pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » sij 2016
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - siječanj 2016
subota, siječanj 30, 2016

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nasljednica- Ruža crvena : Moja čestitka našim rukometašima koji su stvarno ČUDO napravili što nitko nije niti će u 100 godina !!!! - Neka bude sve u stilu ovog posta i ove divne pjesme. Nadam se da mi Autor stihova i Klapa neće zamjeriti. Čestitka je upućena uoči večerašnje dodjele medalja ! :) Baš mi se ovako piva :)

ČESTITKA NA RADIO DALMACIJI U 17: 20 h BILA JE KLAPE SV. JURAJ  "ZEMLJO MOJA" !:)

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

MEIL KLAPE SV. JURAJ - IZVOR FB KLAPE :

Poštovani prijatelji!
Predstavljamo Vam novu live snimku pjesme SUZA U TUĐINI koju je klapa "Sveti Juraj"-HRM uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a izvela u Town Hallu - najpoznatijoj koncertnoj dvorani u New Yorku na nedavnoj američkoj turneji.
Vjerujem da će Vam se tamburaška verzija ove pjesme svidjeti baš kao i našim iseljenicima u Canadi i SAD-u!

Srdačno Vas pozdravljamo!
Klapa "Sveti Juraj"-HRM

https://www.youtube.com/watch?v=O1iTI5FJ4xw


MOJ KOMENTAR JE ISPOD OVOG LINKA- "uradak je odličan itd."  !!! 

Za samo par sati od kako je klapa Sv. Juraj svojim fanovima poslala  meil s  MP3 verzijom UŽIVO pjesme SUZA U TUĐINI s američke turneje, nastao je najnoviji you tube uradak sa slikama njihove američke turneje od strane you tube kanala Tanka žica iz Slavonije ! :) Hvala Ti ,Tanka žico ! :) Objava ovog you tuba na fb  stranici klape Sv. Juraj dokaz je da je Klapa oduševljena i zahvalna Tankoj žici na ovom uratku  !! ! :)

////////////////////////////////////////////////////////


SERIJAL g. BRANKA UVODIĆA "LIJEPOM NAŠOM" ODRŽAN U SOLINU

*

Onu večer kad smo izveli "rukometno čudo" s Poljacima, u SOLINU se snimala emisija serijala g. Branka Uvodića LIJEPOM NAŠOM. Nažalost, moji su odlučili gledati utakmicu, a susjeda Solinjanka mi je rekla da su karte davno rasprodane ! Nisam odustajala, htjela sam poći kao i one godine u KAŠTELA ( nije bilo karata, ali su nas pustili ). Nisam nigdje našla tko nastupa. Sama na kraju nisam otišla.

Sutradan ujutro prijeteljica me zove , misleći da sam sigurno bila, da je bilo savršeno. Nisam bila, nisam imala s kim poći. - Kako , a pjevala je tvoja klapa SUZU U TUĐINI?! - Molim, klapa Sv. Juraj !? - DA, NEGO KOJA, ružo crvena ?! :) - A JOOOJ, NISAM ZNALAAA ! :( Pa mogla sam se sjetiti da će u gradu Tonija Kljakovića klapa Sv. Juraj pjevati obradu njegove pjesme SUZA U TUĐINI - joj, bolje da mi to nisi rekla :(

Dan-dva poslije na portalima sam pročitala tko je sve nastupio i kako je bilo.

IZDVAJAM: Solin se također prisjetio i svoga Solinjanina, nezaboravnog Tonija Kljakovića Cone, čiju su obradu pisme "Suza u tuđini" otpjevali članovi klape "Sveti Juraj" HRM, pa nam je njihov pivač Marko Bralić na izlasku povjerio kako ga je upravo Cone naučio pjevati ovu pjesmu i zato su emocije bile još veće.-/ izvor "Slobodna Dalmacija"

*

Uvodićeva Klis-Kosa

I Branko Uvodić je bio posebno raspoložen na pozornici budući da ga korijeni vuku u ovaj kraj, kako je rekao na ovaj kamen, u njegovu Klis-Kosu i okolna mjesta, sjećanja su tu na dolaske u Dalmaciju, djetinjstvo, mladost...

- Većim dijelom večeras ćemo zapjevati o Dalmaciji, ali doveo sam vam, naravno, i tamburaše, ipak sam ja odrastao u Slavoniji – uveo je Uvodić u program, dok se pljesak raširio niz tribine./ Izvor "SD"


Ne sumnjam da nije bilo predivno. O svemu svjedoče članci i foto galerije- izvolite : http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektakli/tabid/79/articleType/ArticleView/articleId/314627/Default.aspx - 'Lijepom našom' raspjevao Solin, Branko Uvodić evocirao uspomene: Korijeni me vuku na ovaj kamen... s foto-galerijom

http://dalmatinskiportal.hr/zivot/lijepom-nasom-u-solinu--thompson-izazvao-erupciju-odusevljenja/9908 - s foto galerijom

Emisija LIJEPOM NAŠOM U SOLINU bit će emitirana na HTV-u u dva dijela, 6. i 13. veljače.

Moram reći da mi je jako žao što nisam bila. Samo 15 minuta vožnje od kuće.

Vjerujte mi, lijepo je gledati na TV-u, ali UŽIVO je sasvim drugačije i to više od 4 sata.

Ne samo da mi je žao zbog klape Sv. Juraj nego i zbog toga što vam ne mogu dočarati sve - što je tko pjevao, plesao, nazive pjesama , plesova, Brankove riječi i ono sve "na moj način" kao i LIJEPOM NAŠOM u KAŠTELIMA , koji mi članak još uvijek čitate.

Hvala novinarskim člancima. Znam da oni imaju "minutažu" iz koje sam ipak nešto bar doznala - ali VI , dragi moji čitatelji, ostali ste zakinuti KAO I JA ZA GUŠTE KOJE S VAMA RADO DIJELIM.

Eto, pitat ćete me- kako me klapa Sv. Juraj nije obavijestila - nije, valjda su mislili da znam tko sve nastupa.

Možda je i bolje, jer kakve sam sreće, opet bi me kamera "uhvatila" kao u Kaštelima na pjesmu klape Rišpet KAD JE POŠLA ČA - u suzama za mojom Zaovom, koja je otišla u Australiju sa samo 18 godina. Ovog puta na pjesmu SUZA U TUĐINI opet bi me uhvatili u suzama - jer joj je suprug nedavno preminuo u "tuđini". Detaljnije, ako vas zanima, ispod ovog YOU TUBE uratka.

*

ZNAČI, NEMOJTE ME TRAŽITI NA TV EKRANU KAO ŠTO STE NA LIJEPOM NAŠOM U SINJU I MAKARSKOJ - U SOLINU NISAM BILA :( A mogla sam, baš mi nedostaje PJESMA - imako su mi dani i turbo i veseli - noć je za Baku :) A štaš !

A  šta sad - a ništa nego čekat LIJEPOM NAŠOM  U OMIŠU U NOVOJ DVORANI - g. Branko mi je obećao pozvat klapu Sv. Juraj ... a zašto baš mora - zato jer klapa Sv. Juraj najbolje pjeva pjesmu NA OMIŠKOJ STINI , e , himnu FDK Omiš, ako vas baš zanima - hehe - a RC ;)  !

:)

Ugodan vikend želi vam Ruža crvena- dječica su kod mene :)- slika s Rive - Maškare i Zumpa party- Nevistica plesala , a RC i na obrazima i na suknja-vešti i na torbi - ojlaaaaa :))) Bit će članak i slike :)

nasljednica @ 08:21 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
četvrtak, siječanj 28, 2016
/////////////////////////////////////////////////////////

Napomena: U trci sam - ubacujem ono što sam sinoć ubacila , u članku prije sam brisala  , zbog dokaza iz SPLITA 2009. - alo stinem :)

MINJAJ PISMU - 27. 01. 2016 :) !!! DAJ HIMNU HRVATSKIH RUKOMETAŠA - KOJU JE PIVALO 14 000 NAS KAO ONOG "DEPRESIVNOG SIJEČNJA 2009" GODINE U SPALADIUM ARENI !! I ONDA KAŽU DA JE SIJEČANJ DEPRESIVAN - TO SAM I JA PRIGOVORILA PRIJE 2 POSTA :)))))!

ČESTITAM , ČESTITAMO SVI NAŠIM RUKOMETAŠIMA ! OSOBNO VJERUJEM U ČUDA !!! MALA HRVATSKA POBIJEDILA VELIKU POLJSKU - 4 000 000 NAS- 40 000 000 NJIH - OJLAAAAAA :))) ČUDA SU MOGUĆA !!! :)

I GLE ČUDA, ŠTA PIŠE DOLI NIŽE- ŠTA JE MARIJAN BAN REKAO NA CMC TV U "PORTRETI"- A ŠTO JE REKAO I KOMENTATOR : Poslovica kaže: Ne može biti gore, ali pazi što želiš - možda ti se ta tvoja želja i ostvari. BRAVO,MARIJANE !!!

SIĆAN SE KO DA JE VEČERAS BILO KAD JE MARIJAN BAN DOŠAO RUKOMETAŠIMA NA TEREN I PIVA MORSKU VILU S NAMA 14 000 !!! :) SIĆAN SE , IMA SLIKA, DA MI JE SEKURITINKA TILA UZETI DORINU- KAŽEM: PA NEĆU SUCA TUĆI ČOKOLDON !? DA NEK JE OSTAVIM- TU ! E , NEĆU NEGO JE IZIST I JA JE JILA- ONA ME SLIKALA I SMIJALA SE :))))))

DALA SAM ČLANKE IZ SPALDADIUM ARENE, SLIKALA S ONIM BEZ KOSE I NARCISOM :))) NE ZNAM JEL IMA JOŠ TIH SLIKA, JEDAN SE ČLANAK ZVAO " RIBAR PLETE MRIŽU SVOJU " :))) SIDILA SAM GORE NEBU POD OBLAKE, ISPOD KABINA KOMENTARORA CILEGA SVITA - NEZABORAVNOOOOO - KAO I OVA "NOVOGODIŠNJA VEČERAŠNJA ČAROLIJA" U POLJSKOJ !!!

U BAJNICAMA PETARDE, SLAVILO SE KO DA JE NOVA GODINA !!! VIDIT ĆEMO KAKO SE SLAVILO U DRUGIM MISTIMA I GRADOVIMA !! NEKA BUDEMO U ČETVRTI - AL NEKA SE ZNA DA OVO ČUDO NIJE SVIT VIDIJA 100 GODINA - I NEĆE SLJEDEĆIH STO !!!!! MA NEKA BUDEMO I 4. - VELIKA JE TO STVAR RAZBIT FAVORITE NA NJIHOVOM TERENU ! JE NAM PRESJEDNICA ŽIVAHNA, MA VIDILA SAM TO ODMAH KAD JE U KAMPANJI PIVALA U AUTOBUSU ! :))))

AJTE ŽIVILI, IMAN PUNO SLIKA - AL IDEM ODMORIT UZ CMC NAVIJAČKE PISME !! :) MALIŠI , I DRUGI MALIŠI I MALIŠANKE I JA PIVALI OVIH DANA NA IGRALIŠTU "VOLIN TE HRVATSKO" - ONU OD ZAPREŠIĆ BOJSA " NE - O - PI - SI - VO " ! :))))) OJLAAAAAAAAAAAAAAAA

JUBI VAS RUŽA CRVENA NAVIJAČICA :)))))

ŽURIM ZA OMIŠ :))))


P.S. UBACUJUĆI SLIKE S MOG BLOGA - SJETIH SE ONE SU I VIŠE NJIH OBJAVLJENE DOK SMA VOLONTERSKI PISALA ZA LOKALNI PORTAL DUGIRAT.COM , JER SAM BLOGERICA PSOTALA 30. 10. 2009 !!! :))))) TAMO JE "RIBAR PLETE MRIŽU SVOJU " :))))

LIPI POZZZ ...UBACUJEM "USPOMENE IZ SPLITA NA TRK "!!!!


nasljednica @ 10:58 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 26, 2016
///////// Dopuna o rukometašima s dokazima u novom članku :)

//////////////////////////////////

NOVO 26. 01. 2016 - vidim da otvarate članak o MARIJANI pa i ovaj !!! :) 

Sutra 27. 01. (srijeda) 2016. u emisiji Glazbeni express Mreže TV koji je na programu u 7 sati ujutro i 16:15 sati poslijepodne pogledajte najnoviji spot pjesme "Marjana" klape Sveti Juraj pri kraju emisije. Uživajte i pjevajte -zdravo je ! :)

A VEČERAS - ŽELJAAAAA :))))))
//////////////////////////////////////////

NOVO-EVO ME IZ OMIŠA- 18 H : A JA PIVAM " DA TE NE VOLIM , BILO BI MI LAKO, BILO BI MI LAKO DA TE NE VOLIM -AHAAAA " - O TOME POSEBNA PRIČA - HAHHAAA ;)!!!

UĐEM DANAS U AUTO ZA OMIŠ, KAD NA RADIJU KAŽU: SLUŠANJE GLEZBE ZDRAVO JE KONTRA OSTEOPOROZE, REUMATITATIVNOG ARTRITISA I SVEGA NABROJENOGA HAHHAAAA - ZNAČI, NE SPADAM U RIZIOČNU GRUPU- HAHHAAA - OBOŽAVAM OVA ISTRAŽIVANJA : )))))


///////////////////////////////////////////////////////////

Odmah riječi pobjedničke pjesme sa 63. Zagreb - festa  2016.-  "NE VOLIŠ ME VIŠE" :) Meni su puno drage , znate i sami, pjesme koje nemaju veze s mojim životom, kao "Marijana" ili npr . "Bura" Vitasovićeva u originalu i obradi klape Sv. Juraj , sve one koje me u dušu diraju !!! :)

Zadnje šta se spominjen / Tvoja ruka lice briše
Kapi kiše, možda suzu / Oči ti ne pantin više.

Rekla si mi tiho, tiše / Gledala si u postole
Da san dobar i previše / Da te ove riči bole,
Da te ove riči bole.

I da ne voliš me više / I da ne voliš me više
Srce mi je klizlo doli / Nestalo u lokvi kiše.

Oću da me kiše speru / Da me sruše, da me slipe
Oću svitlo kroz neveru / Da mi vrati oči lipe.

Rekla si mi tiho, tiše- itd :)

Ovaj mi se spot sviđa , jer je otkačen na jedan drugi način- Marijan pjeva- a ne pjeva i dobro glumi ! Otvorite you tube, pogledajte taj njegov pogled "u ništa", pogled čežnje - mogla bih duže, ali nema vremena :)

Ispod prvog you tube koji je bio objavljen ostavila sam komentar , međutim, ispod ovoga na moje pitanje - zašto je onaj skinut- javio mi se MARIJAN BAN :) - ako je to ON ?! :) i dao obrazloženje ( sad ne mogu duže pisati- kad se vratim iz Omiša :)

Samo detaljčić- budući se godinama i na ovaj virtualni način i uživo susrećem s poetama i poetesama, rečeno mi je da šalju mnoge svoje pjesme na festivale i šta se dogodi ?!- od 2-3 pjesme naprave jednu, potpišu se da je njihova. Ima i toga da pošalju pjesme i iste prodaju, potpis drugog autora ili autorice.

Ovim nikako ne želim izraziti sumnju u stihove Autora ove divne pjesme - neeeee, ali ima NASTAVAK , možda ću ga po povratku iz Omiša , iz mjesta zabavne unuke našeg Doktora, divne obitelji , nastaviti , za koju je Autor ovih stihova dobio čak CIJELU ZADNJU STRANICU SLOBODNE DALMACIJE da o njoj piše- kao da i ONA nema svoju djecu koja o MAMI ono čitaju, pogotovo tko je jedan od urednika Slobodne !! To me malo, malo poljuljalo ipak u autorstvo stihova ove pjesme - koji ide na Himalaje i na njima friga jaje !!! Gdje je Hrvatsko novinarsko društvo ?! Vrijeđa se, ismijava jedna MAMA - HM ?! Srela sam njenog Ujca i komentirali smo njene you tube uratke- i reče mi : Ti si to dobro shvatila , pa naravno, zafrkaje se na svoj način , zabavlja naciju, a drugi to ne shvaćaju !

Pjesmu i riječi sam dala , jer je neodoljiva i znam da mnogi zbog "sjednice Sabora koja je skoro Hrvatsku odvela u stečaj" :) nisu gledali 63. Zagrebački festival koji me, da nije bilo onako škrte pozornice, jako puno po izvođačima i pjesmama podsjećao na Splitski festival. Tužna pozornica, tužno "gledateljstvo". Međutim, meni je važna pjesma.

Ali zamišljam , da je Marijan Ban ovo pjevao u "šušurom obojanom " Splitu, divnom ambijentu, šta bi bilo "ludila" na Prokurativama !:)

Izvini, "Zagrebe" , pjesma je trebala biti na Split-festu 2016. :)

Moram i ovo napisati iako žurim :)))))) MENI ZAGREB FEST, JER SAM U KASNIM 50-IMA , NIJE FESTIVAL ZA OVE DIVNE MLADE IZVOĐAČE I IZVOĐAČICE - MEĐU KOJE MORAM IZDVOJITI ANU OPAČAK- MORAM, JER SAM NJENU PJESMU ČULA PRIJE NA YOU TUBU, I NAPISALA- DA ME JOŠ ZANIMA "STAJLING"- ALI KAD SAM JE VIDJELA ---AUUUU- PREKRSNA JE BILA - "TUTO KOMPLETO" - BRAVO, ANA !!! ANA I NJENA PJESMA MI JESU ZA ZAGREB- FEST, ALI NE I NE ZA ONAKVU POZORNICU !!! Festivalu mi nedostaje stara dobra ekipa; Gabi, Radojka itd. jer to je festival kojeg žele pomladiti -ali , volim pjesmu, ali nije mi za "mladost" !!! A festivala za mlađe ima  ionako dosta !

Pjesma koju je BAN napisao za njegov bend Diktatori , da je poslao je na Split- fest 2016., ali da je BAN pjeva - bila "pobjednička" ili blizu pobjede :) ! U izvedbi Diktatora, ona je super, ali da je pjeva "flegma" Ban - joj, joj, voljela bih je jednom čuti u njegovoj izvedbi ! :)

Kako nemam puno vremena, razlog znate :) i kako je skinut you tube ove divne pjesme - ne mogu kopirati moje komentare.

Da je kišno vrijeme, sigurno ovu tužnu baladu ne bih stavila na blog, a kako je burno, čisto, vedro i ja sam sveukupno "haj" ovih dana :). Pjesma svira za sve one koji su gledali sjednicu  Sabora.U EMISIJI "PORTRETI" - CMC TV "UHVATILA SAM" DRUGI DIO KADA JE BAN GOVORIO O AUTORIMA I NJIHOVOM STATUSU, PRETHODNO JE KRITIZIRAO DEVASTIRANJE MARJANA , TUMAČEĆI OD KUDA DO KUDA SE PROTEŽE I NIŠTA U TOM RASPONU DIRATI. NIŠTA !

DISKOGRAFIJA: Nama su pjesme potrebne. Nitko ne zna zašto, ali su potrebne. Ali nama su potrebni autori, ali ti autori jedva preživljavaju, jedva. Onda od tih pjesama mi u cijeloj toj cjelini imamo jako mali postotak od vrtenja pjesama na radijima, lokalnim zabavama i to je sve što autori imaju. Njima najprije treba mir, da rade, da stvaraju. Neki nemaju čak ni jedan instrument.

SMRT: Znam da postoji Bog, ali ne želim razmišljati kako postoji. Znam da se OVO prenosi dalje , u kojem obliku , ne znam. Poručujem ljudima da ne strahuju od toga nego da pomognu jedni drugima, jar ako njima bude dobro, bit će i vama dobro. Ako vama bude dobro, bit će i drugima dobro.Mislim , ako će meni biti dobro, bit će i drugima, a ne , ako netko padne, ja sam ostao iznad, ne ! Poslovica kaže: Ne može biti gore, ali pazi što želiš - možda ti se ta tvoja želja i ostvari. Meni je lipo i obitelj i prijatelji oko mene , trudim se pomoći koliko mogu, prenosim ljudima lipe slike. Imam svoj bend Diktatori već pet godina - život bi mi bez njih bio težak. ( op.a. za vrijeme razgovora u pauzama su puštali pjesme "14 palmi ", "Od mora do mora "- uskoro ćete na you tube imati cijeli razgovor s Marijanom Banom, jer vidim da ih objavljuju :))))


I TAKO , OVIH DANA KLAPA SV. JURAJ TUGUJE ZA JEDNOM "MARIJANOM"- A MARIJAN BAN NAM NIJE OTKRIO , KAKO SE NJEGOVA ZOVE - A ŠTETA ;)

Snimila sam samo na tebletu Marijana Bana - JER SAM POGODILA DA ĆE POBIJEDITI , A MENI TAMO NEKI NA JEDNOM PORTALU GOVORE DA NEMAM POJMA NI O PJESMAMA NI O GLASOVIMA NI O KLAPAMA NI O NIČEMU U VEZI PJESAMA - HAHHAAAA !

HAJ SVIMA OD RED ROSE / LAPTOP MI SAD VRAJTING ON INGLISH / NEMAM VREMENA MIJENJATI OVU FUNKCIJU ON CROATION VERSION HAHHAAA

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

GLEDALA SAM EMISIJU "TAMBURAŠI PJEVAJU RUNJIĆA"

MOLIM G. BRANKA UVODIĆA DA NAM TAJ DIVAN KONCERT DOVEDE ŠTA PRIJE U SPLIT !!!!

AJTE BAJ, BAJ, IDEM U MOJ OMIŠ DJEČICI :) !!

!

 DOBRODOŠLI NA 7. INTERNATIONAL OMIS GUITAR FEST-APRIL 2016!

AJ VIL BEK / hahhaaaaa - VRATILA SAM SE- DIVNI PROLJETNI DANI :)

:)))) OJLAAAA BAKA RUŽA CRVENAAA :)

:))))))

TREBA ŠETATI I VJEŽBATI-SUNČEVE ZRAKE POTIĆU HORMON SREĆE :))))

VELIKA OMIŠKA PLAŽA SE SREĐUJE - ČEKA GOSTE U PREDSEZORNI ZA VELIKI 7. MEĐUNARODNI OMIŠ GUITAR FEST- APRIL 2016  :)

LIPI POZZZ- UJUTRO ZA OMIŠ- NA SUNCEEEE :)))))


nasljednica @ 11:43 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
subota, siječanj 23, 2016
//////////////////////////////////////

DOBRO JUTRO :) - POČEO JE THE VOICE 2016.- KORISTIM PRILIKU DA EDGARU - 1. TENORU KLAPE ISKON ZA KOJEG SAM VEĆ DAVNO U ČLANKU NAPISALA DA JE DOSTOJNA ZAMJENA ZA PECOTIĆA, NA SINOĆNJEM NASTUPU U 1. EMISIJI THE VOICA  S PJESMOM "GRANADAAAAAAA " ! BRAVO !!! A PECOTIĆU ČESTITAM NA "PRIDRUŽENJU" KLAPI SV. JURAJ ! :)

////////////////////////////////////

UŽIVO S RADIO DALMACIJE - 24. 1. 2016 - 10; 10 h -

Novi memorijalni koncert koji organizira HVIDRA Split koji pratim posljednjih godina u čast Andrije  Bartulića, Tonija ,koji ima humanitarni karakter, tradicionalno za Udrugu štićenika Anđeli , Split, održat će se ove godine 8. veljače , ponedjeljak, u 20 sati u HNK Split. Za sada, prema riječima g. Tomasovića na koncertu će za Andjele pjevati: Doris, Oliver, Tiho Olić, klapa Rišpet i drugi. Cijena ulaznice je 80 kn. Odazovimo se !

Uoči ovog koncerta dat ću članak o divnom humanitarnom božićnom koncertu ANĐELA ANĐELIMA, održan pred kraj godine u Lori ,  koji je na mene opet ostavio dubok dojam !

*

Pozdravljam "moju malu veliku voditeljicu" iz Udruge Anđeli Split, koja je , kaže, čitala moj članak od prošle godine u HNK Split , a - šta mi je rekla kad sam je potražila, pisat će - VRIJEDILO JE ! Budući me redovno čita, evo :Pusu ti šalje Ruža crvena :) ! Vidimo se opet ! :)- EVO NA RADIJU DUET ANĐELE I ZEČIĆA - IMA LI NADE ZA NAS - otpjevali su nam je opet nakon puno godina :) !!!!! ....pa mi dođe da te još jednoom pitam ja - ima li nade za naaaaass - na tu sam pismu u Lori bila na nogama - ima "reportažni zapis" na portalima - ništa bez dokaza ;) 

Sad nemam vremena- idem mališima :) UGODAN VAM DAN ŽELIM ! :) 

////////////////////////////////////////////////////

PJESMU "BILI CVITAK"  NARUČIVALA SAM GODINAMA U "ŽELJAMA" NA DAN POGIBIJE MOG VLATKA- POGODIO GA JE SNAJPERISTA KAO I OVOG MOMKA U SPOTU :(

!
//////////////////////////////////////////////////

U Slobodnoj Dalmaciji nađoh i ostadoh šokirana - slikam tabletom :Objavljeno 21.01.2016. u 08:13- na portalu SD dan poslije :

" pizzaškandal "

"Zašto sjećanje na Maslenicu ostaje na lokalnoj razini?"

Napomena: Budući nisam stigla objaviti slikano s tabletom, evo isječci od sutradan s portala SD- jedva našla "Kroz Dalmaciju : Zadar" ?! Rijetko to otvaram - mnogi "važni " naslovi su na naslovnici ?! MISLIM DA OVO MNOGI NISU PROČITALI !!!!:

IZVOR SD : "U 22 godine obilježavanje akcije "Maslenica" nikad nije dobilo državni format. Ni organizacijski ni pokroviteljski ni jedno državno tijelo nije dalo nacionalno značenje ovoj važnoj bitki, protoklarnu razinu kakvu, recimo, ima "Oluja".
O tome je i ove godine, najavljujući program obilježavanja akcije "Maslenica" progovorio i zadarski župan Stipe Zrilić. Tražio je, kaže, od MORH-a da se prihvati organizacije i pokroviteljstva, ali je dobio tek logističku podršku i dozvolu da u programu obilježavanja mogu sudjelovati i pripadnici Oružanih snaga.

Zašto je to tako, zašto uglavnom komemorativno prisjećanje na tu bitku ostaje na lokalnoj razini zadarskog kraja pa u tim događajima sudjeluju samo lokalne braniteljske udruge i pripadnici postrojbi koje su ovdje u to doba ratovale? ( op.a. ja podebljala)

Odgovor je jednostavan. Najprije, ta akcija nije dovršila Domovinski (oslobodilački) rat do kraja, poput "Oluje". To joj, doduše, i nije bio cilj niti je snaga Hrvatske vojske za to tada bila spremna, ali ni plan akcije nije izveden do kraja.

Odrađene su dvije faze, treća nije (presijecanje komunikacije Benkovac – Knin, primjerice) pa je i sam glavni zapovjednik, general Janko Bobetko priznao da je Hrvatska vojska tada pokazala nespremnost za žestoki odgovor neprijatelja te da je u bitkama koje su uslijedile ponovno pred padom zamalo bio i sam Zadar.

Za samog trajanja akcije poginulo je 19 hrvatskih boraca, ali se taj broj do 31. ožujka popeo do 127, a pogibija čak 23 borca slavonskobrodske 3. brigade u samo dva dana borbe, zbog tragičnog propusta neke druge postrojbe i lošeg zapovijedanja u naknadnim bitkama, svakako nije ratna epizoda koja se želi slaviti na državnoj razini.

Osim toga, međunarodna je diplomacija, pogotovo ona nesklona Hrvatskoj, britanska i ruska, zaustavila akciju u punom jeku. Ionako su nam od početka rata oduzimali pravo na suvereno posjedovanje cijelog teritorija države, a iz njihova kuta gledanja ta se ratna hrvatska nepodopština trebala strogo kazniti. ( op.a. ja sam podcrtala ! )

Reinerov strogo kontrolirani dolazak

Drugo je pitanje koliko su nam danas uopće važni protokoli i evociranje uspomena i što se to i na kojoj razini obilježava. (itd- u članku)

Sad, kako i pod kojim uvjetima će svemu slobodno moći nazočiti obični građani i svi oni "obični" borci koji su ratovali u akciji "Maslenica" – nije jasno.

Akcija "Meslenica" ni po čemu nije bila mala lokalna bitka i na nju, na koncu, Hrvatska treba biti ponosna. I sjećati se svih onih koji su izgubili živote ratujući za svaki kvadrat Hrvatske. Ali ako će birokratski protokoli bilo kojih razina i dimenzija te krvave dane koristiti za privatne i političke parade svojih trenutnih šefova, što se obično u nas i događa, onda je bolje da "službenih obilježavanja" ni nema. "( op.a. ja pojačala !!!)

Poštovani i čitatelji, ne znam što se ovim člankom htjelo - čitam ga 5 puta , nije mi jasno mnogo toga  ?! Može li mi "pjesnik" ovog članka objasniti što je njime htio reći.

?!

KAKO JE POGINUO MOJ ROĐAK VLATKO SUDIĆ

Bila sam kod Tete 21. 1. - Vlatko je poginuo 22.1.- o tome sam dala članke i sliku njegovog spomenika na Posedarju , na koji Teta zahvaljuje bivšem gradonačelniku Omiša Ivanu Škaričiću. Teta s obitelji posjećuje više puta njegov spomenik, nosi cvijeće, osim u ljetnim razdobljima zbog kamenjara i zmija koje tu vladaju na "zvizdanu",a i cvijeće sunce odmah sprži. POKOPAN JE NA MJESNOM GROBLJU VRISOVCI U OMIŠU.

Nismo puno pričale o Vlatku, teta nije dobrog zdravlja, a samo je 10 godina starija od mene. Međutim rekla mi je ovo:

Prilikom jedne godišnjice obilježavanja Maslenice, prišao mi je jedan čovjek i rekao : Ja sam bio 15 metara od čuke iz koje je izašao Vaš Vlatko , pao je pogođen. Mislio sam da je samo ranjen i dotrčao do njega . Snajperista ga je pogodio u sred čela, a onda sam i ja njega. - Teta mu reče: Nisi smio to učiniti, jer tko zna da li je taj morao u rat . I on je nečiji sin, otac, brat - to mu je rekla Teta. Ja sam zanijemila koliko oprosta ima u mojoj Teti.

Bilo joj je drago da sam došla i ona zna da sam "Ruža crvena" i pokloni  mi ovu divnu maramu s RUŽAMA CRVENIM :)

Još me nešto jako pogodilo- njena kćer , kuharica, kada traži posao, pitaju je s kime živi ( živi s mamom teško bolesnom mojom tetom, muž nezaposlen, dvoje male djece ) i reče malo više o sebi. Znate koji odgovor dobije- ovaj : A , tebi ne treba raditi, mater ti ima velika primanja od brata !!! - Je, "tajkuni" , ima Teta primanja od Sina, a biste li se s njome mijenjali ?! Sram neka vas bude svih od reda ! To su prava članova obitelji pravih branitelja u Lijepoj našoj ! Kome se žaliti ?!

ZAPAMTILI STE "VUKOVAR", ZAPAMTILI STE "OLUJU" , NADAM SE DA ĆETE JEDNOG DANA ZAPAMTIT I VOJNO- REDARSTVENU AKCIJU MASLENICA !!!

SAD KAO SOL NA RANU PROČITAJTE OVO- nikad ne lažem, nemam Urednika - kad se sjetim , tuga me hvata.

Znate za mnoge, za neke ne znate , promocije mnogih knjiga, zbrka, skupova iz našeg Domovinskog rata. Ponesena emocijama kada čujem da ja taj i taj bio na Maslenici, s gropom u grlu priđem njima, pojedinačno, ne kad su u društvu i pitala sam nekoliko njih : Vi ste, čujem učestvovali u akciji Maslenica ?! - Ponosno taj reče: Jesam !- Nastavih : Onda biste trebali znati Vlatka Sudića, mladi momak s Južnog bojišta pozvan na Maslenicu ( odmahuje glavom da ga ne zna ) , on je prva žrtva Maslenice ( odmahuje glavom, ne zna ) , on ima spomenik u Posedarju ( odmahuje glavom, nema pojma i izvinjava mi se ) .

DRAGI MOJI ČITATELJI, JEL VAŠ ZAKLJUČAK KAO I MOJ ?! TUŽNA S NEVJERICOM DA BAŠ NITKO NE ZNA ZA MOGA VLATKA - EVO IM SLIKA, MOŽDA GA SE SJETE - TETA MI JE DALA ISKAZNICU.

HVALA TI, VLATKO, HVALA SVIM TVOJIM POGINULIM I ŽIVIM ISTINSKIM SUBORCIMA - ALI OVE "NEKE" ŽIVE NIKADA NEĆU SHVATITI !

OD SVIH KOJE SAM PITALA SAMO JEDAN, MENI VEĆ DOBRO POZNAT PO MNOGIM OBLJETNICAMA , ZNA ZA "MALOG , HRABROG VLATKA"- HVALA TI, PRIJATELJU,

- VLATKOV JE ŽIVOT U VJEČNOSTI !!!

VLATKO, DOK GOD TVOJA RODICA BUDE BLOGERICA, UVIJEK ĆU PISATI O TEBI, o tvojoj hrabrosti, tvojoj mladosti- PRNA ASOCIJACIJA NA MASLENICU- ZA MENE SI "TI" !

MAMU SAM IZNENADILA, NISAM JE HTJELA ZAMARATI NI BUDITI DETALJNA SJEĆANJA O TEBI. HTJELA MI JE PUNO TOGA POKAZATI I DOKAZATI , ČUVA SVE U ORMARU, BILO MI JE TEŠKO , REKLA SAM : TETA, DRUGI ĆEMO PUT O TOME.

Eto dragi čitatelji, detalji - svjedočanstva i čudne neke stvari ?!

Vaša Naljednica- sretna baka Ruža Crvena,ujutro idem u Omiš MOJOJ DJEČICI :)

Slijedi veselija tema - teško mi je ovo...

nasljednica @ 22:45 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
ponedjeljak, siječanj 18, 2016

///////////////////////////////////////

NOVO 26. 01. 2016 - VIDIM DA OTVARATE OVAJ ČLANAK:) Dana 27. 01. (srijeda)  2016. u emisiji Glazbeni express Mreže TV koji je na programu u 7  sati ujutro i 16:15 sati poslijepodne pogledajte najnoviji spot pjesme "Marjana" klape Sveti Juraj pri kraju emisije.

/////////////////////////


 Kako lipi instrumental na početku i spot...

Danima si tihaa bool u mojoj duušiii
noćima sii nespookooj u srcu moom
ponekad sam tako saaam
zbog nježniiih sjeeećanjaaa
i pjesaamaa ooo ljuubaaavi
Ima neka taajna vezaa, tajna veza za sve naas - Ima je opet !!! ;):)

*

Marijanaaa iz mojih mladih danaaa
Marijanaaa iz mogaaa snaaa
Marijana, da l' još te plaši taamaaa
kad u ponoć vjetar priča o nama

U subotu ujutro, vjerovali ili ne, znate da ne lažem , na 3 sekunde sam prošla pored radija u sobi i čujem Radio Dalmacija - klapa Sv. Juraj pjeva "Kraljicu mora"- stanem, muški glas govori - "i Bralić u emisiji Uzduž i poprijeko " !- Hm- ako je Kraljica mora , onda je gost klapa Sv. Juraj ! :) Emisija voditelja ( UREDNIKA ) Ive Perkušića je uvijek nedjeljom, međutim, jučer 17. siječnja 2016. godine trebali smo baš tada poći po Unučicu ! :) O kej, Bogu hvala, snaći ću se i doći do snimke :)

*

Međutim, jučer 17. siječnja , nedjelja, odlučeno da po Unučicu idemo u 13:15 sati - JES - ali kako do radija ?! :) Sve se lijepo posložilo osim šta se nisam prije odlaska u Split najela "veprovine na divljač" koju nam je spremila moja prijateljica Marica da se počastimo u čast rođenja Unučice - samo jedan zalogaj i jedan njok !!! I tako sam lijepo u sobi u miru Božjem, pakujući poklone i sređivajući sobu (sebe u 5 min:) ODSLUŠALA CIJELU EMISIJU UZDUŽ I POPRIJEKO S IVOM PERKUŠIĆEM u 12 sati , iza vijesti , skoro sat vremena - GOST Marko Bralić.

Emisija je bila "red pjesme, red razgovora", počela s pjesmom Zemljo moja pa smo čuli priču o Omiškoj stini izvedenu u Pulskoj areni 2007. godine po zamisli g. Ljube Stipišića ( op.a. najbolja izvedba himne Omiškog festivala klapa ! ) - IMA TOGA PUNO ŠTA SAM ZAPAMTILA , UBACIT ĆU ČIM STIGNEM - ALI OLOVKOM ZA OČI ZAPIŠEM DA NE ZABORAVIM - A ZAPAMTILA : KLAPA SV. JURAJ U SVOJOJ JUBILARNOJ 15. GODINI IMAT ĆE SVOJ SLAVLJENIČKI KONCERT U KAŠTEL KAMBELOVCU U PRVOJ VEČERI DALMATINSKE PJESME 23. SRPNJA 2016. GODINE , KAKO PLANIRAJU TE DRUGI TJEDAN U MJESECU LISTOPADU U LISINSKOM ! :)

SVE JE BILO JAKO LIJEPO ČUTI - od kilometara "boli glava" koliko Klapa prijeđe godišnje, sati pjevanja i trajanja koncerata "imate migrenu" - kad EVO JEEEEEE- RAZGOVOR O OBRADI KIĆINE DIVNE PJESME NAŠE MLADOSTI- O KEJ- MOJE MLADOSTI - SPREMIM TABLET I SNIMAM "MARIJANU" I PJEVUŠIM I SLIKAJEM DJEČJI ŠAMPANJAC I ČESTITKU ZA MOJU UNUČICU - DAKLE, 17. SIJEČNJA 2016. GODINE , NA DAN IZLASKA "MARIJANE" U ETER RADIO DALMACIJE- IZAŠLA JE I MOJA UNUČICA !!! :) Možda je vama to nebitno, ali meni jeeeee - jer u mom životu uvijek me nešto veže s klapom Sv. Juraj - i tako izašla i MARIJANA i Unučica- isti dan :) !

Ima danaa kad je nooć u mojoooj duuušiii
ima noći kadaaa sve zaboraavljaaaam
ponekad sam takooo saaaam
zbog nježniiih sjeeećaanjaaaa
iii pjeeesaamaaa ooo ljuubaavii

MOGLA BIH ROMAN NAPISATI O TOJ EMISIJI - OD POČETAKA KLAPE SV. JURAJ DO DETALJA KOJE SAM PRVI PUTA ČULA !- ostavimo to za "dopunu " ovog članka !

MEĐUTIM - DANAS 18. SIJEČNJA 2016. GODINE - DOBIJEM U OMIŠU U 18: 39 SATI SMS OD KLAPE SV. JURAJ :

Poštovana, večeras u 19 h pogledajte premijeru spota pjesme Marijana na CMC TV u 19 sati !

Ajme ?! Ja u moje Marice, išla joj vratit teču "od veprovine" nakon što sam dječicu odvela kući - skupila se , trk do đipa - u Omišu nula stupnjava, u meni 35 :) i došla doma u 18: 55 h ( 10 km - nikoga ispred mene na cesti :) PJONGGGGG- tablet dobio vezu - MEIL - od 14: 44 sata ( kad sam s dječicom bila vani na balunu :):

             Poštovani prijatelji!

Klapa „Sveti Juraj"- HRM-a vam predstavlja novi spot za svoju ljubavnu romansu pod imenom Marijana, čija je premijera večeras 18. siječnja 2016. na CMC TV s početkom u 19 sati.

Spot je snimljen na obiteljskom imanju Marijane i Mladena Todorića u istoimenoj vili Marijana u Zmijavcima kraj Imotskog.

Radi se o novoj klapskoj obradi poznate pjesme Krunoslava Kiće Slabinca - Vjerujem da će se novi aranžman ove pjesme svidjeti mlađoj publici, baš kao što je svojedobno ova pjesma dojmila starije generacije u interpretaciji legendarnog Kiće kada je s njom nastupio na Splitskom festivalu 1988. godine, s kojim smo imali čast nastupiti diljem Canade i SAD-a na nedavnoj američkoj turneji.


Hvala snimatelju i režiseru gospodinu Hrvoju Svalini, dokazanom autoru spotova Ružo crvena , Bura i Odriši me .

Zahvaljujemo Ivani i Anti Bralić koji su svojim angažmanom na poseban način doprinjeli atraktivnosti ove romantične balade - izjavio je Marko Bralić, organizacijski voditelj i jedan od članova klape,  a čiju obradu ove pjesme potpisuje Mario Božić, umjetnički voditelj klape.

!!!!!!! Spot nakon tv premijere možete vidjeti na ovom linku:

https://www.youtube.com/watch?v=KiZleHfOxH0


UPALIM CMC U SOBI ( muž u boravku gledao vijesti ) i SNIMILA OBRADU KIĆINE MARIJANE U IZVEDBI KLAPE SV. JURAJ - NEK SE ZNA !!!

ZAKLJUČIH ! - AHA - NISAM IM ODGOVORILA NA MEIL, MOŽDA NISU VIDJELI NI DOPUNU NA MOM BLOGU - ZATO SU SE SJETILI DA MI POŠALJU SMS - JER SU MI ČESTITALI ROĐENJE UNUČICE I SIGURNO SU MISLILI DA SAM U OMIŠU BEZ "TABLET-SIGNALA" - I POGODILI :) ! E !

DA NE BIH PUNO DULJILA - JER ĆE BITI DOPUNA - EVO MOG KOMENTARA KOJI SAM OSTAVILA ISPOD YOU TUBA NAKON ŠTO SAM PAR PUTA VRAĆALA "MARIJANU" :

Zorana Vuković prije 3 sata - ja sam 111 posjetitelj i 11 lajk ..... nemam rijeci.... predivno, moderno, neobicno.....hvala vam sta ste ozivili legendarnu Kicinu Marijanu koja nama starijima "steti zdravlju" ......a kome na ovo nece srce zatreperiti i na rici i na melodiju i na vasu divnu izvedbu i aranzman ! Slusala sam Vas jucer u Perkusicevoj emisiji Uzduz i poprijeko i cula je , valjda, preko mp3, vec ste me dirnuli lipotom svega, a sad ovaj SPOT .....Cesitam i Klapi i cijeloj ekipi koja je osmislila spot, vlasnicima ove lipote ..... pojacanoj Klapi i divnom ljubavnom paru.....ma sve je ....predivno! I opet ...ima neka tajna veza....izasla mi unucica iz rodilista i Marijana van, jesmo se nacekali, ali vridilo je ! :)

Usput.....a , moran rec, mom oku nista ne moze promaci....snimila sam spot PREMIJERU veceras 18. 01. 2016. u 19 sati i nesto na CMC TV..... ova Sinjorina ima stikle iste ka ja ! :)

Najvaznije da je HIT ZAGARANTIRAN .....lukavo tempiran za Valentinovo i za nas starije, kojima je Valentinovo cilu godinu ! :)))))

Jos jednom Klapi cestitam na jubilarnoj 15. godini i zelim dobro zdravlje, srice i da se vidimo , ako ne prije, onda na Veceri dalmatinske pisme u Kambelovcu 23. srpnja 2016....Boze zdravlja !

Lipi pozdrav i hvala na ovoj poslastici koja mi je jos vise zasladila ove bakine dane, - salje , a tko, a, e ( slika smajlic_ruže ) - za one koji mozda ne znaju ovo vam znaci "Ruza crvenaaaa" iz Omisa ! :)

p.s. mogu pisat do sutra, jer sam odusevljena poslusanim i vidjenim ..... al to cu "kod sebe" ! .... Marijanaaaaa..... iz mogaaaa snaaaaa.....je, je, svi vi imate neku svoju Marijanu iz vaseg sna....., mislim, svi muski......POGODAK U SRIDU ZA VALENTINOVO...i za cilu godinu i do daljnjegaaaa ! ( OP.A. ikonica crvene šminke i crvenih štikli :) Jes !

p.s. 2. Kico ce biti sretan kad i cuje i vidi ovaj spot ! Veliki pozdrav Kici iz Omisa !

* 

SAD ĆU VAM NEŠTO PRIŠAPNITI : OSIM ŠTA CURA IMA ONE MOJE ZLATNE ŠTIKLE - PONOVIT ĆU VAM OPET TU SLIKU S TIM ŠTIKLAMA - CURA IMA I ONU VEŠTU S KOJOM JE SKOČILA U BAZEN, A JA U MORE - JOJ , DAAAA- AKO SE SJEĆATE KAD SAM DRŽALA ONOG VELIKOG UGORA- MORAM JE NAĆI- VEŠTA SKORO PA ISTA- CRVENA :))) SLIKA MI JE U STAROM LAPTOPU, NEMAM JE VREMENA TRAŽITI,  A ŠTIKLE PRI RUCI :)))) EVO VAM NAJNOVIJI DOKAZ :)))

*

I ZNATE ŠTA JOŠ - IMAN FRANZETE I SAD ĆU I JA RADIT PLETENICU KA CURA U SPOTU - SAMO - DUGA KOSA PA ME MOŽE PUNO ZATEZATI :) ;)

A NIJE TO SVE - MORALA SAM JE NAZAVATI- KOGA - MOGLA BIH DO SUTRA - POŠTEDIT ĆU VAS - MA USTVARI , "TKO ŽELI VIŠE " ;):BRRRRRR JA S TELEFONA -

ONA : HALO ?!

JA : JA SAAAAM ! :)

ONA : A ŠTA JE REČ ?! DI U OVU URU, AL JE ŠTA ?! NE PIŠE MI TVOJE IME- ODAKLE ME ZOVEŠ ?!

JA : ( smješkajući se ) S KUĆNOG JER NA MOBITELU NEMAN KUNA, ŽURILA SAM DOMA VEČERAS PA NISAN KUPILA BON - ZOVEN TE DA TI KAŽEN DA SAN ĐELOŽASAT NA TEBE ! INAČE SAM BILA U KIZBILU I PRIMJENJUJEM NEKE EKONOMSKE MJERE ! :)

ONA : TI NA MENE -A ZBOG ČEGA ?!

JA : ZATO JER OD JUČER U ETERU, VEČERAS U SEDAN NA CMC KLAPA SV. JURAJ PIVA PISMU TVOGA IMENA - KIĆINU MARIJANU ! ETO ! SNIMILA SAN JE NA TABLETU !

ONA : MARIJANU - ONU IZ NAŠIH DANA ?!

JA : E ! :)

ONA: MA DAAAJ MI JE PUSTI DA JE ČUJEN, MARIJANU KIĆINU !? NEMOJ ME ZEZATI - JEL OZBILJNO !?

JA : MA JEEEEEE- NE MOGU TI JE PUSTITI, MOJ SPAVA - AJDE NA FB KLAPE I KLIKNI NA ONO PLAVO I UŽIVAJ ! :) I ETO TI JE ZA ROĐENDAN !!!!!

I ZNAŠ ŠTA, U CILOJ OVOJ GUŽVI NISAM TI STIGLA JAVITI, DOBILA SAM I DRUGU UNUČICU I JUČER JE I ONA IZAŠLA VANI - MISLIM IZ RODILIŠTA KAD JE MARIJANA BILA U ETERU KOD PERKUŠIĆA !!!:)

ONA : MA DAAAAAJ, TEBI UVIK NEŠTO OKO KLAPE SV. JURAJ - A ČESTITAM TI , ČESTITAM, BAKO VESELA !!!

JA : HVALAAAA-A BENTI - KO JE IZMISLIJA DA JE TREĆI PONEDILJAK U SIJEČNJU NAJDEPRESIVNIJI DAN U GODINI ?! :))))

MARIJANA : HAHHAAAA- S TOBON BITI , NE MOŽE BITI DEPRESIVAN :))))) MUČI, VRAŽE, MUŽA ĆEŠ PROBUDITI, UJUTRO NA POSAL U ŠKVER !

JA : Hihihihiii- da me ne čuje - on je u penziji od 21. 11. prošle godineeeee - dobio je rješenje o penziji - UBILO BI GA DA NIJE MENE - PENZIJA MU JE TRI PUTA MANJA OD PLAĆE - hihihiiii- psssst - moran pisat žalbu, jer nema logike - iako u nas "je sve logika" - IMAMO TI KOKOŠE, PIVCE, FRIŠKIH JAJAAAA - ŠTA SE SMIJEŠ - IMAMO OPE GEEEE - MARIJANAAAAA SRIĆO NAŠIH DANAAAAA- AJ , ŽIVILA TI MENI - RADIN PETU ROŽATU !:) PRIMJENJUJEM EKONOMSKE MJERE - DOBRO MI IĐE !:)

MARIJANA : ČEKAJ , U TEBE UVIK VESELO - BAR TI NE TRIBAŠ BITI ĐELOŽASTA NA MENE, BOGATI, KAD I U MAKARSKOJ SVI ZNAJU ZA RUŽU CRVENU I ZNAJU DA SI TO TI - VIDILA SAN TE NA TV I KAD SI BILA NA VEČERI KLAPA UZ MANDOLINU I MOJE MAKARSKE MAŠKARE I JA UVIK PRIČAMO O TEBI :))))

JA : OJME , ONO KAD SAM SA SINĐIRIMA MAVALA NA NOGAMA U PUBLICI - hihihiiiii- ne smin se smijati- probudit ću ga - INAČE JE DOŠA SEBI OD ŠKVERA !:)

MARIJANA : E, KAD IMA TEBE TAKVU - HAHHAAAAA- AJ MORAMO SE NAĆI PA SE IŠČAKULATI !!!!

JA : AJ , ŽIVILA I POSLUŠAJ MARIJANU I UŽIVAJ I ČUJEMO SE SUTRA- NEMOJ MI GA PROBUDIT - NE ZOVI ME , IMAN PUNO POSLAAA - MARIJANAAAA - JA DO IZA PONOĆA OVIH DANAAAAA NEMAM SNAAAAAAAAAA !!!:)

MARIJANA: BENTI- UVIK SI ISTA , ŽENO !!! :)

JA : AHAAAAAAA - AJ BOG ! :)))

NOVO: 19. 1. 2016 :)))) - MARIJANA ME JUTROS ZVALA: HAHHAAAAAAA - VRAŽE JEDAN - (JEDVA JE POČELA GOVORIT) Govori !!!!! - HAHHAAA, MISLILA SAM DA ME ZEZAŠ - DIVOTA, PREDOBROOO JEEE, PREDOBROOOOOO !!! PO MAKARSKE ME ZOVE, JA PUNA STRANAKA I GOVORIM : ZNAM , ZNAM, ZNALA SAM ODMAH SINOĆ IZA PREMIJERE - HAHHAA - HVALA, HVALA , ZVALE ME MOJE IZ MAŠKARA, HAHHAAAAA - SAD PITAJU AL MI JE ROĐENDAN - HAHHAAAAA !  -

SAD JA : MARIJANA RADI U HEP-a , ROĐENDAN JOJ JE 10 DANA PRIJE VALENTINOVA - OJLAAAAAAA- IMAM LIPIH SLIKA, AL NEMAM SAD VRIMENA NAĆI - ZNA MARIJANA S NAŠIH PROSLAVA MATURALNIH GODIŠNJICA - S NAMA JE UVIJEK I NAŠ DRAGI PROF. GALE  :)))!!!!


SVIH VAS POZDRAVLJA BAKA RUŽA CRVENA

I MOJU MARIJANU I "MAKARSKE MAŠKARE " !!!! :)

P.S. UNUČICA MI JE DANAS NAPISALA ( 5 I PO G ) - PRVU REČENICU- NISAM MOGLA VJEROVATI- ALI OD JEDNE RIJEČI : ENAJEBAKINOZLATO - I DOBILA 5 OD MENE I BRATA :) zatim me nacrtala- šta je to baki u ruci ?!:))) BAKA PA RUŽEEEE CRVENEEEE :))))

*

A KOJI SU UMOVI IZMISLILI DA JE DANAS NAJDEPRESIVNIJI DAN - MENI NIJE NIKAD :)))- A VALENTINOVO MI JE SVAKI DAN - OJLAAAAAAA ! :) MARIJANAAAAAA IZ TVOGA SNAAAAAAAA ;):)

nasljednica @ 22:25 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
subota, siječanj 16, 2016
LA LA LALA LA LA LA LA LA LALAAAAAA LA LA LALALAL LA LAAAAA

Vjerujte mi, članak o rođenju moje unučice kasni, naravno, iz razumljivih razloga , ali jednog posebnog- uzvišenog - jer vam ne mogu opisati svoju RADOST !!!! :)

"ODA RADOSTI"  KOJU PJEVA KLAPA SV. JURAJ , PJEVA JE S VELIKIM RAZLOGOM :

Sve što može jedno biće na toj zemlji svojim zvaaaat.

Kom to nije dano, bijednik taaaj za radost nećeee znat ! :)

- jer mi je ova pjema "klikla" u glavi, kad mi je Kćer radosno rekla nakon što mi je detaljnije prepričala :

Majko, pošto je porod protekao UREDNO BEZ IKAKVIH KOMPLIKACIJA , pitali su nas , da li bismo dali krv iz pupkovine za Zakladu Ana Rukavina !? Najprije su nam sve detaljno ispričali , evo ti Brošura, sve ti piše unutra , muž i ja smo odmah pristali ! Majko, ništa ne boli, to ti ide ovako ( opisala mi) i onda su mi dvije epruvetice krvi izvadili iz vene ( pričala mi je 5 minuta) .

Evo ti tu brošura NOVI ŽIVOT ZA NOVI ŽIVOT - sitnijim slovima piše na dnu, vidiš li bez očala: BANKA KRVI IZ PUPKOVINE ANA RUKAVINA - uzmi i pročitaj ! :)

A joj, tako sam ponosna na vas dvije - A jel mogu to napisati na blogu ?! NARAVNO DA MOŽEŠ - ZA SVE RODILJE KOJE TO ILI NE ZNAJU ILI ZNAJU PA SE BOJE - OBAVEZNO ! NIŠTA NE BOLI , A NEKOME MOŽE SPASITI ŽIVOT !

Ljudi moji, Zet mi je to ispričao odmah po povratku iz Splitskog rodilišta (-nek se zna - kojeg rodilišta, jer nisu sva rodilišta u mogućnosti ovo obaviti ! :) , jer je bio i na trećem porodu:) Tad sam već bila jučer sretna, ali kad mi je Kćer to s takvom radošću dočarala - ne mogu vam opisati kako se kao mama i baka osjećam - zato ova pjesma ODA RADOSTI :) !

I kako stara poslovica kaže : Jabuka ne pada daleko od stabla !!! :) Lijepo je činiti dobrooooo - ojlaaaaa !:)

Ovaj događaj je sasvim promijenio moju zamisao posta o mojoj unučici :) Ova dva dana samo pjevušim ODU RADOSTI, koji snimak mi je klapa Sv. Juraj poslala u mp3 verziji prilikom kad su je pjevali na dan ulaska Republike Hrvatske u EU , a kolega Popetov na njihovo dopuštenje , a po mojoj zapovjednoj odgovornosti :) stavio na You Tube - pjevušim , a oči mi pune suza - radosnicaaaaa !!!!!! :)

Divan je to osjećaj ! Unučica, preslatka "garavuša"  :) ! Ovo niže smo prva Unučica i ja  do kafića Rivica - do mora, malo dalje stolova :))

Dakle imam Unuka, 7 i po, Unučicu 5 i po i ja imam 57 i po - 5 i 7 = 57 i po mojih godina :)))

A druga Unučica 2 i po dana - velika beba - Garavuša , ali ipak bakina druga Ruža crvena, vrlo živahna ! :))) Ovo na slici je ROZI PUPOLAJK moje prijateljice Marice- SRETANOJ BAKI ZA MALU UNUČICU , iz njenog vrta , iz Omiša  :)- Donijela mi ga je sinoć u kafiću Đamija - sjetila sam se odmah onog pupoljka ruže kod naše @Sjene :) Ojlaaaaaaaaaa :))))TURBO OBAVEZE OVIH MJESEC I PO DANA OKO SVEGA I DIDOVE PENZIJE, SREDILE SU MI LINIJU :) ;) Život nam je još bolji - nema više Škverske žice - zato mi je nasmijano lice ;) :)))
Kako je to divno NOVI ŽIVOT ZA NOVI ŽIVOT - izdvajam najbitnije za sve buduće mame koje rode prirodnim putem i bez komplikacija , ali nakon što to doktor predloži- ne može svaka rodilja niti s eto može obaviti u svakom rodilištu u "nas".!!!

 

PAŽNJA: NIJE POTREBNO DA PREPISUJEM KAD SVE IMATE KLIKOM NA OVAJ LINK - koga zanima da vidi kako se mogu spasiti mnogi životi !!!!

Članak pod linkom - traži moju dopunu:

Popis rodilišta u Hrvatskoj u kojima se može darovati krv iz pupkovine ( u članku nisu sva nabrojena !) : Čakovec, Koprivnica, Varaždin, Zabok ( to je bilo tatino prvo gradilište pa se Unuk rodio u Zagrebu :), Zagreb, Virovitica , Sisak, Osijek, Vinkovci, Slavonski Brod, Karlovac , Rijeka ( to je bilo tatino drugo gradilište :) , Pula, Zadar, Knin, Šibenik, Split, Metković i Dubrovnik - pažnja : samo gdje je osoblje osposobljeno i uvjeti osigurani !

http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/cesta_pitanja/banka_krvi_iz_pupkovine.aspx

Svaki čovjek koji sreću vjernog prijateljstva zna,

Svaki koji zna za ljubav nek' nam svoj pridruži glas.

Sve što može jedno biće na toj zemlji svojim zvat.

Kom to nije dano, bijednik taj za radost neće znat.

LA LALAL LA LA LA LALALA LA LA LAAAAAAAA-

LA LA LAAAAAAAAA !! LIPA MALA BAKINA !!!

! :)

RODILJE - AKO VAM DOKTORI PREDLOŽE- NE BOLI, NEMA STRAHA- A MOŽETE SPASITI JEDAN ŽIVOT PA ČAK , VIDITE POD LINKOM- I ŽIVOT ČLANA VAŠE OBITELJI !!!

HVALA OD SRCA SVIMA NA ČESTITKAMA - 800 NA SAT SAM UZ SVE !!! :) - KAO DA SAM NA TELEFONU 112  :)))

 

EVO SAM SILOM NAUČILA RADIT I S VIBEROM !!! HAHHAHAAAA !:)

Svih vas pozdravlja sretna baka Ruža crvenaaa :)))P.S. Članak je napisan 14. 01. uvečer -ali nisam stigla- mališi su kod mene - SADA DOPUNJEN DOK ONI SKAČU PO MENI I OKO MENE- HAHHAAAAAA- IZVINITE NA GREŠKAMA !!!:)))

////////////////////////////////////////

IMAMO I SJEĆU BORA BAŠ DANAS - 16. 1. :))))

-

TRI RUČKA, KOLAČI I BAKA U AKCIJI - FINIŠIRAM, NEĆU ŠKANDAL SA SUSJEDIMA- MORA BITZI SVE ČISTO- BOR SMO KUPILI ZAJEDNO S VRTOM U SUSJEDA :) NIKOME NIJE SMETAO 200 G- SAD SMETA :)))) O KEJ :)))

!

 !!! LAKO M I JE KAD JE MUŽ RILAKS, ZET I SIN KUĆI :)))) NE RADIM - PA AKO KOME TRIBA PILAT DRVA- ZOVITE ME :)))) HAHHAAAAA :)))) PILAN KA VELIKA :)))) DOBRO DA JE BURAAAAAAAAAA :) NE VOLIM KIŠU ! :))))


///////////////

//////////////////////////

NOVO- JE BILO U MEĐUVREMENU - NISAM STIGLA OBJAVITI: - OBJAVLJENO NA FB KLAPE SV. JURAJ - NJIHOV NASTUP U DVORCU U VUKOVARU NA 24. OBLJETNICI MEĐUNARODNOG PRIZNANJA REPUBLIKE HRVATSKE - IMAJU LIJEPU SLIKU S PREDSJEDNICOM !!!!

Evo meila :

Poštovani!

Povodom obilježavanja 24. Obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske u dvorcu Eltz u Vukovaru održati će se svečani prijem predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović upriličen za diplomatski zbor akreditiran u Republici Hrvatskoj.

Tom prigodom nastupiti će klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj" iz Splita!


 

NAJNOVIJE:

Sutra, 17. siječnja , nedjelja, 2016. godine, sve fanove klape Sv. Juraj obavještavam, čula sam jutros "u sekundi" u mom turbo ritmu na Radio Dalmaciji :

KLAPA SV. JURAJ I MARKO BRALIĆ GOSTI SU U EMISIJI "UZDUŽ I POPRIJEKO" U 12 SATI ( iza vijesti :) NA RADIO DALMACIJI !

:)))) - Sve i da hoću, vidite, ne mogu pobjeći od klape Sv. Juraj :) Još da se Unučica rodila 12. 01.- možda bi se zvala Ružica ;), evo nije objavljena njihova nova obrada Kićina MARIJANA :))) pa unučica nije ni Marijana ;) - Šta će sutra govoriti u Emisiji, neću moći slušati - JER ĆU PJEVATI ODU RADOSTI DO, PRED ILI U RODILIŠTU ! :)

;)

 

VODITELJA KOJI DIVNO PJEVA "FADO" - IVU PERKUŠIĆA EMISIJE UZDUŽ I POPRIJEKO POZDRAVLJA GOSPOĐA S NJEGOVOG KONCERTA NA KLISU LJETO 2014.G., koju je pozvao da mu se pridruži na pozornici na pismu KVANDO LISBOA KANTA - IMATE MOJ ČLANAK,

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/za-sve-je-kriv-taj-prokleti-portugalski-lisabonski-fado-s-koncerta-ive-perkusica-na-kliskoj-tvrdjavi198-mladica-iz-hrvatske-koji-pjeva-fado-quando-a-lisboa-canta-hvala-vam-fado-je-u-vama-/26811803.aspx

- puno mi ga čitaju !!! :)))))

Evo dokaz - evo me - hahhaaa :

https://youtu.be/g4CGtm2mKQA

Sa onom gornjom slikom ugodno me iznenadila moja draga Mladenka Gruica, koju znate iz mnogih mojih članaka ( Život u vječnosti, Bitka za Klis itd . :)OVO JOŠ UVIJEK RADIM NA PLAŽI :))))

UGODAN DAN ŽELIM SVIMAAAAAAA !!! :)


 ŽURIM- ČEJAKU ME- ČOVIK NAM PILA BOR OD 3 TONE !

nasljednica @ 13:22 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
ponedjeljak, siječanj 11, 2016

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NAJNOVIJEEEE- 14. SIJEČNAJ 2016. : HTJEDOH "ČEKAJUĆI" UBACITI SLIKE KL. SV. JURAJ S NJIHOVA FB IZ 2001. G. - DA MALO SKRATIM "ČEKANJE" - 

KAD - 11: 20 - STIŽU SLIKE MAME, TATE KOJI JE TREĆI PUT BIO NA PORODU , BEBEEEE - I NEKA SVIRA RUŽA CRVENA JER :

RECITE JOJ DA BEZ NJEEEEEEEEEEEEEEEEEEE - PJEVALI MI , SANJALA DA MI PJEVAJU RUŽU CRVENU NEGDJE U NEKOM DUĆANU, NEKI LJUDI - I OJLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA - IZA UNUKA - DRUGA UNUČICAAAAA !!! A SINOĆ SMO ENA I JA PIVALE U KREVETU RUŽU CRVENU UZ YOU TUBE !!!! ČEKAMO DIDA , U SELU JE !!!!  OJLAAAAAAAAAA - EVO DIDAAAA- PUCAJU PETARDE KO DA JE BOŽIĆ I NOVA GODINAAAAAA !!!!!! :)))))

!!!!!!!!!!!!!!

NAJNOVIJE - Nisam stigla prije ( dječica su kod mene večeras :) - evo čestitke klapi Sv. Juraj sinoć na CMC  TV !!! :)PRVA ŽELJA-  "RUŽA CRVENA" :))DOKAZ DRUGI :))) 

ELIPA IZ OMIŠA ZAHVALJUJE  CMC TV ! :)))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na meilu dobijem od Nekoga prvu postavu klape  Sv. Juraj !! :)

!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NOVO- ODMAH PO OBJAVI OVOG ČLANKA STIGAO MI MEIL KLAPE SV. JURAJ ! :)

Poštovani prijatelji !  

Dana 12. siječnja prije 15 godina skupina zaljubljenika klapske pjesme i tradicije okupljena oko mons. Josipa Šantića, osnovala je klapu Hrvatske ratne mornarice pod imenom „Sveti Juraj".

Hvala Bogu i svima Vama koji ste nam iskrena potpora na našim nastupima tijekom svih ovih godina diljem domovine i svijeta !

Sutra , utorak, 12. 01. 2015. godine u TV kalendaru HTV-a u 6,50 sati i u 11,55 sati pogledajte priču o nama ! ( op.a. ja sam podcrtala)

A kako je bilo na našem božićnom domjenku, pogledajte na ovom linku!

https://www.youtube.com/watch?v=kOec_3-90P4

S poštovanjem,

Klapa Sv. Juraj, HRM-a

* 


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dragi moji čitatelji i poštovani moji komentatori, znani i neznani, neke datume u mom turbo životu ne mogu nikako zaboraviti ! :)

DANA 12. SIJEČNJA 2001. GODINE "RODILA" SE KLAPA "SVETI JURAJ", HRVATSKE RATNE MORNARICE !

Punih je 15 godina kako se došlo na ideju u vojnoj bazi u Žrnovnici da se osnuje jedna klapa HRM-a i dadoše joj ime "Sveti Juraj".

Toga dana osnovana je Klapa koja je dobila obvezu, sveto poslanje , da predstavlja Lijepu našu u Marijanskom svetištu u Lourdesu.

*

G. Marko Bralić toga je dana prihvatio tu časnu obvezu da bude organizacijski voditelj Klape i da je vodi na najljepši mogući način, što je s velikim zadovoljstvom prihvatio.

Od toga dana klapa Sv. Juraj počela je s vježbanjem i prvim nastupom u Lourdesu, kojim su svih zadivili te su nastavili svoju misiju predstavljanja našeg naroda i naše vojske u zemlji i svijetu.

*


OBAVJEŠTAVAM SVE FANOVE KLAPE SV. JURAJ I SVE ZAINTERESIRANE

POGLEDAJTE 12. 01. 2016. G. - HRT1- TV KALENDAR ! :)

NE SUMNJAM DA ĆE CIJELA OVA GODINA 2016. BITI ZA KLAPU SV. JURAJ ZNAČAJNA , JUBILARNA JE TE OČEKUJEM OBJAVU MNOGIH ESKLUZIVA - SAMO PO ZAPOVJEDNOJ ODGOVORNOSTI ! :)

Budući dana 12. siječnja 2016. osobno očekujem jedan jako važan događaj u našoj obitelji, koristim večeras priliku te pišem:

MOJOJ NAJDRAŽOJ KLAPI - OD SRCA ,

A ZNATE KOLIKO MI JE ,

VEĆE OD ONOG BIJELOG LANCUNA S "POLJUDA"

NE DAMO TE PISMO NAŠA" NA OVOM YOU TUBU

- NAKON KRŠTENJA UNUČICE TOGA DANA - 12. 09. 2010 :)

- S NATPISOM S TRI CRVENA LAKA ZA NOKTE "RUŽA I SLIKA RUŽE"

- ČESTITA 15. ROĐENDAN,

RUŽA CRVENA - jača i od Nasljednice !:)

*

Moja čestitka nije sadržajno dugačka. Razloga ima bezbroj. Klapa Sv. Juraj i ja imamo "neku tajnu vezu". Mnoge njihove pjesme su "dio moga života" pa me ne bi čudilo kad bi se jedan lijepi događaj u našoj obitelji dogodio na dan njihova "rođenja" ! :)

Kao veliki FAN klape Sv. Juraj, preplavljena sam emocijama vezano za "moju pjesmu" - od najradosnijih TRENUTAKA KADA ME MOJA ROZANA NAGOVORILA DA JE NAUČIM ZA PIR NJENE NINE , SVIH DOGAĐAJA NA KOJIMA ME POZNAJU, KAKO ME ZOVU NA METAR ILI 30 METARA - do onog jednog tužnog. Međutim o RUŽI CRVENOJ ima m još neispričanih priča iz mog djetinjstva, a za Maturu znate da sam je imala na haljini :) A znate da sam je imala u kosi kad me Moj ugledao na plesnom podiju u hotelu PLAŽA u mom Omišu :)

*

Kao BAKA moje mele "repličice" bakine nekada "Luđe čuvene", sad već "Ruže crvene" od pet i po godina, čak :) - preplavljena sam i kao MAMA drugim snažnim , majčinskim emocijama ovih dana !!!
Riječi mi ponekad ponestaju, pretočit ih u slova trenutno ne mogu. Htjela sam napisati pjesmu za klapu Sv. Juraj, ali ... možda se otkočim ...
Ova jednostavna Čestitka ide večaras....jer sutra..... možda neću imati vremena čestitati....!? :)

Svako dobro svima želim i nije isključeno da neće biti dopuna ovih dana :)

I hvala klapi Sv. Juraj na svemu.....naaaa...naaa..... ma neće mi stati ....na svim nezaboravnim trenucima...na ...naaaa.... ne mogu reći, ne nalazim ih u mnoštvu koje bih željela !

*

Planirala sam objaviti na neki drugi način ovo: "Monografija članaka blogerice Nasljednice - Ruže crvene, o klapi Sv. Juraj". Međutim, vi koji me pratite, od kraja srpnja 2015. nešto je krenulo prema zlu - nalaz je baš danas - puno bolji ! :) Stoga je Monografija - odgođena - uostalom cijela ova godina je za Klapu u znaku broja "15" -ali nisam samo toliko članaka napisala niti slika objavila niti bi Monografija imala 15 stranica :)I još jedan  rzlog- moj nesuđeni oficir iz članka o pjesmi Kraljica mora- više ne radi, moral sam mu sređivati penziju :)! 

!

UJUTRO MORAM RANO USTATI,  POĆI U MOJ OMIŠ - MALIŠI ME ČEKAJU- "PA ĆEMO MI ZAJEDNO NEŠTO OPET ČEKATI- JEL DA, BAKA !?" - Hoćemo, slatki moji mali i ako Bog da, pivat ćemo Bakinu pjesmu ! :)

LIPI POZDRAV OD one žene s transparentom - RUŽE CRVENE 

IŠLA NA KONCERT KLAPE SV. JURAJ - I OZDRAVILA :))))


I IMAM VELIKU ŽELJU DA DOĐU U MOJ OMIŠ NA SNIMANJE EMISIJE "LIJEPOM NAŠOM " G. UVODIĆA  TE  NA 50. JUBILARNI FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 2016 - PRVA VEČER OTVARANJA FESTIVALA -  MIJO, NEMOJ ME IZNEVJERITI ! :)
nasljednica @ 22:54 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
subota, siječanj 9, 2016

:))))))))))))))))))))))))))))

NAJNOVIJE- 11. 01. 2016. G.  : POSLALA SAM JUČER ČESTITKU ZA NOVU GODINU RIJADU GVOZDENU I ORGANIZATORU Projekta BiH humora u Splitu, UZ LINK OVOG ČLANKA SA SLIKAMA IZ SLAJDA :) - RIJAD ODGOVARA :

Divnoooo. Hvala mnogooo. Veliki pozdrav i sve najbolje u Novoj. Nadam se da se ponovo smijemo u Splitu za VALENTINOVO :)

PITALA SAM GA ODMAH , MOGU LI OVO NJEGOVO STAVITI NA BLOG ?!:) EVO ODGOVORA :

Slobodno stavite. :) Nadam se da cemo se jos dugo druziti i smijati skupa :) Super je upoznavati divne ljude, pune pozitivne energije. Zelim Vam laku noc i divne snove :)

HVALA TI, RIJADE - LIPI POZDRAV TEBI I EKIPI ! :)


:)))))))))))) ovo je bio moj plakat :))))))))))))))))Podnaslov: Dala sam bila Plan nastupa Ruže crvene , a ni sanjala nisam "gdje ću sve nastupati" :)- pa vidite , osim u Ja, mahaluša i Crnogorac u krevetu - i ovdje sam spasila stvar - hahhahaaa !

!!

Pa konačno da napišem članak - govorim sama sebi ! Ne volim kad nešto obećam da to ne učinim i gotovo ! Dajem vam članak o odgledanoj , stvarno, urnebsenoj komediji "Mora od odmora" ili "Bosanac na odmoru", koju sam bila zamoljena da opet reklamiram Projekt festivala BiH humora u Splitu - smijehom kontra jesenske depresije :) Evo nam sad i zimske - ajde, ne kasnim puno !!!

"Mora od odmora" ili "Bosanac na moru" mladog BiH glumca Rijada Gvozdena ( da sam odgledala "zatvorenih očiju" ne bih zaključila da se radi o tako mladom glumcu !!! ) autora i reditelja Esmira Salihovića, jedna je tako tipična, moderna, "trendi" komedija, KOJU MORATE POĆI POGLEDATI AKO BUDE U VAŠEM SELU, MJESTU ILI GRADU - NASMIJAT ĆE VAS DO SUZA - ALI PAZITE- NEMOJTE SE "SASVIM " SMIJATI JER TEKST IDE DALJE PA NEĆETE  POHVATATI SVE ŠTO I KOGA GVOZDEN IMITIRA - HAHHAAA !!!

BRAVO ZA GVOZDENA ! BRAVO ZA EKIPU ! Bravo, g. Esmire, što ste upravo Gvozdena izabrali da igra ovu istinitu "dramu od odmora" !!! Jako dobro to znam,  jer se moji roditelji u Omišu bave turizmom, a i ja s njima - do udaje prije 34 godine :) !

HVALA ORGANIZATORU ZA DVIJE KARTE ! :) ZNAM DA SAM IH DOBRO ZARADILA :) ;)


Najprije , velika isprika EKIPI "Mora od odmora" - a kad bih vam svima pričala pod kojim uvjetima pišem svoje postove /članke , bila bi to nova komedija :)))

"Kao što sam već rekla u najavi "( ovako je govorio Ervin u Bigiju- ali i naši političari svaki dan 100 puta tako kažu , izgleda da su i oni gledali Bigija :)))) ove humoristične monodrame, išla sam pogledati tog "mladog perspektivnog " glumca - kako ga je najavio Autor- VIŠE U BiH ČLANCIMA :)

Ljudi moji, taj mladi glumac Rijad Gvozden , najlakše mi ga je zvati Gvozden ( dalmatinski Željezni ili Čelični :))) držao nas je sat i po, sat i po , u transu smijeha da sam jedva i slikavala i zapisivala i pljeskala i kao "gluha baba" pitala više puta gđu. Tolić do mene: Šta je sad rekao - ma kako neću kad smo se svi smijali , ne prestajemo na jednu provalu , Gvozden već izgovara drugu, treću - doslovno je bilo urnebesno !!!!

 

Evo su prošla 2 i po mjeseca , još se smijem , jer teško zaboravljam - kao i Mahalušu i Crnogorca :)))))
 

Po naslovu i valjda iz čitanja prije ili nikako negdje ili nigdje , vidite da se radi o jadnom Bosancu koji je išao na odmor na more i da se kući vratio satrven ( dalmatinski- umoran ! :) Sreća njegova što mu ženica nije zaželjela poći u planine, jer tko zna koliko bi onda tek kofera trebao natovariti ( natrpati ) na i u auto :))))

BAGAJETA DUŠO- jesmo li mogli u planine ?! - Imitira ženu: Čuj u planine - da sam se udala za nekog drugog, taj bi me već davno na KARIBE odveo !!! :) - Kontam u sebi, da mi je vidjeti toga što bi je na Karibe odveo .... Hajd, kontam, idemo , tu je blizu malo preko granice, matere mi moje mile, jadna ne bila !

Vrlo strpljiv u početku - Bosanac u havajka košulji i bermudama , a lijepo mu stoji na boju očiju i kose :))) prepričava nam odlazak i ljetovanje i povratak - ludilo !

pažnja- naravno da vam neću baš sve prepričati- ne bi vam bilo zanimljivo gledati ovu predstavu , ako znate šta je slijedilo. Nekoliko skečeva , istinitih, hoću - na svoj način :)

Jedva je zatvorio kufer , naravno, žena je zaboravila još nešto. Gleda on , grinta - a u svemu imitira oko 7- 9 likova ( prigovara ) šta će joj cijela medicina na moru : Matere mi moje mile - vidite- ponijela je morsku vodu za nos Aqua maris , a ide na more ?! Evo na spisku lijek protiv alergije- a ljudi idu na sunce i more da liječe alergiju ?! Šta će ti ulošci ?! - To mi je za one dane kad se ne budem mogla kupati ! Vidite spiska , matere mi moje mile - tunjevima Rio mare , a ide na more ?!, dva pakovanja makarona, matere mi moje mile , lijekove, matere mi moje mile, ama BAGAJETA, JESMO LI MI TO U RATU ?! povika !!! - Nismo, a da idemo u Europusku uniju, ponijeli bismo i više ! Uđem ustan: Bagajeta moja draga, sve sam kupio šta si rekla , ali šta će nam 200 komada pelena - dal znaš da će dijete malo, malo pa prolijev imati ?! Što će ti ovoliko maramica- ko da ćeš prati šofer šajbu ?! Nek se nađe ! Hajd , pomislim, ovo je jedina HEMIJA KOJA POSTOJI MEĐU NAMA - 50 NIJANSI CRVENE :)))- SJEDA NA KOFER I POKUŠAVA GA ZATVORITI !

Da smo se spremali na nudističku plažu, njoj opet ne bi sve u kofer stalo !!! Ruksak za malu posebno, koferčić za bebu, posebno.

Išli na more, konačno krenuli- Bagajeta viče- da sporo vozi ! Ja dam gas- kad Policijaaaa ! Brzo ste vozili ! Nisam ni rekao- počela Bagajeta govoriti, IZVLAČITI SE - ( on imitira Bagajetu:))) - kao gramofonsku ploču na 33 okretaja - a Policajac mu kaže : IDITE, BOG VAS JE DOVOLJNO KAZNIO ! - HAHHAAAAAA

EVO IH U HOTEL- SOBA, MANJA OD ONE NA SLICI ?! Počimaju nove muke - kako spavati - dvoje djece s njima :))) BUM ! ŠTA JE OVO ?! - TO PADE BAGAJETA S KREVATA !!!!

Ujutro na doručak - oka nije sklopio - kad novi šok ! ŽENA ZA ŠANKOM REČE DA NE SMIJU S TROBAMA U RESTORAN- matere mi moje mile ! ŠTOOO ?! NE MOŽE, ČESI SVE POTRPAJU U SVOJE TORBE - ZATO NISTKO NE SMIJE ULAZITI S TORBAMA !

U redu - idu doručkovati- kad ono na stolu MASLAČIĆIĆI , ĐEMČIĆI, MARMELADIČIĆI - od čega se najesti ?! Čaj , tko će ga odmah popiti ?! Dosjeti se Bosanac drugog dana , maslačićiće potrba gdje treba, a u balon za na plažu ulije vreli čaj I KO BAJAGI , MALOME LOPTA ISPADE IZ RUKE I PRAVO SE KOTRALJALA DO ONE KONTROLORKE ZA ŠANKOM - MATERE MI MOJE MILE- KUKUUUU- POTRČI MALI, POTRČIM JA - A ONA SE PRIGNULA , HVATA RUKAMA DA ĆE LOPTU , JA JE UZEH PRVI I STANEM GLEDATI U NJENE DVIJE OVAKVE KŠARKAŠKE LOPTE KAD SE SAGNULA ! :)

VEĆ PROVO JUTRO NEMA MJESTA NA PLAŽI PA GA JE BAGAJETA NAGOVORILA DA SVAKO JUTRO U ŠEST IDE NA MORE ZAUZETI PARCELU NA PLAŽI- NEMA DRUGE !!!On jadan mislio, sad će malo šetati, odmarati oči oko strankinja, Čehinja- a ono kao bauštelac, nosi , donesi, ponesi , donesi - koliko toga ima za na plažu ?!

Mali stariji , JEDE KAO DINOSAUR - GDJE MU TO SVE STADE - HOĆE PICU ?! TKO ĆE TO SVE PLATITI ?!

ČAMAC ILI DUŠEK, JASTUK ZA PLAŽU TREBA DA NAPUHNE- NE MOŽE. SLAB JE, NAISPAVAN : Izvinite, sjeti se čovjeka koji naplaćuje napuhivanje, koliko vam košta da mi ovo napuhnete ?! KOLIKO - ZA 20 KUNA - matere mi moje mile - E NEĆEŠ- uhvatio on zraka, napunio pluća, pola ga napuhao , a pola : MOLIM VAS VI DOVRŠITE ZA 10 KUNA ! :)))

Dijete vidjelo na ŠTAPIĆU ONAJ SLADOLED; ONU VATU U BOJAMA - KOLIKO - 10 kuna ?! ŠTO TOLIKO ?! Znate , sami štapić je 5 kuna i ovaj sladoled - E nećeš, poliže ga on i ostavi štapić za drugi put i da će mu on iz Bosne donijeti stotine takvih štapića - hahhaaaaa.

BAGAJETA uživa, rješava križaljku kao dama , jer svatko nešto čita !:) GLEDAJ, REGIDTRACIJA ZAGREBA- DVA SLOVA- ZG ! GLE SAD OVO- REGITRACIJA ZA RIJEKU, DVA SLOVA !!! ŠTA JE SAD OVO ?!

BAGAJETA, MATERE MI MOJE MILE , KUD ĆEŠ TI U HRVATSKOJ RJEŠAVATI HRVATSKU KRIŽALJKU KAD ONI SAMI SVAKI DAN IMAJU NOVU RIJEČ ?! - TU SE PO TKO ZNA KOJI PUT PROLOMIO SMIJEH I PLJESAK DVORANOM !!! - hahhaaaaa

JU, NEMA BAGAJETE ?! Bagajeta - gdje si bila ?! IŠLA SAM DA DEPILIŠEM NOGE I DA TETOVIRAM RUŽU NA NOZI, GLEDAJ - TO JE IN !

Ti da depilišeš , matere mi moje mile, stvarno ?! DO SLJEDEĆEG LJETA, BAGAJETA, TA RUŽE TI SE NEĆE NI VIDJETI, KOROV, ŽBUNJE, TRAVA OD TVOJIH DLAKA ĆE JE PREKRITI !!!- SALVE SMIJEHA DVORANOM !

BUM ! - ŠTA JE SAD OVO ?!- TADA JA VIKNEM , NAPAMET, TO JE HAJDUK DAO GOOOL ! - ŠTOOOO- UZVRATI GVOZDEN-A LJUDI MUK - TIŠINA , JA PONOVIM : TO JE HAJDUK DAO GOOOL !!!

TADA JE GVOZDEN U TRENU ODGLUMIO VRATARA I POČEO VIKATI: BILI, BILI !!! :)))

BAGAJETA , ŠTO HOĆEŠ SAD - SELFI ?! - MA DA SE JAVIM S MORA !- S MORA, KAO DA NE ZNAJU KAKO IZGLEDAŠ- HOĆEŠ DA TE LAJKAJU ?! JEL DE - A DA JA SKINEM HAVAJKE I SLIKAM SE NANIŽE - HOĆEŠ DA VIDIŠ KOLIKO BI LAJKOVA BILO ?! HA ?! - SMIJEHA DO SUZA !!!!

Kad su već na moru , red je jesti malo ribe- KOLIKO JE PORCIJE GIRICA- 80 KUNA ?! - ŠTO, SVAKA GIRICA JE 1 KUNU ?! :)))

BAGAJETA HOĆE RUŽE DA JOJ KUPI - OLIKO SU VAM ?! 50 KUNA !- NE PITAM ZA ČITAV BUKET NEGO JEDAN KOMAD - MOLIM , KOMAD TOLIKO !?

BEZBROJ DOGODOVŠTINA, DONOŠENJE LAŽALJKI, PLAĆANJE .BAGAJETA NASŠLA SKOLJKU DA JOJ SVIRA ?! EVO TI I DRUGA- IMAŠ SAD STEREO ! :)))

ZADNJI DAN KIŠAaaa - E BOGU HVALA- KONAČNO ODMOR !!!!HOĆE BAGAJETA PO NEVREMENU DA DJECA IDU NA KORČULU DA SE KULTURNO UZDIŽU !!!

AMAN BAGAJETA, NEVRIJEME JE , NISAM NASPAVAN, KO DA SAM NA BAUŠTELU, KAKVA KORČULA ?!

IĆI NA MORE, NE VIDJETI OTOKE , MORAMO DJECU ODVESTI DA VIDE RODNI KRAJ MARKA POLA !

OTIŠLI ONI, ALI BROD NE MOŽE NAZAD  - TRAJEKT !?

ŠTA SAD ?! KUKUUUUU NJEMU JADNOMEEE- NAĐE TAKO JEDNOG NABILDANOG I ZAMOLI GA DA IH PREBACI NA KOPNO -A CIJENA- KAKO SU JE DOGOVORILI- e to isto morate čuti - hahhaaaa

Mora od odmora - ili Bosanac na odmoru - završava otprilike ovako :

BAGAJETA SE NA SKAJPU ČULA S MAMOM I MAMA JE POHVALILA KAKO LIJEPO IZGLEDA !!!!

ZETEEEE, DONESI MI 5 LITARA MORAAAA I KAD DOĐEŠ, VOZIŠ ME U FOJNICU NA BANJE, NA KUPANJE !!!!

HOĆUUUU, PUNICE, ALI UPLATITE I MENI- SAMO VAS MOLIM NE U ISTOME TERMINU !!!!

IZLUDILI SU GA , PREUMORAN S BAGAŽOM SVAKI DAN DOLE- GORE U SOBU - PA OPET NA PLAŽU - A BAGAJETA ODMORNA , DEPILIRANA,  RUŽU TETOVIRALA - HAHHAAA , A ON JADAN JE ČAK NA NOGAMA - DO STOPALA LJULJAO NJIHOVU BEBU - SVEGA JE BILO-HAHHAAAAA

! !

I TAKO , DOK BOSANAC GLEDA SVAKU KUNU KAKO UŠTEDJETI - E-

!

- HM, HRVATI IDU NA SNIJEG, NA ZIMOVANJE I OSTAVIT ĆE 600 MILIJUNA KUNA U DRUGIM DRŽAVAMA - !!!

!

 

Gvozden je promijenio s takvom lakoćom i takvom koncentracijom 7- 9 uloga - da je to teško i starijim iskusnim glumcima odigrati - JOŠ SVE POD NAPIM I PLJESKOM I PREKIDIMA I SMIJEHOM -

A ON, ONAKO UŽIVLJEN , SATRVEN OD MORA I LJETOVANJA - NA KRAJU NAPUHAO MALI ŠATORČIĆ I KOMODNO BAR ZADNJU NOĆ U NJEMU ZADRIJEMAO :)))

)

NA KRAJU SAM POZVALA GVOZDENA I AUTORA, MORALA SAM MU SE JAVITI, JER SMO SE DOPISIVALI ISPOD YOU TUBA :) ČESTITALA SMA IM NA ODLIČNOJ MONODRAMI, SADRŽAJU I IZVEDBI !!! :)

GVOZDEN JE DIVAN, ULJUDAN MOMAK I  PITAM GA - IZVINI, GVOZDENE, ONO DVA PUTA BUM- JEL BILO DIO PREDSTAVE ?!

GVOZDEN REČE : NE, ŠTO JE ONO BILO ?! JA SAM MISLIO ODE KVRAGU TEHNIKA- JEL STVARNO HAJDUK IGRA ?!

DAAAA, IGRA - IZGLEDA DA JE DAO DVA GOLA KAD JE DVA PUTA ZATUTNJILO- TU BLIZU JE POLJUD- ONDA SAM JA DOBRO DOVIKNULA- HAJDUK DAO GOOOL - I SPASILA STVAR DA SE GVOZDEN NE UPLAŠI ! :)))

GVOZDEN REČE: E, SVAKA VAM ČAST, STVARNO NISAM ZNAO ŠTO ONO BUBA !!

!

RADO SE PRISTAO FOTOGRAFIRATI I ZA MOJE ČITATELJE JE OSTAVIO POSVETU U MOM ROKOVNIKU: "POZDRAV ČITATELJIMA RUŽE CRVENE " - i stavio svoj potpis ! :) - čim stignem , ako stignem zbog "napetosti u kući ovih narednih 2-3-4 dana :))) " možda stignem ubaciti taj dokaz !

USPUT- NAŠI HRVATI SU IŠLI NA SKIJANJE- UPLATILI SU VELIKU LOVU -A MOJA PRIJATELJICA KAŽE, IŠLA JE I ONA: JA NA SNIG , JA NA SKIJE, NISAN POPI**ILA , DA SLOMIN NIGU ILI RUKU !? :) JA TI SE LIPO SLIKAN U SNIGU KO DA SAN UŽIVALA, A DANIMA BUDEM U SOBI I ČITAN KNJIGE -hahhaaaa - eto vam hrvati na skijanju ! DRUGA JE BILA KUĆI 8 DANA I REKLA U FIRMI DA JE BILA S OBITELJI U MADONI DI KAMPILJO- HAHHAAAAA - ETO HRVATA NA ODMORU !

AJTE ŽIVILI- HVALI KOPNO, BJEŽ OD SNIGA - NAMA JE I ONA KERUMOVA 2009. ZIMA PRISILA :))))

GVOZDENU I EKIPI ŽELIM PUN USPJEHA I DA NAM S OVOM KOMEDIJOM DOĐU NA NAŠA JADRANSKA KULTURNA LJETA - POZOVITE IH - ISPLATI SE I TE KAKO !!

!

CIJELU EKUPU POZDRAVLJA RUŽA CRVENA :)

i DOĐITE NA NAŠA "KULTURNA LJETA" !!!! - ISPRIKU ZBOG KAŠNJENJA ČLANKA !

!

Imate you tube kako mi je Muris Varajić pjevao Imam jednuuuu željuuuu :))))

nasljednica @ 01:17 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
četvrtak, siječanj 7, 2016

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

SVIRA VAM PJESMA ETNO GRUPE "ZORA"- OJ, DJEVOJKO, OJ RUŽICE :)


Dragi moji, u komentarima nekolicine naših Blogera i nas blogerica javlja se blogerica @LJUBAV , koja obožava stihove @Zlatnažitnapolja, @Ledenosrce, @Sjenine stihove i prozu, @Popetove slike  i još mnoge druge, a među njima i moje pisanje i objavljene slike - posebno zalaske sunca :) @Ljubav - je u ranoj mladosti bila u mom Omišu :)

Sve je to jako inspirira i @Ljubav je ostavljala svoju prozu ispod nekih  naših postova. Mi smo se i povezale meilom i @Ljubav je meni poslala mnogo njenih pjesama i jednu čak meni posvećenu  te kolegi blogeru @dbekavcu. Isto tako, nakon što sam joj javila o  njegovimlijepim pjesmama , svoje je stihove posvetila za nju nepoznatom splitskom kantautoru Borisu Krivecu i njegovom Saksofonisti u bendu , mislim, Juri. Vrlo zanimljivo, jednostavnim stihom i stilom, "inspirirana uvijek u trenutku" - stihovi jednostavno klize , izlijeću iz njenog srca. Sve te vrlo zanimljive stihove posvećene poznatim i nepoznatim  ljudima ( Biljana ne poznaje ni Dinka ni Borisa ni Juru !) naći  ćete na njenom  blogu "mazo moja malena" !

Kad mi je javila da uz pisanje i slika, crta, ja sam je tada uputila na blog našeg Dinka Bekavca, i njegove balerine su je i oduševile i inspirirale.

@LJUBAV inspiriraju i moje slike suncem okupane - ovo je za @LJUBAV !:)

NOVO: DANAS- 8. 1. 2016. G. ZBOG BILJANINIH KOMENTARA- POKLANJAM JOJ DANAS MOJE ZALASKE UZ BILJANINE STIHOVE U CIJELOSTI ILI DIO PJESME  :) NEKA SE VESELI ! :)


!


Biljana je u prometnoj izgubila dragu osobu, brata .Nesreću je skrivio netko drugi. Ovih mu je dana bila godišnjica. Pišući seli u neke druge snove, u neka ljepša svitanja i zalaske . Ipak se često vrati na izgubljenu osobu. U komentarima kod mene - pitala sam je uporno za "bijele ruže" , aludirajući na mog pokojnog rođaka stradalog na Maslenici. Izbjegavla je odgovor više puta. Čudno mi je  to bilo ?! Zar joj  moje "bijele ruže" ništa ne govore ?! Ona uporno ostvaljala komentare- a "bijele ruže "?! Nakon što mi se meilom javila na moje traženje, otkrila je svoju "tajnu bijelih ruža" - ruža koje joj bude užasna sjećanja zbog čega  mi je teško dala traženi odgovor.


*  

Pjesmama, stihovima prenosi veliku ljubav prema čovjeku od bližnjega do nepoznatih osoba , kao što sma navela i o Dinku i o Borisu i o Saksofonisti - EVO VAM DOKAZ :

KAŽU MI PRIJATELJI

ŠTO PIŠEŠ S NEPOZNATIM LJUDIMA

A JA KAŽEM NISU NEPOZNATI

TO SU PRIJATELJI OD MOJIH PRIJATELJA

A JA VOLIM SVOJE PRIJATELJE

TAKO VOLIM I NJIHOVE PRIJATELJE...

NE, NISU TO NEPOZNATI LJUDI

TO SU PRIJATELJI S MOJIM PRIJATELJIMA

PIŠUĆI S PRIJATELJIMA OD MOJIH PRIJATELJA NAPISALA SAM DOSTA PESAMA U imejl PORUKAMA - BZ   ( više na njenom blogu )


Njene pjesme su objavljivane i u Kulturi snova našeg Zdravka Odorčića, kojeg znamo po blog-nicku @ledenosrce i u mnogim zbirkama.

Za moje nove čitatelje , Zdravko je po @Hologram, blogerici, Suzy, meni poslao tri svoje knjige: Pet drama, Lega, ne kužiš , o kojoj sam dala svoju recenziju te zbirku pjesama Večeras se, u kojoj su stihovi naših blogerica od kojih neke nisu aktivne na Blogeru : @Alba-istirana, @Nadamse, @Utiha, @Nutrina, @Usjenivrbe i još mnoge nekima od vas jao poznate i prije nego sam došla u virtualu družiti se s vama.

*

Čestitala sam @Ljubav njihov Božić - "Hristos se rodi" i ona mi je "copy-paste" sa svog bloga "mazo moja malena" poslala sljedeću prigodnu pjesmu. Kod nje ne znam ostavljati komentare. Pjesme su joj jako lijepe. Svoje pjesme objavljuje i na Radio snova . Ona je i kantautorica i poslala mi je i mp3 pjesmu - koja je stvarno divna - jedan duet ! Učestvovala je u mnogim kulturnim manifestacijama , plesala je i folklor i slika u slobodno vrijeme i vrlo je svestrana. Na moj se emeil javila kada sam joj napisala da ne ostavlja komentare koji nisu vezani za moj post. Rado se odazvala i od tada smo u kontaktu. Dobra duša koja kao i većina nas ima razloga da piše , da se druži na ovaj virtualni način. To sam i osjetila . Javila mi se i tada mi je ispričala svoju obiteljsku sudbinu.

!

Na moju čestitku stigao je odgovor:

ZDRAVA I SRETNA MI BILA SA SVOJIM NAJMILIJIMA EVO DUŠO BLAGOSLOVA SA MOG BLOGA.

HVALA TI , OBRADOVALE ME TVOJE ŽELJE, BOG TI DAO SVAKO DOBRO , NAJVIŠE RADOSTI, ZDRAVLJA , LJUBAVI , SREĆE I...SVAKOJAKOG VESELJA !

HRISTOS SE RODI ! VAISTINU SE RODI !

BOŽIĆ

Stig'o Božić
kuća topla
čeljad mila
večeras se okupila
oko svoga domaćina
A na stolu...
ića, pića
Pečenica i
Česnica
Venac žita,
sveća gori
,,Oče naš'' se
glasno zbori.
Bogu se mole,
glasno zbore.
Bože mili,
daj nam svima
blagodeti.
Daj nam, Bože,
ljubav,
slogu,
berićeta
i srećnog zdravog deteta
Bože, zdravlja, sreće,
ljubavi
svima, svakom daj,
to nam godi!

Dao Bog!
Hristos se rodi!
Vaistinu se rodi!
Biljana Zablećanski 07.01.2016 Gospodnje godine 02:12

Ovu prelepu Božićnu pesmu napisala sam 2000-dite godine.Na moju sreću i zadovoljstvo objavljena je

MOLITVOM STIHA
SVIM NA ZEMLJI
MIR VESELJE

zajednička zbirka poezije

KULTura sNOVA
Zagreb, prosinac,decembar 2015

S poštovanjem i divljenjem prijatelja, zahvaljujem se mom dragom, prijatelju Zdravku Odorčiću ...BZ

SVIM MOJIM ČITATELJIMA KOJI DANAS SLAVE BOŽIĆ - HRISTOS SE RODI !

*

I POZDRAV ŠALJE - NASLJEDNICA  -  RUŽA CRVENA :)

nasljednica @ 15:53 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
ponedjeljak, siječanj 4, 2016

%%%%%%%%%%%%%%%

NAJNOVIJE S MOG BALKONA OKO 15: 30 SATI- DANAS ,  6. 1. 2016- VELIKO NEVRIJEME  !!! - NISAM NI SLUTILA ŠTA SE DOGAĐA - BILI MI ČUDNI PRIZORI S MOJE DESNE STRANE GDJE SAM PISALA I UBACIVALA "NOVO"!!!

!

 - SLIKE NEVIĐENE !!!- JA SLIKAVALA - OD VJETRA I KAPLJICA KIŠE NISAM SNIMILA NEVRIJEME KOJE SAM KASNIJE ČULA DA JE POHARALO DIO SPLITA!!

!

- SAD GLEDAM NA YOU TUBU- DALMACIJA NEWS - UŽAS !


&&&&&&&&&&%%%%%%%%

Pažnja : Bloger ili you tube pokazuje grešku na svaku pjesmu kl. Neverin i Adriaticum ?! Htjela sam dati uradak našeg @ivan-a, divne pjesme klape Adriaticum- Božić je - neće ???!!!! U nas grmi i sijeva- možda je to razlog ?!

https://youtu.be/YGcql0GXDUg


NOVO: Izvor: Portala Grada Kaštela : NA SVETA TRI KRALJA- / večeras !!!/
Tradicionalni Božićni koncert klape Neverin održat će se na blagdan Sveta tri kralja, u srijedu, 06. siječnja u župnoj crkvi UBDM u Kaštel Lukšiću s početkom u 19 sati.Gosti Neverinkama su klapa Adriaticum iz Šibenika i mlada saksofonistica Marija Vukšić.

EVO NAS U MOM OMIŠU :) ZA 0,1 NISU UŠLI U ŽESTOKO FINALE -

ALI TO NAM NIJE POKVARILO RASPLOŽENJE ! :)


*

Da vas podsjetim, Počasna sam članica klape Adriaticum, najmlađe klape u Hrvata , iz Šibenika :) To je bila njihova zahvala što sam  dala članke o njihovim Božićnim koncertima  28. 12. 2013. u Omišu u našoj crkvi Sv. Mihovila  te išla po njihovom pozivu ( došli do mog meila :)  u Split u katedrali Sv. Duje - 4. 1. 2014. godine.  Ti moji članci bila  su im "propusnica" za niz njihovih božićnih koncerata u Lijepoj našoj - posebno u poplavljenoj GUNJI - KONCERT JE BIO  HUMANITARAN !!

!

Turneju su završili u BiH - u Čapljini :) A kako je svijet mali,  upoznala sam drage ljude prošlo ljeto u mom Omišu na 49. FDK OMIŠ 2015. - iz Čapljine - poznali su me lako - po ruži crvenoj :)) i rekli mi da je klapa Adriaticum bila odlična - to sam vam već javila, ali za moje nove čitatelje, neka znaju !!!! :)
ČESTITKA KLAPE ADRIATICUM ZA MOJ ROĐENDAN :)

*

EVO KAKO JE BILO LANI NA BOŽIĆNOM KONCERTU U KAŠTEL LUKŠIĆU u crkvi UBDM o čemu sam dala članak koji mi puno čitaju :) - do u detalje sa SLAJDOM :) Nevrijeme je, mislim da neću moći za Kaštela večeras !!!

http://nasljednica.bloger.index.hr/post/divan-bozicni-koncert-z-klape-neverin-na-sveta-tri-kralja-u-crkvi-uznesenja-bdm-u-kastel-luksicu-s-gostima-dj-klapa-bepo-iz-omisamorbin-iz-donjeg-humcabrac-i-kasedu----sutra-na-htv-121-povodom-14-obljetnice-osnivanja-klape-sv-juraj-/27217065.aspx


%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

NOVO: DANAS NA SV. TRI KRALJA NE SVIRA "MUZIČKA ČESTITKA" OMIŠ GUITAR FESTA 2016 - evo je !!! :)

https://www.youtube.com/watch?v=1Rx1QhNesUc


Dragi moji, primila sma puno častitki  onih "poštom" čak i iz Bosne i Hercegovine , Sarajeva,  iz Slovenije , Ptuja  i još mnogo ! :)

Dobila sam meilom i ovu "MUZIČKU ČESTITKU" koja me ugodno izenadila , jer u meilu piše " da se nadaju i dalje našoj uspješnoj suradnji "! :)

Meni je to na svoj način posebno, jer ja sam se , ovakva kakva sam, naprosto nametnula Omiš guitar festu od prve njegove godine 2010. :) Malo pomalo - evo mi i akreditacija ! :) Malo pomalo - moje članke o Internacionalnom ( međunarodnom) Omiš gitar festu čitaju po cijelome svijetu :) ! Nemoj, Neno, sumnjati da neću i dalje, koliko god mi mogućnosti budu omogućile , pratiti Omiš gitar fest !

Ispod ove "muzičke čestitke " ostavila sam ovaj komentar s tableta pa nema "kvacica" - a znate šta, moji Omišani ovo i te kako čitaju - aha !! ;) :)))

Super slozena cestitka , sjecanja na prosla lijepa vremena koja zauvijek ostaju ne samo u srcima ove djece, mladica i djevojaka i odraslih iz naseg gradica, naseg zavicaja, nase lijepe Hrvatske pune darovite djece nego i u cijelome svijetu odakle dolaze natjecatelji, njihovi profesori, roditelji, rodbina , prijatelji ! Idemo dalje s novim omiskim brendom , najjacim guitar festom u regiji, Europi i , skoro, mozda i u svijetu ! Sve najbolje u Novoj godini 🎉🎆🎇svima vama koji ste i glavni i volontri u ovoj gala glazbenoj poslastici u nasem Omisu ! Ruza crvena 🌹ce i dalje , koliko god joj to mogucnosti budu dopustale , popratiti rijecima i slikama i ovogodisnji Omis guitar fest 2016. s velikim zadovoljstvom ! :)😊📷📹🎼 Prof. Neno, znas da volim eskluzive ;) ! Salji mi ih ! :)💻😀

POZIVAMO VAS U NAŠ OMIŠ NA 7. MEĐUNARODNI OMIŠ GUITAR FEST

U VREMENU OD 19.- 23. TRAVNJA 2016.

NATJECATELJI, PRIJAVITE SE NA VRIJEME !

Kontakt : Neno Munitic

Festival Director

Omis Guitar Fest

www.omisguitarfest.com

omisguitarfest@gmail.com

tel: +385 95 910 83 76


POSJETITELJI, RAZMISLITE O DOLASKU I VI - NA VRIJEME !

SVE ČLANKE OD 2010. IMATE KOD MENE :)))

DOBRO NAM DOŠLI - GUITAR IS LIFE - ŽIVOT JE U OMIŠU ! :)

Čim stignem , ubacit ću nečije lijepe stihove uz ovaj instumental :)

do tada vas pozdravlja

Red Rose - Ruža crvena :)

nasljednica @ 23:47 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
petak, siječanj 1, 2016
/////////////////////////////////////////////////////

NOVO - 2. 1. 2016.- 15 sati - Ruža crvena - Uživo s CMC TV :))) UPRAVO JE CMC OBJAVIO - ODNOSNO PUŠTAO "TOP 10 NOVOGODIŠNJIH ODLUKA " ! :)

NE MOGU POBJEĆI OD KLAPE SV. JURAJ I KAD "ŽELIM"

EVO PORETKA :

- 3. mjesto TOP-a - pjesma "Uvijek ću te voljeti ( i sijed ) koju sam željela staviti za Godišnjicu braka 21. 11. 2015. - ali dani su nam bili tad - "uh!":) bit će članak "triler" :) -

- 2. mjesto TOP-a : Zamjenit ću te gorim - Natali Dizdar ,

- 1. mjesto TOP-a : Odlučio sam da te volim - Urban- DOBRE ODLUKE !!! :)

ZGODAN ODABIR CMC TV- OVIH NOVOGODIŠNJIH ODLUKA  I U KOJEM JE DRUŠTVU KLAPA SV. JURAJ !!! Nisam sve vidjela, jer u sobu preslažem "papire"- kćer me zvala  !!!!  I SAD VI MENI RECITE - KLAPA SV. JURAJ I PJESMA KOJA NIJE UŠLA NITI U SUPERFINALE SPLIT-FESTA 2011. godine OSVAJA OD TADA SVE MOGUĆE TOP LJESTVICE !!! Mnogi je nisu čuli, jer nisu imali CMC TV ni TV Jadran - bila je u jednoj od dvije Finalne večeri Split- festa 2011 - ali - svirala je kod mene - i opet će !

https://youtu.be/tGAyPLplMOw


Moj kom je ispod !

SAD VAS MOLIM, AKO VAM JE HLADNO , AKO STE KOD KUĆE, ZAGRIJTE SE MALO - POGLEDAJTE YOU TUBE "VATROMET" - OD MOJE DRAGE VIRTUALNE PRIJATELJICE SLAĐE CURIC IZ KANADE - "@ORHIDEJA" :) BLOGER NE DAJE DA GA STAVIM U POST - ZATO OVAKO :

https://youtu.be/rb_FgPm6npk

////////////////////////////////

NOVIJE - "HOROR NAŠ SVAKONOVOGODIŠNJI "- EEEE, SVAŠTA - SAD PROČITALA NASLOV -  IZVOR SLOBODNA DALMACIJA-  "Hrvatski će skijaši strancima ostaviti 600 milijuna kuna" - NASLJEDNICA PITA- UZ OPASKU "VELIKI DOMOLJUBI" !Možemo li znati , gospodine Bago, gdje ovi rade - ne trebaju mi imena - može li se provest ona anketa ???? !!!! Evo da su 80 % njih u državnim firmama - jer "privatnici"- osim iznimki , spajaju tek kraj s krajem - mi smo obrt morali zatvoriti !! MOJ NITI NE RADI VIŠE U šKVERU - ŽIVIMO OD JUBAVI I LIPE ARIJE :))) !!! - SRETNO, DOMOLJUBI PA PLAČITE DA VAM JE LOŠE U LIJEPOJ NAŠOJ , NEMOJTE OKRETATI 060 9000  NI 060 9007 - ŠTA BI VI DAVALI POTREBITOJ DJEČICI - A NU KOLIKO BI SE MOGLO APARATIĆA I SLIČNIH POMAGALA KUPITI - ONDA NE LAŽITE DA VAM JE LOŠE !!


//////////////////////////////

DRAGI MOJI OMIŠANI, DRAGI MJEŠTANI,

CIJENJENE HRVATICE I HRVATI,

GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE

I SVI NAŠI DRAGI U DIJASPORI ,

PRIJE 34 GODINA PREŠLA SAM OMIŠKI MOST

DOSELILA MEĐU OVOM LJEPOTOM U BAJNICAMA, ALI UVIJEK IDEM U DANE MOJE MLADOSTI , I EVO - NEKA VAM JE

 

 

BAKA  JE S MALIŠIMA SINOĆ JE SKINULA KOJE KILO - VESELO :)

DOČEK JE U STANU  BIO DIVAN - DJEDA JE OPET VIŠE POTROŠIO NA PETARDE I VATROMET  NEGO ZA SPIZU- SKORO :) NA KUĆI JE SVIJETLILA RUŽA CRVENA - ZA KOJU SU SVI PITALI OVIH DANA- A DI JE RUŽA CRVENA :))

IMAM SLIKU S CESTE - ALI NE I VREMENA DA JE OBJAVIM :)

*
DAKLE , PRIJE  34. GODINE UDALA SAM SE  U  KUĆI S PUNO ČLANOVA PRIKO MOST- A-  , U DUŠI SAM OSTALA UVIJEK ISTA :)

*

 

NIKAKVE MI BURE NISU SLOMILE DUŠU NI "NATJEČAJI ZA BUDALE " U OMIŠU - OPROSTILA - JESAM , ALI ZABORAVIT IM NEĆU :)) SVE "POLITIKA"  ZA NEVJEROVATI ?! :)))

*
KAO ŠTO I VIDITE  - UŽIVAM U SVAKOM TRENUTKU !!! :)

ALI- HTJELA SAM IZBJEĆI KLAPU SV. JURAJ ZA DOČEK I OVIH DANA - MEĐUTIM OSJETILA SAM NEŠTO- O TOME SLJEDEĆI POST , USKORO- AKO ?  !!!!

*

 

NISAM ZNALA KOJU PJESMU DA STAVIM- SVAKA IMA ONO NEŠTO MOJE - NEKE NISAM MOGLA -  IZABRALA SAM OVU - POVEZANA JE SA SLJEDEĆIM POSTOM !

                                                    VAŠA RUŽA CRVENA

NAKON VESELE VEČERI- JUTRO  "SUZA U TUĐINI"- RAZLOG ZBOG ČEGA NAŠA TETA MANDE NIJE S NAMA I OVAJ BOŽIĆ I NOVU GODINU. NAUČILI SMO DA JE IZ AUSTRALIJE DOLAZILA GODINAMA NA 6 TJEDANA- I ETO- NASTAVAK SLIJEDI , AKO BUDEM MOGLA .

PAŽNJA : NEMAM  VREMENA NITI ZNAM S FB, TVITEROM I NEKIM NOVIM TWO - NI NEKI VI FI PORUKE I BESPLATNI RAZGOVORI - SIN MI JE TO MONTIRAO ALI-  - NEMAM ZA TO VRIMENA - TURBO SAM - STOGA,  ISPRIKE I HVALA SVIMA - AKO STE MI TIM  PUTEM ČESTITALI NOVU GODINU - ŽELIM I JA VAMA SVE NAJBOLJE  I NADAJMO SE - NEMOGUĆEM - ALI - SVE JE MOGUĆE - HM !


 
 
nasljednica @ 18:20 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.