pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » stu 2013
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - studeni 2013
petak, studeni 29, 2013

Izvinite, ne mogu više šutjeti! Nije sve tako sivo u Lijepoj našoj.Nije, iako je srdela sivo-modra, boja mora ono pred kišu, kad se svađaju oblaci s nebom .Nije, nije sve tako sivo.  

Vidite da su se i BBB i Torcida ujedinili – bravo !

VIDITE DA SAM UVIJEK ZA TV I FOTIĆ- SPREMNA ! :) 

 

Lijepo je slušati evo više od godine dana o novoj TVORNICI SARDINE U POSTIRAMA NA OTOKU BRAČU, koju gledam s balkona ili terace. Lijepo je bilo čitati sve one članke i gledati sve slike u novinama i na TV ili portalima, npr. Slobodne:

 

 „U Postirama na Braču otvorena je najsuvremenija tvornica za preradu ribe u Europi, što je najveća investicija u ribarstvu od osamostaljenja Hrvatske! Na više od 15 000 metara četvornih do 2014. raditi će 330 radnika ili stotinu više nego do sada. Tvornicu u kojoj će se proizvoditi novi riblji brend „Adriatic Queen“, otvorio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, a direktor tvorrnice Mislav Bezmalinović naglasio je da je slavlje moglo biti veći da se znalo kada će se točno ishoditi uporabna dozvola, „pa je ovako fešta nešto skromnija, po brački, ali će se zato velika sredstva uplatiti u humanitarne svrhe“.

 NAJMODERNIJA TVORNICA ZA PRERADU RIBE U EUROPI I TO NA OTOKU BRAČU- rujan 2012. - KAKO IMA LIPIH STVARI U LIJEPOJ NAŠOJ, AL MNOGIMA JE VAŽNIJE PISATI O GLUPOSTIMA , LUDOSTIMA NEGO SE PONOSITI S OVOM TVORNICOM - I ZATO- DA SE NE ZABORAVI - OSTAJE ZABILJEŽENO OVDJE  !

 


Vaša Nasljednica - Ruža crvena :) al ne od Plavca malog s Visa :) ;) 

//////////////////////////

 

NOVO-1.12.TZV. GRAĐANSKA INICIJATIVA "U IME OBITELJI" DOKAZALA JE  ŠTO MISLI O "NAMA" I O DEMOKRACIJI - ZABRANILA JE, PAZITE- ZABRANILA JE -  IZVJEŠTAVANJE S GLASAČKIH MJESTA NACIONALNOJ TV PA SU IH U ZNAK SOLIDARNOSTI BOJKOTIRALI RTL I NOV@ TV i mnogi mediji ! MRAK DEMOKRACIJE - TKO ĆE ZBOG OVOGA ODGOVARATI ?!

SAD ĆU NAPISAT JOŠ JEDAN RAZLOG ZBOG KOJEG JE OVAJ REFERENDUM NEUSTAVAN- POTPISI GRAĐANA KOJI SU SE SAKUPLJALI "ZA" POKRETANJE REFERENDUMA BILI SU IZNUĐIVANI, BILI SU POD "DOSADNIM UVJERAVANJEM" - DA LI JE TO DEMOKRACIJA?DA LI JE TO TZV. "VOLJA GRAĐANA" -  "PARE OTIŠLE U VITAR!" DONATORE NE ŽELE OBJAVITI - KAO DA SMO BLESAVI ?! LIPO JE ONO IMANJE NA OTOKU !!!

NOVO: 1. 12. JUTROS SAM NA RADIO SPLITU U VIJESTIMA U 6 SATI - ČULA PREDSJEDNIKA SABORA G. LEKU - JAVIO SE IZ STRASBOURGA :) HRVATSKA I KLAPA SV. JURAJ OTIŠLI SU PO POZIVU NA SVEČANO OTVARANJE VELIKOG BOŽIĆNOG SAJMA U CENTRU GRADA, GDJE JE OTVOREN I ŠTAND "HRVATSKO BOŽIĆNO SELO" SA 35 NAŠIH IZLAGAČA ( DA "EUROPI" POKAŽEMO ŠTO MI JOŠ TO IMAMO :) !

UGODAN VIKEND ŽELIM-NAMA JE DOŠLA NEVISTICA IZDALEKA :)

NARAVNO, IZ GLAVE MI NE IZLAZI NESREĆA NA AUTOPUTU :(


 

 

 

 

 

nasljednica @ 01:23 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 25, 2013
Choir "St George" - Marine lors de l'inauguration d'un grand marché de Noël de Strasbourg // Choir "St. George" - Navy at the grand opening of a large Christmas fair in Strasbourg //Chor "St. George" - Navy bei der Eröffnung eines großen Weihnachtsmarkt in Straßburg
 
 
Klapa „Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice nikako ne miruje:)!
Klapa mi je javila da ide u Strasburg, gdje će boraviti od 28.11. do 2.12. 2013.
Strasbourg je veliki grad europske kulture i tu će Sv. Juraj učestvovati u kulturnom programu predstavljanja Republike Hrvatske kao gosta toga grada, predstavnici nove članice Europske unije.
Program:
- 29. 11. (petak) 2013. imat će čast da nastupi na svečanom spektaklu otvaranja velikog Božićnog sajma u Strasbourgu,
- 30. 11. (subota) 2013. - na trgu Kleber u centru grada održat će Koncert ,
- 1. 12. (nedjelja) 2013.- u poznatoj katedrali „Notre-Dame de Strasbourg" održat će svoj veliki Koncert.
Budući znam sve njihove pjesme od mediteranskih do duhovnih (marijanskih, božićnih) vjerujem da će ponovno mnogi stanovnici i gosti u Strasbourgu biti oduševljeni izvedbama i njima poznatim duhovnih pjesama - jer muzika ne poznaje granice. Tko do tada nije znao, imat će priliku da sazna i da se uvjeri zbog čega je klapska pjesma u prosincu prošle godine (2012) postala UNESO-m zaštićeno nematerijalno dobro, da, baš na prvu godišnjicu toga velikog priznanja od velike važnosti za našu lijepu Hrvatsku !

Ponosno hrvatsko izaslanstvo predvodi predsjednik Hrvatskog Sabra Josip Leko. Potrebno je naglasiti da će svečanosti u Strasbourgu prisustvovati predstavnici mnogih europskih zemalja Vijeće Europe i Europskog parlamenta te uživati u klapskoj pjesmi. 

LIJEPI POZDRAV SVIMA I SRETAN PUT ŽELI VAM RUŽA CRVENA:)

/////////////////////////////////////////////////////////////////

RUŽNE AKTUALNOSTI U DANIMA SLAVE I SLAVLJA

1. REFERENDUM : "U IME OBITELJI" - GLASAT ĆU "PROTIV" IZ RAZLOGA ŠTO SAM DIPLOMIRALA PRAVO - NE PREKO AKCIJE INDEX, ŠTO SAM POLOŽILA ZAKLETVU , ŠTO SAM U OBITELJSKOM ZAKONU 1979. GODINE VEĆ NAUČILA U 2 MINUTE "ŠTO JE BRAK", ŠTO ZNAM ŠTO JE USTAV I KAKO SE DONOSI I KAKO SE MIJENJA. NEĆU DOZVOLITI DA MI NEKA "DRUGA MANJINA" ILI "ULICA" DIKTIRA IZMJENE USTAVA. BIT ĆU "PROTIV" I JER JE PITANJE DVOSMISLENO, NEJASNO SLOŽENO OD "PRAVNO NEPISMENIH LJUDI" IZA KOJIH IPAK STOJI, SUMNJAM, NEKI DRUGI VIŠI CILJ ILI INTERES. AKO SE TIM REFERENDUMOM MISLI PO NEKIM TUMAČENJIMA ( NE MOM )  ZABRANI "BRAK" MEĐU ISTOSPOLNIM OSOBAMA, NIKAKAV REFERENDUM TAKVE OSOBE NEĆE SPRIJEČITI DA "SKLOPE BRAK" S KIM ŽELE (ODSELIT ĆE VANI). "ŠTO TO IMA U LJUDIMA TUŽNO DA ULAZE U TUĐE ŽIVOTE" ?! ULUDO UTROŠENI NOVAC ! POKRENUT ĆE SE LAVINA OVAKVIH REFERENDUMA: KAKO KOME ŠTA PADNE NAPEMET ! MISLIM DA JE VLADA,KOLIKO GOD PRAVNIKA I DOKTORA IMA, NASJELA ZAHTJEVU "OVE MANJINE" TE ME JAKO ČUDI STAV USTAVNOG SUDA. TKO ĆE SNOSITI POSLJEDICE OVAKVIH DALJNJIH REFERENRUMA?! JA BIH, EVO RADO, POKRENULA REFERENDUM "JESTE LI DA SE DRŽEĆI USTAVA OMOGUĆIMO DOSTOJAN I SIGURAN ŽIVOT OTOČANIMA" , KOJI SU NAJUGROŽENIJA, IZOLIRANA MANJINA U REPUBLICI HRVATSKOJ, KOJA SE POSJEĆUJE S KOPNA SAMO LJETI KAD IMA DOBRE RIBE I VINA, TOPLOG MORA I PIRODNIH LJEPOTA. TO ŠTO MORAJU ČEKAT MILOST S KOPNA OD STRANE MINISTARSTVA PROMETA I VEZA TE MINISTARSTVA ZDRAVSTVA PA I PROSVJETE- ZA TO NIKOGA NE BOLI GLAVA, OSIM NJIH SAMIH !
 
2. SLUČAJ ŠIMUNIĆ - SJAJNA POBJEDA "OTPISANE" HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE - MOŠ MISLIT, OVO "OTPISANE" ?!
MINISTRE, NAKON UTAKMICE , JEL SMATRATE DA SE MORATE ISPRIČATI HRVATSKOJ REPREZENTACIJI "DA NAM JE STANJE U DRŽAVI KAO U REPREZENTACIJI "?! TO JE IZ VAŠIH USTA KAO MINISTRA PUNO GORE OD POVIKA ŠIMUNUĆA NA KRILIMA ČAROBNE POBJEDE U KOJU NI VI NISTE VJEROVALI, JER DA JESTE, NE BISTE IH ONAKO "OHRABRILI" ! OVAJ SLUČAJ JE SRAMOTNO DOVEDEN NA MJESTO TOP-TEME SVIH MEDIJA PA SE NEMOJMO ČUDITI ŠTO STE MNOGI OD VAS SUKRIVCI ŠTO SE OD JEDNOG EUFORIJOM IZJAVLJENOG POVIKA, STVORIO STANPEDO IZ DIŠPETA MEĐU NAVIJAČIMA ! PITAM SE ŠTO BISTE REKLI, A MEDIJI PISALI DA NISMO PIBIJEDILI ?! HVALA VAM ŠTO TRUJETE NAŠU MLADOST I POKUŠAVATE I MENE U 55-OJ OBMANUTI UČENJEM TKO JE I KADA I ZBOG ČEGA SPOMENIO PRVI TAJ POVIK- SRAMOTA SVIH ANALITIČARA, POLITOLOGA. ZAR BI NOGOMETAŠ TREBAO NAJPRIJE DIPLOMIRATI POVIJEST PA TEK SE TEK ONDA POČETI BAVITI NOGOMETOM ?! DA, IŠLA SAM U DRUGU KRAJNOST, JER MI JE MUKA OD TUMAČENJA MNOGIH UMOVA , UČENIH ZNALACA ŠTO SU I KAKO, SVAK NA SVOJ NAČIN, OBRAZLOŽILI POVIK "ZA DOM SPREMNI". HVALA VAM, NI JA NISAM MNOGO TOGA DO SADA ZNALA, MOŠ MISLIT - SMIJEM VAM SE.
GOSPODO IZ FIFA-E , BUDITE PAMETNI , NIJE SE OVDJE RADILO NI O KAKVOM USTAŠKOM GOVORU, UZVIKU MRŽNJE ! OVO JE BILA "ODA RADOSTI" DA SU NAŠI "VATRENI" U ZADNJI TREN UHVATILI AVIONSKU KARTU ZA SVJETSKO PRVENSTVO U BRAZILU ! U NAŠOJ HRVATSKOJ PA I ŠIRE, IMAMO NERIJATELJE KOJI SE VEĆ SADA VESELE DA ĆE TAJ DIVAN NOGOMETAŠ BITI IZBAČEN IZ REPREZENTACIJE ( ČITAM , TOBOŽE U ASUTRALIJI IMA NAJVIŠE USTAŠA. LAŽ. MOJA ZAOVA JE TAMO 40 G. I MNOGA RODBINA MOGA MUŽA-ZBOG GLADI U SFRJ BILI SU PRIMORANI OTIĆI!).  BILI BI MNOGI JOŠ SRETNIJI,AKO BISTE VI ČAK I CIJELU REPREZENTACIJU KAZNILI DA NE IDU NA SVJETSKO PRVENSTVO. BILO JE PO TOM "NAMETNUTOM RAZLOGU" MNOGO RUŽNIJIH IZLJEVA MRŽNJE - TKO JE I KOLIKO KAŽNJEN I DA LI JE KAŽNJEN?! NIJE SE OVDJE RADILO O " MRŽNJI"-NEEEEE. MOLIM, NE TRENIRAJTE STROGOĆU NA MALOJ ZEMLJI, VATRENA SRCA-HVALA !
KAKAV SMO MI TO NAROD ?! MORATE JEDNU VELIKU I JEDINU RADOST POKVARITI ! E PA NEĆE MOĆI ! ZLOBNICI, PUSTITE OVAJ ŠOKIRANI NAROD LIJEPE NAŠE, DA SLAVE ŠTA IDEMO NA SVJETSKO- SVJETSKO- SVJETSKO PRVENSTVO U NOGOMETU, GDJE ĆE OPET IME "CROATIA" OZVANJAT UŠIMA SVIMA ONIMA KOJI NAS SE JAKO DOBRO SJEĆAJU - SVI ĆE OPET ČUTI  - ZA CROATIU !
NEMOJTE SVOJIM BUDALAŠTINAMA DA NA ŠIMUNIĆU ISPRAVLJATE "KRIVU DRINU"! NE PRIPADAM NIJEDNOJ STRANCI. NISAM NI LIJEVO NI DESNO - NISAM TAKO ODGAJANA, NEMA U MENI MRŽNJE,OSVETE. NEMA JE NI U MNOGIMA I NE OBEZVRJEĐUJTE USPJEHE "NAŠIH MANJINA" - REPREZENTACIJE, MISLIM !
 
3. BROJ NEZAPOSLENIH : G. KARAMARKU PORUČUJEM I SVIM MEDIJIMA - ZABOGA PRESTANITE IZBACIVATI BROJKE NEZAPOSLENIH - OBJAVLJUJETE IH NA TV-u I NA RADIJU KAO DA JE METEOR PAO NA ZEMLJU ?! PRIPADNEM SE - ZGROZIM SE BOMBASTIČNOŠĆU TAKVE IZJAVE ! KAO DA NE ZNAMO DA BROJKA RASTE ! ŠTA SE TO GRADI - A ŠTA TO MOŽE IZ PEPELA NARASATI NAKON  18-20 GODINA ILI DOK SE OTETO-PROKLETO NE VRATI ?!
 
4. VUKOVAR - G. KARAMARKO, ZABOGA , KAO DA STE S MARSA PALI , A NE DA STE ČLAN STRANKE ČIJI ČLANOVI TEK ODNEDAVNO PUNE REMETINAC ! SAD ĆEMO JOŠ GLEDAT DRUGU SAPUNICU! DINASTIJA JOŠ NIJE PRI KRAJU, A VEĆ ČEKAMO DALLAS ! OBMANJUJETE JAVNOST I PRED G. BAGOM GOVORITE NEISTINU. PRATILA SAM SVE VAŠE IZJAVE UOČI VUKOVARA - NISMO SVI OVCE ZA KOJE NAS SMATRATE ! REKAO JE JEDAN SLUŠATELJ JUTROS NA RADIJU : ONO JE U VUKOVARU ODGOVARALO SAMO HADEZE-U, JER NEMAJU VIŠE NIŠTA ZA POKRAST ! PAMETNOME DOSTA ! G. KARAMARKO, BILO BI VAM NAJBOLJE DA HDZ KAO STRANKU MAKNETE S POPISA STRANAKA TE DA OSNUJETE : "HDZ NOVA" PO UZORU NA NAŠE OPLJAČKANE FIRME - MATI - PA KĆERE S OVO "NOVA"  I POMOZITE VLADAJUĆIMA!
 
5. PORUKA VLADI - MORATE SE SOLIDARIZIRATI S NARODOM AKO MISLITE "DALJE", STOGA, PO NAJBRŽEM POSTUPKU SREŽITE PLAĆE SVIM SABORSKIM ZASTUPNICIMA . JA SAM U JEDNOM MINISTARSTVU VIŠE PUTA RUČALA (PRENAJELA SE , MI KAŽEMO- NAŽDERALA) ZA SAMO 27 KUNA ( PREDJELO, JELO, DESERT) , DOK SAM DO TADA TROŠILA 3-4 PUTA VIŠE RUČAJUĆI U ZAGREBU- DOK TO NISAM OTKRILA ! POD HITNO POČNITE ODUZIMAT OD PLAĆE ONIMA KOJI NAS DRŽE BUDALAMA , KOJIH NEMA NA SJEDNICAMA ILI IH NAPRASNO NAPUŠTAJU.SRAMILA BIH SE I KAO SABORSKI ZASTUPNIK I KAO MINISTRICA I KAO PREMIJERKA I KAO PREDSJEDNICA DRŽAVE - DOSTA JE ! PREŠLI SU SVE GRANICE SVOJIM PONAŠANJEM , O RJEČNIKU, UVREDAMA DA I NE GOVORIM ! POD HITNO ZABRANITE UPORABU MOBITELA I UNOŠENJE NOVINA I REMEĆENJE SJEDNICE SABORA ( ŠUŠKANJA, ŠAPUTANJA , IZRUGIVANJA SMIJEHOM - NA G. ŠUKERA MISLIM, I SL.) JER SRAMOTNO JE GLEDAT GODINAMA TAKVU "KUĆU ČASTI"!
 
6. MINISTRU JOVANOVIĆU - USTAŠKI POVIK, MA DAJTE MOLIM VAS , ZAR NA ŠIMUNIĆU VI DOKAZUJETE SVOJE "OBRAZOVANJE" ?! OSTAVITE ČOVJEKA NA MIRU I NE BACAJTE LJAGU NA JEDNU OD NAJSJAJNIJIH POBJEDA NAŠE NOGOMETNE REPREZENTACIJE I TO U PRAVI TRENUTAK I ZA NAS, ALI I ZA "VAS" ! NAROD SE KONAČNO NEČEMU POČEO VESELITI , A VI SE ZAINATILI I TO NA ŠIMUNIĆU ?! IZVINITE , IDITE, EDUCIRAJTE SE ZA ČETVRTI DIO ZDRAVSTVENOG ODGOJA, MOŽDA ĆE VAMA PRVOME ZATREBATI POSAO NASTAVNIKA, AKO OSTANETE BEZ MINISTARSKE FOTELJE , NASTAVITE LI TAKO DALJE ! HVALA NA RAZUMIJEVANJU .
 
7. SLUŽBENA HIMNA "ONOG" HDZ-A : PJESMA IDE : BOŽE ČUVAJ HRVASTKU , NAŠ DRAGI DOM- DOM- DOM - DOOOOM - PJEVALI SU "ONI" S RUKOM NA GRUDIMA , I POKRALI NAŠ DRAGI DOM, DOM, DOM - DOOOM ! A VI ZLOBNICI S OVIM "DOMOM" PODUČAVATE NOVE NARAŠTAJE , INDIREKTNO IH NAGOVARATE DA NAUČE TKO JE I KADA VIKAO - TO ! DA, DA, USPJELI STE - ALI SAMO KOD "HRVATSKIH MANJINA" BACIT MALO U SJENU BIJELOG POLARNOG MEDVJEDA. MNOGO STE POGRIJEŠILI, MEDVJEDE, SLIKE, VILE, AUTE, PARE I PARE MNOGI OD NAS KOJI SMO BEZ POSLA, NE MOŽEMO ZABORAVITI ! ŠIMUNIĆEV POVIK NIJE NIKOME UZEO ZALOGAJ IZ USTA !
 
8. MINISTRE LINIĆU I G. LEKO, DAJTE MOLIM VAS NEKA SABOR PO "BRZOM POSTUPKU" IZMIJENI PO TRIDESETI PUT KAZNENI ZAKOD TE DA SE DONESE ODREDBA DA SE PRODA SVE "OTETO-PROKLETO",U "VIŠEM CILJU",A TO JE SMANJENJE VANJSKOG DUGA , JER "TONEMO" ! UMJESTO POREZA NA NEKRETNINE , PRODAJTE SVE "ONO", JER JE NEMOGUĆE DA SE S DESET GOLIH PRSTIJU SVE ONO STEKNE ! ALI I ONO DOMOLJUBA OD RANIJE - OD ONOGA ŠTO JE "PUŠTEN" DA NE UTJEČE NA SVJEDOKE ! BEZ POSLA SAM 10 GODINA , IMAM 55 , ODBIJTE 16 GODINA ŠKOLOVANJA - MA ZA KOGA - ZA "LEŠINARE" , ŽALOSNO DA DIO NJIH SJEDI U HGK, JOŠ UVIJEK ! POKENITE AKCIJU PA ČAK I DOBIVENIM NOVCEM UMANJITE BROJ ZAPOSLENIH I IDEMO SVI U NAJISPLATIVIJU INVESTICIJU "TURIZAM" - OBNOVIT ĆEMO PORUŠENE HOTELE, KUĆE ZA BAR MINIMALNU PLAĆU. SMANJITE BROJ SUVIŠNIH LJUDI PO SUVIŠNIM DRŽAVNIM USTANOVAMA, UDRUGAMA, AGENCIJAMA,A VI JAKO DOBRO ZNATE NA KOGA MISLIM ILI ME UZMITE ZA SAVJETNICU !
9. REGIONALIZACIJA- UKINUTI ŽUPANIJE, PODIJELITI HRVATSKU NA REGIJE, MANJI JE TROŠAK, MANJE ZAPOSLENIH DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA. POKUŠAJMO TO BAR 5 GODINA, JER NOVCI IDU U ZAGREB, TO JE SVAKOME JASNO, OPET SMO DOBILI CENTRALIZACIJU. VALJDA ĆE SVAKA REGIJA POVEST VIŠE BRIGE O SVOM PODRUČJU,LJUDIMA I BOLJITKU. TO JE ŠANSA SVAKOJ REGIJI DA POKAŽU I DOKAŽU ŠTO MOGU TE DA SE VIŠE TRUDE DA SE NOVAC SLIJEVA U REGIONALNU BLAGAJNU. S DRUGE STRANE, BILO BI MANJE POVIKA NA NERAD I NA "ZAGREB". UVIJEK SE VIŠE ZNA I MOŽE KAD STE "BLIŽE OLTARU", A TAJ OLTAR BI BILA SVAKOM SVOJA REGIJA, JER SMO NE SAMO GEOGRAFSKI PODIJELJENI VEĆ SMO I PROMETNO VRLO ČESTO IZOLIRANI. OSIM TOGA, LAKŠE ĆE SE IZVUĆI NOVCI IZ EU, KAKO NAM JE BILO I OBEĆANO U PREDIZBORNIM PLANOVIMA. JA SAM- ZA !
 
NASLJEDNICA- RUŽA CRVENA - RODA MILE GOJSALIĆ , MINISTRE JOVANOVIĆU, IZVINITE, ZNATE LI TKO JE "ONA"?!

 

P.S. U NAS U NAŠIM DIVNIM BAJNICAMA ČUDA !!! RADI BURA "ODISEJ" (A, TRIBA NAĆI NEKO IME I OVOJ RIJETKO DOŽIVLJENOJ BURI:). SVI GALEBOVI SU NA KRAJU. BURA HUČE, KLAPA, BACA SVE PA I VALOVE O STINE I NA PUČINI UVIS VISOKO, VISOKO. OSTALI SMO JUTROS BILI BEZ STRUJE.


 

nasljednica @ 23:08 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 24, 2013

Dan nakon Gospe od Zdravlja, 32 godine nakon što sam se udala u ovoj našoj lijepoj crkvi Sv. Mihovila Arhanđela u Omišu, nisam ni slutila da ću dan poslije biti u njoj. Zahvaljujući jedva vidljivom SITNOM članku 22.11. u Slobodnoj.

VERDIA PJEVA GARTRUDA MUNITIĆ-,TETA prof. NENE MUNITIĆA !:)Zaključih to je popodne ?! - iza mojih mališana, juriš doma! Stanem 10 minuta u Dućama u moje Ruže guslarice i doma i nazad. Prijetila je kiša pa sam parkirala na gradskom parkingu, ne u ćaće- daleko ako pljusne "Vedran" ili "Kleopatra"! ( op.p. tek sam večeras vidila i čula da je Omiš popliva! Kad smo izašle , rekla sam : Bižmo ča, bit će ovde svašta, pljusak da smo jedva došle do auta - dobro smo prošle :)

Tako smo došle iza sv. mise na Koncert i u svojoj 55-oj saznala da i glazbenici imaju svoju zaštitnicu, Svetu Ceciliju. Koncert je bio u njenu čast , 22. studenog (petak) 2013. g. (nek se zna:) . S osmjehom na usnama vam ovo pišem (mališi zaspali :), jer sam presretna što sam nazočila ovom Koncertu i jer mogu dat članak o svemu i pokazat vam tu našu divnu djecu i mlade nade, talente, koji osvajaju zapažene razultate na županijskim i državnim natjecanjima, od kojih ste već neke vidjeli u ranijim člancima ( bit će ih još, dužna sam im :)

Nije važno što nije bilo nikoga od čelnih ljudi Omiša pa ni Ravnatelja centra za kulturu (op.a. vjerovatno nemaju viška vremena kao i ja?:) - Novo: 24.11.- vidim, ipak nemaju viška vremena, u Lisinskom je sinoć, 23.11.- održana Večer FDK - mislila sam da će biti odgođena, s razlogom ) stoga ovo pišem i za njih, da i oni doznaju kakav su Koncert održala ova naša divna djeca i tko nam je bio gost ! NEKA ČITA CIJELI SVIJET DA I OMIŠ SLAVI OVE VELIKANE GLAZBENE UMJETNOSTI !

Kroz program su nas vodile dvije krasne cure - voditeljice , Zlata Cetina Terzić ( bila je i u prošlom slajdu:) i Jelena Vladanović, svaka posebno, i svaka o Velikanu , koji nam je u baštini ostavio toliko lijepih glazbenih djela da bismo ih tjednima mogli slušati , jer ovim Koncertom se i moj Omiš, naš mali gradić velikog srca, pridružio proslavi 200-te godišnjice rođenja Verdija i Vagnera- bila sam jako ponosna !

Prva je nastupila MARIJANA RABOTEG, violina, učenica 3. r. Glazb. škole Makarska, prof. Tanja Čudina. Predivna djevojčica , uživljena u svaku notu svoje violine - zasluženi veliki pljesak - i na kraju dobila RUŽU CRVENU :) Odsvirala nam je ROMANSU , Franje Krežmana .

Zatim nam je OLIVIA VJEKOSLAVA TOMASOVIĆ , oboa, (sjetih se i ove cure s Koncerta Gradu na Sv. Ivana Nepomuka - dužna sam im ga :) 3. r. Glazb. škole Makarska, prof. Ana Mandić, izvela od Jean Marie Leclair : Koncert za obou i orkestar C-dur op. 7 br. 3 I stavak Allegro - predivno ! Cura je to tako dojmljivo izvela uz klavirsku pratnju kao i Marijana , da se na njenom licu vidjelo da je i ona bila presretna, a glavom ju je pohvalila prof. Rozarija klavirska pratnja ( op.a. prof. Rozarija odnedavno predaje u Muzičkoj školi u Makarskoj, nije više u Omišu, šteta ).

Gle , tko nam sada dolazi - prepoznajem vragolana - s Koncerta Braniteljima Vukovara i jedan od mladića koji su mi ovo ljeto nakon izbora novog Gradonačelnika u Borićima pjevali Ružu crvenu kao i u hotelu Plaži (bili su članci:) . Opaaa - DUJE STANIĆ , klarinet, 3. r. glazb. škole JOSIP HATZE Split, prof. Dragan Colić , Wolfganga A. Mozarta: Koncert za klavir i orkestar B-dur K 662 I stavak Allegro. Uz pratnju prof. Rozarije, koja je naraštajima bila Profesorica s bezbroj osvojenih nagrada i Duje nam se pokazao u odličnom sjaju. Suvereno vlada svojim klarinetom ( nije to zbog "kraja":). Dobio RUŽU CRVENU i naš dugotrajni pljesak !

Nakon što nas je jedna od voditeljica upoznala/ prisjetila na život i rad Giuzeppea Verdia , malo poslije druga o Richardu Wagneru , dalo se po riječima zaključiti da će nam neka njihova djela i glasom uz pratnju prof. Rozarije Samodol , rođ. Mimica , dočarati naš dragi GOST JAKOV KOŠĆINA, bariton , o kojem sam vam pisala nedavno s Koncerta 20 godina mo. Karuze u Kaštelima i lani uoči Božića s Orkestrom HRM-a i klapom Sv. Juraj u Zvonimirovom domu u Solinu ( op.a. žao mi je da mu se nisam javila :)

Solist Jakov Košćina počastio nas je iz DON CARLOSA G. Verdia: Arijom kralja Filipa te R. Wagnera iz TANNHHAEUSER-a, Lied Wolframs "O, du nein holder Abendstern" - sve napamet . Na kraju G. Verdia LA TRAVIATTA , Arija "Di provenza il mar, il soul", uz Rozarijinu pratnju- tako uživljeno, dojmljivo ! Naravno, uz veliki pljesak dobio je i Jakov ružu crvenu :)

Na kraju nam je došao "čitav" Komorni orkestar Omiške glazbene zajednice , voditeljice prof. Rozarije Samodol , koja im je dirigirala, naravno te bila i ona kao i mi zadovoljna njihovom izvedbom Tomasa Albinonia: Sinfonija u B-duru br 4 I stavak Allegro - alaaaaaa kako su dobro zvučali , a tako mladi ! Bravo !

Moram vam za kraj napisati, ONI su to zaslužili - među publikom sam vidila i popričala s maminim rođacima Mirom Rogošićem i Nevenom Raljevićem, koji su dugo godina bili članovi Gadske glazbe Omiš ! Popričali smo onako na brzake - i nakon što su mi se pohvalili o godinama sviranja trube, istakli su da su im najdraži nastupi bili u Imotskom i u Makraskoj ! Zbog oskudice novčanih sredstava u ono vrijeme , Omiš nije mogao biti domaćin smotre Gradskih orkestara, što im je jako žao !

APELIRAM ZA KRAJ - GRADSKOJ NOVOJ VLASTI I VLASNIKU NOVE DVORANE KOJA JE U IZGRADNJI , AKO SE IKAKO MOŽE , DA SE POŽURI S IZGRADNJOM BAR MANJE DVORANE, KAKO BI NAŠ OMIŠ I OMIŠANI MOGLI VIDJETI I ČUTI SVU OVU NADARENU DJECU , NAŠU I VAŠU BUDUĆNOST TE KAKO BISMO MOGLI UGOSTITI SVE ONE KOJI ŽELE NASTUPATI NA PETOM OMIŠ GUITAR FESTU U TRAVNJU 2014. GODINE ( OP.A. NI SPALADIUM ARENA NIJE BILA GOTOVA ZA SP ! ) .

ODAZIV JE VRLO VELIK, NUDE SE PROF. NENI MUNITIĆU MNOGI GOSTI SVJETSKOG GLASA, A MI IH NEMAMO NIGDJE PRIMITI. KONCERTNA DVORANA HOTELA PLAŽA JE LIJEPA, ALI MOŽE PRIMITI NAJVIŠE 200-230 POSJETITELJA !

ETO, DRAGI MOJI OMIŠANI, DRAGA MOJA DIVNA DJECO , OD KOJIH STE NEKI I ČLANOVI OMIŠKE GRADSKE GLAZBE KOJU VODI MOJ ROĐAK ANTE RALJEVIĆ- RAKE , NAJVIŠE MI JE BILO ZADOVOLJSTVO OVAJ ČLANAK NAPISAT ZBOG VAS, KOJI SATE I SATE VJEŽBATE, RADITE, A NE DA SATIMA SJEDITE ZA PC-OM I ONIH KOJIH VAS VODE I KOJI VAS UČE - ( OP.A. DOK MOJI MALIŠI SPAVAJU :)))

ŽIVILI MI I JAVITE MI - GDJE STE I ŠTA JE SLIJEDEĆE !!!

POSEBNU ZAHVALNOST DUGUJEM "MOJEM TRIJU" , KOJI MI JE , VEJROVALI ILI NE - ONO "IZPRVE" ODSVIRAO REFREN RUŽE CRVENE - ZA MENE - HVALA VAM , PUNO VAM HVALA - TO MI JE BIO POKLON ZA MOJU 32. GODIŠNJICU BRAKA - OSMJEH MI JE OD UHA DO UHA KAO I NA SLIKAMA :))) HAHAAAAA- HVALA VAM , HVALA OD SRCA ! JOJ , DA MENI TRUBAČ I DVA KLARINETISTA ODSVIRAJU REFREN MOJE RUŽE - NISAM OČEKIVALA "NI BLIZU" ! DIVNI STE !ZAHVALA SVAKAKO IDE I PROF. ROZARIJI NAŠOJ DRAGOJ - DAJ VRATI SE U NAŠ OMIŠ, VIDIŠ DA TE TREBAMO ! KAKO SMA SAZNALA , OVAJ KONCERT JE NAŠA ROZARIJA ORGANIZIRALA - SVAKA ČAST !:)

ZAHVALJUJEM I SOLISTU , BARITONU G. JAKOVU KOŠĆINI, KOJI NAM JE U MALOME NAŠEM OMIŠU UVELIČAO OVAJ KONCERT ! MOJ NAKLON ! 

VAŠA NASLJEDNICA - RUŽA CRVENA ! :) SUTON NA GOSPU OD ZDRAVLJA :)P.S. NA OVOM SAM KONCERTU ZABORAVILA NA OVAJ "JAD" NA TV I NOVINAMA IAKO IMAM VEĆ SPREMLJEN ČLANAK I O OVIM ZBIVANJIMA U LIJEPOJ NAŠOJ - AL TO MI JE BIO RAZLOG VIŠE DA ODEM NA "OVAJ KONCERT" . DAJ MI PISMU  GLAZBU, PREDSTAVU- SAMO MI JAVI- GDJE . HVALA UNAPRID !!

P.S. - 15,. 30-   UPRAVO PROČITAH NA NETU- DANA 8. 12. 2013. MENI DRAGI PAPA BEND SVOJOM SLAVLJENIČKOM TRURNEJOM KONCERATA NASTUPIT ĆE U NAŠOJ CRKVI SV. MIHOVILA !! TO JE BEND O KOJEM SAM PISALA O ONOM LIJEPO KONCERU U SPLITU ZA DANE KRŠĆANSKE KULTURE 3/2013- JES ! SANJA ŠTRK I EKIPA , A SANJIN MOMAK JE ČLAN KLAPE "MRIŽA" - O KOJIMA SAM PUNO PUTA PISALA ! ALA MI JE OVA VIJEST  SAD ULJEPŠALA OVE TRENUTKE SAMOĆE  ( MOJI MALIŠI UPRAVO OTIŠLI:(! " PIŠE PUNO TOGA O NJIME I DA IM JE PUPY - "DRUGI TATA OMIŠ GUITAR FESTA" POMOGAO OKO NAJNOVIJEG NOSAČA ZVUKA, ALI PIŠE I OVO - DA ĆE NAKON NJIHOVOG KONCERTA NEGDJE POSLIJE NJIH NASTUPITI I KLAPA "MRIŽA"- DOBITNICI ZLATNOG LEUTA FDK OMIŠ 2013. G. ! :) KONCERT JE U 19 SATI :) JOŠ ĆU JA O NJIMA !!!! ( IMA PUNO ČLANAKA DO SADA:) A SLIKA - MORE !!

 

nasljednica @ 00:57 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 20, 2013
U nedjelju uvečer oko 18,15 sati našim je Fošalom ( Omiš,glavno šetalište, dio magistralne ceste) prolazila "Kolona sjećanja". Trebala sam prijeći Fošal i ući u ulicu "moje Ujne". Stotine djece, mladih i starijih s upaljenim lampionima u rukama. Bila sam jako iznenađena i dirnuta viđenim.
 
 
Na povratku kući nakon 3 sata, naša dugačka Vukovarska ulica u Omišu "podsjećala je svih" na Vukovar, Škabrnju, Ovčaru, Srebrenicu. Bila je obrubljena svjetlima. Već kad smo od kuće krenuli u 18 sati, našim Dugim Ratom uz rub magistralne ceste bilo je "mali milion" upaljenih svijeća i oko Spomenika braniteljma u Dugom Ratu.
 
 
Na Dan Grada Vukovara, 19. 11. ( ponedjeljak) u Ilirskom sjemeništu u Omišu, s početkom u 20 sati, održan je koncert velikog srca "Braniteljima Vukovara" Gradske glazbe Omiš, pod ravnanjem Ante Raljevića-Rake . Iako je bio iza pogreba moje Ujne, imala sam želju biti dio Hrvatske taj Dan , koju nitko s ničim neće nikad podijeliti "na dvije". Bili smo dio VUKOVARA , mi na Jugu.
SLAJD da vidite našu mladost,članove naše Gradske glazbe Omiš-zaslužili su ! 
 


Gradska glazba Omiš, pod ravnanjem kapelnika Ante Raljevića - Rake, velikog zaljubljenika u glazbu (član omiške klape Puntari i trubač u Orkestru HRM-a, moj rođak), sastavljena je od djece, mladeži i starijih svirača. Ispunila je naša srca na jedan poseban način toga velikog Dana u novijoj hrvatskoj povijesti - "da se ne zaboravi". (op.a. Ostala sam im dužan članak i slike s Koncerta Gradu - za Dan Grada Omiša - rekla sam ih da nisma zaboravila !)
Voditeljica Programa Zlata Cetina Terzić ( op.a. Cetina joj je drugo ime), pozdravivši nazočne rekla je: "Želimo odati počast svim braniteljima Vukovara, bojovnicima s oružjem, bolničkom osoblju, svim civilima koji nisu napustili svoj grad do samoga kraja. Prema kazivanju preživjelih to je bilo do 29.11.1991. g. kada su se čuli posljednji pucnji branitelja. Kao dokaz golgoti koja je snašla grad Vukovar, neka vam posluže ovi brojevi odnosa snaga branitelja i srpskih agresora: hrvatske snage 5103 vojnika, srpske 51 746; tenkovi: HR nula, agresor 953; transporteri HR nula, agresor 883, topovi: HR 30, agresori 632- " ( popis je još duži kao i naoružanje JNA: avioni, helihopteri, bombe krmače, itd.). "U Vukovaru je poginulo 1600 branitelja i civila, a nestalo 2538 osoba. Kroz srpske konc-logore ukupno je prošlo 18 000 Vukovaraca.

"Priča pukovnika Petra Janjića - Tromblona, čiju će poeziju čitati prof. Ivana Dragošević Vlahović, iskrena je ljudska ispovijest o borbi, mržnji, ljubavi, izdaji, oprostu i zaboravu."
Koncert se sastojao od smjenjivanja glazbenog dijela programa te poezijom kroz priču P. Janjića Tromblona, od predratnog vremena do današnjih dana ( op.a. odnosno, do završetka njegove knjige, 2009.).
S brošure Programa :citat iz jednog od tekstova Brune Bušića iz 1975. g. :
"No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i pokradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim *ebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i neriješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih ?"
 
PROGRAM : Odsvirali su nam na početku: PRAUD MARY , SMOKE ON THE WATHER- arr. A. Raljević, THE EMPIRE STRIKS BACK, arr. A. Raljević, te MI SMO GARDA HRVATSKA- koja pjesma je posebno popraćena našim pljeskom ! Moram napomenuti da naša glazba nema višegodišnej iksutvo, ali to svojim sviranjem baš ničim ne otkriva - zato je za vrijeme sviranja uživao i "palac gore" potpore i oduševljenja dizao legenda Omiške gradske glazbe g. Vlado Baučić . G. Vlado je svirao punih 60 godina ! ( op.p. za vas koji ga ne znate , g. Vlado je brat Mladena Baučića- Čimbule, saksofoniste-genijalca, koji je bio veliki prijatelj s Dinom Dvornikom- ima post o njemu )
Zatim je prof. Ivana D. Vlahović pročitala stihove Petra Janjića- Tromblona:
***
O lučici jednoj
***
Najljepši je miris / Pokošene trave,
Ljubav prema djeci / Skromnost pored slave!
Najljepši je dah / U ranu zoru,
Boja ruže, toplo oko / Svijet u mirnom moru !
***
POSVETA - ispod ove pjesme : Pjesma je posvećena mom najboljem prijatelju Željku Jurišiću, dipl. ing. oec, koji je izveden iz vukovarske bolnice te interniran na Ovčaru gdje je nakon stravičnog mučenja strijeljen. DOPUNJUJEM: TU JE STRIJELJEN I SINIŠA GLAVAŠEVIĆ, IZVJESTITELJ VUKOVARSKOG RADIJA KOJI JE TRI MJESECA MOLIO  "ZAGREB" ZA POMOĆ VUKOVARU - NISU IM DOŠLI. O TOME PIŠE I TROMBLON U SVOJOJ KNJIZI !!!!
Zatim je uslijedila jako dojmljiva izvedba CELEBRE ADAGIO (Tomaso Albinoni ) nakon koje su pročitani jako dojmljivi Tromblonovi stihovi:
***
Pogažena riječ (znak "/" zbog duljine posta)
***
Rekao sam da neću plakati
Rekao mnogo puta.
Obećao sebi / Obećao Bogu,
Iznevjerio sebe/ Iznevjerio Boga!
Rekao sam da neću plakati/ Rekao.
Ali, bio sam sam.
A kad si sam,/ Tad si slab
Kao suha trava / Koja se lako zapali
I izgori, / Kao što i duša moja / Izgara.
Ne, nije me sram, / Što sam plakao
I što ću plakati. / Jer ničije srce
Nije kamen / I za svakog gori
Po neki plamen, / A moj plamen se
Polako, polako / Gasi.
***
Nakon odlične glazbene izvedbe: CHICAGO, PARTY ROCK ANTHEM i IT HAD BETTER BE TONIGHT (sve u arr. A. Raljević) Profesorica nam je pročitala :
***
Vukovarska golubica ( znak"/" zbog duljine posta)
Poletjet će golubica / U Vukovar
Gnijezdo svoje / Što ga je od davnina
Tamo svila, / Gdje je stara kuća njena
Vječnostima bila!
Ponovo će u slobodi / Gradit svoje
Gnijezdo, dom / I pjevati o ljubavi
Vukovaru / Gnijezdu svom!
***
Uslijedila je TVOJA ZEMLJA te ŽIVILA HRVATSKA. "Glazba" je izvela ponovno na bis pjesmu TVOJA ZEMLJA , dok je njihov Ravnatelj za ruku doveo čitateljicu stihova prof. Ivanu D. Vlahović uz ovacije svih nazočnih koji su se digli na noge iskazavši zahvalnost i ovom Koncertu , a mislim, kao i ja, sretni što smo bili dio "ponosne Hrvatske, dio Vukovara".
Ponosna sam na naš mali gusarski gradić što se i on na ovakav način pridružio mnogim mjestima, gradovima u Lijepoj našoj , da svi mi koji nismo bili u Vukovaru , budemo simbolično uz sve Vukovarce I SVE OSTALE ZNANE I NEZNANE ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA, kad već nismo bili u "Vukovarskoj koloni sjećanja"- DA SE NE ZABORAVI.
Hvala mojim "Omišanima" na ovoj prigodnoj , posebnoj večeri !
DODAJEM : Rođak Ante posudio mi je darovanu knjigu ŽEDNI KRVI,GLADNI IZDAJE, autora pukovnika Petra Janjića-Tromblona, iz 2009. g.-samo 1000 primjeraka. Čitam je već dvije noći, na prvom listu piše: ZAHVALA: Ja sam dao sjeme, a knjigu su porodili moji prijatelji i istinski ratnici te pravi domoljubi pa im se neizmjerno zahvaljujem. Bog ih dragi čuvao.
NAĐEM, piše : "Ova knjiga nije dobila potporu Ministarstva kulture ."- u obrazloženju Ministarstva stoji : " oni koji prvi put objavljuju književno djelo rijetko ili nikada ne dobivaju potporu ."- a ja se pitam, tko je ono Kiklopa dobio sudskim putem ?! E, SVAŠTA !?
 
 
*******Dođite do ove knjige - o istini !********
***********************
****************
BLAGDAN JE GOSPE OD ZDRAVLJA - svim mojim čitateljima i njihovim obiteljima želim dobro zdravlje. DANA 21. 11. 1981. G. , PRIJE 32 GODINE , REKLA SAM - "DA" :)  ! KAKO SU U NAS KUĆI VEĆINOM SVI NA OKUPU SUBOTOM I NEDILJOM, MI SMO GODIŠNJICU PROSLAVILI U NEDILJU, BAŠ KAKO PAPA FRANJO NALAŽE- SKROMNO I VESELO NA BALKONU U KRATKIM RUKAVIMA. UNUČICA SE SINČALA:)
NISAM SE JEDINA UDALA NA TAJ DAN: @POETIKA - SRETNA I VAMA GODIŠNJICA BRAKA ! :) NISAM ZABORAVILA :)**************
***************ŽIVILI !
PAŽNJA - ZADNJA PREDSTAVA BOSANSKOG HUMORA:

"JA,MAHALUŠA" 23.11. (SUBOTA)  U 19 H U LORI :)
NOVO: ZBOG VELIKOG INTERESA, "REPRIZA"  U 21, 15 H !!
 
21. 11- VEČERAS - U METKOVIĆU U 20 SATI ( NE U 19 H )
22. 11. - PETAK- U MAKARSKOJ  U 19 H  :) 
NOVO: 21.11.FALA TI,BOŽE, KONCERT COCI-SPALADIUM ARENA! JOŠ JEDNA LIPA VIJEST NAKON POBJEDE NAŠIH ZA SP - BRAZIL ! 
nasljednica @ 22:05 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
subota, studeni 16, 2013

++++++NOVO,19.11.: VIDIM DA OD JUČER  I JUTROS JAKO PUNO POSJEĆUJETE MOJ BLOGER- VJEROVATNO ZBOG PREMIJERE OVOG SPOTA KLAPE SV. JURAJ SINOĆ NA CMC-U, A KOJA PJESMA SE NALAZI NA NJIHOVOM NOVOM CD-U "KRALJICA MORA", KOJEG SU MI POKLONILI, A ZA KOJEG SMATRAM DA BI TREBAO BITI NOMINIRAN ZA PORINA 2013 ( to sam već par puta napisala). SPOT JE ODLIČAN - ALI NISAM ZNALA DA JE ONA CURA UZ GENERALE BILA "MOJA MALA ŽELJKA" O KOJOJ SAM VEĆ PISALA I KOJA JE NA OVOME SPOTU JURE BRALIĆA - HVALA TI, JURE - DA SE NE ZABORAVI. 

Uoči CMC - premijere bio je tel. razgovor s organiz. voditeljem Klape g. Markom Bralićem , koji nije skrivao zadovoljstvo izvedbe jedne od najljepših pjesama u doba stradanja Vukovara , pjesmu Hrvoja Hegedušića "Stoji grad" iz 1991.g. . U razgovoru je podijelio emocije s gledateljiam CMC-a koje je vidio kada je Klapa pjevala pred Vukovarskom bolnicom, suze tih stradalnika, nema koga nije ova klapska obrada taknula, ovo troglasje ( ja: obrada daje jaču dojmljivost ove pjesme, koju je "nježnije" izveo Hrvoje prije 22 g. Klapa pjeva prkosno, snažno, trnci prožimaju naše tijelo pa vam se odmotava čitav film onoga što smo svih ovih godina saznali, ali i nesaznali !)  g. Marko je rekao: Imali smo tu iznimnu čast da je od srca zapjevamo pred hrvatskim i vukovarskim braniteljima, njihovim obiteljima, svim stradalnicima te vidjeti kad su ljudi zaplakali te smo jako ponosni da smo bili glazbeni učesnici obilježavanja toga velikog dana. // Bilo je riječi i o još nekoliko pjesama koej su pjevali, među njima i NE DIRAJTE MI RAVNICU ( ja: taj sam dio vidjela jučer ujutro na TV uoči odlaska za Split )

P.S. U 9, 27 H JETRVA MERI MI JE IZ VUKOVARA POSLALA SMS : EVO KLAPA SV. JURAJ PRED BOLNICOM PIVA, NE MOŽEMO U BOLNICU, IMA NAS PREKO 100 TISUĆA U VUKOVARU. - Čula sam ih, noćas su došli I DANAS JOJ JE ROĐENDAN- kat je ispod mene u našoj velikoj obiteljskoj kući s 4 brata. Puno ću toga doznati popode - kako je bilo u Vukovaru  ( a dolaze mi mališi iza vrtića u 14 h, moram ih čuvati) 

++++++++++++++++++

NOVO: Za sve moje Omišane : Dana 17.11.- od zločudne bolesti umrla je moja ujna Mira Raljević    ( "frizerka Mira" , rođ. Sovulj - udovica balunjera NK OMIŠ - Marka Raljevića - Prčete.

Vezano za sutrašnji Dan sjećanja na sve naše borce, onih kojih nema više, ali i živućih, sestra je "Kenedija", hrvatskog borca koji je donio onu veliku zastavu koja je 6.8. 1995. g. zavijorila na Kninskoj tvrđavi iza akcije Oluja - brigadira načelnika Stožera Čede Kenedija Sovulja, što je ujna uvik s ponosom isticala.Ujac je umirao kao i rođak Marijo Raljević ,tata trubača rođaka mi Rake iz Orkestra HRM-a , oba od zloćudne bolesti, u veljači, ožujku, travnju 1990. godine.Oba su me neizmjerno, posebno volila kao i ja njih. Nisam se mogla dugo pomirit da ih u mome Omiš više nikad neću viditi. Prerano su partili, prerano.

Poćivat će od sutra moja ujna kraj svoga Marka. Imat će Omiš sutra svoju "kolonu sjećanja".Omišani i Kučićani i svi koji su je poznavali i dolazili u njen salon, znam, bit će s nama. Nedavno je otišao i naš Romac, a trenutno u mom malom gradiću sa zloćudnom bolešću bori se osam ljudi. Omiš je mali grad pa nas to svih užasava, jer se mi među sobom dobro poznajemo. Čudimo se - šta je ovo ?! - koliko ljudi boluje. Zaključujemo: sve je to život, sudbina pa koga uhvati - uhvati.

Kad mi je sestra jutros javila ovu tužnu vijest, klapa Sv. Juraj pivala je na radiju "Gdje si majko da me budiš", koja me uvik sjeti na pok. ujce Marku i Edu.  -  Zbogom Ujna. Ostat će sjećanja kao i na sve naše drage, zauvik. Sahrana moje Ujne je sutra u 15,30 na mjesnom groblju, Vrisovci, Omiš.

+++++++++++++++++++++++++++++++

SMS, U 9,29 - IZ VUKOVARA 18.11. : PIVA KLAPA SV. JURAJ ISPRED BOLNICE, MI SVI SMO IZVAN BOLNICE,MI KREĆEMO ČIM ONI POČNU PROGRAM. VIŠE JE OD 100 TISUĆA LJUDI U VUKOVARU.

NOVO: Koncert "BRANITELJIMA VUKOVARA", VEČERAS U 20 H U  OMIŠU U ILIRSKOM SJEMENIŠTU. Nastupaju Gradska glazba Omiš i prof. Ivana Dragošević Vlahović, koja će kazivat stihove Petra Janjića Tromblona. // BIT ĆE ČLANAK- BILO JE BAŠ PRIGODNO! //

NOVO-17 h: ZA MOJE OMIŠANE I SVE LJUBITELJE KLAPA I KLAPSKOGA SVIJETA - ISPRATILI SMO MOJU UJNU. ALI DANAS, 18.11. , NAPUSTIO NAS JE I  NAŠ DRAGI INSPICIJENT I TEHNIČKA PODRŠKA FESTIVALA DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ

 STIPE MEDIĆ  ( 1948 - 2013 )  fdk-smedic

-OPROSTIT ĆEMO SE OD NAŠEG DRAGOG STIPE 19.11. 2013. U 15 SATI U CRKVI SV. ROKA U MIMICAMA. AUTOBUS S MULA U OMIŠU KREĆE U 14 SATI.

E MOJ STIPE, A DOZNALA SAM IMA 7 DANA  DA TE BOLI :(  A BIO SI JEDAN OD MOJIH "SUBORACA" U MOSOR-A D.O.O. OMIŠ. SLIKALI SMO SE TEK OVE GODINE NA MUŠKOM FINALU :( 

++++OVAJ SPOT JE BIO POVOD OVOM ČLANKU od  16.11 , ALI NANIZALI SU SE DOGAĐAJI o kojima sam htjela na vrijeme obavijestiti moje Omišane - jer SLOBODNA DALMACIJA - "KASNI" - a ljudi o pogrebima saznaju tek kad dođu s posla kući - a pogreb - počeo ili je već gotov -  PJESMA I SPOT SU ZAVRIJEDILI DA SE JOŠ VRTI NA MOM BLOGERU I DA JE ČUJETE I VI KOJI JOŠ NISTE - ZAVRIDILA JE I NA OVAJ KLAPSKI NAČIN  DA JE ČUJETE I SPOT DA GA VIDITE - DA SE NE ZABORAVI .

Poštovani prijatelji!


Povodom 22. obljetnice obilježavanja stradavanja Vukovara - grada heroja, slobodni smo predstaviti Vam najnoviju obradu poznate pjesme VUKOVAR u izvedbi klape "Sveti Juraj" HRM.
Nakon naše prošlogodišnje izvedbe ove pjesme ispred vukovarske bolnice, pristigli su pozivi i kontakti brojnih slušatelja i gledatelja da je pustimo u javnost!


Vjerujući kako će Vam se svidjeti, srdačno Vas pozdravljamo!

Klapa "Sveti Juraj"- HRM
 
HVALA MOJOJ NAJDRAŽOJ KLAPI - ODLIČNO ZVUČITE I HVALA JURI NA YT URATKU .( MOJA DRAGA ZAVIČAJNA KLAPA JE U AUSTRALIJI, KLAPA PASIKA IZ KOSTANJA , OPĆINA GRAD OMIŠ - USKORO SLAVE 15 GODINA NJIHOVOG DJELOVANJA, BIT ĆE ČLANAK)
 
nasljednica @ 09:48 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
petak, studeni 15, 2013
 
IMAM  JA ,ČASNI MOJI ČITATELJI, TAJ GASTRITIS, NA KOJI SE KANADER POZVAO U SUDNICI  ,OD POČETKA 1990-IH  GODINA KAD SU OVI U FOTELJAMA POČELI DONOSITI NJIMA POTREBNE ZAKONE: ZPPDP- O PRETVORBI I PRIVATIZACIJI DRUŠTVENIH PODUZEĆA PA  ZTD- ZAKON O TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA , ZA KOJI SAM ČIM SAM GA JAKO DOBRO PROŽVAKALA (PAO MI NAGLO NA ŽELUDAC)  REKLA DIREKTORU:DIREKTORE, KAKAV JE OVO ZAKON?! OVO JE TEMELJ ZA PLJAČKU STOLJEĆA ?!
DIREKTOR ME POGLEDAO I REKAO : ŠTA JE VAMA ?! A JA NJEMU : A, EVO, NAKON ŠTA SAM GA PROŽVAKALA, TO JE MOJA PROGNOZA , VIDJET ĆETE ! OTPLAĆIVAT ĆEMO ONO ŠTO SMO SAMI STVARALI I KUPOVALI I TO UPLĆIVATI  U NEKI IZMIŠLJENI FOND ?!- DAKLE ,MOJ ZAKLJUČAK JE BIO : *EBU NAS U ZDRAV MOZAK!" ( POLITIC EROTIC ;)
IZVINITE, IMAM JAČI GASTRITIS OD 15. 11. 2003. GODINE OD KADA JE MENI I IZDRŽLJIVIM  RADNICIMA MOSOR-A D. O.O.  ZA IZRADU PVC STOLARIJE , ZAKLJUČENA RADNA KNJIŽICA - ZNAČI NA DANAŠNJI DAN - A BILI SMO NAJBOLJI , NA VRHU PIRAMIDE, KAKO JE VEČERNJAK OBJAVIO 1998/99 .G ?! (ČLANAK I MNOGO LIJEPIH STVARI OSTALO MI JE U UREDU ).
E DA, MOGLI SMO SE NAĆI MI MOSORAŠI POPODNE , OPLAKATI  DESETOGODIŠNJICU I PROSLAVITI UHIĆENJE - MI SMO UMREŽENI,  IMAMO JAVNE CESTE, NE TREBAJU NAM PODZEMNI TUNELI . MI SMO NEZLOČINAČKA ORGANIZACIJA , KOJOJ JA NISAM NA ČELU ( NAŽALOST 27.8. 2003. MORALA SAM NAPRASNO OSTAVIT SVOJ URED I TRK U BOLNICU I NIKAD SE N SMA VRATILA :( - ALI VEČERAS JE UTAKMICA PA IH NEĆU OMETATI . INAČE, NE BI NAM TREBALO NI POLA SATA DA SE OKUPIMO PA POKRENEMO JOŠ JEDAN  (SULUDI) REFERENDUM , ALA KOLIKO BI NAS BILO - ŠTA ĆE NAM USTAVNI SUD !
NA DRAŽBI - ČEKAJTE DA POPIJEM ZYPANTOLU, GASTAL ODAVNO NE POMAŽE-  MORAM NAZVAT ONOGA PA GA PITAT: ŠTA ON UZIMA KONTRA GASTRITISA, NE BIH BAŠ VOLJELA GASTROSKOPIJU , DA MI NE NAĐU EURE U ŽELICU !
DAKLE, NA DRAŽBI OD ČETVRTOG PUTA - PO CIJENI OD 925 000 E , NAŠ MOSOR, ZEMLJIŠTE OD 8609 M2 PO CIJENI OD CCA 100 E  ( VRIJEDILO JE TADA  250 E ) KUPIO JE SIN TADAŠNJE DRŽAVNE REVOZORICE- MAJKO MOJA OD KUDA NJEMU TAJ NOVAC ?! I NAŠE INSTITUCIJE NIŠTA - NEMA SUKOBA INTERESA- A NDUGO ZATIM GA PREPRODAO "KUDENCU" , TJ. MILJANU MILJAVIĆU ZA LOVU- BOLI GLAVA - BIO JE INTERVJU S NJIME U SLOBODNOJ !!!!!!!, MA O ČEMU JA TO - A JE NAS *EBU U ZDRAV MOZAK ( POLITIC EROTIC;) ?! PRIMALI SU PLAĆE I NIŠTA ?!
GDJE SU TE NAŠE DRŽAVNE INSTITUCIJE BILE GODINAMA ?!
ZNATE KAKO MI U DALMACIJI KAŽEMO : POSTOJALI SU ZA .....BIP ( POLITIC EROTIC;) ! A VEĆ SE NAVELIKO PISALO UOČI PREDSJEDNIČKIH IZBORA 2009. ŠTA OVAJ SVE IMA SA SVOJIH GOLIH DESET PRSTIJU .
JADAN, KOLIKO MU JE TREBALO DA ISKOPA ONAJ TUNEL ISPOD ZEMLJE DA SAČUVA SKUPOCJENE SLIKE NA ODGOVARAJUĆOJ TEMPERATURI I VLAZI, JER BI SE NA VRUĆINI BOJE OCIJEDILE, A NA HLADNOĆI, BOJE I PLATNO - POPUCALI. JAKO DUŠEVAN ČOVJEK- JEDNA OD MOGUĆIH OLAKOTNIH OKOLNOSTI:BRIŽNO ČUVANE SLIKE! A JOJ, MOGAO IH JE I PRODATI-A NIJE ?! OLAKOTNA OKOLNOST ! A JESU LI ORIGINALI - A NEĆE BIT - PLEGIJATI- OLAKOTNA OKOLNOST!
A JOJ, IZVINITE, ODMAH MI JE PALO NAPAMET JUČER , ONA SLIKA BOGORODICE S DJETETOM, DA NIJE IZ ZBIRKE OVOGA STRASTVENOG KOLEKCIONARA  ?! MNOGI MINISTRI I PRIJATELJI MOGLI SU JE VIDJETI U NJEGOVIM ODAJAMA-AKO JE OTAMO ?! DA LI JE  NEKOME OD VAS TO PALO NAPAMET - DUŠU JA NEGRIJEŠILA ! A DA NETKO IPAK NIJE URAZUMIO TOG TIPA ILI JE DOBIO NA DAR? ! U SVAKOM SLUČAJU- HVALA MU ŠTO IH JE VRATIO NA RADOST ČASNIH SESTARA NAKON 20 G. !!!!NOVO- S 19 H - SAD VIDILA NA NETU : Policija sumnja da je djelo vrijedno 700.000 eura godinama visilo na zidu šefa HGK prije nego što je lani pronađeno u Splitu - A JOOOOOJ !!!
A IZVINITE, NAKON OBJAVE JUTROS OVIH JADNIH PREPARIRANIH ŽIVOTINJA, DA LI MISLITE KAO I JA , DA JE TO BIO JEDAN MEDICINSKI UPITAN  STRASTVENI KOLEKCIONAR , NE SAMO PO VRIJEDNOSTI NEGO PO TOJ UŽIVLJENOSTI ,TOME DIVLJENJU , MAŽENJU I GLEDANJU U SVE SAKUPLJENE  UBIJENE, DIVNE  ŽIVOTINJE ?  UŽASNUTA SAM VIĐENIM, A NE ZADIVLJENA !  ZAR TO NIJE KAŽNJIVO ?! OLAKOTNA OKOLNOST- DOBIO IH NA DAR ! ČAK IH NIJE  NI PRODAO - OLAKOTNA OKOLNOST!!!! - A MOGAO SE OBOGATIT I NJIMA - NEMOJMO PREJUDICIRATI STVARI ?! A JOOOJ !?
DA LI  IH JE ON MOŽDA HRANIO PA PREPARIRAO - KAKAV ZALJUBLJENIK, VIŠE NEGO STRAŠNO ?! S JEDNE STRANE IMA ZOO, S DRUGE KOLEKCIJU PREPARIRANIH ?! SAMOOOO - ONAJ DIVNI POLARNI BIJELI MEDVJED , KOJA VRSTA IZUMIRE , - HM , NE VJERUJEM DA MU JE STIPE BOŽIĆ POMOGAO DA DOĐE DO SJEVERNOG POLA ?! ŠALA, NARAVNO !
JESU LI NJEMU "SVE NA BROJU" ?!  MISLIM DA ĆE MU TO BITI JOŠ JEDNA OD MNOGOBROJNIH OLAKOTNIH OKOLNOSTI- TZV. MEDICINSKI  "OKP" - "OPSESIVNO KOMPULZIVNI POREMEĆAJ" OSOBNOSTI, A TO ZNAČI : ČOVJEK KOJI ČINI NEKE RADNJE NESVJESNO, PROGRAMIRANIM MOZGOM. NIKAKVA UPOZORENJA NE REGISTRIRA - PREPORUKA: BOLJE GA JE PUSTITI NA MIRU, JER IONAKO NE REGISTRIRA UPOZORENJA - TAKO KAŽU ZA TAJ OKP :) ! ( I TAKO NIZAO SLIKE, ŽIVOTINJE, KUĆE, IMANJA - A ŠTAŠ ?!)
HM, A ŠTA JE U TIM  PREPARIRANIM ŽIVOTINJAMA?! JEL IMA ZLATA ?! NE VJERUJEM DA SU KAMENJA KAO U "CRVENKAPICI" ?! NE VJERUJEM NI DA JE CEMENT ( 20. G. TAJ BI CEMENT-  A MOŽDA I JE ) .
A GLE KOLIKO LIJEPIH  GLAVA OPSESIVNOG KOLEKCIONARA, MISLIM , ŽIVOTINJA . NEKAKO MI GA IPAK ČINI MILO, NE ZATO ŠTA SLIĆI NA ONOGA GLUMCA, NEGO ŠTA TE LIJEPE ŽIVOTINJE NEĆE VIŠE BAR MJESEC DANA VIDJETI OSIM AKO GA NE PUSTE NA SLOBODU  U  NJIHOV RANIJI PRIRODNI OKOLIŠ.
A IZVININITE, TKO MU SADA HRANI ONE ŽIVOTINJE U ZOO U GORSKOM KOTARU ?! DA LI POLICIJA  ILI SU PUŠTENI  VAN IZ NJIHOVOG REMETINCA- JADNE ŽIVOTINJE ?!
KAŽU MENI MOJI NA MOB. IZ MOSOR-A - DANA 12. 11. - NIKAD NEĆU ZABORAVITI TAJ DAN , JEDAN OD NAJSRENIJIH U MOM ŽIVOTU  ( I ŽIVOTU MNOGIH RADNIKA FIRMI U KOJIMA JE RADIO ILI UMIJEŠAO SVOJIH DESET GOLIH PRSTIJU ) : ŠTA JE TEBI, KOJE DVI KUĆE U NEMIRI, DI TI ŽIVIŠ ?!  IMA IH PEEEEEET . OVIH JE DANA KUPIO PETU KUĆU ! NEMAJU IMENA: EV O MU  ZA 4. - MOSORSKA VILA ( NAGLASITE KAKO HOĆETE) , A ZA 5. VILA NEMIR(N)A !
DA ZAKLJUČIM : MOJ SE GASTRITIS NIJE JOŠ PRETVORIO U ČIR , IAKO SAM ZBOG OVIH MAFIJAŠA DESET GODINA NA SUDU !
SUTKINJA JE NAIVNO POSTUPILA KAD JE KANADEROVE GASTRITIČNE TEGOBE UVAŽILA TE ODGODILA RASPRAVU. JEL SE SJEĆATE STAROG ARTUKOVIĆA, TAJ JE JEDVA DISAO - A OVAJ JE KAO MLADIĆ PREMA NJEMU , JOŠ BOLJE IZGLEDA ! PO TOME SE JA NI NA JEDNOJ OD RASPRAVA KAO OPUNOMOĆITELJICA MOGA MUŽA NE BIH U OVIH 10 GODINA NIKAD JAVILA NA RASPRAVE (7 SUDSKIH SPOROVA)  NE SAMO ZBOG GASTRITISA NEGO ZBOG SVEGA ŠTA SAM S MOJIM MUŽEM  PROŽIVLJAVALA - OD SUZA, DO - DA BI ON POUBIJAO SVE, POČEVŠI OD MENE PRVE DO MOSOROVIH DOKAPITALACA DO STEČAJNE SUTKINJE, SUCA, ODVJETNIKA DO SUDOVA  PAAAAAAA-  OD MOG "BRANJENJA ŠUTNJOM"- ALI,OVAJ ČLANAK JE U RUBRICI "EROTIKA" ;) MIG ;) !-JELTEEE-  MA DAJTE, MOLIM VAS, GOSPODINE STANKOVIĆU, KAKVO JE TO PITANJE ?!  TO ĆETE IPAK TREBATI PITATI MOGA SUPRUGA , KAKO SAM GA SPRIJEĆILA  ;):)- EROTICAAAAAAA !:)))))))
EROTIKA JE NAJBOLJI LIJEK - ČINI MI MILO MALO NJIH DVA KOJI SAD IGRAJU ŠAH I NA BRIŠKULU  ka OVI u MACOLE :-)- IZ MOJE ARHIVE :) !  


KOJI JE VRAG SAD OVOJ SUTKINJI, ALI NE VIDI DA JE TO JOŠ JEDNA IGRA ?! DA IMA RAK DEBELOG CRIJEVA ILI ŽELUCA U ZADNJOJ FAZI, NEKAKO BIH I RAZUMJELA.NEMA NA SUDU TAKO OLAKO ODGODA - GASTRITIS? !  "MA DAJTE , MOLIM VAS, GOSPODINE STANKOVIĆU ?!- MA DAJTE, KAKVI SU VAM TO RAZLOZI,  MOLIM VAS LIJEPO?! A ZBOG ČEGA STE TAKO NERVOZNI, GOSPODINE STANKOVIĆU PA GĐA. KOSOR MORA BITI ISPITANJA ;) JA , JA NE !:) NAPROTIV;):) !
OD 12. 11. 2013. VIŠE NE PIJEM ZYPANTOLU , SRETNA SAM ALI U MENI I JEDNA VELIKA GORČINA: SVE SE OVO VEĆ DAVNO ZNALO- INSTITUCIJE SU ZAKAZALE- JER SU MORAL(N) E !!!!! A KAKO SAM OPTIMISTIČNA, VJERUJEM IPAK U NAŠE INSTITUCIJE,  I ČAK VJERUJEM U "ČUDO" - ZA SADA TOLIKO ! NE VESELIM SE NJIHOVOM ZATVORU, NEK IH PUSTE , JER MI OD TOGA NEMAMO - NIŠTA ! VESELIM SE , OČEKUJEM PRODAJU ONOGA ŠTA JE UKRADENO ZA VRIJEME PRIVATIZACIJSKE PLJAČKE I DA NAM VRATE BAR DIO - A DUŠEVNE BOLI - TO NAM NIKADA NEĆE VRATITI !
EROTICAAAA -  VJERUTE MI ;) - NAJBOLJI LIJEK, JER BIH DAVNO DOBILA ČIR, A OD ČIRA DOĐE I RAK - I TAKO UZ MOJ SMIJEH )- NASMIJEM JA I MUŽA - NESTALA MU JE PSORIJAZA OD STRESOVA I ŠOKOVA  NAKON 3-4 GODINE , OZBILJNO- EROTICAAAA  SVE LIJEČI- AL PARE NE VRAĆA - STRPLJEN -SPAŠEN ;) !  - A ZAR NE VIDITE DA NAS  20 GODINA - U ZDRAV MOZAK- I TO JE EROTIKA ! - MUKA MI  JE OD TAKVE SVINGER EROTICE  I KOLIKO IH JE , A BIT ĆE IH JOŠ ! 
 
NASLJEDNICA, DIPL. PRAVNICA I BLOGERICA. NE MOGU BEZ PISANJA I HVALA VAM, LIPO MI JE S VAMA :) ! OPAAAAAAA BANDINJOOOO !
nasljednica @ 13:30 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 13, 2013
%%%%%%%%%%%%%%%

BEZ KOMENTARA ! 

 

NEKA SVIRA "BANDIDO" ! 

 

 

NASLJEDNICA - PRVA I ZADNJA PRAVNICA NEPREŽALJENE FIRME U MOM OMIŠU . HVALA NA RAZUMIJEVANJU.

 

NEKA SVIRA PJESMA "BANDIT" ZA SVE KOJI SU BEZ POSLA OSTALI KAO I JA  ZADNJIH DESETAK GODINA .

nasljednica @ 21:22 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 10, 2013
NOVO:11.11.- UZ SLAJD-PJESMA "BANDIDO"=BANDIT-više u članku :)))))Predstava za koju po svom sadržaju uokvireno možemo reći da pripada "životnom" humoru, jer je kao takva i odrađena, mogu sa zadovoljstvom napisati da je ispunila , čak i više, moja očekivanja ! :)
Ovo napominjem zbog toga, jer je trebalo odglumiti stvaran splet događanja, dijaloga među dvjema glumicama  dvjema ženama te sve lijepo začinit humorom , pretežno "bijelim", jer je "crnog" bilo tek malo kao "varijanta na temu" :)
Dakle,"dvije žene osim mene" kako u stihovima pjesma kaže, ipak je istina, jer taj njihov RENTAKAROŠ, za kojeg su se svađale koja će mu dati što ružniji naziv, izgleda da je imao i treću ženu, jer to mu je u krvi. Kad je već tako, one su okrenule "sjekiru naopako" :) ! A ti moj sjedi tamo gdje jesi i čekaj da ti one pošalju - šta ?! Slijedi u nastavku :)
1. ČIN : Dvije žene ( op.a. u tekstu ću je zvati Starija , a drugu Mlađa :) , iako imaju svoja imena, dolaskom na binu zauzele su svoje stolice. Starija , elegantno odijevena, koja odaje dojam visoko školovane žene, drži ispred sebe papire i zagledava ono "kao da neće"- što druga Mlađa radi ?! :) Mlađa bez pardona , sasvim drugim vanjskim izgledom, izuje crvene cipele, što kod Starije izaziva zgražavanje, koje pokazuje gestama lica :)
Mlađa iz torbe vadi crveni lak za nokte te preko čarapa lakira nožne nokte :) Uljepšava se, šminka, sređuje frizuru i šprica je lakom, što izaziva gnušanje Starije. - Mi smo se uljudno hihotali - jer tek su počele :))). Teško je bilo sjediti i jedva "cijukati" a da ne pustite smijeh iz sebe, jer šta će svit reč - a one nisu ni progovorile još :)))
/U nastavku doznajemo da KORACI koji se čuju, dočaravaju da one nekoga očekuju. Ustane sa stolice Mlađa, preko ramena gleda kakve papire drži Starija te nastane razgovor u kojem se one upoznavaju . Starija se bavi prevođenjem sa engleskog i francuskog te se hvali da govori dva jezika, a ako ćemo računati i naš, onda govori TRI, dodajući kao :"DOBAR VIC" :)
Mlađa ima salon za uljepšavanje sa svim mogućim sadržajima te i ona zna engleski : Helou, sit daun, kofi ? tiii ? tenk juuu ! s napomenom Starijom kako to ona jako uljudno s mušterijama komunicira :)
U nastavku se končno i upoznaju na način da Mlađa brzinom munje pruža ruku Starijoj i reče: MARLEEENA ! Starija je gleda ,ono, upitno - širom otvorenih očiju ?! MARLEENA, moje je ima Marlena, a tvoje ?! Starija će mirno i odmjereno: JA SAM GABRIJELAAA. Njeno ime s oduševljenjem i simpatijom primi Mlađa: GA-BI, GA-BI , lijepo ime, GABI!:) Zatim se opet čuju snažni KORACI - TAM, TAM - skaču obje - NEMA GA !
KOGA NEMA?! - u nastavku doznajemo , da nema NJEGA , partnera od Starije i pratnera od Mlađe, koji JE U PRITVORU :).
Skraćujući vrijeme čekanja NJEGA iz pritvora , Mlađa pita Stariju , koliko ima godina, na što ova neće da kaže, jer nije umjesno. Mlađa otprilike nagađa : OSAMDESETE , dok Starija vješto izvrće : Ah kakve su bile te osamdesete godine :) upitavši Mlađu: A koliko ti imaš godina ?! Mlađa svoje ne krije, al ih ipak ne otkriva :), jer prima toliko komplimenata da stvarno njene godine s vanjštinom nemaju nikakve veze :)
Dalje doznajemo : Mlađa, kao provincijalka ,hvali se da ima dvoje djece, a Starija čak troje - komunicira s Mlađom uljudno kao prava intelektualka, gestikulirajući rukama, dok Mlađa gestikulira cijelim tijelom :). Mlađa u dijalozima otkriva da nije dorasla Starijoj, na simpatičan način.
Mlađa ima dvoje djece s dva čovjeka, neudata je, a Starija ima već drugog supruga, s kojim ima dvoje djece, a prvo dijete je iz prvog braka - što je Mlađu oduševilo:TO, GA-BI ! PRAVA SI ! - što nije bilo jasno Starijoj, šokirala se ! :)
Na pitanje Starije , kako je objasnila djeci da nisu od istog čovjeka, Mlađa spremno odgovori: Što im imam objašnjavati ?! Jednom će godina skoro dana, drugi ima dvije i pol :) A tvoja djeca , Mlađa pita Stariju : Moja djeca su , ovaj
najstariji 9 te 7 i 5 godina. Mlađa : A kako si im ti objasnila ?! ( op.a. - E, sada kad bih vam prepričala cijeli čin, koji je bio popračen jakim smijehom, ne bi vama koji ovu Predstavu još niste odgledali bilo zanimljivo , stoga ćete je morati pogeladi !:)))))
Čekajući svaka svog partnera doznajemo u razgovoru kako je Mlađa upoznala svoga : Ušao je u salon, ona je mela dlake te je u tretmanu zatražio i masažu , koju mu je ona odradila . Iza toga-nema gdje je nije poslije vodio - od restorana pa čak do ZOO u kojem je prvi puta vidjela majmuna :) ! Čim je onako naočit ušao u salon, Mlađa je migom dala znak kolegici : Ovog prepusti meni, pokazujući tijelom svoju koketnost ;) A gdje je sada ?! Pa u čuzi - a tvoj , pita Staru ?! I moj je u zatvoru, imao je saobračajku, ali ne s našim automa nego RENTAKAROVIM. Čuj, Mlađa će - i moj je imao saobraćajku i odrađuje 10 godina , što je isto kao i kod Starije. Mlađa se hvali kako je
njen partner POFESOR na svim mogućim Univerzitetima, Fakultetima ma nema gdje ga nema - na što Starija opisuje da je takav i njen. Mlađa se hvali i hvali što je sve s njime proživjela , dok Starija se baš i ne može time pohvaliti, uvijek je odsutan.
Sve je bilo dobro dok nisu rekle jedna drugoj IME PARTNERA - ne shvativši Mlađa "na prvu", a ni Starija, da jedna drugoj ne PONAVLJAJU PROFESOROVO IME - MOJ JE "DIKAN KOKAN KARAN",A TVOJ ?! - DIKAN KOKAN KARAN . MOJE SE ZOVE DIKAN KOKAN KARAN ! BONA MOJ SE ZOVE DIKAN KOKAN KARAN ! DOK NE SHVATE DA IMA ISTO IME I DA VOLE I DIJELE ISTOG MUŠKARCA - JU ?! ZBOG ČEGA DOLAZI DO ŽESTOKE SVAĐE , DAKLE, OKO UVAŽENOG PROF. "DIKAN KOKAN KARANA" ! hahhaaaaaa !
TUČA MEĐU NJIMA JE ZAPOČELA I TRAJALA UZ PJESMU - ŠPANJOLSKA S EU-SONGA 1990 - Azucar Moreno - Bandido (Eurovision 1990) - OBOŽAVAM JE ! OPAAAAAAAA !!! NAŠLA SAM JE OD PRVOG PUTA :) - BANDIT :)http://youtu.be/44_UtU44Xbs
2. ČIN: Starija, Gabi, smišlja kako izbjeć reči djeci istinu o ocu , drži monolog, zaključuje najbolje je biti UDOVICA ( pobjedosnosno se toj ideji veseli) trebala bi sjest za stolom u crnini i dubokoj žalosti cviliti i na pitanje djece : GDJE JE TATA ?! , najbolje je reći : TATA JE NA NEBU, SINE ! - što je izazvalo prasak smijeha u dvorani ! ) Uzima čašu, pije , ne može od jada , deset godina zatvora za jednog "skolotera " čemu žaliti za njim ?! Dolazi nam bliže s čašom u ruci i počima pjesma Mikija Jevremovića , koju i ona jako dobro pjeva I S ČAŠOM U RUCI PLEŠE - i ja odgušta pjevam naglas i plješćem u taktu pa i ostala publika - i koja sličica !:) PIJEM JER NE ZNAM ČEMU SVE TO - opaaaaaaa :) !
PIJEM- Prepoznala odmah Mikija Jevremovića - moju omiljenu : http://youtu.be/nB0HqIe6AnQ
 
3. ČIN: Starija zatječe u svojoj kući Mlađu za stolom , ljuta tko ju je pozvao?! Kako se usudila ?! Mlađa je došla da nađu zajedničko rješenje DA NJEMU POMOGNU, a Starija je tjera van ! Neće ni da čuje ! Mlađa nudi , budući vole istog čovjeka, oca njihove djece, da bi bilo lijepo da mu se pomogne. Želi da se sve emocije slegnu , dok Starija neće ni da čuje za toga koji je s mlađima RENTAKARAO ! Mlađa je podsjeća na DJECU - a onda svako malo krsteći se , Starija ponavlja: "SVE U IME NAŠE DJECE" - jel de - misliš - i šta smjeraš, kakav plan - "JU, SVE U IME NAŠE DJECE" ! / Smijeh se prolamao dvoranom !
Mlađa je smislila da bi trebalo sakupiti novac NJEMU ZA OTKUPNINU da ga puste iz pritvora , nagovara Stariju , jer ipak one vole istog muškarca i ipak žale što je dobio da "oguli" deset godina zatvora ZA TU NEKU MALU - moli Stariju da popusti - KLEČI NA KOLJENIMA I POČME PJEVATI :
GINEM odmah poznala MAGAZIN : http://youtu.be/c0CaUY0kevI
Ginem! Za tobom ljubavi ginem.Ko vojnik na noćnoj straži
Ko čovjek koji sreću traži. Ou ou ou evo idem :) SMIJEH u dvorani :) ODLIČNE SU !!!
4. ČIN : Sjede iak za stolom, smišljaju plan, kako sakupiti tako veliki novac za njegovu "OTKUPNINU" !:) Varijante su im bile "zadivljujuće" - dojmljive , sve će svoje prodati , stavljaju na papir šta koja ima i kako sakupit novac i koliko je to "KEMA" ( konvertibilne marke ;) :))))
Tu je bilo smijeha od ideja do "strojeva" koje Mlađa nudi za prodaju : glavoped s dvije glave - 350 KM-a, pa nešto s četiri glave - 1350 KM-a,PEGLA - Stara se čudi - ONA ZA KOSU ! - LAKOŽDERE, PIŠTOLJ LASERSKI - Oružje imaš , pita Starija - itd - do suza su nas nasmijale izrazima i nazivima "strojeva" , među kojima šišać , PIRANA - kada je Mlađa zubima "grickala" da Starijoj objani kako to radi :)))
NOVAC PREKO BANKE NE DOLAZI U OBZIR ! TREBA I M DOBAR ADVOKAT - i to dobrog koji neće nikakvu naplatu "u novcu", ima ga Mlađa , "prijatelj tvoga muža! - što prenerazi Stariju: Čuj, ti advokati naplate i procenat i svojoj majci kad samo kaže DOBRO JUTRO , a gdje neće tebi ?! Mlađa je naivno uvjerava da joj taj Toni ipak neće ništa novca uzeti . Odlično, odgovara to i Starijoj . "SVE ZA SVOJU DJECU "- pod parolom se tom dalje odvijao njihov financijski plan OTKUPNINE - sretne , ali i Starija ima (nema) što prodati :)
Mlađa je predsjednica Kluba za lutrije, dok ova Starija ima klijentelu sve vrhunske umjetnike, književnike itd. od kojih će sakupiti novac i KRENULE NA POSAO !
 
Starija zove na mob : HALOOO, KAKO SI - ČUJ MOGLA BI NA LJETOVANJE, IMA JEDNA IGRA NA SREĆU I TAKO TO PA TI JA SREDIM DA DOBIJEŠ - nudi im BINGO zaradu s kojom će moći priuštiti sebi ljetovanje , kao što to čini Mlađa svojim klijenticama u isto vrijeme, naravno sve uz prevaru - a novac će uzet one dvije, jer će Mlađa kao Predsjednica namjestit da Starija dobije :) Uvalit će sve SREĆKE u HAUBU, zavrtit i HOP namjestit Starijoj pobjedu :) !
Radosne kako se PLAN može realizirati - počima prvi dio pjesme i završava ovaj čin : DRAGI VARAŠ, DRAGI ŠARAŠ - I SVE VIŠE BOL MI STVARAAAŠ !:)))))
 
5. ČIN: Starija kaže Mlađoj , uhhhh, da je od starijeg sina doznala da njen sin i sin Mlađe žele biznis, "čuj BIZNISMENI" :) , a tako mladi , da otvore zajednički salon- ali- bilo bi lijepo da ih prije toga ipak upoznaju JER SU ROD !!!! Mlađa oduševljeno prihvaća - da bi tio bilo dobro - vesele obe , mogli bi zaraditi - ALI KAKO ĆE ONI MLADI PO ULICI DA NOSE VELIKI NOVAC- na što Mlađa kaže, da bi bilo dobro da nauče kako je "na ulici" :) Što fali, bona ?!:) Dogovore se da djecu upoznaju, da će doći kod Mlađe na PIČICU, a Starija će donijeti KOLAČE i neke slane štapiće, grickalice , sokiće . PJESMA : Opet Španjolska :)
 
6. ČIN: One za stolom pijane totalno , razbarušene kose,izvaljene na stlicama, piće na stolu, toče u čaše , nazdravljaju ONOME KURBARU, RENTAKARU, piće dobro klizi iza PIČICE, a starija donijela jabuke u šlafroku- i Mlađa je pita recept - PIŠI : KUPIŠ JABUKE - DA , TO ZNAM I ??? I DADEŠ IH - KOMŠINICI !!!! hahhaaa ( komšinica napravila kolač , ona nema vremena za to , jer prevodi :)))) Mlađe pijana kaže : Uzela komšinica VIKLER pa udubila jabuke u sredinu - i obje u smijeh i natječu se koja će pogrdniji nadimak izgovoriti za NJIHOVOG PARTNERA- od OKOLOTREČERA, kojemu je drag Đavolji trugao :))) DOOOOO - aa morat ćete pogledat Predstavu, ne mogu vam sve otkriti :)))) Smijeh je odzvanjao dvoranom !:)))) : PJESMA - ZAR JE LJUBAV NA TO SPALA ( OBEČANJA ) - MAGAZINA : http://youtu.be/jJ6e82h9fE4 -
Bio si mi čista srijeda dokaz da je ljubav s neba,ali nije to što trebam.
Obećanja, obećanja što si davao mi - ONE DVIJE U ZAGRLJAJU S ČAŠAMA NA NOGAMA PJEVAJU ! :)))))
 
7. ČIN : GDJE S NJIME KAD IZAĐE UZ OTKUPNINU ?! U KOJE IĆI KAD IZAĐE ?! Starija ga neće takvoga, neće ga ni Mlađa, jer nije njen suprug ! Ti ideš po njega ! Uzmi ga TI sebi ! Neću, nisi fer, suprug ti je ! ALI - JAVI SE SUMNJA - ŠTO AKO TAKAV IMA NEKU TREĆU ?! HM, TREBALO BI GA PRATIT KAD IZAĐE IZ ZATVORA - GDJE ĆE ?! PRATIT ULICE I NJEGOVE HORIZONTE ! SLAŽU SE ! NIJE ON MOJ ! NIJE NI MOJ ! JA SE NAPUCALA- ŠTO ĆE MI ?!
TADA ZAKLJUČE DA TAJ KRETEN DEBELI NIJE ZASLUŽIO DA GA ONE IZVUKU IZ PRITVORA I MLAĐA PREDLOŽI DA ONE TAJ NOVAC LIJEPO POTROŠE ZA LJETOVANJE S DJECOM , DA OTPUTUJU NA NEKO LIJEPO OSTRVO . ONE ĆE UŽIVATI UZ KOKTELE, ISPOD PALMI , GDJE ĆE NAIĆI ZGODNI MUŠKARCI - ALI STARA, DA BI ONA PONIJELA SVOJE KNJIGE - NA ŠTO JE MLAĐA UPOZORI- NE ! NE ! BEZ TVOJIH KNJIGE ! LIJEPO SE ODMORITI ! DJECA ĆE SE ZAJEDNO IGRATI ! STARIJA PITA- A ON ?! - ŠTA ĆEMO S NJIME ?! MLAĐA , BEZ RAZMIŠLJANJA KAŽE : POSLAT ĆEMO MU RAZGLEDNICU - I VIKNE : DJECOOOO, PAKUJTE SEEEEEEEE, IDEMOOOOOOOO !!! :))))
 
NA KRAJU - K NAMA BLIŽE DOLAZI STARIJA S MOLBOM : JAVITE, MOLIM VAS, NAŠEM ADVOKATU , DA JE SVE U REDU, DA NIŠTA NE BRINE !
 
UZ TONOVE SADA CIJELE PJESME KOJA VAM SVIRA - ODGOVARAJU STIHOVI OVOJ PRIČI - ONE SU POSTALE VELIKE PRIJATELJICE I NJEMU SE OSVETILE I NEKA SJEDI U ZATVORU, GDJE MU JE I MJESTO, JER NIŠTA BOLJE NIJE ZASLUŽIO ! :))))))) :
Genijalna gluma , vrlo muzikalnih glumica , od kojih Starija uopće ne izgleda toliko "starija" , dovele su publiku u Lori "u trans" , da smo ih par puta vraćali na pozornicu, dok je još trajala ova cijela pjesma , a dvoranu , iako sam sjedila u prvome redu ( karte 1. i 2. sjedalo :) na nogama sam pjevala kako sam i namjeravala - opaaaaaaaa , a ljudi su prolazili , a ja ojlaaaaaaa :))))
 
VELIKE POHVALE UPUĆUJEM SJAJNIM GLUMICAMA MINKI MUFTIĆ U ULOZI GABI I ELMI AHMETAŠEVIĆ U ULOZI MARLENE , koje ime je Gabi izgovarala s francuskim naglaskom MARLEN :) TE ORGANIZATORU FESTIVALA BOSANSKOG HUMORA U SPLITU . DEFINITIVNO JE OVAJ FESTIVAL "DOBRO DOŠAO" U OVO DEPRESIVNO VRIJEME BOMBARDIRANJA MEDIJA I POLITIČARA, DA SAM OSOBNO BILA U "ZABORAVIŠTU OD SVEGA" SKORO SAT I PO VREMENA ! NADAM SE , DA SU "GABI" I "MARLENA" OSJETILE PRAVU SPLITSKU PUBLIKU, KOJA IH JE VIŠE PUTA NAGRAĐIVALA PO ZAVRŠETKU SVAKOG ČINA VELIKIM PLJESKOM I PREKIDAJUĆI IH LAVINOM SMIJEHA TIJEKOM PREDSTAVE ! PREMA IZJAVAMA U MOJOJ PROVEDENOJ MINI-ANKETI , SPLITSKA PUBLIKA, BILA JE VIŠE NEGO ODUŠEVLJENA OVOM PREDSTAVOM UMJETNIČKE GRUPE "SATYA" IZ SARAJEVA !
SADA SMO U IŠĆEKIVANJU ZADNJE, 4. PREDSTAVE  FESTIVALA ,"JA,MAHALUŠA" - 23. 11. (SUBOTA) - PAŽNJA U 19 , A NE U 20 SATI  !!!!
- METKOVIĆ - 21.11., GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE- 19 H :)
- MAKARSKA - 22.11. GRADSKA SPORTSKA DVORANA - 19 H :)
A ZA KOJU MI JE MOJA SADIKA IZ SARAJEVA REKLA PREKO SKAJPA : ZOKICE, MORAŠ I NJU POGLEDATI :) !
SVIDJELO MI ŠTO NAS JE UOČI PREDSTAVE POZDRAVILA PREDSJEDNICA   UDRUGE KULTIVITIS -SPLIT, MARIJA STANČIN, GLAVNIH I ODGOVORNIH "KRIVACA"  ZA DOVOĐENJE  OVOG HUMORA U SPLIT , ZAHVALIVŠI NAM SE ŠTO SMO SE U VELIKOM BROJU ODAZVALI SVIM DOSADAŠNJIM PREDSTVAMA, U NADI DA ĆE DVORANA U LORI BITI PUNA DO POSLJEDNJEG MJESTA I NA ZADNJOJ PREDSTAVI "JA, MAHALUŠA" , S RIJEČIMA : HVALA VAM , I - UŽIVAJTE ! :)
PAŽNJA:  NA PLAKATU TREBA DODATI : "OBAVEZNO POGLEDATI" ! :)


 
VAŠA NASLJEDNICA - MENAĐERICA :) AL UVIK RUŽA CRVENA :)
 
P.S.-12.11.- DANAS MI PAŠE PISMA "BANDIDO"  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
P.S.2.- malo je duže - al nije ni pola napisano :)
nasljednica @ 23:51 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
subota, studeni 9, 2013

Poštovani moji čitatelji , blogerice i blogeri , štovatelji našega Vinka Coce , evo sam došla kući .

Usput samo, iznenadila me rekordna posjećenost - 410 , čak ?! Ne znam da li je razlog Koncert "za Cocu" (iz prve ruke) ili kako je bilo na predstavi ili ste me inače došli posjetiti ?!

Izvinite , članak kako je protekao Koncert  za našega dragoga  Cocu , ostavljam za sada Medijima. Ne želim upalit TV niti otvorit bilo koji portal da bih vidjela kako su i što napisali. Tužna sam, bolje reći "bila sam zapanjena onim što sam doživjela" (vidjela i čula) na Poljudu , na našoj "predivnoj ljepotici".  

Izvinite, zbog toga ću najprije dati članak o odličnoj trećoj predstavi Festivala bosanskog humora u Splitu - Cosa Nostra .

Ono što sam večeras doživjela na Poljudu , ne želim se uopće prisjetiti .Izgasila sam od tuge pjesmu kojom je službeno započeo Konecert "uživo",  da vam ne napišem s kojom pjesmom je najprije stadion ozvanjao uoči koncerta, a nije Cocina !? .

Zahvaljujem Organizatoru "Bosanskog humora", jer mi je predstava bila pravi "Recept za bolji život" , odnosno , za nastavak ove večeri, čime je potvrđeno još jednom "da je smijeh najbolji lijek". Odlična gluma, simpatičan sadržaj sa zanimljivim završetkom - hm, znam da ga očekujete - i  dobiti ćete ga , jer ste to zaslužili - slikom i riječju - bila je pravi pogodak ili dobitak na Bingu  (vezano za sadržaj ;) ! :) 

S nestrpljenjem očekujem ,a prema provedenoj mini-anketi nisam sama - mnogi čekaju zadnju predstavu "JA, MAHALUŠA" - 23. 11. 2013. Pogledala je moja Sada ( Sadika ) u Sar-jevu :) i kaže da je odlična, da je ne smijem propustiti !!! :) P.S. to je moja draga poznanica pa onda i prijateljica koja je bila izbjeglica s širom obitelji u susjedstvu (dvor do dvora, sve smo dijelile) i nedavno me pronašla na blogeru i ostavlja mi komentare - i družimo se na Skajpu :)  POZDRAV SADIKA !!!! :)  Pitala sam Saadu, ima li u toj predstavi puno teme o  "trebi" kao u "MAHALCU", nasmijala se i rekla da nema :))

Dok ne napišem članak s predstave , do tada želim da vam svira, ova pjesma ( o.p. na YT -uratku je Mlađa iz prve postave - jer je ona sada na porodiljnom- ovo da ne bi bilo zabune ), koja je pri kraju jednog od činova svirala do pola, a na kraju predstave cijela - s razlogom - naravno, vezano uz sadržaj ;) :)  Zar sumnjate da sam izašla vani dok je "pjevala" - a ne , ne - do zadnjeg sam je ostala pjevati ( ionako je bila velika gužva za izaći i gužva s autima ;):) A je mi neki izgovor,. "jel de , majke ti " ?!  :) ;)

ČESTITAM HAJDUKU NA POBJEDI :) ! LIJEPO JE BILO DANAS GLEDATI KOLONE IZ BiH , MA, DU itd . NA MAGISTRALI - KAO U ONA DOBRA STARA VREMENA :) !

Vaša Nasljednica -  RC :)

nasljednica @ 22:32 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 6, 2013
 
NOVO- S RADIO SPLITA , 6.11., SPORTSKA RUBRIKA - A ŠTA SAM JA PRIJE PISALA - EVO IPAK ! 
U subotu , 9. 11. , uoči utakmice kontra "Istre", s početkom u 17 sati- održat će se na  POLJUDU KONCERT "HAJDUK I PRIJATELJI - VINKU COCI" NARAVNO I PUBLIKA ! ( OP.P. ONI KOJI NE ŽELE OSTAT NA UTAKMICU, IMAJU VREMENA POĆI NA "COSA NOSTRU" U LORU U 20 H )
 
U ETERU SU U SPORTSKOJ RUBRICI REKLI :
PRVI SUDIONIK RAZGOVORA : Budući je COCE bio cjelina povezana s Hajdukom, išlo se tragom njegove pjesme  "Kada umrem umotan u bilo" i  javila nam se želja da na neki način odamo počast  Coci na POLJUDU - u subotu  prije utakmice s "Istrom" - da to bude "Njegov koncert" .
 
Svi su se izvođači, prijatelji, jako brzo i rado  odazvali, jer je sve bilo u vezi Vinka, za svih nas nekako, iznenada. Na taj način će to biti naš oproštaj od Vinka - i sve karte koje se kupe za utakmicu, vrijedit će i za taj Koncert, znači neće biti  nikakvih posebnih karata  ( op.p. ovo je rekao netko iz Uprave Hajduka, mislim ?!)
 
Specfičnost : Ispod semafora će biti bina, na posebnom mjestu di je ona fontana (?) te se pozivaju svi ljubiteljiVINKA COCE da dođu na Poljud u 17 sati, da pjesmom pošaljemo posljednji  pozdrav našemu COCI.
Sve će biti objavljeno na njihovom  na službenom portalu. Maksimalno će se povesti računa o svemu i pozivaju se svi iz Splita i okolnice i svi oni koji su volili COCU da dođu i nadaju se da će to biti jedinstveni koncert.
 
Hajduk nikad ništa slično nije organizirao i s obziron na valičinu pjesama VINKA COCE , OD NAVIJAČA I KLUBA, COCE TO ZASLUŽUJE -  i pustili su pismu : UVIK KAD SI TUŽAN I KAD NEMAŠ KAMO POĆI DOĐI DO POLJUDA - VIDIT ĆEŠ OLUJU SA SJEVERA. op.p. Bojim se da neću moći pivat.
 
Tomo Mrdušalj, gl. producent: (hvatam uživo) Drago mi je da su opet mnogi dokazali da su glazba i nogomet usko povezani i COCE pogotovo i da će HAJDUK i POLJUD odat počast čoviku koji je živio za Hajduk, nogomet i dalmatinsku pismu. Pozvali smo i  odazvali su se svi izvođači, COCINI PRIJATELJI , svi izvođači koji  su se družili s njime i svi koji su se mogli  odazvati , jer ima onih koji nisu tu, neki su potpisali već prije ugovore, neki su u Australiji.
 
Respektabilan  je broj izvođača , to nije koncert u pravom smislu te riči , ODAZVALI SU SE za sada u kratkom vrimenu  : KLAPA KAMBI, KLAPA SINJ, TEREZA, ZORICA KONĐA, ALEN NIŽETIĆ, IVO AMULIĆ, (novo 8.11.) :HARI RONČEVIĆ, SAŠA JAKELIĆ i JOŠ MNOGI njegovi prijatelji.  Najvažnija  je na tom koncertu pjesma - jer ĆE GLAVNI GOSTI BITI PUBLIKA  NA POLJUDU - koja će  od prvog do zadnje stiha na POLJUDU pivati sve COCINE pisme. TO ĆE BITI PRAVI OPROŠTAJ, NA PRAVI NAČIN LJUBITELJU DALMATINSKE PISME, NAŠEM SLAVUJU .
 
Organizator će se potrudit  da se čuje pisma na sve strane i bit će prikazani malo i neki ineserti na semaforu i pjevat će se sve pisme VINKA COCE , VINKA I HAJDUKA - išlo se na najbolje producente, glazbenike. Tu je  Joško Banov i njegov orkestar , koji će pratit sve izvođače .
 
G. MRDULJAŠ  POZIVA SVE DA DOĐU NA POLJUD DA NAŠ DALMATINSKI SLAVUJ DOBIJE POZDRAV S POLJUDA KAKO I ZASLUŽUJE !
 
JOŠKO BANOV: Za velikog pjevača ništa nije teško, i nadam se da ćemo se odužit jednom našem velikom pjevaču !!!  - Tada su pustili pismu : VOLIM TE HAJDUČE, BILI ANĐELE- HRVATSKU I SPLIT - TORCIDA SA SJEVERA ZA TE ĆE UMRIT ! 
 
DOĐITE, LJUDI, IDEMO SVI PIVAT ZA COCU - U SUBOTU U 5 POPODNE  !!!
 
A KAD SAM JA NAPISALA?! - KONCERT U TROGIRU JE BIJA MAL I TISAN DA BI NA NJEGA SVI IŠLI - ZA COCU JE TRIBA BITI "POLJUD  2013 - NE DAMO TE PISMO NAŠA KONCERT "PRIJATELJI PIVAJU COCI" - TO JE BIO MOJ NASLOV.
I KAO DA JE LITO DALO ŠANSU DA BUDE OVAJ KONCERT -
EVO, ZAHVALJUJEM ORGANIZATORU I SVIMA KOJI SU OMOGUĆILI DA COCE OPET DOĐE NA POLJUD
 I DOLAZIT ĆE DOK JE SVITA I VIKA I UVIK ĆE SE ČUTI PISMA HAJDUKA I VINKA !
MOJ POLJUD 2010 :pokazuju :

http://img203.imageshack.us/img203/2233/dsc09450y.jpg

...i doša na binu s kacigon u ruci , jer kaže, nije mu glava mogla uć....a kad umre ko će mu tilo onakome donit na POLJUD, je On je to reka 

bacija Torcidine pisme i nismo mu dali ići i ZA SVE ŽENE ..moju top 10

http://img837.imageshack.us/img837/4672/dsc09456o.jpg......

 http://img228.imageshack.us/img228/4782/dsc09442.jpg  

 

OVIM PUTEM MOLIM SVE ONE "INSTITUCIJE-UDRUGE- DISKOGRAFSKE KUĆE" KOJIMA JE COCE PRIPADAO - SCARDONI I ONIMA PRIJE NJE, HRVATSKOJ MUZIČKOJ UNIJI I SVIM SLIČNIMA I SVIMA KOJIMA JE POMOGAO NA BEZBROJ HUMANITARNIH KONCERATA, DALJE - PREKO GRADA SPLITA, ŽUPANIJE SPLITSKO-DALMATINSKE, MINISTARSTVA KULTURE ( dalmatinska pisma je pod UNESCO-m) , FDK OMIŠ (moj Omiš), SPORTSKIH UDRUGA I NJEGOVE/NAŠE TORCIDE - DA SE NAĐE NOVCA I DA KONCERT BUDE ZABILJEŽEN NA DVD-U ! TO JE COCE ZASLUŽIO - OBVEZAO VAS/NAS JE SVIH I NEKA DIO OD ULAZNICA TOGA DANA IDE ZA TAJ DVD - NEMA TKO GA NEĆE KUPITI - ZNAM !
 
NOVO- VEČERAS, 6.11.- IZVINITE, MALO ME OVO MUĆI- JEL MISLITE DA JE KONCERT ZATO DA BI PRIVUKAO NAVIJAČE - ILI- JEL MISLITE DA JE COCE ZAVRIDIJA KONCERT KOJI MORA BIT GOTOV ZA DVI URE , JER  ĆE "USKORO" UTAKMICA - NE ZNAM - IPAK BIH VOLILA DA JE BEZ UTAKMICE- ISKRENO.ŠTA JE S TRAJEKTIMA ZA OTOKE ????
 
NASLJEDNICA -  na ovom POLJUDU/2010 sam na YT- na pismu RUŽA CRVENA http://youtu.be/L-WgBHrAAmI- ŽURILA SAM IZA KRŠTENJA MOJE MALE "LUĐE ČUVENE" - hoću li moći grlo molat ka svih godina na POLJUDU - uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
 
 
- ZNAM, KONCERT ĆE PREPLAVIT EMOCIJE - NE ZNAM KAKO POĆI , NE ZNAM - JOŠ UVIK NE VIRUJEM I KAD ČUJEM PISMU NA RADIJU - UGASIM JE. GROP MI BUDE U GRLU I EVO , TAMAN , MALO SE OPUSTILA I EVO TOLIKO ŽELJENOG MI KONCERTA - UHHHHHHHHH
 
P.S. VEĆ SAM JUTROS OBJAVILA- AL EVO I OVDE:

NAJNOVIJE, 6. 11.  : PO IZBORU SLUŠATELJA RADIO DALMACIJE - ZA ZLATNIK DANA IZABRANA JE MOJA SLAVLJENIČKA PJESMA ZA 4 GODINE MOG BLOGERA ( PROŠLI ČLANAK) "DA MI NIJE OVE MOJE PISME", KLAPE SV. JURAJ, U KONKURENCIJI S KLAPOM INTRADE I SUBRENUM ( javila mi prijateljica) - JES ! :) HVALA SLUŠATELJIMA , A I MOJIM ČITATELJIMA ) !

 ČESTITAM KLAPI SV. JURAJ ! KLAPU INTRADE POZDRAVLJAM, ALI POSEBNO POZDRAVLJAM KLAPU SUBRENUM (DU),OBOŽAVAM NJIHOVU "OVA NOĆ" !

nasljednica @ 14:21 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 4, 2013
 
HVALA VAM OD SRCA NA ČETITKAMA ZA MOJE 4 GODINE BLOGERA :) !
JUČER SMO SLAVILI 30. OBLJETNICU DA SAM OPET POSTALA MAMA :)! 
 
 
JUŽINA,MENI SE PIVA- EVO VAM LIPO RIJEČI - COSA NOSTRA :)
 
 
Dragi šaraš , dragi varaš
i sve usput bol mi stvaraš
Jednom pleteš , drugom varaš
vrata sreće ti zatvaraš.
 
Ko te tjero nevjero
sad nas ima petero :)
 
Ti i tuga ko dva druga,
dvije žene osim mene,
sad si stvarno pretjerooooo :)
Tko te tjero nevjerooooo.
 
Misliš piti i ljubiti ,
misliš mene ostaviti ,
nećeš nikad miran biti , 
nećeš sretan ostaaaa-riti . OPAAA :)
 
 

Bentipasajarca, iako imamo toliko "Našeg posla" oko svega i svačega u Lipoj našoj, humora i horora, jada i nadmudrivanja, zakona koji uopće nemaju veze s "pravom" i Ustavom, neću propustit ni treću predstavu Festivala bosanskog humora u Splitu , u subotu 9. 11. u 20 sati, a to je  COSA NOSTRA ! 

A ne, ne, nećemo politiku u Lorinu butigu, mislim, dvoranu. Ovaj put iđemo gledat đavolji trougao, olitiga, ljubavni trokut  "na bosanski način". 

Ova pisma koja vam svira i piva, za koju sam se potrudila i riči vam napisat - a, e, Ne laje pas radi sela, nego sebe:) Morala sam je naučit napamet , OVDE NEMA KAMERA - pssssst  ! AJMOOOO: Dragi šaraš, dragi varaš i sve usput boool mi stvaraaaaš - opaaaaaaa

Prva predstava JA, MAHALAC je bila ono "pravo treba" ( uh, joj, ne smin vam prevest ovo, nije za mlađe od 60 g., jer se radilo o o starim  muškarcima i eskort divojkama.Bilo je tu svega , Mahalac je opak ko vrag, a meter mu još gora ! Jadan se jednu-jedinu noć, ni sam ne zna kako, ( ma prijatelji ga nalili :) namirija na jednu eskortnu divojku, kojoj je uzeja "djevičanstvo" pa ga je ujutro dočekala i oće da je ženi, jer joj je uzeja to djevičanstvo - ma nu, pameti :)?! Al to ostavljam za "obradu" kad odgledam četvrtu, zadnju predstavu ovog Festivala 23. 11. 2013.- JA, MAHALUŠA . 

U "MAHALCU" mi se svidila svaka muzička numera ,al -posebno  ONA  PISMA "TEŠKO MENI JADNOJ U SARAJ-VU SAMAAAAA"- sevdah , kojim je počela predstava, s curom super glasa, koja je sebe pratila na klaviru :)

Iza "Mahalca" lipo sam vam opisala, prikazala odličanu predstavu "Recept za bolji život", onih dvaju  genijalaca "slobodnjaka":) , slikom i ričima s nadom da niste primijenili "ricetu-LIKVIDACIJA" nego onaj KRAJ, da sve u braku samo LJUBAV riješava , e !

IZA TOGA SAM PRIMILA OVAJ MEIL :) !!!  Draga Nasljednice, nikad nisam procitala bolje napisan osvrt na predstavu, a vjerujte mi, petnaestak godina radim takve organizacije i pratim sta i tko pise o predstavama  ! Čekam Vase osvrte o slijedećim  predstavama . Laku noc Vam zelim , Vama koja ste jedna od rijetkih pozitivaca , malo je takvih:)))) 

Znači, spremite se , vi koji ste bliže, ali i vi u ZADRU I METKOVIĆU  ( za vikend) , MI U SPLITU  u subotu, 09.11. s početkom u 20 sati u Lori na komediju

COSA NOSTRA

Umjetničke grupe Satya /Sarajevo

Igraju: Minka Muftić, Elma Ahmetović

Znate da san kurjožasta (znatiželjna)  pa sam malo pročačkala i piše : " Komedija za sve uzraste" -HM ?! duhovito mora bit da je , čim je humor, a jel baš za sve uzraste, da dite vidi kako tata mamu ili mama tatu vara. Ja bih ipak stavila u kantunu plakata ono ka na TV- onaj kružić za ONE filmove golotinje i "trebe" u 20, 15 sati ili u 21 sat - zaokruženi broj 12- 15, jerbo naša dica, kad su sami u kući, ne smu se trovat takvin stvarima i to u tako kasne ure ?! 

Dakle, nađoh na Netu: "Cosa Nostra" je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. OP. P. Negdi piše da od rivalki one dvi čak postanu i prijateljice, ala komedije :))) Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, ( op.p. mora bit da je strategija njih dvi kako će njega za-bip-bat :)  te o igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para ! ( op.p. preporučujem predstavu kolegama blogerima KLADIONIČARIMA:)))

U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić, široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (Lud zbunjen, normalan, Ženski turbofolk band,itd) i Elma Ahmetović, mlada glumica Pozorišta mladih koja privremeno mijenja Belmu Košutić koja je na porodiljnom dopustu. (na plakatu je drugo ime ?!) USKORO ĆE NOVI PLAKAT !!!!

OP.P. EVO IZ DALMACIJE, GĐI. BELMI, ČESTITAM NA PRINOVI !:)  opa- ŠTIKLE KA MOJE :)))) !

Scenografija - Marijela Margeta-Hašimbegović ( op.p. pljušte nadalje u članku sve pohvale!). Suradnica je za dramaturgiju i režiju  diplomiran redateljica Mirela Trepanić, poznata po režiji najpopularnije i najgledanije komedije u BiH "Ja, mahaluša." OP.P. AJ ČEKAMO JE KO NAPETE PUŠKE - 23. 11. 2013. isto u LORI! :))))

DALJE PIŠE: Predstava je pobrala oduševljenje sarajevske publike od premijere izvedene prije godinu dana do danas, sve su izvedbe rasprodane na svim nastupima diljem BiH.

Cijela se ekipa COSA NOSTRE raduje nastupu pred splitskom publikom. "

MI SE RADUJEMO JOŠ VIŠE I NEK SE LIPO OPUSTE U NAJLUĐEM GRADU NA SVITU. MI SMO UVIK ZA SMIJ ! JA OĆU BIT U PRVOME REDU DA ME NIKO NE OMETA, jer moram čuti svaku rić da vam mogu sve ispričati (zumom vatam nadaleko:) i ako dođe do toga da se ove dvi-nedajbože potuku, da uskočim, ako zatriba :)!

AJMOOOO: Dragi šaraš, dragi varaaaaaš, i sve usput boool mi stvaraaaaaš - opaaaaaaa - DOSTA MI JE COSE NOSTRE I ONE AUDIMAHALUŠE, I "UZORITIH", A USTVARI NEUZORITIH ( kako je rekao Željko Pervan na tribini u Kaštelima prije 10-ak dana: "MLADI I MEDIJI"  gdje tzv. "UZORITI" ŽIVE RASKOŠNO ŠTA LJUTI PAPU FRANJU I DOSTA MI JE  FISKALMAHALCA  I svega - JERBO ĆU I JA POČET VIKAT : ŽUJA JE ZAKON !  :)

EVO DA ZNATE : Ulaznice su u prodaji u Music shopu Koteks od četvrtka 31.10. i u dvorani Lora od ponedjeljka -  DANAS - 04.11. u vremenu od 14 do 20 sati. Informacije: 095 8008 742. ( OP.P. NIJE OVO MOJ BROJ :) NAZOVITE, PA ĆETE SE UVJERITI :)

 

NAJNOVIJE, 6.11. :)))) - "UVATILA" SAM PRVI RED ! - JES !!!!

  Mislim da će opet bit dvi predstave :))))!!!!- opaaaaaa  !!!!! :)HVALA VAM NA POSJETAMA I KOMENTARIMA !:) 1. godinu oko 20 000, - 2. g. oko  40 000 pa 3. g. 60-70 000 , a nu sada - 155 700 skoro :) ojlaaaaa :))))  hvala vam na svakoj lipoj riči, na svakome poklonu, knjizi, cd-u, dvd-u, ulaznicama, asistenciji kod mene, vinu, ulju, narančinima, hibu, grožđu, vazi,  suveniru, kartulini, parfemu, šminki, rečinama, biljkama,  rućnim radovima - vezenin i Ruže crvene uživo i meilom i slikom ,i one koje se uzgajaju za mene,  crtežima Ruže crvene, pjesmama, yt-uracima - ima toga  - ohohoo i PISMAMA UŽIVO - za Ružu crvenu  od  učenika Srednje škole iz Omiša pa od klape Sv. Juraj i od  klape Kaše i od klape Pasika  i od XXS BENDA  u Kaštelima  prije par dana  i ekipe s radne akcije u mome Omišu kao i mnogim radio i tv- željama Ruže crvene za mene :)  SVE JE VRIDILOO ! :)-

Vaša Nasljednica - Ruža crvena ;):)

 

SEVDAH JE U LISINSKOM , 6. 11. 2013 - MALO MI TREBA DA OSTVARIM TU SVOJU DUGOGODIŠNJU ŽELJU ! ODAVNO PLANIRAM POĆ U ZAGREB ! OBOŽAVAM SEVDAH ! OBOŽAVAM SVE ŠTA DUŠU DIRA, ŠTA JE LIJEČI ! UZELA BIH TAXI I POVELA @LOMIC  I ZAPIVALA JOJ OPET : RU - ŽooOOO - MoooOOO- JAaaaa  MLADOST SAM TI DAA-LAAAA - JER , DA MI NIJE OVE MOJE PISME - UH ! :)

PA KONAČNOOOOOO- SEVERINA U SPALADIUM ARENI - 6. 12. - NA SVETOG NIKOLU - CIJENA KARATA ĆE SE ZNATI 6. 11. - AL DA NEĆE BITI 150 KN NEGO MANJE- NOVO, 6.11.- OD 90-110 KN SU :)  ZA OLIVERA, ČOLIĆA, BALAŠEVIĆA, ITD.- BEZ "MEHANIZACIJE" BILA JE 230-280-320 KN ?! - POŠTIVA ONA DA SVIT NEMA PARA ! DOBRO DOŠAO U KLUB-PO POLJIČKOME STATUTU:OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB ;):) A JESU BILI PAMETNI MOJI POLJIČANI ! :) - POZZZ OD GOJSALIĆKE :) E- DA, USKORO BI MOJA DRAGA ZAVIČAJNA KLAPA PASIKA IZ KOSTANJA (OPĆINA GRAD OMIŠ)  "IZ POLJIČKE REPUBLIKE", TRIBALA PROSLAVIT  SVOJU 15 GODIŠNJICU !:)

NAJNOVIJE, 6. 11.  : PO IZBORU SLUŠATELJA RADIO DALMACIJE - ZA ZLATNIK DANA IZABRANA JE MOJA SLAVLJENIČKA PJESMA ZA 4 GODINE MOG BLOGERA ( PROŠLI ČLANAK:) "DA MI NIJE OVE MOJE PISME", KLAPE SV. JURAJ, U KONKURENCIJI S KLAPOM INTRADE I SUBRENUM ( javila mi prijateljica) - JES ! :) HVALA SLUŠATELJIMA , A I MOJIM ČITATELJIMA :) !

 ČESTITAM KLAPI SV. JURAJ ! KLAPU INTRADE POZDRAVLJAM, ALI POSEBNO POZDRAVLJAM KLAPU SUBRENUM (DU),OBOŽAVAM NJIHOVU "OVA NOĆ" !!! :)-BILA SU DVA ČLANKA-PITALI ME, JESAM LI JA BILA U 4. REDU - KLAPE U ARENI- ONA NA NOGAMA ;) KAD SAM JE PIVALA 3 DANA IZA PREMIJERE NA CMC-ju ,AHA ;):)!

nasljednica @ 14:55 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.