pisma
Brojač posjeta
210820
Arhiva
« » sij 2010
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog - siječanj 2010
subota, siječanj 30, 2010

LJOUBEZNI MOJI....,MAM VAS MNOGU pa rado ovo sad delam i  SA SLOVINSKE GRANICE LEP POUZDRAV VAM ŠALJEM ( ovo na sliki pak nisum ja ! )  un sam malku grlo votkom zatrla pak zbog srebreno medaljo - sa zlatnego sjajo !  MNOGU  ČESTITAM PAK NAŠIM KAUBOJIMA NA DOBRIM IGRAMI I TAK DOBROJ ATMOSFERI U DVORANI ki se zgledalo da se gledalo pak u našoj SPALADIUM ARENI !!!!  Mnogu naših su bili vu tam s nami - ki se meni činilo da Hrvacka ima granico do  WIENA !! Živila U E- NA , am pak ja u nju se ne bum vrnula nigdar ...al to je bil naš den ljubezni , DEN KI NE MINE NIGDAR ...mi sme živili za taj medalj , al pak mlade dekliće imame i doći će TAJ ZLATNI NAŠ LJUUUU-BEEE-ZNIIII  DAAAAAN - KAD - TAD !!!!!!  

ŽELIM VAM LEP SPOKOJ !!! i ne srdite se na mene i ja sam naše gledala na tEVE, samo sam vam malku fotki dala- iz SPALADIUMA NAJLIPŠEGO NAŠEGA GRADAAAA !!! a kako bih inače vidila i našega Marjana bana hahahaaaa i snimila ( al ne znam MUVIE ) ! zato dok čitate nek vam ova pisma svira - koja nas u dušu rukomentnu  svih -diraaaa !!!


Sve je ovo zbiljska šala moja bila-koja vam je ovaj dan , nadam se, malo skratila !! ;)!

NOVO  U 16 sati- prvi problemi  : evo izašla malo u WC ......novi izvještaj alaaaa.........ova prva tekma mi nije napeta .....tuka sekuriti me nije sa Dorinom pustila unutra u dvoranu ......Etšuldigungsibiter, volensi mih foto mit dize dorinačokolada.......ona blenila i kaže Jaa, jaaaaa.....hahahaaaaa slikala me ONA  s čokoladom...pa neću valjda suce potegnit Dorinom.....e svašta....tila mi je i ovaj štap sa zastavom uzeti hahahaaa, Dankešeeeen , zer gut, zer gut ! Tčus !


Unda gledam šta svi gledaju u mene , nisam E.T.....ma nu, okrenen se, ma nu koje ovo....poznati mi... hahaha  ONI DVA !!!   GARCIJA i onaj šta je skuplja naše balune  iz mriže u Spaladiuma  , i oni su ovde ,pala mi na pamet ona pisma ......RIBAR PLETE MRIŽUUU SVOJUUUUU...koju sam bila naručila na radio dalm SMS-omhahaha......BONASDIAS..PUEDO ASER UN FOTO KON USTEDES....odma pristali...baš su simpa.....MUĆAS GRACIAS....JO SOJ DE KROASIA.....a oni na to ..ma razume me dobro....VEO, VEO....ADIOS !...isti moji bivše radne kolege ...jedan bez kose hahahaaa , a drugi sa viškom kose  ;)....bilo kuda -kolege svudaaaa !!!! ma baš su simpa !!!!

Dok nema gužve po hodnicima , svi unutra ,a čujem da je živo u dvorani...iđen slikat malo njihov zahod , eeeee, pustila me ona na ulazu kad sam pokazala akreditaciju sajma SASO sa svojom slikom ...javla ona išta zna...da šta će mi laptop....ma ja sam novinarka , rekla sma joj na njemačkom.....e naučit ćeš i ti moj jezik kad uđemo u EU.........

Aj lipi moji, čini mi se da će sad biti kraj ove prve utakmice, sad će stanpedo na hodniku i u zahodima, puni su im mijuri hahahaaaa...zato triba uć na vrime hahahaaaaaaaa......evo čujem ISL izgleda pobjeđuje ...ma briga me......iđen štogod pojist i popit ......ala evo poznatih faca, al neman kad slikat i montirat......AJ ŽIVILI ; a ne mogu virovat da sma se slikala sa GARCIJEM i onim MRIŽAREM hahahaa

NOVO -prvo javljajnje - u 10 sati.....Ipak sam odlučila prominit vozilo .....puno prtljage (ono doli prvo na slici ispod ipak nepraktično - nisam imala di stavit laptop , fotić, spizu....);Srela sam moje VRAŽDINKE  noćas kod Kranjske Gore...zaustavile se i one radi slaloma...- Nataliju i ekipu , eee  POZDRAV VARAŽDINU !!SRELA I EKIPU IZ SPLITA !! Još je noć bila...stali i oni navijati za Kostelića...pa su krenuli daljeee!!!Ponovo srela i  dobro poznatu ekipu...i oni malo zastali-, a kad su na proputovanju, malo vidit i slalomaše, e,  POZDRAV MEĐUGORJU !!!!!I bilo kuda - MOSTAR SVUDAAAA !NOVO - pauza - 18,15 - Znate šta : volim NARCISE ali ŽUTE , ne plave .....i.......KARA-KARA (nas ) -BATIĆ.... OVO me podsjeća na Šerbeđijinu .....DO ZADNJEH DAHAAA !!!
...a traku crvenu sam imala i na nju prišila narukvicu koju sam pukla , jel dobro  ;) 
.

PRVO JAVLJANJE SINOĆ : Ovo vozilo sam bila malo užgala...nema antifriza .....al nije stala ni cila prtljaga.....e i oni u nas malo troše, nose sve sa sobon, ko će tražit po WIENU di je koji dućan........odo ja......E pa kad je već tako odo ja na finale CRO- FRA , valjda ću stići hahahaaaa  Uostalom i ja sam neka vrsta MORSKE VILE, više sam u moru i pod morem, nego na suncu  hahahaaaaa (neman taj MUVIE )Aufiderzen ! hahahaaaaa i NAVIJAJTE , NEMOJTE DA VAS JA MORAM OŽIVLJAVATI !! ŠALJEM VAM POZITIVNU VIBRU  I POPIJTE ŠEĆERA I VODE  ILI DRMNITE ŠTOK KOLU  ;) !  BRONHIIII - LAKŠE SE DIŠE - ZLATO NAM MIRIŠEEEEE , PA AKO I SREBRO BUDE - SVE JE TO ZA NAŠE KAUBOJE LUDEEEE !


nasljednica @ 19:16 |Komentiraj | Komentari: 58 | Prikaži komentare


Lipi moji, ovo čujete glas moga gospodina - sritan ka malo dite - kako je glatko sašao (porinut) u more ...ma za samo ...ovliko koliko vidite -LIPO-GLAKO.......točno u PODNE  na znak škverske sirene - evala , od uzbuđenja mi je ruka malo drčala- iznenadilo me !

Dragi moji , znam da očekujete post o koncertu Rade Šerbedžije u Lava, al meni je danas prioritetnije da vam ka crtani film prikažem kako je na porinuću tankera.
Priko TV, radija  i novina  sigurno ste već doznali da je jučer 29.01. 2010. g.  u Škveru bilo radno porinuće novog tankera . Kako  po hladnoći nisam mogla biti ondje, a tako sam želila, evo vam slike s RADNOG PORINUĆA na kojem sam bila prvi put u 11. misecu 2008. godine .....(skratit ću ) .........naslova 

LAKŠE DIŠE MOJ GOSPODIN
ili 
TANKERI I DALJE IDU KO NA TEKUĆOJ TRACI
AL KUD IDU NOVCI ........

..... znate već da je moj VKV bravar posli 29 godina  ovancira ima tri godine među inžinjere u kancelariji i da se od tada puno sekira i koprca u krevetu ...je da je veća plaća , al zdravlje je bitnije . E , sad kad ja ne radim , više mu ne govorin VRATI SE U RADIONU .....a znam da mu nije laka .......vodi izradu, gradnju  tankera , odgovara za živote ljudi , i šta ako se tanker POPOLOVI ka onaj HRVATSKA prije 3-4 godine (on još nije ovancira tada )  AJMEEEEEE koja bruka je bila - neponovilo se.    
FALA TI BOŽE, onaj jučer  radnog naziva NOVOGRADNJA 467 klizija je ka po loju, odma mi je javija mobitelom,  ka ovaj što ste ga vidili u uvodu !!!!

Ovo doli  je trenutak čekanja i veeelikog uzbuđenja  dok sirene nisu označile 12 sati !!!! Jučer je RADNO porinut u 11 sati -TOČNO; ne smi se kasnit ni sekunda , u opasnosti su radnici ispod njega ......da se ne nakrivi, sklizne bočno.......uuuuhhhhhhh..... RADNO PORINUĆE nije isto ka i ono SVEČANO ( dat ću vam i o tome post) , ovo je kad se tanker spušta u more , onda ga od siline uranjanja pet remorkera koče da ne odplovi od težine u VRANJIC , ne, nego samo u kanal Sv. Kajo ....unda triba paziti u sekundu da svi radnici u isti tren prikinu, na kosini cca 10% , sajle koje na suvome drže taj NEUŠMINKANI tanker koje ga drže - ne smi ni jedan radnik sekundu zakasniti.......


.....onda ga dočekaju tih pet  remorkera da ne iđe dalje u kanal Sv. Kaj (o) , nu lipoga imena...ko u  Savi  :)  e unda čujete takvu buku ko da helihopteri kruže vama iznad glave, a ustvari TO STRŽU VEEELIKI LANCI  OD SIDARA TANKERA koji ga moraju zaustaviti ......kažu ronioci da ta brazda zna biti i oko 800-1000 metara na dnu mora - koja je to težina !!!!
Unda  taj VELIKI TANKER proizvede TOLIKE VALOVE da se sve živo ljulja i ima opasnosti da puknu čak i sajle koje drže drugi tanker uz obalu.....od tog ljuljanja .........
 E , sad , čim su ga fermali ( zaustavili ) a sve smo gledali iz kancelarije (ureda) mog inžinjera ........DI ĆE SAD , ŠTA ĆE VAMO ?!, a on kaže, SAD ĆE GA DOVEST OVDE ISPRID NAS , ODMA UZ OBALU DO PROZORA iSPRID NAŠE RADIONE  ....sad ide na tzv. OPREMUUUUU.........AL GUŠTA ........A VIDI DUUUUGEEEE  IZA NJEGA !!!!!..nakon onog drčanja - šta ako se popolovi.......i tako NEUŠMINKANI LIPOTAN dolazi prema nama ......a srce mi bunbara .....od uzbuđenja ....OČI U OČI S TANKEROM ......AJMEEEE, SAD MOŽE UDRIT U OBALU....a tješi me moj gospodin inžener ŠTO TI JE, JES LUDA , DI SE TO MOŽE DESITI......I evo ga doša je ; DOŠA JE DI GA ČEKA MISTO UZ SAMO OBALU ZA  "MUKE UP" , uređenje unutrašnjosti s miljun škala (stepenica ) izvana i iznutra , a sitni VESELI RADNICI mašu nam , jer je i njihova zasluga ......A GADAN IMAJU ZADATAK- oni su bili na TANKERU CILO VRIME ...a šta da se popolovija  E NIJEEEE, KLIZIJA JE I ONAJ JUČER KO PO LOJU ........
  
Slika iman puno, al vas neću opeterećivati, evo vam moj inženjer u svojoj radnoj sobi s MILJUN NACRTA ...ajme meni kako se snađe....LIPO, kaže on .....A VIDIN ....KAD JE LIPO SAŠA -KLIZNIJA U MORE ......SVAKA ČAST !!!....... a i njemu, mome inžinjeru, iza koga je njegov  NEUŠMINKANI LIPOTAN -  bilo je puno lakše  iako ja ovde na slici- radija sa fibrom od 38-39 st. -  KO JE SMIJA OSTAT DOMA ka u doba dok je bija radnik u radioni... (psst radi dice, kad sam ja morala radit ) .....NE SMI ...ja vikala - ka malo.... njegovog mladog novog direktora  AL NE VIDI DA GA BOLI, PIJE ANTIBIOTIKE A VI GA ČEKATE BEZ MILOSTI...on mi je reka A TO JE NJEGOV TANKER, MORA BIT U ŠKVERU....JEL A  DA ODAPNE , KO ĆE BIT SA MNOM DOMA  hahahaaaaa, naravno smijali smo se.........A tu je i "inženjerica" , ko da su me ose izbole - pa nisam spavala 5 dana - fibru sam mu po noći skalavala i još takva išla i radit, !!!! došla i ja to viditi, ćinilo mi se onako blizu da tog NEUŠMINKANOG TANKERA MOGU POMAZITI KA DELFINA -kakav je to sjećaj...PREDIVAAAAN !!!.GRDOSIJA DO MENE na 30-ak metara..., ali kad sam se  penjala na kat uz radionu........DI SU ONE SLIKE ?!.......KOJE SLIKE....pita on....MA ONIH GOLIH ŽENA U STVARNOJ VELIČNI TAMO NA ZID....NEMA IH...... ( a to sam zapazila na SVEČANOM PORINUĆU  4/08 i napisala članak na portalu) .......OPET GLEDAŠ LUDOSTI, ZORE, ZORE,.... MA OPITURALI IH U BILO POSLI ONOG TVOG ČLANKA ...... ...A DOŠLA NAREDBA DA IH ILI ODLIPE ILI OPITURAJU U BILU BOJU......a  BILA BOJA HAJDUKA; BAŠ LIPO:.........NIJE BIJA NI RED DA ONO BUDE NA ZIDU DOK ONI STRUŽU, KROJE, VARE, BUŠE........MOŽE IM RUKA ZADRČATI.........evo slike hahahaaaa opiturane...pitali se radnici KO JE OVO PRIPITURAAAA hahahaaa PA NISAM JAAA hahahaaaaa, a ispod piše ZAŠTO, PEDERU  hahahaaaa.


Onda na kraju ugledala ANAKONDE  ....šta je ovooooo-pitam inžinjera .....TO SU TI ONI LANCI KOJI SU BUKU STVARALI......KAD SI MISLILA DA JE HELIHOPTER .hahahhaahah AJME KAKO SU DEBELIIIII......uhhhhh


Eto dragi moji , MOJ GOSPODIN lakše diše i zato me odveja sinoć da slušam Radu, jer nije morao jutros na posal, al bija je pospan i umoran i reka mi je da mi je to za Valentinovooooo !!!!
Inače, ovaj jučerašnji tanker, reka mi je, "kratak" je 190 m,  širok 32, visok 17, a nosi 52 000 tona , rađen za JADROPLOVA i on je prvi za neke posebne namjene....priča mi je to u krevetu...je, sad ću ja  u fibri mislit na sve te detalje ha ha haaaaa

AL JA SE PITAM, BOŽE MOJ, TANKERI IĐU KA NA TEKUĆOJ TRACI, LANI SAMO u 2009-oj NJIH PET, PET !!!!! A DI IDE LOVA...A BIT ĆE ISTO NA "POZNATOJ" TRACI _ nije smišno- niti malo.....
e unda sam to popodne poslala SMS na radio dalm....ZA DANAŠNJE RADNO PORINUĆE ŠALJEM ČESITKU SVIM ŠKVERANIMA_ KOJI SU ZASLUŽNI ZA PETI BROD OVE GODINE UZ PISMU  -KUD PLOVI OVAJ BROOOOD...( ŠOK SE NASMIJA I REKA-Ala , dobra je ova .....) kud ljude odnosi i da li netko zna što VLADA SPREEEEMAAA... u potpisu-žena škveranina.....a prvo pa-NIŠTAAA- faliven natječaj.... da san ga ja falila u firmi vrcala bi naglavačke, a onaj CRVENOOBRAZIĆ osta radit i dalje.....uhhhhh

.Napomena: Naš reprezentativac u RUKOMETU - naša dika- mali VUKOVIĆ- on je dite splitskog Škvera, dite splitskih BRDA ,njegov otac je cili život ovde radija i rano preminuo, bija je kolega u radioni mome  mužu u radioni-umro je prije 2-3 godine, pokoj mu duši, nije dočekao slavu svoga sina...,

E sad idemo gledat našeg Alilovicena, Cupicsena, Vukovicsena, Vorisena, Halilovicsena, Zrnicsona, Balicsena, Kopljarsona, ....i sve naše vilenjake u utakmici s Polandom- živili i držmo fige !
DOPUNA u 18,30 ; JOŠ JE JEDNA MORSKA VILA USPJEŠNO ULETILA U MORE...pa bija to TANKER ili RUKOMET -SVI SMO MI HRVATSKA i kad plovimo po MORIMA ili TV CENTRIMA - DILJEM SVIJETA ILI EUROPE .!!!   


nasljednica @ 12:56 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 26, 2010

Dragi moj, u početku svog pisanja za blog, napisala sam post RUŽA CRVENA U GATIMA, o koncertu klape Sv. Juraj i napisala da nisam mogla pivati, da mi se u grlu steglo i da ću vam jednom otkriti – zbog čega. Evo razloga ...pišem dva dana prije, jer ne znam , da li ću moći na „godišnjicu“, skratit ću koliko god budem mogla, pročitajte ovo....Moja Rozana, njen brat, teta Kiki i ja ( na teču ošišana )
Igrali smo se oko romaničke crkve Sv. Petra na Priku pored koje smo stanovali u Ilirskom sjemeništu
Barba Milan je imao aparat, mi nismo
Slikano na igralištu NK Omiš

RUŽA CRVENA ,  MOJA ROZANA I JA 

/ in memoriam .../
ili BILI SMO DJECA MI ŠETALI SE BOSI


Ne, nije, moja Rozana je živa. I naša je RUŽA CRVENA  živa, ali.....

Rozana je moja prijateljica od kada znam za sebe, uvik smo živile jedan blizu druge, očevi u istoj firmi, njen mag. prava, moj vozač. Matere su nam , srića, radile u različitim firmama, jer bi se i u njima bez razloga svađale ka u susidstvu kad smo živili vrata do vrata. U vrime kad smo bile male negdi oko naše pete godine ja sam dobila sestru, ona brata. Iako smo se puno volile , bila sam đeložasta na njenu lipu dugu blondastu gustu kosu, jer su mene crnu šišali uvik na TEČU , ko da si onaj šljem od Švaba stavija na mene pa me šišala moja teta , čije ime nosim, najbolja šnajderica u Omišu. Uvik smo govorile da ćemo se  udati za dva brata i imati jedan đip. Moja Rozana je imala i ima lipe plave oči, biserno bile zube, ja sam prema njoj bila ka "ružno pače". J
U moje Rozane, koja je onda imala prvi TV bižala sam ka dite gledat Lesi se vraća kući i Bonanzu, a kad me mater tražila, sakrivali su me.Zbog svađa naših matera oko jedne šćipalice, nisu nas dale u isti razred Osnovne pa smo bile tuže, ali nisu mogle utjecati na to da budemo razdvojene od 5-8-og razreda, jer su dica Prika bila u istoj smjeni. J
U vrime puberteta roditelji nas nisu baš mazili, bili su strogi, njen otac  je znao za svaku njenu ocjenu,a moj nije znao ni u koji  sam razred. Imale smo ekipu koja je bila „ka malo čudna „ u našem malom mistu pa su nas doma tukli bez veze....dok je ostalih 10-ak prijateljica prolazilo lišo. Njen otac je mene puno obožavao jer sam od nje bolje učila , a pogotovo je bija sritan kad sam upisala Pravo , ka i on. Prije smo se razišle , odselile se, ja na Puntu u nonovu kuću, ona na vrh Omiša, u naselju, nisam imala ja telefon, ona je, pa me naučila zviždati i mi smo se  s omiške plaže dozviždavale kad ćemo izaći vani. I dan danas jako dobro zviždim po melodiji svake pisme na feštama .....zahvaljujući mojoj  Rozani.
Godine su prolazile, ona dobila ćer, pa ja, pa ona, pa ja ...ona stala, ja dobila sina...al ona je imala jednog brata,a ja ne, al ona nije imala sestru, ja dvi ......
Cure su nam narasle i njena se prva udala. Udala se i moja, bili i oni kod nas. E došlo vrime da se udaje i njena druga i ....
Prije dva lita – 2008. Kaže ona meni na pauzi u Omišu na kavi, MA TI ĆEŠ SIGURNO, EBENTI, ZNATI ONU ONU NEKUUU PISMU DI SE SPOMINJE RUŽA CRVENA......Ja, daaaa poooojma neman, na poslu ne slušam radio, kući  vikendom na plaži cili dan, uvečer fešte , izlasci.....a druga prijateljica Mare, kaže tada MA DA JE PIVA NEKA KLAPA HRM IZ SPLITA IZ LORE.......kaže Rozana moja MOLIM TE KO BOGA NAĐI MI TU PISMU DA JE MOŽEMO PIVATI NA PIRU , MALA MI SE UDAJE U 11-i MISEC.......
DOBRO.....došla u Firmu, zovem mog Antu, člana Puntara, svira u Lori za HRM .......i on mi reče KO TO PIVA I JA UPIŠEM U KOMPIĆ – RUŽO CRVENA i PRIKO EKRANA I NOTE I RIČI ! JES !  .....NAŠLA SAM JEEEEE – PREKRASNA JEEEEE- radosno javljam mojoj Rozani......bila je sritna i kaže ČUJEŠ , TI LIPO PIVAŠ, MORAT ĆEMO JE NAUČIT ZA PIR ! POMOĆ ĆEŠ MI.....OĆU AKO ME PUSTI ONAJ MOJ .....
Vrime je prolazilo, ja njoj nisam stigla JOŠ to isprintati BENTI A KAD ĆEŠ, ....MA BRZO ĆU, OPET  ZABORAVILA......a A OVAKO TI IĐE ZNAN JE CILU.....guštala me slušati...ili na telefon ili kad bi se našle na piću........i ona malo pomalo samnom naučila...Ružu crvenu....i još neke.....
 
/>
Došlo vrime da maloj njenoj odnesemo moj muž i ja dar , kuvertu s lipim stihovima J zar sumnjate i za moju ROZANU VELIKA CRVENA RUŽA  uz koju sam u smotuljku  privezala NEŠTO !!!! ....Šta je to-pita moja Rozana, aaa BIT ĆEEEEEE.......NISI VALJDAAAAAA ......da !!! NOTE I RIČI- RUŽE CRVENEEEEE, zagrlile smo se, smijale i tako ljuljale, a pivale i neke sruge lipe klapske pisme sa CD-a  Poljus 1 i 2  koji sam joj donilaaaa J
Došao je pir i kad bi bila pauza sviranja i kad se jelo, Rozana bi sva sritna ka svaka mama kad udaje svoju ćer došla do mene i nas dvi same na noge  (moj me pustija J)  ......RECITE JOJ DA BEEEZ NJEEEE NESTALEEEE SU SVE ...... ( izvinite, ne mogu dalje prisićat se riči pisme ...vidit ćete brzo razlog....)
Misec  dana posli jedna naša prijateljica imala rođendan i mi vani na večeri, svirali neki i mi pivale među ostalim i RUŽU CRVENU......
ALI... DANA 28. 1. 2009. Godine -   U 8,45 zove me sestra na poslu , a poslaaaa !!! MORAM NA SUD....sestra javlja NISAM TI TILA PRIJE REČ......JESI LI ČULA.......UMRA JE JUTROS NINO.......KOJI NINO (a znam samo Rozaninog brata?????? ).......MA NINO, KAKO KOJI....ROZANIN.......ja, jedva izustila  KAKO, ZNA LI ONA......a sestra: UMRA JE U KAIĆU U CETINI JUTROS ..... PRIJE URU .....VODILA SAM PASE U ŠETNJU PRIJE 8  I LJUDI NISU ZNALI TKO JE....JA GA POZNALA  PO JAKETI....POSLI JE ONA TRČALA PRIKO FOŠALA......ZNAČI DA ZNA.........nisam mogla virovati......... brže zaključam ured......gas .... do moje Rozane doma na Punti ...prijateljice njene s posla kod nje, A  DI JE ONA ?!..DOLI NA RIKI.....( zamislite njen balkon gleda u taj kaić.....tu je uvik bija usidren).....
Došla sam doli na Cetinu,uz obalu.....hladno,  BURA  praši, udara, hući, valja.....skupilo se svita al daleko na 20-30 metara...ONA SAMA.. (muž u Splitu na poslu, roditelji odavno u Brelima)...BRAT PRIKRIVEN BILIN LANCUNOM U KAIĆU  I POLICIJA na obali .....neman pojma koliko ih je bilo DOŠLA SAM DO NJE , POPRIČALE, VEĆ SKORO URU JE TU STAJALA NA HLANOĆI.......kaže mi : DOŠA JE IŠTEKATI KAIĆ DA ĆAĆA NE VIDI DA JE KIŠA UŠLA U NJEGA......NIJE MOGA VIŠE  IZRDŽATI ŠTA SU MU SVE RADILI, KAFIĆ SU MU STALNO ZATVARALI ......bila je jako prisebna te rekla : SVRŠILE SU NJEGOVE MUKE ....... Pitam policiju zašto stoji tu , zašto toliko dugo, kažu da čekaju Inspektore, mrtvozornika....mogla sam sve slikati, pisala sam još tada za lokalni portal....ali ovo NE, tragedije nisu moje teme...a pogotovo NE OVA .U novinama je osvanuo članak VLASNIK KAFIĆA BAGULIN IZ OMIŠA PRONAĐEN....itd ....a ROZANA ĆE:  MAJKU VAM VAŠU A KAD SU MU KAFIĆ ZATVARALI ONDA NIJE TRIBALO ČEKATI NIKOGA......prošla je još ura dok su ovi došli.......nije nam bilo zima, iako je bila zima, zebnja, nevjerica, U PO SATA PRIJATELJI DILJEM SVITA SAZNALI SU ZA TU TUŽNU VIJEST .....sad ću ostalo priskočiti .....
Oko 10,30 već smo u Ninovom stanu (onom na vrhu Omiša) čuli plač njegovih roditelja u stubištu.....skraćujem..... njegov otac, moj dragi uzor, barba Milan,  mi kaže DRAGA MOJA TI SI MI KA ĆER, NIJE ON OVO VIŠE MOGA IZDRŽAT, PRITISKALI SU GA SASVIH STRANA, NISU MU DALI DA ŽIVI, DA RADI NORMALNO, U PAR MISECI MU ZATVARALI TRI PUTA KAFIĆ ONAJ MALI ; TRI SINA NA ŠKOLOVANJU; NEVISTA NA PLAĆI U ZDRAVSTVU......POKAZAT ĆU TI KAKVO NEPISMENO RJEŠENJE JE DONILA INSPAEKTORICA.......POSLA SAM I PISMO-PODNESAK SABORU još u deseti misec  –ODJELU ZA ZAŠTITU GRAĐANSKIH PRAVA DA ON ZDRAVSTVENO NEĆE MOĆI OVO PODNIJETI........(.....skraćujem, pokazao mi ga je, posli par dana i dao da vidim što je napisao očajni otac - imam ga pored sebe sada 10/08.G.)  UVATILI SU SE NJEGA , JER U NJEGA NISU MOGLI JEST I PITI , NIJE IH IMAO S ČIME POTKUPITI, SVAŠTA SU MU RADILI, ISPRIČAT ĆE TEBI BARBA MILAN KAD OVO PROĐE , KAD BUDEM MALO BOLJE...tužno, pre tužno.......roditelji, mlada žena , divna dica......moja Rozana.......
SAD OVO: Dan prije sahrane naša prjateljica čiji muž, moj bivši radni kolega , s mojim rođakom piva u PUNTARIMA,  šapne Rozani :  ZNAČI NA KRAJU RUŽU CRVENU...... jaaaa, učinilo mi se da pričaju o nečem drugom.....nisam mogla virovati.....pitam Rozanu  JEL TO NINU .......SAMO JE U SUZNIH OČIJU KLIMNILA POTVRDNO GLAVOM........suzama pitam ZAŠTO TU PISMU........ona kaže.... jedva : ZAVOLIJA JE OD KAD SI JE TI DONILA ONU VEČER MALOJ MI ZA PIR....OD TADA SU ON I MOJ MUŽ SVAKU VEČER TU PISMU OVDE NA GITARI PIVALI I SVIRALI .....TO SU DICA TILA....... njegova dva srednjoškolca –blizanci i malo stariji na pragu faxa........NISAM MOGLA VIROVATI.......
Tako je i bilo......na pogrebu pivali Puntari  Omišku stinu....i još neku i na kraju .....RUŽU CRVENU ......ŠTO DA VAM KAŽEM .......TU ATMOSFERU TADA NE MOGU JEDNOSTAVNO OPISATI.....bacale su se RUŽE CRVENE ...DOLI...ZA NJIM......ostala mlada žena i tri mlada sina i moja ROZANA  SAMA –bez brata....... LJUDI JE BILO MOOOORE, MOOORE...imala sam fotić, al nisam tila , nisam ni mogla slikavati ....NE TO...ne za portal......Sutradan u tel. pozivu Rozani KAKO SU JOJ OTAC I MATER.....kako žena , dica , ONA ......došlo je riči o SLIKAVANJU POGREBA, DA JOJ JE OCU ŽAO DA SE NIJE SLIKAVALO .....ja joj rekla ono što je ona tila da ja rečem OPET njemu : BARBA MILANE, VIŠE VAM VRIDI ONE TISUĆE LJUDI KOJI SU BILI NA GROBLJU NEGO DA SAM SE JA makar i U PATIKAMA POPELA  I NA NAJVEĆU MEJU I NE BI MOGLA UVATITI KOLIKO JE LJUDI BILO..........U OČIMA SVIH LJUDI STAO JE I OSTAT ĆE ZAUVIK POGREB VAŠEG SINA ..........rekao je tada : FALA TI LIPA MOJA, PUNO TI FALA NA TIM RIČIMA....i zajecao......

Al to nije sve :

Samo TRI tjedna posli bila sam prva dobitnica na R. Dalmaciji CD-a RUŽO CRVENA, OTIŠLA SAM NA RADIO , ODNILA DVI VELIKE ČOKOLADE U CRVENOM OMOTU I BOMBONJERU S ROZIM RUŽAMA (nije bilo crvenih)  i rečem tajnici: DOŠLA SAM BOLESNA IZ KREVETA, RUŽA CRVENA JE MOJ SIMBOL OD KAD ZNAM ZA SEBE. NA VEŠTI SA MATURE, U KOSI KAD ME MUŽ SPAZIJA u PLESU U OMIŠU , MOJOJ ĆERI SIMBOL I SVE U ZNAKU RUŽE CRVENE NA PIRU I U NJENOJ KOSI ,sve mi vešte ili u crveno ili imaju crvene ruže, u kosi ih često stavim, PISMA KOJU SMO JA I MOJA PRIJATELJICA PIVALE NA PIRU NJENE ĆERI, KOJU SAM MORALA NAUČITI - PRIJE 3 MISECA I PISMA S KOJOM JE PRIJE TRI SEDMICE, nažalost, POKOPAN NJEN BRAT PO ŽELJI NJEGOVIH SINOVA  U 46-OJ GODINI. NE MOGU VIROVATI DA SAM GA DOBILA......MISLIM DA TO NIJE SLIČAJNO.....javljam mojoj ROZANI, ona kaže  TO NIJE SLUČAJNO....NIJE......
A TAJNICA me gleda , gleda i  KAŽE: KAD JE TAKO , EVO VAM I ZA VAŠU PRIJATELJICU JEDAN.....


Jel virujete, taj CD i  RUŽU CRVENU moja Rozana još nije poslušala ...CD su uzimali dragi njeni prijatelji i rodbina, nije ga bilo u prodaji, dilili su na radiju samo 300 komada, a ni ja je ne mogu više pivati kao prije ......
ZATO NEK SVIRA I DALJE....NE DAJ SE INES  - ROZANA , NE DAJ SE GODINAMA MOJA ROZANA, DOBILA SI TRI UNUČICE U SAMO DVI GODINE I BUDI SRITNA S NJIMA ....OPET ĆE BITI NAŠIH ŠETNJI UZ MORE UZ VELIKU OMIŠKU PLAŽU, NE DAJ SE MLADOSTI MOJA , MORAMO POKAZATI UNUCIMA KAKO IGRAMO PICIGIN I NAŠE LUDOSTI......želim da vidim opet sjaj u tim lipim plavim očima .....
...a “kafić „BAGULIN“ u OMIŠU ZA INAT RADI I DALJE........i  OMIŠANI DOLAZE......a što je Odjel za zaštitu ljudskih prava SABORA  odgovorio i poduzeo MENI NIJE NI VAŽNO.......A VIRUJEM NI TEBI.......


Nino počivaj u miru, sinovi su te naslijedili, otac ti sve to nadzire .........NE BRINI
I da znaš, ovu večer kad sam ovo pisala Novkoviću u sjećanje je bija koncert MALO MI JE JEDAN ŽIVOT S TOBOM ....i malo sam zasuzila na Zoraaa jeee svanulaaa......Došlo doba da se rastanemooooo....... i na onu što si mi uvik govorija, piva je MASIMO...Ostalaaa si uvijeeek istaaa...... i ja zato tebi posvećujem ovaj koncertni post naslova Novkovićeve BILI SMO DJECA MI i šetali smo bosi po Priku   sa Mlađom, Jakšom, Ugom, Rosom, Vedrom, Zokijem.......jer tu sam te prvi put za rođenda poljubila jaaaaaa.......i zato Rozana ne ljuti se na mene, kad ONI mogu NJIMA pivati , možemo i nas DVI NINU .....ON JE UVIK S NAMA .....i daj Bože zdravlja da ove klapske evergrinove budemo pivali i na pirevima naših unučadi .... 
Voli te tvoja RUŽA CRVENA ..... i makla sam "INES" i poslala jučer SMS na Radio Dalmaciji želju za TU PISMU - ja sam bila ona Omiška u duši-......evo, ubacila sam pismu, odmolala grlo i pivaaaam je nakon cile godine danaaaaa
   


nasljednica @ 20:08 |Komentiraj | Komentari: 83 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 24, 2010


Evo kako ležim ova 2-3 dana, stalno čujem na R. Dalmaciji  da će 29. 1. (petak)   u GRAND KENJON HOTEL DELA MERIDIEN CASINO LAV  gostovati  Rade Šerbedžija sa svojim pismama i recitacijama, a moj moto je NE DAJ SE INES...godinama.......
 


NE DA SE INES ,  MOJ GOSPODINE  !

A zašto ?! J zato jer  nemam  s kim ići , MOJ GOSPODINE J A pogotovo u 22 sata, a tako bi volila čuti NE DAJ SE INES  i još onu nezaboravnu..  ČEKAJ ME ...I JA ĆU SIGURNO DOĆI ...i .... malo posli......
Naime, ka cura kupila sam  LP ploču, obožavala sam ga, i uživala u tim pismama  , istoimenog albuma, al koju god ekipu zabavljam pivanjem i imitiranjem , obavezno , izrecitiram onu dobru.....al ne znam  jedan ili dva stiha...neman živaca kopat dalje po Netu, ne mogu je naći .....a PISMU  NEDAJ SE INES imam....

ANASTAZIJA  i ja tako imitiram  Radu recitalom uz pjevušanje i to izgleda ovako,  uz napomenu  da je 90% točno, a ono što ne znam – naglasit ću : 

PORED IZLOGA KAFE RESTORANA
KUD PROLAZIM  JA SKORO SVAKOG DANA
TAMO U UGLU POSVE  SAMA 
SJEDI JEDNA OTMJENA DAMA.


NIZ RAMENA MIRUJE JOJ KOSA, 
OČI JOJ JE OKUPALA ROSA,
U STRUKO ONA JE KA VIOLINA, 
A NJEDRA SU JOJ DVA VRČA VINA.


OČI SU JOJ ZVIJEZDE NEBA
KAD GOD PROĐEM
ONA MENE GLEDA
NAMJERNO ZA MENE SUKNJU DIŽE
I BEDRIMA GOVORI (šapat) DE, PRIĐI BLIŽEEEEE ...
Ines nije samozatajna ka @vigga ;)
I DOK SI KROZ LEPEZU USNE LIŽE 
ČARAPA ZMIJA NIZ NOGU JOJ GMIŽE
KAKO DA ODOLIM KAD ME MAMI
HM, OPROSTITE, VI STE SAMI ?!
...e ovo sad se ne sićam...uglavnom odoše...
...pili su....i završili u toplome....
...i on završava ANASTAZIJU govorom:

ONA JE ZGILJALA U AZURNU ZORU, 
A JA MORAM ....DOKTORU.....


Zovem moga da iđemo, on da će zaspati tamo, zovem prijateljice , a one da me zovu 30.1. na druženje....MA NE SAMO DALJE OMIŠA , ne da mi MOJ GOSPODIN J Ajmo večer prije u LAVA NAS OSAM – RADE JE .....MA PUSTI RADU , BIT ĆE NAM S TOBOM ZABAVNIJE...AJTE KVRAGU, JA BI NA RADU.....ŠTA ĆE TI RADE, NIJE VIŠE NAKO MLAD,...JESTE NORMALNE, NE IĐEM RADI RADE NEGO RADI PISAMA KOJE MI DUŠU DIRAJU......, AJ DOBRO, pribilježile me za 30.1. A DI ĆEMO- U NESTOSA......ASTI NISAM NIKAD BILA TAMO .....U OMIŠU.....NEMOJTE POSLI 6 URI :) a  ja bih ipak u LAVA,  MOJ GOSPODINE J , moran se potruditi kako ga nagovoriti i bar još jedan par, možda pristane pa mu se svidi ka u HNK na Božićnom koncertu, e MOJ GOSPODINE !  A Rade .......pisme iz doba moje mladosti...i ona..... ČEKAJ ME....i JA ĆU SIGURNO DOĆI ......i  SVAKIDAŠNJA JADIKOVKA Tina Ujevića, kojeg sam uzela na maturi i dobila PET ! I mislim da je bila i ANABEL LEE ?!
Molim vas, ako znate točno riči ANASTAZIJE , da me uputite – di ću je naći....HVALA VAM, obožavam je ! Jesam li je dobro zapamtila ?!
DODATAK: HVALA DRAGOJ  BLOGERICI KOJA MI JE POSLALA "ANASTAZIJU" !!!! ....konjak...konjak.....konjak...pa stotinjak.....- taj dio sam zaboravila, zaboravila što su ono pili...hahahaaaaa..u mp3 verziji ,  (joj , jel se tako kaže, uglavnom SVE RADINE PISME , JES !!!! PUSA ! )


Vaša INES ...... ne da se godinama.....drukčijim pokretima i navikama, sve je isto...moj je način gospođe (kad moram) , prostakuše (kad se zezam) , ponekad obrazi i ruke seljanke ( kad radim soparnik) ... al bit će još šetnji uz more i nije gotovo ...još.......a vi , ostanite tu gdje jeste, jer neću imati s kim ostati mlada........joj, a unuci......bit će još šetnji uz more , još skokova  i ludosti.....i ...NIJE GOTOVO !!! ;)

VAŠA INES 


nasljednica @ 19:40 |Komentiraj | Komentari: 82 | Prikaži komentare
subota, siječanj 23, 2010Dragi moji, danas sam , malo vam čudno, prilično kratka. Možda se neki vesele zbog toga ....., jer vole kratke posteve, a i to mi je drago ! Mogu ja i kraće ;)

VIROZA U ĐIRU

Evo jedan razlog i jedan još kraći post. Nikad nisam volila kemiju dok se nisam opekla i kao dobra učenica skoro "otegla" 3. r. Gimnazije  - a, nisan je volila. Profa vidija da "volim" sve predmete i zainatija se i mene lipo posla, da utvrdim CILO GRADIVO do kraja lita .
To lipo lito u svojoj 18-oj godini nikad neću zaboraviti !  More i omišku lipu pješćanu plažu sam gledala s prozora (samo 100 m ) , al se okupala  samo pet puta - za kaznu !
Danas "moji golubići" vole Omišku pješćanu plažu !
Iduću godinu, u 4-om imala sam kemiju  4, eeeee. Vridilo je ........
Jel ovako izgledaju ti  VIRUSI ........joj ne znan okrenit mikroskop ;)
Ma  , jesam li ja učila  viruse ili al-kalo-ide iz kemije ili biologije ....- svejedno,  AL-KA(K)O-IDE !!!....to sam učila i naučila :))))........
Šalu na stranu, fala čoviku, kojega ni moj ćaća ne zna, za pravnu uslugu donija mi ove VIRUSE i mi ih odmah spremili u Omišu. Ćaća  uopće čovika ne zna-ovo je ostavija za mene.......samo znam da su friški i @popetovi susidi ;) !!!!
A liče malo na viruse, jel da ?!  hahahahaaa baš bi volila da priđu i na vas ;)
 Uzaluda vam trud sviračiiiii, a koliko ste ih vi "uvatili"....;)

p.s. @popetov, ovo je tribala biti kontra tvojim lignajma, ono što sam obećavala, al sam morala pribaciti na stik, nisu mi došle meilom ?!
P.s. 2- gledam i slušam rukomet istovremano , al mi se puno štuca ;) a prezimenjak :)
p.s. 3. žao mi je ne mogu pismu prominit u onu neku prigodnu......(padaju mi žunti...)
- PO URE POSLI - joooj, PR nevistica ušla mi u BLOG i zna - koju ja volim....LIČI (liječi) ME OVO......kako je samo pogodila...... koliko sam puta s morem pričala.....a moji PUNTARI i TERE, ona nije više s njima, ima post o OMIŠKOJ JUDITI !
nasljednica @ 18:12 |Komentiraj | Komentari: 51 | Prikaži komentare


Dragi moji, slučajno kod jako dobrog POSTA  @spartak-spartaka večeras naiđem prvi put  na blogericu @tragstopala i slučajno me  kurjožasti dio mene nekom magijom "baci do nje " ......
Molim vas, Sandrina priča je nju  toliko inspirirala - da je "tek" 21. 1. ove godine blogerica napisala post koji zavrjeđuje da ga pročitate - NJENU ŽIVOTNU PRIČU KOJU JE S NAMA PODIJELILA - pročitajte je cijelu, molim vas - ona traži i vaše mišljenje , vaš komentar, osjećam da joj je potreban , da joj je dragocjen !
Hvala svakom koji pročita - TI TO MOŽEŠ !
   Molim, komentare ne ostavljajte meni !
Izvinite, tek poslije sam vidila da je naša draga blogerica na tablici za izbor tjedna -nemojte mi zamjeriti, imam svoje mezimce među istaknutima, al ovo nije bila niti malo moja namjera da se @tragustopala dade glas više- NE - VEĆ ZBOG ONOGA ŠTO JE NAPISALA, a samo je bilo 10 komentara-ne odustajte, pročitajte do kraja!
evo ih ! @tragstopala, našla sam ih u mojoj arhivi, slikom ih darujem tebi- Boltove cipele, koje sam slikala na TV onog dana kad je postavio novi svjetski rekord, a koje je Sandra dobila na poklon od njega - TI primi ove, simbolično, od mene ,  TI SI NAŠA POBJEDNICA ! TI SI PRIMJER - UZOR SVIMA !
Svakako, da i našoj Sandri želim što skoriji oporavak, a tebi da budeš HRABRA kao i SVIH OVIH GODINA - jer, vidim, pročitala sam SVE - TI TO MOŽEŠ !

Dragi moji, svoj glas za blogera tjedna dajte, naravno, po vlastitoj želji - i ja ću ! HVALA !

HVALA svima koji su došli do naše blogerice iz ovog posta i ostavili dirljive komentare, a ona odgovara, da, IMA TAKVIH MNOGO ANONIMUSA, a ti mali anonimusi pomoć vapiju (traže) preko dnevne štampe - žalosno i tek onda ZZO reagira , vidili ste - nekad i prekasno ...... al ima još dobrih ljudi !!!

nasljednica @ 01:17 |Komentiraj | Komentari: 30 | Prikaži komentare
petak, siječanj 22, 2010
 

Znam da su većini vas ovih dana misli s politike usmjerene prema rukometu (bit će post i o tome) ali ovo moram danas objaviti. Dana  4. 12. dala sam post naslova  Nasljednicin post znanom heroju , podnaslov:    DANAS UMJESTO SMS-a , POST  ZA TEBE ( arhiva 12/09 ) Kako sam bila tada još „mlada“ blogerica , početnica , na današnji dan  dajem isječak i malo preoblikovani  taj  post za one koji ga nisu pročitali , s porukom:

POLITIČARI , NE ZABORAVITE MASLENICU

I SVE „NAŠE MASLENICE „ 

Ne dozvolite da vas MASL-aju ! Ne „prodajite“ ni pedalj naše zemlje !

Mnogi naši  HEROJI, a među njima i moj rođak, tetin sin, prvi je stradao u AKCIJI MASLENICA NA DANAŠNJI DAN , koji se kao i mnogi naši heroji, dragovoljno prijavio u IV. GARDIJSKU BRIGADU SPLIT , 1991. godine u svojoj 22-oj godini.
Teta je negodovala, ali živeći u sromaštvu , odlučio je otići DA SVIMA BUDE BOLJE .....Prošao je sa svojom jedinicom mnoga bojišta od zadarskog do južnog dubrovačkog i te 1993. opet vraćen na zadarsko područje.  Uvijek se majci javljao  s terena  kad je bio u prilici , a zadnji put dana 21. 01. 1993. oko 14 sati - zadnje riječi:  ...Ako sve prođe u redu, sve ću ti ispričat kad dođem kući. Zbogom majko.... i spustio slušalicu.
Samo dva dana poslije na vrata trošne kućice, mojoj teti su došli znani ljudi u pratnji našeg omiškog „dr . Luiđija „ pok. Dr. Ive Šaškora -majci je sve bilo jasno. 
Samo jedan djelić sekunde izlaska iz rova na čuki u Posedarju , našeg Vlatka – pogodio je snajperista . To je bilo na današnji  dan  - 22. 01. 1993.g. u 11,55 , u njegovoj 24.  godini.  
Dana  23. 01. pokopan je uz dužne počasti na mjesnom  omiškom  groblju.  
Dana 16. 11. 2007.g. Vlatku je otkrivan spomenik na surovim planinama blizu Maslenice . Spomenik je u obliku šahovnice od 4 polja , glatko, hrapavo:  u donjem desnom glatkom polju piše:


VEĆE LJUBAVI NITKO NEMA OD OVE
DA NETKO ŽIVOT SVOJ POLOŽI  ZA PRIJTELJA
VOLIO JE ZEMLJU OVU I OSTAO DIO NJENaš Vlatko, tko zna što je materi tio ispričati......

Prošlo je puno godina, majka, brat i sestra i mali strikin imenjak posjećuju njegov grob i  ostave svježe cvijeće  na dan njegovog rođenja 3.12.. Ove godine su išli par dana ranije zbog bolesti u obitelji.
Hvala svima iz Omiša, poglavarstvu Grada i Udruzi branitelja , što su VLATKU  podignuli spomenik. Pored hladnog bijelog kamena na pustoši „di Bog svoga nema“  , stoji velika kamena svijeća s plamenom koji kao da gori – a gorit će vječno i podsjećati nas na naše drage ZNANE I NEZNANE  HEROJE , jer

HEROJI SE NIKAD NE ZABORAVLJAJU !

Branili su naši heroji  SAVAKI PEDALJ SVOJE DOMOVINE  , a danas ...?! Što se događa danas ?!  Ne samo da popuštamo mjerenjem u „pedljima“  već  i u KILOMETRIMA – JESU LI ZA TO GINULI , JESU LI ZBOG TOGA OSTALI INVALIDI ?! SRAMI LI SE NETKO ZBOG TOGA IZ DRŽAVNOG VRHA  ?! 
......A ja s rođakom nisam ni piće nikad stigla popiti, bio je  momak , ja mama s dvoje male dice .....ostale su naše neispričane priče .... negdi gori ..... u ovoj zvijezdi koju vidim iz svog boravka , Vlatko nije sam , sa svojim suborcima je.....

POKOJ VJEĆNI SVIM NAŠIM HEROJIMA !
  
POLITIČARIMA ŽELIM ZDRAV RAZUM U OČUVANJU LIJEPE NAŠE I DIGNITETA DOMOVINSKOG RATA  !
Dodajem, ne mogu bez ovoga: POTRES HAJITI zahvatio je lijepu našu već 90-ih ! KAKO ?! OVAKO !
Momci, muževi, sinovi išli su na ratišta i zvali jedni druge - HAJ I TI !
Bilo ih je sve više - postali su SUBORCI!
Za to vrime :
Političari i ekipa su za to vrime, krali i prodavali oslobođeno, zvali jedni druge HAJ I TI !
Bilo ih je sve više - postali su KUMOVI ! 
RAZLIKA: 
- naš potres je trajao i traje već 20 godina , nastavlja se .... 
- a ovaj uništio sve u 20 - ak sekundi i ponovio se...

LAKA IM ZEMLJA ZA KOJU SU ŽIVOT DALI ...


 

 

 

nasljednica @ 00:17 |Komentiraj | Komentari: 56 | Prikaži komentare
četvrtak, siječanj 21, 2010


Ona poslovica ili izreka

KO NE VOLI ŽIVOTINJE,
NE VOLI NI LJUDE
 

nije točna , ja volim ljude, ali......... Moja sestra , jučerašnja slavljenica , ima dva prekrasna , čista, mirišljava pasa, al ja ih se bojin ko "vraga".
Dalmatinac bijeli VAJT , kojem sam ja dala ime prije par godina , kad ga je onako malešnoga ka pedalj veličine donila kod mene kući, i Purger TOTY , koji je doselio prije dva lita kod nje i ostao - jako se dobro slažu i nisu ljubomorni jedan na drugoga.

Samo zbog vas sam se na par sekundi osjećala ka Žuži Jelinek , dok sam umirala od straha - sestra nije mogla virovati. Fotke samo za vas koji mate svoje ljubimce ! 
Al to nije sve !

Kratka priča-moj horor !

Prošlu zimu po velikom nevrimenu , radila sam do 20 sati, ostala sam prvi put spavat kod nje , ali u boravku di je pucketala vatrica i di oni dva imaju svoje krevetiće. Sestra me umirila, da će oni dva zaspat sve do ujutro, samo da će lagano izaći jednom napravit nuždu na "njihovo misto" na balkonu i da ostavim malo odškrinuta vrata. 
Aj dobro, kad su oni onako lipo zaspali, zaspem i ja - kad u 3,05 evo ti ovo "tamnog vraga" ...ajme ....meni do lica i miče šapom deku koju sam ja potegla do očiju i ukipila se. On dahće, plazi jezik, njuši me -  umireeeem. Ako zovem nju , moram dreknit-ugrist će me za lice .....jadna ti sam. 
Kad evo ti i VAJTA , i on po meni .....ne mrdam....i jedva izgovorim, srca junačka ;) ka i ona AJDETE MOJE SUNCE NANIT, AJDETE.....poslušali me odmah i otišli nanit.......a ja ni oka da više sklopim. 
Privari me san , zaspem iza 4, kad oni se muvaju opet po meni pa išli napraviti nuždu na balkonu, Dignem se nabrzake i zatvorim im vrata- nek ostanu tamo- di jesu , ko me blesavu ostavija da spavam s njima !!!! Ali oni cijukali, grebli po vratima , došlo mi u strahu milo, i pustim ih unutra. Zaspemo svi, kad u 5 , oni opet na balkon- E NEŠ, OSTANITE DI STE !
Ujutro sestra prije mog posla pita : ŠTA JE REČ DA SU OBOJICA DOŠLA U MOJU SOBU ?!
Ja: Ma nisam spavala po ure - , cilu noć su skakali po meni, ovaj tamni vrag mi šapom mica deku s lica , mislila sam da će me ugrist. Kvragu i ja i kad sam ostala ovde spavati, ajme kako ću vaka na posal ?!
Sesrta kaže: JEL MOGUĆE ?! AAAA ONI SU TO OD SRIĆE, MILIIIII MOJIIIIIII ......

Razlog mog staha : godinama sam u prolazu žestila pudlicu moje razrednice i kad sam došla kod nje jednom po ključ-pudlica  me ugrizlaaaa !
Nema šanse da ih ja pomilujem , samo rukavom priko ruke ili cipelom, inače laju dok ih "ne pozdravim", a onda  se sestra ljuti na mene - NE MOGU I GOTOVO - ostala sam uvik ista - od svoje 14-ste, što se pasa tiče !

Ovo sam pritrpila sam zbog vas koji imate "ta divna stvorenja" i osjećala sam se na trenutak ka Žuži Jelinek ;), jer sam u komentarima spominjala da mi ih ima i sestra !  Uživajte vi s njima, ja od straha - stvarno ne mogu ......pokušavam ...ali ne iđe !


nasljednica @ 10:28 |Komentiraj | Komentari: 61 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 20, 2010

PISMA  ZA MOJU SESTRU

Ništa nova neću reći,
Rijeći će, to znaš, same teći, 
iz rukave šta mi đođe,
ustručavat se napisat neću, 
nek znaju kakvu mi je mater
rodila na današnji dan - sreću.Drago mi je držati te bilo, 
Minjati pelene , i držati te milo,   
al u pubertetu te kvragu dala, 
nisam nigdi mogla ići sama.
Godine su proše, 
Naresla si i pivala si lipo,
Al te mater zahebala slipo.
Tereza, Cetinićka, Neda...  
Pivanjem si nas svih ganula,
Suza je neked iz oka kanula.
Ponosna san na te bila
Kad si na festivalu pobijedila,
„Samo simpatija“ nagrada s njome
I zauvik uspomene u srcu mome .
Da sam imala tvoj glas,
Danas bi za cilu rodbinu bila spas, 
Seve mi do kolina ne bi bila
Ti bi  moja  menađerica bila,
Za novogodišnju  jednu noć
Kakvu bismo imale moć
Birale bi di bi nastupale
I za cilu rodbinu lovu bi zgrnile ! 
Al život je cirkus,ponekad drama, 
Nekad nam daje,n
ekad nam krade, 
Za razliku od mene 
Kuća od knjige ti je draža bila
Zato si sada od mene 
Bolja domaćica i žena fina!
Stihovi nisu baš neki,jer ne bih tila tužne, 
tugu triba makniti, zaboravi dane ružene.
Sretan rođendan želi ti seka tvoja
Zahebala si me u najbolja doba moja ;)Sad  da znadeš rožata se kuva,
Eto nas tebi  popodne 
Ka čopor bajničkih vukova !
Znam da gladni nećemo biti, 
zato ćemo do  pet  na kamilici biti.
I onaj  mikrofon spremi od karioka  
Oću da zapivaju dva crna okaaaa !
Znam da ovu volila si pismu,
Al  ti od Toše, a  ja   Mišinu,  
Prominit ti je ipak nisam tila, 
nek ti ona dok ovo čitaš- svira !


Jer  OSTALA SI I TI UVIJEK ISTA !

Voli  te tvoja  NASLJEDNICA !  

( hebiga kad ne daš da stavin tvoju sliku !)


  nasljednica @ 12:54 |Komentiraj | Komentari: 43 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 19, 2010

 

Ovaj nezaboravan "ŠOU iz NIČEGA"  dok sam živa nikad neću zaboraviti ni moja Purgerica ni njen svekar , kojeg od milja zovu DEDO ! U svom životu, ovakvom kakvom JE, uvijek stvarno potrefi često da od ničega uspijem napraviti ŠOU , za bolje raspoloženje i uvik imam MOTIV I NEOBIČAN "DAR ZA TO" ! Tako je bilo i ovaj dan !!!  Evo, večer  derbija  DINAMO – HAJDUK , ono kad se znalo da će DINAMO biti prvi, a HAJDUK četvri, ona godina. Skratit ću štata J

"VIKEND"  I  OČI U OČI S BBB

KO KAŽE DA SU BBB – BED !?

Išla  opet službeno u NEMOGUĆU MISIJU u jedno ministarstvo. Direktor, da  mu je jako važno, da se tribam najaviti, naći vezu itd.,.. PREPUSTITE VI TO MENI, AKO USPIJEM , jel mogu ostat kod moje Purgerice još 2 dana g.o. MA MOŽETE I DESET, SAMO MI TO RIJEŠITE! MA NE MOGU DESET, dobro da me muž pusti i ova dva J Zar sumnjate, ja nenajavljeno drito „ U GLAVU“ (ženska je bila ) i svidilo joj se što sam odvažna,što sam došla nenajavljeno, zeznila onoga na porti,  što znam što hoću, imala sam pečat firme i Direktorov (potpis).  Lagala je da ću ostat bez posla, ako ovo ne riješim J  Onako skrušena i dotjerana J Sve  riješeno za 3 sata ! Kako sam i onda imala ŠTIKLE,  ( neman niske ),a i drugu crvenu jaknu i druge crne hlače, bijela košulja na crne rige (prugice) GĐA.“ VAŽNA“  mi je rekla, da je podsjećam na Severinu i dal me može ubuduće zvati ŠTIKLA ili kad ja nju za bilo što trebam , da kažem : ŠTIKLA OVDJE ! Tako je već par godina ! Nazovemo se i kad ne triba i ismijemo, zezamo ! Inače,  Direktor nije moga virovati !!! 

Nakon NEMOGUĆE MISIJE odem  s mojom Purgericom prvi put na njen VIKEND, tako oni zovu svoje polje, vrtal, vinograde, 20 km od ZG-ba i 1 km do stanice ....ja u CRVENIM štiklama, ona ponila sinove patike za mene , da se na polju priobujem . Vrime sunčano, šou u busu do VIKENDA , SVE SU ZNALE ZA GĐU. IZ SPLITA, JOj,  krepavali svi od smija .... NA VIKENDU JE BIJA DEDO , 82 g. mu, ima duple lente za vid, vridan puno, vidija me prije godinu dana , da sam ko Severina – i on J!!! NIJE ZNAO DA ĆU DOĆI !

  Kad izlazimo na stanicu – svadba – subota bila I SVIRA GARAVUŠAAAA ,  AJME DI STE ME  DOVELI J; AJME MOJA GARAVUŠA; TAMBURAŠI.......IĐAM JA MEĐU NJIH NITKO NEĆE ZNAT U ČIJIM SAM SVATOVIMA  ( zezam moju P. )  Purgerica se smije ....al nju znaju, ne smin bit neozbiljna, a unda patike na noge , štikle u torbu i uzbrdo, joooj , skoro 600 m, prvi put VIDILA GRANE JASMINA I MIRISALA CVJETIĆE; krčila put u lipoj robi kroz granje ka da sam OBUČENA  ĐEJN ,  a čeka me TARZAN ( moš mislit od 82.g. J )  a di mene vodi ovde , ja žena s autom, ne volim pješaćit ni plivat-monotono!

Slika od prije 5 godina kod Purgerice , imala 10 kg više hahaha 
kad nisam radila, bila sa sinom kod nje !!

KONAČNO :  Na VIKENDU DEDO KOPA ...Purgerica kaže( a prodavala se tuda zemlja ) DEDO , POGLEJ KO TI JE DOŠAO, NEE, SEVERINAA.......DEDO se ionako pogrbljen malo ka uspravija , ukočija –KAŽE : SEVERINA ?!  MA JEL MOGUĆE, NEEEE.....a kako slabo vidi, divan čovik, kaže KAJ JE DOŠLA K NAMI ?! Ona će : ČULA JE DA SE PRODAJE ZEMLJA I EVO JA JE VODIM DA IZABERE, NEEE ?! ...On  gleda ...KAJ SEVERINA DRAGA .....i ja imitirala glas, stas nisma tribala, friz isti i dođem kod njega na po metra i kažem : DEDO, BISTE LI MI DALI VAŠU PUSU ?  On gleda, gleda....KAK NE , raširija odma ruke da će me zgrabit
J i prilipi se skoro , a ja u smij : DEDO, JA SAM, ZORICA hahaha ON BLENIJA I kaže: ZORICEEE, VI STEEEEE ,  ZAGRLILI SE ČVRSTO I POJUBILI SE, dok su nam grane mlade smokve tukle u lice i glavu, ma ka u đungli.Ne zna Dedo da sam ovu večer imala friz ka Seve ;) a CD, album,  dobila -nagradna igra Slobodne, sin me  prijavija :-))))

Aj dobro , sila ja ka u Raju na zemlju suvu, s jedne strane jagode, s druge špinjača, ja jila jedno i drugo zajedno .....Purgerica  s e smije , DEDO se čudi  , MA PUSTITE ME DA UŽIVAM DALEKO OD SVIH OBAVEZA ; ALA GUŠTA  , neoprano, čisto...ko to more platit, sila u fine gače, jaketu skinila,  briga me,  ima kemijsko...slikajem mobitelom ...taj zavičaj ko na dlanu......E unda  sunce nestalo, zaladilo, visina je i DEDO mi pokazuje na vrhu kućicu i u njoj kako kuva rakiju s medom i daje je meni i Purgerici, ljuto ka đava, lije mi -ja prolijen da on ne vidi , lije- ja prolijen ,  DEDO - NE  
J , ja hvalim  kako  je dobro,A ON ĆE MENI –IDE TO VAMA ZORICE...ZNATE  TO  JE  ZDRAVO J...... a Purgerica da je DEDU malo ČOPILO J, uz to nam dao ŠPEKA ( pancete) I KAPULICE, aj to sam jila , bilo je super !!!!! A NA VIKENDU-nema šta, nema !!!


E SAD NAJVAŽNIJE ! Vraćamo se mi pred noć i počeli pivati od vrha VIKENDA do stanice , svi nas pozdravljali  KA DRUŽBU DEDE KVRŽICE J , mi pivamo ,  Purgerica krepaje od smija,ona ne smi pivati- i n emože, oči boje lavande uvik joj tužne  , udovica i u crnini,  ja JE MALO  opustila , zrak  čist , DEDO se pomladija 20 godina J! Ušli u bus...samo nas troja.....nastavii pivati KAD BI OVE RUŽE MALEEE ZA BO SRCA MOGA ZNALEEEEE.......PLOVI MI PLOVI BRODIĆU MALI , PLOVI MI PLOVI U RODNI KRAJ.... KAD SU SE DVA BRAČANINA .....PITAM VOZAČA, jel mu smetamo, MA NE , TAK VAS JE LEPO ČITI.......kad na treću  stnicu ulaze BBB !!!!!!   Asti pasa iđu na utakmicu  pirsinzi, tetovaže, đavli jesu-nisu......pivamo mi dalmatinske  pisme ....  a mi na zadnjim sjedištima......gledaju momcu  u nas, ozbiljni ... AUUUUU,  a ne smimo izazivati VRAGA ....moga bi me ko puknit sučizin....a ja šapnila  DEDI i mi opalili pa šta budeeee : VEČARAS  JE  VAŠA FEŠTA , VEČARAS   SE VINO PIJE; KO NE PIVAAAA - KO NE PIJE,  TAJ IZ METROPOLE  NIJEEEEE ...nasmijali se oni nama ufino, cca 16-24 godine , njih 7 .....JOOOJ , A IMAN JA SINA VAŠIH GODINA .........i kad su mi noge stale klecat ja njima : ČESTITAM UVJERLJIVO STE NAM ODMAKLI !!! A oni hvala, hvala .....i  mi nastavili NJIHOVU ...PA PO LOJTRICI GOR, PA PO LOJTRICI DOL......, momci krepavali, Purgerica se valjala J, DEDO se već teže drža za ručicu busa J, a meni ni đava , pila vodu......ko će onu rakiju ... ka špirit ...fuj ! Purgerica malo i ona „valja“...opustila s e žena ...puno vridna, KRAŠ, VIKEND,žuljave ruke, 52 g, velika kuća, dva sina nezaposlena, muž naglo umra u 56-oj.......

Vozimo se mi kad na trećoj stanici  ulaze 4 tetovirane lipotice cca 16-18 g. ......pivamo mi , one se smijulje i okreću, ja ih pitam JEL VAM ŠINJORINE SMETAMO,,,One u glas: NEEEE , BAŠ STE ZABAVNI...ja šapnem DEDI , jedna je bila...ZBOG JEDNE DIVNE CRNE ŽENEEEEEEE.......druga je imala plave oči ..ja mu šapnem , ne čuje dobro,,,i počeli SUZE LIJU PLAVE OČIIIII........ one se smijale JA KAŽEM , MA NISAM PIJANA SAMO SAM OVAKVA INAČE - VESELA , ...kad su one imale izać...ja počela i DEDO nastavija DOVIĐENJAAA I  NEeeee ......one nastavileeee !!!! J .....PLAČI .......s nama!!!!!......RASTI CVIJETE NEBRANI MOJ ,  JA ĆU DOĆIIIIIIIII....... ja :  PA NE MOGU VIROVATI DA ZNATE OVU  PISMU : EVO VAM PUSA I SRETNO i ONE NAMA POŠALJU PUSU... ...BBB fini , ne grintaju, smješkaju se ......samo oni s nama......ispivali mi cili repertuar  onu..VRAG TI BUM POBEGEL, VRAG TI BUM POBEGAL....pa  ZORA JE SVANULAAAAA, SUZA JE IZ OKA KANULAAAA........pa OSTALA SI UVIJEEEK ISTA ........I PRO  POROPLAKAT ĆE ZOOOORAAAA.........SRCE MOJE KUCAJ TIŠEEEEEEE.......onda pitaj Boga koji sve ne,  a DEDO manta J .....a ja njemu DEDO JEL ZNATE - ŠTIKLU OD SEVE J ....NE , Da, NE,  JESAM JE ČUO AK JU NE ZNAM ,,,ja mu malo zapivala refren  ..a on je inače bija muzičar i šnajder pa je zna sve ove stare pisme i mi počeli one me vata,  al je već aaa  ......rakijicaaa  usporila J i mi – morala ja njega pratit  J  JEEER JOOŠ TRAAAVA NIIJE  NIIIKLA GDEEE JEE STALA AA MOOOJAAA ŠTIKLAAA, a PURGERICA .....suzi od smija , da je to NEKAJ PREDIVNO; DA SMO TAK DIVNI; DA SE TO NEMRE  OPISATI J suze joj iđu ......a radi BBB, povela dok DEDO još može: LEPE TI JE LEPE TI JE ........ DOBRO MI DOŠAL PRIJATEL .......a BBB se čude KAK JA TAK IZ DALMACIJE ZNAM TE PJESME.....MA DICO MOJA........BBB gledaju i ne viruju.....UDARA U GLAVU KA ŠAMPANJAC....oćete još  ....SELMA, SELMAMAAA.........AJDEMO U PLANINE .....LIPE CVATU SVE JE ISTO KA I LANI ........RUUUUUŽO..MOJA RUŽICEEE i..... TORCIDAŠICA I DOBRI, FINI  BBB-si  ZAJEDNO U BUSU .......

I izašli ,  pozdravli se , čekali tramvaj i u polu- punom tramvaju mi nastavili pivati, al malo tiše, al dovojno da su nas svi gledali HVALILE SE KAŠTELANKE DA SU LIPŠE NEG SPLIČANKE..........VUŽGI, VUŽGI,  VUŽGI GA BLAAŽ (  naš  BLAŽ malo vužgija , ajme kako će kući, SUPER, kaže nevista, ON JE TAK MALO VESEL ZBOG VAS , NIKAJ TO NJEMU NE BU J ) REKLA SAM VAM DA MI NE PARSIRATE , a ZAKAJ  VI MENI i onda s e stale smijati sv edo kuće , valjda i mene ČOPIJA FRIŠKI ZRAK J  .......... i MI izašle a DEDO tužan , pusa-pusa produžija još dvi stanice do kuće......

OBEĆALA SAM MU DA ĆEMO OVU ESKURZIJU  OBAVEZNO PONOVITI, prošle su  2-3 godine , JOŠ NISMO, DEDO JE PUNO BOLESTAN,neće da mu kažu ...dijagnozu..... a kad god dođem kod Purgerice , on došeta s BAKOM GĐOM. PURGERICOM ...malo hladna,  al ja je BRZO „UŽGEM“  I MI OPALMO LAGANO PISMU I  IMAM  PAR SNIMAKA ........NIJE LAKO  PIVATI U KUĆI U KOJOJ NJIHOVA SINA NEMA......ZNAM JA TO....AL MOJOJ PURGERICI JE JOŠ GORE KAD ONI DOĐU I POČNE PRIČA I NJENOM MUŽU..........I ona i sinovi su stvarno sritni i drago im je da dođem i da MAMA ide kod mene na more 

Drago joj je doći posebno na Dugoratsko lito i to namjesti na VEČER SOPARNIKA - 1. subota u kolovozu 2008.g. !!!

, a bio je ovo lito i jedan s curom, sad oboje rade, tužna sudbina te obitelji...a kuća ka na  Beverli Hilsu,  VELIKI TRAVNJAK-ČEKA DA GA JA POKOSIM KOSILICOM NAKON  „KOTLOVINE“ ( to vam je ka naša otvorene PEKA )  i bacin na gradele, posli tate nitko nije upalija roštilj....TUŽNO...... Kod njih sam došla sa sinom samo 3 miseca od tatine smrti i unila živost...... umjerenu život i dan-danas s e čude- „KO ME TO NJIMA TADA POSLAO-KADA SU BILI U TOTALNOM BEDU „ ......ZNALA SAM TO.....zasuzila i ja s mojom Purgericom kad smo same ili kad legnemo.......ili kod nje  ili kad pijemo jutarnju kaficu na mom balkonu....   

Dugoratsko lito, Večer soparnika , 8.08. 2009 !
Al prije smo bile u GATIMA- Klapa sv. Juraj- RUŽA CRVENA 
- zar se ne vidi po stajlingu , ne vide se crvene štikle ;)
- ne dam joj da nosi crninu -zbog djece, ona je divna žena !

KO  MORE PLATIT  DEDU I PISMU I RAJ U VIKENDU ...često ga zovem na tel. I žali se da ga boli , a ja ajmo PA PO LOJTRICI GOR PA PO LOJTRICI DOL......DOBRI STE VI DEDA JOŠ , DRAGO MI JE DA VAS ČUJEM KAKO PIVATE ...i onda popričamo  A KAD BUDETE ZORICE VI DOŠLI K NAAAM ?!...grlo mi  se stegne DOĆI ĆI, ČIM PRIJE......i kad mu je rođendan obavezno naša himna PA PO LOJTRICI GOR...i NOVA GODINA ...... i VOLILA BIH DA PONOVIMO ESKUZIJU....al MISLIM DA KASNIM .....85,86g. mu.....A MOJI NISU VIŠE U ZAGREBU..... DIVNA USPOMENA, OSTAT ĆE DIVNO OTKAĆENO SJEĆANJE........ Upoznao je DEDO  MOJU CILU OBITELJ, ALI NA VIKEND NISAM MOGLA E -  KAD SU MOJI BILI SA MNOM !, E ,

Volim šarenilo slova, dezena i BUNDEKA !!!! Jesam li se uklopila ;)
Je zabranjeno je gazit ovu lipu travu, al nisam mogla odoliti !!!

 ZNAČI; A ŠTA ĆU ZOVNEM DEDU  , ZAPIVAMO ONU NAŠU.......A KAD OSTALA SAM UVIJEK ISTAAAAA....
....a grlo se stegne......


nasljednica @ 14:13 |Komentiraj | Komentari: 61 | Prikaži komentare
ponedjeljak, siječanj 18, 2010
ANEX- u 16,45 - HRTVATSKA DANAS - ovaj ponediljak  nek vam bude uz ovaj post -  ANTIDEPRESIVAN ! - vaš osmjeh , moj lijek !!!
Kako kažete , dragi moji, da u mene uvik ima zanimljivih događaja , ovaj nije SAN , ovo je JAVA – ne ponovilo se !!! ( p.s. imate na dnu - ako vas zanima VIŠE, DULJE- kliknite ;) :-))))

KAKO SAM SKORO BILA OTETA   
ili
ŠTO TE TATA PUŠTA SAMU -nije smišno

Prije četri  godine otišla sam na JESENSKI  ZG VELESAJAM , povod -  tema : SURADNJA S DALEKIM ISTOKOM. Direktor pošalje mene, super , vidit ću usput i moju PURGERICU u Dubravi ! J Javila se prijateljici u VRBIKU (dio ZG-ba ) i ona kaže da ću tu noć spavati kod nje, da mi je ZG VELESAJAM puno bliže, da je Dubrava na drugoj strani- ZNAM, AL ČEKA ME MOJA PURGERICA , ONA RADI U LIPOTANA U KRAŠA POPODNE PA ĆU KOD NJE !
Prijateljica neće ni da čuje, a bila je postanarka u nekoj ulici, dakle, u VRBIKU  ?????. Dočekala me uvečer, išćakulale se, naručile picu...i zaspale. Rekla mi , da su radovi na krovu i da će me mišalica probuditi oko 7,30-Okej , taman mi ta ura  odgovara !

Ujutro se sređujem,  hm.... ako obučem CRVENI KOSTIM J  – hm, BIT ĆU UPADNA , obukla  crne gače, crna dolčevita bez rukava i CRVENA JAKNA i prije ovog CRVENILA  ( jaketa ) ma kad ne mogu bez crvene... i naravno ŠTIKLE ! J

Izlazim ujutro, pet muških ka klapa  uglas :  DOBRO JUTROOO , glavom u pod - uzvratim.......sa krova ...dobacivanja.... ( nije smišno ) ajme....kad - da ću prić cestu za tramvaj, okrenem se, a na KROVU LJUDI  KA U HIČKOKOVIM PTICAMA !!!!!  – prva asocijacija, ajmeeeee ......  ( nije smišno)
Bila NA SAJMU s KINEZIMa , simultani prijevod sa slušalicama -imala ONO ka u BIG BRADERA na sebi J  zanimljivo, borila se da ne zaspem...kako je ova uživo prevodila I ZIJEVALA –majke mi ! J IZA TOGA ZAKUSKA ...ma divota !!!! Iza toga oko 13 javlja prijateljica, da ona ostaje s ekipom posli Velesajma na večeru ,ključ sam imala i da će biti u nekoj konobi , di nema mob. signala. Nije mi bila draga ta vijest, al o kej.  Moji doma su znali gdje sam. 
Lipo , kad je već tako, iza ZG KINEZA , odoh ja u šoping i šetnju u Importane , papala čavape i pivom zalila i tramvajem br 14. kod prijateljiceu VRBIK . NI ŽIVE DUŠE u 21 sat ?! AJME, aha, evo cura izlazi iz istog tramvaja i ja njoj . CURO MOLIM VAS , MALO MI JE NELAGODNO, SVAŠTA SE DOGAĐA, IDETE LI VI MOŽDA U OVU ULICU , SAD PRVU DESNO ?!...DA , kaže ona,U POLJIČKU ?!  , stanujem na kraju, a VI?!...JA NA POČETKU 50 metara, POLJIČKA ?! ta ulica i Zagrebu, ala, ja POLJIČANKA J lako za zapamtiti, kažem joj J.
Ušle u tu ulicu....čopor muških glasova , ona mi s desne strane ,a oni s moje live ....AJME, DA NISI SA MNOM ; JA BIH UMRLA ! Ona kaže: ZAKAJ ?! JA: MA NU KOLIKO MUŠKIH, A NAS DVI SAME. Ona : Da , nije ni meni baš ugodno, al tu je kafić...... i ona otprati mene na moju zamolbu do ulaza u tu kuću, ja joj turnem za piće i pusa-pusa , zvala se Magdalena , ka moja jetrva J
Upalim svjetlo i ODMAH ga izgasim!!!!  ŠTA AKO ME NETKO OD ONIH  PRATI ?! ma nije prošlo ni dvi minute – KUC , KUC na vratima ...JA SE UKIPILA U STANČIĆU  3 m od VRATA ...MA KO KUCA KAD JE MRAK U STANU!!! Od KUC , KUC ...LUPANJEEEEE...uzlupalo se i moje srce....a torba od mene 2 metra, mob na CICI..ajmeeeee, šta sad....rastegla se do kreveta u momentu lupe da me ne čuju i jedva dovatim torbu s mobitelom...zovem NJU..nedostupna........DOBIJEM MOJE KUĆI... ušla ispod debele deke , to sam vidila u SPAS 911 , i šapćem im - DA MI NETKO KUCA NA VRATA I DA POŠALJU POLICIJU I DA MI JE MOB NA CICI I DA ME NE ZOVU!!!!!  ..LUPAJU ., LUPAJUUUUUU...ajme ako prbiju staklo na vratima, a one ukrasne željezne cvjetne rešetke za Q...kad ruka može proć...... 
SITIM SE I ZOVEM ispod deke SPAS 112 i šapatom kažem što se događa i oni mrtvo-ladni i, da će me spojiti na POLICIJU DA JEL JOŠ LUPAJU...šapćem: AL NE ČUJETE , OD VRATA  SAM 3 METRAAAA...OSTANITE NA LINIJI....JAVLJA SE HLADNI POLICAJAC ......A GDJE STE ?! KO JE S VAMA ....MA SKRATITE , ja njemu kažem , dok vi sve ispitate ovi će provaliti..U KOJOJ STE ULICI.....AJME MENI NE ZNAM , ZABORAVILA SAM ..... AHA........  U POLJIČKOJ ULICI.....MOLIM VAS POŽURITE.......A KOJI BROJ –pita ovaj ?!  MA NE ZNAM KOJI BROJ , PRVI OPUT SAM OVDE, EVO ČIRIM PRIKO PROZORA VIDIM PRIKO PUTA PIŠE DOM UMIROVLJENIKA .....ALI GOSPOĐO; POLJIČKA ULICA JE JAKO DUGAČKA I NEMA samo JEDAN DOM .........MA VI DOĐITE SA SVITLIMA JA SAM NA POČETKU NITI 50 METARA KAD UĐETE S DESNE STRANE...ALI GOSPOĐO, OPET VAS PITAM KOJI BROJ....JA : NE ZNAM .... KRENITE,  DOĐITE JA ĆU VAM  MAHATI KRPOM...SAMO KRENITE VIŠEEEEE....

LUPANJE još traje  ......BILA SAM U VISOKOM PRIZEMLJU, a šta ako se ko popne kome na  ramena  i uđe mi u sobu.....aha znam šta ću, ŠTIKLOM  ću opalit staklo, uzet komad i prvi koji mi dođe do praga prozora potegnit u glavu paš vidit panike , neće drugome past na pametSITILA SE JA SRCA JUNAČKA ( nije smišno) zovem moje doma...da sam zvala spas 112 i policiju i da stižu , a muž opet onu svoju rečenicu ( za one koji me prije nisu čitali ) ZORICE, MA NIGDI TI NE MOŽEŠ A DA OD TOGA NE NAPRAVIŠ SAPUNICU I ONDA SE ČUDIŠ ŠTA UVIK KOJE DITE ŠALJEM S TOBOM!!! AJDE ĆERCE DOMA....ljut ka pas , a ja imala umrit (ne smijite se )!! Moga je ostat bez mene ( nije smišno)


 ..... jedno poljičko još kuca .....

Evo ti koooooonačno  ROTACIONO, ja mašem šugomanom (ručnikom) , oni produžili.......ZOVU, DA GDJE  SAM ...MA VRATITE SE, U ŠTA GLEDATE...MAHALA SAM VAM , NA RIKVERC 20 METARA
......došli, parkirali, prošlo od poziva 45 minutaaaaaaaaaaaaaaaaa (ne smijite se-ima još)
Ušli Oni dva u stan , zgodniiiii, noge mi se osikle , NI NJIMA NISAM VIROVALA .....ajme i taj tren zove moja KRAŠ-LIPOTANA _ PURGERICA, ljubazno zavija dok govori  : MA GDJEE STEEEE.....JA DOŠLA S POSLA  A VAS NEEE-MAAAAA......JA NJOJ: EVO UPRAVO JA KOD ONE PRIJATELJICE I EVO POLICAJCI KOD MENE , SAD ĆE ME ONI DOVEST DO VAS...SVE ĆU VAM ISPRIČATI...KAJ POLICIJA ?!...MA ISPRIĆAT ĆU VAM.....

SAŠLI NA ULICU I ONI PITAJU
: GDJE VI VIDITE STOLICE I KAFIĆ ?!  JA GLEDAM _NEMA STOLICA ; A TENDA ; PITAN IH JA: HEINIKEN?!   JEL TO BUTIG OBUĆE, ODJEĆE; HRANA ZA PASE   ?!  AL NE VIDITE SKUPILI SU STOLICEEEEE...ONI SHVATIL, skoro me proglasili LUDOOOM  :Ali odveli oni mene na kolodvor , jer ne smu dalje kvarta, ajme sad TAXISTA u 23 sata , umireeeem, al rekla sam policajcima da zapamte njegov broj, da NI NJEMU  NE VIRUJEM !

Zovem kući, mob još "diše", kažem da me vozi taksista do Dubrave (taksista mi kaže NIJE NIKAJ ZA ČUDIT SE, TO VAM ČINE USRED DANA )
Pročitaj kompletan post
nasljednica @ 00:45 |Komentiraj | Komentari: 102 | Prikaži komentare
subota, siječanj 16, 2010

POPODNE - 17,10 - PROČITAVŠI KOMENTAR dragog nam @dušedvije, polu-anex i  anex, dugi dio posta na :-)))) !!!

Dragi moji , najprije isprika-ako ste pročitali javljanje iz ureda jednog od mojih kolega (iz posta ) - nisam imala Internet CILA DVA DANA !

Od samog ulaska u „vaš svijet“ nailazila sam na one koji su s nama dijelili  svoje snove. Vjerujete  mi,  da bih o svojim snovima mogla knjigu napisati.Južina je prošla , vedra noć  pa ću vam pokušati  s „ jednom drugom notom“ opisati samo jedan svoj san. Moji snovi su ili upozoravajući ili nagovještavajući tako da sam SNOVIMA  neakako svjesno i polusvjesno  pripremljena  na  JAVU .


OD SNA DO JAVE

Posvećeno mojim radnim kolegama

/nisam mogla virivati/

UVODNO DA BOLJE RAZUMITE MOJ SAN : Nakon podulje pauze /razlog  znate/zaposlila sam se , u jako dobru firmu . Poslije MOSOR-a,  muških i ženskih kolega, u ovoj firmi bili su svi mladi inžinjeri,mlađi od mene 20 godina. Nije bilo onih ženskih čakula – samo posao i  „po koja baza“ – skeč. To je bio odgovoran posao,  nešto sasvim drugo i novo nego u MOSOR-a,  gdje je svaka služba obavljala svoje.

Svi su se u Omišu najprije čudili da sam se zaposlila u 48-oj g.  i pohvale- KOD KOGA !!!, a onda komentari.......kako ja među samim muškima ...bit će da mi je dosadno J Žalili me , a nisu imali pojma koliko smo bili kao jedna obitelj J kako mi je bilo lipo J rasterećena ženskim pričama i izašla sam iz klasičnih kostima, ušla u kežuel stajling ;) i bilo je :  SVI ZA JEDNOGA –JEDAN ZA SVE ! J Starije kolege bile su u inozemstvu i pomalo svi dali otkaze.

ALI – ALI -  Kad god su me u Omišu pitali - KAKO MI JE, odgovor je bio : SUPER, KAO DA SAM IM RAZREDNICA  ( zapamtite OVO !!!)  rekla bih : NJIH  ČETIRI  MLADA INŽINJERA  I DA ZNATE , A ŠTA JE  ZANIMLJIVO,  TROJE  IH JE  IŠLO U ISTI RAZRED OMIŠKE GIMNAZIJE , VELIKI PRIJATELJI I  SVI UPISALI  ELEKTROTEHNIKU ! 

S tim divnim ljudima , brzo sam se „skužila“, nisu htjeli da ja budem njihova tajnica – kuvarica kave i da se samo ja javljam na telefon, sve smo jednako to radili. Bila sam njihova PRAVNICA , nikako TAJNICA .Poštovanje kakvo do tada nikad nisam osjetila, iako su me i u MOSOR-a poštivali ! SVATKO BI MI ZAVIDIO NA TOME ! Kad sam došla bili su ka ROBOTI : mislili ONI , neka starija ŽENA, puna iskustva, AJME J ŠTETA ŠTA NIJE ONA JEDNA MLAĐA J zezao me ovaj iz Splita  J P.S. Čitat će on ovo , bila sam za njega – samozvana - STAROLJETNICA J i tako, pomalo su se i opustili. Tri pravnice su dale otkaze , hebiga , tribalo je znat i ono što ne znaš, a meni nema nego „glavom kroz zid“, takva sam, a kad bi zagustilo u informatici –ONI SU TU J  ....OVO JE  BIO  UVOD U SAN !

SAN TE  NOĆI   :  Bila san  u  zbornici moje Omiške gimnazije . Došla sam u zbornicu prije početka popodnevne nastave  i dočekao  me  Ravnatelj Gimnazije i reče : OD DANAS VIŠE NISTE RAZREDNICA ONOM RAZREDU  i od sutra ste razrednica u jutarnjoj smjeni.... JA SAM BLOKALA, ...... steglo me u grli,....ni riči da progovorim.......

Nisam išla kući, čekala sam da počne nastava, i onda , kad na hodnicima nije bilo nikoga , išla sam do MOG RAZREDA i na bužu od ključanice  vrata mog razreda - povirila NJIH JOŠ JEDNOM sa suzama u očima.. sidili su u prvim klupama .....BILI SU MIRNI...i promislila: DA ,  OVO SU MOJI , NEĆE ME OSRAMOTITI!

Čekala sam veliki odmor , NJIH NEMA, čekala sam KRAJ NASTAVE- NJIH NEMA ......pitam čistačicu : A DI  JE MOJ RAZRED....A ONA KAŽE :  Nisu imali vaša dva sata popodne pa su pušteni kući već nakon dva šk.  sata........ ( dok ovo pišem u wordu a ne uživo, nemam interneta, ...mislim se- al će vrime na JUŽINU KRENIT ?!  ) Tu večer  tužna  odem kući.....

PROBUDIM SE UJUTRO  IZ TOG „TEŠKOG“ SNA .......ne znam šta bi mogao značiti...inače se s tim ne zamaram...dan taj ili drugi dan mi uvijek pokažu tumačenje pa se ja tako tome prepustila ......

 NA POSLU  SVE O.K., ne pričam im san, šta bi im pričala ?! KAD IZA PAUZE  - IZNENADA !!!   DVOJE  KOLEGA –   ZATRAŽILI DA IH SPOJIM S DIREKTOROM U NJEMAČKU , DA DAJU   O T K A Z !  Zanijemila sam....... SAN !!!!!........ Prigušeno izgovorila da neka malo sačekaju. Bit će bolje........NISAM IH MOGLA SPOJITI S DIREKTOROM.......nije bilo glasa iz grla..... postalo mi naglo  hladno, a IMALI SMO „PODNO GRIJANJE „ .....NISAM MOGLA NAZVAT DIREKTORA  ....SAN ! ...JEL MOGUĆE ?! VIDILI SU ONI TO, DA MI JE  ŽAO, ALI ...okrenili su SAMI NjEGOV BROJ.....i razgovarali.....poslije me Direktor zvao......nisam mogla pričati s njim......i još dugo....iza toga dana......Ostali smo samo NAS DVOJE : (ovaj je imao oči boje lavande, drugi rijeke, treći kestena ;)Jedan kolega je otišao u UAE i još je tamo. – VIŠE NIŠTA NIJE U FIRMI BILO KAO PRIJE ! Zaposlili  smo poslije dvojicu na njihova mista ......al  su zbog recesije i oni ubrzo otišli....... U POSLU SAM MORALA RADITI  I DALJE i PRODUŽIVATI  , AL TO VIŠE NIJE BILO – TO !!! ........ Zamislite , raditi po cile dane i neviditi i ne čuti NJIH , NJIHOVE  DUHOVITE  KOMENTARE , KOJI SKEČ, NJIHOV SMIJEH, ŠAPUTANJE, TIHO ZVIŽĐUKANJE NEKE PJESMICE,  POZITIVNU  SVAĐICU OKO RJEŠANJE  PROBLEMA....NIČEG VIŠE NIJE BILO.....NI PROLAZA PORED MENE ZA UĆ I IZAĆ U FIRMU...NIČEGA .......osim njihovog po kojeg tel.  poziva.....Često sam bila sama , jer je ovaj  jedini kolega bio često na terenu, zajedno s drugim koji je došao kao novi. kaže se da su oči ogledalo duše....jesu.

Ostalo je samo da se s bivšim kolegama  ponekad  sretnemo i malo popričmo uz piće i po koji SMS : Kako ste , šta ima, Uskrs! Božić! Nova godina , rođendani –ipak, nisu me zaboravili !!!!  NI JA NJIH !..... al nisam mogla posli odlaska niti govoriti, nisam ni Odluku o otkazu napisala......razbolila sama se , gripa.... Nakon godine dana,  „SRIĆA“  DA NAS JE RECESIJA ZAHVATILA I DA JE DIREKTOR PRIHVATIO MOJ SAVJET – DA OVAKO NEMA SMISLA DALJE RADITI..(stotine upita, stotine ponuda i ništa !!! )....a BILI SMO DOBRA FIRMA I JOŠ BOLJA EKIPA.......I  PAMTIMO SAMO „SRETNE“ DANE..... i nasmijemo se kad se sretnemo...(svatko na svoj način )......oči govore više od riječi...sajam SASO

POLU-ANEX: Inače, bili su mi SVI kćeri na piru !!! IMAM IH UVIK NA DVD-u, iman i kako smo zajedno plesali...ajme , ja onako ka poluozbiljna, a sad tancala kćeri na piru- nije mi bila laka...malo sam bila prikočena. a i ka mama , a i ka pravnica, a ja mislila prvi put se popet na stol u životu i ništa !!!! digli mene na GARAVUŠU !!!!....aaa ...i na kraju me pitali prijatelji i rodbina NA ČEMU SAM ?! hahahaaaa  KĆERI- mladencima,  su mi kolege donile VELIKU MUZIČKU LINIJU, koja prva seli iz stana u stan prilikom preseljenja, unuk je prije propjevao i proplesao, nego progovorio i prohodao ! a ta LINIJA joj je bila neispunjena želja od puberteta, bija je prišniji skuter sinu , nego linija, uh, uh !!!  KAKO VAS ONDA ZABORAVITI ?!

ANEX: kad sam bila doma zadnji tjedan pred kćerkin pir, javljala sam se kolegama - što ima nova na poslu i tako jednom ih sakupila - da se nađu u KOMFI-RUMU- da upale spike -fone i pustila im uživo muziku i zapivala : GODINE NISU VAŽNEEEE, TAKO SE BAREM UVIJEK KAŽEEE, VAŽNO JE TO ŠTO SAD , U SRCU NOSIŠ SVOM - TAJNA JE MLAAA-DOSTI BAŠ U TOOOOM ....ovo je potaknuto komentarom @dušedvije....a i dan danas pamtimo uzvik jednog od njih u štimungu u našoj kući u svatovima  : RUŠI KUĆU ! RUŠI KUĆU !!!!

- sad još nešto.....jednom sam pustila kolegama u firmi snimak na mobitelu pismu MAJE BLAGDAN, da se pohvalim (prije pira ) kako lipo pivam i novi mobitel ONU : "...zašto su muške pjesme tužnijeee, kad žensko srce je puno ranjivije, zašto uz muške pisme se popije, a uz ženske se ne smije,NIJEE POŠTENOOOO, NIJEEE POŠTEEENOOOO..., JEDINU LJUBAV MI JE UZELAAAA; KAD ŽENA PLAĆA TO SE NE ODBIVA:::: (malo sam skratila sad ) ...od tada kad je kolega sa slike čuja tu pismu i moj glas na mobitelu -, krepa je od smija, cenija jeee,  i naglas pred svima reka TO MI LIČI NA KOLINJEEEE hahahaaa, sVI su krepali od smija , al ufino, da s e ne naljutim , ja zacenila.... od tada do danas ja ne mogu ispivati nego samo jedan red te pisme ,,,,,krepajen od smija na početak druge kitice ...a je skičin ko da svinje kolju hahahaaaa...ha ha haaa 
J


OVO IZNAD JE BIJA ANEX- zahavljujući komentaru @dušedvije -  sad se vratimo na nastavak posta : 
Ne znam zašto me to toliko pogodilo, pa ljudi su u Mosor-a davali otkaze....al valjda manja firma ...više povezanosti i...bili smo kao obitelj , složna obitelj, cili dan u uredu ....možda .....moja , ipak,  neka SEBIĆNOST – KO ĆE MI POMOĆI KAD ŠTEKAM S INFORMATIČKIM  MANEVRIMA ....imali su  PUNO strpljenja sa mnom....ali uzajamno smo se pomagali... HVALA IM NA SVEMU i oni su sukrivci da sam danas U OVOM VAŠEM SVIJETU...a naučili me ....vidili ste od kuda NASLJEDNICA nik !!!!
........a onda kad sam bila bolesna na kraj njihovog otkaznog roka ,nismo se ni pozdravili,  taj DAN  -  SEVE JE PIVALA na radiju pismu  SAMA NA SCENI .......pismu iz 2004/05..g. - a ja je čula  PRVI PUT  taj sijećanj - 2008.g. i to baš tada kad sam se razbolila ?!, nije mi baš pogodila trenutak .....“....Život je cirkus, život je drama , ponekad uzme, ponekad daje, JA SAM NA  SCENI SAMA..........“ 

KAPETANICA je još dugo sama radila  U FIRMI .....nakon prestanka r.o. 30.4. dolazila sam u URED zbog potrebe posla do 10.9. 2009. .....malo se i privikla..... - u međuvremenu POSTALA BAKA !!!! oči sve govore ;)

 


Tek nedavno sam na You Tubu  poslušala
    I DREAMED A DREAM .....svidila mi se......

HVALA PUNO MOJIM KOLEGAMA NA SVEMU I : 

Pred vama stoji život - stoji cijeeeli svijeeeet, TRIDESET vam je godinaaaa teeek...... SRETNO VAM, ako zaškripi - tu sam , a i meni ... ;) !


  

nasljednica @ 18:01 |Komentiraj | Komentari: 64 | Prikaži komentare
četvrtak, siječanj 14, 2010


HVALA VAM SVIMA 
ŠTO DALI STE MI GLAS
CVIJEĆE, SLIKA, PJESMA 
SAMO SU ZA VAS  !

pjesma A. Šenoe :

MILA GOJSLAVICA


Poljica strepe,hrvatske ta zvijezda,
Slobode naše zadnji strepi zbijeg,
I soko-ptice dršću usred gnijezda,
Od užasa se ori dol i brijeg.


Ne pokloni se Polje kralju, duždi,
Sad klanjat mu se valja goroj nuždi.
Ta  Turčin ide, kopito mu ljuto
Prekrilo je , reć bi,cijeli svijet!


I more mu se poda, stijenje kruto;
Svud sine mjesec, pada krstaš svet!
Svud bjesni metež uz to ravno polje,
A Turke Turčin pobjesnjeli kolje,
Al  četa s hridi prosula se strme, 

Turadija tu zaman traži bijeg.
Hrvatice tu puške širom grme,

Visoko sijeva Svetog Jurja Stijeg;
Ni cigla glave iznese tuđinca, 
Sve Turke ponor proguta Iljinac.

Zborište pusto, nema više vijeća,
Po kneževu se dvoru vije mah
Izmijenile se zla i dobra sreća
A slavni barjak sad je pepo, prah.


Na vazda rodu SVETA SU POLJICA

I VAZDA SLAVNA 


            MILE GOJSLAVICA.......

          Zbog svoje hrabrosti, 
      nije dočekala moje godine,
Al zato vječnuo zahvalu joj pronose
             naša POLJICA !
 
 

           Zar nisam bogata ?!


nasljednica @ 01:48 |Komentiraj | Komentari: 48 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 12, 2010

Dragi moji , što me više čitate, dobivam, osim pohvala J  i „ izazivajuća“ pitanja J  tipa: A što si ti to dobroga naslijedila ....A i ja bi volila nešto s tobom podijeliti od tvog nasljeđa J......A  kakva si ti nasljednica kad si naslijedila same dugove  J , ovo je bija biser dana J pa ja kao i @crljivica, na vaše traženje , koje ne želim iznevjeriti , danas rado dajem obrazloženje  J , skratit ću J

 NASLJEDNICA OD POČELA ....

Kod mene nema RASULA

GENI, GENI KAMENI  
J Ha ha ha ha haaaaaa hvata me smij kad se sitim kako sam se ja onako „neuka“ uvalila u ovaj vaš svijet – od POČELA mojih komentara pa do danas ha ha ha ha haaaaa. Put je bija trnovit , zaheban, duhovit, škakljiv, obrambeni, ofanzivni......pa do kandidiranja za načelnicu naše Općine Dugi Rat , kad su me svim oružjima pokušali  obeshrabriti da istaknem svoju kandidaturu- BILO I PROŠLO-PREDIVNO , HRABRO I TEŠKO, ODGOVORNO,ali BOGATO ISKUSTVO, BILA NA TV JADRANU I LOKALNOJ TV NA SUČELJAVANJU  J al o tome možda drugi put J Bila sam zadnja  - s diplomom, a oni bez i sumnjivi J  bili ispred mene, sama ŽENA u bari krokodila , 8 muških J Aj, lipo je i ovako !

Vratimo se na POČELO ilitiga početak iznenadnog nastanka mog PSEUDONIMA J

Nakon  pokradenog MOSOR-a, zbog sinove nesreće nisam radila 3,5 godine i zaposlila se u jako dobru firmu s divnim kolegama. Jedan od tih je bio iz Gata , a njegova sestra  ( ovih dana diplomirala kroatistiku ) objavila je na našem lokalnom portalu u svibnju 2007.g.  članak OSVRT NA PREDSTAVU KUUD  MOSOR GATA  „ OD POČELA DO RASULA POLJIČKE REPUBLIKE „ J


Na Ninin osvrt javio se meni tada nepoznati @bili i počeo kontrirati @nini i ja čujem kako kolega , njen brat, komentira s kolegom meni iza leđa ta njihova prepucavanja... i meni vrag nije dao mira i ja tila isto komentirati  J ali ja i informatika u tom smislu „dva pojma“ J i naravno moj strpljivi kolega "profa informatike" u toj novoj firmi kad god bi zapela ;)  Ninin brat, uputi me kako da dam komentar J  ali moram dati neko svoje ime  J ....ali morala sam znati O ČEMU SE RADI U TOJ PREDSTAVI.....i on mi reče , među ostalim -  o MILI GOJSALIĆ  u drugom činu J a TU SMO GA  J pomislim J......kaže Kolega: Nemojte dati svoje ime, to se tako ne radi nego izmislite neko...nek se misle -tk ste . J BUM !  JA : NASLJEDNICA !!!!  kaže on – Zašto ?! J JA: PA MOJE PREZIME DJEVOJAČKO JE GOJSALIĆ !!!! JA SAM GOJSALIĆA RODA PO NONU MATI  J BILA SAM PONOSNA I SAD SAM J !!! Sve su krivi @nina, @bili i moj strpljivi  Profa- Kolega, ma inače je inžinjer  "struje" !!! ;)

U predstavi se radilo o POČELU (počecima Poljičke republike i  Poljičkom statutu, jednom od najstarijih pravnih akata  uopće u Hrvata, kao 1. Čin ; 2. MILE GOJSALIĆ koju  je onako lipu u selu  za „ljubovcu“  poželio turski vođa , jer su Turci u to doba došli i do GATA i Poljičke republike  ! Ta naša Mile, žrtvovala je svoj mladi život, završila u šatoru Mehmed Paše i digla barutom sve u zrak, i sebe  - BUM ! i spasila POLJICA od najezde TURAKA !!! 3. Čin:  Iza toga u Poljica  došli Francuzi i nastalo je RASULO POLJICA ! Predstavu je režirao g. Trpimir Jurkić!, koji je poslije režirao i njihove predstave Prodana divojka i Nosi nas rijeka - odlične predstave ! PREPORUČUJEM ! Više puta sam ih gledala !Hrabrost te mlade žene,  heroine , legendarne Mile Gojsalić, mislim da je većina vas za nju čula, nadahnila je MEŠTROVIĆA pa je izradio u bronci J  njen kip , koji  i dan danas  stoji na vrhu ILINCA , dijela planine u kanjonu naše lipe rijeke CETINE i MILE čuva svoja Poljica !!! Posjetitelji se slikavaju !!!

O njoj , o MILINOM junaštvu je  Gotovac  skladao  i  operu.... napisane su mnoge priče ..... mogla bih do sutra o njoj , stoga, ako vas zanima ...na google !!!

Pod  NASLJEDNICA pisala sam mnoge članke na lokalnom portalu , koji su u kratkom vremenu hvatali rekordan broj čitanosti i podigla sam inače, viši nivo našeg portala i svi su se pitali:  TKO JE ONA NASLJEDNICA !! J Kako nikoga nisam vrijeđala , malo po malo sam se počela otkrivati. J

Uredniku sam toliko dosadila J , a vidite da me ima svugdi J da me uputija odavno u BLOGERE ???  Ma di ću ja u to, nemam blage, ni šta je to niti iman vrimena .  Al od 1. 5. Ostala sam bez posla , 17.5. nisam izabrana za načelnicu J J J  SREDILA BIH IH JA  J  al  isto NISAM POGRIJEŠILA što sam ušla u vaš svijet   BOGATA SAM S VAMA više od dukata koje bi MEHMED PAŠA DAROVAO SVOJOJ MILI i  htjela sam promijeniti PSEUDONIM, al svi koji me znaju - NISU MI TO DOPUSTILI , da sam kao NASLJEDNICA već perpoznatljiva . O.K. A kakva bi ja to bila Poljičanka,
da s guštom ne znam radit soparnik !
pravi pravcati poljički specijalitet !
diploma u regalu, gušti na stolu !


Naglašavam, pradida Pavao sišao je iz sela Kostanje blizu Gata , 1932. g. u OMIŠ i na PUNTI , blizu plaže, 1934. g. sagradio jednu od prvih kuća u kojoj se rodio moj otac !.  Moj otac nije imao sina , nego nas tri kćeri ( ja najstarija ) i NEMA SVOG NASLJEDNIKA i kad sam se udala i kad smo posli par godina imali mogućnost izmjene svojih imena i prezimena ili dodatke prezimenima , nije mi padalo na pamet,  kao nekima ( Tesna Makaze Oš-Bolt, Melinda Kita-nić Grobar..itd ),  da uz svoje udato prezime dodam GOJSALIĆ !  Tata, ako je tija sina , triba je nastaviti praviti dicu
J al tati to nije bilo važno.


Uostalom, njegov stric pok, STIPE u Splitu je imao sina MIŠU (pok, dir. Čistoće , rano umro ), a on dva krasna sina, moje rođake , koji navigavaju – LOZA GOJSALIĆA-S NONA MATE STRANE I NJEGOVA BRATA IMA  NASLJEDNIKE !!! J Uostalom i u Omišu ima Gojsalića, al ne s naše strane !DAKLE, nisam vam ja ni Paris Hilton, ni ona Trampova, ni Versačeva.....naslijedila sam ono što se , ne može kupiti ni dukatima ni eurima ni kunama( ni bijelim lisicama ).

Samo jedan od skečeva na tu temu : Na Pravu me na ispitu, kad je vidio prezime , Profa odmah  s čuđenjem i podsmjehom pitao  : ŠTA VAM JE BILA MILE GOJSALIĆ !? J JA KA IZ TOPA :  STRINA ! J  STRINA , kaže on i nasmija se, A ŠTA STE OD NJE NASLIJEDILI J  JA (odma )  HRABROST ! J smijali smo se, a ja „zaludu“ naučila sve od a-ž, on me pita „gluposti „ J J J i ocjena – NEĆEMO NATRAG , ma nije 2 nego 4  ;) J   

ZAR IMA VEĆEG NASLJEĐA OD POVIJESNE BAŠTINE, svojih korijena ?! PREBOGATA SAM !! i zato vam "nemam" šta dati.... ;)

Ne-ću sre-bro, ne-ću zla-to, 
ni bo-gatstvo cilog svita......
oću samo.....ha ha haaaa ;)


A je ovo štosno, mogu se stanjiti ;)
ovde san imala 6-7 kg viška ;)

a na ovu pismu se u ritmu, po taktu ,  lipo pleše ono ka po "turski" eeee ;) iman ja i sa onim dukatima i sinđirima u ruci sa ćerinog pira lipih slika , al nije za javnost   ;)!!

ANEX večeras : Ovo sam vam morala SAD - ODMAH napisati, jer sam osjetila da me pomalo "napuštate" , s razlogom , puna sam "kiča" , svojih "ludosti" , "liposti" , JA PA JA ,a kad mi je takav život , pa iman po stoljeća iza sebe !!! a ja u smislu nasljedstva NEMAM NIŠTA osim .....ne znam, zaključite VI !!! VOLIM ŽIVOT , OZBILJNA SAM KAD TRIBA , ALI I NEOZBILJNA - KAD ME VOLJA ! VOLIM ŠTO SAM MEĐU VAMA - A VAMA JE PUN "KUFER"  OVIH SVEKOLIKIH poštenih , pijanih, lažnih , falših, silikonskih, botoksiranih NASLJEDNICA , ja neman love za to, a da iman ne pada mi na pamet , Bože sačuvaj !!! , i , mislim , da sam na vašem mistu da bi i meni ova sad NEKA NASLJEDNICA ...Hiltonica, Trampovica, Verasačica, IŠLA NA ŽIVCE- ma neeee, JA SAM OVAKVA I GOTOVO !  Muž mi često kaže da sam ka Majka Terezija....e, a on, ka Brat Terezijo. I JOŠ NEŠTO - ĆAĆA NAS NIJE JOŠ PODILIJA I ONA KUĆA NA PUNTI JE NA POLA-  NIJE CILA MOGA ĆAĆE, i tetina je  ! Nek mi ostavi - što hoće, nitko ništa neće sa sobom odnit u RAJ !

LIPI POZDRAV ŠALJE VAM SVIMA  GOJ.......ĆKA , a ne smin ...ubit će me muž ;) 
 Ipak sam ja - udata !

GENI, GENI KAMENIIIIII,
VATRA GORI U MENIIIII...;)
 
   

Da po mene dođe šeik najveći, 
ni on ne bi moga da me usreći...;)
šta će meni blaga šta mi on dade,
nema mi do moje zemljeee kamene !


nasljednica @ 13:08 |Komentiraj | Komentari: 99 | Prikaži komentare
ponedjeljak, siječanj 11, 2010

Da, poštovani čitatelji javljam se iz STOŽERA NAŠEG NOVOIZABRANOG PREDSJEDNIKA. Kako su VIDEO ZIDOVI u modi, jer ne možete svi čuti udarnu vijest dana ako ste vani , u vožnji, u zagrljaju, a NOVOIZABRANI je tako skroman pa nema ni petardi ni VATROMETA , pa evo  - evo, STOŽER mi omogućio da vam se svima javim sa ove zgrade - jel me vidite dobro ?! ;) Kažu da ću djelovati više od VATROMETA hahahahaaaaaaa - bez sudara , molim ! 

Budući većina TV centara  ( čitaj: blogera ) obavještava o istoj udarnoj temi dana , bit ću kratka , što znači da ću vam svima poslati slike iz našeg STOŽERA - da vidite kako se u nas fešta-lo !
Naravno, svi su bili dobrodošli, ali Predsjedniku je bilo drago vidjeti NJEGOVU MILJENICU - MOJU PR NEVISTICU i njenu ekipu , eeee ! Vidite kako su sritni, kako je zagrlija - našu mladu uzdanicu  !

A netko je bija posebno lud od sriće,A  MOJE MILO DITE - U KUĆI ;) zvižđa je sve u 16-st ! A prije je baca na Klintona , a sad na našeg novog Prisidnika,al kad mu ja dam svoje cvike, sliče oni dva i nježni su i plahi i ka "gluhonijemi malo" AL TIHA VODA BREGE DERE - ja sam SVJEDOK !!! ; ha ha haaaa 
-slika skinuta !!!!
Nakon kraćeg izvještaja, od sriće šta mi je kolega po struci , opet ka i Bivši , izabran za Prisidnika, aaaa morala sam se ić naglo prisvući, opet, u NJEGOVU I MOJU  i MOGA kućnog prisidnika - U NAJDRAŽU BOJU - ZAR SUMNJATE U KOJUUUUUU ha ha haaaaaa
slika skinuta !
Anex: Naš Bivši kaže - da Novome fali "strasti" , hm, s obzirom na njegovu "runjavost" ne bih rekla da je Bivši pokaza svoju veliku "strast" ;)
A taj naš dobri šaljivđija i kad triba i kad ne triba , slični smo i po tome , osim po struci i strasti prema poslu ;) jel on kumova stanju u zemlji?!  A moga je više ZAORATI, al i više STRASTI , al , izgleda -godine , godine čine svoje ( kod mene , ne - ha ha haaaaa

Anex: Bivši kaže da On ide u povijest,a da Novoga čeka BUDUĆNOST ! - I OSTA ŽIV ! Tako je najlakše ! ;) 
A šta će biti s KUMOVIMA ?! Oće li se novi držati obećanja ? VRATI ILI PLATI !!!
A oće li naša brodogradnja i dalje puštati brodove ka na tekućoj traci ....milina ih je gledati kako klize u more - ko to nije doživija ....nek pročita članak Nasljednica u Škveru (skoro krstila tanker ) . google ! A veselimo se ĐUSIJU, jer ako taj bude O.K. izgleda da će biti dobro svima, naručit će ih još....


- moja slika sa tel slušalicom skinuta !!!

ma iman ja s vama Predsjedniče puno toga popričati...neću Vas odma sada bombizati s pitanjima...ima vrimena....

NEK VAM JE SA SRIĆOM I NEK VAM BOG POMOGNE ! A znate da zakletva glasi u zadnjoj rečenici : TAKO MI BOG POMOGAO...a tu imate mali problem...al to je ZAKLETVA ....!

Tko je mislio , čuda da se dese, da Miljacka Zagrebom poteče..... 

-skinila Bandinja !!!

Na kraju, iskrene čestitke i protukandidatu - ipak je "zadnji čas" bio  NEZAVISAN kandidat, koji je ušao u DRUGI KRUG ! NISAM NI JA USPILA ;) Što se sad netko slatko smije i ja ha ha haaaa, a novinarka Slobodne me još nazvala IZBORNOM FENJERUŠOM, još čekam da je rebnem tužbom za duševne boli , ne zna ona s kim ima posla ;)a

BOŽE ČUVAJ HRVATSKU I NAS !

LIPA BAŠKA VODA NEKA SLAVI - IMA I ZBOG KOGA !!!

....a ja bih rado ZAORALA u PREDSJEDNIČKO VIJEĆE , ZAR SUMNJATE !


nasljednica @ 12:31 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 10, 2010


DRAGI MOJI, DANAS JE DAN D ( DEmokracija ) ili - B-E ( banana ) -  a pošto se "manjina" buni  da su mi postovi dugi - evo vam KRATKI , al nisam ja kriva ;) šta je ONA DUGA :) ;)

DOBRI NAŠI STRUČNJACI
 I JAVLJANJE IZ KUĆNOG STOŽERAZeznija me sin, al evo slike "uspravno" !  !


Slike govore više od mene - budite sritni što mi brzo dolazi moja draga "dijaspora" pa neću stić ništa napisati - FALA BOGU, znam reći će "manjina" - al "dijaspora " je  nekome  i te kako danas na dan  D- DE. važna ;) a meni i moja !!!!Neću ja ostat gladna - more isprid - bez talijanskih i slovenskih kočarica !!!
Ozbiljno- nadam se da će dan BE ostati iza nas !!! SRETNO NAM SVIMA !!!!
IZ KUĆNOG STOŽERA :
U IŠĆEKIVNJU PRVIH NESLUŽBENIH REZULTATA U 21,40 sati :
Da li već znamo tko je naš NOVI PREDSJEDNIK ?!
TKO PIJE OD SRIĆE , A TKO OD TUGE ?!
ZNAMO LI VEĆ SADA !
TKO JE NAJSLABIJA KARIKA ?! ;)

"Zlatne strune svirajte mi ovu pismu jače, sanjala sam da ONAJ na rastanku plačeeeee..;) "Tko će kome na Pantovčaku puvat za vratom;)

OSTANIMO DOSTOJANSTVENI - SAČEKAJMO SLUŽBENE REZULTATE !

Napomena: iz ruku "OMIŠKIH GUSARA"  
/ KRNJE- BANANA - 2009 /
Oni su gosti i RIJEČKOG KARNEVALA !!!


nasljednica @ 17:31 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
subota, siječanj 9, 2010

Evo čitam , pišu portali, blogeri, Odbjegli je evakuiran, a oće li nama vratit  "oteto-prokleto" (mu).
Od muke mi stihovi naviru :

NE ZNAM OD GORČINE KOJE OPROŠTAJNE DA TI ZAPIVAM

-skinila njegovu sliku !

Već u Škveru se vidila zabrinutost zbog MEDIJA 
koji su nagazili tebe i tvoje ! MEDIJI lažu, jel?!

Bolujem ja, boluješ ti, 
al hebi ga, ne od istoga ,
Jer nikoga , ne pokradem ja,
Kumova si , sirotinja ostala.

Otvori nam taj takujin svoj
Traži  to nezaposleni sloj,
Jer mnoge vas kunem ja,
 A najviše tebe, žena jedna.


Otišla bi u drugi svijet 
Da srcu mom pronađem lijek,
Al love neman, ka ni drugi, ja
Ostat ću dije i lova mojaaaa.

-skinila sliku iz jednog ministarstva! 


Čitam jutros koga si od svojih stvalja na čelna mista, nisam ja od "jučer", u više Ministarstava sam bila-al odogovore koje sam tražila - NISAM DOBILA-koliko ti  je "kadar" bio stručan ! Pametna, logična  pitanja-al odgovore nisu znali !!! "Tek primjenom Zakona- kad se uoće nejasnoće..." jesu li za to plaću primali - sramni zakoni i pravilnici ,a plaće vrhunske !!!! važno lovu isisati od bespomoćnih "budala", jadno naše pravosuđe- sramim se DIPLOME !           

Pogled na V. Lenca, slikano 24.09.09.
- kud me baš ovde moji odveli ?!
- prekrasna šetnica uz more .....a pogled na V.L.
  BOLI !

-skinila sliku iz šetnje !

Pod tvojim prozorom ne raste cvijet,
Jel ti lakše kad te mrzi svijet,
Tebe svijet sve više mrzi 
A mene srce boli, plakala bih ja!


( Di je naša, moja lovaaaaaa)

Ka te vidim na ekranu
Poznajem te po pljačkanju
Biži,  biži , moj  Duće
Zbog tebe mi srce skoro puće.

Na te mislim godinama ja
Na te mislim i na Lipotana
Na vas mislim kada svakog dana
Zbrojim koliko sam para izgubila.. Kad nam  vratiš što si s kumovima ukra, zlatnim slovima ću ti osobno stavit ploču POČASNOG PREMIJERA RH u LENCA !
Umisto da sam radosna što sam s unukom , plakala sam ....i slikavala - zbog pljačke, nepravde, zbog nas 1028 kooperanata , zbog LIPE NAŠE SILOVANE ! Zar vas nije sram !? Duševne boli ti neću naplatiti, nema tih para ....osiromašila bih te !


Ima dana kada ne znam šta da radim, 
Da li tebe uopće briga to,
Vrati nama Lenca, Mosora  što si krao, 
Vrati meni miran živoot mooj!

ZNALE SU I BANKE ŠTO RADE !
Uzimale hipoteke na zemljište !

E Unijo, ti pojma nemaš, 
nama ništa - njima sve, 
štaš ti nama i te tvoje
sjajne zvjezdicee ! ******

NAŠA RAK RANA : V. LENAC !-slika skinuta !

nasljednica @ 11:59 |Komentiraj | Komentari: 32 | Prikaži komentare
petak, siječanj 8, 2010

U sklopu ovogodišnjen našeg  nezaboravnog  DUGORATSKOG LITA , naša  volonterska udruga TVORNICA ( naziv po sorenoj tvornici DALMACIJA –Dugi Rat, koja je prodana Englezima ) bila sam na promociji knjige Ive Klarića , TATA, KAJ JE TO VELIKA NUŽDA ...a kako je njena tematika, vidim, aktualna od 1989. pa do danas, evo vam jedna pričica  J..skratit ću... J

 K L I S T I R

Autor  ( A.) je  nakon par godina došao svom dobrom starom  prijatelju –psihijatru ( u tekstu mom  dalje :Psihić) . Na vratima je A. vidija zbunjenog lika i čuo da Psihić viče: SESTRO, KLISTIR.... Autor zastao, mislija da je falija ordinaciju...ali , nije...., ispozdravljali se oni dva , di si , kako si, šta ima....lipo igledaš, kaže njemu Psihić, izgledaš zdravo, odmorno....Ne mogu virovati da si bolestan ?!

Zamoli  familijarno sestru da ih nitko ne ometa , da ga nema za nikoga živoga, ni na telefon.

Uđu u sobu, izvadi Psihić bocu balantajna i dvi čaše  “... ovo me podmitija onaj  šta si ga srija na hodniku kad si ulazija „.

„Lako se tebi smijat, on tebi balantajn, ti njemu klistir“....misli se Autor ( A.) , ali je muča.

Kad su malo popili , Psihić kaže A. Da ne može virovati da mu triba  njegova pomoć ?!

Autor mu kaže da je isciđen,  napuvan, živci ga izdali, može napraviti kakvu glupost i  zgrabi ga za ruku-moleći za pomoć.

Psihić ga umiruje, da nije još priša, da nije jedini , i da ima iste simptome ka i onaj šta je ostavija balantajn. Nego, Psihić  se povjeri autoru, da nije ni ON dobro, „....  za par dana iman simpozij, al kako znanost  traži  longitudinalnih istraživanja, odgovorit ćeš mi na neka pitanja i tako ti meni pomoći. Jel pratiš MEDIJE ?! „

Autor:  „Da pratim li ! Gucam sve  dnevnike i nacionalne i vannacionalne,  i  nacionalne i nadnacionalne tjednike, one za domaće, za mladež, čitam sve kolumne, intervjue o lupežima koji govore o poštenju, znam sve o pedofiliji i guzofiliji, znan sve o korupciji, privatizaciji i revizijama, haška saga mi je u malom prstu sa svim transkriptima i špijunima, na Savudrijskoj vali bi moga doktorirat, ne mogu obidovat u nedilju bez one emisije u dva, bez latinice  ne mogu večerati,  a o tomu kako vlada vlada znan tri puta više nego njezin predsjdnik, ali... „

Prikine ga Psihić i kaže: Ostavi to , ALI....za privatnu ordinaciju, ovo je javna.. državna....Eto, sad si mi olakša posal. Ti si prijatelju idealan građanin , kakva svaka vlast poželjeti može i kad promislim , ne znam , šta te muči ?

Autor: O svemu sam informiran ,a ništa ne mogu !

Psihić:  Pa to je ono što se od tebe traži , a ti bi tio da ti ja u državnoj ordinaciji , o državnom trošku , dam tablete protiv onoga što se od tebe traži ?!
Uzme Psihić komad karte ,nešto našvrlja:
Ovo ćeš dati sestri. A sad još po ćašicu.... ( i pozdrave se)
Kad je autor otvorija vrata iza leđa mu odjekne :

SESTRO, JOŠ JEDAN KLISTIR !
Vrati se  Autor, pogleda svog Psihića.
ŠTA JE , ŠTA SI ZABORAVIJA ?, pita ga Psihić.

- Jesi siguran da si pogodija pacijenta i terapiju ?

I JEDNO I DRUGO ! HE , HE, HEEEEE......., kaže Psihić.

Na kraju ovog članka Autor je napisao:

P.S. Siguran sam da vam ne smeta što sam u 1987-mu ubacio zbivanja kojima se baš nismo nadali  ( to je bilo 2008.g. )

A JA VAS OVIM POSTOM PITAM, JEL VAM SE ČINI – DA VAM SE I U 2010-oj  ČINI  DA MOŽEMO  I MI  NAPRAVITI  – „ VELIKU NUŽDU“ ili i mi primiti KLISTIR  ili  „sašit „ bocu balantajna  ?! ;)

DEMOKRACIJA  JE  NA VELIKOJ  KUŠNJI !

Nemojte da nam drugi čine naše KONDOTE, jer se posli nemate kome žaliti !!!  Učinite "nuždu" = IZAĐITE NA IZBORE  , jer ako ne izađete - "U VELIKOJ NUŽDI"  ćete se uvaliti !

"ALISA NE STANUJE TU" - u "našoj zemlji čudesa" ! "ALISA" viruje da će joj DRUGI sredit S(T)ANJE  u njenoj kući - a NEĆE IMAT KAD taj DRUGI NI SVOJU SREDIT !  JEL VI TO SHVAĆATE ! 

Ovo je bila samo jedna u nizu jako dobrih DUGORATSKIH VEČERI 2009.godine ! :) Citate knjige je čitao naš glumac Otokar Levaj.


nasljednica @ 01:04 |Komentiraj | Komentari: 29 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 6, 2010

Je, živa istina, lani na PRVU godišnjicu Jokera, puno lipoga , svečanoga u tom trgovačkom hramu. Meni je lipši nego City centar u Zagrebu , a i moja  zaova iz Australije je rekla: OUU, JEEE, NISAM U NAŠ  SIDNEJ VIDILA OVAKO BJUTIFUL ..JA BIH KAPOFĆINO  JEDAN.....  i ja naiđem drito na Keruma , gora od presretača J a s njime tjelohranitelji.  Uljudno zamolim za jednu sliku za naš dugoratski portal- kupija jednu tvornicu u Dugom Ratu ! Momci se maknu, a on kaže jednostavno : Rado !  Ne znam di mi je ta slika sada , al evo slika od ove druge- godišnjice........i povod ovom postu...i opet riječi  Mladena Delića: LJUDI MOJI,  JELI TO MOGUĆEEEEE .....


KERUMKLECIJAN PRODAJE

DIO SVOG CARSTVA

Još jedna BUM vijest ?! Šta mu je sad ?! Obećavao je NOVA radna mista ?!  Nisam čitala Slobodnu, nisam stigla zbog mojih Kineza u kući- evo  vijesti NOVA TV- da prodaje za 200 miljuna eura -  Koja je to lova ?! ......govori ,  da nije u krizi, nego da nema vrimena za trgovinu !

KERUM još kaže, da će to bit najveća transakcija u ovoj godini...aj dobro je,  JOKER neće prodati ! J Ni HILTON J Tu mi je PR mudrica-nevistica ušla u uži izbor, čeka poziv za razgovor ! J Uskoro diploma, pardon MAGISTRICA po  Bolonji, 23 joj godine J u prvoj grupi magistara !!!  i 3 strana jezika J evo vam moji PR-ovci , golubići !Kaže , evo, Kerum, da krediti i financijska kriza nema veze s ovim , prodaje trgovačku djelatnost...je li TODORIĆU ?!  pita ga novinar (ka) Kerum  je suosnivač NTL-a ili TNT-la ?! J , ako neće ON,.....ima ko oće !, kaže Kerum .... J.

Evo kaže, nada se pobjedi  Bandića i kaže mu : POSTANEŠ LI PREDSJEDNIK, KO ĆE TE VIŠE VIDIT ! Hm, ONI DVA SE NADAJU, a ja vidim ankete, hm...sve je moguće... sve i NNNI – jel se sićate vi iz 50 i neke – one naše radne akcije Ništa Nas Ne smije Izenaditi.... ja pisala parole, jer sam LIPO pisala, e ! J

Za  sada mi je drago da onaj tajkun TODORIĆ neće  uzet  JOKERA  ( zovi ) J

A drago mi je da ću i dogodine na 3-ću godišnjicu JOKERA,a zašto ! JOve godine je MAJA ŠUPUT pivala od 20-22,30 neumorna i simpa – prvi put je vidila uživo.....štikle s onim debelim đonom 5+11 cm J čučla ja kraj nje , dok je davala intervjuJ baš me zanilamoJ Ne lažem, evo slika..... mislim da nisam tu izbrisala (kako daje intervju) J

Nakon što sam se na ovu godišnjicu nabalala mukte isprid nje J, popela se na 3. Kat JOKERA i  balala J  Pjevam danju, pjevam noću..... Pleši sa mnom takva sam i gotovo ;)....hajde zajubi se   moje oči... J skinila po kg , moji golubići  me slikavali...HVALA MAJI !!!!!

skinila svoju sliku !

kakva teretana, koji fitnis- pleši  i skini kg ;)

......ma bilo je ka na pravom koncertu...piva MAJA sve živo ! .) I Zečića, i Mišu, i Ivčića, i Grdovića., i Tajči... kaže da je tu noć do zore pivala u VARAŽDINU i da su upravo s  puta – ne bi se reklo, kako je slatka i svježa bila !
J Je da je sitna, al u malom sudu-papar stoji J jesu bili pametni naši stari J ;)


Na Sv.LUCIJU je bila prava fešta u Jokera sa ŽAKOM i ženom obućenom u Sv. LUCU sva u bijelome i  dilila dici darove  J Sliku iman, al je kod ćere u fotiću J lipa uspomena  i sa Žakom i sa Sv.Lucijom i s mojim unukom J.

Pivala su i plesala  dica Splita i male mažuretkinje i  modna revija – sve za 2-gu godišnjicu J


SKINILA SLIKU - jer vam s eteško blog otvara 
Ovako plešem, al  rijetko imam s kim ;)
ne virujete, al jel virujete onoj babi od 75 g. ;)

Sad mi je lakše kad znam da dogodine neće KRAVE i KOZE prolaziti JOKEROM
J i MUKATI , da neće demonstrirati ručnu mužnju J a kad bi to bilo i takmičenje za dobru nagradu, ja bi koju kravu i stisla J neš ti mužnje J


slinila sliku - Ovo nisam ja, moja je malo duža, postole "moje" ;)

E, kad smo kod toga, muž mi nije dao da se javin u  MIJENJAM ŽENU
J svi ga nagovarali da me pusti, ma jok J, želja mi je bila uć u „ kakadu“ i bilo koje miomirise  koje štale u Slavoniji i šta god oćedu i da čistim kokošinjac i svinjac J SAMO DA ME ISPRATE TAMBURAŠI J  Garant bi od sriče plakala.....a i oni za mnom ha ha hahaaaaaaaa


Aj ŽIVIJA , CARE  KERUMKLECIJANE,  i  ostavi nam  JOKERA , mogle bi KRAVE uć u MEKDONALDSA I ONDA  BI DICA PLAKALA J  A JA NA KATU NE BI KUPOVALA SLAMU , PAMUK, ŽITO, MLIKO...nego....pssst i ne bi balala...... JJJ

OGLAS - besplatni : KERUMKLECIJAN  PRODAJE DIO TRGOVAČKOG CARSTVA ZA 200 miljuna eura - javite se ! Poseban uvjet :  Bandića primiti  u marketing sa ino-partnerima ili  Josipovića za međunarodne trgovačke ugovore , a Nasljednicu obavezno - po njenom izboru, zbog ovog besplatnog oglasa, žena stoji doma - s diplomom i bogatim radnim iskustvom ! :)
Evo ti sad Slavice Eskelstercesteroni....ona voli svoju Hrvatsku ! 

ANEX/ Dodatak:  Čekajte , ko je ovdi lud !!! Ovo san se sinoć već sitila, al mi sin oteja laptop. Pa o čemu su Kerum i novinar sinoć govorili  - PA ON JOKERA I NE MOŽE PRODAT - NJE VIŠE NJEGOV, e ! 

I na kraju :  

HRISTOS SE RODI !  za sve ljude dobre volje koji po Julijanskom kalendaru danas slave Božić!  I - Za sve naše drage prijatelje , a i Kerumove ! 

Srce je moje violina, 
što ga diraš
kad ne znaš da sviraaaš, ;)
nemoj da kvariš 
najlepše zvuke, ;)
mesto pesme
zaćut ćeš jaukeeee ;) 
...ova mi paše ovih dana.... ;)

a našoj dragoj @lomić je draga  - Fijaker stari ulicama lutaaaaa.....

*****Dodatak: nešto je zapelo u satelitu, neće da nam slike "uvati"-hvala na razumijevanju! .....neće slike ni jutros, šteta, ima li koja druga mogućnost osin  imageshark ? IMA- HVALA @LIVANI !!!!! !


nasljednica @ 23:46 |Komentiraj | Komentari: 38 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 5, 2010Dragi moji , nemojte da vas zavara ovaj naslov, čitajte , vidjet ćete – kome je naš GLAS potreban ....

 MOJ  GLAS  ZA .........


Nije zbog južine,nisam u depri

Pišem jer nosim to danima u sebi

Za koga glasati, a da zavrjeđuje

Kome osmjeh podariti, da zavrjeđuje

Kome oka sjaj produžiti, da se ne kajem

Kome osmjeh zadržati, da se obogatim

Sučeljavanja ,ove i one vrste

Uživo,a najviše na televiziji

Jedno od tih - s nama, sa mnom

Nije me ostavilo ravnodušnom

S razlogom, velikim razlogom

Sreća da mi je sin oteo laptop

Tu večer nisam napisala ništa

Odvijao se i naš, moj  film

Hrabrosti, patnje, upornosti

Nisam mogla danima napisati rič

Sad kad sam sama ,glas svoj dajem

Onome kome je i te kako potreban

Osmjehu koji obećaje ,

Očima koje ne skrivaju

Svoj glas dajem

Za onaj lipi osmjeh

Za srce puno radosti

Za optimizam koji obećaje

Dajem ga istini, volji

Dajem ga jednoj mladosti

Svoj glas dajem s razlogom

Svoj glas dajem zbog sličnoti

Svoj glas dajem nevinosti

Svoj glas dajem ... našoj SANDRI

A da ONA to i ne mora znati.Sad se osjećam zadovoljnom
kiša neka pada, briga me.
Vi koji ste u Zagrebu, ako dođete do Kamenitih vrata , upalite u moje ime jednu svijeću za Njen uspješni oporavak, hvala vam.

Sandra, možeš ti to , 
i mi smo ......
   


nasljednica @ 13:49 |Komentiraj | Komentari: 34 | Prikaži komentare
ponedjeljak, siječanj 4, 2010

Ne znate vi dragi moji , koja sam  faca  J ni kriva ni dužna !!! Skratit ću ...J.Moj Škveranin je radija 29 godina u radioni, radnik, pa brigadir,a ima 2-3 godine ovancira u kancelariju sa inžinjerima i unda me poveja  prvi put  u Škver J  na prvo SVEĆANO PRINUĆE TANKERA  ( vidite- google- Nasljednica u  Škveru (skoro krstila tanke ),  nezaboravno 2. 4. 2008.Slike ustupljene, bila sam ka Princeza od Monaka  J, uzbuđena, prvi put na tlu koji me u najtežim godinama braka – hranija J  i tako moj meil ostao BIVŠEM govorniku Škvera kad mi je slava slike i evo, čitajte :)

POZIV MEDIJIMA ZA POTPISIVANJE


ŠEST UGOVORA O GRADNJI BRODOVA

Ako se sjećate svi mediji su o tome pisali – petak 13. 02. 2009. i POZIV J  dobijem i ja J , a  Nova glasnogovornica prema meilu kojeg je našla od smjenjenog  kolege slavala – leva, leva pa tako i meni .

SUPER ! Iđen vidit Premijera J  iđen vidit šta će reč o Bodogradnji koja me hrani 30-ak godina (još sam radila ) i pustija me dobri moj Direktor ranije s posla- kući se sredila na trk - gas do Škvera , u 14  dolazi ON i ELITA ! J

Muž ka muž nije bija oduševljen –da dit ću ja tamo – Zoricee, ma vidit će te Klarić, moj bivši direktor...Ja: Jel onaj šta smo ga vidili i upoznala na Večeri soparnika u Dugom Ratu, onaj simpa pa vidili smo se 2 puta , neće me se  sititi... I javim se mužu od kuće  DA IPAK IĐEM , poludija je , JA KAŽEM : SAD I KO ZNA KAD IKAD VIŠE, OVA SE  ZABUNILA-a dobila POZIV i da sam se lipo skockala za tu ELITU, sin me slika, poludija još više, ......( ništa bez ruže crvene za ĐUSI koji se gradi !!!)a obeća mi je da će me odvest na njega i da ću moć slikavati -eeeee ;)

-skinila sliku -svoju

,čujem na tel.  šuškali inžinjeri
J zezali mi muža, al se i povukli kad su vidili da je VRAG ODNIJA ŠALU I DA JA IĐEM ! SADA I KO ZNA KAD VIŠE, PLIZZZZZZ – a jesam , višćica , iman nos, inuticiju i gotovo !PUSTIJA ME i iđem vidit taj ŠKVERSKI MUZEJ ! JES ! J JDošla tamo, ajme MEDIJI – Bože svi,izvinite,  ka „šporki“, patike, košulje radne, postole izderane,ženske u patikama, obučene ka na pazar, AJME A NU MENE – ODSKAČEM, AJME KAKO SU DOŠLI OVAKVI ????   Kamere od 10-20 kg, aparati s cijevimam ka na ratištu oko po metra, a u mojoj crnoj kožnoj torbi fotić od 1500 kn, ajme ko će ga izvaditi J

EVO ELITA, MARŠIRA PREMIJER, KALMETA, barba LUKA, novi Diša Škvera, bivši diša Klarić naš dobri,brat   župan -Premijerov, i još neki....klapa počela pivati ...folklor plesati....javila se ja glasnogovornici i rekla –koja sam, da ja nisam nikakvi MEDIJ Jal da joj hvala ( od tada mi uvik šalje obavijesti i  slike o porinućima )...AJME, s  one strane svečanog stola ELITA-  "ČISTUNI" ,  a ja s ovi "ŠPORKAĆUNIMA"  J...

-skinila sliku


slikala me gđa. kuvarica Zdravka :)-da ne zna ona to, da kako će ?!, kad vam stanem u ekran do kolina - pritisnite i BRAVO ! Hvala vam :)

....ma nikad mi ni JADRO nije tako lipo izgledala ka ja  
J.....hebiga odskakala sma mađu MEDIJIMA......gleda PREMIJER sa zagonetnim smješkom –ka ono-a šta je , evo tu smo..... sad ćemo vam priopćiti sve o stanju u Brodogradnji...da manje serete i plasirate laži,  i gleda on polukružno s podignutom desnom obrvom ka sa visoka  SVIH  J...od desna na livo, a ja bila zadnja –livo.....ko smi izvadit moj jadni fotić J.....kad ja vidim doći će pogledom i do mene ma SAD ILI NIKAD J  i ja izvadim laganini fotić i ON OČI U OČI SA MNOM NA 2-3 METRA...ZASTA ...ODMIRIJA ME    ;) J Tko je bija , ustvari, njegova desna ruka ;)

Iako su me sekuriti micali nazad –al mene tako LIPU OSTAVILI U PRVI- DVA KORAKA BLIŽI RED....ON GLEDA U MENE – JA U NJEGA  
J i ja njemu BLAGI UPITNI POGLED OČIMA - KA SA SMJEŠKOM - MOT NA MOJ FOTIć-KA MOGU LI GA  SLIKATI , A ON FIN , J DISKRETNO MI MIGNE J I DADE GLAVOM POTVRDNO ZNAK – DA GA MOGU SLIKATI.. i glumački se naglo uozbiljija.  J ala , ma mogla sam iza toga i sa njim sama slikati ,al šta ako slika di osvane , ne , ne a šta ako KLARIĆ kaže  (mužu ) nahebala sam i neće me nigdi više pustit.


E Klarić, smjenjeni Diša mi se lipo javio, nije pitao-što ja radim tamo –ja mu rekla da se ova zahebala  i počeo Kalmeta držat govor, počeli supotpisi, aplsuzi, sve PET....
 i PREMIJER ĆE: GOSPODO IZ MEDIJA , BUDUĆI DA VRLO ISKTRIVLJENO U POSLJEDNJE VRIJEME PIŠETE, DA, PIŠETE O STANJU U HRVATSKOJ BRODOGRADNJI, IMALI SMO POTREBU DA VAS SVIH SAZOVEMO NA DANAŠNJE SUPOTPISIVANJE  OVIH ŠEST  UGOVORA O IZGRADNJI  BRODOVA ,DA SE SVI VI KOJI NEGATIVNO PIŠETE O STANJU U NAŠOJ BRODOGRADNJI NA LICU MISTA UVJERITE U OVO ŠTO MI DANAS PRED VAMA ČINIMO ,  JER U BRODOGRADNJI LEŽI BUDUĆNOST HRVATSKE , MI NEĆEMO LJUDE POSLAT NA ULICU  i bla , bla, bla –naravno MEDIJI nisu dali pljesak , a držali su kamere, aparate ili dikatafon , a i ja ga snimala ....

-skinila sliku makete brodova

...i  ja lipo iskoristila UŽIVALA  U RAZGLEDANJU LIPIH BRODOVA KOJI SU IZAŠLI IZ SPLITSKOG ŠKVERA ! MA BILA SAM U MUZEJU i usput papala i pila
JKAD NU-EVO GA FINAC - AMORELLA...i u razgovoru s gđom. koja nas je posluživala delicijama doznam ta gđa. Zdravka  bila u Bračkom kanalu  1987. kad sam bilana porodiljnom , priko puta mi kuće, kad sam Amorellu slikala i ona zna moga muža, bila s njime i kuvala im tada u kanalu i sad im je u menzi ,i sve naj o mome mužu –aj neka, bilo mu je drago  kad sam mu to rekla. JNa izlasku mi netko dobaci: Gospođo, muljaju, već su 3 broda napravljena i porinuta –ovo je samo blefiranje.....puno se govorilo i pisalo o Škveru, a moj OVANCIRANI ( UNAPRIJEĐENI ) doma se čudi, jer  rade po cile dane i subote i stvarno 5 TANKERA je porinuto u 2008. godini i još ih rade i nije mu jasno ni sad – kako se Škver prodaje i NI KOME i još  ZA 1 KUNU – jadna majko !!!

I onda čujem ODEEEE PREMIJER NAPRASNOOOO .....

i ONDA DANAS ČUJEM VRAĆA SEEEEEE.......mora bit da ni njemu ka i meni nije išla matematika , al meni je išla bar logika ! A još DOKTOR , hm, DOKTOR za ROLEX ! J

Reka bi pokojni  Mladen Delić: MA LJUDI MOJI , JELI TO MOGUĆEEEEE...izgleda da Split ne može bez te rečenice ........ ETO KAKO SAM SE NAŠLA U OČI U OČI SA DOKTOROM IVOM SANADEROM ! KOJI STVARNO IMA DUPLA MUDA , AL  JADRO IMA JOŠ VEĆA ! KASNO MARKO NA KOSOVO STIŽE !  Moj je 1. s desne bande, a 1. s live - Mijenjam ženu, jeste li ga pripoznali- bit će post i o tome događaju ! :-))) ulaz u  Škver :)

Moj OVANCIRANI produžija i to popodne i pita : Zoke i šta si riješila sa Sanaderom ?!  Ja: Nema straja za vas, aj manje se koprcaj u krevetu zbog tih tvojih tankera :-))))  On: A ža mi je šta nisi i ti u Vladi, blago se meni Zoke -eeeee kad bi bilo tako, al.... radnici su zabrinuti, lako je tebi ..... imaš dobar posal i plaću ....a MI ?!  ( op.p. a MI- radite , a ja na zvodu i bez kune ! )  

I sad se vraća Odbjegli mladoženja , da spasi HDZ ! Oli nije uspija u NOVOM POČETKU ?! Oli nije bija dobar u S...S...S, ma u s savjetima onoj miljarderki, pa ga ona opušila ?! Sad će on sredit Jadru, ma bojin se da će ona srediti TREĆEGA, sredila je DVA ;) nije za Q ona izabrana...izgleda da je taj njegov DALJINSKI RIKNIJA ili mu je bija dalek domet upravljanja ili je osta bez baterija ILI JE JADRO PROMINILA NOVI MODEL TV-a ?! ;)  

Ma nu ti njega - Ljut šta HDZ nije dobija  ove izbore - šta nije izabran njegov kandidat, a koji njegov , kad je osta bez ijednog, olitiga -oni bez njega ?! MA JE - je, kad se svi zbroje !!!!

MA  ZNA ON ZBOG KOGA SE VRAĆA - nije ovaj narod blesav i nek ON pristane podcjenjivati i narod bez škole i sa školom - njegov doktorat je privatizira i rasproda i zadužija ovu zemlju i svih njegovi mr. sc. dr. mag.  stručnjaci ! Narod kopa po kontejnerima , a na zavodima nema više mista - za sve nas !

SVE MI NAGLO MIRIŠE DA ĆE BITI RASPISANI PRIJEVRIMENI IZBORI-najutit će MESIĆA i onda će on potegnit zadnji potez ! Onda ćemo imati harač na harač i opet harač na taj harač- kako će platiti sve izborne troškove - ajme nama nije nam dobro....a oće li ikada bit ?!  
 A bit će, bit ....ali kad ...čekajmo....u nadi je spas ....sve gasneeee, samo ži-viiiii na-daaaa, samo živiiii nadaaaa!

A nije isključeno ni da ćemo imati dva HDZ-ja .....neće se Jadro povući - žena je žena, odlučna i uporna, ma uostalom , ko zna možda su to sve "igre" ! Svakako, stanje nije niti malo dobro !

ANEX_ jutros, jer sam članak noćas napisala, evo doša dobri stari susid  ( 70 g.- zdravog, živa duha ) i zapivali nas troje - prigodnu , majke mi :

Plovi mi ploo-vi, brodiću maali,
plovi mi, ploo-vi, u rodni kraaaaj.

Jaaa nikog neee-mam 
samo moju MALU BARKU ;)
ni jubav žarku od JADRICE ;)

Ja nikog neee-mam
samo moju MALU BARKU
ni ljubav žarku od JADRICE ;)

Ma ko ovo more platit , aj dobro- Mariceee, a ne Jadrice !  NI HARAČ ! ;) Evo kaže - ovo je sve vragu
otišlo ! Je ....išlo k vragu , a bidan narod !


nasljednica @ 00:33 |Komentiraj | Komentari: 33 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 3, 2010


Dragi moji, bit će i u Novoj lipih uspomena ( vidi post -u raju :-) , al ova je, prirodna i  najfriškija...i "dozvoljena " ;)....


SREĆU ČINE MALE STVARIMoji su znali da južina mi 
sve pokvari i zato su meni
njihov fotić u ruke dali.


Po osmjehu sam znala
Da se u foriću nešto krije
Čekali su da se nasmijem.

I gle, čuda, uspili su!
Iznenadila se - jasno,


Nasmijala se utiho,
al ipak glasno ! 


Neometano slikali za me 
u solinskom onom Raju
moju malu, nazvanu, Pikasu !


 

Njena svaka čarobna boja 
Jača je nego južina ova moja !


Život je lijep

Kad nijesi slijep

Očima čar , je božji dar ;)

Samo tako živit znam

Živi i ti , kad je južina

I kad si sam ;) :)

Evo u večernjim satima pivam unuku ovu pimu pa mu nije jasno da baka zna i ove "mirne" pismice ....gleda me čudno i smijulji se.......

Zaključujete - danas je sunčano ! ;)


nasljednica @ 12:09 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.