pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » pro 2012
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - prosinac 2012
nedjelja, prosinac 30, 2012
**************************************************************************************************
UVODNO : da vas ne zbuni - NAMJERNO VAM PIVAJU ČUVITE - POBJEDNICE 22. MEĐUNARODNOG NATJECANJA U VERONI 2011. G., JER TO SIGURNO ILI NISTE ZNALI ILI NISTE ČULI :) !!!
KONCERT: U prepunoj našoj crkvi Sv. Mihovila u Omišu održan je sinoć tradicionalni Božićni koncert u organizaciji FDK Omiš , na kojem su nam pivali: ženska klape ČUVITE sa otoka Šolte i muška mlada klapa MRIŽA iz Splita.Voditeljica Programa bila je Maja Ivčević.
**********
Koncert je snimio Radio Split te snimku možete poslušati na Sveta Tri Kralja u 19 sati - rekao mi je g. Edo Gracin.
KLAPA MRIŽA osnovana je 2008. g. i čini je 8 mladića: Tonći Brković, Miro Škiljo, Marijo Jurun, Jakov Radunić, Toni Kožul, Luka Višić, Luka Meić-Sidić i Božo Kesić. Klapa je nastupala na brojnim smotrama, a na večeri debitanata FDK u Bolu 2009. osvojili su 1. nagradu publike i tako došli do FDK u Omišu. Momci su stvarno odlični , nagradili smo ih velikim pljeskom !!
******
KLAPA MRIŽA IZAŠLA JE DVA PUTA te otpivala :
1. AVE VERUM CORPUS - W. A. Mozarta
2. ADESTE FIEDELES
3. DOWN TO THE RIVER , obr. Vlado Sunko
U drugom izlasku :
1. RODIL SE JE ISUS, napjev obr. Šime Marović
2. DVORANI NEBA, napjev, obr. Franjo Dugan
3. TRI KRALJA JAHAHU, napjev, obr. LJ. Stipišić
ŽENSKA KLAPA ČUVITE s otoka Šolte , kojoj sam već na Izlučnoj večeri FDK OMIŠ 2012. prognozirala i pogodila pobjedu (naravno da smo se pozdravile , izčestitale, ali- pitale su me , di mi je RC - eeeee paaaa bilo bi previše :)))
I one su imale dva izlaska na naš oltar (tu sam se pričestila, krizmala i vjenčala:)).
U prvom izlasku otpivale su :
1. LIPI DVORI NEBESKI, Marjanski napjev iz Grohota, obr. S. Domjanović
2. POSLAN SI ANDJEL GABRIJEL, Advent. napjev iz Grohota, obr. S. D.
3. SLAVA U VIŠNJI BOGU, božićni napjev iz Grohota
******
U drugom izlasku u onom njihovom stilu - cilim tilom i izrazima lica:)
1. VESELI SE MAJKO BOŽJA, bož. napjev, obr. Joško Čaleta
2. KOLENDA IZ GROHOTA NA ŠOLTI, obr. Ivana Šutić
3. KOLENDA IZ SRIDNJEG SELA , obr. M. Brunsko/K. Magdić
O KLAPI ČUVITE već sam pisala ovo lito, al da napomenem , one su na 22. Međunarodnom natjecanju u Veroni 2011. g. dobile ZLATO !!! Op.p. vidite da sam dobro nedavno napisala : Klape imaju svoje smotre i natjecanja i nije im misto na Eurosngu 2013 - ovo je još jedan dokaz !
Klapa Čuvite djeluje u okviru KUD-a ŠOLTA od 2001. g. s malim izmjenama i vodi ih Srećko Damjanović od 2008. godine.
Na kraju smo svi zajedno s KLAPAMA uz želju jedne "Čuvite", mislim gđe. Nataše - zapivali "U sve vrime godišta" - orila se cila Crkva:) UVJERITE SE NA RADIO SPLITU !:)
Voditeljica je dobro primijetila kao i svi mi , da klapska ona prava a caplello pisma , lipo zvuči na svim jezicima ! OP.P. i bez obzira na to - ponavljam , nije joj misto na Eurosongu 2013. !
*******
Urednik mužičkog programa Radio Splita, g. Edo, dao mi je slušalice da poslušam jel sve tonski štima :))) Naravno, nisam ni sumnjala :)) ALAAAAAA GUŠTA !!!! :) Hvala, Edo !!!
*****
Iza ovog prigodnog odličnog koncerta, klapa MRIŽA nam je vani, na ugodno iznenađenje nas nekolicine, isprid Crkve, pivala "slobodnim stilom" bez našeg traženja , valjda o svom guštu u tihoj noći, jednu pismu po svom izboru.
Otišla skoro ča - kad , jedna članica Omiškog crkvenog zbora ( znam je, al neću napisat ime da se ne ljuti:))) započela, i ja se vratila i ubacila među njima , pismu "Veseli se majko božja" i nastala je mješovita klapa "ad hoc" OMIŠKA MRIŽA :)
******
FDK OMIŠ ŽELI VAM BLAGOSLOVLJENE I SRETNE BLAGDANE
I NOVU 2013. GODINU!
********
Vaša omiška RC :)))))
*************************
SVIM ČITATELJIMA I POSJETITELJIMA MOG BLOGERA ,
DO NOVOG PRIGODNOG POSTA,
ŽELIM SRETNU NOVU GODINU !!!
P.S. imam puno inspiracije, al i posla da sve sredim nakon ove lude noći i sutra nastavljamo :) Hvala na razumijevanju :)Skoro će zora- 3 h :)
HVALA VAM NA ČESTITKAMA -
OD 9 JE KOD NAS ŽIVOOOOOO - sad je 17, 10 h :))))
nasljednica @ 00:53 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
petak, prosinac 28, 2012
Pod još uvik velikim dojmovima (nije ovo zbog Ruže crvene;):) prvenstveno zbog neočekivanih gušta izvedbama Orkestra HRM-a. Veliko iznenađenje ŠTO SU NAM SVIRALI ?! Naravno, ni klapa Sv. Juraj nije "bila za bacit":)) i oni su me opet - ma uostalom pročitajte-ŠTA ?!:)
Opet naglašavam : nije to zbog Ruže crvene čitajte (skračujem:)
Nakon turbo dana prilagođenog da sve bude gotovo do 19 sati i RC NA VRHU KUĆE:) - u 5 min sam bila "za DOM spremna"- ma za Zvonimirov dom u Solinu u 19,30 - iđem se opustit i to bez papira i kemijske, fotić dovoljan i neka naša draga @lomicka bude uskračena za detalje "nek misli i dalje da ja sve snimin pa po tome pišem kući post":))))
U stvarno prepunom Zvonimirovom domu Edita Lučić Jelić (voditeljica Radio Dalmacije, FDK Omiš, OGF Omiš) - (s impozantnim naušnicama koje se vide čim uđeš u Solin:)- (opizala sam ih, 5 grama teže :) vodila nas je kroz svečani program ove stvarno sjajne večeri ! Bila sam u MURA midi-crvenom kostimiću :) i opet mi "dragi vrag" ni da mira i takala sam opet RC na jaknu :) viseči baluni na ušima ka oni s bora u stanu :)!
AJME PROGRAMA :
1. "GUBEC-BEG" UVERTIRA - Orkestar HRM-a- poznala je, imala LP !
2. LIPA MOJA ČA SI BLIDA - opet Orkestar (prije: uvodno Edita,ukratko o njima, što sam već pisala u mojim postovima)
3. BODULSKA BALADA - Orkestar - opuštajuće , predivno je zvučalo orkestralno !
Naše ovacije su bile srdačne - dirigirao im je maestro, mladi čovik, TONĆI ĆIĆERIĆ - Solinjanin :)
Zatim Edita najvaljuje i kratko "povijest nastanka i dijela nagrada- a koga to- dame i gospodooooo ?!
KLAPA SV. JURAJ , koje je prije 2 g. najavila kao klapa "stasitih momaka", a sad mora reč "kršnih", koji još po povratku iz Kine nisu okusili rižu:))))
4. GDJE SI MAJKO DA ME BUDIŠ, Klapa i Orkestar , i jedna suza niz desno oko;
Marko je rekao "na spomen našega Tona Kljakovića- veliki pljesak.
Iza našeg pljeska Marko kaže: Sad ona koju znate ( znamo sve !? :)
5. RU ŽO MOJA CRVENAAAAAA - Klapa i Orkestar , oči mi pune suza i opet jedna kanila ;
Marko: Ajmo da vas čujem :))) i mi ka zbor ! RE CI TE JOJ DAAA itd.
6. UVIJEK ĆU TE VOLJTI - Klapa i Orkestar - kako predivno :)
SAD SAMO ORKESTAR - PREPOZNAJME ODMAH ! NE MOGU VIROVATI !:))
7. JALTA , JALTA, UVETIRA (imam i tu LP) :)
ŠTA ĆE BITI S NAMA SUTRA DAL TO NETKO ZNA-
PIVAM JA U SVIH 16 ! IL SE PTICA MALA SPUSTILA NAD KRIM OVJENČANA ZAPJEVALA S NJIM, PJEVAJ, PJEVAJ DRUŽE , OVDE NEĆEŠ BITI SAM , NEK SE PJESMA ČUUUUJEEEE- ITD !
- ZNAM JE CILU, KAKAV PRIJELAZ IZ FORTE U FORTISIMO PA PIANO - LIPOTEEE !
8. HM- ŠTA ME IZAZIVAJU, NE SMIN NANOGE, NIJE OVO POLJUD:)))) - ORKESTAR HRM-A počima poznate tonove : "ČA ĆE MI COPACABANA" - OU JEEEEEE - HONOLULU IL MADRID- ma svu sam otpivala U STAVU MI-RNO ! , moš mislit:)
9. Eeee, a zatim Edita najavljuje i nešto više pripovida o odličnom baritonu JAKOVU KOŠĆINI - uz veliki pljesak došao je na pozornicu, elegantan,u uniformi, pisma Vice Vukova TVOJA ZEMLJA, solo uz Orkestar HRM-a - dojmljivo !
10. EVO OPET KLAPA I CROATIO IZ DUŠE TE LJUBIM uz KLAVIRSKU PRATNJU , posebno predstavljenog JURICE KARUZA-Višanina :) prije koje nas je Marko podsjetio da mu je drago da su večeras u Solinu, drevnoj Saloni, odakle su i naši preci:)
Da vas sada čujem - viče Marko :) Nije triba ponovit: Joooš se sićaaaam onih ričiiiii :)
Marko je predstavio sve članove Klape te Koncert nastavili :
11. NE DIRAJTE MI RAVNICU uz Orkestar HRM-a - Marko je prethodno najavio - u spomen svih naših velikana, heroja !
12. STINA PRADIDOVA uz Orkestar , za koju je rekao da je s posebnim guštom izvode u Hrvatskoj, u godini kad su oslobođeni naši generali - veliki, veliki pljesak !
13. PONOVNO ORKESTAR HRM-A : kao 13. točka Programa - (arr: TONĆI ĆIĆERIĆ - POSLOŽIO JE NIZ BOŽIĆNIH PISAMA POD NAZIVOM "BOŽIĆ U HRVATSKOJ": Radujte se narodi,Veseli se Majko Božja, Kirli Eleison, itd- sve sam pivala, uživala, zvučalo odlično!
S MOJE STRANE "PISANJA",RED JE I OVO NAVESI, JER SU ZASLUŽILI !! A VI IH PREPOZNAJTE ?!:)
Ovaj stvarno super orkestar HRM-a ( zvuče ko da ih je 100 ) čine redom: 5 saksofonista: Grgo Grubišić, Igor Dražinić, Siniša Hrga, Milan Milas i Ante Jelinčić; 1 horna - Lenko Lozić; 2 trombonaša: Ivo Tadin i Matko Selak; 4 trubača: Ivan Bralić, Stivn Donkov, Branko Pelicarić i - tetin mi unuk Ante Raljević (Rake) , 1 bas-gitarist- Mijo Mišetić; 1 ritam-gitarist -Tino Šimig ; 1 klavirist - Jurica Karuza ; 1 drumset - Igor Kralj; 1 na udaraljkama - Ante Delić :)
14. ZATIM BARITON JAKOV KOŠĆINA uz meni poznatu, al ne baš toliko da bi je pjevušila, zapivao : PANIS ANGELIKUS - savršeno, veliki pljesak !
Nisam mogla virovati da je Koncert već došao kraju - osjetila po "kolendri" našeg dragog Ljube Stipišića :
15. DOBRA VEČER, BOG DA (imali ste je priliku čuti na HRT1 na Badnjak, kasno sam vidila SMS Klape ) Al sam zato vidila na Sv. Stjepana, IN MAGAZIN - NOVE TV- ono što mi je Klapa već bila javila da snimaju- o običajima u Dalmaciji na Badnjak i Božić :)
16. NARODI NAM SE - Klapa i Orkestar , ali i mi :) I tako sam 16. točaka Programa , tako je priletilo sat i po vrimena da vam ne mogu opisat. Naravno da smo tražili BIS i maestro, dirigent je i nama dirigirao : (e, nisam zapisala - koju ?!) mislim U SVE VRIME GODIŠTA ili - ma zar je bitno, bili smo svi na nogama, razdragani pod dirigentskom palicom maestra TONĆA ĆIĆERIĆA :)
Na kraju se Edita zahvalila organizatorima Konceta: Dom-u Zvonimira d.o.o., Gradskoj glazbi "Zvonimir",Solin, Mariu Božiću, umjetničkom voditelju klape Sv. Juraj. Moram i ovo napisat šta je još rekla: Veliki pljesak za naj PR-ovca klapa, Marka Bralića :).
Rekla sam mojima : "Vridilo je doć", ma nisam ni sumnjala , ali Klapaši su mi rekli , da me nisu očekivali i da su ugodno iznenađeni ?! A kako to niste pa niste u Slovoniji ?! A da nisu, da su mislili da sam u poslu oko špakera -eeee ja kažem : Sve je doma na vrime oprano, skuvano, bakalar spreman, okićeno i evo nas .Došla sam se baš lipo odmoriti ! Bilo im je jako drago - a i meni:) Rastali smo se čestitajući Božić i Novu godinu i mojom zahvalom za sve, sve lipe trenutke koje mi je klapa Sv. Juraj dala tokom i ove godine !:)
****************************************************************************
Hvala i vama, rekli su i čestitajte Božić i Novu godinu svim čitateljima Vašeg blogera :)
Kad smo izašli , guštala sam u divnoj tihoj noći i slikavala SOLIN NOĆU :) Ali i moju RUŽU NA VRHU KUĆE po povraku :)
******************************************************************************
**********
Eto dragi moji, ne mogu drugačije pisat nego po svom guštu - a ti draga @lomić - samo za tebe, u povjerenju : KAKO SAM SVE OVO BEZ SNIMANJA I PISANJA ZAPAMILA - psssst - odgovor je u slajdu he he :);)
*****
Po želji klape Sv. Juraj prenosim vam njihovu čestitku :
*****************************
Čestit Božić uz obilje sreće i zdravlja u 2013. godini žele vam od srca
Orkestar i Klapa HRM-a
**********
Orkestar, ponavljam , je bio vrhunski , ali i klapa Sv. Juraj je zaslužila još i ovaj članak od mene na kraju godine koja je obilježena RUŽOM CRVENOM po ciloj Hrvatskoj i šire:)- jer su ljudi s dušom:) U mom Omišu i Bajnicama zovu me -hahhaaa- RC !!!:)
*************
Vaša N-ica - Ruža crvena :);) !
******
A šta je slijedeće: Večeras koncert u mom Omišu,u "Fratara" - Klape koje vodi prof. Jure Šaban Stanić (nemam auto:( ,Edita mi rekla:), a večeras na TV DUO ČELOS :) -
NOVO-UPRAVO DOZNALA : Sutra 29.12. Klape u Župnoj crkvi Sv. Mihovila - dolaze mi ČUVITE SA ŠOLTE :) !!
********
Znate da sam o njima pisala i prognozirala pobjedu na FDK Omiš 2012:) Tako je i bilo :)!!! Sutra ću imat auto (moj radi ujutro :) !!!!
nasljednica @ 02:15 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
ponedjeljak, prosinac 24, 2012
*****

SVIM ČITATELJIMA I NJIHOVIM OBITELJIMA MOG BLOGERA
RAZGLEDNICA- ČESTITKA JE OD DANAŠNJEG SUTONA MOGA
SIMBOL RAĐANJA REPATICA SJAJNA DOK VAM ŠALJE
SVJETLOST UZ CRVENI MOJ SUTON NASLJEDNICA VAM DAJE
*****
 
 
 
*****
DA RUŽA CRVENA IMA ZNAČENJE ŠIRE I VEĆE
OVA BOŽIĆNA SE NIKAD ZABORAVIT NEĆE.
STIGLA JE PREKO VIŠE OTOKA I KANALA
OD DRAGIH LJUDI ZA USLUGU MALU KOJU SAM DALA.
RADOSTI MOJOJ POPUT DJETETA NIJE BILO KRAJA,
NJIMA ĆE OVO PRENIJETI NJIHOVA UNUKA MALA ,
BOGATIJA SAM ZA DVA NOVA TOPLA SRCA DRAGA ! :)
*****
SRETAN VAM SVIMA BOŽIĆ I BLAGDANI KOJI SLIJEDE !
*****
 SRETAN IMENDAM STJEPANIMA I IVANIMA - I SVIM IZVEDENICAMA OVIH IMENA !:)
IMAMO IH I MI U OBITELJI, BOGU HVALA ! :)
*****
OVAJ VIDEO ME JAKO DOJMIO -
VALJDA ŠTO SU MI OVI PREDBLAGDANSKI DANI
BILI ISPUNJENI MOJOM SLATKOM UNUČADI ! :)
*****
VAŠA NASLJEDNICA
*****
*******************************************
nasljednica @ 01:37 |Komentiraj | Komentari: 35 | Prikaži komentare
četvrtak, prosinac 20, 2012
***********************************************************************
DRAGI MOJI ČITATELJI, SINOĆNJI KONCERT KLAPE CAMBI-SPLIT I NJIHOVIH GOSTIJU OSTAT ĆE PO MOGO ČEMU U MOM VJEČNOM SJEĆANJU.
KONCERT, NAŽALOST, KAKO SAM DOZNALA , NIJE SNIMAN, SAMO ZA TV PRILOGE. AKO BAŠ NEMATE VOLJU ČITATI , VI KOJI NISTE LJUBITELJI KLAPSKE PJESME, KAKO JE KONCERT PROTEKAO, ONDA VAS MOLIM, DA BAR PROČITATE KRAJ OVOG ČLANKA !!!! :) A JOOOJ ! :)
PRETPOSTAVLJAM DA STE VEĆ NEGDJE ČULI ONO NA "NOVINARSKI NAČIN" KAKO JE BILO NA KONCERTU, ALI IZ OVOGA ĆETE PROČITAT ONO ŠTO, KAO INAČE, NIGDJE NE PIŠE :)
KARTE: OD NAS 5, NAS DVIJE NISMO IMALE KARTE. DOŠAVŠI NA BLAGAJNU, ČOVJEK MI PONUDI 2 KARTE.OSTALA SAM ZATEČENA, "IZVINITE, ŽELIM DONIRATI". GOSPODIN KAŽE: OVO SU PLAĆENE KARTE, DVOJICA MI NE DOLAZE.ETO, UZMITE KAO DA STE DONIRALI ! NIJE HTIO UZET NOVCE -ČUDILA SAM SE"ZAR ISTO KAO NA INDEXIMA"?!
MJESTO KONCERTA: NIJE MALA DVORANA GRIPE, VEĆ SU NAS UPUTILI U RNK SPLIT ILI KK SPLIT - GRINTALI SMO SVI, ALI BRZO ZABORAVILI KAD SMO UŠLI. DVORANA GDJE SU NASTUPALI INDEXI I PRIJATELJI VEĆ JE NAŠIM ULASKOM BILA PREPUNA. STOLICE SU BILE ČAK U PREPUNJENOM PARTERU. TRAJAO JE VIŠE OD 2 SATA. BILO NAS JE DUPLO NEGO NA INDEXIMA- CCA 3000 , DUGO SU JOŠ ULAZILI !
MOJA EKIPA IŠLA NA TRIBINE, A JA NAŠLA DVIJE STOLICE U DRUGOM REDU DA SAM BLIŽE, DA MOGU SLIKAVAT.
ŠTA SAM OBUKLA: REBE I ONU BIJELU "BLUZU SREĆE" I STAVILA RUŽU CRVENU NA BLUZI I U KOSI. OVO VAM PIŠEM, JER JE BITNO ZA NASTAVAK ČLANKA.
JEDVA SAM SINOĆ OD SVIH DOJMOVA ZASPALA. JUTROS JEDVA ČEKAM DA OBJAVIM OVAJ ČLANAK.
IZLAZI NA POZORNICU PRVA KLAPA CAMBI- 10 ČLANOVA: PISMO MORA, KAMENA I SOLI- DALMATINSKA PISMO MOJAAA- VELIKI PLJESAK, A TEK POČELI.
KAD- EVO VODITELJ - ČUBI ?! VIDJELO SE DA VEĆINA NAS NIJE BAŠ NJEGA OČEKIVALA NA OVAKO OZBILJNOM KONCERTU. ČUBI JE BIO U SVOM ELEMENTU KAO INAČE. MOLIO JE PLJESAK ZA SEBE !! ZAHVALJUJE SVIMA KOJI SU ZASLUŽNI ZA OVAJ KONCERT, ČAST MU JE DA GA VODI, ZAHVALJUJE ŠTO JE KONCERT USPIO I PRIJE NEGO JE I POČEO !!!- VIDJEVŠI DA LJUDI ULAZE I PUNE TRIBINE I ČAK SA STRANE GDJE NIJE BILO PREDVIĐENO.
***
OBJAŠNJAVA ČUBI KAKAV JE TO SPOJ KLAPE CAMBI I RNK SPLIT: KLAPA TU PJEVA I NOGOMETAŠI TAKO GUŠTAJU, A KAD ONI IGRAJU, ONDA KLAPA GUŠTA!!! OSIM TOGA RNK SPLIT OVE GODINE SLAVI 100 GODINA POSTOJANJA. POZDRAVIO JE KRIŽANCA I ČOVJEKA DO NJEGA . OVO ĆE VAM VEČERAS DRAGI POSJETITELJI BITI BLAGDAN ZA UŠI. ZNAJTE ODMAH, OVAJ MOJ UVODNI GOVOR ĆE POTRAJATI DO 3. DNEVNIKA PA AKO ONDA ŠTA VRIMENA OSTANE, ZAPIVAT ĆE KLAPA UŽIVO KOJU PJESMU- PLJESAK I SMIJEH!
SAD JE REKAO OPET JEDAN BISER: EVO, KLAPA CAMBI, POPULARNIJA JE U SVIJETU NEGO U NAS I NIJE JEDINI SLUČAJ! JER TKO JE OD HRVATA POSTAO POPULARAN U ZEMLJI ?!- NITKOOOO ! JA SAM DAVNO PROROK BIO DA NEĆE KLAPE USPJET U NAS, ALI DRAGO MI JE DA SE MOJE PROROČANSTVO NIJE OSTVARILO. ONI SU POZNATI I VAN HRVATSKE I PO CIJELOME SVIJETU. ONI SU DOBILI ČAK PORINA ZA ALBUM ZABAVNE GLAZBE UZ, PAZITE, ROZGU I MADRE BANDERAS!!! SVI U SMIJ !!!
KLAPA CAMBI NAM JE ZATIM U NIZU TAD OTPJEVALA : 1. ZAR VIŠE NEMA NAS, 2. LIPA MOJAAA NAČELO ME VRIMEEE OBE "A CAPELLO" , AL GLASOVIMA KAO DA IH ORKESTAR PRATI ! SAVRŠENO, ŠTO SU I NAŠE OVACIJE POTVRDILE!
ZATIM: UZ INSTRUMENTAL : NEKU - IZBRIŠI MI DANE, IZBRIŠI MI BOOOL (NE ZNAM JE), PJEVAO JE 5-TI ČLAN S LIJEVE STRANE. A JOJ, A JOOOJ, PRVI TONOVI - NE MOGU VJEROVATI, NI NAJMANJE SE NISAM NADALA - PREPOZNALA JE I PUBLIKAAAAAA : RUŽA CRVENAAAAA - MA TKO ME MOGAO ZUSTAVITI, POLETIM NA 3 METRA DO NJIH, SMIJEŠKAM SE , PJEVAM SLIKAJEM IH, ODOBRAVAJU I ONI, VIDE NA MENI RUŽU CRVENU - KAKO NEĆE KAD MI JE RUŽA BILA MALO MANJA OD GLAVE, A DRUGA U KOSI !!
!! NISAM ZNALA GDJE SAM - TOTALNO U VALCERU !!! NIKOGA NISAM VIDILA , OSIM NJIH - SAVRŠENO I RAZUMJELI SU MOJE "HVALA" !!!! OP.P. NE ZNAM DA LI SU ME POZNALI I DA LI ZNAJU DA SAM JA PISALA O NJIMA S KONCERTA "DAN OBALE" NA RIVI:)
EVO NAM ZORICE KONDŽA- VELIKI PLJESAK VEĆ NA POČETKU : ZAR JE VOLJETI GRIJEH - ALI ZORICA JE NAMA DALA DA PJEVAMO REFREN - KAO DA JE IMALA PROBLEMA S GLASOM ( ČITAJTE DO KRAJA !!!) ZAHVALILA SE , DA GUŠTA, I NASTAVILA SA : ZA TEBEEEE NEKA SMIRI SE MOREEE I OPET "SAD VI" - PA ONA PA MI I KAŽE: LJUDI MOJI JE GUŠTAM, JA BI S VAMA VAKO DO UJUTRO !!! OP.P. NIJE TO JOŠ NIŠTA-ČITAJTE!!!
EVO CAMBI: TEBE JE LAKO VOLJETIIIII- I MI SVI S NJIMA - SAVRŠENO !!!
ZAHVALIO SE ČUBI ZATIM ŠTA VODI OVAJ KONCERT, AL DA JE ON VELIKI PRIJATELJ KLAPE CAMBI I DA MU JE ČAST BITI TU, ALI OVAJ PAPIR ŠTA DRŽI, DA MORA, DA MU JE TO STAJLING, DA MU JE NJEGOV STILISTA REKAO DA GA MORA IMAT !!! I DA VIDI DA JE ATMOSFERA VEĆ ODMAH UŽEGLA, NEKA, NEKA, NEK BUDE JOŽ UŽEGLIJA, A AKO NE DAJ BOŽE ZATRIBA , TU SU ONIIIIIII !!! KLAPA DVD ŽRNOVNICA, SVE POLJIČANIN DO POLJIČANINA - KLAPA SV, FLORIJAN I VELIKI PLJESAK ! POHVALIO IH JE ŠTO ONI I PJEVAJU I ČAK I SVIRAJU I TO NE KA NA HTV NEGO UŽIVO - SMIJEH I PLJESAK !!!
KLAPA SV. FLORIJAN NAS JE POČASTILA : OSTA SAM ČOVIK I , NEIZOSTAVNOM KAKO ĆU JOJ REČ DA VARIM - UZ DARKOVU MANDOLINU I GITARU JEDNOG ČLANA- SVI POLUDILI , OVACIJE , PIVALI SMO SVI !!! A ONI U UNIFORMAMA- MA NE VATROGASNIM ! ZAHVALILI SE KLAPI CAMBI ŠTO IH JE POZVALA !
IZA NJIH ČUBI NAJAVJUJE VELIKOG ČOVJEKA, VELIKOG PJEVAČA (ŠAPUĆU OKO MENE NENO BELAN- HM - NASLUTILA SAM ) VINKOOOO COCEEEEEEE I TO UŽIVOOOO !!! OVACIJE, PLJESAK, UZVICI IZ PUBLIKE I COCE JE DOŠAO S KLAPOM CAMBI I PALA JE ZAJEDNIČKA PISMA : VILOOOO MOJAAAAAA - KAKAV GLAS , BAŠ SLAVUJ, BEZ PREMCA !!! ZAHVALIO SE ŠTO JE POZVAN I ŠTO I ON MOŽE PRIPOMOĆI OVOJ VELIKOJ HUMANITARNOJ AKCIJI- VIDNO SRETAN! KLAPA JE OTIŠLA, A ON NAMA JOŠ : RIBAREEEEE- JEEEEE, DOK RIBARI SPAVAJUUU- ŽENE IM SE SVAĐAJUUUUU !! PLJESAK I TRAŽIO JE DA S NJIME PJEVAMO I JESMO . A ZA KRAJ : MIRNO SPAVAAAAAAAJ RUŽO MOJAAAAAAA I OPET TRAŽIO DA I MI PIVAMO - MA JESMOOOO !!!! SAVRŠENOOO !!! ZAŽELIO NAM JE SRETAN BOŽIĆ I NOVU GODINU, ISPRAČEN VELIKIM OVACIJAMA !!!
ČUBI SAD MALO ZEZA VEZANO ZA KLAPE NA EU-SONGU. ZNATE LI VI KOJI JE GLAS NAJJAČI U KLAPI , NIŠTA BEZ NJEGA? BARITONI - DAJ DA ČUJEM, E OVAKO, MA NE TI, DAJ DRUGI NEK ZAPIVA,E , TI, TI VAMO DOĐI - HAHHAAAA - CAMBI JE BIO NA POZORNICU TADA ! JE JAK OVI BARITON, JAČI OD AUTO-PUTA!! ZNATE ONI NAS ŠALJU U EVROPU, A MI VEĆ JESMO U NJOJ - DODUŠE NISU NAM SUCI NAKLONJENI, AL MI SMO IONAKO VEĆ U EVROPI - MI SVI U SMIJEH!
ČUBI NAJAVLJUJE KLAPU CAMBI-AL NAPOMINJE - UŽIVO :)))!!! OPET A CAPELLO : OJMEEEE - OSTALA SI UVIJEK ISTAAAAAAA, JEDINA ŽENA NA PUTU MOM - ASTI I MI S NJIMA !!! PA CVIJET ČEŽNJE, DALMACIJO TI MOJ SI SVIJEET PA CESARICU - SAVRŠENOOOO !!!! SVE A CAPELLO UŽIVO !!!
SAD OPET S INSTRUMENTIMA BENDA FJUMENSI ,AL TU VEČER SU SE ZVALI - OLJA BEND I PJESMA KOJU BAŠ NISU PREPOZNALI SVI , JER JE NOVA I TEŠKA , SA VEČERI ŠANSONA U ŠIBENIKU 2012- SVJETLA DALJINE - UUUUUH - KAKAV GLAS REPATOG TENORA, KOJEG ZOVEM "SAMSON" !!!! OP.P. MOJA JETRVA MERI U AUTU NA POVRATKU PITA : KOJA IM JE ONO , NEKA NOVA , SVJETLA NEKA - STRAŠNA STVAR !!!!
ČUBI NAJAVLJUJE ČOVJEKA KOJI JE POZNAT NE SAMO U DALMACIJI, KOJI JE POZNAT U CIJELIME SVIJETU, JER SVOJOM PJESMOM PRONOSI LJEPOTE I LJUBAV PREMA SVOJOJ DALMACIJI , A TO JEEEEE DAME I GOSPODOOOO NENO BELAAN !!!! SVI U TRANS !!!
NENO JE BIO FANTASTIČNO RASPOLOŽEN. VALJDA JE VIDO I OSJETIO DA JE DVORANA UŽARENA BILA OD PRVIH MINUTA !!!
SA ŠEŠIROM NA GLAVI , SIMPA. ZAHVALJUJE SE KLAPI ŠTO SU GA POZVALI I PALA JE SAVRŠENA KOMBINACIJA S KLAPOM, PJESMA - TIII SI MOJA TAJNAAAAAAAAAA , AJDETE - DIVOJKA SA JUGAAAA I POKAZUJE RITAM KOJIM DA GA PRATIMO - SVI POLUDILI - ON SE RAZMAHIVAO PO POZORNICI - UŽIVAO JE , ALI I MI - TU SMOOO NA OTOKU SREĆEEEE !!! TRAJNA NI NA NI NE NAAAAA !!!
ZATIM JE BELAN NAJVIO PJESMU KOJA JE UVIJEK S NJIME - KA DA SAM GALEB, LETIM SLOBODAN I SAM , DI MI JE SRCE OSTALOOOOO- I OPET TRAŽIO DA JAČE PJEVAMO ! TAMO DI SINJE MORE JUBI SINJI ŽAL - MOJ JE ŽAVIČAJ , TAMO JE DALMACIJAAAA !!! JEEEEEEEEEEE !!!
TADA SE PENJE CAMBI I POČIMAJU PISMU DO POSLJEDNJEG DAHA !!! AJME ŠTA JE OVO TAD BILO !!!!!! I BELAN ALI I ZORICA S NJIMA - UUUUUU- KAKO JE ZORICA PUSTILA ONAJ SVOJ VISOKI TON - ZA NEVIROVAT , NEOPISIVO DOBRO - JOŠ ONAJ DIO : I DA JE SMAK SVIJETAAAAAAAA - PJEVALI SU NENO I ONA U ZAGRLAJU I NA KRAJU SE I POLJUBILI - PLJESKALA SAM , NISAM TO SLIKALA !! GENIJALNOOOO !!! KAKAV DUET !!!!
OTIŠLI SU UZ VELIKE OVACIJE , A ČUBI NAM OPISUJE , KAKO SU NEKAD I SAD KLAPE PJEVALE SVUGDJE PA ČAK I NA SVADBAMA. ALI NE SMIJE SE NA SVADBAMA PJEVAT TUŽNE PJESME , A NE NE , NEGO OVAKO I ON POČME ŽIVAHNO KAO VESELICU JEDNU TUŽNU: JOJ NE MOGU SE SJETIT ?! AL SVI U SMIJEH . KAŽE KUM JE NAKED ZAŽELIO PJESMU ZA MLADENCE U ONO VRIJEME I ZAPJEVAO : VJENČANJA NEĆEEE BITI JER TAKO ŽELI ONAAAAAA ( OP.P. OD KIĆE )
A SAD, KAŽE ČUBI, POSLUŠAJTE KAKO NA SVADBAMA TREBA PIVAT, KAKO TO ČINI KLAPA CAMBI I POČMU - ALAAA- SVI PO TAKTU : VOLIO JE ŽE NU SVOG ŽI VO TAAAAAAA- OVE NOĆI JEDNA ŽENA MIRNO SPAVAAAAAAAA - JEEEEE- SVI S NJIMA, UZ TAKTOVE PLJESKOM - GENIJALNO, GENIJALNO I ONI SU BILI PRESRETNI - VELIKI PLJESAK !!!!
ZATIM : TI SI MI U KRVI- AKO TE UKRADUUUUU HAREMSKI ČUVARI ( OP.P NIGDI BEZ SULEJMANA ) VELIKI PLJESAK - SVI PIVAMO, TRANS !!!
A ONDA - ONO JE BILO A CAPELLO , MA KOJI INSTRUMENTI IM TREBAJU, KAD SU IM GLASOVI OSIM SLOVA I ZVUKOVI INSTRUMENATA !!!
E SAD UZ INSTUMENTE BELANOVE GRUPE PJESMA KOJU SMO PREPOZNALI PO PRVIM TONOVIMA I SVI PLJESAK !!! OOOOOO MOREEEEEE, JOŠ SE SJEĆAM ONIH DANAAAAAAA- I MI SVI S NJIMA- DIVOTAAAA- ALI- ALI- ALI - TRČE ZORICA NA BINU , SKIDA KAPUTIĆ I ULIJEĆE PJEVAT S NJIMA - AJMEEEEEEEE DIVOTE I ONA SOLO : I TOOOO SUNCEEEEEEEEE ŠTO NAD TOBOM TAKO SIJAAAA- I ONDA S NJIMA REFREN : MORE, MOREEEEEE- I UŽIVILA SE TAKO, DA JE GLASOM I ONIM VISOKIM SVOJIM TONOM NADVISILA I SAMU SEBE - MI U DELIRIJUMU - ZORICA SE SAGIBA , DRMA NOGOM, MOREEEE, MOREEEEEEEEEEEE, MORE , MOREEE-EEEEEE O MOREEEEE - I KLAPA S NJOMEEE!!! TO NEĆETE VIŠE NIGDJE ČUTI !!!!
BILA JE PRESRETNA VIDNO, VIDNO I REKLA : HVALA VAM , GUŠTAM, HVALA KLAPI, NEK IZVINU, MORALA SAM UPAST NEPLANIRANO, NISMO OVO VJEŽBALI, IZNENEDILI SU ME , NISAM ZNALA DA ĆE OVU PISMU PIVAT, STVARNO NISAM, ALI PONILI SU ME , IZAZVALI SU ME ! HVALA VAM ZA OVE GUŠTE !!!! ČLAN KLAPE KOJI JE I PJEVAO MORE , 5-TI PO REDU - ZAHVALIO SE ZORICI I POTVRDIO DA NISU OVO VJEŽBALI !
UHHHH KAKAV KONCERT, DALANOVI SE UŽARILI, GRLA ORILA I SAD CAMBI, SPLIT- JELTE !!! PJESMA TVOJE SU RUKEEE- VODI MEEEE - VELIKI PLJESAK, OVACIJE , KAKVI GLASOVI !!!! POMALO SU U SEKUNDAMA PAUZE PIJUCKALI VODU IZ BOCE- SUŠILA SE GRLA U VRUĆOJ DVORANI - ŠTA OD NJIH , ŠTA OD NAS ! SAVRŠENI SU - IMAJU DUŠU OVI - ZA RAZLIKU OD "ONIH"- NEK ME IZVINU, AL OVI CAMBI NAM JE PLJESKAO, MAHAO, SMJEŠKAO SE, ONI SU BILI MI-MI SMO BILI ONI ! SVI KAO JEDAN ZBOR ! ZAHVALJIVALI SU NAM SE !!!
INAČE SAM TOKOM PJESME TI SI MI U KRVI, IZ MOG SA STRANE 2. REDA UPALA ČUČEĆIM KORAKOM TOČNO ISPRED POZORNICE I SJELA NA ČUDNO- PRAZNO MJESTO - ČITAJTE SAD !!! KAD EVO STIŽE GOSPODIN U ODIJELU I GLEDA ME - JA U ČUČNJU, SLEGNEM RAMENIMA, JOJ, - BIŽ ČA NA SVOJE MJESTO - JOJ ?! OVO JE VAŽNO ZA ONO ŠTO ĆE SE DOGORITI !!!:)
KONCERT SE BLIŽIO KRAJU, A ZNAMO , NE MOŽE BEZ , EEEEEE I TONOVI - ULTIMA PARTENCAAAAAAAA - NAJPRIJE PJEVA 5. ČLAN S LIJEVA PA 2. ČLAN S DESNA (NJEGA SAM SLIKALA KAD SU PJEVALI RUŽU CRVENU) PA ONDA SAMSON - DIGAO GLAS - AJMEEEEEEEEEE - KAKAV GLAS - DELIRIJ U DVORANI !!!! SAVRŠENSTVO 1. TENORA !!!! ZAMISLITE DA MU U TIM TRENUCIMA, RECIMO ZBOG TREME ILI NAPREZANJA PUKNE GLAS ! ? MA NEEEEEEEEEEEE- GENIJALAN JE BIO, GE NI JA LAN !!! KAO DA JE KONCERT TEK POČEO !!! OSIM NAŠEG PLJESKA, DOBIO JE PLJESAK I SVOJIH ČLANOVA , JER PJESMA JE JAKO GLASOVNO ZAHTJEVNA , JAKO !!!! ( OP. P. NISAM JE STAVILA DA VAM SVIRA - BAŠ ZBOG ODJELA KOJEM SE POMAŽE, JER U TAJ ODJEL DOLAZE NAJTEŽI PACIJENTI KBC SPLIT EX "KRIŽINE" !) .
ČUBI U SVOM STILU ZAHVALJUJE SVIMA, POZDRAVLJA GLAVNE I ODGOVORNE I DA STOJIMO DI JESMO, DA AL IĐEMO DOMA GLEDAT SAŠU KOPLJARA HAHAHHA- NEK STOJIMO OVDE DO 4 MJESECA , IONAKO SMO BEZ POSLA, A ONI ĆE GARANT IMAT SVOJ NOVI KONCERT TADA I DA SE LIJEPO GRIJEMO U TOJ DVORANI , AL NAS ČEKA POSAO - SVI U SMIJEH.
U ZAHVALJIVANJU SVIMA KOJI SU POMOGLI OKO ORGANIZACIJE OVOG HVALE VRIJEDNOG KONCERTA , SPOMENIO JE I " MALOG KRIŽANCA" ( OP. P. NJEMU SAM, BUDUĆI JE BIO 3 M OD MENE , NAPISALA KOJA SAM I DA MI JE UJAC IGRAO NOGOMET U NK OMIŠ S NJEGOVIM OCEM :)
ČITAJTE, MOLIM VAS- DALJE !!!
U ONOJ GUŽVI ČETITAJUĆI KLAPI CAMBI , JAVI SE SIMPA ŽENICA I KAŽE: ZNATE, IZA USPJEŠNIH MUŠKARACA, STOJI USPJEŠNA ŽENA . I TAKO U RAZGOVORU,BIVŠA UČITELJICA KOJU SAM U NAŠOJ MALOJ OŠ - KRILO, SPASILA DOPISOM UREDU ZA PROSVJETU I MINISTRASTVU, DA NAM NE MIJENJAJU SVAKE GODINE UČITELJICE I NE ČINE ŠOKOVE DJECI I USPJELA U TOME ! ZA TRI SAM ZNALA, AL ZA OVU TREĆU- NISAM ! SADA PREDAJE NA GRIPAMA ! LIPI POZDRAV - UČITELJICE !!! ČITAT ĆE ME !!! REĆI ĆU UČITELJICI DIJANI ZA OVO, MOJOJ SUSJEDI !!!
PAZITE OVO SAD !!!!TADA NA POZORNICU DOLAZI DOKTOR, KOJEG JE ČUBI NAJAVIO. PRIJE SU SE NA POZORNICU POPELI SVI IZVOĐAČI OSIM COCE, KOJEG JE KAO NAJ GLASA DALMACIJE ČUBI POHVALIO, A COCE UZVRATIO: NAS DVA SMO KA STANLIO I OLIO !!!!
DAKLE , DOK JE DOŠAO TAJ DOKTOR, JA SE UZMUVALA, SKIKAVALA ZA VAS SA STRANE POZORNICE ČLANOVE KLAPA , RAČUNAM , PISAT ĆE U NOVINAMA TKO SE TO ZAHVALIO NA OVOM VELIKOM KONCERTU JAKO VAŽNOM , ČIJA ĆE SREDSTVA BITI UPOTREBLJENA ZA TAJ ODJEL. JA GA SLIKALA DA IMAM I NJEGA U SLAJDU - IONAKO ĆE U NOVINAMA PISAT O NJEMU , NE MOGU ZAPISIVAT SVE, E ! EVO S NETA,VIŠE IZVORA - COPY :'Hvala publici, hvala Splićanima što su opet pokazali koliko veliko srce imaju. Posebno zahvaljujem Slavenu Žužulu i RNK Splitu kao suorganizatorima plemenite akcije i svim izvođačima. Stanje je, nažalost, teško na našem odjelu i ne moram posebno naglašavati koliko nam znači ova humanitarna akcija. Prezadovoljni smo! Bez opreme nema liječenja', kazao je voditelj odjela dr. Vedran Kovačić.
DOKTOR NAM JE NA KRAJU PRIGODNOG GOVORA ČESTITAO BOŽIĆ I NOVU GODINU - JA SLIKAVALA NJEGA I SVIH . (NEKE SU SLIKE MUTNE, JER SU REFLEKTORI TUKLI U MENE:)
ZATIM NAM SE I ČUBI JOŠ JEDNOM ZAHVALIO, POŽELIO SRETAN BOŽIĆ I NOVU GODINU UZ PUNO USPJEHA KAKO U OBITELJI- TAKOOOOOO I NA POSLOVNOM PLANU - I KAŽE : GLE MENE , HAHAHA, DA NA POSLOVNOM PLANU !!!! I MI SVI U SMIJEH ( JER- MALO NAS RADI HAHHAHA )
NA KRAJU SU SVO TAKO DIVNO UZ KLAPU CAMBI, SPLIT, ZAPJEVALI "TIHU NOĆ" - I ONAJ DOKTOR I ČUBI I SVI IZVOĐAČI .
AJMEEE - ČITAJTE JOŠ MALO - JAKO VAŽNO !!!
MOJA EKIPA I JA IŠLI PREMA AUTU. KAŽEM- MERI, SVE SAM UPAMTILA, OSIM JEDNE PJESME, AL NE ZNAM IME ONOG DOKTORA S FIRULA KOJI NAM SE ZAHVALIO. JETRVA MOJA KAŽE: MA NIJE TI ONO ZA FIRULE NEGO ZA KRIŽINE , ONAJ ODJEL ZA INTENZIVNI ODJEL ZA UNUTRAŠNJE BOLESTI, ORGANE, AL NISI ČULA ?! DOKTOR KOJI JE KOVAČIĆ. STANEM . KOJI DOKTOR ???? AL OVO NIJE BILO ZA FIRULE ???? MERI KAŽE NEEEEEEEE- A ONO TI JE DR KOVAČIĆ . JA U ŠOKU !!!! DOKTOR KOVAČIĆ ??? MERI ZAČUĐENO-E, ŠTA TI JE ????? JA : JEL REKLO - IME -VEDRAN !? MERI: JEEEEEEEE, AL GA ZNAŠ ????? JA : MERI - JOOOOJ, MERI, PA TAJ DOKTOR MI JE SPASIO DVA PUTA ( MENI VAŽNU OSOBU) - ZNAMO SEEE, KOLIKO DANA NA ODJELU !!!! UHHHH ???? MERI : AL JE TO TAJ ?! JA : JE MERI PA KAKO NISAM ČULA ?? ZNAČI NA NJEGOVO SAM MISTO BILA SILA ?!!! AJME MERI ???!!!! POSLI SMA BILA PROŠLA PORED NJEGA NA PO METRA !!!! MERI: I NISI GA POZNALA ?! JA : NEEEEEEE, SVJETLA, REFLEKTORI, ODIJELO - DA ONO MOJ DOKTOR KOVAČIĆ - TO SAM PONAVLJALA DO KUĆE STALNO !!!
AL NIJE TO SVE: MERI KAŽE - PA KUMA ANTONELE, ŽENE NAŠEG ROĐAKA FILIPA KOJEM SMO BILI NA PIRU ,GLAVNA JE SESTRA TOG ODJELA. SVE SESTRE JE MLADA POZVALA NA PIR ! AL SE NE SIĆAŠ ???? MOLIMMMM ???? PA NJIH SAM SVIH SLIKALA -MISLIM DA JE BIO DAN SESTRINSTVA 11. 5. 2012 . TAJ DAN-IMAM SLIKU- KAD SU SE I MENI NAMISTILE , A JOJ , A ČINI MI SE DA SU MI SE NEKE SMJEŠKALE !!! ????
DOŠLI DOMA NAS 5 , SVA U ŠOKU, POZITIVNOM ŠOKU - POŠALJEM U 23, 15 SATI SMS DOKTORU ISPRIKE I DA PIŠEM O OVOME I DA JE ONA "OSOBA" DOBRO I DA SE ISPRIČAVAM DA GA NISAM POZNALA I DA SAM NEGDI VIDILA DA JE KONCERT ZA KBC FIRULE I DA SAM JA ONA U BIJELO S RUŽOM CRVENOM KOJA JE SJELA NA NJEGOVU STOLICU ! DA-SMS- NIJE NI DOKTOR MENE POZNAO :)
VIRUJTE MI, DRAGI ČITATELJI, NISAM OD TOG "PROPUSTA I ŠOKA" MOGLA ZASPAT POLA NOĆI - DA JE ONO NAŠ DIVAN DOKTOR VEDRAN KOVAČIĆ,SAD ŠEF TOGA ODJELA !!! E SAD KAD DOKTOR ZNA ZA OVO - OVIM GA PUTEM OD SRCA POZDRAVLJAM KAO I SVE SETRE KOJE ĆE ME PREPOZNATI I KOJE NEĆE - UZ VELIKU ISPRIKU DA "OD MOG VALCERA SINOĆ" NISAM POZNALA NIKOGA !
SVIMA KOJI SU DONIRALI OVAJ ODJEL, SVIM DOKTORIMA KBC SPLIT, POSEBNO SADA DR VEDRANU KOVAČIĆU I SVIM SESTRAMA NJEGOVOG ODJELA I SVIH ODJELA - ŽELIM SRETAN BOŽIĆ I NOVU GODINU !
********
ZORANA VUKOVIĆ, djev. GOJSALIĆ, IZ OMIŠA !
RODICA PO MUŽU F. RAKULJIĆA IZ KRILA-JESENICE, SUPRUGA MU JE A., MED. SESTRA OVOG ODJELA, NA PORODILJNOM:) !********
*********
OVO JE MENI JEDAN OD NAJDRAŽIH ČLANAKA - S RAZLOGOM , ŽIVILI , DOKTORE !!!:
***************************
KLAPA SV: JURAJ POZIVA VAS NA BOŽIĆNI KONCERT

U nedjelju, 23.12.2012 Orkestar HRM-a i klapa „Sveti Juraj“-HRM održati će svečani koncert povodom božićnih i novogodišnjih blagdana u Solinu u domu Zvonimir s početkom u 19,30 sati.

Pozivamo drage prijatelje i sugrađane da u ovo predblagdansko vrijeme, na poseban način ožive radost Božića kroz pjesme i skladbe iz našeg opusa zasnovanog na autohtonim melosnim korijenima i tradiciji naših pradjedova, ali i na djelima suvremenih skladatelja sakralnog i svjetovnog karaktera.

Voditeljica programa je Edita Lučić Jelić, a orkestrom će ravnati prof. TonćiĆićerić.

Ulaz je slobodan!

Radujemo se Vašem dolasku!

SAD JA : RUŽA CRVENA SE ZAHVALJUJE NA POZIVU! :)

***********SCARDONA JE PUSTILA U PRODAJU CD "NE DAMO TE PISMO NAŠA"- KLAPE I TAMBURAŠI - POLJUD 2012 . NAŽALOST, OVOGA PUTA NEMAMO DVD NAŠE NEMATERIJALNE KULTURNE BAŠTINE - NA DIKU MINISTARSTVA TURIZMA I KULTURE, A ŠTAŠ, TRIBALO JE TROŠIT U "PAMETNIJE" STVARI-TO JE PRIŠNIJE !!!RTL televizija  i  Scardona predstavljaju novi album „Ne damo te pismo naša – klape  i  tamburice“

HVALA SVIMA KOJI SU OSTAVILI SVOJU ZABILJEŽENU SNIMKU NA YOU TUBU !!! A ONAJ ĆE MI "SU SLOBODNOJ" KONTRA "STADIONIZACIJE" KLAPA?! IMAN REPLIKU !!!

nasljednica @ 14:56 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
utorak, prosinac 18, 2012
****************************************************************************
Često sam vam , dragi moji, ako ste vidjeli, u komentarima pisala kako uživam u galebima ili na plaži dok plivam ili s balkona. Osjećaj je to predivan, pogotovo u sutonu, kada jedan ili više njih posjednu na onim našim stijenama na kraju plaže. Odsjaj sutona na stini i na njihovim perjem je predivan.
Ovako divlja, a opet tako pitoma stvorenja. Pogledajte ih! A tek kad sam s mojim unučićima po našoj i OMIŠKOJ VELIKOJ PLAŽI, POSEBNI SU GUŠTI :) Imam mali miljun slika .Neću puno pisat. Slike su za vrijeme bonace, po buri iua staklenih vrata balkona uz velike ushite veselja mojih unučića :) kad unuci nisu kod mene, igram s egotiće, pa ne znam , šta prije slikati, predivne sutone ili ova divna stvorenja :) Rekla mi je @lomic da mi slike govore više od riječi, e ! Evo, joj, neka bude volja njena - bar jednom !!!
***
Galebi, unuci i ja
*****
Bogatsvo su i društvo moje
dok hranim unuke svoje
veselimo se gledat njih
kao avione bijele,slušat njihov krik
**
Baka, baka, gledaj tamo!
Vidim, sunce moje, igraju se samo.
Svađaju se, baka, ukreo mu onaj hranu!
Dida s mora dolazi, ne brini,
bacit će im ribe iz kaića ustranu !
****
*U svemu ,dragi moji, nalazim ljepotu , uživam u svemu šta vidim i čujem, samo ne u koćenje na cesti i zvuku i kad auto HITNE POMIĆI vidim - kuća nam je uz cestu.
********
***********************
BOŽIĆNI KONCERT KLAPE HRM „SVETI JURAJ“ 18.12. 2012. U SARAJEVU
*****
Budući me smatraju "medijem":) Klapa mi je jučer poslala ovaj meil :
Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ gostuje u Sarajevu 18.12.2012. na poziv Ministarsta obrane BIH-a ,gdje će imati svoj Božićni koncert na kojem će nazočiti najviši predstavnici vlasti BIH-a.

Na poziv ministrice obrane BIH-a Marine Pendeš, mornarička klapa iz Splita će nastupit na Božićnom koncertu u Domu armije BIH-a uz pratnju Orkestara Oružanih snaga BIH-a pod ravnanjem maestra Tomislava Sušca.

P.S. Lijepo je čuti da naša mornarička klapa, naši galebovi u bijelim uniformama odlaze u srce BiH , gdje će ljubitelji klapske pjesme imati zadovoljstvo da u njihovom gradu čuju poznate božićne pjesme. U Sarajevu sam bila u 8.r. OŠ,ostao mi je u jako lijepom sjećanju:)

Sretan vam put ! Čekamo vas na Božićnom koncertu u Solinu !

************************************

HUMANITARNI KONCERT KLAPE CAMBI,Split, (prvi samostalni:) I NJIHOVIH GOSTIJU , 19.12. - MALA DVORANA GRIPE -
!!!!!!!!!!!!!!!NOVO : POMOĆ JEDINICI INTENZIVNE TARAPIJE KBC SPLIT - tzv. KRIŽINE , A NE FIRULE!!! VELIKA ISPRIKA !!! NE ZNAM GDJE SAM ČULA ILI PRČITALA BILA "Firule" - NEEEE !!! ISPRIKA JE VELIKA _ JER JER RAZLOG NOVOG POSTA VRLO VAŽAN !!!!
****
*****/ne sluša me net/
*****
Nadam se, da ste već čuli , da je ovo prvi samostalni koncert klape Cambi u Splitu (onog repatog ricastog Samsona, tenora:). Ovi sastav klape Cambi imate u moj postu "Dan obale":) Inače, lako ćete ih poznati: ovako, lani "Poljud 2011-. Ne damo te pismo naša, odvojena klapa Cambi , Kaštela, imala je proslavu svoje 25-te godišnjice. Zbog trzavica u klapi, nažalost ili naradost, ima nekoliko godina, mislim od 2007. - dobili smo dvije klape istog imena, ali drugog mjesta stanovanja :)
Ovi na Gipama su iz Splita, a oni s "Poljuda" su iz Kaštel Kambelovca.Ovi iu Splita bili su s ostalim klapama na "POLJUD 2012" - imate moj slajd :) Ja ih razlikujem po "Samsonu" ! Ova klapa Cambi iz Splita imali su pobjedničku pjesmu na ST-festu 2011- "Ultima partenca"
i na Večeri šansona 2012- u Šibeniku "Svjetla daljine" !:)
Gosti su im : Zorica Kondža, Neno Belan i Fjumensi, koji su za tu večer prominili naziv, jer će svih pratiti. Tu je i trogirski slavuj - Coce , klapa Sv. Florijan - DVD Žrnovnica, "zlu netrebalo" i tko zna tko će im se tu večer još pridružiti. Cijeli užitak će nas stajati samo 30 kn. Sav prihod ide Jedinici intenzivnog liječenja odraslih , tzv. CIT - KBC Firule. Ne treba vam napisati važnost tog odjela.
*****SLIKE SU S NETA. NAIĐEM NA PUNO NESREĆA OD OMIŠA DO SPLITA - AL NIKAD TO NE SLIKAJEM, NE SAMO DA NE ŽELIM NEGO VRATE MI FILM UNAZAD.
******
MORAM OVO NAPISATI - ZAR "VLADU" NIJE SRAMOTA REZATI PLAĆE ZDRAVSTVENIM RADNICIMA. PREPORUČUJEM IM DA ODU BAR NA 2 DANA I NOĆI ZAREDOM I NEK SNIME RAD SESTARA I LIJEČNIKA. BILA SAM PRATNJA. ČAK SAM ZBOG PREZAUZETOSTI SESTARA UZ SVOG PACIJENTA VODILA ISTOVREMENO JOŠ DVA PACIJENTA DO CT-A . DVA PUTA SAM PO 2 MJESECA BILA I NA CIT-U U VOJNOJ BOLNICI TE U JILD-U. ČAK I NOĆILA U SOBI KAD JE MOJ MLAĐI PACIJENT BIO POSLIJE JILD-A NA TRAUMI. NIJE BIO KRIV U PROMETNOJ NESREĆI. DOBRO ZNAM KAKVI SU IM APARATI I ČIME OSKUDIJEVAJU NA ODJELIMA! ZATO VODIM CIJELU EKIPU , KOLIKO NAS MOŽE STAT U AUTO !!!
***** NOVOOOOOO 23,50-19.12. : UBACILA SAM ISPRAVAK U NASLOVU ! KONCERT JE BIO VELIČANSTVEN I TO U TZV. DVORANI RNK SPLIT - A NE MALOJ - GRIPE ( VIDJET ĆETE STO ČUDA I PROČITAT -OD OVE NEZABORAVNE VEČERI. DLANOVI SU NAM UŽARENI. PRED OKO "DUPLO LJUDI" NEGO NA KONCERTU INDEXA I PRIJATELJA - TE KOGA NISAM PREPOZNALA U CIJELOJ TOJ GUŽVI, EUFORIJI, SUPER, SUPER KONCERTU-A JAKO MI JE VAŽNA TA OSOBA !!! HVALA KLAPI CAMBI , SPLIT I GOSTIMA , ALI I OSOBLJU JEDINICE INTENZIVNOG INTERNOG LIJEČENJA KBC SPLIT ( ne Firule) !!!!
******
DOĐITE, LJUDI, POMOZIMO IM !
Ulaznice za koncert možete kupiti na mjestima Dancing Bear na Pjaci, caffe bar Dežbjego (Mala dvorana), City Centar One, Captain Club (Park mladeži), RNK Split, Prodajni centar Studenac (Omiš), Poslovnica Atlasa u Trogiru, caffe Azzurro (Kaštel Kambelovac) i caffe Latino (Baletna).
**********
Hvala svima koji dođete iz naše Županije! A vama ostalima- bit će post:)
******
Vaša N-ica - RC :)
nasljednica @ 00:28 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
petak, prosinac 14, 2012
Pisma klape Bunari iz Vodica, brkatih pobjednika Superfinala FDK moga Omiša, 2012. g, "SENTIMENTIO" , s Večeri šansona, Šibenik, 2012 ( op.p. pogledajte video i riči,ako još niste) savršeno odgovara ovom sveopćem trenutku,olitiga, stanju u nas. Čim sam na CMC-u vidila ovaj video, ostala sam,stvarno,ugodno iznenađena.Svaka čast! Pogledajte ,poslušajte ili bar pročitajte riči, ako nemate vrimena cili post olitiga - lancun.
***
Ka balun ispuvan,na fete iskidan,
sa svime pomiren čekan da dodirnem
one lipe punte šta uvik bižu mi,
e da mi je sad vas pa da ih uvatin.
Znam moran biti jak, ne smin kleknit sad,
a ja već padam, niman voje.
Kako priko svega prić, opet na noge se dić
i kako ladan ostati kad prokleto srce već je naciklo
i teško vrime pustilo šta na sve bande me je prosulo,
a ono mrvu šta je ostalo strefi neki sentimentio.
I ko da skupi me i vrati naboje,
i ko da spasi me od vakve nevoje,
ko će užgat sviću za moje pobjede,
ko će pružit ruku da s poda digne me.
Znam moran biti jak.
***
S druge strane , razmišljam ovih dana: Ma gle kako je ona pisma Sentimentio stvarno IN u Lipoj našoj. Vlada nam je kao ispuvani balun, ko da su iskidani na komade olitiga fete.Ovaj kaže: MI SMO TO I TO, onaj kaže: Ja ne znam o tome ništa ?! Svi se mi tješimo i hrabrimo sebe da moramo biti jaki, da ne pokleknemo sad, al kako hladan ostati na sve , na sve ovo šta čujemo i vidimo ?!
***********
Kosa mi se diže na glavi kad čujem na TV ili radio- SKORO 350 tisuća nezaposlenih?! Ne znam ko je više lud , a tko luđi – mi ili oni ?! ŠTA JE TU ČUDNO ?!Znamo da je uz rat sve išlo paralelno kvragu- jerbo je tribalo je jamit i pripremit tlo ,sve za EU. Uništit proizvodnje, tvornice, rašćistit sve! Oslobodit atraktivne nekretnine! Dovest narod do ruba gladi pa da prodaju i oni (ne)sretnici svoje nekretnine da bi priživili. Kome – a najviše strancina.
Pitam vas : Kako naglo smanjit broj nezaposlenosti, preiko noći, oli smo čarobnjaci ?! E, tribamo nove investicije, ali i nove investitore i to pametne, strane, jerbo , ovi naši doktorati, e ?! . To je samo fora. Je, spasit će nas Evropa !!!
PITANJE:ODGOVOR: Zato se hitno donose Izmjene i dopune ZPP-a ( Zakona o parničnom postuku ) i Zakona o zemljišnim knjigama kako bi se sve rješavalo nabrzake, jer vrime teče ?! A šta su radili do sada ?!
Kao dipl. pravnica koja sam zastupala MOSOR d.o.o. Omiš, koji je propala priko noći, pa i ovih 9 godina koliko sam na sudu , branim muža- čudim se i sramim, koliko nepotrebnih rasprava je zakazano samo u jednom predmetu ?!
Uvik sam govorila : Blago njima ! ali i : Koje neznalice su donosile ove zakone, koje sam i noćima proučavala zajedno sa sudskom praksom !? Koliko seminara u Splitu po 2500-3500 kn po osobi i mojih pitanja, na koje su odgovori bili : POKAZAT ĆE VRIJEME s primjenom zakona u praksi ! Da, pokazalo je to "njihovo vrijeme" i te kako, a oni u penziji - zavidnoj ! Nisu mi znali dat odgovore na sve ono što sam ih pitala, a dokazalo se da sam bila u pravu – od pretvorbe i privatizacije do sporosti, olitiga , zatrpanosti naših sudova i neriješenih zemljišnih knjiga još iz doba Austro-Ugarske !!!
Iako nas je život na sve bande prosuo, kako kaže i ova pisma , ipak ima ono malo u nama, u meni – za taj NEKI SENTIMENTIO . Kako dobre riči !!!
E, zbog tog „sentimentia“ idem večaras i išli smo u HNK donirat sredstva za dječji odjel Onkologije KBC Split,Večer franc. šansona pa u Imperiuma za MALU LARU.
Večeras 14.12. u HNK SPLIT- za ŽUPANIJSKI CENTAR ZA POMOĆ ŽENAMA OBLJELIH OD RAKA DOJKI – Klub žena u Splitu radi već 15 g, u mom Omišu 12 (članica sam iako nisam bolesna) Dnevno u RH oboli 300 žena –tako je, kako je, idemo pomoć. Nije važno tko piva,al hvala Ivi Gamulinu i Doris te svim gostima.
Usput- neki naši SENTIMENTALISTI , Hrvatine i Hrvatinice, za doček Nove uzimaju po 20-40 tis eurića?! Baš ih je uvatio neki SENTIMENTIO ili su i oni blizu kontejnera , moš mislit !!!
Slijedeći humanitarni koncert je 19.12., Mala dvorana GRIPE , 30 kn karta. Pivaju klapa Kambi, Kondža, Coce, Sv. Florijan, Neno Belan i njegov bend , koji će svih pratit i još tko se odazove – CILI PRIHOD IDE JEDINICI INTENZIVNOG LIJEČENJA KBC Firule (ODRASLIH) . Lipo je pomagati, ali je žalosno do čega smo došli i na koji način i tko: od nas 350 tis. – koji još uvijek možemo- iz SENTIMENTIA.
Možda ipak odem večeras, malo se u svem ovom SENTIMENTIU i nasmijat u LORI u 19 sati. ČUBI i monokomedija: Ko radi- boji se gladi (tako nekako), jer imamo uvik račun i pozivni broj 060 90 50 za Centar žena oboljelih od raka, sve do 31.12. – a kad je to večeras kad u ČUBI u Lori.
Pakujem stvari za poslat ovoj obitelji Puljiz u Rudinama ( op.p. NOVATV), koji imaju dug 5000 kn HEP-u, koji je s kamatama već oko 28 tis kuna – ma ko šljivi njih male i šta im dica pod šterikom uče u 21. stoljeću, eeeee, da su oni jedini. Kamate, kamate, kamate- ima li koga od vas da nemate –kamate ?!
***************************************************************************************************** KLAPA SV: JURAJ – OPET U AKCIJI !
Eksluziva: Jučer je Klapa za NOVU-TV snimila emisiju o običajima u Dalmaciji.
Biti će prikazana na NOVOJ-TV-na blagdan Sv. Stjepana (26.12.) u 17,25h.
SAVJET EURO-SONG-VIDE-SPOT-MAHERIMA: Mogli bi vi malo ukrast štogod iz te emisije pa pokazat Euro-song-gledateljstvu da mi, osim 4 bila zida i 3 škaline i jedan lagani šal šta leti ka na Titaniku ,imamo šta pokazat. Zaboravili su oni onaj spot od Doris, neke nove generacije su došle.
Pripadam stalnoj generaciji - onoj SENTIMENTIO GENERACIJI, doduše,iz prošlih komentara, ima jedna iznimka :))))a ja ta ,kao i mnogi, koja smatra da ipak moramo biti jaki, jer ne valja da nas unuci gledaju tužne i nemoćne. Bar ja to neću dozvolit ! :)
Nadam se da SENTIMENTIO neće uhvatit i naše klapaše i klapašice pa da pokleknu i pristanu poć na Eurosong, osim ako se nekima od njih ne smješka dobra zarada?!
A ko, zna, svi podliježu nekom svom SENTIMENTI-UMU – hm, al ne baš uvik "humanitarnom" !? Šta vi mislite ?!
Znam moramo biti jaki ! Neće baka vozit ovu karocu iz videa:) ako priživomo "smak svita" :) :);)- evo slike-7/2011 :)))) ! HVALAAA:)
http://img202.imageshack.us/img202/6793/dsc07158y.jpg*
***********************************************************
http://img20.imageshack.us/img20/8140/dsc07159s.jpg
Veliki pozdrav klapi Bunari iz Vodica!:) Pisma i spot su vam stvano sjajni ! Nemojte da vas slučajno vidim na Eurosongu! Odmah bi bacila u Cetinu onaj vaš CD koji ste mi poklonili ! Najozbiljnije !!!:)
@@@@@@@@@@@@@@@@@
Vaša Omiška gusarica -"Ruža crvena"- drži me sentimentio za nju :);)
p.s. MOJ JE MALO ZAGLIBIJA NA MARENDI PA SAM MU REKLA DA NE ŽURI-OSTALA SAM KUĆI:) NADAM SE DA ĆE U SLOBODNOJ BITI ČLANAK IZ HNK ?!
nasljednica @ 15:09 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
ponedjeljak, prosinac 10, 2012

UVOD: Dragi čitatelji, imamo osim nogometa i drugu najvažniju sporednu stvar na svitu - našu lipu dalmatinsku pismu ! Ali i velike umove !!! ??? E pa svašta !?

SADRŽAJ:Nevjerovatne dvije vijesti čuli smo ovih dana. Klape i klapsko pjevanje, s jedne strane, zaštićeno UNESCO-om, što sam davno predvidjela. KLAPE su naše nacionalno dobro, naše blago, nešto po ćemu smo prepoznati u svijetu! Predivna vijest ! Klape imaju svoje smotre i festivale na kojima ubiru zavidne nagrade.

Druga, objavljen Natječaj po kojem će nas na Eurosongu 2013. zastupati klapa , odnosno klapsko pjevanje. Nevjerovatno!? Koji um ili umovi su došli na tu ideju – na jednom mjestu najbolji glasovi klapaša i klapašica i to na Eurosongu ?!?!

Prvom viješću sam „počašćena“kao dijete mog Omiša, kolijevke klapske pjesme. Drugom viješću sam zgrožena! Eurosong pratim od kad znam za sebe, stariji je od mene koju godinu. Klapsko pjevanje pratim od kad znam za sebe malo je mlađe do mene,računajući FDK u mom Omišu (op.p. hvala @lomic na komentaru,pojasnila sam što sam mislila,FDK je 47 g.)

Tko nas već treću godinu uzastopno pita za išta?! HRT nije baš tako siromašna, doduše, na samom su vrhu neplatiša ove države, ali novac se ipak u velikom stilu raspršuje gdje treba i ne treba. Samo jedan primjer, nažalost, meni draga emisija Ples sa zvijezdama, potroše, čitam, 50 m finih tkanina i čipke za one haljine i kostime.To vjenčaonice ne čine.Neka se ugledaju na njih.One mogu svaku hanjinu prilagoditi tijelu plesačice. Uostalom vidite one „trike-trake“ na bokovima i modele, kakvi su.

Vratimo se hrvatskom izboru za Pjesmu Eurovizije.

Natječajem se najprije traže pjesme, a zatim će Stručno povjerenstvo sastavit, pazite- klapu od šest članova, šet najboljih glasova. Ne mogu vjerovati. Znalci će sastavit klapu koja će nas predstavljati. Tko su ti stručnajci ?! Nek izvini stručni ocjenjivački sud Festivala dalmationskih klapa moga Omiša, oni za jednu pjesmu daju ocjene od 7,2 do 10. O tome sam već više puta pisala (op.p. pa se križaju najniža i najviše ocjena). Dakle, naši stručnajci nisu na jednakoj valnoj duljini. Nadalje, Natječajem , a to znamo inače, ne smije biti više od 6 članova na pozornici Eurosonga.

Po kojem kriteriju će se izabrat tzv. „ cro-euro-klapa“, kako će se zvat, tko će joj dat naziv?Dobar sam poznavatelj klapa. Naučila sam mnogo o njihovom pjevanju stoga sam se upustila u pisanje ove kritike. Nitko me ne može uvjeriti u suprotno- klape nisu za Eurosong, za onaj cirkus ili sajam golih nogu, dekolteja, koreografije, svemirskih odijela, čudovišta i klaunova, da ne kažem cjelokupnog kiča okruženim lajt-efektima.

Pitam se, da li je ovo naše povjerenstvo povedeno Babuškama, nevjerovatno?! Da li je to zbog recesije?! Ne bih rekla, jer se Natječajem euro-povjerenstvo obvezuje snositi troškove prijevoza, smještaja, odijevanja, šminke, šišalja, brijanja, frizura. Na kraju natječaja, pazite, na dnu piše da je pisan Natječaj za muški rod, ali da se odnosi i na žene. Kako stručan sastav Natječaja.

Što po sadašnjem stanju možemo očekivati? Članovi klapa sigurno sada grizu nokte, hoće li oni baš biti izabrani. Prema neslužvenim informacijama imamo oko 500 klapa. Tko će imati hrabrosti uprit prstom i izabrat naj-tenora 1., tenora 2., baritone i basove, a sve skupa njih šest.

Slijedom te vijesti, Urednik Dnevnika je uživo razgovarao s Tomislavom Bralićem, odvojivim članom klape Intrade (op.p. Tomo nastupa i solo, znači li to da on i nije član klape , jer u najavi je uvijek T.B. i klapa Intrade ?!) te ga nazvao „zadarskim slavujem“- kakav epitet?! Svi znamo kome pripada ta laskava titula –Coci ! Inače, prema boji njegova glasa,Tomislav je najmanje slavuj. Obožavam ja i Intrade i Subrenum i Pigmenum i Nostalgiju, Iskon-doduše dok je bio Pecotić, moje Puntare i Omiš, sve!!!

Nemojte mislit da sad navijam za klapu Sv. Juraj,ne! Nikako ih ne bih voljela vidjeti na Eurosongu. Odrekla bi ih se odmah! Ne bi me odljutio ni buket od 55 crvenih ruža! Ako moraju poći po zapovjednoj odgovornosti , neki od njih ili jedan od njih, zgražavam se unaprijed. Bojim se da će ovo dovest do nemira među klapama. Znam da se jako dobro druže, zajedno putuju, nastupaju. Pitam se, da li je netko uopće prethodno pitao „klape“, da li su ZA ?! Urednik je pitao Tomislava Bralića o toj ideji, a Tomo je rekao, da ne zna što reći, da su jednom pokušali na Dori i „ništa“.

Mnogo bih mogla na ovu temu napisati, malo zamišljati. Skratit ću s natuknicama, evo :

1. Zbog recesije pošaljimo klapu Sv. Juraj, imaju uniforme, ne treba potrošit na ništa, imaju za brijanje i malo se ošišat, žene u nas uzdišu kad ih vide, valjda će i tamo, samo šteta da nije festival pjesme svijeta tzv. Worldsong, jer bi najviše pokupili glasova od Kineza, al nema zime za njih, bili su oni svugdi za "tvelv points";

2. Klapa Maslina, imaju tradicionalna-folklor odijela, samo se plašim da Bubici ne padne jakna usred pjesme, joj blamaže;

3. Klapa Kaše, lijepi , mladi, studeti, veseli, temperamentni, pršte energijom, veliko iznenađenje FDK Omiš-a 2012., daleko su od treme, ali šta će reći starije klape ?!;

4. klapa Bunari, trebali bi ponovo pustit brkove i zaplesat one među-taktove kao ove godine na FDK Omiš, poput nekadašnjih Lokica uz Čolića, pokupili bismo „tvelv points“ od država ex-yuge, svi smo voljeli Rokere s Moravu, dvd-spot već imaju s raftinga predivnim kanjonom rijeke Cetine kod moje sestre, ali se vidi pod kacigama šta pjevaju , eto uštede !;

5. klapa Sinj i Kamen po godinama staža u pjevanju imaju veliku prednost nad Babuškama , koje su se tek bile okupile, ali malo su kao mrđavi za Eurosong;

6. klapa Pasika, imaju odijela lijepa, s CD-om starogradskih pjesama došli su i do Makedonije s pjesmom "Kranfilo mome",preko BiH, tvelv points zagarantirano, samo ne znam jel imaju koju slovensku, nisu mi još donijeli CD, ali ???

7. Cambi –Split, Cambi-Kaštela, od mlađih do malo starijih, imaju odijela kao i svi , samo oni kao i svi kad budu pjevali na hrvatskom, ne znam šta će itko osim ex-susjeda razumjeti?!

8. Klapa Grdelini, Kampanel, Crikvenica i mnoge, imaju lijepe glasove i odijela, ne mogu ni njih zamislit na velikoj pozornici;

9. klapa Sv. Florijan, imaju malu prednost, imaju šou-vatrogasna odijela, šišanja, brijanja, oni su ipak vatrogasci pa „zlu-netrebalo“, pogasit će sve, ali njihovi glasovi ne bi dotakli Njemicu „Tomčićku“, Englezicu, pogotovo, pod kožu, nisu im još razrađeni.;

10. klapa Rišpet, a tko zna, mnogi koji se tek probiju i to naglo na „tržištu“,iako imaju više od 16 godina od nekih na Eurosongu, zakinuti za par članova, skupit ih na samo 6, nije to–to, oni jesu hit-majstori, ali nisu reprezentativni za Eurosong.

11. klapa Šufit, ne smijem je spomenuti, jer jetrva odmah plače kad ih spomenem, stalno pjeva " Ne diraj moju ljubaav", za njih vrijedi kao i za već nabrojene klape i sve ostale klape iz kojeg god su kraja Lijepe naše;

12. moji Puntari, ima ih 5, vratit mezzosopranisticu Tereziju Kusanović , eto ih 6, samo Denis je u Pjevaj moju pjesmu rekao da ide u solo pjevače pa kad je tako, mogu ja kao alt biti šesta u klapi, Tere radi u kazalištu, imamo odore od Karmen, Judite do onih od Sulejmana, sve bi pokrili, "tvelv points"!, imam kućnih turista, gostiju već 40 g. van Balkana, ali i u ex-jugi (osim Poljaka koji ne nastupaju) mogli bi lako bit među prvima, a po Mrmi bi svi vidijeli da nema u nas recesije !

Iz samo ovih nekoliko primjera, mislim da sam i nepoznavateljima klapa i klapskog pjevanja, dovoljno dočarala da klapama nije mjesto na Eurosongu. Primijetili ste da nisam spomenula niti jednu žensku klapu. Nažalost, ženske klape su kod nas prilično nezsluženo zapostavljene.Gdje god sam bila ili gledala, na većim klapskim projektima, jako malo su ili nikako nastupale. Za Eurosong ipak ni po meni nisu ni one , jer od 6 izabranih, može jedna ili tri u međuvremenu zatrudnjeti, a trudnice kod nas nisu u ravnopravnom položaju s „ostalima“.

Mislim, sigurna sam da bi se i naš dragi g. Stipišić zgrozio na ovu ideju i rekao: Ljudi moji što to činite od naše klapske pisme?! Nije naše nacionalno blago, ono iskonsko, ono neotuđivo, ono naše i samo naše za taj metež na Eurosongu, za takvo razbacivanje.

Dalmatino ne budi sadašnjošću i budućnošću pritrujena, ima onih koji ćete sačuvati, ako neće ovi iz Direkcije HRT-a. Šta činite, ljudi moji?! Mogla bih vam još o ovome napisati, znam puno toga, ali znam da će se velika većina vas i s ovim mojim mišljenjem složiti. Nisam sindikalista da prosvjedujem uprazno već želim javno ukazati na najveću ovogodišnju sporednu glupost u državi i to HRT-a, jer imam pravo na to. Za pretplatu mogu kupit: 1 l mlijeka, 1 kg kruha, 1 kg šećera, 1 kg brašna, 1 kg soli, 1 l ulja, 1 papir za „wc“, 1 sapun, 1 kg praška za robu, 1 uloške, 1 žarulju, 1 čaj, 1 pastu za zube (o.k. to je već luksuz)- i nemamo pravo Doru gledat i glasat ?!

Ako je recesija ne moramo se pokorit kao Poljaci, mislim i Špaljilska pa zbog toga ne poć na Eurosong, a ne, moramo pokazat da nam u zemlji cvjetaju ruže i to crvene, nego koje?! Za Doru imate pozornicu Plesa sa zvijezdama. Eto ušteda! Kako se svi tuku u prsa da su veliki Hrvati, neka onda ti naši Hrvati napišu pjesme za svoju Hrvatsku besplatno !

Mislim da pored svih bacanja novaca, trebamo ići i poslati našeg predstavnika! Nisam od onih koji kritiziraju bez davanja rješenja, jer najlakše je „kakati“! Imam ga! Ne kaže stara poslovica,a znamo da su naši stari i bez doktorata bili pametni: "Bez treće nema sreće" stoga,napišite pjesme za Doris Dragović, koja nas je već dva puta zastupala. Nek Doris izabere ili mi s njome - najbolju . Dama bila i ostala, njena pojava, glas , gracioznost i tetralnost na pozornici , rukama prevodi, poručuje publici riječi pjesme, dopire do nas, do njih.

Nije zavraga prema nedavnim anketama prevagnula sa čak oko 70% kao naša najbolja predstavnica na Eurosongu ! Doris kad pjeva na hrvatskom to je u kompletu „oku i uhu ugodno“, cijela pozornica je njena!

Nemojte nam posvađati klape pa kad bi poslali i mješovitu klapu. Naše cure i tetke iz klapa jesu lijepe, ali ipak ne mogu kao takve pokazat duboki dekoltej i lijepe duge noge – vidjeli smo i po Severini da ni to baš ne pali , još k tome one moraju mirovat. Neću ni zamislit kako bi izgledale da izvode koreografiju- uh!!

Ne šaljite klape na Eurosong! Hitno poništite Natječaj !

Još samo usput, iako nije nebitno ! Onaj momak, mislim da se zove Ivan iz Požege (op.p. kad su Požežani nadmašili moje Omišane, zasluženo, u emisiji Pjevaj moju pjesmu!) tako je televizičan i simpatičan i lijepo izgleda i pršti energijom i optimizmom, nema ni tremu. Dala bih tekstopiscima i skladateljima da njemu napišu pjesmu! Momak možda treba koji sat „pjevanja“, ali to nije prepreka, imali smo primjer Nine. Momak bi pristao pjevati i besplatno ! On je pravi primjer jedne mlade države puna poleta, uzleta, optimizma , razumjeli ste me, znam.

Hvala na pažnji, svima koji su ovo pročitali. Voljela bih u komentarima doznat i vaše mišljenje.

Moram završit ovaj članak olitiga post na svoj način: kad sam čula da će nas klapa zastupati na "Euro-snogu", prva mi je misao bila: Aj ča, išli smo skroz u – bip! Znate da obožavam klape i jedva čekam novu pjesmu, ali nemojte ih natjerat na Eurosnog i nemojte s njima igrat šah ( evo slikovito: iz ove klape tenora, iz one basa, iz one baritona, to su ljudi, ne igračke vaše) – doživjet ćete– mat !

E, a kako to u nas biva i kako je bivalo s eurićima, svak se sigurno pita- koja je lova iza svega ovoga i kome ?! Nadam se – nikome, ali zar i mi nemamo pravo dat bar mišljenje. Ovo moje vridi brat-bratuuuuuuu – ma nema te love za koju bih prodala ovaj članak.

Imala sam zbog velikog poštovanja prema našim klapama i ljudima da ovo napišem bez ičijeg mišljenja i bez da sam igdje ovih dana išta pročitala- stojim iza svega što sam napisala. Ispričavam se samo klapama , ako sam ih nehotice nečim povrijedila!

Sad sam mirna dok ne vidim razvoj događanja! Poništite Natječaj, hitno, imate vremena ! P.S. Ovo ću poslat Direkciji za izbor hrvatske pjesme za Eurosong 2013! I zapamtite Direkcijo HRT-a : KLAPSKA PISMA NIJE "PROSTITUCIJA" !

AKO IPAK OSTANU PRI OVOJ IDEJI, NUDIM SE BESPLATNO ZA ČLANA KOJI ĆE IZABRAT NAJ KLAPU I PISMU-RAZUMIN SE JAKO DOBRO.Ne sekirajte se, po meni neće nitko iz klape Sv. Juraj ! Najprije ću pitat klape - tko je ZA pa onda dat prijedlog. NEĆU EURE - NE TRIBAJU MI ZA MOJU HRVATSKU !

p.s. evo sam popodne čitala neki Forum-vrlo zanimljivih razmišljanja ima, al uglavnom 99% su PROTIV!

Vaša Nasljednica, Omiška gusarica, al "Ruža crvena":)

p.s. jel vam bode oči sad ovo ovako , bilo bi onako ka Sonja i bik, mogla bi koga najutit :) ;)

NOVO R SPLIT: KONCERT U HNK Split,14.12.- PRIKUPLJENA SREDSTVA IDU CENTARU ZA PSIHOLOŠKU POMOĆ ŽENA OBOLJELIH OD RAKA DOJKE. NASTUPAJU IVO GAMULIN, DORIS I GOSTI.NA BROJ 090 9050 OD SUTRA DO 14.12. U POZIVNOM CENTRU OD 17-19 H MOŽETE DOBIT ODGOVORE OD DEŽURNIH DOKTORA NA VAŠA PITANJA.

NOVO : DOČEK NOVE GODINE U SPLITU NA RIVI : TBF, KLAPA RIŠPET I ZLATKO PEJAKOVIĆ.

nasljednica @ 22:28 |Komentiraj | Komentari: 39 | Prikaži komentare
subota, prosinac 8, 2012
Dragi moji čitatelji , pjesma koja svira-s razlogom je-tko nam je pjevao, čitajte, gledajte, prepoznajte !:) Domjenak u prostorijama Visoke škole za inspekcijski i kadrovski menadžment u pomorstvu - Split (zgrada Split Ship Managnent), Boktuljin put bb ( blizu Kauflanda), upriličen je po drugi put 6. 12. - na Sv. Nikolu - sada 2012. Sv. Nikola zaštitnik svih pomoraca izabran je po logici i sad se već tradicionalno povezuje s ovom Visokom školom kao da taj dan bude i "Dan Škole".
Što me povelo da na Zaštitnika moje Župe , ipak odem po pozivu gđe. Mile , supruge dekana Đorđa Nadrljanskog na ovaj domjenak? Povod je sadržan u govoru Dekana ove Visoke škole, kojeg sam toplinu riječi i okruženja, osjetila i prošle godine.
Nakon ugodnog pozdravljanja domaćina Dekana g. Nadrljanskog i gđe. Mile sa svima nama, Dekan je održao prigodan kratak ali sadržajno zanimljiv govor. U tim trenucima osjetila sam neko zatomljeno žaljenje za onim kojeg u moje vrijeme nije bilo, a ni poslije za vrijeme studiranja moje djece.
Kao studentica nikad nisam osjetila takvu povezanost profesora , studenata i roditelja na jednom mjestu. Sada u ovim godinama mogu sa žaljem napisati "trebao nam je to davno prije". Naši roditelji bili i te kako bliži s nama studentima. Kao mama dviju bivših studentica i jednog sadašnjeg studenta, smatram da je takav vid druženja i te kako poželjan.( op.p. ne znam za još koji ovakav slučaj-isprika, jel netko od vas zna ?!).
Što to posebno iz govora dekana Nadrljanskog izdvajam :
"Ovaj je Dan na Sv. Nikole uveden u našoj Visokoj školi najviše iz razloga da mi upoznami vas i vi upoznate nas, da se upoznamo i zbližimo pa makar ovaj jedan dan u studentskoj godini. Ispričavam se ovom prilikom roditeljima ,ako ih uznemiravam i studentima što ponekad imam potrebu vaše roditelje pozvati, ako vas nema u školi više od tri puta. Vaši roditelji su ti koji vama plaćanju školarinu.Vi ste njihova investicija, oni u vas ulažu. Ovo je ujedno prilika da nam otvoreno ukažete na ono što mislite da nije dobro, a da vam mi obećamo da ćemo to ispravili, a ono što je dobro da se mi potrudimo da to još poboljšamo na obostrano zadovoljstvo"
Dekan Nadrljanski ovom se prilikom zahvalio svim donatorima, njihovim poslovnim partnerima, prijateljima, roditeljima i studentima koji su zaslužni za ovaj upriličen domjenak. Svim profesorima ove Visoke škole roditeljima, studentima, donatorima , prijateljima i pozvanim gostima čestitao je Dekan na ovaj način kad neće moći , kako je rekao "licem u lice" - sretne nadolazeće blagdane i praznike, Božić i Novu godinu , uz želju za dobro zdravlje te da se na istom mjestu nađemo i slijedeće godine - popraćen velikim pljeskom.
Mogu vam reći, bilo je to opet jako lijepo, ali i posebno, iznenađujuće druženje. Roditelji, profesori, studenti , prijatelji i svi koji smo pozvani na Dan Škole, osjećali smo se kao jedna velika obitelj. Supružnike Nadrljanski , zbog zauzetosti, nisam uspjela zajedno slikati. Posebno sam s oboje kratko popričala, jer su svi htjeli doći do njih. Ugodni, srdačni i jako jednostavni domaćini , priuštili su nam ne samo gušte druženja,dobrog domjenka hranom i poćem, već i laganom- mini muzičkom zabavom.
Nisam mogla vjerovati , vidjevši ove godine i gitaristu među nama , da će prva pjesma biti baš "moja" Ruža crvena. Pjesme su uglavnom bile na tematiku mora , pomoraca i mornara. Vi koji ne poznajete lica iz slajda, sa velikim zadovljstvom želim vam dočarati upravo to opušteno ozračje među nama. Ugodno smo bili iznenađeni solo nastupom prof. Kolje Jurušića, koji nas je počastio jako dojmljivom interpretacijom Oliverove pjesme : Uvik kad sam s tobom ja sam ka i dite te traženim bisom Roko i Cicibela - "oborio nas je s nogu". Svaka čast, profesore , i neki članovi klapa bi Vam i te kako zavidjeli !
Na moje veliko iznenađenje, a znate da kod mene ništa nije nikad slučajno, upoznala sam jednu gđu. "Lektoricu", jednog našeg uglednog lista te joj u razgovoru rekla tko sam i "opaske u vezi nepismenosti nas blogerica". Vrlo ljubazna "Lektorica", koje vam sliku nisam željela objaviti, rekla mi je : " A što je to uopće - pravopis ?!" Bile smo istog mišljenja. Ljubazna "Lektorica" ponudila mi se za lektorat moje druge knjige, ako je za ovu prvu već kasno. Nisam mogla vjerovati, da sam je srela valjda je i to bila sudnina?!
U dvosatnom druženju, ponovno sam susrela studente prve godine studija (sada druge) te studente i studentice prve godine. Naše druženje ne može se opisati u kratkom crtama. Mislim da njihova velika želja da se slikaju za moj blog, sve govori, nakon što sam im rekla - tko sam i u kakvoj vezi sam s obitelji Nadrljanski te kako je naše druženje nastalo u samo dvije minute u HNK na baletu "Grk Zorba" . Naravno, bilo je onih koji su vidjeli moj blog "jel to onaj pun crvenih ruža?!" :))) - Daaaaa i baš danas nisam namjerno stavila kao detalj "ružu crvenu", ali vidjeli ste da mi je suđena - kud baš da je prva pjesma bila moja " Ruža crvena".
Odlazeći prije kraja domjenka ( op.p. Sv. Nikola i moji mališi su me čekali :) studenti su mi napomenuli da obavezno napišem sve pohvale ovom studiju , sve najbolje o njihovim profesorima i studiranju u ovoj Visokoj školi ! Molimo vaaaas !!! Hoću, ne brinite!
Ovim putem još jednom zahvaljujem divnim domaćinima supružnicima Nadrljanski.
Ujedno koristim priliku da se zahvalim "Velikom kuharu" poznatom trogirskom majstoru g. Nikici Ševo ( op. p. da, da, vidio je moj članak s prošlogodišnjeg domjenka i pitao me - hoće li biti opet ?!:)) i studentima Visoke gastronomske škole na jako - ne samo "ukusnom" već i "oku" lijepom domjenku !
Pozdravljam moje sadašnje i buduće posjetitelje blogera uz obećanje da ću dogodine donijeti svoju rožatu kao "Nadalina" te poljički soparnik, za kojeg nisu mogli vjerovat da ga i ja činim . ( op.p. Pjesmu Nadalina, u stend up obliku, nastavila sam riječima: "kada Nadalina čini soparnik, kad razvaja tisto dugim noktima- itd." - a sve u ritmu odličnog gitariste - ponovit ne mogu !)
Obitelji Nadrljaski i svima nazočnima na Danu Škole, ovim putem čestitam nadolazeće blagdane i praznike uz dobro zdravlje svima vama te mnogo uspjeha u daljnjem radu i studiranju!
Kao šlag na kraju, kući sam morala požuriti mojoj dječici zbog darova Sv. Nikole i Sv. mise - dočekao me ovaj komentar ( cure su na slikama !!!) :
6.12.2012. 15:00:15 | Neregistrirani korisnik [Mirna] Punoo poozdrava gospodi Zorani od studentica sa prve godine Visoke skole inspekcijskog i kadrovskog menadzmenta....HVALA VA; CURE!!
***
NAPOMENA IMATE U mom postu :ZAŠTO VISOKA ŠKOLA ZA INSPEKCIJU I KANDROVSKI MENADŽMENT U POMORSTVU, PITATE SE - I JA SAM - PA SAM NA PRIGODNOM DOMJENKU LANI DOZNALA MNOGO TOGA ?! ŠTO VAS SVE ZANIMA MOŽETE DOBITI UPITOM na broj mobitela 0959031949 ili elektroničkom poštom na e-mail adresi dekan@vsikm.hr , te na http://www.vsikm.hr/ .Sve informacije možete dobiti od 9h do 13h i 17h do 19h. Moje dojmove možete vidjeti i u mojim člancima , potražite ih athiva 12/ 2011 i 2/2012.
"Lektorice", jel dobro ovo "po pravopisu" ;):) ?! Lipi pozdrav i Vama !!!
Zorana, vaša Nasljednica -RUŽA CRVENA - a, suđena mi je:);)
nasljednica @ 00:45 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
srijeda, prosinac 5, 2012
Dragi moji, s ovom pjesmom nakon Zuhrine zahvale zaslužnima za ovaj humanitarni koncert, započela je ova humanitarna večer za malu Laru - evo je
 
Na binu su došli svi izvođači večeri. Ova izvedba je uživo posebno snimana i bit će video (you tube) Do tada - našla sam upravo ovaj uradak od 3. 12. 2012. - VELIKO HVALA UREDNIKU !
 
 
 
*****
 SAMO SRETNI LJUDI SU BOGATI
*****
TISUĆU ŽELJA U JEDNOM LICU
JA DANAS ŽELIM SAMO SITNICU
ZA JEDAN OSMJEH KOJI SVE PRAŠTA
KAKO JE DIVNA TA LJUDSKA MAŠTA
***
TISUĆU RUKU KAD LANAC STVORE
BRDA SE MIČU, SMIRI SE MORE,
ČOVJEK U SEBI TU SNAGU SKRIVA
I KAMENOM SRCE POKRETNO BIVA.
***
KOME SVJETLO AKO NIJE NAS
KOME ŽIVOT AKO LJUBAV NE TREBAŠ
TKO ĆE NAŠE PJESME PJEVATI
SAMO SRETNI LJUDI SU I BOGATI
***
TISUĆU LJUDI, TISUĆU NADA
I SVAKA STREPNJA U VODU PADA
ČOVJEK U SEBI TU SNAGU SKRIVA
I SVAKO SRCE POKRETNO BIVA.
ref :KOME SVJETLO AKO NIJE NAS
*****
Sinoćnji humanitarni koncert za MALU LARU drugi je koncert (prvi je bio u Vinkovcima 31. 5. 2012.) kojim se za malu Laru sakuplja neophodno potreban novac za daljnje liječenje. Zuhra je , iako ga znamo kao zafrkanta, najozbiljnije prihvatio i odradio poziv za voditelja ove humanitarne večeri. ZA SADA VAM DAJEM OVAJ URADAK - OVAJ YOU TUBE - DA VAM MALO BOLJE PRIBLIŽIM "LARU". S NETA (za vas koji niste uhvatili na ovom videu) evo: Malena Lara Brčić liječi se u Zavodu za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Nakon što su joj u bolnici dijagnosticirali limfoblastičnu leukemiju te započeli liječenje kemoterapijom, liječnici su odmah prognozirali Larino dugotrajno liječenje, većim dijelom u Zavodu, ali i uz povremene boravke kod kuće.
Prepun Klub. SLIKA -SAMO ZA VAS , Zuhra i Irena! A za malu Laru moja misija ne bi bila nastavljena na moj način da nisam potražila u onoj gužvi njene roditelje. To je na TV Jadran i Irena rekla - i došla sam do njih. U druženju od samo par velikih minuta, s ničim ih nisam zamarala u vezi Larine bolesti, razumili smo se. Rekla sam im "djelić moje,naše obiteljske sudbine sa sretnim završetkom- zbog čega i jesam TU". Da, razumili su me i da nisam "samo žena na cvitiće".
Mama Morena je zračila "mojim optimizmom", a tata, imenjak mog unuka, s obzirom kako se moj muž držao u naša oba slučaja, malo bolje nego moj. Pozdravili smo se sa željom da maloj Lari bude dobro, da opet bude zdrava djevojčica te da im Bog dade snage da svi sve izdrže. S takvom "milinom u glasu i pogledu" su mi se zahvalili, da vam to ne mogu opisati. Moje srce je bilo ispunjeno.
Vrijedi znati, Lara je prije 3 dana navršila 4 godine i ima još malu seku od 2 mjeseca- OP.P. NA OVOM VIDEO - VIDITE, HRABRA MAMA MORENA JE TRUDNA ! NE PREDAJE SE ! ŽIVOT IDE DALJE , UVIJEK IMA NADE, UZ DOBRE LJUDE I KAD NISU SAMI - LAKŠE IM JE - ZNAM .
Da, djeda koji se javio u pretprošli ponedjeljak na TV Jadran, živi u Vinkovcima, nema signal TV Jadrana , dojavljeno mu je telefonom da se u Splitu priprema humanitarni koncert za njegovu unučicu i ponavljam , svima se zahvalio drhtavim glasom, vidno potresen.
Ovu sam pjesmu za vas pokušala "uhvatiti", međutim, toliko me dojmila da nisam mogla nastavit "hvatati" riječi te sam "spomenutu" Barbaru iz grupe Barbary, zamolila da mi dade riječi ove pjesme- za vas. Ta divna osoba, nimalo se nije mislila- odmah mi je s osmjehom pružila list na kojima su bile ove dirljive riječi pjesme za Laru.
Uz male zamjerke Organizatoru klubu Imperium, zbog kašnjenja početka koncerta ( o.k. događa se to svugdje) moram istaknuti što je i Zuhra rekao, sve što je omogućilo sinoćnji događaj, bila je zasluga , upravo Imperiumu, od tehnike, rasvjete i svega što smo vidjeli.
 
Vrlo zanimljivo, ako ste negdje možda pročitali , ja nisam, sve je počelo, rekao je Zuhra, kad je jedna baka Željana doznala za bolest male Lare te to objavila na svom FB , čemu se priključio Škveranin Marinko te pjevačica grupe Barbary, Barbara.To je "trojac" koji je pokrenuo mogućnost organiziranja ovog humanitarnog koncerta. Svi su oni sinoć bili u Imperiuma, jako radosni našim odazivom. Kako je jedna baka Željana došla na tu ideju, posebna je priča, koju ćemo doznati kad je nazovem ( dala mi je broj mobitela, nisam stigla danas ).
Vidjevši me kako sve oblijećem , slikajem i pričam, baka Željana došla je do mene, htjela je znati, tko sam i tada mi dala br. mobitela.
Gosti, pjevači, grupe, klapa, koji su se odazvali ovom koncertu, pjevali su s toliko srca i naboja da vam to ne mogu opisati.
Za sada bi to bilo sve, jer ako vam dam "slajd-slika" s koncerta, bojim se da nećete onda pogledati ovaj VIDEO.
Hvala vam svima na pozornosti - do slijedećeg nastavka vas pozdravljam.
NAMJERA MI JE BILA , SVRATIT VAM POZORNOST NA LARU I DRŽIMO JOJ PALAC "GORE" KAO I SVIMA VAMA DA USPIJEMO U OVOJ HUMANOJ AKCIJI !
Našoj Lari sa zakašnjenjem od samo 3 dana želimo sretan četvrti rođendan i da nam što prije ozdravi. Uz našu i Božju pomoć, sve je moguće !
Izvolite, ako želite pomoći maloj Lari, vaša joj pomoć treba:
LARA BRČIĆ:
DEVIZNI RAČUN PBZ:
20600034058 IBAN HR 25 2340 0093 2151 3937 2 SWIFT PBZGHR2X
KUNSKI RAČUN PBZ:
3110023180

Baka Nasljednica večeras je sa svojim mališima činila viške paršurate:)
SUTRA - 6.12. - NAŠI ŽUPLJANI SVETKUJU SV. NIKOLU U ISTOIMENOJ CRKVI. SVIM MOJIM ŽUPLJANIMA KRILA-JESENICA, SLAVNE KRILJANSKE FLOTE, KOJA JE PRUŽILA RUKU DUBROVNIKU KAD MU JE BILO NAJTEŽE, I SVIMA VAMA KOJI GA ŠTUJETE,SVIM MORNARIMA,KAPETANIMA,RIBARIMA,PUTNICIMA-SRETAN VAM BLAGDAN SV. NIKOLE ! SVIMA KOJI NOSITE NJEGOVO IME - SRETAN IMENDAN !
ČESTITAM SV. NIKOLU I HRM I KLAPI SV. JURAJ ! :) 6.12.(četvrtak) SPLIT, PB Lora,nastup klape na Sv.Misi u 11 sati u povodu blagdana Sv.Nikole, zaštitnika Vojne kapelanije HRM-a
EVO LIPA VIJEST, KLAPE - ZAŠTIĆENE UNESCO-M !
MEIL- Pozivnica :Visoka škola za inspekcijski i kadrovski menadžment ima čast pozvati Vas na svečani domjenak povodom obilježavanja proslave drugog Dana Škole, koji će se održati u četvrtak 6. 12. 2012. godine u 13 sati u prostorijama Škole, Boktuljin put bb.- hvala- treba se odazvati :)
nasljednica @ 17:07 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
ponedjeljak, prosinac 3, 2012

IMAN TEMA NA ČEKANJU, AL - INSPIRIRA ME SVE ! JAKO SAM TUŽNA !

1. MURINJO NAPRASNO NAPUŠTA REAL
EVO UDARNA VIJEST , TAKO SAM TUŽNA DA MI SE NE DA NIŠTA PO KUĆI RADIT . MA KAKO JE TAJ MURINJO TAKO MALODUŠAN ČOVIK I IĐE ČA IZ REALA - POGODILO MEEEEEEE, UUUUUUUUU - SUZA SUZU GONI - NEUTJEŠNA SAM , JAKO- I MOGA ĆE POGODIT OVA VIJEST , NEĆE MOĆ - NIŠTA !!!
2. NAGRADNA IGRE DORINE - DOBITAK 100 000 KUNA
BENTIPASAJARCA,GODINAMA JEDEN DORINU NATAŠTE I PRIJE SPAVANJA.SKUPLJALA SAM PRIJE 3 GODINE ONE OMOTNICE I POSLALA IH 5 x 5 I NIŠTA.JUROS ČUJEM VELIKA NAGRDNA IGRA!DOĐE MI DA DIGNEM "SINDIKAT DORINE" DA MI POMOGNU DA OSTVARIM SVOJA USTAVNA PRAVA KA STRASTVENA JEDAČICA DORINE I DA MI "ODMAH" U ROKU PO GODINE POŠALJU KAŠETU NAJDRAŽE MI ČOKOLADE,S KEKSOM,POŽELJNO. UFAN SE U SINDIKALISTE !
3. OGLAS : HITNO TRAŽIM DRVOSJEČU
NAJLADNIJE JUTRO DANAS.MUŽ MI PRJE ŠKVERA PREKIDAČ ZA KLIMU UTRNIJA. IMAN DEBLA I VELIKH GRANA KOJE ON NEĆE NIKAD ISPILAT. PAO NAM BOR (TUĐI) NA NAŠE MEJE, KOKOŠE MI SKORO UBIJA! TRAŽIM HITNO DRVOSJEČU,JER KOMIN JE UZ KUĆU.LIPI VELIKI, MOGU RUČAK POD PEKOM ILI NA GRADELAMA ILI U KUŠNU PEĆ. LAPTOP MI VATA SIGNAL NA KOMINU.RATA STRUJE ĆE BIT PUNO MANJA.A JE ME I HEP ZAEBA!
MOGU NA KOMINU NA TRONOŽAC U SVEKRVIN BRONZIN U KOJEM JE MAST ČINILA I VODU STEPLIT I OKUPAT SE, A GLAVU UTRAT U KRUŠNU PEĆ S VIKLERIMA DA MI SE OSUŠI,NEŠ TI KLIME U KIĆI ! ALI,NIJE MOJ LUD,SAD ĆE ON IZ ŠKVERA I MENI UTEPLO ULETIT U KREVET,HM- JEL U TOME JE ŠTOS?! (P.S. E,JE, TAKO JE I BILO U 15, 45! VEČARAS KLIMA RADI, JER SAM MU ZAPRITILA DRVOSJEČOM !
4. POREZ NA NEKRETNINE
OVAJ LINIĆEV ZAKON MI NEĆE NAŠKODIT. U NEKRETNINI, BLOKETARI 4X3 U KOJOJ DRŽIMO PREŽIVILIH 10 KOKOŠA (NA SIGURNOME SU OD LISICA) , ČIJU KUĆICU ONAJ VELIKI BOR NIJE SRUŠIJA,OSTAVIT ĆU 5 PREŽIVILIH KOKOŠA, A OSTALIH PET PRISELIT S JOŠ DVI TUKE U NOVU KUĆU U SELU TAKO DA ĆE U NJIMA IMA KO STANOVAT I NEMA POREZA - E!!!
5. HRVATSKA POŠTA
SITILA ME @LOMIC NA OVO . PRIJE NEKI DAN BILA SAM U JEDNOJ POŠTI. PRIJE TOGA IMA 2 MISECA ISTO U POŠTI. NEMAN KUDA PROĆ, JEDVA DOŠLA DO ŠALTERA DA DIGNEM LOVU - A ONO IMA MILJUN POLICA KO DA SE PROVLAČIM KROZ SPLITSKI PAZAR - MA ŠTA, PAZAR JE MILA MAJKA PREMA NAŠIM POŠTAMA , RAMENOM UDREM U KNJIGE "KUVARICE",SISAMA U DIČJE PRIČE I BAJKE, ČUČNEM IH SKUPIT S PODA, AL LIPO TAKO GUZICAMA SKINEM S POLICE IZA LEĐA CD-OVE OD POKEMONA, SPAJDERMANA, BENTENA,BENTIPASAJARCA,ŠTA JE OVO-TRAFIKA ILI POŠTA,NE MOGU DO LOVE?! ZABEŠTIMAN NAGLAS MUŠKU STVAR ! PITAM SLUŽBENICU: KAŽE- BIDNA: A JOŠ ĆEMO I KRUV I MLIKO PRODAVAT ! JA-VIDIN!
6. SULEJMAN VELIČANSTVENI
PRIJE PAR DANA ODVELA PRIJU U 8 SATI U KBC FIRULE PA NA KRIŽINE. ONA ZAPISANA U 11, AL DA IĐE U 9,DA JE BOLJE DA DOĐE NA VRIME- 100 M OD KAFIĆA. MISLIM SE, KOJA LOGIKA?!O.K. NJU BOLI,NE MENE.SIDNEM U KAFIĆ DO PITARELLA- TRAŽIM MIRAN KUTAK I NESS I NOVINE-ALA JE MI LIPO. DOLAZI PET LIPO DOTJERANIH SPLIĆANKI,CCA 70 G.AJMEEEE-TEMAAAAA SULEJMAN,OU NOOOOO- IZDRŽIM PO URE - MA NE MOGU-ODEM U SPIZU PA JE OSTAVIM U AUTO.
VRATIM SE U ISTI KAFIĆ,MA SAMO 1 PRAZAN STOL.KOLAČ I NESS GUŠTAM. ŠTAAA?! - OPET IZA LEĐA-SULEJMAAAAN-OU NEEEEE-SKUPIM SE,OSTAVIN 27 KN I ČA! AL MI NIJE DOŠLO DA POJUBIN PRVOGA KO MI NAIĐE KA @MARE2 KAD SAM IZLETILA VAN !
7. EURPSKA UNIJA - RAJ NA ZEMLJI
TAKO JE LIJEPO U NJOJ, MLIKOM PERU STAKLA, VEĆ SLAVE U SLOVENIJI NOVU GODINU - KAKVE SJAJNE ZLATNE ŽUTE ZVJEZDICE - EVALA , SLOVENIJA, BAŠ VAM HVALA ŠTA STE POTVRDILI DA JE U EU TAKO LIJEPO, JA SAM UVIK ZA FEŠTE !!!! A PAHOR JE BAŠ FACA - KAŽE I JACA !
8. ŠALJITE ČESTITKE NA VRIME - NEMOJTE POŠTE ZAKRČIT
OVE ĆU GODINE, SUTRA, POSLAT ČESTITKE ZA BOŽIĆ I NOVU GODINU, JER LANI SAM POSLALA NEDILJU DANA PRIJE NA VIS I DOBILI SU ZA PRAVOSLAVNI BOŽIĆ. TELEGRAMI DOĐU ZA 3-5 DANA ! KRASNO !! NIJE TO BIO PRVI PUT - VEĆ ČETVRTI -ZATO. NE ŠALJITE TELEGRAME NA OTOKE (KUPITE KILO ČAVAPA)ČESTITKE I TO SVE 5 KN I TO ODMAH,BRŽE ĆE DOĆ I JEFTINIJE SU I UOČI NAŠEG BOŽIĆA !
N-ICA
*************************************
HUMANITARNI KONCERT ZA MALI LARU - 4. 12. KLUB IMOTION ( ISPRIKA IZVORU- NE VIDIM ZBOG GREŠKE NA EKRANU - TKO JE IZVOR, ZNAM DA JE TO "ORGANIZATOR KONCERTA"-više na Netu ) COPY:
IZAŠAO VIDEO POZIV http://youtu.be/6o5yTK-Cv-w
Lara Brčić je curica kojoj je dijagnosticirana teška bolest, čije liječenje je nažalost dugotrajno i vrlo skupo. Pokažimo kako riječ "POMOĆ" nije bez značenja i pružimo curici Lari mogućnost za život i liječenje koje joj je prijeko potrebno.
Nastupat će mnoga imena od Jole, Gego, Klapa Sv. Florijan, Peco, Petar Grašo, Grupa Barbary, Tutti Frutti, Toni Blizanac, Petar Dragojević, Bomba, Grupa Viva, Lukas, Milan Terze, Matko i Brane, Grupa Boss, Joško Bogavčić i gosti iznenađenja. ;)
Večer će voditi dobro nam poznati Zlatan Zuhrić "Zuhra".
Ulaznice po cijeni od 30,00 Kn, osim u klubu Imperium, možete kupiti i na info pultu u TC Joker kao i Kauflandu.Sav prihod od prodanih ulaznica ide kao pomoć Lari a i tijekom večeri će se primati donacije.Mi iz kuće iđemo !!! Nije važno tko piva-al hvala im- važno je pomoć na bilo koji način. Sad je emisija TV JADRAN - prošli se ponediljak iz Vinkovaca javio DIDA male LARE, vidno ubuđen na tell u eter u emisiji- dojavili mu za OVO , jer TV JADRAN ne gleda - nema signala, puno se svima zahvalio - odmah sam dala SMS da je objavljeno i kod mene - VELIKI POZDRAV DIDU ! VEČERAS JE OBAJAVLJEN RAČUN: PBZ-za Laru Brčić - 311 00 23 180 - hvala.
**********
***********PLAN NASTUPA KLAPE SV. JURAJ- PROSINAC 2012 :
1.) 4.12 ( utorak) SPLIT, Dvorana Gripe - nastup klape „Sveti Juraj“-HRM na memorijalnom turniru „Andrija Bartulić“ u organizaciji HVIDRE Splita s početkom u 20 sati,
2.) 6.12.(četvrtak) SPLIT, PB Lora,nastup klape na Sv.Misi u 11 sati u povodu blagdana Sv.Nikole, zaštitnika Vojne kapelanije HRM-a,
3.) 8.12.(subota) UMAG, Župna crkva - cjelovečernji koncert duhovnih skladbi klape Sveti Juraj-HRM u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 18 sati,
4.)12.12.( srijeda) ZAGREB, Dom Zvonimir - sudjelovanje Klape HRM u obilježavanju 21. obljetnice HRZ-a i PZO s početkom u 12 sati,
5.) 18.12.( utorak) SARAJEVO, Dom Armije BiH - Božićni koncert klape HRM«Sveti Juraj» na poziv i u organizaciji Mnistarstva obrane BIH,
6.) 23.12.( nedjelja) SOLIN, Dom Zvonimir – cjelovečernji koncert Orkestra HRM i klape HRM «Sveti Juraj» povodom božićnih i novogodišnjih blagdana s početkom u 19 ,30 sati.

AJTE ŽIVILI MI ! VAŠA RUŽA CRVENA,pisme su za dušu na TV !

nasljednica @ 21:06 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.