pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » pro 2015
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - prosinac 2015
četvrtak, prosinac 31, 2015
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

PAŽNJA : @POPETOV, MOLIM TE KAD OVO VIDIŠ DA MI POKRENEŠ PETRUNJELU- jer neće mi, a nemam vrimena - Idemo za Omiš :)!!!

DRAGI ČITATELJI I POSJETITELJI OVOG RADOSNOG BLOGA,

ŽELIM VAM DA BAR DANAS VESELO PROVEDETE STARU GODINU  ! Meni, nama u kući je svaki vikend  ka "doček" :))) ima nas ko Kineza :))) 

JA ĆU SE JAVITI S DRUGOM PJESMOM OKO 18 SATI ILI PRIJE !

DUŠA ME BOLI DA S VEČERI KLAPA UZ MANDOLINU I GITARU , MAKARSKA 8 / 2015. G. NISAM DALA ČLANAK - TO JE BIO OPET POSEBAN ŠOU - NA BIS , KAO POBJEDNICI, KLAPA KAŠE JE IZVELA JEDNU DRUGU PISMU- MEĐUTIM, IZ PUBLIKE VIKNEM : PEEEEE- TRRRRRRRRUUUUUUU - NJE- LAAAAAAAA - I ZAPIVALI SU NAM POBJEDNIČKU SA ŠIBENSKE ŠANSONE !!!

POSLIJE MI JE VICKO REKAO DA JE NISU NAMJERAVALI ZAPJEVATI NA BIS , ALI KAD SU MENE ČULI , DA JE REKAO MOMCIMA - IDEMO ZA GO-SPOĐU RUŽU CRVENU PETRUNJELU ZAPJEVAT !!!!

POSLIJE MI JE VICKO REKAO DA SAM JA NJIHOVA PETRUNJELA -  HAHHAAAA !

A NE , NE , NEEEEEEEEEEEEEEEEEE :)))

JA SAM RUŽA CRVENAAAAA ! :)

- ČLANAK I SLIKE ĆE BITI NEKOM DRUGOM PRIGODOM I IZ MAKARSKE I IZ VEČERI DALMATINSKE PISME U KAŠTEL KAMBELOVCU  7/ 2015, KAO I AMIRE MEDUNJANIN NA SUSTIPANU- NEZABORAVNO  I  SUPER HUMOR-MONODRAMA "MORA OD ODMORA - BOSANAC NA ODMORU " IZ LORE - KOJU BIH MOGLA PRESLIKATI ZA NAŠE HRVATE KOJI SU NA RUBU EGZISTENCIJE :))) A IDU NA SKIJANJE :))))

BIT ĆE I ČLANAK " BOŽIĆNA ČAROLIJA" MULTI TALENTS - MUSIC TALENTS PROF. TEANE I RTL- ZVJEZDICA - IZ KAŠTEL SUĆURCA !

BIT ĆE I KONCERT "ANĐELA ANĐELIMA" OD 23. 12. 2015 - IZ LORE- GDJE SAM UPOZNALA MOJU VODITELJICU, ONU CURU KAD JE IZAŠLA NA POZORNICU HNK SPLIT- NA MEMORIJALU TONIJA BARTULIĆA I SVIH NAS POZDRAVILA  - IMA ČLANAK - SA TOG KONCERTA JE I YOU TUBE KLAPE SV. JURAJ " SUZA U TUĐINI" :) SAD SMO SE VODITELJICA I JA  I UPOZNALE -  POHVALILA JE TAJ MOJ ČLANAK I - MA NEĆU OVDJE O TOME - PSSST- I I PRIŠAPNILA MI JE - EVO ESKLUZIVA- HVIDR- a SPLIT- OPET PRIREĐUJE ZA UDRUGU ANĐELE SPLIT- NOVI KONCERT- USKOROOOOO !!!!


AJTE , ŽIVILI, ODOH JA NA SUNCE :)))

VAŠA RUŽA CRVENA - "O- PE -GE" - OVA 4 DANA 6 JAJJAAAAA ! :)

ČESTITAT ĆU JA VAMA NOVU GODINU - IMA VRIMENA ! :)


nasljednica @ 11:53 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 29, 2015
////////////////////////////////////////////////////////

Evo brzinski jer ne mogu šutjeti i ne volim nepravdu ! :) ZATO SAM JA TU ! ;)

Na radiju često čujem novu pjesmu , jako lijepu , klapa Cambi iz Castela , naziva CAMENA - ( op.a. Castelani piši C čitaju K :))) - u izdanju SCARDONE ?! :)

Nikako nisam naišla ni kući ni u vožnji na novu lijepu baladu klape Bunari iz Vodica naziva FALIŠ ?! Baš me čudi - u izdanju CRO RECORDSA ! :)

Budući sam "po kući" , vamo CMC TV ("VAMO" = ovamo, ovdje , kuhinja- boravak u komadu, teraca :) , tamo ( soba, kupatilo ) RADIO - EVO KORISTIM PRILIKU DA ČUJETE PJESMU "FALIŠ"

SLAĐINA ČESTITKA ZA MENE ! :) HVALA TI OD SRCA !!! :)

A  "LJUBAV" - ONA MI ŠALJE DIVNE PJESME - NAKNADNO O TOME :)
I NAMJENJUJEM JE MOJIM DRAGIM VIRTUALNIM PRIJATELJICAMA

"ORHIDEJI"- SLAĐI CURIC  I BILJANI  - "LJUBAV" , KOJE ŽIVE , JEDNA DALEKO, DUGA JOŠ DALJEEE, PREKO OCEANA :)

DA NE BIH PUNO MUDROVALA- ZA ONE KOJIH ZANIMA VIŠE O OVOJ LIJEPOJ PJESMI "FALIŠ" I NJENOIM OPISU- I TKO JE U OVOM LIJEPOM SPOTU , TKO GLUMI MISTERA :) - "COPY PASTE" ISPOD PJESME :

Klapa Bunari, uspješna i višestruko nagrađivana klapa iz Vodica ( OP.A NAJVIŠE NA FDK OMIŠ !!:), predstavlja spot za svoj novi singl, prekrasnu baladu "Fališ". Spot je sniman tri dana na lokacijama u Danilu, Prvić Šepurini i Murteru. Redatelj spota je Tomislav Dugandžić, po ideji i scenariju Nikole Raka, 2. tenora klape, ujedno i autora pjesme. Aranžman za pjesmu potpisuje Eduard Botrić. Glavni glumci ove ljubavne priče su Martina Banovac, djevojka iz Šibenika izabrana na Facebook castingu između više desetaka cura i Ivan Lasan, član i bas klape Bunari. Klapa i ovim putem zahvaljuje svima koji su pomogli u realizaciji spota, a posebno JYSK-u Šibenik.

FALIŠ

Fališ ovu ladnu noć, / A duša tila bi se smirit.
Sanjam da ćeš opet doć / imoj svit ponovo oživit.
Vrime nas prominilo / I nevere nekako su tiše.
Malo sada tražimo, / Samo jubav ništa više.

REF: A more bisno tuče, srce žulja,
Na svakoj drugoj vidin tvoj smij.
Sad kreni kontra sviju budi moja,
Svojom me lipotom grij.

A ŠTA MISLITE DA LI BIH I JA TREBALA BITI U "KOSTELIĆ ŽIRIJU" JUBILARNOG 50. FDK MOGA OMIŠA 2016. ;) :) ?!

IMAM I JA 52 GODINE ISKUSTVA U PJEVANJU, OD VRTIĆA :) PRIJE TOGA SAM IMALA GLAS "DJETIĆA" OLITIGA "DITIĆA" :)))  NASTUPALA SAM I U ZBORU OŠ  I U NAŠOJ NEKADA DIČNOJ OMIŠKOJ GIMNAZIJI "KATJA PAVIŠIĆ- ŠPERAC" - A PJEVAM I DAN DANAS I PJEVAT ĆU DOK ME VOLJA I POGAĐAM POBJEDNIKE FDK OMIŠA I HITOVE I KOJE ĆE PJESME UĆI U UŽI IZBOR ZA PORINA ! :) ;)- A JEL SE TO PLAĆA ?! SAD MI VIŠE NI MUŽ NE RADI - ŽIVIMO OD LJUBAVI !!! - HAHAAAAA :))))

JOJ , SJETILA SAM SE - HAHHAA

AAAHA :)

EVO VAM DOKAZ DA BIH I JA TREBALA BITI U ŽIRIJU FDK OMIŠ !!

PA DOBILA SAM PO OBJAVI PJESME "FALIŠ"  MEIL OD MENI SIMPA KLAPE BUBARI - OSTALA I ŠOKIRANA I POČAŠĆENA :

Dana ???? ( našla sam :))))

Poštovana Ružo crvena ,

evo napokon je gotova ona pisma Fališ šta smo Vam spominjali prije par godina u Omišu. Snimili smo i spot pa ga pogledajte:

// spot je bio tu u meilu ! //

Nadamo se da ce se sviditi Vašem oštrom oku i istančanom uhu.

Znamo da ste iskreni u Vašim komentarima, pratimo Vas na you tubu :) Hehehe...

Veliki pozdrav iz Vodica od klape Bunari :)

ODGOVOR im je i u meilu i ispod ovog you tube uratka ! :) Jes !

A BISTE LI VI BILI POČAŠĆENI OVAKVIM MEILOM ?!, A ?! :)

I CLAPI CAMBI IZ CASTELA SAM DALA COMENTAR NA PISMU CAMENA !!! :)

MA ŠTA STE MI LJUBOMORNI ŠTA NAJVIŠE PIŠEM O KLAPI SV. JURAJ :))) A NISU SVI, E ! MNOGE KLAPE, VIDITE I SAMI, ZOVU ME RUŽA CRVENA - POŠTUJU MOJU TOP LJESTVICU !

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
AJDE DOBRO - DA SAD NE ISPADNE DA MENE ITKO IŠTA NAGOVARA ILI PLAĆA , SA ZADOVOLJSTVOM UBACUJEM DIO MEILA OD "SCARDONE"- KOJA M I JE TAKOĐER ČESTITALA BOŽIĆNE BLAGDANE I NOVU 2016. GODINU :) - DIO MEILA KOJI ĆE VAS ZANIMATI, POGOTOVO LJUBITELJE KLAPE CAMBI KAŠTELA - "COPY PASTE" :

Novi album klape Cambi 'Ako tako triba bit' u prodaji je od 18. prosinca, a dečki iz Kaštel Kambelovca s njega su upravo objavili još jedan izvrstan singl - pjesma 'Kamena' -  Riječ je o pjesmI za koju glazbu potpisuje Tatjana Jergan Botunac ( op.a. znate Tatjanu po pjesmi klape Sv. Juraj "Odriši me" i klape Šufit "Proplakat će srce"- jedva čekam da je klapa Sv. Juraj nauči  ;):) , stihove Lući Tukić, a aranžman Igor Ivanović i Tonći Tranfić.

- Klapa je već surađivala s Lući Tukić Lu na pjesmi 'Moreš li razumit', ali sa varaždinskom Zadrankom Tatjanom, ovo nam je prva suradnja. Pjesma je već preko godinu dana bila u sefu klape, čekali smo objavu albuma za koji bi mogli reći da nam je 13. sretni album, kazao je Hrvoje Lozančić iz klape Cambi.

Na albumu se nalaze i njihove velike uspješnice 'Ako tako triba bit', 'Neprolazna', 'Korak bez tebe', 'Dok nas vrime ne iscidi' te duet s Miroslavom Škorom na pjesmi 'Moja Slavonka', s Vinkom Cocom na pjesmi 'Dalmatinskom puku' i jedna inozemna suradnja na slovenskom jeziku s kolegicom Nušom Derendom na pjesmi 'Poletna noč'.

VAŽNO: JEDVA ČEKAM SREST NA "TRLJI-VRLJI" KOJEM KONCERTU KLAPA POŠTOVANOG VODITELJA 10. JUBILARNOG KONCERTA KLAPE KAMPANELI IZ DONJIH KAŠTELA, A REKAO MI JE DA ME REDOVNO ČITA !!!!! AHA !  - MA , MAAAA, OVO NISU POŠTOVANI GOSPODINE PJESME "TRLJI-VRLJI" NEGO PJESME KOJE SU PREDIVNE , PJESME ZA DUŠU - ONE KOJE DUŠU DIRAJU - A SAD, DA LI VI IMATE DUŠU ZA INSTRUMENTAL KLAPSKE PJESME - ČEKAJTE SAMO DA SE SRETNEMO KAO I UVAŽENOG GOSPODINA IZ FDK OMIŠ KOJI NAKON  PLJUVANJA PO TIM PJESMAMA ŠTA IH NAZIVATE "TRLJI -VRLJI" NA ISTIMA POČEO ZARAĐIVATI,. A , E !  ČOVJEK NAGLO PROMIJENIO MIŠLJENJE - KAO I POLITIČARI - HAHAAAAA  !!! :)


ČEKAM NOVU OBRADU KLAPE SV. JURAJ - KIĆINU "MARIJANU" -  KAD ĆE VIŠE ?! JOŠ DA SE I NJENA OBJAVA POKLOPI OPET S JEDNIM VAŽNIM  DOGAĐAJEM  U BAKINOJ OBITELJI - BIO BI ŠOU :))) !!!! A BOKUN SAM ČULA U MAGAZINU IN-  NOVA TV- AAA, LIPO ZVUČI !!!!


AJTE , ŽIVILI MI SVI, ČEKA ME JOŠ I MOJ O-PE -GE !!!

SLAĐA UZGAJA I RUŽE I ORHIDEJE - NJENE RUŽE CRVENE STE VIDJELI - EVO VAM DIVNE ORHIDEJE - SVAKA 25 KN U NAS- PA RAČUNAJTE ! :) IMAJU BOJE MOJIH ZALAZAKA SUNCA !!! HVALA TI, SLAĐO !!!

!


VAŠA RUŽA CRVENA :)

IMAM PUNO ČLANAKA JOŠ- ALI I POSLA OKO SLIKA - BIT ĆE !! :)

OVAJ ČLANAK NIJE SPONZORIRAN KAO NI JEDAN !

P.S. NOVO- 18:35 - ZVALA SAM OPTIMA COM - ZAŠTO NEMAMO TV JADRAN ( NISMO VIŠE NA T-COM !) ?!- KAKO SAM DOBILA OSIJEK - PITAM LJUBAZNU CURU - KOJU KLAPSKU PJESMU VOLI , KAŽE DA VOLI PJESMU RUŽU CRVENU ,JER JOJ SE MAMA ZOVE RUŽICA, A KLAPU - CAMBI- A KOJU - PITAM JE , SPLIT ILI KAŠTELA :) ?!  NIJE ZNALA RAZLIKU DOK JOJ SAD NISAM REKLA  - :))))) ALO, CAMBI - DOGOVORITE SE VIŠE !!! - VIDITE DA LJUDI JOŠ NE ZNAJU RAZLIKU !!! :)


nasljednica @ 10:57 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
nedjelja, prosinac 27, 2015
*****************************************

NOVO: VEČERAS, 28.12. ( ponedjeljak) 2015. - GRADSKA GLAZBA OMIŠ POD RAVNANJEM ANTE RALJEVIĆA , Rake ( trubača u Orkestru HRM-a :) održat će BOŽIĆNI KONCERT U CRKVI SV. PETRA APOSTOLA NA PRIKU U 19 SATI - IDEMO PJEVATI ! :) Za Raku već znate , moj rođak, izvjestitelj s Humanitarnog koncerta  Orkestra i Klape HRM-a nedavno u Pazinu i onaj što su ga ovo ljeto opsjedali Česi i Slovaci i mnogi turisti nakon Koncerta u Omišu "pod Žižulom , kad je dijelio autograme :) Čitate mi još taj članak - hvala :)


*****************************************

Živili, vi , meni ! :)

Nemojte da vas zbunjuje izbor pisme, (

P.S. GREŠA !!! NEMAM KAD ISPRAVITI- "KIĆENJA" stabla :)))))*

DIDU SE PUNO SVIĐA - A I MENI - JER NAŠ JE UNUK BAKINO SUNCE, DIDOVA SLIKA ! :)

*
ZAŠTO SLAVONSKA - ZAŠTO TAMBURAŠKA PORED TOLIKO KLAPSKIH ?!  :)))  ZATO JER DIDA VOLI TAMBURAŠE I UVEČER AKO NIJE UTAKMICA RASPALI JABUKA TV ILI POLJOPRIVREDNU TV - I OJLAAAAAAAAA :- BAKA SE OZNOJI :))))

)))

* BAKI POKLON  ZA BOŽIĆ !!! :) KUTIJA RUŽA CRVENA ,A UNUTRAA :))) ?!


*

RAZLOG VIŠE OVE TAMBURAŠKEKE I ČESTITKA IZ SLAVONIJE - NA MOJ MEIL ?! :) - hm, možda sam ga dala negdje u komentarima ispod YT uradaka ?! :)

YT KANAL TANKA ŽICA - znate ga po ispunjavanju mojih muzičkih želja - snimke pejsama klapa Sv. Juraj - a, e, sjetio me se - ili sjetila me se :))))

Poštovana Ružo crvena ,

Sretan i blagoslovljen Božić uz mnogo sreće i veselja želim tebi i tvojoj familiji :)

Tanka žica iz Slavonije :)

*************************************************************************

ČESTITKA OD KLAPE BUNARI , moja simpa klapa iz Vodica , neki kažu , Šibenika ( griješe :)

Ružo crvena, nek vas ispuni božićna radost, mir i nada. Na dobro vam došlo porodenje Gospodinovo !!!
Klapa Bunari

Božićna čestitka

https://youtu.be/f__5vYJ4Dnk


Čestitala sam i ja njima - da se nadam da se vidimo i na jubilarnom 50. FDK u mom Omišu 2016 - ako ne dođu, pivat ću od tuge njihovu najnoviju divnu pismu FALIŠ - koju su mi prišapnili ima 2 lita :)))))

https://youtu.be/f1Iw3gHXovg

To vam je ona klapa koju sam prija 2- 3 g. nazvala Rokeri s Moravu, ono kad su svi pustili brkove :)))) A koreografija im je na bini FDK Omiš bila ka Čolićeve Lokice - i , upalilo im !!!! :) Dobili su Superfinale :)))) !

************************************************************************* 

Dragi moji, čestitaka imam puno, i originalnih - bit će ih još :)

Jučer smo stavili Stipana ( on ne voli da ga spominjem na blogu- hahhaaaaa ) , danas slavimo unukov imendan u selu :)

Opet lipi sunčani dan :)

Slike ubacuijem dok mi rožata bude gotova - pa za lipo naše selo - DIDA nas čeka ! :)

ŽELIM VAM I DALJE SRETNE BOŽIĆNE BLAGDANE :)

MI ČEKAMO, BROJIMO DANE - BIT ĆE NAS, AKO BOG DA - MOŽDA ZA JEDNOG ČLANA VIŠE NA SV. TRI KRALJA !!! :)))) OJLAAAAAAAAAAA- BAKINOOOO :)))))

=

OVA PREDIVNA KUTIJA "RUŽA CRVENA" DJELO JE RUKU MOJE MAMICE, trudnice :) - TETE U VRTIĆU , KOJOJ SU POMOGLI MOJA UNUČICA, BAKINA TRENERICA U TEKVANDOU :) I UNUK - BAKIN TEKVANDOISTA - OD PRIJE 2 SUBOTE - IMA ZELENI POJAS , IGRA I NOGOMET U STARIJOJ GRUPI NEGO ŠTO ON IMA GODINA !=BAKI VESELI PRVAŠIĆ :) VOLI MORE KA I DIDA :) 

VOLI KOKOŠE I PIVCE KA I DIDA :) VOLI NOGOMET KA I DIDA :) VOLI FORMULU  KA I DIDA I ZNATE ŠTA, DIDOVA JE JUHA NA PRVOME MISTU :))))

ALI NAJVIŠE SE VOLI TUČI S BAKOM NA KREVETU- KINGBOKSING I TEKVANDO - UBIJE BAJU U MENI - HAHHAAAAAA- UVIK NA PITANJE : ŠTA SI TI BAKINO ?! :)

ODGOVOR JE : SUNCE ! :) JE DA SE MALO UOZBILJIO OD KAD JE KRENIJA U ŠKOLU - ALI VESELJAK JE I NA DIDA I NA BAKU :)))))


AJTE ŽIVILI - DA UBACIM KOJU SLIKU - MORAM ZA SELO ! :)

SRETAN IMENDAN SVIM  IVANIMA I IVANAMA - I IZVEDENICAMA OVOG IMENA :)


VAŠA RUŽA CRVENA :)

- bit će još slika :))))

nasljednica @ 11:53 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
četvrtak, prosinac 24, 2015
**********************************************

Dragi čitatelji i posjetitelji moga bloga ,

ovoga puta javljam se kratko s najljepšim željama za Božić i božićne blagdane !

I kako je Anđela sinoć na humanitarnom koncertu "Anđela Anđelima" - Udruzi Anđeli rekla :

"JA PJEMOM MOLIM , MOJA PJESMA JE MOLITVA "- ZATO VEČERAS NEĆEMO PUNO GOVORITI NEGO PJEVATI ! :)

TAKO I JA S NAJNOVIJIM SPOTOM KLAPE SV. JURAJ KOJI TRAJE SAMO 1: 58 MIN - pjevno- govornom čestitkom - VIŠE PJEVAJU , ZA KRAJ GOVORNI DIO ČESTITKE - prenosim  vam njihove želje :

Poštovani prijatelji!
Povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana klapa "Sveti Juraj"- HRM snimila je spot za jednu od najpoznatijih hrvatskih božićnih pjesama pod nazivom "Veseli se Majko Božja".

Želimo Vam blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2016. godinu!

Klapa "Sveti Juraj"- HRM

I KAKO JE REKAO G. MARKO JUČER U MAGAZIN IN - NOVA TV- : "OVO JE AMERIKA !" POKAZUJUĆI U REPORTAŽI LJEPOTE NAŠE DALMACIJE  - JA UŽIVAM NA BALKONU, SJECKAM PETRUSIMUL I LUK ZA DODAT U BAKALAR , MORE KA ULJE , GALEBOVI MI LETE ISPRED MENE I PJEVAJU ILI U LETU ILI NA POVRŠINI MORA, NA NEOBRANOJ MASLINI UZ MORE, UZ CESTU, TIK DO PLAŽE, ČOKAJU MASLINE , JER SU ŽEDNI , JEDAN GLISER NAŠEG MJEŠTANINA BRAZDI PO MORU I JOŠ TISUĆE LIPOTA !

* 

A ZAŠTO MI JE OVAJ BOŽIĆ POSEBAN - SLIJEDI DOPUNA ! ;) :)

DOK NE UBACIM SLIKE,

* 

ZDRAVI MI I VESELI BILI ! :)

VAŠA RUŽA CRVENA :)

*

 

Tijekom dana dobivam čestitke - ne mogu stići sve objaviti - čekam moje mališe iz Omiša - 17: 55 h:)

Mladenka Gruica, KUD SV. Kliment poslala mi je divno božićno iznenađenje - vi odvojite malo vremena - pogledajte uspomene gdje je "djevojčica u plavom kaputiću" , Željka , imala promocije  zbirke pjesama " Moja rijeka suza " i ostale su nam divne uspomene u jednom yt - Hvala ti , Mladenka !

Radost je imati Vas za prijatelja - tako stoji u meilu !


https://youtu.be/BNv6Bhp1xmg

 !

nasljednica @ 11:57 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, prosinac 23, 2015
:))))))))))))))))) ........... :))))))))))))))

Novo - 24. 12. - 13:45 : dopuna ide čim stignem ! Koncert je bio predivan !!!

Eto dragi moji ,

u kućanskim poslovima slušam Radio Dalmaciju - i hop- VRATILA SE ANĐELA KOLAR, PJEVAČICA KOJU ZNATE PO OVOM DIVNOM DUETU S DRAŽENOM ZEČIĆEM - stanem , RIJEČ JE O HUMANITARNOM KONCERTU KOJI JE INICIRALA BAŠ ANĐELA ZA UDRUGU ANĐELI !!!

Ostavim sve , počnem uživo zapisivati , moji se muvaju oko mene, ne smin biti živčena :))) jer će ovaj moj Penziner ( ima misec dana !!! ) odmah obustaviti moje "radove" i reči : UVATI SE KUĆE !

Ali nije - čuo je i on o čemu se radi , a ručak je već TAMAN u 11, 15 h gotov - i zapisujem i to CRVENOM KEMNIJSKOM - šta Voditeljica, mislim da je bila Paola :)))

Dakle, VEČERAS , nigdje nisam pročitala - upravo čula - ZA UDRUGU ANĐELI IZ SPLITA NA INICIJATIVU ANĐELE KOLAR - BIT ĆE HUMANITARNI KONCERT ZA UDRUGU ANĐELE IZ SPLITA !!!

u STUDIJU JE BILA GOŠĆA OSIM anđele I GĐA. voditeljica UDRUGE, NE MOGU SAD RAZUMIT NJENO IME , MUŽ ME ZOVE MARENDAT NA BALKONU :))))

li važno je za mene reći prvo ovo :

1. ZA UDRUGU ANĐELI SMA DALA ONAJ LIPI ČLANAK IZ  HNK SPLIT- MEMORIJAL TONIJA !

IZA TOGA SAM S NJIMA KONTAKTIRALA TELEFONOM

NEĆETE VJEROVATI OVIH DANA MISLIM - MAJKO MOJA - NISAM ODRŽALA OBEĆANJE DA ĆU IH POSJETITI - VIRUJTE MI- TEŠKO MI JE, JER NE VOLIM TO KAD OBEĆAM DA NE DOĐEM :(

2. HTJELA SAM ODMAH DATI OVAJ ČLANAK DA ZNATE , DA DOĐETE !!!!

3. NA KRAJU RAZGOVORA - PAOLA REČE : ETO, TKO NIJE U MOGUĆNOSTI DA PLATI VEČERAS 50 KUNA ZA KARTU, NEKA POŠALJE SMS - DAR - I MOŽDA BUDE DOBRE SREĆE !!!

TO SAM UČILILA- MOJ JE POLUDIO DA KAKO SE SRAMOTIN !!!!

NE SRAMOTIN SE- IMAMO NOVACA- ALI JA HOĆU NEKOGA POČASTITI TKO NEMAAAAA !!!!!

JE, DA VIŠE NIKO NE RADI U NAŠOJ OBITELJI, JE DA NEMAŠ PRIMANJA ZA OVAJ MISEC- JE DA ČEKAŠ RJEŠENJE ZA PENZIJU- JE DA NISI JOŠ OD BRZIH NAŠIH TO DOBIO- I TKO ZNA KAD ĆEŠ- ALI MI DVI IDEMO NA KON ERT- JER ME NEĆE NAŠA NEPRIMANJA - NAŠA NEZAPOSLENOST ZAUSTAVITI DA IDEM- PIVAT -

IDEM PIVAT I POMOĆI I SAD OBJAVITI ČLANAK

I POZVATI LJUDEEEEEEEEEEE !!

DOĐITE - POMOZIMO ANĐELIMAAAA !!!

VAŠA RUŽA CRVENA

AJME, MOJ ME ČEKA NA BALKONU ZA MARENDU - UBACIT ĆU ŠTO JE ANĐELA REKLAAA!!!

nasljednica @ 11:37 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, prosinac 21, 2015

///////////////////////////////////////////////

Kako je lijepo, dragi čitatelji, nakon turbo "baka-dana" po ovim lijepim sunčanim danima na juriš otići do Kaštel Sućurca odmoriti glavu od ping-pong papagaj vijesti, zaboraviti sve uz pjesmu - dva koncerta , dvije velike razlike, a zajedničko im je što i meni - pjesma , pjesma i samo pjesma.

Mislite da mi je lako bilo čuti za nastradale studente u Neretvi - nee, nimalo, jer sam sva ta putovanja tri i po godine "putovala" i ja sa svojim sinom, gdje je studirao- skamenitla sam se ! - i onda mi netko u dnevnim novinama napiše "da se diplome u Mostaru kupuju " ?! - Znam ja kako ! - prešutjela sam to, ali zaboraviti neću nikada ! Ni ova mladost nije išla kupiti diplome, zaokružiti na neki papir koju DIPLOMU žele i vratit se nazad kući - uhhhh - SUOSJEĆAM S NJIHOVIM OBITELJIMA - JAKO  :( Neću dalje o tome - ali HDN nije reagiralo što me rastužuje. A "ONA STARICA" - NEĆU NI O TOME :(

ZATO MAMA I BAKA IDE GDJE JE PJESMAAA - JER IMA RAZLOGA DVJESTAAA :))))

1. DIO DANAŠNJEG ČLANAKA :

MJEŠOVITA KLAPA KAMPANELI IZ DONJIH KAŠTELA ZA SVOJU 10-GODIŠNJICU DJELOVANJA ODRŽALA JE SVEČANI KONCERT U KAŠTEL SUĆURCU UZ  GOSTE ŽENSKU KLAPU FJORET IZ TUČEPA I MUŠKU KLAPU MUNITA IZ ZADRA

Na poluosvjetljenoj pozornici, skromnog izgleda tek s jednim aranžmanom ispred, baš kakva i jest samozatajna , a toliko nagrađivana mješovita klapa Kampaneli iz Donjih Kaštela  , održala je svoj Jubilarni koncert povodom deset godina njihovog djelovanja, kojeg je vodio vrlo raspoloženi g. Joško Vukšić.

Odlučila sam poći na njihov Slavljenički koncert iz razloga što klapa Kampeneli ( op.a. ne Kampenel - oni su muška klapa iz Zagreba - sličan im je naziv , ljudi ih još zamjenjuju !) uvijek učestvuje u mom Omišu na svim koncertima na kojima su pozvani npr. za Dan Grada Omiša, na humanitarnom koncertu za Zakladu Ana Rukavima te na božićnim koncertima - i ovaj moj članak je samo simbolično HVALA klapi KAMPANELI - JER SU ONI TO ZASLUŽILI - iako sam o njima pisala kao učesnicima svih nabrojenih događanja u mom Omišu.

*

Uživali smo tu Večer iako je simpe Voditelj rekao , budući nas je bilo malo, da nas ima "taman" - onih istinskih ljubitela a capella pjesme , a ne onih s instrumentima "trlji- vrlji" - kojom opaskom se nisam složila - al o.k. - srest ćemo se mi i na tim koncertima, baš me zanima :) ;)!

Odmah da napomenem, razlog više za slab odaziv je što Kaštela ovih dana imaju bogat Adventski program , a ima i onih kojih zanimaju "vijesti".

Voditelj je, nadalje za sve koji ne znaju "više" o Slavljenicima rekao da je Klapa Kampaneli osnovana na poticaj i podršku ranije klape Kaštela te počela djelovati 2005. g. u Donjim Kaštelima. Pod vodstvom maestra Duška Tambače započeli su ozbiljnije raditi te su iste godine na VDP Kaštela osvojili drugu nagradu publike za pjesmu "Otok". Sljedeća voditeljica im je bila Antonela Pilić ( o.p. sadašnja voditeljica Neverinki koja je bila u publici - pohvalno !:) i to do 2009. g. te su i te godine osvojili drugu nagradu publike u Vodicama za FDK Omiš, Večeri popularnih skladbi.
Klapa je redala nagrade za nagradama te su 2010. g. osvojili i dvije prve nagrade publike i za najbolju izvedbu na Festivalu marijanske- duhovne pjesme "Klape Gospi Sinjskoj".


Voditelj je dobro rekao tijekom Koncerta - da sigurno neće pogriješiti da je ovo područje Kaštela ima više klapa nego druga mnogo veća, šira područja, ali da ne bi počeo nabrajati da nekoga ne izostavi ! - popraćeno velikim pljeskom !- op.a. da je znao da je Ruža crvena u publici , sigurno bi zatražio moju pomoć :);) Sve je ovo govorio dok je klapa Kampaneli bila na pozornici.

U svom prvom od tri izlaska   klapa KAMPANELI, mogu sad nabrojiti sve pjesme s izlazaka, klapa nas je u polumračnom , intimnom ugođaju darovala svojim predivnim glasovima od samo pet članova pjesmama osim ove prve koju sam navela U tvom tilu grij i : 2. Nemoj šiti, stara majko , 3. O pasiko moja, 4. Bila golubice - te u drugom nastupu: 5. Drži na pameti- meni posebno dragu i pjesmu i izvedbu , 6. Ruko moja što si takla - uh , i ova mi je predivna u njihovoj izvedbi , 7. Na Ciovu šaldun - nepoznata mi , ali jako lijepa izvedba - čekajte, a koja mi izvedba nije bila divna - sa svim su pjesmama "pogađali u sridu moga srca" ! A da nisam bila jedina pogođena, svjedok je jaki, jaki pljesak na kraju svake njihove izvedbe - malo nas je bilo, ali pljesak je imao "dobre decibele" kao da nas je pun HNK Split !!!

E sad kad sam spomenila HNK Split, moram vam reći , da za mene štovanje nečijeg Jubilarnog koncerta nije uopće bitno da li je u kinu, na otvorenom ili u kazalištu. Slavljenički koncert da bih svojom nazočnošću pokazala čast biti na njemu , uvijek se odjenem kako priliči. To je moje poštovanje prema slavljenicima. Ne mogu doći kao da idem u dućan , i gotovo ! Naravno, RC ili u kosi ili na odjeći :)

Članovi slavljeničke klape Kampaneli po poimeničnoj prozivci popraćeni su našim velikim pljeskom, a čine je ( od zadnjeg prema prvoj - jednoj jedinoj :) : 1. bas Miro Stipčić, 2. bas Martin Bužančić, 3. bariton Ante Vulas , 4. drugi tenor Mate Duišin i 5. članica prof. Mira Đukić - Milašević .

Nisam ni sumnjala da voditeljica Klape prof. Mira neće reći nekoliko prigodnih rečenica. Vrlo otmjena, uvijek smirena kao i kada je susrećem u mom Omišu s blagim smješkom , ovu večer nas je još jednom i prof. Mira pozdravila te uputila riječi velike zahvale najprije svim članovima Klape, svim njihovim obiteljima od kojih imaju jako potrebnu podršku i razumijevanje te svim njihovim sponzorima. Pozdravila je u publici direktoricu TZ Grada Kaštela Nadu Maršić te gđu. Mariju Dujišin , predsjednicu Klape, koju je zamolila da dođe na pozornicu te su joj uz naš pljesak uručili buket cvijeća.

Prof. Mira je na kraju ugodno iznenadila voditelja Joška Vukšića koji je taj dan slavio 34-tu godišnjicu braka, zahvalila mu se što se odazvao pozivu da vodi ovu večer te je i g. Vukšiću uručen buket cvijeća - što smo također popratili velikim pljeskom kao u prepunom HNK ! :) Tada se Voditelj našalio malo na žene , njegovu u kući, Mirinoj ulozi u Klapi - o čemu ne bih ovdje - a radi se o tome što svaka od njih znači " znak ruke- stani! ":))))

Na ponovni izlazak Kampanela Voditelj je nastavio niz s njihovim mnogobrojnim nagradama pa tako i nagradom PORIN u 16. kategoriji za album tamburaške i klapske pjesme. Kakva je to čast dobiti na 22. Muzičkom događaju "PORIN" - PORINA u 2015. godini za album "SVA TI DUŠA U ME STALA" nakladnika SCARDONE i tako se čulo i ime MJEŠOVITE KALPE KAMPANELI i ono IZ DONJIH KAŠTELA - NA PONOS SVIH KAŠTELA , KAŠTELANA I KAŠTELANKI I VLASTI GRADA KAŠTELA !!! NADAM SE DA SE VLAST KAŠTELA ZNALA ZAHVALITI NA DOBIVENOJ NAGRADI I NA TAKVOJ PROMIDŽBI TE IH I NAGRADILA I DA IM JE NASTAVILA IZLAZITI KLAPI U SUSRET KADA ZATREBA !:)

Izvinite, sjetila sam se sad - moram nešto napisati - pokušala sam skinuti bundu, brzo sam je vratila na sebe - bilo je hladno u kinu Sv. Juraj ?! Sutradan uvečer na Božićnoj čaroliji, bilo je toplo ! Tko je zakazao , tko je štedio grijanje , tko ga nije htio platiti , ne znam - ali nije me ni briga, meni je pjesmom bilo toplo oko srcaaaaaaaa !!! :)

Nadalje Voditelj je nazočnima naveo, ako ne znaju, njihove nagrade na FDK Omiš, Večeri mješovitih klapa u Komiži ( op.a. mislim da je to bilo one prve godine 2013. )- Prvu   pa Treću 2015. godine. Klapa je nastupala na mnogim humanitarnim koncertima , smotrama klapa( op.a. npr. Večer klapa u Žrnovnici, imam slika ! :) Voditelj pohvaljuje opet njihovo očuvanje tradicionalne a capella napjeva , a ne onih "trlji-vrlji" te sa nada da će klapa Kampaneli nastaviti i dalje raditi na očuvanju dobrih starih, izvornih , narodnih napjeva , hrvatske kulturne glazbene baštine i na promociji Grada Kaštela , zaželjevši Klapi još puno , puno godina djelovanja !

Kako je Voditelj u najavi rekao već na početku ove slavljeničke večeri- Malo vas je , ali vi koji ste došli, stvarno ćete uživati u svim vrstama klapa ovdje večeras i mješovite i ženske i muške klape - vidjet ćete ! Tako je i bilo !

*

Klapa FJORET iz Tučepa - na moju veliku radost prvu je otpjevala Ljubav si mojaaaaaaa , jedina čistaaaaaaaaa - radi se o SINU - a to i jest razlog više što sam napisala ONO U UVODU !

Žensku klapu iz Tučepa, FJORET, moje miljenice, simpatično je Voditelj najavio: " Ima jedan ukras šta već skoro deset godina resi žensku klapsku scenu. One nisu samo lijepe žene s lijepim glasovima nego ćete ih poznati uvijek u crvenim veštama ! Po glasovima ih ima samo pet i zbog teog "muškog zvuka" , što zbog terce o kojoj nerijetko pričaju klapski sutučnjaci. Održali su neborieno nastupa, samostalnih koncerata , mogo festivala među kojima treba istaknuti, naravno , festival dalmatinske klape u Omišu gdje su ove godine dobile Brončani leut ( na 49. FDK OMIŠ- 2015 :) . Na tom festivalu u Omišu, njihovoj voditeljici Tanji Topić dodijeljeno je posebno priznanje ( op.a. za očuvanje a capello pjevanja i narodnih napjeva i običaja , naše kulturne baštine - mislim da sam trebala biti suvoditeljica ;) :) Iza n jih su nastupi i na kaštelanskim festivalima ( op.a. ja ću pamtiti ovaj divni VDP Kaštel Kambelovac 2015 - Junav si mojaaaa :) Još je za njih Voditelj rekao : Njih ima samo pet kao u klapi Kampaneli , ali majko moja da ih čujete vamo iza kako pjevaju i uvježbavaju, kako se zagrijavaju, rekli biste da ih ima puno više !

Voditelj nam ih je poimenično predstavio : Tanja Topić, 1. sopran , 2. Romana Lalić- Pejković 2 . sopran, 3. Ružana Kovač 1. alt, 4. lana Erceg 1. alt i Tamara Đugum 2. alt . Ma predivne su, znamo se iz moga Omiša :)

Fjorentike su nas počastile najprije ovom mojom s VDP Kaštela 2015- 1. Ljubaav si moja , jedina čistaaaa- :))) E, morala sam tada doći pod pozornicu, snimila ih tabletom i pjevala i ja s njima!- Jes ! :) 2. Ti si moj san - a pivala san i ja , e ! :) , 3. Spominjem se te mile moje majke i 4. Biokovo oče o kamena - iza svake nagrađene našim velikim pljeskom ! Voditelj im nije dao poći s pozornice naglašavajući kako ih je lijepo vidjeti tako lijepe , mlade i u crvenim veštama :) !

Voditelj je potvrdio da sad dolaze oni za koje je već najavio da će ovo biti fešta od svih vrsta klapa ! :) Evo ih - Gosti iz Zadra klapa Munita čini opet samo pet članova i to kako ih je Voditelj predstavljao  : Hrvoje Rančić, 1. tenor, 2. Marko Žorž 2. tenor, 3. Vjekoslav Šuljić bariton, 4. Marko Vidučić 1. bas i 5. Matej Sikirić 2. bas .

Klapa je osnovana 2013. Njeguju izvornost i tradiciju , a svi članovi klape Munita su s višegodišnjim klapskim iskustvom. Specifični su što među rijetkim klapama i oni posvećuju svoje vrijeme učeći narodne napjeve zadarskoga kraja. Tako "mladi" učesnici su osim na FDK Omiš , Bašćanski glasi Rijeka, Rapske vedute, Raspivano Bibinje, Festival klapa u Senju, Smotra klapa u Tučepima, i Akapela Dubrovnik . Na 49. FDK Omiš 2015., Večeri novih skladbi , dobili su treće mjesto za pjesmu "Tega dneva svit je sta" autora Igora Brešana ( op.a. Autora meni neprežaljene pisme g. Brašana "Još jedan sudnji dan" - koja je nezapaženo prošla na Split-festu 2015, iza Grašine najbolja !!! ). Osvojili su treće mjesto Žirija na Festivalu Klapa Gospi Sinjskoj 2014 .Klapa Munita na poziv Joška Ćalete bila je sudionik klapskog pjevanja na Festivalu Europa Canta(t) 2015 , u Pečuhu , Mađarska

Klapa Munita počastila nas je pjesmama : 1. Želio bih željno, 2. U Korčuli kolo sreće, 3. Sa izvora ladna voda izvire te ŽETVU ŽELA ZA GOROM DIVOJKA :))))! E, ZA OVU SU PJESMU POSEBNO JAKO NAGRAĐENI NAŠIM PLJESKOM TE JE TO VODITELJ ISKORISTIO NA NAŠU RADOSTTE REČE : Ja bih vas molio, evo i publici se svidila ova pisma da nam još jednom ponovite refren ili zadnju strofu :))) I onda opet- ojlaaaaaaaa- ŽE-TVU, ŽE- LA , ŽE- TVU - ŽELA - "GRADACIJA - OVACIJA"- JER TO VAM JE IŠLO SA TIŠEG NA JAČE I JAČE - super izvedba, tj. pisma !;)

Po završetku nastupa jedan od članova Klape zahvalio se klapi Kampaneli na pozivu te rekao da im je bila čast nastupiti na njihovom Jubilarnom koncertu zaželivši im još puno uspješnih godina te da klapa Kampaneli za njih spada u TOP 3 KLAPA !


*

Kraj ovoj Slavljeničkog koncerta "brzo" je došao te su svi sudionici pozvani na pozornicu te  je voditeljici klape Kampaneli prof. Miri uručen veliki buket cvijeća , a pet članova klape Munita podijelilo je pet RUŽA CRVENIH članicama klape Fjoret ! :) Na to je Voditelj rekao : Sad bi bio red da svaka članica klape Fjoret da jedan poljubac članu klape Munita - taman pet i pet :) Sve pohvale upućujem duhovitom Voditelju ove Slavljeničke večeri , koji je često izazvao pljesak i na svoj račun ! :)

Uz veliki pljesak otišla sam kući pjevajući U TVOM TILUUUU GRIIIIIJ, U TVOM TILUUUU SMIIIIJ - SVU LIPOTUUUU TI SI DA LAAAAA KROZ TE GOOO DI NEEEE- DALMACIJOOOOO ! :)

SVIM SUDIONICIMA JUBILARNOG KONCERTA KLAPI KAMPANELI, KLAPI FJORET I KLAPI MUNITA VELIKO HVALA - A KLAPI KAMPANELI UZ ČESTITKU ZA NJIHOVU DESETOGODIŠNJICU ŽELIM I JA JOŠ PUNO, PUNO I LIPIH PJESAMA I NEGRADA !

Ruža Crvena iz Omiša - kolijevke klapske pisme ! :)

NAPOMENA : OVAJ JE ČLANAK je dopunjen 22. 12.!!!!

*

NI MENI NIJE BITNO KOLIKO LJUDI IMA NA KONCERTIMA. BITNO JE ONO ŠTO TE PONESE OD ONIH KOJI TE ČASTE PJESMOM - DA BI KUĆI OTIŠLA PJEVAJUĆI - U tvom tilu grij , u tvom krilu smij - radi se o DALMACI

NA KRAJU SMO SVI ZAPJEVALI S NJIMA :)


Prepoznali su me , naravno - Ruža crvena, nasljednica, reče mi Voditelj- Čitam ja Vas redovno ! :) A baš mi je drago :) Imat ćete šta čitati- kad se vratim - ovdje - nakon obiteljskih obveza i kad mi tehnika u kući dozovli :)

Ruža crvena - za pjesmu spremna !

- U 15: 35 ubacila slike- teksat naknadno :)))


///////////////////////////////////////

/////////////

2. DIO OVOG ČLANKA :

* 

 

Teta Ruža crvena na Humanitarnom koncertu

prof. Teane i njene MUSIC TALENTS SPLIT i RTL Zvjezdica

- BOŽIĆNA ČAROLIJA , Kaštel Sućurac , 20. 12. 2015. G. :)

*

Razdragane ekipa iz "Naslova" nakon čak dva koncerta dan prije u Splitu u 12 sati, zatim u 17, 30 sati na koja nisam stigla poći zbog obiteljskih-baka-obaveza - NAPOMENA : MOJI MALIŠI SU BILI S MAMOM I TATOM NA RIVI U 17 SATI :))) , sinoć me toliko oduševila da sam odmah dala komentare na Portalu Grada Kaštela .

Ovaj vam Koncert neću odmah prepričati ne samo zbog obiteljsko-tehničkih razloga već jutros nego

DA NE OTKRIJEM SVU BOŽIĆNU ČAROLIJU

- JER OVAJ KONCER NA SVOJOJ "TURNEJI"

GOSTUJE VEČERAS U MAKARSKOJ,

A 23. 12. U MARINI BLIZU TROGIRA,

koji me prof. Teana pozvala ( virtualno smo kontaktirale :), jer će gost biti i naš simpa genijalac vokalom i humorom, dječjom razigranoćšu - Jacques Houdek -njihov specijalni gost !!!

Budući sam bila nestrpljiva , na ovaj Koncert sam išla već sinoć i da ne riskiram, jer ne znam da li ću moći poći u Marinu 23. 12. o.g. - a htjela sam vidjeti i upoznati prof . Teanu i moje Zvjezdice s Koncerta SOLIN PJEVA ARSENA ! :)

Šta sam doživjela i kako je bilo - morat ćete sačekati - do tada copy paste mojih komentara s kaštelanskog portala !:) Koncert je bio humanitarnog karaktera - odaziv je mogao biti veći- al za mene nebitno- Koncertom sam UŠLA U BOŽIĆNI SVIJET ČAROLIJA - ŠTO NIKAD KAO DIJETE NISMA IMALA PRILIKU - jer sam odgajala dvije mlađe sestre i bila puna, prepuna obveza od moje 6-te godine !

EVO MOJI KOMENTARI SINOĆ :) !!!! JES !

Veliko hvala prof. Teani, svoj djeci i curama, sponzoru , donatorima, mamama, tatama, tetama, bakama,tehnika bojsima, domaru kina Sv. Juraj sto su nam nesebicno i velikog srca , s puno rada, omogucili da dozivimo ovu divnu Bozicnu caroliju ! Nakon jucer dva sadrzajno bogata koncerta u Splitu u 12 i 17,30 h te veceras u K. Sucurcu, sutra ekipa Caroliju daruje Makarskoj. Prepuna sam dojmova, treba mi vremena za clanak i slike, ali bolje da to ne objavljujem jer idu 23.12. o.g. u Marini. S

inoc u istom kinu, u poluosvjetljenoj pozornici Jubilarni koncert kl.Kampaneli, a veceras pozornica sa programom bila je prava CAROLIJA! Hvala vam na ovoj divnoj Caroliji i cijelu ekipu pozdravlja Ruza crvena ! Humanost je bila na djelu , hvala i na tome !

P.S. Hvala prof. Teani , s kojom sam se samo 10 sekundi rukovala prije Koncerta i nakon virtuale konacno upoznala uzivo, sto je u svom nabrajanju na kraju, kome je sve zahvalna za ovaj Koncert, glasno i jasno uputila Ruzi crvenoj , koja je tu medju njima veliko hvala za prekrasan clanak Solin pjeva Arsena koji je Music talents prof. Teane odrzao kao Jesensku caroliju povodom odlaska Arsena Dedica. I ono je u Solinu bilo posebno!

Hvala ti, Teana, to je nista spram ovoga sto se nesebicno dajes nasoj djeci, a ja cu s istim elanom kad god budem mogla doci i pisanjem uz slike popratiti vase nastupe, jer vi to zadluzujete !  -  NE TE RIJEČI I VELIKI PLJESAK NAZOČNIH , A DA ME NISU NI VIDJELI- PODIGLA SAM SE , VIDJELI SU DVIJE RUŽE CRVENA NA MENI ;):) POSLALA PUSU TEANI I SVIMA NA RASKOŠNOJ POZORNICI , PUNU SNIJEGA , OKRENULA SE I POZDRAVILA MAH-MAH SVE NAZOČNE ! :))) Hvala vam na pljesku ! :)

Pusa svima od Ruze crvene !

Svi vi Kastelani, koji ste nasli izgovor i niste sinoc bili na Jubilarcu klape Kampaneli, steta da veceras niste napunili kino i vasim dolaskom nagradili ovu divnu djecu, prof. Teanu i pomogli potrebitima, puno ste propustili. Ljudi je bilo nesto vise nego sinoc.

Veliki pozzz Gdji. koja mi je ispricala njenu "pricu o ruzi crvenoj", jedina Gospođa koju sam vidjela van Kina prema autu- pitajući je, kako do Rive - jer u ovej dio Kaštela nikad nisam bila- predivan je ! Nakon njene priče, okrenila sam se prema sutu :(  Povezala nas je RUŽA CRVENA , moja kratkominutna priča na njeno pitanje : A Vi ste one gospođa iz Kina ?! :) - Srest ćemo s emi opet u njenim Kaštelima- ne ovima ! :)

IZVINITE NEMAM VREMENA ISPRAVLJATI KVAČICE NA SLOVIMA, JER SAM KOMENTARE DALA S TABLETA - I ZAČARANA NJIHOVOM ČAROLIJOM SA SMJEŠKOM NA USNAMA OTIŠLA RANO SPAVATI !

SVIH VAS POZDRAVLJA VAŠA RUŽA CRVENA !:)

-SLIKE UBACUJEM DOK MI UVJETI DOZVOLE- SVE OSTALO ZA OBA KONCERTA - AJ VIL BEK !:) ;)

IZVINITE NA GREŠKAMA, AKO IH IMA, NEMAM KAD SAD ISPRAVLJATI- LAKO ĆU JA TO ! :)

nasljednica @ 09:46 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
subota, prosinac 19, 2015

///////////////////////////////

NOVO, 22. 12. 2015- 00,40 h  - "objavljeno prije 2 sata" :) - IZVOR PORTAL iPazin - OBJAVIO HUMANITARNI KONCERT KLAPE SV JURAJ I ORKESTRA HRM-a

Porečka i Pulska biskupija održanim koncertom i vlastitim sredstvima otkupila dug obitelji s osmero djece

IZ ČLANKA IZDVAJAM

Koncert je započeo državnom himnom "Lijepa naša" u izvedbi Klape Sveti Juraj.

U nastavku je voditeljica pročitala kraći curriculum Orkestra HRM i Klape Sveti Juraj, s naglaskom na njihovu diskografiju i značajnije nastupe, te ih predstavila poimence. Glavni gosti večeri svoj su nastup započeli istarskom himnom "Krasna zemljo". Uslijedile su njihove novije uspješnice "Zemljo moja", "Suza u tuđini", "Ja ne mogu drugo...", a nastavili su s poznatim hitovima "Croatio iz duše te ljubim","Gdje si majko", i "Vilo moja". Kod izvedbe pjesama "Zora bila" i "Ružo crvena" cijela publika im je bila prateći vokal, što je voditelj s pohvalom i primijetio. Nastup su završili s tri crkvene pjesme, kolendom "Dobra večer Bog da", te "U se vrime godišta" i "Narodi nam se".

U nastavku je pojašnjeno da je od prodaje ulaznica za pomoć obitelji Milovan, koja je ostala bez svog doma, sakupljeno tridesetak tisuća kuna. Okupljenima se tada obratio porečki i pulski biskup Dražen Kutleša koji je, u skladu s Godinom milosrđa, istaknuo kako je izraz milosrdne ljubavi "supatiti", razumjeti drugog i pomoći na konkretan način. Biskup je zahvalio svima koji su sudjelovali u toj humanitarnoj akciji i svečano je uručio ocu obitelji Milovan, Pavlu, ključ njihove kuće. Biskupija je, naime, već prethodno otkupila kuću od ovršitelja, plativši je, nakon pregovora, pedeset tisuća eura, i tako toj obitelji vratila dom.

Hvala iPazinu na članku !!!


 

////////////////////////////// ČLANAK OD 19. 12. 2015 .  //////

Klapa Sv. Juraj ne miruje ! Ovo vam je članak mog Izvjestitelja "iz prve ruke" s kojim sam jutros u našem Omišu popričala u svega pet minuta koliko sam imala uoči nastupa moga unuka za veći pojas u tekvandou !

Tek što se klapa Sv. Juraj vratila iz Sarajeva već je za dva dana krenula s Orkestrom Hrvatske ratne mornarice na dugi put autobusom do srca Istre.


Pozvani su i rado se odazvali na Humanitarni koncert "Istra mons. Boži Milanoviću" u organizaciji biskupskog Caritasa.
Bez ikakvog razmišljanja klapa Sv. Juraj i Orkestar HRM-a  po pozivu glavnog Organizatora , iako zgusnuti programima po povratku iz Kanade i SAD-a te u Sloveniji ,azatim u Sarajevu, Orkestar i Klapa HRM-a , prešli su u manje od 24 sata put do srca Istre , do Pazina i nazad oko 1000 km da bi srca Pazinjana , Istrana te svih njihovih obožavatelja i obožavateljima klapske pjesme i dobre muzike uveličali ove predblagdanske dane i to s posebnim HUMANITARNIM ciljem - PRIHODOM OD ULAZNICA ZA NJIHOV KONCERT OD SIMBOLIĆNIH 30 KUNA IŠAO JE ZA JEDNU VIŠEČLANU OBITELJ IZ SVETVINČENTA koja je spletom okolnosti ovrhom ostala bez "krova nad glavom "!!!

Moj Izvjestitelj je u našem raspoloživom vremenu rekao svoje upečatljive dojmove riječima :

Pazi, znaš šta je bilo, evo i sad kad se sjetim, ne mogu vjerovati ! Bilo je u toj dvorani po mojoj procjeni oko 1000 ljudi i znamo da ovdje naši znaju pjesme klape Sv. Juraj, ali oni gore u Istri , najednom je dirigent Ćićerić utišao Orkestar i Klapu te pustio da ljudi pjevaju sami- ZNAŠ KAKO JE TO BILO ZA ČUTI, DA SMO SE MI MEĐU SOBOM U ORKESTRU PITALI, JER MOŽDA MEĐU NJIMA IMA I ZBOROVA ?! ZNAŠ KAKVI GLASOVI, KAKO ZNAJU RIJEČI - JA SAM I SVI OKO MENE - OSTALI U ČUĐENJU !!!

MORAŠ RODICE I OVO NAPISATI - TO JE OPET BILO TOLIKO DOJMLJIVO DA TI RIJEČIMA NE MOGU OPISATI, OVO JE VAŽNO :

NEGDJE USRED KONCERTA ZA KOJI ZNAMO DA SE PRIKUPLJA NOVAC ZA TU JEDNU NJIHOVU OBITELJ, DOŠAO JE GLAVNI ČOVJEK NJIHOVOG KARITASA ILI PROVJERI NA NJIHOVIM PORTALIMA TKO JE TO BIO-  NA POZORNICU I U RUCI DRŽI U CRVENOM NEŠTO LIJEPO PAKOVANO - KAD ŠTA - ČOVJEK NIJE MOGAO VJEROVATI- KLJUČEVE NJIHOVOG "KROVA NAD GLAVOM " KOJI IM JE OVRHOM ODUZET. DELOŽIRANI SU BILI ! I SAD ZAMISLI , KAKO SAM ČUO, SVIM RASPOLOŽIVIM PRAVNIM SREDSTVIMA USPJELI SU IM VRATITI "KROV NAD GLAVOM " ! TRCI SU ME PROŽIMALI I ,EVO I SADA DOK TI TO PRIČAM !

PROLOMIO SE TAKAV PLJESAK DVORANOM KOJI JE TRAJAO DOBRIH, DOBRIHHHH- MISLIM VIŠE OD DESET MINUTA !!!

Vjeruj mi, nedugo nakon Koncerta krenuli smo odmah nazad , putovali cijelu noć , oka nisam mogao sklopiti od uzbuđenja - KAKO SU TOJ OBITELJI USPJELI VRATITI "KROV NAD GLAVOM " ! Toliko smo , mislim , i ja i čitav Orkestar i Klapa sretni i ponosni , da je to teško opisati. Stavi se u položaj te obitelji - KAKO IM JE BILO VIDJETI SVOJE KLJUČEVE NAZAD !!

Moram ti pohvaliti njihovo Folklorno društvo Pazin- imali su zanimljive točke !


Eto dragi moji čitatelji, ovo je samo kratak dojam sa sinoćnjeg Humanitarnog koncerta pod okriljem triju obljetnica mons. Boži Milanoviću i to : 125. obljetnica njegovog rođenja i 35 godina od smrti mons. Milanovića i 70 godina od objavljivanja njegove Prve čitanke za hrvatske osnovne škole u Istri.

Moj Izvjestitelj mi je još u par minute dao opisno sliku Pazina, njegovih zanimljivosti , oduševljen viđenim , doživljenim te prijemom kod Organizatora i Publike !

Za sada toliko- MISIJA JE USPJESNO ZAVRŠANA , KLJUČ VRAČEN , NOVAC PRIKUPLJEN !

Hvala mom Izvjestitelju, rođaku Anti Raljeviću, zvanom Raki - trubaču Orkestra HRM-a ! Slikao nije, nisam ga htjela zamarati , dug je put , važna je njegova priča i da vam šta prije javim - kako je bilo ! Klapa je nastupala u bijelim uniformama :) Lijepo su primljeni i ispraćeni iz pazina !


NE KAŽE SE UZALUD , KAKO PIŠE NA JEDNOM ISTARSKOM- PAZINSKOM PORTALU:

NI ČA GA JE PAZIN I SRCE I DUH ISTRE

- MALI GRAD KAO MOJ OMIŠ - VELIKOG SRCA I DUŠE ! :)

SVIMA VAM ŽELIM SRETNE NADOLAZEĆE BLAGDANE , A POSEBNO SRETNOJ OBITELJI KOJOJ JE VRAČEN KLJUČ !

SVE POHVALE GLAVNOM ORGANIZATORU CARITASU , točnije -  za ovaj Humanitarni koncert zaslužan je vlč. Željko Zec, direktor biskupijskog Caritasa, i Željko Mrak iz organizacijskog odbora / Izvor - Pazinski portal /.

Sve Pazinjane i svih koji su došli pjevati uz Orkestar i Klapu HRM-a Sv. Juraj

pozdravlja Ruža crvena  iz Omiša :)

Klapa Sv. Juraj poslala mi je jutros odmah po povratku , iako umorni i nenaspavani -  OVO !!! - bez čega ne mogu u mojim turbo danima , cijelih 365 u godini - datumi su mi mnogi jako važni  - pogotovo jedan iza Nove godine :)!

*

HVALA KLAPI SV. JURAJ  ŠTA MISLI NA MENE ! 

ŠEST GODINA NE RADIM I NEMAM VIŠE TRODIJELNIH KALENDARA , A PUNA TERMINA !

OD OVE GODINE NEMAM KALENDAR NI OD MOG NESUĐENOG OFICIRA IZ ŠKVERA , JER JE  U PENZIJI :)

SRETNE I BLAGOSLOVLJENE BLAGDANE  KLAPI SV. JURAJ

I NJIHOVIM OBITELJIMA

ŽELI RUŽA CRVENA SA SVOJOM VELIKOM OBITELJI  !

SRETNE BLAGDANE ŽELIM I ORKESTRU HRM-a !


/////////////////////////////////////////////////////////////////


VEČERAS, 19. 12. 2015.  MJEŠOVITA KLAPA KAMPANELI IZ DONJIH KAŠTELA SLAVI 10-TU GODIŠNJICU SVOG DJELOVANJA ! ČESTITAM ! :)

*

NOVO: BILA SAM U K.  SUĆURCU U KINU SV. JURAJ  NA DIVNOM JUBILARNOM KONCERU MJEŠOVITE KLAPE KAMPANELI ! SLIJEDI ČLANAK ! :)

////////////////////////////////////////////////////

DOBILA SAM POZIVNICU ZA ROĐENDANSKI TRSTIH !

MOJ UVOD : S "TRSTIH"-om sam se prvi put družila u lipnju o.g. po pozivu na predstavljanju knjige TI MOŽEŠ SVE i zbirke pjesama NEPRIPADAJUĆA naše kolegice blogerice @stopalice, Luce Cetinić. To predvečerje i večer upoznala sam divne osobe, pjesnikinju Anitu iz Solina, pijanisticu lijepoga glasa i stasa Lanu Čebo i gle čuda, Lana je bila na onom koncertu Solin pjeva Arsena, a ja još nisam dala članak s ove večeri . Bila mi je posebna  večer i iz razloga što sam upoznala našu blogericu @Nutrinu i na način na koji smo se upoznale :))))) - vrijedilo je !!! Naravno, kada je prozvalo nas koji smo došli da se javim o za riječ- nisa mogla šutjeti budući sam dala recenziju Lucine knjige na svom blogu te stihove Nepripadajuće i sve opet rekla kao na Jubilarcu AGAPE  (OSI) Omiš o čemu sam dala članak kad sam u Radmanove mlinice upoznala našu Lucu :).

Druženje je bilo nezaboravno ! Gle opet čuda : Sandra koju sam upoznala, jer rod  pok. don Šantićem iz Postira koji je okupio klapu Sv. Juraj ! :)  A Lana Ćebo je ne samo u službenom dijelu večeri pjevala nego još i  pjesme po našoj želji zajedno s nama !!! :) DI JE PISMA, TU SAM JA ili DI SAM JA, TU JE PISMA ! :)

Pjesnikinju Anitu odvezla sam do kuće u Solin "Bogu iza nogu"!:) Putovanje je bilo vrlo veselo :)))  nakon čega mi je ostavila ovaj komentar :))))

23.6.2015. 21:52:06 | Neregistrirani korisnik []Divna gospođo Zorana, još jednom zahvaljujem na današnjem prijevozu. Jako ste pozitivna i vedra osoba i bila mi je čast upoznati vas. Unijeli ste mi vedrinu u cijeli dan i definitivno ću vas nastaviti pratiti, makar preko ovoga bloga. Anita :)


NOVO :Sada je novo za u ponedjeljak 21.12. 2015- pozivnica :

Poštovani,

Pozivamo Vas da se pridružite rođendanskom Trstihu!

Radosne blagdane žele Vam

Vesna Jukić-Oštrek i Nada Vučičić


Privitak : 'Ljubav prema jeziku prenosimo svima koji ga vole i žele čuti!'

DV ŠARENI SVIJET, DV PAPALINE Vranjic i ZVJEZDANA gosti su ROĐENDANSKOG Trstiha
glazbeni gosti: DUO DŽENTLMEN (.a. Zvjezdana je isto tako bila na koncertu Solin pjeva Arsena pa gle opet čuda , eto smo se iza toga upoznale i na pjesničkoj večeri BOSONOGE POETESE na kojoj je bila, javila sam, naša blogerica @hologram :). Nakon toga smo bile na Koncertu Borisa Kriveca na Ovčicama :) A je svijet mal :)

Iz ljubavi prema čakavskom jeziku nastale su brojne pjesme i igrokazi iz pera pjesnikinje i odgojiteljice savjetnice, Zvjezdane ČAGALJ.
U radu s djecom predškolske dobi u Dječjem vrtiću Radost u Splitu, područnom objektu Šareni svijet, Zvjezdana njeguje i baštini čakavski jezik.
Rezultat takvog rada jest bogati rječnik koji obiluje riječima kojima se ne dozvoljava zaborav. Na taj se način u vrtiću izražava poštovanje i ljubav prema bakama i djedovima koji su tim riječima tepali svojoj dječici odgajajući ih, a ujedno se čuvaju saznanja o običajima i jeziku iz davnina koje mališani brzo zavole.
Upoznavajući mališane s pričama, igrama, običajima, predmetima i jezikom iz prošlosti, Zvjezdana obogaćuje govorni razvoj djece u vrtiću, s posebnim naglaskom na čakavski jezik. Djeca tako kroz bogat rječnik i način kako govoriti (dikcija, intonacija) prenose ljubav prema jeziku svima koji ga vole i žele čuti!

POZIVAMO SVE PJESNIKE KOJE SMO UGOSTILI U PRVOJ GODINI TRSTIHA DA NAM SE PRIDRUŽE U SLAVLJU I SVOJIM STIHOVIMA ULJEPŠAJU ROĐENDAN!!!

Pozivamo i sve one koji vole svoj jezik i druženje neka dođu na predblagdanski Trstih!
(Za rođendan našem Trstihu možete ponijeti neki kolačić ili bombončić kako bismo dodatno začinili feštu od riječi i stiha. ( op.a.više na njihovom FB !


DRAGI MOJI, HVALA NA POZIVU, NASTOJAT ĆU DOĆI ! :)

RUŽA CRVENA :)


nasljednica @ 15:03 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, prosinac 16, 2015
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

NAJNOVIJE - OPASKA  - 18. 12. 2015- 9 SATI : DOPUNA NEPOTPUNOG NAVODA 

NAJPRIJE: UPUĆUJEM VELIKO HVALA SVIM BiH MEDIJIMA, PORTALIMA, ŠTO SU NAM NA LIJEPI NAČIN DALI ČLANKE SA SVEČANOG BOŽIĆNOG KONCERTA U DOMU OS U SARAJEVU  15. 12. ( UTORAK) 2015. G. NA KOJEM SU, MEĐU OSTALIM SUDIONICIMA, UČESTVOVALI : KLAPA SV. JURAJ, HRM-A IZ SPLITA I ŽENSKA KLAPA DRAČA IZ MOSTARA - ZNAČI , KLAPE U SRED SEVDAHA :) BRAVO ! :)

SAD OVO: !!! Najmanje pet BiH medija , čitala sam ih sve, dali su odmah lijepe članke sa Svečanog koncerta klape Sv. Juraj i svih sudionika u Domu OS BiH. Naš jedini medij u sporednoj rubrici ( isprika temama, ali ona rubrika je sporedna ), u kojoj nikako ne bih našla taj članak da nisam našla link na fb klape Sv. Juraj ,i to s velikim zakašnjenjem, i još  "copy-paste" sa BiH-madija ( portala) i slikama iz istog, objavljuje članak ( s kauča ) . Za naše medije su mnogo važniji nevažni događaji, kojima nas truju non-stop čak na naslovnicama.

U članku čak piše da su nakon Američke turneje već došli na koncert u Sarajevo . HM ?! Izvinite, gospodo iz medija, imali su Božićne koncerte nakon Američke turneje, prije u Sloveniji DAN-DVA PO POVRATKU : Murska Sobota , 11, 12. te Jesenice , 12. 12. 2015 , a  tek onda u Sarajevu 15.12. 2015. g.

Čekali ste izvještaje iz BiH da biste složili članak. Mislim da je klapa Sv. Juraj te ženska klapa Drača iz Mostara zaslužila da je netko od naših medija otišao do Sarajeva po ovako lijepom vremenu , gdje su klape pjevale uz Orkestar ORUŽANIH SNAGA BIH , što je za svaku pohvalu , te nam dali članak "iz prve ruke",a ne "copy paste"-  Jel se tako zarađuje ?! Ako ste se već poslužili člankom s BiH-portala, mogli ste napisati Izvor- ili hoćete da vam ga ja napišem ?! Međutim, naš narod kaže : Bolje išta nego ništa, ili Bolje ikako nego nikako !  Idete li u Pazin, možda ?! :)  Imate li dopisnika od tamo ?!  :) Čekam članak "iz prve ruke". Vama je nebitno što se klapska pjesma čuje u sred sevdaha ?! Dont vory, bi hepi - zato je moj medij tu ! :)

Ruža crvena :) - Pozdrav SARAJEVU i mojim Izvorima ! :)


/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

JOŠ NOVIJE , 14:50 h - Šta volim ekskuzive !!! -

MOJA DRAGA ŽENSKA KLAPA DRAČA IZ MOSTARA , NA MOJU ZAMOLBU DA MI POŠALJU SVOJU SLIKU NASTUPA KAO I SLIKU KLAPE SV . JURAJ  TE DA MI JAVE KOJIM SU TO ONE PJESMAMA UVELIČALE OVAJ SVEČANI BOŽIČNI KONCERT , ODMAH SU MI SE JAVILE :

OVO SU NJIHOVE SLIKE ! "KLAPE USRED SEVDAHA" ! :)

!

Publiku je ženska klapa DRAČA počastile s pjesmama Radujte se narodi, Božić bez tebe i Uspavanku, a zajedno Narodi nam se.

!

Hvala Vam , drage moje , vidimo se na 50. FDK u mom Omišu :) !

Pusu vama i svim klapama vašega kraja šalje Ruža crvena :) ;)

Nezaboravna je bila Večer otvaranja FDK 2014 - Večer Hercegovaca!


///////////////////////////////////////////////////////

NOVO U 12:35-  ON  je onih tužnih 90-ih BIO MALI, A SAD JE VELIKI NOVINAR U SARAJEVU , ZNALA SAM MU NADIMAK I PREZIME I ČIME SE BAVI - GORA SAM OD CIA-e :) , POTRAŽILA SARAJEVSKE PORTALE , NAŠLA ZA KOJE PIŠE , JEEEEE , MA JEL TO ON ?! - AL JA NA FB NE MOGU !! :((( I UPRAVO MI POSLAO SLIKE KOJE SU SLOBODNE ZA OBJAVU - Izvor MIN . OBR. BiH !!!!

HVALA TI , LIPI MOJ :) - HVALA PORTALU KOJEM SAM POSLALA MEIL DA ME SPOJI S TOBOM :) ;)  POZDRAVI SVE SVOJE :) !!!!

Teta Zorana :)))) ali RC ;)

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Draga Zoki, Ružo crvena ,

kako si tražila, šaljem ti dašak s ovog predivnog koncerta.

Večeras je tvoja klapa Sv. Juraj izazvala veliku euforiju na ovom koncertu.

Nisam mogla zamisliti da ih ljudi toliko obožavaju !

Dom Oružanih snaga bio je prepun ! Poklonili su ružu svim ženama !

 

     POŠTOVANA MINISTRICE, DRAGO MI JE ŠTO STE DOBILI RC :) !!!


Posebno je njome bila oduševljena naša ministrica Marina Pendeš !
Koncert su započeli tradicionalnim božićnim pjesmama Dobra večer Bog da i U se vrime godišta, zatim Da te mogu pismon zvati, koju posebno obožavam, te Ja ne mogu drugo nego da je volin i, Bože sačuvaj da nisu tvoju Ružu crvenu ! :)

!


Za kraj su zajedno zapjevali Narodi nam se, mislim da se tako zove.

Eto draga Zoki, Ružo crvena, ovo je tebi najbitnije ! :)

Sve ostalo će biti valjda u medijima.

Pozdravi sve svoje i sve koji nas se sjećaju.

Slike ti šaljem čim ih dobijem !

Javim ti se meilom naknadno !

Tvoja XY ( "Izbjeglica iz BiH" - radnih 90-tih :)

HVALA TI, PUNO TI HVALA !!!

HVALA VAM, BOSNOOOOO MOJAAAAAA LIJEPA GIZDAVAAAAAAA- MOJA ZAOVA JE VAŠA NEVISTA - ALI ŽIVI U TUĐINI :((((SLIKE KOJEMI JE POSLAO  MOJ NOVINAR :) VESELO I NAKON KONCERTA :)

ČEKAM JOŠ SLIKA - :)  stužu, stižu :)))


PREKO MEDIJA MINISTARSTVA OBRANE BIH OGLAŠENO JE OVAKO :

Svečani božićni koncert i prijam MO i OS BiH, utorak, 15. prosinac 2015. godine, od 19,00 sati, Dom Oružanih snaga BiH

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš u utorak, 15. prosinca 2015. godine od 19,00 sati bit će domaćin svečanog koncerta i prijama u Domu Oruažnih snaga BiH povodom nastupajućeg blagdana Božića. Svečani koncert i prijam je organiziran za predstavnike političkog, vojnog, vjerskog, kulturnog, gospodarskog života i predstavnike međunarodnoih organizacija i diplomatskog zbora. Na koncertu će nastupiti vojni orkestar Oružanih snaga BiH, klapa „Drača" iz Mostara, klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj", Katarina Kikić, Ivan Križanac i Bartolomej Stanković.(ITD)

Ured za odnose s javnošću / Izvor Ministarstvo obrane BiH /

JA : Ovaj svečani Božićni koncert najavili su mnogi mediji u BiH kao npr: AVAZ . DNEVNO te Prvi.tv itd. hvala svima !!! :)

*******************************************************


BUDUĆI NE MIRUJEM - SINOĆ SAM TRAGOM OVOG KONCERTA POTRAŽILA I POSJETILA NA YOU TUBE MOJU DRAGU ŽENSKU KLAPU DRAČA IZ MOSTARA :) TE MLADE PIJANISTE STANKOVIĆA I KRIŽANCA ( Lako im prezime zapamtiti - Stanković NU2, Križanac naš Omiški nogometaš :) - i tako dođem do JEDNOG DINA KOJEG NA KLAVIRU PRATI JEDAN OD PIJANISTA I POGODITE ŠTA DINO PJEVA- NEĆETE VJEROVATI- hahahaaa RUŽO MOJA CRVENAAAAA :)))

*******************************************************


I TAKO ODOH DO FB KLAPE SV. JURAJ - IMA LI ŠTA NOVOGA ?! :) I NAĐEM KOMENTATORICU MARIJU PAVKOVIĆ - "SNAŠU" I POTRAŽIM I NJU- I  NAĐEM NA YT KONCERT "ŽENA ŽENI" S RAZGOVOROM SVIH SUDIONICA.

https://youtu.be/zrcYHcIM0OA

KOMENTAR SAM OSTAVILA I ČEKAMO I MI U SPLITU TAJ PROJEKT "ŽENA ŽENI" ( koji je malo rasplakao )  A MOŽDA I U MOM OMIŠU KAD BUDE USKORO OTVORENA NOVA DVORANA !!!

NAĐEM I OVAJ DIVAN BEND AID ŽENA ŽENI "MOJA DRUGO"- POGLEDAJTE GA !

https://youtu.be/1FVBZj701Xc


I TAKO SUZNA DOBIJEM MEIL OD MOJE DRAGE "IZBJEGLICE" - KAKO JE BILO NA OVOM BOŽIĆNOM KONCERTU SINOĆ U DOMU OS BiH , KOJI ME ODMAH RAZVESELIO ! :)

DRAGA "SNAŠO" I HANKA - I EKIPA-  ČEKAMO VAS !!!!

RUŽA CRVENA :)

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

VIŠNJA , koju znate iz onog "mirisnog malog dućana " u Omišu ,

pita vas i nudi :

Koga bi željeli ovaj Božić podsjetiti na ljeto, more i Dalmaciju?

MINI MIRISNI PAKET :

Blagdanski komplet - mini paketić koji će mirisati još dugo nakon Božića! SADRŽI : - multitasking hranjiva krema (smilje,naranča ili lavanda), 15 ml / raskošno ulje smilje-geranij za njegu oko očiju, 10 ml / sapun s maslinovim uljem i sa prirodnim eteričnim uljima, 60 gr /Cijena paketa: 85 kn

U ponudi je i Mekano, mekše, najmekše: Ukoliko nekome za Božić želite pokloniti mirišljavi tretman za baršunastu kožu, onda su naši bestselleri idealni izbor! Piling za tijelo sa maslinovim uljem i eter. uljem naranče + hidratantna kremica za lice (smilje, naranča, čajevac ili lavanda).Cijena paketa: 120 kn.

Ako niste sigurni koja kremica i piling bi bili najbolji za specifični tip kože, ne brinite.Tu smo da Vam pomognemo izabrati! Za sva pitanja i narudžbu možete pisati na mail origin.natural.beauty@gmail.com ili nam se javiti preko naše FB stranice
ČLANAK NIJE SPONZORIRAN- VIŠNJA MI JE I PRIJE OBJAVE ONOG ČLANKA , OVO LJETO,  O NJENOM DUĆANU POKLONILA BOČICU ULJA OD LAVANDE I DRUGU MIX SA ULJEM OD SUNCKRETA - SVE ZA MASAŽU, ALI POMAŽE I ZA BOLOVE U MIŠIĆIMA OD MOG SKAKANJA S MOJIM MAlIŠIMA I KAD BIH UHVATILA VIROZU - A I DIDU ! :))

))

UŽIVAJTE U LIPIN DANIMA KAO I JA - BIT ĆE SLIKA ČIM STIGNEM - LITO VALOVITO !!!!:)

VAŠA RUŽA CRVENAAAAA :)

nasljednica @ 08:46 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
ponedjeljak, prosinac 14, 2015
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Uvodno: Članak je dug , jer sam vam htjela dati i Đurđicine pjesme. Bez njih članak ne bi imao dušu. OVAKO SU DUGA BILA I PRETHODNA DVA O NJENIM ZBIRKAMA KOJE MI PONOVO I PONOVO ČITATE :) HVALAAAA ! :)

Đurđica me pozvala da dođem popratiti promociju ( predstavljanje ) njene šeste zbirke pjesama Mjesečeve mijene kao i na prethodne dvije Pod sjenom galeba te Poljubac tišine. S radošću sam prihvatila poziv, jer je s radošću bio i upućen ! Hvala ti, Đurđa ! Hvala ti što voliš moje članke i što si me pozvala ! Izvini šta ovaj članak malo kasni, nije "novinarski" prema Plakatu - bio bi gotov u 2 minute s jednom  slikom ;) već zbog obiteljsko-tehničkih razloga, čitaj, uvjeta pisanja.

*
*Odmah da napišem, nakon svečane Promocije kod kuće sam sa Zbirkom u ruci s posvetom " Ruži crvenoj ! - paraf- Đ. Tičinović" gutala stihove sadržane u 58 pjesama . Da, kako su i prije rekli, Đurđa piše jednostavnim stilom, jer je ona takva. Već ovdje moram napisati ono što sam napisala u zbirci Pod sjenom galebova i Poljubac tišine ponovila : Nikad ne bih rekla, poznavajući Đurđicu, kao vrlo aktivnu tajnicu Društva Poljičana "Sv. Jure", njenu veselost , lepršavost koračanja i usputnog glasnog dovikivanja - ona meni, ja joj, da je Đurđica " tiha, nježna, maćuhasta" pjesnikinja - nikako to nisam mogla spojiti. Sad kad malo razmislim, znam zbog čega. Mi smo iz Kostanja, mjesta hrabre poljičke junakinje Mile Gojsalić i mi smo takve, ne damo se i kad nam je najteže - pišemo, Đurđica stihom, ja prozom. Nas dvije gena kamenih, kotrljamo se ovim putevima Zemaljskim svaka na svoj način.

Ovu divnu večer zbog odsutnosti očekivane voditeljice, Program je vodila Žana Kovačić, koju znate iz mojih prethodnih članaka ( Omiš guitar fest, Mali Princ i čl. je Gradskog zbora Omiš. Žana je rekla par lijepih riječi o Đurđici, gdje smo je svi došli pozdraviti, pjesnikinji iz Kostanja, iz Poljica, koja su joj utkana u njene riječi, njeno biće, krasno biće, inače,  puno humora i pozitivne energije.

Dobro osmišljena Večer, red stiha , red predstavljanja, red muzike - baš onako kao i kod mnogih promocija na kojima sam bila ( neki su članci još na čekanju ) ALI svaka Poetska večer ima ono nešto, drugačije, svoje, PO ČEMU ĆU JE PAMTITI.

EVO, ODMAH O TOME U POČETKU: Njena Paola priredila je "materi" veliko iznenađenje pred sam kraj Večeri. Voditeljica je najavila : A sada slijedi nešto najslađe i najljepše. Odvažno je ustala Paola s mikrofonom u ruci, najprije pročitala stihove nježne pjesme MOM ĆAĆI.

*

Stojeći pred nas, pomalo se okrećući i majci, govorila je "glumački" nenametljivo, polako, iskreno s ljubavlju ( osjeti se to kad ti suze poplave oči, zamute vid, a nešto te stegne u grudima ) : Hvala ti majko na ovome trenutku, na ovome danu što smo se okupili ovde svi večeras u ovako velikom broju ! Svojom ljubavlju , požrtvovnošću, humanošću dovela si nas do ovdje. Jučer putujući od Zagreba , razmišljala sam , što ću ti pokloniti i pitala tetu za savjet. Oooo teta, ja bih tebi znala deset stvari koje bi ti željela da donesem, ali svojoj materi ne mogu ni jednu stvar, jer - u životu nije tražila ništa , a uvijek je sve činila da nam dade sve ! I onda mi je došla ideja da joj nešto poklonim , JEDNU RUŽU i sad : DONESI !- to je bilo "naređenje" mlađem bratu od 7 ?! godina da materi uruči RUŽU CRVENU - popračeno jako toplim - pljeskom ! A brat je nježnoj , ganutoj mami dao ružu :)

Za vrijeme dok joj je njena Paola ovo govorila, Đurđica nije skirvala suze. Brisala ih je pred nama, odmahivala glavom, dlanovima prekrivala lice pa otvarala , ne vjerujući ni sama svojim i očima i ušima , velikog srca materina. Ovo nije očekivala od svoje kćeri. Meni je bio ovo najemotivniji trenutak po kojem ću pamtiti ovu Večer. Za kraj ima još i "riječi" Autorice - jer znam "nije joj , inače, lako".

Večer je Himnom započela zavičajna nam klapa Pasika, a potom je Žana rekla da se prepustimo ljepoti Đurđicinih stihova. Kroz tu ljepotu proveli su nas Petar Buljević s jednom od odabranih SAMO MORE te Marko Duvnjak ( glumci omiškog teatra Mali princ, o Petru imate i čitate članak, hvala ) pjesmu LUJI MEDVIDOVIĆU :

Mjesec noćas /u mom krilu

ljulja snove vremena

pjesmu ne mogu pronaći

u tvojim sniva njedrima

Prijatelju moj

otišao si u Božje dvore

noseći sa sobom stihove

prosuo s visine

stao na prag istine

Zatim se mijenjali recitirajući nekoliko pjesma uz gitarističku pratnju Stipe Bogdanovića, koja je na Petrovo traženje utihnula za pjesmu MOLITVA DJECE TVOJE :

Tužna mi je nedjelja

kad tebe u dvoru

ne pozdravim ja

suzu bola stišćem

u grudima

i jauk korača

cestom pod topolama

grobu tvome srce nosim

najnježnija majko

kod Boga za nas

milost isprosi

Poljičku pjesničku večer uljepšala je mlada ženska klapa lijepih djevojaka - Konistra iz Kostanja , pjevali su nam Cetinu :) - ( svugdje su pozvane , svugdje ih ima :) te glazbenik Andreas Perasić uz mih ili diple te na kraju i zapjevao, milozvučne muzike Đurđicinog rodnog zavičaja, Poljičkoga kraja.

*

Prvoga je za prigodne riječi žana jajavila  g. Daria Radovića koji nije krio zadovoljstvo što je nakladnik i ove treće zbirke pjesama Ogranak Matice Hrvatske, Podstrana, sa željom da Đurđica i dalje piše, a oni će opet biti uz nju , završivši riječima : Bugačušo, hvala ti za ove stihove i Ogranak MH, Podstrana, bit će i dalje izdavač i nove zbirke pjesama ! - uslijedio je čvrsti stisak ruke g. Radovića i Đurđice, uz naš veliki pljesak. G. Radović nas je svih , naravno, na početku pozdravio u ime ogranka MH , Podstrana, koja se opet potrudila da ovi Đurđicini stihovi ugledaju svjetlost dana. Zahvalio se glavnom uredniku, predstavljačima stihova, ali najprije Đurđici, recenzentu g. Mladenu Vukoviću i svima koji su financijski pomogli u tiskanju ove Zbirke.

Zahvalio se i svima nama koji smo došli te pokazao zadovoljstvo što rijetko vidi ovoliko mnogo ljudi na promocijama, osim što nas je bilo toliko i prošli put u ovoj Kongresnoj dvorani na promociji Đurđicine Poljubac tišine.

Nakon ovog službenog dijela, dao g. Radović je  rekao i nešto osobnoga: "Kuća moga oca je samo sto metara od Đurđine kuće, ali to nema veze s onim što želim reći." Naglasio je da nije stručnjak da govori o njenim stihovima , o njenoj poeziji, nije educiran , citiram: " ali mogu reći ono što kod mene njeni stihovi izazivaju. Kroz stihove prethodne zbirke vidio sam čovjeka, seljaka s motikom u ruci, dok kod ove vidim , čitajući ih, stvara se slika One , koja sitnim koracima trči ulicom i isto to čini pišući tečnim stihovima i daje posebnost onome što je vrlo važno u mom životu , mozaik koji se zove KOSTANJE - drži knjigu i čita tu istoimenu pjesmu:

Kostanje ima križeve/ ima grobove

rijeku i obzorje

Kostanje ima njedra za umorne

jedra za vjetrove / konope za planine

Kostanje čuva / dlanove i domove

Žana je najavila Pučke pjevače iz Tugara koji su nam otpjevali RODIL SE ISUS i jednu, meni posebno dragu :

Jedna mala crna oka , a usnica malih,

dopala se srcu mome, mome, a ja ne znam šta bi :)))

Pita san je u majčice , majčice, bili mi je dalaaa,

ona meni odgovara, vara, da je obećanaaaa :))) - op.a.baš slatko :)

A da znaš kako ljubim , kano rosa cvićeee,

i da bez nje srce mojeee sritno biti neće :) vikne netko: Bravo ! :)))

Žana je najavila g. Mladena Vukovića, kojeg mi je bilo posebno drago vidjeti, jer ga čujem ,a ne vidim , s Radio Splita ( poslije smo se upoznali-a znate me već, e ! :)

Pozdravivši nas, reče da je lijepi dan, plaža lijepa ljeti, ali , vidimo i zimi. Đurđici je rado napisao recenziju, viđa je ima nekoliko godina , susreću se po raznim kulturnim događanjima , viđa je sve više i više na pjesničkim sijelima i reče : Evo što sam napisao - ( napomena: Imam Zbirku i u njoj napisanu recenziju - neću sve prepisati nego dio ).

Snovima zarobljeni nebeski dvori

U šestoj zbirci Mjesečeve mijene , šestom zakoraku u čaroliji stihovlja, šestom skalinu na putu k nebeskih uzvisinama duše, Đurđica Tičinović se pouzdanjem u riječ uspinje duhovnim zrenicima, leti obzorjima onostranosti i smjera Bogu bliže. ... ( o pjesmama ) su utihama, o baštinjenju dobrote srca, utješnim tužaljkama za najdražima i prijateljima koji nas prerano napustiše izabravši zagrljaj svetaca s visina pa tako Autorica ponavlja isti izričaj primjerice : u rajske visine, u Božje dvore, s nebom zagrljena, nebeski putniče, moje nebo itd.

Autorica , uprćena bremenom života i neželjenim zasjedama svakodnevlja, pritegnuta je crnoj zemlji, friži zbilje oskrvnuli su joj misaona krila na putu k zvijezdama, jer BOL MOJA TEŽA JE / OD KAMENA .

U praskozorju vječnosti, snuju se mostovi nebosklona duše, žude se ravnovjesja srca i jasna je poruka Pjesnikinje o smislenosti ovoga svijeta :

ŽIVOT TREBA LJUBAVLJU DA SE UMIJE

NE BI LI SE DOGODILO NOVO SVITANJE.

( Izostavljam dalje - iako je lijepo napisano ) te nastavlja : Zureći u pobratimstvo lica svemira, primijetit ćemo Mjesečeve mijene na nebu, koje idući sa zapada k istoku , rastu. tako i ova Đurđičina knjiga ide svom poetskom uštapu, stih joj je sve izbrušeniji, metafore sve svjeije i neobičnije, ... znak da je Autorica na pravom putu , u čijim će nužnim i neizbježnim krivinama kreativno dodatno očeličiti svoju riječ.

*

Kako je g. Vuković čuo uglazbljenu pjesmu - dodao je , pohvalivši muzičku tročku Antonije Ivanišević uz svoju gitaru pjesmu MOM ĆAĆI , koju je Antonija nježno izvela skoro na samom početku ove divne Večeri, upoznao je neupućene da je do sada uglazbljeno oko pet, šest Đurđicinih pjesama, da su neke otpjevane i na Papa festu te poželio da bismo bili sretni kada bi i druge Đurđine pjesme bile uglazbljene ta da izda svoj prvi nosač zvuka, CD uglazbljenih pjesama ! OP.A. POHVALJUJEM IDEJU , G. VUKOVIĆA - ĐURĐICA JE TO ZASLUŽILA !!

Stihove čita Petar :

Glasove osluškuješ li

roje se u meni

nemir vidiš li

u koracima snenim

vjerovati treba li

zvijezdama nijemim

Zatim Duvnjak : BOGU MOM

Koračajući zastajemo

posrćući koračamo

padajući do uzdignuća

dišimo svjetlo

milosti Tvoje

vjerujući / da sutra bit će bolje

Nakon toga Udruga za očuvanje hrvatskog foklora Omiš, koju s toliko ljubavi i žara vodi naš Damir Mimica, što sam puno puta opisala i napisala i dala vam članke ( kao i za prof. Rozariju Samodol , rođ. Mimica i njenu Glazbenu muzičku zajednicu, Omiš ). Mandolinski sastav Udruge izveo nam je : Tarantelu i , a šta bi drugo u ovoj divnoj večeri , nego je "začiniti" Erom s onoga svita - e, tu ne mogu ni mirovati ni šutjeti :)

Riječ je dobio i urednik g. Zoran Jurišić koji je u ime nakladnika također iskazao velike čestitke Đurđici na novoj zbirci pjesama , pozdraviviši svih nas, uz obećanje da će i dalje podržati Đurđicu i njenu poeziju te biti opet s velikim  zadovoljstvom nakladnik i sljedeće zbirke pjesama, pozdravljen našim velikim pljeskom. O Đurđicinoj poeziji nije htio više govoriti, već je sve rečeno i u prethodnim zbirkama.


Sad se vratimo na onaj PREDKRAJ kada je kćer Paola rasplakala svoju "mater", jer je Žana najavila da će nam se , kako je i red, sada obratiti sama Autorica.

Vidno, pod dojmovima svoje kćeri - uzdahnula je, grla prigušena, ne nije to bio njen glas " s ulice ", ono kad se Đurđica i ja dovikujemo na 100 m ili bliže - o ovome, onome, uvijek žurimo u suprotnim pravcima, nikad , rijetko imamo vremena da zastanemo i popričamo, najviše 2- 3 minute , Đurđa reče: Čekajte, da se malo saberem, ovo stvarno nisam očekivala od moje kćeri, stvarno mi je ovo bilo veliko iznenađenje. Još uvijek pod dojmom i još uvijek i tako je govorila do kraja : Lijepo vas je vidjeti , moram priznati, u ovolikom broju. Moj iskreni pozdrav svima vama koji ste me večeras došli pozdraviti. Hvala mojim promotorima, klapama i KUD-ovima i mojim kolegama pjesnicima koji su neki potegli čak iz Knina, a koji su svi uveličali ovu večer. večeras sam ponosna ali i tužna , jer onoj kojoj dugujem najveću zahvalnost , a to je moja majka , nije više s nama. Moja obitelj i moje sestre su oslonac mog života i hvala im što me vole. Volim i ja sve koji osjećaju mene i ono što jesam . ( op.a. Đurđa , draga, tko te ne bi volio takvu ! ) Bez poezije , tog duhovnog kruha , život bi mi bio siromašniji za bogatstvo riječi koje , nadam se, od večeras postaju stanari i Vašeg srca.  Hvala vam svima na istinskoj ljubavi i trudu uloženoj u ovu nezaboravnu Večer. Ovu Večer darujem svima vama i nastavljam s radošću , tugom, sjetom, nježnošću , toplinom , prosipati stihove na sve vas.

Posebnu zahvalnost dugujem vlasniku hotela Plaža, koji mi uvijek ustupi ovu divnu Dvoranu i njegovom osoblju.

Evo za kraj ću i ja nešto izrecitirati  ( pa će sjetno ):

Nema vjetra / nema bure

sunca nema / ne tuču ure

za tebe najdraža / prošla su proljeća

ljubim te i grlim / djecom tvoga pokoljenja.

Op.a. kao što možete primijetiti, kao i ja , mnoge pjesme su bez naslova. Đurđica se naslovima i ne zamara, piše , piše kad stih nadođe.

*

Tada je klapa Pasika otpjevala PJESMO MOJA HRLI TAMO.


Pribravši se izdahom, i težinom i lakoćom , sve pomiješano sjetom, Đurđica reče : Molila bih sada moju dragu klapu iz mojih Kostanja - Pasiku DA OSTANU TU , da nam otpjevaju RUŽU CRVENU i molim sve izvođače da im se pridruže i da je zajedno zapjevaju. Hvala vam .

Svi su je pjevali , neki pjevušili, ja prošla Kongresnom dvoranom i tabletom u lijevoj ruci snimala i pjevušila i meni grop u grlu. U denoj sam ruci slikavala kapulom od aparata moje Neviste , jer je moj treći u ovih 6 godina "kaput" ":)

Nakon zajedničke RUŽE CRVENE Đurđica reče :

Mislim da će me imati tko naslijediti , jer ću vam samo za kraj pročitati pjesmu mog mlađeg sina ( op.a. kad je imao ili od 7 godina )
 

Mjesečeve mijene

Ja sam žedan kao voda

svatko me može piti

a ja samo nečije grlo mogu biti

Lino, 07. 01. 2012.g. ( bio je jako mali )Zahvalivši nam se još jednom , od srca nas je pozvala na zajedničko druženje u Gusarsku konobu, poželivpi nam svima sretne nadolazeće blegdane.Đurđa je darivana ružama crvenim !

*

Nakon Promocije bilo jako lijepo druženje uz prigodni domjenak koji su Đurđici pomogli mnogi prijatelji sa soparnicima , pršutom , sirom, kolačima, kruhom ispod peke i svega u izobilju. Vi koji me pratite , znate da se na tim domjencima ustručavam jesti , ali jela sam - ali kad je "pala pjesma" rado sam se priključila "ekipi". To je bilo za ne vjerovati- žene koje su starije i od moje mame, radile s njom, znaju moju babu Niku s pazara koja je 40 godina čistila Gradski zahod - na ono : Čigova si, Ali si ti to , Zorana, od kad te nisan vidila , Kako ti mater ?! itd- i mlađe od mene, pjevale su splet starogradskih pjesama zajedno s Đanom i priključih se i povedem i ja te pjesme koje jako dobro znam. Prabake čak znaju i Zora je svanula i Molitva za tebe - neka smiri se more , nek zaspu svi valovi- za tebe , za zlato moje ljubavi, usne su u molitviiii :))))

Prošlo je pet dana, ja sam još pod dojmom prvog dijela u Kongresnoj dvorani pa se onda nasmijem - kako smo za čas stvorili mješovitu klapu, nazovimo je "Mila Gojsalić" :) U pjevanu su nam se prodružili meni znani i neznani ljudi , pjevali smo još najmanje sat vremena . Bila je tu i jedna Gospođa iz Kaštela i nikako mi nije dala da odem, da nju čeka duži put - ja bih do ujutro, ma šta će svit reč, e ;) :))))

UPALITE PONOVO PISMU ZA BOLJI DOŽIVLJAJ ! :)

;)

Pjevali smo: Kad bi ove ruže male,  PIVALI I PIVALI :)

;)

TAKO EMOTIVNO ;) KONOBARI SE ČUDILI :) ZOVITE ME ZA NOVU GODINU ;)Recite joj da bez njeeee - i pitaj dragoga Boga šta sve nismo miksali - u višeglasju, od alta, do soprana , od tenora do basa i baritona- AL BILO JE VESELOG,

EMOTIVNOG TONA !:)

VELIKO IZNENAĐENJE ZA ĐURĐICU - JEDNA KANTAUTORICA ME ZAMOLILA DA JOJ POŠALJEM PO MOM ODABIRU NEKOLIKO TVOJIH PJESAMA - ODUŠEVLJENA JE TVOJOM POEZIJOM, NIJE IZ HRVATSKE - JES ! :)

TO JE BILJANA , nick joj je "LJUBAV" ! Valjda će biti "Nešto" ?! :)

Hvala ti, Biljana ! :)

**************

**********

Diskografska kuća SCARDONA izdala je uoči blagdana ( pametno ) nosač zvuka CD - "40 NAJLJEPŠIH KLAPSKIH PJESAMA" , u izvedbi klapa koje su pod njihovim pokroviteljstvom. Prva je na A strani ZORA BILAAAAAAA - klapska himna o kojoj sam pisala i još ću ! Tu je neizostavna, taman posla da su je izostavili ! :) i moja RUŽA CRVENAAAAAA - Kraljica među klapskim pjesmama i obrada BURE I KRAJ MOJE DUŠE , čak tri meni najdraže klapa Sv. Juraj i mnoge o kojima sam prva pisala kako su nastale i prva ih objavila i kod mene danima svirale- kao što je od klape Rišpet SUNCE MI OD TEBE DOLAZI - odmah uživo s Radio Splita :) ! ZORA BILA - je posebna priča - PRIČA O KOJOJ SAM VAM OBEĆALA DATI POSEBAN ČLANAK :) ! SAD ĆE MI MORATI DATI OBEĆANI INTERVJU - TKO - SAČEKAJTE ! :)

EVO GA https://youtu.be/DzfNUd1zDKk  POČIMA JINGL S RUŽOM CRVENOM PA ZOROM BILOM PA GORI DUŠA GORE OBRAZI PA NE DIRAJ MOJU JUBAV :))))

Poštovani g. Paiću i poštovana Tena,

i ja sam jedna VELIKA KAP KOJA JE DIO OVOG VAŠEG KLAPSKOG SLAPA pa očekujem jedan CD na moju adresu - imate moj meil - tim putem možete doći do moje adrese. Primila bih to kao veliko PRIZNANJE ZA MOJ NESEBIĆAN I HUMANI I HUMANITARNI RAD za cijeli niz godina koliko pišem o klapama i klapskom svijetu , a time biste mi ublažili duševne boli što ste skinuli , opravdano, dva uratka RUŽE CRVENE koju mi je iz velikog poštovanja i ljubavi napravio naš mali Ajnštajn od 12 godina , Ivan, kao i klape Pasika - Izađi iz moje čaše te zeta moje Rozane , kako je učim pjesmu VILO MOJA :( !

Unaprijed vam se javno zahvaljujem, i čekam CD na kućnu adresu uoči nadolazećih blagdana. Mogu ga kupiti, ali bi mi bilo draže da i ja imam neke koristi što pišem o klapama i prva lansiram divne klapske pjesme koje putem mog bloga sluša cijeli svijet preko šest godina puta 365 dana !

S poštovanjem ,

Nasljednica-Ruža crvena (iz Omiša  Bajnice,JESENICE, to vam je dovolljna adresa :)


TKO ZNA G. PAIĆA NEK MU PRINESE OVO: RECITE MU DA BEZ NJEEEEEEEG ( CD-A ) NEĆE NESTATI SVE , SVE TAJNE, LJUBAVI, SVE TUGE, RADOSTI- JER JE VOLIM JOŠ I NE MOGU BEZ NJEEEEEEEEEEE- BEZ RUŽE CRVENEEEEEEE - OJLAAAAAAA :)))) !

SVIH VAS POZDRAVLJA RUŽA CRVENA- NASLJEDNICA, RODA MILE GOJSALIĆ :)

*****************************

A GDJE JE KLAPA SV. JURAJ OVIH DANA :)

DANAS U SARAJEVU :  - 15.12. (utorak) SARAJEVO, Dom OS - Božićni koncert klape HRM „Sveti Juraj" i Orkestra Oružanih snaga BIH u 18 sati ;

 U PAZINU !!! -    18.12. (petak) PAZIN – humanitarni Božićni koncert klape HRM „Sveti Juraj" i Orkestra HRM za potreba Karitasa Porečko-pulske biskupije u 18 sati  :)

UŽIVAJTE U NJIHOVIM KONCERTIMA ! :)


nasljednica @ 18:31 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
četvrtak, prosinac 10, 2015
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Dragi moji, neka vas ne iznenadi izbor pjesme i "loš snimak"- Bitno je ovo : danas sam bez "baka obveza" pa sam se uhvatila "kuće, vrta, OPG-a , o tome posebno :))) . Do sada nisam imala vremena dati članak rječju i slikom kako nam je bilo na Đurđicinoj promociji, što ne znači da neću dati ,  možda tijekom večer ili sutra i, vidjet ćete, jer je bilo predivno, puno emocija !!

!!

Plačem nečujno

glasom ptica

ne budim vjeđe

ne prostirem postelju

cvjetovima rascvalim

bujicom vode

ne umivam goru

zvjezdanim tragom hodim

sa sobom se borim

     Đurđica Tičinović, Mjesečeve mijene


Međutim, čudne se stvari događaju - hm- Sinoćnja je večer bila jedno posebno  izneneđenje s Ružom crvenom u sred Promocije te na kraju Đurđica je zaželila da joj klapa Pasika zapjeva sa svim sudionicima Ružo moja crvena :)


Naravno, da to nije sve, bit će članak treći o Đurđicinoj poeziji kakav Đurđa zaslužuje, ali na kraju kada smo išli u Gusarsku konobu , jedan skup žena koje mi mogu biti i mame, počele su pjevati starogradske pjesme. NIje mi trebalo puno- priključila sam se . Nabrzake smo se upoznali- a čija si, oklen si... itd. MALA VICINA, MALA ARSENOVA, MALA NIKINA ; ZNAN TI BABU , JA SAN RADILA NA PAZARU, JE- moja Baba Niko je čistila zahod gradski 40 godina ,a dida Vlade bija cestar. Tu smo bili na okupu mi od 40- 87 godina- jedna baka je pjevala ko slavuj ! :) Bit će slike ! :)

Nemojte mi se sad rugati- na ovo šta slijedi : Naime, dobila sama jučer nešto meilom da to nešto proslijedim  7 puta , na sedam meilova - i aj , o kej- učinim to- zašto nekoga ne razveseliti. Pisalo je da će mi se netko javiti - aj baš me zanima  ?! :)

* 

LJUDI DRAGI ...jutros- meil !!!! - .JOOOJ, POETESA SLAĐA CURIC ILI Čurić , KOJA MI SE ZAHVALILA POD YOU TUBE NJENE PJESME što sam je spomenila u svom članku s Koncerta Borisa Kriveca  - POSLALA MI JE IZ DALEKE ZEMLJE U KOJOJ JE GOSTOVALA KLAPA SV. JURAJ - NJENE RUŽE CRVENEEEEEE !!!! Nisam mogla vjerovati - jutros !!!

OVU JE PJESMU NAPISALA I PREVELA ZA BORISA : ETERNITY- VJEČNOST - UŽIVAJTE !

https://youtu.be/2CbztsGpnUU

https://youtu.be/u7BLFByO5ps


 - NISAM JOJ REKLA DA ĆU OVO OBJAVITI :))) PSSSSSSSSST ;) !!!!


E SAD POVEZUJEM I ĐURĐU I NJENE STIHOVE I ZBIRKU KOJU SAM NOĆAS ČITALA I NJENU RUŽU CRVENU I NAŠE STAROGRADSKE PJESME I SLAĐINE RUŽE - DAT ĆU SLIKE ČIM STIGNEM, JER NIKAD NE LAŽEM - I PLAN NASTUPA KLAPE SV. JURAJ !

Kad cvjetovi

rastvore latice

kad more

zagrli dlanove

sunce se smije

jutarnjoj rosi

ljubeći proljeće

u tvojoj kosi

       Đurđica Tičinović, Mjesečeve mijene


I GLEDAJTE SAD OVO - JA SAM I TUŽNA , jer - klapa Sv. Juraj nema prvi put Božićni koncert kod nas - u krugu od 25- 35 km :(

SAMO PAZITE, NEMOJTE OVU PISMU KRIVO "PREVESTI"- NE , NE !!!!

HAHHAAAAAA- MA NIJE KLAPA SV. JURAJ KRIVA NI ZA OVU PISMU NI ŠTA NEMA OVDE KONCERT BLIZU - NEGO SVE SVE SINOĆ I DANAS POSLOŽILO !!!!

AL NE ZNAJUUU , AL NE ZNAJUUUUUUUUU

ŠTO JE UZROK MOME JADUUUUUUU

- OVU SAM SNIMKU IZABRALA JER NE PJEVA SAMO VERA NEGO I TEREZA- A MI SMO TAKO SINOĆ I IZGLEDALE - PLAVE, SMEĐE, SIJEDE, CRNE, CRVENOKOSE, MLAĐE  ŽENE I BAKE - PA KAD JE PISMA- NEK JE PISMAaaaa !TOLIKO SAM SE UŽIVILA U OVU PISMU S NJIMA- A NITKO NIJE ZNAO - KOLIKO MI OVA PISMA ZNAČI- MOJ NONO JU JE NA KREVETU ZADNJU PJEVAO :((( JEDVA JEDVITIM GLASOM - I UGASIO SE :(((( !! IMALA SAM 14 GODINA :((((

MORAM VAM NEŠTO PRIŠAPNIT- BILO BI VEĆ SLIKA, MOŽDA I ČLANKA SINOĆ DA UNUČICA I JA NISMO STUKLE I TREĆI FOTO APARAT U OVIH 6 G. BLOGA PROŠLI TJEDAN - PSSST :) DJEČICA SU MOJE ZLATO, SUNCE :) !

OPISAT ĆU SVE - PROMOCIJE NIJE SVAKA ISTA- SVAKA PROMOCIJA GDJE GOD IDEM IMA ONO NEŠTO !!!

Misao je dah vremena

riječi su snovi

za kojima tragamo

a ljubav je

peludna rosa što

s nama na rtenutak ljubuje

Život to se zove

       Đurđica Tičinović, Mjesečeve mijene


ĐURĐA, NE BRINI - USKORO  ČLANAK !!!


//////////////////////////////////////////////


PLAN AKTIVNOSTI KLAPE HRM "SVETI JURAJ" DO KRAJA 2015.

* 

1.) 11.12. (petak) MURSKA SOBOTA, Slovenija – gostovanje klape HRM „Sveti Juraj" na Božićnom koncertu Orkestra vojske Republike Slovenije u gradskoj dvorani u Murskoj Soboti

2.) 12.12. (subota) JESENICE, Slovenija – gostovanje klape HRM „Sveti Juraj" na Božićnom koncertu Orkestra vojske Republike Slovenije u gradskoj dvorani u Jesenicama :)

* 

3.) 15.12. (utorak) SARAJEVO, Dom OS - Božićni koncert klape HRM „Sveti Juraj" i Orkestra Oružanih snaga BIH u 18 sati ;

4.) 18.12. (petak) PAZIN – humanitarni Božićni koncert klape HRM „Sveti Juraj" i Orkestra HRM za potreba Karitasa Porečko-pulske biskupije u 18 sati ;

5.) 21.12. (ponedjeljak) KAŠTEL NOVI – sudjelovanje klape „Sveti Juraj"-HRM u snimanju emisije tradicionalnih običaja u božićnom programu Nove TV autorice Maruše Stamać u 11 sati ;

6.) 22.12. (utorak) ZAGREB, MORH – nastup klape „Sveti Juraj"-HRM na Božićnom prijemu ministra obrane RH u 13 sati .

GODIŠNJI ODMOR OD 23.12. 2014 – 12. 01. 2015.

7.) 13.01.( srijeda) ZAGREB, vojarna Croatia– Dan Vojne kapelanije ZZP-a (Sv.Obitelj)


- nastup klape na svečanom blagoslovu Zapovjedništva i Sv. Misi u kapeli vojarne u 10 sati.

JA : Poštovana Klapo- znači, prvi put ništa u nas :(

A, BOGU FALA ,SRITNO VAM ! A nada zadnja umire :)


/////////////////////////////////////////////////////////////////////


Hvala ti , Đurđa, na divnoj večeri- tvoja Ruža će dati članak, ne boj se !!!!!

HVALA SVIM DIVNIM ŽENAM SINOĆ , HVALA ŽANI KOVAČIĆ UJEDNO I VODITELJICI PROGRAMA - A BILA SAM POZVANA NA JOŠ DVA MJESTA DOGAĐANJA - NE, NE , NEĆU Đurđu IZNEVJERITI- žao mi i Udruge SRCE i HNK - obećala sam doći Đurđici !

HVALA TI, SLAĐO U TUĐINI , NA DIVNIM RUŽAMA IZ TVOGA VRTA ! OVA JE PJESMA ZA TEBE I  MENE !!!!! OD SRCA TI HVALA !!!!!

HVALA SVIMA, SVIMA KOJI SU MI YOU TUBOM ILI MEILOM POSLALI SVOJE RUŽE CRVENE ZA MOJIH 6 GODINA BLOGA 30. 10. OVE GODINE !

O GODIŠNJICI BRAKA NISAM DALA JOŠ ČLANAK - TO JE "POSEBNA PISMA" :))))- MOJ JE U PENZIJI hahhaaa - OTVORILI SMO O- PE- GEEE :)))))

ŠTA UZGAJAM, AAAA VIDIT ĆETE, LETIT ĆE PERJE NA SVE STRANE :))))))

REKLA SAM MUŽU DA DRUGI DIO OPG-A GRAĐEVINE, MOŽEMO I UNAJMITI ZA "JEDNU NOĆ NA SLAMI" - hahhaaaaaa- VIDIT ĆETE KAKO JE LIPO I KOMODNO - :)))) !!!!!!

- SAMOOOOO ONAAAAJ DOBRO ZNADEEEEEEEE

ŠTO BOL, SRCU MOM ZADADJEEEEEEEEEE

POZDRAV SVIMA , RUŽA CRVENAAAAA :)

- ANEKS  - MORAM ! OVO JE DIO ! ZATO BJEŽIM  OD TV I TUKACA ! PJESMA JE MOJ LIJEK - SUTONI MOJA RADOST - UNUČAD MOJE SUNCA NE MOGU NEPRAVDU I SLUŠATI TUKCE I MUDRIJAŠE I GOTOVO ! IDEM MALIŠIMA KAD TREBA I NE TREBA - OVAJ SAM DAN PROMOCIJA BILA - GLUPIRALI SE PO PLAŽI PA KUĆI PA NAZAD NA PROMOCIJU :) !!!!                            MI S PRAVOM DIPLOMOM-KUĆI, ONI DRUGI - U FOTELJE ?!

nasljednica @ 17:39 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
ponedjeljak, prosinac 7, 2015

/////////////////////////////////////////////////////////////////

Lijepo je bilo Baki iza "Sv. Nikole"  poći na Humanitarni božićni koncert u mom Omišu, a moji mališi išli spavati :(. Volim poći gdje je pjesma, humanost na djelu, i odmaknut se od trenutne TV- trakavice: Knjiga škola ne da dara niti je fotelja stvara. Ajmo ča od tv-a na pismu i pogodila sam :) !

Zbog obiteljskih obveza - bake :) malo sam kasnila, ali doznala šta me zanimalo dok nisam bila :)

Ovaj neobični Koncert održan je u Kongresnoj dvorani hotela Plaža ( dok Vlasti ne izgrade jako potrebnu DVORANU za ovakva dodađanja - jer je Ilirsko sjemeništa "ajme"!) Zašto- neobičan ?! ZATO jer sam prvi put vidjela i čula mnogo nadarene djece i omladine našeg Zavičaja, Zavičaja Mile Gojsalić :)

Ovu ugodnu večer vodile su naizmjenično pa zajedno Petra Jurišić - poslije viđena kao jedna od kvarteta meni ugodnog iznenađenja "4 sestre" :) te Klaudia Bulić, obje jako simpatične i opuštene.

Nismo bili u velikom broju ( ali, znalo je biti puno manje ljudi ). Za to je kriva opet TV i ova događanja- moglo nas je biti više !

Sve zasluge za ovu divnu Večer pripadaju Kulturno - umjetničkoj udruzi TUGARE, koji su po drugi put upriličili ovaj Koncert za naše štićenike - rekla je Voditeljica te i na kraju ponovila da će i dalje nastaviti s ovom tradicijom. Svoje novčene priloge mogli smo ubaciti u kutije.

Odaziv izvođača i kvaliteta i ugodna iznenađenja bila su ovu večer pred nama. Meni posebno - napisala sam ! :)

Prva je bila MUŠKA klapa REFUL iz Splita, o kojoj je Voditeljica imala što reći- same riječi hvale. Klapu čini pet članova, što znači svaki član ima svoj glas u klapi ( op.a. kao i moji klapa Adriaticum iz Šibenika , čija sam Počasna članica :) a to nije baš lako ! ) Klapa REFUL poznata je i po sakralnim pjesmama te nastupima npr. u katerdali Sv. Duje ( čitate moj članak - hvala :) i samostanu Benediktinki na Hvaru te po nizu nastupa na festivalu Marijanskih pjesama u Sinju. Kad je Klapu napustio 1. tenor Ivica Zaninović, umjesto njega je u Klapu došao proslavljeni tenor Tonći Miletić - Gulin iz Vela Luke .Otpjevali su: SJEĆAŠ LI SE ZORO BAJNA i DOŠLI SMO K VAMA - tardic. božićna iz Vela Luke.

Druga je bila ženska klapa KONISTRA koja djeluje u sastavu KUUD KOSTANJE ( op.a. pisala sam o njima i nedavno s Večeri poezije MOJA RIJEKA SUZA - Djevojčice u plavom kaputiću ŽELJKE u Splitu ). Kroz dječji zbor KOSTANJE ( i o njima sam pisala - Nasljednica u Kostanjima - još čitate- hvala !:) svoje prve korake u svijet glazbe napravilo je oko 70 djece, što je za svaku pohvalu !!! Godine 2014. nastala je ova mlada Klapa koje su djevojke svoja prva iskustva imali na DANIMA MILE GOJSALIĆ U SVOJIM KOSTANJIMA I dio su MILENIJSKE FOTOGRAFIJE G. STIKOMANA - o čemu sam pisala i dala slike :) Njihova je voditeljica je VODITELJICA PROGRAMA Petra Jurišić ( jedna od spomenute 4 setre ! :) Pjevali su : CETINA i TIHA NOĆ - ispraćene velikim pljeskom !!

!

Voditeljica najavljuje : PUČKI PJEVAČI TUGARE - za njih postoje pisani tragovi unazad 100-tinak godina , još od Župne crkve iz 1850. g. Sadašnjih 15 članova s ljubavlju i ponosom njeguju pučke napjeve i tako prenose kulturno blago svog podneblja. Za njima su brojni nastupi u Zagrebu, Prviću, gosti FDK Omiš, sudionici Sudajma. Pjevali su : TUGARSKA KOLENDRA i RODIL SE ISUS - ispraćeni velikm pljeskom !

ŽENSKA klapa SOLINKE , u najavi govori Voditeljica, u sklopu su KUD-a SALONA- predivne nošnje ! Djeluju i kao klapa i kao dio folklora i one njeguju kulturnu baštinu koju nam nitko oduzeti ne može ! Voditej im je naš prof. Jure Šaban Stanić. Otpjevale su SPOMENI SE JEDNO VRIME i GDJE SI SAD MOJ ANĐELE- predivno !

KLAPA DVD ŽRNOVNICA SV. FLORIJAN - Haaaj Darkoo- mahnuo mi :) - ONI KOJI SU NAKON 2 G. DOZNALI DA SAM PRVA DALA I PROREKLA DA ĆE "Škverska" biti hit godine i doći do Porina !!! :) O njima sam pisala, ali ponovimo što je rekla lijepa Voditeljica : Osnovana je 2009. g. I ZNAMO DA JE IZNENADILA SVIH NA SPLIT- FESTU 2010. - GRAND PRIX :) KLAPA SV. FLORIJAN prva je vatrogasna klapa u Lijepoj našoj ! Počastili su nas SVIM NA ZEMLJI i vrlo zanimljivom ŠKARPUNIĆI ! - veliki pljesak !

ŽENSKA KLAPA TUGARKA - Voditeljica reče : Osnovana je 2012. g. U početku su bili mješovita klapa. Nastupili su na festivalima dječjih klapa u Zadru te na mnogm prigodama u Zavičaju. Voditeljica im je gđa. Slađana Javorčić. Otpjevale su nam : ZDRAVO MARIJO I PREVELIKU RADOST - zasluženi pljesak !

Voditeljica najavljuje VIS DAVID - jedan je najmlađih sastava u našoj Nadbiskupiji. Osnovan na inicijativu župnika Župe Sv. Josipa - Dugi Rat, don Bože Čubelića. Sastav čine mladi Dugoraćani do onih koji su zakoračili u 30-te. Na prijedlog prof. Petra VELIKOG Čilića ( znate ga po mojim pisanjima jako puno- Omiš guitar fest, učenik prof. Nene Munitića :) gitarista svjetskog glasa. Uz njegovu pomoć DAVID vodi akademski glazbenik Goran Velić. S radom su počeli u studenom 2014. , a s pjevanjem na euharistijskim slavljima za mlade te klanjanjima 25. 01. 2015. Prvi nastup izvan Dugog Rata bio im je ovogodišnji Sudamja fest te nastup na Papa festu 2015. , zatim na Koncertu duhovne glezbe na SPLTSKOM KAMPUSU. Otpjevali su nam BOŽIĆNA i TI SVJETLO SVIJETA i nagrađeni zasluženim pljeskom !

!

Koje cure ovo dolaze ?! :) VIS COR ET ANIMA, govori Voditeljica - vrlo zanimljiv , jer ga čine ČETIRI SESTRE ! :) To su Petra ( voditeljica Večeri :) koja svira piano, Anamarija , Nela i Nikolina JURIŠIĆ . Djeluju kao sastav tri godine - ja ih vidjela i čula prvi put i mogu vam reći- ODUŠEVILE SU ME !!!!! Iza sebe imaju dva veća nastupa i to na Papa festu u Solinu s autorskim pjesmama ! :) KRISTE , KRISTE i SVETAC PAPA. Pjevaju humanitarno i na Sv. misi. Same pišu i skladaju te izvode svoje pjesme - BRAVO !!!! Na taj svoj način slave Boga i čine ono što vole ! Otpjevale su nam : POLNOĆKA I SVOJA ĆU KOLJENA . Za pjesmu Polnoćka same su napisale tekst i aranžman , a uglazbila najstarija sestra Petra- pozdravljene su pljeskom i na topli način po završetku !

Šećer na kraju - reče Voditeljica - je LUKA PETRIČEVIĆ , mladi gitarista , koji je pobrao veliki pljesak , DIVNO JE I PJEVAO I SVIRAO NA GITARI ! Čula sam da je Baka tražila apaurin- koliko je bila uzbuđena nastupom njenog unuka - a mi smo bake malo, kako bih rekla, a. e ! :))) Čestitam ovom prilikom Baki na ovako nadarenom unuku ! :) Pjesma ide : " koliko mi značiš, na tvojim rukama ja ću otvoriti srce - jedino želim u tvojem prisustvom ostati. Moje molitve bez obzira koliko daleko, ti si vjeran i uvijek riječima istine nade mi daš " -jako lijepo !

Za sami kraj, zahvalivši se svima nama na dolasku kao i svim izvođačima- sretni što su još jednom humanitarnim Koncertom pomogli štićenicima Služavke malog Isusa, tajnica KUUU TUGARE Kristina Javorčić časnoj sestri TEREZIJI uručila je KUTIJU s novčanim prilozima te zamolila č. sestru TEREZIJU da nam se obrati s par prigodnih riječi- što je lijepa, mlada Časna i učinila bez da je čitala, "bez svojih savjetnika", lijepo je govorila :

Dragi prijatelji, dragi naši dobročinitelji, dragi Tugarani na čelu s dragim nam Robertom i njegovim suradnicima, hvala vam na još jednoj divnoj večeri , na vašem velikom srcu . Lijepo je biti Župnikom u Tugarima kad imate ovako dobre ljude !!!- , gdje je Župnik ?! :) - popraćena srdačnim pljeskom, pronašla ga je u publici i mahnula mu :) . U ime sestara samostana Služavke Malog Isusa- Nazaret u Omišu, VELIKO HVALA i neka vas Mali Isus čije rođenje uskoro slavimo svih zagrli svojim mali ručicama i udijeli blagoslov svima vama i vašim obiteljima. Hvala svima vama nazočnima i svima koji ste večeras bili tu i svojim nastupima uveličali ovu divnu večer !

!

Tada su voditeljice pozvale g. ROBERTA JAVORČIĆA , PREDSJEDNIKA UDRUGE, da nam se i on obrati s nekoliko riječi- izašao je za mikrofon i rekao "Ja sam šlag na kraju ! :) Još jednom veliko hvala i molim jedan veliki pljesak i ja vlasniku hotela Plaža i njegovom divnom osoblju što nam je omogućio da ovdje održimo ovaj Koncert. Zahvaljujem se u svoje ime svim izvođačima večeri i što ste svojim srcima doprinijeli da pjesmom uveličate ovaj događaj i svojim srcem učinili sve nas sretnima i radosnima dok čekamo Božić. Hvala našim časnim sestrama koje uvijek dođu na ove koncerte. Hvala vam svima još jednom i vama što ste se odazvali ovom humanitarnom koncertu ! - op.a. HVALA I VAMA, PREDSJEDNIČE, KUU TUGARE - Lako Vam je s tako divnim ljudima raditi ! :)

!

Predsjednik KUU Tugare se posebno zahvalio "tehniko bojsima" - "našem ton majstoru" Frani Gojsaliću , koji im je izišao u susret kao i Zvoni Licitaru.

Zahvale su upućene i medijima koji su popratili ovaj humanitarni događaj : Radio Dalmaciji, Radio Splitu te Dalmacija News ( - op.a. - a o svemu piše Nasljednica :))))

!

U VESELOM OZRAČJU NA POZIV PREDSJENIKA KUU TUGARE - uz malu opaskicu - Hoće li svi stati, jer da i on jedva stane :))) SVI SUDIONICI SU ZAPJEVALI " RADUJTE SE NARODI " - I MI S NJIMA ! Bilo je predivno ! :)

SVE POHVALE UPUĆUJE KUUD TUGARE I HVALA VODITELJICAMA ŠTO SU MI DALE "TRASKRIPTE" KOJI SU MI POSLUŽILI DA NAPIŠEM OVAJ ČLANAK - S VELIKIM ZADOVOLJSTVOM - UŽIVALA SAM ! :) SRETNE NADLAZEĆE BLAGDANE VAMA I VAŠIM OBITELJIMA ŽELI

NASLJEDNICA RODA MILE GOJSALIĆ- RUŽA CRVENA :) ;) !!!!


//////////////////////////////////////////

PROMOCIJA ŽELJKINE KNJIGE "MOJA RIJEKA SUZA" ODRŽAT ĆE SE U DUGOM RATU - 16. 12. 2015. - VIŠE NA dugirat.com !! O tome imate moj članak s promocije u Splitu, koji vas može uvjeriti da biste trebali poći , dragi moji čitatelji , zajedničke nam Općine, ali i šire !

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/kako-se-zeljkina-zbirka-pjesama-moja-rijeka-suza-s-pritocima-u-dojmljivoj-izvedbi-mladenke-gruica-split14102015--pretvorila-u-moje-more-suza--upoznala-sam-zeljkutjedan-sjecanja-na-vukovar-i-skabrnju-u-splitu916112015/27716361.aspx

//////////////////////////////////////////

PIŠUĆI OVAJ ČLANAK- NA RADIO DALMACIJI ČUJEM I OBJAVLJUJEM :

DANA 19. 12. ( SUBOTA) 2015. G. - BITI ĆE NA RIVI U SPLITU JEDNA KUĆICA TZV. HAJDUKOVA KUĆICA -

- U KOJOJ ĆETE MOĆI OSTAVLJATI ŠTO GOD HOĆETE KAKO BI SVAKA NAMIRNICA PA  I NAJMANJA ČOKOLADICA, KOJA BI ZALATA VRIJEDILA, USREĆILA NEKOGA . SVE SAKUPLJENO IDE U "SAMOPOSLUGU" ZA POTREBITU DJECU !

SIGURNO ĆETE OVIH DANA O TOME PONOVNO ČUTI - ALI, ETO - ZADOVOLJSTVO MI JE OVO OBJAVITI. KOLIKO SAM ZAPAMTILA - OVO JE U ORGANIZACIJI "MALIH HAJDUKVACA " !

BRAVO - ETO NAS :) OVO JE PRAVO VRIJEME DARIVANJA - SAMO DA NAM BUDE LIPO VRIME   :) !

SAMO MI JAKO SMETA ŠTO ĆE LJUDI OVIH BLAGDANA OPET VIŠE PRIČATI O POLITICI UMJESTO O OBITELJI I BLAGDANIMA ! JA , NEĆU !

nasljednica @ 22:48 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
petak, prosinac 4, 2015
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Najnovije s FB Klape Sv. Juraj - 9. 12. 2015. :)))) Zeljko Erceg - Lipo mi je bilo sa vama domovine moje Klapo Juraj . Drago mi je da smo se upoznali. Tri veceri smo skupa bili.Jeli ,pili, pivali .U Cafe SCORPIO u New York u Astoriji. Koncert je bio tako lip .Pivali ste lipo ,O Dio Mio.
Vidimo ,se cujemo se .Sretno i Adio !!!- op.a, A baš Vam fala šjor Željko ! :) Ovo je ka šlag na kraju ! :) Živili i sritni Vam blagdani !

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

NOVO:DANAS JE SV. NIKOLA I PJESMA "KRALJICA MORA"

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

NAJNOVIJE - VEČERAS - 6. 12. u 21:30 h :)  ESKLUZIVNO !

!

 Klapa Sveti Juraj-HRM na nosaču aviona "Intrepid" u New Yorku

-pogledajte najnovije fotografije

!

Postovani prijatelji!

Dok je u nas Split uplovio americki nosac aviona "Harry Truman", klapa HRM Sveti Juraj"

pozdravlja vas iz New Yorka

s jos jednog nosaca aviona americke mornarice imena "Interpid"

u povijesti poznatog po potpisivanju kapitulacije Japana i zavrsetku 2. Svjetskog rata na Pacifiku.

!

Marko Bralić, organiz. voditelj klape


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


DANA 4.12. 2015. ORGANIZACI. VODITELJ KLAPE SV. JURAJ JAVLJA :FOTOGRAFIJE KAZUJU VISE OD RIJECI - POZDRAV S AMERICKE TURNEJE TAMBURASKOG ORKESTRA HRT-a,  KLAPE SVETI JURAJ - HRM-a I PRIJATELJA

 

Postovani prijatelji!

           Srdacno vas pozdravljamo s americke turneje klape HRM Sveti Juraj i Tamburaskog orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom maestra Sinise Leopolda zajedno sa nasim solistima Danijem Stipanicevim, Sandrom Bagaric, Krunoslavom Kicom Slabincem i Tajci kao posebna gosca i voditeljica Programa.

 

             Zaista smo pocasceni i impresionirani publikom u Mississagi, Detroitu, Chicagu i Clivelandu koja nas je docekala s toliko ushicenja i ispratila ovacijama na kraju koncerta.            Posebno nam imponira sto smo imali cast nastupati u najboljim americkim dvoranama kao sto su Living Art center u Mississaugi, Harris teatre u Chicagu i Town Hall u centru New Yorka u kojima su nastupale najvece americke zvijezde kao sto su F. Sinatra i E.Presly i D. Elington i drugi.

* 

           Na koncertima smo izvodili skladbe hrvatskih skladatelja i poneke uspjesnice americkih autora.
           Ovo je ujedno prvi put da se hrvatska glazba predstavlja americkoj publici na koncertantnom nivou najvise razine.           Veseli nas sto smo nasim Hrvatima u Americi donijeli dasak rodnog zavicaja, a americkoj publici predstavili bogatstvo raznolikosti nase glazbene kulture.

* 

            Iznimno smo zahvalni gospodinu Draganu Cacinovicu na sjajnoj organizaciji ovakve turneje.

            Marko Bralic org. voditelj klape "Sveti Juraj"

* 

OVAKVO JE BILO I PRVO JAVLJANJE , ALI S DRUGIM SLIKAMA ZA KOJE SAM I JA NAPISALA DA GOVORE VIŠE OD RIJEČI ! :)))ZA OVU SAM PRILIKU IZABRALA DIVNU PJESMU ELVISA PRISLIJA U IZVEDBI KLAPE SV. JURAJ - EH, DA MI JE ZNATI JESU LI OVU PJEVALI ?! :)

OVDJE JE PJEVAO ELVIS !

 

HVALA NA JAVLJANJU- ČEKAMO JOŠ IZ NJU JORKA- NA SV. NIKOLU !!!! :)UZDRAVLJE I VAMA ! :)

U NAS KAO DA JE KA LITO- 25 STUPNJEVA PO DANU :))))

*
RUŽA CRVENA - RED ROSE :) -SRETAN POVRATAK ! :)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&

PROMOCIJA ZBIRKE PJESME Đurđice Tičinović "Mjesečeve mijene"

*

* 

Dragi moji čitatelji, vi koji ste blizu i vi koji ste daleko, koji s našom pjesnikinjom Đurđicom Tičinović dijelite stihovima svoje divne misli ( npr. "Dobrojutro more" Podstrana :)

Đurđica Tičinović imat će promociju zbirke pjesama Mjesečeve mijene

u srijedu 9. 12. 2015. g. u Kongresnoj dvorani hotela Plaža u 19 sati


* 

Pričajući mi odavno o ovoj promociji, čekala sam točno tko će Đurđici uveličati ovu večer i konačno meilom dobila i pozivnicu i plakat na kojem piše:

PROMOTORI: Mladen Vuković, Zoran Jurišić, dr. Dario Radović,

RECITATORI : Petar Buljević , Marko Duvnjak uz gitarističku pratnju Stipe Bogdanovića.

Da nam Večer uz Đurđicine stihove bude još ljepša ( o njenim sam Zbirkama pisala i prije - hvala na čitanju - još uvijek - Đurđa mi je jako zahvalna ! :)

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/vasa-pojicka-s-promocije-pete-zbirke-pjesama-8222poljubac-tisine8220-djurdjice-ticinovic-omis-911-2012-8211-hvala-ti-djurdja-osjetili-smo-tvoj-poljubac-/18563411.aspx


u GLAZBENOM DIJELU nastupit će : Andreas Perasić, moja draga zavičajna klapa Pasika iz Kostanja ( roda sam Mile Gojsalić ;) , Pučki pjevači Tugare, Damirova Udruga za očuvanje hrvatskog folklora - Omiš, Antonija Ivanišević i Ivana Burazin.

Program će voditi Đurđicina velika školska prijateljica s Radio Dalmacije Paola Kranjčević ( sjećate se s prošle Zbirke, kad sam je presrela i rekla ( o tome Omiš još priča :)))): Ja sam Vam ona " vesela susjeda " kad mi se rodila unučica ono jutro, kad sam u eteru zapivala i glasala za Pjesmu dana Radio Dalmacije , duet Olivera i Jasne Zlokić : A kad mi dođeš ti i osmjeh vratiš mi, sva patnja i bol života mog će proć, u noćima bez snaaa, ja tebe dozivam :)))) A to ste vi ?! hahhaaaa :) Jesam - baka Ruža crvena ! :)

EVO JEEEEEEEE :))))Dragi moji Omišani, dragi Svijete poetesa i poeta , naš mali gusarsko-klapsko-gitaristički gradić , sve više postaje i gradić širih kulturnih događanja !

A ŠTA LI ĆE TEK BITI KADA CENTAR ZA KULTURU GRADA OMIŠA DOBIJE JEDNOG LIJEPOG DANA NOVU DVORANU KOJU NAŠA DJECA, NAŠI DRŽAVNI I MEĐUNARODNI POBJEDNICI TE NAŠI KAZALIŠNI AMATERI, NAŠA GLAZBA I NAŠ FOLKLOR HITNO ZASLUŽUJU - NEĆE NAM BITI KRAJA ! :)

GRADONAČELNIČE, PAMET UGLAVU U PONEDILJAK - prekinite ovu agoniju ! :)

Đurđice, oproštena ti je Poljička noć koja ove godine nije održana - plešem 365 dana u godini :))

Hvala na pozivu, dolazim - ako u međuvremenu opet ne zapivam u eteru Radio Dalmacije ili Radio Splita ! :)

Ruža crvena :)


nasljednica @ 22:57 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
četvrtak, prosinac 3, 2015
====================================

U sklopu Visoke škole za inspekcijski i kadrovski menadžment u Splitu - na novoj adresi - 100 m od ulaza u Loru ( rotora blizu Spaladium arene ) djeluje Udruga za promicanje znanosti i umjetnosti u cilju poticanja i promoviranja naše kulturne baštine , i kako sam taj dan čula, ljudi koji su svojim radom, djelovanjem ostavili neizbrisivi trag ne samo u Splitu i našoj Županiji nego i šire.Rado sam se odazvala ovom pozivu da čujem nešto "više" o pok. prof. Lukšiću i doznala što nisam znala. Znam biti i ozbiljna. ( YT TV Jadran 17.11. 2015 :)

Samo da napomenem- to je ona Visoka škola koji mi članak jako puno čitate, kad sam bila pozvana već prvu godinu na Dan škole na Sv. Nikolu, 6. prosinca 2012. godine , pogotovo maturanti ili njihovi roditelji- hvala vam ! :)

Bilo mi je drago opet vidjeti neke poznate ljude , ali i mog prof. Grabovca s Pravnog fakulteta. Bilo mi je drago vidjeti posebnu dvoranu Visoke škole, koja će ubuduće imati iste skupove , sjećanja, prisjećanja ljudi koji su poznavali velikane grada Splita i šire.

*

Moderator ovog sjećanje na prof. Branimira Lukšića bio je prof. dr. sc. Tonći Šitin. Lijepim riječima, nekim neobičnim izražavanjem, punim topline, s posebnom duhovnošću, za početak je zamolio dekana Visoke škole, red. prof. dr. sc. Đorđa Nadrljanskog da nam se obrati s nekoliko riječi..
Dekan nas je svih pozdravio te zamolio da se minutom šutnje prisjetimo netom nastradalih nedužnih ljudi u Parizu. Lijepa gesta.Zatim nas je upoznao s ciljem - " da stvorimo jednu tradiciju kojom će se na ovako poseban način odati priznanje zaslužnim znanstvenicima, umjetnicima i drugim ljudima". Rekao je da je ovo prvi ovakav skup sjećanja kako sam naprijed navela , da svi nazočni mladi ljudi , ali i kolege prof. Lukšića doznaju tko je on bio, ako ne znaju, a za one koji su ga poznavali da o njemu doznaju nešto više. Prof. Lukšić je pravi primjer kako bismo našim mladim ljudima dokazali da se samo radom, trudom i upornošću u životu može postići cilj, pogotovo upućeno njihovim studentima. "Stoga danas prvi puta pričamo o čovjeku velike plemenitosti, duhovnosti , koji je preminuo prije godinu dana . Za svaki problem je znao čovjeku, kolegi, prijatelju, dati rješenje. " Svih nas je još jednom pozdravio izrazivši zadovoljstvo što smo se odazvali u tolikom broju u nadi da ćemo se vidjeti svaki put kada budu sjećanja na drage znane ljude ovog Grada i šire, jer su ostavili duboki trag u kroz svoj život i ostali primjer mnogima, zadužili vrijednošću svojega djela i stvaralačkom mudrošću. To će biti naša tradicija pa se nadam da ćemo se zaista ubuduće ovdje opet vidjeti ",- ispraćen velikim pljeskom !

Tada nas je prof. Šitin uveo zanimljivim izlaganjem u Program sjećanja na dragog im kolege prof. Lukšića.

Program je zamišljen u četiri dijela: 1/ predavanje 45 minuta od strane prof. Ive Grabovca na današnju temu o životu i znanstvanom radu prof. dr. sc. B. Lukšića, 2/ film , slike, slajd, od rođenja do "odlaska" prof. Lukšića, koje je ovdje nazočna gđa. Lukšić , popratila svojim riječima, 3 / posebna pjesma za ovaj današnji dan, 4/ kraj- Profesor koji će dati poseban pozdrav kolegi Lukšiću čije ime je ostavio u tajnosti.

Moderator prof. Šitin želio nam je približiti prof. Lukšića kao osobu koja je svojim radom željela podučiti svih da šutnja ničemu ne vodi. Treba ukazivati, trebate se izboriti , bio je protiv tzv. elitne šutnje. Glavna misija mu je bila da čovjeka natjera ne da sam nalazi rješenja problema nego da svih potakne . Ima ona "ako ti nećeš politici, politika će doći k tebi" znao je reći. Što je s čovjekom, kako obličiti svijet ?! Može li se svijet mijenjati, a da mi ne promijenimo sebe ?! Duhovnjaci tvrde: svijet se ne može promijeniti ako ne svladamo tehničke promjene samih stvari, ako se čovjek ne rađa po krvi , nema od poze ništa već samo od velikoga rada i ako se svojim rezultatima izdvojiš , to ti daje za pravo da govoriš ono što želiš, drugačije ne ide.

Naučili smo da nas heroj vodi . Dosta je litereture napisano na tu temu heroja, jer svatko traži nekog svog heroja, pravog čovjeka. Teza o herojima nešeg doba , ali mladi su nesentimentalni , susreo sam takve , ne zanima ih ništa . Teoretičar iz Amerike kaže , oni su stvorili neke supermene, daju filmove o herojima, a heroji nisu pravi primjer- ( u tom smislu je pričao). Nije ni čudo da se slave neki antiheroji, sve više se štuju sluškinje od gospođa. Šekspir je rekao : Krug u vodi se širi i širi , a da od tog "heroja" ne ostane ništa. Misliš da nema kraja toj radijaciji - ali to nije to ! Ima kraja, nestane taj krug, ako ne radiš , ako ne djeluješ . Stoga cijeli njegov život i djelo Branimira gledam s veće distance i da pustimo da prođe 20 do 50 godina, cijela jedna generacija ne bi za njega znala. Stoga, ovo danas, nakon samo jedne godine, dan je kad se moramo prisjetiti već danas , da znaju nove generacije tko je bio Branimir. Ne treba proći puno vremena ako istina postoji iz Splita, Dalmacije i ex Jugoslavije. Ide se da se Branimira uklopi u neko vrijeme i da saznamo puno više. Satr je rekao : Intelektualci su oni kojih se tiče "sve" , u sve se razumiju , a tamo gdje trebaju biti - nema ih !

Nadalje je nastavio teoriju o INTELEKTUALCIMA te rekao da danas oni i jesu ljudi koji sve vide u suprotnostima , od intime do ideologije. Stanje podsvijesti je u fokusu teoretičara i onda je Branimir Lukšić geldao na rstarganost , na sve što s eu društvu događalo "up and down" i mi gledamo tako i kad se društvo žali na takve intelektualce , onda se tme žali na samoga sebe , jer je on proizvod takvog intelektualca. Demokracija je jednaka što i tolerancija , o istim stvarima da govorimo na različite načine . No, da ne bih više diljio, prepuštam riječ prof. Grabovcu.

Tada je prof. Šitin čitao biografiju prof. Lukšića , dotaknuo se nekih detalja , koje sam uz moje zabilješke našla na vikipediji- da je rođen u Splitu, otišao u Zagreb , završio Pravni fakultet 1959. godine, zatim magistrirao 1967 . te na kraju i doktorirao 1974. godine. Studirao je filozofiju na katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu , bio je dugogdišnji profesor Trgovačkog prava pri Ekonomskom fakultetu u Splitu. Borio se za afirmaciju Hrvatske u svijetu i imao je stoga veliku ulogu na svoj način u Domovinskm ratu. Kad se povukao u mirovinu došao je kod nas u Visoku školu. Imao je gard, imponiralo nam je njegovo držanje . Obogatio je našu osobu da ne ostanemo ne onome uskome nego da širimo naše poglede . Ja vam na tome želim puno uspjeha . Vidjet ćete film uz riječi gđe. Lukšić - te je toplo je pozdravio gđu. Lukšić i zahvalio što je snašla snage da bude ovdje danas s nama.

FILM_ YOU TUBE - https://www.youtube.com/watch?v=oDbjMEy_dD0

Film će trajati 10-ak minuta , rekao je prof. Šitin - i tada smo gledali slajd sa slikama prof. Lukšića , a u pozadini riječi gđe. Lukšić, snimljeno i takav prikazan. Bez obzira što je gđa. Lukšić bila snimana, osjetilo se da joj nije bilo lako prisjećati se svog života s g. Branimirom. Za nju je bio više nego prijatelj, čovjek. Gđa. je pričala o njegovim roditeljima, porijeklu. Studij Prava nije bila njegova želja, želio je studirati Filozofiju, stoga je išao i na Bogosloviju, jer je bio jako vezan za Crkvu.Godine 1963. umro mu je otac i ostao je s majkom i dvije sestre. Radio je tada za JADROSLOBODNU kao referent za Cargo osiguranje, ali nije imao razumijevanja među kolegama.

*

Upoznali smo se 1964. i odmah je krenio na megisterij , tada 16 ispita pa poslije na doktorat. Pitali su ga često : Kako to ti u onom sistemu da si doktorirao, ?! - međutim, Branimir je usprkos onom sistemu učio , radio i još kao i prevoditelj. jezike je sam učio te je trebalo da site polaže i bio je toliko uporan da je čak postao i sudski tumač. Dugo je radio s Brunom Tomićem ,a poslije je položio te ispite za jezike. Umro je u studenom prošle godine i najveća podrška u mom životu bio je Branimir. Ja sam imala dvoje teško bolesne djece za koje je on imao iznimno razumijevanje i kad je bilo najteže bio im je više nego otac.

Kao profesora studenti su ga puno voljeli. Često su mu znali reći : Profesore, zbog vas dolazimo u Sv. Dujma. Bio je suradnik Berlinskog fakulteta, a kad je osnovana samostalna R Hrvatska , tražili su ga, ali on nije volio politiku. Rekao je : Ja nisam političar, ali ja ću pomoći kao intelektualac koliko god mogu i tako je počeo pisati kolumnu u Slobodnoj Dalmaciji. Pok. Predsjednik ga je zvao u Zagreb, međutim, mi nismo mogli otići u to doba iz naših razloga .

Pok. Tuđman ga je zvao još dva puta i te 1996. godine kad ga je drugi put zvao k sebi, da dođe , da je vrlo važno, rekao mu je : Branimire, Zagreb je veliki grad, a ja bih htio, želja mi ja da budeš župan najveće županije grada Splita, znači, da preuzme mjesto župana Splitsko - dalmatinske županije . I pristao je ali je rekao: Ja nisam izabran nego postavljen. To nije mogao odbiti, rekao je, kad je vidio dr. Tuđmana onako oslabljenog . Međutim, u politici se nije snašao, bio je prečestit , prenaivan. Iza toga je bio suosnivač Udruge Benedikt . On kao takav nikome nije bio konkurencija. Napisao je tada "Crkva u svijetu" ne kao političar nego kao hrvatski intelektualac. zatim " U prvim redovima" i stvarno nije sebe smatrao nikakvim političarem nego je sebe smatra isključivo intelektualcem. Pozvan je bio od dekana prof. Nadrljanskog da predaje pri ovoj Visokoj školi, zbog najvećeg razloga da se poveže sa studentima, da ih usmjeri da svaki postane čovjekom za bolje sutra.

Nakon dirljive , iskrene priče gđe. Lukšić , svečanom dvoranom Visoke škole odzvanjao je dugi pljesak. Prof. Šitin se još jednom zahvalio gđi. Lukšić što je taj dan bila s nama , čime je svojim učešćem i nazočnošću doprinijela ovom Danu spomena na prof. Lukšića.

Moderator je tada ipak prije izlaganja prof. Grabovca predložio da studentica Ana Marija Ivanda pročita divne stihove koje je za pok. kolegu Branimira napisao prof. Ivan.

*

 

Nakon dirljivih stihova i ponovnog pljeska , Moderator je dao riječ prof. Grabovcu, koji je proradio na stručnom radu prof. Lukšića , da doznamo još nešto.

Prof. Grabovac - je svoje izlaganje počeo citatima latinskih rečenica ( ja vam ih neću pisati nego prevesti- znam dobro latinski) Učen čovjek uvijek u sebi ima bogatstvo. Zatim : Glavna je stvar pisati šta više"- Ciceron.

Znanost nije ništa drugo nego slika istine te Znanost je snaga, moć te rekao da je on citirao ove latinske rečenice jer je prof. Lukšić isticao klasični duh znanosti, završio je Klasičnu gimnaziju, bio je prof. latnskog jezika. Sklon filozofiji Prava ,a zanimljivo je da se kao mladić počeo baviti matematikom . To nam pokazuje da je bio jako svestran čovjek , intelektualac, imao se dojam da se posvetio bilo kojoj grani znanosti da bi se u svakoj dokazao. Osobno mi je žao što nismo imali više vremena za druženje.

Zanimljivo je da mi je upravo Branimir 2000. g. uručio Nagradu za životno djelo, jer je tada bio Župan od 1997- 2003. godine ( op.a. pročitala sam na netu da je bio član HDZ-a, ali je zbog razmimoilaženja s g. Sanaderom izašao iz stranke).

Zanimljivo je da su mnoge njegove knjige, radovi pisani na temu Tegljenja u pomorskom prometu, o iskorištavanju brodova u plovidbenom poslu čime je obogatio taj dio Prava. Napisao je kvalitetan udžbenik Trgovačko pravo za studente Ekonomije te je uz mnoge takve radove imao niz članaka te je znanosti ostavio bogatu ostavštinu kako u Hrvatskoj , tako i u inozemstvu, npr, Ograničenje od odgovornosti u kontejnerskom prijevozu, s naglaskom na objektivnost krivnje. Pisao je o Pomorskom pravu , filozofiji pomorskog prava i na engleskom i na njemačkom jeziku. Pisao je za mnoge časopise koji su objavljivani u Londonu, Vošingtonu, Milanu, Đenovi i dr. Posebni su mu radovi nakon 1980. o Međunarodnom pravu - nrp, Oslobođenje od odgovornosti u Ugovoru o tegljenju. Objavio je veliki broj stručnih časopisa , i mislim da je ovo, ovaj dio što sam naveo, dovoljan da shvatite široki opus djelovanja prof. Lukšića.

MORAM DODATI JOŠ, rekao je prof. Grabovac - od 1979. do kraja života prof. Lukšić bio je ARBITAR Arbitražnog suda u Monaku, kneževini Monte Carlo. Obratio se nama s naglaskom , posebnim : Trajno će lebdjeti duh tog široko obrazovanog intelektualca - dobivši na kraju naš veliki pljesak.

Moderator prof. Šitin je potvrdio da ovaj dan ne može proći bez velikih emocija . Ljudi žive do trenutka do kojeg ga se sjećamo , kad od njega učimo, a ovo je tek prva obljetnica njegovog odlaska i bit će ih još. Čini mi se kao da će sad tu doći na vrata , ući u ovu dvoranu i reći : Šta radite vi tu ?!

O povijesnim temama koje je pisao nalazio je jako lijepe izraze , imao je smisla za estetiku svog izraza , nekako da toj temi, toj slici dade buket cvijeća .

tada se javila Kolegica prof. Lukšića, prof. Dobrota ( talijanskog jezika ove Visoke škole ) : Samo bih htjela reči jedan detalj, vrlo zanimljiv a koji dovoljno govori kakav je prof. Branimir bio. Naime, ja sam bila prevoditeljica talijanskog jezika , došla je delegacija iz Italije , bio je tu i dr. Beuči, talijanski konzul , talijanski Konzul je nešto govorio, tvrdio, i meni je ostalo u sjećanju, da tako vrlo ugledan Gospodin , tvrdi jedno, čvrsto je branio svoje stavove iako se nisu poklapali s talijanskim. To je još jedna karakteristika prof. Lukšića.

Za sami kraj - prof. Visoke škole Mijo Begić iz ranih dana poznaje prof. Lukšića , uzeo je mikrofon i s manjom, skoro neprimjetnom dozom treme rekao, nakon što nas je pozdravio : Ovo je moj prvi govor , pa me izvinite malo., Puno znam o Branimiru, puno ste danas čuli. Bio sam više vezan za familiju Lukšić i on je jako dobro poznavao moju majku i jednom mi je rekao : Pazi na svoju majku, ona ti je sve !

Bio je čovjek čvrstog karaktera. Mnogi su mislili da je prepotentan . Ne, naprotiv, Branimir je bio pun topline, ljubavi. na Višoj ekonomskoj školi u Splitu bilo je oko 10 000 studenata . Njega su svi voljeli i rado dolazili na njegova predavanja. Dvorana je bila uvijek puna. Predavao Pravo. Nije volio jednostranačje. Ne , komunizmu. Bio je neko vrijeme "za odstrel" dok se mi kolege nismo ujedinili da ga obranimo, da on nije kriv i ostao je s nama. Imao je izuzetno znanje . On se sukobio i s aCrkvom, to s ezna. Godine 1976. na Svjetskom prvenstvu netko je nešto govorio na francuskom , negdje smo bili u jednom društv , pitam ga : Znaš li francuski ?! Rekao je : NE, ali ću progovorit ! I Bogami, progovorio je i francuski. Nije mrzio, nije znao mrziti. Za kraj, u moje ime , u ime sih kolega , želim mu laganu zemlju i ostat će vječno u našem sjećanju . I govor, sjećanje prof. Begića ispratili smo velikim pljeskom.

Vjerujte mi, meni je ovo bilo jako zanimljivo, jako dobro isplanirani Program sjećanja na g. Branmira Lukšića, što ni ja sama nisam toliko znala.

Sigurno je da ću se i ubuduće odazvati ovakvim pozivima dekana prof. Đorđa Nadrljanskog , kojem s eovim putem zahvaljujem na pozivu , lijepom jutru i druženju iza "službenog dijela".

Zorana Vuković, dipl. iur.DANA 4. 12. ( PETAK) 2015.  ODRŽAT ĆE SE  PROMOCIJA STUDENATA STRUČNOG STUDIJA OVE VISOKE ŠKOLE - ( pozvana sam :) VIŠE NA STRANICAMA ŠKOLE !

DEKANU I SVIM PROFESORIMA I STUDENTIMA OVE ŠKOLE

- SRETAN  DAN ŠKOLE - SV. NIKOLA !


NAPOMENA: ZA ČLANAK SAM ZAMOLJENA I POZVANA KAO I TV JADRAN !

OVAJ ČLANAK NIJE SPONZORIRAN ( da ne mislite da zarađujem , da "novinarima" oduzimam "kruh"- ne ! Zamoljena sam da popratim ovaj Skup - mnogi misle da svojim pisanjem zarađujem - neeeee - a koliko članak sa slikama vrijedi, znaju mediji :)

*****************


HVALA KLAPI SV. JURAJ NA OVOJ DIVNOJ PJESMI "KRALJICA MORA" !!!! 

SRETNA PLOVIDBA I PUTOVANJA SVIM NAŠIM MORNARIMA I PUTNICIMA !
NEKA JE VJEČNA HVALA I SLAVA SVIMA KOJI SU ZA LIJEPU NAŠU DALI SVOJE ŽIVOTE

nasljednica @ 10:01 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 1, 2015
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

NOVO ! - 2. 12. 2015. : Organizacijski voditelj klape Sv. Juraj, Marko Bralić, javio nam se iz SAD-a !:)

IMPRESIUM S AMERIČKE TURNEJE

Poštovani ,


Zaista smo počašćeni i impresionirani publikom u Mississagi, Detroitu i Chicagu koja nas je dočekala sa toliko ushićenja i ispratila ovacijama na kraju koncerta.
Posebno nam imponira sto smo imali čast nastupati u najboljim američkim dvoranama kao što su Living Art center u Mississaugi, Harris teatre u Chicagu i Town Hall u centru New Yorka u kojima su nastupale najveće američke zvijezde kao sto su F. Sinatra i E. Presly i D. Elington i drugi. ( op.a. da , pročitala sam to  !!!!!! :)
Na koncertima smo izvodili skladbe hrvatskih skladatelja i poneke uspješnice američkih autora.
Ovo je ujedno prvi put da se hrvatska glazba predstavlja američkoj publici na koncertnom nivou najviše razine.
Veseli nas što smo našim Hrvatima u Americi donjeli dašak rodnog zavičaja, a američkoj publici predstavili bogatstvo raznolikosti naše glazbene kulture.
 

Iznimno smo zahvalni gospodinu Draganu Čačinoviću na sjajnoj organizaciji ovakve turneje.
 

Srdačan pozdrav i svako dobro ,

Marko Bralić, org. voditelj klape "Sveti Juraj" HRM-a

Ja : Hvala Vam na javljanju ! Pozdrav Vama i cijeloj  Ekipi ! :)


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

PJESMA JE IZ HNK SPLIT :) SLAJD OD 33 SLIKE DA VIDITE UŽIVO ! :)

Ima li išta ljepšega , dragi moji nego u ovim ne baš veselim vremenima i u ovim predblagdanskim danima promovirati  u svijetu pjesmom lijepu našu Hrvatsku  !

!!!!!

Hrvatska je  mala zemlja, ali velikog srca , što dokazuju i ovi niz koncerata u sjevernoameričkim gradovima  klape Sv. Juraj i Tamburaškog orkestra HTV-a i njihovih gostiju !

!!!

Svoje prve dojmove podijelio je organizacijski voditelj klape Sv. Juraj - Marko Bralić na Radio Splitu - PRVA ADVENTSKA NEDJELJA  ( OP.A VIDITE MOJ RUČNI RAD U 3 MIN :), rekla mi je prijateljica, u 18:10 sati - zakasnila sam za koji minut ! :(

MA , POGLEDAJTE VI, GDJE SU TO ONI PJEVALI !!!!!


Gdje je Klapa Sv. Juraj s Tamburaškim orkestrom i gostima nastupala do danas , piše.

Na njihovom FB imamo link s 500 slika već 3 dana !!! :)

Za vas koji nemate puno vremena da prelistate sve slike, izdvojila sam "teškom mukom " neke, jer su sve predivne !  Evo ih :)

!!

Dakle , ove su iz Kanade :

- 27. 11. - Mississauga koncert u "Living Arts Center"

NA NJIHOVOJ STRANICI ispod PLAKATA pisalo je ( ovo ponavljam ) - neka se zna ! :)

!!!!!!!
Concert event featuring: Croatian Radio Television Tamburitza Orchestra, Croatian Navy choral group "Klapa Sv. Juraj". Soloists: Krunoslav Slabinac, Sandra Bagaric & Gianni Stipanicev

World music takes over Living Arts Centre with a special performance by the Croatian Radio Television Tamburitza Orchestra featuring Croatian Navy choral group "Klapa Sv. Juraj" ( JA SAM PODCRTALA :) and soloists: Krunoslav "Kico" Slabinac, Sandra Bagaric, Gianni Stipanicev. Exeptional repetoire will take you from centuries old traditional Croatian folk songs to the well-known Holiday songs specially prepared for this performance.

!!!

ABOUT THE ORCHESTRA: In over seven decades of the existence, Orchestra toured Australia, Malaysia, Canada and dozens of European cities. This is Orchestra's second visit to the USA & Canada. In 2004 Orchestra performed six sold out concerts bringing a tradition and cultural heritage of Croatia.

ABOUT TAMBURITZA: The tamburitza is the most popular and most common of the national instruments of the Croatian people. It is a stringed instrument related to the Russian balalaika, the Ukrainian bandura and the Italian mandolin. Its name originated from the Turkish language and made its first appearance in the Balkan region in the 14th Century. - See more at: http://www.livingartscentre.ca/theatre-performances/christmas-is-here-mir-na-zemlji#sthash.Vy560P1t.dpufZATIM SU NASTUPALI U :

- 28. 11. - Detroit koncert u Windsor "Fillmore"

- 29. 11. - Chicago koncert u "Harris Theatre" - javili su mi se i svima nama poslali srdačne pozdrave i preko CMC TV -a !!

NAJNOVIJE: - večeras- 2. 12. 2015. KLAPA SV. JURAJ ŠALJE NOVI "PAKET" SLIKA IZ ČIKAGA ! - COPY S FB :

POGLEDAJTE NAJNOVIJE FOTOGRAFIJE S NAŠEG KONCERTA U CHICAGU!

Srdačan pozdrav iz Clevelanda gdje naš koncert počinje za 4 sata!

https://www.dropbox.com/.../f2epd9.../AADzqOniG6-5hwvE3bMCnhc5a...


!

SLIJEDE KONCERTI U :


- 03.12. - Cleveland koncert u "Connor Palace" - NOVO:poslali su slike i pozdrav :)

- 04. 12. - Pittsburghu koncert u "AE Stage""

- 06. 12. - New Yorku koncert u "The Town Hall" (Sv. Nikola )

*

Uživajte , dragi naši u tuđini i dalje ! Mogu misliti kako je vama , ali i svima koji dolaze u ovako velebne građevine , dvorane, kazališta da vas čuju i vide !

*

HVALA VAM ŠTO STE NAM SLIKAMA DOČARALI VAŠ PRVI KONCERT I ATMOSFERU ! :)

OTVORIVŠI SLIKE- TRENUTNO SAM ZANIJEMILA OD LJEPOTE !!! :)

PRATILA SAM SVE SLIKE SPOJENA LAPTOPOM  NA TV LCD 107 , VELIKI EKRAN !!! :) VIDJELA SVE VAŠE OSMJEHE, NAKLONE , VAŠ PLJESAK PUBLICI KOJI UVIJEK DAJETE  KAO I PUBLIKA VAMA !

*

POSEBAN JE TAJ OSJEĆAJ PJEVATI NAŠIMA U TUĐINI !

POHVALJUJEM ORGANIZATORA OVE VAŠE AMERIČKE TURNEJE !

*


*

POHVALJUJEM STAJLINGE NAŠE DRAGE, VESELE SANDRE BAGARIĆ I NAŠE DRAGE TAJČI !

TOOOO, TAJČI !!!! :) Pozdrave vam šalje Ruža crvena :)

BEST REGARDS - RED ROSE FROM CROATIA  ! :) OMIS city, Dalmatia :)
Ovu mrvuuuu zemlje svogaaaaa rodnog krajaaa

osjetit će tiloooo mojeeeee

kad dođe  do krajaaaaaaaaaaaaaaaa :))))

 SVUGDI POĐI, ALI DOMA DOĐI !!! :)

DO TADA, UŽIVAJTE ! :)


nasljednica @ 10:39 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.