pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » stu 2016
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - studeni 2016
utorak, studeni 29, 2016

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Sjećate li se , dragi moji čitatelji, mog članka "MON AMUR" iz HNK Split ?! :) Vodile su ga Mirella i Arijana - sve opisano i sa slajdom na ovom blogu :). Imate you tube snimke , nisu moje jer tada nisam imala tablet :)

Tu večer je pozdravljena i gđa. Nansi Ivanišević, koju sam više viđala na Tv nego "uživo" od dana naše mladosti. Gđa. Nansi je iz Omiša, rođena Popovac- ne iz Splita kako pišu ???.

*

Zbog čega ovaj uvod ?! - Zbog toga što je obitelj Popovac svoju kuću u staroj jezgri grada Omiša na trgu vama poznatijem kao mjestu Izbornih večeri FDK Omiš, one stepenice s lijeve strane ili još poznatog balkona na kojem je kandidat za novog gradonačelnika Grada Omiša sa svojim gostima držao predizborni govor. Koja je to Kuća, kako izgleda, imate na FB stranice Kuća jezika i kulture - koja je zasjala punim sjajem i već je od Otvaranja do danas počela s radom. BRAVO !:) I usmena predaja je jako važna !!!

Ispričavam se što članak nisam stigla dati ranije. Sad ga objavljujem s velikim zadovoljstvom, pogotovo jer vidim da je "krenulo", a nisam ni sumnjala !!! :)

Bilo je to baš u Večeri svijeća za Vukovar u 19 sati kada je na otvaranju Kuće jezika i kulture gđa. Ivanišević objasnila nazočnima o čemu se radi, što znači "Kuća jezika i kulture". Najprije se zahvalila svima koji su doprinijeli da ta njihova obiteljska kuća Popovac u Omiš ne stoji neiskorištena već je uz pomoć Grada Omiša, Centra za kulturu Omiš, Ureda za kulturu naše Županije te Ministarstva za kulturu postala nešto vrlo korisno za naš Omiš i njegovu okolicu.

Drago joj je da je s ovom Kućom naš i njen Omiš pogotovo zadnju godinu dana postao kulturno bogatiji. Podučila nas je gđa. Ivanišević da je Kuća jezika i kulture jedan je od projekata koji proizlazi iz udruge Prokultura - Opservatorij kulturnih politika čija je ona Predsjednica.

*

Da se ne biste "prepali" ovog naziva - pojasniti ću vam ono što je gđa. Ivanišević i rekla. Pronašla na Netu najprije ovo : Kao stipendistica francuske Vlade Nansi Ivanišević stekla je zvanje magistrice kulturnih politika na Institutu političkih znanosti u Grenobleu. Ona je i dobitnica odličja bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozya i francuska Vlada za doprinos u promicanju francuske kulture u Hrvatskoj. (op.a. Znači poslije je i doktorirala ! :). Ovdje imam pottrebu  naglasila,  da moramo priznati da su najljepše ljubavne pjesme izašle upravo iz šarma francuskog jezika- tzv. francuske šansone, zar ne ?!:) JESU ! :) I ove godine brojna su događanja koja organiziraju institucije i udruge diljem Hrvatske u suradnji s veleposlanstvima zemalja članica te značajne političke organizacije.

*

Prokultura – Split , sada ima novi ogranak u Omišu , a bavi se funkcioniranjem kulturnih politika u Francuskoj, zemlji koja danas bilježi više od pedeset godina uspješnog postojanja i organiziranog rada Ministarstva kulture i komunikacija pod čijim se vodstvom već desetljećima uredno odvijaju javne politike kulture stavljajući naglasak na očuvanje, afirmaciju i razvoj vlastitog jezika i kulture.

*

Cilj djelovanja Opservatorija jest utjecati na podizanje razine svijesti populacije o višeslojnosti kulture, staviti kulturu u središte preokupacija i rasprava, posebno onih o osvješćenju i njegovanju vlastitog identiteta i kulture te predstaviti njihove različitosti kao zalog i temelj zdravoj i ravnopravnoj komunikaciji sa susjedima i svijetom, sa samima sobom i svojom budućnošću. Isto podrazumijeva potporu razvoja svih vidova kulturnog stvaralaštva te posebno kulturnog i umjetničkog obrazovanja i očuvanju kulturne baštine. Kroz popularizaciju kulture i edukaciju i dalje će pomagati afirmaciju talenata i stvaranje publike.

*

Posebnu pozornost posvećuje praćenju decentralizacije kulturnih politika kroz istraživanja, organizaciju susreta, radionica, seminara, konferencija i studija te stalnu razmjenu informacija, favorizirajući tako uloge gradova i županija, odnosno regija i potičući suradnju među njima. Jedna od zadaća je i širenje suradnje s inozemstvom, posebno suradnja s Europskom zajednicom i Vijećem Europe s naglaskom na obrazovanju namijenjenom svim djelatnicima u kulturnim, obrazovnim i administrativnim institucijama.

Pozdravila je Predsjedicu Kuće jezika i kulture u Omišu gđu. Alenku Munitić, koja je rado preuzela obnašanje te dužnosti te g. Petra Buljevića , novog ravnatelja Centra za kulturu Omiš.

Pozdravivši svih, gđa. Ivanišević je dala riječ gđi. Munitić koja je istaknula zadovoljstvo da Omiš ima tu čast da tako mali gradić ima nesebičnošću obitelji Popovac svoj novi kulturni dom kojem je ona na čelu.

Gđa. Munitić je kao i gđa. Ivanišević istaknula da imamo priliku i čast vidjeti u ovim prostorijama na prvom i drugom katu oko 40 plakata koji su bili po mnogim zemljama Europe i to je ta vrijedna Izložba nazvana : „50 godina Kulturne konvencije i umjetničkih izložbi Vijeća Europe 1954.-2004." -

*

Dodala je gđa. Alenka : Ova Izložba koju vidite, ovi plakati,  Izložba je kojom Kuća jezika i kulture sa sjedištem u Splitu , a sada i ovim novim ogrankom u Omišu , obilježava 20. obljetnicu pristupanja RH u ravnopravno članstvo Vijeća Europe. 1954. Vijeće Europe je svojom Kulturnom konvencijom pozvalo sve europskim države da zajedno promišljaju o obrazovnim i kulturnim izazovima nametnutim europskom društvu, što se pokazalo pozitivno i doprinijelo razvoju obrazovnih metoda i procesa , a u isto vrijeme olakšalo slobodan protok ljudi, ideja i kreativnog izričaja učinivši Europu istinskim kulturnim prostorom. Ove su izložbe zamišljene kao javni podsjetnik na raskoš europske umjetničke baštine.

*

Gđa. Ivanišević je na samom početku, zatim i na kraju otvaranja Kuće jezika i kulture predstavila našeg mladog genijalca Silvia Bilića , gitaristu o kojem sam mnogo pisala i dala svoj you tube od 30. 11. o.g. s nastupa u Galeriji Meštrović u Splitu, "grand-prix" učenika u klasi prof. Nene Munitića u Srednjoj glazbenoj školi u Makarskoj ( Omiš nema Srednju gl. školu, a toliko nadarenih i nagrađivanih učenika Osnovne glazbene škole - o kojima sam pisala, jer pratim Omiš guitar fest od završne njegove večeri 2010. g. )

Silvio nam je kao drugu kompoziciju izveo nedavno preminulog francuskog glazbenika - R. Dyensa "Fuoco",  koju je gđa. Ivanišević najavila kao prigodnu, sjetnu uz svijeće koje gore na Kući - za Vukovar u noći svijeća u cijeloj Lijepoj Našoj.

*

Gđa. Munitić je istaknula veliko zadovoljstvo da nam tu večer predstavi sve profesorice stranih jezika njihove Kuće , jer su u Programu Kuće i radionice stranih jezika te nas ovom pigorom zamolila da širimo vijest "dalje" da djeca i odrasli znaju da od sada u Omišu imamo radionice stranih jezika : francuskog, ruskog, talijanskog, španjolskog, njemačkog i engleskog kao i radionice hrvatskog jezika za strance .

Meni se posebno svidjelo kada je dr. sc. Ivanišević rekla da svjedočimo , da je naš hrvatski jezik mnogo "narušen" riječima koje nisu hrvatske , koje se sve češće upotrebljavaju, što je loše ne samo našu kulturn baštinu već prijeti da se naš hrvatski jezik naruši u velikoj mjeri, što ne bismo smjeli dokulturan. Stoga je napomenula, da će biti i radionice na tu temu te da će u ovako lijepo uređenima prostorijama biti susreti pjesnika, večeri šansona, u onako intimnijem baš malo užem prostoru, gdje se možemo družiti.

Pozdravivši sve profesorice i gđu. Munitić i Ravnatelja CZK Omiš , na zamolbu gđe. Ivanišević predsjednik Gradskog vijeća Grada Omiša dr. Močić proglasio je Kuću jezika i kulture te ovu hvale vrijednu Izložbu - otvorenom !

Gđa. Ivanišvić je s ponosom istaknula da je ova Izložba proputovala mnogim europskim gradovima te je i naše malo mjesto upisano od danas , 18. studenoga 2016. u kulturnu mapu Europe.

*

Nakon toga smo svi pozvani na drugi kat Kuće uz druženje i domjenak. Ja sam ostala da sve ovo popratim , slikam tabletom i foto aparatom - za sve vas koji niste bili na ovoj "ponosnoj večeri za naš Omiš" budući volim i ovu vrstu umjetnosti. Plakati su dosta vremena plijenili moju pažnju na moje veliko zadovljstvo !

Moram naglasiti da se gđa. Ivanišević zahvalila i prof. Neni Munitiću , koji je već odavno dao svoj doprinos kulturi Omiša, čiji su učenici gitare osvojili niz prestižnih nagrada u zemlji i inozemstvu te i kao direktoru Međunarodnog Omiš guitar festa , evo će na proljeće i 8. po redu - Čestitam !

A ja sam dodala, a morala sam :) - Večeras , vidimo, iza uspješne žene, stoji uspješan muškarac ! :)

Na kraju sam još rekla : Hvala vam na ovome, kad nisam ja sve ovo imala u svom djetinjstvu i mladosti, da bar imaju moja unučad - te gđi. Nansi i gđi. A lenki u znak zahvalnosti i potpore srdačno pružila ruku  !!!

Bilo mi je drago sa znati od strane gde. Alenke, da će tu biti i likovnih radionica, glazbenih radionica, radionica fotografije, izložbi za koje je zadužena Verica Mekinić , organizacija koncerata itd. "Širite, dragi moji, ove vijesti , da ljudi u Omišu i izvan Omiša znaju za nas !", rekla je gđa. Alenka.

Večeras - 11 dana dana poslije - vidim na fb stranici Kuće lijepe vijesti sa slikama - bravooooo!

"Kuća jezika i kulture zasjala je večeras izvana i iznutra. Radionice talijanskog i njemačkog su održane, a sutra nastavljamo sa francuskim, engleskim i španjolskim!!!

Kuća jezika i kulture otvorila je svoja vrata svim ljubiteljima kulture i željnima znanja. Radionice kreću od idućeg tjedna, ima još mjesta, "last minute" prijavite u tijeku! ENGLESKI ponedjeljkom i četvrtkom, FRANCUSKI utorkom i četvrtkom, ŠPANJOLSKI utorkom i četvrtkom, NJEMAČKI ponedjeljkom i srijedom, TALIJANSKI srijedom i petkom; sve u večernjim terminima ! 

NA KRAJU : Mnogo  uspjeha Kući jezika i kulture u Galeriji Onaion - pra-prastarog naziva za Omiš. Moram provjeriti da li je taj naziv prije Lestrigonaca, ljudoždera , koji su živjeli na području Omiša, a prema knjizi Jasena Boke "Putevima Odiseja", pojeli pola Odisejeve flote ?!

Dragi moji Omišani, djeco, mladi i odrasli - uzmite sve što vam Omiš pruža - od glazbe, glume, baleta do ovih radionica i susreta !

*

Sve pratite na njihovoj fb stranici - vrijedi i te kako !

- nazovite - 091 219 1215  :)

- meil pošaljite - prokultura.omis@gmail.com


!!

Vaša Ruža crvena :) 

Hvala gđi. Alenki što me pozvala - dani su mi bili strašno naporni - došla sam se opustiti :)

- slijedi 2. dio - CZK Omiš - Noć kazališta i Revija kazališnih heroina :)- do tada imate revije na mom kanalu you tube :)


nasljednica @ 00:18 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
subota, studeni 26, 2016

@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@

 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Saludos desde el Arena Zagreb desde coro -HRM - la marina de guerra croata -  "Sveti Juraj" -(St. Giorg :) en el que sólo la realización himno realizado en la ceremonia de apertura de la pelea final del Grupo Mundial de la Copa Davis entre Croacia y Argentina.

Entre otros nos encontramos y llegamos a conocer Diego Armando Maradona, el más grande futbolista de todos los tiempos! Keen marineros que cantan y encantados de ser fotografiados con nosotros!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Na svečanom otvorenju Finala DAVIS CUP-a između Hrvatske i Argentine u Areni Zagreb , dana 25. studenoga ( petak ) 2016. ( Sv. Kate : ) Klapa HRM S. Juraj otpjevala je himnu Lijepa naša domovino  i slikala se s velikanom svjetskog nogometa - hrvatskog porijekla - po majci :).

Taj početak sam snimila   ( zaradila tužbu :))) - da je zabranjen u nekim zemljama :?!) i ispod napisala ovo:

Datum objavljivanja: 25. stu 2016.

ZA SVE SRETNIKE KOJI RADE TE SU PROPUSTILI SVEČANO OTVARANJE DAVIS CUP-a , finale između Hrvatske i Argentine,
s početkom oko 14 sati u Areni Zagreb, objavljujem ove svečane trenutke da se zna 😊

Nakon uvodnog dijela ceremonije , čut ćete najprije Himnu Argentine , a zatim himnu "LIJEPA NAŠA DOMOVINO " U IZVEDBI UŽIVO KLAPE HRM , SV. JURAJ ! 🌹

Svi u kući volimo i gledat ćemo ovaj napeti tenis, a da će pjevati klapa SV. JURAJ , doznala sam upravo u 13,30 sati kad sam nagvratila na njihov fejs.😊

Klapa je s osobitom čašću izvijestila svoje fanove da im je pruženo veliko zadovoljstvo da danas na ovoj svečanosti u Zagrebu pjevaju "Lijepu našu" te se zahvalila Hrvatskom teniskom savezu na pozivu !!!! 😀

Znači, nije ovo bila snimka Lijepe naše u njihovoj izvedbi nego uživo !!!!😀

To što Klapu nismo vidjeli, nikako nije umanjilo dojam njihove snažne izvedbe Himne ponosne nam CROEJŠAAAAA !

😀

MALA SMO ZEMLJA, ALI JAKOG SRCA ! ❤
BUDIMO UZ NAŠU REPREZENTACIJU I NEKA POBIJEDI TKO BUDE BOLJI !
IGRATI U FINALU VELIKA JE I ČAST I ODGOVORNOST I HRVATSKI PONOS ! 😀
I BILO KUDA, KLAPA SV. JURAJ SVUDA ! ....🌹

!


Oko 13, 40 sati dobila sam SMS: Klapa S. Juraj se slikala s Maradonom ! Daleko sam od njih ! Pozdrav iz Arene !- odgovorila sam : Kasniš , već je sve na njihovom fejsu :)

Prije toga klapa Sv. Juraj objavljuje slike na svom fejsu iznad kojih piše :  Pozdrav iz Arene Zagreb gdje smo upravo izvedbom Lijepe naše nastupili na svečanom otvaranju Finalnog dvoboja Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Argentine. Između ostalih susreli smo i upoznali Diega Armanda Maradonu!

Svojim fanovima poslali su meil sa slikama : Pozdrav iz Arene Zagreb od klape "Sveti Juraj"-HRM gdje smo upravo izvedbom Lijepe naše nastupili na svečanom otvaranju Finalnog dvoboja Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Argentine.Između ostalih susreli smo i upoznali Diega Armanda Maradonu, ( DODALI )   najveću nogometnu zvijezdu svih vremena! Oduševljen je mornarima koji pjevaju i rado se fotografirao s nama!

JA : Hvala, jako lijepo od vas !!!

POTRAŽILA VIŠE :))))

Diego Armando Maradona (Villa Fiorito, Buenos Aires, 30. listopada 1960.), argentinski umirovljeni nogometaš, svjetski prvak s Argentinom iz Meksika 1986., jedan od najboljih i najpopularnijih nogometaša svih vremena. Po ocu je talijanskih i indijanskih korijena, a po majci španjolskih i hrvatskih korijena

IZVOR NET- VIKIPEDIJA - "MARADONA HRVAT: "Maradona je iz Praputnjaka, a ne s Korčule". Hrsvijet, 27. lipnja 2010.. Preuzeto 21. prosinca 2014.
""Maradonin pra-pradjed Matej Kariolić, otac njegove prabake Salvadore, dolazi iz malog sela Praputnjak. Naš svećenik je to istraživao i pronašao je sve u crkvenim knjigama" ... "Nova teorija ruši verziju da su pradjedovi Maradone emigrirali u Argentinu iz južne Hrvatske, točnije Korčule. "Ja sam istraživao crkvene knjige i uzeo u obzir podatke od 14. stoljeća i nisam našao prezime Kariolić u Korčuli", rekao je lokalni svećenik Božo Baničević za tjednik (Vrime).""

GDJE JE MJESTO PRAPUTNJAK ?! :)

Praputnjak je naselje u Hrvatskoj u zaleđu Bakarskog zaljeva, a administrativno pripada gradu Bakru, koji je dio Primorsko-goranske županije. op.a. Baš lijepo ! :)

!

Hvala g. Maradoni što je došao u našu lijepu državu i nadam se da će otići s lijepim uspomenama ! :)

Klapa Sv. Juraj - e , za nju se, vidim po mom "špijunu" zna već i u Argentini , Čileu :)

Nastavljamo navijati - pozdrav svima od Ruže crvene :)


/////////////////////////////////////////

DOBRO JE - DVA - JEDAN- SUTRA NAVIJAJMO I OD KUĆE - OPET !!!! 

HOĆEMO LI OPET DOBITI KUP KA ONE GODINE - ALA KO DA JE JUČER BILO !!!

VIVA KROACIJAAAAAAAAA,

VIVA KROACIJAAAAAAAAAAAA,

VIVAAAAAAAA KROACIJAAAAAAAA !

ŽIVJELA, HRVATSKAAAAAAAAAAAA,

ŽIVJELA HRVATSKA,ŽIVJELAAA HRRR VAAAAA TSKA !:)

VAŠA RUŽA CRVENAAAAAAAAAAA :)

NOVO: 28.11. - DAN POSLIJE - ČESTITAM ARGENTINI NA OSVOJENOM KUPU ! ČESTITAM I NAŠOJ HRVATSKOJ TENISKOJ REPREZENTACIJI !

NADAM SE DA ĆEMO PROTIV ŠPANJOLACA IGRATI U SPALADIUM ARENI U VELJAČI 2017. GODINE, GDJE SE  PUBLIKA NEĆE SKUPLJATI TRI SATA DA BI ARENA BILA PUNA - KAKO REČE JANICA !

U SPLITU JE SVE VEĆ PUNO POLA SATA PRIJE POČETKA I NAS SE NE MOŽE UHVATITI KAKO SJEDIMO NITI KAKO IGRAMO IGRICE  NITI S ZELENIM REKVIZITIMA DA NAVIJAMO I ŠUŠKAMO NITI DA ČAKULAMO NA MOBITEL NITI DA GLEDAMO U NEBI, JESMO  LI NA EKRANU ILI NE !

NAMA SE NE MOŽE DOGODITI DA NAS 3000 NAVIJAČA GOSTIJU NADJAČA , PORED NAS 12 000 NAVIJAČA NAŠE SJAJNE REPREZENACIJE - KAO ŠTO JE BILO NA MNOGIM SVJETSKIM  I EVROPIM DOGAĐANJIMA O KOJIMA SAM PISALA- MI I PROTIVNICI BILI SMO AMIČI :)  !!

!

NADAM SE DA ĆE HRVATSKI TENIJSKI I DRUGI SAVEZI KOOOOOOOOOONAČNO SHVATITI NEKE STVARI !

ARENU ZAGREB DRŽITE ZA FANOVE CAJKI, NARODNJAKA I SVIH ONIH ZA KOJE ZNATE DA ĆE DOĆI IZ LJUBAVI PREMA GOSTU  ILI GOSTIMA , A NE  DA BUDU VIĐENI !!!!

IMALA SAM OSJEĆAJ DA SU PRI KRAJU MEČA MARINA ČILIĆA ZVALI LJUDE DA DOĐU U ARENU DA NE BUDE PRAZNA NITI MARIN BEZ NAVIJAČA !!!! ????

MARINE - KARLOVIĆU I OSTALI - ČEKAMO VAS U SPLITUUUU - SA PRAVIM REKVIZITIMA !!!!

MI SMO G. SAMARANU VIKALI : JAAAAVI SEEE, JAVI SEEEE :))))) - TREBALI SU I ONI U ZAGREBU TAKO MARADONI !!! ALI -  ZA TO TREBA IMATI - DUŠU , A NE BESPLATNE ULAZNICE ?!

AJTE, ŽIVILI - ARGENTINCI SU BILI BOLJI, NJIHOVI NAVIJAČI BOLJI- A NAŠU HIMNU -  IZVELI SU - NAJBOLJI- KLAPA SV. JURAJ , KOJA JE ZADIVILA I MARADONU !!!!

PREDSJEDNICE, ČEKAM VAS U SPLITU - 2/2017-

ČUVAJTE MI MISTO DO  VAS , JER SAD NEMAN VIŠE ZA PLATITI KARTU - FINILI SU MARE, BALI !!! :)

MA, DAT ĆE MI SIN - ON JE DRUGA OBITELJ, ALI - DAT ĆE  ON MATERI :)

DONT KRAAJ FOR KROEJŠAAAAAAA ARĐENTINAAAAAAA- VI ŠEL MIT EGEIN  !!!! :))) PIPL OLVEJS TRAST AS ! :)
HOĆE LI OVA SLIKA KOJA JE OBIŠLA SVIJET DOVESTI DO TOGA DA NAŠA NAJBOLJA KLAPA U HRVATA BUDE POZVANA DA PJEVA NAŠIM HRVATIMA U DALEKOJ ARGENTINI, JUŽNA AMERIKA, KAO ŠTO JE LANI PJEVALA U SJEVERNOJ AMERICI - :) ?!
 

nasljednica @ 11:52 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 24, 2016
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&


 Dobar dan. sinoć sam gledala dosjelu Nagrade glumišta , jer sam bila spriječena poći na slavljenički koncert Orkestra HRM-a :( Kako mirno ne stojim,a nije mi zabavan nogomet ni film, upalila sam svoj program- i čim sam vidjela Jakova u publici :)))) TABLET ZA SNIMANJE SPREMAN ! Nema veze što je foto aparat ostao u autu- ovaj YOU TUBE GOVORI SVE I VIDI SE SVE :!!! :)

EVO ŠTO SAM U KREVETU LAGANINI NAPISALA ISPOD SNIMKE :)-  NOVO : A JUTROS VIDIM  SLIKU  !!

KOGA LI SAM JA TO UPOZNALA PRIJE TRI G. !:)

- MA KAD JA NEŠTO OSJETIM, TO JE ONDA - TO !:)
Datum objavljivanja: 24. stu 2016.

Dragi Jakove primi moje iskrene čestitke za ovu zasluženu nagradu glumišta ! 😀
Nisam se uopće iznenadila, očekivala sam sto posto !
Od onog kao Svećenika 28.12.2013.godine na Božić u mom gradu , u mom Omišu, misleći u onoj nošnji da si član onda najmlađe klape u Hrvatskoj, klape Adriaticum iz Šibenika, koja je okupljena zahvaljujući tebi, osjetila sam posebnost tvojih recitacija na oltaru.
Još nisam bila pročitala brošuru, jer bih tada znala kako je pisalo, Jakov Bilić , glumac HNK Šibenik.

Dala sam na svom blogu članak o tom divnom koncertu u crkvi Sv. Mihovila. Vas sam samo u mojoj sakristiji pozdravila, a ni sanjali niste da ću o tebi , o tvojoj posebnosti i Klapi dati članak od koje objave ste me najprije , nekim čudom, pozvali 3. 1. 2014, na vaš novi koncert u katedrali Sv. Duje.😊
Tu smo se tek svi upoznali i pozdravili.😀

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/odrzan-tradicionalni-bozicni-koncert-fdk-omis-2013-muska-klapa-adriaticum-iz-sibenika-i-glumac-hnk-sibenikjakov-bilicodusevili-na-koncertu-za-bozic-u-omisu28122013--pohvale-za-cd-prvijenac-za-bozic-u-sibeniku-/24596016.aspx

PA U SV. DUJE :)

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/u-sv-dujeu-petak31-2014odrzan-bozicni-koncert-najmladje-klapa-u-hrvatskoj-adriaticum-iz-sibenika-uz-recitacije-jakova-bilicaglumca-hnk-sibenik-promocija-cda-za-bozic-u-sibeniku-nisam-mogla-odbit-poziv--hvala-vam-/24651972.aspx


Tada nisam ja slutila, da ćete me nakon mjesec i po dana potražiti u mom Omišu te mi pokloniti RUŽU CRVENU I POVELJU , VELIKU UOKVIRENU, POČASNE ČLANICE KLAPE ADRIATICUM😊

NAKON TOGA SI MI JAVIO DA VAŠOM PREDSTAVOM HNK ŠIBENIK , RANKA MARINKOVIĆA - GLORIJA, OTVARATE MARULIĆEVE DANE,...A... U SPLITU, E 😀
Oduševljena tom predstavom na krilima ljepote GLORIJE, sjajne Franke Klarić i tebe u ulozi DON JERE , potvrdila sam sebi onaj prvi dojam o tebi, ono svećenstvo, ono nešto blaženo, i o toj predstavi dala članak 😊

SADA ONO ŠTO SEBI NIKAD NEĆU OPROSTITI 😯 Hvala ti što si me pozvao na otvaranje Festivala djeteta u Šibeniku da pogledam MATILDU, PREMIJERU. DOĆI NISAM MOGLA, ALI SAM NA TV SVE SLIKAVALA, ZAPISIVALA I ČAK TABLETOM I SNIMILA. TADA JOŠ NISAM ZNALA DA S DVA KLIKA MOGU TE SNIMKE STAVITI NA MOJ YOU TUBE KANAL😯.

!

NA TOJ PREDSTAVI TOLIKO SI ME IZNENADIO, DA NISAM MOGLA VJERIVATI DA SI TO TI !? TOLIKO SVESTRANOSTI U TEBI, MENE JE OSTAVILO BEZ RIJEČI! !! OD GLUME , GLASA, PJEVANJA, IMITIRANJA , PLESA , HUMORA ...ITD.!!!!......SMJESKAJUCI SE, MISLILA SAM , ŠTA SE DOGODILO S ONIM DIVNIM POBOŽNIM MLADIĆEM S OLTARA U MOM OMIŠU! ? ŠTA SE DESILO ONOM RANKIVIĆEVOM DON JERI , JEL POLUDIJA😀 😊

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/zavrsili-su-24-marulicevi-dani--ostala-je-moja-glorija-i-moj-don-jere-franka-klaric-i-jakov-bilic-i-glumacka-druzina-hnk-sibenik--za-pamcenje-/25897002.aspx


TVOJA ULOGA U MATILDI JE TOTALNA SUPROTNOST SVIM TVOJIM NABROJENIM NASTUPIMA KAD SAM TE GLEDALA UŽIVO 😊 A MATILDA, ONDOSNO, GLUMICA KOJA JE ISTO TAKO SJAJNO ODIGRALA SVOJU ULOGU, ZA MENE JE VEČERAS - POBJEDNICA U NOMINACIJI !

!

DA ZAVRŠIM MISAO , ...... ONO DA NIKAD NEĆU PREŽALITI ŠTO MATILDU NISAM OPISALA NA SVOM BLOGU....
. JE, DA LJUDI MOGU ZNATI I O ČEMU SE RADI I KAKO JE TVOJA VEČERAŠNJA NAGRADA I TE KAKO OPRAVDANA.... PA TI, ONAJ TIHI GLUMAC, PLESEŠ I PJEVAŠ, TOLIKO SVESTRAN , DA MI JE JOŠ MATILDA PRED OČIMA! 😀

!

ŽAO MI JE ,😯 I BEZ OVE NAGRADE , DA DAVNO, ODMAH IZA PREMIJERE , NISAM DALA ČLANAK KOJI JE ZASLUŽILA CIJELA EKIPA TOG DIVNOG MJUZIKLA HNK ŠIBENIK 😯

IZVINI, MOJI OBITELJSKO-TEHNIČKI UVJETI DA MATILDU PRENESEM MOJIM VIJERNIM ČITATELJIMA, NISU MI DOZVOLILI DA OBJAVIM ČLANAK I SLIKE I DA TE PO ČETVRTI PUT IZNENADIM ! 😯

ČESTITAM VAM I NA TOME ŠTO SAM ČITALA I VIDJELA NA TV , DA ĆE MATILDA OSTATI NA ZAGREBAČKIM DASKAMA ! 😀

ETO, SPLITSKI HNK NIJE PREPOZNAO VAŠU KVALITETU, I SADA "NEKA ČEKA"😉

JOJ, DOK OVO PIŠEM, JESI LI OVO NOMINIRAN I U "LAŽIVAC", KOJU PREDSTAVU NISAM GLEDALA , BIT ĆE PRILIKE :)

MOGLA BIH PISATI DO SUTRA !!!!! ZA KRAJ, UZ VELIKE ČESTITKE TEBI, PRENESI MOJE ISKRENE ČESTITKE MATILDI I POLJUBI JE UMJESTO MENE U ČELO !
ISKRENE ČESTITKE IDU CIJELOJ EKIPI MATILDE, BRAVOOOO ! LIPI POZDRAV SVIMA ,


RUŽA CRVENA IZ OMIŠA - SRETNA SAM KAO DA SAM VAM MAMA !!!

MISLIM SE hahhahaaaaa- MA KAKO SAM JA TO OSJETILA U MOM OMIŠU - DA IMAŠ ONO NEŠTO !?! I SMJEŠKAM SE DOK OVO PIŠEM - KOJU ČAST IMAM - DA TE POZNAM I DA SAM TI IZA GLORIJE ČESTITALA U HNK SPLIT - I ONDA IOD NEKOGA DOBILA SLIKU- IMAM JE !!!! POD LINKOM JE :);)

PROSLAVITE, ZASLUŽILI STE !

NOVO: Nazvala sam JUTROS ODMAH KAD SAM V DILA ČLANA- KBC ŠIBENIK- KAŽU DA MEĐU NJIMA NISI TI - UH .-

OVO: Izvor - Šibenski portal :) hvalaaaa !!!!

http://sibenskiportal.rtl.hr/2016/11/24/jakov-bilic-za-sibenski-portal-najveca-vrijednost-matilde-su-sibenska-dica/ 


– Sjajan je osjećaj dobiti nagradu. Ovo mi nije prva nominacija, ali je prvi put da sam dobio najveću nagradu koju struka daje. Nadao se jesam, moram priznati, i iako sam mislio da će to biti 'Laživac', nakraju je Đuro pobijedio. Matilda je predstava koja je prešla granice Šibenika, veliki projekt malog kazališta na kojem su svi zdušno radili i mogu reći da smo ušli u trku s 'velikim' kazalištima i podignuli ljestvica vrlo visoko. Što se tiče 'Matilde', dogodila se neka kemija i u ovom trenutku nije bilo moguće da ta predstava nešto ne osvoji – kazao je Jakov Bilić za Šibenski portal po završetku svečane dodjele nagrada hrvatskoga glumišta gdje je osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u kategoriji opereta/mjuzikl.

– Nezgodno je govoriti sam o sebi. Bavim se profesijom u kojoj si uvijek na meti, podložan kritici poblike. Trudim se biti u granicama normale i ne bježati u nikakve ekspade raznoraznih priča i skandala. Nemam potrebe trčati u 'mainstream', draže mi je ono 'arsenovski' polako i raditi u šibenskoj kazališnoj kući. Svi mi koji se vrtimo oko kulture u Šibeniku znamo, ili barem mislimo da znamo, što treba napraviti. Ne samo u kazalištu, već općenito u kulturi – rekao nam je Bilić koji se nada da još uvijek ima 'uja u svići' u kulturnom životu grada.


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

DANAS JE SVETA KATE

- SVIM KATAMA I IZVEDENICAMA TOGA IMENA

SRETAN IMENDAN ! :)


nasljednica @ 23:25 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 23, 2016

@@@@@@@@@@@@

Nije, poštovani moji čitatelji, da vam ovo pišem da "napišem"- da bude zabilježeno na mom blogu, jer - recimo- i nije trebalo kad o klapi Sv. Juraj sve znam i većina vas koji me pratite i ne pratite sve znate - nego da vam prenesem ovu Večer :)

Prevarila sam se ! Nevjerovatno i istinito - hipnotizirana sam još uvijek. Pa neka mi netko kaže da nisu najbolje klapa u Hrvata - ljudi dragi, vi koje znam i ne znam, ovo su tako dragi ljudi, opet s onom njihovom , mogu reći, dječjom dušom, pjevali kao da su u kakvoj katedrali. Njihovo pjevanje na svetoj misi, nije onakvo kako ste vidjeli na televiziji. Sasvim drugačije ili mi drugačije zvuče uživo. To je teško opisati.

Na okupu Klapa , a naravnom, nisi bili rastrkani, u lijevom dijelu crkve Sv. Dominika , posve sa strane i niže od oltara, Klapa je pjevala. Jedan dio mise su g. Kužić i g. M. Bralić pjevali zajedno n a olataru. Uobičani su bili oni poznati djelovi mise, a za vrijeme Svete pričesti, pjevali su zajedno s pukom  "šoto voče"- ZA TEBE MOLIMO - LIJEPA NAŠA ZEMLJO HRVATSKAAAAA.

Na kraju kad sam već pomislila da tom pjesmom počima njihov Koncert, ali zašto tamo " u kantunu" klapa je dok su svećenici ( op.a isprika, ne znam im imena ) odlazili pjevala uz puk Bože čuvaj Hrvatsku- mirno, bez neke borbenosti, one nepotrebne- mirno, dostojanstveno i sav puk u Crkvi.

Svećenik je propovijed držao na temu Sv. Cecilije, njenog života i povezao zahvalom "nadležnima" što su dali dozvolu da današnji dan Zaštitnice pjevača i glazbenika kada dominikanski red u Hrvata slavi svojih 800 ( osamsto ! ) godina da im na zahtjev dođe klapa Sv. Juraj. Svećenik nije skrivao radost što baš oni pjevaju, što su baš njih izabrali te nam je o klapi Sv. Juraj rekao ono što i znate. Neki od nazočnih pučana možda nisu ni znali.

Bilo ih je od beskućnika do srednjeg staleža, jer onaj bogati bi bio i te kako uočljiv. Oni ne dolaze u te manje crkve. Oni su viđeni i vidim ih čak i gdje zaspu ili zijevaju u velikim crkvama- ništa mom oku ne promakne- a neću vam reći ni tko ni gdje. Tužno je neke vidjeti da zbog svojih funkcija- tj. fotelja silom dolaze na velike sv. mise i "tako se ponašaju" ?! Nebitni su . Važno da se oni smješkaju kad pjevam i snimam. Mogla sam ih uhvatiti kako "kunjaju" pa bih zaradila 500 do 1000 kn u 24sata-reporter- ne !

Nakon što su svećenici i njihovi "pomoćnici" ( izvinite, nisam baš puno pismena u tom smislu ) napustili oltar Crkve, Klapa je stala iza "stola" Olatara i počela pjevati.

*

Ljudi moji, vi koji ovo čitate, ljudi moji, vi kojim a želim prenijeti ovu divnu večer, vjerujte m i, moj zaključak je bio " pa ja još uvijek ne znam- "kakva je to klapa Sv. Juraj ?! "

Za vrijem mise diskretno sam slikala 2-3 slike, neki su im prišli jako blizu- ja nisam ni htjela ni mogla. Mislila sam - ne bi to bilo u redu.

>Kad je počeo koncert s kraja sasvim desnog reda, prešli smo Kćer i ja na početak trećeg reda desno- opet da bih mogla diskretno, među glavama ljudi snimati.Malo sam se pribojavala, ako me Klapa vidi, da im ne idem na živce.

Ljubazno sam pitala časne sestre iza mene : Izvinite, jel vam smeta tablet ?! ( jer imam traume od mojih Omišanki s FDK Omiš- jedna klapa pjeva- pa ne moraju ih koliko traje pjesma baš gledati ?! ) Časne , njih četiri kao jedna - nasmiješile su se tako nježno , odobravajući moje snimanje ,a možda su na tablet i gledale , tj. kroz njega, možda im je bilo to zanimljivo - 9 inčni - ali i težak- sat i po vremena sam ga držala čas niže, utamo, uvamo pa na kraju po potrebi pjesme digla uvis - a ruke, boleeee i boleeee :))))) neka bole, na mlado je - jer sam se i kući naradila. Bila je moja želja jača da sve snimim od te boli teškog tableta - nisam htjela odmoriti niti jednu pjesmu pa m akar one nikad ne bile na mm you tube kanalu- imat ću ih za sebe.

Časnama nisam smetala, meni jesu malo dvije do četiri glave ,ali nema veze, jer bih tabletom u vis u plafon Crkve snimala sve po potrebi pjesme i situacije, ako se plava Gospođa micala ili ono dvoje u prvom redu nešto na tren prišapnuli jedno drugom.

E, sad, duhovne pjesme klape Sv. Juraj i ne znam baš sve , ali njihov organizacijski voditelj Mrako Bralić, skoro je na svoj prepoznatljiv, ali opet nekako radosniji način najavio svaku pjesmu, skoro.

Sada vam ne bih baš opisivala što je govorio g. Marko nego ću vam dati prema snimkama s tableta popis pjesama koje su nam pjevali.

Prije toga, g. Marko se zahvalio "domaćinima" na pozivu te iskazao čast i zadovoljstvo što su u crkvi Sv. Dominika povodom proslave 800 godina dominikanskog reda u Hrvata i naglasio zadovoljstvo što je ovo upriličeno na blagdan Sv. Ceciije koja je ujedno i njihova zaštitnica.

Puk koji je bio nijem od ljepote duhovnih pjesama , doslovno, nijem - na kraju svake izvedbe nije štedio dlanove, uzdahe, i to glasne uzdahe o najavama g. Marka Bralića, a poslije i pjevanjem poznatijih pjesama , mogu reći da sam stvarno zapazila veliku radost takvim prijemom od strane Klape.

Pjevali su - još sam hipnotizirana- ja nisam pjevala da se na snimkama ne čujem ja nego puk i ne samo to- ja sam od ljepote, akustike u toj Crkvi i zanijemila česo i osjetila da snimam vlažnim očima- PA NISAM MOGLA VJEROVAI DA ĆE ME TAKO DIRNUTI NITI DA ĆE PUK TAKO REAGIRATI - OVACIJAMA , DUGOTRAJNIM PLJESKOM !!!!

Opet POČIMAM S "PJEVALI SU":

1/ Oče naš, 2/ Tebe tražim Bože moj, 3/ Veličaj - predivno i g. Marko nam je rekao koje su to pjesme bile.

Zatim: 4/ Divici Mariji - TU JE BRILJIRAO G. KUŽIĆ, 1. TENOR - savršana je ( novo: podižem je na you tube ), 5/ Majko, riči tvoje blage - predivna , a tišina u crkvi i onda buran pljesak ! - ( novo: podižem je na you tube )

6/ Dajte mi sladak pjev, 7/Misao svijeta, 8/ Oči u oči - najavljena kao duhovna šansona i tko je za nju zaslužan- o tome ću članak dopuniti (kasna je ura ) te je g. Marko zatražio da i puk pjeva- i pjevao je ono nježno, tiho- divno. 9/ Zaspalo je siroče - na traženje nakog da u toj Crkvi čuje i tu pjesmu, zapjevali su je tako divno , da je već u najavi puk reagirao- aaaaaa !!!! 10/ Otišo je s mirisima jutra- posebna najava na spomen Vukovara (dopunit ću !!!) - veliki pjesak!!!

11/ Cvijet čežnje- predivno u akustičnoj crkvi i buran pljesak !!!! 12/ Croatio iz duše te ljubim - a puk pjeva - DA VAS ČUJEM ! :) svi na noge i pljesak , pljesak- radost na licima puka, ali i Klape - meni oči pune suza, pokoja je i kliznula niz lice - od miline - gdje sam , što to čujem i vidim , jedva vidim, čak i glavu spustila, a snimala- divota !

13/ Moj dida i ja  - bile su takve ovacije , tako divno, emotivno - ! Ta je bila za kraj , rekao je Organizacijski voditelj Klape!  - podižem je na you tube.

DA , TA JE BILA ZA KRAJ !!!! :))) LJUDI SU POČELI DOVIKIVATI DA ŽELE JOŠ- DAJTE, VIČU, RUŽU CRVENU-RUŽU CRVENU-MISLIM, NEEEEEE, NEEEEEEEE- SRCE BI MI PUKLO ! G. MARKO REČE- KA PAMETAN ČOVJEK : RUŽU CRVENU NE SMIJEMO, IPAK SMO U CRKVI VEČERAS :) UH-SPASIO ME !

I ONDA- BISS- VIVA KROACIJA, VIVA KROACIJA - DIŽEM SE , JER SU SE SVI DIGLI I PJESKALI I POPELA NA KLUPU - NEKA SAM BILA U HALJINI I MANTELU SA , SAAA - A RUŽOM CRVENOM NA VOLAN-KRAGNI UZ KREM RUŽU :)

VJERUJETE, NITI JEDNO LICE LJUTITO ILI KISELO KOJE ZNAM NEKADA I VIDJETI- NISAM VIDJELA DOK SAM IH SVE U CRKVI ONAKO "POPNUTA" ( IMA LI OVE RIJEČI U KLAIĆEVOM RJEČNIKU ?!:))) BRIGA ME - SNIMALA. SVI RADOSNI -SVI I KLAPA - I G. MARKO PJEŠČE PUKU - MA PREDIVNO !

IZVINITE, ZNA DA SAM JEDNU PJESMU PRESKOČILA U POČETKU, JER SAM MJESTO ZAMIJENILA S KĆERKINIM DA BLJE SNIMAM- DOZNAT ĆU KOJA JE TO BILA- JE MI POZNATA-AL EVO DVA SATA - NE MOGU S ESJETITI- HIPNOZIZIRANA SAM JOŠ- JOŠ SAM TAMO U CRKVI.

Koncert je završio. Bila su rukovanja s Klapom, čestitanja. Klapa pozdravila domaćine.A ja - otišla . Nisam zamantana niti Crkvu slikala niti divan aranžman pred oltarom- ništa. Izašla vani i kao da bih se vratila da ih i ja pozdravim i zahvalim, noge su stale. A možda sam im i naporna ?!U tom stajanju ove divne izvanjske jesenske tople noći, uspjela sam iz stava kao kip- slikati dijelove Dioklecijanove palače.

Inače, iako mi se suprug potrudio da kad sam već u Splitu da obavim to i to - i obavila sam trkom i uspješno -  NISAM zakasnila na svetu misu:)

DOMINIKANSKOM REDU ČESTITAM 800 GODINA POSTOJANJA U HRVATA !

HVALA OD SRCA KLAPI SV. JURAJ ŠTO MI JE PRODUŽILA OBILJEŽAVANJE MOJE 35. GODIŠNJICE BRAKA - hahhaaaaa - MA KAKO SE TO UVIJEK POTREFI- JE, IMA NEKA TAJNA VEZA, TAJNA VEZA-BOG JE DRAGI ZNA - ON OZGARA SVE VIDI !

SV. CECIIJA HVALA I TEBI - ŠTO MI NISI DALA PJEVATI NEGO SI MI SAČUVALA GLAS !

VAŠA I MOJEGA - RUŽA CRVENA :)

- JEDVA VIDIM SLOVA, SMJEŠKAM SE OD LJEPOTE OVOG KONCERTA I ŠTA MISLIM DA SAM "UPORNIMA" PRENIJELA KAKO JE BILO !! NIŠTA BEZ DOKAZA- BIT ĆE SNIMKE !!

LAKU NOĆ BUDNIMA- DOBRO JUTRO - KAD OVO UJUTRO VIDITE :)

 

nasljednica @ 02:17 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 21, 2016

@@@@@@@@@@@@@@@@@@

UVOD- KLAPA SV. JURAJ VAM PJEVA POZNATI MIŠINU PJESMU SA RETROSPEKTIVE 50 GODINA SPLITSKOG FESTIVALA :)

Bila sam na ovoj večeri, za njih znala, ali ono za mene NE ! :) Tad sam već pisala o njima- znali se nismo , kao ni sad nešto posebno- OSIM ONOG VELIKOG IZNENAĐENJA - VIP POZIVNICE ZA NJIHOV SLAVLJENIČKI KONCERT U KAMBELOVCU.

NAPOMENA:

Ovu sam pjesmu izabrala zbog "na tvojoj ruci prsten"- jer se radi o vjenčanju :)
Nitko me drugi nije uzeo niti su u mom oku bile suze :)

Mislila sam u 2 minute da ne bi odgovarale :

1. Mirno spavaj Ružo moja - jer bi ispalo da sam nekom tiha patnja - hahhaaaa- ono: blakgo onom što te lipo gledaaaaaaaaa :)

2/ Tiho sviraj pjesmu ljubavnu _ ne odgovara ni ona- jer nisuuu sretni svi ni kad su zajednooo - mi smo sritni , JER S ENAŠ plam još nije ugasio_ naprotiv !!! :)))))) iMAMO TEOJE UNUČADI, ČETVRTO NA PUTU- BOLJE NE MOŽE ! :)

3/ Uvijek ću te i voljeti- ne može ni ta, jer "uvijek će me boljeti, to što više nisi mojaaaa :))))

4/ Ružo moja crvena - malo mi je tužna - pa opet : recite joj da bez nje, nestale su sveeee- nikome ništa nije nestalo :)))

5/ Vilo moja - ni slučajno: lakše bilo bi da si tuđa i da te ne poznam - jer, nekad zna moj reći- hahhaaaa - kad se naljuti, da bi mu bilo lakše da me nije oženija - pogotovo kad sam hiperkativna po kući pa pita :

Ali di piva večeras Klapa Sv. Juraj ( to sam vam sto puta napisala :)))) hahhaaaaa- al brzo promijeni mišljenje- Rečem: U Ljubljani.....na Pagu......u Vukovaru su već, sutra pivaju cili dan - Ovih dana gleda TV - KOJI GOD PROGRAM UPALI - KLAPA SV. JURAJ - HAHHAAAA- REČE: EVO IH OPET !!!! Muku ti Irudovu, koliko oni ovo mogu pivati ?! Svaka im čast ! Al meni je draža klapa Rišpet !

OKRENEM SE ZA 180 STUPNJEVA I U SMIJEHU ODEM IZ BORAVKA ILI KAO MIJEŠAM RUČAK - hahhaaaaaa

DAKLE, AKO MI JE PROMAKLA SNIMKA SINOĆ KONCERTA U KAŠTELIMA - DANAS MI NIJE PROMAKLO NIŠTA - VIŠE NA MOM FEJSU - JER MORAM MU OPET NEŠTO ZA SUD PISATI IZA OVOGA - MENI S NJIM NIKAD NIJE DOSADNO, MA NI NJEMU S MENM- HAHHAHAA

**************************************

**************************************

DANAS - IZVOR FEJS KLAPE SV- JURAJ

SUTRA ( UBACUJEM : UTORAK - 22. 11. 2016. ) POVODOM BLAGDANA SVETE CECILIJE: KONCERT KLAPE "SVETI JURAJ"-HRM U CRKVI SVETOG DOMINIKA U SPLITU


Povodom proslave blagdana Svete Cecilije nebeske zaštitnice pjevača i glazbenika, sutra će u crkvi Svetog Dominika u Splitu s početkom u 18,30 sati nastupiti klapa "Sveti Juraj"-HRM.

Mornarička klapa iz Splita pjevati će tijekom Svete Mise kao i na cijelovečernjem koncertu u organizaciji Dominikanskog samostana u Splitu u sklopu proslave jubileja 800 godina dominikanskog reda u Hrvatskoj.

KLAPI SV. JURAJ ČESTITAM NJIHOVU ZAŠTITNICU KAO PJEVAČIMA I DA IM  NJIHOVE ZLATNE ŽICE JOŠ DUGO ČUVA !!!

ZNAČI, MOGLA BIH I JA U CRKVU SVETOG DOMINIKA - I ZBOG SV. MISE I ZBOG KONCERTA KLAPE SV. JURAJ- KONAČNO I U SPLITU !

ONO ŠTO SU UVELIČALI TJEDAN SJEĆANJA NA VUKOVAR- TO JE BILO U SASTAVU PROGRAMA TE VEČERI.

A KAKO I JA UVIJEK PJEVAM, A I MOJ MUŽ ( NIJE ZGODNO DA NAPIŠEM KJU PISMU VOLI I OD KOGA- hahhahaaaa - je, crveno je, je da je i ona mu draga - al ne smijem uz ovaj članak - IDEM SE POMOLITI SV. CECEILIJI DA MUŽ I JA JOŠ DUGO PJEVAMO - BAR  JOŠŠŠŠ- MA TO NEK BOG PDLUČI !

MOLIM SVE ZAINETESIRANE- POSJETITE MOJ FEJS- NEMOJTE LAJKATI, NEMAM ŽICU- VRATA OTVORENA :)

ONDJE ĆETE NAĆI SLIKE :
JUTROS NA SV. MISI U CRKVI GOSPE OD ZDRAVLJA - POPODNE SKORO UŠLA U MORE-A VEČERAS ONAJ LIPI DOKUMENTARAC O KLAPI SV. JURAJ IZ LOURDESA - I TAKO I JA SLAVIM KAO I :

NAŠA VELIKA OBITELJ JE IONAKO SVAKI SKORO VIKEND  NA OKUPU- I SLAVIMO SVE- U ZDRAVLJU I VESELJU -

ŠTO ŽELIM I SVIMA VAMA I KAD VAM JE NAJGORE, NAJTEŽE - PJEVAJTE !

MOJ MOTO: DA MI NIJE OVE MOJE PISMEE ČIM BI DUŠU LIČILAAAA

A IMA I ONA :

UZMI SVE ŠTA TI ŽIVOT PRUŽAAA- DANAS SI CVIJET SUTRA - CRVENAAAAAA RUŽAAAAA ;):)))

LAKU NOĆ ILI DOBRO JUTRO,

odoh mu sad pisati nešto za sud - ujutro možda ubacim sliku ::)

VAŠA I NJEGOVA RUŽA CRVENAAAA :))))

nasljednica @ 22:34 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 20, 2016
@@@@@@@@@@@@@@@@@

I OPET SE POKLOPILO - BAŠ !?

Ova tri tjedna dani su mi bili prestresni.

U VOŽNJI BIH PJEVALA- KAD BI OVE RUŽE MALEEEEEEEE-SNIMILA SAM ŽAKA I SEBE , ALI NISAM JOŠ STIGLA STAVIT NA YOU TUBE.

Horor kojeg sam izdržala ZAHVALJUJUĆI što sam uvečer išla na događanja. Dio ste vidjeli na mom fejsu.

I U VOŽNJI PJEVAM KAD BI OVE RUŽE MALEEEEEEEEEEEE

I tako sam bila na otvorenju Kuće kulture u mojem Omišu - članak je na čekanju.- s razlogom - slike sam poslala gđi. Munitić..

OPET U VOŽNJI PJEVAM KAD BI OVE RUŽE MALEEEEEEEEEEEE

Zatim opet nakon 600 na sat po danu išle smo na Noć kazališta - članak najavni je na mom fejsu, neki moji you tubovi revije su već objavljeni.

OPET PJEVAM KAD NI OVE RUŽE MALEEEEEEEEEEEEEE

JER SE PAR DANA NEŠTO JOŠ DOGAĐA - M IRIŠE MI NA NOVU NEPRAVDU ?!

Danas malo laganin i dan - lijepa tiha noć - ne stoji mi se kući - treba mi pjesma.

Otvorim teblet- zatrpana "zahtjevima za prijateljstvom" na svim mogućim i nemogućim društvenim mrežama - nisam imala volje brisati - odmaram.

ALI - OKO 18 SATI - HM, PREDIVNA VEČER - NAĐEM SASVIM SLUČAJNO - DA VIDIM ŠTA IMA U HNK SPLIT ?!

KAD ONO PIŠE: KONCERT ŽAKA HOUDEKA I NINE KRALJIĆ - JOJ , HOĆEMO, NEĆEMO - NA TV JE TVOJE LICE ZVUČI POZNATO- ma bit će repriza ili ću gledat na you tube.

IDEMO MI U HNK - KAD BI OVE RUŽE MALEEEEEEEE - asti sto- bude li žak ovu pjevao- eto mene na nogama ! Pojma nisam imala da je humanitarni koncert i da je večeras - bio je divan ( bit će članak )

ŠTA SE ONDA POČELO DOGAĐATI - A O. KEJ - MREŽA TV DALA REPORTAŽU

ŠTIŽU MI SMSOVI - BILA SI NA MREŽA TEVE

VIDILI SMO TE NA MREŽA TV

EJ, VIDILA SAM TE NA NOGAMA, U CRNO S RUŽOM CRVENOM, KAŽEM SESTRI, ENO NAŠE RUŽE CRVENE

-AJ O.K.- NIKOME NE DOGOVARAM- KONCERT JE

ŽAK I NINA KRALJICA-SAVRŠENI !!!!ŽAK NAJAVLJUJE SVOJU TIHU PATNJU- LJUBAV PREMA SLAVONIJI STAROGRADSKIM PJESMAMA- I OPTPJEVA JESEN STIŽE DUNJO MOJA- HM- M OGAO BI SAD

KAD BI OVEEEE RUŽE MALEEEEEE- NIJE :(

VARĆAMO S EKUĆI- PJEVAM STALNO CIJELU KAD BI OVE RUŽE MALEEEEEEEEEEE

A PO GLAVI MI SE VRTI- ŠTA MI ŠALJU SMSOVE- MREŽA TV- BIT ĆE DA JE REPORTAŽA SA SLAV LJENIČKOG KONCERTA KLAPE SV. JURAJ

HM- PJEVAM I PJEVAM- KAD NI OVE RUŽE MALEEEEEEEEEE

MISLIM SE- HM- DOK PJEVAM- NIJE VALJDA KONCERT IZ KAMBELOVCA - HM- KAD BI OVE RUŽE MALEEEEEEEEEEEEEEE

*************************

U ŠKALAMA PJEVAM- KAD BI OVE RUŽE MALEEEEEEEEE

DOĐEM KUĆI - OTVORIM TABLET - MEILOVI ?!?!

ASTI, KOLIKO IH JE ?! ŠTA SU SVI POLUDILI ?! :)))

MEĐU NJIMA - MEIL KLAPE SV. JURAJ :

Veceras s pocetkom u 21,10 na Mrezi TV pogledajte snimku koncerta 15. GODINA KLAPE „SVETI JURAJ"- HRM U OZRACJU TAMBURASKOG ORKESTRA HRT-a

Radi se o koncertu klape "Sveti Juraj"-HRM i Tamb.orkestra HRT-a s Danijem Stipanicevim u sklopu 1. veceri Festivala Dalmatinske pisme Kastela 2016.

AJMEEEEE- KAD BI OVE  RUŽE MALEEEEE


****************************

ODMAH NA NJIHOV FEJS- ISTO PIŠE -JOOOOOOOJ

KAD BI OVE RUŽE MALEEEEEEEEEEEEEEE

ŠTA SAM OVO PROPUSTILA ?!A TREBALA MI JE PJESMAAAAAAAAAAAAA

JA SAM KRIVA , VI STE KRIVI - ŠTA STE ME ZATRPALI FEJSOVIMA, TVITERIMA, TWO NEKIMA, SKAJPOVIMA, VIBERIMA - MA NIJE TO ZA MENE- IMAM PREBOGAT OB VITELJSKI ZABAVNO.NAPETI PROGRAM !!!!

ŠTA ĆE MENI Kapetan duge plovidbe koji traži žensku osobu od 30 do 45 godina - DI SI MENE NAŠA ?! AL NE VIDIŠ NA MOM BLOGU DA IMAM 58 GODINE !!!! - AL NE VIDIŠ DA IMAM I MUŽA I DICU I UNUČAD - MIČI SE !

PA ONDA S KIM SAM NA FEJSU- OD SVAKOGA ONO MEĐU NJIMA I MENI DOĐE KOMENTAR - BENTIPASAJARCA - ZATRPALO ME KO VLAK U SNIJEGU ?! POLUDILA SAM- USTVARI - RASTUŽIO ME MEIL :(((((

NISAM GLEDALA SLAVLJENIČKI KONCERT KLAPE SV. JURAJ I ZATO SAM DOBIVALA U HNK SPLIT- PUSTE SMSOVE NA MOBITEL !

*****************************

I ZNATE ŠTA - OPET SE POKLOPILO , A DA KLAPA SV. JURAJ UOPĆE NE ZNA

- KONCERT BI MI BIO DIVAN POKLON ZA MOJU DIVNU GODIŠNJIU :))))

ČEGAAAAA- BRAKAAAA I TO 35 GODINAAAA  - EEEEEE :)

VAŠA I MOJEGA RUŽA CRVENAAAAAAA :)

- ONA ŽENA U CRNO S RUŽOM CRVENOM  NISAM JA

nasljednica @ 23:12 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
petak, studeni 18, 2016
*++++++++++++++++++++++++++++++++++++

******

++++++++++++++++

+++++++++++

++++++

++++

Poštovani moji čitatelji, osobito, dragi i pošteni domoljubi,

Na mom fejsu stigla sam maloprije  napisati objavu i kakvo mi je bilo jutro

BAŠ DANAS NEŠTO ŠTO ČEKAM 6 GODINA  !!!! :(

BAŠ JUTROS UPALIM RADIO U 7:40 SATI- MOJA RUŽA CRVENA POČELA ....

ODMAH JOŠ VEĆA TUGA ZBOG POZIVA KOJEG SAM OČEKIVALA PO DOGOVORU...... :(((((

ZATIM- RUŽA CRVENA KOJA ME ODMAH ASOCIRALA NA LJUBAV- LJUBAV ZA SVE NAJMILIJE POGINULE U OBRANI VUKOVARA, SVIH U DOMOVINSKOM RATU - ŠKABRNJE, BRANITELJA I CIVILA

I NAŽALOST, KOJI SU .....NESRETNI ODUZELI SEBI ŽIVOTE

HVALA KAFIĆU DESPERADO U MOM OMIŠU NA PUNTI- ŠTO MI JE U UPALIO TV U 10 SATI ...SLIKAVALA SAM-SLIKE SU NA FEJSU....NEMAM VREMAN SAD IH OVDJE S LAPTOPA PREBACITI

PO USNAMA DJEČAKA S KAPOM PROČITALA SAM DA JE KLAPA SV. JURAJ PJEVALA OČI U OČI JER NISAM JOŠ MOGLA TRAŽITI DA MI PUSTE I TON.....DOK NISU PO TOPLOM VREMENU GOSTI  KAFIĆA IZAŠLI PRED KAFIĆ

TAD SAM ZAMOLILA I TON - E TADA SAM ČULA DRUGI DIO PJESME STOJI GRAD MOJE NAJDRAŽE KLAPE SV. JURAJ- TAJ SAM DIO ZA SEBE SNIMILA DA IMAM

...................................................

BAŠ KAD JE POČELA KOLONA SJEĆANJA - JA SAM SE ODAZVALA POZIVU, NIJE MOGAO BITI ODGOĐEN........

NAKON TOGA SAM SVOJOM KOLONOM - DVA GRADILIŠTA OD OMIŠA DO KRILA JESENICA- OTIŠLA U SPLIT

U SPLITU U CITY CENTRU 1- SRETNEM MOJU DRAGU MLADENKU GRUICA I NJENOG PAVU

ŠKABRNJSKA GOLGOTA BIT ĆE PRIKAZANA 22. 11. U 21 SAT U STUDENTSKM KAMPUSU U SLITU  !
!


!

MLADENKA MI JE OPISALA SUSRET  JAKO DOJMLJIV U ZADRU PRIJE NEKI DA- NISAM TO SLIKALA U GUŽVI I OBVEZAMA IZ SLOBODNE-ALI IMATE TAJ ČLANAK, SIGURNO NA NETU

- PRIŠLA JOJ JE PREŽIVJELA GĐA. IZ ŠKABRNJE- O KOJOJ MLADENKA U SVOJOJ PRIČI PRIČA- I POKAZUJE JOJ DVA MEDALJONA - JEDAN OD POK. SUPRUGA, DRUGI OD SINA.....

TEŠKO JE BILO PRIČATI MLADENKI - TEŠKO MENI......

BUDUĆI JE OVO 25. GODIŠNJICA I ZA ŠKABRNJU, PREDSTAVA JE OVE GODINE BILA U ZADRU

DOGODINE, MLADENKU ČEKA TEŽAK ISPIT- NJENU ŠKABRNJSKU GOLGOTU PREPRIČATI S ASVOJIM KUU SV. KLIMENT I OSTALIMA U TOJ PREDSTAVI- BAŠ U ...........ŠKABRNJI

IZVINITE NA GREŠKAMA, JEDVA VIDIM SLOVA- MUŽU TREBA TV-

PO POVRATKU KUĆI NA PUTU - ČUJEM NA HRT1 - DIO SVETE MISE- I JAKO , JAKO DOBAR DIO OROPOVIJEDI- O PTICI JAREBICI- SAD VAM NEMAM VREMENA ISPRIČATI- UGLAVNOM, NADAM SE DA MEDIJI TAJ DIO NEĆE CENZURIRATI - DA ĆETE ČITATI.

UPALIM KUĆI TV- poslušam KRAJ SVETE MISE

POKAŽU I KAKO JE BILO DANAS U ŠKABRNJI - BIO JE I NJIHOV  ZAPOVJEDNIK O KOJEM SAM PRIČALA U PROŠLOM POSTU.....

TEŽAK DAN PONOSA I SLAVE I TUGE - TEŽAK I ZA MENE PRIVATNO

I KAKO JE REKAO NA KRAJU PROPOVJEDNIK SV. MISE ZA POGINULE....NE, NEĆU O TOME....SAD.....MA HOĆU- DA NE DAMO DA SE DOMOVINSKI RAT..... DA MNOGI POŠTENI HRABRI BRANITELJI NISU OSIM IMENA PROZIVKE DOBILI NIŠTA.....

*

GLEDAJMO U 16 SATI - BIT ĆE ZANIMLJIVO- MENI I FANOVIMA KLAPE SV. JURAJ - !!!
!


!

RUŽA CRVENA - NASLJEDNICA

IZVINITE OVO JE BILO - OVAKO- DA ŠTA PRIJE OBJAVIM !!!!

nasljednica @ 14:58 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 16, 2016

++++++++++++++++++

+++++++++++

+++++ Večeras 17.11.- na CMC TV bile su želje baš klape Sv. Juraj pjesme Vukovar ( u potpisu Zorica- nisam to ja ) te druga želja klape Sv. Juraj Moj dida i ja od 21: 50 h do 22, 40 h.....na ekranu je pisao " Bit će klapa Sv. Juraj :D" - to nije smiješno pogotovo uoči sutrašnjeg dana ponosa i tuge.....Nakon sat vremena u 23: 10 h dali su pjesmu klape Sv. Juraj OČI U OČI - divan spot s Prom Eranovićem - sve pet ! Pitam se, ako su ljudi naručili ove pjesme, a zbog čega CMC TV nije dala jednu od traženih pjesama - čemu onda SMS-želje ?! Vrlo neprofesionalno - ovo nije prvi put ! Drago mi je da ljudi večeras naručuju domoljubne pjesme, ali vidim da mnogi ne mare za sutrašnji Dan ?! CMC TV je mogao napisati - Večeras puštamo isključivo domoljubne pjesme.

++++++++++++++

+++++++++++


KLAPA SV. JURAJ "STOJI GRAD"- moja snimka s ove Večeri

https://youtu.be/rnc0_7Wdg74 - uz nešto zanimljivo SLIKA !!!!


++++++++++++++++++++++++++++

Započelo je svečano obilježavanje Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju.

U prethodnom članku Izvora HU Benedikt, Split, ono što je pisalo, pratim pa prema tome i pišem :

U ponedjeljak, 14. studenog 2016., s početkom u 19 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19, svečano je je otvorena kulturno-društvena manifestacija - Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju koju je organizirala Hrvatska udruga Benedikt i održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

*

Ovom manifestacijom obilježiava se 25. godišnjica stradanja u Vukovaru i Škabrnji, mjestima koja simboliziraju stradanje i otpor Hrvatske u Domovinskom ratu. Dječji radovi izloženi u dvorani lijevo od bine ..sve su govorili !

*

Kako bih brže objavila slike i, da vam dočaram ovu večer ponosa i tuge - služim se i dalje člankom Izvora. Stigla sam vidjeti članak samo na jednom portalu !!!

!

Njaprije je na pozornicu izašla klapa HRM-a Sv. Juraj te "uz pomoć" prepune dvorane otpjevala himnu  !- YOU TUBE JE OBJAVLJEN POPODNE.

Koristim priliku da se diskografskoj kući Scardona zahvalim na dopuštenju objave nastupa klape Sv. Juraj - mojih amaterskih snimaka s ove večeri ! Ako se Scardoni i Klapi snimke ne svide , nema problema, skidam ih. Ovo je meni jedno veliko zadovoljstvo - da vam približim kako je bilo.

*

Nakon što je Voditeljica dala uvod u ovu večer punu ponosa i slave , ali i tuge - prigodnim riječima obratio nam se gdin. Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt, s kojim me upoznala moja draga Mladenka Gruica na promociji Željkine zbirke pjesama Moja rijeka suza  ( vidim, još čitate članak- hvala ). Nedugo zatim opet smo se pozdravili uoči prošlogodišnje predstave u ovoj istoj dvorani , vrlo bolne Škabrnjska golgote nakon koje me gdin. Vida ljubazno pozvao na prigodni domjenak- na koji zbog tako jakih dojmova Predstave nisam mogla ostati :(

Ovu večer čuli smo i prigodne riječi gdina. Zlatka Ževrnje, izaslanika Predsjednice RH - splitsko-dalmatinski Župana, vrlo ljubaznog čovjeka koji je mene i kćer prebacio svojim autom do mračnog parkirališta iza FDK Omiš 2015- sad je parking osvijetljen. Naglasak govora bio je na negativnu kritiku koliko naša djeca u školi malo uče o Domivinskom ratu, što je istakao i prošle godine. Zatim o broju branitelja koji su seb oduzeli živote oko njih 2780 te žena branitelja 170 kao i djece , mislim , 70- pretužno.

Imali smo priliku čuti riječi ali i molitvu "Oče  naš" koja se prolomila cijelm dvoranom za  sve naše poginule branitelje započete od strane mons. Marina Barišića, splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolita.

*

U ime koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata grada Splita poslušali smo vrlo jake riječi gdina. Ivana Turudića upućenim svim Vladama oko nebrige o braniteljima.

*

Najveće ovacije svojim iskrenim govorom, govorom koji mi je žao da ga nisam snimila, pobrao je i te kako zasluženo gdin. Marko Miljanić, zapovjednik Samostalnog bataljuna , koji nam je i kao prošle godine uoči predstave Škabrnjska golgota ispričao svoju priču. Tu nam je priču pričao i prošle godine, a tko je nije čuo, imao je priliku ovu večer. Nije mu ni dan-danas jasno, zbog čega Škabrnja nije dobila pomoć koju su tražili. Rekao je da je u tim ratnim strahotama na Škabrnju palo više granata nego na Knin i još druga mjesta.

Največi pljesak dobio je braneći generala Norca  i njegove zasluge za njihov kraj-a gdje je zatim završio. Osobno je u domovinskom ratu izgubio oca i dva brata. iako se stavio na čelo hrabrih sumještana do danas nikakvo priznanje ni odrenje ni znamenje nije dobio niti je tražio. Istakao je da je danas sretan čovjek uprkos tome, jer je djed petero unučadi- mislim 4 unuka i jedna curica :) te da mu ništa drugo i ne treba. Njegov je govor bio bespoštedan, otvoren , s puno srčanosti , kako bismo mi to rekli, dugo i ponovo ispričana ratna priča kada je Škabrnja pala - morali su se povući. I opet- zašto pomoć nije im došla, ne zna ?!

Vidim na portalima da su neke rečenice izostavljene - hm, da li je cenzura ili naredba u duljini milimetara članka - ne znam- ali ja ću po sjećanju dopuniti ovaj članak.

Jedan od boljih članaka-portal-narod.hr- trebala sam i ja snimiti SVE !


http://narod.hr/hrvatska/otvoren-tjedan-sjecanja-vukovar-skabrnju-2016-splitu


Između svakog prigodnog govora klapa HRM Sv. Juraj u modrim uniformama nakon himne pjevala nam je uz prigodni uvod i recitaciju stihova Voditeljice pjesme: Croatio iz duše te ljubim, Stoji grad, Oči u oči te Otišo je s mirisima jutra ili Otišo je otac moj polako ( pjesma ima dva naziva-nebitno ). Sve izvedbe su na mom you tube kanalu.

Prepuna dvorana nagradila ih je velikim pljeskom, bilo je i suza , i maramica, i uzdaha, i šapata O BOŽE MOJ ....DIVNO...posebno na Otišo je s mirisima jutra - ja sam je tek tada uživo prvi puta čula, A MISLIM I MNOGI TU VEČER .

*

HVALA SVIMA U DVORANI KOJI SU MI TIHO, TIHO OTVARALI PROLAZ DA BIH NA TU PJESMU SREDINOM DVORANE NAJBLIŽE DOŠLA SNIMITI TU I DIRLJIVU I SAVRŠENU IZVEDBU TIHO NA PRSTIMA.

*


DOJMILI SU ME JAKO I DJEČJI RADOVI NA TEMU VUKOVARA- svi su bili divni i poezija i proza i likovni radovi .

*

Nažalost, ne zbog Sevdaha istu večer ( !?) nismo ostale kćer i ja pogledati OVČARU, jer bi me to ubilo - još o Škabrnjskoj golgoti nisam dala članak. I nije me uopće bilo briga da odem na toliko željeni Sevdah u Splitu - ovo mi je bilo neusporedivo važnije. Trajalo je od 19 do 20,25 sati - te počeo film o OVČARI. Ne, nisam mogla to gledati, Golgota u režiji drage mi Mladenke ostavila je veliki trag u mojoj duši :(

*

( Sevdah je počeo u 20 h - kasnile smo - nije ni bitno, ali sam se teže opustila ....).Hvala na pažnji ,

Ruža crvena

- dani su mi teški, a i noći - i samo mi pjesma treba - po onoj - da mi nije ove moje pjesme čim bi dušu liječilaaaaaa -mnogima su dani teški -

 

ZA KRAJ - citat :

"Ljudski je oprostiti, ali s druge strane nitko ne pokazuje pokajanje za ono što je napravljeno Hrvatskoj u napadu na nju", kazao je Miljanić.


nasljednica @ 18:55 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 14, 2016
++++++++++++++++

++++++++++++

Izvor Hrvatska Udruga Benedikt - Split

U ponedjeljak, 14. studenog 2016., s početkom u 19 sati

u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu,

Zrinsko-frankopanska 19,

svečano će se otvoriti kulturno-društvena manifestacija

Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

koju organizira Hrvatska udruga Benedikt

i održava se pod pokroviteljstvom

Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Ovom manifestacijom obilježit će se 25. godišnjica stradanja u Vukovaru i Škabrnji, mjestima koja simboliziraju stradanje i otpor Hrvatske u Domovinskom ratu.
Prigodnim riječima obratit će se Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt, Zlatko Ževrnja, izaslanik Predsjednice RH i splitsko-dalmatinski župan, mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolita, Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita, Ivan Turudić, u ime koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata grada Splita i Marko Miljanić, zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja.

U glazbenom dijelu nastupit će klapa HRM-a „Sveti Juraj", a izložit će se i učenički radovi na temu „I u mom gradu Vukovar svijetli". Svečano otvorenje završit će prikazivanjem dokumentarnog filma „Ovčara – neispričana priča", a o istome će govoriti scenarist filma i predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić.

Program Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju

15. studenog 2016., utorak

19 sati / Split, Dominikanski samostan / predstavljanje knjige „Nebeski ratnici – uspomene hrvatskoga pilota" i prikazivanje dokumentarnog filma o Zrakoplovnom vodu Osijek (sudjeluju: dr. sc. Ante Nazor, Vladimir Rajtar, Josip Hrgović, Vladimir Brnardić)

19 sati / Imotski, Kino dvorana / prikazivanje dokumentarnog filma „Ovčara – neispričana priča"

16. studenog 2016., srijeda

18 sati / Split, Dominikanski samostan / predavanje „Da se ne zaboravi: srpski zarobljenički logori u Domovinskom ratu" (predavač: Radoslav Zaradić)

19 sati / Split, Dominikanski samostan / predstavljanje knjige „Vukovarska bolnica 1991. – početnica čovječnosti" (sudjeluju: prof. dr. sc. Matko Marušić, doc. dr. sc. Marko Jukić, Margita Vučetić)

19 sati / Omiš, Narodna knjižnica / predstavljanje zbirke pjesama „Vukovar istini pripada" (sudjeluju: Branka Mlinar, dr. sc. fra Stipe Nimac, Vide Popović, Svjetlana Buljević)

20 sati / Omiš, hotel „Plaža" / prikazivanje dokumentarnog filma „Ovčara – neispričana priča"

17. studenog 2016., četvrtak

18 sati / Split, Dominikanski samostan / svjedočanstva o događajima u Škabrnji tijekom Domovinskog rata

19 sati / Split, Dominikanski samostan / prikazivanje filma „Pridraga – ratna sjećanja"

23.30 sati / Split, kolodvor u Sukoišanskoj ulici / polazak za Vukovar

18. studenog 2016., petak

Vukovar – sudjelovanje u Koloni sjećanja; obilazak Osijeka

19. studenog 2016., subota

Vukovar – posjet Opće bolnice, Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata i Spomen doma Ovčara; obilazak Iloka

20. studenog 2016., nedjelja

17.30 sati / Split, samostan Školskih sestri franjevki na Lovretu / sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu

19 sati / Split, Centralno bogoslovno sjemenište / Večer domoljubne poezije


Hrvatska udruga Benedikt

++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++

JOŠ UVIJEK IAKO IMAM SVE PRIPREMLJENO I SLIKE I MLADENKIN MEIL U KOJEM MI JE POSLALA RIJEČI KOJE SU NA KRAJU DJECA GOVORILA - NE, NISAM MOGLA PREPRIČATI ŠKRABINJSKU GOLGOTU - POĐITE U VAŠA MJESTA GDJE SE BUDE PRIKAZIVALA - I UVJERITE SE I SAMI. MLADENKA, IZVINI :(

HVALA SVIMA ŠTO JOŠ ČITATE MOJ ČLANAK "ŽELJKINA RIJEKA SUZA" NA KOJU PROMOCIJU ŽELJKINE ZBIRKE SAM LANI I UPOZNALA DJEVOJČICU U PLAVOM KAPUTIĆU IZ VUKOVARSKE KOLONE 1991. GODINE .

MORAM NAPISATI - SRAM ME, JAKO ME SRAM - BRIGA LIJEPE NAŠE O NAŠIM HEROJIMA - ŠTO IMAMO POSLIJE RATA- OKO 3000 HEROJA KOJI SU SE UBILI - 286 SAMO U DALMACIJI ZADNJU GODINU DANA - NISU GINULI ZA OVAKVU DOMOVINU ! NISU ! - NI MOJ VLATKO, TETIN SIN- NI MILE BREŠIĆ, KUM MOJE KĆERKE I SVI VAŠI BLIŽI I DRAGI PRTIJATELJI I ZNANCI !

NISU ! POKOJ IM VJREČNI - NA NJIH MISLIM 365 DANA.

IZV INITE, NISAM ZA OBNOVU VUKOVARSKOG VODOTORNJA - NISAM ! OPET ĆE NEKI GAZDA TO ZAKUPITI, KAFIĆE, VIDIKOVAC I SLIČNE SADRŽAJE DOK LJUDI U VUKOVARU KOPAJU PO KONTENJERIMA ! NE ZATVARAJTE OĆI I PRESTANITE S RASIPANJEM PARA- TORANJ ONAKAV KAKAV I JEST- NAJBOLJE GOVORI SVOJU PRIČU !

OBNOVLJENI ĆE BITI- EEEEEJ, BIO SAM NA VUKOVARSKOM TORNJU NA ESKURZIJI- KAKO JE LIPO U NJEMU I NA NJEMU !  PITAM SE, KAKO PORED TOLIKO NEZAPOSLENIH I GLADNIH U VUKOVARU ?! TE NOVCE TREBA POTROSIŠI U NOVI POGOD BOROVA I DRUGO - NE ZA ŠMINKANJE VODOTORNJA ! TO JE REKAO JAVNO I G. ŠEPAROVIĆ U EMISJI "NA MARKOVOM TRGU" PA MOGU I JA - HVALA SVIMA KOJI SU DALI NOVCE - ALI POMOZIMO TIM NOVCIMA GLADNIMA - A VODOTORANJ NEKA PRIČA PRIČU ONAKAV KAKAV JEST - IMA LI TKO PAMETAN U VLADI U VUKOVARU ?! ILI GAZDA KOMANDIRA - MA TKO TO BIO ?!


RUŽA CRVENA

nasljednica @ 10:31 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
subota, studeni 12, 2016

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

- Napomena : snimka je od 2015- moja se podiže na yt -a već ih ima :)

Drago mi je da se "našlo mjesta za mene" ;) uz pozivnicu i kao posebna Izaslanica ( to je in zadnju godinu dana u Lijepoj Našoj pa možda i ja tako dospijem do Sabora - jer nema ništa bez izaslanica i zaslanika ;) pa me ni kiša ni olujno nevrijeme nije spriječilo da odem na ovu "glazbenu masažu"- čitajte "opuštanje". Dani su mi stvarno bili umorni ovih dana, ali nisam popustila. Pjesma mi je terapija pa i ono što je moja draga prijateljica Slađa na mom fejsu objavila , moj članak, moj 3. dio uoči ovog koncerta povodom "odlaska" Legende Leonarda Cohena te joj uletio plakat - s mojom dopunom na njemu - klape Sv. Juraj - nije velika greška- JER DA MI NIJE OVE MOJE PISMEEEEE ČIM BI DUŠU LIJEČILAAAAA - I TAKO SAM JE OVU NOĆ - IZLIJEČILA :)

Zbog stresnih dana nisam bila sigurna hoću li poći, ali Slađina želja , pjesnikinje čije je Boris stihove prepoznao, "prisilila me" da se trgnem i, znala sam, moram poći, moram joj opisati ovu Večer, jer to je jedna divna Žena. A meni je trebala "terapija" i sve se poklopilo. Boris javio da će biti mjesta i da nije koncert za "elitu" nego sve drage prijatelje :) !!!
O kej - ostavile smo tati poruku MI SMO NA KONCERTU :) - da nas ne zove, gdje smo po onom nevremenu. Boris mi se i sinoć i jutros zahvalio na dolasku po onakvom vremenu - odgovrila sam mu : Kad s mojim đipom mogu na reli Paris Dakar ;) a kako neću 15 km do Splita :)

Vrijedilo je dragi moji i osobno me nije bilo briga što su zbog nevremena neki udaljeniji od mene 5 - 10 km odustali doći - da ne bi gospođice štikle slomile - ma kako ja nisam svoje ;) :))) Imala sam duplu odjeću i obuću - ali zadnjih 15 metara , mislila sam da će "smak svijeta" , da će nas nešto limeno opaliti po glavi - super smo kćer i ja prošle i sreno došle !:) Znate što - šta je sigurno - sigurno - na parking smo došle 2 sata prije - odakle sam se na fejsu i javila sinoć Slađi :)

Kad u životu nešto zacrtam i vodim se emocijom uz intuiciju, nema greške. Nisam ni ovaj put pogriješila - to je bila divna večer Borisa i njegovih gostiju.
Večer nije bila "a capella" - izvedbi ,  naravno da velike zasluge pripadaju svim članovima benda od klavijaturiste, saksofoniste, bubnjara, gitariste pratećeg vokala - sve kao za veliki koncert , a ne u kavani Ovčice , koju uopće ne želim ničim staviti u drugi plan.To je intiman ambijent, prostor za ovakvu vrstu glazbe. Pri tom ne mislim da Boris ne bi napunio i veće dvorane ! Nitko sretniji od mene kad bi došao na 8. Omiš guitar fest 4/2017. g. - nazvala bih je "Večer hrvatskog Leonarda Cohena" . Moram to Nenu zamoliti , moram .

"Uvodničarka" - ajme šta mi nije draga ova imenica - bila je opet moja draga pjesnikinja zvjezdana Čagalj o kojoj sam vam prvi put pisala u članku Solin pjeva Arsena , zatim poetska večer Bosonoge poetese te u prošlogodišnjem članku s promocije Borisovog albuma Kako te naći .
DA NE ZABORAVIM - MOŽETE GA KUPITI U PRODAVAONICAMA CROATIA RECORDSA- I DA VAM ODMAH NAPIŠEM - S TOM DISKOGRAFSKOM KUĆOM IMAM ODLIČNE ODNOSE, NISU MI ZABRANILI MOJE OBJAVE ZBOG NARUŠAVANJA AUTORSKIH PRAVA VEĆ SU ME I POHVALILI !!!!

I baš kako sam i mislila i baš kao i riječim kojima sam i ja započela prošli članak vezano za odlazak Legende i to baš na taj dan Borisovog koncerta, dan kad smo saznali, jer je legenda otišla par dana prije - baš je i tu poveznicu , spomenuvši još jednom kao i prošle godine - koncert "hrvatskog Leonarda Cohena"-  da kao to nije slučajnost opisujući ono što sma i ja u članku prije ovoga.

Atmosfera u  - ovoga puta zbog nevremena, malo komodijoj kavani :) bila je sjajna kao i lani ! Lani je bio malo tijesno, jer je bila prediva noć. Međutim ni komodno ni tijesno me ne mogu sputati i da snimam i da pjevam i da malo i plešem. Odmah sam, opreza radi - dobila Borisovo dopuštenje da snimam šta god hoću i da radim šta god hoću :) Rekla sam : Bit ću mirna - ali ne možete biti misni ako je to u vama, a okolo vidite žene mojih godina i malo starije i malo mlađe- one se stvarno opustile, a ja u rucu ovaj put ima  odličan, ali malo teži tablet :) Nije mi ni on smetao :)))
Pjesme su me nosile, pogotovo one iz prošle godine -  ove novije nisam stigla sve naučiti zbog jako važnjih poslova i rokova :)
Samo - joj- tablet mi pun lijepih uspomena, Koncert se bliži kraju,a nema KAP PO KAP :(

Zbog toga , očekujući tu pjesmu, brisala sam drage uspomene koje su mi u  tabletu uvijek pri ruci-ali imam ih u latopu :)
MOJE SNIMKE VEĆ SE OBJAVLJUJU NA YOU TUBU :)
Boris je jedan jedini - originalan glazbenik u Lijepoj našoj , kojeg puno toga krasi, samo mu zamjeravam - skromnost . Onakav kvalitetan , kako bismo mi u Dalmaciji rekli  " tuto completo" glazbenik - od glasa , sviranja - jel ono Zvjezdana rekla da svira čak šest instrumenata  (?!) do pisanja stihova, skladanja , aranžiranja , više vrsta stilova glazbe - netko tko je osim na CMC TV - SPOTA KAKO TE NAĆI , A DAVNO GA NE NALAZIM - ZAVRJEĐUJE DA SE NJEGOVE PJESME VRTE NA RADIO POSTAJAMA!
Budući sam sasvim iskrena - moram napisati i  ovo ( ne smijem po dalmatinski :) VIŠE MI JE DOSADIO ZDRAVKO ČOLIĆ I ESMA , ESMA ILI POK. TOŠE - NE MOGU TO RAZUMJETI , PORED TOLIKO NAŠIH PJAVAČA DA STALNO SLUŠAM JEDNE TE ISTE - I TO NE U ŽELJAMA NEGO TIJEKOM DANA. VOLIM I PJESME I PJEVAČE - ALI - DAJTE NAM BORISA , ODLIČNU NERU BAN , DAJTE NAM SVJEŽINE - O KEJ, O KEJ - KOLIKO PARA ( VALJDA) TOLIKO I MUZIKE ?! NE RAZUMIJEM SE BAŠ U TE DETALJE - HM ;):) A, E ;) !

I TAKO, oko tri sata uživancije, pjevanja uz 10-ak minuta odmora - trebalo je i meni odložiti tablet ;):) koncert je u pravom štimnugu, onako laganini, opušteno proletio za tren !
Sve će vam to dokazati neke moje otkačene snimke- ma ne otkačene zbog mene, nego zbog "otkačenih žena" :) GOSPOĐE , MA BILE STE SUPER !!!!
NIJE NAM BILO TETE RAJKE- OPRAVDANO ODSUTNA !
SAD ĆU VAM DATI PROGRAM-ČIME SAM S "TERAPIJE MASAŽE" OTIŠLA KUĆI - RILAKS i ne samo ja - bilo nas je  ! :)
Uvodno - uoči svake pjesme koja je od drugih  pjesnika ili pjesnikinja , Boris je rekao njihova imena .

Moram vam reći da je u čast Legende Leonarda Choena njegovu divnu pjesmu koja vam još svira , pjevao na početku i na kraju ZA BISS - uh, da mi je bilo zaplesati-ali ni ovako nisma imala mira od anakonde ( kamere ) i fotografa -  JEL ME NETKO TRAŽIO - PARDON , vidio na kojem portalu, jel izašla koja slika- pojma nemam- al ima moje - hahhaaa :) ;)

EVO PROGRAMA - HVALA BORISU - što mi ge je posalo - doslovno ( čim stignem nadopunit ću ga imenima pjesnika i pjesnikinja - već sam ih pribilježila - nego znam da ste nestrpljivi :

Uvod - Zvjezdana- ovo ja ubacujem :)
> 01. Utopli mi dlanove - Boris K
> 02. Moja te ljubav cuva u snu - Boris K
> 03. Kako te naci - Boris K
> 04. Javi se - Boris K
> 05. Volim te - Boris K
> 06. Dance Me To The End Of Love - Cohen
> 07. Lipa Ana - Boris K
> 08. Duge noci - Boris K
> 09. Dani mi umorni - Boris K
> 10. Dodir tvoga pogleda - Boris K
> 11. You and me - Boris K
> 12. Eternity - Boris K
> 13. Ti i ja u svitanje - Boris K
> 14. Rusija - Vlada Divljan & Ljetno Kino
> 15. Samo jednu ljubav imam - Vlada Divljan &
> pauzaaaaaaaa :)))))) 
> 16. Moji Drugovi - Bjg
> 17. Tišina - Bjg
> 18. Nej na na - Vaya con dios- ovu je briljirala Nera Ban :)
> 19. Ti si ta - Boris K
> 20. Ruke - Darko Rundek
> 21. Ko ce znat - Boris K
> 22. Put do mora - Boris K
> 23. Ne dam nikom svoja jutra - Boris K
> 24. Daj se potpisi na moju dusu - Boris K 
> 25. Kap po kap - Boris Krivec
i nismo mu dali da ide - biss- Danceee...lala lala laala laaaaaaaa

STIŽUMI NA MEIL PRVI KOMENTARI :)
@Ljubav piše - Biljana : Hvala dušo draga .Predivno, Tako dobro da dok slušam osmeh mi je na usnama od lepote i palo mi na pamet da bi Boris mogao moj TREĆI OKTOBAR da uradi u džez stilu.
HVALA DRAGOJ SLAĐI ZA REČI I OSEĆANJA PREDIVNA KOJOM JE VASIONU  OBOJILA, A BORIS C A R KOJI JE REČI OBOJIO LJUBAVLJU TE KOSMOS CEO PODRHTAVA OD LJUBAVI VEČNE. FENOMENALNO !
HVALA SLAĐI, HVALA BORISU, HVALA I TEBI DRAGA DRUGARICE ŠTO IZ PRVE RUKE IMAM SVETSKI DOŽIVLJAJ 💞
*****************************
Mogla bih vam još detaljnije ovo sve opisati- ali vidjet ćete u mojim objavama većinu - i plesa i pjevanja ma - predivno !
Dance Me To The End Of Love la la la la laaaaaa la laaaaaaaaa, la la la la la la la la la laaaaaaaaaa - opaaaaaa !!!
Slike čim stignem, vidim radi opet ovo čudo od zaslike.com :)
Idem ovo objaviti- jer kakve sam sreće , može mi Net opet sve pokvariti -
*********************************
ČEKAJTE SLIJEDI ZANIMLJIVI ČLANAK O ;):) Uvijek na ovakvim druženjima upoznam divne ljude ili "slučajnosti" :)
Hoću li iza ovoga biti virtualna prijateljica i s Brankom Ricov - pjesma VOLIM TE - javit ću vam- već je na you tube :)))
Lijepi  pozdrav cijeloj ekipi , posebno Borisu - genijalcu, i ovoga puta vidno živahnoj Supruzi :)
**********
Ruža crvena :) spomenuta i u pjesmi :))))
**********
- bit će dopuna o zanimljivim gostima- pišem na Nevistinom laptopu , skuplji od moga 4 puta. neki ludasti koji trče gdje je ne bih htjela - on kao i tablet piše kako ga volja -a u nje svena engleski :))))- evo me prekidala s pura- vraća se iz Zagreba ,šalje mi sliku sa snijega u  Macole  :))) ja, puno ga volim ! :) 
nasljednica @ 21:48 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
petak, studeni 11, 2016

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Tužna vijest , baš danas, dragi moji čitatelji , posjetitelji moga bloga , jutros sam u vožnji u mom autu čula- napustio nas je veliki , svjetski poznati kantautor Leonard Cohen, rodom iz Canade i odmah  pomisao - gle, Pjevač za kojeg cijeli svijet zna , a zna li svijet da u Hrvatskoj, u Splitu , Leonard Cohen ima načinom , stilom pjevanja i baršunasim specifičnim glasom i svojim kantautorskim radom svog "nasljednika",  kojem mnogi godinama govore da je "hrvatski Leonard Cohen" - TO JE BORIS KRIVEC?!

OBOŽAVAM OVU KOJE VAM SVIRA - TO BORIS PJEVA !

IZVOR-you tube kanal-Boris Krivec

Datum objavljivanja: 5. tra 2016.

Boris Krivec - Dance me to the end of love (koncert u Splitu, Ovčice)
Song by Leonard Cohen (C) Sony Music Entertainment Inc.

- glazbenici: Dejan Kuzmanoski piano, Jure Markovic sax, Joke left hand guitar, Toni Silobrcic drums, Angelika Nizetic vocal


Dance Me To The End Of Love

Dance me to your beauty , with a burning violin
Dance me through the panic 'til I'm gathered safely in
Lift me like an olive branch and be my homeward dove
and Dance me to the end of love
Dance me to the end of love

Let me see your beauty when the witnesses are gone
Let me feel you moving like they do in Babylon
Show me slowly what I only know the limits of
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love

Dance me to the wedding now, dance me on and on
Dance me very tenderly and dance me very long
We're both of us beneath our love, we're, both of us above
Dance me, to the end of love
Dance me to the end of love

Dance me to the children who are asking to be born
Dance me through the curtains that our kisses have outworn
Raise a tent of shelter now, though every thread is torn
Dance me to the end of love ..

Dance me to your beauty, with a burning violin
Dance me through the panic till I'm gathered safely in
Touch me with your naked hand or touch me with your glove
Dance me, to the end of love, Dance me to the end of love
Dance me to the end of love
by Leonard Cohen


U mojim prošlogodišnjim člancima pisala sam da me sram što sam tek doznala za Borisa na humanitarnom koncertu u našem Dugom Ratu.

Tu sam večer prestala zapisivati pjesmu po pjesmu koju je pjevao. Bila sam hipnotizirana i znatiželjna. Iza koncerta sam prišla Borisu i izvinila mu se, da prvi put čujem za njega. Blago se nasmijao i rekao : Niste jedina, a moj vam se spot pjesme Kako te naći stalno prikazuje na CMC TV ! :)

Odgovorih: Koji, moja kćer stalno gleda CMC TV i muzičke želje ?! Reče mi : Onaj spot, pjesma gdje onaj čovjek drži kofer :)

Da, stalno sam u prolazu kroz dnevni boravak i jesam, čula sam tu divnu pjesmu , da li je to onaj spot gdje onaj divni par pleše onaj divni tango ?! :) - Da !- reče mi- Izvinite, nisam toliko obraćala pažnju, ali par sekundi onog tanga u spotu i čovjeka s kuferom sam vidjela u prolazu. Kad dođem kući odmah ću Vas potražiti na you tube :)

Tako je i bilo- a u najavi koncerta prošle godine, koju pjesmu čujete - to je ova kavana Ovčica u Splitu - pisalo je BORIS KRIVEC - HRVATSKI LEONARD COHEN.

Preslušavajući većinu Borisovih pjesama, na svom sam blogu napisala- da ga ne bih povezala s Leonardom Cohenom, da je Boris - Boris , sličan, ipak drugačiji .

Međutim, kad sam ovu pjesmu Dance me to the end of love čula na tom koncertu- bilo mi je jasno zbog čega Borisa njegovi fanovi poistovjećuju s velikim Leonardom Cohenom - zatvorila sam oči - "čula sam taj baršunasti, topli glas kao da nam pjeva Cohen" meni drage ove njegove pjesme i vrtio mi se u mislima onaj you tube uradak - njih dvoje plešu tango na podiju i tada sam i ja bila u "valceru".

https://youtu.be/IEVow6kr5nI  Al Pacino ...


Uvijek kažemo- Legende mnogi postaju za života i takvi ostaju s nama vječno. Tako će biti i s Leonadrom .

Leonardo Cohen ostaje s nama i svijet će sada na ovaj moj način saznati ono što ne zna.

Izvini, Boris , nisam ja kriva što te davno poistovjećuju s Cohenom. Svi mediji , portali , gdje sam o tebi čitala , o tome su pisali - jer su te tvoji fanovi davno prije mene NAZVALI : BORIS KRIVEC - HRVATSKI LEONARD COHEN .

PRESRETNA SAM ŠTO SAM SE IMALA PRILIKU U TO UVJERITI PROŠLE GODINE NA TVOM KONCERTU I ŠTO BAŠ DANAS , KADA U KAVANI OVČICE IMAŠ PONOVO SVOJ KONCERT- MOĆI ĆEMO U ČAST I SLAVU VELIKOG KANTAUTORA LEONADRA COHENA ČUTI OPET PJESMU - DANCE ME TO THE END OF LOVE .

MORAM NAPISATI I OVO - NIJE ZANEMARIVO , NEMOJ SE LJUTITI, ZNAM DA NISI "EUFORIČAN " POPUT MENE- ALI OVO NIJE EUFORIJA :

AKO SE SLOVENIJA MOŽE PONOSITI DA IMA U POLITICI PRVU DAMU AMERIKE - HRVATSKA SE PONOSI DA U GLAZBI IMA NASLJEDNIKA LEONADRA COHENA.

PRVA DAMA ĆE SE PROMIJENITI KAO I SVE DO SADA - TI I KAD BI HTIO, NE MOŽEŠ - TI OSTAJEŠ DA NAM PJEVAŠ POPUT SLAVNOG I VELIKOG KANADSKOG KANTAUTORA I KNJIŽEVNIKA LEONARDA COHENA. Izgleda , da ti je to Bog darovao.

Kad bi se mene pitalo - ja bih izabrala ovo drugo.

Molim te, nemoj tražiti da ovo brišem, jer to nisi tražio ni kada su neusporedivo jači "mediji" od mene to pisali.

Leonardo Cohen preminuo je, čitam , u Los Angelesu 7. 11. 2016.- čudi me da je vijest tek danas objavljena na radiju. Rođen je 1934. godine.

Cijeli svijet ovih će dana oplakivati velikog Cohena , prisjećajući se i svatko na svoj način odabirati da mu u spomen svira jedna od njegovih pjesama. Meni je ova koja svira na mom blogu - nekako - najviše pri srcu. Znam ja i njegove pjesme Hallelujah, Sound of silence, Suzanne, So long, Marianne, itd. Obožavala sam ga. Volio je i on folk glazbu, rock, pop, ali i cabaret.

Tebe i tvoju glazbu neusporedivo više znaju od mene tvoji prijatelji i tvoji raniji fanovi. Ja te znam od siječnja 20015. godine i meni je to više nego dovoljno , jer mi se čini da te znam odavno. Tvoja glazba - ma znaš šta - neću dalje - bio bi roman !

Još samo za one koji ne znaju - Boris je i kantautor i skladatelj glazbe stihova svojih pjesnika i pjesnikinja, aranžer itd. Pjesme koje piše su i dalmatinske i slavonske, piše šansone i balade - a sve je počelo do pjesme Lijepa Ana meni nesuđena - autora Vedrana Lekića.

Danas na tvom koncertu trebamo biti i sjetni i radosni , jer će Velikan "mirno spavati " , jer u Hrvatskoj ima tebe da generacijama prenosiš njegove divne pjesme.

Nadam se da ćemo se vidjeti , da ću sa sjetom poslušati i ovu dragu mi pjesmu,

JER LEGENDE NIKADA NE ODLAZE,

A RIJETKO KOJA IMA SVOG - NASLJEDNIKA.

Nemoj mi zamjeriti - nisam ja medij , nemam Urednika za vratom ! Ako sam te prošle godine poslušala da brišem moju euforiju, ove neću ! :)

LEONARDU COHENU KAO SVIM LEGENDAMA NIKAD NE KAŽEM ZADNJU RIJEČ - OSIM , HVALA ZA SVAKU PJESMU KOJOM JE OBOGATIO MOJ , NAŠ SVIJET , JER ĆE S NJIMA S NAMA ŽIVJETI I DALJE ...

Lipi pozzz tebi , Boris, tvojoj divnoj Supruzi, Neri, teti Rajki  i dragoj ekipi koju sam upoznala - ako večeras ne dođem ... šanse su m i 10:90%  :(

RUŽA CRVENA alias Carmen kako me nazvala teta Rajka ;):)

nasljednica @ 16:21 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 10, 2016

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

DRAGI MOJI, U OSKUDICI VREMENA :) ČEKAJU ME MOJI MALIŠI :)

ZA ONE KOJI ŽELE VIŠE , A OVO IM JE PROMAKLO ili ne znaju :

http://www.slobodnadalmacija.hr/scena/showbizz/clanak/id/230851/boris-krivec-autori-stihova-znaju-da-sam-romantik-zato-su-mi-za-album-pisali-samo-ljubavne-pjesme   - ovo je bilo 2015 , g.

Nakon što se čitav svoj život bavio glazbom - svirajući brojne instrumente, pišući pjesme i aranžirajući ih - Splićanin Boris Krivec konačno je dobio priznanje za svoj trud: objavljen mu je prvi CD "Kako te naći" u izdanju "Croatia Recordsa".

Petnaest skladbi mješavina su različitih stilova glazbe, od dalmatinskog i slavonskog izričaja, preko francuske šansone do balada, a opet, pjesme su svaka na svoj način originalna djela.

- Tekstovi pjesama na albumu su uglavnom ljubavni. Najstarija pjesma na albumu, "Svjetionik", nastala je prije dvadesetak godina. Naslovnu skladbu, kao i većinu stihova na CD-u potpisuje pjesnikinja Neda Čuleta. ( o.p. Culeta )

I TAKO - među tim pjesnikinjama našla se i moja draga Slađa Ćurić - o kojoj bih vam mogla puno pričati, od koje bih vam mogla puno toga prepričati -a zaključak je jedan : NJENOJ SREĆI NEMA KRAJA OD KADA JE BORIS PREPOZNAO I NJENU ROMANTIĆNU DUŠU I NIJE MOGLA VJEROVATI DA JE UGLAZBIO I NJENU -  PJESMU PO PJESMU ! :)

I tako smo se pomalo zbližile- jer srodne duše lalo se nađu !!! :)

Roman bih mogla napisati o našim meilovima i njenoj zahvalnosti da je NETKO njene stihove prepoznao i od njih napravio čaroliju svojom glazbom i glasom- taj čarobnjak je Boris Krivec.

Kako Slađa piše, imate na njenom fesu ! :)

NA KONCERTU KOJI SLIJEDI - SUTRA- PETAK 11. 11. 2016. U KAVANI OVČICA- BORIS ĆE PJEVATI I PJESME SA SVOG ALBUMA , PRVIJENCA OD LANI TE NOVE PJESME - NA ZADOVOLJSTVO SVIH NJEGOVIH, PRVENSTVENO PRIJATELJA, A IMA IH JAKO PUNO I NAS, NJEGOVIH FANOVA ! :)

Bit će dopuna- žurim :)))))

Blago se onima koji će imati to zadovoljstvo !!! :)

Ruža crvena - olitiga Carmen, kako su me prozvali tu Večer ;)

////////////////////////////////////////

///////////////

//////////

LIJEPA OBAVIJEST ! :) PREDIVNA - JER NEMA DI ME NEMA ;):)

KLAPA SV. JURAJ JE POČELA S OBJAVAMA PROFESIONALNIH, ODLIČNIH SNIMKI SA SVOG SLAVLJENIČKOG KONCERTA U KAŠTELIMA !!! :)

PAŽNJA - ZBOG TIH LIJEPIH OBJAVA - SVE MOJE SAM SKINULA JA S MOG KANALA - JER SAD JE OVO SASVIM NEŠTO DRUGAČIJE !!! Divota !!!!

SVOJE SNIMKE SAM I POSTAVILA DO OBJAVA SLUŽBENIH SNIMKI DA VAM ŠTO PRIJE DOČARAM- KAKO JE BILO ! :)

OD PET PREGLEDANIH I SASLUŠANIH - NEMA DI ME NEMA ;):)))

KONCERT ĆE BITI NA TV- bojim se da ću opet hvatat crtu iz kuće kao sa snimke  koncerta Poljuda 2010 :) ?! - hm :))))

IZVOLITE DA SE NE MUČITE :)

Moj dida i ja - Klapa Sveti Juraj HRM
https://youtu.be/nIThsmU30BM

Suza u tuđini - Klapa Sveti Juraj HRM
https://youtu.be/Tod3iWiK-dI

Vivat Croatia - Klapa Sveti Juraj HRM
https://youtu.be/pktBrANTu9o

Kome bi šumilo more moje sinje - Klapa Sveti Juraj HRM
https://youtu.be/hEw4kEDD7xk

Pismo ćali - Klapa Sveti Juraj HRM
https://youtu.be/B1fSX00ZPoQ

Hvala Klapi - a šta reći kamermanima- pa nisu oni krivi šta sam dobila VIP ULAZNICU - i tako sjedila u prvome redu !!! e ! :)

Još jednom hvala Klapi za neočekivanu VIP ULAZNICU ! :)


Ruža crvena - tko me pozna na snikama  "smista" ( odmah ;)) - šaljem mu pozdrava trista ! :) - ne smijem napisati - poljubaca ! ;)  UH !!! E !!!

nasljednica @ 09:29 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, studeni 8, 2016

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pjesma zbog koje su mi suze tekle kao kap po kap , kao slap niz moje lice kad sam je čula . Neću vas zamarati time, piše u komentarima. I ....od tad sam naglo zavoljela južinu. Pišem i slušam kapi kiše.

Volim svaku vrstu glazbe koja mi dušu dira - i ova me pisma ubilaaaaaaaaaa !

HVALA SLAĐI, HVALA BORISU - JEDVA ČEKAM - PETAK ! :)

IZVOR "MOJE VODE"- YOU TUBE BORIS KRIVEC

Datum objavljivanja: 21. lis 2016.

Boris Krivec - Kap po kap,
(stihovi: Sladja Curic, glazba i arr: Boris Krivec)

KAP PO KAP

Kap po kap, kao nježnosti slap
Nebo tka naše snove
Ljubiš mi oči kao kapi kiše
Tiho, tiše, samoću brišeš
Noć na našu ljubav miriše

U usnulim krošnjama
Vjetar kišu pomamno ljubi
Čvrsto te grlim dok nečujno dišeš
Strah me da nas život
Odnese kao kapi kiše

I u snu moje slutnje osjećaš
Uz mene se kao melem privijaš
Tvoja blizina sve sumnje briše
Kap po kap kao nježnosti slap
Ljubav u nama živi i mirno diše

Da, da , Boris ima Koncert nakon godinu dana opet na istom mjestuuuuuuu- joj ne smijem "euforiju"- ljudi te ;) !!!!!!

O prošlom sam pisala - tko nije pročitao , izvolite - sa slikama, je jer neću kvariti ovaj članak - Moram ga naći - JOJ ?! :)))

ČAK , DVA ČLANKA !!

PRVI !

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/boris-krivec-i-prijatelji-naziv-je-prvog-savrsenog-borisovog-koncerta-odrzanog-sinoc-2711-2015-u-prepunoj-kavani-ovcice-u-splitucd-kako-te-nacilako-je-naci-to-mjesto---1-dio-od-pozivnice-do-red-rose-live--moj-prvi-dojam-do-novog-clanka---2/27773691.aspx

DRUGI ! - zanemarite aneks :)

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/2-dioruza-crvena-carmen-s-velikim-zadovoljstvom-live-s-koncerta-boris-krivec-i-prijetelji-promocija-cda-kako-te-naci--dana-27-11-2015-g-u-kavani-ovcice-u-splitu--moststo-je-ivan-rekao/27779911.aspx

Prošle je godine svirala Kako te naći, pjesnikinje Nede Culeta, za koju se nadam da ćemo se konačno i upoznati. :)
Slađa me šalje kao svoju Izaslanicu :), daleko joj je doći iz Kanade :( - iako sam do Borisa dobila pozivnicu :)

Neću dalje i zbog Internet veze, bez koje redovno ostajem kad ima i nema kiše, a onda ne mogu da pišem. :(

Kratko, sa Slađom i Nedom sam postala virtualna prijateljica nakon prošlogodišnjeg nezaboravnog Koncerta - čitali ste, kad mi je Neda poslala svoju zbirku pjesama Moja te ljubav čuva u snu - i CD grupe Vertigo na kojoj su njene pjesme.

Slađino ime samo što sam je "spomenula", u tom članku odmah smo se povezale ! :) Ona je u mojim komentarima @Plava Orhideja - jer ih obožava i uzgaja kao i ruže - pisala sam na više mjesta o Slađi :)

Kako se srodne duše nađu - i ne samo to Slađa se zna i sa sestrama Zablećanski , Biljanom - javlja mi se kao @Ljubav, piše poeziju, dobro poznaje kolegu blogera @ledenosrce , Zdravka Odrorčića, i njenom Sekom, i imaju rođendan isti dan ! :) Isti dan imamo rođendan Slađin sin i ja :)

Napomena :Funkcija za slike za blog, mislim da još ne radi - ali you tube sa strane i riječi ovdje, dovoljne su za romantične duše i one koje to nisu.

KAD ĆE TAJ PETAK - UH, PRISEŽEM, BORIS, DA ĆU BIT MIRNA OVAJ PUT !

OVAJ - JELTE, POKUŠAT ĆU - A ,E - PONESE ME MUZIKA , DIVNO DRUŠTVO , ATMOSFERA ;)

BOŽE ZDRAVLJA DO PETKA PA I POSLIJE JOŠ

- ZA SEVDAH U SPLITU - 14. 11- PONEDJELJAK- E TU ME NEĆE NITKO UŠUTJETI !:)

NIJE ISKLJUČENO DA NEĆU ZA MIKROFON :)

ODUVIJEK MI JE BILA ŽELJA- POĆI NA KONCERT SEVDAH U LISINSKOM  PA BIH GA SUZNIH OČIJU I GLEDALA NA TV I PJEVALA - POK. UJAC EDO,  MOJ VRŠNJAK , PJEVAO GA JE "IZVORNO" - OMIŠ GA PO TOME PAMTI- A PARTIJA JE U 42-OJ GODINI  :(

PREDLAGALA SAM OMIŠKOM SEVDAH-MENU DA GA DOVEDEMO U HNK ILI GRIPE- I EVO - DOLAZI SEVDAH LISINSKOG , IPAK I BEZ MENE :)

LIJEPA JE OVA JUŽINASTA JESEN :)

PJESMA I SAMO PJESMA - GASITE TV ! ;):)

                            VAŠA RUŽA CRVENA ! :)

- JEL TKO ZNA - GDJE JE KLAPA SV. JURAJ ?! - HOĆE LI BITI BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJEG KONCERTA ?!

nasljednica @ 10:01 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 3, 2016
@@@@@@@@@@@@@@

NOVO: 5. 11.- EVO KAKO SE BERU MASLINE :)

ZBOG PREZAUZETOSTI, NE STIGNEM NA BLOGER NITI RADI OPCIJA ZA SLIKE  ??? !!! VAŽAN JE TON ;)- STOGA OPET

COPY PASTE S  FB KLAPE SV JURAJ VEZANO ZA OVAJ POST :)

ZA SVE VAS KOJI OVO NISTE USPJELI VIDJELI JUCER I DANAS U PROGRAMU NOVE TV:
https://youtu.be/G7y3QsuylCk 

************************************************


- DODATNO - IZ MOG OMIŠA :

VRIJEDNE OBAVIJESTI IMATE NA MOM FEJSU KOJI JE KAO I BLOG "BEZ ŽICE" :))))

1/  IVAN KATIČIĆ - Sin moje marice dobio je PRVU NAGRADU- ALBATROS ZA SVOJ PRVI KNJIŽEVNI RAD !:)

ČESTITAM TI, IVANE , I OVDJE !!!! :)

2/ VEČERAS U ILIRSKOM SJEMENIŠTU - DOBILA SAM POZIVNICU OD MUZEJA GRADA OMIŠA ....SLIKE SU NA FEJSU :) - OTVARANJE IZLOŽBE ADINA I KĆERKE MIE HABIB  - NAZIVA " SARAJEVO - NEW YORK"-  IZLOŽBA SLIKA I NAKITA :) - U 20 SATI :)


*******************************************************************************

@@@@@@@@@@@@@@

ŽIVILI, LIPI MOJI- EVO BRZO !!!!! :))))

COPY PASTE S FEJSA KLAPE ;)


Večeras u In magazinu Nove TV s početkom u 17,30 pogledajte klapu "Sveti Juraj"-HRM u berbi maslina na starohrvatskom lokalitetu Svetog Jurja u Radunu u Kaštel Starom!

RED ROSE : )

IDEM ATENTO S TABLETOM SNIMITI :))))

EVO UPRAVO NA NOVOJTV- O TOME NAJAVA :))))

nasljednica @ 17:16 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
utorak, studeni 1, 2016
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

UVOD: HTJELA- NE HTJELA - NE MOGU IM POBJEĆI :)

- VEZANO ZA 7. ROĐENDAN MOGA BLOGA - SLUŠATE I GLEDATE DIVAN SPOT O KOJEM SAM PISALA, KOJU IZVEDBU SAM NAKON TOGA ČULA UŽIVO U ŽUPNOJ CRKVI UZNESENJA BMD U NJIHOVOMKAŠTEL LUKŠIĆU, O ČEMU SAM PISALA :)

SLIJEDOM OVOG SPOTA UPOZNALA PERU ERANOVIĆA, PISALA O HUMANITARNOM KONCERTU ZA MALU LUCU NA KOJEM SMO SE KONAČNO UPOZNALI- I - PISALA O PERINOJ MONODRAMI PRIČE IZ VUKOVARA - NJEGOV DIPLOMSKI RAD  - PERE JE NA FESTIVALU GLUMCA ZA SVOJU MONODRAMU DOBIO PRVU NAGRADU ! EVO, JOŠ JEDNOM  PERI ČESTITAM !

PERU STE GLEDALI LANI I OVE GODINE NA DAN OLUJE - ČITAO JE IMENA POGINULIH :(

*************************************


PAŽNJA-

NA DUŠNI DAN- 2. 11. 2016- copy s fejsa klape Sv. Juraj :

Misno slavlje na Dušni dan u svetištu Sveta Mati Slobode- 10:30 h

Sutra na dan kada Crkva obilježava spomen svih vjernih mrtvih, Vojni ordinarijat u RH nastoji obilježiti spomen na poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Središnja misa zadušnica za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje slavit će se u zavjetnoj crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, na Dušni dan, u srijedu 2. studenoga u 10.30 sati.

Svetu misu, u zajedništvu s vojnim i policijskim kapela...nima, predvodit će vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan. Nakon svete mise bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće kod „Pieta Croatica" na istočnom pročelju Crkve, a msgr. Jure Bogdan predvodit će molitvu za sve poginule branitelje.

Pjevanje tijekom Sv. Mise će predvoditi klapa "Sveti Juraj"-HRM.

**********************************************************

UVEČER - Dušni dan - RADIO SPLIT- POSLUŠAJTE- UŽIVAJTE :) :  

Radio Split , Koncerti srijedom, snimak slavljeničkog koncerta POVODOM NJIHOVOG 15. ROĐENDANA održanog u Kaštel Kambelovcu dana 23.07..2016, -  odmah iza Dnevnika u 20:05 sati.

SVI VI KOJI NISTE BILI NA TOM KONCERTU , POGOTOVO VI, KOJI STE PROČITALI MOJ ČLANAK , KAO I SVI VI KOJI JESTE I NISTE BILI U LISINSKOM - AKO STE U PRILICI, POSLUŠAJTE KAKO JE BILO U KAŠTEL KAMBELOVCU 23. SRPNJA 2016. GODINE ! :)

***********************************************************

OBAVIJSET KOJU SAM OSTAVILA ISPOD YOU TUBE-a

https://youtu.be/YSpslRP3qLo


OD PRIJE NEKOLIKO DANA MOŽE NA CMC TV - SMS-OM U "ŽELJAMA" NARUČITI PJESMU U DIVNOJ IZVEDBI  KLAPE SV. JURAJ- OTIŠO JE OTAC MOJ POLAKO .

Pjesmu je na svoj you tube postavio moj you tube Kolega - Vallis Aurea - hvala mu !

***********************************************************

DANAS , NA DAN SVIH SVETIH SV. MISA BILA JE NA NAŠEM MJESNOM GROBLJU SUSTIPAN U SUMPETRU, 4 KM OD MOJE KUĆE.

BUDUĆI IMA DOSTA ZANIMLJIVOSTI, A NEMAM VREMENA SVE ZANIMLJIVE SLIKE STAVITI NA BLOG ( BAR NE OVIH DANA , JER ŽELIM DATI BRZO NOVE ČLANKE ) AKO VAS ZANIMA , POGLEDAJTE NA MOJ FEJS , BIT ĆE USKORO.

IZVINITE, NA FEJSU JE SVE MNOGO BRŽE ZA OBJAVITI- S JEDNIM KLIKOM SLIKA UZ NEKOLIKO REČENICA , ALI ZA MENE JE FEJS PRETIJESAN - BLOG MI JE PUNO DRAŽI, JER ČLANCI OSTAJU, I ČITAJU SE VEĆ 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 GODINU UNAZAD ! - HVALA VAM !!! :)

SLIJEDI VRLO ZANIMLJIV POST :( - PODIŽE SE NA YT PJESMA - VRLO NEOBIČNA :(

                          NASLJDNICA - RUŽA CRVENA

- BRZO MORAM DATI ČLANAK S KONCERTA KLASIČNE GLAZBE NADARENIH OMIŠANA U GALERIJI MEŠTOVIĆ BAŠ NA DAN ROĐENDANA MOG BLOGA 30. 10. 2016-  ( DIO JE NA MOM FEJSU DOSTUPNOM SVIMA , A DIO NA YOU TUBE MOG KANALA-GDJE U OPISIMA IMATE SKORO SVE :)

nasljednica @ 21:06 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.