pisma
Brojač posjeta
208443
Arhiva
« » sij 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
pisma
Nema zapisa.
Linkovi
Nema zapisa.
Blog
ponedjeljak, siječanj 15, 2018

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@V

 

Dragi moji,
znam da ste se nasmiješili kad ste uz ovaj članak čuli moj izbor pjesme povodom proslave obljetnice PRIZNANJA MILE ZEMLJE NAŠE da mi pjeva klapa Sv. Juraj na mom blogu i baš NA OMIŠKOJ STINI ! :)
*****************************************************
VEZANO ZA DAN MEĐUNARODNOG PRIZNANJA R HRVATSKE !!
*****************************************************
HVALA SVIMA I POKOJ ONIMA KOJI SU DALI SVOJE ŽIVOTE ZA MILU ZEMLJU NAŠU
POĆIVALI U MIRU !
*****************************************************

Ovdje sam ja urednik i glazbeni i tiskovni i to s punom I ODGOVORNOŠĆU I SAVJESNOŠĆU I ZNANJEM  , jer SVAKI SAM PUT NA FDK OMIŠ POGODILA POBJEDNIKA !
Uteći tj. lagati ne mogu, jer je sve zabilježeno do ranih jutarnjih sati na mom blogu - ARHIVA SRPANJ / GODINA ! :) DA BI MI IZ DIREKCIJE FDK OMIŠ , SVI SE JAKO DOBRO ZNAMO , JEDAV DOČEKALI DA MENI JAVNO NAPIŠU DA POJMA O A CAPELLA PJEVANJU NEMAM
TE JEDVA DOČEKALI DA
 
KAO STRUČNJACI POPLJUJU ,
 
NE BILO KOJU KLAPU,
 
NEGO KLAPU HRVATSKE RATNE MORNARICE
KOJA DJELUJE U SASTAVU ORUŽANIH SNAGA
REPUBLIKE HRVATSKE
ZVANU KLAPA SV. JURAJ
KLAPU KOJA NAS ZASTUPA U ZEMLJI I U SVIJETU
KLAPU KOJA JE PROŠLA VIŠE MERIDIJANA I PARALELA
NEGO SVE KLAPE ZAJEDNO
PREDSTAVLJAJUĆI MILU ZEMLJU NAŠU
I UVESELJAVAJUĆI SVE NAŠE DRAGE U TUĐINI.
*****************************
ISHITRENI ČLANAK RAVNATELJA FDK OMIŠ , DA PRETHODNO NIJE PROVJERIO O ČEMU SE RADI , KAO STRUČNJAK I TO GLAZBENI , JAKO ME ZAČUDILO, IAKO SAM "GA VIDJELA/ ZAMISLILA"  DOK JE KLAPA PJEVALA, KAKO SE SMIJEŠKA - ZNA ON ZBOG ČEGA !!!
E DRAGI MOJI FDK - OMIŠANI , NISAM VAM JA PREDSJEDNICA !
***************************
 
Ovu slobodu pisanja mi nitko ne može zamijeniti NI PLATITI kao ni sve moje članke ovih OSAM I PO GODINA NA MOM BLOGU I OKO DVIJE NA LOKALNOM PORTALU - NAJVIŠE PIŠEM O KLAPAMA od Omiša preko cijele MILE ZEMLJE NAŠE  do Slovenije , Bosne i Hercegovine pa sve do NJU ZILENDA - klape Samoana- TE PROMOVIRAM DESET GODINA A CAPELLA PJEVANJE!!!
*************************************
SLUŠATE PJESMU KOJA JE POSTALA SLUŽBENA HIMNA FDK OMIŠ "NA OMIŠKOJ STINI" - I PJEVA JE MOJA KLAPA, KOJA PO RIJEČIMA STRUČNJAKA NEMA BLAGE VEZA O A CAPELLA PJEVANJU !!!
OVAJ VELIKI KONCERT "KLAPE U ARENI" U SLOBODNOJ ZEMLJI NAŠOJ, KRVLJU ZALIVENOM, ČASNO OBRANJENOM, ODRŽAN JE PRED OKO 4500 LJUDI !!!
*************************************
NAŠLA SAM NEKOLIKO ČLANAKA GDJE PIŠE - CITIRAM: " Od ozvučenja do pomno biranog redoslijeda nastupa klapa, bilo je sve vrhunsko !"- 
A MOGLO JE I NE BITI KAO I MIKROFONI PRILIKOM IZVEDBE HIMNE NA OTVORENJU EP U RUKOMETU U SPALADIUM ARENI.

DALJE U ČLANKU PIŠE :
Nastupile su KLAPE :
- muške klape s po tri pjesme i to: Šufit, Cambi ( op.a. prije raspada  na dvije - Split i Kaštela ) , Sveti Juraj , Tragos, Vokalisti Salone, Subrenum, Kumpanji, Jelsa, Iskon, Tragos s Vinkom Coce, Crikvenica, Motovun,
- ženske klape Cesarica , Luka i Teranske te dječja klapa Rabljanke.
******************************************
 
VIDITE SAD OVO - AKO SAM JA TUKA PO PITANJU A CAPELLA PJEVANJA, KAKO JAVNO ODGOVARA JOŠKO PLASTIĆ , ISPICIJENT,  NA FEJSU RAVNATELJA FDK OMIŠ KOJI SE NEMILOSRDNO OBRUŠIO NA IZVEDBU HIMNE KLAPE SV. JURAJ NA OTVORENJU EP U RUKOMETU, ONDA JE TUKAC I MO. STIPIŠIĆ.
******************************************
MO. STIPIŠUĆ JE S VELIKIM RAZLOGOM IZABRAO KLAPU SVETI JURAJ DA IZVEDE OVU PJESMU U ARENI PULA . DA, NA OMIŠKOJ STINI.

ČULA SAM JE UŽIVO MNOGO PUTA U IZVEDBI VIŠE KLAPA, ALI - G. STIPIŠIĆ JE BIO U PRAVU ! NITKO JE NIKADA NIJE OVAKO IZVEO - A ČEKAM TKO ĆE.
CITATA: U Areni su nastupile, kako je rekao umjetnički ravnatelj i idejni začetnik ovog događaja, legendarni čuvar dalmatinske pjesme Ljubo Stipišić Delmata, "klape koje su tijekom godine ostavile muzikološke tragove".
DAKLE !? DILEME NEMA ! :)
******************************************
HVALA VAM MO. STIPIŠIĆU , HVALA ONIMA KOJI SU U JEDNOJ DRUGOJ ARENI UŽIVALI !
HVALA SVIMA KOJI SU U OVOJ NESRETNOJ SPALADIUM ARENI  NA KONCERTU ZA SV. KATU 2011. GODINE - IZABRALI ZA "KLAPE U ARENI U ČAST MO. LJ. STIPIŠIĆA" , NEKI TAMO OPET TUKCI - DA KLAPA SV. JURAJ IZVEDE VAŠU LEGENDARU "DALMATINO POVIŠĆU PRITRUJENA"- A JA SAM SVE TO SLIKAVALA I DALA ČLANAK  ! :)
HAHAHAAA KLAPA SUBRENUM SE ČUDILA DA VEĆ ZNAM "OVA NOĆ" :) A BILA PREMIJERA 3 DANA PRIJE I DALA SAM I O NJIMA ČLANAK - DIVNI LJUDI, JA NA NOGAMA U 4. REDU S RC U RUCI  !!! :) 

******************************************
I sjetih se da sam čitala i dala članak o jednoj knjizi poznatog vukovarskog branitelja, često spominjanog ovih dana, kako je citirao jednog našeg Čovjeka : I ONDA ĆE DOĆI VRIJEME DA ĆE HRVAT NA HRVATA -  i meni je to palo napamet onaj dan kad su mi javili da pročitam što je o izvedbi HIMNE LIJEPA NAŠA DOMOVINO onu nesretnu večer - nama u RTL- tv prijenosu prikazano, javno opjevao tj. napisao nitko drugi nego Ravnatelj FDK Omiš .
HM ?!
******************************************
Nisam bila iznađena , jer sam iz dobro znanih razloga koje on zna , slušala klapu Sv. Juraj I ZNALA SAM ŠTA SE DOGODILO, a pred očima sam gledala kiseli smiješak Ravnatelja FDK, institucije kojoj je "sjeme" UNESCO-m zaštićeno i čitam GDJE BRAT NA BRATA PLJUJE - GDJE HRVAT NA HRVATA PLJUJE I TO NE OBIČNOG NEGO SE USUDIO DIRATI U SVETINJU - ORUŽANE SNAGE REPUBLIKE HRVATSKE !
KAKAV USUD ?! 
*****************************************
JESMO LI SVI MI PRED TV EKRANIMA BAŠ TOLIKI TUKCI BILI - po komentarima ispod članka dotičnoga , izgleda da ima puno TUKACA  tj. stručnajka i stručnjakinja po tom pitanju.Svi laj-kaju , zaboga, i djeca vrtićke dobi, vidjela su da nešto ne štima - hahhaaaaaa.  DA BI STVAR BILA JOŠ ZNIMLJIVIJA , RAZLOG ONAKVE IZVEDBE I TE KAKO ZNAJU STRUČNJACI FDK OMIŠ-a I CIJELI OMIŠ I KLAPSKI SVIJET JE O TOME PRIČAO ,  A I PISALO JE U SD.
*****************************************
SAD JEDNA ZANIMLJIVOST - ČLANAK OTKRIĆA KOLOMBA 21. STOLJEĆA LAJKALI SU I POZITIVNO OCIJENILI MNOGI KOJI MENI, BAŠ MENI , O DOTIČNOM  RAVNATELJU NE PRIČAJU BAŠ LIJEPE RIJEČI.
******************************************
PA DOKLE SMO OVO MI HRVATI DOŠLI - DA PLJUJEMO PO SVOJIMA I TO KAO TOBOŽE U ZAŠTITI A CAPELLA PJEVANJA.
KRASNA ZASTITA , MA JA SAM PROŠLA OBUKU NNI I TO NA FDK OMIŠ ! :)
******************************************
ONAJ MIJIN ČLANAK ZASLUŽUJE JAVNU ISPRIKU I ZBOG ONAKOVE IHITRENOSTI I ZBOG OBMANE ONIH KOJI NISU ČULI NI IZVEDBU NITI OBRAZLOŽENJE ORGANIZACIJSKOG VODITELJA KLAPE SV. JURAJ G. MARKA BRALIĆA SUTRADAN UJUTRO NA RADIO DALMACIJI !
*****************************************
MA NISAM VAM JA PREDSJEDNICA !!!
*****************************************
ONAJ ČLANAK JE BIO ZA NEUPUĆENE DOBRO-  I ZLO-NAMJERNIKE !!!
AL ZNAJTE,  NIČIM NEĆETE NARUŠITI UGLED KLAPE SV. JURAJ - NIČIM !
*****************************************
UGLED MOŽE BITI NARUŠEN RTL TV- U, ODNOSNO ONIMA KOJE JE UNAJMIO ZA RAZGLAS, MIKROFONE TON I SVE ŠTA UZ TO IDE !!!
*****************************************
U MOJOJ SINOĆNOJ AKETI ISPRED SPALADIUM ARENE ZBOG ČEGA SAM I  OTIŠLA ZA SPLIT - NA PITANJE ....KAO ONO, USPUT:
KAKO JE KLAPA SV. JURAJ IZVELA HIMNU, ODGOVOR JE BIO - SUPER !!..ILI....ODLIČNO, SVI SMO PJEVALI, LUDILOOOO !!! ... Ne lažem !!!! 
*********************************************************
AJTE ŽIVILI, ZA SADA TOLIKO - I NEMOJTE HRVATI NA HRVATE !
!
E, MOJA DALMATINO, SADAŠNJOŠĆNJU PRITRUJENA .
!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!
!!!
RUŽA CRVENA ........I DA JE PIVA I CAMBI I ŠUFIT I ISKON I BILO KOJA KLAPA, BILA BIH RC, JER JE TO MOJ SIMBOL OD ROĐENJA! !!! :)
PUSA SVIMA 

UZ SAVJET, UVIJEK PRIJE PROVJERITI PA PISATI , AMEN ! 

JOŠ I OVO - DA JE PJEVALA BILO KOJA KLAPA OPET BIH OVAKO STALA U OBRANU OSIM ŠTA NE BI BILA U SASTAVU HRM , NAJISKRENIJE !!!
//////////
UZ NAPOMENU, NITKO IZ FDK OMIŠ NE BI DAO ČLANAK , JER BI IM I TA KLAPA  REKLA - ADIO !!! 
nasljednica @ 23:22 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, siječanj 12, 2018
@@@@@@@@@@@@@@@

DRAGI MOJI , SVI U MILOJ ZEMLJI NAŠOJ I U SVIJETU !!!!!

Najprije isprika šta ovo kasni, jer nisam znala dok se unuk nije probudio lozinku za pristup internetu s laptopa - ma gle, iza 10 sati se probudio !!!!

ČLANAK JE DANAS TREBAO BITI DRUGAČIJI, ALI ME KLAPA TOLIKO IZNENADILA OBJAVOM NA SVOM FEJSU DA VAM TO NE MOGU OPISATI !!!!

EVO OBJAVE KLAPE SV. JURAJ !!!!!

'Vivat Croatia' za hrvatske rukometaše - Klapa "Sveti Juraj"-HRM

Poštovani prijatelji!

Na današnji dan prije 17 godina osnovana je klapa HRM „Sveti Juraj“!

Iznimno smo počašćeni da ćemo upravo danas izvedbom „Lijepe naše“ otvoriti Europsko rukometno natjecanje u Splitu na utakmici Hrvatska - Srbija.
Budimo svi zajedno podrška hrvatskim rukometašima ovom lijepom pjesmom koju smatramo neslužbenom himnom mornaričke klape!

https://www.youtube.com/watch?v=pktBrANTu9o

******************************************************* 

EVO MOG KOMENTARAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!! :) 

Zorana Vukovic Vi - ćete - otvoriti - danas - EP u rukometu !!!! Ma ne mogu vjerovati 😀👍 živjeli ! 🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷 i naravno, svi smo uz naše !!!! ...... vjerovali ili ne, baš sam sinoć namjeravala pa ostavila za jutros , da na svom blogu stavim ovu izvedbu s publikom s vašeg rođendanskog KONCERTA u Kambelovcu 😊 i poveže S VAŠIM ROĐENDANOM ! ...... Čestitam vam vaš 17. rođendan 🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷 i hvala što zastupate Lijepu Našu ......" gdje god da ne pođem i ja " jer nisam uhvatila karte 😯- a 2009-tu pamtim u areni ko da je jučer bilo 😀👍 dicna smo publika bili 👍imam divnih slika! .....Kako Vam se to danas lijepo poklopilo baš na rodendan i niste mogli dobiti ljepše PRIZNANJE od toga za vaš rad , vaše sve
meridijane i paralele u proteklih 17 godina !!!!! 👍.... mogu misliti koliko Vam to znači !!!!! smiješkam se 😊 ...... Sretno vama i našim rukometašima ! ......


*******************************************************

EKIPA IZ VARAŽDINA - SPLIT 2009.
EVO ODMAH MOGA ČLANKA NA FEJSU - jer na blog nisam mogla !!!!

  😀TOOOOOOOOOOOOO 😀👍👍👍👍MOJA I NAJBOLJA KLAPA U HRVATA , KLAPA SV. JURAJ NA SVOJ DANAŠNJI 17. ROĐENDAN OTVARA SP U RUKOMETU U SPALADIUM ARENI S PJESMOM VIVAT CROATIA 😀👍 GLEDAT ĆE IH CIJELA EUROPA PA I SVIJET I TO IM JE NAJLJEPŠE PRIZNANJE I NAJLJEPŠI POKLON ZA RODENDAN 😀👍
  SINOĆ SAM NAMJERAVALA NA BLOG STAVITI TU PJESMU I ČESTITKU MOJOJ KLAPI ....I BAŠ UZ OVU PJESMU S NJIHOVOG SLAVLJENIČKOG KONCERTA 23. 07. 2016. ZA 15. ROĐENDAN U K. KAMBELOVCU ZA KOJI SAM OD MOJE KLAPE DOBILA VI...P POZIVNICU 😀👍..... AL SAM OBJAVU OSTAVILA ZA JUTROS I GLE ! 😀
  I VJERUJEM U SNOVE I SANJALA SAM JUČER "MALU NOĆNU MUZIKU" 😊....Hahahaaa...otvorila na netu Sanjaricu - pogođeno 😀👍👍👍👍👍


  NEMA VEĆEG I TOČNIJEG PRIZNANJA ZA NAJBOLJU KLAPU U HRVATA OD OVOGA DANAS 😀 I VIDITE, BAŠ NA NJIHOV ROĐENDAN 👍I TO JE, I SVE OVO ŠTO PIŠEM GODINAMA O KLAPI SV. JURAJ , DOKAZ DA O NJIMA PIŠEM S OPRAVDANIM RAZLOGOM , JER SAM IZ KOLIJEVKE KLAPSKE PJESME I RAZUMIJEM SE U SVE 👍

  ISKRENO, PONOSNA SAM NA NJIH I NA OVAJ DANAŠNJI DAN I OTVARANJE SP U RUKOMETU 😀👍 PRISJETIMO SE, KLAPA JE OTVIRILA I DEVIS CUP U ZG 😀👍

  KAO PONOSNA FANOVICA NAJBOLJE KLAPE U HRVATA, KLAPI SV. JURAJ ČESTITAM 17. ROĐENDAAAAAAN UZ ZAHVALU ZA SVE LIJEPE PJESME I SPOTOVE I SVE LIJEPE TRENUTKE U MOJIM PEDESETIMA 😀 I ŽELIM IM DOBRO ZDRAVLJE I DA IH DUGO KRASE GLASNICE "KOJE IM JE BOG DAO", KAKO REČE ŽUPNIK NA KRAJU SV. MISE UOČI SV. NIKOLE U CRKVI GOSPE OD POJIŠANA U SPLITU 👍 I DA NAS I DALJE KAO I UVIJEK LIJEPO I DOSTOJANSTVENO ZASTUPAJU U MILOJ ZEMLJI NAŠOJ I PO SVIM MERIDIJANIMA I PARALELAMA 😀👍

  ALA, ŠTA ĆE IH VEČERAS SPOMINJATI SVI KOJI SU IH UPOZNALI OD 2001. GODINE U LOURDESU 😀👍

  VJERUJTE MI, NIJE MI OVO LAKO PISATI..... IZ DVA RAZLOGA , PRVI: UGODNO SAM IZNENAĐENA S OVOM NJIHOVOM OBJAVOM😀, A DRUGI:😯 SAD POGOTOVO ŽALIM ŠTO NISAM UHVATILA KARTE KAO 2009. GODINE 😯

  .....IMAM LUDIH SLIKA IZ TE GODINE , A DOĆI PRED SAMO ARENU , A TEK UĆI U NJU , PA ONDA BITI DIO PUBLIKE ,..... NEZABORAVAN OSJEĆAJ !!!!...... I ....NEMAM KARTE 😯..... A MOJA KLAPA ĆE PJEVATI , I SVI ĆE PJEVATI.... 😯A JA KUĆI......😯

  SRETNO NAŠIM RUKOMETAŠIMA I ZNAM SE DA ĆE IM DIVNA PUBLIKA U SPALADIUM ARENI DATI DODATNA KRILA 👍 KLAPI VELIKI POZDRAV ! ......🌹

  ALAAAA....KLAPA SV. JURAJ .....KAKVA ČAST ...... 😀👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  I LIJEPO JE ...... KAD ME SVI ...ZOVU....RUŽA CRVENA 👍👍👍👍👍👍👍

  IMAM SREĐENO AUTO, A NEMA KARTE :( 

PRAUD TU BE RED ROSE

OF CROATIA NAVY A CAPELLA GROUP !MORALA SAM POJEST DORINU-SLIKALA ME SEKURITINKA- DA NE BIH KOGA POTEGLA U GLAVU - A JOJ ?! ;) 

nasljednica @ 10:28 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 9, 2018
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

DOBAR DAN :) - Izvinite zbog kašnjenja i tehničkih poteškoća - boja crna - slova ?! Nema veze , čim stignem, u žuto?! hm ?!

ČAST MI JE I VELIKO ZADOVOLJSTVO PRENIJETI VAM UŽIVO KAKO SMO SINOĆ NA POETSKOJ VEČERI STIHOVIMA PRESKOČILI GRANICE I OCEANE - JER I JA VOLIM DA VOLIM-  U OREGANIZACIJI ULKU-U "V. BUKOVAC" SPLIT !

VOLIM DA VOLIM - stihove Sladje Curic, čitala "Sladja"- pardon, Suzana !
*
Ja volim život , pjesmu i cvijeće,  
Ja volim Tebe , kišu i proljeće
Volim slobodu ptice u letu
I radost pčele na mirisnom cvijetu.


Ja volim oblak kad mi se smije
I sunce što me toplinom grije.
Ja volim s tobom ljubiti noći
I kad ti zvijezde ispune oči.


Al’ život me često tugom ovije.
Ona se nečujno u dušu uvuče .
Ja volim i nju  dok me peče
Od tuge stvorim  bujicu sreće .


Dok ljubav teče u venama mojim,
Ni za čim ne žalim, ničeg se ne bojim.
Nikada nikog neću da bolim
Jer ja volim , volim , da te volim .


Divan je bio taj osjećaj da snimate duše ljudi koji su tako blizu, a opet tako daleko. Da, malo izlizano ovo što sama napisala , al o kej , i drugačije mogu.

Lijepo je bilo sve ovo zabilježiti , da oni kojima je ova Večer posvećana , vide kako su bili s nama i kako poezija, slova kao i glazba i note ne poznaju ni kopnene ni morske granice , a ni jezične. 
Imala sam sreće od prve pronaći mjesto događanja, jer sam tu uvijek parkirala kad sam službeno i privatno dolazila u Split, a pojma nisam imala da sam bila 15 m od Knjižnice Bol-Plokite, koja spada u knjižnicu Marka Marulića .

I dođoh u minutu, sjednem na stepenice, ali kad sam uhvatila zraka i uoisala parking na mobitelu poslije Borisove prve izvedbe , već me bilo pomalo svugdje prateći kameru MREŽA TV, Split. Nadam se, da nisam smetala Kamermanu, jer sam stvarno pazila, a pogotovo da me nije uhvatio kako se ljuljuškam dok je Boris Krivec svirao i pjevao.

Predsjednica ULKU V. Bukovac, Jagoda Kecman , vrlo poštovana s moje strane, a vidim i od strane svojih članica i članova, omiljena , jednostavna žena koju sam upoznala prije dva mjeseca na njenoj promociji Izložbe i 4. Knjige o čemu sam dala članaki snimke , svih nas je pozdravila , zaželjela sve najbolje u novoj 2018. godini uz njenu posebnu želju da se i dalje družimo uz stihove i izložbe članova Unije ( tu sad smatram i sebe iako nisam članica – za sada , dok ne otvorim poetsku moju dušu i uzmem kist u ruke ) .
I kako Jagoda dalje reče : Ovo događanje je posebno , jer mi večeras predstavljamo četvoro naših članova koji ne žive u Republici Hrvatskoj i to je za našu Uniju jedan poseban i važan trenutak koji ukazuje da su kulturnjaci lučonoše dobre riječi i da granice nisu nepremostiva barijera ( dodala bih - ni mora  i oceani ) .

Zahvalila se gđa. Jagoda Kecman knjižnici M. Marulić, odjel Bol, Plokite, i njenoj voditeljici gđi. Vesni Ursić te glazbeniku, dragom nam kantautru ( miljeniku žena ) Borisu Krivecu  te kolegama pjesnicima koji će čitati stihove njihovih kolega .

Zahvalila se i svima nama koji smo došli popratiti „stihovlje“ tu večer – kako Jagoda voli kazati. I mogu vam reći, s obzirom da pjesnici i pjesnikinje nisu tu večer bili s nama , da sam prilično zadovolja odazivom, uspoređujući događana ovakve vrste na mnogim mjestima gdje sam bila ( na nekima ni 15 ljudi ) A bilo nas je svugdje – koliko god je ovaj prostor bio ogroman za ovako druženje , stepenice, galerija ( na katu ) bilo nas je , bilo !
Na kraju uvodne riječi gđa. Jagoda je rekla da ćemo večeras čuti stihovlje i to :

- pjesnika, slikara i skulptora Mirka Bokšića koji živi u Njemačkoj ,

- pjesnikinje Sladjane Curic koja živi u Canadi, Vankouver,

- beogradskog književnika Siniše Stamenkovića i

- beogradske pjesnikinje Slavice Šešum.

Predsjednica Jagoda je nastavila : Naši spomenuti pjesnici i pjesnikinje nisu ovdje prisutni , ali smo im toliko dugovali. Naime, ovo je njihovo prvo pjesničko predstavljanje splitskoj poetskoj pubici. Oni sami će već od mjeseca ožujka svatko za sebe u tijeku 2018. godine imati samostalna predstavljanja uživo.
Pjesnici kolege koji će čitati večerašnju njihovu poeziju su :

Suzana Horvat - čita S. Curic,

Ljubica Katić - čita S. Stamenkovića,

Damir Trogrlić Was - čita Bokšića te

Marica Ženetić Malenica - čita Slavicu Šešum te je Jagoda i njih pozdravila i zahvalila se što će kolege pjesnici iz Unije biti važan dio ove večeri.

I bili su i te kao važan dio ove večeri. Siniša Stamenković, imala sam priliku pročitati stihove na njegovom fejsu, ali nam ga je uspješno približila Ljubica Katić- snimila sam :)

Damir Trogrlić Was čitao je podigavši se i gestikulirajući i rukama Mirka Bokšića, za mene oba nepoznata  - vrlo zanimljivo.

Marica Ženetić Malenica unijela se u stihove Slavice Šetum , meni obe nepoznate, ali osjetila se, bila je dobra priprema recitiranja, onako - bliska.
Suzanu Horvat , shvatit ćete me , ostavila sam za kraj "ovog bloka" kako je Jagoda sinoć vodila, bila moderator Večeri:) , jer je čitala stihove moje drage virtualne prijateljice Sladjane Curic ( molim lijepo, bez kvacica ) . I Suzanu sam čekala ovu Večer i bojala se da mi koja suza ne kapne - ali nije . Bila sam toliko radosna, da vam en mogu opisati - pa Suzana se unijela u način ineterpretacije Sladjinih stihova kao da je Sladja s nama ?! MOLIM !!! ??? odmahujem glavom snimajući pa se zagledah u Suzanu - mislim, koga ja to gledam, koga li slušam ?! :)

Znam kako Sladja recitira, znam joj melodiku glasa , slova, naglasaka, kada oteže, kada ne oteže, kada zastaje, kada naglašava i morala sam Suzanu na kraju pitati -sli uletjela je pjesnikinja moja nova prijateljica Jagoda : Izvini, Suzana, jesi li ti stvarno imitirala Slajsu ili tako recitiraš, izgovaraš, čitaš stihove ?! :) Obe su u glas rekle : Ja /ona tako čita(m) inače ! :) Pa ne ogu vejrovati- kao da je Slađa bila na metar od mene , samo što si ti crne kose,a ona plave :) Savršeno :) - A da jest bilo tako, potvrđuju vam moje objave na kojima nisam mogla prešutjeti svoje dojmove - valjda MREŽA TV nije taj moj tihi nestašluk zabilježila- joj ?! :)
Evo koje Sladjine pjesme je Suzana recitirala : 1. VOLIM ŽIVOT ; 2 BLJESAK ;  3. JA IMAM ONO NEŠTO ;  4. U ZJENICI OKA;   5. BORI SE ZA NAS;   6. VOLIM DA VOLIM ; 7. LJUBAV DAJE ZVIJEZDAMA SJAJ te 8. NE DIRAJ MI SNOVE  // svaki pjesnik u svom bloku po 2-3 pjesme // - hvala Suzani što mi je naslove poslala meilom, jer bi mi trebalo mnogo vremena da ih preslušam i popišem imena ! Hvala, draga, "prava si" !

Ono što je dodatno uveličalo ili uljepšalo ovu večer bio je glas, pjesma, glazba Borisa Kriveca kojega je gđa. Jagoda s ciljem pozvala na ovu večer pjesnika bez granica. Vidno raspoložen, zapazih, čovjek kojega žene obožavaju , Boris  nas je počastio s nekoliko pjesama Sladje Curic ubacivši i još koju po njegovoj želji čak i neku i premijerno ( bila mi je čast - dopustio mi je da sve šta želim objavim- hvala, Boris - ali te posebno neću hvaliti , previše te ima u mojim člancima !!! - zasluženo !!! - da ne kažeš : Ala , je dosadna ova žena ! :)
Na kraju , na naše traženje , uz njegov osmijeh : A koju biste vi htjeli - AAAA tu, to nije autorska, nije moja - i otpjeva nam i zasvira L. Cohena - onu poznatu - neću vam reći koju - imate snimke :) ako vas zanima :) - na, na , na , naaaaa, na - na , na - naaaaaaaa ! :)

Evo me pri kraju - osobrno sam već sinoć bila sretna zbog Sladje , jer sam uspjela doći, jer sam sve "njeno" snimila na zadovoljstvo svih koji su doprinijeli da to tako sinoć bude !

Vidjela sam , pratila izraze lica ( ma neka sam snimala , nek me bilo svugdje pazeći da ne ugrozim posao Kamermana Mreža TV :) i Jagode i Suzane i Borisa - osmijesi njihovi kao da su meni potvdili ili me pitali - " jel dobro ili - ovako se to radi i- li jesi li zadovoljna " ili Sladji neka skrivena poruka znajući da za nju sve snimam ! :) 

OVAJ ČLENAK BI MOGAO BITI JOŠ JEDAN U NIZU MOJIH DOTA , KAKO MI NAZVAŠE MOJE DUGAČKE ČLANKE - ALI , NIJE POTREBNO DA DULJIM , JER VEĆINU IMATE NA MOJIM VEĆ OD SINOĆ I NOĆAS I JUTROS OBJAVLJENIM SNIMKAMA .

SVE ŠTO NEMA NA MOJIM SNIMKAMA IMAT ĆETE U EMISIJI MREŽA TV - PRATITE FEJSBUK ULKD V. BUKOVAC I JAVITE I MENI - OBJAVITE KAD DOZNATE - MOŽDA I JA PREKO JAGODE  DOZNAM ?! :)

ISPRIČAVAM SE PJESNICIMA KOJE NE POZNAJEM ŠTO SAM VIŠE PISALA O SLADJI NEGO O NJIMA , ALI UMJESTO TOGA IMATE I VI MOJE SNIMKE -SLOBODNO IH PREUZMITE AKO VAM SE SVIĐAJU , JER KOD MENE NA MOM KANALU NIŠTA NIEN ZAŠTIĆENO AUTORSKIM PRAVOM ! :)

DRAGA SLADJO , MA SLAĐO :) - PO TVOJIM KOMENTARIMA ISPOD OBJAVLJENIH SLIKA I SNIMAKA DO JUTROS, DRAGO MI JE DA SAM ISPUNILA TVOJE OČEKIVANJE ! :)  ZAR SI SUMNJALA - ZNAM DA NISI - A JA SRETNIJA OD TEBE !
I NIJE BILO
KAP PO KAP NIZ MOJE LICE NI KAD JE BORIS PJEVAO,
JER TE SUZANA TAKO DOBRO PRIBLIŽILA, KAO DA SI BILA S NAMA :) !
MOGU ZAMISLITI KAKO TI JE - KAD SI SLUŠALA "SEBE" U STIHU I GLAZBI - VIDIŠ, DA JE TVOJ RAD NEGRAĐEN ZAHVALJUJUĆI I PREDSJEDNICI JAGODI KECMAN KOJOJ SE I JA ZAHVALJUJEM OVIM PUTEM , JER JE DOKAZALA DA SLOVA, STIHOVI, KULTURA NE POZNAJU GRANICE I 
USPJELI SMO , 
PRESKOČILI SMO STIHOM GRANICEEEEEEEEEEEEE ! :)

HVALA SVIMA KOJE SAM SINOĆ OPET SRELA NAKON DVA MJESECA OD JAGODINE IZLOŽBE I PROMOCIJE I "UTVRDILA GRADIVO" - KOJA JE KOJA POETESA - KOJE MI DAJU KOMENTARE I JA NJIMA , JER - OPET ME ZEZATE - ILI NOVA FRIZURA ILI S ILI BEZ NAOČALA - STAVLJATE  ME NA MUKE :) hahhahaa !
!!!!!


DO SLIJEDEĆEG DRUŽENJA KOJEM SE RADUJEM ( kad budem mogla ) 

LJUBI VAS I POZDRAVLJA RUŽA CRVENAAAA :)

- JER "VOLIM DA VOLIM" I JA KAO SLAĐA ŽIVOT, LJUDE, PJESMU, CVIJEĆE :) !

P.S.  SLIKE SU KOD SUZANE I SLADJE, SNIMKE NA MOM YT  ! :)
nasljednica @ 10:10 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 7, 2018
@@@@@@@@@@@@@@@

DOBAR VAM DAN :) BUDUĆI DA ŽURIM I DA ME NEĆE BITI CIJELI DAN :) 

ŠALJEM VAM COPY PASTE S MOG FEJSA :) - DA BUDE ŠTA PRIJE OBJAVLJENO :)

STIHOVE VAM ČITA BORIS KRIVEC , NAPISALA SLAĐANA ĆURIĆ :) 

PRETPOSTAVLJAM DA ĆE IH BORIS SUTRA RECITIRATI :) 

SVIMA KOJI SLAVE PRAVOSLAVNI BOŽIĆ - ČESTITAM ! :)

@@@@@@@@@@@@@@@

  😀😀😀DOBAR DAN PO POVRATKU IZ OMIŠA😀OTVORIM e- mail POŠTU, VIDIM SLAĐIN KOMENTAR NA MOJU SLIKU😊KLIK NA SLAĐU😀 KAD.....IMALA SAM ŠTA VIDJETI😀TOOOOOOOO 👍👍👍👍👍👍

  HVALA JAGODI, HVALA SVIMA NA OVOJ IDEJI , NA SVEMU OVOME ŠTO NAS ČEKA U PONEDJELJAK 😀 SLAĐA JE JEDNA DIVNA DUŠA, MOJA VIRTUALNA PRIJATELJICA, SILOM PRILIKA ODSELILA U KANADU DAVNO, DAVNO I ONDJE OSTALA.

  PONOSNA SAM ODAVNO NA NJU, JER SAM DO NJE DOŠLA NAKON BORISOVOG KONCERTA U OVČICE KAO I NEDE CULETA, JER NJENE STIHOVE,... NJENE MNOGE PJESME KAO I NEDINE, BORIS JE UGLAZBIO .... I TO....SAVRŠENO .... 👍👍👍👍👍.....SVE NA MOM YT KANALU....IZ OVČICE😁👍

  MOGU SAMO ZAMISLITI KAKVA LI ĆE OVO VEČER BITI... 😊NE MOGU OD RADOSTI 👍
  NEOPISIV OSJEĆAJ, A KAKO LI JE TEK SLAĐI I OSTALIMA 😀👍 ONA TAMO , A MI OVDJE S NJOM U MISLIMA😊HOĆE LI NETKO OD NJIH DOĆI, NE ZNAM 😊

  SLAĐO, VJERUJEM DA ME NEĆE NIŠTA SPRIJEČITI I DA ĆEŠ PREKO MOJE LOKALNE TV RC😉 GLEDATI PRIJENOS OVE DIVNE VEČERI 😀👍

  .............. ODGAĐAM MALU FLORAMI, KOJU SAM TOLIKO ČEKALA, ZA UTORAK, JER NE VJERUJEM DA ĆU STIĆI DO 19,30 H U HNK 😊

  ....................... HVALA, HVALA, HVALA SVIMA ZASLUŽNIMA ZA NAJAVLJENU PJESNIČKU VEČER I RADUJEM SE DA ĆU UTVRDITI GRADIVO TKO JE TKO UŽIVO, JER SAM PUNO PJESNIKINJA UPOZNALA ONU DIVNU VEČER NA JAGODINOJ PROMOCIJI I OVAKO SE KOMENTIRAMO 😀
  😀😀😀😀😀 MORAM SVAKU SLIKOM IZDVOJITI,PRINT I IME, DA IH ZAPAMTIM 👍

  A ZATO MENI SUZANA JAVLJA.....PRATI NAŠU STRANICU 😀👍👍UH, ....JOJ.... MA JA ĆU I ZAPIVAT.... 😉

  *******************************

  ......ALA, PJESNICI NAŠI, TAKO MILJAMA I SATIMA I KILOMETRIMA DALEKO, I SVI ĆE BITI ZAJEDNO S NAMA U PONEDJELJAK , PREDIVNO !!!!!!👍💋🌹
  🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

  Prikaži više
  Vlaho Bukovac, umjetnička, likovno-književna unija
  Prvo pjesničko večer u Novoj Godini počinjemo stihovima naših članova van granica Hrvatske.
  Svi ste pozvani i dobro došli!

HVALA - NASTOJAT ĆU DOĆI - JER OD SUTRA OPET ČUVAM DJEČICU PA ?! :)

HVALA VAM ŠTO RADITE, ČIME NAS SVIH UVESELJAVATE ,

SLAĐA JAVLJA :

  Sladja Curic
  Sladja Curic Hvala ti Zorana, poslala sam ti i email.Ja ne mogu opisati kako se osjecam i koliko sam zahvalna svima .Ja bih sigurno plakala da sam tamo, a i ovdje mi suze krecu.Toliko dobrote u ljudika, a ja im nista nisam dala, a vi me svi pratite i predstavljate.Hvala ti do neba <3 Kiss <3
  Upravljanje
  Prikaži još reakcija · Odgovor · 1 d
  Sladja Curic
  Sladja Curic Hvala Zorana, dobro jutro.Znas me, ja da sam tamo od suza ne bih mogla pricati.Velka je to cast i za mene velika radost da postoje jos takvi ljudi koji daju svoje vrijeme za druge.Ti si isto takva,Ljubi djecu.Kiss <3 <3
  Upravljanje
  Zorana Vukovic
  Zorana Vukovic Slađo, evo me za laptopom - meil nisma vidjela na tabletu nego tek na laptopu od jučer ?! - A kako nam nisi ništa dala- a tvoji stihovi, a tvoji you tube divni uradci - videa, a najprije smo te, bar ja , "upoznala" preko Borisovih pjesama kada , možda, neki ljuid zanemare čije je Boris ( ili inače u pjesmama) stihove uglazbio. Moje oduševljenje Borisom opisala sam nakon mog "padanja s Marsa" - na humanitarnom koncertu za malu Lucu u Dugom ratu. mislim 08.01. 2015. godine - jaoooo, stala sam zapisivati natuknice - hipnotizirana - i kako ja tek vidim ovog pjevača ?! Nisam mogla da ga poslije ne pitam - KAKO TO DA VAS NE ZNAM ....A ON ONAKAV KAKAV JE SKROMAN.....itd.....dovede me do pjesme Nede Culeta i onda se ja s njom povežem i dobijem zbirku Moja te ljubav čuva u snu ! - nezaboravno nešto .... a onda me zaintrigirala i neka Slađa Ćurić ( Slađa KJURIK :) i dođem i do tebe . I tako ......volim kada otrkijem ljude koji pišu, a o njima s emalo zna ....ili ja malo znam, kao npr, Branko Svilar ina koji je napisao divnu pjesmu za moju Klapu :) i onda me presreo g. Svalina u Kaštelima i reče da je on taj ....jaoooo pa nema ljepših trenutaka nego što nam ih vi pjesnici i pjesnikinje i glazbenici pružate - OVA VEČER ĆE BITI VELIČANSTVENA ZNAM , ZNAM, POČEVŠI OD SAM UDRUGE , OD JAGODE, OD SUZANE ....PREKO BORISA .....SAMO DA ODEM .....DRŽI MI FIGE- umjesto tebe, mislim, kapnut će koja moja suza po onoj tvojoj divnoj KAP PO KAP - zbog koje sam zavolila južinu :) Ne znam hoće li tvo snimati...to je stvar Jagode, ali pitat ću i Jagodu i Suzanu , jel smijem snimati. Znam , znam , kako ti je ...... a da nisi zavrijedila Jagoda te sigurno ne bi učlanila u njihovu Udrugu ( mislim da si bila objavila da si njihova članica - da još nisma rebambima = zaboravna :) JOŠ JEDNOM HVALA SVIMA , SVIMA NA ONOME ŠTO NAS ČEKA ! :) TEBI VELIKE ČESTITKE KAO I OSTALIMA KOJI PRESKAČU PJESMOM GRANICE !!!! 👍................DJECU ĆU LJUBITI SUTRA, HVALA, JER SU DANAS ZDRAVA UŠLA KOD DRUGE BABE I DIDA, A MOJI SU OPET OD PONEDJELJKA PA NADALJE :) .......I pratit ćemo te i dalje :) dont vori , bi hepi :) 😍😍🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹VAŠA RUŽA CRVENA :) 

nasljednica @ 10:39 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 2, 2018

@@@@@@@@@@@@@@

NOVO : NA DOBRO VAM DOŠLA SVETA TRI KRALJA ! :)

p.s. NADAM SE DA STE UŽIVALI U RADIO-PRIJENOSU :)

@@@@@@@

Dobar dan, dragi moji, i svaki vam bio u Novoj godini ! :)

Nećete mi zamjeriti što ovaj članak kasni, jer sam njegov "prvi dojam" dala odmah i slike i snimke - kako je bilo na ovom humanitarnom koncertu na kojem se našim ulaznicama po 50 kn skupljala toliko potrebna pomoć za maloga Antu i malu Noru.

I vidite prije 28. prosinca do danas , popratila sam mnoga zabivanja , tj. humanitarne akcije za maloga Anti i malu Noru i sve sam stigla - za one koji brinu i čude se "kako me ima svigdje " , organizirala sam se.

Nešto najljepše mi se tijekom mog volonterstva na ovaj način dogodilo ( sad malo osobnog ) - okrećem temu ,ali vezano je - jer nitko sretniji nije bio od mene - na kraju koncerta , a po hidnoj, prežurnoj objavi od večer prije svih snimaka s koncerta u našoj crkvi u gradu Sv. Mihovila kada sam snimila i klapu FALKUŠA ( NIKAD ZA NJIH ČILA :) javio mi se tu večer u Dvorani iza konceta o kojem ću vam sada malo detaljnije,  jedan jako simpa momak : I ja sam iz klape Falkuša ( a prije mi se do njega zahvalila na objavama iz Crkve klapašica Falkuše - grozan izraz ovo "klapašica" , ma ljepotica !!) - i reče mi taj momak : Mene Vi sigurno znate, samo ne znate da sam to ja , ja sam Vam do pokonje Franke Sovulj sin :)
 
VICKO ?! NE BIH TE POZNALA ?!:) TI OD NAŠE FRANKE - i kažem curama : A njegova teta Marija, mamina mu setsra, moja je vjenčana kuma ! :) 
NJIHOVA KUĆA LJUBAVI I TOPLINE - FRANKINI EKSPERIMENT-KOLAČI I - ŠOK U OMIŠU ! Ne bih dalje - dvoje maloljetne djece, školarci - sad su veliki ljudi , vidim,  VICKO je prekrasan, ne bih ga poznala :) a Marija, i ona kao i Vicko, čujem sve najbolje od tete Mire i moje Marije :) Znači, Vicko je krenio maminim stopama - DRAGO MI JE , PUNO DRAGO !
Ali ima i onih melo čudnih priča vezano za ovaj Koncert po onoj staroj KOGA NEMA, BEZ NJEGA SE MOŽE - jer klape koje su dobile i te kakvu reklamu na PLAKATU - NISU DOŠLE- JA MISLILA ONI SU NA LAKADOLIMA,  AJMO VIDJETI NJIHOV FEJS- OPAAAAAAAA ?!
*********************************
VRATIMO SE NA KONCERT
*********************************
GADNO JE NEVRIJEME BILO KAO I PREMA ISTRI TE "USPRKOS NEVREMENU - STIŽEMO I MI U OMIŠ NA HUMANITARNI KONCERT "- ništa nas kao ni prošle godine ni kiša ni olujni vjetar - nije spriječilo da pomognemo Anti i Nori - ma ništa !!!! Dvorana skoro puna !

KOGA TO VIDIM - IRENA PERIŠIĆ ?! - DA , EDITA JE OTKAZALA ZANJI TREN , VEČER PRIJE - I ONA JE SPRIJEČENA , A IRENA SE NIJE MISLILA - IRENU ZNATE KAO ONU SIMPA VODITELJICU TV JADAN- PISME ZA DUŠU :) - IRENA JE ZRAČNO OD DVORANE 250 METARA, A EDITA LUČIĆ JELIĆ- koju znate s Finalnih večeri klapa u Omišu an TV-u- čak 25 km od Omiša :)
Počima Koncert u 19:05 h- pokazuje crvenim lampicama brojka na semaforu Velike nove naše sportske dvorane - pljesak se prolomio kad su se svjetla ugasila :)

SVE ĆETE ČUTI NA RADIO SPLITU SUTRA UVEČER -SRIJEDA , 3. SIJEĆNJA 2018. GODINE !

Zna Joško Plastić da ću se dokopati "papira" i nije se dvoumio da mi dade Program- MA SAMO ĆU GA SLIKATI NA TABLET 6 SEKUNDI - I EVO, IMAM GA :)
ISPRIKA SVIMA - SNIMKE SAM MORALA ŠTA PRIJE U ETER - JER MI JE TABLET PUN PRIVATNIH DJEČJIH I MOJIH KUĆNIH NASTUPA - A ČEKALO ME JOŠ DOGAĐANJA U MOM OMIŠU - PA SAM MNOGE OBJAVE DALA BEZ UREĐENIH NASLOVA !!!! ČIM STIGNEM, SVE ĆE BITI DOPUNJENO ILI ISPRAVLJENO !
HVALA NA RAZUMIJEVANJU !

DA NIJE BILO LIJEPO I U HUMANIRATNE SVRHE - NE BI BILO NI OVOGA ČLANKA - HLADNI SU DANI, ČITAT ĆETE, ZNAM , I UNAZAD- JER OSAM GODINA TO RADITE ( PARDON, DESET - JER SAM DVIJE PISALA ZA LOKALNI PORTAL :)

NAPOMENA : BUDUĆI DA ĆETE ČUTI NA RADIJU IRENU I DETALJNIJE NAJAVE, JA BIH IZOSTAVILA AUTORE - ILI IH DOPISATI NAKNADNO -HVALA NA RAZUMIJEVANJU :)

1/ NAJPRIJE KLAPA ONEUM -  e da, Josip Ančić iz klape , čim me ugledao, pojubija za objave snimki i proslijeđenih mu slika iz Crkve :) večer prije !!!!- da mi svaka čast, sve slike je podijelio :)  A, BILO MI JE DRAGO ! :) ULETILA SAM IM U SVLAČIONICE, PARDON, U GARDEROBU DA PITAM ONEUM I FALKUŠU - HOĆU LI IH OPET SNIMATI, JER VIDIM DA PJEVAJU ŠTA I SINOĆ U CRKVI !:) OBAVEZNOOOO- rekli su :) !!!!
OBASUTA OSMIJESIMA I HVALA VAM, HVALA, HVALA - KAO S LATICAMA CRVENIH RUŽA - IZAŠLA SAM NA TRK IZ MODERNIH SOBA GDJE SU SE UPJEVAVALI :)
KLAPA ONEUM , Omiš, viditeljica Antonia Mimica iz Omiša , mladi momci , "starijeg dojma" - izveli su na oduševljenje svih nas : 1/ Kolendra iz Sridnjega sela i Sritan Božić i Nova godina.

2/ Zatim  nas je nastupom tijekom večeri više puta počastio MLADI ORKESTAR GMD Split, Gradsko mandolinsko društvo, SANCTUS DOMINO "ANĐELI SVIRAČI" - Santa Lucija - predivno i zasluženi pjesak !

Nakon toga dolazi Irena , voditeljica, sva ozarena u novoj sportskoj dvorani , da je i ona dočekala da vodi zbog više sile ovaj Koncert ! Rekla mi je , da su je zvali samo večer prije , i da nije mogla odbiti, da to nikako ne bi sebi dozvolila. Rekla sam joj na kraju : Irena, čestitam, s tobom je ovaj Koncert dobio neku posebnu toplu notu - i voditeljica iz našeg Omiša - ma ljepše ne može. Irena reče : Edita je ipak profesionalac - prekinem je : Da, ali mi ne tražimo za ovaj Koncert , bar meni ne trebaju , profesionalci nego osobe iz naroda koji isto tako dobro znaju voditi Koncert, što si dokazala i na Omiš guiatar festu i večeras ovdje ! :) Bilo joj je drago to čuti, a meni vidjeti njene lijepe okice i mili osmijeh ! :) Edita , znaj da imaš dostojnu Nasljednicu ! :)

IRENA PERIŠIĆ, SVIH NAS JE TOPLO POZDRAVILA KAO O SLUŠATELJE RADIO SPLITA ( SNIMKA 3.01. U 20 SATI :) Nadalje naglašava da smo tu po drugi put nakon prošlogodišnjeg prvog i velikog uspjeha koncerta Božić u klapskom ruhu i sakupljenim sredstvima. Navela je da su organizatori koncerta FDK Omiš, Grad Omiš, VATROGSCI GRADA OMIŠA ( DVD OMIŠ, KUČIĆA I GATA ) I HDS željeli pridonijeti stvaranju blagdanske čarolije u gradu Omišu te Božić učiniti jepšima onima kojima je naša pomoć potrebna. 
U vremenu radosti i veselja , darivanja , dobrih djela, tako je ove godine cilj prikupiti sredstva malim sugrađanima ANTI KOVAČIĆU i NORI ROGOŠIĆ KOJI BOLUJU OD SPINALNE MIŠOĆNE ATROFIJE koji su tu večer bili s nama u Dvorani ( red ispred mene na 3 i 5 m ) .

Budući je bilo stresno da se osobno svima zahvale , IRENA JE U IME RODITELJA PROČITALA PISMO DA NAS UPOZNAJU S ANTOM I NOROM I NJIHOVOJ SVAKODNEVNOJ BORBI I PROBLEMIMA S KOJIMA SE SUSREĆU .
NAPOMENA : PISMO NE BIH NAPISALA - UBACIT ĆU LINK KOJI SAM SNIMILA , JAČI DOJAM OSTAVLJA KADA GA ONAKO HRABRO IRENA ČITA - A ZNAM DA JOJ NIJE BILO LAKO, ŠTO MI JE NA KRAJU KONCERTA I REKLA. SLUŠATI NAMA / MENI NIJE BILO LAKO, A KAMOLI DA IRENA PRED OKO 2 ILI KOJU STOTINU VIŠE LJUDI TO PROČITA , A RODITELJI SU MEĐU NAMA, VJERUJEM , NIJE BILO LAKO.
LINK - PISMO RODITELJA DA SE PAMTI !!!!
https://youtu.be/yOyBnP9jY9s


PRIKUPLJENA SREDSTVA od ovoga humanitarnog koncerta neće biti dovoljna za nabavku skupoga lijeka te će biti namijenjena za troškove nabavke ortopedskih pomagala za Antu i Noru. Koncert je zajednička potpora njihovim roditeljima , ali i svoj djeci i roditeljima KOJI VODE BORBU ZA ODOBRENJE LIJEKA SPINRAZA.
Ovom prilikom Irena je pročitala tko je sve tu s nama " od elite" te pozdravila PREDSJEDNIKA VATROGASNE ZAJEDNICE GRADA OMIŠA MILANA ALMIĆA I ČLANOVE DVD OMIŠ, GATA I KUČIĆE i sve nas koji smo platili ulaznice kao i one bez kojih ovaj koncert ne bi bio moguće održati :

LINK ZAHVALE - NEK OSTANE ZABILJEŽEN !

3/ KLAPA FALKUŠA ( MJ) , klapa mladih Omišana sa zagrebačkom adresom, a vodi je Antonija Mimica. Počastili su nas : Veselimo se i Dubrovačka kolendra - i dobili veliki pljesak !:) 
4/ MLADI OREKSTAR GMD SANCTUS DOMINO "ANĐELI SVIRAČI" - izveli su Španjolsku uvertiru Siegfrieda Bherenda- prekrsano !- nagrađeni našim pljeskom ! :)

5/ KLAPA MIRABELLA ( Ž ) iz Omiša, koju vodi prof. Jura Šaban Stanić , "žene u crnom"- izveli su : Oj , pastiri, vi ste štiri i Gospodaru plemeniti - i dobili i one zasluženi pljesak ! :)
6/  MLADI ORKESTAR GMD SANCTUS DOMINO "ANĐELI SVIRAČI" - izveli su "Libertango" - divno ! :)
7/ KLAPA STINE IZ ZAGREBA - još jedna moja simapa klapa , pobjeđuju na FDK OMIŠ -a 1. Tenor im  je , zamislite, Slavonac, a u klapi niti jedan Zagrepčanin :) Njih sam srela u Studenca - na vratima i bilo nam je obostrano drago da smo se opet i zimi sreli :) Hoću li ih snimati ?! :) NARAVNOOOO, I ZBOG VAS SAM TU ! :)  ZAPJEVALI SU : Radujte se narodi , Zvončići ( pola engl, pola hrv. :) i Izlići me - veliki pljesak publike !
NAKON KLAPE STINE IRENA NAS JE PODSJETILA O HRVATSKIM BOŽIĆNIM OBIČAJIMA I KOLENDI . OKUPLJANJE LJUDI OKO DOBRE RIJEČI I PJESME I HRANE I PIĆA , NEŠTO JE NAŠE TRADICIONALNO , ŠTO MORAMO ODRŽATI U VREMENU  KADA SE LJUDI SVE MANJE DRUŽE - rekla je Irena.
KAKO KOLENDRA IZGLEDA - DETALJNIJE JE IRENA PREPRIČALA UZIMAJUĆI KAŠTELA ZA PRIMJER :
Dobro veče ovom stolu i od kuće gospodaru
Došli smo vam kolendrati i Božiće sve nazvati
po Božiću sveti Stipan , po Stipanu sveti Ivan,
po Ivanu Svi Mladenci , po Mladenci Mlado Lito
rodilo vam ulje , žito, rodila vam marašćina i ostala vrsta vina.

PRED NAMA SE SMJESTIO ZA OVO VRIJEME "PONAVLJANJA GRADIVA" TAMBURAŠKI ORKESTAR MISERICORDIA IZ ŠURMANACA PORED MEĐUGORJA .
8 / UZ OVAJ MANDOLINSKI ORKESTAR IRENA JE NAJAVILA LIJEPU SOLISTICU , GOŠĆU IZ ŠIROKOG BRIJEGA, PROF. MARIJU ČOLAK , KOJA NAS JE POČASTILA DIVNOM IZVEDBOM RUNJIĆEVE "BOŽIĆ BEZ TEBE" UZ TAMBRAŠKI ORKESTAR.
9/ KLAPA FJORET (Ž) moje miljenice s FDK OMIŠ , iz TUČEPI , zapjevale su : Ovoga vrimane i Huljićevu Ovo je naša krv - nagrađene i one , zasluženo ! :)
Nakon njih je Voditeljica navela još jednu zadaću Koncerta , a to je ujedno prilika da se ovim Koncertom zahvalimo i našim vatrogascima u godini koja je na kraju. Iza njih i nas je jedan od najtežih vatrogasnih sezona u kojoj su VATROGASCI GRADA OMIŠA , ponavljam, VATROGASNA ZAJEDNICA GRADA OMIŠA : DVD OMIŠ, GATA I KUČIĆE - SIJEĆATE SE ONOGA FIĆE ,
- INTERVENIRALI NA UKUPNO 467 AKCIJA NA KOJIMA JE
- SUDJELOVALO 2779 VATROGASACA
- I UTROŠENO 13 807 SATI
- PREVEZENO JE 755 CISTERNI PITKE VODE U ZAMOSORJE !!!

TADA JE IRENA ZATRAŽILA DA IH POZDRAVIMO VELIKIM PLJESKOM - VATROGASCI SU BILI NA NOGAMA, SVIH POZDRAVILI , A KAD SU PJEVALI, SNIMILA SAM IH - MA NEKA I ONI PJEVAJU ! :)
Irena je tada opravdala klape koje su na Plakatu, ali ne i u Dvorani - Contru i Kampanel iz Donjih Kaštela, od kojih ove zadnje pozdravlja posebno i želi brzi oporavak !
10/ MARIJA JARAK, mezzosopranistica , došla nam je čak iz Mostara !!! :) koja nam je uz Tamburaški orkestar Misericordia , Šumarci - Mađugorje - zapjevala TIHA NOĆ -  na zadovoljstvo pubike - i zasluženi veliki pljesak ! 

11/ KLAPA PRASKA , moji simpa susjedi iz OPĆINE PODSTRANA KOJA GRANIĆI S MOJOM OPĆINOM U KOJOJ SAD UDATA :) - PRASKA vam znači BRESKVA :)  i eto na pozornicu čak i njihovog voditelja prof. Šetke , koji je ravnatelj Osnovne glazbene škole u Omišu - ( op.a. Profesor se, vidjela sam u Slobodnoj Dalmaciji - čak vratio s vrlo uspješnog nastupa njegovih omiških glazbenika iz Sarajeva , gdje su imali vrlo zanimljiv nastup uz SARAJEVSKE BALERINE !! :)
Prof. Šetka je sjeo za klavijaturom - opaaaaa- ma idem ja njemu bliže, nekako mi je u mraku :) Pozdravio nas je Profesor i rekao : Često me pitaju, kakav je Omiš ?! Kažem: Mali gradić, velikog srca ! ... te da će pjevati koliko bude trebalo i započeo solo pjesmu Tedija Spalata : Svaki friž na stolu - LIPOTE GLADAN, JUBAVI ŽEDAN - a ja na metar i po od njega i dirigiram publici da počnu pjevati , a kad im je to rekao Profesor - onda je to bio ZBOR ! Uz Profesora van solo dionica zapjevala je i njegova Klapa koja nas je posčastila pjesmama : Misao svijeta i Pismo ćali - na veliko oduševljenje publike i pljesak ! :)
12/ TAMBURAŠKI ORKESTAR MISERICORDIA , ŠUMARCI - MEĐUGORJE S VRLO ELEGANTNIM I SIMPATIČNIM, VIDNO RASPOLOŽENIM  RAVNATELJEM ODSVIRALI SU UZ NAŠ PLJESAK PO TAKTU : RADETZKY MARSCH , J. Straussa, te POLJKU NA SAONIKU , D. Hruzea - savršeno - pljesak ! :) OVDJE JE POSEBNO ZANIMLJIVO BILO PUCKETANJE KAJIŠEM OVE GOŠĆE -SVE SAM SNIMILA NA METAR OD NJIH, DRUGA JE IMALA MALI DOBOŠ :)

13/ Sada pri kraju slijedila je planirana pjesma VILO MOJA , koju sam snimila na genaralnoj probi , jer sam uranila :)
Nisam znala da je prema Programu trebala izvesti "Odbjegla" klapa :)  - s velikim zadovoljstvom i bila mi je osobita čast - snimila sam izvedbu KLAPE STINEEEEEEEEEEEEEEE !!! :) - PLJESAK PUBLIKEEEEE ! :)
14/ KLAPA ONEUM I STINE - HIMNA FESTIVALA - ZAJEDNO - NA OMIŠKOJ STINI :) BRAVOOOO ! :)

Tada je za kraj Irena zahvalila još jednom svima zaslužnima za ovaj divan Koncert, svima koji su pomogli u njegovoj realizaciji te ih redom nabrojila i dodala "kao i mnogobrojni mediji " !
Zahvalila se poimenično, a tako su izlazili na pozornicu , svim izvođačima koji su nam tako okupljeni za kraj izveli pjesmu
U SE VRIME GODIŠĆA UZ PRATNJU TAMBURAŠKOG SASTAVA KOJI JE BIO PRED POZRONICOM :) !
******************************************************
PAŽNJA - SVE SAM SNIMILA I OBJAVILA , ALI SVE SVOJE SLIKE I BRISALA - IPAK JE G. ZEMUNIK PLAĆENI FOTOGRAF, A SLIKE S TABLETOM NISU BAŠ OŠTRE -IAKO JE BILO LIJEPIH- SVE SLIKE IMATE NA FB FDK.OMIŠ :) !!!! NA MOM YT KANALU MOG IMENA SU VAM SVE SNIMKE I SLOBODNO IH PREUZMITE ! :) 
********************************************************
BILO JE 
LIJEPO 
BITI U DVORANI 
I OVU DRUGU GODINU 
U HUMANOTARNE SVRHE !
!!!!!
VAŠA  RUŽA CRVENA 
nasljednica @ 17:42 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Index.hr
Nema zapisa.