pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » sij 2014
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - siječanj 2014
srijeda, siječanj 29, 2014
 

NOVO- 31. 1. 23,10 h  - ZASUZILA SAM OD SRIĆE !! NAZVALA ME PR- ANTONIA I NAKON RAZGOVORA S NJOM, MORALA SAM POGODIT S KIME PRIČAM OD ČLANOVA : ALEN ?! -REČEM :)) A KAKO STE POGODILI?!JA SAM,KAŽE ALEN !:) KAŽEM MU:A IMAM UHO :) - I U POPE SVIRA ZORA BAJNA :) !  

PROMOCIJA JE BILA ODLIČNA - OVAJ ČLANAK I SLAJD SU VIDJELI JUČER I DANAS - I NAKON PRVE PISME SRITNI I RASPOLOŽENI : "VIVALA KOMPANI"  ZAPIVALI SU MI NA MOBITEL " LAKU NOĆ MOJA ZORO  BAJNA " I REKLI , NA MOJE "HVALA VAM PUNO, PLAČEM OD SRIĆE, VI STE DIVNI " , A ON MENI - 1. TENOR : "VI STE DIVNA , NEMA TIH RIJEČI KOJIM BISMO VAS TAKVU OPJEVALI "- JOJ , LIPO JE OVO ČUTI I NIJE IM SE UOPĆE ŽURILO DA NASTAVE VEČERU - PRIČALI SU SAMOM PA MI PJEVALI - MA KO OVO MOŽE PLATIT ?! PROMOCIJA ĆE BITI I U ZAGREBU S IBRICOM JUSIĆEM,OBEČALA SAM DA ĆU NAMJESTIT DA I JA TADA KONAČNO ODEM DO MOJE PURGERICE I DA U ZAGREBU ZAJEDNO ZAPIVAMO - HVALA VAM , MOMCI DRAGI, HVALA TI, ANTONIA - REKLI SU MI DA ĆE BITI DIO PROMOCIJE NA TV I NA CMC I - I - MA NE ZNAM OD SRIĆE ŠTA SU MI SVE REKLI - ŽIVILA  ANTONIA I  KAŠE KOMPANI !  :) - VAŠA ZORA BAJNA :) p.s. Rekla sam  da sam im htjela poslat telegram, ali na informacijama nisu našli adresu,a oni meni : Ma pustite telegram, bolje je ovako razgovarat :) ! Inače , iz Omiša sam im poslala SMS: U mislima sam s vama večeras, čestitam i veliki pozdrav od go-spođe Zore bajne ! :) REKLA SAM IM DA ĆU ODMAH "NOVO" DOPISAT U ČLANAK- sad će ili sutra oni na mobitel na Net vidit ovo NOVO :)  I VEČERAS STE OD MENE DOBILI DESETKU - TRNCI SU ME PROŽIMALI DOK STE MI PIVALI KAO NA IZLUČNOJ VEČERI FDK U MOM OMIŠU 2012 !:) :) A JOJ, LA VITA E BELA :) !

PRONAŠLA SAM! - 1. 2. :)A KENOVA INFO JAVLJA : (FOTO) KLAPA KAŠE PREDSTAVILA SVOJ PRVI ALBUM (OP.A. I IMA PUNO SLIKA :) I PIŠE: U prostorijama Deše u Lazaretima večeras je uspješno održana promocija prvog nosača zvuka Rego klape Kaše.
Sami ambijent promocije nam je odisao drugačije pa je voditelj klape Vicko Dragojević naglasio "S obzirom da smo u betuli, onda se slobodno možete tako i ponašati, ne morate biti ona kazališna publika, slobodno pričajte. Htjeli smo da sve bude apsolutno prirodno."
Na promociji sudjelovali su Jakša Fiamengo i Đelo Jusić koji su u nekoliko navrata čestitali klapi u ovoj krasnoj atmosferi. Mnogobrojna publika među kojima su bili i ugledni glazbenici uživala je te je tu i tamo zapjevala s klapom Kaše. JA: BRAVOOOOO -SAD SAM VIDILA I VAS I AMBIJENT :)))


////////////

VAŽNO - 31.1.- 10,30 h : ZBOG TEHNIČKIH PROBLEMA - PROMOCIJA JE U PROSTORIJAMA DEŠE -DU , A NE U ART R. LAZARETI !

KONAČNO, DRAGI MOJI, OVU SU MI PIVALI U OMIŠU,U DVORU KONOBE BARBA MARINA-novi slajd UZ NOVE SLIKE IZ KOSTANJA! 

 

RIJEČI PJESME "LAKU NOĆ, MOJA ZORO BAJNA"

RUKU ISPOD RUKE JA I MOJA PONOĆ

SKALAMO SE TIHO PJEŠKE SA KONALA

ŠAPĆEM NEKE RIME KAO PRVU POMOĆ

TU JE MOJE MJESTO, TU JE MOJA MALA

ŠTO SU SNOVI, ŠTO JE PUSTA OVA NOĆ

ŠTO SI TAKO LIJEPO DRUKČIJA OD SVIH

IZ PORTUNA GLEDAM OĆEŠ LI MI DOĆI

KAD KROZ KOLTRINU  TI  ODZVONI NAŠ STIH

LAKU NOĆ MOJA ZORO BAJNAAAA

LAKU NOĆ NEK TE PRATE SNIIII

LEKU NOĆ NAJLJEPŠE SI TAJNAAAA

LAKU NOĆ SPAVAJ SLATKO TIIIII

RUKU ISPOD RUKE KO I UVIJEK SKUPA

S NEMIROM I NADOM U ZADNJEMU ŠPAGU

DAL TO KUCA ZVONIK IL TO SRCE LUPA

KO I SVAKI PUTA KADA VIDIM DRAGU

A JA NE MOGU DA SREDIM SVOJE BRIGE

I DOK ROJ ZVIJEZDA OCRTAVA PUT

NE JA NE MOGU BEZ TEBE POĆI NIGDJE

JER SA ZADNJIM CVRČKOM ČEKAM OĆEŠ ČUT

LAKU NOĆ MOJA ZORO BAJNAAAAA- REFREN :)

http://youtu.be/NyGOR9Uwy_Q


Da, konačno, moji "mezimci" , a je , imam ih više , ali na prstima jedne ruke - da, među njima su i oni :) ! Ovo su mi ljeto rekli da će mi poslat svoj album, CD prvijenac. OVIH SAM DANA I JA DOBILA OD NJIH POZIVNICU !ZNAČI - VAŽNO - 31.1. - 10,30 h : ZBOG TEHNIČKIH PROBLEMA, PROMOCIJA JE U PROSTORIJAMA DEŠE -DU , NE U ART R. LAZARETI !

Odmah sam posjetila njihovu stranicu, a kako nemam FB , vidim da su 23. siječnja imali rođendan !:)

DRAGI MOMCI , OVIM PUTEM VAM OD SRCA NAJPRIJE ČESTITAM VAŠ 7. ROĐENDAN ( 23.1. s malim zakašnjenjem:) TE ISKRENE ČESTITKE POVODOM PROMOCIJE VAŠEG PRVOG ALBUMA - naziva REGO ! Šta znači REGO - moram doznati?!:)

NOVO, UBACUJEM- NEK SE ZNA ! - 30.1. - 18,30 - DOBILA SAM MEIL OD ANTONIE - I KAŽE DA MI ŠALJE CD REGO ŠTO ZNAČI "POKLON" :)))) I SAD NAĐEM NA NETU : KLAPA KAŠE objavila je debitantski album znakovitog naziva "Rego". Poklon koji vam donosi ova mlada dubrovačka klapa sadrži skladbe Vicka Dragojevića, no na album su se ugurale i pjesme kojima klapa odaje počast svojim idolima - klapi Maestral s pjesmom "Da je jubav ća je more", klapi Linđo-N s pjesmom "Poslanica Gradu" te Buci i Srđanu s "Jedina dođi", dok je bard poezije i klapske pjesme Jakša Fiamengo autor pjesme "Nima više tvoga broda" u kojoj se kao gost pojavljuje Ibrica Jusić. Uz autorski rad, klapa Kaše uvrstila je na album i stari dubrovački narodni napjev "Izišla je zelena naranča". Prvi singl s albuma, za koji klapa trenutno snima i videospot, bit će pjesma "Bruna". Album "Rego" sniman je tijekom proljeća 2013. u studiju "Subrenum" u Župi dubrovačkoj, a da Kaše prati stope iskusnije klape SUBRENUM, dokazuju i brojne nagrade koje je klapa osvojila od 2010. godine do danas. DODAJEM- JEL SE SJEĆATE PISME "OVA NOĆ" - KLAPE SUBRENUM I PREMIJERE NA CMC-U I ČLANKA O TOJ PISMI  I NAKON TOGA, 3 VEČERI , KLAPE U SPALADIUM ARENI NA SV. KATU :) - JAVIO MI SE DUNDO MARO - "JESTE LI VI ONA GO-SPOĐA U 4. REDU NA KLAPE U ARENI PRIJE 3 VEČERI , KOJA JE BILA NA NOGAMA I VEĆ PJEVALA TU PJESMU :))) ?! DAAAAAAA - IMA O KLAPI SUBRENUM 2 POSTA - I YT KAKO JA PIVAM  PREDIVNU PISMU "OVA NOĆ" :)   

Ovo je Klapa kao i klapa Adriaticum - koja me osvojila "na prvu" o čemu sam pisala 2012:). Za razliku od najmlađe klape Adriaticum iz Šibenika, KAŠE je prvi put nastupila na 46. FDK u mom Omišu 2012. - na Izlučnoj večeri dobili DESETKU i predvidjela sam im POBJEDU U FINALU - tako je i bilo - 1. MJESTO ŽIRIJA I PUBLIKE !:)

ZAUZVRAT odmah nakon IZLUČNE VEČERI - ispred konobe Barba Marina , koju vodi njegova kćer SANJA, zapivali su mi RUŽU CRVENU - i od tada me zovu "GO-SPOĐA RUŽA CRVENA ":)

Mi smo se vidjeli prošlo ljeto na Izlučnim večerima FDK Omiš te na u mojim KOSTANJIMA ( a roda sam Mile Gojsalić, moje djevojačko: ) na DANIMA MILE GOJSALIĆ , na 11. Susretu klapa - Kostanje 2013, - naziva " PRIPOVID O DALMACIJI", 20. 7. (subota) , gdje su pobrali velike ovacije publike s čak 4 i na bis s petom pjesmom Podiglo se malo četovanje - FDK OMIŠ 2012 :)! .

Tu sam prvi put čula njihovu pismu, točnije, AUTORA, njihovog voditelja Vicka Dragojevića ( op.a. vidite ga kao spec. dopisnika za nov@tv iz DU:) dakle savršenu pismu: POSLANICA GRADU , kako sam i prije napisala, da su mi moje mještanke za nju rekle da su se jako šokirale da ta pisma nije na Večeri novih skladbi FDK OMIŠ 2o13 . dobila bar jednu nagradu ?!

U Kostanjima su bili pravo osvježenje na kraju predivne litnje i klapske večeri , koju je vodio Jakša Fiamengo : Vjerio sam se na Konalu, Poslanica Gradu, Laku noć moja, zoro bajna i Jedina dođi ( koja je onda svirala kod mene, jer ZORE još nije bilo na YT :) te na BIS zbog velikog pljeska - Podiglo se malo četovanje ( FDK OMIŠ 2012 !!!) - uz veliki, veliki pljesak publike ! A NA PISMU LAKU NOĆ, MOJA ZORO BAJNA, ANIMIRALA SAM PUBLIKU DA IH PRATIMO OD PRVE DO ZADNJE NOTE -  a zn ala sam pivat samo refren -BILO JE GENIJALNO :)))

Slikavala sam ih iz miljun kuteva, na dno skalina, iza cvića, zumom na zidiću:) , dok mi je srce bumbaralo na "ZORU BAJNU" , a razgalilo se na ostale pjesme - jer su momci neodoljivi i glasom i instrumentalnoću uz njihovu PR- menađericu simpa curu Antoniu, koja mi je i poslala POZIVNICU .

NAŽALOST, IAKO BIH RADO VOLJELA POĆI NA OVU PROMOCIJU "REGO-A", DUBROVNIK JE ZA MENE DALEKO, VREMENSKE PRILIKE NISU DOBRE, ALI I "DADILJA FREN" JE OVAJ TJEDAN ZAUZETA OD 12 DO 18 SATI . ONI ĆE ZNATI DA SAM U MISLIMA S NJIMA U ART RADIONICI LAZARETI , A JA SE NADAM DA ĆE BITI YOU TUBE KONCERT - JOOOOJ !!! ???? MOŽDA ĆE BITI NA MAXTV-U - DIREKTNO - TV DUBROVNIK - u ovaj petak ?! HM ?! MORAM IH PITATI ?! :)

 

NA 47. FDK OMIŠ 2013.- BILI SU 4-TI - MOMCI, MLADOST, I ZBOG TOGA ŠTO SU VEČER PRIJE NASTUPILI U VISU - ŽIRI I PUBLIKA SU POZNALI DA JE IPAK MALO "MLADENAČKA LUDOST" UČINILA SVOJE I NISU DOBILI NAGRADU - ŠTO SAM IM I REKLA: NEMA NASTUPA PAR DANA PRIJE FINALA:) DA, ZNAJU ONI DA IM ŽELIM DOBRO - POTVRDILI SU TO - AL OPET BILI HEPI KAO NAŠI RUKOMETAŠI OVIH DANA - AL IPAK NISAM TRAŽILA DA MI PIVAJU "ZORU BAJNU" RAZOČARANA ŠTO NISU DOBILI BAR 3. NAGRADU ?! SVE SU TO NIJANSE. 

JOŠ JEDNOM, HVALA VAM NA SVIM GUŠTIMA U MOM OMIŠU I 2012. KAD STE ME OSVOJILI I KAD SAM VAM PREDVIDILA APSOLUTNU POBJEDU I ŽIRIJA I PUBLIKE TE MI PIVALI RUŽU CRVENU KAO I LANI U KOSTANJIMA PA NA IZLUČNOJ VEČERI , IZA KOJE STE MI OTPIVALI "PRVI PUT ZA JAVNOST" - OSIM U VODICAMA NA NATJECATELJSKOJ VEČERI - OVU PREDIVNU PISMU :) HVALA, DIRNULI STE ME VEĆ ONU VEČER (bio je članak i slajd:)

LIJEPI POČETAK FESTE SV. VLAHA. SVIM DUBROVČANIMA NEK JE SRETAN NJIHOV DAN- DAN ZAŠTITNIKA SV. VLAHA !

NAŠA MARIJA  "BAJSINA", MOJA SUSJEDAN, NAŽALOST, OVE GODINE U TRADICIONALNOJ POLJIČKOJ (JESENIČKOJ) NOŠNJI NEĆE MOĆI DOĆI U DUBROVNIK :( - A UVIK MI JE PRIČALA KAKO JE BILO LIPO I UVIK JE BILA NA TV - PONOSNA :(.


LAKU NOĆ VAM ŽELI - GO-SPOĐA ZORA BAJNA :) RUŽA C. :);) a ovih dana dadilja Fren :))

////////////////////////////////////////////////////


NAJNOVIJE : 30.1.-22 h : VEZANO ZA PRETHODNA DVA ČLANKA : Pjesma Odriši me  klape Sv. Juraj je Hit dana Nautik radio Kaštela po izboru slušatelja i sutra ulazi u odabir za HIT TJEDNA. :) ! JES !!!

JOŠ NOVIJE - 31.1. - 21, 25 - Dobila sam meil ;) Iznimno mi je zadovoljstvo javiti Vam, ukoliko ne znate, da je pjesma Odriši me klape Sv. Juraj po izboru slušatelja danas izabrana za HIT TJEDNA Nautik radio Kaštela !  op.a. ČIRNILA SAM NA HR TOP 33-RADIO DALMACIJE -IMA NAJVIŠE GLASOVA U "PRIJEDLOGU" TJEDNA :)

Sutra, 1.2. -  u 17,30 u programu MREŽE TV pogledajte emisiju Čakalica u kojoj će biti predstavljen rad klape "Sveti Juraj" - HRM ! - HOĆU - AKO NE IDEM NA SAJAM VJENČANJA :) !


nasljednica @ 19:56 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
ponedjeljak, siječanj 27, 2014

 

Dragi moj svitu koji volite klapske pisme, a pogovo vi , koji volite klapu Sv. Juraj , večeras , 27. 01. , ponediljak, u 21,30 h na TV Dalmaciji ( Mreža TV) pogledajte predstavljanje ove lipe pisme ODRIŠI ME !

ODRIŠI ME

Još se sićam onih lipih dana tvojih dodira

ja ka dite tebi san se zakleja.

Ti si bila moja dobra vila, moja kraljica

mome brodu idra ti si vodilaaaa.

JOŠ NE MOGU PROĆI TVOM KALETOM

PUN SAN BISON I DIŠPETON

MOM SI SRCU LIK I POKORA.

Odriši me, onih grija ča san za te činija

Odriši me, jer sam tija al te nisam volit zna

Odriši me i kada tuku ladni vitri sjevera

Odriši me bonaca i nevera.

Odriši me.

Proša sva sam mora, oceane, svita daleka

al na kraju puta ja sam zaplaka.

Ti si bila sva u bilom, bila tuđa kraljica

mome brodu idra si polomila.

JOŠ NE MOGU PROĆI TVOM KALETON

PUN SAN BISON I DIŠPETON

MOM SI SRCU LIK I POKORAAA

Odriši me.

PISMA JE SVAKI DAN NA RADIO ŽELJAMA RADIO DALMACIJE , BILA JA U AUTU ILI KUĆI - JES ! LJUDI SU JE PRIPOZNALI "NA PRVU" - JESAM LI REKLA DA JE "HIT-ŠOK" ILI "ŠOK-HIT" !!! NOVO- 28.1.- 9,30 : PRIMILA SAM DOJAVU S RADIO POSTAJE U KNINU  - PISMA JE HIT TJEDNA HR KNINA !!! JES ! LJUDIMA SE JAKO SVIDILA !!! 

link -  http://youtu.be/TndcPhJ6ZPg 

NAJNOVIJE : 30.1.-22 h : VEZANO ZA PRETHODNI  ČLANAK : Pjesma Odriši me klape Sv. Juraj je Hit dana Nautik radio Kaštela po izboru slušatelja i sutra ulazi u odabir za HIT TJEDNA. :) ! JES !!!

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ZAPOSLILA SAM SE : Izvinite što vam se ne javljam ovih dana. Zaposlila sam se. Postala sam tajnica na određeno vrime - NAŽALOST, priko "akcije krevet" JERBO NE MOGU DRUGAČIJE ( pokušala sam  drugačije ali ??? - bit će poseban članak!)  

Dobro jutroooo, izvolite ?! Osoba s druge strane , nije se predstavila, samo zamuckala - i opet ?!

Kako ću ja znat tko je, a nije se predstavila ?! To šta mu piše ime , meni ništa ne govori - kako kaže mater Sikira u "Vlaška posla" ! I još pozivi počeli već u 7, 15 sati.

Dobro jutrooo, izvolite , dobili ste tajnicu gospodinaaa- a druga strana reče : Izvinite, izgleda da sam falio broj, ništa, ništa ?! Ja: Niste, niste, poznato mi je vaše prezime. Osoba zbunjeno reče : Izvinite, sigurno sam falija broj , hvala!- Ja: A dobro :)

Haloooo, - Ja: Haloooo, izvoliteeee - Jesam li dobio- aaaa vidim da nisam ?! JA : Jeste dobili ste tajnicu gospodina - tu, tu, tu, tu  - ala opet ka u ona lipa radna vrimena - a ja volin radit :)

Evo ga opet : Dobrooooo jutroooo, izvoliteeee, opet vi ?! Dobar ste broj dobili :) !

On : Šta je ovo, izvinite , opet sam falija, a piše mi ????

Ja: Da, da, dobro vam piše , dobili ste tajnicu - tu, tu, tu, tu, tu ( šta mi poklopi kad sam ljubazna - šta mu je ?!

Haloooo, izvoliteeeee, dobili ste tajnicu gospodina - alooooo- čekajte - gospodina - Ovaj ne neki nevjerni Toma - i ovaj da je falija ?! Ma do kada ću ja ovako jubazno ponavljati ?!

Deboto, do 11 sati - dok mi nije bija odmor - "brat - bratu" imala sam - ne znam ni ja koliko poziva , već prvi dan i to ponediljak , sve muški, nema žena , hmmmm ?! :)))

Dobar dan izvolite, dobili ste tajnicu - Koju tajnicu, kolege su falile broj, sad i ja ?! NE NISTE, HALOOOOOO - TU, TU, TU -  JOJ , SVAŠTA ?!

Dobar daaan - (sad sam morala biti brže ljubazna pa vi brže  i čitajte :))) Da, dobili ste tajnicu GOSPODINA VUKOVIĆA, JA SAM NJEGOVA ŽENA , TAJNICA JUTROS OD 7 I 15 - MOJ MUŽ JE IZLETIJA IZ KREVETA DA NE ZAKASNI I ZABORAVIO MOBITEL I JA SE JUBAZNO JAVLJAN OD 7 I KVARAT- ALA JE OVO ZANIMLJIVIO, BEZ POSLA SAN 4 I PO GODINE , NISAM SE DAVNO OVAKO JAVLJALA - BAŠ VAM HVALA!!!! :)))

A ON ĆE OPREZNO PA SE I ON STAO SMIJATI : JA SAM NJEGOV KOLEGA S POSLA , MI SMO UDALJENI, JA SAM DALJE OD NJEGA.ZNAČI NIJE KOD NJEGA MOBITEL I hahhaaaaaaa- DOBRI STE, SVE STE NAS ZAMANTALI - hahhaaaaaa - JA: (SPORIJE) : A HVALA VAM , POZDRAV SVIMA , BAŠ SAN GUŠTALA, NISAM ODAVNO RADILA , EVO ĆE PET GODINA - hahhaaaa- I MOJ JUBAZAN GLAS BI ZBLESIO NAŠE KLIJENTE, MISLILI UVIK DA JE NEKA MLAĐA -hahhaaaaaa ! AJTE ŽIVILI, ZOVITE GA U NJEGOV URED AKO GA ZATEKNETE U NJEMU ILI PREKO NJEGOVOG DIREKTORA ! :)))) ////////////!!! POSLI SAM IŠLA U SPLIT-ISKLJUČILA TAJ  MOB (kako mi je on rekao iz njegove kancelarije kad je saša s broda u 10,55 , jer sam išla za ST- kad u vožnji ćer javlja: MAJKOOO, SAMO ZOVU, NISI GA ISKLJUČILA :))))) A kad ne znam - neki moderni "škverski" na neki tač - ki kuvalo ?! :)))

ETO- ZA SVE JE KRIV KREVET ;) :)  NEĆEMO SAD DETALJE ;):)))

DOŠA MOJ OVANCIRANI INŽINJER DOMA - SMIJULJI SE KURBANJSKI KA UVIK: ZORICE, ZORICE, SVE SU TO MOJE KOLEGE, OZBILJNI LJUDI A TI TAKO - JA: NISAN NIKOGA UVRIDILA , ŠTA OŠ REČ ?! hahahaaaaa - MOJ: DOLAZILI MI SVI , DA SU MI ŽENU PROBUDILI :)))   A  ja njima: E BAŠ MI JE DRAGO !:))))


A  KAKO NISAM DOBILA JEDAN POSAL TAJNICE- BIT ĆE!!


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

IŠLA SAM POSLIJE U SPLIT,ZUBAR PA NA MAMOGRAFIJU  ( to je bio ODMOR iz prepričanog jutra do 11 h , a dalje je pozive preuzimala kćer :) - NISAM MOGLA VIROVAT, MAMOGRAFIJA - U ČEKAONICI NIKOGA ?! JA SE ODMAH OPREMILA ! SESTRA MI KAŽE: EVO VIDITE , JOŠ ŽENE NE SHVAĆAJU , JA SAM TU - SVOJ POSAO OBAVLJAM, A ONE JOŠ UVIJEK MISLE DA IH MAMOGRAFIJA ZRAČI I DA IM ŠTETI .

MOGU LI TO NAPISAT NA SVOM BLOGERU ?! - PITAM . MOŽETE - OBAVEZNO , KAŽE MI LJUBAZNA SESTRA NA KRIŽINAMA ( MAMOGRAFIJA NIJE VIŠE NA FIRULAMA - PRESELIO SE ODJEL NA KRIŽINE !) ŽENE, BAR KAD DOBIJETE POZIV ZA BAR NEŠTO BESPLATNO U OVOJ DRŽAVI , ZA VAŠE DOBRO, NE "NJIHOVO" - JAVITE SE - OBAVEZNO IAKO SVI ZNAMO DA MAMOGRAFIJA NE GERENTIRA 100% DA NEMAMO KARCINOM - TO SMO MORALI POTPISATI  !- ALI "ČUVAJ SE I BOG ĆETE ČUVATI" - KAKO KAŽE MATER SIKIRA U VLAŠKA POSLA - A NA TO ĆE ĆER ANĐA : JEL, MAJKO, A UNDA DOBRO, AKO ŠTA PO ZLU POĐE, ONDA ZNAN KO JE SUKRIVAC !:)  SUPER JE PREDSTAVA - BIT ĆE ČLANAK :) AL ISTINA !

AJTE ŽIVILI MI !

IMAM ČLANAKA NA ČEKANJU - :)))) !

VAŠA N-ICA - RUŽICA CRVENICA :))))


nasljednica @ 18:42 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 22, 2014

 

Čitatelji moji dragi,  moram vam se pohvalit da mi je klapa Sv. Juraj premijerno kao njihovoj Ruži crvenoj :) prije 2 dana poslala eksluzivu (mp3) najnovije  pjesme  ODRIŠI ME da je poslušam s onim "Uživajte" :)  Hvalaa:). A ja se baš ovih dana mislim - šta je s njima, jesu li na zasluženom godišnjem - KAD ONO - NOVA PISMA !? :) Nije zbog toga što su to ONI niti zbog toga šta sam njihova Ruža crvena, stvarno, osvojila  me već na prve stihove i tonove - i glasove: ŠOK ?! :)

EVO RIJEČI :

ODRIŠI ME

 Još se sićam onih lipih dana tvojih dodira

ja ka dite tebi san se zakleja.

Ti si bila moja dobra vila, moja kraljica

mome brodu idra ti si vodilaaaa.

 JOŠ NE MOGU PROĆI TVOM KALETOM

PUN SAN BISON I DIŠPETON

MOM SI SRCU LIK I POKORAAAAAAAA

Refren :

 Odriši meeee, onih grija ča san za te činija

Odriši meeee, jer sam tija al te nisam volit zna

Odriši meeee i kada tuku ladni vitri sjevera

Odriši meeee bonacaaaa i neveraaaa

Odriši meeeeeeeee


Proša sva sam mora, oceane, svita daleka

al na kraju puta ja sam zaplaka.

Ti si bila sva u bilom, bila tuđa kraljica

mome brodu idra si polomilaaaa.

JOŠ NE MOGU PROĆI TVOM KALETON

PUN SAN BISON I DIŠPETON

MOM SI SRCU LIK I POKORAAA

Odriši meeeeeeeeeee

*****

JEL SE VAMA SVIĐA ?! MENI JE PREDIVNA, ŽIVOTNA.

Prepoznala sam "neobičnost glasa" koji prvi solira , ali nisam znala - TKO TO PJEVA, ČIJI JE ?!  Morala sam na meil reagirati, moram odmah doznat, a, e ako ni vi ne možete prepoznat čiji je glas , evo - to je njihov "Robert Kurbaša" :) 

Ma joj, koji Robert, ma to je g. Tranfić, koji recitira u "Kraljici mora", onaj zadnji član Klape , s lijeva prema desno ili prvi od desne strane :) !! Savršen je taj početak na koji ovu divnu pjesmu nastavlja opet savršeno, ali prepoznatljivo ( po glasu:) g. MARKO Bralić  ( organiz. voditelj Klape), koji mi je poslao mp3 pjesme. Hvala još jednom :)! PAŽNJA - NA OVOJ SLICI SA STRANE GDJE JE YT - G. TRANFIĆ JE PRVI !!! :)))) ZEZNILI SU ME :)))

Mom Asistentu je "veza" u kvaru  (nema ni tell. ni Net - T-com ) pa ne mogu dati ekskluzivu na svoj način - šteta , planirali smo You Tube.

JAVILI SU MI DA ĆE PJESMA BITI PREMIJERNO DANAS NA RADIO SPLITU U 10,30 H, ALI JA SAM ZBOG BLOGERSKIH OBVEZA :))) BILA BAŠ TADA U SPLITU:)

PJESMU ĆE RADIO DALMACIJA U SVOM ETERU PUSTITI U SUBOTU U 12, 30 SATI , A NE ZNAM KADA  ĆE BITI NA NARODNOM RADIJU - možda u međuvremenu :) Evo je pokušavam montirat sa strane - ako ne uspijem - evo LINK ! http://youtu.be/TndcPhJ6ZPg  P.S. AJME KOJI SAN PAŠTROČ UČINILA DOK SAM MONTIRALA SA STRANE YT ?! UH :)))


PJESMA KLAPE SV. JURAJ , "ODRIŠI ME", "ROĐENA JE" I RAĐENA ZA VALENTINOVO, ALI I ZA CIJELU GODINU I DESETLJEĆE  i DALJE - jer ima, ima ovakvih slučajeva puno :) ! PREDIVNA JE ! ODGOVARA NJIHOVOM OPUSU - ALI OPET JE I NEOČEKIVANO POSEBNA PA I ZA MENE ČAK ! PRAVI "ŠOK-HIT"- ostavila bez daha i mene !!! - PO SLUŠANJU MOJIH "KINEZA" - RANGIRAJU JE BLIZU RUŽE CRVENE I KRALJICE MORA !

IZ MEILA: "Glazbu i tekst naše nove ljubavne balade potpisuje Tatjana Jergan Botunac, a aranžman Mario Božić i puštamo je u eter ususret Valentinovu ! " NOVO: 25.1.- s RADIO DALMACIJE u 12,45 h  - gost je u studio bio g. Marko te je među ostalim rekao i ovo da je riječi napisala gđa. Tatjana - voditeljica klape TEŽACI iz Zadra !!!!  // U komentarima ispd ovog YT- javio mi se Tatjanin stric i rekao da je Tatjana rođena Varaždinka kao i g. M. Božić, voditelj Klape,  i da mu je drago AKO mi se pjesma svidjela - ima g. Vlado moj odgovor - i zbog ovog AKO :))) eeee! :)

- POHVALJUJEM CIJELU EKIPU- BRAVO I SRETNO VAM VALENTINOVO ! :) 

NAJNOVIJE- 23.1. : EVO ŠTA JE IZJAVIO g. MARKO Bralić :

"Naša nova pjesma znakovitog naslova „Odriši me" je u potpunosti drugačija od naših dosadašnjih izdanja, a opet smo stilski ostali vjerni našem glazbenom izričaju „romantičnog srca mornara u bijelom odijelu"! U njoj smo se prepoznali kao ljudi i glazbenici , a vjerujemo da će se to dogoditi i našoj vjernoj publicu i to na prvo slušanje. Iznimno smo sretni zbog ove pjesme !" HVALA g. MARKO, I MI, VAŠA VJERNA PUBLIKA, SMO  JOŠ VIŠE SRETNIJI - DOKAZAT ĆEMO VAM UŽIVO PRVOM PRILIKOM - NEMA SUMNJE !  O-D-R-I-Š-I-T   ĆEMO VAAAAS - PROĆI ĆE VAS BIS  ! ;):)

NAJNOVIJE : 30.1.-22 h : Pjesma Odriši me klape Sv. Juraj je Hit dana Nautik radio Kaštela po izboru slušatelja i sutra ulazi u odabir za HIT TJEDNA. :) ! JES !!!


/////////////////////////////////////////////////////////////

POHVALA I ZAHVALA ZA ČLANAK "DRŽAVNI LOPOV": Gđa. Mare ( Marija ), organizatorica Bosanskog humora u Splitu , zahvalila mi se na super članku Državni lopov i da će momcima poslati link da pročitaju :)! Žao mi je, slajd s oko 90 slika , greškom "tehnike" tj. van naše kontrole , išao je unazad pa smo ga skinuli, a kad smo ga htjeli opet takvog vratiti , moj Asistent je ostao bez T-com- veze :( !  Zbog pjesama iz "LOPOVA" : Noćas mi duša pati i Jutros mi je ruža procvjetala , zbog članka na jednom portalu o hit predstavi Državni lopov u Lori : "da je i jedan dio publike prihvatio pjesme" :))) Organizatorica mi je javila da pjesmu JUTROS MI JE RUŽA PROCVJETALA-pjeva i MAHALUŠA i da očekuje "reprizu";):) Jašta, bona , samo mi dajte karte usrid sride Lore da ih sve povedem pivat :) ! Ojlaaaaaa :) Znači- 15. 2. u Lori Dalmatinka će opet povest raju, da pokažemo, bona, kako mi to mahalom pjevamo - mašala ;):))) Navalile ove moje - iz Generacije da bi i one išle - jašta bona ;):) Uzmite kombi - ja se moram skoncentrirat ;)!

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% 

NOVO- 23.1.- ČETVRTAK - BILA SAM VEČERAS U SOLINU U  PREPUNOJ GRADSKOJ KNJIŽNICI NA SNIMANJU EMISIJE  RADIO SPLIT-A  "KAD SE SMIJAH, TAD I BIJAH" - ( ČULA NAJAVU NA RADIJU  NA BRZOJ CESTI  SPLIT-OMIŠ I JA CURIK :) URU I PO SMIJEHA - VRIDILO JE POĆ  - NAŠ SVIT  OD OVOG JADA ČINI  ŠALE - E TO JE BAŠ LIPO: KAD DOĐU ŠEICI, OĆEMO LI IH ODVEST U ZOOLOŠKI VRT NA MAKSIMIR ILI U OLOŠKI VRT U REMETINAC :)))))  TO JE JEDAN OD :)))   IZBORI : DOŠAO HRVAT IZ BiH GLASAT U IMOTSKOME ! - ŠTA SI DOŠA KAD MOŽEŠ I U BiH ?!  ON ČE: ČUJEM DA OVDE MRTVI GLASAJU PA MI JE OVO JEDINA PRILIKA DA VIDIN ĆAĆU, OVO NE BI PROPUSTIJA NIZAŠTA !:))))SERIJAL ĆE POČETI OD OVE ILI DRUGE NEDILJE U TERMINU OD 10-11 SATI  I OPET REPRIZA  ( VIŠE NA NETU )  - ALA LUDILA !

NOVO - NOVO- NOVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!

!!JES - UPRAVO SAM PROČITALA - 23.1.- 23 h :

FESTIVAL "SMIJ SE, OTOČE" - SIJEČANJ, VELJAČA SA HIT PREDSTAVAMA - MEĐU NJIMA I "JA, MAHALUŠA" - BRAČ, HVAR,VIS, KORČULA :)))) !!! A JESAM LI GĐI. ORGANIZATORICI PRVA REKLA DA BI TREBALO OVE PREDSTAVE I NA NAŠE OTOKE  - NA ŠTO MI JE REKLA: VRLO PAMETNA IDEJA ! :)  TO SAM NAPISALA BILA :) ! BLIZU NJE JE UVIJEK I G. BUBALO I UPOZNALA ME S NJIME - SAD SAM PROČITALA NJEGOVU IZJAVU - ZNAČI, IDEJA JE MOJA - OU JEEEEE - A JE IMAM MOTA ZA MENAĐERICU :))))

NAJNOVIJE OD NOVIJEG :) - 26.1. 2014., NAKON TURBO DANA DADILJE FREN:)) I KARAPANĐE:) ODGLEDALA SAM VEČERAS "VLAŠKA POSLA" U PREPUNOJ LORI - BILO JE GENIJALNO ! SMIJ SE, KOPNO, SMIJ JE ZDRAV! -MAKNI SE OD TV ! HVALA ORGANIZATORU NA LJUBAZNOSTI I  BESPLATNOM  ULAZU - ODUŽIT ĆU  VAM SE!:) GĐA. S PLETENICOM OKO GLAVE, U STILU S PREDSTAVOM, I RC U KOSI :) ORGANIZATOR JE ODUŠEVLJEN PRIJEMOM NA HVARU I BRAČU - BRZO I VIS ;)!!!:)


N-ica- Ruža crvena :) VIDIM MILJUN  POSJETA -A BROJKA 5 :)))

nasljednica @ 20:02 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 19, 2014
Stojim i mislim se kako započeti - hm ?! Kući sam . Dočekala me pjesma grupe Dalmatino - Zovem se jugo ili Jugo se zovem - a ja ko BURA cijeli dan. Da, zovem se BURA. Popodne Sv. misa zadušnica za našega Antu , mislila sam da sam ga isplakala, ali nisam. Jecala sam i nije me sramota to napisati ( op.a. nije zbog posta kod @poetike : Ljepša duša ljepše jeca - I. Andrić). Poslije toga SVI u kafić i ja sam "morala" napustit generaciju i ići za Split. Sada sam kući, misli mi čas u crkvi, čas u Lori. Šaka suza, šaka smija, ča je ovi život vengo fantažija - baš ! Idem isključit to moje jecanje - idemo na šalu , idem se trgnuti ! Moram - krećem - sad ! MI-RNO ! Kako kaže policajac Jozo u Državnom lopovu !Zanimljivo (sreća da me ne čitaju plavci, vozila sam -  SVE LEGALNO I PO ZAKONU :) - moram ubacivati smajliće, jer će biti smijeha:) Da, zanimljivo, vijesti na radiju u 19, meni trebalo još 3 min do Lore pa od gužve, umjesto da sam ušla do vrata kao na koncert klape Sv. Juraj, ostavila auto vani i ŠTIKLAMA TRK U DVORANU - ovo sam istakla zbog SLAJDA , u njemu je odgovor KAO I NA KRAJU ČLANKA :)))) Uvijek šou s menom - ali i oko mene u Lori, zbog čega - zbog OVOGA što slijedi.

Kasnila Predstava 7 minuta i taman mi sjele - počela :))) KAO DA SU ME ČEKALI - jes ! Hvala Organizatoru, javila sam da stižem, da ne prodaju moje dvije "poklonjene karte" , da, DOBILA SAM IH zbog lijepih članaka o Receptu za bolji život i Cosa Nostra ( Mahalca ću uz Mahalušu, iza 15.2 :)

DRŽAVNI LOPOV , najave u medijima su "slinave", što hoću reći , površne ili mediji nisu razumjeli ili nisu gledali nego samo prepisali od nekuda sadržaj. DVA ZATVORENIKA, A NI JEDAN NIJE DRŽAVNI LOPOV , bar ne za mene - a za vas - izvolite pa zaključite TKO JE DRŽAVNI LOPOV ! :)))) 

 

POČIMA- SVJETLA : KIKI - zatvorenik koji se udomaćio u Zatvoru, nježni atleta :))) u čeliji sa dva kreveta. Ima tajnu kutiju punu pisama i razglednica ispod kreveta :) Policajac JOZO dolazi mu reći da uskoro neće biti sam, što mu je dalo mislit - tko će mu sad doći, a Pop otišao ?!

 JOZO dovodi DRUGOGA i htjeli ne htjeli , moraju početi s druženjem. NOVI već pita - ima li PROPUHA tu u čeliji ?!:) KIKI ga pita , ali ima problema s  bubrezima, a o tuširanju , a da će se nagledat golih guza :))) Tako saznajemo , priča KIKI tom drugom , da je u Zatvoru 1 godinu i 3 mjeseca , da je dobio 4 godine godišnjeg odmora u zatvoru :) a ovaj drugi mu govori, da je ON dobio 3 GODINE, ALI DA ĆE TO NJEGOV ADVOKAT SREDITI ! Bojažljivi KIKI prema napomeni JOZE, ne zna kako će oslovljavati NOVOGA, VAŽNA FACA pa u prvom susretu kaže KIKI da je on za njega sitna riba i da li ga može zvati GAZDA, jer je naučio da mu uvijek netko šefuje :)  ?! MOŽE, odgovara taj naziv ovome DRUGOME . Ali Kikija muči - kakav je ovaj , zbog koga, čega je dospio u Zatvor ?! GAZDI pomalo ide na živce KIKI, a Kiki mu govori da neće moći dugo tako, jer su prisiljeni da se druže. GAZDA pomalo popušta, ali KIKIJU vrag ne da mira i kad se GAZDA okrenuo njemu leđima , nagnut nad krevetom - KIKI ga ozada "čapa" :) i GAZDA drekne , KIKI se baci na leđa na svoj krevet , odupire se i brani DA NIJE NIŠTA MISLIO LOŠE NEGO SAMO IŠO ISPROBAT- TKO JE ON - publika u smijeh - hahhaaaa !GAZDA rezervirano i pomalo otkriva zbog čega je u Zatvoru - bio je VIŠI SAVJETNIK U MINISTARSTVU ; kao ono ni na vrhu ni na dnu nego negdje u sredini , da je tu najbolje :) sve znaš i čuješ :) Na Kikijevu radoznalost - DA LI JE MAZNUO ŠTO ?! - GAZDA skoči , da na što mu on sliči ?! SVE JE "RADIO LEGALNO I PO ZAKONU " ( da , ovako su se često izražavali :))) KIKIJU čudno, kako L& po Z ?! Kako je onda dospio u Zatvor ?! GAZDA otkriva da je , eto, dospio TU , ali da ima dobrog advokata pa se nada REVIZIJI presude , ali puno žali zbog svog ANĐELA - SVOJE VERONIKE , tužan, iako ima ženu i dvoje djece .

KIKI mu otkriva da su i njega te ŽENE došle glave, da im je njih 27 obećao vjenčanje i da ga je jedna prijavila ! Međutim, atletik crna majica, sive lagane hlače , koje mu dobro čuvaju - bip- radi sklekove u zatvoru pogotovo kad ga JOZO kazni - ali bila je stuacija kad je bilo obratno :)))) !:) I dalje je bilo očito da KIKIJU DUGO NEDOSTAJE "druga ruka, meso, jer je ovisan o - ženama, milovanju ":) Tako je navukao ,tad ga je već počeo zvati SAVJETNIČE - Gazdu - i zatražio njegovu RUKU , da preko nje može doznat - kakav je čovjek taj Savjetnik ?!:) Uzima ruku - aaaaah - kaže: AKO JE TVOJE CIJELO TIJELO OVAKVO, TVOJOJ VERONIKI NIJE LAKO S TOBOM ! - publika u smijeh !

SAVJETNIK je opisuje , tužno, na Kikijevu radoznalost : Plavuša- visoka - zgodna , 21 godina - KIKI : JU , 21 - AL SVE LEGALNO I PO ZAKONU, NIJE MALOLJETNICA :)))FATALNA - Kiki sluša naslonjen na Savjetnikov krevet i kaže : FATALNA ?! KAFANSKA PJEVAČICA - skočio Savjetnik- da je ne vrijeđa , nije ona takva !!! Skočio JOZO, čuo galamu , skoro će i tuča , ali JOZO dobro održava mir u čeliji !:) Publika u smijeh !!!

Tako došla tema o JOZI pa KIKI kaže da je dobar i pametan iako ima 7 raz. OŠ i knjige za 8. razred !:))))) KIKI mu prepričava SAVJETNIKU zakonske mjere : za piškenje- TAP - jednom udariti, za veću nuždu TAP TAP , a pranje zubi, ako ih imaš, dobro da ih imaš, ako nemaš - isto ti je , jer ni on nije oprao zube 1 g. i 3 mjeseca:) pa po tome Savjetnik zaključuje da mu zato zaudara iz usta :) Neće ni tebi dugo mirisati - i stiže VEČERA :) ! KIKI jede , SAVJETNIK ima posebnu večeru , ne može , smrdi mu :) Zaključuje da će morati tražiti da mu donose od kuće !

KIKI ka Kiki opisuje - hahhaaaaa- joj- hahhaaa- DA TO ACO STAVI RUKU U LONAC I DA JE TO UMJESTO VEEE-GE-TEEEEEEEE - hahhaaaaaaaa ! Počeo SAVJETNIK POVRAČAT , A KIKI kaže : A BIT ĆE ACI ISPAO NOKAT I TO SE DOGAĐA ! hahhaaaaaaaa - jer je bolju večeru dobio Savjetnik - uletio JOZO i smiruje SAVJETNIKA I KAŽE : On to tebi da ostane njemu bolja večera !

LJUDI MOJI BILO JE SKEČEVA DA SAM SE I JA KAO MNOGI SMIJALI NA SAV GLAS - kako na VEGETU ostat šutjeti ?! hahhaaaa !!!!

U jednom trenutku KIKI ostao sam, jer je JOZO došao po SAVJETNIKA i negdje ga odveo - i KIKI navalio na jastuk = kušin, stisnio ga, pleše s njime  i nabraja mu, grli ga, prislanja sebi i tepa na engleskom : veri najs ajs, lips, bibs - okriče kušin =jastuk i tepa svojoj SANDRI (?) , legao na "nju", mislim na taj jastuk =kušin kao  da čini , kao da je - bip :) kad uletio JOZO I SAVJETNIK - da šta to radi - Vježbam engleski , ovo mi je prijateljica, ne profesorica :))) publika u smijeh !:)))) KIKI priča dalje da mu je VERA bila dobra , uh ! A da JOZINU ne bi taknuo, jer je njegova, osim ako mu ne pripne, jer nikad se ne zna !:) Publika u smijeh :)Vezano za večeru , KIKI priča kako on voli PAPRIKAŠ i kakav je jednom jeo . Skuhala ga njegova ljubljena XY , lizat prste i s prozora ga poslije susjeda pitala : KAKAV JE BIO PAPRIKAŠ ?! On joj reče- super , na što je susjeda, a zatim i djeca utekli u kuću i u njoj se stali smijati . ZBOG ČEGA - izdala lajava Senka s trafike, da mu je draga skuhala paprikaš OD MAČKE koju su djeca ganjala ulicom :)))))) Od tada PAPRIKAŠ zove MAČKORIKAŠ :)))))

Vadi SAVJETNIK pismo od svoje VERONIKE - htio bi KIKI doznat šta mu piše, a ovaj ne da , neće da mu reče, tužan, ONA KAO ANĐEO , kupio joj GARSONJERU od 45 000 EURA , kupio sve što je željela, a ponekad je kao savjetnik u ministarstvu malo i novaca obrnuo, ali sve LEGALNO I PO ZAKONU :) ! KIKI pita kako je onda dospio u zatvor- opet ga to muči, a SAVJETNIK NE ZNA , jer on je bio samo savjetnik sa malo provizije, sitnica prema drugima AL SVE LEGALNO I PO ZAKONU :))))!:)

Dobro, KIKI dobiva pohvale o svome tijelu od SAVJETNIKA i mora bit da je imao stvarno puno žena . KIKI mu kaže da JE, i da mu je POP rekao ŠTO BOLJA KURVA TO VIŠE CVIJEĆA NA OLTARU :) A i da ČASNE NISU VIŠE ČASNE, KAO NI JASNE NISU SVE JASNE :)))) Publika u smijeh po 100-ti put :)))

KIKI kaže da ih je on sve te ŽENE osvajao bez novaca, svojim tijelom , a spočitava SAVJETNIKU koliko ga je onda stajala novaca njegova VERONIKA - čita ipak On pismo od nje , tužno, ljubavno, zavijek njegova, čekat će ga i živjet će do kraja života zajedno.

KIKI kaže PRAVI ANĐEO - poćima pismo DRAGI MOJ MIČI MACI ČIČI - u potpisu TVOJA MICA MACA VERONIKICA , ovako nekako :) KIKI traži da malo pogleda to pismo, naravno, ovaj ne da, čuva ga kao oči svoje - sve dok nije po pozivu izašao iz čelije i KIKI UZME PISMO !!! HM ?! VADI SVOJA ISPOD KREVETA - ISTI SADRŽAJ , MALO U SLOVIMA POREMEĆAJ - HM - VERICA I VARONIKA SU JEDNA TE ISTA ŽENA !!!! ??? Gleda jedno, gleda drugo, pa opet, pa opet - ISTA MIČI ČILI VERICA - VARONIKA ! KIKI KAŽE : A JE JOJ DOBAR SAVJETNIK ! :)

Vraća se SAVJETNIK - malo pomalo KIKI mu se dira u VERONIKU, a ovaj ne shvaća dok mu KIKI NIJE VIKNUO - KAKO NE SHVAĆAŠ, TI I JA SMO ISTU ŽENU - TAŠ TAŠ TAŠ TAŠ !!!! SAVJETNIK POLUDIO , stao oko kreveta hvatati KIKIJA da ga prebije , viče, sve oko kreveta i ULETI I JOZO DA IH SMIRI I DOHVATI _ ALI ONI STALI SA STRANE KREVETA, A JOZO JOŠ UVIJEK TRČI OKO KREVETA- PRAVI KRUGOVE - publika u smijeh - hahhaaa !

Kad su ga zaustavili, KIKI objašnjava i smiruje situaciju - SAVJETNIK UZIMA PISMA I STVARNO- ISTA. KIKI kaže - mi smo u prvom razredu već učili u prvom polugodištu latinicu - a u drugom - NA ŠTO JOZO PONOSNO KAŽE : ZATO MI POLICAJCI UVIJEK IDEMO PO DVOJICA, JEDAN UVIJEK ČITA LATINICU ! Sav ponosan :))))KIKI SE POPNE NA KREVET I KAŽE : IDEMO KAO DA SMO U SUDNICI .JA SAM TUŽENIK, TI SI JOZO SUDAC, A TI SAVJETNIČE - TUŽITELJ. JOZU posjedne na sred sobe da TIPKA za mašinom šta mu ON diktira u ZAPISNIK - IZNOSI KIKI SVOJU OBRANU !!!A LJUDI MOJI - ČITAJTE SAD OVO !!!!!

Nije sad ovdje bilo toliko bitna ta obrana KOLIKO SMO SE MI SMIJALI - KAKO JOZO SUDAC TIPKA U ZAPISNIK - ZNATE KAKO ?! HAHHAAAAAAA

JOZO SJEDI SKUPLJENIH NOGU , I U RAZINI NIŽE PRSIJU S DVA PRSTA UPRAZNO ČINI POKRETE BRZO, BRZO "KAO DA TIPKA" I KAO DA JE ONO DOŠAO DO KRAJA REDA - I KAO MIČE ONAJ DIO MAŠINE ZA TIPKANJE NA POČETAK REDA ( OP.A. JA IMAM OLIMPIA MONIKU:)))) PA OPET PA OPET - A MI U SMIJ - da je obrana KIKIJEVA pala u drugi plan, jer od smijeha publike i mene , nismo mogli ni čuti šta ona govori :)

( op.a. ako nađem taj YT - morat ću ga ubacit ovdje - kako je tipkao po imaginarnoj mašini pa na kraju reda rukom je maknuo opet na početak- hahhaaaaa ).

IAKO JE SAVJETNIK ZAVRŠIO VELIKU ŠKOLU - TJ. PLATIO DIPLOMU, KIKI JE MNOGO BISTRIJI I ZNA ŽENE JAKO DOBRO I ZAKLJUČI : PA TA NAŠA, NAŠA JE JER SMO JE OBOJE, A NAŠE JE, E - SAD VIŠE ME MOŽEŠ REĆI DA NIJE KAD IMAMO DOKAZE - JER SMO JE OBOJE - PIŠI JOZO - NAS DVOJE SMO JE - KAKO SAD TO NAPISAT- AHA , NAPIŠI : TAŠ TAŠ TAŠ TAŠ TAŠ - ŠTO SAVJETNIK ODOBRAVA ! I KIKI ZAKLJUČI DA IH JE BAŠ TA VERICA , VERONIKA, VERONIKICA, MIČI, MAČI PRIJAVILA I STRPALA U ZATVOR !

KIKI I SAVJETNIK U JEDNOJ SCENI ( BILO JE SCENA U KOJIMA JE KIKI NABRZAKE POJUBIO SAVJETNIKA NA ŠTO SE OVAJ I LJUTIO ) POLAKO I ZBLIŽILI - DO DAHA NA DAH :) TAKO BLIZU - JER ZUBE NE PERU :)))) I KIKI KAŽE : JEL MOŽEMO TI I JA U JEDAN KREVET ?! Publika i smijeh ! SAVJETNIK SLEGNE RAMENIMA: MOŽEMO - ma smijeha do ludila :)))) Ne valja vam sve ni opisati , jer vam neće biti zanimljivo gledat ovu predstavu - ako još niste - hahhaaaaaaaaa !KIKI PREDLAŽE OSVETU ! ALI SAVJETNIK JOŠ NE VJERUJE , A KIKI PITA: JEL TAJ TVOJ ANĐEL IMA SMEĐU FLEKICU (MRLJICU?) NA LIJEVOJ SISI - IMA ! OKRENE SE I POKAŽE NA STRAŽNJICU: JEL IMA "TU" JOŠ JEDNU SMEĐU FEKICU ?! IMA - KAŽE SAVJETNIK ! TO JE ONAAAAAAAAAA - VIĆE KIKI ! BJEŽI OD FATALNIH ŽENA- PIŠE IM TO NA ČELU !! SAVJETNIK PITA : KAKO JA TO DA PROČITAM ?! TI IMAŠ VIŠE ISKUSTVA ! :)

Tada opet čudno : IMA LI NA LIJEVOJ LOPATICI OZADA OŽILJAK , JER JE NJEN CRNI MRGAN NEČIM POTEGAO KAD JE NAŠAO U KREVETU S PEKAROM ?! - Ima, ali rekla je da joj je to do ljuljačke kad je bila mala djevojčica ! KIKI : Ta ima nekoga CRNOG MRGANA KOJI JE TU U OVOM ZATVORU I NALAZI SE NA TREĆAM SPRATU !

SAVJETNIK KUKULEĆE - NJEGOV ANĐEO ?!

STIŽE USRED JEDNE SCENE ( OP.A. PA ĆU SE VRATIT NA CRNOGA :) JOZO I NOSI PAKET SAVJETNIKU OD NJEGOVE DOBRE ŽENE - ZA ROĐENDAN !  I JOZO NIJE MOGAO IZDRŽATI- MORA MU GA ČESTITATI I ZAGRLI GA STRASNO :))) I NA NJIH DVOJE U ZAGRLJAJU SKOČI I KIKI - HAHHAAAA - KAKAV PRIZOR !!! :) ALI , ETO, DESILO SE DA SE SAVJETNIK ZALJUBIO U TU FATALNU PLAVUŠU ,A VOLI SVOJU ŽENU . POSLALA KOLAČE, A KIKI VADI IZ SVOG SKLADIŠTA FANCUSKU RAKIJU, JOZO VIČE - NE! NE SMIJE SE ALKOHOL U ZATVOR , NE ! KAD SU GA PONUDILI DA JEDE FINE KOLEČE SAVJETNIKOVE ŽENE - KAŽE JOZO: TREBALO BI TO MALO ZALITI ! KIKI - SKOK - PO RAKIJU KOJA JE STAJALA "MI-RNO" NA SRED SOBE - NI MAKAC ! NI TAKNUT ! ALI JOZO NAVALIO NA KOLAČE I SAMO POD "OZBILJNOM ZAKLETVOM DA NEĆE KIKI NIKOME REĆI " TEŠKOM MUKOM PRISTAJE DA SE NAPIJE - NA NAGOVOR KIKIJA-SAMO IZ ČEPA !

O.K. SAMO IZ ČEPA ! ALI KAD MU JE SAVJETNIK NAPUNIO ODMAH CIJELU ČAŠU OD 2-3 DCL - SASUO JOZO SVE I KAŽE: AHHHHHHH, JE DOBRAAAAAA ! :)))))

A KIKI - UMIREEEE - GRČI SE OD RAKIJE :) ! ZATIM  ZAMEZIO I ON , A IZA TOGA MU JE LIJEPO KLIZILA TA FRANCUSKA RAKIJA - IZ FRANCUSKE ( VALJDA JE KUPILA VERONIKICA:)))!!!! BOLJA NEGO ONA JOZINA - NA ŠTO SE JOZO LJUTIO, ALI POSLIJE I PRIZNAO !!! :)TADA KIKI ZAGRLI JOZU I NEK KAŽE ONO ŠTA MU JE BOG REKAO : UVIJEK BUDI DOBAR , A NJEGOV TATA O ŠKOLI - NE VRLO DOBAR I ODLIČAN  - PA KAKO ONO KAD SI DOBIO ODLIČAN IZ MUZIČKOG, AJMO MI ONU NAŠU - I POČELI OD SILVANE ARMENULIĆ: Noćas mi srce pati -  ONI DVOJE POČELI U ZAGRLJAJU PJEVAT : ŠTO ĆE MI ŽIVOT BEZ TEBE DRAGI , KAD DRUGU LJUBAV NE ŽELIM DA IMAM - PJEVALA I JA - HAHHAAAAAAAA - I CURA IZA MENE - HAHHAA- JA KEŽEM, MALO JAČE -AJMO - I POVELA JA -PLJESAK DVORANOM- JEEEEEEEEEEEE !!!!- SANJAM TE SANJAM SKORO SVAKE NOĆI SAMO SI TI U SRCU MOM - PA KAŽE KIKI: KAKO SMO ONO PJEVALI ONU NAŠU PRVU NOĆ , AJMO : NOĆAS MI SRCE PATI ( VAMO U LORI PJEVAM JA - I POČELI OKO MENE - hahhaaaaa - I PLJESAK VELIKI - ALI- ALI-ALI-ALI - K NAMA BLIŽE SAVJETNIK "CVILI" SEVDAH : JUTROSSSS MI JEEEE RUŽA PRO CJE TA LAAAA - hahhaaaaaa - RU- ŽOOOO MO- JAAAAAAA MLADOST - SAM TI DA LAAAAA - NARAVNO JA PREŠLA PJEVATI TU- hahahaaaaaaa- SVOJOM SAM TEE SUZOM ZALIJEVALAAAAAAAAAA - OPAAAAAAAAAAAA - PLJESAK , PUBLIKA POLUDILA !!!!!! :)))))

I KIKI ZAMOLI JOZU ZA JEDNU USLUGU, ALI JOZO - NE I NE ! NE SMIJE ! KIKI GA UCJENJUJE - DA ĆE GA PRIJAVIT ZBOG BANČENJA - DA TREBA SAMO DA NAPIŠE JEDNO PISMO I DA ĆE GA ON, KIKI, POTPISAT I SAVJETNIK I TAJ VERONIKIN CRNI MRGAN NA 3. SPRATU - I ONDA S TIM SAMO NA POŠTU - MORAMO JOJ SE OSVETITI DA ONA ZAVRŠI U ZATVORU !!!

JOZO KAŽE - ONO POLAKO - ČEKAJTE , NAJPRIJE , NA TREĆEM SPRATU BILA JE JEDNA DOBRA PLAVUŠA, UUUUUUU- ALA JE DOBRAAAA,  U POSJETE TOM CRNOM MRGANU - I - ON POBJEŽE IZ ZATVORA. ETO.

TUŽNI, SHVAĆENI DA SU PREVARENI - SVAKI LEGNE U SVOJ KREVET I KAŽE KIKI SAVJETNIKU : ŽELJA MI JE KADA ODEŠ IZ ZATVORA DA MI ŠALJEŠ ŠARENE RAZGLEDNICE IZ PARIZA , LONDONA, NJU JORKA - A ONDA NAIZMJENIČNO SA SAVJETNIKOM: IZ-  LISABONA, -KAIRA, - ABU DABIJA - ITD - JER JE TA SA SAVJETNIKOM OBILAZILA CIJELI SVIJET, A KIKIJU U ZATVORU SLAVALA RAZGLEDNICE PA SAD I SAVJETNIK ZNA - ODAKLE KIKIJU RAZGLEDNICE !

DAKLE, ZAKLJUČILI SU , DA JE ONA BILA I KURVA I FATALNA ZAVODNICA , KOJA JE ISKORISTILA GARSONJERU , PRODALA JE I SA SVOJIM CRNIM MRGANOM - NESTALA I NASTAVILA UŽIVATI .

ETO - NABRAJAJUĆI ŠARENE RAZGLEDNICE ODAKLE IH JE SLAVALA - SVJETLA OVE ODLIČNE PREDSTAVE , KOJA ZBILJA NE ŠALJE NEKE " ANTI-DRŽAVNE PORUKE" SU SE UGASILA - OVO JE BILA STVARNO SAMO URNEBESNA ZABAVA - DA, IZ STVARNOG ŽIVOTA, RIJETKIH , VALJDA PRIMJERA- ALI TAKO DOBRO ODGLUMLJENO , DA SMO IH VEEEEEEEELIKIM PLJESKOM VRAĆALI NAZAD I NAZAD I NAZAD - A TA TRI DIVNA GLUMCA -  NE ZNAM TKO JE TKO - PLJESKALI SU I ONI NAMA - JER I MI SMO BILI OTKAČENI - U MJERI U KOJOJ SMO MOGLI BITI- JER MENI PRVOJ JE TEŠKO ZAUSTAVITI SMIJEH ! :))) LORA JE BILA ZA MENE KOJA SAM DOŠLA UPLAKANA - OPET KAO ČISTILIŠTE - KAO SVE ODGLEDANE BOSANSKE PREDSTAVE O KOJIMA SAM PISALA .

NAPOMENA: ČLANAK JE NAPISAN ODMAH - IMALA SAM NATUKNICE, ALI NISAM UZELA BLOKIĆ, OVO JE SVE PO MOJOJ MEMORIJI OLITIGA SJEĆANJU - AKO IMA GREŠAKA U NEKOM SLIJEDU ILI IZJAVAMA, NEMOJTE MI ZAMJERITI, NIJE NAMJERNO. PREPRIČATI ŠTO VJERODOSTOJINIJE SAT I PO OVAKO DOBRU PREDSTAVU BILO MI JE VELIKO ZADOVOLJSTVO - ALI I ODGOVORNOST ! NISAM POGLEDALA IMA LI KOJI Y TUBE OD PREDSTAVE NITI ĆU POGLEDAT MOJE BILJEŠKE - PISALA, SLIKAVALA, PJEVALA, SMIJALA SE , PLJESKALA - I SMETALA SVIMA OKOLO , ALI I JA SAM SE SMIJALA NJIMA - KAKO SE ONI SMIJU - CIJUĆU , OSIM JEDNOG MOMKA IZA MENE , KOJI JE IMAO ZARAZAN SMIJEH :))))

POSLIJE SAM TOJ EKIPI REKLA - GDJE ĆE OVO NAĆI - I O KOJIM SAM PREDSTAVAMA PISALA !!:)

ALI KAKO JE SA MNOM UVIJEK ŠOU - HODAM LIJEPO DO AUTA - HODAM I HODAM I hahhaaaaaa- SHVATIM DA NEMAM OSLONAC NA DESNU ŠTIKLU VISOKIH ČIZMICA - CCA 11 CM - ŠTO SAM IH DOBILA NA POKLON :)))) MAJKO MOJA - HAHHAA- ŠTIKLA 8 METARA OD MENE :))))) A KĆER KAŽE : Ajme; mama , kako ćeš sad hodat ?! JA U SMIJ : POLAKO SE VRATI, NE GLEDAJ OKOLO , KAO DA NISU NAŠA POSLA I DONESI MI JE :))))- DONIJELA MI - JA NE VJERUJEM - DESNA NOGA MI U ZRAKU KAO DA JE NA ŠTIKLI :))))) POKAZUJEM ŽENAMA KOJE DOLAZE NA DRUGU PREDSTAVU - hahhaaaa- A KAKO HODAM , PITAM ?! ONE U SMIJ : Po hodu vam se uopće ne vidi da je nemate - HAHHAAAAAAAAAAAA :) !!!I ZA SAM KRAJ, AKO STE SVE PROČITALI - TKO JE PO VAMA DRŽAVNI LOPOV ?! SAVJETNIK MINISTARSTVA JE SITNA RIBA - ONAJ VERONIKIN CRNI MRGAN JE PRAVI DRŽAVNI LOPOV - BAR SAM JA TO ZAKLJUČILA , JER PREKO FATALNE ŽENE HVATA BOGATAŠE , ZARAĐUJE , PUTUJU, A MOŽDA I NJEGA GULI :)))  ?! SAVJETNIKU JE REVIZIJA POMOGLA I ON ĆE USKORO KUĆI, A KIKIJA ĆE SPASITI, GARANT, NJEGOV ADVOKAT - SVE "LEGALNO I PO ZAKONU " :))))))

TREBAM SE U IME CIJELE PUBLIKE ZAHVALITI GLUMCIMA KAZALIŠTA SCENA, A TO SU ( S NETA :) Nusmir Muharemović, Adem Smailhodžić i Irfan Kasumović TE ORGANIZATORU, GĐI. MARI , KOJA NAM JE OVU JESEN-ZIMU OVAKO LIPO OSMISLILA , DA SMO MI DALMATINCI PO OVOJ, OPET DEPRESIVNOJ JUŽINI, ZABORAVILI DA JE - JUŽINA - HVALA VAM SVIMA - I VIDIMO SE 15. 2. - NA "JA, MAHALUŠA" - JER ONAJ PUT, ONU VEČER , 23. 11.- JE BAKA BILA - BAKA - A MOJI NA PIRU :))))

JOŠ I OVO: NA KRAJU SU SAVJETNIKU ČESTITALI U DVORANI - A JA , ZAMOLILA DA POLJUPCE PONOVE I DA ĆE BIT SLIKA OBJAVLJENA:) PRISTALI SU SA SMJEŠKOM -KAKO NEĆE KAD SAM "FATALNA" CRNKA , NE PLAVUŠA :)))) :) ! SAD MI JE ŽAO - ŠTO MU NISAM I JA ČESTITALA I PITALA ZA IME - AL, TREBALO JE IZAĆI, JER ZA PAR MINUTA JE TREBALA POČETI NOVA PREDSTAVA !NADAM SE DA ĆE IZ NAJLUĐEG GRADA NA SVITU - SVI OTIĆI S LIPIM USPOMENAMA I PRIJEMOM NAJLUĐE PUBLIKE ! MORAM ORGANIZATORICU , GĐU, MARU PITATI I MOJU MARIJANU - KAKO JE BILO U MAKARSKOJ, ALI I U METKOVIĆU :)))) MISLIM DA BI OVA PREDSTAVA OPET MOGLA DOĆI U SPLIT I OPET BIH JE IŠLA POGLEDAT - HAHHAHAAAAAAA - BILO JE JOŠ TOGA - NEĆE MI BLOGER PRIMIT OVLIKI ČLANAK .Je- primio ga je :)))VAŠA NASLJEDNICA -RUŽA CRVENA :) 

JUTROS MI JE RUŽA PROCVJETALA - PJEVAT ĆU I NA 5. OMIŠ GUITAR FESTU - 4/2014-  1. VEČER - MURIS VARAJIĆ :) UVIJEK PJEVAMO I - IMAM JEDNU ŽELJU DA TI TVOJA MEDNA USTA JOŠ JEDNOM POLJUBIM :) SLIJEDE ČLANCI I O TOME- 4. OGF- 2013 :)

NAJNOVIJE - upoznala sam "Omiškog lopova"- hahaaa, baš je simpa iako s njim nisam bila DAH NA DAH ( kao u ovoj predstavi :)))  - DAKLE,  21. 01.- bila sam  (večeras) u Ilirskom sjemeništu i nisam znala da pitanja građani postavljaju GRADONAČELNIKU "kao na pazaru" pa sam zbog  Prvoupitnika  dala primjedbu : da bih molila da se građani predstave, jer su mnogi bili djeca kad sam se udala :)?! "Državni tj. Omiški lopov" bez kinte, mašala! :) bio je time uvrijeđen pa je pokušao u bujici nemirne Cetine olitiga opet vraćene vode na površinu oko stare crkvice Sv. Petra, isplivati :)))) ( MEJBI KANALIZACIJE :)))), i reče - "da nije ovo konferencija za tisak" ?! Ma jel, a koji , bip-E, ja držin  rokovnik i kemijsku , a držao  je i on , mislim , blokić i kemijsku pa sam i ja ka i on uzela blokić ( šta- da mu nacrtan profil ?!:) I VRLO DOBRO RAZUMIJEM OBAVIJEST NA LOKALNOM PORTALU: pitajte Gradonačelnika sve što vas zanima ( "o poslovanju grada" piše tek na kraju najave ). Tema je išla i dalje "o poslovanju grada" pa došlo i do "miševa i štakora", kontejnera, smeća, što spada u poslovanje Grada . Želeći da nam podijeli lekcije kao ovih mjeseci na svom portalu , izveo je neuspjeli pokušaj "biti junak usred revolicije" - a, e.Taj je toliko zla nanio divnim ljudima  koje osobno poznajem, da je davno trebao pred organe pravosuđa .Imam  i ja svoj "portal" i sama sam mu urednica i nezavisan je i nitko me ne plaća i mogu šta oću  i imam i ja "svoj stil pisanja" , kako je on to nabrojio u svoju OBRANU - nije bilo JOZE da to otipka :)  - ALI NIKAD NISAM NIKOGA UVRIJEDILA NI NAZVALA "MIŠEVIMA I ŠTAKORIMA" niti vidim bile miševe :))) NI TI SAM IKOGA "UPUTILA DA SE VRATE U SVOJE SMRDLJIVE RUPE"- bljak!! , a kamoli VLAST I  SAVJETNIKE , ČLANOVE STRANAKA , "AKTERE I ČIMBENIKE" :)  JA - SNO ?! PAŽNJA: NAĐENA ŠKRINJA S BLAGOM NA OMIŠKOJ PLAŽI !! :)  OP.A. KADA S NEKIM RAZGOVARAM, GLEDAM GA U OČI - A U VEZI KANDIDATURE ZA NAČELNICU kao njegovo upućivanje nekih građana "da se prijave na izbore" ( kako je to brže bolje ukomponirao u svoj novi večerašnji članak - btw. od mora pitanja I ODGOVORA , izvukao ona "za malu dicu"  i "ostao živ", do tada je činio bilješke, nadalje je bio razdrman :) dajem na znanje - da su mnogi zažalili šta me nisu izabrali 2009 ! JA SAM RODA MILE GOJSALIĆ - POLJIČKI STATUT: OKO ZA OKO- ZUB ZA ZUB ! JA-SNO ?! Ovo je Seve prepisala :))) a sama napisala DA NISI MOŽDA GEJ :))))) hahhaaaa:)!

nasljednica @ 01:18 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 15, 2014

Dragi čitatelji, dugo sam čekala trenutak da objavim ovu divnu pjesmu ovog meni nepoznatog čovjeka, kojeg sam poslije upoznala - EVO JE - na Dan međunarodnog priznanja Lijepe naše - 15. siječnja 1992. -15. siječnja 2014. - 22 godine -niti dva mjeseca od pada Grada Vukovara, Grada Heroja - 18. 11. 1991. - Iz minute u minutu, iz sata u sat pratili smo na radiju, MI, koji smo radili, a onda trčeći doma preko TV: tko nas priznaje, Island, Vatikan, Njemačka - Genšer - dozivali se telefonima, slavili, plakali. Dok su JEDNI BRANILI, DRUGI SU PLANIRALI KRAĐU-1991. donijeli Zakon o pretvorbi i privatizaciji društvenih poduzeća te izmislili HFZP - H Fond za privatizaciju u koji su skupljali novac-nisam mogla vjerovati?! Zakon je prestao važiti 1.1.2011., uskoro ukinut i FOND, a šta će im - hm, KOJE LJUDSKE (NE)MANI !Hvala braniteljima na životu ovom - što svoju unučad čuvam i hranim !RIJEČI : Dario Plevnik Domovino, najmilije moje - www.croradio.net
(D.Plevnik - D.Plevnik - D.Plevnik - 2004. g. )

DOMOVINO NAJMILIJE MOJE
TI SI VODA, ZEMLJA, MORE.
TI SI SVE ŠTO ČOVJEK TREBA.
TI SI DAR OD BOGA S NEBA.

DOMOVINO NAJMILIJE MOJE,
KROZ STOLJEĆA ČUVAŠ BOJE
I NEK' TE NAROD OD IZDAJE BRANI
DA MU DJECU LJUBAV BOŽJA HRANI.

HVALA TI BOŽE NA ŽIVOTU OVOM,
NA NEBU, NA ZEMLJI ŠTO NAS SVE HRANI.
HVALA TI ŠTO JOŠ SVOJU DJECU ČUVAŠ
I UČIŠ ODOLJET SVOJ LJUDSKOJ MANI. 

**********

Napisana je 2004.kad se već dobro zagazilo u PLJAČKU STOLJEĆA!DA, U PAUZI DJEČJEG FESTIVALA "GLAS POLJICA", 2013. - Goran, drugi Tata Festivala , uz g. Zorislava Dorića iz Osijeka, na pozornicu je pozvao svog velikog prijatelja , iskazavši nam čast što je i taj GOST večeras s nama - a to je bio ,poslije sam saznala - Dario Plevnik, tekstopisac, glazbenik, aranžer, iz Osijeka. Za njega sam čula, ali vidjela ga do te večeri nisam . Čovjek nas je lijepo pozdravio, drago mu je bilo da je s nama i otpjevao dvije pjesme na koje sam ostala "PAF"!NJEGOV NASTUP JE BIO "KAO DA JE KOD KUĆE",kao da je s nama svih 11 prethodnih godina Festivala . Srdačno nas je pozdravio i zahvalio da je konačno došao u Dugi Rat među nas. (iako je on s nama u pjesmama Andreja Dorića odavno ).

Nakon našeg velikog pljeska "dobrodošlice" otpjevao nam je najprije pjesmu DOMOVINA te DOMOVINO, NAJMILIJE MOJE- koja vam svira !

Bila sam pod velikim dojmom, ukipljena na stolici, oči ovlažene, mutne, što zbog riječi, što zbog topline glasa, i morala sam ga poslije pitati ma neka ispadnem i "glupa", ali moram znati, jer me oduševio kao i cijelu publiku :

Dobra večer, pišem o ovom Festivalu ( predstavila sam se) Izvinite, pjesme su Vam super, a da li ih ima na YOU TUBU ?! Nasmješio se, bilo mu je drago i potvrdio da ih ima ! Odmah sam ih pronašla !

Tata Andreja Dorića, Zorislav, potvrdio je uz ovog skromnog Čovjeka, da ih ima puno i da je nekada bio zabranjen od strane Jugotona, ali da je Dario Plevnik nastavio "po svome" i piše i za djecu .

Jako me dojmio i tekstom tako istinitim, bliskim-kao "molitva".ČUJETE LI !?

Ovo je bio još jedan od naj - događaja koji su mi obilježili 2013.godinu! ZAŠTO SAM SUZILA-ZBOG SADAŠNOSTI- ZBOG HEROJA -HVALA IM  !HVALA CIJELOJ EKIPI IZ OSIJEKA I GORANU i VIDIMO SE U  8/2014:) !

VELIKI POZDRAV i U OVOM  3. ČLANKU O FESTIVALU I ČARDAŠ KLARI , koja nam je otpjevala ČARDAŠ MAMU - ko da sam je ja rodila ! :)Nasljednica - Čardašica - RC :) EVO SLIKA ZA GĐU. JASNU - VOLI MORE :) !!!///////////////////

P.S. 1.  POPODNE SAM U OMIŠU SRELA MOG PROF. IZ HRVATSKOG I KNJIŽEVNOSTI, NAŠE GIMNAZIJE, VINKA GALU I REČE MI S OSMJEHOM, RUKOM NA MOM RAMENU : OTVORIM JA TVOJ BLOGER, OTVORIM !:) DOBRA SI, DOBRA ! - Bila sam stvarno ponosna :) Kod Profesora  sam na Maturi obranila Tina Ujevića i LELEK SEBRA  (roba) -TIN JE BIO VIZIONAR !!! - i uputio me naš Profesor na portal : Blato Na Cetini, na njegov kraj . NAĆI ĆEMO SE OPET SVI - NA SV. MISI ZADUŠNICI ZA NAŠEGA ANTU MADUNIĆA , 18. 1. (SUBOTA) U OMIŠU  u 17 h. Lani, mislim, 2012. - na  našoj proslavi 35. g. "Gimnazije" - prof . Gale je s ponosom Anti, Baji, Stipi, meni pričao o svojim knjigama (bio je kraći post) U pripremi su za tisak još dvije Profesorove knjige. Uh- eto, Ante ode prebrzo - još uvijek "ne vjerujemo" !:(

P.S. 2. U SUBOTU,LORA, DRŽAVNI LOPOV,3 GLUMCA-U NAS 3 AUTOBUSA !

PAŽNJA- NOVO-  16.1.- DRŽAVNI LOPOV - NA DALMACIJA NEWS PIŠE DA JE RASPRODANA PRVA PREDSTAVA, A DRUGA DA JE  ISTOG DANA U PETAK- NEEEE -  NIJE U PETAK NEGO U-  SUBOTU - 18. 1. -  U 21 SAT !!!

 

NAJNOVIJE - 16.1. 2014, 19,15 h - NAKON ŠTO SAM PROČITALA OVAJ KOMENTAR DARIJE I DARIA PLEVNIKA ISPOD OVOG POSTA - ZAINTRIGIRALO ME - TKO JE ZAPRAVO TAJ ČOVJEK - NAĐOH NA NETU ČLANAK "ZABRANJENI UMJETNIK" - 28. 8. 2007 . G. I SVE MI JE POSTALO JASNO - A TO SAM I NEZNAJUĆI, OSJETILA, JER O SOCIJALNOJ, DOMOLJUBNOJ  TEMATICI MOŽE PISATI SAMO ONAJ KOJI JE "TO OSJETIO-DOŽIVIO". LJUBAV NJEGOVOG ŽIVOTA JE NJEGOVA SUPRUGA DARIJA - I NJEGOVA MENAĐERICA. KUCAO JE NA MNOGA  VRATA,NUDIO SVOJE PJESME,A RAZGOVOR JE ZAVRŠAVAO KLIMAJUĆI GLAVOM S DRUGE STRANE , A  NAKON TOGA SU PJESME ZAVRŠILE U LADICAMA. PRVI JE U SVIJETU - 1999. G. SPOJIO ZVUK GITARE I TAMBURICE I TO U PJESMI "SLAVIONSKI KONJI"- PREDIVNA JE ! - SVI NJEGOVI USPJESI VAN HRVATSKE NA ELITNIM ETNO FESTIVALIMA SU PREŠUĆIVANI - KAO NPR,  U AUSTRIJI I MAĐARSKOJ- ZBOG ČEGA?!  NI TI USPJESI NISU MU POMOGLI DA  DOBIJE TRAŽENU FINANCIJSKU MAKAR MALU POMOĆ. NIJE DOBIO "NITI ODGOVOR"  !  NJEGOVI INSTRUMENTALI SU PROMOVIRANI PO CIJELOME SVIJETU - U NAS - NE! - KOME JE SMETAO ?!  ZAR NEMA MJESTA ZA SVIH ?!NJEGOVA VELIKA DUŠA, KOJU SAM OSJETILA, POMOGLA JE NJEGOVOM I ŽENINOM HUMANITARNOM GESTOM: NA NOVE INSTRUMENTALE DALI SU SVA AUTORSKA PRAVA 2006. G. JEDNOM DJEČAKU ZA OPERACIJU  I SAKUPLJENO JE 150 00O KUNA . SNIMIO JE 6 CD-OVA I NAPRAVIO 15 VIDEA - SVE O SVOM TROŠKU- ITD - ITD.

DOŠLA SAM NA IDEJU I PRIJE , ALI SADA ĆU JE NAPISATI : MOM DRAGOM PRIJATELJU PROF. NENI MUNITIĆU, TATI OGF-a, KOJEG  PRATIM EVO VEĆ PETU GODINU ,  PREDLOŽIT ĆU DA DARIA PLEVNIKA , NARAVNO I SUPRUGU DARIJU , POZOVE NA 5. MEĐUNARODNI OMIŠ GUITAR FEST - U 4/2014. G. ! SUPER SU MI NJEGOVI INSTRUMENTALI I ZNAM DA BI ODUŠEVIO SVU PUBLIKU  ( DOMAĆU I STRANU, JER IMA LJUDI IZ CIJELOGA SVIJETA, DOLAZE NAM SVAKE GODINE U SVE VEĆEM BROJU !) - JER OSJEĆAM DA JE DARIU MJESTO MEĐU GITAR-MAHERIMA  I DA BISMO OBOSTRANO BILI POČAŠĆENI - NARAVNO, ZA NASTUP JE U OVOM SLUČAJU POTREBNO "DVOJE": ŠTA ĆE NA OVU IDEJU REĆI NENO, A ŠTA DARIO ?!  A KAKO MOJA INTUICIJA NIKAD NIJE POGRIJEŠILA - OSTAVIT ĆEMO ODGOVOR ZA NEKI OD IDUĆIH MOJIH ČLANAKA VEZANIH ZA 5. INTERNATIONAL OMIS GUITAR FEST, 4/2014 , JER ČUVAM I TE SLIKE KAO MOJE SKRIVENO BLAGO :) ! JES !

ŠALJEM OBITELJI PLEVNIK VELIKI POZDRAV I - ČUJEMO SE  ! :) 

NAJNOVIJE -  18.1. SUBOTA - 21, 40 h - ODGLEDALA SAM  GENIJALNU PREDSTAVU "DRŽAVNI LOPOV" U 19 H - DRUGA JE U TIJEKU S POČETKOM U 21 h.  HVALA "ORGANIZATORU" I HVALA GLUMCIMA - ZABORAVILA SAM NA TUGU DANAŠNJEG DANA - NA SV. MISU ZADUŠNICU ZA NAŠEGA ANTU - DOŠLO NAS JE KAO "JEDAN RAZRED" - SA SVIH STRANA - PRETUŽNO U CRKVI , POSLIJE DRUŽENJE - KOJE SAM NAPUSTILA U 18,30 I KAO BURA ZA SPLIT ! ČLANAK O PREDSTAVI ĆE BITI - ALI NAJPRIJE JEDAN PA ONDA TAJ- NE BIH HTJELA MAKARANIMA SVE PREPRIČAT NI MOJOJ MARIJANI.KUPILA JE KARTE,REKLA MI JE IZA  SV. MISE !  "POZZZZ NJENIM MAŠKARAMA", KOJE ME ČITAJU :) !

 

POZDRAVLJAM SIMPA EKIPU OKO MENE U LORI I HVALA NA "TRPLJENJU" - AL ONO U LORI NIJE BILO SVE :)


nasljednica @ 19:04 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 12, 2014

 

Dragi čitatelji, 2013. godinu i događaje u njoj pokušala sam vam dočarati kronološki. Neke događaje nisam stigla prepričati zbog brzine događanja. Neke sam vam namjerno htjela ostaviti - za poseban članak , kao što je ovaj ! :)

A sve je počelo ovako : Nakon što sam pogledala spot , YT "Daj da smire se boje", najavljujući kod mene humanitarni koncert na Gripama za Centar za autizam , pronađem "NJIH" !

http://youtu.be/4RPDDhYwQKk

Ostavim ovaj komentar:

Zorana Vuković ::) Bravo cure , odlične ste !!! Našla sam vas povezujući s odličnim spotom DAJ DA SMIRE SE BOJE- Band Aid Zlatni mikrofon (Split) za Centar za autizam - prijavite se za Dječji festival Dugi Rat - u sklopu Dugoratskog ljeta 2013 - kontakt Goran Mladin - ili potražite mene (nasljednica@gmail.com) Sve imate na stranicama dugirat.com, i jedan je opisan kod mene :))) Lipi pozdrav i SRETAN USKRS ! ( op.a. mislila sam da su još u OŠ :)

***DOBIJEM ODGOVOR : Hvala Vam,mi smo jedna velika raspjevana ekipa,možete nas pogledat na stranici na facebooku Vokalno scenska radionica :) Sretan Vam Uskrs i puno ljubavi i blagosti želimo svi :)

***I - SAMO PAR DANA UOČI FESTIVALA DOBIJEM MEIL:Poštovanje, voditeljica sam Udruge Zlatni mikrofon i ostavili ste nam poziv na festival u Dugom Ratu na You tube-u. Rado bih poslala djevojčicu Vanessu Ivanu Peričić,sjajna je ali gospodina Gorana nikako ne mogu dobiti, pokušavam ali ne ide. Možete li nam pomoći? Djevojčica je zbilja krasan sopran, ako nije kasno za natjecateljski dio, može i u show program ;).Veselim se Vašem odgovoru,lijep pozdrav!

Dubravka Pleško

***NARAVNO, ODMAH SAM ODGOVORILA GĐI. DUBRAVKI :) !

VANESSU SAM NA YT PRONAŠLA U SOLO IZVEDBI - AVE MARIA OD BEYONCE TE POSLALA GORANU  LINK - KAKAV ANĐEOSKI GLAS ! - AKO ŽELITE, USPOREDITE S BEYONCE: http://youtu.be/hKmI1avKHJI

- ISHVALILA SAM VANESSU GĐI. DUBRAVKI I DOBIJEM MEIL :

Hvala Vam najljepša, Vanessa Ivana je ustvari balerina i to jako dobra. Ja sam njen talent za pjevanje otkrila sasvim slučajno preko kućne snimke njene mame na fejsu i od tada radim s njom.Sva je kao mala Gracija.I u toj njenoj egzotici naziru se sicilijanski korijeni s bakine strane. Vama puno hvala,imate sjajnu energiju,to se osjeti i preko maila! Bit ćemo u kontaktu i za inače,imam par sjanih klinaca u radionici s kojima idem na festivale :) Puno hvala još jednom! Dubravka Pleško

*****I PREKO NAŠIH MEILOVA NA ONO  "PROSLIJEDI" - SPOJILA JE S GORANOM MLADINOM, TATOM NAŠEG DJEČJEG FESTIVALA, ALI I STREPEĆI DA LI JE KASNO, HOĆE LI JE GORAN PRIMITI - AJME AKO SE OSRAMOTIM ?!

GORAN : Može, mala je super,stavljam je u pauzi natjecateljskog dijela s Ave Maria, jer se kasno prijavila. Goran

GĐA. DUBRAVKA MI SE ZAHVALILA :)

JA - MEIL: Poštovana Dubravka, kad je nešto OSJETIM, nema šanse da to neće proći ! JAKO MI JE DRAGO ZBOG "MALE" ALI I ZBOG VAS ! INAČE, TAJ FESTIVAL SAM BILA NA NAŠEM DUGORATSKO PORTALU POPRATILA, GORAN JE BIO ODUŠEVLJEN. LIPI POZDRAV VAMA I VANESSI OD ZORANE

*****************************************************

I dođe Večer festivala Glas Poljica , ( PRVI SAM DIO OPISALA ,ima članak :) - KAD - U ŠOU PROGRAMU , VODITELJICA - najavljuje- VANESSU IVANU I PJESMU AVE MARIJA od BEJONCE, EVO JEEEEEE :) !SREĐENA KO MALA GRACIJA, JA UZBUĐENA, RADOSNA- NETKO JE SNIMA ?!:)- TO JE MOJA VANESSAA - CURA EGZOTIČNE LJEPOTE  !PJEVA ONA - MENI OČI PUNE SUZA , ma ne samo što sam je ja dovela , ma i zbog toga što je Goran, čovjek velikog srca, primio "bar u šou programu, U NATJECANJU JE BILO I KASNO , ALI NE BI NI MOGLA JER JE ZAVRŠILA OŠ -SAMO OŠ-KOLCI MOGU )

- ALI I ZBOG TOLIKE VAŽNOSTO KOJU JE POKLONILA OVOM FESTIVALU- OBUČENA KAO MLADA DIVA, STAJLING BEZPRIJEKORAN, FRIZURA S PONO TRUDA - A TEK KAD JE PJEVALA - SRCE MI JE BUMBARALO - KAKAV GLAS - UŽIVO !!!

MOJA INTUICIJA NIJE POGRIJEŠILA !

I ONDA - NE ZNAM ŠTO ME "POVUKLO", MOGLA SAM NAKON SVEGA, CIJELOG FESTIVALA , POĆI IZA BINE - I SREĆA DA SAM IŠLA K VANESSI ODMAH NAKON NJENOG NASTUPA - ZAŠTO - EVO !

SUSRET S "CRNIM ANĐELOM" EGZOTIČNOM CUROM, BOŽANSTVENOG GLASA :

JA:DOBRA VEČER,JESTE LI VI VANESSA!? - JA ONO KAO DA NE ZNAM - SKORO OZBILJNA :)

TREPERILA JE NA MJESTU TAPKAJUĆI IZNENAĐENO NOGICAMA , U OKICAMA SJAJ , SJAJ "CRNOG ANĐELA", DJEVOJČICA I DAMA, LJEPOTA, EGZOTIKA, I REČE IZNENAĐENO: DA, JA SAM VANESSA - lijepim smješkom i najednom mi pruži ruku - uzvratim :)

IZUSTI SVA RADOSNA : A , izvinite, Vi ste ?! Ja Vas ne znam , ne poznajem Vas?! - oči joj se staklile - sva usplahirena !

JA : Znam da me ne znaš :) Ja sam ona teta ispod onog YT- uratka - i meni se tada oči ovlažile, treptila sam i letjela i ja :))) Predivna si !

NE ZNAM KAKO - ZAGRLILE SMO SE JAKO, U ZAGRLJAJU MALO I ONO KAO ZALJULJALE - KAO DA SE ZNAMO VEĆ ODAVNO - NEOPISIV OSJEĆAJ ! :)Uleti nam jedna vesela, "slobodna" cura - djevojčica i radosno reče : VANESSA VAM JE MOJA PRIJATELJICA !!! :)

JA: A mogu li vas slikati ?! NARAVNO, PRISTALE SU !!! NEKOME REČE, SLIKAJTE ME S NJIMA :)PRIJETELJICA REČE : TU JE I VANESSINA I MOJA MAMA - DOĐITE :))) Tako smo se srdačno pozdravile , poljubile , kao dobre poznanice :) Kakav trenutak ! :)ZNATE, KAŽE JEDNA DO TIH ŽENA - MISLIM GĐA. PLEŠKO : VIDJELE SMO MI VAS KAKO SLIKAJETE, ALI NISMO VAS HTJELA PREKIDATI, MI VAM JAKO ŽURIMO U SOLIN, NA GRADINI JE JOŠ JEDAN DJEČJI FESTI I PONO VAM HVALA ŠTO STE OMOGUĆILI DA VANESSA PJEVA VEČERAS !:)

JA : A MOŽEMO LI SE MI SLIKATI NABRZAKE - OVO NAPROSTO NE MOGU VJEROVATI DA SE DOGODILO ?! :))))JA : IDITE , NEMOJTE KASNITI ,SLIKAJTE SAMO VANESSU I MENE  ! :)Dragi moji čitatelji , ova večer dječjeg festivala GLAS POLJICA 2013. u našem Dugom Ratu , bila je prepuna iznenađenja, A SUSRET S VANESSOM I DOVEST JE NA NAŠ FESTIVAL- BILO JE NEŠTO POSEBNO !!!

Onu "Vanessinu prijateljicu" - nisam poznala - A VI - NA SLICI ? !

Prošle su 3- 4 godine! Sjećate li je se - NJU - JORK , NJUUU- JORK:)

NA KRAJU MI JE GORAN REKAO : ZNAŠ, MALA JE GENIJALNA, VIDIŠ I SAMA DA MI JE BIO PREPUN ŠOU PROGRAM- ALI PRIMIO SAM JE SAMO ZBOG TEBE, PRETRPANI SMO , VIDIŠ I SAMA - JER SI TO ZASLUŽILA I MOLIM TE , OČEKUJEM SLIKE ! :)

HVALA, GORANE! HVALA TI  ZBOG GĐE. PLEŠKO I VANESSE !!!

HVALA TI - ALI OVO NIJE KRAJ "IZNENAĐENJIMA"-ljudi moraju znati SVE:) !

- DJECO DRAGA,pratite i - PRIJAVITE SE NA NAŠ FESTIVAL !:)

N-ICA - ROĐENA MENAĐERICA ;):) AL UVIJEK RED ROSE :) a 28.8. 2013. ( 1.DIO) zaželjela sam vam sretan početak nove školske godine-a danas, drugog polugodišta ! :)

 

////////////////////////////////////

 Najstarija BiH predstava DRŽAVNI LOPOV  ( Fadila Hadžića, 1977.g. ) , pazite, dolazi nam na vrata ! :) Je da ih ima svugdje, ali najprije je u: 

Metkoviću, 17.1. ( petak) - isprika  popularnom Gradonačelniku  kao što je i naš Omiški :) 

pa u SPLITU, U LORI, 18.1. (subota) u 19 h- NOVO, 16.1. - rasprodana , pa če 2. biti u 21 sat - PAZITE- NA DALMACIJA NEWS JE GREŠKA !!! -NIJE U PETAK NEGO U SUBOTU !!!! 

te u Makarskoj, 19.1. (nedjelja)- o njihovom Gradonačelniku nisam ništa pročitala :).

 SA SMIJEHOM U NOVOJ GODINI ! :) 

"JA, MAHALUŠA", Zadar, na Valentinovo - ala "mukte" poklona :)

"JA, MAHALUŠA", ponovo i u LORI - 15.2.- zbog velikog interesa :) !


VAŠA NASLJEDN-ICA - MENAĐER(N) -ICA ;):)
 SUTON S MOJE TERACE  - "GORI MORE OD LIPOTE MOJE":) ;)

 

NAJNOVIJE , 21,35- NEK OSTANE OVDE ZAPISANO - 18.1. SUBOTA - ODGLEDALA SAM OVU STVARNO ODLIČNU PREDSTAVU U SPLITU U 19 - DRUGA JE U 21 POČELA !!

HVALA "ORGANIZATORU" I GLUMCIMA !


 
nasljednica @ 22:39 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
četvrtak, siječanj 9, 2014
 

DRAGA RODBINO, ČITATELJI I KLAPSKI SVITU,

NISAM IM MOGLA ODOLITI ! :)MNOGO USPJEHA U DALJNJEM UČENJU I KLAPSKOM PIVANJU I SVIRANJU

ŽELI VAM VAŠA NASLJEDNICA - RUŽA CRVENA :)

P.S. ISPOD VIDEA SVE PIŠE :)))))))


nasljednica @ 21:51 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
ponedjeljak, siječanj 6, 2014

///ZATVORITE OČI,POSLUŠAJTE IH- JEL IMAJU 20,6 GODINA ?!:)

Dragi moji čitatelji, ovaj članak je prvenstveno posvećen "onima koji su za mene tek saznali" i stoga će ovaj članak biti vrlo neobičan, s dušom, na moj način i poćima ovako :

Poštovani roditelji, mame, tate, bake, djedovi, ujne, ujaci, tete, tetki, rođaci, prijatelji, ali i vrlo poštovane djevojke ( sigurno ih netko od njih ima :) ovaj članak je posvećen upravo VAMA !

Namjera mi je da saznate kako je bilo na koncertu vaše divne djece, unuka, nećaka, simpatija, mladića u katedrali Sv. Duje u Splitu u petak , 3. 1. o.g.Ne znam kako je Jakov došao do moje meil adrese, kojim putem mi se, zaista neočekivano javio, zahvalio na članku Koncerta u mom Omišu te me ljubazno pozvao na ovaj Koncert u Sv. Duje, gdje nikad do tada nisam bila tim povodom :)

Kako odbiti ovako ljubazan poziv, a cijeli sam dan bila jako tužna, i od bijesa i što naši Omišani i Omišanke "idu jedni za drugima" i uz CD Božić u Šibeniku , pituravala sam veći dio stana, maknula sve novogodišnje ukrase ( okićeni bor je bio na sigurnom uglu) te pjevušeći pjesme klape Adriaticum, uz snažan uvod glasa mladog glumca HNK Šibenik, Jakova Bilića, nisam stajala od 9 - 17 sati , sigurna da idem na Koncert, zaboravit tugu u mom Omišu (iako je tu večer bio i jedan drugi Koncert baš u Omišu ) . Idemo kćer i ja u Sv. Duje !Koncert je bio prema Programu isti kao u Omišu. Međutim, Koncert je bio "na drugom mjestu" i to u "Centar svita" u Splitu. Upravo ono što mi je prolazilo glavom je ono što ovu Klapu i Jakova čini "umjetnicima" - pjevali su kao da pjevaju pred stotine ljudi. Istim žarom, zanosom, poletom , kako bi tko to nazvao, istom onom teatralnošću i glasovima i programom koji su ponovili - ja sam to doživjela na svoj "drugi način".

Vaši momci imaju notu uvaženosti publike , bilo nas 40 ili 400 , što ih dodatno krasi.

Bila sam u Omišu, pomno sve pratila i zabilježila, a ovu večer sam se sasvim opustila, ni slova nisam zapisala , pjevušila uz njih, jer sam pjesme znala skoro "pa napamet".

Ova vaša djeca, vaši momci, uvjerila sam se, stoga i vama prenosim, postali su mladi simpatizeri mnogih u publici Katedrale i moga Omiša, koji o njima još priča !

Kako znam- lijepo, s lica mjesta - ovako : kad je Koncert završio u Splitu , toliko je čestitara došlo svakom od njih posebno , da sam se i ja osjećala kao njihova mama, ponosna. Ja sam letjela od sreće ! Da, vidjela sam da su im i poznati ljudi prilazili, ali vidjela sam kako se ti poznati ljudi hvale tko im je tko od njih - nevjerovatno ! Četiri i po godine pišem , imam svoj Bloger, prije toga sam pisala za naš lokalni portal ( duga priča ) , ali ovo nisam još doživjela.

Jedan od primjera: vašem Borisu, imenjaku moga nećaka, prišla je jedna starija Gospođa, pohvalila njegov glas, njegov tenorski glas (tenor 2 ), da se i sam Boris malo zbunio velikim pohvalama te Gospođe, a onda vidno počašćen, ozaren, u nevjerici !

Bila sam metar od njih i Boris je pitao Gospođu: A kako vi znate koji sam ja glas , prethodno se zahvalivši na pohvalama. Gospođa je rekla : Znam, znam, imam ja vezu s klapom Šufit, sve ja znam,sve, imam uhoooo, jako dobro uho, osjetim ja to. Boris i ja smo se pogledali i ne bih bila ja - ja, da se nisam u tom čestitanju dosjetila : Izvinite, Gospođo i Boris, jel mogu da vas slikam zajedno za moj Bloger ?! Boris je bio malo zbunjen, Gospođa je odmah pristala na zajedničku sliku, a onda i Boris - mislim, zbog mog "ohrabrenja" - i nastala je slika ! :) P.S. EVO JEEEEE ! :)A kako ćete mi je poslati ili dati , pitala me . A gdje će to biti prikazano- rekla sam joj , ali i da znam i klapu Šufit i da ću joj lako poslat sliku ( op.a. klapa Šufit ispratila je na oni svit nedavno moju ujnu :( .

Dragi roditelji , spomenuto "moje ohrabrenje" za Borisa, glasilo je : Ajde , jedna slika i da je mama, teta, ujna i svi tvoji vide ! A zbog čega ?! Zbog samog početka kada me Boris vidio u publici - iako na glavi nisam imala crni šešir kao u Omišu, poznao me i onako "trubadurski" naklonio mi se tamo iza oltara Katedrale , osjetila sam da je iskreno, a ne iz zezencije !

Nisam se prevarila - kad smo se poslije sreli, uzeo mi je ruku, naklonio se, poljubio je , s izrazima dužnog poštovanja. Tad je on mene zbunio?!:) Hvala, hvala, a jesi li pročitao moj članak ?!: ) Odgovorio je tako ozaren : Naravnooo, mama je plakala od sriće, zvala je odmah tete, ujne , strine, sve , sve, samo je telefon vrtila , pitala je koja je to žena ?!:)

Nastavio: Znate , ja sam vidio dok smo mi pjevali u Omišu, da me Vi gledate, bilo mi čudno pa ste gledali druge članove pa kad ste počeli slikavati, nešto mi je kao sinulo, ali ?! I onda sam shvatio kad ste se poslije raspitivali da će biti neki članak ?! - sav sretan "ko malo dite":)Cure drage, svima njima i Jakovu mogu biti mama. Imam sina od 27 godina pa kad Jakova onako gledam za onom govornicom  (sad obrijan:)  nije me podsjetio na saborskog zastupnika , ne , ne, nego - izvinite, uvijek sam iskrena, Jakov ima jedan poseban Božji dar, ima ono nešto - a da to "nešto" nije gluma, osvjedočila sam se prije Koncerta vidjevši me u Katedrali . Prišao mi je , i tako nježno stisnuo s obje ruke moju jednu s blagim naklonom, da sam osjetila neku istinsku zahvalu za moj članak na koji mi se i meilom zahvalio. Moja iskrenost , prenosim je : Bože, on je mogao biti svećenik, zar još postoje ovakvi momci?! I moj sin je fin, ali njega ne bih mogla zamisliti za govornicom, a kad meni stisne ruku, boli me bar još 10 min :) on je više  "turbo" na mamu :) i ženi se  o.g. :) Recitirao je na svojoj Sv. Pričesti bez mikrofona :)Dragi roditelji, oni su vam prekrasni ! Ivana, tzv. pridruženog člana, 2. mandolina, i basa Davida , koji svira kontrabas , srela sam na ulazu u Dioklecijanovu palaču i zbog toga što smo se pozdravili kao da se odavno znamo, napravila sam jedan "minus" - nisam ih slikala u "podrumima" - a volim posebne slike , jer nas je ponio razgovor u " 4 oka " : Recite mi, neće ići na Bloger, na CD-u, jel ono vi sami pjevate i svirate ili ste imali pojačanje za CD ?! Kao iz topa i jako ozbiljni kao da pjevaju 30 godina, a ne malo više od jedne, rekli su u glas: Ne, neee, možda vam se to učinilo, jer je snimljeno u jednoj vrlo akustičnoj crkvi i zato je onako dobar zvuk ! - Svaka čast , rekla sam ! Cijeli sam dan uz vaš CD pituravala i baš se opustila. Nasmijali su se blago, suzdražno, "za primjer" - vladanje , ocjena , odličan !Nisam istinitost više htjela provjeravati, samo sam Igoru , tzv. pridruženom članu, "koji im kvari prosjek u godinama", ali "diže prosjek u nastupima"- molim lijepo :) sa svojom 1. mandolinom, rečem : Pitala sam Vaše , jel još netko svirao na CD-u i pjevao osim ove postave i rekli su mi da NE ! - Igor je potvrdio kao i oni : Sniman je CD u jako dobroj akustičnoj crkvi , možda vam se zbog toga to učinilo ! Ne, ne , najozbiljnije, ovo je taj sastav s CD-a !I Adrian je primao čestitke , upoznavali i njega s ovim, s onim: On ti je od moje - itd. Znaš on je - itd ( nisam prisluškivala :) tako da smo se samo uspjeli među čestitarima rukovati i rečem mu: Večeras te neću mučit da mi neku zapivaš :)!Prišla sam Ivanu Samodolu, baritonu i svira mandolu , rekao je : Čekajte, čekajte, samo malo, doći ću ja do Vas, živahnim pokretima ruku kao i kada pjeva ! - Rekla sam : Ne, ne moraš, samo vi guštajte - on je "letio" od zadovoljstva pohvala , čestitanja , nevjerovatno ozračje. Nikome se nije žurilo vani. Svi smo bili "u transu" , dok nam ga nije "odgovorna osoba" Katedrale prekinula - da je mora zaključati :) ! O kej :) A tada na škalinama sretnem člana klape Mriža, njihovog prijatelja , još mu ne znam ime, i o njima sam puno pisala :)

Boris mi je uspio reći da su ovih dana imali puno nastupa i osvrnuo se na dio mog prethodnog članka na temu pjesme Ja sam mladi Dalmatinac - ali od Gospođe čestitarke koja ga je hvalila, nisam razumjela baš - što mi je rekao - nešto da sam pogodila ?! !!!!Mete je svojim basom u pjesmi, to nisam naglasila u prvom članku, posebno došao do izražaja , vodeći početne stihove , mislim Radujte se narodi , savršen aranžman pjesme - najprije on, pa svi , a bio je i on "ka glavni" među njima !:) Savršeno - p.s. mislim da  on vodi ovu koja svira :)! Za svaku pohvalu je u djeličak sekunde instrumental mladog gitariste i Ivana s mandolom, kada počimaju "signalom glavom"- kao ono 3, 4 -sad !:)

Dragi roditelji, mame , bake, ujne, tete, strine - a posebno djevojke ( onih koji ih imaju, a, e, nisu svi srednjoškolci :) NEMOJTE SE LJUTITI NA SVOJE MOMKE ŠTO, SIGURNO, NISU BILI UZ VAS OVIH BLAGDANA - SVE IMA SVOJU CIJENU - NEMOJTE MISLITI DA JE I NJIMA BILO LAKO ŠTO NISU S VAMA - ZNAM JA , ZNAM TU LJUBAV ( op.a. moja buduća nevistica je poslom bila 5 tjedana u drugoj državi, kontinentu , moj sin hm, nije bio baš sretan, ali ?! posao je posao - molim lijepo, i moj sin je to shvatio, imate mob, ove moderne pa se možete bar vidjeti , e :) !

Dragi roditelji, draga mlada Klapo i "priduženi članovi" ( šta mi je ovo simpa:) i Jakove , jako dobro poznajem mentalitet nas Dalmatinaca - usudim se napisati što mislim , isprika ako griješim : mislim da biti tako dobar i pri tome i tako mlad,da nailazite na zavist vaših sumještana - ali , to vam može biti samo "ono što vas gura naprijed ", glavu gore i samo hrabro i slušajte svoga Voditelja !

Mjerilo vašeg uspjeha, vašeg rada, koji nije samo vježba do-re-mi- nego djeličak sekunde sve uštimati , iziskuje puno truda , ali i puno odricanja, ali i očekivanje da će taj trud osjetiti mi obični građani, slušatelji te znati nagraditi kao što smo na ova dva koncerta - uz bis !!! Mladi jeste, kompletni jeste, predobri za svoj prosjek 20,6 godina - jeste i te kako, i vjerujem da neće proći dugo pa da ću na tribinama FDK moga Omiša i za vas kao i za klapu KAŠE, poviknuti: BRAVOOOOO - jer imate dušu i to je u vama urođeno !Dragi i poštovani roditelji i svi njihovi dragi , nemojte kad vam kažu da idu na probe da ih kočite, da moraju ovo ili ono napraviti - pustite ih, to je njima za sada uz učenje i ljubav ( za "one neslobodne") prava zanimacija, prava stvar i nama , ljubiteljima klapske pjesme velika garancija da "nema zime za klapsku pjesmu" !  Poštovani profesori i profesorice, ponekad malo progledajte kroz prste :)

Za moje čitatelje , koji me jako dobro znaju - Kako su i meni kao našem g. Mladinu "prirasli srcu", prenosim i malo više o njima, jer kad zapnem, ne popuštam :) pogotovo u onim slučajevima kada se neki Koncert održi, a o njemu ni riječi nigdje iza toga :

Klapa Adriaticum je osnovana službeno u listopadu 2012 godine. Prvu ozbiljnu probu imali su 13.01.2013. s maestrom Antom Barbaćom ( osnivač,voditelj i član legendarne klape Šibenik). U tom trenutku klapa broji 7 članova od kojih jedan studira u Zagrebu dva u Splitu,dva su u Srednjoj školi i dva rade povremeno, tj. sezonski. Klapa je tada imala jednu probu tjedno ( nedjeljom) i za nju su članovi klape prelazili ukupno više od 900 km , pazite, za jednu probu. Tako je bilo do ljeta prošle godine kada Maestro napušta klapu nakon što je udario temelje i pravac kojim momci i danas žele ići, a to je šibenska klapska pjesma. Tada je najmlađi član preuzeo klapu i vodio je do ove jeseni kad dolazi g. Filian Vuletić ( bivši čl. klape Fortica:) i momcima daje prije svega sigurnost da to ide u smjeru kojim oni žele. Ovi mladi klapaši kao i mnogi pjevaju po kaletama svoga Krešimirova grada , gdje su prije i uvježbavali svoje pjevanje, dok nisu pored Katedrale "dosadili" njihovom Biskupu pa od tada vježbaju u "katedralnoj kući".

Program za Božićne blagdane spremao se dva mjeseca , ne baš olako, zbog već navedenih okolnosti i njihovih obaveza (rastrkanost, udaljenost, učenje, predavanja). DOZNALA SAM : Materijal je snimljen uživo u CRKVI SV. KRIŽA U ŠIBENSKOM DOCU - U JEDNOM POPODNE NA 4 CELZIJEVA STUPNJA , 30. 11. 2013 . MOGU MISLITI KAKO SU SE SMRZLI - NA 4 STUPNJA - ALO ?! ALI NI TO IH NIJE SPIRIJEČILO DA SNIME CD I DA GA ZA OVE BLAGDANSKE DANE PROMOVIRAJU !- BRAVO, MOMCI, SVAKA ČAST !TAKO JE POČELA PROMOCIJA I NJIH , NOVE MLADE , NAJMLAĐE KLAPE U HRVATSKOJ UZ NJIHOV CD PRVIJENAC : prvi koncert je bio u Drnišu zatim redom Šibenik, Trogir, Zagreb, Omiš, Pag, Split, Katedrala u Šibeniku ( 5.1.) i  na Sv. Tri Kralja ( 6.1.) opet u Šibeniku na Šubićevcu. Svi koncerti su održani u crkvama. Do sada su svojim nastupima zagrijali u hladnim crkvama i katedralama preko 1000 ljudi (bez ova dva u njihovom Šibeniku ) . Najviše ih je do sada bilo u Zagrebu u crkvi Sv. Mati Slobode, oko 400 ljudi.

ZA NAPOMENUTI JE : sve sami rade i organizacijski i financijski. Vidjela sam i u Omišu i u Splitu , "sami" čak i snimaju koncerte - ne salijeću ih vrli novinari tzv. mediji ?! Njima je važno da ih je publika dobro prihvatila, jačina pljeska, čestitanja i ono što se vidi na njihovim licima - USPJELI SMO !JESTE , BUDUĆNOSTI NAŠA, BUDUĆNOSTI A CAPELLA PJEVANJA PA KAD SVE OVO LIJEPO BLAGDANSKI ZAVRŠITE I ZAOKRUŽITE , TREBATE BITI PONOSNI ŠTO STE U OVAKO KRATKOM VREMENU OSVOJILI PRAVU PUBLIKU !!!

DRAGI RODITELJI , NEĆE ONI ZBOG PJEVANJA ZAPUSTITI UČENJE , A DRAGE DJEVOJKE , ZA ONE KOJI IH IMAJU, SAD ĆE BITI VIŠE VREMENA I ZA VAS I SAMO UZ VAŠU POTPORU ONI MOGU UPJEŠNO STUDIRATI - KAO ŠTO SAM I JA - LJUBAV , PJESMA I KNJIGA TAKO DOBRO IDU ZAJEDNO !!! DIPLOMIRALA SAM U ROKU IAKO MI JE MATER BRANILA: LJUBAV I KNJIGA NE IĐU ZAJEDNO- BIRAJ - ILI LJUBAV ILI KNJIGA ! :)))) MAJKO, IDE I JUBAV I KNJIGA I PISMAAAAAA ! :) UVIK SAM IZMEĐU OBAVEZA PIVALA - SLUŠAJ MATI OVE RIČI MOJEEEEEEEEE:))))) !

A JEL VAS ZANIMA KAKO SAM OVO SVE DOZNALA - HM- PA IMA INTERNET OLITIGA NET - SAMO MALO VIŠE VOLJE I VRIMENA I ETO ČLANKA , MOJIH DOJMOVA , OD GUŠTA , JER SU ONI TO ZASLUŽILI ! BLAGO SE MAJCI KOJA IMA OVAKVOG SINA ! BLAGO PUNICI KOJA DOBIJE OVAKVOG ZETA !

VELIKI POZDRAV RODITELJIMA I CIJELOJ RODBINI , POKUŠAVAJTE SE POLAKO NAVIKAVATI DA ĆE VAS LJUDI ZVATI, ZAUSTAVLJATI, HVALITI VAŠE SINOVE !

A VIDITE OVAJ KOMENTAR KOD MENE !!!!!!

3.1.2014. 21:17:17 | Neregistrirani korisnik [Danira Pocrnja] Večeras sam bila na koncertu klape Adriaticum.Prvi tenor je moj rođak Adrian a drugi tenor je Boris,moj mještanin.Više nego dobar razlog da odem u svetoga Duju i da ih čujem u tom predivnom,tako akustičnom prostoru.Vi ste ih tako lijepo predstavili a ja bi dodala da su me zalipili za katrigu i da su mi dva puta izvukli suzu.Hvala za lijepo pisanje a njima hvala šta su tako novi i tako dobri.

MA KO OVO MOŽE PLATITI - DA MENI NEPOZNATA GOSPOĐA OVO NAPIŠE - DA ME NAĐE ?! - MA , NIČIM ! DRAGA DANIRA, AKO STE IZ SPLITA ILI BLIŽE OKOLICE, JAVITE MI SE PA ĆU JA AUTOM NA SOK S VAMA - KAVU NE PIJEM :) PUNO VAM HVALA NA OVOM KOMENTARU !

DRAGE CURE OVIH MLADIĆA - NEMOJTE BITI ĐELOŽASTE - BUDITE UZ NJIH , BODRITE IH , ONI I VAS TREBAJU , A NE NA PROBAMA GLEDAT NA SAT , I MISLIT SE , OĆETE LI SE VI JUTITI ŠTA KASNE , A, E ! KO DA VAS NE ZNAM - IMAM I JA DVI KĆERI :)))) ! ŽIVILE I VI MENI !

I ZA KRAJ, OPET ONA ZAHVALA SA CD-A - CITAT :

Zahvala :

Uvik bi se naša neko ko bi reka da nam je pomoga ka niko. Mi znamo One koji jesu. Njihov trud gura nas je naprid.

P.S: Fala tebi , čoviče dragi, koji ovo čitaš, ti si more bit i najviše.

U potpisu,

klapa Andriaticum

A MOJ KRAJ : HVALA VAM NA SVIM RADOSTIMA KOJE STE MI/NAM PRIREDILI! SADA ODMORITE - ZASLUŽILI STE, AL NEMOJTE DUGO, GLASNICE SE NE SMIJU HLADITI I ŠTA VIŠE SIROVIH JAJA I ŠTA PRIJE "ZA DEBITANTE" ILI U "VODICE" - PRIJAVA ZA FDK ! JEDVA ČEKAM ! :)P.S. 6. 1. u 22 h - IZVINITE - PROMAKAO MI JE KOMENTAR "DUŠOBRIŽNIKA O PISME"  NJIHOVOG VODITELJA,g . FILIANA , BIVŠEG ČLANA KLAPE FORTICA IZ ŠIBENIKA, ISPOD "ZAPISA" (KAKO JAKOV ZOVE MOJE ČLANKE :) O KONCERTU U OMIŠU- ALI I NJIHOVOG SNIMATELJA S OVE SLIKE, JER SVE RADE SAMI :

......4.1.2014. 22:16:54 | Neregistrirani korisnik [du%b9ebri%benik o pisme ].......Evo da se i ja oglasin sa par besida i zahvalin se u svoje i u ime klape na ovako lipin ričima. Drago mi je da van se sviđa ono šta mi radimo i mot na koji to donosimo. Nećemo prišit, jer šuferin se brzo užge a još brže izgori, a oni bar imaju itekako vrimena prid sobon, znan iz iskustva, 10 Omiša u periodu od 1994 do 2010 , 9 finala i jedno 13 misto.. Šibenska pisma će uvik naći svoje misto pod suncen...Lipi van pozdrav i svako dobro :-)))) Filian - // HVALA VAM ! ;)

P.S. 2. - 6. 1 u 22 h : PISMA KOJA JE SVIRALA UZ ZAPIS  SA KONCERTA U OMIŠU  "BOŽIĆ JE " NAPISAO JE JAKOVLJEV  OTAC , TO SAM POPODNE DOZNALA , A NOVO : KOJI JE NAPISAO I "NE DAMO TE PISMO NAŠA"- JAVILA MI @OBRAZOVANJE U KOMENTARU-HVALA  :)!


S  poštovanjem, MAH- MAH , RODITELJIMA I SVIM ČITATELJIMA :)

Zorana Vuković , dipl. iur. :)  NASLJEDNICA - RUŽA CRVENA :) ;)

 "PROGRAM KONCERTA"

 ŠTO JE JAKOV RECITIRAO, ŠTO JE KLAPA PJEVALA

ŠTO SU REKLI  G. MLADIN I G. FILIAN- U OMIŠU -

IMATE U "ZAPISU" NIŽE  SA SLIKAMA :) HVALA !

I NIJE OVAJ ZAPIS ZBOG RUŽE CRVENE KOJU SU MI U OMIŠU ZAPIVALI ! :) 

JA SAM MLADI DAL-MA-TI-NAC I SLUŠATELJA SVIH JUBIMAC :)!


nasljednica @ 02:11 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.