pisma
Nema zapisa.
Brojač posjeta
211151
Arhiva
« » lis 2016
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - listopad 2016
ponedjeljak, listopad 31, 2016

@@@@@@@@@@@@@@@@

DRAGI MOJI - OVO JE BILO IZ DRUGOG PUTA - PO MOJOJ IDEJI - prije 4 dana :)

Tehnički uvjeti - ajme :)))  tablet držala blizu laptopa zbog boljeg zvuka glazbe,  a usmjeren u veliki ekran TV LCD 107 i pratila crvenu liniju koliko traje Željenina glazba i čitala Nedine divne stihove :) Prvi je pokušaj bio uz drugu glazbu, duže je trajala :)


MALO SAM SE POIGRALA KAD NIKOGA NIJE BILO 7 MINUTA U KUĆI :)))

IDEJA MI JE SINULA KAD SAM NA FEJSU MOJE DRAGE NEDE PROČITALA OVU PJESMU :)

NEDA MI JE ODOBRILA DA RADIM ŠTO GOD HOĆU, DA NE SUMNJA U MENE :) Pitala sam je, hoće li veslo, ljutito ili ?! :)))

PROF. NENO,  KOJI JE ŽELJANIN PROFESOR GITARE- ODGOVORIO JE DA JE ODLIČNO - ali šta će Željana reći -  hahhaaaa!? :)

JUTROS- TJ. JUČER JE BILO OVAKO KAKO SAM ISPOD OVOG YOU TUBA NAPISALA :

Dana 30. 10. 2016. g. baš na 7. godišnjicu mog bloga, Željana i svi gitaristi iz klase prof. Nene Munitića , održali su u 11 sati odličan koncert u Galeriji Meštrović u Splitu- o kojem ću dati članak :)

Željana je tek prije dva dana dobila ovaj link :))) - i rekla mi je jutros da je oduševljena, da se ugodno iznenadila !!! :)

- s ovim nastavljam slaviti danas moj 7. rođendan- bloga :)

 I TAKO SAM OVIM KONCERTOM RADNO I UŽIVAJUĆI PROSLAVLA  ROĐENDAN MOG BLOGA - KLASIČNOM GLAZBOM ! :) SVE VOLIM, ŠTO  DA DUŠU DIRA :)

TO NIJE SVE- BIT ĆE JOŠ SLAVLJENIČKIH MULTI TALEN POSTOVA :) ;)

HVALA SVIMA NA ČESTITKAMA SMS-OVIMA, MEILOVIMA I KOMENTARIMA NA FEJSU :)

POZDRAVLJA VAS RUŽA CRVENA. - NASLJEDNICA :)

P.S. ZNATE KOGA SAM NA DAN ROĐENDANA SRELA. U JEDNOM KAFIĆU  U SPLITU , SETRU MLAĐEG TRANFIĆA IZ KLAPE SV. JURAJ :))))

nasljednica @ 01:02 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, listopad 30, 2016

@@@@@@@@@@@@@@

Evo....upravo je počeo sedmi rođendan mog bloga "nasljednica" koji je nizom okolnosti postao poznatiji pod imenom "ruža crvena" koji sam TO dodala uz taj nick - PRIJE MJESEC DANA - biram koju ću pjesmu staviti....neku moju snimku jer sam se modernizirala...neku recitaciju jer sam se malo zabavljala uz stihove ....

borim se sa sobom.... hoću li moje najdraže klape Mirno spavaj ružo moja.... ne znam.....

al definitivno MOJ DOGAĐAJ OVE GODINE - JE

SLAVLJENIČKI KONCERT KLAPE SV JURAJ U KAMBVELOVCU - ZA KOJI JOŠ NISAM DOŠLA K SEBI- DA SAM DOBILA VIP POZIVNICU ?! :)

SVE SAM SNIMKE OBJAVILA NA MOM YOU TUBE KANALU  !!!.

ČUJEM, ČITAM, DOJMOVI S DRUGOG SLAVLJENIČKOG KONCERTA U LISINSKOM 12. 10. 2016. NISU SE  JOŠ SLEGNULI....JER ...ONI SU KLAPA S DUŠOM..... ..

HVALA IM NA SVEMU ....HVALA IM ŠTO MI LASKA KAD ME MNOGI ZOVU "RUŽA CRVENA " SVI KOJI ME ZNAJU I NE ZNAJU - ALI PREPORZNAJU ..... :)

HVALA SVIMA VAMA ŠTO ČITATE MOJE LANCUNE , KAKO JE NETKO NAPISAO - HAHHAAAA

I HVALA ŠTO ČITATE I  MOJU DOTU , JER SU NEKI ČLANCI PUNO DUŽI NEGO SAMO JEDAN KOMPLET LANCUNA ! :)

BILA SAM I OSTALA ISTA - ALI "RUŽA CRVENA" ME DEFINITIVNO OBILJEŽILA  - I TO OD VRTIČKE DJECE ( EVO BAKA RUŽA CRVENA :) DO NAJSTARIJIH KOJI ME PREPOZNAJU, A NE ZNAJU NEGO PITAJU: JESTE LI VI RUŽA CRVENA ?! :)!

I ZNATE ŠTA, KAŽE SE - NIJE SVAKO ZLO ZA ZLO - DA ME GAZDA  NIJE POKRAO U PLJAČKI STOLJEĆA , IMALA BIH 7 DO 9 GODINA VIŠE RADNOGA STAŽA I SVOJU PLAĆU !

NE MOGU REĆI DA ME TO NE BOLI -  ALI  OVAKO OPET BEZ SVOJE KUNE I DINARA UŽIVAM S MOJOM OBITELJI, S UNUČADI - I ONI SU SVI MOJA PLAĆA  I S NJIMA SAM PREBOGATA !

PREMLADA SAM DA IDEM U PENZIJU - A ŠTAŠ - PO DANU ŽENICA, MAJČICA, BAKICA, ODVJETNICA - A UVEČER - BLOGERICA - AJME MAJKO NI U SNU SE OVOME NISAM NADALA - ŽIVOT PIŠE, STVARNO, ROMANE - JA, BLOGERICA , JA S DIPLOMOM  ?!

O KEJ :) HVALA TI , BOŽE, NA DOBROM ZDRAVLJU - IDEMO DALJE ZA ISTE PARE :)))

AJ NEKA, LIPO MI JE S VAMA ! :) LIPO MI JE PISATI PA VI ČITALI  ILI NE ČITALI ILI SAMO GLEDALI NASLOV I SLIKE  - JA U OVOME UŽIVAM ;) :)

JOŠ JEDNOM HVALA VAM SVIMA - JA SAM SRETNA ŽENA ! :)

Sretna sam i blogerica , jer sam uživo i virtualno stekla mnoga prijateljstva i hvala vam svima koji ste vjerovali u mene :) ! Oni koji su mi htjeli napakostiti, nestali su s bloga ! Mnogi od tih postali su mi iza toga dobri poznanici- tj. poznanice i uvidjeli da sam ista i tu i u javi :)


DA, OVAJ MOJ ROĐENDAN  JE JAKO VAŽAN ZA OVU DRŽAVU, JER MI MNOGI GOVORE DA NE GLEDAJU NI VIJESTI NITI SLUŠAJU RADIO NEGO IDU NA MOJ BLOG MALO SE ZABAVITI- DA ZABORAVE NA SVAKIDAŠNJU JADIKOVKU - ETO - AKO VAS  BAŠ ZANIMA ! A, E !

VAŠA NASLJEDNICA - RUŽA CRVENA  - KOJA NEKAKO JAKO SPORO VENE - hahhaaa- OJLAAAAAAAA

nasljednica @ 00:21 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, listopad 28, 2016

@@@@@@@@@@@@@@@@

Dragi moji čitatelji, ne mogu vam opisati ovu radost , koju sam četiri puta pročitala - kao da ne vjerujem onome što čitam !

Za dva dana slavim 7 godina svog bloga i ovo nije bilo u planu, ali sretna sam što od dana moje mladosti , mog djetinjstva pamtim samo Omiški folklor, Gradsku glazbu i Gradski zbor i sve je zamrlo pa čak i zimsko kino ( zatvoreno ?! ) pa čak i ljetno kino kojeg su sravnali sa zemljom  ( u turističkom mjestu ?!) Nema ni diskoteke , nema ni plesa ni muzike uživo na ljetnoj teraci hotela Plaža - ostao nam je samo Festival klapa (koji bi trebao izbaciti iz naziva ono "dalmatinskih"- jer je prešao granice Dalmacije :)

I evo, imamo obnovljenu dvoranu Ilirskog sjemeništa , imamo i "pokretnu pozornicu", događanja u Gradskoj knjižnici i Gradskom muzeju , očekujemo "stvarno" otvaranje Sportske dvorane - joj ?! ČITAM NA VIŠE PORTALA OVO - I NE ZNAM DA LI SE OSIM OSNIVAČA ITKO TAKO RADUJE  KAO JA  ?! : )

ODAMAH SAM FEJSOM ponudila moju pomoć - i voditeljica kuće jezika i kulture , gđa. Alenka Munitić , odgovorila mi je da bi bilo dovoljno da ovo objavim na svom blogu !!! :) - Sa zadovoljstvom !!!! :)

OVO PRIMITE KAO NAJAVU - A VIŠE - NADAM SE , BIT ĆE MOJ RAZGOVOR S G-ĐOM ALENKOM - za koju znate iz mojih članaka, suprugom tate Međunarodnog Omiš guitar festa :)

*

IZVOLITE ! copy paste :)

Zadovoljstvo nam je objaviti početak rada još jednog kulturnog središta u Omišu, Kuće jezika i kulture u prostoru Galerije Onaion, Trg Stjepana Radića 5.

Riječ je o projektu Prokulture - Opservatorija kulturnih politika, organizacije civilnog društva koja istražuje područja javnih politika, osobito kulture i obrazovanja u kontekstu lokalnog razvitka, djelujući od 1993. godine na području RH i inozemstvu. Uz ostvarenje brojnih projekta s hrvatskim i inozemnim partnerima, osobito francuskim, Prokultura ističe poznavanje jezika kao temelj kulture i identiteta, nužnu pretpostavku za samospoznaju te učenje o "drugome".
Zainteresiranim sugrađanima i gostima svih uzrasta bit će ponuđene raznovrsne radionice s ciljem širenja i stjecanja znanja, popularizacije kulture i podizanja razine kulture življenja u našem gradu, te vam tako nudimo mogućnost iskazivanja interesa za:
- radionice učenja jezika za odrasle i djecu: francuskog, španjolskog, ruskog, talijanskog, njemačkog, engleskog, ali i hrvatskog - uz sudjelovanje učitelja interpretacije i eminentnih glazbenih izvođača odnosno drugih vidova umjetnosti i baštine (video, film, kazalište, tradicijska kultura, prirodna baština, fotografija, likovna umjetnost, gastronomija... )
- Radionica fotografije,
- Radionica glazbene interpretacije,
- Likovna radionica .

Grupe će biti formirane u skladu s vašim iskazanim interesom i našim mogućnostima.
Uz sadržaje koji će vrednovati različite vidove baštine i umjetnosti Kuća jezika i kulture nastavit će izložbenu djelatnost Galerije Onaion.

Svaki mjesec KJK ( ja objašnjavam : Kuća jezika i kulture :) organizirat će prigodne tematske skupove i predavanja.

Dvije već održane radionice, organizirane u suradnji s Centrom za kulturu i OŠ Josipa Pupačića nudile su znanja o strateškom planiranju i EU fondovima ( predavačice: doc.dr. Vitomira Lončar i Morana Bigać, Ministarstvo kulture RH).
Uskoro ćete moći pronaći više informacija na našoj web stranici (trenutno u doradi, dostupna na www.prokultura. hr) , a na ovoj facebook stranici možete pitati sve što vas zanima te iskazati interes za određenu radionicu.

Kontakt možete ostvariti putem naše facebook stranice,

putem maila prokultura.omis @gmail.com

ili putem telefona: 091 2191 215 (nakon 17:30 sati).

Veselimo se vašem javljanju i uključenju !

Voditeljica Kuće jezika i kulture
Alenka Munitić

Dragi moji Omišani i vi blizu i dalje Omiša -  moj, naš Omiš se kulturno uzdiže ! :)

Ako moje djetinjstvo nije bilo bogato kao ni moja mladost - neka bude moja lijepa "nova mladost" i neka bude lijepo mojoj unučadi i svima , svima mladima i onima koji se tako osjećaju - kao i ja :) ;)

Vaša Nasljednica - Ruža crvena :)

NEMOJTE ZABORAVITI :

NEDJELJA , 30. 10. 2016.

- GALERIJA MEŠTROVIĆ U 11 SATI UJUTRO :)

KONCERT UČENIKA I "GRAND PRIX UČENIKA" PROF. NENE MUNITIĆA ! :)

nasljednica @ 18:08 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 26, 2016

@@@@@@@@@@@@@@@@@

DOBRO VAM JUTRO, OVO JUŽINASTO I SVE SE POKLOPILO !!!! :)))))

ajmooo :  https://youtu.be/OxC8BpAh6Jk


Ovu divnu pjesmu dajem baš ovih dana kada slavim 7 godina moga bloga !!!- ZAŠTO, ZATO ŠTO JE TOLIKO SIMPA I zbog toga kad sam "došla na blog", mnogi su mi htjeli srušit sne - al moja ljubav jeeeeeeee, bila jača od zlobeeeeeee ! :) ojlaaaaaaaaaaaa !

Ovo je kraća copy paste priča - ISPOD SPOTA , jer žurim za vrtić DANI KRUHA - unučica me čeka, moramo mijesiti kruh !

Ovo je pjesma koju pjevamo moja unuka i ja  - o tome više kad se vratim iz Omiša :))))

- A baka : šta znači SNE ?!- To ti znači "ono što bi ti željela- kao snove- kao da želiš nešto, nešto o čemu maštaš- kao npr. kad glumiš Frouzen , kad maštaš da si ona :))) - a netko to, te tvoje želje pokušava da ti ih unušti, da ti se ne ostvare , da ne budeš kao Fouzen :)

- A baka , šta znači ZLOBE ?! - A to ti znači da ima zločestih ljudi - šta sam ti rekla, koji ne žele da tebi bude lijepo, da ti se ne dogodi ono što bi ti željela, o čemu maštaš , to da budeš kao Fouzen :) - onda se nas dvije zagrlimo ili u vožnji ili u šetnji pjevamo :)

moj copy paste komentar !!!!

Ovo je istinita lipa priča ispričana u Kambelovcu 24. 7. 2016. - bilo je živoooo :) Kako sam pivala i mrdala i snimala, prepustila sam snimak ove lipe pisme kolegi Mariu Tadinu ...)))))..pjesma koja će se sigurno penjati na top ljestvicama !!! .... Pogledajte spot - odličan je ...a pogotovo što "nitko nije gledao BB" a vi sve znaju ;) hahhaaaa

Iz Kambelovca - OD KOLEGE KOJEM SAM KAD JE POČEO OBJAVLJIVATI PJESME , REKLA DA SLOBODNO NAPIŠE TKO I GDJE OVO PIVA - ne poznajemo se, a po kutu njegovog snimanja ove pjesme, bio je iza mene na 4 m - hahhaaaa

https://youtu.be/wZdNyA56CT0


- slijedi pričica o Trogirskim kantima , koje sam upoznala na Koncertu Borisa Kriveca u kavani Ovčića prošle godine prije 11 mj na njegovoj promociji CD-a Kako te naći kada sam za njih prvi put čula :)))) a ono već postoji  predivna pjesma Svjetionik od par godina prije koju isto tako nisam nikad čula - nađite je i poslušajte - / kod mene na blogu su već opisan taj dio koncerta i cijeli koncert bilo je genijalno ) - ali ne dovoljno !

....uživajte :) - žurim u vrtić Dani kruha :))) - pa ću više napisati o ovoj Klapi , jer ona to zaslužuje !!! Ova sigurno vrlo simpatična i pjevna pjesma , koju pjevam s mojom unučicom, osvojit će top ljestvice- ako ne bude zlobe - hahhahaaaaa :) ....lipi pozzz Klapi od ....piše doli ispod - Ruže crvene :) !

ajte živili !

Članak će, naravno biti, uređen i dopunjen isipričan kako treba- jutros želim da vam dan bude vesel I UVIJEK PJESMOM KONTRA JUŽINE !- OJLAAAAAAAAAAAA1

Lipi pozdrav GOLUBIĆIMA IZ SPOTA !!!!

*********************************************************

Danas Split slavi 72. godine oslobođenja od faštista !

SMRT FAŠIZMU , SLOBODA NARODU !

POD TIM SLOGANOM BORIO SE I MOJ SVEKAR- ZVANI " BORAC" ! :)

JOŠ NISAM DALA JEDNU PRIČU O MOM SVEKRU !

ŽURIM !!!!

POZDRAV OD RASPJEVANE TURBO BAKE- RUŽE CRVENE- :))

NIKO NEĆE -  NE, SRUŠIT MOJE SNEEEEE- OSTALA SAM TUUUUU, NEKAD I DO ZOREEEEE-OJLAAAAAAA ! :)

nasljednica @ 07:49 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
nedjelja, listopad 23, 2016

@@@@@@@@@@@@@v

NOVO- ponoć :) Vratila sam Pejakovića ! :) Javili su mi iz Makarske - da šteta da nisam bila !

NOVO : POZVANA SAM VEČERAS NA KONCERT KLAPE KAŠE U MAKARSKU !


SVIM MAKARANKAMA I MAKARANIMA "DAN GRADA" ČESTITA - ONA GLASNA , ŽIVAHNA  ŽENA IZ PUBLIKE ;)

- RUŽA CRVENA IZ OMIŠA  :)

KOJOJ G. BUBLE, DIREKTOR SJAJNOG FESTIVALA KLAPA UZ MANDOLINU I GITARU NE ZAMJERAVA NITI MALO NA GLASNOM PJEVANJU I DOVIKIVANJU ! NA TOM SAM FESTIVALU KAO KOD KUĆE - SLOBODNA OD SVIH POGLEDA I GUNĐANJA - STEKLA SAM DIVNA PRIJATELJSTVA I ODEM UVIJEK KUĆI - PJEVAJUĆI ! :)

SVI KOJI STE BLIZU ILI MALO DALJE, IDITE NA OVAJ SUPER KONCERT NA OTVORENOM !

KLAPA KAŠE JE VELIKI MEZIMAC MAKARANA ! :)


/ SKUNULA SAM DO VEČERAS - PEJAKOVIĆA I "SIROMAH SAM, NIJE ME SRAMOTA : ) !!!!!


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


AJMO MALO ŽIVE MUZIKE - JER OVAJ FILM ME DOVEO DO OVOGA - I DO OVE PISME I ŠTO SAM POSTALA BLOGERICA  ( da zaboravim malo na jad koji sam prošla )   I OVIH DANA SLAVIM 7 GODINA MOGA BLOGA - OJLAAAAAAAAAAA :)))))

Uvod !!!!!! BRZO HTV 2 :

Budući će u 18; 50 h biti snimka divnog Koncerta g. Joška Banova na  HRT2 - pretpostavljam  sa Split-festa 2015. u pauzi glasanja, prešla sam sjesti u prvi red - snimalo me  :)))) pa moram malo osloboditi memoriju - ( a želim vam prenijeti prve dojmove o GAZDI )

NOVO - 12:50 H , EVO MENE NA YT ;) - NA REFRENU  https://youtu.be/qLyXiwGdxjo


Stoga -  OVAJ ČLANAK SAMO JE COPY PASTE MOG PRVOG DOJMA KOJI SAM SINOĆ NAPISALA ISPOD GOVORA IVANA PERNARA - NJEGOV "DRŽAVNIČKI GOVOR" .

OVAJ ODLIČAN DOKUMENTARAC PREPORUČIO VAM GA JE SA SMIJEŠKOM KAO I JA , PREDSJEDNIK HR SABORA  BOŽO PETROV U DANAŠNJOJ EMISIJI NU2 - KOD STANKOVIĆA.

IZVOR - SLIKE- JUTARNJI- KONCERT ESME REĐEPOVE U SPLITU !:))))

*

DOKUMENTARNI FILM GAZDA , pogledajte ga , ja jesam večeras  (sinoć ) u Dugom Ratu ..... bit ce vam jasno zbog koga, čega film ne smije biti prikazivan u velikim kinima ..... film koji će vas i nasmijati , film koji pokazuje "kako se to radi" .... i kako jedan od vodećih pravnih stručnjaka  -  I PRIJE OSAMOSTALJENJA LIJEPE NAŠE I SADA OD KAD SMO "OSAMOSTALJENI" -  čak ostaje zabezeknut, za smijat se, na pitanja Sina koji nas vodi kod dokumentarac, Sina kojeg su tata i mama radili u Gazde i film koji završava smijehom sina i mame .... sve ono što svi znamo i na ulici sve znaju .

PREPORUČUJEM  GA POSEBNO DIJASPORI, KOJA NE ZNA KAKO SE TO U NAS 40 GODINA RADILO !


Film nije za one koji su bili i još jesu poslušnici i oni koji su izdali svoje kolege , a bili su im predstavnici sindikata - za nagradu unaprijeđeni u Gazde , koji je za 7 eura po m2 kupio atraktivno zemljište, koji je financirao veliku stranku. Međutim , to i nema toliko veze, jer svi moćnici financiraju velike stranke . Gazda koji drži medije, koji za nula kuna ima 30 godina koncesiju na cijeli otočić. TO JE PRIČA O GAZDI KOJI ZNA !

Ovo je priča o moći, o moćnicima, o  centrima moći, o ljudima koji prodaju dušu vragu da bi udovoljili Gazdi i takvi su još i sa preko 60-ak godina čak i savjetnici , jer su počeli u vrijeme Tita - na važnim pozicijama.  To je priča, dokumentarac koji pokazuje kako (ne)rade državne institucije - mediji - od raspisivanja natječaja, namještanja istih pogodnim moćnicima do smiješnih ishoda.

Oni koji nisu radili u pretvorbenim i privatiziranim društvenim poduzećima - onima sa D.D. ili D.O.O. - otvorit će oči kako ih je Gazda  preveslao, kako je za male novce pokušao kupiti njihovo Poduzeće - ali ima i onih koji nisu uspjeli- ALI SU ZNALI DA JE TO PODUZEĆE I TE KAKO ZLATNA KOKA PA SU ZA DIO DIONICA ILI UDJELA DALI POZAMNAŠTU SUMU  NOVACA - SAMO DA BUDU DOBAR DIO KOLAČA TOGA PODUZEĆA, ODNOSNO DA UĐU U TO PODUZEĆE, da zgrabe veliki dio temeljnog kapitala.

Oni koji nisu radili u privredi lako će povezati priču kako uspješan čovjek može naslijediti uspješnoga oca iz vremena Tita i razvit se poput HOBOTNICE svim svojim pipcima van dosega "njezive glave"- a oni koji o svemu znaju, pogotovo susjedi - hvale ga na sva usta - divan, krasan, pošten - i reče jedan : A tko bi smio reči drugačije ?! Je, je , sve je to točno, ima imanje, nema ga mjesecima, malo ga ovdje vidimo.

GAZDI je Lijepa naša postala tijesna i pipci su prešli granice Lijepe naše, zadivljujuće sposoban ! To mogu samo rijetki , oni koji imaju dara, nosa i - ponosa.Nekada se moglo, prisjeća se Mali s mamom na kauču pričajući, za ono što dobiješ u Gazde da si mogao u istog Gazde zamijeniti- npr. bombonjeru za piceke , kruh, pecivo-a danas, mama, kaže - a ne m ože s eto više- sve je u kompjuteru.

Da, sjećam se i ja toga sistema - dobili bi igračke za djecu za Djeda mraza ( Bozić nisi smio spomenuti ) pa bi u toga Gazde "od darova", mogli mijenjati za nešto drugo u njegovom dućanu.

Vješti dokumentarist, Mali od oca, poput odvjetnika došao je do svih važnih dokaza, i vrlo vješto , slikovito nam pokazivao te domumente na A4 ili siječke u novinama u prvom planu i onda gledamo kako crvena olovka ili plava penkala zaokružuje ili podcrtava ono najbitnije.

Vidimo kako je Mali ( naravno, sada veliki sin) čak napravio i pečate i pred nama ih na dobivenim dokumentima - "opalio- timbrao" uživo na tim kopijama - sve je za Gazdu išlo "onako kako mora ići" - imao je i ima veliku moć.

Hvale ga da im daje uskrsnicu, božićnicu, da imaju dobre plaće u odnosu na plaće u nekih drugih Gazde - a plaće im 40% niže od prosječne ?!

Neki su prozvani hrabro postali glumci, neki prozvani su još hrabrije stali pred kameru, da bi na kraju doznali - gdje su "danas" - na kojim funkcijama u Gazde ili uz njegovu pomoć u prijevremenoj mirovini.

*


Gazda može biti i jest metafora , jer slučaj Gazde nije samo u gospodarstvu, gdje on i još neki Gazde  imaju monopol, već i o Gazdi u pravosuđu  u medijima itd....ne usko gledano, nego ta umreženost je gdje se god okreneš.

Gazdu kude oni koji su izgubili, a hvale ga svi koji su od njega profitirali ili kod njega "ovancirali". O njemu sve najbolje - naslijedio od oca i razvijao se s poticajima Države na ovaj ili onaj način - ali uspješan - čudo jedno - stvarno vrhunski sposoban Gazda.

Dok je ovaj Sin nakon 40 g rada svojih roditelja uspio tek malu hižu da pomalo gradi, dio i od odštete koju je tata dobio zbog nesreće na radu u Gazde, za to vrijeme Gazda je kupio, renovirao ogroman dvorac na predivnom velikom imanju za nešto sitno novaca.

Pri kraju dokumentarca koji je meni dao neko unutarnje zadovoljstvo ( nisam se pomakla  na stolici dok sam ga gledala - osim što sam se nasmijala kiselo na par bisera , klimala glavom - kao ono DA, DA, TAKO SE RADILO !)  da je ipak prikazano "kako se  to radilo ". Žrtva sam moćnog Gazde, kao i mnogi od vas u ovoj istinitoj priči .

*

Povijesničar na kraju ozbiljno pa sa smješkom na pitanje Sina reče : Da,  ovo je priča o "Frani Tahiju" hahahaaa.....kojim riječima o tom vlastodršcu govori - to morate čuti :) A na malo provokativno pitanje : Jel i Franjo Tahi zapošljavao toliko tisuća ludi - odgovor ćete čuti ako pogledate ovaj film.

Osobno se nisam iznenadila što je sve pronađeno u slučaju Gazde, ponavljam, jer sam kao mlada učila , znala kako se radilo u vrijeme Tita, iza Tita i u novije doba i još i danas se susrećem i imam posla s centrima moći u Lijepoj našoj.

MI IMAMO NAŠA JAJA , kokoše i pivca :)))))


*

Da se razumijemo, nije ovo samo ovako kod nas - gledajući ne samo filmove već i dokumentarce iz drugih zemalja- svaka ima  svog GAZDU.


Vjerujete mi - zanimalo me najviše jedno - a to je ,  vjerovali ili ne - rečeno u 3. ili 4. rečenici - jer je sin moje poznanice radio kod jednog GAZDE - imenice su spomenute odmah : helihopter i dvorac - ( ostalo "haj lajf" nije ni trebalo da mi spomene !!!! )


Glavni "glumci" su vam jako poznati , čak i najnovija lica na političkoj sceni ...VRLO SIMPA DOKUMENTARAC I NE VIDIM RAZLOG ZBOG KOJEG JE ZABRANJEN ?! Osim što ga "znam" ! :)

A ZAŠTO SE FILMU ODAZIVA MALI BOJ LJUDI U MANJIM SREDINAMA - u mom Omišu 80 ljudi u Ilirskom sjemeništu?! - čast iznimkama , evo :


U  malim se sredinama sve zna i sačuvaj Bože da te netko , ako si pripadnik koje stranke u kinu vidi.....e to je moja sloboda.... i velika povlastica za osobu koja je dijelom prošla ovaj scenarij Gazde i 7 godina zbog Gazde ne radi.

Napomena..... ne mora to biti doslovno shvaćeno......Gazda je čitav jedan LANAC ....tako se mogao zvati ovaj odličan dokumentarac....sve transparentno ....vidljivo, podcrtao.....

Ne sramiti se, pogledajte ga, osim ako niste dio tog LANCA - a onda pođite ga pogledati 30 km dalje, gdje vas nitko ne poznaje - hahhaaaaaa!

Zvala sam neke moje poznanice koje ga nisu gledale u mom Omišu prošli tjedan  i moje poznanice i mještanke - one koje rade više "na terenu" nego na poslu - one koje spadaju u tzv. "uhljebe" - pripale su se, odgovori su bili : A ne mogu baš večeras .... ili..... Te ti filmove ja ne volim....ili   Ma šta će mi to ....... ili  O čemu je film ?! Jel to ona o T. ..... AJMO VIDITI- PA ĆEMO ZNATI O KOME, ČEMU JE RIJEČ - NISU SE ODAZVALE MOM POZIVU ....SRAMILE SU SE !

Svima sam rekla : ZNALA SAM DA ĆEŠ MI TAKO ODGOVORITI !!!! .....SVE ONE ZNAJU DA NE RADIM 7 GODINA , A ONE MI SE OSOBNO "JADAJU" DA IH JE SRAM KOLIKU PLAĆU IMAJU , A NEMAJU POSLA NITI DVA SATA U DRŽAVNIM  UREDIMA !!!! ETO VAM SLIKE - I  STANJA S UHLJEBIMA !

Ako ću gledati tko je po ovom filmu moj GAZDA - onda je to onaj jadan šta je sve stekao sam - a kad bi onda usporedili momka kojemu su tata i mama radili u jednog drugog GAZDE ,  on ima od oca bar mašinu za tipkanje na kojoj je pisao dokumentarac, jedno misto u grobu i malu hižu- a ja  NISAM DOBILA NI 14 PLAĆA ! 

GAZDA je i pravosuđe - kako u dokumentarcu tako vam i je i "danas" kao i mnoge državne isntitucije - tzv. državni aparat. Toliko su umreženi bili i bez interneta , da bih napisala "to je čudo jedno!" - ali n eću, jer sam radila i u onom sistemu pa m i je sve jasno.


POZOVITE MEDITERAN FILM  U VAŠE SREDINE - OVAKO SE TO RADILO I PRIJE 40 GODINA - A RADI SE I DANAS I SVE POHVALE ZA DOKUMENTARAC ! :))

)))

NASLJEDNICA - RUŽA CRVENA BEZ KUNE I DINARA :)

UBACILA SAM JUTROS SLIKE - IDEMO NA ZRAK NA VELIKOJ OMIŠKOJ PLAŽI, LIPI JE DAN  - U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH ! ;) :) OJLAAAAAA :)

PRIJUČER SAM S DIPLOLOM BUŽALA RUPE I POSIJALA BOB - HAHHAAA  !

" SIROMAŠNA SAM" NIJE ME SRAMOTA - JA IMAM SVE OD ŽIVOTA: ZDRAVLJA, OBITELJ,  UNUČAD, OPG , KOKOŠE  I RADOSTIIIIII - OJLAAAAAAAAAAAAAAA :)))

////////////////////////////////////////////////////////////////////////

SAD JOŠ OZBILJNIJE- A TO JE STVAR I GAZDE !!!!

SLUČAJNO SAM OKRENULA PROGRAM NA ONU EMSIIJU- GOST JE BIO JAKOV SEDLAR - I VEĆ KAD JE ON IZNIO BROJKU OD OKO 2782 - SAD ĆU VAM I JA REČI DIO : U POSLJEDNJU GODINU DANA UBILO SE 286 BRANITELJA NA NAŠEM SAMO DALMATINSKOM PODRUČJU !- RAZLOG : ONO ŠTO GODINAMA PIŠEM - RAZOČARANI SU U "GAZDU"  :(

JAKOV SEDLAR SPREMA NOVI FILM, TREBA MU NOVACA- BAŠ NA OVU TEŠKU TEMU -  OVIM FILMOM ŽELI DA PROBUDI GAZDU DA NEŠTO UČINI DA SE S OVIM PRESTANE !!!!

JAKOV SEDLAR ME PREDUHITRIO - DO OVE SAM BROJKE DOŠLA PRIJE DVA DANA - PRETUŽNO - A GAZDA  I NJEGOVI SE SMIJU !? MINISTRE BRANITELJA  -  HITNO NEKA INSTITUCIJE GAZDE UČINE NEŠTO !!!!

MINISTRE, MOG ROĐAKA VLATKA SUDIĆA NE MOŽETE SPASITI - ON NIJE DOŽIVIO SLOBODNU HRVATSKU KOJA JE ZAJEDNO S NARODOM UPALA U GAZDINO ROPSTVO ! TO BRANITELJI NISU ŽELJELI !!!


nasljednica @ 18:22 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, listopad 18, 2016
@@@@@@@@@@@@@@

Uvod (novo) 19.10. u 10:20 h : Ovo je nastavak prethodnog članka na kojem je bio naglasak na Programu ovog sjajnog slavljeničkog Koncerta klape Sv. Juraj :) - razlog "uvoda" je jako velika čitanost ovog članka,od 6 h do sada preko 55 posjeta  koliko mi "špijun" može pokazati,  što znači da je od sinoć možda i reko 110 posjeta !!! :) Hvala , hvala , od Kaštela do Rusije ! ;)  I JAVILA MI SE VLATKAAAA ! ŠTO PIŠE- PROČITAJTE DOLJEEEE- NA OVO MOJE POLJEEE :)


UZ PJESMU KOJA JE MNOGE RASPLAKALA U LISINSKOM - MOJ DIDA I JA - IDE OVAJ ČLANAK- 2. DIO PRETHODNOG

*

A joj, dragi moji čitatelji, osobito vi koji ste fanovi klapske pjesme, a pogotovo vi, fanovi klape Sv. Juraj- vođena ovom mojom intuicijom, nešto mi nije dalo da napišem jadan neobičan ( intiman) članak- JER , MUČILO ME DA VAM NISAM ODRŽALA OBEĆANJE - TKO JE TAJANSTVENA VODITELJICA SLAVLJENIČKOG KONCERTA KLAPE SV. JURAJ U LISINSKOM 12. 10. - SRIJEDA :)

I VIDITE, DOBIJEM BAŠ DANAS MEIL - A ČLANAK OBJAVLJEN - JUČER ?! :) JES ! :)

U MEILU SAMO UZ "LIPI POZDRAV !!!" - STIGAO "PRIVITAK" ! :) Malo čorava na tabletu, uzmem novi laptop i kao da radim u kojoj obavještajnoj službi- jer "bolja sam" od CIA-e ;) pola sata sam istraživala TKO JE TAJANSTVANA VODITELJICA - KOJU SMO VIDJELI NA KRAJU OVE SNIMKE , JEDVA VIĐENE NA FB KLAPE SV. JURAJ - MOJ DIDA I JA - OPA- VODITELJICA NIJE SAMA BILA , JEL ONO ONAJ "SIMPA " FRANO ŠTA SAM GA LANI "IMALA UBITI" U KAMBELOVCU ?! :))

I EVO - ŠTO SE POPODNE DOGAĐALO ( osim šta sam izgubila 2-3 sata zbog nestanka Interneta )

*

PROČITALA SAM OVAJ VRLO ZANIMLJIV ČLANAK KOJI SAM DOBILA - ALI NE U PORIVITKU , JER MI JE BIO SITAN - ALI ZNAK - KAKO GA NAĆI :)))!

http://www.zadarskilist.hr/clanci/17102016/koncert-u-lisinskom-kruna-je-moje-voditeljske-karijere

Novinarka Irena Jurjević piše : " ....a čast programa pripala je jednoj Paškinji/Zadranki, Vlatki Vučić-Marasović, inače i glasnogovornici Zadarske županije.Nastup u Lisinskom kruna je nečije karijere, kako glazbene tako i voditeljske, pa je iskustvo nastupa u najpoznatijoj hrvatskoj koncertnoj dvorani za Vučić-Marasović bilo posebno značajno. ( IMA JOŠ !)

- No Lisinski je vrhunac dosadašnjih nastupa i za to se trebalo pomno pripremiti. Iskustvo je bilo veličanstveno i koncert je jednostavno trebalo doživjeti. Kada su klapa i orkestar izveli svoju verziju pjesme „Lijepa li si", publika je bila na nogama, prepričava Vučić-Marasović.

JA : Kako je došlo do suradnje s klapom Sv. Juraj - piše: S klapom Sv. Juraj zbližila se za vrijeme obilježavanja obljetnice Maslenica i tada se po prvi puta rodila ideja o suradnji. Ovo ljeto uz podršku generala Fuzula u Bibinjama 'pao' je i početni dogovor za Lisinski. Emocije nakon koncerta još se nisu slegle, a vjerojatno će to trajati još neko vrijeme, no ljubav prema klapi ostat će i dalje.

*

Vlatka je za ovu prigodu na koncertu u Lisinskom uvela još jednu prepoznatljivost, pašku čipku. Odajući počast svojim korijenima, u najpoznatijoj hrvatskoj koncertnoj dvorani zasjala je košulja urešena paškom čipkom stara preko 70 godina. Košulja je dar Vlatkine tete Vinke, koju voditeljica nosi samo u najsvečanijim situacijama. Lisinski je bila jedna od njih. Ostatak garderobe upotpunjen je bijelom suknjom i plavim detaljem.

- Kada radiš jedan takav program, osim što se trebaš pripremiti za nastup putem scenarija i teksta, moraš prilagoditi i odjeću. Bijela je boja mornara, a plava je boja Zadarske županije. Čipka zajedno s peružinima, ogrlicom oko vrata koja je dio paške narodne nošnje, je moje naslijeđe, pojasnila je Vučić-Marasović. "

Dragi moji čitatelji, nisam imala mira, intuicija me opet vodila dalje i dalje i javim se Gđi. Voditeljici i "napišem što sam napisala" i dala joj moju meil adresu , i nije prošlo niti dvije minute- AJME ?! JAVILA MI SE ?! Voditeljica , sad već i moja draga Vlatka , napisala je negdje gdje ni sama među mnogim člancima gdje piše o Vlatki ne mogu pronaći - uglavnom, da je bilo predivno i da joj je to bila velika čast - ma ne mogu sad od sreće naći gdje smo se dopisivale , mislim na FB , ali ni to ne mogu sad naći ?!

KAKO NEMAM MIRA, ODVAŽNO I NENAMETLJIVO ZAMOLIM  VLATKU , MA - ono bar malo za moj blog , za moje čitatelje malo više - jer ne mogu bez ekskluziva :) - I NESEBIĆNO DOBIJEM - MALO VLATKINE DUŠE , JER SAM NESTRPLJIVA DO SNIMKE OVOG KONCERTA ZA KOJI POUZDANO ZNAM DA JE SNIMAN :)

I S PUNIM POVJERENJEM VLATKA ZA MOJE ČITATELJE PODIJELI SLIJEDEĆE - A REKLA SAM JOJ SAMO DJEČIĆ DA MI DADE , MISLEĆI - NE BI BILO FER DA SVE OTKRIJEMO, BIT ĆE SNIMKA ZANIMLJIVIJA - I EVO ODGOVORA ZA 4 MINUTE - mojoj sreći nije bilo kraja !!! ( dok me Net nije izbacio, ali mi i dalje osmijeh na licu :

Poštovana,

evo Vam dio mog teksta s Konceta kako bi mogli upotpuniti Vaš blog. Nadam se da će Vam koristiti. Prilažem Vam i par fotografija, jer vidim da pomno pratite rad klape Sveti Juraj!

Ovaj tekst izgovorila sam prije početka Koncerta i prije pjesme Dalmatino povišću pritrujena:

-Prije 15 godina potekla je pisma..i di god je prošla, svud je prihvaćena, svi je pozdravljaju, njoj je svugdi i uvik dobro, zavlačila se ona pod starinske volte, tražila negdi gori onu poluosvitljenu ponistru iza koje je bilo dovoljno da kuca samo jedno srce, i to ono najdraže..S tom se pismom dite krsti, s njom se radujemo u slavlju, s njom se otpremamo na onaj svit ..ma koliko kroz vrime ona bila pritrujena, izmučena neverama i ratovima, škrtim urodima i pomorima, iz tame je uvik rodila sva u suncu i sritna! Jer potičemo iz podneblja u kojem se raste uz neponovljiv, jedinstven i nacionalno snažan zvuk klapske pisme i dalmatine povišću pritrujene!

Jedna od najava:

- Oni s pjesmom i u pjesmi žive, u riječima i zvucima Dalmacije, svoga rodnog kraja. Iz njih nam progovara taj milozvučni pučki glas koji nas ispunjava bogatstvom slika dalmatinskih kaleta, pjaceta, malomišćanskih situacija, bura i juga , brodova u neverama života, ribara i težaka. Sve te pjesme u njihovim glasnicama dobivaju posebnu gustoću i nemjerljiv su signal duhovne snage dalmatinskoga podneblja. Klapa Sveti Juraj i Orkestar HRM-a! - OP.A. uslijedila je pjesma, kako Vlatka piše : DA MI NIJE OVE LIPE PISME - Klapa i Orkestar.

-Pjesmom nam prenose ljubav, pravu, iskrenu - ljubav prema Domovini i svome narodu , ljubav prema baštini i tradiciji, voljenoj ženi, ljubav prema svemu onome što nas s tom pjesmom čini jedinstvenima na svijetu - tom je pjesmom opčinjena naša duša..duša po kojoj klizi ona jubav, ufanje veliko.. / OP.A. BRAVO, VLATKA - TAKVA JE NJIHOVA DUŠA !

U VEZI HUMANITARNE NOTE OVOG KONCERTA VLATKA JE REKLA :

-Dame i gospodo, pomagati drugima poseban je blagoslov , zato, vašim ste dolaskom na ovo rođendansko slavlje pokazali veliko srce za one kojima je to najpotrebnije. Dati nekome radost i izmamiti mu osmjeh na lice veliki je dar . Vi ste večeras upravo to učinili, jer osmjeh na licu bar jednog djeteta koje živi u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri, neizmjerna je radost. „ Zaista, kažem vam, meni ste učinili koliko ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće." Jer, Božji ljudi imaju nekoliko važnih službi, a jedna od njih je pomaganje jedan drugome i činiti dobra djela!

Zato, hvala Vam dragi prijatelji ! "

U našem dopisivanju meilom, Vlatka je naglasila veliku podršku kolege Frane u vođenju Koncerta !

Nisam mogla prešutjeti moje prijateljstvo s ženskom klapom PERUŽINI i da su mi one rekle po čemu nose ime, po tom nakitu koji je Vlatka imala tu večer te da imam sliku na blogu :)

Budući je Vlatka nazočila obilježavanju VRA MASLENICA nisam mogla prešutjeti da ima ime kao i moje tete sin, prve žrtve Maslenica :(

E SAD, PITALA SAM NA KRAJU VLATKU- KOJU PJESMU ŽELI UZ OVAJ ČLANAK - OSIM MOJE RUŽE CRVENE ;) - ALI DA ĆU ZBOG NJE AKO ŽELI NJU PUSTITI NA BLOG , ZBOG NJENE LJUBAZNOSTI - ODGOVORILA MI JE : Stavite Moj dida i ja ili Suza u tuđini ili Uvijek ću te voljeti ;)

Odgovorila sam Vlatki da bi MOJ DIDA I JA kao jedina objavljena s ovog Koncerta bila primjerena , jer se osim odlične izvedbe obrade ove Thompsonove pjesme na njoj na kraju vide i Vlatka i Frano uz dugi pljesak publike , a da sam Suzu u tuđini obradila i objavila uz slajd, a Uvijek ću te voljeti - da na blogu uvijek ima dušobrižnica - hahhaaaa - da ne bi tko pogrešno shvatio - ;) :)

DRAGA VLATKA , HVALA VAM ŠTO SAM OPET VOĐENA MOJOM INTUICIJOM STUPILA ODVAŽNO S VAMA U KONTAKT I ŠTO STE OVE MOJE LIPE DANE KADA SLAVIM SEDMU GODIŠNJICU MOGA BLOGA UČINILI JOŠ LIPŠIMA - S OVIM , S OVOM DOPUNOM KOJOM SAM OSTALA DUŽNA MOJIM ČITATELJIMA DILJEM SVIJETA - ISPUNILA MOJE OBEĆANJE, JER NE VOLIM DA IH IZNEVJERIM ! NE , BRINITE, NAUČILI SU ONI NA MOJE DUGE ČLANKE KOJE ZOVU "LANCUNIMA" :)

OVI SU MI DANI PRIVATNO BILI JAKO "NAPETI" - ALI UZ MOJ MOTO - DA MI NIJEEEEE OVE MOJE PISMEEEEEEEE , ČIM BI DUŠU LIČILAAAAAAA - PJESMOM SAM IH "IZLIČILA" - o čemu slijedi vrlo edukativan članak !!!!!

Draga moja nova virualna Prijateljice, Vi ste još jedan veliki razlog što mi je osmijeh od uha do uha - jer sve šta pišem iz gušta to činim za SVOJE GUŠTE i gušte i mojih čitatelja ! :)

NADAM SE DA JE USTANOVA DJEČJE BOLNICE OVIM HUMANITARNIM ROĐENDANSKIM KONCERTOM MOJE NAJDRAŽE I NAJBOLJE KLAPE U HRVATA , PRIKUPILA DOVLJNO POTREBNIH SREDSTAVA !

JA SAM IZ OMIŠA, IZ KOLIJEVKE KLAPSKE PJESME , I PJESME I KLAPE SLUŠAM SRCEM I DUŠOM, NE IMENOM, NE IMENIMA ČLANOVA KLAPA - I KAD NEŠTO OSVOJI MOJU DUŠU- ONDA JE TO - TO !

U KLAPSKOM SVIJETU ZA MENE JE TO KLAPA HRM-a SV. JURAJ O KOJIMA PIŠEM OD POČETKA MOG BLOGA - EVO 7 PUNIH GODINA 30. 10. O.G. , I U VRIJEME KADA SE NISMO NITI ZNALI - A I SAD SE SAMO MALO BOLJE ZNAMO - JER UZ DUŽNO POŠTOVANJE, NA KONCERTIMA SVIH KLAPA SE OPUSTIM , ALI UZ NJIHOVE GLASOVE KOJI DUŠU DIRAJU - NE MOGU NA MOJ "UPADNI" - NEMIRNI NAČIN ;):)))) !

*

KAKO JE VRIJEME ODMICALO - MOJ NICK NASLJEDNICA, po mom djevojačkom - poljičke junakinje Mile Gojsalić :)  PAO JE U SJENU , JER SAM ZA MNOGE KOJI ME ZNAJU I ČAK I NE ZNAJU , ALI ME PREPOZNAJU PO RUŽI CRVENOJ ILI U KOSI ILI NA ODJEĆI ILI NA TORBI - POSTALA SAM "RUŽA CRVENA" - NAJLJEPŠI CVIJET MEĐU CVIJEĆEM , CVIJET LJUBAVI, RADOSTI I SREĆE - A JA SAM I SRETNA ŽENA I MAMA I SRETNA BAKA S TROJE UNUČADI- ČETVRTO SE KOPRCA U MAMI :)

HVALA VAM NA SVEMU I S VELIKIM NESTRPLJENJEM ČAKAM ZAJEDNO S OSTALIM LJUBITELJIMA KLAPSKE PISME I FANOVIMA KLAPE SV. JURAJ KAO I DIVNOG ORKESTRA HRM-a , KOJEG SAM TAKOĐER IMALA ČAST VIŠE PUTA SLUŠATI I BEZ KLAPE SV. JURAJ - NPR. U HOTELU PRESIDENT U SOLINU UZ ODLIČNOG MLADOG SPLITSKOG TENORA SAŠU JAKELIĆA - JAKO , JAKO SE RADUJEM SNIMCI TOGA KONCERTA !

*

POHVALJUJEM VAŠ U GORNJEM ČLANKU OPISANI TE VAŠIM SLIKAMA NAM DOSTUPNI PRIGODNI IZGLED ZA OVAKAV VELIKI SLAVLJENIČKI KONCERT KLAPE SV. JURAJ - SVAKA ČAST - BRAVO !- REKAO BI NJIHOV VODITELJ ! :)

S VELIKOM ZAHVALNOŠĆU I POŠTOVANJEM

- RUŽA CRVENA IZ OMIŠA :)

- udata u Bajnicama 10 km put Splita :)

P.S. NA KRAJU SAM VLATKI NAPISALA- HAHHAAAA- DA JOJ ZAVIDIM NA SLIKAMA hahhaaa I ZBOG KOGA SE NE SMJEM SLIKATI S KLAPOM ;) :) TO KLAPA ZNA "OŠTAR PAS" ;) !! HAHHAA :))))) EVO- MOJ ĐEJMS BOND !:)

DRAGI MOJI ČITATELJI, VJEROVALI ILI NE, ŠKVERANI ME JOŠ UVIJEK ČITAJU IAKO JE MOJ NESUĐENI OFICIR IZ ČLANKA O PJESMI "KRALJICE MORA" KOJI VAS JE RASPLAKAO - U MIROVINI ?! A DOBRO , VALJDA SU ŽELJNI KOLEGE ;) :) UVIJEK SU MU ŠPIJAVALI ŠTA PIŠEM I KOJE , ČIJE SLIKE STAVLJAM NA BLOGU ! UH - RIJEŠILI SMO IH SE ! :)

ALI KAD ME UHVATI LUDAVCA PO KIĆI , KAD NE IDEM NA SUD ILI DJEČICI U OMIŠ, - KAD ČISTIM ŠTA TREBA I NE TREBA , NEIZBJEŽNO PITANJE : AL JE VEČERAS DI KONCERT KLAPE SV . JURAJ ?! - HAHHAAAAAAAAA - OJLAAAAAAAAAAA - JE, U VARAŽDINU ! :)

@@@@@@@@@@@

A VLATKA JUTROS JAVLJA - JE SVIT MAL !!! :)

Draga Zorana, lijepo ste se potrudili, svaka čast ! Inače, sad mislim i da Vas se sjećam iz Omiša lani kad sam bila s klapom Peružini ( to su moje prijateljice) i kad ste Vi negodovali za mali broj punata koje su dobile , a pjevale su Naranžu. I ja odavno pratim klapski svijet, vodim s dušom klapske susrete i smotre pa volim doći u Omiš. Lijepo Vas pozdravljam i nastavite na Vašem blogu tako s guštom pisati !Odgovorila sam : Da, ta sam ! :) To je kumovalo da od ove godine znamo , čitamo, vidimo na tabli Izbornih večeri tko su ti famozni članovi žirija , koji za izvedbe daju "kostelić ocjene" npr. 6,1 ....6,4... 7,7...7.9.....još i sramotno niske !!!! - A ne, ne , ove godine nije bilo tako niskih ocjena !! I znate šta , Vlatka, mnogi su me iza Finala muških klapa i još me i danas pitaju - A kako te nije bilo na Finalu, nedostajala si, nije bilo one živosti kao kad si ti ?! :)

ODGOVARALA SAM STO PUTA : A DOBILA SAM ČAK MJESEC DANA PRIJE VIP POZIVNICU OD KLAPE SV. JURAJ ZA NJIHOV ROĐENDANSKI KONCERT U KAMBELOVCU I TO BAŠ 23. 7. - NA VEČER FINALA KLAPA - I NIJE BILO ŠANSE DA TU VEČER PROPUSTIM ! IMATE ČLANAK ! :) eeeeeee

- REAKCIJE SU BILE - OD : JEEL ?! - DO - BRAVO I ZASLUŽENO ! - DO : I JA BIH PROPUSTIO BIO FINALE, ALI SMO BILI U FINALU ! :) PA - OPAAAA, DOGURALA TI DO VIP ULAZNICE !? :) EEEEEEEE , - ISKRENO, JAKO SAM BILA ZATEČENA VIP POZOVNICOM I JAKO POČAŠĆENA I TIH MJESEC DANA UDOVOLJAVALA SAM SVIMA U KUĆI I OKO KUĆE I POVIŠE KUĆE I U OMIŠU I U MORU I SKINILA 12 KG - TAMAN ! :))) - SAMO DA ODEM NA TAJ KONCERT U KAŠTELIMA !!!!

 - REKLA SAM DICI : MOLIM VAS, ZABILJEŽITE NA KALENDARU 23. 7. - NEMOJTE DOĆI TU SUBOTU - PLIZZZZZ , DA IZ KUŽINE I IZ MORA NE IDEM ZADNJI ČAS NA KONCERT PO BRZOJ CESTI OMIŠ- TROGIR ( OTIŠLI SMO DVI URE PRIJE !!! :) - BIO JE NE- ZA- BO- RA-VAN - I NE BRIŠEM GA S TABLETA !!!!! :) JER KAD NET RIKNE- JA PUSTIM TE SNIMKE ! :) DA MI NIJE OVE MOJE PISMEEEEEEEEEEEE , JER NE MOGU BEEZ NJEEEEEE , BEZ RUŽEEEE CRVENEEEEEEEEEEEEEEE ;):)


nasljednica @ 21:30 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
četvrtak, listopad 13, 2016

@@@@@@@@@@@@

NOVO, 14.10. 16,30 h:- Objavljena prva pjesma koja je mnoge rasplakala -

MOJ DIDA I JA https://youtu.be/qTn4O5p3WV0

 OVOJ DJECI JE POMOĆ POTREBNA !

https://youtu.be/XEKmSScXB-o  - HRT UŽIVO !

https://youtu.be/JZ5VcI08iQg   RTL UŽIVO !

@@@@@@@@@@@@@@@@@@


ONI SU ONI !

*

ONI SU INSTITUCIJA U KLAPSKOM SVIJETU! !

Uvodno citiram što je klapa Sv. Juraj napisala danas na svom fejsu kad je malo "došla k sebi" nakon drugog velikog slavljeničkog koncerta  ovog puta u velikom hramu zvanom "Lisinski" u Zagrebu sinoć 12. listopada 2016. godine, povodom njihovih 15 godina rada i djelovanja, odnosn- za njihov 15. rođendan kojeg slave cijelu 2016. godinu :

"Pozdrav dragi prijatelji ma gdje bili ! Sinoć je u Lisinskom bilo veličanstveno! Hvala predivnoj publici koja nas je sinoć "nosila" na krilima pisme !" - ( te priložila slike iz Lisinskog :)

To je bilo kratko javljanje Klape i kada bismo prišli psihološki gledati, promatrati i proučavati , iz ovoga je sve jasno kako je bilo na ovom Koncertu ! :)

*

Međutim, meilovi koji su me popodne dočekali kad sam došla kući ( jutros Split pa za Omiš ) te moje nove FB prijateljice koje nas je ovaj Koncert povezao- ja vam ne mogu kao Klapa kratko opisati ovaj Koncert. EVO NEKIH :

1/ Ja sam rođena u XY, živim u Zagrebu 20 godina. Sinoć je bilo veselo ali i emotivno...na pismu Moj dida i ja sam se rasplakala...jedostavno me dirnulo...a i momci iz klape su me posjetili na mog bratića prerano preminulog...živio je u Splitu i bio u mornarici...sićam se te bile uniforme i cipela. Možda ga i znaju u klapi...zvao se XY- napisano ime ..

2/ Koncert je bio fenomenalan , bas su posebni. Steta sto nisu cesce u Zagrebu.Digli su dvoranu na noge, a sve je izgledalo tako otmjeno i svijetski bas kao i oni u uniformama.Decki pjevaju iz duse i uspijeli su me rasplakati.Vecina klapa im nije ni do koljena.Orkestar i maestro takoder za deset.Koncert za pamcenje - izjavila je jedna posjetiteljica koncerta klape HRM u Lisinskom


Uvažavajući svako vaše pojedinačno javljanje ta zahvaljujući i svim komentatoricama i komentatorima na FB klape Sv. Juraj i svima koji su mi poslali meilove , mogu vam reći da sam sada i ja nošena "krilima" da svima onima koji nisu bili na ovom Koncertu probližim PROGRAM , koji sam držala u tajnosti ;) s kojim su klapa Sv. Juraj, Orkestar HRM i Saša Jakelić oduševili tu divnu publiku u Lisinskom ! :)

*

Program mi je poslala draga osoba , koja zna da me to jako zanimalo pa ga s velikom radošću dijelim s vama - izvolite - OVO JE PUBLIKU "OBORILO S NOGU ", A I MENE KAD SAM PROČITALA :

Koncert je počeo a capella izvedbom Dalmatino, povišću pritrujena - ako ne znate najmlađi član u "ono doba" Vokalista Salone bio je mezimac mo. Ljube Stipišića , organizacijski voditelj Klape g. Marko Bralić ( isprika, u mojim člancima ne pišem činove članova Klape - to ostavljam drugima :) - jer vam sve živo doznam od ljudi s kojima ovih godina kontaktiram na ovim mojim događanjima o kojima vam već sedan godina pišem :)

*

!!!!!! - Za sada meni nepoznata Voditeljica ( nisam stigla pitati njeno ime i ne vidim ga nigdje ?!) dala je uvodni dio , nakon čega su uslijedile pjesme :

1/ Lipa moja ča si blida, 2 / Da mi nije ove lipe pisme , 3/ Uvijek ću te voljeti, 4/ Suza u tuđini , 5/ Gdje si majko da me budiš, 7 / Proplakat će zora te za kraj u prvom bloku, Orkestar 8/ Evergreen memories :)

Nakon ponovnog javljanja nepoznate mi Voditeljice nastupio je mladi splitski tenor Saša Jakelić , umjesto najavljivanog Đanija Stipanićeva ( opravdano odsutan :) ugodno iznenadivši publiku s pjesmama Vice Vukova Ako sad odeš i Kad raziđe se dim- koje su izvučene iz zaborava pa čak i mene same. Po primitku Programa , odmah sam na you tube pronašla te pjesme i pomislila- Ala šta će ovo biti iznenađenje ! :) I koliko čujem- bilo je !:) Zatim je Saša Jakelić uz klapu Sv. Juraj izveo Bodulsku baladu.

Prema Programu, nadam se da nije došlo do izmjene, a vidim u komentarima da je Klapa oduševila a capella izvedbom obrade Thompsonove pjesme Moj dida i ja , koja je tada uslijedila.

Po novom javljanju  nepoznate mi Voditeljice , a prema nastavku popisa pjesama Programa, daje se zaključiti da su najavljeni kao ljudi u bijelim uniformama - "mornari romantičnog srca" te nema sumnje nikakve da je i publika pjevala s njima ove pjesme : Zora Bila, NE DIRAJ MOJU LJUBAV, Vilo moja, RUZO MOJA CRVENAAAAAA :) te je ovaj blok završio izvrsnom Uvertirom iz Gubec-bega Orkestra HRM-a , koju sma bezbroj puta imala prilike čuti uživo :)

Slijedio je najavni dio , prema programu , domoljubnih pjesama te ovdje trebam naglasiti da Hrvatska ratna mornarica ove godine slavi svojih 25 godina ustrojstva te je za to je dobila Nagradu Grada Splita na svečanoj Skupštini Grada na Sv. Duju kojoj sam bila i objavila nastup klape Sv. Juraj i sliku ! :)

Publika ni na ove pjesme nije mogla biti "hladna" , što pokazuju i dokazuju meilovi koje sam dobila, a i komentari na FB Kape: ZEMLJO MOJA - divna pjesme uoči 20. godina VRA OLUJA koju je poeta Branko Slivar baš dao povjerenje klapi Sv. Juraj da je ona pjeva i nije pogriješio ! ( Hvala g. Slivar- g. slivar čita moj b log ;) :) !!!! ) Croatio , iz duše te ljubim, KOME BI ŠUMILO MORE MOJE SINJE , Stina praddova te ona , jedna od novijih koja je posebno snažna uživo , za koju mi je Klapa poslala mp3 , a kolega @Popetov stavi sna svoj you tube kanal , jer ja to ne znam LIJEPA LI SI - odlična obrada još jedne Tohmpsonove pjesme :)

Mogu samo zamisliti tu atmosferu u Lisinskom uz slike koje gledamo , koje sam dobila !!!

*

Ekskluzivno i prije nego je CROPIX objavio slike iz Lisinskog, rođak Rake mi je poslao ekskluzivnu sliku iz Orkestra u kojem svira trubu, jer on zna da ne mogu bez ekskluzive - tu sliku ne znam sa svog FB i FB Klape prenijeti- ne ide mi ?! :(

Prema Programu klapa i Orkestar su pripremili i bisseve i ne sumnjam da ih nisu izveli - ali kako sam već i rekla ranije, tj. napisala , u najavnim člancima- da će program sigurno biti drugačiji od onoga u Kambelovcu s Prvog rođendanskog koncerta 23. 07. 2016. godine : U BOJ, U BOJ - to smo mogli pretpostaviti- ALI - POD BRAJDE - EEEEEEEE- DA MI JE TU BILO ZAPJRVATI - NA NOGAMA - ojlaaaaaaaaa - a ne , ne , bolje da nisam bila, bolje, jer kakve sam sreće opet bih završila u novinama ;) :)))) I za kraj , prema Programu trebala je biti MI SMO HRVATSKI MORNARI ! :)

Dugotrajan pljesak i ovacije publike tijekom cijelog Koncerta - mogu samo zamisliti kako su "nosili " klapu Sv. Juraj , koja ima toliko energije bez obzira i na dob i na prijeđene kilometre cijele ove godine i što mi nikako nije jasno, a to ih moram pitati - KAD ONI NAUČE SVE OVE PJESME I KOLIKO IH UOPĆE ZNAJU NAPAMET- JEL IM ONI ZNAJU BROJA ?! - JA, KOJA IH PRATIM GODINAMA NE ZNAM TAJ PODATAK ?! :)

Imam mnogi njihovih CD-ova , neke DVD-ove još očekujem ;) ali broj pjesama ne znam - morat ću sjest jedan dan i napraviti "inventuru" ;):))))

I TAKO - KLAPU SV. JURAJ I MENE VEŽE NEKA TAJNA VEZA - JER MOJ MOTO U ŽOVOTU JE : DA MI NIJEEEEE OVE LIPEEEEEEE PISME ČIM BI DUŠUUUUUU LIČILAAAAAAA- i ja sam tako jutros na putu od Suda, gdje je bilo jako napeto, gdje sam tri puta od Suca upozorena da ću "letiti" vani iz sudnice - ipak išla kući pjevajući - DA MI NIJE OVE MOJE PISMEEEEEE - OJLAAAAAAAAAA !!! :)

POSEBNO MORAM POHVALITI NE SAMO PUBLIKU - ČUJEM BILI SU DIVNI !!!! - NEGO I CMC TV, KOJA JE PUŠTALA SMS-OVE I NA TAJ NAČIN POMOGLA DJEČICI U GORNJOJ BISTRI - I AKO JE SAMO VAS 10 DO 200  POTAKNUTI OVIM  SMS-OVIMA , UOČI I NA DAN KONCERTA , OTIŠLO U LISINSKI - JA SAM VAM ISKRENO JAKO ZAHVALNA - HVALAAAAAA !! :)

https://youtu.be/mBAckh3mtDs  Na omiškoj stini

https://youtu.be/IpVOoBQxVtk   Seve, Gardelin

https://youtu.be/Oq9g-j46mI0   Ruža crvena


SVI VI KOJI NISTE MOGLI POĆI, A ŽELITE POMOĆI  TOJ USTANOVI - ZNATE KAKO ĆETE ! HVALA ! :)

*

Eto, dragi moji, moj prvi Izvjestitelj bio je moj rođak Rake i poslala sam mu SMS , otprilike kad sam mislila da je Koncert gotov: Kako je bilo ?!- je mi rođek, ali - ne znam da li smije išta da mi odgovori, smetam li ?! Kad je vidio moj SMS poslao mi je na viber sliku i napisao : BILO JE ODLIČNO ! REAKCIJE SU SUPER !

Danas se nismo sreli u našem dvorištu naše zajedničke kuće , nisam ga htjela smetati, a i meni je trebalo odmora od "suda" i da se igram s mojim mališanima :) - stoga - ovaj će članak možda imati izmjena ?! :)

*

Moram napomenuti da se klapi Sv. Juraj u pojedinim pjesmama kao i Kambelovcu pridružio Marko Pecotić Peco :)

DA, NA OVAJ NAČIN I OVIM RADOM I OVIM NIZOM KONCERATA KLAPA SV. JURAJ HRM- STAVILA JE SAMO "ZAREZ" NA SVOJE DOSADAŠNJE 15-GODIŠNJE DJELOVANJE I PROMOVIRANJE LIJEPE NAŠE U ZEMLJI I U SVIJETU ! ČESTITKE JOŠ JEDNOM I HVALA IM - DO NOVOG KONCERTA ! :)

Do novog javljanja i dopune ili ispravka i slika -

sve vas pozdravlja Ruža crvena :)

koja jedva čeka snimku s ovog Koncerta- za koju znam od pouzdanog Izvora da ćemo je imati ! :)

Hvala Marini- komentatorici s fb Klape na divnim slikama :)


U PODLOZI OSTAJE I DALJE KONCERT KLAPE SV. JURAJ IZ ZORIN DOMA U KARLOVCU OD 7. 10. 2016. G.- JER OVIH DANA NAVRŠAVAM I JA SVOJU GODIŠNJICU - SEDAM GODNA MOGA BLOGA - SAMO NA BLOGU NEMA ONIH MOJIH RUŽA - ALI NEMA VEZE , VAŽNO DA JE BLOG VRAĆEN !!!! :)

nasljednica @ 17:29 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, listopad 10, 2016

@@@@@@@@@@@@@@

NOVO: OVO NEMA NIGDJE !!! HAHHAA :)

PROČITAJTE ŠTO MI JE YT- KOLEGA TIHOMIR KOJEG YT KONCERTA SLUŠATE - NAPISAO POPODNE - 11. 10. 2016. - TAD  ME INTUICIJA VODILA ZA SPLIT , JOŠ SAM BILA KUĆI DO 18 H - imam taj tv kanal :( !

Tihomir Mastelic-IvicJučer u 17:10 h

Odgovori

A ja prije 5 (pet) minuta upalih TV i to kanal Z1 , Marko Bralić govori o humanitarnim nakanama koncerta Sv.Juraja, nakon toga emisija završava spotom s Poljuda prije koju godinu i njihovom Ružom crvenom - početak spota prikazuje razdraganu žensku osbu ustalu na tribinama i drži svijetli transparent/zastavu s ružom - Zorana, to ste mogli biti samo Vi a u prilog govori i sličnost koju nadjoh s Vašim fotosom na blogu :) :)

Što sam Tihomiru odgovorila-ako imate živaca, piše ispod ovog yt koncerta :))))) TAD MI JE MUŽU OSTAO ŠAL HAJDUKA I KAD JE PIVA COCE - VILO MOJA-JA OJLAAAA :))))

*


@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@

Poštovane DAME i gospodo, PRVENSTVENO - DAME , uz dužno poštovanje i svima ostalima koji ovo čitate i gledate i slušate - OVAJ ČLANAK JE POSVEĆEN SVIM VILAMA DANAS koje su bile u Zorin domu u Karlovcu uoči dana neovisnosti Lijepe naše , I SVIM DAMAMA koje iz bilo kojih razloga neće moći doći na VELIKI ROĐENDANSKI , DRUGI PO REDU, KONCERT KLAPE SV. JURAJ , ovoga puta s Orkestrom HRM-a , koji će se održati U LISINSKOM u srijedu 12. listopada 2016. godine !

- malo sam dopunila Plakat z LISINSKI :)


*

        GOST KONCERTA JE SPLITSKI TENOR SAŠA JAKELIĆ

NOVO - ZBOG SPRIJEČENOSTI ĐANIJA STIPANIĆEVA - GOST VELIKOG SLAVLJENIČKOG KONCERTA KLAPE SV. JURAJ JE SPLITSKI TENOR SAŠA JAKELIĆ , kojeg sam imala puno puta prilike čuti uživo od HNK Split do Koncerta s Bing bendom HRM-a pod ravnanjem Tonća Čićerića u hotelu President u Solinu i sve do emisija serijala Lijepom našom.

*

Nastup na Runjičevim večerima - nezaboravna izvedba -  Pismo ćali https://youtu.be/oDeAPbP2vlg

Trenutno se na top ljestvicama penje njegova pjesma DA SE BAR U KIŠU PRETVORIM : Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/show/splitski-je-tenor-sasa-jakelic-i-kisnu-oluju-pretocio-u-pjesmu-490903 - 24sata.hr

https://youtu.be/zAjBEbsm0IE

Nedavno je i Saša Jakelić s Helenom Bastić nastupio u Karlovcu u Zorin domu - na Koncertu povodom 30 godina Puhačkog orkestra Karlovac uz Šibensku narodnu glazbu .

*

Na you tube imate bezbroj njegovih divnih dueta s tenorima, s našim pjevačicama, a vidim na njegovom fejsu da ćemo uskoro gledati ga opet u Lijepom našom ! :)

************************************************************************************************

DA SE NITKO NE UVRIJEDI - OVAJ ČLANAK POSVEĆUJEM JEDNOJ JEDINOJ RUŽI CRVENOJ KOJA JE DUŠOM BILA U ZORIN DOMU , vidi vraga ;) zovu je i Zore ;) tražila na sve načine kako da sluša Koncert uživo - i nije prošlo niti 15 sati KOLEGA PO YOU TUBE LINIJI TIHOMIR MASTELIĆ-IVIĆ, koji je malo bocnio Ružu crvenu nakon njene objave snimki u Mariji Bistrici- da će poći u Karlovac da klapu Sv. Juraj čuje "bez šminke" - na svom you tube kanalu DAO JE CIJELI KONCERT KLAPE SV. JURAJ U KARLOVCU - U "ZORINOM DOMU" ;)

*

MORAM PRIMIJETITI I POHVALITI - OKA SOKOLOVA - OVU PLAVU SATEN SVILU NA TLU POZORNICE KOJA DOČARVA NAŠE PLAVO MORE !!!!!

Poštovani - YOU TUBE - KOLEGA,TIHOMIRE, DALA SAM PAR KOMENTARA , PRIPREMILA SE DA DAM VELIKI ČLANAK S OVOG KONCERTA, ALI MISLIM DA BIH "SVE POKVARILA" !

Istina da bi svi posjetiteli mog "oživljenog" bloga čitali koliko traje i ova odlična ( MALO SAŽETA, ALI ODLIČNO POVEZANA - S PUNO DUŠE I STREPLJENJA RAĐENA ! ) snimka JEDAN SAT I 27 MINUTA - ali ovog ću ih puta poštedjeti ! :)

Neka moji blogeri i blogerice , čitatelji i čitateljice, posjetitelji i posjetiteljice , prvenstveno DAME - UŽIVAJU U TVOJOJ OBJAVI OVOG DIVNOG KONCERTA :

Kolega Tihomir je u "Opisu" napisao kratko i slatko :) slijedeće :

Datum objavljivanja: 8. lis 2016.

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" održala je 07.10.2016. koncert u prepunoj dvorani Zorin doma u Karlovcu. Koncert je bio besplatan za građane, a organizirao ga je Grad Karlovac i Zorin Dom Karlovac. Odlični glasovi, domoljubni naboj večerašnjih izvedbi te raspoloženi Karlovčani učinili su predvečerje velikog blagdana još ljepšim.

SAD JA : Ovu sjajnu večer POHVALJUJEM DIVNU KARLOVAČKU PUBLIKU I UOPĆE NE SUMNJAM DA SE OVAKVA ATMSFERA NEĆE PONOVITI I U LISINSKOM ! :)

SVI VI KOJI NIKADA NISTE BILI NA KONCERTU KLAPE SV. JURAJ POSLUŠAJTE KAKO ONI S DUŠOM KOMUNICIRAJU S PUBLIKOM, KAKO PUBLIKU NISU "UKOČILE" NJIHOVE UNIFORME - JER TO JE KLAPA , MORAM OPET PONOVITI- KOJA IMA DUŠU - JER ZA PJESMU TREBA IMATI DUŠU I PJESMOM SVOJU DUŠU POKLANJA SVOJOJ VJERNOJ I NEVJERNOJ PUBLICI , MISLIM ZNATIŽELJNICIMA ;):)!

NE SUMNJAM DA LISINSKI NEĆE BITI PUN, ALI SAM SIGURNA DA ĆE BITI MALO DRUGAČIJI PROGRAM NASTUPA, IZBORA PJESAMA, JER NI OVAJ KONCERT NIJE IMAO ISTE PESME NI ISTI SLIJED KAO PRVI SLAVLJENIČKI U KAŠTELIMA - 23. 07. 2016. GODINE :)

POMNO ODABRANE PJESME UZ NEIZOSTAVNI NAJAVNI DIO SVAKE PJESME ORGANIZACIJSKOG VODITELJA KLAPE SV. JURAJ TE NJEGOVE ŠARMANTNE KOMUNIKACIJE S PUBLIKOM, NIJE IZOSTALA NI OVU VEČER NITI ĆE IKADA , KOLIKO IH ZNAM I PRATIM I BUDEM NA NJIHOVIM KONCERTIMA :)

KLAPA SV. JURAJ JE UZ MATRICE U ZORIN DOMU S PUBLIKOM PJEVALA SAT I PO VREMENA OVE PJESME : - BRAVOOO, PUBLIKO !!!!!

DA NE ZABORAVIM - OSIM ŠTO POZDRAVLJAM PUBLIKU, POZDRAVLJAM I GOSPOĐU PRIKAZANU NA 40-OJ MINUTI, KOJA JE KLAPU POSLUŽILA ODGOVARAJUĆIM NAPITKOM DA MALO OVLAŽE SVOJE "GLASNE ŽICE" ! BRAVO, GOSPOĐO , TO JOŠ NISAM VIDJELA NA NJIHOVIM KONCERTIMA ! :)

I UMJESTO G. MARKA BRALIĆA, ne znam kako je propustio ovu rečenicu, ja ću Vam je reći : SVAKA VAM ČAST, GOSPOĐO  ! :)

Klapa Sv. Juraj redom je S PUBLIKOM izvela ove pjesme, ako nisam koju preskočila :) - odslušala sam i pogledala Koncert tri puta :

DA MI NIJE OVA PISME, Da te mogu pismom zvati, VILO MOJA, Buraaaaa, TIHO SVIRAJ PJESMU LJUBAVNU ( Jasna Zlokić je jučer bila gošća Ive Perkušića na Radio Dalmaciji -sretna što se njene pjesme nakon toliko godina još pjevaju ! :), MIRNO SPAVAJ RUŽO MOJA - spomen na dragog COCU, Uvijek ću te voljeti, ZORA BILA, Ne diraj moju ljubav, RUŽO MOJA CRVENA uz latino matricu - na koju se najavu Zorin domom čulo AAAAAAAAAAAAA - bravo , publiko !!!!! ;),

Tada je g. Marko Bralić pozdravio sve nazočne branitelje , njihove obitelji, pripadnike OS RH te iskazao ponos što nose odore pobjedničke vojske u našem obrambenom domovinskom ratu te su program nastavili izvedbama : MOJ DIDA I JA , Zemljo moja, CROATIO IZ DUŠE TE LJUBIM, Stina pradidova - te na kraju g. Marko reče : A sad jedna serenada koja ima lijepi predznak koju ćete sigurno prepoznati :) - i TADA SU SVI UZ PJESMU "LIJEPA LI SI " BILI NA NOGAMA I PJEVALI ZAJEDNO S VIDNO RASPOLOŽENOM KLAPOM !!! :)

BRAVO , BRAVO, BRAVO , ZA PUBLIKU ! :)

HVALA KOLEGI TIHOMIRU ŠTO JE SPASIO STVAR TE SE DOSJETIO DA SNIMI BISS PJESME RUŽO MOJA CRVENA- KOJU SAM UPROPASTILA U KAŠTELIMA, SAMO MI ONA NIJE USPJELA- S RAZLOGOM KOJI SAM OPISALA- A YT KOLEGA MARIO TADIN, KOJI JE DAO ODLIČNE SNIMKE - NAŽALOST NIJE SNIMIO BISSEVE - JER JE PJESMA TRAJALA CIJELIH 5 MINUTA I 58 SEKUNDI :) - KOMENTIRAO JE " TO SE SAMO MENI MOŽE DOGODITI - SAD ZNAM ZAŠTO TI JE VAŽNA OVA PJESMA ! "  A,  JE- I U RADOSTI I U ŽALOSTI .

*

KOLEGA , TIHOMIRE, ISPUNIT ĆU SVOJE OBEĆANJE PREMA TEBI - ZNAŠ DA SAM GORA OD CIA - e , NAŠLA SAM TE - I MOLIM TE NEMOJ NI TI PIVATI KA JA NONO , MOJ DOBRI NONO UZ KLAPU SIBENICO , JER ĆEŠ I TI POKVARITI PISMU ;) ! :)


A SAD SVI PUTEVI VODE ZA LISINSKI - I PLIZZZZ - PIVAJTE I ZA MENE !

SVIH VAS POZDRAVLJA -hahahaaa - "s dužnim poštovanjem prema svim DAMAMA "

* 

- JEDNA JEDINA - RUŽA CRVENA :)

- NA SLICI NIŽE - NEDOSTEJE DA OVA HALJINA "NIJE BILA PRIMJERENA ZA SLAVLJENIČKI KONCERT " A NA NJOJ RUŽA SPRIDA I STRAGA KO NA MOM BLOGU NA VRHU SKORO SEDAM GODINA I NEMA IH VIŠE ?! AL ZATO JE EVO ! :)))))) OVU SAM OBUKLA 2. VEČER DALM . PISME U KAMBELOVCU :)

U LISINSKOM BIH OBUKLA DUGU HALJINU S MATURE S RC :) I BIJELO KRZNO PREKO RUKU - GORNJI DIO SAMO :) - MAŠTAM :) JER ZNAM BITI I - DAMA ;)


*

- S NOVOG LAPTOPA KOJEG SAM DOBILA NA POKLON - NOVO  !!!!!! ma od MAME :) !

POSTALA SAM NEOVISNA - ne trebam više kabel u TV LCD - i čekati kad mi je Tv slobodan :)

nasljednica @ 11:01 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
subota, listopad 8, 2016
@@@@@@@@@@@

Sretan dan neovisnosti , želi vam Nasljednica -

Ruža crvena  ! :)

p.s. SAD SAM TEK VIDJELA DA MI JE IDEX-BLOGER VRATIO BLOG !!! :)

HVALA VAM , HVALAAAAA !!! :)

SAD ĆU VIDJETI JEL MI NA TABLETU - VALJDA JE ?! :)

ŽIVILI...PUNA NAS JE KUĆA :) !

nasljednica @ 08:16 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.