKIH NOVINA.  Uvijek sam mu pjevala njegove pjesme, pjesme iz njegove Bosne - živjeli su u Australiji od njihove 18-te godine .

IZVOLITE :

*

Adventski koncert pod nazivom "U susret Božiću"

održat će se 03.prosinca sa početkom u 19 sati

u Domu kulture,

a Novotravničane će uveseljavati klapa sv.Juraj iz Splita.

Klapa "Sveti Juraj" – Hrvatske ratne mornarice osnovana je početkom 2001. godine s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu i danasdjeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske. Klapu prvenstveno obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve u Hrvata,braniteljskih udruga itd.

Organizatori koncerta župa Presvetog Trojstva i Udruga Pront iz Novog Travnika pozivaju građane da na vrijeme osiguraju svoje ulaznice, jer je veliko interesiranje za ovaj koncert.

Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

Caffe pizzeria Milano
Caffe pizzeria Venezia
Caffe Studio


UŽIVAJTE U BOŽIĆNIM PJESMAMA U SJANIM IZVEDBAMA KLAPE SV. JURAJ , HRM, IZ SPLITA , KAO ŠTO SAM I JA U SEVDAHU - U LORI 14. 11. 2016. GODINE.


Da sam ptica i da imam krila
ja bih cijelu Bosnu preletila
letila bih, nikad ne bih stala
dok se Klape Sv. Juraj ne bih naslušala :)

*

Nad Bosnom se planine izvile
zelenilom svu je okitile
cvjetaj Bosno, u mirisu rudi
iz teb' i ja pjesmom napajam grudi

Uvijek si mi kao što si bila
sva zelena, jorgovanima mirisala i mila
tvoja pjesma nek' te uvijek krasi
zdravo Bosno, pozdrav Klapi, uvijek zdravo da si  !

MOJA RUŽAAAAAAA NEK TE TU VEČER KRASI

UŽIVAJ BOSNO, UŽIVAJ U PJESMI - I UVIJEK SRETNA  DA SI !

Ovu sam večer pjevala za moju Slađu, @Plava Orhideja , tako se javlja u komentarima - i nošena krilima pjesme ja sam za Slađu , a sjetom na "našeg Zeta" pjevala. Sad malo drugačije - riječi MALO PRILAGODILA.

*

Bila sam dva puta u Novom Travniku. I sad u "bašći" osjećam taj miris njihovih jorgovana, vidim kuniće oko kuće, vidim putem divnu zelenu Bosnu, planine, a uz kuću se pekao vol, kojeg nikako da dočekamo da se ispeče - koliki je bio, a mi mezili i mezili pa komad po komad sjekli s vola.

Ljepote planina , proljeća, još su u mojim sjećanjima i ti svi prijatelji koji su nas došli upoznati i svi oni koji su došli k nama na more u mog Svekra i Svekrve , dva dana - nisu mogli vjerovati da Dalmatinka pjeva sevdah :))))

SAD VIDIM , MOJA NAJDRAŽA KLAPA I NAJBOLJA KLAPA U HRVATA , KLAPA SV. JURAJ HRM-a , IDE PJEVATI BAŠ U NOVI TRAVNIK - "ADVENTSKI KONCERT" - "U SUSRET BOŽIĆU". KAKAV ĆE TO KONCERT BITI - MOGU SAMO ZAMISLITI !!!

- MOGLA SAM DATI DRUGU PJESMU, OVA NIJE NI PRIMJERENA ZA VRIJEME ADVENTA, ALI NEKA  SE KLAPA NE NALJUTI NA MENE - NASLJEDNICA-RUŽA CRVENA, POVEZUJE SEVDAH I KLAPSKU PISMU  !Uvijek mi je velika želja bila - poći na SEVDAH U LISINSKOM !!!!!

TU VEČER, OVU KOJU PJEVAM- NIJE BILA BAŠ SRETNA VEČER - IZA NADBISKUPIJE I TEŠKIH TEMA PROGRAMA POPRAČENOG KLAPOM SV. JURAJ - NIJE MI BILO LAKO POĆI U LORU.

POŠLA SAM, KASNILA. NA CRVENU BLUZU NAVUKLA TUNIKU BOJA KAO U PAUNICE- KAD SE RUKE RAŠIRE- KO DA IMAM KRILA - I PJEVAČICA DOŠLA ISPRED MENE- JA NA NOGAMA !!!!:))) Tablet u ruci :) 

POŠLA SAM ZA MOJU SLAĐU - KOJA JE IZ TUŽNIH RAZLOGA MORALA DA ODE IZ SVOJE BOSNE.

MORAO JE I "NAŠ ZET" U ONO DOBA - I ZATO JE VOLIO DA MU NA TELEFON UVIJEK KAD SE ČUJEMO PJEVAM NJEGOV SEVDAH - SLATKO BI SE NASMIJAO I REKAO : ZOKI, TI BI I MRTVE IZ GROBA PODIGNULA !

NISAM MU ZADNJI PUT ZAPJEVALA - NISAM - REKAO JE DA ON POMALO ODLAZI - A MENI  GROP U GRLU - MISLIM, ČUT ĆEMO SE OPET ZA NOVU GODINU- JOŠ MJESEC DANA. TO JUTRO TAMAN DA ĆEMO ČESTITATI - STIGLA JE TUŽNA VIJEST.

ZATO, ZATO SAMO OVO OVAKO PJEVALA !!!

ZA MOJU DRAGU SLAĐU KOJU NE ZNAM - ZA NAŠEG DRAGOG ZETA IZ NOVOG TRAVNIKA IZ PREDIVNOG GRADIĆA - PROŠLA SAM I TRAVNIKOM I SVE ZAPAMTILA I TREĆI PUT KAD SMO MU MAJKU SAHRANILI.

UVIJEK U ŽIVOTU KAD MI JE TEŠKO- PJEVAM I PJEVAM-

I Kako klapa Sv. Juraj pjeva. : Da mi nije ova moje pisme- čim bi dušu ličila - ZATO DRAGI MOJI - DRAGA PUBLIKO , UŽIVAJTE U KONCERTU BOŽIĆNIH PJESAMA KLAPE SV. JURAJ KAO ŠTO  SAM I JA I MI SVI U SPLITU !

*

POZDRAVLJA VAS I CIJELU BOSNU I HERCEGOVINU,

SVIM KATOLICIMA ŽELIM SRETNE BOŽIĆNE BLAGDANE !


RUŽA CRVENA !!!

IZVINITE ŠTO PJEVAM - OVI DANI OKO SEVDAHA U SPLITU BILI SU MI JAKO TEŠKI - I PJESMA MI JE LIJEK I SJEĆANJA SU IZVIRALA  IZ DIVNOG NOVOG TRAVNIKA - 1986. GODINE , JOJ - TRIDESETA GODIŠNJICA !!!!

PRIMILI SU U  VRIJEME RATA U BiH MOJA SVEKRVA I SVEKAR TRI MAME I ŠESTORO DJECE IZ NOVOG TRAVNIKA U JEDNU SOBU - SVE SMO DIJELILI. IMAM NJIHOVU SLIKU , UVIJEK MI JE PRI RUCI- SAD JE NE MOGU NAĆI .

- GDJE SU, VOLJELA BIH ZNATI ?! MAME BI TREBALE IMATI OD 53,4 - 59 GODINA -  DJECA 34. 30, 28 - IGRALI SU SE NA NAŠOJ VELIKOJ TERACI - IMAM  SLIKU KODAKOM SLIKANU !!!

POZDRAVLJA IH ZORANA IZ BAJNICA ! :)


nasljednica @ 19:00 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.