pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » sij 2013
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - siječanj 2013
četvrtak, siječanj 31, 2013

Ovaj članak namjenjujem najviše ljubiteljima splitske košarke , splitskog sporta, splitskim legendama i njihovim obiteljima, ali i svima vama kojima je KK Jugoplastika nekada ispunjavala vaša srca radošću, ponosom i dok još nismo govorili „ praud tu bi CRO „!

Koncert : Velika dvorana GRIPE, 30.1.2013., Gledatelja: krcato- 6000 ljudi (ne 3-4000), Trajanje: 3 i po sata ( 20,20-23,50), Karte: po 50 kn- ja – opet mukte (besplatno)

Doživljaj : neponovljiv, pun emocija , nostalgije i optimizma!

Cilj: žutoj boji vratiti zlatni sjaj- ALI I IME- po reakciji publike:) !

Ako je mene bumbarala nostalgija za onim lipim vrimenima, u ovima di je HAJDUK zasjenio sve živo i neživo (više u postu) onda znate „koja je ura" ! ( tako mi Dalmatinci kažemo kad se osjećamo onako nekako posebno).

Naša 6-oro člana ekipa imala je karte, osim mene i kćeri.Na blagajni kaže Policajac: Čekajte gospođo, ne kupujte karte,koliko vam triba?! DVI ! Izvolite ! A HVALA – rečem u nevjerici. Moja  jetrva MERI ( ona koja plaće na Ne diraj moju jubaav ) kaže: Evo da nisam bila kraj tebe ka na blagajni za Cambi , ja ti ne bi prva virovala :))) !!!

Bila sam I PRIJE do blagajne oko 19 h, molim-malo kupljenih ulaznica ??? Nevjerica ??? Iza toga u KUĆU SLAVE SPLITSKIH SPORTAŠA– taj osjećaj biti u tim prostorima i vidit sve naše sportaše i sportašice - NEOPISIV JE ! . Moj osjećaj sjećanja na Đurđicu iz Mexika, razbiveni reket Ivaniševića, one br. 65  čizme Stipe Božića s klinovima od 10 cm na šjolama, PRVI OLIMPIJCI, GUSAREVI VESLAČI  ITD -  slikavala sam i govorila : AJMEEEE ?! Sve one naše legende za koje vi mlađi i ne znate , jer meni je tek 55 godina- nešto predivno za vidit. Sinoć je bilo mukte, inače 10 kuna – I ZATO NASTAVNICI I PROFESORI KAD VODITE DICU NA IZLETE I ESKURZIJE, ODVEDITE IH U KUĆU SLAVE SPLITSKOG SPORTA NEKA VIDE SVE PREDIVNE PEHARE; MEDALJE, DRESOVE, SNIKE i SL.  I DA DOBIJU DICA ŽELJU DA SE I ONI BAVE SPORTOM , A NE KOMPJUTEROM !

****

 

Imali smo KNJIGU UTISAKA (dojmova) i čujem 5 žena moje dobi komentiraju i ja se priključim- DA TEK KAD VRATE IME JUGOPLASTIKA , DA ĆE SPLIT DISAT KA JEDNO KA U ONA STARA DOBRA VRIMENA. Pita me jedna: A ZAŠTO VI IMATE GĐO. RUŽU CRVENU – TRIBATE BIT U ŽUTO ?:) KAŽEM, AL VIDITE ISPOD KAPUTA ŽUTA JEKETA, BOJE DRESA JUGOPLASTIKE- A RUŽA CRVENA- DUGA JE PRIČA !:)  NE MOGU BEZ NJE :)!

Po izlasku IZ KUĆE SLAVNIH , simpatični kuvari dilili  su 500 PORCIJA rižota (MISLIM I PUNO VIŠE ) , a kad mogu sve FINE CURE I GOSPOĐE , nije baš uljudno odbit – pa sam i ja papala (moja MERI i ekipa su prije mene).Slikali se simpa kuvari i za vas !!!

*********

Al na ulazu u dvoranu u 19, 45 - VIDIM - stampedoooooo -ma odakle se spustilo ovliko svita- ma baš sam bila jako uzbuđena da svit ima još osjećaja za našu JUGOPLASTIKU i želju da joj se pomogne vratit i misto u Splitu i lijepoj našoj i u svitu – kao nekada i onaj sjaj koji je imala pa i po njoj znali za malu Jugoslaviju – sada ZNAJU ZA JOŠ MANJU HRVATSKU, KOJA IMA VIŠE SPORTAŠA GENIJALACA , NEGO KAD ONI SKUPE IZ CILE ZEMLJE - NJIHOVE NAJBOLJE - STVARNO SMO - "DRUGAČIJI" !!Ajme, na ulazu: Nemojte me vi pregledavat , mladiću, muž mi je iza – nastao je opći smij – a da neće, neće. Kolegica će !! "Kolegice, aparat i mobitel i čokolada je uz mene – ništa ne uzimajte":)- a da neće !!! da je ona tu isto ka i ja , Jelte – i zapivam TVOJA KOŠULJA PLAVA NEK ME SJEĆA – smijala se i sekuritinka !!!! Al nisam je poslušala da IDEM LIJEVO!!!!! – ja za MERI i ekipom- i znate šta - ušle mi , one na vrh, ja moram u prve borbene redove- ćer ima 1 misto, ja na škaline, ma briga me, kaput pod EEE ! Ona šinjorina me nije pustila na VIP mista- A JA – zamislite - TEK MALOPRIJE VIDILA DA SAM IMALA KARTE ZA VIP LOŽU hahhaaaaaa !

POČIMA KONCERT :Voditelj se zahvalio na prepunoj dvorani i : Netko kaže za KK Split, neko za ŽUTE , a neko za JUGOPLASTIKU – kad je spomenio JUGOPLASTIKU – takav se pljesak prolomija GRIPAMA da je svima bilo jasno JUGOPLASTIKA- DEFINITIVNO JE NAŠ IZBOR – ako bi se nas pitalo ! Rekao par prigodnih riči, al da neće dugo,nego da prepušta misto PISMI i klapi FRIŽI ! Otpivali su nam: Anđela, Nemoj ići s njim, Ti si moja kazna- a zato vrime NA DVA VELIKA VIDEO ZIDA PRIKAZIVALE SU SE ZADNJE SEKUNDE JUGOPLASTIKINIH POBJEDA !!! KAKAV JE TO SOJEĆAJ BIO- MANI PREDIVAN , JER SAM GLEDALA ONDA NAJVIŠE JUGOPLASTIKU, TO SE NIJE PROPUŠTALO !!! IZNAD NJIH SU BILI PEHARI : DVA RADIVOJA KORAČA : 75/76 I 76/77 PA KUP KUPOVA 88/89, 89/90 I 90/91 ( i onda!).

Sad dolazi SAMSON I EKIPA – KLAPA CAMBI SPLIT – i tonovi Ultima partenca, al nije piva SAMSON , nego onaj 5. član ( vidi koncert klape Cambi –Split!) JUG: PAR- 88:67 !!! i onda Svjetla daljine pa rekli sad bez muzike, nešto a capello : OJME, TONOVI MI SPO PRVACI; AL I SKIDANJE JAKETA I SVI U DRESOVIMA JUGOPLASTIKEEEEEEE :) !!! Publika u smij s velikim, velikim pljeskom !!!! SVAKA ČAST, CAMBI-SPLITU!! Ala koja ideja !!! JUGOPASTIKA: MACABI 88:67- pa JUG: PARTIZAN 88:67 – jeeeeeeeee !

Iza njih jedina klapa vatrogasnih postrojbi, KAŽE VODITELJ : KLAPA SV. FLORIJAN, koja je kao i Cambi izrazila osobitu čast da pivaju za JUGOPLASTIKU – pljesak opet ! Pisme: Osta sam čovik, Kako ću joj reč da Škver popada dok je u kafiću barim, da sam na listi za poč ča i Ća će mi Copakabanaaaa  i JUGOPLASTIKA:BARCELONA 72:67 – na video zidu !!! KAKO JE TO BILO LIPO GLEDAT I PRISJEĆAT SE TIH DANA SLAVE PO CILOME SVITU !!!!

IZVINITE- U ŽARU PISANJA OVOG POSTA, NE MOGU SE DRŽAT PRAVILA DA SU VELIKA SLOVA – VIKANJE – JER ME TO JAKO USPORAVA ! ŽELIM POST ZAVRŠIT DOK MOJ DOĐE IZ ŠKVERA!

EVO NAM KLAPA RIŠPET, ZA KOJU JE VODITELJ REKAO: NAŠA NAJMLAĐA KLAPA ! Pivali su nam : MORE MOJE, MORE PLAVO ( riči sam prva objavila na postu), SUNCE MI OD TEBE DOLAZI – mislim da me kamera uvatila, jer sam se digla , KAD JE POŠLA ČA (koju me cila nacija – čitajte OMIŠ vidija na TV) – ojme , neće valjda poć bez LUMINA – svi pivaju 3 pisme??? KAD TONOVI – DO TEBE MI NIMA JER SI UVIK ISTAAAAAAAAA – jeeeeeeeeee s upaljačem u rukama !!! i publika je malo više živnila !

**********PAZITE SAD – NA KRAJU KLAPSKOG DILA KONCERTA- OJME ??? SVE KLAPE NA POZORNICU ???– VIRUJTE MI OVA ŠTA SVIRA- ČUVALA SAM JE ZA OVAJ POST- I ZNALA SAM, ZNALA DA ĆE BAŠ NJU PIVATI – OSJETILA SAM ODMAH – I BEZ TONOVA - JEEEEEEEEEEEEEEE ! JU GO PLA STI KAAAA PO BJEDU TREBAAAAAAAAAAAA – VELIKI, VELIKI PLJESAK PO TAKTU OVE KORAČNICE I NA NOGAMA SVI !!!SADA DOLAZE NAJAVLJENE ZVIJEZDE- A NA VIDEO ZIDOVIMA SLIKE UTAKMICA I REZULATA JOŠ UVIK SE VRTE, PODJEĆAJU NAS – KOJA LIPA VRIMENA DA ČOVIK MOJIH GODINA I STARIJI , NEMA NEGO DA ZASUZE – I ZBOG NOSTALGIJE , PONOSA I SADAŠNJIH DANA KAD SE SVE VRTI OKO HAJDUKA !? .

NE MOGU A DA NE NAPIŠEM- ČIM SE POJAVI NEKI MLADI IGRAČ- ODMAH HIJENE , VUKOVI , LEŠINARI ( ma nek me izvine) DOĐU PO NJIH KO DA SU ROBA – ROBLJE , ONDA KLUBOVI SKUPE OGROMNE ŠOLDE, ONDA SU PRED STEČAJEM – JA TO NE MOGU RAZUMIT I GOTOVO !!! ONDA ONI IMAJU HAJDUČKO SRCE, JE DOK SE NE PRODAJU, A DRUGI NE ZARADE I TO JE TO HAJDUČKO SRCE ?! – ZATO , DICO DRAGA IZ NAŠEGA SPORTA, NE POTPISUJTE TE UGOVORE – OVO JE VAŠA ZEMLJA, NJENE BOJE BRANITE, VRATITE NAM SLAVU PO KOJOJ SU PAMTILI NAŠ NOGOMET I KOŠARKU ! UPRAVO- PAMET UGLAVU, RODITELJI- ZAR ODGAJATE ROBOVE, ROBLJE- TO ME UŽASAVA !!!!

PRVI JE UZ VELIKE OVACIJE DOŠA PEEEEEEEEETAR GRAAAAAAAAAŠOOOOO- KAKO GA JE NAJAVIO VODITELJ, KOJI JE TRENIRAO ZA JUGOPLASTIKU I IGRAO ! GRAŠO JE BIO VIDNO UZDRMAN, SRITAN, PATETIČAN, SKORO KAŽE DA JE I ZASUZIJA – POMOĆ SVOM KLUBU UVIK ĆE, UVIK – A 15 GODINA NIJE BIO TU NA GIPAMA I

PISMU „SVE NAS MANJE IMA TU" POSVETIO JE ZDENKU RUNJIĆU , KOJEM ZAHVALJUJE NA SVIM PISMAMA, ALI I NOVINARU BIBIĆU „MOSORU", KOJI JE BIO VELIKI PRIJATELJ NEGOVE OBITELJI- UZ VELIKI PLJESAK NA VIDEO ZIDU SU PRIKAZAVANE SLIKE MOSORA I KAŽE GRAŠO: MOSOR JE BIO NAŠ STALNI GLEDATELJ, PODRŽAVAO NAS JE S TRIBINA I RAZGOVARAJUĆI S NAMA , S NAMA JE  ŽIVIO, ON NAS SAD ČUJE I SMIŠLJA KAKVU PIZDARIJU , SAMO NAM JE NE MOŽE REČ ! MENI JE TO BILO JAKO , JAKO DOJMLJIVO !

***PREDUGO BI BILO DA VAM IZNESEM SVE GRAŠINE DOJMOVE, IPAK JE ON SA SVOJOM VISINOM BIO IGRAČ JUGOSPLATIKE 9 GODINA I SVIMA SE NAKLONIO NEKOLIKO PUTA I OD SRCA ZAHVALIO ŠTA SMO NA OVAJ NAČIN PODRŽALI MLADE NADE I KAŽE, BILO BI LIPO DA IDETE NA NJIHOVE UTAKMICE, DA IH PODRŽIMO SVI ZAJEDNO !

NIJE BAŠ POTICAJNO, DRAGI ČITATELJI, IGRAT PRED MALO SVITA U  DVORANI I NARAVNO „VUKOVI" DOĐU PO TE MLADIĆE I POKUPE IH SA SOBOM – A ONI ŽELJNI DOKAZIVANJA KAKO DOBRO IGRAJU, ODU U NEKU ZEMLJU ZAVEDENI VELIKIM ŠOLDIMA , OD KOJIH , MISLIM, ONI I NEMAJU NEKE KORISTI. MA KO MOŽE PLATIT RADOST ZA SVAKI KOŠ ZA SVOJU ZEMLJU ?! JE, JE , SRCE IM JE MECABIJA ILI BARCELONE – MOŠ MISLIT! AL TI SU MOMCI POD PSIHOLOŠKIM PRITISKOM UGOVORA – JEL O TOME NETKO VODI RAČUNA ?! ŠTA JE U GLAVAMA TE DICE , MLADIĆA – KOME IĐU U RUKE. ALI ZAŠTO I MI KUPJEMO NEKE NOVE TUĐE MOMKE, STRANCE, KAD IMAMO SVOJU I TE KAKO NADARENU DICU- JEL TO TRENDI ?! MA DAJTE , MOLIM VAS – I ZATO – SVI NA GRIPE I NAVIJAT I PODRŽAT IH DA OSJETE DA SPLITSKO SRCE DA KUCA ZA NJIH  !!!

GRAŠO JE UZAVRIJA DOBRO ATMOSFERU I DAO JE SVE OD SEBE SA SVOJIM HITOVIMA – AL I MI SMO PIVALI, GRAŠO JE BIO SRITAN !!! Lakše mi je s njom nego sa tobom , dala mi sve- ljubav, sriću , dom, Vera od suvog zlata, I MNOGE DRUGE! BRAVO, GRAŠO !! NARAVO DA SMO VIKALI: VRA- TI SEEE !!! I VRATIJA SE- A, E ! Da si moja nevista – I KAŽE: Dok je pisme bit će i nas , ALI PO RIČIMA PISME ONO „VRAGOVI I ANĐELI „, TADA JE REKA: VRAGOVI IĐU JEDAN ZA DRUGIM IZ OVOGA GRADA, ALI NAŽALOST I NAŠI ANĐELI – spomenuvši tada Runjića i Mosora . SVOJ DIO NA BIS ZAVRŠIO JE : GODINE PROLAZE 20 VIJEK ITD. ITD, UZ RITAM DA NAS JE PUNO BILO NA NOGAMA .

POČELE OVACIJE DO-RIS, DO – RIS ! Doći će vam DORIS, AL SAD 5 MINUTA PAUZE UZ STRIT-BASKET, NA KOJEMU SU DVA NA DVA – U MIJAMIJU NA SVJETSKO PRVENSTVO NAŠI OSVOJILI 2. MJESTO I TAKO SMO UŽIVALI I MI UŽIVO U DIJELU PARTERA DI JE BIO JEDAN KOŠ U TOJ KOŠARKAŠKOJ POSLASTICI ! POHVALE ORGANIZATORU ZA DOMIŠLJATOST !!!

DORIS DOLAZI : POZDRAVILA NAS I ONA, SRITNA DA NAS JE TAKO PUNO, Zahvalila se, u žaru pisme viknula : VOLIM TE, SPLITE ! I PIVALA I ONA SVOJE ZNANE HITOVE, ALI MORAM VAM REĆI OVO: PISME SU UGLAVNOM BILE NEKE NOSTALGIČNE, NEKE PRIMJERENE OVOM KONCERTU SJEĆANJA , ALI I NADE , MISLIM DA SU SE BIRALE S PAŽNJOM. U ZANOSU SMO IH I MI PIVALI – DORIS JE BILA- DORIS, DIVA S OSOBITOM KARIZMOM , KOJA JE NEPRAVEDNO ODBAČENA S TRONA KRALJICE TORCIDE, AL NEMA VEZE- SVE TO JEDNOM DOĐE NA SVOJE ! NEĆU DALJE O TOME !

PIVALA JE : Malo mi za sriću triba, Jedini- KOJU JE NAJAVILA DA ŽELI DA OVIM SPLITOM PROĐE ONAJ PRAVI NEKADAŠNJI VITAR I DA ZAPUŠE U LEĐA SVIM OVIM MOMCIMA , DA JEDNO VELIKO SRCE BUDE BAŠ DIO TOG VELIKOG VITRA U JIDRIMA NAŠEGA SPLITA . DA SVE NE NABRAJAM- PIVALA JE PUNO PISAMA , A ONDA S GRAŠOM: ONAJ DUET Što je to od mene ostalo !!! ZAGRLILI SU SE KA JUČER NA TV – DORIS U LISINSKOM !!! VEELIKI PLJESAK !! ZA KRAJ : ŽELJO MOJAAAAA- kaže, koju svi dobro znate i hoću da je zajedno otpivamo !!!

POZDRAVILA NAS JE RIČIMA: KONCERT JE OVAJ ZA KOJU BOJU – ŽUTU, UZ ONU NAŠU BILU, AL OĆEMU DA TA NAŠA ŽUTA BOJA DOBIJE ŽUTU BOJU ZLATA !!! VELIKI PLJESAK ! U DUETU S GRAŠOM , ZATRAŽILA JE DA NAM GRAŠO POKAŽE SVOJE - ČAK- PLESNE POKRETE - ALA JE MU IĐE !!!:))))

VRATI –SEEEEEEEE- VRA TI SEEEEEE- NARAVNO I Ako udarim ŠAKOM o stol ja !!!! DORIS iako dugačija od ZORICE KONDŽE, ipak imaju onu zajedničku rokersku nit , koja ih spaja !! mirnoću koja predvladava s gestikulacijama DIVE, al na življe taktove prava rokerica!

ZA KRAJ- NE BIH REKLA „ŠLAG", JER ŠLAG SU BILI SVI SINOĆ – AL I OLIVER JE IZABRAO NEKE SIMBOLIČNE MIRNE PISME , S ONOM NOTOM NOSTALGIJE, Moj galebe, MALO NAS ŽIVNIJA S „Morskim vukom" pa CESARICA, NEIZBJEŽNA, Tko sam ja da ti sudim – I NIZ PISAMA za ŽUTE- ZA NAS KOJI SMO DOŠLI !! A JEL MOGLO PROĆ BEZ „NADALINEEEEE"- E , ODGOVOR ĆETE, MISLIM, DOZNAT DANAS U „MAGAZIN IN"- NOVA TV- 17,20 h  ILI RTL ILI HTV !!! AJMEEEE- NADALINAAA, NADALINAAAAAAA, DA SI MOJAAAA NADALINAAAAAAAAA!

SVI SMO IŠLI DOMA ,S VIROM DA ĆE KOŠARKAŠKA SPLITSKA DVORANA IZA OVAKVOG KONCERTA BITI PUNIJA-KAKO TO OVI NOVI MOMCI, OVA NOVA GENERACIJA I ZASLUŽUJE ! NIJE LAKO BITI ČLAN KLUBA GDJE JE MALO POSJEĆENOSTI I ZATO SE DOGAĐA DA „VUKOVI" VREBAJU I DA IH ODVODE- ŠTETA – NE DOZVOLIMO IM TO !!!VODITELJ JE REKAO: ČEKA IH UTAKMICA SA SLOVENIJOM , BiH, I JOŠ NEKE ZA KOJE IM JE POTREBNA NAŠA POMOĆ S TRIBINA !!!

AL DEFINITIVNO- NA IME JUGOPLASTIKA- PUBLIKA PADA U TRAS – JEL ČUJETE OVU PISMU !

TRIBALO BI STVARNO VRATIT TO IME KOŠARKAŠKOG KLUBU- BEZ PREDRASUDA !

NARAVNO, VODITELJ SE NA KRAJU ZAHVALIO SVIM SPONZORIMA, DONATORIMA I GL. POKROVITELJU - GRADU SPLITU (imena imate na NETU :)ali I SVIMA NAMA KOJI SMO KUPNJOM ULAZNICA I PREPUNOM DVORANOM DOKAZALI - DA SMO UZ NAŠE SPLITSKE KOŠARKAŠE !

AJTE ŽIVILI- POŠTEDILA SAM VAS DUŽEG POSTA!!!!

JOŠ NEŠTO : IAKO NISAM KUPILA KARTE- AKO JE BAR 50 MOJIH ČITATELJA BILO SINOĆ NA GRIPAMA PONESENO MOJIM PRETHODNIM ČLANCIMA- MENI ĆE BIT LAGODNIJE. TO JE BILA MOJA MALA POMOĆ ŽUTIMA . HVALA NA RAZUMIJEVANJU.

POZDRAVLJA VAS NADALINA- RUŽA CRVENA !:)))

P.S. BIT ĆE KOJA SLIKA-UNIKAT!!! OSTALE IMATE NA NETU :)DOPUNA- GUGLE - IN MAGAZIN 31.1.2013. :))) KLIK NA 'Prvo što moramo napraviti - pomoći dignuti giganta europskog sporta!'-Grašina izjava uz reportažu - IMA ME 4-5 PUTA:)

@@@@LIJEPOM NAŠOM IZ KAŠTELA - 2. DIO - OPET  2.2. -18, 5 - HTV1 :))))

@@@@ LIJEPOM NAŠOM IZ KAŠTELA -2. dio -REPRIZA -4.2.- HTV2-12,40 :)))))

YOU TUBE  LIJEPOM NAŠOM U KAŠTELIMA 1. DIO ( 0.51.27:) http://youtu.be/EF-nbLhgUVU :)

nasljednica @ 15:17 |Komentiraj | Komentari: 36 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 30, 2013
VIDIM DRAGI MOJI ČITATELJI DA STE PUNO PUTA OTVARALI I JOŠ UVIK OTVARATE  POST POD NAZIVOM:
VELIKI SPEKTAKL NA GRIPAMA za KK SPLIT, NOĆ ŽUTE LJUBAVI -srida,30.1. počima u 18 h-uz spizu KRO ČIPS KROEJŠA ,u 20 h:Doris,Oliver,Grašo, klape:Rišpet,Sv. Florijan, Cambi Split i Friži:) I "KUĆA SLAVE" KK JUGOPLASTIKE//
********A TO JE STVARNO BIO MOJ : PRVI ČLANAK S NOVIM LAPTOPOM:)))) ***********

POST JE BIO KRATKO NA MOM BLOGERU,  JER SAM MISLILA DA JE REPRIZA "LIJEPOM NAŠOM" U OVU SUBOTU , A NE ONU  PA SAM ODMAH DALA I  ČLANAK IZ KAŠTELA :) ALI OVAJ  O  "VEČERI ŽUTE JUBAVI" ČITAN  JE I ČITA SE JAKO PUNO PA MI JE DRAGO DA I JA NA OVAKAV NAČIN POMAŽEM KK SPLIT-U: ) MA BAŠ MI JE DRAGO- MA TO MI JE I BIO CILJ I BAŠ SAM SRITNA :) !!!

A ZAŠTO-ZATO JER NIKAD NEĆU ZABORAVITI ONU EKIPU JUGOPLASTIKE , KOJA NAM JE DONILA TOLIKO LIPIH TRENUTAKA UZ VELIČANSTVENE POBJEDE, DA SAD KAO ŽIVAHNA BAKA , NE MOGU ONA VRIMENA NIKAKO ZABORAVIT I ZATO EKIPA I JA IĐEMO !!!!

MA DA PIVAJU NEKI ŽNJ BENDOVI ILI MLADE NADE, OPET BISMO IŠLI, JER MENI NIJE BAŠ VAŽNO KO PIVA- NEGO SVRHA !!!

PODSJETIMO SE - TKO OVO OPET ČITA I BLIZU JE SPLITA - A I AKO STE NA POLJUD "NE DAMO TE PISMO NAŠA" DOLAZILI IZ DALJNJIH MISTA , ZAŠTO NE BISTE I VEČERAS - AJMO PIVATI , ZABORAVITI NA SVE ČIME NAS BOMBARDIRAJU NA RADIO I TV VIJESTIMA - MENI SE UVIK PIVA !!!  PA I ONA GOSPOĐA , HRABROST HRVATSKE, REKLA JE DA JE NJOJ PISMA LIKARIJA , A I PLES, KO DA ME JE RODILA- SVAKA ČAST GOSPOĐI ! :)))  IĐEM, JER OĆU PIVAT !

EVO RAĐA SLAVI TRIJUMF JUGOPLASTIKE :))) s Neta :))

Dino Rađa proslavlja još jedan trofej Jugoplastike (Medium)

DANAS:  VOLILA BIH DA I VEČERAS RAĐA OTVORI OVAKO ŠAMPANJAC - AKO NAS BUDE KRCATO !!!! SRETNO !:)


ZNAČI PIVAJU NAM : DO TEBE MI NIMA JER SI UVIK ISTAAAAAAA I TI SI MENI SVITLO, TI SI MENI LUMIN BEZ TEBE NE MOGU BEZ TEBE NE UMIN I KAD JE POŠLA ČA ( UVATILA ME TV U KAŠTELIMA :))))- KLAPA RIŠPET I OSTALI - PIŠE U 1. POSTU :)
  
ŽESTOKA NAVIJAČ-NICA AL UVIK "RUŽA CRVENA" :))) 
 
CRVENE SU "JUBAV-" ŽUTE - JUBAV PREMA KK SPLIT:))))))
 
**************************************
 
E, SAD MI JE DOSTA !- 12, 25 h: @LOMIC JE DALA POST "AKVIZITERI"
- TLAK MI JOŠ NIJE PAO OD KAD SAM TO PROČITALA I TELEFON??? MAMA NETKO HOĆE STARIJU OSOBU, A ONA IMA 31 G. - AHA, ONI SU : NARAVNO, S VAKIM TLAKOM DA SAM REKLA NA PRVU KAD ME PITA :JESTE VI GĐA. VUKOVIĆ, JESAM IZVOLITE : - JA VAS ZOVEM - PRIKINILA SAM GA ODMAH : MA DOBRO, JEL DOSTA VIŠE OVOG BOMBARDIRANJA ?!  MOMAK  MI REČE : E NISMO MI TI, MI VAS ZOVEMO DA STE U NAS DOBILI POKLON BON OD 1000 KN I  IMAMO UPUTSTVO: TKO GOD BUDE NELJUBAZAN, DA GUBI PRAVO NA NAGRADU ! REKLA SAM MU : LIJEPO STE OBUČENI, A TKO "NISTE TO VI" ??? BAŠ POHVALNO, A ZAŠTO BI SE NETKO JUTIJA AKO GA ZOVETE ZBOG NAGRADE ?!  A KOLEGICU KOJU ČUJEM DO VAS , ZAR TOLIKO NOVČANIH NAGRADA DIJELITE I ONU TREĆU IZA VAS ILI DO VAS ?! MA DOSTA MI JE JASNE, IVANA, TEA, LEA - A JA SAM BLOGERICA PA ĆETE DOBIT TAKVU ANTI -PROPAGANDU I JOŠ ĆU VAS TUŽIT ZBOG PREVARE - ITD, ITD - LINIJA MU SE KAO GUBILA U NAŠEM RAZGOVORU KAD MU NIJE PASALO ŠTA SAM MU GOVORILA :))) (MA SVE U 2 MINUTE!!:) 
 ZAKLJUČAK: SUTRA UJUTRO ĆE ME OBAVIJESTIT ŠTA JE REKAO PRETPOSTAVLJENI, JER DA ĆE ONI MENI BLOKIRAT BLOGER- MA NU MOLIM TE - ONI MENE I NAS MOGU UZNEMIRAVAT, A MI NE MOŽEMO SEBI DOZVOLIT DALMATINSKI TEMPERAMENT :))) UPUTILA SAM GA NA @LOMIC I DA MI JE BAŠ NAIŠA , DA MALTRETIRAJU NJENOG TATU , ČOVIKA OD PREKO 90 GODINA , A OVAJ MOMAK KAŽE DA I NJEGA STALNO ZOVU !??? MA KAKO VAS ZOVU KAD STE NA POSLU  OD 9- 18 ?! ((( ZAPLEJA SE :)))) !!
REKLA SAM MU DA IMAM NJEGOV BROJ TELEFONA - ZA TUŽBU , ZBOG PRIJETNJE I PREVARE, JER JA NISAM VRIJEĐALA, SAMO REKLA DA SAM 2 PUTA NASANJKANA , A ON JE UNAPRIJED IMAO PRIČU S OBUKE I DA IMAM DNEVNO 5-7 OVAKVIH POZIVA  !!!,
TRAŽIO DA MU GA KAŽEM BR. TEL S KOJEG ME ON ZOVE - E NEĆU !! A ON MENI KAŽE: ZNATE , VAMA MOŽE POKAZAT DA VAS ZOVEMO IZ KINE, RUSIJE, ITD. GDJE SVE IMAMO NAŠE POSLOVNICE !- OČITO JE MISLIO DA JE STVARNO DOBRO OBUČEN!! NAŠA TA POZNATA TVRTKA NEMA POSLOVNICE PO SVITU- NISAM VESLO SISALA !!!
 JA MU KAŽEM : MA MOŽETE I S TAJLANDA, ( MOGA JE I SA SJEVERNOG POLA:)))  ISTO VAM JE, AL OČITO STE SVIMA DOŠLI NAVRH GLAVE, KAD VEĆ UNAPRID ZNATE NAŠE REAKCIJE - HVALA ! ŠTA ĆE BIT , VIDIT ĆEMO- ZA SADA NEĆU REĆ KOJI CENTAR - JER - TAMO UOPĆE NE KUPUJEM-HM, RIJETKO? ! :)))
BLOG MI NEMATE PRAVO BLOKIRAT! REKAO JE - KAKO NE, MOŽEMO, OVAJ RAZGOVOR S VAŠIM NELJUBAZNIM RAZGOVOROM JE SNIMLJEN ! EEE, DRAGO MI JE , POZDRAVITE VAŠEG VLASNIKA - I RECITE MU DA IMAM  I JA VEZU , NE SAMO NA BLOGERU :)
 PONAVLJAM , DRAGI MOJI BLOGERI, UOPĆE SE NE SJEĆAM DA SAM KUPOVALA ŠTA KOD NJIH - AL OČITO SU OBUČENI ZA OVAKVA MATRETIRANJA - MA I JA !!! :)))) AKO GAZDA POTVRDI DA SAM NAGRADU DOBILA - ONDA ĆU SE LIPO OVDE IZVINITI  I TU TVRTKU KOD SEBE DOBRO REKLAMIRAT !!! I TO VRIDI  VIŠE OD 1000 KN - AKO BUDE OBRATNO , ONDA ĆU OBZNANIT IME  TVRTKE KOJU JE OVAJ MOMAK ZLOUPOTREBI  - PA NEK SE ONDA ONI TRSE NA SUDU !!! ILI ĆU IH UCIJENIT - HA, MOLIM LIPO - KAD ON SA MNOM TAKO, JA ĆU S NJIME TAKO !!!
HVALA NA PAŽNJI- AL TIH MI JE DOSTA - JER SU MOJI UVIK NA CESTI PA NIKAD NE ZNAM JEL ME MUP, SUP ILI HITNA ZOVE- OPEČENA SAM - I ZATO ŽESTOKA NA AKVIZIRERE POD KLIMOM I S PLAĆOM :)  NIKAD NISAM BILA NEJUBAZNA, JER NE ZNAM TKO ME I ODAKLE ZOVE  - AL KAD SAM PROČITALA JUTROS @LOMIC-KIN POST - UH- I  TAKAV MOMAK BAŠ INTRA NA MENE - PRIKINILO ME ODMAH -  PA ONDA I PRIJETNJE?!  - JEL ON MISLI DA JE DOBRO OBUČEN ?! JE, JE ,  ALI NIJE OČEKIVAO TEMPERAMENTNU DALMATINKU I JOŠ MI JE SPUSTIJA SLUŠALICU - OPAAAA - KAKVA PEROFESIONALNOST :)) DODUŠE - USPIJA SE ONAKO PROFESIONALAN SA MNOM I NASMIJAT - SAMO ŠTA MU NISAM PO DALMATINSKI SASULA " TE TRI SLATKE RIJEČIIIII " :)) ZNAM SE DOBRO KONTROLIRATI - A NJEMU JE KAO - BILA NA MOMENTE SLABA VEZA :)))))- IZ - ZAGREBA - A KAŽE - SVE IĐE PRIKO KINE, KENIJE, BANGLADEŠA - MAA DAJ , OKANITE ME SE VIŠE - DO ISPRIKE - HM ?))!
P.S. JEL PLAĆAM TELEFON DA ME ŠOKIRAJU NEPOZNATI GLASOVI, UZNEMIRAVAJU  - MA OPEČENA SAAAAAAAAAM - DOSTA VIŠE !!! - SAMO ŠTO NISMA DALA TAKAV POST I PRIJE @LOMICKE !!!! AL BIT ĆE, BIT JOŠ JEDAN SLUČAJ - DI SAM SKLIZLA !!!
 
MA IĐEM PIVAT !!! ETO @LOMICKA - TI SI KRIVA ŠTA SAM IZGUBILA 1000 KN- KOLIKA JE NEKIMA PENZIJA :))))) ČEKAM DO UJUTRO PA ĆEMO VIDIT ČIJU ĆE TAJ MOMAK FIRMU TAKO BLAMIRAT ?! AL POSTOJI MOGUĆNOST I ISPRIKE -SAMO DA BAŠ SU UMREŽENI DA ZOVU IZ ZAGREBA, A DA  BROJ POKAZUJE DA JE IZ TUNGUZIJE - ČISTO SUMNJAM ?!:))))
 
POSLUŠALA SAM @LOMIC-KIN SAVJET : Od sada, pa na dalje, prekidam zločesto svaki takav poziv, što i vama od sveg srca savjetujem - OP.P. AL JA NISAM BILA ZLOČESTA NEGO MALO ISPITIVAČKO-LUKAVO-ODVJETNIČKI DA MU JE I VEZA ZAPINJALA ¨: MOLIM, NE ČUJEM VAS DOBRO?! HALOO, HALOO, a JEEEEEEL , A KAKO STE NE SAD ČULI ?!:))) KAŽE- NA MOMENTE , DA! :)))))
 
DOPUNAAAAAAAAAAAA U 15,00 - ZVALA SAM TAJ "NAŠ CETAR"- SLUŽBU ZA KORISNIKE  I REKLI SU MI DA OVO NIJE PRVI SLUČAJ !!!! , DA, SLUŽE SE TIM STVARIMA - IMAM  TELEFON S KOJEG ME ZVAO - NARAVNO NEĆU GA OBJAVIT !
KUPCI OVOG TRG. CENTRA NE DAJU SVOJA IMENA CENTRU NITI ONI IMAJU NAGRADNE IGRE !!!
LJUBAZNA ZAPOSLE-NICA NIJE TRAŽILA NJEGOV BROJ , A JA NEĆU NI NJIHOVO IME SPOMENIT ( TE TVRTKE ) SAMO - NE NASJEDAJTE OVAKVIM LIKOVIMA !!! 
MLADIĆU, NE SEKIRAJ SE I TI - NIJE MENI DO TVOJIH PIZ- JA !!! AL TE SAVJETUJEM - NE IGRAJ SE  S LJUDIMA U OVIM VRIMENIMA S TAKVIM STVARIMA !!! HVALA !


NOVO : LIJEPOM NAŠOM IZ KAŠTELA, REPRIZA,  2. DIJELA - HTV2 - PO 2. PUT U PON. 4.2. - 12, 40 :))))) OJLAAAA ! BAŠ LIPO - 4 PUTA-VRIDLO JE !:))) DO ĐI U KAŠTELAAAAAAA :))))

nasljednica @ 11:27 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
četvrtak, siječanj 24, 2013

 

Budući volim održat obećanje, a netko i čeka ovo. Mislila sam da će emisija bit drugu,a ne ovu subotu - zato sam stavila prije post o KK SPLIT - KK JUGOPLASTIKA :)

Bila je južina, oću pivat! Zovem prijateljice, svaka u depri, nemaju frizuru ?! Sitim se moje Antice iz Gimnazije,ne javlja se,AJ, O.K. ona je ionako na putu za Split.
Počima u 19, 30, ja odlučila u 19 poč - ma oću pivat! Putem Antica ZOVE- Odmah je pristala.:)
O.K. jer imamo sriču da BRZA CESTA OMIŠ- TROGIR , ima CILIH 4 km , OD RASKRIŽJA ZA SOLIN DO KAŠTEL SUĆURCA !!!!
Benripasajarca, kad smo ušli u K. SUĆURAC, od 2-3 semafora, po uputama jubaznih stanovnika, zagropala sam se- izgleda da ne znaju šta je livo, di je desno. Imala sam se potuč s jednim u bijesnom auto- Da jel ja znam ko ima predost?!- a 20 h ?! ZNAAAAM,AL KAŽITE MI PRVO - DI JE TA NOVA DVORANAAAAAA?! Kasnimooooo ! HVALA - I OPET GA NE PUSTIM , ODOH JA :))))
Oznojila se od muke, IZVINITE , JEL ONO TAMO DALJE DVORANA ?! Je, Je,
IZVINITE; IMA LI TAMO PARKING ILI ? Jubazni čovik mi kaže, da je bolje NALIVO , jer je TAMO sve zakrčeno. OK- po šu ma ma i go ra maaaaaa- penjem,spuštam đipa na trotuar, ne valja, pa opet, skoro u zid- ma puka mi film:) ostale dvi debele gume UVIS - NAPOLA :)))))
Konačno DVORANAAAA - 150 m pjehe - VRATA s južne strane , al zatvorena : IZVINITEEEEE, DI JE ULAZ ZA DVORANUUUUUU ?!
Odg. čovik : A morat ćete skroz okolo ! MOOOOOLIM ?????, a već 20,10, Antica me smiruje:))) u meni kuva:)))
GURAMO SE MEĐU NAGURANIM AUTIMA I BLATA I NASIPA KA PRIKO ROMANIJE - ONDA SAM DIO HODALA NA ONOME KAMENU OD TROTUARA BUDUĆEG- KI DA SAM GIMNASTIČARKA NA GREDI :))))
OPA- IZVINITE, ŠJOR, JEL I OVA VAŠA DVORANA, SPUCANA PRIJE IZBORA ?!:))) Čovik kaže- A IZGLEDA :)))))
KONAČNO-EVO NAS NA ULAZ - A JE LIPAAAA !!! INŠEMPJALA SAM SE OD LIPOTE !!!!
Uletile mi 3 uspuvane ,kad- STOP - NEMA VIŠE KARATA !- MOOOOLIM??? MI SMO IZ OMIŠA I VRTIMO SE IMA 40 MIN , MOŽEMO MI I NA NOGAMA :)))
Ljubazni SEKURITI poslao nas na kat:)JES !!!!:) AJME NELAGODE-NISMO DALE po 20 KN ZA KAŠTELANSKE BESKUČNIKE ?! UH !
OJMEEEE- EVO MI IH - TAMAN DOŠLA NA MOJU DRAGU KLAPU PODVORJE , KOJI SU U MOM OMIŠU BILI NA KONCERTU ZA SV. TRI KRALJA - 2011 G. O KOJEM SAM NAPISALA ČLANAK I SLIKE POSLALA UREDNICI MIRJANI ( NAŠLA NA NETU i klapi Bunari !!!:) I VIDILA KOMENTAR:KONAČNO NETKO NA OVIM STRANICAMA KAŠTELANSKE PANORAME DA I O NAMA NEŠTO NAPIŠE !
Znala sam, znala da će pivat klapa PODVORJE ,ala a oćemo li se uspit pozdravit, oće li me poznat ?!:)
Najavio Uvodić da klapi Podvorje u drugoj pismi triba drugi tenor i pozove GRADONAČELNIKA - evo našla - JES !!! HVALA "ISKRENOM" na uratku !!!! PIVAJU VAM !:)
Ali moram napisat, jerbo bi pukla, bolje piva g. Ivan Uvodičić, koji je sidija do mene na humanitarnom onom konceru u Kaštel Lukšiću ( ima post) - ma ne pišem ovo zbog izbora , ali ako g. Uvodičić bude novi gradonačelnik - čut ćete ga kako piva :) A ako se i ja kandidiram opet za načelnicu Općine Dugi Rat i pobijedim - možda mi i u duetu :)))) To bi mi bila jedina šansa DA MORAM PIVAT BAR U LIJEPOM NAŠOM :))) i u nas je u planu IZGRADNJA NOVE SPORSKE DVORANE od kad su mi dica bila u OSNOVNOJ ŠKOLI :))))
***
Nemoš falit ni da neće NEVERINKE , jedna je imala rodit SUTRA :)))
Aaaaaa, jesu li s ogromnim snigom došli klapa SV. Juraj iz Zagreba - jesuuuuu- eno vidim 2 člana doli do mene !!!! Bili su prvi iza ralica !! Odmah sam se sitila mog posta MEĆAVA VJEKOSLAV :)))
Ali prekrasna nova dvorana ,ali na katu gužva , kabeli, kamere - ali ja neću otraga - oću šta bliže doli na škale, bit mirna i ne na nogama :) prigazili smo njih 10-ak dok smo konačno sile - SUPER !
SAD PAZITE : BUDUĆI SAM LJUTA KA PAS NA UVODIĆA , KAKO JE LOŠE PRIKAZA LIPOM NAŠOM NA GRIPAMA ( ima post ) NEĆU VAM VIŠE NIŠTA NAPISAT DA SE NE RAZOČARATE . NE ZNAM ŠTA ĆE ONI OD PUNA TRI I VIŠE SATA PRIKAZATI ?! NETKO KAŽE DA ĆE BITI U DVA DILA - NE ZNAM !
SAVJET : KAD GOD JE SNIMANJE NEGDI BLIZU VAS ILI U VAŠEM MISTU, OBAVEZNO POĐITE, UŽIVAJTE, JER NA TV-OSOBNO SAM SE RAZOČARALA I TO JE I BIO JOŠ JEDAN RAZLOG DA POĐEM U KAŠTELA :))) BRZOM CESTOM OD 19 KM OD BAJNICA DO TAMO - IZGRAĐENO OD 2006 - FALA TI BOŽE - CILA 4 KM !!!
ŠTA ĆE REČ MOJA ZAOVA MANDE KAD JE BUDEM VRAĆALA S AERODROMA ZA 2 MISECA ??
PIVALI SU NAM , evo : SIMPA SVJETLUCAVA Jelena Rozga, KOJA SE STRPLJIVO SLIKAVALA SA CURAMA I DJECOM izvan dvorane - I SIMPA MI JE BILO KAKO SU SAMO DICA U DVORANI PIVALA : OVO JE NOVA GODINAAAAA :)))) JELE JE POZDRAVILA I MAMU I TATU :))
Dražen Žanko OD STOLJEĆA 7. i još neku, Oliver J. Berekin-POSVETIO PISMU POK. ČLANU BEREKINA , Alen Nižetić- DALMACIJO SA ST-FESTA , Giuliano- JUGO UZ TAMBURAŠE "ĐENTLEMENE" JER IMAJU ŠUDARIĆ OKO VRATA :) AKO POKAŽU KAKO JE ĐULIJANO OTPIVAO VILO MOJA - HM ?! MISLIM DA NEĆE POKAZAT - FALIJA JE ONI KRAJ - TON DIGNIT !
Dora Bačić,  Lidijina seka-SKITNICU, Boris Oštrić i Ribari- LIPU NEPOZNATU MI, Nedo Kovačev i Vinko Coce: Dođi u Kaštela,A Coce i Nižetić-onu Hajdukovu , navijačku:) 
TAMBURAŠA JE BILO NA POČETKU LIJEPOM NAŠOM 6-7, SAD, KAŽE UVODIĆ- OKO 400 !!! Džentlmeni - ČIM SU TAMBURAŠI - NE MOŽE FALIT I VIDILO SE DA SU ODUŠEVLJENI KAKO MI ZNAMO SVE NJIHOVE , E, ali i oni NAŠE  :))) IMALA SAM NA SEBI ONU BILU BLUZU I RC U KOSI - I KAŽE GĐA. ISPRID MENE- A VI STE ONA GOSPOĐA S POLJUDA ?!:))) EEE, JESAM , ŠTA JE TRIBALA LETIT IZ KUĆE 2010, AL LANI NE !:)))) MOLIM VAS, VI PRISTANITE MAVATI KAMERI, JER ĆE ME OPET UVATIT !!! A ANTICA MI KAŽE: ONA TI MAŠE DICI ,TAMO SU JOJ U FOLKLORU -OJMEEE, MA GOSPOĐO, NEMOJTE PLIZZZ- A ONA NAMJERNO I U SMIJ :) NEK VAS MUŽ VIDI , PA ŠTA :))) 28.1. NAJNOVIJE: GĐA. O KOJOJ JE RIJEČ, KOJA JE SJEDILA ISPRED MENE - VIDILE SMO SE DANAS U SPLITU U JEDNOM JEDINOM KAFIĆU U KOJI SAM UŠLA !!!! POZDRAV GĐI NADI I NENOJ IVANI !!! NARAVNO, BIT ĆE SLIKAAAAAA :))))
Klapa Sv. Juraj HRM- G. STIPIŠIĆA, koji je morao biti spomenut : DALMATINO POVIŠĆU PRITRUJENA I UVIJEK ĆU TE I SIJED VOLJETI, NISAM OČEKIVALA RUŽU CRVENU , ALI DA SU ME VIDILI - HM ?!:))))
Pero Panjković- LIPU, STARU- DOBRO VEČER, DOBRI ČOVJEČE :), klapa Rišpet- KAD JE POŠLA ČA I LUMIN - KO SMI NANOGE I S UPALJAČEM :))) AL KAMERA ANAKONDA - NE ZNAM , NE ZNAM ,KO DA ME CILJALA :))) NOVO : UVATILO ME NA LUMIN :)) ti si meni svitloooooo:))))
Klapa Friži- SOLO I KA PRATEĆI VOKALI :) , klapa Štorija, klapa Putalj, klapa Podvorje, klapa Kampaneli - KOJI IMAJU ŽENU U EKIPI !
KAKO SMO KASNILI , NISMO UVATILI NJIH ( NAŠLA SAM ) : Pučki pivači sv. Cecilije, KUD Srca Zagore, KUD Salona, Kud 7 Kaštela i KUD Zaninović.
***
MORAM POZDRAVIT MLADE JUNAČKE GLASOVNE SNAGE DO NAS- MOMKE IZ K. SUĆURCA - EVO SAMO ZA VAS - ONI SU SE UŽEGLI NA KULIŠEVE : USTAJ, SINE, MAJKA ZOVE I SUZO, SUZANA , SREĆO MOJA JEDINA :)))) MORALA SMA IH MALO DRMNIT - DA SE NE SRAME , VIDITE DA I KULIŠ TRAŽI DA SVI PIVAMO :)))) JEL TETKA ISPUNILA OBEČANJE ?!:))) ŠALJEM VAM VELIKI POZDRAV :) ! 
******
NAJDOJMLJIVIJI DIO VEČERI- NISAM ZNALA : ZORICA KONDŽA JE REKLA ODMAH : JEDNA ZA MOJU KATU, JEL MOŽE ????? TAD MI REČE MOJA ANTICA , DA JE TO ZA NJENU SESTRU - PISMA "MOLITVA" - BILE SU MI OČI PUNE SUZA - U JEDNOM TRENU ZORICA JE GLEDALA KA U NEBO: NEK ZASPUUUU SVI ANĐELI , ZA TEBE, ZA ZLATO TVOJE JUBAVI, USNE SU U MOLITVI- UH- POMOGLI SMO JOJ-BILO JOJ JE TEŠKO :( !*****
LIPO NAS JE ZABAVILA I VIMENKA - I SKEČ KAD JE IŠLA U VETERINARA :)))) ZAŠTO U NJEGA- A PA KAD JOJ MUŽ UVEČER KAŽE : MACO DOĐI VAMO,A UJUTRO: KRAVO, DIŽI SE :))))
***
USRID SNIMANJA I PROGRAMA UVODIĆ JE IŠA IGRAT ŠIJAVICU ( I JA BIH GA TUKLA:) I UZEO ČAŠU VINA I REKAO : ŽIVJELI - MA ČEKAJTE, ŽIVJET SE MOŽE I NA APARATIMA , NEGO - UZDRAVLJE SVIMA VAMA I DOMAĆINIMA I GOSTIMA - FALILE SE KAŠTELANKEEE DA SU LIPŠE NEG SPLIČANKE :)))) DOĐI U KAŠTELAAAA  !!!
***
BILO JE PREKRSNO, OZNOJILA SE JA I SJEDEĆI, ZAVRŠILO - KAD  :)))) ALI - DOLI NIŽE PREMA AUTU STOJE DVOJICA U CRNOM KAPUTU : IZVINITE, JESTE LI VI IZ KOJE KLAPE ?!:) OP.P. KO ĆE POZNAT KAD IMAMO 500 KLAPA :)
JESMO, KAŽE LJUBAZNO JEDAN :)
A JESTE LI MOŽDA IZ KLAPE PODVORJE ?!:)))
JESMOOOOOO :)))
A JEL ZNATE KOJA SAM JAAAAAA :)))
AAAAAAAAAAAAAA????? :)))
EEEEEEEEEEEEE!!!!!!:))) IZ OMIŠA SA SV. TRI KRALJA:))))
RUKOVALI SMO SE, KRATKO POZDRAVILI- JESU, VIDILI SU ČLANAK I SLIKE I KOD MENE I NA NJIHOVOM KAŠTELANSKOM NETU !!!
REKLI SU MI DA SU PIVALI GĐI. MIRJANI KAD JE IMALA PROMOCIJU (?!)
ZABORAVILA SAM IM REČ, DA MI JE VLASTA KNEŽEVIĆ REKLA, DA ĆE JOJ NA IZLOŽBI SLIKA PIVAT KLAPA PODVORJE:)
**** 
ZNAM - NE MOŽE SE BAŠ SVE POKAZAT, ALI MI NA GRIPAMA NISMO BILI KI "MUMIJE" I NISU POKAZALI "BURU" KLAPE SV. JURAJ ni pravu ATMOSFERU !
****
NASLJEDNICA - POZDRAV KLAPI PODVORJE I GĐI. MIRJANI JURIĆ !:)
*********************************************************
********
MALO SAM GA ČIRNILA :)))
EVO CILI SNIMAK- ČUJEM SE I JA- UŽIVAJTE PA USPOREDITE :))))
 
http://img522.imageshack.us/img522/5586/sam1439i.jpg
http://youtu.be/EF-nbLhgUVU - SNIMKA 1. DIJELA ( 0.51.27 :))))
REPRIZA 2. DIJELA- HTV2- 14, 40 :))) ŽIVILI MI !!!!
nasljednica @ 22:43 |Komentiraj | Komentari: 53 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 23, 2013
********PRVI ČLANAK S NOVIM LAPTOPOM:)))) ***********

Naša nezaboravna JUGOPLASTIKA, splitski košarkaški klub SPLIT, u MALO TEŠKO vrime humanitarnih koncerata PRID KRAJ 2012. G. , krenio je u preoblikovanja u sportsko dioničko društvo. Jako pohvalno da se taj naš ponos ondašnje Juge "digne na noge", da im se vrati stari sjaj u vrlo važnom trenutku.

Iako je bilo malo i teško, s jedne strane pomagati onima kojima je u pitanje zdravlje, a s druge ulagati u sport, ipak se , izgleda uspilo u naumu. Kerum se jutija zbog onog slikanja s jednom dionicom od 250 kn LAKO JE NJEMU :) ali : kamen po kamen palača :)))

Izgleda da ne izgleda :))) jer je jedan od poticajnih mjera pomoć NAŠEM DRAGOM Klubu ( puni smo tih poticajnih mjera, s kojima većinom- tonemo ) ovi iz Uprave naše KK Jugoplastike, lipo su došli na ideju da organiziraju VELIKI KONCERT NA GRIPAMA - POD NAZIVOM "NOĆ ŽUTE LJUBAVI" 30.1. 2013. g. u 20 sati.

EVO RAĐA SLAVI TRIJUMF JUGOPLASTIKE :))) s Neta :))

Dino Rađa proslavlja još jedan trofej Jugoplastike (Medium) DANAS !!!!!

NAJNOVIJE  24.1. - 13,10 h: ČESTITAM RAĐI NA TITULI PRVOSTUPNIKA KINEZIOLOGIJE! :)
SADA JE REKAO NA RADIJU : PORUKA SVIMA JE DA NIKAD NIJE KASNO STUDIRATI  ! POČEO SAM DAVNO U ZAGREBU,AL ZBOG KLINACA "MALO PAUZIRAO" :) I KAD JE FAKULTET OTVOREN U SPLITU , PRIBACIO SAM  "PAPIRE" I  EVO ( OP.P.  OBRANIO STRUČNI RAD, KOJI GARANT, NIJE KOPIRAN !!! :)
- SPECIJALISTČKI STUDIJ, REKAO JE SAD DEKAN MALEŠ, TRAJE JOŠ DVA SEMESTRA I BIT ĆE USKLAĐEN SA STANDARDIMA EU.
P.S. A MOJ MUŽ KAŽE DA NAM JE SIN KASNO UPISAO "ZA FIZIOTERAPEUTA" U 24.G. :))) EKONOMIJA MU JE BILA PRESTATIČNA -IAKO JE JEKO DOBAR MATEMATIČAR !

Eeeeee, nisu oni ni ludi - pozvali su : OLIVERA; GRAŠU I DORIS - jes !!! Ali kazali su onda (tužno za mene) : SVI KOJI KUPE BAR PO JEDNU DIONICU OD 250 KN DA MOGU NA KONCERT :( PA KAKO ĆU DAT TOLIKE PARE , NIKAD NE IĐEM SAMA, NAJMANJE NAS DVOJE DO PETERO PA SAD RAČUNAJTE KOLIKO BI NAS KOŠTALO , A SAMO MOJ ŠKVERANIN RADI - HM - DO KADA ĆE I ON ?! NE ZNA SE PUNE TRI GODINEEEEEEEEEE !!!! BRISEL OVO, BRISEL ONO - MA DAJTE - UH ?!

ALI - EVO SADA NA RADIO SPLITU ČUJEM( 23.1.) I PRVA OBJAVLJUJEM :): HE HE - al ne valja se radovat unaprid baš- hm- NEMA TOLIKO DIONIČARA KOLIKO SJEDALICA U VELIKOJ DVORANI GRIPE ( NE U KK MALOJ DVORANI ) PA ĆE BIT KARATA U SLOBODNOJ PRODAJI PO 50 KUNA :) RAZGRABIT ĆE SE ODMAH !!! A TAKO BI VOLILA , ČAST SVIMA, ALI DORIS OPET UŽIVO ČUT KA U LIPOM NAŠOM NA GRIPAMA LANI !!!! E, KAD SU GUŠTALI PURGERI U METROPOLI, ZAŠTO NE BISMO I MI NA GRIPAMA ! :) A TAKO POMOĆ KLUBU !

Aj , OVO 50 KN - prihvatljivo -s obzirom da se nisam razbacivala za Božić i Novu godinu,a opet nam ništa nije falilo ( pisme i plesa po boravku ki usrid hotela, o spizi da ne govorim:)

Eeeee, al to nije sve: UPRAVO SAZNALA DA NA KONCERT DOLAZI I : DO TEBE MI NIMA JER SI UVIK ISTAAAAAAA - KLAPA RIŠPET, ONI S MIŠOM: GORI DUŠA GORE OBRAZI, SUNCE MI OD TEBE DOLAZI- PA KLAPA SV. VATROGASCI, PARDON- FLORIJAN - TO SU ONI ŠTA PIVAJU ONU EVERGRINSKU - KAKO ĆU JOJ REČ DA VIŠE NITI NE VARIM, DA SAM NA ČEKANJU PA NI KUKUMARE NE SADIM ( jer nima šoldi ni za papar ) , CAMBI, SPLIT - TO SU ONI SA ONIM SAMSONOM:) ULTIMA PARTENCA , I KLAPA FRIŽI (bili su u Kaštelima na snimanju LIJEPOM NAŠOM:)

DAKLE , BIT ĆE TO VRHUNSKI KONCERT. SPEKTAKL ! PREPORUČUJEM ORGANIZATORU DA PUSTE KATRIGE SA SVE 4 BANDE- MALO JE 6000 -SJEVER !!! NE TRIBA NIKAKAV DEKOR, NEGO SKUPIT ŠOLDE!!!

EEEEEEEE, AL IMA I JOŠ NOVITADI - TAJ DAN, SRIDA, 30.1. SVE ZA SRITNIKE KOJI DOĐU DO KARATA PO 50 KN,(prodaja u Citya)  POČIMA SVE VEĆ U 18 SATI KAD ĆE KUVARI "KRO Č (Š) IPS KROEJŠA" ( PONOVILI SU I VODITELJU RADIO SPLITA TI NAZIV 3 PUTA ) PRIPREMIT SPIZU - I BIT ĆE OTVORENA I "KUĆA SLAVE" - je, ovako su rekli :)

Sad mi se mota po ušima ona: JU GO PLA STIKA POBJEDU SPREMA, JU GO PLASTIKA PA SVE OD REDA !!!! pa onda to povezujem s VEČERAŠNJIM OKRŠAJEM S ONIM PUVANDEROM KARABATIĆEM ( jel mu Ava šta u rodu ?!:) ŽEŠĆI SMO MI I OD PAPRA I LJUTE PAPRIĆICE S NAŠIM PEGAZIMA !!!

I TAKO NA NETU NAĐEM OVO: "Naišli smo na pozitivne reakcije čim smo ideju predočili. Svi nam žele pomoći, i pjevači i anonimni ljudi koji se bave tehnikom i produkcijom", rekao je šef Splitova marketinga Damir Skelin. Na današnjoj press konferenciji Dino Rađa otkrio je kako je Split davno mogao biti privatiziran: "Papire smo imali spremne i prije Hajduka, ali su nam rekli da Hajduk mora biti prvi, kako bi zakon dobio bolji imidž. Možda je i bolje da je tako ispalo, da naučimo na greškama Hajduka", rekao je legendarni centar Jugoplastike:

"Gdje god u svijetu dođete ljudi se i danas sjećaju Jugoplastike, definitivno smo ostavili dublji trag nego što mi priznajemo." OP.P. JESMO , RAĐA, JESMO, BILI SMO DIKA CILEGA SPLITA I ONDAŠNJE JUGE ! ŽUTI DRESOVI, LIPI , DIŠPETNI MOMCI , ŠESNI KA I TI - I NIKAKO MI NE LEŽI KK SPLIT - NEKAKO MI HLADNO DJELUJE TO IME - DAJ, PROMINITE GA U NEKO TEPLIJE, ŽIVLJE. VAKO PARI KA KANALIZACIJSKI KLUB SPLIT (POPLIVALA SAM PRIJUČER:) , KLIZAČKI KLUB SPLIT, KARATAŠKI KLUB SPLIT, KARTAŠKI KLUB SPLIT - PA NIKAD NE ZNAM PO NASLOVI O KOME JE RIČ ?! E ! AJDE LIPO PROMISLITE, AKO SE JOŠ NISTE REGISTRIRALI- A O HAJDUKU ?! A ŠTA TI TU IMA BIT ČUDNO, E ! GADSKE VLASTI ZNAJU SVOJ POSAL- BOLJE ILI GORE NE MOŽE :)!?

SVE IMA NA NETU, AL OVO MI SE SVIDILO: Uskoro će doći i neka gostujuća pobjeda, ovaj Split bez problema može biti u sredini ABA lige", zaključio je Rađa. OP.P. MISLIO JE NA KK JUGOPLATIKU !!!

HVALA UNAPRID :) ! MA ŠALIM SE,IMAN 100 KN :) ;)!

SVI SU NA RADIJU NA KRAJU REKLI - PA SAD I JA : OKRENIMO SE VEČERAS RUKMETU - BIT ĆE ŽESTOKO , KOLIKO REBARA I PRSTIJU ĆE NAM FRANCUZI POLOMIT- JER IGRAJU GRUBO, ZNAM IH IZ BLIZA U "NAŠOJ SOJENICI " - SPALADIUM ARENI :) VEČERAS JE BITI ILI NE BITI - HAMLETE !!!:)

NAPOMENA: NIJE FOTOMONTAŽA- SEKURITINKA MI NIJE DALA DA S DORINOM UĐEM U SOJE-NICU AL SAM JE NATRALA DA ME LIPO SLIKA:)))) REKLA SAM JOJ: PA NISAM  ČAKNUTA DA SUCE GAĐAM DORINOM ?! ISPIPALA ME CILU :)))) ŠTETA :)))) PIŠE SVE - ARHIVA 1/2010 :)))DOPUNA: DRAGA @LOMIĆ, KAD BIH PISALA DNEVNE MOJE DOGAĐAJE, BILO BI IH BAR 3-5, NA ČEKANJU IMA PAR ČLANAKA. PISAT O LAPTOPU DOK DRUGI NEMAJU ZA KRUV MALO MI JE ???? AL OPET KAD SE SITIM, KOLIKO JE HRVATA IŠLO NA SKIJANJE, DOĐE MI !!!!! A NAJRAĐE BI TI PUSTILA DA TI SVIRA "PO ŠUMAMAAAA I GORAMAAAAAA ":))))- EEEE, ZBOG TEBE KOJOJ JE " U BOJ " PROBILO UŠI- SVIRA JOŠ OVA - JER I VEČERAS IDEMO U BOJ ZA NAROD SVOJ PA ĆU JE SKINIT ! NISAM SPORTSKI KOMENTATOR,TO POTRAŽI PO NETU :)) A DA ME SNIMIT U BORAVKU KAKO NAVIJAM, A MOJ BACA PETARDE KA DA JE NOVA GODINA-NE BI VIROVALA :))) PO ŠU MA MA I GO RA MAAAAA- DO POBJEDEEEEEEE !!!!:) O - LE !!!:) - VIDIŠ DA SU MOJE DOPUNE UPALILE:)))) DA ZNAŠ KOLIKO VAS JE OVIH DANA ČULO BAR POČETAK OVOG ODLIČNOG URATKA !! - ISPOD OVOG POSTA :))))

SE SUA FRANSE EKUIP :))) ALE, ALEE KROASI :)))!

DOPUNA 2: Ce soir, la Croatie a envoyé le Français à la retraite- SE SUA L KROATI E ANVOJAŽ FRANSIS A LA RETRE!- OLITIGA: VEČERAS JE HRVATSKA POSLALA FRANCUSKU U PENZIJU !:)))) MERSI ! U MOJIM BAJNICAMA - KO DA JE HEPY NJU JEAR :)))))

NOVO: ARSEN DEDIĆ I MIŠO KOVAČ SPREMAJU DVA DUETA !:)

NAJNOVIJE- SPREMA SE OMIŠ GUITAR FEST 2013 :)!!!!!

JOŠ NOVIJE : ISPOD RAĐINE SLIKE - 24.1.- 13, 10 !!!!UPRAVO ,14 h : KLAPA SV. JURAJ U KOPRIVNICI - 25.1.:) !!!

ČULA SAM-U MOM OMIŠU PROBIVEN TUNEL-KOJI VODI  U- BIP!

EUROSONG- IĐE MIŽERIJA ili dr. naziv BILI CVIT ZA CILI SVIT ?!

RUŽA CRVENA NAVIJAČICA :) GENA ?TAKO JE-KAMENIH:);)

KAKO PAS NE LAJE RADI SELA NEGO RADI SEBE : RAĐAAAA, TRIBAJU MI BAR 2-3 KARTE - PA ĆU LIPO OPISAT KAKO JE BILO TAJ DAN !:))) I CILI ĆE SVIT ČITAT - JERBO ME SVI ČITAJU PO CILEMU SVITU I MOŽDA SE KOJI JUGOPLASTIKO-NOSTALGIČAR JAVI I DONIRA ZA KK SPLIT , OLITIGA- KK JUGOPLATIKU , EEEE !!:) ima Hrvata i Hrvatina po svitu, drobom za kruvom-a i - lipo objavite RAČUN za donaciju !!!!

nasljednica @ 11:14 |Komentiraj | Komentari: 23 | Prikaži komentare
subota, siječanj 19, 2013
**********************************
*****************
Dragi moji, DVADESET JE GODINA AKCIJE "MASLENICA"- 22. 1. 1993-2013.g.
NOVO: ISPOD SPOTA ŽUTO ,JE PRIČA O SPOTU!
NEKI SU MI JAVILI DA JE DUG POST! - POGLEDAJTE SAMO SPOT !!!
*****
  ******************************************
POVODOM "AKCIJE MASLENICA" NASTAO JE OVAJ SPOT, ODLIČAN URADAK - KOJEG VAM PRENOSIM, AKO GA JOŠ NISTE VIDJELI ! Ovim sam uratkom bila ugodno iznenađena već u ponedjeljak u emisiji Pisme za dušu na TV Jadran !!! ( u pauzi u 22, 5 )
PRONAŠLA SAM GA NA YOU TUBU PRIJE 3 DANA, POSTAVIO GA JE JURE BRALIĆ ! DA, I NAĐEM BAŠ TAJ DAN 16. 1. I SCARDONA JE DALA ISTI SPOT !
***
ISPOD OVOG SJAJNOG, HVALE VRIJEDNOG SPOTA, PIŠE- VRLO ZANIMLJIVO - AL PRIJE TOGA NAPOMENA::::::::AKO NE ZNATE , U OVOJ JE OPERI RIJEČ O VAŠEM "DIVNOM" SULEJMANU VELIČANSTVENOM KOJI JE POKLAO ŽENE I DICU U SIGETU,1566.g.,NA PUTU PREMA AUSTRO-UGARSKOJ,KOJEMU SE VI DANAS DIVITE !! CILO LITO SU MU PRUŽALI OTPOR!!!
****************************************************************************************************
DAKLE ISPO SPOTA PIŠE: U povodu obilježavanja 20. obljetnice oslobodilačke akcije Hrvatske vojske Maslenica, klapa "Sveti Juraj"- HRM Vam predstavlja najnoviji spot arije „U boj, u boj" iz opere Nikola Šubić Zrinski Ivana pl. Zajca u aranžmanu Tomislava Uhlika.
Spot je snimljen u Klisu tijekom uskočkih večeri prošle godine u kliškoj tvrđavi u kojoj je upriličena rekonstrukcija uskočko-turske bitke za Klis iz 1532. godine.
Ekranizacija bitke i originalni kostimi iz tog vremena, spot čine izrazito dinamičnim i zanimljivim gledateljstvu, za što su se potrudli snimatelji Mirko Bojić, Jerko Maković i Emil Tomasović.
Montažu spota potpisuje Hrvoje Svalina, a produkciju Krešimir Glavina.
Na spomen svih hrvatskih pobjeda tijekom naše slavne povijesti, spot je poklon Clisse iz Klisa svim hrvatskim braniteljima i domoljubima s zahvalnošću i poštovanjem za stvorenu samostalnu hrvatsku državu.
*** OP.P. SVAKA ČAST -SVIMA, BEZ IZNIMKE !!!!!!
PREMIJERNO ĆE SPOT "U BOJ, U BOJ" BIT NA CMC-U NEDJELJU ( 20.1. ) U 19 SATI , A "POWERPLAY" U PONEDJELJAK ( 21.1.) ODUŠEVLJENA SAM , JAKO !!
***
 
***************************************************************************************************************
ZA MOJE NOVE ČITATELJE I BLOGERE, SIN MOJE TETE, MAMINE SESTRE, VLATKO SUDIĆ (25.G. MU JE BILO) PRVA JE ŽRTVA "AKCIJE MASLENICA"
IZ ARHIVE :Dana 16. 11. 2007.g. Vlatku je otkrivan spomenik na surovim planinama blizu Maslenice . Spomenik je u obliku šahovnice od 4 polja , glatko, hrapavo: u donjem desnom glatkom polju piše:
********************


*******************************
VEĆE LJUBAVI NITKO NEMA OD OVE
DA NETKO ŽIVOT SVOJ POLOŽI ZA PRIJTELJA
VOLIO JE ZEMLJU OVU I OSTAO DIO NJE
*******************************
NEMOJTE MI ZAMJERITI , GENERALE GOTOVINA, NE MOGU ZABORAVIT "MASLENICU"
.***************************************************************************************************************
*****
*****
*********************************************************************************
VLATKO, POĆIVAJ U MIRU SA SVIM SVOJIM HRABRIM SUBORCIMA DILJEM LIPE NAŠE .
OVE RUŽE MOGA SUSIDA DANAS SU ZA VAS !
**********************************************************************************************
**********************************************************************************************
ŽIVOT IDE DALJE - I SAD SE OKREĆEM BUDUĆNOSTI,GENERALE - ČEKA NAS UTAKMICA SVJETSKOG PRVENSTVA U RUKOMETU 2013 - BORBA S ŠPANJOLSKOM , S ONOM DVOJICOM SA SLIKE - MORAMO SE MALO I NASMIJATI, SVE JE TO - ŽIVOT. DA, ŽIVOT, NETKO PLAČE, NETKO SE SMIJE- TAKO JE TO.
POZDRAV VARAŽDINU !! NATALIJA I EKIPA 1/2010-SPLIT !:)


AL KAKO ĆE NAŠI NADVIKATI ŠPANJOLCE S ONIM NAŠIM UZVIKOM: U BOJ, U BOJ- ZA NAROD SVOJ !? :))))
IMAMO MI JAKO DOBRE PEGAZE !:)
VAŠA NASLJEDNICA- OMIŠKA GUSARICA, GENA KAMENIH !
nasljednica @ 00:52 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 15, 2013
***************************
*********************
Pjesma po narudžbi malo će sačekati:) Meni je važno da je bloger ipak DANAS proradio:)!
NOVO: evo 17.1. -17, 55 h, tek mi dozvolio ispravke (editiranje)
Naime, prije 21. godinu svi smo se veselili tko je sve malo-pomalo"priznavao" našu Hrvatsku.
Dario je završavao Ekonomiju. Izgleda da je tada napisao i ovu dojmljivu domoljubnu pjesmu MATI HRVATSKA. Pitat ću ga :)
DANAS je dan baš za njenu objavu- 15.1. !!!
Obratite pažnju na "kontraste" u pjesmi kao i "slike". A kakva bi to pjesma bila bez metafore? ! Ako treba,pročitajte neki stih i dva puta da bolje razumijete. Hvala!
***
***
MATI HRVATSKA
*********************
***
Viđao sam je u zoru gdje se vuče za brodovljem
puneći milošću mrežu paučnu,
pod suncem je trag ostajao od njenog uzdaha
nad grobovima od čempresa.
U tišini pod osvitom ona se rađala u brdima,
na vrhovima smokava,
u njedrima matera,
Igrajući se s djecom, ona je bila
djetinjstvo istjerano iz knjige na pustopolju.
Mrijesteći se u rukavicama,
pijančevala je s jeseni,
sa zimom sjedila uz vatru,
a najesen se vjerila i ljeti vjenčavala.
Vidio sam je u oblacima i kaljužama,
između istoka i zapada,
poznavao bih je uvijek i svuda,
u mirisu srdele i kulena,
u boji jabuka i maslina.
Ispračala je vojnike skrivene u rukama gurnutim u
džepove,
prodavala se pod tuđim kaputima,
dolijetala ljeti s lažnim jastrebovima.
Znala je postiti.
Sa snijegom pratio sam njene tragove
diveći se nečujnosti,
a bio uzvišen do neba
slušajući kako pjeva.
Pjevala je kao bura srdito
kao kiša tugaljivo.
Mislio sam od ljepote da je vila,
a bila je prosjakinja,
ispljuvana i opjevana.
MOJA MATI , ogrizak jabuke,
Ugriz u tijelo krvavo i žilavo.
***
***
U recenziji ove Zbirke pjesama , naš prof. hrvatskog i književnosti, Vinko Gale ( Dariu je bio razrednik, meni 8-9 g. prije, nije, al bili smo i ostali jako dobri :) napisao je :
Pjesma "Mati hrvaska" je jedna od najboljih domoljubnih pjesama koje sam ikad čuo. Mati hrvatska je sveprisutna u svitanju zore, u brdima, na vrhovima smokava ", ITD)
EVO NAS: PROSLAVA 35 G. MATURE, 11.8/12:))
Ova domoljubna pjesma, nekad mladog pjesnika, ovim je putem i ona ugledala svjetlo dana i sretna sam što je DANAS objavljena ! E, čekala sam !
HVALA TI, DARIO ! Hvala Vam , gđo. Mirela !
**********************************
******************************
Baš lijepo za ovu današnju pjesmu MATI HRVATSKA , Dugoratsku Love story i GODIŠNJICU PRIZNANJA LIJEPE NAŠE - VELIKA POBJEDE HRVATSKE NAD MAĐARIMA U SVJETSKOM PRVENSTVU U RUKOMETU 2013.- s čak 9 golova razlike!:) Neš ti Mađara :)
***
Znači, možemo i BEZ DVA PEKAZA :) ČISTA PETICA !:) BRAVO, KAUBOJI !
A VIDITE STIH: "MISLIO SAM OD LJEPOTE DA JE VILA ":) , E !
Imamo mi još 16 Pegaza !!!
***

***
Evo spremila sam se - idem u Španjolsku, ako noćas pojefine gorivo :)
Nema tih para za koje bih ga prodala ! :)
***
***
Le da la bienvenida a tu Rosa roja :) - pozdravlja vas vaša Ruža crvena :)
***
NOVOOO: bili smo u Kaštelima na snimanju Lijepom našom - 16.1. u 19, 30:)))
Danas , 17.1. u 14, 21 h, nas je u 14, 21 h dobro zdrmnija potres ! a dječica kod mene - uh !!!

nasljednica @ 23:55 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 13, 2013
***********************************
*****************
Stvarno ne mogu odoljeti ni ovoj od 65 koliko ih ima u zbirci "Spasili bi se Pegazi". Dariovi stihovi ove bezimene pjesme lijepo prijanjaju uz ove fotke našeg Mr Mahera s otoka Visa, kojeg nam je u 4 godine toliko približio da mi s ečini da tamo živim ( op.p. više u postu, moja recenzija, 24.9.2012:)
Uživajte i dalje kao što smo i mi u našoj Kućnoj promociji Zbirke :)
Da napomenem onima koji nisu pročitali uvodni post : ovo je nastavak "Dugoratske Love story "- supruga Mirela je bez Dariovog znanja skupila njegove pjesme iz gimnazijsko-studentskih dana i za njegov rođendan kao i godišnjicu braka, iznenadila ga ovom Zbirkom - što je za svaku pohvalu !:)
***


*****
( u naslovu su joj samo " 5 zvjezdica" i tako vam prenosim )
* * * * *
Kao da sve izranja iz čovjeka.
Kao kad predvečer objašnjavam jutru da sve prestaje
onog trenutka kad još nije ni počelo,
ili,
kad čovjek prođe iza njega ne ostaju stope ako ih
nitko ne vidi.
A meni i predvečer i čovjek odiše pjesmom,
a nema pjesnika bez pjesme.
A ovu pjesmu pišem predvečer,
a htio bih da je piše čovjek
i da mogu zaželjeti da si moje more
(Eh, da si ti moje more),
a da ja nisam ni rijeka,
ni nebo,
ni obala,
da si ti moje more,
a da sam ja i čovjek (makar).
Pustio bih da se uzdižeš, rušiš, povlačiš,
i ne bih ti prišao samo kad se smiriš,
volio bih umočiti ruke u tvoje valove,
drhtati od tvoje hladnoće,
i uopće ne sanjariti,samo prikovati pogled
i gledati ...
***


*****
P.S. Nazvala bih je stihom koji stoji u pjesmi u zagradama : Eh, da si ti moje more :)
Pitat ću Daria , zašto ova pjesma nema naslov ?! Razlog sigurno postoji pa tako i odgovor.
Uostalom, neću , to ionako nije ni bitno - zar ne ?!:)
Jučer, sinoć, 12. siječnja bila je bonaca.
Sutra već najavljuju jako jugo.
Danas je nedjelja 13. siječnja 2013. godine :) 13. mi je uvijek bio sretan dan:)
*****
Pozdravljam vas i brzo čitajte - jer ima ih "na čekanju" - po narudžbi ;):) !
*****
*****
DANAS POČIMA 2. POLUGODIŠTE, S NJIME I ZDRAVSTVENI ODGOJ U ŠKOLAMA - neću o tome, (nemojte ni vi ) više piše kod kolegice @skola-danas. SAMO- tko je obrazovan da ga predaje ?! ala koji će to šou biti u razredima, neće biti picavanja, garant !!!:)
*****
Vaša Nasljednica- red rouz :);) to be continued:)
nasljednica @ 22:47 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
subota, siječanj 12, 2013

********************************

Svako pisanje našeg posta na blogeru ima motivaciju, ( op.p. ponekad je ta motivacija upitna ?!).
Objava ove današnje pjesma Daria Pekasa , ostavljena je - a ne, ne - morat ćete pročitat drugi dio posta :)
*****
Želim vam ovo prenijeti: Sinoć smo imali , bolje reći, noćas :) Večer poezije - kćer, sin , nevistica i ja , čitali smo pjesme iz ove zbirke.Bilo je jako zanimljivo i zabavno. Odabir pjesme je bio najprije nasumice odabran, a potom smo sami izabirali jednu od 65 koliko ih ima . Uz čitanje ljubavne, pjevušila sam Love story, a kad bih ja čitala ljubavnu, pjevušila je nevistica. Kakva domišljatost !:) To je bila naša obiteljska promocija "u malom" Zbirke pjesama Daria Pekasa , koja je dobila ime po ovoj pjesmi ( stihovi pisani bez razmaka) :
*****
SPASILI BI SE PEGAZI
***
Zeleno,
polja, planine i vode.
Na pašnjacima još se konji voze,
i pastir vječni čuvar im sa bičem.
Oni još ne znaju da konjušari žive.
Sa strvi im se časte pocrnjele vrane.
Ponekad im i živima čupaju kožu.
Svi jašu njihova umorna pleća
i dive se ljepoti malaksala tijela,
ponekad pastiru dok sanja seljanku.
Konj pobjegne na krivu stazu
pa pastir bičem trči i plaši
ostale konje što pasu na proplanku.
Dok trči za jednim
drugi se odmetnu
pa seljak umre pri prosječenju.
Al nije važno.
Važno je da je zeleno.
Svuda je zeleno.
********
********
TKO NE ZNA (skračeno-izvor eAkademik.com) AKO ZNATE-PRESKOČITE : Pegaz (grč. Pegasos) je jedno od najpoznatijih mitoloških bića u grčkoj mitologiji. On je božanstveni konj obdaren krilima. U predavanjima se najčešće spominje da je bio bijele boje. Bio je sin Posejdona i Meduze. Grčko-rimski poetičari pišu o njegovom uzletu na nebo nakon njegovog rođenja i naklonu Zeusu, kralju grčkih bogova, koji mu je naredio da donese grom i munju sa planine Olimp. Kao prijatelj Muza, Pegaz je kreator Hipokrene, fontane na planini Helicon. Ulovio ga je grčki heroj Belerofon u blizinu fontane Peirene uz pomoć Atene i Posjedona. Pegaz je dozvolio heroju da ga jaše kako bi pobijedili čudovište, Himeru, prije nego što su ostvarili mnoge druge podvige. Njegov jahač je međutim, pao s njegovih leđa u pokušajima da stignu na planinu Olimp. Zeus ga je pretvorio u sazviježđe Pegaz i postavio na nebo.
Bio je simbol mudrosti i slave u periodu od Srednjeg vijeka pa sve do renesanse, kada je postao simbol poezije i izvor inspiracije. Riječ “pegasus” postala je naziv za svakog krilatog konja. Starogrčki pjesnik Hesiod njegovo ime najčešće veže uz izvor i bunar. Prema legendi, gdje bi Pegaz kročio, nastao bi izvor.ITD !
***
***
*********************
PREMA NASLOVNOJ PJESMI , PEKAS JE INSPIRIRAO NE SAMO NAŠEG DARIA VEĆ I NJEGOVU SUPRUGU KOJA JE PEKAZA NACRTALA ZA NASLOVNICU OVE ZBIRKE PJESAMA ( op.p. više je bilo riječi u uvodnom postu prije ovih nastavaka )
Još nešto, nije zanemarivo : pogledala sam u googlu slike Pekaza - ima ih "miljun i ima svašta". Zaključak : pohvaljujem likovni uradak gđe. Mirele ( Dariove supruge ).
***
***
DRUGI DIO : Ova mi se pjesma svidjela već na prvo čitanje onu večer kad mi je Dario poslao Zbirku. Doživjela sam je drugačije.
DANAS: Počelo je Svjetsko prvenstvo u rukometu i danas mi ona predstavlja neku simboliku vezano za zbivanja oko sastava naše rukomente reprezentacije :)), naših KAUBOJA te sada njihove muke, njihovih pleća - a "zeleno"- je zeleno svjetlo da idemo dalje. Moramo pobijediti čudovišta :) I nije važno, prema današnjoj prvoj utakmici, jel glavni junak "odbjegli kauboj" otišao na krivu stazu , " Važno je da je zeleno" :) VAŽNO JE DA NAŠI KAUBOJI PROLAZE DALJE . Ako ste pročitali ovu pjesmu, sa ili bez TKO NE ZNA VIŠE - shvatit ćete o čemu govorim :) Vidjet ćemo hoće li i ovaj rukometni Love story imat sretan završetak :)
***
OP:P: A JE I MENI SVAKI VRAG PADNE NAPAMET ! :) Nadam se da mi Dario neće zamjeriti :)
***
Svjetsko prvenstvo u rukometu , odgledane utakmice u Splitu - u Spaladium areni , ostat će zauvijek u mom divnom sjećanju ! :) I taj moj post često čitate :)
EVO NAS !:))) ČAOS AMIGOS :))))
Dogovorila sam se s ovom dvojicom Španjolaca da kažu svojima da nam puste utakmicu, a, e, treba biti IN ;) :))) MUČOS GRACIOS ! :)))))
***
***
Hvala lijepa ! Vaša Redatelj- nica :) - RC :)


************************************************************************

nasljednica @ 22:04 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
četvrtak, siječanj 10, 2013
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@
NAPOMENA: PROČITAJTE PJESMU- priskočite moj uvod :) Hvala!:)
****:
OP.P: Dugi Rat je malo misto blizu Omiša, Općina u kojoj sam se udala:)
Izvinite, požurit ću s postovima, jer sam nestrpljiva objavama Dariovih pjesama. Ne bi bio problem da svako jutro i večer objavim po jednu ili dvije. Međutim, znam da nisam jedina blogerica i da je nemoguće mnoge od nas posjetiti, ali pročitati.
TJEŠI ME DA ĆE SE OVO ČITATI KAO MNOGI MOJI POSTOVI I NAKON OBJAVE ! HVALA VAM ! :)
Znate da ne volim postove tipa "tuđeg sadržaja".Volim u postovima davati sebe. Ovoga puta, činit ću iznimke. Da li će biti jedna ili dvije,ovisi o "temi dana"- da li ću poći na koji novi koncert ili će iskrsnuti nešto neplanirano :)
Stvarno sam se uživila u Dariovu poeziju najavljenu u prethodnom postu "Dugoratski love story" i jako želim da dođu do vas !
***
Danas, "Ljubavna pjesma" o kojoj bih mogla napisat referat.Ljubav je bila nepresušni motiv i otpjevana je na miljun načina, ozbiljno ili šaljivo, baladično ili ritmično, tugaljivo, plačljivo, sa šarmom ili bez njega, hladno ili toplo. Ova Dariova me oborila s nogu ! Pazite, nije jedina koja me oborila !
Da li je "ona" postojala ili nije ?! Nedohvatljivo mi je to, ne mogu zaključiti ?! "Ona", mislim, žena kao biće ili je san ili njemu nedokućiva ili sjenka, mašta, neka zagonetka, a opet da li je stvarna i žudi za njom . "Izludio me je" pa će mi i na to trebat dat odgovor !:) Možda je Pjesnik ipak maštao, jer je Ekonomski fakultet završio u 3 godine?!:)))
Pitat ću ga : Dario, ona Ljubavna pisma, jel bila onda namijenjena nekoj tvojoj ili si samo maštao ili si bija u oblacima pa tako zapisao u "otkrivenim papirima"?! Aaaaa, jel Mirela bila jubomorna na ove stihove ?! Naravno, ovo je moja mala šala - jer danas je neki izmišljeni Dan smijeha ,"tema dana":) pa sam ovo samo "iskoristila" :))).
Odgovor imamo:Gđa. Mirela nam je već samim uvrštavanjem ove pjesme u "iznenađujućoj-rođendansko-bračnogodišnjičkoj" zbirci "Spasili bi se pegazi", dala odgovor ! :)
***
IZVOLITE I UŽIVAJTE ! na Radio Splitu, "Dariovom radiju",kojeg je bio reporter,pjeva "Ružaaa crvenaaaa ", (op.p. 13, 30, reportaža sa sinoćnje proslave 100 g. RNK SPLIT !:))) Suđena mi je i gotovo !:)
***
LJUBAVNA PJESMA
*****
Htio bih da ti nikad nisam dodirnuo tijelo,
da nikada nisam prošao onom obalom,
da je sunce onog dana pobjeglo,
i da te nikada, nikada nisam poljubio.
***
Znam, možda sam sve samo umislio,
možda su zvijezde uvijek bila obična, udaljena svjetla,
i nikada sunce nije sjalo jače, već uvijek životu slijedno,
i ti si bila samo žena požudna i podatna tijela.
***
Htio bih da si sakrila oči,
a brod u luci zvuk umorno razlijegao,
val na pijesku izbrisao tragove tvojih bosih stopala,
i onda te nikad ne bih ni sanjao.
***
Znam, previše sam mislio o tebi,
bio preokičena jelka bez purana na stolu,
umjesto ptica nad stupovima se uznosio,
ljubeći ih kada bi tvoj glas valovima titrao.
***
Htio bih da si više svjetlo,
da jednom budeš ono čim te vidim,
riječ u vjetru, odvaljena sijenka,
i žena, i žena.
***
Znam , imao sam nepotrebno mnogo sanja,
imao sam samo jednu više od drugih,
ti si bila umjesto skupljenih ruku,
tvoj poljubac umjesto molitve na skrušenoj usni.
***
Htio bih da što prije odeš,
a sad kad još nisi da mi se vratiš,
umjesto sirene zvona u glavi,
umjesto tebe da te zaboravim.
***
Znam, možda nikada nisi ni postojala,
jer samo sam sjenku osjećao pri sebi,
možda te stvorio pjesnik kojem je trebala inspiracija,
možda sam previše mislio o tebi.
****
**** IZVINITE, U TISKU NEMA OVIH ZVJEZDICA- ZEZA ME BLOGER PA IH MORAM UBACIVATI - hvala na razumijevanju I ISPRIKA DARIU ! :)
MENI JE OVA PJESMAAA - MENI JEEEEE- MA VEĆ SAM REKLA !
*****
Mislila sam je sakriti do Dana zaljubljenih,Valentinova 2013,ali u vrijeme pisanja,nije bilo Valentinova :) inače ne priznajem taj dan :)
***
Još se čudim, mladi student, Ekonomija, i Direktor banke /ZABA/ - ipak brojke i slova idu zajedno !:)
***
***
Vaša Ruža crvena :)))))
*****
to be continued ! :)
NOVO: moram vam se pohvalit :) - u ritmu klavirskog intrumentala , baš ono di počima i staje, di se muzika "penje" i "pada", uspila sam u istom vremenu da izrecitiram ove divne stihove- ( od drugog puta :) ! Jes !
nasljednica @ 14:15 |Komentiraj | Komentari: 19 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 8, 2013
**********************
**********************
Dragi moji, ovaj članak pišem sa smješkom, jer u sebi sadrži ono nešto što želim već danima podijeliti s vama .
***
Dana 22. 12. 2012. godine čuvala sam unučad. Moji su bili na večeri kod prijetelja. Po povratku kćer mi s radošću uručuje Zbirku pjesama i govori tko mi je šalje. Moja radost je bila i neopisiva i s čuđenjem?! ON, on meni šalje?! Ma čekaj, Dario iz ZABA-e Split?! Onaj mladi direktor Zagrebačke banke (Split) s kojim sam surađivala dok sam radila?! Bili smo im klijenti :) ?!
Kćer sretna, ja-zapanjena: Je,majko,al to je bilo davno, više ne piše stihove! Pitao me tko mi čuva dicu i zna da sam ti čer, to je "naša ekipa" i poslao ti je jednu :).
***
*****
Gledam naslovnicu, čitam posvetu, prelistavam?! Vidim, divim se.
Ali mama , znaš kako je došlo do toga, i bila je promocija !?
Kad, kako mi je to promaklo - ja sva u čudu?! ??????!!!!
Kćer mi ukratko ipriča:)
Nisam mogla vjerovati. Oči mi zasuzile. Zar još ima lijepih "lav storis" sa sretnim završetkom i to u našem Dugom Ratu ?!
Ima, ima , dragi moji čitatelji - život je lijep.
*****
Naime, supruga Mirela je bez znanja njenog Daria, s mjesta u kojem je Dario čuvao svoje zapise iz mladenačkih dana, pokupila Dariove "rukopise" pjesama i odnijela Dariovom razredniku, prof. hrvatskog i književnosti,Vinku Gale.
Pohvalivši Dariove uratke, bez razmišljanja prof. Gale se sa zadovoljstvom uhvatio lektoriranja te istodobno i recenzije za predstojeću promociju Dariove zbirke pjesama, podržavši Mirelinu tajnu ideju.
Dario o svemu nije ništa znao ! Zbirka je išla u tisak i dogovoren je termin Promocije i to, kako sam kćer razumjela, na Dariov rođendan, ujedno na godišnjicu braka.
Supruga Mirela posluživši se "slatkom prevarom", predložila je Dariu da idu u obližnju piceriju, na rođendansku večeru i godišnjicu braka :). E, sad ne znam, da li je Dario znao da će biti i njihovi prijatelji ?? Doznat ću :)
Otišli su, ali Dario ni slutio nije da dolazi "ni manje ni više" nego na Promociju svoje zbirke pjesama !
Emocije su dosegle vrhunac kad je Dario vidio neobičnost uređene prostorije i kad mu je "razlog" rečen pred svim prijateljima ! Op.p. Moram doznat to u detalje:)
Ovo mi je s takvom radošću kćer ispričala da sam rekla onu Delićevu:Ma, jeli to moguće?! A odakle mu ova lipa slika na naslovnici ?!
Mama, kaže moja, njegova žena, Mirela, je to nacrtala !
Mirela, al je ona slikarica ?! Je, mama, ona ti je u nekoj udruzi - prekidam je, ma jel Udruga Krug, Dugi Rat ?! Ne znam mama, bit će, pričali su nam sve kako je bilo, sve će ti oni reči, jer sam im rekla: Ovo će moja mater sigurno objavit na blogeru !
Pročitavši naslov zbirke, odmah sam u Sadržaju potražila mogućnost zaključka: zbog čega ovakav naslov. Da, našla sam je, "Spasili bi se pegazi".
***
Ponekad im i živim čupaju kožu.
Svi jašu njihova umorna pleća
i dive se ljepoti malaksala tijela,
ponekad pastiru dok sanja seljanku.
/Spasili bi se pegazi, dio pjesme/
***
Gutala sam doslovno početak i preskoke recenzije našeg prof. Gale, prepustivši moju dječicu mami i sva usplahirena poput djeteta koje dobije lijepu igračku , nazovem gđu. Mirelu. Potvrđuje mi, osmjehujući se, nevjerovatnu "ljubavnu priču"!
***
Cijelu noć ću čekati
nešto što može doći za tisuću godina,
sjaj svjetla baš za mene.
/Na temu ljubav, dio pjesme/*
**
Zatim sam zatražila uvaženog Pjesnika! Nevjerovatan, jednostavan, simpatičan čovjek. Dječjom nevjericom, od radosti suznih očiju, ne samo zbog poklona i što me se sjetio nego i ove ljubavne priče,zahvalila sam mu se! U mom uzbuđenju, uz njegovu dječačku smirenost ili "naivnost", postavila sam mu nekoliko pitanja te mu predložila, a Dario prihvatio, da ćemo se naći iza Sv. Tri Kralja i popričat o svemu. Nismo se još čuli:))
Ova Zbirka bila je divna uvertira u moje blagdansko slavlje!
***
DARIO, IZVINI, OVO JE BIO SAMO UVOD - ONO PRAVO TEK SLIJEDI - S TOBOM NAKON RAZGOVORA ILI - AKO NAŠ RAZGOVOR BUDE KASNIO, BIT ĆE DRUGI MOJ DIO - BEZ TEBE:).
***
Dariu sam tu večer rekla da sam pročitala naslovu pjesmu te gutala još par pjesama , a on mi je rekao: Morali biste ih čitati na miru, jer nisu baš jednostavne.
Jesam ,Dario, sve sam ih skoro svaku noć prije spavanja na miru pročitala, kako bih se mogla pripremit za razgovor s tobom. Priznajem, nije to bio isključivi razlog ! Pjesme su ti divne i vukle su me da ih čitam !Ti nisi ni Lorka ni Ujević ni Vidrić ni Pupačić - ti si "Ti" ! U recenziji prof. Gale, koju sam opet pročitala, sve je odlično rečeno. Uzela sam za maturu Tina Ujevića,samo godinu nakon jedne odlikašice, za koju ideju mi je prof. Gale rekao: Zorana bit će ti teško. Ovim ti želim reći, nakon što sam "na miru" kako si mi rekao pročitala i doživjela tvoju Zbirku, mogla bih na svoj način dati drugu recenziju - mog doživljaja tvojih stihova.
***
Htio bih da si više svjetlo,
da jednom budeš ono čime te vidim,
riječ u vjetru, odvaljena sjenka,
i žena, i žena. (sredina pjesme)
***
Znam, možda nikad nisi ni postojala,
jer samo sam sjenku osjećao pri sebi,
možda te stvorio pjesnik kojem je trebala inspiracija,
možda sam previše mislio o tebi.
/ Ljubavna pjesma, kraj/
***
U svemu se i ja čudim, kako mladić u lijepim godinama odrastanja te početka sazrijevanja može pisati tako jako dojmljive misaone pjesme (gimnazijalac, mladi student) ?! Mnogo puta sam se vraćala ,neke cijele, ili samo neke stihove pročitati. Volim otkrivati "što je pjesnik htio reći". To nas je naš prof. Gale jako dobro naučio. Neke ćeš mi odgovore ipak morat otkriti :)
***
Kako jedan mladić može jednako prodirati u onu neku tajnovitosti svega što ga okružuje, ali i sebe samoga, ljubavi, svemira, života, smrti, kršćanstva, zavičaja, vizionarstva , domoljublja ?!
***
Pjevala je kao bura srdito
kao kiša tugaljivo.
Mislio sam od ljepote da je vila,
a bila je prosjakinja,
ispljuvana i opjevana,
odbačena i nezaboravljena.
MOJA MATI, ogrizak jabuke,
Ugriz u tijelo krvavo i žilavo.
/Mati Hrvatska, kraj pjesme/
***
Kako tako vedar čovjek ima neki novi način doticaja sa smrću, ali i sa životom. I te ćeš mi odgovore morat dati, ako ih ovih godina nisi zaboravio!:) Onda si bio mlad, poletan, a opet statičan,miran, u trenutku misli i razmišljanja, kako kažeš "skupljenih nogu".
***
Volim sebe što sam
i tvrdoću sa žalom lijegati
stiješnjen glavom do koljena
pod perinom bolovati.
/U svom svijetu, dio pjesme/
***
Da te ne znam kao Bankara i to čak Direktora , iz mojih poslovnih dana ili s kratke biografije s unutrašnje strane korica Zbirke, mislila bih, ovo je zbirka čovjeka koji je u lijepim srednjim godinama. Iskreno.
***
Plači za mnom
kada budem iz buketa krizantema
cvijet.
/Nisam tvoj cvijet, cijela pjesma/
***
Dragi moji čitatelji, domišljatost Dariove supruge Mirele urodila je plodom za Dariovu obitelj, nasljednike, njihova dva sina, što nema cijenu.To sam rekla onu večer i Dariu.
***
Vrlo je bitno napisati i ovo, što pretpostavljam: nije bilo lako upustiti se u "ovaj pothvat" niti odgovorit pijateljima na pitanje: Šta Dariu pokloniti za rođendan?! Da,odgovor se nalazi u Zahvali na kraju Zbirke svim dragim prijateljima, koji su pomogli da "DUGORATSKA LAV STORI" dobije hepi-end, da pjesme negdje tamo spremljene, iz tame ugledaju svjetlo dana na radost svih onih kojima su podijeljene ! Velika bi šteta bila da su ostale samo mladenačko slovo na papiru.
***
Žao mi je što mjesto sebe
gajio nisam ljubav,
što nisam u moru ostale braće
i ja bio dio pučine.
/Pjesma u ekstazi, kraj/*
**
E pa gospođo Mirela , svaka Vam čast !
***
A Vi, gospodine Pjesniče, koji ste me ne htjedeći primorali da pijem Vaše stihove te mi "uskraćivali sate spavanja", morat ćete mi ipak platit piće !:) Šalim se, naravno, jer s Radošću, koju ste mi priuštili ispijajući Vaše stihove , dovoljno ste me opili!
***
Još jednom veliko - Hvala !
***
OVAJ UVODNI ČLANAK JE MOJE NOVOGODIŠNJE IZNENAĐENJE UZ NAJLJEPŠE ŽELJE U OVOJ GODINI OBITELJI DARIA PEKASA U DUGOM RATU , JER I GĐA. MIRELA JE ZASLUŽILA IZNENAĐENJE !:)
***
***
Kratka biografija Autora (slika s korica Zbirke:): rođen je 12. 4. 1969. g.u Splitu. Osnovnu školu završio je u Dugom Ratu, Gimnaziju u Omišu, Ekonomski fakultet u Splitu 1991. g. Za vrijeme studiranja bio je dopisnik Slobodne Dalmacije i Radio Splita. Od 3/1994. g. radi u Zagrebačkoj banci u Splitu te napredovao do direktora Banke. Pjesme je pisao oko 1990. godine, a za novelu "Povratak" dobio je nagradu Jadran filma 1992. godine.
***
Znači, pjesme su izašle "na svjetlo" nakon 23 godine - i neka su !
***
Čestitam ti, Dario,od srca ! A ima li ih još negdi skrivenih?!:)
***
To be continued this Love story :) Objavljivat ću cijele pjesme!:)
***
Your Nasljednica- or red rous :)
nasljednica @ 18:41 |Komentiraj | Komentari: 26 | Prikaži komentare
subota, siječanj 5, 2013
************************************************************************************************
************************************************************************************************
Drage moje prijateljice i prijatelji - moji , naši, obiteljski dani uoči ovog Božića i na sam Božić, bili su stvarno nezaboravni.
Da vas naslov ne bi zbunio "Božić u Dalmaciji " nas je svih zbližio divnom snimkom izvedbe ženske klape Issa i muške klape Liket iz Visa s blogera našeg Kolege. Zahvaljujem g. Sviličiću na odličnom video-uratku (nadam se da me neće tužit) te osim klapa, pohvaljujem i njihovog g. Voditelja iz Komiže ! Ovo je genijalno i zato sam kod sebe stavila!!!
*****
 
******
Dani su bili kao da je proljeće, a noći tako tihe.Omiška plaža ko liti.
Bakino, mislim, naše obiteljsko, predblagdansko slavlje počelo 15.12. kad je Netko dobio "bijeli viši pojas" na smotri TEKVANDO- Kluba Split, u Omišu :) u dobi od 4 do 10 oli 12 g:).
Moj muž je donio škverske darove-bakalar i ovo na slici (hvala im, to je od njegove članarine:) .
Lipo smo bili u Splitu na koncertu klape Cambi i prijatelja 19. 12., zatim u Solin, 23. 12. na koncertu orkestra HM-a i kl. Sv. Juraj (In magazin- snimak).
Prije toga, Baka je uz pomoć Spajdermana :) okitila bor i jaslice i ružu crvenu na vrhu kuće metnila da svitli, spremila kolače i pripremila bakalar.
Baka i mališi vole kokoladu pa smo od srebrenog papira načinili fjoke:)))
Kad sjedimo u boravku, drito gledamo more i zalaske sunca :)
Stakla su prigidno oslikana-ko je vidija gubit vrime prat ih :))))
******
*****
Na Badnju noć činili smo viške peršurate (fritule) :) najlipje su! :) Doduše, ima ih svih oblika: nilski konj, krava, srce, i sve šta dičja mašta vidi :)))
Na Ponoćki ( mi tako kažemo, netko : poLnoćki ) je Turbo-Baka bila na crkvenom koru da može jače pivat, ali i slikavat Slavu,koji odlično svira i piva (posebno se za to školovao). Slavo Tomaš vodi naš župni crkvni zbor Jesenice.
Za Božić po našem dobrom, starom obićaju kad su moja draga Svekrva i Svekar bili živi, braća su pekla gudicu i svi smo i onda zajedno blagovali, bilo nas je i onda ko Rusa:). Ove godine nam teta Mande iz Australije dolazi tek na proliće !
Uvik se sitimo naše babe Kate, moje svekrve ,njenih molitvi, svjetske žene, naših dueta za stolom i koja je uvik pivala ŽI- VI- LI , a mi to i sad ponavljamo - uvik!
Kad sam bila mlada nevista, lipo smo po kućama kolendravali. Svi su nam vrata otvarali :)Toga više nema. Sad se troši u municiji i moraš glavu čuvat :) Zelje mi nije stradalo:) Ni agrumi:)
Blagovali smo onda i danas i pričali cilo popodne do uvečer :)
*****
*******
Dječici smo dočarali razliku Sv. Nikole i Djeda Mraza , jer obojica nose darove, imaju dugu veštu i bilu bradu :) Načinili smo ih od papir- držaća, pamuka i bombona u bojama :)))) Uvik ima načina da se dičicu animira lipim stvarima nego CD-ovima i BEJ-BI-TI-VI:)))
******
Na moje veliko iznenađenje dobila sam jednu predivnu zbirku pjesama - od vrlo običnog-neobičnog pjesnika !!! Bit će post o tome- zasluženi - vidit ćete !!!
******
- ;) to bi continued doček Nove godine :))))
*****
Vaša Baka - Mraz-nica :)) a, e- Ruža crvena :)
nasljednica @ 21:18 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 2, 2013
**************************************************
**************************************************
****************************************************
Došlo doba da se sa starom rastanemo
uvijek ćemo da je spominjemoooo
došlo doba da se nasmijemoooo
čašom sreće mi da nazdravimo
***
zora nam je svanulaaa
suza nam je od sriće iz oka kanula
zora je ,širom svita čuje seeeee
zađavlaaaaa je Hagu bilo sveeee
***
sanjali smo te, sanjali smo te,
ništa nas više ne sjeća na tebe
samo pjesma Hrvatskom ori se
vatrometi radosti nebom vide se
***
op.p. kad , nije prošlo dugo ????
***
U susret idu novi zakoni
za njima iđu bageriiiii
sve uzmite nam sve,
i gače nam skinite
sve uzmite nam sve
ovaj jedini život nećete
ako treba uzmite nam sve
smo ljubav nećete
ako treba uzmite nam sve
klapsku pismu ne dirajte
***
zora je svanula RUŽA CRVENA miriše:)
zora je, veselimo seeee
bit će bolje,nadajmo seeeee
pjesma moja čuje seeeeee
miris iz kuće širi seeeee
***
zora je svanulaaaaaa
Zoke je takujin ispraznilaaaaa
škverski bakalar skuvalaaa
zeca jednog upucalaaaaaa
***
ponoć je vesela sam jaaaaaaa
pored tebe recesijo hebenaaaaa
ponoć je , na petarde sveee
Moj pare spizdija jeeee
***
zora je nova svanulaaaa
suza nije iz oka kanula
na recesiju sam navrime mislilaaa
pršut čuvala i narizalaaaaaa gaaa
***
došlo doba svi sad da nazdravimooo
vatrometom boja sve da proslavimooo
eee čemu plakatiiiii
eeeeej manje trošitiiiii
rukom guzu brisati, bez kruva živiti
Sabore, otrove, otimaš nam sve
Sabore, Zakone, sramite seeeeee
***
ej neću žaliti , eeeeeej neću plakati
sudbino, hvala ti, zdravlje mi je o keeej
sudbino, hvala ti, za dane protekleeee
ponoć je zdrava sam ko cekin ja
zbog tebe na dijeti nisam jaaa
iman ribe i zelja obiljaaaaa
došlo doba da se i nasmijemoooo
čašom sreće svi da nazdravimo
*****
ej neću žaliti, eeej opet ću pisati
dobre ljude uveseljavati
s dobrim ljudima se družiti:)
***
op.p. mogu ovako do sutra :)
***
SRETNO VAM U NOVOJ GODINI:)
*****
*****
Hvala svima na božićnim i novogodišnjim čestitkama :)!
Zbog "Kineza i Azije" stvarno nisam stigla pribacit lipe slike i dat novi post !
Al bit će, bit, pokazat ću vam :)
*****
VAŠA NASLJEDNICA - RC :)
nasljednica @ 01:09 |Komentiraj | Komentari: 44 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.